Skip to content


       Szűrés lista

Stílusos reagálás a pereskedő zsidókra

Első eset: A magyar holokauszt áldozatai egy megyei bíróságon Amerikában beperelték a MÁV-ot 1 milliárd 240 millió dollárra, mert a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Kamunak tűnik a kereset, de a MÁV mégis ügyvédet fogadott, csütörtökön lesz az első randijuk a felperessel.

Második eset: A MÁV elleni kártérítési perhez kapcsolódva újabb keresetet nyújtottak be Chicagóban a magyarországi holokauszt áldozatai vagy azok örökösei, ezúttal több magyar bank ellen. Az öt alperes a Magyar Nemzeti Bank, az OTP, az Erste Bank, az MKB illetve a Bank Austria által felvásárolt Creditanstalt. A felperesek kétmilliárd dollárt követelnek.

Harmadik eset: Bősze Ferenc beperelte az Amerikai Egyesült Államokat, mivel édesapja 1944-ben egy légitámadás következtében 80%-os hadirokkanttá vált. A veszprémi ügyvéd az erről szóló keresetet benyújtotta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bírósághoz, így akarja felhívni a figyelmet a hasonló perek veszélyeire.

Bősze Ferenc édesapja 1944. december 6-án a Sopront Bánfalvával összekötő út menti erdőben szenvedett súlyos sérüléseket egy légitámadást követően. „Apámat később megműtötték, életben maradt, a támadáskor kapott 49 szilánkból 47-et eltávolítottak a testéből, kettő – 1968-ban bekövetkezett haláláig – a fejében maradt, azt nem tudták volna onnan agyi károsodás nélkül eltávolítani. Bal keze könyékben, bal lába térdben béna maradt, 80 %-os hadirokkant lett. Apám ezen egészségi állapota végigkísérte gyermek- és kamaszkoromat, akarva-akaratlanul velünk élt a háború borzalma, nap, mint nap emlékeztetett bennünket arra az esztelen pusztításra, amit ez a háború, s különösen annak ez az 1944. december 6-i soproni eseménye jelentett” – írta Bősze Ferenc.

„Apám, miután mozgásában korlátozott volt, nem tudott velünk labdázni, futkározni, vízben pancsolni. Érzelmi téren természetesen pótolta ezt határtalan szeretetével. Úgy éreztem, felnőtt koromra mindezt feldolgoztam, s életem lezárt korszakának tekintettem” – fogalmazott a veszprémi ügyvéd.

„A közelmúlt eseményei felszaggatták bennem ezeket a sebeket, folyamatosan újabb és újabb igények jelennek meg különböző bíróságok és más hatóságok előtt, igényt jelentenek be, ma regnáló kormányok ellen, hogy vállalják, viseljék mindazon tettek jogkövetkezményeit, amelyeket az adott ország előző kormányai elkövettek, vagy elmulasztottak megtenni. Az így felszaggatott sebek engem is arra indítottak, hogy bejelentsem igényt támasztok az Amerikai Egyesült Államok Kormányával szemben, kövessen meg mindazokért a szenvedésekért, amik az által értek, illetve elmaradt örömökért – amik nem értek – hogy apám egy olyan az amerikai kormány által jóváhagyott légitámadás áldozata lett, amely őt fizikai értelembe nyomorékká tette hátralévő életére, s ez a teher rányomta a bélyegét egész gyermekkoromra” – írta keresetében Bősze Ferenc.

A felperes azt kérte, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság kötelezze az Amerikai Egyesült Államok Kormányát, hogy nyilatkozattal megfelelő módon adjon elégtételt az ő és édesapja személyiségi jogai megsértése miatt, illetve egyúttal kérte az Illinois Állami Bíróságot, hogy utasítsa el a holokausztáldozatok két perét.

Elég komolytalanul hangzik nekem ez a beadvány......Hoppá! Pont egy súlycsoportban van az 1-2 milliárd dollárt (1944-es árfolyamon számolt!!!) követelő zsidók keresetével!
Stílusos reagálás volt rájuk, remélem hozzájuk is eljut.
 

 

 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr901932985

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Per a fegyvergyártók ellen 2010.04.20. 11:09:39

Keresem azon emberek hozzátartozóit, akiknek valamelyik családtagja életét vesztette az első és a második világháborúban. Szeretném, ha felvennék velem a kapcsolatot, hogy pereket indíthassunk azon gyárak ellen, amelyek bármilyen módon bűnrészesek a ha...

Trackback: A holtak pénze 2010.04.20. 11:09:17

 A zsidók húsvétjának közeledtével Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban kalmárokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott telepedtek le. Kötélből ostort font, és mind kiűzte őket a templomból, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit Karcos 2010.04.20. 14:20:21

@Kicsit Karcos: sajnos az a helyzet, hogy az "antiszemita" Talmud-fordításokból egyenesen következik ez a chicagói persorozat, ugyanúgy, mint Dél-Afrikában az "Öld meg a búrt" c, nóta dalolászásából a fehér emberek kinyírása.

Sokat segítene ezen "előítéletek", "rasszista", "kirekesztő" benyomások lebontásában egy zsidók által írt és elfogadott Talmud-fordítás, ha kell, megfelelő magyarázatokkal ellátva. A vallás ugyanis szabadon választható dolog, és ha tanításai ütköznek a törvényekkel, akkor nemkívánatos jelenség.

A Talmud lefordítása maga lenne az önkritika.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 14:21:58

@delano:

rendben, Te magyar vagy. .. és mellette zsidó. Viszont ezt mind a Slomo, mind mind pedig Netanjahu úgy fogalmazza, elsősorban zsidó vagyok.
Érzed a különbséget és érted a befogadó közeg fogalmát így.
Tudod mit? Ne értsd, leszarom, ettől a tények maradnak: Magyarország nem zsidó, hanem keresztény ország.
A zsidóság egy jelentéktelen létszámú kisebbség. A hangjuk mégis nagyobb és követelőzőbb, mint a legnagyobb létszámú bármely más kisebbségé, vagy akár a többségé.

Ha nem fogod fel, hogy mi a baj a zsidókkal, annak függvényében amit leírtam, és amit feljebb Te is leírtál, akkor nincs miről beszélni.

