Skip to content


       Szűrés lista

"Középkori kalodákat idéző szégyenfal" Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen Lázár János megelégelte, hogy a város évente 500 millió forintot a rászorulók támogatására, de vannak olyan emberek (nem is kevesen), akik még arra sem hajlandóak, hogy elmenjenek az ingyenebédért, vagy hogy átvegyék az ebédjegyet (140 fő, 12 200 huf / fő).

Hogy tíz igénylő tartós élelmiszerekből álló csomagot kért a várostól, de a négyezer forintos támogatást később nem vette át.

Hogy a tartós munkanélkülieknek a város közcélú foglalkoztatásban munkát ajánlott, ez a 28.800 forintos támogatás helyett a minimálbért jelenti.

De 82 igénylő meg sem jelent a kiközvetítésen, 66 ember nem vállalta el a munkát, míg 22 esetben ittasság vagy egyéb magatartásbeli ok miatt megszűnt a munkaviszony.

No, Lázár ezeket a személyeket kitette a város honlapjára névvel és születési dátummal együtt (1. rész, 2.rész).


"Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi személyek magukat rászorulónak vallva a várostól segélyt, támogatást igényeltek, azonban azt mégsem vették át, vagy a megítélt támogatást, a felajánlott munkát később visszautasították, ezzel több ténylegesen rászoruló polgárt kiszorítottak a támogatási rendszerből. "


Sőt, a lakossági jelzések miatt mára már a lakcímeket is odaírták a listára (pdf). 

Tegnap még csendben volt mindenki, de ma már akadt három tiltakozó.
Merész tipp nem kell hozzá: a TASZ, az ombudsman, aki vizsgálatot indít és az LMP.

TASZ:


"Középkori módszerek Hódmezővásárhelyen

"A Hódmezővásárhelyi Önkormányzat honlapján a középkori kalodákat idéző szégyenfalon tűntetik fel azoknak a személyeknek a nevét, címét és születési dátumát, akik a várostól segélyt, támogatást igényeltek, azonban azt mégsem vették át, vagy a megítélt támogatást, a felajánlott munkát később visszautasították. Ez az eljárás kirívóan alkotmányellenes és súlyosan jogsértő.

Név, születési dátum és lakcím mellett a honlapon feltüntetésre került az is, hogy a milyen jellegű támogatást igényeltek egyes személyek. Így mindenki számára megismerhető, hogy esetleg a szomszédja, haragosa, ismerőse például munkanélküli, hiszen közcélú munkaprogramban szeretett volna részt venni; súlyos megélhetési gondokkal küzdött, mivel ételcsomagot kért; betegsége van vagy volt, mert gyógyszerutalványhoz szeretett volna jutni. A lista ráadásul torzítja a valóságot, hiszen az a tény, hogy valaki a támogatás időpontjában rászoruló volt, nem jelenti azt, hogy a körülményei később ne változhattak volna: munkát találhatott, rokonoktól élelmet szerzett, meggyógyult.

(...)

Az Adatvédelmi Biztos vizsgálata mellett a TASZ indokoltnak tartja, hogy a nyomozó hatóságok is eljárást indítsanak, mert közzététellel a büntető törvénykönyv személyes adattal való visszaélés bűntettének alapos gyanúja is fennáll."


Az LMP is tiltakozik:


"Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Hódmezővásárhely polgármestere szégyenlistát hozott nyilvánosságra az általa érdemtelennek bélyegzett szegényekről. Az LMP határozottan elutasítja a rászoruló állampolgárok pellengérre állítását. Ez az eljárás nem csak súlyos morális és politikai aggályokat vet fel, hanem adatvédelmi és személyiségi jogokat is sért.  Lázár János akciója a szegényellenes politika magasiskolája.

Csakhogy sok mindentől függhet, hogy valaki miért nem vesz igénybe egy szolgáltatást. Nem biztos, hogy érdemtelenségről van szó: sok esetben a rossz egészségi állapot, az információhiány vagy a segélyhez folyamodással járó megbélyegzéstől való félelem az ok. Továbbá számos kutatás bizonyította, hogy a közmunkaprogramok nem alkalmasak arra, hogy az abban résztvevőket visszajuttassák a munka világába, így a közmunkában való részvétel kikényszerítése nem feltétlenül szolgálja a munkanélküliség csökkentését.

(...)

A lista félrevezető, manipulatív, egymás ellen fordítja a polgárokat és bizalmatlanságot szül az állami szociális szolgáltatásokkal szemben. A szégyenlista megnehezíti a rászorulók talpra állását, akik így munka és közösségi segítség hiányában féllegális csatornákon keresztül kénytelenek megoldani megélhetési problémáikat.


Lázár János:
"Az a jogszerűtlen, ha valaki az államtól vagy a vásárhelyi polgárok közösségétől segítséget kap, és nem veszi igénybe az ingyen ebédet, illetve közmunkára nem jelenik meg."

Korsós Ágnes, jegyző:
"Évek óta visszatérő probléma közmeghallgatásokon, hogy a lakosság tudni szeretné, kik azok, akik rendszeresen olyan jövedelmet kapnak, amire nincsenek rászorulva, illetve nem jogosultak rá. A 2007. évi CLXXXI. törvény szól a közpénzből nyújtott támogatások átláthatóságáról, az önkormányzat ennek a törvénynek a szellemében tájékoztatta a lakosságot."
 
Szeretnék Lázár János nevében is elnézést kérni, hogy a munkanélkülieknek 28.888 forint helyett 73.500 forintot kíván adni és cserébe csak annyit kér, hogy az illető emelje fel reggel seggét, és dolgozzon a közmunkaprogram keretén belül. Természetesen teljesen nyilvánvaló, hogy ez a szegényellenes politika magasiskolája.

Szeretnék elnézést kérni Lázár János nevében, hogy meleg ételt ad az embereknek,  ingyenebédet biztosít, és cserébe csak annyit kér, hogy az illető emelje fel a seggét, és vegye át az ebédjegyeket. (140 * 12200 = 1 708 000 huf) Természetesen teljesen nyilvánvaló, hogy ez a szegényellenes politika magasiskolája.

Mindezek súlyosan kirekesztő módszerek! 

Ilyet egy polgármester nem tehet!

Lázár János monnyon le!

A TASZ és az LMP miért nem kíván foglalkozni azzal az alapvető társadalmi igénnyel, hogy ha adófizetők pénzéből az önkormányzat segítséget nyújt, minimálisan elvárható annyi, hogy a másik is fél is tegyen meg legalább egy kurva lépést!

A TASZ és az LMP miért nem kíván azzal foglalkozni, hogy ha ezeknek az embereknek (csak Hódmezővásárhelyen 300-an vannak! akkor az országban mennyien lehetnek?!) ez a segély a túléléshez kell, akkor miért nem kellett nekik az ingyenebéd vagy a közmunka minimálbérért?

Ha nem szorulnak rá, akkor ne igényeljék, de ha igénylik és megkapják, akkor méltóztassanak átvenni.

Legközelebb majd bocsánatot is kell tőlük kérni, mert ebédjegyet adnak nekik?

(És nem értek egyet a Kettős Mérce blog ezen témájú posztjával.)

Címkék: fidesz társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr992138384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabidoki 2010.07.08. 14:13:03

Lázár vásárhelyi tevékenysége több, mint kérdéses ugyan, de ezzel kivételesen egyetértek...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.08. 14:18:34

Én azt találtam ki,hogy pl segélyosztás minden héten,mondjuk kedden.Liszt,cukor,olaj,stb.meg egy kis aprópénz.Ez egy adott helyen lenne,ahol megjelenés kötelező,tisztán, rendben, józanul,alapvető viselkedési normákat betartva.Na ÉN mekkora náczi vagyok?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.08. 14:19:28

@Tigeri:

jelenleg úgy néz, az önkormányzat csak adhat, de semmit sem kérhet, és még sűrűn kérjen is bocsánatot ...

Homeoffice 2010.07.08. 14:19:35

@Tigeri:

Normális vagy? Meg akarod szabni hogy a böcsületes Állampóóóóógárok mire költsék a segílyt?
NÁCZI!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.08. 14:29:39

@Gunther: Gratula a csapatnak.:))
Arzért jó lenne ha a normális életet élni próbálóknak is lennének jogaik.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.08. 14:29:48

Én támogatom a szégyenfalat. Mi több támogatnám ha minden település rendelkezne ilyennel.
Tudaj mindenki, hogy a ki a tróger!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.08. 14:31:37

@Noname Cowboy: Tééé!Mááááriii,én rajta vajok?
-Hááá,honnnaa tuggyam?É' se tudok óóvasni!

Plutonic 2010.07.08. 14:32:07

Nem lehetne ezt a metódust követni minden település honlapján?
Nem biztos, de talán az ilyen állampolgárok gyorsabban észhez térnének, ha rommá égnek nyilvánosan. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.08. 14:33:35

teljes mértékben egyetértek a dologgal, azok a faszok pedig azt kérdezgetik, : már az is baj, hogy nem akar ingyen enni valaki, vagy nem veszi át a 4000 forintot, gondolkodjanak el azon, hogy a kaját el kellett készíteni és mivel ebédjegyre adják, más nem kaphatja meg, aki lehet, hogy elfogadná, de a seggfej miatt kiszorult a lehetőségből. a pénzzel ugyanez a pálya.
aki pedig nem hajlandó dolgozni, az ne kapjon semmiféle segélyt. lőjék le a gecibe, ha visszautasítja a munkát amivel háromszor annyit kapna mint a hereveréssel otthon.

csak én érzem úgy, hogy semmi köze ezeknek a fasszopóknak a Tasznál, az szdsz2-nél a valódi világhoz?
az ombuccman az más tészta őt eleve úgy választják ki, hogy ha nem hülye, nem alkalmas a posztra

delano 2010.07.08. 14:34:44

Az egyik fordulóban az LMP-re szavaztam, de ezt egyre jobban szégyellem. Az első döbbenetem az egyetlen valóban szimpatikus Fidesz lépésre, az egykulcsos szja-ra való reakciójuk volt. Ez most megint felháborító. Kurvára nem azért szavaztak az emberek az LMP-re, mint, amit most művel.

Kicsit Karcos 2010.07.08. 14:38:09

Ezzel sem értek egyet. Milyen kárt okoz az, aki nem vesz át egy ebédjegyet?

Miért lenne valaki köteles elfogadni a segítséget? Ha nem kell, hát nem kell, miért kell emiatt megszégyeníteni? Olyan ez, mintha azokat az árvízkárosultakat állítanák pellengérre, aki nem veszi át a huszonhatodik raklap májkrémkonzervet.

Lázár elvtársnak talán inkább magát kellene kiplakátolnia a magyarorszag.hu-n a költségtérítéseivel. Az sem volt törvénytelen, de nem ám, mi az, hogy. Mint ahogy a segélyt nem átvenni sem törvénytelen.

Aki nem fogadja el a közmunkát, pedig alkalmas lenne rá, attól vonja meg a segélyt, és kész. Mondhatnám, gyomorforgatónak tartom ezt a húzást. Pedig lenne teendő a segélyezés kapcsán, és nem éppen az, hogy aki nem tart rá igényt, annak a nevét felírjuk a szégyenfalra.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.08. 14:38:43

Az egész rendszerváltást nem azért csinálták,hogy a dolgozó embereken kívül mindenkinek csak jogai legyenek.Eddig leginkább ez jött össze.

darktraveller 2010.07.08. 14:39:19

Pénz helyet alapvető élelmiszereket (liszt, kenyér, tej stb) kellene nekik adni, akinek nem kell az nem kap. Sajnos mindeni nagyos jól tudja a jogait, csak a kötelességüket nem.

Nem egyszer segítettem már eu-s élelmiszer segélyt osztani a településeken. A legtöbben fel voltak háborodva, hogy nekik pénz kell nem ilyen szar. Az élelmiszer segélyt egye meg a büdös lusta paraszt. Az ilyennek minek adni is valamit?

2010.07.08. 14:39:50

"Akik visszaéltek a város támogatásával: XY Nem ment el az ingyenebédért XY nem vitte el a gyógyszerutalványt XY Nem vette át az ebédjegyet" - ezt így hogy? Szerintem épp akkor élt volna vissza a támogatással, ha elment volna, ha átvette volna, és közben nem volna rászoruló. Ha nem ment el, abban mi a visszaélés? Hülye ez a Lázár János?

Kicsit Karcos 2010.07.08. 14:40:16

@Conv: ha arról van szó, hogy anyagi kárt okoztak a delikvensek, akkor az lenne a kérdésem, hogy kiküldte-e nekik a számlát Lázár, mielőtt összeállította és publikálta a feketelistát.

Homeoffice 2010.07.08. 14:43:18

@Tigeri:

Ezt az armadás dolgot hagyjuk, jó?:)))

Kurt S. Earp 2010.07.08. 14:44:13

@Kicsit Karcos: "Milyen kárt okoz az, aki nem vesz át egy ebédjegyet?"@Conv: "azok a faszok pedig azt kérdezgetik, : már az is baj, hogy nem akar ingyen enni valaki, vagy nem veszi át a 4000 forintot, gondolkodjanak el azon, hogy a kaját el kellett készíteni és mivel ebédjegyre adják, más nem kaphatja meg, aki lehet, hogy elfogadná, de a seggfej miatt kiszorult a lehetőségből. a pénzzel ugyanez a pálya."

Kicsit Karcos 2010.07.08. 14:44:57

@Kicsit Karcos: nem szeretném feketelistán látni magam, ha 10:30-ra foglalok egy időpontot az okmányirodában, és aztán valamiért nem érek oda, plusz odaszólni sem tudok előre. Ha pitiánerek, akkor küldjék ki a számlát, kifizetem, de ez a szégyenfalas módszer ez minden, de nem korrekt.

El tudom képzelni, hogy azért nem küldte ki a számlát, mert "ügysem fizetnék ki", mint ahogy Pintér is ezért akarja elzárni a szabálysértő fiatalokat.

Egy polgármester nem kezelheti így városa polgárait. Akkor sem, ha hibáztak.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.07.08. 14:45:17

Tipp: a rászorulók vagy "rászorulók" (vagy egy részük) azért nem mentek el közmunkára és kajáért, mert valahol feketén dolgoztak valahol és nem értek rá. Nem ismerem a helyi viszonyokat, de tudom hogy vannak más helyek, ahol gyakorlatilag nincs bejelentett munka, csak valami fekete. Kevés pénzért, de legalább viszonylag tartós. Azaz nem érdemes otthagyni valami ideiglenes közmunkáért, de a segély azért jól jön mellé. Nem szép hozzáállás, viszont érthető. És az is érthető, hogy a polgármester felelősebb hozzáállást vár tőlük, meg hogy ne vegyék el a helyet azoktól akik tényleg rászorulnak.
Általában egyetértek a TASZ céljaival, de ebben nem. IMHO a polgármester jogosan cselekedett. Mondjuk nem ártana valami legálisabb szankció az ilyen magatartásra, de ha nincs, ez is jó...

2010.07.08. 14:47:07

@Kicsit Karcos: Hát nem tudom, ha munkanélküli lennék, és ultimátumot kapnék a tanácstól, hogy vagy elmegyek közmunkásként minimálbérért kutyaszart szedni, vagy megvonják tőlem azt a támogatást, amire korábbi befizetéseim alapján jogosult vagyok, akkor bizony könnyen meglehet, hogy ráborítanám az íróasztalt arra a tanácselnökre. Meg azért azt se felejtsük el, hogy aki munkanélküli, az nem dolog nélküli: el kell olvasnia a hirdetéseket a napilapokban, önéletrajzokat kell küldenie, állásinterjúkra kell mennie stb stb, ha e helyett kutyaszart szedetnek vele 8-tól 16-ig, akkor mindezzel nem tud (eleget) foglalkozni, és beleragad a nyomorba!

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.07.08. 14:47:19

Amúgy meg nem ártana ismerni a pontos körülményeket ahhoz hogy döntsek, vagy hogy bárki döntsön. Perpill tippeltem, de Kicsit Karcos-nak is igaza lehet.

pöttöm anya 2010.07.08. 14:51:12

@Kicsit Karcos:
ezeket a segélyeket meg kell igényelni, és csak azután jár.
Nem kellett volna megigényelni, de ha már megtette, vegye át.

A 28.800Ft-os támogatás feltétele az, hogy ha az önkormányzat ajánl közmunkát, akkor ezt el KELL fogadni, ez a feltétele a támogatásnak. Ha nem akar elmenni dolgozni (rendes fizetésért), akkor a segélyt sem kell felvenni, ilyen egyszerű az egész.

