Skip to content


       Szűrés lista

Viki-Kriszti csere Brüsszelben

Új szelek fújnak Brüsszelben ...

Mohácsi Viki befejezte 5 éves "tevékenységét" Brüsszelben és hazaköltözött. Viki elmúlt 5 brüsszeli évéből maradandó nyomot csak az hagyott bennem, hogy senki más nem tudja olyan hamar letolni a "Brüsszel -> random magyar település" távolságot, mint "Repülő Viki" ... félelmetesen gyors ez a csaj.
Nos, Viki már hazajött, aggódunk is, hogy mihez fog kezdeni, talál-e magának a végzettségének/képességeinek való munkát? Főleg, hogy a pártja is erősen oszlóban van. Talán testvére, Mohácsi Erzsébet mellé benyomják az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítványhoz ...

Morvai Krisztina viszont most érkezett meg Brüsszelbe. A magukfajtáknak ott is a körmére lesz ám koppintva. Az első felszólalása olyan igazi morvais volt, eszméletlen, hogy fel tudja magát spanolni még egy röpke 120 másodperces beszédben is. Vagy lehet, hogy megkérte Göncz Kingát a női mosdóban, hogy szóljon be neki valami durvát, hogy emelkedjen egy kicsit az a pulzus ...



A videó első fele az Euronews riportjából való, ahol Viki, a Nagy Mesélő adja elő hazai élményeit, "remek" angolsággal. Teljes videó erre.

Viki a következő, (szerinte) megtörtént esetet meséli:
"It happened last Friday in my home at my home that in front of my house there is a pub where those Hungarian Magyar Gárda were drinking and shouted “Kill the gypsies ole-ole-ole-o ole-ole-ole-o Gypsy crime existing ole-ole”. These are normal words. My kids being pretend and they were they were shouting what’s going on here. We called the police and said that we are we have feeling that you should come here and get those people out of the street. And the person who picked up the phone at the police station, she was laughing."
Vagyis a házuk előtti kocsmában a Gárdisták berúgtak és azt énekelték, hogy "öld a cigányokat olé, olé, olé, a cigénybűnözés létezik olé,o lé" ... Viki felhívta a rendőrséget hogy vigyék el ezeket az embereket az utcából, de kinevették. Tiszta dráma...
Az "olé,olé,olé f@sszopó Újpest" rigmusról már hallottam, de ez a "cigánybűnözés létezik olé,olé" egy új költemény lehet ...

De még csak nem is Viki a legnagyobb vetítő, hanem Horváth Aladár, aki azt nyiltakozta, hogy “We need Europe to intervene. We must not wait for the United Nations troops to come in to protect out homes, until they’re massacared.” Vagyis: Nem szabd megvárni, hogy az ENSZ-csapatokat megérkezzenek, hogy megvédjék az otthonainkat, nem szabad megvárni, amíg lemészárolják az embereket ...

A három Jobbikos EP képviselő is bemutatkozott az Európa Parlamentben. Szegedi Csanád zöldfülű még ide, ő nem szólalt fel, csak beült Magyar Gárda egyenruhában a képviselők közé.
Sajnos nem tudta előre, hogy a fekete oroszlános mellény nagy félelemet fog okozni:
"Martin Schulz frakcióvezető (szociáldemokrata) elmondta, hogy német állampolgárként különösen érzékeny minden olyan viseletre, amely a náci vészkorszakot idézi fel. A képviselőcsoport a közlemény szerint egyhangúlag elítélte a Jobbik képviselőjének európai parlamenti akcióját: az ilyen katonai egyenruha viselése szerintük félelmet kelt, ami a XXI. századi Európában, bármely demokratikus intézményében elfogadhatatlan."

A szlovák parlament külügyi bizottság elnöke szerint "vulgáris, kocsmai módon adtak pofont a barátság, a szolidaritás és a nemzetek közti együttműködés értékeinek”, valamint „megvetésüket fejezték ki az európai integráció szellemével, gondolatával és céljával szemben". Ja, a oroszlános mellényke vágta haza a példamutató szlovák-magyar barátságot, melyet még a remek szlovák nyelvtörvény sem tudott megtépázni. Van vastagbőr odaát is ...

Balczó magyarul szólalt fel, Morvai viszont pöpec angolsággal nyomta. Teljes videó erre.
Mondjuk a "több száz embert megkínoztak a börtönben" kissé erős túlzás, Krisztina ...

Címkék: politika közélet szdsz jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr641256059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2009.07.21. 08:50:09

@Mr Falafel:
Ha már így megszólítottál (így, új identitással, mint skizó), elmondanám, hogy a valós életben is ilyen vagyok (szvsz az itteni többség is). Általában megmondom a magamét és védem az igazam, csak nem mindegy, hogy miként teszem.

Pszichomókus, mi?
Az, hogy egyhez jársz kezelésekre még nem azt jelenti, hogy te is azzá váltál.
Tudod honnan lehet megkülönböztetni a rendelőben a pszichológust/pszichiátert a betegétől?
...?
A pszichomókus felől nyílnak az asztalfiókok!

Az, hogy bunkó módon, arctalanul (qrwára nem vagyok kíváncsi a wiw-es adatlapodra!) osztod az észt, még közel sem vagy akkora arc, mint Csernus doki!
(Az más kérdés és most nem a vita tárgya, hogy Csernus mekkora arc vagy mennyire szakember!)

@gcsabi:
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Az ilyeneknek úgysem tudjátok/tudjuk megmagyarázni, hogy mi a probléma. Szerintük mindenki hülye, csak ők helikopterek.

Wahari 2009.07.21. 09:11:11

@Marcellusca:
Nekem úgy tűnt, mintha elköszönt volna. Aligha hallja, amit utána kiabálsz. Talán, ha a szádból kilógó kapanyelet is utánahajítanád.

Nálunk a menekülttáboron nem szokás az elüldözött után kiabálni. Örülünk, ha elment. Ilyen egyszerű.

Én viszont megnézném a te adatlapodat, te orczáját felvállaló, otrombán nem megnyilatkozó, csupa kedves szóval elárasztó kommentíró.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.21. 09:17:05

@Wahari: Azért ezt a logikát fésüld át. Vasárnap otthon ebédeltek, én gyorsan berohanok az ebédlőbe, odaszarok az asztal közepére, majd elrohanok. Te elkezdesz utánam kiabálni és utána még valamelyik családtagot lebaszna, hogy te vagy a paraszt mert utánam kiabálsz...

