Skip to content


       Szűrés lista

Több, mint válságkezelés: kudarc

Mondja ez a tenyérbemászó Szollár gyerek vasárnap, hogy szakértői kormányunk kéthetes tájékoztató sorozatot indít "Több, mint válságkezelés" címmel. Ennek segítségével a Zemberek megismerhetik azokat a mindennapi életüket is érintő intézkedéseket, amelyekről a válságkezelő-kormány az elmúlt közel egy évben döntött.

Hangsúlyozta: a Bajnai-kormány közel egy évvel ezelőtt válságkezelésre vállalkozott, de ennél többet tett.

Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben hozott döntéseknek köszönhetően többek között stabilizálódott a forint, csökkentek a kamatok, a banki ügyfelek nagyobb biztonságban vannak mint egy évvel ezelőtt, és jelentősen erősödött a közbiztonság is Magyarországon. A válságból okulva Magyarország új útra lépett, amely megteremtette a tartós stabilitás és gyarapodás esélyét - tette hozzá.

A kormányszóvivő szerint a tájékoztatóból az érdeklődők megismerhetik, hogy milyen intézkedések születettek a munkahelyek megőrzése, védelme érdekében, illetve milyen új esélyek nyíltak a hazai a kis és közepes vállalkozások számára.

Az öndicsőítő kampány nettó 94 millióba kerül, a munkákat a közbeszerzési eljárás győzteseként a Mediaedge:cia Hungary Kft. látja el, a Fidesz pedig természetesen felháborodott és beígérte az elszámoltatást.

Van egy honlap is, ahonnan tájékozódni tudunk az eredményekről, ezt a részt ajánlom figyelmetekbe:


"6. A közbiztonság erősítése

A válság társadalmi következményei új kihívásokkal szembesítik Magyarországot. Ezért a válságkezelő kormány nem áll meg a gazdaság kármentesítésénél. Óvni és erősíteni kell a polgárok hétköznapi biztonságát is. Az állam mindent megtesz annak érdekében, hogy megszilárdítsa az emberek biztonságérzetét. Megerősítjük a bűnmegelőzést, az elkövetőknek pedig azt üzenjük: bűn nem marad büntetlenül.  Magyarországon rendnek kell lenni: a legkisebb falu legutolsó utcájában is. Az a cél, hogy a rend fenntartói – rendőrök, polgárőrök és településőrök – elég közel legyenek a polgárokhoz, hogy erősítsék a biztonságérzetüket, és legyenek elrettentő közelségben az elkövetőkhöz, hogy megakadályozzák a bűnelkövetést. Az állam mindenkit megvéd, sem pénz, sem jogszabály hiánya nem akadályozhatja meg ezt, a válság ellenére sem. Ezért a kényszerű költségvetési szigor közben is több pénz jut idén a rendteremtés programjára, a közbiztonság erősítésére.

A Rend és Biztonság Program főbb elemei:

  • több rendőr az utcákon, kevesebb az íróasztalok mögött – 1500-zal több rendőr láthat el közterületi feladatokat;
  • a körzeti megbízotti hálózat kiterjesztésével az ország minden településén biztosított az állandó rendőri jelenlétet vagy rendszeres járőrözés;
  • szerződéses rendőrök szolgálatba állításával 300 fővel bővül az állomány;
  • közel 800 településen mintegy 1600 településőr már munkába állt, év végéig összesen 2600 településőr védi majd a vidéken élőket;
  • 15 nagyvárosban épül ki a térfigyelőkamera-rendszer, duplájára nő a kamerák száma;
  • kétszeresére nő a rendészeti középiskolában tanulók száma;
  • erősebb hatáskörök a közbiztonság fenntartásában közreműködő szervezeteknek (közterület-felügyelők, polgárőrök, vadőrök, erdő- és mezőőrök stb.) és szorosabb együttműködés a rendőrséggel;
  • a Nemzeti Nyomozóiroda személyi és technikai kapacitását 400 millió forintos beruházással erősítjük meg, 65 fővel nő a létszám;
  • a tavalyi összeg háromszorosára nőtt a Polgárőrség állami támogatása;
  • 188 járőrautó állt a polgárőrök szolgálatába;
  • a felderítés hatékonyságának növelése érdekében a kisértékű lopások ügyében újra a rendőrség jár el;
  • az új Polgári Törvénykönyv erősíti a tulajdon védelmét és a jogbiztonságot;
  • btk-módosítás – szigorúbb fellépés a visszaesőkkel és a fegyveres elkövetőkkel szemben, nagyobb védelem a bűncselekmények áldozatainak;
  • a távoltartás intézményének megerősítésével nagyobb védelmet élveznek a korábban fenyegetett nők és gyermekek;
  • a szurkolói kártya bevezetésével kiszorulnak a huligánok a futballpályákról."

 

A "több rendőr az utcákon, kevesebb az íróasztalok mögött – 1500-zal több rendőr láthat el közterületi feladatokat" mondatban lehet valami, Veszprémben, Pápán és Szegeden például már biztonsági őrök védik a rendőrség épületeit, az így felszabadult egyenruhásokat pedig az utcára vezényelték. (Nagykátára gondolva biztos nagy kő esett le a szívükről....)

Viszont a többi pont....Jól hangzik, szépen mutat, de nézzük a valóságot:

1, Oroszlányban, a Nyíres-dülőben egy 76 éves bácsit öltek meg hétvégén. "Különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból ölték meg hétvégén az oroszlányi idős férfit. Az elkövetők között gyermekkorú is van." -police.hu

11-kor lesz a sajtótájékoztató, kiváncsi vagyok, mivel állnak majd elő. Mert bizony a helyi újságban olvashatjuk, hogy "Nem volt itt semmi baj, amíg a dűlőbe nem költözött egy új család. Meg is szurkáltak valakit, de az túlélte. A betörések is megszaporodtak. Sokszor kértük már, hogy legyen közvilágítás.", illetve "Információink szerint a família hat-hét fiúgyermeke tartja rettegésben a környéket. Van, amelyik azért ül börtönben, mert egy idős férfit bántalmazott, miután az rászólt, ne az ő kertjéből „szolgálja ki” magát."

2, a HírTv Faddon. Puskával vigyáztak a riporterekre!

 

 

 

3, ítélet a Dankó utcaiak ügyében

Ugye emlékeztek még?

A kommandósok egy körözött személyt kerestek, emiatti fölháborodásukban a helyiek másnap tőrbe csalták  a rendőröket. Hamis ürüggyel kihívták őket, majd 20-30-an, különféle dolgokkal felszerelkezve körülvették a rendőrautót.

Nos, az újabb rendkívül súlyos ítélet a következő:

A vádlottakat a bíróság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösöknek, mint társtetteseket. M. Ferencet és Sz. Sándort öt-öt évi próbaidőre felfüggesztett két-két esztendei, Sz. Tibornét három évre felfüggesztett 1 év 6 hónap, K. Kálmánnét két évre felfüggesztett 8 hónap börtönnel sújtotta.

Indoklásában a bírónő közölte: a vádlottak rendkívül súlyos bűncselekményt követtek el, felháborítóan, gátlástalanul. Ám azt is értékelte a bíróság, hogy végül nagyobb kárt, tragédiát nem okoztak. Így a büntetés a felfüggesztett börtönnel is elérheti a célját.

 

Nem, nem vicc.

Ezekről a dolgokról vajon mi lehet Domika véleménye?

