Skip to content


       Szűrés lista

Liberálisok Másik Pártja

Jól indult a mai nap, reggel fél 8-kor Horn Gabi fejtegette a Mokkában az LMP és az SZDSZ közötti összefüggéseket.


"Ha valaki elemezgeti a választási eredményeket -ezt csak kevesen szokták megtenni, de egyébként izgalmas játék-, akkor ööö....valami sorsszerű összefüggés van aközött, hogy hol volt erős az SZDSZ 2006-ban, 2002-ben a választásokon, és hol szerepelt most sokkal jobban az LMP. Hogy ne csak Budapestről beszéljünk, Komárom-megye, ami egy tipikusan ilyen SZDSZ-es fészek volt a fene se tudja, hogy miért, de mindig sokkal jobban szerepeltünk, mint más megyékben, akár Nyugat-Magyarországon. Ott az LMP szintén jobban szerepelt, mint az országos átlag. A fiataloknál erre adatok nincsenek, csak látjuk az arcokon. 2006-ban az SZDSZ 10% fölött szerepelt az elsőválasztói körben. Na most az LMP-nél egész biztos vagyok benne, hogy ugyanilyen arányok lesznek majd....Utólagos kutatással lehet persze ezt csak megnézni, hogy így van-e. Tehát nagyon nagy az átfedés, miközben az LMP vállaltan nem egy liberális párt...Persze az Isten sem tudja, mi lesz ebből az LMP-ből, tehát lehet ebből még sok minden. Leginkább ezt  a kiszámíthatatlanságot látom problémának...ööö problémának látom a piacellenes megnyilvánulásokat is, szerintem egy tisztes liberális szavazó számára nagyon fontos a piaci verseny....ööö én nem vagyok egy lelkes zöld sem, de az én problémám (mosoly)....
Riporter: Beszéljünk inkább az SZDSZ-ről..."

 

Van igazsága Hornnak, íme az LMP eredményei:

 

Tisztességben is mutatnak hasonlóságot az SZDSZ-szel.

Példátlan Durva választási csalás híréről értesült Tolna megyéből a belpol.hu. A megyei területi választási bizottság elnökét, Dr. Fusz Györgyöt ugyanis egy levélben értesítették, hogy a bizottságból többen is tudhattak arról, hogy a megye 4. dombóvári választókerületének LMP-s jelöltje kétmillió háromszázezer forintért vette az ajánlószelvényeket. Szám szerint ezret. (2.300/db egész jó ár, nagyon kellhetett neki..) a levél, amelyben M. J. - a levélben teljes név és cím is szerepel-, arra hívta fel Dr.Fusz György figyelmét, hogy a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság tagjai tudtak, tudhattak arról, hogy Máté Mihály a Lehet Más a Politika dombóvári képviselőjelöltje nem törvényes úton jutott hozzá a kopogtató cédulákhoz.. A cédulák ugyanis a közelben lakó roma állampolgároktól származnak nagyobbrészt, amit Máté- a levél tanúsága szerint-, F. János döbrőközi lakostól az Országos Cigány Önkormányzat helyi szervezetének a vezetőjétől vásárolt kétmillió háromszázezer forintért.
A levél szerint szintén OCÖ-s aktivista úgy tudja, korábban jelezték már ezt a bizottság tagjainak, akik, ennek ellenére, mindenféle vizsgálat nélkül fogadták el a nagyszámú, a bejelentés szerint hamis, törvénytelen úton megszerzett ajánlószelvényeket.
A Tolna Megyei Területi Választási Bizottság irodavezetője Bartos Georgina arról tájékoztatta a hírturmix munkatársát, hogy április 2-án, azaz nagypénteken megkapták az ominózus levelet, és azt bűncselekmény alapos gyanújával átadták a Tolna Megyei Rendőrkapitányságnak. A Tolna megyei rendőrfőkapitány nyomozást rendelet el az ügyben. Kolompár Orbán pedig gratulált az LMP-nek (rajtuk kívül csak a Jobbikot említi).

Mivel az LMP-s jelöltek szinte teljesen ismeretlenek, érdemes utánaolvasni Máté Mihálynak is.

(fotó: NOL)

- nyugalmazott rendőr, cigányságkutató

- 2006-ban az MCF Roma Összefogás Párt színeiben indult a választásokon.
 

- Bemutatkozásában ezt írja: "Az LMP felkérésére döntöttem úgy, hogy a párt színeiben elindulok a választásokon. Elsősorban azért vállaltam, mert az LMP a szegénységben és kirekesztettségben élő emberek társadalomba való visszaintegrálásának a szükségességét felismerte."
 

- Ő hívta fel a figyelmet egy CD-vel arra, hogy egy rendőrségi belső honlapon cigányoznak. Ennek apropóján aztán felkérést kapott a Klubrádióba, és Orosz Józseffel jól elbeszélgettek arról, hogy nincs cigánybűnözés, és mennyire riasztó a Magyar Gárda.


"Orosz József: Hanem milyen probléma ez? Szociális, társadalmi?
Máté Mihály cigányságkutató, nyugalmazott rendőr alezredes: Nem, ez sokkal, de sokkal összetettebb probléma. Visszatérve még egyszer a Magyar Gárda vonulására. Azok az iskolába járó cigány gyerekek bizony meg lesznek rémülve, mint ahogy a szüleik is meg lesznek rémülve, és én nagyon-nagyon szomorú dolognak tartom azt, hogy soha ilyen cigányellenesség, mint most ezekben az utóbbi egy-két évben tapasztalható, korábban nem volt!"

 

 

Kiváncsi vagyok, mit mond majd a kopogtatócédulás vádakra.

Addig is: az Index talált egy LMP-szavazót!

 

Címkék: politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr531917306

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet Más a Párttaktika? 2010.04.15. 23:12:40

„Sokan zöld selyempapírba csomagolt SZDSZ-nek titulálják őket. Vab ebben valami, így bennem is él némi bizalmatlanság velük szemben. Amiért viszont mégsem veszem őket egy kalap alá a szalonképtelen erőkkel

Trackback: Amit mindenki tudni akar: mennyire SZDSZ az LMP? 2010.04.13. 14:56:36

Az SZDSZ 1998-as és az LMP 2010-es eredményeit nézve komoly átfedést találunk. Az LMP-sek nagyon hasonlítanak az egykori SZDSZ-szavazókra. (Kép: vokscentrum.hu) Lendvai Ildikó hétfőn azt bizonygatta, a Fidesz kétharmadát - ugye, ugye? - csak az LMP-v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reKorrekt 2010.04.13. 14:08:03

Nem akarok "én megmondtam"-ozni, de ez valószínűleg csak egy eset a sok közül. Nagyon gyorsan lett meg a végén nekik a cetlik zöme.

eszkep 2010.04.13. 14:08:18

Kik is az LMP-sek?
Mailben terjed, talán nem mindenki ismeri:

"Körvonalazódik az LMP igazi arca is. Összeszedtem néhány infót a pártról, kérlek küldjétek tovább minél több embernek.

- Az LMP alapítója, listavezetője, Schiffer András (1971). 1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. 1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért
(TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között ügyvivője volt. Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer János 1994-2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.

- Szabó Tímea (Budapest, 1976) magyar politikus, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös listájának vezetője. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. A Magyar Helsinki Bizottság adta ki minden évben a hazai menekültek sanyarú heylzetéről és a Magyarországon évről-évre fokozódó idegenellenességről, rasszizmusról és antiszemitizmusról készült jelentéseit, amin a nemzetközi sajtó aztán csámcsoghatott...

- Az EP lista harmadik helyén levő Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar felvonulás és számos más erőszak- és megkülönböztetés-ellenes megmozdulás főszervezője, és az Amnesty International munkatársa...

- a lista 5. helyén Rauschenberger Péter van, (Schiffer Andrással együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori nagykanizsai szdsz tagja.

- Szintén az LMP EP listáján szereplő Lovasi Andrást, Schiffer András barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.

- Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó (Park city project) volt az egyik (nyilvánosságra hozott) főtámogatója az LMP kampányának.

- Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek: Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András. Az ő nevük is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt.

- Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában dolgozott."

dr. Aullah 2010.04.13. 14:11:38

A KC egy undorító dolog. Főleg, hogy a pártok csak úgy veszik/adják. Olyan rendszer kéne, hogy esetleg kapnál valami papírt, vagy nyugtát, hogy igen, nekik adtam. És utólag vissza lehetne nézni, melyik párt adta le az enyémet... dehát ez melyik párt érdeke? Semelyiké! Be is fogom a számat.

eszkep 2010.04.13. 14:15:49

@Aullah: A kopogtastócédulán ügye rá kell írni. hogy kinek adod... Az, hogy visszaéljenek vele, tehát az is kell, hogy megvesztegethető legyen az, aki adja. Tehát ELSŐSORBAN nem a pártok a ludasok, hogy visszaélnek vele...

reKorrekt 2010.04.13. 14:16:31

@eszkep: "Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó ... főtámogatója az LMP kampányának" - ő mögötte vajon kik állnak?

neeskens 2010.04.13. 14:16:39

Szép-szép az oszlopok egymás mellé állítása, csak aki kicsit is ért a statisztikához tudja, hogy ez nem bizonyít semmit.

A másik: vicces: a választások előtt a Népszabi ment neki az LMP-nek, hogy valójában a Fidesz kreatúrája, hogy a szocikat gyengítse.
Most a jobberek szerint az SZDSZ utódja az LMP.

A harmadik, amennyiben ezt így nézzük Morvai Krisztinánal pl iszonyúan erős liberális múlt van, nemzetközi szervezetekkel stb.

cotti 2010.04.13. 14:16:55

Van egy ismerősöm, aki rájuk szavazott. Kérdeztem, miért? Válasz: "mert annyira cukik". B*zmeg.

eszkep 2010.04.13. 14:19:12

@neeskens: "Most a jobberek szerint az SZDSZ utódja az LMP."

Ha elolvasnád a blogbejegyzést amihez hozzászólsz, tudhatnád, hogy Horn Gáborról van szó... Ö "jobbernek" számít???

dr. Aullah 2010.04.13. 14:21:08

@eszkep: Jó, de sokan úgy adják le, hogy nem írják rá.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:22:46

Ha korábban az MCF jelöltje volt, akkor nem annyira meglepő, hogy cigányoktól szedte össze a kopogtatókat.
De honnan lett volna egy nyugdíjas rendőrnek 2,3 milliója? Ez teljesen értelmetlen.
Tolnában egyébként meg nem volt szüksége az LMP-nek nagy küzdésre, másik két körzetben (Szekszárd, Tamási) elég gyorsan összeszedték, s így a megyei lista nem forgott veszélyben.

Úgyhogy szerintem ez nem más, mint rágalmazás. De ha az ellenkezője derül ki, ugyanúgy fog járni, mint Faith Balázs.

f.m.j. 2010.04.13. 14:23:30

@cotti:

no, ez érdekes, pedig nekem azt mondták, hogy az LMP-re csak az értelmiség szavaz, aki megtéveszthetetlen, nem csürhésedik, nem populista, nem demagóg, elutasít mindent, aminek csak kicsit is uniformizáló jellege van :):):))))

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 14:24:16

"Tisztességben is mutatnak hasonlóságot az SZDSZ-szel."

Te már tényként kezeled a hírt? Fura...

Egyébként csak egy kérdésem lenne: ki az a Horn Gábor?
Ki az a Horn Gábor 2010.04.13-án, és mit tud, hogy feltétlen meg kell hívni egy reggeli műsorba? Talán el tudja játszani köcsögdudán a Boci-boci tarkát?
Miért nem inkább a Civil Mozgalmat hívják meg? Azoknak legalább volt tökük, hogy megméressék magukat a választásokon!

"(...) Máté Mihály a Lehet Más a Politika dombóvári képviselőjelöltje nem törvényes úton jutott hozzá a kopogtató cédulákhoz.. A cédulák ugyanis a közelben lakó roma állampolgároktól származnak nagyobbrészt"

Na EZ, viszont rasszizmus, kedves bátor névtelen levélíró!
Miért olyan meglepő, hogy egy ex-rendőr cigányságkuktató kap ajánlószelvényt cigányoktól is? Vagy aki barnabőrű, az köteles az OCÖ-re adni?

A Nagy-Magyarországos szütyő az LMP-s kitűzővel viszont nagyon üt! :DDD Tetsziiiik! :)

Egyébként pedig: addig, amíg ilyen Horngáborok, meg névtelen feljelentők, meg vörösinges blogtrollok köpködik őket, napról napra egyre szimpatikusabbak... :D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.13. 14:25:14

@f.m.j.: Meg mert az mszp nem meno, a jobbik náczi a fidesz meg a patás a szdsz kiesett. Meg mert valakire kell csak ne a fidesz.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:25:52

"Durva választási csalás híréről értesült "

Ja igen, a Vastagbőr se bulvárlap, mi?
Egy OCÖ aktivista megvádol valakit, akkor máris tényszerű csalás. Köszönjük.

Szerintem egyébként az MSZP machinációja az egész. Mocskoljunk, abból jól úgyse jönnek ki, akár igaz, akár nem.

eszkep 2010.04.13. 14:27:36

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Te valami alacscony szellemi képességű liberális vagy nemde?? Most sem sikerült felfognod a lényeget: az egy dolog, hogy a cigánytelepről származnak, de pénzért VETTE (kétmillió háromszázezer forintért). Úgyhogy ne rasszistázzál itt zsenikém!

f.m.j. 2010.04.13. 14:27:37

@Noname Cowboy:

úgy kell nekik

az ilyen barátoktól mentsen meg az Isten, nem igaz? :)

f.m.j. 2010.04.13. 14:28:29

ja, most akkor a Kolompárt védi még valami mentelmi jog, vagy sem?

regression 2010.04.13. 14:28:52

@neeskens: Aki csak kicsit is ért a statisztikához, az tudja, hogy a statisztika SOHA nem bizonyít semmit.

cotti 2010.04.13. 14:28:57

Egy másik fontos hasonlóság:
1990-ben Mark Palmer USA nagykövet az SZDSZ székházában jelent meg a választások éjszakáján.
2010-ben Eleni Tsakopoulos-Kounalakis USA nagykövet ellátogatott az LMP-hez.

Anélkül, hogy belemennék vadabbnál-vadabb összeesküvés elméletekbe, mi a fenét keresett ez a nő egy frissen bejutott párt választási főhadiszállásán? Mi ennek a demonstratív lépésnek az oka?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:29:27

@eszkep: "(Az összeg egyébként elavult, öszesen 33 milliót adott - hivatalosan...) "

Ezt honnan veszed?

eszkep 2010.04.13. 14:29:58

@Lastres: "Ja igen, a Vastagbőr se bulvárlap, mi? "

A rendőrség mert azért rendelt el nyomozást, mert szeretnek bulvárt ovlasni...???

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.13. 14:30:07

@cotti: Szerintem ez a Richard Field által betolt pénz USA kormányzati lóvé!

nem_hiszem_el 2010.04.13. 14:30:26

@cotti: Hát mert az usa mindig elsőként üdvözli a nyerteseket.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.13. 14:31:26

@Lastres: "Szerintem egyébként az MSZP machinációja az egész" - elfogadva - sőt, a szocikból SIMÁN KI IS NÉZVE - ezt; kérdeznélek: ugye április 6-i a cikk. ha jól rémlik, TEGNAP állt elő azzal a zseniális ötlettel Lendvai efftásnő, hogy az LMP-vel kölcsönös visszalépésekről tárgyaljanak (amit még melegében vissza is utasított a szóvívő).

Nem érzel itt apró ellentmondást? Először mocskolódik, majd utána dörgölőzik?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.13. 14:31:26

@cotti: Ment ellenőrizni a befektetésüket!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 14:31:28

@neeskens:

Másrészt a jobboldal már az elejétől kezdve ezt mondja, hogy az LMP az a kis szdsz... aztán az szdsz megszűnésével egyenlőség jel került a kis jelző helyére.

Morvai pedig éppen ezért nem tagja a Jobbiknak.

regression 2010.04.13. 14:33:07

Hát én egy szót nem hiszek ebből a "Minemazeszdéeszvagyunkám" szövegből, dehát itt a lehetőség, bekerültek a parlamentbe, lehet bizonyítani!

nem_hiszem_el 2010.04.13. 14:33:09

Egyébként mi a fene az LMP programja? Én mindössze annyit hallottam tőlük, amit én magam is megmondok, hogy mit nem kéne, mit nem szabad... De azt megmondták már, hogy mit kell itt csinálni?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:33:43

@cotti: a nagykövetségek ilyenkor meglátogatják a pártokat, választási megfigyelőként. Az LMP-hez benézett az amerikain kívül a dán, a svéd, a holland, a német és a kanadai delegáció is.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:34:41

@Seduxen: "Nem érzel itt apró ellentmondást? Először mocskolódik, majd utána dörgölőzik? "

Lendvai Ildikóról beszélünk, könyörgöm :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 14:34:48

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

"Miért olyan meglepő, hogy egy ex-rendőr cigányságkuktató kap ajánlószelvényt cigányoktól is? "

nem meglepő. azonban nem kapta, hanem vette. ugye érzed a különbséget?

eszkep 2010.04.13. 14:35:20

@Lastres: Me aculpa!
Internetről, de hogy pontosítsakl: 11 millióval támogatta (hivatalosan) három részletben.

Mindettl függetlenül, ha elfogadjuk ezeket az adatokat
ttp://kepmutatas.hu/
Jogos a kérdés: honnan a pénz?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 14:36:30

@cotti:
ugyan, a név csak a friss a pártban :)

reKorrekt 2010.04.13. 14:37:14

Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet három munkatársával az LMP központi irodájába érkezett. Schiffer András az LMP vezetőivel, a nagykövettel és a nagykövetségi dolgozókkal bezárkózott egy szobába. Néhány amerikain OVB-s kitűzőt láttunk, feltehetően választási megfigyelők. Hámori Hanna, az LMP sajtósa [megj.: ő a Lauder Javne Gimnáziumot végezte 1999-ben, majd az ELTE TÓFK-ot 2005-ben] azt mondta, hogy a nagykövet asszony az LMP-vel ápolt jó viszonya miatt személyesen akart ellátogatni a pártközpontba a választás éjszakáján."

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:37:30

@eszkep: a gyanú nem = ítélet, Virág Elvtárs.

arlequin 2010.04.13. 14:38:24

@Conv: azért ez a 'vette' kijelentés egy kissé koreai, legfeljebb előre összehúzott szemmel fogadható el...

f.m.j. 2010.04.13. 14:39:06

asszem tetszik a nevük, ezt átveszem: Liberálisok Másik Pártja

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:39:13

@eszkep: kb. 57 millió jött be készpénzben, és kb. plusz 40 millió, amit ki nem fizetett megrendelés, ezt az állami támogatásból fizetik vissza (erre az évre kb. 200 millió)

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100412-partok-allami-tamogatasa-2010ben.html

cotti 2010.04.13. 14:39:42

@Lastres: Ez így lenne helyes, de nem olvastam, hogy máshova is ellátogatott volna, Google se köpött ki semmi ilyet most. Ha tévednék, cáfoljatok, lehet én kerestem felületesen.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.13. 14:39:48

@Lastres: tudom, ezért írtam azt, hogy belőlük kinézem, de általában úgy szokott lenni, hogy dörgölőzik (nem jön be) --> mocskolódik.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:40:54

@Conv: "azonban nem kapta, hanem vette."

Állítja egy OCÖ aktivista. Bizonyíték?

neeskens 2010.04.13. 14:42:20

@eszkep: nem Horn Gáborra gondoltam.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 14:42:34

@arlequin: A hírről tudunk beszélni. A hír szerint vette.
A cigányok szerint vette.
Szerinte nem vette :)

A tények meg sosem derülnek ki :)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:42:43

@Seduxen: a választás előtt az MSZP még bízott abban, hogy víz alá tudja nyomni az LMP-t (mentek a pletykák a fidesztől kapott kopogtatókról, pl.).
Most hogy nem sikerült, jön mézesmázos beszéd.

eszkep 2010.04.13. 14:45:36

@Lastres: Érdekes, a Jobbikos képviselőkre ez nem volt igaz a kampányban...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.04.13. 14:48:44

@Conv: izé, a rómaiak óta a vádat kell bizonyítani. Persze lehet ezen változtatni, a fidesz 2/3 sok mindenre jó, ezt meg a Jobbik is biztos lelkesen megszavazná...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 14:49:11

@eszkep: Fú, te valami nagyon eltévedtél! Szövegértésből gondolom sosem voltál túl jó, ugye? Az általam idézett szöveg ugyanis indoklás, a levél szövegépítése alapján.
A személyeskedésed pedig szóra sem érdemes.

@Conv: Ha igaz, akkor természetesen elítélem. De nekem egy névtelen levél vajmi kevés ahhoz, hogy ítéletet mondjak. Vizsgálják ki, tárják fel.
Lesz még sok ilyen köpködés az elkövetkezendő időkben, és bizony nem csak az LMP-re, de a Jobbikra is. Egyszerűen a régi elit nem képes elviselni, hogy jött két párt, és bepofátlankodott a játszóterükre.

Milyen érdekes, hogy mindenki olyan lazán veszi készpénznek egy névtelen levél, meg egy horngábor, meg akár egy retkesattila szavait...

Gandalf Garaboncias 2010.04.13. 14:50:24

Horn Gábor az MSZP-re szavazott. Ezt elmondta egy beszélgetős műsorban. Semmi köze az LMP-hez. Karácsony Gergely akkor hagyta ott Hornt, amikor nézeteltéréseik támadtak a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról, tehát azóta nincsen köze az SZDSZ-hez.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.13. 14:51:41

@Pisti, az aragorn: Hát ez az. Már nem sokaknak van közük. De Ők valahol vannak!

f.m.j. 2010.04.13. 14:52:27

@denever:

ez igaz, de a viszonyok megváltozása miatt a fidesszel kéne összeállniuk (én utálnám ezt a helyzetet)

eszkep 2010.04.13. 14:53:55

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): "Az általam idézett szöveg ugyanis indoklás"

Igen, a liberálisok abban nagyon profik, ahogy "megindokolják", miért rassizista aki nem ért egyet velünk. Remélem ez a "hangvétel" eltűnik a magyar közéletből. (Bár, ahogy az LMP-s brigádot elnézem erre nincs esély...)
vastagbor.blog.hu/2010/04/09/feher_terrorozassal_ert_veget_ez_a_csodalatos_nyolc_ev

eszkep 2010.04.13. 14:57:11

@Lastres: A memóriád is szelektív???
Csak egy példa:
index.hu/belfold/2010/03/01/jobbikos_gyanusitott_a_budahazy-ugyben/
Kíváncsi leszek, mi lesz ebből az ügyből. Csak ezen az egy példán mit verték a nyálukat...

Marcellusca 2010.04.13. 14:57:43

@Lastres: És még Morvait fikázzák. :D

De legalább Ildinéni PC-n csinálja.
Ez a lényeg. :D

véleményvezér · http://velemenyvezer.blog.hu 2010.04.13. 14:58:03

Ha már Hornnak is feltűnik, az jelent valamit.

Mi is erről írtunk ma, csak mi az 1998-as SZDSZ-eredményekkel vetettük össze, mert az akkori belpolitikai helyzet illetve a két párt listás aránya nagyon hasonló. Íme:

velemenyvezer.blog.hu/2010/04/13/szdsz_lmp

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.13. 14:58:40

@Lastres: elvonatkoztatva attól a gyanútól, ami az LMP-vel kapcsolatban kering (szadeszes "kötődés", szerintem az elkövetkezendő 4 év majd bizonyítja ezt, vagy ennek ellenkezőjét), azért nem hiszem, hogy az MSZP konkurenciának tarthatta valaha is az LMP-t, ha nem érnek el majd 8%-t, csak 3%-t, és a maradék 5% MIND az mszp-re szavaz, akkor sem lennének beljebb.

Már csak azért is, mert ha a Fidesznek összejön a 2/3, akkor a másik 3 parlamenti pártnak kb jelképes szerepe lesz csak a Parlamentben. Ildikónk most kétségbeesetten próbálkozik a vereség minimalizálásával, szóval szerintem ő most DávidIbi 2.0, ergo összefeküdne ő majd mindenkivel annak a markáns véleményének a mentén, hogy "jaaaj, csak ne a zorbánt".

Az mondjuk nálam már plusz pont, hogy elhajtották Lendvait a 'csába :)

Homeoffice 2010.04.13. 14:59:49

Srácok egy apró kérdésem lenne.
Mielőtt elkezdenének dúlni az indulatok...
Egy 2/3os fideszparlamentnél hol érdekel engem hogy szadeszutód-e az LMP, vagy nem.
20 Fidesz-KDNP-s gomnyomogató helyett lesz ott 20 másik aki nem mindig a kormányra szavaz.
Ollé!

eszkep 2010.04.13. 14:59:50

@Conv: Legyünk objektívek: A bizonyítási kényszer a rendőrségé / ügyészségé lesz.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 15:00:43

@eszkep: Ezt véletlenül nem a kurucinfóról idézted be? Most komolyan, végigspammelitek az egész blogszférát ezzel az írással? Ma ez már a 4. blog, ahol olvasom ezt a tényfeltáró remekművet... (Irónia =/= Vasalók Országa)

eszkep 2010.04.13. 15:01:42

@Gunther: Annyira engem sem, csak van itt pár betegagyú liberális, aki meg akarja magyarázni a megmagarázhatatlant...
És azért a 2/3 (sajnos) még nem teljesen biztos.

eszkep 2010.04.13. 15:03:03

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Nem onnan van, de tökmindegy, az internet korában könynen ellenőrizhető. Ne komolytalankodjunk má'...

f.m.j. 2010.04.13. 15:03:04

@Seduxen: ahogy elnéztem midőn a kurucos nyomtatást szorongatta, mint forrásmunkát a Kubatov ügy kapcsán, összeállna ő már a jobbikkal is, ha arról van szó, hogy megakadályozhatja a fidesz 2/3-át :)

én nagyon remélem, hogy senki nem áll össze senkivel, már így is nagy a katyvasz, mindenhol bent vannak mindenki emberei :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 15:03:42

@Gunther: "Egy 2/3os fideszparlamentnél hol érdekel engem hogy szadeszutód-e az LMP, vagy nem."

Na igen. Ezt úgyis a 4 év fogja eldönteni. Most valamiért mégis ez a kispárt b4ssza mindenki csőrét a nagy magyar valóságban...

f.m.j. 2010.04.13. 15:06:16

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): gondolom mert mindenkinek a rosszemlékű SZDSZ jut az eszébe... tudod, a sémák nagyurak a fejekben, és sajnos igazak is lehetnek

Homeoffice 2010.04.13. 15:09:28

@eszkep:

Figy nekem tökmindegy. 2/3 ad meglesz Egyedül nélunk Tóth Józsi mesternél nem lesz fidesz győzelem. Most hallottam, hogy újra szavaznak a 19. vk ben a máshová bejelentettek.
Az LMPnek meg üzenem, hogy itt most nem tudnak zsarolgatni.
Valamint egy-egy törvénynél vagy az LMP, vagy a szocik, vagy a Jobbik a kormánnyal szavaz.
Annyira eltérő a véleménük...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 15:14:12

@f.m.j.: Ez igaz. A sémák nagy urak. És igazak is lehetnek, de általában baromságok. Akkor is azok voltak, mikor a gárda és a nyilasok közé tettek egyenlőségjelet, hasonló okos megfontolásból.

index.hu/belfold/2010/valasztas/negy_helyen_visszalep_az_mszp_az_lmp_javara/

Nahátezmeg! Komolyan mondom, ezek a maszoposok már az anyjukat eladnák kutyaeledelnek, csak valaki álljon már szóba velük! A botoxarcú Mrs. Joker vajon hány altatóval fekszik le mostanában? :DDD

anarcho78 2010.04.13. 15:15:00

ok szidjuk akkor az lmpt. másik 3 pártba nyilván nem lehet belekötni, ugye?

eszkep 2010.04.13. 15:18:16

@Noname Cowboy: De igen, egészen pontosan azokat, melyek két oldalfrissítés között megjelennek...
:-)

f.m.j. 2010.04.13. 15:19:08

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): az igazság is sokszor baromság :) de ez van
én az lmp helyében nem fogadnám el ezt a gesztust
nagyon ismétlődni látszik a történelem, és bele sem merek gondolni, hogy cserébe majd egyszer ők is kérnek valamit

adja az Isten, hogy z lmp ne feküdjön le ilyen korán

de ez Magyarország, itt senki sem ismeri a hosszútávú gondolkodást, tervezést, mindent akarnak, de azt most rögtön

én már most azt érzem, hogy a bejutott összes hülye 4 párt elmehet a búsba!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.13. 15:19:39

@eszkep: Amiben linkeltem az indexes cikket :):)

eszkep 2010.04.13. 15:19:55

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Esetleg Lendvai felkérhetné Bokrost kormányszóvívőnek, hátha hoz fél százalékot a versenyben lévő jelöltjeiknek...

spájdernecc 2010.04.13. 15:22:18

@f.m.j.:
HA a maszop egyoldalúan visszalép, nem tudja nem elfogadni
de legalább sosem tudja lemosni magáról a bélyeget
ravaszak ezek, ott van ugye az áldozati bárándy,
/ pelikán elvtárs, agyszer kérünk magától valamit... /

eszkep 2010.04.13. 15:22:54

@f.m.j.: "adja az Isten, hogy z lmp ne feküdjön le ilyen korán"
Megnyugtatlak, most még nem fog... Akkor feküdne le, ha az LMP lenne a mérleg nyelve a FIDESZ és az MSZP között... De remélhetőleg ilyen már nem is lesz!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 15:24:12

@eszkep: :DDD Ez tetszik! Szerintem Ildi néninek is tetszene, amilyen elkeseredett mostanában! Szerintem dobd fel a kapcsolat.hu-n (működik az még?), hátha ráharapnak. Legalább lesz min röhögnünk! :D

buckafej 2010.04.13. 15:24:23

Van a párt körül sok kétes alak.
A listán 75. Gulyás Pál.
Legmagasabb iskolai végzettsége kb. 2 középiskola, mert lopás miatt még a
80- as években kirúgták a középiskolából.
Azóta seftelésből, uzsorázásból él, illetve a polgármester tanácsadója és fő cigány szavazat szállítója.
Sikerült is sok helyi cigányt rávenni, hogy támogassa az LMP-t.
Előnye hogy cigány és rafkós, hátránya, hogy tanulatlan.
A másik Bihi Miklós vizsolyi polgármester.
Az a szóbeszéd járja, hogy közmunkából kizárással (vagyis fenyegetéssel), illetve más településekről pénzért szerzett szavazatokat.
LEHET MÁS A POLITIKA?
Tudjátok ti ott Pesten, milyen jelöltjeitek vannak?
Jó lenne, ha utána néznétek, amíg teljesen hiteltelenné nem váltok.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 15:26:04

@eszkep:

Ne is mondjunk véleményt? Vagy azt azért mondhatom, hogy szerintem igaz, esetleg a holokausztos törvényhez hasonlóan van valami egyéb véleménynyilvánítási tilalom is? :)

Ha objektívek vagyunk, esetleg az objektivitásba belefér, az ugyanígy csak feltételezett nem igaz verzió erőltetése, csak az igazé nem? :)

acel 2010.04.13. 15:26:09

A jobbik eredménye meg a kisgazdákkal párhuzamos. Eszerint Vonát Torgyán nyomatja?