"Izrael politikájának megítélése pedig nagyon-nagyon bonyolult kérdés. Aki arra egyszerűsíti le, hogy egyik vagy másik félnek van igaza, és kész, az olyan szinten primitív, hogy vitázni is nehéz vele. Ezt most itt, ebben a fórumban nem hiszem, hogy meg kéne tárgyalnunk. Azt meg talán Te sem gondolod komolyan, h az itthoni zsidóságnak bármilyen szinten beleszólása lehet abba, ami ott megy. "

Hidd el szarom le izrael politikáját amíg az belpolitika és nem szívjuk mi is a faszt miatta.
Azonban nem a politikája az ami miatt ellenszenves, hanem az ideológiája és gazdaságpolitikája.
Azt meg igenis komolyan gondolom, hogy sokat jelentene a magyarok és bármely más nemzet számára, ha az ott élő zsidók, bár nem tudnak beleszólni abba ami ott megy, ha már nem értenek vele egyet, ezt ki is mondanák. Hangosan. Hangosabban mint ahogy hallatszik a nem izraelben élő zsidók szájából az egyetértés, és ugyanaz az ideológiával vezényelt és gazdaságpolitikával fűszerezett egyetértés.

Igazából Te nem is akarsz változtatni a zsidóság megítélésén szerintem, neked ez nagyon kényelmes, hogy retteghetsz és antiszemitázhatsz, áldozatnak állíthatod be magad, ezzel igazolva, hogy - már ha valóban nem értesz egyet a mazsihisz-izrael-lubavicsi vonallal - egyszerűen egy a véleményéért kiállni nem merő, változást eszközölni gyáva, megalkuvó vagy. Persze abban az esetben érthető a nem elhatárolódás és kussolás, ha egyetértesz azzal amit és ahogyan csinálnak.

Félre ne értsd, nem a gyávaságod felemlegetése volt a cél, illetve a megbélyegzés, lepocskondiázás, hanem a megvilágosítás, hogy mi a bibi.
Bizony nem más ez az eset mint a cigányoké, akik szintén sírnak, áldozatkodnak, csak éppen tenni nem tesznek a megítélésük megváltozásáért.
Igen, egyszerűbb és önigazolóbb, jövedelmezőbb, kisebb energiaráfordítás ha azt kiabálod, áldozat vagy, mint ha felállsz és teszel valamit.

Tudod olyan ez mint amikor a melletted ülő fülébe odasúgod a metrón, hogy: Bazd meg a kurva anyádat Te rohadt kis köcsög fasszopó.
Aztán kapsz két pofont, Te pedig remegő hangon ártatlanul tiltakozol, kikéred magadnak, hogy egy Őrült megtámadott. A közönség pedig csak annyit lát, hogy ok nélkül neked esett egy barom. Téged sajnál mindenki, a bíróság megítél neked egy kis kártérítést, a csóka meg antiszemita bélyeget kap, és tényleg utálni fogja a fajtádat.
Pedig nem csinálta meg vele ezt mind.

ravaluf 2010.04.20. 14:55:26

@Kicsit Karcos: De volt. Én, itt. Egyúttal rámutattam, hogy az eljáró ügyvédek amerikai szerbek, akik jó érzékkel levágtak sok tízezer dollárra pár szenilis öregembert, illetve jó néhánynak visszaéltek a nevével, amennyiben fogalmuk nem volt arról, hogy a nevük ezen a keresetlevélen szerepel. Ezt a Népszabó /!!!/ tudósítója derítette ki, le is hozták.

A bankok elleni per ugyanez a téma. Reklám /?/ az irodának, médiafelület, miegyéb.

Az úriembernek megráznám a kezét. Megfelelő viszontválasz lenne amúgy magyar bíróságon perbe fogni a Boeing-et, a General Motors-t,, a MiG irodát, és még pár céget, amiért tudatosan eszközöket biztosítottak a civil lakosság mészárlására ebben az országban.

Kicsit Karcos 2010.04.20. 15:04:05

@ravaluf: de mit ér az, ha visszaperelünk, és bebukjuk a viszontpert (1 perc alatt megkapnánk a stemplit a visszautasításról)?

Kire hivatkozhat a MÁV a perben, melyik zsidó közösség közleményére, hogy lám, a magyarországi zsidók is elítélik a pert, mégpedig azért, mert 1.), 2.) ...?

Ez az ügy a kukában végezte volna 1 perc alatt, ha nem zsidók a felperesek, és nem holokauszt a téma. Gondolod, hogy majd holmi jogszabályra hivatkozással felmentik a MÁV-ot?

delano 2010.04.20. 15:18:44

@arlequin: OK, értem. Azért a bérrettegés emlegetésénél vedd figyelembe mindig, hogy, aki egyszer megélt egy holocaustot, az nem tudja kitörölni a rossz emlékeket. Nagymamám is sokkal többet retteg a kelleténél, pedig ő aztán eddig sem kapott kárpótlást, és valszeg ezután sem fog. Amikor fiatal hülyegyerekek rettegnek, az más, az inkább nevetséges.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 15:22:06

@delano:

Aki megélte a holokausztot azok nincsenek túl sokan. Azt hiszem a mai bérrettegők 99%-a 45 után született.

delano 2010.04.20. 15:24:21

@Kicsit Karcos: "Na most, vannak olyan kultúrák, amiknek bizonyos jegyei olyan szinten szemben állnak az azt körülvevő közegével, hogy összeférhetetlen a kettő. Például Magyarországon zsidókon kívül senki másnak nem szokása, hogy 100 évvel ezelőtti események okán szénné perelje az országot, vagy hogy olyan könyvet tiszteljen szentként, amivel kapcsolatban súlyos vádak és 0 érdemi cáfolat, esetleg modern értelmezés hangzott el."

Igen. Elég elmenni Párizsba és megnézi az arab negyedeket, hogy lássuk a különbséget befogadó kultúra és bevándorló kultúra között. A perelés egy idióta hülyeség, én is elitélem, de nekem annyi eszközöm van, hogy ezt itt leírjam. A Talmudba pedig kár belekötni, a zsidóság 90%-a semmit nem tud róla. Ez egy viszonylag friss iromány még 2000 éves sincs, van, aki elfogadja, van, aki nem. A vallás alapvetően az Ószövetségen alapul (amiről a legtöbben szintén nem tudnak sokat)

Itt nem emberek befogadásáról van szó, hanem a zsidó kultúráéról, aminek ugyanúgy vannak vadhajtásai, mint a magyarnak vagy a cigánynak éppen. Magyar önkritikát szoktam hallani. Cigányt is szoktam hallani, pedig nekik aztán tényleg nem egyszerű a helyzetük. A zsidókét miért nem hallom ezekben a kényes ügyekben? "

Menj le a Szódába szombat este, és fogsz hallani annyi zsidózó zsidót, amennyit csak akarsz. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 15:24:48