Címkék: kampány rendőrség kormány társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr401684100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homeoffice 2010.01.19. 16:03:15

@Atrox:

Ilyen? :)))

Nah egyébként úgy inditanám, hogy a rendőrök elleni összes bűncselekmény táttenném a polgáriból a katonai ítélethozó körben.

jágör68 2010.01.19. 16:07:25

A sok kétkedő, aki nem látja, hogy "stabil, biztonságos országot adnak át a következő kormánynak" most majd személyesen is megbizonyosodhat csupa- csupa felfelé száguldó grafikonokkal, agitációs- propagandasztikus eszközökkel lesz meggyőzve és "Gordon, folytassad, még több válságkezelést" "Még stabilabb, biztonságosabb országot" és " Nem akarunk ekkora jólétben élni" valamint "Megint minket irigyel Nyugat- Európa- köszönjük Szakértő Gordon" transzparensekkel fog százezrével az utcára tódulni.

picur3ka 2010.01.19. 16:11:09

kuruc.info/r/35/53822/

Tudom, mar linkeltek, erdemes elolvasni, talan meg egy posztot is megerne. A politikailag iranyitott rendorseg. Demokracia...

derelyegrádi szellem 2010.01.19. 16:11:12

@mind2:

én arra a névtelen senki barcelonai manusra godoltam, azzal a jeletéktelen, szar Szent Család templommal...

derelyegrádi szellem 2010.01.19. 16:11:12

@mind2:

én arra a névtelen senki barcelonai manusra godoltam, azzal a jeletéktelen, szar Szent Család templommal...

neeskens 2010.01.19. 16:12:39

@derelyegrádi szellem: Komolyan azt állítod, hogy a Magyar Gárdának több felhatalmazása, jogi megalapozottsága van fellépni, mint a rendőrségnek.

Nekik aztán óriási tapasztalatuk, szakmai felkészültségük is van még ehhez, hogy az ilyen konfliktusokat rendezzék. Mennyivel felkészültebb egy hobbigárdista, mint egy rendőrségi irodista?

Tudod, mit hagyjuk a Rubicont, az csak egy példa. Ha a te logikádat elfogadom, akkor bizony a kádári aranykorszak a 60-as, 70-es években volt a legjobb korszak, hiszen akkor volt a legalacsonyabb a bűnözés. Szerintem azt is érdmes megnézni, ezt milyen áron, milyen eszközökkel valósították meg.

dessert eagle 2010.01.19. 16:13:45

@derelyegrádi szellem: Ha igaz, vele van rokonságban, mert ugyanaz a nemesi család.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.01.19. 16:14:38

@Tündér_Lala: Félek, ezzel már elkéstünk. (De remélem nincs igazam.) Csak amit modtál, jól hangzik, de ezt nem holna, és nem a következő hónapban lépik meg és talán még csak nem is jövőre.

derelyegrádi szellem 2010.01.19. 16:16:12

@Seduxen:

bizonyára, de azért mégis más a helyzet ha egy kisbaltát basznak hozzád...

dessert eagle 2010.01.19. 16:17:54

@neeskens: A Be. szerint pl. mindenkinek joga van a tetten ért elkövetőt elfogni és a rendőrség kiérkezéséig fogva tartani. Ha épp egy gárdista éri tetten, mert csak ő mer bemerészkedni a cigánysorra, akkor őt illeti meg ez a jog. Bizony, bizony.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.19. 16:17:58

@neeskens: "Szerintem azt is érdmes megnézni, ezt milyen áron, milyen eszközökkel valósították meg. "

Na ezt a mondatodat darabokra fogják szedni... Gondoltam szólok.

A magam részéről azt gondolom, ha a rendőrség más eszközökkel nem tudja fenntartani a demokráciát (mert szerintem neki nem az a dolga, hogy gyakorolja, hanem, hogy fenntartsa), akkor IGEN, akár a legbrutálisabb eszközökkel is, de tartsa fenn. De én náczi vagyok, szóval ez egy nem túl markáns vélemény - és feltehetően egyedi is...

És megelőzendő Bezu idevágó kommentjét, IGEN, azt gondolom, hogy akkor is, ha hordába verődött mokkák gyilkolnak, rabolnak, és akkor is, ha az 1 bites "forradalmár" utcakővel dobálja. Halkan teszem hozzá, ha és amennyiben rend lenne az országban, nem is nagyon lennének 1 bites "forradalmárok", akik dobálnák a rendőröket.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.19. 16:19:28

@derelyegrádi szellem:
"Tudom én, erős vagy persze
De ha a fejedben ott van a fejsze
Vagy a fegyver csövébe nézel
Ott már semmire nem mégy pénzzel és..."

derelyegrádi szellem 2010.01.19. 16:20:04

@neeskens:

"Komolyan azt állítod, hogy a Magyar Gárdának több felhatalmazása, jogi megalapozottsága van fellépni, mint a rendőrségnek."

te mit szívsz? Én ilyet nem állítottam, csak az ellenkezőjét, azt viszont gyakran.

neeskens 2010.01.19. 16:20:51

@Seduxen: Én ezzel a kommenteddel nagyjából egyetértek, magam is hasonlóan gondolom.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.01.19. 16:21:26

@neeskens: Az eszközökkel nem is lett volna baj, ha azt csak a bűnözőkkel szemben alkalmazták volna. Én most is helyesnek tartanám, ha CSAK a bűnözőkkel és kapcsolatrendszerükkel szemben olyan mértékű vasszigort és brutalitást alkalmaznának, mint anno.

Mert aki nem tartja tiszteletben mások testi épségét, ahhoz való jogát, mások vagyonát, legyen az akár 10 baromfi. Azt miért kezeljük teljes jogú emberként. Az igenis legyen egy jogfosztott senki, akire komoly és példás büntetés vár.

Afrikában van egy állam, Ghána. Ott olyan a közbiztonság, ha a pl.: a piacon valaki lop és elkapják... az nem ússza meg a helyi rendőrőrsön egy egyszerű szabálysértési ejnyebejnyével. A tolvajról a helyiek, helyben gondoskodnak...

derelyegrádi szellem 2010.01.19. 16:23:58

@Seduxen:

az majd az után jön, ha kifejtésre került, hogy én mikor és hol állítottam ilyesmit:

Komolyan azt állítod, hogy a Magyar Gárdának több felhatalmazása, jogi megalapozottsága van fellépni, mint a rendőrségnek."

Szép sorjában...

neeskens 2010.01.19. 16:26:02

@csabapayne: de ettől még nem lesz Ghána fasza hely.

neeskens 2010.01.19. 16:29:03

@derelyegrádi szellem: lehet nem te mondtad, mindenesetre annyit akartam lejelezni, hogy a rendőrségi irodistáknál nem jobb megoldás a Gárda.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.19. 16:32:11

@csabapayne: egyetértek. abszolút jogos, amit írsz...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.19. 16:34:01

nu jól van náczifaschiszta söpredék, én ezennel letettem a lantot :))

dikkmáshalom mindenkinek!

derelyegrádi szellem 2010.01.19. 16:35:15

@neeskens:

így van. Én nem is ezekben látom a megoldást.

@Seduxen:

igen. ezért:

"Na ezt a mondatodat darabokra fogják szedni... Gondoltam szólok."

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.01.19. 16:41:13

@neeskens: Meg fogsz lepődni, de afrikai szinten egészen jó és biztonságos.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.01.19. 16:47:50

@neeskens: A gárda szerintem is inkább egyfajta figyelemfelkeltés. Hogy ez a fajta már már beteges jogvédelem ide vezet. De amúgy szerintem Európa szerte nem találták még meg azt a bizonyos arany középutat. (Annak megtalálása egyeseknek nagyon fájdalmas lehet.)

