Skip to content


       Szűrés lista

Hétvégi "szórakozás"?

Először azt hittem, ugyanaz a két hír, csak el van írva a városnév, de nem:

"Késekkel és bárdokkal szinte felkoncolták a szombat hajnalban Kecskemét-Hetényegyházán kitört tömegverekedés két résztvevőjét, ketten pedig könnyebben megsérültek szombat éjszaka. A település egyik szórakozóhelyére 10-12 fős, késekkel, kardokkal és bárdokkal felfegyverkezett csoport támadt. A támadók a szórakozóhely vendégeit és biztonsági őreit is bántalmazták. Az egyik vendéget többször is megszúrták a szíve környékén, és még a hasán is vágott sérülést szenvedett, a szórakozóhely rendezőjét pedig homlokon, illetve alhason szúrták támadói."

"Egy 15-20 fős társaság lépett be az egyik pécsi szórakozóhelyre, és már az ajtóban rombolni kezdtek.  A szórakozóhely egyik neve elhallgatását kérő vendége azt mondta, hogy a támadók válogatás nélkül ütöttek mindenkit, akit értek és csavarkulcsokat, gázpisztolyokat is használtak. A támadásban egy ember súlyos, öten könnyebb sérüléseket szenvedett. A történtek után a rendőrök a bandából kilenc embert elfogtak, végül közülük hatot hallgattak ki gyanúsítottként csoportos garázdaság, súlyos testi sértés és annak kísérlete miatt. Senkit sem vettek őrizetbe, a kihallgatások után mindenki hazamehetett."

Ez a két "rövid hír" megint rengeteg kérdést felvet, melyre megint nem lesz válasz...
2006 október 23.-án  kapualjból elrángatott 18 éves tinilányt 40 napra varrták be előzetesbe, a csoportosan elkövetett diszkószétverés meg emberek szurkálása és terrorizálása az semmi? Lehet hazamenni? Itt írja alá és további kellemes hétvégét? Esetleg a rendőrség haza is vitte őket?

Ez ma közbiztonság? Elmegyek szórakozni, betörnek és megszurkálnak, megvernek? Így engedjék el a  szülők a gyermeküket szórakozni? A lelki traumáról nem is beszéljünk... Azt soha, senki nem kérdezi meg, nem nyom a latba a bíróságon, hogy miként élte meg, hogy 10-20 "ember" beront és szétver mindent és mindenkit és menekülni kell?

Egy ilyen szórakozóhelyen több százan vannak, vagyis ennyi szemtanú van. Szerintetek hányan fognak tanúskodni? Te mernél? Vagy azt mondanád, hogy éppen akkor a mosdóban voltál? Ki meri felvállalni az akár évekig is elhúzódó rendőrségi és bírósági eljárást? Úgy, hogy a védelem minden személyes adatodat megkapja ...
 

A pécsi esetnél nem lehet elmenni amellett, hogy az eset Pécs belvárosában történt, nem pedig egy tanyán! A szemtanúk szerint az elkövetők vezetője a helyi erőslegény volt, a 18 éves "Dagó", iwiw-en megkereshető:

"Küzdjetek Pécs Európa Kulturális Fővárosáért!" - biztos ezt üvöltötte a lokálpatrióta támadó.

Az Origó "hirtelen" törölte a több mint ezer kommentet, ami a cikkhez érkezett, vajon miért? Azzal többre megyünk, ha elhallgatjuk a dolgokat? Mégegyszer: Felismerték, elkapták, elengedték. Budapesten meg egy üres tojásosdobozért bevisznek 24 órára. Ennyi. De már mindenkinek tele van a töke:

"Ott voltam a haverokkal kint a café előtt, adrenalin roham - aztán láttunk vkit rohanni be a caféba jöttek a lövések (+ a szokásos megdöglötök és lázadás c. kiáltások), csak meredten bámultunk amíg nem az egyik "tettes" úgy hátba ütött valakit a piros-baseball ütőjvel hogy az ott össze esett aztán elkezdtünk sétálni> mert akik elkezdtek elfutni azok után odarohantak..vertek mindenkit, mi hátráltunk aztán amikor a kb 50-60 vendég elkezdett pánik szerűen kifutni mi is futottunk -csak utána jutott eszünkbe hogy minden ismerősünk bent ragadt a helyen...szerencsére semmi bajuk"

"a leggazabb hogy a rendorseg semmit sem tesz pedig lattak mi volt ill mi lett es tudjak is hogy ki volt es nem az elso ilyen esete az illetonek..szomoru lassan mar napkozben sem lehet kimenni az utcara mert ok nelkul agyonvernek...szep kis varos szep kis orszag..."

"Én nemtudom, hogy ez kinek mire volt jó, de mi épp szülinapot ünnepeltünk páran csajokkal, és halálra rémültünk mert néhány büdös c..... jó dolognak tartotta hogy viperával hadonásszon 3 centire az arcunktól..."

"n ott voltam...elég szörnyű volt nézni, ahogy ott ütötték a pultot a baseball-ütökkel..hirtelen csend a tömeg ledermedt, mindenki rohant az emeletre, az ajtóban a srác fogja a fejét, többen sírnak, kirakati üveg betörve, kinti virágok és székek szétdúlva, többen kinn ülnek a földön. és csak egy szombat esti bulinak indult."

"A Nevkó környékén má nem lehet elmenni úgy hogy a dagóék be ne ugassanak vmit. állandóan ők csinálják a balhét mindenhol.
sztem most is ők voltak ...rendőrök be vannak fosva??? Vagy mé viszik már be őket börtönbe"

"Akik ezt tették pécsen csináltak már jó pár ilyet,mindenki tudja kiröl van szó(dagoék)kis kertvárosi roma gyerekek 18év körüliek,mondjuk eltulozták kicsit!Az a gáz hogy még most is az utcán vannak gondolom ott ahol szoktak is lenni,rendörség meg nem csinál semmit.Magyarország, ennyi."

Címkék: közélet pécs pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr84733487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2008.10.27. 15:20:56

Amraam-mel is elég jó a találati irány, még nagyon gyorsan haladó célpontnál is! :D

Ha már Tomahawk-ot emlegetett valaki fentebb... :)))

Lithium78 2008.10.27. 15:25:09

Fegyvertartás, mint olyan. Én abból indulok ki, h a bűnöző úgyis szerez magának fegyvert, akár legális, akár nem, úgyhogy valamivel meg kell védenem magamat ellene. a dolog másik oldala viszont, h minden hülyegyerek fegyverrel rohangálna akkor (igaz, egymást is ritkítanák) Ezzel kapcsolatban azért érdekelne egy statisztika. Amióta különösebb engedély nélkül lehet gázfegyvert tartani, azóta milyen mértékben nőtt meg a velük elkövetett bűntettek száma. Valaki tud erről?

irrelevant 2008.10.27. 15:25:44

A Bombagyárra viszont kikerült a poszt.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 15:32:25

Geza/Johnny336:

Ne haragudjatok, de szerintem ez hülyeség!

A 8-10 fős, immáron felfegyverkezett c.hordát szerintetek meggátolja az,hogy az áldozatnál esetleg fegyver van? (Vagy az, hogy van körülöttük 1-2 ember, akinel LEHET,hogy szintén van?)

Egyrészt ezek legalább 3-4 fős létszámfölénnyel mennek balhézni, ez alatt pisztoly nélkül is biztonságban vagy, viszont ha mindenkire jut 2 c kategóriás is, akkor csak annyi különbség lesz, hogy agyonverés helyett agyonlőnek, oszt' csá!

Ha nem bandával támadnak az emberre,hanem egyedül, akkor biztos lehetsz benne, hogy éjszaka/kihalt utcán fognak támadni, így még annyi esélyed sem lesz, hogy elfuss.

Az a baj, hogy magatokból indultok ki, ezért felruházzzátok kedves barátainkat is némi emberséggel, józan ítélőképességgel stb.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 15:38:15

"a túloldal is bekeményedne, mondjuk automata fegyverekkel."
Az kiemelten tilos, és _viselni_ tudtommal mindenhol másutt is az. De egyébként a háta mögötti .22-es ellen még az sem véd, lásd fentebb.


