Skip to content


       Szűrés lista

Oszkó válaszolt Szellemnek

Geryék videójával kezdődött minden: Magyarország számokban 2002-2010

A most Pulitzer-emlékdíjassá lett Bodoky volt olyan provokatív, hogy belinkelte a videót a szakértő pénzügyminiszter, Oszkó Petya blogjára. (Eddig nem is tudtuk, hogy van neki, talán jobb is)

Bodoky számítása bejött, Oszkó kifejtette véleményét a 8 év "eredményeiről", szerinte igenis remekül állunk:


"Oszkó Péter:

Tamás, remélem ezt a 2002-2010-es időszakot nem nekem címezted, szívesen látok egy 2009-2010-et megint más országokkal való összehasonlításban, mindjárt kiderülne, hogy adósságnövekedésben, munkanélküliségben, adóterhelésbeli illetve versenyképességbeli változásban bőven megállja a helyét a teljesítményünk a régióban.
Valaki egyébként sok energiát szánt erre az anyagra, nagy kár ezért, hogy több helyen rossz számok vannak benne. Az ilyesmire érzékeny vagyok, mert az elmúlt egy évben nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy mindig a precíz, tényszerű adatokat tegyük közzé, és nem igér sok jót, ha a látszik, hogy aki most a hatalomra készül, az a hatalom megszerzése érdekében ugyanúgy manipulálja a számokat. És most nem csak arról beszélek, hogy az olyan számok, minszerint hány magyarnak nincs barátja, igen csak szubjektívek. Vagy, hogy amikor a magyar adatokat hasonlítják másokhoz, akkor azok a példák mindig kimaradnak, akiknél jobban vagyunk, ahelyett, hogy a korrekség kedvéért minden mutató tekintetében ugyanahhoz az országcsoporthoz mérnénk magunkat. De ezen túl még durvább “trükközés”, hogy ahol mondjuk 2008-ról 2010-re jelentősen javultunk (pl. az átlagbéren az adóék 54%-ról 9%-ponttal 45%-ra csökkent), ott egész véletlenül a 2008-as és nem a 2010-es adatot tüntetik fel. Szóval csak bízzunk benne, hogy a választások után nem az adatmanipuláció tér vissza, hiszen én magam sok energiát fektettem abba, hogy annak a gyanújától is megszabaduljunk."

 

Geryék mellett egyik törzskommentelőnk is reagált erre az eszmefuttatásra:


" derelyegrádi szellem 2010.03.11. 17:59:50


adóssságnövekedésben? Te Péter a környéken ki vett még fel 2009-2010 viszonylatában 23 milliárd euro kölcsönt? Mert ezt a feriék kérték (meg azt is ők csinálták, hogy kellett) de ti költöttétek el majdnem hiánytalanul.

Munkanélküliségben? Az most itt 2010-ben épp 20 éves csúcson van.

Adóterhelésbeli kérdésekben? Péter, lehet hogy az utóbbi egy évben máshol JOBBAN nöttek az adók (ebben sem vagyok biztos), de itt azért nem nőttek tovább (csak pl az ÁFA 5 %-al), mert már nincs hova. Nálunk nagyobb adóterhelés csak Belgiumban van.

Versenyképességben? Lehagyott bennünket már Szíria, meg egy afrikai ország is, most nem ugrik be a neve, de szerencsére biztosan nem Szomália az, ahol még államhatalom sincs. Meg semmi se.

Meg azt is meg kell értened Péter, hogy 2010 április 11.-én elsősorban nem 2009-2010 kármentő akcióiról fogunk véleményt mondani, hanem arról is, ami odavezetett. Az államcsőd szélére.

Meg egy kicsit a Deloitte-ról is, meg tudod arról perről is, amit az PM szándéksan elbukott, ha nem haragszol meg ezért...."

 

 

Mivel az internet fertőz, terjed és hallatlanul pofátlan, a postunkat valaki belinkelte, Szellem eme terjedelmes és Misikeh rövidámvelős kommentjét pedig bemásolta Oszkónak.

Hát hihetetlen, mennyire nyughattalanok ezek az állampolgárok! De Péter megint nem hagyta annyiban.

Válaszolt rá ott rögtön kommentben, majd külön blogbejegyzést is szentelt neki. A bevezető valami unalmas ömlengés arról, hogy az ellenzék most mindenrossz-kampányt folytat, hogy ezzel már előre is mentse a Zorbánt, illetve szó van még arról is, hogy Járai Zsigmond bunkó. Ezután jön a lényeg, az offshore-szakértő felkonferálja Szellemék kommentjeit ("legkevésbé sem finomkodó párbeszéd"), majd következik a konkrét válasz/cáfolat.


"Oszkó Péter
:
2010. 03. 11., 23:20   edit  

Ami ezekből a kérdésekből még értelmezhető és kihámozható, arra még próbálok válaszolni, bár jobb szeretném, ha több hely marada az értelmes beszélgetésnek.Az átlagbérre rakódó adóék a 2009-es 54%-ról (ez volt Belgium után a világon a második legmagasabb), 2010-re 45%-ra csökkent. A különbség 9 százalékpont. Ezt a jelenlegi kormány terjesztette be javaslatként és a Parlament tavaly nyáron fogadta el. Ennél közérthetőbben nem tudom elmagyarázni.

A 20 milliárdos EU/IMF kölcsönből Magyarország végül összesen 14 milliárdot hívott le, nagyrészt még a korábbi kormány időszaka alatt, az új kormány alatt az IMFtől csak a Nemzeti Bank hívott le egy részletet, és azzal a devizatartalékait növelte, a kormány már nem használt fel újabb részleteket. A korábbi lehívások is egyébként a meglévő államadósság refinanszírozását szolgálták, tehát ettől nem nőtt önmagában az adósságállomány, mert lejáró korábbi tartozásokat váltott ki az új kölcsön (egy kis részéből kaptak kölcsönt egyes bankok, de azt nagyrészt már vissza is fizették). Ami általában az adósságnövekedést illeti, miután Magyarországon a 2010-es költségvetési hiány lényegesen alacsonyabb volt, mint az országok legtöbbjében, ebben az időszakban az adósságállomány is lényegesen lassabban nőtt, mint máshol (lásd Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Szlovénia, de akár nyugatabbra is Írország, Egyesült Királyság, Olaszország és még hosszan sorolhatnánk). Szerintem ez is viszonylag közérthető.

Egy 6,3%-os gazdasági visszaesés idején nyilván nem az a kérdés, hogy nőtt-e a munkanélküliség (most valamivel több, mint 10%-os), hanem, hogy mennyivel, illetve sikerült-e lassítani a növekedést. Például Szlovákiával összevetve, ahol a tavalyi gazdasági visszaesés “csak” 5,7%, a munkanélküliség viszont 13% felett van. Vagy szélsőségesebb példák kedvéért említhetnénk a 20%-os spanyol munkanélküliséget. A hazai munkanélküliség pillanatnyilag az EU átlagnak felel meg, miközben a gazdasági visszaesésünkben jóval nagyobb sokkhatást szenvedtünk el, mint az EU átlag.

