Skip to content


       Szűrés lista

Az éjszaka legprimitívebb nyilatkozata

Tegnap éjjel  történelmi választási eredmény született: a Fidesz minden eddiginél nagyobb támogatottságot kapott, az MSZP csúnyán elbukott, a Jobbik és az LMP váltja a parlamentből kihullott MDF-et, SZDSZ-t.

Minden újság, minden tévé a politikusokat leste, tele a net fotókkal, nyilatkozatokkal.

Remélem, ez is eljut mindenhova, mert katasztrófa. Ez a nő, ezzel a stílussal akar államfő lenni? Viccnek is rossz.....

A stílus maga az ember, és Morvaié bizony visszataszító.

 

Meg lehet nézni, Lendvai is nyilatkozott a HírTV-nek, és bár köztudottan nem kedvelik egymást, Ildimama mégis képes volt kulturáltan válaszolni a riporternek. Nem szólt be neki, nem fikázta a munkaadóját, csak nyilatkozott.

Ez a különbség, kérem szépen. Sajnos a jobbikosok nagy része nem érti, hogy a faltörő kos nem nyitja a labirintust, és a kocsmastílus nem diplomáciai eszköz.

Címkék: választás jobbik voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr461915155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a baj Morvai Krisztinával? 2010.04.13. 02:25:08

Ma ugyanolyan szemellenzősen harcol az egy igaz Ügyért, mint tegnap egy másikért. Az aktuális cél számára mindig szent, aki pedig útjába áll, az maga a megtestesült Gonosz. (Fotó: morvaikrisztina.hu) Morvai Krisztina dicsérete Morvai Krisztina mára az...

Trackback: Nincs Fidesz 2/3, avagy elemezzünk kicsit 2010.04.12. 22:15:56

Kedvem támadt egy kicsit az elemezgetéshez és, hát mit is mondjak, elég érdekes eredmények jöttek ki. Főként Orbán büszkesége vitt a dologra, hogy már zsebre is tette a maguk fix kétharmadát és azért valljuk be, erről az utca emberének elsőre a „...

Trackback: Re: Mi a baj Morvai Krisztinával 2010.04.12. 20:54:52

Véleményvezér szerint semmi. "Intellektusát nehéz elvitatni, ahogy azt is kár volna tagadni, hogy Morvai bizony egy értelmes és karizmatikus nő, remek kommunikációs készséggel." - írja. Hát... izé... szóval én sehogy nem tudok ezzel egyetérte...

Trackback: Jobboldali többség 2010.04.12. 20:47:26

Köszöntjük az új, jobboldali többségű magyar parlamentet az alábbi összeállítással! H. Mónika, a FIDESZ ex-szakértője: További képek és videók itt. Müller Niki, a Magyar Gárda üdvöskéje: Jobbik upskirt fotók: Morvai Krisztina, államfő-j...

Trackback: Az MSZP-sek lépjenek vissza, ne az LMP! 2010.04.12. 19:42:11

A szocik egész kampány alatt arról hazudoztak, hogy az LMP a Fidesz seggéből bújt ki, most meg elkezdtek udvarolni az LMP-nek.Budapesten 13 választókerületben megverheti az LMP a Fideszt, ha az MSZP visszalépteti jelöltjét. Miért nem akarjuk bármely pá...

Trackback: Balóné nem hazudtolta meg magát 2010.04.12. 19:15:02

A választás éjszakáján Morvai Krisztina európai parlamanti képviselő nyilatkozata a HirTV-nek. És Ő akart államfő lenni...  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 14:47:56

@Jurganov: csak bízni tudok benne, hogy nem a gyurcsányahibás lesz az egyik kormányprogram, és a zennelzékellehetetlenítiakormányzást a másik. Nekem is az az érdekem, hogy jól kormányozzanak, ebbe pedig a jelen helyzetben nem sok gyurcsányozás, és pláne nem sok jobbikozás fér bele, kb. annyi, amennyi vasárnap óta már meg is volt.

Jurganov 2010.04.13. 14:50:52

@neeskens: csak a vicc kedvéért: amennyiben valaki lop egy kenyeret azt megértem mert éhes, amennyiben ugyanez a valaki felgyújtja a pékséget és ezért kénytelenek az emberek egy másik pékség kenyerét venni, nos ott megfordul a fejemben, hogy talán a másik pékség áll a háttérben.(remélem nem voltam túl bonyolult). és mivel a fidesz-mszp rengeteg olyan dolgot csinált ami sem nekik sem az országnak nem volt jó, csak arra tudok gondolni, hogy azok pénzelhetik akiknek ezek a dolgok visszahozzák a befektetést. és azok az emberek nem magyarok :).

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.04.13. 14:50:59

@Jurganov: Az, gáz, de így mennek a dolgok, sőt, talán mindig is így mentek (egy-két üdítő kivételtől eltekintve). Evvan, szóval, akkor trallala részemről is.

Jurganov 2010.04.13. 14:53:39

@Kicsit Karcos: igen, ez lenne az érdekünk. viszont ha mégis a gyurcsányahibás, stb lesz, akkor sem tudnak/tudunk ellene tenni semmit. a 2/3 az 2/3 :)
"kuss pofád befogod, takarodjál vissza a konyhába pitét sütni" :)

neeskens 2010.04.13. 14:54:28

Kedves Jurganov,

Ajánlanék egy írást a figyelmetekbe:magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/korvin.htm

"Vívjátok a dühös szerelemi harcot Áron nyughatatlan népével: ebben a gyilkos ölelkezésben bíztunk eddig, a semita élesztőben, a zsidó segítségben. Elmúlt ez is, ez a bizalmunk: erős vagy te, Pusztaszer, erősebb vagy Jeruzsálemnél, erősebb vagy Babilonnál, erősebb vagy Rómánál, erősebb vagy Párizsnál. Légy hivalkodó: erősebb leszel Bécsnél is.

Néha úgy képzeljük, ebben van a ti életetek, véreink, magyarok. Hogy megálltok, s kemény koponyátokat előreszegzitek, nem csalóka, tarka ideálok befogadására, de - döfésre.

Hiszen álljatok meg, mradjatok meg, tartsátok meg koponyáitok kerekségét és keménységét, éljetek a magyar glóbusz nagyszerűen ostoba hitében. De mit csináltok velünk, mi is magyarok vagyunk, és minket elbolondítottatok."