Weheheh

Az "Az kiemelten tilos" részen még most is visítozok a röhögéstől. Majd meséld el azon alvilági személyeknek, akik ilyenekkel futkároznak az ezüstnyíl csomagtartójában :D

Szerintem egy komolyabb szórakozóhelyen nem történhet meg, hogy ilyen "vastag" cigány kölkök beszabaduljanak, és törjenek-zúzzanak.Már csak azért sem, mert -ha csak abból indulok ki ahol dolgozom- nem kis emberek állnak az ajtóban, a terület be van kamerázva, usw...

Ami nevetséges az az, hogy mindenkit elengedtek akiket előállítottak.
Ami nevetséges az az, hogy az origo mindent eltüntetett az üggyel kapcsolatban.
Ami nevetsége az az, hogy mi itt forronghatunk magunkban, de semmi nem fog változni.
Egy dolgot lehet tenni, Fletó is megmondta: el is lehet menni ebből az országból, azzal a kiegészítéssel, hogy ez lesz a standard: itt bárki megtehet bármit, majd a pozitív diszkrimináció kihúzza kakiból.

Carnivora (törölt) 2008.10.27. 15:41:49

Egyébként érdekes ez az apróság nem volt olyan nagy hír persze a pincérosztagban a négy gyereken ment a fröcsögés ...

TD223 2008.10.27. 15:49:47

Ha a hirtv főnöke lennék, bemondanám 100-szor, hogy rasszista támadások történnek a fehérek ellen. Tetves cigányterroristák gyilkolásszák a magyarságot. Hol vannak, akik megvédenek minket? Fidesz, zsaruk, elég a cigányfajvédésből. Ideje hazahozni a katonákat és antiC brigádot alakítani belőlük.

Geza 2008.10.27. 15:51:23

Lithium78 2008.10.27. 15:25:09
"Ezzel kapcsolatban azért érdekelne egy statisztika. Amióta különösebb engedély nélkül lehet gázfegyvert tartani, azóta milyen mértékben nőtt meg a velük elkövetett bűntettek száma. Valaki tud erről?"

www.gunowners.org/fs0404.htm
www.keepandbeararms.com/information/XcIBViewItem.asp?ID=2256
www.guncite.com/gun_control_gcgvsupp.html
www.ojp.usdoj.gov/bjs/glance/tables/frmdth.htm

Talán meglepő, de engedéllyel vezetett autóval több személyi sérüléssel járó balesetet okoznak és bűncselekményt követnek el, mint engedéllyel tartott fegyverrel :)...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 15:55:53

A rendőrségen is ugyanaz lehet a szituáció, mint a Raiffeisen Bank lakáshiteles reklámjában:

-Megvertek a ci....
-PA PA PA PA PA PA PA PA PA
-Elvették az értékeimet a cig...
-PA PA PA PA PA PA PA PA PA
-A cigányok...tehát a ci...
-PA PA PA PA PA PA PA PA PA

..és a végén te is úgy mész el, hogy PA PA PA PA PA

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 15:58:36

"Talán meglepő, de engedéllyel vezetett autóval több személyi sérüléssel járó balesetet okoznak és bűncselekményt követnek el, mint engedéllyel tartott fegyverrel :)"

Ja, és gondolom minden autóra jut legalább egy gázfegyver is... :-P

Roltii 2008.10.27. 16:00:44

Jancsibohóc 2008.10.27. 15:55:53
mai magyar rendőrség sajnos egy vicc. mikor ellopták a tárcámat, elküldtek a pékbe, hogy ne jelentsem be, hogy ellopták az összes iratomat, 100-ból 99-szer visszakerül. Azt már nem akartam megkérdezni, hogy mi van, ha én leszek az az egy, aki nevében céget alapítanak meg telefonszerződéseket kötnek vagy éppen hitelt vesznek fel. Arról már nem is beszélve, hogy állampolgári kötelességem bejelenteni az ellopott iratokat...meg okmányirodában is olcsóbb újracsináltatni, ha ellopták és nem elhagytam...

képzeljük el mit csinál a rendőrség a komolyabb ügyeknél...pontosabban nem kell elképzelni, sajnos látjuk. nem megnyugtató, egyáltalán nem.

Johnny336 2008.10.27. 16:04:15

"Az a baj, hogy magatokból indultok ki, ezért felruházzzátok kedves barátainkat is némi emberséggel, józan ítélőképességgel stb."

Ez megmelengette a szívem környékét. Köszönöm! :D

Egyébként megfelelő megoldás sajnos nem létezik. Csak végső, de határolódjatok el tőlem! :)

Geza 2008.10.27. 16:06:41

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 15:32:25
"A 8-10 fős, immáron felfegyverkezett c.hordát szerintetek meggátolja az,hogy az áldozatnál esetleg fegyver van?"
Igen, meggátolja. Ha nekem jön, és van nálam fegyver, akkor a legközelebb álló garantáltan meghal, az utána következő nagy valószínűséggel szintén, és kb. ez az a pont, ahol engem is lelőnek. Szerinted ezek közül lesz-e, aki előre megy meghalni, vagy mind csak taszigálja a másikat a lőtávon belülre? Mert ha nem tudok menekülni, én vagyok elég őrült (vagy normális?) ahhoz, hogy ne adjam olcsón az irhámat.
Ott van a nagy különbség, hogy lőfegyver nélkül három embernek tíz ellen semmi esélye sincs, még csak komoly kárt se tud okozni, fegyverrel a három a szintén fegyveres tíz közül legalább kettőt lelő. Ezt pedig nem vállalják be, hiszen csak akkor bátrak, ha kockázat nélkül erősködhetnek.

"Vagy az, hogy van körülöttük 1-2 ember, akinel LEHET,hogy szintén van?"
Veheti 80%-ra. Ha nem most, akkor a hasonló esetek szaporodtával. Gondoltad volna, hogy itt most Magyarországon évente kb. 8000 gáz/riasztóra adnak ki viselési engedélyt?

"Egyrészt ezek legalább 3-4 fős létszámfölénnyel mennek balhézni, ez alatt pisztoly nélkül is biztonságban vagy"
Én talán, de a feleségem? Az unokahúgom? Odahaza a faluban a hetven éves keresztanyám?

"viszont ha mindenkire jut 2 c kategóriás is, akkor csak annyi különbség lesz, hogy agyonverés helyett agyonlőnek, oszt' csá!"
Kettőn áll a vásár. Most úgy néz ki, hogy agyonvernek és 0% esélyem van, fegyverrel meg lenne rossz esetben is 10%. Ez pont 10%-kal több a semminél.

"Ha nem bandával támadnak az emberre,hanem egyedül, akkor biztos lehetsz benne, hogy éjszaka/kihalt utcán fognak támadni, így még annyi esélyed sem lesz, hogy elfuss."
Miért, most van? Ha nem tudsz biztos helyet húsz méteren belül, most sem érsz el vele semmit. Másrészt fegyver nélkül esélyed sincs megfordulni és 'nem adni olcsón az irhádat', és ezzel eltántorítani őket, míg fegyverrel van.

"Az a baj, hogy magatokból indultok ki, ezért felruházzzátok kedves barátainkat is némi emberséggel, józan ítélőképességgel stb."
Nézd, az utóbbi időkben már kipróbáltuk, hogy hová vezet a 'ne bántsuk egymást és legyünk jó gyerekek' hozzáállás - semmi jóra. Ha már az állam nem véd meg, lehetne adni egy esélyt, hogy magam gondoskodjak magamról.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.27. 16:08:14

Őrizetbe vették az _értelmi szerzőt_.
www.bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=185664

Elsőre azért elengedték...