Kiváncsi lennék a reakciódra....

reKorrekt 2009.07.21. 09:31:00

@Wahari:
- wtf menekülttábor?
- ki nem szarja le hogy ott mit szoktatok?
- lol?

Wahari 2009.07.21. 09:31:58

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Érdekes hasonlat, csak nem arra, ami itt történt. Én itt nem vagyok családtag, érthető módon nem is szeretnék az lenni. Elsősorban az általad is képviselt szellemi(etlen)ség miatt.
A miénken kívül négy blogot pásztázok. Egy itt kommentelő ajánlotta, hogy nézzek be ide. Érdekesnek gondoltam, hiszen a goldenblog-ban is versenyben vagytok. Itt megkíséreltem felhívni a figyelmét egy olyan kommentelőnek, aki más helytelen viselkedését erősen kritizálta, hogy miként lehet valaki elegáns és stílusos. Ő ezt elutasította, és inkább az elüldözött alpári stílusában kezdett óbégatni. Ha ezért engem feddés illet, nem bánom.

gcsabi 2009.07.21. 09:34:23

@Wahari:
Ne ess tévedésbe! azilyen azért visszajön elolvasni miket irnak róla, ugyanis ez elengethetetlen a megcélzott orgazmus eléréséhez!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.21. 09:36:06

@eszkep: Na ja. Durva, hogy még a jobboldalon is milyen fokú tájékozatlanság van okt23al kapcsolatban.

Sajnos a fidesz összeveszett az elveivel, és külön lakásba költöztek(, a gyerekeket meg elosztották egymás között). Így nem sürgős nekik, hogy elmagyarázzák, inkább megy a lapítás.
Pedig ha erre még akkor erősebben ráfeküdnek, most többszörösen visszajönne az a szavazat, amit ezzel vesztettek volna.

Wahari 2009.07.21. 09:36:50

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):
Köszönöm kedves szavaidat, s hogy csatlakoztál az alpári viselkedésben az előtted szólókhoz.
A menekülttábor egy olyan fórum, amelynek tagjai 10 éve fórumoznak együtt. Mi nem szarunk olyan sűrűn a szánkon, mint te, de megértjük, ha valaki csak erre képes.

Wahari 2009.07.21. 09:40:26

@gcsabi:
Az "ilyen" vélhetően nem tudná türtőztetni magát, és beszólna. Már, ha "ilyen" lenne.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.21. 09:44:00

@Wahari: Kicsit hiperszenzitívek vagyunk nemde?

"Azért ezt a logikát fésüld át". Amennyiben ez "feddés", akkor nem tudom, kicsit elcsúszott az arányérzékem.

Senki nem mondta, hogy ez egy család, vagy családtag stb. Az csak a hasonlat volt. Írhattam volna azt is, hogy haverjaiidal ebédelsz stb. Tudod, ez csak egy hasonlat volt.

Kicsit érdekes dolgokat látsz bele, de az már a te lelkiismereted...

A blogot meg a postok alapján itéld meg, ne a kommentelők alapján, ugyanis a kommentelők között mindig akad olyan, aki nem szimpatikus.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.21. 09:45:04

@Mr Falafel:

Elárulok valamit: én nagyon jószívű vagyok, nem banolok senkit csak úgy, figyelmeztetés nélkül (Bohóc János erre a tanú), adok egy esélyt a változtatásra.

Téged is szépen megkértelek, hogy normális hangnemben írj, majd felálltam a géptől, mivel van más dolgom is.
Most visszaolvasva látom, hogy a kérésnek abszolúte nem tettél eleget, márpedig a beokádós vendéget minden házibuliról kivágja a házigazda.

Zero, mint bloggazda így tett veled is, gondolom este utánam jött valamikor a blogra, és olvasta az irományaidat. Egy hétre kivágott az ocsmány stílusod miatt, ezt megírta mélben is.
Sértődésre tehát nincs semmi okod, csak szégyenkezhetsz a bunkó stílusod miatt.

Viszont még mindig előtted a lehetőség embernek lenni, nem ilyen virtuális nagyhangú tahónak, és visszajönni kulturáltan véleményt cserélni másokkal.

Szép napot.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.07.21. 09:51:00

Nos, M. Krisztina valóban nem nyomja rosszul a nyelvtant, de ezzel a hangsúlyozással (és hangszínnel) inkább egy balkáni sztyuvira vagy angoltanárnőre emlékeztetett. A feje úgyszintén.

Mégse ez az, ami miatt majdnem sokszor felnyerítettem - ami elég kényes dolog az egyterű irodában - hanem ahogy a "húsz éves emberi jogi tapasztalatáról" beszél. Nos, aki képes olyan szinten jogászkodni néha, amely még a Barátok közt szintjén is alsórendű volna (pedig ott aztán képesek olyan dolgokat rittyenteni, amelyektől már egy másodéves joghallgatónak is égnek áll a szőr a hátán), az jobban teszi, ha inkább kussol.

(Emberileg sincs róla sokkal jobb véleményem, de nem elsősorban a politikai nézetei, hanem a magánéleti erkölcsi tartása miatt...)

wladyslawsky (törölt) 2009.07.21. 09:56:36

@dr.justice: az EU tag Magyarországnak egy "oldjátok meg bazmeg", Iránnak meg elítélő nyilatkozat ? Rendben. Viszont akkor még inkább szükség van az ilyen felszólalásokra, hadd tudják meg minél többen, mekkora egy hipokrita gittegylet is ez az EU

reKorrekt 2009.07.21. 09:58:22

@Wahari: 10 éve? Húúúú. Most azt sem tudom melyik sarokba szarjak hirtelen.

Azokkal értek egyet akik szerint Morvai pontosan azt csinálja amiért rájuk szavaztak az emberek, amit elvárnak tőlük. Meg lett mondva hogy nem bratyizni és mutyihaverokat gyűjteni mennek ki, hanem a magyarok érdekeiért fognak kiállni. Aki Morvai és mohácsi megnyilvánulásai közt párhuzamot vél felfedezni, az enyhén elmeroggyant :) okait fentebb már más is levezette.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.21. 10:01:11

@Wahari:

Köszönjük az egyáltalán nem alpári szavaidat.
A blogot ne a kommentelők alapján ítéld meg, a bloggazda csak a postokért felel.
Ha összességében sem tetszik, amit olvasol, akkor nyomj a piros ikszre...

Horizont 2009.07.21. 10:05:03

@TaTa86.: Komolyan érdekelne, hogy a Fidesz miért így viselkedett okt. 23. után? Nem is a "kihasználásra" gondolok, hanem csak úgy az élet rendje szerint. Mivel igazságtalan volt, részese lett ő is, és ellenzékben is vannak? Itt is valami susmus van?