Homeoffice 2010.07.08. 14:51:32

OFF
index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/08/domokos_interju/

Nem olvastam végig ,de vannak benne finomságok.
Nem emlékeztet V.János expénzügyminiszterre?

Algopirin 2010.07.08. 14:51:51

@Kicsit Karcos: Mielőtt nem vette igénybe konkrétan igényelte. Ez a baj ezzel. Csak úgy senki nem kap. Előtte KÉRNI kell.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.07.08. 14:53:57

@csernaja obca:

"Hogy a tartós munkanélkülieknek a város közcélú foglalkoztatásban munkát ajánlott, ez a 28.800 forintos támogatás helyett a minimálbért jelenti."

"ha munkanélküli lennék, és ultimátumot kapnék a tanácstól, hogy vagy elmegyek közmunkásként minimálbérért kutyaszart szedni, vagy megvonják tőlem azt a támogatást, amire korábbi befizetéseim alapján jogosult vagyok"

Nekem most úgy tűnik, hogy itt nem ideiglenes, hanem gyakorlatilag folyamatosan munkanélküli emberekről van szó, akik már túlcsúsztak azon az időhatáron amire a rendes munkanélküli támogatás jár. Vagy tévedek?

Kicsit Karcos 2010.07.08. 14:54:40

@pöttöm anya:
@Algopirin:

Oké, igényelte. Oké, mégsem vette át. Oké, ezzel anyagi kárt okozott.

Ez lenne a korrekt eljárás, ha valaki anyagi kárt okoz, hogy kitesszük a szégyenfalra?

Nektek mi azzal a gondotok, hogy első lépésben kiküldi a csekket az önkormányzat a károkozóknak?

pöttöm anya 2010.07.08. 14:55:39

@csernaja obca:
a rendelkezésre állási támogatás (ez a 28e Ft-os támogatás, amit az önkormányzat ad), annak jár, aki vagy soha sem dolgozott vagy már kimerítette az álláskeresési járadék/segély (= munkanélküli segély) keretét, ami vagy 1 évig jár (és amire te fizetsz míg munkaviszonyod van)

Prof. Dr. Simon Templar 2010.07.08. 14:56:39

"Géczi Tibor 1655.03.01. Nem vállalta a felajánlott közcélú munkát." Megjegyzem 355 évesen én se szívesen vállalnék közcélú munkát :DDD

pöttöm anya 2010.07.08. 14:57:09

@Kicsit Karcos:
lehet, hogy kiküldte, itt az én kerületem is ki szokta, aztán úgysem tudják behajtani

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.08. 14:57:55

@Kicsit Karcos:

Azért mert Kis Pista megkapta, de így Kovács Laci nem kaphatott, mert elfogyott a keret. Aztán Kis Pista nem vette át a jegyet. Kovács Lacival meg így ki lett baszva.

Beer Ninja 2010.07.08. 15:02:22

Szerintem igaza volt Lázárnak. Gondolom, hogy minden jogi keretet kimerítettek már a renitensek ellen, így most jött ez. Szerintem semmi gond nincs vele. Sőt, továbbmegyek, a középkor több nagy találmányát is át kellene vennünk. Lopásért bélyegzés, netán karlevágás. Tudom, hogy drasztikus, de a bűnelkövetés is vihargyorsan visszaszorulna.
Fél kézzel nehezebb parfümöket dugdosni a ruha alá akár egy norvégnak is a boltban. A szégyenfal az első lépés a rendteremtés felé. Demokráciában lehetetlen rendet tenni, mert valaki jogaiba mindig ütközni fog a dolog (ld. rabok arany élete bizonyos helyeken).

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:05:46

@zero: vitessék el egy közmunkással az ebédet Kovács Lacinak, ha nem kéri Kis Pista... aztán számlázzák ki a futár munkáját Pistának.

Ha meg emiatt halt éhen Laci, akkor azért az önkormányzatnak is meg kellene néznie, miért is sorolták be elé Pistát.

Szimpla anyagi kár történt szerintem, aminek nincs közvetlen köze a segélyezés témájához. Feleslegesen túráztatta valaki a hatóságot, ezért a hatóság odacsapott ahelyett, hogy kiküldte volna a csekket. Kovács Laci meg nem kapott lófaszt sem, naná, de könnyű rá hivatkozni, hogy Kis Pista miatt érte a kár.

Jason Bourne 2010.07.08. 15:05:54

"pézt" kellett volna nekik ajánlani, nem levest meg melót.
ezeket nem lehet bedobni a gyümölcsös gépbe.

eszkep 2010.07.08. 15:08:27

Tipp:
Zero, esetleg bele lehetne rakni a cikkbe sarkalatos ellenpéldaként:
index.hu/belfold/2010/07/08/nem_bun_katolikus_puspokot_homoszexualisnak_nevezni/
A dolog pikantériája, hogy ez is ma jelent meg az Index-en...

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:08:31

@Conv: akkor teremtsék meg, többségi frakciót vezeti Lázár.

Anyagi kár -> kártérítés.

Erre csettintenék.

Összhangban lenne az elszámoltatási ígéretekkel is. Gyurcsányiékkal is fizettetni kellene, nem a Nemzetben ostorozni, "szégyenfalra tenni".

Jason Bourne 2010.07.08. 15:08:40

nálunk a lépcsőházba tette ki a közös képviselő azoknak a névsorát, akiknek közös költség meg a panel+ miatti törlesztő tartozása van.
aztán ment az ombucmanozás, aztán leszedte a névsort.

James T. Kirk (törölt) 2010.07.08. 15:09:11

pedig tök egyszerű, lehessen kajajeggyel játszani a nyerőautomatákon és ezzel minden megoldódna. vagy szereljenek fel a hivatalban nyerőgépet, fasznak van türelme kivárni a sort ha gépezhet helyette...

viccet félretéve, egy kicsit tényleg túlment a határon az ötlettel, viszont, ha ez segít ráncbaszedni ezt a kényes témát, amihez ugye senki nem mer még csak hozzászólni sem (ld. segélyért dolgozni), akkor lehet hogy meg fogjuk tapsolni még. bár lázár elvtárs is szemrebbenés nélkül tette zsebre a bemondásra adott költségtérítést.

eszkep 2010.07.08. 15:11:30

@Kicsit Karcos: "Milyen kárt okoz az, aki nem vesz át egy ebédjegyet?"

Megigényli, megcsinákják, aztán kidobhatják. Ez igenis kár.

Kurt S. Earp 2010.07.08. 15:13:48

@Zöld Ember (aka Quain): Ön téved. Ismerem az illetőt. Egy Tünde. Most van kamaszkorban.@Kicsit Karcos: Egyre inkább az az érzésem, hogy Ön egy bekötött szemmel, hátrafelé ül egy lovon, amit vadul hajszol egy sűrű erdőben.
Természetesen igaza van abban, hogy ezzel az eljárással Lázár 36 millió János óhatatlanul meghurcolt olyaokat is akik esetleg önhibájukon kívül maradtak távol a munkától vagy az ebéd átvételétől. De az önkormányzatot veszteség éri, más rászorulókat szintén. Ennek az állapotnak véget kell vetni. Véget akar vetni. Talán durva. De cselekszik. Ezért fizetik.
@zero:" Azért mert Kis Pista megkapta, de így Kovács Laci nem kaphatott, mert elfogyott a keret. Aztán Kis Pista nem vette át a jegyet. Kovács Lacival meg így ki lett baszva. "
Karcos úr, ez a fenti "Kis Pista" béldabeszéd már szinte sértés de ha ezt a debil stílust sem érti akkor csak hajszolja tovább azt a lovat.

Algopirin 2010.07.08. 15:13:52

@Kicsit Karcos: Semmi. Ezt is tehetné. Ugyanezek lennének a reakciók. Szerintem ideje volt, hogy valami történjen. Jobb ötletem nincs, mégha nem is ez a legszerencsésebb megoldás.
Pl az apehnak is van szégyenlistája. Az se jó semmire.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.08. 15:14:05

@Kicsit Karcos:

"vitessék el egy közmunkással az ebédet Kovács Lacinak, ha nem kéri Kis Pista... aztán számlázzák ki a futár munkáját Pistának."

ja, meg Lázár János személyesen etesse is meg az illetőt, ugye? Ilyenekre aztán bőven jut idő és energia egy önkormányzatnál :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.08. 15:14:20

@Kicsit Karcos:
Nem hibázott, hanem másokat hozott hátrányos helyzetbe szándékosan. Ez bűncselekmény szint szerintem... még akkor is, ha a jog nem biztosít megfelelő retorziós lehetőséget a büntetésére. Még az sem történhet meg, hogy legközelebb, ha pályázik a dologra, akkor kiveszik a pályázók közül. Ha a pályázatnak megfelel, megkapja a támogatást. A pénzt felveszi, a kajáért már nem megy el, mert valójában nincs rá szüksége... amint sokszor a pénzre sem lenne. Viszont a jó pályázatának köszönhetően, munkanélküli az egész család, sokgyerekes, beteg (bár havi millákat szed össze vasazásból, lomizásból, a segélyért mercivel megy) megkapta a támogatást, amiről lemaradt az a családfő akinek a felesége ugyan dolgozik minimálbérért, de ennyi az összes bevételük, és nekik sokat jelentene egy tál étel naponta, és az a 4000 forint egyszeri támogatás.

Kurt S. Earp 2010.07.08. 15:15:34

"Ön bekötött szemmel..." Bocsánat

Marcellusca 2010.07.08. 15:16:35

@Kicsit Karcos: Te, ma nagyon kekeckedős kedvedben vagy. :)
Nem lesz ennek jó vége. :D

Aki nem veszi át a kajajegyet, az megfoszt mást attól, hogy ehessen. A kaja ugyanis elkészül, mert a kajajegyes adagját is megfőzték. Csak ekkor mehet a desznyóknak. Upsz, nem, nem, a veszélyes-hulladék feldolgozóba. :)

A pénzt meg más is megkaphatta volna. Mert véges a keret.

A segélyes rész OK!

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:16:37

@eszkep: kinek a kára? Az önkormányzatnak ezzel mi került többe, mintha lezabálta volna az ebédjegyet?

Vagy Kovács Lacit érte emiatt kár? Akkor miért nem ő háborog?

Vagy kivitték futárral Kovács Lacinak az ebédet, ha már Pista nem jött érte? Akkor miért nem számlázzák ki ennek a költségét?

Csak én nem látom ebben a szégyenfalban a kapitalizmusban és a jogállamban kihozható legjobb megoldást?

Homeoffice 2010.07.08. 15:16:43

LOL
eszembe jutott a subbán az a prosti akinél kajajeggyel is lehet fizetni:))))

eszkep 2010.07.08. 15:17:18

@Kicsit Karcos: „Miért lenne valaki köteles elfogadni a segítséget? Ha nem kell, hát nem kell, miért kell emiatt megszégyeníteni?”
Nem KÖTELES elfogani a FELAJÁNLOTT segítséget, de ebben az esetben a korábban MEGIGÉNYELT és számára elkészített ebédet nem vette át. Mit csináljanak azzal. Ha bemész egy étterembe, rendelsz valamit, majd amikor kihozzák, te közlöd: csak vicc volt! Szerinted hogy fognak reagálni?

„ Olyan ez, mintha azokat az árvízkárosultakat állítanák pellengérre, aki nem veszi át a huszonhatodik raklap májkrémkonzervet.”
Mégegyszer: az egy dolog, ha valakinek felajánlanak segítséget, az megint más, ha ő KÉRI korábban.

„Aki nem fogadja el a közmunkát, pedig alkalmas lenne rá, attól vonja meg a segélyt, és kész.„
Ha nem lenne ennyire rövid az eszed, emlékeznél, hogy alig másfél éve az SZDZS és a TASZ (már megint) ez ellen ajvékolt nagy hangon.

„Pedig lenne teendő a segélyezés kapcsán,”
Éppen itt egy ilyen teendő (pontosabban már tett.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.07.08. 15:17:37

OFF

@Gunther: " Több mint 200 millió forintos bruttó bérrel kalkuláltak “alsó hangon” alig több mint 10 év alatt." - már aggódtam, hogy a kétmillás bérplafon esetleg nyomorba dönti szegényt :)))

Ez a csávó a Veres Jani csak egy jólsikerült és drága plasztikai műtét után. :)

ON

Lázár elvtárs meg majd intézi a 'vásárhelyiek dolgait ahogy akarja. Ha ez tetszik a helyieknek akkor ősszel újra ő lesz a főnök, ha nem, akkor majd más.
Ősszel itéletet lehet mondani minden településen az elmúlt évek munkájáról, bár ez néha engem inkább egy pártszavazásra emlékeztet, kicsiben, lásd az öszödi böszéd utáni Fideszes tarolást.

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:19:10

@Conv: ha jogalap nélkül igényelt támogatást, akkor miért nem amiatt veszik elő? Támogatás csak a rászorulóknak "jár", aki nem szorul rá, annak nem jár.

Ha ez a valódi probléma, akkor miért nem ezt kapargatják meg, pl. egy vagyonvizsgálattal?

2010.07.08. 15:19:13

@pöttöm anya: @noname.blogger: No és mi köze a terminusoknak a munkanélküliek elfoglaltságához? Aki több mint egy éve (vagy akármennyi ideje) munkanélküli, az már nem is remélhet, annak már nem is szabad keresnie a munkát, az érje be egy minimálbéres kutyaszarszedéssel holta napjáig? Nagyon szép gesztus a tanácstól, hogy biztosít nekik ilyen lehetőséget, de nehogy már bűn legyen az, ha nem él vele az illető, mert maradt még benne annyi gerinc, hogy inkább nyomorog, minthogy megalázkodjék!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.08. 15:21:04

@Kicsit Karcos:
Ugye Te is tisztában vagy azzal, hogy nem azokról szól a dolog, akik egyszer-kétszer nem tudtak elmenni az ebédért?, hanem azokról akik rendszeresen nem veszik fel. Tudok olyanról itt Budapesten is, akinek jár az étkezés, de soha nem ment el, mert nem csöves Ő, inkább zsugázik a mátyásban egész nap, miközben segílyes.
Hidd el Ő nem betegség miatt nem ment el, vagy mert más elfoglaltsága volt.
Százszámra vannak ilyenek. Más meg aki elmenne érte, nem mehet, mert nem jogosult rá, nem fért a keretbe.

eszkep 2010.07.08. 15:21:54

@Kicsit Karcos: Te tényleg nagyon sötét vagy ember...
Gyurcsány apánk is megmomdta "ingyen ebéd nincs"! Azt a kajajegyet valakinek (az önkormányzatnak ki kellett fizetnie), az át nem vett ebédet valakinek (az önkormányzatnak) ki kellett fizetnie. Egy öt éves gyerek fejlettebb logikai készséggel rendelkezik, mint te...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.08. 15:22:46

@csernaja obca:

Leginkább a város jóindulatával és segítőkészségével éltek vissza, és kicsesztek másokkal.

Homeoffice 2010.07.08. 15:24:16

@eszkep:

Gyurcsány apánk???? Ennyire nem üthetett meg ,hogy kikaptak a németek!:))))

eszkep 2010.07.08. 15:25:54

@Kicsit Karcos: Ha előbányászod Zero Tent City-ről szóló cikkét:
vastagbor.blog.hu/2008/07/09/padlofuteses_luxusborton_vagy_tent_city
Elolvashatod, gogy a sheriff módszerei teljes mértékben elfogadhatóak a "demokrácia fellegvárában". De mondok közelebbi példát: az APEH évek óta közzéteszi a legnagyobb adósok listáját. Persze szelektív memóriával ezekre már nehéz emlékezni...

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:26:05

@eszkep:

"Ha bemész egy étterembe, rendelsz valamit, majd amikor kihozzák, te közlöd: csak vicc volt! Szerinted hogy fognak reagálni?"

