Skip to content


       Szűrés lista

A sokkoló végeredmény

A közvéleménykutatók újabb leszereplése ... "a Jobbik éppen 5%-on" ... "talán bejut"...
 

A választás eredménye: Fidesz 56,37 (14 mandátum), MSZP 17,38 (4), Jobbik 14,77 (3), MDF 5,3 (1). A többi párt nem jutott be az európai parlamentbe.

A részvételi arány 36,28-os volt.

És az igazi tőrdöfés:

LMP - HP: 2,6 %
SZDSZ: 2,16 %

A hatodik erő ...eldőlt!

 

 

 

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr311170211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.06.08. 08:15:36

Európa, EurópaAz MSZP jelentős európai arcvesztésével a következő években számolni kell, és ez azt is eredményezheti, hogy a pártnak biztosi helyétől is meg kell válnia. A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.m.j. 2009.06.08. 00:01:35

Végighallgattuk (már amennyit adtak belőle) Lendvai beszédét... nem akartam hinni a fülemnek, a látványról meg már nem is beszélve :)

Az SZDSZ pedig, csakis a kirekesztő, szélsőségesen gyűlölködő, magyar-rassz-ellenes megnyilvánulásaival érte el ezt az eredményt, de én ennek örülök... ha ez volt az ára, túléltük a sok mocskolódást...
Nem hiszem, hogy tanulni fognak belőle, akkor végleg el kéne tűnniük a történelem süllyesztőjében, de ez ellentmond természetüknek (politikus=fíreg), úgyhogy biztos, hogy valahogy visszakapaszkodnak, mondjuk LMP-s köpönyegben...

Viktus 2009.06.08. 00:04:59

EZ A PESTY LACI EGY ELMEBETEG A HÍR TV-N JÖN, HOGY A JOBBIK AZ MSZP ÜGYNÖKE :D:D:D:D:D:D

f.m.j. 2009.06.08. 00:09:49

@Viktus:

itt semmit sem lehet kizárni... hallottam már olyat, hogy az egész Jobbik, meg Gárda ügy életrehívásában is a Szilvásyék keze van NBH-stul... ki tudja? Mocskos ez az egész, ahogy van, és mostantól még mocskosabb lesz, a cél, hogy senki ne tudja elválasztani a szart a májtól, és mire magától szétválik, addigra én pl. már nagyon öreg leszek, nekem már mindegy lesz... :) vagy egészen meg is halunk, mint ország, mint nemzet...

bug jr. 2009.06.08. 00:12:09

@Viktus: én is azon döbbenek épp,pedig eddig azt hittem h egy értelmes arc

Mouth Hero 2009.06.08. 00:20:36

@^Clown: "Sajnos közös listával (LMP-SZDSZ) simán meglehet az 5%-uk."

Az LMP egy közös listával az értelmét vesztené el, hiszen kapásból bebizonyosodna, hogy nem lehet más a politika, ha a régi emberekre is szükség van. S nem csak az értelmének, a hitelének is búcsút inthetne.

SZSVSZ nem lesz LMP-SZDSZ közös lista. Az átszivárgás más kérdés. Ha okosak, azt sem hagyják.

dessert eagle 2009.06.08. 00:21:27

Ne felejtsük el, hogy ez a 427213 ember egy darab olyan választási műsort nem láthatott, amiben a Jobbik politikusai megszólalhattak volna! Vannak választópolgárok, akik a választási összefoglalóból tudhatták csak meg, hogy létezik ez a párt egyáltalán. Ez sajnos egyáltalán nem sarkítás!
Ezek után mostmár azt szeretném, ha Vona Gábor betartaná ígéretét, és láthatnám ahogy sóval szórják be a kertévék székházának helyét.
És ha nem fogom viszontlátni azt a pártot a mainstream médiában, akire szavaztam, azt sem fogom bánni, ha az arabok vagy a perzsák fogják őket pénzelni, mert valakinek kell. (Két alkalommal is elhangzott a Palesztína szó Morvai és Vona részéről, amit azért eléggé furcsálltam, de úgy látszik sajnos indokolt.)

picur3ka 2009.06.08. 00:21:28

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Nagyon aggaszto, amit a szocik csinaltak egesz juropaval, komolyan felmerul a kerdes, maguknak dolgoznak-e. Koltoi.

En jegyet vennek arra, amikor Krisztike osszeszolalkozik Nigel Farage-al peldaul. Akarhogy is, variates delectat.

@Kivlov:

Onkritikat gyakorolnak.

@moR10:

Na, ezen sokat gondolkodom magam is, hogy mely cigany szavazatokra nyomulnak, ha van ilyen, akkor sokkal tobben vannak ugye, mint mondjak. Vagy tobbet csalnak, mint gondoljuk.

One China 2009.06.08. 00:24:58

SZDSZ + mellékpártjai 25%.

Charybdis 2009.06.08. 00:25:21

Kalózpártot kéne alapítani, itthon még nincsen ilyen :) SZDSZ-t biztos elvernénk vele.

Ja egyébként Gabi, nem azt mondták a szavazók... Azt mondták, hogy menj a picsába! :D

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2009.06.08. 00:29:14

@Mouth Hero: az egész LMP azért jött létre, hogy egy új név alatt átmentsék magukat. Hogy 2010-ben is bent lehessenek az SZDSZ-esek a parlamentben. Nyilván azok az arcok nem lesznek benne az LMP-ben, akiket a TV-ben mutogatnak, de nem is ők irányítottak...

