Skip to content


       Szűrés lista

Átkeresztelték a költségtérítést

Reggeli rövid tudósítás: Igen, megcsinálták!

Hétfőn nem csak a vagyonadóról, gyes-gyed csökkentéséről szavazott a parlament, hanem a képviselői költségtérítés átalakításáról is. Tulajdonképpen csak átnevezésről van szó, mert mindenképp szeretnék elkerülni a Seres Mária által kezdeményezett népszavazást, vagyis hogy el kelljen számolniuk a pénzzel, amit felvesznek.

A módosító javaslatok Göndör "nemcsibész" István nevéhez fűződnek, aki felejthetetlen mondataival már tavaly bemutatkozott nekünk.

A javaslatok lényege:

- megszüntetik a költségtérítés fogalmát, még az alkotmányból és a képviselők díjazásáról szóló, 1990-es törvény címéből is kihúzták a szót

- a költségtérítés helyett bevezetnének egy bérpótlékot, amely ugyanúgy a választókerület és Budapest közti távolságtól függne, és megmaradna a lakhatási támogatás is

- változás annyi lenne, hogy a képviselő összes jövedelmét, így a pótlékot is adókötelessé tennék. Az adóalapot az szja-törvény alapján elszámolt költségekkel lehetne csökkenteni.

Ezt már tudtuk, nem újdonság.

Ami szintén nem meglepő, az a szavazáson létrejött nagykoalíció:

Az Országgyűlés 340 igen szavazattal, 18 nem és két tartózkodás mellett megszavazta az ehhez szükséges - kétharmados támogatást igénylő - alkotmánymódosítást, illetve 341 igen, 19 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadta a képviselői juttatásokról szóló törvény módosítását.

Nagy meglepetésre az SZDSZ képviselői (+ Pettkó és Katona) szavaztak nemmel.

Vannak még valakinek olyasmi illúziói, hogy a Fidesz különb, mint a többi?

Ha a saját zsebükről van szó, nagy az egyetértés az MSZP és a Fidesz között. Mindig.

Címkék: parlament pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr291216540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner 2009.06.30. 09:10:02

Megszavazták a vagyonadótMegszavazták a vagyonadót, az SZJA sávhatára ötmillió forintra nő, a két kulcs 17 és 32 százalékra csökken, az országgyűlési képviselők is az általános szabályok szerint adóznak, megválasztották a PSZÁF elnökének Farkas Ádámot.

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.30. 08:19:23

A képviselők ingyenes készpénzfelvételi lehetőségeA parlament ma tárgyalja az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről és kedvezményeiről szóló1990.évi LVI. törvény módosításáról szóló T/9797. számú törvényjavaslatot.Ideje volt, hogy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.30. 09:19:22

Az előző postban már leírtam a véleményem, viszont a Petkó egyre szimpatikusabb, bimm-bamm :o)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.30. 09:19:48

@eszkep:

Nem a gazdaságpolitikájukat, hanem a saját bukszájukhoz való hozzáállásukat hasonlítottam össze.

eszkep 2009.06.30. 09:20:50

@wlakos: ???????
Pont az a lényege a dolognak, hogy legalább számlát kell vinni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.30. 09:23:44

@eszkep:

Egyébként:

Bölcsis témáról már volt két cikk, össz. 214 kommenttel, ebből 1, azaz egy darab volt a tied. Ez érdekes, tekintve, hogy most mekkora érdeklődést mutatsz a téma iránt...

vastagbor.blog.hu/2009/03/13/igeny_az_lenne_ra
vastagbor.blog.hu/2009/04/07/szucs_erikanak_van_gyomra

Mellesleg meg arról írunk, amiről akarunk. :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.30. 09:23:50

@Félkupica_Fehér_Főnök: Pontosan ezt akartam írni. Pettkó szerintem is normális(abb), mint a többi.

Jokerpofa 2009.06.30. 09:27:10

nem mintha számítana a tizenvalahány szdsz-es nem szavazat. nyugodtan megtehették, gesztusnak szánták annak a 60.000 szavazónak

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.30. 09:28:18

@rolika:

Szerintem az áll a háttérben, hogy elmondásuk szerint nagy megújulásra készülnek (persze a 2,16 miatt), és ezt akarták most tettekkel alátámasztani.

Bár sok kockázatot nem vállaltak:
- 2,16%-al őket nem fogja érinteni a ktg.
- Ha csoda történik, és bejutnak, akkor sincs gáz, ugyanis tudhatták, hogy a többség nélkülük is meglesz

soniq 2009.06.30. 09:29:50

Szerintem ez azért már civilizáltabb, valamint ha jól értem csak számla alapján lehet bármit is elköltségelni (ahogy most is a külön adózó jövedelmek esetén). Ott meg ha ügyeskednek APEH farbatossza őket nem kicsit remélhetőleg:-)

eszkep 2009.06.30. 09:30:01

@Gerusz:
„Amint odakerülnek a húsos fazékhoz, ők is ugyanilyen vehemenciával kezdenek majd lopni. Ezzel kapcsolatban valahogy nincsenek kétségeim.”
Rövid memóriával rendelkezők kedvéért megemlítem, hogy a FIDESZ már volt kormányom 1998-2002 között.

„ Viszont ha az utóbbi 7 évben nem az MSZP, hanem a Fidesz lett volna kormányon, akkor se állnánk jobban, ugyanis egykutya.”
Ez a primitív beszólás nem éri el az t a színvonalat, hogy reagáljak rá. Nézegesd az MNB honlapján a statisztikai közleményeket!

„Emlékezz csak egy másik nagykoalícióban
megszavazott dologra, egy bizonyos "Száznapos program" nevezetűre. Dereng valami?”
Nem dereng, pontosan emlékszem. Arra is amikor 2002 őszén a FIDESZ már jelezte, hogy borul a költségvetési egyensúly, a MSZP nem győzte őket lehülyézni. Ez viszont neked nem dereng, mi???

Egyébként amit mondasz megint csak butítás, mert ha nem szavazta volna meg a FIDESZ, akkor azt hallgathattunk volna 2002-2006 között, hogy „bezzeg a gonosz FIDESZ nem szavazta meg…” Gyengébb szellemi képességűek kedvéért: a (parlamenti többséget bíró) kormány a felelős a jogalkotói munkáért…

„Összesen annyiban lesz jobb, ha most a Fidesz nyer, hogy a megszorításokat meg tudják majd indokolni az MSZP balfaszságával, így talán meglépik majd a szükséges lépéseket.”
Talán lassan el kellene olvasni a FIDESZ honlapján a gazdaságpolitikai alapelveket, amit 2006 ősze óta el lehet olvasni, és már többször átdolgozták zsenikém…

„Talán. Ettől még ugyanakkora tolvajbanda marad, mint az MSZP.”
Azt képzed el, hogy 1998-2002 között, akkor a ballib média hogy nyivákolt volna. Egyébként jellemző, hogy amikkel cikkeztek, azoknak egyiknek sem volt alapja! (Voltak korrupciós úgyek, de nem azok, melyekről „legendákat” költött a ballib média.

eszkep 2009.06.30. 09:31:19

@laspalmas: Logikád szerint az angol konzervatív párt is "egykutya" az MSZP-vel, Gratulálok...

Marcellusca 2009.06.30. 09:31:28

@eszkep: Igazad van.
De most, a saját zsebük kérdésében miért tudnak összhangban lenni? Minden másban szembe mentek a kormánnyal. (Most nem óhajtok bele menni, hogy minek, mennyi értelme van/volt!) Amint a saját zsebükről és annak megtöméséről, ill. minél kevésbé megcsappantásáról van szó, máris nagy az egyetértés! Most miért nem óbégattak, hogy majd a NÉP eldönti a népszavazáson, most nem támogatjuk az ALKOTMÁNY egyidejű módosítását?!
Rohadjon meg az összes prolimókus!!!

@Barese: Nem, nem! Már régen kellett volna!
Úgyhogy: TŰZ!

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.06.30. 09:32:07

Az SZDSZ-t es az MSZP-t nem kell bemutassam. ugyhogy most a "Fidesz a mi remenysegunk" klub tagjaihoz szolanek.

A Fidesznek 4 eve volt arra, amire az MSZPnek 12 + a regi szep partalami idokbol maradt tapasztalati es helyzeti elony. Ne azt nezd, mit mond, inkabb azt, amit CSINAL!

