Skip to content


       Szűrés lista

Vagyonosodási vizsgálat: felfüggesztve!

De jó évük lesz a gazdagoknak és / vagy adócsalóknak!
Sajnos egyik kategóriába és a közös metszéspontjukba sem esek bele. Olyan hírrel viszont nem tudok szolgálni sajnos, hogy jó évük lesz a bérből-fizetésből élőknek.

Ott fejeződött be a tavalyi év, hogy igen tisztelt Alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek találta, és megsemmisítette a teljes luxusadótörvényt. Az indoklás alapján "az adó mértéke ellen nincs valódi jogorvoslati lehetősége az adóalanyoknak. Nem lehet vitatni a törvénybe lefektetett értékhatárokat, a korrekciós tényezőket, így előfordulhat, hogy az adózó kárára állapítja meg az illetékes helyi adóhatóság a luxusadó mértékét, vagyis olyan magas terhet állapíthat meg, amely az ingatlan tényleges forgalmi értéke alapján túlzónak tűnhetnek."

Egyrészt a törvény alkotói milyen munkát végeztek (hanyagság? hozzá nem értés? szándékosság?), ha nem tudnak alkotmányosan összehozni egy törvényt? Másrészt meg valahogy nem tudom sajnálni azt a honfitársamat, aki szerint csak 97,4 milliót ér a szerény lakhelye, de kapott csekket a luxusadóról, mert az önkormányzat szerint 100 millió forint felé esik az értéke. A minimálbéres vállalkozók tengerében a családi palotát elég nehéz eltitkolni, ott van, kézzelfogható, adóztatható ...

A legújabb hír szerint pedig Szabó Máté  állampolgári jogok országgyűlési biztosa kezdeményezi a vagyonosodási vizsgálatok felfüggesztését!

Csak hogy be tudjuk lőni, miről is van szó:
15 ezer vagyonvizsgálatot végzett a tavalyi évben az APEH, mely az ellenőrzött személyek 2/3-ánál állapított meg adóhiányt 42 milliárd forint értékben. Ugyanakkor mindössze 7 ezer esetben zárták le az eljárást, s ez csak 15,5 milliárd forintot hozott.

Na, ezt nem szabad innentől!

Szabó úr szerint "az APEH nem rendelkezik megfelelő törvényi felhatalmazással ahhoz, hogy az adóellenőrzés során adatokat kérjen a jövedelmek felhasználásáról. Az előzetes becslések során az adóhatóság könnyen abba a hibába eshet, hogy a becslés alapján tett megállapításaiból következtet annak jogalapjára. Súlyos tévedések közvetlen veszélyét hordozza és a jogbiztonság, valamint a tisztességes eljáráshoz való jog sérelmével fenyeget, ha az adóhatóság életszerűtlennek minősítve hagy figyelmen kívül bizonyos adózói nyilatkozatokat."

WTF?!

Zöld lámpa az adócsalásnak?

Sérelmek, tévedések mindig is voltak és lesznek is. De lemondunk 10 000 adócsaló ellopott 42 milliárdjáról, csak mert vannak hibák a gépezetben? Miért nem heggesztik át villámgyorsan a törvényeket? Arra nem gondolnak, hogy ez a hír hogy fog lecsapódni bennünk, akiknek a bruttó fizetésének 45%-át elveszi az állam, és azokban, akik tényleg adót csalnak?
 

Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr52890889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelyegrádi szellem 2009.01.20. 18:55:54

@zero:

Ígérem finom leszek, mint genyórázó mária szája, (ha az az, amit annak vélek) :)

A kissé érdesebb előadásmód csak bizonyos közszereplők (+bezu és mercis) esetében jön elő belőlem. Különösen olyanoknál, mint a Göndör, meg ez a jó Páva Zoli. Ők úgy is többet kötelesek tűrni, az AB szerint :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.20. 18:58:55

@derelyegrádi szellem:

Inkább segíts nekem ezt értelmezni:

"Verók István szerint önmagában értelmezhetetlen, hogy hűtlen kezeléssel gyanúsítsák meg a képviselőket, amikor ők tulajdonosi testületként gyakorolják jogaikat, míg szerinte hűtlen kezelő csak az lehet, aki más vagyonával sáfárkodik rosszul."

Perverzsrac 2009.01.20. 18:59:38

@Noname Cowboy: nem. a törvény az törvény. Elmehetnél előbb az ABhoz, vársz 5-6 évet mire kimondják az igazad, aztán polgári per, újab 5-6 év, csakhogy addig beinkasszóz az apeh és mindened elveszik. Van annyid szerinted ezek után hogy 10-12 évig ellegyél mire igazad lesz???

Perverzsrac 2009.01.20. 19:00:08

@Mj: itthon én min. elnökre gondoltam:)

Perverzsrac 2009.01.20. 19:01:43

@zero: segítek: ha ő a tulajdonos, akkor az az övé, vagyis nem másé, vagyis nem lehet hűtlen. Azt csinálhatnak szerinte a vagyonnal amit akarnak. ennyi.

