Skip to content


       Szűrés lista

Megnyugodhatunk: a digitális tábla projekt sínen van!

Figyelem! A következő posztbejegyzés erős, ironikus éha szarkasztikus szavakat használ. Ha ön ez irányban immunins, kérem kérje ki a szomszédja tanácsát, véleményét!

Minden este enyhe (néha erősebb) gyomorgörccsel ültem le a Híradó elé, vagy félve kattintottam rá a hírportálokra, mióta a Gazdasági Válság a tehetséges miniszterelnökünk ígérete ellenére mégiscsak átcsapott a zord Kárpátokon, és egyre gyorsabban indult meg lefelé a hegyoldalakról kis hazánk irányába...

Lehet, hogy most fogom megtudni a rossz hírt? Nem, nem arra gondolok, hogy bedőlt-e a svájci frank ...  Van itt valami sokkal fontosabb, ami miatt már legalább 7 ujjamról lerágtam a körmömet, az a már elfeledett, de mint kiderült, a felszín alatt csordogáló "digitális tábla projekt". Minden józan, egy gyűszűnyi kis ésszel és empátiával rendelkező honfitársam valószínűleg már azt gondolta, hogy a 300 milliárdos megszorítás elvitte a kanálisba a projektet, de most közlöm: rég tévedtünk ekkorát! Mégis mit képzeltünk? Holmi "válság" miatt kerüljön veszélybe a jövőnk? A gyermekeink jövője?! A gyermekeink tudása?!

Évről-évre mindenféle felmérésen hozzák az első helyet, ezt itt kérem 1 millió, szövegértésben, olvasásban és matematikában aranyérmes gyerek országa! Hozzánk járnak a külföldi országok oktatási kutatócsoportjai, hogy tanulmányozzák, hogyan is vagyunk képesek ezt a világbajnoki szintet hozni: digitális táblák nélkül?

Szerencsére olyan remek szakemberek irányítják az országot, mint Hiller Haver vagy Gyurcsány Feri bácsi, akik megérezték, így nem sokáig maradhatunk az élvonalban. Muszáj lesz beruházni az interaktív táblákba! Így született meg a csak a Gróf Klebelsberg Kunó oktatási reformjához mérhető, az országunk jövőjét biztosító projekt ... egy kis hatásszünet ... levegővétel ... wait for it ... minden tanterembe digitális táblát!
El sem tudjuk mi képzelni, átlagpolgárok, milyen nehéz döntést kellet meghozni Hiller Havernak?


Valami ilyesmi játszódhatott le benne:
"Digitális tábla, vagy a tanárok 13. havi fizetése? 13. havi fizetés vagy digitális tábla??? Forgott-hánykolódott éjszakánként a súlyos dilemmától gyötört Hiller Haver ... Most mi legyen? Már 2 éve folyik a projekt... Miért nem jövőre jött ez a kurva válság? Már le vannak zsírozva a táblák a haverom sógorával. Szerencsére csak 2 cég közül kell választani, a HP és az IBM között. Már a raktárakban állnak a táblák, most már nincs visszaút. De a tanárok pénze! Amikor így is olyan kevés pénzért dolgoznak. Meg az óraszámot is most emeltük meg. Számítanak arra kis (megadóztatott) 13. havira. Most mit kezdjek ezzel a 24 milliárd forinttal? HP/IBM vagy tanárok? Adhatnék a 159 506 tanárnak nettó 150 000 forintot. De a táblák! Mindegy, nincs mese, döntenem kell! Ferihez nem fordulhatok segítségért, ő most nagyon kimerült abban, hogy feltartóztassa a Válságot Hegyeshalomnál. Jó legyen, döntöttem: jöjjenek a táblák, még most karácsonyra!"

Index:
"Karácsonyra megérkeznek az iskolákba az első digitális táblák - írta a szombati Magyar Nemzet. "A több mint 24 milliárd forintos beruházást - szemben az iskolákkal és a tanárokkal - nem érinti a válság". A digitális táblát laptoppal kell összekapcsolni, hogy a készülék a táblára vetítse a tananyagot. A beszállító céget december elején választják ki a két jelentkező, a HP Magyarország és az IBM közül, s a milliárdos tender győztese még ebben a hónapban megkezdi az eszközök kiszállítását. "

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke:
"Házunk ugyan nincs, de plazmatévét kapunk. Elképesztő, hogy miközben a kormány a válságra hivatkozva a korábbi megállapodáshoz képest 18 százalékkal csökkenti a közalkalmazottak keresetét, valamit újabb iskolabezárásokat, osztályösszevonásokat, elbocsátásokat generálva reálértékben a források tíz százalékát vonja ki a közoktatásból, megteheti, hogy több tízmilliárd forintot adjon ki digitális táblákra."
 
Azt hiszem mindenkinek megvan a véleménye... Jó dolog a digitális tábla? Jó dolog. Hasznos? Hasznos? (Íme egy tanár véleménye.) Kell minden tanteremben? Dehogy kell! Ha a gyerek a digitális táblát bámulja, attól megtanulna jobban olvasni meg számolni? Dehogy tanul ...

A szüleinket még krétával oktatták, mégis elvégezték a főiskolát vagy az egyetemet, és sikeres emberek lettek. Minket is krétával oktattak, néha írásvetítővel, mi is elvégeztük a főiskolást vagy az egyetemet, és sikeres emberek lettünk. Olyan jól áll az ország, olyan jól áll a hazai oktatás, az infrastruktúra, a tanárképzés, hogy most azonnal karácsonyra ott kell lenniük a digitális tábláknak, 24 milliárdért?