@Conv:
"A „második generációs holokauszt túlélők"keresetei a holokauszt-kártérítési perek körének újabb szegmensét jelentik. Néhány éve a Tel Aviv-i bírósághoz fordult felperesek keresetlevelükben azt állították, a náci holokauszt puszta ténye és a szülőknek a haláltáborokban átélt fizikai gyötrelmeit követő lelki sérülések náluk is megtalálhatóak, mert a lelki fájdalmak generációról generációra szállnak, így a holokauszt a pszichikai sérülésekből eredő maradandó fizikai egészségkárosodást okozott a később született utódoknak is. Szüleikhez hasonlóan a "második generációs holokauszt túlélőknek" is irracionális félelmük van az éhezéstől, nem tudnak munkát vállalni vagy rendszeresen dolgozni, mert a koncentrációs táborokra gondolva a mindennapi munkájukat lehetetlenné tevő depressziós állapotba kerülnek, az autóbuszokon nem mernek utazni, mert halálfélelmük van, hogy a buszsofőr a haláltáborba viszi őket, és a kutyáktól is félnek, mert minden kutya a szüleik elbeszéléseiben szereplő náci őrök farkaskutyáira emlékezteti őket."
atv.hu/belfold/20100401_buntetlenul_foszthattak_ki_a_zsidokat_a_magyar_bankok

arlequin 2010.04.20. 15:26:55

@delano: aki pedig megélt egy I. vh-t, egy trianont, egy II. vh-t, egy '56-ot... aztán a 60-as és 70-es évek, csengőfrász... és így tovább. nagyanyám végigélte az egészet, pár hónap híján 99 évesen temettük el. soha nem rettegett előttünk, egy szóval sem. elmesélte milyen volt amikor a románok bevonultak szegedre, elmesélte a nélkülözést, a bombázásokat, hogyan akarták 56-ban felakasztani a lumpenmunkások, mert soha nem engedte a lógást. pedig a komcsik mindent elvettek a családtól. de soha-soha nem uszított és nem vádaskodott.
a félelem további gyűlöletet szül. az pedig gyilkosságot. eddig jól állunk...
képzeld el, hogy a te gyermekeid a szomszéd államra küldött bombákra firkálnak fel üzeneteket az ottani gyerekeknek. ez normális? ennyit izrael politikájáról.

@ravaluf: igen, te rámutattál. tisztelet érte. de ezt akkor kibeszéltük. a viszontpert pedig ökörségnek tartom. akkor inkább a 'megelőző csapás'... ;-((

delano 2010.04.20. 15:27:06

@Conv: "Tudod mit? Ne értsd, leszarom, ettől a tények maradnak: Magyarország nem zsidó, hanem keresztény ország."

Nem, ez nincs így. Lengyelország keresztény ország. Magyarország ateista. Alig 10% vallásos a lakosságnak.
Majd még irok, de most el kell mennem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 15:27:56

@delano:

Ugye a szóda az nem a média és a "hivatalos" zsidó szóvivők közleményeinek platformja, ami a többséghez eljut? :)
Merthogy ilyen helyeken kéne hallani ezeket az ellenvéleményeket. Nem?

Kicsit Karcos 2010.04.20. 15:30:15

@delano: de bakker, mi miért nem rettegünk? Nincs olyan ember Magyarországon, akinek a családjából ne lett volna áldozata a háborúnak. 600 ezer magyart deportáltak a gulágra, kétszázezer svábot Németország felé. Igen, zsidók százezreit is deportálták akkortájt. Bizony, nem mindenki tért vissza, ez így igaz, de.

Szerinted nem ízléstelen, hogy miközben mindenki építkezni próbál, addig egyesek véget nem érően ajvékolnak, miközben busás kártérítést követelnek sorstársaiktól? Engem akkor is idegesít, ha van rá okuk. A közösségi gyász letelik egy idő után európai kultúrkörökben, utána már csak a csendes megemlékezések maradnak, nem pedig dübörgő, magyarozással, gyűlöletkeltéssel teli Élet Menete meg a többi vérlázító kampányrendezvény (a magánemberek persze annyit gyászolnak, amennyire igényük van).

delano 2010.04.20. 15:30:48

@arlequin: Mondtam, h ne menjünk bele Izrael dolgaiba, mert az nagyon messzire vezet. Valószínűleg a Te nagymamád sem heverte ki a traumákat teljesen, de persze mindenki másképp dolgozza fel. Érdekes, h a másik nagymamámtól meg a komcsik vettek el mindent, de valahogy azon könnyebben túltette magát, ennek nem tudom mi az oka. mostmár tényleg mennem kell, de majd még írok.

esef 2010.04.20. 15:31:55

Megyek, és még ma gyorsan pert indítok az MSZP, a magyar, a cseh és a szlovák állam ellen, mert a rokonaimat kitelepítették Csehszlovákiából. A magyar államot azért, mert semmit nem tettek ellene, az MSZP-t azért, mert a jogelődje semmit nem tett ellene, a cseh és a szlovák államot meg azért, mert emiatt nem lehetek sem cseh, sem szlovák állampolgár, akaratomon kívül kell magyarnak lennem. Úgy érzem, hogy úgy 540 dollár (3,24 milliárd dollárnyi zsidó igény/"hivatalos" 600 ezer "magyar" áldozat) elég lenne fájdalmaim enyhítésére, amelyre természetesen örökké emlékeznünk kell mindannyiunknak...

derelyegrádi szellem 2010.04.20. 15:32:35

@delano:

az meg nem csak nevetséges de egyenesen felháborító, amikor olyanok bérrettegnek, akik a pártállamban vezető újságíróként szidták Izraelt, a cionizmust a imperializmus legfelsőbb fokának tekintették, és írták publicizstikáikban, egyetlértettek a zsidó vallásúak vallásszabadságának megnyírbálásával, meg amikor Izraelt kb utoljára megillette a szolidaritás, de legalábbis a semleges hozzállás (Hat napos háború), hiszen valódi katonákkal, valódi háborúban kellett harcolni, és ráadásul túlerőben lévő ellenséggel szemben, akkor bő nyállal köpdösték Izraelt, és nyíltak az arabok mellé álltak pártutasításra, vagy talán anélkül is.

A névsor a teljesség igénye nélkül:

Kende Péter
Várkonyi Tibor (volt Szabad Nép publicista)
Bolgár György (drágabolgárúr)
Acél Endre
Avar János

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 15:35:20

@delano:
Erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az országnak csupán 10%-a vallja magát kereszténynek.
Nem tudom a lakosság vallási preferenciáinak arányait, én ateista vagyok ez tény, de semmiképpen nem zsidó állam Magyarország.
Értelemszerűen a zsidó kultúra képviselői ezen szempontból befogadottak.
Ahogyan Indiában is befogadott kultúrkör a kereszténység pl. még akkor is ha valaki aki ott születik, az keresztény.

Kicsit Karcos 2010.04.20. 15:44:42

@Conv: ateistaként mondom, hogy Magyarország keresztény ország, és maradjon is az, nekem nem kellenek sem új minaretek, sem új zsinagógák, templom meg épüljön annyi, amennyire fussa az egyházaknak.

