Skip to content


       Szűrés lista

A légyfogó vakradar

Szeretnénk kiküszöbölni az esős idő okozta rosszkedveteket, ezért elmeséljük Nektek a Honvédelmi Minisztérium sztárjával, az KISZ KB-tagból Orbán-rajongóvá lett Gubcsi Lajossal kapcsolatos legfrissebb hírt.

A HM kommunikációs cégének, a Zrínyi Média Kft.-nek ügyvezetőjéről napvilágot látott már, hogy

- munkahelyén 2 saját könyvét is kiadta külön tiszteletdíjért, valamint a régebbi műveit is a vállalat segítségével terjeszti;

- hogy az "Attila hun király" bronz lovas szobrának Kövér László, Hende Csaba, és számos tábornok, ezredes részvételével megtartott felavatása a Magyar Művészetért Szoborkertben konkrétan a a Gubcsi család XXII. kerületi házának kertjében történt, ahol a Zrínyi Média alkalmazottai szolgáltak fel, és takarítottak másnap ki;

- hogy az általa írt, Ismét Vereckénél című, II.Rákóczi Ferencről szóló zenés balladában a Zrínyi Média több dolgozója is statisztált.

Tegnap az Index megírta a legújabb esetet: Gubcsi Lajos szolgálati terepjáróján lézerblokkoló van.

A cikk megjelenése előtt négy nappal e-mailben megkérdezték Gubcsit, kapott-e a blokkoló beszerelésére engedélyt, mennyibe került az eszköz, illetve, hogy ki állta a számlát. Gubcsi akkor érdemi válaszok helyett néhány talányos sort küldött: "Hozzám eljutott kérdései - ezt nyugodtan állíthatom - részben a magánszférát érintik, részben hivatalit. Kérem, döntse el, melyik utat járja. Dez-Informátora talán segíthetett volna ennek elválasztásában is."

A cikk megjelenése után előállt a magyarázattal az ügyvezető igazgató úr.

A levélben azt állította, hogy a detektorokat májusban szereltette az autóra, de a blokkoló valójában sohasem működött.

A HM-es cégvezető szerint a blokkolót csapdának, sőt "légyfogónak" szánta, mert az Index az elmúlt egy esztendő során számos alkalommal jelentetett meg a céggel kapcsolatban olyan írásokat, amelyekhez "kizárólag a belső munkatársaink között keresendő informátor" szolgáltathatott információkat.
 

"Ezért ez év májusában az informátor kiszűrésére olyan önvédelmi tervet fogadott el a cég belső vezetése, hogy időről időre dezinformációkkal látjuk el az akkor még ismeretlen Index-informátort. Így kerültek az ügyvezető gépkocsijára az úgynevezett lézerblokkoló kültéri elemei, csábítva a fotózásra és vele párhuzamosan a rossz hír gerjesztésére."

Kár, hogy most lebuktatták a Nagy Tervet, pedig micsoda cseles ötlet volt!
Mi lesz ezután?!
És meglett legalább a tégla???

Ezen a nagyon komoly nyilatkozaton is túltesz azonban az a közlemény, amit Gubcsi a saját honlapján jelentetett meg az üggyel kapcsolatban.


"
Légypapír

2011-09-19

 

T. Index szerkesztősége

Ritka pillanata volt az ellenem folyó médiaháborúnak, amikor az elmúlt héten levélben megadtam a lehetőséget az INDEX munkatársának, hogy ne menjen lépre - ellenőrizze az információit.

Nem tette meg, a mai napon megjelent újabb "tényfeltáró" tudósítására azt kell válaszolnom, hogy az újságíró nem egyszerűen tévedett - az nem bűn -, hanem félrevezették, és ő ezt ellenőrzés nélkül és szándékosan nyilvánosságra hozta -, és már nem csak bűn, hanem hiba. Állításaik hamisak.

A gyorshajtás tavaly novemberben (országúton) 120 km volt és nem 160, az ügyvezető magánemberként kifizette a büntetést. A Zrínyi Média ügyvezetője nem állami alkalmazott, autója nem HM autó, hanem a kft. autója. Állításaik tehát a céget is érintik, ezért cikkük hírének hallatán a cég teljes vezetői gárdája félbeszakítva értekezletét - levonult a kiszemelt autóhoz és megtekintette azt.

Az eredmény az Önök részére lehangoló: a jegyzőkönyv szerint is az autó belterében és motorházában semmi olyan berendezést nem találtak, ami a lézerdetektor alkalmazására utalt volna. Azaz, a gépkocsin kivűlről látható berendezések "vakok", nem továbbítanak sehova információt. Nem zavarnak és nem védenek. Nincs benne ilyen berendezés.

Erre szerettem volna figyelmeztetni a munkatársukat a múlt héten, de ő jobban hitt a dez-informátorának.

Hogy mindez az INDEX olvasói számára is közérthető legyen: olyan berendezésről "súgtak" Önöknek, amelynek kívül is látható gombja csak az Önöket, esetleg másokat „tájékozatató” belső informátor számára került külsőleg felcsavarozásra. Kicsit olyan a helyzet az Önök viselkedését illetően, mint a bólogató kutya a szélvédőn, a vidéki emberek pedig tudják, milyen és mi célt szolgál a ragacsos légyfogó.

Kérjük a 2010. évi CIV. Törvényben foglaltak szerint reflexiónk szó szerint közlését!

Gubcsi Lajos"

 

Remélem mindenki előtt ott a kép, ahogy a vezetői értekezleten laptopnyomkodás közben belefutnak az Index-cikkbe, mire azonnal, egy emberként felpattan az összes öltönyös, és leszaladnak megvizsgálni a Főnök kocsiját....

Szerintem Gubcsiról kéne elneveznie Szőcs Gézának a Fővárosi Nagycirkuszt, mindjárt írom is a petíciót.

Friss: óóóóóóóóóóóóóóóóó, este háromnegyed 8-kor Lajos lemondott :-((( 

Címkék: vicces abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr513240237

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mintha ma lett volna 2011.09.20. 19:35:59

 Emlékszem. Valamikor réges-régen, talán több tízezer évvel ezelőtt, volt egy maroknyi ember. Szerényen éldegéltek a hegy lába alatt elterülő síkságon. A hegy oldalában egy méretes barlang tátongott, az szolgált éjjeli menedékül a csapatnak. Ne...

Trackback: Statisztéria 2011.09.20. 11:58:48

Olvasom, hogy Isaszegi tábornok és még néhány más hadfi Gubcsi Lajos, a nagy kortárs magyar humanista amatőr darabjában játszottak, illetve statisztáltak. Ezen most illene szent borzadállyal moralizálni, pedig ez jó.Ott van például a népét sanyargató X...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelyegrádi szellem 2011.09.20. 13:27:35

@sárkányfő:

azt hittem mindez egyértelmű, és így nem szükséges.

Nézzük:

egyelőre lényegtelenebbekkel:

a törvénytelen és jogtalan között mi a különbség?

"Azóta 3%-kal romlott az euró is a ft-hoz képes" biztos, hogy ezt akartad írni? Innen látszik, hogy nem is érted mit akartál írni, csak írsz. Mint ahogy molnár csabi beszél.

ez már lényegesebb:

olyan, hogy "szerződés szentsége" nincs, hiszen pl bíróság is módosíthatja a felek szerződését, sőt még érvénytelenítheti is. Jogszabály előírhat szerződéskötési kötelezettséget, a NAV is felülbírálhatja mások szerződéseit (pl illetékkiszabásnál), szerződés semmiségének megállapítására az ügyész közérdekből pert indíthat (Pp. 9. §) a Közb. Döntőbizottság megtlthat szerződéskötést. telán ennyiből már számodra is látható, hogy ilyen nincs.

olyan hogy "magántulajdon szentsége" sincs, mert a közérdek azt is felülírhatja, elég a kisajátításra gondolni.

Az elbukik az AB előtt, ezzel meg érdemes megvárni az AB döntését. Szerintem nem fog.
Elbukik az Eu bírósága előtt is. Ezzel is érdemes megvárni a döntést.

Egyébként a minisztérium nem azt mondta, hogy ez biztos el fog bukni, (csúsztatsz) hanem annyit csak, hogy a bankok vélhetően oda fordulnak majd, és mivel kell számolni, ha nekik adnak igazat.

