Skip to content


       Szűrés lista

Már 80 milliárd hitelt kérnek a BKV számára ... különben ...

Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester helyettes a Népszavának:


"Bajnai Gordon miniszterelnökkel három különböző forrásról egyeztetünk, eltérő ütemezésben és céllal: ötmilliárd forint likviditási hitelről, 25 milliárdos reorganizációs hitelről és további 30-40 milliárdos fejlesztési célú kölcsönről van szó. Utóbbi a járműflotta megújítására, modernebb, komfortosabb járművekre kell."

Múlt héten, amikor Horváth Bajnival tárgyalt, akkor még a hitel "összege  Horváth Csaba szerint "nagyságrendileg" 30 milliárd forint, illetve akkora összeg, amekkora a BKV-nek szüksége van." Már ezt is furcsálltam egy keveset, hiszen a bankban sem úgy megyek be lakáshitelt felvenni, hogy nagyságrendileg 10 milliót szeretnék, illetve amennyire szükség van...


"Ezzel együtt már rövid távon sem tartható fenn az a rendszer, hogy se az állam, se a tulajdonos főváros nem emeli legalább inflációkövetővé a BKV évi 32, illetve 10 milliárdos támogatását."

Horváth Csaba szégyentelenül nem fejti az igazságot:
A jegybevételekből 40 milliárd folyik be évente. A BKV éves költségvetése 110 milliárd forint.
A tulajdonos azt a 10 milliárd forintot is beruházásra adja, nem a működtetésre. Ez messze elmarad az elvárható 1/3 jegybevétel, 1/3 állami támogatás, 1/3 tulajdonosi támogatás rendszertől.

Nem tudom nem felhozni a prágai példát:
"2006-ban a prágai BKV 497 millió koronát (kb. 4,9 milliárd forintot) kap az államtól, Prága önkormányzatától 5,4 milliárd koronát (kb. 54 milliárd forintot), EU-s forrásokból 111 millió koronát (1,1 mrd forintot). Saját bevételük 3,4 milliárd korona (34 mrd Ft), így összesen 94 mrd forintos a bevételi oldal, amit 2006-ban a kiadások 1 milliárd forintnyi koronával haladtak meg. 2006-ban Prágában a havi bérlet ára jóval alatta (460 korona, kb. 4600 Ft) volt a budapestinek, a két órányi utazásra szóló jegy pedig mindössze 200 Ft körül volt."

Akkor még egyszer, csak Horváth Csabának:

Prága az államtól: 4,9 milliárd forint.
Budapest az államtól: 32 milliárd forint.

Prága a tulajdonos önkormányzattól: 54 milliárd forint.
Budapest a tulajdonos önkormányzattól: 0 forint.

Prága jegybevételből: 34 milliárd forint.
Budapest jegybevételből: 40 milliárd.

2009:
5500 ft havi bérlet vs. 9400 ft havi bérlet ... 


"Nem lehet tovább korszerűtlenül működtetni a rendszert, mert ez csak újabb veszteségeket halmoz fel, miközben a szolgáltatás minőségével az utasok elégedetlenek. A kényszerítő erő pedig a közvetlen csődhelyzet. Ma már csak a kormány jóindulatán múlik, hogy elindulnak-e holnap is a buszok, lesz-e hozzájuk üzemanyag és sofőrök, akik vezetik. A főváros mint felelős tulajdonos és az állam mint felelős gazda összefogására van szükség. Egy biztos: nem megoldás az, hogy a kormány adjon sokkal több pénzt. A jövő BKV-modellje egy olyan XXI. századi vállalat, amely azt a pénzt kapja és csak annyit, amennyibe a tőle megrendelt szolgáltatás kerül. Azzal viszont fillérre el kell számolnia."

Ha nem jön reggel a piros hetes, azért Bajnai lesz a hibás? Vagyis a szakértői kormány? Vagyis az MSZP? Aminek oszlopos tagja Horváth Csaba? Ezt így lenyilatkozni ... ehhez pofa kell ...
Az "állam mint felelős gazda" ... mi köze van az államnak a BKV-hez??? A miskolci, a szegedi vagy a debreceni helyi tömegközlekedési vállalatnak is az állam a gazdája? Hány éve is vezetitek a fővárost az SZDSZ-szel, többek között az BKV-t is? Tizenvalahány éve?


"a hónap végére befejeződik a végkielégítések vizsgálata, a jelenlegi szerződések átalakítása, a kontraktusokat pedig 2006. januárig visszamenően nyilvánosságra hozzuk, amivel többet teszünk, mint amit a kormányrendelet információs kötelezettségként előír. Vita van arról, hogy az ilyen széles körű nyilvánosság sérti-e a BKV üzleti érdekeit. Valószínűleg igen, de az átláthatóság és a bizalom helyreállítása most előbbre való. Ezért kell kicserélődnie a cég igazgatóságának és felügyelő- bizottságának is, ahol pártdelegáltak helyett szakemberek munkájára lesz szükség."

Milyen üzleti érdekek sérülnek, ha kiderül, hogy a HR igazgató mennyit markolt fel? Ki delegálta a pártfunkcionáriusokat a fb-be? A Fidesz legalább azt a Vitézy Dávidot (VEKE) delegálta, akinek van köze a közösségi közlekedéshez. Székely Gábornak (SZDSZ, Szerencsejáték Zrt.) van? Ült valaha is BKV-n?

Senkiháziak kezében van a közösségi tömegközlekedés és annak finanszírozása ...