Perverzsrac 2009.01.20. 19:02:21

@Mj: látod hogy nincs szavazat, szóval ennyi:)

Perverzsrac 2009.01.20. 19:08:38

na jó, mivel ettem ezért mégiscsak mesélek. Szóval kb 1 éve mesélte szagértő, hogy az apeh vagyonosodási vizsgálatainak kb 12%át, azaz minden 8.at FELJELENTÉS alapján végzik. Szép mi? Magyarország, hungary.
A sztori az alábbi: A szomszéd bácsi egy kötsög. Fiatal házasok építkeznek szemben vele. Nagy a zaj, hát a szomszéd felnyomja őket az apehnál, hogy vagyonosodás....
Na mármost a gyereket behívják. Ő igazolja, hogy mire mennyit költött, maga is dolgozik az építkezésen. Megkérdezik, kitől kapott még segítséget. Mondja anyámtól...
Nah APEH behívja a mamát is külön vizsgálatra. Anya a ritka kivétel, aki 40 évre visszamenőleg mindent eltett, minden bizonylatot, bérigazolást... (Amúgy a gyereknél is minden rendben van, adózik...)
Kérdezik anyut, hogy hogyan is van ez az építkezés, mondja, hogy hát ő néha besegít, szervezi a kőmüveseket, burkolót, néha vesz ezt azt. Elmondja, hogy például a tetőt is ő vette a fiának nászajándékképpen, még a számlát is bemutatja a tetőfedőtől!!!
És ennyi. Bumm. Már el is kapta őket az apeh, hiszen MINDEN 150.000 forint egyedi értéket meghaladó ajándék után illetéket kéne fizetni. Nem tették. Bukó van szép nagy.
Amúgy meg miután elmondta a nő a sztorit ő mondta, hogy van illetékhivatali ismerőse is, kérdezte tőle, hogy fizettek-e már valaha ilyen illetéket, a válasz NEM volt... Pedig egy plamzatévé anyunak már efölötti...
Mondjuk ezt utána a tv is boncolta tavaly nyáron kb és azt hiszem változtattak is a szabályon. De ennyit az apehról meg a vagyonosodásról..

derelyegrádi szellem 2009.01.20. 19:11:02

@zero:

segítek. Ez a verók megbolondult, ahogy mondom.

Ha értelezzük amit mond, az azt jelenti, hogy a szerinte a képviselők (mszp-és és szdsz-es) saját tulajdona a kerület vagyona. Vagy tényleg ezt hiszi, mondjuk annak is van esélye, mert kezelni tényleg úgy kezelik az tény. Pont ebből lesz most az eljárás hűtlen kezelés miatt.

Konzultálnia kéne egy épeszű jogásszal lassan, mert szorít az idő, és ha bent is ilyeneket fog modnani, el sem engedik, hanem beutalják az IMEI-be 30 napos elmemegfigyelésre.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.20. 19:11:30

@Perverzsrac:

De jogilag is így van vagy Verók hülye?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.20. 19:12:29

@derelyegrádi szellem:

Köszi :))

Verók minden mondata egy kincs, nem tudok betelni vele ..holnap visszatérünk rá :)

Perverzsrac 2009.01.20. 19:13:05

@zero: szerintem verók hülye. De jogász nem vagyok. MÉG:)))))) Majd nálam ebben járatosabbak elmondják verókról a frankót meg a dumájáról. Bár amúgy én is hallottam amit mondd, de szerintem humbug az egész. Nem véletlenül egy ilyen niemand Verók kaliberű emberrel mondatják el...

Perverzsrac 2009.01.20. 19:14:01

@derelyegrádi szellem: az OPNIt nem véletlenül zárták be. Nehogy legyen ezeket hova bezárni! Kár, hogy ez is csak most esik le nektek:)))

Perverzsrac 2009.01.20. 19:14:50

@zero: Amúgy lehet, hogy összeesküvéselmélet, de szerintem azért mondd ennyi faszságot, hogy utána a perben majd mondhassa az ügyvédje, hogy tessék, már akkor se volt épelméjű...

Perverzsrac 2009.01.20. 19:15:35

csak közepesen beszámítható, mint tasnádi :))))

Roxvox 2009.01.20. 19:16:25

Basszameg, szétvágta a bicskám a zsebemet!

Perverzsrac 2009.01.20. 19:16:44

mosat nézem...244 hozzászólást írtam:) és ennek a java részét pár napon belül... ha ez a válság tovább folytatódik, azt hiszem simán meg lesz pár ezer is 1 hónap múlva:)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.01.20. 19:20:48

@Perverzsrac: Azért a vagyonosodási viszgáltatra már jó ha felkészülsz ügyvédileg. Miről beszélhet s miről nem. Mert a kérdéseket ha jól tudom előre megküldik.

reKorrekt 2009.01.20. 19:24:38

@zero: ettől függetlenül a válasz kurvagáz. Nem azért mert baromság, hanem mert nem erről az oldalról kellett volna megközelítenie.
Régen szar nekik ha már a jogi kifejezésben keresi az ellentmondást és nem a feltett kérésekre válaszol. Gondolom nincs mit.... de már előre röhögök a markomba. Szemét tetű tolvaj korrupt cigány banda!
MŰANYAG LAKATOT MINDEGYIKRE!!!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 19:28:00

Egy kis játék következik:
(Némileg off, hosszú is, de akinek nem tetszik pörgessen)

JÁTÉK: Ki az a Gréczy Zsolt?

Egy cikk a stílusáról:
www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=357

És néhány idézet:
(iszonyat sok ilyen van, nem is válogattam, csak azt tettem ide, ami szembe jött hirtelen)

"Államcsőd szélén táncolunk, Orbán meg csak ül a náci kupac tetején!
Orbán, aki maga alá söpörte a nácizmus minden szennyét, hogy nagyobb kupacon ülhessen, úgy tesz, mint aki nem érti: világválság idején az ország vezető erőinek össze kell zárniuk."

"undorba mártott közöny hány"

"Sok békés napot nem hagyott az országnak a „nemzet örökös miniszterelnöke.” Szilveszterkor úgy döntött, elég a fenyőillatból, a bejgliből, a romantikus családi vígjátékoknak a televíziók kínálatában, és odapörkölt egy búék-ot."

