Skip to content


       Szűrés lista

Parasztelvakítás

"A rendszerváltozás óta egyetlen politikai párt maradt talpon, ez pedig a Fidesz. Ezért nekünk erkölcsi kötelességünk az, hogy a kommunista diktatúra bűneit feltárjuk, megnevezzük a felelősöket, lehetőség szerint felelősségre is vonjuk őket, és ugyanakkor semmi se maradjon titokban." - nyilatkozta 14 hónappal ezelőtt, 2012. márciusában Lázár János, miután a Fidesz úgy döntött, hogy május 15-ig kidolgoznak minden olyan törvényt, amely lehetővé teszi a Nemzeti Emlékezet Bizottság működését, ami majd alaposan feltárja a kommunista rendszer bűneit.

A 2012. május 15-i határidő már egy éve lejárt, de semmi híre a Nemzeti Emlékezet Bizottságnak.


2012. február 20.: Nem támogatták a kormánypárti képviselők Schiffer András törvénytervezetének tárgysorozatba vételét, vagyis a parlamenti egyeztetés megkezdését.

2012. május 18.: Schiffer András újra benyújtotta az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát.

2012. december 4.: Az országgyűlés 90 igen, 146 nem és 23 tartózkodás mellett leszavazta Schiffer Andrásnak az ügynökmúlt tisztázását sürgető javaslatának tárgysorozatba vételét.

2013. április 15.: Schiffer András LMP-s képviselő harmadjára is beterjesztette az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát

2013. május 13.: Az alkotmányügyi bizottság elutasítja a törvényjavaslat tárgysorozatba vételét.


Az egykori szocialista országok állambiztonsági iratainak kezelése terén eltérő gyakorlatot folytatnak a közép-kelet-európai országok, de talán máshol nem fordult elő, hogy egy történészt 2 millió forint kártérítésre ítélje a bíróság, mert egy ügynökről leírta hogy ügynök volt. Ajánlott cikk: Cseh Gergő Bendegúz - Közép-kelet-európai állambiztonsági panoráma.

Rainer M. János történész tavaly úgy nyilatkozott a HVG-nek, hogy "az összes ügynök, körülbelül 180-200 ezer fő névsora ma már nem állítható össze az 1989-ben végrehajtott iratmegsemmisítések miatt. Ezért nálunk már nincs lehetőség olyan jellegű szembenézésre, ami a volt NDK-ban zajlott le a ’90-es években, miután a Stasi iratait a rendszerváltáskor egyből lefoglalták, így azok szinte hiánytalanul kutathatóvá váltak. A kelet-európai gyakorlat számos példát ad a kommunista múlt feldolgozására, egyes országokban perek, máshol átvilágítások, kárpótlási eljárások segítették a múlttal való szembenézést."
Varga László szerint "a mai jogszabályok önmagukban nem állnak az ügynökmúlt feltárásának útjában. Példaként említi Németországot, ahol semmivel sem enyhébb a személyiségi jogi szabályozás, mégis gond nélkül nyilvánosságra kerültek a Stasi-akták az egykori ügynökök nevével."

Ezek után pünkösdvasárnap a HírTV Híradójában jelentette be Rétvári Bence a KMI államtitkára, hogy "tárcán belül felállított bizottság körülbelül 1000 olyan embert vizsgált meg, akik még a kommunista rendszerben kaptak állami kitüntetést, és emiatt nyugdíjpótlékra voltak jogosultak. A testület azoktól vonja meg a havi 8 ezertől 16 ezer forintig terjedő juttatást, akik szerepet játszottak az 1945 és 1949 közötti demokratikus államrend leépítésében, az 1956-os forradalom leverésében, az MSZMP-ben és a KISZ-ben, állami vezetők voltak a szocializmus alatt, vagy titkosszolgálati múltjuk van. 
A szakértői bizottság megállapította, hogy a vizsgált körülbelül ezer ember közül 109-en váltak méltatlanná erre a nyugdíjpótlékra azáltal, hogy titkosszolgálati múltjukra derült fény. Számukra a következő napokban postázzák azokat a határozatokat, amelyek megvonják ezt a pótlékot. Ezt követően az érintettek augusztustól kezdve már nem kapják azt a nyugdíjpótlékot, amit elvileg kitüntetésük alapján, de nyilvánvalóan titkosszolgálati tevékenységükkel összefüggésben III/III-as kötelékben, kaptak."

Aztabetyárját, 109 III/III-as 8-16 ezer forintos nyugdíjpótléka! 
Hát erre a bravúros teljesítményre tényleg nehéz jelzőket találni ...

Az egész történet persze ezer sebből vérzik, (de majd biztos jól lehet majd vele kampányolni), viszont alapvető társadalmi elvárás, hogy minden átlátható módon történjen.

Milyen bizottság, kik a tagjai, milyen listák alapján hogyan és mit állapítottak meg?
Miért csak 1000 embert vizsgáltak, miért éppen azt az 1000 embert? 
Miért csak a III-as főcsoportfőnökséget vizsgálták? 
Mi van pédául azzal az 50 emberrel, aki a III-as főcsoportfőnökséget működtette?
Mi van a III/II-es csoportfőnökséggel, akik olyan nagyszerű politikusokat adtak a Nemzetnek mint Medgyessy Péter vagy Kivágó Iván Györgyné?
Apropó, akkor megvonják Pozsgay meg Szűrös Mátyás nyugdíjpótlékát is?

Ennek így semmi értelme, megint félúton kisiklott az egész. Nem a nyugdíjjárulék a fontos, hanem az ügynökkérdés rendezése, amelyhez a kétharmados parlamenti többségnek minden lehetősége megvan. Bármikor, bármilyen törvényt meg tudnak változtatni, bármikor, bármilyen hivatlat, állami inthézményt át tudnak nevezni, át tudnak szervezni, esetleg egy újat létrehozni. 

Az ügynökkérdés igen is fontos ügy, hányingere van az embernek attól, hogy azok, akik besúgtak, jelentettek a barátaikról, kollegáikról a mai nap is úgy élik az életület, hogy a legkisebb kellemetlenség sem érte őket. Akik pedig megrendelték, olvasták a jelentéseket, működtették a szocializmust, minden egyes nap az elmúlt 23 évben vastag bőrrel oktatják az országot demokráciából, vagy kapcsolataik révén az egyik millióból fialtatják a másik milliót.

Schiffer András (LMP) írásbeli kérdéssel fordult Navracsics Tiborhoz, melyekre mi is várjuk a választ: 


"Kérdezem mindezért a Tisztelt Miniszter Urat, hogy:


a)      honnan tudja kik az egykori III/III-as ügynökök,

b)      milyen listákból és milyen szempontrendszer alapján szemezget a nyugdíjpótlékok kapcsán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium,

c)      miért pont a III/III-as ügynökök nyugdíjpótlékát vonják meg; mi lesz a hajdani III-as főcsoportfőnökség további spionjai, az egyéb hivatásos alkalmazottak, hálózati személyek, illetve az érintett pártállami hatalomgyakorlók nyugdíjpótlékával,

d)     rendelkezik-e a jogalkotásért felelős tárca arra vonatkozó listával, hogy 2010. óta hány ígéretet tett és hány önmagának szabott határidőt lépett túl a kormányzat az ügynökakták nyilvánosságával és az úgynevezett Nemzeti Emlékezet Bizottságával kapcsolatban, valamint

e)      meddig lesznek még a diktatúra titkai a demokrácia titkai; mikor lesz végre az állambiztonsági múlt azok számára is átlátható, akiknek nincsen saját felhasználású listájuk; támogatja-e a az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó harmadik LMP-s törvényjavaslat parlamenti megtárgyalását?

Címkék: kim schiffer ügynökkérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr455308938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minimum 140 százalékkal csökkenjen a rezsi! 2013.05.21. 12:01:31

Önnek nincs még elege abból, hogy fizetni kell az áramért, a gázért meg egy csomó minden másért is? Miért ne lehetne megfordítani a dolgot? Eddig a nép fizetett, mostantól fizessen a...a...a... tőke, a... a... a... nagyurak, a multik, az idegenek, akik...

Trackback: A kommunista Keresztapa 2013.05.21. 10:11:09

    "Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt...."          "amikor a kormány pénze a bank...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adj gázt! 2013.05.21. 19:45:44

@ihajja-csuhajja:

Nem, ha azt is hozzátesszük, hogy a Normafánál kikkel kocogott együtt a sósavas Tasnádi.

Come on, akkora zsidókomcsi, mint ide Melbourne, mindenki tudja róla, mint ahogy Kordáról is.

