Skip to content


       Szűrés lista

Egy régi pajtás az MNV élén

Valószínűleg sosem tudjuk meg, mi volt az oka Tátrai hirtelen eltávolításának. Valakinek nagyon szúrhatta a szemét, hisz néhány hét alatt kivégezték. A Pénzügyminisztérium kirúgásról kiadott közleményében mindenféle kamuindokok szerepelnek:

"A pénzügyminiszter döntését többek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el."

Veres Janinál ez bezzeg sosem volt probléma....

"Az MNV Zrt. munkáját számos, megalapozott, sok esetben súlyos kritika érte a közigazgatás egyes szereplői, az Állami Számvevőszék, az országgyűlési biztosok részéről."

A kormányt is érte már "sok esetben súlyos kritika a közigazgatás egyes szereplőitől", sőt az ÁSZ-tól, mégsem mondott le...

Tátrait viszont kirúgták, ráadásul szokatlan módon egy vas végkielégítést sem kap (legalábbis ezt mondják), és a távozását ünneplő pezsgőzés már át is váltott Welcome-partyra, hisz a nagy gonddal keresett utód, A legalkalmasabb, megtaláltatott!

Egy friss hír szerint Tátrai perelne a kirúgása miatt és "a munkajogász szerint a pert szinte biztosan megnyeri, mert a nyilvánosságra került magyarázatot ő sem látja megalapozottnak. Ebben az esetben Tátrai Miklós nemcsak 60 milliós végkielégítését kapja meg, hanem az eljárás alatti munkabérét is ki kell fizetni. Mivel a magyar gyakorlatban egy ilyen per akár két évig is elhúzódhat, a végösszeg a 200 millió forintot is elérheti."

Kamarás Miklóst érte a megtiszteltetés. Szerintem tök váratlanul...

Kamarás a Gépipari Műszaki Főiskolán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Okleveles könyvvizsgáló és adótanácsadó.

1972-1990 között az ÉPGÉP-nél töltött be különböző vezető pozíciókat, majd a vállalat vezérigazgatója volt.

1991-ben Kuncze Gáborral közösen alapította meg a Tallér Auditáló Kft.-t, ennek ügyvezető igazgatója volt 1995-ig.

1995 és 1998 között az ÁPV Zrt. vezérigazgató- helyettese. (A vezér Kocsis István volt.) A Tocsik-ügyben ő is gyanúsított volt, de kimaradt a büntetőügyből. Micsoda mák!

1998-tól 2000-ig a Deloitte & Touche Magyarország Kft. auditpartnere.

2000-2002 között az EX ASSE Könyvvizsgáló, Adó- és Pénzügyi, Gazdasági Tanácsadó Rt. Igazgatóságának elnöke volt.

2002 és 2004 között az ÁPV Zrt. vezérigazgatója és a társaság igazgatóságának tagja. Személyes okokra hivatkozva adta vissza ezt a tisztséget, egy héttel Medgyessy lemondása előtt.

A következő években több gazdasági társaságban töltött be vezető tisztséget: Rába Rt. igazgatóságának elnöke, Budapest AirPort Rt. igazgatóságának elnöke (összeférhetetlenségre hivatkozva lemondott), MOL Rt. felügyelő bizottságának elnöke, és a Baugép Kft. felügyelő bizottságának elnöke volt. Jelenleg a MOL Nyrt. igazgatóságának tagja és a Vértesi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke.

2006. november 01.-től a Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóságának tagja, konkrétan MÁV-elnök egészen tavaly októberig, a monorierdei vonatbalesetig. A négy halálos áldozatot követelő tragédia után hárman, Szabó Pál szakminiszter, Kamarás Miklós, a vasúttársaság elnöke, illetve Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója ajánlotta fel lemondását. Heinczingert megtartotta, Szabót és Kamarást beáldozta Gyurcsány. (Feri sírós nyilatkozata erre.)

