Skip to content


       Szűrés lista

Gyurcsánynak is betelt a pohár - Nekünk is ...

No, végre Gyurcsánynál is betelt a pohár! Dicséretes, hogy végre nem vagyunk árván, egyedül, így pár millióan ebben az országban. Végre személyesen a Miniszterelnök Úr  is a betelt poharúak táborába állt ...

Persze, az okos blogolvasónak lehet egy sanda gyanúja, hogy itt mégis csak lesz valami furcsa csavar és sajnos azt kell mondanom, nagyon helyes  a gyanú.

Nem, nem amiatt telt be a pohár Gyurcsánynál, hogy "ha így folytatjuk, akkor Bulgária 3-5 év alatt lekörözhet minket".

Nem, nem amiatt telt be a pohár Gyurcsánynál, hogy újabb MSZP-s politikus került előzetesbe.

Nem, nem amiatt telt be a pohár Gyurcsánynál, hogy a nagy adócsökkentés helyett "becslések szerint idén 60-80 milliárd, jövőre újabb 200 milliárd forinttal nőnének a lakosság terhei, addig a vállalkozások adóterhelése ennyivel csökkenhet."

Nem, nem amiatt telt be a pohár Gyurcsánynál, hogy lemészárolt a nyílt utcán egy élsportolót egy megyeszékhelyen egy olyan cigánymaffiózó, aki jó magaviselete miatt hamarabb szabadult, aki évek óta a hatóságok előtt, gyanúsan meggazdagodva folytatta maffiózó életmódját. Azon hatóságok előtt (rendőrség, APEH, VPOP, titkosszolgálat), melynek a legeslegfelső vezetője maga Gyurcsány Ferenc.

Nem, nem amiatt telt be a pohár Gyurcsánynál, hogy az 5 éves miniszterelnöksége tönkretette az országot, hogy szépen, napról-napra elvette az emberek jó kedvét, jövőjét, hogy tönkretette az MSZP-t.

Nem, nem emiatt.

Gyurcsány Ferencnél végleg betelt a pohár Bayer Zsolt hétfői írása miatt, ami a Magyar Hírlapban jelent meg. Nyugodtan el lehet olvasni Bayer cikkét.

Az írás olyan, amilyen.  "Bayerzsoltos". Talán Sasika fogalmazta meg a legjobban, amelyet idézek is a blogjáról:

"Az érdekel egyedül, hogy ezek a kedves konyhás nénik mind kivétel nélkül egyetértettek vele és írása minden sorával. Nem nagy kockázat megjósolni: az ország polgárainak nagy többsége hasonlóan érez, gondolkodik erről a konkrét esetről éppúgy, mint a cigánykérdésről. Lehet Bayert hibáztatni, felelőssé tenni, lázítással vádolni, de tagadhatatlan, hogy közelebb áll a társadalomhoz, mint kormányunk bármely tagja. Beleértve a közbiztonság végzetes romlását frissen felfedező miniszterelnököt."

Szóval betelt a pohár, és arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését. Mindemellett az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül a kormányfő arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban. 

Sokkal jobb helye van azoknak a hirdetéseknek a Hócipőben vagy a Népszavában ...

Sőt! Miért állnánk meg félúton, nem igaz?!

Arra utasította Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai, vagy jogi eljárást a "Betelt a pohár" című írással kapcsolatban.

Hiába, akinek olyan remek jobb keze van, mint a szocializmusban cenzorként dolgozó Lendvai Ildikó ...

Hát nem csodálatos egy ország vagyunk? A blogger, korcsolyázó, Tina Turner rajongó miniszterelnök már cenzor is ... 

Kicsit azért keveslem ezeket a lépéseket, így a puha diktatúrából lassan átcsúszva a keménybe. Miért nem tiltják be a Magyar Hírlapot? Miért nem tartóztatják le Bayer Zsoltot? Esetleg el is lehetne verni egy telefonkönyvvel a rendőrörsön? Csak emlékeznek még Önök arra, hogyan is csinálták ezt 1989 előtt, nem?!


"Nem. Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek. 

Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló cigány honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a cigány etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal...) " - írta Bayer

Igen, a cigány etnikum EGY RÉSZE nem akar tagja lenni a magyar társadalomnak. 

Pont Gyurcsány és kormánya dolga lenne kettéválasztani a dolgozni akaró, becsületes, törvénytisztelő cigányt a bűnöző, maffiózó, börtöntöltelék cigánytól. Az előbbieknek minden támogatást megadni, az utóbbiaknak pedig kegyelem nélkül Tent City-t. 120 milliárd forintot fordítottak roma integrációra és felzárkóztatásra. Hol a lóvé és hol az eredmény, Miniszterelnök Úr?!

Senki sem mondja azt, hogy minden cigány bűnöző, mert ez nem igaz. Ahogy azt sem mondjuk, hogy minden MSZP-és politikus bűnöző, pedig ebben még lenne is némi igazság. De ha valaki szólni merészel, hogy ez így nem megy tovább, akkor Önök máris általánosítanak. Önök általánosítanak, nem mi!

Vajon a Fidesz mit fog kapni? A Fidesz ellen is készül a jogi eljárás Draskovics "Hozzuk vissza az átkost" jogi műhelyében?

"A dolgok nem mehetnek így tovább, itt az ideje az őszinte egyenes beszédnek – áll a közleményben. – Ki kell mondani: a cigány származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon növekszik. Követeljük, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok jog- és érdekvédelmét." - a Fidesz elnöksége.


Én viszont csak annyit mondok: nekem meg Önök miatt telt be a pohár és nagyon remélem, Önök mindannyian mennek Hunvald György mellé. A börtöncellába.

És most már tényleg jó lenne egy előrehozott választás. 

Mert igény, az volna rá ...

Ha pedig arra nincs esély, akkor szerény eszközeinkkel csak egyet tehetünk: előfizetünk a Magyar Hírlapra. És minden hétfőn elküldjük postán az előző heti példányokat Gyurcsány Ferencnek. Remélem bele fog fulladni ... 

