Skip to content


       Szűrés lista

Állovagrendek: csalás és ámítás

Volt két hete egy csendben megbúvó, de annál pikánsabb sztori. A Külügyminisztérium kitett egy hivatalos állásfoglalást a honlapjára "Közlemény a Külügyminisztérium és a valódi lovagrendek, illetve az úgynevezett „állovagrendek” kapcsolatáról" címmel. Hát nem figyelemfelkeltő?

"A Külügyminisztérium közli, hogy a Magyar Köztársaság csakis a Szuverén Máltai Lovagrenddel áll államközi megállapodáson alapuló, nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatban. Ez azt is jelenti, hogy a Szuverén Máltai Lovagrend - akárcsak a világ számos más országában - magyar földön is diplomáciai mentességeket és jogosultságokat élvez.

A Magyar Köztársaság kormányközi megállapodás alapján tart fenn kapcsolatot a Szent Lázár Lovagrenddel, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartóságával és a Johannita Rend Magyar Tagozatával, amelyek bizonyos - tevékenységük végzéséhez szükséges könnyítésekben – részesülnek.

Ezen a négy lovagrenden kívül a Külügyminisztérium egyetlenegy más lovagrenddel sem áll - sem hivatalos sem nem-hivatalos - kapcsolatban, és nem felelnek meg a valóságnak egyes ilyen szervezetek ellenkező értelmű állításai.

A Külügyminisztérium elutasította több ilyen szervezet nemzetközi jogi státusra vonatkozó bejegyzési kérelmét, így ezek Magyarországon kizárólag polgári jogi alapokon működnek, és megalapozatlanul állítják, hogy nemzetközi státust és kiváltságokat élveznek. A Külügyminisztérium semmiféle diplomáciai, illetve külügyi igazolványt nem adott ki számukra, mint ahogy diplomáciai rendszámot sem. A minisztérium erről tájékoztatta az érintett magyar hatóságokat, illetve megtette a szükséges bejelentést. Az el nem ismert, csupán egyesületi alapon létező lovagrendek által kibocsátott igazolványok a személyazonosság igazolására nem alkalmasak, és senkit sem jogosítanak fel semmiféle kedvezményre, így könnyített, illetve soron kívüli határátlépésre sem.

A Külügyminisztérium külön is elhatárolódik mind a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségétől, mind a Saint Ouen és Csillag Szuverén Lovagrendtől, amelyek sajtóközleményeikben azt sugallták, hogy a tárca elismeri őket, valamint az általuk a minisztériumnak megküldött dokumentumokat."

A Szuverén Máltai Lovagrend, teljes nevén A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend független nemzetközi jogalany, független államnak tekinti magát, a világ 92 országával tart fenn diplomáciai kapcsolatot és saját útlevelet bocsát ki. Székhelye Rómában van. Magyarországon a lovagrend diplomáciai képviselettel és helyi szervezettel is rendelkezik, illetve a rendhez tartozik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ).

Oké: vagyis egy lovagrend, ami nem egy ország, de van nagykövetsége (fent a budai várbban) és saját útlevele. Ezenkívül van még másik 3 lovagrend amelynek van megállapodása az állammal. Ez így törvényes, legális ...

Igen ám, de vannak a "pofátlan" lovagrendek. (Állítólag vagy 150 lovagrend van Magyarországon). Akikkel nincs semmilyen hivatalos megállapodás. De úgy tesznek, mintha lenne ...
A Nemzeti Nyomozó Iroda ugyanis nyomozást folytat egy Magyarországon egyesületként bejegyzett lovagrend „diplomata-útlevelei” és rendszámai ügyében, közokirat-hamisítás, illetve egyedi azonosítójel meghamisítása miatt.

A diplomaták adókedvezményt élveznek, a határokat úgy léphetik át, hogy a hivatalos szervek a gépkocsijuk csomagtartóját sem nyithatják fel, s ha felmerül a gyanú, hogy egy igazoltatott állampolgár mentességet élvezhet, útjára kell bocsátani. Kíváló cigaretta-, drog- vagy fegyvercsempészésre. Nem véletlen, hogy a világhálón több helyen árulnak hamis okiratokat. Az egyik honlap ezer euróért veszteget európai útleveleket, de itt egy szenegáli diplomataokmány sem kerül többe 1500 eurónál.

