Skip to content


       Szűrés lista

Az OVB búcsúajándéka a Jobbiknak

Az Országos Választási Bizottságban zajló roppant magas színvonalú munkáról már nyerhettünk egy röpke ízelítőt, de tegnap sikerült minden eddigi teljesítményüket alulmúlniuk...

Egy magánszemély ugyanis az OVB-hez fordult, hogy a Jobbik szlogenje, a "Magyarország a magyaroké!" ellentétes az alkotmánnyal, amely kimondja, hogy "a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők". Arra hivatkozott, hogy a szlogen ezért nem felel meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak, és így sérti ezt a választási alapelvet."

Az OVB nagyon komolyan vette a beadványt, így komoly vita előzte meg a döntést:

-Halmai Gábor szerint szemben az  "Amerika az amerikaiaké!" "befogadó" szlogennel - ez a Jobbikos szöveg alkalmas a választók rosszhiszemű félrevezetésére, és azt sugallja, mintha a törvényben rögzített 13 nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó állampolgárok nem tartoznának abba a közösségbe, amit Magyarország jelent.

-Balog József, az MCF Roma Összefogás Párt delegáltja szerint a Jobbiknak ebben a megnyilvánulásában "ott van a kirekesztés".

-Bordás Vilmos Fidesz-delegált szerint a jelmondatot magát kell nézni. Mint mondta, a kisebbségek Magyarországon ugyanolyan magyarok, mint bárki, ezért nem támogatja a jogsértés megállapítását.

-Novák Előd, a Jobbik delegáltja szerint a szlogen véleményt, politikai akaratot tartalmaz, azt, hogy Magyarország legyen a magyaroké, nem pedig tényállítást.

-Szoboszlai György, az MSZP delegáltja azon az állásponton volt, hogy a szlogen kirekesztő és az alkotmányba ütközik.

No, a heves vita vége az lett, hogy az Országos Választási Bizottság döntése szerint alkotmánysértő a Jobbik szlogenje.

Az OVB határozata, jogot végzettek előnyben:

Az Országos Választási Bizottság a kifogásnak részben helyt ad, és megállapítja, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján, valamint szórólapján szereplő „Magyarország a magyaroké” szlogen használata sérti a Ve. 3. § d) pontjában meghatározott jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

Az Országos Választási Bizottság megállapítja továbbá, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom megsértette a Ve. 3. § d) pontjában foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét, mivel a 178/2009. OVB határozattal és a felülvizsgálati eljárás során a Kvk. III.37.406/2009/2. számú legfelsőbb bírósági végzéssel alapelvsértőnek minősített, „Börtönbe Gyurcsányékkal!” szlogenű szóróanyagot a jobbik.hu honlapon jelenleg is elérhetővé teszi.

Az Országos Választási Bizottság a jelölő szervezetet eltiltja a további jogsértéstől.

(...)

Az Országos Választási Bizottság a beadványozó által megjelölt bizonyítékok alapján megvizsgálta a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján (jobbik.hu) elérhető választási szóróanyagokat. A kifogásolt „Magyarország a magyaroké!” kampányszlogennel kapcsolatban a testület az alábbi tényállást állapította meg. Az Alkotmány 68. § (1) bekezdése alapján „a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők”. E rendelkezés értelmében a jelenleg Magyarországon elismert 13 nemzeti és etnikai kisebbség valamennyi tagja a magyar társadalom része, államalkotó tényező. Ezen kisebbségek szempontjából kirekesztő, és az Alkotmánnyal ellentétes minden olyan megnyilvánulás, amely Magyarországot a magyar nemzetiségű többséggel azonosítja.

A sérelmezett választási szlogen a Bizottság megítélése szerint nem arra vonatkozik, hogy Magyarország a magyar állampolgároké, hanem egyértelműen nemzetiségi megjelölésként használja a „magyaroké” kifejezést. Ezáltal a Magyarországon honos nemzeti és etnikai kisebbségeket kirekesztő, alkotmányellenes tartalmat hordoz, amelyet nem befolyásol, hogy tényállításként vagy politikai véleményként van megfogalmazva. Az alkotmányellenes tartalmú, egyben a választópolgárokat – a magyarországi kisebbségek státuszára nézve –félrevezető szlogen alkalmazása a választási kampányban sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét.

 

Amúgy nagy az isten állatkertje, egy kedves honfitársunk azt az Index-es videót nyomta fel az OVB-nél, melyben a Kétfarkú Kutya Pártja kicsit módosítja a választási plakátokat. A MKKP-én megkönyörült az OVB: "a kifogásolt felvételen szereplő magánszemélyek nem jelöltek, illetve nem jelölő szervezet képviseletében vagy érdekében járnak el, így nem tekinthetők a választási eljárás résztvevőinek."

Amivel csak egy kis apró probléma van. Hogy mi alkotmánysértő és mi nem, ahhoz az OVB-nek az égvilágon semmi köze. Főleg, mert létezik szólás és véleményszabadság, mint alkotmányos alapjog.


A választási bizottságok feladatát és hatáskörét
az 1997. évi C. törvény határozza meg az alábbiak szerint:
A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.
A választási bizottság a működésének tartama alatt hatóságnak, a tagja pedig hivatalos személynek minősül.

Halmai Gábor érvelése pedig, miszerint az "Amerika az amerikaiaké!" szlogen befogadó, míg a "Magyarország a magyaroké!" pedig kirekesztő, simán Vastagbőr-különdíjas nálunk!

Hogy Halmai Gábort viszolyog még a "magyar" szótól is, nem újkeletű, így csak neki leírom úgy a szlogent, hogy ne bántsa a drága szemét: ******ország a ******oké!

Képzeljük el azt a durva sci-fi jelenetet, hogy a román vagy a szlovák választási bizottság összeül, és "alkotmányellenesnek" minősíti a "Szlovákia a szlovákoké!" vagy a "Románia a románoké" szlogent ...

Mégis kié Magyarország, Halmai? A magyaroké, aki közé minden magyar állampolgár beletartozik... Ja, a kínaiaknak a józsefvárosi piacon szopóág.

Halmai Gábortól kérdeznénk, hogy Jamaika vajon kié?
Mert egyesek szerint -durván kirekesztő módon- a jamaikaiaké ...

 

 

 

Címkék: abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr311162250

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.04. 10:40:18

Törvénysértő Fidesz kampány!Beindult a kampány finis. Ezt mindkét oldal nyilatkozatai jól mutatják, de Mesterházy Attila kijelentéseit érdemes alaposabban megvizsgálni, mert jól példázzák, hogyan lehet aprócska ferdítésekkel hatalmasat lódítani. &nbs…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.06.04. 08:40:46

Mááááásodikk.

Egyébként ha sértő az hogy Magyarország a magyaroké, akkor valaki mondja már meg nekem, hogy mégis kié... A jamaikaiaké?

ketroot 2009.06.04. 08:42:36

Ezt a sz.rt láttam nyomtatott sajtóban is. Reméltem is, hogy itt látom post-ként, mert idevaló. Komolyan mondom van lejjebb.

kyncza 2009.06.04. 08:43:06

Falhoz állítani halmait (nemecsek), agyonlőni...nincs vele gond!

Állandóan azon sír az összes fasz párt, hogy itt nincsenek zsidók, cigányok, buzik, itt magyarok vannak. Akkor???

Talán, ha az lett volna, hogy Magyarország az izraeliaké, akkor átmegy az ovb-n? Esetleg nem kellene lassan kötelezővé tenni az izraeli zászlót is kitenni??

Az eszem megáll...de remélem sok ember fog csodálkozni választás után!!

Szebb Jövőt!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.04. 08:43:25

A posthoz:

Eddig mindig mindenhol azt hallhattuk, hogy nem a kisebbséghez tartozás számít, hanem az, hogy mindenki egyenlő, magyar állampolgár. Most akkor mégse?!

broafka 2009.06.04. 08:44:58

A tegnap lazaság után komoly a mai kezdés :). Szép napra számíthatunk.
A mszp meg a kampányfilmjében kirekeszti a kigyúrt kopaszokat, az nem alkotmányellenes mondjuk?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.04. 08:46:04

@Gery Greyhound >:

A Zrt.-é.

Már Verók papa is megmondta annak idején, hogy nem követhettek le hűtlen kezelést az önkormányzati vagyonnal, hisz az az övék. Na, hát így gondolkodnak ők.

_alesi_ (törölt) 2009.06.04. 08:47:09

Magyarországot meg átkeresztelik Kártpátmedencei Kisebbségek és Elnyomó Magyarok Uniójává, vagy mi?

Liberté__73 2009.06.04. 08:50:09

@kyncza:

hogy jött ide izrael, te gyengeelméjű?

Hetfield 2009.06.04. 08:51:03

Nah, nálam most lett 100%-os a feldolgozottság. Most akkor tényleg, kié Magyarország?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 08:51:05

@laspalmas: köszi, én ma reggel - kávézgatás közben - olvastam az index-en, gondoltam egy pár kommentet megér :))

na, de hogy post lett belőle...

szerintem ez a tipikusan vihar egy pohár vízben c. eset. ennyi erővel kirekesztő lehetne a fidesz "Elég volt!" szlogenje is, mert biztos sokan elégedettek a jelenlegi helyzettel, és az ő nevükben ez nem hangozhatna el...

zero "Mégis kié Magyarország, Halmai? A magyaroké, aki közé minden magyar állampolgár beletartozik... "

ezen mondatait én egy kicsit mesterkéltnek tartom - úgy értem, hogy TŐLE az -, ettől függetlenül ha nagy a harc a kirekesztés ellen, akkor a "Magyarország a magyaroké!" kijelentés szerintem éppen az összetartozást lenne hivatott kifejezni, nem? (na jó, nem leszek álnaív :))) ).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 08:51:10

@broafka:

Csüt-péntek mindig húzós ... akkor jön elő az összes idióta a barlangjából :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 08:51:56

@Hetfield:

Halmai Gábort kellene megkérdezni ... (amúgy csillagos ötös kérdés!)

ketroot 2009.06.04. 08:52:19

Egyébként szerintem pont az ilyen f.szoskodáson érik azt el, hogy a mezei állampolgár és önelégülten ikszelget majd a jobbikra. Ugyanis ezek már azon embereknél is bicskanyitogatóak, akik nem biztos, hogy alapból szimpatizálnak a jobbikkal. Nem baj, akkor csinálják csak...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 08:53:10

@zero:

ja és mivel választási hajrá van, így ez a csüt-péntek különösen sokkoló lesz ...érzem ....

reKorrekt 2009.06.04. 08:54:16

Hétfőn jöttem haza Székelyföldről. Szar volt visszajönni :(

kyncza 2009.06.04. 08:54:47

@Liberté__73: úgy, hogy beleírtam te barom!!! ebben a sorrendben nyomogattam a gombokat, kampóska

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 08:55:09

@ketroot: látod, ezzel TÖKÉLETESEN egyetértek... miután már a vízcsapból az "anti-jobbik" propaganda folyik, ezzel éppen a kívánt hatás ELLENKEZŐJÉT fogják elérni... sebaj, csinálják. valami azt súgja, hogy június 8-án már "papírunk" lesz róla, hogy TÉNYLEG náczi-veszély van :))))

az mondjuk - szerintem - erős paradox, hogy egy nem éppen EU-szimpatzáns párt ennyire nyomuljon az EP-be, de tudom, hogy ez nem erről szól..

Hetfield 2009.06.04. 08:55:13

@Seduxen: Ehh, nekem is ez jutott először az eszembe, vihar a biliben :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 08:56:36

@Hetfield: bili? ááá, ne túlozzunk :) szerintem még az én POHARAS hasonlatom is erős... lehet, hogy a GYŰSZŰ találóbb lett volna :)))

Hetfield 2009.06.04. 08:57:37

Amúgy szerintem a jövő évi választáskor már Jobbik se lesz. Azt is betiltják, me' alkotmányellenes, me' mi azt mondjuk!!

rolika 2009.06.04. 09:00:56

"az "Amerika az amerikaiaké!" szlogen befogadó, míg a "Magyarország a magyaroké!" pedig kirekesztő"

Ez mindennek a teteje!!! Ennyire hülyék alkotják a döntéshozó testületeket...

Liberté__73 2009.06.04. 09:00:58

@kyncza:
"ebben a sorrendben nyomogattam a gombokat,"

ja így már értem!
én meg valami értelmet kerestem benne balga módon...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 09:02:40

@rolika: Bakker ezen akadtam ki én is. Hogy akkor ez most hogyis?

Liberté__73 2009.06.04. 09:02:42

@rolika:

egy pötty különbség azért van, tekintve, hogy amerikai, mint nemzetiség nincs, csak mint állampolgár

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.04. 09:04:19

így most már név szerint tudjuk, hogy az OVB-ben ki nem magyar. ha eddig kétségeink lettek volna.

Ballagi tavi hártya szelleme 2009.06.04. 09:04:23

Most akkor EGY a magyar vagy nem?
Most ők maguk mondják, hogy nem.

Liberté__73 2009.06.04. 09:04:49

@rolika:

Szemantikailag tán azonosnak tűnhet a két mondat, de mégis micsoda különbség.

Lásd még:
Repül a madár. Repül a bálna.

Dénes Balázs arckifejezésével kérdezem: "Ezt érted?"

Spiritmonger 2009.06.04. 09:05:19

egy problémám van az üggyel, mégpedig az, hogy az OVB mi a faxot képzel magáról?

Az alkotmánysértés megállapítása nem az Alkotmánybíróságra tartozik? Mióta az OVB hatásköre ez?

Amúgy Halmai Gábort és Rytkó Emíliát együtt kellene egy dunai versenyúszásra benevezni, az se baj, ha holtverseny lenne belőle...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 09:05:43

@Liberté__73: De ettől eltekintve egyki miért kirekesztő s a msáik miért befogadó???