Versenyképességben (lásd legutóbbi OECD jelentést a javuló folyamatokról), különösen munkaerő költség és munkaerő hatékonyság tekintetében (lásd az Economic Inteligence Unit legutóbbi jelentését) Magyaroszág az elmúlt egy évben olyan mértékben javuló tendenciát mutatott, hogy az utóbbi jelentés szerint a visegrádi országok között, ha kis arányban is, de már a legkedvezőbb pozícióba került (hangsúlyozom, nem saját vélemény, hanem külső elemzés).

Az adócsökkentésről és az adóék változásáról már írtam. Összességében adócentralizációban egyébként megint csak az EU átlag szintjén vagyunk, bár kétségtelenül némileg magasabban, mint a régiós átlag, lényeges különbség azonban, hogy nálunk már 2009-ben és 2010-ben is csökken az adócentralizáció, míg másoknál növekszik.

A Postabank perre pedig nem hiszem, hogy érdemes sok szót vesztegetni, azt az állam érdemben jóval azelőtt elvesztette, hogy én egyáltalán a minisztérium közelébe kerültem volna, utána ez a kormány már csak tisztességből vitte tovább a Legfelsőbb Bíróságig, hogy fel se merülhessen a direkt pervesztés gyanúja. Persze az a közéleti viták színvonalát jelzi, hogy ennek ellenére felmerült, de a tényszerűség kedvéért rögzítsük, hogy amint én miniszter lettem, a Pénzügyminisztérium átadta a pert az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak, bár mint mondtam, ekkor már csak formális jogorvoslati lépések voltak hátra, érdemi cselekményekre már nem volt jogi lehetőség. De egyébként is furcsa ebben a kérdésben védekeznem, miközben a Deloitte-tal pillanatnyilag a legkevésbé sem ápolok jó viszonyt.

Szívesen beszélgetek tovább egyébként ezekről a kérdésekről (bár nem tudom, a Postabank perről van-e értelme), de ez csak úgy megy, hogy aki vitázni vagy kérdezni akar, az el is olvassa, amit írtam, meg is próbálja érteni, és ha valamivel esetleg nem ért egyet, akkor azt kifejtve vitázik tovább."

 

Vagyis a MindenSZuperPuszi-propagandát belebújtatta abba a köntösbe, hogy milyen arcátlan stílusuk van egyes kommentelőknek, és jól leírta mégegyszer. Ügyes!

De ha már ilyen büszke Oszkó az eredményekre, akkor nézzünk pár színes ábrát az Adókalauzból (komcsiknak sok szeretettel ajánlom a 12. oldalon található, Svédországról szóló leírást, ott elolvashatják, hogy egyáltalán nem bányarobot a svéd nyugdíjmodell), a tanulságot mindenki vonja le maga.

 

Megemlíteném még a vergődő Görögországról szóló legfrissebb, "kellemes" kis hírt:

"Kiderült, hogy a Wall Street „versenyképes” pénzügyi köreinek keze nagyban közrejátszott abban, hogy idáig fajultak a dolgok. A görög kormányok ugyanis úgy tudták eltüntetni a költségvetési hiány nagy részét, hogy trükkös (de törvényes!) swap-ügyletek révén szimpla adásvételnek álcázták a hitelfelvételt. A Wall Street nagyjai jövőbeli ellenszolgáltatásra, pl. a reptéri illetékek, vagy a szerencsejátékból származó bevételek terhére készpénzt utaltak a szorult helyzetben lévő államkasszába, ahol az tartozás helyett bevételként jelentkezett. Mint arról több forrás is beszámol, ilyen „modern üzleti megoldásra” vonatkozó ajánlatot az új Papandreu kormány is kapott 2009 novemberében a Goldman Sachstől." - NOL

Vagyis a korábbi görög kormányok hitelt vettek fel, és fedezetként az ország jövőbeli bevételeit ajánlották fel, természetesen mindezt titokban.

Ismerős ez? A trükkök százai?

Ha Görögország EU-tagállamként meg tudta csinálni, hogy évekig titkolózik, akkor mi a helyzet vajon nálunk? Mik lehetnek a pontos számok? Mik lehetnek zaciban?

Címkék: blog kormány válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr101858073

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: adósságszolgálat, hitelek, fanta 2010.03.22. 14:02:01

Egy ideje nem hagy nyugodni a dolog, vajon mi is lett az IMF hitellel. Mert bár megírta a pénzügyminisztérium sajtóosztálya, hogy lehívjuk, de csak azért, hogy növeljük az ország devizatartalékát, mégse a sifonér fiókjába került. Ehelyett az ország te...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2010.03.22. 13:11:59

Nem tudom mi lehet az amit még nem tudunk, de van egy ellenzéki párt, ami majdnem ugyanakkora mint a kormánypárt. Nehogy már nekik ne lett volna vagy lenne lehetőségük a valós számokat megtudni! Ott vannak mindenféle bizottságban és felügyeleti szervben. Ilyen körülmények között semminek nem szabadna titokban maradnia. (beleérteve a nagyberuházások részletes elszámoltatását is)

jozicsenko 2010.03.22. 13:12:54

már most ez megy: a máv félévig nem kér pénzt, de utána bőségesen benyújtja a számlát

valszeg ezért lesz egyszer elfogadva majd sukoro, páty, sávoly: a fidesz kap egy szerződést hogy a kormány eladta a dolgokat

eladható még ugye
- a vízvagyon (privatizálták volna, most épp pihen)
- a maradék állami földek (kb 2-3 év és minden hektár ára a háromszorosára fog nőni, már most iszonyat felvásárlásokról hallottam, bár azok még magánkézből vannak)
- a volánok: már most kiszervezik őket: három megye volános alkalmazottai tiltakoztak a hétvégén, rádióban hallottam róla

nem folytatom: 200 éve azért volt francia forradalom, mert a kiszervezett adószedők egy kicsit többet kértek, mint kellett volna: a példa adott, nem kell görögországban menni érte...

(de a következménnyel is számoljon a goldmansux: egy forradalom/lázongás azt hozza, mint Argentina: bukott befektetéseket...)

justicar 2010.03.22. 13:16:20

A Petya arcát borító bőrhöz képest, a NASA űrsiklóinak kerámia hőpajzsa pauszpapír. Azért tényleg, konkrét kérdésekre ilyen csúnyán maszatolni, meg mindenjó/mindenszép.
Szakértő Péter, menj anyádba!

Lone Wolf 2010.03.22. 13:16:44

@Tapmancs:

Pedig nincs rá módjuk. Az ellenzéken annyi a szerepe, hogy eljátssza a szokásos bohózatot a parlamentbe, töketlenkedik a bizottságokba. De a költségvetési adatokba nem piszkál, nem lát bele! AZ UGYANIS A KORMÁNY DOLGA! Kérni, persze hogy kérhetik, a számok, adatok bemutatását, nyilvánosságra hozatalát, és elvileg meg is kellene hogy kapják. De ha a kormány beint, márpedig beintett! Akkor baszhatják.

Többek között erről is szólt a múltkor is említett per, (öszöd!) A kormány nem hozta nyilvánosságra az adatokat, amit meg nyilvánosságra hozott az HAMIS volt.

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2010.03.22. 13:16:50

Csűrhetik oda-vissza: Szarban vagyunk.

