Skip to content


       Szűrés lista

Vasvillát a kispárna mellé

No, amíg Budapesten 2000 rendőr kergetőzött 300 idiótával, vidéken a szokásos mederben folytak a dolgok:

A jakabszállás mellett élő tanyán lakik a 75 éves Laci bácsi és a 76 éves Juliska néni.
Laci bácsi évek óta lefekvés előtt mindig kikészíti az éjjelszekrényre a túlélő kést, és behozza kintről a vasvillát. Jobb helye van éjjelente az ágy mellett ....

Ebben az egy mondatban benne az egész vidéki Magyarország. Szégyen és gyalázat! Amíg Budapesten egyes populista vezetők a parlament lépcsőjén chartáznak egy jóízűt, a rendőrök meg kerülgetik a rájuk dobott a Molotov-koktélokat, mint egy videójátékban, addig vidéken teljesen normális, hogy a kést és a vasvillát bekészítjük a párna mellé, mielőtt lefekszünk aludni? Fodor Gábor érdekes módon erre nem mondja azt, hogy ez a Magyar Köztársaság szégyene ...

Ugyanis Laci bácsi nem pusztán szeszélyből tartja maga melett éjjelente a kést és a vasvillát:

"Még világos volt, néztük este a tévét, és a filmben lövöldöztek, verekedtek, csattogtak. Egyszer csak felkaptam a fejem, mert robaj hallatszott a bejárati ajtónk irányából is. Te, mamika, ez nem nálunk volt? – kérdeztem, és már ugrott is ránk két álarcos, kapucnis, a kezükben vascsövekkel meg karókkal" – idézte fel a borzalmas támadást a sérült gazda.




















A betörők nekiestek a karókkal nekiestek az idős házaspárnak
, de Laci bácsi (aki korábban bokszolt) felkapta a kést és megszúrta mind a két támadót, majd vasvillára cserélte a kést és azzal folytatta a támadást:

"Ütöttem, csaptam, vágtam, és közben szidtam őket. Nem tudom, hogy megsérültek-e, de elkiáltotta magát az egyik, hogy he’, kés van nála, és a régi székünkkel meg a fásládánkkal védekeztek. Végül felordított a másik, hogy „hozom a pisztolyt, lűd’ agyon őket!”, és kifutottak a házunkból."

A támadás oka lehetett, hogy "valaki" a környéken megneszelte: Laci bácsi néhány százezer forintért régi traktoralkatrészeket adott el. Persze az öreg bankban tartja a pénzt.

Persze, lehet mondani, hogy nem állhat minden tanyán rendőr, de vidéken már olyan a "helyzet", hogy mindenki azzal védkezik, amivel tud. Valaki árammal, valaki vasvillával. Csak nehogy szegény Laci bácsit is lecsukják súlyos testi sértésért, mert a rózsadombi ügyvéd majd drámai hangon megmagyarázza, hogy a védekezés mértéke nem állt összehangban a megvédett értékkel (lásd Kesznyéten). És majd szépen kihozzák, hogy sem áramot, sem kutyát, sem kést, sem vasvillát nem lehet használni otthon, mert még a végén megsérül a szegény betörő-rabló!

A Magyar Rendőrség dilettantizmusára pedig remek példa, hogy a melegfelvonulás biztosításra kitett 2000 darab 3,5 méter széles fémkordonból többet elloptak! Budapesten, fényes nappal, 2000 rendőr és több tucat újságíró, riporter és tévekamera kereszttüzében egyesek ellopják a fémkordont(!). És mégis, hogy vitték haza a 3,5 méteres darabot? Feltuszkolták a 4-es villamosra? Ha Budapesten ilyen a közbiztonság, akkor szerintem belátható, hogy a tanyavilágban már a kés-vasvilla combó sem elég elrettentő!

Szóval: vasvillát minden ágy mellé! Minden helységben legyen egy, mivel bárhonnan támadhatnak!

A kínálat:

1, 4-ágú, szép hosszú villákkal. Csak fej. Előnye hogy bármire ráhúzható, kisgyereknek kisnyélre a gyerekágy mellé, markos felnőttnek szép hosszú nyélre. 1100 forint, baráti ár:

 

 

2, Vasvilla trágyához. 4 fokú kovácsolt 23 cm széles fej, 127 cm-es lakkozott kőrisfa nyél. 6725 forint. Minőségi darab.






3, Vasvilla 105 cm hosszú nyéllel. 7395 forint.



 












4, Gyomláló villa, csak gyerekeknek. 889 forint. Kezdje meg az önvédelmi nevelést már kiskorban!
Az üvegszál erősítésű műanyag eszközök jól tűrik a -40°C és +150°C közötti hőingadozást és nagyon tartós, 100%-ban  hasznosítható anyagból készültek. Könnyen tisztíthatóak. Lekerekített formájuknak köszönhetően kevesebb kárt okoznak a talajban és a gyökerekben. A szélek szükség esetén élesíthetők, a markolatnál fogva felakaszthatók.



5, A vasvillák prémium kategóriája: A teleszkópos vasvilla. 9724 forint. A termékeket különböző magasságú személyek ugyanúgy használhatják, mert a  szerszámok hossza a testmagassághoz állítható. A masszív szerszámok könnyűek, mindeni számára kényelmesek. A termékek feje bóracélból készül. Az acél cső nyélen  műanyag markolat található. A nyél hossza 1050 mm-től 1250 mm-ig állítható.












6, A komposztvilla. Rövid nyél, könnyen gyorsan forgatható. Az igaz cséphadaró. Jó kezekben remek önvédelmi eszköz. 5840 forint. A felületkezelt nyelek válogatott bükk- vagy nyírfából készülnek. A fejek rögzítése acél hüvellyel történik. Az ásó és villa fejek optimális szilárdsága és rugalmassága a különleges eljárással készült szénacélnak köszönhető.