2006 ota a Fideszrol is vilagosan, tisztan kiderul, hogy EGYETLEN celjuk van a parlamentben, ez pedig az, hogy minel nagyobb szamban legyenek a parlamentben es az onkormanyzatokban. Roviden: a hatalom. SEMMI MAS! Lazan leszelsosegeseztek engem (es gyanitom titeteket is mind, akik olvassatok) amikor Gyurcsany ellen az utcara mentem. Mogealltak a kormanynak, amikor az eroszakkal szetverette a tiltakozasokat. Azt hangoztattak, hogy "majd az onkormanyzati valasztasokon meg lehet mutatni". Elsopro gyozelmet arattak, aztan nem tettek semmit.Meg a serthetetlen mentelmi jogukkal takarodzva sem volt merszuk barmit tenni, esetleg nem is akartak. Egyetlen nepszavazasi eredmenyt kepesek mindossze felmutatni, az sem a sajat kezdemenyezesuk volt, csupan az "elere alltak". Ugyanugy bealltak a fasisztazo es a csocselekezo taborba huhogni. A Jobbikot a tobbi parttal dac es erdekszovetsegben vallvettve hallgatjak agyon. Az SZDSZszel osszeborulva KI kampanyolt legkemenyebben a Jobbik es a Garda ellen? Jajajj, csak nem a Fidesz volt az is? Majd miutan a Jobbik csaknek megelozte meg az MSZP-t is, mit tesz isten, egyszeriben a Fideszes szajakban is megjelent a ciganybunozes szo, es meg par "szokimondobb" fordulat. Olyasmik, amiert meg ket hettel korabban is eszelos sikoltozasban tortek ki, fasisztaztak, massirozo naciztak, vizionaltak kirekesztest, nepirtast, vilagveget. Nos, a nep ajkan ez a viselkedes "kopnyegforgatasnak" neveztetik.

Kormanyzasi kepessegeikrol, rovid es hosszutavu celjaikrol beszedes kepet adott nekem a Tisza cianmergezese. HAROM napig ment az sajnalkozas, egymasra mutogatas, felelos kereses. MINDEN megvolt, hogy a ciant reszben semlegesithessek, es a folyot nagyobbreszt megmentsek. SEMMIT nem tettek. Sem akkor, sem utana! Semmit. Tobb modszer is lett volna, ha azonnal reagalnak, amikor az elso hirt megkaptak. De legalabb szakekertoket megkerdezhettek volna. Tiszai vegyi kombinat. Meg letezett! Egyetlen dolog foglalkoztatta a diszes kompaniat. Az, hogy a leheto legkissebb felelossegvallalassal meguszhasszak az incidenst. Nekik egy mergezes, egy arviz, egy jarvany politikai incidens. Erdektelen, hanyan pusztulnak bele, nem szamit, hanyan vallnak foldonfutova, mi kerul az orszagbol idegen kezre vagy semmisul meg egyszer s mindenkorra. Cselekedeteik egyetlen mozgatorugoja: ez art a karrieremnek, vagy hasznal? Ugyanugy nyalnak a kulfoldnek, ugyanugy a kulfoldi tokeben latjak a megoldast. A Fidesz idejen voltam egyetemista. Ugyanugy cserbenhagytak, az oktatast eppugy zullesztettek.

A felszinen van kulonbseg, a retorikaban van kulonbseg, a modszerek egy reszeben van kulonbseg. A lenyeget tekintve NINCS. A Fidesz, es azon belul a Fideszes politikusok SOHA semmiert nem kockaztattak, nem vittek a boruket a vasarra.

Nem fognak lopni? Ezt a vegytiszta naivitast!!! Hiszen epp most szavaztak meg ritkan lathato, csodas osszefogassal, hogy meg azt a par milliot sem hajlandok feladni, amit eddig koltsegterites cimszo alatt loptak el. Nemhogy a szazmilliardos panamak es korrupcios ugyek tisztazasa, de meg ennek a par millionak a visszaadasa sem volt inyukre! HOGYAN fognak ezek barkit elszamoltatni? Hogyan??? Sehogy! Nem erdekuk. Egy vasat soha nem fognak az allamkasszaba visszatenni. Senkit nem fognak elszamoltatni, egyetlen forintnyi elkotyavetyelt allami vagyont nem vesznek majd vissza! Hivatkozni fognak a szerzodesekre, amiket ok nem szeghetnek meg, es csuf, gonosztol valo MSZP-re melynek rombolasat csak ujabb, sulyos alldozatok aran lehet helyrehozni. A sulyoz alldozatokat majd mi meghozzuk HELYETTUK, tenni pedig nem fognak semmit.

Most MEGSZAVAZZAK az MSZP-vel karoltve az osszes mocskos adot, meg tobbet is, mint kene, hogy aztan egy kis reszuket majd eltorolve sajnalkozva mondhassak: mi mindent megtettunk, amit ebben a tragikus helyzetben tenni lehett, a tobbi egyszeruen nem a mi hibank, sajnos semiit nem tehetunk.

Aki olvasta a felteteleit a most felvett irdatlan kolcsonoknek, az tudja, hogy sem Gyurcsanynak, sem Bajnainak NINCSEN es soha nem is volt gazdasagi programja. Teszik, amit a papiros parancsol nekik. Ilyen az ingatlanado, a vagyonado, a koltsegvetes csokkentese, az egeszsegugyi, nyugdij es egyeb szocialis juttatasok koltsegvetesbol valo kiszoritasa. Sot, jovore a koltsegvetes is ki kell keruljon parlamenti hataskorbol. "Szakertoi bizottsag" kell, hogy a koltsegvetest teljes egeszeben elkeszitse es jovahagyja, amely szakertok termeszetesen a "nemzetkozi" penzintezetek. A kolcson felvetelenek idotartama, micsoda veletlen, pont a valasztasokig tart ki!! Majd ket ev turelmi ido kovetkezik. Utana 8 reszletben, negyedevenkenti fizetessel kell AZ EGESZ kolcsont kamatostul visszafizetni. Ez gyekorlatilag lehetetlen. Am mostantol szamitott harom ev mulva, mire ez mindenki szamara nyilvanvalo lesz, mar nem lesz visszaut. Az egesz allam, es egyenkent az emberek is mind adosrabszolgak lesznek. Az alam vagyona, a foldtulajdon egy resze, osszes termeszeti kincsunk (geotermikus energia, gaz, viz, stb.), es minden lenyegesebb, meg mukodo ipari egyseg kulfoldi kezen lesz.Ami nem, azt tonkreteszik, ellehetetlenitik. Az osszes lenyeges donteshozo szerv szinten kulfoldi kezen lesz, vagy kenytelen lesz ugy ugralni, ahogyan futyulnek neki.

Ha ez tetszik, ha ez az amit magadnak es utodaidnak szansz, mint eljovendo elet, Szavazz a Fidesz-MSZP nagykoaliciora!

Ha nem tetszik, LAZADJ! Hidd el, nem az a legegetobb problemad, hogy egy nagystilu megelhetesi bunozo (ertsd:politikus) nacinak nevez e erte, hogy kiallsz magadert es azokert, akik neked fontosak.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.06.30. 09:32:32

hát ez vérforraló.
nagyon betojhattak, hogy adózniuk kell majd a népszavazás után, ha képesek voltak átnevezni.
ÁTNEVEZNI!!!
még alkotmányt is módosítanának.

nagyon itt a z ideje valaminek. puccs, felkelés, mittomén, de zavarjuk el őket, és zárjuk guantanamóra, vagy hasonlóra.

eszkep 2009.06.30. 09:36:12

@laspalmas: Most sem maga a téma miatt írok, hanem az általánosítás ténye miatt. Szűcs Erika "teljesítményéhez" amúgy sem lehet sokat hozzáfűzni, a tények önmagukért beszélnek.

Marcellusca 2009.06.30. 09:49:33

@eszkep: Kár erőlködnöd a fityeszes gyerekmosdatással!

Egyik kutya, másik eb!

@Meleardil Eressea Iluvadan: Köszi! Komolyan!
Jól összefoglaltad a lényeget.
Csak ezt kevesen látják, ill. merik még maguknak is bevallani, hogy a fityesz sem szentek gyülekezete.

"Nos, a nep ajkan ez a viselkedes "kopnyegforgatasnak" neveztetik." - és gyakorlatilag az elmúl húsz évüket ez jellemzi.

csviktor 2009.06.30. 09:52:46

Az SZDSZ azért szavazott nemmel, hogy 1. ők már nem szopnak, a többiek meg szopjanak csak, 2. ez inkább, még elő lehet hozni az adut, hogy egyedül ők mondtak nemet becsületesen

Orbán Vityáékat meg tényleg seggbe kell baszatni. Ezt kellene leadni a híradóban főműsoridőben, ezt a cikket vazzeg, nem azt, hogy Britney Spears reggel keményet szart :( Kíváncsi lennék, a sok póógárt hogyan vakítanák.

Amúgy meg ha ezen bukik el a népszavazás, mármint hogy ott költségtérítés van még megfogalmazva, akkor ez kb. az ország embereinek olyan mértékű átbaszása, leszarása, semmikbe vétele, mint ha egy 9%-os népszerűségű, minden második politikusával valamilyen eljárás alatt álló párt nem mondana le új választások kedvéért, nem?

wlakos 2009.06.30. 09:54:29

@eszkep: A bérpótléknál szart se kell kell vinniük majd, nem számlát.

eszkep 2009.06.30. 09:55:06

@Meleardil Eressea Iluvadan:
"2006 ota a Fideszrol is vilagosan, tisztan kiderul, hogy EGYETLEN celjuk van a parlamentben, ez pedig az, hogy minel nagyobb szamban legyenek a parlamentben es az onkormanyzatokban."