Az szdsz pont ezért nem kapott szavazatot mert a volt szavazói elpártoltak tőle az eddigi teljesítménye miatt, először az mszp liberális ágába, most ennek egy maradéka szavaz az lmp-re.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 15:26:30

Hogy úgy mondjam, nem felhőtlen az örömöm az SZDSZ kiesése miatt, sőt.

Amúgy névváltással hányszor lehet még beszopatni minket? Ld még: MKP, MDP, KMP, MSZMP, MSZP meg az anyám kínja még.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2010.04.13. 15:26:48

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
Nem két párt jött, csak egy... Az LMP-sek még bent sincsenek a parlamentben, már lopnak (Faith Balázs).

f.m.j. 2010.04.13. 15:28:27

@eszkep: értelek, de most az mszp fekszik le az lmp-nek, és 4 év múlva joggal, vagy jog nélkül, de lesz alapjuk "kérni valamit", értjük, ugye? :P

Kicsit Karcos 2010.04.13. 15:28:35

@xanax: a cigánykodó zsidógyerektől tisztességesen elhatárolódtak, ezzel nincs gond, kár is említeni, más a gond.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 15:30:13

@spájdernecc: A vicc az lenne, ha az LMP is visszalépne azokban a körzetekben, automatikus Fidesz-győzelmet hozva. :D Erre ad lehetőséget a választási törvény? Az egyértelműbb üzenet lenne Ildi néninek, mint egy Népszabiba csomagolt lópénisz.

@Noname Cowboy: Olvasom, de néha átsiklom ezen-azon. :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.13. 15:31:31

@f.m.j.: Egyszer majd kérünk önöktől valamit! Most még ingyen lesz a bableves.

eszkep 2010.04.13. 15:31:42

Erős idegzetűeknek egy kis olvasnivaló a kapcsolat.hu-ról:

kapcsolat.hu/blog/vesziteni_tudni_kell_20100413

Azért érdekes, metrt az LMP-ről is szó van benne. Ezen jót röhögtem:
"Az LMP a Fidesz szüleménye, tehát nem fog a saját kezébe harapni."
Muhaha! Ezek ellenére visszalépnem a javukra... Tök érdekes egyébként, hogy az MSZP-n kívül MINDEN a FIDESZ "szüleménye"...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 15:33:35

@Kicsit Karcos:

jééééééééééé!!!!!!!!

elhatárolódtak, tehát kár is említeni? :)

Fura, ez a Jobbik és a faszpumpa, meg a hélótázás esetében nem így hangzott el :)

Persze tudom, azok sokkal nagyobb politikai/gazdasági volumenű botrányok voltak, mint az állami pénzek lenyúlása :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.13. 15:34:27

@xanax: Két párt jött. Talán a Jobbik benn volt eddig a parlamentben? Kaptak/kapnak ők is rendesen. A választások előtt őket éették, most az LMP-t, de pár nap, és újra megtalálják a Jobbikot... pontosabban, a nemzetközi szélsőjobbozás már megindult, ld. bármelyik lapszemle.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 15:35:33

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

egy párt jött, a Jobbik. Az lmp már bent volt szdsz nében

reKorrekt 2010.04.13. 15:35:46

Jogvédők, cigányok, Lauder Javne gimnazisták...

Szép kis csoport. Nem ezek üvöltötték tele a világot azzal hogy itt irtjuk a cigányokat és hogy náci az egész ország?

spájdernecc 2010.04.13. 15:36:32

@eszkep:
"ÉPÍTSÜK ÚJRA A BALOLDALT, DE EHHEZ A MUNKÁHOZ NEM BONTOTT TÉGLA SZÜKSÉGES, HANEM ÚJ ALAPANYAG ÉS KIVÁLÓ ÉPÍTÉSVEZETŐ!"
basszus, azért szerintem bannolják a bloggert is :)

eszkep 2010.04.13. 15:41:35

@reKorrekt: De bizony! Konkrétan Schiffer András vezette TASZ is ezek sorába tartozik!

Zsombor78 2010.04.13. 15:42:38

A Lauder Javne 12kerületi suliba csak Zsidók járnak!Persze vannak köztük félvérek is, de e nélkül nem járhatsz oda!Nem is kérdéses a kis kipás, chartás megmozdulásokban részvett Schiffer ,milyen más politikát követhet!A zsidó nemzetközi média már dolgozik keményen,hogy minnél hamarabb alá ássa az új kormányt.Nem beszélve a jobbik fasiszta,nacionalista 16%árol.Én a 7% LMP miatt félnék inkább!!

Kicsit Karcos 2010.04.13. 15:43:03

@Conv: a faszpumpázás 0 botrány volt, ez több volt, de kivágták a hóra, ahogy kell (egészen pontosan a srác megpróbált sunnyogni, de nem sikerült, ezért lemondott, az LMP meg bevágta mögötte az ajtót).

Ilyennel nem lehet mit tenni, az ilyeneket nem lehet előre kiszűrni megfelelő hatékonysággal, mármint a Faith-féléket, mármint a törvényeket betartva.

Egyébként azt esélyesnek látom, hogy az LMP-t a cigányok nyomták be. Az SZDSZ-szel azért lehet ennyire hasonló a választó struktúrájuk, mert a Kolompár-félék (kiterjedt ismeretségi körű, médiában agyonsztárolt, bűnözőkkel kiváló kapcsolatot ápoló személyek) jellemzően az ilyen típusú, cigányérdekvédő pártokkal állnak jó kapcsolatban, és ez ugye egy pártokfeletti ügy, egy magasabb szempont, ami kevesebb erkölcsi aggálynak ad helyet.

Emlékezzünk Drávapiskire, amin előbb az SZDSZ elnökválasztása dőlt el, aztán LMP-s faluvá változott.

lorantka_a_gall 2010.04.13. 15:43:41

Az nem ütött senkinek a fejébe szöget, hogy a hamis szelvényért miért adna valaki sok pénzt? Talán a valódiért érdemes lehetne, a hamisért miért fizetne? :D Ez mutatja kb a poszt színvonalát és valóságtartalmát.

eszkep 2010.04.13. 15:45:18

@spájdernecc: De ezt kapd ki!
A "kiváló építésvezető" Gyurcsány lenne!

"A fiataloké a jövő, és engedni kell azt, hogy Gyurcsány Ferenc hadd csinálhassa azt, amihez a legjobban ért: VEZESSE A BALOLDALT!"

Pont ő, aki úgy verte szét a MSZP-t, mit a HILTI ütvefuró a vizesblokkot... Beszarás! (Ezt egyébként támogatnám! Gyurcsányt az MSZP élére! Ebből a 19%-ból lenne még mint "bontani"!)

eszkep 2010.04.13. 15:46:48

@spájdernecc: @spájdernecc: De ezt kapd ki!
A "kiváló építésvezető" Gyurcsány lenne!

"A fiataloké a jövő, és engedni kell azt, hogy Gyurcsány Ferenc hadd csinálhassa azt, amihez a legjobban ért: VEZESSE A BALOLDALT!"

Pont ő, aki úgy verte szét a MSZP-t, mit a HILTI ütvefuró a vizesblokkot... Beszarás! (Ezt egyébként támogatnám! Gyurcsányt az MSZP élére! Ebből a 19%-ból lenne még mint "bontani"!

spájdernecc 2010.04.13. 15:47:15

@eszkep:
a következetesség sosem volt erőségük
a széljárás nagy úr

eszkep 2010.04.13. 15:48:43

@Zsombor78: "A Lauder Javne 12kerületi suliba csak Zsidók járnak!"

Bizony, az ország egyetlen iskolája, ahová faji alapon veszenk fel gyerekeket. Ott persze nincs "roma integráció"...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 15:50:52

@eszkep:
és nincs faji előítélet és szegregáció sem :)

spájdernecc 2010.04.13. 15:51:21

@eszkep:
nem az egyetlen
ott a Ghandi, Pécsett

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 15:51:59

@Kicsit Karcos:

Nekem nem kell bizonygatnod, hogy csak a név más :)

dézi 2010.04.13. 15:52:05

Eddig azt hittem, hogy az LMP-ben mindenki úgy néz ki mint Radnóti Miklós klónjai.

suski 2010.04.13. 15:52:41

@Seduxen: ""jaaaj, csak ne a zorbánt". ez a projekt már befulladt, Orbán már betette félelmetes patáit a bársonyszékbe..

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.13. 15:52:51

@dézi: Biztos a belterjes szapaorodás lehet az oka? :D:D:D

Kicsit Karcos 2010.04.13. 15:54:01

@Kicsit Karcos: egyébként amikor én jártam egyetemre, nyílt titok volt, hogy hogy mennek ezek a cigánypályázatok; hogy őszinte legyek, engem is érdekelt a dolog, félévente 60 ezer forint a semmiért, de aztán győzött a jobbik énem. Kaptam nyilatkozatot is, ahol előre ki volt töltve, hogy milyen sanyarú sorsom van, csak alá kellett volna írni, meg az első féléves 60-asból 30-at visszacsengetni a közvetítőnek, aki elintézi rá a stemplit. Aztán szerencsére eszembe jutott, hogy nekem csak 1 nevem van, amit nem akartam elkártyázni 20 évesen - Faithnak nem volt ennyi esze.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 15:55:27

@Kicsit Karcos: igaz, neki még mindig lehet más a neve...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.13. 15:58:11

"A szocialisták négy fővárosi képviselőjelöltjét – Hatvani Csabát, Bárándy Gergelyt, Avarkeszi Dezsőt és Szabó Zoltánt – léptetné vissza az LMP javára.
Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az országos elnökség és a párt országos választási bizottságának döntését a képviselőjelöltekkel együtt jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy amit tesznek nem az MSZP vagy a Lehet Más a Politika érdekében teszik, hanem a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében. "Jobb ma egy nagy kompromisszum, mint holnap egy kontroll nélküli Orbán Viktor" - fogalmazott.

Indoklása szerint azért éppen ezekben a választókörzetekben lépnek vissza, mert ezekben az LMP az országos átlagnál jobban szerepelt és van esély arra, a demokratikus szavazók értik is a gesztust."

Kicsit Karcos 2010.04.13. 15:59:56

@laspalmas: miért nem a Jobbik javára lépnek vissza akkor?

spájdernecc 2010.04.13. 16:01:36

hogy egy bolsevik pártból vállaltan sarjadzott politikai alakulat milyen alapon próbálja meg kisajátítani a " demokrata " titulust, sose fért a fejembe...

ucsacsu 2010.04.13. 16:03:24

Egy a lényeg,az lmp ne tudjon frakciót alakítani!!!! Ennyien el vannak ott ha már ennyi képviselő kel. Ne tudjanak frakciót alakítani üljenek ott mint a kukák.Tiszta sor,hogy a szadesz kisöccse a lmp.

ucsacsu 2010.04.13. 16:05:05

Botox ildi tovább ássa az árkot a megbékélés jegyébe,de hát náluk ez a demokrácia.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.13. 16:09:56

@eszkep: szerintem ez is odabasz:

"A választási törvény egyébként úgy pocsék, ahogy van. Józan paraszti ésszel fel nem fogható, hogy aki nem tud vagy nem akar a lakóhelyén szavazni, akkor az a személy miért nem az állandó lakcíméhez tartozó választókörzet jelöltjeire szavaz, hanem arra, ahol éppen tartózkodik."

Itt van az eb elhantolva...
Ezt a Kunatovék jól kidolgozták, és megetették az összes képviselővel...a sok birka meg nem gondolta át, mire megy ki itt a játék.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.13. 16:10:34

@suski: de még csak a felét :) a cél, hogy ne a 2/3-t tegye :))))

Ugye Ildikó jól mondom? :))))

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.04.13. 16:14:23

@Seduxen: nagyon nehéz lenne technikailag megoldani, hogy minden egyes átszavazó a saját körzete egyéni jelöltjére szavazzon. Elektronikusan esetleg.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.13. 16:15:10

@Kicsit Karcos:

"demokratikus szavazók" , éééérted?

Kicsit Karcos 2010.04.13. 16:15:19

@Seduxen: Én kizárnám a vérbe azokat a pártokat, akik visszaléptetik a képviselőjüket, komolytalan játék miatt. Aki indul, az nyerni akarjon, és viselkedjen is úgy, mert a visszalépés a szavazók nyílt arculcsapása - nem csak a visszaléptetett MSZP-jelölt eddigi szavazóinak, hanem a későbbi győztes szavazóinak is.

arlequin 2010.04.13. 16:15:50

@Seduxen: azt nem értik ildikéék, hogy vonáék tényleg meg fognak minden jó törvényt szavazni. tulképp már megvan a 2/3-ad... csakhát persze így-meg-úgy gonosznácifasisztákok.

belzebubó 2010.04.13. 16:16:45

@laspalmas: Schiffer nem volt elragadtatva az ötlettől, azt mondta, majd lesz megbeszélés aztán eldönti elfogadja-e vagy sem.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 16:18:48

@belzebubó: az odaszállított cigányok szavazatait most már mindenképpen megkapja, ha kell, ha nem kell, teljesen mindegy, hogy elfogadja-e. Nem kicsit alattomos Lendvai, még ha az LMP-vel "szemben" is teszi.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.13. 16:21:00

@Őrnagy Őrnagy: kaccsolatról van!

Szerintem az agysebész azt hiszi, hogy a "távszavazás" intézménye valami újkeletű dolog, és ugye csak azért jött létre, hogy a KuNatov (és nem ám Kubatov)-szavazók körbejárják az országot "kékcédulával" a kezükben.

asszem megyek, és eldobom az agyamat :)))

@Kicsit Karcos: ez esetben a maszopot kellene kizárni. Lássuk csak... Én ezt támogatom :)))

Valandil 2010.04.13. 16:21:16

A fővárosi LMP-jelölteket látva ez bizony SZDSZ 2.0. Ugyanúgy etnikai párt ez is, mint az előd...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 16:24:25

@Kicsit Karcos:
"Aki indul, az nyerni akarjon, és viselkedjen is úgy"

egyetértek.

bár itt sokan nem így gondolják, hiszen szerintük az, hogy győzni akart és úgy is viselkedett Vona pl. az a Jobbik szavazók becsapása volt :)
Szerintem meg mindegyik Jobbik szavazó tudta, hogy nem lesz a Jobbiknak 2/3-ad mégis ezt hánytorgatják fel, fityisz-mszp-lmp-mdf oldalról, hogy vona azt mondta 2/3-uk lesz, és hát hol van, hazudott? :)

Lófaszt hazudott, poénkodot egyet arra, hogy a vikimanó kijelentette, a Jobbik veszélyezteti a fitzyisz 2/3-át.
A sok vérgőzös fityiszdroid, meg komolyan vette, Vona meg rájuk hagyta.
Azt meg, hogy a magyarok 2/3-a Jobbikos, csak még nem tudja, majd az idő eldönti...
... meg az, hogy ki valóban a magyar?
Az aki a magyar gazdaságnak akar jót, vagy az aki nemzetközi érdekeknek? Ha ezt végignézzük, nem is olyan távoli ez a 2/3 arány.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 16:32:06

@Conv: olyan ez, mint a cigánybűnözés: 91% szerint van, de 0 képviselő szerint, még az is letagadja, aki korábban könyvet írt róla. Ez a 9% viszont egyszerűen nem érti, mit is jelent a cigánybűnözés kifejezés, és ki a cigány, és mi a bűnözés, és akkorszerintedmindencigánybűnözőe.

Ideje lesz már egy kis tiszta vizet önteni a pohárba, és megfordulni a lovon a Parlamentben is.

suski 2010.04.13. 16:34:42

@Zsombor78: "A Lauder Javne 12kerületi suliba csak Zsidók járnak!Persze vannak köztük félvérek is, de e nélkül nem járhatsz oda"
és ez mennyire "eurokonform"? Hol az ombudsman? És hogy döntik el ki a zsidó?

cotti 2010.04.13. 16:41:40

@suski: 'Ez mennyire "eurokonform"?'

A mostani EU-ban?! Sajnos teljes mértékben az...

streszi 2010.04.13. 16:42:26

Lesznek Marihuánások a Parlamentben
Lesznek Méregzöldek a Parlamentben
lehet ragozni...

Kicsit Karcos 2010.04.13. 16:47:55

"Vasárnap este tíz óra körül Eleni Tsakopoulos-Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is ellátogatott az LMP-hez.

A párt sajtóosztálya az MTI-nek azt mondta, hogy a nagykövet arról kérdezte a párt vezetőit, hogy milyen választási eredményeket ismernek, illetve milyen végeredményre számítanak.

A diplomatával Schiffer András, Jávor Benedek, Szabó Tímea, Szabó Rebeka és Szombati Kristóf beszélt."

MTI 2010. április 11., vasárnap 22:11

Mark Palmer, az USA egykori, hazánkba akkreditált nagykövete a rendszerváltást követő első szabad választások előtt

az SZDSZ számára korteskedett – mondta el Hankiss Ágnes író a Hír Televízió Sorok között című műsorában. Lapunkat úgy tájékoztatta: 1989. május 1-jén a Liga Szakszervezetek városligeti rendezvényén a diplomata azt mondta a házaspárnak: „Remélem, hogy a választáson az SZDSZ-re szavaznak. – Közöltük vele, hogy nem az SZDSZ-re szavazunk, mire a nagykövet kényszeredett mosollyal elköszönt – emlékezett Hankiss. (S. P.)

www.mn.mno.hu/portal/276781

Micsoda véletlenek...

Lone Wolf 2010.04.13. 16:48:17

@laspalmas: "Elmondta, hogy amit tesznek nem az MSZP vagy a Lehet Más a Politika érdekében teszik, hanem a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében."

Jajj de fééélnek. :D Aztán csak ne felejtsenek el pelust cserélni. XD

regression 2010.04.13. 16:50:43

@Lone Wolf: Milyen szó ez már: "túlhatalma" :D

Lone Wolf 2010.04.13. 16:58:04

Nyeh! nem kel velük foglalkozni. Az MSZP már döglődő oroszlán. Minél előbb megdöglik, annál jobb!

Ja, egyébként Lendva beszéde sarkítva;

-"jajjöna Zorbán! Jajj jöna Zorbán! Jajjazorbán! Jajj!!!"

Ennyi az egész kommunikációjuk. Na nem mintha az elmúlt 8 évben bármi mást is mondtak volna. De most tényleg? El tudjátok képzelni, a sok orbánfóbot ahogy a szívinfarktus kerülgeti őket?

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 16:58:56

@regression:

a "túlhatlama" egy nagyon furcsa szó. Ha szocik vannak hatalmon, akkor nem létezik, ha mások, akkor igen. Hogy ezzel a túlhatalommal a választók ruházták fel a "túlhatalmast" egy demokratikus választáson, az nem számít. Ezt meghaladóan 1994-98 között egyáltalán nem létezett a kifejezés az mszp-szdsz 2/3 ellenére sem.

Ez egy ilyen sajátságos kifejezés a cenzorasszony szótárában. :-)

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:01:16

@Lone Wolf: simán, elég ránézni a fideszes jobbikfóbokra... még a szókincset is az MSZP-ből vitték át, de a pszichiátriai tünetek jelentkezéséhez azért kell még 1 vagy 2 év szerintem.

"Az MSZP már döglődő oroszlán"

Azért ey 90 éves pártot nem kéne alábecsülni.

Lone Wolf 2010.04.13. 17:04:06

@Kicsit Karcos: Jó, igazad van. Egyszerűen csak gyengélkedik szegénykém. Azt mondják, hogy ilyenkor az arzéntablettától, egyből magához tér. Adjunk neki?

neeskens 2010.04.13. 17:09:22

Namost ha visszalép az LMP, akkor természetesen SZDSZ reloaded párt, ha nem lép vissza akkor más fórumokon a Fidesz "zöldszervezete" lesz.

Csaholhatnak a kutyák.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:09:33

@Lone Wolf:
Ne süllyedj le az szdsz szintjére (kuncze-cián) :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:10:15

@neeskens:

ha nem lép vissza, akkor is szdsz rename

Kartal (rezervált) 2010.04.13. 17:10:44

Miért van az, hogy nem lepődök meg? Miért van az, hogy róluk egy péniszpumpás kép sem jelent meg? Miért van az, hogy ezeket a nyomorultakat nem lehet kiirtani a politikai életből véglegesen?

LMP=Lófaszt Más a Politika

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:11:19

Nem ártana nekik. Azt szerintem bebizonyították már, hogy verseny_szerű_ körülmények között eltiporhatatlanok. Az életfeltételeiket kellene felszámolni.

regression 2010.04.13. 17:12:22

@neeskens: Na mi az, mégse lehet más a politika? Üdv a való világban.

neeskens 2010.04.13. 17:13:21

@Conv: Annyira durva, hogy mennyire sikeres volt nálunk a 2000-es években a tábormentalitás elültetése.

Bármit csinálhat az LMP, neked SZDSZ lesz, a másik oldalon meg Fidesz bérence. Elképesztő.

Lone Wolf 2010.04.13. 17:16:28

@Kicsit Karcos:

Na ez az! Sportszerűtlen ugyan, de addig kellene őket rugdosni, amíg magukhoz nem térnek...

Egyébként kész vicc figyelni, ahogy fűhöz-fához kapkodnak az MSZP-ben csak hogy ne kerüljön hatalomra a FIDESZ. Még az LMP-nek is lefeküdnének, holott múlt héten még erősen aprították őket... RÖHELY! De most tényleg, mennyire félhetnek?

Kartal (rezervált) 2010.04.13. 17:16:52

@Lone Wolf: OROSZLÁÁÁÁÁN???? Talán sakál, vagy inkább hiéna! Méghogy oroszlán!...

@streszi: Lófaszt Más a Politika

@suski: azt a zsidók döntik el, hogy ki a zsidó. Ilyen egyszerű.

suski 2010.04.13. 17:17:40

@Kartal (beleszól): "Miért van az, hogy róluk egy péniszpumpás kép sem jelent meg? "

mert lehet, hogy nem ennyire primitívek?
Nehéz eldönteni, melyik kínosabb nekik, Botoxildi vagy az amcsi nagykövet udvarlása..
Vajon a mi kis washingtoni nagykövetünk melyik amerikai párt irodájába néz be barátilag az ottani választás napján? Választási megfigyelôket is visz magával, akik csekkolják, hogy nem csalnak-e az amcsik?

Lone Wolf 2010.04.13. 17:19:01

@Kartal (beleszól): "OROSZLÁÁÁÁÁN???? Talán sakál, vagy inkább hiéna! Méghogy oroszlán!..."

Jó igazad van. :) De ez csak egy okkal több hogy őket kellene aprítani amíg lehet! A dögevők, eléggé szívós jószágok.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:19:53

@neeskens: milyen másik oldalról beszélsz? A kb. teljes Fidesz - Jobbik tábor szerint új SZDSZ az LMP, és még a szadisták régi barátai, a szocik is igencsak kedvelik őket, ld. a szoci sajtót.

Másik oldal alatt még mindig az SZDSZ-t, elnézést, az LMP-t érted?

Kartal (rezervált) 2010.04.13. 17:20:19

@suski: most nem azért, de nézd már meg ezt a képet. Nem annyira primitív? Röhögnöm kell. Egyszerűen mindenki a Jobbikra mászott rá, igyekeztek a földbe döngölni, miközben az LMP bárkit, szó szerint BÁRKIT indíthatott minden visszhang nélkül. No persze meglesz ennek még a böjtje :)))

Lone Wolf 2010.04.13. 17:20:30

@Kartal (beleszól): Szóval ha gazdag vagyok én is lehetek zsidó?

Csak az lenne a vicces, hogy a náczikok előbb zsidóznának le, minthogy Izrael befogadjon...

suski 2010.04.13. 17:20:37

@Kicsit Karcos: "Azért ey 90 éves pártot nem kéne alábecsülni."

majd egymillió veréb volt a szarra,ismét. Qrva sok.

arlequin 2010.04.13. 17:22:30

@Kartal (beleszól): teljesen mindegy. óriási pofont kaptak azzal, hogy a maszop 4 helyen visszalépett nekik. azóta is kunce-geg, hoppá, kuncogok.

Lehet Minket Palástolni avagy Lehet Mindig Lapítani esetleg Lájkolj Minket Pofán.
hovatovább: Léphetsz Mesterházy Puszira

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:23:52

@neeskens:

hát azt a pártot melynek túlnyomó többségében volt szdsz tagok a tagjai, Te miért neveznéd másnak, csak azért, mert átkeresztelkedtek?

suski 2010.04.13. 17:24:27

@Kartal (beleszól): hát nemtom, hallanom kellene a faszit.
A jobbikot tényleg hülyeségekkel támadták. Utolsó nap volt olyan próbálkozás a roppant színvonalas MH-ban, hogy Vona gyerekkorában autókról törögette le az emblémákat vagy mi a fenéket...De azért a helótageci az súlyos...majdnem kurcsányi mélységek.

arlequin 2010.04.13. 17:24:49

@suski: ne bántsd a verebeket, nem tettek azok neked semmi rosszat, hacsak nincs egy-két hangya vagy kullancs a családban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:25:32

@suski:

Mitől primitívség egy péniszpumpába virslit tenni és azzal bohóckodni?

suski 2010.04.13. 17:26:35

@Kartal (beleszól): milyen zsidók döntik el? Mi alapján?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:28:26

@suski:
a zsidó valláűsi vezetők és a vérségi származás alapján. Anyád ha zsidó, Te is az vagy, ha csak apád a zsidó, akkor bizony be kell térned. Enélkül a vérségi kötelék nélkül nem igen tudsz könnyen zsidóvá válni.

neeskens 2010.04.13. 17:29:01

@Kicsit Karcos: A népszabi hasábjain lehetett több cikkben olvasni, hogy a Fidesz segítette törvénytelen módon az LMP ajánlószelvényekkel. Ennyit a szoci sajtóról:

nol.hu/archivum/20100311-hulye_vagy__fiam_

Elképesztő , hogy nem lehet felfogni, hogy nemcsak bal- és jobboldal van, hogy ennyire beégett az elmékbe.

Nagyzee 2010.04.13. 17:29:20

@Kicsit Karcos:
Látogass el az amerikai nagykövetség honlapjára! A nagykövet három pártnál is járt aznap este. Szóval vicces, ahogy ebből próbálnak egyesek konspirációs elméleteket építeni.

hungarian.hungary.usembassy.gov/

"Az este során Kounalakis nagykövet és férje több meghívott vendég társaságában figyelte az eredmények beérkezését, később pedig felkeresték a Parlamentbe bejutott valamennyi demokratikus párt, a Fidesz, az MSZP és az LMP központját. "

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:29:30

@suski: és ebből szvsz legfeljebb 20 ezret csaltak össze, a többi a "mi gyermekünk".

Megvan az utánpótlásuk is, normál körülmények között van még legalább 10 évük a politikában, meg 20 a gazdaságban.

Félelmetesen erős ország vagyunk, hogy ennyi elkúrás és országrarontás közepette is működünk, de ez ennyi teherrel nem fog menni hosszú távon.

Nekem egyébként nem csak a szocikkal van gondom, hanem a baloldali ideológia alapvetésével is, hogy ti. minden ember egyenlő, és a legutolsó bűnözőnek is jár valamiféle minimum a társadalomtól. Hiába lesz itt új baloldali párt, ugyanez lesz, mert ennek ez a lényege, az ideológiából következik a gyakorlat. Azokkal nincs bajom, akik hisznek ebben a hülyeségben, de talán nem győzikemónikának elveire kellene felépíteni az országot, mert az a győzikemónikáknak sem lesz jó, tudjuk, tapasztaltuk.

neeskens 2010.04.13. 17:30:08

@Conv: Mi az, hogy túlnyomorészt?

Én pontos számot mondok: a képviselőjelöltjeik közül összesen háromnak van szadeszes múltja.

z666 2010.04.13. 17:32:49

@nem_hiszem_el: "Egyébként mi a fene az LMP programja?"
Összefoglalom:
Ha több pénzt adunk a cigányoknak, nem bántjuk a bálnákat és sok füvet szívunk, akkor eljő a VILÁGBÉKE!

belzebubó 2010.04.13. 17:33:20

@Conv: És ha van kötelék de kitérsz, akkor is az vagy nekik.
Tegnap olvastam egy cikket Radnóti özvegyéről aki a zsidókórházban fekszik. Ezt mondta az orvosa:
- Mert származásilag hozzánk tartozik, annak ellenére, hogy kitért.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=281962

neeskens 2010.04.13. 17:33:53

@z666: Ezt a 220 oldal elolvasása után szűrted le?

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:34:26

@Nagyzee: ezt nem tudtam, bár az LMP-ről való véleményemen ez nem változtat, csak az MSZP és a Fidesz megítélését rontja bennem. Én ha egy magyar pártot vezetnék, kikérném magamnak, hogy más országok képviselői beleavatkozzanak a kampányomba.

Ha pedig elnök lennék, kikérném magamnak, hogy a nagykövet beleavatkozzon az országom belügyeibe, és különbséget tegyen párlamentbe jutott párt és parlamentbe jutott párt között.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:35:08

@neeskens:

a tagság és a képviselőjelöltség ugye tudod, hogy nem ugyanaz?
Tudod, mint a fociban, a csapatkapitány és a focicsapat nem ugyanaz :)

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.04.13. 17:35:22

@neeskens: Az pont hárommal több mint kellene.

suski 2010.04.13. 17:35:48

@Conv: ó én a péniszpumpa-ügy részleteibe nem merültem bele, nem is érdekel, a helótagecit láttam. Az roppant primitív volt. Vona Gábor iráni megfigyelôi és a salamonos példabeszéd kurcsány szaudi terroristáival és rendszeres bérmálkozásával egyenértékû.

loop80 2010.04.13. 17:36:41

Off:

portal.c-press.hu/201004096666/belfold/miert-nem-toleraljuk-a-romakat.html

Érdemes végigolvasni a hozzászólásokat. Az elejénél nagyon dühös voltam, de a végére már röhögtem. Főleg a "paraszt" és a "retek" háromféle értelmezésén... :D

On:

Kár görcsölni a Lauder-témán, srácok! Ők megtehetik ezt is. Bárhol a világon.