ZioN 2010.01.19. 17:19:16

@neeskens: Tudod mi lesz orbánnak és sleppjének?új mercédesze meg két új villája és 30 hektár új szőlője.nem új alkotmány,meg rend meg elszámoltatás.zorbán se hülye a két fülére,hogy saját maga alatt vágja a fát.te ennyire vak vagy,hogy az összes jelenlegi párt k*rvára meg tud egyezni hirtelen mikor a saját fizetésükről van szó?
Mondd,miből meríted az ihletet,hogy itt majd jön a zorbán és majd lesz itt mindenféle új törvény,meg alkotmány?Abból,hogy mást még nem hallottam,mint a zemeszpé ezt hagyta nekünk és megy a sírás,meg a sárdobálás?Ha neked ez elég,és ebben hiszel,hát őszintén remélem ne a hasfalad után nyíljon ki a szemed.

derelyegrádi szellem 2010.01.19. 17:32:42

@ZioN:

Ezt én is hallottam. És ha csak 25 hektár lesz, akkor beviszik bécsbe megint a kórházba 3 napra altatni, mert annyira ki lesz, hazafelé eltöri a felesége állkapcsát, és ismét elrendeli a hosszú bájtok éjszakáját de most nagyon durván, közben kétszer otthagyja a gyerekét az esőben, ő meg elhajtat, mert siet a korona próbára, amit éppen fejére igazítanak, utána pedig fohászkodik egyet a csatkai szűzanyához, hogy mégiscsak meglegyen az a 30 hektár.....

tudi 2010.01.19. 17:36:03

A mocskos kurvageci annyukat, ez komoly, na most nem kicsit felment a vérnyomásom, mocskos ingyenélőrohadt tetves banda. Szegény öreg néni, aki ezt a szép kort mmegéri nem ezt érdemli, itt nem segít sem a polgárőr, sem településőr, mert semmi joga nincsen, tegap volt nálunk egy volt osztálytársam, ő most a faluban a településőr, mint elmondta csak annyi a feladata, hogy járja a falut oszt jónapot, ha valamit lát értesítheti a polgárőrt, vagy rendőrt. Akkor segíthetne, ha fegyverük lenne és tűzparancsuk, az semmit sem ér, hogy azt mondja egy ilyen betörőnek, hogy szól a rendőrnek, mert kiröhögi jóestben, vagy megfenyegeti, megveri.
De ez sem megoldás, megoldás egy jó erős renfentartó szerv+jó és hatékony igazságszolgáltatás és törvények, tegnap vki írta, hogy kiherréltené a visszaeső erőszakos bűnözőt ha visszaesik, én már úgy vagyok vele az első eset utánn azonnal.

tudi 2010.01.19. 17:38:23

Ha a fidsz lesz kormányon ez is eléggé komoly problémának ígérkezik, mert az elmúlt években eléggé rövid pórázra lettek engedve ezek a deviáns cigányok, lehet, ha feltételhez, máshoz kötik a segélyt még fel is lázadhatnak.

ZioN 2010.01.19. 17:45:44

@derelyegrádi szellem:
De most komolyan,te másra számítasz?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.01.19. 17:47:55

Miért van az, hogy kormányszóvivőnek mindig csak undorító arcokat választanak ki?

picur3ka 2010.01.19. 17:56:49

@neeskens:

Tobb afrikai orszag faxabb hely kezd lenni, vagy van/volt, mint mi.

Horizont 2010.01.19. 18:01:12

Jaj @laspalmas: most teljesen kiborultam. Könnyeztem ezen a szegény nénin, és a szívem összefacsarodott annyira fáj. Most megkérdezném az összes politikust mind a két oldalon, hogy mit szólnának ahhoz ha a saját édesanyjuk élne így? Ez szégyen! És az is szégyen, hogy le merik írni, hogy mennyit fejlődtek, milyen jó minden.
Nekem ez a csúcs mondatuk: "nagyobb védelem a bűncselekmények áldozatainak" ! Aki meghal annak? Vagy ennek a néninek adnak védelmet?
Ebből a cigánykérdésből már egyik párt se tud jól kijönni.
Megmondom őszintén ezt a videót megnézve szinte szégyellem, hogy pihe-puha kis fészekben lakunk, és csak így szembesülök a való világgal. Borzalom. Én eddig nem helyeseltem a Gárdát , de most úgy gondolom, lehet, hogy nincs felhatalmazása, nincs jogköre, de ha az ilyenek félnek tőlük JÖJJENEK!!!! Most telefonált be egy "ember" a Klubrádióba és azt mondta inkább Kolompárra szavazna mint Orbánra. Hány ilyen barom lehet?
Felfüggesztettet osztogatnak? Röhögnek a markukba ezek az embernek nem való förmedvények. Mostanában nem hallom a cigány jogvédőket? Csak én nem?
Épp ésszel felfoghatatlan hogyan jutottunk idáig! Helyesbítek: hogyan engedhették idáig jutni? Vajon akiknek kéne, azok látják vajon ezt a felvételt???Meg a többit?
Ez a néni nem megy ki a fejemből:(((

dessert eagle 2010.01.19. 18:09:07

@derelyegrádi szellem: @ZioN: Én nem hinném, hogy Viktorunk jogszabálysértő módon át akarná lépni a 300 hektárt. :)

picur3ka 2010.01.19. 18:20:28

@neeskens: " Komolyan azt állítod, hogy a Magyar Gárdának több felhatalmazása, jogi megalapozottsága van fellépni, mint a rendőrségnek."

Az, hogy a rendorseg nem lep fel, megteremt valamifele jogossagot. Ugyszinten az, hogy a Garda tarsadalmi tamogatasa egyenerteku vagy nagyobb, mint a kormanye avagy a rendorseg becsulete, tisztelete.

"Nekik aztán óriási tapasztalatuk, szakmai felkészültségük is van még ehhez, hogy az ilyen konfliktusokat rendezzék. Mennyivel felkészültebb egy hobbigárdista, mint egy rendőrségi irodista?"

Valoszinu, hogy en is jobban fel vagyok keszulve. Mindenesetre, a gardasoknak szivuk, akaratuk es batorsaguk van hozza. Olvasd el a cikket, amit a kuruc-rol linkeltem.

A komoly reszet illetoen:
- a rendorseg kepzettsegi szintje alacsony, kulonosen az irodasoke
- atlag eletkor 20-on egynehany ev, a tapasztalt allomany nagy resze nyugdijba menekult
- a rendornek meno fiatalok iskolai atlaga valami 2.xxx
- finanszirozasuk kb nulla
- basztatasuk, feladataik elvegzeseben a korlatozasuk hatalmas
etc.

"Tudod, mit hagyjuk a Rubicont, az csak egy példa."

Jobb lesz mindnyajunknak.

"Ha a te logikádat elfogadom, akkor bizony a kádári aranykorszak a 60-as, 70-es években volt a legjobb korszak, hiszen akkor volt a legalacsonyabb a bűnözés. Szerintem azt is érdmes megnézni, ezt milyen áron, milyen eszközökkel valósították meg."

Hol mondott ilyet Szellem, s mely logikaja? Kulonben, tulsagosan tamaszkodsz ezekre a kozmetikazott statisztikakra. Nyugodj meg, komoly bunozes folyt akkor is, peldaul Szabolcsban. A kadari rendszer, csakugy, mint a mai, nem a bunozoket uldozte elsosorban. A kulonbseg az, hogy a kadari diktatura a bunozoket is uldozte, masodsorban. Ezek meg felhasznaljak oket a tobbiek terrorban tartasara.

Horizont 2010.01.19. 18:25:06

@picur3ka/beleallos kampany:
Sok mindenben igazad van, belátom, de abban azért nincs, hogy a Kádár alatt is komoly bűnözés folyt. Persze minden bűn komoly, és volt is bűnözés,de szerintem köszönőviszonyban sincs a maiak számával, brutalitásával, és a büntetésével sem.

picur3ka 2010.01.19. 18:28:52

@Horizont:

Persze, a szamok sokkal nagyobbak, csak hazudgalnak, meg nem vesznek jegyzokonyvet, meg ki se mennek.

A romakok szzama is kevesebb volt, nem voltak batoritva ra es kulon voltak... De voltak bizony rettenetes helyek akkoriban is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.19. 18:35:18

@Horizont:

Ha ilyen emberek laknának a utcádba, és MINDEN nap találkozol velük, majd párszor "meglátogatnának", elvinnék ezt-azt, te tennél feljelentést? Jegyzőkönyv, SZEMBESÍTÉS, tanúskodás?

No, szerintem minden bejelentett esetre 5-6 be NEM jelentett jut ...

Marcellusca 2010.01.19. 18:36:58

@Seduxen: Szívemből szóltál, náczi tezsvírem. :)

Marcellusca 2010.01.19. 18:45:46

@picur3ka/beleallos kampany: Bocsi, hogy bele vau-vau, de nincs (teljesen) igazad.
Akkor is volt bűnözés, de komolyabb volt a bűnüldözés is.
Meg tekintélye is volt.
Falusi buszállomáson, búcsú idején a rendőr úgy nyakon vágta a cigánygyereket, hogy földet fogott.
Meg is tapsolták.
Ja, igaz, nem ilyen kis huszonéves, tapasztalatlan ficsúrok voltak.