Azóta nem hallottunk Kamarás Miklósról. Gondolom olvasgatott, játszott az unokáival, utazott egy kicsit, de mindig mindenhova vitte a mobilját, hogy le ne maradjon a hívásról: "Gyere Mikikém, van egy hely neked!"

Megérte várnia, jó helyre került. Ízlelgessük: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Maga a Paradicsom egy ilyen Kamarás-félének, akit nem mellesleg privatizálóbajnoknak is tartanak, hisz nevéhez fűződik még az ÁPV-s időkből a Postabank eladása, és a MOL-részvények új típusú (?) értékesítése, aztán következett a Budapest Airport, és a vasútból is sikerült ezt-azt eladniuk Heinczingerrel. Szóval lehet, hogy nem is annyira légbőlkapott a kastélybiznisz, amiről az újságok írnak...

A Google-t bújva ráakadtam egy gyöngyszemre:

Pár oldal a 13-ból:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr321248322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2009.07.16. 13:12:32

megfelelő ember kényes feladatra

szmoker (Homo Trollicus) 2009.07.16. 13:19:56

Ideológiailag képzett, már bizonyított több szakértelmet követelő felelős beosztásban, és még haver is.

Főnyeremény.

Bicskas 2009.07.16. 13:23:00

"kipróbált elvtárs"

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.16. 13:23:35

Csak a hülye nem veszi észre mi folyik itt.
Kötnek velük most egy olyan szertződést, hogy csak sok-sok millióért lehet kirugni hogy aztán a patás csak nézzen.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.07.16. 13:24:30

index.hu/belfold/2009/07/16/bajnai_pert_nyert_a_nemzet_ellen/

Bajnai nem csalt adót, és tisztességes, jó ember. Íme a bizonyíték minden szemét jobber náczinak.

:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.16. 13:27:02

Gyönyörű életpálya. Igazi versenyszférát még csak meg sem közelítve, ugyanaz a szokásos haveri kör, a Deloitte-s múlt már meg sem rendít.

Persze papíron minden szabályos, emberünk tökéletes, haverja a jó adózó mintapéldánya:

index.hu/belfold/2009/07/16/bajnai_pert_nyert_a_nemzet_ellen/.

Lehet visszatérni a fasisztaveszélyre, meg a cigányozásra.

Kérem szépen itt minden rendben, csak bussiness as usual!

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.07.16. 13:30:21

Pont írni akartam nektek, hogy nézzetek utána ennek az embernek, mert vannak érdekes dolgok... De ezek szerint nemcsak nekem tűnt fel. Érdekes pl. a Deloitte-os kapcsolat; aki annak környékén feltűnik, mostanában állami pozíciót kap...

tudtad.blog.hu/2009/07/16/deloitte_oszko_es_a_tobbi_csoda

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.16. 13:41:34

Több száz millió forinthoz juthat a vagyonkezelő éléről hirtelen menesztett Tátrai Miklós. Az egykori vezérigazgató munkaügyi bírósághoz fordul, mert alaptalannak tartja a rendkívüli felmondás indokait.

A Lánchíd Rádió által megkérdezett munkajogász szerint a pert szinte biztosan megnyeri, mert a nyilvánosságra került magyarázatot ő sem látja megalapozottnak. Ebben az esetben Tátrai Miklós nemcsak 60 milliós végkielégítését kapja meg, hanem az eljárás alatti munkabérét is ki kell fizetni. Mivel a magyar gyakorlatban egy ilyen per akár két évig is elhúzódhat, a végösszeg a 200 millió forintot is elérheti.


Nem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., hanem az állami tulajdonú Reorg Zrt. károsította volna meg az államot a sukorói telekcserével az MNV Zrt. kedden menesztett vezérigazgatója szerint. Tátrai Miklós a Népszabadságnak adott interjúban tényként közölte, hogy a Reorg Zrt. értékbecslése nem az államnak, hanem a Velencei-tó partjára tervezett óriáskaszinó befektetőjének kedvezett volna.

