Skip to content


       Szűrés lista

Amiknél fontosabb volt a mellény

Remélhetőleg senki nem gondolta komolyan, hogy Ildinéniék tényleg aaaannyira rettegtek Vonától és a parlamenti hacukájától, mint amilyen hangosan sipítottak. Két dolog van:

- Az MSZP csúnyán kikapott a választáson, és mondhatni semmiféle érdemi dolgot nem tud majd tenni az országgyűlésben (akárcsak a Jobbik, LMP) , valamivel viszont bent kell maradni a köztudatban

- Régi mondás, hogy "az kiabál legjobban, akinek a háza ég", vagyis ebben az esetben sok más, ezerszer fontosabb dologról sikerült elterelniük a szociknak a figyelmet. Más kérdés, hogy a hazai sajtó ismét csak asszisztált ehhez: leírták kismilliószor a rettegő litániákat, az igazi hírek pedig egy rövidke újságcikk után hamvukba haltak. Nem vették át egymástól, nem cincálták, nyomatták orrvérzésig, nem tettek fel róluk keresztkérdéseket a tizenkettedik ugyanolyan sajtótájékoztatón, mert....igazából nem tudom.

Egy rövidke válogatás következik.

Öt dolog, aminél fontosabb volt a mellény:

1, Egy hangszerjavító készített HR-tanulmányt a MeH-nek 11 millióért
A kancellária a szerződést a Vis Verum Kft.-vel kötötte, ami ingatlanforgalmazással és -fejlesztéssel, valamint társasházak közös képviseletének ellátásával foglalkozik. Máté Balázs ügyvezető írta a tanulmányt, aki a Liszt Ferenc Zeneakadémián működő szakközépiskolában szerzett hangszerész mester végzettséget, a szaxofon volt a specialitása.
A BKV-s cuccok után egy ilyen már nem okoz meglepetést, rutin.

2, Maximális kreativitás a Honvédelmi Minisztérium berkein belül
A közbeszerzési kultúra továbbfejlesztésének irányairól írt dolgozatával szerzett PhD tudományos fokozatot L. Szilárd ezredes, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) leleplezett maffiajellegű korrupciós bűncselekmények egyik főszereplője a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. L. Szilárd mérnök ezredes akkor kapta meg a PhD-fokozatot a közbeszerzésekről írott disszertációjára, amikor még a HM Térképészeti Kht. gazdasági igazgatójaként dolgozott, és a gyanú szerint ebben a minőségében fogadott el kenőpénzeket egyes vállalkozóktól, akik meg akarták szerezni a HM cégein keresztül elnyerhető állami megbízásokat.
Csodaszép, sírvaröhögős sztori, amiből sokkal többet ki lehetett volna hozni.

3, Szabó Tímea, az LMP képviselőjének férje Hunyady Gábor, a Jobbik jogi kabinetjének tagja
A máig sokakat érdeklő Baló-Morvai kapcsolat mellé itt egy újabb csemege, ez a házaspár is tűz és víz, és már ők sem élnek együtt (1 éve). Ráadásul a hír igazi érdekességét (mert ugye a szerelem vak és kivédhetetlen) az adja, hogy Szabó Tímea "elfelejtette" tájékoztatni erről párttársait, csak az LMP szűk vezetése tudott a házasságról, de ők is csak az EP-választás után, és utána együtt őrizték a titkot a mezei párttagok elől.
Ilyen egyenes emberekkel egész biztosan lehet más a politika, ugye ti is hisztek benne?
Az érintett pártok egyébként "nagyon meglepődtek" és totál ellentmondásosan nyilatkoznak.

4, Még mindig használják az alkalmatlan H1N1-tesztet
A cucc Kern József biznisze, aki Gyurcsány üzleti köreiben mozog. A vírusteszt alkalmatlanságát legalább március 18-a óta ismeri az egészségügyi engedélyezési hatóság, és nem is vitatta. Ennek ellenére még mindig nem vonták ki a forgalomból.
Gondatlan veszélyeztetés?

5, A Malév 8,5 milliárdos kötelezettsége
Egy rejtett pont a vásárlóval (AirBridge) kötött 2007-es szerződésből: az AirBridge által hozott 32 millió eurósbank garancia mellett létezik egy ugyanilyen összegű viszontgarancia is, amit a Malévnak kell kifizetnie a Vnyesekonombank felé. Mivel a Vnyesekonombank a visszaállamosítás után kifizette az MNV-nek a 32 millió eurót, azonnal beállt a Malév fizetési kötelezettsége is. Ám hogy az immár újra magyarrá lett állami vállalat képes legyen a teljesítésre, végül fel kellett vennie 32 millió euró hitelt. Hogy kitől? "Természetesen" az orosz állam Vnyesekonombankjától. És most ennek a kölcsönnek a kamatait vagyunk kénytelenek törleszteni. A Malév-privatizáció tehát teljes kudarc: nem elég, hogy három év után az egészet vissza kellett csinálni, még további 32 millió euróval is tartozunk az orosz állami banknak.
A legszebb gyurcsányi időket idéző szerződés....ő meg a pénzügyminiszterből "keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos"sá avanzsált Veres Jani, a két pénzügyi zseni
.....

