Skip to content


       Szűrés lista

Nem kell félni a kétharmadtól

Két okból kifolyólag sem kell félni a kétharmadtól.

Az egyik ok, hogy a 20 éves magyar demokrácia történetében nem példa nélküli a kétharmad. És milyen meglepő, pont a rettegő sziréneknek volt kétharmados többségük 1994-1998 között. Emlékeim szerint sem Lendvai Ildikó, sem Kovács László nem adta tudtunkra, hogy páni félelmet okoz bennük a Horn-Kuncze páros tejhatalma ...

Török Gábor remek munkával összegyűjtött egy csokornyi idézetet a 1994-98 közötti időszakról, szépen lassan össze lehet párosítani, hogy mit mondtak anno, és mit mondanak most.
"Szeretném hangsúlyozni - és el kell mondani világosan a közvélemény számára is -, hogy annak semmiféle jogi és politikai kényszere nem volt sem 1994-ben, sem 1995-ben, hogy a koalíció a maga legitim, demokratikus úton szerzett 72 százalékos parlamenti többségét ne használja fel akár az alkotmányozásra vagy akár az alkotmánymódosításra." - 1997. május 21., Vastagh Pál miniszter (MSZP), az Alkotmány módosítása kapcsán.

Ha jól emlékszem, nem dőlt össze a világ, és nem halt meg a magyar demokrácia ...

Ugorjunk egyet, 13 évvel később.

Mesterházy
:
"A második forduló arról szól, hogy lesz-e a kormánynak egy demokratikus kontrollja, ha ugyanis a Fidesz megszerzi a kétharmados többséget, akkor jogilag semmi nem korlátozza majd Orbán Viktor hatalmát."

"A törvény értelmében a Nemzetbiztonsági Bizottság vezető pozícióját mindenképp valamelyik ellenzéki pártnak kell betöltenie, "kétharmados többség esetén azonban ez is kizárólag a Fidesz döntésén múlik".

Milyen szép, még nincs is vége a választásnak, de már azon rettegnek, hogy nem kapnak elég bizottsági elnöki posztot. Mekkora fricska lenne a Fidesz részéről, ha mondjuk ennek a bizottságnak az elnöki posztját a Jobbik nevű ellenzéki pártnak adná oda ...
 
Kovács László:
"A választások második fordulójában dől el, hogy lesz-e hatékony demokratikus kontroll az új kormány felett. Amire Orbán Viktor készül, az Venezuelában vagy Afrika országaiban honos, ráadásul az új vezető 15-20 évre szeretne berendezkedni. Ezért kell a szocialistáknak a jogállamiságot a leghatékonyabban védelmezniük."

Vajon mikor védelmezte a jogállamiságot az MSZP? Mikor csúcsra járatta a szemkilövetést 2006. október 23-án?

Lendvai:
"A választóknak meg kell fontolni, hogy mekkora teljhatalmat akarnak adni a Fidesznek. Amennyiben a párt kétharmadot szerez, úgy akár az alkotmányt is módosíthatja. Ez például a vallási hovatartozást érintő passzusokat is érintheti, amelynek módosításai sérthetik az alapvető szabadságjogokat."

Nagyon helyesen teszi a Fidesz, ha módosítja az Alkotmányt, ugyanis nagyon itt lenne már az ideje.
És sajnos úgy néz, az MSZP nemhogy a demokrácia utolsó védőbástyája sem lesz, de még MSZP sem ...

Fidesz:
Kövér László szerint négy kétharmados törvényt módosítanának. Amennyiben nem jönne össze a Fidesznek a kétharmad vasárnap, akkor sem hinném, hogy ezekhez a törvénymódosításokhoz ne tudnák összeszedni a hiányzó szavatokat az LMP-től, Jobbiktól és a normálisabb MSZP-s képviselőktől.

1. Választójogi törvény.
Kisebb parlament, 200 fővel, vegyes rendszerben (egyéni + listás). Ki szavaz erre nemmel? Orbán valószínűleg komolyan gondolja, hogy ezt keresztülviszi, hiszen valamennyi Fideszes jelöltnek rá kellett erre bólintania. Ide még hozzátenném a következőket: választókörzetek átszabása (mulasztásos alkotmánysértésben van a parlament már éve óta, mivel a 176 választókörzet létszáma durva eltéréseket mutat), mentelmi jog, kopogtatócédula rendszer átalakítása, a képviselők javadalmazásának rendbetétele.

2. Önkormányzati törvény. 
Kevesebb önkormányzati képviselő, kevesebb fővárosi közgyűlési tag, kevesebb megyei közgyűlési tag. Ki szavaz erre nemmel?

Kell 23 kerület szorozva 25-37 önkormányzati képviselő? Csak Budapesten van vagy 600 önkormányzati képviselő. Kell ennyi ember? Nem kell. Kell 66 fős fővárosi közgyűlés? Nem kell.

Kósa Lajos nyilatkozta, hogy mint Debrecen polgármestere a 49 fős debreceni képviselő-testülettel együtt annyi lakost képviselnek és irányítanak (206 ezer fő), mint Nógrád megye lakossága (212 ezer fő). Nógrád megyében viszont nem 1 polgármester van, és nem 49 képviselő ...

3. Határon túli magyarok állampolgársága.
Ebben teljes az egyetértés, valamennyi párt megadná az állampolgárságot. Vagyis ki szavaz erre nemmel? Senki.

4. Médiatörvény.
Előzetesen csak annyi szivárgott ki, hogy összevonnák a közmédiákat (M1, M2, Duna, Kossuth, Petőfi, Bartók), mivel egy picit drága mulatság ennyit finanszírozni, valamint megszüntetnék az MTI-t.

Mesterházy: "Ez azért is riasztó, mert az elmúlt nyolc évben erős jobboldali médiabirodalom alakult ki, márpedig ha a közszolgálati médiumok is a Fidesz befolyása alá kerülnének, akkor megszűnhetne a sajtó szabadsága. A sajtónak, a közszolgálati médiának legyen függetlensége, tudjon kritikai hangot is megfogalmazni."

A "független" magyar sajtó az elmúlt 8 évben olyan "független" és olyan "kritikus" volt, hogy ezt (is) veszélyezteti a Fidesz. Hallatlan, példátlan, döbbenet!

Gyorsan egy idézet az öszödi beszédből:
"És egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba."
 
És hogy mi a másik ok, ami miatt nem kell félni a Fidesz kétharmadtól?

Mert lehetséges, hogy papíron meglesz a kétharmad, de gyakorlatban nem hinném.

Ha a Fidesz szeretne a saját erejéből kétharmados törvényeket megszavazni, akkor ezt ősszel még megteheti (bár szerintem már akkor is csak nagy nehézségek árán), utána egyre neccesebb lesz.

Egy-két-három fővel a kétharmad felett szinte lehetetlen biztosítani, hogy az összes képviselő ott legyen a szavazáskor. Eleve a képviselők egy része kormányzati pozíciókat kap, vagyis hiányoznak az ülésekről, néhányan mindig külföldön vannak, néhányan betegek, stb. ...

Egy ekkor képviselőcsoportnál óhatatlanul megindul a lemorzsolódás: lemondás, kilépés, kizárás (pl.Lengyel Zoltán), ne adj' isten haláleset (ha egyéniben jutott be, akkor új választás) és mindjárt lemegy a frakció létszáma a kétharmad alá.

Szóval nem kell a pánik.
Nem kell félni, nem fog fájni ...

Tetszettek volna jobban kormányozni, kevesebbet lopni és jobb eredményt elérni.
Négy évig pedig ehetik azt, amit 8 évig főztek.

Címkék: politika választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr191936620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 22:04:18

@Egy kicsit karcos: Nem, mert kozben a szaja is mozgott, es olyan szavakat formalt, amivel az egyeterteset fejezte ki. Ahogy mondtam, lehetett egyszeru pavlovi reflex, amit a valasztopolgarok kozelsege valtott ki. Nos, majd meglatjuk.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 22:08:47

@Nagykozári:

Figyi kicsi csikó, ha a Te neheztelésedről beszélsz, arra olyan magasról szarok, hogy odáig fel sem látsz. :)
Én koma olyan jól beilleszkedtem, hogy pontosan látom innen a jó kis helyemről, hogy milyen szerencsétlen kis szarcsimbókos seggű szellemi fogyatékos vagy, és ez engem boldogsággal tölt el, mert van egy ilyen perverzióm, hogy szeretem nézegetni az ilyen nyomorult kreatúrákat. :)
Megelégedéssel tölt el, a változatosság gyönyörködtet, ha látom, hogy micsoda különbségek tudnak lenne az emberformák mint Te és az emberek közt.

arlequin 2010.04.20. 22:11:48

@Conv: szegény gyerek. rendesen korlátozott élete van. képzeld el. te szeretnél ilyen keretek között mozogni? borzalom, mi?

hoplita 2010.04.20. 22:12:21

@Talon Karrde:
Ezért formálok igényt arra az Isten adta jogomra, hogy szabadon megvédhessem magamat, családomat és tulajdonomat.
Ha a szükség úgy hozza, akár lőfegyver használatával is.

Neked nem kötelező ezt a jogot vindikálnod, te várhatsz állambácsira....vagy amire akarsz.
De ne vitasd el az én jogomat, mert rossz néven veszem.