Wahari 2009.07.21. 10:06:53

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):
Hallod, annyi körülötted a szar, hogy meg sem tudod enni.
Nem mellesleg pont azzal értesz egyett a témához kapcsolódó részben, akit segítettél elkergetni. :-)))

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.07.21. 10:13:49

Zero: altalaban kedvelem a posztjaidat, de ezzel most nem ertek egyet.

Zero, es a tobbi Morvai fikazonak:

Kerdesem lenne par...

1. az nem bantotta a csorotoket hogy egy sikhulye, rosszindulatu, cigany no az orszag ellen uszitott, marhasagokat beszelt, amit aztan viszont lattunk a sajtoban. Nem volt belole rinya, hogy huzzon a rakba stb.

2. felszolal egy tanult magyar a hazajaaert. Szenvedelyesen. Oszinten. Igaz, a kinzasokkal nem ertek egyet, de tobb ertelmes es valos dolog volt a beszedeben, mint a mohacsi egesz eleteben.

Erre mi van?? Itt van par "magyar", vagy legalabbis ideszuletett ember, aki elbol elkezdi fikazni, meg hogy ot ne kepviselje, mert ot kepviselik a szocik meg a fityisz stb.

Ember! Te nem erzed magadat magyarnak? nem jo, hogy vegre valaki nem csak felveszi a penzet, hanem felhivja a problemakra a figyelmet? Nem jo, hogy kepviselik a magyar erdekeket, nem csak nyuljak a penzeket, mint pl. a goncc kinga nagymama? Nem szeretned, ha buszke, es nagy nemzet lehetnenk? Nem szeretnel semmit, amiert ez a no kialt?

Tenyleg nem ertem ezeket a magyar embereket, miert vannak azok ellen, akik a magyarok erdekeit vedik.. tul sok volt a kommunizmus, beledkodoltak hogy utald nemzetedet?

Tenyleg, komolyan kerlek benneteket: aruljatok el, miert faj nektek az, ha a magyar erdekek es problemak felszinre kerulnek? Komolyan erdekel.
Nem hiszem hogy ez volt Morvai utolso beszede es a tobbi dolog miatt nem fog felszolalni.

Fityiszesek: mondjatok valamit, amiben a fityiszes kepviselok az elmult 5 evben felszolaltak es az asztalra csaptak az euban. Mszpsek, valaki?

Ennyire benne van az emberekben a kussol, csihadj feeling? Senki nem akarja felemelni a fejet ujra?

nem ertem en ezeket a magyarokat...

Wahari 2009.07.21. 10:15:51

@laspalmas:
Amit olvasok, nagyon sokszor és sok helyen nem tetszik. Mégis olvasom. Maga a blog.hu egy kalap szaharint nem ér, de a tájékozódás nem árt. Titket is olvasni foglak továbbra is, de nem erőltetem az írást, ne aggódj a színvonal miatt. Csupán azért szólaltam meg, mert a magukat jókirályfinak feltüntetők pont olyan alpári stílusban kezdtek acsarkodni egy olyan kommenter után, akit pont ezért tiltottak ki. A Zero tolerancia a beltenyészet tagjaira nyilván nem vonatkozik. Nyugi, tudom, minden blogon így van. Még nálunk is van csordaszellem, csak mi soha nem tiltottunk egyetlen embert sem. Kövezz meg, de én nem tartom elegánsnak, ha olyat illetünk szitokszókkal, aki nem tudja megvédeni magát.

gcsabi 2009.07.21. 10:16:14

@Wahari:
Visszaolvastam a "barátunk" első két hozzászólását.
Az elsőben a csába küldte az ügyfelet a másodikban sikerült pár sor után: " Az ilyen szervilis lis buzik annak örülnek, ha a szájukba szaró vezérük és holdudvara gyarapodik."-ig eljutnia.
Ez szerintem "ilyen" már ha az azt jelenti , hogy roppant energiával keresi, hogy valaki elküldje a annyába. Az "ilyen" ember a szemembe egy szánalmas mazohista barom, aki élvezi, ha gorombáskodnak vele.
Ahogy Von Perez írta imád az asztalra szarni!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.21. 10:18:31

@Horizont: Jó kérdés. Ha nem akarok semmilyen összeesküvés-elméletbe belemenni, akkor szerint itt annyi történt, hogy a fidesz egyszerűen elkényelmesedett.
Nem volt konkurrencia (akkor is 2 r-el 'csög firefox), azt pedig láthatták, hogy a kormány úgyis elqrja. Akkor minek erőltessék meg magukat, miért kockáztassanak?
A másik, hogy OV kiégett, feladta az elveit, és a rövidtávú szavazatmaximalizálásra tett fel mindent. Ez már látszott a 2006os választásokon is. Akkor sem jött be. (A fidesz tagsága meg szégyellje magát, ha más nem, nekik kellett volna nyomást gyakorolni.)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.21. 10:20:01

Édes Istenem!

Kinyitott az állatkert?
A mikroközösségekkel az a legnagyobb baj, hogy ha úgy gondolják, hogy ők már kijárták a nagycsoportot és megunták a saját homokozójukat, akkor elkezdenek új homokozót keresni maguknak, ráadásul azt hiszik, hogy a világ összes homokozó lapátja az ő birtokukban van. Sajnos hamar rájönnek, hogy vannak még rajtuk kívül is kiscsoportos foglalkozások, ekkor a meghasonulás előtt rendszerint elkezdenek tombolni, majd lenyugodnak és szépen hazamennek. :o)

@Wahari: Juteszembe’, Te tartod magad vitaképes embernek?

öööö...izé 2009.07.21. 10:21:52

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

az 1. ponthoz: de igen, bántotta a szemét a vastagbőrnek, elég, ha rákeresel a nevére itt a blogon, bár úgy látom, ennyi fáradságot nem veszel, szóval megteszem helyetted, csak kattints a linkre:

vastagbor.blog.hu/search?searchterm=moh%C3%A1csi+vikt%C3%B3ria&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s

2. pont: a szenvedélyességnek megvan a maga helye, leginkább nem első felszólalásként kell alkalmazni, amikor még senki nem ismer, mert elkönyvelnek egy ripacsnak, aztán azt sem veszik komolyan, amit kérdezel, nemhogy azt, amit mondasz...lényegtelen a mondanivaló igazságtartalma...

nem a személlyel van gond elsősorban, hanem a stílussal..