Ha nem túl bonyolult.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 14:57:22

@Jurganov: azt azért a komolyodás jeleként érzékelem, hogy Wittner Máriát köztársasági elnöknek jelölik a puhapöcsű helyett, meg ahelyett, hogy két pofonnal hazazavarnák (bár attól is lehet tartani, hogy Wittner "jó gárdista" lesz, a többiek meg rosszak lesznek).

alibi6 2010.04.13. 16:39:26

Nesztek narik, lehet büszkének lenni "az éjszaka legprimitívebb" megnyilvánulására!
Akkor már ezerszer inkább Morvai, mint ez a sutyerák provokátor geci. Ja, hogy részeg volt a nagy megdicsőüléstől? Minek iszik aki nem bírja?

neeskens 2010.04.13. 17:00:23

A kurucinfo visongva ünnepli az ATV-t és Kálmán Olgát, alakul az ellenzéki összefogás.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:07:17

@neeskens:

Kálmán Olgát mindig is kedvelte a kuruc. Én blokkolnám.
Valóban az egyik legkarakánabb, bulldog típusú és eszes riporter. Az ATV színvonalán pedig az egyetlen akit lehet riporternek nevezni. Ő a saját oldalukat is fingatta már meg a kérdéseivel.

arlequin 2010.04.13. 17:27:17

@Conv: vmi ilyesmi. és egy szemernyi jóindulat nincs benne a 'jobboldal' felé ;-)))
szerintem a kósa az egész korrekt volt és egyáltalán nem annyira gáz, ahogy a kuruc lefestette.

2010.04.13. 17:42:14

@neeskens: Ja! csak ilyenkor derül ki, hogy az amúgy vátesz, talpig magyar nemzeti költő, mástekintetben kicsapongó, alkoholista, vérbajos bla-bla-bla . . . ami a bornirt csövükön kifér.
Mástekintetben a Nagyfőnök Vitya tett egy bátortalan utalást a honi politika provincialitására(amiben azért ő is tövig benne van). Csak azt nem mondta meg, hogy lesz ebből nagyívű, európai kitekintésű, nyitott, ahogy azt tusványossy beszélyében volt szíves a honi ballib politizálás ellentéteként aposztrofálni. Ami nem baj! Sőt! Ott ugye az volt a tétel, hogy ezek a '68-ba ragadtak kicsinyes, belterjes, dogmatikus politikusok. Erre jön most majd a FIDESZ(+ a jobbik).
Erre befizetek. (attól tartok, ha tetszik, ha nem).

Jurganov 2010.04.13. 17:59:48

@neeskens: rég hülyéztek le ilyen szépen :)

és ha már verselgetsz :) álljon itt egy neked is:
mukim.blog.hu/2009/06/04/spiro_gyorgy_jonnek_a_melymagyarok

ez is egy szemlélet, bár nem az enyém, de van akinek tetszik :)

arlequin 2010.04.13. 18:02:17

juteszembe!
képzeljük el kálmán olgát morvai krisztinával, ahogy az andrássy út 60-ban faggatótisztként deresre húzzák az orbánt!
szerintem kíváló páros lenne.

arlequin 2010.04.13. 18:06:19

@Tündér_Lala: oké. tündérsün. az mehet ;-). az nem gumibottal jár hanem láthatatlan vízágyúkkal?

Tündér_Lala 2010.04.13. 18:09:32

@arlequin: Szárnyakon, mint a mellékelt ábra mutatja.

arlequin 2010.04.13. 18:26:27

@Tündér_Lala: de a láthatatlan vízágyú és a hasonlóképpen láthatatlan kivezényelt praetoriánus osztag nem látszik, vagy tévedek? mert nem látom őket...

@Conv: igyekszik az ember, mitagadás... ;-))

pill 2010.04.13. 18:33:39

Én nagyon utálom a jobbikot, megmondom őszintén, de azt elismerem, hogy nem kapott annyi médiaszereplési lehetőséget, mint az összes többi induló párt. ezt én amúgy helyesnek is tartom annak fényében, hogy szélsőséges demagóg nácinak tartom őket - de ez az én magánvéleményem, ettől még persze Morvainak joga van ezt felpanaszolni. Nem is az a baj a videóval, hogy ezt szóváteszi. De azért elég elképesztő, hogy a kérdésekre sosem válaszol, mindig csak a sérelmeit sorolja. Nem véletlen csúfolják a jobbikon kívül Hisztikének.
Értem én, hogy jogvédő, de megtanulhatá összefoglalni a mondanivalóját x mondatban, nem elhúzni mint a rétestésztát, és bunkó módon szótfosni a semmiről, csak nehogy két kérdésre válaszolni kelljen.
Azt is mondhatta volna, hogy "Igen, ünnepelünk, és annak ellenére, hogy maguk és a többi média látványosan akadályozták a kampányunkat, nagyszerű eredményt értünk el, köszönjük ezt a választóinknak blablabla... De belőle mindig csak a sértettség folyik... nem túl hitelesen ünnepel, na... Talán ezért gondolják sokan, hogy a jobbik a frusztrált sikertelen emberek pártja.
Hisztike nem tesz jót a jobbikosok imázsánek, na :)

Jurganov 2010.04.13. 18:53:11

@pill: na igen, a kérdésekre sosem válaszol...vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy visszavág a párttvnek ha már azok lejáratták. alapvetően viccesnek tartom, hogy olyat írsz:"bunkó módon szófosni a semmiről". ez tetszik. illetve nem is ez, hanem, hogy ez nem baj pl ov-nál, vagy libajnainál. ott előny, ha más teszi ezt akkor bunkó. értem. azt is megkérdezném tőled (mivel normális arcnak tűnsz, így elsőre), hogy szerinted a jobbik náci párt. miért is? mit jelent a náci és a jobbik miért az? szerinted, ugye. és így elsőre megmondom, hogy sem az " azért náci mert náci" sem pedig a "azért náci mert ezt mondták a tvben a mónika só után" választ ne dobj be kérlek.
köszi

pill 2010.04.13. 19:18:08

@Jurganov:
Orbán is tud baromi idegesítően a semmiről beszélni, de inkább az volt a jellemző pl a kampányban hogy hárítja a kérdést, és nem áll le nyilatkozni sem. Ez taktika, és azért volt, hogy ne kelljen semmit mondani a programról, nehogy számon lehessen kérni aztán valamit. Ez sztem a választók semmibevétele. Alapvetően nem stílusbeli probléma. Nagyban fogadnék rá amúgy hogy Orbán beszédeit mások írják régóta, fogalmam sincs milyen a saját stílusa.
Bajnai nem beszélt sokat, alig nyilatkozott, és nem vett részt a kampányban. Sok mindent fel lehet róni, de pont a bunkó nyilatkozást nem.
Arra, hogy xy bunkó módon viselkedik, és nem tud vitázni, sem nyilatkozni amúgy nem válasz az, hogy de a többiek sem. Elég sajnálatos ha bármelyik párt megelékszik azzal, hogy ne legyen sokkal rosszabb mint a többi. Az hogy a többi is gáz, nem ad felhatalmazást, különösen nem egy olyan pártnak, aki arra apellál, hogy az ő politikusai tiszták, szebbek, jobbak, mint a többi (ez itt a jobbikra és az lmp-re is igaz, mindkét párt ezzel kampányolt részben)
Az hogy valaki nem válaszol a kérdésre, azért problémás, mert nem lehet első kézből információt kapni tőle. Lehet hogy büszkék vagytok rá, hogy visszavág, de sosem lehet tudni mi lenne a válasza, pedig néha nem ártana. például akkor, amikor más embereket meg kell győzni. Egy politikusnak nem csak befelé kell kommunikálni, hanem azok felé is, akik nem őt, vagy még nem őt választották. Különben nem lehet bővíteni a bázist.
Amúgy a Kósa csinálta ugyanezt a félrebeszélést a kubatov lista ügyében, csak ő halkan és tanácstalanul, Krisztike meg hangosan és támadóan. Tudod a kutyák közt is van olyan, ami félelmében is ugat. Krisztikéről sajnos ez jut eszembe, hogy azért támad, mert nem mer válaszolni.
A jobbikot azért tartom náci pártnak, mert a kisebbségek elleni érzelmekre épít, összefonódik a cigány és zsidóellenes kuruczinfóval, és azt hangoztatja, csak az az igazi magyar, akik velük egyetért, agresszív és a politikai megfélemlítés eszközével él (magyar gárda, a párhoz kapcsolódó félkatonai szervezet) és erősen autoriter, antidemokratikus jegyeket mutat. Jellemzően egyébként a kelet-európia orosz orientációjú szélsőjobboldali kapitalizmusellenes pártok jegyeit mutatja.
Én ezt látom a párton, és én ezért hívom őket nácinak (ami nyilván nem felel meg a nácik tankönyvi definíciójának, de ha a magyar kommunista munkáspártot komcsizza le valaki, akkor sem szoktunk felháborodni azon, hogy nem hisznek a proletárdiktatúrában és a permanens forradalomban, pedig a töri tankönyvek szerint ez a kommunizmus egyik alapja ... biztos érted konyhanyelvről van szó)