Mondjál egyetlen politikai pártot a világban, melynek nem ez az elsődleges célja. Ugyanis ez elengedhetetlen (legalábbis demokráciában), hogy programját meg tudja valósítani.

„Azt hangoztattak, hogy "majd az onkormanyzati valasztasokon meg lehet mutatni". Elsopro gyozelmet arattak, aztan nem tettek semmit.”

Tettek, csak nincs foganatja, mivel nincs parlamenti többségük. Moszt elelntmondasz első gondolatmenetednek… Ez inkább a kormányzó pártok felelőssége. De legalébb politikájuk, most már úgy tűnik felér egy politikai öngyilkossággal.

„Meg a serthetetlen mentelmi jogukkal takarodzva sem volt merszuk barmit tenni, esetleg nem is akartak.”

Most csináljanak forradalmat??

„Egyetlen nepszavazasi eredmenyt kepesek mindossze felmutatni, az sem a sajat kezdemenyezesuk volt, csupan az "elere alltak".”

Igen, ez egy alkotmányos eszköz. Ketté is szakadt a koalíció…

„Ugyanugy bealltak a fasisztazo es a csocselekezo taborba huhogni. A Jobbikot a tobbi parttal dac es erdekszovetsegben vallvettve hallgatjak agyon. Az SZDSZszel osszeborulva KI kampanyolt legkemenyebben a Jobbik es a Garda ellen?”

Igen, ez nekem sem tetszik. Bár ha belegondolunk ez a Jobbik szempontjából nem is akkora baj, hisz végső soron nem baj, ha szélesebb a jobboldali politikai paletta. A FIDESZ meg legyen jobbközép tömegpárt!

"Jajajj, csak nem a Fidesz volt az is? Majd miutan a Jobbik csaknek megelozte meg az MSZP-t is, mit tesz isten, egyszeriben a Fideszes szajakban is megjelent a ciganybunozes szo, es meg par "szokimondobb" fordulat."

„Már előtte is „szókimondóbbá” váltak, ez nem az EP választás következménye.

„Kormanyzasi kepessegeikrol, rovid es hosszutavu celjaikrol beszedes kepet adott nekem a Tisza cianmergezese. HAROM napig ment az sajnalkozas, egymasra mutogatas, felelos kereses. MINDEN megvolt, hogy a ciant reszben semlegesithessek, es a folyot nagyobbreszt megmentsek. SEMMIT nem tettek. Sem akkor, sem utana! Semmit. Tobb modszer is lett volna, ha azonnal reagalnak, amikor az elso hirt megkaptak. De legalabb szakekertoket megkerdezhettek volna. „

Most nem azért, de a Tisza egy folyó, mit mentesítsenek, ha levonul a mérgező anyag? Egyébként a román kormány felelősségét is a FIDESZRE hárítjuk??? Na ne…

„A felszinen van kulonbseg, a retorikaban van kulonbseg, a modszerek egy reszeben van kulonbseg. A lenyeget tekintve NINCS.”

Határozottan nem igaz, gazdaságpolitikában ég és föld a különbség!

„A Fidesz, es azon belul a Fideszes politikusok SOHA semmiert nem kockaztattak, nem vittek a boruket a vasarra.”

Kordonbontás kapcsán csak azért nem nyúltak hozzájuk, mert nem mertek!


„Nem fognak lopni? Ezt a vegytiszta naivitast!!!”
Ezt nem is vitatom, csak üge a nagyságrendek...
Folyt köv., néha dolgoznom is kell…

f.m.j. 2009.06.30. 09:57:29

@Meleardil Eressea Iluvadan:

nagyon frappánsan összeszedted :)

Sajnálattal látom be, hogy jómagam is ezek miatt sodródom a jobbszélre, radikalizálódom, már magam elött sem titkolhatom... kár is már hadakoznom, még akkor is, ha fogalmam sincs kinek a kreálmánya a Jobbik, de már nem is érdekel...

A Fidesz nem elég tökös már nekem, és szerintem az országnak sem... ezeknek el kell innen tünniük...

f.m.j. 2009.06.30. 10:00:27

@eszkep:

Te is frappánasan összeszedted :)

Csak én ezt már megalkuvásnak (nem a jó értelmében a szónak), hazugságnak látom a Fidesz részéről, mást csinálnak, mint amit mondanak... hidd el, én sajnálom a legjobban

Atrox 2009.06.30. 10:01:03

@Meleardil Eressea Iluvadan: hát, ehhez nem lehet sokat hozzáfűzni. Már csak az a kérdésem, hogy mi a f@szt lehet csinálni? Engem nem riaszt különösebben, ha a politikus urak lenáciznak, a kérdésem az, hogy akár törvényesen, akár törvénytelenül mit tegyek, amely elősegítheti a változásokat?

@csviktor: el kell keserítselek, a népszavazás elbukott. Ha olvasod a hivatalos tájkékoztatást, akkor abban szerepel a következő, bicskanyitogató, idézettöredék: "ezzel népszavazási indítvány okafogyottá vált". Ez tetszik, minden rendben van, mert más a neve, és ezért az eredeti megfogalmazás már egy nem létező dologról szól, ami ugyan létezik, csak más a neve.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.30. 10:01:07

@eszkep:

Mikor bontották a kordont, tudod mit láttam az arcukon? Nem elszántságot, dühöt, vagy bármi más hasonlót, hanem hatalmas, gúnyos vigyort. Színjáték volt az, aki lát is nézés közben, az észrevette.

f.m.j. 2009.06.30. 10:03:25

@laspalmas:

Igen, néha érdemes a fejeket figyelni (mint pl. a csülkös cipőknél Rogán feje...undorítóan számító volt, és természetellenes, nahát, ő is fideszes gyerek... :):)

f.m.j. 2009.06.30. 10:03:59

@Atrox:

Engem még riszt... :):):)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.30. 10:05:43

még Vona Gábor mondta hogy amikor a fidesz kerül hatalomra, nőni fog a Jobbik népszerűsége.
ezt az ügyet olvasva nem nehéz elképzelni miért.
az szdsz így akar visszakerülni a parlamnetbe, egy kis népszerűségi hajhászat, úgyis tudják, h a szocik ezt is megszavazzák, mint a gyes 3-ról 2 évre való csökkentését.
viszont Katona Kálmá volt mdf-es mondta, hogy az szdsz ősszel összeáll az mdf-fel.
petttkó meg nem az az éneklős bolond?

habba habba · http://twitter.com/ezazbazmeg 2009.06.30. 10:08:34

eszkep, rokona vagy netán a zOrbánnak? Vagy csak simán fideszes bérkommentelő?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.30. 10:14:57

@eszkep: jaj ne szerencsétlenkedjél már itt, lefogadom h nem anarchista Au...
de aki hazaáruló, tehát lop állami pénzt azt kössék fel, szerintem is. ne játszd itt a nagyon okos embert mert nagyon nem áll jól.
Magyarország sokkal jobban járna, ha a mostani parlamenti pártok megszűnnének (ti: sortűz) és az értelmes, becsületes civilek vennék át a kormányzást.

PublicEnemy 2009.06.30. 10:15:09

Fogjátok fel pozitívan!Végre van egy dolog,amiben egyetértenek...igaz,hogy ez sem a MI érdekeinket szolgálja! Senkinek ne legyenek illúziói,hogy az ilyen dolgokat,amikor az a téma hogyan tömjék meg a zsebeiket, a Fidesz és az mszp nem egy reggeli kávé mellett beszéli meg!
Felháborítónak tartom,hogy míg egy munkahelyen minden költségről el kell számolni,addig ezek a tetvek saját maguk dönthetnek,hogy "elmondják-e"nekünk mire költik a Mi pénzünket vagy sem....elvégre Mi alkalmazzuk őket,vagy nem?! Igenis ba'meg kíváncsi vagyok,hogy az átlaghoz képest horribilis tiszteletdíjukon kívül még mire herdálják el a zsebünkből kilopott pénzt!!!! Arra is kíváncsi lennék,hogy miért kaphat v.ki lakhatási költségtérítést albérletre,ha van Pesten lakása?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.30. 10:18:25

@eszkep: az LMP nem szalonképes liberális párt, ugyanúgy gyűlöli a turult, meg a magyar gárdát, és nem tudja felfogni h a cigányok nem angyalok.
állítólag aprogramjában is nagyon elkényeztetné a cigányokat. sok-sok pénzt adna nekik, pedig már mohácsi is megmondta, a pénz nemhogy javít:
www.youtube.com/watch?v=tenxzoqP2dM

PublicEnemy 2009.06.30. 10:24:19

@tesz-vesz: "értelmes, becsületes civilek ".... a legtöbb parlamenti bohóc is így kezdi....aztán szép lassan átváltoznak megélhetési politikussá,és már egyik jelző sem lesz igaz rájuk!
A politika ma egyenlő a hatalommal,az pedig részegít!:)

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.06.30. 10:31:04

@eszkep: "Mondjál egyetlen politikai pártot a világban, melynek nem ez az elsődleges célja. Ugyanis ez elengedhetetlen (legalábbis demokráciában), hogy programját meg tudja valósítani."

