Skip to content


       Szűrés lista

Nem vicc: tranzakciós illeték elmaradását pótló egyszeri befizetés

Avagy minden idők egyik leghülyébb nevű módosítója, aminek a háttere sem piskóta.

: Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az mfor.hu kérdésére elmondta, "a pénzügyi tranzakciós illeték alapja jelentős szezonalitást mutat (pl. készpénzfelvétel, valutaváltás). A szezonalitással összefüggésben az év hátralévő részében a bevételek felfutása várható". Ennek következtében a mostani információk alapján még nem tart szükségesnek intézkedéseket, hiszen az Országvédelmi Alap a GDP 0,6 százalékának megfelelő tartalékot tartalmaz még az esetleges kockázatok kivédésére.

2013. június 17.: Varga szerint azért van szükség a tranzakciós adó növelésére, mert túl okosan reagáltunk, például számlaösszevonásokkal csökkentettük a költségeinket.

Vagyis nem teljesült az elvárt ( = Matolcsy által kiszámolt) bevétel.

majusitranzakcios.jpg

Az emelés mellett még egy módszert kitalált a kormány a helyzet kezelésére.
Ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter benyújtott egy módosítót:

pótlólagos.jpg

Biztos nagyon örülnek most a bankok, és nem fogják áthárítani az ügyfelekre "ezt sem". Vagyis naná, hogy áthárítják, ahogy minden szektor minden különsarcot áthárított eddig, elvégre nem hülyék. A fideszes propagandával ellentétben igenis az emberek fizetnek meg mindent, bár sajnos a rezsicsökkentéses maszlaggal sokak szemét el lehet vakítani.

Amúgy nagyon örülünk, hogy Varga egyre jobban felveszi a Matolcsy-féle unortodox fordulatszámot, sőt ezt a "Nem teljesült a terv, fizessetek külön"-módosítót még maga a Mester is megirigyelhetné.....

image (1).jpg

Címkék: gazdaság pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr565378929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

más vélemény 2013.06.26. 21:58:18

Mondjuk ez az elmaradást pótló egyszeri befizetés egy hatalmas parasztság, az biztos. Mármint. Volt egy törvény, azt betartották. (persze közben leszivatták az ügyfeleket, a "nem áthárítással") az meg nem volt a törvényben hogy ha egy elképzelt összeg nem folyik majd be ebből, akkor befizethetitek külön...
Arra azért kíváncsi lennék hogy ez most miért pont 208%? Miért nem 209? Vagy 2007? ... pont 208% -al jön majd ki a tuti összeg amit kigondoltak?

lyken 2013.06.26. 22:05:42

@Secnir: " ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyészségen. "
Ja, mert a dinnyekartelezésnél is nagy hatása volt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.06.26. 22:12:43

@Atrox:
Tudod, ezek mind ellógták a mikroökonómia kurzusokat, ezért fel sem merül bennük, hogy a gazdasági szereplők döntéseket hoznak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.26. 23:09:55

@más vélemény:
Nos, az egyetlen, ami ötletként felmerült bennem, hogy ez a fenti ábrában szereplő 48%-os teljesülési rátának a reciproka.

Már csak azt nem tudom, hogy ez az összeg a tranzakciós adón felül vagy annak időszakos része helyett értendő. Utóbbi esetben "csak" azt az összeget vasalja be az állam, amire a bankrendszer amúgy is számított (ez a sokak által vázolt "EnnyitKellBefizetned"-adó :)), előbbiben viszont másfélszeres terhet basznak rájuk. Erre meg az lehet a "magyarázat", hogy a tranzakciós első hullámát a bankok persze átterhelték, ezt viszont nem tudják, mert ha az állam tud is visszamenőleges hatállyal törvényt hozni (mert ez megint az, így süllyed az ország törvénykezése egy hepciás banánköztársaság szintjére!), a bank nem mondhatja, hogy bocs, de az az utalás, amit két hónapja csináltál, az igazából 200 forinttal többe kerül, úgyhogy a különbözetet fizesd be.

Lehet azt mondani, hogy a bankok megérdemlik meg fúj, de ez megint általánosítás (mint a 98%-os végkielégítésadó), és hogy egy bank két hónapra előre sem tudja megtervezni a költségeit, mert szinte hetente pörgetnek újat a banki "balszerencsekeréken", az egyszerűen arcátlanság! Egyszerűen lustaság és becstelenség, egyfelől mert sokkal egyszerűbb akár a világ legelképesztőbb mértékű (szerintem a 208%-os adó világbajnok) és indoklású adóival is zsonglőrködni, mint egy jól működő pénzügyi felügyelet működtetni (a PSZÁF beolvasztása lenne a megoldás Matolcsy alá?; na ne röhögtessenek!), ami esetleg utána akadálya lenne az ő zavarosban halászásuknak is. Meg mi számít "bizonyos tehernek"? Hol az elég? Éppen ma hallottam valami gazdaságkutatós fickó nyilatkozatából, hogy az össz banki különadók kb. 400 milliárdot tesznek ki évente, ami több, mint az összes cég által befizetett társasági adó. Egy szektor!