A Saint-Ouen és Csillag Szuverén Lovagrend a Közép-afrikai Köztársaságban bejegyzett rend, melyet egyenlőre egyetlen ország diplomatái sem ismertek el. A gyanú szerint mindössze néhány irányítóból állhat, akik Európa országait járva igyekeznek befolyásosnak és fontosnak látszani. Ehhez szinte semmire sincs szükség, csak jó megjelenésre, esetleg egy komolyabb gépkocsira az általuk legyártatott diplomata rendszámmal. Ez bőven elég egy magyarországi politikusnak, aki elélvez egy Audi A6-os láttán. Vagy a lovagrend hallattán. Főleg vidéken.

Az első halacska Sárbogárd polgármester lett, a következő a Kodolányi János Főiskola rektora. A rektor még egyezményt is kötött az ál-lovagrenddel, melyet dr. Bruno Hamard a Szent Ouen és Csillag Lovagrend nagymestere és kormányfője(!), valamint dr. h.c. Szabó Péter PhD., a Kodolányi János Főiskola rektora látta el kézjegyével:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annyi eszük sem volt, hogy bepötyögjék a Google-ba a rend nevét! Talán gyanút ébreszhetett volna bennük, hogy a Szent Ouen-nek még honlapja sincs.

A Szent Ouen és Csillag Lovagrenddel kötött megállapodásokban a Sárbogárdi polgármester vállalta, hogy az állovagokat mentesíti a helyi adók fizetésének kötelezettsége alól. Emellett mentelmi jogot biztosítottak számukra, és elismerték területükön a rend diplomata rendszámának, illetve diplomata-útlevelének használatát is.
Ám hamar lebuktak: a sárbogárdi alpolgármester egy közúti ellenőrzés során diplomata útlevéllel igazolta magát, autóján pedig egy műanyag zöld diplomata rendszám volt. Az idióta ... a saját személyi igazolványa miért nem volt jó? A rendőröknek gyanús lett, és megindult a lavina. Jelenleg úgy tűnik, ingatlanban és pályázati pénzekben utaztak a "lovagok", akik mindenkit maguk közé fogadtak, aki hozzájárult valamivel a haszonszerzéshez. Az egész ügy egy 10 milliárdos, bérleti szerződéseken alapuló csalássorozathoz köthető, melyekhez a hamis diplomata útleveleket használták, melyből vagy 400-at gyártott le egy magyar kft, darabját 1 euróért.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége fel is kapta a vizet, hogy hogyan merik "állovagrendnek" minősíteni őket:
"A Rendi Állam Külügyminisztériuma értetlenségének ad hangot a magyar külügyi közlemény kapcsán (...) és a leghatározottabban visszautasítja. A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége Kormánya egy a Magyar Állammal közel azonos mértékű történelmi múltra visszatekintő rendet képvisel, amely nem egyesületi, hanem történelmi és modern kori bíróságok által megerősített jogi és nemzetközi jogi alapon létezik. A Rendi Állam más országoktól eltérően a Magyar Köztársasággal nem tart fenn diplomáciai kapcsolatot, ez a tény azonban nem lehet eredője egy állovagrenddé történő minősítésnek."

A területen kívüli államként fellépő társaság kormányfőjének a nemesi címet is használó Popper György mondja magát. A Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem végzett "gróf" karrierjét a Minisztertanács protokollfőnökeként kezdte, de ült a magyar karateszövetség vezetői székében is, s máig a Nemzetközi Testőr- és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének elnöke.

A rend kormányában olyan kiválóságok kaptak helyet, mint Elek István monacói tiszteletbeli főkonzul, Pintér József vállalkozó, Fodros István, a Diplomata Magazin igazgató-főszerkesztője, Kovács József operetténekes és Oszter Sándor színész, illetve Danielisz Béla, az MSZP fővárosi politikusa. A rend tagjai között találjuk Bárándy Gergely országgyűlési képviselőt, ifj. Lasz Györgyöt, az In-Kal Security vezetőjét, a Tisztelet Társaságából ismert Schmuck Andort és Schobert Norbert fitneszgurut. A társaságban megfér egymás mellett Lipp László katolikus pap, B. Juhász Levente református püspök és Lazarovits Ernő rabbi, de helyet szorítottak a magát I. Ankh néven emlegető Nagy Jánosnak, egy budai garzonból irányított egyiptomi csodavallás főpapjának is.

