Skip to content


       Szűrés lista

Az Egyenlítő-blog szót fogad a szociknak, pártirodai szavaztatással akar nyerni a Goldenblogon, és fél a Kétfarkú Kutyától - részletek a levlistájukból

Az Index írta meg tegnap délután, hogy a köztudottan baloldali, de elvileg pártfüggetlen Egyenlítő-blog több alkalommal kapott szerkesztői utasításokat Török Zsolt MSZP-szóvivőtől, akinek szavait Oroszvári Péter, a párt ifjúsági tagozatának egykori elnökhelyettese továbbította az Index-cikk megjelenéséig nyilvános Egyenlítő-blogos levelezőlistára, amelyre az ÁtlátszóOktatás-blog bukkant rá az interneten.

egyenlito1.jpg

A levelezésből továbbá kiderül, hogy az Egyenlítő-blog minden, sőt bármi áron meg akarja nyerni az idei Goldenblogot, nem egészen tiszta módszerek bevetésére is készek. Szerveznek szavaztató Facebook-eseményt, mennek MSZP-s rendezvényekre, a Jókai utcai MSZP-székházba és vidéki pártirodákba szavazatokat gyűjteni, önkénteslányaik pedig tabletes szavazást csinálnak blogos pólóban. Sokat foglalkoznak a levlistán a velük szoros versenyben lévő (hol mögöttük maradó, hol őket megelőző) Átlátszó-bloggal, amelynek sikerét a Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatásának tudják be, és épp ezért nyugodt hangvételt kérnek annak elnökével, Kovács Gergővel, vagy bármilyen atlatszo.hu-s munkatárssal folytatott beszélgetésekben. Kiderül továbbá az is, hogy céljuk a minél több Facebook-lájk és -rajongó összegyűjtése, nyomoréknak tartják a Kettős Mérce-blogot ("Daráljuk le."), zavarta őket a kamu Puch-profil és a "verókozás", képkészítésben pedig az MKKP valamint az Átlátszónak bedolgozó önkéntesek nyomába sem érhetnek.

Az Egyenlítő-blog így kommentálta az Index-cikket Facebookon:

etvfb.jpg

Azért mutatjuk a részleteket.

Németh Gábor, Oroszvári Péter, Török Zsolt

Németh Gábor korábban az MSZP ifjúsági tagozatának, a Societasnak budapesti alelnöke volt, most csak simán tagja. Sokáig ő volt az Egyenlítő-blog főszerkesztője, ám a levlista szerint az ezzel járó feladatokat májusban átadta "Csaninak", azonban a blogon továbbra is Németh marad főszerkesztőként megnevezve, mert van ügyvédje és rutinja a jogi megkeresések kezelésére.

"Nem kérdéses, hogy én ahogy a múltban, a jövőben is az MSZP-re szavazokmondta Németh - Még ha másként is értelmezhetők a levelek, a politikusok csak ötleteket adtak, nem szerkesztették a blogot.”

ETV33.kicsi.png

Oroszvári Péter, a párt ifjúsági tagozatának egykori elnökhelyettese dicséretet írt a szerzőknek ("Gratula mindenkinek aki a hétvégén rádobott egy lapát földet a NER sírjára. Az Egyenlítő ezen a hétvégén újra a régi fényében csillogott."), és határozott szerkesztési utasításokat is adott ("kicsit álljunk le az LMP ekézésével", "Kérnék mindenkitől egy írást, Bajnai: Együtt? címmel") nekik. Oroszvári szerepét Németh azzal magyarázta, hogy ő legjobb barátja, ezért van kapcsolatban a bloggal. OP-nek amúgy nem jósolunk nagy jövőt a Pártban, mert írt olyan levelet is, miszerint nem biztos, hogy Mesterházy a jövő.

Török Zsolt elmondta, hogy nem kifejezetten az Egyenlítőnek adott témaötleteket, hanem mint sok politikus teszi, lapok egész sorának küldi az információkat. "Régebben a Hír TV-nek is küldtem ötleteket, de soha nem jelentették meg azokat." A szóvivő elmondta, hogy nincs a levelezőlistán, valaki egyszerűen forwardolta (továbbította) a levelét. (Ez valóban így tűnik a levelek alapján.)

Goldenblog

Az Egyenlítő-blogosok mindenre, sőt bármire hajlandóak az idei blogversenyen elért győzelemért. OP egyenesen a jövő évi választások első körének tartja egyik levelében, egy másikban viszont felhívja a néhány elrontott kép miatt civódó társai figyelmét, hogy "ez csak egy verseeeny".

Részletes stratégiát dolgoztak ki a siker érdekében: mennek MSZP-s rendezvényekre, a Jókai utcai MSZP-székházba és vidéki pártirodákba is szavazatokat gyűjteni, önkénteslányaik pedig tabletes szavazást csinálnak blogos pólóban, de szükség esetén a hirdetést is nagyon gyorsan be tudják vetni, mert a szövege már kész. (a kép kattintva nagyobb)

egyenlito_gblog_kicsi.jpg

Mindez az egykori főszerkesztő szerint szintén nem azt jelzi, hogy szabad bejárásuk lenne a pártszékházba és a pártirodákba, mivel szerinte ezekre a helyekre bárki bemehet, akár aláírásokat gyűjteni.

"Ezeken a helyeken mindenféle rendezvényt tartanak, ruhavásárt, előadásokat, és ezeken terveztünk gyűjteni.” – mondta, hangsúlyozva, hogy a blog pénzt sem kap a szocialistáktól. "Irodánk sincs, mindenki otthonról dolgozik. Azt sosem tagadtuk, hogy a párt ifjúsági szervezetéből váltunk ki, és azóta csak kommunikáció van az MSZP-s politikusokkal, de utasításokat nem kapunk.”

Sokat foglalkoznak az Átlátszó-bloggal is a levlistán, akik szerintük "hazajöttek, kampányoltak kicsit, és jönnek föl". Ugyanakkor azt is írják az elején az Átlátszóról, hogy "Ha nem baszogatjuk őket, nem adunk nekik szavazó-link ötleteket, akkor verhetőek." Hat nappal később azonban már nem volt ilyen magabiztos a levlista hangvétele, mivel észrevették, hogy a Kétfarkú Kutyapárt megosztja az Átlátszó szavazásra felhívó Facebook-képeit. Ezért kiadták az utasítást, hogy ha bármikor feltűnik az oldalukon Kovács Gergő MKKP-elnök, vagy bárki az Átlátszótól, ne kezdjen el velük senki durván vitázni, mert ha Gergő "besértődik, onnantól minden nap napi több átlátszós szavaztatást tolhat a kutyapárt 83ezres fb-oldalán, ami ellen nincs ellenszerünk.".

Augusztus elején feszültség volt a Egyenlítő-blog szerkesztői között amiatt, hogy egyikük a Facebook-on megosztotta a rivális Átlátszó postját a Közgép és társai által közbeszerzésen nemrég nyert 75 milliárdról. G.M., a "tettes" a következőképp védte magát: "Az Átlátszót én tettem ki, egyébként gondosan nem az eredeti képpel (mert azon jól látszó Átlátszó-vízjel van, hanem találtam egy név-feliratost). Ezt a jó kis Simicska-infót nem volt szívem kihagyni, egyébként régi tapasztalat, hogy a fb-postok önmagukban élnek, és az olvasóknak csak kis része foglalkozik a linkkel meg az eredeti cikkel." 

A levelezésből kiderülő legszomorúbb információ egyébként az, hogy az eddig jónak tűnő, ám 2010-es indulása miatt gyanús Ténytár-ról bebizonyosodott, hogy az övék, a szociké * (a Városszíve-blogot meg a barátaik csinálják). OP írja egyik goldenblogos levelében az Egyenlítő-blogos levlistára, hogy "Leszavaztam...Fuck, a Ténytár is ebben a kategóriában van. Kár, pedig jó lett volna azzal is nyerni egyet :DDD"

Friss: * A Ténytár lentebb közli, hogy nincs közük a szocikhoz. 

 

(katt a galériára, az egyes képeknél jobb egér --> kép megnyitása, és máris olvashatók nagyban a levelek)

Címkék: mszp goldenblog egyenlítőtv

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr315461056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2013.08.16. 09:40:53

@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"nagyon szepen leirtad mi a kulonbseg a kozepenzekkel operalas es az onkentes aktivista kozott:-)"

1. Minden párt kap állami támogatást.

2. Ingyenes aktivistákat olyan munkára szabad használni, amihez ész nem kell, csak idő. Plakátragasztás, szórólapozás, kitelepülés.

3. Nekem visszatetsző, ha valaki tudást és hozzáértést is feltételező feladatokat akar másokkal ingyen megcsináltatni.

Ironfist 2013.08.16. 09:42:08

@Mária:
"Érdekes fejek lehetnek a blognál, ha INGYEN tesznek bele igen komoly munkát az MSZP erősítésébe."

Áruld már el, hogy EHHEZ MI A BÚBÁNATOS FASZ KÖZE VAN BÁRKINEK IS? Könyörgöm, emiatt anyázni olyan, mintha azon háborodnának fel emberek például, hogy "Nahát, a Magyar Narancs az... FIDESZES PÁRTLAP!! HŰŰŰŰŰ!" KI NEM SZARJA LE????

Ja, amúgy trollkodás miatt ignoráltam a következőket:
-Libatolvaj takarodj
-wmiki

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.08.16. 09:45:28

@Mária: "Amatőrökről beszélünk. "

bizony. amatorok. pontosan azert, mert ingyen csinaljak. a profi meg penzert. neked tudnod kellene, hogy ez az egyetlen kulonbseg profi es amator kozott...

akinek fizetnek az profi, akinek nem, az amator:-)

es nem kioktalak a marketingrol. csak megjegyeztem, hogy egeszen pontosan ugyanazt csinalod, mint barmelyik politikus, csak jelentosen kevesebb penzert es hatalomert:-)

ejnye..
miert is jutott most hirtelen megint eszembe a profi vs amator..?:-)

Ironfist 2013.08.16. 09:45:47

@Mária:
"Az meg milyen már, hogy csöcsös csajokat küldenek ki, hogy szedjék ki a szimpatizánsokból a mailcímüket, hogy leszavazzanak vele egy olyan blogra a Goldenblogon, aminek valószínűleg egyetlen sorát se olvasták addig, és nem is fogják olvasni, mert a csöcsös csajoktól hallanak róla először?"

Az milyen már? Hát rettenetes. Boooohhhzalmas. Feltételezem, ha ők nyernek, felkötöd magad bánatodban, mert neked ILLLLLYEN fontos volt ez a goldenblog szavazás.

"1. Minden párt kap állami támogatást."

Hogy jön ez ide?

"2. Ingyenes aktivistákat olyan munkára szabad használni, amihez ész nem kell, csak idő. Plakátragasztás, szórólapozás, kitelepülés."

"Szabad"? Idézd már azt a jogszabályt, ami előírja ezt!

"3. Nekem visszatetsző, ha valaki tudást és hozzáértést is feltételező feladatokat akar másokkal ingyen megcsináltatni."