De ez már elhangzott bankadó, meg minden ilyen kapcsán, aztán mégse.

Vigyázni kell ezekkel bíróságokkal, én már nagyon sok embert láttam aki előre biztos volt a bíróság döntésében, majd nagyon keményen megnyúlt az arca.

Ez mitől lenne hűtlen kezelés?

ismered a törvényi tényállást? Mert ha ez az, akkor minden olyan költségvetés is az, ami hiánnyal számol, és mondjuk szociális segélyt is tartalmaz kiadási oldalon. Mert hát miért oszt segélyt, ha veszteséges. De egy állam költségvetése nem úgy működik mint egy cégé. Meg nem is azok a szabályok vonatkoznak rá.

Na most akkor várom az "érvelést", hogy ez mitől lenne hűtlen kezelés. De ne olyan Gubcsis legyen.... köszi...

dr. Aullah 2011.09.20. 13:31:24

@derelyegrádi szellem: Lehet a szavakat csűrni, ettől még az emberek szopnak, szopni fognak. Ha meg elkaszálják, amire nagy esély van, akkor még jobban.

sárkányfő 2011.09.20. 13:42:29

@derelyegrádi szellem: sajnos a te érvelésed volt gubcsis... a szociális segélyt ideráncigálni... te jó ég... semmi köze semmilyen polgárjogi szerződéshez.... az is jellemző, hogy egy sima elírásba is belekötsz, noha mindenkinek világos, hogy a ft gyengüléséről írtam.

Olyan, hogy "szerződés szentsége" igenis van, még akkor is, ha egy szerződést valóban lehet semmisnek nyilvánítani - de nem a kormány által, hanem ahogy te is írod, a független magyar bíróság által. A kormány azonban így, ilyet nyilvánvalóan nem tehet. Ilyen szempontból a szerződés szent, egy kormány nem teheti ezt meg törvényalkotás útján.

A kisajátításos példád is jellemző, ugyanis azt is meg lehet támadni bíróságon. Aztán a bíróság dönthet ahogy dönt, de egy kormány? Hallottál már a hatalmi ágak szétválasztásáról? Mutass már olyan kisajátítást nekem, amit a kormány vitt véghez törvényalkotással.

A szerződések és magántulajdon szentségére épül több ezer éve az európai civilizáció...

A minisztérium nem azt írta amit te mondasz, hogy "vélhetően oda fordulnak majd, és mivel kell számolni", hanem ezt:
"tekintettel ugyanakkor a meglevő szerződéses viszonyokba való beavatkozás jelentős mértékére és az ezáltal a hitelintézeteket érintő hátrányos következmények nagyságrendjére, erősen kétséges, hogy ez az intézkedés arányosnak minősülne-e, azaz uniós jogi szempontból védhető volna".

és ezt is:
"Az uniós jogot azonban más pontokon is sértheti a szabályozás: a jogbiztonság elvének és a jogos várakozások védelmének sérelmét is felveti a tervezett törvény. Levezethető az is, hogy a tőke szabad mozgását, a külföldi vállalkozások letelepedését korlátozza a jogszabály, az uniós joggyakorlatban ugyanis az, ha egy vállalkozás a körülmények előre nem látható komoly változásával szembesül állami oldalról, önmagában elég lehet az elmarasztaló ítélethez."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/13/hazudik_a_kormany/

Ez teljesen világos beszéd. De ha igen nagy jóindulattal nem 100, hanem "csak" (több okból is kifolyólag) 95%-ra tesszük per bukásának bizonyosságát, akkor is ugyanúgy megvalósul a hűtlen kezelés.

sárkányfő 2011.09.20. 13:45:24

A jogi tényállás egyértelmű:

1. Tudatában van-e Orbán, hogy tuti bukó perbe viszi az országot?
Igen.

2. Ez bizonyítható-e?
Igen.

3. A per miatt fog-e kára, vesztesége keletkezni az országnak?
Igen.

4. Kimeríti-e a hűtlen kezelés fogalmát a bizonyíthatóan tudatos károkozás ?
Igen.

Ez tiszta sor, és egy valóban független bíróság ezért simán elítéli Orbánt és bűntársait. Lehet majd menni feljelenteni.

Sztyopabá 2011.09.20. 13:46:48

Akkor nemzeti kormányunk valószínűleg azért csinál ekkora orbitális baromságokat, hogy lebuktassa a sok fránya komcsi informátort, aki még soraik között bujkál. Minden, ami most történik, csak azt a célt, bocsánat, szent célt, szolgálja, hogy lebuktassák az árulókat!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.09.20. 13:54:13

Kár, hogy most lebuktatták a Nagy Tervet, pedig micsoda cseles ötlet volt!"

nem buktatták le, gubcsi eléggé dagályosan beszél, de azért az érthető, hogy állítása szerint sikerült a terve

"Olyan berendezésről "súgtak" Önöknek, amelynek kívül is látható gombja csak az Önöket, esetleg másokat „tájékoztató” belső informátor számára került külsőleg felcsavarozásra."

"Mi lesz ezután?!
És meglett legalább a tégla???"

meglett, már ha igaz, szerintem igaz, de ez nem menti a komcsit

Kis ember 2011.09.20. 13:54:58

@derelyegrádi szellem:
"szerződés szentsége" nincs, hiszen pl bíróság is módosíthatja a felek szerződését,"

Jól mondtad, a bíróság. Volt ez esetben szó bíróságról?
Hatalmi szóval eldönteni valamit nem kicsit kommunista módszer.

hoplita 2011.09.20. 13:56:53

@zero:
A Nagy Makovecz építette neki a házat....szerinte egy derék magyar ember....a kiszkábéság meg csak amolyan ifjúkori botlás vót.:)
Hol van ahhoz a faszomfütty, lecserélhető hende...?:)))

hoplita 2011.09.20. 14:01:15

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
3 év múlva meg aztán megtanáljuk azokat a papírokat, oszt lesz nemulass.:))))
Kis szerencsével megúszhatod, de akkor "módosítani" kell......meg hagyni magad análisan inzultálni.:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.20. 14:34:08

"A honlapon olvasható híradások szerint a Zrínyi Média az ő ügyvezetése alatt indította el a „könyvvonat” nevű adományozó projektet, ami szintén jól jött az igazgatónak. A HM-cég a projekttel a számos hazai, erdélyi és felvidéki településre vitt a katonai kiadó régi kiadványaiból, és a csomaghoz több ezer darabot mellékeltek Gubcsi régebbi könyvéből. A sorozat sokadik, állomásán, Kiskunfélegyházán tavaly decemberben például kétszázötven tanár, tanító kapott karácsonyra „tiszteletpéldányt” az Egy kun Budán és Pesten című „élet-, kor- és közrajzi regényből”. A könyv, amelyet időközben a honvédség összes alakulatánál is terített a szerző, nagy népszerűséget vívott ki magának a katonák körében önéletrajzi jellegű szexuális jeleneteivel (72-73. oldal)."
mek.oszk.hu/07700/07793/07793.pdf