"A nagy büdös semmit", amit kölcsönadhatnak nekem olyan kamatra, hogy a büdös életben nem fizetem ki, azt a hitelt meg nem kell felvenni.

Tokány 2013.06.26. 23:15:59

@Enrico72: "Miért hullattok könnyeket a bankokért?"

First they came for the Socialists, and I did not speak out--
Because I was not a Socialist.
Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out--
Because I was not a Trade Unionist.
Then they came for the Jews, and I did not speak out--
Because I was not a Jew.
Then they came for me--and there was no one left to speak for me.

alte trottel 2013.06.27. 01:15:55

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Figyelj, te intellektuális Tajgetosz-szökevény, te legjobb érv az abortusz mellett! Tavaly december óta csak a "Neja Zemberek" apróságok miatt havonta kis híján 5000 ft-tal csökkent a nettóm. Ugyanakkor 3500-zal kevesebb a rezsim. A gyógyszereim ára mindössze 8 %-kal, az élelmiszer, tisztálkodás, stb. 11 %-kal, ruha, cipő 5-7 %-kal drágult.
Tudom, a TE drága (NEKÜNK kurvára) viktorod azt hiszi, hogy majd a pofánkba vág párezer emelést és rezesbandával rászavazunk! Lófaszt, picinyem! BÁRKIRE, akiről el lehet hinni, hogy bíróság elé állítja ezt a rohadék bagázst!

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.06.27. 06:56:51

@zero: lehet, hogy a bankok naivitása az eget veri, de azért egy ilyen helyzetben mindenki pontosan tudja, hogy a 300 Md becsengetése után pont 37 nappal mondaná Orbán, hogy még nagyobb szarban a haza, és csengessetek még 400 milliárdot, de tényleg most utoljára.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.27. 08:07:48

@más vélemény: "Egy szép világban a pénzkibocsátás, és a pénzügyi rendszerek kezelésének joga mind államok kezében lennének,"

Feltaláltad a létező legrövidebb utat az államcsődhöz.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.27. 08:12:21

@más vélemény: "pont 208% -al jön majd ki a tuti összeg amit kigondoltak? "

Majdnem, de csak. 208%-ról HISZIK AZT MOST, EBBEN A PILLANATBAN, hogy kijön majd a tuti összeg, amiről MOST hiszik azt hogy TUTI lesz MAJD. Így pontos.

VT Man 2013.06.27. 08:35:24

@zero:
""Szevasztok bankok!
Csengessetek be 300 milliárd forintot, már nem is pöcsölünk az adó elnevezésével, de cserébe egész évben békén hagyunk titeket.
Deal?""

Én is ilyesmit gondoltam a "vállalkozások kötelező kamarai tagságán - évi 5000 Forint".

Miért nem lehetett hozni egy törvényt, hogy "minden vállalkozás fizessen be évi 5000 Forintot az államkasszába"?

Vagy ott az volt a baj, hogy a kamara nem egyenlő az állammal?

Akkor: minden vállalkozás fizessen be évi 5000 Forintot X.Y. Kft-nek.

VT Man 2013.06.27. 08:36:39

@alte trottel:
"Lófaszt, picinyem! BÁRKIRE, akiről el lehet hinni, hogy bíróság elé állítja ezt a rohadék bagázst! "

Na, csak előbújtak a Jobbikos szavazók! :-)

Mert más nem nagyon van, akiről el lehet hinni, hogy felelősségre fog vonni. Ki más? MSZP? Keller Laci? haha.

Spikk 2013.06.27. 08:55:10

@zero: Mert nem hagyják békén egész évben. (De ha mondaná is, ki hinné el?)

mojszipupi 2013.06.27. 08:57:59

Lehetne a fradi góljai alapján számított "felcsúti felemelkedés adó" ? lécci lécci lécci...

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.27. 09:00:07

Ez olyan, mint ha áfát emelnének, majd visszaesne a fogyasztás, erre a cégektől beszednék a fogyasztás csökkenés miatt kieső áfát. Aki szerint ez nem abszurd, és továbbra is hisz ennek a bandának, attól szerintem el kellene venni nem csak a választójogot, de állandó gyámság alá kellene helyezni, mert túl hülye az élethez.

Fejesrob 2013.06.27. 09:05:28

Ó de sajnálom a bankokat, 2 napja nem alszom.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.27. 09:08:07

@Fejesrob:
Ez nem csupán a bankokról szól, te agymosott barom. Bár gondolkodni agymosott fityiszeseknek sosem ment.

