Skip to content


       Szűrés lista

Ássuk tovább a gödröt: Kisantant ... újra?

Hétvégén sikerült egy újabb adag földet kihányni a magyar-szlovák kapcsolatokat jelképező gödörből, gratulálok minden résztvevőnek.
 

Haladjunk sorban:
1, Szombat délután a MeH előtt tüntettek a magyar drukkerek a múlt heti dunaszerdahelyi focimeccsen zajló rendőri brutalitás miatt. Videó erre.
Szívet melengető, ha újespti, kispesti, fradista és diósgyőri drukkerek (akik amúgy kanál vízben megfojtanák a másikat) vállvetve tüntetnek. Máskor miért nincs ilyen nagy egyetértés?

2, "A nyíregyházi Nemzeti Őrsereg 28 tagját állította elő a rendőrség a szlovákiai Királyhelmecen szombaton. Az egyenruhás csoport tagjai a második bécsi döntésről kívántak megemlékezni, de azt nem engedélyezték nekik. A szlovák rendőrök a demonstrálók ruháját Szálasi-féle náci egyenruhának, az árpádsávos karszalagon lévő rovásírásos H betűt önkényuralmi jelképnek minősítették. Az elfogottakat vasárnap elengedték, szabadlábon védekezhetnek". - írja az Origo.

A piacvezető netes hírportál a rohadt wikipediat megnyithatta volna, mert az első bécsi döntésről van szó, mely 1938. november 2-án született, melynek értelmében Magyarország 12 000 km2 területet "kapott vissza" Csehszlovákiától.  Az 1941-es magyar népszámlálás szerint az átkerült 1 millió 62 ezer lakosnak 84%-a volt magyar és kb. 10%-a szlovák.

Namármost, lehet hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, de aki ezekben a fagyos napokban katonai egyenruhának látszódó cuccban menetelget Szlovákiában, az egyszerűen buta.
Aki ezekben a fagyos napokban megemlékezést tart Szlovákia területén az első bécsi döntésről, amely a Szlovákok számára fájó seb, az szintén buta és ostoba is.

Vajon mit szólnátok, kedves széljobberek, ha június 4-án szlovák vagy román fiatalok korabeli egyenruhának látszódó cuccban menetelnének Budapesten, ünnepelve a trianoni békeszerződést? Ökölbe szorulna mindannyiunk keze, teljes joggal. Akkor mi a faszért kell Szlovákiában a szlovákokat provokálni?
Miért nem lehetett kommersz susogós melegítőben menni? Vagy miért nem lehetett Nyíregyházán megtartani az emlékezést? Nem gondoljátok végig előre, hogy milyen reakciók várhatók? Hogy ezzel csak a szlovákiai magyaroknak okoztok szenvedést és kárt?

Íme a szlovák reakciók:
Fico, rendkívüli sajtótájékoztató:
"A független Szlovák Köztársaság területén egyenruhás magyar nácik nem fogják a programjukat deklarálni, amely egyebek mellett fenyegeti és megkérdőjelezi Szlovákia függetlenségét""
Robert Kalinák, belügyminiszter:
"Beigazolódott, hogy ez az egyenruha pontos mása a XX. század harmincas-negyvenes éveiből ismert Szálasi-féle náci egyenruhának".
Ján Kubis, külügyminiszter:
"Számunkra valóban elfogadhatatlan, hogy bármilyen hasonló, bármilyen szélsőséges náci nacionalista szervezetek bármely országban szabadon meneteljenek"

Tessék, el lehet dönteni mennyire "egyenruha" és mennyire "önkényuralmi jelkép".
Idióták ... ha egy békegalamb lett volna a szalagon egy olajággal a csőrében, abba is belekötöttek volna, de így akkora magas labdát dobtak fel .... :






































3, Slota
A koronát természetesen a szlovák kormánypártok ügyeletes megmondóembere tette fel, Jan Slota. Nem gondoltuk, hogy csendben fog maradni, de amit mondott, az elkeserítő és lehangoló, utazás vissza a sötét múltba:
Slota a ENSZ szlovák  Biztonsági Tanácsát hívná össze, valamint az Európai Unió intézményeinek Magyarországgal szembeni lépéseit sürgetné meg.
"Ezzel együtt felszólítom az Európai Unió intézményeit, hogy szegüljenek végre szembe a magyarországi helyzettel, és hozzák Budapest értésére, hogy megengedhetetlen a fasizmus népszerűsítésének propagandája".
Szerinte, miután szombaton a nyíregyházi Nemzeti Őrsereg 28 tagja "náci egyenruhának" minősülő öltözékben a szlovákiai Királyhelmecre merészkedett, érdemes lenne mérlegelni, vajon nem fenyegeti-e hasonló helyzet Erdélyt és a Vajdaságot is. És ha a válasz igen, akkor nem kellene-e Szlovákiának a hasonló szélsőséges veszélynek kitett, Magyarországgal szomszédos többi állammal is összehangolnia a lépéseit.

Volt már a történelmen egy korszak, amikor intézményesítve volt a 3 ország szövetsége Magyarország ellen, ez volt a kisantant.
("Először Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság (később Jugoszlávia) kötött szövetséget Magyarország ellen (1920. augusztus 14.), ehhez 1921-ben csatlakozott Románia is. A kisantant 1938-ban bomlott fel.")
Nem szeretném, ha a magyarellenes politika erők Romániában és Szerbiában ugranának Slota ötletére, mert ebből jó nem származhat. Illetve el sem merem képzelni azt a heroikus harcot, amit Göncz Kinga külügyminiszter folytatna a kisantant ellen ...

4, Mi tehet a félkegyelmű hazafias jobboldali a fenti 3 történés után?
Félpályás útlezárás a szlovák-magyar (volt) határátkelőkön!
"A Jobbik honlapján látható közlemény szerint hétfőn a vámosszabadi, a rajkai és a letkési határátkelőnél 9-17 óráig zárják le az út egyik felét, a komáromi határátkelőnél 13-17 óráig, a salgótarjáninál 16-18 óráig. A bánrévei határátkelőnél november 13-án, csütörtökön tartanak félpályás útlezárást 17-21 óráig."
Hasznos, okos, ötletes válaszlépés, gratulálunk. GPS legyen nálatok srácok, vagy ha szól a mobil hogy már az ORANGE SK hálózatát használja, akkor futás déli irányba, mert "aki a Szlovák Köztársaság területén megsérti a szlovák törvényeket, azzal a rendőrség a szokásos módon fog eljárni. Szlovákiában nincs olyan jogszabály, amely az útlezárás bármilyen módját megtűrné." - Robert Kalinák szlovák belügyminiszter. 

Címkék: politika közélet szlovákia slota

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr21760466

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budapest - Pozsony - Prága: élmények és közélet 2008.11.10. 14:33:35

Benne leszek a tévébenÖt perc hírnév, évekre felszakított sebek. Köpködő-ordibáló szélsőségesek a szlovák tévéhíradóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azhát 2008.11.10. 15:48:06

Igen Dezső atya, azért nem volt ez "egész pontos" :)

Secnir 2008.11.10. 15:50:31

"Lohengrin 2008.11.10. 15:16:34
[...] Dél Oszétiába azért vonultak be az oroszok, mert az orosz állampolgárok veszélybe kerültek"

LOL
persze, legfőképpen azok az oroszok, amelyek bevonultak...

BLovi 2008.11.10. 15:52:46

Dezső atya...olvassgass még egy kicsit történelmet!