Geza 2008.10.27. 16:08:47

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 15:58:36
""...engedéllyel vezetett autóval több ... mint engedéllyel tartott fegyverrel"
Ja, és gondolom minden autóra jut legalább egy gázfegyver is... :-P"

Jogos :). Tehát helyesen:
Engedéllyel vezetett autóval _fajlagosan_ több személyi sérüléssel járó balesetet okoznak és bűncselekményt követnek el, mint engedéllyel tartott fegyverrel.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 16:09:02

Egy c. típusos vidijó, ajánlott azoknak akik még nem fogyasztották el a kávéjukat:

video.szon.hu/video/31698/fokozott-rend--ri-ellen--rz--s-tiszal--k--n-

2:07-nél érdemes megfigyelni a körszakállas génsebész urat, és a szupercsapatot, de az elején is szórakoztató a többdiplomás lánybanda. Őket miért nem lehet kiemelni?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.27. 16:09:07

Jancsibohóc: ez 10 pontos volt:)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.27. 16:09:25

index.hu/politika/bulvar/bas8375/

" Vasárnap hajnalban 15-20, baseballütőkkel, viperákkal, buzogányokkal és különböző szerszámokkal felszerelkezett fiatal támadt rá a zsúfolásig megtelt pécsi Color Caféra.

A támadók eredetileg haragosukat keresték, de nem találták, helyette a vendégeket verték meg. A szórakozóhely egyik neve elhallgatását kérő vendége az MTI-nek azt mondta, hogy a támadók válogatás nélkül ütöttek mindenkit, akit értek és csavarkulcsokat, gázpisztolyokat is használtak.

Az incidensben hatan megsérültek, közülük egy férfi súlyosan, őt ácskalapáccsal verték fejbe. A Baranya Megyei Online [1]-on az egyik hozzászóló azt írta, látta, hogy valakit egy baseballütővel hátba vágtak és az összeesett. Leírta azt is, hogy a támadók a menekülő vendégek után futottak és vertek mindenkit, akit értek. Egy másik fórumozó arról írt, hogy az egyik biztonsági őr kezét eltörték, egy másik vendéget pedig hátulról ütöttek fejbe, mert ömlött a vér, sőt egy a szórakozóhely közelében lévő hajléktalant is megvertek. "


Külön gratulálok a homeless megveréshez ... ostoba kölykök!

Amúgy tényleg nem lett volna ekkora hírverés az ügy körül, mivel 12 egy tucat eset, ha az Origo nem törli a kommenteket. A cenzúrát nem nagyon szeretem. A kettős mércét meg még úgy sem ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.27. 16:10:50

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.10.27. 16:08:14

Ezt nem értem ...miért nem mind a 15-20 ül előzetesben?

Pécsen mi kell hogy előzetesbe kerülj? Nem ugyanaz mint Budapesten?

Geza 2008.10.27. 16:13:03

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 15:32:25:
Ja, majd' kihagytam:

"Egyrészt ezek legalább 3-4 fős létszámfölénnyel mennek balhézni, ez alatt pisztoly nélkül is biztonságban vagy"
Hmm...
1 fő, szemben 1 + (3..4) = 4..5 fővel, hát nem érezném magam túlzottan biztonságban.
100 fő, szemben 1 + (3..4) = 104..105 fővel, na ez már más tészta :) !

Ha már én kihagytam a 'fajlagos' szót, akkor azért visszaadnám a kölcsön kenyeret :).

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 16:13:59

Na nézzük:

1. Kecskeméti eset.

Az emberélet kioltására alkalmas eszközzel (a kés ilyen) életfontosságú szerv (a mellkas, azon belül a szív az) támadása (a szúrás az) az emberölés ha sértett meg is hal, ha nem, akkor annak kísérlete, amire a befejezett bűncselekmény büntetési tétele vonatkozik (5-15 évig).

Tehát emberölés kísérlete, mégcsak nem is életveszélyt okozó testi sértés (2-8), mert ott az életveszély tekintetében a támadót csak és kizárólag gondatalanság terhelheti (ettől préterintencionális a bűncselemény). A szívtájéki szúrás, ráadásul több, az nem gondatlanság, hanem egyenes szándék.

Az emberölés kísérlete (az emberölés az egyik legnagyobb tárgyi súlyú bűncselekmény, ami csak létezik) esetén nem szokás a gyanúsítottat szabadlábon hagyni, különösen úgy nem, hogy a leírás arra is következtetni enged, hogy az ilyen magatartást tanúsítók nem szoktak visszariadni a tanúk megfélemlítésétől, következésképpen az előzetes evidencia. Szabadlábon, ezt el sem hiszem....

2./ Pécsi eset.

Az pedig egy csoportosan és köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság+testi sértés (súlyos testi sértés, vagy annak kísérlete). Azért is ki lehet szabni halmazati büntetésként 4.5 évet. (A kétszeres minősülés nyomatékos súlyosító körülmény) Az előzetes itt is megállna, mind a tanúbefolyásolás, mind tárgyi súly miatt. De ez nem evidencia, mint a fentebbi. Érdemes lenne ráállni a tulaj frekvenciáira, mert az ilyen akciókat egy ajánlat szokta követni. (vagy megelőzni, és most majd megismétlés). Szerintem itt is erről van (lesz) szó.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.27. 16:14:46

Geza: "Ha már az állam nem véd meg, lehetne adni egy esélyt, hogy magam gondoskodjak magamról."

Erről eszembe jutott egy esti Híradó. Valamelyik bájos nevű hurrikán készült rátámadni a zusára, és a kitelepítés nem volt éppen eredményes, többen ragaszkodtak ahhoz, hogy otthon maradnak, mert féltik az értékeiket.
Namármost: mutattak egy sacc/kb 40-es faszit, aki éppen bevásárolni volt a helyi "közértben", de azt hittem rosszul látok. Nem ám oldalfegyvere volt. Fenét. M16-os lógott a nyakában... Na ember legyen a talpán, aki nekitámad.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 16:20:19

Geza: Kettőnk között ott az alapvető szemléletbeli különbség, hogy szerintem ha megtámadnak, akkor nem úgy támadnak meg, mint mondjuk a függetlenségi háborúba, hogy szembeáll a két fél, egyszerre tüzelnek, a fele elesik, a másikfele rohamoz :o)

Ha 5 -en vannak három ellen és gyanítják, hogy annál a háromnál fegyver van, akkor már azelőtt lepuffantják őket, mire a három egyáltalán rájönne, hogy bajban van.

"Gondoltad volna, hogy itt most Magyarországon évente kb. 8000 gáz/riasztóra adnak ki viselési engedélyt?"

Igen, nekem is van. Tudod kell a kóbor kutyák ellen ;-)

"Én talán, de a feleségem? Az unokahúgom? Odahaza a faluban a hetven éves keresztanyám?"

Ez jogos, sajnos.


Amúgy tudsz olyan országot mondani, ahol liberális fegyvertartási törvények vannak és a lakosság méretéhez viszonyítva kevesebb a fegyveresen elkövetett bűncselekmény, mint itthon?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.10.27. 16:21:22

Geza, látszik, hogy te még nem voltál ilyen helyzetben.
Tény, hogy mindenki máshogy reagál, de pl. engem már kétszer raboltak ki színes egyéniségű fiatalok, és mindkétszer úgy be voltam fosva, hogy ha fegyver van nálam, tuti azzal lőnek agyon, még csak hozniuk sem kellett volna magukkal. Ha senkinek nincs fegyvere, jól megvernek, aztán szerencsés esetben pár nap/hét múlva kutya bajod. Ha átlövik a vesédet, az azért kicsit lassabban gyógyul.
Nemúgy megy ez, mint a Chuck Norris filmeken: mire észreveszed, hogy baj lesz, már ott állnak körülötted hatan. Esélyed nincs semmiféle reakcióra, hidd el. Azt, meg hogy segítsen neked bárki is az arrajárók közül, duplán felejtsd el.

Johnson Doe 2008.10.27. 16:22:38

A fegyverviseléshez egy pici, az én véleményemből:
Van visszatartó ereje. A c. típusúakkal megpróbálhatsz értelmesen beszélni, egyezkedni, észérveket elővenni, szerintem már az első mondat után repül az első pofon. Ők csak az erőszakból értenek, viszont 1:10 arányban aligha lehet őket móresre tanítani. A rendőrök inkább megvárják a kocsiban, amíg vége, aztán Téged vakarnak össze az aszfaltról, és a füledbe súgják, hogy kerüljük el a papírmunkát, ne jelentsd fel őket. Tehát marad az önvédelem, viszont megint 1:10 arányt nézve: kés? vicc. Vipera? Tilos.
Csupán a lőfegyver képes meggondolásra kényszeríteni őket, ha tudják, hogy esetleg rendelkezel vele. Sőt, ha mondjuk nem húznának végig lóhoz kötve a magántulajdonod védelme miatt, aligha mernének bemászni éjjel a kerítéseden, miközben azon merengenek, kapnak e némi segítséget az ólomháztartásukhoz.
Ami meg a legális fegyverviselést illeti: Kanadában minden második embernek van fegyvere. Évente minimális számú ember esik áldozatul lövöldözésnek. Fura nem?