reKorrekt 2010.04.13. 19:29:37

A Jobbik a mai napon feljelenteti Mesterházy Attilát rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. 2010. április 11-én ugyanis a késő esti órákban a bukott MSZP miniszterelnök-jelöltje nemzetközi sajtótájékoztatót tartott pártja vereségének elismerése céljából, melynek során azonban a választási vereséggel történő elszámolás helyett a Jobbik Magyarországért Mozgalom megítélését aláásni kívánó kijelentéseket tett, amikor pártunkat „fasisztának” nevezte - írja a Jobbik pártigazgatója, alább a folytatás.
Ezzel szemben az igazság az, hogy a Jobbik nem fasiszta párt, hanem egy Magyarországon törvényesen bejegyzett és működő, jelentős társadalmi támogatottsággal rendelkező erő, amely a parlamentáris demokrácia keretei között fejti ki tevékenységét.
A Jobbik tagjai, szimpatizánsai, vezetése soha nem szolgáltak egyetlen szélsőséges politikai diktatúrát sem, szimbólumaik között nem szerepeltettek önkényuralmi jelképeket, és soha nem törekedtek a hatalom - akár erőszakos eszközökkel történő – kizárólagos birtoklására. Mindez az MSZP elődszervezetéről – melynek több jelenlegi szocialista politikus is tagja volt – már nem mondható el. Pont az a Mesterházy Attila vádolja a Jobbikot ezzel, aki éppen a közelmúltban óvta az ország közvéleményét az egész közösségeket megbélyegző gondolkodásmódtól.
Szabó Gábor
a Jobbik pártigazgatója

reKorrekt 2010.04.13. 19:31:27

@Conv: Na őt kéne összeengedni Krisztivel :)

Prof. Dr. Simon Templar 2010.04.13. 19:40:56

@pill: Ha a Jobbik náci párt lenne, akkor valszeg te sem irogatnál itt a blogba, ugyanis ezzel a szöveggel már rég elkapott volna egy SA típusú rohamosztagos csapat valamelyik utcasarkon, mint anno történt nap mint nap a '30-as évek Berlinjében...

Ja, és ha igazi náci párt lenne, akkor már Parlament se lenne...csak az épület.

Puhák ők ahhoz, hogy nácik legyenek...

Ha igazi nácikat akarsz látni az interneten, akkor itt van néhány feketeöves náci oldal

www.jovonk.info
www.paxhungarica.org
www.betiltva.com
www.hungarizmus.info

Marcellusca 2010.04.13. 19:46:41

@Donna (Cara)mba: Értem én a viccet. :)
Csak nem szeretem. :))))

De komolyra fordítva a szót:
Igen, érzem mondókádból az iróniát.
És teljesen megértelek.
Valahol én is így érzem.
Igazából nem egy befolyásos vagy a közeljövőben befolyással rendelkező személyről beszélünk.
Ráadásul a szavazók csak egy nagyon kis része láthatta ezt a "riportot".
Ezzel a poszttal némileg emelkedett ez a szám.

De, mint már írtam, egy kábelcsatornás kanálisról beszélünk.
Erről a szösszenetről az embereknek semmi fogalmuk sincs.
Mert nagyon sokan még mindig csak az m1/TV2/RTLKLUB "triumvirátust" nézi.
Kicsivel többen a kábeltévéket, de sokan (szavazatok alapján feltételezhető, hogy) az ATV-t.

Szóval megint sikerült vihart kavarni, itt a neten, egy pohár vízben.
És szinte anyázásig ment a dolog.

Az biztos, hogy Morvai annyit elért, hogy jónéhányan róla és a Jobbik helyzetéről beszélnek.
Lehet, hogy ez (is) célja volt.

Pedig - ahogy Te is írod - annyi más dologról, problémáról lehetne még írni.
Mert azért valahogy mégsem egy másik országban ébredtünk.
És erről miért nincs poszt? Hogy O. V. már az általa hangoztatott reformok elodázását pedzegeti.
Hogy Kósa egy felkészületlen f@sz (melyik nem az?), mert simán megfingatja egy tökösebb riporternő (Éjjen Kálmán Olga!), aki nem várt kérdéseket tesz fel.

Annyit kiegészítésnek, hogy megkövetem Zero-t, mert nem ő, hanem Laspalmas vetette fel a témát.
Bocsi, Zero, hogy neked szegeztem "szuronyom"! :D

Marcellusca 2010.04.13. 19:50:23

@Conv: Én is. :)
Mondom: egyetértek. :D

Marcellusca 2010.04.13. 19:51:29

@arlequin: Na, azt biztos megnézném. :)
Még az sem érdekelne, hogy melyik kanális adja. :D

pill 2010.04.13. 19:55:10

@Quain: a 30-as évek Berlinjének is voltak előzményei. Nem mondom, hogy a jobbikból az lesz, mint a német nemzetszocialista pártból (nem lehet mindenki olyan sikeres), de a berendezkedésük és az elveik hasonló mintát követnek.
Szted csak az a kommunista aki elveszi a házadat és beköltözteti a nagyszobába a proletárokat, vagy az is, aki szerint ez lenne a helyes? a magyar kommunista munkáspárt sem államosít, és főleg nem küld senkit gulágba. Meg lehet, hogy Lenin forogna a mauzóleumban, ha meghallja, hogy ezek kommunistának merik nevezni magukat. Mégis azt gondolom, hogy a ma egy piacgazdaságban élő demokratikus államban komcsinak lehet őket nevezni nyugodtan.