Krikri 2010.03.22. 13:18:03

Egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról címmel, ötvenhét paragrafust érintő csomagot nyújtott be közösen a parlamentnek 2009. november 20-án Fónagy János fideszes és Podolák György szocialista képviselő. A képviselők nagy többséggel hatvanhat perc alatt megszavazták a módosításokat. Szakértők szerint 2011 és 2015 között a törvény 12,7 milliárd forinttal növeli az energiahivatal tervéhez képest az áram árát, az egyes erőműveknek járó támogatási kassza átrendezésével.

kuki123 2010.03.22. 13:21:51

Wall Street -et mikor zárják már be?
a tőzsdén a kereskedést meg alapjaiban kéne már megreformálni....mert eddig sok jót még nem csinált..mert a lufifújós gazdaság élénkítést nem nevezném jónak....ha meg krahh van mindig a nemtőzsdézős viszi el a balhét

oszkópetyának már ne mez az eslő felsülése egy a kórházak költségeinél is váltig állította hogy neki van igaza...aztán kiderült hogy mégse... és felsült (még élénken emlékszek a Hírtv-s riportra)

picur3ka 2010.03.22. 13:32:32

@Tapmancs:

Nyugodtan szavazzal a szocikra, csak errol az ostoba fidesz ocsarlo szovegukrol szakadjal mar le. Inkabb tajekozodjal, a kormany sajat miniszterei nem tudtak, hogy hazudtak a koltsegvetesrol.

kuki123 2010.03.22. 13:34:45

Ha Görögország EU-tagállamként meg tudta csinálni, hogy évekig titkolózik, akkor mi a helyzet vajon nálunk? Mik lehetnek a pontos számok? Mik lehetnek zaciban?
szerintem mindent amit csak leltárba lehet venni

Laspalmas szerintem már régen kiszámolták
LAspalmas értéke 2 525672 FT
eladták már a petesejtjeidet is

szerintem :D

de látom ádáz harcot vivtál Oszkóval :D

Beer Ninja 2010.03.22. 13:37:28

Szegény Oszkó vagy hülye vagy ritka pofátlan vagy mindkettő. 10% munkanélküliség nálunk?
- ezek csak a regisztráltak, de a többség már el sem megy munkaügyi központba
- ráadásul van nekünk 800.000 rokkantnyugdíjasunk továbbra is
- összesen a munkaképes 5.000.000 lakosunk közül legalább 1,3 millió nem dolgozik, lehet számolgatni akkor, hogy mennyivel vagyunk rosszabb helyzetben, mint a spanyolok, csak ők (ez lenne a normális) nem trükköznek a számokkal...

picur3ka 2010.03.22. 13:38:12

Mit osszehazudik meg csusztat ez a gyerek! A kornyezo orszagok novekedest is tudtak produkalni a valsagban, ha jol emlekszem.

A foglalkoztatas merteke nalunk alacsonyabb, mint a legtobb EU-s orszagban.

Az adossag 'novekedesenek csokkeneset' - amikor az IMF diktalt! - osszehasonlitani sokkal magasabb GDP-ju es produktivitasu orszagokeval egyszeruen sziporkazo otlet.

öööö...izé 2010.03.22. 13:49:40

@Tapmancs: hmmm...még ha el is fogadjuk, hogy ez igaz, azt gondolom te sem kétled (mint pl előfordult az IMF-szerződés kapcsán is), hogy hiába tud róla az adott képviselő, 1. mivel nincs döntéshelyzeten, max a jegyzőkönyvbe kerül be az ellenvetése, amit 2. az egész hóbelevanccal együtt titkosítanak addig, amíg gondolják. Amennyiben pedig pofátlanul mégis a nyilvánosságra hozatalát követeled, akkor kapsz egy <a href="http://csepel.info/?p=3974">ilyet:</a>.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.22. 13:51:25

OFF:
Meg jo, hogy a suttogok szerint Orban akarta behozni a hat szakalytora valo kinait. :D
bombahir.hu/belfoeld/hirek/1496-kinaban-jartak-a-szocialistak
ON

belzebubó 2010.03.22. 13:54:43

@dr. dodó: Viszont az olaszok szintén ugyanigy trükköztek:

"Robert Mundell, az euró alapjainak kidolgozásáért 1999-ben Nobel-díjjal kitüntetett columbiai professzor arra fi gyelmeztet, hogy Olaszország még Görögországnál is nagyobb veszélyt jelent az euróra, mivel ott a helyi önkormányzatok swap-ügyletei verték fel az adósságot egyelőre beláthatatlan magasságokba."

Lehet,mire belépnénk az eurozónába,már euró sem lesz, sok szakember már temeti is.

kuki123 2010.03.22. 13:58:19

@Noname Cowboy:
1 cigány vastagbőrű csaló
1 milliárdos vám és adócsaló
1 hivatali visszaéléssel gyanúsított
1 különösen nagy adóhiányt okozó adócsalásos (egyébként egy zsidó és kapcsolatban áll a szcientológiával)

KÉRDÉS HOGY BÍRTÁK ÖSSZESZEDNI ?ENNYIRE HÜLYÉK A ZEMBEREK?

Herényi Károly büntető eljárás
Dávid ibolya büntetőeljárás
hagyó miklós (bár ha annyira angyallelkül lenne már lemondott Volna ..az az 1-2 hónap már mit sem számított volna fizetésben)

ezekhez képest Budaházy egy szent ember aki a hazájáért bármit megtenne, egy hős
(kimaradt a kesztenyéti kerítéses öregbácsi, legalább neki sikerült)

belzebubó 2010.03.22. 14:05:13

@Tapmancs: Pedig fogsz még döbbenni,mert más mikro és más makro szinten belelátni,oda pedig csak a sajátjaikat ültették.

kuki123 2010.03.22. 14:05:17

@Meleardil Eressea Iluvadan: Az alma nem esik messze a fájától
CSak nem az emigrációt szervezik?

menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról

Mourinho már nem a király 2010.03.22. 14:12:33

Hát milyen ország ez kérem, ahol a pénzügyminiszter blogban kell magyarázkodjon az egyszerű kommentelőnek???
Meg különben is ami pénzt felvettek az nem is hitel, mert az rögtön visszaadták egy korábbi hitel törlesztésére!
(ilyenkor szokott az lenni, hogy még pár hónap és a bank viszi a lakást, kocsit)

Tapmancs 2010.03.22. 14:12:51

@picur3ka/beleallos kampany: ja, a szocikra szavazok! :) Vaze...

@Lone Wolf: @öööö...izé: @belzebubó:

Kösz, ezek szerint jöhetnek még meglepetések.

cotti 2010.03.22. 14:16:10

Ők nem ebben a világban élnek. Próbálnak minket belerángatni a "mátrixukba", de szerencsére egyre kevésbé sikerül nekik, a zigazság hatalmas erővel tör elő mindenhonnan, úgyis lehetne fogalmazni, hogy trükkök százai után bilik ezrei borulnak ki.

A nyelvezet, a szóhasználat, az, amit ők eredménynek mutatnak be teljesen elrugaszkodott a zemberek valós helyzetétől.

Van egy világ, ami a médiából, az 'elit' felől sugárzik felénk, és van egy, amit megélünk. A kettő már köszönőviszonyban sincs egymással, nincs olyan terület, amiben ez a kettő akár köszönőviszonyban is lenne egymással, legyen az akár a cigányok kérdésköre vagy a pénz világáé. Ez megakadályozza azt, hogy a valós problémákat akár csak meg lehessen beszélni a közéletben, akár csak az ország diagnózisát, pontos kórképét fel lehessen állítani. Ezt nevezem én 'skizofráciának'.