Viktus 2009.06.08. 00:38:37

@fmj:

Ne legyél nevetséges ... ez az ügynökösdi ősi komcsi Csurka szokás volt. A Fidesz holdudvar is ilyen szánalmasan rúgózik még, hogy a Jobbik a kommer ügynök a harmincas Vonával :D

reality 2009.06.08. 01:02:40

@Viktus: Mért ne lehetne a harmincas Vona ügynök? Különben is talán inkább ő a csatlós, a kiszolgáló! Az idő majd bebizonyítja. Ezt garantálom.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.06.08. 01:12:34

@dessert eagle: Azért ez nem teljesen van így. Szerintem a választópolgárok jelentős része nem is nagyon nézett választási műsorokat. Az, hogy van Jobbik, ha más nem a gárdafelvonulások miatt igenis ismert dolog. Az LMP-nek sokkal kevesebb megjelenése volt kereskedelmi médiákban.

Viktus 2009.06.08. 01:16:19

@reality:

Balról jobbra

Ha megnézzük a megyei eredményeket, látható, hogy a Jobbik főként olyan megyékben előzött, amelyek többsége eddig hagyományosan MSZP-fellegvárnak számított: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Pest és Nógrád. Az adatok arra utalnak, hogy a korábbi MSZP-szavazók tömegei választották a baloldalból kiábrándulva a Jobbikot. Ha a radikálisok és az MSZP támogatottságát összeadjuk, ezekben a megyékben 31–40 százalékot kapunk, ami alig marad el a szocialisták 2006-os eredményeitől.

Az is látható, hogy a Jobbik mellett a baloldali radikális Munkáspárt is ezekben az eddigi MSZP-s megyékben tört előre: legjobb eredményeiket Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében érték el, majd jön Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés.

A szocialistáknak a legnagyobb pofon az lehet, hogy csak Budapesten és Komárom-Esztergom megyében kapták meg a szavazók legalább egyötödének támogatását. A fővárosban elért 22,3 százalék a legjobb eredményük, a mélypont Hajdú-Bihar megye 12,58 százalékkal.

Az MSZP fővárosi 22,3 százaléka öt százalékkal több, mint az országos átlaga. A párt legjobban a Fidesz számára legrosszabbnak számító XIII. kerületben szerepelt, azonban az ottani 29,59 százalékával ott sem tudta megelőzni a Fideszt. A szocialisták Kőbányán szerepeltek még elég jól, valamint és Csepelen, Újpesten, Zuglóban és a XV. kerületben is a budapesti átlag felett produkáltak.

Bár Budapesten hagyományosabban erősebbek a baloldali pártok, mint az ország többi részén – ez a mostani választásból is kiderült –, figyelmeztető jel, hogy a fővárosban az eddigi összes választáson kényelmesen öt százalék felett végző SZDSZ most csak 4,47 százalékig jutott.

Nem bírták el a nyomást

Az eredmények közzététele előtt Lakner Zoltán politológus azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a nap nagy kérdése: elbírja-e azt a nyomást az SZDSZ, hogy az MDF és az LMP is ráhajtott a szavazóbázisára. Nos, nem bírta el. Az MDF minden megyében negyedik, a nap egyik nagy nyertesének számító LMP három megye kivételével stabil ötödik lett – két helyen a Munkáspárt, Szabolcsban az MCF előzte meg –, miközben az SZDSZ egyetlen megyében, de még a fővárosban sem lett jobb a hatodiknál.

A liberális párt vidékről teljesen eltűnt: 18 megyében két százalék alatt maradt a támogatottsága, és Pest megyében is csak 2,2 százalékot ért el. Ötben megyében az SZDSZ csak a hetedik helyet szerezte meg a nyolc listából. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben a Munkáspárt, Szabolcsban az MCF listája előzte meg a liberálisokét.

Fidesz–Jobbik-libikóka

Akárcsak az MSZP, a Jobbik is két megyében hozta magát húsz százalék fölé: Borsodban csaknem 23, és Hevesben is több mint húsz százalékot értek el. A Fidesz Budapesten kívül ebben a két megyében érte el a legrosszabb, 49–50 százalékot eredményét. Ugyanakkor a Jobbik is azokban a megyékben volt a leggyengébb, ahol a Fidesz a legjobb. Például egyetlen megyében, Vasban maradt a Jobbik tíz százalék alatt – 9,25 százalékot szerzett –, és ebben a megyében volt a legnagyobb, 68,37 százalékos a Fidesz támogatottsága.

Ez a jelenség Budapesten is megfigyelhető. Ahol Budán tarolt a Fidesz, ott a Jobbik kifejezetten rosszul szerepelt, míg Csepelen és a pesti oldal külső kerületeiben a fővárosi átlagnál többet kaptak a radikálisok (és kevesebbet a Fidesz). A Jobbik valamivel így is rosszabbul szerepelt Budapesten, mint vidéken: 12,59 százaléka 2 százalékkal rosszabb, mint az országos eredménye.