Azt, hogy a trianoni határok felosztása igazságtalanul történt (nem arról beszélek, hogy vettek el tőlünk területet, hanem hogy ennyit) azt gyakorlatilag politikiai nézettől függetlenül a történettudósok 99%-a elismeri. Sőt még sok korabeli külföldi értelmiségi is felszólalt későbbiekben ez ellen. Vita csak azon lehet, hogy x évtized elteltével lehet-e valamit csinálni, vagy sem. És ha nem akkor a kint rekett magyarokat hogyan lehetne legjobban segíteni.
De basszus jössz te és beírod a tutiságodat, hogy a trianoni határok tökre jogosan lettek felhúzva. Meg áll az ember esze. És ezt egy magyar írja...olvassgass már utána, hogy 100%-ban magyar lakta területeket miért csatoltak el kizárólag gazdasági érdekből (vasúti csomópontok). Vagy esetleg neked az is baj, hogy a románok kivonultak Budapestről, meg a Tiszántúlról? Tán akkor még igazságosabb lett volna nem? Ne röhögtesd már ki magad!

Netuddki. 2008.11.10. 15:54:03

rhynn · rhynnhosei.blog.hu 2008.11.10. 15:47:15

Hát igen, kérdés ki mozgatja a szálakat? Egy-két munkanélkülit egy-két felesért mindíg lehet találni.

Aaronka 2008.11.10. 15:54:48

Most mondta valami okos ember a rádióban (a nevére nem emlékszem), hogy ha nem rakjuk renbe a gazdaságunkat, röhögni fognak rajtunk a szlovákok. Milyen igaza van. Gondolom Svájccal nem pattognának, meg nem hitlereznének.

BLovi 2008.11.10. 15:56:00

rhynn: Melyik városban volt és pontosan mikor? Vagy ne tegyek fel ilyen keresztkérdéseket mert akkor véletlenül valami konkrétumot kellene írni? :)
Életszerű, hogy valakit igazoltatnak, te meg odamégy közvetlen közelébe a rendőrnek és hallgatózol. Mesének mindenesetre jó volt.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.11.10. 15:56:00

Egyszerüen idióta volt akinek a fejében megfogant, hogy a történtek után Királyhelmecre mennek masírozni. Én ellenük itthon hazaárulás címen eljárást indítanék. Sima életfogytiglannal. A többi faszkalap megtanulná, hogy nem ugrálunk más országban. Aztán csodálkozunk, ha normális magyarokat szlovákiában, romániában, szerbiában atrocitás ér?
Elejét kell venni ezeknek.

johevi 2008.11.10. 15:56:18

A Magyar Gárda arra jó, hogy kellő szinvonalú válaszunk legyen a hülye Slotára....
Egyébként a Nagymagyarország és Árpádsávos zászlókkal felkészült Ria-Ria-Hungária kiálltással szlovák bajnoki meccsen megjelenő ostobák ellen sem jogos ilyen méretű rendőri brutalitás...
Apropó rendőrség: a szlovák rendőrök közül ketten (!!!) sérültek meg. Amikor a magyar rendőrség oszlat a sérültek felét ők teszik ki....

Netuddki. 2008.11.10. 15:56:30

BLovi 2008.11.10. 15:52:46

Csak az az egy probléma van, hogy a határon túli magyarok lassan inkább letagadják a nemzetiségüket szégyenükben.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.10. 15:56:35

Dezső Atya // Amint Ön is észrevette Atyám, az osztrák szállásterület szinte érintetlen maradt (a mai napig). Elvesztették a gyarmataikat. Ilyen valóban sokszor megtörtént a gyarmatosítókkal.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.10. 16:00:05

rhynn:... "Abban egyetértünk, hogy eddig is voltak magyarellenes megmozdulások, s ez után is lesznek. "
Bocs, ha ez a világ rendje igazán nem értem én sem, hogy minek pattogunk.

"Slota és Fico hülyeségeit,"
Akkor 25ödjére: Slota és Fico a kormánypártok vezetői, Fico konkrétan miniszterelnök. A szlovák parlament szinte egyhangúlag megszavazta a magyarellenes "Lex DAC"-ot.
Ez nem annyi, hogy Slota és Fico nem szimpi, hatalom és támogatás van mögötte, a magyarok mögött, meg az ilyen hozzáállás miatt nincs.
Az hogy az Őrsereg, saját kontóra kimegy baromkodni, az az ő dolguk. Ők nem képviselnek senkit csak magunkat, és ezt nem csak mi tudjuk hanem a szlovákok is.

Netuddki. 2008.11.10. 16:00:29

johevi 2008.11.10. 15:56:18
"A Magyar Gárda arra jó, hogy kellő szinvonalú válaszunk legyen a hülye Slotára...."
Ha lesüllyedsz a hülyék színvonalára, legyőznek a rutinjukkal.

"Egyébként a Nagymagyarország és Árpádsávos zászlókkal felkészült Ria-Ria-Hungária kiálltással szlovák bajnoki meccsen megjelenő ostobák ellen sem jogos ilyen méretű rendőri brutalitás..."
Legközelebb jobban meggondolják hova mennek.

"Apropó rendőrség: a szlovák rendőrök közül ketten (!!!) sérültek meg. Amikor a magyar rendőrség oszlat a sérültek felét ők teszik ki...."
Itt az eredménye, hogy túlságosan kesztyűs kézzel bántak velük. Bezzeg a szlovákok még ebben is jobbak!

Carnivora (törölt) 2008.11.10. 16:00:45

johevi 2008.11.10. 15:56:18

Te , ha hülye vagy v.mihez minek büfögsz közbe? A magyar gárda meg Slota hol van egy súlycsoportban? kormányzati tényező már a gárda? :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.10. 16:01:21

Amúgy a NŐ tagjai általában nem munkanélküliek. Ahogy a gárdisták sem. Kritizálni lehet, de maradjunk a valóság talaján.

Azhát 2008.11.10. 16:02:07

"Az hogy az Őrsereg, saját kontóra kimegy baromkodni, az az ő dolguk. Ők nem képviselnek senkit csak magunkat, és ezt nem csak mi tudjuk hanem a szlovákok is."

Mármint magukat?
sajnos nem. Ficoék mondhatják, hogy minden magyar ilyen.

Dezső Atya 2008.11.10. 16:03:10

Johnson Doe:
Kerültek már jóval nagyobb etnikai csoportok jóval rosszabb helyzetbe is, szerte a világon. Ha megbecsülték magukat, akkor jó dolguk volt, ha nem, akkor meg szar.
A vajdasági magyarok csak röhögtek rajtunk, és dörzsölték a tenyerüket, amíg Jugoszláviában jobb volt élni mint itt.
A szlovák testvérek se voltak túl segítőkészek velünk, ha egy-egy magyar odatévedt. Saját tapasztalat is, mások is ugyanezt mesélték: ha valaki Pozsonyban kért segítséget magyarul, hirtelen csak szlovákul beszéltek a felvidéki atyafiak. Most bezzeg nyelik el a milliárdos támogatásokat, és nekünk kell az ő szaros tankönyveikért (egyelőre csak) poltikai harcot folytatni. Pofátlanul kihasználnak minket.
Miért van az, hogy a svábok mindenhol megtalálják a helyüket? Mert becsületesek, szorgalmasak és mert van nekik valami, ami a magyaroknak kevés: eszük.
Talán ezekre az erényekre kellene kicsit ráerősíteni, és akkor jobban megbecsülnék a határon túliakat is. De amíg egy román és egy magyar települést arról lehet megkülönböztetni, hogy a román tiszta...

more 2008.11.10. 16:04:35

carnivora: hat nem tudtad, h ha ez igy folytatodik, magyarorszagnak par even belul a garda tabornokaibol allo kormanya lesz, az osszes kisebbseget a dunaba lovik es barna eso meg ilyenek...??? igazan muvelodhetnel egy kicsit jobban:))))

Geza 2008.11.10. 16:05:22

rhynn ·2008.11.10. 15:43:32:
"Geza: nézz végig a tömegen... fórumos szlenggel élve, aki ilyen helyekre jár, sikeres ember nem lehet..."
Hát, biztos nem a rózsadombi tolvajbrigádhoz tartoznak, nincs helikopterük, de még gyárat se privatizáltak maguknak, az tuti. Kinek mi a siker persze, de rögtön en bloc le-'alkoholista munkanélkülized' őket - a nagy semmire alapozva.