Ne csináljunk már MTK-t a Fradiból, meg fordítva se!

tudi 2010.04.20. 16:00:41

Erről olvstam a helyi újságunkban is, tetszett. Akkor én is szeretném beperelni az orosz államot, mert nagypapáméktől elvitték a legjobb kakasukat, így nem lett abban az évben kiscsibe, tehát nem tudtak rántott csirkét enni, valamit dédnagymamáméknál az orosz katonák voltak olyan neveletlenek, hogy kézzel ették a sülttojást és ez hatalmas lelki traumát okozott nekik, bezzeg a német katonák még kockacukrot is adtak a nagymamámnak és nagynénémnek, ezért kérek jópár Gazprom részvényt.

arlequin 2010.04.20. 16:06:55

@Kicsit Karcos: hívőként mondom, hogy magyarország népességének 90%-a valamilyen vallásúnak mondja magát, ezeknek kb 10-20%-a gyakorolja is. a fennmaradó rész és a 10-20% együttes 10-20%-a keresztény. ;-D
ha magyarország keresztény ország lenne, akkor nem lenne se demokrácia, se maszop-szadesz-fidesz-dzsobbik-lámpavas.
folytassam, vagy érthető?

ravaluf 2010.04.20. 16:09:33

@Kicsit Karcos:

Amikor ideér az amerikai bróság keresetlevele, rá kell tenni a kövektkező feliratot, igazságügyminiszteri pecséttel és ellenjegyzéssel:

FUCK OFF.

ravaluf 2010.04.20. 16:10:21

@Conv: így igaz. és kurva jól élnek belőle.

Kicsit Karcos 2010.04.20. 16:12:48

@delano: "A Talmudba pedig kár belekötni, a zsidóság 90%-a semmit nem tud róla."

Márpedig én szeretnék tudni róla, hogy magyarul hogyan szól az a könyv, amelyik az egyik _bejegyzett_ felekezet szent könyve.

Nagyon nagy, esetleg indokolatlan kívánság lenne ez? Semmit nem alapíthatsz magyar nyelvű alapító okirat nélkül, miért kivétel ebben is a zsidóság? Szerinted nincs köze ahhoz a társadalomnak, hogy mik is céljai a területén működő szervezeteknek (ha már a héberül nem értő zsidókat nem érdekli)?

Kicsit Karcos 2010.04.20. 16:15:55

@arlequin: így is lehet érteni a szót, de úgy is, hogy az alkotmányosan védett jelképeink része a kereszt, szemben a félholddal és a menórával.

ravaluf 2010.04.20. 16:20:07

@Kicsit Karcos:

Én momentán ott voltam az Élet Menetén, és egy dolgot nem értettem kurvára, nevezetesen, mi a rák faszáért két izraeli lobogót, de kurva nagyot ám, cipeltek a menet élén. Ezzel tökéletesen hiteltelenné tették a dolgot, ugyanis mi faszt keres egy 1948 alapított ország szimbóluma egy 1944-ben Magyarországról elhurcolt emberekre való emlékezés terepén? Rejtély, mindmáig nem értem. Ezzel és a hasonló dolgokkal kúrják el folyton és rendszeresen a dolgot. Meg a sulykolással, de már ezt is írtam valahol. Van egy Soá emléknap, helyes és fontos, de ahogy az okos angol mondja, the less is more. Ebben egyetértünk, azt hiszem.

Amit nem fogadok el, hogy ti utáljátok ha mi a saját halottainkra emlékezünk, ahogy ti mondjátok, ajvékolunk, de ebben áll a tévedés, ugyanis az a 437,000 elhurcolt ember Magyarország vesztesége elsősorban, minden magyaré, mert függetlenül attól, hogy zsinagógában és héberül imádták az Istent, igenis jó és büszke magyarok voltak addig a percig, amíg a csendőrök, majd az SS-ek meg nem magyarázták nekik, hogy tévedésben vannak.

ravaluf 2010.04.20. 16:25:21

@Conv: Szerintem arra gondol a kolléga, hogy kb,. ennyien veszik komolyan a vallást. A zsidóságra ugyanez áll. Jöttök itt Talmud-i idézetekkel, de ahogy delano helyesen megjegyezte, max. 10%-a a zsidóságnak tud annál többet a Talmudról, hogy létezik, és kb. ennek a 10%-nak a 10%-a veszi minden szavát szó szerint kötelezőnek.

Kicsit Karcos 2010.04.20. 16:35:46

@ravaluf: az első bekezdés ok, persze.

A másodikhoz: nem utálom azt, aki emlékszik a halottaira, de ahogy az 1. bekezdésben is említetted, na az ezen a módon való emlékezés bennem visszatetszést kelt.

Nem kicsit, nagyot.

Ugyanis én ezt emlékeztetésnek látom, nem emlékezésnek.

Ha a saját rokonom temetésén azt látnám, hogy az egyik pl. szerb zászlót lobogtat ük-ükapánkra hivatkozva, a másik hajráfradizik, a harmadik meg vádlón mutogat, akkor miután letettem a virágot, szó nélkül otthagynám az egészet, és visszamennék másnap egyedül, harmadnap meg elküldeném őket a véreresbe.

Szerintem senki nem köteles tűrni, hogy a gyászból cirkuszt csináljanak, akár más gyásza, akár saját.

Ez a mércém, amitől legfeljebb mérgemben térek el, pl. amikor azt látom, hogy a becsület napján vagy drezdában viszont karhatalommal verik szét a megemlékezéseket (ezt az Élet menetével sem venném jó néven), méghozza ugyanazon emberek biztatására, akik az Élet menetét és a többi ilyesmit szervezik.

Lone Wolf 2010.04.20. 16:39:31

Hehe! :) szép reakció.

Kicsit Karcos 2010.04.20. 16:41:48

@ravaluf: a rabbik sem ismerik a Talmudot? Ők nem az alapján tanítanak? Mi miért nem ismerhetjük, mi olyan titkos benne?

arlequin 2010.04.20. 16:45:46

@ravaluf: barátok mesélték az öreg marosvásárhelyi magyar zsidót, akit azért vertek agyon a románok, mert nem volt hajlandó a román zászlóra esküdni, csak a magyar koronás zászlóra... és lehetne sorolni.
az élet mentével kapcsolatban írtam valahol elébb, hogy az idióta gazemberek és a hasznos idióták menete. ilyen szempontból te is annak bizonyultál. hasznosnak. sajnos. mert ezek a gazemberek odaállnak a fizetett sameszokkal és lobogtatják a cionnáci zászlót, te pedig lelkedben megszégyenülve veszed észre, hogy megint megvezettek.
a 10% 10%-a viszont vezető pozícióban van. rabbiként. ezt ne feledd. és ugyan a talmud tele van sok-sok bölcsességgel, de már jósua ben mirjam is az ellen emelte fel szavát, hogy tele van szarral is, ha jól tudom. és hogy a tóra elé helyezik, meg kifacsarják.
na mindegy. egymással nincs vitánk. béke veled. áldjon az örökkévaló.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 16:46:26

@ravaluf:

Én konkrétan a talmudot nem tartom fontosabbnak a bibliánál... és kevesebbnek sem... miként a védák-at sem és a koránt-t vagy a hadísz-t sem.
Irodalmi alkotásnak, kulturális, irodalmi örökségnek tartom, mely az adott időszakban mikor megszületett, aktuális erkölcsi, gazdasági, de főként hatalomkoordinációs célokat, a köznép számára iránymutatásokat szolgált.