"Aztán egy, az Európai Unióban példátlan népszavazással leállította a reformokat. Szélsőjobbos barátaival szétzúzatta a nemzeti ünnepeket." (Orbán Viktorról van szó, ofkórsz)

"Nyomasztja a 2006-ban súlyosan elvesztett tévévita, és tisztában van vele, hogy minden mondata hiteltelen és azonnal cáfolható lenne, ha újra találkozna vetélytársával." (Ez a legjobb)

"És december közepén a sosem hazudó ember kettőkor azt mondta, lesz Gyurcsány-Orbán találkozó, háromkor pedig gyáván elkullogott. Előtte még – és ezt már én teszem hozzá - ötgyermekes apukaként – mint azt a bulvársajtó jelentette – virágot vitt egy szappaopera érte rajongó szereplőjének. Ez a szereplő néhány hónapja pucéron mutogatta magát egy erotikus tematikájú újságban. Ennyit a keresztény értékekről, a család tiszteletéről.
Máris látszik: nehéz év lesz a 2009-es, de nem csak a válság miatt."

-Ez az ember, mint nemrég kiderült: zsolti05 néven kommentel a zindex fórumán. Amikor éppen nem magát, vagy a kormanyszovivo.hu -t élteti, akkor valósággal vért hány:

zsolti05 2007.03.05 19:49:22
miért ciki, ha Orbán cigány, és annak nevezik?

zsolti05 válasz | megnéz 2007.05.25 09:32:55 © (199)
ki az a Hegedűs Zsuzsa? Ezt az izéletlen már próbálkozott a választás előtt is, hogy ne lője a Dunába Viktor és csapata. Akkor sem jött be neki.

zsolti05 válasz | megnéz 2007.08.29 12:29:02 © (24)
olyan ez a sok fideszes hozzászóló, mint a férfi, aki csak dug, de nem megy el. Kínlódik, izzad, mégsem sikerül. Lelohad, visszaerősödik

zsolti05 válasz | megnéz 2006.02.15 13:09:44 (1871)
Seszták a hétfői őrjöngéssel teljesen kiiratkozott a beszámítható emberek közül. Gréczy viszont egyre bátrabb volt és helyre tette az egyre csüggedtebb asszonyt.


zsolti05 válasz | megnéz 2005.11.23 18:16:23 (1309)
valóban. Ágnes úrinő. Kár, hogy Gréczy mindig lenyomja. Remélem, csak verbálisan


zsolti05 válasz | megnéz 2006.02.22 09:30:28 (1927)
A két ember össze sem hasonlítható. Gréczy javára, perzse

zsolti05 válasz | megnéz 2006.02.22 13:17:05 (1949)
Gréczy tudása és higgadtsága legitimálja ezt a műsort. Nem biztos, hogy jól teszi. De Seszták méltatlan is hozzá.


zsolti05 válasz | megnéz 2006.03.07 19:39:09 (3289)
Bayer a legnagyobb? A Narancs pápagyalázó számának egyik szerzője? A Kurír és a Népszabadság egykori munkatársa? Aki 1996-ban a 168 órában nyíltan megtagadta a Fideszt?
Miben a legnagyobb? Aljasságban!!

zsolti05 válasz | megnéz 2006.03.07 19:19:15 (3285)
Bayer egy patkány

zsolti05 válasz | megnéz 2008.06.17 11:20:41 © (422)
tök jó a szájt. Élőben nézheted a szóvivői tájékoztatót. Végre nem csak szíjjas hazug kommentárjai kerülnek a hírekbe
(ezt a kormanyszovivoro.hu -ról írta)

"tegnap ez a portál már élőben adta a szóvivői tájékoztatót, a vidéki tévék már ezt használták. Tök jó"

"a rendszer azt is tudja, hogy ha te az egri tévénél dolgozol, rákeresel a szóra, hogy Eger, és a két ott áll meg, ahol a városodról szó esik. Sőt, szövegben is kiírja.
Szerinted ez jó? Szerintem igen"

Na kicsoda Gráczy Zsóti?!?

megfejtős
Ez az ember Gyurcsány Ferenc kommunikációs főtanácsadója!!! :o)
(no comment)

Roxvox 2009.01.20. 19:40:50

@Perverzsrac:
őszibarack, sárgabarack, BarnaBarack

Perverzsrac 2009.01.20. 19:48:04

@Félkupica_Fehér_Főnök: kemény:) én és közeli barátom, Bézból Úr szívesen beszélgetnénk élőben ezzel a fasszal

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 20:04:31

@Perverzsrac:

Gondolni egyelőre még bármire lehet.;-) Csak ugye ettől még elnököt mondtál.:P Most erre nem gyártanék védhetetlen analógiákat...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 20:11:33

@Perverzsrac:

Szerintem cserepenként és gerendánként kellett volna tetőt ajándékozni.:) Egyébként meg inkább nem írom le, hogy mit gondolok. Mindenesetre köszi, most már kevésbé vagyok álmos.:-S Ja és mindig is alap mondás volt, hogy a férfiakhoz a gyomrukon keresztül vezet az út.;-) (Mondjuk szerintem más testrészek sem elhanyagolandók, de ez már más téma.:P)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 20:13:25

Egyébként meg az egész ország egy őrültek háza.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 20:19:22

@Roxvox:

Én a fütyülős barackot szeretem.:P

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.20. 20:21:49

@derelyegrádi szellem:

Láttam a híradóban, egy élmény volt. Mindig ki tudnak valamit találni....De ők soha nem hibásak!

reKorrekt 2009.01.20. 20:28:22

Aaahhhh. Gyerekek, aludttejet ettem vacsira! 100 éve utoljára. Isteni volt! Csodálkozam is hogy megalust a zacsis...
Ezt csak azért írtam hogy ha valaki még dolgozik és esetleg éhes... :)

Perverzsrac 2009.01.20. 20:34:12

@Korrekt Standartenführer: ezek után válts nevet INkorrekt... ra:)

Roxvox 2009.01.20. 20:40:31

A mérkőzés elkezdődött, az első percben Obama : Osama 0:0, de még sok van hátra.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 20:43:25