Marcellusca 2010.04.13. 19:57:43

@reKorrekt: Szerintem korrekt.
Erről a sajtótájékoztatóról miért nem készült poszt?
Mert ez, szvsz, sokkal felháborítóbb, mint "Hisztike" nyilatkozata.
Hogy a (már csak) második erő min. eln. jelöltje lefasisztázza a törvényes, ezután már parlamenti pártot.

Na, mindegy, nem enyém a blog. :)
Azt és arról írnak, amiről ők akarnak. :D

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 20:06:51

@reKorrekt: Beszállok én is a "ringbe", alapvetően nem válaszolok semmilyen kérdésedre, csak megszólítalak.

Bizisten nem értettem, miért megy ez az irdatlan hosszú komment sor Krisztikéről!
Nem értettem, de most belém vágott a villám;-D Mint a megvilágosodás!

A jobboldalon a Fidesz és elvakult (fontos: elvakult) szimpatizánsai most döbbennek rá, mi jön rájuk 1 hónap múlva! A helyükben én is komolyan aggódnék. Mert itt a végeken - ahogyan szoktam nevezni az ilyen világtól elrugaszkodott helyeket, mint például Baranya, - de tekinthetünk felfele is a térképen É-Magyország irányában (ott is élnek emberek), na meg az Alföld se kutya- szóval itt olyan hamar olyan drasztikus lépéséket kell tenni most, azonnal, mindjárost, - mert dől ránk az általam keserűen vityillónak nevezett vidéki Magyarország.

Ezzel se nem ízléses, se nem hálás foglalkozni, ez "nem indukál semmiféle entellektüel" pózt:((
Véres errefele a valóság. Azt, hogy csodát várnak, akik a Fideszre szavaztak, az egy percig se titok egyetlen normálisan gondolkodó ember előtt sem! Hisz aki eddig nem volt Fidesz szavazó, az éppen ezért szavazott a Fideszre. És bezony számon fogják ölég hamar kérni a csodát. Igaz, ha meglesz a 2/3-ad, lehet majd akár lövetni is, akkor látszólag nem lesz probléma a zúgolódókkal. Akkor persze kuss lesz, de társadalmi béke, az nem.

Én a mai napig nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet megérteni, hogy a társadalom nem homogén és a pártok dolga felszínre hozni az érdekellentéteket?

Ha agyon vertek is azt mondom, amit még 2006-ba mondtam: nemhogy kell egy Jobbik, de kell egy Thürmer-féle párt is. Meg is fog születni, csak nem úgy, nem akkor, amikor nekünk az tetszeni fog.

A Fidesznek meg kell már most tanulnia engedményeket tenni a radikális jobboldal felé is, nem majd csak az LMP felé, különben csúfosan elbukik, mert tudjuk, nem a Fidesz nyerte de facto a választást, hanem más pártok vesztették el. Ha Magyarország nem jut idáig, akkor a Fidesz lehet úgy 20% körül létezne.

Még egyszer: minden jelentősebb társadalmi rétegnek kell legyen képviselete a parlamentben, ne fű és kontroll alatt nőjenek. Ez régi történelmi tanulság.

Szóval Krisztike kell hogy legyen a téma, mert miről is írjunk? Mi lesz a kormány első lépése? Mennyiben járul ez hozzá azonnal a továbbra is lecsúszó gazdaság, megszűnő munkahelyek
trendjének megállításához?
A bedőlő vállalatok megmentéséhez, nehogy még ennél is sokkal több ember kerüljön utcára?

Na ugye, milyen hálátlan téma. Még szellemeseket se lehet írni ezek kapcsán.

Nyugodjunk meg, ha Krisztike nem lenne, ki kellene találni. Szőke nő létére van egy fekete bárányunk, pusztába kergethető bűnbakunk. Csak a produkciót később egyre sűrűbben kell majd ismételgetni és elfogynak a krisztikék, akkor lesz más....Inkább csak pátyolgassuk a mi Krisztikénket, hátha kitart minimum 4 évig bűnbaknak, nem kell másokat beálldozni. Mert egy idő után akárhány Jobbikost áldoznának be, a nép nem az ő vérüket óhajtaná...Mivel a kormányzat közelében, tehát a felelősség közelébe se engedik. Sztem stratégiai hiba.

És vajh kit, mit fog támogatni az LMP?

"Nem félünk a farkastól, nem esz meg, csak megkóstol" ;-D

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 20:13:59

@Marcellusca: Most vettem csak észre, hogy írtál nekem.
Amit reKorrektnek címeztem, azt neked is írhattam volna. Vedd úgy, hogy neked is írtam. Ráadásul odajutsz, ahova én a töprengéseimmel.

Kriszti a valóság-sónk, a valósággal való szembenézésünktől való félelem, a "mit tegyünk, mivel kezdjük az istálló kitakarítását" kérdés elodázása. Lehetne erre azt írni, jó-jó, nincs még kormányunk, stb. De könyörgöm: ahhoz, hogy gondolkodó értelmiségiek legyünk, nekünk várni kell Godot-ra? A mindenkori kormányra?

"Nem lesz ennek jó vége, közeleg a hó vége".....

Mert te és Conv megértitek, nem egy pártért, pártokért, hanem egy országért aggódok.
Mecsodás különbség!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.13. 20:21:57

Hooogy lehet ilyet írni Nemzetünk Nagyasszonyáról???:))

Jurganov 2010.04.13. 20:22:13

@pill: tulajdonképpen még igazat is adnék neked, bár akkor is érdekes egyiket taktikának a másikat bunkóságnak nevezni (most másokról is beszélek).

a jobbikról annyit, hogy érdekes a meglátásod ( gondolom a tv formálja) félkatonai szervezet, megfélemlítés. hmm, elárulom, én jobban tartok a bizonyítékhamisító rendőrségünktől (különösen a zsanett-ügy óta)mint holmi egyenruhában menetelő, a családjuk biztonságáért aggódó családapák és családanyák miatt. cigány és zsidóellenességről annyit, hogy-bár valóban lehetne ezeket a dolgokat eufemizálni- de akkor is létezik cigánybűnözés(nézz utána, nagyon sok tanulmány készült róla), szervezett bűnözés/maffia, és politikus bűnözés amik nem fognak attól megszűnni ha nem beszélünk róla. attól mert valaki kimondja a cigány és a bűnöző szavakat egy mondatban még nem biztos, hogy nincs igaza.a zsidózásról meg annyit, hogy értem én, hogy lassan bűncselekmény a zsidó szó leírása vagy kiejtése is, de pl joav blum sukorói mókáját minek titulálnád, annak ismeretében, hogy a mazsihisz is benne volt? a kapitalizmusellenességet pedig kifejthetnéd bővebben is, tudod: mi ott nem vehetünk földet-vizet, ők itt vegyenek, olcsón és még örüljünk is. ez nem kapitalizmus :) ez rabszolgaság :)

Jurganov 2010.04.13. 20:30:54

éééééééééééééés 1000.