Nekem meg visszatetsző, ha valaki olyasvalamibe ugat bele, amihez kurvára semmi köze. Na? Előrébb vagyunk? Nem.

szuperkrumpli 2013.08.16. 09:49:47

Ez goldenblog a magyar fotel fighterek oscar díja?!

Mária 2013.08.16. 09:50:42

@Ironfist:

"Nekem meg visszatetsző, ha valaki olyasvalamibe ugat bele, amihez kurvára semmi köze. "

És szerinted én ezt hogy szarom le?

Mária 2013.08.16. 09:55:12

@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"bizony. amatorok. pontosan azert, mert ingyen csinaljak. a profi meg penzert. neked tudnod kellene, hogy ez az egyetlen kulonbseg profi es amator kozott..."

Nem ez az egyetlen különbség, kapásból tudok két másikat is:

1. A profi céltudatosan támad, míg az amatőr vaktában kaszabol, hátha eltalál valamit.

2. A profi nem vét olyan hibákat, hogy a fél ország a megrendelőjén röhögjön.

Mária 2013.08.16. 09:59:50

@Csumpitáz Béla:

Fele ennyire se szórakoznánk jól, ha a sötétség csak az egyik oldal jellemzője lenne :D

Ironfist 2013.08.16. 10:06:27

@Mária:
És szerinted a TE felháborodásodat mindenki más hogy szarja le? Lássál már ki is abból a buta fejedből, ne csak pofázz belőle!

Blogger Géza 2013.08.16. 10:10:41

A Ténytár a legszocibb blog, mindegy, mit állít magáról, vagy hogy ki szerkeszti. Egy szocialista újságíró nyomja durván manipuiaítv módon.

kifordított nagyanyó 2013.08.16. 10:11:06

@Virág et.: Hát pedig én pont ezért nem írok a vincentre.
Ha tetszik a kommentem,egyetértek a szerzővel (nem tudom több is van e) akkor jó fej vagyok,ha nem akkor nem jelenik meg a kommentem.
Elég idióta dolog.
Máshol meg anyázni lehet de szmájlni nem.Az se nóóórmáális!

barli 2013.08.16. 10:22:38

@szuperkrumpli: valami szent grálféle lehet. Nekem speciel egy pornódomain jut róla eszembe ;)

Mária 2013.08.16. 10:27:21

@Ironfist:

"És szerinted a TE felháborodásodat mindenki más hogy szarja le? Lássál már ki is abból a buta fejedből, ne csak pofázz belőle!"

Anyádnak szólogass be, kis köcsög.

nick papagiorgo 2013.08.16. 10:36:50

Ebben az ügyben két dolog van, ami, hogyismondjam, visszatetsző:

1. Az nem gond, ha egy blognak pártkötődései vannak (soknak vannak). A gond ott kezdődik, amikor elkezdenek mosakodni: á, nem is, mi nem is kapunk parancsokat fentről, pláne pénzt nem, minket a Független Idióták Demokratikus Ellenzéki Szövetsége üzemeltet, ami egy civil szervezet, ésatöbbi. Minek ez? Miért nem képes az illető bevállalni a nyílt tényeket? Most ciki MSZP-snek leni, vagy nem ciki? Döntsék már el végre.

2. Gond még az is, hogy valaki a támogatóit használja fel pl. Goldenblog-nyerésre. Gondolok itt arra, hogy pl. lenne egy Jobbik-közeli gasztroblog, "Jobb kézzel keverjük" vagy hasonló címmel, és az arra használná fel a kötődését, hogy a nemzetiérzelműek szavazzanak rá, akkor is, ha életükben nem olvasták se ezt, se mast, sőt, még azt se tudják, hogy mi az a blog. De a part mondta, ezért leszavaz. Ez így undorító, nem hinném, hogy a Goldenblognak az lenne a a célja, hogy egy pártszimpátia-felmérésként működjön.

Ironfist 2013.08.16. 10:58:18

@Mária:
Anyámat tisztelem, ő nem szól bele olyanba, amihez semmi köze... kis kurva. Te meg csak egy gyökér vagy, aki ugat, de fingja nincs, miről. Na, menj szépen játszani a homokozóba, ott a helyed, kis kurva.

Mária 2013.08.16. 12:47:39

@Ironfist:

"Anyámat tisztelem, ő nem szól bele olyanba, amihez semmi köze."

Mi van szívem, MSZP-s aktivista vagy? Nagyon olyan a stílusod :)

Ironfist 2013.08.16. 13:08:47

@Mária:
Ropant módon intelligens vagy, vitában érveket nem tudsaz, csak anyázol, és személyeskedsz. Szánalmas vagy, kiskurva.

Tapmancs 2013.08.16. 14:12:18

@Mária: @Ironfist: Nana, legyetek kedvesek egymáshoz!

Mariann19 2013.08.16. 15:11:07

@Ironfist: "Ropant módon intelligens vagy." -írod Máriának.
Te viszont nem. "Ropant = Roppant."

Ironfist 2013.08.16. 15:25:32

@Mariann19:
Gondolom sose hallottál még az "elgépelés" nevű dologról...

@Tapmancs:
Ilyenekhez? Minek? Inkább tiltottam. :)

Mariann19 2013.08.16. 15:30:36

@Ironfist: Utólag mindent meg lehet magyarázni. A témát lezártnak tekintem.

Ironfist 2013.08.16. 15:34:05

@Mariann19:
De röhejes vagy :D "Hülye vagy és ha utána meg mersz szólalni, akkor pláne hülye vaaaagy!" :D Ilyet utoljára oviban láttam :D

Mész te is tiltólistára, okoskatroll! :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.08.16. 17:52:13

@Ironfist:

én meg téged, kiskomcsi
kezdésnek 1 hétre, aztán meglátjuk

Bee-zony 2013.08.17. 02:09:18

Egész szépen elsikkad a kommentek között az a lényeg, hogy párt-kötődésű blogok magukat függetlennek / semlegesnek / pártatlannak álcázva befolyásolják az olvasóikat, és teszik ezt beleolvadva a magánblogger-környezetbe, mint a krokodilok a környező növényzetbe – és egyéb vonatkozásban az sem túlzás, hogy szedik az áldozataikat – a csalók. Persze náluk ez nem ütközik a jó erkölcsbe… persze hogy nem, nekik nincs is olyan, ahogy pl. Tocsik Mártának sem volt. Vannak, akik szerint néhány órányi munkával (–ért) százmilliós közpénzt magánzseb(ek)be áttenni erkölcsös, valamint törvényes, és nincs is semmi hűtlen kezelés, se feltűnő értékaránytalanság, se korrupció… Csalással nyerj háborút (országot, választást, hatalmat, pénzt). Úgysem lesz semmi visszaható következménye a „következmények nélküli ország”-ban, ugye?
Mindenki vonja le a következtetést, hogy milyen erkölcsi színvonalon áll az a párt, és a tagjai, amely(ek) szerint ez így erkölcsileg rendben van. Ugyanez lesz a „színvonal” a többi téren is.

Ha valakik blogpostban párt-reklámtevékenységet folytatnak, akkor vagy tegyék ki a pártlogót, vagy tegyék ki az X-et – fizetett hirdetés, reklám-riport – és így nincs megtévesztés.

„A törvény szerint burkolt reklám »az a műsorszám vagy műsorszámon belüli tájékoztatás, amely semleges információ látszatát keltve ösztönöz áru vásárlására vagy szolgáltatás igénybevételére, vagy bármely más üzleti magatartásra«.”

Azt kell mondjam, hiányos a médiatörvény… a semleges információ látszatát keltő blog-pártreklám esete nincs benne.

Aki szerint az erkölcs felesleges, és öncélú luxus… nem az, hanem a jól működő és élhető, és gazdaságilag is versenyképes állam és társadalom alapja. Ott van rá a finn példa, az oktatási minisztérium megbízik a tanárokban, hogy a legjobb képességeik szerint tevékenykednek, a tanárok megbíznak a diákokban, ugyanígy, aztán így lesz a gumicsizmagyárból mobiltelefongyár (Nokia). Persze ehhez az is ott van, hogy a finnek a legkevésbé korruptak közé tartoznak. Így is lehet, és így a jó. Csak vannak, akiknek egészen más, hanyatlást és pusztulást okozó, és végül zsákutcás ideáik vannak.

Virág et. 2013.08.17. 07:27:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én ezt nem tapasztaltam, pedig rendszeresen olvasom és szoktam kommentelni is. Tiltásra csak az átlagnál hülyébb széljobberek, macisajt és blogger géza kategóriás fizetett izék, trollok, személyeskedők szoktak kerülni. Ami nem is baj. Sokkal jobb így a légkör. Ha nem hiszed, olvass bele az internet segge lyukába, a mandiner.hu kommentjeiben (nem a blog.hu). Ott három kommenten belül mindenki zsidó meg buzi lesz. :) A kedvenceim a Tóta W-s cikkek kommentjei, a retardáltak el se olvassák, mindjárt Weiszeznek (pedig a W mást jelent), még akkor is, amikor épp Orbánt dicséri.

@laspalmas: A te blogod, de egyrészt ezért a Mária nevű középkategóriás trollért kár bárkit letiltani, kivéve persze Máriát, akit alapból illik. Másrészt meg a személyeskedés (köcsögözést) ő kezdte.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.17. 07:29:18

@Virág et.:

Olvasd gyakrabban és tapasztalni fogod... Ha pedig szerinted nem is baj, hogy kizárnak embereket csak mert más a véleményük, akkor a baj veled van...

Virág et. 2013.08.17. 07:32:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ahogy írtam, csupán ellenvéleményért nem láttam még kizárást. Ellenvéleménynek álcázott zsidózásért, trollkodásért, a legstupidabb fideszes mantrák ismételgetéséért igen. És ez nem baj. A véleményed elmondhatod máshol is. A moderáció egyidős a fórumokkal, ez nem újdonság.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.17. 07:37:14

@Virág et.:

"Ahogy írtam, csupán ellenvéleményért nem láttam még kizárást."

Én meg igen, s nem vagyok ezzel egyedül. JT szinte mindig kitiltja az ellenvéleményen levőket.

"A véleményed elmondhatod máshol is."

Ez tény, de ettől még JT marad egy gusztustalan antidemokrata.

vitéž munkášőr 2013.08.17. 08:52:49

@laspalmas: teljesen felesleges volt, Virág elvtárs le is írta már, hogy miért

Libatolvaj takarodj 2013.08.17. 12:35:03

@Virág et.:" A kedvenceim a Tóta W-s cikkek kommentjei, a retardáltak el se olvassák, mindjárt Weiszeznek (pedig a W mást jelent), még akkor is, amikor épp Orbánt dicséri."

mutass már egy pár linket erről a helyzetről ("amikor épp Orbánt dícséri")

Kandeláber 2013.08.17. 13:19:51

"Baloldali demokrata blog" - definiálják szerényen önmagukat a derék fiúk-lányok, miközben a szoci fenék eteti őket.
Ahhoz azért nem volt elég vastag bőr a pofájukon, hogy függetlennek is titulálják magukat.