A volt vezérigazgató azt mondta, a Reorg a befektető tulajdonában lévő albertirsai gyümölcsöst felül-, míg az állami tulajdonú, 70 hektáros sukorói telket alulértékelte. Hozzátette: a Reorg értékbecslését nem fogadták el, hanem újat készíttettek, amely az állam számára egymilliárd forinttal volt kedvezőbb.

A Reorg Zrt. ügyvezető igazgatója egyébként Rotyis József, az MSZP nemzeti fejlesztési tagozatának elnökségi tagja és a párt önkormányzati képviselője.

www.mno.hu/portal/650407

Mu-ha-ha ..beszarok az elvtársakon milyen pofátlanok .. a haverral becsültette meg az földeket.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.16. 13:47:15

@szmoker:
OFF:
Ez gyönyörű:
"Az ítélet szerint a Magyar Nemzet hamisan állította, hogy Bajnai ciprusi cége, a WEMS tulajdonosi köre ismeretlen, hiszen a volt és jelenlegi tulajdonosok adatait a ciprusi cégnyilvántartás adataiból bárki máig lekérheti."
Ja, a cég ciprusi tulajdonosa Nikos Pampanos hajléktalan ciprusi állampolgár.
ON

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.16. 13:47:41

@zero: Csodálkozol?
Balettintézet! Rémlik? :D
A vevő volt az értékbecslő!
Próbálom magam távoltartani a lámpavastól de lassan megint rendszeres szóhasználója leszek! Nem is tudom mi a fenéért iszom délben KV-t.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.16. 13:49:45

@zero: Nem beszélve, hogy tutti lezsírozták, hogy így fogják meneszteni. Csak így lehetett megoldani a sok lóvét!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.16. 13:57:58

@zero: Magyar Nemzetnek, a Bajnai perrel kapcsolatos bírósági döntés óta, nem hiszünk. Vagy hozzál hiteles forrást, vagy a kommented nem más mint üres vádaskodás...:DD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.16. 14:00:22

Kamarás Kuncze nagy-nagy barátja. Együtt nyomták az Épgépnél, aztán megalapították a Tallért, ami pl. a Kuncze Magdolna (Gabi testvére) résztulajdonában lévő Korona Kiadónak is könyvelt. Aztán hogy Kuncze belügyminiszter lett, távozott a Tallér Kft.-ből, Kamarás meg az ÁPV második embere lett.

"Azért vannak a jóbarátok..."

picur3ka 2009.07.16. 14:00:40

@zero:

Ja,

'Cégünket 2001-ben vásárolta meg a REORG-csoport, amelynek többségi tulajdonosa az ÁPV Zrt., így a társaság jelenleg közvetetten teljes egészében állami tulajdonban van.'

www.tas.hu/reorg2/

S egyaltalan, nem anakronizmus ez a 'magyar nemzeti vagyon' cucc? Kirekeszto-e? Van meg olyan? Mi az? Pl a ciganysag, mer abba mar jo sok penzt beleoltunk, csakugy mint az elftarsakba.

Petrow 2009.07.16. 14:21:37

A privatizáció milyen kiadásokkal jár, ami sok esetben a bevétel 50%-át meghaladja? Ezt magyarázza már el nekem valaki.

Bohóc János 2009.07.16. 14:30:54

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:


"Nikos Pampanos hajléktalan ciprusi állampolgár"

aki Kaya Ibrahimtől vette vagy Yosip Tot-tól?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.16. 14:43:57

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ezt kapd ki, egy komment valahonnan:

"Válasz julcsi felhasználó #548216 számú bejegyzésére:

Hiszek neked, de hiszek abban, amit Draskovics mond! "

OMFG! Ezek után csodálkozunk még valamin?

ugyanazon blogról származó másik gyöngyszem:

"Válasz 1 jaksics felhasználó #547982 számú bejegyzésére:

Seres Mária a fidesz új Magyar Vizslája; a kefekötő már nem használható, újat kellett kreálni "

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.16. 14:55:13

@Seduxen: Ne kínozd magad...