@laspalmas: tényleg ő a kom.főtanácsadó is, nem vicc :o)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.20. 20:47:28

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Tudom. De msot mondd meg, mér' ne lehetne nagyképű? Ő írta a Bye-bye Szása szövegét! :))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.20. 20:49:45

Gyakorlatilag, ilyenkor, hol van Combi és a MG42? :))))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 20:54:12

@laspalmas: most is Te kezdted :o) de én már meg sem szólalok xD

reKorrekt 2009.01.20. 21:01:23

@laspalmas: ott nincsenek, megnéztem :)

Amúgy a topic címét olvasva elsőre a patkányok jutottak eszembe melyek kurvagyorsan meneküli próbálnak a süllyedő hajóról és épp a szőrüket zsírozzák hogy jobban csússzon...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:03:24

@Korrekt Standartenführer:

"a szőrüket zsírozzák hogy jobban csússzon"

Nem az én nickem a Perverzsrác - főleg, hogy srác sem vagyok:P -, de most a seggszőrükre gondolsz?:)

mind2 (törölt) 2009.01.20. 21:03:38

@Perverzsrac: Na végigolvastalak benneteket, mert ma is a Népgazdaságot gazdagítottam, a tegnapi nappal ellentétben, amikor is szabin voltam...:)
Egyre lendületesebb vagy, és helyettem- is - beszéltél. De a gutaütés közeleg nálad , ha ezt így folytatod. Mit nem adnék, ha valaki kiállna a pulpitusra, és eldurrantaná Obama szövegét a k....va életbe. Képzeltjétek el ! Nem azt mondta, hogy böszmeség, meg kurvaország, amit kár volt ferinek mondania, mert mindig a jóédesanyja jut eszembe róla- hiába : hazaszeretőnek neveltek :( - hanem, hogy menni fog, és satöbbi. Lehet, a katarzisra hajazott az egész, de akkor is. Mit nem adnék érte ......... Kár hogy őt is lelövik... :( Majd . Egyszer.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:06:09

@mind2:

"Kár hogy őt is lelövik... :( Majd . Egyszer."

Te tudhatsz valamit.:) Amúgy sokak szerint már a megválasztása is poén, úgyhogy bizonyos értelemben már lelőtték.:P

reKorrekt 2009.01.20. 21:07:05

@Mj: a bundájukra te :) hogy a vizes fedélzetet a kisebb súrlódási együtthatónak köszönhetően gyorsabban tudják elhagyni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.20. 21:15:09

@laspalmas: És tudja és tudja és tudja...:)))

Amúgy ma belinkelték a Páva családos bejegyzést a Fidesz.hu-ra

mind2 (törölt) 2009.01.20. 21:16:16

@Mj: kísérteties a hasonlóság Kennedyvel, már ami a megválasztását illeti. Be fogja őt is darálni a tőke, meg a zsarolási potenciálSzegény, most még azt hiszi , megváltja a világ e nem kis szegletét....sikerüljön neki. De előbb megtalálja egy amerikai pszicho /pata / , amiből ugye sok van, bármily szomorú is.
Az USA kapott egy esélyt, és remélem sikerül nekik, mert soxor arra gondolok, hogy ott is élnek vértestvéreim, ha a dédnagymama elveszett oldalági és kitántorgott rokonai eszembe jutnak...
Egyébként Irak kapcsán jutottak először eszembe, úgy komolyabban. Hogy az ő leszármazottjaik is kb. 18 - 23 évesek, magyarán többedrangú unokaöcséim simán otthagyhatják a fogukat, anélkül, hogy tudnék róluk. Csak azért írok ezekről Neked , mert észrevettem, hogy elég " vegyes " vagy Te is ::))))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:18:42

@Korrekt Standartenführer:

Miért, a patkányoknak a seggükön is van bundájuk.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:19:31

@VonPerez:

És miért? Azért, mert ez egy fasiszta fidesz-blog, azért.:P

reKorrekt 2009.01.20. 21:22:16

Valaki már említette, de nekem is az a rossz érzésem van, hogy csak addig lesz elnök míg le nem l@vik. Mint Kennedy-t és mint David Palmert... de ne legyen igazam, igazunk!

reKorrekt 2009.01.20. 21:23:02

@Mj: most megyek és felkötöm magam a kolbászok mellé a kamrába :)

mind2 (törölt) 2009.01.20. 21:23:40

@VonPerez: Marhára örülök:) Mindig is sejtettem, hogy olyanok vagyunk mint a görögök idején a piactér :))) És azt is olvasták magukról, hogy puhapöcsök ? Na vajjjon :) ?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 21:25:16

@Mj: Te nagyon seggszőr fetisiszta lehetsz, Korrekt még csak nem is utalt rá, de már mindenki azt hiszi, hogy igen, hálás szerep ez neki :o)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:27:34

@mind2:

Vegyes?:) Szerintem a tipikus magyar családok elég keveredettek lehetnek már. Kivándorlás vagy elszakadás tekintetében meg főleg nem szűkölködünk.:( Nagyapám 8 felnőttkort megért testvére mindegyszálig Délvidéken maradt 1945 után is, és borzasztó szegények, van, amelyik unoka már nem is tud magyarul, csak pár szót.:( Dédapám testvérei közül volt olyan, aki Németországba ment, de a '30-as években Argentínába is ment egy szerbhez hozzáment családbeli, azóta valószínűleg az ottani unokák sem tudnak magyarul.:( Bár az egyik ükapám az egész családdal meg éppen Aradról kellett, hogy eljöjjön a románok miatt, szóval volt itt minden már. Legújabban meg az egyik nővérem él kint Párizs mellett, de élhetett volna Palesztinában is, ha úgy dönt, hogy feleségül megy a palesztin barátjához.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.20. 21:28:30

@Mj: Tessék! El lehet innen menni! Itt lehet minket hagyni!:))))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:28:33