Balázs1983 ezt írta:
"Amerikában tanulok, a helyiek köszönik szépen, megvannak digitális tábla nélkül. Viszont van pénz fűtésre, légkondira, wc-papírra stb. Aki hülye itt (és hát valljuk be, vannak páran), az nem azért hülye, mert nem digitális táblán oktatták, hanem mert vagy lusta disznó tanulni vagy egész egyszerűen agyilag alkalmatlan egy bizonyos szint elérésére. Aki meg értelmes (van ilyen is bőven az amcsik között, én is rácsodálkoztam, hogy mennyi), az meg digitális tábla nélkül is az."

Vajon az önkormányzatok, hogy fogják kifizetni az idén már ötször emelt gáz árát? Vajon hogyan fognak oktatni a 14 fokos tanteremben a digitális táblán? Kesztyűben?

Természetes gyönyörűen meg is van indokolva az egész projekt. Olyan szép mondatok, majdnem elbőgtem magam:
" ...tudás megszerzésének folyamatát ki kell egészíteni az adatok, információk tudássá szervezésének képességével és a kritikai hozzáállással, méghozzá önállóan, illetve egyenrangú tagokból álló csoportokban. A tudás alkalmazásánál pedig ki kell fejleszteni az egyedi megközelítési módszerek kialakításának és alkalmazásának képességét a sablonszerű módszerekkel szemben. (...) Az élethosszig tartó tanulás képességeinek megteremtése ugyanakkor új szellemi és fizikai infrastruktúra megteremtését kívánja meg, amely képes kiszolgálni a megváltozó igényeket. A fentebb leírt információ-tudás megközelítési paradigma váltás kihat a tananyagok szerkezetére, az alkalmazandó pedagógiai módszerekre, valamint áttételesen a szükséges fizikai infrastruktúrára is.

Ma már, éppen a technika fejlődésének köszönhetően, a tudás átadás, illetve az előzőekben leírt egyéni tanulási folyamat könnyebb elsajátítását lehetővé tévő eszközök, berendezések is megjelenhetnek a tantermekben. Mindezek közül kiemelkedik az interaktív tábla, amely átmenetet jelent a frontális és egyéb oktatási módok között; lehetővé teszi az informatika előnyeinek széleskörű alkalmazását (gyors tartalom elérés, multimédia, stb.) annak hátrányai nélkül.

A nemzetközi folyamatoknak megfelelően a munkaerőpiaci igényekre, illetve az oktatással szembeni igények változására figyelemmel az Oktatási Minisztérium megkezdte az oktatási módszertan fejlődéséhez szükséges infrastruktúrafejlesztéseke. Az Oktatási Minisztérium által előkészített Nemzeti Fejlesztési Terv II. alapján 2010-ig a 62 ezer tanteremből 40 ezerben interaktív tábla kerül felszerelésre."

Íme, egy interkatív tábla a Educatio 2008 kiállításon:


És használat közben egy érdi általános iskola 4.-es osztályában. 03:00-nál keződik a rész:

 

Címkék: oktatás mszp pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr43772468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelyegrádi szellem 2008.11.17. 14:50:40

bz-vel egyértek. meg kell őket kérdezni, mennyit akatok húzni a völgyhídon, diditálán, stb. Ötmilliárdot? Oké, itt van. A híd esetében fogtunk volna 49 milliárdot. Kész haszon lenne.

/bár azért igazi mégis az lenne, mennyit akartok húzni a völgyhídon? Ötmilliárdot? Tessék itt van belőle 7.62/

Geza 2008.11.17. 14:52:02

Magyar Ugar 2008.11.17. 14:38:38:
"pl. nincs szigetelés, nem hatékony a fűtőrendszer, akkor lehet, hogy nem a gázszámlát kéne támogatni, hanem a szigetelést meg a fűtésrendszert cserélni."
Ez így is van, teljesen egyetértek.

"az észteknél pl. az alapozta meg a növekedést, hogy kihagytak lépcsőket, és mindent digitalizáltak. nem ismerem részletesen, de gyanítom, hogy nem tudtak jobban fűteni, mint nálunk."
Én ez utóbbival kapcsolatban vagyok igencsak szkeptikus, azaz fenntartom, hogy fázós gyereket nem lehet rendesen tanítani a világ legjobb felszerelésével sem, mert a kényelmetlen környezetben nem tud rendesen koncentrálni.
Persze lehet, hogy a., az észtek jobban bírják fűtés nélkül az időjárásukat, mint mi a miénket :), illetve b., más módon, de olyan erősen motiválva vannak az ottani gyerekek, hogy a zavaró tényező ellenére is akarnak és tudnak figyelni.

Ez utóbbi eset lehet amúgy jelentős még pl. az elmaradottabb helyeken is, ahol ugye otthon hajtják a kölyköt, hogy 'tanulj vagy ugyanúgy sz@rt fogsz lapátolni, mint az apád', na ilyenkor a gyerek a puszta földön ülve is tanul mint a kisangyal, hogy előrébb juthasson a nyomorból kivezető úton. Na nálunk ez a mentalitás abszolute hiányzik.

"ha szar van, akkor abból kell várat építeni, nem csak odébbtolni a szart."
Ha szar van a fazékban, akkor először azt kell abból kitakarítani, és nem azon gondolkozni, hogy indukciós tűzhelyen mennyire hatékonyabban fogjuk fossá főzni, mint a hagyományos fatüzelésűn :).

krtek 2008.11.17. 14:52:42

Van egy másik nézete is a dolognak. Sok "oktatással" foglakozó intézményben tök mind1 lesz-e ilyen tábla vagy nem. A diák leszarja csak átcsússzon, a suli leszarja csak megkapja a fejpénzt. A frissen végzett új munkaerő, meg a betanított munkás szintű tudással, de atomtudósnak kijáró elvárásokkal kapja az első igazi pofonokat...
Manapság szart nem jelent egy érettségi v. egy diploma, a nyelvvizsga szintúgy. A régebben patinásnak számító intézmények is elkurvulnak.