Wahari 2009.07.21. 10:27:21

@Félkupica_Fehér_Főnök:
Nem. Az mind te vagy! Hát én mi vagyok?
Lényeg: veled nem szívesen vitatkoznék. Nekem is megvannak a magam korlátai.

Wahari 2009.07.21. 10:30:02

@gcsabi:
Sajnálom, de nem tudom érthetőbben kifejezni magam. Kitiltották, mert ne tartotta a be a játékszabályokat. Ez helyes. Az nem helyes, hogy ti, miután őt kitiltották, akkor kezditek zúdítani rá a szitkokat. Sajnálom, de számomra ez nem elegáns.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.07.21. 10:30:03

@wladyslawsky:

Baló György feleségének lenni önmagában sokat elmond - és ezt is politikai felhangok nélkül mondom!!!

De azt is tudom róla az egyetemi tevékenységei kapcsán, hogy amennyiben megtettek neki néhány "fizikai értelemben vett szivességet", akkor ő is előnyökhöz juttatta az illetőket...

Véraláfutás 2009.07.21. 10:32:34

@no-night:

Ő legalább angolul és érthetően beszélt.

"Nos, aki képes olyan szinten jogászkodni néha, amely még a Barátok közt szintjén is alsórendű volna (pedig ott aztán képesek olyan dolgokat rittyenteni, amelyektől már egy másodéves joghallgatónak is égnek áll a szőr a hátán), az jobban teszi, ha inkább kussol."

Valami konkrétumot esetleg? Ez amolyan homályba vesző utálas, nincs neki foganatja.

Wahari 2009.07.21. 10:34:21

@TaTa86.:
Máshol leírtam már azon véleményem, amely szerint a Fidesz 4 évig lesz hatalmon. Várhatóan az ő négy évük alatt enyhül a gazdasági válság, és ők tényleg tudnak valami jobb megoldást, mint a mostani kormány töketlenkedése. Azonban a jobblét rengeteg korábbi passzív választópolgárt visszatéríti korábbi státuszába, és nem megy szavazni. A Jobbik is megállapodik egy 5-6%on. Mi, baloldali emberek vagyunk többen az országban. 2014-ben ez jusson mindenkinek eszébe, amikor a Fidesz ismét választásokat veszít.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.21. 10:40:11

@no-night: Baló Györgynek lenni lehet az igazi életérzés :o)
Hmm, jöhetnek a fincsi egyetemi bulvár és disznósztorik.

@Wahari: Csalódtam benned, azt hittem egy - két "szar", vagy hasonló állagú dolog kicsúszik a szádon. Mindenesetre úgy gondolom, hogy mindkettőnknek csak javára fog válni, ha nem kezdünk el kommunikálni egymással. Szép napot, professzor úr!

mind2 (törölt) 2009.07.21. 10:40:21

@Wahari: választásokat veszít, és egy másik jobboldali párt kerül hatalomra... a'la Lengyelország ;)
A Fidesz jelenlegi balratolódását ( passzivítását..stb ) egyre kevesebben nézik jó szemmel a jobboldalon, és ez, - bár azt hinnénk - de bizony nem a baloldal maradványainak kedvez. Hanem egy másik - valódibbnak tűnő - jobboldalnak. szvsz :)

Wahari 2009.07.21. 10:41:00

@no-night:
Hogyan kerülhetnék olyan helyzetbe, hogy kölcsönös szívességet tehetnénk egymásnak a Krisztinával?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.21. 10:41:14

@eszkep:

Olvastam Bodoky cikksorozatatát, a "több száz embert megkínoztak a börtönbe" szófordulatra nem emlékszem

Wahari 2009.07.21. 10:45:06

@mind2:
Csak azt ne mondd, hogy a Jobbiknak! Nem szeretnék prejudikálni, de a Jobbik képtelen megregulázni önmagát, és szalonképes pártként képviselni valamilyen világnézetet. A Fidesz pedig nem fog balra tolódni, mert deizmussal súlyosan fertőzött.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.21. 10:46:18

@Wahari:

Mivel ez a mi kis homokozónk, aki ideszarik a homokba, azt kivágjuk.
Ha nem tetszik ez a szabály. menj, csinálj magadnak egy saját homokozót.

Horizont 2009.07.21. 10:50:09

@TaTa86.: Na én is valami ilyesmire gondoltam.Kösz.
Minden ember változik a hosszú évek alatt, csak nem mindegy merre! Aki most huszonéves az nem emlékezhet Orbán Viktorra. Fantasztikus volt, nagyon csíptem.Pláne a temetésen elmondott beszéde után.Ma is beleborzongok amikor azt mondta a 7. koporsóba mi vagyunk! De szép fokozatosan "kiszerettem" belőle. Na tett is érte!
Teljesen megértem, hogy ilyen 20 év után mindenki arra vágyik, hogy jöjjön egy olyan mint Morvai és jól odamondja!! Csodát akkor se kell várni.

Wahari 2009.07.21. 10:51:04

@zero:
Nem vagy egy bonyolult lélek.

mind2 (törölt) 2009.07.21. 10:51:35

@Wahari: a Fidesz tele van rossz kompromisszummal a szavazatmaximálás miatt...és egyre több ex emeszpéssel és további pártos ejtőernyőssel... a hitvonal azért látványosan gyengül. Persze nem felsővezetői szinten, hanem az alsóbb szervezeti formákban. A patkányok egyik hajóról átugrottak a másikra....
és hogy ez ne legyen szembetűnő, inkább visszafogja a kommunikációt.
A Jobbiknak meg lesz ideje. Ha elég okosak, nem jutnak a Miép sorsára... de ha években mérünk, jöhet más jobboldali párt is..

mind2 (törölt) 2009.07.21. 10:53:17

Pfff. most nézem, mi ment itt korábban :(

picur3ka 2009.07.21. 10:55:14

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Peldaul:

Wahari 2009.07.20. 16:56:28
@Grift:
Hagy már ezt az arisztokrata lovaglónadrágos stílust, mert úgy pofán baszlak, hogy lenyeled a monoklidat.

Wahari 2009.07.21. 10:56:38

@mind2:
Én ne hiszem, hogy akkora a politikai játszótér, hogy újabb pártoknak is helye lenne. Hacsak nem a régi pártok kilépett tagjai dobnak be valami új nevet. Aztán az élet rám cáfolhat.

gcsabi 2009.07.21. 10:56:52

@Wahari:
Üldögél az ember egy barátságos kocsmában és sörözgetés közben beszélget az ismerőseivel. Egyszer csak a másik boxból átesik valaki, beleköt alpári stílusban mindenkibe, majd kidobják. Azért még az asztalnál egy darabi még téma marad, pedig csak akkor hallja az illető, ha hallgatódzik. Nem azért marad téma mert elegáns vagy sem, egyszerüen egy ideig foglalkoztatja az asztaltársaságot.
Amugy tényleg kezdjük túltárgyalni. Nem ér ennyit....
Ja és miből gondolod, hogy Ti baloldaliak vagytok többen?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.21. 10:58:22

@Wahari:

rendben, akkor ezt azt hiszem lezárhatjuk.