Remek a példa. Szerintem hozzák a számlát. Ahogy az ebben a kapitalista világban lenni szokott.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.08. 15:27:01

@Zöld Ember (aka Quain):

Talán a részegségre való finom utalásként fordították fejre a kilencest :))))

Homeoffice 2010.07.08. 15:27:03

@eszkep:

Így van! Adó és ellenőrzési Értesítőben van benne. (ha jól tudom a top 100)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.08. 15:28:45

@Kicsit Karcos:
papíron megvan a jogalapja bazdmeg.
Tudod ez úgy megy, hogy kap pénzt havi támogatást, segélyt, emellé kap természetbeni támogatást (tartósélelmiszer, melegétel, stb. Namost a papíron jogosult, felveszi a pénzt oszt puszi. a többire szarik. emiatt mivel Ő a jogosult rá, más nem kaphatja meg. Aki papíron nem jogosult. valóban meg igen.

papíron jogosult a három kilós fuxxal és mercivel rohangáló 30 éves kancigány is rá, ha igazolja az adóhivatal, hogy nincs jövedelme, a munkaügyi hivatal, hogy bejelentett munkanélküli, van 3 gyereke, és ráadásul még le is van százalékolva.

nem jogosult viszont az, ahol egy három fős családban, két felnőtt egy gyerek, az egyikük aktív kereső, így az egy főre eső jövedelmük elér egy határt. hiába élnek albérletben amely elviszi az egész fizetést, tehát kajára nem marad egy vasuk sem.

persze, ha nem kéne a nyomorult fuxos kancigánynak kiosztani a támogatást, előfordul, hogy méltányosságból a másik család még beleférne a keretbe. de így nem.

ha még mindig nem érted a dolgot, akkor sajnálom, nem tudom elmagyarázni jobban.

eszkep 2010.07.08. 15:28:58

@Gunther: Bevallom, valóban szomorú vagyok emiatt egy kicsit... :-)
Vártam a klasszikus szép német focit, amihhez hasonlót már láthattunk ezen a vb-n, de a tegnapi meccsen ennek nyomait sem lehetett felfedezni.

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:29:06

@Conv: nem értem, hogy ha valaki hússzor nem ment el az ingyenebédért, azt miért várják ebéddel a 21. napon is... hogy ha akkor sem megy el, akkor kitehessék végre a szégyenfalra?

@eszkep: akkor tegyük be a Tent Citybe azt, aki nem eszi meg az ingyenebédet, vagy mi?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.08. 15:29:06

@dr. dodó:

"Demokráciában lehetetlen rendet tenni, mert valaki jogaiba mindig ütközni fog a dolog"

Nagyon szép, köszi!
Teljesen igaz, DE azért lehet rendet tenni, csak el kell dönteni, hogy néhány ember joga, vagy a társadalom érdeke a fontosabb. Ld Jóori meg a BKV-kamerák.

Marcellusca 2010.07.08. 15:29:35

@noname.blogger: Igen, ismerni kellene minden körülményt.
Ad1: Mikor igényelte?
Ad2: Mikor kapott rá választ?
Ad3: Mikor és hányszor közölték vele, hogy hol és mikor részesülhet ellátásban?
Ad4: Milyen konkrét oka van annak, hogy nem tudta átvenni a megítélt segélyt/juttatást?
Ad5: Hányszori lehetősége lett volna átvenni?

Miért írom ezeket?
Ismerve a magyar bürokráciát, nem tartom kizártnak, hogy ezek az emberek nem lettek megfelelően értesítve, hogy a kérelmüket pozitívan bírálták el. Küldtek-e egyáltalán nekik levelet? Hányszor? Abban hány helyet/időpontot jelöltek ki az átvételekre? Mert, lehet, hogy Marika néni "csupán" azért nem vette át az ingyenes ebédjegyet, mert éppen kórházban van. Hosszabb ideje. Csak erről nem tud senki.
Plusz.
Ismerve a magyar bürokráciát, lehet, hogy Szabó kolléga az igénylést követően nemsokkal talált munkát. Ezt még be is jelentette, csak az infó elveszett az önkormányzat útvesztőjében. Most meg pellengérre állítják.

Szóval, kicsit összetetteb ez a dolog (is).

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:33:12

@Conv: jó hsz., ebben látom a lényeget.

Feltételezi Lázár, hogy ezek az illetők valójában nem is rászorulók. Tegyük fel. Tfh. fuxos-mercis kancigók -> APEH-vizsgálatot nekik.

Félreértés ne essék, helyeslem és régóta követelem itt is a segélykérdés rendbetételét, mert ez nem állapot, amit most van a nyolcszázezer rokkernyugdíjassal satöbbivel.

A módját kritizálom. Mintha kutyaharapást macskakarmolással próbálnának orvosolni.

A vagyonvizsgálatnak lehetne eredménye. A költségek kiszámlázásának, behajtásának úgyszintén. Ettől a feketelistától milyen eredményt várunk?

Kicsit Karcos 2010.07.08. 15:36:11

@Marcellusca: nagyon korrekt hozzászólás. A kórházban fekvő, és emiatt az ingyenebédet át nem vevő, a várost erről előre nem értesítő Marika nénit nem kéne egy kalap alá venni a fuxos-mercis-segílyes kancigánnyal. Ráadásul egyikre sincs (jó) hatással ez a szégyenfal. A (vagyon)vizsgálat pedig kimutatná Marika néni jóhiszeműségét és a fuxos bűnöző életmódját, ami ezen a jéghegyen csapódott ki.

Homeoffice 2010.07.08. 15:39:51

@eszkep:

Végre valamiben egyetértünk:)

pöttöm anya 2010.07.08. 15:44:22

@csernaja obca:
Akkor viszont ne vegye fel azt a 28e Ft-ot sem.
Amúgy a közmunka nem feltétlenül kutyaszar szedés, itt a környéken pl kisegítőként foglalkoztatnak oviban, bölcsiben, iskolában, számítástechnikusként és rendszergazdaként is! És ha valaki jól csinálja, amit csinál, véglegesíthetik is és munkából könnyebb ugye másik munkába menni, akár házon belül is.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.07.08. 15:45:32

A szégyenfalhoz, mint megoldáshoz: Írországban pl. ha valakit elítélnek valami miatt - nem kell nagy dolgokra gondolni, pl. egy gyorshajtás miatt is előfordulhat, hogy a bíróság kiszab némi pénzbüntetést - az illető nevét majdnem pontos címmel közlik az újságok. Pl. Kiss Béla, Veresegyháza, Hunyadi út, igen, ő hajtott gyorsan, és ő kapott 1000 eurós pénzbüntetést ezért. Ez (vagyis maga a szégyen) egy pluszbüntetés. Nem szórakoznak "személyiségi jogokkal", meg ilyesmivel.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.08. 15:46:17

@Kicsit Karcos:

Nagy valószínűséggel nem feltételezi, hanem tudja. Csak éppen nem tehet ellene, mert a papír többet ér mint a gyakorlati valóság.
Gondolom Te is így gondolnád, ha valaki egyetlen alkalommal nem megy el az ételért amit megpályázott.
Tudod ez nem ilyen heti pályáztatás, hanem legrövidebb esetben is fél évre előre meg van nekik ítélve a támogatás ezen formája. Nos, ha egyszer-egyszer becsúszik, hogy alkalmi munka, betegség, családi tragédia miatt nem megy el valaki érte, OK, de ha fél év alatt egyszer megy érte vagy egyszer sem, az gyanús lenne még neked is gondolom :)

eszkep 2010.07.08. 15:46:30

@Kicsit Karcos: Te frankón funkcionális analfabéta vagy?
Idézem magamat:
"Elolvashatod, gogy a sheriff módszerei teljes mértékben elfogadhatóak a "demokrácia fellegvárában"."

Idézet a cikkből:
"Joe bácsink nem igazán bízik a rehabilitációban. Jobban szereti az elrettentést. A legvitatottabb cselekedete az volt, amikor 300 előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak részére fenntartott fogdákba 4 webkamerát szereltetett fel. A kameráknak köszönhetően az interneten élőben nézhették a fogvatartottak mindennapjait, egy cseppet sem csorbítva az Egyesült Államokban oly gyakran emlegetett emberi jogokat. "

Így, hogy kiemeltem pár mondatot, sikerül felfogni a lényeget?

ketroot 2010.07.08. 15:46:57

@Droli:

Jajj, de hát itt ugye jogok vannak kéééééééééremszépen....

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.08. 15:59:24

Kicsit Karcos komolyan ilyen nehéz megérteni egy ennyire egyszerű problémát???
Fussál neki még egyszer. Olvassad át szépen lassan! Hogy megértsed! Aztán kezdjél kommentelni. Ha mellettem ülnél már úgy pofánbasztalak volna, hogy kiviszed a válaszfalat! :D

Kicsit Karcos 2010.07.08. 16:05:08

@Conv: nekem 3 nap alatt is gyanús lenne... akkor rákérdeznék, utánamennék. Már ha rajtam múlna, ugye.

@Noname Cowboy:

"Ha mellettem ülnél már úgy pofánbasztalak volna, hogy kiviszed a válaszfalat!"

Most mondjam azt, hogy én meg azt basznám pofán, aki ebben a ciklusban sem akarja felülvizsgáltatni a rokkernyugdíjakat, a fuxos-mercis segílyeseket, a többi érdemtelennek folyósított nagyvonalú támogatásokat (beleértve a pályázatokat, közbeszerzéseket, költségtérítéseket), ehelyett feketelistákkal operál, miközben minden eszköze a kezében van a rendteremtésre?

Asidotus 2010.07.08. 16:12:43

Aki segélyt kér, de mégsem veszi át, azt nem tudom, miért baj.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.08. 16:20:18

@Nűnű: Beszélj Karcossal! Valahogy neki sem megy ma! :D

Pörölyfej 2010.07.08. 16:20:49

@Kicsit Karcos: oké, akkor mostmár csak azt kell elérni, hogy a fuxosokat is baszogassa az apeh,
láttál már ilyet? vagy akár ha időd engedi linkelhetnél innen-onnan olyan adatokat, hogy igenis így megy ebben az országban és ha ez megtörténik senkit sem fog érdekelni a kajajegy, de addig mi lesz?

kamarti 2010.07.08. 16:30:20

kedves posztoló! két dolog: az egyik, hogy nem az a baj természetesen, hogy segíteni akarnak rajtuk. és természetesen baj, ha valaki nem hajlandó élni a segítséggel.
Azonban itt nem olyanokat sorolnak, akik _felvették, átvették stb._, pedig nem szorulnak rá, hanem olyanokat, akiknek megítélték (mert rászorulnak), de nem vették át. Ergo saját magukkal csesztek ki, és tettüket lehetne értelmesebben és hatékonyabban szankcionálni: ha én például egy pályázattónál nem számolnék el időben vagy rendesen, x ideig nem pályázhatnék újra. A lehetőség it is meglenne, hogy
- a támogatást adják oda másnak (hisz az megmaradt)
- a listán szereplőket x ideig ne részesítsék támogatásban (persze ezt előre kellene közölni velük, hogy a távolmaradás, szabályszegés a közmunkán stb. ilyen következményekkel jár)
Ez a lista semmi más, egy konc. Értelme ennyi.
Ja, és szerepel rajta egy ismerősöm, aki azért nem vette át a gyógyszertámogatást, mert időközben meghalt. Szóval nem ártana frissíteni, ha már listázunk.
És listagyártás mellett lehetne azokat (is) ellenőrizni, akiknek megítélték és folyósították a segélyeket, gondolom, ott is vannak olyanok nem kevesen, akik például együtt élnek, de nem házasok, van egy-két gyerekük, és így egyenként vesznek fel egy családba ilyen-olyan támogatásokat, mert sztem ebből is van legalább ennyi biztos. És ott tényleg arról van szó, hogy jogosulatlanul kapják a támogatást, nem arról, hogy nem élnek a lehetőséggel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.08. 16:30:39

@eszkep:

istenem, megértük, belül zokogok, nem fikázva írod le a nevemet !!!!
print-screen!!!

Jobbágy 2010.07.08. 16:32:10

Én sem értek teljes mértékben egyet Lázár módszerével, mert egy ideális világban, melyben a tasz és az lmp leledzik - Rozsdombról könnyű mondhatnók -, ez valóban mebsértiablablabla... Lehet, hogy egy-két ember jogtalanul van a falon (jujuj, egy libsi rózsadombi vagyok?), de az összes többi szemétláda, aki egy 16 éves részeg kamasz empátiaérzékével bír, az igen is bassza meg az anyját (huh, nem). Nem mellesleg legalább a Lázár annyit elért, hogy a visszásságokra felhívta a figyelmet.

Terniak 2010.07.08. 16:32:50

Én a 2007. évi CLXXXI. törvényben nem találtam arra való utalást, hogy ezek az adatok közzétehetőek volnának, sőt az is megkérdőjelezhető, hogy egyáltalán a törvény hatálya alá tartoznak-e a szóban forgó juttatások.

kamarti 2010.07.08. 16:35:38

@Teremszolga: majd módosítják. meddig tart egy törvényt hozzáigazítani a forradalmi elképzeléshez manapság? semeddig. hát nem?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.08. 16:38:17

Bmeg, nekem nincs ügyvédem, pedig van melóm, aki segélyre szorul, annak honnan van?

"Mészáros Aranka a Hírszerzőtől értesült csütörtök délelőtt, hogy az ő neve is szerepel a listán. A három gyermekét egyedül nevelő anyát mélységesen felháborította, hogy visszaéltek az adataival és megfogadta, jogi lépéseket tesz az ügyben. "Máris felkeresem az ügyvédemet és beperelem őket a személyiségi jogaim megsértése miatt. Velem ilyet nem csinálhatnak!" - fakadt ki a megdöbbent édesanya, aki hozzátette: beszélgetésünk után azonnal a polgármesteri hivatalba megy és - ahogy mondta - "kiveri a balhét". "

www.hirszerzo.hu/cikk.beperlik_lazarekat_a_szegyenlista_miatt.157925.html

Terniak 2010.07.08. 16:44:04

Egyébként ez a vastagbőr cikk, legalább olyan demagóg mint eddig valamennyi szereplő hozzászólása. Hogy a polgármester tehet-e ilyet vagy sem, azt nem én vagy a Vastagbőr fogja meghatározni, hanem a törvények. Az ombudsman jogosan indít vizsgálatot, ez a feladata. Nem értem a kiemelést a büntetőjogi felelősséggel kapcsolatban. Ezzel mit akartál mondani? Ha valóban nincs törvényi alapja a közzétételnek és a polgármester erre utasítást adott, akkor felmerül a BJ-i felelőssége, ami akár a polgármesteri székébe is kerülhet. Persze, nem Ő fogja elvinni a balhét, hanem a jegyző.

Ráíirányította a polgármester úr valamire a figyelmet? Mintha nem tudnánk, hány potyautas van a rendszerben... Megint az eszközök hibás megválasztásáról van szó. Én elhiszem, hogy könnyebb listákat gyártani mint tenni a dolog ellen. Persze, aki frakcióvezető is egyben, az valószínűleg kevesebbet tud foglalkozni az otthoniakkal. Hogy nem adjuk meg a kimentés lehetőségét ezeknek az embereknek? Nem baj, úgyis mindegyikről feltételezzük, hogy lustaságból, rosszindulatból nem ment el az ingyenebédért. Ilyen ez a magyar, már az ingyenebéd sem kell neki. Lehet, hogy beteg volt az illető? vagy a gyermeke beteg volt? Az ki van zárva. Ide is objektív felelősség kell, kimentés nélkül.

Egyébként milyen kár éri a polgármesteri hivatalt, ha összeállítanak egy tartós élelmiszer csomagot és azt valaki nem veszi át? Szerintem oda lehet adni másnak.

guma 2010.07.08. 16:44:30

@Kicsit Karcos:

Szégyellem a szövegek elolvasása után, de azt hiszem igazad van. Lázár szerintem most próbálgatja a tűréshatárt a "jogalkalmazásnál".

Nagyon "eredeti", hiszen emlékeztek talán bírói ítéletek szerint a szomszédom közös költség tartozását sem lehet kirakni...
Blogot szüntettek meg ahol az orvosok tarifáját követheted nyomon... stb

@Marcellusca:

bizony itt nagy igazság másik oldalára világított rá a hivatali hozzáállás szép példáját említve, sajnos ez sem mellékes a világunkban.

tkgabor 2010.07.08. 16:45:57

Hejj de jó ilyen híreket hallani a szülővárosomból! Még ha Lézer Dzsoni amúgy egyáltalán nem szimpatikus lény, akkor is. Mondjuk kíváncsi vagyok, miért nem csinálta meg az elmúlt 10(?) évben, mióta ő a polgi. Csak nem a Jobbik hatására?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.08. 16:49:59

@Teremszolga:

Várom a javaslataidat, hogy PONTOSAN mit tehet egy önkormányzat, ha "82 igénylő meg sem jelent a kiközvetítésen, 66 ember nem vállalta el a munkát, míg 22 esetben ittasság vagy egyéb magatartásbeli ok miatt megszűnt a munkaviszony."

dr. Aullah 2010.07.08. 16:51:32

Abszolút egyetértek. Aki ígényel valamit aztán nem veszi át az rohadjon el.... ezzel mást kiszórítva. Bár most attól, hogy fent vannak, nem hiszem, hogy bármi is változna, ezek után sem fogják átvenni szerintem.

Karcost meg hagyjátok, mert direkt nem akarja megérteni/egy hülye.

Igen, a németek csalódást okoztam tegnap sajnos :S Mondjuk Kassai is szarul vezette, egy csomó mindent nem adott meg.