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 09:06:21

@[Korrekt] A pontos idő::

Üdv újra itten .... semmi nem történt amíg nem voltál itthon xDD

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.06.04. 09:06:24

Nekem is az első kérdésem: Akkor kié? Szerintem manapság (gazdaságilag) a legtalálóbb: Magyarország az MSZP-é! (Sziasztok!)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 09:07:14

@Liberté__73:

lassan ez igaz lesz a magyarokra is ...

Liberté__73 2009.06.04. 09:07:53

@vero:

"tudjuk, hogy az OVB-ben ki nem magyar"

segíts! ki?

és így már érzed az OVB határoztat jogosságát is?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.04. 09:09:15

@kyncza: ah! tényleg kemény vagy! :o)) így kell. de tényleg.
@Liberté__73: egyébként úgy, hogy ha tényleg lenne ilyen slogen Halmai nem szavazná alkotmánysértőnek. ennyi. az OGY választáson próbáld ki!

Liberté__73 2009.06.04. 09:10:42

@zero:

elárulom, hogy már most is igaz, csak páran nem fogadják el, hogy 1000 év alatt vajmi kevés ősmagyar vér maradt a pucákban, ugyanolyan olvasztótégely vagyunk, mint amerika, csak más mentalitással

eszkep 2009.06.04. 09:11:10

A dolog lenganyobb pikantériája az "amerikai" jelmondat és a "magyar" jelmondat értelmezése közötti különbség. Az a fránya kettős mérce...
Tényleg... akkor most Magyarország kié???

Jason Bourne 2009.06.04. 09:11:23

Magyarország a magyar állampolgároké! Ez így lett volna helyes, csak akkor nem a jobbik bázisához szólt volna a szlogen.

kyncza 2009.06.04. 09:11:24

@Liberté__73: az eddigi hozzászólásaid alapján tényleg balga vagy. Jobb dolgod nincs, mint kötekedni? Dolgoznod nem kéne? vagy eltartanak a magyarok? mármint a többségi magyarok...

Liberté__73 2009.06.04. 09:12:21

@Noname Cowboy:

"De ettől eltekintve egyki miért kirekesztő s a msáik miért befogadó??? "

ettől eltekintve??
ugyanazért, amiért a repül a madár egy értelmes mondat, a repül a bálna meg nem.

Bello74 2009.06.04. 09:14:10

Komolyan, nekem is megáll az eszem, mi folyik itt? Az szdsz még a reklámfilmjlben is arról értekezik, hogy egyesek tagadják mások magyarságát, ergo itt mindenki magyar. Erre a buzerantok megállapítják, hogy kirekesztő azt mondani, hogy az ország a magyaroké. Akkor most hogy is van ez, az szdsz reklámfilmje is alkotmányellenes?

Ezek a bolsik nem érzik hol a határ, belekötnek mindenenbe, és annak az ellenlkezőjébe is egy mondattal később. Hogy jön ez a csökött halmai ahhoz, hogy nyelvészeti kérdésekben hatorzatokat hozzon...

Nyugtassatok meg, ez csak egy rossz álom és hamarosan ébredek!

Liberté__73 2009.06.04. 09:14:11

@kyncza:

ne zavarj, épp szelvényt vagdosok!
áh! most miattad belevágtam a pajeszomba!
:D

schnee 2009.06.04. 09:18:04

@turner: hááááát én nem MSZP-t mondtam volna.....

Bello74 2009.06.04. 09:18:21

@Liberté__73: Barátom, te tényleg nem vagy komplett, kérlek kezeltesd magad sürgősen.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.04. 09:18:33

@Liberté__73:

Igen, ezt a normálisan gondolkodók tudják, jómagam pl. kárpátaljai magyar, szlovák, török, bolgár, valamint zsidó ősöktől származom, és mégis minden sejtemben magyarnak érzem magam.

Most gondolkodj el légyszíves a saját ellentmondásaidon:

"Szemantikailag tán azonosnak tűnhet a két mondat, de mégis micsoda különbség."

"1000 év alatt vajmi kevés ősmagyar vér maradt a pucákban, ugyanolyan olvasztótégely vagyunk, mint amerika"

Liberté__73 2009.06.04. 09:20:16

@laspalmas:

épp csak a mondatom legvégét sikerült levágnod, ami az értelmezést tartalmazza
(szólíthatlak lendvaiildikónak? :) )

schnee 2009.06.04. 09:20:33

@Liberté__73: "ugyanazért, amiért a repül a madár egy értelmes mondat, a repül a bálna meg nem."

SZVSZ te nem vagy értelmes (bocs a személyeskedésért)

Ha ezt a jelmondatot az SZDSZ vagy az MSZP találja ki akkor alkotmányos lenne. Ez alapvetően a probléma.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 09:21:37

@Liberté__73: De amit példának hozol az tényleg teljesen más. Nem is értem ,hogy jön az ide.
Akik itt élünk magyarok vagyunk. Ez a baj, hogy ezt elnyomták. Először vagyunk magyarok s aztán kissebbségiek.

Liberté__73 2009.06.04. 09:21:37

@laspalmas:
"és mégis minden sejtemben magyarnak érzem magam."

és ha valaki azt mondja neked, hogy te ennek ellenére nem is vagy magyar, csak mert ő azt mondja, akkor mit érzel?

Liberté__73 2009.06.04. 09:22:28

@Noname Cowboy:
"Először vagyunk magyarok s aztán kissebbségiek."

aha :)
"előre a világoskékek aztán a sötétkékek"
:D LOL

Liberté__73 2009.06.04. 09:23:05

@schnee:
"Ha ezt a jelmondatot az SZDSZ vagy az MSZP találja ki akkor alkotmányos lenne. Ez alapvetően a probléma"

ezt honnan veszed? érzed? vagy a sziriuszról üzenték?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 09:26:19

@Liberté__73: Látod baszod ez a baj. Mert így gondolkodsz.
Mint a repülő madár és bálna!

reKorrekt 2009.06.04. 09:27:48

@zero: Az odaúton még nem láttam azt a bizonyos feliratot, melyet a hazafelé vezetőn már igen (ergo valaki már hazafelé menet írta ki):
Csíkszeredáról és a Csíki medencéből a Hargitára felvezető szerpentin egyik kanyarjának 70 centi magas és úgy 6 méter hosszú sárgára festett egybe-beton korlátjára, valaki öles (50 centis) fekete nagybetűkkel ráfújta következőket:
"100% MAGYAR SZÉKELY HON!"

A szállásadónk felesége (Csíkszereda) mesélte hogy a bátyját már egyszer megbüntették amiatt, hogy megtépett egy rendőrt mert románul beszélt hozzá (Hargita megye). Ahogy a boltos kiszolgálókra is rászól hogy beszéljenek magyarul, mert magyar földön vannak (mondjuk én két románnal találkoztam egész idő alatt)!

A Gyimesekről nem is beszélek. Mikor az ezeréves határtól jöttünk visszafelé (azon kívül hogy taálkoztunk a magyar vonattal is), az út szélén csángó gyerekek álltak és integettek a hazafelé tartó magyar autóknak.

Ez a magyarságtudat. Minden más hazaárulás a szememben.

ui.: aki esetleg olan román rendszámú autót lát idehaza, minek kezdete HR (Hargita) vagy CV (Kovászna), integessen nyugodtan, tudni fogják miért teszi :)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.06.04. 09:28:36

@Liberté__73: Barátom, úgy látszik te nem itt élsz...

Gáspár Norbert Pál · http://www.panoramio.com/user/185261 2009.06.04. 09:29:34

MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ ÉS A MAGYAROKÉ IS MARAD!

és a jóédeskurvaanyját az ilyennek, mint ez a lófaszjóska nemtudoménki senkiházi

moRtiZ 2009.06.04. 09:34:02

Hát lehetett volna korrektebb jelmondat is, akkor biztos nem kötöttek volna bele. Mint pl.:

Magyarország a cigányoké!
Magyarország a zsikóké!
Magyarország a buziké!
Magyarország nem ország!

Vagy valami ilyesmi. Komolyan OVB-be azokat akik a jelmondat betiltása mellett voksoltak, hazaárulásért falhoz állítanám és kivégezném. Rohad ez az ország, remélem a Jobbik nemsokára operálhat.

ketroot 2009.06.04. 09:34:16

@Seduxen:

No igen. Erre én is gondoltam, hogy irány az EP-képviselőség, közben pedig euroszkepticizmust vallanak.

Majd biztos belülről bomlasztják a rendszert!:D

WT 2009.06.04. 09:36:54

kicsit sarkítva: ha úgy gondolod, hogy Magyarország nem a magyaroké akkor ikszelj bátran azokra akik bőszen verik a tamtamot. Mert Magyarország mindenkié, csak a magyaroké nem.
Ellenkező esetben kérem ikszeljen a jobbikra:)

schnee 2009.06.04. 09:38:32

@Liberté__73: Bakker a magellán ködből üzenték. Hol élsz Te? Biztos, hogy Magyarországon? Az elmúlt 20 évben is itt éltél?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.04. 09:38:41

@Liberté__73: barátom. név szerinti szavazás volt. olvashatod. szerinted minek definiálja magát, aki ezzel a kijelentéssel nem ért egyet?
Ha felszólító módban értelmezzük - novák után - akkor aki ezzel nem ért egyet, az ugye az ellenkezőjét akarja. Azt azért meg már csak nem! :o)) Vagy te vagy Peresz embere?

Rhod 2009.06.04. 09:42:05

Magyarország a magyaroké. Mindörökké, Ámen.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 09:42:23

@ketroot: áhh, az már 2004. májusában elindult :))))

@Liberté__73: "elárulom, hogy már most is igaz, csak páran nem fogadják el, hogy 1000 év alatt vajmi kevés ősmagyar vér maradt a pucákban, ugyanolyan olvasztótégely vagyunk, mint amerika, csak más mentalitással "

ennek fényében ismét feltenném a kérdést: szerinted miért is nem helytálló a Magyarország a magyaroké! kijelentés? Miután - szerintem amúgy HELYESEN - rámutattál arra, hogy kevés "szittyamagyar" rohangászik az utcán, ezért akiben van, szláv, sváb, tökömtuggyamégmilyen vér, az is magyar - szerintem -, ergo a fenti kijelentés teljesen helytálló. Ugyanis, véleményem szerint az itt élő - magát szlávnak, svábnak, AKÁRMINEK valló - elsősorban MAGYAR.

Berrick 2009.06.04. 09:43:03

@Liberté__73:

A helyzet az hogy teljesen mindegy melyik párt kampányolna ezzel a szlogennel ez akkor is így van az megint gey másik kárdés hogy miért vetül fel az emberekben ennek a szlogennek a mélységesen kirekesző és egyben nacionlista oldala: megmondom a válszat azért mert szar a helyzet magyarországon nem is kicsit. Azért mert 1 millió ember tart el másokat úgy hogy közben lassan nem jut másra csak kenyérre magy tejre. Azért mert a felső 10Ezer teljesen összefonódott a rendszerváltás utáni politikával és bűnözéssel így már nem lehet tisztára mosni. Azért mert többre tartják és jobban támogatják azt roma száramzású embert aki a szociális hálón élősködik.
Azért mert az izraeli érdekeltségű üzletemberte hármasával vásárolják fel az ingatlanokat magyarországon.

És igen Magyarország a magyaroké mert csak így lehet erős államot gazdaságot létrehozni mindenki így csinálja csak mi nem . mi megengedjük hogy a köztársasági elnökünket a román határon igazoltassák. Gratulálok mindeniknek én a jobbikra szavazok.

WT 2009.06.04. 09:43:32

Vicces, hogy mi mindent megtesznek, hogy nehogy bármiféle változás álljon be a politikában. Úgy látom, nagyon félnek, hogy itt egy picit is más lesz mint az elmúlt 20 évben..
Pedig ez lenne a normális. Nem az, hogy marad a Fidesz-mszp-szdsz hármasfogat.
Nagyon ránkférne már a vérfrissítés. Foggal-körömmel fognak küzdeni, hogy ez nehogy bekövetkezzen.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.04. 09:44:37

Kicsit off, tegnap láttátok demszkyt jack bauer után az m1-en?
bazzeg azt hittem agyam ledobom, amikor megszólalt hogy politikai öngyilkosság az ingatlanadó vagy vagyonadó bevezetése. ezt hangoztatta a riport elején amikor már a riporter többször visszakérdezett hogy úgy érti e hogy csak politikai szavazatok szempontjából nem ért vele egyet akkor kezdte egy kicsit elferdíteni. Basszus azt hiszem a szadesz a legöszintébb párt, gondoljatok csak bele horn "engem jobban érdekel hogy mi lesz az szdsz-el, mint az országgal" gábor, meg demszky "nem szavazzuk meg az igatlanadót, mert még több szavazatot vesztenénk budapesten" gábor kijelentéseibe. Na mondjuk akkor nyílt ki a bicska a zsebembe amikor a fő érve az volt hogy Budapesten így is sokkal többet fizetnek az emberek mindenért mint vidéken.

Mourinho már nem a király 2009.06.04. 09:44:47

@[Korrekt] A pontos idő:: Pontosan, és reméljük jövő ilyenkor olyan 2/3-os új kormány lesz, aki ezzel 100%-osan egyetért.

Jozicsenko - Pezsgő már van, nemsoká hűtöm 2009.06.04. 09:45:41

@moR10:
ha te mondod:
Magyarország a cigányoké: náci vagyol!
Magyarország a zsidóké: náci vagyol!
Magyarország a buziké: náci vagyol!
Magyarország nem ország: náci vagyol!

Nem náci, ha:
Kolompár Orbán mondja: Magyarország a cigányoké! (végülis már belakták)
Simon Perez mondja: Magyarország a zsidóké! (végülis már felvárásolták)
Ha Demszky mondja: Magyarország a buziké! (éljen velük)
GyF mondta: Magyarország nem ország! (csak tudja, nemigazország min. elnöke volt)

Liberté__73 2009.06.04. 09:45:45

@turner:
"Barátom, úgy látszik te nem itt élsz... "
ez most kérdés vagy óhaj, vagy felszólító mód?