Ha nem cinikus szemüvegen át nézzük a dolgokat, ez elkeserítő, tragikus. Nem tudom, mi lesz ennek a vége.

picur3ka 2010.03.22. 14:18:28

Off: Alakul a buli.

'A miniszterelnök jelölt elviekben nem zárta ki a nagykoalíció lehetőségét, de partnerként a Fideszt nem tudja elképzelni.'

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100322-alszakallat-ragasztottak-mesterhazyra-attilara-hajdu-peter-musoraban.html

derelyegrádi szellem 2010.03.22. 14:19:47

Kedves Péter!

Megtisztelsz válaszoddal, és hát akkor maradjunk is a levelezésnek ezen formájánál.

Először is - kérdezném nagy érdeklődéssel - az általam leírtak közül melyik nem volt teljesen érthető, melyik tartalmának kihámozása okozott nehézséget?

Talán a Postabank per? Akkor kifejtem bővebben, hátha csak ennek voltunk híjján. Alapvetésként: A perben a Magyar Állam állított valamit, és ezt egy magászakértői véleménnyel kívánta alátámasztani. A Pp (Polgári Eljárásjog, ezt csak olvasók kedvéért) "táncrendje" szerint, ha ezt a másik peres fél nem fogadja el, azt vitatja, akkor igazságügyi szakértőt kell kirendeli, és erre az állítónak (jelen esetrben a Magyar Államnak) kell indítványt tennie, nagyjából így: "És indítványozom, hogy a t. Bíróság az ügyben igazságügyi könyvszakértőt kirendelni szíveskedjen". Egy szerényen bővített mondat. Majd megjelöli, hogy milyen tények tekintetében kéri ezt. Ezt nem sikerült előadni a teljes eljárás alatt, pedig dr. Nagy Péter tapasztalt, rutinos ügyvéd. Ilyen mulasztást ügyvéd az ügyfele (pláne ekkora súlyú ügyben) utasítása vagy engedélye nélkül egyszerűen nem tesz meg. Legjobb tudomásom szerint a tárgyalás berekesztés előtt dr. Nagy Péter szünetet is kért és fel is hívott valakit, majd visszajött és mondta nincs további bizonyítási indítványa. Szerinted kit hívott fel? Szerintem a feleségét, hogy gyerek rendesen evett-e a napköziben....

Az A. Andersen esetét ismered Enron ügyben? Mert ott nagyjából ugyanez történt, csak ott (USA) az állam felperesként nem mulasztotta el bizonyítási kötelezettségét, és hát ezek után történt ami történt...

És akkor most vizsgáljuk a te ezzel kapcsolatos állításaidat:

"azt az állam érdemben jóval azelőtt elvesztette, hogy én egyáltalán a minisztérium közelébe kerültem volna"

Akkor vesztette el érdemben, amikor nem kívánt bizonyítani, és enélkül berekesztették a az eljárást. Ez mikor is volt?

"utána ez a kormány már csak tisztességből vitte tovább a Legfelsőbb Bíróságig, hogy fel se merülhessen a direkt pervesztés gyanúja."

Ez jó hír, mert akkor tőletek kell majd elkérni a LB előtt megítélt alperesi perköltséget, amit a felülvizsgálati eljárás alaptalansága miatt kellett megfizetnünk. A TI látszatotokra nem kívánnánk fizetni. Gondolom ez világos. Ezt meghaladóan a fv. kérelem nem "tisztességbeli" ügy, hanem jogi, és magalapozottsági kérdés. De - megjegyzem - nyugodtan, kockázatmetesen megtehettétek, mert ott már semmiképp nem fordulhatott meg az ügy, az alapeljárásban nem bizonyító ott már nem nyerhet, fv. kérelme helyt nem foghat.

"de a tényszerűség kedvéért rögzítsük, hogy amint én miniszter lettem, a Pénzügyminisztérium átadta a pert az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak"

Hja akkor az egészen más...:-)

"De egyébként is furcsa ebben a kérdésben védekeznem, miközben a Deloitte-tal pillanatnyilag a legkevésbé sem ápolok jó viszonyt."

:-)

A többiről majd később, most dolgoznom kell.

Üdvözlettel.

D.SZ.

Marcellusca 2010.03.22. 14:20:50

@Meleardil Eressea Iluvadan: Mi ezzel a probléma?
A fél világ Kínával akar üzletelni.

kuki123 2010.03.22. 14:22:50

@Anthony (kick-ass): ezt én sem értem noha tök kúúúl hogy egy miniszter blogok...valójában szánalmas és ijesztő

főleg hogy meg kell magyaráznia saját állítását..node az még ijesztőbb mikor a saját állítást egy átlag ember simán cáfolja hitelt érdemlően és kivillannak súlyos szakmai hiányosságok nagy mindenki által olvasható nyílvánosság előtt....konkrétan ez már súrolja a nemzetbiztonság témakörét
gondold el hogy ezt olvassa egy bróker vagy egy befektető....majd meg szakad a röhögéstől és veri az asztalt...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2010.03.22. 14:31:36

@justicar:
rofl :)

@derelyegrádi szellem:
(meg Zero)

Remélem nem fog szerzői (és szomszédos) jogi vitához vezetni mert "valaki belinkelte" a kommentedet.
szerintem a "valaki belinkelte" című rész kitalálni nem nagy ördöngősség :D

kuki123 2010.03.22. 14:45:13

@picur3ka/beleallos kampany: ez már levajazott ügy

a szocik szavát mindig elentétesen kell értelmezni, ha nem lesz, akkor TUTI lesz

@Noname Cowboy: ohó van itt még jobb megvilágítás:
www.komment.hu/tartalom/20100322-velemeny-a-valasztasi-torveny-ertelmeben-bunozessel-gyanusitott-szemelyek-juthatnak-adatainkhoz.html?cmnt_page=1
most már meg is vehetik
érted egy scinetes meg egy cigány bűnöző

off hagyó kicsit bőkező lett a végére...talán már sejtette hogy nem lesz olyan síma az ügy

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.22. 14:46:56

@volánrulz: Én azt sem értem, hogy mi alapon vehetik meg pártok az adataimat??
3.3Ft-ért/ fő. A faszkivan ezekkel a kibebaszkurált pártokkal.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.22. 14:52:10

hát én többet néztem volna ki Oszkóból, mintsem hogy leálljon ilyen derelye-szintű demagóg dumával vitatkozni :))

őtuggya!

picur3ka 2010.03.22. 14:56:55

@.Pierre Bezuhov.:

Ja, meg eurostat adatokkal. Igen meltatlan.

@volánrulz:

Valoszinu felreertesz. Tobbsegi partnak nincsszuksege koaliciora...

neeskens 2010.03.22. 15:01:28

Szerintem korrekt Oszkótól, hogy igyekszik válaszolni.

Persze akinek leszállt a lila köd azokkal nehéz vitatkozni. Nyilván ő védi a mundér becsületét, az elődei elkúrásairól meg nem tehet.