LMP = SZDSZ "light", ez is egyértelmű.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:37:50

@loop80:

LMP = SZDSZ "light", ez is egyértelmű.

Vissza fogod Te még vonni ezt a lájtot...

neeskens 2010.04.13. 17:38:37

@Conv: Számokat hozz testvér

@Gyagyás Tóni: Morvai Krisztina a szoci kormánynak dolgozott, Vona Orbánnal volt egy polgári körben, Balczó a MIÉP kéviselője volt. Tessék itt van a három vezető név. Ez az új erő?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:38:55

@belzebubó:

igen. Én most lusta vagyok megkeresni a mazsihisz oldalán a cikket, de ott van egy riport a Mazsihisz kórházával kapcsolatban, ott pl nem kezelnek nem zsidót. Egyszerűen nem veszik fel, nem látják el, ha nem zsidó még akkor sem, ha ott esik össze vagy üti el az autó a kapuban.
Mindezt természetesen a rasszizmus és kirekesztés elleni harcként, a szegregáció megszüntetése érdekében :)

Nagyzee 2010.04.13. 17:38:57

@Kicsit Karcos:
Tudtommal választási megfigyelőként működött, és ilyen minőségében látogatott el a pártokhoz. Szvsz nem az a modortalanság, hogy háromhoz elment, hanem hogy a Jobbikhoz nem.

loop80 2010.04.13. 17:39:30

@Kicsit Karcos: Lehet. De inkább ne legyen igazad...

loop80 2010.04.13. 17:40:38

@z666: Ez az "összefoglalt LMP-program" nagyon jóóóóóó! :D

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.04.13. 17:41:37

@neeskens: Te tényleg ennyire egyszerű vagy? Pont leszarom őket.

belzebubó 2010.04.13. 17:41:43

@Conv: És az összes orvos is az. Ezért miért nem ugrál az ombucman? Pedig ugyanúgy OEP támogatott.

doberman 2010.04.13. 17:41:43

@neeskens: Te még nem vagy innen bannolva?

Még mindig oztogatják a bögréket? Vagy már csak passzióból csinálod?

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:43:06

@Nagyzee:

Önkéntes választási megfigyelőként, úgy érted? Vagy ki a rák kérte fel rá, mert én nem.

Egyébként egy igazi, meghívott választási megfigyelőnek is milyen keresnivalója is van pártok bulijain?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:44:42

@neeskens:

Én?
Focista, el vagy Te tévedve, nem vagyok lmp tag, honnan tudnék konkrét számokat?
De ha azt mondom 65% azt elhiszed?
Nem, de én ezt leszarom :)
Kérdezd meg Horn "Fz" Gabit, Ő elég sok szdsz-est ismer és tudja kik mentek át oda szavazni.

Attól, hogy Te nem látsz a kezdőkörön túl, hidd el ott van a világ, és benne ugyanazok az arcok vannak akkor is, ha a lelátó hatos páholyából átülnek a hetesbe.

suski 2010.04.13. 17:46:08

@Conv: de bakker, azt ki a f.szom dönti el, hogy akkor anyám zsidó-e??? Hogyan ? Ha vki generációk óta nem gyakorolja a vallását? Ezeknek megvan név szerint ki vándorolt be ide több száz éve és követik a leszármazottakat??
Ehhez képest akkor mit finnyálkodnak Morvai fajmagyarvizsgáló elnökségi irodájától...ha a zsidók mondják meg, kik a zsidók, akkor a magyarok is megmondhatják ki a magyar?

@Kicsit Karcos: ezeknek a lopás az ideológiája, nem baloldaliak ezek. Nem politikai párt, hanem maffia. A nyugati baoldali pártok nem ilyenek. Bár mióta kiálltak kurcsány mellett vannak kétségeim.

loop80 2010.04.13. 17:46:38

@Conv: ERRŐL a kórházról van szó, ugye?

telnet.datanet.hu/~mazsihis/rolunk.htm

"Közép-Európa egyetlen zsidó kórháza"

Véraláfutás2 2010.04.13. 17:47:50

@neeskens:
Igen, van opportunizmus is :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:48:04

@neeskens:

Én is dolgoztam a szoci kormánynak., Voltam egy lakossági fórumon cigányokkal, és voltam képviselője a vakok és csökkentlátóknak a webkonfon.

Értelemszerűen tehát vak komcsi cigány vagyok.

regression 2010.04.13. 17:48:05

Indexről

"Budapest akadályozta meg, hogy a Jobbik a második legnagyobb pártként kerülhessen be az Országgyűlésbe, mondta kedden Brüsszelben Demszky Gábor, a főváros főpolgármestere.

Demszky az EU mellett működő Régiók Bizottsága által szervezett konferencián tartózkodott Brüsszelben. Az országgyűlési választások vasárnapi első fordulójának eredményeit kommentálva azt mondta az MTI-nek: a választási eredmény megmutatta, hogy "a főváros más", mint az ország többi része.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az LMP-nek Budapesten sikerült megelőznie a Jobbikot."

loop80 2010.04.13. 17:48:26

"Kórházunk feladata elsősorban a Holocaustot túlélő zsidó emberek és a Yad-Vashem kitüntetettek magas színvonalú szakmai ellátása, krónikus ápolása a 378 ágyon, de természetesen akut betegként felekezeti hovatartozástól függetlenül minden magyar állampolgárnak rendelkezésére állunk mind a fekvő, mind a járóbeteg rendelés vonatkozásában."

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:49:43

@suski: a híres nyugati baloldali pártok is ugyanilyenek, csak róluk nem kapunk ennyi hírt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:52:18

@suski: igen. neked kell igazolnod a születési papírjaiddal ami alapján visszanézik a nyilvántartást (ugyanúgy ahogyann a katolikus egyház a keresztlevelek alapján).

Te nem tudtad, hogy a zsidóknak mindent lehet amitől mások rasszistává, nácivá válnak, mert nekik adta Élohim a világot, és a többi nép csak a zsidó nép kiszolgálója?

suski 2010.04.13. 17:54:36

@Nagyzee: ez azért már más...de lányi andrás mondta, hogy megkeresték az amcsi követségtôl, hogy támogassa az LMp-t...@Conv: "Egyszerűen nem veszik fel, nem látják el, ha nem zsidó még akkor sem, ha ott esik össze vagy üti el az autó a kapuban."

na ne mondd már, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak az országban mínusz "zsidók"? És ha ott fekszik a kapuban a haldokló ember, akkor mi a retek alapján mondja meg és kicsoda, hogy zsidó-e vagy nem??? Na ne kábítsatok.
Különben ilyet orvos nem csinálhat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:54:50

@loop80:
OK, négy gyerek, nulla adó, és már meg is van a támogatás, tehát 4 gyereknél nincs támogatás.

Jééééé a náci Jobbik mióta ezt hajtja, hogy három gyerekig támogatás, felett semmi, hanem adókedvezmény formájában legyen csak támogatás?

Ez most mitől vált kóserré nácifasiszta ideológiából?

Lone Wolf 2010.04.13. 17:56:46

@Conv: Ez nem a jobbik találmánya a 98-02-es fidesz kormány alatt is volt egy hasonló rendszer.

Kicsit Karcos 2010.04.13. 17:56:50

@Conv: jól jellemezte ezt a vircsaftot, hogy Németország első szóra állampolgárságot, útlevelet adott az egyik dubai mészárosnak, amikor az bemondta a varázsszót.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 17:57:40

@Lone Wolf:

már amennyiben hasonló a szekér és a léghajó

belzebubó 2010.04.13. 18:00:15

Nem emlékszem, hogy ekkora rettegés lett volna a jobboldalon a demokrácia jegyében, amikor Gyula kapott 2/3-ot.

arlequin 2010.04.13. 18:05:18

@Conv: "Értelemszerűen tehát vak komcsi cigány vagyok."
ezt eddig is tudtuk, de nem ezért szeretünk. hanem mert homoklexikális vagy és vállalod a másságot
Lehet Más a Picsám

@belzebubó: mert aki szólt volna, az valóban befosott.

flippant 2010.04.13. 18:05:19

Lehet Magyarország Palesztina

ucsacsu 2010.04.13. 18:07:06

Botox néni eljutott a ibike állapotához,pont úgy viselkedik Orbán ellen akár a szamárral is összefekszik csak reményelegyen agyőzelemre,és"jó legyen"

Lone Wolf 2010.04.13. 18:08:39

@Conv: Tudod, a léghajó eléggé gyúlékony csinálmány...

Lone Wolf 2010.04.13. 18:09:17

@Lone Wolf: És hajlandó elszakadni a valóság talajától.

flippant 2010.04.13. 18:11:35

Még az lesz jó buli mikor fentről az IMF leszól a hatalomtól megrészegült Viktorkának, hogy koalícióra kell lépni az LMP-vel és 1-2 minisztériumot is oda kell adni a 2/3 ellenére. Bakker, hogy elfog majd sápadni a csóka!

suski 2010.04.13. 18:12:38

@Kicsit Karcos: regnálásuk után nem füstölgô romok vannak - rendszerint. Nézd csak meg Skandináviát...

neeskens 2010.04.13. 18:13:50

@Conv: Hát amíg konkrét számokat, kimutatásokat nem hozol addig ez csak duma.

Az nem zavar itt senkit, hogy Pörzse, a Jobbik egyik plakátarca az MSZP-nek kampányolt. Hány volt SZDSZ-es volt az LMP plakátokon?

Én nem látok körön kívülre, te honnan látsz rá? Melyik párt vezetőségében ülsz?

És akkor mi van, ha az SZDSZ szvazók az LMP-t választották? (Erre semmi bizonyíték nincs egyébként) Ők nem kereshetnek másik pártot? Őtőlük meg kell vonni a szavazati jogot?

Te milyen összetételű parlamentnek örülnél? Milyen embereknek kéne szerinted lenni egy zöld, vagy egy liberális pártban? Vagy ilyen nem kell? Milyen pártok kellenek akkor szerinted?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 18:16:56

@Lone Wolf:

Erről most nincs kedvem bohóckodni, 5 gyerekem van, egy már elmúlt 18 de még suliba jár egy jó ideig, mind egészséges, nejem is, én is dolgozunk, "némileg" többet rakunk az államkasszába mint a szemben lakó 5 gyerekes család, akik a segélyekből, támogatásokból munkanélküliként jobban élnek mint mi, és nekik nem okoz gondot, hogy tönkrement a mosógép, és most akkor kaja legyen véve, vagy szerelő legyen hívva.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:17:02

@suski: Svédországban jobb hozott anyagból dolgoztak. De még 20 év egyenlőség ott is, és szétdúlják azt a szép országot az egyenlő svéd állampolgárok.

Republik of Mancunia 2010.04.13. 18:18:30

LMP = Lehet más a Poltika?..
nem..
LMP=Liberális Magyar Párt.
Ennyi.

derelyegrádi szellem 2010.04.13. 18:18:36

@ucsacsu:

kb ez a helyzet. Én azt várom, amikor kínjában bepróbálkozik a jobbiknál is...

Republik of Mancunia 2010.04.13. 18:19:28

@Republik of Mancunia:
Még pár év és amikor bent vannak társadalomba rendesen, jöhet a névváltás. A logo meg a rövidítés marad. Jól megvan tervezve, úgyis mondhatnám, okos!

flippant 2010.04.13. 18:20:10

@Conv: Élvezd a liberalizmust, bakker! : D

Lone Wolf 2010.04.13. 18:21:06

@Conv: Ha már úgy is léghajóhoz hasonlítottad a jobbikot és programját...

www.youtube.com/watch?v=F54rqDh2mWA&feature=related
www.youtube.com/watch?v=JSuR2IgnimA

Na jó, gonoszkodást félretéve.

Azt gondolom, hogy politikában egy jó hozzáállást lemásolni nem bűn, sőt! De az, hogy a jobbik miután lemásolta a FIDESZ ötleteit, azzal jön, hogy lopják a programját, bizony bicskanyitogató!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 18:23:07

@neeskens:

Pörzse nem kampányolt, hanem vendégként fellépett egy mszp-s kampányban.

Én onnan látok kívülre, hogy magasabb vagyok mint a fűbe rajzolt krétakör. Persze. Igen, centiben gondoltam.

Kereshetnek, de olyat szokott keresni az ember ami az ideológiájának megfelelő. Gondolom liberális pártot.

Liberális párt kell. De nem az szdsz fajta liberalizmus, hanem a liberalizmus.

A továbbiakban nem látlak, beültél szépen Topo mellé a szűrőbe, ne terheld magad faszságok kérdezésével.

arlequin 2010.04.13. 18:24:59

@Conv:
ló? viziló is belefér a kategóriádba? én a vizilovakkal vagyok!

csak most látom! 5 gyerek! isten megáldjon gazdagon mikor így elvette az eszedet. mi csak 3-at nevelünk és azon gondolkozunk, hogy akkor is tönkremegyünk ha az asszony visszamenne munkába és akkor is ha marad.

Lone Wolf 2010.04.13. 18:26:04

@Conv: De legalább nem űrhajóhoz hasonlítottad a jobbik programját. AZOK, aztán tényleg a földtől elrugaszkodottak no meg..

www.youtube.com/watch?v=aC1V9Eg9Cfw

www.youtube.com/watch?v=1oBTzbKx0jo

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 18:26:33

@Lone Wolf:

nem lemásolta, hanem a szekeret egy kicsit felturbózta. Ettől már azonnal nácifasisztarasszista lett a léghajó. Azután most ezt nácifasisztarasszista léghajót narancsszínre festették, ettől megszűnt a barnaeső színe és repülhet mindenki boldogságára :)

makacs szennyeződés 2010.04.13. 18:26:39

Liberális Magyar Párt?
az szdsz-szel nem az volt a baj, hogy liberális volt, hanem hogy nem volt az, csak bemocskolta ezt a fogalmat.
a liberális normális országban nem szitokszó, szóval a "Liberális Magyar Párt" átköltés szerintem csak a nem-liberálisokat riaszthatja el, de azokat meg nem kell, mert ők már választottak.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:26:46

@neeskens: nincs szükség zöldködésre, és főleg nincs szükség ökoterrorizmusra. Egy normális ember egyéb világnézettől függetlenül kukába dobja a szemetét, tiszteli a természetet, és nem önti a fáradt olajat sem a szomszéd fája elé.

Nem véletlen, hogy a zöldeknek az aszfalt a lételeme, vidéket, igazi vidéket legfeljebb rafting vagy quadozgatás közben látnak. Lövésük nincs a környezetvédelemről, csak hangoskodnak, meg környezetvédelmi lózungok mögé bújva zsarolnak, akit lehet.

Ld. Greenpeace, az LMP szövetségese, meg a meglévő külföldi példákat, Joschka Fischerestül, atomerőműellenesekestül.

Lone Wolf 2010.04.13. 18:29:05

@Conv: Lófasztot felturbózta! Speedet adott a lovaknak. Csak bele ne dögöljenek szegény párák... XD

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 18:31:27

@Lone Wolf:

Te azért ugye tudod, hogy a metafora az nem analog az amforával? :)

A metaforát megjeleníteni fizikailag és a fizikai szabályok szerint érvelni a metafora vonalán, ugye tudod, hogy két okból lehetséges.
Ostobaság vagy pedig sunyi, gerinctelen, érvhiányból eredő terelés okán.
Még a poén beléphet a képbe mint eredő, azonban az iróniát nem érzem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 18:32:01

@Conv: ... és nem szeretem :)

bazz ez lemaradt

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:32:14

@makacs szennyeződés: abban amúgy tényleg van valami, hogy ismerős hangulatot áraszt a nevük is. Nekem a Liberális Melegpárt volt az első asszociációm, de az LMBT (leszbikus, meleg, buzeráns, transzszex, mittomén) rövidítés is közel áll a nevükhöz.

Nekem ne mondja senki, hogy amikor összeül pár okos ember, hogy bevezessen egy új márkanevet, annak ilyenek nem jutnak eszébe.

Mi sem bizonyította ezt jobban, mint hogy kik haraptak rá a másokra már megint: látszólag ugyan egészen más a zászló, de rögtön dekódolták a tömegek a mondanivalót.

Lone Wolf 2010.04.13. 18:32:45

Jól mondod, az amfóra az, amivel én fejbe csapom a metafórát. :P

suski 2010.04.13. 18:36:48

@Conv: "Erről most nincs kedvem bohóckodni, 5 gyerekem van, egy már elmúlt 18 de még suliba jár egy jó ideig, "

gyerekek, a Patás már a vastagbôrre is betette patáit...:)))))

@Egy kicsit karcos: ott már vagy száz éve nyomják az egyenlôsdit, mégsem fulladtak mocsokba. A hozott anyagnál nemtom, hogy a komcsikra vagy az országra gondolsz, de a csehek velünk együtt indultak ...pl. Amit a szadomaszop itt mûvelt, az még gyakorló banánköztársaságokban is ciki lenne.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:37:06

@Egy kicsit karcos: az LMP neve éppen olyan, mint a Consdaple márkanév.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:44:36

@suski: igen, a svédekkel kapcsolatban igazad van, de egészen más ám egy viszonylag homogén társadalomban nyomni az egyenlősdit, mint egy olyanban, ahol már beindultak, sőt burjánoznak bizonyos folyamatok. A svédeknél addig nem volt ebből gond, amíg a nőket kellett egyenjogúsítani, vagy a nyelvből kellett kiherélni a magázást, de most, hogy tömegesen jönnek a muszlim bevándorlók, ilyenkor ugyanaz már másképp hat, mert mások a kísérlet alanyai. Őket nem verték szét a háborúban, és csak később érte el őket a gleichschaltolás, én csak ebben látom a különbséget.

A csehek példája azért más, mert nekik nem volt Sólyom Lászlójuk, aki megtagadta volna a komcsik jogfosztását. A lusztrációs törvénnyel rövid-középtávon kihúzták a baloldal méregfogát.

2010.04.13. 18:45:05

Ezek is ugyanolyan ál-liberálisok lesznek, mint a szadesz. Amellett, majd jönnek elö róluk is ilyen-olyan hirek, amelyek megutáltatják -leégetik a "tisztességes, becsületes" pártjukat. Bár csak 9 fö az, aki bejuthat képviselöként, de már most 2 jelöltjük tevékenysége büdös és büzlik. Egy lenyulós, egy pedig vásárlós. Hát mit ne mondjak, nem rossz! Az amcsik meg jó lenne ha otthon kavarnák a kakit, és ne itt játszanák az urat. Mert itt nálunk már eljátszották a szerepüket, annó '56-ban. Akkor is leszarták a magyarokat, meg most is leszarják. Igaz most már van egy hirvivöjük, akik elsö kézböl adják a hireket, oda ahová kérik. Na Viktor, baszki, jó lesz vigyázni, hogy mit mondol, mert a liberek mindenre hajlandók, csak a pénz az istenük.És mint láthattuk, már fizettek elöre nekik.

suski 2010.04.13. 18:45:32

@neeskens: "Te milyen összetételű parlamentnek örülnél? Milyen embereknek kéne szerinted lenni egy zöld, vagy egy liberális pártban? Vagy ilyen nem kell? Milyen pártok kellenek akkor szerinted? "

de kellene, de már megbocsásd, hogy nem kajáljuk be azonnal, amit az LMP feltálal. Az elmúlt húsz év kemény iskola volt szadeszestül, centrumpártostul, torgyánostul , dávidibolyástul...

reKorrekt 2010.04.13. 18:46:14

@Nagyzee: "felkeresték a Parlamentbe bejutott valamennyi demokratikus párt, a Fidesz, az MSZP és az LMP központját."
A jobbiknál nem jártak.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 18:46:19

@arlequin:

Az áldást köszönöm, bölcs ember vagy, bölcsebb mint én, a mai fejemmel egy gyerek sem kellene olyannak látom a világot.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.13. 18:47:47

Az LMP az egy liberalis part. Igazan nem ertem, hogy a rajuk szavazo liberalisok ezt miert tagadjak. Szegyenlik talan a liberalizmusukat? Erdekes hozzaallas.

A valasztasi eredmenyrol. Ha a mostani valssztokorzeti eloszlasokat nezzuk, es osszehasonlitjuk az SZDSZ ugyanilyen eloszlasaival ugy, hogy mindket eloszlast 1-re normaljuk, aztan korrelaciot szamolunk, akkor azt lehet mondani, hogy tobb mint 80%-os egyezes van a ket partban a szavazoi eloszlas szempontjabol. Aki meg erre azt mondja, hogy "statisztikanak sosem lehet hinni" annak lovese nincs, mi az a statisztika. Ne a kozvelemenykutatasok manipulativ kerdesekkel operalo, agyonkozmetikazott jelenteseibol induljatok ki. A modern fizika 60%-a statisztikus fizika. Aki ezt is lefitymalja, hogy marhasag, arra csak legyinteni erdemes.

A plakatjaik liberalis plakatok. Meg a demagogiajuk is liberalis demagogia. Az meg nem derult ki, hogy ugyanolyanok lesznek, mint nagy elodeik, vagyis Elvtelen Emberek Erdekalapu Kozossege, avagy megprobalkoznak valami ertelmes emberi jogi kuzdelemmel, ahogyan azt egy hithu liberalistol el lehet varni.

Tapasztalataim szerint igaz a mondas, hogy egy liberalisnak nincsenek elvei, csak erdekei, azonban nagyon remelem, hogy ez erre a formaciora nem lesz igaz. A francnak van kedve 20 evente ujra nekifutni a liberalis hidra lefejezesenek.

Az eredmeny mar csak azert sem meglepo, mert magyarorszagon van egy stabil 5-6 szazalekos liberalis szavazo reteg. Az a plusz 2 szazalekot meg a nevuk hozta nekik, ami profi marketinges fogas volt, kar, hogy csak egyszer lehet elsutni, mint a "hagyomanyos mosopor" trukkot.

suski 2010.04.13. 18:50:13

@Egy kicsit karcos: "A csehek példája azért más, mert nekik nem volt Sólyom Lászlójuk, aki megtagadta volna a komcsik jogfosztását. "

tehát Sólyom kúrta el az egészet...LOL egymaga....megalol! :))))

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:50:26

@Egy kicsit karcos: nem mondom, az ún. jobboldaliságnak is van méregfoga, mégpedig a nyomasztó szigor és a karót nyeltek diktatúrája harci virtussal fűszerezve, de ezt az elmúlt pártízezer évben megtanultuk már így-úgy kezelni, de ezt az egyenlősdi hülyeséget, miszerint a bűnözőnek a gyári munkás adja oda az utolsó fél vekni száraz kenyerét, ezzel nem tudunk mit kezdeni, vagy én nem nagyon, ez abszurd nekem, meg az is, hogy a házigazda a vendég kedvére legyen köteles átalakítani a házát.

arlequin 2010.04.13. 18:50:56

@Conv: ezzel én is így vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy bölcsebb vagyok, legfeljebb nem annyira bátor.
én ne gyere nekem a cigány lókupec bátor lovával...

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:51:24

@suski: egymaga kúrta el, a törvényt megszavazta a Parlament. Nem hallottál még olyanról, hogy valaki egymaga kúr el valamit, minden bizottság nélkül?

neeskens 2010.04.13. 18:52:17

@Egy kicsit karcos: A mélyen elmaradott Németországban pl sokkal erősebb a zöldpárt.

@Conv: "Pörzse nem kampányolt, hanem vendégként fellépett egy mszp-s kampányban" - ja értem, így mindjárt más.

"Liberális párt kell. De nem az szdsz fajta liberalizmus, hanem a liberalizmus." A liberalizmus, ahogy te elképzeled. Vagy mégis mire gondolsz?

Egyetlen kérdésre se felelsz, csak ócsárolsz. Nem tudsz egyetlen adatot, hivatkozást felmutatni, amely az igazadat bizonyítja. Bravúros érvelés.

neeskens 2010.04.13. 18:55:32

@suski: De milyen kellene akkor?

Ezt komolyan kérdezem, nem kötekedésből. Hogy tudnál egy számodra szimpatikus magyar liberális pártot elképzelni.

(Egyébként azt is tisztázni kéne, hogy most akkor ökoterrorista, vagy liberális, vagy mi az LMP.)

"Nem véletlen, hogy a zöldeknek az aszfalt a lételeme, vidéket, igazi vidéket legfeljebb rafting vagy quadozgatás közben látnak." - Ehhez képest egész jól szerepeltek vidéken.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:56:20

@neeskens: "A mélyen elmaradott Németországban pl sokkal erősebb a zöldpárt. "

Az legyen az ő bajuk, ők ezt is elbírják még talán, de mi nem.

Egyébként, barátom, csak úgy megkérdezem, hogy szerinted Magyar Bálint reformjai klasszak voltak? Tudom, ő nem LMP-s, csak érdekelne a véleményed:-)

suski 2010.04.13. 18:57:25

@Conv: "Pörzse nem kampányolt, hanem vendégként fellépett egy mszp-s kampányban."

én úgy tudom dolgozott, mûsort vezetett 98-ban.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 18:58:00

@neeskens: "Ehhez képest egész jól szerepeltek vidéken."

Hát itt nálunk Bösztörcepusztán jelöltet sem állítottak, legközelebb a városba' láttam LMP-st.

reKorrekt 2010.04.13. 18:58:00

@neeskens:
- "Morvai Krisztina a szoci kormánynak dolgozott": Ha már itt tartunk, akkor Morvai 2006-ig fidesz szavazó volt, ergo...
- "Vona Orbánnal volt egy polgári körben": Mikor is volt ez? És azután vajon miért lépett ki Vona ebből a körből és vett utána részt a Jobboldali Ifjúsági Közösség (JOBBIK) első alapköveinek letételében?
- "Balczó a MIÉP kéviselője volt": Ő sem heccből hagyta ott a MIÉP-et és ment át a Jobbikba.

Támadták a Jobbikot a volt MSZMP-s pénzügyes szakértővel is, de a reagálást már senki nem akarta leadni. Mert egyszerűen a válsz nem érdekelte őket. Egyedül a Duna Tv-n volt később látható Vona - egyébként korrekt és érthető - válasza erre a dologra...

Higgyétek el, elég degradáló lehet ha megvádolnak valamivel, amire nem tudsz érdemben reagálni. No nem azért mert nincs válaszod, hanem mert nincs szócsöved.
A liberális pártoknak és médiának köszönhető hogy a Jobbik külföldön mint náci-fasiszta párt van leírva. Pedig valljuk be, ez így nem igaz. Most meg persze a amcsik és a zsidók is ajvákolnak hogy hát mi lesz itt?!
1. Mi a k.rvaany..uk köze van hozzá. Pláne izraelnek mi köze hozzá, hisz nekik - a saját bevallásuk szerint - amúgy sem terem itt semmi.
2. Ők maguk tették virtuálisan azzá a jobbikot aminek most elmondják. Ergo milyen jogon ugatnak bele a belpolitikánkba?

reKorrekt 2010.04.13. 18:59:47

@Kicsit Karcos: No meg milyen "független" megfigyelő az, aki három párthoz elmegy gratulálni, de egyhez nem. Ezek után remélem nem került a kezébe szavazólap...

neeskens 2010.04.13. 19:00:19

@Egy kicsit karcos: Nézd, ha így nézem nálunk az összes eszmét lejáratták már az elmúlt száz évben. A konzervativizmust, a szociáldemokráciát és a liberalimust is.

Ettől még mindegyiknek vannak értékei.

Egyébként azt gondolom, hogy zöldek sokat tettek ahhoz, hogy Németország egynagyon is élhető hely. Pl.A Rajna Európa egyik legszenyezetebb folyója volt, ma meg lehet fürödni benne.
Persze ettől nem lesz olcsóbb a sajtos pogi, de az életben vannak más értékek is ennél.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 19:01:52

@suski:

igen dolgozott, a fellépésért fizettek neki. Ő volt az egyik meghívott (fizetett) műsorvezető. Szakmai munkát végzett, nem pedig kampányolt.

neeskens 2010.04.13. 19:02:19

@reKorrekt: "Morvai Krisztina a szoci kormánynak dolgozott": Ha már itt tartunk, akkor Morvai 2006-ig fidesz szavazó volt, ergo...
- "Vona Orbánnal volt egy polgári körben": Mikor is volt ez? És azután vajon miért lépett ki Vona ebből a körből és vett utána részt a Jobboldali Ifjúsági Közösség (JOBBIK) első alapköveinek letételében?
- "Balczó a MIÉP kéviselője volt": Ő sem heccből hagyta ott a MIÉP-et és ment át a Jobbikba."

Ha őket az idő, vagy a döntésük felmenti a korábbi szerepük alól, akkor az LMP vezetésében - egyébként nem létező - szadeszeseket nem?

belzebubó 2010.04.13. 19:05:47

@neeskens: Schiffer a Védegyletben támogatta Sólyom elnökségét, ill. Sólyom is védegyletes volt elnökké kinevezéséig Schifferrel és sok LMP taggal együtt.

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.04.13. 19:06:01

@neeskens: Szerintem mind egy kutya, mint mondtam volt.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.13. 19:06:25

@neeskens: "Nézd, ha így nézem nálunk az összes eszmét lejáratták már az elmúlt száz évben. A konzervativizmust, a szociáldemokráciát és a liberalimust is.
Ettől még mindegyiknek vannak értékei. "

Latod, ebben igazad van. Ha elolvasod ezt, lathatod, hogy ilesmire celozgattam. @Meleardil Eressea Iluvadan:
Liberalisokra, akik igazi jogvedok, es nem fajvedok, szukseg van. Orulnek neki, ha az LMP hitelesnek bizonyulna. Keves eselyt latok ra, mar nagyon a nyakukra fog szallni az a penzzel teletomott banda, akik kiszorultak a parlamentbol. Kivanok nekik szilard erkolcsoket a sok mocsokkal szemben.