Ombuccmann 2008.10.27. 16:37:19

Szaisztok!
Ha bűntetlen előéletű, nagykorú emberek szabadon vásárolhatnának fegyvert tartásra (otthon) a betörések és rablások száma visszaesne. Annak már én sem vagyok híve, hogy utcán mindeki viselhesse, az utcán a rendőrnek kellene a visszatartó erőnek lenni.
Nekem is volna sztorim: két ház van az udvarunkon, az egyikbe betörtek és csak reggel vettük észre. Beballagtam a rendőrségre, elmondtam mit akarok, a rendőrhölgy ezt kérdezte tőlem: ÉS MOST MIT CSINÁLJAK? Ő volt az előadó vagy nyomozó...
Szép napot mindenkinek

2008.10.27. 16:37:55

Ki az a Fülep Lajos?

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 16:46:53

"Egyrészt ezek legalább 3-4 fős létszámfölénnyel mennek balhézni, ez alatt pisztoly nélkül is biztonságban vagy"

"Hmm...
1 fő, szemben 1 + (3..4) = 4..5 fővel, hát nem érezném magam túlzottan biztonságban."

Ez alatt a létszámfölény alatt vagy mit akartam írni, mert azért, ha nem 35 kilós vagy, akkor ketten még nem jellemző, hogy odamennek fenyíteni.
(bár nekem nincs ilyen tapasztalatom :o) )

Kötekedni meg csak nekem szabad, mert én vagyok a kisebb és a fiatalabb is! :o)

Az még a témához tartozik, hogy pl. a tévéostrom alatt én picit nyugtalanabb lettem volna, ha az ostromlók felénél éles fegyver van, vagy 23-án vagy...

Roltii 2008.10.27. 16:50:49

nagyon írkáltok a létszámról, mintha számítana bármit is. Szerintem ha már 3-4en jönnek az is elég. Hiszen magyar nem áll ki a magyarért, legalábbis ilyet nem láttam még. Ti láttatok olyat már, hogy ha valakibe belekötnek pl villamoson, akkor a tömeg beleszólna? nagy francokat, rendezzék csak le. Nekem volt olyan hogy beleszóltam, hátha majd a többiek is, de semmi. Örültem, hogy nem kaptam egyet...Az a baj, hogy 3-4en elegek akár több száz főből álló egyének ellen is. SAJNOS. nem tartom jó dolognak, próbálok tenni ellene, de a nagyon nagy többség közömbös.

SoulReaver 2008.10.27. 16:51:19

Most írták a BAMA-n, hogy a rendőrség őrizetbe vette a bandavezért és 4 társát... A maradék 10 hova a rákba tűnt?????

Johnny336 2008.10.27. 16:55:52

Főleg, hogy a szemtanúk többet írtak, mint 15-20 fő...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 16:57:30

Az otthoni tartással ki tudnék békülni én is.
(bár úgy még mindig valós a veszély, hogy sok injekciós magával viszi az utcára is)

Pár kérdés az okosokhoz:
-Otthon lehet viperát tartani? (vagy érdemesebb a vascső + egyéb legális önvédelmi eszközök)

-Volt már arra példa, hogy valaki otthon az elöltöltős keserűjével védekezzen, kapott érte valami?
(ha jól rémlik még 2-4 éve olvastam valamit TC-nél, hogy elkaszáltak egy srácot emiatt, de azért vannak fenntartásaim az olvasói levelekkel / városi legendákkal és úgy általában a mindennel szemben)

-Ha utcán használod jogos védelmi helyzetben a viperát/keserűt, akkor azért mi jár? (és mondjuk okozol is némi 8 napon túl gyógyulót a szöcskének)

-ha viperával/keserűvel sétálgatsz és igazoltatásnál kibukik, akkor az szabálysértés?

-Mikor mehetek már haza? :o)

SoulReaver 2008.10.27. 16:58:59

"Valamennyiüket szabadon engedték, később azonban egy fiatal férfit, akit a támadás értelmi szerzőjének tartanak, őrizetbe vettek, s előzetes letartóztatásba helyezését is kezdeményezik. A 18 éves gyanúsított büntetett előéletű." na most ehhez mit lehet még hozzáfűzni??? Tarkólövés mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 17:04:10

"-Ha utcán használod jogos védelmi helyzetben a viperát/keserűt, akkor azért mi jár? (és mondjuk okozol is némi 8 napon túl gyógyulót a szöcskének)"

A sérülésokozásért semmi, ha valóban jogos védelmi helyzetben voltál. A birtoklásért (mert nem lehett volna nálad) szabálysértési eljárás.

"-ha viperával/keserűvel sétálgatsz és igazoltatásnál kibukik, akkor az szabálysértés?"

Egyéb tényállási elem hiányában és tudomásom szerint igen.

"-Mikor mehetek már haza?"

Ha ezt elolvastad, akkor mehetsz. :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 17:06:05

A sérülésokozásért semmi, ha valóban jogos védelmi helyzetben voltál. A birtoklásért (mert nem lehett volna nálad) szabálysértési eljárás.


Majd meséld el, ki állapítja meg, hogy jogos-e az önvédelem, illetve tudunk-e olyan létező esetről, ahol ez meg lett állapítva.

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 17:09:21

elmesélem:

Első körben a rendőrség, aztán az ügyészség, végső esetben a bíróság. Ez így van már vagy 100 éve.

Tudok, nem is egyről.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 17:12:10

Az elméleti mesét tudjuk. Egy valós eseményt írj le légy oly kedves. A "tudok nem is egyről" az kevés.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.10.27. 17:12:37

lehet hogy urban legend, egy borsodi haverom meselte. ipse felébred éjjel, hallja hogy motoszkálnak a földszinten. látja, hogy 3 ember pakolászik a nappaliban - nosza veszi a telefonját, hívja a yardot, vázolja a tényállást. jöjjenek ki, mert itt a tetthelyen le lehet fülelni a betörőket.

ügyeletes ember azt mondja, hogy a járőrkocsi most máshol van (másik faluban), nem tud kit kiküldeni, ne baszogassák (!). maradjon az ipse nyugodtan, majd elmennek a tolvajok.

az ipse gondolkodott, és 3 perc múlva hívta a rendőrséget megint, hogy gondolkodott, elővette az otthon tartott fegyverét, és szépen lelőtte mind a hármat, ott fekszenek vérbefagyva a nappaliban, és azért telefonál, hogy most mi legyen.

állítólag perceken belül megérkezett 3 rendőrkocsi, helyszínelők és nyomozók. persze nem volt lelőve senki, de tettenérék a tolvajokat.

hogy mi igaz ebből, azt nem tudom, de a mentalitás hihetőnek tűnik...

Roltii 2008.10.27. 17:13:49

sétálsz az utcán asszonnyal. Rád támad 6 c. jellegű egyed. Komolyan visszaütsz? én nem tenném. Pedig 186 magas vagyok hozzá 107 kilóval (még,de nem sokáig..remélem..:D)
A probléma az, hogy nekik hamar jön a segítség is, neked nem. Legalábbis általánosságban. Nem létezik jó megoldás erre az ügyre, legalábbis nem egyből. Elég lenne a jelenlegi közösségi normákat, szabályokat, kötelességeket elfogadtatni velük, és utána kéne gondolkodni, hogy tovább. A baj az, hogy viperával ezt nem tudod megtenni. A szomorú, hogy úgy ahogy most próbálják úgy se megy. Jó megoldást én se tudok. Pontosabban tudok, de ilyenre még gondolni se szabad...