zollerbá 2011.09.20. 14:35:05

Lakatos Pál: Újságíró kutyuskák, poltikusok pórázán (Magyar Világ,2005. okt. 27.)
A régen meghalt Aczél György szelleme előtt hajbókolnak
-----------------------------------------------------------------------------
Az ellenzéki kerekasztal és a sajtó kapcsolatát leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy mindent „megmutyiztak” egymás között, minden a fű alatt történt, miközben nyilvánosságról harsogtak.
Az MDF-esek az MDF-hez beosztott újságíróknak mondták meg, hogy mi jelenjen meg, az SZDSZ-esek mindenkit irányítottak, ők Nyugatra is továbbíthatták az álhíreket, az MSZMP-sek a saját hírharangjaikat mozgatták bábuként.
A dolog azonban kétirányú, hiszen ekkor nemcsak a politikusokat ismerheti meg a közvélemény, hanem a kiválasztott újságírókat is. Addig nem igen érdekelte az embereket, hogy ki az a Havas Henrik, Forró Tamás, Baló György és a többi. Ám, miközben ők ismertté tették a politikusokat, ismertté válhattak ők is.
Egy idő után az újságírók között is kialakult a kasztrendszer, amelyben a politikai rendőrség által meghatározott mértékig szervezhették a sajtónyilvánosságot. Pár hét alatt ismertséget szereztek a FIDESZ, az MDF, az SZDSZ prominenseit, az MSZMP-ből MSZP-sé vedlett „reformereket”, akik közül, a kezdetekhez képest harminc ma is a politikai porondon van, akik ma is uralják a magyarországi közéletet.
Nézzük meg, hogy milyen volt például akkor a Fidesz és a sajtó kapcsolata? Azt hiszem, nem túlzok, ha kijelentem, hogy tökéletesnek volt mondható, hiszen a Fidesz volt az SZDSZ kistestvére, hátországa.
De az MDF is „fiatalított”, megalakította az Ifjúsági Demokrata Fórumot, az MSZP meg a Baloldali Ifjúsági Társaságot. Minden egyes párt tehát létrehozta a saját ifjúsági szervezetét. S amikor a Fidesz és az SZDSZ útjai külön váltak, akkor is szükség volt a pártok gyámkodása mellett működő fiatalok pártszerű csoportjára. Így alakult meg a Fidesz fiókintézménye, a Fidelitas, az SZDSZ meg létre hozatta az Új Generációt.
De maradjunk még az SZDSZ és a Fidesz szerelmes éveinél. Ebben az időszakban, 1993-ban, 94 elején, az újságírók hatására, az SZDSZ-hez való kötődésük miatt, a Fidesz népszerűsége elérte az 58 százalékot, ők voltak a parlamenten belül a forradalmárok, holott nem csináltak semmi érdemlegeset, léha életet élő, üres fejű gyerekek voltak.
Ne legyünk szívtelenek, a Kádár-rezsim sajtópalettáját felvázolva, ki ne hagyjuk a sorból a Kommunista Ifjúsági Szövetség hetilapját, a Magyar Ifjúságot, amelynek a főszerkesztője az azóta már milliárdos üzletemberré lett Gubcsi Lajos volt, főszekesztő-helyettese pedig Pálfy G. István, itt dolgozott, többek között, Seszták Ágnes is. Ez egy nagyon nagy szerkesztőség volt, nagyságában, mondanivalójában méltó a gazdához, a KISZ-hez. A Magyar Ifjúság a szelep szerepét töltötte be. Ezzel a hetilappal szondáztatta a KISZ és az MSZMP is, hogy mit, mennyit bír még el a magyar közvélemény. A Magyar Ifjúság ellenpólusaként hozták létre, hetilapként, a Reformot, amely Pozsgayék által vezérelt, álleleplező újság volt, Tőke Péter főszerkesztésével. Mai ésszel ma már szinte felfoghatatlan, heti háromszázötvenezer eladott példányszámú volt, mert elterjedt, elterjesztették róla, hogy ott aztán mindent és mindenkit lelepleznek.
Ugyanekkor a Magyar Ifjúság eladott példányszáma is százötven-kétszázezer között mozgott. Ami viszont, mai eszünkkel igazán érthetetlen, a Népszabadság eladott példányszáma, naponta, hétszázezer volt.
A Népszabadságtól bajos lett volna a nemzeti oldalra átküldeni újságíró figurákat, megtették ezt a Magyar Ifjúságnál dolgozókkal. Ugyanúgy küldték át őket a nemzeti szín irányába, mint ahogy a KISZ akkori prominenseit. Csányi Sándort, Csepi Lajost például, akik országos KISZ vezérek voltak, a nemzeti oldalon szerepeltették. A Magyar Ifjúság munkatársai akkor még ismeretlenek, jellegtelenek voltak, ezért küldözgethették őket. Balót már nem lehetett, ő már igencsak ismert volt nézeteiről. Belőle nehéz lett volna nemzeti újságírót fabrikálni.
Érdekes viszont megfigyelni, hogy aki bandatag lesz például a Fidesznél, a legmegátalkodottabb „liberális”, a Fidesz váltásával az oda csapódott újságíró is eszmét vált, rögtön nemzeti lesz belőle. Bayer Zsolt például, a liberális Fidesz idején a Népszabadságnál dolgozik ( azt mondja, valamiből élnie kellett) , együtt bandázik a Fidesszel, ezért lehet a Népszabadság főmunkatársa, a váltáskor azonban ő is vált. Úgy, mint más a fehérneműjét, úgy cserél ő is eszmét, s lesz nemzeti.
Torkos Matildot először a Magyar Hírlaphoz küldik, az SZDSZ embereként, ám a Fidesz őt is magával viszi a nemzeti oldalra. Bencsik András szintén a Népszabadságnál van, többen bizonyítják, hogy a pártrovatot szerkeszti, aztán lesz belőle Pesti Hírlapos, KDNP-s, MDF-es, Fideszes (most már hazaárulózza Orbán Viktort). Ő a legérdekesebb figura, mert ő majdnem mindenhol megtalálható volt, nagy vargabetűket írt le munkássága során, s kötött ki végül a Fidesznél.
A váltások mindég akkor következnek be, amikor a szabadkőművesek úgy döntenek, a Fidesznek a nemzeti oldalon a helye. Kerüljön azonban bármelyik oldalra egy párt vagy a vele együtt élő újságíró, a háttérben még az ellenségnek kikiáltottal is együtt cserél információt, ahogy már írtam, együtt mutyizik. Együtt isznak jelenleg is, mind a mai napig nem ellenfelei egymásnak. Megint csak a példa kedvéért, az Élet és Irodalomból Kovács Zoltán és Bayer Zsolt, a nemzeti oldalról, csak a külvilágnak játsszák a haragszomrádot. Úgy csináltak ők karriert, hogy látszólag vitatkoztak egymással, de a két barát egymás alá adta a lovat. A témákat- és itt már megint tágítsuk a kört- egymásnak hajigálják föl, a háttérben egyeztetetten. Így kell ezt érteni a politikai pártoknál is, hiszen kijelenthető, hogy például a Fidesz és az MSZP között is, a mélyben, baráti a kapcsolat. A többi az üres fecsegés.
Szóljunk pár szót még Lovas Istvánról is. Az MDF, a kezdetekkor már idegenkedett tőle, nem szerette őt, mert eléggé rejtélyes az ő külföldre kerülése, az amerikai családi életéről is különféle hírek szállingóztak. Radikális kisgazdaként, kereszténydemokrataként, MDF-esként mutatkozott meg, miután haza tért a Szabad Európa Rádiótól, ahol öt évet töltött el, névtelenségben, s amely „műhelyt”, az amerikai titkosszolgálaton kívül a szabadkőművesek is irányították.
Mint politikai üldözött érkezett haza, s ennek ellenére-Kőrösi Imrére hivatkozom, aki fültanúja volt a most következőknek- Antall miniszterelnök azt mondta róla, könnyebb lenne azokat a szervezeteket összeszámolni, amelyeknek ő nem dolgozott. Az ilyen típusú mondatoknak Kulinék is fültanúi voltak, az MDF liberálisai kifejezetten utálták őt. Akik közül viszont most többen kifejezetten barátkoznak vele, a kezdetekkor Bencsik sem igen váltott szót vele, sőt Orbán Viktor és Makovecz Imre sem.
Az újságírók, a példák is bizonyítják, szinte prostituáltként viselkednek, hogy minél több gazdasági és egyéb előnyökhöz juthassanak, az információk felhasználásával vagy éppenséggel elhallgatásával.
Sokat gondolkodtam rajta, ismerve az újságírói mentalitást, hogy az ellenzéki kerekasztal tevékenységét végig figyelő újságírók is bizonyára rendelkeznek saját archív anyagokkal, azokat azonban sehol sem tudná, még ha akarná sem, megjelentetni. Ha pedig mégis megtenné, ugorna a karrier, a gazdagság.
De egyébként nincs ma Magyarországon olyan sajtótermék, amely az ellenzéki kerekasztal anyagával merne foglalkozni, egyik oldalon sem. Tudniillik, az az 1989-es tárgyalás a kocsmai osztozkodás szintjét is alig üti meg. Osztozkodás az MSZMP, a mai MSZP, meg az általuk kijelölt hiénák között. Az olyan mérvű nemzetárulás, amit talán majd valamikor, húsz-harminc év múlva lehet csak előhozni. A szereplők ugyanis élnek és erejük teljében vannak.
Ez ugyanúgy értendő a politikusokra, mint az újságírókra. Avar János, Hadú János, Kondor Katalin, Sándor István, Havas Henrik, Forró Tamás, Baló György és a többi fel nem soroltak, minden titkok tudói, de megvan kötve kezük és lábuk is, mert bármit is elő akarnának hozni, megálljt parancsolnának nekik. Nehezen írhatnák le például azt, hogy az ellenzéki kerekasztal résztvevői, főleg az első időkben, bizony elvtársazták egymást. Mindenki mindenkit elvtársnak szólított. Ami persze nem lehetett véletlen, hiszen például az MDF-esek kétharmada MSZMP párttag volt. Ugyanígy volt ez az SZDSZ-nél is, sőt ez utóbbiak inkább maoisták, ultrabalosok voltak. Az egymás között megszólításkor is az elvtárs szó dívott.
Ez az ellentét, ami most látszólagosan mutatkozik, visszagondolva az 1989-es esztendőre, látható, hogy az ellenzéki kerekasztal egy olcsó zsibvásár volt. Fő jellemzője az adok és a kapok. Az ellenzéki kerekasztal kijelölt vezetőinek kisebbségi érzésük volt a Pozsgay félékkel szemben, hozzájuk képest informálatlanok voltak, senkik sem voltak kenyéradó gazdáikhoz, az MSZMP-sekhez képest. Rosszul is mérték fel az erőviszonyokat, azt hitték, hogy az MSZMP-vel szemben semmi esélyük nem lesz a választásokon. Akkor még nem tudták, hogy már máshol régen eldöntötték, hogy az MSZMP-t fölszámolják, munkásőröstől, mindenestől. Ezt a legvégén tudták meg, az ellenzéki kerekasztal résztvevői is. Aczél Györgyék közölték velük, hogy az MSZMP-t szét kell zavarni, erőszakszervezeteivel együtt. De ezt úgy kell csinálni, olyan hatalmas robajjal, tudatták velük, mintha ott dőlne el az MSZMP sorsa. Közben pedig, szintén Aczélék, megegyeznek a sajtóról, a bíróságokról, megegyeznek mindenről. Arról is, hogy ellophatják 56-ot, s arról is, hogy a reformkommunisták kezébe adják át a hatalmat. Persze nem az MSZMP-és reformkommunistákra, hanem az MDF-es, a szakszervezetis, a kisgazda ügynök reformkommunistákra, s a többiekre gondoltak. Tehát az MSZMP mindent lejátszik saját magával, amit legalizál az országgyűlési képviselő választásokkal, azzal a kikötéssel, hogy nem lesz elszámoltatás, nem lesz börtönbüntetés.
Ekkor kezdte el a sajtó sulykolni, hogy nem lesz jó, ha ezek az újak győznek, mert nem szakemberek, nem értenek hozzá. Azzal mentik át a párt- és tanácsi apparátust, hogy ők a szakértők. Ez egy óriási csapda, hiszen egy forradalmat, vagy annak látszó folyamatot, úgy vezényelek le, hogy az apparátus egyébként maradjon a helyén.
A sajtó, ezt a folyamatot, az ötletgazdák szempontjából, kitűnően vezényelte le, amiért meg is kapta a jutalmát. A vidéki napilapokat, amelyek együttes értéke, akkori áron számolva, kétmilliárd-háromszázmillió forint volt, húszmillió forintért privatizálta az Axel-Springer, úgy, hogy minden vezető maradhatott a helyén. De , egy-egy újság vezérkara, miközben beosztását megtarthatta, részt vehetett az országos napilapok privatizációjában is. Az ellenzéki kerekasztal mindent tudó újságírói, hallgatásukért fejében, a nyolcvanas évek végén, több pénzt kerestek, mint a bankárok. Tízszer annyi volt egy vezető újságíró jövedelme, mint egy parlamenti képviselőjé. A parlamentben vitáztak is erről a képviselők, a kilencvenes évek elején, hogy mennyire túlfizetett az újságíró hiéna társaság.
A nagy mogulok jelenleg is mozgatják a szálakat. Vitray Tamásra, Horváth Ádámra, Horvát Jánosra gondolok. Vitray csapata uralkodik ma a sport újságírásban, a kereskedelmi rádiókban, televíziókban. Gundel Takácstól, Héder Barnán át, Palik Lászlóig, gazdasági erővé váltak. A bankároknak meg politikai ambíciói vannak, ezért hoz létre a Postabank sajtóbirodalmat, s VIP hitelekkel édesgeti magához a neki kedves hírlapírókat, riportereket. A szenny került a felszínre az újságírásban, mint ahogy a politikában is.
Ez a sajtó az egekbe emel egy nem létező ellenzéki kerekasztalt, amelynek a tevékenysége egyenlő a nullával.
Az viszont tény, hogy az MDF kormányzása idején, nem volt igazi nemzeti újságírói társadalom, aki meg megpróbálkozott ezzel, azt eltaposták. Csak kijelölt és küldött nemzeti újságírók voltak, s azok is maradtak a mai napig.
Hogy mennyire behatároltak voltak a lehetőségek, arra is akad példa. A rendkívül közkedvelt Magyar Fórum akár százhúszezer példányban is elfogyott volna megindulásakor, de csak harmincezer példányban nyomtatták ki. És Csurkáék nem kiabáltak.
Eleve be van kódolva a folyamatokba, hogy az első csapat, amely átadja a kommunistáknak a hatalmat, a vagyont, a sajtót, az az MDF. Ezzel az MDF sírját is megássák azzal, hogy azt a csapatot, az idők folyamán el is kell tüntetni.
1989-ben különböző áldokomentumokat írtak alá. A sajtóval kapcsolatosan azonban az ellenzéki kerekasztalnál sem tudtak, még látszólagosan sem, megegyezni, mert az végig totális cionista irányítás alatt állt. A liberalizmus ugyanis egyenlő a cionizmus kiszolgálásával. Ez volt az egyik legsúlyosabb következménye az egész magyar „rendszerváltozásnak”.
Az igazi dolgok az ellenzéki kerekasztal léha politikusainál csak látszólag dőltek el.
1989 nyarára Magyarországot már rég eladták az Aczél György féle szabadkőművesek. Nagy hangzavar közepette szerezték meg a hatalmat saját maguknak, s a szabadkőműves klientúrának.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.20. 14:36:25