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr112013754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évekig viszi még a pénzünket a Malév 2010.08.05. 17:58:02

Ugyan kedvezményesebb lehetne Magyarország számára a Malév helyzetét csődeljárással, mint reorganizációval megoldani, ez azonban orosz gazdasági érdekekbe ütközne és kemény válaszlépésekhez vezethetne. Az Index információi szerint ezért valószínűbb a hoss…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.19. 16:08:18

@axispolaris: "Érted jöttünk elvtárs, nem ellened"
(Pol. vicc az 50-es évekből)

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 16:12:31

@bajszos: Mindegy a Minden Egy ,a meg nem nyilvanult,Univerzalis Omnipotencia allapotabol.
(Nagyon)nem mindegy a sokfeleseg, az ontologiai elkulonultseg kulonbozo modalitasai felol
szemlelve.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 16:27:03

@Kicsit Karcos: Jelentosege termeszetesen roppant csekely de azert valaszolok :
Ekezet nelkuli klaviaturat hasznalok.
A tagolas hianya az internetes forumozas teren valo tokeletes tajekozatlansagomnak koszonheto.
Irasom szinvonalat sem formailag sem tartalmilag nem szallitom le a szintetekre.Ennyivel tartozom onmagamnak.
El topo ha (esetleg)genetikailag nem is de mentalitasat tekintve :zsido.(Hozzaszolasai es a nevvalasztas ketseget kizaroan ezt bizonyitjak.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.19. 16:28:03

"A közbeszerzési kultúra továbbfejlesztésének irányairól írt dolgozatával szerzett PhD tudományos fokozatot L. Szilárd ezredes, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) leleplezett maffiajellegű korrupciós bűncselekmények egyik főszereplője"

Persze. A közbeszerzés továbbfjlesztése a sikkasztás felé.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2010.05.19. 16:35:03

@axispolaris: Talán ki kéne fejtenem, hogy a kérdést esetedben ontológiai vagy metafizikai síkra terelni ködösítés, inkább az identitás felépítésének narratív összefüggési érdekesek, de nem fejtem ki mert ez csak kamu.
Inkább a tanultabbtól kérek segítséget. A költővel szólva: Uram, Ön hudrabancs!

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 16:46:42

@bajszos: Sokkal inkabb kodoszlatas ez,terelesrol szo sincs.
Egyszerubben: (a latszatok retegzodese) /mar/ mindegy a Beerkezettnek,/meg/nem mingegy az utonlevonek.

derelyegrádi szellem 2010.05.19. 16:48:45

@Ásómaci:

Nekem abból az időből (időről) a kedvencem:

Rajk özvegye talpig feketében kimegy a munkásmozgalmi panteonba, jön egy másik özvegy is szintén talpig feketében sírdogálva, megáll elkezdi kapirgálni a sírt, odaszól neki együttérzően Rajk özvegye:
- Őt is a szegény Lacival?
- Nem, őt még a szegény Laci....

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2010.05.19. 17:02:32

@axispolaris: Én azt hiszem tökéletesen értem, amit írsz. És ha jól sejtem, akkor beérkezettnek tartod magad (különben honnan lenne meg a tudásod arról, hogy: "(a latszatok retegzodese) /mar/ mindegy a Beerkezettnek,/meg/nem mingegy az utonlevonek" A kérdés ebben az esetben vagy az, hogy hova érkeztél be, vagy az, hogy mi van, ha csak te gondolod azt magadról, hogy beérkeztél valahova. Ez utóbbi esetben nyilván szörnyű nyomásként nehezedik az öntudatra minden olyan benyomás, ami a beérkezettség képzetét, vagy egyáltalán lehetőségét megkérdőjelezi, és folyamatos önigazolásra van szükség ezeknek a benyomásoknak az elhárítása mellett.
Mivel a vakond vissza a föld alá, illetve a mentálisan zsidó jellegű megszólalások egyértelmüsítik, hogy itt csakis valamiféle komolyabb tréfáról lehet szó, én is azonnal zárójelbe helyezném az előbb leírtakat.
Újra a költővel szólva: Mindannyian odakozmáltunk valamennyire, többé vagy kevésbé. Nagy huncut, aki úgy próbálja tagadni odakozmáltságát, mintha valóban komolyan gondolná ezt a tagadást. Uram, a slamasztikában mindannyian benne vagyunk.

arlequin 2010.05.19. 17:24:40

@axispolaris: (szerintem) jobban tennéd, ha elvonulnál és magadra alkalmaznád ezeket. milyen (hiteles) hagyományt gyakorolsz?

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 17:33:52

@bajszos: A pacban valoban mindannyian benne vagyunk.
Az odakozmaltsag tenye is vitathatlan.(termeszetesen reszemrol is)
En is csak iranyultsagokrol irtam.
Az, hogy Beerkezettnek tartanam magam, megmosolyogtato gondolat.
( Egy Beerkezett a vastagbor foruman...)
UGYANIS,BIZONYOS TEKINTETBEN SZILVESZTER van,volt,lesz mindig is.
Avagy: ahany latszat felfeslik,annyi alarc lehullik.
Ha mar KARNEVALI hangulatban vagyunk...

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2010.05.19. 17:45:59

@axispolaris: na, már csak egyetlen dolgot nem értek, ha olvastad azt a könyvet, hogy tudod magad ilyen borzalmasan komolyan venni. Persze itt is megengedem a kibúvót, hogy még annál is nagyobb tréfamester vagy, mint ahogy azt elképzelni tudnám valaha.
(Mentálisan zsidó, hát ezen még napokig fogok kacagni. Van olyan is, hogy agyilag néger?)

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 17:54:12

@arlequin: Igazad van.
Megyek.
Ez a forumozas csak igen mersekelten es csak rovid ideig szorarakoztatott.
Hagyomany csak egy van.
Realizacios praxist meg nem folytatok,hiszen alig tobb mint
husz eve kezdtem el a filozofiai tanok,vallastorteneti tanulmanyok,metafizikai principiumok megismeresenek doktrinalis megalapozottsagu analiziset.
Vagyis meg nagyon az ut elejen jarok.

arlequin 2010.05.19. 18:13:31

@axispolaris: "( Egy Beerkezett a vastagbor foruman...)"
egy beérkezettnek kurváramindegy merre jár. ;-D

"út elején járok"
amíg nincs 'realizáció', nincs hiteles tanítás. jó utat. az analízis pedig kidobott idő. közvetlen bevezetés köll, oszt taposni az agyagot. hahó.