 

 

Címkék: közélet rendőrség pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr59561150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.10. 14:48:00

Durva. Amugy nagyon kiabrandito, hogy minden politikus ugat, meg szajkaratezik a szelsosegek ellen, de videken meg ezek vannak. Nem emlekszem, hogy galgagyork kapcsan csupan egy nagypofaju politikusunk felszolalt volna.

moRtiZ 2008.07.10. 14:51:18

Hova süllyed még az ország :(. Durva, hogy a médiaközpontú eseményeken többszáz vagy ezer rendőr villog, külömben meg 2-3 órás kiérési idők vannak. Szar ország.

moRtiZ 2008.07.10. 14:51:59

Illetve nem az ország szar, szeretem Magyarországot. Csak szarság ami itt folyik.

Bezuhov. 2008.07.10. 14:58:14

Valoban..nem is ertem miert nem öriz minden TANYÄT legaläbb egy rohamcsapat.

Johnny336 2008.07.10. 15:00:09

Ja, teszetoszáskodás, meg böszmeség, az megy. Persze a Gárdát ticcsuk be, mert ők bántanak mindenkit. Lófaszt. Szegény öregek, biztos nem mernek aludni jó pár héten keresztül, nehogy "nemtetszésüket kinyílvánítva demonstráljanak" 40-50-en a házuk udvarán...undorító.

Johnny336 2008.07.10. 15:03:36

Bezuhov 2008.07.10. 14:58:14

Pedig ahogy most áll a helyzet, erre lenne szükség...

Én is mondtam nejemnek, ha kiköltözünk kertes házba, akkor lesz egy szép nagy kutyánk. Bernáthegyi, új-fundlandi, mindegy, csak elrettentő méretű legyen. Ja, nem mellékesen én betegesen félek a kutyáktól, de sajnos szükség lesz rá. Elvégre a vasvillát nem használhatom, az áram egyre drágább lesz, lőfegyver kizárva, jogos önvédelem sem létezik már szerintem a jogvédőknek hála...ha már a hátadban van a kés, akkor esetleg pofonvághatod a betörőt, addig kussolsz...

jürgen baromartz 2008.07.10. 15:05:15

ha ez így megy tovább szvsz változni fog az önvédelemre/saját tulajdon megvédésére vonatkozó törvény, mert egyre nagyobb hangot kapnak a médiában ezek az ügyek. de ha tényleg szabad lesz a tulajdonvédelem minden formája (mint a mi enyveskezűekkel teli kis országunk által sajnos idealizált usában) akkor aztán lesznek itt olyan dolgok, hogy ihaj. körülbelül elszabadul a pokol, minden vidéki utcasarkon vér fog ömleni

2008.07.10. 15:09:43

Amikor felszolalt a Szetey meg a Fodor, meg kiallt sirni az Orosz es persze feltarthatatlan vagyat erzett Vago is egy rohadt nyilatkozatra, nekem csak egyetlen dolog jutott eszembe: TENYLEG nagyon szornyu, ami a felvonulason tortent, NEM vitatom, hogy buncselekmeny volt, amit az a majom horda ott muvelt, es VALOBAN serult egy halom joguk a felvonuloknak.

Viszont kurvara undoritonak tartom (bocs, de minek finomitani), hogy egy jol emblemazhato kisebbseg elleni, nem eppen mindennapi esemeny utan siratjak A Koztarsasagot es temetik A Demokraciat. Mikozben a fenti esemeny, ha nem is mindennapos, de mindenhetes es mindannyian tudjuk, hogy egy nyilvanos esetre hat "nem teszek bejelentest, mert rosszabbul jarok"-fele jut.

Ez azt jelenti, hogy politikai "elitunk" vagy magasrol leszarja a tobbi embert, vagy a valosagkepuk serult egy csoppet. Mellesleg szerintem a homokosokra is nagyivben tesznek, mindossze A Nagy Demokrata kepeben tetszelegnek.

Johnny336 2008.07.10. 15:11:35

Aztán jönnek majd a bosszúállások. Izgi lesz. Betörnek x házába, ő leszúrja y-t a böllérkéssel, másnap y "szimpatizánsai" "demonstrálnak" x háza előtt. Aztán x felhívja a "pajtásokat", és komoly bandaháború lesz Somogynádad Fő utcáján.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.10. 15:58:52

Csepelre is vasvillákat !

www.mno.hu/portal/571949

Ellopták a csepeli vakvezetőkutya-kiképző iskola nagyméretű fémkapuját, kerítését és az akadályok egy részét, a kár több millió forint – közölte az iskola igazgatója csütörtökön.

Az őrizetlen, de zárt területről szerdára virradóra feltehetően teherautóval tulajdoníthatta el több személy a fémből készült kerítéselemeket és a kutyák kiképzésére szolgáló akadályokat – mondta Vasteleki Péter.

Az intézmény igazgatójának közlése szerint azokat az elemeket, amelyek fémet tartalmaztak, és nem tudták ellopni, megrongálták, de elvitték a kutyák kiképzésére szolgáló telefonfülke ajtaját is.

Véleménye szerint a bűncselekményt csak több ember követhette el, ugyanis a kerítés 3,5 méter magas és 2 méter széles volt, és a fémeszközöket súlyuk miatt csak teherautóval lehetett elszállítani.

Vasteleki Péter megjegyezte, korábban a kerítésből loptak már el részeket, azokat még tudták pótolni. A mostani hiányt már nem tudják fedezni, ugyanis a speciális eszközök pótlása, beszerzése több millió forint kiadást jelentene az iskola számára.

Az iskola igazgatója az MTI-nek elmondta, anyagi okok miatt évente csak 16-20 vakvezető kutyát tudnak kiképezni, és jelenleg 85 igényt kellene kielégíteniük. Arra, hogy egy látássérült, akinek korábban nem volt vakvezető kutyája, munkába, iskolába járáshoz vagy egészségügyi problémái miatt kiképzett társhoz juthasson, több szempontból mérlegelve is 2-3 évet kell várnia.