Csak egy példa:
Épül a remek fantom négyesmetró állomás a Köztársaság téren nettó 6 milliárd forintért.
Csodaszép lesz. Ide is besüt majd a nap. Mert ez lesz a trendi a négyes metró állomásinál. Le, egészen a sínekig. Odáig fog lesütni a napocska A jó ***** , ki a fenét érdekel, hogy lesüt-e a nap a metróig? Lemegyek, jön a metró, felszállok ... leszarom mi a fénynek a forrása.


"A Népszínház utcai megálló földfelszíni, parki megjelenése jó. A több részre osztott tömeg kellemesen bújik meg a Köztársaság tér fái között, ugyanakkor az egyes kubusokat szépen köti össze a betervezett mesterséges vízfelület.
A süllyesztett szinten lévő peronzár lehetővé teszi, hogy csak a lehető legkisebb építmény jelenjen meg a zöld környezetben. Az állomás tere nagyon szép.
Az egymással párhuzamos, de eltolásban lévő gerendák között minden nem ortogonális nézetben - márpedig ez a jellemző - nagyok a távolságok, így mind a fényvisszaverő tükrös mesterséges, mind a mozgólépcső felső indulásától jövő természetes fény jól átjárja a teret, melyet a kisebb fényerejű egyéb fényforrások tovább gazdagítanak. Ugyanakkor a peron másik végén talán még egy természetes bevilágító lehetne, a parkba ez beilleszthető lenne, s nappal szinte az egész állomás külső fényt kaphatna." - Építészfórum

Számoljuk meg együtt, mely BKV járművekről fognak leözönleni a metróhoz a kedves utasok:
Igen, jól látjátok ... és  látjátok ugye jobbra meg balra a két metrómegállót, cirka 300 és 200 méterre (Keleti és Blaha)?

És egy eldugott interjúból a Főmterv leköszönő vezetőjével végre kiderült, hogy mi a búbánatos fészkes fenének épül ott metrómegálló :

"Kanadában például az a szabály, hogy egy jóváhagyott hosszú távú fejlesztést menet közben akkor sem lehet megváltoztatni, ha közben jobb ötletek is felmerülnek. Mert különben a mégoly hasznos elképzelések hatástalanítják egymást. A főváros sokak által megkérdőjelezett, de szerintem abszolút szükséges negyedik metrójának például elsősorban azért terveztünk állomást a Köztársaság térre, mert ott találkozott volna a belvárost Rákoskeresztúrral összekötő gyorsvasúttal. Erre idén januárban úgy módosította a fővárosi közgyűlés az említett, 2006-ban szakmai viták után felülvizsgált fejlesztési tervet, hogy inkább a meglévő metrónak legyen arrafelé egy leágazása az Örs vezér térről.
Az a metrómegálló nem létező kapcsolatot szolgál majd, miközben amúgy is vitathatóan sok állomása lesz. Nem tartom egészségesnek, hogy ezt a széles körben megvitatott fejlesztési tervet szinte szétbombázták a közgyűlésen"

Persze semmiféle leágazás sem lesz az Örsről ...

Senkiháziak kezében van a Főváros (is) ... 

Ez a politikai garnitúra totálisan bebizonyította alkalmatlanságát, szakmailag, erkölcsileg, emberileg lenullázódtak, elhasználódtak, lejáratódtak. Csak az a baj, hogy nincs utánpótlás ... nincs csere-garnitúra.

Címkék: politika bkv pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr141381042

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kocsis István - nyitány... 2009.09.18. 09:16:51

A csontig benyaló riport egy évvel ezelőtt, Kocsis kinevezésekor készült a Nap-keltében. Hangzatos ígéretek, Verebes csöpögő nyála, mi mást várhattunk egy Nap-keltés riporttól... A videó címe különösen vicces -vagy inkább irónikus. (Új fejezetet nyit a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.18. 10:05:05

@anarcho78: "mindenki beunja, szépen átveszi (eladjuk vagy felkérjük, mind1) egy másik cég a bkv vezetését. lehetőleg külföldi. lehetőleg olyan, aki már bizonyított. "

Mr. Joav Blum? És akkor az 5-ös metró mehetne Sukoróig :)))

@Lecso5-nem védendő fogyasztó!: korrekt!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 10:06:13

@Lecso5-nem védendő fogyasztó!: 1,Legyé' politikus! 2,Mi az hogy a Viktorék lopni fognak őőők neeem. 3, öt év múlva talán a jobbiknak is lesz elég szavazata.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.18. 10:06:25

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: a "kagylós" jelent megvan? amikor begyűjti a papírt a szaráshoz? :)))

/maradva a tegnapi "énemnél": Bullock kisasszony abban a feszes naciban, húúúú :)))) /

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.18. 10:06:33

@csernaja obca: és az micsoda jó intézkedés lesz, ha leállítják, majd lehet a megspórolt lóvét kifizetni kötbérre, a feltúrt építkezési helyek úgy maradnak, és lesz egy világszégyene , félig kifúrt alagutunk. Ez aztán okos döntés lenne. És az M6-ost is leállítják?

Marcellusca 2009.09.18. 10:09:51

Émmán nem is tudom, mit mongyak!
Már annyiszor leírtam a véleményem (, mely nem változik, csak erősödik), hogy már én unom saját magam.