Agyalap 2010.03.22. 15:06:52

Most komolyan - azt vártátok, hogy Oszkó azt mondja: Igazatok van, elnézést!
Ilyet soha az életben nem fog kiejteni a száján, sokkal kellemesebb számára az ország egyik megmentőjének szerepére ácsingózni...

kuki123 2010.03.22. 15:19:09

@Noname Cowboy: az hagyján de mi vezérelhette a jogalkotókat hogy mi a fészkes fasznak
a pártokoknak az adat mikor
1 nem ráadta a kopicédulát úgy sem fog rászavazni
2 a párt országos kampány
(anyám neve bekerült egy ilyen adatbázisba...annyi szar jön 1 év alatt hogy ne tudd meg
persze landol a kukában)

Valójában ez a választási csalás alapja: adatbázist vesznek kopi cédulát másolnak=egyenes út a választásra jogsultságra
Most ott baszott be hogy a jobbik kérésére festékezik meg átlyukasztják, így már csak a lopott vagy félig kitöltött cédulát lehet a régi módszer szerint hamisítani

ma lebukott egy mdf-es és egy kommunistapártos
ez utóbbinál jól látszik hogy régi adatbázisből töltögeti a szelvényeket (1 lopott a szelvény 2. az adatbázis fenntartása is jogsértő)

szar az egész rendszer
1 biztos most utoljára volt ilyen választási kopogtatógyűjtési rendszer

derelyegrádi szellem 2010.03.22. 15:28:10

@neeskens:
melyik az írásomban a "lila ködös" rész. Ha megjelölnéd, megköszönném.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.22. 15:30:05

@volánrulz: Háát pont ilyenkre gondoltam én is. Ha adatbázist épt akkor jogszabályt sért. Ha ezt megveszi akkor ok? Menjenek a .........................................

arlequin 2010.03.22. 15:38:42

@Agyalap: egyetértés.

@neeskens: lila szemekkel az ember mindenhol lilaködöt lát...

@.Pierre Bezuhov.: bezu! szevasz! tudod mit jelent a demagóg? népvezetőt. csaxólok. nem muszáj ám beállni a populista értelmezési agymosottak sorába ;-))) légy jó! a páleszről nem feledkeztem meg...

arlequin 2010.03.22. 15:40:00

@derelyegrádi szellem: ott a rózsaszín és a kék között valahol. gondolom. vagy ismét lencsét cserélt és véletlenül a buli színe lila lett belőle.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.22. 15:48:50

@arlequin: a demagóg: népámító, lázadó
demagógia: hazug igérgetés, népámítás, lázítás
ezen az alapvonalon minden párt demagóg. Kivétel nélkül!

arlequin 2010.03.22. 15:51:19

@Noname Cowboy: en.wiktionary.org/wiki/demagogue
From Ancient Greek δημαγωγός (demagogos), “‘popular leader, mob leader’”) < δῆμος (demos), “‘people’”) + ἀγωγός (agogos), “‘guide’”)
magyarán mondva népvezető. na ezért kell a szavakkal tisztában lenni. a Konfucse is mondta volt: "először a szavakat kell rendbe tenni" (s csak utána az államot)

k.o._laci 2010.03.22. 16:00:05

tovább olvastam az említett oszkó blogos post kommentjeit, és Péter tovább diskurál az ottaniakkal.Ajánlanám a 2010. 03.13 23.09es kommentjét, pontosabban annak egy vicces részét, a többi amúgy egész objektív és értékelhető

Viszont ha alaposan végignézzük őket, akkor az is kiderül, hogy a felsorolt hibás irányokat az elmúlt egy év kormányzása legalább az első 5 pontban igen határozottan korrigálta, sőt, azt kell, hogy mondjam, a korrupciós ügyek feltárása és nyilvánosságra hozatala tekintetében is régen volt olyan sikeres időszak, mint az elmúlt hónapok, még akkor is, ha ezt a közvélemény torz módon a jelenlegi kormány hibájának és nem érdemének tekinti.

A KORMÁNY ÉRDEME ... TETSZIK ÉRTENI???? MUHAHAHAHHAA

k.o._laci 2010.03.22. 16:04:58

abba már bele se mennék, ha ő elvileg nem MSZP tag akkor miért kampányol az ellenzék ellen? minden 2ik bejegyzésében ott van vagy a Fidesz, vagy a Hirtv, MagyarNemzet stb mint cúnya cúnya bácik akik nem értik hogy dübörög a gazdaság

ez némileg ellentmond a független, válságkezelő, szakmai nimbuszának még akkor is ha nem megy le annyira kutyába mint Lendvai, Mesterházy vagy Ferci

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.22. 16:16:00

@arlequin: Bazeg pont ugyanazt írtam le!
Mivel a popular nem csak népet jelent.

derelyegrádi szellem 2010.03.22. 16:21:33

@k.o._laci:

Hát bazmeg ezt már kommentálni sem érdemes.

Az tényleg a kormány érdeme lenne, hogy egymás után buknak meg a szoci potentátok nem akármármilyne ügyekkel? Te Peti (már a Péter is túlzás), mi köze a kormánynak a nyomozó hatósághoz? Az ügyészségekhez? A KEHI (amihez van, hisz kormányszerv) hány ilyen ügyet derített fel, és tett feljelentést? Én egyet sem tudok, de segíthetsz.

A kormány eddig hány korrupciós ügyet hozott nyilvánosságra? Segítek: nullát.

Annyi igazságod azonban van, hogy az alapanyagot (a mérhetelen számú korrupt, tolvaj politikust) ehhez tényleg a kormány adja, pontosabban a kormányzó párt (ok), akik téged odaültettek abba a székbe.

Agyalap 2010.03.22. 16:30:57

@k.o._laci: Az elmúlt időszak nagy lebukásait a "válságkezelő" kormány eredményének feltüntetni már nem is vastagbőr, hanem valami egetverő_sötét_hülyeség blog témája lenne...

neeskens 2010.03.22. 16:35:17

@derelyegrádi szellem: nem rád értettem. A Postabank pert, az alacsony foglalkoztatást, a korrupt politikusokat Oszkón elverni szerintem nem korrekt.

Emlékszik valaki hol állt a forint-euró árfolyam tavaly ilyenkor? Mégis egy év alatt mit kellett volna elérnie?

arlequin 2010.03.22. 16:35:44

@Noname Cowboy: a popular=népszerű. a populista is.
ezeknek meg s-lágerlista kellene...

tudi 2010.03.22. 16:58:55

ANYÁD te bíztos ezeket nem érzékeled, de én, meg a családom igen, végülis Offshore Petya pénze nem itthon van, tehát nincs min aggódnia. B. meg még a skandináv jóléti!!!!!!! államokban is kevesebbet vonnak el az emberektől mint itthon, Ilyenkor szokott kinyílni a LMPVS a kertben.

derelyegrádi szellem 2010.03.22. 17:03:58

@neeskens:

Akkor jó.

Te is félreértésben vagy. A polémia kiindulópontja gery videója volt, aminek már címe is 2002-2010 ig határol. Nem oszkón kívánjuk elverni a port, de ő is szem a láncban. Illetve annak a kormánynak a feje (min. elnök), amiben Oszkó Péter is tevékenykedik, az a Bajnai, aki korábbiban gazdasági csúcsminiszter volt, ezt csak a kontinuitás miatt említem. A belőlük kormáyt csinálókat (MSzP-SzDSz OGY-i frakciók azonosságát most hagyjuk is)

A Postabank ügy meg már akkor is folyt amikor Oszkó volt az alperes Deloitte vezetője. Neki is tudnia kellett arról, mi készül ott. Szerintem tudott is, csak figyelemmel kísért egy pert, amit ha elvesztenek pont úgy járnak mint az Arthur Andersen.