Kartal (rezervált) 2010.05.19. 18:20:20

@arlequin: taposom az agyagot, oszt hahó :DDD

megnéztem, nem index címlapos a blog, de még blog.hu címlapon sincs. de akkor honnan fújta össze a szél ezt a sok szemetet? xDDD

Kicsit Karcos 2010.05.19. 18:25:49

@Anthony (kick-ass): volt már téma itt is.

Azóta kiderült, hogy valami Bányai Gábor nevű niemand folyamatosan okoskodott, miközben Zagyváé meg a többi Jobbik-frakciótagé volt a szó.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/zagyva_banyai_vegig_cukkolt_minket/2158943/

Bányai Gábornak hallotta valaki a nevét a 2006-2010-es ciklusban? Mert itt:

http://www.google.hu/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=bányai+gábor+fidesz

csak a világsikereiről van szó, de eredményeiről nincsen.

Zagyva irányítása alatt közben 4 Magyar Szigetet, Székely Szigetet, ezer másik rendezvényt szervezett a HVIM, könyveket gyűjtött, versenyeket írt ki. Talán több joggal beszél Trianon-emléknapról, mint amilyen jogon Bányai pofázik bele Zagyva felszólalásába.

Bányainak javaslom, hogy inkább figyeljen és tanuljon, mert lenne mit. Nagyon helyesen oltotta le őt Zagyva.

vadasmarha balra 2010.05.19. 18:35:37

És még mondja azt valaki, hogy a mellény nem takarja el a bundát!!!

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 18:37:45

@arlequin: Doktrinalis megalapozas nelkul nem lehet realizaciorol beszelni.
Kulonosen igaz ez napjainkban,a Kali Yuga eme terminalis fazisaban.
Hogyan is lehetne a szupraracionalis tudatallapotokat uralni,ha meg a racionalis es szubracionalis kondiciok sincsenek meghaladva.
A mainal lenyegesen kedvezobb feltetelek kozepette,kifejezhetetlenul szellemibb korokban is csak igen kevesek szamara jarhato utakrol beszelunk.
Kozvetlen bevezetest csak a szektak igernek.
Az agyagtaposast,valyogvetest pedig meghagyom a ciganyoknak.

picur3ka 2010.05.19. 18:50:23

Na, latom, begyujtottunk egy csak latin szavakhoz ragaszkodo 'tudost'. Szegeny, lehet, hogy kirugtak, oszt most itt unatkozik.

Erdekes modon Topo nem latszik, miota ez itt van.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 18:57:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Előfordul, hogy dolgom akad. Hiányoztam? Van valami érdekes?

arlequin 2010.05.19. 19:03:21

@axispolaris: na akkor nézzél jobban utána. hahó.

ketroot 2010.05.19. 19:07:00

@Marcellusca:

Akkor bővítem a listát a "bikicsunáj" jelenséggel.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 19:07:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Kedvenc vakondod elobujt ismet.

A begyujtesrol valamiert megint a zsidok jutottak eszembe.
A zsidokrol-Jodorowsky.
Jodorowskyrol a vakondok.
A vakondokrol a mentalisan zsido iparbaro.
Az iparbarorol az ujfent szuksegesse valt begyujtes.
Az asszociacios kigyo esete az onnon farkaba valo harapassal.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 19:12:46

@axispolaris:

Nagyon jó! Tényleg menj orvoshoz! A skizofrénia csúnya dolgokra képes.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 19:25:38

@El Topo (Sgt. Elias): Eme revansot sem igazan eredetinek sem pediglen kiemelkedoen szellemesnek nem neveznem.
De egy (zsido)vakondtol megteszi.
A skizofrenia a Solup Ipsum felol nezve
aligha ertelmezheto.

picur3ka 2010.05.19. 19:27:53

@El Topo (Sgt. Elias):

ja, hianyoztal, axis lehet, hogy erdekes, mar akinek, cigok elloptak a gatat, simor nem mond le stop

arlequin 2010.05.19. 19:32:09

@axispolaris: hű. koma. a gondolkodás helyett inkább cselekedned kellene.
a solum ipsum 'felől', nincs se felől, se nézve, sem értelmezés, sem eredeti, sem másolat, sem kiemelkedő, sem pedig szellem, nemhogy név, avagy nevezés. tehát illene ezt erjeszteni még egy kicsit.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 19:33:38

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Le kell hogy lombozzalak, nem találom különösebben érdekesnek, csak szánalmasnak.

arlequin 2010.05.19. 19:34:00

@El Topo (Sgt. Elias):

"A skizofrénia csúnya dolgokra képes."

hát még az emberek. nem is értem miért kell mindenféle betegségre fogni a 'túlságosan is emberi' tulajdonságokat. olyan ez mint a demonológia: "nem én voltam, hanem ő"
elég gyermeteg.

Overdream 2010.05.19. 19:55:12

@MSimon:
Ha már ilyen kedvesen ajálgatod azt a kormányrendeletet: ne csak olvasd, értelmezd is. Ha ez már megy, akkor próbáld ezt ráhúzni a Vona-ügyre. Ha nem megy (és garantálom: nem fog), gondold át tudástárad, enyhén felületes.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 19:57:48

Nott egy halandzsaemberunk! :D Ilyen sem volt meg. Bovult a vandorcirkusz.