Sajnos 1-2 hetente, egy-egy troll-invázió kapcsán mindig eljön ez a hálátlan téma ...:-(
Kicsit már unalmas ...

Wahari 2009.07.21. 10:58:56

@picur3ka:
Megbocsáss, de Grift és köztem bizalmas viszony van. Mi ketten ezt kölcsönösen megengedjük a másiknak. Azt be kell vallanom, hogy a hozzád hasonlóak miatt célszerű lenne szmájlit használnom.

Wahari 2009.07.21. 11:00:50

@zero:
Nézd, én nem értem, miért kell mindenkit trollozni, aki nem ért veletek egyet. Szerintem a véleményem eléggé kulturáltan fogalmaztam meg. Sokkal cizelláltabban, mint azok, akikkel vitatkoztam. Miért fáj ez neked ennyire?

dr.justice 2009.07.21. 11:02:24

@wladyslawsky:

Az EU tag Németországot, Ausztriát, Szlovákiát "megbüntették" azért mert egy másik EU országot szeméttárolónak nézett, szennyezi a folyóját, vagy a másik EU tag náluk élő tagjait nem engedi az anyanyelvén megszólalni bizonyos esetekben ?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.21. 11:02:42

@Wahari: Ja, megnézzük mi lesz a felállás a választási rendszer megreformálása után, amikor egy 20 és egy 50 ezres választókörzet nem azonos mandátumot fog jelenteni.

A baloldali szavazó nem fog automatikusan a baloldalinak nevezett pártra szavazni. Már csak azért sem, mert magát nem baloldalinak definiálja. Az mszp-s, meg a vérkapitalista szdsz-es felfogás messze van ezektől az emberektől, nem hiába a balos kampányt folytató Jobbik szedte meg magát a korábban szocialista "fellegvárakban".

Mondhatnám azt is, hogy ha '14-ben visszajönnek ezek a majmok, akkor megeszem a kalapom.

dr.justice 2009.07.21. 11:05:04

@dr.justice:

Szerintem ilyesmikkel kellene foglalkozni az EP képviselőinknek.

Wahari 2009.07.21. 11:05:51

Elnézést, távoznom kell. Zéró úr törli a hozzászólásaimat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.21. 11:11:38

@Wahari: Meglátjuk. Cinikus érv, de attól még igaz: 4 év alatt pedig elég sok nyugdíjas fog meghalni, és a fiatal(abb) korosztály(ok)ban egyértelmű a jobboldal fölény.
A másik dolog: én nem látom azt a baloldali elitet amelyik hiteles tud lenni. Az mszp-szdsznek kaputt, a többiek meg még sehol sincsenek. Az LMP alkothat, de én elképzelhetetlennek tartok 2014re egy LMP kormányt.

A kulcs itt a Jobbik szereplése, Vona nem Csurka. A Jobbik tele van fiatal arcokkal, akiknek meg kell érniük. A válság szintén az ő szekerüket tolja. Egyet értek mind2el, Budapestre is megjöhet a varsói gyors.

Valóban a "baloldali" emberek vannak többen, de nincs semmiféle "mi". Van egy 6milliós baloldali tömeg, kohéziós erő nélkül, értékek, elvek nélkül. Egyáltalán nem biztos, hogy "baloldali" pártra szavaznak, az sem, hogy szavaznak. (Ez már csak azért is érdekes, mert nincs jobboldali párt Magyaroszágon. Az kb a KNEPnél kezdődne.)

gcsabi 2009.07.21. 11:13:47

@mind2:
Tudom nem reprezentatív, de elég sok ismerősöm "is" nem azért szavazott a Jobbikra, mert fan. Sokan kezdik megunni a cseberből -legfeljebb kicsit nagyob-vederbe helyzetet.
Sokan reméljük a jobbik kicsit felkavarja a 20-év alatt kialakult politikai pocsolyát, és gondolkodásra -nem szavazat maximáló hülyítésre-készteti a pol. "elitet". Sajnos eddig nem sok nyomát látom. Szerintem egyik párt sem tudja a helyére tenni az EU-s választás eredményeit. A régi, lejárt technikákkal próbálják kezelni, holott épp ez az egyik alap probléma.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.21. 11:15:15

@Félkupica_Fehér_Főnök: Ne nevezzük már az szdszt kapitalistának/neolibsinek. Annyira illik rájuk ez a két fogalom mint szociáldemokrata az mszpre.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.21. 11:23:17

@TaTa86.: neolibsit nem írtam, vérkapitalástát igen, szerintem ez találó jelző rájuk nézve.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.21. 11:27:46

@Félkupica_Fehér_Főnök: neolibsit más írta. XD
Én nem látom, hogy miért kapitalista az aki a haveri miniszterelnöktől kapott állami pénzen szedi meg magát.
Inkább maffiamentalitás. Az szdsz pillanatok alatt elvérzene egy kapitalista rendszerben. Sőt még így is elvérzett, pedig rengeteg aduja volt.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.07.21. 11:30:49

@Véraláfutás:

atv.hu/hircentrum/090330_morvai_fenyegetese_bajnainak__reszketni_fogsz__hazaarulo_.html

Aki képes azt sugallni, hogy a miniszterelnököt a nép választja Magyarországon... egy átlagdemagógnál ez még oké, meg ott, ahol a közlekedéshez sz...t se értő városvezetők pontonhidat akarnak, de ha valaki olyan mond ilyet, akinek ez a végzettsége...

picur3ka 2009.07.21. 11:38:23

@Wahari:

En miattam teljesen felesleges smilie-kat hasznalni, mert csak irasjelek jonnek le. Ja barati meccs, azt megertem, persze ennek semmi koze Falafelhez vagy Bio-hoz, meg ahhoz, hogy az emberek megbeszelik-e vagy sem.