Aki még egyszer azt mondja, hogy gyurcsány apánk... annak következménye lesz.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.08. 16:53:53

Amúgy egy kicsit furcsa, hogy mindenkor arról ugat habzó szájjal, hogy "szégyenlista" meg "hogy merte", nem pedig arról, hogy 320 ember beleszart az önkormányzat segítő kezébe ...

guma 2010.07.08. 17:00:49

@zero:

"A nemrég beterjesztett adóügyi salátatörvény megszüntetné a többségi állami tulajdonú cégek adatainak nyilvánosságát, ami elbizonytalaníthatja az adatigénylési ügyekben jelenleg megengedő gyakorlatot folytató bíróságokat. A kormányülésekről mostantól csak összefoglaló készül, ami azonban a hatályos törvények szerint jogsértő."

Tehát se állami cég adatához se a kormányülések vitájához (szavazatok, csak arányban szerepelnek majd) ezentúl nem lesz hozzáférés!

Csak az ilyen listákat láthatod. Igaz "beleszartak" a segítő kézben de mint olvashatod még halott is szerepel rajta.

Donna (Cara)mba 2010.07.08. 17:01:09

@zero: Neked címzem, de a többiekhez is szólok, csak nem tudtam mindent elolvasni, ezért bocs, hogy Téged zargatlak....

Nem tom kinek van igaza. Annyit tudok, hogy az én anyám, aki 4 éve özvegy, 76 esztendős, van neki vagy 72 ezer nettó nyugdíja, neki még soha a büdös életben nem ajánlottak fel se közgyogyót, se ingyen ebédet (havi 12 ezer forintot fizet BE), se segélyt (ki is kérné magának!), semmi néven nevezendő juttatást. Miközben a legalsóbb nyugdíjellátásban részesül.

Igaz, szegénykém hátrányos helyzetű fehér mogyeri öregasszony, talán ezért:))))

Ha kórházba kell vinni, és tudom a napját, szakítok rá időt és a saját kocsimon viszem, amiként gyógyultan is én magam hozom.

És még arra is vetemedik szegénykém, hogy adott 20 ezer forintot a falunak, használja a falu amire kell (nem sok pénz, de NEKI AZ!!!!), csak úgy, hogy ezzel is meghálálja, hogy a falu apámat meg őt, hontalanként Erdélyből befogadta.
Támogatja rendszeresen a helyi katolikus egyházat, és itt Pécsen meg befizeti a saját egyházának (református) az egyházi adót (10 000 Ft/év).

Nem tudom, miből. Eltemettük apámat, annyi volt a félretett pénze (két temetésre: apáméra, a sajátjára, meg egy közös sírkőre).

Tőlem soha pénzt nem kér, el nem fogad. Az egyszem unokájának minden ünnepen, névnapon 10 és 20 ezer forintokat ad. Miből? Fogalmam sincs.

Hosszú volt az út, amíg a falu befogadta őket. Ma már anyámat mélységes szeretet és megbecsülés övezi.

Talán mert megérdemli?

Tudom, a pozitív példa, hír nem példa, nem hír. Nincs is ebben semmi extra: őt még abban a hitben nevelték, hogy a közösbe, amíg még csak egy fillért is tudsz, adni kell. Kérni csak akkor szabad, ha magatehetetlen vagy. Mert csak így tud működni a mikro- és a makrotársadalom is (ő nem ismerné ezeket a szavakat, helyette falumról, hazámról beszélne. Öreg szegény, azért használ ilyen 18-ik századi szófordulatokat).

Terniak 2010.07.08. 17:05:51

@zero:

1. meggyőződik arról, hogy mi az oka a dolognak.

2. A helyi önkormányzati rendeletben szabályozható segélyek és támogatások esetén úgy alakítja ki a jogosultsági feltételrendszert, hogy valóban csak azok kaphassank támogatást, aki valódi rászoruló. Többen írták, hogy valójában inkább választják a feketemunkát mint a minimálbért. Ez sajnos így van, de ez bizonyítható, ráadásul a munkaügyi szervek kötelesek ez ellen fellépni. Elő lehet írni a rosszhiszemű támogatás igénybe vétele esetére a támogatás megvonását vagy visszafizetetettését. Ha jelenleg ehhez szűkek a törvényi keretek, törvénymódosítást kell kezdeményezni, ha már egyszer polgármester úr másik 60 társával együtt egyben a Parlamentben is munkálkodik.

3. Kártérítési felelősség érvényesítése: valóban kár érte az önkormányzatot? Tapasztalataim szerint elég gyakran egy hivatalos levél a befenyítésre, esetleg egy elbeszélgetés a delikvenssel. Ha nem elég, hivatalos útra terelni az ügyet. Itt a hiba abban lehet, ha egyébként nem lehet rajta behajtani semmit, de azért nem ez az általános.

4. Nem jogi eszköz: több odafigyelés a nemzeti együttműködés rendszerében. Állítólag azt mondta a Miniszterelnök Úr az LMP-nél, hogy elég volt a közigazgatás arroganciájából, a hatalmi szóból ehelyett működjön együtt a közigazgatás az állampolgárral. Egy polgármesternek igenis tudnia kell arról, hogy a városában a legrászorultabbakkal mi a helyzet, akár személy szerint is. Ja, hogy nincs rá ideje a képviselőség mellett. Azt el tudom hinni...

5. Pellengérre állítás: elvileg nem zárható ki: kezdeményezze a törvényi adatvédelmi szabályok megvátoztatását, és adja meg a garanciáit annak, hogy valóban azok kerüljenek ki, akiknek ott a helyük.

I. P. S. 2010.07.08. 17:08:07

Lefordítom ezt jogásznyelvre:

blablablablablabla személyes adatokat blabla kitette blabla
blablablablablabla jogszerűtlen bla

Ennyi. Lázár Jánosnak annyit kellett volna tennie, hogy odatesz a jelentkezési ív aljára egy sort, valami olyasmi szöveggel, hogy "ez a kérelem kötelezettségvállalásnak minősül". Ennyi. Akkor lenne alapja rá, hogy eljárjon, bármit érez is jogosnak. De nem, Lázár úr azt hiszi, attól, hogy a közvélemény megeszi ezt a dumát, hogy a közpénzt a közé, attól az mindjárt jogos is lesz. Nem. Előbb törvényt kell hozni róla, csak azután lehet alkalmazni.

Ilyen marhákkal van tele a Fidesz is?

Lone Wolf 2010.07.08. 17:15:04

Na BAZDKI!!! Abszurdisztán reloaded.

turcsány karcsi elvtárs 2010.07.08. 17:20:16

jól csinálja az lmp, ha ezt csinálják 4 évig, lazán kipottyannak a parlamentből.
semmi szükség az szdsz torzójára.

arlequin 2010.07.08. 17:22:37

látom gyönyörűen forog a verkli

pont lázár pont most pont jól cselekedett a dráma alakulásában

b8 a sáncot előkészítve kilépett színre

Terniak 2010.07.08. 17:26:07

Lázár János eddigi törvényjavaslatai a parlamentben a kormányváltás óta:

T/649 A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról - összeférhetetlenségi szabály, semmi köze a helyi problémákhoz

T/420 A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. törvény módosításáról

párttámogatások megnyirbálása - semmi köze a helyi problémákhoz

T/25 A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról

három csapás - esetleg ennek van valami köze a helyi szociális problémákhoz, de elég távoli...

Ennyi.

Terniak 2010.07.08. 17:29:54

"Továbbra sem nyugszom bele abba, hogy akárcsak egy olyan állami alkalmazott is legyen Magyarországon, aki azt gondolja, hogy lehet folytatni azt, mint ami az elmúlt nyolc évben Magyarországon történt. Ezt a változást minden állami alkalmazottnak látnia kell: nincs lopás, nincs hatalmaskodás, nincs többé olyan, hogy az állampolgárt nem segítségre szoruló ügyfélnek tekintik, hanem alávetettnek."

szmoker (Homo Trollicus) 2010.07.08. 17:37:00

@Nűnű: mert a neki fenntartott segélyt az sem kapja meg, aki rászorul.
És egy adag megfőzött ebéddel mit csináljanak?
És 140 adaggal?

trojka 2010.07.08. 17:37:19

Afene egye meg. Itt mar senkinek a nevet, disznoságait nem lehet nyilvánosságra hozni, mert jön a sok "fajvedö", az ombucmano és a többi nagypofáju. Akkor inkább azt mondanák meg, hogy honnam a fenéböl tudja mindenki (reklám, ajánlatok, politika, stb) a nevemet, cimemet, telefonszámomat (titkositva van), választáskor még a hulye kampányszöveguket is bedumálják.
Egyebkent, az 1970-es evekben voltam Romániában, hát ott a közuti balesetek fényképeit, okait, elkövetöit ahol csak lehetett, kiirták, elrettentés céljábol. Az okozokat nem védte fajvedö, párt, ombucmano és a többi marha. El kéne már dönteni, hogy mit akar ez a sok agyalágyult, hogy ha van egy értelmes döntés vagy törvény, ne abban a pillanatban ellene forduljon még az is, akinek mellette kéne lennie (le az "ombucmanokkal").

Donna (Cara)mba 2010.07.08. 17:40:56

@zero: Lehet, hogy joga van bárkinek, ahogy Mészárosné fogalmazott, "kiverni a balhét". Igazi életerő lakozik némely emberben, szerencsére. Nekem erre már nem futná az energiámból, ügyvédre meg a segélyből (ha lenne ilyenem. De én inkább most futok neki másodszor a Széchenyi hitel procedúrának, bankot kell váltanom, mert az eddigi bankom politikájába most ez nem fér bele. Menjek panaszkodni az Úristenhez, hogy a már egyszer sikertelenül eljárt procedúra mennyi pénzbe, idegességbe, papírba került, most kezdjem megint a legelején, megspékelve azzal, hogy újból kifizetek minden díjat, az új banknál bankszámlát kell nyitnom, és mint vállalkozó, még Szent Péter se garantál nekem semmit: ha eladok, megélek, ha nem, beledöglök:(

Én elhiszem, hogy városon nem tudják, hogy Mári néni kórházban van, elakad valahol a dokumenty, de hogy falun nem így van, azt biztosan tudom. A szomszéd szól a postásnak, de a postás amúgy is mindenről tud:). A szomszédok is mindenről, mindenkiről tudnak.

Megragadom az alkalmat, hogy kifejtsem véleményem, úgy en bloc.

Ma Magyarországon van egy nem is csekély létszámú támogatott, aki úgy érzi, neki EZ JÁR A TÁRSADALOMTÓL, CSAK MERT MEGSZÜLETETT, az meg, hogy felveszi, nem veszi, mire költi, az nem tartozik arra a TÁRSADALOMRA, AMELYIK EZT NEKI KITERMELI. Elfelejti, nem a jóléti Skadináviában élünk, bár már ott se hinném, hogy ha háromszor nem veszik fel a segélyt, azért örökkévalóságig fenntartják az igénylést és folyósítják:) Mert a segélyt MINDENHOL IGÉNYELNI KELL!!!!!!!!
Eléggé általánosnak mondható, hogy van a családban (falun így van) legalább egy valaki, aki kap valami kamu ellátmányt, azon kívül svarcban valaki a családból megkeres egy fizetést (Mészárosné esetét nem tudom, erre ez nem vonakozik).

Ha valaki nem hiszi, járjon utána.

Meg fog lepődni!

Vagyis van egy ellátmányom ingyér' az államtól, meg van egy melóm, amiből be nem vallott jövedelmem keletkezik.

Ebben a juttatási dzsungelben bizony mondom néktek, RENDET kell tenni. Most. Ma. Tegnap.

A segélyt nem adják automatice, hanem előtte végeznek egy jövedelmi, környezeti tanulmányt, amit nyilván szintén az ADÓFIZETŐK pénzéből finanszíroznak.
Azontúl meg azt mondják, semmi közöm, hogy kinek és miért adnak segélyt.

Tessenek már kérem alássan megmondani: mik vogymuk mi, aktívak, adófizetők: PÉNZAUTOMATÁK?

kamarti 2010.07.08. 17:41:34

@Teremszolga: jesszus, ezt ki mondta és mikor???

Terniak 2010.07.08. 17:42:16

@trojka: a probléma, hogy jelenleg kérdéses, hogy van-e ilyen törvény. Jegyző Asszony a törvény szellemiségére hivatkozik. Az meg nem feltétlenül elég.

Az adataitad onnan tudják, hogy erre van törvényi lehetőség, ki lehet kérni, és ki is kérik. Ha ez zavar, ajánlom a Robinson-listát, vagyis tiltasd le a lakcimnyilvántartóban az adataidat.

Elektronikusan is megteheted, ha van ügyfélkapud, öt perc az egész.

Felőlem lehet ilyet csinálni, csak adják meg a kellő törvényi alapokat.

Terniak 2010.07.08. 17:43:07

@kamarti: Miniszterelnök Úr, legalábbis a hírek szerint.

kamarti 2010.07.08. 17:45:24

@Donna (Cara)mba: na most azok közül a problémák közül, amiket - teljesen jogosan - felvetsz, egyet sem olda meg egy efféle lista, helyi szinten sem

kamarti 2010.07.08. 17:48:49

@Teremszolga: ó, hát akkor azért csak át kéne olvasnia a már elfogadott, illetve benyújtott törvényjavaslataikat. asszem, valahol lemaradt (mert ugye ő jogász, tehát nem hiszem, hogy nem érti ezeket, mint mondjuk sósjuliska vásárhelyen, hogy mit íratnak alá vele). Képmutató és cinikus volt korábban is, legfőbb motivációja a dafke meg a hatalomvágy - ebben legalább nem változott húsz éve. még merje valaki azt mondani, hogy köpönyegforgató és nem következetes!

I. P. S. 2010.07.08. 17:49:17

Kedves Zero, az lenne még ebben az ügyben érdekes, ha ki tudnád deríteni, hogy konkrétan milyen programokról volt szó. Az LMP azt magyarázta, hogy ezek állami juttatások, amit ugye Lázárnak kötelessége kiközvetíteni (erre vállalkozott, ezért lett polgármester), Lázár viszont végig azt mondta, hogy a várostól igényelték a segélyt, tehát valamilyen nem alanyi jogon járó dologról volt szó. Az ebédjegy elég nyilvánvalóan ilyen, de a közmunkaprogramról nem találtam semmit.

trojka 2010.07.08. 17:56:21

@Teremszolga:
Mint emlitettem volt, a vezetékes telefonom TITKOSITOTT. A többiben minden bizonnyal igazad van, tehát a höbörgésemet visszavonom. De az már mégis furcsa, hogy ha én kénytelen vagyok egy cégnek, biztositonak, vagy bármilyen vállalatnak megadni, milyen jogon adják át egymásnak ezt a telefonszámot.

Hungaro Sapiens 2010.07.08. 18:09:48

Ez most egy olyan poszt, ahol a Vastagbőr nagyon mellényúlt. A törvény az törvény. Ha az adatvédelmi törvények nem engedik meg a személyes adatok publikálását, akkor azt nem lehet.

Arra is van törvény, hogy valakit miért és milyen eljárás után lehet börtönbe csukni. Mi lenne Zero, ha Lázár János saját hatáskörben úgy döntene, hogy nem vagy szimpatikus és a városháza pincéjébe zárna? Tetszene?

Jó lenne, ha végre a politikusok is betartanák a törvényeket!

2010.07.08. 18:10:07

@laspalmas: jó, rendben. Kívánom, hogy a legközelebbi válságban, amikor éppen alád kerül be a péklapát, dobják fel neked ezt a labdát, hogy vagy elmész minimálbérért utcát seperni zöld kukásmellényben, vagy nem kapsz egy büdös buznyákot sem, és oldd meg a problémádat magad! Remélem, tetszeni fog! Veled szemben én hiszek a szociális államban... legalábbis addig, amíg ilyen mértékű az adóteher. Mert lehet olyat is, mint amerikában, hogy se tb, se semmi, de akkor legyenek a nettók is olyanok, nem? Én úgy veszem észre, hogy itt egyszerűen az a szemlélet kezd eluralkodni, hogy akiből már semmit sem lehet kifacsarni, az értéktelen ember, és dögöjjön meg. Ez pedig nem egy tradicionális európai értékrend.