@Korrekt Standartenführer:

A példaképét, Abraham Lincolnt is lelőtték, és még jópár elnökre támadtak rá fegyveresen.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:29:40

@Korrekt Standartenführer:

Na jó, erre már nem is reagálok, mert még tényleg valami szexomán perverzinának gondoltok...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:30:28

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Tudtam...:-S Mondjuk én írtam be, tehát az életben le nem vakarom már magamról...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:31:56

@VonPerez:

Na jó, ebbe az elírásba sem kötök bele.:) Egyébként nem tudtad, hogy a királyságot akaró Szent Korona-úsztató Orbán feudálfasiszta, aki lepaktál a szélsőséges náczikokkal?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:32:46

@VonPerez:

Ahhoz én túlságosan szeretem a hazámat.:P Már attól honvágyam lesz, ha 4 napra elmegyek síelni.:(

mind2 (törölt) 2009.01.20. 21:36:25

@Mj: Totál igaz. Nálunk van sváb, német, osztrák, szerb és/ vagy horvát ( állítólag azért ilyen szépek a kölykeink, hogy nagyképű is legyek már - mint mindig :::))))) ) De a legszebb ember a családban a nagyapám volt, aki KÁROLYI. Bajszos, büszke, bátor, és művelt. De a doberdói hadikeserveket nagyanyámtól tanultam, és már a 7 évesünk is tudja énekelni..... Kivándoroltak meg ? Dédnagyszülők oldalági testvérei az 1900 - as évek elején, 1956 : egyik nagynéném az NSZK - ba, két unokatestvérem magyar apától ott született, egyik él az USA - ban, másik most éppen Hollandiában. Másik uteccsó Londonban. Néha nagyon összerántanék mindenkit.... lehet egyszer megteszem.... De ha Irak, akkor mindig eszembe jutnak.... Szóval bonyolult ez a k.....a élet. Nem is kicsit.:(

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 21:38:07

@Mj: mit nem vakarsz le magadról, a... áhh basszus akkora labdákat dobálsz itten, hogy már inkább be sem írom xD

2009.01.20. 21:41:46

Na az AB se tud számolni..ez egy ilyen nap? És az energiamegmaradás törvényét se ismerik...nemcsoda, jogászok...Mert hogy semmiből nem lesz valami, csak valamiből..szóval ha valakinek nincs jövedelme, mégis 100 millás házban lakik, azt nem lehet azzal igazolni, hogy az AB bölcstrottyai, akik még diplomájukat az átkos szűkös polgári jogi ismereteiből szerezték...Operett ország operett AB...röhej. Ez az ország arról szól, hogy nehogy együttműködjünk...még azt is csesszük szét, ami elindul normális irányba...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:43:37

@mind2:

Én arra a dédapámra vagyok büszke, aki 1964-ben halt meg 86 évesen Délvidéken, 11 gyereket nevelt - ebből 8 fel is nőtt - elég nagy szegénységben, a hatvani huszároknál volt katona, és gyönyörűen kipödrött bajsza volt, a nézése és a szeme vágása meg pont olyan egyenes és határozott, mint amit néha én tudok produkálni.:) A másik, aradi dédapám az orosz fronton harcolt kb. 18-20 évesen, aztán meghalt '56 miatt, az egyetlen fia pedig a Don-kanyarnál, róla le is írtam, hogy ahhoz erős volt, hogy visszatérjen, de ahhoz már nem, hogy túlélje a tüdőgyulladást.:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:44:33

@Korrekt Standartenführer:

Na jó, akkor most jön az a rész, hogy "elhatárolódom".:) Ez mindig segít.;-)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.20. 21:45:40

@mind2: Ez fajelmélet! Te faßiszta vagy... :)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:46:10

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Pedig folyton le kell magamról vakarni, na nem azt, amire valószínűleg te gondoltál, hanem az engem piszkáló pasikat.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:47:04

@VonPerez:

Most miért, azért mert külön veszi a svábot, a németet meg az osztrákot csak azért, hogy minél több szóban beszélhessen a nácziakról?:P

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.20. 21:48:58

Nah regelj csak szépen a kapcsolat .hu-ra majd ott a gulá...izé blogon kineveljük ezt belőled!:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 21:51:12

@VonPerez:

Jaj, azt régebben elég sokat olvastam, a végén sírva röhögtem már.:) Egyébként úgy 10 napja nagyon remegett az ujjam, hogy regeljek-e, most úgysincs annyi partizáninfós gyökér, úgyhogy tessék, lehet meggyőzni.:P

reKorrekt 2009.01.20. 21:58:15

no szunnyadjatok jól, dőltem...
MJ: a kolbászok ma este egyedül alszanak :)

reKorrekt 2009.01.20. 21:59:51

A kolbászok hallgatnak | |o,o| |

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 22:00:20

@Korrekt Standartenführer:

Ejj, kívánhattál volna kolbászban gazdag jóéjszakát is.:) Bár ami azt illeti, a készülő pizzámon lesz egy pár karika a csípősebbikből.:)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 22:22:24

@Mj: Ja, amikor regeltem én is így voltam vele, mára már csak a sírás maradt. :o)

Azt hiszem ezzel most nem voltam valami húde' meggyőző, megyek is nézem tovább a kopaszkutyát. (de nem azt, hanem a filmet)

mind2 (törölt) 2009.01.20. 22:25:34

@VonPerez: Jah, kurvára fasiszta vok.) A nagyszülők adtak 11 gyermeket e honnak, akik mind dolgoztak, kb. fele gerincsérves nyugdíjas ma már, 1 elhunyt stroke-ban, egy meg rákban. Az átlagos gyereklétszám ( unokatesóim : 2-3 / család / , vagyis mára kb. több száz fő, .... hanem ami még borzasztóbb a baloldal számára , az az, hogy majd mind jobboldali, aki meg nem, az szarik a politikára :)