Uram irgalmazz! Ne küldd ránk Schmuck és Schobert lovagokat!

Az mindig szívet melengető, ha a felső tízezezer a yacht és a golf mellett keres magának még valami elfoglaltságot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De annyi esze van ennek a macsó bandának, hogy jó nőket is bevesznek. Vajon Jose, Isten kegyelméből Örökös Régens és a Szuverén Ciprusi Rend Nagykancellárja, a Legszentebb Villedieu Háromság Perjelsége Örökös Perjele Meghatalmazott Elnöke alaposan meggyőződött, hogy dögös leányzó tiszta lélekkel (és testtel) lépett be a Rendben?

(Lovaggáütési ceremóniák a gödöllői Grassalkovich Kastélyban itt és itt)

Kedvet is kaptam én is egy lovagrend alapításához:
"Vastagbőr Lovagrend" - A Szent Lánggal tisztítsuk meg az országot a korrupciótól és a tehetségtelen politikusoktól! (lefordítva magyarra: máglyára minddel)
Nos, ki szeretne Lovag lenni? 

Címkék: közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr90656181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kill004 2008.09.22. 11:06:24

Én is, én is, én is!!!!! LÉCCCI!!!

Lithium78 2008.09.22. 11:42:03

A régi szép időkben ilyenkor egy lovagi tornán egymást püfölve bizonygathatta mindenki, hogy az ő rendje az igazi. Most is ez lenne a megoldás.
Egy Vastagbőr Lovagrendet támogatnék ;)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.22. 11:48:44

"A diplomaták adókedvezményt élveznek,..
Nekem ez bántja legjobban a szememet.

Nőnemű lovagok lehetnek-e?

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.22. 11:49:19

zero, uazzegh :) A Vastagbor lovagrenden felrohogtem hangosan. A trening tobbi resztvevoje meg csak pislogott, hogy mi baja ennek a hulyenek :D
...es elhatarolodok a maglyara minddel kijelentesedtol ;)

Geza 2008.09.22. 12:01:08

laspalmas 2008.09.22. 11:48:44:
Dehogy lehetnek! Hogy nézne már ki a névjegykártyájukon a 'lovagina' szó :) ?!

Amúgy mi a jogi háttere a lovagrend alapításának? Már csak azért, mert ha az országban mindenki alapítana egyet, amit elnevezne valakiről, és mindenkit 'barátságos'-nak neveznénk, aki tagja a róla elnevezett lovagrendnek, valamint úgy intéznénk a tagságokat, hogy egy-egy adott lovagrendbe _nem_ tartozók is egy-egy lovagrendet alkotnának, akkor az lehetne a miniszterelnökségi beugró kérdés, hogy lovagrendet alkotnak-e a 'barátságos' emberek :) ?
(Persze a válasz nemleges, de kérdés, hogy ezt hány honfitársunk tudná belátni?)

DArchAngel 2008.09.22. 12:10:11

Én is szeretem, hogy azt hiszik, a pénzükkel akkor majd vesznek maguknak kvázi "nemességet". Mert ugye azt mindenki vágja, hogy ez csak erről szól?
Egy újabb hely, ahol lehet villogni meg a fasza gyereket játszani.
Ezeknél még az igazi lovagok is jobb arcok voltak, pedig általában véve az is egy piszkos tolvaj banda volt.
Így néz ki náluk a szegények istápolása, mint lovagi erény:
www.maltalovagjai.hu/data/url/1_kezdolap/49_esemenyek/sir_dobai_attila_megint_hallatott_362/

Kicsit lehettek volna kreatívabbak. Minden gyerek kapott egy motoros pólót. Aztakurva!
Sir Mága Zoltánhoz már nem tudok mit hozzáfűzni. Azon kívül, hogy a honlapja elég érdekes. Szeretem, ha valakinek ennyire leplezetlenül nyalják érdesre a fenekét...

vorpex 2008.09.22. 12:23:07

Csatlakoznék a Vastagbőr Lovagrendhez!