2013.08.17. 17:10:06

@laspalmas: Talán nem kéne kiskomcsizni, mert ilyen alapon --téged is elküldhet bárki, valahova, melegebb éghajlatra.
Valamikor, kiscsikó koromban ezt a stilust láttam és olvastam a "168 óra", önmagát liberális beállitottságunak mondott lapban.
Ott egy Rózsa Mihály nevezetű egyén , hülyézett , marházott.bunkóztt, komcsizott le olyanokat, akiknek más volt a véleményük.
Ő és az ujságja maradt, de sokan eljöttek és innen is elmennek, mert cimkéztek, ahogy TE is cimkézel.
De miért is ne lehetne valaki "komcsi" ? Ki tiltja , tilthatja meg neki Talán Te ?
Engem nem kell kitiltani, ne fáradj. Ennyit az egész nem ér !

Bee-zony 2013.08.17. 20:11:11

@Virág et.: „Mária” kezdte, úgy, hogy visszaütött – aha, persze. De szólj, ha ez előtt találsz valamit „Mária” és „Ironfist” között. Ami pedig utána van, az már a folyomány.
vastagbor.blog.hu/2013/08/15/az_egyenlito-blog_szot_fogad_a_szociknak/fullcommentlist/1#c20414075

Bee-zony 2013.08.17. 20:14:20

„Ironfist”-nél a régen meglévő hajlam manifesztálódott. Ugyanúgy, mint S. Ábelnél, aki nem elmebeteg, „csak” személyiségzavaros (és aki úgy Somogyi, mint Somogyi és Bacsó).
index.hu/belfold/2013/08/17/s._abel_ujra_elozetesbe_kerulhet/
www.munkasokujsaga.hu/on-line-tartalom/588-1920-februar-17-en-gyilkoltak-meg-somogyi-belat-es-bacso-belat

Miért kellett volna hagyni, hogy Ironfist folytassa a virtuális ámokfutását?
A megoldás a problémára persze az, hogy még időben keresse fel a pszichiáterét.

Másrészt megint beigazolódott, hogy a Szolzsenyicinnek tulajdonított mondás milyen igaz és pontos.
„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Kandeláber 2013.08.17. 20:23:38

Ez az Ironfist valóban egy arrogáns és idegesítő alak, de kitiltani azért nem kéne.
Talán szembesülne a saját baromságaival és azzal, hogy másoknak mi a véleménye róla.
Bár az ilyen pszichopatáknál ez kétséges.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.08.17. 20:39:24

@Kandeláber: A bloggazda dönti el, hogy kit tilt ki; ő viseli a döntése kockázatát (pl. szétveri a kommentelőközönséget és kihal a blog) is.
Amúgy meg a kitiltástól még tud olvasni, no meg maga a kitiltás is egy visszajelzés, amivel szembesülhet.

Kandeláber 2013.08.17. 20:53:55

@Counter: Aha. Ezt nem tudtam.
Ez tényleg szívatás neki, olvashatja ahogyan fikázzák, de nem tud válaszolni.
Esetleg kreál egy új nicket.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.17. 22:05:42

@pillangószárnyú csincsilla:

"aki rendszeresen olvassa a Mandit, az tudhatja, hogy rendszeresen publikálnak ott kormánykritikus írásokat is."
- Annyi marhaságot csinál a kormány, hogy maholnap már a frakcióülésen is kritizálják.

"Az Egyenlítő viszont pénzt és utasításokat kap Török Zsolttól, miközben magát független ellenzéki blognak próbálja beállítani. Hányingerkeltő. "
- A mandisok meg milliós tételekért üzemeltették az orbánviktorponthu-t.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.17. 22:10:07

@Kőmíves Kelemen:

"Viszont a Ténytárt bánnám, mert az többnyire korrekt dolgokat ir. "

- Attól, hogy egy párt támogat egy blogot, még jelenhetnek meg a blogon jó dolgok. Az Egyenlítőn is jelennek meg jó dolgok, a többit meg három-négy mondat után átlapozom.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.17. 22:17:46

@Továrisi, konyec!:

Szerintem meg pont azok a díjak értékesek, amiket a közönség szavaz meg. Ott tekerni kell a népszerűséégrt.

Vidéki 2013.08.17. 23:19:58

Az Index írja:

”MSZP-s politikusok, párthivatalnokok adnak szerkesztési utasításokat

a baloldali, de elvileg pártfüggetlen blognak, az egyenlito.blog.hu-nak,

derült ki abból a levelezésből, amely cikkünk megjelenéséig bárki számára elérhető volt, és amelynek részleteit az Átlátszó Oktatás juttatta el szerkesztőségünkbe.”

„„Kérnék mindenkitől egy írást, Bajnai: Együtt? címmel. Egyenként fogom kitenni őket. Lehet pozitív, kritikus, őszinte,

DEMAGÓG,

bármi..”

Ezek Baloldali Demokratáknak nevezik magukat, noha ugyanúgy gondolkodnak, mint azok, akiket Szolzsenyicin így jellemzett:

„Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Horizont 2013.08.18. 12:24:40

@Vidéki:
„Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy magyar politikus, főleg egy Fideszes és legfőképpen egy nyalonc "vidéki" szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
Csóközön arra az okos kis buksidra :(((
(mást gondoltam, mást írtam :D)

Vidéki 2013.08.18. 12:29:10

@Horizont:

Ne tessen piszkálódni az elvtársnőnek!

Bee-zony 2013.08.18. 12:55:20

@Vidéki: Az idézet már megvan 7 kommenttel feljebb, és bővebben. De egy párt(ro)bot nem olvas, csak ír, és csőlátása is van, csak a másik „lövészárkot” látja, a saját oldalról szó se essék. Teljesen egyoldalú a látásmód, a másik oldalon minden kritika tárgya, a saját oldalon semmi. Ez aztán a "csodálatos" világ... sisak, távcső, narancsvörös színszűrő, és csak egy irányba néz; igazi (zsoldos) pártkatona, az idomítás csodája.

Horizont 2013.08.18. 13:14:34

@Vidéki:
Nem igazán tessen, de hajt valami ellenállhatatlan erő amikor téged olvaslak! Ha már nem tudlak orrba b@szni muszáj írnom, pedig isten bizony nem akarok:) Kitudod hozni az emberből az állatot. Rágyúrsz a választásokra ?:DDDDDD

Vidéki 2013.08.18. 15:42:26

@Horizont:

Az elvtársnő ilyet szól: " Kitudod hozni az emberből az állatot. "

Erről eszembe jut, hogy valaki azt mondta, hogy valaki azt mondta, hogy "Az Ember szerszám készítő állat".

Az elvtársnőt mondása alapján könnyen el tudom képzelni, mint szerszám készítő állatot.

Vidéki 2013.08.18. 15:49:30

@Bee-zony:

Én is olvastam sokat Szolzsenyicintől, nekem sincs megtiltva.

Hozzászólásodban bővebben idéztél Szolzsenyicintől:

"Másrészt megint beigazolódott, hogy a Szolzsenyicinnek tulajdonított mondás milyen igaz és pontos.
„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Úgy gondolom, hogy Szolzsenyicin bő élettapasztalata alapján nem alaptalanul írta, amit írt!

Horizont 2013.08.18. 16:16:09

@Vidéki:
Ne elvtársnőzzél f@szfejkém! És ne képzelődjél mert még megárt annak a fideszes fejednek aztán nem tudod őket szolgálni, mert még belezavarodsz! Én téged csak sima állatnak tudlak elképzelni. Egy fideszes baromnak! Na így jó???? :D:D:D
Amit ilyen lelkesen idézgetsz itt büszkén hömpölyögve és boldogan Szolzsenyicintől az lehet, hogy illik a komcsikra, de nagyon illik a fideszes vezércsürhédre is.
"Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük..."
Sőt: "nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. "
Na ilyenkor mi van? Erre varrjál gombot, aztán szaladjál és nyald ki a seggüket!

Horizont 2013.08.18. 16:18:16

@Vidéki: Ja és Szolzsenyicin azért írt a komcsikról, mert még nem ismerte Orbánt + Fideszt :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.08.18. 16:35:38

@Vidéki: Aztán hol, melyik művében olvasta ezt Szolzsenyicintől?

xclusiv 2013.08.19. 00:14:47

@laspalmas: büszke lehetsz magadra, kitiltottál valakit, aki visszaszólt egy egybites troll-nak, aki az anyját emlegette. Mert ez a mária ilyen, amikor kifogy az érvekből akkor személyeskedni kezd, és ez általában elég hamar következik be nála. Az bezzeg nem zavar, hogy a legprimitívebb fidesztrollok (wmiki és agricola, vagy hogy a fenébe hívják itt) offolnak folyamatosan.

Kurva nagyot csalódtam benned (és kitilthasz engem is).

Virág et. 2013.08.19. 07:37:23

@Bee-zony: Olvasd el mit írtam. A SZEMÉLYESKEDÉST kezdte Mária a köcsögözéssel, aztán meg az anyázással. Amit Ironfist ott írt, abban nem volt semmi személyeskedő.

Ironfist amúgy annyira kommunista, amennyire Vidéki eredeti. A szoci szimpatizáns az csak a mai kor hülyéinek kommunista, valójában semmi közük a kommunizmus ideológiájához. A pszichopata majdnem-gyilkoshoz való hasonlatod meg téged minősít. Nem ez a tempó kéne még akkor sem, ha valakit nem kedvelsz.

De mint mondtam, ez nem az én blogom, azt tiltanak ki, akit akarnak.

Vidéki 2013.08.19. 07:45:22

@Counter:

„Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret” – idézte Alekszandr Szolzsenyicint Kövér László.

Hozzátette: mi, magyarok saját bőrünkön tanulhattuk meg, hogy a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik megnyomorításában mindig élen jártak Kun Bélától Rákosi Mátyáson át Kádár Jánosig (Forrás: MTI
2013. június 22., szombat 16:53 )

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.08.19. 07:53:19

@Vidéki: Tehát ez egy Kövér László-idézet? Vagy Kövér László és Szolzsenyicin egy és ugyanaz? Ez zavaros.

A kérdés az, hogy Szolzsenyicin hol írt ilyet.

Virág et. 2013.08.19. 08:03:48

@Counter: Sehol. ez egy ismert hoax. Egyébként aki 2008-ban még nem volt fizetett pártpropagandista, annak nyilván minden kamuidézet új.