(MTI)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.07.10. 16:22:09

Hajh, ilyenkor mindig könnybe lábadó szemekkel gondolok arra, hogy egy vasalt csizmás láb lerugja egy Opel Blitz platójának a hátulját és felkerepel a Maschinengewehr 42... Na akkor nem lenne/volt kerítéslopás b+...

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.07.10. 20:39:05

A poszt kiváló :)
A bácsinak pedig riszpekt a kiállásáért.
Aki pedig idősekre támad, az meg egy béna fa*sz. Má' elnézést.

caralho voador 2008.07.10. 21:00:43

Bezuhov, te egy akkora fasz vagy, mint ide Lacháza. Csak azt remélem, hogy nem magadtól vagy ilyen korlátolt barom, és legalább jól megfizetnek azért, hogy itt provokáld a népet. A között, hogy rohamcsapat/tanya, illetve a valós helyzet, 1 rendőr/5 falu, nem gondolod, hogy létezne valami értelmes átmenet?!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.10. 21:32:49

caralho voador

Ritkán szoktam egyetérteni szoci politikussal, de Kondoros (ÚJ Rend kormánybiztos) Ferenc ötlete az önkormányzati rendőrségről megfontolandó.

Bele kell olvasztani a helyi polgárőrséget is és minden településen létre kell hozni, 24 órás járőrözés stb. Mivel helyi lakosok, mindenki ismer mindenkit így hamar meglenne a tettes is ...

Corry 2008.07.10. 21:44:22

Szidtuk itt már (persze joggal) a rendőrséget, a tehetetlen kormányt, de azért egy lényeges csapatot kifelejtettünk: ez pedig a független bíróság és a "sztárügyvédek" névre hallgató becses társulat.
Ez a gárda totálisan a deviánsokat védi, hogy mégcsak véletlenül se büntessék meg őket, ebben az országban mindent szabad. Ahol 30 000 forintra büntetik meg azt az illetőt, aki pisztolynak látszó tárggyal fenyegeti meg részegen a Magyar Köztársaság miniszterelnökét ott kábé mindent lehet.
(Két megjegyzés: az persze más tészta, hogy momentán éppen ki a prájmminiszter nálunk, és hogy ez kinek jó, most én nem GYF megfenyegetéséről beszéltem, hanem a miniszterelnökéről. A másik megjegyzés, ha az átlagpolgár nem veszi figyelembe a behajtani tilos táblát az már 50 ezer. )

A bácsi tehát szerencsés volt mert ez a sok rohadék még meg is hurcolhatta volna őket, mert nem állt arányban a vasvilla avval, hogy ki akarták őket rabolni. Persze nem tudom ezt hogy szokták a jogászok gondolni, leül a bácsi és a betörő és vesznek egy számológépet, kiszámolják az arányosságot és folytatják?

Corry 2008.07.10. 21:46:38

Ja valszeg a 2000 rendőr azért meg tudta volna oldani annak a 300 idiótának a kérdését, csak akkor jogi csűrcsavartól lenne hangos a sajtó. Arányosságot számolnának, utólag.

Baszkurátor 2008.07.10. 21:48:38

@ caralho voador 2008.07.10. 21:00:43

Hagyd a francba.Direkt csinálja.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.07.10. 22:04:47

zero: vannak országok, ahol működik az önkormányzati rendőrség. Csak ott ugye van pénz.
Az önkormányzatok ( polgármester, képviselők, jegyző) szeretnék ezt megvalósítani. Az egyetlen probléma az, hogy így teljes mértékben az adott településnek (Városnak) kell fedeznie az összes költséget, kevés állami támogatással. Az állam pedig egyre több feladatot ad az önkormányzatoknak, és ehhez nem ad támogatást. Ellátni meg el kell.
Egyébként az önkoris rendőrség nem rossz ötlet. De előtte vissza kell állítani az őrsöket, minden településre kmb-t, és meg kell találni a forráselosztás módját. Hiszen így is úgy is városi kapitányságok lesznek, a mai illetékességi területtel. A központi irányítás is megmarad, meg a helyi, területi és országos szervek. And so on...

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.07.10. 22:09:24

Ja, polgárőrség. Ne olvasszák be őket, jók ők civil szervezetnek. Van nekik fasza törvényük, együttműködnek a rendőrséggel, és kétségtelenül nagyon, de nagyon sokat teszenk a bűnmegelőzésért, felderítésért. De hatósági jogkört ne kapjanak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.10. 22:33:54

BálnaUhr

Igazad van. Forrés megosztáshoz annyit, hogy a falvakban lakó emberek is fizetnek adót, amiből megy a VÁROSI rendőrség működésére. Vagyis a falusi ember is betermel a város "védelmébe" ... de mit kap cserébe?
2 körzeti megbízottat havi 160 órában 4 faluban?
Hát ez egy nagy lófasz!

2008.07.11. 01:53:20

Nem biztos, hogy egyetertek a kesznyeteni dologgal (bar az, hogy kerten belul vitte a villanyt, hogy mindenkinek elmondta, h mire keszul es a kilatastalan helyzete nekem nagyon sokat nyom a latba, de valahol megis egy ember elete van oda...), de az a szerencsetlen is igy vegezhette volna, vagy meginkabb, mindharman meghalhattak volna - valoszinu, h az elkovetokon mulik addig verik szegenyeket, amig van bennuk szusz, ahogy az rengetekszer meg is tortenik.
Amire ki akarok lyukadni: annyira utalatos dolog, hogy az aldozat melle allnak a torvenyhozok meg a torvenyhasznalok es konnyes szemmel, reszvettel, felhaborodva nyomjak a sodert. De ha valaki nem akar ALDOZAT lenni, akkor mindjart csakis alja bunozo lehet... Ha nekem tamadnak en nem akarom hogy kiverjek a fogaimat, eltorjek a kezem, hogy utana a kozvelemeny sajnalatatol sujtva buntessek elzarassal azt, aki tette en meg szep lassan felepuljek. Ha nekem jonnek biztos, h mindent megteszek a sajat vedelmem erdekeben, szarok ra, h megnyomorul-e a tamado.