Roltii 2008.10.27. 17:17:00

kicsit off, de:

denever 2008.10.27. 17:12:37
cserbenhagyásos autós ütközés után, követtem a fószert. Kezembe telefon a rendőrséggel, kérdem mit tegyek. Válasz, hagyjam abba az üldözést, ez az ő dolguk.
***
a kocsija az adott időbe rendőrségi garázsban állt, ügyet megszüntették.

mit tettél volna ebben a helyzetben? az általad vázolt story is inkább urban legend. Mert nincs vidéken annyi járőr kocsi, hogy így kiérjenek. Örülnénk, ha az eszközpark meglenne és csak a mentalitással lenne a gond...de nem...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.27. 17:26:03

Johnson Doe: "Csupán a lőfegyver képes meggondolásra kényszeríteni őket, ha tudják, hogy esetleg rendelkezel vele."

Ahhoz képest, hogy néhány éve, már a férfiaknak sincsen még hadkötelezettség sem, úgy néz ki itt mindenki hidegvérű gyilkos és/vagy képzett harcművész (viperával 10 embert? már 3 ellen jobb ha nem veszed elő...). A cigányok 100 méterről kiszúrják ki az akinél nincs fegyver, vagy ha esetleg van akkor leblokkol/nem meri használni. Éppen ezért én még mindig azt mondom túl sokat nem változtatna. Majd ha egy ilyen eset után 1000 civil magyar lemegy a cigánysorra rendet tenni annak lesz foganatja. Ott a cigányok nem merik majd elővenni a viperákat és szamurájkardokat mert akkor nagyobbat kapnak. De egyenlőre, ha lemennének is a REBISZ biztosan ott teremne, tarkástul...

Carnivora (törölt) 2008.10.27. 17:31:02

Tételezzük fel mi lenne, ha 20 kopasz rontana be egy cigány bálra. Világvége hangulat a médiában?

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 17:33:19

Jancsibohóc

Hogy "elméleti mese" alatt mit értesz azt nem tudom, de mindegy is.

Valós események exemplifikatív jelleggel:

BH. 2002 212.
BH. 2004.44
BH. 2003. 394.

Saját ügyről sajnos nem tudok neked részletesen beszámolni, mert az érintettek nem jogosítottak fel a történetük nyilvánosságra hozására, és ügyvédi titkot nem kívánnék sérteni, de a fentiek enélkül is igazolják a jogos védelem megállapításának létezőségét.

Geza 2008.10.27. 17:35:57

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 16:20:19:
"ha megtámadnak, akkor nem úgy támadnak meg, mint mondjuk a függetlenségi háborúba, hogy szembeáll a két fél, egyszerre tüzelnek, a fele elesik, a másikfele rohamoz"
Szép is lenne :)! Ellenben szerintem ha megtámadnak, akkor azt úgy teszik, hogy nem tudják sakkban tartani a körülötted elszórtan lévő tíz-tizenöt egyéb járókelőt, éttermi vendéget, sétálót, stb. Én őrájuk gondoltam, azaz arra, hogy figyeljünk egymásra és ha tudunk, akkor segítsünk egymásnak.

Vizibusz 2008.10.27. 16:21:22
"Geza, látszik, hogy te még nem voltál ilyen helyzetben."
Voltam, és az akkori törvények miatt csak a kerékpárom pumpája volt kéznél. (Az a régi Csepel típusú fém szerkezet, hogy Isten áldja a tervezőjét!) Nos, én még itt vagyok, és a kerékpárom is megmaradt, úgyhogy szerintem jól reagáltam :).

"Tény, hogy mindenki máshogy reagál, de pl. engem már kétszer raboltak ki színes egyéniségű fiatalok, és mindkétszer úgy be voltam fosva, hogy ha fegyver van nálam, tuti azzal lőnek agyon, még csak hozniuk sem kellett volna magukkal."
Ez csak azt mutatja, hogy lelkiekben is készülnöd kéne a fegyver használatára.

"Ha senkinek nincs fegyvere, jól megvernek, aztán szerencsés esetben pár nap/hét múlva kutya bajod."
Hát a jó édes k.rva anyját verje, ne engem! Ez szerinted a nagy szabadság, hogy "veresd meg magad és örülj, hogy gyógyul"?! Aki nekem jön, az számoljon rá, hogy kapni is fog, én senkinek nem vagyok se lábtörlője, se boxzsákja!

"mire észreveszed, hogy baj lesz, már ott állnak körülötted hatan. Esélyed nincs semmiféle reakcióra, hidd el."
Volt és van, hidd el. Neked is lenne, ha nem így állnál hozzá.

"Azt, meg hogy segítsen neked bárki is az arrajárók közül, duplán felejtsd el."
Pont azért, mert jelen helyzetben irgalmatlan kockázatos nekik segíteni. De ha lenne fegyverük, akkor annyi lenne az egész, mint egy elejtett sapkát utánvinni a másiknak, hogy 'bocs, haver, elhagytad'. Ha nem lenne benne kockázat, segítenének, mert a zsiványokat ők is gyűlölik.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 16:46:53
"Az még a témához tartozik, hogy pl. a tévéostrom alatt én picit nyugtalanabb lettem volna, ha az ostromlók felénél éles fegyver van, vagy 23-án vagy... "
Hát igen, értelmes kormányzat nem viselkedik úgy, hogy a saját polgáraitól kelljen félnie.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 17:46:36

derelyegrádi

Hogy mit is jelent az elméleti mese? Nagyjából azt, hogy le lett írva hogy kéne történnie az eljárásnak, de mint tudjuk az esetek nagy részében nem így történik, azaz az megy a sarokba kukoricán térdepelni, aki amúgy a sértettje az ügynek.

A másik dolog. Ha már ilyen "RAJ" vagy, hogy "exemplifikatív" jelleggel felsoroltál 3 jogesetet ami szerintem így ebben a formában nem is pontos, kérlek tedd meg "taxatív" jelleggel is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.27. 17:49:30

"Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 16:46:53
"Az még a témához tartozik, hogy pl. a tévéostrom alatt én picit nyugtalanabb lettem volna, ha az ostromlók felénél éles fegyver van, vagy 23-án vagy... "
Ez azért van, mert ezt üvölti már 2 éve a ballib gyűlöletmédia. Senki nem ölni ment ki. Ha akartak volna pl a tvostromnál tudtak volna ölni (, de hidd el máshol is, volt nem kevés mellékutcában egyedül posztoló rendőr), ehelyett ahol nem kellett erőszakot alkalmazni ott (a tüntetők részéről) nem volt fölösleges brutalitás. Ellenben, ha látja a tömeg hogy 10 rendőr ver egy 60 éves öregembert, lehet hogy nem ártott volna ha valaki a levegőbe lő.

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 17:52:11

Azzal viszont magam is egyetértek, hogy a jogos védelmi helyzet megállapításánál szélesíteni kellene a kört az ítélkezési gyakorlatban, különösen az éjszaka, többedmagával érkező "látogatók" esetében.

Ilyenkor minden rendelkezésre álló eszközzel és bármilyen eredményű védekezést helyénvalónak (szükségesnek és arányosnak) tartok, hisz az álmából felébredő, több nyilvánvalóan bűnelkövetési szándékkal érkező személlyel szemben álló nincs abban a helyzetben, hogy pontosan felmérje, ezek csak lopni jöttek, vagy esetleg rabolni, nyereségvágyból ölni is hajlandók, ráadásul sokan családostul alszanak (feleség, gyerekek), így kockázat sokkal nagyobb. Ekkor felszólítás, előzetes tájékozódás nélkül lőhessek, üthessek bármivel bárhova anékül, hogy a személy elleni támadás megtörténne, vagy annak nyilvánvaló közvetlen veszélye elérkezne. Ezt ne kelljen megvárnom, azonnal és mérlegelés nélkül háríthassak azzal, ami a kezem ügyébe kerül. Ne nekem kelljen kockáztatnom, viselje azt az, aki bejött a lakásomba/házamba erre szolgáló jogos ok nélkül, ráadásul pl éjjel, amikor jóval kiszolgáltatottabb a tulajdonos, hisz ő alszik, míg a behatoló előre (fel)készül erre.