A Fidesz mindehol győzött, még Budapesten is, habár ott több mint hat százalékkal kevesebbet kapott, mint vidéken. Így is 48,11 százalékos eredményt ért el, vagyis majdnem minden második fővárosi szavazatot megkapott. Legjobban szokás szerint a budai elitkerületekben, míg a pesti oldalon a XVI. kerületben végzett. A párt legrosszabb eredményét a XIII. kerületben, az Angyalföldből és Újlipótvárosból álló kerületben érte el, csak itt nem érték el a negyven százalékot. Csepelen és Kőbányán is átlagnál rosszabbul szerepeltek.

index.hu/kulfold/eu/2009/valasztas/teruleti_elemzes/

-

Ennyi. Az hülye, aki még mindig az MSZP ügynöközéssel jön stb. handabanda. A Jobbik elővett egy olyan témá lásd. cigány terror ami képes volt a népeket mozgósítani a szociktól ... amire a Fidesz soha nem lett volna képes.

reality 2009.06.08. 01:30:42

Csakhogy én is másoljak: Csak beszél és beszél és beszél és... De vajon mit tesz? Vajon mit tehetne ellenzékben? Szánalmas!
A kiábrándult szocik a Jobbikra szavaztak. Ennek hiányában nem mentek volna el szavazni (esetleg pár százalék átszavaz a Fideszre). Nehéz neked ezt így átlátni!

Viktus 2009.06.08. 01:35:03

kuruc.info cigánytémában most is nagy igazságokat ír le ami csak a sok budai nagypolgárnak meglepő ...

www.valasztas.hu/hu/ep2009/index.html
A fenti linken böngészve az már világosan látszik, hogy Kelet-Magyarországon a Jobbik már a második erő. A Jobbik megverte az MSZP-t többek között Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Jól látszik, hogy a súlyosan cigányfertőzött településen az emberek rettegnek. A parlamenti pártok szerint nem létezik cigánybűnözés, így nem meglepő, hogy a helybélieknek egyedül a Jobbik jelenti a reményt, aki nyíltan beszél a problémáról és kemény fellépést, csendőrséget és közbiztonságot ígér.

21.35: Az erősen cigányfertőzött Tiszavasváriban, Rakamazon, és Tiszalökön is elsöprő sikert ért el a Jobbik, az MSZP és a Fidesz előtt végzett az első helyen.

Viktus 2009.06.08. 01:35:50

@reality:

Emlékszünk? 1998: nem lesz FIDESZ-Kisgazda együttműködés... 84(86?) visszalépés 2010: nem lesz FIDESZ-Jobbik együttműködés... ?? visszalépés?

reality 2009.06.08. 01:42:20

@Viktus: Egy kis ferdítés itt, egy kis ferdítés ott...

reality 2009.06.08. 01:43:14

@Viktus: Nézz utána: Gugli a te barátod!

Viktus 2009.06.08. 01:58:29

@reality:

Nekem nem kell. Sőt senkinek, erre rajtad kívül mindenki emlékezik :D mennyire is ellenezte Orbán az együttműködést a kisgazdákkal meg Torgyival ... aztán a listás éjszaka után csak összeültek.

Feuer Frei ! 2009.06.08. 02:01:17

@Viktus:

Elb*sztad, nem 2010, hanem 2009 :DD

Jut eszembe, MJ merre van? Remélem nem kalasnyikovval járja az országot a 62ezer kéket kutatva :DDDDD

Viktus 2009.06.08. 02:11:27

@Feuer Frei !:

Legyen meg a te igazad ;) :P

albino combino 2009.06.08. 03:26:59

3 mandátum a Jobbiknak. hip-hip

a szadesz amúgy csak magának köszönheti h nem jutott be. én még ilyen elcseszett egy kampányt nem láttam. ha elkezdték volna a szokásos demagóg faszságot nyomatni valszeg előrébb vannak. de neeem. ők azzal jönnek h a cigók milyen jó fejek (aha csak az hiszi ezt aki a luxusvillából néz szét a tájon), meg h a buzik azok nem rosszak csak mások (hagyjuk már, most őszintén - senki nem nézi jó szemmel ha tangás férfiak simulnak egymásnak a város közepén egy kamion tetjén), na meg ugye a drogosokkal jönnek elő. aki erre mozdult volna az meg be volt lőve ezért nem ment el szavazni.
már csak az érdekelne ki volt az a 60 ezer "kicit máááász" aki még bevette a hülyeségeiket.
maszop - na ez nekem örök talány. olyan szívesen elbeszélgetnék vkivel aki rájuk szavazott. de méééér? mi a jó büdös francot csináltak olyan nagyon jól az elmúlt 7 (!) évben h megint rájuk szavazzanak???
LMP-nek riszpekt. sajna még nem látom át h kik is ők valójában. amit úgy nagyjából olvasgattam róluk az tetszett is, az ötleteik jók, de hát ugyi ki tudja. (lehet h álruház szadeszesek)
roma összefogás :D :D :D - csak akkor fognak ezek össze ha valami rosszban sántikálnak. a kicsi huszárnak akkor ugye már nincs mentelmi joga és sittrevághatják mostmár? polírozhatjak a nagyfiúk bohócát legalább. még hajolnia sem kell majd a kolompárnak.

albino combino 2009.06.08. 03:28:42

Egy ugrás Európa – hangoztatja kampányában az európai parlamenti választásokra készülő MCF roma összefogás pártja. A szervezet EP-listavezetője, Kis Zsolt hivatásos díjugrató a versenypályán általában sikerrel veszi az akadályokat. Június 7-én eldől: azzal, hogy Brüsszelbe készül, mennyire állította magasra a lécet. A 21 éves fiatalembernek mindenesetre nem lennének nyelvi nehézségei, ugyanis angol nyelvből államilag elismert felsőfokú, C típusú nyelvvizsgája van.