A szó szerint vételüket nagyon bízom benne, hogy nemhogy 1% de még annyi sem tartja fontosnak.

Mint mondtam nem vagyok vallásos, de ez nem jelenti azt, hogy ne ismerném talán az egyes vallások képviselőinek többségénél is esetleg jobban a szóban forgó vallást akár szó szerint olvasatában, akár értelmezési (teológiai) szinten.

Badarságnak tartom ezekre a hivatkozást magam is, kivétel abban az esetben, ha az adott vallás vezetője hivatkozik rájuk mint kinyilatkoztatásra, törvényre. Innentől kezdve nem badarságnak hanem félelmetesnek találom a dolgot.

@arlequin:
"ha magyarország keresztény ország lenne, akkor nem lenne se demokrácia, se maszop-szadesz-fidesz-dzsobbik-lámpavas"

Szóval nincs úgynevezett keresztény ország a világon?

arlequin 2010.04.20. 16:58:36

@Conv: a biblia fontosabb. a hadísz a szájhagyomány és majdnem ugyanolyan fontos, mint a korán, de nincsenek egy szinten. stb. ezek nem 'kulturális, irodalmi alkotások', hanem... ...de ezt nem folytatom, mert mindenki annyit ért meg belőlük amire készen áll.

és nincs keresztény ország, de még lehet. esetleg a vatikán, de az meg belülről nem az.

ravaluf 2010.04.20. 17:00:16

@Kicsit Karcos: Nagyjából igazad van, különösen Drezdával kapcs., de mondhatnám az örményeket, akiket körberöhögik a világon ugyanezzel a történettel, mint a miénk, pusztán mert még mindig Törökország az erősebb kutya, és az ő érzékenysége számít csak, nem pedig valami ratyi kaukázusi népségé. Kettős mérce? Az. Jól van ez így? Nyilván nincs. Tehetek én vagy a családom róla? Kurvára nem. Van közöm ehhez a bagázshoz, aki csinálja a fesztivált? Semmi.

alfa.orionis 2010.04.20. 17:03:11

Sok sikert az ügyvéd úrnak!

Remélem, mindenkinek feltűnt, hogy nem pénzt akar, csak azt, "hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság kötelezze az Amerikai Egyesült Államok Kormányát, hogy nyilatkozattal megfelelő módon adjon elégtételt az ő és édesapja személyiségi jogai megsértése miatt, .."

Azok a kommentek, amelyek arról szólnak, hogy én is, te is, mindenki pereljen valakit-az egészséges hozzáállást jelzi. A történelem egymás gyilkolászásáról szól-ezek vagyunk, ezt nem érdemes se letagadni, se szépíteni-el kell fogadnunk.
Persze tegyünk meg mindent, hogy minimalizáljuk ezt a hajlamunkat, és az emlékezés ehhez hozzásegíthet bennünket, de semmiféle alá-fölérendelt viszonyt(sem materiálist, sem mentálist), se semmiféle utólagos mondvacsinált pert nem tudok ezügyben elfogadni.
Ezt a MÁV-elleni pert ki-ki a maga vérmérséklete szerint éli meg, ahogy a mindennapos holokauszt megemlékezéseket is.Ez manapság gyakran nem pozitív, de ezen ne is tessék csodálkozni-ez a történet a 22-es csapdája maga!
Igaza van annak a beirka-társnak, aki azt mondta, a kevesebb több!

Kicsit Karcos 2010.04.20. 17:03:46

@ravaluf: de hát elmész felvonulni a zsidó zászló mögött, nem? Ezt mondom, én letennék egy virágot, és basszák meg a bohócok.

arlequin 2010.04.20. 17:06:46

@Kicsit Karcos: hohó! te csak ne bántsd a bohócokat. ezek nem bohócok, hanem...

Kicsit Karcos 2010.04.20. 17:10:40

@arlequin: jogos, persze, csak egy mondatrészbe nem akartam két trágárságot belehegeszteni...

ravaluf 2010.04.20. 17:34:21

@Kicsit Karcos:

Mi követ szoktunk letenni :) Olcsóbb :) Pl. a Bem szoborhoz is egy szép követ vittem a Katyn 2010-re emlékezve, néztek is rendesen, amikor letettem a mécsesek közé.

Figyi, maga az élet menete koncepció, az nem rossz, Demonstráció, hogy szép próbálkozás volt, de lám, annyira mégsem sikerült. A cionista faszkodással rontják el (az eredete a dolognak amúgy tényleg izraeli asszem) hogy ne egy méltóságteljes, magyar gyásznap legyen. Ez hiba, nem kicsi, nagy.

ravaluf 2010.04.20. 17:42:10

@Conv:

Figyi, ez nagyon túl van misztifikálva. A Talmud valójában 2 + 1 részből áll, az alapja a Misna, azaz ismétlés, a bibliai 613 parancsolatának magyarázata, értelmezése. Ennek toldaléka, még szintén a főszöveg része a Gemára, ez már arámi, és kvázi a magyarázat magyarázata. A +1 a körben lévő egyéb rabbinikus kommentárok pl. Rási (Rabbi Slomo ben Jichák) és más középkori rabbik értelmezései. Szívesen belinkelnék egy oldalt, hogy lásd, de nem lehet képet feltölteni. Namost, mivel ez egy magyarázatgyűjtemény mindenféle példázattal, és minden, de minden benne van a 48 kötetében, benne van a balfasz rabbi véleménye, és a bölcs rabbi véleménye is. Aki olvassa, az meg szűrje le magának, mi a jó. Ez a lényege. Semmi mitikus baromság nincsen benne, amit a kurucon meg még itt-ott belevízionálnak. Elárulom továbbá, hogy a zsidók többsége nemhogy nem beszél, de már nem is nagyon olvas héberül, arámiul meg végképp nem, tehát nem olvassák, nem értik, nem foglalkoznak vele. Esetleg tudják hogy az a 48 kötet a polcon az az, és jól mutat, meg kiváló porfogó, oszt jónapot.

ravaluf 2010.04.20. 17:43:47

@ravaluf: Ja és van teljes profi angol fordítása, több magyar egyetemi könyvtárban elérhető, ha vkit nagyon érdekel. Szerintem időpazarlás, tudom, mert olvasgattam eleget. Nem fogtok a NYC - BUD - TLV tengelyre semmilyen utalást találni benne.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.20. 17:45:43

Ez tetszik. Végre egy értelmes megnyilvánulás. Hamár a magyar-román focimeccseknél nem jött össze.

ravaluf 2010.04.20. 17:46:49

@Kicsit Karcos: És nem zsidó zászló. Izrael Állam zászlaja. Nincs olyan, hogy zsidó zászló, értem én, mit akartak demonstrálni vele, de arra ebben a helyzetben alkalmatlan. Egy magyar zászlót kellett volna vinni elől, és a kedves rabbi úrnak egy szép Tóratekercset mellette, akkor meglett volna a megfelelő és kívánatos szimbólumrendszer. Így csak elqrták má' megin'.