Az, hogy Kövér is ezt idézi, az a viccek vicce lenne, ha nem ez lenne ott a szint. Vagy még ennél is lejjebb.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.19. 09:52:36

@VT Man: Bocs, nem a teherautókról volt szó, hanem a személyautókból. Most vetten tíznapos matricát, mert egy utam volt Hegyeshalom és Budapest között.
Amúgy meg a kamionos útdíjrendszerre nem lenék büszke.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.19. 09:54:50

@Vidéki: Valóban a legalja jutott. Különben Körvér László nem doolgozhatott volna a Társadalomtudományi intézetben, Orbán Viktor nem mehetett volna oxfordba politikát tanulni (sokat nem profitált belőle, az igaz), és most nem pöffeszkednének a nyakunkon. Az ő ránkszabadítása a kommunisták legnagyobb bűne.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.19. 09:59:24

@♔batyu♔:

♔batyu♔ 0 bejegyzést írt és 505 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.06.26. óta tag.
♔batyu♔ ezekben a blogokban publikált:
Semmi.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.19. 10:04:04

@Mária: Éljen az együttműködés! Fikázni a DK oldalról minden MSzP-st a profi politikai marketingtudás magasságából (apropó, hány százalékon vana DK?). Megérdemlitek, hogy Orbán még húsz évig a nyakatokon üljön. Aztán marketingelhettek doszt.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.19. 10:09:30

@Bee-zony: Na akkor most gyorsan mondj egy semleges politikai blogot. Aztán nézd meg, hogy mit tud hozzáadni a politikai gondolkodáshoz (természetesen olyan, határozott irányultságú blog, amelyiknek épp csak nincs megfelelő párt a palettán nem ér).
Semleges politika ugyanis nincs. Mert az rtékmentes lenne, ami kb. a FIDESZ, amely snem semleges ugyan, de értékmentes.
Aztán lehet találni mindenféle közvetett "bizonyítékokat" arra, hogy a politika hogy befolyásolja a blogokat. És amíg ezzel szarozunk (igen, én is), meg a hótiszta ártatlanság magasságából fikázzuk azokat, akik besározódtak a mezőn, addig ellopják alólunk az országot. Persze mindezt nem csak Te követted el, nem is mindent követtél el belőle, de nem rakhatom ide fel az összes kommentelőt.

Bee-zony 2013.08.19. 14:15:21

@Kuviklacz: Hát jó, hasogassuk a szőrszálat…
Én ezt írtam: „Egész szépen elsikkad a kommentek között az a lényeg, hogy párt-kötődésű blogok magukat függetlennek / semlegesnek / pártatlannak álcázva befolyásolják az olvasóikat, és teszik ezt beleolvadva a magánblogger-környezetbe,...”

Mivel a semleges-t kétféle értelemben is lehet használni, és mivel a politikai (tartalmú) blog mindig valamilyen állásfoglalás, ilyen értelemben véve persze nem lehet semleges, mivelhogy állást foglalt egynémely társadalmi kérdésben, viszont lehet olyan az az állásfoglalás, ami nem kötődik egyik párthoz sem, nem „tolja a szekerét”, és ebben az értelemben semleges.
Tessék, itt van egy:
fradyendre.blogspot.hu/2013/08/loveszarok.html

Azt a blogot, amit jobbról és balról egyaránt támadnak, szintén semlegesnek tekinthető – és itt van egy az orrod előtt.

„Semleges politika ugyanis nincs.”
Akkor a semleges országok milyen politikát folytatnak?
Semlegességi politika (neutral policy) = semlegesség, semleges politika (neutralism).

Értelmezési kérdés lévén, ha ragaszkodsz a semleges csak egyféle értelmezéséhez, akkor húzd ki a sorból.

Bee-zony 2013.08.19. 14:47:39

@Kuviklacz: „És amíg ezzel szarozunk (igen, én is), meg a hótiszta ártatlanság magasságából fikázzuk azokat, akik besározódtak a mezőn, addig ellopják alólunk az országot.”
Igen, van némi birtokviszony-átrendeződés. Viszont ennek megakadályozása nem a Vastagbőr blog hatásköre, és nem is vállalta fel.
Valamint, nem úgy néz ki, hogy Magyarországot ki lehetne vonni a globális méretű folyamatokból – mert ahhoz elkötelezett semlegesség, és gazdasági-politikai önállóság és önellátás kellene – és mivel nem csak Magyarország, hanem az egész „Római” (USraeli) Birodalom hanyatlik, így csak Magyarországban gondolkodni kevés, ez nem oldja meg a problémát.

A megoldás öt pontja, és lépése:
1.) Megvan-e már, hogy mi a probléma a jelenlegi rendszerrel és rezsimmel (konkrétan és részletesen, a szórványos kritikák helyett)?
2.) Van-e már új és jó ideológia (a régi helyett, azt leváltandó)?
3.) Van-e már terjesztve, globálisan?
4.) Van-e már ezt követő csapat, politikai erő?
5.) Ki van-e már próbálva a rendszer kicsiben, a hívei között, és jól működik-e?

Ha ezek nincsenek meg, akkor nincs javulás sem, mert mitől lenne, és ezek hiányában kiválóan az egyiptomi útra lehet tévedni: úm. még több halott, még nagyobb káosz, még több bűnözés, mint amennyi az előző rezsim (Mubarak) ideje alatt volt.
Az egyiptomi többség felismerte, hogy ami van, az nem jó, és a tettek mezejére is léptek, viszont nem tudtak a régi helyébe jobbat tenni, és következett a hatalmi marakodás, az érdekcsoportok ököl- és fegyveres harca. Ki hozza a törvényeket, és kinél legyen a trezor kulcsa? Annál, aki nagyobbat tud ütni. Ez így csak ennyi, és ugyanúgy megvan a haveri kör, a kihasználók és kihasználtak, az osztogatók és a fosztogatók, csak a nevek változnak, viszont az állatfarmi rendszer, és a hozzá tartozó „színvonal” marad, és hogy most másképpen lett rossz, de legalább annyira rossz lett, mint előtte volt.
Megérte az árát? A többségnek nem. Viszont már benne vannak a hatalomváltó és polgárháborús „csőben”, visszafelé nyilván nem fognak menni, úgyhogy van még néhány hónap, vagy év, amíg egyértelműen beállnak az erőviszonyok, és valamelyik társaság annyira fölénybe kerül a többivel szemben, hogy azoknak már nincs reális esélyük rá, hogy ők legyenek a kormány, és akkor megszűnnek a harcok. A nagy kérdés viszont akkor is ott van, hogy az a rendszer és társaság mennyivel lesz jobb a Mubarak-rezsimnél…
Az egyiptomiak azért vergődnek a polgárháborúban, mert nincsenek meg a valóban jó ideológiai alapok és az aszerinti szabályrendszer, a politikai és gazdasági tudás, a fegyelem, a csapatmunka, és mindaz, ami a valóban jó rendszerhez és társadalomhoz kell.
Ha nincs meg a 4 pont, akkor Magyarország útja és sorsa is csak ugyanez.
Lehetne írni ennek kapcsán a 2006-os „kis magyar forradalomról”, ami nem lett több, mint elégedetlenség és zavargás (élére álltak a Fidesz beépített emberei, és azt mondták, amit a tömeg hallani akar, viszont nem tettek semmi érdemlegeset, úgyhogy ment az egész parkolópályára és gőzleeresztőnek, mert az ő érdekük csak ennyi volt). Arról is lehetne írni, hogy a szovjet forradalom ugyan sikerült, de csak egy másik rosszat tettek az egyik rossz helyébe (nem lévén olyan zsidó ideológia, ami valóban, össztársadalmilag jó, e nélkül viszont csak az Állatfarm van rendszerként, módszerként, variációként, és csak a nevek változnak). Aki úgy gondolja, hogy úgy is lehet jó rendszer, ha el van spórolva a 4 pont valamelyike, az kénytelen lesz rájönni, hogy nem, nem lehet… A valóban jó rendszerhez meg kell, hogy legyen mindegyik lépés, legyen bármennyire nehéz is.
Mi az a legjobb, amit egyénként tenni lehet? Tűrni, gondolkodni, elmenni kevésbé rossz helyre, megtalálni a párod, szaporodni, megtalálni a hozzád illők körét… Teendő van bőven, annyi, hogy válogatni kell közöttük.

Bee-zony 2013.08.19. 14:58:12

@Virág et.: „Olvasd el mit írtam. A SZEMÉLYESKEDÉST kezdte Mária a köcsögözéssel, aztán meg az anyázással. Amit Ironfist ott írt, abban nem volt semmi személyeskedő.”

Elolvastam. Többször is.
Tehát szerinted ez nem személyeskedés? Hanem mi?
„Lássál már ki is abból a buta fejedből, ne csak pofázz belőle!”

„Argumentum ad hominem
hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
Az argumentum ad hominem (latinul „személy elleni érvelés”, „személyeskedés”), vagy röviden ad hominem, olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, vagy személyes érdekeit veszi célba, esetleg cselekedeteit, szavait használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít.” (...)

Bee-zony 2013.08.19. 15:06:12

@Virág et.: „A pszichopata majdnem-gyilkoshoz való hasonlatod meg téged minősít.”
S. Ábel lenne a pszichopata majdnem-gyilkos? Nem biztos, hogy jó a diagnózis. Hogy „Ironfist” és S. Ábel között észreveszem a hasonlóságokat – személyiségzavaros – az engem minősít; téged meg az, hogy nem veszed észre.

xclusiv 2013.08.19. 15:36:24

@Bee-zony: "Tehát szerinted ez nem személyeskedés? Hanem mi?"

Nono, kurvára nem itt kezdődött. Úgy kezdődött, mogy maritroll beszabadult ide és elkezdett embertelen mennyiségű ostobaságot idefosni, csak ahogy szokta. Aztán jöttek a következők:

maritroll: "Nekem visszatetsző, ha valaki tudást és hozzáértést is feltételező feladatokat akar másokkal ingyen megcsináltatni."
ironfist: "Nekem meg visszatetsző, ha valaki olyasvalamibe ugat bele, amihez kurvára semmi köze."
maritroll: "És szerinted én ezt hogy szarom le?"
ironfist: "És szerinted a TE felháborodásodat mindenki más hogy szarja le? Lássál már ki is abból a buta fejedből, ne csak pofázz belőle!"

És aztán kezdett ez az intelligens hölgy (értsd: buta kurva) köcsögözni és anyázni.

Hát ennyi.

Bee-zony 2013.08.19. 15:38:01

@Virág et.: „Ironfist amúgy annyira kommunista, amennyire Vidéki eredeti. A szoci szimpatizáns az csak a mai kor hülyéinek kommunista, valójában semmi közük a kommunizmus ideológiájához.”

A személyeskedés megvolt (mai kor hülyéi), a tagadás megvolt (valójában semmi közük). Az viszont nem volt meg, hogy mihez van közük…

Mi köze az MSZP-nek az MSZMP-hez? Az átadott pártvagyon, és az, hogy az elvtárs(urak) megoszlottak az MSZP és a Fidesz között… Az MSZP az utódpárt, ahol a névből kikerült a „munkás”, és jogosan, mert már formálisan sem a munkások érdekét képviseli az élősködő társaság.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Szocialista_P%C3%A1rt

hu.wikipedia.org/wiki/Szocializmus

A szocializmus/kommunizmus csak egy fedő ugyanazon a fazékon, a néphülyítés eszköze, és persze így nem akadálya annak, hogy ugyanazok legyenek a legnagyobb kapitalisták és demokraták, akik előtte a legnagyobb szocialisták/kommunisták voltak. Egy tényleges eszméjük van, a (talmudi) hatalom és pénz, a többi csak az álcázó köpönyeg, és a néphülyítés eszköze.

A történet lényege, hogy a szoci-kommu-kapi zsidók és társaik ott vannak-e az államgépezetben, a hatalomban, pénzben, médiában, vagy nem. A BRIC országokban ki vannak onnan takarítva, a hanyatló, Nyugaton viszont nem, és ez a nagy különbség a pályában.