@vero:
"minek definiálja magát, aki ezzel a kijelentéssel nem ért egyet" - nem definiálja magát, csak megállapítja, hogy a Mo-on élő, nem magyar nemzetiségű állampolgárok szempontjából ez egy kirekesztő tartalmú szlogen

@schnee: közödhozzá? egyébként itt születtem, itt élek azóta (kisebb megszakításokkal)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.04. 09:49:16

Ez semmi más, mint az OVB tagok, szubjektív döntése. Ki így értelmezi a mondatot, ki úgy. Nem tudom Liberté mit értelmez máshogy, mivel a szlogen eleve az amerikairól lett nyúlva.

Továbbra is úgy érzem, direkt nyomják ennyire a Jobbikot előre, már a maszoposok is, mert rájöttek, hogy több szavazatot visz el a Fidesztők, mint ők az SZDSZ és az MDF együttvéve.

Liberté__73 2009.06.04. 09:51:19

@Seduxen:
"ennek fényében ismét feltenném a kérdést: szerinted miért is nem helytálló a Magyarország a magyaroké! kijelentés?"

ezek után ismét elmagyarázom: azért, mert Amerikában senki nem vindikálja magának a jogot, hogy egy másik amerikaira azt mondja, hogy az nem amerikai. Más a nemzethez tartozás paradigmája, mivel tisztában vannak vele, hogy (szinte) mindenki bevándorló, és/vagy -leszármazott és/vagy ezek keveréke.
Nincsenek turbóamerikaiak és még amerikaiabbak.

Rhod 2009.06.04. 09:53:21

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": nyomni nyomják, de szerintem öngólt lőnek, és nem a Fidesztől, hanem saját maguktól húzzák ki a szavazókat. (pro és kontra sok érv elhangzott már, ezért nem részletezem ;) )

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 09:53:27

@Liberté__73: "csak megállapítja, hogy a Mo-on élő, nem magyar nemzetiségű állampolgárok szempontjából ez egy kirekesztő tartalmú szlogen"

az általad említettek közül, szerinted KIK fognak vasárnap szavazni? (leszámítva azon külföldieket, akik éppen itt tartózkodnak, de ők majd a SAJÁT hazájuk követségén szavaznak, a SAJÁT hazájuk képviselőire...)

Félve teszem fel a kérdést (nem úgy, mint Dénes Balázs): Ezt most érted?

spájdernecc 2009.06.04. 09:53:39

@Liberté__73:
aha
ez kb a nagyvárosokra igaz

Liberté__73 2009.06.04. 09:54:17

@Jozicsenko - Pezsgő már van, nemsoká hűtöm:

Látod, te fejted ki a legjobban, hogy miért mikereksztő a jobbik szlogenje!
Azért, mert te a magyar ELLENTÉTÉNEK definiálod a cigányt, a zsidót és a homoszexuálsokat (és még ki tudja kit).
De ha ezt csak te teszed egyedül, senkiházi kis műveletlen tirpákként, az nem olyan baj, mert nem számítasz sehol, azonban ha egy wannabe parlamenti párt teszi, na ott már komoly gondok vannak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 09:54:47

@Liberté__73:

Eleve ...milyen beteges elmének kell lennie, hogy ezt a szlogent felnyomja az OVB-nél. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez a mondat valakit is zavar ...

És az illető vette a fáradságot, megírta a beadványt és elküldte stb ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 09:55:56

@Liberté__73:

Az Árja Testvériség nem így gondolja ...

Liberté__73 2009.06.04. 09:56:26

@Berrick:
"azért mert szar a helyzet magyarországon nem is kicsit. "

igen, ezzel egyetértek, azért ilyen idegbeteg itt mindenki, mert szar a helyzet.
de akkor az a jó megoldás, hogy egymásnak esünk? cimkézünk és kirekesztünk? tényleg?
nem hiszem hogy sokat hoz a konyhára.

spájdernecc 2009.06.04. 09:56:27

@zero:
biztos valami humorraltelt jobbik-fan :)
mindentg a publicitásért :))

rolika 2009.06.04. 09:57:28

@Liberté__73: Ó, bazmeg...
Csatlakoznám @laspalmas: -hoz, én pl. sváb volnék egyik végről, a 17. sz. végéig kikutattuk a magyarországi családfát, akkor jöttek az őseim a spessarti erdő környékéről.
Mégis magyarnak érzem magam. És továbbra is ostobaság, ordító kettős mérce a fenti különbségtétel.

Miféle hülyeség az, ha a világ demokrata őrei mondják, hogy az országuk az övék, az fasza, ha más meri ugyanezt hangoztatni, az egyből népirtás(ba torkolló irredenta klerikális reakciós nácifasiszta propaganda)??!

Egyébként már sokszor elgondolkodtam, amikor a hozzád hasonló hozzászólásokat olvasgatom, hogy milyen kár, hogy én nem így gondolom. A balliberálisoknak, a szociálisan érzékenyeknek meg a jogvédőknek annyira egyszerű ez a világ. Olyan jó lehet nektek!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.04. 09:57:32

@Liberté__73: Ugorjál már ki Texasba, Alabamába vagy ilyen helyekre, aztán ugyanezt a gondolatot próbáld meg kifejteni ott is...

Liberté__73 2009.06.04. 09:58:22

@zero:
"milyen beteges elmének kell lennie,"

Zero bazmeg ne idegesíts! Te abba kötöttél bele, hogy a Hősök terén ülnek az emberek a köveken és bringázik egy csóringer.
Vetted a fáradságot és posztot írtál.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 09:58:29

@Liberté__73: Az a baj, hogy a kirekesztést épp a kirekesztettek teszik.

WT 2009.06.04. 09:59:19

Az nembaj, ha van ellenvélemény is.. unalmas lenne, ha mindannyian ugyanazt írnánk. Bár el nem tudom képzelni, hogy milyen lelkivilága lehet annak, aki szerint ma MO legnagyobb baja a kirekesztő kampányszöveg... (ami nem is kirekesztő)

Rhod 2009.06.04. 09:59:52

"Amerika az amerikaiaké!" - mondta Custer tábornok, és belelövetett az indiánokba.

Liberté__73 2009.06.04. 10:00:31

@zero:
Az Árja Testvériség egy wannabe-parlamenti párt? Vagy csak egy bmx-szövetség súlyú szervezet? Én az utóbbira tippelek.
Elmebetegek mindenhol vannak.
Nácik is.

Projectelf 2009.06.04. 10:00:41

Hehe ez jó, ha külföldön vagy itthon gyilkosság történik és a tudjukkik követték el, akkor is 'magyar' emberekről van szó de ha Magyarország a magyaroké! akkor már tudjukkik nem is annyira magyarok :D Vicc.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:01:56

@Rhod: monnyuk Custer elég csúnya véget is ért Little Big Horn-nál...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.04. 10:02:12

komolyan; ha nem lenne ilyen mint Liberté_73 vagy bezuhov, tök unalmas lenne ez a blog. csak egymás f.szát szopnánk itt nagy egyetértésben.

moRtiZ 2009.06.04. 10:02:19

@Jozicsenko - Pezsgő már van, nemsoká hűtöm:

Én nem érzem úgy hogy náci lennék. Úgy érzem magyar vagyok! De mivel aki magyar az náci, ezért mégiscsak náci vagyok. Igazából egyáltalán nem érdekel ha a magyarságom miatt nácinak/radikálisnak/csőcseléknek/árpádsávosnak/mittudoménminek tartanak, van amit nem vehetnek el tőlem.

Mindenesetre egy megoldás létezik ma (és ebben is csak bizakodok, nem vagyok benne biztos) és ez pedig a Jobbik.

Jim Raynor 2009.06.04. 10:02:30

@[Korrekt] A pontos idő::

hát igen, erről az jut eszembe, amikor 2-3 éve az ezeréves határnál jártunk, és volt ott valami iszonyat romos, használaton kívüli vasútállomás-szerűség (amit ha jól tudom, azóta talán felújítottak), aminek fel volt graffitizve a falára, hogy "Welcome to Hungary" :D :D :D

Liberté__73 2009.06.04. 10:02:40

@Seduxen:
"az általad említettek közül, szerinted KIK fognak vasárnap szavazni? "

szerintem a németek, a svábok, a cigányok, a szlovákok, a szlovének és a többi nemzeti kisebbséghez tartozó magyar állampolgárok

van még okos kérdésed?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.04. 10:04:58

@Liberté__73: Az tényleg uo. súllyal bír, mint az OVB elé benyújtani egy megfelelően megfogalmazott beadványt. Tényleg. Valaki a blogján postot ír az uo.

Biztos sok mindent máshogy gondolunk, meg máshogy látunk (ezzel nincs is baj), de azt, hogy te ennyire egy szatyorban élsz, az már rettentően érdekes...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:06:04

@Liberté__73: tudtodon kívül leírtad az igazságot: MAGYAR állampolgárok...

Ezt érted???

Liberté__73 2009.06.04. 10:06:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Fogadjunk, hogy sokkal rövidebb volt a beadvány és kevesebb "nyakatekert" mondat volt benne, mint zero posztjában. :)

Geza 2009.06.04. 10:06:30

Ha ez a liberté nevű illető eltakarodott végre innen, valaki dobjon már rám egy üzenetet, mert már annyira tele a puttonyom a marhaságaival, hogy inkább a többit se olvasom.

Amúgy ha esetleg visszatérne pl. phralipe néven, akkor egy hell istván nevű antimagyar szadesznyikról van szó, akiről érdeklődők a kurucon is olvashatnak pár szót, a stílusa legalábbis stimmel.

Na pá, legyetek jók és szobatiszták.

Lohengrin 2009.06.04. 10:08:52

Liberté_73 sokszor provokál és sokszor félrebeszél, de most van valami igaza. Erdélyi magyarként képzeljétek el a következő kijelentéseket: Románia a románoké. Erdély a románoké. Romániában mindenki elsősorban román és csak utána magyar, szász vagy cigány. SZVSZ: lófaszt rőmán.

Liberté__73 2009.06.04. 10:09:23

@Seduxen:
értem.
azért írtam.

most már te is érted?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.04. 10:09:45

alapvetően a legnagyobb gond, hogy az ilyen mint OVB halmai stb. politikai anyagi, vagy bármilyen hasznot remélve segget csinálva saját szájukból lealjasítják magukat a gondolatot és az eszmét.

ne legyen senkinek kétsége; ha nekik és a hozzájuk tartozóknak az lenne az érdeke, az Újúlt Erővel szlogen is lehetne alkotmánysértő.

Roxvox 2009.06.04. 10:10:27

A félig-meddig magyar is magyar, akkó meg mi a problem? Sok hülye, ingyenélő, fontoskodó fasz.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.04. 10:10:33

@Liberté__73: Persze.

Egyébként gugli a barátod és csak annyit kell beleírni, hogy amerika, meg idegengyűlölet...

www.szochalo.hu/hireink/article/115488/3282/

Amerika az amerikaiaké mi? Gondolom Sitting Bull is úgy gondolja...

Liberté__73 2009.06.04. 10:12:16

@Geza:
szervusz Géza!
hiányozni fogsz.
:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.04. 10:12:42

@Seduxen: Egyébként nem értem az összefüggést. Te magyarnak tartod magad, vagy csak magyar állampolgárnak?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:12:44

@Liberté__73: én eddig is értettem, de szerintem abban "világnézeti" különbség van, hogy - szerintem - TE ELSŐDLEGESEN tekinted az érintetteket svábnak, szlávnak, akárminek, és "csak" MÁSODSORBAN magyar állampolgárnak, én pedig éppen fordítva...

Kérdés persze, hogy az érintett MINEK tartja magát első- és másodsorban...

Liberté__73 2009.06.04. 10:14:04

@vero:
"az Újúlt Erővel szlogen is lehetne alkotmánysértő. "

ez megint a sziriuszról?
adj be beadványt, indokold meg,
nézzük meg a név szerinti szavazást.
puffogni könnyű

reKorrekt 2009.06.04. 10:14:17

@Jim Raynor: azóta felújították. Itt egy vasárnapi kép:
kepfeltoltes.hu/090604/Erd_ly_2009.05.31_153250_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez pedig szombati videó, 500 km-re keletre a jelenlegi magyar határtól:
www.youtube.com/watch?v=14k2XbGYJcM

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:16:43

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ez itt konkrétan mit számít?

(amúgy magyarnak tartom magam, igen. hogy más esetleg ezt megkérdőjelzi bármilyen elbaxott világnézete alapján, azt pontleszarom... ez nem RÁD vonatkozik!)

ja, de csak MÁSODSORBAN vagyok magyar, elsősorban NÁCZI vagyok, ha ez eddig nem tűnt volna fel...

Liberté__73 2009.06.04. 10:17:41

@Seduxen:

"Kérdés persze, hogy az érintett MINEK tartja magát első- és másodsorban... "

... illetve hogy a T önjelölt turbómagyarszittyasziriusziak ezt mikor merészelik átértelmezni a saját értelmezésük szerint, ugye. (lsd pl Kertész Imre esetében)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.04. 10:19:31

@Liberté__73:
"Azért, mert te a magyar ELLENTÉTÉNEK definiálod a cigányt, a zsidót és a homoszexuálsokat (és még ki tudja kit)."


az szdsz -re gondoltál ugye?

amúgy a tirpákozásért eleve kurva nagy pofánverés jár kultúráltabb környéken, de tegyük hozzá, hogy egy ilyet megereszteni, egy alapvetően a kirekesztésről szóló papolásban... no comment

bellone 2009.06.04. 10:20:48

"Elvittem a feleségemet Izraelbe két évvel ezelőtt, és azzal az élménnyel jöttem vissza, hogy Izrael az egyetlen ország a világon... Az összes többi viszont díszlet egy operettben." Satöbbi.

Ritka jól sikerült megfogalmazás. 2in1. Egyszerre mutatja fel mindkét ostoba szélsőség velejét, akárcsak az SZDSZ "érték"választást kínáló plakátjai.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:23:23

@Liberté__73: nem unalmas még ez? különben a "turbómagyarszittyaszíriuszi" is durván kirekesztő...

tudod, ők NEM "turbómagyarszittyaszíriusziak", hanem SZABAD emberek... Közös történelmi múlttal...