Abban igazad van, és @zero: -nak is, hogy csalókák ezek a statisztikák.
Szerintem több be nem jelentett bűncselekmény is jut egy bejelentettre.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.19. 18:45:50

@derelyegrádi szellem:
A Gárda nehezítette a rendőrök munkáját. Azzal, hogy hátrafelé is kellett nézniük. És azzal.h fenn tartották a balhé hangulatot.
De nehezíti azzal is, hogy megélhetési feljelentők csapata lett a Gárdából. Szeretnének a rendőrségből kicsikarni minden pénzt, az erre specializált ügyvédeikkel. Akár egy igazoltatásért is jelentik fel a rendőrt. Tiszta haszon, hogy vannak :P
Az amerikai Gárda keresztül lőtte volna az utcakő és Molotov koktél dobálókat is.

@laspalmas: Simán átmennék a szomszédnak segíteni. Egy csudaszép szöszke lakik mellettem :)

@picur3ka/beleallos kampany: Mókás is mikor a kuruc kerül elő forrásként. Már a Jobbik is inkább saját honlapot csinált:P

Auris 2010.01.19. 18:46:28

@Horizont:
Sajnos megint igazad van.
Sokan firtatják,miért a Gárda és miért nem a rendőrség. Nos kedves barátaim, mert nem bízunk a rendőrségben. Miért is?
1.) Korábban írtátok, hogy ha a rendőr kimegy, ne 5 töltény legyen a fegyverében. Elárulom nektek, tök mindegy mennyi van benne, mert egyet sem mer lőni vele. És elsősorban azért, mert ha egy rendőr agyonlőne egy orkot, akkor tudjátok mi lenne.... Most ott tartunk, hogy ha még nem lőnek is, állandóan ügyészségi vizsgálatokra járnak. Nem véletlenül merik őket megtámadni, láthatjátok milyen súlyos ítéletek születnek. Az USA-ban egy rossz mozdulatra lelőhetnek, nálunk nem. Hogy miért? Az államunkban nincs rend, liberalizmus van.

2.) A rendőrségben azért sem bízunk, mert ugyanakkor a békésen, a rendért és igazságért tüntetőkkel szemben viszont mernek lőfegyvert használni. Megdöbbentő a vadászfegyveres rendőrrel készített inderjú. Tehát békés tüntetőt, demonstrálót lenyomni, mert ott büntetlenséget élveznek, bűnözőktől fosnak, mert azért megfenyítik őket. Az igazságügyben nincs rend, liberalizmus van.

3.) És akkor jönnek emberek, akik az elveikért és a rend mellett letett voksukért olyan módon állnak ki, hogy vállalják a meghurcolást is. Akik kimondják az igazat, hogy van cigánybűnözés, még ha meghurcolják őket is, mert ez az igazság. Ezzel szemben a rendőrséget vezető belügyminiszter leváltja azt a kapitányt, aki ugyanezt teszi. Holott mindenki tudja mi a valóság.
Mert a rendőrségen sem a rend a fontos, hanem a liberalizmus.

És ezzel meg is halt a REND ŐRSÉGE, mert kiveszejtették belőle a lényegét.
Beteg ez a társadalom mert (agy)beteg emberek vezetik.

Tündér_Lala 2010.01.19. 18:49:13

@Horizont:

"Épp ésszel felfoghatatlan hogyan jutottunk idáig! Helyesbítek: hogyan engedhették idáig jutni? Vajon akiknek kéne, azok látják vajon ezt a felvételt???Meg a többit?
Ez a néni nem megy ki a fejemből:((( "

Ez nem véletlen, hanem a magyar társadalom elleni szándékos aknamunka eredménye. Egy jó megfogalmazás, a netről.

magyarido.blog.hu/2009/11/25/egy_majdnem_teljes_kor_summarium_2009_november_25

…A magyarországi cigányság mindig is a mindenkori társadalom peremén élt, de sohasem a társadalmon kívül. A magyar-cigány közös történelem folyamán első ízben fordul elő, hogy a cigányság „kollektíven” a többségi nemzet ellen fordul, kivonja magát annak törvényei alól és – jól emlékezzetek majd arra, amit most mondok – ideológiai alapokat kohol a magyarsággal szembeni „szabadságharcához”(?!). Ennek okait keresve három fontos tényezőt kell megemlítenünk: a cigányság a „rendszerváltozást” követő szociális ellehetetlenülését, eladdigi „cigányethoszának” és „cigánytudatának” elvesztését és a ballib ideológiai terror által sulykolt „hamistudat” kialakulását.

A magyar bal (a szocik és a ballibek) pozícióőrző és hatalmi törekvéseire semmi sem jelentett/jelent nagyobb veszélyt, mint a társadalmi kohézió és a – letlégyen az bármiféle is – nemzeti egységtudat. A „rendszerváltozás” kezdetétől politikájukban a következetesség csupán egyetlen ponton nyilvánult meg, ám ott kíméletlenül: „bármi, az integer nemzet irányába mutató törekvést már csíráiban megfojtani, elpusztítani, válogatás nélkül minden eszközzel és módon ellehetetleníteni!” Kisebbségpolitikájuk is ennek a „harcnak” a fegyvere volt és maradt. Féktelen és parttalan uszításba kezdtek, melynek (többek között) a hazai cigányság is áldozatául esett.

Ha visszatekintünk a magyar történelemben – s az egyszerűség kedvéért most ne nézzünk távolabbra, mint a XX. század eleje –, a német megszállás időszakát kivéve, nem volt olyan időszak, amikor a bármilyen színű mindenkori magyar kormány hivatalos „cigánypolitikája”, ne a cigányság integrálása lett volna. A helyzet 1990 után változott meg gyökeresen, amikor is a ballib politikai erők, ezt a szociálisan mindig is erősen kiszolgáltatott és katasztrofálisan elmaradott (számos vonatkozásában még a premodernitásban élő) és a legkevésbé sem egységes, közel egymilliós kisebbséget a magyarságtól való elkülönülésre és a magyarsággal szembeni önmeghatározásra „buzdította”…

Hozzátenném iszonyatos károkat okozva a magyarságnak és a cigányságnak egyaránt.

@dessert eagle: A patás milyen vagyont gyüjtött a házán kívül, amin ha jól tudom tetemes jelzálog kölcsön van még most is. Ha eddig nem lett Md-os miért most törne erre ?

Marcellusca 2010.01.19. 18:52:00

Most mondta a Retekklubos híradó, hogy egy korrupt rendőr (pénzért engedett el szabálytalan autóst) 2 azaz kettő év LETÖLTENDŐ börtönt kapott.

Há', hol a búbánatos f@szban vagyunk????!!!!

Rendőrverés, tőrbecsalás, csoportosan, stb., stb., próbaidő meg felfüggesztett, egy nyamvadt, alulfizetett zsaru, aki "csak" korrupt meg letöltendőt?!
(Ne értsetek félre, nem a zsarut védem, mert büntessék meg, csak az arányokra szerettem volna rávilágítani!)

Na, megyek, mert a végén még szívrohamot kapok.

picur3ka 2010.01.19. 19:04:17

@Marcellusca:

Van igazsaga, mint elobb elmondtam, de tartom, amit irtam, szemelyes tapasztalatbol.

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:

Mer' mokas a kuruc? Ez peldaul egy MN cikk, persze az is mokas, gondolom, meg minden, amit nem a part ir, ugye?

Tragikus inkabb, hogy a kuruc sokszor hitelesebb, mint a balos media, ez vezet a tragediaba, mosolyogj nyugodtan, addig is ebren vagy.

Horizont 2010.01.19. 19:23:19

@zero: Na most olyant írok mint még soha! Ha én ilyen utcában laknék és így kéne élnem mint ennek a néninek, akkor KIHÍVNÁM a Gárdát, és imádkoznék, hogy jöjjenek ki és csapjanak oda!
Na már el is szégyelltem magam.