Adj gázt! 2013.05.21. 19:46:44

@fzs.1933:

A buzikat és a cigányokat miért keverted ide? Nekik semmi közük nincs a kommunizmushoz, ellentétben a kommunistákkal és a zsidókkal.

Adj gázt! 2013.05.21. 20:02:29

@fzs.1933:

Na jó, megválaszolom a többit is, bár nem tudom, van-e értelme az indításod után, ti. hogy belekeverted a cigányokat és a buzikat oda, ahol nem voltak sosem.

"Ez a mai ellenzék már nem ugyanaz, mint az egykori MSZMP."

Nem bizony, ugyanis a "történelmi" LMP és a Jobbik eddig korrektül viselkedett, programmal készült a választásokra, és nem árult egy gyékényen a bolsikkal akkor sem, ha úgy tűnt, hasonló állásponton vannak valamiben. Az MSZP viszont ugyanaz, mint az MSZMP volt, örökölték a nevüket, jogutódként a vagyont is átmentették, mint ahogy a médiahálózatot és száz másik hálózatot is. Annyiban más a kettő, mint a hatvanas és a nyolcvanas évek Pártja.

"Annyira szerintem mindenki önálló személyiség, hogy a saját tettei, élete alapján tegyük mérlegre őt magát."

De így azért már rögtön világosabb, hogy az addig harcosan antikommunista hazugságokat eregető Szadesz frontembere, pártelnöke miért állt ki már 1991-ben a nyilvánosság elé azzal, hogy ne számoltassuk el a kommunistákat, nemde? Nem tudhatta, nem az lesz-e a vége, hogy fellógatják az apját az első fára, ahogy meg is érdemelte volna. Így már azért mindjárt világosabb, miért védte az "antikommunista" a kommunistákat, nemde?

Éppen ez az, amiért nem lehet eltekinteni a kommunisták vér szerinti folytonosságától sem. Mert ők sem tekintettek el tőle sosem. Nem a véletlenek furcsa összjátéka, hogy zsidó dominanciájú volt a kommün is, aztán az elmúltnegyvenév is, meg a mostani permanens nácizás sem véletlen, vagy "emberi jogi" alapú.

Nézd meg ezt a filmet, teljesen PC: vimeo.com/30594733
Hajdú Eszter: A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

Itt elmondják a frankót a zsidók, mi is a helyzet.

"A zsidók", ahogy írom. Aki nem úgy gondolkodik, mint a szerencsejátékos zsidó "Székely", az nem zsidó, Ebből a filmből többet megtudsz Lauderről, Rákosiról, Kun Béláról, Péter Gáborról, a népszavás-népszabós zsidókról, az EP-s zsidókról és a többiről, mint az egyébként kitűnő Kuruc.info hírportálról és a Heti Hetesből együttvéve.

Adj gázt! 2013.05.21. 20:11:57

Itt meg az 1991-es Kónya-Pető-vita: www.youtube.com/watch?v=Dud7XvgdOIg

Itt állt ki a rendszerváltás után először egy politikus, hogy a kommunistákat nem szabad elszámoltatni. Tette mindezt annak a pártnak az elnöke, amelyik a legharcosabb antikommunista retorikával hazudta végig az elmúlt másfél-két évet. Országos megdöbbenést okozott Pető színvallása, nemcsak a teremben váltott ki hihetetlen indulatokat.

Aki nem tudja, hogy Pető, Bauer, Gerendás és a többi zsidó valójában miért retteg, miért nácizik, miért a kommunistákkal cimborál, az nem tud semmit róluk. Meg úgy általában semmiről.

fzs.1933 2013.05.21. 20:22:06

@Adj gázt!:

"például örülök, hogy a buziházasságot nem foglalták bele, éppen ellenkezőleg."
Azt hiszem, a melegeket itt említetted meg. Tartalmilag még csak egyetértenék, de az az érzésem, hogy aki így ír róluk, az finoman fogalmazva sem rajong értük. De szeretném, ha tévednék. :)
A cigányokat pedig már csak úgy rutinból vetettem ide. :)

Adj gázt! 2013.05.21. 20:29:22

@fzs.1933:

A buzikat adom, de nem a kommunizmussal összefüggésben írtam róluk, ezért nem emlékeztem rá. Azért nem azzal összefüggésben írtam, mert a buziknak nincs közük a kommunizmushoz. Azt egyébként sajnálatosnak tartom, hogy alkotmányban kell megakadályozni a buziházasságot, mert vannak komoly hatalommal rendelkező erők, akiknek minden vágya "jogokat" adni a buziknak. "Az én országomban" nem lennének téma a buzik, mint ahogy itt sem voltak egy évezreden át egészen addig, amíg a buzibarátok el nem kezdték nyomatni őket, egyre gyomorforgatóbb módon.

A rutincigányozás az nem ütközik az elveiddel?

fzs.1933 2013.05.21. 20:42:37

@Adj gázt!:
no, egyre nehezebben tudom kifejezni mondanivalómat. Le is teszek róla. Nem vagyok jó vitapartner.
Nézem a Kónya-Pető vitát.

A cigányozás irónia akart volna lenni, de már az sem megy... :(

fzs.1933 2013.05.21. 20:46:46

@Adj gázt!:
ami eddig kiderült a vitából, az az, hogy míg az MDF igyekezett valamit lépni (bár igazán nekik sem ment semmi), az SZDSZ (biztos csak a naivságom miatt) jogi és történészi keszekuszaságra hivatkozva mellébeszél

Secnir 2013.05.21. 20:50:19

@Lencsés István:
"@Secnir: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Az ország eladás nem konkét dolog ? :O 3 . Te nem tudsz írni . 4 . Buzi vagy , bevallottad . :D"
1. pont leszarom
2. "Az ország eladás nem konkét dolog ?" (konkrét). nem. az országeladást az tudja végrehajtani, akinek van egy országa. mondjuk a csendes-óceáni tamu-tamu sziget királyának van egy szigete, azt el tudja adni. tudtommal utoljára IV. károly volt magyarország ura, ő adhatta volna el, ha nem mondott volna le róla.
3. tudok írni, sőt! nemcsak magyarul! neked viszont rádférne néhány pótóra, javaslom, hogy napközben ténferegjél egy általános iskola környékén, hátha valamelyik diák megszán.
4. mit lennék buzi? mert azt írtam, lencsés pityu [...] kis dákom? nem azt írtam, hogy kis dákóm! az én dákom, az az én románom. az én dákóm (így, hosszú ó-val) meg az én farkam.... ...ööö.... ...végül is olyan vagy, mint a farkam, tehát ékezethelyes a dolog. a különbség az, hogy téged nem simogat nő. (szerintem az egész buzizás valami tudatalatti dolog nálad, igaz? van barátnőd? és farka)
5. felsorolás nem egy sorban megy, kis retardáltam, ennyit a te nagy, büszke helyesírásodról...
6. a pontok elhelyezkedéséről a mondatszerkezeten belül már beszéltünk, kis pöcs.

fzs.1933 2013.05.21. 20:50:54

le kell feküdjek ehhez a vitához.
Később visszanézek.

Adj gázt! 2013.05.21. 20:51:51

@fzs.1933:

Nem akartalak összetörni, tényleg, mert te vitaképesnek tűnsz, csak ez meg egy jó kis kommunistás poszt, ami meghatározza az alapállást is, meg a vitastílust is. Meg azért valljuk be, két elég kerek világnézet feszül egymásnak, kevesen vannak a harmadik utasok az alapok tekintetében.

De a vita meg a film mindenkinek szélesíti a látókörét, aki még nem látta őket.

Secnir 2013.05.21. 21:06:11

@Adj gázt!:
"1. vannak nem-zsidó komcsik is?"
Vannak. De a főszereplők, a legnagyobb hatalmúak, illetve a leginkább vérszomjasak túlnyomó többségben zsidók voltak. És amelyik zsidó nem kommunista, azt ma is kinézik a zsinagógából,"
-ateista lévén sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, mi folyik egy zsinagógában. én csak két számot tudok mondani, ezzel megválaszoljuk a 3. kérdést is: ma magyarország 0,1%-a zsidó vallású (saját bevallás szerint). legyen fals a felmérés, legyen ötször ennyi, az 0,5%. az annyi mint 500,000 zsidó (beleértve gyerek, stb.). az mszmp egyik utolsó (publikus) adatai szerint 800.000 párttag volt (és vajon hány, nem bejegyzett ügynök?). ezek szerint (3. válasz) 8-5=legalább 300.000 nem zsidó volt komcsi. ezek viszont CSAK felnőttek voltak, hiszen viszonylag kevés gyermek volt párttag.