@pöttöm anya: biztos nagy élemény lehet minimálbérért rendszergazdának lenni az oviban, de az én meglátásom szerint ez a "közmunka program" nem más, mint annak az esete, amikor az önkormányzat visszaélve a zemberek nyomorával brutálisan lenyomja még az amúgy is nyomott közalkalmazotti bérekhez képest is a fizetéseket, plusz megspórolja a segélykifizetést is, és ezt az egészet megpróbálja jótékonyságnak beállítani. Szerintem ez enyhén gyomorforgató. Persze valamivel ki kell tömni a nokiásdobozokat addig is, amíg megjön a következő világbanki hitel...

ionsrác 2010.07.08. 18:31:08

maximálisan egyetértve az eljárással, azért némileg árnyalja a képet, hogy lázár jános az egyik legtöbbet számla nélkül mutyizó (lopó) országgyűlési képviselő.

(ha valaki erre azzal válaszol, hogy a törvény szerint megteheti, mert ez "költségtérítés", az forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez, de ne hozzám.)

"Csak annyi pénzt vett fel, amennyi jár neki - így kommentálta Lázár János fideszes képviselő azt, hogy a 2002-2006-os ciklusban az Országgyűlés honlapjának tanúsága szerint a legnagyobb összegű, 18 millió forintos költségtérítést vette fel."

belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/161793/1

akkor ki a pofátlanabb csaló?

Laciii 2010.07.08. 18:34:35

@noname.blogger:
"Azaz nem érdemes otthagyni valami ideiglenes közmunkáért, de a segély azért jól jön mellé. Nem szép hozzáállás, viszont érthető."
1. Aki részegen ment oda az hol is feketézett éppen?
2. Qrvára nem érthető, akinek meg feketén nincs mellette munkája és menne viszont nem fért fel listára annak igenis számít az a különbözet ami a segély és a bér között van. Ja, a becsületes az csendben sz*phat, de a visszaélőkre meg ne lehessen csúnyán nézni se, gratulálok ehhez a hozzáálláshoz!

@Kicsit Karcos:
1. Okmányiroda kifizetteti ne félj.
2. Nem 10:30 és 10:45 közt lehet átvenni az ebédjegyet.

Kartal (rezervált) 2010.07.08. 18:43:36

@Kicsit Karcos: demokrácia van (elvileg). A többség azt akarta, hogy egy ilyen lista szülessen. Megtörtént. Hol itt a probléma?

@ionsrác: nem erről szól a poszt. Ezt hívják terelésnek.

@csernaja obca: el vagy tévedve. Ez nem jótékonyság, hanem egyfajta szociális megoldás a tragikusan eladósodott önkormányzatok kezében (abba ne menjünk bele, hogy közben ki mennyit lop, mert biztos vagyok benne, hogy ha nem lopna senki, ez az ország lenne a mennyország. Mint látható nem így van).

@Hungaro Sapiens: az a gond, hogy a törvényeket a politikusok HOZZÁK. És ha nem tetszik nekik egy, akkor hoznak olyat, ami nekik jó. Nap mint nap láthatod ezt. Ilyen körülmények között a törvényre mint hivatkozási alapra ebben az esetben nem támaszkodnék.

@neccharisnyás útonálló: Lóval Megyek Patikába.

@Donna (Cara)mba: barmok. Akik húzzák az igát, és ha megdöglenek, fentről legyintenek egyet. Van másik, nem kár érte.

@arlequin: mondasz valamit. Csak a parti irányát... de ha belegondolok az is egyértelmű. Mi a fenét kínlódunk itt?

Terniak 2010.07.08. 18:50:52

@zero: ez mire válasz pontosan?

Spiritmonger 2010.07.08. 18:55:51

itt is megmutatkozik a képlet igazsága:

kevesebb lmp, több Magyarország!

a kettősmérce pedig nem más, mint hazaárulók gyülekezete, szdsz 2.0 újratöltve

Hungaro Sapiens 2010.07.08. 19:00:14

@Spiritmonger: Nem ismerem túl jól a Kettősmérce blogot, de elég erősnek tartok bármely bloggert pusztán az írásai alapján lehazaárulózni. De ha valóban hazaárulók, szerencsére majd a Fidesz kiirtja ezt a problémát is a kötelező regisztrációval. Börtönbe velük?

Terniak 2010.07.08. 19:09:42

@zero: igazából csak azért kérdeztem, mert elmondta a politikai részét a dolognak, amit értünk, és szerintem itt sokaknak az a véleménye, hogy fel kell lépni az ilyen jelenségek ellen.

"Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok, az adófizetők, a jogszabályokat betartó emberek oldalán áll, akiknek joguk van tudni, kik azok, akik visszaélnek az adóforintjaikból adott támogatással".

Na, azt mutassa meg, hogy "a joguk van tudni" kitételt mire alapozta, és itt nem ér az emberek által az országgyűlési választásokon megalapított Nemzeti Együttműködési Rendszerére hivatkozni. Ha van ilyen törvény, oké, és az adatvédelmi ombudsman is ezt fogja vizsgálni. A többi politikai maszlag, azt hiszem mindenki, aki adót fizet, így én is, azt szeretnénk, hogy a csalók essenek ki a rendszerből. De engedtessék meg, hogy jogállamban ne a polgármester vagy a jegyző állapítsa meg tetszés szerint, hogy ki kerül fel egy ilyen listára.

Engem ennyi érdekel, nem több.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.07.08. 19:17:09

Felhívnám a kollégák figyelmét erre ni:
index.hu/belfold/2010/07/08/bizonytalanna_valhat_az_allami_cegek_atlathatosaga/

A nemrég beterjesztett adóügyi salátatörvény megszüntetné a többségi állami tulajdonú cégek adatainak nyilvánosságát, ami elbizonytalaníthatja az adatigénylési ügyekben jelenleg megengedő gyakorlatot folytató bíróságokat. A kormányülésekről mostantól csak összefoglaló készül, ami azonban jogszabályba ütközik.

-----------------------------
Nekem úgy tűnik hogy a fiúk tankolják a gázolajat a narancssárga pénzszivattyúba és már jóelőre gondoskodnak arról hogy ne is derülhessen ki semmi.

Hungaro Sapiens 2010.07.08. 19:22:05

@prostatikus vogon jeltz: A cikk kötelező olvasmány. Nagyon kíváncsi lennék, hogy ezt mivel tudják megindokolni. (Csak hogy, röhögjek egy jót.)

Ebben az országban soha semmi nem fog megváltozni. Tavasszal nem akartam fasszal szavazni, mert abból indultam ki, hogy mindig létezik a kisebbik rossz. Kurva nagyot tévedtem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.08. 19:29:32

@Kartal (jogsértő fekete mellényben):

Ember, maga akkora paraszt, hogy rendszámot igényel a lovára!
:)

Marcellusca 2010.07.08. 19:36:51

@zero: Köszönjük szépen. :DDD

drkovax 2010.07.08. 19:46:51

@Hungaro Sapiens: Ne a cikket olvasd (a politikai hátsó szándékon alapuló minősítgetést), hanem a törvény szövegét. Az OGY honlapja erre való ...

Steve the Great 2010.07.08. 19:47:18

@Hungaro Sapiens:
Baromi egyszerű:
"A Nemzeti Együttműködés Rendszere keretében egy célért dolgoznak megalkuvást nem ismerve a zemberek, a vállalatok és a kormány is. Ennélfogva nincs helye köztünk bizalmatlanságnak, fölöslegessé is váltak ezek az adminisztratív korlátok."

Donna (Cara)mba 2010.07.08. 19:53:37

@csernaja obca: Így fogalmazaol:
"Én úgy veszem észre, hogy itt egyszerűen az a szemlélet kezd eluralkodni, hogy akiből már semmit sem lehet kifacsarni, az értéktelen ember, és dögöjjön meg. "

És mondd, aki már majdnem beleit lógatva jár melózni, azzal mi legyen?
Azokat meg a lovakat lelövik, ugye?

Hungaro Sapiens 2010.07.08. 20:00:00

@drkovax: Nem várhatod el a választópolgároktól, hogy a parlament.hu olvasgatásával kezdjék a napjukat. Ennyi erővel Magyar Nemzetet sem szabad olvasni, mert az is elfogult politikailag. A NER bezzeg pártatlan nyilatkozat a javából!

eszkep 2010.07.08. 20:02:16

@zero: Már említettem máskor is, hogy ez az egyik legszínvonalasabb blogbejegyzés a magyar közéleti blogokban.

Hungaro Sapiens 2010.07.08. 20:04:22

@eszkep: Ez egy gyönyörű barátság kezdete lehet. Máris elkezdett hatni a NER. :)

2010.07.08. 20:07:00

@Donna (Cara)mba: Pontosan erről beszélek. Dolgozz lógó béllel, aztán ha már nem bírsz dolgozni, akkor le vagy szarva. Egyszerűen kidobnak a kukába, mint valami kopott csavarkulcsot. Kapsz még egy hónapra való búcsúpénzt, meg 28e Ft munkanélküli segélyt két és fél hónapig, oszt utána kész, vége, se orvosi ellátás, se ingyenkonyha, se semmi, felőlük éhen is dögölhetsz, vagy megfagyhatsz, és "ha nem tetszik, akkor el lehet menni." Véleményem szerint ez nem egy XXI. századi európai értékrend, inkább valami XIX. század eleji amerikai gyapot-ültetvényesé.

Dzsentrisvihák 2010.07.08. 20:08:24

Nagyjából az első, fideszes politikustól eredő konkrét lépés, amivel egyetértek. Nem hittem volna, hogy épp Lázár érdemli ki, de egy pont oda, tessék mindenhol bevezetni!

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.07.08. 20:14:04

Tunéziában 25% a munkanélküliség, nincsen segély, senki nem halt még éhen.

gyilkos fűegér 2010.07.08. 20:22:40

Amit Lázár csinál az színtiszta parasztvakítás, látványpolitizálás, pótcselekvés. Élősködnek az önkormányzaton? Ezzel Lázár tisztában is van? Tegyen ellene, ő a polgármester. Erre kirak intézkedés helyett egy "A falu szégyenei" tacepaót, hogy kerek legyen egy a történet, ezzel egyúttal lábbal tiporva az adatvédelmi törvényt. NANÁ, hogy a kommentelők 80%-a felállva tapsol neki...

2010.07.08. 20:28:02

@chemicalshop: Voltál ott? Láttad, milyen az életszínvonal? Na nem a tengerparti túristagettókban, hanem a belső országban... Villany meg víz van, egyébként tiszta középkor. Amúgy megvan a maga bája, nekem pl. kurvára tetszett, hogy egy darab autószalont nem láttam az egész országban, sem tesco-like bóvliáruházakat, nem voltak donorbiciklisek, sem gonosz emberek nagy fekete bmw-kkel, de azért nagyjából tényleg csak arról van szó, hogy MÉG nem haltak éhen.

fokabacsi 2010.07.08. 20:30:52

Annak idején az 50-es években nem hiszem, hogy sok segély lett volna, a kertben megtermett a zöldség, krumpli , kukorica.Tyúk csirke szokott lenni az udvaron.De munka volt vele. Ha lusta volt dolgozni, mert büdös volt a munka elvitték munkakerülésért. Még a 70-es években is! Folyton ítélték el ,munkakerülésért főleg az akkor is "szorgalmas dolgozni szerető " cigányokat. Tisztelet a kivételnek. Most meg elvárja , mert az neki "jár"! Meg az édesapja fasza! Az jár neki. A lusta buta cigánynak ! Ha nem tetszik a munka dögöljön éhen.

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.07.08. 20:34:59

@csernaja obca: amióta függetlenek lettek azóta ilyen a helyzet, a csúnya franciák elvittek mindent. Én Kerouánig mentem, az alapvető élelmiszerek hatósági árasok. Ezért nem halnak éhen. Mert mesterségesen tartják alacsonyan a kenyér árát. Azt mondtam az idegenvezetőnek majd akkor megyek vissza amikor majd összeszedik a szemetet.

gramercy 2010.07.08. 20:43:47

nem a kirakassal van a gond, hanem hogy szartse er (varok cafolatot...)

trojka 2010.07.08. 20:47:48

@fokabacsi:
Na, ne hulyeskedj. Ezeknek ugy gondolod, hogy a kertmuvelésböl meg a tyukbol, csirkeböl van (lenne) az AUDI, ALFA ROMEO, meg a BMV. Egy frászt. A ("bodzaszedesböl"). Azt, hogy kirabolnak nehány amugy is meghalni vagyo magyart, náluk csak hobbi, vagy felkeszulés a totális magyar irtásra. Amig mi "gadzsok" dolgozunk, minek torzitanák el a munkával azt a "tökéletes formajukat." (Bodri Guszti, Gyugyuke, meg a többi).

Donna (Cara)mba 2010.07.08. 20:48:41

@csernaja obca: Nem, elbeszélünk egymás mellett. Itt arról van szó, hogy NEM VESZIK igénybe az INGYENES - azaz az én pénzemből is fizetett - juttatást, hanem joo besetbe odadják az ebédet a disznóknak.

Én NEM ERRE AKAROK adózni!
Ha Te igen, nosza!

Vezessük be a duális adózást: egyik jobbra adózik és elvárja, hogy tudjon minden petákjáról, mit kezdenek vele, a másik - pölö te - adózzál egy másik kasszába, azzal azt csináltok, amit csak akartok.

ork (törölt) 2010.07.08. 20:53:16

Hát, elképzelem, ahogy Kol. Rómeó zokogva fetreng a "lakása" padlóján, mert a "bides párásztok kitették a nevemet a város HONLAPJÁRA!!!".
Egy olyan közegben, ahol az a RAJ, az a f@sza csávó, aki volt már börtönben, ez édeskevés. Aki nem tartozik ide, csak szimplán alkoholista, vagy hajléktalan, az meg egyszerűen lesz@rja.
A maradék pár ember meg lehet hogy meggondolja, hogy legközelebb mihez tartsa magát.
Ez egy látványos intézkedés, ami a sajtónak, a jogvédő szervezeteknek, meg ki tudja kinek szólt, gyakorlati haszon nélkül.

Lázár Jánosnak mint egy 2/3-os többségben lévő párt képviselőjének, frakcióvezetőjének azért jóval komolyabb eszközei vannak, akár az egész segélyezési rendszer átalakítására is!

Várom a folytatást!

Thulsa Doom (törölt) 2010.07.08. 20:59:07

" Faragó Hermina 1946.10.12 Nem ment el az ingyenebédért.
Lefor Lászlóné 1942.10.11 Nem ment el az ingyenebédért."...

A kurvaistenbasszameg! Nehogy már egy hetven éves öregasszonyt pellengérre állítsanak azért, mert NEM ment el az ingyenebédért! Lehet, hogy aznap fel sem bírt keli az ágyából, miután az egész életét végigdolgozta. Míg a retkes cigánynak alapból átutalják a számlájára a rokkantnyugdíját + családi pótlékot....

Bezzeg Lázár mindig elment, mikor a költségtérítést osztották a parlamentben! Ő rendes állampolgár! Hogy dögölt volna meg a kis ingyenélő patkány.

2010.07.08. 21:08:53

@Donna (Cara)mba: Nahát! A szemetek! Oda kéne kötözni őket a székhez, és beléjük tömni! ;-)

Donna (Cara)mba 2010.07.08. 21:09:31

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): @arlequin:

Nekem olyan érzésem van, mintha arról vitáznánk immár a 20 éve tartó "köpönyeg-váltás" óta, hogy mi legyen azzal a szegénnyel, aki semmihez sem ért, tanulni nem akar, minden ingyen kíván, csakis jogai vannak - amelyeket jobban ismer, mint egy ügyvéd - ismeri mindenféle közgyogyó, gyógyizékezelés, ingyér ebéd, ingyér minden lehetőséget - közben még a legalapvetőbb dolgokat sem rendezi maga körül. A másik szegény meg csak marad szegény, 80 évesen kapál, tyúkot tart, aztán jobb esetben csak ellopják tőle, az életét meg meghagyják. Hogy ne vádoljanak blogtársaim pesszimizmussal...

És még képesek vagyunk személyiségi jogokról vitázni:)))))))) GigamegaLOL:)

Holott itt egy iszonyatosan (nem jut eszembe erősebb kifejezés, ami szalonképes volna még) elcseszett adógazdálkodásról, ellátórendszerről van szó, amely nem vonz, hogy munkába menj, még ha odahoznák a helyedbe, akkor se (mármint a munkát, nem az ingyen lét), azonban hatékonyan kerget el messzire mind a munkától, mind az adózástól.

Mos akadt végre valaki, aki a maga módján megpróbált ez ellen tenni. Kap a pofájára, ami csak ráfér. Ügyvéd ügyvéd hátán fogja támadni, meg egy egész média-ármádia!

Ezek után meggondolja, hogy még egyszer ilyet tegyen, az biztos.

De más polgármesterstársa is látván, milyen meghurcoltatással jár, ha nem akar herdálni a köz pénzéből, inkább kifizeti az önkormányzat összes pénzét, kihajigálja az ablakon, ha van magához való esze, mert akkor ő egy igazi, törvénytisztelő polgimester lesz.. Ja, hogy elheredál közben mindent? Na és!