Overdream 2010.05.19. 19:58:41

@Kicsit Karcos:
Bár nem tőlem kérdezted, de:
Nem, eddig nem minősült annak, hiába tartottak amolyan "nyílt napot" ama bizonyos szörnyű bűncselekmény napján a Parlamentben. Bár nem lenne meglepő, ha visszamenőleg átminősítenék:D

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 20:01:38

@arlequin: Potencialis avagy nem realizalt allapotokrol van szo.
Avagy te mar valamely gyorstalpalo ezotanfolyam reven beavatast nyertel a metafizikai megvalositas vegceljaba, "ami" a Solum Ipsum ?
Demonologia pedig igenis letezik,bizonysag erre El Topo,akiben a zsido fajszellem kufargeniusza keveredik a fold es izzadtsagszagu vakondizmussal,tovabba egyeb arto demonok befolyasa is tetten erheto, megnyilvanulasai utan itelve.

picur3ka 2010.05.19. 20:09:00

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Teljesen szetverte a topikot kulonben. Sikeres.

picur3ka 2010.05.19. 20:10:41

@axispolaris:

Mond, te miota vagy elmebeteg? Kezelesre jarsz?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 20:23:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ah...szerintem csak minden nap babelhalat reggelizik. Valamiert keptelen magyarul fogalmazni. Magam is hasznalok idegen szavakat, de csak akkor, ha valamiert jobban odaillo, vagy netan allando vonzatkent szerepel egy szokapcsolatban. Ez a fajta halandzsa az arcbagyogyult gorcsovel rendelkezok sajatja. Az egesz vilagot a sajat szaktudasan keresztul latja. Peldaul ha irodalmar, akkor meg pisilni is csak pentameterben...

Nem beszelt teljes hulyeseget, eppen csak a laba nem erte a foldet, a gondolatai pedig egymast. Ha valikinek sikerulne kippukkantania az agygozzel toltott ballonjat, talan leszallna a foldre, es kiderulne, hogy kepes ertelmes emberi kommunikaciora is. Engem eddig kifejezetten szorakoztatott.
Olyan lila a szovege, hogy 30-as faktoru napkrem kell az olvasasahoz.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 20:30:16

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Amiota te es a hozzad hasonloak normalisnak tartjak magukat.
Igen,jarok.
Az is a kezeles resze,hogy olykor szemlet kell tartanom azokon a forumokon ,ahol
eme mai plebs megnyilvanulasainak tanulmanyozasa reven,a felebredo undor es megvetes
hozzasegit a tavolsagtartas fokozasahoz mindattol,ami itt es most tortenik,a jelentektelenseg es minosegtelenseg ama izlestelen diszletei kozott,amit ti,tobbiek ,normalisak demokratikus kozeletnek neveztek.
Ennyiben koszonettel tartozom nektek.
A legcsekelyebb tiszteletet is mellozve,tovabbi minosegi forumozast kivanva bucsuzom:

Egy elmebeteg a normalisak kozott.

arlequin 2010.05.19. 20:48:30

@axispolaris:

"Egy elmebeteg a normalisak kozott."

na gyorsan felejtsd el a babérjaimra való törekvést. egyáltalán miféle törekvés lehetne az abszolútumban, mint a nem-törekvés. ehhez képest elég izzadtságszagú vagy.

"gyorstalpalo ezotanfolyam reven beavatast nyertel a metafizikai megvalositas vegceljaba"

hihihi. hogyan lehetne tanfolyamon keresztül ilyeneket elérni, áruld el? magadnak mondasz ellen. értem én mit akarsz mondani, de attól tartok hogy te nem.

demonológia pedig persze hogy létezik. az első tétele pedig ez: "először vedd ki a gerendát a magad szeméből"
vagy valami ilyesmi. valamelyik széllelbélelt csavargó mondotta volt vagy 2000 éve...

Lone Wolf 2010.05.19. 20:51:28

@axispolaris:

Jesszus! orvos látott már?

Ja, és éljen a plebs!
Gyaníthatólag előbb fog bejutni a mennyország kapuján mint te!

hapsi 2010.05.19. 20:56:32

Nem olvasok már vissza, de annak a gyöknek, aki a gárdistákat hiányolta a gátról:
radicalpuzzle.blogspot.com/2010/05/amirol-nem-beszel-az-orszagos-media.html

fokabacsi 2010.05.19. 20:57:55

@axispolaris: Eddig hiányoztál, mint banánnak a majom. Aki nem tudja elmondani magyar nyelven , mit is akar mondani, az ne dicsekedjen az "eszével" .

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 21:01:26

@arlequin:
Szovegertelmezesbol elegtelen.
( Vagy amennyiben szandekos,hitvany jellemrol tanuskodik.)

Viszlat.
Va

picur3ka 2010.05.19. 21:09:16

@axispolaris:

Nem kell menned, csak szint vallanod. Mindenki szivesen beszelget veled nehany percet, ez egy ilyen befogado orszag, tudod? Mindig is az volt, csak a sunyakolokat soha nem szerette senki.

picur3ka 2010.05.19. 21:10:44

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Sokszor megnevettetsz. Ez is igen jo volt.

arlequin 2010.05.19. 21:14:54

@axispolaris: lettenet, mál megint egy laccsoló szidó!
imádom az ilyen rögtönítélő bíróságokat, amiket az elvekhez hű, de a valósághoz vak doktrinerek gyártanak.
minek a viszlat? egy hitvány jellemet vissza? esetleg a méltó büntetést akarod látni, ami elég sekélyes. a többit pedig majd kitalálod.
szerintem agyadra ment a sok lászló andrás guénonnal karöltve. pedig utóbbi hányszor figyelmeztet a könyvek s betűk vaksáságra...
olvass hamvast, ha ennyire fáj. az legalább magyarul ír. nem is rosszul

Lone Wolf 2010.05.19. 21:19:30

@arlequin: 1 Szót se pazarolj rá! Nem érdemes. Csak HISZ legfőképpen önmagában, de nem tud. És szentül meg van róla győződve, hogy hozzá képest mindenki csak egy pondró. Az ilyet ugyan még egy szupernóva sem tudja megvilágosítani...

