Skip to content


       Szűrés lista

Elgurult az abroncs Gyöngyösön - ki tudja hol áll meg

A gyöngyösi Fidesz népszavazást mert kezdeményezni az indiai Apollo gumigyár létrejöttéről. A gyár gyöngyösi létesítéséről amúgy akkor hallott az ország először, amikor Gyurcsány bejelentette Indiában, hogy már megegyeztek a gyárról, még idén januárjában. Se hatástanulmány, se semmi, csak megegyeztek...

Környezetvédelem vs. 900-1500 új munkahely. Egészség vs. 50 milliárd. Döntsön erről az, akiket ez a legjobban érint. Nem? Nos, nem így alakult, mert az Apollo meg sem várta a népszavazást, lemondott arról, hogy Gyöngyösön építse a gyárat. Persze kifogásként még a lassú ügyintézést is felhozták. Welcome to Hungary! Más magyar városnál sem lesz gyorsabb ...

Budai Bernadett, aug.21:

"Már most láthatjuk, milyen eredményekhez vezet, ha az ellenzéki párt végrehatja az elmúlt időszakban kiszivárgott titkos programját, amelyben a nyugdíjak befagyasztása mellett a beruházások leállítása is szerepel. Különösen álságos a Fidesz politikája, mert miközben ráolvasásszerűen sokszázezer munkahely teremtéséről beszélnek, addig megakadályoznak egy közel ezer embernek munkát adó, ezer család megélhetését biztosító beruházást. Nyilvánvalóan az a céljuk, hogy a kormánynak okozzanak károkat, de ezzel az országnak ártanak." 

Apollo Tyres jelenleg négy gyárat üzemeltet Indiában, két gyára működik Dél-Afrikában és kettő Zimbabwéban. Az Apollo által Magyarországon felépítendő üzem az első jelentősebb zöldmezős termelő beruházás, melyet Indiai vállalat Európában valósít meg.

Vagyis mit jelent mindez? Apollonak van 8 gyára. India, Dél-Afrikába és Zimbabwe Önök szerint miről híres messze földről? Ja, a szuper-szigorú környezetvédelemről ... Az Apollo el is ismeri, hogy a magyarországi gyára lenne az első zöldmezős beruházása. El tudjuk képzelni, hogy akkor milyen viszonyok lehetnek mondjuk a zimbabwei gyárban. Vagyis nem tudunk jelenleg egy olyan működő Apollo üzemet megnézni, ahol az EU-s szigorú környzetvédelmi előírásokat betartanák. Engedjük meg az indiaiknak, hogy nálunk kísérletezzenek, hogy sikerül-e betartaniuk azokat a szabályokat, amikkel idáig még nem volt dolguk? Ne menjünk messzire, az osztrák bőrgyárak is megfelelnek minden előírásnak, mégis habzik a Rába ...

Tatár László, a gyöngyösi Fidesz-frakció vezetője szerint a Gyöngyös és a Mátraalja térsége számára a mérleg két serpenyőjében az állt, hogy pénzt, vagy további egészséget akanak. 
A visontai hőerőmű, Gyöngyös mellett:
Gyöngyös a Sár-hegyről. A szürkés réteg bizony nem a friss, harapnivaló hegyi levegő ...

Szóval a helyzet nem túl rózsás környezetvédelmi szempontból. De nézzük meg, a környezetvédelmi hatástanulmány mit mond. Ugyanis minden ilyen beruházást meg kell előznie egy ilyen részletes tanulmánynak. Nos, a hatástanulmányban az van benne, hogy ... nos, azt senki sem tudja, ugyanis nem készült el. Az Apollo a honlapján azt írja, hogy "készül az önkéntes környezeti hatástanulmány" de az önkéntes szó kétségeket ébreszt bennem. Vajon mennyire lehetne megbízható egy ilyen tanulmány, amit saját maguknak készítenek?

A beruházás ellenzői egy miskolci cég által írt környezeti előtanulmányra hivatkoznak, amely szerint a gyártástechnológia során policiklikus vegyületeket használnak majd, amelyeket 2009-től kitiltanak az Európai Unióból. A gyártás során keletkező korom pedig rákkeltő hatású. Szintén veszélyforrásnak tartják az évente keletkező 21 ezer tonnányi ipari gumihulladékot. Ezen kívül az üzem működése, évente 800 ezer köbméter vizet igényelne, amelyet valószínűleg nem képes fedezni a térség ivóvízbázisa.
A gyár támogatói viszont viszont úgy értelmezik: az anyag arról szól, hogy az ipar általában használ policiklikus vegyületeket, ám az Apollo nem alkalmazza ezeket a gyártás során. A Heves Megyei Vízművek tájékoztatása alapján a gyártáshoz szükséges víz bőven rendelkezésre áll, illetve rendelkeznek a hulladék befogadását biztosító kapacitással is. Ugyanis a kért mennyiség kb. 750 m3/nap. Jelenleg 7500 m3/nap érkezik be a gyöngyösi szennyvíztisztító telepre, és a 2 milliárdért átépített telep befogadó képessége 11500 m3/nap.

Tatár László szerint az Apollo nem tudta alátámasztani, hogy teljesíteni fogják az EU-s előírásokat, azt pedig, hogy használnak-e policiklikus vegyületeket illetve  a  valós környezetterhelésre vonatkozó adatokat pedig nem volt hajlandó rendelkezésre bocsátani, ipari titokra hivatkozva. Valós adatok nélkül meg elég nehéz környezetvédelmi hatástanulmányt készíteni ... Mint mondta, emiatt támadta meg a helyi Fidesz a miskolci környezetvédelmi hivatalnál az előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt, és többek között ennek alapján rendelték el, hogy készüljön részletes, négyévszakos vizsgálat. Bár szerinte egy ilyen nagy vegyiüzem esetében hivatalból is el kellett volna rendelni részletes hatástanulmány készítését.

Szóval, egy ekkora cég, ha komolyan gondolja a beruházást, miért nem akarta megnyerni a népszavazást? Győzze meg a gyöngyösi embereket ... amúgy a Bátaapáti atomtemető helyszínéről isl népszavazást tartottak, és senki sem mondta rájuk, hogy beruházásellenesek.

Szóval megint nincs a kezünkben semmi konkét szám, hogy vajon tényleg környszetszennyező lenne a gyár, de a magyaros mutogatás -szokás szerint- beindult.

Lehetséges opciók, lehet választani pártállástól függően:
-A gyöngyösi Fidesz bosszúja a régóta hatalomban lévő helyi MSZP ellen.
-A gyöngyösi Fidesz aggódik a gyöngyösi emberek egészségéért.
-Az egész Fidesz beruházásellenes, a helyi szervezet csak végrehajtja az fentről jövő  utasítást.
-Az MSZP nagy szarban van, kell minden külföldi beruházás, amit fel tudnak mutatni, mint kis győzelem. Bármi áron.
-A helyi MSZP a helyi emberek érdekeit nézi, és munkahelyeket akar teremteni és tőket hozni a városba.

Azóta már egy sor magyar település bejelentkezett gumigyár-helyszínnek. Fideszes vezetésű is. Mivel munkahely minden településnek kell. De megéri-e? És ha pár rákossal több lesz? Ennyi még belefér? Bármi áron, de kellenek a munkahelyek?

Te mit gondolsz, mi a fontosabb? Munkahelyteremtés vagy a környezetvédelem?

És mégegy kérdés. Te kinek adsz igazat?

Címkék: politika közélet mszp fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr83626621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csárli Furkó 2008.08.22. 08:27:04

Kedves Zero! Szeretném megkérdezni milyen szakemberektől és irodalomból tájékozódtál, mert ez ettől sokkal bonyolultabb. Leht, hogy gyöngyösön a kummulált terhelés már káros lett volna, ezért valóban nem lett volna helyes, és szerintem felesleges oda a gyár. De tény, hogy több régió van ahol nagy a szükség a gyárra, és a környezet könnyedén elviseli a terhelést. Hidd el 1 rákossal sem lesz több...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 08:57:12

Csárli Furkó 2008.08.22. 08:27:04

Itt most csak Gyöngyösről van szó, mivel csak arról készült előzetes hatástanulmány.

Ha lesz új helyszín, majd megvizsgálják az új helyszínt is.

Egy gumigyár - akárhogy is nézzük - veszélyes üzem.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.08.22. 09:10:57

Üdv mindenkinek, gyöngyösi vagyok.

1. Kedves bloggazda úr. Az a kép, ami az erőművet ábrázolja vicces. Be van borulva az ég. Semmi köze az erőműhöz. Az ma már alig bocsát ki gőzön kívül bármit is, mert az a falazó készül belőle.
Tehát 1 öngól.
2. Készült hatástanulmány.
3. Milyen munkahelyeket lehet teremteni, amelyek egyáltalán nem terhelik a környzetet? Még a hófehérkegyárban is terhelő lehet az 1500 munkás fingja és kilehelése.

Most újra megnéztem a képeket. Bloggazda úr, maga egy barom.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.08.22. 09:12:02

Ha hazaérek csinálok egy fotót jó? Elképesztő bazzeg, index címlapon egy ekkora dilettáns.

Kisbusz 2008.08.22. 09:16:02

Üdv! Én is Gyöngyösi vagyok hivatalosan, bár már nem élek ott, de a szüleim igen. Viszont én azt látom hogy a város elindult egy fejlődés felé de ezt most megszakították. Ja és a képen látszik hogy PS-el van kicsit turbózva!

nemecsek ernő áruló 2008.08.22. 09:18:16

Mi folyik Gyongyoson?! :)

Egyebkent ugyes, mert 2 ev mulva, amikor onkormanyzati valasztas lesz, a kutya sem fog emlekezni, miert ment el az Apollo, es a kampanyban mar most meg mernek eskudni ra, hogy a maszopos polgarmesterre lesz fogva, hogy miatta elnek rosszabbul!

Lasd a jelenlegi ottani ellenzeki vezer csusztatasokkal teli megfogalmazasait manapsag! ;)

Sok ostoba meg azt hiszi, ezeket tenyleg erdeklik a szavazoik! :D

Virág et. 2008.08.22. 09:20:55

Azért nem várta ki, mert százan állnak sorba, akik nem szórakoznak ilyesmivel. Megteheti, hogy válogatós legyen.

Ha mi ősmagyar vritusból nem fekszünk le a tőkének, akkor majd megteszik helyettünk a szlovákok meg a románok. Mi meg szépen éhendöglünk, de sebaj, mert lehet majd tüntetni, meg elkúrosdit üvöltözni. Mo-n ennyire futja.

Persze, egy gumiabroncs (!) gyár megterheli a környezetet. Hogy mennyire, azt nem tudjuk, de az EU-s szabályokról annyit tudni kell: nemcsak egyszer kell nekik megfelelni, hanem folyamatosan. Az Apollo állítja: megfelelt volna. A Fideszes tanulmány elfogultságát és dilettánsságát mások máshol már kivesézték. Tessék utánajárni.

A fő kérdés azonban az: vagyunk-e olyan helyzetben, hogy válogassunk a munkalehetőségek között? Persze, a fővárosi légkondicionált irodából blogolva nyilván mindenki hű de nagyon zöldpárti. Napról napra élve Gyöngyösön a létminimum közelében azért már képesek az emberek kompromisszumokat kötni.

És ez egy gumiabroncs gyár lett volna, nem atomtemető vagy nukleáris erőmű.

ex-Zep 2008.08.22. 09:21:34

Elég demagóg dolog belekeverni a visontai erőművet, mintha a képeken mutatott szennyezésért is már az Apollo lenne a felelős. Zero, keményen manipulálsz. A mónika show-n nevelkedett magyart persze lehet is.
Egyáltalán nem arról van szó, hogy itt akarnának kisérletezni. Vannak környezetvédelmi előírások, melyeket a beruházás engedélyezésénél és az üzemeltetés alatt is be kell tartani-tarttatni. Hidd el lehet gumigyárat üzemeltetni a környezetvédelmi előírások betartása mellet is. Más kérdés, hogy így drágább lesz a termék. Afrikában nyilván szarnak ezekre, ezért lehet ott olcsón termelni.
Szóval ahelyett, hogy elzavarjuk a befektetni vágyókat, inkább javasolnám, hogy legközelebb előbb tárgyaljunk velük ezekről a dolgokról is. Talán nem lesz haszontalan.
Ja, és az Apollo meg fogja építeni máshol a térségben a gyárat. Szlovákiában vagy Ukrajnában, Lengyelországban, de vannak más magyar telepüések is akik már bejelentkeztek.
Dehát Gyöngyösön biztosan nagy a jólét.