Viszont adodik innentol a kerdes: Miert volt megengedheto a Jobbik bizonyitekok nelkuli nacizasa, fasisztazasa, fektelen mocskolasa minden hazai es nemzetkozi forumon? Miert a liberalizmus az, aminek szazdszorra is meg kell adni az eselyt, es miert a nemzeti osszefogas az, amit tuzzal vassal irtani kell? Kerlek vilagits ra ennek az ordito kulonbsegnek az egyszeru, ertheto es mindenki szamara belathato okara. Mar persze azon kivul, hogy a liberalis media arrol es azt allit, ami neki tetszik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 19:06:47

@reKorrekt:

Na igen, ezek egyike sem azért keresett másik pártot, mert a sajátjuk megszűnt, hanem mert nem értettek egyet az adott párttal.
Az szdsz tagok meg azért mentek el másra szavazni és más pártba, mert megszűnt a sajátjuk. Egyértelmű, hogy oda mentek ahol örömmel fogadták őket.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.04.13. 19:07:19

@neeskens: Valóban elképesztő, hogy a zsidók egyszerűen képtelenek arra, hogy ne faji alapon politizáljanak...Schiffer, Faith (zsidócigány!), Rauschenberger, Szabó Tímea stb....csak ezt legalább otthon (Izrael) művelnék és nem itt.

Ezért SZDSZ 2.0 az LMP te nagyértelmű!

neeskens 2010.04.13. 19:08:23

@Quain: ja a zsidók. Tényleg. Meghajolok érveid súlya alatt.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 19:08:53

@neeskens: nem tiltja semmi, hogy pártot váltson valaki, de közszereplők esetén ezt általában meg szokták indokolni. A jobbikosok megindokolták, az LMP-s SZDSZ.esek elszámoltak-e a múltjukkal?

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.04.13. 19:09:33

@neeskens: Bocs de én veled végeztem:

neeskens 2010.04.12 16:39:53
Szerintem amiket józanul el lehet várni, kb ebben a sorrendben:

1. Korrupció visszaszorítása
2. Némi közrend Kelet-M.o.-n a Jobbik megfékezése okán
3.Felelős pénzügyi politika
4.A közösség megerősítése az állami intézmények erősítésn keresztül- az mégsem járja, hogy ennyire szétessen egy közösség, mint a magyar

Na melyik a kakukktojás?

suski 2010.04.13. 19:09:41

@Egy kicsit karcos: de egymaga az egész rendszerváltást nem kúrhatta el...azt az embert nem lehet felelôssé tenni azért, amit itt mûvelt a komcsi maffia. Ki választotta meg a nemjogfosztott pufajkást? Sólyom, egymaga? Sólyom lopta szét és adta el az országot ? Sólyom küldte rá a rendôröket a tüntetôkre ? A csehek tényleg kivonták a forgalomból a komcsikat egy idôre, de a mi helyzetünk azért egy igen mély elemzést is igényel, nem olyan pofonegyszerû a dolog. Szerintem ez meghaladja a topik kereteit...
@neeskens: nekem az lett volna szimpatikus, ha Lányi András bent van a buliban. Ô kimaradt és ennek nyilván oka van. Majd meglátjuk mi lesz a parlamentben, jobban szemügyre vesszük ôket, addig csak a duma meg a marketing... Lendvai dörgölôdzése meg minimum gyanús!

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 19:18:10

@suski: Sólyomról azt gondolom, hogy egy történelmi pillanatban hatalmasat hibázott. Ahogyan Nagy Imre jóvá tudta tenni a múltját azzal, hogy a Nagy Pillanatban a közmegegyezés szerinti jó oldalra ált, ugyanúgy Sólyom egész életművére rányomja a bélyegét az, hogy 1990 környékén - bár csak rá kellett volna bólintania a népakaratra, ami törvényjavaslat formáját öntötte - elkúrta a ziccert. Pedig ha az önkényuralmi jelképek betiltásakor megtalálta a kivétel lehetőségét az Alkotmányban, akkor a lusztrációra is meglett volna a jogalap.

Abban igazad van, hogy Hornt mi választottuk meg. Bár Horn személyével nekem nincs különösebb bajom, egyszerűen le kellett volna hagyni az étlapról. Ha a Vér és Becsületet le lehet hagyni, akkor az MSZP-t miért nem lehet? Ha a heroint be lehet tiltani, akkor bizonyítottan elkúró politikai mozgalmakat miért nem lehet?

"Szerintem ez meghaladja a topik kereteit..."

Szerintem is, ehhez többet nem írnék itt, de a válaszodat, ha lesz, elolvasom szívesen.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 19:19:30

@neeskens: vicces vagy, te magad mondtad, hogy 3-an vannak, na ez a 3 elmagyarázta már, miért hagyta ott régi pártját, az SZDSZ-t?

suski 2010.04.13. 19:23:01

itt az van,hogy az amcsi nagykövet nem járt a fidesznél..

www.echotv.hu/hirek.html?r_id=37&hir_id=212518

reKorrekt 2010.04.13. 19:23:10

Az amcsi benyalást követően azért őszintén remélem, hogy az lmpsek pontosan tisztában lesznek azzal hogy mi is számít hazaárulásnak. Tényleg, őszintén, az ő érdekükben. Nehogy olyasmit csicseregjenek véletlenül tovább ami nemzetbiztonsági téma. Erre azért ügyeljenek a jelentések elkészítésekor.

neeskens 2010.04.13. 19:23:38

@Egy kicsit karcos: 158-ból 3 db, az nincs 2%. Akik nem voltak SZDSZ-es képviselők, nem volt komoly tisztségük. Ráadásul ez a 90-es években volt. Ennél sokkal több exkomcsi van pl a Fideszben.

neeskens 2010.04.13. 19:31:07

@Meleardil Eressea Iluvadan: Talán nemcsak a kurucinfót kéne olvasni.Mondjuk néha nézz bele a New York Timesba, vagy a BBC adásába. Ahhoz képest, ahogy ők írnak a Jobbikról a magyar média maga a megtestesült kedvesség.

Ja tudom, őket is megvette a judeo-plutokrata összeesküvés.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 19:32:28

@neeskens: na hallgass ide, kicsi vízisikló:

az egész LMP-t körüllengik az SZDSZ ótvaros témái. Ugyan szóban hallgatnak róla, de a programjukban ott van, abban a programban, amit 100-ból ha 1 választó megnyit egyáltalán.

Ezek: egész pályás cigány- és zsidófajvédelem, mindenféle, a társadalom által joggal megvetett magamutogató nyikhajok (homoparádésok, stb.) érdekvédelme, az állítólagos szélsőségekkel való riogatás, zajos, arrogáns "jogvédelem".

_Ezen felül_ néhány képviselőjük, egy rakás tagjuk úgyszintén az SZDSZ-ből verbuválódott.

Bübüke, ezek után írod azt, hogy csak 2% volt bizonyíthatóan SZDSZ-es? Na hadd halljam, mi a véleménye annak a 2%-nak, annak az általad is elismert 3 képviselő-jelöltnek az álláspontja az SZDSZ-szel kapcsolatban?

Nzoltan 2010.04.13. 19:33:54

Na ez a poszt nem lett index címlapos.:-)

arlequin 2010.04.13. 19:34:32

@Meleardil Eressea Iluvadan: nem tudom minek teszel fel olyan kérdéseket, melyek nem létezőeknek vannak nyilvánítva.

@suski: sólyom nyakig benne van a szószban. kiemelt persze a többi közül, de nagyban felelős az ország közjogtalan rendszeréért.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.04.13. 19:34:52

Szerintem meg egyszerűen meglepődtek a "régi" pártok emberei, ha elhiszem azt hogy az LMP tényleg egy új párt (nincsenek tele ex-szdsz, ex káderekkel) nos számomra teljesen életszerű hogy a zsugorodó mszp megpróbál parazitaként kicsit rátelepedni a frissen jöttek sikerére. olyan mint egy fénykorát bőven túlhaladt diszkóskurva aki a stroboszkóp fényében szemérmesen közelít egy fiatal pasihoz. villanykapcsolás után meg.....

suski 2010.04.13. 19:35:20

@Egy kicsit karcos: nem tudjuk, hogy mi lett volna, ha... az ország 89 elôtti meghatározó szétkúrói sem feltétlenül voltak formailag pártfunkcionáriusok... Lásd hitelfelvétel...
A bolsevik maffia késôbbi ármánykodását szerintem senki nem látta elôre..ugorgyunk.

arlequin 2010.04.13. 19:37:08

@neeskens: nem megvette, hanem létrehozta. nagy különbség.
@Nzoltan: vajh' miért?

rezfaszubagoly (törölt) 2010.04.13. 19:37:54

most már világos, hogy LMP=SZDSZ hatalomátmentés, nem Lendvaiék akciója miatt, mert kit érdekel, hogy az MSZP visszalép, ha az LMP meg nem, de nézzük meg, hogy hol szerepelt jól anno az SZDSZ és hol erős most az LMP. Egybeesik.
Elég megnézni Schiffer múltját, hogy kicsit belelássunk a fejébe.

Meg a Faith Balázs-ügy is elég szomorú, hogy lehet ilyen embert indítani jelöltként?
Nem az a bajom, hogy zsidó, hanem az, hogy romák pályázati pénzét lopta el!
és nem számít, hogy kizárták, meg ejnye-bejnyét kapott, hanem hogy ilyen embert alkalmasnak talált az LMP, hogy jelöltként indítsa. Nem hiszem el, hogy nem néznek utána az embereiknek, hogy előtte senki nem ismerte közülük Faith Balázst.

egy illúzióval kevesebb, pedig bíztam abban, hogy ez tényleg egy új, tiszta párt

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 19:42:21

@rezfaszubagoly: a cigánykodó zsidógyerekeket nem lehet előzetesen, törvényesen kiszűrni. Emiatt alaptalan az LMP-t vádolni, ők megtették vele kapcsolatban, ami elvárható.

suski 2010.04.13. 19:43:20

@neeskens: ezek szart se tudnak a jobbikról . Bakker a guardianban azt írták, hogy a fidesz az Alliance of Free democrats...ezek után adjak ezek véleményére olyanról, amirôl fingjuk nincs? A BBC-n MR. Oban, 3-szor egy cikkben ????? A Jobbik több mint egymillió szavazó a fidesz meg 50%...csak a korrekt tájékoztatás jegyében... majd ezek mondják meg, hogy itt Orbánnak az a legfontosabb dolga, hogy lecsukja a Képírót (???) meg a gárdát...hogy 3 millió ember éhendöglik , az nem számít.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.13. 19:44:37

@neeskens: Ennyit ersz, mint ez a valaszod? Ertelmes kerdesre ures valasz.

Kerdes: "Miert a liberalizmus az, aminek szazdszorra is meg kell adni az eselyt, es miert a nemzeti osszefogas az, amit tuzzal vassal irtani kell?"
Valaszod:"Talán nemcsak a kurucinfót kéne olvasni.Mondjuk néha nézz bele a New York Timesba, vagy a BBC adásába. Ahhoz képest, ahogy ők írnak a Jobbikról a magyar média maga a megtestesült kedvesség."

Aruld el nekem, mivel szolgaltam ra erre a beszolasra? Ja, es arra is kivancsi lennek, hogy mekkora osszefuggest latsz a kerdes es a valaszod kozott.

neeskens 2010.04.13. 19:45:55

@Egy kicsit karcos: mi fáj, hogy így becézel? :)
"körüllengik", "egy rakás" - ezekkel nehéz vitatkozni.

Ezek: egész pályás cigány- és zsidófajvédelem, mindenféle, a társadalom által joggal megvetett magamutogató nyikhajok (homoparádésok, stb.) érdekvédelme, az állítólagos szélsőségekkel való riogatás, zajos, arrogáns "jogvédelem". - Erre mit mondhatnék? Olvasgass nyugati sajtót, hogy elhelyezd a saját értékrended.

Nem tudom, mi a véleményük, de szerintem nem is érdekes, perememberek voltak 15 éve az SZDSZ-ben és most sem meghatározó politikusai az LMP-nek.

arlequin 2010.04.13. 19:46:50

@flippant: Lehet Mo Palesztina
az nem, de kis-izrael talán!
reménykedjünk.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.13. 19:48:33

@neeskens: Az megeshet...csodalkoztam is, mert nem lattam az osszefuggest.

belzebubó 2010.04.13. 19:49:59

Most azt mondta az LMP-s Jávor Benedek a rádióban, ha ennyire retteg a maszop a kétharmadtól, akkor mindenhol léptesse vissza a jelöltjeit. Ha ez nem történik meg, abban biznak, pár fideszre szavazó aki nem az LMP-re adta a szavazatát mert veszett szavaztnak hitte, átszavaz rájuk a második fordulóban.

suski 2010.04.13. 19:51:02

@suski: és azt sem értem,miért Orbánnak kell magyarázkodnia a vonagáborok miatt, irányítsa ôket szépen a Jobbik székházához, oszt ott lehet faggatózni náciügyben.
A hetiválasz szerint van olyan újság, ahol csak a jobbikról írnak a fidesz -demokratikus országokban példátlan - választási gyôzelmét és annak okait, meg sem említik...mindezt a korrekt tájékoztatás jegyében.. akkor ezek után hogyan higgyem el azt, amit mondjuk Kamerunról írnak???

hetivalasz.hu/itthon/antiszemitizmus-a-levegoben-nem-a-fidesz-a-jobbik-a-foszereplo-28582

neeskens 2010.04.13. 19:51:48

@suski: ezekről linked is van?

De nem hiszem, hogy ez a lényeg. Talán érdemes lenne levenni a polcról Adyt, vagy Bibót. Ezt más a másikhoz is belinkeltem, de annyira passzol, hogy nem hagyhatom ki.
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/korvin.htm

"Vívjátok a dühös szerelemi harcot Áron nyughatatlan népével: ebben a gyilkos ölelkezésben bíztunk eddig, a semita élesztőben, a zsidó segítségben. Elmúlt ez is, ez a bizalmunk: erős vagy te, Pusztaszer, erősebb vagy Jeruzsálemnél, erősebb vagy Babilonnál, erősebb vagy Rómánál, erősebb vagy Párizsnál. Légy hivalkodó: erősebb leszel Bécsnél is.

Néha úgy képzeljük, ebben van a ti életetek, véreink, magyarok. Hogy megálltok, s kemény koponyátokat előreszegzitek, nem csalóka, tarka ideálok befogadására, de - döfésre.

Hiszen álljatok meg, mradjatok meg, tartsátok meg koponyáitok kerekségét és keménységét, éljetek a magyar glóbusz nagyszerűen ostoba hitében. De mit csináltok velünk, mi is magyarok vagyunk, és minket elbolondítottatok."

Lehet zsidózni, cigányozni, majd nyer a Jobbik és büszkén dagadhat a honkebel, Pusztaszer erősebb lesz, mint Brüsszel, mint Washington. Lehet kergetni a délibábokat.

Roxvox 2010.04.13. 19:54:17

Szabolcsban lehet Legkevésbé Más a Politika.

arlequin 2010.04.13. 19:54:29

@suski: hát vazze a hetiválaszban ez a dévényi vagy mittudoménkicsoda is minden héten a jobbikkal foglalkozik s utána az újság saját magát taknyolja körbe?! ennyire takonygerincű egy újságot. ennél lassan a népszabadság is korrektebb.

nyilván megijedtek a gyarmattartók. helyes. ijedjenek. van mitől. elképzelik mi van ha az orbán lerázza a felemás jármot. mert ez sem lehetetlen.

neeskens 2010.04.13. 19:56:37

Lehet tagadni a nyugati fejlődést, a liberalizmust, a pluralizmust, mindent lehet.

De akkor ám nincsen Nyugat, akkor Kelet van. Kirgizisztán. Ezt kellene eldönteni.

belzebubó 2010.04.13. 19:59:38

@suski: Nem mindenki hisztizik ám ennyire külföldön sem.
"Ami a Jobbikot illeti, a német kutató úgy véli, hogy a külföldi média olykor túlságosan is sokat foglalkozik ezzel a jelenséggel, sok lapban szinte csak a Jobbikról írtak. „Azt Magyarországon kell kideríteni , hogy miért kaptak ennyi szavazatot, de egy demokráciába belefér, hogy ha egy párt indulhat a választásokon, akkor arra szavazni is fognak"- mondja a kutató."
www.nol.hu/kulfold/orban_es_a_jobbik_-_igy_latjak_a_kulfoldi_szakertok_

neeskens 2010.04.13. 20:04:14

@suski: ja, egy oda. A cikkben tényleg baromségok vannak, de azért azt érdemes megfontolni, hogy ennyit ér a nagy magyar humbug.

Amúgy a Guardian balos újság és esett is a színvonala. A Times jobb, ha már Britannia.

arlequin 2010.04.13. 20:05:17

@neeskens: végigolvastad? mert nekem nem úgy tűnik. és bizony ady is tévedett nem egyszer. de ha már erről van szó:
"kis népnek még a levegőt is radikálisan kell vennie"
avagy ott "Harc a nagyúrral".

vajh' ki mondta/írta ezeket?

s az sem ártana ha a keletkezési dátumokat is összehasonlítanád jóember, mert nem úgy tűnik, hogy ismered életének ívét... mert ezek a rafkós/eszetlen irodalom-összeállítók 'valahogyan' mindig lehagyják a keletkezési dátumokat.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 20:06:07

@neeskens: "Olvasgass nyugati sajtót, hogy elhelyezd a saját értékrended."

Szerintem ez a különbség közöttünk, hogy én a nyugati (miért nem déli, vagy észak-keleti?) sajtó véleményének ismerete nélkül is el tudom magam helyezni a világban, és ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem szoktam alkalmanként a külföldi, sőt nyugati médiát is szemlézni.

belzebubó 2010.04.13. 20:08:44

@neeskens: A nagy fejlett nyugatodban ahol mindenki józan, liberális, perceken belül bejut Svédországban az SD jelenleg 13%-on áll és egyre nő, ősszel választások.
Jelszavaik: "Népünkért és hazánkért!, "Svédország a svédekért! ,Svédek Svédországért!"
Már a svédek sem a régiek igaz? ;-)

arlequin 2010.04.13. 20:09:39

@suski: echte angol ez a zuroff is. igazi nemzetközi véleményt gajdol. mert van angol vélemény, van német, van olasz, van francia és itt vannak ezek a nemzetköziek, akik minden országban ugyanazt a követ fújják. ekkora hülyéket!

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 20:15:39

@belzebubó: Nocsak, svédkednek a mélysvédek?

suski 2010.04.13. 20:15:57

@neeskens: hol zsidóztam és cigányoztam én? Egyszerûen felháborít ez a mocsok amit Mo-ról írnak, a kettôs mérce, a 24/7 holokauszt/antiszemitizmus és az, hogy hitelesnek mondott külföldi média láthatóan teljesen torz képet ad. AKkor hogyan higgyem el a többit? Amirôl nem tudok semmit? Bizony a külföldi sajtó hiába nyomatja az emberjogizmust , nyugaton (is ) kezd betelni a pohár, ott nem a cigányokat, hanem az arabokat utálják és félnek tôlük. Lásd Hollandia. Ott bizony alaposan elkúrták, hiába úsznak a zsozsóban.
( A bBc már javította a bakijait).
És amikor Slotáék betiltják a magyar nyelvet, vagy amikor szétverik a focimeccset a szlovák rendôrállatok, akkor nincs egy büdös szó sem a nagy emberjogvédôk tollából. Sorolhatnám. Tudom én, hogy ennek megvan az oka, de hadd ne tapsikoljak már ennek és hugyozzam össze magam a "nyugat" felsôbbrendûsésétôl.

Kartal (rezervált) 2010.04.13. 20:18:23

@neeskens: Lebuktál! Te vagy Gusztos Petya! Csak ő tudott ilyen profin rettegni!
Mitől vagy ennyire befosva? Minden szavadból árad a félelem, a bizonytalanság. Végy példát Toporól! Ő aztán hótbiztos mindenben. Igaz, az intelligensek kételkedni szoktak, csak a hülyék biztosak mindenben, de ők legalább nagyon! xD
Nyugodj meg, már Lendvai mama is kedvenc pártod előtt térdel, és még nem vette észre, hogy - némi képzavarral élve - ezúttal ő van a kiszívott farok rossz végén xDDD
Ami meg a liberalizmust illeti, ki kell nyitni a lexikont és megnézni mit jelent, aztán összehasonlítani azzal amit az szdsz csinált. Hasonlít? Nem. Köszönöm.
Ne is válaszolj, én veled ellentétben munkából tartom fenn magam - ha tudod egyáltalán mit jelent ez a szó -, megyek aludni, holnap (is) dolgozok. Plusz ezentúl nem is látlak, bekerültél a szűrőbe, ahová még Topot sem vettem fel soha, mert - veled ellentétben - mondott néha értelmes dolgokat.

Jó éjt!

@arlequin: minek küzdesz? A víz sem harcol a sziklával, mégis legyőzi.

suski 2010.04.13. 20:20:21

@neeskens: én nagyon jól tudom milyen újság a Guardian. És tudjátok mi a legviccesebb?? Hogy a választásokról SEMMI nincs benne. Beírom, hogy fidesz és az az utolsó cikk, amit már linkeltem, de ha ti találtok, akkor rajta.

Pógár 2010.04.13. 20:21:07

Egy fideszes nagyvállalkozó mondá nekem: Lehet Másként loPni....

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 20:22:24

@suski: ez a nyugatozás valami SZDSZ-es mánia lehet, egész életüknben a Nyugati-sarkra vágynak, de ők sosem jutnak el oda, és csak annyi marad az egészből, hogy balkáni keletiznek 7/7 24/24.

Pl. Magyarországnál gyakorlatilag Európa mértani közepén van, bárki, aki nem vak és ránéz a térképre, láthatja. De nem, liberálisul ez _még_ Kelet-Európa, vagy ha jó kedvükben vannak, akkor Kelet-Közép-Európa vagy Nyugat-Balkán.

A kedvenc mantrám az volt egy pár éve, hogy Franciaországban mindenki francia, aki francia állampolgár. Ez kb. akkor bukott meg számomra is látványosan, amikor, azt hiszem Le Pen kijelentette, hogy zavarja, hogy a fociválogatott egyik tagja sem ismeri a francia himnuszt. Aztán már ment is a rasszistázás-fasisztázás, na az már ismerős volt:)))

Dzsentrisvihák 2010.04.13. 20:23:36

Lóf@szt Más a Politika...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.13. 20:25:35

@Nagyzee:

"később pedig felkeresték a Parlamentbe bejutott valamennyi demokratikus párt, a Fidesz, az MSZP és az LMP központját. "

LOL, ezek az amcsik nem tudnak számolni

arlequin 2010.04.13. 20:25:55

@Kartal (beleszól): küzdeni? csak kedélyesen fingadozok. ugyanis babot ettem a múlt héten és mivel nagydarab egy állat vagyok, valamint lassú az emésztésem, ilyenkor kényszeres igazmondás és tényközlés tör rám. magyarán mondva. tudod. ez olyan népnevelés jellegű.
de. te minek szopatod a lendvait, amikor ma reggel is hajnal 4-kor ment el tőled, hogy a gyári munkás asszonyod hazajőve az éccakai műszakból le ne buktasson drága?

suski 2010.04.13. 20:31:03

@laspalmas: az echotv szerint a fidesznél nem voltak...szerintem sem, lett volna fotó...jól tudnak hazudni .

arlequin 2010.04.13. 20:31:04

@suski: "És amikor Slotáék betiltják a magyar nyelvet, vagy amikor szétverik a focimeccset a szlovák rendôrállatok, akkor nincs egy büdös szó sem a nagy emberjogvédôk tollából. Sorolhatnám."

hogy te mennyire egy soviniszta vagyol. semmi fennkölt demokratizmus, hanem a vér pikírt hisztije. borzalom.

@laspalmas: de szavazni meg zabálni tudnak. mást nem nagyon.

suski 2010.04.13. 20:37:06

@arlequin: nem a vér, hanem az igazságérzetem. :))

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 20:39:38

@suski: "Kérdésünkre, hogy a Jobbik demokratikus párt-e szerintük, nemmel válaszoltak."

Alig várják már, hogy jöhessenek felszabadítani. Egyébként ki a fasz ez a Cukopolisz, hogy nagykövetként veszi magának a bátorságot minősíteni a magyar pártokat?

arlequin 2010.04.13. 20:41:53

@suski: persze-persze, a helyedben én is terelnék. igazságérzet? az valami ókori relikvia, vagy a legújabb mosópormárka, olyan intelligens-fajta?

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 20:46:00

@suski: ezesetben nem az LMP kiválasztottságát akarták bizonyítani, hanem a Jobbikor "lealázni". Tartom, hogy egy nagykövet ne bulizgasson pártokkal, ő az országát képviseli, és illene neki is a mi országunk képviselőivel tartania a kapcsolatot: elnökkel, miniszterelnökkel, külüggyel stb.

Gyarmatként bánnak velünk. Miért is? Mert nem álltunk ki a vízumkérdésben a kölcsönösség mellett, pár tízezer ember rövid távú érdekeire hivatkozva lenyeltük a békát "jobb a békesség" jeligére. Sólyom ujjlenyomatos puhánykodását már ne is említsem.

Nem vehető komolyan egy olyan ország, amelyik képtelen kiállni a saját érdekeiért. Ettől függetlenül, felháborítónak tartom a nagykövet eljárását is, és azt is, hogy nagykövetekkel buliznak egyes pártok a választás napján.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.13. 20:52:12

@belzebubó:

"ha ennyire retteg a maszop a kétharmadtól, akkor mindenhol léptesse vissza a jelöltjeit"

vicces gyerek ez a Jávor Benedek :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.13. 20:58:36

Amúgy az átjött bárkinek is, hogy Horn Gabi beismerte a szadi adatbázist?

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 21:04:26

@arlequin: ha másra nem is, de ezért a hárompárti mutatványáért jó lenne rá nálam, hogy véletlenül a görög himnuszt húzassam el a tiszteletére a következő alkalommal.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 21:06:37

@laspalmas: nekem nem jött át, mire gondolsz?

Így elsőre furcsa, olyan, mintha azt ismerné be Horn Gábor, hogy a Jobbik fasszista:-)

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 21:13:38

@belzebubó: "Most azt mondta az LMP-s Jávor Benedek a rádióban, ha ennyire retteg a maszop a kétharmadtól, akkor mindenhol léptesse vissza a jelöltjeit."

10/10

suski 2010.04.13. 21:16:47

@laspalmas: ja kösz, közben leesett

@Egy kicsit karcos: már nem kell vízum tudtommal, a korábbi helyzet engem is kiakasztott. Milyen Sólyom puhánykodás? Azt mondta nem megy oda, míg ujjlenyomat kell. Bushnak is megmondta a pofájába, hogy guantanamo nem menô.
Nem is vesznek bennünket komolyan, nyugodj meg..

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 21:17:30

@Egy kicsit karcos: megnyugtató egyébként a demokrácia szempontjából, hogy az önkéntes választási megfigyelő asszony a Jobbikról nem feltételezett választási csalást, és csak a többi pártot "kellett" megfigyelnie.

suski 2010.04.13. 21:18:59

@laspalmas: ez ugyanaz az adatbázis lenne, ami alapján felvesznek a jaude jahvéba vagy hova a francba, amit itt fönt tárgyaltunk ?:)))

arlequin 2010.04.13. 21:20:19

@Egy kicsit karcos: most nem csúnya. de 15 év múlva...

@laspalmas: az egyik kommentelő írja
Ignac Utasi:
"hát jah... bár ha a magyar nagykovet menne akármelyik párthoz az usaban akkor az a belugyekbe valo beleszolás... a miniszterelnoknek gratulálni am is protokoll, de mért kel egy kis semmi pártnak?"

majd

"ez okés, de ez protokoll. mit keres az lmpnél? a fidesznél nem volt mikor vesztett..."

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 21:22:42

@suski: arra gondolok, amikor hagyta, hogy az ő egyedi mentességével lekenyerezzék.

A Guantanamo miatti európai tiltakozásokat egyébként elsőosztályúan kezelte le az amcsi diplomácia: oké, igazatok van, szánjuk-bánjuk, de nálunk csak így lehetett megcsinálni, de akkor ti Európában ugye el tudjátok helyezni őket megfelelő emberi jogi körülmények között?

Nekünk is így kellene a cigányfajvédőkkel tennünk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.13. 21:25:37

@Egy kicsit karcos: ebben igazad van

ahogy nincs szükség liberalizmusra sem, mert minden alapvető az eszméből benne van az értelmes emberben, úgy liberális az szdsz

úgy nincs zökség zöldekre se, mert minden alapvető az eszméből benne van az értelmes emberben, úgy zöld az lmp

én is zöld vagyok? azt akkor mi van?
ezek csak haszontalan eszméket tudnak felvállalni, de tudjuk miért, mert nincs magyarságtudatuk, mégse állhatnak ki lógó nyelvvel csak úgy,h mi egy párt vagyunk azt kész.
azt hiszik valamit kell mondaniuk az ideológiájukróóó

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 21:27:19

@Egy kicsit karcos:

vagy inkább a cigányokkkal, a fajvédőik mennének utánuk maguktól, mert itt nem lenne mitől rettegniük a megélhetésért

arlequin 2010.04.13. 21:28:13

@tesz-vesz: dehát értelmes ember nem ideológiával rendelkezik hanem teóriával. ha vki egyáltalán érti itt a vb-n hogy ez utóbbi mit jelent...

reKorrekt 2010.04.13. 21:29:54

@Egy kicsit karcos: Egy külföldi újságnak még csak-csak megbocsátható egy náci-jobbik cikk lehozatala, hisz náluk - ha erőltetetten is, de - foghatjuk akár a hozzánemértésre, félrevezetettségre is a dolgot.
Viszont azt senki nem magyarázza meg nekem hogy az USA kormánya (aka. nagykövete) ne ismerné a valós (valós!) belpolitikai helyzetünket, a jobbik valódi elképzeléseit és valóját a liberális média festette torz képük hamisságát; leginkább a helyi hírszerzésük által ismerhetik ezt persze (CIA). De ahelyett hogy levonnák a reális következtetéseket, vagy legalább ne avatkoznának be, ők egy ilyen gesztussal szégyenítenek meg és kiáltanak ki antidemokratikussá 1 millió magyar embert. Mindezt csak azért hogy a saját hiperliberális politikájukat hirdessék a világnak, mint követendő és egyetlen opciót. Mi ez ha nem közvetlen külpolitikai beavatkozás a belügyeinkbe?

suski 2010.04.13. 21:33:26

@arlequin: ""ez okés, de ez protokoll. mit keres az lmpnél? a fidesznél nem volt mikor vesztett..." "

"Fideszes külügyes forrásaink szerint egyébként az a szokás, hogy a nagyobb követségek minden, az országgyűlésbe bejutó pártnál tiszteletüket teszik, így a Fideszhez 2002-ben és 2006-ban is ellátogatott az amerikai nagykövet." a mandinerrôl.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.13. 21:33:48

@arlequin: @laspalmas:

én ismerek vkit nagyon közelről, aki nagyon közelről ismeri a jenki nagykövetet....

arlequin 2010.04.13. 21:38:28

@reKorrekt: én örülök neki, ha engem nem neveznek demokratának, mert nem is vagyok az. igaz nem vagyok ellene, csak szimplán idiotizmusnak tartom. nem mintha ők demokraták lennének. ha azok lennének, akkor amerika már nem is létezne.