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 21:34:48

@axispolaris: Mond csak. Ha mar egyszer ilyen priman felszurtad az egbe azt a hatalmas orrodat, lenne mod ra, hogy felszivd telhetetlen begyedbe (amugy kiskakas modra) ezt a rengeteg esot? Oriasi szolgalatot tennel az embereknek.

Amugy meg teljesen szenne egett a sznobimeterem a legutobbi hozzaszolasodtol. Haver ugyan szolt elore, hogy ha egy egy lila agyu profetajelolt is beteved a hatosugarba, akkor ki fog jonni belole a fust, de nem hittem neki. Javasolta a logaritmikus skalat, azon meg a magadfajta emberfeletti emberek is kijelezhetok.

Ertem en, nagyon elegans tud lenni ez az odi profanum vulgus et arceo filozofia, mert az eg vilagon semmit nem kell megindokolni. Ha valami tul magas, vagy merfoldekre esik a muveltsegedtol, akkor egyszeruen folhuzod az ubermensch koponyeget, es magabiztos pofaval elszarnyalsz. Ugyes, csak itt nem jon be. Ez nem az a kozosseg, ahol elnyilott szajjal, nyalat folyatva csodaljuk a kongo szavu, am ures lelku hordoszonokokat.

Sajnos az oncelu szakszavak magiaja is hatastalan a kerges lelku nacziak ezen kicsiny csoportjara. Nem hunyaszkodunk meg a folenk tornyosulo szellemi hatalom lattan, amely idegen szavak villamaival ostorozza gyarlo, es korlatolt elmenket.

Az erkolcs ostora sem tudja felserteni a bort kerges hatunkon. Hiaba a lesulyto velemeny, hiaba az idealizmus oltararol dorgedelmesen kirott penitencia, lepereg az, mivel mar belefasultunk.

Itt jegyeznem meg, hogy ha tanultal is retorikat, hat bizonyosan elorehaladott hidrocefaliad keltette szanalom vette ra a tanaraidat a kettes megadasara. A letezo osszes retorikai hibat egymasra halmoztad, az osszes ervelesi szelsoseget felvonultattad. Ez a stilus nem alkalmas vitara. Aki nem erti melysegeben, azt felduhti, aki erti, az szanakozasra keszteti. Mindenesetre egy dolgot nem kelt: tiszteletet.

Fenti velemeny nem rolad szolt, hanem az irasaid tukrozte jellemrol. Ha a ketto nem fedi egymast, akkor hagy el ezt az al-felsobbrendu stilust, mert nem all jol.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 21:57:42

@axispolaris:
Ne járj kezelésre, mert az orvosok is normálisok.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.19. 21:58:13

@axispolaris: A "megnemnyílvánult univerzális omnipotenciá"l- nál található, alapvető lényeget meghatározó mértékben nem befolyásoló kettőnk közötti értelmezési különbséget leszámítva hibátlan levezetés. Grat!

arlequin 2010.05.19. 22:01:54

@Meleardil Eressea Iluvadan: ne legyél már ily. ilyen-olyan. a fiatalember keresett, talált, s most eme leragadt állapotában hirdeti az igét amit meg sem értett.
szerintem ez nem olyan rossz. van célja. nem is alávaló. csak a fennálló helyzet és olvasmányai kilúgozták belőle a szeretetet. pedig az is benne van. idejött 1-2 pofonért - ami becsülendő - s majd továbbmegy. ennyit igazán megérdemel. nem?

más:

ma van egy kedves barátom 50-ik szülinapja. ez jó. hétvégén lesz a 25-ik házassági évfordulója. lesz rajcsúr, de előtte ismételt f1házi esküvő, én is hivatalos vagyok. mily szép nem?
ma tudtam meg, hogy az egyik - másik- barátom - és szúrjuk közbe, hogy nincs sok ezek közül, és valamiért egybeszerveződnek a dolgok - halálos beteg. többszörös tüdő és máj metasztázis. ráadásul 1 hónapja titkolja mindenki elől. sírtam ma egy keveset. szerintem még fogok is.

na erre mondom én: keserédes. de ez így szép. mert tudom, hogy ez így van rendjén. remélem meggyógyul, de alávetem magam az égi akaratnak. tehetek mást?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:08:58

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Nem az ő stílusa felsőbbrendű, hanem te vagy egy szellemi éhenkórász. Most nehogy a hasadhoz kapj, nem az pang!

Lone Wolf 2010.05.19. 22:09:40

@Meleardil Eressea Iluvadan:
"lila agyu"

Lila? EZ már ultraindigó, az Eureka-bol...

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:10:18

@arlequin:
A valosagotok,amire vak vagyok,azt inkabb nem minositem ...
Mindenesetre ebben a valosagban nemhogy az ervenyesules, mar a letfenntartas is
a megalkuvasok es onmeghasonlasok folyamatos kenyszere reven, aranytalanul nagyfoku szellemi-lelki deformaciot okoz,aminek kompenzalasa a valodi valsagtudat felebredesenek fundamentalis megrazkodtatottsaga helyett (ami az esetleges felebredes bizonyos helyzetekben valo elofeltetele lehet) ,az ilyen esetekre eloregyartott potcselekvesek valamelyikebe torkollik.
Quenon, Laszlo Andras irasai pedig valoszinuleg nem neked szolnak,igy azok erto befogadasat
nem all szandekomban rajtad szamonkerni.( A tobbiekrol nem is beszelve...)
Hamvas Bela munkassagat tobb mint 25 eve ismerem es igen nagyra ertekelem,nem feledkezve meg azonban arrol sem,hogy ez meg csupan irodalom.
Annak viszont valoban elsorangu.
Tobb idot mar nem pazarlok ratok,ti is meltatlannak talaltattatok erre a bizalomra.