Bee-zony 2013.08.19. 17:46:21

@Bee-zony: Az előbbihez még, George Carlin az (amerikai) oktatásról (avagy a másik state capture):
… „Van annak oka, hogy az oktatás szörnyű; és ugyanaz az oka, hogy soha, de soha nem is lesz megjavítva. Nem lesz jobb. Ne várj rá. Örülj annak, ami van. Mert az ország tulajdonosai nem akarják ezt. Az igazi tulajdonosokról beszélek itt. Az igazi tulajdonosok azok a nagygazdag üzleti érdekek, amelyek mindent irányítanak és minden fontosabb dologban döntenek. Felejtsük el a politikusokat. A politikusok azért vannak, hogy azt a látszatot keltsék, hogy van szabad választásod. De nincsen. Nincsen választásod. Tulajdonosaid vannak, és ezek birtokolnak téged. Minden a birtokukban van. Minden fontosabb földet birtokolnak, birtokolják és irányítják a cégeket. Már rég megvették és fizetik a szenátorokat, képviselőket, állami intézményeket, városházákat. A bírók is a farzsebükben vannak… és minden nagy médiacéget irányítanak, tehát majdnem az összes hírt és információt irányítják, amit megkapsz. A golyóidnál (herédnél) fogtak meg téged. Több milliárd dollárt költenek lobbizásra abból a célból, hogy megkapják azt, amit akarnak. Tudjuk, mit akarnak. Többet akarnak maguknak, és kevesebbet másoknak. De, elmondom, mit nem akarnak. Nem akarnak olyan lakosságot, amely képes a kritikus gondolkodásra. Nem akarnak jól informált, jól oktatott, kritikus gondolkodásra képes embereket. Ez nem segíti őket. Ez az érdekük ellen szól. Bizony. Nem akarnak olyan embereket, akik annyira okosak, hogy a konyhaasztalnál ülve képesek rájönni arra, hogy a rendszer hogyan szokott velük kitolni. Ők nem akarják ezt. Tudjátok, mit akarnak? Szófogadó dolgozókat akarnak. Szófogadó dolgozókat. Olyan embereket, akik pont annyira okosak, hogy képesek legyenek a gépeket kezelni és a papírmunkát elvégezni, de pont annyira ostobák, hogy passzívan elfogadják az egyre szarabb munkákat, kevesebb fizetéssel, hosszabb munkaórákkal, kevesebb kedvezménnyel, a túlóra fizetése nélkül, és a nyugdíj eltűnését, amit te gyűjtöttél össze – és most az egészségbiztosítási pénzedért jönnek. A nyugdíjpénzedet akarják. Vissza akarják venni – azért, hogy a Wall Street-i bűnöző haverjaiknak oda tudják adni. És tudjátok? Meg fogják szerezni. Előbb vagy utóbb megszerzik az összest tőled. Azért, mert birtokolják ezt az egész kibaszott helyet. Ez egy nagy klub – és te nem vagy benne. Te és én nem vagyunk benne a nagy klubban. Mi több, ez ugyanaz a nagy klub, amelyik elmondja, hogy miben higgyél. A médián keresztül elmondják, hogy miben higgyél, mire gondoljál, és mit vegyél. Az asztal meg van döntve, a játékot manipulálják – és úgy tűnik, hogy senki sem veszi észre. Senkit sem érdekel. Jó, őszinte, keményen dolgozó emberek, fehér és kék ingesek… mindegy hogy milyen színű inged van… Jó, őszinte, keményen dolgozó emberek továbbra is… Ezek olyan emberek, akiknek nincsenek nagy vágyaik… és továbbra is megszavazzák ezeket a gazdag faszszopókat, akiket nem érdekel az átlagember. A te életed nem érdekli őket. Egyáltalán nem… és ezt senki nem veszi észre, senkit nem érdekel. Erre számítanak a tulajdonosok. Arra, hogy amerikaiak szabad akaratból tudatlanok maradnak – és a nagy piros-fehér-kék fasz továbbra is baszni fogja a seggüket nap mint nap. Mert az ország tulajdonosai tudják az igazságot: ezt úgy hívják, hogy amerikai álom – mert álomban kell lenned, hogy elhidd.”

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.19. 21:33:45

@Bee-zony: EZ a blog erősen LMP-s, antimindenista, mint Te is. Csakhogy az én válaszom a másik válaszodban írtra: a szabad választás (nem a négyévenkénti parlamenti, hanem az igazi, amikor választhatok az ideolgiák, a termékek, a szolgáltatók között). És ezt a Ti ideológiátok nem biztosítja. Sajnálom.

Bee-zony 2013.08.20. 01:53:38

@Kuviklacz: „EZ a blog erősen LMP-s, antimindenista, mint Te is.”
LMP-s még nem voltam… A Jobbikra szavaztam 2006 óta, ami mostanra annyit változott, hogy már nem egy pártra szavazok, hanem egy állapotra, az erőegyensúlyra, mint legkisebb rosszra, amikor az egyik tolvaj lefogja a másik kezét, és viszont, és így a legkevesebb a kár.
„Antimindenista” – helyett rendpárti vagyok.
Aki ekkorákat téved a helyzet és a személyek megítélésében, azt én sajnálom.

„…a szabad választás (nem a négyévenkénti parlamenti, hanem az igazi, amikor választhatok az ideolgiák, a termékek, a szolgáltatók között). És ezt a Ti ideológiátok nem biztosítja.”
Jó válogatást (bár szerintem a 750 kopogtatócédula / fő szintet elért pártok egész kevés politikai dimenziót fednek le, a kicsik pedig el sem jutnak odáig, hogy „labdába rúgjanak”), és bár azt nem tudom, hogy szerinted mi az igazi szabad választás, de a lényeg az, hogy Te tudod.

Bee-zony 2013.08.20. 02:50:11

@xclusiv: Most nem az volt a kérdés, hogyan kezdődött, hanem az, hogy az idézett mondat személyeskedés-e…

Egyébként „Mária” felvetései szerintem is jogosak:
„…INGYEN tesznek bele igen komoly munkát az MSZP erősítésébe.”
„…e-mailekben hagyják magukat irányítani egy párttól, ami NEM fizet.”
„Érdekes fejek lehetnek Török Zsolték, ha ilyen szánalmas módon használják ki a lelkes kis gyerekeket.”
Nem igazán kerek ez így, nem életszerű; az sokkal valószínűbb, hogy a párt-toló blog írás a pártban való érvényesülés és előrejutás egyik módja, és így van meg a valamit valamiért.
Erre Mária érdemi válaszokat nem kapott, csak azt, hogy „ki nem szarja le?” „Ironfist” rákanyarodott a személyeskedés útjára, és következett az ösztönös kölcsönösség: ha belém rúgnak, visszarúgok. Ez hiba volt „Mária” részéről, mert a személyeskedés útjára térőket, lehúzókat a követés és a partnerség helyett hagyni kell, hadd menjenek egyedül a szellemi gödör aljára. Ehhez persze tudni kell néhány dolgot, pl. mi az az argumentum ad hominem, és előre látni hogy ki és mi merre tart, és miből mi lesz, de ezek megtanulhatók.

Virág et. 2013.08.20. 07:35:43

@Bee-zony: Na akkor kezdjük a szellentés faragását, amit láthatólag nagyon szeretsz.

"Tehát szerinted ez nem személyeskedés? Hanem mi?"

1. Nem erre szólt a linked, csak szólok.
2. A buta kis fejed és a köcsög meg anyád, meg akár a kurva között van egy aprócska hangsúlybeli különbség. Pont annyi, mint a szimpla argumentum ad hominem és a SZEMÉLYESKEDÉS, azaz durva sértegetés között. Valakit lekurvázni pont akkor taplóság, mint leköcsögözni. Valakinek azt mondani, hogy buta kis fejed az nem. Az előbbi egyébként becsületsértés, az utóbbi semmi.

"Nem biztos, hogy jó a diagnózis. Hogy „Ironfist” és S. Ábel között észreveszem a hasonlóságokat – személyiségzavaros – az engem minősít; téged meg az, hogy nem veszed észre. "

Ja orvosnak tetszik lenni? Távgyógyító, aki internetes kommentekből diagnózist állít fel, igaz? Esetleg Gyurcsók úr személyesen?

"A személyeskedés megvolt (mai kor hülyéi), a tagadás megvolt (valójában semmi közük). Az viszont nem volt meg, hogy mihez van közük…"

Talán mert ez itt nem téma és nem volt kérdés? Te kivel, miről beszélsz maszatolás és terelés közben? Eszednél vagy? Egyébként meg, ha valamit magadra veszel, azt ne nekem ródd fel, rendben?
Ami tény (hogy Lencsés Pistát idézzem): a mai szociknak lehet komcsi múltjuk, de hogy az MSZP-ben és a programjában SEMMI kommunista nincs, az könnyen ellenőrizhető. A HÜLYÉK komcsizzák a szocikat, mert ennyi eszük van. A fidesz államosító, nyugattal harcoló, keletre nyitó, centralizáló, állam atyuska majd mindent megold politikája százszor kommunistább, mint bármi, amit a szocik az elmúlt 20 évben csináltak. Ezért TÉNY (megint a Pista), hogy aki komcsiz olyan pártot, amelynek a politikája egyértelműen kapitalista, az szimplán nem tudja miről beszél. A zsidós hülyeséged meg nem érdekel. Te vagy 3452228755. troll, aki ezt a sz.rt leírja és már elsőre sem volt érdekes.

Inkább keress még egy kamuidézetet.

Vidéki 2013.08.20. 08:03:39

@Kuviklacz:

Írja: „lehet találni mindenféle közvetett "bizonyítékokat" arra, hogy a politika hogy befolyásolja a blogokat.”

Magyarországon hatalmas a tolerancia a külföldről finanszírozott politikai indíttatású beavatkozásokkal szemben is, amikor külföldi pénzekkel táplált erők akarnak kormányt alakíttatni Magyarországon.

De vannak helyek, ahol nem tolerálják az effajta erőfeszítéseket.

Az MSZP azokat az anarchista „diákszervezeteket” is támogatja, akik külföldi pénzbeli támogatást is élveznek.

„De azt, amit most Török Zsolt, ez a kétes iskolai végzettségű MSZP-szóvivő művelt, az ennél is visszataszítóbb.
Említett bejegyzésében ugyanis azt is javasolta még (a „diákszervezeteknek”), hogy a „diktatórikus Orbán-rendszer megbénításához el kell foglalni minden városban a kormányhivatalokat, a fideszes polgármesterek irodáit, a földhivatalokat, Budapesten a minisztériumokat és azok vidéki hivatalait is!” Szerinte „Akciók, nem szavak!” kellenek.” (Proszektúra)

„A teljes politikai elit vállalhatatlan, már csak a civil szervezetekben lehet bízni", legalábbis a Hallgatói Hálózat (HaHa) képviseletében felszólaló ember szerint.

Ez jellemzi a Ha-Hás gondolkodást, amely lényegében megtagadja a képviseleti demokráciát és az anarchiát helyezi a piedesztálra.