"2. őket nem kell elszámoltatni?"
Dehogynem, minden kommunistát el kell számoltatni. És minden zsidó "vallási" vezetőt"
-idáig egyetértek, folytatom: ",tagját, és minden más vallás vezetőjét és tagját, ha részt vett az 1945-1989 közötti kormányok életben tartásáért." [nem véletlen, hogy erdő péter NEM lett pápa. a vatikáni titkosszolgálat tisztában van erdő múltjával.]

"3. kik vannak többen? megválaszolva. "De a vezető kommunista testületekben 2!3 körüli volt mindig a zsidók aránya, vagy még több"
-erre ne vegyél mérget, lásd a viszonyszámokat

"4. hogyan gondolod, hogyan történne az elszámoltatás kivitelezése?
Először is a kommunista vagyonok jogalapját kell semmissé nyilvánítani a hatályos Ptk.-val összhangban. "
-ezt már buktad. megtörtént az ún. 'kárpótlás', és az utána jövő káosz. mindamellett (például) a ganzot adjuk vissza a zsidó ganz ábrahám utódjainak? mennyire messzire menne vissza a törvény időben?
"Utána jöhet az egyéni felelősségrevonás."
-törvények hiányában milyen felelősségrevonás?

"5. milyen jellegű törvényeket hoznátok ebben az ügyben (hogy ne sértse a Kotmányt)?
Talán csak az elévülés kérdését kell egy kicsit átalakítani."
hu.wikipedia.org/wiki/El%C3%A9v%C3%BCl%C3%A9s
kicsit? mely részére gondoltál?

Adj gázt! 2013.05.21. 21:20:05

@Secnir:

1: Mondom, nem létszámbeli a kérdés. 1 ember <> 1 ember. 1 népbiztos <> 1 hasznos hülye, 1 ÁVH-főpribék <> 1 határőr.

2: Erdő múltjával és jelenével sokan tisztában vagyunk. Annyit segítek, hogy kérdés nélkül hozzák neki a maceszt a kedvenc éttermében. (Igen, kommancs is volt "természetesen".) A legtöbb egyházi vezető zsidó egyébként, a "keresztényeké" is. És ügynök is volt köztük, "talán" mind az volt.

3: Ez nem statisztika dolga, hanem a tényeké. A kommün és az MSZMP PB tagjainak nagy többsége zsidó volt.

4: Igen, a Ganz is visszajár feltehetőleg. A jó erkölcsbe ütköző szerződések semmisségére nem vonatkozik semmiféle elévülés a Ptk. szerint (magyarul: ebül szerzett jószág ebül vész el). A kommunisták által összeharácsolt vagyon mind visszajár, büntetőjogi elévüléstől függetlenül.

5. Nem akarok részletesen belemenni, de az alapelv, hogy amíg nem lehetett vizsgálni adott bűncselekményeket, az az idő ne számítson bele azoknak az elévülési idejébe, akik a rendszer védencei voltak. Biszku Béla ne hivatkozhasson arra, hogy elévültek az ügyei, mert legfeljebb 1990 óta évülhettek el, akkor indul a számláló. Ha 1990 óta eltelt az elévülési idő, azt bebuktuk, leírjuk, tanulunk belőle, de ami nem ilyen ügy, azt most sem késő elővenni. A kommunista hazaárulókat, terroristákat, népirtókat elő kell venni most is.

pszeudozsiráf 2013.05.21. 21:24:55

@Lencsés István: Lencsés István nem létezik, te hazug!

Secnir 2013.05.21. 21:33:34

@Adj gázt!:
mindamellett (te is) kevered a szezont a fazonnal. lekommunistázod a szocialistákat és viszont. leügynöközöd a kommunistákat és viszont. a három halmaznak van közös metszete ugyan, de nem ugyanaz a halmaz.
lássuk a definíciókat:
kommunizmus: Osztályok nélküli társadalmi, gazdasági rendszer, amelyben mindenki képességei szerint dolgozik és a termelt javakból szükségletei szerint részesedik.
szocializmus: Olyan politikai nézet, melyben a magánérdekeket elvetik, a társadalmi egyenlőséget és az anyagi javak igazságos elosztását célozzák.
hoppá! már van különbség! a szocializmusban NEM kijelentik, hogy a társadalom osztályok nélküli! Neeeem. Azt célozzák!
példa: izrael. a kibucok. majd' tökéletes kommunizmus. de nem szocializmus. viszont, mivel a legfőbb munkáltató az állam, ezért az izraeli kommunizmus egyúttal államkapitalizmus is!
ezzel ellentétben ma (függetlenül attól, ki van kormányon, jobbos vagy balos) kapitalizmus van, és kész. ey kormányváltástól sosem volt hirtelen cocializmus vagy kommunizmus idehaza (utoljára a rákosi-korszakban volt törekvés a komm-ra). viszont!
ideológiát, azt igen, azt lehet váltani pillanatok alatt. lásd orbán, és az ő kis fordulata a horthy-korszakhoz, és az azt körbeölelő évekhez. oka csak egy van: a XX. században bárhová nyúl, vagy fasizmust talál (amihez a külföld miatt nem nyúlhat), vagy szocializmust (amihez meg szintén nem nyúlhat, hiszen ha azzal hasonlítja össze IDEHAZA az országot, az emberek előbb-utóbb rájönnek, hogy a gulyáskommunizmus jobb volt). ezért maradt a horthy-korszak, ahonnan már csak pár túlélő maradt, így kényére-kedvére alakítja a korszak eredményeit. sajnálatos módon (neki is) a jobbik ebben automatikusan partner lett.

Secnir 2013.05.21. 21:36:19

@Adj gázt!:
"4: Igen, a Ganz is visszajár feltehetőleg. A jó erkölcsbe ütköző szerződések semmisségére nem vonatkozik semmiféle elévülés a Ptk. szerint (magyarul: ebül szerzett jószág ebül vész el). A kommunisták által összeharácsolt vagyon mind visszajár, büntetőjogi elévüléstől függetlenül.

akkor a kérdésem a következő: a Ptk.-ra hivatkozol, mint jogforrásra. Az nem okoz problémát, hogy a Ptk-t az 1949-es Alkotmány alapján hozták a 'kommunisták' ?
:D

fzs.1933 2013.05.21. 21:46:10

@Adj gázt!:
kifogytam a józan gondolkodásból mára.
Zárszóként: dobjuk ki az összes bűnöst a vonatból, de ne a bűnös definíciója ne az legyen, hogy zsidókommunista. :)

Jó éjt!

fzs.1933 2013.05.21. 21:47:07

@fzs.1933:
de a bűnös definíciója ne az legyen

Adj gázt! 2013.05.21. 21:49:59

@Secnir:

A legkevésbé elméleti kérdés, hogy ki a kommunista. A maszoposok is kommunisták, ugye nem ismeretlen ez a definíció. A jogutódlással nemcsak a vagyon jár ám, hanem a megítélés is.

A Horthy-rendszer mindent összevetve egyértelműen pozitív volt. Mik is mondjuk mai mércével a fontos kérdések? Demográfia? 1 millával többen lettünk, és nem cigánybűnözőkkel és muszlim gyújtogatókkal. Gazdaság? Egyértelmű volt a fejlődés, és nem kicsi, a világválságot is úgy megoldottuk, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Oktatás? Ugye nem kell kifejteni. Nyugdíj? Mindenki láthatta, miből lesz nyugdíja, és egyre többen. Civil szféra? Alig győzték beszántani a civil szervezeteket a kommancsok, úgy elburjánoztak. Szabadság? Oda mentél, ahová akartál, ellentétben a kommunista időszakkal. Nemzetközi kapcsolatok? Folyamatosan fejlődtek, aktív részeseivé váltunk a nemzetközi folyamatoknak.

Nemrég olvastam egy fasza kritikát a Horthy-rendszerről, valakinek az volt vele az egyik legfőbb baja, hogy nem volt e-közigazgatás.

Adj gázt! 2013.05.21. 21:51:47

@Secnir:

Mondtam én, hogy minden rossz, amit a kommunisták csináltak? Nem mondtam. A gyilkosságot is büntették, helyesen. De ez nem menti fel őket egyik bűnük alól sem.

Adj gázt! 2013.05.21. 21:53:35

@fzs.1933:

Az nem a definíció, hanem a kályha, ahonnan érdemes elindulni megkeresni a bűnösöket. Mint ahogy ha az utcán hatan botokkal agyonvernek valakit, akkor a putriba vezet a jó rendőr első útja, nem az orvosnegyedbe.

Jó éjt!