Csak az a remény tartja bennem a lelket, hogy ezek a vérkommerek tényleg párezren lehetnek.

Draskovicsnak, még ált. a politikát magasról leszaróknak is negatív a vélemények. Asszem jelenleg ő a legnépszerűtlenebb politikus Kókával karöltve.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.16. 14:57:31

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": kollégákkal már többször felvetettük, hogy egyszer - csak néhány órára - meg kellene hackelni a kacccsolatot, és mehetne a cenzúra nélküli kommentelés :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.16. 15:03:41

@Seduxen: ohh...be szép lenne!:DDD

Csak aztán mehetnénk a dutyiba az UD Zrt. helyett, miszerint: "kémprogramot helyeztünk el, a kormányzati gerinchálózaton..."

Plutonic 2009.07.16. 15:27:56

@Seduxen: Remek, vannak még sokan a barmok. :)
Támogatom a hekkelős ötletet! :))))
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Az a hálózat így is szar, szerintem nem lenne egy nagy bravúr elhelyezni. :D

Parkőr (törölt) 2009.07.16. 15:31:26

Már csak tavaszig kell kitartani. Aztán jön a következő csapat, új arcok más haveri kutyák :)

Noname Watanabe 2009.07.16. 15:32:17

@Bohóc János: A Maszop internetes elhatárolódó kommandójához tartozol? be szeretnék lépni. Mennyi a fizetés?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.16. 15:38:42

@Bohóc János: Az ilyen tip. kommenteknél kell megkérdeznem:

Ha volt Kaya Ibrahim ügy, akkor az most legalizálja az összes lopást. Mert ugye, Orbánék loptak, akkor az Mszp-Szdsz-nek ért a többszázszorosát lopnia, mert ha maradtak volna Orbánék, akkor biztos ők is legalább ennyit loptak volna, sőőőőt! Még többet!

Ugye ez a logika?

Vagy nem lehet ezekről beszélni, mert anno sáros volt a másik bagázs is.

Vagy ilyenkor mit akarsz ebből kihozni?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.16. 15:41:58

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Szerintem nincs más monjdadójuk Ez a mantra megy 7 éve!

derelyegrádi szellem 2009.07.16. 15:47:24

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Meg aztán az is megjegyzendő, hogy Kaya Ibrahim és Josip Tót ügyben volt egy rendőrségi eljárás (nyomozás) is, ahol senkinek, de különösen fideszesnek a felelősségét nem állapítoták meg.

De őket nem illeti meg (lefolytatott vizsgálat, és annak megszüntetése ellenére) az "ártatlanság véDelme" (C.r. B.B.) csak pl mondjuk Szivásy elvtársat, akinek ügye még vizsgálati szakaszban van, ő pedig egyelőre büntetőeljárás hatálya alatt áll. De említhetném Gál elvtársat a szadesztól, meg még kilóméter hosszú sort.

Ilyen a szoci/szadesz/Bohóc János módra értelmezett ártatlanság véDelme.

Bohóc János 2009.07.16. 15:52:27

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
tényleg igaz lehet az a klimaxos, naplócsapkodós :)

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Ezeket mind te állítod én ilyesmiről nem írtam egy szót sem. Én csak megkérdeztem, hogy hogyan került a ciprusi hajléktalan tulajdonába a cég. Rossz a lelkiismereted? Vagy félsz valamitől? Vagy miért támadsz olyanért, ami nincs.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.16. 15:53:40

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Relativizál, az a mákja, hogy nem fogadták el a gyűlöletbeszédet, mert a komái szerint az ilyen halálos bűn :o)
Bár nem biztos, hogy ebben a kontextusban gondolták használni, de ugye tudjuk, hogy minden realtív. Új szelek fújnak, kormányok jönnek - mennek, és az szdszre szerencsére csak az első igaz. (de jó leírni, sosem tudom megunni)