Roxvox 2010.04.13. 20:35:04

@Quain: Csak nem Máté Mihály az avatarod?

reKorrekt 2010.04.13. 20:38:46

@Donna (Cara)mba: Istenem, de várom már a májust. 1 hét Székelyföld. Kiüríthetek mindent a fejemből, ismét feltölthetem magam egy évre. Bár ennek sokan lehet nem örülnek :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.13. 20:45:21

@pill: fuj, elhatárolódom! fasisztázni nem PC, megbántod vele a sok-sok rendkívül kedves embert :)
Így a továbbiakban - javaslom - maradjunk a faSZisták terminusnál, ami Jörg Haidert és Király szóvivő urat tekintve nem feltétlenül csak szimbolikus értelmű.
Ennek fényében folytatva...

@Quain: így van! mint köztudott, a faSZizmus és a faSZisták nem egy folyamat eredményeképpen jelennek meg, lassan kifejlődvefejlődve, hanem úgy hogy n-2 másodpercben még nincs faSZizmus, n-1-ben sincs még, maaaaajd az n.-ben hirtelen megjelennek a haláltáborok és Strurmabteilungok. Mindez úgy megy végbe, hogy Napunk elnyújtott pályán keringő kísérője, a Nibiru nevű BARNA törpe - mely 88 véenként kerüli meg központi csillagunkat - a Föld közelébe érve dimenziókaput nyit a faSZista-Planétára, és onnan szivárogik át a veszedelem otthununkba, oda ahol előtte se híre, se hamva nem volt az ordas eszmének.
Szóval...így lesz a Csoka....párdon a faSZizmus.

:-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 20:48:04

@.Pierre Bezuhov.: a liberalizmus pedig a szürkeállomány halálával alakul ki :)

Jurganov 2010.04.13. 21:00:20

@.Pierre Bezuhov.: teljesen igazad van. ha jól értem akkor szerinted a fasizmus kialakulása az úgy megy, hogy mindenki fasiszta aki nem ért veled egyet, olyannyira, hogy te sem tudnád meghatározni mit is jelent a fasizmus, pláne, hogy szerinted ez mi módon jelent meg nagyobb terjedelemben Mo-n. gondolom mivel nemesen egyszerű vagy, ezért fel sem merült benned, hogy a nacionalizmus jelen van minden országban, már jó ideje (pár ezer éve) és, csak nálunk akkora bűn ezt kimondani. :) itt is csak az olyan arcok szemében akik szerint a teljes káosz jó :) viszont akkora arcok már nincsenek, hogy a közeli gettoban éjjel végigmenjenek egyedül

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.13. 21:30:45

@Jurganov: az értő olvasáson még csiszolni kéne, de alapvetően vannak benne ígéretes részek. pl:
"gondolom mivel nemesen egyszerű vagy"

ez bizony kiváló megfigyelőkészségről tanuskodik ;)

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 21:51:12

@reKorrekt: De jó neked! Az idén májusban nem leszünk ott, az unokahúgom lányának lesz hatalmas finn-magyar vegyes lakodalma:)
Pedig eddig minden évben kint voltunk! Lelki fürdő, utána valahogy bírja az ember az itteni bivalyoknak való dagonyát.

Mit magyar ugar? Ady ezt ma már le nem írná:) Hiszen az ugaron még nő valami dudvaféle, de a bivaly-hempergőben semmi, ami élő - bocsánat, legfeljebb piócák:)

arlequin 2010.04.13. 21:58:23

@Donna (Cara)mba: én is megyek csíkszeredába májusban ha az ég is úgy akarja.

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 22:21:44

@arlequin: Hogy neked is milyen jó dolgod van! A fene megesz, olyan mehetnékem van....
Nekem már éjjel-nappal csak a Partium, a Székelyföld jár a fejemben elalvás előtt.
Látom a földjét (szó szerint az kitaposott ösvény megkeményedett földjét, érzem a földnek az illatát), a fákat, az embereket, a templomokat, a levegőt, amit ott beszívok és ami annyira semmi máshoz nem hasonlítható, a reggeli ébredéseket, az esti csillagos eget és a Küküllő ott csordogál a lábunknál, parázslik a tűz, tele az ég csillagokkal, Csabának csillaggá vált népével, a szívből (nem cheese típusú ál-mosoly-vicsor) jövő mosoly az arcokon...A jóízű beszéd.
Ott még a hamisság is más: emberi.

Nem írom tovább, mert belehalok. Annyira vágyok haza. Pedig ott az oláh, eszi az ember lelkét, mert meg kell küzdeni azért a talpalatnyi földért, de nem érdekel, ha úgy lenne pénzem, ahogy nincs, már rég visszaköltöztem volna. Még a 90-es évek elején gondolkodtunk azon, hogy ott veszünk egy kis házat, akkor potomért adták, ma már drágábbak az ingatlanok mint Magyarországon - de folyton minden petákunk a vállalkozásban van. Ez a vállalkozás lassan felfal, nem eltart:(((((

Ha megjöttél, írj bármit, csak sima szavakat egymás mellé rakva, annak is örülni fogok és kemény szívemet megríkatod, de nem bánom, hadd fájjon, hagyom...

A szerelem kutyafüle a honvágyhoz képest:(((((((

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 22:26:30

@arlequin: Nagyon rossz a memóriám, de mintha azt írtad volna, hogy a talmud szerint három dolog van, ami nem evilágról való: Isten, a szombat és a szerelem.

A magyarok istenének nevében bővítsük ki egy negyedikkel: a honvággyal.

Szerintem jól megfér a két mondás egymás mellett, nem gondolod?

arlequin 2010.04.13. 22:26:34

@Donna (Cara)mba: elmúlik, ne aggódj, vágyainkkal álmainkkal együtt. egyébként egy időben én is vágytam oda/vissza, majd elfelejtettem, most pedig hívtak.
mulatságos, mi? próbálják kötni a kivert kutyát a karóhoz...;-D

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 22:29:29

@Conv: Csuda jó lenne, csak mint írtam, május nekünk biztosan nem jó, és a nyári időpontot se tudjuk soha túlságosan előre, mert mi állandóan "vállalkozunk", nálunk valami mindig közbejön, hogy az a nagy Luciferkó vitte volna el azt a percet a pokolra, amikor erre a mezei magyar vállalkozói útra léptünk:(((((((((

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 22:32:06

@arlequin: Ígéred, hogy elmúlik? ;-D Becsszóra?;-D
Állandóan tűző, égő sebtől szabadulnék meg, ha igazat szólsz!

arlequin 2010.04.13. 22:36:12

@Donna (Cara)mba: olyan ez mint a szelíd tó tükre. ha állandóan belefürdőzöl, akkor soha nem nyugszik meg a felszín és nem látsz a mélyére.

f.m.j. 2010.04.13. 22:37:16

@Donna (Cara)mba: a halállal elmúlik, szerintem arra gondolt a.