Adj gázt! 2013.05.21. 21:57:10

@Adj gázt!:

Na ugye nem mindegyik gyilkosságot büntették, de amelyiket igen, azt többnyire helyesen. A kommancs Btk. mindenesetre büntetni rendelte a gyilkosságokat, hasonlóan a világ összes valaha volt törvénykönyvéhez.

Lencsés István 2013.05.21. 22:29:31

@félázsiai 2llkedő: Hogy lennék anonim , ha ott a nevem ? :D Sajnos továbbra sem tudsz pontosan idézni , ha ez nem változik ma már nem reagálok rád többet . Neked sok mindenhez nincs jogod , ha lenne eszed utánajárnál , és megtudnád , én nem segítek , nem megyek le az általános iskolás szintedre . Anonimnak csak véleménye lehet , ténye nem .

@öregember a kocsmából: Nekem nincsen gazdim , és kutya sem vagyok , ma ezt többször nem írom le , ha nem érted meg nem reagálok rád ma , ugyanis nem megyek le az általános iskolás alatti szintedre . Én csak akkor kommentelek mikor tényem van , de úgy néz ki ez sem jut el mert nincs hova . Soha nem hazudok , de ezt sem érted , mert nincs mivel felfogd ....

@Secnir: A mondatkezdés továbbra is nagybetű , ha ez nem változik , ma utoljára reagálok rád . Leszarhatod , magadról állítasz ki véleményt . :D Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nincs olyan hogy " .... tamu-tamu sziget .... " Nevet kisbetűvel írni világ szégyen . Te tudsz írni , de csak hibásan , alapdolgokat nem tudva . Diplomám van , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D Mert buzi vagy , bizonyítottad a hozzászólásoddal . Az meg megint csak ne zavarjon hogy mennyasszonyom van . :D Nőnek meg nem lehet farka , újabb világégés . :D Ebben az egyben első vagy viszed a pálmát . :D :D Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság .

@Methylphenidate: Én vagyok , és soha nem hazudok . :) ;)

Adj gázt! 2013.05.21. 22:56:01

Juszt Lászlót, Fekete Gy. Attilát is el kellene számoltatni a Portik Tamással fennálló kapcsolatuk ügyében. (Véletlenül mind kommunista is és zsidó is.)

kuruc.info/r/2/112510/

Meg a Bartust is. Meg a többi hasonszőrűt is, legyenek akár a Párt katonai vagy politikai szárnyában, vagy persze a médiában.

öregember a kocsmából 2013.05.22. 00:05:32

@Lencsés István: Mi van blöki, gazdi kiadta a takarodó parancsot, hogy mindenkinek azt írod hogy ma már nem reagálsz rá? Szeretnél te fele olyan okos lenni mint én, az ecserin vet diplomáddal meg a utcasarkon őszeszedet bevert szájú transzi menyasszonyoddal együtt, aki lehet nem is létezik. Neked az általános iskola szint nem lefelé van hanem felfelé, mert agyi szinted kb egy papucsállatka szintjén van. Elismerésem a gazdidnak hogy ilyen értelmi képességű kutyát megtudott tanítani internetezni meg mellette hazudni ami azért már nem sikerült olyan jól, mert nem nagyon megy az neked, de mit is várjunk egy kutyától, már ez a teljesítmény is sikerszámba megy nálad, kutyus.

Bee-zony 2013.05.22. 03:05:09

Egy dologra jó ez, arra, hogy tudható legyen, a pénzmegvont 109 ügynökön túl kezdődnek a Fidesz körei; azok már a „jó kommunisták”.
Persze ez arra is jó, ha esetleg valaki még mindig nem jött volna rá, hogy valójában kik vannak hatalmon – még mindig –, az ebből is láthatja…

Valamint, ennyit a Fidesz választási ígéreteiről; parasztvakítás mindegyik.

Előzmények:
„Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslat”
hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A9t%C3%A9nyi%E2%80%93Tak%C3%A1cs-f%C3%A9le_igazs%C3%A1gt%C3%A9teli_t%C3%B6rv%C3%A9nyjavaslat

„Védett kommunistáink
index.hu/belfold/2011/11/22/micsoda_kudarc_volt_az_elmult_20_ev/
(...) Valaki mégiscsak felelős azért, hogy 15 büntetőeljárásban álltam eddig bíróság előtt, hogy a facebookon kellett pénzt gyűjtenem vesztes ítélet után, hogy húsz év után sem lehet megnevezni az ügynököket” – mondta Ungváry Krisztián, a téma kutatója, aki ezzel el is mondta véleményét a jogi igazságtételről: (...)”

Ez a legjobb cikk a témában…
„Utolsó esély az igazságtételre”
2010. július 2.
mandiner.hu/cikk/20100702_utolso_esely_az_igazsagtetelre
Az utolsó esély most múlt el – vagy inkább az az illúzió, hogy a kommunisták felelősségre vonják saját magukat.
Van egy olyan érzésem, hogy Magyarország a Guinness rekordok könyvébe való, a világ legelbaszottabb rendszer(módszer)váltásával.
Arra valahogy nem gondoltam a '80-as évek végén a hosszúplatós ZIL kormányánál, hogy még sokkal rosszabb lesz, mint volt. Pedig de.
Atombombára érett ország.
Itt már (megint) a túlélésről szól a történet.
Van itt minden, ami rossz... Magyarország mint társadalmi-betegség állatorvosi ló. Az összes agybeteg, szélsőséges, kettősmércés, békében élni nem tudó ideológiás itt tanyázik és tenyészik. Esetleg még egy nagyobb adag muszlim hiányzik...
Hogyan éljük túl ezt az iszony történelmi trágyadombot, értelem-temetőt?

Bee-zony 2013.05.22. 03:28:23

Hogy vajon miért éppen egy puhapöcs, nem kicsit dilettáns, és rákos beteg lett a „rendszerváltáskor” a miniszterelnök? Éppen ezért. A hatalomátmentőknek nem hiányzott egy erőskezű vezető, aki számon kéri rajtuk a bűneiket. Tehát megválasztották a legpuhábbat – ő aztán a légynek sem árt, és nincs semminek és senkinek sem az útjában,és fordulat helyett átmenet és folytatás lett, azért tartunk most itt, sereghajtóként, és elrettentő példaként Közép-Kelet Európában. Ez persze nem csak a hatalomátmentők bűne, hanem azoké is, akik nem tudtak náluk jobbak lenni; vagy erőszakosabbak; vagy valami, ami által fordulat van… de csak az I. osztályú birkaság ment, és megy többségében még mindig – és a köpönyegforgató (liberális népnemzeti keresztény) posztkomcsik pásztorkodnak.

Bee-zony 2013.05.22. 03:48:50

Ugyebár egy párt, az nem az egész, hanem a rész, valamilyen „tortaszelet” ideológiával. A 2010-es választás óta (is) a legnagyobb rész képviseli az egészet; vagyis a többségi Magyarország pont olyan, mint a Fidesz-KDNP. A Fidesz-country uralkodik a többieken is. Ennyi. Tetszettek volna erősebb kutyának lenni…

2llkedő 2013.05.22. 05:45:02

@Lencsés István: "Hogy lennék anonim , ha ott a nevem ?"

Pistike!

Nem a neved van ott, hanem egy név. Rajtad kívül senki nem tudja, hogy az valós név, vany egy kitalált. Ha én odaírom, hogy Kováts Péter, akkor mennyivel leszek a számodra nem anonim? Hogyan tudod ellenőrizni, hogy valós-e?

"Sajnos továbbra sem tudsz pontosan idézni , ha ez nem változik ma már nem reagálok rád többet "
Ismerkedj a helyesírás szabályaival! Meg különben is, én így idézek, meg van rá az okom. És ha nem reagálsz rá, annak örülni is fogok, mivel értelmes dolgokat nem vagy képes leírni, csak olyanokat, ami nem ellenőrizhetők, azaz böfögsz.

"Neked sok mindenhez nincs jogod ,"

Ki vagy te, hogy megmondd, nekem mihez van jogom, és mihez nem? Milyen alapon érzed te magasabb rendűnek magadat? Te egy piktor vagy, én pedig statikus tervező. Ha így vesszük, nekem több jogom van, mint neked.

"Anonimnak csak véleménye lehet , ténye nem . "

Ezt vésd jól az eszedbe te anonim Lencsés!

Halovány fingod sincs arról, mit jelent az, hogy tény.

2llkedő 2013.05.22. 05:49:36

@Adj gázt!: "Vajon? "

Én is ezt kérdezem!