Jó precedens ez, megméri, mit érünk. Mit ér a munka, mit ér a felelős gazdálkodás.

Ha a többi polgimesternek lesz magához való esze, akkor válaszol rá: kiszórja a még nem létező pénzt is a kamarából. Mert miért is ne? Akkor majd megsegítjük a csőd közeli helyzetbe jutott önkormányzatot - szintén a MI PÉNZÜNKBŐL. Kupán vagy pofán - nem mindegy? A cech úgyis nekünk van címezve, megspékelve még fenyegetéssel is.

Ez ám az El(qró)dorádó!

Donna (Cara)mba 2010.07.08. 21:11:06

@csernaja obca: Á, dehogy! Jobb lesz az a moslékba:) Utána meg szépen lehet sírni, hogy Magyarországon éheznek:)))))))))
Micsoda jó sajtót lehet ebből csinálni;-D

Thulsa Doom (törölt) 2010.07.08. 21:20:08

@Donna (Cara)mba: Magyarázd már el nekem, mi olyan kurvára vicces azon, hogy nyugdíjas korú embereket nyilvánosan megaláznak, mert nem ment el az ebédért! Ráadásul ez a Lázár nevű takony, aki életében még két percet nem dolgozott! Milyen erkölcsi alapja van neki erre?

Torgyán 2010.07.08. 21:22:07

Szégyellje el magát Lázár János amiért frakcióvezető és polgármester egyszerre. Minden honnan zsebel csak meg kell nézni a nyilvános vagyonnyilatkozatát. Nem tesznek ezek semmit. A 2/3 ünneplése a hangsúlyozása, a nyilatkozat kifüggesztése a pór nép pedig le van tojva. Értelmes válasz sincs mindig a vissza mutogatás. Ma már Orbán is kezd a bankadóból vissza táncolni. Miért is? Mert, a tőke ugat. Nem ezek csak ők is meríthetnek a nagy fazékból. A kilakoltatót nyomorúságos emberkéknek pedig kommandósok hadát hívják rájuk, hogy eltakarodjanak a lakásukból. Pofázás, nyilatkozatok, falak és 2/3. Ennyit tud Orbán és az ő Lázár illetve Schmitt nyalókája.

Torgyán 2010.07.08. 21:24:28

@Thulsa Doom: Igazad van a vagyonnyilatkozata tele van földvásárlásával van ennek mind egyiknek a nép pedig le.. s elég ebből az országból. Elakarok menni bár az előző már megmondta ha nem tetszik lehet menni.

Torgyán 2010.07.08. 21:26:02

@Donna (Cara)mba: Örülj hogy neked van mit enni

Torgyán 2010.07.08. 21:32:42

@Thulsa Doom: Igen abban nagy az egyetértés. Költségtérítés stb. Megalázza ez a béke az egyetértés. Hamar lejáratják magukat.

Torgyán 2010.07.08. 21:34:39

@ork: Lázár Jánosnak mint egy 2/3-os többségben lévő párt képviselőjének, frakcióvezetőjének azért jóval komolyabb eszközei vannak, akár az egész segélyezési rendszer átalakítására is!

Várom a folytatást! Én is hogy ősszel a politikai süllyesztőbe kerül

szmoker (Homo Trollicus) 2010.07.08. 21:54:17

@Torgyán: nem fog, összenyalt a zsidókkal (ha jól tudom a Chábáddal), ők meg vissza. Olvass utána. Hirtelen ezt találtam: kuruc.info/r/26/46425/

De ja, még a szeme sem áll jól, szaros tetű.

Miniszter is lesz még belőle.
Vagy akasztott ember.

Torgyán 2010.07.08. 22:16:27

Nép ámítás ez is, hogy ne kelljen beszélni a munkanélküliségről. Sajnos nagyon sok embernek nincs munkája. Ingyen ebéd adjanak neki mert biztos vagyok van aki rászorul és meg kellene kérdezni mi az oka, hogy nem tudod elmenni. Választópolgárt megkeresni Lázár Frakcióvezető és egyéb tisztségeket halmozó képviselőnek és megkérdezni az okát. De hétfőtől-péntekig a parlament. Mondjon le

Horizont 2010.07.08. 22:27:32

Óóóóó mennyi liberális szellemű kommentelő jött itt össze:) No lám, lám! Eddig azon ment a rinyálás miért nem tesznek valamit a sok segélyes ellen!Ha ezeket kizárná a segélyezési rendszerből akkor mekkora felháborodás lenne? Ne azt nézzük már, hogy Lázár, meg Fideszes!
Megnézte valaki a lista születési éveit?
Nem vállalta a felajánlott közcélú munkát!!!!! Egy rakás '86-os '87-es születésű.
Ne vicceljünk már? Mindegyik pont beteg volt. Nekem már 37 éves munkaviszonyom van, se munkanélküli se beteg nem voltam. 28 ezer ft. munka nélkül vagy melóval 82 ezer?? Melyik nagyobb szégyen egy huszonévesnek?Tudomásul kéne venni, hogy nagyon sok embernek nem való a demokrácia, azért mert félreérti.Azt hiszi neki jár. Komolyan mondom ennyi minden a szocializmus se járt. Annak aki link volt és nem melózott biztos, hogy nem. Valószínű akad köztük elvétve olyan aki pont beteg volt, de nincs egy szomszédja akit elküldjön? Sok szerintem nem is talált oda a részegségtől. Szégyellik, hogy megtudja a szomszéd vagy az utcabeli, hogy segélyért jár? Hát ezen meg behaltam! Óriási. Pszichiátert ne fogadjanak mellé? Tudomásul kéne venni, hogy valamit valamiért. Nem gondolom, hogy ezek az emberek cigányok lennének, legalábbis mind biztos, hogy nem. Én nagyon de nagyon szigorúan kezelném ezt, elég volt az SZDSZ féle finomkodó baromságból, látjuk hová vezetett. És igenis bevezetném a szégyenfalakat , persze képletesen mondom, mert tudom hogy nem lehet. Óriásplakátokra írnék ki minden szégyenteljes cselekedetet lent és fent egyaránt és beteríteném az egész országot vele.....

Torgyán 2010.07.08. 22:40:14

Képviselői javadalom (Ft)
Időszak Bruttó tiszteletdíj Választókerületi pótlék Lakhatási támogatás
2010. június 618 400 556 560 115 950

Ez a szégyen

illetve e miatt igen ebből a pénzekből lehet is:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir?P_FNEV=/vagyon/2010/l016_j0100514k.pdf&p_cont=application/pdf

még pótlapot is csatolt ez a szégyen

családi kölcsön 14 millka és egyéb műtárgyak és festmények akik ott az elején írnak szégyelljék el magukat Lázár Janival együtt magukat.

Kicsit Karcos 2010.07.08. 22:41:35

Nos, ez egy olyan téma, amiben úgy néz ki, abszolút nem egyezik a véleményem az idejárók általános megítélésével. Egészen pontosan azt hiszem, sokan félreértettétek mondanivalómat, aminek minden bizonnyal az az oka, hogy nem pontosan fogalmaztam. Még egyszer tehát:

- Elvárom a kormánytól, hogy vizsgálja felül a segélyrendszert, egyszerűsítse le, zárja be a kiskapukat, vizsgálja meg a 800 ezer rokkantnyugdíjast, hogy jövő hónapban is át kell-e mindnek utalni a nyugdíjat. Mondja meg a kormány, hogy országosan mik a segélyezés feltételei, és ehhez az önkormányzatok egy előre definiált listából maguk is hozzátehessenek. Ha az önkormányzat igazolja a jogosultságot, akkor az állam fizessen. Legyen joga az önkormányzatnak természetben is odaadni a segélyt, és erről számoljon el pontosan az állammal.

Legyen köteles a járóképes segélyezett az önkormányzat rendelkezésére állni napi 2-8 órában, heti legalább 3 napon, havi legalább 15 napon. Az önkormányzat igényeinek és elvárásainak megfelelően keressenek munkát, nyírjanak füvet, sepregessenek faleveleket, vigyenek ebédet a nénikéknek-bácsikáknak, számláljanak forgalmat, jelezzék a kátyúkat, szinte mindegy, csak legyen valami értelme. Ez egyrészt hasznos időtöltést kínál, másrészt a feketemunka melletti segélyfelvételt is ellehetetleníti. Ne kapjon segélyt, aki nem járatja iskolába a gyerekét, vagy szándékos bűncselekményt követ el. Ne lehessen segéllyel a létminimum fölötti bevételre szert tenni.

Ehhez képest Lázár "18 milliós költségtérítés" János

- nagyívben megfeledkezett arról, mi is lenne annak a parlamenti többség birtokában lévő pártnak a feladata, amelyiknek ő a frakcióvezetője.

- megfeledkezik arról, hogy az önkormányzat milyen hibákat követhetett el, ha százas nagyságrendben fordultak elő rendszeresen olyan esetek, hogy nem rászorulókat soroltak előre a listán valódi rászorultakkal szemben. Lehet hibáztatni a törvényeket, de vajon ez a feketelista egyúttal módosítja is a meglévő szabályokat, azaz meglesz tőle a jogalap a meg nem érdemelt támogatások elvételére?

- megfeledkezik arról, hogy a civilizált országokban szokásos eljárásnak megfelelően rákérdezzen az érintetteknél a mulasztás okára, és anyagi kárt emleget anélkül, hogy a kárigényét egyáltalán benyújtotta volna azoknak, akik szerinte kárt okoztak Hódmezővásárhelynek

- nem beszél arról, mi lett a sorsa a 140 adag ingyenlevesnek. Szerintem nem véletlenül, ugyanis azt nem öntötték ki természetesen, hanem megették, és vélhetően nem a rászorultak, ha egyszer az őket ért kárra hivatkozik. Talán nem voltak otthon az igazi rászorultak (vagy legalábbis akik lemaradtak az eredeti listáról), talán elvitték az egészet a nyugdíjasotthonba, nem tudom, de azt vallom, hogy a számlát legalábbis illett volna kiküldeni, mielőtt nyilvánosan károkozással vádol meg valakit, akinek nincs valódi módja a durva eljárással szembeni védekezésre. Pl. hogy kórházban volt, Dubaiban nyaralt vagy "elfelejtette".

- nem hívta fel a figyelmet semmi új dologra, legkésőbb a tavalyi EP-választások óta mindenki tudhatja, mi a helyzet a segélykérdéssel

- nem kért APEH-ellenőrzést az általa gyanúsnak vélt segélyezettekre

- ezzel szemben nyilvánosan megszégyenített egy rakás embert, megjegyzem szerintem az adatvédelmi törvényt megsértve, a megoldás keresésének legkisebb igénye nélkül.

Holnap ugyanúgy meleg ebéddel kénytelen várni ezeket az embereket, ha már egyszer tegnap is kénytelen volt (hacsak nem az általa vezetett önkormányzat a sáros), csak rájuk ragaszt egy szamárfület is.

Ezért nem tudok tapsikolni.

Aki azt hiszi, hogy meghatottak engem az LMP vagy a TASZ sirámai, az vagy nem ismer, vagy nem értette meg, amit írtam. Nekem átjött, hogy az ide írók 99%-a rendet akar végre a segélyezés terén, mint ahogy én is. Többet írták, hogy "legalább ennyi történt". Mindössze ebben van vitám velük: szerintem lófasz érdemi nem történt egy álláshalmozó költségtérítéskirály gőgös megnyilvánulásán kívül.

Torgyán 2010.07.08. 22:48:07

@Horizont: Kérjél bocsánatot! Munkát a népnek!

Horizont 2010.07.08. 22:58:52

@Kicsit Karcos: Természetesen abban igazad van, hogy mit vársz el a kormánytól. Én is elvárnám ugyanezeket. Elítélem Lázárt a költségtérítéses ügyben is, és mellette még 385 képviselőt is. De nem kéne ezt most összemosni Lázár pénzével. Itt most nem róla van szó. Az egy másik ügy, sajnálatos, hogy abban sem történt semmi. Emlékszel mekkora össztűz volt a szociális kártya ürügyén is? Biztos lehetne tenni valamit, de ugyan mit amit a jogszabályok megengednek? Hívja be a 800 ezer rokkantnyugdíjast? Lehet, hogy 793 ezret vissza kéne küldeni a munka világába? És hová ha szabad kérdeznem? Ha nincs munka akkor nem rokkant nyugdíjat kapna hanem más néven ugyanazt.
Amit az elmúlt 20 évben tisztességesen elbaszott MINDEN kormány azt nem lehet hetek alatt rendbe hozni! Nem érzem, hogy ez a névsor a világ szégyene lenne! Nem EZ a világ szégyene.....

Torgyán 2010.07.08. 23:03:20

Úgy módosítaná a közjogi méltóságok juttatásairól szóló törvényt két MSZP-s képviselő, hogy ne kérhessen állami lakást az, aki más korábbi posztja miatt már kapott egyet. A javaslat az egyik benyújtója szerint nem Sólyom László távozó államfőről szól, de jelenleg ő az egyetlen, akit érinthet a dupla lakáshasználati, hiszen az Alkotmánybíróság elnökeként is kapott egyet.

NEM IS MÉG EGYET SE ADNÉK NEKI MEG EGYIK NE SE ELÉG VOLT! MIT KÉPZELNEK EZEK MÁSOKAT MEG KILAKOLTATNAK ÉS DOLGOZTAK VILÁG ÉLETÜKBEN ÉS KOMMANDÓSOKAT HÍVNAK RÁJUK SZÉGYELLJE EL MAGÁT AZ ORSZÁG

Elítélem Lázárt a költségtérítéses ügyben is, és mellette még 385 képviselőt is. De nem kéne ezt most összemosni Lázár pénzével. De össze kell mosni ne alázza meg őket hívja személyesen és rendezze le ha jogtalannak találja. Az én szégyen falamra már felkerült.

Torgyán 2010.07.08. 23:04:42

@Horizont: Elítélem Lázárt a költségtérítéses ügyben is, és mellette még 385 képviselőt is. De nem kéne ezt most összemosni Lázár pénzével. De össze kell mosni ne alázza meg őket hívja személyesen és rendezze le ha jogtalannak találja. Az én szégyen falamra már felkerült.
Igen, hogy Lázár és a több zsebel és a nép nyomorog kilakoltatnak stb ébredj már fel

Kicsit Karcos 2010.07.08. 23:09:11

@Horizont:

"Amit az elmúlt 20 évben tisztességesen elbaszott MINDEN kormány azt nem lehet hetek alatt rendbe hozni!"

Erről nem vagyok meggyőződve... de ha ma nekikezdünk, akkor is egy nappal előrébb vagyunk, mint ha holnap kezdenénk.

"Emlékszel mekkora össztűz volt a szociális kártya ürügyén is?"

Hogyne emlékeznék, a saját kezemmel küldtem el többszáz önkormányzatnak a bevezetését sürgető kiáltványt:

szerencsikisterseg.hu/component/content/article/81-hirek/52-oenkormanyzati-kezdemenyezes-tarsadalmunk-jobba-tetele-erdekeben

A rokkantnyugdíjakról: a nyugdíj mellé nem lehet elvárni semmit, benne van a nevében is. Vizsgálják felül a rokkerigazolásokat; amelyik kamu, amiatt induljon eljárás, a nyugdíjat vonják meg, de kapjanak segélyt, ha megfelelnek a segélyezés feltételeinek. A jövőben aki szándékos bűncselekményt követ el, az ne kaphasson segélyt. Ha nem tetszik ez nekik, akkor azt csinálnak, amit akarnak. Mehetnek Ajrópába személyivel, hátha ott toleránsabbak az emberek. De itt nem csak a kamusokról van szó; arról a becsületes kisebbségről is, akik miatt eredetileg kitalálta a társadalom a szolidaritást. Akiknek egy része most minden bizonnyal ott van a szégyenfalon, a fuxos-mercis cigányok között, a 8 év alatt kidolgozott törvénycsomag helyett van egy "szép" improvizáció, a segélyezési rendszer állapotának felelősei pedig hurik között szopogatják a koktélt valamelyik egzotikus szigeten.

Torgyán 2010.07.08. 23:10:06

Bankadó: mindenkinek fájni fog?

A Fidesz kormány kitart az elképzelése mellett és be akar hajtani 200 milliárdot a pénzügyi szektor tagjaitól. Az ellenzők szerint félő, hogy az egész ország meg fogja sínyleni a különadót.
Ez rendet tesz 29 pontja már romokba dől ez csak a nyilatkozatával foglalkozik. Hajtsuk el elég volt Lázárral együtt teljes vagyonelkobzással és akkor nem kérünk ingyen ebédet.