Higany 2008.08.22. 09:23:53

Dunaújváros, Hankook. Tessék körülszimatolni, nem épp úgy néz ki, mint a fent látható HDR fotó, vagy a szépemlékű Dunaferr. (Jártam az említett helyeken) Szerintem kicsit túl van lihegve a dolog. Ezt mint zöld, de nem sötétzöld mondom.

nickla 2008.08.22. 09:24:36

Hát erre mondják kedves Zero, hogyha az ostobaság fájna, te bizony torkod szakadtából üvöltenél.
Értem én, hogy szeretnéd menteni a menthetőt, magyarázni a bizonyítványt, de ez a görcsös erőlködés csak visszafelé sül el.
Te komolyan bevetted, hogy 2008-ban az EU szó nélkül tűrné egy környezetszennyező gumigyár felépítését, amikor egy játszótér építésébe is beleugatnak? Komolyan elhitted, hogy a Gyöngyösieken kívűl MINDEN VÁROS HÜLYE az egész Kárpát-medencében?
És a legfőbb kérdés: Komolyan elhitted, hogy itt valóban a környezetvédelem volt a tét?

Hát gratulálok, légy boldog, hogy megúsztuk ezt a környezeti katasztrófát és dörzsöld a tenyered, hogy majd hány háromlábú szlovák fog születni a gyilkos gumigyár miatt. Mi addigis utalgatjuk szépen mindenkinek a segélyt...
VIK-TOR, VIK-TOR!

blúdiginipig 2008.08.22. 09:25:57

Ömm, egy ekkora beruházásnál kötelező a hatásvizsgálat, nem pedig önkéntes, az persze más kérdés, hogy a vizsgálatot a beruházó fizeti...

Madzsar_huszar 2008.08.22. 09:26:49

Egy lényeg, nem elfogadni semmit amit ez a kormány akar.
Majd ha az isteni hittel, energiával megáldott Viktor és Társai Bt lesznek kormányon, jöhet Gyöngyösre a gumigyár, talán még azbesztet is fognak termelni, mert nekik majd lehet.
Sunyi, szarrágó bagázs, akik miatt most szív az ország.

Virág et. 2008.08.22. 09:27:12

Persze, hogy túl van lihegve.

A környezetvédelem csak kifogás és parasztvakításnak van ott. A lényeg: meglőni helyi szinten a kormánypárti sikereket. Ez nagy siker lett volna a gyöngyösi mszp-s városvezetésnek és így áttételesen az országosnak is.

Lehet, hogy a helyiek emlékeznek Tatár doktorra 2010-ben és meg is köszönik neki szépen az urnáknál, de országosan csak annyi marad, hogy Gyurcsány elkúrta meg nem is lett annyi munkahely, ezek tehát hazudnak, bezzeg mi.

Juzo 2008.08.22. 09:35:24

Én szintén gyöngyösi vagyok. Abból az erőműből vízgőzön kívül más nem távozik, a jó szűrésnek köszönhetően. A levegő friss.
És hasonló szigorú előírások vonatkoznának minden új gyárra is, abból se jönne ki semmi.

RogerNyul 2008.08.22. 09:42:30

Alapvetően az a véleményem, hogy sokaknak fogalma sincs arról, hogy milyen is egy gumigyár a napjainkban. A gumiipari technológia annyit fejlődött az emúlt néhány évtizedben (idehaza is), hogy gyakorlatilag a környezet terhelése egy ilyen üzemnek közelít a nullához. Minden hatóság szigorúan ellenőrzi az ilyen létesítményeket.
Masszívan túl van lihegve ez az egész dolog. Sajnálom, hogy sok ember abszolút tájékozatlan ezügyben. Jöjjenek Szegedre, nekünk van már 40 éve egy gumigyárunk.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.08.22. 09:45:45

ha nem ismerné az országot valaki, akkor azt gondolhatná, hogy a dánoknál is komolyabban vesszük a környezetvédelmet...
Pedig csak politikai indokok mentén tépjük a szánkat:)

Big-B 2008.08.22. 09:47:32

Nagykanizsa várja az Apollo-t, még friss autópályánk is van a Földközi-tengeri kikötőkig.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 09:50:14

nickla

Az EU elég sok mindent eltűr ....
Nem mondtam én semmit, fasz se tudja mi van a háttérben?


Zep
Nem írtam hogy az Apollo felel visontai hőerőműért. Viszont az már ott van Gyöngyös mellett és nem éppen gőz jön ki belőle, jobb ha elhiszed.

Karesz000 2008.08.22. 09:52:31

A világ nem látott még ekkora fúrást szerintem, mint ami itt volt.
Csak azt nem akarom ilyen könnyen elhinni, hogy a sok gyöngyösi embert így meg lehet vezetni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 09:54:38

Ja, megvan az első arany :-)

Szép volt Attila!

Virág et. 2008.08.22. 09:54:55

Szerintem Gyöngyösön senki sincs megvezetve és a népszavazás is egyértelmű eredményt hozott volna. Csak épp az Apollo nem szállt bele a hintába. Mert megteheti, hogy sztárallűrjei legyenek.

PS. Szép volt Vajda Attila! Gratulálok!

Dr Kangörény 2008.08.22. 09:57:03

Máshol is hasonló az ügyintézés tempója??? Ahogyan azt te elképzeled. Tudod, van sok hely, ahol a fontos dolgokat normális tempóban intézik. Persze, te gondolhatsz, amit akarsz, lehetnek türelmetlenek az indiaiak, megijedhettek a népszavazástól, ha véletlenül nálunk maradnak, meglepően gyorsan elintéződik majd mindn. Egy másik településen. Tudod, ha a gyöngyösi városvezetők a seggükben tartják a kezüket, az nem jelenti azt, hogy mindenhol ezt teszik.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.08.22. 10:02:59

jól megy Gyöngyösön ,hogy egy 1000 munkahelyet adó gyárat elzavarnak....máshol tárt karokkal várják!

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.08.22. 10:03:40

Zero,

nagyeszű. Szinte csak gőz jön ki belőle, jobb ha elhiszed minden gyöngyösi kommentelőnek.

nickla 2008.08.22. 10:04:27

Na mit tűr el z EU kedves Zero? Mutass nekem veszélyesen környezetszennyező zöldmezős beruházásokat légyszi! Csak egyet!

A kecskeméti Mercedes gyárról nem akarsz népszavazást? Hátha az is környezetszennyező lesz és tudod erről inkább a nép döntsön mint holmi szakember. Majd a nép megmondja a tutit. Hátha még a hülye németeket is el tudjuk üldözni az országból. Egy próbát megér, nemde?!

caralho voador 2008.08.22. 10:04:33

Sok hülye fasz. A Fidesz nem megfúrta a beruházást, népszavazást akartak kezdeményezni. Ha olyan kurva jó a gumigyár, a lakosság nyugodtan szavazhatott volna mellette. Amúgy fletó és wiky tényleg elhúzhatna kézenfogva a retekbe, unalmas ez a cirkusz.
Az eu meg nem tűrné a környezetkárosítást?! LOL. Basznak bele. Marhára érdekli őket, mi van itt, nyilván azért hordják ide a szemetüket, habosítják a Rábát,stb-stb-stb...

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.08.22. 10:04:49

És kérlek, vedd le azt a két képet, mert semmi közük a gyöngyösi levegő minőségéhez. Az elsőnél még én is jobbat festek. Buta vagy, zero.

Nem Penny hajója 2008.08.22. 10:08:01

Viszonylag gyakran megfordulok Gyöngyösön, úgyhogy kicsit durva azt beadni, hogy a város egy füstködben úszó ipartelep, ahova istencsapás lenne egy újabb gyár.
Persze, ugye kedves bloggazda a cél szentesíti az eszközt.
A Fidesznek annál jobb, minél szarabb az országnak. Persze nincsenek annyira tökösek, hogy kimondják, hanem gyorsan rákenték a gyöngyösi alapszervezetre, hogy "hát kérem, ez az ő akciójuk volt, mossuk kezeinket".

Szánalmas.

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2008.08.22. 10:08:48

az egész cikk nekem is csak azért szúrja a szemem, mert innen ellátok a Mátráig, nagyon gyakran megyünk arra, és tudom, hogy gyöngyösön jobb a levegő, mint átlagban az ország többi városában. Köszönhetően a Mátrának természetesen.

A kép oké, hogy HDR módszerrel készült, de azt ki kéne emelni, hogy igencsak nem a valós képet mutatja. Az ott pontosan egy borús égbolt.

A beruházási hacacárét nem kommentálom.

de a levegő tiszta gyöngyösön, az fix, és a kép erősen torzít.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.08.22. 10:08:49

ez most olyan szánalmas mint amikor Bockor ürügyén a vadászpilótákat basztatta a másik "művész"...

Virág et. 2008.08.22. 10:09:53

caralho

A fenének várjon a népszavazás eredményére hónapokat, amikor a szlovákoknál pl. minden megy olajozottan?

Most még minimális költségek mellett visszaléphet, később ez már milliárdokba kerülne. Ha csak 1% is van a negatív eredményre, akkor sem feltétlen érdemes bevállalni a kockázatot.

Ennyi meg volt, már csak a narancsgőz miatt is benne volt a pakliban.

nickla 2008.08.22. 10:09:56

Virág et.: A sztárallűr jelen esetben a Gyöngyosiek jellemzője, nem a gumigyáré. Pont azért nem szállt be a hintába mert nem teheti meg, itt nem két forint forog kockán és ha egy beruházást a helyiek már a kezdetektől támadnak, az később csak még többe kerülhet a cégnek (ki tudja ugye mit talál még ki a gyöngyösi Fidesz: félpályás útlezásások, tüntetések, blokád, széles a skála, láthattuk már). Ezt egyetlen épelméjű beruházó se fogja kockáztatni, főleg ha más városok (és országok) sorbaállnak érte. Gondolkozz már egy kicsit...

kill004 2008.08.22. 10:10:29

"Na mit tűr el z EU kedves Zero?"

Az uniónak van egy 6 tagú bizottsága, amely arra hivatott, hogy megállapítsa közel 4000 vegyi anyagról, hogy melyik egészségkárosító, melyik nem.
Van egy jó hírem: 1 év után már 40-et bevizsgáltak!

nickla 2008.08.22. 10:11:21

caralho voador: 8 osztály megvan?

nickla 2008.08.22. 10:13:18

kill004: Gratulálok. Ennek aztán baromi sok köze van egy zöldmezős beruházás környezetkárosító hátasainak vizsgálatához.

Virág et. 2008.08.22. 10:13:28

nickla

Az olvasás egy szép szokás. Főleg írás előtt illik gyakorolni.
Ennél már csak a szövegértelmezés szebb.

Szaladj neki mégegyszer a kommentjeimnek, elsőre ugyan nem ment a megértésük (sebaj), másodjára, harmadjára talán már menni fog.

Nagyon bízok benned.

Reneszánsz Poliészter 2008.08.22. 10:13:59

Ez a történet nem a környezetszennyezésről, pláne nem a gyöngyösiek egészségéről szól. Én azért kíváncsi lettem volna, hogy mit népszavaznak a gyöngyösiek.
Az uniós szabályozásokkal kapcsolatban pedig vannak kételyeim. Az tény, hogy szigorúak, de vajon mi a helyzet a betartatással és a büntetéssel? Pályázati szinten ott is virágzik a korrupció, de vajon mi virágzik a zöld mezőkön?

Dr Kangörény 2008.08.22. 10:15:47

caralho, a megfúrás legtutibb módja, hogy ott tartok be neki, ahol csak lehet. Ilyenkor mindig másra lehet mutogatni, hogy ő a felelős, nem én. Mint ahogyan most te is teszed. "népszavazást akartak kezdeményezni", aminek vannak törvényi feltételei, pl. aláírásgyűjtés, annak jóváhagyása, jogerőre emelkedés, fellebbezés, szavazás, önkormányzati döntés, stb. minden kitolva törvényes határidőkkel.