Azert ezt ebben volt egy akkora csusztatas, hogy majd hanyatt estem rajta. :) Nem mindegy am, hogy a hatalom megszerzesenek celja a hatalom maga, egy kis zsebtomkodessel a hatterben, vagy esetleg a lassacskan elvont fogalomma valo kozerdek.

"Tettek, csak nincs foganatja, mivel nincs parlamenti többségük. "

Es en mit irtam fentebb ket oldalban? Hat nem ugyanezt? :P Csak epp en a f*sz rosszabb vege felol nezvest. 2006-ban lefasisztaztak, szetvertek, hazazavartak a tunteteseket, es a Fidesz hevesen bologatott hozza, mikozben tudtak, hogy hiaba nyerik meg az onkormanyzati valasztasokat, tenni nem fognak semmit, mert a szentsegkent tisztelt "demokratikus rend" keretein belul erre nincs lehetoseguk. De azert siman behazudtak, hogy cselelkedni fognak, csak hogy szavazatokat nyerjenek. Most is ezt akarjak tenni. Elfoglaljak a parlamentet, aztan sajnalkozva szettarjak a kezuket, hogy "jaj de sajnaljuk, semmit nem tehetunk, mert hat azok a csuf nemzetkozi szerzodesek". Egy rovid kerdes a margora: alkotmanyt valtoztatni nem definicio szerint alkotmanyellenes? :D Megis megtettek, amikor a zsebukrol volt szo. Persze, amikor olyat kene megszavazni, amitol megbillenne a szekuk, akkor az terrorizmus es fasizmus... es ismet lebben a koponyeg.

"Most csináljanak forradalmat??"

Csak igy tovabb! Mint a padloszonyeg: faltol falig. Azert nem csak ez a ket veglet van. En szamon kertem rajtuk az egyiket, te meg szamon kered rajtam a masikat. Hej-ho!

"Igen, ez egy alkotmányos eszköz. Ketté is szakadt a koalíció…"

Csak nem? Kette szekedt, nevleg, ugy ket hetre! Borsodzott is a hatam. Szakazmust a fiokba teve: igen a nepszavazas egy demokratikus eszkoz. A Fidesznek mind a tarsadalmi hattere, mind a bizottsagi tagsagai meglettek volna, hogy VALOBAN lenyeges kerdesekben nepszvazasokat inditson...akar tizet, huszat is! Gondolom szerinted sem az a 10-20 milliard forint kellet volna fajjon, ami elment volna szavazasra, szemben a korrupciok ezermillardos teteleivel. A Fidesz siman osszeszedet volna annyi alairast 2007-ben, amivel el lehetett volna jutni akar az uj valasztasok kiirasaig is. Solyom is tamogatta volna oket ebben. Miert nem tettek? Radasul EPPEN most szavaztak meg egy alkotmanymodositast, amivel egy nepszvazast lehetetlenitenek le. Ez lenne a demokracia?

"Most nem azért, de a Tisza egy folyó, mit mentesítsenek, ha levonul a mérgező anyag? Egyébként a román kormány felelősségét is a FIDESZRE hárítjuk??? Na ne…"

Igen, mevel eppen ok kormanyoztak. Kire haritsam? Amikor a szennyezes meg a szmosban volt, a cianid negy reszet reagensekkel lehett volna szemlegesiteni, ami szennyezo uledekkent rakodott volna le a folyomederben, es nagy reszet el lehett volna tavolitani. A Tiszan joval kissebb kar erte volna. SEMMIT nem tettek, es a Tiszat a cian igy csaknem csiramentesre mergezte. 36 orajuk lett volna cselekedni. Ezt 100%-san kihasznaltak arra, hogy vedjek a segguket. Nincs ketsegem affelol, hogy barmely mas krizis eseten is legfontosabb dolguk a feleloskereses es masra mutogatas lesz, nem pedig a megoldason dolgozas.

"Kordonbontás kapcsán csak azért nem nyúltak hozzájuk, mert nem mertek!"

Kordonbontas??? Egy kis egyetemista lanyka a legkisebb tuntetesen tobbet tesz annal! Parlamenti kepviselok meg mertek kozkaztatni egy szabalysertest, mikozben eloben vette oket a kamera, es tudtak, hogy hajuk szala nem fog gorbulni. Micsoda batorsag! Masodszor mar nem mentek ki, mert amikor szabalysertesi hatarozatot hoztak ellenuk, akkor szepen leultek es kussban maradtak. Az osztalyfonok beirta az intot, a jo uttoro lesuti a szemet. Sirva ne fakadjak ekkora hosiesseg es onfelaldozas lattan. Radasul ez minden, amit 7 ev alatt fel tudnak mutatni! Azt hiszem batran kijelenthetem, hogy ez volt az aldozatvallalas csucsa a reszukrol.

kill004 2009.06.30. 10:37:52

@laspalmas: Irónia: Most már értem miért írta egy-két szerző/kommentelő a Reakción, hogy " az a Vastagbőr, azok a posztok, kommentek, kommentelők, micsoda proli mucsaiság :( " irónia vége. :)

beleszolok 2009.06.30. 10:37:54

@habba habba: Az fel sem merül, hogy szimplán realista? Fogjuk már fel, hogy ez nem úgy működik, hogy majd jön a legkisebb királyfi, aki mindent rendbe tesz és királyság felét viszi gebinbe.

A politikai pártok különböző, hatalommal rendelkező, hasonló érdekszférába tartózó csoportok emberei voltak alapvetően, már akkor is, amikor a demokráciát kitalálták, az újdonság annyi volt, hogy a döntések meghozatalára a szavazati joggal rendelkezők többsége hatalmazta fel azt a brigádot, aki több támogatót tudott szerezni ahhoz, amit megtenni kívánt. És akkoriban még simán megvették pár fillérért az emberek szavazatát, teljesen legálisan. Mondjuk azért azt is érdemes hozzátenni, hogy a koncepció alapvetően olyan társadalomba lett kitalálva, aminek a gazdaságát nagyban segítette más népek kirablása.

A fő irányvonal azóta sem változott, úgyhogy a népmesei fordulatok utáni várakozást célszerűbb inkább realistán, számadatok, és a számunkra tetsző és nem tetsző dolgok súlyozásával megítélni, hogy a választható alternatívák közül melyik az, amelyiknek a működése szimpatikusabb, és az alapján szavazni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 10:38:37

@laspalmas: "gyes-gyed csökkentéséről szavazott a parlament"

írod a post bevezetőjében. nem szoktam szívózni az írásaiddal (sokkal mókásabb zero hejjjesírását basztatni), de ez most nem teljesen igaz.

A gyes tényleg rövidül (3-ról 2 évre), de a GYED NEM. Pontosabban NEM SZÜKSÉGSZERŰEN. Tudomásom szerint a munkaviszonnyal arányos ideig jár majd - jövő év május 1. UTÁN született gyerekeknél -, de MAX 2 ÉVIG. Szóval ha az átlagot vesszük, az ugyanúgy otthon maradhat 2 évig GYED-en.

Bölcsik: no comment, azt már kibeszéltük. Asszem mély megnyugvással tölt el mindenkit, hogy a sólyom e.t által megfontolásra visszaküldött jogszabályba "garanciális jelleggel" (wehehehehehehehehehe) beépítették a bölcsöde-fejlesztést... muhahahaha.

Ingatlanadó: na ezért fogtok köpködni, de az alapkoncepcióval egyetérte(né)k. Mégpedig oly' módon, hogy ne 0.25, 0.35, 0.5% legyen. Hanem legyen mondjuk 1.5.%. Vagy 2%. ÉVES szinten.

És legyen LEVONHATÓ AZ SZJA-ból, már csak az igazságosság kedvéért. Aki tisztességes ADÓZÓ jövedelemből él egy - mondjuk - 50 milliós kecóban, azt nem fogja érinteni, mert levonhatja a tetemes szja-ból.

na a minimálbéres "kényszervállalkozó" a 80 millás villa után szopná a faxt, nudeevvan. szelávíííí.

picur3ka 2009.06.30. 10:40:59

"ezzel a népszavazási indítvány okafogyottá vált"

Hat igen, errol a Maria parlamenti beszamoloja jut eszembe, s meg csodalkoznak, ha a parlamenten kivuli partok megerosodnek. Szinte mindegy is mar a jo nepnek, hogy kik azok. Az orokos fasisztazassal az embereket immunna tettek, remek recept sok bajra.