@Bohóc János: Te meg Takaroggyámá' xD

Bohóc János 2009.07.16. 15:57:09

@derelyegrádi szellem:

"Meg aztán az is megjegyzendő, hogy Kaya Ibrahim és Josip Tót ügyben volt egy rendőrségi eljárás (nyomozás) is, ahol senkinek, de különösen fideszesnek a felelősségét nem állapítotTák meg. "

Ilyen meg fidesz/kdnp/Derelye módra értelmezett ártatlanság véDelme. De mondhatjuk kézivezérelt ügyészségnek is.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.16. 15:57:50

@Félkupica_Fehér_Főnök:
Látom elírtam: az szdsz-re csak a második igaz... bázz bele sem merek gondolni mit mondana erre Freud! xD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.16. 16:00:26

@Bohóc János: Orbán Viktor gyakorolt nyomást a baloldal jelenlegi első számú bűnbakjára is, Gyurcsány Ferencre, amikor ez utóbbi tönkrebszta az ország gazdaságát. Vérlázító ez a szélsőnyilas konspiráció, ami itt folyik!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.16. 16:01:00

Meg kell kövessem az AB 2 tagját - Dr. Trócsányi Lászlót és Dr. Paczolay Pétert -

Részlet a 82/2009. (VII. 15.) AB határozatból:

Dr. Trócsányi László alkotmánybíró különvéleménye

Nem értek egyet a határozat rendelkező részével és indokolásával. Álláspontom szerint az OGYhat.-ot az Alkotmánybíróságnak helyben kellett volna hagyni.
A 130/2008. (XI. 3.) AB határozathoz fűzött különvéleményemben kifejtettem, hogy e határozat következményeként kialakulhat egy olyan gyakorlat, amely azért akadályozza meg a törvényi követelményeknek eleget tevő népszavazási kezdeményezéseket, mert a hozzájuk kapcsolódó törvényt az Országgyűlés az aláírásgyűjtés során vagy azt követően - részben vagy egészben - hatályon kívül helyezi. Ilyen elvek érvényesülése mellett az Országgyűlés önkényesen döntheti el, kíván-e az adott ügyben népszavazást vagy sem. Ez utóbbi esetben a támadott törvény - átmenetileg - történő hatályon kívül helyezésével az Országgyűlés megakadályozhatja a népszavazás megtartását, majd rövid időközön belül újra megalkothatja a törvényt. Egy alkotmányos jogintézmény ilyetén módon való kiüresítése nem felel meg az Alkotmánynak. (ABH 2008, 1052, 1069.)
Jelen esetben e gyakorlat megvalósulásával szembesülhetünk. Az országgyűlési képviselők költségtérítésével összefüggő kérdés népszavazásra bocsátását az Alkotmányban megjelölt, megfelelő számú választópolgár kezdeményezte, s az aláírások összegyűjtését követően került sor az Alkmódtv. és a Módtv. elfogadására. Az OGYhat. jelen elbírálásakor, valamint a népszavazás feltételezett időpontjában hatályos jogszabályi környezetben a kérdés megfelel(ne) az egyértelműség követelményének. Emellett nincs olyan körülmény, mely megakadályozná, hogy még a Módtv. hatálybalépése előtt az Országgyűlés úgy rendelkezzen, a Módtv. mégsem lép hatályba. A költségtérítés későbbi újbóli bevezetésének az Alkmódtv. sem állja útját, mivel az Alkotmány 20. § (4) bekezdésének 2010. január 1-jétől hatályos szövege, - mely az országgyűlési képviselők javadalmazását szabályozza, - nem zárja ki, hogy a képviselők a jövőben költségtérítésben részesüljenek.

A különvéleményhez csatlakozom.

Dr. Paczolay Péter s. k.,
alkotmánybíró

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.16. 16:13:51

@Bohóc János: Figyi, ez ilyen óvódás stílus, ráadásul édeskevés vagy ahhoz, hogy itt engem csavargassál.