A civil szervezetek fogalma ködös, személyi hátterük nem tisztázott.
Akár egy maffiabanda is elkeresztelheti magát civil szervezetnek.

Érdekes, hogy ezt a zavaros fejű társaságot külföldről finanszírozzák.

Izraelben, vagy Oroszországban ezt nem lehetne megtenni.
Ezért írta alá az orosz elnök azt a törvényt, amely kötelezi az Oroszországban működő, külföldi finanszírozású nem kormányzati szervezeteket,

hogy "külföldi ügynökként" vetessék magukat nyilvántartásba.

A törvény egyaránt vonatkozik a külföldi finanszírozású, politikai tevékenységet folytató nem orosz és orosz civil szervezetekre is.

Oroszországban nem hatalmas a tolerancia a külföldről finanszírozott politikai indíttatású beavatkozásokkal szemben , amikor külföldi pénzekkel táplált erők akarnának kormányt alakíttatni Oroszországban.

Izrael egy demokrácia, nem diktatúra, a Camp David szerződés óta, hosszú ideje senkivel sem áll hadiállapotban, mégis az ottani politikai vezetés ugyanúgy gondolkodik a külföldről finanszírozott politikai indíttatású beavatkozásokkal szemben , mint ahogyan azt Oroszország politikai vezetése teszi.

Virág et. 2013.08.20. 09:16:57

@Vidéki: Van egy megoldásom a számodra: költözz Oroszországba vagy Izraelbe. Mindenkinek jobb lenne.

Vidéki 2013.08.20. 11:05:12

@Virág et.:

Te meg állj be katonának a Ha-Hások közé!

Virág et. 2013.08.20. 12:24:15

@Vidéki: Egyrészt kinőttem én már abból, másrészt meg én hol beszéltem róluk párás szemmel, vágyakozva? Neked viszont úgy látszik annyira tetszenek az orosz és az izraeli állapotok, hogy tényleg nem értelem, mit keresel még mindig itt.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.20. 16:01:31

@Vidéki: Paranoiás vagy. Nem tartod kicsit súlyosnak, hogy Izrael meg Oroszország a példaképed?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.20. 16:02:51

@Vidéki: Érdekes, hogy a Bajnai-gárda nem vállalja a Bajnai-pártot. Valahol valami nem stimmel, összekevertél két brosúrát.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.20. 16:04:03

@Vidéki: "Akár egy maffiabanda is elkeresztelheti magát civil szervezetnek." Igazad van, legjobb példa a CÖF.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.20. 16:05:21

@Bee-zony: A semleges Jobbik-szavazó áriáját hallották.

xclusiv 2013.08.20. 17:24:58

@Bee-zony: "Most nem az volt a kérdés, hogyan kezdődött, hanem az, hogy az idézett mondat személyeskedés-e…"

Személyeskedés-e valakinek azt mondani, hogy "nyisd már ki a szemed, nézz má körül magadon, nem te vagy a világ közepe"?

"Nem igazán kerek ez így, nem életszerű; az sokkal valószínűbb, hogy a párt-toló blog írás a pártban való érvényesülés és előrejutás egyik módja, és így van meg a valamit valamiért."

Erre meg mégis mit lehet mondani azon kívül, hogy „ki nem szarja le?” De nem? Szerintem a szocik és az aktivistáik belügye, hogy mit miért csinálnak. Én kívülről nem ugathatok bele az ő dolgukba.

"Erre Mária érdemi válaszokat nem kapott, csak azt, hogy „ki nem szarja le?” „Ironfist” rákanyarodott a személyeskedés útjára, és következett az ösztönös kölcsönösség: ha belém rúgnak, visszarúgok."

Továbbra is tartom, hogy maritroll kezdett el személyeskedni, ő kezdett el anyázni, stb.

Bee-zony 2013.08.20. 18:32:39

@Kuviklacz: Bőven ki lett ez már tárgyalva fentebb.

„Egész szépen elsikkad a kommentek között az a lényeg, hogy párt-kötődésű blogok magukat függetlennek / semlegesnek / pártatlannak álcázva befolyásolják az olvasóikat, és teszik ezt beleolvadva a magánblogger-környezetbe,...”

Ebből kuviklacz szerint az következik, hogy én semleges vagyok. Bár világosan és egyértelműen kifejtettem az álláspontomat, hogy mi miért, hogyan, de az neki mindegy.

Ezt már megírta Woody Allen, vicces poénként: „A: Minden ember halandó. B: Szókratész ember. C: Minden ember Szókratész.”
Hogy ezt valaki élőben komolyan előadja, az nem semmi…

A logikailag hibás érvelésű (és a blogja alapján nem kicsit balra húzó) kuviklacz kommentárját olvasták.

Bee-zony 2013.08.20. 19:40:01

@xclusiv: „Személyeskedés-e valakinek azt mondani, hogy "nyisd már ki a szemed, nézz má körül magadon, nem te vagy a világ közepe"?”

Nem így volt megfogalmazva, hanem sértegető, személyeskedő módon. Ne csúsztass.

"Nem igazán kerek ez így, nem életszerű; az sokkal valószínűbb, hogy a párt-toló blog írás a pártban való érvényesülés és előrejutás egyik módja, és így van meg a valamit valamiért."

„Erre meg mégis mit lehet mondani azon kívül, hogy „ki nem szarja le?” De nem? Szerintem a szocik és az aktivistáik belügye, hogy mit miért csinálnak. Én kívülről nem ugathatok bele az ő dolgukba.”

Egy párt belügye, viszont amely párt egy országot akar irányítani, hmm… Csak semmi közügy, ez mind a(z orwelli belső) párt belügye. Ez is egy értelmezés… de nekem ilyenek nem kellenek az életembe, hatalmon pedig pláne ne legyenek, mert bűn rosszak és kártékonyak.
Lehet másképpen is csinálni, igen: lehet önkritikát gyakorolni, el lehet ismerni, hogy így van, hogy képmutatás amit csinálnak, és hogy lebuktak... Viszont a tipikus szoci-zsidó reakció erre az, hogy „ki nem szarja le”, „unalmas”, „lehet békésen tovább haladni, nincs itt semmi látnivaló”… Vagyis védik tovább a disznóságaikat, a bűnözésüket, ahogy az egy bűnszervezethez illik.
Arra így is jó ez, hogy akinek eddig még „nem esett le a tantusz”, most már tudhatja, hogy miről van szó.

„Továbbra is tartom, hogy maritroll kezdett el személyeskedni, ő kezdett el anyázni, stb.”

Továbbra is tartom, hogy ez egy folyamat volt, adok-kapok, egyre durvább személyeskedéssel, ami érdemi válasz esetén nem így lett volna. Egyrészt. Másrészt minden lebuktató típusú észrevételre, meglátásra nincs érdemi válasz a lebuktatottak részéről, mivelhogy az az elismerés lenne… hanem van helyette fikázás, hülyézés, anyázás, terelés… tehát minden más.
Nem érdemes megkérdezni a bűnözőtől, hogy „nem bűnözött-e ön?” – mert úgyis tagadó, terelő, mellébeszélő, stb., – bármi, de nem elismerő – válasz lesz rá. Majd pont egy kérdés hatására térnek meg a bűnözők… ah, nem olyanok.
Tehát a gyanút állító alakban kell megfogalmazni, nem kérdésként, és nem kell megkérdezni róla a gyanúsítottakat (hacsak nincs valami konkrét leleplező bizonyíték mellé), mert úgyis tagadó (nem), vagy önlegalizáló (ez így rendben van) lesz rá a válasz. A bűnözőknek nincs semmi problémájuk a saját bűnözésükkel, és meg is ideologizálják, amennyire csak tudják, hogy ez miért így jó és helyes. Amikor az egyik oldal azt állítja, hogy ez így jó és helyes, a másik oldal pedig azt, hogy ez így nem jó és nem helyes, abból nem lesz konszenzus, és nem is kell, hogy legyen, mert az kb. úgy nézne ki, hogy egyezzünk meg döntetlenben, fele annyit bűnözhettek, mint eddig, és ez így mindenkinek jó lesz.
Ez a „csodálatos kiegyezés” az a kompromisszum, amibe nem érdemes belemenni, már csak azért sem, mert ez a közép úgysem maradna fenn sokáig, és célként jobb a mindent vagy semmit. Az ideális cél a 0% bűnözés, vagy a 100% bűnözés; és lesz belőle a jó és rossz harca, vagy a tökéletes szétválása - és mindenki éljen a saját körében. Amikor az egyik uralkodik a másikon, akkor persze ez a tökéletes szétválás nem valósul meg - és marad az ellentét, a küzdelem, a harc... Ez van. Az élet küzdelem (délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal).
Végül is ez pillefing ahhoz képest, hogy a múlt században a nyugatiak milyen arányban öldösték le egymást a két világháborúban. Persze a harmadik kiindulópontjának megintcsak a judeo-keresztény-muzulmán halálos háromszög, a három ábrahámi vallás hívei és területe a sanszos... Bármely hajtásból ugyanehhez a gyökérhez lehet eljutni. Ez a sátánisten ajándéka. Nekem nem kell.

xclusiv 2013.08.20. 19:49:30

@Bee-zony: "Nem így volt megfogalmazva, hanem sértegető, személyeskedő módon. Ne csúsztass."

Nem csúsztatok, ez volt az értelme. Amúgy meg egy trollal nem kell finomkodni.

"Egy párt belügye, viszont amely párt egy országot akar irányítani, hmm… Csak semmi közügy, ez mind a(z orwelli belső) párt belügye. Ez is egy értelmezés… de nekem ilyenek nem kellenek az életembe, hatalmon pedig pláne ne legyenek, mert bűn rosszak és kártékonyak."

Minden párt az országot akarja irányítani, ezek szerint nem lehetnek belügyeik? Na ne viccelj már.
Amúgy meg a szeretett jobbikod pont ugyanezt csinálja, sőt, még ígyebbül.

"Lehet másképpen is csinálni, igen: lehet önkritikát gyakorolni, el lehet ismerni, hogy így van, hogy képmutatás amit csinálnak, és hogy lebuktak... Viszont a tipikus szoci-zsidó reakció erre az, hogy „ki nem szarja le”, "

Mert a szeretett jobbikod beismerte valaha is, ha hibázott ugye? Teli szájjal köpködték az eu-t, aztán meg a fizetési listáján voltak, és ez még csak a kisebbik része a jellemüknek (bár inkább jellemtelenségnek lehetne nevezni).
Szóval maradjunk annyiban, hogy ez tipikus zsidózó-turbómagyar reakció is.

Ja, zsidózni meg takarodj a kurva anyádba, csak a miheztartás végett. Innen kezdve ignorállak, te jellemtelen senkiházi.

Bee-zony 2013.08.20. 20:26:42

@Virág et.: Virág elvtárs, aki terel és csúsztat, az te vagy.

Az eredeti mondat: „Lássál már ki is abból a buta fejedből, ne csak pofázz belőle!”
Ez hogy átlényegült nálad „buta kis fejed”-dé… Csúszik…
Nem osztom azt a nézeted, hogy ez semmi, az „Anyádnak szólogass be, kis köcsög.” pedig minden. Van egy előzmény, és van következmény; van egy ok, és van egy okozat, és ez egy folyamat, és a részei.