Liberté_73 2008.11.10. 15:44:16
"már csak azt nem értem, hogy ez a cáfolhatatlan statisztika miért olyan jó nekünk?"
Mert onnantól nem tudnák pl. betiltani a magyar iskolákban a magyar nyelvű könyveket, ui. az ő törvényeikben is benne van a kisebbségek jogainak a biztosítása, csak épp a számokat hamisítják ill. a régiófelosztással trükköznek, hogy valahogy mégse kelljen ezen törvényeket alkalmazni. Mivel a számokat ők adják össze, semmilyen fórumra nem lehet tovább vinni az ügyet, mert a területi illetékesség miatt az ő adataik az egyedüli hivatalosak.
Ha a felvidékiek magyar állampolgárok is lennének, akkor a magyar statisztika is hivatalos lenne, nem lehetne 'szlovák belügy' címszóval elkenni a dolgot, és lenne mire hivatkozni - akár egyetlen ottani magánembernek is.

"és hogy az új állampolgároknak tényleg a régiekkel azonos jogaik lennének-e?"
Minden magyar állampolgár egyenlő, ahogy az az alkotmányban is meg van írva. (Mielőtt felemlítenéd a TB-t, az csak propagandafogás volt, ui. magyarországi munkaviszony és járulékfizetés nélkül magyar állampolgár után sem fizet a TB, hanem csak ambuláns ellátást kap az illető, azt viszont állampolgárságtól függetlenül kapja mindenképpen.)

kovi1970 2008.11.10. 15:54:03
"Hát igen, kérdés ki mozgatja a szálakat? Egy-két munkanélkülit egy-két felesért mindíg lehet találni."
Ismételten mondom: nem munkanélküliek és nem alkoholisták. Erre semmi jel nem utal, csak terjesztik egyesek, akiknek nem tetszik a dolog, de meg bedőlsz nekik.

Muad\\\'Dib 2008.11.10. 16:06:13

Dezső Atya 2008.11.10. 16:03:10
Tévedtem, te nem buta vagy, hanem egyszerűen egy nyomorult kis magyargyűlölő, aki itt éli ki magát. Szar lehet csótányként élni, dehát a fajtád miatt tartunk itt, mert vagytok egy páran. Javaslom takarodjál el ebből az országból, amig megteheted anélkül, hogy bajod essen.

Aki ezt erősnek érezné, azt pont leszarom. Vannak itt emberek akivel lehet vitatkozni, pedig mást gondol, mint én, de ezzel a nyomorulttal nem érdemes.

Azhát 2008.11.10. 16:07:27

"Te , ha hülye vagy v.mihez minek büfögsz közbe? A magyar gárda meg Slota hol van egy súlycsoportban? kormányzati tényező már a gárda? :D"

Sajnos ez nem mentség a gárdára... mellesleg a nyugat egy szabadon választott miniszterelnökre jobban fog hallgatni, mint egy katonásdit játszó csapatra, főleg ha ez összemosódik zászlóégetéssel, futballhuliganizmussal stb.

Johnson Doe 2008.11.10. 16:07:58

Dezső Atya
"Kerültek már jóval nagyobb etnikai csoportok jóval rosszabb helyzetbe is"
Való igaz, ők azóta
a. sikeresen szabadultak (Írek)
b. még mindig robbantgatnak (pl. baszkok)
Szóval ez nem a legmegfelelőbb válasz úgy érzem.
A svábok azért találták meg mindenhol a helyüket, mert általában betelepültek valahova. A magyarok el sem költöztek otthonról, és máris egy teljesen más országban találták magukat. És hidd el, nem kellett sokat tenniük azért, hogy az "új földbirtokosok" alaposan szétkenjék őket, akár románok, akár szlovákok. Más, amikor egy bevándorló elfogadja az ország követeléseit (már akik), és más amikor bele akarják verni az emberekbe, hogy többé nem azok, akik.
Nem hiszem, hogy a legjobb példával jöttél.

Liberté_73 2008.11.10. 16:08:38

"felemlítenéd a TB-t" eszemben sincs

csak a többi, állampolgári jogon járó dolgon gonolkodom (GYES, GYED, segélyek, támogatások, stb)

illetve hogy hogy is van a "más farkával verni a csalánt" kifejezésnek az ide illő formulája az adózás síkjára is rávetítve

saku 2008.11.10. 16:09:26

Dezso Atya!

BRAVO

Johnson Doe 2008.11.10. 16:10:34

Azhát
Nem hiszem, hogy a Gárdára "mentség" kéne. Eddig semmi olyant nem követtek el, amiért mentegetőzniük kellene. Sőt...

Edula 2008.11.10. 16:13:00

Már megint megy itt a nagy ész osztás. Csallóköz/Felvidék már soha nem lesz Magyarország része. Ezt tudomásul kellene venni. De hogy lehetne békében egymás mellett élni, mikor a feszültség állandóan gerjesztve van a két fél között? Hol az egyik oldalról, hol a másikról. De ezzel az itteni magyarok sincsenek tisztában, hogy ezzel a provokálással csak nekünk ártanak, akik magyarként élünk Szlovákiában. Békében, megjegyzések nélkül, míg épp nem adódik pár idióta, aki el nem kezdi a provokációt. Közben pedig csak a politika jár jól. Addig nem foglalkoznak velük és egyéb dolgaikkal, míg a két nép egymás pocskondiázása folyik.
De azért jó lenne arra is választ kapni, ha már egyszer születésemtől kezdve magyarnak vallom magam, magyar nemzetiségűnek, felvállalom egy országban ezt, ahol épp csak megtűrnek, de nem tagadom meg a véremet, mert igenis MAGYAR vagyok, akkor a magyarországiak miért szlovákoznak le mindig? Szlovákiában magyar, Magyarországon szlovák. És itt verik a mellüket, hogy Trianon meg visszacsatolás. Akkor hol is tartunk?

Watchman 2008.11.10. 16:13:33

Dezső Atya 2008.11.10. 15:41:13
Mint egy olyan család leszármazottja, amelyiket, az általad igazságosnak vélt döntés alapján, áttettek egy másik országba, csak annyit mondanék, hogy gratulálok. Megnyerted az év ostoba taplója díjat. Sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán érdemes-e válaszolnom a hozzászólásodra, de úgy gondolom önző dolog lenne elhallgatni előled ragyogó éleslátásod jogos elismerését.

kill004 2008.11.10. 16:13:46

Nos, hát olvasgatom itt a kommenteket, és úgy látom nagy számban megtalálható a " ne szóljunk semmit, mert úgy csak rosszabb lesz" típus. Négy gyermekem van, mindig arra neveltem őket, hogy álljanak ki az igazukért, ne ijedjenek meg senkitől, ha ok nélkül bántják őket, üssenek vissza.Néha monoklival jöttek haza az iskolából, néha intővel, de ha bebizonyosodott, hogy igazuk volt, mindig melletük álltam, bárkivel szemben. Hál istennek jól tanulnak, lelkileg egészségesek.
Személyes tapasztalatok sora az, hogy mindig a gyáva, meghunyázkodó, "én inkább oda sem nézek" típusú ember kap a legtöbbet a pofájára.

A párhuzamokat kéretik megvonni!

Azhát 2008.11.10. 16:14:04

"Nem hiszem, hogy a Gárdára "mentség" kéne. Eddig semmi olyant nem követtek el, amiért mentegetőzniük kellene. Sőt... "

izé... hány hektár földet parlagfű-mentesítettek eddig? :))))

Valójában EGYETLEN dolgot tettek: a rossz hírünket keltették. Semmi mást nem értek el.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.10. 16:14:57

BLovi 2008.11.10. 15:38:13

"Felvidéken mindig is meg fogják ünnepelni a magyar ünnepeket, évfordulókat, lengeni fog a magyar zászló és szólni fog a magyar himnusz, vagy a másik lehetőség hogy ha ez nekik derogál akkor a Felvidék déli részéről lemondanak."