A piacon a szakmát értő és szerető emberekért megy a harc.

lampaules 2008.11.17. 14:57:28

Nálunk is volt ilyen fos, elmondom mire volt jó:

- nagyszerűen lehetett rajta játszani, filmet nézni, ráadásul az egész osztály látta, így senki sem unatkozott a lyukasórákon, a szünetekben
- lehetett röhögni a hülye tanáron, aki ráírt táblafilccel, ami tilos és nem jön le:D

Ha oktatásra akartuk használni, akkor zseniálisan megjelenítette a powerpoint és world dokumentumokat! Ilyenre eddig egy projektor sem volt képes!

Amúgy ez is egy kibaszott projektor, ami egy érintésérzékeny táblára vetít, így onnan lehet kezelni a vindózt, nem a laptopról. Ez miért jó, csak ott fenn tudják:D

Magyar Ugar · http://rotfl.blog.hu 2008.11.17. 15:08:32

Geza 2008.11.17. 14:52:02

Ez utóbbi eset lehet amúgy jelentős még pl. az elmaradottabb helyeken is, ahol ugye otthon hajtják a kölyköt, hogy 'tanulj vagy ugyanúgy sz@rt fogsz lapátolni, mint az apád', na ilyenkor a gyerek a puszta földön ülve is tanul mint a kisangyal, hogy előrébb juthasson a nyomorból kivezető úton. Na nálunk ez a mentalitás abszolute hiányzik.

na ebben látod maximálisan egyetértünk. jó nekünk a langyos szar is, már Kádár alatt is jó volt, most is jó lesz. így csúszunk le egészen addig, amíg már nem csak a románok és szlovákok fognak röhögni rajtunk (az osztrákok már megunták, röhögnek máson), hanem a szerbek meg az ukránok is. Európa lévén ott is büdös a munka, de messze nem annyira, mint nálunk. és ott nincs nosztalgia a szocializmussal, nem mondják, hogy azok a módszerek jók voltak, jók lesznek most is.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.11.17. 15:13:28

Nostradamus megjósolta.
Bár a név még nem volt tiszta akkor neki de mostmár tudjuk.
Hiller igen,
Hiller az a név.

bz249 2008.11.17. 15:20:30

Kedves Magyar Ugar,

a probléma mélygyökere az, hogy az általános iskolai oktatásban bevezetett új módszerek ugyanazt az eredményt, ugyanannyi idő alatt csak tízszer akkora költséggel érik el...

azaz megint csináltunk egy szuper kis reformot

mert ugye egy reformnak két indoka lehet

a.) ugyanazt a színvonalat hozzuk, de olcsóbban
b.) magasabb színvonalat hozunk

a digi tábla az a.) triviálisan nem lehet... és továbbra sem látom, hogy mennyivel több egy hagyományos tábla+projektor (csak miattad korszerű, sokcélú, mobilis digitális elektronikai eszköz) kombinációjánál, ami ennél lényegesen olcsóbban kijön

Combi a ballibes Ferkófan 2008.11.17. 15:22:08

Már látom lelki szemeimmel, ahogy begyűrűzik egy új iparág a színesfém kereskedelem mellé.

more 2008.11.17. 15:25:04

az iskolak folyamatos feltoresetol nem felunk? vagy digitalis lakatot fognak felszerelni a hagyomanyos rozsdas vaslakat lanccal kombinacio helyett? ami atombiztos vedelmet nyujt a digitalis szupermodern istenkiralysagnak?

Geza 2008.11.17. 15:25:15

Magyar Ugar · 2008.11.17. 15:08:32:
"ott nincs nosztalgia a szocializmussal, nem mondják, hogy azok a módszerek jók voltak, jók lesznek most is."
Az azért a módszertől függ.
Kádár egy moszkovita áruló volt, de az ő idején jó módszer volt pl. az oktatás propagálása, nagyon sokan még meló mellett is tanultak, valamint szintén jó módszer volt a KMK (közveszélyes munkakerülés) büntetőjogi kategóriája. Hitler sem volt az a kimondott ájtatos ministránsgyerek, de egész jó közlekedési rendszert épített ki és tizedére nyomta le a munkanélküliségüket többek között. Ramszesz lehet, hogy meghajtotta a népét, mint macskát a ricinus, de az egyiptomi turizmus mai napig az ő ötletéből él :).

Régi kínai mondás, hogy a falu bolondja is útba igazíthat az iskola felé, úgyhogy szerintem az egyes intézkedéseket szerintem inkább magukban nézzük, és ne a meghozóik hovatartozása szerint.

more 2008.11.17. 15:26:36

geza, azt ne felejtsuk el, h a KMK intezmenye a szociban mibol volt fenntartva....mert nagyjabol meg ma is szivjuk

derelyegrádi szellem 2008.11.17. 15:33:52

Nagy tisztelettel azt szeretném kérdezni, hogy a postban látható felsőruházati terméket hol lehet megvásárolni? Szeretném a család ruhatárát kicsit felfrissíteni, csegevarát már unjuk :)

Geza 2008.11.17. 15:34:23

more 2008.11.17. 15:26:36
"azt ne felejtsuk el, h a KMK intezmenye a szociban mibol volt fenntartva..."
Pont abból, amiből most a munkanélküli segély, csak annak idején:
- nem ült otthon az unalmában bajt keverő ill. a többiek munkahelyen tartózkodását kihasználva őket meglopó tolvaj,
- nem demoralizálta a ténylegesen dolgozókat ('én dolgozok rendesen, de rongyos tízezerrel kapok többet'),
- ha valamire mégiscsak kellett munkaerő, akkor az kéznél volt, és nem akkor kellett keresni.