Es meg valami: azert mutatja, h az oregfiu ledolgozott egy eletet becsulettel, vegigkuzdotte minden harcat a boldogulasert (es latszik, h szegenyeket nem veti fel a penz). Min. 30-40 evvel fiatalabbak, raadasul tobben is voltak, megis megfutamodtak. Ezek meg ahhoz is tul elbaszottak, h megfeleloen artsanak masnak.

Bezuhov. 2008.07.11. 08:41:03

@ caralho voador

el kell hogy szomoritsalak, mer tök ingyen es bermentve csinälom. Bär ezt neked ,sutyeräk barätom - aki a fizetett provokätorokrol szolo meset tövirül hegyire beszopja - hiäba is magyaräzom.
Btw. meg elhiszem, hogy a magadfajta primitiv bunkok nem ertik a mondanivalom lenyeget, de ez engem nem igazän hat meg...so sorry

Amugy szep reggelt! meg szebb jaövaöt! :DD

Jim Raynor 2008.07.11. 08:47:29

ezt kell csinálni, jól nyomta az öreg.....max respect!

gondolom az elkövetők véletlenül se cigányok voltak....

Johnny336 2008.07.11. 08:52:57

Viszont a bácsi tuti egy vérszomjas bűnöző. Tömlöcbe vele, élete végéig...

Egyébként nem is baj, hogy nincs olyan nagy médiavisszhangja, mert a jogvédők, meg liberálisok kiegyenesített kaszával akarnák felkoncolni szegény öregurat, hogy miképp merészeli sárba tiporni az emberi jogokat. Áhh, nem is kommentelek, csak felidegesítem magam.

Gilderoy 2008.07.11. 09:21:40

A lényeg megint majd az lesz hogy meghurcolják a védekezőt.

Emlékszem mikor menekültek a kecskeméti TV riporterei a német hulladékot tároló egyik tanya őrei elől, ezerrel hajtottak be végül a rendőrség udvarára, és így maradtak életben, akkor is csak a sofőrt bírságolták meg azzal, hogy vezetés kozben mobiltelefonon hívta a rendőröket.

neeskens 2008.07.11. 09:40:05

Már bocsánat, de a budapesti melegfelvonuláson történtek és a bácsi esete között én nem látok szoros kapcsolatot. Mégis mit kellene tenni a rendőrségnek, hagyni, hogy mélymagyar polgártársaink agyonverjenek, dobjanak pár meleget? Helyette inkább a magyar tanyavilágot járják bűnesetre várva?
Azért ott nagyobb valószínűsége volt, hogy történik valami, mint a bácsiéknál este.
Ilyen jellegű betörések, lopások mindig is történtek, nem a Gyurcsány-kormány hibája. Amellett, hogy nagyon sajnálom a bácsit és igazat adok neki, azért itt könnyen átesnek egyesek a ló túlsó oldalára.Én például felháborítónak tartom, ha valaki halálos erősségű áramot vezet a kertjének a kerítésébe és leszarom, hogy kiírta, mert mi van ha a szomszéd kisgyereke kódorog arra, aki még nem tud olvasni?
Az, hogy 97 óta van Magyarországon melegfelvonulás, de csak tavaly óta kísérik atrocitások, amivel - saját benyomásom szerint - a társadalom jórésze egyetért, csak nem megy oda dobálni, az igenis riasztó, mert nem látni a folyamat végét.
Az is riasztó, hogy ilyen erőszakos bűncselekmények történnek, de a két dolognak nagyjából semmi köze egymáshoz.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.11. 09:53:56

hagyjátok már ezt a szomszéd kisgyerek-dumát! nem a kerítésbe vezette, hanem a kerítésen belül, az uborkafőd köré. a tolvajok meg kvázi öngyilkosok lettek / megkísérelték az öngyilkosságot, mivel tudtak az áramról :)

Johnny336 2008.07.11. 09:53:58

neeskens 2008.07.11. 09:40:05

Ezt már kiveséztük. A kerítésén belül, a saját kertjében volt egy külön elektromos kerítéssell lezárt rész. Az áram 22-06 óra között volt bekapcsolva.
Tehát ahhoz, hogy a szomszéd kissrácot megrázhassa, az este 10-kor kell, hogy kinn focizzon, ráadásul be kell másznia először a bácsi kertjébe (a kerítésen át), és utána oda kell menni a konyhakerthez, ahol a zöldségeket termesztette az öregúr. Akkor talán megcsapja az áram.
Mellékesen akik bemásztak TUDTÁK, hogy áram van a kiskerítésen belül...

Bezuhov. 2008.07.11. 09:54:57

"Már bocsánat, de a budapesti melegfelvonuláson történtek és a bácsi esete között én nem látok szoros kapcsolatot. Mégis mit kellene tenni a rendőrségnek, hagyni, hogy mélymagyar polgártársaink agyonverjenek, dobjanak pár meleget? Helyette inkább a magyar tanyavilágot járják bűnesetre várva?"

en is ezt kerdeztem VOLNA..csak egy kcsit mäs formäban :))

Jim Raynor 2008.07.11. 10:06:20

neeskens, szerintem meg inkább dobáljanak meg tojással néhány meleget, minthogy "mélycigány" polgártársaink nyugdíjasokat öljenek halomra.....

Ed Murphy kapitány (törölt) 2008.07.11. 10:08:02

Dehogy nincs pénz az önkormányzati rendőrségre! Van pénz.
Legfeljebb a segélyre nem marad. Arról meg az önkormányzat nem tehet.

neeskens 2008.07.11. 10:09:31

Itt a kerítés csak egy példa, nekem azzal van a bajom, hogy összekeveredik itt minden, vidéki megélhetési bűnözés, szólásszabadság meg még, amit kartok.