"a lakosság nyugodtan szavazhatott volna mellette", na ez az igazi bicsknyitogató mondat, hiszen akkor a lakosság dönt, ők a felelősek. Pont erről írtam. Akinek se információja, se szaktudása nincs valamiről, az biztosan felelős döntést fog hozni, mi? Viszont mutogatni lehet rá.

kill004 2008.08.22. 10:18:16

"kill004: Gratulálok. Ennek aztán baromi sok köze van egy zöldmezős beruházás környezetkárosító hátasainak vizsgálatához. "

Nem! Ennek a "mit enged meg, és mit nem az unió"-hoz van köze! Amit te kezdtél.Én nem tudom, hogy környezet szennyező lett volna-e a gumigyár, vagy sem.

Dr Kangörény 2008.08.22. 10:19:27

Nagyon kíváncsi vagyok mellelselg, ha mégis nálunk építik fel a gyárat, mit fognak szólni a gyöngyösiek, ha kiderül, hogy nem káros a gyár?

Geza 2008.08.22. 10:19:30

Csak jelezném, hogy kb. 1998-2001 a visontai erőmű kéményein nem üzemelt az elektrosztatikus porleválasztó, mert a környezetvédelmi bírság huszadannyi sem volt, mint a tisztítási/üzemeltetési költség. Amúgy meg amikor az erőmű felől fúj a szél, tessék a markazi tó partján kiteríteni egy vizes lepedőt száradni reggeltől estig, aztán estére megnézni az árnyalatát. Vagy csak egyszerűen felmenni a tetőre egy hosszabb száraz idő után és végighúzni az ujjacskákat a cserepeken próbaképp (patentebbek glasszékesztyűben is csinálhatják)...

Amúgy meg nem értem, ha ilyen nagy üzlet gumigyárat üzemeltetni a térségben, akkor miért is kellett bezárni a Taurust? Vagy ha jól megy dolga a Foxconn-nak, akkor mi volt a baj a Videotonnal és az Orionnal? Ha gurul a Teva szekere, akkor miért nem volt az jó Biogal néven? Tisztelt szék(let)esfővárosunk miért csak azon problémázik, hogy Volvo vagy Man buszokat ill. Siemens vagy Bombardier villamosokat vegyen, miért nem jó az Ikarus ill. a Ganz?
Ha már semmit sem csinálunk magunk, akkor miből vesszük meg mindezeket? Merthogy ugye a külföldi befektető se hozni akarja ide a pénzt, természetesen.
Ha valami nem megy hatékonyan, akkor miért a bezárás és az eladás a megoldás, nem pedig a hozzá nem értő vezetés lecserélése? Ha ugyanazon gyárban Jürgen Morgen tud hasznot termelni, akkor Szabó Pista is tudna, nemdebár?
Na, ezekről mikor ír már a sajtó és ki fog ezekre válaszolni és addig pedig ki miért nem?

Fejétől bűzlik a $egg, bizony mondom néktek...

kgonzo 2008.08.22. 10:20:24

Te Zero, jártál már Gyöngyösön?
Nekem a Bükk után a másik kedvencem a Mátra. Aztán nem azért mert de jó fölmenni a Mátrába és füstöt szívni.
Az a kép nevetséges. Kükldhetek Neked olyat, amin tisztán látszik, hogy nincs baj a levegővel.
Más. Valószínűleg Te a fővárosban élsz, ahol nagyjából 3%-os a munkanélküliség. Akkor most ideírok valamit: az északi-keleti régióban 17%-os. Hidd el, hogy az embereket itt egy picit más problémák foglelkoztatják, mint a fővárosiakat.

Virág et. 2008.08.22. 10:22:37

Geza

Talán mert nem ugyanaz a gyár és nem ugyanaz a termék minősége Szabó Pista gyárában és Jürgen Morgenében?

Meg ezen kívül is van még egy csomó indok.

Ennek azonban semmi köze az Apollohoz. Nekik azért éri meg a magyar (szlovák?) telep, mert az EU-n belül kerülnének.

Dr. Stein (törölt) 2008.08.22. 10:24:08

No action, no problem!
A FIDESZ jelenleg mint sötét lány a diszkóban. Szemre kellemes, míg meg nem szólal. Szavazatminimálás profi szinten.

Aztán jött Gyöngyös és a gumigyár megtorpedózása, egyértelműen elsietett és destruktív lépés. Most önkormányzatok tucatjai állnak sorba az új helyszín felajánlására, el lehet gondolkodni, hogy mit hoz a következő önkormányzati választás a helyi FIDESZ-nek. Tipikus, „dögöljön meg az én tehenem is” hozzáállás. Nem szeretném kommentálni - felelte Cser-Palkovics András, hogy 10 fideszes vezetésű önkormányzat is bejelentette fogadási szándékát, hát, inkább ne is mondjon semmit…
zoom.hu/no-action-no-problem

Toya 2008.08.22. 10:25:54

Ott dolgozom, hidd el leginkább gőz jön belőle.
Tájékozatlanság nem bűn, de ha terjeszted az már komoly hiba. Az ország első kéntelenítője is ebben az erőműben épült meg.
Szerintem írj olyan témákról, amelyekhez egy kicsit konyítasz és nem innen-onnan összeollózott adatokból állíts össze egy neked tetsző cikket.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.08.22. 10:32:44

Libretto-szépen megkérnélek, hogy fejezd be ezt a szánalmas gyűlölethadjáratot mert kicsinyes és gyerekes.

Mellesleg a visontai erőmű működése közben jelentős mennyiségű fáradt víz keletkezik, amelyet el kell szivattyúzni, ez pedig az alig néhány kilométerre található Gyöngyösön tovább csökkentheti a vízmennyiséget. Zero meg amúgy gyöngyösi úgyhogy ez is mellé...

JohnnyB 2008.08.22. 10:33:16

!!!!!OFF!!!!!!!
Én egy dolgot emelnék ki a kormányszóvivő szájából:
"...egy közel ezer embernek munkát adó, ezer család megélhetését biztosító beruházást..."

Egy ilyen gumigyári munkás jobb esetben keres 100 nettót. A kormányszóvivő szerint 100-ból meg tud élni egy család? Télen 50 a rezsi, ha saját lakásban élnek, és nincs lakáshitelük! Van olyan család, aki még emellett lakáshitelt fizet talán? Talán autót tart fenn? És enni-e marad?
Ez ami k***** felháborít. Hogy fogalmuk sincs a sok idióta politikában tespedő köcsögnek, hogy milyen harcot kell nap mint nap a DOLGOZÓ parasztnak megvívni.
"Ott a 3 gyerek, akit fel kell nevessek." :)

cserépfaluválaszt2010 2008.08.22. 10:33:34

Ennél már a cigányozós posztok is érthetőbbek, mert amögött az érzelmei vannak a szerzőnek, de ez a gyöngyösi anyag szimpla tájékozatlanság és ferdítés. Magyar Nemzetben a helyed, remekül írsz és illusztrálsz!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 10:33:40

Toya

Kattanjunk le a visontai erőműről ...

2006-12-27
Környezetszennyezés Európában: nem mi vezetünk
www.echotv.hu/index.php?akt_menu=5&newsid=24453

Nyilvánosságra hozták Európa környezetszennyezési adatait:

A pétfürdői Nitrogén Művek és a dunaújvárosi Dunaferr Vasmű vezeti a szennyezőanyag-kibocsátási toplistát a Környezetvédelmi Minisztérium kimutatása alapján. Az adatok 2004-esek, a 2006-os számok még nem kerültek fel a honlapra. Jelentős szennyezőanyag-mennyiséget juttat a levegőbe vagy a vízbe az oroszlányi Vértesi Erőmű, a visontai Mátrai Erőmű, a Borsochem Kazincbarcikán, a Budapesti Vegyi Művek, a tatabányai Vértesi Erőmű és a pécsi Pannon Power is.

Ha a városokat nézzük, Dunaújvárosban és Pétfürdőn a legnagyobb a szennyezőanyag-kibocsátás. Ha pedig a régiókat, Közép-Dunántúlé a dicstelen első hely.

A legnagyobb szennyezőket számon tartó úgynevezett EPER-rendszer számára 96 magyarországi cégnek kell adatot szolgáltatnia. Ebből húsz az energiaiparban érdekelt, 17 a vegyiparban, 19 pedig meglepő, vagy inkább rémisztő módon az élelmiszeriparban.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.08.22. 10:35:23

Virág...nincs ez annyira túllihegve. Az Apollot már Szlovákiából is kikúrták pontosan környezetvédelemre hivatkozva...

Maddness69 2008.08.22. 10:36:25

- Szabad-e megkérdezni a/az (gyöngyösi) embereket?
- Elmondhatják-e a/az (gyöngyösi) emberek a véleményüket?

Nem kellett volna "demokráciát" csinálni. Most minden sokkal egyszerűbb lenne.

www.kibulizottorszag.net/

Virág et. 2008.08.22. 10:38:35

eric

Ez nekem új. Forrás?

Sinistral (törölt) 2008.08.22. 10:40:13

a képek tényleg érdekesek, sztem is csak köd, a Mátrában jó levegö van (még) .
Nekem inkább az Ingyenpiacos, stb reklámok nem tetszettek:
- Mszp-s reklám: Fidesz a szemét, sok jó munkahely (2500), Fidesz a szemét még mindig, jó lesz nektek...
- Fideszes reklám: Mszp nélkülünk döntött, környezetvédelem kell
- valóság: 900 emmberböl 200 Indiai lenne, és nem biztos h lesz létszámnövekedés, 4 (!) cég ment el innen ezidö alatt, mert nem akartak a Gumigyár mellé jönni, egyszer már a Szlovákok is elküldték öket

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 10:43:51

Virág et. 2008.08.22. 10:38:35

www.fn.hu/vallalkozas/20080805/nem_fidesz_miatt_csuszik/?adminbolnezzuk=1

"Szlovákiában nem látnák szívesen a gyárat

Érdekesség, hogy az Apollo korábbi lehetséges vendéglátói közül egy szlovákiai település visszautasította a gumigyár megtelepedését éppen a környezetvédelmi szempontokra hivatkozva. A kenyheci polgármester népszavazás nélkül, saját határkörből utasította vissza az indiai ajánlatot.

„A már letelepedett, csúcstechnológiát meghonosító amerikai és nyugat-európai cégek közül néhányan elmentek volna, ha az Apollo Tyres gyára ide épül” – mondta el Konkoly József, a város első embere. A településen található egyébként Szlovákia egyik legnagyobb, 332 hektáros ipari parkja. Érdekesség, hogy amíg a gumigyárat visszautasították, a falu vezetése befogadott egy évi 15 ezer tonnányi használt gumiabroncsot ledaráló feldolgozóüzemet."

Virág et. 2008.08.22. 10:47:25

Ezt a sztorit ismerem. Azt hittem van valami új. A polgármester szépen megindokolta: elment volna a nyugati tőke, ha odamegy az Apollo. Nyilván nem a legjobb dolog egy abroncsgyár mellett dolgozni, akármi is az.
Biztos osztott-szorzott a polgármester és rájött, többet veszítene, mint nyerne az Apolloval.

Gyöngyösön nem igazán látom az ott "meghonosodó amerikai és nyugat-európai cégeket".

Ja, és Kenyhec nem egyenlő Szlovákia.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 10:48:18

Sinistral 2008.08.22. 10:40:13

Fenn a Mátrában tényleg jó levegő van, Mátrafüredtől felfelé ..de Gyöngyös olyan mint mélytányér, mivel a hegyek övezik, megreked a levegő a város felett. És Visontáról nagyjából pont odafújja a erőmű levegőjét ...

ja, tényleg gyöngyösi vagyok.
Visontai erőmű a Mátrából:
picasaweb.google.com/avus2008/20080524SStKKestet/photo#5204098026870991890

Szennyezőanyag kibocsájtás:
picasaweb.google.com/labiscsakl/20070127TLiMTra36/photo#5025119474440633122

Virág et. 2008.08.22. 10:50:14

Az a 4 (!) cég nyilván tizedannyi ember sem foglalkoztat, mint az Apollo foglalkoztatott volna.