Fejesrob 2013.06.27. 09:14:52

@Ensiada Arkoveitie: Az ilyeneknek köszönhető a 2010-es Bajnai féle csőd mint te. Mosott aggyal csápoltál Gyurcsánynak, Bajnainak. Most bezzeg okos vagy.

nincs1itt 2013.06.27. 09:16:51

@laspalmas: agyon variáljátok!!! eccerű ez mint a faék! Senki nem kap semmilyen kifizetést, minden befolyik Közgépbe, ott majd elosztják!! Oszt' jónapot!
Akkor minden befizetés teljesül! A bankok meg bekaphassák! Máris nem kell bíbelődni velük, meg a piacgazdasági fasságokkal. Lesz 1 azaz egy darab bank, NER-bank és passz!

nincs1itt 2013.06.27. 09:18:35

@Fejesrob: Robi cica, csiki dámm! Okos vagy, naggyon okos! Balfaxkám a fizetésedet hova utalják, Te Isten barma?? Aha, bankba, tudod azok meg annyira gecik, hogy ha a hülye főnököd szívassa őket, mert ő ugye a Rámszesz, akkor Téged fognak szopóágra lökni... na ennyit az eszedről!

esef 2013.06.27. 09:22:03

szerintem vezessenek be egy "nem a fideszre szavaztunk" adót, majd amikor a sok birka elkezd ujjongani, hogy nekik nem kell fizetni, akkor a "fideszre szavaztunk, de kell az lóvé mert nincs elég bevétel" nevű sarcot is :D

sas70 2013.06.27. 09:23:04

@Enrico72: Te olyan sötét vagy a pénzügyekhez, hogy egy kifli árát nem bíznám rád!
A bankok most pont jó ellenség, minden autokratikus hatalomnak szüksége van ilyenekre. Aztán majd lesz más zsidó, kommunista, cigány, közmunkás stb. csak azért, hogy a hülyeséget ezzel lehessen indokolni. Csakhogy a hülyeség, attól még hülyeség marad!

sas70 2013.06.27. 09:26:07

@Fejesrob: Milyen Bajnaiféle csődről beszélsz? Nézd már meg az akkori gazdasági adatokat! Persze ha a fidesz eléd tesz egy fakockát és azt mondja, hogy ez vasgolyó, akkor te elkezded gurítani!

nincs1itt 2013.06.27. 09:27:13

@Enrico72: tudod mi az: 30 kilós, a stadionban legel és béget??
Januártól Te!! Időnként megnyírnak, mert rád melegszik a wool pulcsi, annak is örülsz!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.27. 09:29:54

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nein-nein. Lefoglalni mindenkinek a vagyonát, aki nincs rajta a Kubatov-listán...

Nikorene 2013.06.27. 09:30:34

@sas70: +1 ezen besírtam :D
de felesleges a trollokat etetni, most az lett kiadva, hogy azt köll írni annak, aki szerint ez az adó kibaszás, hogy mocskos bankpárti...
óránként ki van osztva, hogy ki jön, és fossa bele a kommentek közé, aztán megvár max egy visszaszólást, és elhúz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.27. 09:31:08

@Enrico72: Idióta! Ha a bankoknak kéne fizetniük, itt röhögne mindenki rajtuk, mert szerintema többség nem különösebben szívleli őket.
De nem a bankok fizetik, hanem a lakosság (te is te agyhalott), meg én is!

SemBoga 2013.06.27. 09:32:25

tervezett adóbevétel elmaradást pótló adó

egyébként valaki magyarázza már el nekem, hogy az államkincstárban milyen pénz van, hogy azt meg lehet adóztatni? és ez a pénz utána visszakerül az államkincstárba és akkor kétszer annyi pénz van, vagy hogy?

SemBoga 2013.06.27. 09:33:47

@Enrico72: hogy te milyen hülye vagy :) nem a korábbi leadózott haszonból fizetik meg ezt, hanem te fizeted meg továbbra is :)

nincs1itt 2013.06.27. 09:34:25

@ColT: Nem kell itt vacakolni! Listákkal... Mindenki vagyonát lefoglalni, kivéve persze a havercimbijóbarát... az sokkal rövidebb lista

tobias2 2013.06.27. 09:38:36

Egyszerűbb lenne behívni minden 90 év feletti nyuggert elaltatásra. Ha ezzel nem teljesül a nyugdíjtakarékossági terv, akkor a 85 év felettieket (esetleg a hatóságilag hitelesített fideszesek kivételével). És így tovább. Ha a gyerekszüléseket is megtiltanák, akkor óvodákra, iskolákra sem kellene költeni. A munkaviszonyban állóknak meg kell tiltani a külföldre utazást, a munkanélkülieket pedig exportálni kell. Lesz itt rend és kincstári többlet!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.27. 09:40:50

@Enrico72: Remélem, egyszer a te vállalkozásodhoz / munkahelyedhez is elér ez a típusú sazabad rablás. Akkor megérted, hogy az ország jóérzésü fele miért "hullajt könnyeket" a bankokért, vagy akár az energiacégekért. Te is lehetnél pl otp részvényes. Érted, mi a baj?

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezt az adót sem a bankok fogják megfizetni, hanem a szolgáltatásokat igénybe vevő zemberek. Még akkor is így lesz, ha Viktor kiáll a gátra és a legszigorúbb nézésével azt mondja, hogy nem.

Gera 2013.06.27. 09:41:29

Ez már sima fosztogatás. Kiszámíthatóság? Az vajon mi lehet? Hogy nem hozok év közben az adott évre szóló adókat? Hogy egyáltalán nem agyalok ki ilyen egyszeri barkácsadókat? Érdemes ebben az országban akár csak fél évre tervezni? Ki az az idióta, aki ide pénzt hozna?