Nyilván ilyen kurva egyszerű a történet: Pesten az impotens rendőrök védik a buzikat miközben a tanyavilágban szerencsétlen öregeket kirabolják a cigányok és még meg sem tudják védeni magukat, mert ha megteszik elítélik őket.

Szerintem ez nagyon durva leegyszerűsítés, csúsztatás. Ennyi

Johnny336 2008.07.11. 10:20:51

Valóban, lesarkítottuk a problémát, de mi jót csinálnak manapság politikusaink? Eltanultuk tőlük, no...

Egyébként a "megélhetési bűnözés" kifejezéstől lábrázást kapok. Azért bűnözik, hogy ne haljon éhen? Érdekes, én dolgozom, hogy ne haljak éhen...

Ed Murphy kapitány (törölt) 2008.07.11. 10:44:20

Mellesleg érdemes lenne beperelni (próbaper) valamelyik cigányszervezetet, hogy kártalanítsa a meglopott áldozatokat. Ha a tolvajok védelmére tudnak sztárügyvédet fizetni, akkor az áldozatoknak is fizethetné a kárpótlást.

Persze ezt nyilvánvalóan nem fogja engedni egyetlen magyarországi bíró sem, de a per elég nagy nyilvánosságot kapna, és legalább mindenki számára kiderülne, hogy országos szinten mekkora kárt okoznak az indiai kártevők és tolvajok.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.11. 10:48:02

najó, de tudod van olyan, hogy nincs munkalehetőség...
persze olyan is van, akit még közmunkára se szívesen hívnak...

neeskens 2008.07.11. 11:17:37

Johnny attól, hogy lábrázást kapsz tőle, még létezik a megélhetési bűnözés.

Ed Murphy! Ezt a beperlést, mégis hogy képzeled, lop valaki a kertből, ezért kártérítést követelek a cigányönkormányzattól, vagy a Rádió C-től???

"Ha a tolvajok védelmére tudnak sztárügyvédet fizetni, akkor az áldozatoknak is fizethetné a kárpótlást. " Hol van ilyen? Ezeknek a piti bűnözőknek a nagy részét kirendelt ügyvéd védi, az egész jogi procedúra tulajdonképpen formalitás.Az, hogy a tévében, sajtóban nagy publicitást kapott esetekben megjelent egy-két "sztárügyvéd", az nem mond semmit az esetek 99%-áról. Csak lehet miatta hőbörögni.

Ed Murphy kapitány (törölt) 2008.07.11. 11:29:55

neeskens, igen, pont így gondoltam. :)

Természetesen nem egyénileg, hanem össze kéne állni károsultaknak, (pl. Cigánybűnözés Károsultjainak Szövetsége) és együtt beperelni a bűnöző életmódú romákat sztárügyvédekkel támogató szervezeteket, esetleg magát az államot, vagy a rendőrséget kártérítésért.

Nem hiszem, hogy meg lehetne nyerni egy ilyen pert, de a kárfelmérésre kiválóan használható lenne. Országos méretű, összegzett, nyilvános adatok, meg ilyesmi...

neeskens 2008.07.11. 11:38:06

Cigánybűnözés lol, látom kurucinfozás is megvolt :))))

Bezuhov. 2008.07.11. 11:52:18

hihi :)) ... nekem is van äm egy ötletem:

A Tüzkärosultak Szövetsege perelje be a gyufagyärto vällalatokat, meg a tüzoltokat...

Ed Murphy kapitány (törölt) 2008.07.11. 11:54:25

neeskens, a bűnösöket elkaphatják, és leültethetik pár hónapra, de az áldozatokat ki fogja kárpótolni?

Johnny336 2008.07.11. 12:04:33

Kozika · kutyabaj.blog.hu 2008.07.11. 10:48:02

Olyan is van, hogy 8 általánossal nem veszik fel szívesen az embert (vagy még az sincsen? írástudatlan ember mit vár? utcaseprés is munka, takarítás is munka, raktárban pakolás is munka, kertásás is munka). Nekem miért van munkám? Csak azért kaptam munkát mert jóképű, fehérbőrű vagyok?
Engem valszeg azért vettek fel, mert beszélek rendesen angolul, van egy alapvető műveltségem, iskolai végzettségem, tudom "hol lakott itt Vörösmarty Mihály", illetve a társadalom által elfogadott viselkedési normáknak meg tudok felelni.

Van kifejezetten a cigányságra jellemző bűnözési forma. Ahogy a sikkasztás, hűtlen kezelés tipikusan magyar származásúak kedvelt tevékenysége. Egyik sem jobb a másiknál. Max. annyiban, hogy a sikkasztás nem erőszakos bűncselekmény. Érzed a különbséget? A te neked járó pénzt valaki trükkös módszerekkel lenyúlja, vagy késsel a kezében kéri el a pénztárcád. Mindkettő bűnözés, elítélendő, büntetendő. Mindkettőt börtönbe küldeném egy hosszabb időtartamra, kellemes időtöltést kívánva...

Ed Murphy kapitány (törölt) 2008.07.11. 12:05:16

Bezuhov, amit te mondasz, az olyan, mint a zsákgyártókat beperelni, mert zsákban viszik el munkád gyümölcsét a kertedből.

Hát, ha van olyan szervezet, amely támogatja a szándékos gyújtogatókat, be is perelhetnék őket.

Vagy van, aki úgy gondolja, hogy pl. egy vasúti átjáró lámpájából ki lehet lopni a fémet véletlenül? Az erdőkből fát lopni, az baleset? Más kertjébe bemenni, és lelopni a gyümölcsöt a fáról, az csak egy ostoba véletlen?