more 2008.11.17. 15:39:23

ja, anyameknal ez ugy volt, h voltak egy poziciora oten, amit anyam meg a kolleganoje vegeztek ketten, a tobbi kormot reszelt, pletykalt es megfeleloen helyezkedett a fonok oleben, h azert neki jarjon a jutalomut meg a premium:))))
de szentigaz, legalabb nem loptak a fat....:)))

Lithium78 2008.11.17. 15:41:31

ennyi komment, miközben dolgoztam. ej, mit csináltok Ti munkaidőben? ;)

viszont kitaláltam valami nagyszerűt. digi táblára rákötni az ipari áramot. ha a cigót agyoncsapja lopás közben, rá lehet fogni, h zárlatos volt, ráadásul extraként a Hiller lesz beperelve. na? így már jobban hangzik ;D

derelyegrádi szellem 2008.11.17. 15:44:07

palmas

Nekem hillerhaveros kell, nem érted? :)

more 2008.11.17. 15:46:36

lithium 78, es akkor meg te szoltal be reggel, h mindenbol ez jon ki....:)))) ugye ugye, nem is olayn nehez tovabbgondolni az egyes temakat hehehe

Lithium78 2008.11.17. 15:51:33

more: nem szóltam be, hanem gratuláltam ;) hétfő reggel nehezen fogalmazok, na.

Geza 2008.11.17. 16:00:08

derelyegrádi szellem 2008.11.17. 15:44:07:
Hát heilhillereset nem találtam, de ha már csegevara, akkor:
www.tomcatpolo.hu/user_show_sticker.php?id=264

illetve hát az örök kedvencem:
www.tomcatpolo.hu/user_show_sticker.php?id=40

more 2008.11.17. 16:48:56

hehehehehehee muhahhahehehhahhahe
a csegevara polom mosasban van:))))))
most hatarolodjak el valakitol vagy valamitol, h azon rohogtem a legjobbat??

Horizont 2008.11.17. 17:00:11

Senki nem vitatja hogy szuper lehet a digitális tábla.Tételezzük fel a jó szándékot is:))
De könyörgöm bírálják már felül a saját döntésüket!
Közben a világválság simán begyűrűzött,plusz van nekünk saját gyártású magyar válságunk is.(anyagi+erkölcsi).
Ha össze kell húzni a nadrágszíjjat (NEKÜNK) akkor a gyerekeket ne kényeztessük már el, tanulják meg ők is hogy nincs ingyen ebéd:))
Viccet félretéve,ha EU-s pénz akkor lehetne hasznosabbra is költeni!
A gyerekeket pedig egy csomó mindenre meg kéne tanítani digitábla nélkül is.
(Mondjuk az alap:olvasni! Én már akkor megrökönyödtem amikor a kötelező olvasmányok megjelentek összefoglalva.)
Digitális táblát olyan országban vásároljanak ahol már majdnem minden megvan.És már csak ez hiányzik.És ez az ország nem Magyarország.

Roltii 2008.11.17. 17:02:58

egyébként ok, hagyjunk ki lépcsőfokokat, ha ez északon működött. Legyen az egyik lépcsőfok a digitális tábla. Nem kell hozzá zseninek lenni, hogy tudjuk 3 év múlva elavult lesz. Kicsit már most is az. Minden a 3D és térábrázolás felé mozdul el. Igazából az érintőképernyő mint olyan tudtommal nem igazán jött be. Filmekbe jól néz ki, infoterminálokon jópofa, de hogy az oktatásban. Igazából egyszerű fizika feladatoknál tudom elképzelni, hogy ez hasznos, de azokat még lehet tárgyakkal is szemléltetni. Egyébként meg powerpoint plussz távirányító mindent megoldana. Mellesleg szerintem a kis diák jobban örülne, ha a monitorán jelennének meg a cuccok nem a táblán...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.17. 19:21:52

more
persze, azonnal, velem együtt, mert szerintem is az a legjobb. :)

more 2008.11.17. 19:52:54

laspalmas: megtettem, de nem vittem tulzasba:)))

btw megneztem a belinkelt sulitv-t, haaaat, lehet h tul konzi vagyok, csinaltam en is gyakorlotanitast gimiben diploma elott, de ha valaki meg tudja nekem magyarazni,h a tokesrecek bemutatashoz minek ez a kula, akkor okes. sztem csak veszi ez az idot az erdemi munka elol, foleg a kisiskolasoknal. altalanosban sztem felesleges.
masreszrol ez kivaloan beleillik a tanuljunk faszsagokat imidzsbe, meg a gyozike mint erettesegi tetel strukturaba.
felreertes ne essek, nem azt mondom, h gyerekeink ne lassanak technikat, csak hat nem vagyok benne biztos, h erre ebben a formaban van szukseg...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.11.17. 20:19:19

Jól van.
Nyugodt vagyok, jó helyre fog kerülni az általam október hónapban a munkabéremből lopcsánynak és bandájának jutatott 387.527,- forint. Amiért átlag 07:00-19:30 közt hajtok. Nyugodt vagyok, mert versenyképes tudást fognak szerezni eme digitális táblákkal a jövő adózó állampolgárai és a megszerzett versenyképes és keresett tudással jól fizető munkahelyük lesz. A rengeteg pénzből (talán már eurónak fogkák hívni), amit bérként kapnak, majd jó sok járulékot fizetnek, amiből nekem lesz nyugdíjam.
Köszönöm Ferenc testvér, köszönöm Hiller haver.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.11.17. 20:23:46

