Skip to content


       Szűrés lista

105%-os adó az ingyenteára és zsíroskenyérre

Pártunk és Kormányunk felfedezte az a Fekete Lyukat, ahol éve óta ÖMLIK ki a pénz, és lassan, alattomosan tönkrevágja az országot és a gazdaságot ...

A benyújtott adóváltozások keretében a cafetéria felét adóztatnák meg, egy roppant alacsony, barátságos 62%-os személyi jövedelemadóval, majd az egészet még egy jelképes, 27%-os járulékkal megfejelve.

Számoljunk csak:
Kapsz 20 000 forint cafetériát egy hónapban.
A fele, 10 000 forint adómentesen a tied. A másik 10 000 forint után fizetsz + 6200 forint személyi jövedelemadót, és a 16 200 forint után még 27%-os járulékot, vagyis 4374 forintot. Vagyis a 10 000 forintos cafetéria rész Neked 10 574 forintba fog kerülni. Ami 105%-os adót jelent. Nem tudom, van ennél magasabb adó ezen a kurva kontinensen?!

Mi fog történni?
A nettó fizetésemből dalolva visszacsengetem a 105%-os adót? 
Kötve hiszem ...
A munkáltatóm kifizeti helyettem ezt a 105%-os adót?
Kötve hiszem ...

ÉN nem fogok kérni cafetériát, mert nem kívánok adózni utána...

A hülye kormányunk hogy számolt? 

Legyen mondjuk évi 250 milliárd forint a cafetéria-biznisz, adóztassuk meg 105%-kal, az 262 milliárd forint az adóbevétel. De mivel (sajnos) hatalmas a tiltakozás, akkor adóztassuk meg csak a felét, az is vagy 131 milliárd bevétel ...

A törvényjavaslathoz csatolták a Pénzügyminisztérium által jegyzett tájékoztatót, amely szerint a piaci szereplők teljes passzivitással reagálnak majd az új adó bevezetésére, és a korábbi mértékben juttatnak, most már magas adókkal sújtott utalványokat dolgozóiknak. 

Most komolyan, az ilyen hülyék fogják rendbe tenni az országot? Vajon hány kézen ment keresztül ez a kis számítás, és nem volt olyan ember, aki jelezte volna, hogy nem hogy 150 milliárd, még 15 milliárd adóbevétel sem fog befolyni, sőt ....

2008-ban még azt tervezték, hogy a 11 százalékos eho-val adóztatnák meg a cafetériát. E tervezett bevezetése kapcsán készült felmérés szerint a munkáltatók 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ebben az esetben nem adna étkezési utalványt alkalmazottainak.  

Ingyen segítek a Pénzügyminisztériumnak egy kis folyamatábrával, olyan "idiot guide" jellegűvel:

Ha nincs cafetéria => nincs üdülési csekk => csökken a belföldi turizmus => csökken turizmusból származó adóbevétel => kevesebb munkahely kell az idegenforgalomban => több lesz a munkanélküli => az ő adóbevételük helyett munkanélküli segélyt kell kifizetni.

Ha nincs cafetéria => nincs étkezési jegy => csökken az éttermek forgalma => csökken az adóbevétel => kevesebb munkahely kell az éttermekben => több lesz a munkanélküli => az ő adóbevételük helyett munkanélküli segélyt kell kifizetni. 

A kormány szerint 300 000 ember feketemunkás dolgozik az építőiparban. Hogy ez ellen semmit sem tesznek, az egy dolog, de ezek az emberek nem kapnak cafetériát. A minimálbéres vállalkozó nem kap cafetériát. A szociális segélyen élők sem kapnak cafetériát. A becsületesen adózó, bejelentett, bérből és fizetésből élő dolgozók kapnak cafetériát, akik ezt az országot, és a 10 millió embert eltartják.

Róluk akarnak még egy bőrt lehúzni. Szerintem az összes tervezett változásból (=megszorításból) a cafetéria megadóztatása a legpofátlanabb és legvérlázítóbb húzás!

És nem csak az üdülési csekkről vagy a kajajegyről van szó!

Részben (50%-ban) adóköteles lenne 2010-től az internethasználat, a helyi utazási bérlet, az egészség-, és önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, valamint a magán-nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés, iskolakezdési támogatás, a ruházati költségtérítés, a közjogi méltóságok és egyes miniszterek által nyújtott vendéglátás, ajándék.

Teljes egészében adóköteles lenne a napidíj, a falusi vendéglátás jövedelme, egyes állami kitüntetésekhez kapcsolódó pénzjutalom, illetve a pedagógusok, közüzemi dolgozók szakkönyvvásárlási költségtérítése, valamint a katonák, rendőrök lakhatási költségtérítése is. 
 
És most jön a teljes értelmetlenség:

A kormány javaslata megszüntetné a magánszemélyek és a cégek közcélú adományai után járó adókedvezményt. És ez még nem elég, részlegesen megadóztatnák a a természetbeni juttatásokat is. Az adócsomag ugyanis természetbeni juttatásnak minősíti azt a helyben nyújtott szolgáltatást, étel, italt, amelyet társadalmi szervezetek, alapítványok vagy egyházak nyújtanak a lakosságnak a különböző közösségi rendezvényeken. A szolgáltatás, az étel és az ital értékének fele után az egyháznak, civil szervezetnek be kellene fizetni a 105%-os adót.






















Vagyis ha a karitatív szervezet nekiáll forró teát és zsíros kenyeret osztani a Blaha Lujza téren, akkor minden második bögre tea és minden második zsíroskenyér után 105%-os adót kellene fizetnie.

Bravó! Itt folyik el az állam pénze, itt lehet megfogni azt a fránya 1000 milliárdos hiányt! 























A Magyar Vöröskereszt évente egymilliárd forint értékű adományt kap cégektől illetve magánszemélyektől. A szervezet kommunikációs igazgatója szerint a gazdasági válság miatt már most jelentősen csökkent az adományozók köre. El tudjuk képzelni, mi lesz ha adózni is kell majd ...

„Ebben a helyzetben a kormányoknak világszerte, nemcsak Magyarországon az a feladatuk, hogy különböző kedvezményekkel ösztönözzék az adakozókat, az adományozást magát is” – nyilatkozta Harrach Gábor, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs igazgatója.

Csak annyit mondok, 1 kilométer autópálya többe kerül, mint amennyit ilyen karitatív célra költenek ezek a szervezetek, de semmi baj, keményen rájuk kell szállni, 105%-os adót a gaz civil szervezeteknek és a babgulyásra!

 

Címkék: válság pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr311035655

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.03.31. 13:15:42

Kifordított ország: újabb megszorítások előtt...Újabb iskolapéldája, a magyar kormány(?) hozzá nem értésének. Miközben a világon szinte mindenhol adócsökkentésekkel, a befizetések határidejének kitolásával, gyorsabb adóvisszatérítéssel, esetleg adóellenőr…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.31. 13:06:25

asszem ez úgy van, hogy ketten fel kell szállniuk a buszra, hogy senki se legyen rajta

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.03.31. 13:11:26

Az utolsó, aki elhúz ebből az országból oltsa le a villanyt!

DArchAngel 2009.03.31. 13:12:34

Abszurdisztán vonata robog tovább...
Már nincs motor (ellopták), nincs tüzelőanyag (ellopták), nincs vezető (igaz, sosem csinált semmit, de legalább ott állt), az utasok sorra ugrálnak ki a lepusztult, szétlopott vagonokból, de a vonat robog, csak robog tovább.

Fokozódó lejtőn a szakadék felé...
Az elvtársak pedig már készítik maguknak az ejtőernyőt...

molaris 2009.03.31. 13:12:44

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/:
Pedig már hárman leszálltak, hogy valaki felférjen. Ekkora barmot mint amit a mostani kormány és holdudvara képvisel, kitalálni sem lehet. És ezek akarnak válságot kezelni??::))

Float 2009.03.31. 13:14:19

Ezt már egyébként én is elég rég óta figyelem. Ezek a vadbarmok képesek úgy költségvetést tervezni, hogy vesznek egy viszonylag rugalmasan változó tételt, rákúrnak valami extra adót, és még magukkal is elhitetik, hogy az így szorzással simán kiszámított többlet valóban jelentkezik is.

Olyan kisstílű hülyeségek, hogy a jóemberek átcsoportosítják az ilyen jellegű kiadásaikat, az imperialista (jobbos/náci) parasztvakítás.

rolika 2009.03.31. 13:14:38

nálunk azonnal megszűnik a cafeteria, ahogy elkezdenék adóztatni.

olyan svarcolás lesz itt, hogy öröm lesz nézni. a 2006-os gyurcsány-csomag bevezetése óta olyan mértékű feketegazdaságot tapasztalok, ami korábban elképzelhetetlennek tartottam, akkor mi lesz majd most?!

nem lenne egyszerűbb egy mindenre és mindenkire vonatkozó nagyon alacsony egykulcsos szja-áfa-tb adót kérni és befizetni, és akkor nem kell visszaosztani, mindenki oldja meg maga. nem kell diszponálni a mérhetetlen milliárdok felett, dacolva az állandó kísértéssel. na, már le is írtam, miért nem lehet :-)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.31. 13:17:05

EZEK nem normálisak... Speciel nekem 60 000 cafeteriát + ha a kajajegyet is elveszik 144 000 Ft-ot = 204 000 Ft-ot akarnak kihúzni a zsebemből... Asszem nemsokára sátrat verek a Kossuth téren...

rolika 2009.03.31. 13:18:13

@Float: ja, ez olyan vetítés, mint a jogvédett tartalmak után elmaradó bevételek. abból indulnak ki, hogy mindenki, aki lemásolta, az hajlandó/képes lenne megvenni is, ha nem volna rá más lehetősége, és kihozzák a milliárd dolláros károkat. muhaha

thews (törölt) 2009.03.31. 13:20:00

gyalázat

gidabiga 2009.03.31. 13:20:22

mi már elkúrtuk.
nekem nem jár, de a férjem már korábban megigényelte.
és étkezési csekkben, üdülési csekkben be lehet fizetni az adót?
mert legfeljebb abban tudjuk megspórolni.

vagy ez az idén még nem ér?

monstress 2009.03.31. 13:21:20

Ebben az a vicces, hogy amikor a napokban mondtam a családban, hogy szerintem olcsóbb lenne lemondani róla, kiröhögtek, mert az ugye mégiscsak ingyért jár... Szeretem így számvitelileg kibontva látni, hogy megint csak nekem volt igazam :-P
@DArchAngel:
Inkább katapultot készítenének, ami jómesszire röpítené õket (mondjuk Szibériával kiegyeznék), s aztán amikor a vonat is falnak ment már, a leugrált utasok végre újra kezdhetik egy nyugodtabb pályán... (Istenem, beh szép volna!)

Ombuccmann 2009.03.31. 13:25:35

Utólag fogok adózni, a kajajegy adóvonzatát majd odaszarom a parlament elé. A hullák fa...ról szo..ják az izzadságot. Miért utálják ezek a dolgozókat?

Ezmiez?:"a közjogi méltóságok és egyes miniszterek által nyújtott vendéglátás, ajándék."

_alesi_ (törölt) 2009.03.31. 13:25:59

Egyáltalán nem biztos, hogy meg is szavazzák.
Viszont szívesen látnám, hogy mégis kik azok a "szakemberek", akik ezt marhaságot egyáltalán kitaláltak? Ezek után nekem senki ne mondja, hogy a diploma érték, mert ha diplomás emberek ilyen tökkelvert idiótaságot javaslatként le mernek az asztalra tenni, körberöhögöm az illetőt.

r.yeti 2009.03.31. 13:27:15

Szégyen ami ebben az országban folyik! Mégis mit gondol ez a rakás agyonfizetett semmirekellő idióta, hogy miből és hogyan fognak élni ez emberek ha minden szart ennyire megadóztatnak és minden kedvezményt (gázár, fűtés, szocpol...) elvesznek? Itt fog éhen halni mindenki ebben a rohadt országban miközben ezek megszedik magukat és szarnak mindenre és mindenkire! Tent City-be az összes rohadt politikussal, az összes haverjukkal és seggnyalóikkal!!!

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.31. 13:28:00

jaj jól van már feri is megmondta hogy vudupolitikával nem lehet költségvetést csinálni:)igaz nekik a költségvetés tartósságával kissé gondjaik vannak, elég hamar lejár a szavatosságuk. bassszák meg 2006 óta folyamatosan megszorítanak, ennyire agyatlan bagázs nem lehet, nem realizálták már hogy ebből nem lesz így semmi?? vegyenek le mindent de akkor csak 10% adót fizessek már ne 45%-ot....
Annyira hihetetlen hogy ennyire kétbalkezes emberek kormányoznak, akinek eddig kétsége volt most biztos lehet, ezek tényleg ennyit tudnak. Nem is merek belegondolni mik lehetnek az államháztartás valós számai.

molaris 2009.03.31. 13:28:56

@DArchAngel:
Most itt, példának okáért, a hirtelen szociálisan érzékennyé vált Szanyi Tiborra gondolsz??!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 13:30:28

@monstress: nevetni fogsz, én konkrétan megfogadtam, ha akár 1 ft adót, vagy járulékot is rábasznak, én egyénileg lemondok róla a munkáltatómnál. fizetek eleget a fizetésemből (ami az utolsó forintig be van jelentve), ez után nem óhajtok. akkor inkább nem kérem. max nem megyünk sehova se' nyaralni. az ebédjegyet meg szintén túlélem.

SÜN! (ez esetben nem rendőri vezényszó, hanem eme kis méretű állat vaginális úton történő világra hozatalát kívánom annak, aki ezt kitalálta).

Ja, kíváncsi lennék Gordonka tegnapi bejelentésére, hogy VALÓBAN mindenkinek fájni fog?? Vagy ezúttal is - mint MINDIG - lesznek védett fogyasztók? Nálam ez nem kérdés...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.31. 13:30:35

...megyek is "segélyért" dolgozni, kihasználom, hogy van még cafeteria meg kajajegy, amíg lehet. Ha ezt meglépik, én speciel költözhetek vissza anyámhoz -szégyen... :( Na sziasztok...

molaris 2009.03.31. 13:31:59

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Most, hogy Feri azzal fejezte be, hogy kilép a porondról, mintha senki nem figyelt volna oda, hogy előtte elmondta: megint elqrták!!

reality 2009.03.31. 13:34:36

Ezekkel az irreális adókkal tényleg csak a feketegazdaságot szélesítik, mélyítik. Csak az a baj, hogy sokkal nehezebb lesz egyszer majd kifehéríteni!
Idióta barmok!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.31. 13:38:07

Hogy hogyan gondolkoznak a hülyék, egy jellemző példa:

ProArt vagy Artisjus vagy más jóképessűgű társaság kiszámolta, hogy mennyi kárt okoz a zeneletöltés Magyarországon...

Íme:
Egy évben 8 millió dalt töltenek le, 1 dalon 200 forint bevétel/jogdíj lenne, vagyis 160 milliád kárt/hányt okoznak a letöltők.

160 milliárd.Pont. Vagyis ha nme lenne internet, rohanánk be a boltokba megvenni ezt a 8 millió számot .... idiots!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 13:39:27

#463683 | Holdacska | 2009-03-30 23:56 |
felhasználó # számú bejegyzésére:

"unalmamban" megpróbáltam össze írni, mennyit is vettek ki az államkasszából 1998-2002 között.

Sajnos a lista nem teljes, de szeretném felkérni kedves fidesz soraiban ülőket, hogy miután sikerült megtalálnom majdnem 600 milliárdot, járuljanak a kasszához!!!!

Millenáris karórák 472 000 000
Millenáris költségvetés 2 év 3 400 000 000
Millenáris hitel 1 500 000 000
Millenáris őrzés-védés 100 000 000
Milleniumi Kódex őrzés 7 500 000
MTV működtetés 1998-2002 190 000 000 000
MTV adó-járulék elengedés 10 000 000 000
Ezüsthajó/Vitézy 2 500 000 000
42 tanácsadó MTV 801 000 000
Lovas István MTV honorárium 13 600 000
Wermer András 6 500 000
13 cég filmjei 900 000 000
Defend 13 cég megfigyelése 13 000 000
SzekérCsárda KFT/Alcsútdoboz 428 000 000
Baranyay László végkielégítés(MFB) 46 000 000
Ezüsthajó,OV&Co dokumentálása 469 500 000
Ezüsthajó készenléti díj 30 000 000
HappyEnd Mádl Ferenc beiktatás 120 000 000
OK 2000 aug 20 975 000 000
Magyar napok Sidney Olimpia/HE 143 000 000
OV washingtoni kitüntetés művészek(sic!) 51 000 000
Országgyűlési beszámoló 38 000 000
Országimázs Központ költségvetés 2000 4 300 000 000
Országimázs Központ költségvetés 2001 4 625 000 000
HappyEnd ToiToi 2000 aug 20 6 000 000
OK gazdaságfejlesztő eszközprogram kommunikáció 460 000 000
OK saját kiadványok és kormányzati kommunikáció 1 700 000 000
Hídember (nem tudni elszámolni) 187 000 000
12 állami gazdaság részvényeinek átadása térítésmentesen 12 690 000 000
Defend autópálya nyomvonal lőszermentesítés 1 200 000 000
Nemzeti Autópálya Rt,szerződések a semmire 288 000 000
Nemzeti Autópálya- ZIB Consulting semmire 1 500 000 000
Mesterségesen alacsonyan tartott árak-MOL veszteség 200 000 000 000
U.A. MVM,amit most mi fizetünk minimum 100 000 000 000
Orbán bánya kőszállítás Dnaferrhez több milliárd 1 000 000 000
Nukleáris Pénzügyi Alap,Paksi Erőmű veszteség 2000-2002 5 000 000 000
Nemzeti Színház, fene tuda mennyi de min. 20 000 000 000
Farkas Flórián túlórapénz évi 3 000 000
Stadion beléptető rendszer 5 000 000 000
Ezek raktrozása mai napig havi 1 000 000!!!!!
ez idáig összesen 569 973 100 000

lehet folytatni!

monstress 2009.03.31. 13:43:05

@Ombuccmann:
ROTF!!!!
Azért azt megjegyezném, hogy a parlamentben továbbra is ingyen pia-kaja jár a t. képvizelõ elvtársaknak!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.31. 13:43:56

Lehetne egy ilyen dolgot bevezetni, hogy kétféle törvény van: köztörvényes, és opcionális.
A köztörvényest mindenkinek be kellen etartania (nem ölünk meg senkit, nem lopunk satöbbi) az opcionálist meg csak annak, aki a kormánypártra szavazott.
Mindjárt izgalmasabbak lennének a választások.