Secnir 2013.05.22. 06:30:20

@Lencsés István:
A mondatkezdés továbbra is nagybetű , ha ez nem változik , ma utoljára reagálok rád . Leszarhatod , magadról állítasz ki véleményt . :D Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nincs olyan hogy " .... tamu-tamu sziget .... " Nevet kisbetűvel írni világ szégyen . Te tudsz írni , de csak hibásan , alapdolgokat nem tudva . Diplomám van , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D Mert buzi vagy , bizonyítottad a hozzászólásoddal . Az meg megint csak ne zavarjon hogy mennyasszonyom van . :D Nőnek meg nem lehet farka , újabb világégés . :D Ebben az egyben első vagy viszed a pálmát . :D :D Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság .

1. 28 helyesírási hiba (ebből 24 pont rossz helyen történő kirakása, egy a 'mennyasszony'-ért, egy a macskaköröm közti idézésért, egy vessző hiányáért, egy e felsorolások hiányáért.
2. nőnek nem lehet farka? ő akkor lehet a barátnőd simán, nem?
ladyboy-ladyboy.net/wp-content/uploads/2012/10/gor-ladyboy-ladyboy-03.jpg
vagy ő a mennyaszonyod (két ny-el, fasza, biztos az égből jött)
www.shemalecockshots.com/wp-content/uploads/2012/07/shemale-cocks-andrea-03.jpg

2llkedő 2013.05.22. 06:45:42

@Secnir: Kifelejtetted a 18-as karikát! Úgy viszont nem nézheti meg a képeket, mivel az óvodában nem megengedett.

Secnir 2013.05.22. 06:52:15

@félázsiai 2llkedő:
deő deő deő aszonta van nekije menyasszonyja! ja, akkor az is olyan, mint az ovisok képzelt barátja?
ú, ha ezt tudom, nem küldöm át neki a képeket, mert még elveszíti az érdeklődését a másik nem iránt.
.
.
.
mondjuk jobb is, ha az ilyen debil nem szaporodik, hátráltatva az emberiséget.

2llkedő 2013.05.22. 07:08:03

@Secnir: Nekem is vót menny-asszonyom. Azóta elváltam. Az óvodások szeretnek papás-mamást játszani, ebből adódóan van menyasszony is, meg vőlegény is.

"mondjuk jobb is, ha az ilyen debil nem szaporodik, "

Pedig belőlük lesz az árja magyar.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.22. 07:25:33

@Lencsés István:

"Nem lett elfelejtve , csak vannak fontosabb dolgok ."

bejelentik, hogy ez a legfontosabb, aztán a megvalósítására szánt röpke 2 hónap alatt egyszer csak egy halom fontosabb dolog előkerül. hát persze. :)

Ironfist 2013.05.22. 07:56:13

@félázsiai 2llkedő:
Az nem árja-magyar, azt az ÉNaMAGYAR nevű kommentelő már leírta: az FAJMAGYAR! :D

ihajja-csuhajja 2013.05.22. 08:55:48

@Adj gázt!:

"A legkevésbé elméleti kérdés, hogy ki a kommunista. A maszoposok is kommunisták, ugye nem ismeretlen ez a definíció. A jogutódlással nemcsak a vagyon jár ám, hanem a megítélés is."

Formállogikai értelemben, az első három mondatod, inkonzisztenciája jelentősen gyengíti az üzenet értékét.

A Horty-éráról alkotott képedet, rendkívül elnagyolt ecsetvonásokkal festetted le.
Figyelmedbe ajánlom, csupán címszavak szintjén, az alábbi tényadatokat:
Magyarországot viselte meg közép-Európában leginkább az 1932-es világgazdasági válság:
-mezőgazdaság -75%
-ipar (főleg az export ágazatok) szétesése,
-pénzügyi szempontból : aranytartalék felélése, az állam a fizetésképtelenségig sodródott, aranypengő bevezetése, hitellevelek és kontók elértéktelenedése, nyomor, stb. (A harminca évek végére közel kétmillióan éltek un. szükséglakásokban a legalapvetőbb komfort és higiéniás lehetőségek nélkül. Ezeknek volt a luxus kivitele Mária Valéria-lakótelep.)
-a legszerényebb becslések szerint 1,5 millió gazdasági okokra visszavezethető kivándorló, (A demográfiai egyensúlyt a két lépcsős visszatelepülők <1. I. Bécsi-döntés 450 000 fő, 1942-1945 600-800 000 fő> teremtette meg. Itt jegyezném meg, hogy a legnagyobb népszaporulat 1949-1950 között volt, a szép emlékű Radkó-korszakban. Nem gondolnám tehát, hogy a népesség szaporodása önmagában dicsőség.
-a stabilizációt jelentős mértékű, első sorban francia hitel segítségével oldották meg,
-utóhatások: az export-piac beszűkülése és csupán politikai és katonai célokat szolgáló eszközökre korlátozása, amely az ipar szerkezetét eltorzította.
-a mezőgazdaság állami szubvencionálása a negyvenes évek végéig.

A jelenlegi kormányzás, a Horty-féle módszertani és közvélemény formálási technikákat sorvezetőnek használja.

2llkedő 2013.05.22. 09:31:15

@Lencsés István: "Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen ."

Köcsög! Én így idézek, és kész. Közöd?

"Nem vagyok " .... Pistike .... ""

Most lebuktál! Nem is Lencsés István vagy.

"én meg névvel írok tényt"

Tényt nem írsz!

Mondok egy tényt: tény, hogy hülye fideszes troll vagy!

Nézzük hátulról kezdve:

Troll vagy.
"""A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."""

Ez tökéletesen rád illik, mivel terelsz nyelvtaniassággal, de a témához érdemben nem vagy képes az egybites agyaddal hozzászólni.

Fideszes vagy - ezt aki a hozzászólásaidat olvassa, annak teljesen egyértelmű, hogy Piktor picsáját nyalod.

Hülye - no ez lehet, hogy nem teljesen tény, de ezt az olvasók eldöntik.

Nos! Ezt lehet nevezni ténynek. Amit igazolni is tudok, és megcáfolhatatlan. Amit te írsz, hogy tényeid vannak, mivel nem lehet tudni, hogy mik azok a tények, ezért nem tények. Ha te annak tartod, akkor tartsd meg magadnak, és kerüld a blogokat, vagy menj nyelvész blogokba, ahol a nyelvtannal foglalkozhatsz.

Leülhetsz Pistike!

" Nekem ez a nevem , ha nem hiszed el nem az én bajom"

Mivel nem hiszem el, és más sem hiszi el, ez sem tény. És innentől kezdve tök mindegy, hogy minek hívnak. A lényeg, hogy mit írsz. Amit írsz, az pedei egy nagy rakás SZAR! Jó lenne, ha felfognád, hogy ezzel csak Piktorodat égeted, hogy ilyen támogatói vannak.

Secnir 2013.05.22. 09:31:38

@Lencsés István:
na, faszparittya, most jól figyelj:
a magyar helyesírás szabályai (tudom, neked csak a román helyesírás van meg, de nem érdekes):

"Szóközt hagyunk a szavak, valamint az írásjellel lezárt mondatok és tagmondatok között, a zárójelek és az idézőjelek közé foglalt közlési egységek előtt és után, a gondolatjel előtt és után stb. Nincs viszont szóköz a pont, a kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző előtt, továbbá a kötőjel és a nagykötőjel két oldalán; a kezdő zárójel és idézőjel hozzátapad az utána következő, a berekesztő zárójel és idézőjel pedig az előtte álló szóhoz."
"Az idézés

256. A szövegbe ékelt szó szerinti idézetet általában idézőjelpár fogja közre. Az idézőjelet (kézírásban és nyomtatásban) az idézet kezdetén alul, az idézet végén pedig fölül tesszük ki: „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok” – figyelmezteti Kazinczy költőtársait.
Ha az idézőjelbe tett mondaton belül még egy idézőjelre van szükség, hegyével befelé forduló jelpárt használunk: Petőfi írta apjáról: „Szemében »mesterségem« / Most is nagy szálka még; / Előítéletét az / Évek nem szünteték.”.
Idézés alkalmával az idéző mondat megelőzheti, követheti vagy megszakíthatja az idézetet."

lehet, hogy Ploiestiben így tanultad, de itt, Magyarországon, Arany, Petőfi és Karinthy földjén ez a módi. a legközelebbi trollkodásod alkalmával megkérem zero-t vagy laspalmast, hogy basszon ki téged a véres gecibe (pedig nem szokásom ilyet kérni)