Azért ebben a természetes megvilágításban lehet ráció.
Gondoljatok bele, hogy mennyi pénzbe kerül az állomások világítása! Ha ezt nappal ki lehet váltani, akkor egy csomót spóroln(án)ak. Plusz környezetkímélő és egyéb zöld marhaságok.
Most lehet, hogy többe kerül, mintha csak egy beton födémet húznának rá, de hosszútávon megtérülhet a befektetés.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.18. 10:11:19

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): majdnem jól írtad, a világítással menyit lehet zsebretenni, így akartad, nem? Spórolni, na ez nem a bkv sajátossága..

Marcellusca 2009.09.18. 10:11:20

@Seduxen: Na, ma sem maradt poszt czigányozás nélkül. :DDDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 10:14:30

Ha már Ferencz testvér említette Leonard Cohent :"Everybody knows,everybody knows.Thats how it goes,everybody knows"

anarcho78 2009.09.18. 10:14:32

@Seduxen: nem rá gondoltam, sejheted:) vmi japán cég, pontos elszámolásokkal, híres szamuráj (és nem szamuRAJ) mentalitással.

Már látom is a 2010-es szenzációt: köztársasági érdemrend Mr. Takimurának: "a Rend, a Fegyelem és a Pedantéria megvalósítása a budapesti közlekedésben" érdekében szerzett elévülhetetlen érdemeiért.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.18. 10:16:02

@anarcho78: wehehehe, a szamurájok egyik alapfelszerelése (figyelj @Marcellusca (már a moxonidin is kevés): !!!) úgy is nagy számban található meg a rettegő kátrányoshelyzetűeknél, szóval Mr. Takamura nagyon otthonosan érezhetné magát Abszurdisztánban :)))

Marcellusca 2009.09.18. 10:16:03

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Na, vazze, most én mondom, hogy ez aztán ütött. :)))

Marcellusca 2009.09.18. 10:17:50

@Seduxen: A Bullock kisasszony alapvetően húúúú, meghát, mint a lopott biciklit, és persze sunáznám. :)))

(Mókuska! Megint témánál vagyunk! :D)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.18. 10:18:21

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): jártál Te már a Köztársaság-téren, és környékén? A közeli Teleki-téren? Karácsony Sándor utca? Hm? Finom környék...

beleszolok 2009.09.18. 10:21:02

@zero: Ezt nem értik, amikor mondom, hogy leszarom, hogy a fidex is lopott. Működtették a dolgokat, jól alakultak a számok, és pörgött az azóta beborult vállalkozásom. Természetesen nem kormányzati tanácsadásról beszélünk. Pont leszarom, hogy mellette viszenek haza, vagy koronát úsztatnak, vagy kajáltatják ibrahimékat.

Marcellusca 2009.09.18. 10:22:40

@*"azt írja az újság..."*(L42): Hát, persze. Írhattam volna méginkább feltételes módban: spórolhatnanának esetlegesen talán. Ha akarnának. De nem akarnak.

@Seduxen: Ammán biztosis, hogy Takamura szama nagyon otthonosan érezné magát.
És még gyakorlási lehetősége is lenne, mert a helybéli, önjelölt "kardforgatók" nem szamurájok, tehát az életüknek nincs jelentőssége. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.18. 10:23:08

@Seduxen: nem is akkora hülyeség az... a kaszinóban rögtön lehet tolni fel a segílyt.
"the toilet paper scene": www.youtube.com/watch?v=5bWtlmD0ARc (úgy 5:30-tól)

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): plusz úgy talán nem lopják el a betonfödémet.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.18. 10:24:35

"És hány sportállás van még?"

Székely Gábor elnök a BKV felügyelőbizottságának aug. 28-i ülésén.

No comment.

Marcellusca 2009.09.18. 10:25:20

@Seduxen: Én nem járok ilyen "elit" helyekre, színesfém kereskedésem sincs, úgyhogy maradok AngelLanden. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 10:27:19

Ilyen ez a náczi blog mindenből cigányozás lesz a végén.:)))Közben meg várjuk a legrassziastább ünnepet a FEHÉR karácsonyt.

Marcellusca 2009.09.18. 10:29:06

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Meg a világítótesteket, a réz kábeleket meg mindent, ami kis erőfeszítéssel mozdítható. :)

belzebubó 2009.09.18. 10:30:36

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): Az átriumos megállók olyan horribilis összegbe kerülnek,hogy sosem térülnek meg. Nem véletlen,hogy szinte alig-alig vannak ilyenek külföldön. De nekünk lesz emléket állitva Demszkinek! Nincs benn semmi ráció.

Roltii 2009.09.18. 10:35:12

azt a penzt forditanak inkabb legkondicionalasra...errol tudunk valamit? metrok legkondisak lesznek? allomasok?
most voltunk Barcelonaban, ott pl a metrok legkondisak, egesz ujak, bar olyan spanyolosan koszosak is...viszont a megallok mint a szauna...

hulye kerdes: ha a megallok atriumosak, akkor mi lesz a folottuk levo terrel? csupa uveg mindenhol? biztos nem fog beszakadni vagy tudom is en...

beleszolok 2009.09.18. 10:36:15

Egyébként demszki, ha jó fej lenne, kiállhatna hétvégenként egy pódiumra, egy ezresért lehetne a helyszínen tíz tojást venni, és megdobálni. Mindjárt ki lehetne hozni a bkv-t nullszaldósra, még amerikából is beindulna a tojás turizmus.