Címkék: mszp gyurcsány botrány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr41935103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.02.11. 22:11:00

Bayer, kicsit másképpRendben, Bayer Zsolt rasszista. A Magyar Hírlap leközöl szélsőséges véleményeket is. Ezzel nem is lenne gond, ha hőn szeretett kormányfőnk képes lenne szöveget értelmezni. Bayer cikke rövidlátó, általánosító, kirekesztő és néha teljes…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 11:13:15

@belzebubó:

Érthető. Azért nem lehet könnyű ilyen apai háttérrel élni. Nekem az anyai nagyszüleim voltak kommunisták - eléggé felülre is kerültek, bár ehhez őket kínozták meg '45 előtt, nem ők másokat -, és bár együttélek ezzel, mert nem tehetek róla, hogy kik voltak, nem a legjobb érzés.
Egyébként egy közéleti klubon láthattam is volna Bauert - meg kérdezhettem is volna tőle érdekes dolgokat -, csak olyan bunkó volt, hogy nem is szólt előre, hogy inkább mégsem jön el. A 3 meghívott közül ráadásul Debreczeni József is inkább hanyagolta a megjelenést, úgyhogy ezek után ott is hagytam az egészet. Így legalább rövidebb ideig lett magas a vérnyomásom.:)

Burgermeister 2009.02.11. 11:24:42

Nekem is betelt a pohár. Huzzon a vérsbe a Gyurcsány és a többi aki ezt nézi évek óta nézi tétlenül...nyomás a Blahára csikket szedni meg a hajléktalanok mellé ganyézni...ganynék!!!

Azonnal mondjon le az összes városi, megyei, országos, budapesti rendőrkapitány, miniszter, miniszterelnök!!!

mind2 (törölt) 2009.02.11. 11:31:34

@Mj: mondhatni felejthetetlen :)
Esszenciája az ötvenes ( hatvanas, hetvenes, nyolcvanas..... ) éveknek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 11:32:33

@mind2: én Poe, és Whitman ügynököknél visítottam a röhögéstől... :)))

Nagyon jó

mind2 (törölt) 2009.02.11. 11:39:04

@Seduxen: ezt a könyvet is megismertettem a gyerekkel :::)))))
TANKÖNYV :)))))
majd ha a Bayerzsoltit is a bíró elé citálják, ő is előadhatna egy ilyet.
Mondjuk szegény Faludyt azért előtte is meg utána is agyba főbe verték....
De ez az intellektuális fölény...........ez lealázás....

panki83 2009.02.11. 11:40:45

Na a Z. Jani vallomásától eddig még a sánta ló sem bukott el...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.11. 11:44:20

@Virág et.:
Te szerencsétlen. 98-2002 között a az MH még libero volt, ezért írtam Nemzetet. Debil.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 11:54:47

@mind2: kövezettek meg, de a legtöbb médiaipari cakmunkást (és bayerzsoltitól független) TÉNYLEG agyba-főbe kellene verni... Pártállástól függetlenül :)))

Igen, ebből is látszik, hogy a "kihallgatótiszteket" nem az eszükért tartották...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 11:55:29

@mind2:

Kár, hogy nekem ez családi történet is, nem is nagyon tudok még rá történelemként tekinteni. Főleg úgy nem, hogy pontosan léteznek még ezek a fajta viselkedési mintázatok. Ott van például Helmeczy László, aki olyan borzalmasan buta, hogy alapműveltséghez tartozó szavakat félreért, magára vesz, majd be is perel érte másokat. Pl. Hókarú Nauszikaa helyett hókarón nyuszika.:DD

Google 2009.02.11. 12:02:13

Ezt papolhatná Andrassew az izraeli barátainak is, hogy ti. ők a hibásak a palesztinok agresszivítása miatt.
Ez az Andassew (is) félrevezetésből jeles. Hű fegyverhordozója a haza eszének.
Betelt a pohár, csak nem?
Mire valók a telepek? Szállítassák oda a veszett rókákat, legalább ott jó társaságban leszünk.
Kriminológus, az ügy nyomozója mondja, félre kell nézni, nem kell beavatkozni, Isten ments segíteni!
Ilyen társaságban, társadalomban éljenek ők!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 12:08:41

@Mj: húúúh, ne is mondd, az annyira megalázó volt... én széjjel röhögtem magam, és ez az ember jogvégzett, és az mlsz alelnöke...

Valaki hivatkozta a Tőzséres sztorit. Na az is az emberi hülyeség orgiája... a 88-as mezszám náci. (H.H, ugye...)

medve2 2009.02.11. 12:09:17

@Virág et.: Most akkor szerinted helyes, ha a miniszterelnök megmondhatja, hogy az állami intézmények milyen lapot vehetnek? Ezt komolyan gondolod?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 12:16:32

@Google:

Legalább a blogját nem látogatják. Illetve ketten beírtak, de az pont fikázás volt.:)

Redcap 2009.02.11. 12:18:05

Azt hiszem Fletó az abszurditás olyan szintjét érte el, amit még én sem gondoltam, hogy el fog. Komolyan hihetetlen.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 12:18:07

@Seduxen:

Igen, és mi is történt a Hír TV-s drogbotrány után? Semmi?
Ja, Tőzsér is biztos azért választotta azt a mezszámot, mert karlendítve fekszik és kel. Szánalmas és idegesítő ez a mindenhol antiszemitizmust/nácizmust szaglászó paranoia.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 12:18:41

@Redcap:

Én várom a következő napokat, szerintem lesz még durvább is.:-S

belzebubó 2009.02.11. 12:23:28

@Mj: az,hogy valaki valóban hithü kommunista és az,hogy valaki élvezi és kiéli a szadizmusát több tucat emberen két különböző dolog.Még Marosán adta neki a nevet,hogy körmös Bauer nem Lovas.Hiresen szemét volt. Nem az elveivel van baj,hanem az emberségével.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 12:39:11

@belzebubó:

Viszont én gyanítom, hogy a nagyszüleim tudhattak egy pár csúnya dologról a Rákosi-diktatúra alatt.:-/ De mondjuk tényleg szerencse, hogy nem voltak ávósok, mert akkor ma valószínűleg enyhén meghasonlott ember lennék.:-/

Teddy Bagwell (törölt) 2009.02.11. 12:47:49

Most pedig mindenki azonnal keressen rá, hogy mi történt Mályiban. Feltételezem, hogy a kurucinfon és más széljobb oldalakon kívül nem fogtok találni semmit. Hajrá!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 12:50:36

@nemvagyokkocsog:

Pedig de. Pl. a stop.hu-ról is linkelték ide az előbb, még Laspalmas az eggyel föntebbi posztnál.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 13:20:00