Geza 2008.11.17. 16:00:08

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.11.17. 16:15:30

Nekem meg olyan van, hogy az elején áthúzott csegevara van, "Revolución?" felirattal a hátán meg Petőfi "Van sajátunk!" felirattal. Tomcatpolo-ról van az is vagy 3 éve vettem.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.17. 20:51:43

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.11.17. 11:52:00

Engem is elvittek Paksra, a tanárnő azt mondta a látogatás végén, hogy ha én is szeretném, akkor igazán maradhatnék is egy kicsit, hátha "ragad rám" némi a modern fizikából, azóta kölcsönösen utáljuk egymást :o)

Lithium78 2008.11.17. 20:59:47

Főnök: "ha én is szeretném, akkor igazán maradhatnék is egy kicsit"

had ne értelmezzem félre ;DDD

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.17. 21:27:26

A fizikatanárnő alig múlt 26 éves akkoriban, nekem igazán bejött, Neked ezzel lenne bármi problémád? :o)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.17. 21:32:26

Általánosban is és Szakközépben is az osztályfőnökeim utánuk nevezték el a kölkeiket, és ez nem vicc.

Az első azt monda, hogy azért, mert olyan kölköt szeretne, mint én, a második nem mondott semmit, csak furin kacsingatott, az azért megrázó egy élmény volt...

krtek 2008.11.18. 09:05:01

Főnök,
Mit csináltál azokkal a szerencsétlen pedagógusokkal (vagy ők veled) hogy a te nevedet vették fel a kölkeik? :)

Johnson Doe 2008.11.18. 09:13:08

Laspalmas:
Szerintem van benne lehetőség. Elég kevés olyan dolog van amit én már nem tudok elképzelni (ok, az UFO-k landolását ne vegyük ide, mert őket nem veszi be a gyomrom...). Ha pedig igaz, akkor meg... Szégyen? Nem puffogtattuk elégszer ezt a szót?:S

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.18. 09:27:34

Johnson Doe
Elolvastam a fórumhozzászólásokat, nem semmi sztori. (Mélt megkaptad?)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 09:41:08

Főnök: és meg is volt a tanerő!?? Szerintem minden valamirevaló középiskolás fiúnak van olyan tanárnénije, akitől szívesen venne korrepetálást a szertárban :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 09:42:47

Ja, bocsánat, természetesen cikkhájl, meg minden Drága Barátaim! Tegyük a dolgunkat! :))))

A pólókra visszatérve: a nyáron a Jegyirodás demonstráción volt egy srác, aki olyan pólóban volt, hogy "A főnököm egy szobafestő" és egy "átalakított" szmájli volt a fénykép... Na ebbe kössön bele bármelyik jogvédő :)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 10:18:02

Sedux: Nem voltak meg, pedig az egyikbe mindenki szerelmes volt :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 10:27:36

Nálunk a gimiben a kémiatanárnőt akarta volna mindenki megcsinálni :)) az urban legend szerint az egyik végzős sikerrel is járt... a mázlista...

more 2008.11.18. 11:15:23

nnnnnaaa.....hatszepmondhatom:)))) te fonok, es az egyik gyerek felkupica lett, a masik meg fonok? vagy feher? ja, joreggelt, es egyben elnezest a lapos poenert:)))))
digitablatol a dughato taneroig eljutni....nekem csak a romaking sikerult tegnap:)))) szerencse, h csak egy evet tanitottam, mik mehettek a hatam mogott.....

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 11:21:43

more: Te sosem kerültél a kémiaszertár jótékony, mindent elfedő homályába? :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 11:22:10

"mik mehettek a hatam mogott"

... ezt a blog-béke érdekében inkább nem is kommentálnám :))))

derelyegrádi szellem 2008.11.18. 11:31:12

én azon elmélkedem, hogy pl a Kovács Félkupica, vagy Kiss Főnök milyen hatást válthatott ki az anyakönyvezetőben)

Hát igen, ezekhez a nevekhez jobb ha a gyerek a kémiszertárban készül...:)

derelyegrádi szellem 2008.11.18. 11:32:35

""mik mehettek a hatam mogott"

... ezt a blog-béke érdekében inkább nem is kommentálnám :))))"

Csatlakoznék Seduxenhez. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.18. 11:38:47

Szerintem Főnöknek a civil neve valami tök egyedi, különleges, és ezt irigyelték a tanerők. Pl. Rómeó, Alehandró, Szebasztián vagy valami ilyesmi :))

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2008.11.18. 11:53:50

A videót látva, ez egy hosszabb távú fejőstehén lesz, ugyanis ez a remek és olcsó eszköz magában még mit sem ér, kell hozzá szoftver is bőségesen, magyar tartalommal.
Érdekes lenne rápillantani, a táblákhoz megvásárolt szoftverek készitőire/forgalmazóira és nyilván a számla összegére is.
Azt hiszem akadna meglepi bőven...

more 2008.11.18. 12:25:57

laspalmas: lehet, h batman vagy esetleg sandokan:))))
btw, en nem kemiat/fizikat tanitottam, ugyh a szertar nem jatszott....koszonom a visszafogott hozzaallast a temahoz:))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 12:41:10

Miért nem rögtön Dzsingisz Khán? :-P

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 13:00:51

more: akkor a tanári szobában az asztalon :))
az se tűnt rossz alternatívának abban a korszakban...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 13:08:31

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/

Csak nem sikerült magadban tartanod :o)

A tanári nem jó, mert ott trécsel a sok unatkozó pedagógus, persze lehet, hogy unalmukban mást csináltak inkább ;o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 13:12:03