Lone Wolf 2010.05.19. 22:17:07

@axispolaris:

Tudod, ha talán leszállnál a magas lóról, még az is előfordulhat hogy meglepődnél...

persze, nem hiszem. A prekoncepciód már megvan. És már nekünk is, miután, teljesen idegenként ajtóstul berontottál a házba, ezzel a finoman szólva is magasröptű stílussal. Tudod, ezt még itt sem szeretik. A csapat, többé-kevésbé állandó. Te pedig egyenlőre vadidegen vagy. Ehhez képest meg hogyan is viselkedtél?

Gondolkozz el egy kicsit, jó? ;)

És talán maradj a hétköznapi nyelvezetnél, mert ezt a stílust, az itt lakozó eccerű, de korántsem biztos hogy ostoba! Lelkek nem fogják megérteni. A dekódolásával meg nagyon is érthető módon NEM HAJLANDÓAK vesződni. A hétköznapi életben sem beszélsz így nem igaz? Akkor gondolod, hogy itt megteheted?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 22:18:03

@arlequin: Ez az egiek akarata nehez kerdes. Sem a felelosseget, sem terhet nem akarom attolni masra. Ha megis kiderulne, hogy akad egy egi rendezo, hat bizonyosan megkerdem tole, mire is volt jo ez a kutyakomedia, egyebirant elfogadom csupan. Bizonyossag nelkul a halal csak halal marad. Hittel enyhiteheto, massa nem fordithato. S ebben a kerdesben sem tudom, aldas e vajon a tudatlansagom. Gyanitom, igen. Eddigi eletem soran biz azt kellett latnom, hogy tudassal es bolcsesseggel csak terheimet sulyosbitom, gondjaimat szaporitom. Megis tovabb gyarapitom oket, s remelem csak lesz valaki, aki legalabb egy mosollyal jutamaz erte. Nem vagyok ezoterikusan mergezett, am hiszem, hogy a bennunk levo vilagot formaljuk magunk kore. Igaz szivvel kivanok hat gyogyulast a baratodnak.

Sarkitengely urnak pedig feltalaltam a foztjet. Ha avasnak es sotalannak talalja, nem az en hibam. S kulonben is, az egyszeri bolcs ovott a szonoktol, akinek a szava nem, csak a hangja ver viszhangot a kutban. Meglatjuk, ugrik e.

arlequin 2010.05.19. 22:22:54

@axispolaris: nem ártana végigszemlélni az drága magyar nyelv összefüggéseiben mit úgy hívunk helyesírás.
semmiféle 'valóságunk'-ról nem írtam. pontosság és valós diszkrimináció teljes hiánya ez kérem.
queno, nem egyenlő guénon-nal, aki mindig kínosan vigyázott szavai nyelvtani meghatározottságára, ahogy az általam nagyrabecsült lászló andrás is.
te pedig elsősorban csak magadon kérhetsz bármit számon. igazi 'tradicionalista' vagy. nem látod a tyúk-avagy-tojástól a kakast...
hamvast nem ismerni kellene hanem érteni. igyál bort és ne vedeld.
és nem csupán irodalom.
miközben azt mondod, hogy hagyományt nem követsz, így becsmérled azt, ki a XX. században magyarul felragyogtatta a hagyomány lényegét. 'irodalomként'.
te időt pazarolsz? hahaha. jó vicc. benned bizalom? hit? szeretet? legfeljebb méltatlanság mindezekre.
az arya magatartás nem süllyed ilyen szintre, ahogy tetted volt, pláne nem egy senki. te nagyon valaki vagy. nem baj, elmúlik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:24:49

@Lone Wolf:
Óóó, ne légy szerény! Mondjad csak nyugodtan, eccerű és ostoba. Hülyegyerek, ez nem a panelod, ahol bezárhatod az ajtót, hogy ne halld túl hangosan, ha a szomszédod fingik egyet. A virtuális térnek a te korlátolt elméd nem szab határt. Nem mellesleg a csávó egy laknadt fasszal addig hadonászott felétek, amíg kőkeményre nem szoptátok. Szerinted ettől raj vagy?

jágör68 2010.05.19. 22:25:32

Te jó ég, mennyi okostojás osztja hirtelen az észt magas lóról- na és persze ékezetek nélküli klaviatúráról- külföldről...
A Néphazin vannak ilyen nagyokosok, akik Ausztráliából, Kanadából meg kibucból, hippi- táborból, filózófia szakról, tudományos szocializmusról néznek le ránk szegíny tudatlanokra.
Aztán az életben egy villanykörtét nem tudnak kicserélni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.19. 22:27:00

@is:

Ezek pont akkor derültek ki, mikor mellényeztek.

Lone Wolf 2010.05.19. 22:29:14

@Mr Falafel: Isten hozott a kiszűrtek gyarapodó táborában...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:33:08

@Mr Falafel:

Kellett ez neked, biboldó?:D Most aztán belekerültél a nagy tésztaszűrőbe!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:34:54

@Lone Wolf:
A végén majd magaddal sem állsz szóba, szerencsétlen.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:36:12