Birkesz 2009.03.31. 13:44:34

Zero, honnan számoltad ki ezeket az értékeket (source) ? Biztos, hogy az adózott cafeteriából számolják a járulékot? (nem, mintha ki lennénk segítve azzal, ha csak a 10000-ből számolnák)

Pénzügyi analfabéta :)

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.31. 13:46:20

@turner: Bwáháhá, lúzer,

Tőlünk a főnök (3 évi fizetés nememelés után) decemberben elvette a kajajegyet (12x6000, ugye), mer' az sokba kerül.

Aztán elment Dubaiba luxushajóutazásra, mielőtt síelni ment volna puccoshelyre.

Nem értitek ti ezt.

Meg én sem.

szamócaábris (törölt) 2009.03.31. 13:50:56

ebben az egész cefertéria rendszerben nem az a baj, hogy megadóztatják:
véleményem szerint be sem kellett volna vezetni, hagy döntsem már el én, hogy mit ebédelek, vagy hová megyek nyaralni.

De ha már bevezették és erre iparágak épültek, szállodák vendéglők akkor most hip-hop vissza az egész! Ez a legnagyobb baj.

Ebeben az országban fél évre nem lehet előre tervezni, beruházni, vagy építeni valamit, mert ami ma még van, az már holnap csak múlt idő.

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:

te nem egészen vagy magadnál, orvos látott már?

gidabiga 2009.03.31. 13:51:02

még mindig nem válaszoltatok,
ez már az idén kapott cafeteriára is vonatkozik?

Plutonic 2009.03.31. 13:52:15

Na ilyenkor jöhet az, hogy hivatalosan nincs caffeteria, hanem borítékban jön a zsöci.
Ami persze megint feketézés. :)
Viszont így még lehet élni.
Bár nem mindegy, hogy 20 vagy 100 ezret kell kápéban kicsengetni.

gidabiga 2009.03.31. 13:52:27

@szamócaábris:

kapcsolaton találta.
szerintem.
V.Perezt nem ilyennek ismertem itt meg.
de nem vagyok tévedhetetlen :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 13:52:50

@szamócaábris: Te nem egészen vagy ismerős itt. Ez egy komment a kapcsolat.hu-ról...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 13:55:57

Egyébként ilyenkor érdemes "ott" flangálni. Maga Gyurcsány Évike, (ex)elnökünk kedves testvére védte meg ezt az adózást a blogjában.

Kedves hölgyemény, kitűnő helyesírással fejtette ki, "Meghalt a király, éljen a király" c. blogbejegyzésében, hogy mindegy, mennyi adó van rajta, mert, ha az ember adakozik, akor nem nézi, hogy az mennyibe kerül, csak az a lényeg, hogy adja...

monstress 2009.03.31. 13:56:35

@Seduxen:
Gratula a SÜN legújabb alkalmazásához :-D
A kormány meg kapjabe.

ErEr 2009.03.31. 13:56:38

Hihetetlen hogy évtizedek óta nem tudnak mást csak a nadrágszíj meghúzást. De azt is csak azokon akiknek fáj, a haverok továbbra is kapják a bő tízszeres árú állami megrendeléseket amit immel-ámmal ha megcsinálnak. Kíváncsi lennék hogy egyes ügynökségek hány milliárdos budget-ből csináljál majd at új választási kampány anyagait...

wynarsky1 2009.03.31. 13:56:43

Wááááá, amikor ezt olvasom mindig kijön belőlem az állat:D
a büdös szemetek, még mindig nem értik meg, hogy a társadalom egy része már megérti azt, hogy a "válság mindenkitől áldozatot követel", de akik már ezt megértették, azok számára ez a mondat azt jelenti, hogy mi már áldoztunk eleget, vegyetek be másokat is az áldozásba, ne pedig minket áldozzatok tovább...a kurva anyjukat...
eddig azért az egy dologért mondtam, hogy nem kellene előrehozott választás, mert ezt a szellemi vonatszerencsétlenség Viktort mégsem kellene 2/3-al felruházni, de mostmár kezdek tanácstalan lenni, ennél jobban ő sem tudja elb**ni, aztán ki tudja.
Bajnai csomagjának megszorítás részével teljesen egyetértek...csak nem látom, hogy hol van az adócsökkentés, stb
mert az is MOST kell, nincs több idő, sajnos egy perc sem...és kérek egy tüntetést szervezni a rendőrpalota elé a kurva trafippaxok meg az objektív felelősség ellen, mert az is ADÓ!!!!és semmiféle hatása nincs a balesetmegelőzésre...
a rendőrség a békés "szágldozó" polgárok basztatása helyett pedig szálljon rá szépen a Sztojka-Raffaell-Németh-P.Csaba bagázsra, ha kell az APEH munkatársaival együtt, és ha gyilkosságért nem is (hiszen még kiderülhet, hogy Cozma puszta rasszizmusból a saját szívébe szúrta a kést...)adócsalásért tessék bevarrni őket, vagyont(vagyis az erőszakukhoz szükséges fegyvert )elkobozni, földjüket sóvalo behinteni:D
mennyi ötletem lenne és a múlt héten NEM IS VOLTAM MINISZTERELNÖKJELÖLT BASZKI:D::D:D:D:D:D:D:D:

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 13:58:43

@gidabiga: szerintem KIZÁRT.

Adó- és járulék jogszabályváltozásoknál van egy ún: 45 napos szabály, ergo a kihirdetése és a hatálybalépése között ennyi időnek el KELL telnie. Ergo július 1-nél előbb nem lehetne bevezetni - most aligha szaroznak ilyenekkel, amikor senki nem tudja hova KELL szavaznia -, de szerintem reálisabb a 2010.01.01.

monstress 2009.03.31. 14:01:08

@Plutonic:
Hámégszép. Méhogy kifehérítik a gazdaságot!
Ebben az egészben ugyanaz az undorító, mint Dávidibolykában, hogy miközben ezerrel csinál valami gusztostalant, egy egészen mást prédikál. Így lesznek õk az egyetlen tisztességes párt...

reKorrekt 2009.03.31. 14:02:12

@zero: a letöltések gazdasági hatásairól itt egy tanulmány, felettébb tanulságos:

asva.info/a-bittorrent-letoltesek-gazdasagi-hatasa-2009-03-28.html

tehát bő nyállal leszophat az összes jogvédő-semmittevő-tovajgeci, amelyik miatt külföldről kell lemezeket vennem...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 14:02:21

Nah megtaláltam. Tehát zero felvetésére egy igazán autentikus gyurcsányi válasz, magától a tesótól:


#463075 | gyvica | 2009-03-30 15:43 | Válasz

Válasz normarae felhasználó #462711 számú bejegyzésére:

Mire jó a marakodás!
Mindenkine megadózott keresete pénze van. Kivétel aki nem adózik mert elfelejti, ill nem tudja a kötelességét. De van egy felső határ ami felett az ajándékozott magas összegü pénz után kell adózni.
Én ha adok valakinem jó szándékkel mert kerűl csak azért nem fogok nem adni mert kicsit megadóztatják!
Ígyí fogjuk fel!!!!

monstress 2009.03.31. 14:05:03

@wynarsky1:
A jól bevált receptem: 1 seduxen, 1 andaxin, és szükség esetén 1 valeriana :-P

monstress 2009.03.31. 14:08:19

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:
Valóban korrekt helyesírás, és ráadásul magvas mondanivaló, mély gondolkodású, felnõtt egyéniségre utal :-D
Azt nem tudom, hogy lehetett egy (ma valszeg) köztörvényes náczi-jobbikos f@szinak két ilyen elqrt szemellenzõs kiszes csemetéje???

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 14:08:57

@monstress: te figyi, ha még sokszor beírod erre a blogra ezt a kommentedet, esküszöm bazze, hogy JOGDÍJAT fogok követelni!!

És Rád uszítom az ArtistaDzsúz nevű csipet-csapat legjöbb smitt-ügynökeit :))))

rolika 2009.03.31. 14:10:05

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik: csak az jutott erről eszembe, hogy a középkorban a bukott kegyenceket hetedíziglen szokták családostul kiirtani...

de ettől el is határolódom.

hogy is mondta bayer zsolt? ezeknek az a legnagyobb bűnük, hogy a legrosszabbat hozzák ki belőlem...

reKorrekt 2009.03.31. 14:11:10

Abba belegondoltatok már hogy a 386 ostoba fajankó évente minimum 10 Mrd-unkba kerül?

És hogy most azonnal lámpavasra kéne húzni azt aki kiutaltatta az apeh-nak a 60 Mrd-ot?

Hogy ott rohadna meg az összes ahol van, nah le kell nyugodnom...

_alesi_ (törölt) 2009.03.31. 14:13:01

@wynarsky1: azért a traffipaxoknak azért igenis van hatása a baleseti statisztikákra...

Amúgy a kapcsolat.hu-n olvastam, hogy 4.-én hazánk felszabadulására lehet megemlékezni hasonszőrű elvátrsakkal a Gellérthegyegyen. Na az a nem mindegy, hogy ilyenek még vannak az országban.

wynarsky1 2009.03.31. 14:13:09

@monstress: nem akarok gyógyszert szedni, úgyhogy ordibálok egy faszát, aztán örülök, hogy nekem még van munkahelyem, terveim, meg ilyenek:)aztán ha bukta van, akkor is van tervem: felülök egy teherszállító hajóra és ellátásért vállalom a melót kínáig, meg ilyenek...
legalább viléágot járok:D
tegnap a konditeremben mondtam este, mert rettenetesen sokan voltunk, még a tulaj is csodálkozott, hogy mi a répa van itt:), szóval mondtam biztos azért vagyunk ennyien, "mert válság van, és ha már pénzem nincs legalább jól nézzek ki baszod:DDD"

rolika 2009.03.31. 14:13:48

@Szopok, nyalok, Gordont varrok! [Korrekt]: látom, kezd mindenki k.rvára zabos lenni :-DDD

reKorrekt 2009.03.31. 14:16:21

Ha tényleg bevezetik ezt a faszságot, én fogom kérni a vezetőséget hogy vonják meg tőlem. Csak hogy inkább ne rugjanak ki... -120k/év, köszönjük virágzó szocializmus. a kurv...!

jozicsenko 2009.03.31. 14:17:21

legalább spórolok a kv-n, ha ezt elolvasom
...

apjuk f@szát, csalánnal, bő nyállal...
hjajjj,

hogy a metrót nem tudják megfogni, már nem is mondom: ott miért nem vágnak vagy 200 MRD-ot?

Hetfield 2009.03.31. 14:17:56

Kapcsolaton a blogok közt is lehet szépeket találni :) Lásd:

"Navrasics egy politikai szemétt !"

:DDD

eszkep 2009.03.31. 14:19:04

A cikk írója némi ártatlan, naív rádöbbenéssel tekint napjaink "gazdaságpolitikájára". Valójában ez folyik már 2002, még inkább 2004-óta. Tudomásul kell venni, hogy a szoci gazdaságpolitika nem működik. Ezt már egy párszor megtanulhatta az ország a saját kárán, de úgy látszik, még nem elégszer. A szocik úgy tekintenek a gazdaságélénkítő programokra, mint "vörös posztóra", ráadásul simán megmagyarázzák, hogy nem az a jó stratégia, amit az egész EU folytat, hanem amit egyedül ők...
Gazadaságpoliikai alaptétel, hogy a 2006-os Gyurcsány-féle "kiigazitás" recessziót fog okozni, erre tett a válság még egy jókora lapáttal. Most, amikor a válság hatásait enyhítendő a recesszió ellen kellene tenni, újabb adóemeléssel még rontanaka gazdaság helyzetén. Bravo!

wynarsky1 2009.03.31. 14:19:31

@_alesi_: azért tudod mi van ezekkel a statisztikákkal, hogy is van a mondat?
mindent alá tudok én is támasztani statisztikákkal, meg annak az ellenkezőjét is, ez meg egy másik mondat....
semmi hatása nincsen a halálos balesetekre..vagy minimális...
de legyen, így már csak egy krédésem van, vagyis kettő:
használaton kívüli vasúti átjáróban miért kell tarffipaxolni? azért mert ott nagy az esély a vonatszerencsétlenségekre, vagy azért, mert ott már 50km/h - nál 30000 Ft a bírság???
második:
az 53-as főút mentén lakom, vasárnap délután ill. csütörtök estétől iszonyat a forgalom, mert a szerb vendégmunkások nyomulnak Ausztiába/Haza.
vasárnap délután a helyi tarfiautó a város egyik eldugott utcájában egy 30-as táblánál "előzte meg a baleseteket"...ott biztosan 10000% lesz a halálos balesetek javulási statisztikája..viszont a köztudottan kurvagyorsan és szabálytalanul száguldozó szerbeket nem basztatják....
ezek nem elszigetelt esetek, hetente több ezer kilómétert autókázom országszerte, van tapasztalatom...
várom a választ
üdv

eszkep 2009.03.31. 14:23:08

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:

Több progláma is van a listáddal:

-simán hazudsz, a listának a fele sem igaz
- a FIDESZ nem borította fel foylamatosan javuló költségvetési. Tudom, hogy az ilyen aljas hazudozóknak kínos, de az MNB honlapján elérhetők a statisztikai adatközlemények 1998-ig:

www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_fizetesi_merleg&ContentID=0

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.31. 14:23:11

@wynarsky1: Én meg pl. pont leszarom, mennyi a gyorshajtás tarifája.
Ja, nincs autóm.
Akkor érthető. Mindenki buzgón bólogat a megszorításokra, amíg nem a saját nadrágszíját kell meghúzni.
Itt megint csak a rövidtávú előnyök érvényesülnek: Sztojka-félék elfogása kiadás, a gyorshajtás meg bevétel.
Hosszútávon persze a bűnözők elfogása térül meg jobban, de annak a kiszámolásához már érettségi kellene, ami az őskommerek köreiben már utópia.

Az adakozásos bulit is ezért adóztatják, meg:
Ezzel bevételhez jutnak az adományozottak, azt pedig nehéz ellenőrizni, hogy utána tényleg odaadják-e Hajléktalan Edének a meleg levest, vagy esetleg Dubaiban áztatják a seggüket belőle a kedves ál-alapítványok. Elképesztően sokan menekítik a pénzüket a saját alapítványaikba, de szeretett Kormányunkéspártunk nem képes egy normális rendszert kitalálni ez ellen, így marad a fércmunka.
Nem tudjuk ki a partizán, úgyhogy lőjük szét az egész falut.

Megintcsak rövidtávú túlélés-terv, kit izgat, hogy három év múlva egy darab alapítvány sem lesz, és a szegényeket az államnak kell majd saját pénzből etetni? Azt az MSZP már úgysem éri meg, utánunk a vízözön.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 14:24:43

@wynarsky1: a statisztika hatékonyságára egy régi klasszikus:

"Ha 1 hétig hasmenésem van, 1 hétig szorulásom, akkor statisztikailag rendben van a székletem..."

Perverzsrac 2009.03.31. 14:25:16

@zero: a cikkben egy kicsit tévedsz, vagy félrevezető: "Mi fog történni?
A nettó fizetésemből dalolva visszacsengetem a 105%-os adót?
Kötve hiszem ..."
Ezt az adót jól számoltad, de soha sem neked, hanem a munkáltatódnak/foglalkoztatódnak kell fizetnie utánad, amennyiben ad ilyen juttatást.
Amúgy abban teljesen igazad van, hogy a cégek minimum 80%a megszűnteti azonnal az egész cafeteriát amint ilyen mértékű adót vetnek ki rá. Én is ezt tenném a helyükben. Méghogy a cégek nem változtatnak , meg befizetik... A nagy faszt!!!!!!!!
Azt hiszik, hogy a munkások majd tiltakoznának ha elveszik a kajajegyet, és ez a visszatartó erő elég lesz ahhoz hogy a cég ne változtasson. Normál gazdasági körülmények között még esetleg így is tenne egy része a cégeknek. De válság van. Spórolni kell, plusz aki pattog kibasszák a picsába mert van helyette más melós 10...

wynarsky1 2009.03.31. 14:26:10

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: én is ezt mondom: trafi, gyors péz, adó, akinek kocsija van rohaggyon meg, úgysem fog 30-al menni városon kívül a vasúti átjáróban, ahol 3 éve nem jár a vonat....
a balesetmegelőzéshez utak kellenek először, aztán meg, hogy nem adunk minden hülyének jogsit.csak az meg nem buli, mert egy jogsi az államnak egy rakás plusz pénz, úgyhogy csak hadd menjen...
NEM BALESETMEGELŐZÉS, hanem adó, és kész
kapják be

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 14:26:18

@eszkep: BASSZUS, ÉRTSÉTEK MÁR MEG, EZT NEEEEEM VonPerez írta!!!

Ctrl C + Ctrl V

monstress 2009.03.31. 14:28:16

@Seduxen:
miért, talán a te találmányod a valeriana? :-P :-P :-P
Nem lesz nehéz megtalálni, mivel engedtem a nyomásnak, a fészbúkra is betettem magam...
(Amúgy más blogokra írhatom? Csak a miheztartás végett :-D)

@fulmerz:
Ott az egy pont :-D

@wynarsky1:
Na az a gyógyszeres komment csak azért volt, hogy seduxent kihozzam kicsit a sodrából :-P A világlátás jó ötlet, amíg még nincs család, de azért remélem, nem kerül rá sor.

monstress 2009.03.31. 14:30:36

Mindenkinek:
Ugye mindenki jön vasárnap a Hõsök terére? Mert ugye szép dolog az elvtársakkal ünnepelni a gellérthegyen, de még szebb volna, ha az elvtársak a Csillagban ünnepelnének, míg nekünk meg igazán lenne mit ünnepelni...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.31. 14:31:21

Rohadjanak meg, én már csak ennyit tudok erre mondani.