Itt lehetne és kellene is egy kicsit szemléletet váltani.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 17:55:23

Mellesleg néztem a tények beharangozóját, ez a pécsi eset nem "akkora" hírérték, hogy bekerüljön....

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 17:55:40

Jancsikám

Te tényéleg elvárnád tőlem, hogy Mo összes esetét ismerjem és még le is írjam? Mert akkor te nem RAJ vagy, hanem hülye. Különösen azok után, hogy 1-et kértél.

Nem értelek, én eddig élvezettel olvastam a hsz-eidet, fáj a fogad, vagy mi van?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 17:58:32

Ja, igazad van, hülye vagyok, mert a 3 esetből legalább egyet kértem leírni tételesen :D

Amúgy lehet, hogy ma a szokásosnál kicsit feldúltabb vagyok, nem feltétlenül ezen eset miatt...

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 18:04:46

"Ja, igazad van, hülye vagyok, mert a 3 esetből legalább egyet kértem leírni tételesen :D"

A "taxatív" viszont nem azt jelenti, hogy 3-ból egyet írjak le tételesen, hanem azt, hogy mindet, ami csak megtörtént. (az egyértelműség kedvéért: exemplifikatív=példálózó jellegű; taxatív= kimerítő/teljes)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 18:10:05

a taxatív egy eset teljes leírását is jelentheti az én olvasatomban, na de szerintem elérte a 200/110-et a vérnyomásom, kicsit elmenekülök a lemezjátszóim, és a bakelitek közé, majd a gőz kieresztése után folyt. köv. :D

Mazsa- 2008.10.27. 18:15:48

Egy frissebb hír a pécsi esethez kapcsolódóan:
www.bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=185664
Itt ugyancsak megtekinthető egy átlagos cigánybűnöző fegyverarzenálja.

madbic (törölt) 2008.10.27. 18:16:51

Nem vagyok a halálbüntetés mellett, a hibás megállapítások miatt. De ez pl. hogy lehetne hibás? Bumm a fejbe, halott vagy, haver... Lennél, ha nem lenne demokrácia, vagy ha tetszik, olyan 'rendőrállam', ahol a rend néhány ilyen piti keménylegénytől befosnak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.27. 18:28:24

"A sajtóreferens szerint a többieket azért nem fogták bent, mert ennek nem állnak fent a törvényi feltételei: nem kell tartaniuk szökésüktől, elrejtőzésüktől, „tudják, hol keressék őket”."
Ja, ha tudják, hogy hol keressék őket az mindjárt más. Esetleg nem jutott eszükbe házkutatást tartani előzetesen? Tomcaték terrortámadását olyan szépen meg tudják hiúsítani, de itt megáll a tudomány? Toroczkait lehet 200szor igazoltatni egy éjszaka, de Pécsen nem volt egy rendőr sem amelyik odafigyel az ismert nehézfiúkra?
A másik: ha jól tudom, van akkor is bent lehet tartani előzetesben a gyanúsítottat, ha fennáll a lehetőség, hogy újra bűnözni fog, vagy ha a tanukat befolyásolni tudja. Ez mint tudjuk a cigánybűnözőknél elképzelhetetlen.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2008.10.27. 18:33:21

Imádlak Benneteket! Csak Ti tudtok ennyire felhergelni edzés előtt. :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.10.27. 18:46:09

Aranyos, ahogy a fegyverhasználatról és annak körülményeiről beszélnek néhányan. Gondolom nagyon nagy fiúk voltak, amikor elsütöttek egyet a lőtéren, de még az életben nem kellett (szerencsére) használni éles, vagy "zűrös" helyzetben. Kicsit más. Az nem megy felkészítés nélkül. Arra, hogy te ember ellen tudd használni, akár csak figyelmeztető jelleggel (is!), rá kell készülni. Sok ember teljesen alkalmatlan rá, még akkor is, ha szó szerint az élete múlik rajta. Leblokkol, nincs rá felkészülve, pláne igaz ez a leghangosabbakra... Szokni kell, képezni, tudatosítani. De sok embernél nem működik, szó szerint kiveszik a kezéből... Ezeket a csókákat csak az erőfölény rettentette volna el, csak a brutalitásból, erőből értenek. Előbb, utóbb ölni fognak, kár, hogy meg kell várni és nem avatkozik be a törvény, 15 évre bevágva a sittre ezeket a köcsögöket. A rendőrök nem tudom, miért nem látják, hogy ők lesznek 1 éven belül a legfőbb célpontjaik ezeknek. Mert nem lesz más, akiken az erejüket demonstrálhatják. Komolyan hiányzik az, hogy gyilkosság legyen és nincsen senki, aki pofánb...,a ezeket? Nem a gárdára gondolok, mert az komolytalan, ide törvényes, vagy egy komoly társadalmi fellépés kell.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.10.27. 19:12:43

TaTa86. Mint tudjuk a "nem állnak fent a törvényi feltételei" csak duma, mert amire akarjuk, arra fennállnak. De hát ez egy ilyen elb...ott ország, ahol, x-szer, vagy bizonyos személlyel kell megtörténnie dolgoknak ahhoz, hogy valami történjen... De ez Móricz Zs. óta így van, tehát ne csodálkozzunk, legyünk realisták - és várjuk a csodát???

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.10.27. 19:21:18

Azt nem értem egészen, hogy a "kis takarás" miatt kapta meg a "vastagbőr" a fikázást, vagy nem vagyunk elég köcsög a bombagyárnak? Mert ha olyannak kell lenni, mint tomi cica , akkor inkább nem, köszi...

more 2008.10.27. 19:22:37

aszongya a tomi, mintha csak mi irtuk volna:)))) fonok, azonnal hatarolodjunk el:)))

more 2008.10.27. 19:29:13

ja bocs azt elfelejtettem hozzatenni, h de csak azert,mert hat nem vagyunk mi zooodek:)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.27. 20:10:30

more: Okés, no és mit csinálunk az elhatárolódás után? :o)

derelyegrádi: köszönöm a válaszokat

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.27. 20:37:49

Basszuskulcs, erre kell hazaérnem 5 óra vezetés meg 8 óra munka után?
MG42, komolyan mondom...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.27. 20:47:31

Ezt nem hiszem el!
"Elköltözik Telekiből az a problémás cigány család, amely miatt néhány hete fokozott rendőri felügyelet alá került a falu....Kovácsék időközben felajánlották, hogy eladják az önkormányzatnak az általuk lakott ingatlanban erőszakkal megszerzett tulajdonjogukat, a testület elfogadta az ajánlatot – írja a sonline.hu....A részben önkormányzati tulajdonú házba ugyanis úgy költöztek be, hogy kiebrudalták onnan az ott élő idős férfit, akit többször bántalmaztak is. "
www.mno.hu/portal/593568
www.sonline.hu/cikk/185682
A rendőrök meg nem csináltak velük semmit, hanem a többieket védték tőlük?! Ez abszurdum. És PÉNZT kapnak, hogy kiköltözzenek a máséból? Komolyan, ilyen csak itt, Magyarországon történhet. Pofám leszakad.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 21:01:30

Na sikerült megtisztulnom juhúúúú.
Ez a Boli féle "Horn irányt mutatott" cikk nagyon frappáns. Csak félő, hogy ha itt is el lehetne járni hasonló módon, a Dragunov-val egész megyéket tekintenék szomszédomnak, és lehet lennének túlkapásaim is.
Na de gyorsan el is határolódok magamtól, és Zikkájl!

reKorrekt 2008.10.27. 21:07:12

/OFF
* Jancsibohóc 2008.10.27. 17:46:36

Nem értem miért basztatod Szellemet. Merthogy tagadhatatlan hogy elment kicsit ezirányba a mondandód, elszakadván a reaktív véleményalkotás semleges talajáról.
Én személy szerint örülök hogy pontos és korrekt válaszokat ad a bennünk, laikusokban felmerülő jogi kérdésekre. Ez nem nyalás, hanem nemárfaszomnajancsi.
Én programozó vagyok, de ilyen témakörben nem mozog a blog. Pedig - időt nem sajnálva rá - én is szívesen megosztanám a tapasztalati tudásom veletek e téren, ahogy Szellem meg is teszi mindezt.