Van-e jogi szabalyozas egy teljesen parlamenti es part fuggetlen szamla ellenorzesi, auditalo intezmenyrol, vagy valami hasonlo? Mert ugye, gondoljunk a UK botranyra es riportok szerint az EP-ben is hasonlo a helyzet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.30. 10:55:31

@Meleardil Eressea Iluvadan: @eszkep:

"Ne azt nezd, mit mond, inkabb azt, amit CSINAL!"

egyetértek a tetteket kell nézni, és őszintén mondom nem tudom hol áll a fidesz, még. a fideszben kettős beszéd van, Simicska (?) még jó ötletnek is találta a gárdát.
de most megnézem majd a fidesz kormányzását, ha hajlandóak a nemzetérdekekeket nézni, és nem az eu kutyái, ahogy most annak tűnnek - mikor olvasatlanul aláírták az eu alkotmányát , a lisszaboni szerződést (és ezek nem jó jelek) -
de ha most 2/3-os többséggel hajlandóak a hazáért tenni, akkor lélekben melléjük állok.
na, szavazni rájuk sohasem fogok (az mdf-re meg analfabéták szavaznak csak a jobboldalról), ugyanis a havi egymilliós fizetés (mint a fenti példacikk is mutatja) már mindjárt nem teszi olyan sürgőssé az ország problémáinak megoldását, ezért kell egy másik pártnak állandóan nyomást gyakorolni rá. már írtam: a forradalom, a rendszerváltás befejezésének szelleme a jobbikba transzformálódott. és ez a párt, ha nincs akkor nem biztos hogy ígérne elszámoltatást a fidesz. a jobbik állandóan viszi jobboldalra a fideszt, és hatást gyakorol rá. ezért van szükség a jobbikra, nehogy már monopol helyzetben legyen egy olyan párt, aminek még kérdéses az identitása, és a pártelit kollaborációjának mértéke.
van még pár oka, hogy nem szavazok a fideszre, ezek pedig mérföldöveknek számítanak a magyarság köreiben, és én személyszerint nem is tartom a fideszt jobboldalinak, mert attól hoyg valaki lengeti a nemzeti zászlót, és ezért a komcsik rásütik a jobboldali jelzőt, még nem lesz valaki jobboldali.
1 . oka: cigánykérdés. a túlszaporulat, ez égető probléma, borsod már elveszett, most a magyarság fennmaradása a tét, nem szabad hagyni hogy elszaporodjanak a cigányok, mit mondana arra a liberális Kossuth Lajos, ha látná 20 év múlva, hogy ugyanannyi cigány lakos van mint magyar.
2. a trianoni sebek nincsenek bekötözve, egyedül Morvai Krisztina akar konferenciát szervezni a európai népeknek, hogy tudják mi is történ itt akkor. tudniuk kell az igazságot, hát nehogy már mi legyünk a hülyék mert úgy kell kikönyörögni hoyg a felvidéki magyarok azért mégis már hadd tanuljanak már (és beszéljenek) magyarul, meg ne köpjék le őket a buszon ha magyarul beszélnek (Szlovákia), ne verjék meg őket a buszon, utcán, éjjel-nappal ah magyarul beszélnek (Szerbia), és legyen újra magyar az ami 2000 évig magyar volt (Székelyföld).
ez az egész magyar 2000 éves történelemben kulcskérdés. és mondanom sem kell hogy a fidesz mit gondol trianonról. "trianon már történeleeem" tán még azt is hogy szemétdombra való. de semmit nem tesznek ellene nemzetközi szinten.
www.youtube.com/watch?v=Agu6Ea6CiHo

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 10:58:46

@laspalmas: zero meg elmegy a 'csába :)))

miket ír a reakción??? már a 'bőr kommentelőiről... skandallum :)))

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.06.30. 11:02:06

@Seduxen: "És legyen LEVONHATÓ AZ SZJA-ból, már csak az igazságosság kedvéért. Aki tisztességes ADÓZÓ jövedelemből él egy - mondjuk - 50 milliós kecóban, azt nem fogja érinteni, mert levonhatja a tetemes szja-ból.

na a minimálbéres "kényszervállalkozó" a 80 millás villa után szopná a faxt, nudeevvan. szelávíííí. "

Valoban a kiskapuk bezarasa lenne a cel. Ha ugy csinalnak, ahogyan irod, orulnek is. Jelen pillanatban a fenti felvetesed a "ha nagyanyamnak kereke lett volna..." kezdetu rigmus hatalya ala esik.

Van meg par. Nalam mindennemu koltsegterites kivari a biztositekot. Ne is szoljunk az AFA viszaigenylesrol. A teljes fiktiv cegek kozotti korbeszamlazas, a szinesfemlopas, a szervezett bunozesen beluli penzmosas mind mind ennek a kettonek koszonheti a letet!!! Nem lehetne egy beruhazast alvallalkozok vegtelenbe veszo lancan keresztul megvalositani ugy, hogy a munka se legyen kifizetve, es a penz is eltunjon, ha nem lehetne mindent az utolso vasik leirni az adobol.

Az egesz adorendszer korrupciora es csalasra van optimalizalva. Adozol? Megdoglesz. Csalsz? Virulsz!

Ez megint egy anti-nepmese. A gonoszt megjutalmazzak, a jo bunhodik. Koszi!

En a magam resszerol MINDEN adocsokkentesi modot eltorolnek, minden visszaigenylesi kiskaput becsuknek, es ezzel parhuzamosan az ado es jarulekterheket a mostani toredekere csokkentenem. Adot a teljes penzforgalom utan fizettetnek, nem pedig a haszon uatn, amivel konnyu csalni. Egyszeru logika: az a vallakozas, amelyik NEM tudja azt a minimalis hasznot kitermelni, amibol az alacsony ado is vigan befizetheto, az ugy korulbelul minek letezik? Manapsag a valalkozasok elsopro tobbsegenek legfobb celja az adocsalas. A "majd a konyvelom elintezi" valalkozoi hozzallas nem eppen a kozt szolgalja.

Csak hogy ismet mergezzem a jelenlevoket a paranoiammal: az a politikusi gang for korrupciot tamogato torvenyeket eletben tartani, es ujabb korrupciora lehetoseget ado torvenyeket hozni, amelyik nagyon szeret korrupt lennei, es az is akar maradni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.30. 11:03:47

@PublicEnemy: kellene egy ember (egy kormáynzó? Hunyadi János?) aki ráverne a lopós, korrupt barmok kezére. netán felkötné őket, akkor mindjárt kevesebben lennének.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 11:06:49

@Meleardil Eressea Iluvadan: ezt csak azért írtam, mert az egész ingatlanadó "cimkézése" a hamvába holt felsőoktatási tandíj-kérdésre emlékeztet. Ott ugyanis dettó az "igazságosság" jegyében akarták bevezetni, ugyanúgy, mint most az ingatlandót.

én anno arra is azt mondtam, ha tényleg az lenne a cél, hogy "rákényszerítsük" a hallgatókat, hogy a diplomaszerzés után itthon próbáljanak meg boldogulni (és ne rohanjanak külföldre dolgozni), akkor legyen úgy, mint a munkáltató által kötött tanulmányi szerződés esetében. Ahány évet támogat a képzésedből, UGYANANNYIT ott kell töltened, különben fizetsz. Na ezt valamennyire igazságosnak érezném... Abba most ne menjünk bele, hogy milyenek az elhelyezkedés esélyei, én itt most csak egy szegmensre helyeztem a hangsúlyt...

remélem nem csapongtam, és érthető a párhuzam...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.30. 11:08:06

@eszkep: "Ketté is szakadt a koalíció…"
milyen koalíció? az mszp-szdsz? :DDDD
te hol élsz??

f.m.j. 2009.06.30. 11:10:28

@Seduxen:

"Hja; a posztok változatlanul ütnek, de a kommentek mintha az egy évvel ezelőtti Bombagyárról jönnének. A "nácziakok" és a "Maschinengewehr!" csak addig vicces, amíg nem szól minden harmadik-negyedik poszt a kimeríthetetlen ám dögunalmas ZSIDÓK ZSIDÓK ZSIDÓK ZSIDÓK ZSIDÓK témáról. Úgyhogy posztokat olvasom, és meg is érdemlik értük a második helyet, a kommenteket meg nem kötelező."

ezt a reakcióról szedtem neked/nektek...

Abban viszont tévednek, hogy itt zsidózás van..., itt inkább cigányoznak (Kolompár, Mohácsi,)
:):)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 11:15:23

@fmj: olvastam, köszi :))

"Abban viszont tévednek, hogy itt zsidózás van..., itt inkább cigányoznak "

cigányozUNK, már bocsánat...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.30. 11:18:41

@Meleardil Eressea Iluvadan:
várjuk meg azt amíg lesznek elszámoltatások.
ha nem lesznek, és drasko nem kerül börtönbe én utálni fogom a fideszt.
valamit muszáj tenniük, pont a jobbik miatt, ha nem teszik megnő a jobbik szavazótábora.
érdekes lenne ha pont a fidesz kormányzása idején törne ki a forradalom. milyen ironikus lenne ez a "jobboldali" fidesznek.
a kölcsönök visszafizetését meg kell tagadni. de előtte ki kell alakítani egy stabil belső piacot, élelmiszerben önellátóság (mert akkor nagy bajok nem lehetnek). zöld energia, makói gázmező felhasználása.

f.m.j. 2009.06.30. 11:19:31

@Seduxen:

oké, én nem is... :)

Még annyit, aztán befejezem (ezt most meg is írtam nekik) hogy ott meg náha sznob-szag van...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 11:26:54

@fmj: kicsit olyan érzésem volt, mintha több tucat bezu-liberté "klón" eszmecseréjét olvasnám, akik - ugye ez egyértelmű - teljesen más morális, és műveltségi szintet képviselnek, mint az itteni "mucsai prolik"... :))

f.m.j. 2009.06.30. 11:29:58

@Seduxen:

Igazán semmi érdekem nem fűződik hozzá, hogy leírjam, tehát leírom: ez az egyetlen blog, ahol nemcsak a posztokat várom, hanem majd' annyira a hozzászólásokat. Ennyi.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.30. 11:30:42

@Seduxen:

Látod, mostanában nem is ír már, csak elsörözi a reklámpénzt. Tilcsukki! :)

f.m.j. 2009.06.30. 11:31:35

U.i.: náluk már csak a Konzervatórium sznobabb

(amikor felszámolódott a szélsőközép, azzal kezdte, aztán reakció, aztán ez, és ez volt az első hely is, ahova írni is mertem:))

asz_tapasz (törölt) 2009.06.30. 11:34:03

barikad.hu/node/31582

"Egy kis ország külpolitikai orientációját aligha szabadhatja meg az, hogy melyik állam milyen komolyan veszi a demokrácia eszméjét. Egyrészt azért, mert nehéz olyan országot találni, mely ne vétene államérdekből az alapvető emberi jogok és a demokrácia ellen, másrészt azért is, mert a külpolitika területén az irányadó mindig az kell legyen, hogy az adott országtól mit remélhet a nemzet. Ha például Oroszországgal vannak nemzetpolitikai releváns, konvergens érdekeink, márpedig vannak, például kisebbségügyi témában, akkor nem bölcs dolog nyíltan támadni az orosz vezetést."

Az orosz medvének pacsira nyújtjuk a kezünket, mer'hogy valami zavaros kisebbségügyi témában (a Baltikumba telepített ruszkikra gondolhat a szerző??? milyen konvergens érdekem van nekem azokkal?), a Lisszaboni Szerződést (amit valószínűleg ugyanoly mélységben tanulmányoztak a jobbikos urak mint az olvasás nélkül azt megszavazó fideszesek) meg lesöpörnénk az asztalról, azérmercsak, miért is?

Asszem a Jobbikra is csak egyszer szavaztam. Ki tudja ki állhat ezek mögött? Nem nyugtatott meg Morvai Krisztina mikor Gábor felé fordulva bizonygatta hetedikén hogy "támogatóink nem tűntek orosznak sem, sőőőőt, nagyon is magyarnak"
...

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.06.30. 11:34:39

@tesz-vesz: Teljesen egyetertek.

Annyival egeszitenem ki, hogy felhivnam a figyelmet a Fidesz legnagyobb hibajara. Ez volt az, amit ellenuk forditottak, ami miatt Horn Gyula lett a miniszterelnok. Ez pedig a parttalan arrogancia. Mondjuk az utobbi idoben az SZDSZ ebben is rajuk vert, de ettol meg a sajatjuk nem javult. :)

Azert tamogatom teljes mellszelesseggel a Jobbikot, hogy folyamatosan tarsadalmi nyomast es politikai fenyegetest jelentsen a Fidesznek. Ezen felul szeretnem, ha a Jobbik akkora tamogatottsaggal kerulne be a parlamentbe, hogy a Fideszt koaliciora kenyszeritehesse. Ha ez nem tortenik meg, akkor a Fidesz a Jobbikot egyszeruen mellozni fogja, igyekszik komoly botranyokba keverni es szetverni, ahogyan a MIEPpel tette. Nem bizok bennuk. Hazudnak, alakoskodnak, koponyegforgatok. Sajnos szukseg van rajuk, mert 1 ev alatt lehetetlen egy eros, kormanyzasra kesz partot kovacsolni barmelyik parlamenten kivuli csoportosulasbol. Arrol nem is beszelve, hogy Magyarorszagnak csak akkor van akar csak makszemnyi eselye is fennmaradni onallo allamkent, ha egy nemzeti erdekekeket eloterbe helyezo ketharmados parlamentje van. Ellenkezo esetben marad a forrradalom vagy a rabszolgasag, mint alternativak.

Nem vagyok boldog ettol a jovokeptol, de nem is teszek ugy, mintha nem ez kovetkezne csak azert, mert nem tetszik. A Struccok meg alakitsanak sajat partot. Akar lehet ez a nevuk is.

eszkep 2009.06.30. 11:45:01

@Meleardil Eressea Iluvadan:
"Azert ezt ebben volt egy akkora csusztatas, hogy majd hanyatt estem rajta. :) Nem mindegy am, hogy a hatalom megszerzesenek celja a hatalom maga, egy kis zsebtomkodessel a hatterben, vagy esetleg a lassacskan elvont fogalomma valo kozerdek."
Ez most megint demagógia, konkrétumokkal nem lehet alátámasztani, kár belemenni.

"2006-ban lefasisztaztak, szetvertek, hazazavartak a tunteteseket, es a Fidesz hevesen bologatott hozza"
Na azért hülyeségeket már ne költsünk, elég ha elolvassuk az Internetes archivumokat. Egyébként többek között a FIDESZ rendezvény tüntetőit is „szétverték”.

„alkotmanyt valtoztatni nem definicio szerint alkotmanyellenes?”
Nem, az alkotmánymódosítás feltételeit az Alkotmány rögzíti.

„Mint a padloszonyeg: faltol falig. Azert nem csak ez a ket veglet van. En szamon kertem rajtuk az egyiket, te meg szamon kered rajtam a masikat.”
Kifejthetnéd, mit kellene szerinted tenni az ellenzéknek. Mert úgy látom, a törvényes keretek közötti (igen korlátozott) lehetőségek nem elégítenek ki.

„A Fidesznek mind a tarsadalmi hattere, mind a bizottsagi tagsagai meglettek volna, hogy VALOBAN lenyeges kerdesekben nepszvazasokat inditson...akar tizet, huszat is! Gondolom szerinted sem az a 10-20 milliard forint kellet volna fajjon, ami elment volna szavazasra, szemben a korrupciok ezermillardos teteleivel.”
Egy népszavazás költsége csak egy dolog, de sajnos tapasztalat, ha túl sok írnak ki az érdektelenségbe fullad, és végső soron eredménytelen lesz.

„A Fidesz siman osszeszedet volna annyi alairast 2007-ben, amivel el lehetett volna jutni akar az uj valasztasok kiirasaig is. Solyom is tamogatta volna oket ebben. Miert nem tettek? „
Ilyen jogi lehetőség nincs, erre Sólyom is felhívta a figyelmet anno.

„Amikor a szennyezes meg a szmosban volt, a cianid negy reszet reagensekkel lehett volna szemlegesiteni, ami szennyezo uledekkent rakodott volna le a folyomederben, es nagy reszet el lehett volna tavolitani. A Tiszan joval kissebb kar erte volna. SEMMIT nem tettek, es a Tiszat a cian igy csaknem csiramentesre mergezte. 36 orajuk lett volna cselekedni. Ezt 100%-san kihasznaltak arra, hogy vedjek a segguket. „
Tehát akkor rmégegyszer: elég morbid, hogy a Magyar Kormányt teszed felelőssé egy romániai környezetszennyezésért. Logikád szerint, pl. 1978-ban a libériai Amoco Cadiz tankerhalyó katasztrófájáért és a Bretagne partjait sújtó környezetszennyezésért a francia kormány a felelős…?!

SirBors · http://kisby.blog.hu/ 2009.06.30. 11:46:02

Nem meglepő hogy az SZDSZ nemet nyomott . Ők tuti nem jutnak be, úgyhogy nekik már nem érdekük. Ne legyen senkinek illúziója, ha az EPn elértek volna egy erős 4-5%ot akkor nem is lett volna nem szavazat.

Bit Rot 2009.06.30. 11:46:14

Nem baj, ez most +3% a Jobbiknak.

Megérte??

eszkep 2009.06.30. 11:46:17

@tesz-vesz: Felbomlott a koalíció ez tény. Az már egy másik kérdés, hogy az SZDSZ pontosan oylan "ellenzék", mint az MDF...

eszkep 2009.06.30. 11:48:48

@laspalmas: Na ezt ne! Én is mondhatnám, hogy pl. amikor Gyurcsány előadta az "El lehet menni ebből az országból" c. műsort azt láttam a szemében, hogy tömeges deportálásokat vizionál", de én nem akarok magamból bohócot csinálni laspalmas. Ne menjünk el teljesen kreténbe...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 11:52:00

@laspalmas: elSÖRÖZI??? nem, ha csak SIMÁN elsikkasztaná, akkor kitiltás lenne jogos. de elSÖRÖZI??? Lelőni :))))

@fmj: szerintem az is gond, hogy egy "külsős" (mondjuk a reakcióról idetévedő) tényleg nem értheti azokat a "belső poénokat", amelyek itt mindenapossá váltak...

asz_tapasz (törölt) 2009.06.30. 11:53:59

@Meleardil Eressea Iluvadan: "Magyarorszagnak csak akkor van akar csak makszemnyi eselye is fennmaradni onallo allamkent, ha egy nemzeti erdekekeket eloterbe helyezo ketharmados parlamentje van."
10 milliós országnak önálló államként fönnmaradni szerintem sehogysincs esélye. Mi így együtt 400 millióan, a fehér faj, a nyugati kultúra van veszélyben, nem mi 10 millióan. Persze az EU sem biztos hogy a fehér ember érdekeit szolgája, de ebbe a képbe még behozni az oroszt, na az az igazi felelőtlenség.

eszkep 2009.06.30. 11:56:19

@Seduxen: "Ingatlanadó: na ezért fogtok köpködni, de az alapkoncepcióval egyetérte(né)k. Mégpedig oly' módon, hogy ne 0.25, 0.35, 0.5% legyen. Hanem legyen mondjuk 1.5.%. Vagy 2%. ÉVES szinten."