Amadeus62 2013.06.27. 09:42:28

@ColT:

A büdös életbe nem fogják ezek megérteni. Narancs van az agyuk helyett.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.06.27. 09:45:29

Én várom a "Csakmert" nevű adót. Az legalább öszinte lenne.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.27. 09:49:19

@Fejesrob:
A kurva anyád csápolt Gyurcsánynak te egybites marha. Ha lenne minimális intelligenciád, akkor agymosott létedre legalább az ilyen egyértelmű eseteknél, mint ez, kritizálnád a pártodat, de neked ilyenkor is bezzeg Gyurcsány meg Bajnai. De neked a fejedre szarhat Orbán, akkor is éltetni fogod.

Borenbukk 2013.06.27. 09:49:39

@ColT: "Idióta! Ha a bankoknak kéne fizetniük, itt röhögne mindenki rajtuk, mert szerintema többség nem különösebben szívleli őket."

Es rohogok is idiotak lennenek. Kicsit kesobb az ertelmesebbje rajonne, hogy mindenkeppen az emberek fizetik meg, mert a vallakozasokban (igen, a bankok is azok) is az o penzuk van. Ha ugyesek vagyunk, megoldhato, hogy kulfoldi vallakozasok, es ezzel kulfoldi emberek bukjanak, csak egyreszt ok is emberek, masreszt meg ok sem hulyek, ellenben nagyobb a sulyuk a gazdasagban, mint nekunk.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.27. 09:52:54

És nem az az igazán szörnyű, hogy Fejesrob és a hozzá hasonlók ennyire buták vagy mert pártkatonák. Hanem az, hogy a lakosság jelentős része ennek örülni fog, csak mert azt gondolja, ezzel a bankokat sarcolják. El sem gondolkodik ennek az egésznek az abszurditásán, hanem tapsol, mert azt gondolja, ami rossz a bankoknak, az neki csak jó lehet.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.27. 09:56:03

Egyébként SZJA-ra is lefordítom:

Ez olyan, mint ha növelné a kormány 16-ról 25%-ra az SZJA-t, ezzel arányos többlet bevételre számítva, de közben csökkennének a bérek, így valójában kevesebb lenne az állam többletbevétele ebből, így utólag a munkavállalókra kivetne egy egyszeri különadót, hogy beszedje a hiányzó részt...

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.06.27. 09:56:04

@Enrico72: Idővel valóban az lesz, hogy a 'zemberek tömegével keresnek majd olyan bankot, amelyik jobb feltételeket biztosít. Az egyetlen szépséghibája a dolognak csak az lesz majd, hogy ez a bank nem Magyarországon található. (Ja, és ez jelen esetben nem jár együtt a kivándorlással! Ki mondta azt, hogy az itthon megkeresett - és itthon elköltendő - pénzt itthon kell tartani?! Lehet, hogy még középárfolyammal is jobban járhatunk, mint az itthoni sarcokkal.)

belekotty 2013.06.27. 09:59:28

@Fejesrob: Inkább hamisítsd a Wagem nicket, ha már olyan nagy mellénnyel mondtad nekik hogy az nem kunszt! :-))

ob.szerver 2013.06.27. 10:01:42

Ameddig az orbán-simicska rezsim tart, addig ebben az országban tényleges gazdasági növekedés nem lesz, még akkor sem, ha a gyurcsánybajnai által idehozott autógyárak exportja felfut, és a statisztika ki is mutat 1-2%-ot. Addig továbbra is csak az marad, ami eddig: többletjövedelem hiányában a maffidesz úgy gazdagszik, hogy kirabolja a lakosság és a vállalatok egy adott szegmensét, pontosan úgy, ahogy ezt tették is a manyup, a földek, a trafikok, és a szektorális különadók, a rezsicsökkentés és most az újabb banki sarc esetében.

Ha jövőre nyernek még inkább vérszemet fognak kapni, még akkor is, ha nehéz elképzelni, hogy ennél is többet raboljanak. És akkor lehet, hogy olyan csoportokat, cégeket, szegmenseket is kirabolnak akiket eddig nem, és páran csúnyán rábasznak a jelenlegi örvendezők közül.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.27. 10:05:34

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Nekem akkor is úgy tűnik, hogy ezek a lépések a mostani, leginkább külföldi bankok piacról kiszorításáról és a megüresedett helynek az állami bankkal való feltöltéséről szólnak"

Szerintem is ez van. Minden további, a kérdést érintö feltételezés -sajnos felesleges- fing a 70km/h-s nyugati szélbe... :(

szuperkrumpli 2013.06.27. 10:07:22

Itt se fogják hitelekkel felpörgetni a gazdaságot! Majd 20 év múlva talán eszébe jut valakinek, hogy kurvára el lett baszva minden mikor már csak 7-8 millióan fognak itt lézengeni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.27. 10:08:12

@Ensiada Arkoveitie:
Az a baj, hogy lefordíthatod ezt bármilyen adóra, vagy akár szanszkritre is, aki eddig megértette, mi ezzel a jogszabállyal a baj, az példák nélkül is értette, aki meg csak annyit lát, hogy "végre szopnak a bankok!", annak úgyis az lesz a válasza, hogy "ez hülyeség, há' pont azé' szopnak a bankok, hogy az SZJA meg az ÁFA maradjon, mer' azt a zemberek fizetik meg, ezt meg úgysem, mer' a Varga úr aszonda, csuhajja!".