Az első bécsi döntés milyen magyar ünnep?

Azhát 2008.11.10. 16:17:45

"Négy gyermekem van, mindig arra neveltem őket, hogy álljanak ki az igazukért"

Kérdés, hogy milyen módszerrel...
Ha haragszom a szomszédra, mert a rossz híremet kelti, azt mondva, hogy zajos vagyok, akkor erre nem az a válasz, hogy csakazért is a full hangerővel hallgatom egész éjjel a mettált, mert a szomszéd akkor még jobban szid engem... és a többiek is neki fognak igazat adni...

A párhuzamokat kéretik megvonni!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.10. 16:20:56

kill004 2008.11.10. 16:13:46

"Négy gyermekem van, mindig arra neveltem őket, hogy álljanak ki az igazukért, ne ijedjenek meg senkitől, ha ok nélkül bántják őket, üssenek vissza"

Ez a diplomáciára nem nagyon vonatkozik xD

Illetve még Ausztriával sem merünk szívózni (Rába) pedig ott elég kevés magyar él ..

Göncz Kinga, ő a kulcsa a szopóágnak ..

Vagy nézd a bukaresti nagykövetünket, Füzesy Oszkárt ...

Azhát 2008.11.10. 16:23:19

"Vagy nézd a bukaresti nagykövetünket, Füzesy Oszkárt ... "

megint ajánlom figyelmetekbe herczeg ferenc visszaemlékezéseit... :)
ő pontosan ugyanezeket a vádakat mondja a horthy-rendszerbeli diplomáciánkról :)

kill004 2008.11.10. 16:25:49

Azhát,

Csakhogy! Metált nem is hallgattam, erre a szomszéd átjött pofánverni.

Sántít a hasonlat, de kurvára ám...

Démonmac1 2008.11.10. 16:26:46

mégis mit kelett volna csinálnia, a "nagykövetünknek"? mi felé az elvárás?
futballhuliganizmusból miért kell politikai ügyet csinálni? És ahogy a címben is szerepelt, mi a faxnak kell hergelni a szomszédokat?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.10. 16:27:05

zero: Milyen ünnep? Az az ünnep amit egy magyar ember különleges napnak tart, nem az amire az állam azt mondja, hogy ünnep. A bécsi döntések napja nekem ünnep, május 1 nem az.

"Ez a diplomáciára nem nagyon vonatkozik xD

Illetve még Ausztriával sem merünk szívózni (Rába) pedig ott elég kevés magyar él .."

Történelem 4.(12.) osztály: Hogy kaptuk vissza Sopront és környékét?

Itt is le lehet vonni a tanulságokat.

Editor Bob 2008.11.10. 16:27:41

"Az első bécsi döntés milyen magyar ünnep?"

A magyarok normálisabb felének egy örömteli esemény volt a két bécsi döntés, hiszen visszakaptuk a tőlünk elrabolt területeket, ahol zömében magyarok éltek.

Ahogy nézem, neked is nagy ünnep lenne, ha Izrael mondjuk megszerezne még egy területet a szomszédaitól.:)

Azhát 2008.11.10. 16:28:11

"Csakhogy! Metált nem is hallgattam, erre a szomszéd átjött pofánverni.
Sántít a hasonlat, de kurvára ám... "

valóban nem metál volt, hanem hard rock... és valóban nem teljes hangerőn, de szándékosan nyitva volt hagyva az ablak...

Muad\\\'Dib 2008.11.10. 16:29:45

Démonmac1 2008.11.10. 16:26:46
"futballhuliganizmusból miért kell politikai ügyet csinálni?"
Gratulálok, te is megnyerted az aranypénisz díjat. Még a szélsőjobboldalisággal kevéssé vádolható 168óra is azt írta semmiféle randalirozás, balhé nem történt, egyszerűen szarrá vertek mindenkit, aki Magyar. Müveltségből és tájékozottságból egyes. Leülhetsz.

kill004 2008.11.10. 16:31:17

zero: "Ez a diplomáciára nem nagyon vonatkozik xD"

Jelen esetben ne beszéljünk már pl. egy Cavour-i diplomáciáról. Két kis ország, akik szart se érdekelnek.

Muad\\\'Dib 2008.11.10. 16:31:47

www.168ora.hu/cikk.php?cikk=26196
Esetleg olvasd el Démonmac1, már ha tudsz olvasni és nem okoz megterhelést. Aztán kezdheted lefasisztázni a 168orat, úgyis rég röhögtem...

RIO 2008.11.10. 16:37:17

eddig nem írtam, de most mintegy beleköpném a levesbe:
az Európa (mint kulturális egység) előtt álló évtizedekben az egyetlen mentsvárunk lehet a nacionalizmus. nem feltétlenül a szó mai jelentésében, de nincs más út. efféle példa a sokat átkozott USA, ahol bár nacionalizmus helyett az amerikai álom tölti be ezt a szerepet, mégiscsak egy fajta (erős, ultra-) nacionalizmus az uralkodó, csak ez a (generált és talán hamis, nem lényeg. dehogynem) eszme tudja és tudta egy zászló alá hajtani a new yorki zsidó bankárt, a nevadai rednecket, a wasp-okat, harlemi gangstákat, olszok, írek, lengyelek, rabszolgák és native american-ok (a romázás ellentéte) unokáit.

Johnson Doe 2008.11.10. 16:38:28

Démonmac1
"mégis mit kelett volna csinálnia, a "nagykövetünknek"?"
Nem tudom. Talán kiállni a népe érdekeiért, nem hagyni, hogy vegzálják és folyamatosan pocskondiázzák.. ilyen apróságok.
"futballhuliganizmusból miért kell politikai ügyet csinálni?"
Erre azt hiszem Muad\\\'Dib már nagyon helytálló választ adott, kicsit nézz utána inkább.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.10. 16:38:53

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.11.10. 16:14:57


"Az első bécsi döntés milyen magyar ünnep?"

Tényleg nincs benne a mai naptárban. Régebben benne volt.

Itt válik el ma a nemzet és a politika fogalma.

Mondanál egy külföldi példát?

Démonmac1 2008.11.10. 16:39:12

Qurvára lesz@rom a 168 órát (és a cikkíróját is), érintett a dologban, biztos hiteles cikket tud irni szurkolói szemszögből.

A Szlovákiai Magyaroknak ezzel baromi sokat sikerült ártani, úgyhogy csak gratulálni tudok a gyáva töketlen bandának, akik kimentek fesztiválozni, balhézni, aztán sz@rtak arra hogy mi lesz az ottélőkkel. Majd szépen visszamentek Magyarországra.
az én szememben inkább ez számít hazaárulásnak.

(Jobban meg kellett volna verni azt a csőcseléket)

Azhát 2008.11.10. 16:42:31

Azért az tény, hogy azok a dolgok, amik egy lelátón történnek, illetve amiket egy lelátón kiabálnak, az gyorsan bekerül a rossz skatulyába.
Ha a lelátókon azt skandálnák, hogy "éljenek a pirézek" vagy esetleg, hogy "isten éltesse a Rékákat" - ez is negatív hatást keltene. Ez van.
Egy lelátóbeli üvöltve-skandálásnak ilyen negatív hatása van. Kb. olyan negatív mint a seggbedugott pávatollnak, és a műbrokinak egy felvonuláson.

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 16:43:40

démontesóm

"mégis mit kelett volna csinálnia, a "nagykövetünknek"? mi felé az elvárás?"'

1./ Megfésülködik és/vagy elmegy egy fodrászhoz, felvesz egy ember számára is hordható ruhát, hogy nem új nézzen már ki miniszterként, mint egy lepukkant bejárónő.

2./ bemegy a minisztériumba és elkezd dolgozni, és ennek keretében nekilát annak, ami a dolga, nevezetesen a magyar állam (és polgárianak) érdekeit képviselni (jogait védeni) diplomáciai szinten. Most pl berendeli a szlovák nagykövetet kétnaponta, és magyarázatot követel a történtekre. Aztán ha nem kap, akkor pedig Brüsszelhez fordul pl Slota kijelentései, a rendőrattak, magyargyalázó falfirkák, stb. miatt. Mint ahogy ezt mások is szokták.