Ed Murphy kapitány (törölt) 2008.07.11. 12:08:37

Mellesleg ha rajtam állna, akkor MINDEN bűnözőnek kárpótolnia kéne az áldozatait. Teljes vagyonelkobzás, vagy ha nem jön ki belőle az okozott kár, akkor addig marad börtönben, amíg le nem dolgozza a börtönműhelyben.

Bezuhov. 2008.07.11. 12:13:39

Ed Murphy kapitány 2008.07.11. 11:29:55

jol megszokott modon sarkitottam egy csöppet a velemenyemen, de toväbbra is kerdem, mit fogalmaznäl meg konkretan a vädiratodban a cigänyjogvedö szervezetekkel szemben??? ... hmm?

A policäj beperelesevel kapcsolatban viszont mär nincsenek ilyen aggalyaim, mivel ök valoban dilettäns munkät vegeznek...

Ed Murphy kapitány (törölt) 2008.07.11. 12:40:54

Bezuhov, nem vádiratot írok, csupán ötletelek. Majd aki nálam jobban érintett, az vagy megvalósítja, vagy nem.

A cigányjogvédő szervezetekkel kapcsolatban pedig az a kifogásom, hogy nem csak a becsületes cigányokat védik, hanem azokat (is? vagy kizárólag? ezt nem tudom) , akikről pontosan tudják, hogy elkövették a bűnöket.
Ha egy magyart külföldön elkapnak pl. betörésért, nem fog odaállni mellé sem a magyar állam, sem a magyarok világszövetsége, hogy kimossák a szarból. Elhatárolódnak a bűnözőktől. Azt mondják, hogy ez egy bűnöző, egy szar alak, de mi alapvetően nem vagyunk bűnözők, ha elkövette, büntessétek meg. A cigányjogvédő szervezetek ezt nem teszik. Teljes mellszélességgel állnak ki a bűnözők mellett, így lényegében megkülönböztethetetlenek tőlük. Most volt, hogy elkaptak valakiket Görögországban. A magyar állam annyit reagált az ügyben, hogy hazahozzák az ott lévő gyereket. A felnőtteket a görög igazságszolgáltatásra bízzák, nem tüntet senki a görög nagykövetség előtt, hogy de szegény magyarok, csak a megélhetésük miatt csempésztek heroint.

Úgyhogy vagy tessék elhatárolódni tőlük, vagy ha már ugyanúgy állnak ki a becsületesek, mint a bűnözők mellett, akkor nem kell csodálkozni a cigánybűnözés kifejezésen.

|Padre| 2008.07.11. 14:32:35

vidéken lakom kisváros 40% cigány, még viszonylag csendes környék...
tisztában vagyok vele mit kapnék érte de már csak azért is.....
1 db 9 milis gáz-riasztó stuki, 1 boxer, 1 vipera, pár flakon gáz spraj, 1 nagy teljesitményű sokkoló, 1 légpuska, + baltanyelek
... kikészítve kéznél ha már a kutya nem ugatna vagy nyüszítene és bármikor használom is ha szükséges, ha végzetes lesz a hiba, majd elásom a kertben a cigót!
itt vidéken ez megy, nekem van mit megvédenem meg is fogom tenni szarok a jogvédőkre és mindenki másra.

Védje magát mindenki ahogy tudja, mert a saját hazám engem nem véd meg

Johnny336 2008.07.11. 14:45:45

|Padre| 2008.07.11. 14:32:35

"Védje magát mindenki ahogy tudja, mert a saját hazám engem nem véd meg"

Egy bajom van ezzel a mondattal...hogy sajnos kurvára igaz!

2008.07.11. 14:59:19

neeskens!
Szerintem felreertettel valamit: itt valoban osszekevertuk a pesti es videki dolgokat, de nem azon a szokasos es demagog modon, hogy minek a buziknak vedelem, amikor videken ekozben lasd mi folyik. Azon akadt ki itt jopar ember, hogy miert egy kisebbseg elleni, szemet tamadas a koztarsasag halala, meg Magyarorszag szegyene??? Miert nem az ilyen esetek, az hogy ez "mindennapos" dolog. Meg persze nem alltunk meg amellett a hihetetlen szakmai tudas es hatalmas elhivatottsag mellett, ahogy kedves rendorsegunk kezeli az ilyen eseteket. A felvonulas "biztositasa" meg magaert beszelt...

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.11. 15:26:25

Johnny336 2008.07.11. 12:04:33

Félre ne értsd, nem védem én a dolgozni nem akarókat, erről szólt a második mondat.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.11. 15:27:11

ez bloodhound v2.0 dolga :)

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.11. 15:30:16

egyébként nálam is ott az ajtó mellett a fa testápoló, meg van két vérmalacom (igaz az egyiket egy jól fejlett macska is kivégezné egy akármilyen kombóval, de majd megnő).
hozzám is törtek már be, igaz csak a garázsba, de közel 100k a kár. ha legközelebb próbálkoznak, súlyos testi sértéssel leszek gyanúsítva, de akkor másnap már nem leszek az országban.

Johnny336 2008.07.11. 15:42:23

Vérmalac :)

Tacskó - Pitbull keverék. Letépi a betörő karját zsákkal együtt, aztán visszahozza neked a lopott szajrét is :)

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.11. 15:45:38

hehe, pont erre idomítom mostanában :)))

neeskens 2008.07.11. 16:32:14

Kedves Cliffbarnes!

A két ügy azért különbözik gyökeresen egymástól, mert az egyik esetben egy olyan szabadságjog kollektív megsértésén van a hangsúly-még akkor is, hogyha a dobálás tulajdonképpen egy elég nehezen minősíthető büntetőjogi kategória is- amely alapjog egy plurális demokráciában, ez pedig a szólás, lelkiismereti szabadság. Ha ez megszűnik, valóban a demokrácia bukik.