Kicsit Karcos 2010.04.20. 17:49:41

@ravaluf: ezzel egyet tudok érteni (én mécsest tettem az ablakba).

A zászlókhoz még annyit, hogy ilyenkor, azt gondolom, úgy illik, ha már zászló, hogy magyar zászló, és ha akarja az illető, akkor beleírja a fehér sávba, hogy Győr, Pozsony vagy Haifa. Így már más lenne a zászló fekvése. Az izraeli zászlónak Magyarországon közterületen a követségen és a magyar-izraeli meccs vendégszektorában van a helye.

greybull 2010.04.20. 17:50:12

Azt a kérdést feltette már valaki, hogy a holokauszt áldozatai áldozattá válásuk előtt a vagyonukat tisztességes úton-módon szerezték-e? Vagy esetleg a keresztények kizsákmányolásával, uzsorával, csalással? Minden kártérítés igénylése előtt kérném szépen igazolni, hogy a vagyon tisztességes úton lett megszerezve. Utána lehet szó a kártérítés igényléséről. Pá kis aranyom pá.....

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.20. 17:53:31

@greybull:
És mennyiben más a leányzó fekvése, ha egy zsidó mondjuk zsidók kizsákmányolásával szerezte a vagyonát?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 18:14:51

@arlequin:

számodra fontosabb, mert hívő vagy. számomra egyformán fontosak.

greybull 2010.04.20. 18:16:52

@El Topo (Sgt. Elias): annyiban sajna, hogy most nem zsidók perelnek zsidókat, hanem zsidók perelnek nem zsidókat. Egyébként annyit a MÁV és tsai felelősségéről, mint amit Moldova (kommunista zsidó író - kedvencem, tényleg!) ír a civil kurázsiról: Egy ember a II.vh.után nyilatkozik, hogy ő is ellenálló volt a háború alatt. Kérdik tőle meglepődve, hogy hogyan? Hát úgy, hogy amikor a katonákat a frontra bevagonírozták, és ő vezényelte a katonákat búcsúztató rezesbandát, hát "lassabban vezényeltem a zenét"....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 18:20:55

@ravaluf:

voltaképpen ugyanarról beszélünk. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.20. 18:23:45

@greybull:

Mondjuk ha itt a MÁV ról beszélsz, nem is tudtam, hogy egy cégnek van vallása.

greybull 2010.04.20. 18:29:38

@El Topo (Sgt. Elias): kötözködj csak, de egyelőre - JELLEGÉT TEKINTVE - Mo.úgy tűnik, hogy statisztikailag mintha inkább egy keresztény ország lenne, habár sokan sokat tesznek azért, hogy mielőbb izraelita legyen - no ha így lesz, hát a chicagoi per megnyerésével a kártérítés várhatóan mintegy "családon belül marad" majd.... Már én is gondolkodom, hogy arra a kis bőrdarabkára nincs is olyan nagy szükségem, bár az asszony még eljátszadozik vele, legalábbis így tájékoztatott....

arlequin 2010.04.20. 18:32:01

@ravaluf: "A cionista faszkodással rontják el (az eredete a dolognak amúgy tényleg izraeli asszem) hogy ne egy méltóságteljes, magyar gyásznap legyen. Ez hiba, nem kicsi, nagy."
erről van itt kérem nagybaszó. és így teszik tönkre és vágják gerincre a méltóságot.

@El Topo (Sgt. Elias): "És mennyiben más a leányzó fekvése, ha egy zsidó mondjuk zsidók kizsákmányolásával szerezte a vagyonát?"
az asszony családjában is erről szól a fáma. úgy átverték az öreg királyt a kertész fiúk, hogy csak na... a fekvés pedig ugyanaz.

arlequin 2010.04.20. 18:40:12

@ravaluf: @El Topo (Sgt. Elias): @Conv: na egyébként elmentek ti a büdös picsába mindahárman. könnyen el tudom képzelni, hogy valaha volt ilyen, illetve aki tudja miről beszélek az nézzen utána a Halál Testvériségének, de nehogymá' ily ökörbaromságokat fossatok ide. köszönöm.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 18:47:29

@arlequin:

Na jó, hogy neked is legyen valami, és lásd nem csak náci és zsidó vagyok, hanem igaz magyar is, a családunk szokott a mai napig kutyabélből jósolni, ha szeretnék eldönteni, hogy lemossuk-e a kocsit vagy sem, mert ha esni fog az eső, akkor felesleges.

ravaluf 2010.04.20. 18:47:53

@arlequin:

Nem volt. Esetleg a maják földjén, vagy polinéziában. Rendes zsidó semmitől nem hány nagyobbat, mint a vér elfogyasztásának gondolatára, pláne még hogy egy glatt kóser ortodox. De még én is, basszus egyszer elmentem egy disznóvágásra hogy majd milyen jókat fogok zabálni, namost az első órában effektíve elokádtam magam a hagymás sült vér látványától, amint jóízűen fogyasztották a pálinka mellé a helyiek.... hosszú ideig tartott elmagyarázni, hogy mi van. Még a steaket is csak pinkre sütve eszem meg, ha véres, brrrrrrrrrr. És ez így volt mindig, sőt, még ígyebbűl volt.

picur3ka 2010.04.20. 19:31:17

@Ásómaci:

Karsai, sajnos, maga beperelt egy magyar torteneszt anti-szemitizmusert az Europai Emberjogi Birosagnal par ezer eurora. Es vele az egesz magyar allamot. Szegeny, aki mellesleg zsidokat rejtegetett anno, azt merte irni, hogy Teleki jo dolgokat is tett, mint politikus.