Aztán ha ez sem vezet eredményre akkor megkéri azt a félidióta faterját, hogy adjon már egy jó kis interjút megint a Stampának Ajuta Europa cimmel. Hátha segítenek.

Nagyjából ennyit kéne tennie.

Muad\\\'Dib 2008.11.10. 16:44:19

Démonmac1 2008.11.10. 16:39:12


A Felvidéki szurkolók levele. Kicsit többet számít, mint a te redvás szar véleményed.


"KEDVES ANYAORSZÁGI TESTVÉREINK!

Boldogság, öröm, meghatottság és könnyek - ezek a szavak jutnak az eszünkbe, ha a szombati mérkőzésre gondolunk, amelyen egy nemzet, egy nép összefogott sajátjaiért, kiállt a felvidéki magyarokért.

Leírhatatlan érzés volt látni, hogy Csonka-Magyarország minden szegletéből jöttek buzdítani a felvidéki magyarság bástyáját, jelképét, a dunaszerdahelyi DAC-ot. Megható volt látni azt, ahogy ősi ellenfelek egymás mellett állva, zászlóikat egymás mellé kirakva egységesen szurkoltak és álltak ki a Felvidékért, a magyarságért. Hadd ne említsük név szerint azoknak a csapatoknak a nevét, melyeknek szurkolói eljöttek, félünk ugyanis, hogy véletlenül kifelejtenénk valakit, ezzel mélységesen megbántva őket.

A DAC jelenleg a legnagyobb magyar „színház” a Felvidéken. Minden előadására 6-7000 magyar vált jegyet, s ez az, ami a legjobban szúrja a szlovák politikai elit szemét. Hétről hétre ugyanis magyar zászlók hada küzd a felvidéki magyarság létjogosultságáért.

Engedjétek meg, hogy most ne térjünk ki a mérkőzés alatt történtekre, mert e levél a hála és a köszönet levele.

Köszönjük Nektek, hogy eljöttetek, hogy támogattatok és biztattatok minket. Köszönjük az érzést, hogy Veletek együtt szurkolhattunk, mert így még a brutális rendőri attakot is könnyebben viseltük. Külön köszönet az erdélyi szurkolóknak, hogy pénzt és fáradságot nem kímélve utat találtak Dunaszerdahelyre, és jelenlétükkel erősítették bennünk a hitet, hogy ha a magyarokról, a magyarságról van szó, össze tudunk fogni!

Köszönjük!!!"

RIO 2008.11.10. 16:46:43

démonmac1, egy jó része azoknak a srácoknak (nem mind persze, árral sodródó gyáva akad mindenhol) menne Szlovákiába fegyverrel is, ha végre valaki zászlót bontana a régi jó ügyünkért.
nem akarok szerecsent mosdatni, focidrukker, gárdista, nemzetőrvédőturullovag, nekem egykutya, lelkes, de ostoba sakkbábuk (parasztok). okos politikus használja az ilyeneket (Gyurcsány, Slota, Putyin pl)

Azhát 2008.11.10. 16:46:56

"mégis mit kelett volna csinálnia, a "nagykövetünknek"?"
Nem tudom. Talán kiállni a népe érdekeiért, nem hagyni, hogy vegzálják és folyamatosan pocskondiázzák.. ilyen apróságok."

Ezt teszik.
Hja, hogy szerinted nem elég hatásosan...
Igazad lehet.

Csak az a baj, hogy esetleg a szlovák szélsőségesek is úgy érzik, hogy slotafico se elég hatásosan áll ki a népe érdekeiért...

Talán a cigányok is úgy érzik, hogy xy nem elég hatásosan áll ki az érdekekért (és már mennek is ...)

Azhát 2008.11.10. 16:48:27

" derelyegrádi szellem 2008.11.10. 16:43:40
démontesóm

"mégis mit kelett volna csinálnia, a "nagykövetünknek"? mi felé az elvárás?"'

1./ Megfésülködik és/vagy elmegy egy fodrászhoz, felvesz egy ember számára is hordható ruhát, hogy nem új nézzen már ki miniszterként, mint egy lepukkant bejárónő."

derelye, most pont azt csinálod, mint a másik oldalon az, aki szerint a gárdában csak alkeszok vannak...

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 16:49:00

"(Jobban meg kellett volna verni azt a csőcseléket)"

remélem egyszer Téged fognak még jobban megverni a rendőrök, slota hívei, bárki. És a te érdekeidet Göncz Kinga fogja képviselni, mert pl én úgy fogok hozzálláni, hogy még jobban meg kellett volna verni téged. Mondjuk nyomorékra.

Azhát 2008.11.10. 16:51:57

"A Felvidéki szurkolók levele. Kicsit többet számít, mint a te redvás szar véleményed."

Azért én az átlag felvidéki (igen, kisbetűvel kell írni a földrajzi nevek i-képzővel melléknevesített alakjait) szóval az átlag felvidéki magyar véleményére lennék kiváncsi és nem a szurkolókéra...

Meg aztán:

"... Csonka-Magyarország minden szegletéből jöttek buzdítani a felvidéki magyarság bástyáját..."

Yay...

Calogero 2008.11.10. 16:52:30

"Vajon mit szólnátok, kedves széljobberek, ha június 4-án szlovák vagy román fiatalok korabeli egyenruhának látszódó cuccban menetelnének Budapesten, ünnepelve a trianoni békeszerződést?" -ez már megtörtént, igaz nem szlovákokkal, hanem románokkal, dec 4-én. Aki a közös pezsgőzésen részt vett ellenben nem a rendőrség verte szét és börtönözte be, hanem éppenséggel ő volt az, akit akkoriban Magyarország miniszterelnökének hívtunk, Medgyessy Péter.
Ez az egész ügy pedig egy az egyben ugyanolyan, mint a cigánykérdés. Van egy probléma, ami adott már x ideje, de a fene nagy "liberális-baloldali" kormányunk még a probléma szóba hozatalának gondolatát is kikérte magának, ezzel nyújtva kellő muníciót a szélsőségeknek, majd amikor ezek ugrottak a feladott labdára és próbálták a maguk módján kezelni azt, hát onnantól kezdett igazán gond lenni e téma kapcsán.
Én csak annyit üzennék, hogy bassza meg magát az a kormány, aki megteszi, hogy ilyen felháborítóan önkárosító kül- és belpolitikájával ilyen helyzetbe hozza az országot.
Azok, akik meg itt rázzák most az öklüket igazat adva a Szerdahelyen magyarokat minden ok nélkül rommá verő szlovák rendőrök, biztos vagyok benne, hogy pár hónapja még könnyes szemmel ordibálták a Híradó alatt, h Freedom for Tibet, persze az nyílván tök másról szólt... nyílván, hisz nem rólunk volt szó, neonáci, rasszista, fasiszta magyarokról..

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.10. 16:52:49

"mégis mit kelett volna csinálnia, a "nagykövetünknek"?"
Amikor zsidók hiszik azt, hogy itt sérül az érdekük, akkor Amerikáig el tud üvölteni a magyar külügy. Amikor magyarokat vernek, akkor meg szépen széttárja a kezét Kinga Gönczova, hogy "Mit tehetnénk?". Tessék most is Amerikáig üvölteni, látni akarom, hogy a külföldi újságok ezúttal nem magyar gárdistákkal, hanem szlovák viperákkal, és összevert magyarokkal vannak tele!