Főnök: abban az életkorban szerintem teljesen mindegy lenne a tetthely, csak meg lehessen dugni a tanárnénit :)))

more 2008.11.18. 13:14:58

sedux: abban a korszakban???? melyikben?? nem a 80as evekben volt mindez, hanem kb. 3 eve, ugyh akkor mar nem voltak ilyen divatok....bar a kis facccibalok probaltak elcsalogatni osztalykirandulasra:))))))

more 2008.11.18. 13:23:08

jovan sedux, visszaszivtam, felreertettelek, bocsesz...:))

Liberté_73 2008.11.18. 13:27:21

" zseniálisan megjelenítette a powerpoint és world dokumentumokat!"

world, mi? hát beléd tényleg kár volt ...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 13:29:11

more:
"bar a kis facccibalok probaltak elcsalogatni osztalykirandulasra:)))))) "

Ezt most nem értem, a csajok akartak elcsábítani, vagy ők akartak beszervezni a fiúkák mellé? :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 13:35:06

Főnök: biztos a kis "kandúrok" akarták elcsalni kirándulásra. Este a tábortűznél előkerül a jó kis 50 fokos HP, és mire a tanárnéni felébred, már be is járta a netet a kis "házividejjjó", ahol a diákjai reszelik gruppenileg :)))

derelyegrádi szellem 2008.11.18. 13:36:57

sedux

Nekem úgy tűnik, neked elég nehezen pereg le az a 6 hét. :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 13:41:29

:o))

Sedux, még nem késő, feladhatod magad Eörsi kollégánál, hátha enyhébb büntetést kapsz, mint mindjárt more-tól :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 13:42:35

szellem: ja, ez nem arra vezethető vissza. szerintem egy egészséges 16-18 éves kandúr gyakorlatilag BÁRMIT megdugna, amin lyuk van :))
már bocsánat a vulgáris fogalmazásmód miatt, de akkor a hormonok irányítanak...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 13:44:53

Főnök: amúgy sem gondolom magam túl "liberális" gondolkodásúnak (hála annak a magasságos Istennek), de ilyen szempontból kettős mérce szerint mérek. szóval inkább more "fenyítsen" meg, mint eörsimatyi :)))) utóbbit meghagyom a tipikus szadesz-szavazóknak...

derelyegrádi szellem 2008.11.18. 13:48:15

sedux

ugye ezt nem úgy kell érteni, hogy te most egy egészséges 16-18 éves kandúr vagy?

Egyébként én 16-18 éves koromban is KIZÁRÓLAG nőket dugtam. (Ez azóta sem vátozott csak a többesszám egyesszámra módosult.)

De a BÁRMIT miatt tényleg fogsz kapnai a more-tól, én is úgy érzem.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 13:56:28

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.11.18. 13:44:53

Azt a fenyítést ne úgy képzeld el more-tól, ahogyan az Neked jól is esne... tutod, girl power van náluk :o)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 13:57:25

szellem: persze-persze, szándékosan félreértessz :)

én arra próbáltam rávilágítani, hogy egy középiskolás fiú a legyet is röptében. ezen felül különösen értékes trófea lenne a tanárnéni. tehát ne vegye zokon more ha ilyen célzattal akarták elhívni kirándulni...

éérteeeeed?? :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 13:58:07

főnök: ez valami olyan, mint a white power? :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.18. 14:01:09

Miért ne vegye zokon? Örüljön neki? Egy rakat róla fantáziáló pattanásos kölyöknek? :)

more 2008.11.18. 14:03:22

persze persze, amin luk van mi??? rajtatok talan nincs egy luk sem?? muhahaha
most baratsagos kedvemben vagyok, ugyh ennyire futotta, padig latom, rettegtetek hehehehe:))))
majd szep lassan visszakapja az egyesz banda, no worries:)))
sedux, az utolso kommenteddel, nehogy aszidd, h barmit is jovatettel...:))))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 14:11:11

laspalmas: aki nő létére tanári pályára merészkedik, az számoljon a következményekkel :)))

more: de rajtunk is van több lyuk is, de - a magam nevében nyilatkozva azt mondom -, mint megrögzött "antiliberalista" szeretem mindegyik testnyílásomat rendeltetésszerűen használni...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 14:51:44

laspalmas 2008.11.18. 14:01:09

Nem csak pattanásos kölkök vannak ott, a Kolompi Ráfáel és a Lakat Jozé már a 27.-et betöltik a szakközépben :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 14:59:28

Főnök: lehet, hogy itt van a kutya elásva...
az még elmenne more-nak, hogy pár "pattanásos kölök" ráizgul, nadehogy izlandi-svéd-norvég hármasállampolgárságú bálnavadászokkal kelljen megosztania az "ágyát", az már nem...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 15:11:07

Seduxen 2008.11.18. 14:59:28

Szerintem more-t ezek nem zavarták, engedd meg, hogy idézzek tőle egy sort:

"szerencse, h csak egy evet tanitottam, mik mehettek a hatam mogott..... "

Mivel eleve nem láthatta, hogy kik és mivel foglalatoskodnak mögötte, így a lurkók hátrányos megkülönböztetése is eleve kizárt, igazi haladó, toleráns hozzáállás ez kéremszépen!

(utálom magam, hogy ezt leírtam, remélem ez enyhít a dolgon :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.18. 15:29:16

Anyám add el a házat... Már Főnöknél is hatott az "eörsi-terror"... Kezdünk elveszni Drága Barátaim... Gyerünk, tegyük a dolgunkat!!!