En kulonben szeretem az ilyen barati rangadokat:

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):
Hallod, annyi körülötted a szar, hogy meg sem tudod enni.
Nem mellesleg pont azzal értesz egyett a témához kapcsolódó részben, akit segítettél elkergetni. :-)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.21. 11:48:33

@TaTa86.: Hmm, akkor maradjunk annyiban, hogy valahogy nevén szeretném nevezni azt a valamit, amit az szdsz eddig képviselt, így értettem a vérkapitalistának nevezett _nem_ kapitalista vonulatot. xD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.21. 12:00:07

@Félkupica_Fehér_Főnök: Oké. Egyébként veled fogadtam egy sörbe, hogy a szadesz meg az elempé fog-e közösülni?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.21. 12:03:06

@TaTa86.: Nem tudom, hogy én voltam -e, illetve erre a kérdésre válaszolhatok majd inkább egy év múlva? :o)

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.07.21. 12:32:51

Kicsit off, de asszem megérte azt a printscreent, és érintőlegesen külügy-téma:

kepfeltoltes.hu/090721/t_rk_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

1914-es Európa térkép Hollywood módra.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.21. 12:56:02

@dr.justice: na, hát pont erről van szó. maradjunk csak a 2006-os eseményeknél: elítélte az EU ? nem. akkor viszont Iránt elítélni emberjogi okokból eléggé álságos dolog

az általad írt témákkal KELL foglalkoznia egy eu képviselőnek, egyetértek, de itt morvai az iránt elítélni készülő eu határozathoz szólt hozzá

wladyslawsky (törölt) 2009.07.21. 12:58:33

@no-night: bocs, de az első érved harmatgyenge, a második meg bizonyíték hiányában a nullával egyenlő

amúgy a morvaival szembeni jogász-szakmai kifogásaidra lettem volna inkább kíváncsi

wladyslawsky (törölt) 2009.07.21. 13:14:23

@TaTa86.: és melyik lehetőségre tettél ? (szerintem: hivatalosan nem, amúgy igen)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.21. 13:23:18

@TaTa86.: De igen, velem fogadtál.

(úgy szeretem, hogy a dér kiül az üveg oldalára, szóval jó hidegen)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.21. 13:25:36

@wladyslawsky: Én arra, hogy nem fognak együttműködni.
A szavazóbázis persze nagyon nem diszjunkt. Viszont mint az előbb is írtam, az lmp előtt nem 5%os távlatok állnak, ha jól csinálják.
Márpedig aki hozzáér az szdszhez az halál fia, a nagy biznisz most a zavarosban halászásban, vagyis a bizonytalanok besöprésében van.

És továbbra is fogadok akárkivel egy sörikében! :)

Horizont 2009.07.21. 15:17:15

@Lenny [Cabdriver]: Azt mondják most is kb. így tudják hol van Magyarország!. Tényleg durva!

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.07.21. 15:29:57

@öööö...izé:
Én se értem. Az még belefér ebbe a filmkategóriába, hogy tévednek 50-100-200 évet, de ez akárhogy nézem, sehogyan, semmikorra se jön ki.

Ilyen sosem volt, se előtte, se utána.
Ezt nem másolhatták le semmilyen korból.
Még csak alapul se vettek semmilyen térképet.
Saját kútfőből, lett kitalálva, megrajzolva. De hogy miért pont így, arról fogalmam sincs, és őszintén szólva bele se akarok gondolni.

Maga a film amúgy az egyik kedvencem, és az is marad.
Többször adta a tv is, csak most vettem észre ezt a pár másodperces malőrt az elején.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.21. 15:56:56

nehogy véletlenül bárkit kizárjatok a blogról, ez adja savát borsát, hogy másnak más véleménye van, utálnám ha mindenki ugyan abban a szólamban énekelne

amúgy meg itt a többség ugysem a saját arcával jelen, birja ki a kritikát!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.21. 17:28:11

@Wahari:

nem töröltünk semmit és troll az aki troll.
nem rólad volt szó.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.21. 17:33:08

@Prinzessin Erbsen:

véletlenül biztos nem :)

Horizont 2009.07.21. 18:27:51

@Prinzessin Erbsen: Ha te azt kritikának nevezed amikor ocsmány és undorító stílusban kiosztanak, akkor kapjál ilyeneket. Én a kritikát elviselem, vitatkozni szeretek, de mit lehet ilyen magasröptű mondatokkal kezdeni: "Menj te a büdös picsába! félművelt gyökér vagy.Szánalmas egy hülye vagy." ?? (ez mai termés). Nem vagyok ilyenhez szokva, hál istennek! És nem is akarok.

dextercapo 2009.07.22. 12:11:27

a bortonben megkinzottakra gondolva , eszembe jut hogy mintha Morvai anyank egy vizsgalat felet vezetett volna a temarol . beszelt az emberekkel , tanukkal , resztvevokkel . ha o azt mondja hogy tobb szaz , akkor hajlok ra hogy elfogadjam a velemenyet .
az eu addig tamogatta a szocikat minden eszkozzel a fidesz elleneben , hogy most a nyakukba kapjak a jobbikot a tullendules miatt . megerdemlik - es mi is megerdemlunk vegre olyan politikusokat akik hajlandoak felallni az elveikert . mi lenne ha mondjuk a raba habzasa , a szentgotthardi szemetegetomu , a hatarra telepitett behajtani tilos tablak ugyeben az osztrakoknak egy igazi tokos politikussal kene targyalniuk ? ebben a noben tobb ero/gerinc van mint az egesz politikai elitunknek nevezett pasztell-pink gyumolcskocsonyaban

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 15:35:07

@TaTa86.: k a k i f zsidózta le laspit???
eszednél vagy???

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 15:48:38

@Mr Falafel: dr dzsekil és mr hyde.
dr jekill jobban fekszik mindekinek.
nem akarok beleszólni ebbe nem tudom az előzményeket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 15:54:52

@Wahari: te mondtad a szent koronára h micisapka ugye? a reakción.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.22. 15:56:13

@tesz-vesz: "na eddig voltál szimpatikus, mind mind mese, h te keresztény vagy "
Akkor lehet, hogy én voltam paranoiás, de nekem ez kódolt zsidózásnak tűnt.

@picur3ka: Őszintén szólva nekem halvány fingom nincs arról, hogy a fidesz mi a rákot csinál kint. Végre legalább hajlandóak valamit közölni...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 15:58:58

@picur3ka: csalódtam tőkés lászlóban..
a többin meg se lepődök.
de tényleg. a fidesz mit csinálta akkor?
tata is ezt mondta, h semmit se tettek nem feküdtek rá eléggé arra az ügyre, én is így látom, akkor mit csináltak?
mert amit ide leírtak valahogy nem hangzottak el, tán egy beszédben kéne mondani a vikinek, esetleg a minielnök vitán, ez így semmi

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 16:06:57

@TaTa86.: hát nem, én csak azt zsidózom, aki már irreálisan gyűlöli a keresztényeket, magyarokat pl liberté.
ilyenért? ennyire ismersz??? ráadásul kedvenc posztírom ....
csak a keresztények másról szólnak, nem a felesleges ingerlésről

TristanSXT 2009.07.22. 21:41:17

Mint tudjuk, az "olé" vagy "ollé" eredetileg Allah volt, ezért akik abban a kocsmában voltak (és ittak :P), hithű muzulmánok voltak.