Még hét év, és mindenki beledöglik a "reformokba".
A ripacs, a TÉESZ-könyvelő, meg a többi "szakember" ötleteibe.

Máshol az ilyeneket már rég kitömték volna.

rolika 2009.03.31. 14:34:48

@Perverzsrac: mindegy ki fizeti az adót.
úgy is mondhatjuk, hogy a cégnek van havonta 20000 forintja erre a célra, ami eddig 100%-ban ment a dolgozónak. fentiek szerint az új rendszerben a muksó már csak 9426-ot kap, a munkáltató meg egy rakás adminisztrációt a nyakába.
gyakorlatilag az történik, mintha rendes fizetés lenne, az is így adózna kb.

ErEr 2009.03.31. 14:36:41

a 250e forintos Flash játék 2,6 milliós. Ez lehet a létező legkisebb ilyen lenyúlási tétel.
Ezek a különbségek nem lennének elegek a büdzsé kitömésére? Tényleg füstadó kell, meg levegő adó?

_alesi_ (törölt) 2009.03.31. 14:36:48

@wynarsky1: javaslom az obb honlapját. Amúgy a halálos balesetek száma az előző évhez képest 23%-al csökkent. Ez persze nem kizárólag a traffipaxnak, hanem a zéró toleranciának és az objektív felelőségnek is köszönhető, az eredmény mégis önmagáért beszél. Nem mellesleg nem kell statisztika ahhoz, hogy lássam, baráti körben senki nem mer ittasan autóba ülni, míg pár évvel ezelőtt bizony lazábban kezelték az ilyesmit. Ugyanígy a sebességhatárokat is óvatosabban döngetik, pláne városhatáron belül.

Btw. ha kisutcában mérnek és nincs baleset, az nem 1000%-os javulás, hanem stagnáló állapot, hiszen az előzőhöz képest nincs változás. A két példa persze roppant zavaró, nem az én tisztem, hogy e kérdésben adekvát választ adjak. Nem azt mondtam, hogy a rendszer tökéletes, de azért egy fokkal jobb.

"mindent alá tudok én is támasztani statisztikákkal, meg annak az ellenkezőjét is," - nosza, kíváncsian várom.

broafka 2009.03.31. 14:39:05

Nos, ez csak eggyel több indok, hogy vasárnap ott legyek a Hősök terén!
Valaki jön még innen?
A mi cégünk is rögtön lemondja a kajajegyet az tuti, ha adózni is kell utána, ugyanis eddig éppen amiatt kaptuk csak mert nem kellett.
Így is elég szopás van a kurva válság miatt, most még elveszik azt a 12.000 Ft-ot is havonta kaptam és fedezte a havi ebédköltségeimet.
Köszönöm Magyarország, szeretek itt élni.
Szóval vasárnap Hősök Tere. Betelt a pohár!

eszkep 2009.03.31. 14:41:50

@Seduxen: ??? A Válasz erre linkre kattintottam...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.31. 14:43:51

@laspalmas:
Tömje ki őket 4 kancigány a csillagban:)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.03.31. 14:44:07

Hmm asszem tuti visszamondom a cafetériám onnantól hogy bevezetik.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 14:45:16

@eszkep: nem így értettem. nekem az jött le, hogy VonPerez-nek tulajdonítod az ominózus kommentet. De ő csak idemásolta a kapcsolat.hu-ról.

@monstress: na jó, máshova írhatod. de max napi 5X. :))))

eszkep 2009.03.31. 14:45:41

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:
Egyébként a legjobban ez tetszik:

"Mesterségesen alacsonyan tartott árak-MOL veszteség 200 000 000 000"

A MOL mint veszteséges cég... Ahhoz képest elég sok osztalékot fizettek a részvényei.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.31. 14:47:22

Úgy jár az egész ország mint a Hajdú-Bét, de remélem most lesz annyi esze az öngyilkosoknak, hogy nem a kötelet (ciánt) választják, hanem az öngyilkos merényletet.

jozicsenko 2009.03.31. 14:49:22

frissen idetévedtek kedvéért:

VonPerez nem beépített ügynök (bár ki tudja? ;-)) ), hanem átnézett a kapcsolatra...

ott írnak ekkora baromságokat...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 14:55:03

@eszkep: Te kis narancsgőzős szemétnáci! Hol van akkor még a Kayaibrahim, meg a josziptodt, meg az Ezüsthajón úsztatott korona? Na? Na?

Ha már ilyen okos vagy! Orbán Viktor alig várja, hogy2/3-odoljon, aztán első körben viteti a Terroházában az ilyen agymosott, fidesznyiket mint te vagy!

monstress 2009.03.31. 14:56:25

@broafka:
Helyes, jöjjünk minél többen!

elfelejtette 2009.03.31. 14:59:37

Ezek a tervek honnan vannak, valami forrás?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.31. 15:00:22

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:
meg még lehet hogy augusztus 20-én nem fognak többé országtortát sütni sem, mert a viktor azt is meg fogja tiltani, bezony. sőtskandallum lehethogy a tisztiavatón megint ott lesz a korona, na akkor jön a vég:)

martonx 2009.03.31. 15:01:41

@turner:

Nem tudom mi lesz itt. Nekem minden hónapban 10-én elfogy a fizetésem, mire minden csekket befizetek. Utána egész hónapban a kapott 12K ticket jeggyel húzom ki. Ezt a 12K-t se étteremben költöm el, hanem sok CBA-ban illegálisan beszámítják.
Namost ha még ez a 12K se lesz hó elején, nem tudom mi lesz. És vajon hány CBA fog bezárni? Mennyivel kevesebb ételt fognak venni az emberek?
Ez mennyi adókiesés is lesz?
Bennem még az is nagyon kérdéses, hogy ez a húzás nem fogja-e csökkenteni az adóbevételeket globálisan?
Ráadásul ha bezár egy CBA akkor a dolgozók munkanélküli segélyt fognak kapni, velem együtt.
És mindez miért, mert a 12K ticketjegy után 6K-t be kellene adózni.

sunblind 2009.03.31. 15:07:26

Vasárnap a Hősök terére. Mindenki.

martonx 2009.03.31. 15:08:07

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:

Hát ez a kaccsolatos hülye. Egyrészt a számok légből kapottak, másrészt összeadva nem éri el a 350 milliárdot.
Ergo nem elég, hogy hülyeséget ír, de számolni se tud!

LOL!

_alesi_ (törölt) 2009.03.31. 15:08:12

@broafka: jó neked, nekem nincs pénzem jegyre, hogy felutazzak pestre...

reKorrekt 2009.03.31. 15:23:36

@martonx: ettől függetlenül a királyi MTV 200 Mrd--os sorának van egy diszkrét bája. És bassza meg hány ilyen tétel van/lehet még pff...
Az kurvaélet hogy évente 1-2000 Mrd sutyira megy el és ez a szomorú és dühítő...

monstress 2009.03.31. 15:25:18

@_alesi_:
Ezt már más is mondta, lehet, hogy megszervezhetõ lenne egyfajta felutaztatás, talán a szervezõknek is eszébe jut!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.03.31. 15:26:19

a jó kurv@nyátokat..
hogy szakadt volna any@tokba a fejetek.
Gyurcsány és az összes akit ő hatalomba segítette
TAKARODJATOK
ilyen finoman és úriasan...

Zep 2009.03.31. 15:27:28

Zero!
Picit hatásvadás ez a 105 %.
Az adó mértékét nem a nettó után számoljuk, hanem a bruttóból.
Tehát az adó kb. 50 %-os.
Persze ettől még vérlázító!!!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.03.31. 15:28:35

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik: inkább azt összesítsd te barom, hogy most mennyi hiányzik?
ki a búval b.szott f.szomat érdekli mi volt ezelőtt HÉT évvel te tahó!

broafka 2009.03.31. 15:28:43

Aki még a facebookon nem csatlakozott volna:

www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=76861195259

@_alesi_: szerintem ennyit megér, hogy felgyere, hátha sikerül végre valamit elérni ebben a rohadt országban. A szemünket meg csak nem lövik ki a shünök.

broafka 2009.03.31. 15:29:59

@misikeh: MG-42, mint a COD5-ben :), alapfelszerelés :D

bioboy 2009.03.31. 15:30:50

20000 Ft, 60000 Ft cafeteria...? Ti miről beszéltek? ÉN 6000 (!) Ft-ot kaptam eddig szeptember óta havonta...Eddig. Merthogy a drága főnökünk szerint már nem jár, mert meg FOGJÁK adóztatni. Az a baj, hogy ebben az országban nem csak a kormány a hülye, hanem a seggnyalóik is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.31. 15:32:48

@FILTOL:

A cafetéria fele után 105% az annyi mint az egész után 50%.

Nekem is iagzam van és neked is ....sajnos!

tommygun 2009.03.31. 15:33:53

Duma, duma, duma... inkább mindenki menjen és rúgjon le egy ballibsi szavazót.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.03.31. 15:36:58

Az éttermek forgalomcsökkenése nem tudom mennyire egyértelmű, mert enni azért kell. Schobert Norbi keze lehet a dologban, fogyni fogunk.

monstress 2009.03.31. 15:37:31

@_alesi_:
Kérdezik, hogy honnan az az onnan, ahonnan sokba kerül, hátha valakik elszállítanának...

nekemirj 2009.03.31. 15:39:41

Nem az a probléma, hogy megadóztatják max a mérték lehet probléma. Már rég adókötelesnek kellene lennie legalább 20%-n akár csak a minimálbérnek.
Ugyanis nem véletlen, hogy a cafeteriát meg akarják adóztatni. Mindenki gondoljon bele, hogy hány százezer minimálbéres van, aki cafeteriaban majdnem dupla annyit kap adómentesen.
Én a következőképp szabályoznám: a cafeteria nem lehet több adómentesen havonta mint a bruttó bér 10%-a.

Véraláfutás 2009.03.31. 15:39:55

Én számítottam arra, hogy überelik a baromságot. A szarpofozás nagymesterei...

_alesi_ (törölt) 2009.03.31. 15:40:16

Én pécsről mennék, ha mennék. Jó lenne valami fórum, mert lehet, lenne még két ember és akkor már mi is összedobjuk magunknak a benyóköltséget. Ha meg nem, akkor csatlakoznék is akár.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 15:40:36

@broafka: szemét stricik! Nálatok fut a COD5? Az a World at War, ugye? Nekem otthon - torrent-oldalról leszedett verzió - crack után is baszik elindulni. Mi tagadás, val'szeg hardver-igényileg nem tudom kielégíteni :))))

Milyen amúgy? Hangulatilag jobb, mint a COD2?

galicius 2009.03.31. 15:41:51

Meg van a fekete lyuk?Ezért nem kellett volna ilyen hosszú cikket írni.Itt van a szomszédban.Az Amálnak nagyon fekete a lyuka.Meg még szőrös is.Nagyon.

is 2009.03.31. 15:43:12

nehéz lesz így. ugye a költségvetésből (ami se nem bal, se nem jobboldali) összességében többet kapunk, mint amennyit belerakunk. csökkenteni kell. de BÁRMIHEZ nyúlnánk, hogy csökkenejenek a kiadások, azonnal jön az ilyen hangulatú, fejét a földbe 3 méterre befúró, csak káromkodásra képes posztoló és kommentelő, hogy ezt már ne merjék elvenni.

ha esetleg elköltenéd azt a szükséges 5 IQ pontot, hogy végiggondold, hogy nem ELveszik, hanem VISSZAveszik 2001-2006 után, amikor hitelből adták neked, és ami miatt ma szívunk. még 3 IQ pont, hogy utánanézz, hogy 2006 óta mennyit vettek el a nyugdíjasoktól, és mennyi fgnak elvenni még jövőre, mielőtt ebbe kezdenél bele. na, 8 IQ pont nem olyan sok, annyi mindenkinek van, ha máshol nem, tartalékban, használd.

van még egy lehetőség: az adócsalókat anyázod, és azok ellen lépsz fel, nem pedig hülyenépszavazol, hogy magadat dugd vele seggbe. ehhez azonban egyenesen 13 IQ pont kellene. ez már határeset.

mind2 (törölt) 2009.03.31. 15:43:44

@FILTOL: KÖNYÖRGÖM VON PEREZ CSAK IDÉZETT A KAPCSOLAT.HU - RÓL A FERIBLOG KOMMENTJEI KÖZÜL !!!!!

XDXDXDXD

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 15:44:22

@FILTOL: Ami mindenképpen hiányzik, hogy a komplett magyargárda magáévá tegye kedves édesanyádat egy árpádsávos zászlón.

reKorrekt 2009.03.31. 15:46:24

A 60 meg 120 ezres kafetériát éves szinten érti mindenki. Aki nem az kapja be :)

Baromság hogy a minimálbérest hülyére fizetik a cafettel, hiszen:
- hideg étkezési max. 6000
vagy
- meleg étkezési max 12000
Tehát a két zabálós egyszerre nem is mehet. hiába kap a paraszt 30000-et havonta, ha abból max 12k-t tud lekajálni! Az intenet térítéssel meg az üdülési csekkel nagyjából meg kitörölheti...

toxikus 2009.03.31. 15:46:32

nabazmeg ez kész. elolvastam a posztot, és most nézek ki a fejemből, h wtf?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.31. 15:46:36

Agyon kéne lőni azt aki ezt kitalálta. Túl hülye ahhoz, hogy oxigént szívjon. Kell az az értelmes embernek is.

Ha nem lesz cafeteria az gyakorlatilag fizetés csökkenés 1:1-ben. Kurva jó.

Köszönöm sok köcsög kúrmány.

Köszönöm a sok baroarc MSZMP szavazónak.

mind2 (törölt) 2009.03.31. 15:47:05

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik: látod, kell neked idézgetni, most aztán nézhetsz nagyokat ;) :))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 15:49:20

@mind2: Ne hagyd csak. Jó ez így! Ez jó görbe tükör, mert ez is szépen mutatja, hogy bár a kapcsolaton ritka szép agymosott banda tanyázik, van itt jobbról is szépszámú, korlátolt agyú csapat. Ők azok, akik egy előrehozott választás után, a leginkább fognak ugatni OV-re, mert ez az a tipus aki, azt hiszi, hogy egy csettintéssal el lesz intézve minden.

Az ilyen és ehhez hasonló, figyelmesen olvasó, jól tájékozott, toronyeszű kommentelők a biztosíték arra, hogy ezen blogon lesz téma mindig! :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 15:49:32

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik: @Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/: hűűűh bazz, Pereztől szerintem ez volt a legdurvább komment, amióta ezen a blogon randalírozik :))))

monstress 2009.03.31. 15:49:53

@_alesi_:
Ha bejelentkezel a facebook-ra, ott van egy csoport az elõrehozott választásokért, amint @broafka: is írta. Én most lobbizok éppen, hogy van-e valaki.

reKorrekt 2009.03.31. 15:49:55

@is: anyádpicsáját adták hitelből. A munkáltatóm ebben adta a fizetésemelésemet. azt a kicsit. ne legyél már ballibsi fasz!

mind2 (törölt) 2009.03.31. 15:50:18

Egyébként a nagy kérdés az, hogy a Kalányosékkal mi lesz ? Az a sok ilyen - olyan jogcímen kapott segélyecske... azzal mi lesz ? Vagy változatlanul nem nyúlunk a szent tehenekhez, hogy már valami indiai példát is mondjak :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 15:51:52

@molnibalage: mit vársz azoktól, akik mind a mai napig csak azt szajkózzák, hogy OV tette tönkre a vállalkozókat a minimálbér megemelésével. képzeld el, ha amai napig iylen 19e Ft-os minimálbér lenne, ahhoz igazítva a minimálnyugdíj.

Biztos nem lenne mindenki feketén. áááááá...

Karma17 2009.03.31. 15:52:10

@is: Ezzel pedig javulni fog az adózási morál, és nem feketén fogják kifizetni a cégek ugyanezt pénzt, ugye? Sőt, ez egyenesen kifehéríti a gazdaságunkat.

A hülyék meg a szomszédban fociznak.

P.S.: A Cafeteria eddig sem volt ingyenes, csak legfeljebb nem láttad az árát. 1. A cég, aki kiadja a jegyeket, 6-8%-ot lehúz a nmunkáltatótól. 2. Aki befogadja a jegyet, az 10%-ot fizet a kiadónak. Ezt úgy hívják kérlek szépen, hogy pénznyomda, na most főleg ezen elvtársak alól rúgták ki a kissámlit.

hülyegyerek 2009.03.31. 15:52:17

inkább ki kellene lassan terjeszteni a kafeteriát, egy adómanetes szintig:
- tüzelőre
- villanyra
- vízre és csatornára
(Ezek a dolgok megkerülhetetlenek.)
Nem ellehetetleníteni az étkezési segítséget.
Az étkezésen kezdeni a legrosszabb, szerintem - mert az éhes ember a legelégedetlenebb.
Ha van egy cég akinek volt x Ft merendelése és a válságban van 0.7x Ft megrendelése és adott y Ft utalványt, akkor most honnan fog 1.5y Ft-nyit kitermelni ?
Csókoltatom a közgazdászokat, akik a pénzügyminisztériumot segítik.

toxikus 2009.03.31. 15:52:51

amúgy reggeli kávé helyett mindenkinek ajánlom,h kapcsolja be tv-t és nézze a mokkában az sms vonalat. sztem oda is a gyurcsányblogról valók írkálnak:)

reKorrekt 2009.03.31. 15:52:53

@[Korrekt]: arról nem is beszélve hogy a felháborodás jogossága abban a tényben rejtőzik, hogy megint a dolgozó 1,5-2 milla embert szopatják le.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.31. 15:53:36

@[Korrekt]: azért ez nem biztos! A zasszonynak pl kifizetik a havi 9.500-as júpíszit (de van olyan kolléganője, akinek asszem 13.000.-t HAVONTA), az üdülési meg asszem éves szinten a minimálbér összegéig adható.