Nagykozári 2010.04.20. 22:14:25

@Conv:
a zsidó felsőbbrendűségi szövegetek alpári előadása.
Egyebet elő tudsz adni (túl azon, hogy kellene a helyünk, biboldókám ?)?

arlequin 2010.04.20. 22:20:45

@Nagykozári: ehelyett egy kis ivritet vártam volna, hogy megerősödhessen bennem a vér. erre ily gojnyaló szöveget adsz elő. hát ez kérem szégyen. hová fajulunk, ha már ide süllyedsz, hogy engedményeket, sőt kibúvókat adsz? iszonyat. kiskazári. ezek szerint te is csak egy ilyen félig kitagadott, mélykeletről származott, tisztátalan vér vagy. kazári? az biza nemtelen vér. nem tudtad? a barbár hordák által felvett iga. lenézni való söpredék. csak tepernek, hogy zsidók legyenek, de valójában csak hasznos idióták, éppúgy mint te. s fröcsögsz, mint az elbaszott kerti tus.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 22:21:11

Te atya ur isten! Ez tenyleg beteg. Sajnos ilyenek is vannak. A nagyobb baj, hogy ha egy tomegben egy ilyen is akad, akkor azt zsezsegik korul az ujsagirok, azt veszik a kamerak. Aztan ez alapjan itelik meg a jobbikot is, es a radikalisokat is a zsibbasztott tevenezok. Pedig ez a siman OPNI erett fajta, es nem mi tehetunk rola, hogy a nagymultu intezmeny bezart. Egyebkent figyelmeztettelek, Conv, hogy ne ingereld, mert a te hajadba fog atcsimpaszkodni.

Amugy tekintsetek meg az adatlapjat. Iden marcius 15.-en regisztralt. Ide eddig 15 kommentet irt. Mit ad isten, ennyi az ossz hozzaszolasainak a szama. Szoval elkepzelheto, hogy valami NBH-s aknamunkas jott ide, es megprobal egy kis uszitassal es mocskolodassal anyagot gyujteni. Eleg pitianer. Persze lehet, hogy meg csak betanulo, es hat minden kezdet nehez.

arlequin 2010.04.20. 22:23:49

@Meleardil Eressea Iluvadan: ez csak szimplán hüje, mégha az nbh/moszad küldte is. nem kell vele foglalkozni. kedélyesen elröhögcsélünk felette oszt kész. hiába uszít, hiába gányol, attól még samu bácsit szeretni fogom.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 22:28:02

@Nagykozári:

én arról beszéltem hol vagy koma, nem arról, hol kellene lenned.

@arlequin: engem szórakoztat, hogy ilyen ostoba :)

Nagykozári 2010.04.20. 22:28:57

@Conv:
Aztán a nagypofájúságotok okán menekülni kellett Babilonból, Egyiptomból, hogy az Újkórt ne is említsem! Ti mindig rátelepedtetek valamely virágzó társadalomra, tönkretettétek, oszt sopánkodtatok, ha ennek okozójaként titeket neveztek meg. Egymilliárd is több fehér embert zaklattok. húsz-harminc millió zsidaja, ha van. Szerintetek ti vagytok a felsőbbrendüek, a kiválasztottak. Vannak vélemények, melyek szerint ez nem így van.
El vagytok szemtelenedve !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 22:30:12

@Meleardil Eressea Iluvadan:

"Egyebkent figyelmeztettelek, Conv, hogy ne ingereld, mert a te hajadba fog atcsimpaszkodni. "

Engem nem zavar, már mondtam, szórakoztat. :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.20. 22:30:30

@hoplita: Én nem vitatok el tőled semmit, feltételezem, hogy nem military cuccokban jársz az utcán és ehhez szeretnél eg Uzi-t.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 22:30:55

@Nagykozári:

Hát hiába, én már csak ilyen fajta zsidó vagyok :)

Egy kicsit karcos 2010.04.20. 22:34:07

@Conv: "szarcsimbókos"

Na de már hogy így?

Lehet ezt szebben, ízesebben is mondani:

bölöncös, paksi mogyorós, betyártalléros!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 22:34:33

@Nagykozári: Figyu! El ne feledkezz mar rolam, he! Nem miattam jottel? Kuldjel meg vicces akombakomokat. Aztan egyszer aruld el azt is, hogy kinek nezel tulajdonkeppen, mert megpusztulok a kivancsisagtol. Ja, es azt is, ha idod engedi, hogy mikeppen vetodtel ide. Mert hogy veletlenul, azt nem hiszem. Az sem baj, ha szemtelenul hazudsz valamit, imadok szines meseket hallgatni. Viszont konyorgok, mond mar meg, hogy ki vagyok, mert hogy szerinted nem az, akinek most hiszem magamat, az vilagos. Ne hagyj tudatlanul. Legyen benned ennyi emberseg!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 22:35:24

@hoplita:

Én nem vagyok ellene a civil fegyverviselésnek, de nagyon kemény feltételekhez kötném.
A megszegését pedig nagyon kemény büntetéssel torolnám meg.
Elsőként pszichológiai teszthez kötném, stressz kontroll vizsgálattal, konfliktuskezelési módszertannal és intelligencia teszttel.
Szóval azért Balog Jóskának a kispirics utca 23 alatti lakos traktorosnak, aki meló után a kocsmát díszíti nem feltétlenül adnám meg, még akkor sem, ha 5 hektár uborkása van a cigánysor mellett.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 22:39:43

@Conv: Mi ertjuk. Egyebkent nem sikerult meg kideritenem, hogy Neurota mit ert es mit nem, mert eddig meg csak frocsogott, erdemben semmire sem reagalt. Tehat reszerol nyugodtan kiindulhatunk egy szep sima flatline-bol, igy aztan azt irsz, es ugy fogalmazod, ahogyan csak akarod, ugyis csak mi olvassuk.

Nagykozári 2010.04.20. 22:41:24

Hja ! Meglátjuk, hogy ki marad így életben: az önelégült zsidaja, vagy én?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.20. 22:45:44

(M1, M2, Duna, Kossuth, Petőfi, Bartók)

Valaki tud mondani egy értelmes érvet arra ,hogy miért nem elég ezekből egy TV és egy rádió?
Azon kívül ,hogy a volt rendszer "hagyományaként" fenntartunk munkahelyeket,mert csak ,ők megérdemlik és JÁR.

arlequin 2010.04.20. 22:49:08

@Nagykozári: kezdesz igazi öngyűlölő képet ölteni. az 'én' pedig senkit nem érdekel. ráadásul zsidózol. remélem magadat jelented fel emiatt. merthogy ez tűrhetetlen kérem. ha pedig zsidózol akkor csak az egész családomat sérted meg vele kicsiny szerencsétlen. én tűrök, te pedig szimplán hisztizel. nevetség tárgya lettél.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 23:05:20

@arlequin:

Nekem tetszik, hogy zsidónak néz mindenkit :)
Jókat röhögök rajta (és adom alá a lovat, hogy had örjöngjön)

arlequin 2010.04.20. 23:09:31

@Nagykozári: hihihi. tényleg ennyire buta vagy? ám legyen. és ne feledd. én minden nap homokozok. hova menjek vissza? hahaha
szegénykém.

arlequin 2010.04.20. 23:10:50

@Conv: nem. ő zsidósítani akar, bármit is jelentsen az. ő maga sem tudja szegény.

Rwindx 2010.04.20. 23:13:55

Ehhez azt hiszem én nem szólnék hozzá, ma már elég elmebeteggel találkoztam a blog.hu-n.

Nagykozári 2010.04.20. 23:14:17

@Conv:
Jól megtanultál magyarul beszélni. De a reakcióid elárulnak.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 23:16:56

@arlequin: Eddig meg mindenkit lezsidozott, akinek a letet sikerult felfognia. Kepzeld, milyen szar lehet neki. Az o vizionalt kenyszerkepzeteben mar megvalosult a zsido vilaguralom. Na ezt add hozza a massziv fobiajahoz. Csoda, hogy meg el!

arlequin 2010.04.20. 23:17:10

@Rwindx: na most miért nem? tiszta szórakozás. röhögcsélünk egy kicsit majd továbbmegyünk. mennyire árulkodó, hogy nem mer válaszolni, hanem kerül. oly viccesek az ilyen kicsiny ördögfattyak. ;-DDD

KwK36 2010.04.20. 23:17:17

@arlequin: @Conv:
Sziasztok:) Kozar egy regenyben(azt hiszem Tarzan) szereplo birodalom aminek a tagjai joreszt kalozkodasbol rablasbol rabszolgakereskedelembol elnek lehet hogy nem tudja megkulomboztetni a valo es a regenyvilagot a "baratotok"

Egy kicsit karcos 2010.04.20. 23:18:07

@Conv: szerintem ő is jól szórakozik:) Meg én is:P Win-win.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 23:18:26

@arlequin: Eddig meg mindenkit lezsidozott, akinek a letet sikerult felfognia. Kepzeld, milyen szar lehet neki. Az o vizionalt kenyszerkepzeteben mar megvalosult a zsido vilaguralom. Na ezt add hozza a massziv fobiajahoz. Csoda, hogy meg el!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 23:18:33

@Nagykozári:

Soha nem titkoltam, hogy szórakoztatnak az idióták.

arlequin 2010.04.20. 23:20:28

s mennyire vicces hogy tépi a száját, de se nem gyakorolja az ősi hitet, se nem képes alázatot gyakorolni.