2009.01.20. 22:34:46

Az illusztráción látható részeges varnyút magyar trikolórban ahányszor megnézem, összeszorul a szívem...és ilyeneknél érzem igazán, hogy nem is csodálom a perifériát...:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 22:36:17

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Látod, látod, így tényleg nem fogok regelni, ugyanis nem szeretek olyanok miatt sírni, akik nem érdemlik meg.:P
Én meg megyek, és kiveszem végre a kolbászos pizzámat.:)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 23:16:20

Én is elkolbászolok innen, jó éjt

Perverzsrac 2009.01.21. 01:00:32

@mind2: kár, hogy őt lövik le, nem ferit... én így módosítanék:)

Amúgy most ennyi az össz stressz ami ér, hogy vastagbőrt olvasok, szóval a guta még arrébb van:)

Perverzsrac 2009.01.21. 01:03:33

@Korrekt Standartenführer: tuti hogy lelövik. Ha mást nem maga lövetteti le magát a végén. És hogy miért? Mert Lincoln Ábrahám a példaképe! Örökké ezt mondja, meg a mostani útja is filiből ugye... Akkor pedig muszáj lennie egy színházi előadásnak valamikor később, amikor durr, lelövik a kis tejeskávét:)

Perverzsrac 2009.01.21. 01:05:15

@Mj: ezt minden további beírásod nélkül, eddig is tudtuk. Te kis perverzina:)

Maestro 2009.01.21. 01:05:37

GáááZ!

Persze, hogy a kisemberek szopjanak megint: új alkotmánybírósági faszkarika: mégsem évül el a parkolási bírság.

Perverzsrac 2009.01.21. 01:22:18

@Maestro: már bocsánat, tudom sikk az ABt szidni, de ők helyesen járnak el. Attól hogy van egy szar szocialista 49es alkotmányunk, nem őket kéne szidni.
Kezdjük azzal ki adta el bagoért a parkolási jogokat, ki az aki nem szabályozta le, hogy meddig lehessen behajtani bírságot... Ezek már régi ügyek. Akkor kellett volna gondolkodni, nem utólag. Ennyit mondott ki az AB nem többet. És ebben teljesen igaza van. Tessenek elolvasni az alkotmányunk...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.21. 02:38:18

csak mondom csendben, hogy itt nincs is értelme adózni. a trend az, hogy 2 évente van szigorúság, és akkor megkérik a nótórius adócsalókat meg offshore varázslókat, hogy legyenek már szívesek bevallani valamit, mert a kincstár már olyan üres, hogy az egerek is egymást eszik.

hogy jó lendületes legyen a dolog, 10%os adókulcs mellett lehet bátran adóamnesztiázni. és akkor minden el van felejtve, megint barátok leszünk.

tehát, ha megteheted: ne vallj be semmit. ne csalj, adóelkerülj. két év múlva majd a normális terhet 1/5-ét (1/7-ét) kicsengeted, és még a segged is kinyalják.

vajon ez a jó út az adózási fegyelem szigorítására?

rolika 2009.01.21. 07:54:21

@denever: meg különben is, adózni EZEKNEK??!!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.21. 08:39:40

@rolika:
sajnos az a jó hozzáállás, hogy fizetjük az adót. mert az adót az államnak fizetjük - és törvények vannak rá, hogy fizetni *kell*.

az érem másik oldala viszont az, hogy az állam hihetetlen professzionalizmussal szórja szét a pénzt, látható eredmények nélkül. már ha a gyanus ügyleteket nem tekintjük eredményeknek.
Erre is vannak ám törvények, hogy ne lopjanak vagy sikkasszanak, korrumpálódjanak. Ők viszont ezeket a törvényeket nem tartják be.

sajnos az ő mulasztásuk nem jogosít fel senkit arra - még ha racionálisnak is tűnik az adóelkerülés - hogy ugyanazt lemásolja. ha máshogy nem, kicsiben. lényegében ez lett a szocializmusunk végzete is, most miért sikerüle jobban?

a megoldás szerintem a törvénytisztelés kikényszerítése lenne a politikai elitből.vannak rá módszerek, de sajnos a jelenlegi alkotmány/választási törvények ezek jó részét hatástalanították, vagy jelentősen meglassították.
viszont erkölcsi felhatalmazásunk csak akkor van, ha mi törvénytisztelőek maradunk.
más felhatalmazásunk meg nem nagyon van, mert az ellen hatékony a tonfa és a könnygáz.

a brilliáns eszmefuttatásomban csak az hibádzik, hogy a nagy törvénytisztelés közepette egyesek éhenhalnak vagy az utcára kerülnek.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.01.21. 09:03:40

Szeretem a blogodat, de ezzel a cikkel szerintem nagyon melléfogtál.

Az hogy az adórendszer olyan amilyen, azon lehet vitatkozni.

Az viszont kicsit durva, hogy az állam nem tudja betartatni a törvényeket, ezért lehet sok adóelkerülő/adócsaló, és ennek apropóján majdhogynem inkvizíciós módszerekkel tönkretesz embereket családokat vállalkozásokat vagyonosodási vizsgálat címén.

Azt sugallod, hogy akit vagyonvizsgálatnak vetnek alá, az mind adócsaló. Ez egy indexre, tévékettőre jellemző meredek csúsztatás.

Ez a posz ezért: ELÉGTELEN

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.21. 09:39:57

Hi!

Az csak én utópisztikus gondolkodásmódom mondatja velem, hogy jobb is lehetne az adómorál, ha az emberek azt látnák, hogy értelmes célokra fordítják a befizetett adójukat? pl lenne működőképes közigazgatás, oktatás, egészségügy, stb. Naiv vagyok?