@nemjogasz:

Mi, mi.
Hát felhívja a Lajost, rákérdez, és ha azt a választ kapja, akkor inkább annak hisz, mint a saját vaksi szemének. :)

Pinabajusz 2011.09.20. 14:41:23

Nem "Parking sensor" van rairva arra a szarra? Vagy ez csak tereles?

gyilkos fűegér 2011.09.20. 14:43:14

Egy igazi Reneszánsz Ember.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.20. 14:43:24

Kéretik Gubcsi urat megtisztelni azzal, hogy vele foglalkozunk a róla szóló hírnél.
Végtörlesztésről itt lehet vitázni, köszipuszi:
vastagbor.blog.hu/2011/09/12/az_orszagvedelmi_terv

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.20. 14:44:50

@Pinabajusz:

Azt írják az Indexen, hogy "jól láthatóak a rendszám mellett elhelyezett detektorok, amelyek a feliratok tanúsága szerint egy több mint 200 ezer forintba kerülő AL G9-es készülék külső tartozékai.
A parkolószenzorként árusított eszköz lényege, hogy a szűk helyre való beparkolás mellett segítse a sofőröket a lézeres sebességmérőkkel vívott harcban is. A blokkoló működésének alapja az, hogy a tereptárgyak beméréséhez használt lézerimpulzus hullámhossza megegyezik a rendőrség lézeres traffipaxainak mérősugaráéval. A detektor így azonnal érzékeli, ha idegen lézer zavarja meg a kocsi szenzorait, és miközben erről jelzést ad a sofőrnek, hosszú másodpercekig megpróbálja helyreállítani saját érzékelését, és ezzel zavarja a sebességmérőt. A rendszer 4-8 másodperc után hagyja abba a próbálkozást, de mire kikapcsol, a gépkocsi vezetőjének lehetősége van lelassítani."

gyilkos fűegér 2011.09.20. 14:52:20

Nem lennék most az Index helyében.

derelyegrádi szellem 2011.09.20. 15:19:45

@Kis ember:

van oda más is írva, nem csak bíróság. Pl NAV is, meg ügyészség is, aki megtámadhatja mások szerződéseit

@sárkányfő:

hát fárasztó, fárasztó, de ha már belekezdtem:

a pl szociális segély úgy jön oda, hogy veszteséges (deficites) a költségvetés mégis rábízott vagyonnal akként gazdálkodik, hogy még ad belőle elleszolgáltatás nélkül sokaknak. Elsőre és jogdogmatikailag ez is hűtlen kezelésnek tűnhetne. Sőt, sokkal inkább mint a te verziód. De mégse az.