Stoney Hill Billy 2009.09.18. 10:38:54

senkiháziak kezében a blogszakma :)

Marcellusca 2009.09.18. 10:40:56

@beleszolok: Nullszaldósraaa???? Nyereségesre!!!! :)))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.18. 10:45:12

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): Köztársaság téren alapból :) Ott a tezsvírék az urak este :) elképzeltem azért a többfele kihömpölygő tömeget... :D

@beleszolok: egyetértek, azzal nyereséges lenne a BKV.

@Roltii: beszakadni lehet nem. de ha párat kővel bedobálnak, nem lepne meg.

Kartal (rezervált) 2009.09.18. 10:48:55

@turner: rühellem a fideszt, Martonyi kivételével az összes politikusával együtt, de el kell ismernem, hogy jó gazdaságpolitikát folytattak.. vagyis jobbat, mint ezek itt.

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): "Már annyiszor leírtam a véleményem (, mely nem változik, csak erősödik), hogy már én unom saját magam." - én is így vagyok vele, úgyhogy mostanában elolvasom a cikkeket, de hozzászólni nem nagyon fogok... majd ha lesz érdemleges mondanivalóm, vagy szavazni kell, hogy ezeknek golyó vagy kötél legyen...

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": van egy álmom: kétmillió ember indul meg a parlament felé, utána az Andrássyn nem marad üres lámpavas. amíg ez nem így lesz, addig itt marad a politikai maffia.

@zero: pontosan. nem érdekelne, hogy lopnak, ha közben több műszakos szakmunkáért nem minimálbért kapnék, hanem olyat, amiből rendesen meg lehet élni - és itt nem milliókra gondolok, amit a politikusok hasonló kijelentéseik alatt értenek.

2009.09.18. 10:49:02

@*"azt írja az újság..."*(L42): Az M6-ost is leállítják. Az nem baj, ha több a kötbér, mint befejezni, mert ez ugye úgyis az előző kúrmány miatt van, lényeg az, hogy meg kell aztat mutatni, hogy új politika lesz, és csakazért sem úgy lesz.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.18. 10:49:35

OFF

sportgeza.hu/futball/2009/09/18/masfelmilliot_fizethet_holokauszttagadasert_a_fradi/

Szeretném, ha mondanátok egy országot, ahol nem kell zsidókkal, cigányokkal, összességében politikával foglalkozni, csak szépen dolgozni, tisztességben élni, családot alapítani, BL-t nézni és kész.

2009.09.18. 10:55:08

@Roltii: A metrót mijafrancnak légkondizni, az alapból pincehideg! (Nem vagy te véletlen bkv menedzsment tag ilyen ötletekkel?)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.18. 10:59:11

@csernaja obca: te meg nem annyira vagy okos. Vagy csak nem metróztál még. Vagy olvasd el párszor amit írt.

Roltii 2009.09.18. 11:03:29

@csernaja obca:
ember, te nem vagy Bp-i ugye? Probald ki nyaron milyen fasza, de meg tegnap is izzadtam rajta poloban...de most mar nem fogok, mert tudom hogy pincehideg...grrrr!!!

z666 2009.09.18. 11:04:55

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Nosza, csináljunk egy igazit - de úgy rendesen! -, és azt már nem is kell tagasni...:)

fgm 2009.09.18. 11:06:41

Prága és budapest között az a különbség, hogy Prágának nem 25 önkormányzata van, hanem csak 1. A Cseh önkormányzatok a helyi lakosok adójából jóval nagyobb mennyiséget kapnak és használnak fel helyben. (decentralizció) Ez persze nem oldoz fel senkit a tolvaj szarfaszúak közül, csak jelzem, hogy egész más a szitu. Ha behunyjuk az egyik szünket és hunyorítunk, még valami igazat is adhatunk Demszkynek, miszerint ha az állam beszedi az összes adót, akkor állja a cehet a nem általa működtetett közszolgáltatásokért is.
Vagy mondhatjuk azt is hogy a magyar önkormányzati és adótörvény egy rakás szar, és gyakorlatilag a benne dolgozókon kívül senki érdekét nem szolgálja.

ErEr 2009.09.18. 11:11:56

A monpolium zsarol. Ennyi. Megpedig a magyar allamot, ezen belul pedig az adofizetoket. Eppen minimalis szolgaltatas nyujt szokas szerint (szerintetek mikor szakad szet egy kek metro hogy meghalljanak jo paran, vagy egnek bent egy buszban paran?), de igen jo penz kell neki, mert kulonben megbenitja a varost. Ezt felfele lehet, lefele (buszvezetok stb. szakszervezet) nem teheti. EU-s atlagot mar meghaladta a jegy es berletar, a szinvonal meg sem kozelitette. Meddig qrjuk be a magyar adofizetok penzet ezekbe a valoban feneketlen lyukakba?
Nem szabad monpolhelyzetbe kerulni semminek. Eladni a MAV-val egyutt, a sok semmi munkaert eltartott senkihazinak mind2 helyen felmondani. Igen, hirtelen megugrana par szazalekkal a munkanelkuliseg, rajonnenek hogy a fantom reszlegek, team-ek es nyugdijasoknak nem kellene az adofizetok penzebol eleldegelni.

Szegyelem hogy adofizeto vagyok ebben az orszagban sokmillio mas tarsammal egyetemben.
Ezert van ott az adomoral ahol. Mert cserebe nem kapunk semmit, csak minimalis "epphogyelegseges" szolgaltatast (akar ez akar egeszsegugy, folytassam?) meg azt hogy kb. 1 millio ember ezekbol a penzekbol jol megell a fovarosban.
Mikor lesz teljes tisztujitas a BKV-nal es a MAV-nal?