@Mj: kíváncsi lennék ezek az elmés emberek mit csinálnának mondjuk egy Horváth Henrikkel? KÖTÉL? Eszemfaszommegáll...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 13:29:22

@Seduxen:

Szégyenkezve, de be kell vallanom, hogy fogalmam sincs ki az a Horváth Henrik.:( Rákerestem, úgyhogy ennek alapján megkérdezhetem, hogy a fociedzőre gondolsz?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 13:37:19

@Mj: Kitalált név... Írhattam volna Horváth Hedviget is, vagy Hajdú Hugót... :)))
Igyá' egy kávét bazze!! :))))

Vagy, olvasd el ezt, DE EZ MINDENKINEK SZÓL MOCSOK NÁCZIAK:

www.fn.hu/belfold/20090210/nincs_ciganybunozes_csak_kirekesztes/

Véraláfutás 2009.02.11. 13:48:56

@Mj:

"De az, hogy Magyarország nyugati típusú törvényekkel rendelkező állam lett, az Szent Istvánnak köszönhető, nem pedig a területetet visszahódítani akaró nyugatiaknak, akik maximum leigáztak volna minket, mint Nagy Károly az avarokat."

Sajnos Nagy Karoly tevekenysegerol csak irasok maradtak fent (azok jo reszerol mar kiderult, hogy hamisitvanyok), regeszeti leletekkel nem tudtak igazolni a birodalmat, amit a kronikak kiszinezve beszamolnak.

(Az Alpokon telen atmegyek hoditani sereggel, mar onmagaban egy vicc, mikor az I. VH-ban az olaszoknak is beletort a bicskaja...)

Ezeket, mint mellekes zongeket jegyeztem meg :)

Float 2009.02.11. 13:54:34

Azt láttátok h a Tóta-féle bejegyzéshez nem jelennek meg a kommentek? Egy ennyire narcisztikus ember az index megmondója...? Röhej

Még Szily blogjában is megjelentetik az ellenkommenteket, pedig ő is elég marhaságot írt...

Corry 2009.02.11. 13:56:24

@Seduxen:
Ez a Göncöl Katalin féle cikk egy tipikus körbenjárás és a klasszikus vicc logikáját tükrözi:

A tudós azt mondja a bolhának, "Ugorj!", és a bolha ugrik. A tudós kitépi az egyik lábát, s azt mondja, "Ugorj", a bolha ugrik. Kitépi még egy lábát, stb. Amikor már az összes lábát kitépte, a bolha nem ugrik. Mire föl a tudós feljegyzi: "Ha a bolha összes lábát kitépik, megsüketül."

Na, a megszólaltatott "szakértők" nagy része így kezeli a mostanában jelentkezett bűnözési hullámot. Nem tudom, hogyan magyarázzák a kirekesztéssel és a szegénységgel a veszprémi történéseket.

A MH bojkott pedig egy tipikus GY féle akció: indul és rögtön a visszájára is fordul, csak az a baj, hogy a jókora csokor visszájára fordult GYF akcióknak mi isszuk meg a levét...

Bartek 2009.02.11. 13:58:37

@Seduxen:
Azt mondja a cikkben a tudós:
"a társadalom legszegényebb harmadának „mindössze” 20 százaléka cigány. „Az azonban igaz, hogy minél szegényebb egy csoport, annál magasabb a romák hányada: a perifériára szorult utolsó tizednek például már a fele” – idézte a gyermekszegénységi tanulmány adatait a kriminológus."
20% és 50%
Valami KÜLSŐ tényező gyorsan kellene még, hogy meglegyen az erőszakos BCS túlreprezentáltság

Antonia40 (törölt) 2009.02.11. 14:07:29

Jó ötlet, hogy küldjük el mindennap Qrcsánynak a Magyar Hírlapot. Én meg fogom tenni. Tudja valaki a pontos címét? Szemlőhegy utca hány szám?

belzebubó 2009.02.11. 14:18:48

"El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni. Tessék, lehet menni, majd mi elleszünk a nyugdíjasokkal."

Ezt konkrétan Széles Gábornak mondta magából kikelve Böszmanunk,tehát ez egy többéves meccs,komoly előzményekkel.

Spielberg 2009.02.11. 14:19:12

Princz meg 3.5 milla büntit kapott... zsebpénz

Véraláfutás 2009.02.11. 14:21:59

@Corry:

Repedezik a szar, es potyog mindenfele.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 14:22:30

@Seduxen:

Tényleg fáradt vagyok, nem tesz jót a kevés alvás.:D Na majd a cikket elolvasom, úgyis hátravan még vagy féltucat.:)

panki83 2009.02.11. 14:24:36

@Corry: már egy másik oldalon is volt egy hasonló vélemény, nekem eléggé hihetően hangzik.
Mint ahogy valamelyik főrendőr is azt nyilatkozta, hogy rosszkor voltak rossz helyen.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.02.11. 14:34:55

Látom működik már Csurcsány elvtárs küldötte, Virág csucsu, ezerrel próbálja elterelni a szót a lényegről...

El se olvassátok a kommentjeit. Provokáció.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 14:35:06

@Corry: ezt nem ismertem, de aranyos...

@B-42: "Valami KÜLSŐ tényező..." tudnám javasolni az örök klasszikust: mg42. az jó "külső tényező"...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.02.11. 14:36:56

Float:

Árpádunk cenzúrázza a kommenteket, már régóta.

Lelke rajta.

cooper (törölt) 2009.02.11. 14:38:33

elnézést, kimaradok a Gyurbányozásból, nálam ez (is) telíti a poharat
index.hu/belfold/2009/02/11/jogerosen_itelet_a_postabank_perben/

Princzet 3,6 millára büntették

EEEZZZZZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS????????
EZZZ? MAFFIOZIKÉ ESETLEG

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 14:39:55

@Véraláfutás:

"Sajnos Nagy Karoly tevekenysegerol csak irasok maradtak fent (azok jo reszerol mar kiderult, hogy hamisitvanyok), regeszeti leletekkel nem tudtak igazolni a birodalmat, amit a kronikak kiszinezve beszamolnak."