"Nem biztos, hogy jó a diagnózis. Hogy „Ironfist” és S. Ábel között észreveszem a hasonlóságokat – személyiségzavaros – az engem minősít; téged meg az, hogy nem veszed észre. "
„Ja orvosnak tetszik lenni? Távgyógyító, aki internetes kommentekből diagnózist állít fel, igaz? Esetleg Gyurcsók úr személyesen?”
Valamely állapot észlelése, és a távgyógyítás, az két különböző dolog, bőven nagy távolsággal a kettő között. Viszont valaki össze akarja mosni a kettőt, csúsztat és terel…

„Ami tény (hogy Lencsés Pistát idézzem): a mai szociknak lehet komcsi múltjuk, de hogy az MSZP-ben és a programjában SEMMI kommunista nincs, az könnyen ellenőrizhető. A HÜLYÉK komcsizzák a szocikat, mert ennyi eszük van.”
Igen, és valahol már leírtam, hogy a jelenlegi legnagyobb demokraták és kapitalisták voltak előtte a legnagyobb szocialisták, és hogy valójában egy elvük van amihez ragaszkodnak, a hatalom és pénz megszerzése - bárhogyan, akár az aktuális főáramlat-köpenyeget felöltve is.
A program az egy köpönyegfordítás, „csak” a személyek ugyanazok. Éppen ezért helytálló az a megállapítás is, hogy nem rendszerváltás volt, hanem csak módszerváltás.
Egy példa, Keleti György „csodálatos átváltozása”. Amikor még „hithű” NATO-ellenes volt:
www.gondola.hu/cikkek/52849-Keleti_Gyorgy__A_NATO_a_vilagbeke_legfobb_veszelye.html
De aztán „megtért”:
„1994. november 15. - Kovács László külügy-, és Keleti György honvédelmi miniszter Brüsszelben ünnepélyesen véglegesítette a NATO és Magyarország kétoldalú együttműködési munkaprogramját.”
Amilyen a politikai főáramlat, ők mindig azok, sőt, ők az élharcosai; közben a lényeg és a legfőbb elv a számukra, hogy a hatalom és pénz mindig meglegyen. Jobb helyeken már rég a történelem süllyesztőjében lennének, de itt nem...

„A zsidós hülyeséged meg nem érdekel. Te vagy 3452228755. troll, aki ezt a sz.rt leírja és már elsőre sem volt érdekes.”
Hülyeség, nem érdekes... Aha. Én meg a sokadik zsidótól hallom, olvasom vissza, hogy amikor le van leplezve az aljasságuk, akkor az nekik unalmas, az nem érdekes, tehát itt fejezzük is be gyorsan. Ez egy zsidó sablon. Nekem meg ez unalmas, meg a mindennapi holokausztozás, meg a kettősmérce, meg a judeonácik, úgy ahogy vannak, ám blokk.

„Inkább keress még egy kamuidézetet.”
Én ezt írtam „Másrészt megint beigazolódott, hogy a Szolzsenyicinnek tulajdonított mondás milyen igaz és pontos.” de ez téged nem zavar a terelésben és a csúsztatásban.
Tehát eddig nem sikerült megtalálni a forrását, és azt sem sikerült megállapítani, hogy eredetileg kitől származik. Viszont „Virág elvtárs” már eldöntötte, hogy ez kamu.
„Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet!”

Tessék, egy kamu idézet:
„…másoknak kamura a jókislányt adjátok,
ők még nem tudják, hogy ribanc a fajtátok,”

Itt pedig egy valódi:
„Bármihez fogjunk, bármin gondolkodjunk mai politikai életünkben, senki sem számíthat semmi jóra mindaddig, amíg könyörtelen akaratunk pusztán az érdekeink után lohol, nem törődve nemhogy az isteni igazsággal, de még a józan erkölccsel sem.” /Szolzsenyicin/

Ezt pedig ráadásként (kamat):

Virág elvtárs:
Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!

Pelikán: Ez citrom!
Virág elvtárs: Narancs.
Pelikán: Citrom!
Virág elvtárs: Nem nyitok vitát.

Virág elvtárs: Nem baj! Nem baj. Visszasírnak még maguk engem!
Pelikán: Hát erre azért nem mernék megesküdni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.08.20. 21:02:16

@Bee-zony: Kicsit el tetszett tévedni a bal-jobb között. Baloldali a Jobbik és a FIDESZ, csak nemzeti mázzal öntik le, Ugyanis állami beavatkozást akarnak mindenbe, irtóznak a piactól, el akarnak zárkózni, autarchiát akarnak, bármibe kerül is (másnak).Tőlük mindenki csak jobbra áll.
Lehet, hogy semleges vagy (mivel akárhova hajlandó vagy szavazni, csak ne legyen többségben), de olvasni nem tudsz. Azt írtam, hogy a politikában nincs semlegesség, mert az nem politika. Ezt tartom.
Ha sértésnek gondolod, elnézést, hogy LMP-snek néztelek, de hát azok is ugyanolyan antiglobalisták (ami szvsz olyan, mintha valaki szélellenes vagy földrengésellenes lenne), mint a Jobbik, csak kulturáltabbak.

Bee-zony 2013.08.20. 21:20:41

@xclusiv: Kitört belőle a lényege… és felsorolja a rá jellemző tulajdonságokat.

"A pék ne tanúskodjon az általa dagasztott tésztáról." /zsidó mondás/

Az nem baj, hogy egy aljas zsidóval kevesebb ír/olvas, aki már csak fröcsögni tud, pedig még nincs is a tepsiben… Miattuk abnormális ez az ország (meg az összes többi, ahol jelen vannak), meg azok miatt, akik rájuk hallgatnak, és rájuk szavaznak.
Az a normális ország, ahol ilyenek nincsenek.
A legjobb szétválni, teljesen, aztán kiderül, hogy a sok abnormális, degenerált, elmeroggyant, aberrált, kriminális mire megy egymással.
Azon se csodálkozzon senki, ha kitakarítom a zsidókat az életemből, mert kártékonyak.

Milyenek is a „kedveszsidók”, ugye...

"A tömegek sóhajtoznak a szociális kérdésnek nemzetközi egyezmény útján való megoldása után. Mivel azonban az összes népek pártokra oszolnak, és a pártmozgalom nagy anyagi eszközöket követel, ki vannak nekünk szolgáltatva. Mert a pénz nálunk van."

"A nemzsidók intelligenciájának és a tömegek vak erejének egyesülése veszedelmes lenne reánk. Mi azonban már megtettünk ennek a veszedelemnek elhárítására minden intézkedést, amennyiben a kölcsönös ellenségeskedés falát állítottuk e két erő közé. Ily módon a tömegek vad ereje a mi támaszunk marad. Mi, és kizárólag mi, leszünk az ő vezéreik, hogy őket a mi terveink kivitelére eszközként felhasználjuk."

"Hogy a nemzsidók berendezéseit idő előtt ne romboljuk szét, a legnagyobb elővigyázattal jártunk el, és mindenek előtt csupán az egész szerkezet hajtórugóinak végeit ragadtuk meg. Ezek a hajtóerők azelőtt egy szigorú, de igazságos rend szellemében hatottak. Ennek helyébe mi egy liberális dezorganizáció és az önkényes rendetlenség uralmát tettük. Ily módon lehetővé vált számunkra, hogy a jogszolgáltatásra, a választójogra, a sajtóra, a személyes szabadság oltalmára és - mint legfontosabbra - a nevelésre és a kultúra ápolására, mint az emberi önállóság és függetlenség sarokpilléreire, a mi szellemünkben befolyást gyakoroljunk."

"Elméleti és gyakorlati nevelési módszerekkel, amelyeket mi nyilvánvalóan hamisaknak tartunk, amelyeket azonban mi inspiráltunk, a nem-zsidók ifjúságát félrevezetjük, elbutítjuk és megrontjuk."
-
"Ti az ördög atyától valók vagytok és a ti atyátoknak kívánságait akarjátok teljesíteni. Az eleitől fogva ember öldöklő volt és az igazságban nem állott meg: mert nincsen ő benne igazság. Valamennyiszer hazugságot szól, az ő magából szól: mert hazug ő és hazugságnak atyja." (János evangéliuma, 8. fejezet 44. vers. Károli Gáspár fordítása).

Bee-zony 2013.08.20. 23:03:13

@Kuviklacz: Miért is tévedtem el? A politikai álláspontnak, helyzetnek minimum 2 tengelye van.
hu.wikipedia.org/wiki/Politikai_ir%C3%A1nyt%C5%B1
A bal-jobb a gazdasági, hogy mennyire legyen piacgazdaság, avagy mennyire legyen (központosított) állami a gazdaság.
Gazdasági rendszerekből van úgy két-három tucat:
hu.wikipedia.org/wiki/Gazdas%C3%A1gi_rendszer
Ennek alapján a szocializmus és a nemzetiszocializmus nem is különbözik nagyon egymástól – csak a többi világnézeti ellentét alapján.
Ezért is tartom azt, hogy a bal és jobb-nál fontosabb a „liberális” és „konzervatív” tengely, és ennél is fontosabb a fent és lent, a társadalmi helyzet – fent vannak a kihasználók, alul a kihasználtak, az állatfarmi struktúrában, és ez a közös nevező mindegyik rendszernél. A legnagyobb különbséget a kihasználás foka jelenti, és ebben egy igazi vadkapitalista jobbos társaság (ahol a Monopoly-Capitaly győztese mindent elvisz) lehet ugyanolyan kizsákmányoló, mint az Észak-koreai szocializmusban (ahol a győztes szintén mindent elvisz, csak nem a kapitalista játékszabályok alapján, hanem erővel, fegyverrel); és a jobb és bal gazdasági rendszer a végeredményben szépen összeér ebben a fontos dologban.
Az egyik véglet a magán-vagyonfelhalmozás, a másik véglet az államkapitalizmus, ahol névleg nem az a tulajdonos, aki a vagyont használja, hanem „csak” a haszonélvezője, de a végeredményben nagy különbség nincs (van egy autó a tulajdonomban a nevemen, vagy nincs az autó a tulajdonomban a nevemen, csak én használom – ez a legkényelmesebb).
Van a gazdasági vízszintes tengely, a szabadság-szabadosságfok függőleges tengely, és van a vagyoni részesedés tengely – ez eddig X, Y, Z háromdimenziós, amiben a vízszintes tengely a legkevésbé közérzet-meghatározó, ha a másik két tengelyen a helyzet rendben, elégedettségen belül van. A szélsőséges rendszerekben, ha az Y, Z tengelyen nem jó a helyzet, akkor az X tengelyen már lehet bárhol, akkor sem lesz jó, és ugyanez fordítva is érvényes – akkor jó lehet akár a kínai típusú vegyes szocikapitalizmus, vagy a tajvani tisztán kapitalizmus is.