cett · http://cettblogja.blogspot.com 2008.09.22. 12:40:18

zero: hogyé adod a tisztégeket? egy szép nagy banner-ért a blog-omon lehetek főmájer és ultragané nálatok?

ex-Zep 2008.09.22. 12:50:23

Régen a lovagok szolgáltak, védelmeztek és adakoztak.
Ezek meg csak lopnak b+.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.09.22. 12:55:07

Meglátogattam az ajánlott, jóságos lovagokról szóló
linket. Én csak azt nem értem, hogy miért Sir az összes lovag? Hagymát vagy/és tormát pucoltatott velük előtte a feleségük, vagy csak meg vannak hatódva?
Egyébként én is qrvára meg vagyok hatódva, ettől a "lovagias" társaságtól.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.22. 13:02:21

Én a pénzügyminisztériumot és a kisebbségi minisztériumot szeretném kérvényezni a lovagrendben, ha fölvesztek xD

krtek 2008.09.22. 13:08:04

Szerintem annál az embernél már régen megborult valami az agyban aki elmegy hülyének egy ilyen díszes társaságba. Gondolom levették őket keményen, csak most erről nem akarnak beszélni...

Elgondolkodtató a névsor. A fitneszhülyegyereket, meg a smucikpolférget még értem, de az előlhátul doktor hc. ac/dc phd hbo kodós ingatlanbiznic vezért... Ott sem kerek ezek szerint walami.

Minden esetre nagy égés...

Van sajna egy embertípus aki egyszerűren hülye lesz egy kis pénztől és/vagy hatalomtól. Ezeknél egy kijózanító bukás szokott segíteni.

Lithium78 2008.09.22. 13:09:06

Egyre jobb ötletnek tűnik a lovagosdi. Még azt kellene eldönteni, h romantikus rablólovagok legyünk, kincsrablással és lányok megbecstelenítésével, vagy pedig fanatikusok, akik a Szent Láng nevében minden kívülállót (pogányt és eretneket) megégetnek és csak utána veszik el a kincset + a lányokat?

kacsa! 2008.09.22. 13:13:44

Ennyi barmot...
Csatlakoznék a Vastagbőrúek Lovagrendjéhez!

krtek 2008.09.22. 13:19:54

Névkártya:
Szőr Sóher Norbert vállalkozsó lovag, A magyar Agyhalott Lovagrend Legeslegfittebb Örökös Fényességes Tagja.

Az agyam eldobom. Ezt a hülyegyereket...

Az asszony meg a Folyamatosan Vicsorgó Műanyag Lovaginák Magyarországi Helytartó Nagyonnagytudású Úrasszonya lesz?
Mármint ha aptyuk leteszi a mákot....

Húbazzz...

Megnézhetné az APEH a befizetési jogcímeket...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.22. 13:25:13

Lithium78 2008.09.22. 13:09:06

Egy normális, demokratikus fejlődésű országban (mint mondjuk Szaud-Arábia) természetesen romantikus lovagok lennénk, de a pokol 27. bugyrában bugyorgó Abszurdisztában sajnos csak kőkemény fanatikusok lehetünk!

Előbb a máglya, utána a mulatság!

Az alibi K.Elnököt kikúrjuk a Sándor-palotából, és beköltözik a "Vastagbőr Lovagrend", és mindenkit lovaggá ütünk (aki méltó rá), aztán kettéosztom a csapatat (mint stratéga, Nagyperjel és Főkormányzó):
-az egyik csapat felveszi a szolgálati Tesco gazdaságos (DE jól égő) fáklyákat, és elindul a Rózsadomb irányába /a titkár békés, fáklyás körmenetként jelentette be a rendőrségen/ és szabad kezet kap

-a másik csapat szintén felveszi a a szolgálati Tesco gazdaságos (DE jól égő) fáklyákat, az önmagától belobbanó grill-benzint, és a SIKLÓ nevű mozó transzporterrel megindul lefelé, a Parlament és a minisztériumok felé. Ha 1 órán belül sikerül kifüstölni a patkánylyukat, bónuszként engedélyezem a kereskedelmi TV-ék meglátogatását ...

Geza 2008.09.22. 13:42:29

zero · 2008.09.22. 13:25:13:

Zero for president!
Ömm, akarom mondani: Zero for Emperor :) !