Ami az előzetes várakozásokat illeti, a közvélemény-kutatók szerint a kisebb pártok közül egyedüliként a Jobbik érheti el a képviselői mandátumot érő ötszázalékos választási küszöböt. Az MCF Roma Összefogás Párt pedig azért is protestál, hogy megakadályozza a Jobbik bejutását az Európai Parlamentbe. A szervezet szerint ehhez a cigányság összefogására van szükség, és arra, hogy minél több roma éljen a szavazati jogával.

hát ez zseniális
romaosszefogas.blogspot.com/

K.Jani 2009.06.08. 06:53:25

remélem most már valami jó is fog történni ebben az országban!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.08. 07:47:24

"Lendvai közölte, hogy senki sem várt három jobbikos mandátumot. Eképpen három olyan képviselőt is delegálunk akik az európai szellemtől idegen radikalizmust közvetítik. Lendvai felszólított arra, hogy ebből le kell vonni a tanulságot, s törekedni fognak arra, hogy a bizalomra érdemesen kormányozzanak.

Lendvai feltette a kérdést Orbán nyilatkozata után, hogy vajon a Fidesznek nincs szüksége elemezni? Dehogynincs. A Jobbik támogatottsága senkinek sem jó. Sem Magyarországnak, sem a demokratikus elveket képviselő pártoknak. A tanulság persze kettős, hívta fel a figyelmet a pártelnök, mérlegelni kell a politikáját ugyanis azoknak, akik kiengedték a szellemet a palackból. Le kell vonni a tanulságot azoknak akik Vona Gábort meghatározó politikussá tették."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.08. 07:56:11

Fodor felajánlja lemondását:

"Fodor Gábor az SZDSZ hétfői ügyvivő testületi ülésén felajánlja lemondását - ezt az SZDSZ elnöke jelentette be az európai parlamenti (EP) választások eredményének nyilvánosságra kerülését követő sajtótájékoztatóján

A politikus kijelentette, hogy a választási eredmény az SZDSZ számára kudarc. Hozzátette a "választók megbüntettek minket, és ezt tudomásul is kell vennünk".

A pártelnök szerint a "büntetés" feltehetően a több éves politikájuknak is szól, de részletekbe egyelőre nem akart bocsátkozni, mert véleménye szerint az okokat higgadtan és nyugodtan kell elemezniük.
A választás kapcsán megjegyezte, nem hiszi, hogy a végeredmény az általuk a kampányban célként kitűzött eszméket szolgálná.

Fodor Gábor rendkívül aggasztónak és a választások rendkívül szomorú jelenségének nevezte a szélsőjobb előretörését.
A pártelnök kijelentette azt is, hogy az SZDSZ által képviselt liberális eszmékre "most még inkább szüksége van hazánknak".

Kérdésre válaszolva azt mondta, szerinte a választók nem a liberális politikára mondtak nemet, mert ő a végeredményben az elmúlt évek koalíciós kormányzására mondott ítéletet látja.
Fodor Gábor azt mondta, hogy a mostani eredményt figyelmeztető jelként kell tudomásul venniük."

f.m.j. 2009.06.08. 08:04:04

@Viktus:

Szerintem sen korfüggő, hogy ki kinek lehet az ügynöke, amúgy is egy lehetséges feltételezésről beszéltem...
Jó neked, hogy így tudsz bízni, én már gyanakvóbb vagyok, az egyetlen aminek itt örülök, az az SZDSZ kiesése, amit 2010-re is kívánok nekik teljes szívemből... ekkora pofára esést... szar volt a kampányuk, szaremberek vannak benne, mit vártak?
Ez nem jelenti azt, hogy a többi a csúcs, sajnos.
Liberális ismerőseim valóban rettegnek, hogy megint deportálás lesz, zsidóüldözés, cigányüldözés, gyilok, én vagyok hülye, hogy ezt azért nem tudom elhinni?

@laspalmas:

A Lendvait éppen is hallgattam, az a nő még mindig a mátrixban van, és csak agyatlanul böfögi a szokásos protokoll dumát, fel kéne már nőni, ébredni Ildus, ez itt már a valóság, nem az '50-es évek...:)
A kétségbeesett riogatáson kívül semmit sem tudott felmutatni

Tarackos Sül (törölt) 2009.06.08. 08:07:09

Én csalódott vagyok. Az eredmények kapcsán nem is szabad örülni, mert látszatdolog az egész, és ebből éppen az MSZP fog a legtöbbet profitálni.

1. Hogyan tudott egy, frakcióval nem, viszony botrányokkal tarkított egy évvel bíró, néhány emberből álló (nyugdíjas) értelmiségi alakulat egy embert kijuttatni az EP-be?!
2. Hogyan tudott az MSZP, népünk és nemzetünk elveszejtője, a lopós KISZ-es hülyegyerekek pártja fél millió szavazatot kapni?!

Lesz itt még 2010-es IGEN! MEGCSINÁLTUK! MSZP-győzelem, kéremszépen . . .

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.08. 08:19:29

Így legyen ötösöm a lottón.
Megmondtam. Az Mszp borsodban és a cigányok által jobban lakott megyékben az mszp 3. erő lett. Ennyi. Erre én sem számítottam, hogy ennyire erősen fog dominálni a jobbik előretörése.
De azért egyet azért megsúgok, a legtöbb ismerősőm a jobbikra szavazott, de egy parlamenti választáson nem szavaztak volna rájuk, azért szavaztak a jobbikra hogy az szdsz beégjen, nem vona gábor listájára szavaztak, hanem gusztosék hülye feje ellen, szóval a jobbik talán erősebb mint gondolta volna bárki is, de messzemenő következteéseket nem szabad levonni ebből az eredményből.
Viszont az mdf tényleg meglepett....hehe lehet hogy bokrost akarták elküldeni jó messzire??:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.08. 08:27:48

@fmj:

Nem akarom elhinni, hogy ennyire hülye/'k. Ha mégis, még nagyobb a baj.

havi 2009.06.08. 08:28:01

@Tarackos Sül:
Remélem a Jobbik elmodja hogy az EU-ban azt hogyan használták fel az EU-pénzeket az MSZP-SZDSZ politikai elit, és számon kérik tőlük, a teljes elszámoltatást!
Miért is?
Több mint 15 milliárd forint pluszforrásra van szükség a Margit híd felújításához, a fővárosi önkormányzat idei költségvetésében szereplő 13 milliárd forinton felül - tudta meg az MTI városházi forrásokból pénteken.

eszkep 2009.06.08. 08:28:42

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "egy parlamenti választáson nem szavaztak volna rájuk, azért szavaztak a jobbikra hogy az szdsz beégjen"

Igen, azért az SZDSZ hatalmas öngólt rúgott a kampányával, valljuk be.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.08. 08:32:24

@eszkep:
azt hiszem a szadesznek vissza kell vennie az arcából és végre kiállni valami értelmes értékrend mellett, nagy kár hogy senki nem hinne nekik, és már ehhez túl késő. game over (remélem)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.08. 08:32:49

@Tarackos Sül:

Szívesen látnék/olvasnék én is pár videót/interjút a félmillió MSZP-szavazóról/tól, hogy mégis mi motiválta őket. Biztos vannak köztük a náciveszélytől rettegők, akik csak orbánutálatból szavaztak rájuk, de tuti, hogy vannak olyanok is, akik a szakértő kormány válságkezelő intézkedéseit jutalmazták az ikszükkel.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.08. 08:42:33

@Cody78: Basszameg ez a köcsög, hogy a picsába sérülhet a demokrácia, ha nem jut be valaki? Hát a kib*szott demokrácia pont arról szól, hogy az istenadta nép elküldi azokat, akiknek rühelli a pofáját. Na, ezen felhúztam magam. Gondolom, látszik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.08. 08:47:14

Az Index Vonát dícséri.
Ez már a vég ...

"A Zazlivecz Gáborként anyakönyvezett, régi barátai által gyakran ma is Zazának hívott Vona maga is az elmúlt tíz év legtehetségesebb új politikusa."

Amúgy Zázrivecz Gábor, de ennyi belefér ...

index.hu/kulfold/eu/2009/valasztas/jobbik_az_attores_esteje/

Makk Marcsi 2009.06.08. 08:52:55

Kedves Jobbik szavazók! Az ilyen "Fityisz" meg "Zsidesz" megnyilvánulással kapcsolatban azért megkérdezném, hogy mégis mire számítotok a parlamenti választásnál? Mert arra azért (még) biztos nem, hogy önálló kormányerő lehet a Jobbik. Akkor meg? Kivel állhatna össze a Jobbik, talán az MSZP-vel!? Na ugye? Akkor meg nem értem ezt a Fidesz-ellenes felhangot... Azért mégiscsak egy a tábor, ha nem is feltétlenül egy a zászló. Nehogy legközelebb meg ezzel szúrjuk el!

f.m.j. 2009.06.08. 08:56:22

@zero: azért végigolvasva, én némi iróniát vélek felfedezni...

GatyaPityu 2009.06.08. 08:57:06

@eszkep:
Így van. A Szadi teljesen mellélőtt ezzel a ki lesz a 3. erő c. mindenki által jól ismert kampánystratégiával. Talán, ha maradnak a lop-stop és a Zadócsökkentés párja c. stratégiánál, akkor esetleg jobban szerepelnek - persze ezeket a jelszavalat már elhasználták, mint egy egyszer használatos papírzsebkendőt. :-)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.08. 09:16:28

@Atro: Hát ez az, pont azért nyomták ezt a sötétség-serege-elleni-utolsó-bástya fasságot, mert már semmi más nem maradt nekik. Az elmúlt évek alatt bemocskolták az összes szlogenüket, nincs már semmilyük.

Grafithuszar 2009.06.08. 09:23:37

Eléggé meglepődtem a Jobbikon. Amikor valaki azon viccelődött a választás előtt hogy az SZDSZ "Ki lesz a harmadik erő" kampányára a válasz az MSZP, csak röhögtem rajta... erre most nem sokon múlt hogy így is lett. Örülök hogy így történt, most legalább nagyobb figyelmet kap a jObbik, és kiderül mi is lehet belőlük... Szerintem meg van arra is az esély hogy ha folymatosan a médiában lesznek lejáratják saját megukat.....lásd a sajtótájékoztatón a bekiabálások. Ha ezen nem változtatnak akkor érzésem szerint könnyedén hülyét csinálnak belőlük a többiek...

reKorrekt 2009.06.08. 09:32:12

Ha a cigányokra 13.440 szavazat érkezett, akkor vajon kitől kaptak >20.000 ajánlószelvényt??

wladyslawsky (törölt) 2009.06.08. 09:32:15

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: ha tudnál szdszbeszélül, akkor értenéd :))

egy kis gyorstalpaló:

DEMOKRÁCIA: eszdéeszuralom
TOLERANCIA: a drogos/buzi/cigány/zsidó/kozmopolita jó ember, mindenki más náci
TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG: fizessé' bazmeg!
MINISZTERELNÖK BEISMERI HOGY HAZUDOTT: bátor kiállás az igazságért
MAGYAR GÁRDA KIMENEKÍT EGY CSALÁDOT A CIGÁNYTERRORBÓL: életellenes fasizmus

Hetfield 2009.06.08. 10:13:16

@3 a magyar igazság! [Korrekt]: Esett az eső! Csak nem gondolod, hogy viharban kimozdulnak?! :D

Viktus 2009.06.08. 10:21:33

Tiszavasvári (néhai Szögi Lajos lakóhelye) arányok:

JOBBIK: 41,6 (!)
FIDESZ: 26,14
MSZP:14.52

derelyegrádi szellem 2009.06.08. 10:32:37

@3 a magyar igazság! [Korrekt]:

Három oka van.