Jaj, csak Heribert Illiget ne, agyvérzést kapok tőle... Mit nem tudtak régészetileg igazolni? Az ingelheimi palota oszlopait, Aachent, Nagy Károly ereklyetartóját, vagy trónszékét? Eszem megáll. Ennyi erővel Szent István sem létezett, mert egyetlen István-kori oklevél sem maradt fenn eredetiben, ráadásul a pécsi oklevél meg interpolált, vagyis enyhén hamisított. Meg még jó, hogy a krónikák kiszínezték a sztorit, minden krónikás színezett, bazz. Ahogy most is érdekek alapján írnak a napi politikáról. Attól még Einhard mester életrajza nem hamisítvány, ebben az esetben kár is lenne a sok kidobott időért, amit a latin szöveg lefordításának szenteltünk medievisztika specializáción.:) Ilyenekkel mostanában a sírba lehet vinni, komolyan... Kérlek, legalább mondd azt, hogy középiskolában tanultál utoljára történelmet...

"(Az Alpokon telen atmegyek hoditani sereggel, mar onmagaban egy vicc, mikor az I. VH-ban az olaszoknak is beletort a bicskaja...)"

Ez hogy jön ide? Nagy Károly nyilván nem a Dolomitok csipkés hegycsúcsain átugratva hódította meg az avarokat - nem is egy tél alatt -, ahogy a kalandozó magyarok is hágókon keltek át mondjuk Vercelliig, Sankt Gallenig vagy a mórokig. Egyébként meg hírhedten nevetséges állapotok uralkodtak a 20. századi olasz hadseregben, akik még Görögországot sem tudták elfoglalni, erre kár hivatkozni. Viszont érdekes, hogy Nagy Károly hiteles birtokadományozó levelei csak kb. a mai Keszthely térségéig juttatnak birtokokat Károly alattvalóinak, tehát igen valószínű, hogy az avarok keletebbre eső területeit nem sikerült meghódítani. Ez a nyugati határsáv Tóth Endre elmélete szerint akkor került volna át vagy vissza a Német-római birodalomtól hozzánk, amikor Gizella férjhez ment Szent Istvánhoz, és hozományul megkaptuk. Ugyanis teljesen életszerűtlen, hogy az igazoltan római kontinuus város, a keresztény Szombathely, Szent Márton szülőhelye nem lett volna alkalmas Pannonhalma - azaz Szent Márton hegyének - funkcióját ellátni, ha 996-ban, a tőle sokkal keletebbre eső Pannonhalma alapításakor magyar felségterület alá tartozik. Persze ez csak egy elmélet, viszont sokkal életszerűbb, mint bármely összeesküvés-elmélet, amely a középkori viszonyok teljes nemismeretéről árulkodik.

"Ezeket, mint mellekes zongeket jegyeztem meg :)"

Igen, ezek maximum zöngék, de nem tények.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.11. 14:43:20

@cooper:
Kezdjünk neki a gyűjtésnek, nem venném a szívemre ha belerokkanna:)

mind2 (törölt) 2009.02.11. 14:49:24

@Seduxen: Neked nincs valami viccesed, amin le tudnék fordulni a székről ???;)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 14:53:14

@anti_troll:

Szerintem teljesen korrekten el lehet vele vitatkozni. Elég uncsi lenne, ha az egész blogon csak egymás seggét nyalogatnánk, hogy igen, én is így gondolom, de jó, hogy te is.:P Különbözőek vagyunk, lehet érvelni.;-)

derelyegrádi szellem 2009.02.11. 14:57:16

Ez a gyurcsány tényleg megveszett teljesen.

3./ Annak idején a kordonügy kapcsán megmondta, ő is sajnálja, hogy körbekordonozták a fél belvárost, de hát ő nem utasíthatja rendőrséget. MOST: elmondom neki (mármint a főkapitánynak) mit kell csinálnia.

Most akkor utasíthatja, vagy sem kedves gyurcsány elvtárs?

2./Bayer cikke. Helytálló, nem udvariaskodó cikk. Mióta a miniszterelnök hatásköre az állami tulajdonú vállalatok újságrendelési portfóliója, reklámjainak elhelyezése? Milyen jogszabály adja min. eln. hatáskörébe ezt? Semmilyen. Milyen jogszabály jogosítja őt fel egy ezirányú tiltásra? Semmilyen.

Ez bazmeg az ötvesen években képzeli néha magát.

3./ Eddig - főleg tőlük - úgy tudtam, hogy mindenfajta "bojkott" műveletlen, primitív, sőt egynesen náczi dolog. Akkor most mégsem?

Konklúzió: A két dolog összefügg. Az elsőben üzenet megy a rendre vágyakozó polgároknak, majd ő kézbe veszi a dolgot, így majd lesz Rebisz vidéken is. Azonban nem kíván "elhidegülni" az olcsón megszerezhető szavazatú cigányoktól sem az előzők miatt, a második műsor nekik szól.

....nagyon átlátszó ez feri...

Braindmg 2009.02.11. 15:37:26

Nem igazán értem kedves Ferencünk felháborodását, igazság szerit azt kívánom dugja fel magának. Szabad véleménynyilvánítás, semmiképpen sem nevezném ezt az írást uszításnak, főleg azért nem, mert egyetértek vele. Nincs kihagyva az sem, hogy nem minden cigány egyforma. Nekem van cigány ismerősöm, dolgozik, küzd a családjáért (nem, nem lopással), de szerencsétlennek született egy szívbeteg és asztmás gyereke. Bp-re vitte a Heim Pál Gyermekkórházba kontrollra a kicsit, erre 3 másik cigány (közülük 2 leszbikus lány, intézetből szökve, az egyik felfüggesztett szabadságvesztéssel) ellopták a tárcáját. Ez önmagában nem nagy ügy, de abban voltak a kontrollhoz szükséges papírjai, amik hiányában nem tudott eljutni a kórházba, ami miatt ő kapott a nyakára. A gyereket újra meg kellett műteni pár hét múlva, pénz nem volt gyógyszerre. És még azt mondom, szerencsére nem volt komolyabb baj. Az elkövető cigányok azzal védték magukat, hogy "cigány nem lop cigánytól"...elkapták őket, látszik mennyire nem lopnak egymástól. Erőszakot is alkalmaztak, hogy a "szajréval" el tudjanak menekülni. Ezek után ne tegyek különbséget cigány és cigány között? Idézem az ismerősömet: "féltem, mert tudod ezek a rabló gyilkos cigányok (!!) voltak, akik ha kell jönnek 20-30-an és megvernek vagy akár meg is ölnek"...Veszprémre ráférne egy alapos tisztogatás, igazán úgy érzem. Sőt az egész országra. Nem elég nekünk ez a válság is, még a cigányoktól is retteghetünk, mert azok, akik tehetnének bármit is, számolgatják a havi 2milliárd ft-os fizetésüket a bársonyszékükben, és jót röhögnek a hülye, birka magyarokon. És ha védenénk magunkat? Úristen, micsoda lázadozó tömeg! Börtönbe mindet! Kezdem úgy érezni, hogy szépen valóban belecsúszunk a cigánybűnözést üdvözlő "magyar" diktatúrába...