Te emlékszel arra, mi volt duma akkor, amikor 320 volt az euro? Az, hogy a forint árfolyamáról a kormény nem tehet, az együtt mozog a térség valutáival. Tehát a gyengülésről nem tehet a kormány, az tőle független, a javulásról meg igen, az az ő érdemük. Hát ez így nem megy. Sem logikailag,s e pedig máshogy.

A mostani választás - pont mint gery videója - nem Oszkóról szól, hanem az elmúlt 8 évről, de ha azzal nem kívánt volna semmilyen közösséget vállalni Oszkó Péter, akkor nem fogad el miniszteri széket Bajnaitól, így tagjává válva az MSzP által megszavazott kormánynak. Ez ilyen pofon egyszerű.

@Agyalap:

valahogy úgy.

belzebubó 2010.03.22. 17:15:19

@derelyegrádi szellem: Oszkó most arra veri magát, hogy a forint-euró árfolyam aránylag jó. De ez nem nekik köszönhető hanem annak,hogy zuhan az Euro Görögországnak köszönhetően.

Megszavaztatott 700 milliárd dollárt a bankszféra az ex Goldmanos főlobbystával az élen Obamánál,amiből 10 milliárd dollárt kapott a Goldman Sach,majd ebből SWAP hitel formájában felvetette a hitelt Görögországgal,Olaszországgal, miközben már 25%-os EUR zuhanásra kötnek üzleteket. Kicsinálják Európát teljesen,mert ha ilyen külső adóssággal rendelkeznek majd EU tagországok,azoknak ki ad majd hitelt? Abba ne is menjünk bele,hogy ezt a SWAP hitelfelvételt milyen megfontolásból csinálták ezek az EU tagországok, de szimplán hazaárulásnak is nevezhetnénk.

"a javulásról meg igen, az az ő érdemük."-Ekkorát hazudni,hogy van pofája...

A 265-ös mai EUR nem Oszkó érdeme,hanem a zuhanó EUR árfolyamnak.

neeskens 2010.03.22. 17:15:19

@derelyegrádi szellem: Nézd, én aláírom, hogy a Postabank ügy nem volt tiszta. Azzal is egyetértek, hogy nem egy évről szól a választás. Az is igaz, hogy ciki azzal kérkedni, hogy a részben általunk okozott válságot kezelni tudjuk. Az is igaz, hogy Bajnai részese volt az "elkúrásnak", bár ennek mértékén lehet vitatkozni.

Viszont tény, hogy Oszkóék meghoztak egy csomó olyan intézkedést, amihez Gyurcsány gyáva volt és szerintem Orbán is az lett volna. Igenis értek el eredményeket, bár kétségkívül számos területen kudarcot vallottak Magyarország most jobb helyzetben van, mint egy éve.

belzebubó 2010.03.22. 17:24:40

@neeskens: "Magyarország most jobb helyzetben van, mint egy éve."
Csak adná az ég,hogy úgy lenne,ahogy te mondod,de sajnos nincs úgy.

"Az ellenzéki politikus szerint az államháztartás egész évre tervezett hiánya eléri a 100 százalékot a kormányváltás idejére, ezért szükség lehet rendkívüli intézkedésekre. Nem mond igazat sem Bajnai Gordon, sem Oszkó Péter, mert a hiány, amit ők megterveztek, a 3,8 százalék, az 7 százalék körül van a tervezés állapotában. Nem azért, mert kormányváltás lesz, hanem, mert egy csomó sunyi trükköt (...) a költségvetésbe beépítettek" - fogalmazott az alelnök."

index.hu/belfold/2010/valasztas/kosa_szerint_rendkivuli_intezkedesek_johetnek/

picur3ka 2010.03.22. 17:37:25

@neeskens:

Meg mindig nem sikerult az alaptorvenyt elsajatitanod: Semmit nem elhinni, amit mondanak.

derelyegrádi szellem 2010.03.22. 17:50:10

@neeskens:

Egyetértünk.

Azonban meg kell vizsgálni, hogy mihez képest. Térjünk vissza a "térség országaihoz", mert ők is arra hivatkoztak amikor 320 volt az euro.

A térság országi közül hol nagyobb az recesszió?
A térség országi közül hol nagyobb pl az ipari termelés visszaesése?
A térség országai közül hol nagyobb az államadósság GDP-hez mért aránya?

És mindezt úgy, hogy a térség oszágai közül senki nem vett fel 20 milliárd euronyi kölcsönt gazdaságának megtámogatására. Aminek eddig a költési időszaka volt (ez a könnyebb része) majd most jön a visszafizetős időszak (ami némileg nehezebb).

Meg oszkóék tevékenységével kapcsolatban megjegyezném, hogy a megengedett hiány teljes évi összegét nagyon úgy tűnik májusra elköltik. HA ez így van, akkor ezt szakmailag megalapozott költségvetésnek nem tartom. Pedig ez egyértelmű, kizárólagos PM felelősség.

Nem vitatom, hogy lehetett volna szarabb is, és lett is volna ha Gyurcsány meg Veres marad, mert azok egyszerűen azt hitték volna, még pénzt is tudnak hazudni. De azért oszkóék helyében sem lennék nagyon büszke, lásd fentebb.

tryclops 2010.03.22. 18:23:42

@laspalmas: Ne legyél már teljesen hülye. Ha az elmúlt 8 évről van szó, akkor ne a 2007-es adatokkal akarj Oszkót cáfolni, (ld. 1. kép (Forrás, OECD, 2007)) hanem legalább a 2009-essel, de inkább az idei számokkal.
Bazze, nem kell ahhoz össze-vissza csúsztatni, hogy feltöröld valakivel a padlót.

Zero-nak itt volt a teljesen korrekt cikke arról, hogy mekkora felelőssége van a sajtónak az elmúlt 20 év elkúrásaiban. Jó lenne ha elolvasnád, értelmeznéd, és tanulnál belőle.

És egy kis /ON:
És teljesen egyetértek Oszkóval: kurva jó videót csináltatok Gery, gratulálnom kell hozzá, tehetségesek vagytok, de SOKKAL jobb lett volna, ha valós számokkal dobálóztok.
Mert a csúsztatás nem menő. Kérdezzétek meg a Bedé-t, ő csak tudja. :)

Üdv,
f.

belzebubó 2010.03.22. 18:49:27

@fricy: Idei számokkal OECD jelentést???

belzebubó 2010.03.22. 18:55:41

@fricy: De ha találsz akkor megmutathatnád, az OECD-nél ez található:

www.oecd.org/document/60/0,3343,en_2649_34533_1942460_1_1_1_1,00.html
A bérterhek : The tax burden on wage income
Tables I.4 to I.7 show the tax burden on wage income for the period 2000-2008.
Még 2009-es sincs nemhogy idei számok!

martonx 2010.03.22. 19:29:01

@neeskens: megy a piros bögre :-D

alszakall 2010.03.22. 19:53:36

@belzebubó: szerintem nem a 265-re gondol (vagy megis?:), hanem hogy nem rosszabb. 320-rol azert pattant vissza anno, mert a Nemzeti Bank kozbeavatkozott: forintot vett. Az arfolyam nagyjabol ma is fokent ennek koszonheto, a gorogok csak kis tetel. ez Oszko valaszabol is indirekte kiderul: a forintvasarlasok soran elkoltott valutat kellett a Nemzeti Banknak hitelbol visszavasarolni. Ha NB kozbeavatkozas nincs, az arfolyam ma szerintem 340-360 korul lenne. Amire gondolhat (realisan): ha nem faragtak volna hianyt, akkor a Nemzeti Banknak meg tobb hitelt kellett volna arfolyamtartasra felvenni

neeskens 2010.03.22. 20:52:25

@derelyegrádi szellem: nézd ezt tudom és nem is akarok vitatkozni, mert egyetértek veled.