Kenguru 2009.01.21. 10:30:12

Ilyen ado es jaruleksztek mellett nem lenne szamottevoen jobb az adomoral.

Ugyanis ha egy magyar vallalkozo mindent befiozetne ahogy kell az alkalmazottai utan, lehuzthatna a redonyt. Ez van.
Es ezt nem en mondom, tessek az oriens interjukat meghallgatni.
A legtobb embert foglalkoztato hazai kis kozepes vallalkozasok KENYTELENEK csalni.
Nincs mas opcio.

Legalis mukodes eseten KETSZER olyan dragak lennenek, ugy hogy az alkamazottaik a FELET kapnak kezbe a mai fel-legalis jovedelmuknek.

Nincs mas utan, az elvonasokat radikalisan csokkenteni kell.
Kozalkalmazottak 30%-at kirugni, rokkantnyugdijazast szigoritani, allami beruhazasokat durvan visszafogni.

Enelkul nem lesz itt felemelkedes.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.21. 10:43:19

@Noname Cowboy: Hideg volt, na. Sajnálod tőlük azt a pár korhadt gallyat? :D

derelyegrádi szellem 2009.01.21. 10:47:01

Zero

Most van 20 percem, úgyhogy amit ígértem.

Előre bocsátanám, hogy aza dóbevallások (pontosabbna az abban megjelöltek) és a vagyoni helyzet összvetétésére valóban szükség van, és indoka is lehet. Csak - mint látni fogod - nem itt, és nem így.

Miért nem itt? Azért, mert 1990-ben nem készült vagyoni cenzus, vagyonosdni meg valamihez képest lehet. Kell hozzá egy kiindulópot, ami nincs. Ha felhívták volna lakosságot akkor, hogy készítsen vagyonleletárt, és azt nyújtsa be, akkor némiképp más lenne a helyzet. De ez hiányzik. Ráadásul, ha jól emlékszem majd 2000.-ig léteztek olyan betétek, amik bemutatóra szóltak (zek ajándékozás vagy 1998-ig ráadásul illetékmentes volt, így létük vagy nemlétük utólag visszaellenőrizhetetlen, illetve sokan otthon tartották a pénzüket, ezek most kiestek az elszáloható kategóriából, mert nem élteszerű (rre még majd vissztérünk).

Miért nem így?

A legnagyobb baj a redszerrel, hogy terehány, végiggondolatlan jogalkotás előzte meg (ezt látják azok is akik csinálják), így meindent erőből próbálnak megoldani, ideértve a bírósági eljrásokat is. Ha ott korrekt eljrás zajlana, akkor az APEH határozatok túlnyomó többségét meg kéne semmisíteni, de nem ez történik vélhetően felsőbb utasításra.

Az APEH minden vizsgálathoz úgy áll hozzá, úgyis csak mindenki. Ez nem lehet alapállás, még akkor sem ha jeletős részben igaz. Az hogy majd mindenki csal az nem a állmapolgár hibája, hisz jelelg kifizethetelen adóterhek vannak. KIFIZETHETELEN! Ez az állam tudtával megy, hisz a fogyasztást, és szolgáltatóipart (a txistól a fodrászon át az éttermekig) a szürke jövedelmek tartják el. De most nem is igazán ez a lényeg, ez egy adófilozófiai kérdés.

Jeleleg a vizsgálatok lenagyobb baja, hoyg megfordítja bizonyítási kötelezettséget, és terhet is. Ez jogáűllamban nagyon nehezn képzelhető és viselhető el. Az APEH

derelyegrádi szellem 2009.01.21. 11:28:22

hiba történt nem akartam még elköldeni, tele is lesz elütéssel de folytatom, tehát

Az APEHnek elég azt állítania, hogy neked bizony 10 adóhiányod van, mert a statisztikai mutatók szerint ennyit költöttél létfenntartásra ennyir ér lakhelyed, az összesen ennyi, te meg csak ennyi adót fizettél. Neked kell bizonyítanod hogy ez nem így van. A lakásomba annak idején beszállt a nagyi is kis megtakarított pénzével. Tényleg? És hol az átutalás, mert életszerűtlen, hogy valaki készpénzben ad az unokájának 4 milliót. Életszerűtlen? Miközben kimutatások szerint a Mo. lakosságának 70% nem rendelkezik bankszámlával. Akinek van, azok jelentős részének is csak azért van hogy a fizuját felvegye onnan egy hónapban egyszer, mert oda utalják. Vannak falvak MO-n ahol még bank sincs! Tehát pont az ellenkezője életszerű . Megjegyzést érdemel az is, hogy olyan jogi kategória nincs hogy "életszerű".

Azt sem tudod bizonytani, hogy neked apád nevelt két disznót, és azt ettétek, mert mit csinálsz, megmutatod a disznók hűlt helyét? Vagy a sárgarépáét, krumpliét, stb. Tehát te életfenntartásra negyedét sem költötted, mint azt ők állítják. Arról nem is beszélve, hogy ez egy főre eső létfenntartási összeg köszönő viszonyban sincs az állam által megállapított létminimummal. Melyik adat fals? Ezt ezért kérdem, mert mindkettő hivatalos adat, és számolnak vele, jogkövetkezmények fűződnek hozzá. Maga az állam is fiktív adatokat használ, és fűz jogkövetkezményeket hozzá.

Megtörtént hogy valakinek ellenőrizték a mondjuk 2006-os évét, Hivazkozott sokmindenre, hogy annak vannak nyitó adatai is, hiszen nem 2006-ban született, kezdett dolgozni, vállalkozni, vagyonosodni. Lesöpörtek mindent, adóhiány adóbírság, késedelmi pótlék. Majd ezen felbuzdulva levizsgálták megelőző évekre, ahol kihozták, hogy van neki több millió leadózott el nem költött pénze, tehát a vizsgálat alátámasztotta azt, amit az előző vizsgálatban lesöpörtek. Az adóhiány+bírság+ késedelmi kamat ettől függetlenül persze maradt, hisz az már jogerősen kiszabásra került, annak felülvizsgálatára jogi lehetőség nincs!