(Elnézést a történetért, de engem feháborított a dolog, és úgy éreztem valamiylen szinten érinti a témát :) )

kkss 2009.02.11. 15:41:34

Ezt érdemes megnézni Monok polgármestere vs. EU képviselő "hölgy" a cigányság problémáiról és megoldásáról.
atv.hu/videotar/2009_feb_civil_a_palyan_2009__02__10____2__resz.html

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.11. 15:46:26

@derelyegrádi szellem:
Az egész kezd olyan lenni tényleg mint egy Monthy Python szkeccs:) elképzelem hogy megyek az utcán, bemgyek a boltba a pénztárosnő, a hentes az gyurcsány átmgyek a postára, ott ül kis zöld köppenykében, jön egy ellenőr szintén ő az kis kézitáskát lóbálva, lszállok a buszról rendőr igazoltat az is ő, bemegyek a makiba szintén ő áll a pult mögött.....Totális szereptévesztés többszörösen is, nem jött még rá hogy mi akar lenni ezért minden szeretne egyszerre.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 15:58:35

@mind2: nesze:

Mikor lesz itt jó világ ?

Akkor lesz itt jó világ ha az 5 nyelven beszélő kalauz felsegíti a munkában megfáradt cigányt a mágnes-vasútra, amin gazdag közalkalmazottak utaznak a korrupció miatt elítélt politikusokhoz beszélőre, és közben Özv. Gyurcsányné bemegy a börtönbe Kókához, hogy megkérdezze ki lőtte le Demszkyt Orbán temetésén.

Kihagytam valamit??

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 15:59:15

@mind2: nesze:

Mikor lesz itt jó világ ?

Akkor lesz itt jó világ ha az 5 nyelven beszélő kalauz felsegíti a munkában megfáradt cigányt a mágnes-vasútra, amin gazdag közalkalmazottak utaznak a korrupció miatt elítélt politikusokhoz beszélőre, és közben Özv. Gyurcsányné bemegy a börtönbe Kókához, hogy megkérdezze ki lőtte le Demszkyt Orbán temetésén.

Kihagytam valamit??

derelyegrádi szellem 2009.02.11. 16:04:06

@Seduxen:

A "kommment küldése" gombot biztos nem. :-)

Antonia40 (törölt) 2009.02.11. 16:06:18

@__: Köszi a házszámot!
Tehát ide kell küldeni a Magyar Hírlapokat Qrcsánynak: 1025 Szemlőhegy u. 42!!
Hátha belefullad.:)

Antonia40 (törölt) 2009.02.11. 16:07:10

@Antonia40: Jut eszembe a Szemlőhegy utca a maffiózók utcája, Tasnádi is ott lakik...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 16:10:55

@Braindmg:

A magam részéről még sok ilyen történetet szeretnék olvasni...

Véraláfutás 2009.02.11. 16:11:45

"A bíróság elutasította Sándor László, az ügy ötödrendű vádlottjának, Krausz Csaba védőjének bizonyítási indítványát, amely szerette volna elérni a parlamenti pártok, illetve az Állami Számvevőszék elnökének meghallgatását, hogy kiderüljön, milyen forrásokból gazdálkodtak a pártok ifjúsági szervezetei. Az indítványban a bíróság elé idézték az ifjúságért felelős minisztériumok egykori vezetőit: Deutsch Tamást, aki két hete még Orbán Viktor kabinetfőnöke volt, Jánosi György MSZP-s politikust, Gyurcsány Ferenc kormányfőt és Göncz Kinga külügyminisztert is. A védő szerint az ifjúsági szervezetek finanszírozása álságos, és a rendszerben kódolva voltak a visszaélések.

A bíró azonban jelezte, hogy a bíróság feladata a konkrét váddal kapcsolatos bizonyítási indítvány lefolytatása. A bíróság vádhoz kötött, így nem folytathat általános tényfeltáró munkát - közölte a bíró -, ezért nem vizsgálhatja, hogyan alakultak ki a jogszabályok. A bíró szerint ez inkább a politológusok feladata lenne. A védői indítvány a magyar pártpolitikai élet egészét akarja kriminalizálni, ehhez akarja igénybe venni a büntetőeljárást - mondta a bíró, aki szerint a bíróság csak konkrét ügyeket vizsgálhat. Az ifjúsági szervezetek többsége pedig nem hozható összefüggésbe a konkrét üggyel, csak egy: a FIBISZ."

Zuschlag tárgyalás

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 16:12:04

@kkss:

Egész gyorsak voltak, tegnap este csak szólni tudtam, hogy megy a Mohácsi vész Viktóra vs. Szepessy Zsolt vetélkedő.:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.11. 16:14:12

@derelyegrádi szellem: köszi :)

A blogmotor a hibás, monnyon le!

derelyegrádi szellem 2009.02.11. 16:16:09

De az faszi (gyurcsány) tényleg teljesen készen van, egy idióta. Idézet következik:

"A kormányfő hangsúlyozta: zéró toleranciát kell hirdetni a bűnözők ellen. „Nem azért fizetjük a bíróságot és az ügyészséget, hogy elengedjenek egy bűnözőt, mert elévült a tette” - fogalmazott Gyurcsány, aki szerint a három hivatalnak a mainál eredményesebben kell üldözniük a bűnelkövetőket."

Ahhhaaa.

1./ Kit is "engedtek el", mert elévült a tette abban a kis cégügyben ahol azok a bizonyos "jogi pontatlansgáok" történtek, egy kis hamis adószámmal trükközés közepette? ? Ki is volt az ferikém? Segítek, te voltál, te hülye!

2./ Meg aztán meg is kéne beszéd előtt kérdezni valaki jogászt (neeeem a drazsét mert az tökhülye ehhez is) hogy az elévülés vajon jogalkalmazási vagy jogalkotási kérdés-e? Segítek: jogalkotási. Akinek a tette elévült, azt el KELL engednie az ügyészségnek bíróságnak, MERT NEM TEHET MÁST te faszkalap, hisz ő jogszabályokat ALKALMAZZA.