Liberté__73 2009.06.04. 10:23:24

@Félkupica_Fehér_Főnök:

"egy ilyet megereszteni, egy alapvetően a kirekesztésről szóló papolásban... "

apa! okosabb még lehetsz, ha tanulsz, figyelsz, olvasol, utánajársz, megértesz, stb...de a felmenőidet kevéssé tudod lecserélni.
"Ezt érted?" (c)D.B.

Liberté__73 2009.06.04. 10:26:51

@Seduxen:

""turbómagyarszittyaszíriuszi" is durván kirekesztő..."

ha az tényleg.
ott volt mellette, hogy "TMSZSZ-iak haza!", vagy hogy "Magyarország mindenkié kivéve a TMSZSZ-iakat!" vagy hogy "Minden TMSZSZ-i áfacsaló és börtönbe vele a családjával együtt!" esetleg olyat írtam, hogy "Ez akar itt lakni? Ennek már az apja is egy büdös TMSZSZ-i volt!"

Melyikre lettél figyelmes?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.04. 10:27:37

@Liberté__73: ha az érdekeik úgy kívánnák. csodálom hogy még kétségeid vannak.

Jim Raynor 2009.06.04. 10:27:43

@[Korrekt] A pontos idő::

áhh, csodálatos, muszáj leszek megint elmenni és megnézni....../bár a graffitit meghagyhatták volna, szívet melengető érzés volt olvasni..... :D/

a videóhoz meg csak annyit, hogy akárki akármit mond, erre csak a magyarság képes.....

ja, az ilyen körülmetélt, önjelölt "csaknekünklehetigazunk" "akinekfontosamagyarságaaz szemétnáci" típusú megmondóemberek, mint ez a Liberté gyerek, egyszerűen menjenek a rücskös a picsába.

Magyarország a magyaroké, Izrael meg a zsidóké, a kétbites agyával Liberté is eldönthetné végre, hogy hová akar tartozni......

Viktus 2009.06.04. 10:28:11

@Liberté__73:

Tudod mi a lényeg a személyi igazolvány van egy rublika Állampolgárság/Nationality: MAGYAR/HUN na már most eztet a Magyar Köztársaság osztogatja állampolgárainak , tehát a Magyar Köztársaság a magyar állampolgárságú egyének lakhelye ergo Magyarország a magyaroké! kapise?

picur3ka 2009.06.04. 10:29:30

@Liberté__73:

'Szemantikailag tán azonosnak tűnhet a két mondat'

Sirva rohogok, hiaba, na, mindig megnevettetsz, sajnos az ilyen nyelvnacikrol mindig kiderul, hogy fingjuk nincs a nyelvrol sem.

Egyebkent, mindket peldamondatod ertelmes mondat, nagyon is. Bar lehet, hogy mind a madarak, mind a balnak kiakadnanak tole, elobbiek nagy resze ugyanis nem repul, sokuk viszont jol uszik, tehat kirekeszto jellegunek talalhatnak, utobbiak pedig azt gondolhatnak, hogy halnak nezed oket...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:30:11

@Liberté__73: értem. szerinted a "turbómagyarszittyaszíriuszi" az teljesen helyénvaló megnevezés? Miért is? Mert TE használod? Ez mennyivel inkább ledegradáló, mint amennyire kirekesztő a Magyarország a magyaroké?

De asszem jobb lesz ha befejezem, annyi értelme van ennek, mint halott lónak a patkolás...

Roxvox 2009.06.04. 10:31:39

Elsősorban magyarnak, másodsorban cigánynak, harmadsorban homoszexuálisnak, negyedsorban hülyének, ötödsorban...............

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.04. 10:33:09

@Liberté__73: Akkor mit utagtsz, ha valaki zsidózik? hülyegyerek xD

Liberté__73 2009.06.04. 10:34:47

@Jim Raynor:
"akinekfontosamagyarságaaz szemétnáci" - én ilyet sehol sem írtam. olvasni tudol-e?


"Izrael meg a zsidóké" - LOL ezt itt ne hangoztasd, mert lecionistáznak gyorsan ám!


egyébként én eddig még senkit sem küldtem el sehova, ellentétben ugye veled meg a nácikkal ...

gyugyó 2009.06.04. 10:34:51

Szerintem az ilyen ügyek a Jobbik szavazótáborát növeli, úgyhogy csak csinálják nyugodtan. Nem is kell kampány...

VillonG 2009.06.04. 10:36:02

Sajnos ebben az ügyben mindenkinek igaza van, és senkinek nincs. :) Amennyiben Erdélyben az ottani magyarok a román állampolgárságuk "kárára", túl sokszor, és feleslegesen jelentik ki, hogy márpedig ők magyarok, akkor egy ottani pártnak is eszébe juthat, hogy ezzel kampányoljon: "Románia a romániaiaké!". Azonban észre kell venni, hogy a kint élő magyarok országaiknak tisztességes állampolgárai, és nem lehet azzal vádolni őket, hogy állandóan összegyűlnek, kisebbségük miatt jajonganak, és követelik maguknak az autonómiát (természetesen, demokratikus keretek között megteszik).

Itthon annyiban más a helyzet, hogy egyre több kisebbség helyezi előtérbe kisebbségét (ez lehet etnikai etc.) és hát van olyan, hogy egyeseknek ez problémát jelent, mert ők "csak" magyaroknak érzik magukat. A Jobbik szlogenje nyilván erre utal, de mondjuk ki: nem ők kezdték. Ha nem ilyen lenne a helyzet, értelme sem lenne ezzel kampányolni.

Az amerikai példára: ki az a nagyon okos, aki úgy gondolja, hogy nincs nacionalizmus amerikában, és nem jelentik ki milliószor a bevándorlókkal szemben sokan azt, hogy márpedig Amerika az amerikaiaké??? :)

Liberté__73 2009.06.04. 10:36:27

@Seduxen:
"De asszem jobb lesz ha befejezem, annyi értelme van ennek, mint halott lónak a patkolás... " - Ha te mondod... :)
Ez lehet, hogy nem engem minősít. (C) D.B

picur3ka 2009.06.04. 10:36:32

@schnee:

Mintahogy Zitacskank mar hasznalta is, "Magyarorszag a magyaroke, nem pedig a FIDESZe" , valahogy igy vot.

Viktus 2009.06.04. 10:36:35

www.indavideo.hu/video/Vona_Gabor_az_m1_Napkelte_c_musoraban_2009_junius_3-an

HATALMAS ! Riporternő szintje kb. olyan alacsonyan fut, mint Liberté :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:38:21

@Roxvox: pfúúúj, szemét kirekesztő! mi ez a rangsorolás??

miért nem elsősorban homo-nak?

tudod, ez nem nagyon fér bele a multikulti világképbe, ami az egyedül helyénvaló... hát mivé lesz így a nagy együvé tartozás életérzése? Te nacionalista disznó :)))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.04. 10:39:29

@Liberté__73: Mondd meg te, hiszen ebben a formában áll. a te álláspontotd a jó, mi itt nácik vagyunk.

Ha magyarnak tartod, magad, mondd meg, hogy ez mit jelent neked.

Viktus 2009.06.04. 10:41:31

@VillonG:

Az "Amerika az amerikaiaké!" c. szlogen az az európai gyarmatosítóéknak szólott anno ...

Liberté__73 2009.06.04. 10:42:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"a személyi igazolvány[ban] van egy rub[R]ika Állampolgárság/Nationality: MAGYAR/HUN na már[]most ezt[et] a Magyar Köztársaság osztogatja állampolgárainak "

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 10:43:11

@Liberté__73: húúh, bazz, mekkora erkölcsi magasságokba emelkedtél... azért ne ejakulálj, hogy mennyire fasza gyerek vagy...
látom nagyon megtetszett az ominózus mondat, de néha lehet egy kis kreativítást is csempészni a kommentekbe...

ha már a helyesírás néha gondot okoz :)))

"Látod, te fejted ki a legjobban, hogy miért mikereksztő a jobbik szlogenje!"

füligjimmy77 2009.06.04. 10:49:18

Pirézia a pirézeké!!! Amúgy nekem az böki a csőröm, hogy ugye itt van a Jobbik, pártként aposztrofálva. Namost, ebben a mezőnyben is simán sereghajtók tudnak lenni, mindenféle kampányrendezvényszerűségükkel, reklámra sok pénzük nincs (majd lesz), Morvai minden nyilatkozatában mond akkora ökörségeket, hogy az írni-olvasni tudó ember hülyét kap, erre a legjobb, amit ki tudnak préselni magukból, egy ilyen kretén szlogen. Tetszik, vagy sem, amatőr banda.

picur3ka 2009.06.04. 10:51:02

@zero:

Engem peldaul zavar es nem tartom magam kisebbsegi allampolgarnak, ugyanugy kirekesztonek tekintheto, mint a szadesz plakatjai, vagy a maszope, vagy a ciganyparte, mindegyik az, sajnos.

Ertem en persze, hogy mit akarnak mondani, de szerintem: " MO a magyaroke IS" jobban hangzott volna peldaul es lehet, hogy utosebb is lett volna.

Liberté__73 2009.06.04. 10:54:21

@Seduxen:
gondoltam nem kreatívkodok, ha már itt előttem tisztázta valaki, hoyg mi is a magyar definíciója

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.04. 10:56:22

@vero:

Igen, felkavarják egy kicsit az állóvizet, én is örülök nekik. :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.04. 10:56:51

@Liberté__73: Ez a válasz? Tehát csak azért vallod magyarnak magad, mert ez áll a személyidben?

Liberté__73 2009.06.04. 10:58:42

@VillonG:

"Az amerikai példára: ki az a nagyon okos, aki úgy gondolja, hogy nincs nacionalizmus amerikában, és nem jelentik ki milliószor a bevándorlókkal szemben sokan azt, hogy márpedig Amerika az amerikaiaké??? :) "

nacionalizmus? szerintem erős patriotizmus az van.
és egy fontos szót kihagytál: az _illegális_ bevándorlókkal szemben erős az averzió, de azok ugye nem állampolgárok...
itt meg állampolgárság ide vagy oda, valami XVIII-XIX.századi mázas nemzeteszmény szerint szeretnék sokan meghatározi, hogy ki a magyar. Na ez a nemmindegy.

Liberté__73 2009.06.04. 11:00:02

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

miért? mitől kellene még? nem segítettél a definícióval.

Viktus (akiről nehéz lenne azt állítani, hogy ultaliberális) így definiálta, ld fent

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.04. 11:01:10

@Liberté__73:

Kattints a nevedre a kommentemben, és már látod is, mire írtam.

Liberté__73 2009.06.04. 11:02:12

@Seduxen:
Viktus 2009.06.04. 10:28:11 merészelte

játszátok le egymás között, csak a végén essen ki egy definíció, ami alapján el tudom dönteni ...

Liberté__73 2009.06.04. 11:03:55

@laspalmas:
ja megvan. thx.

és ha azt is hozzáteszi, hogy akkor viszont neked kuss a neved és takaroggyál, mert ez csak az ő definíciójának megfelelő "magyarok" hazája?
akkor is leszarod?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:04:00

@Liberté__73: nem tudom, te hogy vagy ezzel, de szerintem nem kell definiálni, hogy mi az a magyarságtudat...

de nem vagyunk egyformák...

molaris 2009.06.04. 11:04:53

@Liberté__73:
Hülllye- e vagy? Csak kérdem.

Liberté__73 2009.06.04. 11:06:12

@Seduxen:

vájá! szövegértési hiányosság.
a "magyarságtudat" szót tudom definiálni

azt kértem, hogy mondd meg mi az a kritériumrendszer (vektortér?) amibe belehelyezve magamat kideríthetem, hoyg magyar vagyok-e

(Viktuséba belehelyezkedtem, ki is jött, hogy igen. Az ő módszere neked nem tetszett, adj másikat!)

__ 2009.06.04. 11:06:46

Szeressük egymást gyerekek. Vegyetek példát történelmi nagyjainktól.

hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=24692&kat=2

Liberté__73 2009.06.04. 11:07:53

@Seduxen:
vagy netán arra célzol, hogy mégsem igaz az, hogy magyarország azoké, akiknek a személyijében az áll, hogy "Állampolgárság:HUN" ?

Ki-e rekesztő-e a jobbik szlogenje-e ?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 11:09:51

@Liberté__73: Baszod az itt élő svábok, cigányok, szerbek, szlovéneknek is ez van.
Tehát nem kirekesztő!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:10:02

@Liberté__73: ne akarjál még hülyébbnek tűnni, mint amilyen valójában vagy! szerinted ezt bele lehet préselni olyan "kritériumrendszerbe", mint valami matematikai-fizikai-kémiai képlet?

én spec magyarnak érzem magam, és nekem ennyi éppen elég. majd ha valaki ezt kétségbe kívánja vonni, akkor "lebeszéljük", hogy mi is a dörgés...

Liberté__73 2009.06.04. 11:11:53

@Noname Cowboy:
így van! az állampolgárság nem kirekesztő
de akkor mi kell még több? ami miatt most számon vagyokkérve?

Liberté__73 2009.06.04. 11:14:09

@Seduxen:

"én spec magyarnak érzem magam, és nekem ennyi éppen elég"

nekem si elég.
Morvai Krisztinának is elég vajon? Vona Gábornak is elég vajon? A magyar gárdának is elég vajon? A zsidózó, indulavonatozó csőceléknek is elég?

Viktus 2009.06.04. 11:14:48

@Liberté__73:

Nem venni poén sem gyökérarc? direkte nem írni neked jól, mert te lenni idióta tudni v.min élvezkedni :D

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 11:15:53

Zárjuk rövidre a vitát. Liberté-73 szerint:

Magyarország mindenkié, kivéve a magyarokat. :-)

Egyébként bár különösebben nem érdekelneka Jobbik plakátok, Morvaiék szertintem ezzel a Monroe-elvre kívánnak hajazni (gy.k. Amerika az amerikaiaké), ami a gyarmatosítól elleni szlogen volt (1823). Ezt pedig politikai nézetük szerinti üzenetnek simán elmegy. Aztán a választók vagy egyetértenek vele, vagy sem.