Démonmac1 2008.11.10. 16:52:59

Láttam a videót (kat) túlzottnak tartom a helyi erők fellépését, de.
Közben egyáltalán nem sajnálom hogy magkapták azt a verést.
Lobogtattak vörös posztót a bikának -? igen
voltak beszólások meg karlendítések, voltak különböző netes fórumokon szópárbajok.
Elleségkép keresés, és sikerrel megtalálás.
Rengeteg sötét, elmebeteg nacionalista van a szlovákoknál is. (kezdve Slotával, folytatva Meciarral stb) De nem kell szépíteni a dolgot, nálunk is vannak ugyanilyen sötét emberek. Pl akik zászlót égetnek, vagy kimennek tüntetni, és közben hülyeségeket ordítanak.

A probléma auz, hogy politikai síkra próbálják terelni - és az senkinek nem lesz jó.
És megint a szlovákiai magyarokon csattan az ostor, mert kiket fognak megtalálni, ha diplomáciai bonyodalom lesz ebből a szerencsétlen ügyből?

Bocs, már van.
Ez az út nem járható.

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 16:54:00

Azhát

Te láttad már Göncz Kingát? Láttál már külügyminisztert a Lajtától nyugatra?

Nem lenne hülyeség részedről szem előtt tartani, hogy G.K. egy országot, és annk polgáriat képviseli ugyazezek adójából kapott fizetésért. Ezért az minimum, hogy nem néz úgy ki ahogy, pl beruház a miniszeri apanázsból egy fodrászra mondjuk havonta. Ha esetleg nem futja belőle, akkor vendégem rá.

Azhát 2008.11.10. 16:56:05

"Tessék most is Amerikáig üvölteni, látni akarom, hogy a külföldi újságok ezúttal nem magyar gárdistákkal, hanem szlovák viperákkal, és összevert magyarokkal vannak tele!"

Okés. Igaz. De vajon ilyenkor hol van pl. a magyarok Világszövetsége??? ....

Démonmac1 2008.11.10. 16:58:21

tata86

Ez valami jobboldali betegség lesz, hogyha a magyarokról van szó egyből előkerülnek a zsidók is.
szlovákiai összefüggésben kissé nonszensz.

u.i. nekem úgy tünt mintha gumibotot használtak volna.

Démonmac1 2008.11.10. 16:59:36

A magyarok világszövetsége kérlekszépen a volt szovjet nagykövetség épületében, az Astoriánál, és kb nem csinálnak semmit.

Azhát 2008.11.10. 17:00:07

" derelyegrádi szellem 2008.11.10. 16:54:00
Azhát

Te láttad már Göncz Kingát? Láttál már külügyminisztert a Lajtától nyugatra? "

És te láttál már alkeszt katonaruhába bújva...? :((((
mondhatná valaki...

Jaj, ne már... derelye, tőled többet vártam, mint hogy most ebbe köss bele, hogy milyen a frizurája és a ruhája annak a nőnek...

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2008.11.10. 17:00:47

Félkupica:
Nem akartam egy egész regényt ideírni, így hát túl röviden fogalmaztam. A felelőség persze nem a ma élőké, hanem az akkori aktív politikusoké.
Hogy messzebb ne menjek: Horthynak, ennek nagyszerű, kiváló, "nemistalálokjelzőtneki" embernek fontosabb volt a hatalom megszerzése, mint harcolni az országért.
Ezért szánalmas Károlyit vádolni, hiszen épp azért adta át a hatalmat a szocdem kormánynak "nem a bolsevikoknak!", mert nem volt hajlandó aláírni a békefeltételeket, katonai ereje viszont nem volt harcolni.
És bárhogy csavargatják ezek az ébredő magyarok itt a fórumon: egyedül a bolsevik kormány harcolt a határokért. Kínos, de ez van. Jobb szembenézni vele, mint elhazudni.

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 17:06:38

Szerencsére a "Bemen" izzik a meló, hiszen ők köztisztviselők, ellentétben a MVSZ-el.

Ettől függetlenül a MVSz is csinálhatna valamit persze. De mit? Mi velük kapcsolatban az elvárás, kedves démon? Mert ugye nekik nem is állnak olyan eszközök a rendelkezésükre, mint a külügynek, de az ő esetükben mégis ezt sikerült bekérdezni? Nos?

Azhát 2008.11.10. 17:11:30

"Mert ugye nekik nem is állnak olyan eszközök a rendelkezésükre, mint a külügynek, de az ő esetükben mégis ezt sikerült bekérdezni? Nos?"

Ezt én hoztam fel :)

Nos, az MVSZ egy dolgot tud megtenni (amit itt is mondott valaki, hogy ezt kéne a magyar diplomáciának): körbekurjongatni a világsajtót.
Elvileg sok ámerikás magyar van a vezetőségben, nem?

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 17:12:20

Ja ne már azhát. Tőled többet vártam, pl azt, hogy tovább is elolvasod és arról is szót ejtesz, így különösen:

"Nem lenne hülyeség részedről szem előtt tartani, hogy G.K. egy országot, és annak polgárait képviseli ugyanezek adójából kapott fizetésért. Ezért az minimum, hogy nem néz úgy ki ahogy, pl beruház a miniszeri apanázsból egy fodrászra mondjuk havonta."

Én láttam már katonaruhában alkeszt akár hiszed akár nem. Legtöbbjük tiszt volt a hadseregben a 90-es évek elején.

A gárdista meg akkor néz ki alkesznek "katonaruhában", amikor csak akar. MERT NEM KÜLÜGYMINISZTER. Nem képvisel egy országot. Fel sikerül ezt végre fognod?

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 17:15:25

"Nos, az MVSZ egy dolgot tud megtenni (amit itt is mondott valaki, hogy ezt kéne a magyar diplomáciának): körbekurjongatni a világsajtót.
Elvileg sok ámerikás magyar van a vezetőségben, nem?"

Ebben igazad van.

Az Amerikai Népszava szívesen biztosít sajtófelületet hozzá :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.10. 17:16:28

A Magyarok Világszövetsége addig volt valami, amíg Orbán 200 millás költségvetést biztosított nekik. Most gyakorlatilag fantomszervezet, nincsen súlyuk.
Démonmac1: Vagy reagálj érdemben a felvetésemre vagy sehogy. Ha az egész világot tele "tudtuk" sírni a Magyar Gárdával, úgy hogy semmi nem csináltak, akkor talán véresre vert Malina Hedviggel, félholtra vert szurkolóval, szlovák viperáva (nézd meg jobban, minden másodiknál vipera van) is sikerülhet. Valamiért még sem sikerül, sőt az mti arról tájékoztatja a külföldi médiát, hogy magyar szurkolók "összecsaptak" a szlovák rendőrökkel. Van valami tipped, hogy miért hazudik az mti?

Azhát 2008.11.10. 17:17:10

"Nem lenne hülyeség részedről szem előtt tartani, hogy G.K. egy országot, és annak polgárait képviseli ugyanezek adójából kapott fizetésért. Ezért az minimum, hogy nem néz úgy ki ahogy, pl beruház a miniszeri apanázsból egy fodrászra mondjuk havonta."

Nézd, én nem értek se a női ruhákhoz, se a női frizurákhoz. Ezek szerint te igen.
És ezek szerint ez a fontos a diplomáciai találkozókon...

Egyszer hallottam valahol, hogy valaki megjegyezte: nem igaz, hogy Orbán nem operáltatja már meg az orrgerincferdülését - nyugaton körberöhögik az ilyet.

Na, annak is azt mondtam, amit itt: nem hiszem, hogy Orbán orra volna a legnagyobb gond. Aki Orbánt szidni akarja, az szidjon mást rajta.