Felháborít Mohácsi Viktória intoleranciája a muzulmánokkal szemben. Azt hiszem, tűrhetetlen, hogy valakit a vallása miatt egyszerűen el akarjanak vitetni a rendőrökkel.

Egyébként azt én is megnézném, hogy hogyan néz ki, amikor azt éneklik: van cigánybűnözés, olé, olé.

Ja, azt tudtátok, hogy aki képviselő volt az EP-ben, 1000 eurós "nyugdíjat" kap a mandátuma lejárta után?

TristanSXT 2009.07.22. 22:41:56

Képzelem, miket énekelgethettek még:

"Roma holokauszt, olé, olé"

"Cigányok szegregációja, olé, olé"

"Negatív diszkrimináció a cigányokkal szemben, olé, olé"

"Sztereotíp gondolkozás a cigányokkal szemben, olé, olé"

dextercapo 2009.07.23. 01:35:08

@TristanSXT: nem is tudom . biztos az en fantaziam gyenge , de azt hogy van ciganybunozes olle olle , ha valaki reszegen helyesen ki tudja enekelni ugy hogy az meg valahogy dallamos is legyen ... az nem gardas , hanem ostehetseg :)
bar albaniara is nehez rimet talalni :)

37_'etrebiL 2009.07.23. 07:57:06

@tesz-vesz:

"hát nem, én csak azt zsidózom, aki már irreálisan gyűlöli a keresztényeket, magyarokat pl liberté."

hát te beteg vagy, májfrend :D

molaris 2009.07.23. 09:52:00

@Wahari:
Kedves kommentelő társunk!
Eddig milyen néven futottál?- mert a stílus ismerős, csak a 21.- én regisztrált neved új. Kapd be!- ez csak egy ajánlat, de azért csak nyugodtan.

"zero"!- azért valóban lehetnél körültekintőbb, mielőtt belövöd a postot. Tényleg bántóan sok a ténybeli hiba!
@tesz-vesz:
Ne edd Magad!- most amint érzékelem "Wahari" lett. Különben "tata" jól látja a dolgot, én is ezt kérdezem. Mit tettek 5 év alatt?- mert amiket a mai sajtóban összehordanak Pál Uramék, az mosakodás, de nem eredmény.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.23. 10:06:17

@Wahari:

"@picur3ka:
Megbocsáss, de Grift és köztem bizalmas viszony van. Mi ketten ezt kölcsönösen megengedjük a másiknak. Azt be kell vallanom, hogy a hozzád hasonlóak miatt célszerű lenne szmájlit használnom."

Reakción:
"Wahari 2009.07.21. 13:53:22
@Grift:
Nemrég idéztek tőlem a vastabőr nevű elmegyógyintézetben, hogy én téged milyen szavakkal illettelek. Bátorkodtam leírni, hogy viszonyunk a kölcsönösségen alapul. Rosszul tettem, hogy ezt mondtam?
Válasz erre
Grift · gozdom.blogspot.com/ 2009.07.21. 14:03:47
@Wahari:
legalábbis nem pontosan. bár amennyiben a cár, és a téli palotát ostromlók viszonya kölcsönösségen alapul, vagy ha a lapostetű és a nemiszerv viszonya is, akkor lehetséges.
Válasz erre "

reakcio.blog.hu/2009/07/20/mi_a_baj_seres_mariaval/fullcommentlist/1#c6546907

Ciki...

Horizont 2009.07.23. 10:33:03

@laspalmas:
Ez nagyon! Ha a ez a véleménye "vastabőr nevű elmegyógyintézetben" minek jár ide? Az biztos, hogy nem ápoló lenne hanem ápolt :))

picur3ka 2009.07.23. 10:36:41

@laspalmas:

Elment sirni a reakciora. Besz&ras.

fakutya 2009.07.25. 04:17:29

Tisztelt Morvai Krisztina!

Ön a múlt héten az Európai Parlament második ülésnapján az Iránról szóló vitában az egyperces felszólalások között felvetette azt a párját ritkító rendőri brutalitást, amely a magyar polgárok jogait lábbal tiporta a magyar forradalom ötvenedik évfordulóján Budapesten.

Az Európai Néppárt magyar képviselői csaknem három esztendeje folytatják harcukat a baloldali magyar képviselők és hazai kollégáik, valamint a magyar sajtó egy jelentős hányadának folyamatos hazaárulózása közepette azért, hogy a polgári szabadságjogok durva sérelme európai nyilvánosságot nyerjen és a jogsérelmeket orvosolják. Ez a szívügyünk! E küzdelmet persze nem mindig koronázta siker, de nem tudjuk elfogadni, hogy az Európai Parlamentben e területen végzett munkánkat bárki is hamis színben tüntesse fel, vagy megkérdőjelezze elkötelezettségünket. Ezért szeretnék felhasználni az alkalmat, hogy a nekünk írott levele kapcsán tájékoztassuk a szélesebb nyilvánosságot a legfontosabb lépéseinkről.

1. A parlament múlt heti alakuló ülésén Jerzy Buzek parlamenti és Jose Manuel Barroso európai bizottsági elnököknek átadtunk egy a 2006 jogsértésekről szóló, képekkel gazdagon illusztrált könyvet.

2. Bodoky Tamás Túlkapások című könyvét, amely az egyik internetes hírportálon megjelent a 2006-os októberi jogtiprásról szóló oknyomozó cikkeket és képeket tartalmazza az európai parlament fideszes képviselőinek kezdeményezésére fordíttatta le és adta ki az Európai Néppárt képviselőcsoportja.

3. Az előbbi könyv bemutatója alkalmából Strasbourgban, a parlament épületében fotókiállítást rendeztünk 2006 október 23-a megrázó fotóiból. A kiállítást Révész Máriusz és Balog Zoltán nyitotta meg, és megtekintette Jacques Barrot, az Európai Bizottság szabadságjogi ügyekért felelős biztosa is. A brutális képek kiállításáért külön meg kellett harcolni, mert a parlament széplelkű bürokratái óvni kívánták a nagyközönséget a vér látványától.