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.27. 10:09:34

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Melyik fizetett fidesz-maffia-nick reinkarnációja vagy?

"Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.06.24. óta tag.

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.27. 10:13:28

@Ensiada Arkoveitie:
Ja, és még egy mondatot képzelj hozzá:
"És ha mégis átterhelik, az is csak a bankok geciségét mutatja, mert a Varga úr aszonda, hogy ezt nekik nem lenne szabad! Gecibankok, csak a szegényemberek zsírján hízás, az megy nekik, pfejj!".

progressive attack 2013.06.27. 10:17:19

@Enrico72: apám, te aztán nem semmi szintjén vagy a retardáltságnak. Te tényleg azt hiszed, hogy a megnövelt TRILL nem lesz atharitva? Ezt nem a bank fizeti meg, hanem MI!!! Ez a lényeg. A fidesz a MI zsebünkből veszi ki a pénzt és úgy állítja be, mintha a bankoktól vennék el. Ne legyél már ennyire sötét...

Mellesleg az ilyen intézkedések a tőkekivonásokon és az országkockázaton keresztül közvetetten adnak okot a jogszabály szerinti kamatemelesre a bankok részére, amit MI fogunk megfizetni.

Egyesek még mindig olyan retardált nullák pénzügyileg, hogy nem véletlenül vagyunk európa segge... ez így is marad, amig az ilyen sötét "honfitársaink" szavazati joggal bírnak.
Tisztelet a kivételnek, de lássátok már kettőig, ne csak félig...

vladimir964 2013.06.27. 10:19:12

A politika túl komoly dolog ahhoz, hogy a politikusokra lehetne hagyni.
(Charles De Gaulle)
Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra.
(James Freeman Clarke)

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.27. 10:21:12

ez van gyerekek, talán már csak az eu szabhat gátat...

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.27. 10:21:51

@szuperkrumpli:

"mikor már csak 7-8 millióan fognak itt lézengeni"

Ez a cél. Kinöttük az országot...

Szerinted hogyan tudna másként szert tenni egy (Mészáros Lörincz títusú) nemzeti hübéres férj-feleség összesen 3600 (2x1800) hektár termöföldre?

Drága testvérem, a 93.000 magyar négyzetkilóméter-nek csak a fele termöföld, a többi erdö, legelö és víz. Ez pedig kevés ahhoz, hogy a kisgazda-családoknak jusson belöle 50-60 hektárnyi, amiböl kényelmesen megélhetnek. Bizony. A hübéresknek (Csányi, Leisztinger, Nyerges, Mészáros...a csúcsragadozók, lejjebb pedig jön a többi) kell a több ezer hektár. Minden más csak részlet kérdés.

Falvak elnéptelenednek. Urbanizálódás. Aztán országelhagyás. Mindjárt csak 7-8millióan maradnak...

Egy érdekes olvamány (ha nem is mindennel értek benne egyet):

index.hu/belfold/2013/06/26/ki_kaszalja_a_fuvet_es_ki_a_hasznot/

xvxvxv 2013.06.27. 10:24:48

@nincs_itt: tévedsz, ő mondta, hogy vállalkozó, és köszöni a Miniszterelnök Úrnak, hogy a vállalkozása terhei óriásit csökkentek 2010-óta.

többet nem árult el a fejesrobika, pedig a hét minden napján, reggel nyolctól este nyolcig a blog.hu-n csüng. gondolom, a "vállalkozása" magától elmegy, neki csak kommentelnie kell a Miniszterelnök Úr mellett, megköszönve annak sikeres gazdaságpolitikáját, amelynek eredményeként a vállalkozása önjáró, s neki semmi más dolga nincs, mint fórumozni.

skizofrén a gyerek. szegény csórikám is egy állami/párt here, aztán jól menő vállalkozónak hazudja magát - így is tolva a fidesz szekerét.

á, betegek ezek...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.06.27. 10:33:10

@Enrico72: a bankoknak honnan van pénze, faszomszopójahülyegyerek? Elárulom, a betétesek pénzeit rakosgatják. Kik a betétesek? Na, ez a házi feladat neked, faszmajom.

Netuddki. 2013.06.27. 10:42:21

Nemrég még azt hittem a varga azért az értelmesebb fideszesek között van. De rá kellett jönnöm ő is csak egy kesztyűbáb...

walaki_aki 2013.06.27. 10:45:10

@xvxvxv: Miért lehet, hogy csökkentek a terhei. Nem kell cégautóval meg holmi munkával bíbelődni a pénzkereséséhez. Elég leülni a monitor elé és okádni a sok hülyeséget. Aztán jön az utalás a pártközpontból. Akkor fog majd prüszkölni ha bevezetik a kötelező seggnyalást (spórolnak majd a miniszterelnökségen a wc papíron). Így hobbiból jobban esik neki is, :)

Netuddki. 2013.06.27. 10:46:16

@Enrico72: Kedves, csökkent értelmű, orbánfarturkász barátom!
A bankok valóban elszedik a zemberek pénzét és nem kell sajnálni őket ha egy kormány basztatja őket e miatt. De ha egy ütődött kormány különadókat vet ki a bankokra azt bizony a zemberek fizetik meg. Sok egyéb módja lenne a bankok basztatásának, amivel a zemberek is jól járnának, de az orbán rezsim nem ezt az utat választotta. A bankokon keresztül basztatja a zembereket. Capís?