Rwindx 2010.04.20. 23:22:35

@arlequin: Most nem, majd hétvégén a zsinagógában úgyis megbeszéljük
;)

KwK36 2010.04.20. 23:23:49

@arlequin:
Kozar egy regenyben szereplo hely aminek a lakoi javareszt kalozkodassal es rablas/rabszolgaszerzessel foglalkoznak:) szoval lehet hogy a "baratod" felig a fantasy vilagabol irogat

KwK36 2010.04.20. 23:24:44

@Conv:
Na de ennyire szorakoztatonak lenni :D

Donna (Cara)mba 2010.04.20. 23:30:19

@Meleardil Eressea Iluvadan: Együttérzésem:) Az ilyen eseten nem lehet segíteni, sajnos:(
Szűrni vagy tűrni:-DDDDDDDDDDDD

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 23:32:43

@Rwindx: A, ott tilos pofazni, a rabbi lemeteli a maradek pocsunket is. Majd szombat este...ugyis tabortuz lesz, szalonnasutes kozbe megbeszeljuk.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 23:36:20

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Bazzeg kóser szalonna? ne buktasd már le magad :)

arlequin 2010.04.20. 23:37:20

@Nagykozári: te viszont nem tudsz magyarul beszélni. erre bizonyíték ez:
"Jól megtanultál magyarul beszélni. De a reakcióid elárulnak. "
először ivritül idepofázkodol, lenyomod a zsidódumát, kecskeszarral, mindenmással, majd übermagyarkodni akarsz. ezt mi nem vesszük be. se egyiket, se másikat. pihenj nyugodtan.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 23:40:01

@Conv: Obazmeg! Na jo...meg nincs veszve. Szoval, ez olyan libaszalonna. Tudod, mint amilyenbol a libatoportyu keszul...es a szombat se igazi szombat, mert texasi ido szerint nezzuk!

Nagykozári 2010.04.20. 23:48:29

@Meleardil Eressea Iluvadan:
kurvára félreértettek önteltkéim A fák sem nőnek az égig, de ti sem! Pillanatnyilag rohadtul önelégültek vagytok.. Nem lesz ez mindig így. A világ titeket szolgál? Egyetek még néhány gombócot ! Térde majdl izrael előtt az egész világ? Bibokdók! Hallottatok ti már igazi amerikait, németet, osztrákot, franciát őszintén beszélni ? Hogyan gondolja a zsidó, hogy uralma alá hajthat népeket, országokat?
Elmélkedjetek, fröcsögjetek még egy sort, aztán elmélkedjetek újra.
Egymilliárd fehér embert háborúból háborúba hajt húszmilliónyi zsidó ?

Donna (Cara)mba 2010.04.20. 23:49:36

@Meleardil Eressea Iluvadan: Egyre gyanúsabbá válsz:-DDDDD
Ez a sok magyarázkodás ... :-D

Bár a magyar-ázkodásban szóban benne van a magyar is, de csak megtévesztésként. Helyesen: gój-ázkodás. Magyar ember meg ilyet nem tesz. :))))))))))))))))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 23:54:00

@Nagykozári:

Bazzeg a rettegés a zsidók dolga.... zsidó vagy? :)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.20. 23:55:45

@Nagykozári: Egy szoval: igen!
Valasz ez a kerdesedre? Ha nem vartal valaszt, mert koltoi kerdesek voltak, akkor legkozelebb hasznald a koltojelet a kerdojel helyett.

Rwindx 2010.04.20. 23:56:41

@Nagykozári:
Nem gombóc, hanem macesz.

arlequin 2010.04.21. 00:02:47

@Nagykozári: fú hallod. sok bajod lehet. nem lennék a helyedben.

Donna (Cara)mba 2010.04.21. 00:05:36

Sziasztok, jóéjt! Csak kínlódjatok tovább...Minden napnak megvan a maga keresztje:(

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.21. 00:09:27

@Donna (Cara)mba: Ez a debilmegmaradas. Mindig van egy fokreten. Persze ket debil egy csardaban soha, tehat valtjak egymast. Eddig csupa liberalis szelsosegessel birkoztam. Ez az elso igazi fajtiszta zsidogyulolo trollom. Evek ota radikalis korokben forgok, de ilyen beszukult ostulokkal meg soha nem talalkoztam. Olyan ritka peldany, hogy ha egy ujjal is hozzaerunk, hat a WWF fog tiltakozni kozlemenyben!

pimpalini 2010.04.21. 00:10:13

Csak belenéztem a cikkbe, s örülök annak, hogy összehasonlításokkal, logikai levezetésekkel teszik nevetségessé a lendvai által irányított hazugságfolyamot, manipulációt.
Az mszp csak azt folytatja, amit korábban éveken át csinált. Hangulatot kelt, hazudozik, középkori, borzalmas démonokkal, palackból kiszabaduló szellemekkel, sötét sugalmazásokkal fenyeget. Természetesen szokás szerint semmi konkrétummal nem szolgál, pusztán újból megpróbál keresztbe tenni az ország szekerének - mint már annyiszor - a saját, jól körülhatárolható érdeke okán. Ennek látásához nem kell különösebb fidesz-szemüveg. Csak nyilatkozatokat, tetteket kell egymás után sorakoztatni.

Természetesen sültbolond az, aki akkor, amikor autót vesz, arról kezd beszélni, hogy az autó bizonyos esetben egy rosszabb gázfröccstől felrobbanhat. Ráadásul alatta, miközben hátul ülnek a család tagjai, elöl az anyós, a csomagtartóban meg a házikedvenc. Vagy fordítva. De a lényeg az, hogy a lehetőség nem zárható ki. Előfordulhat. Esélye persze minimális. Így kell viszonyulni jelenleg az mszp, s a szócsövei által folytatott manipulációsorozathoz, rémületkeltéshez is. Sokminden lehetséges. Valóban. Még az is, hogy Orbán Viktor 2/3-a eltörli az alkotmányt, s innéttől kezdve egy matekfüzetbe vetett rajzok, hexameterek, számok alapján fogunk a következő X évben élni. De ez igazából egy 3 éves krokodilcsecsemőt kivéve senkinek sem lenne érdeke. Az ég világon senkinek. Itt a hatalmasoknak jelenleg az érdeke egy minél kevesebb hülyeséggel megtömött, nyugalmas kormányzás lefolytatása a következő 4 évben. Mert:
1. A politikusok számára jó, mivelé nem veszítenek népszerűségükből.
2. Az üzletembereknek jó, mert a pénz a nyugalmat kedveli.
3. Az embereknek jó, mert talán történnek olyan dolgok is, melyekből fejlődés származik, s melyből az egész ország profitál. Igaz, hogy unalmasabb lesz, mert a tévé nem fogja nap mint nap a politikusok szócsatáját közvetíteni, de ott lesz helyette Barát, meg a barátok közt. Meg a foci. Orbán is szereti a focit...:)

S igen, elérkeztünk a sor végére, hogy a nyugalom kinek lesz rossz. Igen. Az mszp-nek. Mert hát ők tovább folytatnák a sárdobálást, mivel saját gyengeségük, alkalmatlanságuk így tudják legjobban palástolni. De értük meg nem kár...

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.21. 00:13:42

@pimpalini: Nini! Egy temaba vago, ertelmes hozzaszolas! Mond csak, nem szoktad te baromi maganyosnak erezni magadat?

Nagykozári 2010.04.21. 00:15:11

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Miért kellene a buzipártoló zsidókat nekem szépnek látni ?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.21. 00:19:06

@Nagykozári: Ismet gondban vagyok. Lat kozuletek barki osszefuggest ekozott a beboffentes es barmely altalam irt mondat kozott? Minden megfejtes erdekel!

Ez a zsizsiktenyeszet kezd arra a viccre emlekeztetni engem, hogy hat mi is a kulonbseg egy krokodil kozott? Nos: hosszabb, mint zold!

Rwindx 2010.04.21. 00:27:43

Na én közben dolgoztam is (meg kellett azért néznem nincs-e szombat), mert az is érdekesebb volt mint ez a figura, de most már eltépek aludni. További jó szórakozást. :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.21. 00:29:22

@Meleardil Eressea Iluvadan:

tandori dezső írta:
"mi a különbség egy pont közt ?"

na jóccakát ;)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.21. 00:32:14

@Meleardil Eressea Iluvadan:

szerintem a wartburg-féltengely.

most, hogy ilyen konkrét választ adtam, azt hiszem mély fájdalommal búcsút veszek fajtársak, Sálam!

Geza 2010.04.21. 09:43:51

@Talon Karrde:
"Nem élek olyan környéken, amelyiken ilyesmi előfordulhat és karatéztam elég sokat."
Ahol a szüleim anno az 'átkosban' lakást vettek, jó környéknek számított. Most már nem az, mert elszaporodtak a térségben a cigányok. Ott értéken lakást eladni nem lehet, ergo elköltözni sem lehet, azaz akarata ellenére 'olyan környéken' él az ember. Ötven-X éves időseknek kicsit sokára jönne össze az 'elég' karate-gyakorlat megszerzése. (Csak megjegyzem, hogy ha az ember a 8 órás munkája mellett másodállást is kell hogy vállaljon, akkor amellett se sok mindenre jut idő és energia.)
Úgyhogy a te esetedben a te megközelítésed biztos helyes és működik is, csak épp az egy (az átlaghoz viszonyítva) szerencsés helyzet, értve ez alatt azt, hogy módod és időd engedi mindazon elővigyázatossági intézkedések megtételét, amire a te környezetedben szükséged van. Abban is valószínűleg igazad van, hogy _neked_ nincs szükséged lőfegyverre, és ebből kifolyólag azok engedélyezése max a felétek ritkán előforduló gazfickókat tenné veszélyesebbé.
Amiben nincs igazad, az az, hogy ezt extrapolálod a teljes társadalomra (vagy csak nem érdekel a te környezeteden kívüli világ sorsa), és ez az, ahol elbeszélünk egymás mellett.
Sajnos egyre több az olyan környék és az olyan helyzet, ahol egy átlagos embernek az amúgy alkotmányos meg emberi meg mittudoménmilyen elvi jogait (élethez, méltósághoz, tulajdonhoz, stb.) gyakorlatban csak fegyverrel lenne módja sajátmagának garantálni, és ezt az állam is csak szóban teszi meg neki.