@tesz-vesz: wc-kagyló?

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 21:50:16

@arlequin: a szemkilövések idején én is valahogy úgy voltam vele, hogy elég ebből a szarból, amit itt demokráciának hívnak,ugyanolyan izmus, mint a többi, köszi, nem kérem, látjuk az eredményét.

Azóta árnyalódott ez a véleményem. Először meg kellene próbálni jól csinálni, és utána lehet minősíteni. 20 éve próbálkozunk vele, és még mindig ott tartunk, hogy a választókra fogják a választás elhúzódását, és el akarják kibozni a mobiltelefont azoktól, akik 7 órája álltak sorba (előreengedve öregeket, gyerekes családokat).

Most valahogy úgy látom, hogy a rendszer legfőbb hibája, ami ilyen kudarcossá tette a demokráciásdit, az az, hogy olyanoknak is osztunk lapot, méghozzá milliós nagyságrendben, akiknek nem kéne. Az válasszon, aki nettó befizetője az országnak, a többinek csak véleményként venném figyelembe a voksát, vagy delegáljanak képviselőt a felsőházba, de a törvényeket ne az ő kiválasztottjaik hozzák. Ezen felül a gyerekeknek, akikből még lehet nettó befizető, még ha perpill nem is azok, a mostani gyakorlattal ellentétben biztosítanám a választójogot, amit a szüleik megosztva gyakorolhatnának. Szerintem így már nem lenne ennyi élősködő és bűnöző a döntéshozatalban, és kimondottan jó rendszerünk lehetne. De még ez a rendszer is lehetne élhető, ha a választók nem elégednének meg a 4 évenkénti x-eléssel, hanem folyamatosan ellenőriznék és számon kérnék képviselőiket, viszont ennek a szemléletnek az elterjesztése tovább tarthat, mint amennyi idő alatt elisszuk az IMF-hiteleket.

arlequin 2010.04.13. 21:54:44

@Egy kicsit karcos: olvasgass egy kicsit
szfinx.blogspot.com/2007/11/ananda-kentish-coomaraswamy-demokrcia.html

és egy idézet rené guénontól:
"A demokratikus egalizmus nem más, mint az intellektuális anarchia társadalmi rendben megvalósult következménye."

najó reggelt!

Füsilier 2010.04.13. 22:00:57

LMP-s progiból :
már ez a fejezet cím is árulkodó...:

"A befogadó társadalom stratégiája"......hmmm.

"Magyarországnak az Európai Unió
közös szabályaihoz alkalmazkodva kell kialakítania saját bevándorlás-politikáját. Szerintünk
ennek a politikának a multikulturális Európa modelljén kell alapulnia " ------ANYÁTOKAT !!!!!!

"a) Migrációs stratégia kidolgozása
A lehető leghamarabb ki kell alakítani Magyarország saját, átfogó migrációs és integrációs
stratégiáját, ami egyrészt támaszkodik az európai szolidáris hagyományokra,
másrészt figyelembe veszi Magyarország nemzetközi kötelezettségeit is. A reguláris
migráción, a genfi egyezmények szerinti menekülteken, és más nemzetközi védelemre
szorulók (például hontalanok, polgárháború elől menekülők) befogadásán kívül, a stratégia
kialakításánál szem előtt kell tartani, és hosszú távon fel kell készülni a klímaváltozás
esetleges migrációs következményeinek kezelésre is, arra, hogy a hazájukat elhagyni
kényszerülő emberek hosszú ideig vagy akár egyáltalán nem tudnak hazatérni.
A bevándorlók magyarországi integrációja a magyar társadalom és gazdaság érdeke is."

ANYÁTOKAT !!!!!!!!!! Tudjuk elsősorban kikre vonatkozna a "migrációs" elképzelésetek !!!!!!
Harcolni kell a júdeai bevándorlás ellen !!!!!

Füsilier 2010.04.13. 22:02:11

LMP= Lehet Másik Palesztina

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.13. 22:05:27

@Egy kicsit karcos:

"2006-ban az SZDSZ 10% fölött szerepelt az elsőválasztói körben. Na most az LMP-nél egész biztos vagyok benne, hogy ugyanilyen arányok lesznek majd....Utólagos kutatással lehet persze ezt csak megnézni, hogy így van-e. "

Ezt meg kell nézni a videón, a kipontozás nem adja vissza azt a természetességet, ahogy a 18 éves SZDSZ-szavazókról beszél.
Honnan tudja? Utólagos telefonos közvéleménykutatás 500 emberen? :))

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:07:54

@arlequin: elolvastam, köszönöm.

A szöveg írójának a bölcsessége átüt a sorokon.

books.google.hu/books?id=wKbzG1pTVR4C&pg=PA121&lpg=PA121&dq=The+Bugbear+of+Democracy,+Freedom+and+Equality&source=bl&ots=_SFHPuxhA-&sig=-ezZt6QR2ukUXmGq_WO0ssjBeyY&hl=hu&ei=ds7ES4jyGI2QOLyZkd0P&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAkQ6AEwAA#v=onepage&q=The%20Bugbear%20of%20Democracy%2C%20Freedom%20and%20Equality&f=false

Elolvasom, amikor lesz rá időm és hangulatom.

Szeretem a globális multikultit:) Úgy értem, amikor valaki tisztában van vele, hogy ahány ház, annyi szokás, és nem próbálja meg minden házba belezsúfolni az összesnek a szokását.

arlequin 2010.04.13. 22:14:13

@Egy kicsit karcos: szívesen. én is szeretem a sokféleséget, de annak egysége mindenek felett, nem pedig az egymás ellen fordított különbözőség. intellektuális hányadék az mikor különbözőségre hivatkozva pusztítják az egységet és fordítva. csak sajnabajnai a democsokrácia ilyen.

a hangulatra pedig ne várj, a gyakorlat teszi mestert és a mester nem hangulatfüggő.

Valandil 2010.04.13. 22:17:45

@arlequin: Ez a görög arcél! Bámulatos...

arlequin 2010.04.13. 22:23:54

@Valandil: hahaha
látom van szemed a hallásra. ;-DDD

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:24:15

@laspalmas:

"az SZDSZ csak az első választók listáját kérte"

Hetek, 2006. március 24.
epa.oszk.hu/00800/00804/00423/59592.html

Nem vagyok egy nagy HG-fan, de szerintem legálisan listáztak, megvették ezt a listát a kufároktól, elnézést, az államtól, ezen bejelölték azokat, akikről elhitték, hogy rájuk fognak szavazni, az eredmények alapján utólag korrigálták a számokat, és kijött a 10% (30k első választó), aztán a választás után kidobták az egészet a kukába (na ez már neccesebb), és HG megjegyezte vagy inkább rögzítette a statisztikai adatokat.

pecs2010 2010.04.13. 22:25:16

MOCSKOLHATJÁTOK AZ LMP-T, DE 20 ÉVE ILYEN NYILATKOZATOT PÁRT MÉG NEM TETT:

"Az LMP-s jelöltek nem lépnek vissza
A Lehet Más a Politika (LMP) senkivel nem tárgyal a második fordulóban együttműködésről, és sehol nem lépteti vissza jelöltjeit. Nincs ráhatásunk arra, hogy az MSZP mit csinál a jelöltjeivel, azonban a szocialista párt semmiféle ellentételezésre nem számíthat a visszalépések miatt.

Minket is nyugtalanít a lehetőség, hogy a Fidesz kétharmadot szerez, de ezért a felelősség azokat terheli, akiknek nyolc évi kormányzása a magyar társadalom elsöprő elutasítását hozta magával. A bejelentett visszalépések egyébként alkalmatlanok a Fidesz kétharamados többségének megakadályozására, így alapvetően kommunikációs lépésnek tartjuk, melynek a célja a kialakult helyzet felelősségének az LMP-re hárítása."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 22:28:32

@pecs2010:

Háááááát, ez nem igazán nemes dolog, hanem egyszerűen természetes, hogy ha már elindulnak a választáson, akkor nem másnak adják a rájuk adott szavazatokat.
A nemes az lenne, ha megvárnák míg visszalépnek a szocik és akkor lemondanának a szocik szavazatairól.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:28:56

@Valandil: nem egészen vágom, de sejtem. Az az igazság, hogy a "görög arcélt" férfiaknál is csak úgy kb. 30 fölött veszem észre, nőknél meg még nehezebben, legalábbis kép alapján. Persze van, akin már hamarabb is kiütnek a görögös vonások...

Humgor 2010.04.13. 22:28:58

Nagyon szerettem volna, ha az Szdsz is indul a választásokon.

Rengetegen beszéltünk róla, hogy nem lesz annál szebb nap, amikor "szétvesztik" magukat, amikor a választók ítéletet mondanak Magyarország egyik legkártékonyabb bagázsa fölött.

Így is jó, hogy eltűntek örökre. Mondjuk vannak akik a Jobbikba léptek át-csak egy példa:
mandiner.hu/cikk/volt_szdsz-es_a_jobbik_arnyekkormanyaban

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 22:30:03

@Conv:
Ebben az esetben megküzdenének a fityisszel és a Jobbikkal a második körben azokon a helyeken

arlequin 2010.04.13. 22:32:08

@pecs2010: mennyire frappáns ahelyett, hogy reá hárítanák, visszahárítja. igazi magyar párt!
"Minket is nyugtalanít a lehetőség,"
hihihi
"Nincs ráhatásunk arra, hogy az MSZP mit csinál a jelöltjeivel, azonban a szocialista párt semmiféle ellentételezésre nem számíthat a visszalépések miatt."
tehát csináljátok, de mi kussolunk. óriási.
mecsoda nyilatkozat! olyan LMP-s, Lehet Másra Pacsmagolunk. 20 éve ilyen párt! 20 éve! hohó! meg a párt! hohó! TAPS-TAPS! nyilatkozat! brossúra! vezércikk! propaganda! hallatlan! lehet más a pacsirta, mert mi rigófüttynek nevezzük! Lőjünk Megint Pacsirtára! Lépjünk Megint Pocsolyába! hejhó, hejhó! politizálni de jó! hejhó, hejhó!

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:37:11

@Conv: csodálkozom, hogy nincs olyan szabály, hogy ha egy párt képviselője visszalép, akkor a rá addig leadott szavazatokat át lehet számoltatni a kezdeményezett eredményeihez.

Miért nem lehet megbüntetni azt, aki visszalép? Ha a BLASZ 2-ben visszalép egy focicsapat a szezon felénél, akkor törlik az egész csapat addigi összes eredményét, a következő bajnokságot meg kezdheti a BLASZ 4-ben, ha akarja.

A választási rendszer egyik legundorítóbb vonása ez a visszaléptetősdi, a kékcédulás szavazások mellett, amikor jönnek messziföldről képviselőt választani a körzetemnek, mert a sajátjukra nem szavazhatnak.

Valandil 2010.04.13. 22:39:12

@arlequin: @Egy kicsit karcos: Jó eséllyel ki szoktam szúrni a "görögöket". Nem tudom, hogy honnan van ez az érzék, talán onnan, hogy engem is többször "görögnek" néztek.
A "görögök" is.

pecs2010 2010.04.13. 22:39:24

@arlequin: Menjél Krisztivel Brüsszelbe. Vidd a többi nácit is.
VISZONTNEMLÁTÁSRA!

arlequin 2010.04.13. 22:39:25

@Egy kicsit karcos: ne belgázz, mert megjárod...

f.m.j. 2010.04.13. 22:41:42

@pecs2010: háttekivagy? tessék szépen bemutatkozni, ha idegenek közé keveredsz, te pecs2010... :)

eszkep 2010.04.13. 22:42:52

@pecs2010: Miért van az, hogy minden retardált, unintelligens liberális ide jut ki???

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:45:26

@pecs2010: ja ja, lehet más. Valami új szöveg esetleg? Falangista?

pecs2010 2010.04.13. 22:45:59

Nekem nem kell bemutatkozni.
Írtam már eleget, hogy "ismerj".
Az LMP egy új párt, de már rögtön mindenki nekik esik.
Látszik a szÍnvonal...

f.m.j. 2010.04.13. 22:46:04

@eszkep:

jajmárhát, ilyet kérdezni... te nem tudtad, hogy egybites agyuk csak a szarmagyaroknak van, vagy akik annak szeretnék érezni magukat, simán, csak a szar nélkül? :P

arlequin 2010.04.13. 22:46:50

@pecs2010: persze-persze. lehet menni, ha nem tetszik. tudom. te vagy a fecó?

bomlott elme
segedelme
pártokra büszke
démonoknak tükre
kérdést fel se tesz
ám gondolni rest
mi teszi embert
valóban méltóvá
de szegezi a fegyvert
vágyna vértócsát
alantas lélek
beteges gyermek
jobban mint véled
várnak a vermek

f.m.j. 2010.04.13. 22:47:50

@pecs2010:

jajmárhát, ilyen súlyosakat kijelenteni, mindjárt az egész szinvonal, még mit nem, fogsz te is általánosítani, mint a ptimkó jobbikos csürhe... igaz-e, hogy te soha, semmikor, semmilyen helyzetben ilyen galádul nem cselekszel?

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:48:00

@pecs2010: "Az LMP egy új párt, de már rögtön mindenki nekik esik."

Valóban, 5 millió szavazó + 3 "neofalangista" újságíró.

pecs2010 2010.04.13. 22:50:39

Fletó dumája nélkül is itthagyták már az országot tizezrek.
Kimentek külföldre dolgozni.
Kriszti is kiment. Ott jobb a fizu, to mentek?

f.m.j. 2010.04.13. 22:52:16

@pecs2010: és bocs, de akkor is új vagy, nekem új, mint az LMP :), de abból is eleget láttam, hogy ne üljek fel az újabb demagógiának...
nagyon, de nagyon nagyot kell bizonyítani, nem összefeküdni senkivel, soha, semmikor, hogy elhiggyem, amit elakarnak, hogy higgyek róluk
és bocs, de nem tehetek a cinizmusomról, a bennem lévő szkeptikus hozzáállásról, együtt fejlsztettük a politikusokkal
még else kezdődött semmi (és folytatódik) de már most azt érzem, hogy mind a 4 leendő parlamenti párt elmehet a revesbe...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.13. 22:52:45

Most mondta röhögve egy LMP-s haverom a telefonba röhögve, hogy az LMP nem liberális párt, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy rengeteg szdsz-es szavazott rá és szdsz-es lépett be.
Nem vágtam a dolgot egyből, de folytatta:
Szerinted az szdsz-nek volt valami köze a liberalizmushoz? :)

pecs2010 2010.04.13. 22:52:47

@Egy kicsit karcos:
Nem kicsit, nagyon karcos vagy.
MDF el lett verve.
Jobbik meg fog gyengülni.
Fidesznek 2/3-ada lesz.
MSZP-nek meg lesz 4 éve gondolkoznia, hogy érdemes-e egyáltalán elindúlni 4 év múlva.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:53:50

@pecs2010: vótam már, de most már nem tervezek menni. És te, nem vágysz a nagy Nyugotra, ahol nem ilyen kirekesztőek a "waspok"?

pecs2010 2010.04.13. 22:55:30

@f.m.j.:
LMP és Jobbik még nem bizonyitott.
Azért várjuk már meg mire bekerűlnek.
Igazad lehet.
De még meg sem alakúlt a kormány.

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 22:57:12

@Egy kicsit karcos: kirekesztőek, beszélek itt zöldségeket. Szegregatívak, no!

pecs2010 2010.04.13. 23:00:24

@Egy kicsit karcos:
Én is voltam már.
Én itt vagyok, a 24 évemmel és kösz jól vagyok.

arlequin 2010.04.13. 23:01:03

most nézem a schiffer-gyereket az estében. folyamatosan pislog szegénykém. de jól válaszolt az mszp nyakukba ugrásáról: "ez a piszkos fred esete". ;-)))
ez tetszik.
de tényleg folyamatosan pislog a drága mintha zavarná a fény. ez később nem lesz jó. oda kell rá figyeljen. lehet volt egy kötőhártya-gyulladása, s ez megmaradt, pedig ez csak önfegyelem kérdése. ebben megbukott.
és nyal a népnek, hiszen az ő választóik, s reméli a többi párté is :'felnőtt, önálló, cselekvőképes magyar állampolgárok'. mennyire kirekesztő! és aki kettős állapolgár? azzal mi lesz? akkor inkább megyek a vityához a második fordulóban, mert ő 'senkit nem hagyunk az útszélén' generalisszimusz.

arlequin 2010.04.13. 23:03:37

@pecs2010: "Én itt vagyok, a 24 évemmel és kösz jól vagyok."
na ezt akartam megkérdezni. köszi! ;-)

f.m.j. 2010.04.13. 23:05:03

@arlequin:

most a pislogás miatt csesztetsz egy ártatlan, tisztalelkűt? Ha meg nem pislogott , akkor azt írnád: ez gyanús, és már most rezzenéstelen arccal hazudik :)
hiába, senki nem fog tudni itt jót tenni, a cinizmusomat nem tudják legyőzni :)

f.m.j. 2010.04.13. 23:08:42

@pecs2010:

jó, akkor bocsáss meg nekem, nem szívesen játszom ki az időstapasztalttestvér kártyát, de az unokám lehetnél, szóval higgy nekem: ne rugózz, mindenkiben csalódni fogsz, 4-8 év, és itt fogsz fröcsögni, nyálat versz, vagy mást, - már ha bírod addig gyomorral, és nem pattansz le az országból :P

órarugógerincű felpattanó 2010.04.13. 23:08:47

@arlequin: bajnainak is szemafor-szeme van. Lehet, hogy rokonok.

dr. Aullah 2010.04.13. 23:08:53

Volt a hírekben, hogy lemondatták az lmpset, aki cigányoknak való kedvezményt vett fel vagy mit. Azt mondták a hírekben, hogy csak pár napja tudta meg a párt, hogy mivan. Érdekes, én már hetekkel ezelőtt olvastam.

dr. Aullah 2010.04.13. 23:20:33

Na mivan? Végre hazaérek, erre mindenki lelép? ;S

Egy kicsit karcos 2010.04.13. 23:22:35

@Aullah: na, itt vagyok, csak Charta-tüntin voltam, de meguntam és hazajöttem;)

arlequin 2010.04.13. 23:33:04

@Aullah: kis lmp-adalékanyag a pislogikról
www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=28793
vári gyula blogja van/volt?:
nagylevin.freeblog.hu/
érdekes, az utolsó bejegyzés 2009 február 16, de oldalt ott virít sokmás között az LMP

miskaba 2010.04.13. 23:37:34

@belzebubó: Tegyük hozzá: a Gárda mókusörs a svéd nacionalisták mellett.... Keményen tolják.

dr. Aullah 2010.04.13. 23:40:49

@arlequin:

"gabesz - 2010.04.13. 19:30
Adjon ISTEN
Nekem csak az a véleményem ezekről a retkekről, hogy a nevük Legyünk Megint a Parlamentbe párt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Sok variációt hallottam már, ezt még nem :P Érdekes kommentek vannak.

arlequin 2010.04.13. 23:44:04

@Aullah: és néha rettentően egyszerűek és buták és ijesztőek. viszont a híreik azok mindig 100%-osak.

Véraláfutás2 2010.04.13. 23:55:07

@neeskens:
Érdekes, a Szlovének megtalálták a középutat (milyen szépen elhúztak mellőlünk), csak nálunk sulykolják ezt a nyugat vs. kelet zöldséget - liberálisneokonizmus vs. csinovnyikoligarchia (mintha más út nem is létezne).

Lone Wolf 2010.04.14. 00:06:40

LMP ---> LMPvs ---> LáMPavas?

;-)

Birkesz 2010.04.14. 01:00:33

@f.m.j.: "jó, akkor bocsáss meg nekem, nem szívesen játszom ki az időstapasztalttestvér kártyát, de az unokám lehetnél, szóval higgy nekem: ne rugózz, mindenkiben csalódni fogsz, 4-8 év, és itt fogsz fröcsögni, nyálat versz, vagy mást, - már ha bírod addig gyomorral, és nem pattansz le az országból :P"

Na ez a hozzászólás verte ki nálam a biztosítékot. Jól érezted, valóban nem szép (sőt szánalmas) dolog az életkoroddal példálóznod. Még gázabb és szánalmasabb erre hivatkozva megpróbálni hitelteleníteni a másikat. Tudod, az életkor nem érdem, csak állapot.

Egyszer Te is voltál fiatal. Még pedig illene emlékezned arra, hogy a fiatalon te is idealista voltál, nem cinikus. Sőt, ez általában jellemző a fiatalokra. Vagyis olyan dolgot rósz fel szgény pécs2010-nek, ami az életkora velejárója. Te viszont mostanra befásultál. -> 2. szánalmasság.

Továbbá: Te ki vagy? Nem emlékszem, hogy olyan sok, eszméletlen pontos és nagy jelentőségű hozzászólást írtál volna erre a blogra korábban. Bemutatkozni pedig minek kellene? Te talán bemutatkoztál?: "Csókolom, ez meg ez vagyok, itt és itt dolgozom, stb..." ? Bárki írhat ide, aki akar, még ha két perce regisztrált, akkor is. -> 3. szánalmasság.

Végül: Ha valaki veled ellentétes véleményen van, ezt leírja, de nyitott az értelmes eszmecserére, azt rögtön le kell hülyézni? Egy gondolata, egy értékrendje kell legyen mindenkinek? Tekintélyalapú társadalmat? -> 4. szánalmasság

/Flame Off
Tudom, ezzel a kommenttel megszegtem a kommentelés egyik fő szabályát: "Nyugodj meg válaszírás előtt!"

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 07:29:12

@Birkesz: Hát például én bemutaktoztam, hogy új vagyok, szeretnék csatlakozni hozzátok. Elmondtam, először vagyok a blogon. Meg hogy sziasztok, tudod, mint amikor belépsz egy szobába.
f.m.j-vel pedig ne hasonlítsd össze se magad, se mást. Ritkán jársz te erre, eddig még a nevedet se vettem észre, nemhogy a hozzászólásiadat. Ennyit a fajsúlyodról. Viszonylagos az tudod. Nekem például nagyon könnyű (mármint a fajsúlyod).
f.m.j eddig csak figyelemre méltó dolgokat írt. Ritkán hagyják kommetjeit reagálás nélkül (mondanám: soha).
Te mit írtál eddig, Birkesz?

Na de szia, most kapcsolom ki a gépet és irány a meló!

reKorrekt 2010.04.14. 07:40:47

@pecs2010: Ezt jól látják, de ezzel egyben egyértelműsödik az mszp közeledése feléjük. Erről persze ők nem tehetnek, de ideje elgondolkodniuk, hogy mit fognak kezdeni egy ilyen baráttal.

Kicsit Karcos 2010.04.14. 09:18:13

@reKorrekt: ha szakad az MSZP (bár ennél fegyelmezettebbnek is merem őket, akik holmi belső torzsalkodás miatt nem szakadnak szét, legfeljebb lefejeznek 1-2 sajátot is), akkor lesz egy Gyurcsányi-féle (vidék) és egy Steiner-féle (főváros) szárnya. Ebből a Steiner-félével biztosan jól meg fogják magukat érteni.

f.m.j. 2010.04.14. 09:19:30

@Birkesz:

jól van, nemcsak az árnyalt gondolkodásra képtelen jobbikosok (a sematikus gondolkodás jegyében) nem értik az iróniát, hanem a szépreményű feltörekvő értelmesek sem. Jól van, úgy van, ahogy gondoltam...
a koromról meg: ha akarom itt 100 éves is lehetek, és 25 is, te komolyan elhitted, hogy nő létemre bevallom, hogy egy 25 éves ember az unokám lehetne? Naívság, semmit sem tudsz a női lélekről :)
és tényleg jó, ha lenyugodsz, mert én senkit nem hülyéztem le.

Kicsit Karcos 2010.04.14. 09:23:29

@Seduxen: egyik szemem sír, a másik meg nevet. Örülök, hogy - várhatóan - ezeket a vadállatokat elküldi a kőbányába a "független" igazságszolgáltatás a Fidesz-kormány alatt.

Arra nem számítok, hogy saját szemkilövőkre fogják lecserélni őket, szerintem viszonylag kulturált lesz a rendőrség. Ellenben kulturáltan nyomják tele nagypályás maffiózókkal, akik úgy aránylanak majd a mostani kis- és középgengszterekhez, mint a 4-es metró esete Kaya Ibrahiméhoz.

neeskens 2010.04.14. 09:28:23

@Véraláfutás2: ühüm, nem ismerem a szlovén közéletet, de mintha eléggé szabadulni szerettek volna Belgrádtól.

Kaphat a svéd szélsőséges párt 13%-ot, csak az a különbség, hogy kissé mást értenek ez alatt, mint idehaza. Más problémák, nehezen lehet a Jobbikkal összevetbi.

pecs2010 2010.04.14. 09:33:30

@f.m.j.: Mit mondtatok volna akkor az LMP-re ha befekszik Lendvainak?
Akkor meg szarrá lenne komcsizva az LMP.
Tipikus olyan emberek vagytok, akiknek SEMMI sem jó, SEMMI.

pecs2010 2010.04.14. 09:37:10

Amúgy a cikkírót sem értem.
Baranyában az SZDSZ sosem ért el hasonló eredményeket.
Miért kell MINDIG MINDENBEN konspirációs teóriát, összeesküvést keresni?
Miért?
Mert nem jó ami van, de az sem jó már előre amit nem láttok.
LMP még el sem kezdett semmit sem csinálni, még bent sem ülnek, itt már rögtön a sárdobálás, szarral kenés megy.
Ha szarok lesznek úgyis ki lesznek baszva a picsába max. 4 év múlva.
Addig meg haggyuk már bizonyítani őket!

f.m.j. 2010.04.14. 09:38:56

@Birkesz:

Isten őrizz, hogy "bemutatkozz", ez csak olyan képletes dolog. Ha nem olvasod ezt a blogot rendszeresen felesleges is magyarázni, mert ez valami régebbi dologra utal.

Amúgy meg jellemzően nem olvastad vissza, hogy mi miből alakult ki. Javaslom az ilyen mondatok értelmezését: "Menjél Krisztivel Brüsszelbe. Vidd a többi nácit is.
VISZONTNEMLÁTÁSRA!" mindezt arra, hogy valaki mert kételkedni, nem egyetérteni.

Lehet rajtam, vagy a gondolataimon szánakozni, egészségedre, ha ebben leled örömödet, bár arról is lehetne vitatkozni, hogy a te hozzáálásod nem üti-e meg a szánalmas kategóriát, de egyben nagyon tévedsz: még mindig idealista vagyok, és semmit sem tudsz rólam, hogy a továbbiakban érdemi megállapítást tegyél velem kapcsolatban. Ha lesznek ilyenek még esetleg, ennek megfelelően állok hozzá: leszarás...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 09:42:23

@Kicsit Karcos: én reggel derültem magamban egy sort, hogyasszondja - fidesz elszámoltatási ügyek első körben:

A BKV "szétlopása" - nyomoz a rendőrség
a kormányzati negyed - itt is
a sukorói kaszinóberuházás - ügyészségi vizsgálat (emlékszünk Libajnai tanúvallomására)
a bábolnai földeladás - itt asszem még nincs, de nem biztos
a tévészékház építése - itt is nyomoznak
a Magyar Posta székházának eladása - dettó
a "ferihegyi történések" - itt még - asszem - nem
a 2006. októberi 23-i események - "mi az, hogy: NAGYON IS" :)
a gazdaság adatainak meghamisítása - a Főv. Ítélőtábla több magánszemély keresetét elutasította. meglátjuk mi lesz még
az állami vezetők végkielégítésének ügye - itt nagyon sok ügyben van már vizsgálat
offshore érdekeltségeinek vizsgálata - itt még csend honol

szóval a lényeg: momentán úgy néz ki, hogy az "elsőkörös" elszámoltatási ígéret nagyobb részében már elindultak a történések még a fidesz hatalomra kerülése ELŐTT. Lehet persze, hogy a rendőri vezetés próbál "helyezkedni".

"kulturált lesz a rendőrség" - a magam részéről azt gondolom - nem boszorkányüldözéssel persze -, hogy a rendőrség tekintélyének valamicske helyreállítása érdekében ELSŐ KÖRBEN a 2006. októberi eseményeket kellene tisztába tenni. Ez elemi érdeke a yardnak is, a politikának is, és végső soron nekünk is...

Baromméter 2010.04.14. 09:43:26

@laspalmas: A "demokratikus" jelzőhőz azért ragaszkodnak az amcsik, mert az ilyen módon berendezkedett államokra könnyebb nekik nagyhatalomként gazdaságilag nyomást gyakorolni anélkül, hogy háborús konfliktusba bocsátkoznának (ami, megjegyzem, amúgy szintén nem rossz biznisz - ld. Irak újjáépítés - , de nem veszi mindenhol jól ki magát).

Kicsit Karcos 2010.04.14. 09:48:28

@Seduxen: "az állami vezetők végkielégítésének ügye"

Ezekből egyedül ez az, amire érdemben rá tudnak hatni törvényes keretek között, itt viszont nem számítok túl sok jóra, legfeljebb majd másképpen fogják könyvelni. Ócska ígéret ez is - ahol már kifizették a végkielégítést, ahhoz untig elég, ha a rendőrség kinyomozza, ahol viszont nem fizették még ki, de a szerződés szerint jár vagy járni fog, na ott tudna érdemben hozzászólni a dologhoz a kormány. De akkor miért nem azt ígérik, hogy felülvizsgálják az élő munkaszerződéseket, és a jövőben ilyen meg olyan elvek alapján kötik meg az újakat?

f.m.j. 2010.04.14. 09:49:02

@pecs2010:

én nagyon reméltem, hogy nem fekszik le. Majd meglátjuk, meglátjuk, mit hoz a holnap, meg a kényszer (jelen esetben a patás 2/3-a meglesz, vagy sem)
Írtam már, és pont neked: nagyon nagyot, sokat kell bizonyítaniuk, hogy elhiggyem, hogy nem mini szdsz-szel állunk szemben, nem lesz elég ezt kiabálni, látszani, ténylegesen kell az asztalra rakni valamit, ami más, mint amit az eddigiek tettek.