1./ Esett az eső, a cigányok meg félnek ez esőtől (allítólag azért, mert az is alapvetően vízből van)

2./ A szavazóhelységben azért mégsem lehet a megérkezett szavazónak egy 500 Ft-os TESCO utalványt átnyújtani.

3./ Szavazót nem lehet fénymásolni, bár az szdsz próbálkozott papírcigányokkal, de ők se mentek vele semmire.

Ezek összessége eredményezte a jelenséget.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.08. 10:43:12

Ugye látta mindenki a képregényt a szavazóhelyiségben, ami bemutatja, mi a teendő?
No comment.
Aki arra rászorul, annak nem ott a helye.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.08. 10:45:50

@laspalmas: azt te csak hiszed... Tegnap a szavazókörben saját élmény:
1: kb 80 éves papi megjelent személyi NÉLKÜL
2: egy másiknak a bizottsági tag szólt, hogy ugye tudja, hogy 2 éve lejárt a személyije?

no comment...

modellmaker 2009.06.08. 10:52:18

Na csak megtaláltam. :))

DEBRECEN

FIDESZ-KDNP - 59,86% (37 600)
JOBBIK - 15,38% (9 659)
MSZP - 13,21% (8 296)

Mouth Hero 2009.06.08. 11:06:37

"De azért egyet azért megsúgok, a legtöbb ismerősőm a jobbikra szavazott, de egy parlamenti választáson nem szavaztak volna rájuk, azért szavaztak a jobbikra hogy az szdsz beégjen, nem vona gábor listájára szavaztak, hanem gusztosék hülye feje ellen, szóval a jobbik talán erősebb mint gondolta volna bárki is, de messzemenő következteéseket nem szabad levonni ebből az eredményből."

Ezt csak megerősíteni tudom. Ám ha nem javul a helyzet, 1 év múlva újra büntethet ez a tömeg.

havi 2009.06.08. 11:16:03

MÁR A DIÁKOKAT IS FELHASZNÁLJÁK UNDORÍTÓ, amit csinálnak ezek
A tetvek!

index.hu/belfold/2009/06/08/a_szulok_vagyoni_helyzeterol_kerdeztek_a_diakokat_az_iskolaban/
A szülők vagyoni helyzetéről kérdezték a diákokat az iskolában
A kompetenciaméréssel egy időben APEH-nyilatkozathoz hasonló kérdőíveket töltettek ki a tanulókkal több szombathelyi általános iskolában, ami a szülők körében nagy felháborodást váltott ki - írta hétfői számában a Vas Népe.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.06.08. 11:22:09

@laspalmas: Amikor Török Gábor volt a politológia tanárom, ő a következőn mesélte erről:
A nagyobb pártoknak (a kisebbeknek is csak az nem számottevő) van egy kemény magjuk, akik olyan törzsszavazókból állnak, akik mindig a pártra fognak szavazni. Ez most 15% körül lehet, mert esetleg valóban vannak olyanok, akik a Bajnaira is szavaztak. Nem tudom 70%-os részvétel mellett ez hány %-ot hozna, lehet, hogy ugyanennyit.

@3 a magyar igazság! [Korrekt]:
Valóban a legvalószínűbb ok az eső lehetett, de vannak olyan esetek, hogy valaki egy helyre leadja a kopogtató cédulát, de nem oda szavaz. Ha jól emlékszem anno Szabó Albert egyéni kerületben 300 körüli szavazatot kapott, holott 750 cédula kellett az induláshoz.

derelyegrádi szellem 2009.06.08. 11:33:13

@Viktus:

Ha jól látom Tiszavasváriban az MSZP, és a Fidesz együtt összesen kevesebbet szerzett, mint a jobbik.

Az nagyon komoly.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.08. 12:03:37

1 FIDESZ-KDNP 582 46,67
2 SZDSZ 6 0,48
3 MCF ROMA Ö. 76 6,09
4 MUNKÁSPÁRT 8 0,64
5 MSZP 191 15,32
6 JOBBIK 325 26,06
7 LMP-HP 19 1,52
8 MDF 40 3,21

Hehe most felteszem a kérdést hogy szerintetek Alsózsolca végén van-e összefüggő romatelep, amit Mohácsiviki annyira szeretne felszámloni?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.08. 12:06:22

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Persze az MCFROMA-nak nem nehéz ennyit összekaparni egy olyan településen ahol majdnem felerészben romák laknak:)

modellmaker 2009.06.08. 12:21:48

Beszarás ez a magyar média... Hallgatom a mai interjúkat a Jobbikkos képviselőkkel, mindenhol az az első, hogy ezután kit tart a legnagyobb politikai ellenfelének, kivel akar küzdeni stb. Komolyan, azt hiszik, hogy csak ez létezik? Mintha ez lenne a lényeg, nem pedig az ország boldogulása... Nagyon remélem, hogy a Jobbik nem megy el ebbe az irányba.

gábbor 2009.06.08. 12:34:54

@3 a magyar igazság! [Korrekt]: Tényleg , vajon kitől? A MIÉP nem tudta összgyűjteni a 20.000-et.