Na ez ca 180.000.-Ft ÉVENTE. És ehhez jön a havi 6.000.- hideg ebédjegy.

Nekem meg havi 12.000 meleg, és ugyanúgy az üdülési.

Szóval ez így együtt egész szép. Nem is panasz, DE!!!

Azt felejti el (vagy éppen leszarja) Ártunk és Ormányunk, hogy:
- üdülési csekk nélkül NEM MEGYÜNK (mi legalább is) belföldre nyaralni, mert NINCS MIBŐL
- ebédjegy nélkül NEM FOGUNK SE' ÉTTEREMBE MENNI, SE MELEG KAJÁT RENDENLNI (mert NINCS MIBŐL).

Úgyhogy, aki ezen területeken dolgozik, az ÍJ, 2 BIZTOS FIZETŐ VENDÉGET veszít, ha ezt így elfogadják. Igazán jól átgondolt gazdaság-élénkítő program, gratula!

kill004 2009.03.31. 15:54:03

@mind2: Majd ilyen-olyan emberektől, ilyen -olyan okból nem vesznek el semmit, illetve ilyen-olyan okból mentesülnek.

broafka 2009.03.31. 15:55:10

@Seduxen: Nekem nagyon bejön, annyira, hogy meg is vettem. Eletem elso eredeti jatekea :-P. Szerintem nagyon megerte, november gyurom a multit, az meg a single-t is nagyon odaveri, pedig mar az sem semmi.
@_alesi_: Visszaterve a vasarnapi demonstraciora, tenyleg erdemes csatlakozni facebookon a csoporthoz, szerintem siman megoldhato a felutazas, biztosan sokan jonnenek meg Pecsrol.

Fruttik 2009.03.31. 15:55:39

na most lehet osztani, hogy tudatlan vagyok, de mi is lesz vasárnap a hősök terén?

monstress 2009.03.31. 15:56:01

@is:
Ez valószínû így volna, ha közszférában dolgozó, vagy segélyen vagy egyéb nem termelõ jövedelmen élõ személyekrõl beszélnénk. De amíg az ember csak beletesz, és ez a fizetésének egy része...

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:
ÁMEN :-D

broafka 2009.03.31. 15:56:14

@monstress: akkor mar tudom az igati neved :). Meg jo hogy nem vagyok AVH-s, mar bajban lennel, mint a vastagboron naczulok egyike :).
Mondjuk akkor magamat is be kellene vinnem, hehe :).

kill004 2009.03.31. 15:56:46

@Fruttik: Demonstráció az előrehozottért.

derelyegrádi szellem 2009.03.31. 15:59:41

Nekem nincs kávéházam, így nem érdekel a dolog.

Akinek van, az fizessen!

:-)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.31. 15:59:50

korrekt, tedd már vissza a nevedbe, hogy "szopok-nyalok, gordont varrok :DDD A másik post-ban néztem vagy hatan oltották Bezuhovot, és előkerült a bűvös "anyád" is. amit azért nem vártam volna.

Plutonic 2009.03.31. 16:00:22

@monstress: Mondjam, hogy nálunk már ez van....???

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.31. 16:00:36

@martonx: Az. Biztos hülye kormánytag. A faszom az egész baloldalba és idióta követőikbe. Olyan mélységekbe lökték az országot amiről álmondni sem mertem volna. MSZMPs soha nem volt szakember és nem is lesz.

Két (három) dologhoz ért.

- Lopni, csalni, hazudni.

- Elkúrni.

- Még a komcsik alatt komcsi segget nyalni és saját népét elnyomi.

monstress 2009.03.31. 16:00:52

@broafka:
hihi, akkor jelölj be, és én is tudni fogom a tiéd :-P

toxikus 2009.03.31. 16:01:18

@kill004: ne legyél naív. a szobámban repkedő légnyek kb ugyanannyi hatása van a választások kicsikarására, mint egy ilyen rendezvénynek

synthesizer 2009.03.31. 16:02:00

Hmm, összeállítóttam egy kis válogatást a 2008 szeptember-októberi hírekről (válság kezdete), de nem tudom beposztolni - valószínű túl hosszú. Pedig szerintem tanulságos

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.31. 16:03:12

@ErEr: Hát mán hogy a zistenbe ne lennének elegendőek? Sőt, a lyuk pont miattuk van. Dehátugye a havernak is meg kell élnie valamiből, az istenadta népből meg hadd hulljon a férgese.

Az a baj veletek, megrögzött széplelkekkel, hogy nem vagytok képesek a hatalom fejével gondolkodni. Azt hiszitek, hogy a kormányt azért választja a nép (kommunisták kedvéért: a lakosság) hogy gondoskodó kezekkel finoman terelgesse őt egy szebb jövő felé.
LÓFASZT!
Azért választjuk meg őket, hogy legyen jó kis állásuk, repikaja, repinyaralás, repiautó, és kelljen elmenniük reszelni a gyárba. Azért, hogy négy év alatt összeszedjenek annyit, amennyivel az életük hátralévő részén átevickélnek.
Azért, mert az nekik JÁR.
Mert... csak jár, és kész. Na.

Ombuccmann 2009.03.31. 16:03:28

@is: Nem tudom hány munkahelyed volt, de ha hiszed, ha nem a munkáltatók az ilyen adómentes juttatásokkal próbálják pótolni a bazi magas adóterhek miatti alacsony fizetéseket. Így béralkunál belekalkuláltad te is, ő is. Ráadásul ez a bejelentve dolgozó réteg nem kap semmit az államtól, mert gazdag... A hülyenépszavazásról annyit, hogy ha már befizetek súlyos tízezreket havonta az egészségügybe, akkor ne nyomogassanak 1000 forintról számlát egy bokaröntgenért, mintha a lelküket tették volna ki és ne kérjenek 300 ft vizitdíjat, mert csak és a kurva anyjukat.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.31. 16:03:44

@monstress:
én nem tudom az igazi neved, vagy igen,:)

trey82 2009.03.31. 16:05:51

nem tudom, azt azert nehez elhinni h ennyire hulye lenne a PM, akarmekkora balfekek is ulnek ott.


nem ertem egyebkent a szocikat miert feltek lenyesni a kiadasokat 2006 utan. a szavazobazisuk mar ugyis ugrott, csak a csunya es szep befejezes kozt valszthattak, tet nelkul.

Gyurcsany lazan levaghatott volna 2-3 ezer milliardot a kiadasi oldalbol eves szinten, mindenki sokkal jobban jar, allitom meg ok is.


Nem ertem egyszeruen...

monstress 2009.03.31. 16:05:55

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
igen, igen, de közben el is tûnt a misztikus idegen :-D

Fruttik 2009.03.31. 16:09:07

@kill004: @monstress: köszi

kéne menni, mert jól hangzik, csak valamiért úgy érzem, hogy adunk ezzel a szarnak még egy pofont. de ettől függetlenül szívesen elmennék.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.31. 16:09:23

@Ombuccmann:
na ja, elmegyek a dokihoz, 300 ft, egy évben kb 2x-3x de kb egy éve nem voltam. Havonta becsekkolok 8000-9000 Ft-t, mire fel, hogy kolompár dzsenifer meg tudja szülni 17 évesen a 4. gyerkőcöt??
Nagyon szép elv az öngondoskodás, de akkor hagyjanak nálam annyi pénzt amit félre tudok rakni, és ne abból álljon az öngondoskodás, hogy aki tud attól még többet lehúznak csak azért hogy a segélyből meg gyes-gyedből élők, akik életükben nem fizettek sem adót, sem járulékokat azoknak járjon MINDEN. mert csak.

trey82 2009.03.31. 16:09:30

"A hülyenépszavazásról annyit, hogy ha már befizetek súlyos tízezreket havonta az egészségügybe, akkor ne nyomogassanak 1000 forintról számlát egy bokaröntgenért, mintha a lelküket tették volna ki és ne kérjenek 300 ft vizitdíjat, mert csak és a kurva anyjukat."


Szerintem az egeszsegugy egy szolgaltatas amiert fizetni kell.


Csokkentsek a TB-t es akinek kell vmi az fizesse kozvetlenul, ilyen egyszeru (kiveve eletmentes meg surgossegi). Legyen verseny stb hogy aki szolgaltat az ne szarhassa le a fejemet dacara a tetemes befizeteseimnek...

monstress 2009.03.31. 16:09:51

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Ha bemégysz a fészbúkra, akkor poszolj a vastagbõr üzenõfalára, és én jelemtkezem, akkor tudni fogod :-)

mennyi 2009.03.31. 16:16:17

Azért azt sem kellene elfelejteni, hogy a cafeteria egy igen kis csoportnak hoz igen jól: közel 10 milliárd (!) forint a be nem váltott jegyekből a kiadók haszna. Nem a Te és a munkáltatód, hanem a jegyeken szereplő cégeké.

Az egy parasztvakítás, hogy ingyen, adó nélkül kapsz valamit is. Megfizetjük máshogy az itt ki nem vetett pénzeket, DE:
NEM kapsz utánna nyugdíjat, betegállományi pénzt, stb. Nem számít bele semmibe.
A cég, a munkáltatód bármikor megszüntetheti és nem mehetsz reklamálni senkihez.

Szóval érdemes a kommunisztikus jegyrendszert fenntartani, hogy néhány ember röhögjön a markába és jól éljen a fenti milliárdokból?

Mike36 2009.03.31. 16:22:01

a kedves posztíró tud számolni? ha igen, ne írjon már baromságokat

trey82 2009.03.31. 16:23:27

"Azért azt sem kellene elfelejteni, hogy a cafeteria egy igen kis csoportnak hoz igen jól: közel 10 milliárd (!) forint a be nem váltott jegyekből a kiadók haszna. Nem a Te és a munkáltatód, hanem a jegyeken szereplő cégeké.

Az egy parasztvakítás, hogy ingyen, adó nélkül kapsz valamit is. Megfizetjük máshogy az itt ki nem vetett pénzeket, DE:
NEM kapsz utánna nyugdíjat, betegállományi pénzt, stb. Nem számít bele semmibe.
A cég, a munkáltatód bármikor megszüntetheti és nem mehetsz reklamálni senkihez.

Szóval érdemes a kommunisztikus jegyrendszert fenntartani, hogy néhány ember röhögjön a markába és jól éljen a fenti milliárdokból?"


10 milliard HUF az lepkefing ahhoz kepest amit csak SZJA-kent ellop tolunk az APEH rendszeresen.

Marpedig emiatt van letrehozva, semmi masert.

papugaja 2009.03.31. 16:23:42

És vajon mekkora munkát jelent minden kis bevallandó, leadózandó szirszart még adminisztrálni???
Ha tényleg ez "A program", én beszarok.

A szocpol és a félszocpol befagyasztása agyik oldalon megtakarítás, a másik oldalon viszont:
- egyrészt kibaszás azokkal, akik gyereket vállalnak
- csökkentheti a gyerekvállalási kedvet >> ki fizet majd adót, ha elöregszik a brigád?
- csökkenti a lakáspiaci keresletet, ami már amúgy is szopóba fordult
- ezáltal megoboáztatja a lakosságot és az építőipart egyaránt.

Mike36 2009.03.31. 16:24:51

@Ombuccmann: ne aggódj fideszes közgazdászok is megmondták, kell önrész
ergo lesz is

toxikus 2009.03.31. 16:24:52

@Mike36: megérkezett az első kapcsolat.hu-s vendég:)

Mike36 2009.03.31. 16:27:25

nem ismerem a kapcsolat.hu-t
az mi?

monstress 2009.03.31. 16:28:09

@trey82:
Fizetünk is, minden hónapban. Annak szerintem pedig elõre nem látható következményei lennének, ha így felosztanánk a társadalmat: neked csak életmentõ mûtét jár, te meg kaphatsz új májat ahelyett, amit elittál.
Lehet, hogy nem vagyok igazi konzervatív, csak egy skandináv jóléti rendszeren nevelkedett tisztesség-párti, de nekem már így is eléggé megosztott a magyar társadalom...

Plutonic 2009.03.31. 16:28:20

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Megszívtad a Facebook-ot! :DDDDDDDDDDDDDDD

Mike36 2009.03.31. 16:29:08

@trey82: ellop? b+ nem a labancok veszik el a pénzed, nem is a ruszkik
észre kéne venni, hogy ez mr a te országod, ha adócs csalsz a közösségtől lopsz

derelyegrádi szellem 2009.03.31. 16:31:23

@trey82:

"Szerintem az egeszsegugy egy szolgaltatas amiert fizetni kell.


Csokkentsek a TB-t es akinek kell vmi az fizesse kozvetlenul, ilyen egyszeru (kiveve eletmentes meg surgossegi). Legyen verseny stb hogy aki szolgaltat az ne szarhassa le a fejemet dacara a tetemes befizeteseimnek..."

Ez tőlem így mehet. Csak az ne legyen, hogy a világ egyik legmagasabb tb-jét fizetem, aztán ha bemegyeka kórházba akkor újra csengetek. Ez ne, a többi mehet tőlem.

mesmithy 2009.03.31. 16:33:28

@_alesi_: Szervezz egyet a sajat megye szekhelyeden!!!!!

Ombuccmann 2009.03.31. 16:40:13

@Mike36: Szia!
Leírnád azt a gondolatmenetedet, ami azt sugallta, hogy ezt kell ideírnod.

Perverzsrac 2009.03.31. 16:48:49

@gidabiga: ez a szar a mostani adócsomagban van benne, ha jól tudom, amit éppen tegnap halasztottak el...mmint a tárgyalását.

kill004 2009.03.31. 16:50:21

@toxikus: Nem vagyok naív. A Fruttik gyerek kérdezte, hogy mi lesz a Hősök terén, én meg válaszoltam.:)

kacsa! 2009.03.31. 16:51:54

Kommenteket egyelőre nem olvasom el, addig annyit: A JÓÉDES KURVAANYÁTOKAT!

Mike36 2009.03.31. 16:53:49

@Ombuccmann: "A hülyenépszavazásról annyit, hogy ha már befizetek súlyos tízezreket havonta az egészségügybe, akkor ne nyomogassanak 1000 forintról számlát egy bokaröntgenért, mintha a lelküket tették volna ki és ne kérjenek 300 ft vizitdíjat, mert csak és a kurva anyjukat."

lesz vizitdij

MP 2009.03.31. 16:58:10

Minden politikától függetlenül remélem a következő bármilyen jellegű kormány végre valamit normálisan fog csinálni. Bár nincsenek illúzióim.

Perverzsrac 2009.03.31. 16:58:31

@rolika: ok, csak sokan fentebb is félreértették, hogy ki fizet... lásd a kommenteket. Ezért is mondom: ezt nem a te zsédből vonják.
A leggecibb az egészben meg az, hogy nem azt mondják, hogy ok: 12 rugó volt a meleg étkezési jegy adómentes határa, válság van, akkor most 6ot lehet afölött meg adó. NEM!!!!!!!!!! a lényeg, hogy BÁRMENNYIT adsz a FELE után fizess 62+26ot!!!!!!

Perverzsrac 2009.03.31. 17:02:38

@_alesi_: nézd meg amerikát. IGen. Minden ilyen szabály után van egy drasztikus visszaesés, aztán szépen elkezd újra emelkedni. Amcsiknál baszott nagy baleseteket láttam a kurvaszéles sztrádákon ahol 110km/hval lehet menni. Pedig mindenki betartja. Ja, hogy tempomat be oszt a szötymörgés miatt elalszanak? Az kit érdekel???????
Lófaszt a seggükbe. Objektív felelősség . AHA.
Szálljanak ki a kibaszott rendőrautóból, állítsanak meg, és azt mondom ok, fizetek, te nyertél. CSAKHOGY NEM DOLGOZNAK MEG A PÉNZÉRT!!!! A legegyszerűbb helyeken állnak meg, ahol könnyű pénzt keresni, miközben a kresz szerint a balesetveszélyt kéne csökkenteni. A 30as helyen hol a balesetveszély??????????
Olyan szakaszokon ahol meg minden héten baleset van, soha nem mérnek. Érdekes...
Ez egy újabb adó, semmi más. Lófaszt a seggügbe és SÜN!

derelyegrádi szellem 2009.03.31. 17:03:05

@kacsa!:

legalább elolvasnád mit írtunk, mielőtt lekurvaanyáznál minket! :-)

átlátó 2009.03.31. 17:07:08

Én csak anyit fogok most mondani és előrebocsátom senkitől se fogok elnézést kérni, hogy húzza az isten a faszára az összes pállottszájú hintaló, politikusnak nevezett büdös tetvet.

mercator 2009.03.31. 17:08:14

Rosszul számolsz. Kétszer is.
Ha 10.000 forint után 62%-ot kifizetsz adóban, akkor 3.800 marad zsebben és nem 6.200. Ez esetben nem 16.200 forinttal számolsz tovább, hanem 13.800-al, mert már kifizetett adó fölött nem rendelkezel abban az értelemben, hogy adót nem adóztatnak, akkor ennek a 27%-a nem 4.374 forint, hanem 3.726 adó.
Tehát 13.800zsebben-3.726adó=10.704 forint marad zsebben, kicsivel több mint az eredeti fele. Eszerint az adó mértéke nem 105%-a a felének, hanem 99.26%-a (ennyi a felére kivetett összadó, ami az egésznek 49.63%-a, tehát sem neked nem volt igazad, sem Filtolnak).
Mondjuk akkor is csúcs röhej, amit ezek csinálnak.

pógárjenő 2009.03.31. 17:09:34

hogyavacogófogúcápakapnábeabránerüketarohadékmaszoposoknak..................................