@Auris: oké sokan nem bíznak a rendőrségben. De a rendőrség a munkája során kiben bízzon? Elvettek tőlük szinte minden jogosítványt, ha intézkednek meghurcolják, a vezetőik olyanok akikre nem lehet felnézni, őket meg az emberek meg nézik le. Kivétel is akad. Szilveszter éjjel itt Gyöngyösön balhézott egy cigány család.A megveszekedett cigány asszony a többiek élén úgy nekirontott a rendőröknek majdnem levágta a rendőr ujját.Na erősítés megjött, úgy megverték őket eltört a banya karja , a másiknak a térdkalácsa. Gyorsított kivizsgálás és jutalmat adtak a rendőröknek. Na így kéne!

@Tündér_Lala: Igazad van, de a szándékosságot kétlem, az csak az utóbbi időre szól. Szerintem az elején amikor megszűntek a gyárak és a közveszélyes munkakerülés (!!!) fel sem ocsúdtak, hogy mi lesz a cigányokkal, aztán amikor ocsúdgattak akkor azt gondolták nem illik a kisebbséget bántani mert az nem olyan "baloldali", aztán ahogy csúsztak lefelé a cigányok úgy csúszott ki az egész a kezükből, aztán szartak az egészre csak a pofázás ment, és amit csak lehetett mindent elbasztak ebben a témában. Itt tartunk.
Még mindig a hatása alatt vagyok a filmnek, ez a szegény nénike.És sok más nénike és bácsika !

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.19. 19:27:16

@Tündér_Lala:

Nem tudom, mennyi igaz belőle, de úgy hallottam, hogy a fideszeseknek Erdélyben vannak birtokaik. Persze gondolom, ha tényleg így lenne, a Népszabi többoldalas képriportokban mutatta volna be a haciendákat, de mégis.....a bogarat beletették a fülembe

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.19. 19:33:30

@picur3ka/beleallos kampany:

Azt a szombati lapszámot pont megvettem egy másik cikk miatt.
Az a kifejezés, hogy "a Sátán tombolt Budapesten" nagyon megragadott, mert én hiszek az ilyen földöntúli dolgokban. Egyszer láttam egy filmben, hogy a Sátán emberei egy hatalmas, >20 monitorral felszerelt irodában nézték a tudósításokat a Földről: itt háború, ott lázadás, emitt járvány, földrengés, terrorakció stb, és mindannyian örültek és egymás nyakába ugrottak, legboldogabb persze maga Lucifer volt. Ettől a képtől azóta sem tudok szabadulni, van benne valami nagyon igaz.

kyncza 2010.01.19. 19:36:25

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:
Az anyád picsáját te barom!!!
Fogalmad sincs, miről szól a Gárda!! De hogy jót nem tudunk tenni, az kurva élet.
Ha valahova megyünk, akkor minek megyünk szítani a hangulatot.
Ha nem megyünk, akkor miért nem mentünk!

Lófaszt neked, meg a társaidnak Gárda! Egy büdös cigányt a szomszédodba, azt érdemled.
Aztán amikor a családtagat erőszakolja, hívd a rendőrséget nyugodtan.

Idióta...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.19. 19:37:18

@Marcellusca:

Ez valami iszonyat.
Persze ne legyen korrupt, de ilyenért letöltendő, miközben a Dankó utcaiak meg a Tesco parkolóbeliek felfüggesztettet kapnak?? Hát hol vagyunk ki? Kandikameraforgatáson?

Tündér_Lala 2010.01.19. 19:40:32

@Horizont: A borzasztó az, hogy a legtöbbet a fennti retteneten kívül a cigányoknak ártottak, mert felemelkedésükre, a nyomorból történő kitörésükre egyetlen esélyük van az integrálódás és a tanulás. Ha viszont ellenségnek tekintik a magyar társadalmat, akkor nem tudnak integrálódni sem, mert aki integrálódik azt kollaboránsnak tekintik sajátjai, nem példaképnek. Ez mégjobban megnehezíti a beilleszkedést.
A Mohácsi klán többet ártott a cigányságnak, mint bárki más. Amit ők ártottak tudati szinten azt nagyon nehéz lesz visszacsinálni, de meg kell próbálni. Ez is az elkövetkezendő idők feladata lesz.

Auris 2010.01.19. 19:43:28

@Horizont:
Erre utaltam, mikor azt írtam a vezetőkkel van a baj. Mindig fejétől bűzlik a hal. A rendőri állományt nagyon el lehet bizonytalanítani a liberális szarságokkal, a média meg adja cigerók alá a lovat.

Nagyon veszélyes az is amikor az amerikai néger társadalommal vonnak párhuzamot, megpróbálva lelkiismeret furrdallást előidézni a többségi társadalomban. Ezáltal is erősítve azt, hogy tartozásunk van feléjük, adjunk még többet.

De nem akarlak elszomorítani, a neheze most jön. Most fog felnőni egy nagyon nagy számú fiatal roma generáció, akikben zsigeri gyűlölet lesz (van) velünk szemben. Nemsokára nemcsak a vagyon miatt fognak gyilkolni ebben az országban. Ahogyan már meg is történt Olaszliszkán. Szögi Lajost azért verték agyon, mert magyar volt, ezt mindenki tudja.

És ezért a Fókusz-szerű tv műsorok vastagon felelősek, amikor elhitették a romákkal, hogy a saját nyomorukról egyáltalán nem tehetnek, az csak a körülmények és a többség hanyagságának és nemtörődömségének az eredménye.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.01.19. 20:11:50

Bazd+, én ezt már se nézni, se hallgatni nem bírom, olyan szinten felb*szta az agyamat a hrtv-s videó. Ezekre komolyan nincs megoldás, hallod, ott a kamerák előtt fenyegetik a képviselőt meg a tévéseket, a vén kurva a szaros picsáját mutogatja, hát akárhogy is forgatjuk, ezeknek pusztulniuk kell, illetve a börtön-férőhelyek hiányában be kell pket költöztetni a kedves parlamenti hon-urakhoz és hon-hölgyekhez, lopkodják szét azt, ami amúgy is lopott volt. Ide már tényleg nem felvonulósdi kell, hanem egy falka veszett pitbull meg rottweiler, az tuti polkorrekt, mert bárkit széttép, nemre, fajra és vallási hovatartozás nélkül, aki átlépi a kertkaput. Előtte persze a nénit szépen csendben kiköltöztetni, és hagyni, hogy a mocskos férgek szépen besétáljanak a csapdába
Persze, jó ötlet lenne a katonaság bevezénylése ilyen helyekre, ha nem Afganisztánban lennének.

Kék_hagyma 2010.01.19. 20:44:21

@Horizont: 2010.01.19. 18:01:12

Nekem is egyfolytában Ilonka néni jár az eszemben. :-(((((

Ráadásul a barom libbantak az Indexen előjöttek az ótvar dumával, hogy miért él egyedül a néni, miért nem viszi el a családja, sőt az egyik ultrabarom (sumani2) azt találta mondani, hogy így járnak, akik szingli életet választanak. Olyat találtam mondani neki, hogy jól ki is moderáltak. :-D

Grrrrr...................................... A mogyorónyi agyukban meg sem fordul, hogy ha van is gyerekük, talán 3-4 gyerekkel másfélszobás panelben laknak egy közeli kisvárosban... Vagy esetleg nincs gyereke. VAgy nem is akarna a nyakukra menni...

Agyrém, hogy az áldozatot hibáztatják. :-(((((

Mit lehet az ilyen állati szint alá süllyedt cigánysággal csinálni? Atomot nekik? :-s :-s

picur3ka 2010.01.19. 20:50:14

@laspalmas:

Ugye, ugye. Van, sok igaz. A felelem, ordogot szul.

Nem kell felni, ahogy arlequin mondotta volt, a legnagyobb onsegelyezes es megvaltas, a megszabadulas a felelemtol.