Könyörgöm nézd már meg a hűtlen kezelés törvényi tényállását, és akkor nem írsz ilyen baromságokat. Segítek: Btk 319 §.

De példákkal segítelek: A sukoró ügy az hűtlen kezelés, a moszkavi kereskedelmi központ eladása is. Ugyanis ott a rájuk bízott vagyonnal a jogszabályokat ezzel kötlelességüket megszegve akként gazdálkodnak, hogy azzal vagyoni hátrányt okoznak. Ezekért gyurcsány és bandája már szerencsére el is indult a börtön felé, és van olyan, aki már látta is belűről. :-)

Jogalkotással (itt ez történik) egyébként sem lehet bűncselekményt elköveti.

Meg azzal se, hogy tuti bukó perekbe viszel bele valakit, mitn te állítod. Mert ha mégis megnyeri, akkor mi lesz? Perújítás, mert mégse volt bukó a per, csak addig leült a csávó pl. 3 évet. Kártérítést kell fizetni neki. Tehát aki feljelentése alapján indult az eljárás, az hűtlen kezelő lenne, hiszen most miatta kártérítést kell az államnak fizetnie (csak a te logikád szerint, de egyébként nem, mert a feljelentőre nem bíztak idegen vagyont) Ez ezért jogi képtelenség. Érted ezt?

veletek szoci fanokkal az a legnagyobb baj hogy a vágyaitokat valóságnak tekintiket. ezt hívják wishful thinkingnek....

De semmi gond a puding próbája az evés. A molnárral menj el, és tegytek feljelentést. Ehhez minden magyar állampolgárnak joga van.

Squid 2011.09.20. 15:21:25

@derelyegrádi szellem:

Figyi! Leírom neked lassan, hogy értsd és megrághasd mielőtt lenyeled és megemészted:

"A javaslat mind a személyi jövedelemadó, mind az ajándékozási, illetve a vagyonátruházási illetékkötelezettség alól mentesíti a végtörlesztőket."

Ha ez bekerül és megszavazzák (hacsak már nem valósult meg) akkor ez simán kimeríti a következő jogi kategóriákat:

1. bennfentes értékpapír-kereskedelem, a tőkebefektetési csalás, a piramisjáték szervezése, a pénzmosás, a pénzhamisítás és bélyeghamisítás.

2. a különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozó közveszély-okozás és közérdekű üzem működésének megzavarása,

3. különösen nagy, illetőleg a különösen jelentős kárt okozó csalás,
a különösen nagy, illetőleg a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés.

4. különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés.

Na most bárki aki ezt megszavazta simán kimeríti a bűnrészesség és bűnszövetkezetben elkövetett szándékos károkozás cselekményét, és ez csupán az egyik apró részlete az egész javaslat abszurditásának.

Hacsaknem számodra oké, hogy drogból/kurvafuttatásból/embercsempészetből/kinderpornóból stb stb illegális tevékenységből származó illegális bevételt a KORMÁNY segítségével lehet legalizálni TÖRVÉNY segítségével.

Büntetlenül..

NE használd 2011.09.20. 15:28:16

@derelyegrádi szellem: A "@ sárkányfő"-t cikiző írásodról csak annyit: egy nyilvánvaló elírásnál /gyengült az euró a ft-hoz képest/ rögtön azt írni, hogy olyan "molnár csabás", háááát akkor a tiéd meg "szijjártó péteres".. / .Én szándékosan írtam kisbetűvel a személynevet/ Egy kis jogi ismerettel rendelkezel, ez vitathatatlan /csak nem a Pázmány Péteren fejezted be az első évfolyamot? Ugye milyen ciki, ha gúnyolódnak az emberrel?/. Én nem vagyok jogász, de még én is tudom, hogy a bíróság valóban módosíthatja a felek szerződéseit, ha az egyik fél számára aránytalanul kedvezőtlen /ezeket most nem sorolom/ feltételeket tartalmaz. Hát, bármennyire cikizzük is a bankokat, számukra a végtörlesztés fix árfolyamon kedvezőtlen lesz. Bár engem a bankok helyzete kevéssé érdekel, de az annál inkább, hogy a jómódú végtörlesztők miatt az árfolyamok megugranak /ez nem mese, egyszerű közgazdasági tézis /, és a végtörleszteni képtelen többség szopja meg ismét ezt a baromságot. A makrogazdaság alaptörvényei egyértelműen kimondják , hogy a GDP növekedésének legfontosabb kritériumai : 1.a belső fogyasztás növelése /ez most lehetetlen/ 2. a beruházások növelése / ez multiplikatív módon növeli a jövedelmet , de ehhez pénz kell. Na mármost, ha a bankoknál tőkehiány keletkezik, nem tudják ellátni a vállalkozásokat megfizethető, olcsó hitelekkel.... Hááát, magántulajdon szentsége valóban nincs / magánnyugdíj-pénztári vagyon lenyúlása és egy részéből Mol részvények vásárlása/........"az ügyészség közérdekből pert indíthat" : ez az ügyészség, Polt Péterrel az élén?!? ......"..érdemes megvárni az AB döntését" - azét az AB-ét, amelyik a Manyup -pénzek ügyében sem mer döntést hozni??? Summázva: észérvekkel meggyőzhető lennék, de propaganda-dumával, soha!

bandika gazdája 2011.09.20. 15:30:50

@Seduxen: Kisfiam te nem szoktad ennyire felhúzni magadat? Táncsak felizgattad magad? :-) Én csak arra lennék kíváncsi, hogy több éjszakán át tartó vívódás után jutott eszébe ez a derék magyarázat, vagy csak csakúgy jött mint a pinty?
Lenne itt még valami: Személyesen kikérem magamnak mostmár, hogy nap mint nap teljesen hülyének nézzenek senkiházi majmok! Kezd elmenni a kedvem a röhögéstől.

Kabbe (törölt) 2011.09.20. 15:34:37

ezek az új urak kelet-ejurópában
hajrá cselédek:)

bandika gazdája 2011.09.20. 15:37:32

@zero: Nos elolvasván ennek az "embernek" a nacionáléját egyértelmű, hogy miért tart ott Magyarország ahol tart, és miért nem fog kivakarózni a szarból SOHA!

bandika gazdája 2011.09.20. 15:41:00

@Spiritmonger: Itt nem a lézerblokkolóról van szó te nagyon hülye!!!

sárkányfő 2011.09.20. 15:46:18

@derelyegrádi szellem:

1. Nem vagyok szoci fan, sőt, viszont te nyilván szíjjártó-fan vagy, mert azt az elképesztő, kiirthatatlan butaságot, hogy aki ne fideszes, az mind ellenség, aki meg ellenség az mind szoci, ezt csak azok képesek szajkózni - ezer és ezer cáfolat, meg a józan ész ellenére - akiknek szijjártó sikeresen kimosta az agyát.

Számomra a fidesz és a szocik között annyi a különbség, hogy egyik újkomcsi, másik őskomcsi, és mindkettő országvezetésre alkalmatlan dilettáns banda, szervezetten rabolni viszont jól tudnak. Attól még hogy nem vagyok a neokomcsik híve, hidd el, nem leszek az őskomcsik híve sem. Mondjuk ha nem hiszed el az se érint túl mélyen...

2. Állításomat továbbra is fenntartom, napnál világosabb a hűtlen kezelés, ahogy az alkotmányellenesség is, meg a magántulajdon és jogbiztonság szentségének megsértése is, amikből kártérítés lesz, és nem pár millió, hanem tízmilliárdok, vagy még több, stb. De tekintettel @laspalmas: kívánságára nem offolok tovább, ha már ennyire zavarja. Érveim már leírtam, egyértelműek.

derelyegrádi szellem 2011.09.20. 15:47:47

@Nyuggervadász:

neked csak annyit, hogy molnárcsabás rész nem az elírásra vonatkozott, olvasd el.