Ami a globalizációt illeti, úgy veszem észre, hogy van két nagy kultúrkör, amit Nyugatnak és Keletnek nevezhetünk, és a Nyugat hanyatló ágban van, és vesztésre áll a Kelettel szemben ebben a három fontos dologban: népszaporulat, erkölcsi és szellemi szint, gazdaság – és hogy a győztes Kelettel megvan az a probléma, hogy nem igazán fehér embernek való.
Valamint, az egységesedés a glóbuszon kétélű, és az, hogy jó vagy rossz, attól függ, hogy miről van szó éppen. Az internet jó, az is jó, hogy legyen egy közös nyelv az anyanyelv mellett, viszont a fél világra kiterjedő katonai szövetségek, meg hogy mindenütt legyenek reklámok az Ambipúrról, és hogy mindenütt legyen számítógépes hulladék (de főleg a fejlődő országokban) az nem jó. Nem minden jó, ami globális (pl. a globális felmelegedés, akár mindkét értelemben), viszont nem is minden rossz, úgyhogy válogatni kell.

Virág et. 2013.08.21. 07:08:56

@Bee-zony: A kettő között a különbség az, hogy az egyik becsületsértő (köcsög), a másik nem (buta fejed). Az egyik büntetőjogi kategória, a másik nem. A buta fejed szintű beszólások napi szinten vannak a kommentekben, nem szép és kifejezetten tapló dolog, de ha ezért röpülnek a kommentelők, akkor hamar kiürül a blog.hu. Tényleg a nyilvánvalót magyarázzam, hogy a buta és a köcsög/kurva közti különbséget megértsed? Ne játszd már a hülyét.

"Valamely állapot észlelése, és a távgyógyítás, az két különböző dolog, bőven nagy távolsággal a kettő között. Viszont valaki össze akarja mosni a kettőt, csúsztat és terel…"

Mintha azt írtam volna, hogy diagnózist állít fel, bár gondolom a "valamely állapot észlelése" és a diagnózis felállítása között is nagy a különbség abban a rózsaszín álomvilágban, ahol te élsz. Gondolom a távgyógyító, mint szakma megnevezése zavart meg. Komplex, tudom.

"Én meg a sokadik zsidótól hallom, olvasom vissza"

Mellé.

Egyébként meg még akár érdemben válaszoltam is volna, ha lenne bármi, de bármi köze a sz.r zsidózásodnak a blog témájához. De nincs. Unalmas vagy, barátom, mint a százezredik kurucon érlelt 13 éves kis izé. Aki elolvasta Cion bölcseinek jegyzőkönyveit vagy más hoax-ot és úgy érzi érti a világot. Nem értesz semmit, de engem nem érdekel, azt hiszel amit akarsz. Az ilyenekre is szükség van a kontraszt miatt.

"Tehát eddig nem sikerült megtalálni a forrását, és azt sem sikerült megállapítani, hogy eredetileg kitől származik. "

Mert az kell a kamu megdöntéséhez, hogy kitaláljuk melyik noname idióta hazudta ezt Szolzsenyicin idézetnek először? Mióta? Nem az ÁLLÍTÓNAK kéne bizonyítania, hogy az idézete attól a személytől származik, akiről állítja?

Egyébként meg járj utána és látni fogod, hogy Szolzsenyicin munkásságának ismerői is elemezték Tokfalvin túl is a fenti kijelentést és nem passzol az életműbe. Szolzsenyicin jobbos volt, de a világot nem kommunista - nemkommunista részekre osztotta. Nem kell megértened, nem szükséges. Inkább itt a lehetőség: te ÁLLÍTOTTÁL, akkor most bizonyítsd, hogy ez valódi idézet.

xclusiv 2013.08.23. 00:04:41

@Virág et.: ennek a zsidózó jobbikosnak magyarázol? Ne pazarold a karaktert, nem érdemes.

Amúgy ez a bizonyka az a típusú zsidózó troll, aki kibaszott hosszú faszságokkal bassza szét a kommenteket. Az ilyet bezzeg nem tiltja pálmás...

Bee-zony 2013.09.07. 00:58:20

@Virág et.: A nemzetközi helyzet fokozódik, és már nincs időm kommenteket írni, ez az utolsó.

„A kettő között a különbség az, hogy az egyik becsületsértő (köcsög), a másik nem (buta fejed). Az egyik büntetőjogi kategória, a másik nem. A buta fejed szintű beszólások napi szinten vannak a kommentekben, nem szép és kifejezetten tapló dolog, de ha ezért röpülnek a kommentelők, akkor hamar kiürül a blog.hu. Tényleg a nyilvánvalót magyarázzam, hogy a buta és a köcsög/kurva közti különbséget megértsed? Ne játszd már a hülyét.”

Bár határeset, nálam a „buta fejed” is becsületsértő, nem csak a „köcsög”, lévén magasabb a mérce. Primitív közegben lehet, hogy ez „normális”, de próbáld ki pl. egy japánnál, hogy minek tekinti… Továbbra is van távolság a két álláspont között.

„Mintha azt írtam volna, hogy diagnózist állít fel, bár gondolom a "valamely állapot észlelése" és a diagnózis felállítása között is nagy a különbség abban a rózsaszín álomvilágban, ahol te élsz. Gondolom a távgyógyító, mint szakma megnevezése zavart meg. Komplex, tudom.”

Igen, van különbség a „valamely állapot észlelése”, és a „diagnózis” között „a rózsaszín álomvilágomban”, sőt nem csak abban. Az állapot észlelése pl. hogy „eszméletlen”, vagy „szarban vagyunk”, de ez nem éri el a diagnózis szintjét. „A diagnózis az orvos, vagy ilyen joggal rendelkező intézmény által kiadott egészségügyi‑jogi érvényű felelős nyilatkozat a páciens egészségi állapotáról.”

„"Én meg a sokadik zsidótól hallom, olvasom vissza"

Mellé.”

Lehet, végül is nem csak zsidók vannak, hanem egy rahedli zsidóbérenc (zsidócsahos) is, akik nem született zsidók, „csak” ugyanaz a kör, ugyanaz a világnézet, ugyanaz a klub(rádió)… vö. Kuncze. A nemzet Gyurcs(ót)ányáról már nem is szólva…

„Egyébként meg még akár érdemben válaszoltam is volna, ha lenne bármi, de bármi köze a sz.r zsidózásodnak a blog témájához. De nincs. Unalmas vagy, barátom, mint a százezredik kurucon érlelt 13 éves kis izé. Aki elolvasta Cion bölcseinek jegyzőkönyveit vagy más hoax-ot és úgy érzi érti a világot. Nem értesz semmit, de engem nem érdekel, azt hiszel amit akarsz. Az ilyenekre is szükség van a kontraszt miatt.”

Tehát:
1. Zsidók pedig nincsenek.
2. Ha mégis vannak, akkor semmihez semmi közük.
Ez nem csak unalmas, hanem hazugság is.

Ha van „százezer kurucon érlelt kis izé”, az nem is rossz arány, akkor már sokkal gyorsabban fogják fel a dolgokat, mint az elődök… és minden hollókosztos iskolai agymosás ellenére.
Tehát a Cion bölcsei, az egy hoax. Szoktam kérdezni, hogy ha a Cion bölcsei hamisítvány, akkor hol van az igazi, az eredeti?
Egyébként, hogy kinek tulajdonították eddig a Cion bölcseit, a teljesség igénye nélkül: orosz titkosszolgálat, szabadkőművesek, Herzl Tivadarék… Nem igazán van bizonyíték egyikre sem, és már valószínű, hogy nem is lesz. De nem is az a lényeg, hogy ki írta, hanem hogy mennyire fedi a valóságot, a módszertant, és persze tapasztalati úton az derül ki, hogy egész jól.
Olvasson mindenki minél több zsidóirodalmat, és találkozzon minél több zsidóval (főleg a politika, média, pénzvilág területén) és hasonlítsa össze, hogy az igazi talmudi zsidó pont olyan aljas, hatalom és pénzéhes, kettősmércés-e, mint ahogy le van írva. A tapasztalat a legjobb tanítómester, bár aki okos, az inkább más kárán (és tapasztalatán) tanul.

Kontraszt: mondhatnám, hogy Obama vs. Putyin… de ha Obama és a hozzá hasonlók nincsenek, az a legjobb.
A harc igen gyakran csak annyit jelent, hogy martalócok marakodnak a zsákmányon, de most – Obama vs. Putyin – azt érzem, hogy van rossz és jó oldal. Nem kell mondani, hogy akkor csatlakozzak Putyinhoz, lélekben már ott vagyok.
Egyébként „Miért nincsenek zsidó zombik?”
www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20130627-miert-nincsenek-zsido-zombik-z-vilaghaboru-kritika-world-war-z-brad-pitt-marc-forster.html
Én sejtem, de nem mondom meg…

Bee-zony 2013.09.07. 01:01:04

@Bee-zony: Amit viszont megmondok: állítólag elkezdődtek a csapatmozgások, nagy amerikai helikopterek szálltak le Ferihegyen (narancsföldi nyelven: L.F.N.R.), és állítólag az USA-ban szóbeli utasításra atomfegyvert szállítanak egyik helyről a másikra papírok nélkül, és van rá esély, hogy „iráni” terroristák talált/zsákmányolt/utángyártott atomfegyverrel megtámadják az USA-t, hogy meglegyen a casus belli, és a judeonácik így leatombombázhassák Iránt, és mindenkit, aki bele mer szólni. Ez is egy forgatókönyv; és Szíria 60 (90) napos rakétákkal és bombákkal megszórása is, csak ennek így nem sok értelme van… úgyhogy egészen esélyes, hogy majd menet közben „értelmet” kap, mármint megőrült sátánit.
Sen Graham Warns of Nuke Strike After Missing Warheads Report
www.infowars.com/sen-graham-warns-of-nuke-strike-after-missing-nuke-report/

Mentem, a menthetőt.

Bee-zony 2013.09.07. 01:13:44

@Virág et.: Hogy ez se maradjon le:
„Mert az kell a kamu megdöntéséhez, hogy kitaláljuk melyik noname idióta hazudta ezt Szolzsenyicin idézetnek először? Mióta? Nem az ÁLLÍTÓNAK kéne bizonyítania, hogy az idézete attól a személytől származik, akiről állítja?

Egyébként meg járj utána és látni fogod, hogy Szolzsenyicin munkásságának ismerői is elemezték Tokfalvin túl is a fenti kijelentést és nem passzol az életműbe. Szolzsenyicin jobbos volt, de a világot nem kommunista - nemkommunista részekre osztotta. Nem kell megértened, nem szükséges. Inkább itt a lehetőség: te ÁLLÍTOTTÁL, akkor most bizonyítsd, hogy ez valódi idézet.”

Ezt állítottam:
„Másrészt megint beigazolódott, hogy a Szolzsenyicinnek tulajdonított mondás milyen igaz és pontos.
»A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja. «”
vastagbor.blog.hu/2013/08/15/az_egyenlito-blog_szot_fogad_a_szociknak/fullcommentlist/1#c20422889

„Alekszandr Szolzsenyicin”
hu.wikiquote.org/wiki/Alekszandr_Szolzsenyicin
„Neki tulajdonított idézetek” rész.
Aki azt állítja, hogy én azt állítottam, hogy ez valódi idézet, az hazudik. Ennyi.

süti beállítások módosítása