Ugyanez a hiszti lement Hankooknál is. Minden vezető koreai lesz stb. Itt indiai lesz mindenki. Mit 200, 600! Vagy inkább 1600 indiai! A magyar csak felmosni fog meg kávét szervírozni indiai uraiknak.

Persze.

De mindannyian fellélegezhetünk (Mo győzőtt!), nem lesz indiai gyarmatosítás, megmenekült Gyöngyös környezete. Az a pár ember, aki munkát kapott volna, meg majd dolgozik máshol, kit érdekel? Ugye?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 10:57:15

Virág et. 2008.08.22. 10:50:14

Erre mondtam, hogy fasz se tudja mi az igazság.
Lehet hogy az üzemben enni lehet a gyártósorról, olyan tiszta lesz. Ki tudja?

A HDR képet kicseréltem, tényleg nem volt túl jó ...

vkindustrial 2008.08.22. 11:00:48

Én is gyöngyösi vagyok, s elhihetitek, hogy lószar sincs itt, ami a munkahelyeket illeti. Ott áll szinte üresen az Ipari Park. Persze van benne egy autóipari Stanley, meg egy fémfeldolgozó Seissenschmidt, illetve a "nagy titokban" megépült hőcserélőgyár (még a nevét sem tudom), illetve van még fenn a hegyen egy gyár (szintén autóipar), akit a környékbeliek messzire elkerülnek már...
Szóval kellenek a munkahelyek... Ez már elúszott, de nézhetjük, hogy ezek után ki a franc jön ide Gyöngyösre. Ilyen cirkusz után senki.

A Fidesz meg inkább aggódott volna akkor, mikor némelyek tarvágással nekiugrottak a Mátrának. "Szép látvány" innen lentről!

Virág et. 2008.08.22. 11:00:59

zero

Ne érts félre. Értem én a környezetvédelmi indokokat. Mindenki jobban szeretne egy olyan beruházást, ami nem terheli tovább a Mátrát.

De Mo akkor sem válogathat. Nem hulladéklerakót vagy atomtemetőt akarnak idetelepíteni, hanem abroncsgyárat. Működik ilyen nyugaton is nem kevés. Azok is szennyeznek valamennyire, mégis elviselik. Nem hiszem, hogy mi megtehetjük hogy válogassunk.

Nyilván nem kerestek volna sokkal többet a minimálbérnél az ott dolgozók. De az is több, mint a semmi vagy a segély, amit az ország fizet.

kill004 2008.08.22. 11:02:14

De miért gumigyár? Miért nem valami kutató labor? Nincs elég magasan képzett ember nálunk? Ha nincs, akkor miért nincs?

Csupa, csupa kérdőjel.

hatja 2008.08.22. 11:04:27

cinkes lett volna a népszavazás... szerintetek akinek van már állása vagy nem akar 3 műszakban a gépsor mellett állni az rohant volna igennel szavazni? alighanem érvénytelen lett volna, vagy az akciónyuggerek segítségével talán megütné a minimumot a nem.

zsg? 2008.08.22. 11:06:19

Ennyi gyerekes butaságot egy postban rég lehetett olvasni.

Idekevert Zimbabwei példálózással véleményt mondani egy EU-n belüli beruházásról, igazán értelmes megközelítés. Ezek után - szerinted - ne jöjjön ide Sony, Phillips, GM, stb., mert a sok rohadéknak van Kínában is gyára, és lám-lám, azok milyen okádékot bocsátanak ki.

PS-os fotóval illusztrálni a környezet állapotát ismét igazán tényszerű megközelítés.

De az igazi élményt ez a kérdés jelenti: "Szóval, egy ekkora cég, ha komolyan gondolja a beruházást, miért nem akarta megnyerni a népszavazást?" Azért drágám, mert nem az a szakmájuk, hogy a helyi józsi bácsik és mari nénik (meg bugyuta bloggerek) között kampányoljanak, hanem az, hogy gumit gyártsanak. Ha itt nem hagyják őket, majd másutt igen.

Ha valós ismereteid lennének a való világ működéséről, nem beszélnél ennyi butaságot:

1, Ekkora beruházáshoz kell hatástanulmányt készíteni, nem is akármilyet. Olvasd már el légyszíves az építéshatóségi eljárásokat, legalábbis az engedélyezés menetét. Szerinted egy ilyen létesítmény építési engedélyéhez mik a kötelező mellékletek?
2, Persze, hogy ők fizetik a tanulmányt, mert ez a törvény. Szerinted ki fizesse?? Ugyanígy ők fizették volna az építészeket, a jogászokat, a csarnoképítőket, a ... az 50 milliárdjuk egy részét hozzád hasonló turbózöldmagyarokat foglalkoztató cégeknél költötték volna el. Amiből te is kaptál volna fizetést.
3, Hallottál már kibocsátási normákról? Meg azok ellenőrzési rendszeréről? Hallottál már a normák be nem tartása miatt bezárt gyárról? Szerinted egy beruházó azért költ el ennyi pénzt, hogy utána egy éven belül bezárják a gyárát?

attorneyatlove 2008.08.22. 11:12:49

Nyilvánvalóan és feltűnően manipulatív a cikk. Ez nem újságírás. Ez más kategória.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 11:13:59

zsg? 2008.08.22. 11:06:19

melyik gyárat zárták be a "normák be nem tartása" miatt?

mennyi a büntetés a "normák be nem tartása" miatt?

a büntetést fedezi a profit?

meg lehet valakit kenni, hogy olyan mérési erdmény jöjjön ki ami még megfelelő?

amikor az Aréna Plázát tűzoltósági meg még kitudja milyen engedély nélkül megnyitották, mert nyakukon volt a karácsony?

te ebben az országban élsz?

GatyaPityu 2008.08.22. 11:15:36

Érdekes cikk volt ez, jól volt olvasni a témáról más megvilágításban is, szemben azzal, ahogy Bajnai "libás" Gordonka előadta magát az Este c. műsorban a "királyi tévén". Mert jó pártkatonaként minden második mondata csak arról szólt, hogy a Fidesz így, a Fidesz úgy (kb. olyanok mint amiket itt fentebb is olvashatunk szocis fórumtásainktól), de környezetvédelemről nem sok szó esett, elintézte annyival, hogy a gyár megígérte, be fogja tudni tartani az EU-s előírásokat. Arról viszont egy szót sem szólt, hogy honnét fogják fedezni pld. a szükséges vízmennyiséget, ha tényleg úgy igaz az állítás, és a város vízkészlete nem elegendő a gyár üzemeltetéséhez?? A FigyelőNetes cikkből származó szlovák visszautasítást sem említette Gordonka. És vajon miért nem várta meg a gyár a népszavazás eredményét? Nekem ez mindennél többet mond, ugyanis bármennyire is szapulják itt egyesek a fideszt, valójában csak egy népszavazásról volt szó, tehát, nem a fidesz döntötte el az ügyet, akárhogy is próbálnak csúsztatgatni néhányan. Vagy ha ennyire ennyire a népszavazás intézménye, akkor vissza is térhetünk az egypártrendszerre, meg a diktatúrára, ahol ilyen gordonka-féle pártkatonák megmondják, mi a frankó a népnek, ha tényleg ez kell nekünk...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 11:15:55

attorneyatlove 2008.08.22. 11:12:49


Ja, egész éjjel dolgoztam vele, hogy minél manipulatívabb legyen .... legalább 16-szor írtam át, mert nem találtam elég manipulatívnak ....

Ki mondta hogy ez újságírás? Vegyél Népszabadságot meg HVG-ét ha újságcikket akarsz olvasni.

Dr. Stein (törölt) 2008.08.22. 11:22:28

Nyugi zero, emiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod, illetve ne bántson a kritika.
Ez a manipulációs rész megjegyzés tetszik.
... aztán ürgebőrbe varrva adtad át a pendrájvot Kis János szabómesternek, aki a Népszava titkos pincéi felé folyó kanálisba dobta. Így ismerkedtem meg Absolut Zero elvtárssal...

GatyaPityu 2008.08.22. 11:24:20

OFF:
Hát, a népszabit sem nevezném újságírásnak, például az ominózus teller-levél óta, de ez most nem ide tartozik. :-)

ON:
Kíváncsi vagyok, végül hol fog landolni ez a gumigyár. És ha pár év múlva elkezdődik a termelés, vajh' lesznek-e vele körny.védelmi problémák, vagy sem?
Szóval sommás bölcsességként megállapíthatjuk, hogy majd az IDŐ fogja igazolni ezt a blogbejegyzést is... (mint általában mindent).

BSz 2008.08.22. 11:30:30

Ilyenkor mindenki tud környezetv édelemről papolni, bezzeg mikor 40 fok van a panelban este 10-kor akkor már rohan is a tescoba occsó kínai vagy épp indiai légkondiért...

Környezetvédelem alulról kell hogy jöjjön, Abszurdisztánban is, még akkor is ha az ipart felülről (is) kell szabályozni.

GatyaPityu 2008.08.22. 11:30:40

Még egy kis OFF:
Az ArenaPlaza pont beleesik abba a szélcsatornába, amelyen északról dél felé haladó légáramlatok tisztító hatással vannak a város amúgy is rossz levegőjére:
index.hu/politika/belfold/budapest/arena071116/

BSz 2008.08.22. 11:37:29

Zero:

"melyik gyárat zárták be a "normák be nem tartása" miatt?"
-Hány gyár elé ment ki "kossuth téri" tömeg? Hány ipari terméket borogottak a parlament elé kamion szám, mert a gyárat nem büntették meg, vagy mert nem fair (dinnye megvolt, az is valami)?

"meg lehet valakit kenni, hogy olyan mérési erdmény jöjjön ki ami még megfelelő?"
-Mérjék civil szervezetek! Ha 3 ből kettő korrupt, akkor hozzunk létre egy negyediket...

"amikor az Aréna Plázát tűzoltósági meg még kitudja milyen engedély nélkül megnyitották, mert nyakukon volt a karácsony?"
-nem az imperialista elnyomók mentek vásárolni, azok csak építették. Nem kell építeni, nem kell odamenni (nem is mennek nagyon).

A demokrráciáért meg kell dolgozni, de nem úgy megy hogy feltűröm az ingújjam, nekiesek és holnapra kész. Száz év minimum (a gond, hogy addigra máshol már kitalálnak valami jobbat, amit megintcsak késve vezetünk majd be).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 11:38:06

Dr. Stein · chatt.blog.hu/ 2008.08.22. 11:22:28


Áh, 1 év blogolás után már csak mosolygok a kommenteken :)

a legjobbak mennek a "bestof.doc"-ba ... de még mindig az vezet hogy én egy szánalmas atka vagyok :-)

atro
majd kiderül ha Kaposváron vagy máshol megépül a gyár, hogy mit kavartak ki az indiaiak :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 11:39:51

BSz 2008.08.22. 11:37:29

Okés, 2090-ben letelik a 100 év, akkor majd megdumáljuk, hogy áll a magyar demokrácia ? :)

zapa · http://szombathelyilakastulajtol.blogspot.com/ 2008.08.22. 11:39:58

én ehhez nem értek, úgyhogy csak azt szeretném mondani, hogy több mint 20 év után nemrég jártam arra, és hogy arra szeretném kérni a zorbánviktort, hogyha aztat elintézné
- hogy az amúgy teljesen érdektelen múzeumnak, amibe a gyurcsányfletójék szécsényiterve egy valag pénzt nyomott, hogy annak a kertje, hogy el tudna-e készülni majd eccer (mer akkor a belépőért az ember legalább ki tud ülni a napra, mégse lenne kidobva az a pénz, a belépő), merhogy esztet a helyi erők szemmelláthatólag képtelenek elintézni, hogy az orbánviktor esetleg tudna-e segíteni, mer az jólenne
- hogy a gyöngyöspatai templomba, hogy oda nem lehetne így nyaranta beültetni egy szünidős gimnazistát, vagy esetleg kettőthármat, ha esetleg nincsen szünidős gimnazista a faluba, hogy az orbánviktor esetleg esztis neme tudná elintézni, hogy legyen, mer csak a véletlenen múlott, hogy pont megtuttam nézni az egyik kedvenc templomomat így több mint 20 év után, asztis csak párpercig, mer monta a pogármester, aki végig a telefonjával pittyegett, hogy ha már megnéztem, akkor ő most zárna, úgyhogy nagyon örülnék, ha a zorbánviktor esztis eltudná nekem intézni, utánunk is érkeztek még vagy hatan egymásután, amíg mi kávéztunk a helyi cukiban, csak aszt láttam, hogy vadul telefonálnak, hogy be-e tudnának esetleg jutni valahogyan,
- megmég az nem teccett, hogy nagyon kanyargósak az utak a Mátrában, de nem tudom, hogy ezzel mit lehetne csinálni, esetleg népszavazás

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.08.22. 11:46:45

"Áh, 1 év blogolás után már csak mosolygok a kommenteken :)"

Én meg pár év blog olvasás után már csak röhögök a blogolókon.