3./ Még az elévüléstől is függetlenül mi köze neki a bíróásgokhoz, ügyészségekhez? Segítek: semmi mert önálló hatalmi ágak, ez a jogállam lényege, alapköve. Nekik is le fogja diktálni mi tegyenek és mit ne? Mekora egy fasz vagy te, meg az sok ingyenélő semmihez nem értő idióta is, aki körülvesz bazmeg.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.11. 16:23:16

@Andaxinház:
Természetesen elhatárolódom magamtól.

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.11. 16:39:16

@Mj: én mondjuk elolvastam a könyvét, ennél azért bonyolultabb. Egy baj van vele: nagyon komoly előképzettség nélkül sajnos vitában használhatatlan (ezért sem veszem elő soha), mert a hivatkozott dolgok 99%-a nekem, laikusnak olyan, amit ott olvasok először. Arra meg senkinek nincs energiája, hacsak nem ez a szakmája, hogy 20 másik forrásban utánanézzen azoknak a dolgoknak, amiket cáfolatra, vagy megerősítésre használ. Vagy legalábbis nekem nincs. Mindettől függetlenül -és nem én akarom megmondani a tutit- nekem Nagy Károly elég gáz.Vagy csak a töritanárom ajnározta agyon. Mielőtt megkérdeznétek: igen, középiskolában. ;)

Véraláfutás 2009.02.11. 16:51:49

@Mj:

:)

off

www.kitalaltkozepkor.hu/franzkrojer_2.html

Látod a témában tudnak kultúráltan vitázni, mert odaát a kutatókat megmozgatta a téma, és anyázás helyett tudományos érveket támasztanak egymással szemben. (Illigék is ezt teszik, az más tészta, hogy több mint 10 év alatt hova nőtte ki magát a téma, és mi pénzt is tudtak akasztani belőle, főleg az ezt kihasználók.) Odaát történészek, régészek, csillagászok ásták bele magukat a témába pro és kontra. A lényeg ott van, hogy a történelem kutatás szemléletébe hozott új életet. A kételkedés nem bűn, ha valaki(k)nek feltűnnek furcsaságok és vizsgálni kezdik, aztán ha megosszák másokkal, akkor nem a lesöprés eszközével, ahnem érvek rendszerével elemzik vitatják meg egy elmélet megalapozpttságát.

Ne aggódj én is sokmindent nem úgy látok (főleg nagy összeesküvésekben nem hiszek), de vannak bizonyos infók, amik engem kételkedésre engednek következtetni (és itt most nem a létezés nem létezésről beszélek, hanem az írott krónikák hitelességéről). Még kies hazánkban is vannak történészek, akik beleásták magukat a témába.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 16:58:04

@A_Harlem_Fekete_Führere:

Beszélgettem erről a tanáraimmal, és bizony ők is azt mondták, hogy még a történésznek sincs arra energiája, hogy hülyeségeket meg szakmaiatlan dolgokat lábjegyzetről lábjegyzetre ellenőrizzen, pláne úgy, hogy ehhez minimum több hónapra ki kellene utaznia Németországba. Akkor inkább már a középkori magyar városok okleveles anyagát kutatnák a német városokban. Így viszont nincs érdemi szakmai cáfolata, maximum a Rubiconban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 17:04:03

@Véraláfutás:

A német szakembereknek könnyű, ott vannak közvetlenül a terepen. Másrészt én is kifejezetten üdvösnek tartom, ha még alapvető kérdéseket is föl mernek tenni azok, akik hajlandóak gondolkozni, tehát kételkedni is, pl. filológiai módszerekkel újra megvizsgálják a krónikákat, annaleseket. Nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy ebből színtiszta üzletet csinálnak anélkül, hogy belegondolnának ennek a morális következményeibe. Illignek kiváló üzlet volt ez, és még híres ember is lett belőle anélkül, hogy évtizedek hosszú és hálátlan munkájával kellett volna kiépítenie a kutatói karrierjét. Nem tudok olyan hiteles magyar történészről, aki pár cikknél többet szentelt volna a kérdésnek, kaphatnék esetleg erről több infót?

Rejtett a Szám 2009.02.11. 17:32:28

Ferenc testvér megőrült. Láthattuk már a jeleit, de most végre kiteljesedett az őrület.
Szerintetek Klára asszony is kattant? Nem hiszem el, hogy amikor hazatáncol ez a hülye marionett bábú Klárika megsimogatja, és megdicséri.
Emlékszem én a Fidesznél ennél durvábbra is: lex Répássy.

www.jogiforum.hu/hirek/1208

Véraláfutás 2009.02.11. 17:45:12

@Mj:

"Karoling korra vonatkozóan például 1986-ban a következő az adat: 270 ún. Nagy Károly okmányról tudunk és ebből már 1996-ig – amikor Illig ezt publikálja –, már 101-et hamisnak minősített a tudomány." Pap Gábor egyetemi tanár

Illig 1989-ben publikált előszőr újságban, amit ő adott ki, csak nálunk jelent meg elég későn a téma. Ha jól emlékszem ő (és az egyre szaporodó kutatókból álló tábora) időszámítási anomáliákkal fogalalkozott csillagászati megközelítéssel még a 80-as évek elejétől. Aztán indították az újságot, hogy széles körben a kutatóknak, történészeknek legyen egy vitaforuma. Később jött a képbe a sok hamisítás, ami feltűnt nekik (pont a kutatómunkájuk miatt botlottak ezekbe), és egybevetették a korábbi kutatásaikkal, na ebből indult ki a Károly időszak körüli balhé, odaát némethonban. De nem anyáznak, hanem szorgosan kutatnak, elemeznek :)

Véraláfutás 2009.02.11. 17:52:40

@Véraláfutás:

Ráadásul ő eredetileg az ókorral, egyiptommal foglalkozott, csak más kutatók hozták a képbe neki europát :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 18:04:27

@Véraláfutás:

Én nem is írtam tudtommal, hogy anyáznak. Az a német kutatási színvonalra vall, ha az oklevelek hitelességét még most is vizsgálniuk kell. (Mondjuk amennyi korai oklevéllel el vannak kényeztetve, végülis valahol megértem.) De ahogy a pécsi oklevél hamissága nem vonja kétségbe Szent István létezését, úgy egyetlen Nagy Károly nevéhez fűződő oklevél hamissága sem cáfolja Nagy Károly létezését. Igazából akár az összes oklevél hamis lehet - pl. megújították a Nagy Károly-kori eredetieket és egy kicsit át is írták -, az sem elegendő bizonyíték arra, hogy Nagy Károly úgy, ahogy van, nem létezett. Kíváncsian várom pl. Einhard mester Vita-jának hamissá nyilvánítását.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 18:05:16

@Véraláfutás:

Alapvetően éppen az a gond, hogy egyáltalán nem az ő szakterülete.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.11. 18:22:00

No akkor fogom a kis spórolt pénzemet, és hétfő reggel veszek annyi újságot amennyi kifér belőle, és elindulok a vasműbe osztogatni, meg a polgármesteri hivatalba.