2009.09.18. 11:15:12

@Roltii: Speciális eset, ugyanis az orosz metrókocsik nem elektronikus vezérlésűek, gyorsításkor, fékezéskor ellenállásokat kapcsolnak a motorok áramköreibe, amelyeken a teljesítményfelesleg hővé válik. Az új metró természetesen visszatáplálásos, félvezetős vezérlésű lesz, minimális hőkibocsátással, így hát nem nagyon fogja befűteni az alagutat.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 11:17:21

@Roltii:
nem beszélve a móricz lehel tér piacról. nem beszélve hogy a rákóczi téren is lesz megálló, ha húzunk egy kört mondjuk valahol a VIII. kerületben szerintem egy km belülre fognak esni a keleti pályaudvar blaha, köztársaság tér, rákóczi tér metrómegállói. szeretném látni ki az aki elvégezte a hatástanulmányokat és ez pattant ki a fejéből. mondjuk nekem fixa ideám hogy a köztársaság téren csak azért van megálló mert az építés kezdete után eladták a szocik az ottani pártszékházat, így azért gondolom többet ért.

2009.09.18. 11:17:50

@ErEr: szerintem is le a monopóliumokal! Millió magántulajdonú dzsitnit (iránytaxit) Budapestre! :)

2009.09.18. 11:22:52

@DexterMorgan78/Séfbácsi: no, én meg azt a személyt szeretném látni, aki mondjuk a Blaha Lujza tértől elsétál a Rákóczi térre, merthogy "itt van az egy kilóméteren belül" :) Azzal együtt az egész metró egy értelmetlen luxusberuházás. Állítólag az árából az összes szar tragacs buszt ki lehetett volna cserélni! Nálunk, Pesterzsébeten még harmonika ajtós ikaruszok is járnak, minimum 25 éves múmia mindahány, csoda, hogy a rozsda még meg nem ette őket.

Roltii 2009.09.18. 11:28:13

@csernaja obca:
szerintem nem a metrokocsik futik fel ennyire az alagutat....de igazabol mindegy, csak ne legyen rajtuk meleg vagy ne legyen ugyanaz mint a combinokkal...nem mellesleg elvileg felmelegedes van, ugyhogy lehet hogy erdemes lenne azzal szamolni, hogy melegebb nyarak jonnek. BCN-be miert legkondisak vajon...

beleszolok 2009.09.18. 11:28:28

A metró árának a feléből le lehetett volna cserélni, és 10%-al megnövelni a buszokat, gázüzemelésűre. Akkor a tisztább levegő is hozadék lenne, és az üzemeltetésük is olcsóbb lenne, szerintem.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 11:29:45

@csernaja obca:
a blaha és a rákóczi tér között szerintem kb 150 méter van. egy azaz egy villamosmegállónyira a 4-6-sal.:) én gyakran sétáltam arra mikor ott laktam, a vásárcsarnokban szombat reggelente:)

Forradalmi Falhozállítási Bizottság 2009.09.18. 11:29:54

Van alternatíva: ott a VEKE. Számtalan tervvel és ötlettel bizonyították már, hogy értenek a tömegközlekedéshez. Irányítsák ők a BKV-t.
Persze ehhez az is kéne, hogy ugye meglegyen az megfelelő finanszírozó...

Marcellusca 2009.09.18. 11:30:25

@csernaja obca:
"én meg azt a személyt szeretném látni, aki mondjuk a Blaha Lujza tértől elsétál a Rákóczi térre," - Na, ebben igazad van.
Nyamvadt, tápos, pesti diszkópatkányok nem képesek párszáz métert gyalogolni. Inkább várnak 5 percet a Király utcánál és feltolakodnak a villamosra, minthogy elsétáljanak az Oktogonig.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 11:31:05

@csernaja obca: Lehet,hogy már találkoztunk,náczi testvérem?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 11:31:07

hehe ha megnézzük akkor a VIII. kerületben lesz a legtöbb metrómegálló:)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.09.18. 11:32:48

@fgm: Na igen, ezen már én is morfondíroztam.
Minek ennyi kerület? Minek ennyi megye? Minden megyei vezetés, minden főv. kerületi önkormányzat csak a vízfejet növeli, biztos állást jelent egy falka élet- és piacképtelen közszférás munkakerülő büroktratának, emellet kiváló lehetőség a zavarosban halászáshoz. Drága a fenntartása, hízlalja a bürökráciát, lehetőséget teremt a lopásra.

Simán elég lenne 8-10 kerület Bp-re, a megspórolt pénzből pedig... (ide mindenki helyettesítse be ami a szívének kedves)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.18. 11:33:59

@Kartal (a dühös): " hogy ezeknek golyó vagy kötél legyen..."

bocs, de golyó csak katonának jár!

ahogyan Mr. Teufel mondta:
"Pazarlás Safranek! Követ a nyakukba és a folyóba velük!"

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.18. 11:45:29

@Seduxen: igenigen, a kötél meg igazából drága. és ráadásul egy külön faktor: puszta kézzel nagyobb élvezet.

hangulatzene: www.youtube.com/watch?v=8OtWsyPpgDI

Megélhetési rasszista 2009.09.18. 11:48:18

És tudjátok, az abaj, hogy szerinte meg is fogja kapni a BKV a 80 milliárdot. Egy utolsó baloldali fellegvárnak számító várost veszni hagyni nagyon komoly vérveszteség lenne. Miskolc, Pécs elesett, ezek után hagynák Budapestet?