Asszem 2008.08.22. 11:48:01

Nekem a posztból legjobban a pártállástól függő értelmezési lehetőségek összegyűjtése tetszett, így legalább nem kell elolvasnom a bal/jobb sajtó/blogszféra megfelelő megmondóembereit, hogy az ízlésemnek tetsző magyarázatot magamévá téve érvelhessek az ellen ellen.

0xFFFF 2008.08.22. 11:49:44

"Én szintén gyöngyösi vagyok. Abból az erőműből vízgőzön kívül más nem távozik, a jó szűrésnek köszönhetően. A levegő friss."

Na, aki ilyet elhisz, az mehet tényleg a sokak által megemlített TV-s showműsorokba ! Igaz Juzo ? :)

Roth Mano 2008.08.22. 11:54:37

nem az a fideszesek baja, hogy az indiai "rétiniggerek" dirigáltak vlna a fajmagyaroknak?

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.08.22. 11:54:44

"Ilyenkor mindenki tud környezetv édelemről papolni, bezzeg mikor 40 fok van a panelban este 10-kor akkor már rohan is a tescoba occsó kínai vagy épp indiai légkondiért..."

Ott a pont... Azonkívül tiszteletem azoknak is, akik a 100 méterre levő boltot is csak kocsival tudják megközelíteni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 11:57:28

"blas 2008.08.22. 11:46:45
"Áh, 1 év blogolás után már csak mosolygok a kommenteken :)"

Én meg pár év blog olvasás után már csak röhögök a blogolókon. "


Blas, akkor mindkettőnknek ma mosolygós napja van ...:)

Asszem 2008.08.22. 11:58:04

francokat van ott a pont, max. ha tudnánk a bloggantóról, hogy tesco gazdaságos légkondija van és kocsival jár a sarki kisbótba.

Arról már hadd ne ő tehessen, ha más hülye.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 12:00:02

Nos igen, ez a nap megfejtése:

"Ilyenkor mindenki tud környezetvédelemről papolni, bezzeg mikor 40 fok van a panelban este 10-kor akkor már rohan is a tescoba occsó kínai vagy épp indiai légkondiért..."

Denim 2008.08.22. 12:00:49

Libretto: a vízgőz speciel üvegház-hatást okoz.
A gumigyár pedig nagy mennyiségű kormot használ a gyártáshoz.Amit gyártástechnológiai okokból egyszerűen nem lehet kiszűrni.Szemcsemérete nagyon kicsi. Aki ott dolgozik,az 10-20 év múlva fogja megérezni a gyár áldásos hatásait.Nehogy azt hidd már, hogy nem magasról leszarja az apollo tyres ,hogy gyöngyös lakói 10-20 év múlva tüdőbajosak meg rákosak lesznek.Nem azért jönnek hozzánk (és közvetlen szomszédainkhoz) mert annyira jót akarnak tenni Gyöngyös citynek. Azt,hogy minimális, egészségre már nem káros kibocsájtása legyen egy gumigyárnak az baromi sok pénzbe kerül. Pont azért jönnek ide, mert itt nem lesz ilyen gondjuk.Fillérekért megkapják papírt arról,hogy szinte jótékony hatásai vannak a gyárnak. Wellness hotelek százait kell telepíteni a környékre annyira egészséges.
Én elhiszem,hogy leszarod azokat akik ott fognak dolgozni. Dögöljönek csak meg kínok közt amikor már zabálja a garnéla a kicsi pocijukat,tüdejüket,gigájukat.Vagy szilikózishoz hasonló tünetekkel hörögnek mert a tüdőfibrózistól nem kapnak elegendő levegőt.
De nem hibáztatlak.Én is leszarom.Nem velem, nem a közeli rokonságommal történik majd mindez.
Egyébként miért nem mész el dolgozni egy hónapot a hankookhoz?Megtudnád milyen korrektek a koreaiak.És akkor még szorozd meg 1,5 -el az indiai mentalitást.Igazi álommunka.Nehogymár túlóra pénzt kapjonak a munkások,így is túl sokat kapnak azzal a szaros minimálbérrel.
Szakszervezetet akarnak a mocskok? Kikell őket rúgni a fenébe. Mit képzelnek már.
Higiénia?A koreai barátaink rossz étkezési szokásainak hála (és az angol wc használatának nem simerete) már nem szívesen vállalja egyik cég sem a takarítást.
Amúgy meg nem ugyanmindegy neked hogy 1000 munkahelyet fognak létrehozni?Úgy is abból legalább a fele nem gyöngyös és környékéről fog odamenni.(azért mert nem akarnak dolgozni!)
Nameg majd megnézzük a hankook -ot is amikor lejár az állami támogatás azután meddig fognak maradni.Egyszerűen nem éri meg hosszú távra berendezkedniük.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 12:02:22

"Gumigyár. Melyik a fontosabb?

környezetvédelem 57,8%
munkahely 42,2%"


Ez nekem meglepő egy kicsit, azt hittem simám a munkahely fog nyerni ....

RogerNyul 2008.08.22. 12:35:04

Denim 2008.08.22. 12:00:49

"A gumigyár pedig nagy mennyiségű kormot használ a gyártáshoz.Amit gyártástechnológiai okokból egyszerűen nem lehet kiszűrni.Szemcsemérete nagyon kicsi. Aki ott dolgozik,az 10-20 év múlva fogja megérezni a gyár áldásos hatásait."

Ezzel egyetértek részben, a jelenlegi munkahelyemen (szintén gumigyár) 21 éve dolgozom és semmi bajom sincs. A kormot pusztán töltőanyagként használják a keverékekben, amit teljesen zárt rendszerben készítenek manapság, minimalizálva ezzel a környezet terhelését. Az üzemünkben enni lehet a földről, olyan kényesen ügyelünk a tisztaságra és a technológia betartására, a környezetvédelemről nem is beszélve.
Több kormot bocsát ki és apróbb szemcseméretben a dízel autód, azt viszont frankón belélegzed te is és más is. Az nem baj ugye?
Sokaknak a 20-30 évvel ezelőtti gumiipar jön le, ha erre terelődik a szó. Volt olyan korszak is valamikor, akár az ipari forradalom alatt párszáz éve.
A koromtól nem kopik el egybébként egy hét alatt a kocsidon/bringádon a gumi.

RogerNyul 2008.08.22. 12:35:55

"Gumigyár. Melyik a fontosabb?

környezetvédelem 57,8%
munkahely 42,2%"


Az emberek többsége nem szeret dolgozni. :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 13:01:53

RogerNyul 2008.08.22. 12:35:55


LOL, erre nem is gondoltam :-))

more 2008.08.22. 13:20:37

kedves habzo szaju hozzaszolok, masok alpari minositese sztem titeket minosit, no meg azt, h az orrotoknal tovabb ti se lattok...

mikor lesz mar felfogva, h az h egy multit betelepitunk kulfoldrol, aki cipofuzopockoket gyart, es 4evig munkat ad szanalmas fizuert a korullakoknak, az csak feluleti kezeles, es semmit nem er, mert sokkal nagyobb kart csinal, amikor kivonul a magyar piacrol, mintha nem is jott volna. (ja es meg adomentesseget is kapna ugye)

kivalo pelda a multik atbaszos termeszetere a rauch gyar a nyirsegben, akik meg azt is megigertek a polgarmestereknek, h peeeersze, a nyirsegi almat fogjuk felhasznalni a termekeinkben, aztan szepen elkezdtek behozni kulfoldrol a szarabb minosegu gyumolcsot, mert a lobbyerdekek azt kivantak meg, szartak magasrol mindenre, nekik csak az olcso munkaero kellett, meg a hely a gyarnak, no meg az adokedvezmeny.

szoval a tanulsag annyi, h lehet itt azon vitatkozni, h zoknigumi-befuzo gyarat vagy kukacimkezo-gyarat telepitsunk be, nem old meg semmit. csak hat ugye sokkal nagyobb erobefektetes a helyi vallakozasokat erositeni, es mindenhol a helyi adotsagokkal kezdeni valamit, hazai cegekkel, akik nem huznak el a picsbe 3ev mulva, az allamnak termelnek, es melot is adnak. jaaaaa, h ez lehetelen....aha, miert is? talan mert egyeseknek nem szakadna le akkora haszon ebbol, mint evente 2x kulfoldi multikkal bizniszelni? hat az teny

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.22. 13:24:30

"A pétfürdői Nitrogén Művek és a dunaújvárosi Dunaferr Vasmű vezeti a szennyezőanyag-kibocsátási toplistát a Környezetvédelmi Minisztérium kimutatása alapján. Az adatok 2004-esek, a 2006-os számok még nem kerültek fel a honlapra. Jelentős szennyezőanyag-mennyiséget juttat a levegőbe vagy a vízbe az oroszlányi Vértesi Erőmű, a visontai Mátrai Erőmű, a Borsochem Kazincbarcikán, a Budapesti Vegyi Művek, a tatabányai Vértesi Erőmű és a pécsi Pannon Power is."

és blablabla....
Marha érdekes, Dunaújvárosban a sok-sok felhőgyárunk mellé mégis elfért a Hankook Tyres. Pedig aztán ha valahol szaros a levegő, akkor az Dunaújváros.
Mi is a fontos? Semmiképpen nem a környezetvédelem, a multicégek inkább fizetik a bődületes bírságokat, mint hogy használják a technológiai szűrőket. Miért is? Mert a bünti csak a töredéke, a szűrőberendezések üzemeltetési költségeinek. Az hogy Gyöngyösön rossz a levegő, és azért lett megtorpedózva a gyár egy baromság. A környezet a 75. tényező ebben. Sokkal inkább számít az, hogy a város milyen mentességeket, előnyöket ajánl/kínál a leendő gyárnak, és ha sokat szaroznak a projekt megy máshová. Nagyjából ennyi, kicsit ugyan leegyszerűsítettem a dolgokat, de a legfőbb szempont mindig is a pénz volt. Köszi-puszi

more 2008.08.22. 13:27:13

sokkal inkabb kedveltunk volna egy videoton-szalgosmagno-gyarat, ugye jancsibohoc? hehehe

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.22. 13:31:11

Pontosan, a Fidesz-es filléres bohócoknak, egy narancssárga szériát gyártottam volna belőle, limitált példányszámmal. Egy leköpött Fletó fejjel csalogattam volna őket, de a leendő sorsukat már kitárgyaltuk :D

Denim 2008.08.22. 13:50:44

RogerNyúl: Csak az a baj,hogy sem az Iniaiak sem a Koreaiak nem arról híresek, hogy annyira betartanák a környzetvédelmi normákat.Az Indiaiak meg saját tapasztalat alapján borzalmasan felsőbrendűségi komplexusban szenvednek.Indiai mérnök team jött Mo.-ra .Embertelen nagy mellény, lenézés ezerrel.
Úgy viselkedtek mintha ők lettek volna az atyaúristen.
Pedig spanyolokat megszégyenítően igénytelen alkatrész rajzokat kaptunk tőlük.
(fékrendszerek fejlesztésével/gyártásával foglalkozó indiai nagyválalat volt.)Ezek úgyis hozzák magukkal a teljesen más mentalitást. Jó most előítéletes vagyok,elismerem :-) De a hankook nál is bebizonyosodott hogy azért szarnak ők magasról a Magyar törvényekre.
És egy érdekesség:
"... Csak az utóbbi két évben 13 - többségében negyven évnél fiatalabb - gumigyári dolgozó halt meg rákban, szív- és érrendszeri betegségekben vagy agyszélhűdésben, ismertette a beadványt a Yonhapdél-koreai hírügynökség. - A Hankook Tire vezetése évtizedekig tudott róla, hogy a munkavállalók tisztázatlan hátterű betegségekben szenvednek, és kinyomozta, hogy a halálukat a gyárban használt oldószerek és mérgező vegyi anyagok okozhatták ... "