Csak két dolog:
1. A Gyurcsány-Veres páros az államcsőd szélére vitte az országot. Itt konkrétan arról volt szó, hogy ezt elkerüljük, nem arról, hogy valami reformokat kezdeményezzenek.
2. Elolvasva a Fidesz választási programját totál teljesíthetetlen vállalásokat tartalmaz, ergo - ha tényleg nagyjából májusra betelik a költségvetési hiány- fingom sincs, hogy ezek töredékét hogyan hajtják végre.

picur3ka 2010.03.22. 21:16:35

Mennyi nyelvi vita. A populista/demagog sajnos jelentesvaltozas reven szinonimak ma mar az eredetitol fuggetlenul. Egyik latin, masik gorog, osz kesz.

A smakkol nem jo ott, ahol Topo kritizalta hasznalatat. Bar nem csak a stimmel de meg a passzol szoval is esetleg szinonim lehet, de inkabb hasonlo jelentesu, szovegkornyezettol, szofordulattol fuggoen nem mindegy. Csakugy, mint a jar a hasa/ megy a hasa sem ugyanaz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.22. 21:47:40

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]:

Azt hiszed, mi voltunk? Hogy ráérünk még a Péter blogján is írkodni? Á...
Úgy küldte valaki mélben, hogy "ezt láttad-e?"

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.22. 21:49:51

@k.o._laci:

Tehát az ő érdemük, hogy buknak a haverjaik, párt- és üzlettársaik?
Hát, ezzel szép bizonyítványt állított ki magukról....Amúgy meg viccesen idióta.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.22. 21:52:21

@neeskens:

Úgy viszonylag egyszerű egy válságot kezelni, hogy felveszünk sokcsillió pénzt.
Hitelből könnyű janinak lenni. Na de mikor majd vissza kell fizetni...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.22. 22:06:09

@fricy:

Ne legyél már teljesen hülye.
1. kép (Forrás, OECD, 2007) nem cáfolja Oszkót, hanem megerősíti.

Varga Katalinnak van az a 48 éves könyve arról, hogy mekkora arca van egy szárnyasnak. Jó lenne ha elolvasnád, értelmeznéd, és tanulnál belőle.

Zuzu Petals 2010.03.22. 23:22:47

szerintem Oszkó egy az átlagnál lényegesen intelligensebb figura. a köv. korrupciós posztra is utalva azt mondanám, hogy ő egy nyugatias politikus, aki hasonló emberekkel úgy tudná lehúzni a maga részét, h az a proliknak ne tűnjön fel. Érdemes egyébként néha belenézni a blogjába(nem Gyurcsány-féle megmondóblog "nyuggereknek"!), mindig terel egy kicsit, de emellett szerintem időnként ki lehet érezni a fogalmazásából, hogy tudja ő jól, kik az igazi hardcore tetvek. Szerintem ez az ember magasan a legnormálisabb a jelenlegi kormányból (sőt majdhogynem az egész parlamentből), és nem értem, miért van ő többet b@sztatva, mint mondjuk egy Szekeres vagy egy Hiller (vagy van még vagy 370-380 név, akit írhatnék). Az offshore-olásról meg annyit,h én is feketén kérek több pénzt, még akkor is, ha a tiszta ussból is meg tudnék élni. Ez sajnos ilyen hányinger dolog, de szerintem, ha lehetőségem lenne, nyomnám nagyobban is.
No, mindenesetre én Oszkót meghagynám, ha mást nem kormányszóvivőnek...
Ja, nem kell bögrézni, a hideg kiráz az MSZP-től úgy egyébként engem is...

folyamatábra 2010.03.23. 00:49:28

Adóék csökkentése. 54-ről 45-re. Arcpirítás. Merthogy közben (szuperbruttó) adóalap emelkedik. Összes elvonás több. Szociális ágazatban, egészségügyben nem kevesen vannak, akiknek 5-10 ezer forinttal is kevesebb lett idén a fizetése. De az ég persze nem szakad le,
Toilette & Douché, Petike!?! Kurva fix! És vajon mér vagyok ilyen goromba?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.23. 04:21:44

Mi az, hogy a "korábbi kormány"?! Azok is ők voltak! Kurvára közéjük tartozik ez a kis buzi is!
Különben én is elküldtem kissé azon az ominózus kis blogon :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.23. 04:24:04

@folyamatábra: Meg a LOL hogy Belgium után a 2. volt.
Hurrá. Már nem a 2. legmagasabb, hanem a 4. mondjuk. Jeee.

Különben hogy a pöcsbe' van az, hogy a belgák még a nagyondurva adózással is frankón megélnek?

Jim Raynor 2010.03.23. 08:31:46

no, hát mivel még nem szüntettem meg a kaccsolat.hu-s regemet (ápr. 11-én este szeretnék ott kommentelni :D), így az alábbi e-mail fogadott tegnap este:

"A mi éveink

Igen, ha megnézed az ezen a linken látható videót, talán számodra is kiderül, hogy milyenek voltak szerintünk, meg szerintük a "mi éveink".
A mi igazságunk, nem az ő igazságuk, de még csak nem is harsány hazugságuk.
Bár a filmet jól megcsinálták a fiúk, csak éppen köze sincs a valósághoz. Ezért nem tetszett.
Amit helyette ajánlunk, talán Neked is jobban tetszik majd.

Ez a film, a Fidesz kampányfilmjének kritikája. A másik oldal bemutatása. "

www.youtube.com/watch?v=GZlPKyigrbk

LOL és LOL és LOL.

kuki123 2010.03.23. 08:48:57

Törölnie kellene Gyurcsány cégét a cégbíróságnak

Az igazságügyi minisztérium internetes összesítésében nem lelhető fel a Gyurcsány Ferenc százszázalékos tulajdonában álló Altus cég 2008. évről szóló mérlege. Az adóhatóság nemrégiben arra hívta fel a figyelmet: ha egy vállalkozás nem ad be ilyen iratot, akár törölhetik is a mulasztása miatt.
Hozzáértők az elmúlt időszak egyik legnagyobb cégügyi problémájának tartják, hogy számos hazai vállalkozás – fittyet hányva jogszabályi kötelezettségeire – nem ad be a tevékenységéről mérleget. E dokumentumok az egyes társaságok működéséről, vagyoni helyzetéről adnak hiteles tájékoztatást, vagyis fontosnak nevezhetők az üzleti élet biztonsága szempontjából. Az áldatlan állapotok rendezésére a jogalkotók előírták: tavaly májustól csak elektronikus úton lehet a mérlegeket elküldeni. Az iratokat az igazságügyi tárca honlapján bárki megnézheti, s komoly szankciókat helyeztek kilátásba azoknak, akik kötelezettségüket elmulasztják.
Már csak emiatt is érdekes, hogy a minisztérium internetes regiszterében nem lelhető fel Gyurcsány Ferenc cégének, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-nek a 2008. évről szóló mérlege.
(MNO nyomán)

neeskens 2010.03.23. 09:13:56

@laspalmas: Ez azért így nem igaz, te is tudod.