Ha Liberte-73-at tényleg érdelki, hogy Izrael a zsidóké-e, vagy sem, ajálom tanulmányozásra az Erec Izraelt (A Vissztérés Törvénye), ami olyan alaptörvény ott, mint nálunk az Alkotmány. Az minden ezirányú kérdésben kellő, világos és megnyugtató eligazítással szolgál.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 11:16:47

@Liberté__73: Hát erről van szó. Magyarosrszág a magyaroké!
Mindenki aki akinek az irataiban ez szerepel magyar!
Ettől még lehet piréz, szlovén, cigány stb...
Tehát nem kirekesztő a szlogen!
Ezt olyan nehéz felfogni???

füligjimmy77 2009.06.04. 11:17:24

Azt azért árulja már el nekem valaki, milyen érzés, hogy "magyar vagyok". Sétáltok, azt' egyszer csak elönt a béke, hogy magyar vagy? Vagy felkelsz, nyújtózkodsz, és letérdelsz a turulmadár elé, hogy de jó, hogy magyar vagy? Mitől érzed magad magyarnak? Mert magyrul beszélsz? Én ahhoz már eléggé hozzászoktam. Mert nekem nincsenek ilyen magyarság-villanásaim, de azért egy percig se képzeltem azt sose, hogy kínai, vagy esetleg német vagyok. Claudia Schiffer szexrabszolgája, erről már álmodtam párszor, de hogy nem akarok magyar lenni, na, arról még nem.

Viktus 2009.06.04. 11:19:11

@Liberté__73:

menni ki nagykövetségek ordítani: Vesszen Trianon! oh yeah

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:19:36

@Liberté__73: javasolnám ezt kérdezd meg TŐLE/TŐLÜK...

ugyanezt tudnám javasolni az OVB-nek is az ominózus plakát kapcsán... bár gyanítom nekik az is elég volt, hogy Ők (már az OVB tagok) ÍGY GONDOLJÁK...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.04. 11:20:53

Ma offolok de azért ez a link megérne egy pár percet. Kiváncsi vagyok hogy mi ebben a megközelítésben az igazság.

Liberté__73 2009.06.04. 11:21:04

@Noname Cowboy:

szerinted Halmai Gábor személyijében mi áll?

fentebb elhangzott ui, hogy ő nem magyar.

Viktus 2009.06.04. 11:24:22

@Liberté__73:

Ő a szabályt erősítő kivétel :D neki van egy másik papírja is az MSZP tagsági :D:P

Liberté__73 2009.06.04. 11:24:49

@Viktus:
ok. jó utat, sok sikert
ha veszik, szólj!

negrót vigyél, ilyen hidegben sokat ordítani ilyenkor veszélyes

spájdernecc 2009.06.04. 11:24:58

@Liberté__73:
tényleg annyira fontos, hogy Vonának, meg a Húzóhölgynek mi a véleménye?
köpök rá.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.04. 11:25:52

@derelyegrádi szellem:

Ez az ember nagyon kegyetlen, olyan rózsa misi szerű figura, aki fenntartott több száz fős levlistákat, hogy koordinálja a választások előtti internetes fórum-kampányokat.

Elkezdett háborogni, hogy izrael egyáltalán szóba került, -hozzáteszem nem negatív értelemben-, utána jött a szokásos kirekesztősdivel vádolgatás, majd a sötét tanulatlan tirpákozás. Mint, ha a tirpákozás nem lenne egyenértékű azzal, mint ha valaki cigányozik és zsidózik, de Libertének, az értelmiséginek ennyi ész jutott :o)

Liberté__73 2009.06.04. 11:25:53

@Viktus:
bújik az a fránya szeg kifelé ...
gyanítom, hogy MKnak van még pár ilyen kritériuma a HUN bejegyzésen kívül ...

pógárjenő 2009.06.04. 11:26:42

Hogy az orgonasíp mellett nevelkedett kajlakucsmás darutollas kutyaúristenit a világnak! Mi a penderedős lóf@szt keres még ez a metcetpöcsű leninista a választási fönökségben?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:27:34

@spájdernecc: igen NAGYON fontos... ugyanis egyre inkább úgy veszem észre, hogy a szadesz teljesen identitását vesztett gittegyletté vált, és saját maguk meghatározásához égető szükségük van a Jobbikra. Ja, és a mindenféle ordas eszmékre... Ezek felszínen tartása nélkül már el sem tudják képzelni magukat...

picur3ka 2009.06.04. 11:27:44

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

En is kivancsi lennek, nagyon elgondolkodtatott, mikor olvastam, de ismereteim hianyosak a tovabbiakra. A 'csomagok' viszont nem leteznek ugy, ahogy azt leadjak ugye, Brusszellel egyeztetett csomag van, a szamok valtoznak benne az ido fuggvenyeben...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.04. 11:28:18

És különben is, méghogy Ámerikában nincsenek irredenták, nacionalisták?!?

Hát ott vannak a legnagyobbak!!! Olyan nagyok, hogy az amerikai ketrecharcosok egyenesen budapesten estek a rendőrségnek, árpádsávos zsindzsahacukában!!!

spájdernecc 2009.06.04. 11:29:32

@Seduxen:
na de az önmeghatározásomhoz nehogy már bármelyik politikusnak látszó naplopó véleményéhez kell igazodjak :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:30:09

@Félkupica_Fehér_Főnök: eklatáns példája ennek maga Tito Ortiz :)))

ja nem, ő más miatt került a képbe... bocsánatot kívánok :)))

Rwindx 2009.06.04. 11:30:19

Azt hiszem az első gondolatom nyert megerősítést amit tegnap vetettem fel liberty-ről. 2 poszttal hátrébb.

Kiegészíteném a szellemi elmaradottsággal:
"Szemantikailag tán azonosnak tűnhet a két mondat, de mégis micsoda különbség.

Lásd még:
Repül a madár. Repül a bálna." - okán.

Halmai detto az, az "Amerika az amerikaiaké" befogadó mondat, a "Magyarország a magyaroké" kirekesztő mondat összevetésével. Természetesen érvelés nélkül. Nácik vagyunk mind: ez az igazi érv.

Innentől kezdve nincs miről beszélni, a vita meddő.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:31:55

@spájdernecc: hááát, ha igazán liberalista tolerancia-harcos akarsz lenni, akkor nem árt :)))

de te náczi vagy, szóval ilyen jellegű problémáid nem adódhatnak :))

Tündér_Lala 2009.06.04. 11:33:44

Felmerült a kérdés mi a magyar, ki a magyar. Szerintem a következő:
A magyarság - ahogyan más nemzetiség is - egy makro közösség. Ehhez a közösséghez tartozáshoz szükséges, de nem elégséges feltétele, hogy valaki magyarnak vallja magát vagy tud magyarul. Az szükséges hozzá, hogy közösséget vállaljon - ha úgy tetszik sors közösséget - nemzet társaival, hogy közös hagyományainkat, kultúránkat tisztelje a közösségbe tartozó. Az esetleges sovén kinövéseket pedig szeretettel, a fenntieket tisztelve nyesegessük. (A géneknek semmi köze a fogalomhoz.)
Az itt élő, magukat a nem magyarnak definiáló emberektől is elvárható - és ezt a nemzetiségek döntő többsége teljesíti is - hogy hagyományainkat és kultúránkat ne támadja, ne akarja megmondani, hogy abból mit tarthatunk meg és mit nem. Ahogyan a határon túli magyarok sem támadják az államalkotók hagyományait és kultúráját.
Ezért van az, hogy egy székely embert ugyanolyan magyarnak tekintek, mint a kecskeméti vagy székesfehérvári társát.

Ha csak az határozza meg a nemzetiségedet, hogy mi áll a személyi igazolványodban és holnap német állampolgárságot szerzel, akkor holnaptól német vagy és kioktatod őket hogyan kell németnek lenni ? Bravo....
El kell mennem, de később benézek

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.04. 11:34:06

@füligjimmy77:

Tudod, magyarnak lenni nem "villanás", hanem életforma. Nem kell hozzá házi turulmadár, csak hazaszeretet. Ismerni, tudni a magyar történelmet, a magyar irodalmat, zenét, úgy általában képben lenni az ország múltját illetően, és lépést tartani a jelennel, nem a mai divat szerint szarni mindenre ("elavult régi szarságokra" és "uncsi mai politikára" egyaránt), és csak a fogyasztásnak élni, habzsolni a testi, de hanyagolni a szellemi táplálékot. Aztán még az is benne van ebben a magyarnak lenni dologban, hogy gyönyörködsz az itthoni tájban, épületekben, szemednek kedves, amit látsz, és érdekel, hogy mi lesz vele.

Mondok egy példát is, hátha könnyebb lesz megértened:
Jössz haza a 2 hetes Maldív-szigeteki luxusnyaralásról, ahol minden minden csilli-villi puccos volt, de mikor meglátod messziről a saját kis falud házait, és az azt körülvevő dombokat, elönt az érzés, hogy ide tartozol. Olyan, amilyen, lehet, hogy nem olyan szép, mint a Maldív-szigetek, de itt születtél, itt élsz, ez a hazád.

Érted-e?

ZmanUK 2009.06.04. 11:35:13

Ezert gondolom most vascsovet fogok kapni, de szerintem is kirekeszto ez a mondat.

1. Mert nem velemenyt fogalmaz meg
2. Nem azt mondja hogy "Magyarorszag a magyar allampolgaroke", hanem hogy a magyaroke, mint nemzetisege. Ergo ebbe nem tartoznak bele a horvatok, szerbek, romanok, gorogok, svabok, romak, stb, pedig beloluk is igen sokan elnek Magyarorszagon.

En nem vagyok valami nagy veresszaju emberjogi aktivista, de egy jobboldali (szelsojobb?) part, nem feltetlenul gondol itt magyar allampolgarokra. (Amugy teljesen evidens hogy Magyarorszag azoke akik az allampolgarai, legyenek ezek barmely nemzetiseg tagjai)

Lehet kopkodni :)

spájdernecc 2009.06.04. 11:36:11

@Seduxen:
röhögni fogsz, én kifejezetten toleráns liberálisnak tartom magam
olyannyira, hogy se a szólás- se a véleményszabadság nem zavar
sőt komolyan gondolom a vallásszabadságot is, pedig ateista lévén röhönöm illene az egészen...
nehéz dolog ma szabadelvűnek lenii... :))

Viktus 2009.06.04. 11:38:08

@Liberté__73:

A jövendő magyar
Az ember dolga a földön, hogy minél tökéletesebb, emberiesebb ember legyen, minél értelmesebb, jobb és becsületesebb. Hogy minél szabadabb legyen, anélkül hogy embertársainak szabadsághoz való jogát megsértené.

Ez a dolga a nemzeteknek is: az állandó tökéletesedés. Megőrizhetik, jó is, ha megőrzik egyéni sajátságaikat. Így nemes versenyben, egymást nem elfojtva, hanem ösztökélve közeledhetnek a célhoz, az emberiség nagy eszményének megvalósításához. Az első nemzet az lesz, amely először éri azt el.

A nemzetek még messze vannak a tökéletesedéstől. A magyarnak is sok tennivalója van, hogy magát kifelé és befelé egyaránt ilyen eszményien szabadnak mondhassa. Történelmünk szomorú volt, rengeteg előre nem látott szerencsétlenség hátráltatta fejlődésünket.

Fejlődünk. Az egyéni lelkületű magyarság ismeri a közös nagy célt; tudja, mire kell törekednie. Van akarata is hozzá. Nagyjaink ezt a törekvést, ezt az akaratot képviselték: ők a példaképek. Ők vizsgáztatnak magyarságból ma is.

A magyar az, aki bátran szembenéz a nép bajaival: a nemzet fejlődésének akadályaival. Aki a szabadságot ma is minden téren meg akarja valósítani. Aki a népnek műveltséget, egészséget, jólétet akar. Aki a földmívesnek földet, a munkásnak méltó hasznot, mindenkinek emberi bánásmódot kíván, egyéni érdeke ellenére is. Aki egy nyomorult, éhező vagy jogfosztott láttán saját magát is sértve érzi, emberi, magyari mivoltában. Mit mondjak még? A magyar az, akinek jellemzésére azt mondhatjuk el, amit a tökéletes emberről gondolunk. Örüljünk, hogy annyi kanyar után ilyen egyszerű megoldáshoz jutottunk, a kérdésre ilyen kereken megfelelhetünk. Ez a bizonyíték, hogy bár változatos területeken, de mindig egyenes irányban jöttünk.

Amit a magyar természetről elmondtunk, csak azért mondtuk el, hogy bizonyítékot szolgáltassunk: képesek vagyunk erre a fejlődésre. Ehhez elsősorban lelki tulajdonságok kellenek.

Magyar énelőttem az, aki nem bírja a homályt, sem a börtönben, sem a gondolatban. Magyar az, aki az értelmet szereti, aki szenvedélyét csak akkor engedi szabadon, midőn a szó már nem használ az igazság elfogadtatására. Minden nép közösség. Jó magyar az, aki emberi, jó tagja a magyar közösségnek.

mek.oszk.hu/05900/05948/html/gmillyes0002.html

Ennyi. -

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:39:25

@spájdernecc: na ezzel nehezen tudnál beilleszkedni az itthon gyökeret vert liberalizmus élharcosai közé, mert náluk csak addig vagy liberalista, amíg ugyanazt gondolod a világról, mint ők...

amúgy dícséretes az őszinteséged, meg a bátorságod, hogy így is bemerészkedtél ide a nácziakok közé :)))

spájdernecc 2009.06.04. 11:42:31

@Seduxen:
sose titkoltam, sose kérkedtem
a mai szadeszt meg hitelrontásért perelni kéne :)
de ez egy másik történet

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:42:55

@laspalmas: hm, az utolsó bekezdést nagyon szépen megfogalmaztad... elképzeltem a szitut, és kezdett "bepárásodni" szemem. tudom, hogy hülyeség, de én ugyanígy érzek, amikor teszem azt 1 hétre magam mögött hagyom Budapestet. Mert olyan, amilyen, de, mint "tősgyökeres bunkópestinek" nekem hiányzik, ha nem vagyok itt.