Perverzsrac 2009.03.31. 17:11:14

@[Korrekt]: 400 rugó VOLT az adómentes cafeteria...ebben nem csak étkezési jegy lehet...
Amúgy meg valóban sok helyen a minimálbér mellé nyomattak adómentes juttatéást is. Csakhogy nem ez a megoldás. Igenis mindent 18-19%on kéne adóztatni. Minimálbért is. Akkor megszüntethetik ezeket az ingyenes dolgokat simán. Csak itt nem erről van szó, hanem újabb adóemelésről.

attbar 2009.03.31. 17:13:05

@martonx:
ha 10-én elfogy a fizetésed akkor nem a bérednek megfelelő életszínvonalon élsz, hasonlóan az országban sok millió emberrel. Nekem sincs lízingelt BMW-m...

Ny-Európában szociáldemokrata szavazó lennék (ilyen Mo-n nincs), a Cafeteria megadóztatásával nagyon nem értek egyet, hiszen belső keresletet gerjeszt, szerintem ezt egyébként el is fogják vetni. Ellenben aki feketén foglalkoztat annak nem pénzbüntetést adnék hanem 10 év börtönt, és a minimálbért is megadóztatnám. Továbbá nem kell 13. havi nyugdíj meg 13. havi fizetés az állami szférában, meg a sok szociális juttatás. És akkor az államon élősködő MÁV és BKV dolgozókról nem is beszéltem (tisztelet a becsületes kivételnek). Bérfejlesztést követelnek a gazdasági válságban?! Hát az anyjukat.
Ezen kívül a 2700 települési önkormányzatra és a sokszáz jegyzőségre sincs szükség. És valahogy azt sem tudom könnyedén elfogadni hogy többek közt az én adómból tart fenn az állam 500 fős falukban kisiskolát, postát, önkormányzatot stb. ezzel nem azt mondom hogy szüntessük meg, de ha kettőt bezárunk és a megspórolt pénz felét ráköltjük egy harmadikra akkor lesz a szolgáltatásnak színvonala. Pár száz milliárdot találnánk a költségvetésben...

algi 2009.03.31. 17:14:31

Ha azt írtad volna, hogy a tizedét adóztatják meg 525%-ra, az még jobban hangzott volna.

Hasse 2009.03.31. 17:18:28

Az éppen elfektetett törvény (www.parlament.hu/irom38/09179/09179.pdf) szerinti adózás kb. 35%-os adómértéket jelent a teljes juttatásra.
Egy tisztességes cégnél alkalmazottként dolgozó tisztességes ember bérének marginális adókulcsa 62-72% körül van. Ez alapján nem temetném rögtön a béren kívüli adómentes juttatások intézményét.

_alesi_ (törölt) 2009.03.31. 17:24:13

@Perverzsrac: nem igazán értem, hogy a tempomat hogyan jön a gyorshajtás miatt bekövetkező halálesetekhez. Mellesleg hol a statisztika, ami bizonyítja az állításod?

"állítsanak meg, és azt mondom ok" - aha, majd egy szabálytalan parkolóra várnak két-három órákat, hogy épp tettenérjék, amikor visszajön. Mondjuk valóban nem sok mindent csinálnak a rendőreink, de azért ennél lehet mégis akadhat fontosabb meló. Nem mellesleg ezentúl minden autóssal játszanak fogócskát és ha épp nem jön össze, akkor keresztet rá, nem tudunk ki ellen eljárást indítani?

"kresz szerint a balesetveszélyt kéne csökkenteni" - a kreszben nincs szabály arra, hogy a rendőrnek hol kötelessége traffiznia. Amúgy én forgalmas helyeken is találkozom velük, ugyanígy kevésbé forgalmas helyeken is. Még egyszer mondom, szerintem is mehetnének jobb helyekre is, de nem az én tisztem ezt eldönteni.

Mellesleg legyen igazatok, le a traffival, ne mérjenek, ne szondázzanak, ne cseszegessék az autósokat. Tippelhetek mi lenne egy év múlva az utakon?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.31. 17:24:43

@mercator:

"105%-a a felének, hanem 99.26%"

elnézést :))))))

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.03.31. 17:29:03

A feketegazdaságnál sokkal nagyobb probléma ebben az országban a feketepolitika.

Arra gondolok, amikor azért csinál a kormányzat, minisztérium vagy egy önkormányzat egy nagyberuházást, mert abban jobban eltűnik a pártfinanszírozásra szánt pénz. Amiből aztán milliárdos reklámkampányokat, politikusi háttérszervezeteket lehet finanszírozni.

A feketegazdaság a feketepolitika érdekeit szolgálja, ezért a feketepolitika nem érdekelt a feketegazdaság felszámolásában sem.

kacsa! 2009.03.31. 17:30:24

@derelyegrádi szellem: Jajj, jajj félreérhető voltam valóban, most visszaolvasás közben tűnt fel. Puszi minden vastagbőrös pajtásnak és főleg a pajtásnőknek :)

Gabika51 2009.03.31. 17:30:50

@_alesi_: Jobb is ha ott maradsz ahol vagy!

gidabiga 2009.03.31. 17:31:39

@attbar:
arra nem gondolsz, hogy keveset keres?
ha egyedül kereső lennék a családban, én is éhen halnék.

mesmithy 2009.03.31. 17:37:57

@attbar: A gond az hogy ok 500 fos faluban nem megoldott a szomszed faluba valo atjutas, igy ezt is meg kenne oldani es gondolni kell azokra is akiknek meg kozlekedes eseten is nehezseget jelentene mondjuk a szomszed faluba atmenni a postara es ma erre sincs megoldas, pedig lehetne.

jozicsenko 2009.03.31. 17:38:31

off, bár ide vág:
rádió, 17.30, krónika a Kossuthon
megszüntetnék a magánnyugdíjrendszert - kb 350 mrd Ft kerülne be a rendszerbe

örülök, mert a biztosítók csalók: pénz van ugyan audikra, titkárnőknek és székházakra, épp csak az eredményt nem érik el...

sírok viszont, mert igy 350mrd Ft lesz elszórható, főleg ugye a szavazatokra, nekem meg coki, éljek öregen, ahogy tudok ...

Rorgosh 2009.03.31. 17:39:11

Nos, ha szerencsénk van, akkor nem megy át a parlamenten...

Elvégre az SZDSZ javasolta az adótörvények módosításának elhalasztását az új kormány megalakulásáig...

Persze attól még megdöbbentő, hogy akormány mennyire nem látja be, hogy az adóterheket az egész lakosságra kell teríteni, nem csak a középosztálynak kellene azt cipelnie....

Az adományok, pedig: lol. A közcélú civil szervezeteknek épp az a lényege, hogy egy pár dologban helyettesíthetik az államot, és annál jobb hatékonysággal láthatják el annak funkcióit...

Ha megadóztatják a közcélú adományokat, az gyakorlatilag a társadalmi szervezeteknek szegezett nyílt hadüzenet....

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.03.31. 17:49:21

Ha tényleg így lesz, akkor nagyon sok embernek fog fájni. Ha kap csekket/jegyet, ha nem.

Megadóztatni az adományozást? Asszem ez a legkomolyabb. Elképzelhetetlen (egyébként előfordulhat), hogy ennyire melllé fogtak volna a szakemberek. JA nem, bocs, politikusok.

Egyébként gyermekvédelmi tanácskozásokról jövök, és meg kell mondanom, hogy nagyon nem fényes a helyzet a következő generációra nézve.
Ehhez még jönnek ilyen kellemes intézkedések.
Szép remények...

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.31. 17:54:05

Úgy is van!
Agyon kell kúrni ezt az egész rohadt civil bagázst!
És nem csak a bablevesre rányomni az adót,hanem arra is,aki megeszi!
Akutyaúristenit az ilyen népségnek,tanulják csak a kutyafittyet!
Az Apeh-ellenőröket meg ráállítani a kloáka figyelésére: ki az,aki többet szarik,mint amennyit a jövedelmi viszonyai megengednének neki...mert akkor az valahol zugzabál!

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.31. 17:56:13

Állítólag megadóztatják az internetet is, főleg az ilyen blogos-fórumos-kommentelős oldalakat is! Ja, és kormánypárti moderátorok lesznek, szkennelt szem.igazolvánnyal, ellenőrzött e-mailcímmel és egy bemutatkozó levéllel lehet regelni és természetesen büntetőjogi felelősséged tudatában írhatsz (komment küldése előtt ki kell pipálni, hogy elolvastad az apróbetűst...)!

MASZAP - Made in China

boldiii 2009.03.31. 18:01:27

Úgy eltörölném az étkezési hozzájárulást, hogy csak. Senkinek nem jó dolog a kajajegy-gyártókon kívül. De nekik kétségtelenül.

Perverzsrac 2009.03.31. 18:02:17

@_alesi_: 1. nem én ígértem neked statisztikákat, hanem más. Nekem nincs kedvem keresni, de régebben olvastam + hallottam ezt nem egy helyen.
2. én közlekedőkről beszéltem, nem parkolókról. Jó lenne ha nem forgatnád ki a szavaim.

Perverzsrac 2009.03.31. 18:04:06

@_alesi_: és még 1. 1 szóval se voltam a szonda meg a megállítás ellen soha. Bármikor megfújtam ha kérték, pedig soha nem iszom alkoholt (ezt persze egyszer sem hitték el nekem). Igenis legyen igazoltatás és lehet mérni is. Csak akkor álljon ott a kassza. Ennyi. Ne pedig meresszék a seggüket aztán meg jön a csekk...

Perverzsrac 2009.03.31. 18:06:13

@_alesi_: és igenis, ha csehországban is van már pár 160as szakasz nálunk miért nincs???
Én nem azt mondtam, hogy városban ne tartsa be senki az 50et. De pl. Ha az ótópályán szabadon mehetnék amennyivel akarok, akkor valószínűleg ott élné ki más is ilyen vágyait és nem a sima főutakon. Az is csökkentené a baleseteket... de nem ez a téma ennél a bejegyzésnél, szóval én abba is hagyom.

anonymOus · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2009.03.31. 18:06:29

Már nem azért, de szerintetek ha az Orbán lenne hatalmon akkor eljönne a kánaán??? Ja igen, mert jönne Orbán az adócsökkentéssel, akkor még nagyobb lenne az áht hiány!!!

Perverzsrac 2009.03.31. 18:06:56

@boldii: bazze. Tuti a bátyám vagy:) A neve is ez meg a véleménye is:) csak ő 1 ivel írja

epres négercsók 2009.03.31. 18:07:46

"Vagyis a 10 000 forintos cafetéria rész Neked 10 574 forintba fog kerülni. Ami 105%-os adót jelent. "

Elnézést, ha valaki már leírta, de nem 20574 forint az a 10574?
Na akkor olvasom tovább... :)

anonymOus · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2009.03.31. 18:08:14

Ja igen, az előző kommentemből véletlenül kimaradt pár szó: alcsút, szőlőbánya, koronaúsztatás.

Dr Kangörény 2009.03.31. 18:08:22

A sok közgaszdász-palántának mondom, aki nem lát tovább a számoknál: az adómentes kafeterián belül csak olyan juttatásokat lehetett adni, amelyek valamilyen kiemelt, társadalmilag hasznos célt szolgáltak. Olyanokat, amik többszörösen megtermelték azt a be nem fizetett adót, amit meg lehetett spórolni vele. Ezt be lehet látni, ha valaki tovább lát a szeménél.
Pl. üdülési csekk mond valamit? A belfoldi turimus hatalmas bevételre tett szert belőle. Ez most ugrani fog.
Az a közgaszdász szemlélet, ami csak a bevételeket számolja, szart sem ér, bár rövidtávon jónak tűnik, középtávon már ártalmas, hosszútávon pedig rombol.

Aki szerint nem lesz visszaesés az ilyen-olyan utalványok, csekkek, stb. forgalmában, az nagyon nem a földön jár. Én kafeteria tanácsadással is foglalkozom, az ügyfeleim majd mindegyike megszünteti a rendszerét, ha már adózni kell, inkább pénzt adnak a dolgozóknak.

Perverzsrac 2009.03.31. 18:14:12

@Kangörény_: ne a közgazdászpalántáknak magyarázd. Ezt itt mindenki látja. Magyarázd a szociknak, a tsz könyvelőnek, meg az egész ormánynak, hogy faszok. De nekik meg hiába mondod, nem értik. Akkor se fogják érteni, mikor nem jönnek a bevételek. EZEK ENNYIT TUDNAK.

ehhh 2009.03.31. 18:17:02

figy, te blogiro, tudod-e te, hogyan is mukodik a cafeteria? munkaltato fizet a sodexhonak 6%-ot, aztan aki befogadja, pl kajaldas fizet a sodexhonak 6%-ot, azaz osszesen 12 %-ot azert, hogy adomentesnek tunjek az egesz. mindezt azert, mert az o jegyuk nelkul senki nem hiszi el, hogy ettel 9000 ft-ert egy honapban. az egeszet ugy ahogy van meg kene szuntetni, mert igy csupan valaki (sodexho, stb) beszed egy kurva nagy sapot egy elbaszott otlet miatt. jo, nyilvan a donteshozok sem maradtak ehesek.....

synthesizer 2009.03.31. 18:18:49

Ez is adóemelés, csak így nem annyira szúr szemet. Gondolom ezt gondolják.

Az a nagy baj, hogy ez az ország 1,5-ös növekedést várt még a válság ELŐTT. Most akkor az akkori problémák megoldódtak? Nem egyszerűen a költségvetés van bajban. Minden szar.

Rorgosh 2009.03.31. 18:20:41

Csak egy kis érdekesség:

"Az Index információi szerint erősen terjed az a pletyka, hogy a szombati elnökségi ülés után, amelynek mozzanatait szinte percről percre követte a sajtó, bekérték, vagy legalábbis bekérni szándékoztak a híváslistákat. Most meg azt hallani, ami némiképp verifikálhatja az állítást, hogy arra kérik az elnökségi tagokat, járulnának már hozzá aláírásukkal, hogy belenézhessenek híváslistáikban. Tudósítónk nem hisz a pletykában, hiszen ez egy jogállamban elképzelhetetlen." (Index)

Hm..

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 18:21:54

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/: Igen!!!! Sőt azt hallottam, megadóztatják a pinát is!!! Már semmi sem szent ezeknek!!!!

Véraláfutás 2009.03.31. 18:22:01

@boldii:

Nyugdíjas, cociális, vagy közszférás teccik e lenni?

zsg? 2009.03.31. 18:22:21

A matekkal erős problémák vannak, a postban is, meg a kommentekben is. Az SZJA-t az adózó fizeti ( a bruttóból "lefelé"), a járulékokat a munkáltató (a bruttóból "felfelé"). Így a matekpélda szerint a második 10.000 Ft bruttó juttatásból csak 3800 Ft jut a munkavállaló zsebébe, míg a munkáltató 12.700 Ft-ot utalgat el utána. Így a teljes csomag költsége 22.700 Ft, melyből a munkavállaló mintegy 13.800 Ft-ot kap kézhez.

Vagy, ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a munkavállaló kapjon kézhez változatlanul 20.000 Ft-ot, akkor ugyanezzel a matekkal a munkáltató összesen 32.899 Ft-ot fizet meg.

Bár ez azért árnyalja a postban szereplő számok arányait, de ettől még nettó hülyeség azt gondolni, hogy a munkáltatók lelkesen nyűglődnek tovább az étkezési jegyes és hasonló cégekkel, ha majdnem ugyanúgy adózni kell utána, mint a számfejtett fizetés után. Itt egy felmérés, mely szerint a munkáltatók egy harmadára csökkentenék az étkezési jegyes kifizetéseket a kitűnő új rendszerben:

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=265301

Szóval tiszta károkozás az egész.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.03.31. 18:22:55

A százalékok nehéz dolgok.

A média se veszi észre, ha valami nem teljesen úgy van:

fideszfigyelo.blog.hu/2009/03/31/a_sajatos_nezopont_intezet_atvagta_az_egesz_mediat

Bjossy 2009.03.31. 18:23:51

@mennyi:
"10 milliárd (!) forint a be nem váltott jegyekből a kiadók haszna"

Azért szeretném ha bemutatnád, hogy ezt az - egyébként több nagyságrenddel eltúlozott - "adatot" honnan szedted.

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.31. 18:28:00

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik: Ajaj, akkor kereshetsz még egy adóstársat! Itt irogatni igen, a fűrész meg pihen?

epres négercsók 2009.03.31. 18:30:37

Ööö... mostanában nem nagyon van időm végigolvasni minden kommentet, de mi lesz vasárnap a Hősök terén??

Marcellusca 2009.03.31. 18:38:36

Kösz, zero!
Ez most nagyon "fedobott", kávé helyett. (Télleg, mivan a sorozattal?) :)
Ezek szerint nejemnek mégsem érdemes kérnie cafeteriát, mert jobban járunk, ha nem kérünk? Olcsóbb-ban kijövünk a semmiből, mint a valamiből? Agyam elhajítom!
Remélem, amennyiben tényleg bevezetik, akkoris csak max 1 évig marad, mert az új kormánynak az első intézkedései között lesz ennek a f@szságnak az eltörlése.

A másik, adakozás: több fórumon volt már szó arról, hogy a válság miatt eleve lecsökkent az adakozó kedv. Nade ezek után az lesz a csoda, ha valakiis adna 2 forintot.