Lencsés István 2013.05.22. 09:51:42

@Secnir: 1 . Mondatkezdés nagybetű , ha ez nem változik , akkor ma és itt ezen a blogon már nem fogok reagálni . 2 . Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed , ami ráadásul hazugság . A MAGYAR helyesírásról te ne beszélj , aki alapdolgot nem tud .... Én nem trollkodom , azt egy nem anonim nem tud . Azért akarsz innen kivágni mert fáj az igaz , ennyi vagy . :D

@félázsiai 2llkedő: Sajnos továbbra sem tudsz idézni , így ha ez nem változik , nem reagálok rád ma és itt ezen a blogon . A sértegetésed lepereg . :) ;) Rosszul idézel , csupán ennyi . :) Lencsés István vagyok ott a nevem , tanulj meg olvasni IS . A becézgetés a buzik szokása , azaz a tiéd . Csak tényt írok , én nem kommentelek akkor amikor holmi véleményem van mint neked , és ráadásul az amit te írsz , az hazugság is .... Az a hülye aki mondja . Troll névvel nehezen lehetek de ez se zavarjon . :D A tárgyhoz is írtam , zavart az igazság ezért kezdtél el te trollkodni , tehát ennyit erről IS . Ilyen nincs hogy " .... Piktor .... " . Más már mutatta is hogy nekem tényleg ez a nevem , de elkerülte a figyelmedet , mert vak IS vagy . :D Ha nem hiszed el az a te bajod , attól még a tény nem változik . :D

pszeudozsiráf 2013.05.22. 10:23:30

@Lencsés István: Gyáva féreg vagy.

Arckép, személyi igazolványszám, lakcímed, édesanyád neve, telefonszámod, hitelkártyaszám, pin kód, e-mail cím. Ezek minimum elvárások.

Tehát Lencsés István nem létezik, te pedig egy hazug vagy.

Q. E. D.

2llkedő 2013.05.22. 10:32:14

@Lencsés István: "Sajnos továbbra sem tudsz idézni "

Köcsög!

Nehéz a felfogásod? Én így idézek és kész. Ha nem tetszik, akkor nem kell olvasni. Elmehetsz kapálni helyette.

Lencsés István 2013.05.22. 10:55:32

@Methylphenidate: Nem érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Arckép található rólam fenn neten , személy igazolvány szám nem kell , lakcímem is megtalálható , anyám nevéhez közöd nincs , telefonszámom szintén fenn van , hitelem nincs én nem balos vagyok , e - mail címem is fenn van , pin kódhoz közöd nuku . Én soha nem hazudok , és létezem . :) ;)

Ironfist 2013.05.22. 11:04:12

@Secnir:

"lehet, hogy Ploiestiben így tanultad, de itt, Magyarországon, Arany, Petőfi és Karinthy földjén ez a módi. a legközelebbi trollkodásod alkalmával megkérem zero-t vagy laspalmast, hogy basszon ki téged a véres gecibe (pedig nem szokásom ilyet kérni)"

Pedig ráférne már erre az anonim kis pöcsre. Teljesen nyilvánvaló, hogy kizárólag azért jár fel ide, hogy trollkodjon. Már rég a ban-listán lenne a helye.

Namely 2013.05.22. 12:06:24

Az ügynökkérdés egyszerű és tiszta, mint a pártok vagyona, és minden egyes állami megrendelés.

Viktor!
A múlt héten átutaltam a tavalyi árfolyamnyereség-adómat.
Nehogy véletlenül kórházakra, iskolákra, vagy természetvédelemre költsd. Hagyd a francba, majd ha kell valami ezeknek az életképtelen barmoknak, akkor egy alapítványhoz fordulnak. Vagy tudod mit: dögöljenek meg.

Használd fel sokkal értelmesebben:
Utald át egyből a Simicskának.

Hagyd a fenébe a kamu pályázatokat.

Bár nem is: a pályázatkiíró havernak is kell valami.

Nem venném a lelkemre, ha valamelyik fattyad dolgozna.

kifordított nagyanyó 2013.05.22. 12:28:00

@Fejesrob: Az én nickem nem 3 hónapos.
A két nevemmel lehet összesen 11000 kommentem.
Neked 3 hónap alatt lett több mint 2000.
De nem vagy fideszes bérkommentelő,ugye?:))
+ én 4 éve még bizony a szocikat szidtam.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.22. 15:01:59

A Mint a mókus már úgyis olyan régen volt, éppen ideje volt egy új együtt éneklésnek, nem?! Amit kicsi és nagy együtt dudorászhat... A buli színe, mi?!

index.hu/bloghu/kepviselofunky/2013/05/22/nemzeti_osszetartozas_dala_politikai_pedofiliaval_nyomul_a_ner

Minorkavidor 2013.05.22. 17:35:00

@Adj gázt!:
Nem akarlak elkeseríteni, de az elmúlt 3 évben 300 ezren szavaztak a lábukkal és mentek a "hanyatló Nyugatra". Ez 1,5-szer annyi, mint 56-ban.

Minorkavidor 2013.05.22. 17:56:53

@sárkányfő:

A lusztrációról jut eszembe. Az akkor még létező Csehszlovákiában még 90-ben megcsinálták. Igen ám- ezt Gálszécsy András az Antall-kormány volt titokügyi minisztere több interjúban elmondta-, 2 héttel később szép csendben visszavették a volt hírszerzők és elhárítók többségét!:))

Ügynöktörvény: ezzel az problémám, hogy a kukacot bsztatják, nem a horgászt!

Minorkavidor 2013.05.22. 20:20:48

@Adj gázt!:

Ha már itt tartunk, Puskás Öcsi hová ment 56 után focizni? Franco Spanyolországába, a Real Madridhoz, ami köztudomásulag a diktátor kedvenc csapata volt. 71-ben edzőként a Panathinaikoszt vezette a BEK döntőjébe, amely görög csapat. Görögországban pedig akkor épp a "fekete ezredesek" néven elhíresült táesaság volt hatalmon. 90 után egyesek nagy demokratát próbáltak belőle faragni emigrálása okán.

Minorkavidor 2013.05.22. 21:11:18

@Adj gázt!:

Nem azért, de nem vesztettük el az I. világháborút? Nem a Vörös Hadsereg volt az amelyik visszafoglalta a Felvidék egy részét? Horthy vezette úún. Nemzeti Hadsereg pediglen részben a franciák, részben a románok védőszárnyai alatt dekkolt, egyetlen km2- nyi magyar területet sem foglalt vissza, egyetlen fő vesztesegét sem okozott se a franciáknak, se a románoknak. A nemzeti jelző azt a megalkuvást próbálja leplezni, amit akkor folytattak. A tevékenységük abban merült ki, hogy különféle lázadásokat szervezzenek a tanácskormány ellen. Oszt meg csodálkoztak azon, hogy a komcsik miért fogadták el az antant 2. ultimátumát. Többek közt azért, mert a Duna-Tisza közén kirobbantott parasztlázadások miatt több ezredet kellett az északi frontról átirányítani. Ha valódi nemzeti érzések mozgatták volna őket akkor hagyják, hogy a kommancsok visszafoglalják a Felvidéket és csak utána szerveznek lázadásokat, felkeléseket.

A II. világháborúba önként és Hitler akarata ellenére(!) léptünk be. Kis hazánk nem szerepelt résztvevőként a Barbarossa-tervben, Romániával és Finnországgal ellentétben.
Dolfi 2 okból nem akart magyar részvételt:
- ismerte a magyar hadsereg gyengeségét.
- tisztában volt vele, hogyha hivatalosan "felkéri" Magyarországot, akkor ellentételezést kell adnia.
A tábornokok véleménye más volt. Ők szükségesnek tartották Magyarország részvételét a hadjáratban, de igencsak rafináltan azt mondták az őket határozott válaszért ostromló Werth Henriknek:
Mi kérni nem kérünk semmit, de szívesen elfogadjuk az az önkéntes felajánlást.