2009.09.18. 11:53:14

@Roltii: Hát mi más fűtené föl? Fűtőtesteket még sosem láttam odalennt. :) Nem, kérem, ez a régi technológia. Az ötvenes években (amikor ezeket a járműveket tervezték) így tudták megoldani az elektromotor fordulatszámszabályzását, illetve az elektromos fékezést. Gondold el, milyen mozgási energiája van egy emberekkel megrakott robogó metrószerelvénynek! Azt a mozgási energiát minden egyes peron előtt hővé kell alakítani! (Az, hogy elektromos fékkel, vagy valami mechanikus, súrlódó rendszerrel, az tulképp mindegy is.)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.18. 11:53:18

@Megélhetési rasszista: inkább arra tippelek, hogy a 80 milliárdból úgy 60 "véletlenül" az efftársak zsebében köt ki. menteni a menthetőt, és előkészíteni a kampányt, igen.

2009.09.18. 11:55:20

@Forradalmi Falhozállítási Bizottság: érdekes konstrukció lenne, amikor egy civil szervezet önkéntes aktivistái gyakorlnak kontrollt egy állami válallat fölött. Szerintem egy próbát megérne... a mostaninál sokkal rosszabbul aligha tudnák csinálni. :)

Roltii 2009.09.18. 11:55:36

@csernaja obca:
honnan tudjam mi fűti fel, de legyen igazad. Egyébként fiatalabb koromban még nem volt ilyen böszme meleg se a metrókon se az állomásokon...Biztos velem együtt nőtt az ellenállások disszipációja is:D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 11:58:34

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Épp azt akartam mondani hpogy 10% de te megelőztél.Ráadásul sokkal rosszindulatúbb vagy.XDDD

2009.09.18. 12:00:53

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): szerintem is egy agyrém a budapesti helyi közigazgatás. Kéne egy fővárosi tanács, és annak helyenként lehetne egy-egy végrehajtó apparátusa. Konzekvensebb lenne a rendszer, nem fordulna elő pl. hogy az egyik utcában az egyik parkolómaffia szedi a sápot, a legközelebbi főúton a másik, a túloldalán meg a harmadik. És van még néhány ilyen agyrém... meg persze sok-sok kis szorgos tocsikmárta, akik százmilliós sikerdíjakért közvetítenek az egymással haragban álló önkormányzatok között. :-(
@Forradalmi Falhozállítási Bizottság: érdekes konstrukció lenne, amikor egy civil szervezet önkéntes aktivistái gyakorlnak kontrollt egy állami válallat fölött. Szerintem egy próbát megérne... a mostaninál sokkal rosszabbul aligha tudnák csinálni. :)
@Tigeri: nem tudom, a nicked nem ismerős, de ettől még könnyen meglehet, többezer emberrel találkoztam már eddigi éleem során.

Sííva 2009.09.18. 12:01:27

A "nyockerből" is költöztetik a c-típust!
Monor és környéke bevállalta őket jó pénzért.
Azt vajon ki rakta zsebre?
Nem kellett volna megkérdezni a lakókat, hogy ők akarják-e!
Mi is lesz akkor a VIII. kerületben??
Miért kellett annyi megálló?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 12:10:32

@csernaja obca: Ha látsz egy náczikülsejű embert akiből kinézed,hogy ide írogat,na az vagyok én.:)))

fgm 2009.09.18. 12:12:11

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

"Minek ennyi kerület? Minek ennyi megye?"
Hát gyakorlatilag annak, hogy amint a mellékelt poszt is mutatja, a mai parlamenti pártok (kormánypárt és ellenzék egyaránt) ezekből finanszírozzák magukat. Hülyék lennének megváltoztatni, hiszen a saját politikai bázisuk mindennapi megélhetését tennék kockára. A mindenkori kormány ugye jobb pozícióban van, mert ők tudnak azállami beruházásokból lopni, (ugye volt is egy kis maszatolás még megyóék idején a megyék régiókká szervezésével, de gyorsan lehasadtak az ügyről...) de alapvetően nekik sem érdekük felszámolni a jó kis urambátyám hálózatot. Csak kis összehasonlítás: New York City-nek (8 millió lakos, +20 a konglomerációban) egy polgármestere van, 51 tagú közgyűlése (city council) öt kerülete (borough) amiknek saját kerület-kormányzója van (a közvetlenül választott borough president) akik viszont nagyon szűk végrehajtói hatalommal rendelkeznek, a szerepük tanácsadás helyi ügyekben a polgármesternek. (Tehát nem külön önkormányzat, gyakorlatilag minimális stábbal, a főpolgármester beosztotjai.) Kiszámolni sincs kedvem, hogy ehhez képest a Budapesti önkormányzatok hány közgyűlési taggal rendelkeznek. Egy biztos, lopni van miből, és van ki fedezze őket. Ha Demszkyt végre eltakarítják innen akkor is csak egy új bohócot választunk magunknak aki továbbra se fog tudni - se akarni semmi érdemit csinálni. Nem nagyon látok senkit azzal kampányolni, hogy szűntessük meg a kerületi önkormányzatokat/megyei önkormányzatokat!

eszkep 2009.09.18. 12:12:18

"nincs csere-garnitúra"
????