Pont az iylen csűrt-tekert dumákkal van tele az emberek faxa. Jó, hogy nem süllyedünk le iylen gyerekes, te mondtad ki utoljára tiéd, a lekvár vazze szintre.

Mondd szépen mi nyom, vagy válaszolj egyenesen, hogy mire ment a Josip Todt-os beszólás...

engedd ki, nem fog fájni...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.16. 16:16:57

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": már csak azért is, mert egy olyan ügyben, ahol:
a) rendőrség/ügyészség szüntette meg az eljárást bűncselekmény hiányában
b) bíróság jogerős ítélettel állapította meg a bűncselekmény hiányát

igen karcos "ártatlanság vélelméről" értekezni.

de a dumád különben meg úgy lett volna hiteles, hogy "engedd szabadjára a dühödet ifjú Skywalker, az erő sötét oldala már vár" :)))

Bohóc János 2009.07.16. 16:19:55

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Eszembe jutott két név a cégeltüntetés hívószóra.
Mit pörögsz ezen ennyit ilyen melegben?

derelyegrádi szellem 2009.07.16. 16:51:20

@Bohóc János:

Ahhha, a kézivezérelt ügyészség. Az ügyészség mindig fideszes, akárki irányítja, ha Polt, ha nem. Tudjuk ezt, már a jó Verók is megmondta. A tikára vagy?

Az eljárást kaya ügyben tudomásom szerint a rendőrség szüntette meg. De ez - gondolom - nem számít. Az ügyészség akkor is fideszes, és punttum.

Megmondta verók is, te is, meg a h. kovács laci bácsi is, igaz őt ezért jogerősen elmarasztalta bíróság, de - gondolom - ez sem számít.

A lényeg: az ügyészség a patás lopott pézzel megrakott szerekének tolója. Ezt megmondták már drágabolgárúr műsorában is a munkásőrnyuggerek. Tehát úgy is van.

Bohóc János 2009.07.16. 17:36:59

@derelyegrádi szellem:

Ha a vastagbőrös kisnyilasok mondták volna, akkor is úgy lenne.

Te meg nyilván tisztában vagy a nyomozati jogkörökkel, így hogy a rendőrség vagy az ügyészség szünteti meg, az tökmindegy.

derelyegrádi szellem 2009.07.16. 18:08:07

@Bohóc János:

1./A "Vastagbőrös kisnyilasok" alatt magadat érted?

2./ Nem mindegy, mert többféle megszüntetési ok van, de ezek közül nem minden esetben szüntethet meg a rendőrség (más nyomoztó hatóság) de ez most mindegy, ez nehéz és összetett téma, de legalábbis 2 villanykörte becsavarását meghaladja, így nem ragozom neked.

Fontos viszont, hogy ha a rendőrség szüntette meg, akkor hogy jön oda a "kézivezérelt ügyészség"? Kivéve persze, ha te most igazolod, hogy a rendőrség ügyészségi (egyben fidesz) utasításra szüntette meg a nyomozást.

Ahogy ezzel megvagy nyilván eljössz azzal is, hogy pl. zuschlag ügyben hogy irányítgatták Lusztig (MSZP, Lumpen Mónika jobbkeze) elvtárson keresztül a rendőrséget, hogy masztolja el az egészet. A "haveri kutyás" sztorit meg ne is említsem, Drazsé elvtárs kis akciójával megfejelve, merthogy hát ezek sok kellemetlenséget okoztak a Veres elvtársnak, bizonyám. :-)

beleszolok 2009.07.16. 19:48:49

Ennél a Dellaitt & Tusé cégnél való referenciánál jobbat elképzelni sem lehet.

loláb 2009.07.16. 19:59:36

@zero: Már ez a kirugás is vérlázitó önmagában!