Ettől függetlenül természetesen továbbra is élvezettel olvasom mindkettőtök gondolatait. Ha nem egymásról, hanem egymáshoz szólnak.

A lufilégy és a csokiszivacs legyen veletek!
/OFF

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 21:19:47

korrekt tesvír, mire ezt leírtad, már mind a ketten túl vagyunk ezen a traumán :) Aztán még annyit, hogy nem egyezhet mindenkivel a véleményünk, és szerintem vitatkozni is lehet itt, hiszen arra van ez az úgynevezett fórum, megbeszélni az álláspontokat. Képzeld el, hogy nézne ki ez az egész ha mindenki ezt írná:
"ó olyan igazad van"
"ó a számból vetted ki a szót"
"ó ez így van"

Van egy személy aki ezt szeretné látni, és ha nem így van akkor moderál, de nem nevezem nevén :D

Nem hiszem, hogy szellemet megbántottam, ha mégis így volna, majd egy sörrel kárpótolom ;)

reKorrekt 2008.10.27. 21:24:18

"mire ezt leírtad, már mind a ketten túl vagyunk ezen a traumán :)"

Így utólag észrevettem, csak eltelt nálam némi idő az írás kezdete és vége előtt. Konkrétan a "hogyan égessük le a borsos tokányt és a hozzá feltett tésztát egyszerre" társasjátékot játszottam :) Mindegy, ettem pácolt-füstölt afrikai harcsát ;)

Amúgy értem amit mondasz, a sör jöhet ide is!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 21:26:56

wehéáhéháéhá

Ilyen társast én is játszottam, egyszerre csináltam plazmát a főtt kukoricából, és a krumpliból cirka 20 perces különbséggel :) Nyertem 1 órányi mosogatást :)

reKorrekt 2008.10.27. 21:29:31

* Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.27. 16:09:07
Jancsibohóc: ez 10 pontos volt:)))

Na ezzel pl. tényleg a számból vette ki a szót Sedux. Hogy a videóhoz fűzött kommentárodról ne is beszéljek xD

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 21:33:58

Amúgy mindenféle rosszindulat nélkül, kíváncsi volnék Bezuhov véleményére is, a két "night fever-es" üggyel kapcsolatban.

reKorrekt 2008.10.27. 21:36:31

"...csináltam plazmát a főtt kukoricából..."

LOLLER, hát bazzeg, te sem vagy teljes XDD
Komolyan mondom, ezen blogon kiélhetem satnya érzelmi világom két végletét: vérnyomásnövelő pezsgőtabletta (kávé helyett) + egy perc múlva lelkifurdalás nélkül könnyesre röhögöm magam! Azért tudtok valamit ;) Na lényegében ezért is szeretek ide járni...

reKorrekt 2008.10.27. 21:41:58

Vagy kínomban nevetnék?
Épp az ünnepek alatt hallottam egy kedves kis történetet, egy korosodó, kétkezi munkából élő házaspártól (szüleim barátjai).
Azt mesélték, hogy mikor elkezdtek dolgozni, lényegében annyi pénzük sem volt hogy kaját vegyenek. Egyszer fizetés előtt jött hozzájuk a villanyszámlás és mivel szégyelték azt mondani hogy majd pár nap múlva fizetnek, odaadták a maradék pér forintjukat is. Ahogy a számlás elment, megszámolták mennyi pénzük maradt. Hát hiányzott még 50 fillér egy kenyérhez, de mivel emlékeztek arra, hogy nem oly rég begurult egy 50 filléres a szekrénya alá, sebbel-lobbal elkezdék azt kiturkálni onnan. És közben röhögtek. Tiszta szívükből, könnyesre röhögték magukat azon, hogy mit csinálnak, hogy egy szar 50 fillérest kotorgásznak a szekrény alatt. Hát így is lehet(ett) élni, ember kérdése az egész :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.27. 21:48:29

Jó kis történet :) Na de szerintem ne offoljuk szét ezt a topic-ot :) Én elteszem magam holnapra, hogy újult erővel tornászhassátok fel az amúgy sem alacsony vérnyomásom ;) Jóccakát evribodri, és Zikkájl! ;)

Hüpnosz 2008.10.27. 23:58:48

Wehehe...kicsit off, de annyira mégsem: 7fői Showder Klub a Retek Klub csatornán. Holnap gondolom feldobják torrentre, lehet fogadásokat kötni, hogy a véresszájú jogvédők hogy fognak tiltakozni Aranyosi Péter cigányos poénkodásai ellen :). Nekem van rá jó sok söröm, hogy ebből még botrány lesz, pedig teljesen jogos volt. Bocsi, h nem tudok konkrétummal szolgálni, de 1előre nem elérhető az ominózus rész sehol. De ami késik, nem múlik :).

Béla az állat 2008.10.28. 00:25:25

Dagóék szerintem a védelmi pénzt szedték volna be, amit majd később felhasználnak egyetemi tanulmányaik fedezésére, színházbérletre és olvasójegyre, valamint komolyzenei koncertbelépőkre.

DeToXXX 2008.10.28. 06:28:39

játxatok az olah action-al! ilyenkor -is- megnyugtat :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.28. 08:26:08

detoxxx: ha azt is megosztanád a nagyérdeművel, hogy HONNAN lehet letölteni, megköszönném...
torrent oldalakon pl nincs fent..

legalább is én azt hallottam az egyik baráton barátjának az unokaöccsének a kutyájától... mert én ilyen oldalakat sosem látogatok. természetesen :))

herpesz 2008.10.28. 08:54:55

a multibolt, ahol dolgozom a város szélén van, az autópálya mellett, sok gyár környékén, sok putrival körbevéve. Én konkrétan félek a cigányoktól. Jönnek a boltba, hangoskodnak, tarhálnak, köpködnek, fenyegetnek. Éjszaka amikor bezárjuk a csehót a (főleg csajokkal) odajönnek 10-20-an cigit tarhálni. Régen volt nálam egy pengével egybekötött kis vadászkés, de sok okos jogi formula megtanítja nekem hogyha használom bizony én vagyok a főgeci. Így nem tudom magam megvédeni. Úgyhogy minden este meg kell vbelük hadakozni. Mielőtt valaki megkérdezné hogy vannak e biztonsági őrök, igen vannak. Az ő feladatuk KIZÁRÓLAG az áru és az áruház védelme. A pénztáros kiscsajokat nem védik meg még akkor sem amikor majdnem kicibálják a pult mögül hogy "te márpedig százé fogod adni a kenyeret mert esküszöm elvágom a torkod"
Teljesen mindegy hogy Pécs, Kecskemét, Budapest, Győr vagy Szeged. Mindenhol ugyanaz a mese. Az erősebb kutya baszik, és bizony azok nem mi vagyunk. És basszameg, akkorsem értem hogy miért nem mi vagyunk az erősebb kutyák. Nap mint nap olvasom a felháborodott bejegyzéseket, de forradalmat nem lehet a neten csinálni. Komolyan aggódom Magyarország és a magyarok sorsáért.

reKorrekt 2008.10.28. 08:58:09

Sedux a Showder Klub-ra gondolt szerintem. Mindjárt küldöm neki mailben a torrent fájlt. (amit persze én is egy koreai spam-ban kaptam)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.28. 09:04:41

Főnök: köszi :)))
persze azonnal el is határolódok az egésztől, csak az a fránya kiváncsiság...

korrekt: neked is köszi..

Geza 2008.10.28. 09:15:40

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 17:52:11:

Szellem! Ha megengeded, szeretném megkérdezni a meglátásodat egy gondolatkísérlettel kapcsolatban:

Egyedül vagyok az utcán, körülvesz három benga nagy piréz, és közlik, hogy nekik csak a pénzem kell, de az mindenképpen. Mivel számbeli és pozícióbeli fölényben vannak, elfutni nem tudok, mivel erőbeli fölényük is van, puszta kézzel nem fogom tudni megakadályozni, hogy elvegyék tőlem a pénzemet. Ha fegyvert húzok (kés, pisztoly, páncélököl, bfg9000, stb.), akkor már jobb esélyeim vannak, és mivel a jogos védelem kiterjed a javaim védelmére is, ezért még a jog is az én oldalamon _látszik_ állni.
Aztán a tárgyaláson az ügyész idézi a 30-as paragrafus elejét, miszerint "feltéve, hogy ... és a cselekménye kisebb sérelmet okoz, mint amelynek elhárítására törekedett", márpedig egy nyolc napon túl gyógyuló sérülés nagyobb sérelem, mint az egy-két ezer forintos vagyoni kár. Az életem veszélyeztetésére nem hivatkozhatok, hiszen azzal kezdték a pirézek, hogy "nekik csak a pénzem kell"...

Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy jól látom-e, miszerint a törvény nem ad lehetőséget a vagyonom megvédésére, legfeljebb sérülés okozása nélkül, azaz max. felolvashatok nekik egy kis kvantummechanikát vagy reppelhetek albánul, de tennem semmit sem szabad, fel kell adnom a tulajdonomat, távolról csókoltatva a magántulajdon védelméről szóló passzusokat?
Hasonlóan: ha csak fel akarnak pofozni (

Geza 2008.10.28. 09:19:43

Geza 2008.10.28. 09:15:40:
Rohadt kib. k. html tag-ek...
Szóval folyt.:

Hasonlóan: ha csak fel akarnak pofozni (<8 nap alatt gyógyul), és csak úgy tudnám megakadályozni, hogy leszúrom azt, aki megpróbálja, akkor tűrnöm kell-e a taslikat és reménykedni, hogy a szememet nem ütik ki?

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2008.10.28. 10:19:13

Geza:
Az összeset le kell szúrnod, aztán disznókkal megetetni a maradványaikat, hogy ne maradjon tanú, mert ha marad, akkor a családodat kinyírják, házadat elfoglalják, és az jóval nagyobb kár. (Ez az apróbetűs rész a 30as paragrafusban).

derelyegrádi szellem 2008.10.28. 11:25:10

Jancsibohóc

Vérnyomásod oké már?

Géza

A 30. § a végszükségről szól, nem a jogos védelemről, mert az a 29. §.

De hogy kérdésedre is válaszoljak:

Azt, hogy jogos védelmi helyzetben volt az illető azt mindig egyedileg kell vizsgálni, így általánosságban nehéz ezt korrekt módon megválaszolni, de mivel nem akarom, hogy jancsibohóc vérnyomása megint felmenjen :), ezért ennek ellenére megkísérlem "lejogkövetni" a leírt természetesen fiktív esetet, mert ilyen (pirézek körbesznek és kirabolnak) Mo.-n nem történhet meg, márcsak azért sem, mert nincs .....:)

Induljunk ki abból, hogy rablást ERŐSZAKKAL vagy ÉLET és testi épség ELLEN irányuló KÖZVETLEN fenyegetéssel lehet elkövetni. Tehát ha veled szemben értékeid megszerzése érdekében erőszakot alkalmaznak akkor azt jogosult vagy erőszakkal elhártani. Ha három benga nagy piréz vett körül akkor azok olyan erőfölényben vannnak, hogy a támadásuk elhárítására - meglátásom szerint - arányos az eszközhasználat is, akár fegyver is. Egyet azért lőj először a levegőbe is, kivéve erre már nyilvánvalóan nincs lehetőség.

Nagyjából ugyanez helyzet akkor is, ha még ugyan nem ütöttek, szúrtak vagy rúgtak meg, csak ennek KÖZVETLEN veszélye áll fenn, hisz a rablásnál is ugyanazt a terminus technikust használja a jogalkotó (közvetlen), mivel az élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetés (ennek persze komolynak kell lennie) megalapozza a élet és testi épség elleni támadás közvetlen veszélyének fennállását, erre pedig a jogos védelem kiterjed.

A javaidat is megvédheted, de rablásnál nem a javak védelme az igazi ok, ami a jogos védelmet általában megalapozza, hanem a személy elleni erőszak, és élet és testi épság elleni fenyegetés motívum, hisz a rablás egy un összetett bcs, ami azt jelenti, hogy egy jogtalan elvételből (lopás) és egy személy elleni erőszakból áll (kényszerítés, testi sértés).

Érthető és kielégítő a válasz?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.28. 11:53:03

A vérnyomásom a legnagyobb rendben van ;) Egy kis zenélés csodákra képes..

"Egyet azért lőj először a levegőbe is, kivéve erre már nyilvánvalóan nincs lehetőség."

Ez tök életszerű :DD

Geza 2008.10.28. 12:17:04

derelyegrádi szellem 2008.10.28. 11:25:10:
"Érthető és kielégítő a válasz?"
Teljes mértékben. Köszönöm is szépen a magyarázatot!

borivoje · 2008.10.28. 10:19:13:
Hmm, 'shoot-shovel-shutup' módszer :) ?

derelyegrádi szellem 2008.10.28. 14:10:20

Geza

Szívesen, állok rendelkezésedre.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.28. 19:00:32

derelyegrádi szellem 2008.10.27. 17:52:11

bakker, ezt az ügyvéd dumát... De maximálisan egyetértek.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.10.29. 15:20:29

Tata 86: Majd ha egy ilyen eset után 1000 civil magyar lemegy a cigánysorra rendet tenni annak lesz foganatja.

Szép, egyenesen mesés gondolat ez.

Csak abból az 1000 civil magyarból 1000-t + a felbujtót is elôállítanák és börtönbe tolnák , hogy ottrohadjonmeg mert hozzá mert nyúlni a védett niggakorcsulatokhoz

SoulReaver 2008.10.29. 17:13:00

Igazából ott eldőlne, hogy valóban ennyire birka-e a magyar. Ha egyszer végre összejönne 1000 ember és tényleg bekövetkezne, hogy a hatóságok begyűjtenék, akkor kiállna-e a maradék jóérzésű magyar, hogy végre kitakarítson. Monnyuk így neten könnyű és nem is vagyok olyan környéken jelenleg, de elgondolkodtató, hogy az embereknek vajon hány százaléka gondolna az ország érdekére a sajátjait háttérbe helyezve...

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.10.30. 10:34:34

Lehet éppen ide illik...
Nemrég beszélgettem pár sör között barátaimmal.
Épp egy kecskeméti újságban jelent meg egy apróhirdetés, hogy pont a Brown negyed
legszélén az utolsó két elég nagy telek eladó.
Valami minimál összegért. 3-400E (nem csoda , hogy miért).
Nos mi arra gondoltunk, hogy meg kéne venni és egy k*rvanagy gödröt kellene oda "markoltatni".
Majd a gettó másik végébôl egy dózerrel az egészet beletolni ebbe a kényelmes verembe.

1000 minusz

SoulReaver 2008.10.30. 10:42:25

Ned: nem kell extra lét fizetni még a dózernek is... Tegyél a gödör aljárta egy alumínium táblát... Lemegy oda az összes, aztán már csak fel kell tölteni vízzel és lesz egy halastavad... Bár a természetnek kell majd pár év, hogy a biológiai szemetet lebontsa... Ehehehehehehe

Plutonic 2008.11.03. 19:36:22

itelethozo · itelethozo.blog.hu 2008.10.27. 15:20:26
:)))))))))
Na és vajh miért rühellem én annyira ezt az országot????
A fejem akkora, mint egy lórúgás attól, hogy ilyen egyáltalán létezik.
Attól meg végképp, hogy vadállatnak számítok, amiért az ilyen kártékony lótetűknek a beleit tépném ki és azzal fojtanám meg őket.
Soha ne történjen ilyen egyetlen szerettemmel sem, mert akkor rezzenéstelen arccal teszem meg.....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.06. 21:07:26

Pécsen valami polgárháború van?
"Négyen rontottak egymásnak kedd este Pécsen, a Hársfa utcában, a rendőrséget egy szemtanú értesítette.Az összecsapás során téglák, botok, fejszék kerültek elő, valaki egy gázpisztollyal is lőtt. Mire a járőrök kiérkeztek, mindenki elszaladt, így vélhetőleg senki sem sérült meg – közölte a pécsi rendőrkapitányság."

süti beállítások módosítása