"Nem szoktak belém kötni (114kg)."
Belém se nagyon (90kg + 2 kg vas), de pl. forr a vérem, mikor az otthoni szomszéd néni meséli, hogy a harmadikon egy öregre rárugták az ajtót és kirámolták a lakását, hogy ő szerencsés, mert neki a piacon csak a táskáját tépték le a válláról, mert az Ilike néni az övét nem akarta elengedni, erre olyan pofont kapott, hogy a fél arca véraláfutásos lett, hogy a jobb szomszédnak a kocsiját törték fel az ablaka alatt, de négy emberre egyedül nem mert kimenni, a zsaruknak meg hiába telefonált ugye, és a többi, és a többi. (Ja, 2008-2009, Nyíregyháza, nem külterületi rész.)

Hidd el, nem mindenki tud nyugis környéken lakni, nem mindenkinek van módja használható szinten harcművészetet űzni, és őket sem védi meg senki. Velük mi lesz? Az egyetlen mód, amivel esélyük lehetne, az a lőfegyver. Nem szép, de tényleg ez lenne az egyetlen. Könnyű persze ezt is megtiltani, de annál nehezebb valami tényleg _azonnal_használható_ alternatívát ajánlani helyette.

A másik dolog meg, hogy egy lőfegyver egy másfél kilós acéldarab, ami -gondatlan használat vagy visszaélés esetén- potenciálisan 6-10 ember életének kioltására alkalmas, mielőtt a használót meg lehetne fékezni. Egy gépkocsi egy tonnás acéldarab, ami -gondatlan használat vagy visszaélés esetén- potenciálisan 6-10 ember életének kioltására alkalmas, mielőtt a használót meg lehetne fékezni. Amely országokban engedélyezett a fegyverviselés és készül statisztika, _mindenütt_ kisebb az egy fegyverre jutó, általa okozott haláleset, mint az egy gépkocsira jutó hasonló.
Ennek ellenére gépkocsi használatára vonatkozó engedélyt sikeres alkalmassági vizsga után alanyi jogon kap bárki, a hatóság nem mérlegelhet és dönthet, hanem ha alkalmas vagy, akkor _köteles_ kiadni. A fegyverviselés viszont más, hiába vagyok alkalmas, kérelmeznem és indokolnom kell, amit a hatóság mérlegel, és ha nem látja szükségesnek (márpedig nem látja), akkor az engedély kiadását külön indoklás nélkül megtagadja.
Hát nem furcsa :) ?

Marcellusca 2010.04.21. 10:08:14

@Conv:
"...megy a toplákos dobozba..." - JÓÓÓÓÓ. :)
Szerintem dúrvább tartalommal bír, mint a "f@szkalap szűrő". :D

Marcellusca 2010.04.21. 10:12:34

@Talon Karrde: Oszt', átvilágosításos engedélyed leszen-é-e a karatéjozásra? :)))
Egyébként meg, nagy ember nagyot tud esni. :DDDD

Marcellusca 2010.04.21. 10:15:26

@Egy kicsit karcos: Aki egy kicsit is járatos vagy utána olvasott a pesti "életnek", az tisztában van, hogy ki is valójában Don Alessandro Pinter.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.21. 10:18:25

@Geza: De, furcsa és mégis van megoldás. Gázspray lehet nálad mindenféle fegyverviselési engedély nélkül, legrosszabb esetben még egy dezodor is megteszi. Bele a szemébe aztán tökönrúgás. Ezt még egy 70-80 éves nénike is képes megcsinálni.
Mellesleg én nem arra céloztam, hogy indokolt esetben sem adják meg a fegyverviselési engedélyt. Az az érdekes, hogy a nagy hőbörgés azért folyik, mert pl. kell majd átvilágítás arra az esetre ha nindzsucu edzésre akarsz járni. Hát legyen is ellenőrzés, mert ott nem olyasmit tanítanak, amit bárki tudhat vagy alkalmazhat ha kedve szottyan. Pl. én a Krav-Maga oktatását is úgy ahogy van speciális engedélyhez kötném, mert csak annyi amennyit én tanultam meg pár éve röpke 3 hónap alatt alkalmas lehet egy ember életének a kioltására még 60-70 kilós elkövető esetében is.

Marcellusca 2010.04.21. 10:18:31

@arlequin:
"én nem bánom, ha rablóból lesz pandúr" - Ezzel csak az a baj, hogy nála pont fordítva történt.
Pandúrként kitanulta a rabló/maffia szakmát. Plusz kiépített magának egy pandúr-kapcsolatihálót.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.21. 10:20:29

@Marcellusca: Én már régen nem járok edzésre, esni meg tudni kell. Azt a judósok megmutatták nekem. Nem nehéz.

Marcellusca 2010.04.21. 10:22:47

@Meleardil Eressea Iluvadan:
"...kozben a szaja is mozgott,..." - Akkor hazudott. :)

Marcellusca 2010.04.21. 10:25:51

@Talon Karrde:
"Nem nehéz. " - Esni? Pofára? :)
Azt a legkönnyebb. :D

(Nehogy behergeld magad! Csak viccölök ám. :D)

Geza 2010.04.21. 11:39:44

@Talon Karrde:
"Gázspray lehet nálad mindenféle fegyverviselési engedély nélkül, legrosszabb esetben még egy dezodor is megteszi. Bele a szemébe aztán tökönrúgás. Ezt még egy 70-80 éves nénike is képes megcsinálni."
Jelentem alássan, szart se ér.
A dezodor max. feldühítésre jó, a gázspré kb. két-három másodperc múlva belassítja vagy egy fél percre, de addigra már le van ütve a nénike, de még az egyszerű ember is, a tökönrúgás meg nem olyan egyszerű, mint gondolnád, már feltéve hogy nem tovább bőszíteni szeretnéd, hanem tényleg ki is akarod ütni. De gondolom edzésen már te is kaptál, úgyhogy tudod, miről van szó.

Amúgy az egész nem-halálos cucc nem ér szart se, mert ez -mint talán már mondtam- nem dojo meg nem kooperatív partneres formagyakorlat, hanem körbeáll három-négy suhanc és szarik a szabályokra, és már véged is van. Mármint ha körbe _mer_ állni, amit jelenleg gond nélkül meg mer tenni, mert max. a dezodort meg a könnygázt kockáztatja, az meg nudli, mert még a gázpisztoly töltetét telibe kapva is negyedóra múlva rendben vagy és mégy tovább.
Pont az lenne a dolog lényege, hogy biztos lehessen benne, hogy ha megpróbálja, akkor abba bele fog halni, és így elmenjen a kedve a dologtól. És erre csak és kizárólag a halálos hatásra képes fegyverek képesek.

Amúgy meg mielőtt 'dezodort' meg ilyesmit ajánlasz bárkinek is önvédelemre, légy szíves először gondolj bele, hogy ezzel mekkora veszélybe sodrod. A KM-ről nem sok jót hallottam, de ha igaz az, hogy nincs 'éles' gyakorlás, mondván 'túl veszélyes', akkor nincs a dologban több bizodalmam, mint egy késben, amit nem nyithatok ki és nem próbálhatok ki még egy csülkön se, de 'biztos tuti halálosan működik'. Tényleg ennyire színház a dolog, vagy ez csak rosszindulatú híresztelés?

H"át legyen is ellenőrzés, mert ott nem olyasmit tanítanak, amit bárki tudhat vagy alkalmazhat ha kedve szottyan."
Hát b+ (már elnézést), ki a fészkes fene milyen jogon akar beleszólni abba, hogy én mit tudhatok és mit nem? Ennyi erővel dugni se tudhasson az ember, mert azzal erőszakolni is lehet, már bocsánat a kifejezésért! Gondolatrendőrség van itt, vagy azért még van ennyi szabadságunk?
Ha ennyi kapacitásuk van, akkor talán inkább a ténylegesen törvényszegőket derítsék fel és regulázgassák, ne pedig a ténylegesen törvénytisztelőket vegzálják olyasmivel, hogy ők 'potenciális törvényszegők'. Ártatlanság vélelme? 'Innocent until proven guilty'?

De nézzük csak a technikai oldalról, tfh. mondjuk a jitsuhoz C kat. átvilágítás kell. Oké. Akkor gondolom a funkcionális anatómia előadás hallgatásához is, mert az kb. 60%-át adja az alapnak, plusz súlyzót is csak az nbsz boltjában lehet kapni, mert az meg az erőnléthez kell.
Aztán kihúzhatjuk a középiskolai kémiakönyvekből az 'ammóniumnitrát oxidációja' c. reakcióegyenletet és a gazdaboltban se lehessen csak úgy műtrágyát kapni, mert abból robbanóanyagot lehet összehozni.
Aztán mészáros-tanulónak se vehessenek fel akárkit, mert az embert is lehet úgy szúrni-vágni, mint a disznót, ugye.
Sőt, tiltsuk be a stratégiai játékokat is, mert azok is 'katonai jellegű tevékenységre' készítenek fel, pont mint a paintball.
És ha már itt tartunk, cenzúrázzuk az internetet is, mert onnan simán elérhető minden, a lőfegyverek szerkezeti és kezelési kézikönyveitől a harcművészeti technikák 3D-ben forgó sematikus és oktató által bemutatott leírásain át a robbanóanyagkészítésig minden.

Nonszensz. Olyasmit akarsz cenzúrázni, amit nem lehet, nem szabad, de még csak nem is érdemes. Úgyhogy már csak egy kérdés marad: végső soron mit akarsz/akartok elérni ezzel, hogy még kiszolgáltatottabbá tennétek az embereket?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.21. 11:57:53

@Geza: "Olyasmit akarsz cenzúrázni, amit nem lehet, nem szabad, de még csak nem is érdemes. Úgyhogy már csak egy kérdés marad: végső soron mit akarsz/akartok elérni ezzel, hogy még kiszolgáltatottabbá tennétek az embereket?"