Vitézy Dávidot te is említetted a cikkben, teljesen képben van, ő az "újhullám" megtestesítője.

Tarlóssal szemben mi a szakmai kifogásod? Egyáltalán! Honnan tudod, hogy jövő ősszel kiket ültet oda a FIDESZ? (Mert azért ehhez nem kell nagy jóstehetség, hogy ők fognak ültetni...)

Roltii 2009.09.18. 12:14:42

@eszkep:
"Tarlóssal szemben mi a szakmai kifogásod?"

Tarlóst mindenki utálja....csak senki nem tudja megmondani, hogy miért...én se értem igazán, én 3. kerületi vagyok, nem volt semmi különös balhé, pedig itt asszem 16 évig volt polgármester....
Én egyébként bírom a bunkó stílusát, jól nyomja Tarlóspapa:D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.18. 12:15:12

@Tigeri: 10% az csak Szkáj. Őt hívják úgy, hogy Mr. 10%, bár ebből a Mr.-t nem értem :D

@csernaja obca: akkor nem lehetne szétlopni a várost, ez pedig nem érdekük. a dolog működőképes lenne, de olyanokat követel meg oda, akiknek ez hivatásuk, és nem csupán kifizetőhelyük. A VEKE szarabbul nem tudná csinálni, jobban talán igen.
Támogatom az ötletet.

@Sííva: ez új. bár szerintem nem jutnak el azok a cigók Monorig. Sőt, szerintem a kerületből se mennek. De meglássuk, vak is azt mondta.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.18. 12:16:35

@csernaja obca: sajna, én is ettől félek...és akkor pont annyira lesznek okosak,mint a mostaniak, mindegy, hogy jó e az országnak, csak lerombolni, mert as komcsik dolga...idióták..

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 12:21:47

@Roltii:
hmm azért érdekes hogy miért bunkó tarlós stílusa. mert számomra az jön le hogy egy olyan ember aki meggyőződéssel tud érvelni a meglévő információi birtokában. Tarlós képben van a poziciójával járó feladatok törvényi hátterével, demszkyt egyszer sem hallottam értelmesen szakmai szempontból érvelni, csak puffogtat meg nácizik. Milyen nagy kár hogy nem jött éltre ama polgármester-jelölti találkozó vagy vita anno. Vajon miért nem vállalta Demszky?

Roltii 2009.09.18. 12:26:07

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Demszky totál hülye. Nevetséges, hogy egy feladatát se tudja jól végezni. Angolul annyira tud pl mint öltözködni...vicces...
Mellesleg akár bunkó Tarlós stílusa akár nem, neki legalább van:D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 12:26:25

Egyébként tarlós mikor nyilatkozik, akkor úgy beszél mint az az ember aki kurvára képben van (vagy azt hiszi, vagy kurva jó színész:)) és ebből kifolyólag intellektuálisan magasabbra helyezve magát, begyalázza bármelyik szocilibsi fővárosi közgyűlési tagot:) de én szurkolok az öregnek jövőre, mekkora szarmennyiséget tudnak majd kilapátolni évekre visszamenőleg:)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.18. 12:30:30

@Roltii: A stílusán lehet vitatkozni, sokak szerint tényleg bunkó, én azt mondom, hogy őszinte. xD

A III. kerületet tényleg jól irányította, arra különösen vigyázva, hogy semmi kétes dologba bele ne menjenek. (Emlékeztek az örökbecsű "Ne szórakozz Szénásykám, mert úgy leverem a szemüveged, hogy még rá is ugrok" szösszenetre?)

A szövegén lehet mérgelődni, én mondjuk röhögni szoktam, de ez annyira mellékes, ha egyszer ért ahhoz, amit csinál.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 12:31:43

@Roltii:
Ja egyébként én is csípem Tarlós stílusát. nyers de lényegre törő:)

beleszolok 2009.09.18. 12:51:00

Igen. Ezekből a népekből nekem is Tarlós a befutó. De 2006-ban nagyon elbaszta azzal, hogy azt mondta, eltünteti a hajléktalanokat pestről, rögtön belemagyarázták, hogy náci. Beszéltem olyan emberekkel, akik ezért nem szavaztak rá.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 12:57:19

@beleszolok:
inkább Katona Kálmánon múlott az a dolog, mennyit is vitt el?? Ja persze nem mondhatjuk hogy aki akkor az MDF-re szavazott az mind Tarlósra nyomott volna ,de valószínű a többség igen. Hát nem tudom, szerintem az ilyen ember az nem normális aki emiatt nem szavazott rá:) Mert olyan jó dolog egyes aluljárókban térdig a szarban gázolni:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.18. 12:59:06

@csernaja obca:

Szerintem jó lenne.
Lelkesedésből, lelkesen csinálnák, mert ők szeretik a BKV-t és értenek is hozzá.
Nagyon különböznek a mostani vezetéstől.

tokmányos 2009.09.18. 13:07:34

@csernaja obca: 100 m-el a megálló előtt politikusokat kéne a metró kocsik elé dobálni a fékezés hatékonysága érdekébe!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 13:19:24

Jó van má'.Látom kezdődik a nyalás a fidesznek.:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.18. 13:21:53

Egyébként önkormányzati választáson soha nem voltam csak országgyűlésin.De azért megcsináltuk.XDDD

Kravver 2009.09.18. 13:23:42

@csernaja obca:

" érdekes konstrukció lenne, amikor egy civil szervezet önkéntes aktivistái gyakorlnak kontrollt egy állami válallat fölött"

MTV és a kuratóriuma mond valamit? Nagyon hatékony.