@Squid:

Rágogatom rágogatom...de:

mind az adó, mind az illeték jogalkotási kérdés. Tehát szerinted, amikor az öröklési illetéket eltörölték, azzal bűncselekményt követtek el? Például közérdekű üzem megzavarását? Ez a legjobb....

Ha te is akarsz nevetni - mint én tettem - nézd már meg a közérdekű üzem működésének magzavarása törvényi tényállását.

mondjuk a hanyag kezelés is fasza, mert az egy gondatlan bűncselekmény, tehát valaki álmában szavazza meg véletlenül azokra is gondolsz..

Ezeket csak az elmeorvosod tudná megemészteni, de még ő se könnyen...

derelyegrádi szellem 2011.09.20. 15:52:22

@sárkányfő:

szjjártó kifejezetten irritál engem....ez számít valamit?

Ah szerinted megálll a hűtlen kezelés, elmész és feljeletést teszel. Sok sikert! :-)

Nekem nincsenek ellenségeim se. Csak a nyilvánvaló jogi butaságra próbáltam rávilágítani. Ahogy olvaslak, nem sok sikerrel.

Elmondom még egyszer:

Jogalkotással nem lehet bűncselekményt elkövetni.

Horizont 2011.09.20. 15:59:09

Kicsit túlnéztem a légyfogós lézerblokkolón és találtam egy érdekes részt Gubcsi Lajos életrajzában, csak úgy NŐI szemmel nézve (bár szemmel kéne verni inkább:D)
Gubcsi 1948-ban született tehát 63 éves!!:) És milyen aktív minden téren: Nős. Első házasságából 2 felnőtt, Anikó (1971) és Lajos Levente (1974) apja, a jelenlegi házasságából született: Előd (2002), Botond (2004), Emese (2006), Etele (2008), Lelle (2009), Lél (2011); továbbá Gubcsi Annát és Gubcsi Pétert gyámjukként nevelte fel.
Na ezen (is!!) eltátottam a számat!

molaris 2011.09.20. 16:00:45

@Squid: @sárkányfő: @Aullah:
Gyerekek, ti most próbáljátok meg egy régi motoros ügyvédnek elmagyarázni mi a paragrafus???
Teccccccik! Na, ezt kapd ki "derelye"!!!XDXD

derelyegrádi szellem 2011.09.20. 16:01:35

@Squid:

várjál bazmeg ezt elsőre észre sem vettem, a gyöngyszem:

"2. a különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozó közveszély-okozás"

itt egy valami van, ami sugárzik, árvízszerűen terjed és pusztító hatást vált ki: az a mélysötétség, ami belőled árad....

Köszi, rég nevettem ilyen jókat....

sárkányfő 2011.09.20. 16:03:03

@derelyegrádi szellem: te szociztál le, ami közel akkora sértés, mintha lefideszeseztél volna... mivel erre semmi alapod nem volt, már azon túl, hogy a fideszes agymosás logikája szerint mindenkit le kell szocizni aki támadni meri a fideszt. no mindegy, kb. leszarom.

Érdekességképpen itt egy másik ügy, friss hír, hogy Páva "Vízműfoglaló nemzetvédő szittya magyar" Zsolt akciójának ára úgy néz ki kamatostul 9 milliárd magyar forint lesz. És ez csak egy vidéki vízmű, sokkal kisebb nagyságrend mint a bankrendszer.

"Hivatalosan is 7,62 milliárd, a kamatokkal együtt 9 milliárd forint lehet az ára a 2009-es pécsi vízműfoglalásnak, miután a kártérítés mértékét megállapítani hivatott Compass Lexecon ekkora kártérítést ítélt meg a Pécsről kihajított Suez Envinorement részére."

hvg.hu/itthon/20110920_pecs_suez_felszolitas

derelyegrádi szellem 2011.09.20. 16:11:18

@sárkányfő:

nem akarlak megsérteni, a szocizást visszavonom, ne haragudj.

Te én utána nézek ennek a Compass Lexecon-nak, mert én ilyen bíróságról nem hallottam. Hallottam viszont a Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő választottbíróságról, (ezt kötötték ki annak idején illetékességnek), aki egy az egyben a Páváéknak adott igazat.

derelyegrádi szellem 2011.09.20. 16:20:38

@sárkányfő:

valaszoltam, de nem jelenik meg.

A leszocizásért ne haragudj, nem akartalak megsérteni. Ez fontos, megismétlem.

Ha én küldök holnap egy fizetési felszólítást a SUEZnek, akkor az már pusztán attól megáll? me

A kártésítést megállapítani hivatott is csúsztatás, mert itt annyi történt, hogy egy cég a SUEZ megbízásából számolt valamit. A perjog szabálya szerint ez egy semmi, ha másik fél vitatja, akkor a nem több, mint a fél által tett előadás. Amit bizonyítania kell. Jogalapját és összegszerűsgét is. Ez egy nulla egyelőre, hiszen nem több, mint a Compass VÉLEMÉNYE.

Egy per már volt e két fél között, mégpedig a szerződésben kikötött Ker. és Ip. Kam. mellett működő választottbíróság előtt, ahol Pécs nyert. Ennyit erről.

sárkányfő 2011.09.20. 16:20:39

@derelyegrádi szellem: semmi gond, szocizás elfelejtve.

ha a linkre kattintasz, minden kiderül, a bíróság a Bécsi Választott Bíróság lesz.

nagyon csodálkoznék, ha ez a középkori barbár hordákra emlékeztetői várfoglalós móka törvényesnek bizonyulna a modern európai jogrendszerben :) és ezt is mi fogjuk fizetni, mert Pécsnek nincs pénze, Orbán fogja őket kisegíteni a központi költségvetésből... de meglátjuk, ki tudja, tán mégis legális volt... :)

2011.09.20. 16:44:56

@Seduxen: Ugy látom ideges vagy. Nyugodj meg . Ha nem megy, akkor menj a "forradalom szentélyébe", ahol fel van téve a falra a 3 vezér képe--a nagyVezéré, a házelnöké és az Álomfőé. Közben ülj le a "zalkotmány" asztalához, vedd elő a "Gubcsi összes" müveit, nézz fel a NER leiratra és igyál meg egy sört olvasása közben. Ha nem elég akkor kettőt igyál a zalkotmány asztalánál.. Csak" ne idegeld magadat fel".

@derelyegrádi szellem: Már máskor is irtam , de most megerősitettél abban, hogy az a baj nálunk, hogy itt magyarázzák, eltérően értelmezik a jogot--ki-ki saját érdeke, pártállása, érzelmi kötősése szerint. Holott csak egységesiteni kellene és a kiskapuk bezárása után-- végrehajtani. Talán az országnak több haszna volna belőle, mint a különféle értelmezésekből és magyarázkodásokból. Mert ezekből már annyi van a padláson, meg az igérgetésekből, hogy már nincs hová rakni őket. Pedig hidd el, az év elején sepertem le az igérgetéseket és a magyarázkodásokat a padlásról, de már megint tele van. Meg a t.k.m is az egésszel.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 17:57:54

A f.sz kivan ebben a tetves országban! Nyomulnak ezerrel a volt KISZ titkárok és a hasonló komcsik!
Osszák az észt, leckéztetik a népet, hétvégén meg faterral nosztalgiáznak a Kádár vadászokról?Gyönyörű!!!
Kormányszinten is tele vagyunk "ettársakkal". Csodálkozunk azután, hogy sehová nem jutunk?
Ezekkel?
'45-től '89-ig nem sikerült nekik, miből gondoljuk, hogy most sikerülni fog? Éljen a Párt! :)

molaris 2011.09.20. 18:15:51

Elqrtuk, nem kicsit nagyon.
89- ben kellett volna kitakarítani ezt az istállót!!