:)

amúgy irigyellek, hogy neked legalább volt hazád, tőlem elvették, mielött ráébredhettem volna, hogy mim is lehetne... na, ez nagyon borongósan hangzik, de sebaj, én úgyis egy erzsikenéni vagyok a sok közül :P

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 22:42:54

@arlequin: Néha úgy megüt, amit leírsz, mert igaz. Soha nem mehetünk vissza oda, ahonnan eljöttünk.
Márai se tudott visszajönni. Nem lehet, Ő írta valahol: a haza is olyan mint a szerelem, egy érzéskör.
Ezt már a saját józan eszem mondja: ha egyszer elhagyod, soha vissza nem találsz, elmúlt, megváltozott, nincs. Csak "az égben lebegők csarnoka"-ként létezik valahol (Omega).

De találóan írtad: próbálják kötni a kivert kutyát a karóhoz.

Azért fáj. Ami elmúlt. Az élettel telis-teli megélt élet:)

arlequin 2010.04.13. 22:47:51

@f.m.j.: igen, is. de már itt meg lehet halni s kinyílik az élet (kuss bolond! igenis!)

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 22:48:34

@f.m.j.: Igen, talán jobb úgy, hogy tudom, elvették erősebbek, nem rajtam múlott, hogy megtarthatom-e?

Igen, most már értem, amit írsz és ahogyan arlequin gondolta. Valszeg nem akartam érteni: a halállal múlik el.

Miért írod magadról, hogy erzsikenéni vagy?
Persze megteheted, de én ezt nem fogadom el, ezt meg én tehetem meg.

Nekem Mókusfül vagy és f.m.j. Forever.

Tetszik, nem tetszik, ez van:-)

Horizont 2010.04.13. 22:48:36

@f.m.j.: Azért ez tényleg nagyon borongósra sikeredett:(

f.m.j. 2010.04.13. 22:54:53

@Donna (Cara)mba: erzsikenéni élias miatt vagyok, akit a halálba lehet verni 92 évesen, és lehet rajta cinizmuskodni...

f.m.j. 2010.04.13. 22:59:32

@Donna (Cara)mba:
@Horizont:

"Lányok" ! :)

Mit szóltok ehhez az embertelen mennyiségű kommenthez, és idegenhez? Már itt se lehet itthon az ember? :) Mindig elmegyek más blogokra (mandiner, konzi-ritkán, mert belterjesek, és a reakciónál is sznobabbak, sasika, ilyenek) de mindig úgy érzem vissza kell jönni. Remélem lemegy a dömping, és visszaáll minden a régibe, de már mind2 sincs, meg egy csomó akit nagyon bírtam, mi van itt már? Bár a patás is megmondta, hogy új nap lesz, és ez már a 2., de nekem nem tetszik... :P

Donna (Cara)mba 2010.04.13. 23:12:15

@f.m.j.: Erre én is várok. Én soha nem értettem igazából, mit keresnek itt ennyien, akik unos untalan kifejezik, milyen lapos a Vbőr és közönsége. Ezek mind mazók, vagy egyszerűen már utálják saját szagukat, megunt mondataikat és valami mást is szeretnének titokban olvasni, hallani? ;-DDDD Nem lehetetlen a feltételezésem! Mi miért nem járunk például liberális vagy öntudatos szocialista blogra?.))))))) Mert nem vagyunk mazók, nem unjuk egymást, még bőséggel van mondanivalónk egymásnak!!!!!!! Ezek szerint ez a trolloknak is érdekes;-DDDDDD

De talán elmennek, én csak egy blogra járok, a KKBK-ra, kis blog. Ha még kommentelek blogos posztokon, az csak a Vbőr lehet. Vbőr vagy semmi, illetve ha már senki nem lesz itt, akiket szívelek, akkor keresek valami más elfoglaltságot a blog-kommentelés helyett.

Nem tudok sűrűn jönni, de jövök.
Amíg kedvenceim (például ti is) itt vagytok, én is itt leszek.

Most el kell köszönnöm, mert holnap korán kelek, és megint útra kelek - ilyen gyöngy élet a vigéc élet:(((((

A sok troll elviselését kárpótlandó, álmodjatok szépeket!

Horizont 2010.04.13. 23:26:55

@f.m.j.: Már alig vártam, hogy "magunkban" legyünk:)) Nem összetéveszteni a magunkfajtával:)) Ilyen Indexes meg választásos napokon tényleg úgy érzem lerohanta egy Mad Max-os horda a Vastagbőrt. Tanulmányozni lehet hazánk emberfajtáit. Alig van közte józan megszólaló, inkább csak a régiek:) Jellemző és meglepő, hogy milyen tájékozatlanok, tudatlanok, tahók, mocskos szájúak és édes istenem mennyi gyűlölet lakozik bennük, mintha élet-halálról lenne szó. Ha van avatara megszoktam némelyiket nézni, elképesztően fiatalok és ez miatt félelmetes is. A jövő nemzedéke? Ajaj.
Mókusfül még egyszer ne mondj és gondolj ilyent a hazádról. A haza itt bennünk van legbelül és azt onnan nem veheti el senki és semmi. A hazámat minden körülmények között szeretem a benne lévő vadbarmokat akik azt szeretnék, hogy ne, na azokat utálom.
Adjunk egy kis esélyt a Fidesznek hátha tud valamit alkotni, kis türelemnek kell lenni. Ma annak kell örülni, hogy mennek akik voltak, jöttek olyanok is akik még nem voltak - és, hogy ne kerüljön a VB az Indexre:)) A többi meg hamarosan kiderül !

f.m.j. 2010.04.13. 23:35:55

@Horizont: :)

jó, hogy ezt írtad (a hazával kapcsolatban), komolyan köszönöm, meg mindenkinek, és úgyis tudjátok kikre gondolok :)

Tényleg nem értem honnan ez az arrogancia egyesekben. Amikor elkezdtem itt hozzászólni, nagyon rendes hangnemet ütöttem meg, és befogadtak, jó volt beszélgetni. Akik az elmúlt néhány napban jöttek, -vendégek, nem beszélgetni akartak, csak hőzöngeni, akár kultúrált lmp-s, akár bugris jobbikos, akár vérfideszes, mind hülye volt, komolyan... (a mi vérfideszeseink persze nem olyanok, vagy bugris jobbikosaink, azokat már ismerjük :)) mszp-ssel nem nagyon találkoztam, szerintem ők is érzik, hogy véleményüket kifejteni már csak a kapcsolaton nem ciki :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.04.13. 23:42:37

@Eddie Krueger: Ez a Lendvai jobboldali megfelelője (Balónééééé) ártja a legtöbbet az egész Jobbiknak. Én komolyan mondom, hogy mindkettőt szó nélkül orrba tudnám vágni (pedig nem szokásom nőket bántani...), olyan bicskanyitogató a stílusuk, a hangjuk tónusa és a fizimiskájuk. Be nem áll a pofájuk és sosem a kérdésre válaszolnak, csak lenyomnak egy monológot. A riporter helyében szépen kamera el, mikrofon ki, amikor elkezdi a mondókáját... Oszt lehet reklamálni. Műszaki problémák mindig akadhatnak ;)

El szoktam képzelni, ahogyan az EU parlamentben ahogy meglátják Morvai Krisztát, azzal a lendülettel húzzák ki a fülhallgatót, vagy inkább rádiót hallgatnak, amíg ocsmány akcentussal angolul sipítozik.