Gyurcsány Ferenc szereti a szamár GangBang-et!

Maestro 2009.02.11. 19:06:34

Nos gyurcsány egy fasz, ezt mindenki tudja, kivéve azokat a hasonszőrű faszokat akiknek sikerült rossz helyre tenni az x-et.
Egyébként, az egész politikai elitet elküldeném Borsod megyébe, Ózdra, meg ilyen ilyen helyekre, egy-kettő beköltözhetne a Keleti mögé, a Pongrácz úti lakótelepre, meg a Salgótarjáni útra, és mondjuk 5 évet éljenek ott.
Na persze, figyelve, hogy ha ők feljelentést tesznek, akkor hasonló elbánásban részesüljenek mint ma akárki, aki szegény szerencsétlen nálunk sötétebb bőrű ,de erkölcsileg és morálisan feddhetetlen, becsületes, magukat halálra dolgozó kis gecik ellen tesz feljelentést.

úgy legyen.

grupi 2009.02.11. 19:34:19

Zero! Isten áldjon az írásodért.

Azonban félő, hogy gyurcsányi cikkedben foglalt viselkedése és uszító kijelentései okán zaklatni, netán megfélemlíteni, esetleg tettlegesen bántalmazni, avagy likvidálni szándékozzák Bayert.

Ezen eshetőségre sajnálatosan és elkomorodva számítani kell.
A mai uralkodói réteg hatalma fenntartása érdekében semmitől sem riad vissza. nekik jól jönne egy belháború a demokratikus létjogunk indokolt felszámolására.
Ne feledjük, hogy több apró lépéssel már a gyurcsányi diktatúra mezsgyéjére tévedtünk.
Erről szól ma minden.

Véraláfutás 2009.02.11. 19:37:01

@Mj:

Én se az iskolai végzettségemnek megfelelő munkát végzek, de még senki nem panaszkodott emiatt nekem, és én sem panaszkodhatom ;)

off
"Kíváncsian várom pl. Einhard mester Vita-jának hamissá nyilvánítását." Azt a mai napig vitatják odaát ;)

(Az izotóp vizsgálatok meg azért kérdésesek, mint bizonyítékok, mert évszázados tévesztéseket lehet produkálni, mivel nem pontos annyira, csak nagyobb időtávlatban lehet alkalmazni.) Egyébként ettől függetlenül tényleg érdekes milyen labdákat dobálnak egymásnak a német kutatók oda-vissza :)

Egy régész barátom mondta, az írással szemben mindig is többet ér a régészeti lelet, csak sajnos kevés van belőlük, és még sokszor az is vita tárgya, hogy hova sorolják be.
On

Fleto meg hozza a szokásos kisstílű taktikázásait.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.11. 20:10:40

@Véraláfutás:

Ez nem feltétlenül csak iskolai végzettségen múlik, szakmája válogatja. Viszont a történészi módszereket ma már egyetemen lehet elsajátítani, csupán önképzéssel senki sem válhat jó szakemberré, ahhoz önmagának kéne kitalálnia az összes módszertani fogást, és magától kellene rájönnie a helyes hozzáállásra is. Ehhez mérten azt is elvárom, hogy ahol megkövetelnek szakképesítést, ott rendelkezzen is ilyennel a szakma gyakorlója. Akár villanyszerelő, akár színházigazgató. Mert ha nem várnám el, holnap akár agyon is csaphatna itthon az áram.
Az országra egyébként tökéletesen jellemző, hogy mindenki szeret érteni a politikához, a joghoz, a történelemhez, a focihoz, az informatikához, a környezetvédelemhez és még sorolhatnám.:)

Vitatni lehet, csakhogy itt az állítást kell bizonyítani. Mindaddig, amíg nem lehet egyértelműen hamisítványnak tulajdonítani - márpedig filológiai jegyek alapján eléggé úgy tűnik, hogy hiteles -, addig Nagy Károly létezését sem megalapozott kétségbe vonni.

Egy régész naná, hogy a saját tudományát fogja fölértékelni.;-) Én is ismerek régészeket, tanultam is tőlük, annak idején nem is sokon múlt, hogy nem régésznek tanultam tovább, de azért ez egy kicsit önfényezés.:P Az írott források ugyanis a csontváz, a régészeti emlékek pedig a hús.:) (A legfelső réteg meg a fantáziánk.:)) Ráadásul a mondatából az derül ki, hogy teljesen vitatott a régészeti módszerek pontossága, de azért az írások a megbízhatatlanok.:P

mind2 (törölt) 2009.02.11. 20:34:03

@Seduxen: köszi apuka, de mi az ,hogy " nesze " . Jó hogy nem " nesze bazdmeg " : :P

mind2 (törölt) 2009.02.11. 20:50:06

@mind2: jaj, inkább írok még valamit, csak ne jelenjen meg itt jobboldalt a legfrissebb kommentek között az a csúnya szó tőlem ::))))

jpmjpm 2009.02.11. 22:26:01

Egy szó jutott eszembe erről: IDŐALAGÚT!!!

is 2009.02.11. 22:37:37

három T van: támogat, tűr, tilt. ti keveritek a másodikat a harmadikkal. semmilyen tiltása, üldözése nincs Bayer Zsoltnak. csak a támogatást vonja meg tőle a magyar állam, úgy, mint ahogy ti kéritek, hogy vonják meg a támogatást attó a cigánytól, aki nem tud normálisan viselkedni. ha ti azt követelitek, hogy támogassa az állam a Bayer-féle hangnemet, akkor kopogtattok jó helyen. ezt követelitek?