Ami pedig 56-ot illeti ott sem fekete-fehér a dolog:
Október végén megállapodtak arról, hogy a szovjet csapatokat kivonják a fővárosból.
31-én azonban a csőcselék megtámadta a Köztársaság téri pártszékházat és nagy vérfürdőt rendezett ott. Abból a téves feltételezésből indultak ki, hogy a pártszékház alatt börtön van, ahol politikai foglyokat tartanak fogva és kínoznak. Még munkagépeket is hoztak az ostrom után, hogy feltörjék a beton és megleljék a börtönöket, de nem találtak semmit.
Másnap november 1-jén Nagy Imre teljesítette a forradalmárok legfőbb kívánságát: kinyilvánította hazánk semlegességét. Ez Talleyrand szavaival élve "több volt mint bűn, ez hiba volt".
November 4-én a szovjetek megindították a Forgószél hadműveletet, mely 11-ére véget vetett a fegyveres ellenállásnak.
De csak annak. Csakhogy a forradalmárok ugyanúgy nem felejtettek és nem tanultak, mint a Bourbonok. Azt hitték, hogy figyelmenkívül hagyhatják a november4-i invázió tényét és annak következményeit. Nemcsak hogy nem ismerték el a Kádár-rezsimet, hanem a szovjet csapatok kivonását és a semlegességg helyreállítását követelték, általános sztájkot hírdettek. Igen ám, de egy nagyhatalom nem azért indít egy sikeres offenzívát, hogy a siker után kivonuljon a katonailag megvert ellenfél követelésére. Ezzel csak azt érték el, hogy sarokba szorították a Kádár-kormányt, amely csak a megtorlás segítségével tudta stabilizálni a helyzetét.
Helyesebben tették volna, ha azt mondják:
Hiba volt a semlegesség kimondásával ingerelni az orosz medvét. A tényeket tudomásul vesszük, támogatjuk a Kádár-kormányt, de 2 feltétellel:
1: nem lesznek megtorlások, teljes annesztia a forradalom résztvevőinek az események alatt elkövetett cselekményekért, a köztörvényes büntetteket kivéve.
2: gazdasági téren pedig a NEP-hez hasonló reformok bevezetése (ez tkp. azt jelentette volna, hogy az ún. Új Gazdasági Mechanizmus néven ismert reformfolyamat nem 1968. január 1-jén indul, hanem már az 56 utáni újjáépítéskor.

Ami meg a giga devízahiteleket illeti azokat még Járai Zsigmond engedélyezte 2001. júliusában, nem sokkal azután, hogy MNB elnök lett, 2007-ig töltötte be ezt az állását.

Meridian74 2013.05.22. 22:56:28

@Secnir: "lencsés pistánk a kettővel ezelőtti poszton rugózik a többdiplomás tanarával együtt..."

Ez még mindig ott tart? ROFL... és mi van a 4 ponttal, mint "hivatalos" írásjellel? ;) :P

budahazyj 2013.05.23. 03:50:05

Jobbikot kormanyra, nezzunk mar vegre a mult szornyenek szemebe!!!

budahazyj 2013.05.23. 03:56:41

@Lencsés István: De miert teszel szokozt a vesszo ele? Ez olyan cigany dolog.

budahazyj 2013.05.23. 04:00:55

@Lencsés István: Oh, bazdmeg, leirtad, hogy "mondatkezdes nagybetu"? Te vadallat a Te helyesirasoddal? Oke, az ironia legalabb nem ismeretlen elotted.

budahazyj 2013.05.23. 04:09:26

@Lencsés István: Azt a kurva!!! Te a pont ele is beszursz egy kibaszott szokozt. Mi a baj? Senki nem mondta el neked, hogy ez nem helyes? Pityukam, En nem hasznalok ekezetet, mert nincs a billentyuzetemen. Ebbol kifolyolag nyilvan buzi vagyok, de helyesen irni ekezet nelkul is lehet valamennyire. Na jo, az eke megy vissza az istalloba. Csak fel ne torjetek a barataiddal. Az eke nem szinesfem.

Virág et. 2013.05.23. 06:22:49

Mellékszál, de Kiss alkotmánybíróval kapcsolatban a bíróságon Ungváry csak azt tudta bizonyítani, hogy a párttitkár-helyettes volt, de a BM-es szálat (ügynökséget) nem. Viszont ezt állította korábban róla. Nyilván a párt nem volt független a III/III-tól, de attól még nem lesz minden pártfunkci egyben ügynök is. Ez erkölcsileg nem menti Kisst, csak a tisztánlátás végett írtam le.

Ironfist 2013.05.23. 08:26:55

@budahazyj:
Hagyd már, nem látod, hogy csak trollkodik? Secnir szólt már laspalmaséknak egy lehetséges ban-t illetően.

Lencsés István 2013.05.23. 10:21:00

@budahazyj: 1 . Ékezetek használatát tanuld meg . 2 . Azért teszek szóközt a veszző elé , mert okom van rá amihez neked közöd nulla . 3 . MAGYAR vagyok . 4 . Az én helyesírásom jó , és állat nehezen lehetek , mert azok nem tudnak internetezni . 5 . Én nem ironizálok komoly dolgokkal . 6 . A helyes dolgokról a helyedben nem beszélnék , lásd első pont . :) ;) :D 7 . Nem vagyok a " .... Pityukad .... " , mivel István vagyok . 8 . Ha nincs a billentyúzeteden , akkor vegyél . 9 . Nem buzi vagy , csak divatmagyar , van különbség . :) ;) 10 . Ha nincs ékezet , az nem helyes . 11 .

budahazyj 2013.05.23. 11:22:07

@Lencsés István: 1., Tudom hasznalni. 2., Azert jo lenne tudni az okot. 3., En is. 4., Nem, nem jo a helyesirasod. Meglepodnel miket tudnak az allatok. 5., Oke, valoban az ironiahoz intelligencia is kell. 6., Valoban, kerlek mondd meg Te mi a helyes! 7., Izsdvan? 8., Probaltam, de nem arulnak ekezetet kulon, billentyuzetem meg mar van. 9., Toled ez bok! 10., Tudom, mar irtad az 1. es a 6. pontban. 11., Na, Kiskutyam ezzel tenyleg felbasztad az agyamat! Hogy mersz ilyet irni? Ember vagy Te? Ven hulye buzerans bunko.

Izsdvan, reszemrol a csorte lezarva, dolgoznom kell. En szeretlek, nincs baj, minden rendben lesz.

Lencsés István 2013.05.23. 12:26:16

@budahazyj: 1 . Nem tudod , és ha ez nem változik , akkor ma és itt ezen a blogon utoljára reagálok rád . 2 . Nincs közöd hozzá , tanulj meg olvasni IS . 3 . Divatmagyar vagy csak . 4 . A helyesírásom jó , vannak benne hibák , de nem alaphibák mint nálad . 5 . Intelligenciáról a helyedben nem beszélnék fosva . 6 . Amit én írok az a tény . 7 . István ( Gyakorold az olvasást IS . ) 8 . Tehát továbbra is divat vagy , én értem , csak ez SZÉGYEN . 9 . Kutya sem vagyok , mert azok sem tudnak internetezni . Én EMBER vagyok , te meg csak emberszerű lény . 26 évesen hogy lennék vén ? :D Meg hogy lennék buzeráns mikor menyasszonyom van ? :D Szánalmas vagy . :D A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mivel hazugság . Nem volt itt csőrte , nekem tényem vannak , neked meg holmi véleményed , meg fosásod , meg hazugságod . Én is dolgozom . Hiába szeretsz , én nem vagyok buzi mint te . Minden rendben van , ez tény . :)

Állam-vizsga 2013.05.23. 13:00:07

Szerintem azok az adatok már rég nincsennek meg. Csak a csicskák nevei vannak rajta. Egy jelenlegi politikus neve sincs az adattárolókon mert volt 23 évük eltüntetni a bizonyítékokat.
Szerintem a nyilvánosságra hozatal után abból lenne botrány hogy mennyi minden hiányzik.

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 13:38:07

@Lencsés István:

Nagyon elbánt veled a természet. (Minden szempontból.)

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 13:43:22

@Állam-vizsga:
Az akkori szempontok alapján kritikusnak minősített adatok 1991 január és 1991 májusa között kerültek megsemmisítésre. Rengetegen dolgoztak az ügyön, ma is számos élő tanú elérhető.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.05.23. 13:51:14

@Lencsés István:

azok a tények, hogy te troll vagy, én meg admin. Szevasz.

Marcellusca 2013.05.23. 14:02:21

OFF:

Má' csak hármat köll aludnyi a nagy NAPig!

egyenlito.blog.hu/2013/04/12/allami_tarskozvetito_szolgalat

Télleg!
Valamelyik blogger (nem, NEM a Géza!) nem látogatja meg eme jeles rendezvényt? :)
Csak, hogy első kézből tájékoztathassa a tisztelt, egybesült, NER-telen, NET-es, blogger társadalmat? :D

Secnir 2013.05.23. 16:20:54

@laspalmas:
+1
meg like, meg ilyenek.
tudom, hogy csak azért csináltad, hogy neki legyen igaza "1 . Nem tudod , és ha ez nem változik , akkor ma és itt ezen a blogon utoljára reagálok rád . "
és tényleg utoljára reagált!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.05.23. 17:08:48

@Secnir:

1 hónapig, aztán kap egy új esélyt, ha azt is elcseszi, végleg búcsút veszünk tőle

Foresty 2013.05.23. 18:41:46

@Lencsés István: Látom kaptál egy kis kényszerpihenőt, de azért én leírnám a gondolatomat:
A te helyesírásodat alapul véve minden írásjel elé s után szóközt kell tenni. Ez egyébként szerintem nem így van, de mivel neked tényeid vannak, nem vitázok. Csak felhívnám a figyelmedet, hogy ezek alapján te sem tudsz helyesen idézni. Az általad írt " .... Pityuka .... " helytelen. Helyesen így nézne ki: " . . . Pityuka . . . . ". Szerintem egyébként a b e t ű k k ö z é i s k e l l s z ü n e t e t t e n n i . Seggfej.