4. Képviselőink már rögtön az események után majd később is több alkalommal angol, német és francia nyelvű anyagokban tájékoztatták képviselőtársaikat arról, hogy mi történt 2006 október 23-án Budapesten.

5. Korábban szintén kezdeményeztük és támogattuk a Herczeg Géza volt alkotmánybíró vezette bizottság által létrehozott, október 23-i jogsértésekről szóló jelentés angolra fordítását és európai terjesztését.

6. Wilfried Martens az Európai Néppárt elnöke (aki a rendőri brutalitást megelőző nagygyűlés egyik szónoka volt), Hans Gert Pöttering és Joseph Daul a néppárti képviselőcsoport elnökei több nyilatkozatban ítélték el a rendőri brutalitást és durva jogsértéseket. Az európai szocialisták vezetőinek európai szellemiséggel ellentétes nyilatkozatai magyar elvtársaik védelmében ezekre válaszul születtek.

7. A Fidesz képviselői mind a plenáris ülésen, mind a szabadságjogokkal foglalkozó bizottság ülésein számos alkalommal elítélték az október 23-i jogsértéseket.

8. Több néppárti képviselőtársunk járt Budapesten azért, hogy elítélje a jogsértéseket többek között Antonio Tajani olasz, Elmar Brok német, Vytautas Landsbergis litván politikusok.

9. Kezdeményezésünkre a jogi bizottság külön napirendi pontként foglalkozott a gyülekezési jog magyarországi korlátozásával október 23. után.

10. Ön Morvai Krisztina, a jogvédők és az áldozatok képviselőivel együtt részt vett a néppárt által 2006 decemberében a parlamentben tartott nyilvános meghallgatáson, amelynek témája az októberi rendőri brutalitás volt.

11. 2007 elején Budapesten a képviselői irodaházban tartottunk meghallgatást Gál Kinga szervezésében ugyanerről. Felszólaltak az Európai Bizottság, az Amnesty International képviselői.

12. A Fidesz európai képviselői több alkalomban tájékoztatták írásban és szóban is az unió legfelsőbb vezetőit Jose Manuel Barroso, bizottsági elnököt, Franco Frattini, majd Jacques Barrot néppárti belügyi biztosokat arról, ami 2006 októberében történt.

13. Franco Frattini biztos az unióban szokásos gyakorlattól eltérve kérdőre vonta a magyar igazságügyi minisztert az események miatt, és Magyarországra utazott tájékozódni. Budapesti látogatásán kezdeményezésünkre találkozott az Országgyűlés emberi jogi bizottságának tagjaival, és mi szerveztük meg neki az áldozatok és jogvédők képviselőivel való találkozót is amelyen Ön, Morvai Krisztina is ott volt. A látogatás után a biztos javaslatokat fogalmazott meg, többek között a gumilövedékek betiltását szorgalmazta.

14. Jacques Barrot 2009 tavaszi magyarországi látogatásakor kezdeményezésünkre szintén tárgyalt Balog Zoltánnal az emberi jogi bizottság elnökével, a megbeszélés fő napirendi pontja szintén 2006 októbere volt.

Ön is tudja, a szabadságjogokért való küzdelem folyamatos és kitartó munkát igényel. Jól tudjuk, hogy egy egyperces hozzászólással nem lehet egy csapásra elérni, amit évek kemény munkájával is csak részben sikerült. Képviselőnk erőfeszítései azt szolgálták, hogy soha többé a 2006. október 23-aihoz hasonló ne történhessen meg Magyarországon. Tettük mindezt a magyar baloldal és a magyar sajtó nem szűnő támadásai, az európai közvélemény és sajtó érdektelensége közepette. De voltak olyanok is mint az Ön, akik annak ellenére, hogy tudták, mit teszünk mi az ügy érdekében, mégis pártpolitikai érdekeiket követve hangzatos nyilatkozatokat tettek arról, hogy az "európai képviselők nem csinálnak semmit".

Az új európai parlamentben a szocialisták gyengülése miatt új lehetőségek kínálkoznak, hiszen várhatóan csökken annak a vehemens ellenállásnak az ereje, amivel mi az elmúlt években ebben az ügyben szembesültünk. A Fidesz felelőssége megnőtt, hiszen a magyar polgárok 56 százaléka belénk helyezte a bizalmát és az új törvényhozásban a korábbinál több és magasabb tisztséget töltünk be. Mi minden esetre tovább küzdünk.

Kérjük, ne nehezítse ezt a munkát vállalhatatlan megnyilvánulásokkal. A politika - elvek, értékek és érdekek összecsapásának a terepe. Kérjük Önt, hogy ebben a harcban ne gyengítse a szabadságjogokért küzdők oldalát olyan kijelentésekkel, mint amit Göncz Kinga öltözködésére tett. Az ő külügyminiszteri tevékenységét katasztrofálisnak tartjuk, de politikai tevékenységének bármilyen lesújtó bírálata sem vezetne oda bennünket, hogy őt emberi méltóságában sértenénk meg. Vannak határok, amelyeket nem lehet következmények nélkül átlépni.

Üdvözlettel:

Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke

Tőkés László, a néppárti magyar képviselőcsoport tiszteletbeli elnöke

Szájer József, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke

Gál Kinga, a szabadságjogokkal foglalkozó bizottság első alelnöke

fakutya 2009.07.25. 04:18:58

@fakutya:
Még hozzátenném, hogy ennyi idős korban, ilyen karrierrel a háta mögött egy közszereplő már megtanulhatott volna viselkedni.
Nem attól radikális valaki, hogy úgy sivalkodik mint egy piaci kofa. :(

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.26. 12:07:40

@fakutya: nem attól radikális, h nem sunyog, hanem úgy bezsél mint egy magyar politikus.
akárcsak Rácz úr

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.26. 12:16:59

@TristanSXT: meddig kapja?:O
ja hát ezért fogják be a pofájukat
szerintem az eu egy nagy nulla. a parlament, írnak pár vékoyn füzetet, aki azt elolvassa szerintem hülye, semmiről nem szólnak.
nézzétek meg a posztunkat az unióról , tök jó :D
az blogomon

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.26. 12:19:41

@fakutya: nem feküdtek rá eléggé az ügyre

menedzser23 (törölt) 2009.08.21. 01:09:42

Morvai folyékonyan, értelmesen beszélt angolul. Valakinek ez még az anyanyelvén sem jön össze... Azonkívül Morvai Magyarország érdekeit képviseli, és minden magyar állampolgár boldog lehet, hogy egy többdiplomás EU képviselőnk is van végre.

süti beállítások módosítása