A másik - véleményem szerint - tulajdonképpen csak a büntetőtörvénykönyv módosításáról szól, hiszen a magántulajdonhoz való jogot senki nem akarja felszámolni,mégha szegény bácsit ez nem is vigasztalja.

2008.07.11. 17:57:27

Kedves neeskens!

Szerintem elbeszelunk egymas mellet, de azert udito civilizaltan vitatkozni valakivel egy temarol:)
Mint lattad en sem tagadtam, hogy igenis itt keverunk dolgokat. Es meg igazat is kell adnom neked, hogy itt gyokeresen kulonbozo dolgokat rakunk ossze.
De ahogy en latom egyvalamiben azonban megiscsak kozos az igeny (akkor megsem "gyokeresen" kulonboznek:) Ez pedig a (jog)biztonsag erzete, altalaban az elet lehetosege es bizalom a jogalkalmazokban, azok elhivatottsaga, es tisztessege a szabalyok betartatasaban.
Fuggetlenul melyik alapjog serul, amennyiben egyik is serul szerintem az mar sulyos gond, es vallat vonni az egyik eseten, azt ereztetve, hogy ez az elet velejaroja es ez mindig is igy volt es meg csak meg sem kiserelni megelozni - mert szerintem a postot indito esetben ez tortent - igencsak zavaro.
Szamomra az az uzenete a dolognak, hogy ha velem esik ez meg az mar a kutyat sem fogja zavarni, max. egy kis szines hir lesz. Miert nem botrankozik meg EZEN egyik "meltosag" sem? Miert szemezgetnek? Es hogy kisse demagog is legyek: miert egy igen kicsi kisebbseg, igen ritka jogserelme a demokracia halala??? Miert nem az, amikor egy "nagyobb kisebbseg" (torvenytisztelo, - koveto, de egyedul gyenge allampolgarok) alapjoga serul es mellesleg o maga is?

2008.07.11. 18:05:19

Amit lehagytam: a szolasszabadsag nincs veszelyben szerintem, hiszen nem kozponti, hatalmi oldal nyomna azt el csak parszaz primitiv gorilla. Ellenuk meg "felleptek" a rendorok, tehat nem latom, hol a veszely. Hiszen betiltani a menetet sem a szolasszabadsag korlatozasa miatt akartak, hanem mert a "hatalom" besz@rt, hogy nagy falat lesz biztositan...

Projectelf 2008.07.11. 19:11:18

Nem egyedi eset sajnos, nagyon nem, többszár faluban JELENLEG is ilyen állapotok utalkodnak, az emberben felmerül a kérdés: védekezzek? a, rendörség b, család bosszúja vagy ne? a, ellopnak mindent b, ellopnak mindent.. tragikus és kitartást Laci bácsi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.11. 22:34:12

Na, most estem haza ..

neeskens
"Nyilván ilyen kurva egyszerű a történet: Pesten az impotens rendőrök védik a buzikat miközben a tanyavilágban szerencsétlen öregeket kirabolják a cigányok és még meg sem tudják védeni magukat, mert ha megteszik elítélik őket.

Szerintem ez nagyon durva leegyszerűsítés, csúsztatás. Ennyi"

Eleve én csak ezt írtam:
"No, amíg Budapesten 2000 rendőr kergetőzött 300 idiótával, vidéken a szokásos mederben folytak a dolgok"
"A Magyar Rendőrség dilettantizmusára pedig remek példa, hogy a melegfelvonulás biztosításra kitett 2000 darab 3,5 méter széles fémkordonból többet elloptak! "

Nem írtam, hogy összefüggés lenne a melegfelvonulás "védése" és a tanyára való betörés között, mivel nem is egy napon történt.

"A két ügy azért különbözik gyökeresen egymástól, mert az egyik esetben egy olyan szabadságjog kollektív megsértésén van a hangsúly-még akkor is, hogyha a dobálás tulajdonképpen egy elég nehezen minősíthető büntetőjogi kategória is- amely alapjog egy plurális demokráciában, ez pedig a szólás, lelkiismereti szabadság. Ha ez megszűnik, valóban a demokrácia bukik."

Oké, tehát TE kimérted kiskanállal, hogy az, hogy 300 ember nyíltan felvállalja hogy meleg, az fontosabb jog mint a magántulajdon és akár az élet védelme, így teljesen jogos hogy ezért a melegeket 2000 rendőr és 7 km kordon védte.

A szólás és lelkiismereti szabadság nagyon szép és biztos fontos is , de ez úgy veszem észre, csak egy szűk kisebbséget érint, míg a magántulajdon mindenkit, mind a 10 millió embert érint.

Vagyis: ha éjjel hozzád betör 2 álarcos, mi lesz neked a fontosabb? Az hogy szabadon kifejtheted az Oktogonnál a bármilyen szexuális orientációdat, vagy hogy megvédd a házadat és a családodat ?

Berci08 2008.07.12. 18:40:02

Egyszerű a recept: Ha ki akarod hivni a rendörséget akkor aszt kel mondani nekik hogy már hivtad a Magyar Gárdát, és tuti hogy két perc alatt kint lesz töb tucat rendör.

neeskens 2008.07.14. 15:07:10

Kedves Zero!
Na a dolog első fele, azt nem a poszthoz írtam, az korrekt.Nekem a hozzászólásokkal volt bajom.

A másik fele, hogy szerintem ez az egész dolog túlmutat önmagán, mert nem a melegekről van szó, meg párezer náciról.A társadalom nagy része ugyanazt gondolja a melegekről, zsidókról,cigányokról, amit a kődobáló nácik, csak nem dobál. Pont erre akartam rámutatni.

Én nem írtam, hogy fontosabb,én csak azt írtam, hogy a két dolog nem tartozik össze, mert a két esetben tök más jogokat veszélyeztetnek eltérő eszközökkel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.14. 15:12:16

neeskens

Igazad van, mindeféle szavazáson kjött,, hogy a 60% a melegeket is felelőssé teszi meg stb.