Az APEH össze vissza számol raádásul megtörtént az is, hogy valakinél megállapítottak egy elég jelentős adóhiányt majd fellebbezés, megsemmsiítés, majd 1 év újbóli számolás után kihozták hogy jelentős többlete ven! Ugyanazon adatokból, a szakszerűség nagyobb dicsőségére! Pedig ez játék súlyos milliókra megy!

Az APEH közokiratba foglalt kölcsönszerződést sem fogad el, pofánrúgva a Pp. 195. §-át ami egyébként mindenkire nézve irányadó, kivéve az APEH-et.

De legdurvább amikor lelepleződik a valódi szándék, ami nem az ellenőrzés, hanem a bírságolás bármi áron (ugyanazon adózónál a jogcímeket és elfogadom-nem fogadom elt kitételeket úgy vátogatják mint más az alsóruháját.) és bírság nem szankcióként, hanem BEVÉTELként üzemel. Bevételt kell produkálni ezért bírságolnak.

Reggelig írhatnám. De száz szónak is egy vége: amit jeleg itt ez ügyben művelnek az nem illeszthető a jogállami keretbe. Azt pedig semmilyen államérdek nem írhatja felül, rúghatja pofán, mert akkor az nem jogállam.

Nekem egyébként a legfájóbb a bírósági gyakorlat. A közigbírók többségét is rákényszerítették/rávették az ebben való részvételre, és ez sajnos nagyon szomorú.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.21. 11:34:15

@derelyegrádi szellem:

Értem.

De ezzel a felfüggesztéssel nem öntjük a vízzel együtt a gyereket is?
Vagyis a bűnös adócsaló is megmenekül?

derelyegrádi szellem 2009.01.21. 12:37:42

@zero:

Ez az egész eljárásözön nem a bűnös adócsalók kiszűrésére irányul, hanem BEVÉTEL generálására, azt pedig csak a hétköznapi emberektől várható. A bűnös nagy adócsalónak hiába is állapítják meg az adóhiányt, ő úgyse fizeti ki. És végrehajthatalan is lesz, így bevétel sincs. Ezt az APEH is tudja, és emiatt nem is őket célozza.

És nézzük azt is meg, hogy milyen promt károkat okoz ez az egész, mert ebben súlyos tanulságok vannak:

A keletkezett megtakarításokat az emberek kiviszik az országból, menj át Ausztriába és nézd meg hogy milyen baknkfiókok nyíltak 500 fős falukban határ másik odalán. És hányan kérnek számlakivonatot a mo.-i lakcímükre? :-) A megtakarítások kivándoroltak az országból, és ott fialnak. Másoknak. (A statisztikák szerint mo- nincsenek lakossági megtakarírtások. Na ennek ez van hátterében, mert van azárt (nem sok), csak akinek volt, az kivitte.

A vállalkozások a fejlesztéseiket tagi kölcsönből fedezték. Hogy ennek milyen okai voltak az most mellékes. Mivel ez generálja legnagyobb számban a vizsgálatokat, így most ez megállt. Nem fejleszt, ruház be senki, mert fél. Még olyan is, akinek adózott a pénze, mert nem akar egy 2 évig tartó huzavonát, és hibát úgyis talának, mert a adószabályok már adminisztratíve is batarthatalanok. Ez sem véletlen. Azért vátoztatják pl. a számlázás jeletéktelenebbnél jelentéktelenebb formai szabályait évente, hogy legyen jogalap a bírságolásra. Mert kell a bevétel.

Akinek van pénzük azok se merik Mo-n elkölteni, mert pl az utazási irodák is jelentenek, így most sikerül hülyére gazdagítani a osztrák utazási irodákat is. menj ki a bécsi reptérre, és nézz körül. Megint harsányan rühögnek rajtunk, ami a gorenje invázióval kezdődött és sokmindennel folytatódoot,, most éppen a bankokat és utazási irodákat gazdagítjuk Ausztriában. Őrület, bazmeg őrület.

A cégüzletrész eladások fele már az, hogy off-shore cégek vásárolnak üztelrészeket, mert már nem csak nagyvállatoknak, hanem kis és középvállakozásoknak is megéri. Többek között azért, mert így meg tudja oldani a tagi kölcsönből való feltőkésítést, meg persze az adó miatt is. Így sikerül nem kis jövedelemez juttani országokat, úgy hogy ezzel kapcsolatban nekik kiadásaik nincsenek, nekünk (Mo) csak azok vannak. Ők ingyen kapnak egy kis adóbevételt. Őrület.

És ezeket visszfordítani (visszahozni) nagyon nehéz, drága és hosszadalmas lesz, még akkor is ha tökéletes dilettánsék távoztak.

Gondold végig, és ha összeveted mindezeket, akkor igazt fogsz adni.

A kirívó adócsalókat meg büntető igazságszolgáltatásra kell bízni, ráadásul azok kiszűréséhez nyilvánvalóan teljesen felesleges évi 15.000 vizsgálat, elég 100 is. Náluk. De mondom, ez nem is erre megy, nem ez a cél. Bevétel bármi áron. A "bármi áron" alatti értendőket már sikerült megvalósítani, nem kevés ráfordítás árán.

Szép pédája ez annak, miként kell a teljes hülyeséget vadbaromsággal tetézni.

Perverzsrac 2009.01.21. 20:34:45

@derelyegrádi szellem: ó igen. És az objektív felelősség is ugyanez a gondolatmenet...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.21. 22:11:57

@derelyegrádi szellem:

Miért 200-as vérnyomással kell ezt olvasnom?:-/

süti beállítások módosítása