Véraláfutás 2009.02.12. 00:29:09

@Sárdobáló:

"Bayer arról is beszél, hogy ha a többségi cigányság meg akarja védeni magát az általánosítástól, akkor fel kell adnia a köztük élő bűnözőket. ...
azt tartom érthetetlennek, hogy hogyan is képzeli ennek a gyakorlati oldalát ...
Tehát amikor a bűnöző feladásáról beszél, tulajdonképp apu, anyu vagy a nagybácsi feladására gondol."

1. Belerakunk a másik szájába valamit, amit nem mondott :)
2. Mert ugye a régi időkben, igen a komcsi érában, jellemzően a családtagok jelentgettek?

"ha a baloldali média egyik prominens személyisége felszólította volna a kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálózó tömeg családjait, hogy azonnal adják fel rokonaikat, vajon hogyan fogadták volna azt a jobboldalon?" :D:D

1. Gázos hasonlat, avagy csúsztatás. :)
2. Egy spontán cselekményt, amit az alkalom szül, összehasonlítani egy életvitelt folytatókéval, ehhez csak gratulálni tudok. Ráadásul egy ilyen cselekménysorozatnál sokak rokona nem is sejthette, hogy hol, mit csinált a delikvens (pláne, ha az arcok el is voltak takarva).

"Probléma az is, hogy a zéró tolerancia, amire Bayer, mint követendő példára utal, nem bizonyult tökéletesnek New Yorkban sem. Igaz, a bűnözés jelentősen csökkent ... USA: Az, hogy 1997-ben 100 ezer lakosra csaknem 650 fogoly jutott, ez az Európai Unió országaiban számláltaknak minimum 6-szorosa, maximum 12-szerese. ... a büntető-infrastruktúra működtetése „ipar” lett."

1. A statisztika mutatja a bűnözés csökkent (hozzáteszem nem kicsit).
2. Mindennek ára van.
3. Azért a számokkal csínyján kéne bánni.
Nem úgy kéne rávetíteni Magyarországra, hogy figyelmen kívűl hagyjuk
- a kultúrális különbségeket (vegyes kultúrák), vagy,
- hogy az USA-ban könnyen lehet fegyverhez jutni,
- ahol magas a bandák száma,
- nagy a kábítószerfogyasztók tábora,
- ahol több, mint 10 millió a hajléktalan (minden 30. emberre jut egy),
- ahol olyan a zéró tolerancia, hogy 3. visszaesésnél tényleges életfogytot adnak
- ahol vannak olyan város[u]negyedek[/u], ahol még fényes nappal sem érdemes közlekedni...

"...a zéró tolerancia elve de facto előszeretettel találja meg a színesbőrűeket, ugyanis ezen népesség összlétszámának 9,4%-a állt büntető hatóságok felügyelete alatt (1995-ben), míg ugyanez a mutató a fehéreknél 1,9%-os, ellehetetleníti a pozitív diszkriminációs programokat (’affirmatíve action’)"

1. Ez az "előszeretettel találja" szófordulat annyira jó arra, hogy egy mondatba beleszúrva máris kikezdhető a mondat állítása, maga a tény, és hátsó gondolatot sugalmazzon.
2. Ezekszerint ott is voltak/vannak pozitív diszkriminációs programok, de nem sokra mennek vele, vagy halad a dolog, csak akik kiesnek a rostán azok a zéró tolerancia miatt felhízlalták a börtönöket? Mert itt most adatok nélkül megy a dobálózás.

Horizont 2009.02.12. 06:52:16

Szerintem Gyurcsánynak nem kellene a Bayer Zsolttal foglalkoznia.
Nem EZZEL kéne foglalkoznia.
Mondjuk azon is elgondolkozhatna, miért van az hogy az emberekhez közelebb áll Bayer írása mint a hatalom bármilyen megnyilvánulása. Ez is az ő felelősségük és hibájuk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.12. 10:09:23

@is:

A "három t" tudtommal a Kádár-rezsimre volt jellemző.:P

__ 2009.02.12. 10:22:47

Nem kell megijedni a cikktől (Diurnus szokásos rémképei), gyorsan végig lehet futni rajta. Viszont a 4. kommentet (Jonas) ajánlom elolvasásra. Nagyon jó.

diurnusblog.nolblog.hu/archives/2009/02/11/Panik-piktura_ciganyokkal/#comment-569700

derelyegrádi szellem 2009.02.12. 10:34:42

@__:

Mitől fél diurnus, amit egyébként Bodor Pál János Istvánnak hívnak?

Attól fél, hogy elveszti megélhetési rettegő -egyébként nagyon jól fizető - állását. Pont, mint amikor megszűnt a kommuniznus, mert akkor elvesztette a Román Kommunista Párt (és Csau) hivatásos girlici állását, amit akkor űzött, és újítania kellett. A váltáshoz most már öreg, maradna a megélhetési rettegő státusnál a jó Bodor Pál János István.

Szerintem ennyiről van szó.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.12. 10:46:12

@__:

Elolvastam a kommentet, úgyhogy én is csak ajánlani tudom.

Antonia40 (törölt) 2009.02.12. 12:33:10

Egyre inkább az az érzésem, hogy ez a hülye Qrcsány mégsem olyan ostoba és a polgárháborúra hajt, mert akkor ugye rendkívüli állapotot lehet kihirdetni, ergo ugrott a választás.
Postán küldjetek neki Magyar Hírlapot, legyen valami kis öröme:), 1025 Szemlőhegy u. 42-ben lakik.
Tegnap én sehol sem kaptam Magyar Hírlapot, Árpád hídnál az újságos azt mondta, hogy a napi 40 helyett csak 9-et kapott!!! Ez demokrácia???

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2009.02.12. 12:37:08

Szerintem pedig Gy egy, egy egy
Egy Hungarominátor, melyet a jövőből küldtek vissza, hogy pusztítsa el Magyarországot.
K*rva jól megy neki...

borovi 2009.02.12. 19:11:21

Attól, hogy néha-néha megjelenik benne egy-egy olvasható írás, attól a Magyar Hírlap még marad az, ami: egy gazdag gyáriparos játékszere. Meg is látszik rajta...

millesei (törölt) 2009.02.13. 10:47:52

Nagyon jó írás! Amúgy mi a feri címe?

süti beállítások módosítása