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.09.22. 13:48:45

A Bálna Párt támogatja eme nemes kezdeményezést.

madbic (törölt) 2008.09.22. 14:13:32

Jó nő vagyok, mind egyszerre meggyőződhettek rajtam, ha bevesztek :D

rolika 2008.09.22. 15:20:49

nagyon nagy bunkóság megkérdezni, hogy mi a frászt csinál a 4 elismert lovagrend, amihez diplomata státusz kell? annyira gyorsan kell jótékonykodni, hogy csak átsuhannak a határon, még a rendőrök is leperegnek róluk? diplomata útlevél, rendszám, táska, amit nem lehet felnyitni... ha nem csinálnak semmi törvényelleneset, miért élveznek mentességet?

(mondjuk nekem, prosztó falusinak, a "sima" diplomatáknak járó mindenféle kedvezmény is szúrja a szememet... ha már idejön/küldik dolgozni, biztos oltári nehezére esik betartani a törvényeket)

zero, ezzel a kommenttel (13:25:13) a pc utolsó halvány megnyilvánulását is levetetted magadról :)
szó se róla, mind ezt érdemelné, de azért mégis, ilyen nyíltan... most már biztos náczi vagy :-D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.22. 15:39:59

rolika

Bocs, ebéd után csak így kiszakadt belőlem, nem bírtam tovább titkolni ...:-))

Szerintem azért kell a diplomata rendszám, hogy amikor mennek az afrikai gyerekeknek búzát meg rizst gyűjteni, nem kelljen parkolóautotmata után rohangálniuk, mert akkor minden perc számít ...

spájdernecc 2008.09.22. 16:36:58

én már a borlovagokat sem értettem, de hát ők szeretnek bandázni, és jó esetben a saját pénzüket költik...
hogy a Nagy Vagyonközösség felkent ateistái és egyéb barmok mitől cuppantak rá ennyire a lovagosdira, az zsigabácsi szakterülete.
szerintem

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.09.22. 16:47:31

A női lovagok a lovaginák.
Aki nem tudná.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.22. 16:57:18

vero 2008.09.22. 16:47:31

Tudom, persze, de ez egy nagyon hülye szó. Bár nyilvánvaló, hogy a nőket csak a vaginájuk miatt vették be a rendbe... :)

Johnson Doe 2008.09.22. 17:03:37

Szinte látom magam előtt, ahogy az egyetemi rektor hétvégén magára ölti páncélját, fejébe húzza sisakját, és patáig fémbe bújtatott lovával elvágtat a szent-földre, hogy visszafoglalja a kereszténység nevében... (Tudom, tudom,a túl sok tévé.:))

Geza 2008.09.22. 17:19:38

Johnson Doe 2008.09.22. 17:03:37:
A névlistákat végignézve ezek a lovagrendek már elfoglalták a Szentföldet a közelmúltban...

Erika viking 2008.09.22. 20:48:56

Mivel némileg érintett vagyok, ezért némi kiegészítés.
Az "igazi" Máltai Lovagrend attól külön állam, hogy a Lovagrendé volt Málta szigete (korábban Rodosz) és Önálló államként működött. Napóleon foglalta el Máltát tőlük, így a Lovagrendnek menekülnie kellett. A pápa Rómában adományozott a Lovagrendnek egy épülettömböt, amiben ők az államiságukat továbbvihették, ekkor még azt hitték visszatérnek Máltára. Ez persze nem sikerült, de a római államiság megmaradt, így ott két külön "ország" is van, a Vatikán és a Lovagrend. Innen a diplomáciai kapcsolat. Ami fontos, hogy ennek a lovagrendnek a tagjai nem kapnak diplomata útlevelet, csak a Rend magyarországi nagykövete. A rend vezetőjét államfőnek tekintik és pont a Máltai Szeretetszolgálat miatt eddig kétszer is Magyarországra látogatott, jövőre jön újra, (20 éves lesz a Szeretetszolgálat) a Köztársasági Elnök meghívására, aki már tiszteletét tette nála Rómában. Szóval ez picit más, ahogyan a többi "régi" rend is. Ezen rendek tagjai leginkább régi katolkus arisztokrata családok leszármazottai, nagyon kevés embert, évi 1-2 tagot vesznek fel, szigorúan meghívással és legalább két év próbaidővel. Ide Norbi a büdos életbe nem jutott volna be, ahogyan a másik csapatból gyakorlatilag senki sem. Ezért van a 'hamis" rend, ami nem csak létében, hanem viselkedésében is "hamis"