Horizont 2011.09.20. 18:21:08

@Boli: Akik a '70-es évek végén és a '80-as évek elején lettek KISZ funkcionáriusok, ők már valóban csak érdekből tették, a hatalomhoz való dörgölődzésük nem volt véletlen.Nem látták (láttuk) még, hogy bedől a rendszer. Na de az úgynevezett rendszerváltáskor tuti úgy gondolták nem veszhet el az "áldozathozataluk" és tovább tapostak tűz közelben! Soknak bejött, pláne úgy, hogy kiépítették a kapcsolati körüket is.Van aki maradt a politikánál, van aki vállalkozóként vagyont gyarapított és van egy jó pár f.szfej aki ötvözte a kettőt és milliomos, milliárdos politikusként él köztünk hatalmassága és nélkülözhetetlensége teljes tudatába.Vissza lehet nézni az elmúlt 21 évet ugyanazok forognak körbe mindenhol.Ha egy kiesik, pattan a helyére három is. Külön döbbenetes, hogy ezek az emberek egy sima "mezei" munkahelyen nem állnák meg a helyüket, úgy elbuknának mint a pinty! És mégis van beleszólásuk 10 millió ember életébe......(ja már nem vagyunk annyian)

Monçada bíboros 2011.09.20. 18:37:46

aha, tehát, Gubcsi vett egy x*100e Ft-os lézerblokkolót, csak azért, hogy ne is használja.... Hát persze... Micsoda egy idióta ez a fickó! Én kérek elnézést!
Én az újságírók helyében teszteltem volna a blokkolót, és egy kis videót linkeltem volna a cikk mellé.:))

golaz01 2011.09.20. 18:38:27

@zero: Ami ami, az az - Válogatott levelek Orbán Viktornak

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 18:50:37

@Horizont: Dehogy... :)
Ezek a legrosszabbak! A hithűeknek legalább elveik vannak, naivság és valami ártatlanság is! Én minden embert tudok tisztelni, ha valamiben hisz és azt meg is tudja indokolni! Lehet az vallás és politikai nézet is!
A mai narancskomcsi janicsárok azonban nem ilyenek!
Közeleg a vég, oszt már a konc lerablása folyik! Ki mit bír szakítani! Majd megpróbál beállni a következő kurzusba is!
Csak segg legyen!!!

Horizont 2011.09.20. 19:04:20

@Boli:
Én is pont erről (akartam?:D) írni, hogy ezek már annak idején se hitből tették amit tettek:)
Ha megnézel pl. egy Biszku félét, akármekkora szemét is, na ő a mai napig hisz és nem is lehet eltántorítani. De ezek ......??!!!! Még magukban sem, csak a csilingelő érmécskékben és a hatalmukban!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 19:16:07

@Horizont: Soha nem kell az ilyen Biszku féléknek tartani semmitől, hisz ismeri a hatalom működését, tudja jól, hogy ezek a narancskomcsik úgyis megvédik! A cirkuszon kívül nem lesz soha baja, a pénzéért sem kell aggódnia, a népnek egy kis cirkuszt meg semmiből nem áll rendezni. Rágják csak a gumicsontot, a párt kiáll mellette! A Fidesz, is...

remiz (törölt) 2011.09.20. 19:25:06

"Az Attila hun király halálának 1556. évfordulója alkalmából megrendezett szoboravató ünnepség..."
erre megy a pénz. Gubcsi Lajos péhádé egy gyakorló elmebeteg. Ehhez nem kell papír. De tényleg. Aki szerint nem, az is az. Ennek semmi köze a vérzivataros magyar történelemhez, sem Trianonhoz sem Csaba királyfihoz, sem a szólásszabadsághoz. Ennek ahhoz van köze, hogy olvasd el a felavatási riportot. Ha nem teszünk fel normalitási minimumot, akkor végünk, de nagyon. A Zrínyi Média kft 1 közpénzkitermelő központ. ez már tényleg csak by the way.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 19:41:48

Ne bántsátok Gubcsit, komcsik, mert ő már a mi elvtársunk, és jó elvtárs.

Viktus 2011.09.20. 19:45:00

Szijjártó Petikét most égeti szarrá Olga :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 19:50:54

@remiz: Nem, dehogy... Ők csak a villanyszámlát állják a Lendvay utcában! :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 19:55:07

@Sarkalatos hozzászóló: Igazad van!
Legalább ti, komcsik tartsatok össze! Színetektől függetlenül. :))
Nemhiába fakult ki az a vörös... A KISZ titkárok és komcsik csak ott maradtak ahová tartoznak!

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 20:00:35

Jó lenne tudni, hány légypapírt helyezett még el Gubcsi elvtárs a minisztériumban pl. elsőre különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett csalásra, sikkasztásra, hűtlen kezelésre, hazaárulásra hasonlító szerződésekkel.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 20:08:38

@Sarkalatos hozzászóló: Csak a megtévesztés miatt van az! Ravasz a csávó! Egy igaz Dzsémsz Bónd! A könyveit is csak azért adta ki, hogy ellenőrizze a beosztottakat, figyelnek-e?

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 20:10:07

@Boli: hihetetlen, hogy még 20 év múlva, 2031-ben is a nyakunkon fognak ülni ezek a kommunista férgek.

Kónya-Pető vita 20 éve az igazságtételről:

www.youtube.com/watch?v=1oPouzLuKgs
www.youtube.com/watch?v=UQq_164Z6m0

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 20:13:09

@Sarkalatos hozzászóló: Tévedés! Kinevelik ezek az utánpótlást is! Csak "függetlennek" fogják hívni! A józan észtől lesz független.
Elvtárs, döntsd el, kinek hiszel!
A szemednek, a fülednek, a pénztárcádnak - vagy a Pártnak! :))

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 20:17:25

A Magyar Mûvészetért támogatói névsora 2007-ben:

Mecénások:

Grant Reklám Kft. – Nagy Endre igazgató
Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. – Simon Attila vezérigazgató
Geodézia Rt. – Marjay Gyula vezérigazgató-helyettes
OTP Bank Rt. – Csányi Sándor elnök
Demján Sándor – Trigránit Rt. elnök - a Kodály-emlékdíjak támogatása
Győrfi Sándor szobrászművész
Székelyudvarhely városa – Szász Jenő polgármester
A Magyar Művészetért Kft. – Gubcsi Lajos ügyvezető

Ezüstszponzorok:

Gubcsi Attila festőművész
Hotel Karos Spa – Oláh Péter igazgató

Szponzorok:

Petykó Zoltán – Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, elnök
Bálint Péter építészmérnök
Parragh László – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnök
Fazakas Szabolcs – EU Parlament, Quaestor
Kubinyi Anna textilművész
Schéner Mihály festőművész
Kocsis Imre festőművész
Martonyi János
Mészáros Tamás – rektor, Corvinus Egyetem
Gyöngyös-Mátra Takarékszövetkezet – Sohajda Jánosné elnökasszony
Mátrai Miklós
Orosháza Polgármesteri Hivatala – Németh Béla polgármester
Budapest Investment – Szórádi Sándor elnök
Nagykanizsa város önkormányzata - Marton István polgármester
Szalóczy Pál – Magyar Rádió vezet? bemondó
Pataki János - cukrász, Érd
Asztalos Antal – mérnök, Szekszárd
Tavaszy Noémi grafikusművész
Győrfi Balázs építész
Vámosi-Nagy Szabolcs
Pintér Sándor – Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.
Szepes Gyula Művelődési Központ, Érd

Az albumok ajándékozásához külön mecénási támogatást nyújt Gubcsi Lajos Levente.

www.amm-gubcsi.hu/rovat/13/macenatura

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 20:19:29

@Sarkalatos hozzászóló: Ezt a kis pöcsöt nézd meg!

Dátum: 2007.05.22.

www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&feature=related

Nem is értem, miről beszél ez a kis bolsevik!!!
Ahogy a német mondja: Ein Arschloch! :))

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 20:22:37

@Boli: láttam már, egész pontosak a jóslatai, ma is aktuálisak. Felmerül a kérdés, hogy jóslat-e, vagy a forgatókönyv ismertetése.

LouiS 2011.09.20. 20:44:44

Kattintsatok!

www.kormany.hu/hu/honvedelmi-miniszterium/hirek/tavozik-a-vezerigazgato

Ez valszeg már csak holnap lesz hír... De a lényeg: Gubcsi úr ezt megszívta.

Bár van egy olyan érzésem, hogy az éppen üresen árválkodó BKV vezérigazgatói széke pont megfelelő lenne neki.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 20:52:26

@LouiS: egy lemondás, és ennyi? 20 év kőtörést érdemel a retkes komcsi, amiért visszapofátlankodott a pöcegödörből. Meg Hende elvtárs is, amirért alkalmazta ezt a patkányt. Utána jöhet az elszámoltatás forintról forintra.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 20:56:39

@LouiS: Pedig szerintem még legalább 3 további verzió és 4 vers volt a tarsolyában! Szörnyű! Micsoda időket élünk... :))

gramercy 2011.09.20. 20:57:39

@Viktus: petike 4 év alatt hazavisz 100 milkát, fehéren

így nézd

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.20. 20:59:16

@LouiS:

Elég érdekes....... :))

"Távozik a vezérigazgató
2011. szeptember 20. 19:44

Lemondott pozíciójáról a HM Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatója.