Csak hab a tortan, hogy egymastol vagy 2km-re laknak, soha nem mondta meg neki, hogy pereli, az ujsagbol tudta meg. Ennyit Karsai Urrol...

arlequin 2010.04.20. 19:40:45

@ravaluf: @Conv: kemények vagytok, mindenkitől dupla-magyarázkodást kaptam. ez felettébb gyanús. ;-DDD

ravaluf! vannak oly dolgok miket nem érdemes és talán nem is szabad itt feszegetni. az ember akkor döbben meg legjobban amikor kedves 'hitsorsosai' művelnek valami nagyon durvát. márpedig ezek a dolgok léteztek/léteznek. létezik egy fekete-kabbalista kör ami ilyeneket művel. minden hagyománynak van egy ilyen sötét oldala. ezzel zártam is a témát.
2 éve jutottam el először életemben disznóvágásra. úgy remegtem mint a nyárfalevél. a vért ugyanúgy nem bírom elfogyasztani, mint a pacalt. persze ha nincs más...

ravaluf 2010.04.20. 19:46:22

@arlequin:

Érdemben tehát, a pacal kurva jó dolog pedig. Kivéve a velős pacal, mert érdekes, avval nincs bajom, hogy megegyem egy marha gyomrát, de hogy egy disznó agyát, attól lever az izzadás...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.20. 19:57:58

OFF,

UP elfogadta bodoky felmondását
"

bodoky 2010.04.20. 18:41:46
UP elfogadta a felmondásomat. Megegyeztünk hogy nem lesz több biliborogatás, úgyhogy az ügyről annál többet nem nyilatkozom, hogy ragaszkodtam a konszenzusos szerkesztés elvéhez (tehát hogy szerkesztő a megkérdezésem, beleegyezésem nélkül cikkemet nem buzerál), és ezt az index nem fogadta el.
"

arlequin 2010.04.20. 19:59:18

@ravaluf: pacalból ezidáig csak a levét ettem kenyérrel, az jó volt, de vhogy nincs bizalmam a pörkölt frottírtörülköző felé, pedig az asszony két pofára.. ..nos.. eszi... fene az ízlését. de ahogy rám mosolyog azzal a két gyönyörű szemével, abból tudom hogy a pacal is bizonyosan jó és azzal nyugtatom magam, hogy másnak meghagyom és ő majd örül neki.
a disznóagy eleddig megkímélt, a marhavelős pirítóshoz viszont kicsiny korom óta szoktatva valék és biza az igen fajintos. lehet rá inni. bármit és sokat. ;-D

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.20. 20:00:44

itt írta:
bodoky.blog.hu/2010/04/19/beleronditunk_az_interpauzaba

---------------------

@Conv:

bodokynak tükrözni kellene a blog-ját
AKI TUD SEGÍTSEN !
...
ne legyen rá szüksége, de ott van a de......
pffffff........
://

arlequin 2010.04.20. 20:05:11

@szorokin: nem is tehetett mást. UP ezzel beadta a fideszkulcsot. lesz itt vastagbőr, hacsak el nem viszik zeroékat.

arlequin 2010.04.20. 20:08:14

@szorokin: lassan a vb-t is tükrözni kell ember.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.20. 20:10:28

@arlequin:
"nem is tehetett mást. UP ezzel beadta a fideszkulcsot. lesz itt vastagbőr, hacsak el nem viszik zeroékat. "

szánalmas.hu = index.hu

arlequin 2010.04.20. 20:11:11

@Egy kicsit karcos: pintér? ameddig nem pancsol a társaság addig nem. ez meg folyamatosan pancsol. mert a látszat nem csal, hanem előbb-utóbb látáshoz vezet.

Asidotus 2010.04.20. 20:12:09

Ezzel a témával az a baj, hogy Magyarország üzent hadat az USA-nak és a Szovjetúniónak is, vagyis nem áldozatok vagyunk, hanem az önvédelem során megsérült támadó. Ezt főleg ezen a blogon kellene tisztábban látni, ahol elfogadott dolog (lenne) lelőni a kertünkbe settenkedőt. Igen, előfordul néha, hogy a megtámadott visszaüt.
Az, hogy a cikkben említett személy felelős-e az USA elleni támadásért? Igen, felelős. A Horthy-korszakban alapvetően demokratikus választások voltak, és a demokratikusan megválasztott magyar kormány üzent hadat, nem valami bécsi habsburg-császár a fejünk fölött.
Vagy nálunk mégsem volt akkora fene nagy demokrácia abban az időben? Valóban nem volt teljes, egy háborúellenes, baloldali v. liberális pártnak nem lett volna lehetősége kormányra kerülni. De ha ez olyan nagy baj, hogy itt nem volt demokrácia, akkor meg ne tessék szidni Amerikát, ha más országokban meg próbálkozik a bevezetésével.
Egy független országban a vezetők tetteiért felelnek az ország lakosai. Ha demokratikusan megválasztották, akkor azért, ha meg nincs demokrácia, akkor meg azért, hogy miért nincs.

arlequin 2010.04.20. 20:26:04

@Nűnű: nünükém. tessék visszamenni nagyanyóhoz és fogyasszál még egy kis lepényt. talán attól megerősödsz, mind érvelésben, mind értelemben. lehet itt élsz, de nem vagy hajlandó sorsközösséget vállalni az itteniekkel ebben az esetben, ahogy egy élő klasszikus mondta volt: 'lehet innen elmenni' vagy valami ilyesmi...

a demokráciára pedig magasan teszek, ahogyan te is. ameddig úgy működik, ahogy neked tetszik, addig helyesled. én akkor sem. és ebben az esetben te vagy a 'kertbe settenkedő'. settenkedjél másfelé.

Egy kicsit karcos 2010.04.20. 20:28:25

@Nűnű: ez oké, de hát a zsidók vissza- (meg)kapták az aranyvonattal elhurcolt vagyont kárpótlásul, pedig ők mint magyar állampolgárok hadat üzentek az USA-nak, értem? Ámerikában pedig precedensjog van.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 20:39:16

@szorokin:

igazából elköltöztetni egy wordpress blogba a blog.hu-ról a tartalmat, összesen 4 gombnyomás, tehát nem igazán kell hozzá nagy segítség, szerintem meg tudja oldani :)
Ha nem, akkor segítek, de biztos vagyok benne, hogy menni fog neki.

picur3ka 2010.04.20. 20:52:21

@Conv:

ja, man megint mukodsz te, hasznos, demoratikus toni, jo latni

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 21:10:54

@picur3ka/beleallos kampany:
sajnálattal látom, hogy neked még mindig nem működik az agyad

picur3ka 2010.04.20. 21:57:40

@Conv:

A mim? Te ellentmondasokba keveredsz.