Ingatlanadóval kapcsolatban csak ismételni tudom magamat:
- Nem veszi figyelembe, hogy X négyzetméteren 1, 2 ember, vagy esetleg 5 fős nagycsalád él. (Budapesten, 30 millió nem nagy pénz, 85-90 nm! Oszd el a 90 nm-t 5 főre, mennyi lakrész jut egy emberre???)

- az EU-s átlag .015 százalék. Az EU-s átlagizetést meg inkább ne hasonlítsuk a magarhoz... A probléma összefügg az előző ponttal:
"legyen mondjuk 1.5.%. Vagy 2%" - Zseniális gondolat egy 5 fős nagycsaládot még évi 600000 Forinttal megterhelni...

eszkep 2009.06.30. 11:58:10

@laspalmas: persze, hogy lehet! De egy tényre ne szubjektív véleménnyel reflektálj...

One Bad Habit 2009.06.30. 12:03:15

Ehhez mit szólnátok: 2010ben 2/3os Fidesz többség és az első dolguk módosítani az alkotmányt, hogy 2011től csak a Fidesz jelöltjei indulhatnak választásokon. Persze csak azért, hogy végre megtiszuljon az ország a gonosz kommunistáktól.

Egyébként a szlovákoknál és a cseheknél népszavazással fel lehet oszlatni a parlamentet, nálunk nem.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 12:04:58

@eszkep: szerinted egy 5 fős nagycsaládban hány kereső van? Szerintem 2 (anyu-apu), ha csak apu, akkor az val'szeg nem is nettó 200-at visz haza. Szóval a tulajdoni hányad arányában simán lehetne ingatlanadót kivetni. Jó, persze a 1.5-2% eltúlzott volt részemről, az alapkoncepció lényege nálam az lenne, hogy - legyen bármennyi az ingatlanadó összege - az MINDENKÉPPEN leírható legyen az szja-ból, ezáltal teremtve egy viszonylagos egyensúlyt a jövedelmi és a vagyoni típusú adók között...

Azért azzal erősen vitába szállnék, hogy mennyire súlyozva vegyük figyelembe az ingatlanban lakók számát. Miután az ingatlan vételárát UGYANÚGY a 2 kereső teremti elő (hacsak nincs szülői támogatás, de ez ugyanúgy lehet egy 9 milliós panel esetében is), feltételezhető, hogy nem keresnek rosszul. Ergo egy viszonylag MAGASABB ingatlanadót is simán el tud számolni az szja-ból...

eszkep 2009.06.30. 12:13:42

@Seduxen:
"Szóval a tulajdoni hányad arányában simán lehetne ingatlanadót kivetni."
Pontosan ezt a szempontot hiányolom a törvényből. Ha ebben egyetértünk, kár egymásnak feszülni a kérdésben...

"Miután az ingatlan vételárát UGYANÚGY a 2 kereső teremti elő (hacsak nincs szülői támogatás, de ez ugyanúgy lehet egy 9 milliós panel esetében is), feltételezhető, hogy nem keresnek rosszul"
De rosszul keresnek, legalábbis EU-s viszonylatban mindenképpen. Ehhez képest az EU-s ingatlanadó mérték tízszeresét (!) akarnád rájuk róni. Egyébként nesze neked népességpolitika, kormányunk ahoz sem ért ...

eszkep 2009.06.30. 12:15:33

@One Bad Habit: Elég lenne felelősségrevonni, és börtönbe zárni a komcsicsürhét.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 12:17:54

@eszkep: tulajdnoni hányadnál a 3-4 "inaktívval" (gyerek) ne számolj!!

Még hányszor írjam le, hogy a 2% tényleg túlzás.

A lényeg nálam az lenne (naivan), hogy igen rendesen szopassuk meg azt, aki papíron minimálbért (vagy még annyit SEM) keres, de legalább 80 milliós házikóban "tengődik".

És igen is ennek legkézenfekvőbb módja az INGATLANADÓ! Lenne... Ha nem ilyen lenne a megvalósítása, amilyen...

eszkep 2009.06.30. 12:26:01

@Seduxen: A legkézenfekvőbb módja, ha az APEH neg a Pénzügyőrség ténykedése nem abban merülne ki, hogy a sarki zöldségest basztatha, amiért nem adot blokkot az almáról, m eg a szüretelőket sasolnák helikopterről, hanem végezné a dolgát és BETARTATNÁ A TÖRVÉNYT. Tőlünk nyugatabbra az adócsalás súlyos bűncselekmény, Sas József meg jót röhög magában...
Amúgy a FIDESZ-nek erre is volt stratégiája: a fogyasztáshoz kapcsolódó adókat magasan tartotta,a jövedelemhez kapcsolódó járulékokat, adókat csökkentette.

One Bad Habit 2009.06.30. 12:32:19

@eszkep: Milyen felelősségrevonás? Az az első demokratikus kormány dolga lett volna.

Még hogy rendszerváltás... miket is beszélek. Az elmúlt 5 ciklusból 3ban ugyanazok az emberek voltak hatalmon mint a 70es és 80as években.

A mostani kormánypártunk frakcióvezetője 1974 óta volt tagja a diktaúrának (akkortályt lettem szobatiszta). 1986ban még újságot tiltott be.

Az Orbán kormány se mondta, hogy aki annó cenúrázott az most ne játrszon itt demokráciát.

eszkep 2009.06.30. 12:36:58

@One Bad Habit: "az első demokratikus kormány dolga lett volna."
Ebben sajnos tökéletesenigazad van. De ami késik (remélhetőleg) nem múluk. (Erre mondják, hogy aremény hal meg utoljára. Sok esély erre már nincs)

Marcellusca 2009.06.30. 12:38:48

@laspalmas: Meg egy kis félsz is volt abban. Mert mi van, ha mégsem bonthatnak és az ügybuzgó rendőrök beviszik őket? Tettenérés esete, és nem tudom, hogy hányan tudták volna igazolni magukat abban a pillanatban. :)

fraki 2009.06.30. 12:46:36

„Vannak még valakinek olyasmi illúziói, hogy a Fidesz különb, mint a többi?”

Vannak még valakinek olyasmi illúziói, hogy ez a blog a konstans fröcsögés algoritmusa szerint működik felelős gondolkodás helyett?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 12:47:57

@eszkep: aha persze, ezt mondogasd magadnak, hátha el is hiszed :)))

az apek, meg a spenótbakterek kötelekében ugye EMBEREK dolgoznak, azok meg ugye megfélemlíthetőek, megvesztegethetőek. Ergo túl sok a kiskapu.

Persze az ingatlanadó kapcsán sok-sok teendő lenne (ami nem megy 1-2 hónap alatt), ami kellene egy működő rendszer kiépítéséhez, de én ebben látnám a megoldást.

De ahogy látom, ebben nem jutunk közös nevezőre...

Azért még egy kérdésem lenne: a fogyasztáshoz kapcsolódó adók (segítek: jövedéki adó, ÁFA) megemelésével KIVEL baszna még ki a kormányzat a fekeztézőkön kívül? Ez a 20.000.-Ft-os kérdés :)))

martonx 2009.06.30. 13:00:05

Ezért nem lesz soha fideszes 2/3-os kormányzás.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2009.06.30. 13:01:34

Undorító az egész bagázs, és ha majd megint szorul a hurok, visszanevezik? Gusztustalan, gyomorforgató, hogy van bőr a pofájukon.

kill004 2009.06.30. 13:18:30

@martonx: Az ELIT mit keres ezen a náci-fasiszta-rasszista blogon? KGB mit fog szólni, ha megtudja? He?

:)

eszkep 2009.06.30. 13:39:46

@Seduxen: "Azért még egy kérdésem lenne: a fogyasztáshoz kapcsolódó adók (segítek: jövedéki adó, ÁFA) megemelésével KIVEL baszna még ki a kormányzat a fekeztézőkön kívül?"

A fogyasztást terhelő adók egyszerűen működnek: aki többet keres, többet költ, több adót fizet. Az ÁFA-emeléssel az a gond, hogy így is nálunk a legmagasabb az ÁFA az EU-ban, tehát az emeléssel nem csak a fogyasztókkal, de a kereskedőkkel, termelőkkel, gyártókkal is kibaszunk. (Igaz, ők az ÁFÁ-t továbbhárítják, de a versenyképességük csökken) Inkább távlati célkitűzésként a 16%-os átlaghoz igazodást kellett volna kitűzni. (Tehát amikor az ÁFA magasan tartásáról beszélek, max 20%-ról hablatyolok.)

pógárjenő 2009.06.30. 13:48:22

@Marcellusca: azért nem mind1 putyin, vagy likud!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 14:03:06

@eszkep: wehehehe, valahogy sejtettem, hogy a "magas" áfa alatt nem a világviszonylatban is kiemelkedő 25%-ra gondolsz... Igen, basszátok meg, meg(ki??)csináltátok...