((Adam)) 2013.06.27. 10:55:29

@Amadeus62: Megnyugtatlak, ezt is Kuszaszem találta ki valószínűleg. Misi csak lenyomja az emberek torkán mert őt talán még nem utálják annyira.

walaki_aki 2013.06.27. 11:07:16

@((Adam)): Majd most fogják :) Eddig egy mérsékeltebb értelmesebb (szak)politikus benyomását keltette bennem de mesterien rombolja ez t a képet. Mintha klónozták volna a főelqrót.

Ianas 2013.06.27. 11:23:27

@Enrico72: Kakukk. Nem a bankok fizetik ki. Át fogják szépen hárítani az ügyfelekre az UTOLSÓ fillérig. És ezt orbánék is pontosan tudják. Ez szimpla, burkolt megszorítás, ami TÉGED meg ENGEM sújt, nem a bankokat.

Ianas 2013.06.27. 11:24:49

@Enrico72: Nem lesz olyan bank, amelyik nem hárítja át, tehát nem tudsz majd "átmenni". (Legfeljebb, ha Szlovákiában nyitsz számlát.)

Sugyosa 2013.06.27. 11:25:17

@Enrico72: Neked se sok számlakivonat volt a kezedben. Ott tételesen, összegszerűen látható, hogy mikor mennyit vontak le a tranzakcós adó miatt. Nem keveset.
Szektás majom, aki ezt nem hajlandó észrevenni.

Ianas 2013.06.27. 11:26:46

@Doomhammer: :D És aztán a bank nem fogja szerinted mégis beszerezni azt az extraprofitot tőled, hanem majd szépen bűnbánóan tejel a kormánynak, ugye?

vackor1 2013.06.27. 11:36:59

" Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.06.26. 15:45:27
Ciki-Coki :DD

www.origo.hu/itthon/20130626-tarki-nem-er-a-fidesz-nyomaba-az-ellenzek.html

Szűrés
Válasz erre Enrico72 2013.06.26. 15:47:51
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
:))))
Már egy ideje mondogatom, hogy annyi a kérdés, hogy lesz-e ismét 2/3-os felhatalmazás vagy pedig ,,csak" sima többség :) "

Nincs veletek semmi baj, csak azt bizonyítjátok, amit már már Hofi is megmondott:
"Magyarországon az egy főre eső bunkók száma kettő." :-)))) (vö. mindenki hozzon magával még egyet )

A normálisoknak legyen szép a napja!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.27. 11:41:10

@Ianas:
De, az állami "segítséggel" létrejövő Takarékbank.
Minek hárítaná át?

alte trottel 2013.06.27. 11:46:01

@VT Man:
Azt minden alkalommal 16 pontos Bodoni bold italic betűkkel kell leírnom, hogy az "_AKÁRKI_"-vel az nem jelenti,azt, hogy pár senki, viktoár farzsebében, szuszpenzorában melegedő véglényt IS?

alte trottel 2013.06.27. 11:49:03

@Fejesrob:
2010-ben _NEM_ volt csőd, csak szíved három nagy szerelme sortolt egy vaskosat.
Úgy 10 stadionnyit. Fejenként. Kétszer!

Wаgеm 2013.06.27. 11:51:56

@belekotty: Emlegetett valaki? Ha ostoba ballibsire van szükség csak szóljatok, azonnal itt vagyok.

Fejesrob 2013.06.27. 11:52:54

@belekotty: Állandóan jössz ezzel a Wagem nickkel. Ki a faszom ez, ismernem kellene?

Gabe Walker 2013.06.27. 12:14:07

@Enrico72: Te nagyon-nagyon buta ember vagy.

turulpina 2013.06.27. 12:36:50

Azt ugye érezzük, hogy Kertész Ákos nem járt nagyon messze a genetikai alávalósággal az igazsságtól.

Egy kevésbé alávaló nép már rég beborítaná az utcákat, nem tűrni csendes hümmögéssel az n+1-ik arcon fosást, jogtiprást, fosztogatást, különadót.

Ennyit érdemlünk.

Fejesrob 2013.06.27. 12:39:28

@turulpina: Persze. Kevésbé alávalóként követelnénk a szemkilövetők demokráciáját, az elkúrást, a felvett hatalmas hiteleket, majd minderre egy IMF kölcsönt.

Továbbá Farkasházyt, Hellert és a többi ingyenélőt.

turulpina 2013.06.27. 12:45:11

@Fejesrob: szerintem baszódj meg, szobanáci hontalan.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.27. 12:50:05

@alte trottel:

"2010-ben _NEM_ volt csőd, csak szíved három nagy szerelme sortolt egy vaskosat.
Úgy 10 stadionnyit. Fejenként. Kétszer!"