És hagyd már abba, ezt a sértően leegyszerűsített "ilyen-olyan-amolyan emberek vagytok"-ozást.
Te sem szereted, ha általánosítva beszélnek rólad, igaz? És azonosítanak egy olyan csoporttal, amit előtte jól lefikáztak.
Amit számonkérsz rajtam esetleg, ne varrd a többiek nyakába. Ha én írtam valamit, ami nem tetszik, akkor nekem írd, hogy ilyen, meg olyan vagyok, de ne az egész másképp látó csoportot minősítsd.
Csak felületes szemlélőnek tűnik úgy, hogy mi itt mind egyformák vagyunk.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 09:52:00

@Kicsit Karcos: "De akkor miért nem azt ígérik, hogy felülvizsgálják az élő munkaszerződéseket, és a jövőben ilyen meg olyan elvek alapján kötik meg az újakat? " - igazad van, részben :)))

az ugyanis, hogy a JÖVŐBEN hogy kötik majd a munkaszerződéseket (vagy felülvizsgálják -e a mostaniakat), az NEM ELSZÁMOLTATÁS. Legyek idealista? :)))) Remélem, hogy "átpelenkázzák" ezeket a dolgokat...

arlequin 2010.04.14. 10:03:20

@Krikri: MEGALOL! ;-DDD

@f.m.j.:
- "ti mindannyian egyéniségek vagytok!"
- "mi mindannyian egyéniségek vagyunk!"

f.m.j. 2010.04.14. 10:09:39

@arlequin: ez nekem is eszembe jutott, csak már nem akartam bonyolítani :)

amúgy úgy van a folytatás: "én nem!" :)

Birkesz 2010.04.14. 10:12:55

@f.m.j.: Bocsánat a kirohanásomért, csak kicsit erősnek éreztem az említett pár kommentet.
A blogot rendszeresen olvasom. De ezt említettem :)

@Donna (Cara)mba: Én nem mutatkoztam be. Felesleges szócséplés engedélyt kérni rá, ha hozzá akar valaki szólni, akkor hadd tegye meg. Szerintem.
Hozzászólásokat pedig azért nem nagyon láttál tőlem, mert én jobban szeretem olvasni a kommenteket, sem mint írni. Ebből kifolyólag az, hogy valaki nem közlési kényszeres és nem árasztja el a blogot hozzászólásokkal, még nem jelenti, hogy nem rendszeres olvasó, netán értelmesen gondolkodó ember. Ebben a gondolkodásmódban megint csak fellelhető az a szemlélet, hogy: "Én sokat írok ide, tehát az én véleményem többet nyom a latban, mint a tied." Ez hasonló az általam sérelmezett "Öregebb vagyok, tehát bölcsebb is" mondathoz (ez most utalás volt az előző kommentemre, nem folytatólagos támadás f.m.j. ellen!)
Ezt a gondolkodásmódot pedig károsnak érzem, mert nem logikai, hanem személyes alapon próbálja elfogadtatni a véleményét másokkal.

Horizont 2010.04.14. 10:14:50

@Krikri:
Ez szenzációs!!!!
"Gyere Ildikó nénihez! - Inkább simulok egy oszlophoz, mint hozzád" :DDDDDDDDDD
Imádom a magyar humort!:) Kösz!

neeskens 2010.04.14. 10:16:28

@Seduxen: Szerintem tök rendben van, ha a Fidesz végigviszi ezeket az ügyeket. Nem 10 év múlva lesznek semmitmondó ítéletek.

Azzal is egyetértek, hogy tisztázni kell 2006 október 23-án mi történt, elemi érdeke a működő jogállamiságnak.

A témához visszakanyarodva, szép, ahogy a szocik rá akarják tolni az LMP-t a Fideszre:
www.hirszerzo.hu/cikk.all_a_bal_az_mszp-ben_gyurcsany_hivei_kategorikusan_ellenzik_a_visszalepeseket.147023.html

"azzal érveltek, hogy ez a lépés "zavazba hozhatja" az LMP-t és "világossá teheti" közvélemény előtt, hogy a parlamentbe frissen bejutott pártot "terheli a felelősség a Fidesz esetleges kétharmadáért"."

Baszki, nem Ferenc testvér áldásos tevékenysége, a gazdaságpolitikai sikertöténet, a párt korrupciós ügyei, hanem az LMP a felelős a Fidesz kétharmadáért. Gratulálok, a szocipárt elkezdte a kudarc felelőseinek elővételét.

arconfosom 2010.04.14. 10:19:48

Lassan összeér, ami összetartozik

Horizont 2010.04.14. 10:22:51

@arconfosom:
Azért ha elolvasnád a híreket, akkor tudnád, hogy ez ügyben visszautasította az MSZP-t, Csakhogy tárgyilagosak maradjunk már egy kicsit.

SZDSZPistike 2010.04.14. 10:24:11

Jujj, lebuktunk, kiderült :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 10:29:29

@neeskens: "Szerintem tök rendben van, ha a Fidesz végigviszi ezeket az ügyeket. Nem 10 év múlva lesznek semmitmondó ítéletek."

Elég veszélyes vizekre eveznének - ha ezt szó szerint vennék -, így is napjában csaholja valami szoci agyhalott a fidesz távvezérelt bíróság-ügyészség mantrát. Szerintem hagyják, hogy a bűnüldöző és a vádhatósági szervek dolgozzanak nyugodtan, és korrektül. Max az ehhez szükséges feltételek legyenek adottak.

Szóval én a magam részéről nem tartom helyesnek, ha ezekre az ügyekre a politika "rátelepszik" - legalább is nem látványosan -. Hogy feljelentéseket tesznek, és segítik a nyomozást, az stimmt, de szerintem tudják az ügyészek, bírók, hogy "mit várnak tőlük" :)))

Bezony, efftásak nincs mese, a nép "vért" kíván, úgyhogy remélem a legtöbbetekre rárohad majd a műanyag lakat...

neeskens 2010.04.14. 10:36:06

@Seduxen: Ja, nyilván. De bármi történik megkapják, hogy politikai leszámolás zajlik.

Amúgy, ahogy nekimentek az ügyészségnek, nem sok jóra számíthatnak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 10:39:25

@neeskens: "Ja, nyilván. De bármi történik megkapják, hogy politikai leszámolás zajlik" - erre böszme fegyen... ööö, izé ferenc egyik halhatatlan mondása jut eszembe: Lószart mama!

Nem kellene (kellett volna) az efftásaknak ipari mértékűvé tenni a sikítást, és akkor most nem lenne szopóág.

"Amúgy, ahogy nekimentek az ügyészségnek, nem sok jóra számíthatnak" - hogy én ezt mennyire sajnááááálom... :)

derelyegrádi szellem 2010.04.14. 10:48:12

@neeskens:

így van. Mivel e téren semmit nem kockáztatnak, így meg kell csinálni. A duma így is, úgy is jönni fog.

neeskens 2010.04.14. 10:52:44

@derelyegrádi szellem: teljesen off.

Csak fura nekem, hogy valakikkel mennyire normálisan tudok kommunikálni. Másokkal meg mennyire nem.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 10:55:35

@neeskens: szellemmel persze, hogy normálisan tudsz kommunikálni, szép is lenne, ha már két "naridroid" is ölné egymást :))))))))))))

derelyegrádi szellem 2010.04.14. 10:58:01

@neeskens:

Talán mert én is "holland" vagyok? :) (seduxen szerint legalábbis)

Én normális emberekkel, bizonyos IQ szint fölött szót értek (te ilyennek tűnsz), ha más véleménye akkor is.

moni77777 2010.04.14. 10:58:39

Én már az ajánlószelvény-gyűjtéskor megmondtam: el kell törölni az egészet, plussz, milyen jogon gyűjt a Fidesz két-millát, ha csak 176 x 450 db szükséges? Ez demokráciaellenes, mert megfosztja a többi pártot attól, hogy indítsanak jelöltet. Arról nem is beszélve, hogy hogyan gyűjtötték, megfélemlítést alkalmazva, gyárok komplett dolgozói le kellett, hogy adják a Fidesznek a cédulát, ha nem akkor..... Erről nem beszél senki? Persze az sem szép, ha pénzért veszi valaki, de hol van ez a Fidesz módszereihez képest.... Az LMP majd biztosan kommentálni fogja a dolgokat. Ha meg alaptalan az egész, akkor nem kell vele foglalkozni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 10:58:48

@derelyegrádi szellem: "Talán mert én is "holland" vagyok?" - LOL, ez ott volt :)))

derelyegrádi szellem 2010.04.14. 10:59:35

@Seduxen:

neked ez a "naridroid" nagyon becsípődött. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 11:01:08

@derelyegrádi szellem: a "piridroid" is. Nem emlékszem már, hogy ki használta először, de szerintem kurva naaagy.

bár akkor a Jobbikos "rajongóra" is ki kellene találni valamit. barnadroid? feketedroid? :))

arlequin 2010.04.14. 11:07:16

@Seduxen:

turuldroid, te eszetlen...

derelyegrádi szellem 2010.04.14. 11:08:30

@Seduxen:

én - az szdsz-es "szürkeállomány" emlékére és mintájára - a "barnaállományt" javasolnám. :-))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 11:18:02

@derelyegrádi szellem: ez nagyon sértő, ne is haragudj!

A "Turuldroid" sokkal jobb, köszi @arlequin: :)))

Marcellusca 2010.04.14. 11:21:50

@Seduxen: Pontosan.
Az 1bites fideszes észre sem vette, hogy amivel példálóznak elszámoltatás kacsán, azokban szinte mindben már folyik a nyomozás/eljárás.

derelyegrádi szellem 2010.04.14. 11:23:47

@Seduxen:

ha sértő, akkor nem ezt fogom használni. :-)

majd kitalálok valamit

Karcolt lendület 2010.04.14. 11:32:04

Összefoglalom a cikket:

Horn Gábor valamit beszélt a rádióban, amiben arról beszélt, hogy az LMP ott szerepelt jól, ahol anno az SZDSZ is. (Egyrészt ez csak részben igaz, néhány feltűnő körzeten kívül messze nem olyan erős a korreláció, másrészt ebből nem következik, hogy ugyanazok szavaztak az LMP-re, akik korábban az SZDSZ-re.)

Egy nagyon komoly névtelen levélben azt állították, hogy egy nyugalmazott rendőr 2,3 millió forintot költött 1000 darab kopogtatócédulára.
(1. Minek vett volna 850 cetlinél többet?
2. Miért költött volna 2,3 milliót cédulákra, mikor sem egyéniben, sem listán nem volt esélye bejutni? Feltéve, hogy volt 2,3 millió forintja.
3. Bocs, de egy olyan hiradást, ami a tipikus jobbikos hazugságot, hogy az LMP " a semmiből a választásokra összerakott párt" belerakja egy hírbe, nem tudok komolyan venni.)

Ugyanez a rendőr cigányokat ölelget (fúj!).
(Ha ilyen jóba van velük, minek vette volna meg a cetlijeiket?)

Volt azért kevésbé nevetségesen koncepciózus cikk is már a Vastagbőrön.
De azért csak további jó cigányozást!

Kicsit Karcos 2010.04.14. 11:39:49

@Karcolt lendület:

1. nem 850, hanem 750. És nyilván azért vesz többet valaki, mert aki kipattint valamire 2 milliót, az nem akar izgulni, hogy nem kellett volna-e 2 ezerért venni még egy szavazatot, hogy biztosan meglegyen a 750 érvényes.

2. ezt talán tőle kellene megkérdezni. Abból, hogy neked megér x forintot pl. egy új monitor, még nem következik, hogy másnak is megér annyit, netán neki nem érne meg 10x annyit, mert pl. sürgős, és nem akar 100x-et bukni a késlekedés miatt. A mentelmi jog pl. sokaknak megér pár milliót, ha cserébe le tud lépni Thaiföldre, nekem meg 1 forintot sem érne meg senkinek a rám adott ajánlószelvénye.

3. ez nem tény, hanem egy vélemény. A tény az, hogy a tavalyi EP-választás kampánya óta van LMP a köztudatban.

Karcolt lendület 2010.04.14. 11:46:48

@Kicsit Karcos:
Tudom, hogy 750 a határ, biztonsági tartalékkal számoltam a 850-et.

arlequin 2010.04.14. 12:03:24

@Seduxen: szívesen. lehet még turidroid is.
barnaállomány helyett pedig mellényállomány.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 12:05:21

@arlequin: a turidroid sem jó. az inkább a turkálóból öltözködő droidra utalhat :)))

mellényállomány. na ez meg végképp bullshit. gondolj csak bele kik viselnek MÉG mellényt. szekusok, kukások, sünök, stb-stb. nanemáááá :))))

Marcellusca 2010.04.14. 12:09:56

@Karcolt lendület:
1. Azért, hogy más ne vehesse meg a maradékot.
Foci hasonlattal: megveszem X-et, pedig nincs rá szükségem és csak a kispadot erősíti, de így nem játszhat ellenünk más csapatban.

2. Szerinte volt esélye. Minden indiló úgy gondolja, hogy van esélye. Egyébként (értelmes ember) el sem indulna.
Lásd: nem csak hárman indulnak egy futóversenyen. :)

3. Te mikor hallottál először az LMP nevű formációról? Köbö egy éve.
Ez nem nagy múlt. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.14. 12:40:43

@Krikri: konstruktív ötlet, meglátjuk.

kellene egy szavazást indítani :)))
1: Csíkosdroid
2: Barnadroid
3: Turuldroid
4: Barnaállomány

Birkesz 2010.04.14. 12:40:44

@Marcellusca: Mindenki volt kezdő az életében egyszer. Nekik még nincs nagy múltjuk, igaz. Most viszont várakozáson felüli eredménnyel bekerültek a parlamentbe, lássuk tehát, mihez kezdenek a helyzettel.
Adjuk meg mindenkinek az esélyt: ha ezt eljátsszák, akkor méltán süllyednek majd el a feledés homályába. Addig azonban ne legyünk előítéletesek.
(Mondom ezt úgy, hogy nekem sem tetszik sok emberük, kezdve Schifferrel. De ilyen minden pártban van, pl. Meggyes Tamás a Fideszben)

f.m.j. 2010.04.14. 12:41:48

mandiner.blog.hu/2010/04/14/a_multat_vegkepp_eltorolni_egyenlitotv#more1920202

a békés baloldal :) a liberalizmus jegyében
ehh, becstelen brigantik! :P

f.m.j. 2010.04.14. 12:45:21

@Birkesz:

Egyetértek. De akkor adjuk meg az esélyt a Jobbiknak is (nem rájuk szavaztam, mielött végképp eltörölnél :))

f.m.j. 2010.04.14. 12:46:51

@Seduxen:
a hármast vááálaszd :) -közben kettest mutatsz :)
én a 3-ra szavazok

Birkesz 2010.04.14. 12:54:13

@f.m.j.: Így van (dehogy akarlak eltörölni...szuussszaa :) ) Alapvetően tetszik is a Jobbiknak néhány ötlete, csak elrontják más baromságokkal. Nem tagadom, örömmel szemlélném, ahogy az egész parlamentet sittre vágnák, bár tudom, hogy az nem vezetne jóra. Néha kicsit anarchista a gondolkodásom. Viszont a Jobbik a többi ötlete miatt nem alternatíva, sajnos.

Marcellusca 2010.04.14. 12:57:36

@Birkesz: Igazad van.
Csak az alapítóknak volt előélete.
De, hagyjuk, lássuk, mit tesznek 4 év alatt!

És ugyanígy, nézzük meg, hogy a Jobbik mit csinál!

@Seduxen: Én a 3-ra s(z)avaznék. :)

arlequin 2010.04.14. 13:17:59

@f.m.j.: az eredetileg nem "becstelen brigantik"

hanem

"dicstelen fattyak"

jól van, legyen turuldroid, bár a vonadroid még meggondolandó...

(inglorius bastards)

arlequin 2010.04.14. 13:28:42

@neeskens: ki a kékeres nemzővesszőt érdekli ez a vén lottyadttökű hazaáruló, III/x.-es, vérkommunista várkonyi? aki a pedofil cohn-benditet fényezi, "legtöbbre hivatottabb baloldali"-ként!?
te erre még adsz egy percet is? csak megnéztem ki írta alá és már repült is a virtuális pöcegödörbe.

nehogymár' emiatt izgasd magad! fel a fejjel!

Horizont 2010.04.14. 13:31:56

Úgy látom inkább a szavazótábora miatt kiabálnak kígyót, békát az LMP-re.(most már mind a két oldalról) Nem értem. Aki nem áll baloldalon (utálja az MSZP-t), de nem is jobboldali, radikális jobboldali meg pláne nem, annak ugyan ki maradt volna?
Visszaemlékszem, hogy a Fidesz 1990-ben liberális pártként 22 képviselővel jutott be a parlamentbe, sőt 1992-ben felvételt nyert a Liberális Internacionáléba is.

neeskens 2010.04.14. 13:40:33

Itt meg a kurucinfo csapkodja az LMP-t. Csapjatok agyon, de akit együtt szid a Népszava és a kuruc, az nekem szimpatikus.

Horizont 2010.04.14. 13:46:21

@neeskens: Miket tud produkálni ez az ország?? Eldobom magam! Kuruc és Népszava együtt??Ezzel a pár képviselőjével bekerülő latba nem nyomó pártocska kicsapta a biztosítékot, rajtuk verik el a világ porát :)))

Birkesz 2010.04.14. 13:55:27

@Horizont: Megrendült a világképük, elvesztették a lábuk alól a talajt, számukra ismeretlen helyzetbe kerültek. Naná, hogy csapkodja mindkettő :)

Horizont 2010.04.14. 13:58:28

@Birkesz: Kurucot nem is véleményezem de a Népszava inkább Lendvai nagyasszony seggét csapkodhatná egy csalánköteggel, kesztyű nélkül:))

f.m.j. 2010.04.14. 13:58:28

@neeskens:
@Horizont:

szerintem ez is a show része, meg hogy minél nagyobb legyen a katyvasz, és hogy az egyszeri földi halandó át ne tudja látni, hogy ki kivel van
már régóta mondom, hogy nagy itt a katyvasz, de nem csak alant a pórnép fejében, hanem bizony a fentiekében is...
Igazi hasadt tudat kellett már Lendvainak is, hogy kiáll a kurucról kinyomtatott A/4-es lapokkal... :) és forrásként használja, még akkor is, ha igaz volt a kubatov-szindrómával, majd bebizonyosodik, hogy a saját bázis is ilyenképpen van meg :)...
Én továbbra is azt látom, hogy a hatalomért mindent, az országért továbbra se semmit :(:(

suski 2010.04.14. 14:06:17

Pozsonyi Ádám aranyköpése már megvolt? Miszerint ávós nagypapák-> szdsz-es fiúk -> lmp-s unokák...

arlequin 2010.04.14. 14:09:21

@suski: ;-) a fideszes szeretőket kifelejtette

neeskens 2010.04.14. 14:10:31

@f.m.j.: Tényleg félelmetes. A kurucinfo visongva ünnepli, hogy Kósát leégette a gyűlölt ATV.

Tiszta 1984, komolyan.

Horizont 2010.04.14. 14:12:42

@f.m.j.: Az utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek. Csak azt nem, hogy a másra szavazók miért basztatják itt az LMP-t? Még semmit nem mutatott! Még ha a névsorban ott lennének beékelve sorban a szuper SZDSZ-es megrokkantak nevei?? De nem. Mindenki mindent tud, némelyek többet mint maga az LMP. Tényleg ekkora durranás ezzel a 7%-val? Adjunk már egy picike esélyt nekik, mutassanak valamit, ha szemetek lesznek akkor majd lökhetjük őket a 6.20-as elé:) De egy kis türelem nem fér bele? Tényleg ennyire megsüllyedtünk? Hagytuk, hogy ennyire megsüllyesszenek?

Kicsit Karcos 2010.04.14. 14:13:54

@neeskens: "akit együtt szid a Népszava és a kuruc, az nekem szimpatikus"

Nem csaplak agyon, de fenti mondatod alapján azt gondolom, hogy nem kell neked túl sok a boldogsághoz, tanácsként pedig azt tudnám még mondani, hogy vigyázz a pavlovi reflexeidre, mert könnyen el tudnak uralkodni az emberen, és a túlságosan kiszámítható embereket baleknak nézik a szélhámosok.

Kicsit Karcos 2010.04.14. 14:15:21

@neeskens: saját magát égette le Kósa azzal, hogy totálisan felkészületlenül ment az oroszlánbarlangba, Kálmán Olga pedig szétszedte.

neeskens 2010.04.14. 14:16:35

@Kicsit Karcos: Mondjuk én azt nem írtam, hogy ettől boldog lennék. A nyálelválasztásom sem indul el egy-egy párt nevének hallatán.

suski 2010.04.14. 14:18:25

@Horizont: tôlem megkapják az esélyt, de ahogy neeskens-nek már írtam tegnap, nem kell csodálkozni az szdsz, centrumpárt, torgyán, dávidibolya után, hogy gyanakszik a jónép, hogy ez már megint nem az, mint aminek mutatja magát.

Véraláfutás2 2010.04.14. 14:18:34

@neeskens:
Ne terelj, vagy netán politológus estleg újságíró vagy? :)

Horizont 2010.04.14. 14:20:04

@suski: Miért a többi párt az aminek mutatja magát????

Kicsit Karcos 2010.04.14. 14:20:11

@Kicsit Karcos: egyébként fideszeseket csakis Kálmán Olgának és a kuruc.infónak engednék nyilatkozni, a HírTV-nek stb. felesleges, ahelyett kiadhatnak egy sajtóközleményt is.

Kicsit Karcos 2010.04.14. 14:21:32

@neeskens: "Kaphat a svéd szélsőséges párt 13%-ot, csak az a különbség, hogy kissé mást értenek ez alatt, mint idehaza. Más problémák, nehezen lehet a Jobbikkal összevetbi."

De azért az 1933-1945 közötti NSDAP-val frankón áll a párhuzam, ugye?:)

Marcellusca 2010.04.14. 14:28:30

@Kicsit Karcos: A kurucot kifelejthetjük, de nyugodtan oda vethetnék őket Olgának.

Engem meg alá/fölé! :DDDD

neeskens 2010.04.14. 14:31:55

@Kicsit Karcos: Ezt sose írtam, mondtam. A véresszájú baloldaliak pont abban tévednek óriásit, hogy ilyen idióta történelmi párhuzamokat keresnek.

@Véraláfutás2: :), nem mindegy? Engem se érdekel, hogy te agysebész vagy-e, vagy műanyagfröccsöntő

suski 2010.04.14. 14:32:30

@Horizont: a többinél lehet tudni mire számíthatunk. Az lmp-nél nem lehet, a jobbiknál sem.
2006 ban egy csomóan azért nyomtak az ibolyára, mert azt hitték a fidesszel összefog. Nagy átverés volt a javából.

Horizont 2010.04.14. 14:40:24

@Marcellusca:
Már Bettikét ejtetted is miután csúfos kudarcot vallott? Na nem sunnázás közben csak rossz lóra tett:)))

@suski: A Jobbiknak is meg kell adni az esélyt és kivárni, hogy tud -e viselkedni a parlamentben:) Normális munkahelyen is várnak egy kicsinykét, hogy be tudsz-e illeszkedni a csapatba? Ha nem akkor repülés:) Na a parlamentnek is munkahely(nek kéne lenni) és megvárjuk fröcsögés nélkül mit tudnak az újak. A régiek is okozhatnak meglepit:)) Hajaj!

Marcellusca 2010.04.14. 14:44:38

@Horizont: Héló!
Ki mondott ilyet? :)
Kell a vérfrissítés is a hárembe. :DDDD

Egyébként én már korábban is ezen a véleményen voltam Olgival kapcsolatban. :)))

Marcellusca 2010.04.14. 14:47:56

@Horizont:
"Normális munkahelyen is várnak egy kicsinykét, hogy be tudsz-e illeszkedni a csapatba? Ha nem akkor repülés." - Ez igaz. Csak a munkahelyeken nem várják ki a szerződés végét, hanem még a próbaidő letelte előtt kivágnak, mint macskát egészségügyi sétára.
Itt nincs ilyen.
Tetszik, nem tetszik, 4 évig lesznek ott.

Horizont 2010.04.14. 14:49:14

@Marcellusca: Na jó azért a parlament nem egy sima munkahely:DDD

f.m.j. 2010.04.14. 14:52:33

@Horizont:

ez nem meg, vagy lesüllyedés (na jó,kicsit, persze, egyet is értek) csak közben már mindenki annyira csalódott, közben, amíg ők egymásramutogatóst játszanak fogynak életünk napjai, a kenyerünk javát megettük, és nem változik semmi, én csak nem akarom azt a pofára esést átélni, amikor ráeszméltem, hogy át lettem verve, többet nem akarom azt, de akkor is tehetetlenül fogom végigvergődni, nem vagyok egy félelmetes erő nekik ott, odafönt :)
úgy látszik minden generációnak meg kell élnie a saját pofáraesését, apáméknak a többediket, és asszem ezzel fel is készültem a következőre... :)

még ma is borongós leszek, mert szakdogát írok/nem írok... :)

f.m.j. 2010.04.14. 14:53:46

@suski: linket, kérek, elolvasnám eredetiben (ösmerem az embert:))

Horizont 2010.04.14. 15:00:37

@f.m.j.:
Pesszimizmus, összeesküvéselmélet, üldözési mánia, kiábrándultság, gyűlölködés, rágalmazás, toleranciahiány, türelemhiány, emberséghiány, hazaszeretethiány stb.stb........... Inkább írd azt a szakdolgozatot jobban jársz - ha kész lesz.DDDD

suski 2010.04.14. 15:04:58

@f.m.j.: én az echotv-ben láttam, azt hiszem a tegnapi adásban is benyögte, de már korábban is.

www.utolag.com/DemokrataKor0413.htm

@Horizont: úgyvan, nekik is meg van adva az esély..

Marcellusca 2010.04.14. 15:16:24

@Horizont: Majd szétnézek, mi a felhozatal. :)

És, igen. Az ogy nem egy sima, normális munkahely.
Nem is tekintik annak a képviselők sem.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.14. 16:09:07

A turuldroid olyan hosszu. A gyuru alaku mertani test (toroid) mintajara legyen turoid. Vagy a hun androidbol osszeVonassal hundroid.
Esetleg a szittya es suttyo osszaVonasabol alkossuk meg a szittyo szot. Nekem mindegy.
Bar a naczi az eleg elterjedt, minek lecserelni.

Karcolt lendület 2010.04.14. 16:17:41

@Marcellusca:
Több, mint két éve, asszem úgy 2008 januárjában.
Valamikor 2008 őszén voltak az első nyilvános akcióik, azelőtt konferenciákat szerveztek maguknak, gondolkoztak a politikai irányvonalról és hogy hogyan lehetne felépíteni egy pártot.

arlequin 2010.04.14. 16:46:24

@Horizont: az összes párt olyan amilyennek mutatja magát igen. csak ahhoz látni is kell nem nézni és filozofálni, meg mindenféle prolitikai fogalmaknál leragadni.

@Meleardil Eressea Iluvadan:
akkor a 'matyó'?
magyar+suttyó jó lesz? annak van hagyománya is, nem egy idegenszívű gyökértelen szócska.
esetleg 'dúrobi', ami a dúró (dóra) + a (fel)dú(lt)+ a becézett robotból jönne és együttesen olyan frankó hőzöngő utánhallással rendelkezik.
de majd csak 'dűlőre' (ez a 'dűtsd a lőrét!' dzsobbikos harcikacajból fakadhat szerintem) jutunk...

arlequin 2010.04.14. 16:54:23

adalékanyagok a Lelkünk Mint a Patyolat-hoz
kuruc.info/r/52/58149/

Lone Wolf 2010.04.14. 16:57:10

Érdekes dolgok ezek a múltbeli kötődések... Az senkinek sem fordult meg a fejében, hogy ha köze is volt ezekhez a szervezetekhez egy képviselőnek, okkal változtatott ezen?

arlequin 2010.04.14. 17:09:28

@Lone Wolf: mondjuk menekülő négylábú rágcsálófajta szindróma végett?

Lone Wolf 2010.04.14. 17:35:45

@arlequin: Igen ez is egy lehetőség. De, az is meglehet, hogy az illető rájött, hogy mégsem okés az a szervezet. És ha itt, több éves, évtizedes dolgokról van szó akkor bizony ez is esélyes.

f.m.j. 2010.04.14. 17:39:19

@Horizont:

úgy értetted jobban jártok ti? :)
avagy mindazt amit felsoroltál, én testesítem itt meg? mert tök azt lehet érteni...

@Meleardil Eressea Iluvadan:

örülök, hogy nem mentél el :)
láttam amikor kibuktál, és feladtad majdnem, a napokban én is átmentem ezen...
jókat írsz

arlequin 2010.04.14. 17:42:00

@Lone Wolf: akinek évek kellenek egyszerű logikai feladványok megoldására, úgy hogy kizárja a személyes szimpátiákat, az vagy gazember, vagy idióta

Horizont 2010.04.14. 17:52:03

@f.m.j.: Jaj dehogyis, hogy gondolhatsz ilyenre! Te jársz jobban ha írod a szakdolgozatod, mert most annyi rossz van a levegőben! Mindig elfelejtem, hogy milyen félreérthető az írás néha:) Bocs ha rosszul fogalmaztam!

@arlequin: szemrehányás akart lenni, hogy nm látok jól csak nézek?

Lone Wolf 2010.04.14. 17:56:24

@arlequin: "akinek évek kellenek egyszerű logikai feladványok megoldására, úgy hogy kizárja a személyes szimpátiákat, az vagy gazember, vagy idióta"

Politikusoknál egyik sem meglepő. ;-)
De megint csak elfelejted, hogy a legtöbb embert az érzelmei vezérlik, és nem az értelme. Mindegy hogy mennyire nyilvánvaló marhaságot fogad el, pusztán azért mert "szereti".
+Itt és nagy általánosságokban mindenki, amikor a pártmúltról van szó, SARKÍTASZ, ÁLTALÁNOSÍTASZ!

Hiba!

Lone Wolf 2010.04.14. 17:58:47

@Lone Wolf: Ettől függetlenül, amit a K, info most leírt, gyanakodásra ad okot.

(de utáltam ezt kimondani!)

arlequin 2010.04.14. 18:17:41

@Lone Wolf: te mindig elfelejted, hogy "én vagyok a bolond, a bolond, az én vagyok!"