Amire én gondoltam - túlé azon a körön, akit Te is említesz - az a NYUGDÍJAS, mint "állatfajta". Ugyanis ő kitörölheti az szja, meg járulékcsökkentéssel... Ergo, ha a jövedelmet terhelő közterhek csökkentésével párhuzamosan jól felcseszik a fogyasztást terhelő közterheket, azzal a nyugdíjasokkal is kibaxnak, "nem kicsit, nagyon"...

szóval nehéz lenne az arany középút megtalálása, de abban asszem egyetértünk, hogy ez a jelenlegi NEM AZ.

és akkor még a cafeteria 25%-os adójáról nem is csacsogtunk...

Tündér_Lala 2009.06.30. 15:28:00

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Félelmeid részben jogosak és osztom is őket. Ugyanakkor én nem akarok egy - akár nemzeti színű - Észak-Kóreában élni, a világból kirekesztve.
Nyuaton állítólag azért utálták a FIDESZ-t mert a nemzeti érdekeket figyelembe véve keményen tárgyalt velük. Ezt várom tőlük most is.
Kérdés, hogy valójában mi a hagyaték ezután a nemzetáruló, tőkebérenc bűnbanda után, mert erről valójában fogalmunk sem lehet. Ma minden csődben van és nem maradt semmi a kezünkben. Hogyan akarsz egy olyan orszában önellátó lenni, ahol jószerivel nem maradt gyár, ahol szétverték a mezőgazdaságot és még sorolhatnám.
Ha pedig az új hatalom sem képes a köz érdekében tenni, akkor jöjjön a JOBBIK. Mindenesetre ez a voksolás +3% nekik,mert valóban vérlázítóan pofán szarták megint az embereket. Valamiféle külön kasztnak (érinthetetlenek) képzelik magukat.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.30. 15:30:49

Piros pont jár The Man Who Laughs-nak, mert ő az, aki a legutóbbi kb. 70 kommentben ahhoz szól hozzá, ami a téma. A többiek elkezdtek asszociálni, és teljesen eldivergáltak a témáról ezerfelé (ettől még igazat szólhatnak, csak miért ebbe a postba?).

Remélem, hogy nem haragszik meg rám a többség, ha én is inkább a témáról beszélek, és nem másról.

Kedves @Theodoro: nem 60.000, hanem 600.000! azok száma, akik kinyílvánították akaratukat a népszavazás megtartására. Ez az az a tömeg, akik közéletileg aktívnak számítanak az átlaghoz képest, és már biztosan nem fognak egyik parlamenti pártra sem szavazni a következő választáson, mert a mélyen (nem magasan!) tisztelt országgyűlés(sic!) semmibe vette és kijátszotta egyértelmű akaratukat. Ezt az embertömeget most úgy vérig sértették, hogy azt nem egykönnyen felejti majd el.
Tehát a következő választáson még sokkal nagyobb százalékot fognak elérni a parlamenten kívüli pártok, mint az EP választáson, és ez nem kis részben a csak magukat képviselők mostani gyalázatos döntése miatt lesz így. Megéri?

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.30. 15:35:36

@Tündér_Lala: Te voltál a gyorsabb, bravó! Párhuzamosan írtuk a kommentet, és ugyanarra a következtetésre jutottunk, szinte egyidőben. A hullámok erősítik egymás hatását, ha ugyanabban a fázisban mozognak.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.06.30. 16:03:12

Az a baj hogy ezek a dolgok nem kapnak publicitast es mindenki csak szopik. valamit tenni kellene ellene...

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.06.30. 16:51:14

@Tündér_Lala: Ertheto, amit mondtal a nemzeti szinu Eszak Korearol. Csakhogy attol fenyevekre vagyunk. A legalapvetobb onvedelmi reflexek sincsenek meg. Meg Monaco vagy Malta is siman belenk torolheti a labat, akkor sem tiltakozna a lenullazott kulugyminiszterium. Az EU-nak meg nem tagallama vagyunk, hanem csicskaja pillanatnyilag. Baromira nem latom, hogy megis mit veszithetunk azzal, ha nem nyalunk ilyen lelkesen.

Tündér_Lala 2009.06.30. 17:14:07

@Meleardil Eressea Iluvadan:
"Nyuaton állítólag azért utálták a FIDESZ-t mert a nemzeti érdekeket figyelembe véve keményen tárgyalt velük. Ezt várom tőlük most is"
Nem feltétel nélküli benyalásról beszélek. Szabályosan újra kell építeni az országot, mert szétverték. Gazdaságilag, intézmény rendszerestől, minden szempontból. Ha lehet (és lehet, mert az EU-nak sem érdeke a kenyértörés) ki kell alkudni kedvezőbb feltételeket ahhoz, hogy valahogyan talpra kapaszkodhassunk.
Nehéz csaknem lehetetlen feladat, mert a háború után is jobb állapotban volt az ország mint most. Ezenfelül mindent meg kell tenni, hogy ilyen emberek (akik ide jutattak minket) ne kerülhessenek a hatalom közelébe.

mesmithy 2009.06.30. 19:30:54

Azert erdekes megfigyelni, hogy angliaban a szamlajateknak vannak kovetkezmenyei, mig a mi kis hazankban szamla nelkul ellenere is egy ugyes kis atnevezessel tovabbra is lehet lopni- csalni.
Egyszeruen erthetetlen az a mertektelen pofatlansag amit muvelnek a megvalasztott kepviseloink annak tudataban, hogy nem lehet oket visszahivni vagy lemondasra kenyszeriteni. Ilyen mertekben kimutatni, hogy szarnak a fejunkre, ez igen csak elgondolkodtato es megfontolando, hogy ki juthat legkozelebb a parlamentbe.

Roxvox 2009.06.30. 20:03:54

Ezek már szinte mindent átkereszteltek tandíj, vizitdíj, költségtérítés stb......... Most kiderűl, hogy a Sólyomnak és az Alkotmánybíróságnak, van-e a pucájában?

K.Jani 2009.06.30. 20:42:07

a fidesz és az mszp ugyanannak az éremnek a két oldala. a kérdés az, hogy kinek a zsebében van ez a pénz!!!

K.Jani 2009.06.30. 20:52:55

a mai magyar állapotokat tekintve MINDEN parlamenti párt eljátszotta a jogot az ország irányítására. az egész parlament, úgy ahogy van, egy nagy NULLA!

csakb 2009.06.30. 21:12:50

Érdekes, hogy erről nem harsogott sem az MNO, sem a Magyar Hírlap.

Legalább beborult volna a Parlament az összes mocskos, cinikus féreggel az áradó Dunába, de még ez sem adatik meg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 00:45:03

@Seduxen: reakcio.blog.hu/2009/06/19/szavazz_rank_3#c6247086

mindig a hangadókhoz azonosul, ez a gyenge jellem egyik sajátossága

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 00:59:50

@fmj: ja, én sydouzok itt a legtöbbet, de ez korántsem minden harmadik komment. én nem is látok itt annyit, hogy zavaró legyen, és én is csak akkor ha érzem a szagukat. tehát okom van rá

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 01:02:21

@fmj: királylány vagy ;D
egy tündér!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 01:06:38

@laspalmas: nekem Orbán szimpatikus, maga az ember, akkor most menjek át a reakcióra? X(

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 01:08:58

@One Bad Habit: ez azért van mert mindenhol az ellenzék vezényelte k-európában a rendszerváltást. nálunk nem.

eszkep 2009.07.01. 08:55:38

@habba habba: eszkep, rokona vagy netán a zOrbánnak? Vagy csak simán fideszes bérkommentelő?

HA-HA-HA ezt csak most vettem észre. Voltam a vastagbőrön "hülye Jobbikos", "bértollnok FIDESZ-es", meg egyszer liberális is...

Némi adalék, hogy egyéként az EP választásokon a Jobbikra szavaztam, az országgyűlési választásokon pártlistán Jobbikra fogok, egyéniben a FIDESZ-re. Viszont cikinek tartanám, ha mondókám nem lenne összhangban az interneten elérhető adatokkal, pl. az MNB honlapján található statisztikai adatközlemények a kedvenceim (nincs körítés, meg népmese)
Egyik oka, hogy utálom a komcsikat, hogy létezésük alapelve a hazugság, más különben el sem tudnák amgukat adni. Ne szépítsük: az MSZP-s szórólapokon olvasható 10 mondat legaláb 9 ferdítést, vagy szimpla hazugságot tartalmaz, ha csak a gazdaságpolitikai adatokat nézzük, akkor is...

eldiablomismo 2009.07.01. 20:06:51

Mióta ezt magyarázom bazmeg :P

süti beállítások módosítása