Mondom ezt úgy, hogy szimpatizálok a Jobbikkal.

f.m.j. 2010.04.13. 23:42:54

megint bénáskodik a rendszer...

f.m.j. 2010.04.13. 23:48:09

@KuKori:

MK valóban vállalhatatlan
sokat árt mint volt, vagy csak vélt Balónéként, a hangszíne, hanghordozása, művigyra, stílusa mind hagy némi kívánnivalót mag után, ill. azt, hogy nem kívánjuk többet látni :)

Marcellusca 2010.04.14. 08:45:38

@Conv: Stimt! :)

@Jurganov: Érre még csak most jöttél rá? :)
Bezu is jó példa arra, hogy a liberálisok miként tekintenek a másként gondolkodókra.

Kicsit Karcos 2010.04.14. 10:07:55

Offocska, a mentelmi joghoz:

"Mikor kezdtek a gyászolók (szomorú, kisírt szemű emberek) szétszéledni, mi is autóink irányába vettük utunkat. Befordultunk a parkolóba, ahol két rendőrszállító kisbusz állta az utunkat. Nem hittünk a szemünknek, hogy egy ilyen tragédia utáni megemlékezést követően a legnagyobb problémájuk a gárda. Nagy kamerázás közepette felvették az adatokat, fokozott ellenőrzésre hivatkozva. Volt, aki Agárdról hoztak Dunaújvárosba ezért.

Velünk volt bajtársunk, Pintér Tamás is, a Jobbik helyi képviselőjelöltje, aki a hétvégén 15% fölötti támogatottságot ért el. Jó volt hallani a szájából, hogy mikor igazoltatták, lemondva a mentelmi jogáról, eleget tett a rendőri intézkedésnek, vállalva az esetleges, szokásos jogtalan büntetést."

kuruc.info/r/26/58170/

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.14. 12:35:01

@Marcellusca:
:)) látod, ez az alapvető baj veletek, ha valami funkcionális analfabéta észkombájn a kommentemből azt szopja ki, hogy "mindenki fasiszta aki nem ért veled egyet," akkor a többi kritika nélkül átveszi, és kárrogja tovább.

ez a megállapítás ("mindenki fasiszta aki nem ért veled egyet,") már csak azért is halmozottan röhejes mert ugyebár kettőnk közül valószínűleg nem én savaztam azokra, akik a velük nem egyetértőket valami közelkeleti sivatagos helyre exportálnák. ugye vagy ugye?... na ugye :)

reKorrekt 2010.04.14. 12:38:28

@.Pierre Bezuhov.: "a velük nem egyetértőket valami közelkeleti sivatagos helyre exportálnák"
Ezt hol olvastad?

Marcellusca 2010.04.14. 12:52:49

@.Pierre Bezuhov.: Te tényleg nem vagy normális!!!!
Ki írt/mondott ilyet?

Ti viszont bárkit lefasisztáztok aki kicsit is nem ért veletek egyet.
Mindezt a tolerancia jegyében.

Kicsit magadba/pártodba nézhetnél!

Kicsit Karcos 2010.04.14. 13:18:31

@reKorrekt: hol, hol, hát a Népszavában-Népszabadságban-ATV-ben-Klub Rádióban-Standardban-SDZ-ban, mindegyik megírta, és ugye nem gondolod, hogy a Standarot is a Gyurcsányi kézivezérli?:)

Jurganov 2010.04.14. 19:15:11

@Marcellusca: szégyellem bevallani, de általánosságban kedvelem bezu-t (el szopo-t is ) mivel ált normális hangvételben adja elő azt amit gondol. még ha ez a gondolat ellentétben áll is azzal amit én gondolok.( most azért idetalált néhány atomfideszes arc akik rávilágítottak a stílusukkal arra, hogy tulképpen még jól is jártunk velük :P) és persze van humora :)
@f.m.j.: veled nem szívesen vitatkoznék, hiszen általában egyetértek veled, de szerintem MK vállalhatatlansága abban áll, hogy a párttv szerint vállalhatatlan, itt pedig laspi is így adta meg az alaphangot.

Jurganov 2010.04.14. 19:21:50

@Marcellusca: szégyellem bevallani, de általánosságban kedvelem bezu-t (el szopo-t is ) mivel ált normális hangvételben adja elő azt amit gondol. még ha ez a gondolat ellentétben áll is azzal amit én gondolok.( most azért idetalált néhány atomfideszes arc akik rávilágítottak a stílusukkal arra, hogy tulképpen még jól is jártunk velük :P) és persze van humora :)
@f.m.j.: veled nem szívesen vitatkoznék, hiszen általában egyetértek veled, de szerintem MK vállalhatatlansága abban áll, hogy a párttv szerint vállalhatatlan, itt pedig laspi is így adta meg az alaphangot.

Marcellusca 2010.04.14. 20:02:28

@Jurganov: Én is csípem, mert alapvetően nem egy agyament "libbancs", hanem jók a meglátásai.
Kicsit másképp látja a világot, de ez abszolút nem baj. Sőt. És, ahogy írod, még humora is van.
De most valami nem kerek nála. :)
Időnként van nála ilyen is.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.14. 20:10:25

@Marcellusca: ez szintiszta paranioia, de tényleg!
tudod, akinek nem inge nem veszi magára! most komolyan no offense, de tényleg hülye vagy ha magadra veszed - ezt mint BB fanklub társad mondom néked :)

@Jurganov: nem is tudom mit mondjak erre :))

Jurganov 2010.04.14. 20:23:39

@.Pierre Bezuhov.: valami frappánsat. mittudomén, sajnálni fogsz mikor elvisznek recskre.:)
@Jurganov: még annyit, hogy valójában teljesen mindegy, hogy MK vállalhatatlan-e vagy sem, nemsoká úgyis megkezdődik a jobbik eltüntetése, tehát amennyiben szerepelne is még valamilyen tvben, nem igazán lesz akinek a szemében vállalhatatlan lenne.

f.m.j. 2010.04.14. 20:43:59

@Jurganov: arra gondolsz, hogy a miép sorsára jut? Mondjuk én a MIÉP-et ezerszer radikálisabbnak éreztem, a III/III-as Csurka Pistával az élen... már akkor is nagy volt a katyvasz :)
Szerintem minél jobban akarnak valamit elnyomni, annál jobban elő fog törni. Sokmindennel ki lehetne fogni a szelet a Jobbik vitorlájából, nem biztos, hogy a teljes elmyomás a célravezető. Gyanús, amit ennyire el akarnak nyomni. Már most is ezért van ekkora támogatottságuk

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 21:28:11

@Jurganov: A pártot eltüntethetik, lejárathatják, rengeteg jól bevállt módszer alakult erre 20 év alatt.
Probléma tulajdonképpen csak akkor lesz, ha a nép még kér - és nem kap. Ez pedig újból és újból ugyanoda visz vissza: új formáció alakul.
Lapos fogalmazás, de jobb nem jut eszembe: ne a tünetet kezeljük, hanem az okot, ami miatt lázas a szervezet. És akkor minden a helyére kerül.