Saint 2008.11.18. 15:43:58

A mi sulinkban (számtech suli) van 2 vagy három. Tökéletesen megvagyunk nélkülük. Tök király naná, lehet majd mondani a szlovákoknak hogy " és ti min tanultok? hehe mi digtáblán!!" több hasznát nem látom...

more 2008.11.18. 16:19:35

fonok, tudom, h csak a sorre gyursz, azert irkalsz ilyesmit, de sajnos nem, nem enyhit a dolgon....:)))
sedux, majd kezdemenyezem, h legyen az egyetemeken es a tanarkepzokon 'pattanasos tinedzserek, akik minden lukba beledugnak elleni vedekezes' tanegyseg, amit a tanitasi gyakszin lehetne elesbe nyomni:)))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 16:29:34

more 2008.11.18. 16:19:35

'pattanasos tinedzserek, akik minden lukba beledugnak elleni vedekezes'

Ez mekkora lol :o)

Ha rosszul tanulod meg a tárgyat, akkor megba*nak, mindkét értelmében :o)))

more 2008.11.18. 16:32:19

ja, a multkori nemettanarno, aki sztrippelt, mar el is bukott volna...:))))
azert fiatal pasitanarnak lenni se leanyalom, a kis kurvak ugy tapadnak, mint a dog a legyre....aztan ha nem csinalsz veluk valamit, meg a vegen fel is jelentenek...:)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 16:56:59

more 2008.11.18. 16:32:19

szerintem ezért utáljuk a tanárokat, egyszerű irigység, sokan mondták már, de nem ám a 13. havit irigyeljük, neeem, csak a friss választékot :o)

more 2008.11.18. 17:37:08

hatnemeztmondom??? irigy allatok:)))
es a tobbi kozalkalmazottol es koztisztviselotol mit sajnalunk?? ezen is erdemes lenne elgondolkozni:)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.18. 17:45:57

Sedux, erősen érzem rajtad Feri befolyását, folyamatosan tőle idézel. Ez sokkal nagyobb baj, mint Főnök köpönyegforgatása némi ingyen sör reményében. :)

more
Mi lányosztály voltunk gimiben, volt egy frissdiplomás némettanárunk, a Robi bácsi, na ő kettőt nem mert szólni, nem volt az a talpraesett fajta. Máig emlékszem, ahogy a szóbeli érettségin dolgoztuk ki a tételeket, a tanárok ott ültek velünk szemben valami emelvényen, tök csönd volt, egyszercsak nagy csörömpölés, kiesett a Robi bal szemüveglencséje. Szegény akkor semmisült meg teljesen, pedig a négy év alatt kapott tőlünk rendesen. :))

Liberté_73 2008.11.18. 17:56:49

" Szegény akkor semmisült meg teljesen, pedig a négy év alatt kapott tőlünk rendesen. :)) "

hát remélem, a Zélettől visszakapjátok, mindahányan kamatostul

more 2008.11.18. 18:00:04

szegeny robibaaa biztos csak azert ment tanarnak, mert kulkerre nem vettek fel, pedig nagyon szeretett volna nagymeno kereskedo lenni:))))
szegeny szegeny robibaaa

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.18. 18:13:57

Liberté73 köszönöm szépen, hasonló jókat kívánok neked is.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 18:15:26

laspalmas 2008.11.18. 17:45:57

Az ingyen sörről mér rég lemondtam, úgy egy hónapja, amikor legelőször felvetődött. Esélytelen, hogy februárig ne gázoljak kiengesztelhetetlenül more érzékeny lelkébe valami genyasággal :o)

Azt ugye tudjátok, hogy potenciálisan kineveltetek egy, szadista sorozatgyilkost, "Robibácsinál" minden megaláztatás egy kis, de annál jelentősebb lépés volt ebbe az irányba :o)
Pedig a csajok között, -ha elegen összegyűlnek- mindig akad pár, aki szívesen vigasztalná szegény, elnyomott srácokat, ilyen nem volt? :o)

Seduxentől én is elhatárolódom!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.18. 18:30:19

Mi egyáltalán nem aláztuk meg Robibát, a tanárnak járó tiszteletet megadtuk neki, jól tanított, rendes is volt, csak nem tudtuk férfiszámba venni. Szegény egyszerűen önbizalomhiányos volt, nem tudott mit kezdeni a rengeteg, nála pár évvel fiatalabb csajjal, akik csinosan, tele életkedvvel jártak az iskolába. Biztos, hogy volt, aki tetszett neki, de ő szegény nem tetszett senkinek. Kerülte a tekintetünket, ha nevettünk, azt hitte rajta, volt hogy automatice átváltott tegezésbe, ami nem lett volna baj egyáltalán, de aztán nem győzött szabadkozni, szóval tényleg nagy pofonokat kapott a 4 év alatt, és biztos nem az utolsókat, mert a mi sulinkban az egyik szakon csak lányosztályok voltak/vannak. Mindent összevetve én azt gondolom róla, hogy talán nem gimiben kéne tanítania, hanem inkább áltsuliban.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 20:38:09

Egyébként az milyen, amikor csak csajok járnak az osztályba? Úgy értem, egy csajnak nem furi, és el lehet viselni 25-30 lányt négy/hat éven keresztül?

Az egész szegregálósdi olyan életszerűtlen, én tuti megmentem ettől a leendő kölkeimet.