Te is mondhatod, hogy Göncz Kinga rossz külügyminiszter, és szidhatod ezért - de azon fennakadni, hogy csúnya a frizurája ....
Na mindegy, elég a divat-ötpercből.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.10. 17:21:37

zero,
gratulálok, nagyon egyetértek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.10. 17:23:39

Az igazi Svarc Enegger: A hadsereg harcol, nem a kormány. A vörös hadseregben túl sok népbiztos nem volt, annál több nemzeti érzelmű tiszt, akinek semmi köze nem volt a komcsikhoz, de még Károlyihoz sem.
Károtyi köztársasági elnökként átadta a hatalmat Kohn Bélának ezt kár tagadni. Azért mert rájött, hogy az álomvilág amiben ő él, az nem teljesen fedi a valóságot. Katonai ereje meg pont azért nem volt mert leszerelte a hadsereget, ami ugye egy rózsaszín álomba tényleg fölösleges. (Persze, mint minden balos kormánynál ez is az ellenzék, és a szélsőségesek hibája.)

more 2008.11.10. 17:23:49

azhat: hallottal mar egy olyan szot, h protokoll???
ezert fontos a frizura, mert egy diplomaciai vagy egy akarmilyen hetkoznapi targyalason ha ugy nezel ki mint egy lepusztult csoves, nem vesznek komolyan. a protkoll nagyon fontos resze a politikai dipolacianak, bar eleg sok poltikus protokollfonoke a hajat tepi, mert egy tirpakbol nem lehet kisherceget faragni....lasd. megyko varazslatos felesege, aki a sved kiralyi fogadason ragyujtott....no comment
de valoban nem ez GK legnagyobb hinayossaga, hanem ami a haja alatt van...

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 17:24:23

"Nézd, én nem értek se a női ruhákhoz, se a női frizurákhoz."

De szemed csak van, és látsz is vele? :)

Te bazmeg ez a zorbán tényleg egy különleges ember, neki még "orrgerince" is van, rádásul ferdülve. Ez nem semmi!

Azhát 2008.11.10. 17:25:56

"Te bazmeg ez a zorbán tényleg egy különleges ember, neki még "orrgerince" is van, rádásul ferdülve. Ez nem semmi!"

Orrsövényferdülés, jógyerek :)
Elírtam, na :)

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 17:29:18

more

". megyko varazslatos felesege, aki a sved kiralyi fogadason ragyujtott..."

De mivel - megyo szerint - egy "született diplomata" ezért a kávéscsészébe hamuzott. Mindenki szeme láttára.

(de erre is majd megkapod azháttól, hogy bezzeg az alkeszgárdisták meg.....)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.10. 17:30:58

zero: kösz a normális hangvételű bejegyzést, kábé így gondolkodunk mi is odaát.

more 2008.11.10. 17:31:39

szellem:
na, azt mar nem is mertem hozzatenni, mert en ugy emlekeztem, h valamilyen tanyerra hamuzott...:)))
de tudom, az osszeeskuves-elmeleteim:))))

Watchman 2008.11.10. 17:32:33

Démonmac1 2008.11.10. 16:52:59
Azért vegyük észre, hogy ezen az ösvényen haladni nagyon veszélyes. Ma te hunysz szemet, és fogadod el a rendőri brutalitást, holnap más, és hirtelen mindenkinek csorbulnak a jogai. Egy demokráciában mindenkinek vannak alapvető emberi jogai, nem csak annak aki neked szimpatikus, még a leghülyébbnek és a legostobábbnak is. Ha te elfogadod, hogy a szélsőségeseket jogtalanul megverjék, hogy tudsz majd tiltakozni, ha mások a homokosokat akarják ugyanígy elintézni? Szerintük meg ők érdemelték meg. A társadalmi szolidaritás ott kezdődik, hogy válogatás nélkül kiállunk minden sértett mellett, és nem csak a saját kutyánk kölykét védjük.

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 17:38:30

Watchman

De úgy ám! Sajnos ezt demon (hill, tényleg hova tűnt?) nem fogja érteni. Csak majd akkor, amikor ő(ke)t verik össsze.

Horizont 2008.11.10. 17:41:37

Külsőség? more-nek igaza van.
Egy külügyminiszter nézzen jól ki.
Nem kell szépségkirálynőnek lenni, de meg kell nézni
Merkel-t,Thatcher-t, Hillary Clinton-t.Persze ez a legkisebb baj.
Mostmár nem sok pattognivalónk van, helyzeti előnybe került a szlovák vezetés sajnos.Ezek a vadbarmok betettek nekünk.A vezetőjük is agyatlan?

zero gratulálok a cikkhez:)

Itt Közép- Európában felszín alatt fortyog az elmúlt század minden baja...

reKorrekt 2008.11.10. 19:55:31

* JClayton · bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.10. 17:30:58

Szeretném ha átadnák a szlovák bloggereknek, kommentelőknek abbéli üzenetem, miszerint - mint a kommentek nagy részéből kiderült taln beszélhetek még sokak nevében - elhatárolódunk a Nemzeti Őrsereg megnyilvánulásától valamint minden olyan történéstől, szélsőséges cselekedettől, mely nemzeti érzéstek sérthetik.

Az esetleges reakciók fordítását szívesen vennénk.
Előre is köszi, korrekt

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.10. 21:04:33

Politikusaink elmondták szinte szó szerint Carnivora egy mai mondatát, miszerint nálunk a szélsőségesek kisebbségben vannak, Szlovákiában meg kormányon.
Viszont "közös cselekvésről még nem határoztak". Vagyis csak úgy összejöttek, egy óra hosszat beszélgettek, aztán majd, valamikor csinálnak is valamit. Balfékek.

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.11.10. 21:32:31

Én csak annyit fűznék hozzá a témához, hogy:

1. A diplomáciában a protokoll rendkívül fontos. Még a nyakkendő színére is oda kell figyelni. Az meg eléggé gáz, ha a pápának megrázzuk a kezét (Orbán kisfia), le"uram"ozzuk a pápát (G. W. Bush) vagy úgy nézünk ki, mint egy agyonhasznált vécékefe (Göncz Kinga). A frizura ápolatlansága nem testi fogyatékosság, hanem prosztóság. Ha valaki ennyire nem képes a nemzete képviseletét ellátva, akkor menjen inkább BKV ellenőrnek.

2. A kettősállampolgárság megadása nem vonta volna maga után a GYES/GYED/nyugdíj/stb. "külföldre osztogatását". Ennek kb. annyi értelme van, mintha azt mondanánk, hogy "ha kettős állampolgár, akkor adózzon is két helyre, legyen sorköteles két helyen!". Az ilyen helyzeteket általában nemzetközi szerződésekkel jó előre ki szokták védeni.

3. Akinek az az álláspontja, hogy "minek kellett odamenni, jól megkapták, bezzeg ha a négy fal között maradtak volna", azok remélem holnap kapnak két kurva nagy sallert az utcán, és ha rinyálni mernek miatta, akkor hasonló választ kapnak majd szeretteiktől/a rendőrtől/ombudsmantól/tőlem.

4. Magyarország külképviseletét nem a civil szervezeteknek kellene ellátni. Eléggé gáz, ha már ide jutottunk.

Carnivora (törölt) 2008.11.10. 21:43:29

A rendőrség hivatalos személy általi közokirat-hamisításban való bűnsegédlet gyanújával nyomoz a Fókusz egyik riportere ellen, amiért rokkantigazolványt szerzett jogosulatlanul.

index.hu/kultur/media/rabosit5726/

-

üt ez az ország :D

REPARATUR 2008.11.10. 21:58:20

úgy tudom, hogy Csallóköz elvileg a miénk. mert a határvonal az mindig a Duna hajózható ága. ez változott úgy, hogy elvilegaz már hozzánk tartozik. utána kéne nézni, hogy hogy van ez pontoan

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.11.10. 22:15:30

1947. évi XVIII. tv. 1. § (4)
"b) A Magyarország és Csehszlovákia közötti határ, attól a ponttól kezdve, amely közös e két Állam és Ausztria határai között, addig a pontig, amely közös e két Állam és a Szocialista Szovjet Köztársaságok Uniójának határai között, ezzel visszaállíttatik, úgy, amint az 1938. évi január hó 1-jén fennállott, kivéve mégis a következő alpont rendelkezéseiből folyó módosítást.