Ha szerinted lenne nekem olyan, te mar betiltottad volna.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.20. 22:02:15

@Spiritmonger:

Szerintem meg az, akiről nem is tudjuk.

picur3ka 2010.04.20. 22:10:43

@Conv:

Csak gyere ebben a stilusban, remek, igy tovabb!

arlequin 2010.04.20. 22:13:14

@picur3ka/beleallos kampany: öröm látni, hogy így szeretitek egymást.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.20. 22:13:22

@Conv:

Jaj mennyire nem akar dolgozni a"második generáció".....persze ők nem húznak hasznot a halottaikból, de nem ám!
Ilyen hülye kifogásokat amúgy már az áltsulis matektanárnőm se vett be...."öröklődő lelki fájdalom", azzzigen

arlequin 2010.04.20. 22:25:34

@laspalmas: nekem is ilyen bajom van. öröklődően látom, hogy a munka az maradandó lelki sérülést okoz, hát beperlem a mindenkit. jöhet a pénz. köszönöm.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 22:37:42

@arlequin:

Szerintem Kozári testvére, hogyne szeretném :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.20. 22:38:31

@laspalmas:

Most mit izélsz? :) Ez hivatalos TASZ-os kinyilatkoztatás, csak igaz lehet :)

Egy kicsit karcos 2010.04.20. 23:29:07

Beperelte egy magyar az Amerikai Egyesült Államok kormányát, mert apját rokkantá tették a világháborúban + a feljelentés szövege

kuruc.info/r/21/58475/

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.21. 00:01:00

szerintem mindenkit szűrni kell,
de ha nem lehet, akkor legalább
perelni, azt úgyis lehet "jogállamokban"
=>
MINDENKIT BEPERELEK

grrrrrrrrrrrrrrrrrr.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.21. 00:24:51

legalább a jogászoknak lesz elég munkája ...

és egyúttal ők is vádlottak lesznek.

és a vádlott jogászok védőit és támadóit is beperelem, nem beszélve a bíró(k)ról akiket szintén egy másik perben másik bagázzzsal, bíroval szintén beperelek, akiket szintén ...
rekurzió mehet ...
+ a soksok per

minden védő, minden ügyész és minden bíró vádlott lesz

csodálatos lesz.

Rettenetes_Sebhelyesfarq 2010.04.21. 03:37:57

Gyerekek, nem kell itt aggódni.
Hoz egy itéletet majd a Chikagói bíróság, pufajkás Gyula szavaival élve "na és", tekintve, hogy egy külföldi bíróság itélete az ég világon semmire nem kötelezi Magyarországot!
Jogvégzett fórumozók nagyon jól tudják mi az a területi hatály.

==T== 2010.04.21. 08:14:44

@Rettenetes_Sebhelyesfarq: sajnos ezt az uskok le*ják, mivel tele vanna katombombával meg anyahajóval. Sajnos lefoglalhatnak tengeren túli MÁV vagyont, adott esetben kérhetik harmadik országtól, hogy ő is tegyen így. Persze ha Magyarországnak is lennénak interkontinentális rakétái és termonukleáris robbanófejei,akkor nem lenen ekkora arc, de mivel nincsenek, így van...

==T== 2010.04.21. 08:15:46

@laspalmas: Szép. Végülis ha már gyenge lábakon áll a feljelentés, legalább ügyvédje ne legyen az alperesnek...

Kicsit Karcos 2010.04.21. 09:00:51

@laspalmas: gondolom, már mennek is a felperesekhez az infóval.

Asidotus 2010.04.21. 10:15:53

@arlequin:
Őszintén sajnálok mindenkit, akit a háborúban veszteség ért, de sajnos a tény az, hogy mi támadtunk. Ellentétben a zsidókkal, akik konkrétan nem csináltak semmit, csak belesodródtak egy szörnyűséges eseménybe. Ha nem látod a kettő közti különbséget, az a te bajod (meg az enyém, hogy veled kell egy országban élni, hacsak nem Magyarországtól távol élsz.) Pont olyan vagy, mint egy liberális jogvédő, aki bűnöző cigányt védi, mondván, hogy az a társadalom áldozata. MI ÜZENTÜNK HADAT AZ USA-nak, NEM ŐK NEKÜNK.
Sajnálom a bácsit, de ha belemegyünk abba, hogy őt is kártérítsük, abból bizony jogosan következne a zsidó áldozatok kártérítése. KövetkezNE, de nem fog, mert mi elhatárolódunk a náciktól, és mások bűncselekményét nem nekünk kell megtéríteni. Nálunk senki sincs, aki akármilyen közösséget vállalna az akkori időkkel (nem igaz, tudom,, hogy vannak, de ők sem vállalják fel, vagy legalábbis nincsenek olyan pozícióban, hogy tevőleges szerepük lehessen.)

==T== 2010.04.21. 17:33:50

@Nűnű: Bocs, de a magyar hadbalépést egy kassai bombázás előzött meg.

Kicsit Karcos 2010.04.21. 17:35:28

Van már jó ügyvédünk, a White & Case. Remélem, nincs közöttük magyar állampolgár, akit be lehetne fosatni a 3 év börtönnel, ha jól találná végezna a munkáját.

Asidotus 2010.04.21. 20:19:13

@==T==:
de azok nem amerikaiak voltak, még csak annak sem hazudták őket.
Amúgy az a tragikomédi az egész magyarországi II. világháborús szerepvállalásban, hogy azokkal harcoltunk együtt, akikkel szemben jogos területi követeléseink voltak, olyan országok ellen, akiktől az égadta világon nem akartunk semmit.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.21. 23:26:09

@Nűnű:

A bácsi nem akar lóvét, csak azt hogy egyesek a fejükhöz kapjanak a baromságaik miatt.
Kifigurázta őket, ha úgy tetszik.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.23. 00:05:08

a legfrisebb a témában...:

hülye phosss newsweek.....
pfffffff.

"In Hungary the Fidesz Party won big in recent elections with attacks on "Jewish capital…which wants to devour the entire world." "
(„Magyarországon a Fidesz óriási győzelmet aratott a mostani választásokon azzal, hogy támadta »a zsidó nagytőkét, ami be akarja kebelezni az egész világot.«)

mandiner.blog.hu/2010/04/22/a_newsweek_teves_allitasairol

Egy kicsit karcos 2010.04.23. 00:10:58

Megvolt a holoper első felvonása. Korrekt eljárás lesz ez; az első meghallgatásra csak a holoiparosok voltak hivatalosak:

www.origo.hu/itthon/20100422-megkezdodott-a-mav-elleni-holokausztper-chicagoban.html

emzperx 2010.04.23. 00:49:55

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a dolog mögött a hazai pártokrácia emberei vannak és a MÁV is be van vonva a buliba. Látványosan el fogják kúrni a védelmet és - a fellebbezés lehetőségének kihasználása nélkül - kicsengetnek egy kamion pénzt a zsebünkből amiből visszacsorog némi apró a patkányok zsebébe.

picur3ka 2010.04.23. 18:48:30

@emzperx:

Ennek a valoszinusege, igen nagy.

Mint aq Karsai per, hol volt a vedelem, sehol.

Kristl 2010.08.20. 12:21:36

csatlakozni kellene a perhez, meg pár hasonlót indítani.

süti beállítások módosítása