Na, "megyek" elolvasom a kommenteket és majd reagálok. (Kéretik nem elküldeni, ha esetleg ... :D)

szamócaábris (törölt) 2009.03.31. 18:43:15

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:
bocs, de nem szoktam a kaccsolatra kapcsolni
de ha tényleg onnan van akkor ad át nekik amit tőlem kaptál,

parmenion 2009.03.31. 18:49:37

Zsg? jól írta a számokat (bár nem vette figyelembe az utalvány mintegy 1500 Ft-os kezelési költségét, amit a kibocsájtó kap), így viszont legalább látszik, hogy még ebben az esetben is kedvezőbb, mint buttó 20000 Ft-al fizetést emelni. Ekkor a mv. 9400 Ft-ot kap, a munkáltató teljes költsége pedig 26700 Ft (a legfelső adókulcsnál, de különadó nélkül) Innen nézve a helyzet korántsem tragikus, de persze így nem is lehetne "hatást vadászni".
Ettől még az adórendszerünk krva bonyolult, és ezerféle kivétel van benne, és ez a mostani változat is csak rontana a helyzeten.. Persze most sem erről beszélnek, hiszen itt van egy gumicsont-téma...

szamócaábris (törölt) 2009.03.31. 18:51:55

és persze természetesen ez csak azokat érinti akik megélhetési dolgozók.

akik eddig is seélyből éltek azokat ez a probléma elkerüli

ahogy ezt már megszoktuk

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 18:53:36

@szamócaábris: Nem hiszem, hogy átmenne. 4.4-es szabálypont:

4.4 Általánosan elfogadott normákba ütközik

Moderátor megjegyzése:

Sértő

Marcellusca 2009.03.31. 18:54:24

Eeeeemegy a francba ez a tűzkóka!
Nem akarja betőtteni a zösszes kommentet, csak az uccsó 100-at. :)
Úgyhogy bocsi, ha valakit ismétlek majd.

Marcellusca 2009.03.31. 18:56:28

@Marcellusca: Úristen! Freud-i elszólás? :D
Tűzkóka= tűzróka

attbar 2009.03.31. 19:04:48

@Bjossy:
Simán elképzelhetőnek tartom. A Cafeteria rendszer nálunk egységes, alias kapja a 12eFt melegétkezésit pl a br. 80eFt-ot kereső kétkezi munkás, és az igazgatósági tagok is. Utóbbiak közül nem egy van akinek a fiókjába bebaszva szerintem minimum 200e Ft értékű kajajegyet találnék. Mert nekik kevésbé létszükség hogy maguknál tartsák az ebéd kifizetésekor, szerintem ezen jegyek fele már le is járt, hasonlóan azon üdülési csekkekkel akik tulajdonosai nem tudtak elmenni nyaralni mert nem mehettek szabadságra és nem volt idejük meghosszabbíttatni. Szóval a 10 milliárdot nem tartom kizártak.

kacsa! 2009.03.31. 19:10:19

@Marcellusca: OFF: Szafariból vagy Operából kell írni. Én is ismerem a problemát.

parmenion 2009.03.31. 19:11:45

De a cikkben említett példa már csak azért sem releváns, mert a mostani szabályok szerint is csak havi 12e Ft volt adó-, és járulékmentes, a maradék 8e Ft-ra krva magas adó van érvényben (nem tudom mennyi, lehet pont 62%...)

epres négercsók 2009.03.31. 19:11:57

Így a poszt és a kommentek végigolvasása után a következőkre jutottam. Egyrészt, a véleményemet előttem már sokan mások is megformálták, így csatlakozom az előttem szólókhoz, már ami a gazdasági következményeket illeti. Ezen kívül:

1. A mocskos tetvek rohadjanak meg!!!

2. Most már biztos, hogy akut dühroham generálta agyvérzésben fogok meghalni.

3. A kommentelős rész a blog alján kb ötödik próbálkozásra jelent meg...

4. Tetszik, mikor valami balos ferivédő csillag idejön tündökleni, aztán mikor mondjuk neki, hogy húzzon a kaccsolatra, akkor van képe benyögni, hogy nem tudja, mi az :))

5. OFF
Láttátok Szily blogon? Gyűjtést szerveznek, hogy Ferinek új pártja legyen, az egyik lelkes nyuggernek nincs sok (csak 85 ezer Ft), de azt felajánlja a Ferenc-párt megalakulásához :D

v2peti 2009.03.31. 19:15:01

Holnap lesz az illető (aki ezt kidolgozta) névnapja. Gratulálok neki! (Na nem azért ünnepel, mert Húgónak hívják.)
Remélem odabent a Lipót jogutódjában majd a fehér köpenyes bácsi eljuttatja neki a gratulációmat.

Én is akarok kommentelni 2009.03.31. 19:25:18

Az én olvasatomban azért ennyire nem durva a helyzet, de Zero kérlek javíts ki ha valamit rosszul tudok,értek:
a törvénytervezet alapján a maximális érték fele továbbra is adómentes lenne, az afeletti rész lenne durván megadóztatva.
Vagyis ha eddig kaptál havi 12000 melegétkeztetést, akkor ha csak 6000et kapsz, az továbbra is adómentes lesz. Ha az üdülési csekk éves maximuma ami eddig adómentes volt a mindenkori minimálbér, ennek a fele szintén adómentes maradna, ergó ha kapsz mondjuk 35000et az továbbra is adómentes. Stb stb.
Én évi 150000 értékben kapok jelenleg ilyen juttatást, de kis átrendezés után továbbra is a teljes egésze adómentes marad.
Az elemzésed eme részét hiányoltam, vagy valamit nagyon rosszul értelmeztem a törvényben. Kijavítanál ha tévednek?

synthesizer 2009.03.31. 19:28:45

Barátnőm cégénél nem adnak semmilyen béren kívüli juttatást, mert a külföldi tulajdonos nem érti, és nem is akarja érteni a magyar adómentes juttatások bonyolult és folyamatosan változó rendszerét.

mesmithy 2009.03.31. 19:31:54

@synthesizer: A baj az, hogy mar a kormany sem erti :-))

Marcellusca 2009.03.31. 19:33:53

@kacsa!: Köszi, de idáig nem volt problémám, csak pár napja jelentkezik.
Szafarira nincs pénzem, csóró vagyok utazni, Operába meg nem járok, mert tuskó maradtam. xD

synthesizer 2009.03.31. 19:34:28

@mesmithy: Nekik nem is kell érteniük, csak hagyjanak minket békén dolgozni ;)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.03.31. 19:37:21

Asztakurva... A Cafétéria csak szimpla butaság, kb. ignoráns vállrándítás a válaszom, de a civil adományok megadóztatásának hírére már addig pofoznám a kitalálóját, hogy ő is civil adományra legyen utalva hátralévő életében.

parmenion 2009.03.31. 19:43:50

@Én is akarok kommentelni: Szerintem eddig 12e Ft-ig adómentes volt, és afölött adóköteles, most bármennyit adnak, a fele adó mentes, a másik fele meg adóköteles. Magyarul, aki 12-e alatt kapott az rosszabbul járna, aki meg afölött, az elvileg (egyre) jobban (,minél többet kap). De szerintem senki nem kapott 12-nél többet havonta.

Perverzsrac 2009.03.31. 19:45:29

@Én is akarok kommentelni: tévedsz. OLvasd el amit kicsivel fentebb írtam. Mindenképpen fizetsz. Ha leviszik 6000re akkor 3000 után fizet a munkaadó...

mesmithy 2009.03.31. 19:46:17

@synthesizer: A Bajnai agyon reklamozott fizetesi igenyetol mar hanynom kell, ez is a nep butitas resze.

tudi 2009.03.31. 19:46:18

Na, ha állam bács imeg akar szorítani azt tegye at 4-es metrón, ami 500 milliárdból épül, máshol ilyen metrót 70-80 milliárdból kihoznak tehát igy marad 420 milliárd, mennyiért épül az M6-os jóval drágábban, mint tőlünk nyugatabbra, ha ott olcsobb (és jobb) akkor itt is az megint megtakaarítás durván 100-200 milliárd tehát már durván 600 milliárd meg is van. Ja a feketegazdaság kifehérítése durván úgy 1000 milliárdot hozna tehát 1600 milliárd forint. ja utobbihoz ésszerü adórendszer 0 tolerancia a koorupcióhoz kb ennyi
(a számok csak az én durva becsléseim)

XYZZZZ 2009.03.31. 19:46:27

Nem ott kellene kezdeni, hogy felezzük a drága képviselőink fizetését, és talán hozzanak már számlát a költségeik után... ja és nem drága manapság 1km autópálya?
És nézzünk már szét a parlament körül, hogy mennyi "szegény rokkant" parkol ingyenesen a legújabb nyugati autókkal ?
És a keleti pályaudvaron lófráló pénzváltók ugyan mennyi adót fizetnek?
Végezetül nem jut túl sok kinai étterem egy főre M.o.-on ?
stb...stb...

Pszt! 2009.03.31. 19:52:32

Miért nem lehet hitelesen, torzításmentesen tájékoztetni a zembereket? Csak ennyit tud a jobboldal? Nem 10 hanem 20 000 Ft után kell 10 574 Ft adót fizetni. Ez ugyebár nem 105%. Persze a sok önjelölt firkász úgy hajlítja a tényeket, ahogy a pártja diktál.

alfredo 2009.03.31. 19:53:08

Döbbenet ez a hülyeség. Mi a válság miatt leépítjük az üdülési csekket, a románok és a szlovákok pedig a válság miatt vezetik be!

Egyébként honnét vetetd ezt a 62%-os adó és 27%-os járulékadatokat? Én mást olvastam:

"A www.humanmenedzsment.hu oldal Fata László cafeteria szakértő szakmai vezetésével 2009.02.18-23-ig terjedő időszakban felmérést készített a béren kívüli juttatásokat alkalmazó cégek közt, hogy ők miként reagálnának, ha a jelenlegi tervek szerint 11 százalékos Tb és 19-38 százalék közötti adó terhelné a béren kívüli juttatásokat. Ebből kiderül, hogy a legtöbben várhatóan nem adnának munkavállalóiknak béren kívüli juttatást, ha az adókötelessé válna."


adozona.hu/beren_kivuli_juttatasok/20090314_beren_kivuli_jutttatas_hatasvizsgalat.aspx

Netuddki. 2009.03.31. 20:24:43

Tévedni teccenek!

Azért adóztatnák meg a kafetériát, hogy a munkáltató beintsen és kp-ban fizesse inkább a dolgozónak. Ami azt jelenti, ami eddig adómentes volt az után szépen megy adóba az SZJA, TB, EHO, TAHO. Ez tiszta bevétel az államnak!!! Tök mindegy kafetériában vagy bérben (ennek nagyobb a valószínűsége) lesz kifizetve.
A gond az, hogy egyvalaki jár csak rosszul így. Aki idáig is adózott.
Ahelyett, hogy a bérek adóját felére csökkentenék, megint az adófizető állampolgárokkal csesznek ki.
Nekem már rohadtul elegem van ebből. Mindíg is azt mondtam, hogy az adófizetőknek össze kéne fogni és azt mondani. Idáig fizettük a cehhet, de mostantól csak fele annyi adót AKARUNK fizetni, a többit pedig oldjátok meg. Ennyi.

mesmithy 2009.03.31. 20:29:47

@kovi1970: Nem fog az SZJA-ba menni, aki teheti majd feketen kifizeti vagy nem ad.

Yasashi Tanuki 2009.03.31. 20:30:55

Az új messiásjelölt Bajnai un. szakértői programjában is van egy hasonló idióta elem első ránézésre - tervezik, hogy a GYED folyósításának idejét két évről egy évre csökkentik, a GYES-t "csak" befagyasztják.

Eddig azok a nők akik gyereket akartak törekedtek arra, hogy a gyerek születése előtt hivatalosan bejelentett munkahelyet találni, minél magasabb BEJELENTETT bérrel, hogy a magasabb összegű GYED-hez jogosultságot szerezzenek.
Ha a GYED idejét megfelezik akkor inkább dolgoznak majd feketén, hiszen igy jobban megéri nekik esetleg nem szülnek hiszen úgyse tudnak majd visszamenni dolgozni mert bölcsődék nem fognak épülni.
Mivel a GYES idejét nem vágják vissza az amúgy sem dolgozó nők semmivel se járnak rosszabbul.
Következmény: azok a nők fognak többet szülni akik nem dolgoznak akiknek egy részét megélhetési gyerekgyártóként szoktak emlegetni bizonyos körökben.

synthesizer 2009.03.31. 20:34:46

@Yasashi Tanuki: bassza meg, ez teljesen igaz.

Egyébként gyerekvállalás nélkül nem tudom milyen jövője lesz ennek az országnak. Jó a szöveg, hogy csak az vállaljon gyereket, akinek jó anyagi háttere van, csak ezzel a logikával a gazdadoknak tíznél több gyereket kéne csinálniuk, hogy egy kb 2-es/fő átlag kijöjjön. De nem csinálják.

Marcellusca 2009.03.31. 20:37:48

@kovi1970: Amennyiben igaz az okfejtésed, akkor a dolgozó fog majd rosszul járni. Vagy nem fogja kérni, vagy nem kapja meg fizuban. Szerintem mindkettő. Nem építik bele a fizetésébe, de nem is fogja kérni. Hurrá!

sakjamuni 2009.03.31. 20:40:15

Nincs már bőr a pofájukon! Amit írnék nem szalonképes...

Carnivora (törölt) 2009.03.31. 20:42:59

LE A CAFETÉRIÁVAL!

HASZNOSABB DOLGOKRA KELL A PÉNZ!

Egy baranyai község polgármesterének írása:

"Nekünk is sok gondot okoz a szociális segély kérdése.

Még az elődöm is szociális segélyt vesz igénybe. Gépésztechnikus lévén még a közmunkát sem vállalja és nem is tudok ellene tenni.

De elkezdődött egy sajnálatos folyamat a környéken.

Elmentem az egyik érintett családhoz, hogy pontos számokat írjak.


Dél baranyai cigány emberek lakta falu 2008!


A családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket.
Majd jelentkezett a család rokonsága és pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülő.

Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. - Nem keveset .! Gyerekenként 80.000.-FT, - azaz 480.000 forintot havonta.

Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be így mindkettő megkapja a szociális segélyt:

- az önkitől 39.100 forintot .

- Így további 78.200 forinthoz jutnak.
- Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 forintot kap a család.
A gyerekek természetesen otthon maradnak,és még jön a családi pótlék:
- 12.600 gyerekenként.

- Természetesen ingyen tankönyv és ingyenes
iskolai étkezés is jár.

-Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak,ami havi 30.000 forint az önkormányzattól(ha nem kapnak, otthagyják a gyerekeket a jegyzőségen), ezzel "zsarolva " a helyhatóságot.


- Így a család 643.600 forint bevételhez jut.

Telik már plazmatévére és lízinges Suzukira is a papának.

Ha dolgozni menne és keresne 100.000 forintot,akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 forintra.


468.000 havi mínuszért én sem mennék dolgozni, még elfáradnék)"

Yasashi Tanuki 2009.03.31. 20:45:12

@synthesizer: "a gazdadoknak tíznél több gyereket kéne csinálniuk, hogy egy kb 2-es/fő átlag kijöjjön. De nem csinálják."

Pont ezért gazdagok!

A szegénységet kutatva a szociológusok rájöttek, hogy minél több a gyerek annál nagyobb az esély arra, hogy az adott család rossz anyagi körülmények között él.

Másrészt, ha a gazdagoknak több gyereke lenne és adókedvezményekkel jutalmaznák azt, ha gyereket vállalnak - ahogy az a Fidesz kormány idején volt - alanyi jogon járó juttatások helyett, akkor honnan lenne a baloldalnak szavazótábora?

Marcellusca 2009.03.31. 20:47:08

@Yasashi Tanuki: Hogyrohaggyanak meg!!!
Egyébként olyat hallottam, hogy a GYED és GYED folyósítását nem alanyi jogon végeznék, hanem munkaviszonyhoz kötnék. Nem mintha ez nagy vigasz lenne. És még csodálkoznak, hogy fogy a magyar.

synthesizer 2009.03.31. 20:53:14

@Yasashi Tanuki: "A szegénységet kutatva a szociológusok rájöttek, hogy minél több a gyerek annál nagyobb az esély arra, hogy az adott család rossz anyagi körülmények között él."

Ez mondjuk nem feltétlenül oksági kapcsolat, de alapjában véve egyetértünk. Aki ma középosztályból gyereket akar vállalni, az nem a segély miatt teszi, hanem mert tényleg szeretne gyereket nevelni. Éppen ezt a lehetőséget zárják el minél jobban. Ez egyszerűen öngyilkosság.

anonymOus · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2009.03.31. 20:53:15

A legsúlyosabb vetülete Magyarország Gyurcsány-tragédiájának, hogy végre adott volt egy koncepciózus, nemcsak politikailag művelt, nagyvonalú, kifogyhatatlan energiájú baloldali politikus - amilyen eddig egy sem volt, és kétlem, hogy más politikai színekben akadt párja – aki minden erejével ennek a nemzetnek a javát és a nemzet társadalmi kárvallottjainak javát akarta tiszta szívből. Ha soha többé nem hajlandó politikai szerepet vállalni, akkor eltűnését a közéletből a magyar történelem gyászolhatja.

synthesizer 2009.03.31. 21:03:24

@anonymOus: Hiába, nem voltunk érdemesek őrá!

Kaptabakta 2009.03.31. 21:07:26

@trey82:
Senkit nem akarok megbántani, de a mostani adómentes jutatások realizálódnak az államháztartásban adóban is. Hiszen ha üdülési csekkel fizetsz, vagy étkezési utalvánnyal, akkor az tuti nem a szla nélküli feketegazdaságot hízlalja. Ha meg nem azzal fizetsz, akkor vagy kapsz nyugtát vagy nem. Szerintem inkább ezeknek az értékét kéne kitolni, mert a főnök vagy adja így és kisebb a lebukás esélye (és növeled az adóbevételeket közvetve) vagy adja zsebbe, ami közel sem biztos, hogy megmutatkozik (akár áttételesen is) az államháztartás bevétel oldalán.

reKorrekt 2009.03.31. 21:09:39

Csak eljutunk odáig hogy 1,5 millió ember tartja el a
- 3 milla nyugdíjast
- 1 milla munkanélkülit
- 1 milla cigányt és pockait

Elkeserítő statisztikát láttam arról hogy a 10 év alatti gyermekeknek hány %-a cigány. a pontos számra nem emlékszem, de 30-nál nagyobb.
És mindezt ez a nyomorult libeál-szocialista mocskadék hozta össze nekünk. Tudtátok hogy a költségvetés 5-10%-áról nem tudják megállapítani hogy hová megy pontosan?! Egyszerűen észbontó!
De ez még nem elég, a csöpp kis államadósságunknak és az ország szétlopásának köszönhetően a mi korosztályunknak már esélye sincs egy nyugodt, anyagilag stabil, un. nyugati életvitelre. Hogy legyen házam, nejem, gyerekem, kutyám, autóm, és mindez nyugdíj előtt (~70 év) hitel nélkül.