c) Magyarország átengedi Csehszlovákiának Horvátjárfalu, Oroszvár és Dunacsun községeket a jelen Szerződéshez I/A. alatt csatolt térképen megjelölt kataszteri területükkel együtt. Ennek folytán a csehszlovák határ ezen a szakaszon a következőképpen állapíttatik meg: attól a ponttól kezdve, amely Ausztriának, Magyarországnak és Csehszlovákiának 1938. évi január hó 1-jén fennállott határai között közös volt, Ausztria és Csehszlovákia között a jelenlegi magyar-osztrák határ lesz a határ addig a pontig, amely a 134. magassági ponttól délre körülbelül 500 méterre (a rajkai templomtól északnyugatra 35 kilométerre) fekszik, ez a pont lesz ezentúl az említett három állam határainak közös pontja; innen az új határ Csehszlovákia és Magyarország között keletre fordul Rajka község északi kataszteri határát követve a Duna jobb partjáig addig a pontig, amely a 128. magassági ponttól északra körülbelül 2 kilométerre (a rajkai templomtól keletre 3,5 kilométerre) fekszik s amely pontnál az új határ csatlakozik a Duna hajózási fővonalában az 1938. évi január hó 1-jén fennállott csehszlovák-magyar határhoz; a Rajka község határán belül fekvő zsilip és visszaeresztő csatorna magyar területen maradnak.

d) A Magyarország és Csehszlovákia között az előző alpontban megállapított új határ pontos vonalrészleteit a helyszínén Határrendező Bizottság fogja kijelölni, amely Bizottság a két érdekelt kormány képviselőiből fog állani. A Bizottság munkálatait a jelen Szerződés életbelépésétől számított két hónap alatt befejezi."

Azt már ne várd el tőlem, hogy értelmezzem is.:)

Liberté_73 2008.11.10. 22:23:09

ez a c, pont az, ami lehetővé tette a Duna elterelését és a vízierőmű/tározó megépítését
ott ui a Duna mind2 partja az övék pát kilométeren

Pozsony Petrzalka kerülete ez a rész egyébként kb.

Dzsungellakó (törölt) · http://dzsungelvilag.blog.hu 2008.11.11. 07:19:13

Meglehetősen egyetértek a cikkíróval. Én a témát "Nagy-Bergengócia" c. örökbecsű ópuszomban ragadtam meg :-)

dzsungelvilag.blog.hu/2008/11/03/nagy_bergengocia

Geza 2008.11.11. 08:13:54

Tessék, ide vezet a csendes beletörődés meg a nagy tolerancia, kezd minden dögkeselyű vérszemet kapni:
'Etnikai alapon: Ezúttal Szabadkán késeltek meg egy magyar fiút a szerbek'
www.barikad.hu/node/20278

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.11. 08:24:42

egy kantányi korrekt leguán:

Ezt az épeszűbb emberek tudják. Sajnos azokat egyre kevésbé hallani. A képlet az egyszerű lenne: a szlovák kormány ne uszítson a legfelsőbb szinten, a magyarok meg csináljanak végre valamit a saját mosottagyúikkal (alternatív megoldás: a radikális jobb végre kezdjen el gondolkozni, de ennek kicsi esélyét látom). Mindenkinek megvan a maga feladata.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2008.11.11. 09:27:51

Idezem a cikkel kapcsolatban mitmondott egy haver :


"Nagyon egyszeru. Mert nincs olyan, hogy szlovákia. Az a terület amiro"l beszélsz Magyarország. így inkább tankokkal kellene masírozni végig a totok lakta területeken. "

Horizont 2008.11.11. 18:30:34

anarchoid
Kérdezem a havertól:
és ez a tankokkal való masírozás hová vezetne???

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2008.11.12. 09:26:23

Tata86:
Károlyi januárban adta át a hatalmat a szocdemeknek, Kun Béla pedig márciusban került hatalomra, mert a szocdemek éppúgy képtelenek voltak kezelni a helyzetet és kínjukban felkérték, hogy alakítson ő kormányt.
Bármennyire utálod Károlyit, neki ebben nagyon kis szerepe volt.

Geza 2008.11.12. 10:50:40

Optimista 2008.11.11. 18:30:34
"és ez a tankokkal való masírozás hová vezetne???"
Erre még én is tudok felelni: először pl. Kassára, aztán onnan Eperjes érintésével Iglóra, onnan Besztercebányán át Zsolna felé, ahonnan Trencsénen keresztül Nyitrára beköszönve Nagyszombatra, majd végül Pozsonyba :). Hát hová máshová vezetne?

(De mindenekelőtt az elajándékozott T-72-eseinket kéne visszakérnünk Iraktól, lehetőleg átvonulva velük azokon a mocskokon, akik elpasszolta őket...)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.12. 11:00:26

Geza: először is szeretnék a leghatározottabban elhatárolódni előző kommentedtől. (Egyúttal a sajátomtól is :))) ).

Jól gondolom, hogy miközben írtad, magadban dúdoltad az "Eperjes, és Kassa, Komároooom...." kezdetű dalocskát? :)))

Geza 2008.11.12. 12:41:53

Seduxen · 2008.11.12. 11:00:26:
A vonatkozó dalocska úgy kezdődik, hogy 'Az a szép / az a szép...', amire te gondolsz, az az egyik strófa utolsó előtti sora, több verziója ismeretes ugyan, de a szótagszám így semmiképp sem stimmelne. (Létező változat pl. a 'Kassa, Pozsony, Szerdahely és Komárom / tankkal megyünk át a szlovák határon...")

Dudorászni nem szoktam, de fejben hallgatni olykor igen :), különösen a '21-22-23' kezdetű bakanóta illetve a 'Régi mániám' kezdetű örökzöld társaságában :).

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.12. 12:56:31

Geza: illetve hébe-hóba egy kis Panzerlied, mi?! :)))

amúgy jogos a kijavítás, tényleg úgy kezdődik... kölöykgida koromban fennhangon énekeltük ezt a Magas-Tátrában, amikor gimis gólyatáborban voltunk. Szerencsére ott vagy kevesen tudnak magyarul, vagy aki(k) értette (értették), azok magukban helyeselték :)))

Geza 2008.11.12. 13:11:09

Seduxen 2008.11.12. 12:56:31:
"illetve hébe-hóba egy kis Panzerlied, mi?"
Az tankról hangzana szépen, olyanunk meg manapság már nemigen van. Amúgy siralmas, hogy még a jelen helyzetben is a Tátrában is kevesebben háborodnának fel ilyesmi nóták hallatán, mint pl. Budapesten. De ez már egy másik történet...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.12. 13:16:39

Geza: lássuk be, azért a Panzerlied elég hülyén hangzana egy T-72 tornyából... Akkor már inkább Leopard II-essel menj :))))

Geza 2008.11.12. 13:48:09

Seduxen 2008.11.12. 13:16:39:
Istenkém, de szép is volna, egy szép kis horizonttól horizontig terjedő arcvonal közepén, húszméterenként egy-egy leó, kicsit hátrébb a második vonal, amögött még egy, hmmm... Meglenne a maga hangulata, az egyszer biztos. Álmodik a nyomor :(...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.12. 14:16:44

Na ettől már tényleg elhatárolódok :)))

Már csak azért is, mert én aligha lennék alkalmas alkatilag harckocsizónak, mert el lehetne dönteni, hogy vagy én (190 magas, 100 kiló), vagy a lőszer :)))

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.11.16. 17:53:01

"Vajon mit szólnátok, kedves széljobberek, ha június 4-án szlovák vagy román fiatalok korabeli egyenruhának látszódó cuccban menetelnének Budapesten, ünnepelve a trianoni békeszerződést? Ökölbe szorulna mindannyiunk keze, teljes joggal. Akkor mi a faszért kell Szlovákiában a szlovákokat provokálni?"

Végülis majdnem pont ezt teszik. December 1-e nemzeti ünnep Romániában, erdélyi magyarok között ünnepelik nem csak egyenruhának látszódó cuccban, hanem rendes díszmenetben, hogy el vagytok foglalva bibibi.

süti beállítások módosítása