Gubcsi Lajos, a HM Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatója a mai napon lemondott a kommunikációs cég éléről. Az igazgató lemondását Hende Csaba honvédelmi miniszter elfogadta.

(HM Sajtóiroda)"

Mi történhetett kedd este háromnegyed nyolckor? :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 21:03:38

@laspalmas: :)) Szőnyegszéle, bebakol, seggbe.... !
Elvtárs, hidd el csak érted! Majd kárpótolunk... :))

LouiS 2011.09.20. 21:05:47

@laspalmas: ha engem kérdezel, akkor sunnyogni próbáltak: ki az a hülye (rajtam kívül) aki ilyen oldalakat nézeget este? Ha ezt benyomják délután kettőkor, akkor ezzel lett volna tele négyig a magyar sajtó olvasható fele.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.20. 21:11:00

@LouiS:

Ja, hogy így megőrizheti a méltóságát Gubcsi úr?
Mármint szerintük?
Mu-ha-ha :))

lyken 2011.09.20. 21:12:48

@laspalmas: "Mi történhetett kedd este háromnegyed nyolckor? :) " Elolvasták Gubcsi azon mondatát odafönt, miszerint ő nem állami alkalmazott. Valaki a homlokára csapott, hogy húvazze, ez nem belsős, ráadásul jó lesz gumicsontnak. Úgyhogy felhívták, hogy meg lett írva az önkéntes lemondása, átküldik, írja alá. Lesz valaki más a zsírosbödön mellé, neki meg találnak valami nyugalmas új állást eldugott helyen.

lyken 2011.09.20. 21:13:42

Persze az is lehet, hogy a Fideszes fő bűnt követte el. Magyarázkodott.

LouiS 2011.09.20. 21:18:44

Mondom én, hogy Kocsis széke még nem is hűlt ki...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 21:20:24

@lyken: szerencsére marad még elég elvtárs a kormány közelében, Pintér, Martonyi, Szűrös, Pozsgay, Szili, Csintalan és még sorolhatnám. Gubcsi meg elmegy nyugdíjba, élete végéig kapja a jogdíjakat a fasza könyvei után a HM-től + a vörös segílykét, él, mint Marci hevesen, talán még a Kiát is megkapja jóárasítva, és a szoborpark is megmarad.

lyken 2011.09.20. 21:24:59

@Sarkalatos hozzászóló: Sokkal valószínűbbnek gondolom, hogy eldugják jó pénzért valami csendes helyre.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.20. 21:26:15

Észbontó FB-kommentek xD

"áááá.... biztos csak csapda a médiának ..... :)))"

"jelenleg a kormány.hu-t dezinformálja:D"

"valóban... lehet, hogy ez csak valami vezércsel és most azt szondázzák, hogy ki nyom a lemondás hírére lájkot. Gubcsi bácsi visszatér és bosszút áll..."

"Biztos nem Hírcsárda?"

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.20. 21:31:49

@laspalmas: Most állítanak épp csapdát az Index-nek! :)) Ravasz!!! :))

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 21:42:49

@laspalmas: OMG! Doc fájlban van a kiírás a kormányzati portálon? Gubcsinak persze pont megfelelne ez az áLás, honvéd is, művész is, nonprofit is, ügyvezetői rutinja is van, a közszféra sem idegen neki.

lyken 2011.09.20. 21:58:05

@Sarkalatos hozzászóló: Szerző: "lauani", cégnév: "eüm"
Vajon ezt a csodát ki szerkesztette? És kinek az office licenszével?

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 22:09:16

@lyken: az eüm az Egészségügyi Minisztérium, a NEFMI egyik jogelődje. lauani valószínűleg a mennyiségi liszensz egyik felhasználója, talán egy Anita vagy Anikó. Ezzel nincs gondom, főleg hogy nem vagyok MS-os, sem BSA-s, de az OMG, hogy Wordben van fent egy ilyen doksi.

Monçada bíboros 2011.09.20. 22:23:09

@dr.justice: nah, a Gubcsi kipipálva, jöhet a Lázár!:))

Ayuamarca 2011.09.20. 22:42:11

@laspalmas: HAHAHA!!!
Mi lett volna, elolvasta hozzászólásomat arról, hogy ő sem több, mint egy név a listán :DDD
Nézzük csak, kit írjak még fel?...

Ayuamarca 2011.09.20. 22:49:22

@lyken: ekkora ökröket... jelentkeznem kellene a minisztériumba, ha én intézném ott az ügyeket, ilyen blamázs soha nem érné őket...

Viktus 2011.09.20. 23:20:43

Jáksó László új műfajt teremt a köztévén

Az MTV kétmilliárdból készített sorozata szappanoperába oltott híradó lesz. Újságírók szerelmi élete és riportjai minden áldott este.
-

Van itt pénz ... csak ezt a Jáksót mire fel pénzelik?

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.20. 23:44:51

Szégyent hozott a Pártra Gubcsi Lajos elvtárs, és ez önkritika gyakorlásával már nem menthető. Hogy egy kisz KB-s agitpropos retkes kommancs volt, az egy dolog, azt még elfogadja a legtöbb szavazó. Hogy azt a benyomást keltette, hogy szemérmetlenül magára költi az ország pénzét, még az is belefér, bőven. Hogy egy ütnivaló fejű kis köcsögnek néz ki, még talán jó is. De hogy nevetségessé teszi a Pártot, akitől csak jót kapott, fotelt, pénzt, kocsit, és még szerteágazó hobbiját is támogatta, azt nem nézheti tétlenül a Párt. Rengetegen dolgoznak azon, hogy a Pártnak jó legyen, családok tízezreinek, ha nem százezreinek megélhetése múlik a Párton, és akkor jön valaki, aki komoly nyilatkozatok helyett viccet csinál a Pártból, zemberek gúnyolódásainak célpontjává teszi azt?

Viktus 2011.09.21. 00:17:39

@Sarkalatos hozzászóló:

Nono ne kiabálja el senki ... ezek felfele szoktak bukni ...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.21. 00:35:35

@Viktus: lehetne belőle pénzügyminiszter, MÁV vezérigazgató, álamelnök-helyettes, a Paksi Atomerőmű FB-elnöke, vagy mindez egyszerre.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.21. 00:37:36

Kancellária-miniszternek is el tudnám képzelni, vagy visszamenőleges hatállyal az EU elnökének.

molaris 2011.09.21. 07:39:02

Az, hogy most Gubcsi elrepült ne tévesszen meg senkit!!!!!
Kérdés: HOL FOG LANDOLNI??????

kormányzó 2011.09.21. 08:02:28

Cinege forog a sírjában és a koporsóba veri a fejét!
Miket hagyott ki!

Ayuamarca 2011.09.21. 08:24:48

@molaris: MVM vagy NAV felső vezetése szerintem.

@Viktus: jók a kapcsolatai, bár az erről szóló cikket az Istennek nem találom.

lyken 2011.09.21. 08:42:16

@Sarkalatos hozzászóló: Jó, de érted... Az ingyenes openoffice 3 perc alatt települ és gyárt neki pdf-et a word doksiból.

@Viktus: "Nono ne kiabálja el senki ... ezek felfele szoktak bukni ..."
Jó pénzért lesz ez beosztott is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.09.21. 12:27:51

@lyken: Ez? Jó pénzért még thai ladyboy is lenne! :))

nemjogasz 2011.09.21. 16:07:17

@Sarkalatos hozzászóló: és milyen igényesen van megoldva a doksi... A címek után térköz helyett három enterrel van megoldva, ami érdekes, mert amúgy a bekezdések között viszont térközt használt a készítő.

SvenH. (törölt) 2011.10.01. 00:22:18

@Boli: 2002 Orban
"az fenyeget bennünket hogy nem létező... nem létező pénzügyi problémákra hivatkozva esetleg ismét egy Bokros-csomag irányába fordítják a magyar gazdaságpolitikát"

na hat megvan az elso kis hamis aki eladositotta az orszagot!!!

süti beállítások módosítása