Irish Whiskey 2010.01.19. 20:56:56

Ez a Szollár Domika olyan egy irritáló ember, hogy az valami hihetetlen. Rezzenéstelen arccal tud hazudni a köcsögje. Az a tipikus áruló, kötélre való fajta..

Az emberszabásúak meg.. ez lesz, egyre több lesz az áldozat, egyre több magyar ember fogja megelégelni a majmok bűntetteit---> elégtétel elégtételt követ, aztán jön a jó kis polgárháború. Amúgy ilyet hallott már valaki: "a cigányok tőrbe csalták a rendőröket azért, hogy elégtételt vegyenek rajtuk." :D ----> leírom még1szer, hogy mindenki jól felfogja azt, hogy áll a helyzet. Szóval: "a cigányok tőrbe csalták a rendőröket azért, hogy elégtételt vegyenek rajtuk." :DDDDDDDDDDDD azta, azta, jaj ezt már írtam. Aztakurva. Ilyet csak a filmekben láttam bazdmeg!

picur3ka 2010.01.19. 20:59:51

@Kék_hagyma:

Van ilyen video tobb is, keressen ra Kiskunlachazara peldaul a youtube-on.

Egyebkent, ahogy mindez elhangzik a reportban is, a haz eladhatatlan egy ilyen helyen - kijafaxom akar odakoltozni?; Ilonka nenik ott eltek es dolgoztak egy eletet, nem akarnak nagyon elvandorolni, mer a romak nyomulnak; ferje halott 26 eve, egyik fia korhazban - , mirol beszelunk, hogy hagyjuk a vagyonunkat, ami kicsit eletunk soran megszereztunk, a roma tolvajokra, haj, dikkma, nem tetszik ez a fasisztakoknak, mekkora szegyen.

Irish Whiskey 2010.01.19. 21:02:28

@Irish Whiskey: Bár ha kicsit jobban belegondolok a nagykátai rendőrkapitányság ostroma után ez nem is akkora nagy dolog.

dessert eagle 2010.01.19. 21:25:43

@Tündér_Lala: @laspalmas:
Nem tudom, nem foglalkoztatnak annyira Orbán pénzügyei. Ugyanakkor a 300 hektár egy családra felállított szerzési korlát, tehát akármi is lehet a vagyonnyilatkozatában, nem ez, (nem egyedül ő) számít.
Megjegyzem, ma Magyarországon a földhivatali adatbázisban személyhez kapcsolt keresést senki nem végezhet a rendőrségen és a hagyatéki ügyben eljáró közjegyzőn kívül. Halandó tehát csak úgy tudhatja meg, hogy ténylegesen mennyi és milyen ingatlanai vannak valakinek, ha egyesével utánanéz a feltételezhető ingatlanoknak. Ez elég komoly utánajárást igényel. Olyannyira, hoyg még magának a tulajdonosnak is minden egyes földhivatalt külön-külön meg kell keresnie és alátámasztani valami indokkal a személyéhez kapcsolt keresés kérését. Nem hinném tehát, hogy bármelyik képviselő vagyonnyilatkozatának sok köze lenne a valósághoz.
Ami engem konkrétan elgondolkoztatott, az az, hogy egy ismerősöm mesélte, hogy egy másik fideszes vezető (nevét most itt nem írnám le) nemrég vett Veszprém megyében egy majd 200 ha-os erdőt, úgy hogy a helyi vadásztársaságnak még évekig vadászati joga is van rajta.
Hát igen, a termőföld vásárlási moratórium feloldása előtt naná, hogy jó befektetés ez. És az elmúlt egy-két évben a sok, cigánysággal kapcsolatos riasztó hír csak még lentebb vitte az árakat! Ez egy egész jó magyarázat szerintem arra, hogy a fideszes vezetők miért nem tesznek semmit a vidéki közbiztonság javítása érdekében.
Egyébként több rendes fideszest is ismerek, nem akarom őket kollektíve megbélyegezni, de egyszerűen kell hogy legyen racionális oka annak, hogy ennyire magára hagyják a vidéket, és szerintem valami ilyesmi lesz a háttérben.

Kék_hagyma 2010.01.19. 21:27:24

@picur3ka/beleallos kampany:

tudom nagyon jól, kb. három éve nyomom a melót :-))) az index cigányos topikjában...
Úgyhogy igazi nácifaszistarasszerkirekesztőszegregátor vagyok a javából. :-DDD

No viccet félretéve, már többször felajánlottam 5 - 10ezer ft-ot egy olyan projektre, hogy tetszőleges cigánysújtotta faluba all-inclusive ellátással beutalnánk néhány fajvédőt két-három hétre.... Szerintem innen is lenne adakozó bőven...! Persze csak az élelmiszerre, üresen álló parasztházat biztosan találnánk... Ha önkényes lakásfoglaló cigányok még be nem költöztek....

Gyakorlatilag eladhatatlanok ezek a falusi - egykoron szebb napokat látott- parasztporták, de a "megmondóemberek" persze otthonról az íróasztal mellől ezt nem látják. :-(((

Szégyen, hogy munkában, becsületben megőszült idős embereknek ezt kell megélniük 80 éves korukra. :-((((

nl80 (törölt) 2010.01.19. 21:33:58

A 19:30 -as híradóban láttam meg ezt a hírt, csak a videót
nem tudom még elérni (hírtv), de másutt megtaláltam:
vasnepe.hu/fooldal-legfrissebb_hirek/20100119_fiatalok_vertek_agyon_nyugdujas

A hírtv-s riportban megszólaló helyi lakos mondta, hogy az elfogott
gyanúsítottak roma származásúak.
Az áldozatot leütötték, majd addig ütötték míg mozgott :(

arlequin 2010.01.19. 21:35:14

@picur3ka/beleallos kampany:
ahhoz szembe kell nézni magaddal. a SAJÁT félelmeddel (kiemelés csak azért, hogy érthető legyek, nem akartam kiabálni). betekinteni oda ahová nem szeretünk... magunkba. akit nem szeretünk. magunkat. egyedül lenni.
mondta is itt valaki a vbőrön, hogy nézzünk szembe magunkkal. így es van. először a saját gerendát...

Kék_hagyma 2010.01.19. 21:36:18

@Irish Whiskey: Láttad esetleg az Index nagykátai topikjában a fejleményeket?
Az nagykátai rendőrségről nyugdíjazott rendőrt pereli a mostani r.kap. asszony, aki nem mert odamenni... És a feljelentésben - LOOOL - a kuruc.info-ra hivatkozik. :-DDDD

No itt van a topik linkje, ott megtalálod a weboldalt, ahová az illető ex-rendőr feltette a hivatalos iratokat szkennelve.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9196609&la=96857235

indafoto.hu/kacirc/nagykata_tamadas

Kék_hagyma 2010.01.19. 21:39:35

@nl80: fenn van a hír szinte az összes megyei hírportálon (heol, teol, szoljon, stb.)
Oroszlány...

Persze cigányok... Az egyik lány 13 éves....
www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/tiz-baromfit-es-par-tojast-ert-vili-bacsi-elete-281847
www.oroszlany.hu/index.php?p=news&act=show&cid=2495

Valaki2 2010.01.19. 21:40:03

Ökölbe szorult a kezem ahogy a videót néztem. Ha a rendőrség nem rak nagyon gyorsan
rendet, itt az emberek fognak, de nem szépszóval. És teljesen meg is értem, sőt,
lassan azt kell mondjam, támogatom. Ahogy sírt szegény 80 éves néni, hihetetlen, és
szörnyű. Nem tudnánk valamit segíteni neki?

arlequin 2010.01.19. 21:48:08

@Valaki2:
p.háborgás-baromság. ezt akarják-megkapják. jaj nekünk. jaj nekik. nem nevet már itt senki...