Szerintem te el vagy tévedve.
Én nem akarok cenzúrázni semmit, ha elolvastad hoplitához címzett hsz-emet akkor láthatod, hogy csak azzal nem értek egyet, hogy Counter Strike-on felnőtt gyerekek élesben nyomják ugyanazt az utcán. Ez nem cenzúra. Ha fegyvert akarsz, akkor iratkozz be egy lőklubba, tanuld meg a használatát és ha minden feltételnek megfelelsz, használd, de ne csak azért legyen nálad, hogy a 17-18 éves suhancot agyonlőjed abban az esetben ha már hárman vannak, mélyen a szemedbe néz és megkérdezni hogy van-e egy tüzed. Pont a lényeget nem érted. Ilyen alapon a cigók szamurájkardja is teljesen ok kell legyen. Mindenki Duncan MacLeod-nak képzelheti magát ezután, mert meg kell védje magát???

Rwindx 2010.04.21. 12:39:20

@Geza:
Csak a gázsprayhez szólnék hozzá. A dezodor tényleg semmit sem ér, legfeljebb pár secre megijed a támadó, de azért megkérdezném téged fújtak-e már le gázsprayjel? Engem igen (nem, nem azért megtámadtam valakit:), hanem egy hülye haverom szórakozásból), és azért ha valaki nincs hozzászokva akkor 10-15percig kb az azonnaltól, csak a taknyával, nyálával és könnyeivel van elfoglalva, a szemét ki sem tudja nyitni, mert úgy érzi mintha egy marék homok lenne a szemhéja alatt.
Több támadó ellen nem sokat ér, de egyet meg lehet vele állítani azonnal. Ez jobbára igaz a gázpisztolyra is.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.21. 12:46:37

@Talon Karrde: "Mindenki Duncan MacLeod-nak képzelheti magát ezután, mert meg kell védje magát???"
Husz eve fel sem merult. Tiz eve meg nem volt altalanos, de azert elofordult. Ma? Hat, ma mar szinte muszaly! Harminc evig ugy laktam videken, ugy maszkaltam egyedul, hogy soha senki nem kotott belem, es soha nem feltem attol, hogy agyonutnek. A dolgok egy kisse atalakultak az elmult evekben. Most mar vannak olyan falvak, ahol ha az egyik vegen besetalsz, roppant valoszinutlen, hogy a masik vegen valaha is elobukkansz. Erdekes, hogy pont a cigok katanait hozod fel peldanak. Ugyanis nekik MAR van fegyveruk, es mit ad az eg, toluk SENKI nem szedi el. Persze ha te csak gondolni is mersz ra, hat irany a dutyi. Fura, hogy mikozben peldalodzol vele, nem lattod a visszassagat.

A kozbiztonsagot nem lehet ugy javitani, hogy ujabb torvenyeket hozol, amiket ugyanolyan erotlenul alkalmazol, mint az addigiakat. Ez legfeljebb a a rendorseg maradek tekintelyeek a rombolasara alkalmas, mert annyival tobb a szabaly, amire a bunozo tojhat, es anyival tobb, amivel a torvenytisztelo tobbszeget szivatni lehet.

A lenyeg folott tovabbra is atsiklotok. Ez a torveny az onvedelmi szervezodesek ellen szuletne. Mint amilyen a garda, a nemzeti orsereg, es hasonlok. A tarsadalmi kovetkezmenyei es a kozbiztonsagra gyakorolt tovabbi rombolo hatasa erdekli a legkevesbe a kiagyalojat. Remelem, hogy megmarad agybeteg vizionak. Bar a holokoszt torvenyrol is azt hittuk. Meg a "majdasolyom es majdazAB" eltorli. Na persze. Kiveve, ha az uralkodok ugy rendelik.

Donna (Cara)mba 2010.04.21. 12:50:44

@Meleardil Eressea Iluvadan: Sztem egy durva provó csimpaszkodott a nyakadba:(
Rázd le, ha tudod. Az a legeslegundorítóbb állatfaj a Linée rendszerben: a provokátor.
Véredet szíjjjjják mint a vámpírok:-( És soha nem laknak jól:-(

Geza 2010.04.21. 13:33:38

@Talon Karrde:
"Ha fegyvert akarsz, akkor iratkozz be egy lőklubba, tanuld meg a használatát és ha minden feltételnek megfelelsz,"
Alakul, eddig pont így gondoltam én is (meg amúgy így is tettem, de ez mellékes).

"használd, de ne csak azért legyen nálad, hogy a 17-18 éves suhancot agyonlőjed abban az esetben ha már hárman vannak, mélyen a szemedbe néz és megkérdezni hogy van-e egy tüzed."
Egyrészt egy egyesületi tagság (plusz versenyeredmények) alapján max. tartásit kapsz, viselésit semmiképp, azaz ha nálad van az utcán (és nem szállítási formában), akkor az ugyanúgy fegyverrel való visszaélés.
Másrészt meg nem az ártatlan suhancok lelövöldözgetésére kéne, hanem pl. a kardos cigányok ellen a tyúkszaros életem megvédésére.

"Ilyen alapon a cigók szamurájkardja is teljesen ok kell legyen."
Ott van a kezükben, nem? Függetlenül attól, hogy OK vagy sem, nem? Lincselnek embereket büntetlenül? Igen. Vannak utcák, ahol már fehér ember nem tud/mer megmaradni? Vannak.
Akkor most miről beszélünk? Ha az állam képtelen elérni egy olyan helyzetet, hogy a kohányok ne _merjenek_ kardot húzni az utcán, ill. ne _merjenek_ rátámadni valakire, akkor emiatt most hagynom kéne magam meglincselni? Na neeee....

@Rwindx:
"de azért megkérdezném téged fújtak-e már le gázsprayjel"
Még szép. Ha bárki valami nem halálos cuccot szerzett a társaságból, első dolgunk volt kipróbálni magunkon, zsákbamacskát választani nem lenne valami szerencsés.
Csak megerősíteni tudom azt, amit írtál: kb. negyedóráig elvoltam azzal, hogy a taknyomat megpróbáljam a nyálamtól külön csorgatni, de (talán a rajtam lévő szemüveg miatt), ez előtt volt vagy 2 másodperc, amíg még bírtam. Ez kb. öt méter megtételére meg egy szúrásra elég.
De megint mondom: pont a nyom nélkül elmúló hatása miatt nincs elrettentő ereje. Az egyszeri rablovics az égvilágon semmit se kockáztat azzal, hogy megpróbál valakit kirabolni: ha mázlija van (90%), akkor övé a zsákmány, ha balszerencsés (10%), akkor ugrott egy csomag papírzsebkendője plusz kap két pofont, mert ennél nagyobb kárt nem _szabad_ okoznod benne. Hát most csodálkozunk, hogy megpróbálja?

"Több támadó ellen nem sokat ér, de egyet meg lehet vele állítani azonnal. Ez jobbára igaz a gázpisztolyra is."
Úgy van. Én 9mm-es CS és OC-t próbáltam, mocsok jószág mindkettő és a sprével ellentétben 4-5 méterről hat és jóval nagyobb pillanatnyi nyomása van, azaz a CS azonnal az orrmanduláig mar, az OC meg instant éget minden szabad bőrfelületen, és az a 4-5 m elég ahhoz, hogy ha lövés közben hátrálsz (_gyorsan!_), akkor jó eséllyel kiérsz egy szúrás távjából. Mint írtad is, ez egy irányból jövők ellen működhet, de a hátrálás szüksége miatt pl. félkörben állóknál már beszarik a mutatvány.

De megintcsak: mit kockáztat a rablovics? Negyedóra taknyadzást, esetleg egy-két óra égető érzést, mínusz persze a tudat, hogy mindez gond nélkül fog elmúlni. Ez lenne hivatott visszatartani, eltántorítani a rablás kísérletétől? Mert erkölcsi gátlás nincs benne, törvényi elrettentő erő nincs, a rendőrség tehetetlen, az áldozatnak meg tilos védekeznie, mármint olyanformán, aminek elrettentő ereje lenne.

Már a tudat, hogy a kiszemelt áldozatnál ill. a környezetében állóknál _lehet_ fegyver, és hogy a rablási kísérlet _lehet_, hogy az életébe kerül, már annak visszatartó ereje lenne!

Na ez az, amit én leginkább szeretnék: elvenni a rablók kedvét még az előtt, hogy bárkin egy karcolás is esne. Kérdés: tudtok-e ennek elérésére a széleskörű fegyverviselésnél biztosabb és elérhetőbb módszert?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.21. 13:41:48

@Geza: "Kérdés: tudtok-e ennek elérésére a széleskörű fegyverviselésnél biztosabb és elérhetőbb módszert?"
Igen. Ha szinte mindenhol eselyes, hogy balhe eseten ket peren belul ott terem egy jaror, es ha csak a zsebed fele nyulsz kilukaszt. Nekem tokminegy, hogy rendor, csendor, avagy Megvagy Hadnagy a tornyos sapkaban gumibotot ragcsalva. A lenyeg, hogy a bunozo biztos legyen benne, hogy ha meglat egy egyenruhast, akkor vagy bortonbe megy, vagy meghal, egyeb alternativa nincs. Na ebben az esetben nem kell hogy meg tudjam vedeni magam. Kerdeznem az itt lezengo pacifistakat: hasrauteses becsles szerint hany szazalekos a felderitesi rata manapsag? Keretik beleszmolni a bejelentetlen es az elsuvasztott eseteket is.