Ugyanez nagyban, ha külföldről jövök haza, közeledve az országhatárhoz, valami megfoghatatlan jó érzés kerít hatalmába, ahogy közeleg mondjuk a shalom tábla (nem, nem, itt nem arra gondolok, ez a Hegyeshalom tábla lenne, csak az első felét már ellopták :))) ).

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 11:44:13

@spájdernecc: nosza! ha már töröltetnie nem sikerült a Jobbiknak :)))

füligjimmy77 2009.06.04. 11:47:16

@laspalmas: Igaz, rég vót, de töriből, magarból ötösre érettségiztem, pipálva. De ha a Maldiv-szigetekről jönnék haz, ugye vagy egy kis faluban álló szülői házba, vagy saját panelba, biztos könnybelábadna a szemem, de nem a meghatottságtól :) Mellesleg nem vagyok valami gyönyörködő típus, szóval, ha elmegyek pl. Tokajba (oda sokat járok), azért nem lesz nedves a nadrágom. De erre Magarország a magyroké dologra: ugye, ki amagyar? Lehet, hogy a szüleim se zokognak, ha meglátnak egy régi kőkupacot, de felneveltek, taníttattak, két gyereket, egész életükbe egy gombot nem loptak (nem álítom, hogy nem is akartak, így jött össze), meg dolgoztak eddig uszkve 40 évet. Namost, ők akkor mik? Mert Usztics Mátyás óta tudjuk, hogy kétféle magyar ember van: a magyar, és a nem magyar. Na, ez mi a f*** jelent?

Roxvox 2009.06.04. 11:47:22

@Seduxen:
Aki elsősorban vallja magát homokosnak az beteg.
Aki magyar utánam, aki nem az mögöttem.

ZmanUK 2009.06.04. 11:48:23

Amugy csak bele kellene gondolnunk egy hasonlo kampanyszovegbe mondjuk Slota partjatol, hogy Szlovakia a szlovakoke. .... ez vajon mennyire sertene a hataron tuli szlovakiai magyarokat? Az MKP szerintem tuntetne ezerrel.

De ugyanez igaz lehet az erdelyi magyarokra is, ha esetleg szembesulnenek egy valasztasi plakattal egy roman parttol, hogy Romania a romanoke ....

Tudvan mindket esetben hogy a partok, akik kampanyolnak, nacionalistak...

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 11:49:41

@Félkupica_Fehér_Főnök:

A ketresharcos mexikói, de ez most mindegy mert Amerika az amerikaiaké. :-)

De ha már szóba hoztad őket, most egy idézet következik az egyik legnagyobb példányszámú (tehát nem egy náci zug hecclapról van szó) amerikai újságból, a Washington Postból. (a téma Sotomayor asszony kinevezése Legfelsőbb Bíróság bírájának)

Lássuk: "Talán eljött az ideje egy fehér, angolszász protestánsnak is"

Hümm..hümmm.

De az idézethez főzött magyarázat is jó, de ez már a Népszabadság újságírójától (Szőcs László, híres "antifasiszta" publicista) származik a szövegtest szerint:

"Ilyen jelöltet 19 éve nem terjesztettek be (Bush se), a mostani várható kinevezéssel pedig a két zsidó bíró mellé már a hatodik katolikus öltheti magára a talárt."

A vallási hovatartozást/fajt nyilvántartó Washington Post, meg a balliberális Népszabadság. Gyönyörű.

Ezekhez képest Morvaiék sehol nincsenek a "Magyarország a magyaroké" szlogenjükkel...

Roxvox 2009.06.04. 11:55:02

Ki az a Halmai Gábor? A volt MTK-s válogatott focista?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.04. 11:56:12

@derelyegrádi szellem:

basszus, de a lényeg átment azért, úgyis viccnek szántam :o)

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 11:58:59

@Roxvox:

egy balliberális (mszp-szdsz) frontharcos, alkotmányjogásznak álcázva. Jelenlegi fedőmunkahelye: Országos Választási Bizottság

füligjimmy77 2009.06.04. 12:00:31

@derelyegrádi szellem: Amúgy miért kéne valakinek azt eltitkolni, hogy milyen vallású, vagy családi hátterű? Jobb esetben ez nem takar mást, mint az általa képviselni kívánt értékrendet. Namost, én amolyan középosztályból származó katolikus vagy. Szerintem vagyunk még ezzel így egy páran.

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 12:02:20

@Félkupica_Fehér_Főnök:

tudom, csak Amerika megemlítése miatt oda passzolt be az info.

2009.06.04. 12:03:55

Annak a sok okoskodónak , aki beleköt a szövegbe--hogy " Magyarország a magyaroké"- azoknak javaslom, menjenek ki a horvátokhoz, vagy a szerbekhez, és ott mondják el hogy Horvátország nem a horvátoké, Szerbia pedig nem a szerbeké. Utána majd jöjjön ide és mondja el, hogy mit tapasztalt--ha még élni fog, vagy nem verik hülyére.Mert ha nem a magyaroké Magyarország, akkor kié? A részeges Horn G.-é, vagy a Fletóé, vagy Orbáné? Nem! Azoké, akik itt születtek, itt élnek és itt, ebben a földben fognak megpihenni! Igy -Magyarország a magyaroké! Aki pedig tótozik, vagy svábozik, stb és igy keres fogást a mondaton, az bocs, de ostoba, vagy szadesz hivö! Vagy mindkettö együtt! Mint ahogy mifelénk mondják--sicko jedno!

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 12:12:48

@füligjimmy77:

Látom nem érted. Csak hogy teljesen világos legyen most néhai Eörsi István (szdsz) kedvenc fordulatával bekérdezek:

HONNAN TUDJA SZŐCS, HOGY ZSIDÓK? (mármint ketten a LB tagjai közül.)

Illetve hallottál már olyanról, hogy pl. a Magyar Nemzet felveti, nem kéne-e esetleg már végre a magyar Legfelsőbb Bíróásgra egy fehér protestáns?

Vagy egyáltalán bármilyen írás témája lehetne a pl a magyar bíró kar azon szempontból, hogy közűlük hányan zsidók, katolikusok, vagy fehér protestánsok?

Mi lenne ebből? Szerintem szőcs lászló nyilvános idegrohamot kapna így kezdésnek, többen (a szokásos személyek) kézbe vennék a mindig összecsomagolt bőröndjüket, a vérmesebbek lesétálnának a Duna partra, meg hasonló performanszok.


Dénes Balázs arckifejezésével kérdezem: Ezt érted?

Roxvox 2009.06.04. 12:12:58

@derelyegrádi szellem:
Tudom ki az, csak nem tettem a mondandóm végére a szmájlit, bocs.

Jurganov 2009.06.04. 12:18:08

azért eléggé furcsa ez a döntés. mintha a jelenlegi vezetés szándékoltan le akarná járatni magát....érdekes.

aki szerint meg kirekesztő, az gondolkodjon el azon, hogy amennyiben külföldön bűncselekményt hajt végre és elkapják, vagy valami nagy dolgot visz végbe-akkor mit mondanak? MAGYAR volt. és itt a lényeg. aki nem érzi magát magyarnak, hanem ő pl cigány, tót v akármi akkor ne is szavazzon . ne vegye fel a segélyt, a támogatást. menjen el.

füligjimmy77 2009.06.04. 12:19:06

@derelyegrádi szellem: Stohl Buci kőarcával válaszolok: Igen. Értettem eddig is, szerintem te nem értetted, hogy én csak azt nem értem, (na, már nem értem) itthon mi a túróért kell eltitkolni?

Anettka arckifejezésével kédezem: Érted??

(Nekem ez az arckifejezéses szöveg nagyon megtetszett, engedelmeddel lenyúlom ;) )

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 12:24:04

@derelyegrádi szellem: ugyan nem az LB kapcsán, hanem egy konkrét tárgyaláson az Elnöktől egy ügyvéd kérdezett valami hasonlót :)))

na vajon ki volt az??

ZmanUK 2009.06.04. 12:24:57

@Jurganov: Szlovák állampolgár az ötödik magyar halott

Most hogy is van ez?

Lassuk be ez a hovatartozas kerdese nincsen tisztazva rendesen. Itt a magyar szo nem az allampolgarsagot, hanem a nemzetiseget jelenti.

Ha a Jobbik kampanymondataban is a magyar szo nemzetiseget jelol, akkor igenis kirekeszto.

Es ezt sokszor nem konnyu eldonteni

ZmanUK 2009.06.04. 12:25:38

Bocs, "Szlovák állampolgár az ötödik magyar halott" - index cikk a cimlapon

warriorseby 2009.06.04. 12:27:10

Szerintem például a Velencei tavat felvásárolni szándékozó Yoav Blum nem magyar, pedig hivatalosan magyar állampolgár is. A Jobbik szlogen pedig pont az ilyen emberek ellen szól. Én ezzel mélységesen egyetértek és különösebben nem izgat fel ha ezért valaki leantiszemitáz.

ZmanUK 2009.06.04. 12:30:07

@warriorseby: Ha magyar allampolgar, akkor ugyanazok a jogok kell hogy megillessek mint teged. (Es most nem feltetlenul az altalad emlitett szemelyre gondolok, tudvan az uzleteirol)

Ha egy nigeriai menekultstatuszt, es magyar allampolgarsagot kap, majd itt el, dolgozik, adozik, kolti a penzet, alapit csaladot, szavaz, akkor nem mondhatja hogy az ove is az orszag?

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 12:32:10

@füligjimmy77:

"Nekem ez az arckifejezéses szöveg nagyon megtetszett, engedelmeddel lenyúlom"

mivel itellektusodnál fogva kizártnak tartom, hogy kitalálj magadtól bármit is: parancsolj

"itthon mi a túróért kell eltitkolni?"

Hát ezt a balliberális értelimiségtől meg az szdsz-mszp prominenseitől kéne megkérdezned.

Igaz, itt nem "eltitkolásról" van szó. Ebből látszik, hogy még mindig nem érted.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 12:34:52

@derelyegrádi szellem: hülye :)))

nem rémlik Grespik "ha megdobnak kővel dobj vissza kiflivel" László ex-közig.hivatal-vezető ominózus kérdése ? :))))

picur3ka 2009.06.04. 12:47:34

@füligjimmy77:

A valasz: mutyi, hazudozas, csalas es nem aranyos erdekkepviselet lehetosege. Ezert kell titkolni. Ezert van errol europai torveny is, akit diszkriminacio erhet, arrol statisztikat kell tartani, hogy ez nyomon kovetheto legyen, hogy eri-e, hol, mikor, hogyan es az ellen fel lehessen lepni. Magyaran nem lehetne kavarni a szart, meg lenyulni a roma penzeket, meg etc.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.04. 12:51:48

Ej, nem az számít, MIT mond, hanem KI mondja.
Ha a Jobbik jónapot kíván, az is mocskosnáci úszítás.

valójábannemberci 2009.06.04. 12:51:49

Mivel államformánk rántott hús, ezért a húsállatoké. O:)

füligjimmy77 2009.06.04. 12:52:30

@derelyegrádi szellem: Nos, mindenesetre kösz a megjegyzést az intellektusomra, gondoltam,írunk valami eszmecserefélét, de valószínűleg te is a számítógép előtt keménykedők népes táborát gyarapítod. Linkeld be a cikket normálisan, és fűzd hozzá a teljes megjegyzésedet, mert eddig az jön le, hogy te az amerikai Lb tagjainak vallási hovatartozását megíró cikket próbálod projektáni a magyar állapotokra. Én erre visszakérdezek, hogy szeintem nem kellene itthon se titkolni, és szerinted én nem értek valamit? Ha nem, akkor olvasd vissza a kommenteded, többet nem lehet belőle kihámozni.

@Seduxen: Na, azóta már ő is visszament sztárügyvédnek.

vadasmarha balra 2009.06.04. 12:59:05

Még egy profi kampányguru sem tudná hatásosabban népszerűsíteni a Jobbikot, mint ez a sok kőhülye, rettegő közszolga meg médiacsicska!

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 13:02:20

amikor először halottam ezt a Jobbik szlogent, akkor a multik vs magyar vállalkozók meg a külföldi dömpingáru vs magyar gazdák termékei témákra asszociáltam, és eszembe sem jutott hogy itt ez bármiféle etnikai témáról szólna
mondjuk én sem paranoiás, sem megélhetési rettegő nem vagyok

picur3ka 2009.06.04. 13:03:27

@vadasmarha balra:

JA, en olvastam ilyen kommentet: Ha meg egy ilyet csinalnak veluk, en a Jobbikra szavazok.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 13:03:33

@füligjimmy77: igen, erre utaltam :)

ugyanis az ominózus kérdése - ami a bírónő esetleges zsidóságára vonatkozott - már "sztárügyvédi" minőségében hangzott el...

mondjuk egy ilyen után úgy kellett volna kibaxni a Kamarából, hogy a lába se' éri a földet...

halkan jegyzem meg, a tegnap esti T(r)ényekben is volt egy hasonlóan kellemes riport.

Valahol csajágóbasznádmelléken az "egyik multi parkolójában" történt incidensz egy nem túl népes család (6 fő, ebből 4 gyerek, 1 apu, 1 bruttósított anyu), és 3 rendőr között. Annyi BIZTOS, hogy roki parkolóban álltak, és nem volt roki-igazolványuk. A rendőrök igazoltatni akarták őket, de anyunál nem volt személyi (offkorsz, ezért elő lehet állítani, nemde??). Na innentől már 2 szálon fut a cselekmény (ugye version 1: rendőr, version2: család), ami ugyancsak tény: kicsit helyben lettek hagyva nemzettársaink...

És a slusszpoén az őket védő ügyvéd részéről: VÉLEMÉNYE SZERINT azért verték meg őket a rendőrök, mert jogosulatlan helyen parkoltak, másrészről meg azért, mert cigányok...