Ezen befostam... :))) Na jó, csak majdnem. De akkor is kurva nagyot ütött :)))))

Egyébként pedig tuti, hogy a Szógyártó meg a "Mr.-cváncig-procent" ezt az "államcsöd-sortot" a Csányi féle NEM spekulánsoktól kapták a szájukba.

alte trottel 2013.06.27. 13:42:05

@Fejesrob:
Te inkább mélán kussolj, Robébi, mert nagyon kipicsáznak a főnökeid, ugyanis szajhára el vagy maradva!
A szemkilövés, a vízágíú és a _VALÓDI_ tömegbelövetés már komilfó!
m.cdn.blog.hu/fi/fideszfigyelo/image/rendori_brutalitas_2013_torokorszag_nemeth_zsolt_allamtitkar_nyilatkozat_demokracia_rendteremtes_2006_Fidesz_alszentseg.gif

Marcellusca 2013.06.27. 14:03:04

@alte trottel:
Arról nem is beszélve, hogy - nem csak urban legend szerint - ők 2006-ban nem csak gumilövedékekkel lövettek volna.

És ez a - török eseményekhez való - hozzáállás igazolja is!

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.27. 14:03:34

@Fejesrob:

Szemkilövetö? Hello-hello?! Nem voltál eligazításon az Andrássyn?! Várj, segítek:

Szemkilövetö (2013) = MENÖ

További szerencsés kommentelgetést, drága testvérem.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.27. 14:06:01

Nahát, még egy adó (illeték), ami a kiskeresetűek jövedelmét csökkenti, a gazdagabbaknak (például az adót megszavazó minisztereknek) viszont nem jelent (akkora) többletterhet!
www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/nem_lat_tul_varga_a_sajat_bankszamlajan_o_tenyleg_nem_fizeti_meg_az_uj_adot.1036907.html

walaki_aki 2013.06.27. 14:13:01

@Fejesrob: Mondjuk megy a szemkilövetősdi de mélyen kussolsz arról, hogy egy tetves csürhe a fényesre nyalt seggű vezéretek bujtogatására a fél várost szétverte, rendőröket vert meg...
A 8 év alatt arányosan kevesebb hitel ment mint amit ezek az idióták baxtak el.. Kapásból az IMF legnagyobb része az MNB feltőkésítésére ment. A nygdíjak is pótolva lettek miközben felhalmozódott egy akkora összeg amivel vezérürüd kihúzta szimpla népnyomorgatással... Meg ugye a debil imádottjaid gáncsoskodtak mindenhol lásd 300 Ft.. Ráadásul az átlagember nagyságrendekkel szarabbul él mint amikor a szocik regnáltak pedig a válság toronymagasan legnagyobb szele akkor ért minket... Elkúrásról meg szerintem kussolj mert nálatok nagyobb és pofátlanabb elqro banda nem regnált az utóbbi időben..

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.27. 14:37:26

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
Nos, igen :).
Annyira találó, egyszerűségében is csodálatos szimbólumát láttam meg a végtelenül átlátszó, mindenkit nyilvánvalóan hülyére vevő és annak tartó poltikai (és egyéb) hazugságoknak szegény, ártatlanul meghurcolt öreg kutya esetében, hogy úgy gondoltam, ennek szeretnék a blogos avatáromban és nickemben is emléket állítani :).
Az ilyeneket ugyanis általában "kiszimatolom", és így kívántam itt jelezni, hogy ha van is, ami elkerüli a figyelmem, nem lehet "megetetni" bármivel :).

Ironfist 2013.06.27. 15:07:49

@Fejesrob:
"Persze. Kevésbé alávalóként követelnénk a szemkilövetők demokráciáját,"

Fideszesként szemkilövetőzni az után, hogy védelmébe vette a török elnyomókat, akik VALÓBAN szemet is lőttek ki, nem gyenge pofátlanság :D

titan 2013.06.27. 16:26:00

@turulpina: @Fejesrob: igazán nem kötekedni akarok, csak pontosítanék, emlékeim szerint nem "alávaló", hanem "alattvaló" volt a szó. Az se dicsérő, de azért egy kicsit mást jelent.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.27. 16:46:30

Most veszem csak észre:
"Vagyis nem teljesült az elvárt ( = Matolcsy által kiszámolt) bevétel."

Kérem, kérem, ne használjunk olyan eufémizmusokat Matolcsyval kapcsolatban, mint a "kiszámolta"! Utoljára a 2x2-t, általánosban. Maximum.

belekotty 2013.06.27. 17:05:28

@Wаgеm: Köszi, ha hülye Londonban mosogató nácira van szükségünk, feltétlenül szólunk!

belekotty 2013.06.27. 17:11:06

@Fejesrob: itt hencegtél te nagypofájú.