Sólyom Bátor 2010.04.21. 14:02:40

A Horn kormány akkoriban egyedül is kormányt alapíthatott volna, de ezt nem akarta, és most sem mond mást, mint hogy egyetlen párt (főleg, ha az a Fidesz :-)) nem jó, ha kormányoz. De még tovább lehet menni. valóban két harmados többségben volt az akkori koalíció, de ez koalíció volt, vagyis nem egyetlen, kizárólagos akarat számára adott lehetőség. Arról nem is beszélve, hogy az SZDSZ és az MSZP valódi ellenfelei voltak egymásnak sok mindenben. Más kérdés, hogy volt-e értelme ennek a koalíciónak az SZDSZ részéről. A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy nem volt.
Teljesen jogos az MSZP aggodalma, ha ezt most csak kampányfogásként puffogtatják is: A Fidesz a második legkártékonyabb dolog, ami Magyarországgal történt. Az első a Jobbik választási eredménye, pontosabban a magyar emberek választási eredménye, aminek eredőjelént egy kétharmados többséget bíró beteg ember kormányoz, és legerősebb ellenzéke egy még ennél is idiótább, fasiszta szekció.

Geza 2010.04.21. 14:14:31

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Biztosabbnak biztosabb, személy szerint szimpatikusabbnak is találnám, csak az elérhetőségével kapcsolatban vannak kételyeim.
Tudod, egy ilyesmi felállásban nem biztos, hogy bajlódnék fegyverviseléssel, mint ahogy még a '80-as években sem merült ez fel senkiben, mert pl. az általános iskolás gyerekeket nyugodtan el lehetett küldeni iskolába, nem kellett kísérgetni. Ja igen, megvolt amit mondtál: a rendőr nem maszopdroid verőlegény volt, hanem a nevének megfelelően a rend őre.

Gondolom, olvastál az elmúlt évben azon esetekről, amikor a drappok egész egyszerűen kivették az intézkedő járőr kezéből annak a szolgálati fegyverét (ha nem, előkereshetem a linkeket). Szerinted mikorra lehetne ebből tényleges rendfenntartásra alkalmas csapatot csinálni?
Én benne vagyok, legyen ilyesmi rendőrség (basszus, ha meg lehet belőle élni rendesen, még be is zupálok :)...) de a választási ígéretektől nem lesz rend, tehát amíg a parlamenti népviselőink jól megbizottságozzák a témát (meg eldöntik, hogy kinek a szeku cége legyen az új rendőrség), addig valahogy csak jobban szeretném én egy 9mm-es megnyugtató jelenlétét érezni az oldalamon. Már persze nem a csöve felől, természetesen :).
Van késem és mégsem gyilkoltam még vele, van lőcsöm de nem erőszakoskodtam soha, kezem is van 'oszt mégsem lopok, permetszert is használtam már és nem mérgeztem vele kutat, hát higgyétek el, ha fegyverem lenne, akkor se lenne belőlem texasi mészáros :). "Bízzatok bennem, nem vagyok én politikus!"

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.21. 14:44:55

@Geza: Szerinted mikorra lehetne ebből tényleges rendfenntartásra alkalmas csapatot csinálni?

Nagyjabol hat honap alatt. Elfogasra extra penz, tetteneresre a triplaja. Eronleti es onvedelmi edzesek, extra penzzel az elvegzett eredmenyert. A sima reszvetelert semmi. Mezoort felfegyverezni, teljesitmenyert extra penz. Polgarort hivatalos szemellye nyilvanitani. Nem baj ha nem fegyveres, de ha csak valaki lekopi, akkor kijonnek a sunok, es talptol tetoig gyorskotozobe csomagolva elviszik a csulagepet. Eltavozas legkorabban hat honap mulva. Keszenleti rendorseget nem a tuntetok ellen bevetni, hanem a korzetek rendelkezesere bocsajtani. Lelkukre kotni, hogy ha kihivtak oket, akkor "intezkedjenek" is valamit. Kiszallas koltseget a bunozonek tokkal vonoval kiszamlazni. Aki fegyverrel hadonaszik, es elso felszolitasra nem hajitja el szeles ivben, az olommergezesben hunyjon el. Nagyjabol karacsonyra tobbe kevesbe rend lenne. Most ezeket csak ugy hirtelen felindulasbol soroltam. Valodi rendfenntartok egy csoportja egy het alatt megvalosithato csomagtervet tudna az asztalra tenni. Keretik nem rinyalni, hogy "honnan lenne ra penz". Mintha a bunozes maga nem okozna szazszor annyi kart, mint amibe ez kerulne...

Geza 2010.04.21. 15:00:11

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Ööö, ezt már láttad: en.wikipedia.org/wiki/Bope Keress rájuk a jútúbon, tetszeni fog :).
Egyébként mélységesen egyetértek, egy ilyesmi tényleg megoldaná a problémát.

Apropo, ha egy ilyesmi életbe lépne, még megfejelném azzal, hogy a fenti képzéseket önköltségesen hadd végezze el bárki civil is, és ha alkalmasság és képesség terén megüti a rendőrség tagjaitól elvárt mércét (erőnlét, jogi ismeretek, konfliktuskezelés, fegyverismeret, stb. terén mind), akkor ő is hadd csatlakozzon önkéntes (és ingyenes) alapon egyfajta 'tartalékos' vagy 'helyettes' csapathoz, ami akár lehetne a polgárőrség is egyben. Na, mivel ők alkalmasság terén kvázi rendőr-értékűek, nekik nyugodtan lehetne eszközt is adni a kezükbe.

Sólyom Bátor 2010.04.21. 15:28:11

@Meleardil Eressea Iluvadan: Az a tréfás, hogy ez a fajta buta, lázító, át nem gondolt szöveg egy kissé rigorózusabb társadalomban már bűn lenne. Vagyis, egy ilyen társadalomban Te bűnöző lennél, aki ha meglát egy rendőrt, semmi egyéb alternatívája nincsen, mint vagy börtönbe megy vagy meghal. Ha Te lányos zavarodban a zsebed felé nyúlsz, joggal lőhetne le egy sündisznó is akár.
A bűnözésre az egyetlen gyógyír, hogy Te (és én, és mindenki más) ne váljon bűnössé. Az igazi kérdés az, hogy olyan-e a társadalmunk, ami a bűnös embereket kezeli bűnözőként? Vagyis nem csupán arról van szó, hogy minden a köz által bűnözőnek tartott egyén elkap-e, megbüntet-e, hanem az, hogy amik alapján bűnözőnek nyilvánítunk valakit, azok a dolgok bűnök-e?! Ez nagyon fontos kérdés. Ha ezt nem válaszoljuk meg, akkor hiába küzdünk (helyesen) a munkanélküliség, a rasszizmus, az erőszakosság ellen.
Én azt mondom, itt Európában már réges régen nem a bűnösöket tartjuk bűnözőknek, hanem a balekokat, a semmirekellőket, a szerencsétleneket, az érzékenyeket és a másokat. Ez a baj.

Geza 2010.04.21. 15:57:40

@Sólyom Bátor:
Hm, ezt még értelmezem, mert tömény lett egy kicsit így ebéd után, addig csak annyit kérdeznék, hogy nálad a 'tartjuk bűnözőknek' azt jelenti, hogy 'a törvény tiltja', vagy azt, hogy 'a törvény bünteti', vagy azt, hogy 'a rendfenntartás fellép ellene', vagy azt, hogy 'az emberek nagy része szerint csúnya dolog'?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.21. 16:08:31

@Sólyom Bátor: Okleves Naiv. :) Ha egy sarkitott peldat te azonnal szelsosegesen fogsz fel, akkor melyikunk a szelsoseges? Csak akkor nem fogsz "felreerteni" mindent, ha gondoson korulirva, a temat korbetyancolva a szadbaragom, termeszetesen csakis a polkorrekt szotar hasznalataval? Orulnek neki, ha nem kellen erre a szintre sullyedni.

Ezzel a malyvacukros szoveggel meg, hogy "A bűnözésre az egyetlen gyógyír, hogy Te (és én, és mindenki más) ne váljon bűnössé", ballagj el egy maffia bandahoz, vagy egy cigany galerihez, es csinaj beloluk buddhistat a te fenylo szavaiddal. Gondolom a te univerzumokat ativelo toleranciad nemcsak a holtakat tamasztja fel, de meg egy atomcsapast is siman elharitana a varos folul.

arlequin 2010.04.23. 00:22:50

Jutalomcsont helyett útilapu: kirúgással hálálta meg Fidesz-Fricz hatalomra jutott pártja az üleptisztogatást

"Nyolc nappal a választási győzelmünk után tegnap kirúgott az intézetből az új igazgató, aki a Fidesz alapító tagja. Íme tehát, elkezdődött a Fidesz-korszak!! S íme, elnyertem méltó jutalmamat azért a munkáért, amit az elmúlt nyolc-tíz évben végeztem!" Így kesereg egyik ismerősének írt levelében Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum nevű, csak nevében civil szerveződés alapembere, aki az elmúlt években több gőzlevezető megmozdulást is szervezett, gondosan ügyelve minden alkalommal arra, nehogy tényleges kormánykergetésbe torkolljon a tüntetés, arra pedig még jobban vigyázott, hogy egyértelművé tegye: csakis - az akkor Gyurcsányék hatalmát tétlenségével erősítő - Fidesz lehet a megváltó, a Jobbik és a Gárda pedig szélsőségesek nemkívánatos gyülekezete.