Kartal (rezervált) 2010.03.23. 09:24:13

Hiába dumálunk Oszkónak. Neki az, hogy a magyar dolgozó, adófizető lakosság nagyobbik része nyomorszinten vegetál, kisebbik része már nyomorog, van aki két gyerekkel éhezik úgy, hogy látástól vakulásik dolgozik, ez nem jelent semmit. Mégcsak elképzelni sem tudja, mit jelent minden kurva nap azon aggódni, hogy mit adjon a gyereknek enni. Egy ismerős család pontosan így él.
Oszkónak csak egy számít: a makrogazdasági mutatók jók legyenek. Ha azok a kibaszott számok számok szépeket mutatnak, akkor tőle aztán éhezhetnek, megfagyhatnak emberek, leszarja, a számok jók. Ha meg nem jók, akkor előkapnak valami trükköt a sok százból, és kikozmetikázzák őket, aztán megint büszke lehet rájuk.
A fickó szociálisan vak, süket, és érzéketlen, felesleges bármit is írni neki.
Én meg iszok egy kávét, mert kibaszott ideges lettem.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2010.03.23. 10:17:42

@laspalmas:

Értem, hogy nem ti,
Hanem valaki más volt,
Tudom ki volt az.

Persze ez csak egy haiku, aminek nincs köze a valósághoz :D

arlequin 2010.03.23. 10:32:07

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]:

valóság nélkül
még misikeh sem élhet
nem tündökölhet

Agyalap 2010.03.23. 10:33:28

@Zuzu Petals: Szerintem egy átlagosnál értelmesebb figura nem fogna bele a 800 m2-es háza társasházzá minősítéséhez mert tudná, hogy olyan magas labdát ad fel az ellenzéknek amit rögtön le is fognak ütni.
Hogy ez a magyar csoda sajtó ezt mégsem tette meg? Hát itt a hiba...
Az átlagosnál értelmesebb figura tudja, hogy ha olyan szerencsés helyzetben van, hogy van mit aprítania a tejbe - akkor nem elkerülni próbálja az adókat, hanem betartani a szabályokat (ha azok rosszak mint esetünkben is - akkor megváltoztatni őket), és ne adj' Isten még segíteni szerencsétlen honfitársait. Ezzel a mai szemmel lúzer Széchenyi-re szeretnék emlékeztetni...

arlequin 2010.03.23. 10:39:14

@Agyalap: szerintem az oszkó nem hülye, csak azt hiszi/érzi, hogy ő minden törvény felett áll. inkább emiatt megy bele ezekbe.

Kartal (rezervált) 2010.03.23. 11:29:45

@arlequin: szerintem sem hülye, egyszerűen csak a számokat nézi, és semmi mást. Ha olvastad a Mesterségem a halál-t (naná, hogy olvastad), akkor tudod mit jelent ez a fajta elvonatkoztatás.

derelyegrádi szellem 2010.03.23. 12:07:42

@ColT:

Az úgy van bazmeg, hogy a végtelenül magas adó és járulékterehelés mellett ott nem hírdetnek minimális államot.

- meg nem lopják el amit befizetsz.
- meg ott nem idióták, és tudatos gazemberek (ezeket nem Oszkóra értem, ő elődjénél fényévekkel hozzáértőbb, intelligensebb, kultúráltabb) irányítanak országot.

Azt hiszem ennyi a "titok".

@arlequin:

meg előjött belőle is a "politikus", és az abban a közegben nagyon veszélyes. Mint szegény Takács Albert. Én őt személyesen is ismerem, tegeztő viszonyban vagyunk. Egy kultúrált, elegáns, okos és nagyon jó humorú ember, errre IM minisztersége alatt mondott olyanokat, hogy a hajam égnek állt. Mintha nem is ő lenne.

Azóta nem láttam, szerintem elsüllyedt szegény szégyenében, hogy egy drazséra lecserélték. :-)

Rwindx 2010.03.23. 13:06:13

Az adóékben mint számértékben nem vetített, tényleg annyi. Mikor múltkor írta Gery blogján én is hitetlenkedve olvastam, és ezért megfelelő eszközöket ragadtam.
A bruttó átlagbért 190.000Ft-nek véve (nem pontos de kb annyi)

2009ben: www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator_2009&edt_brutto=190000&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0
Közelítő adóék: (255600-118415)/255600 = 53.67%

2010ben: www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator&edt_brutto=190000&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0
Közelítő adóék: (244150-131779)/244150 = 46%

Egyébként a linkelt grafikonok sem hazudnak, csak éppen az évszámot is kell nézni.

Arról nem beszélve hogy az adóék egy csomó más jellegű adóval egyáltalán nem számol, mint pl ÁFA mértéke, jövedéki adók, vagy éppen a mindenféle címen szedett illetékek. Pl rögtön az ÁFA-ban jelentős különbségek vannak Belgium 21,12,6, míg nálunk 25,18,5, pedig fontos lenne mert ugyanis ez minden elköltött jövedelmet terhel.
És akkor arról sem beszéltem hogy nevetséges összehasonlítani Mo-t Belgiummal, míg ott átszámolva kb bruttó 700.000Ft az átlagfizetés, míg nálunk 190.000Ft körül van (szuperbruttóban 244).
Szóval ebben Oszkó biztosan nem hazudik, csak éppen nem bontja ki az igazság minden szálát.

marós 2010.03.23. 14:24:32

Csak egy adatról néhány szót. Magyarországon a legmagasabb, a térségben a munkabért terhelő adó. Magyarországon az elmult 20 év alatt 12 évig uralkodtak a szocik, akkor kinek róják fel ezt a hibát. A fidesz négy éve alatt ez az adat javulást mutatott, a rendszerváltó kormányt én nem tudnám ezért felelőssé tenni.

arlequin 2010.03.23. 15:06:51

@derelyegrádi szellem: félelmetes, hogy napok-hetek alatt amortizálódik erre az aljaszintre értelmes emberek sokasága. s még nekik áll feljebb! hány ilyet láttam...

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]:

abba fektetjük,
mert abban megmarad a
sülthús illata

p.s.: és nekem ne fotózgassá', mert nem állhatom, ha lopdossák a lelkemet. pláne nem azt amit olcsó pojénokért már háromszor eladtam... (mindig hazajön, idomítva van, mer' azé' hülye nem vagyok, csak sültbolond, zsírban)

vomit 2010.03.31. 15:02:48

azt hiszed gorogorszag szivna, ha kilepne az eurozonabol?
Think Quitting The Eurozone Will Suck For Greece? It's Way Better Than What Merkel Has In Mind
www.businessinsider.com/think-live-the-eurozone-will-suck-for-greece-its-way-better-than-what-merkel-has-in-mind-2010-3

süti beállítások módosítása