Kilátástalan a helyzet.

elfelejtette 2009.03.31. 21:10:00

Nem a cafeteria megadóztatásával van gond. A gond az, hogy (állítólag, sokadik éve hallom, szinte mindenki ezt fújja) az aktívak aránytalanul magas terhelése a gond. Egyrészt csökkenteni kell a terheket, másrészt viszont cserébe nyírnak a kedvezményeken, meg az adókerülőkön. Oké.

De ha csak a kedvezményeken nyírnak, akkor az mitől csökkenés? Igaz, az egyik fele a dolognak, de nem pont a lényeg marad ki?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 21:10:36

@Carnivora: Ezt az urban legendet felejtsük már el! Ezt még a kurucon is cáfolták!

Kaptabakta 2009.03.31. 21:13:42

Nem szeretem az MSZP-t, sőt igazán egyik pártot sem, de szeretnék egy számszerűsített programot hallani isteni megmentőnktől, Orbán királytól, mert azt még valahogy nem hallottam, csak általánossan puffogtatott közhelyeket. Mindegyik általam utált párt már próbált valami számszerűsített vmit letenni az asztalra, de a fidesz ezzel eddig adós maradt. Ha van valakinek erre egy linkje az dobja már fel, mert ennyire titkos (és számszerűsített) program, vagy nem létezik, vagy nagyon titkos (bár ez Mo-n. szinte elképzelhetettlen).
Előre is köszönöm

synthesizer 2009.03.31. 21:13:54

@[Korrekt]: Ismerősöm középiskolában tanít. Kéz 15 éves diákjának már gyereke van (egyik már a másodikat csinálta). Mesélte, hogy behozta a kis gyerekzoknit és lobogtatta, hogy ezt is a magyar állam fizeti.

synthesizer 2009.03.31. 21:15:59

@Kaptabakta: Érdekes, az utóbbi fél évben semmilyen szakértő semmilyen számszerűsítése nem jött be.

martonx 2009.03.31. 21:16:03

@attbar:

Szerintem nem rossz a fizetésem, mondjuk azt hogy kb. statisztikai átlag. Emellett van egy feleségem átlag alatti fizetéssel (per pillanat GYED-en), meg egy 21 hónapos kisfiam.
Albérletben lakunk, és van egy 7 éves autóm. Nincs hitelem, és nincs megtakarításom.
Namármost ez az az életvitel, ami túl magas? Ezen már sokszor elgondolkoztam, mikor 10-ére elfogy az összes hó elején befolyt pénz.
Ma magyarországon luxus egy 7 éves kiskategóriás autó? Vagy luxus egy gyerek? Hol lakjak ha nem albérletben???
Mondjam le az internetet, meg a mobiltelefont, adjam el az autót, költözzünk valamelyikőnk szüleihez?
Mert ezt egy átlagos fizetésből, és egy átlagnál rosszabb GYEDből ISZONYÚ NEHÉZ FENNTARTANI.
És akkor még ezek a faszok jobban adóztatni akarnak?
Gondolkoztam, lehet mégis elmegyek vasárnap tüntetni.
Legalább kiüvöltöm magamból a feszültséget, más haszna úgysem lesz :-(

elfelejtette 2009.03.31. 21:16:31

@Kaptabakta: Keresd meg! Ott van a 1998-2002-es ellenzéki MSZP/SZDSZ program mellett.

IdősAsszony 2009.03.31. 21:20:12

Orbán még a nyugdíjat is befagyasztja. Majd maguk is meglátják.

martonx 2009.03.31. 21:20:13

@Kaptabakta:

Hehe de demagóg valaki. Elárulom a nagy titkot. Elég a Fidesz.hu-t meglátogatnod, és ott a dokumentumok között megtalálod a 2007 év végén meghirdetett programjukat. Igaz nem túl aktuális, ám mégis aktuálisabb, mint mondjuk a 2006-os kormányprogram, és több konkrétum van benne, mint Feri bármelyik az utóbbi 7 évben meghirdetett programjában (szám szerint 7 év alatt 8 program, plusz két kormányprogram).

LOL!

martonx 2009.03.31. 21:21:20

@IdősAsszony: Azt hittem a kapcsolatosok sötétedés után már alszanak, mert drága az áram :-D

elfelejtette 2009.03.31. 21:23:13

@IdősAsszony: Sajnos én hallottam az eredeti szöveget. Orbán a nyugdíjasokat akarja fagyasztani! Szegények sajnos nem elég fürgék, hogy az izraeli hószórók elől félreugorjanak. :(

Kaptabakta 2009.03.31. 21:24:06

@elfelejtette:
igen, ott olvastam valami marhaságot, ami már akkor is ökörségnek tünt, bár mentségükre legyen mondva, hogy mindenkinek akkoriban mindegyik pár egymásra licitált marhaságba. Az biztos, hogy a szociális háló és a létbiztonság megerősítése volt a cél, de sajnos a fedezeti oldal akkor is erősen sántított mindenkinél.
Igazából az lenne a tuti, ha az egész slepet a FIDESZ-től az MSZP-ig (ebben benne van szinte minden párt) kisöpörnék és egy értelmes politikus (és nem egy saját zsebét tömő megélhetési illetve politikában összelopott családi vagyonnal rendelkező politikusnak nevezett rabló) generáció venné át az egészet. (pl. a FIDESZ-ben a Kósa féle vonal).
Ezzel csak annyi baj, hogy sajnos az ország érdeke és az egyéni érdek legtöbb ember természetével ellentmondásban van:(

elfelejtette 2009.03.31. 21:24:45

@martonx: Szerintem a Fidesz nagyjából tudja, mennyit kell és akar megszorítani. Egyszerűen nem teszi közzé, mert nem érdeke. Nem nyer vele semmit. Egyébként idáig is marha sokra mentünk a pártok előzetes terveivel.

anonymOus · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2009.03.31. 21:26:02

Ja igen, és a kapcsolathu-soknak:

azért jött ki 105%-ra és nem 52,5%-ra az adó, mert csak a felére kell fizetni, ugye értitek ti is értitek a különbséget, mitn a döntéshozók?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.03.31. 21:28:43

@zsg?: EZ a jó számítás! Amúgy felháborító ez az egész (is!) Régen olvaslak benneteket, de eljött az ideje a regisztrációnak (is:)) Vasárnap találkozunk a Hősök terén! Kedvenc blogom ne hagyj cserben :-))

elfelejtette 2009.03.31. 21:29:58

@Kaptabakta: A Fidesz programja belőhető mértékre és irányra. Mérték: Valahol a GyF és a Reformszövetség közötti volumenre számítok. Irány: a törzs - szavazóbázis korösszetételéből adódóan inkább az inaktívakon csattanna, mint ahogy 98 után csattant, csak nem olyan hangosan. És persze mindent Gyurcsányra kennek majd. 2010 környékétől enyhülni kezd a világgazdasági recesszió, amiből 2014-re már egy elfogadható növekedést is össze lehet hozni.

Ezt ugyan minek tenné közzé? Veszélyeztesse vele a pozícióját? Nyerne egy-két polgári közép voksot, persze csak abból a körből, akik nem menthetetlenül Orbán fóbiásak, és vesztene ki tudja mennyi szélsőt.

Kaptabakta 2009.03.31. 21:30:24

@martonx:
igen meglátogattam, de mint közgazdász -demagóg és a mai globális és regionális helyzetre nem igazán passzoló - nem igazán találtam.
Ezért lennék kiváncsi rá. Biztos a szakmámból fakad, ha két marhaság között kell választanom, akkor a kisebbiket választom. Jelen esetben éppen az a gond, hogy nem ismerem a másikat. Ezért lenne fontos az emberekkel a kommunikációt erősíteni. Lehet, hogy most a vlasztópolgárok 59%-a akar előrehozott választást, de ha megismerik a programot lehet, hogy már 65-75%-a akar majd. Előbb-utóbb az emberek előtt meg kell hajolni, még ha az MDF ezt 1990-ben nem is akarta és így alkotta meg az Alkotmányt.

synthesizer 2009.03.31. 21:31:34

Gyurcsány: "Nincs igazuk azoknak, akik azt mondják, hogy a globális pénz- és tőkepiaci turbulencia a szociális piacgazdaság halálát fogja jelenteni"

anonymOus · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2009.03.31. 21:32:08

@synthesizer: Most úgy néz ki, hogy csak a felét adóztatják meg, így jön ki a 105%. Akik 52,5%-kal számolnak, azok viszont elfelejtik, hogy a fele még mindig adómentes ;]

synthesizer 2009.03.31. 21:33:20

@Kaptabakta: A közgazdászokat tiszta szívemből megvetem. Azt hiszik, hogy értik, mi zajlik körülöttük, de valójában csak vakon tapogatóznak. Mindehhez persze nagy zajt csapnak, és számokkal dobálóznak.

De mind sarlatánok

Carnivora (törölt) 2009.03.31. 21:34:00

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:

pedig felénk is ezt a beadom kiveszi unokatesó módszert jászák a cigók ... sőt a gondosan megtervezett húszezer alatt boltból lopások is bizonyára helyi legendák ...

synthesizer 2009.03.31. 21:35:22

@synthesizer: Nem is lenne baj, ha nem a mi életünkkel tennék.

Gyuri776 /Bajnai/ Gordon Freeman 2009.03.31. 21:36:08

@synthesizer: A jediket is el tudta vakítani a sötét nagyúr.

reKorrekt 2009.03.31. 21:39:05

@Carnivora: ő nem ezt mondta. A fenti általad bemásolt esettanulmány viszont tényleg balgaság, több oldalról is megcáfolták (pl. véletlenszerű a gyermek nevelőszülőjének kiválasztása, stb.). kurucok ha nagyon érdekel megkeresheted a cáfolatot.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 21:40:01

@Carnivora: Legalább Te ne operálj kaccsolatos módszerekkel. Csak annyit mondtam a beteszem-kiveszem módszert a kurucon is cáfolták. Az nem ellenérv, hogy hozol egy teljesen másik példát, ami egyébként igaz.

reKorrekt 2009.03.31. 21:42:25

Jaj gyerekek, estére mindig kiidegelem magam, de ezen az összeomlás videón még mindig könnyesre röhögöm magam :)

www.youtube.com/watch?v=N5p5RwWnLfA

Felraktam már kaccsolatos adatlapra is, hátha idősasszony és kartársnői írnak nekem miatta...

Marcellusca 2009.03.31. 21:50:45

@elfelejtette: Vagy azért nem teszi közzé, mert nem sokban külömbözne Gordonka programjától. Sőt! Az is lehet, hogy mégnagyobb megszorításokat tartalmaz. És akkor ki szavazna rájuk? Majd megnyerik a választásokat és jön a fűnyíró.
Meg jön majd az idézet a pofák befogására: Más a kampány és más a kormányprogram.

Carnivora (törölt) 2009.03.31. 21:53:43

@V.Perez 4.4Általánosan elfogadott normákba ütközik:

Ez hol cáfolat ? :D Egy két részen hangosan felnevettem a naivitástól :D

"A legnagyobb bökkenő azonban az, hogy a nevelőszülő nem választhatja ki, hogy melyik gyereket szeretné nevelni."

A rokkantnyugdíjasokat is a rendszer gondos kiválasztás alapján helyezte az adott státuszukba :D:D:D:D

Gyuri776 /Bajnai/ Gordon Freeman 2009.03.31. 21:58:14

Jaj gyerekek tudjatok már röhögni ti is ezen a szánalmas komédián. Ha sírunk se lesz jobb...

elfelejtette 2009.03.31. 21:58:45

@Marcellusca: Nem lesz módja olyan "csendes" megszorításokra, amiket '98 után csinált, viszont az irányt akkor én jónak tartottam, vagyis hogy inkább az aktívaknak próbált kedvezni. Most pont ezt kell csinálni, ráadásul hatványozottan erre van szükség, úgyhogy már csak ebből a szempontból sem árt pár év jobboldali kormányzás szerintem. Mindkét oldalon kicsit helyükre kerülnek a dolgok, a jobboldali kormányokról és baloldali ellenzékekről őrzött mítoszok.

Gyuri776 /Bajnai/ Gordon Freeman 2009.03.31. 22:03:53

Basszus elszakadt a cérna, a legszánalmasabb dolog amit eddig a magyar interneten láttam az a 105%-os adóztatott segélybab. Ennél komikusabbat még nem láttam. :DDDDDDDD
De gondoljatok bele, hogy a kormányzati és gazdasági válság közepén a "miniszterelnök" szuper ötletet megadóztatni azt a szánalmas ebédjegyet, meg segélybabot.

synthesizer 2009.03.31. 22:05:40

@Marcellusca: Úgy tudom a Whisky ipar jól megy, sorra nyitják az új, régebben bezárt desztillálóüzemeket.

elfelejtette 2009.03.31. 22:08:38

@Gyuri776 /Bajnai/ Gordon Freeman:

Hát ha jól tudom, a kajajegyen eddig is ehhez hasonló adó volt, csak 12000 Ft-ig adómentes volt, ez csökkenne le 6000 Ft.-ra. Nagy ügy, majd több hamis kilométer-elszámolást adnak le, mert hogy ebben a helyzetben a cégek, és a munkavállalók nem lesznek hajlandóak többet fizetni, abban biztos vagyok, hiába mondja Gordon, hogy mindenkinek áldozatot kell hoznia.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 22:09:42

@Carnivora: Hmm. Rendben, lehet neked van igazad, de, hajlok a kurucok felé, mert cigánytémában engednek, akkor az csak jelent vm.-t! :DDDD

Marcellusca 2009.03.31. 22:11:36

@synthesizer: Millen whisky-ipar? Millen magyar vagyol Te?
Pálinka főzdéket, de gyorsan! :)

Miss Picsa 2009.03.31. 22:14:51

Üdv fiúkák!

Valaki nem akar megdugni egy molett hölgyet?

synthesizer 2009.03.31. 22:17:39

@Marcellusca: Nem szeretem a viszkit, csak érdekesség képpen mondtam.

Ne aggódj, van itt egy üveg erdélyi szilva ;)

synthesizer 2009.03.31. 22:19:03

@synthesizer: Bocs, ez kicsit erős volt, de nem tudtam visszafolytani ;)

Miss Picsa 2009.03.31. 22:19:47

@synthesizer: Rólam te kis buta fiú. :)

Marcellusca 2009.03.31. 22:20:16

@Miss Picsa: LOL!
És miben fizetsz? Mer' üdülésicsekket és kajabónt nem fogadok el! xD

@synthesizer: Húha, nagymagyar. :)
A szatmári szilva már nem is jó. :D

synthesizer 2009.03.31. 22:22:13

@Marcellusca: Hékom, rokonoktól van, nem kell mindjár régiós vitát nyitni :)

Marcellusca 2009.03.31. 22:23:23

@Miss Picsa: Az kevés. Ezekben a szűkös időkben kellene valami támogatás is. :)
Hamár molett, mekkora a csöcsöd? Jó nagy? :D

Marcellusca 2009.03.31. 22:25:11

@synthesizer: És ezzel ki támogatott kit? :)
Vagy ez a maradék, miután együttes erővel haza támogattátok egymást? :)

Miss Picsa 2009.03.31. 22:28:08

@Marcellusca: Nagy. Teljesen be vagyok gerjedve ebben a feszült gazdasági helyzetben. Olyan izgató a kis Gordon is ahogy feszül rajt a zakó, és izzadtság cseppek koronázzák államférfiúi fejét.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.03.31. 22:31:21

@Miss Picsa: Ahhh. mégse tetszett eltévedni! Muhaha!

Marcellusca 2009.03.31. 22:33:52

@Miss Picsa: Hééé, álljon meg a nászmenet!
Én síma, konzervatív (na, jó lehet variálni) dugásra gondoltam. :)
Perverzekkel nem foglalkozom. :D

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.31. 22:36:25

@Miss Picsa: Hát én nem vagyok jó az ágyban, de jól szopatok...

Miss Picsa 2009.03.31. 22:39:56

@Marcellusca: Imádom a konzervativizmust, legutóbb spontán orgazmusom volt egy fidesz gyűlésen.

anonymOus · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2009.03.31. 22:42:17


Tudom, ki a hibás. A Zorbán. Mer fasiszta cigány. A fejére próbálgatta a szentkoronát mindig a parlamentben. Meg 100 autója volt. A te pénzeden vette őket. Meg lopott. Bort, meg bányát. Meg verte a feleségét. Meg 23 millió román munkavállalót hozott az országba.

De szerencsére minden jóra fordult. Végre tisztességes, becsületes és bátor miniszterelnökünk van. Nem is igaz, hogy a saját csillárját is lízingeli saját magától. Rosszindulatú rágalom, hogy az agyára ment volna a stiklizés meg adócsalás. Nem is volt KISZ-tag annyira. Csak ügyes üzletember. Bárki kapott volna 700 milliós állami hitelt, nemcsak azért kapta ő, mert az anyósa volt a bankelnök! Ilyet csak a fasiszták terjesztenek! És bárki vásárolhat ingyen kormányüdülőt. Csak meg kell próbálni. De senki nem elég bátor. És igazságos. Hogy megcsinálja.

gidabiga 2009.03.31. 22:50:54

ha belépek a facebook-ra hogy talállak meg benneteket?