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 19:55:04

@Foresty:
Nem szeretnélek megbántani, de az általad leírt példában vagy egyáltalán nem kell az idézőjel, vagy ha mégis ragaszkodsz hozzá, csupán az kell, pontok nélkül. Mondat, vagy mondatrész idézése esetén a három pont jelzi, hogy vagy szövegrész, vagy további mondatok kapcsolódnak még szervesen az idézethez. Az csupán kiragadott részlet. Tisztességes lenne pontok nélküli idézet is, de az idéző ezzel jelezheti a tisztelt olvasónak, hogy az általa taglalt témába beillesztett idézet nem kiragadott, az eredeti szövegkörnyezetétől eltérő értelmezéssel kerül felhasználásra. (Inspirálhat az idézett szöveg teljes megismerésére is.)

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 19:58:38

@ihajja-csuhajja:

Ezt kihagytam:
Teljes mondat idézése esetében, tisztességes lenne pontok nélküli idézet is, de az idéző ezzel jelezheti a tisztelt olvasónak, hogy az általa taglalt témába beillesztett idézet nem kiragadott, az eredeti szövegkörnyezetétől eltérő értelmezéssel kerül felhasználásra. (Inspirálhat az idézett szöveg teljes megismerésére is.)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.23. 20:51:03

szerintem jol tettek csak tul keveset vontak meg, mondhatni semmit :)
igenis be kellene vezetni a nyugdijcsokkentes lehetoseget es felulvizsgalni MOST a nyugdijak merteket, megallapitani meg egyszer hogy ki mennyit kaphat

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.23. 20:53:45

@Minorkavidor: "A II. világháborúba önként és Hitler akarata ellenére(!) léptünk be. Kis hazánk nem szerepelt résztvevőként a Barbarossa-tervben, Romániával és Finnországgal ellentétben.
Dolfi 2 okból nem akart magyar részvételt:"

felulvizsgalasra szorulna...
a finnek nem tamadtak be leningradot, megalltak a hatarnal
a magyarok kikuldtek az expedicios hadtestet azonnal, igaz a nagy resze kerekparos volt de igenis komoly harcolo alakulatok mentek ki meg a szovjetek elleni tamadas elso eveben

Minorkavidor 2013.05.23. 21:11:29

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nem cáfoltál meg engem, ui. a részvétel nagyságáról nem írtam!

Ironfist 2013.05.23. 22:14:07

@ihajja-csuhajja:
"Nem szeretnélek megbántani, de az általad leírt példában vagy egyáltalán nem kell az idézőjel, vagy ha mégis ragaszkodsz hozzá, csupán az kell, pontok nélkül."

Nem szeretnélek megbántani, de nem tűnik úgy, mintha tudnád, miről van szó.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.23. 23:23:38

@Minorkavidor: nem komalom amugy a wiki idezgetest de tessek:
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Barbarossa

le van irva a finnek kulon cuppantak ra, es mint irtam!!! ok megalltak a hatarjuknal
a magyarok meg egyertelmuen betamadtak 40e -s haderovel ami u.n. elit hadero volt

tehat ovatosan azzal a jelzovel hogy a Barbarossa hadmuveletben nem szerepeltek magyarok

Minorkavidor 2013.05.24. 07:37:13

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nem cáfol: a Barbarossa-tervben külföldi segéderőként csak a finn és románcsapatok szerepelnek. A magyarok, a szlovákok, az olaszok a spanyolok , és a horvátok "grátisz" jöttek, a tervben nem szerepeltek. Az olaszok és a spanyolok kompenzálandó a polgárháborúban, illetve Észak-Afrikában nyújtott támogatást, a szlovákok és magyarok a bécsi döntés(ek) - a többes szám a magyarok esetében indokolt- számukra kedvező korrekciója érdekében., a horvátok szintén reménykedtek a német támogatásban- az olaszok (!) és a szerbek ellen. Az, hogy a finnek és mi meddig hatoltunk BE a SZU területére az a tényleges hadműveletek körébe tartozik.

Ironfist 2013.05.24. 07:42:51

Emberek! Értsék már meg, hogy NEM-LESZ-MEGSZORÍTÁS! Aki ilyet mond, az álomvilágban él!
index.hu/gazdasag/2013/05/23/orban_es_kulonadoi/

Én is akarok kommentelni 2013.05.24. 10:21:32

@laspalmas:
Képes voltál az egyetlen nem anonim, magát névvel vállaló kommentelőt kitiltani? :o

Ironfist 2013.05.24. 13:26:14

@Én is akarok kommentelni:
Tudtommal sosem vállalta, hogy az valóban az ő neve, csak ezt állította. Azonban se facebook oldalát, se semmi más bizonyítékot nem mutatott arra nézve, hogy valóban ő volna az.

Én is akarok kommentelni 2013.05.24. 14:06:16

@Ironfist:
Aham, egy az ő nevére szóló fb oldal már bizonyítana bármit is? :o Nekem tényleg hiányozni fognak azok a posztjai, amiben kifejti hogy ő nem anonim, ellenben itt mindenki mással :)

titan 2013.05.24. 14:15:50

@Én is akarok kommentelni: jaja, meg hogy mindenkinek gyatra a helyesírása, ellenben vele, az írásjelek elé pedig direkt tesz szóközt, egy titkos okból kifolyólag, amit csak ő tudhat, de egyébként is neki ehhez joga van, mert ő nem anoním, viszont MAGYAR, és az ő MAGYAR tanára úgyis jobban tudja nálunk. Ja igen, meg hogy idézzük helyesen, köszöni szépen.

titan 2013.05.24. 14:16:33

Hogy ki ne felejtsem, mindenkinek véleménye van, neki viszont ténye...

Én is akarok kommentelni 2013.05.24. 15:10:59

Látjátok mennyi-mennyi szállóigét köszönhetünk neki? :)

Ironfist 2013.05.24. 15:48:30

@Én is akarok kommentelni:
Én kellemesen megvolnék a szállóigéi nélkül is. Olyan ez, mint a world of tanks: addiktív, de közmondásosan fos a játék, és amióta letöröltem a francba, azóta messze kiegyensúlyozottabb az életem :D

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.24. 19:58:30

@Minorkavidor: ne basszad mar fel az agyam ezzel....

a magyarok odamentek METAMADTAK a szovjeteket!!!
benyomultak a nemetekkel egyutt!!! szerencsetlenek ugy elfogytak hogy novemberre vissza kellett mindenkit hivni mert a LEGDURVABB verfurdoben irtottak a tetu russzkikat
a henyelo retek FINNEK meg a szovjet hatarnal letaboroztak faszt vakargatni....
es akkor (mint fentebb irtam !!!) a magyarok MEGSZALLO alakulatot is kuldtek, nem keveset, ha jol emlekszem a szovjetek kifejezettek ruhelltek a magyarokat ezert, szoval nem a frontcsapatok miatt mert azok pl. legtobbszor lepattantak a szovjetekrol, hanem azert mert ott megszallo erokent mukodtek

es akkor azt irond hogy a finnek tamadtak mi meg nem...

Minorkavidor 2013.05.24. 20:57:46

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nehéz eset vagy, de komolyan! Én csak annyit mondtam, hogy az eredeti tervben Magyarország nem szerepelt. Mi -ha úgy tetszik- önként, vígan és dalolva léptünk be június 27-én a SZU elleni háborúba. Ezt azt jelenti, hogy nem volt az I. világháború előtti - a Központi Hatalmakat létrehozó- olyan szerződés, amely bennünket kötelezett volna a belépésre! Sőt! A németek még ultimátumot sem intéztek hozzánk, hogy amennyiben nem léptek be megszállt ország lesztek! Amit , Te írsz az arról szól, hogy mit csinált a Honvédség utána, ezt egyetlen szóval sem vitattam! A belépésönk módjáról szólt a hsz-om! Amely totál önkéntes volt! Saját elhatározásából lépett be az akkori kormány! Remélem így most már érted!

süti beállítások módosítása