"Fejesrob 2013.06.26. 20:30:39
@Wagеm: A tiedet semmiképp, ahhoz te túlságosan ostoba vagy. Egyszerű a szókincsed. Mi a fenét csináljak a nickeddel, anyázzak, nácizzak, bolsizzak?
Ha árnyaltabb vagyok, viszont lebukom. "

teadelutan.blog.hu/2013/06/26/farkashazy_moralis_melyrepulese?fullcommentlist=1#c20100804

Asakura Hao 2013.06.28. 08:20:31

Tisztelt kollégák!

A következő időszakban nyomatékosan használandó kifejezés:
"nem tudom sajnálni a bankokat",
és a szokásos kulcsszavak kombinációjával
"Gyurcsány", "Bajnai", "libsik"

Visszavonásig érvényes.

H.Á. sk.

kifordított nagyanyó 2013.06.28. 09:13:07

Sajnos most nincs sok időm ide járni,de csak a fideszbirkákat alázó kommentekért,már megérte!
Köszönöm mindenkinek! XD

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.28. 18:09:43

"Körülnéztem az asztalnál, hogy van e olyan ország, ahol ennyire jó a reálgazdaság, de ilyet nem láttam [...] Ritkán adatik meg, hogy valaki egy olyan országot képviseljen, ami ilyen kiugró sikereket érjen el".
index.hu/kulfold/eu/2013/06/28/orban_a_csucson_erzi_magat/

Feritél reloaded tranzakciósilletékelőitányzat-nemteljesülési adó árnyékában. A németek is minket irigyelnek!

Achmed, a hitetlen 2013.06.28. 21:40:55

@Ensiada Arkoveitie: Vagy egyszerűbben:
Kedves Barátaim! Sajnálattal tapasztalom, hogy a 25%-ra emelt szja-ra nagyon okosan reagáltatok, így nem jött be a Matolcsy által kiszámolt összeg. Ezért most a júniusi fizetéseteket nem a bankszámlátokra utalja a munkáltatótok, hanem az államkasszába.
Csókpuszi: Viki

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ugyanezt akartam javasolni. "Matolcsy"-val egy mondatban használni a "számolás"-t már oximoron.

@Marcellusca: igen, a jegyzőkönyvek igazolták, hogy Gyurcsányt elsősorban azért anyázták, mert ilyen gyenge kézzel irányította a zavargások leverését. A fideszes banda lövetni akart. Éles lőszerrel. Szóval senkinek ne legyenek illúziói egy esetleges népfelkelés esetére.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.29. 09:59:01

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

Van az a régi vicc, hogy "Ha 1-től ötig dobsz, akkor én nyertem, ha hatost dobsz, újra dobhatsz.". Na, ez innentől nem vicc:
index.hu/gazdasag/2013/06/28/demjan_tiltakozott_orbannal_a/

"a takarékok fejenként egyetlen kétezer forint névértékű C sorozatú elsőbbségi részvényt kapnak, miközben a korábbi B sorozatú elsőbbségi részvényeiket csak akkor tarthatják meg, ha hozzájárulnak ahhoz, hogy a C részvények kibocsátásával párhuzamosan a Magyar Posta (MP) Zrt. névértéken 654,666 millió forint értékű törzsrészvényt szerezzen tőkeemelés révén. Amennyiben ehhez egy takarék nem járul hozzá, B sorozatú papírjait egy éven belül az MFB megvásárolhatja."

mim 2013.07.07. 16:39:35

Kis nekromancia a topiknak. Olvasgattam a netes bank felületen a leveleket amiket a bank küldött és nicsak. (cenzúráztam a bank megnevezéseit).:

Tisztelt Ügyfelünk!

Az <BANK>. a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV.
törvényben előírt tájékoztatási kötelezettségének eleget téve, ezúton tájékoztatja Önt,
hogy a Lakossági Bankszámla és Lakossági Betét ÁSZF VII. 4.2.a) 3., valamint a Lakossági
Bankkártya ÁSZF 12.1. a) 3. pontja alapján a Bank az <Szolgáltatás név> Hirdetményben,
valamint a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetményben közzétett egyes bankszámlavezetési,
pénzforgalmi és bankkártya díjait 2013. szeptember 2-i hatállyal módosítja.
A módosítás oka a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvény 2013. augusztus 1-jén
hatályba lépő módosítása, amelynek következtében a Bank közteherfizetési kötelezettsége megemelkedik.
A módosításokat tartalmazó Hirdetmények 2013. július 2-ától megtekinthetők bankfiókjainkban és a Bank honlapján:
<URL>
A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 15.§ (3) bekezdése alapján tájékoztatjuk,
hogy a módosítás az Ön részéről elfogadottnak minősül, ha 2013. szeptember 2-át megelőzően írásban nem értesíti
a Bankot arról, hogy a módosítást nem fogadja el.
A módosítás hatályba lépése előtti napig Ön jogosult a módosítással érintett szerződést azonnali hatállyal,
díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségtől mentesen felmondani.
Amennyiben a módosítással kapcsolatosan bármilyen kérdése lenne, úgy kérjük, keresse fel <szolgáltatás> Bankárát,
vagy hívja az <Bank> TeleBankot a <Telszám.>-es telefonszámon!

Tisztelettel:
<Bank>

nniicckk 2014.04.08. 22:24:45

▄▀





süti beállítások módosítása