A kormányban nem tudnának leakasztani egy munkajogi szakértőt, aki úgy ki tud rúgni egy embert, hogy az a bíróság elött is megállja a helyét? Kétlem. Azt viszont már kevésbé, hogy kirúgják, persze végkielégítés nélkül (hiszen válságot kezelünk, nehogy már itt a vezetők tízmilliós végkielégítésekkel távozzanak).

Persze közben véletlenül vétenek egy eljárási hibát, amire hivatkozva Tátrai megtámadhatja a felmondást a bíróságon, és a bíróság meg is ítéli a kártérítést, végkielégítést, plusz a munkabért. Mert ami jár, az jár.

De lehet komunikálni, hogy a Bajnai kormány nem szórja az adófizetők pénzét mindenféle végkielégítésekre, meg a miniszterelnök is ingyen dolgozik, csakhát valami aktatologató elkúrt valamit, és emiatt sajnos a bíróság megitélte a pénzt.
Pedig ez a válságkezelő kormány annyira, de annyira nem akart lelépési pénzt fizetni ennek a gonosz Tátrainak.

dessert eagle 2009.07.16. 21:19:40

@loláb: Nyilván azonnal el kellett távolítani, azt meg csak rendkívüli felmondással lehet, amit nehéz megindokolni (különösen ha alaptalan).
Amúgy meg nem olyan nagy pénz az, és ha megnyeri is, mire jogerőssé és végrehajthatóvá válik már nem is ugyanazoknak fog fájni.

Noname Watanabe 2009.07.16. 21:23:57

@Bohóc János: azért ez már tényleg gyanús, bohóc (nomen est omen) jancsika reggel, éjjel meg este is bősz lovagként védelmezi a galaktikus birodalom legtolvajabb bandáját. Nem dolgozik, nem eszik, nem alszik, csak őrködik, nehogy Libajnaiék jóhírén csorba essék...
Én meg egy büdös náczifaszista rasszista nemeurópai vagyok...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.16. 22:24:14

"A pénzügyminiszter szerint Kamarás Miklósra nem azért esett a választás, mert díjazás nélkül vállalta a munkát, hanem azért, mert megfelelő tapasztalatokat szerzett az állami vagyon kezelésében."

Kinek/mihez megfelelőek azok a tapasztalatok, Oszkó úr?

Bohóc János 2009.07.16. 22:47:36

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

"Én meg egy büdös náczifaszista rasszista nemeurópai vagyok..."

Hát így jártál! Szar ügy.

loláb 2009.07.16. 23:27:17

@dessert eagle: Arra céloztam, hogy ez így lett eltervezve, kirugásostul, bíróságostul együtt.
Tátrai nem maradhatott a helyén, mert nagyon baszogatják a Sukorói telek miatt, de abból botrány lenne, ha megkapná a hatvan milliós végkielégítését (ami mellesleg a szerződése szerint jár neki, de azért elbeszélgetnék azzal az emberrel, aki aláírja az ilyen szerződéseket), főleg most.
Ergó keresnek valami fiszfaszom hibát, amire hivatkozva kirughatják rendkívüli felmondással, persze gondosan ügyelnek arra, hogy a kirugás megtámadható legyen a bíróságon. Tátrai persze meg is támadja, meg is nyeri a munkaügyi pert, és "sajnos" ki kell fizetni neki a pénzét.

Hoztunk is ajándékot, meg nem is; meg is vontuk a végkielégítését meg nem is.

kulalak 2009.07.17. 04:20:33

Van olyan orszag ahol elintezik az ilyesmit a legfelsobb szinten. Az AIG-sek sem kaptak semmit vagy ha megis 90% adoval visszavettek toluk. Egyebkent a sajto, az igazi oknyomozo sajto ami Mo-n csak interneten van, na az be tud tenni az ilyeneknek, mas nem.
Nincs otletem hogyan lehetne szetzavarni oket.

havi 2009.07.24. 09:58:03

Csak a zavarosban lehet szart keverni, semelyi pártnak nem érdeke az hogy rend legyen ebben az országban! 20-év eltelt és mindig nagy a kaka.

süti beállítások módosítása