Nálunk műszaki suli lévén csak elvétve akadt 2-3 lány az egész intézményben, pedig abban a korban már muszáj ilyen irányba is szocializálódni. Nekünk rohadtul hiányoztak a csajok mind az osztálykirándulásokról, mind a közös osztálybulikból, szünetben is tök gáz a randa fiúírásról másolni a leckét, na, szóval nekünk nagyon szar volt nélkülük.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.18. 21:13:51

Nálunk egy évfolyamban 4 osztály volt, ebből csak mi, a D-sek voltunk lányosztály, a másik három vegyes volt. Az A-sok, B-sek hatosztályos kommunikációképtelen kultúrgombócok voltak, a C-sekkel viszont jól kijöttünk. Bulizni velük jártunk, osztálykirándulni nem mindig. A szegedi Csillaggal szembeni MÁV-szállóban speciel velük voltunk, meg 15 török kamionsofőrrel. Osztályon beül persze 3-5 fős klikkek voltak, de szerintem az van mindenhol. Nyilván lányok lévén több pletyka, piszkálás ment, viszont nem voltak hatalmi harcok, mert nem volt fiú, akiért küzdeni kellett volna. A kolesz is koedukált volt, a szintek közti éjszakai átsurranási lehetőséggel, és a szemközti Kék Róka nyújtotta remek kikapcsolódással. Mindent összevetve, jó évek voltak! :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.18. 21:28:51

Áááá a kolesz... a kedvenc helyem volt,mi is mindig ott csajoztunk, persze a bentlakó osztálytársak segítségével, de azt valahogy sose bántam, hogy nem ott élek.

Akkor nekünk sokkal nagyobb szívás volt, leszámítva a 3-4 sorstárssal való évtizedes barátságot nem érte meg... annyiból volt csak elviselhető, hogy kellőképp balhésok voltunk,de valahogy mindent megúsztunk :o)

more 2008.11.18. 22:46:24

fonok: beszeltunk mi valaha INGYEN sorrol?? felre vagyunk ertve:)))) (targyalas kerdese...) egyebkent ha jok az emlekeim, a mokusos sztori a te erzekeny lelked rengette meg legutobb is:))))
robibaaaa-nak meg biztosan meg fogja novelni az onbizalmat (ha mast nem is) a digitabla, amin levezetheti az igeragozast az ot csodalo noi szemek kisereteben hehehehe

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.19. 09:38:29

laspalmas: tudod én ferire úgy tekintek, mintha a saját gyermekem lenne... kicsit degenerált, kicsit hazudós, de a MIÉNK :)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.19. 10:08:06

more: Ezek szerint a "Vendégem vagy egy sörre" Nálad azt jelenti, hogy "Megengedem, hogy velem igyál, feltéve,ha te fizetsz".

Kezdem érteni :o)

more 2008.11.19. 11:34:27

hm....de jo a memoriad fonok....ha mondtam ilyent, akkor termeszetesen igy gondoltam:))) (valami kemeny euforikus allapotban lehettem:)))) jaaaa, emlekszem mikor volt, ja, azert az esetert telleg vendegem vagy egy sorre:))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.19. 11:54:30

"jaaaa, emlekszem mikor volt, ja, azert az esetert telleg vendegem vagy egy sorre:)))) "

Gondolom ettől még nekem kell fizetnem :o)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.19. 12:25:33

Seduxen, "nem kicsit, nagyon!" :)

Főnök, hiába, az emancipáció vívmánya ez is. :P

János2 2008.11.20. 09:54:16

Nincs még egy nemzet a világon, amelyik megtenné azt az őrültséget, amit a magyarság folyamatosan tesz. Liberálnáci gyilkosaink - a magyargyűlölő zsidóbűnözők és szintúgy akasztanivaló csatlósaik - cigánytenyésztésre fordítják a dolgozó magyarok adóit, sőt az EU-támogatások nagy részét is. A néhány százezernyiről több, mit másfél milliósra tenyésztett cigányhordákat a magyar városokra és falvakra zúdítják. A magyarság egészségügyi és népjóléti rendszerét lerombolták, a cigányoknak minden ingyen van, mert a kirabolt magyarok pénzén fizetnek nekik mindent: a gázt, a vizet, a villanyt, az ételt, a kocsmát, a játékgépet. Egymást érik a leépítések, a megszorítások, de a cigányokra egyik sem vonatkozik, épp ellenkezőleg: a megnyomorított Magyarország ezeknek maga a Kánaán.Sok százezer magyar él a mindennapos cigányterror alatt. Olyan életek vannak, amilyeneket elképzelni sem lehet. Ebben az országban a magyarellenes diktatúra a gyakorlatban felszámolta az állampolgári jogegyenlőséget is. A munkában megöregedett, becsületes magyarra börtön vár, ha védeni próbálja a kiskertje terményeit. A tolvaj, a gyilkos cigányszutyok pozitív diszkriminációt élvez. Utóbbit kiáltja ki áldozattá a magyarellenes szennymédia. Köztudott, hogy a bűnüldöző és a jogalkalmazó szerveket is a magyarellenességre dresszírozza a diktatúra. Most azon a ponton vagyunk, amikor eldől: lesz-e Magyarország, vagy csak volt.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.11.20. 12:42:40

János2, pont megfogalmaztad azt amit a dühtôl nem tudnék. Köszi

Talán annyit tennék hozzá, hogy kis túlzásokkal lassan úgy nézünk ki, hogy van a vállunkon 3millió nyugdíjas és 2 millió cigány és ki tudja még mennyi ingyenélô .


De milyen jól jön ez a nagy szám a mi Urainknak mikor szavazni kell... nem szabad elveszíteni ôket

S szerintem pont itt van a lényeg.
Ebbôl is látszik, hogy a kormány kurvára nem tesz semmit mert nem mer
A cigányságot és a nyugdíjasokat kell megfogni. A legnagyobb tábor.

Magyarosrszágon a politika lényege egy:

SZAVAZZANAK MEG MINKET (4 ÉVRE)

süti beállítások módosítása