Torgyán 2010.07.08. 23:12:02

@Kicsit Karcos: KÉSZEN ÁLLUNK AKÁR HOLNAP A KORMÁNYZÁSRA AKKOR TESSÉK GYERÜNK CSINÁLJUK MEG A HÉTSZÁZÁT NYARAL, VB, NYILATKOZAT A NÉPET PEDIG TOVÁBB SARCOLJÁK SZÉGYELLD EL MAGAD TE IS

Torgyán 2010.07.08. 23:17:27

Hétköznapi családokhoz költöztet be néhány napra közismert politikusokat az egyik ukrán országos tévécsatorna. A cél, hogy kiderüljön: képesek-e megélni az egyszerű emberek szintjén a luxuskocsikon járó, tehetős országgyűlési képviselők, egykori miniszterelnökök, sőt akár elnökök is. A Mandátum nélkül című politikai valóságshow ősszel kerül képernyőre.

Gyere Lázár költöztél ide majd megmutatom én neked.

Kicsit Karcos 2010.07.08. 23:18:24

@Kicsit Karcos: voltaképpen ezt a nyilatkozatot tartom a poszt témájáról alkotott véleményemnek, tökéletesen egyetértettem vele két éve is és most is. Helyes a diagnózis, helyes a levezetés, következésképpen helyes a megoldás is, rendszerszintű választ kínál az egyre jobban kínzó problémára.

Kérdezném azokat, akikkel nagy vitám volt a poszt alatt, azok el tudják-e fogadni közös nevezőnek ezt a nyilatkozatot. Még egyszer a link:

szerencsikisterseg.hu/component/content/article/81-hirek/52-oenkormanyzati-kezdemenyezes-tarsadalmunk-jobba-tetele-erdekeben

Torgyán 2010.07.08. 23:21:19

Lázárt ütik a listája miatt
meg a vagyona miatt is mit képzel magáról

Horizont 2010.07.08. 23:23:00

@Torgyán: Micsoda demagógia! Igen Lázár meg a többi zsebel és akkor mi van? Cserébe huszonévesek nem mennek el dolgozni csak a segélyt várják? Hű most aztán jól kibasztak Lázárral!
Mi ez a nép nyomorog?? Ne fárassz már. És ne általánosíts! Igen, sokan élnek nagyon szegényen, de, hogy a NÉP az összes nyomorogna? Menj már ki az életbe és nézzél már szét. Ja ezen meg jót röhögtem: "hívja személyesen " Ezt tényleg komolyan gondoltad? Hol élsz te? Hívja fel azt az 1987-ben született emberkét aki nem vállalta a felajánlott közcélú munkát????Gondolkozzál már ember mielőtt ilyen baromságot leírsz!!! Nem a névsor a szégyen, hanem azokra az emberekre szégyen ez a nagy "védés" akik rendesen becsületesen dolgoznak, rendesen adóznak, soha semmit nem kértek és nem is vártak el az államtól! Pl. Szalag mellett dolgoznak 3 műszakban a gyárban 80-90 ezerért 40-55 évesként. Na értük is szégyellem magam , hogy nem ítéltek el kellő hangsúllyal olyan embereket akik nem is akarnak dolgozni, hanem rágódtok egy rohadt névsoron ami súlyát tekintve köszönő viszonyban sincs a segélyezési visszaélésekkel !

Torgyán 2010.07.08. 23:23:06

@Kicsit Karcos: KÉSZEN ÁLLUNK AKÁR HOLNAP A KORMÁNYZÁSRA AKKOR TESSÉK GYERÜNK CSINÁLJUK MEG A HÉTSZÁZÁT NYARAL, VB, NYILATKOZAT A NÉPET PEDIG TOVÁBB SARCOLJÁK SZÉGYELLD EL MAGAD TE IS

Horizont 2010.07.08. 23:30:05

@Torgyán:
Húzd már be a kéziféket!Téged soronként fizetnek ennyi baromságért?
Legalább olyan szellemes lennél mint akinek a nevét választottad:(((

Torgyán 2010.07.08. 23:31:26

Budapest – Megvan, miért? Milliók várták a nyilatkozatot Lázár János Fidesz-frakcióvezető szerint: ezért szükséges falra függesztve nyilvánosságra hozni.

Várj a gránát össze keverte neki nem mások adataival kellett volna kifüggeszteni Jani kifüggesztetted hogy legyen béke már már pedig nem lesz ezt nem merted volna megtenni egy cigány faluba kaptál volna olyat

Torgyán 2010.07.08. 23:35:07

@Horizont: szégyeld el magad te is hogy nem a magyarok mellé állsz hanem Lázár mellé és az ő vagyona mellé szégyen ezek az emberek megaláztatva érzik magukat. Ne beszéljetek mellé adjanak munkát és akkor nincs mit kiragasztani függeszteni.

Torgyán 2010.07.08. 23:37:48

@Horizont: Kívánom hogy megtud mi az amikor nincs munkája a fiatalnak

Horizont 2010.07.08. 23:38:01

@Torgyán: Te szerencsétlen munkát akartak adni de nem vette fel!!!!! Be vagy rúgva???

Torgyán 2010.07.08. 23:43:45

@Horizont: általánosságba beszéltem és vegyél vissza az arcodból

Rwindx 2010.07.08. 23:50:20

@Torgyán:
Fogd vissza magad öreg, tudd kivel hogy beszélsz!

Horizont 2010.07.08. 23:56:37

@Rwindx: Köszönöm!
Nehéz a "kommentélet" is, már én is kizökkenek a jóindulatomból:)
Pedig ezidáig ez csak csernaja obcának sikerült még régebben:)

Rwindx 2010.07.09. 00:09:09

@Horizont:
Nincs mit. Én sólyom bátor óta nem húztam fel magam, az meg már elég régen volt :) Egyébként nem szabad idegeskedni mert elveszti az egész a kikapcsolódás jellegét. :)

acsub 2010.07.09. 00:45:15

@prostatikus vogon jeltz:
Már többen észrevették:
"index.hu/belfold/2010/07/08/bizonytalanna_valhat_az_allami_cegek_atlathatosaga/

A nemrég beterjesztett adóügyi salátatörvény megszüntetné a többségi állami tulajdonú cégek adatainak nyilvánosságát, ami elbizonytalaníthatja az adatigénylési ügyekben jelenleg megengedő gyakorlatot folytató bíróságokat. A kormányülésekről mostantól csak összefoglaló készül, ami azonban jogszabályba ütközik."

Ehhez hozzá kell gondolni az közbeszerzés nélküli egyéb szempontokra való hivatkozást (ami az első törvények egyike volt, itt is ki lett tárgyalva ) és mindjárt érthető a miértje.
Már anno is ezt jósoltam.

Gratulálok.

Szóval, akkor a bloghoz a témához kapcsolódóan:
Amikor a közpénzt nem igénybe vevők listáját közszemlére tesszük ( lehet, hogy jogtalamul), akkor a másik oldalr a valószínűleg sokkal több közpénzbe kerülő ilyen fentebb idézet dolgokat meg meg elrejtünk a nyilvánosság elől.

Kettős mérce???

A lex Járai már csak hab a tortán.

acsub 2010.07.09. 00:54:54

@Horizont: "Elítélem Lázárt a költségtérítéses ügyben is, és mellette még 385 képviselőt is. De nem kéne ezt most összemosni Lázár pénzével. Itt most nem róla van szó. Az egy másik ügy, sajnálatos, hogy abban sem történt semmi."

Ott van köze , hogy a köz pénzére hivatkozva tette közzé a listát. Érdekes, hogy akkor, amikor a költségtérítést felvette, akkor nem érdekelte a közpénz.

Rwindx 2010.07.09. 01:19:47

off és nem is magyar, már olvastam erről régebben de ennyire nagyon durvának még soha nem festették le:
hetivalasz.hu/vilag/tombol-a-baloldal-elviselhetetlenne-valt-a-nemzeti-orulet-30588/

ilyen után csak arra tudok gondolni ki kell írtani minden kommunistát, maradéktalanul. És nem a németek miatt, hanem az emberiség jövője érdekében.
Nálunk is szar a helyzet, de szvsz ilyen azért mindennapos összecsapásokat eredményezne az utcán. Basszák meg saját nemzetük zászlóit lopják és égetik el szervezett kampányban... emberek ezek?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.09. 01:42:49

@Rwindx:
Nooormálisak ezek? Már értem Sztálinék miért örültek anno a sok nyugati baloldali "értelmiségnek". Két perc alatt lebontják azt, amit ők alapos és körültekintő, évtizedekig tartó szervezkedéssel csak kapirgáltak.
Csak nemtom mi lett volna a fenenagy szovjetszerelemből, ha úgy alakultak volna a dolgok, a veres lepel kiterül egész az Atlanti-partig, és a Kreml őket is annyira pótolható darabként kezeli, mint a saját honpolgárait.
Bocs, kicsit eltértem.

Öö, azért nácinak nevezni a pakisztáni bevándorlót.....nem semmi.
Az meg, hogy a szülőhazájuk zászlaját tépik, benzinnel locsolják - hazátlan bitangok. Csak még nem jutott el az agyukig. Majd egyszer. Talán.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.09. 01:56:37

"a közmunkaprogramok nem alkalmasak arra, hogy az abban résztvevőket visszajuttassák a munka világába, "
Akkor mégis mi a faszom lenne alkalmas?
Aki dolgozni akar, pénzre van szüksége, az megkaphajta ebben az esetben.
Nem kell neki.
Hát akkor nem kell. De akkor más segély se kelljen... És nagyon helyes, hogy kirakták a listát!
Ugyanígy kéne a bűnözőkkel is.
Csak azt fényképpel.
Kíváncsi vagyok, milyen nemzetikségi arány lenne.
Érdekes, ez Írországban működik. Ha nem tartod be a társadalom szabályait, akkor a társadalomnak sem kell korrektnek lennie veled...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.09. 02:00:16

@Torgyán: A tisztséghalmozás egy más tészta, azt is betiltanám, főleg vezető körökben. Főleg az olyat, hogy képviselő ne lehessen cégtulaj. Meg hogy egy állami cég vezetője csak ott lehessen állásban.
Mondjuk olyan indokkal, hogy ezek a felelősségteljes (persze) beosztások teljes embert kívánnak.

trojka 2010.07.09. 07:34:08

En minden nap látom ezekez a szegény, "munkában megfáradt", dolgozokat, amint sétálni tanitják a söprut. Ugyanis, az "ut a mnkához" program keretén belul a falu takaritását bizták réájuk, napi nyolc orában, minimálbérért. Eddig néy orában tették ugyanezt, de valaki felpiszkálta öket, hogy kényszeritsék rá a képviselö testuletet, szavazza meg a nyolc orát. Testuleti gyulésre (ami nyilvános) eddig ha egy-két kulsös ment el, most 50-60 cigány ult ott, ugrásra készen. A kv. testulet ugy begazolt, hogy egybol megszavazták, ez az önkormányzatnak havi négy-ötszázezer forintjába kerul akkor, amikor jelenleg már fizetésképtelen. Nos, folyatva, saját szememmel láttam, amikor leálltak egy huvös helyen dolgozni,(nagyon ugyeltek, hogy pad is legyen a közelben) arra ment egy ismeros, elkezdtek beszélgetni. Az igaz, hogy a söpru közben járt, de a mozgás egy helyre korlátozodott. Amiota a temetöben is "dolgoznak", már nem mernek a parkoloban megállni személyautoval, mert azokat feltörik "az ut a munkások". Akkor, szeretném megkérdezni, hogy aki semmit nem tesz azért a pénzért, amiért mások keményen megdolgoztak, csak várja a sult galambot, miért nem lehet kiirni a nevét. Nem ugy kéne egyeseknek hajhászni a népszeruséget, hogy támogatják a semmittevést, az ingyenélést.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.09. 08:02:13

@ColT:
"Ha nem tartod be a társadalom szabályait, akkor a társadalomnak sem kell korrektnek lennie veled... "

ENNYI !

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.07.09. 08:37:54

Van egy adatvédelmi törvényünk, ami alapján nagyobb elnyomásban élünk, mint az átkosban. Az adatvédelmi törvény egy értelmezhetetlen és betarthatatlan gumijogszabály. Ahogy ma alkalmazzák, az egyértelműen az elnyomásunkat szolgálja. Ezalatt a szolgálatok MINDENT tudnak rólunk. Pl. kommentjeink is gyűlnek egy személyes mappában, automatikusan. Mindegy, honnan, hova írsz be. Telefonjaink egyben lehallgató és követő készülékeink. Minden hivatalos adatod születésedtől tegnapig aktualizálva egy helyen össze van gyűjtve (a törvény TILTJA).

Ezalatt folyik trianon 2.0:
hungaryisdead.blog.hu/2008/11/09/a_demografiai_valsag

Aki tenni próbál akár csak kicsit is ellene (Lázár), azt lehurrogják. Lehurrogjuk. Medeja olyan szinten mosta át agyunkat, hogy egy 95%-os készültségű, zöld beruházást össznemzeti örömmámor okozása mellett sikerült leállítani. Bős-Nagymaros ez, a rendszerváltás, akarom mondani módszerváltás főpróbája. Azóta zöldségeink is egekben vannak. Pártjaink egytől egyig a szolgálatok markában vannak.

Ami ma "magyar", vagy "nemzeti" jelzőjű a nevében, biztos lehetsz benne, se nem magyar, se nem nemzeti. Ezért van, hogy Abszurdisztán a kazah, üzbég, kirgiz, tadzsik, .. isztánok mellett mai napig részben, de örökölt és folytonos orosz befolyás alatt áll.

No. Ez mennyire volt karcos?

kamasuka 2010.07.09. 09:07:47

"(És nem értek egyet a Kettős Mérce blog ezen témájú posztjával.)"
Kettős Mérce=LMP

:)

kamasuka 2010.07.09. 09:11:56

@csernaja obca:
"Ha nem ment el, abban mi a visszaélés? Hülye ez a Lázár János? "

Ők igényelték, nem a két szép szemükből szopta ki Lázár, hogy nekik adnia kell.

kamasuka 2010.07.09. 09:17:50

@Kicsit Karcos:
"vitessék el egy közmunkással az ebédet Kovács Lacinak, ha nem kéri Kis Pista... aztán számlázzák ki a futár munkáját Pistának."

Aha, kiszámlázzák, majd Kis Pista baszik befizetni, mert nincs miből, mert elitta pl. Aztán mehet a szégyenfal?

Nos, az o.k. kihagyott egy felesleges lépcsőt, amivel további pénzeket takarított meg. Kifüggesztette, listázta a lumpeneket, és a következő körben már baszik nekik bármit is adni. Olyan ez, mint a banki hitel. Ha nem tudod fizetni, eladósodtál, de még és még és még akarsz felvenni, akkor a többi bank erről tud, és nem tudod fizetni.

kamasuka 2010.07.09. 09:17:55

@Kicsit Karcos:
"vitessék el egy közmunkással az ebédet Kovács Lacinak, ha nem kéri Kis Pista... aztán számlázzák ki a futár munkáját Pistának."

Aha, kiszámlázzák, majd Kis Pista baszik befizetni, mert nincs miből, mert elitta pl. Aztán mehet a szégyenfal?

Nos, az o.k. kihagyott egy felesleges lépcsőt, amivel további pénzeket takarított meg. Kifüggesztette, listázta a lumpeneket, és a következő körben már baszik nekik bármit is adni. Olyan ez, mint a banki hitel. Ha nem tudod fizetni, eladósodtál, de még és még és még akarsz felvenni, akkor a többi bank erről tud, és nem tudod fizetni.

acsub 2010.07.09. 09:35:24

Valaki belinkelte ezt Lázárról.
Ha a fele is igaz, ez borzalom!
kuruc.info/r/26/46425/

acsub 2010.07.09. 09:36:55

@acsub: - Ezt már nagyon sok helybélitől hallottam, ezek szerint ez nem csak pletyka?
- Ez igaz, őt csak Mr. 10 %-nak hívják. Budapesten több száz milliós építkezést csinált, a gyerekeinek a nevén több ezer hektár föld van (találtunk egy, Lázár parlamenti vagyonnyilatkozatában nem szereplő, sok tízmillióban mérhető balatoni nyaralót is - a szerk. megj.), ezt senki ne mondja nekem, hogy egy fiatalember 7 évnyi polgármesterkedés után összegyűjtheti. Csak azért kimegy Svájcba, hogy a feleségének cipőt vásároljon. Ez aligha telne a fizetéséből…
- Úgy hallottam, hogy a helyi strandot is ki szokta bérelni bulikra.
- Ott rendszeresen vannak koktélpartik, én is voltam az egyiken. Két emelet megvan terítve, a pincérek seregei ott szorgoskodnak, zenekar, stb…
- Szóval nemcsak az MSZP-sek szeretnek dőzsölni.
- Degenfeld gróf és az összes vezető politikus ide jár vadászni, idézve a Kádár-rendszer szellemét. Mutasson nekem olyan polgármesteri hivatalt, ahol jogászoknak, köztisztviselőknek kötelező hajtóknak elmenni hétvégén.
- Ezt most nem mondja komolyan?
- De bizony, a jogi és közgazdasági iroda vezetője két fazékkal űzi a vadat. A kabinetiroda vezetője, Tóth Péter már nem bírta idegekkel, például ő ment föl Budapestre a köztisztviselőknek vadászegyenruhát vásárolni, hogy hajtók legyenek. S, aki nem ment el egy ilyen vadászatra, annak valószínűleg az állásába került ez a döntése. Ebben a polgármesteri hivatalban ilyen diktatúra működik.