Legjobb tudomásom szerint tök ugyanolyan technológiával gyártják a gumit Mo.-n is.
Sőt, a teljes gyártási folyamat megegyezik a gyártó berendezésekkel együtt.
Azt,hogy Koreában pontosan mi történt nem tudom.Arról a cikk sem mesél semmit.Lehetséges az is, hogy ez a pár melós a saját hibájából pusztult meg.Lehet trógerek voltak, nem tartották be a biztonsági követelményeket.De ha ott előfordulhatott akkor itt is megvan az esélye.Itt sem sokkal agyasabbak az emberek.Pláne a hierarchia alsó részén nem.
Egyébként nincs kocsim :-) A biciklim meg nem dízel.Meg azért az abroncsról lekopó darabkák jóvan nagyobb tömegűek.És nem szállnak a levegőben.Na de akkor tekintsünk el a környezetvédelem kérdéséről.
A koreaiak és az indiaiak is elég mocskok munkaügyi szempontból.Szemét rabszolgahajcsárok.Nem véletlenül van munkaerő hiányban a H.T.-is.Ezek nem europai (kényelmes) mentalitásra vannak berendezkedve.Most megbüntetni az állam 8 millára pl. a HT.-t .
Na bumm,1-2 hónapra ki nem fizetett túlórák összege jóval több mint az a bünti.
Nehogy azt momndja valaki ,hogy előítéletes mocsok vagyok ezért csak 99% -ig biztos vagyok,hogy ha már kellően összelopták csalták magukat és letelik a kedvezményes időszak amit az állam biztosít úgy eltűnnek innen mint a kámfor.
Aztán itt hagyják a sok szemetet meg mocskot maguk után.Sajna több ilyen eset is volt Magyarországon már.És soha senki nem lesz felelős.Na ezért akar ide települni az Apollo is.
(nomeg az olcsó -viszonylag képzett- munkaerő miatt)
Szóval,szerintem menjen nyugodtan szlovákiába a gumigyár.Csak reménykedni tudok,hogy nem déli irányú az uralkodó szélirány.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2008.08.22. 13:56:47

eric:
miféle gyűlölethadjáratot?
olvasd el légyszíves újra a kommentjeimet
vagy bannolj
vagy tájékozódj, ne írjatok blődségeket

gyerekek, ez a gyűlölethadjárat, ez a szó, ilyen odavágjuk...mindenkire?

basszus, talán már föl lehetek háborodva, ha a szülővárosomról, a lakhelyemről nyilvánvaló képtelenségeket jelentettek meg...

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.08.22. 13:56:47

baromira nem tudom, hogy jó-e elűzni az Apollót Gyöngyösről vagy nem. szerintem itt egyik kommentelő sem tudja, csak hisz valamit. de ez most nem érdekes.

ez viszont:

"Apollonak van 8 gyára. India, Dél-Afrikába és Zimbabwe Önök szerint miről híres messze földről? Ja, a szuper-szigorú környezetvédelemről ... Az Apollo el is ismeri, hogy a magyarországi gyára lenne az első zöldmezős beruházása. El tudjuk képzelni, hogy akkor milyen viszonyok lehetnek mondjuk a zimbabwei gyárban."

ez mi a fene???
mi köze a beruházás zöldmezős vagy nem zöldmezős mivoltának a környezetszennyezéshez? zero, tudod, te mi az hogy zöldmezős? de komolyan.

vkindustrial 2008.08.22. 14:00:51

Nem tudom, néhányan honnan vették, hogy Gyöngyösön rossz a levegő... Nem rosszabb, mint más hasonló méretű városokban. Szerintem egy pesti lakos hamarabb megpusztul tüdőrákban, mint egy gyöngyösi, s még abban az esetben is így lenne, ha két gumigyár épült volna fel. Elég csak a péntek esti Hungária körútra gondolni.

Más: valaki emlegette az Orczy Kastélyt (Mátra Múzeumot). Abba is (kert hátsó részén az új épületbe) beleöltek egy csomó pénzt, aztán inkább hasonlít egy óriási szaunára, mint egy természettudományos pavilonra. Az önkormányzat "vitatkozik" a heves megyei múzeumi szervvel, hogy ki üzemeltesse, mert ugye az önkormányzat csak megépíttette úniós pénzen, amit a múzeum köszön is szépen, de nincs pénze az üzemeltetésre. Mindemellett az épületen dolgozó cégek még mindig nincsenek kifizetve, a sok anyag és berendezés meg be van építve... Hiába no, magyar építőipar...

Horizont 2008.08.22. 15:14:29

zero most nagy csalódást okoztál!Gyöngyösiként,mivel Te is gyöngyösi vagy.
Itt semmivel se rosszabb a levegő mint máshol.Az Erőmű már NEM szennyezi a levegőt.zero ez nem szép csúsztatás volt. (az igen hogy letarolták az erdőt és nem telepítettek fákat)
Ha lehet válasszuk már két részre a GYÖNGYÖSI ÜGYET.
Ha a környezetvédelem miatt aggódunk, úgy általában megtehetjük,de ebben a konkrét ügyben ha semmi adatot nem ismerünk csak azt hogy Afrikában van gyára kicsit tulzás!
Csak nem gondolja bárki hogy a Fidesz azért rendezte ezt a cirkuszt mert aggódik az egészségünkért??Ez színtiszta politika Fidesz módra!Ha a polgármester Fideszes lenne,már rég épülne a gyár.Nem azért nem várta meg a gumigyár a népszavazást mert sárosak ,mert az idő pénz,és miért szállna be ilyen nevetséges baromságba.
A helyi Fidesz élén Tatár úrral aki mellesleg orvos egy szemét,aljas,riogatós,tisztességtelen kampányt folytatott.Akkora barmok még arra se tudtak vad gyűlöletükben gondolni,hogyha esetleg majd ők nyernek akkor nekik is jól jött volna.Ezután épeszű befektető Gyöngyöst meg sem fogja közelíteni.
Az hogy a külföldi cégeknél hogyan, mennyiért dolgoztatnak, más kérdés.Tüdőrákot vizionálni kissé tulzás.(és a dohányzás?)
Egy szónak is száz a vége ez a Fidesz részéről úgy lett volna korrekt,ha lakossági fórumon elénk tárják az adatokat a légszennyeződésről, a vízhasználatról, a szennyvízkibocsájtásról stb.És akkor döntöttünk volna.
De így fel vagyok háborodva a politikai szemétségükön....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 15:22:13

Optimista 2008.08.22. 15:14:29


"A beruházás ellenzői egy miskolci cég által írt környezeti előtanulmányra hivatkoznak, amely szerint a gyártástechnológia során policiklikus vegyületeket használnak majd, amelyeket 2009-től kitiltanak az Európai Unióból."

Itt a tanulmány. A végleges már nem készülhetet el, illetve az Apollo ki sem adta hogy milyen anyagokkal dolgozna .....

Az Apollo meg betojt a népszavazástól. Ahogy én olvasom a Fidesz egyetlen dolgot tett: hitelesített egy népszavazási kérdést. Meg kellett volna nyerni a népszavazást, oszt' csókolom.

Vagy népszavazást kiírni ilyen kérdésben BŰN? Végül is Bős-Nagymarosról sem volt népszavazás, felőlem visszakanyarodhatunk ahhoz a módszerhez ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 15:26:29

Libretto · libretto.freeblog.hu 2008.08.22. 13:56:47

Melyik mondat a képtelenség? Cáfolj vagy hallgass :-)

eldiablomismo 2008.08.22. 15:30:54

"zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 12:02:22

"Gumigyár. Melyik a fontosabb?

környezetvédelem 57,8%
munkahely 42,2%"


Ez nekem meglepő egy kicsit, azt hittem simám a munkahely fog nyerni ...."

Más f*szával a csalánt. Nem csak gyöngyösiek szavazhattak.

füligjimmy77 2008.08.22. 15:31:30

Namost nekem kérdéseim lennének inkább, mint meglátásaim. Egyesek szerint Gyöngyösön rossz a levegő, mások szerint jó, legalábbis nem rosssz. Aki szerint rossz a levegő, miért nem kérik meg Tatár Lászlót, hogy intézkedjen? Nem tud, vagy nem akar? Sokan azt írják, a gumigyár nem fogja betartani a környezetvédelmi előírásokat. Tatár Lászlónak nem az lenne a dolga, hogy a normák, előírások betartására ügyeljen, és ha szükséges, intézkedjen? Népszavazást kiírni könnyű. Nap, mint nap dolgozni valaminek a jobbátételén, konfrontálódni egy multicéggel nehéz. Az ipari forradalom kezdete óta várnak arra, hogy a kapitalista karvalytőkések - akik egyes vélekedések szerint rákos gyerekek kihullott hajából font korbáccsal csapkodják egymás popsiját- átérezzék a kisember fájdalmát. Túl nagy feneket kerítenek ennek az egész történetnek: egy gyöngyösi szinten is tehetségtelen politikus magánakciója, ami visszafelé sült el.

Horizont 2008.08.22. 15:33:01

zero hagyjuk már ezt a népszavazósdit!!
A véleményemet fenn tartom és most nincs igazad.
Mégegyszer: a gyöngyösi népszavazás a fidesz kezdeményezésére aljas indokból elkövetett ocsmány politikai húzás volt,és SEMMI köze a környezetvédelemhez!!!!

füligjimmy77 2008.08.22. 15:36:32

Ja, mellesleg megkérdezném még azt is Tatár Lászlótól, hogy igaz e a hír, miszerint napkollektorokat szerelnek a közintézményekre, és jövő évtől 12 féleképpen szelektálva szedik e a lakossági hulladékot?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 15:45:33

Légszennyezettség Gyöngyös, 2006:
www.kvvm.hu/olm/results.php?id=6

NO2 (kén-dioxid):Éves átlag: 50,74
A 3. LEGROSSZABB EREDMÉNY AZ ÖSSZES MÉRT (kb.80) VÁROS KÖZÜL!
Esztergom, Lenti, Gyöngyös, Budapest a sorrend!

SO2, por rendben

Összesítve légszennyezettségi index szerint:
Gyöngyös: SZENNYZETT (4)
1-5-ig van:
Kiváló 1, Jó 2, Megfelelő 3, Szennyezett 4, Erősen szennyezett 5


Ajánlom tanulmányozni a PDF-et és utána bátran be lehet írni, hogy Gyöngyösön remek és tiszta a levegő, és Visonta csak vízgőzt bocsájt ki!

de én vagyok a manipulatív, mi?!

csók mindenkinek,
zero

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 15:48:13

Optimista 2008.08.22. 15:33:01

"Mégegyszer: a gyöngyösi népszavazás a fidesz kezdeményezésére aljas indokból elkövetett ocsmány politikai húzás volt,és SEMMI köze a környezetvédelemhez!!!!"


Akár ez is lehet az igazság.... vagy megkérdezték volna a lakosokat, hogy mi a véleményük?

Nézőpont kérdése ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 16:02:26

NO2 = Nitrogén-dioxid, bocs ...

www.lelegzet.hu/archivum/1998/01/0569.hpp

"Veszélyes szennyező a nitrogén-dioxid is. Káros egészségügyi hatása abban áll, hogy a légutakat irritálja és károsítja a légutak nyálkahártyájának védekezőképességét. Ezáltal azok a személyek — elsősorban a gyermekek —, akik nitrogén-dioxiddal szennyezett környezetben élnek, sokkal gyakrabban betegednek meg.
A lakásainkban fellelhető a gépkocsik kipufogógázából származó nitrogén-dioxid is, ehhez adódik a gázkészülékek működésekor keletkező nitrogén-dioxid. A gáz égetésekor a levegő nitrogénje is elég. Minél nagyobb energiájú a gáz, minél magasabb hőmérsékleten ég el, annál több nitrogén-dioxid keletkezik. A régebben használt ún. városi gáznak feleannyi energiája volt, mint a ma használatos földgáznak, tehát ennek következtében feleannyi nitrogén-dioxid keletkezett."