Horizont 2009.03.31. 22:53:17

@Miss Picsa:
Nem nézted el a házszámot?
A neveddel jellemzed magad? Én ezennel átnevezlek Miss ... helyett Hülye ....ra és akkor még finom voltam.
Az emberi hülyeség határtalan....

Marcellusca 2009.03.31. 22:54:25

@Miss Picsa: Nana! Azé' ott valami búgó hang biztos besegített. Meg volt alattad valami jó kemény. :)
Vagy utcain voltál? Akkor az egyenruhások látványa (mint a legtöbb nőt) begerjesztett és csakazértis ellenálltál, nem tettél eleget a felszólításnak, hogy jól megmotozzanak és gumibotozzanak, mi? :D

Marcellusca 2009.03.31. 22:58:10

@Horizont: Dehát ez benne a szép. :) Ne legyél már ennyire konzervatív! Haladni kell a korral! :)
Egyébként lehet, hogy Bezu az. :D

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.03.31. 22:58:15

@anonymOus: Héé! Most mindenki megbolondult, vagy elmenekült? Mi történik? És hol van a post... Meg mi van?

Marcellusca 2009.03.31. 23:02:38

@Mihint: Ááááá, végre nem fáj az "asszonynak" a feje, lenne egy kis szex, erre jön az egyik valami politikával, a másik meg az erkölcsökkel. Csodálkozol, hogy fuccs az egésznek? :D

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.03.31. 23:13:54

@Marcellusca: Na jó, ezt még el lehet fogadni :-)) Nekem is lehetne jobb dolgom :-) De azért hadd dicsérjelek kicsit Benneteket hehe mint írtam korábban régen olvasom a blogot, amit írtok/posztoltok, és csak annyit tudok hozzátenni, hogy ... én is regisztráltam. lelketek rajta, mostantól én is hozzászólok :D Vasárnap a Hősök terén? Hmmm. Mi ott leszünk..

soroslo 2009.03.31. 23:19:53

nem tudom, volt-e már szó róla, lehet, hogy ismétlek, ezért elnézést. (Nem tudom végigolvasni az összes hozzászólást.)
A véleményem:
Az üdülési csekk és az étkezési / Hidegkaja jegy adómentessége egy hasznos dolog:
Mert fellendítette a belföldi turizmust és a vendéglátást. Ezek előtt csak az ment a Balatonra/Bükfürdőre/Mátraházára/Galyatetőre/Gyulára/Egerbe/Siklósra/stb. nyaralni, vagy hosszú hétvégére, vagy hét közben a menza/üzemikonyha helyett egy étterembe kajálni, aki valóban elkötelezett volt a hazai turizmus iránt vagy jobban keresett az átlagnál és némi mazohizmussal is fel volt szerelve.
A fenti intézmények - mármint az ÜCs és a Kajajegy - hozzájáultak, hogy nívós szálláshelyek keletkezzenek Kishazánkban és a környezetünkben jó konyhával és jó kiszolgálással rendelkező vendéglátó egységek alakuljanak ki.
A gondolat, hogy a hazai vendéglátás külföldiek lenyúlása mellett -bocs a kivételektől - a hazai vendégekre is alapozzon, korszakalkotó volt, bevált és jól működött / működik ma is. Ezt megadóztatni / megszüntetni - az elsőből rövid időn belül következik a második Magyarhonban - rövidlátó szemléletmódra vall.
Biztató volt, hogy GyF első javaslatcsomagjából kikerülni látszott, de most megint visszacsempésződött (?)
Tipikusan a magyar metalitásra vall, hogy végre sikerült bevezetni valamit, ami sikertörténetnek nevezhető, de azonnal jönnek a szomszédok, akik viszont csak a lenyúlást látják benne és máris "mérgezik a másik tehenét".
Emellett tény, hogy a szállodások és étterem tulajdonosok mellett vannak a jegynyomtatók, akik valszleg még jobben keresnek az üzleten.
Rájuk persze semmi szükség.
Elismerve a jótékony közreműködésüket, ami nélkül az egész rendszer valszleg létre se' jött volna, most már meg lehetne szüntetni a jegyrendszert és kiadni az útjukat.
Ezen tudnánk pl. spórolni: Nem tudom, mennyibe kerül a jegynyomtatás, admin., stb. de gondolom a megadóztatás helyett minden magyar munkavállaló a vállára emelné BG-.t, ha egy olyan javaslattal állna elő, hogy az Ücs és az ÉH továbbra is adómentes marad, csak éppen csökkenne. Mondjuk 30%-kal, ami kb a megfelelhet a jegynyomtatók jutalékának
Ezt nem számoltam ki, de úgy gondolom, ez kb. méltányos.
Ezzel szemben nincs többé jegy, meg egyéb más admin, ezt a munkáltatók elszámolhatják adómentes juttatásként, a melós meg megkapja KP a havi fizetésével. (Előbb - utóbb úgyis kajára vagy brüggölésre költjük, mert már megszoktuk a Húsvétot stb. - mondjuk - Bükfürdőn, meg már nem tehetjük meg, hogy ne vigyük el az asszonyt meg a gyerekeket (bocs, Asszonyt és a Gyerekeket) az évfordulón, meg a neve/születésnapjukon a legközelebbi/kedvenc étterembe.)
Megszoktuk tehát, errről nehéz lesz lemondani,
De itt most a multikon lehetne spórolni úgy, hogy a csóri nép nem jár (sokkal) rosszabbul.
Más:
éppen népszavazást akarunk kiírni a képviselői költségtérítés ügyében .Sok-sok (Millió/Milliárd) Ft-ba fog ez kerülni.
Miért nem szavazza meg a parlamentünk, hogy népszavazás nélkül, ők eldöntik, hogy elszámolnak a dologi kiadásokkal?
Máris megtakarítanánk egy valag pénzt!
Ez lehetne BG első (kettő), nem is jelentéktelen megtakarítása.
Sörösló

gidabiga 2009.03.31. 23:20:10

@Mihint:
bizony, van egy pont, amikor az ember regisztrál :)

Marcellusca 2009.03.31. 23:23:50

@Mihint: Asszem az már elismerés felénk, hogy regisztráltál és csatlakoztál a kis társasághoz. :)
Ha régóta olvasol minket, akkor nem fog meglepetésként érni, ha kapsz hideget, meleget. :)
Vasárnapra "jobb" programom van, utána kis családomé vagyok.
Meg egyébkéntis én már csak egy ilyen megfáradt fotelforradalmár vagyok. :)

reality 2009.03.31. 23:29:48

Apropó! Hallottátok, hogy minden idők legnagyobb adócsökkentését ígérte be Flash Gordon!? Most hallottam a retektv-n.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.03.31. 23:36:20

@gidabiga: Biza, eljött :-) de jó is szóba állni veletek :-)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.03.31. 23:39:58

@Marcellusca: Igaz. Amúgy jöhet hideg-meleg ... hadd jöjjön. Tényleg elismerés, csak nem akarom direkt mondani :-) itt leszek veletek, amíg a blog él :D Kellemes hétvégét nektek

Marcellusca 2009.03.31. 23:42:16

@Mihint: Óóóó, nyugodtan! Tudod, itt arctalanul, "kitalált nevek" mögé bújva bármit elmondhatsz. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.04.01. 00:03:01

@Marcellusca: Igeeeeen! így van mindent elmondhatok álnévvel... és akkor majd miden rendben lesz ugye... :-)

Marcellusca 2009.04.01. 00:12:32

@Mihint: Majd megy az NBH és elrendezi, hogy rendben legyél. :D
Ettől nem lesz minden rendben, de egy kis megkönnyebbülést hozhat Neked, mert sikerült kiadnod magadból.
Én legalábbis így voltam vele. Ugyanúgy sokáig csak olvastam, majd nálam is eljött a pillanat, hogy regisztráljak és kiadhatom magamból a dühömet/tehetetlenségemet.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.04.01. 00:20:52

@Marcellusca: Kb. így van ahogy mondod. De télleg kell hozzá az NBH? megkönnyebbülnék ha lehetne de nem lehet... addig is milyen jó Benneteket olvasni... jaj

Marcellusca 2009.04.01. 01:13:40

@Kaptabakta: Tessék, én találtam. És publikálva is van.

www.fn.hu/belfold/20090331/szamol_fidesz_nem_kellenek/

Az értelmességét ne kérdezd! Nem vagyok közgazdász.

Horizont 2009.04.01. 06:51:57

@Marcellusca:
Konzervatív vagyok??? Nahát csalódtam benned:))
Nem tudok mit kezdeni ilyen idétlen lököttekkel mit csináljak??? Maradi lennék? Vállalom akkor inkább:)

Marcellusca 2009.04.01. 07:08:33

@Horizont:
Helyén kell kezelni a dolgokat. :)
Szerintem jópofa volt. Fel is dobta kicsit az estémet. Nem tudom, hogy (esetleg) ki válltott nick-et, de jó ötlet volt bedobni ezt a kis szösszenetet, már mindenki nagyon lehangolódott a sok politikától.
Szóval haláli fazon (tán mégis csaj) ez a Miss. :)

eszkep 2009.04.01. 07:18:01

A szabad forgalomba bocsájtás (régebben belföldi forgalom számára vámkezelés) ugyanígy működik: a vámértékre kifizeted a vámot, majd az ÁFA alapba bele kell számítani a vámot is (vagyis az egyik adó alapjában benne van egy másik adó)

gixer 2009.04.01. 07:46:04

Na b@zzeg:

" Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselője kapta az idei Bátor Nők Nemzetközi Díját; az Egyesült Államok nagykövetségének elismerését April H. Foley nagykövet adta át a roma származású liberális politikusnak kedden Budapesten. "

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.04.01. 08:00:58

@gixer: Viszont nem indul az ep választásokon, vajon mi lesz most? Van, ahol még többet kereshet?:))

f.m.j. 2009.04.01. 08:04:28

Sajnos nem áll módómban már háromszázvalahány kommentet elolvasni (erről lecsúsztam) így aztán lehet, hogy valaki írta már, de megjegyezném: ha a magyar családoktól el is veszik az összes juttatást, meg 13. havi nyugdíjat, attól azért én nem félek, hogy az összes cigánycsalád rászorultsági alapon meg fogja kapni. Ha ez az igazságtalanság szúrja a szememet, akkor én most rasszista vagyok-e? Vagy csak szimplán a magyar mentalitásnak betudott "dögöljön meg a szomszéd tehene is" felfogást valósítottam meg? Szerintem egyik sem...:):):)))

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.04.01. 08:41:34

huh
még szerencse, hogy elolvastam, miről is van szó, mert a cím alapján már lepergett előttem, hogy a főnököm közli velem: kaptam bruttó 20.000 ft kajapénzt, én meg szépen fogom a pénztárcámat, elbattyogok a vállalati pénztárba, és befizetek agy ezrest...
:-)))
az egyébként hülyeség, hogy a fele adómentes, a másik meg adóköteles. a teljes összeg adóköteles, mindössze be kell szorozni az adó mértékét 50%-kal. van, akinek ez nehéz. elemi matematika...

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.04.01. 08:45:08

ja, meg a másik...
"ÉN nem fogok kérni cafetériát, mert nem kívánok adózni utána..."
én meg azt mondom, hogy felteszem, eddig kaptam 12.000 ft melegutalványt adómentesen, ezután kapok 10.000-et adózottan. hülye leszek lemondani 10ezer ft-ról, még ha adóztam is utána...
persze biztos vannak, akiknek ez nem hiányozna a pénztárcájából...

Én vagyok 2009.04.01. 08:49:19

A cafeteria az adóelkerülés legális formája volt eddig is. Persze, hogy fáj mindenkinek, hogy adót kell fizetni utána. De hajánál előrángatott "indokok" helyett inkább fel kéne vállalni, hogy szeretjük a potyát. És azt szeretjük (mármint a megbabonázott többség), aki azt ígéri, hogy visszahozza a potyalesők országát.

martonx 2009.04.01. 08:50:03

@Kaptabakta:

Figyelj. Jelenleg két hivatalos program közül lehet választani. A 2006-os kormányprogram, és a 2007-es év végi FIDESZ program.
Egyik sem aktuális már, ám a 2006-os kormányprogramot maga az öszödi beszéd nullázta le egy hónappal később. Szóval a Fideszé némileg aktuálisabb. :-)
Ezeken kívül nyilván van a komcsiknak ezeregy programjuk, és nyilván van a Fidesznek is egy reális programja, ami tele van megszorításokkal. Emlékszel OV kiszivárogtatott beszédére tavaly?
És éppen ezért a Fidesz hülye lenne tényleg közzétenni a programját. Jelzem a Fidesz ellenzékben van, nem is neki kell lenni kormányprogramjának. Miért mi volt az MSZP programja 2001-ben??? És ha lenne a Fidesznek kormányprogramja azt is csak akkor kellene/lenne érdemes közzétennie, amikor konkrét választások vannak.
Az meg, hogy az emberek mit akarnak tök lényegtelen, mert a komcsik (beleértve MDF, SZDSZ-t is) hülyék lennének előrehozott választást kiírni.
Tökéletesen álságos és demagóg a Fidesztől jelen helyzetben programot számonkérni.
Ja és nem vagyok Fidesz szavazó, nem valami szimpatikusak, csak utálom ha valaki a komcsi propagandát szajkózza agyatlanul.

martonx 2009.04.01. 08:53:23

@Én vagyok:

Semmi baj. Legyen 10%-os adó a cafeterián, mint ahogy a fizetéseken is. És akkor nem lesz potya.
Ja hogy most nem 10%-os az adó a fizetéseken?
Persze te adómentesen kapsz nyugdíjat, mi?
KÖVETELEM AZ ADÓMENTES POTYA NYUGDÍJAK MEGADÓZTATÁSÁT 105%-KAL!

martonx 2009.04.01. 08:55:21

@gixer: Azért mert bátran hazudik.

Mike36 2009.04.01. 09:46:34

most megnézve a képeket mekkora hazugság/csúsztatás amit a cikk szerzője művel: kb. mintha azon háborognék, hogy a fizetésem egy tizedét 400%-kal adóztatják

ÚH mocsok kormány!!! 400%-os az adó!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.01. 09:54:19

zero: aktualitását vesztette a post, tegnap olvastam (vagy a fn.hu-n, vagy az inforadio.hu-n), hogy VISSZAVONTÁK az adó-módosító törvényjavaslatot (a ferkós változatot).

Szóval gyanús, hogy lekerült a napirendről.

Kérdés, hogy mi lesz helyette. Mert "Fájni fog!"... Ezt a két szót már a fogorvosnál se' szerettem hallani :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.01. 11:06:02

@Seduxen:

Pontosabban amíg nem nincs meg új kormány, addig vonták vissza!

be lesz ez még terjesztve, nuygi :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.01. 11:16:59

@zero: egészen biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi formájában nem is kerül elfogadásra.

Valami azt súgja, hogy a "Fájni fog!"-csomag napvilágra kerülése után a legkisebb bajunk az lesz, hogy hány százalékkal adózik a cafeteria :)))

gyugyó 2009.04.01. 11:43:30

Akkor én csak azt a felét kérem ami adómentes :)
Egyébként felháborító és szomorú

Horizont 2009.04.01. 15:12:03

@Marcellusca: Na jó, ha feldobta az estédet az más:)))

Kartal 2009.04.02. 09:56:37

Gordon-csomag magyarul: korrupció marad, bürokrácia mint vízfej marad, minisztériumi fizetés és költségtérítés marad, a családosoknak, dolgozóknak, nyugdíjasoknak pedig - mint az rendes demokráciában szokás - megadjuk a választás szabadságát: fűtenek vagy esznek. Ősztől lehet dönteni, hogy éhen akarunk dögleni, vagy megfagyunk.
Tegnap beszélgettem egy nyugdíjassal, azt mondja a 64E fizetése mellett pultos egy kocsmában napi 2E fizetésért, mert nem tudna megélni. Mondom neki, én kb egy tizessel többet keresek munkával, és családot is el kellene tartani valamiből... és a fizetésünk csak esik. Idén eddig 25%-ot, és még hol a vége?...
És én még jó helyzetben vagyok: van munkahelyem. Ha munkám nem is annyira.
Rossz vége lesz ennek.

ValakiOkos 2009.04.03. 10:06:56

Amíg ilyen szenny ez a magyar nép, addig ne várjatok csodákat.

Etniez 2009.04.09. 06:47:00

@jozicsenko:

Ebben vitatkoznék veled.
A magánnyugdíjpénztári befizetésed megvan.
A hozamot elbukták az emberek, de 1-2 éven belül nagyot fog nőni, mert most nagyon olcsón lehet befektetni.
Tehát a mostani negatív hozam egy virtuális hozam, hiszen az mnyp tagok nem mostanában mennek nyugdíjba (már akinek volt esze és nem lépett be ötvenévesen).

Ha ezt a pénzt nem mnyp-be raktad volna bele, a mostani kormány már régen elköltötte volna 14. havi nyugdíjra vagy újabb völgyhidakra, stb. Tehát a te pénzed elköltötte volna és ezt a hiányt is adóemelésből kellene visszaszednie.

Az is hülyeség, hogy az mnyp dolgozók lenyúlják a pénzt, mert a törvények szabályozzák azt, hogy mekkora részét fordíthatják magukra. Jelen esetben ez 4% körüli, jövőre 3%. Tehát a te 100 forintodból csak 3-at költhet magára.
Az mnyp-ben a dolgozók jó része a magyarországi átlagbér felett keres és senkinek nincsen céges Audi-ja. A felsővezetők körében is csak közép kategóriás autók vannak (Ford, Opel, Renault), alattuk meg egyáltalán nincsenek ilyen juttatások.
Sajnos ez egy buta legenda, hogy az mnyp-k lenyúlják a pénzt. Viszont az emberek hiszen benne, főleg most, hogy a válság miatt csökkentek a befektetéseik értéke.

De még egyszer mondom, a nevére vásárolt részvény, kötvény megvan. Csak lejjbb ment az értéke.
Ha befizetted volna a TB-be, már régen elszórták volna az inaktívaknak.

süti beállítások módosítása