Sííva 2010.01.19. 21:51:57

Végig olvastam az összes hozzászólást és persze a cikket is. A filmet már meg sem mertem nézni! Látatlanban egyetértek a kasztrálással, sterilizálással, kőfalakkal, árammal, csendőrséggel, atommal, napalmal, mustárgázzal, 380-nal! Mindegy, csak hatásos legyen!
Már a gadnai rémmel összefüggésben is tiszta náci-fasiszta-rasszista stb. stb. gyilkos-bűnöző utálóvá váltam! Tudjátok, hogy Ő nem élte túl a támadást. Megerőszakolta, kiszúrta a szemét és végül megölte az a rohadt állat. Hát itt a szemet-szemért elvet alkalmaznám! Benne van a Bibliában, tehát szent és sérthetetlen jog!

nl80 (törölt) 2010.01.19. 22:03:11

@Kék_hagyma: És ami a gyilkosságon felül tovább növelte a
döbbenetem: "a 12 tagú K. családból hárman jelenleg is börtönben vannak, egyikük fegyveres rablásért, egy ember ellen jelenleg is eljárás folyik, mert villával összeszurkált egy embert, aki meg akarta védeni a saját tulajdonát."

Kék_hagyma 2010.01.19. 22:08:46

@nl80: szép "kiccsalád".... :-s :-s

Ilyenkor hol vannak a Mohácsi vészbanyák meg Kolompár, Horváth Aladár, Teleki és a többi nagypofájú......?????????????????

civilkontrol 2010.01.19. 22:48:44

Azt persze ők is tudják, hogy e nagybetűs válságkezelés mennyire ingatag.
Hogy a kórházaktól el lehetett venni, csak hamarosan összeomlik az egészségügy. A rendőröket is rá lehetett vezetni a napi kilóméterfogyasztásra, csak épp polgárháborús helyzet alakult ki itt-ott.
A BKV-t is lehetETT (mostmár nem, mert kés szag van a levegőben) szivattyúzni, csak épp hamarosan a tömegközlekedés is leáll, mert nem marad üzemképes busz.

Tudják ők pontosan, hogy mennyire kihegyezték a cerkát és azt is tudják, hogy ki fog törni a hegye. Egy valamit nem tudnak még 100% bizonyossággal:

HOGY MINDEZT MI IS TUDJUK GECIK!
Hazudhattok még pár hétig a szemünkbe, de nem könnyititek meg vele a saját helyzeteteket!

Mi a fasz járhat a fejükbe, mikor ilyen közleményeket adnak ki???

picur3ka 2010.01.19. 22:59:46

@arlequin:

Tudom, mar /sedu megkerdezte, de engem is napok ota - miota itt toltod a napot - feszeget a gondolat, hogy te drogon vagy allandoan, vagy csak barmi egyeb, kocsog, lipot, hasonlo, de jo estet kulonben. meg a kiralynak is.

arlequin 2010.01.19. 23:09:13

se drog (ó bárcsak, de az zavaró); se köcsög (az nekem vmiért kakás), se lipót (az bezárt), se semmi (az meg nincs is, mint a boszorkányok...).
olykor borovicska vagy sör (az is lehetne több, de minek?).
nem kérem, én nettó bolond vagyok.
ha nem érted az se baj. hidd el én sem.
jó estét neked is. király urunknak minden este egyformán jó.
és én is húzom már a lóbőrt.
igazán jót mindenkinek. jóccakát.

Kartal (rezervált) 2010.01.19. 23:26:55

@laspalmas: a bűnözőkkel nem tárgyalni kell, hanem börtönbe vágni őket, lehetőleg kényszermunkára, hogy ne legyen idejük és erejük szökésen meg egyéb bűncselekményeken töprengeni...
@Kék_hagyma: ezek nem liberálisok, hanem pszichopaták. Szociális érzékenység, mi? Egy zokogó nénin röhögnek, de ők a tolerancia bajnokai! HÁT A K*** ANYJUKAT! Na most nem alszok, úgy felcsesztem magam...
@Horizont: hát nem, mert ott pl. a rendőrre támadó cigányt helyben lelőtték, és csók! A rendőrt még meg is dicsérték érte, nem meghurcolták és kirúgták.

picur3ka 2010.01.19. 23:43:51

@arlequin:

Ez esetben elnezest. Csak egy szorakozo muvesz akkor, esetleg ugynok, vagy meg tudsz tisztelni bennunket valami osszefuggo szoveggel neha a pukkasztas szandekan kivul?

arlequin 2010.01.19. 23:52:40

@picur3ka/beleallos kampany: te most viccelsz. mármint azon kívúl, hogy vasra kellene verni az összes gazembert?
igen persze ügynök vagyok. az értetlenséged ügynöke.
és persze mű-vész. magyarán mondva bruttó bolond.
egyébként szvsz nem kell magyarázni azt az istentelen helyzetet amiben ez a szerencsétlen nyomorult ország leledzik. se nem magyar, se nem ország. mindössze csürhe. hazug papok. hazug vezetők. hazug művészek, hazug boltosok. na meg az országfoglaló sátán zsinagógája és annak sleppje. mit kell ezen összefüggésben magyarázni?
gondolod attól hogy itt hadoválunk a neten változik valami???
ehh. ne dühíts. jóccakát. megyek dühöngeni a zubbonyomba. csak esténként veszem fel.

picur3ka 2010.01.20. 00:37:27

@arlequin:

Ja, annyi kulonbseget tesz, hogy nem olunk le valakit, a helyett, hogy itt hadovalunk. A Trollbajnoksag nagyon hasznos ebbol a szempontbol.

Bicskas 2010.01.20. 03:53:59

@Sííva: "kasztrálással, sterilizálással, kőfalakkal, árammal, csendőrséggel, atommal, napalmal, mustárgázzal, 380-nal!"
ilyenek viszont nincsenek a bibliában. és ha lett volna már a kezedben egyszer is, vagy tisztelnéd bármennyire, nem ilyen undorító dolgokat vezetnél le belőle.

marós 2010.01.20. 07:45:20

Nagy az isten állatkertje, még vannak olyan barmok akik, kirabolták az országot, anyagi, politikai, erkölcsi téren olyan mélységbe taszították a társadalmat, ahonnan kijönni nagyon nehéz lesz, azok akarják letolni a torkunkon, hogy az elmult nyoc év alatt mennyi jót tettek az érdekünkben. Ezzel is fokozzák azt az undort, amit kiváltottak több millíó emberből.

derelyegrádi szellem 2010.01.20. 09:48:48

@Kék_hagyma:

Ők most nem érnek rá. Az ipari méretű sikkasztások nagyon időigényesek ám...

derelyegrádi szellem 2010.01.20. 09:53:16

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:

Én nem tudok arról, hogy Nemzeti Gárdát az USA.-ban bárhol bármilyen politikai indíttatású tüntetés szétoszlatására bevették volna, de te majd segítesz... Várom...

derelyegrádi szellem 2010.01.20. 10:10:17

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:

Ja meg mondjuk Sajóbábonyban melyik rendőrök munkáját is nehezítették? Akik megjelenésük előtt nem is voltak ott? Ott nincs se rendőrörs se rendőr nem volt, miközben ezek a tetvek mindent és mindekit letaroltak, kifosztottak, rettegésben tartottak.

A konzumidiótizmusnak gyönyörű példája vagy.

Neked is ajánlok egy kísérletet:

Egyszer menj el egy Gárda felvonulásra, ha ezzel megvagy, akkor én megszervezek neked egy sétát Tiszaroff/ Prügy/Taktaszada vagy mondjuk Fadd cigánysorán (ahova mint láthattad még a képviselők újságírók is csak vadászpuskás emberekkel mertek bemenni fényes nappal) sötétedés után.

Mindkét esetben előre elterjesztjük, hogy értékek vannak nálad.

Aztán mindkét esemény után megméretem a pulzusodat, meg vérnyomásodat, már peszre akkor, ha az a cigánysor végén még mérhető, és nem véreztél el, és megkérdezem, hogy melyik volt félelemkeltőbb, és a válaszod szerinti kevésbé félelmeteset kell megismételned. Na?