arlequin 2010.04.14. 21:57:51

@Jurganov: a dzsobbikot már nem lehet eltüntetni, így is elcsaltak (min.) 3-5%-ot az eredményükből - és ezt csak azért mondom mert igaz -, nem hiába hisztiz a 'nemzetközi közvélemény', amely nyilván a határok között vert sátrat, mert egyébként egy nemlétező fogalom minden gondolkodó ember számára... és minél dzsobban nyomják majd víz alá, annál dzsobban tör majd fel.
nagy dilemma az kérem. isten óvja amerikát ;-DDD

f.m.j. 2010.04.14. 22:04:43

@arlequin:

honnan veszed, hogy elcsaltak tőlük ennyit? Akkor ezt az MSZP is mondhatja..., azt meg nem szeretném
de én is azt gondolom, hogy egy majdnem 17%-os pártot nem lesz olyan könnyű elnyomni
meg aztán egy 7%-ost is meg lehet erősíteni...
innentől kezdve rajtuk múlik, hogy hizelesek maradnak-e, vagy a hatalomért mindent odavetnek

amúgy nagy surmóság volt a diplomatáknak mindenkihez elmenni, csak a jobbikhoz nem, dukált volna nekik is... az ártatlanság vélelme miatt :)

arlequin 2010.04.14. 22:15:53

@f.m.j.: tévedsz, ők az ártatlanságot nem vélik, hanem védik, a gonoszsötétoldalt pedig nyíltan alázni próbálják. persze ezzel csak erősítik. szóval nagy idióták szegény-kémek.
és elcsaltak. láncszavazás, mond ez neked valamit? még a szagértők szerint is el lehet csalni ennyit, és ne aggódj megtették. itt nálunk a környéken is. több tanú van rá - ma este beszéltem velük, csak egyszerűen nincs bizonyíték rá, merthát 'titkos' a savazás. nem mintha engem nagyon érdekelne.

Jurganov 2010.04.14. 22:25:46

@f.m.j.: nem, tulajdonképpen nem arra gondoltam, hogy elintézik mint a miépet, hiszen nekik nem volt akkora szavazóbázisa, az ellenfeleknek pedig teljhatalma. nekem személy szerint az a hasonlat jut eszembe, hogy kb ott tartunk mint mikor a kis osztrák festő kancellár lett, annyi különbséggel, hogy itt azoknak akik a drótot rángatják mások az érdekei és a mi gazdaságunk nem fog fellendülni. de ne legyen igazam :)
@Donna (Cara)mba: valaki írta itt, hogy " lehet lövetni, akkor kuss lesz, de a társadalmi elégedetlenség megmarad" vagy valami ilyesmit. a világon egészen sok helyen működik ez a módszer :) valójában ha kuss van akkor elég. lázadás, felkelés nem fog kitörni míg valamely érdekcsoportnak nem érdeke, és én nem látok olyat akinek az lenne. a nemzeti oldal nagyrészt el lesz tüntetve-én így gondolom- vagy csak a vezetők megzsarolva/megfélemlítve és ezzel le is van vágva a feje a problémának.

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 22:48:05

@Jurganov:
Jót idézel:-)

Éppen ezért: lefagy a képernyőm:)))))
Ugyanis összekeveredtem saját magammal;-D

arlequin 2010.04.14. 22:59:21

@Jurganov: "a nemzeti oldal nagyrészt el lesz tüntetve-én így gondolom- vagy csak a vezetők megzsarolva/megfélemlítve és ezzel le is van vágva a feje a problémának."
á, ezek megint fiatalok. ezeket 'sajnos' megint nem lehet. olyan bolondságokban hisznek, mint 'igazság, becsület, tisztesség, szeretet, hűség'. ezeket legfeljebb megrontani próbálhatják. de meglátjuk. én nem reménykedem és nem vagyok borús emiatt. jön ami jön: slussz-pássz.

Jurganov 2010.04.14. 23:21:19

@arlequin: csak a vita kedvéért :) azok az emberek akik ilyen eszmékben hisznek, akkor is rendíthetetlenül fognak hinni amikor feleségüket/lányukat megerőszakolják? vagy ismerősüket kirablógyilkolják az utcán? és ezt előre közölték is velük? nem hiszem. sajnálom őket azért ami ezután jön. és mielőtt valaki leszólna :) a politikai pártok bizony maffiák. és igen, még emlékszem mit tett a fityisz mikor hatalmon volt, és arra is, hogy mit tettek mikor le lettek váltva. most aztán..:)

amúgy közben épp mondják a tv-ben, hogy szepessy zsoltot már elkapták. :) na erre mondom én is mint zero a másik cikkben: apuuuuuuuuuuu kezdődik :)

arlequin 2010.04.14. 23:26:18

@Jurganov: hát igen. a próbák vagy megedzik a hitet, vagy megtörik. ez alapanyag kérdése és nem a vitáé. ;-D

f.m.j. 2010.04.14. 23:29:29

@Jurganov: bocs, de miért ijesztegetsz itt? Ki, és miért tenne ilyet 2010-ben Magyarországon?
Egyébként pedig annak a feleségével/lányával is megteszik, akik nem ezekben hisznek ...
Miért, mit tudsz, mi jön ezután? És mit értesz az alatt, hogy "ezután" ? :)
több kérdésem mára nincsen, mentem alunni :)

arlequin 2010.04.14. 23:32:26

@f.m.j.: nem ijeszteget. csak többet lát mint gondoljuk.

Jurganov 2010.04.14. 23:50:44

@f.m.j.: jó éjt :) az ezután alatt azt értem, hogy felvállaltak egy álláspontot és az ellenfelük győzött :) vae victis.

nem ijesztegetek, csak fáradt vagyok és ilyenkor nem tudom elég pozitívan nézni a világot :) majd ha iszom kicsit :P én is lépek, jo8

Hutyibetyár 2010.04.21. 16:03:16

Hát ez döbbenetes ez a Morvai banyek. Az rendben van, hogy mindig olyan arcot vág, mintha valami partydrogot csócsált volna, vagy minthogyha most mászott volna ki GaudiNagytamás alól, de az, hogy állandóan ezt a cinikus nekem mindent szabad fikázást nyomassa minden létező fórumon, ez már totál nevetséges, egyben visszataszító és gusztustalan. Nem tudom mit magyaráz mindig jóérzésű magyar emberekről. Beszéljen Jobbik szimpatizánsokról, vagy radikális jobboldalról, de tovább tisztelje már meg pont a jóérzésű embereket, hogy nem bővíti a kört.
Abszolút egy vállalhatatlan figura, egy aktuális hullámot meglovagolva kiélheti most a hataloméhségét és az exhibicionizmusát, de azért ne szálljon mer fel a sztratoszféra fölé mostmár. Le kellene jönni a földre és megérteni a magyar embereket úgy általában...

Agyalap 2010.04.21. 22:23:44

@Hutyibetyár: Ez jó, de sajnos ül a díszpicsára...

süti beállítások módosítása