Lehet tippelni, hol "égetnek" Gyöngyös közelében .... csak nem Visontán ?!

füligjimmy77 2008.08.22. 16:03:59

A népszavazással az a probléma, hogy azok, akiket pontosan azért választunk meg, hogy helyettünk döntsenek, visszatolják a kérdést a pofánkba. Lehetőleg 1 mondatban, az összetett mondatok ráadásul zavaróan hatnak a Nobel díjas nezetünkre. Mi lenne, ha az aktuális népszavazási kérdéseket feltételekhez kötnénk: 1. olvasd el a hatástanulmányt, eztán egy rövid teszt, hogy megértetted e. 2. kizárólag munkanélküliek számára.

Ez a népszavazásosdi baromi nagy divat lett mostanában, ezen mérni a demokrácia fokát nem lehet, sőt. Ez csak a döntésképtelen, beszari, a saját érdekeit néző, a közösségért érdemben tenni nem akaró, és képességek hiányában nem is tudó politikus, tágabban nézve politikai elit szegénységi bizonyítványa.

more 2008.08.22. 16:09:50

gondolkozzunk mar el azon is, h ezek a nagyszeru cegek miert nem nemetorszagban, ausztriaban stb probalkoznak??
vagy gondoljuk tovabb, h az annyira kornyezettudatos nemetek meg svajciak miert is temettek be maguk utan szennyezo anyagokat asszem pontosan ugyanezen a kornyeken, miutan par eve kivonultak innen?

azt kene latni, h mi a nagyon fejlett nyugat szemeben egy rohejes szemetdomb vagyunk, ahova barmikor barki buntetlenul hozhatja a retket. aztan lehet unios kornyezetvedelmi tanulmanyokat hozni, nagyjabol telibefos****sak az egeszet. Mi meg boldogan atengedjuk a helyszint az ilyen gyaraknak, mert jajajajaj de jo, lesz 1000 munkahely 2 evig.

es hogy a kornyezetvedelemnek miert nincs itthon egy szava se? talan mert nulla azaz 0 ft van benne, pont annyi, amennyi haszon szarmazik belole. Igyhat ezt is mindenki vastagon lefo*****ssa.

INkvizítor 2008.08.22. 16:11:45

Elkurták az indiaiak!!
Ha a közgyűlésben ellenzéki többség van akkor Őket is meg kell kenni!! nem elég csak a polgármestert, és a gazdasági minisztert.
hibáztak, ezt nem fogják elkövetni szlovákiában, sztem megtanulták a leckét.

Horizont 2008.08.22. 16:12:27

zero:
még egy pár adat onnan amit ajánlottál 2006-ból:
Erőmű környéki települések levegőszennyeződéséről:
Ludas: jó
Domoszló: jó
Halmajugra: kiváló
Abasár: jó
Markaz: kiváló
Mártavidéki Hőerőmű régió:
NO2 :kiváló
SO2: kiváló
ülepedő por: jó
összesített index: jó
Gyöngyös:
NO2 szennyezett
SO2 kiváló
ülepedő por: kiváló
összesített index:szennyezett
Így azért másképp fest egy kicsit.
zero elő a térképet!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 16:22:14

Optimista 2008.08.22. 16:12:27

Vagyis Gyöngyös szennyezett.
Ti pedig azt mondtátok hogy kiváló a levegő.

Vagyis kinek van igaza?

more 2008.08.22. 16:27:14

hat ez k***jo, akkor gyere megmutizom, gyongyos kibaszottul szennyezett, de a hegyekben meg van levego:)))))))))))))))

Horizont 2008.08.22. 16:31:44

zero:
csúsztatsz és újra csak csúsztatsz!
Senki nem mondta hogy kiváló Gyöngyös levegője,de nem is rossz.Nem az Erőmű szennyezi.
Egyetlen értéke szennyezett a nitrogén dioxid és te írod hogy miből keletkezik.Pl.kipufogógáz.
Hiába kiváló a másik két mért érték így hozzák ki :szennyezett.
Ha az erőmű szennyezne a többi település miért marad kiváló a közvetlen szomszédságába?Kikerüli őket?Szelektál?
Na adunk Gyöngyösnek mert szoci a vezetés....
Mégegyszer: MOST nincs igazad,lásd be!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 16:38:05

Optimista 2008.08.22. 16:12:27

Olvasd végig a kommenteket előbb.

Arról volt szó, hogy nem igaz az a Fidesz érvelés, hogy Gyöngyös már terhelt környezettszennyezésileg, mert Gyöngyösön remek a levegő minősége.

Erre kiderül, hogy a NO2 tekintetében 3. legrosszabb az egész országban, át átlagban is szennyezett. 4-es fokozat.. Bárhonnan is van a NO2m, ott van, vagyis nekem volt igazam és nem Gyöngyös szennyezett.

Kár ezen lovagolni, vagy már a mérési eredményeket a gaz Zorbán tette bele a pdf-be?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 16:39:16

"Gyöngyösnek nem kellet

Az Apollo először Gyöngyös közelében kívánta felépíteni 200 millió eurós abroncsgyárát, sőt meg is kötötte az ezzel kapcsolatos előszerződést a város vezetésével. Később azonban népszavazást kezdeményezett a beruházás ellen a Fidesz helyi önkormányzati frakciója. Tatár László frakcióvezető nyilatkozata szerint Gyöngyös és a Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyező forrást.

Egy miskolci cég által írt környezeti előtanulmányra hivatkozott, amely szerint a gyártástechnológia során olyan policiklikus vegyületeket alkalmaznak, amelyeket 2009-től kitiltanak az Európai Unióból. A gyártás során keletkező korom pedig rákkeltő hatású - mutatott rá a politikus. Végül augusztus közepén az indiai gumiipari társaság úgy döntött, hogy visszavonja a gyöngyösi beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon, vagy más európai országban, tudomásunk szerint Szlovákia, Csehország és Lengyelország szerepel az indiaiak listáján. A magyar kormány jelezte: új helyeket javasol az indiai cégnek. "

index.hu/gazdasag/magyar/apo080822/

Horizont 2008.08.22. 16:51:58

zero
Már bocs de muszály szívósnak lennem mert te is az vagy.
A gyöngyösi fidesz nem a környezetkimélés miatt akart népszavazást.Csak és kizárólak politikai célból.Tudod mostmár nemcsak az van hogy dögöljön meg a szomszéd tehene hanem dögöljön meg a szomszéd.
A légszennyeződéssel kapcsolatban más a véleményem,de én szivom ezt te meg a pestit!
Egyébként meg együtt szívunk....

füligjimmy77 2008.08.22. 16:59:33

Zero

Én mindent elhiszek. Gyöngyösön nem látni 20 méternél távolabb, hogy egyedül Tatár Istvánék állnak az útjában az Apokalipszisnek, de kérdem én: ezen a népszavazási kezdeményezésen kívűl ma a f***t csinálnak, hogy egy kicsit is élhetőbb legyen a környék? Ellenőrzik e például soron kívűl a kkv-kat, hogy a munkások megfelelő védőfelszereléssel vannak ellátva, a por-és zajszennyezés nem nagyobb a megengedettnél? Az erőműveket? A passzív dohányzás elkerüléséért mennyit tettek? A törvény betűje szerint járnak el minden gyöngyösi szórakozó - és egyéb nyilvános helyen? A szelektív hulladékgyűjtés élharcosa ez az ember? Az országban egyedülállő módon támogatja az önkormányzat az alternatív energiaforrások felhasználását? A többi polgármeseter enyire hülye, vagy ez a rákkeltő cuuc csak az ellenzékiekre hat? Kétlem. A környezetvédelemmel leplezik a saját kis piti acsarkodásukat. A dolgozni vágyó melósok szokás szerint a broki rossz végén álltak. Az pedig, hogy Nyugat-Európában nincsenek ilyen üzemek, téves érvelés. Az ázsiai piacról evidens, hogy ebe a régióba kukkantanak be először, lévén rendelkezünk EU státusszal, de a bérszínvonal jóval alacsonyabb.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 17:04:29

füligjimmy77 2008.08.22. 16:59:33

Nos, ez igaz ...


Optimista

Mit szólsz ahhoz, hogy felszámolják és bezárják a Szőlőskert Zrt-ét Nagyrédén? Nem inkább a már meglévő munkahelyeket kellene megvédeni? A Szőlőskert érdekében miért enm szólalt fel senki?
Tényleg sorba zárják be a HAZAI gyárakat ....

Horizont 2008.08.22. 17:07:16

Ezért kéne örülni ha idetéved egy külföldi.....

more 2008.08.22. 17:11:58

hat erre nem ez a valasz optimista...kivasarolnak alolunk mindent, meg a szarunkat is, mert nem fogjuk fel, h egy orszagnak addig van jovoje, amig van valamilye. neeeeeem, jojjon a sok kulfoldi ceg, akik kizarolag az olcso munkaero, meg az adokedvezmeny miatt jonnek, a hazaiak meg dogoljenek meg

mifele gondolkodas ez, de tenyleg????

more 2008.08.22. 17:16:13

aztan lehet olyan bullshitekkel tomni az emberek szajat, h ertsuk mar meg, magyaraorszag csak akkor lesz fasza hely ha indiai, koreai, kinai, tai, meg a tok tudja milyen faszom cegek ehberert foglalkoztatnak a gagyi gyaraikban.

es meg veletlenul se akkor, ha kihasznaljuk a termeszetadta lehetosegeinket, eroforrasainkat, esetleg meg a vallakozokat is tamogatjuk, de hadd ne irjam le megegyszer, mar fentebb megvolt.

egy semmirevalo, kizarolag robotra valo nepseget akarnak belolunk faragni, es meg azt is elvarjak, h oruljunk neki

füligjimmy77 2008.08.22. 17:16:17

zero

A hazai munkahelyek megvédését csak önkormányzati szinten lehet kezelni. Ez csak úgy lehetséges, ha például elengedik az iparűzési adót. De akkor a többi, prosperáló hazai tulajdonban lévő cég miért fizessen? Ne keverjük össze ezt a multiknak adott adókedvezménnyel. Egyébként nekem meggyőződésem, hogy a legtöbb magyar cég saját hibájából megy tönkre. Rosszul mérik fel nemcsak a piacot, de a saját lehetőségeiket is. Ráadásul a vezetők hozzánemértése is legalább ekkora gond. Dolgoztam magyar tulajdonban lévő cégnél, most multinál. Nem mondom, hogy itt jobb dolgozni, de a főnökeimet összehasonlítani olyan, mintha Trabantot versenyeztetnél Ferrarival. Nem ismerem a Szőlőskert Zrt. helyzetét, de sanszos, ha elemeznénk a problémáikat, egészen triviáis hibákat találnánk.

INkvizítor 2008.08.22. 17:53:37

Optimista!
"A gyöngyösi fidesz nem a környezetkimélés miatt akart népszavazást.Csak és kizárólak politikai célból."

ez így van! 100%-ban igaz. !!!

tudniillik a fidesz(bármilyen hihetetlen is) egy politikai csoportosulás!!!! (kibaszott szenzáció!! taps.)
a politikai csoportosulásoknak meg politikai céljaik vannak (milyen meglepő ugye?)
nem gondolod, hogy valaki egy percig is komolyan gondolta, hogy érdekli őket a környezet?
nem kaptak csúszópénzt, ezért megfúrják! (Isten hozott mo.-n)
azon meg hogy egy gumigyár terheli e a környezetet nem érdemes vitatkozni, mert a válasz IGEN, főleg ha indiai tulajdonban van. (tapasztalat)
Itt könyörögnek a kapuban egy kis széndioxid kvótáért, mert a sajátjuk 230%-t már elhasználták :).
szóval sztem hátrább az agarakkal, nem olyan nagy baj az hogy nem jön ide, majd jön más. (legalább marad szabad kapacitás normális üzemekre :))

Horizont 2008.08.22. 17:54:36

more:
szerinted aki olyan helyen lakik ahol önhibáján kívül évek óta munkanélküli,rendes tisztességes kisember, nincs diplomája és nagyon szeretne dolgozni mert mondjuk a gyerekéből diplomást szeretne (vagy csak lakni,és jóllakni)azt érdekli hogy a külföldi így meg úgy,meg gagyi gyár??Nem!
Csak az érdekli hogy dolgozhasson végre és ne segélyre várjon.
Vidéken nem nagyon válogathatunk,és a fizetés miatt se pattoghatunk!
Elemezgethetnénk hogy bezárnak a magyar gyárak és miért ,
de ettől még a munkanélküli az munka nélküli...