Acid Amadeus 2009.06.08. 13:14:09

A l"iberális Budapest"(by Demszky). Hányadik is lett ott az SZDSZ? :D

Acid Amadeus 2009.06.08. 13:17:20

@Acid Amadeus:
Egyébként szerintem erre azlehet a magyarázat, hogy a szadesz-mszp vonulat hisz az ilyen ősi, ráolvasós módszerekben, ti.hogy az, amit kimondanak, az úgy is van( pl. "Bp liberális város", "az emberek ezt várják el tőlünk", ..stb)

Perillustris 2009.06.08. 13:17:40

@Tzimisce: "A nagyobb pártoknak (a kisebbeknek is csak az nem számottevő) van egy kemény magjuk, akik olyan törzsszavazókból állnak, akik mindig a pártra fognak szavazni."

Ezzel csak egy kiegészítéssel tudok egyetérteni. A "kemény mag" valószínűleg azokból tevődik össze, akik bármikor is közvetlen vagy közvetett kapcsolatban állnak/álltak adott párttal, tehát érzelmileg és/vagy anyagilag függenek attól. Az idősebb, az előző(sic!) rendszerben is közalkalmazottként dolgozók jelentős száma miatt a 10%-ot tartom reálisnak, a többiek szerintem képlékenyebbek, különösen hosszabb távon rugalmasabbak. S az elmúlt 7-8 év már ennek számít, ezért is szavaztak át "gátlástalanul" olyanok, akik bár baloldalinak mondják magukat, csalódtak a kormánypárt(ok)ban.

Tehát az igazán kemény mag a megélhetése miatt ereszt gyökeret egy párt mellett.

Acid Amadeus 2009.06.08. 13:20:22

Egyébként csak én érzem úgy, hogy a Jobbik legnagyobb ellensége az idő?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 13:23:59

@^Clown: érdekes, de ennél azért több kell h végérvényesen kiderüljön h hol áll a fidesz.

sz j

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 13:30:57

@fmj: pontosan, ezért kell tisztán látni, és nem a szavakat, hanem a tetteket nézni. A TETTEK A LÉNYEGESEK.
ki fog derülni 10 éven belül ki hol áll nyugi, az mdfről is kiderült.
tippem szerint a jobbik jó, a fidesz között is több a jó, mint a rossz, csakhogy az elitről nem tudunk semmit, aki irányítja a fideszt. a közgazdászaik között sok a kollaboráns, neoliberális, martonyi bilderberges, csomó szabadkőműves, a lisszaboni szerződést olvasatlanul írták alá, úgyhogy a fidesz (elit, irányító réteg) az eu kutyája, ennyi biztos

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 13:36:15

@Mouth Hero: szvsz lesz szdsz ászivárgás az lmpbe. csak éppen a gazdasági emberek szivárognak át, a beszélést, és a kis dolgokat meghagyják a fiataloknak. kiraknak egy szexi jerikói rózsát az LMP ablakba, az beszél meg mutogatja magát, a gazdaság meg a régi kezekben. ahogy rotsild mondta: "adjátok oda egy ország a pénzkivetési jogát, és nem érdekel ki kormányoz". ez lesz az lmp-be is.
a régi szdszes pofázók, meg átviszik az mszpbe az ideológiát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 13:38:20

@picur3ka (Beindultunk: 10%: "En jegyet vennek arra, amikor Krisztike osszeszolalkozik Nigel Farage-al peldaul"

ezt fejtsd ki, ez király! ki ez a nigel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 13:46:21

@fmj: hadd beszéljek már egy ilyen zsidóval!! légyszi vh intézd el

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 13:48:31

@DexterMorgan78/Séfbácsi: lehet h az mdf tényleg hazafi, és csak az országnak tesznek jót, mert elküldik messzire a bokrost ?
:D:DDD
:DDD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 13:54:05

@zero: "A Jobbik EP-választási programja okosan összeállított lózungáradat, amiből semmi sem derül ki arról, hogy a párt mihez kezdene, ha a hatalom közelébe jutna."

azért ad, de vesz is:) (az index)

pógárjenő 2009.06.08. 14:01:40

@tesz-vesz: ehe-ehe nekem valami sz@r tojota gyűtt be, a francnak se kéne a kipufogója....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 14:10:00

@Makk Marcsi: oks, vettem, brékó.
én nem tudom hol áll a fidesz még majd eldől
(olvass vissza)
de jó lenne ezt mondani a fidesznek is: a jobbik nem ellenség hanem szövetséges, mert szerintem ők nem veszik ezt észre.

pógárjenő 2009.06.08. 14:12:47

@tesz-vesz: Talán mert kíntről kapják az ukázokat!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 14:13:08

@pógárjenő: a videóóóó!
azt hittem először Morvairól beszélsz - addig éltél volna :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 14:15:34

@pógárjenő: a fidesz? persze, a parancsokat is onnan lehet, de az életszínvonal mindenképpen emelkedni fog, a fidesz nem olyan mértékben szolgalelkű, mint komcsik, akik a diktatúra idején szocializálódtak

f.m.j. 2009.06.08. 14:19:26

@tesz-vesz:

nem lehet meggyőzni, már próbáltam, igaz csak finoman, de azonnal nagyon agresszív lett, és inkább én viszakoztam, ráhagytam...

igen, az idő fogja eldönteni, hogy ki hol áll, csak az épp az én 10 legszebb évem... sajnálom rájuk...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 14:21:58

@zero: lehet igaza volt Novák Elődnek?