Sajnos ez egy ilyen intoleráns társadalom. Ezen csak az évek segítenek.
Persze nagy különbség van aközött, hogy XYZ otthon morog a TV előtt hogy "mocskos buzik/lilák/zöld sasok/Gyurcsány/Orbán" vagy kimegy és ezt dobálással fejezi ki.

"a két dolog nem tartozik össze, mert a két esetben tök más jogokat veszélyeztetnek eltérő eszközökkel. "

Igaz, de a melegnek a saját joguk a fontosabb, Laci bácsinak meg a magántulajdon védelme. Mindenkinek más a fontos, de ne mérjük, melyik a fontosabb. A rendőrség védje meg az összes jogot.

ratman_ (törölt) 2008.07.14. 17:00:15

Ha valaki esetleg nem értené a buziparádé és a büntetlenül tomboló cigánybűnözés közötti összefüggést: egyik sem jöhetne létre erős politikai akarat hiányában. Egy bizonyos törpepárt által vállalt érték a szexuális devianciák iránti maximális tolerancia, és minden befolyásukat latba vetik, elég sikeresen, hogy az egykor előkelő polgári környéken most rózaszín tüllszoknyás véglények rázzák a szőrös seggüket, és szemen köpjék azokat, akik szerint ezt mégse kéne. (Ettől független probléma ugyan, de az a környék is már magát az Andrássy utat leszámítva az egyik legsötétebb cigánygettó a város szívében, méltó párja VIII-IX. kerületi entitásoknak.)

A vidéki cigánybűnözés szintén nem létezhetne ugyanennek a törpepártnak a hathatós támogatása nélkül, akik sokéves intenzív aknamunkával mára elérték, hogy a rendőrség átpolitizálódott, a vezetői korruptak és inkompetensek, a talpas vidéki rendőrnek semmilyen eszköze és jogköre nem maradt a cigány elleni fellépéshez, sőt ezeken a kistelepüléseken konkrétan rendőri jelenlét sincs. Ugyanennek a történetnek része, hogy az erdőtulajdonost büntetik milliókra, akiknek erdejét a cigány ellopta, az elkeseredett gazdát csukják le, aki terményének maradványait próbálja bármi áron megvédeni, mert így már nincs értelme létezni, hogy fogcsikorgatva végignézed idős korodra, hogy egy egész élet kínkeserves munkájával összeszedett csekély javaidat elhordják és még örülhetsz, hogy nem vernek agyon.

Hogy ennek a politikának mi a célja és a végkimenetele, még sejteni se lehet, de minden lehetséges verzió nagyon sötét jövőképet vetít előre.

Horizont 2008.07.14. 18:49:22

ratman_
mindezt a szart ami itt van egyetlenegy törpepártra rákenni enyhén szólva is túlzás!!!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.07.14. 23:02:03

Drága zero... imádom a Vastagbőr blogot, de... mi az a túlélő kés? A kés, amely valamit túlél? Mit? Valamint 'vasvillát minden helységbe'?? Személy szerint kétlem, hogy Magyarországon volna helység, ahol ne lenne vasvilla. Minden helység minden házának minden helyiségében viszont valóban nincs, de lehet, hogy kellene, ezzel egyetértek :o)
amúgy ismét egy jó post, szeretem, hogy igy kimazsolázzátok ezeket a hireket, amelyek önmagukban talán bagatellnek tűnnek, de igy együtt nagyon jól rámutatnak arra, mekkora disznóságok folynak az országban. És mennyi mindent tesznek, hogy az emberek figyelmét eltereljék ezekről a problémákról!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.15. 08:30:57

Rékuc

xD

Köszi!

A túlélő kés fogalmam sincs mi, a konyhakésnél fejletebb vágóeszközzel még nem találkoztam :-)
Gondolom egy baszott nagy penge lehet, a túlélő-felszerelés alaptartozéka :)

Ami ebben az országban megy, az már vicc, annyi "ügy" van, hogy 3 blog is megtelne :(

Amúgy Svédországban csend és nyugi?Ott semmi sem történik?Azt hittem nyomod majd a szavtos Svéd botrányokat ...

System failure. :) 2008.07.30. 00:48:39

Ha engem meglátogatna hivatlanul egy pár cigó, hát én baltával a fejükben etetném meg a disznókkal.
A faszom fogna itt jogvédőzni, meg hogy jogos volt-e.
A büdös kurva anyjukat a férgeknek. Az a bajuk hogy nem fáradtak el a munkában. Vinném mindet követ/szenet bányászni. Nem az hogy fial 5-10-et és prímán megél. Mi a faszért fizetünk ezeknek? Írtanám ki a férgesét.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.07.30. 13:45:57

Te te te...NÁCI!
Hogy írhatsz ilyen elvetemülten a jóravaló, dolgos, becsületes cigányokról? Egyszer néznél Mokkát Horváth Aladárral, egyből megvilágosodnál. Amúgy is, ha hivatlanul menne hozzád pár cigó, akkor az ajtót szélesre tárni előttük, betessékelni őket, majd "Cigány urak, üdvözlöm önöket, vigyenek bátran bármit, ami megtetszik önöknek, ne zavartassák magukat, én csak egy gádzsó vagyok."

vomit 2010.11.14. 18:14:39

on dont
valakik ránk törték az ajtót — mesélte még mindig sírva a 82 éves néni
kuruc.info/r/35/69295/

Wife of 80-year-old who shot intruder: 'He saved our lives'
www.chicagobreakingnews.com/2010/05/would-be-burglar-shot-to-death-by-west-side-resident.html

fokabacsi 2010.11.14. 19:50:24

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Nekem van egy remek orosz gyártmányú baltám rendesen megélezve , ( borotvára ) na azzal ha valakiből én embert faragok az nem fog elmenni a saját lábán.
Ha már hívás nélkül idejött ! Csak majd sokat kell ásnom.

süti beállítások módosítása