Horizont 2008.08.22. 18:01:00

INkvizítor!
Akkor a fidesznek nem reszketve kellett volna aggódnia az egészségünkért,képmutatóan.
Legalább marad szabad kapacitás normális üzemekre??Csak nem Gyöngyösön.
Ha te gyárat akarsz "csinálni" ezek után helyezkednél-e Gyöngyösön?Nem.
Most voltam kirándulni Kassán.(nagyon szép).
Akkora ipari parkja van majd kiestem a busz ablakán!

INkvizítor 2008.08.22. 18:10:38

Optimista!
"Akkor a fidesznek nem reszketve kellett volna aggódnia az egészségünkért,képmutatóan."

pedig ezt tette :)) (pedig nem kicsi zsetonnal kínálták meg őket a potenciális "befektetők", ahol a mikola el is vérzett hi-hi-hi:)) politikusok politizálnak, ez a dolguk.
a nép meg megeszi, annak meg ez a sorsa.

"Ha te gyárat akarsz "csinálni" ezek után helyezkednél-e Gyöngyösön?Nem." ez nem igaz. símán mehet Gyöngyösre, és legalább a sunyi, nem őszinte befektetők akiknek akad takargatni valója elkerüli a várost. Hidd el egy rossz befektető rosszabb mint a nembefektető.
Persze kell a tőke, de nem mindenáron!! A tőkének profit kell, nekünk meg munka és élhető környezet, együtt, nem külön külön.
A gumigyár a legganább dolgok egyike, akkor már inkább egy szemétégető...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 18:23:21

INkvizítor 2008.08.22. 17:53:37

Ott a pont, még ez a megállapítás áll a legközelebb az "igazsághoz"

Horizont 2008.08.22. 18:24:09

Azt mondja Fidesz.....most olvastam,hogy többek között a szocialisták elégtelen tárgyalástechnikája miatt nem lesz Gyöngyösön gumigyár.Na ez igen!
Megy már a szerecsenmosdatás,miután 40 város jelentkezett kicsit ciki a helyzet.

füligjimmy77 2008.08.22. 18:34:11

Az a szégyen, hogy az ember szétnéz ebben a politikai mezőnyben, és amit lát, hogy azon megy a vita, ki a szarabb. Az EU-ban vannak normák, amiket be KELL tartani. Ha ezt egy cég, legyen az multi, vagy kkv, nem teszi meg, akkor jön a bünti. Ha ez szabályszegés olyan mértékű, ami már a továbbiakban megengedhetetlen, akkor kell(ene) az ilyen Tatár-féle lényeknek az asztalra csapni. Nem most. Akkor lehet gyárat bezárni, civil ellenállást, vagy mozgalmat, vagy mifenét szervezni, tüntetni, népszavazni. Ez persze kicsit bonyolultabb, ilyen nagystílű akciót nem is lehet elvárni.

INkvizítor 2008.08.22. 18:40:56

Optimista! (egyem a lelked) :)

"Azt mondja Fidesz.....most olvastam,hogy többek között a szocialisták elégtelen tárgyalástechnikája miatt nem lesz Gyöngyösön gumigyár."

ezt politikai kommunikációnak hívják, és azt kell róla tudni, hogy nem szabad véletlenül sem komolyan venni!!
azért mondják ezt mert erre képezték ki őket.

Neked meg ha van egy csöppnyi eszed, akkor az ilyet meg sem hallod! és végképp nem kúrod fel az agyad. (célja a sajátoknak muníciót adni a kocsmai vitákhoz, az ellenfélnél, meg agyvérzést elérni minél előbb.)

Horizont 2008.08.22. 18:48:59

hát akkor én sz..rok (csak így közönségesen) a politikai kommunikációjukra..
Meg se halljam??
Dehát nem vagyok süket!
Csak szeretem a városom!
Kezdem magam "szőkenősen " érezni.Miért nem lehet minden az ami.Undorító politika.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 19:01:43

Optimista

Üdvözlünk a demokratikus Magyar Köztársaságban !

INkvizítor 2008.08.22. 19:03:38

"Miért nem lehet minden az ami."

mert akkor túl könnyen szót értenénk.
pont ma beszéltünk egy másik posztban arról hogy azonos hangalakú fogalmak, mást és mást jelentenek embereknek, és így olyan, mintha más nyelvet beszélnénk.
Ergo: soha nem fogjuk megérteni egymást. Elbeszélünk egymás mellett, sokszor azonos szándékkal, és gondolatokkal, azt hisszük a másikról hogy tök mást gondol, pedig nem, és mi mégis győzködjük az igazunkról, akár össze is veszünk vele.
Oszd meg és uralkodj. :) (vagy akármi)

füligjimmy77 2008.08.22. 19:15:02

Inkvizitor

Oszd meg, és uralkodj. Jópár ezer éves trükk. Eljuttak odáig, hogy kurva jól megoztanak, de mégis mindegyik kisebbségben van. Na, ez azért nem semmi teljesítmény, ugye.

more 2008.08.22. 19:39:46

Optimista: "szerinted aki olyan helyen lakik ahol önhibáján kívül évek óta munkanélküli,rendes tisztességes kisember, nincs diplomája és nagyon szeretne dolgozni mert mondjuk a gyerekéből diplomást szeretne (vagy csak lakni,és jóllakni)azt érdekli hogy a külföldi így meg úgy,meg gagyi gyár??Nem!
Csak az érdekli hogy dolgozhasson végre és ne segélyre várjon."

igen, igaz, es kivalo politikusaink pontosan erre alapoznak. A magyar gazdasagi szrekezet a rendszervaltas ota nem lett atalakitva, mindenki benazott, halogatott, lefizetodott, es ez kurva jo mindenkinek, h nesztek itt egy szarrakas, 2 evig van melo, aztan kit erdekel, h megint nem lesz, meg meg bele is doglesz.

ebbol a szempontbol ugyanaz a segelyosztogatas, a valsztasok elotti kajaosztas, meg az ilyen szarok betelepitese: feluleti kezeles!! vegre el kellene kezdeni atalakitani az egesz szart, es hosszu tavon gondolkozni. csak hat ehhez szakamberek kellenenek, nem haverok a sulibol

füligjimmy77 2008.08.22. 20:22:25

more

ezt a 2 évig van meló dolgot honnan szeded? Egy multi alsó hangon 10 éves megtérüléssel száml, mikor elkezd egy ilyen beruházást. Adókedvezményeket azért kell nekik adni, mert mennek máshova, ahol adnak, ez ilyen egyszerű. Egy élda: a román kkv-k a munkavállalók 70-80 százalékát foglalkoztatják (pontos számot nem tudok). A szerkezete tehát jó. A gazdasági növekedés nevű labdába mégis akkor tudott egy jó nagyot belerúgni, mikor a tőkét elkezdte magához vonzani. Már a South Parakban is megmondták: "a nagyvállalatok jók." Ebbe a vitába tehát fölösleges belemenni, a tőke be- és kiáramlásának mutatója nem véletlenül olyan fontos, nálunk sokkal okosabb emberek szerint. Másik dolog: az átalakításhoz pénz kell. Nem vicc, nagyon sokba kerül, hogy később jóval kevesebbe kerüljön. Ezt nem lehet eladni. Hagyjuk az ellopják dumát is, itt 1000 milliárdos nagyságrendről beszélünk. Ezt nem lehet beadni az embereknek, tehát adót emelni nem lehet tovább, az átcsoportosítás pedig azt jelenti, hogy elveszel valakitől. De ekkora összegnél ez már megint akkora tömeget érint, amit megint nem mernek meghúzni.

Sinistral (törölt) 2008.08.22. 20:39:20

zero:

tom jól, én is gyöngyösi vok :) , sztem még Gyöngyösön is jó a levegö (Bp-hez, és egyéb nagyvároshoz képest mondjuk)

Munkahely meg tényleg nincs sok, de aki akar tud dolgozni...

Kisbusz 2008.08.22. 20:45:10

Lecseréltétek a reggeli képet. Elég gagyi. Most ettől rémisztőbb lett? Úgyanmár, ez egy ködös táj képe:)

INkvizítor 2008.08.22. 20:58:02

"Eljuttak odáig, hogy kurva jól megoztanak, de mégis mindegyik kisebbségben van." :)))

Képzeld csak el, mi lenne, ha mindegyik többségben volna! :)))

Ennyit a kiegyezésről. brrrrrrrrrrr. :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.22. 21:10:09

Kisbusz 2008.08.22. 20:45:10

Igen, lecseréltem, mert időközben találtam jobbat. Bár ez sem túl jó, de mindegy. Nem ez a lényeg.

Horizont 2008.08.23. 06:19:20

Na aludtam egyet ebben a fene nagy demokráciában,és visszatérnék az eredeti témához!
Én csak annyit szerettem volna ha zero elismeri hogy a gyöngyösi fidesz teljes mértékben politikai okból akciózott és nem környzetvédelmi szempontok vezérelték.
zero könyörgöm csak ennyit,egy mondatot.:)))) Na...

INkvizítor 2008.08.23. 09:14:20

Optimista!

(bár nem vok zéro :))
A környezetvédelem ürügy volt, a cél pedig politikai (mert mint azt fentebb említettem, a fidesz egy politikai szervezet :)) ennyi nem több.

Horizont 2008.08.23. 09:28:45

Mindent értek oké:)
csak zero-tól szeretnék egy ilyen mondatot kipréselni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.23. 12:18:38

Tessék :

A környezetvédelem ürügy volt (bár szerintem volt alapja!!!), a cél pedig politikai :-)

Horizont 2008.08.23. 16:00:41

zero
köszönöm,köszönöm
(bár a zárójelet elhagyhattad volna)

Tassadar 2008.08.23. 17:58:18

Már mért kellet volna elhagynia? Egy gumigyárról feltételezni, hogy nem termel káros anyagokat elképesztően nagy butaság, és hiába vannak szigorú környezetvédelmi szabályok az EU-n belül, Mo. nem arról híres, hogy betartaná az olyan szabályokat ami csökkentené a bevételt. Márpedig a környezetvédelem egy ilyes gyár esetében, súlyos költségeket jelentene.

Horizont 2008.08.23. 20:40:45

Kedves Tassadar!
Én másról beszéltem és NEM BUTASÁGOT!!!
Mellesleg egy fel nem épült gyárról milyen nagyon sokat tudtok.
A gyöngyösi fidesz kampányát "egyenesadásban " végigkövetve mégegyszer kijelentem semmi köze nem volt a környzetvédelemhez.Csak ennyi.

Tassadar 2008.08.24. 00:16:40

Én arra mondtam, hogy butaság( eredetiben sokkal durvábban fogalmaztam, de aztán meggondoltam magam hátha van kiskorú olvasó is:P) azt hinni, hogy nem termel káros anyagot! Te meg mint fogalmaztál másról írtál, szóval nem értem, hogy kerülök a képbe--->Nem írtam, hogy butaságot írtál volna.

Horizont 2008.08.24. 08:05:32

Tassadar
"Egy gumigyárról feltételezni, hogy nem termel káros anyagokat elképesztően nagy butaság"
Erre gondoltam.
Magamra vettem.Bocs.
Ez az egész itt helyben olyan brutálisan mocskos ügy volt hogy nem tudok lekattani a szemét gyöngyösi fideszről.

efzé · http://efzeworld.blogspot.com 2008.08.24. 09:05:35

És kik voltak a Fidesz szakértői?

Horizont 2008.08.24. 10:32:02

efzé
Innen alulnézetből gyöngyösi átlagemberként nyilvánosan senki.
Szerintem meg nem nyilvánosan se senki.
Láttam egy studió beszélgetést a Duna Autonóm tv csatornán ahol Tatár doktor Podolák Györggyel beszélgetett- volna.
Szánalmas volt Tatár úr.
És nevetséges -lett volna ha nem ilyen komoly az ügy.

Horizont 2008.08.24. 10:35:00

efzé
Bocs.Elolvastam a blogodat,hát igen ez Magyarország.
A blog jó.

süti beállítások módosítása