f.m.j. 2009.06.08. 14:24:32

@fmj: ja! kell ez nekik, mint egy falat kenyér, mert ők ugyanolyan gyűlölködő emberek, mint mi, mert ugyanolyan emberek,mint mi nagyot mondtam, mi? :) csak valahogy ők ezt még nem vették észre, ezt az ugyanolyanságot, ill. az ebben sem különbek-séget.
De tényleg így gondolom: senki sem különb a másiknál... és mindig kicsit ki kell kukkantani a saját nézőpontunkból, ha ez nem megy, akkor tényleg megmerevedett álláspontok feszülnek egymásnak, elbeszélés egymás mellett, és még több gyűlölet egymás iránt...

f.m.j. 2009.06.08. 14:26:43

@tesz-vesz:

sztem keress egy ilyen barátot magadnak, és megtudod :):)

tudi 2009.06.08. 15:19:33

Durva eredmény, ha a maszop így folytatja végén még ő lesz a 3. erő, az MDF meglepett engem, hogy mandátumot szerzett, biztos bokros hatására sok "reform" párti volt szadesz szavazó voksolt rájuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.08. 15:20:25

@fmj: hol keressem, zsinagógába?
egy zsidót nem ismerek, én vidéki vok. akiket meg ismerek, és pestiek, azok mind normálisak

picur3ka 2009.06.08. 15:35:30

@tesz-vesz:

Nigel a EP szkeptikus Brit part kepviseloje, azon fajta, manapsag ritka politikusok kozul, aki elolvassa es tud szonokolni.

Viktus 2009.06.08. 16:15:54

"Információink szerint az eredmények hatására azt is tervbe vették, hogy erősítenek majd a roma ügy támogatásán. Ennek formáját azonban még nem tisztázták. Az Index kérdésére Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője azt mondta, ő még nem értesült arról, hogy pártja romák melletti offenzívába kezdene."

:D Fidesz átakarja adni a helyét a Jobbiknak? :P

picur3ka 2009.06.08. 16:42:28

melletti offenziva, jajj, nehogy offenzivaba kezdjen mar valaki is

Roxvox 2009.06.08. 19:14:00

Azért a legszámottevőbb vélemény a távolmaradás.
A nagy álom, hogy csak annyi cigó legyen az országban, mint a rájuk adott szavazat.
Ildi néni vajon miért van úgy beszarva a Jobbiktól, szerintem nem harap.

Roxvox 2009.06.08. 19:18:37

Ha a Jobbik nem demokrata elveket valló párt, (L. Ildikó) akkor akik rájuk szavaztak azok leszarják a demokráciát?

picur3ka 2009.06.08. 21:18:15

@Roxvox:

Hat, azt ugye nem egyszeru tudni a retorikajukkal. Amint ez gyakran van, ezert dolnek be a nepek, hogy finomitva hazudnak es aztan ugye mast csinalnak, mint minden egyeb politikai part, csak ebben az esetben ez gyakran ugye nepirtas. Nagyon veszelyes terfelre lehet itten elsikkadni az egesz orszagnak.

En nagyon beaggodtam peldaul, aztan legyen igaza masnak, de vegulis, majdnem 100% biztos vagyok benne, ha innen az egyeb politikai partok nem kepesek menteni, a jobbik tul sokat fog nyerni es akkor tenyleg bebaszott mindenkinek.

Roxvox 2009.06.08. 21:53:07

@picur3ka (Beindultunk: 10%:
Sajnos szerintem itt már többről van szó, minthogy ők(Fidesz, Mszp) hozták létre, egyék meg amit főztek.
Várjuk ki a végét.

Viktus 2009.06.08. 23:48:57

Roma Összefogás Tarnazsadányban 54,21 százaléknyi voksot szerzett, Tarnabodon 45,24 százalékot, Hevesaranyoson 27,13 százalékot.

:D

Na költözne v.ki ezekbe a falvakba? :D

Feuer Frei ! 2009.06.08. 23:58:29

@Viktus:

Én. Egy Uzival. :D Meg egy ilyennel:

www.hirado.hu/Hirek/2009/06/08/21/Ketmeteres_robokigyot_tesztel_az_izraeli_hadsereg.aspx

Amúgy, ha esetleg olvassa a blogot a Jobbikot belülről jól ismerő ember, írja már meg, van-e bármilyen ellentét van Morvai meg Vona között? Mráz Ágoston tegnap óta ezt fújja.

picur3ka 2009.06.14. 21:32:21

@Viktus:

Igen, ahol a romak szavznak ekkora aranyban es magukra, ott van remeny, lehet, nem tudom persze, elofordulhat mas motivacio is.


Ez egy eleg jo cikk, azt gondolom, szoval terjesztem:

konzervatorium.hu/publicisztika/182-a-huebrisz-zsoldja

picur3ka 2009.06.14. 21:48:53

@Viktus:

Az egyik melypont Korom falu, ahol az MSZP 9 szavazatot gyujtott ossze sikeresen a 200 koruli vallalkozokbol.

En fenntartasokkal elek a papirformak es szokasos velemeny-kutatasokkal kapcsolatban, mivel hangulat van.

'Alacsony valasztoi megjelenes kedvez a kis partoknak.'

Barmely valasztoi korzetet megneztem eddig - bar a szam csekely - szinte kivetel nelkul mindegyikben, ahol a FIDESZ folenyesen nyert keleti megyekben - es nem volt eget rengeto, csak 10% alatti vagy koruli JOBBIK szereples, a reszveteli arany rettenetesen alacsony volt az orszagos atlaghoz kepest.


süti beállítások módosítása