@Meleardil Eressea Iluvadan: "Itt jegyeznem meg, hogy ha tanultal is retorikat, hat bizonyosan elorehaladott hidrocefaliad keltette szanalom vette ra a tanaraidat a kettes megadasara. A letezo osszes retorikai hibat egymasra halmoztad, az osszes ervelesi szelsoseget felvonultattad. Ez a stilus nem alkalmas vitara. Aki nem erti melysegeben, azt felduhti, aki erti, az szanakozasra keszteti. Mindenesetre egy dolgot nem kelt: tiszteletet."
Utoiratkent,mivel csak most vettelek eszre :
Retorikat nem tanultam.
Vitatkozni senkivel nem allt szandekomban.
A vita,mint velemenyek utkoztetese nem vezet sehova.( A velemeny ugyanis betegseg.)
Lsd.Buddha,Socrates.
A duh vagy a szanakozas kivaltasa, az mar nem is rossz eredmenye a korantsem oncelu,bar bevallottan onmagamat is szorakoztato provokacionak.
Tiszteletetet vegkepp nem vartam,balga ember az aki tisztel valakit ,annak valamely verbalis megnyilvanulasa kovetkezteben.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:37:01

@El Topo (Sgt. Elias):
Képzelheted, nem bírom abbahagyni a röhögést. Revideálnom kell magam: igenis érdemes ide benézni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.19. 22:38:33

@El Topo (Sgt. Elias): Érdekes dolog ez az itteni szűrő. Már engem is többször beraktak a toplákos dobozba, aztán a berakó reagált elsőként.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:39:04

@Mr Falafel:

Mondtam, baszod! Ilyet máshol nem látsz, pedig a mandiner is elképesztő állatkert.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:41:55

@biboldó:

Ehehehe! Lebiboldóztam Falafelt, erre megjön a Biboldó.:D
Én néha a padlóra kerülök a röhögéstől, mikor némelyik mókus azzal tüntet, hogy neki milyen haboskakaó az élete, mióta szűri a hozzászólásaimat.:D
A másik meg tényleg kiszűrt és ahelyett, hogy megnézné, mit írok, a többieknek könyörög, hogy árulják el neki.:D

Lone Wolf 2010.05.19. 22:43:13

@El Topo (Sgt. Elias): 2Kellett ez neked, biboldó?:D Most aztán belekerültél a nagy tésztaszűrőbe!"

Csak azért mert itt "-nem lehet becsukni az ablakot ha a szomszéd túl hangosan fingorászik"
A fene sem érti! De engem ilyenkor valahogy mindig elkap az ellentmondási kényszer... XD

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:44:49

@Lone Wolf:

Ökörség. Mondtam már nem is egyszer, hogy a szűrőt az használja, akinek nincsenek rendben az idegei.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:48:56

@El Topo (Sgt. Elias):
Na tessék, már biboldózni sem tudsz tisztességesen.

Lone Wolf 2010.05.19. 22:48:59

@El Topo (Sgt. Elias): Te így állsz hozzá. Én meg azt mondom, hogy egy törtmásodpercet sem vagyok hajlandó némelyik emberke postjának átgörgetésére pazarolni.

Ja, amúgy meg mi a bajod, egy ilyen szép stílusos lereagálással?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:50:27

@Mr Falafel:

Én? Bazmeg, Én?????
Engem már akkor biboldóztak vadidegen emberek, mikor ezek még azt sem tudták, hogy a zinternetet eszik-e, vagy isszák.:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:52:26

@Lone Wolf:

A kommentet görgeted át, pajtás. a poszt az, ami legfelül van és Zero írja.
Nekem bajom? Én olyan jól mulatok, ahogy csak lehet.:)
Csak azt sajnálom, hogy lassan mennem kell, mert reggel durva korán kelek.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 22:55:44

Sarkitengely ur nem tudom, mit kompenzal a tekervenyes mondataival. Szurke tekervenyeket nem kell tovabb csurni szavak formajaban. Lone Wolf...nem kell fejteni, amit mond, mivel alig is mond valamit. Amit te ket rovid mondatban megfogalmazol, az neki egy egesz esszet vesz igenybe. Hidd el, nem te vagy a hulye, avagy "ecceru", amiert roviden es tomoren ontod szavakba azt, amihez neki ez a poffeszkedo dagalyossag szukseges.

Egy rovidke falfirka jut eszembe errol az emberrol. Ide is jegyzem, mielott elkuldenem az egereket hulyiteni.

" Es Jezus szola hozzajuk:
-Mondjatok, hiveim, ki vagyok en?
Es ok feleltek vala neki:
-Oh, Mester! Te vagy hitunk fundamentumanak eszkatologiai manifesztacioja, az inkarnalodott kerigma, melybol letunk legvegso ertelme tarul fel elottunk!
Es felele nekik Jezus:
- MI van???"

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:56:50

@El Topo (Sgt. Elias):
Tíz év, bazmeg, tíz év!
Nem emlékszem egyetlen vadidegenre sem.:-))

Lone Wolf 2010.05.19. 22:57:56

@Meleardil Eressea Iluvadan:

" Es Jezus szola hozzajuk:
-Mondjatok, hiveim, ki vagyok en?
Es ok feleltek vala neki:
-Oh, Mester! Te vagy hitunk fundamentumanak eszkatologiai manifesztacioja, az inkarnalodott kerigma, melybol letunk legvegso ertelme tarul fel elottunk!
Es felele nekik Jezus:
- MI van???"