Tesznek rá, akiket segített felfelé - Fricz itt is egy fő fideszes ülepe közelében

Most viszont mehet a mór - derül ki a Kuruc.info birtokába jutott levélből. Fricz az MTA Politikai Tudományok Intézeténél dolgozott, ahol eddig a jelek szerint jól elvolt az eddigi szoci-komcsi igazgatókkal, januártól azonban új vezető érkezett, név szerint Körösényi András. Körösényi a Zsidesz alapító tagja, felesége, Gém Erzsébet a 1998-2002 közötti Fidesz-kormány tisztségviselője volt. Az ősfideszes pedig neki is állt a "rendcsinálásnak" (újabban Orbán használja ezt a jobbikos kifejezést is), de, amint a mellékelt ábra mutatja, nem a komcsikat, libsiket, zsidókat stb. távolította el az elvileg fontos szerepet betölteni hivatott intézményből - ami azért sokat sejtet a jövőre nézve is. És a történet java még csak ezután következik.
Az álcivil, egykori hűséges pártkatona ugyanis így kiált fel levelében: "Arra kérlek, kedves ..., hogy ezt a hírt terjeszd, ahol csak lehet, hogy mindenki tudja: itt valami nagyon bűzlik, itt valami nagyon nincs rendben, itt valamit nagyon helyre kell tenni, mert ha nem tesszük, a liberalizmus uralma jön el újra a fidesz által is."
Nocsak. Egy volt fideszes mondja el ugyanazt, amit évek óta ismételgetünk rendületlenül mi, a Fideszt alaptalanul rágalmazó szélsőségesek. Hogy a Zsidesz ugyanazokat az urakat szolgálja, ugyanazt képviseli és juttatja hatalomra, amit a többi Izrael- és felvásárlóbarát, nemzetközi tőke-imádó magyarenes párt: csak éppen nemzetiszínű álarc mögé rejtve. Fricz pedig, úgy tűnik, nem volt elég liberális (sőt, bűne talán az, hogy valamilyen megfontolásból Fidesz-Jobbik összefogásra szólított fel júliusban - az új igazgató ugyanis nem indokolta tettét, csak azt mondta, nem tud együttműködni vele), s ha őszintén hitt pártjában, ő is azokkal a tulajdonságokkal ruházta fel, amelyeket szeretett volna megtalálni benne - s melyet persze hazudtak is magukról -, akárcsak a többi sok százezer naiv Orbán-hívő, nem véve észre, hogy Soros tanítványai csak a paletta minél biztosabb elfoglalása érdekében szakítottak az SZDSZ-szel annak idején.
"Fricz Tamás számára az a választási győzelem, amit annyira várt, s amiért annyit dolgozott vért és verejtéket nem kímélve és talán emberek sokaságának reményt és örömöt adott az elmúlt tíz évben, szóval Fricz Tamás számára ez a győzelem meghozta a legnagyobb személyes bukást és egzisztenciális elszegényedést. Ezért dolgoztam vajon?" - teszi fel a kérdést az elkeseredett ember. Mi is megkérdezzük leendő sorstársaitól: tényleg csak akkor veszitek észre, hogy "a liberalizmus uralma jön el újra a Fidesz által is", ha a saját bőrötökön tapasztaljátok meg, apropó "jövel oh, kétharmad"?
Kuruc.info

ez is kamu vajh, testvérek?

Sólyom Bátor 2010.04.23. 17:03:26

@Sólyom Bátor: A gondolatmenetemben a "bűnözőnek tart" a példáid első háromjának értelmében használtam, de valóban nem egyértelmű.Viszont nálunk azért az, hogy a törvény tiltja, bünteti és a végrehajtó hatalom fellép ellene, azt is maga után vonja, hogy a többség elítéli. Az a bajom, hogy nem azokat ítéljük el (sem törvényileg, sem magánmorálunkkal, akik a szó eredeti értelmében bűnösök, hanem olyanokat, akik legfeljebb hibáznak, vétenek, miközben az igazi bűnösök nagyon jól elvannak. Sőt, bűneiket erényként kommunikálják esetenként. Nekem ez a bajom.

Sólyom Bátor 2010.04.23. 17:30:04

Akkor váltsunk nyelvet! Mert én tudok. Te tudsz? Ha kicsit mégis összeszedett leszek, azt nézd el, másképp nem megy nekem :-)
Nem akarok úgy tenni, mintha nem értenélek, mert értelek. Mármint azt is értem, mitől félsz, mit szeretnél. Szeretnéd biztonságban érezni magadat, szeretteidet, nem? De. Nem szeretnéd kényelmetlenül érezni magadat, ha egy népesebb cigány vircsaft közelébe kerülsz, nem? Azt gondolod, hogy a bűnözés azzal szüntethető meg, ha a rendőröknek, polgárőröknek nagyobb hatalmat adnánk. Azt gondolod, hogy megfelelően felkészített civilek (és rendőrök) kellően szigorú törvényekkel rendet teremthetnek Magyarországon. Azt gondolod, a rend a legfontosabb, de legalábbis nagyon fontos. Azt gondolod, hogy a rend alapja minden esetben erkölcsi.
Ha szorongsz cigányok között, azt magad kell megoldanod. Ha nem érzed magadat és családodat biztonságban, azt is magad kell megoldd. Ami nagyon fontos, hogy ezt magadban kell megoldanod! Te szorongsz, te félsz, te nem érzed magadat jól.
A polgárőrségünk egy nagy szar (szemben a rendőrségünkkel, ami egyre európaibb). A kivénhedt, kiszuperált, megbukott rendőrök és a legbutább faszfejek csapata. Vannak kivételek, de ez az alap.Ha ezek kezébe több hatalom kerül, agyonbasznak téged az utcán (amit már most is megtesznek néhány esetben, tudnék példákat mondani). Nem szabad nagy hatalmat adni olyan embereknek, akik kicsik. És itt Magyarországon szinte mindenki nagyon kicsi, jellemtelen és csak a saját érdekét nézi. Akár rendőr, akár polgárőr. A nagyobb hatalommal nagyobbat basznak a fejedre (meg az enyémre).
A rend nem érték önmagában. Az állami rendek mögött semmiféle erkölcs nincsen Európában. Hogyan akarsz rendet, amikor semmiféle alap nem maradt. A kereszténység romokban, a saját romjaiban, mivel a legtöbb gyilkosságot, a legtöbb szörnyűséget magasan ők követték el (mi követtük el) a világon. Erkölcs nélkül nincsen rend. A kereszténységgel a keresztény erkölcsnek is vége.
Mit akarsz?
Bolhafaszányi alapod sincs (ahogy szinte senkinek nincsen) eldönteni, hogy amit valaki más tesz, mint te, az bűn. Jössz a cigányokkal? Tudod, mi a magyar zenei kultúra külföldön? 99%-ában cigány zene. És még azt is megmondom neked, hogy a magyar zene 5 hangon szól, a roma zene mind a 12 hangon. Ennyivel több. Nem másokat kell megregulázni, mert ahhoz semmiféle kiindulási alapunk nincsen jelenleg. Ezt írtam az előbb is.

Sólyom Bátor 2010.04.23. 17:33:59

@Meleardil Eressea Iluvadan: És nem állítottam, hogy szélsőséges vagy. A véleményed egyáltalán nem az, nagyon sokan így gondolják. Sajnos. :-)

arlequin 2010.04.23. 17:49:21

@Sólyom Bátor:
"Tudod, mi a magyar zenei kultúra külföldön? 99%-ában cigány zene. És még azt is megmondom neked, hogy a magyar zene 5 hangon szól, a roma zene mind a 12 hangon. Ennyivel több"

na látom te is konzervatóriumot végeztél. és bizony, ez a sólyom nem vak, á, dehogy, csak éppen mint a cigány kupec lova: bátor...

pimpalini 2010.04.24. 00:14:59

@Sólyom Bátor:

Az írásod nagyobbik fele minimum elgondolkodtató, de vitázni mindenképp érdemes vele.

De most csak erre a szörnyűségre reagálnék:
"Tudod, mi a magyar zenei kultúra külföldön? 99%-ában cigány zene"
Hát ez az, ami borzalmas. Mert a magyar zene nem a cigányzene. Az úgynevezett cigányzenének semmi köze sincs a magyar népzenéhez, legalábbis közel sem annyi, minthogy azt Európában hiszik. Ez megint a buta, nyomorék magyar PR egyik hatalmas hibája. Egy a sok közül. A cigányzene műdal, köze sincs a népdalkultúránkhoz, azokhoz a zenei értékekhez, melyeket a század első felében gyűjtöttek. Inkább ezeket kellene külföldön reklámozni, ha már magyar zenéről beszélünk. S nem arról van szó, hogy ami cigány az rossz. Egyszerűen arról, hogy ez egy önhazugság. Kb. olyan leegyszerűsítés, mint a csikós meg a gulyás. De az összes közül ez a legbosszantóbb.
Az már egy teljesen szubjektív álláspont, hogy nekem speciel a szőr feláll a hátamon, ha meghallom. De még ha tetszene is, akkor is elvi kérdésként jön elő a fenti probléma, s igazság: a magyar zene nem a cigányzene. Aki ezt Európában "hirdette", illetve így hirdette, az egy szánalmas senkiházi.

Ez az egész kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a svéd zene az ABBA, a brit zene a skót dudanyektetés, az amerikai zene egyenlő a rapzenével, az orosz zene meg a balalajkaborítgatás.

pimpalini 2010.04.24. 00:19:57

@Sólyom Bátor:

"Bolhafaszányi alapod sincs (ahogy szinte senkinek nincsen) eldönteni, hogy amit valaki más tesz, mint te, az bűn."

Ez az a vélemény, amelynek mögöttes tartalma, illetve a megszületését jelentő gondolkodásmód hosszútávon anarchiához, továbbá ököljoghoz vezet.