@Horizont: te is. persze hogy szemrehányás akart lenni, majd biztos elkezdelek dicsérni...

értelmesnek lenni nagyon nehéz, ezért nekem sem sikerül, nem mintha akarnám.

Lone Wolf 2010.04.14. 18:28:00

@arlequin: "te mindig elfelejted, hogy "én vagyok a bolond, a bolond, az én vagyok!"
Te mondtad! :B

BTW: értelmes válasz esetleg?

Horizont 2010.04.14. 18:37:28

@arlequin:Kedves Bolond! Mindenki másképp néz, és mást lát, ettől (is) szép az élet :)

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 19:31:05

@Birkesz:
Off
Van igazság abban, amit mondasz!
A hozzászólások súlyát nem azok terjedelme és mennyisége határozza meg. Ebben nem csakhogy van igazság, de ez az abszolut igazság: semmi korreláció a sok locsogás és a mondandó súlya között. Ezt magamról állítom, ismerem be.

Ez még akkor is így van, ha (mint kiderült, tévesen) úgy tűnt, hogy f.m.j-ét személyeskedve támadod, és bennem akkor első villanásra azonnal beindul valamiféle atavisztikus védő-ösztön. Amúgy ha úgy éreztem volna, hogy téged ér méltatlan sérelem, azonnal melléd állok - ezt sokszor leírtam, és még - ahogy ismerem magam- sokszor leszek kénytelen leírni. Erről az, akiért síkra szállok nem tehet:(
Ez egy olyan tulajdonságom, amiért néha megkapom a kéretlen prókátor elnevezést:)

Sajnálom, utólag mindig sajnálom, ha valakit bután megbántok azért, mert előre jár a szám, aztán forog az eszem:-(((((((((((((

Ha néha olvasol, akkor tudod: elég sok hibám kiderült itt a blogon:

1) indulatból reagálok,aztán gondolkodok:-(
2) nagyon elfogult vagyok:(
3) sokat locsogok, mondataimat nyugodtan lehet felezni (minimum;-DDDDD
4) rengeteget offolok, azaz fegyelmezetlen vagyok:(

Na, egyelőre ennyi. Hadd jusson holnapra is hülyeségeimből:-D

És nem igaz, hogy nem olvastalak figyelmesen. Dühömben írtam:( A nevedet is megjegyeztem.
Talán írtam is neked.

Nem bírtam ki, hogy ezeket le ne írjam neked. Most jutottam csak géphez, ezért csak most tudtam reagálni arra, amit írtál.

On

Horizont 2010.04.14. 19:47:25

@Donna (Cara)mba:
Egy koktél is úgy finom ha sok fajta íz van benne. Úgyhogy itt a helyünk Donna akármilyenek is vagyunk! Még büszkék is lehetünk, hogy tartjuk itt az iramot ifjú (legalábbis tőlünk ifjabb) emberekkel:))

f.m.j. 2010.04.14. 19:48:47

@Lone Wolf: ki, vagy mi az a K, info, és mit írt le, ami gyanakodtató :)? bocs a tákékozatlanságomárt...

f.m.j. 2010.04.14. 19:57:35

@Donna (Cara)mba: magánban akartam mondani, de jó lesz így is: értem még sosem álltak így ki, én köszönöm, attól függetlenül, hogy sikerült tisztázni, meg kinek volt igaza, egy olyan kérdésben, ahol mindenkinek igaza van (a sokszinűség jegyében:))
meg aztán én is ilyen kéretlen prókátor szoktam lenni, meg a többi is egyezik, de lehet, hogy ez olyan női-dolog, hogy elöbb önt el az érzelem, mint gondolkodnánk, de asszem én itt pl. nagyon sokat tanultam... a fiúktól is :)

Lone Wolf 2010.04.14. 20:04:49

@f.m.j.: Kuruc info és erről beszéltünk ; kuruc.info/r/52/58149/

Mellesleg, én nem ebben látom az LMP kapcsán a legnagyobb problémát.
Éppen ma hallottam fél füllel a TV-ben hogy a külföldi munkavállalás, és letelepedés megkönnyítését tervezik. OK Letelepedéssel még egyet is értenék. Pontosabban, ezen nem fogok görcsölni. De a munkavállalás? 10%-os a hivatalos és 20%-os a valós munkanélküliség! Emellett egyszerűsíteni a külföldi munavállalók dolgát?

ELMENT EZEKNEK A JÓZAN ESZÜK??? Ha még munkaerőhiánnyal küzdenénk!?

Marcellusca 2010.04.14. 20:06:03

@Meleardil Eressea Iluvadan: Ja, ja! :)
A szittyo nem jó, mert aztatat mifelénk az ivászatra/bepiálásra mondják.
(Jól beszittyózott az öreg.)

Marcellusca 2010.04.14. 20:07:42

@Lone Wolf: Aztat ne várjál tőle! :DDDD

Marcellusca 2010.04.14. 20:23:28

@Donna (Cara)mba: Nem akarok nagyon bele vau-vau, de:
szerintem felesleges ennyit magyarázkodnod. Mi ismerünk és így szeretünk.
Az újak meg:
1. aki marad, majd megismer;
2. aki csak "beugrott", nem nyom sokat a latba.

Nem kell ez az állandó megfelelési kényszer (én is ebben szenvedek még egy kicsit :D), mert úgysem fogsz mindenkinek megfelelni.

@Horizont: Ámen! :))))

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 20:29:46

@Marcellusca:
Off
Jó, akkor csak neked akarok ezután megfelelni;-DDDDDDD
Oké?

Amúgy igaz, amit mondasz, de én szeretem beismerni, ha tévedek, mert tényleg ollan de ollan szenvedélyes állatka vagyok, mint Malacka mondá Kangáról:-DDDDD

Pedig ebben már tényleg "megbölcsülhetnék" :))))))), ha már eltöltöttem e földön ennyi meg ennyi évet:)

On

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.14. 20:40:07

@f.m.j.: "láttam amikor kibuktál, és feladtad majdnem, a napokban én is átmentem ezen"

Ja, atmeneti indexmergezesem volt. Semmi komoly. Koszonom az egyutterzest. Csak addig tartott, amig valaki fel nem vilagositott, hogy nem az itteni kozosseg szelleme borult el a fidesz vetette fenyegeto arnyek hatasara, hanem csupan a rezervatum ovatlanul nyitva felejtett kapujan csodult ide az index szellemi kohojanak szine-java. Tobb havi tragarsagadagomat kaptam meg akkor par ora alatt. Me mindig meregtelenitek.

Vannak az internetnek hatranyai is. Peldaul, hogy egy-egy kulonosen visszataszito beszolas utan nem lehet a tajgetosz pozitiv, sorosuveg vallu, genhibas lapostetutol megerdeklodni enyheny osszehuzott szemmel, duhtol tompa hangon, hogy egyesevel tiporjuk ki belole a szuszt a lovagiassagot szem elott tartva, vagy szeretne hamar tulesni a lincselesen, es jojjunk inkab mind a 27-en egyszerre.

Lone Wolf 2010.04.14. 20:45:45

Hja! Egy valamire való fórum több hülyeséget produkál egy napon, mint a magyar parlament 4 év alatt. :)

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 20:47:55

@Lone Wolf: Dehogy ment, dehogy ment.
Bár mi tudnánk ilyen pontosan, mi jó nekünk...és azt következetesen ki is hajtani Magyarország mindenkori kormányából! A módszer mindegy, ahogy lehet...Az eredmény a lényeg.

Az LMP ezt a legeslegpontosabban tudja. És el is fogja érni. Nem fogadok biztosra!

Marcellusca 2010.04.14. 20:49:12

@Meleardil Eressea Iluvadan: Abszolút megértelek.
Én is már csak olvastam.
A törzskommentelők kommentjeit. :)
Csak miattuk nem hagytam itt a blogot. :)

Meg féltem az elvonási tünetektől. :D

Lone Wolf 2010.04.14. 20:50:52

Veszítenél. A többi pártnak előreláthatólag annyi beleszólása lesz a dolgokba, hogy tök feleslegesen nyomkodják a gombokat, vagy kivonulósdit játszanak, mint az MSZP 98-02 és a FIDESZ 06-08 között tette.

Rohadtul kicsi az esélye hogy nem lesz meg a 2/3-ad.

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 20:51:07

@Horizont: Szerintem is vállon veregethetjük magunkat álszerénység nélkül, mi, lányok a Vbőrön, mert nem sokan vagyunk itt, és azért tartjuk a frontot böcsülettel:))))))

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 20:56:05

@f.m.j.:
Off
Jó, de a fiúkat ne dicsérjük agyon, mert ők meg

1) vagy sunáznának/blokkolnának mindent, mi él és mozog:-D
2) vagy azt hiszik, az ész mindig, minden körülmények között mindenható

Na, nem bírtam magamban tartani ezt a kis fricskát!

Gond egy szál se, visszakapom duplán tőlük;-D

On

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 20:57:23

@Lone Wolf: Na, ez egy klassz kis aranyköpés (bár köpködni nem illik, de ha aranyból van, akkor semmi gond vele:-)))))))))))))))))))))

suski 2010.04.14. 21:01:50

@Donna (Cara)mba: énisénis!!:)) (mármint lány)

@Lone Wolf: nem lehet tudni, hogy most hogyan reagál a tisztelt szavazó. Mert az a 2,6 millió az nem a fideszes keménymag..

f.m.j. 2010.04.14. 21:02:10

@Donna (Cara)mba:

pedig Marcelluskának éppen ajánlani akartam egy minőségi darabot, csak hogy ki legyen egyenlítve ez az érthetetlen Betti imádat :)
Kicsit idősebb, de mindenképpen MILF, vagy mi :)

Lone Wolf 2010.04.14. 21:05:28

@Donna (Cara)mba: Az sem számít, ha nem jön nekik össze. Az MSZP-vel biztosa nem fognak összefeküdni, jobbik erősen kétséges. LMP meg? Szerintem ennél több eszük van. A nemzeti kérdésekben, meg vélhetőleg koalíció nélkül is együtt fog velük szavazni a jobbik. Kettős állampolgárság, közbiztonság, kisebb parlament, és önkormányzati képviselő testületek esetében ez 100%. Mentelmi jog átszabása, és felfüggesztése esetén is előreláthatólag ez lesz. Az meg talán még jobb is volna, ha nem tudnák a többi párt beleszólása nélkül kényük-kedvük szerint átszabni az alkotmányt. Pedig aztán jó lenne hogy végre ne a komcsi szarral kelljen szenvedni...

Lone Wolf 2010.04.14. 21:08:48

LOL! Most jutott eszembe!
Tudjátok mi lenne vicces? Első napon az MSZP csinálna egy műhisztit, és kivonulnánk. Ajtó utánuk be, majd az első napirendi pont.
Hölgyeim és uraim, most pedig szavazásra bocsájtjuk az MSZP-s képviselőtársaink mentelmi jogának felfüggesztését...
És mindezt még hallanák az ajtón át. :)))

f.m.j. 2010.04.14. 21:09:50

@suski: ennek őszintén örülök, a mármintlányságnak :)

annak idején én direkt nem akartam felfedni, hogy mi vagyok, és férfinak is néztek, és akkor olyan büszke voltam magamra :) -biztos valami péniszirigység, -mondják ők, de nem hinném :)
ja, és amikor kiderült, nagy csodálkozás volt :)

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 21:11:12

@f.m.j.: A kíváncsiság győzőtt:)
Kit ajánlanál Marcellusca trófea-gyűjtőnknek?

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 21:15:07

@suski: Hát persze hogy te is!
Á, elbánunk mi ezekkel a hapsikkal! Érvek? A kisujjunkban vannak:-)
Vitakészség: még a bíborral bélelt, 9 ágú koronával ékesített bölcsőnkből hoztuk magunkkal! Azért volt nevelőnőnk, kettő is:-D
Hogy mindent tudjunk, sőt mindent jobban tudjunk:-D

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 21:17:17

@Lone Wolf: Ma már a második aranyat köpöd:-DDDDD
Formában vagy!

Na de mi lányok, nálunk a szellemesség mindennapos készség;-)

suski 2010.04.14. 21:20:21

@f.m.j.: én is "alapból" mindenkit hímnek " nézek", hacsak a nick nem utal másra.

Lone Wolf 2010.04.14. 21:26:20

@Donna (Cara)mba: Nem. Nálam ez az alap. :)

Nézz el ide; cid-c5b95751a07362be.skydrive.live.com/browse.aspx/.Documents

Itt jópár gondolatomat megtalálod. :)

reKorrekt 2010.04.14. 21:37:01

@Lone Wolf: Ezzel az erővel akár bent is maradhatnának, mivel beleszólásuk úgy sem lenne, de legalább látnánk az arcukat :)

Lone Wolf 2010.04.14. 21:38:50

@reKorrekt: Igaz :-) De mennyire viccesebb lenne, ha már csak a kész tényekről értesülnének, amikor a kommandósok rájuk rúgják az ajtót. :D

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 21:42:54

@Lone Wolf: A szótárad nagyon elmés! Az egyik novelládon meg jót nevettem! Szellemes megoldást találtál, egy alaphelyzetre adott három teljesen eltérő válasz. Jó!

Horizont 2010.04.14. 21:49:02

@suski: Na végre egy kis csapaterősítés! Örülök!Csak ne szökjél meg:DDDD

suski 2010.04.14. 21:58:49

@Horizont: ha meg is szököm, idônként visszatérek...

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 22:08:15

@Agrael: Megállapítottam, nem vagyok túl tájékozott modell-ügyileg! Bepötyögtem a gugliba a nevet, és kijön egy református házaspár képe, két gyerekkel, méghozzá - a szusz is megállt bennem - nem messze a szülőfalumtól.
Na, mondok magamnak: ez mégiscsak tréfa!

Megyek a következő találatra: kijön Szerencsi Éva. Hogy miként, azt nem tudom. De nagyon szép nő volt, az tuti. Ő játszott Szabó Magda Abigéljában is.

A következő találatról lehet szó: a modell Szőnyi, gyanítom.
Mit mondjak? Női szemmel is irigylésre méltó szépség, báj, alak...

Rá nyugodtan lecserélheti BB-jét:)

arlequin 2010.04.14. 22:09:51

@Lone Wolf: értelmes válasz? lófaszt a seggedbe jedipalánta, azt. inasként nem szabad tanítani, nem mondták még neked? szerintem ez kellőképpen értelmes, mármint ha megérted. mindig az anakin égjáróra emlékeztetsz, az is mindig ily bosszúsan önfejű volt, mint a 'v for victory' főszereplője.

@Meleardil Eressea Iluvadan: milyen spártai vagy te, hogy panaszkodni merészelsz?! ehh.
@Marcellusca: na mi van? mindenki összecsinálta magát a fostengertől?
@Donna (Cara)mba: fiúk? na hallod, neked is mint a borsóra hányt falszakasz... ész meg suna? hörrr. minek kuksolsz te engemet. így meggyalázni! így lejáratni! imígyen sárba tiorva csak egy dolgot tudok mondani: isten áldjon!

a sokk proltitizálásra visszatérve: ez forgatókönyv szerint ment eddig is, nem tudom mit kell hisztizni 2/3 felől. legyen meg csak nekik. vállalják a felelősséget, mert ha nincs meg, akkor mindenki a másikra tolja...

és egy kis adalékanyag legújabb bolygó hollandinkról:
barikad.hu/node/51080

szép az élet, ugye pupákok?

arlequin 2010.04.14. 22:12:13

@Lone Wolf: te se leszel már szebb...

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.14. 22:14:23

@arlequin: "milyen spártai vagy te, hogy panaszkodni merészelsz?! ehh."
Hat epp ezen rinyalok! Hogyan gyomlaljam ki a nyuzugeket es a lelki rokkantakat, ha tobb kilometer kanoc valaszt el toluk?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.14. 22:18:30

@laspalmas: Hogy jonnek ide a gyerek birkak? Plane gepesitve?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.14. 22:19:01

@Horizont:

Hoppá, veled mi történt? Nem szoktál te ilyet :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.14. 22:20:10

@Meleardil Eressea Iluvadan:

piros --> pridroid
narancs --> naridroid
barna --> baridroid

Logikus, de kétértelmű.

arlequin 2010.04.14. 22:20:11

@Meleardil Eressea Iluvadan: lehet rosszak a módszereid. a jelenkori spártai elsősorban és elsőként a belső ellenségeivel kell felvegye a harcot.
azok is vannak éppen elegen: tudatlanság, vágy, irigység, harag, mohóság, hitetlenség, kétség, bánat, remény, nosztalgia, bálványimádás...stbstbstb
soroljam tovább tizedes?! vagy elfogadja végre a szabályzatot?!

arlequin 2010.04.14. 22:21:46

@laspalmas: a baridroid olyan báránydroidos. elég kedves, sőt túlságosan is az. még a végén a szívemhez közel érzem és akkor jaj a nari-piri-párosnak...
@Meleardil Eressea Iluvadan: na éppen erről beszélek!

Horizont 2010.04.14. 22:23:01

@Donna (Cara)mba: Hahahahaha, hihetetlen milyenek vagyunk mi nők. Én is ugyanezt tettem mint te, mert a fiúk mindig azt mondják a gugli a barátod! Nekem is ugyanazt adta ki :) Most akkor a modell Szőnyi? Ő Jobbikos? Kíváncsiságunk kimeríthetetlen:))

Képzeld Szerencsi Éva már 6 éve meghalt 52 évesen beteg volt. Milyen jó volt mint Abigél!

Lone Wolf 2010.04.14. 22:25:43

@arlequin: Nade kedves bohócom! Mintha egy kicsit ideges lennél. :)
"értelmes válasz? lófaszt a seggedbe jedipalánta, azt. inasként nem szabad tanítani, nem mondták még neked? "
Dehogynem ez a másik oka, amiért általában megmaradok a seggemen.

"Mindig az anakin égjáróra emlékeztetsz, az is mindig ily bosszúsan önfejű volt, mint a 'v for victory' főszereplője."
Ezt viszont eltaláltad. Olyan kemény a koponyám mint egy kőtömbnek, és körülbelül annyira vagyok kezelhető mint egy rossz napját élő öszvér. Ez az egyik nagy hibám.

Ahhoz meg szokj hozzá, hogy a világ meg így működik. vak vezet világtalant, és a király egy félszemű. Persze ha neked az úgy jó hogy egy vak, és ostoba ember próbálja vezetni a többit, akkor csak nyugodtan támadd a félszeműt, mint másik félszemű...

És igazad van nem vagyok tökéletes senki sem az! Nem vagyok mester, mert nem értem el a "tökéletességet". Mint ahogy te sem! de ez kizárja, hogy megosszam másokkal amiről úgy vélem hogy jól látom? (természetesen kellő önkritika gyakorlása mellett) Aztán majd eldöntik hogy jónak találják-e? Mint általában szokták.

Horizont 2010.04.14. 22:26:43

@laspalmas: Nagyon sokat tanultam itt nálatok eddig is, és így hatott rám az utóbbi napok Mad Max-os horda rohama. Egyfolytában méregtelenítek, de becsúszik még ez meg az :DDDD Bocsánat.

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 22:31:23

@arlequin: Na, ez es jó hír elalvás előtt! Lehet Már a (Scientológia is) Párt!
Nem akármi. Nagyon bűzlött nekem ez a társaság.

Más:
Ami pedig a nem szorosan a tárgyhoz tartozó megjegyzésemet (offomat) illeti: szánom, bánom, nem gondoltam külön rád amikor csipkedő megjegyzésemet tettem a férinemre úgy en bloc, és ez okból nem is vettelek külön kategóriába;-DDDDDDDDDDDDDDDD

Rendben, megpróbállak külön szabályok szerint kezelni, de nem lesz könnyű;-DDDDD

Javakorabeli nő is még nő, javakorabeli férfiú is még férfiú;-)

Na, azért ne szomorkodj, majd igyekszen ezt az intimus szférát kerülni, mint Lillith a tömjénfüstöt;-D

f.m.j. 2010.04.14. 22:32:25

@arlequin: te komolyan vetted azt a kis fricskát Donnától? Nemáááár :)

érdekes ez a szájentológia dolog, szerintem ne báncsuk az LMP-t, de egyre inkább nem bírom kiverni a fejemből, hogy mégiscsak ama bizonyos párt holdudvarának gyerekei, unokaöccsei vannak benne

régen (3-4 évvel ezelött) sokat hallgattam a Puzsér féle Szélsőközepet, Apokalipszis RT-t, Demikrácia RT-t, véleményem szerint jól megágyazott nekik, lehet, hogy hitt bennük, lehet, hogy nem tudta mire használják, de ez nem valószínű, mert okos gyerek volt. Én akkor borzasztóan örültem annak a fajta retorikának, amit nyomott a Puzsér bácsi, ilyet korábban sehol máshol nem hallottam. Emellett minden rádióból hatalams hallgatottság mellet folyton kirugdosták.
A barátait hívta meg, Várady Tibit a Humanista Pártból, vagy Védegyletből, de mindegy is, mert eme kettő keverékéből eszkábálták az LMP-t... aztán ott volt a kis vörösgörcs az Érsek Obádovics Nándor, aki herótót okoz a látványával, mindegy, akkor vicces volt... A Robi fröcsögése megédesítette a napjaimat :)
és most tessék, itt az LMP...

Inkább nem bízom senkiben :)

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 22:32:49

@Horizont: És tényleg varázslatos nő volt! Nagyon kedveltem az Abigélban nyújtott alakításáért.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.14. 22:35:11

@Horizont:

Ugyanmár, vicceset írtál.
Most már lezajlott az őrület, szépen visszazökkenünk a rendes kerékvágásba ;)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.14. 22:37:12

@Horizont: "...Mad Max-os horda..."
Tenyleg wazze, ugy soportek at a blogon, mint kutyafeju tatarok Bela ba' kiralysagan. Most takaritjuk a romokat, temetjuk a hullakat, aztan nekiallunk kiepiteni a vegvarak rendszeret. Nemsoka nyakunkon a kontyos pogany hada.

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 22:41:33

@Meleardil Eressea Iluvadan: @Meleardil Eressea Iluvadan: Nem tudom, mi lelt ma benneteket? Olyan jókat mondtok, hogy nem bírok elmenni ágyikóba, pedig tudom, holnap megszenvedlek benneteket:-)))))

Ez a tatár, aztán jön a kontyos, sztem itt kellene díjakat, ordókat, érdemeket kiosztani:)

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 22:42:39

@Meleardil Eressea Iluvadan: @Meleardil Eressea Iluvadan: Nem tudom, mi lelt ma benneteket? Olyan jókat mondtok, hogy nem bírok elmenni ágyikóba, pedig tudom, holnap megszenvedlek benneteket:-)))))

Ez a tatár, aztán jön a kontyos, sztem itt kellene díjakat, ordókat, érdemeket kiosztani:)

Horizont 2010.04.14. 22:45:27

@laspalmas: @Meleardil Eressea Iluvadan:
Nagyon tudom értékelni amikor úgymond magunkban vagyunk minden csipkelődés, beszólás zene füleimnek, még magamban se fogok ezekért morogni! Az igazi Vastagbőrt akarom az igazi kommentelőkkel!:DDDD Téma van bőven. Valamelyik este amikor megláttam a számlálón az 1354 -es számot azt hittem kiakadt valamiért:)) De nem, inkább MI akadtunk ki!:)))

reKorrekt 2010.04.14. 22:53:04

Az Origó választási tudósítása szerint az április 11-i LMP-s buliban egy háromfős társaság újságírójuktól jó pár méterre a "kampánycsapat, kampánycsapat!" rigmust kezdte el skandálni. Tudósítójuk rákérdezett, hogy miért kiabálják ezt, de gyanakvással tekintettek rá, ezért nem kapott kérdésére választ. Azt viszont végül az egyik fiú elmondta, hogy elképesztőnek tartja, hogy az LMP bejutott a parlamentbe, és különösen az fantasztikus, hogy három hónap alatt megnégyszerezték a támogatottságukat. Mire egyik haverja poénkodva hozzátette, hogy "végre képviseletet kapnak a parlamentben a szcientológusok".

Hajrá szciájenoto... magyarok!

arlequin 2010.04.14. 22:55:05

@Lone Wolf: én szóltam. tégy belátásod szerint. "NEM VAGYOK IDEGES, HALANDÓ". te viszont magyarázkodsz. namindegy.

@Donna (Cara)mba: nehéz dolog ez, amikor minden reggel felkenem a napfürdő sminkjét a hajnal harmatjával, mindig arra gondolok, hogy mennyi halhatatlan él a világon és mily kevesen fogadják el és látják be ezt a tényt. helyette hatalmaskodnak, gyűlölnek, nyernek más kárára. rettenetes ez. és rosszul tetted lányom, hogy magadra nem gondoltál, de hát ilyenek vagyunk. király urunk megbocsát. elfeledkezünk magunkról ("bolond." igen? "csitt." ...)

@f.m.j.: ahogy lenin mondta: kellenek a hasznos idióták. és szerintem se bízz senkiben. én például magamban sem bízom. mindig reménykedem, hogy csak sikerül valami rendes gazemberséget elkövessek és mindig csak alantas stiklikre futja. ;-(((

Horizont 2010.04.14. 22:57:44

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Sugárzott belőle a báj a szerénység és az igaz ember! Annyira ledöbbentem amikor megtudtam, hogy meghalt, hihetetlen volt. Az Abigél főszerepe telitalálat volt. Nagyon sokszor kiolvastam annak idején a regényt és pont ilyennek képzeltem el Vitayt. Csak 2 évvel volt idősebb nálam!

arlequin 2010.04.14. 23:01:46

@reKorrekt: néha feljebb kellene tekinteni vaktyúk... (;-))
barikad.hu/node/51080
...is talál szenet.

arlequin 2010.04.14. 23:03:26

@Meleardil Eressea Iluvadan: szép hölgy. mi jót tett e világon sugárzása mellett?

Lone Wolf 2010.04.14. 23:04:53

@arlequin: "Te se leszel már szebb..."

BTW köszönöm, hogy ily kedves szavakkal illetted gyönyörű mosolygós arcom. :)

Lone Wolf 2010.04.14. 23:06:52

"barikad.hu/node/51080"

Ez a kötődés viszont elég nálam az elégtelen bevésésére. MEGBUKTAK! Mennek a levesbe!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.14. 23:06:55

@Horizont: A magazinok cim es hatlapjan ugyan a ceruzahegyezoszaju emlovillantok pozolnak, de a ferfiak zome nem nulla agyu szexobjektumokra vagyik Barbie kotesben. Lehet, hogy az ember agyat elonti a tesztoszteron, de a szivig alig jut el belole valami.

Pont az olyan szelid, tunderi, csupa ragyogas es eletorom nok melengetik meg az ember szivet, mint o volt. Egy magyar Audrey Hepburn. Nem kovet divatot, nem keleti magat, nem kozonseges. Az ember a noisegebe szeret bele, ami egyszerre gyonyoru test es gyenged lelek.

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 23:07:12

@arlequin: El ne búcsúzzál már örökre tőlem;-D
Nem szégyen az, ha férfiból vagy teremtve:) Igaz, mi nők azért tényleg überolunk benneteket, de hát ez így van, ez ellen hiába lázadsz:)

Na jó, esetedben, mivel Bolonddal van dolgom, a két ponthoz hozzáadok még egyet, hogy lásd milyen nagylelkű is tudok lenni (meg irigykedni is tudok, sajnos:(

.- ilyen rejtvényes, agyat megerőltető módon csak egyedül te tudsz itt írni.

Belegebedek,mire kihámozom a mondandód, de akkor sem vagyok soha biztos, hogy eltaláltam-e a gondolatodat:(

Azért te vagy a blog kedvenc Bolondja, még ha néha nem is lehet érteni pontosan, mit mondasz:) Mert varászló is vagy, meg bűvölő:)

Én csak mára köszönök el tőled, és inkább mondok istenhozzádot, mint isten áldjon-t!

Hiába hát a bánat, holnap is jövök;-D

Jó éjszakát mindnyájatoknak!

Horizont 2010.04.14. 23:09:13

@Meleardil Eressea Iluvadan: Ezt olyan de olyan szépen írtad meg ! Meg is hatódtam! Hálás köszönetem.

arlequin 2010.04.14. 23:17:02

@Lone Wolf: szívesen. azt sem mondtam hogy csúnya. mindössze 'tényt közöltem' ;-) isten mentsen minket a 'férfiszépség' vádjától. elég ha a férfiasságtól nem ment meg.
a Lelkünk Minta Patyolat pedig ennyi. minden az aminek látszik és ez így van rendjén. és sjnabajnai nem mennek. szépen eloperettezik a dolgukat és kész.

@Donna (Cara)mba: csókollak homlokon. és ne dicsérj mert megbánod. a titok abban rejlik, hogy nincsen.

jó éj-szakát mindenkinek. lehunyom csillagos szemfedőm és nyugszom míg fel nem ordít a legkisebb ;-)

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 23:17:56

@arlequin: Az istenért, csak nehogy komolyan vegyél!
Ma bolondoztam...Néha szabad, ugye?

Nem akarom folyton folyvást a valóságot. Álmot, homályt, lidércet, feledést szeretnék.
Szerintem ez is emberi...
Nem mindig kell, csak ha nagyon kifárasztott az élet:(
Az utóbbi hónapokban pedig nagyon meggyötört a valóság.
De ez nem baj, bolondozok néha veletek és bírom tovább, amit bírni kell.

Értesz te engem, sztem jobban, mint én saját magam.

Szia, Arlequin!

arlequin 2010.04.14. 23:18:32

@Horizont: az még hagyján hölgyem hogy szépen írta meg, de igaz is amit írt (csak a gonoszkodás kedvéért mondom). aki nem így látja, az nem férfi, hanem csupán egy fasz.

arlequin 2010.04.14. 23:24:02

@Donna (Cara)mba: halálosan komolyan veszlek. amiről beszélsz az nem valóság, csak annak tükre. ne aggódj már annyit, vagy ha már odafigyelsz, akkor csak nézd mintha turista lennél. azt hiszem ez egy jó tanács.
de most már tényleg jövök, vagy megyek.

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 23:29:53

@Meleardil Eressea Iluvadan: Női szemmel is jó ránézni! Belső világának sugarából talán hullik rám is, ha megkeresek egy régi nőt magamban. Úgy elfelejtettem azt a régi belsőt, ami még kiragyogott néha a szememen...Ritkán sugárzik már ki az élet szemeimből...
De hogy ilyen szépen írtad, megkeresem legalább egy röpke időre jobbik magam. Köszönöm én is, amire mondandóddal minden nőt emlékeztetsz!
Ismétlem Horizontot, de nem tudom és se másként mondani: ha ránézek a fényképére, úgy érzem, én is jobb vagyok.