AU! AU! AU! XD

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:59:36

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Mondod te, aki harminc mondat alatt nem kommentelsz. Kibaszott szerencséd, hogy tudat nélkül vegetálsz, mert különben már hasadnál.

arlequin 2010.05.19. 23:06:17

@Mr Falafel: @El Topo (Sgt. Elias): @biboldó:

na alakul ez bócher testvérek. alakul. ;-)))

van itt minden kérem, mi szem-szájnak ingere. zsidók zsidózzák egymást, kelnek az antiszemita védelmére. szép ez a magyarország mitagadás (csak azt tudnám, miért húzza alá a blogszerk. a magyarországot... ja a kis 'm'-betű miatt.. fasiszta)

@Mr Falafel: kedves felfaló. kevés a tanítás, ha nincs mögötte tapasztalat. én legalább szeretem a csicseriborsót.

arlequin 2010.05.19. 23:08:06

@Mr Falafel:

"Kibaszott szerencséd, hogy tudat nélkül vegetálsz, mert különben már hasadnál. "

húdenagy a tudat! igazi kisgömböc!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.19. 23:11:21

Vajh mikor, miért kerül előtérbe a stílus a mondanivalóval szemben?
A magam részéről kifejezetten sikernek könyvelem el, amikor stílus, helyesírási, jellembeli hiányosságaimat elemzik önjelölt lélekbúvárok. Valaki ezt itt egy másik posztban "bepipázott optimizmusnak" titulálta, pedig .....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 23:12:05

@arlequin:
Te rendesen beszedted a fogalmazásgátlót.

arlequin 2010.05.19. 23:22:36

@biboldó: na némá. éppen ugyanazt kérik tőlem számon ezen fénylovagok. nem vicces?

@Mr Falafel: na majd küldök neked bulgurt. nem rossz az. olyasmi mint a hajdina, vagy a köles. párolni köll. amikor pedig ennyire sekélyes, mások farvizein evező mr. (úr, eredetileg, aminek te aztán a bokájához sem érsz fel. egy úr ugyanis nem személyeskedik, hanem érveket hoz), szóval egy 'magyar' úr rúg bele a szarosvödörbe... ...akkor úgy vagyok, hogy neked ez biztos hobbi és szórakozás. mert ha más lenne, az a retardáltság bizonyos fokát, eredményét mutatná. mint amikor te fogalmazásról beszélsz. mily kár, hogy eddig nem nagyon láttam tőled egy összefüggő mondatot sem. sehol.
vagy igen?
felfallak. de én a húsos szendvicset szeretem.
höhöhö.

Lone Wolf 2010.05.19. 23:22:40

@El Topo (Sgt. Elias): "A másik meg tényleg kiszűrt és ahelyett, hogy megnézné, mit írok, a többieknek könyörög, hogy árulják el neki.:D"

Pedig egyszerűen csak ki kell jelentkeznie a profiljából, és már olvashatná az összeset. :)

arlequin 2010.05.19. 23:32:32

na jóccakát bölcselkedők. ez is véget ér hamarost.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.19. 23:36:22

@arlequin: A megnemnyílvánult univerzális omnipotenciál valamilyen alsó rétegekből nem, vagy csak eldobható álarcként érzékelhető aspektusából eredhet.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.20. 08:28:33

@axispolaris: A helyzet szifilisztikája úgy orientálódik, hogy a dekurbinációs dekció globális. A lét irreális, tehát a hozzászólásod lényege lényegében lényegtelenül lényegtelen!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.20. 08:30:00

@derelyegrádi szellem: :D
"Ha ezt a Laci látná, közénk lövetne! " (Rajk temetésén)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.20. 08:48:52

@arlequin: "hamvast nem ismerni kellene hanem érteni."
Ott a pont!

Marcellusca 2010.05.20. 08:50:59

Húúúúú, azt a félművelt mindenit a Világnak! :)

Aszittem, hogy itt történik valami.
De nem.
Csak néhányan megetették az új, félművelt (és ezzel kérkedő) trollunkat. :)))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.20. 09:04:47

@Lone Wolf:

ezt azért próbáld ki, nehogy hülyét csinálj magadból Te is :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.20. 10:24:45

@arlequin:
Azt tudtad, hogy az interperszonális kommunikáció alapvetően személyeskedés? Azt nem tudom, hogy a virtuális imágók egymásnak feszülése személyeskedésnek nyilvánítható-e. Szerintem nem, de ez csak az én véleményem. Nekem a nicknevek és avatárok mögötti valós személyek nem célpontjaim. A virtuális személyiség megnyilvánulásait kommentálom.

arlequin 2010.05.20. 11:58:00

@Mr Falafel: természetesen igen. igazad van. és ez így szép és jó. egy kis csörte lement, s most a szünetben a felek kezet fognak. szép napot.

Mourinho már nem a király 2010.05.20. 12:43:28

Még egy off:
- már stipistopiztam, de meg kell osztanom, találtam egy jó kis álláslehetőséget:

www.jobinfo.hu/allas/Palyazatiro/Budapest/1013686/Prfssn-h?vcode=&show=1&fs_id=36
A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (korábbi nevén Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete) Pályázatíró-pályázati menedzser munkakörbe munkatársat keres:
Pályázatíró – pályázati menedzser

:DDD

Lone Wolf 2010.05.20. 17:19:37

@Anthony (kick-ass):
"A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (korábbi nevén Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete) Pályázatíró-pályázati menedzser munkakörbe munkatársat keres:
Pályázatíró – pályázati menedzser"

Mi van??? 8O LOL!!!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.20. 20:45:17

@Lone Wolf: Ne becsuld le a munkakort. Itt a vastagboron olvashattad, milyen vastagon fogott a cerka (lol), amikor a prostiknak osztottak penzt. Azt hittem, emlekezni fogsz.

Kicsit Karcos 2010.05.25. 17:39:23

Nincs fontosabb a mellénynél, brékinnyúz!

Vona Gábor lemondott mentelmi jogáról

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője levélben tájékoztatta Schmitt Pál házelnököt és az Országgyűlés illetékes bizottságát, hogy bár az alakuló ülésen viselt ruházatával semmilyen jogsértést nem követett el, az ellene ezügyben esetlegesen induló szabálysértési eljárásban lemondott mentelmi jogáról.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a törvényes rend talaján álló párt, amelynek elnöke ígéretéhez híven nem a mentelmi jog igazságtalan kiskapui mögé bújva érvényesíti igazát, hanem bízik az igazságszolgáltatás törvényes működésében.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője

süti beállítások módosítása