Mert lehet elméleti síkon gondolkodni, lehet szabadjára engedni sokmindent, de mint tudjuk objektív, hatékony, igazságos igazságszolgáltatás a gyakorlatban nem létezik. Kb. úgy vannak vele az emberek, mint az egészségüggyel: addig jó, amíg nem kényszerülsz igénybe venni a szolgáltatásaikat. Be kell ismerni. Az úgynevezett igazságszolgáltatás, a magántulajdon védelme, az egyéni állampolgári jogok védelme csúfos kudarcot vallott.

pimpalini 2010.04.24. 00:36:33

@Sólyom Bátor:
"Teljesen jogos az MSZP aggodalma, ha ezt most csak kampányfogásként puffogtatják is: A Fidesz a második legkártékonyabb dolog, ami Magyarországgal történt. "

Butaság. Zagyvaság. Hazugság. Manipulatív csúsztatás. Az aggodalmuk nevetséges, hisztérikus, leképezi az mszp kártékony és önző politikájának lényegét.
Te nem ebben az országban éltél az utóbbi 8 évben? Vagy netán a hímtag kellemesebb végén vettél részt az mszp által az országra erőszakolt orális szexben?

pimpalini 2010.04.24. 00:45:30

@Sólyom Bátor:

"Teljesen jogos az MSZP aggodalma, ha ezt most csak kampányfogásként puffogtatják is: A Fidesz a második legkártékonyabb dolog, ami Magyarországgal történ"

Butaság.
Az utóbbi 20 év országunk számára legrosszabb eseménye az mszp léte, kormányzása, a magyar politikában, közéletben történő részvétele volt.
Mindig rácsodálkozom az mszp-t védő emberekre, fideszfóbiásokra, mert sokukról kiderül, hogy az utóbbi 8 évben valahol máshol éltek. Gondolom te sem ebben az országban töltötted ezt az időszakot.

Mivel nincs kedvem szélmalomharchoz, s sok borsó felesleges falrahányásához, csak bemásolom egy fentebbi hozzászólásom:

Az mszp csak azt folytatja, amit korábban éveken át csinált. Hangulatot kelt, hazudozik, középkori, borzalmas démonokkal, palackból kiszabaduló szellemekkel, sötét sugalmazásokkal fenyeget. Természetesen szokás szerint semmi konkrétummal nem szolgál, pusztán újból megpróbál keresztbe tenni az ország szekerének - mint már annyiszor - a saját, jól körülhatárolható érdeke okán. Ennek látásához nem kell különösebb fidesz-szemüveg. Csak nyilatkozatokat, tetteket kell egymás után sorakoztatni.

Természetesen sültbolond az, aki akkor, amikor autót vesz, arról kezd beszélni, hogy az autó bizonyos esetben egy rosszabb gázfröccstől felrobbanhat. Ráadásul alatta, miközben hátul ülnek a család tagjai, elöl az anyós, a csomagtartóban meg a házikedvenc. Vagy fordítva. De a lényeg az, hogy a lehetőség nem zárható ki. Előfordulhat. Esélye persze minimális. Így kell viszonyulni jelenleg az mszp, s a szócsövei által folytatott manipulációsorozathoz, rémületkeltéshez is. Sokminden lehetséges. Valóban. Még az is, hogy Orbán Viktor 2/3-a eltörli az alkotmányt, s innéttől kezdve egy matekfüzetbe vetett rajzok, hexameterek, számok alapján fogunk a következő X évben élni. De ez igazából egy 3 éves krokodilcsecsemőt kivéve senkinek sem lenne érdeke. Az ég világon senkinek. Itt a hatalmasoknak jelenleg az érdeke egy minél kevesebb hülyeséggel megtömött, nyugalmas kormányzás lefolytatása a következő 4 évben. Mert:
1. A politikusok számára jó, mivelé nem veszítenek népszerűségükből.
2. Az üzletembereknek jó, mert a pénz a nyugalmat kedveli.
3. Az embereknek jó, mert talán történnek olyan dolgok is, melyekből fejlődés származik, s melyből az egész ország profitál. Igaz, hogy unalmasabb lesz, mert a tévé nem fogja nap mint nap a politikusok szócsatáját közvetíteni, de ott lesz helyette Barát, meg a barátok közt. Meg a foci. Orbán is szereti a focit...:)

S igen, elérkeztünk a sor végére, hogy a nyugalom kinek lesz rossz. Igen. Az mszp-nek. Mert hát ők tovább folytatnák a sárdobálást, mivel saját gyengeségük, alkalmatlanságuk így tudják legjobban palástolni. De értük meg nem kár...

Kartal (rezervált) 2010.04.24. 07:30:07

@arlequin: ez a sólyom nem vak. tisztelném is a bátorságát, ha nem tudnám, hogy az idiótasága szüli.

arlequin 2010.04.24. 09:08:22

@Kartal (beleszól): nálam az idiotizmus csereszabatos a szellemi vaksággal. de azért ez a bátor sólyom nagyot 'nézne', ha elmenne mondjuk japánba és a cigányzenével kezdene kereskedni, mint 'magyar' zene. a japánok vagy idiótának néznék és kellemesen-udvariasan mosolyognának neki, vagy egyszerűen le se köpnék.

Sólyom Bátor 2010.04.24. 09:36:38

@arlequin: Ha ez azt jelenti, hogy szerinted nem igaz az állítás, akkor tudatlan vagy. Kérdezz meg akárkit, aki nem magyar!

Sólyom Bátor 2010.04.24. 09:43:44

@pimpalini: Teljesen igazad van abban, hogy a cigány zene és a magyar zene egészen más. Abban viszont súlyosat tévedsz, hogy a magyar zene régebbi eredetű lenne, mint a cigány. A cigány zene eredete India, ami több, mint 10 000 éves kultúra, ennek megfelelően a cigány zene is annyi. A magyar legfeljebb egy-két ezer éves lehet. A magyar zene zeneileg sokkal kevésbé izgalmas, fino, mint a cigány zene. Ezt minden zeneértő (és nem elfogult) ember tudja. Erre mondtam, hogy a magyar zene pentaton, vagyis öt hangból áll, míg a roma zene egy oktávon belül nem csupán hogy mind a 12 hanggal képes dolgozni (vagyis zongoránál a fekete billentyűkön is), de még olyan roma zenészek is vannak, akik hegedűn ehhez képest is képesek más hangokat játékba vonni, anélkül, hogy szétesne a zene. Félre ne értsél, nagyon szeretem a magyar zenét, az autentikus népzenét, közelebb is áll a lelkemhez, de a cigány zene sokkal erősebb, értékesebb, mint a magyar. Ez van, de nem kell szégyellni, mivel van vagy 10 000 év hátrányunk az ő kultúrájukkal szemben.

Sólyom Bátor 2010.04.24. 09:51:59

@pimpalini: Én a rendőrség részéről nem vagyok elégedetlen, a félelmem a civil erőszervezetekkel szemben van.
Nem anarchiáról beszélek, hanem arról, hogy kezdje el mindenki magában, könyvekben, műalkotásokban megkeresni, megteremteni azokat az értékeket, ami alapján változtatni akarna a jelenlegi helyzeten. Ha ez megvan, akkor önmaga kezdjen el ezen értékek szerint élni, de úgy, hogy az ne mások arcán csattanjon. Ha fontos a család, akkor kezdjünk el kevésbé félrekúrni, kevésbé gondolni a szomszédnőre, miközben a feleségünkkel vagyunk, és ilyenek. Ha ezt megtenné mindenki, hidd el, ez a rendőrség bőségesen elegendő lenne.
Ideálként el tudok képzelni egy rendőrség nélküli társadalmat, de a legkevésbé sem erről beszélek most.

Sólyom Bátor 2010.04.24. 09:58:50

@pimpalini: Amit az MSZP művelt, pontosabban az, hogy egy helyes irányt kezdtek (kényszerből, nem érdemből, lsd. Öszöd), majd a gázos posztokra SZDSZ-eseket tettek, akiknek a faszával elkezdték verni a csalánt, az erkölcstelen. Ahogy ebből még ezek után ki is hátráltak, az botrányos.Eddig (pontosabban a négy éves kormányzásuk után)mindig a Fidesz ellen szavaztam, és eddig ez az MSZP-t jelentette. De ez nem elkötelezettség volt, csak kényszer. Nem az MSZP véleményét mondom, hanem a sajátomat, amikor azt állítom, hogy minden tekintetben kártékony a Jobbik térhódítása. Mindenki, aki számít (itthon és külföldön) úgy értékeli ezt a jelenséget, mint a zavarodottság jelét. Nem örül ennek a jobboldali magyarokon kívül senki, hidd el. Külföldön még a kissé jobboldaliak is fintorogva nézik, mi lesz itt.
Ami a Fideszt illeti, az ő 2/3-uk az közbotrány. Demagógiával, süketeléssel és egy nagyon rossz atmoszférájú vezetővel ezt el lehet érni egy európai országban, az nagyon durva.

Sólyom Bátor 2010.04.24. 10:08:33

@pimpalini: Na most teljesen komolyan mondok valamit Neked, mert úgy látom, intelligens ember vagy. Sem MSZP, sem semmilyen párt felé nem vagyok elkötelezett hívő, aszerint szavazok, ahogy látom a teljesítményeket. Ez az alap.
Azt tapasztalom jobboldali blogokban, hogy egészen idióta szűk látókörrel, a saját politikusaik érvei mentén zöldségeket beszélnek ezek az emberek. Hogyan állíthatod azt, hogy az MSZP sárt dobál, amikor a Fidesz 8 éves munkája annyi volt, hogy "Nem!", "Nem", "Mondjon le!"? A Fidesz semmi mást nem csinál, amióta liberális pártból vérkonzervatívvá vált, mint dobálja a semmitmondó, semmit sem jelentő népbutító szövegeit. Családról, hazáról. Eljátssza a nagy magyar vagyok, és a határon kívülieknek adok mindenféle jogokat. Miközben pontosan tudja, hiszen jogász (vagy közgazdász), hogy nem adhat semmiféle plusz jogokat román állampolgároknak Magyarországon. Ennyi. Nem értem, hogyan lehet bedőlni ennyi badarságnak.
Azt mondod, nem lesz ennyi vita politikusok között. Ez a diktatúra egyik kis erecskéje, nem tudnak az emberek semmit arról, hogy vannak ellenvélemények. Nem attól akarok nyugodt lenni, hogy nem hallhatok ellenvéleményt, hanem attól, hogy a vitákban a kormánynak van igaza. Ez a boldogság, és nem az eltitkolt feszültségek.

süti beállítások módosítása