Halkan kérdezem: egy ügyvéd egy FOLYAMATBAN LÉVŐ ügye kapcsán (ahol még semmi sem bizonyított) MIÉRT TEHET ILYEN kijelentéseket, MINDENDÉLE KÖVETKEZMÉNY nélkül???

Jogászok?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 13:04:58

@wladyslawsky: Egyébként ha jól tudom ezt is volt a céljuk.

Liberté__73 2009.06.04. 13:06:47

@Tündér_Lala:
"akkor holnaptól német vagy és kioktatod őket hogyan kell németnek lenni" - na látod ez a nagy baj, hogy te ki akarsz oktatni bárkit is arról, hogy hoyg kell magyarnak lenni ... ne oktassál te ki senkit se

@jános515:
"azoknak javaslom, menjenek ki a horvátokhoz, vagy a szerbekhez,"
gratulálok, sikerült 2 még frusztráltabb népet kiválasztanod, ráadásuk a Balkánon, ahova annyira nem akarunk tartozni. Ez lenne a minta??

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 13:07:07

@füligjimmy77:

Nem vagyok gép előtt keménykedő. De az intellektusodra vonatkozó megjegyzést visszovonom, az tényleg elhamarkodott lehet két kommnetváltás után. Meglátjuk.

Forrás: Népszabadság LXII évfolyam 2009. június 3. napja, szerda.(3. oldal)

Liberté__73 2009.06.04. 13:09:32

@Zlot:
"Szlovák állampolgár az ötödik magyar halott"

kár, hogy ilyen szomorú témához kell nyúlni, de
ez mekkora gól már!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 13:10:50

@Liberté__73: ez mennyiben függ a frusztráltságtól? (mondjuk egy hasonló kijelentésért is asszem röppenne pár füles...)

de legyen igazad, a szerb, és horvát helyett legyen mondjuk: ÍR, és LENGYEL.

Jurganov 2009.06.04. 13:11:22

@Liberté__73: zseniálisan kötekszel. tetszik a stílusod :) élvezed azért ugye?

végre találtam egy ilyen embert, úgyis régóta meg akartam kérdezni. ezt tanítják vagy csak úgy jön?

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 13:12:57

@Noname Cowboy: igen, ezt már többször ki is fejtették
amúgy szvsz nem kell ahhoz Jobbikosnak lenni, hogy belássuk: a multicégek ILYEN formában való működésével komoly problémák vannak, elég csak megnézni a multikra és a kis/középvállalkozásaokra vonatkozó különböző adatokat (mennyi állami támogatást kapnak, hány embert foglalkoztatnak, mennyivel járulnak hozzá a költségvetéshez, mekkora az adózás utáni nyereségük, stb.)
hogy mást ne mondjak, Thürmer Gyulának is ez az egyik állandó vesszőparipája - és ebben teljesen igaza is van neki (is)

Liberté__73 2009.06.04. 13:13:40

@spájdernecc:

"tényleg annyira fontos, hogy Vonának, meg a Húzóhölgynek mi a véleménye?
köpök rá."

amíg nem ők írják-szavazzák a törvényeket, addig én is vastagon leszarom persze ...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.04. 13:18:06

@wladyslawsky: Ez pontosan így van. A hazai leszarva a multinak meg kiaranyozott budi is jár ha idetelepül.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 13:20:02

ne a próféta szóljon belőlem, de ha így mennek tovább a dolgok, még eljöhet az idő, amikor valami vérlibsi seggfej kezdeményezi a "Magyar Köztársaság" elnevezés megváltoztatását, mondván hogy az kirekesztő...
EZEKRŐL simán el tudnám képzelni

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.04. 13:21:59

@Seduxen: Hééé, ez nem az a sztori volt, ahol a rendőröket verték és a többi vásárló segített a segítségükre?!? Volt itt a blogon is, most akkor hogy történt, mégis a rendőrök vertek? :o)

Liberté__73 2009.06.04. 13:24:08

@Seduxen:
annyiban függ, hogy ha egy nép úgy általában elégedett a sorsával akkor nem foglalkozik ilyen faszságokkal, hogy ki a kék és ki a még kékebb

Írország : mivel az írek nagyobbik része Írországon kívül él (!), kicsit máshogy vetődik fel ez a kérdés náluk, persze -ír csoda ide vagy oda- ott is erős a frusztráció a brit kapcsolat miatt, de annyira azért nem, hogy a többség tudjon egyáltalán gael nyelven.

Lengyelország: ott is felmerült azért ilyesmi, de lassan kezdik kinőni, mert úgy látszik okosabbak nálunk

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 13:27:58

@Félkupica_Fehér_Főnök: nekem is volt egy olyan érzésem, hogy EZ az a sztori, de csak fél füllel hallgattam a műsort, így megesküdni erre nem tudnék...

@Liberté__73: ja kezdem érteni: nacionalizmus csak a frusztrált országok (és frusztrált emberek) mentsvára? vagy ezt hogy??

Tudom, hogy a Baltikum is sokak szemében Balkán, ezért fel sem hoztam példának Lettországot, Észtországot, vagy Litvániát. Hát még a "Nagy Testvért"....

Liberté__73 2009.06.04. 13:42:31

@Jurganov:

hát, tudod, a rutin meg az évek :D

dessert eagle 2009.06.04. 14:10:34

@Liberté__73:

"Kedves" Liberté!

Tudom, hogy a liberálisoktól nem áll távol a kirekesztő gondolkodás (lásd Gusztos Péter és rokonsága), de ezt a fajta mértéktelen xenofób megnyilvánulást már senki nem tolerálhatja!

Javaslom, hogy gyakorolj önvizsgálatot, és mielőbb nagy nyilvánosság előtt kövesd meg a hazai tirpákságot!

Liberté__73 2009.06.04. 14:18:36

@dessert eagle:

hát, ha az egész családod kéri, egye fene, legyen:

ezennel kijelentem, hogy Magyarország a tirpákoké is

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2009.06.04. 14:28:01

Mondjuk kíváncsi lettem, az OVB mióta állapíthat meg alkotmányellenességet...

dessert eagle 2009.06.04. 14:37:37

@Liberté__73:

Nem, nem. Itt nem az én családomról van szó, hanem sokkal fontosabb, elvi kérdésekről!

Ebben az országban nem szabad zsidózni, cigányozni, de tirpákozni azt vígan lehet.

Mégis hogyan gondolod ezt? Honnan veszed magadnak ehhez a bátorságot? Mi jogosít téged fel erre?

Igenis, nyomatékosan kérlek, hogy nyilvánosan kérj bocsánatot az alföldi szlovákságtól!

gábbor 2009.06.04. 14:42:02

@Liberté__73: De kár, hogy nem lehet jól pofánverni !De még megkaphatod egy tirpáktól.

Ombudsmanyus 2009.06.04. 14:49:32

Ez jó: "******ország a ******oké!"

De vajon ez most kirekesztő, vagy befogadó?

Viktus 2009.06.04. 15:07:06

@Ombudsmanyus:

www.kuruc.info/r/35/41567/

Nem tudom jelenleg mintha nem a magyaroké lenne még a tulajdonuk sem, nemhogy a magyarnak nevezett köztársaság ...

Liberté__73 2009.06.04. 15:11:51

@dessert eagle:

Oké oké, de akkor e blog keretei között váljék egy szép hagyománnyá!

Én, Liberté_73 nagy nyilvánosság előtt megkövetem a magyarországi szlovákokon belül külön nem elismert tirpákokat, mivel tudatlanságomból kifolyólag megnevezésüknek kizárólag az argóban meghonosodott értelmét ismertem ezért annak megfelelően használtam.

Kérem, amennyiben ez lehetséges a T szerkesztő, javítsa "faszkalapra" a szót.

Köszönettel

Liberté__73 2009.06.04. 15:12:28

@gábbor:
"De kár, hogy nem lehet jól pofánverni "

gyere ide, próbáld meg

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 15:14:26

OFF

"politográf" a NOL-on:
nol.hu/noller/politograf/
kitöltöttem, aztán a végén bal oldali konzervatívként határozott meg - pedig aszittem náczi vagyok :))

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.06.04. 15:14:54

A lényeg a lényeg: ez a Jobbik egy beteg társaság.

Liberté__73 2009.06.04. 15:19:10

De hamár így utánajártam + Trianon emléknap is:

KVÍZkérdés:
Melyik városunkról van szó?

1754-re a város 80-85%-a szlovák anyanyelvű volt, s így szlovák városként hivatkoztak rá.
1850re: 66,3%
1890re:15,5%

A helyes megfejtők között nagymagyarországos autómatricát sorsolok ki.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 15:19:37

@Ombudsmanyus:

szerintem az ún. "liberálisok" a következőképpen látják ezt a dolgot:

X ország az X -oké KIREKESZTŐ
X ország az X+Y+Z -oké SZÓDÁVAL ELMEGY
X ország az Y+Z -oké SZDSZ KOMPATIBILIS

2009.06.04. 15:20:48

Liberté__73! Bocs, de te rosszabb vagy mint az akit annyira köpködsz és utálsz. Milyen jogon nézed le a másik népet? Ha már okoskodni akarsz, akkor legalább tudd hogy mit irsz le. A horvátok mennyivel rosszabbak mint mi, vagy a szerbeket miért nézed le? És téged ki vagy mi jogosit fel arra hogy másokat lenézz? Mi vagy ki vagy te? Hogy szadeszos vagy azt tudom, de azonkivül ? Talán nem a 168 óra fizetett irogatója? Egyébbként meg le lehet akadni rólam! Rendicsek?

Liberté__73 2009.06.04. 15:24:41

@jános515:
te beteg vagy barátom, nem nézek le senkit és nem köpködök
az te vagy

Liberté__73 2009.06.04. 15:28:38

@Seduxen:

jó, persze túl egyszerű volt, de jár a matrica

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 15:30:28

@Liberté__73: jó, majd a homlokomra ragasztom, ha Szlovákiába megyek...

közben hangosan dúdolgatom majd az "Eperjes, és Kassa-Komárooooom, tankkal megyünk át a szlovák határoooon..." kezdetű nótát :)))

és remélem, hogy a tolerancia, és a más népek elfogadásának jegyében nem rúgják le a vesémet :)))

amúgy csaltam: a gugli a barátom :)))

Liberté__73 2009.06.04. 15:32:22

@Seduxen:
becserélheted homloktetkóra is

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 15:36:06

@Seduxen: ne mondd hogy ezt wikipedia nélkül is tudtad! :))

@Liberté__73: ja, hát voltak ilyen városok, persze. meg volt egy bizonyos Petrovics Alexander is, aki otthon gyerekkorában több tót szót hallott,mint magyart, aztán mégis a legnagyobb költőnk lett.

Különben sokszor előjöttök (ti "liberálisok") azzal az érvvel a "magyarkodók" ellen, hogy lám mennyi nem echte magyar hős/nagy ember volt a magyar történelemben, meg hasonlók-mintha bárki is állítan olyat, hogy csak az magyar akinek etelközi patakok csordogálnak az ereiben.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 15:38:20

@wladyslawsky: utolsó sorom forevööör :)))

a gugli a barátom :))

Liberté__73 2009.06.04. 15:42:22

@wladyslawsky:

"mintha bárki is állítana olyat"

kapaszkodj! állítanak ilyet elég sokan.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 15:44:58

@Seduxen: oké,oké, csak későn frissítettem az oldalt, oszt addigra beírtad
amúgy jó kis rigmus, saját szerzemény ? :))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 15:48:53

@Liberté__73:

Szerintem ha város, akkor Nyíregyháza.
(Amúgy miről maradtam már le, a fene egye meg...:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 15:49:52

@Seduxen:

Basszus, ez van, ha csak visszaolvasgatok.:)

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 15:56:15

@Liberté__73: én még nem találkoztam olyannal, de ha mégis vannak, akkor azok síkhülyék
I. Lászlótól kezdve egy csomó királyunk részben (vagy később egészben) nem volt fajmagyar, vagy Dugovics Titusz, a Zrínyiek, Bem tábornok, és még hosszan lehetne sorolni. Nem a származás minősít hanem a tett-és tapasztalatom szerint ezt a többség így gondolja a "nemzeti radikálisok" (magamat is odasorolom részben :)) között is.
Attól hogy pl. a Kuncze nem zsidó, még nem fog rá kevésbé haragudni senki, de a zs szdszesek bűnei sem lennének kisebbek akkor sem, ha teszem azt Árpád vezér leszármazottai lennének

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 16:01:39

@wladyslawsky: nem-nem... nem saját...

a második strófa eképp' hangzik:
"Az a szép, az a szép, ha magyar a Felvidék...
Ha magyar az egész Felvidék.."

majd újra az eleje...

kb 14-15 éves lehettem, amikor ezt fejhangon ordítva énekeltük az osztálytársakkal a Magas-Tátrában, a szlovákok meg aranyosan integettek nekünk, biztos tetszett nekik, hogy "Jéé, egy éneklő vidám társaság..." No igen, ott kevesen beszéltek magyarul...

Liberté__73 2009.06.04. 16:05:09

@Mj:
második díjat nem hirdettem, sry

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 16:19:37

@Liberté__73: homloktetkó? hülye vagy? minimum a Pearl Harbour-i bombázást a háramra :))))

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 16:24:12

@Seduxen:

"a háramra"

Ez a heréd akar lenni, vagy a hátad? :-)

spájdernecc 2009.06.04. 16:25:55

@wladyslawsky:
jó ez a teszt :)
jobboldali liberális

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 16:30:12

@derelyegrádi szellem: kimoderáltatlak a gecibe, ha a hejjesírásomon ércelődsz :)))

a HÁTAM, természetesen...