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.01.20. 11:00:34

Ha meglenne a Gárda, mi történne? Elmennének masírozni egyet, a férgeket jól feldühítenék, Sajóbábony megismétlődne, majd szépen mindenki hazamenne, és minden folytatódna tovább. Itt a falubelieknek kellene tenni valamit, nézd meg, a székelyek Erdélyben szépen összeálltak, felgyújtották a cigányok házait, és kész. Itt meg mindenki magánakciózik, miközben a férgek összezárnak, és együtt lépnek fel a külső (jogos) "fenyegetés" ellen. Ha a falu férfiai összegyűlnének és egy közös pogrom keretében puhára vernék ezeket, a házukat pedig felgyújtanák, lehet, hogy utána kétszer is meggondolnák a dolgot. Ez talán még elrettentőbb lenne a mocskok számára, mint a rendőri jelenlét (ők úgysem bánthatják őket).

Sííva 2010.01.20. 12:14:53

@Bicskas:
Elismerem durva volt amit írtam, de az is durva amit elkövettek, vagy elkövetnek nap mint nap!
Az idős néni a videón, vagy akit megkínzott és megölt az az állat, vagy akit agyonrugdostak fényes nappal, és mint olvashattad, még csak be sem zárják, vagy a két nő akik anyát és lányát kínozták nem kis kegyetlenséggel és még sorolhatnám.
Természetesen nem volt még a felsoroltak közül egy sem a kezemben, és nem hiszem, hogy valaha is a közelükbe kerülnék. Néha a tehetetlen dühödt felháborodás kihozza az emberből a legrosszabbat, de addig nincs baj amíg leírom. Baj akkor lesz, amikor a normális életet élni próbálók türelme elfogy, és a saját kezükbe veszik a védekezést, mert az ország vezetése képtelen megfékezni egy bizonyos népréteget. Szóval, mélységesen felháborít az a közöny amivel kezelik ezt a helyzetet.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.20. 15:36:23

Rendőrfőkapitány:

"A Nyíres dűlőben nap mint nap visszatérő ellenőrzésekre számíthatnak az ott lakók. Az oroszlányi kapitányság feladata ennek a biztosítása. Jobban figyeljen mindenki a saját környezetére, a szomszédaira, azok értékeire. Fontos az önmegvédő képesség"
www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/brutalis-rablogyilkossag-a-fiuk-oltek-a-lanyok-raboltak-282057

Bicskas 2010.01.20. 17:08:25

@Sííva: Nekem semmi jogom vagy erkölcsi fölényem sincs, hogy megmondjam miket gondolj vagy írj. De ha ilyeneket gondolsz és írsz akkor abba ne keverd bele a bibliát. Bármi amit abból tanulhatsz vagy képvisel pont az ellenkezője annak aminek te hangot adsz a hozzászólásodban.

És igen ténleg szörnyű iránynak tűnik ahova manapság tart a világ vagy akár csak specifikusan kishazánk, de sosem szabad annyira elkeseredettnek lenni, hogy a fentebb említett dolgokhoz nyúljon az ember. Nem akarok személyeskedni de szerintem még fialat vagy, élvezd az életet amíg gondtalanul tudod. Tanulj jól, legyél okos és művelt, ez az egyetlen fegyver amit sikerrel lehet forgatni manapság.

Kék_hagyma 2010.01.20. 18:24:55

@laspalmas: "Fontos az önmegvédő képesség"

B.cca + a rendőrkapitány... Barna bácsinak megvolt az önmegvédő képessége - jól meg is nézheti magát.... :-((((((((((

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.21. 14:13:40

@BálnaUhr:

Csodás.
Itt meg az újabb eset: 29, 18, 17 éves ladás fiúk támadták meg a járőröket, egy súlyos rendőr sérült
www.mno.hu/portal/689735

picur3ka 2010.01.21. 14:59:51

Ezt meg a Megint felsir egy kisgyerek szerzojenek, udvozlettel:

kuruc.info/r/35/53966/

Homeoffice 2010.01.21. 15:28:24

@picur3ka/beleallos kampany:

figy.. most ittam kávét.... élni akarok..légyszives...
Oda is menjenek a btr80asok, meg a gyalogság...
Lángszórókkal
Ez nem lehet IGAZ! MEddig tűr még a birka nép!

Homeoffice 2010.01.21. 15:39:21

Komolyan.... már megírtam... itt nema korrupció m eg a pénzek ellopása a nagy bűn, hanem hogy ezt hagyják!
Idős nénik és bácsik ki tudja mennyi, fél és egyedül van és jönnek ez az .......
Ezek naponta történnek meg....

derelyegrádi szellem 2010.01.21. 17:19:43

Itt olyan magas szintet ért már el a közbiztonság, hogy Budapesten rendőrkapitányságokon kell házkutatásokat tartani...

Gratula srácok, ez igen!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.21. 18:12:37

@derelyegrádi szellem:

De a legszebb, hogy mielőtt hivatali visszaéléssel meg csalással meggyanúsították a rendőrkapitányokat, leváltották őket.

Nem, nem küldték el őket a g*cibe, hanem NYUGDÍJAZTÁK.

Hannibal22 2010.01.21. 20:39:05

@laspalmas: "Ekkor azonban az kiszállt, és lökdösni kezdte a járőrt. Később a két fiú is kiszállt, akik nekirontottak a másik járőrnek. A két rendőr hamar a földre került, az egyik támadó az autójából egy pajszert, vagy egy nagyobb csavarkulcsot is kivett és azzal támadott. Ekkor döntöttem úgy, hogy a fegyveremért megyek. Attól tartottam, ha nem avatkozom közbe, esetleg elveszik a rendőrök éles pisztolyát, és akkor vérontásba torkollik ez az eset. Leadtam három lövést, mire abbamaradt a földharc. A rendőrök az autóba menekültek, a támadók szintén az autójukba ültek, és hiába állták el az útjukat a járőrök, elfértek mellettük és nagy sebességgel elhajtottak. Azután megérkezett az erősítés is — idézte fel emlékeit a bejelentő." Neeeeeeeeeem,ilyen van???Gázpisztollyal védi meg egy civil az éles fegyverrel felszerelt rendőröket?!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.21. 21:16:26

@hannibal22-73: Na, faxa gyerekek lehettek azok a zsaruk is!
Többször is szóba került poszt formájában a rendőrség mint téma, és sokan védték őket, hogy hiszen mi mást tehetnének a kis beosztottak, a nagyok csinálják a bajt. Ja, a kicsik meg megvalósítják, végrehajtják a "nagyok" akaratát. Ez mentség? Ha igen, akkor hajtsuk le mélyen a fejünket, vagy álljunk be szerbnek, albánnak, románnak, bárminek, de felejtsük el a magyar nevet. Mit gondolunk mi, bármely , hangsúlyozom: bármely más országban ez a röhejes blama előfordulhatott volna? Bocsánat, de én pirulok miatta, nő létemre. Hogy Romániában egy zsarut meg merjenek verni minden gond nélkül, hát az képtelenség kategória. Ilyen ott nincs. Egyszerűen elképzelhetetlen. Vagy ha mégis előfordulna, nem lenne hosszú a támadók tárgyalása, az tuti.
Hát van ezeknek férfi-nemi szervük egyáltalán? Heréltek, vagy mi? Bár a törököknél a múltban azért mintha a heréltek se lettek volna ennyire gyávák, férgek. Ha már se eszük, se szívük nincs, legalább f.rkuk van még, vagy csak gumibotjuk???
Most komolyan: vannak még Féfiak a rendőrségen, vagy csak homokozó-bepisilő, kakiló, a kis-csoportosokon (mármint az egyszerű állampolgáron) bosszút álló, lihegő, akkor bezzeg ütni-verni tudó herélt állatokon kívül?
Bekuporognak egy autóba, és kivárják, míg egy civil megvédi őket és elviszi a balhét?
Hát ezeknek már normális férfi önérzetük sincs? Ezek verőgépek, akik csak arra jók, hogy engem, a nőt üssenek-verjenek, büntessenek parkolásért, gyorshajtásért, és ágáljanak a nagy pofájukkal, párban minimum persze. Ha nővel, gyenge fizikumúval állnak szembe, persze.
Na, erre még egy szemüveges bölcsész is azt mondaná: phejj, micsoda kis g.ci férgek....

süti beállítások módosítása