Jó ékszakát neked is!

Donna (Cara)mba 2010.04.14. 23:33:04

@arlequin: Menj, Bolondunk! Álmodj valódi álmokat!

Olyan jó, hogy közöttünk vagy:)

Marcellusca 2010.04.15. 08:51:26

@f.m.j.: Igen, igen, igen.
KI az, ki az? :)
Émmán abba a korosztályba tartozom, aki nagyra értékelik a MILF-eket. Is. :D

f.m.j. 2010.04.15. 08:56:16

@Marcellusca:

Szőnyi Kinga :)
bár nem lesz szóvivő...

Marcellusca 2010.04.15. 09:08:14

@arlequin: Nem, nem. Csak attól féltem, hogy magával ragad ez a híg barna ár.
De sikerült megfékeznem indulataimat. :)
És megőriztem kitartásom, hogy előbb-utóbb eltűnnek. :D

@f.m.j.: Óóóóó, nyami-nyami. :)))
Márha a kigóglizottak közül a modellre gondoltatok. :D

Horizont 2010.04.15. 09:14:02

@Marcellusca:
Ha akarsz egy jót nevetni nézd meg este mit alkottunk Donnával Szőnyi kapcsán:)) Rögtön rákattantunk:))
@Donna (Cara)mba: @Horizont:

f.m.j. 2010.04.15. 09:26:02

@Horizont: :)

bár én az echotv-n láttam, a linken, amit suski átküldött
a google nekem nem barátom, mert elég nehezen találtam képet róla :) ti ügyesebbek voltatok, a Szerencsi Éváról mondottakról meg egyetértek :)

Marcellusca 2010.04.15. 09:52:45

@Horizont: Óóóóvastam. :)
"Szépek" vagytok, mondhatom. :)))
Féltek a vérfrissítéstől, mi? :)
Féltitek a helyeteket? :D
Nektek nincs félni valótok! :D

üveges · http://holtankoljak.blog.hu/ 2010.04.15. 10:18:07

- Segítség!
Véletlenül arra téved egy rendőr.
- Mi a baj, asszonyom?
- Egy magas, erős férfi elkapott és le akart teperni. Arra szaladt el...
- Nyugodjon meg hölgyem, el fogom kapni. Kívánja a megbüntetését?
- Nem, dehogy! A címét!

Marcellusca 2010.04.15. 10:56:13

@f.m.j.: Hát, kössssz! :DDDDDDDDDDDDDDDDD

arlequin 2010.04.15. 12:21:49

Loxon írja:

— Demokratikus párt-e a Jobbik?
— Igen, demokratikus. (Ld. még 1, 2)

— Demokrata-e Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövetasszony?
— Nem, ő a liberális diktatúra képviselője.

„Az amerikai nagykövetség sajtóosztályán azt a választ kaptuk, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet asszony a parlamentbe bekerülő demokratikus pártok, tehát a Fidesz, az MSZP és az LMP eredményváró rendezvényeire látogatott el. Kérdésünkre, hogy a Jobbik demokratikus párt-e szerintük, nemmel válaszoltak.” (Forrás: Amerikai nagykövet: csak a Fidesz, az LMP és az MSZP — Mandíner)

Az a furcsa helyzet, hogy „a demokrácia igazi képviselői” elméleti csapdába esnek, hiszen nem másokkal, mint „a demokrácia igazi képviselőivel” állnak szemközt. Végleges gyakorlati csapdáról persze nincs szó: vannak különféle fegyverek, amelyek alkalmasak az ilyen konfliktusok elsimítására.

A fenti egyenleteket persze fordítva is felállíthattuk volna, ahogy azt Eleni tette az idézetben, és még sokféleképpen. Olyan verziók is lehetségesek például, amelyekben az MSzP és/vagy az LMP és/vagy a Fidesz nem demokratikusak, a többiek (+/-Jobbik) pedig igen. A demokrácia tiszta elvként ugyanis sohasem létezett, és minden bizonnyal soha nem is fog létezni (ámbár, ha igen, akkor inkább meneküljünk), viszont minden ún. demokratikus erő „az igazi demokrácia” letéteményesének vallja magát."

akinek van füle a hallásra...

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 12:36:11

@arlequin: Nem tudom, vajon van-e fülem a hallásra, de a demokratikus erő szóösszetétel nagyon figyelemre méltó. Főleg az "erő" szóból értek, a kutyámnak is azt kell bizonygatnom, én vagyok az erősebb, és olyan kötelességtudó polgári eb, hogy csuhaj!;-D Igaz, a kutyám azért nem buta, mert lehet, gyanítja, én vagyok amúgy a gyengébb, de nálam a zsákmány, én osztom a farhátat, akkor mégiscsak tisztelni kell bennem az erőt:-D Okos kutya, szoktam is mindig mondogatni neki: okooos, jóó kutyaaa, közben megsimogatom a buksiját, ő meg hálás. Szóval demokratikusan kijövünk egymással;-)

Érdekes megfigyelés: az erőből mindenki ért:))))))))

arlequin 2010.04.15. 12:39:04

@Donna (Cara)mba: pontyosan így van. tehát az erősebb kutya osztja a farhátat. nyilván demokratikussan.

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 12:40:48

@arlequin: Naná;-DDDDD, hogy demokratikussssan! Hogy másképp?

arlequin 2010.04.15. 12:41:22

lacika annyira kövér, hogy nem fér a bőrébe:
barikad.hu/node/51133

arlequin 2010.04.15. 12:44:12

na közepesen értelmes fityiszfanok, lesz itt búsulás hamarost.
ahogy mondta valaki itt a blogon: fityisz-lmp összeborulás lehet belőle.

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 13:30:18

@arlequin: Fityisz-fannak nem nevezném magam, inkább mondjuk úgy: beletörődöm az imént kitárgyalt demokratikus (erő) döntés folyományaként kialakult helyzetbe;-D
Nade, tekintetes Uram! Minek keseríti amúgy is keserű életemet holmi linkekkel, melyre kattintva, visszahőköltem már az első mondatnál:( ?
Nincs Önben szemernyi kímélet? ;-D

Sohase törekedtem a tisztánlátásra, hisz Ön látja legjobban, mennyire futok előle, és ismét és ismét csak elborítja kedélyemet:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Nem Lehet Más a Politika? (Amúgy tudjuk mindnyájan emitt, e virtuális közösségben: nem).

Akkor kelmed miért ad okot a búsulásra? Hiszen kelmed nemsokára Csíkszeredában megvigasztalódik, az útra nem kelőkkel már semmit se gondol????;-D

arlequin 2010.04.15. 19:45:15

@Donna (Cara)mba: nehogymá' ez a poszt leüljön.

szerinted a bolond nem hiába sír és nevet egyszerre?
és pont annyi kímélet van bennem, amennyi kíméletlenség.
csíkszereda még arrébb van. addig simán meghalhatok. te is.

ne búslakodjon hát,
élvezze mint a turisták!

Horizont 2010.04.15. 20:02:40

@arlequin: "nehogymá' ez a poszt leüljön."
594! Lehet más? Már azt se tudjuk mi lehet más!
Már régóta meg akartam kérdezni (csak nem mertem) te vagy a fényképen?

arlequin 2010.04.15. 20:29:47

@Horizont: szerinted ki más? igaz elég hülye egy kép, de a fényképész azt mondta így lesz hatásvadász. én pedig csak úgy gyilkolom az effekteket.

Horizont 2010.04.15. 20:43:09

@arlequin: Jól van na lehet a gyereked is! Mert annyira aranyos kisfiú, naponta sokszor rápillantok ugye! Biztos, hogy Te vagy ??:DDDD Csak vicc. Gyereknek (még ) mindenki tündéri! Misikének a kisfia volt fenn, csak valamiért levette, hiányoltam is, mert olyan aranyos volt ő is. Szóval édes kisgyerek voltál így a fényképen, az életben nem tudom rossz voltál -e? Nekem van egy képem (nem rakom ki) amin a férjem mindig halálra röhögi magát a piszok, amin 4 évesen nagyon ducin balettruhában állok és olyan hülyén van kiszínezve. Ha nem lát a családom én is röhögök rajta:DDD Imádom a fotókat.

arlequin 2010.04.15. 21:06:03

@Horizont: nincs olyan fotó mi ábrázolhatna. és nem a testi tükörképemet használom fel. hanem találtam ezt a kis tündért és érdemes a feliratnak, pontosabban az aláiratnak utánanézni: "to be or not to be". ezért talált meg/választottam.
van 1-2 gyermekkori fénykép az akkori pofázmányomról, egész jók, de mind-mind régi-régi képek. talán 1-2 színes akad közöttük. de nincsenek nálam. nem is baj.

Horizont 2010.04.15. 21:18:45

@arlequin: Bolondozol velem :))) Te, te bolond!

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 21:20:18

@arlequin: Szia, kedvenc Bolondom!

Most tudtam csak meggyünni, egész nap szerkesztettem, írtam, vigéckedtem:( Még a képi világot, amit felrakok a honlapunkra, meg a recepteket, tippeket a cikkeinkhez, azt még élvezem, de a bürokratikus részét a vállalkozásunknak, a banki-kölcsön kunyoráló részét minden évben újra és újra hónapokat véve igénybe, na ezt a részét utálom! Meg termékdíj bevallás, meg ami nyomort csak el tudsz képzelni:(((( Időnk kb. 85-90%-át ez a része teszi ki. Nyomor, nyomor, nyomor!!!!!! Ez a kenyérkeresetünk már a mazochizmus határát súrolja. Inkább "flagellálnám" magam, mint ezt a bürokráciát csinálni;-DDDDD

Lényeg, hogy itt vagyok veletek.

A férjemmel éppen az előbb beszélgettünk az általad ajánlott Szentgyörgyvölgyi fakazettás templomról, a különleges díszítéséről még a kazettás mennyezetek sorában is egyedülvaló. meg ahogy te mondtad, hogy nem mandala az, van arra magyar szó is: varázskör, és ez neki is nagyon tetszett (a gyerekekkel - ez alatt én mindig a fiamat és barátnőjét értem:) - a nyáron - ha Isten is úgy akarja, elmegyünk az Őrségbe, és ott én megnézem azokat a helyeket, amelyekről küldtél képeket nekem.

Más: illetve nem más, ennek kapcsán indult be az agyam: az ősi vallásunkat a Szent-István-kori valláspolitika el kellett hogy törölje, de a nép kollektív arche-régióiban ott kellett még maradnia reminiszcenciáknak. Azt sütöttem ki nagy felindultságomban, hogy mivel a reformáció minden európai népnél tiltotta a képeket (nem csak az Istent ábrázoló képeket, hanem a képet, mint ornamentikát egyáltalán) - kivéve pont Magyarországot, ahol is ezt a tiltás megkerülték. A festett mandalák/varászkörök felajzott lelkiállapotomban elvezettek egyenesen Belső-Ázsiába és a régi pogány, elnyomott ősmagyar kollektív vallási szimbólumokhoz. Sztem az egész ornamentika erről a feledett vallási tartalomról szól, mesél, csak éppen nem értjük.

Ezt csak megosztom veled, mert már kitárgyaltuk, nem akarok ekkorákat offolni! Én így gondolkodok, következtetek: nem az eszemmel;-D, az tuti:). Megszáll az ihlet démona/ürdüngje, ami néha lehet fals is. Ez van....

Tulajdonképpen a férjem állandóan érdeklődik, mit tudok ennyit írni? Pedig ő is megmaradt még gondolkodó/érző embernek, amúgy tényleg jó okunk lenne elveszíteni még ezt a kis kultúra iránti érdeklődésünket is:(((((((
Ő meséli, hogy valahol olvasta (már nem emlékszik hol), hogy a japánok veszettül érdeklődnek a rovásírásunk után. Van egy ilyen honlapjuk, a második leglátogatottabb lap. Vagy 80 éve még ők is jobbról balra írtak, és ez is egy ok, hogy érdekli ez az írásmód őket.

Az a mi nagy bajunk, hogy egy tényre: például rovásírás megléte, azt, hogy még a 16-ik században is használták némely helyeken, ez bizony kőkemény tény, ostobán ragálunk. Mert mit biggyesztünk a tárgyiasult tény köré: érzelmi alapon egy lekicsinylést, mert az fasiszta (hahaha) szemléletmód, vagy délibábos turulkodás. Holott történelmi tény, tárgyi bizonyítékokkal.

Szal sajnos kötelező munkával és az elmúlt egy órában meg ezekkel a gondolatokkal telt az időm.

De most "imhol vagyok".

arlequin 2010.04.15. 22:39:40

@Donna (Cara)mba: oh, hölgyem tisztul ez szépen, minden hagyományunk. jönnek ide mindenféle népek és mutogatják, hogy "némá' ez is tőled van, ez is a tiéd, s most szinte utoljára-elsőre jön a tibeti hagyomány is, hogy aztakutyabasszátok meg mi is szittyának valljuk magunkat". 1szóval ezt már nem lehet megállítani, nem lehet eldugni, ébred a magyar. nem tömegesen, hanem egyenként. és ez felelősség, nem pedig birkanyáj a kolomp után. kemény lesz, de szép.

szentgyörgyvölgyöt ki NE hagyjátok, mert ha elmentek... ez a szerencsétlen kicsiny nép mindent magáévá fogad, mindent szeret, mindent helyesel és ezért nem foglalkozik semmivel. ez a mi keresztünk, ez a patópálkodás. pedig egész európa nyög és szenved, nincs kiút, nincs ötlet és a német értelmiség is tőlünk (érted? tőlünk!) vár útmutatást. de ehhez előbb nekünk kell tisztáznunk, hogy a magyar kinek-minek örököse, milyen gazdagsága van, mind szellemileg-lelkileg-testileg. művészetben. mindennek művészetében. persze vannak a szittyó-suttyók, de csak azért mert a szellemi vezetőréteg is hasonlatosan lapostetű. de ez is változik.

arlequin 2010.04.15. 22:46:16

@Donna (Cara)mba: ja s még valami: magunkat, népünket szeretni a legnehezebb. mert leginkább látjuk a hibákat (antall jóska), a torzulást (horn gyuszi), az árulásokat (kuncze gabi), a hazugságot (gyurcsány), az irigységet (ibike), a gőgöt (orbán), a tehetetlen dühöt (vona).
asszem ez elég leíró lett.

"és bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 22:47:21

@arlequin: Erre csak annyit: ühüm, ez bizony így vagyon.

Mebüntetlek hetediziglen, mert elhagytad te a te Istenedet és mentél idegen bálványok után. Most lásd a hatalmam, és nem könyörülök rajtad, amíg ki nem telik az időd, amit kiszabtam rád botorságod miatt!
Én vagyok a te Istened, nincs (neked más) Istened rajtam kívül....(Másnak más van, az az ővé, mert nekik is adtam. Mindenkinek adtam).
Nem szó szerinti idézet, de talán megállja a helyét ilyen hevenyészve is, saját szavaimmal elmondva:)

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.15. 23:15:36

Persze lehet azt is csinálni, hogy átutáljuk az LMP-t a baloldalra, de minek erősíteni a szétesőben lévő MSZP-t. Én azokkal értek egyet, akik még kivárnak az LMP-vel kapcsolatban.
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/04/15/Lehet_M%C3%A1s_a_P%C3%A1rttaktika/

arlequin 2010.04.15. 23:23:16

@latin szerelő: szerintem te simán egy fiatal, idea-lista, tapasztalatlan idióta vagy. bocs. vedd ezt is egy véleménynek, olyan demokrati-kussnak. ahogy az amcsi nagykövet tette a választás éjszakáján. az a fajint kis gádzsó. nekem tetszik. ;-)
az lmp-t pedig nem kell átutálni a baloldalra, mert mindkét oldalon gyökértelenek. szdsz 2.0. de nem muszáj ezt meglátni, lehet rózsaszín ökoszociális álmokat kergetni és elfelejteni, hogy az erősebb (ez esetben pénzesebb) kutya üzekedik.

arlequin 2010.04.16. 13:13:49

barikad.hu/node/51187

"gyümölcseikről ismeritek fel őket"

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 13:47:36

@arlequin: Ó, kedves Bolond, minek teszed ki ezeket a linkeket? Szenvedek, mint egy állat tőlük. Én sohase hittem, hogy van hófehér tisztaság, az csak egy idea, amihez lehet közelíteni, de ez? Ez a moslék? Ezek kezében HATALOM?
Nem vicc: én már nem bírom, bedobom a törölközőt:(
Hol keressek valamit, amit érdemes hinni?
Annyira elzárom már magamtól a híreket, hogy néha olyan dolgokról se tudok, hogy tényleg elképedek: ennyire gyáva vagyok a valósághoz?
Válasz, hisz tudod: igen, ennyire.
Legalább tudsz valamit csömör ellen?
Füvezzek én is? Akkor könnyebb a mocskot elviselni?

Á, megiszok egy kávét, aztán folytatom a melót. Nem akarok már se látni, se hallani. Elég volt. Mindenből.
Kiborultam.

arlequin 2010.04.16. 16:46:25

@Donna (Cara)mba: igen, gyávák vagyunk. egyedül lenni is gyávák vagyunk.
hogy miért teszem ki?
azért, mert:
"nagypéntek nélkül nincs feltámadás"

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 17:09:25

@arlequin: Hány nagypéntek kell még? Nekünk abból is szakajtónyi? Még az se ölég?

arlequin 2010.04.16. 17:12:39

@Donna (Cara)mba: mittudomén. biztos van olyan 'magán-nagypéntek' is, meg olyan 'országos'. most az országos tűnik szaglani.

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 22:38:12

@arlequin: Nagyon tetszett, amit Bodokynak írtál. És a zene, amivel Bodoky viszonozta versedet.
Ezért a zenéért már érdemes volt ma is élnem.

Jó éjszakát.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 13:32:50

@Donna (Cara)mba: @arlequin:

Bodoky a személyes hősöm ....
az ÚJSÁGÍRÓ, a nagybetűs...

csoda h él....

itt megidéztem, ill kikértem a véleményét
szily.blog.hu/2010/04/12/ezt_volt_narancsoskent_kikerem_magamnak#comment-form

aztán...
:)))))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 14:02:59

@arlequin:

csekkoltam a verset
:))
----------------------------------------
ez az index/U:P: cenzúra ....
bazzzzzzz ...

arlequin 2010.04.17. 15:59:49

@szorokin: mit vártál? a cenzúra egy szükséges dolog. ahol van keret (index) ott kell legyen cenzúra is. nem is mehet máshogy. ezek nem megvilágosodott mesterek, hanem embergyerekek. a picit is járókába kell tenni, meg ne sértse magát...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.17. 20:19:50

Választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával nyomozás indult a dombóvári LMP-s jelölt kopogtatócédulái miatt.
A megyei területi választási bizottság elnökét április elején levélben értesítették, hogy Máté Mihály több mint 2 millió forintért vett ajánlószelvényeket az Országos Cigány Önkormányzat helyi szervezetének vezetőjétől.
A visszaélésről szóló levelet az országos rendőr-főkapitánysághoz továbbították. Máté Mihály tagadja a visszaélést.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=317918

Donna (Cara)mba 2010.04.17. 21:30:20

@szorokin: No, ezzel a lépésével az Index (amit eddig ritkán olvastam, innentől fogva majd lehet egyáltalán nem) elérte, hogy odafigyelek Bodokyra. Egy rendszeres olvasóval gyarapodik a Bodokyt kedvelők tábora:-)

Tudod, marketingesek mondják: a negatív reklám is reklám:-D
És itt most a szó jó értelmében írtam a reklám-hatásról, amit ezzel az Index kiváltott! Egy volt, igen értékes munkatársát most majd máshol nagyon sokan, sokkal többen fogják olvasni:-)

Hogy vajon ez jó nekik, ki tudja? Amit nyerni véltek a réven, behozzák-e a vámon?
Meglátjuk.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.17. 21:37:32

@Donna (Cara)mba:

Azért bodoky is tud ám gyereket felsírató stílusban alkotni ezt meg kell jegyezni amellett, hogy elismeri az ember, hogy valóban kiemelkedő teljesítményekre is képes. A politikai elhivatottságát, pedig ne akard megtudni, ha érzelmi oldalról közelíted meg, hogy kedveled-e :)

Olyasmi személyiség ő, mint Polanski. Elég kétesélyes, hogy utálod vagy kedveled. Kiváló és kiemelkedő rendező, de mégiscsak egy pedofil állat :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 21:37:40

@Donna (Cara)mba:

szily.blog.hu/2010/04/12/ezt_volt_narancsoskent_kikerem_magamnak#comment-form

itt nem győztem eléggé agyon dícsérni bodokyt...

néhány részt azé idecopyzok:
"
szorokin 2010.04.13. 19:49:19
@Szófi: @Tamara Jagello:
...
én pl az indexet
bodoky egyszemélyes intézménye miatt
pl jobbnak látom
a mancsnál.

NA Ő számomra ma, mostanság (az utóbbi
kb 5-10 évben) AZ ÚJSÁGÍRÓ, nagybetűvel

szerintem ilyen kaliberű, bátorságú
újságírója nincs a mancsnak

DE CÁFOLJATOK MEG !!
"

nem cáfoltak meg, azóta
egy narancsos se....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.17. 21:40:55

@szorokin: a mancsnak egyáltalán van újságírója? :o

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 21:44:22

@Donna (Cara)mba:

persze ma borult a bili

borult az index is.....

----------------------------------------
bodoky-t mint tényfeltárót 2006ban ismertem fel...
és ezért nálam kb ETALON lett, mint az ÚJSÁGÍRÓ, nagy betűvel...

[
indexkonyv.blog.hu/2008/09/15/kepeskonyvben_jelent_meg_bodoky_dijnyertes_tenyfeltarasa
]

erről meg másik kommentemből:

"
szorokin 2010.04.14. 00:07:11
@calam:
....
Hogy a kedvenc példámat hozzam
a 2006os zavargások ügye

na abból eléggé kimaradt a mancs,
ahogy kb cakkpakk az egész ballib média is fullosan ignorálták bodoky
tényfeltárását...

az a kínos csend..
ezt lehetett érezni qvára.
"mi nem tudunk róla"
"meg sem történt"
"ha megtörtént, jogszerű volt"

és a jobbosok meg ünnepelték..
szánalmas volt az egész így.
bazz.
"

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 21:47:00

@Conv:

a személyiség mindegy, az a lényeg h mit alkotott
mit rakott le az asztalra

:))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.17. 22:03:49

@szorokin:

Van az úgy, de ha megkérdezi valaki szereted xy-? akkor azért szabad azt mondani, hogy rühellem?
Aztán ha más azt kérdezi szereted xy műveit akkor azt, hogy imádom?

Aztán az egyik szerint szeretem xy-t a másik szerint nem. pedig a kép egy kicsit árnyaltabb és a két rész nélkül nem igaz egyik állítás sem.
Na így vagyok én bodokyval is.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 22:13:11

@Conv:

lehet,
villon is rablókkal közösködött/társult
mégis a balladáira emlékszünk

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.17. 22:18:01

@szorokin:

én pl arra leginkább, hogy nem ok nélkül felakasztották kiváló versei ellenére :)
"Francia vagyok Párizs városából,
mely lában alatt a piszkos mélybe vész,
s most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,
és nyakamon érzem, hogy seggem míly nehéz."

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 22:21:17

@Conv:

:)))

jaja, de ha csak 1 sima rabló lenne
nem beszélnénk róla, nem tudnánk róla

---------------------------------------------------
egyébként -
én bodokyt mint embert nem ismerem,
mint újságírot viszont valamennyire. :)

nyílván az újságíróról beszéltem/ek

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.17. 22:29:14

@szorokin:
én téged nem ismerlek, donnát viszont igen (szo-szo alig-alig, csupán az itteni hozzászólásai alapján, és elnézését, ha bizalmaskodónak hangzott ez) és ezen felszínes ismeretség alapján gondoltam, hogy a Bodoky kedvelő jelzőt még ne akassza magára, mert nem olyan egyértelmű lesz az.
Természetesen nem áll szándékomban, sem Őt sem Téged meggyőzni arról, hogy érdemtelen a tiszteletre Bodoky. Távol áll tőlem a dolog.
Mint írtam, magam is elismerem a munkásságának egy részét, és kiemelkedőnek tartom.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.17. 22:48:15

@Conv:

jaja..
de ha gondolod érvelj,
magyarul keress példákat stb...

ha nem, nem
:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.17. 23:22:30

@szorokin:
"...nem áll szándékomban, sem Őt sem Téged meggyőzni arról, hogy ..."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 21:48:54

újabb adalék a drága jó szdsz utódpárthoz :

"Menyhért Mészáros László elmondta: a szelvényeket a fővárosban egy kukában találta egyik ismerőse. Valamennyi szelvényen az LMP egyik budapesti képviselőjelöltjének neve olvasható, s több ajánló személyes adata is látható azokon.
Közölte: a szelvényeken szereplők közül három ajánlót felkeresett, közülük ketten azt mondták, nem erre a pártra töltötték ki szelvényüket"

kuruc.info/r/52/58467/

Donna (Cara)mba 2010.04.20. 22:45:32

@Conv: Nehéz kérdést vetsz fel:(
Polanskit elítéltem, és emberként bármely úgymond kedves írómat elítélném, mert van amit nem tehetünk meg embertársunkkal.

Viszont a művet - egy újságírónak is művei vannak - azt külön veszem.

"Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni".

Nagy alkotóknál - és itt most nem Bodokyról szólok - sajnos igen sokszor kell valóságos pokolba, mélységes mély iszapba merülniük, hogy a sárból megtisztítsák bemocskolt lelkük által nekünk a szépet, az időtállót és felragyogtassák: íme, itt a mű. Az emberi teremtés.

Gondolj csak Adyra. "Nem merem megcsókolni az anyámat" írja egyik versében. És ennek nem "költői nagyottmondás" az oka...Valóságos oka van. "Mihályi Rozália csókja", amely aztán mindent eldönt az író életében. Marad az alkotás, hiszen miképp lehetne igazi családapa? A Sors el is döntötte, mert a bölcsőjébe tette a "táltosságot", és az élete bele is kényszerítette a mindennapi ésszel nehezen viselhető létbe, és a tetejében ennek a létnek az alkotásról kellett szólnia. Nem volt más választás, még a választás kísértését is kizárta "Mihályi Rozália" csókja. Lássuk be, nem akárki, mindennapi ember tudhatta ezt az utat Ady módra járni...
Mindamellett ő írt meg bennünket, magyarokat, mint sajátos világképű, kultúrájú entitást a legtalálóbban. Összefoglalóan az ősmúlttól máig érvényesen.
Krúdy is bennünket írt meg: de ő csak egy időszeletben. Ma is érvényes irodalmi csemege, de olyan mint az óbor: egyszer lehet felbontani.
Ady meg időtlen nekünk, magyaroknak, amíg csak még létezik nyelvünk, agyunk, szívünk, amely így gondolkodik és dobog.
Sztem.

arlequin 2010.04.20. 23:14:06

@Donna (Cara)mba: ez oké, de ha valaki kisleányokat baszik meg, azt hagy ne vegyem művészetnek. polanski most is bulizik. tehetséges, ámbátor védett állat. ennyi. nem több.

Donna (Cara)mba 2010.04.20. 23:37:34

@arlequin: Ezt a mondatomat miért nem olvastad?
Polanskit elítéltem, és emberként bármely úgymond kedves írómat elítélném, mert van amit nem tehetünk meg embertársunkkal.

Ez is hozzátartozik a mondandómhoz:)

Donna (Cara)mba 2010.04.20. 23:41:48

@Conv: Na, ezzel lefoglalom magam egy ideig:-)

Ki akarsz szűrni?;-DDDDDDDDDD

Majd holnap olvasom el!
De frappáns a válaszod:) Kedvelem az ilyen csörtét:)

Donna (Cara)mba 2010.04.20. 23:52:40

@Conv: Ám ezzel a linkkel már meg is tetted;-DDDDDD
Tudod, versnek, irodalomnak nem tudok ellenállni (mindent nem sorolok fel, aminek nem tudok ellenállni. Mondjuk az ördögtől való kísértésnek nem mindig sikerül:-DDDDDDDDDDDDD

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 23:56:49

Hááát, ha nem ismered Juhász Ferencet, és át szeretnéd tanulmányozni, akkor egy darabig most nem látunk :)

* Szárnyas csikó (1949)
* A Sántha család (1950)
* Apám (1950)
* Új versek (1951)
* A jégvirág kakasa (1951)
* Óda a repüléshez (1953)
* A Nap és a Hold elrablása (1954)
* A tékozló ország (1954)
* A virágok hatalma (1955)
* A tenyészet országa (1956)
* Virágzó világfa (1965)
* Harc a fehér báránnyal (1965)
* Gedichte (1966)
* Mit tehet a költő? (1967)
* A Szent Tűzözön regéi (1969)
* Anyám (1969)
* Vázlat a mindenségről (1970)
* A halottak királya (1971)
* A megváltó aranykard (1973)
* A mindenség szerelme I-II. (1973)
* Írás egy jövendő őskoponyán (1974)
* Három éposz (1975)
* Szerelmes hazatántorgás (1977)
* Csikóellés (1978)
* Époszok és versek (1978)
* Versek és époszok (1978)
* Remény a halálig (1983)
* A boldogság (1984)
* Halott feketerigó (1985)
* A csörgőkígyó hőszeme (1987)
* Fekete Saskirály (1988)
* A hazatérő halott (1988)
* A tízmilliárd éves szív (1989)
* Föld alatti liliom (1991)
* A csönd virága (1991)
* Krisztus levétele a keresztről (1993)
* Pupillák (1995)
* Pipacsok a pokol fölött (1996)
* A szenvedések Édene (1998)
* A lezuhant Griffmadár (2000)
* Az őrangyal és a szél (2003)
* Halálszivárvány (2006)
* Halandóság-mámor (2007)
* Pacsirta a szívben (2008)

ezek ilyen rövid kis könnyed, 200-400 oldalas verseskötetek :)

Donna (Cara)mba 2010.04.20. 23:57:13

Jó éjszakát mindenkinek! Álmotokban óvakodjatok a lidércektől...

Donna (Cara)mba 2010.04.21. 00:00:45

@Conv: Juszt se hagyom magam kiszűrni! :-DDDDDDDD
Majd csak belekóstolok a listába:)

Ne örülj, holnap megint jövök:-DDDDD

Így kihasználni embertársunk gyengéit....

Jójcakát, te lókötő! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

süti beállítások módosítása