Bár nem lenne rossz, ha mondjuk ez a kompozíció ráférne mondjuk a farkamra, de sajnos nem én vagyok Edina Los Gombosz kubai Álehándrója :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.04. 16:39:32

@spájdernecc: bebebeeee, én konzervatív-jobboldali vagyok, most már papírom is van róla :)))

dessert eagle 2009.06.04. 16:44:43

@Liberté__73: @Liberté__73:
Nos, kicsit felfüggesztve a gdp termelést elmondanám, hogy az alföldi (főként szabolcsi) szlovákok népies neve a tirpák. Nem külön népcsoport, így el sem ismerhetik őket annak. Pont ahogy az oláhokat sem ismerhetik el nemzetiségként, hiszen román nemzetiségként vannak számontartva.
Tehát még véletlenül sem én találtam ki, ahogy sugalmazod, sőt, ha veszed a fáradtságot, és rákeresel a neten, sok mindent megtudhatsz a tirpákoknak nevezett szlovákokról magad is.

Mindenestre érdekes, hogy szerinted ez egy argó kifejezés, következésképp, szerinted semmi bántó nincs benne.

Akkor gondolom megállapodhatunk abban is, hogy ugyanez a helyzet a cigánnyal és a zsidóval is.

Bízom benne, hogy igen lesz a válasz, mert maximum este nézek ide vissza. Valakiknek ui. a liberális értelmiséget is el kell tartania.

Talán már nem sokáig.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 17:01:52

@wladyslawsky:

Nem, már I. Gézának is lengyel volt az anyja. (Szent Lászlónak ráadásul a bátyja volt.) És már Taksony fejedelemről is olyan adat maradt fent, hogy besenyő lányt vett feleségül.:)
Dugovics Titusz egyébként nem ott és nem akkor volt, de ez persze nem változtat a legenda lényegén: sok-sok olyan Magyarországért harcoló, nem is feltétlenül magyar származású hősünk volt, aki az ellenséggel együtt levetette magát a várról.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 17:05:15

@Liberté__73:

Pedig a második kaphatott volna mostani Magyarország matricát, a harmadik pedig Új Magyarország matricát.:) (Lásd alul: hirklub.hu/kepek/cikk_kep/2177.jpg)

spájdernecc 2009.06.04. 17:09:06

@Seduxen:
mázlista :)
legalább nem leszel kurzus-idegen :P

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 17:14:45

@Mj: igen,igazad van. utána eszembe is jutott, hogy ott volt még Szent László előtt Orseolo Péter is.
Ez a magyar-lengyel történelmi kapcsolat nagyon érdekes, főleg abból a szempontból, hogy soha nem háborúztunk egymás ellen. Ott volt két nagy királyság egymás mellett,és teljesen megvoltak békében. Nem is tudom volt-e még ilyenre példa a világtörténelemben

spájdernecc 2009.06.04. 17:27:44

@wladyslawsky:
a horvátokkal ugye az x száz éves perszonálunió :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 17:28:05

@wladyslawsky:

Ráadásul Aba Sámuel szüleiről is vajmi keveset tudunk.:)
Azért amikor Nagy Lajos 1370 novemberében lengyel király is lett, nem nagyon szerették, hogy ritkán látogatott el Lengyelországba, és az sem tett jót a népszerűségének, hogy a feleségét és az egyik lányát, Máriát küldte ki oda. (Később aztán helyrehozta a dolgot a legkisebb, Hedvig, akit odaát Jadwigaként tisztelnek.) Korábban egyébként rendszeresen részt vettek a lengyelek a magyar trónharcokban (pl. Salamon és a hercegek), és a magyar hercegek is a lengyel hadjáratokban, amelyeknek házassági kapcsolatok lettek a gyümölcsei. Talán ezért is volt olyan jó a viszonyunk ennyi évszázadon keresztül, ráadásul a terjeszkedési irányaink is jelentősen eltértek, tehát nem is volt ok egymás megtámadására.
Európa történetében ez valóban kivételnek számít.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 17:30:06

@spájdernecc:

1102-től 1918-ig voltunk perszonálunióban, de hadjáratban hódítottuk meg őket, és '48 őszét a mai napig máshogy ünnepeljük. (Nem véletlenül néz a zágrábi Jellacic-lovasszobor a magyar főváros felé.)

spájdernecc 2009.06.04. 17:32:59

@Mj:
persze, de azért Bélánkat csak befogadták vész idején :)
Jellasics bán meg mietternichista karrierista volt :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 17:45:19

@spájdernecc:

Mármint a velenceiek, vagy a dalmátok, akik egyáltalán nem horvátok?:P
Jellacic pedofil volt és nem szerette a magyarokat.:P

derelyegrádi szellem 2009.06.04. 17:50:27

@Mj:

ha már ilyen témájú történelem órát tartasz megemlíthetted volna Nagy Lajos kapcsán Lokietek Erzsébetet, meg azt is, hogy Hedvig (Jadwiga) hozományából építették fel a Jagelló egyetemet Krakkóban. Így jelentős szerepe van abban, hogy azt Jagelló egyetemnek hívják. (Mert alapítnai Nagy Kázmér alapította aki nem Jagelló házbeli uralkodó volt)

picur3ka 2009.06.04. 17:55:54

@Liberté__73:

Jol utana jartal, baz+, a varosrol le lehet szallni, tanyavilag, a bokrostanyak sokasaga. A nev arulkodo. Az az egy haz az evangelikus templom volt allitolag. Egyik, vagy a legfiatalabb, manapsag nagy varosunk. A nev - talan a trpak szobol - megmaradt, (mar Bekesben is elt ugyanis) kesobb betelepitett szlovakoktol valo megkulonboztetes okan, akik romai kat-ok voltak. Egyebkent sokuk totnak es nem szlovaknak vallotta magat es ketnyelvu volt.

Innen a teljesen nyilvanvalo es tokeletes pejorativ jelentes valoszinuleg, gyonyoruen hasznaltad: 'tanyasi, bunko paraszt, videki' vs liberalis kozmopolita urbanus ertelmisegi. Ez a jelentes, konnyen el tudom kepzelni, a Nagykalloval valo rivalizalas soran alakulhatott ki. A gyonyoru cuppanos tanulsag az egesz tortenetbol, hogy a varosi ertelmiseg - Kallo es -iak, mint csalad is - nem engedtek vasutallomas letesiteset a foldjukon, mig a lenezett tanyasi tirpakok igen, igy emelkedett Nyiregyhaza tanyavilaga megyei jogu varossa. Persze Nagykallo, mint hajduvaros szivott a Bocskay ugy kapcsan is korabban...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.04. 18:06:01

@derelyegrádi szellem:

Mondhattam volna azt is, hogy a visegrádi hármastalálkozó keretében állapodtak meg a lengyel trónöröklésről, és hogy I. Károly király negyedik felesége volt Lokietek Erzsébet. Mondhattam volna azt is, hogy I. Béla még hercegként menekült Lengyelországba, de a reformkori lengyelbarát értelmiségről is mesélhettem volna, ahogy az erdélyi-lengyel perszonálunióról is. Nem akartam történelemórát tartani, csak megpedzettem néhány szálat. De ha akarod, írhatok róla regényt is, csak nem valószínű, hogy sokak végigrágnák magukat rajta.:)

Liberté__73 2009.06.04. 18:48:42

@dessert eagle:
"Mindenestre érdekes, hogy szerinted ez egy argó kifejezés, következésképp, szerinted semmi bántó nincs benne"

mindenesetre érdekes, hogy a nagy GDP gyártás közepette a szövegértésed egy kiskutya szintjén ragadt. olvassad már el légyszíves hogy mit írtam, értelmezd és gyere vissza újra ...

Liberté__73 2009.06.04. 18:54:45

@NadeApaaa!!!:

pedig sajnos Krisztinának is ugyanaz a "HUN" szerepel a személyijében :)

Liberté__73 2009.06.04. 19:28:07

@Seduxen:

olyan homloketetkóra gondoltam természetesen, amit homlokrakodóval visznek fel ...

K.Jani 2009.06.04. 19:39:30

"ISTEN ÁLD MEG A MAGYART..."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.04. 20:11:28

@NadeApaaa!!!:

na ja ... stílus maga az ember ...

amúgy honnan tudják ki írta az emailt?

wladyslawsky (törölt) 2009.06.04. 21:33:48

@NadeApaaa!!!: @NadeApaaa!!!: ugyan, ne legyél má' ilyen álszent kis (metélt?/nem metélt?) farkinca :))
Ez egy levlistán simán belefér. Meg vicces is.
Amúgy meg a LÉNYEGI mondanivalóra koncentrálj: "A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!"
Nekem pl. kifejezetten tele van már a (határozottan nem metélt) farkincám azzal, hogy ebben a 10 milliós országban a lakosság 1%-át kitevőknek (pontosabban:AZOK EGY RÉSZÉNEK) állandóan, mindenkinek meg kell felelni.
Lásd a Fideszt: -Az nyilas zászló,és ti fasiszták vagytok! -Az történelmi zászló, és mi nem vagyunk fasiszták! -Nyilas! -Nem nyilas! -Nyilas! -Nem nyilas! NYILAS!!!!!! - ööö...izé... akkor ezennel megkérjük a naggyűlésre érkezőket, hogy csak piros-fehér-zöld zászlókat hozzanak magukkal.
Hát a nagy lószart!
Ha nem tetszik nekik ami itt van (ismét pontosítok: AKIKNEK nem tetszik ami itt van), azok fogadják meg GyF szavait,miszerint el lehet innen menni... de nehogy má' az 1% akarja a saját képére faragni az egész országot!
Amúgy is teljesen felesleges szélmalomharc ez a megfelelési kényszer, mert nem lehet nekik megfelelni (a nekik alatt itt nem is feltétlenül a zsidókat értem, hanem az állandóan antiszemitázó megélhetési antifa seggnyalókat, akik bármilyen származásúak lehetnek)... Ahogy azt egy kommentelő frappánsan megfogalmazta a reakció.blogon: caralho voador 2009.05.20. 20:47:32 "Kár görcsölni. Más választás nem maradt, mint a nácizás, hát a szocik és a zsi..., izé a szadesz nácizik ezerrel, igazságalappal vagy anélkül, tökmindegy nekik. Ha Orbán min. elnök lesz, és első intézkedéseként a Kossuth téren felakasztatja Vonát és Morvait, másnap már újra megkapja majd a szélsőjobbal összekacsintó jelzőt"

picur3ka 2009.06.04. 21:47:05

@Liberté__73:
Oké oké, de akkor e blog keretei között váljék egy szép hagyománnyá!

Én, Liberté_73 nagy nyilvánosság előtt megkövetem a magyarországi szlovákokon belül külön nem elismert tirpákokat, mivel tudatlanságomból kifolyólag megnevezésüknek kizárólag az argóban meghonosodott értelmét ismertem ezért annak megfelelően használtam.

Kérem, amennyiben ez lehetséges a T szerkesztő, javítsa "faszkalapra" a szót.

Köszönettel

Meg a hasznaloi nevedet is, es akkor az meg eufemizmus lesz. Koszonjuk. A multikulturalis, zsidokat is magaba foglalo szabolcsi falukozossegek neveben.

picur3ka 2009.06.04. 23:47:50

@wladyslawsky:

Nagyon valoszinu, jobban, mint gondolna az ember, a Duna-Tisza Kozetarsasagot tudnam javasolni, mivel a Karpat-Medence ki van b%szva mar.

picur3ka 2009.06.05. 00:00:36

brillians:

Az Országos Választási Bizottság jogértelmezése szerint alkotmánysértést követ el, aki a Himnusz „Isten, áldd meg a magyart” sorát énekli, hiszen az ugyanúgy „kirekeszti” a kisebbségeket, mint a „Magyarország a magyaroké!” jobbikos jelszó, melynek használatától az OVB eltiltotta a pártot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.05. 02:08:06

@zero:

Morvai Krisztina nem cáfolta, tehát ez nála nyugodtan belefér. Gratulálok a színvonalért, asszonyom.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.05. 02:12:35

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Ez tipikus kurucos demagógia, hiszen eddig csak arról volt szó, hogy a teljesen triviális, de persze nyugodtan tágítható kijelentés, a "Magyarország a magyaroké" alkotmányellenes.

kill004 2009.06.05. 06:14:08

@wladyslawsky: Tökéletesen egyetértek!

Passzivista 2009.06.05. 12:36:57

Baszki, azert ez megerne egy nepszavazast! Hogy lehet ekkora barmoknak helye a kozeletben!? Kie akkor??? Megfejteseket az alabbi cimre... A nyertes egy emlekezteto bogret kap.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.05. 12:42:29

@wladyslawsky:

"ugyan, ne legyél má' ilyen álszent kis (metélt?/nem metélt?) farkinca :))
Ez egy levlistán simán belefér. Meg vicces is."

Főleg úgy vicces, hogy Balóné aztán tudja, hogy milyen lehet "metélt farkincákkal játszani".:P Amúgy teljesen mindegy, hogy hol írta, kulturálatlan és méltatlan dolog, főleg egy nőhöz.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.05. 14:14:40

@Mj: Ez egy szenvedélyes igazságbeszéd volt. Retorikai csúcsteljesítmény. Beleszámítva az összes nem szalonképes kifejezéseket, amelyeket nem neveznék se obszcénnek, se trágárnak, egyszerűen azért nem, mert a helyükön vannak. :P

Amúgy meg kár, hogy mindenki azokon a bizonyos szavakon akad ki, és nem a tartalommal foglalkozik...

Liberté__73 2009.06.05. 14:31:31

@wladyslawsky:

te most az öszödi beszédről írtál, ugye?

kulalak 2009.06.07. 17:51:51

Hol lehet szavazni a Vastagbor Dijrol? Legyen ha eddig nem volt! Zero! Milyen lesz, eves bontas, vagy havi bontas? Mivel jar? Lakkreteggel vagy lejaratig (kov. V-Dij) klikkelheto gyujtemennyel az oldal szelen? Utana agyonhallgatassal, ugye? Mert aki megkapja az mar nem erdemli a nyilvanossagot. Vastagbor Dij alapitasat tamogatom!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.08. 08:15:19

@kulalak:

Van már Vastagbőr-díj. :)
Havonta selejtező, év végén (új év elején) döntő.

vastagbor.blog.hu/2009/01/07/2008_egpofatlanabbjai_az_eredmenyhirdetes

süti beállítások módosítása