@Tigeri: KEZDŐDIK??? Évek óta tart keményen.

2009.09.18. 13:24:26

@eszkep: Szerintem Tarlós a vereségét elég nagy mértékben köszönhette a hebegő mókacsoporttal kötött szerződésének, mi szerint ha nem váltja valóra a zöldmanó összes hagymázas álmát, akkor lemond a posztjáról. Ha ezt nem tette volna, rá szavaztam volna, de lukács andrásból még demszkinél is jobban elegem van. És az ismeretségi körömben nagyon sok potenciális Tarlós szavazó gondolta meg magát em miatt az utolsó pillanatban!
@Roltii: szerintem csak öregszel.
@Tigeri: de mégis hol kéne nácit látnom? Munkahelyen? A szomszéd házban? A lovardában?

f.m.j. 2009.09.18. 13:24:55

@Kravver:

melyik országban élsz?

2009.09.18. 13:27:33

@Kravver: Na ne szédíts már! MTV kuratórium és hatékonyság? Ráadásul az nem is civil szervezet hanem egy közalapítvány, a kurátorok egytől-egyig pártkatonák. Egy veke irányítású BKV egész más konstrukció lenne...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.18. 13:31:40

@Kravver:
MTV kúúúúúú(:))ratóriumába pártok képviselői ülnek kezit csókolom:)

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.09.18. 13:51:00

Ez úgy gáz, ahogy van. Annyi itt a shit, hogy az már fáj. Én évek óta elvből nem veszek bérletet, így nem annyira kellemetlen ezt a szemetet látni. Ha ezért fizetnék is, akkor lenne csak gáz. de keményen.

eszkep 2009.09.18. 13:52:45

@csernaja obca: Tarlós a vereségét konkrétan Demszkyné Dávid Ibolyának köszönhette, mint az közismert...

Roltii 2009.09.18. 13:56:35

@Döglött macska:
ha nem veszel bérletet, ne is használd már bocs...

2009.09.18. 13:57:33

@eszkep: Mint az közismert??? Jöjjön csak közelebb, Safranek...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.18. 14:05:28

Az összehasonlításhoz annyit, hogy Prágának kb. 800ezer, Budapestnek 2Millió lakosa van. A belváros környéket iszonyatosan tele van villamosjáratokkal, tényleg mindenhová el lehet jutni velük. Viszont sokkal kisebb az a terület, ahonnan utasokat szállítanak.

One Bad Habit 2009.09.18. 14:06:20

A prágai példához csak annyit fűznék hozzá, hogy úgy van közel akkor jegy bevételük a cseheknek, mint a BKVnak, hogy Prágában fele annyian laknak.

havi 2009.09.18. 14:09:04

@Tigeri: zuglo.jobbik.hu/margit_hid_az_utolso_nagy_lopas
Iddrol-idore hirek jelennek meg arrol, hogy Magyarorszagon es igy
Budapesten zajlanak a vilag legdragabb kozlekedesi beruhazasai.
Most eppen a Margit-hid felujitasa van teriteken, melynek
koltsege masfel ev alatt a ket es felszeresere emelkedett
(12 milliard forintrol 30 milliardra).
Elhangzottak a biivos szavak is: „elet- es balesetveszelyes".
Ezzel szemben az igazsag az, hogy a Margit-hid felujitasa
valojaban az adofizetok penzet veszelyezteti!
Koszonhetjiik ezt a Fovarosi Kozgyules MSZP-SZDSZ-FIDESZ
nagykoalicioj anak.

2009.09.18. 14:26:39

"Ha nem jön reggel a piros hetes, azért Bajnai lesz a hibás? "
hát persze. ki más? =D

Marcellusca 2009.09.18. 14:32:54

@havi: Hehehe!
Ez már egyhónapos "hír"(?).

"Ráadásul a Margit-hídról már tíz éve tudják, hogy fel kell újítani, eddig mégsem tettek semmit. Hová tehát a hirtelen nagy sietség?" - mosmiva?
Tíz év az már kapkodás?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.09.18. 20:31:29

Magyarország már a banáköztársaságok szintjét is alulmúlja. Olyan sötét az ország jövője, hogy az valami elképesztő. Köszönöm annak a sok ostoba szavazónak aki ezt a tróger bandát kéteszer egymás után a nyakunkra ültette.

Kravver 2009.09.18. 20:49:38

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

mert ide vezet a kapkodás, ORTT-t akartam írni (tood: BMX szövetség, Vakok és gyengénlátók klubja és egyéb társadalmi szervezetek)

helyettesítsd be légyszi' az eredeti szövegbe

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.09.19. 12:02:54

Decentralizált ország, mi, bazmeg, liberálizmus, gecik? Aztakamerábanézősjobbrólelőzőrágyorsítóskurvarohadtanyjukat!

www.stonebridge.hu/pilu/zene/Pilu-Lokd_meg_demszki_02.mp3

technikus 2009.09.19. 12:32:30

Elkezhetik visszagyűjteni a bőkezű végkielégítéseket, és lesz pénz mindjárt!!!!
Mi ez a fékevesztett hitelfelvétel ? Megint felmondanak valakik?

molaris 2009.09.21. 10:50:15

Az a qrva pártkassza még mindig nincs rendesen feltöltve.

süti beállítások módosítása