Corry 2008.09.22. 21:12:01

Na látjátok gyerekek, így működik az urambátyám is, csak maximum a háttér kevésbé puccos. Nomeg a politikai elitnek is bizonyára van ilyen, vagy hasonló klubja, csak nem reklámozzák magukat.

reKorrekt 2008.09.22. 21:20:35

Úgy érzem itt (is) erősen jelen van a lobbi. Értsd: a korrupció melegágya.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.22. 21:56:21

Erika viking 2008.09.22. 20:48:56

Köszönjük !

rolika 2008.09.23. 08:02:10

erika, köszi, azért megnyugtató, hogy schmuck nem igazi lovag... meg norbi se

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2008.09.24. 02:15:05

A fenébe, akkor a múlt héten alapított lovagrendemet már el sem fogják fogadni?
Pedig 20 ezret fizettem az ügyvédnek.
Szent Makótól Jeruzsálemig Lovagrend. Már a diplomácia világa sem a régi. Hol van már a Molotov-Ribentropp paktum, amit mindenki tisztelt. Oh tempora, oh mores!

SzigMa 2008.09.24. 10:36:54

És természetesen ne beszéljünk butaságot: Szentuenéknek igenis van honlapja. Minden magára valamit is adó lovagrendnek van honlapja. Az igazán menő lovagrendeknek csak az van...

Enjoy:

www.ordresaintouen.org/pages/home.php

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.24. 11:12:50

SzigMa

A betyárját!

Diplomatic and Representative Offices
Albánia
Central Africa
Gambia
Senegal

oszt ennyi !

huta9020 2008.11.06. 13:08:37

Ha nem az én pénzemen vásári komédiáznak, akkor akár a Jóistentól is származtathatják a szánalmas bagázsukat.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.12. 21:39:47

Én, de csak ha van elég lóvagina. :)

* Szkeptikus * (törölt) 2010.03.13. 07:16:12

Fürst György titkos, afrikai nagykövet!
Várom a postot nagyon!

fokabacsi 2010.03.13. 08:28:17

A leglényegesebb dolgot kifelejtettétek, mert nem mondtátok meg, hogy ahhoz , hogy Az Első Szent Vastagbőr Rend Lóvalagja lehessek milyen vastag pofabőrre kell szert tennem????!! Most itt állok teljesen tanácstalanul , hogy ez a vastagbőr rásszista fasiszta kirekesztő-e akkor, ha nem elég vastag bőr miatt nem vesztek be ???? Illetve , ha cuccilista lopós politikus lennék aki szemrebbenés nélkül mondja, " nem tudtam , hogy a nokiás dobozban nem telefon van, de ott sem voltam" akkor alanyi jogon jár a törzshely ? Maradok tisztelettel felvételre várva ! :-)))

scep 2010.03.26. 14:25:32

Én ezt a mondatot nem értem:

"A Szuverén Máltai Lovagrend, teljes nevén A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend független nemzetközi jogalany, független államnak tekinti magát, a világ 92 országával tart fenn diplomáciai kapcsolatot és saját útlevelet bocsát ki. Székhelye Rómában van. Magyarországon a lovagrend diplomáciai képviselettel és helyi szervezettel is rendelkezik, illetve a rendhez tartozik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ)."

Fölötte a kiemelt részben benne van, hogy a "Külügyminisztérium külön is elhatárolódik mind a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségétől", illetve "A Külügyminisztérium közli, hogy a Magyar Köztársaság csakis a Szuverén Máltai Lovagrenddel áll államközi megállapodáson alapuló, nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatban".

Tehát az első idézett mondatban ellentmondás van. A képek a "Jeruzsálemi" állovagrendtől származnak, aminek "viselkedése" és "profilja" valóban világi, semmi köze a katolicizmushoz illetve a valláshoz, csak a nevében, míg a Szuverén Máltai Lovagrend alá tartozik a Máltai Szeretetszolgálat, és ez valóban katolikus lovagrend.

süti beállítások módosítása