Azt hiszem az ilyeneket hívják többek között hipokritánakk!

fokabacsi 2010.07.09. 09:41:20

@Torgyán: Ha ezek az emberek megalázva érzik magukat, menjenek el dolgozni. Vagy ez meg van nekik tiltva? Esetleg a tanulás szakmaszerzés volt nekik megtiltva? Ki tiltja hogy a kertjüket megműveljék, tyúkot kacsát libát disznót tartsanak?? Megtermeljék a zöldséget, krumplit babot borsót, az éves élelmüket ?
Vagy azon nem szégyenkeznek, hogy nincs szakmájuk nincs iskolájuk?? Csak azon , hogy kiderül a parazita létük? Huszonéves emberek munka nélkül, vajon mit tesznek a szabadidejükben? Honnan vannak a drága autóik? Csak nem bűnözésből? Hol van ilyenkor az APEH?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.07.09. 09:53:34

Megnéztem direkt a listát. Érdekes módon alig találtam rajta 60 éven felüli embert. Abban a korban pedig még csak fel tudnak ülni biciklire, vagy elgyalogolni az ételosztóhelyre...

De amekkora a hőbörgés, azt hittem, hogy majd sorjázni fognak az Orsósok, Lakatosok, Kolompárok és társaik a listán, de ilyen is alig van.

Segélyt kérni nem szégyen. Nem kérni szintén nem. De valóban, ha már első fokon éltek a lehetőséggel, akkor bunkóság utána visszatáncolni minden indok nélkül. Kisebb faluban az ilyet kibeszéli a nép, és ez a vonás talán még ott is megmaradt. Sok ilyen lista kéne még, de válogatás nélkül. Ja, és nemcsak ilyen alsó szinten, hanem a parlamentből is!!!

acsub 2010.07.09. 09:59:09

Lex Járaihoz:
"Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke visszavonja azt a javaslatát, amely megmentené a bankadótól a 2007 júniusa után indult biztosítókat, köztük a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannóniát - tudta meg az Index. A kormány ugyanakkor a költségvetési bizottságon keresztül beadott egy lényegében ugyanezen célt szolgáló újabb módosító javaslatot."

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=451676&place=

SiKom 2010.07.09. 11:03:10

LMP, a jó .... anyád!

Szégyen amit az LMP művel! Szinte már kezd rosszabb lenni, mint az SZDSZ. Ezért kár volt új pártot alapítani!

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.09. 11:09:11

A témában közmunkaprogram bevezetése után ez a következő nagy port kavaró, DE ugyanakkor hasznos lépés. Remélem minden város bevezeti majd (Bp. nagy mérete miatt ott esetleg kerületekre is le lehetne bontani)!
Persze ombudsmani oldalról érthető a kifogás (tényleg, őt miért nem idézték a cikkben?), de szerintem meg is érdemlik a felállítottak: ha valaki kér valamit, de ilyen-olyan amolyan indokból (kivéve ha az indok elfogadható, pl. azért nem ment dolgozni, mert előtte este elgázolta egy autó) nem veszi át az állam és az adófizetők pénzén nyújtott támogatást, akkor kapjon is megszégyenítést! (Kivéve indokolt esetben - de mondjuk a "vicces" ál-indokokat itt is ki lehetne rakni, álá bash.hu :)

"ovábbá számos kutatás bizonyította, hogy a közmunkaprogramok nem alkalmasak arra, hogy az abban résztvevőket visszajuttassák a munka világába, így a közmunkában való részvétel kikényszerítése nem feltétlenül szolgálja a munkanélküliség csökkentését."
Teoretikus vagy empirikus? Mert szerintem inkább ez, mint a korábbi tétlenség.
Amúgy a középiskolai töritanárom mesélte (nem tudom mennyire igaz...), hogy az 1950'-1960' években az indiánokkal hasonló probléma volt, mint nálunk a cigányokkal. És ott is egy közmunkaprogram segített, mert az őslakosok rájöttek, hogy így is lehet élni.
(A másik: inkább helyben élőkkel végeztessük el ezeket a munkákat, minthogy Nyugat-Európa sorsára jutva a frissen bevándoroltakkal...)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.09. 11:11:47

Kiegészítés:
Az ebédjegy szerintem sok (DE nem mindegyik!) igénylő azért nem veszik át, mert nem tudja olyan "létfontosságú" dolgokra költeni, mint cigaretta meg alkoholos ital.

parttitkar 2010.07.09. 11:15:11

LMPvs :D

Egyébként egy (liberál-) demagóg párt, ezt már régóta láthatjuk.

z666 2010.07.09. 11:17:20

Lázár János az ország egyik legundorítóbb (és legsz*rosabb nyelvű) karrierpolitikusa.
De ezt az intézkedését támogatom!

Egyébként kisebb településeken a kalodába zárás is remek módszer.

anarcho78 2010.07.09. 12:15:23

mióta van ombudsman? nem lehetne megszüntetni ezt a posztot? és a TASZ? vki lehetetlenítse már el őket. LMP? eddig szimpatikus volt, de jó lenne, ha végre a sarkára állna és hagyná az ilyen brutállibsi hozzáállást.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.09. 15:43:29

Nem kell kiplakátolni. Szigorúan bizalmas, csak belső használatra szánt anyagot kell belőle összeállítani, és véletlenül ottfelejteni a legközelebbi fénymásolószalonban.

Ouroboros 2010.07.09. 16:42:57

1 fő a listáról nem vette át a gyógyszerutalványát, mert -- súlyosan visszaélve az adófizető állampolgárok bizalmával -- időközben meghalt.

82 fő a rendelkezésre állási támogatás (RÁT) életbe léptével átkerült a Munkaügyi Központtól Hódmezővásárhely végtelenül korrekt és együttműködő önkormányzatához, ahol korra, nemre és végzettségre való tekintet nélkül értelmetlen segédmunkákat ajánlottak föl nekik, amit ők nem fogadtak el.

Ezzel a 82 fő támogatási jogosultsága megszűnt, semmiféle újabb támogatásért nem folyamodhatnak legalább egy évig. Tehát a tisztelt kommentelő közösségnek ezek az emberek éppen a listán kárhoztatott döntésük következtében nem kerülnek semmibe. *Semmibe.*

Jogsértést, bizalommal való visszaélést nem követtek el, de Lázár Jánosnak nem volt elég, hogy végre megszüntethette a jogosultságukat, még jogtipró módon szégyenfalra is rakta őket. Ha erre figyelmeztetik, a többiek ülnek fordítva a lovon. Mint a viccben: „Egy őrült szemben halad a forgalommal. — Egy?!!! Az összes!”

Lázár János nyilatkozataiban rágalmaz és hazudik. Egy konkrét hazugság: azt állítja, senki sem föllebbezett a döntés ellen. Biztosan volt egy föllebezés, amiben ugyan a föllebbviteli szerv igazat adott Lázáréknak, azonban el is marasztalta őket, mert nem tartották be a törvényben előírt határidőt (annak kétszeresét sem, ha pontosak akarunk lenni).

A sok kedves kommentelőnek pedig, aki tapsol a 18 milliós költségtérítésű Lázárnak, a halálos kimenetelű döntést hozó orvost politikai megfontolásból kitüntető Lázárnak a nyílt törvénysértéshez, szívből kivánom, hogy az ő nevük is jelenjen meg egyszer egy ilyen listán.

Elvégre ilyen alapon mindenkié megjelenhet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.09. 17:52:15

@Ouroboros:

"ezek az emberek éppen a listán kárhoztatott döntésük következtében nem kerülnek semmibe."

Értem, mivel ezután már nem kerülnek semmibe, ezért nézzük el nekik, hogy eleddig akár éveken keresztül felvették a havi 28 ezer forintot. Természetesen mindegyiknek pont akkor javult az anyagi helyzete, amikor munkát kellett volna végezniük a pénzért. Már pont indultak befelé, hogy jelezzék, nincs szükségük a támogatásra, csak megelőzték őket ezzel az ajánlattal, aminek lemondásával jelezték, hogy nincs tovább szükségük a támogatásra.

"korra, nemre és végzettségre való tekintet nélkül értelmetlen segédmunkákat ajánlottak föl nekik, amit ők nem fogadtak el."
"kivánom, hogy az ő nevük is jelenjen meg egyszer egy ilyen listán."

Én pedig azt kívánom neked, hogy legyen szerencséd munkanélkülinek lenni hosszú ideig és 28 ezer forintot kapni.
Aztán amikor felajánlanak BÁRMILYEN munkát 82 ezer forintért meglátjuk elvállalod-e?
Szerintem igen, ha szükséged van arra a + 54 ezer forintra. Ha nincs rá szükséged, nem fogadod el.
Ebben az esetben meg nincs szükséged a 28 ezerre sem.

De jobb ötletem van...

Tudod, mit?
Azok közt legyél, akiknek szüksége lenne a pénzre és BÁRMILYEN munkát elvállalnának, azonban soha ne legyen lehetőséged elvállalni a munkát, mert olyanoknak van fenntartva a munkalehetőség akik nem akarnak élni vele, mert nincs szükségük a pénzre.

Azután majd meglátjuk, hogy miként vélekedsz azokról, akik miatt Te, nem kaphatod meg a munkát, és nem tudsz pénzt keresni.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.09. 17:54:00

@Conv:

mielőtt belekötsz ebbe: "éveken keresztül felvették a havi 28 ezer forintot", értsd úgy, hogy bármilyen támogatást, nem konkrétan a RÁT-ra gondolok csak

Jurganov 2010.07.09. 18:07:43

jó a cikk zero, ismét egy szépen elmozdultunk kicsit a " mindenki értéktelen aki nem dolgozik" szemlélet felé és ezzel a cikkeddel ismét nagy segítséget nyújtottál a hatalom megosztó politikájának. gratulálok. majdnem olyan jó mint amiket a nyugdíjasok ellen szoktál írni.
alapvetően tetszik, hogy sok kommentelő a tökéletes szociális érzéketlenséggel megáldott/megvert ember és az agyhalott valamiféle fura keveréke.
csak, hogy a cikkhez is szóljak-én is egyetértek zeroval, hogy névvel-címmel kifüggesszék azokat akik éppen azon a héten vannak soron. az, hogy azért kerülnek a szégyenfalra mert nem vállalták a közmunkát ( egy mezőgazdasági városban a betakarítási szezon kellős közepén) vagy azért mert pl szemüvegesek az igazából lényegtelen is, hiszen ez a fidesz, itt csak szentek ülnek és nyilván csak megalapozott és jó döntéseket hoznak. sőt, akár le is lehetne őket csukni, hiszen milyen már, hogy nem veszik fel az ingyen ebédet. szánalom ez a cikk, a kommentek nagy része, de legalább lehet üvölteni....

Jurganov 2010.07.09. 18:10:58

jó a cikk zero, ismét egy szépen elmozdultunk kicsit a " mindenki értéktelen aki nem dolgozik" szemlélet felé és ezzel a cikkeddel ismét nagy segítséget nyújtottál a hatalom megosztó politikájának. gratulálok. majdnem olyan jó mint amiket a nyugdíjasok ellen szoktál írni.
alapvetően tetszik, hogy sok kommentelő a tökéletes szociális érzéketlenséggel megáldott/megvert ember és az agyhalott valamiféle fura keveréke.
csak, hogy a cikkhez is szóljak-én is egyetértek zeroval, hogy névvel-címmel kifüggesszék azokat akik éppen azon a héten vannak soron. az, hogy azért kerülnek a szégyenfalra mert nem vállalták a közmunkát ( egy mezőgazdasági városban a betakarítási szezon kellős közepén) vagy azért mert pl szemüvegesek az igazából lényegtelen is, hiszen ez a fidesz, itt csak szentek ülnek és nyilván csak megalapozott és jó döntéseket hoznak. sőt, akár le is lehetne őket csukni, hiszen milyen már, hogy nem veszik fel az ingyen ebédet. szánalom ez a cikk, a kommentek nagy része, de legalább lehet üvölteni....

fokabacsi 2010.07.09. 18:11:24

@Conv: Egyetértek veled, a gyerekeiknek ingyen tankönyv, menza,nekik lakhatási támogatás, ami jelenti a víz gáz fűtés "tánács" általi kifizetését ! Aztán mikor dolgozni kellene, megmozdítani a laspadt valagukat egyből nem kell nekik ??

fokabacsi 2010.07.09. 18:18:32

@Jurganov:" sőt, akár le is lehetne őket csukni, hiszen milyen már, hogy nem veszik fel az ingyen ebédet." Te meg a híres széles látásod!! Azt a levest el kellett készíteni, a hozzávalókat megvenni, több ember munkája , hogy megfőzzék, odafigyelve, és gusztusosra. Aztán amikor kiderül, hogy dolgozni kell érte, akkor már nem kell?? Lehet lett volna olyan aki szívesen megette volna ! A tanulás büdös, cigányok esetében divat a butaság, a munka nem tetszik, az viszont , hogy éveken keresztül pénzelték őket, az tetszene ugye?

fokabacsi 2010.07.09. 18:24:14

@Ouroboros: ""82 fő a rendelkezésre állási támogatás (RÁT) életbe léptével átkerült a Munkaügyi Központtól Hódmezővásárhely végtelenül korrekt és együttműködő önkormányzatához, ahol korra, nemre és végzettségre való tekintet nélkül értelmetlen segédmunkákat ajánlottak föl nekik, amit ők nem fogadtak el.""
Na bazmeg !! Mert a vezérigazgatói állások pillanatnyilag beteltek !!! És ez a sok több diplomával rendelkező csak nem alacsonyodik le odáig, hogy söpröget, vagy parkosít!!??

Ouroboros 2010.07.09. 19:11:44

@Conv:

Nem magyarázom bazmeg, megmagyaráztad te már magadnak.

Anyukám van azon a kibaszott listán, aki választhatott, tőlem függ-e teljesen (soha föl nem róttam neki, de tudod, akinek van önérzete, azt azért baszogatja néha), vagy esetleg elfogadja a társadalom segítségét, ha már úgyis annyit befizetett a ledolgozott évtizedek alatt.

És még csak vissza sem utasította, csak meg merte kérdezni, hogy biztos jól olvassák-e a tekintetes polgármesteri hivatalban a törvényt. Ezért van most az én címem is kinn.

De te, te jobban tudod, bazmeg.

Köpni kell, phü.

PS: És még csak az sem vigasztal, hogy egy ilyen abszurd világban, ahol a lázárjánosok büntetlenül önbíráskodhatnak, előbb-utóbb mindenki szopni fog, te is...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.09. 21:02:06

@Ouroboros:
Én úgy látom, hogy, ha nekem nincs munkám és nem is tudok elhelyezkedni, mert nem vesznek fel, ezért elfogadom az állami támogatást, akkor bizony akármilyen munkát is ajánlanak háromszor annyi pénzt ajánlva mint amennyit a támogatással kapok, akkor azt elfogadom.
Még ha több diplomám is van, és bizony ehhez mérten megalázó munkát kell végeznem is.
Egy valós példa erre:
i-honlapkeszites.hu/?articles/korunk-vallalkozoja-es-alkalmazottja.html

Nem tudom, de nekem, ha már önérzetről van szó, nem a bármilyen munka lenne sértő, hanem az, ha nem vállalnék el valami munkát amivel előrébb tudok lépni a szar helyzetemből...akár csak időszakosan is...
...és bizony-bizony, nem lennék megsértődve, éppen az önérzetem miatt, ha ezt a szememre hánynák akár a megtörtént formában is.

Ouroboros 2010.07.09. 21:13:16

@Conv:

Persze, persze, ott egye a fene.

Mondom, hiába magyarázok én itt bármit is, ti már megmagyaráztátok magatoknak. Azt is, hogy veletek miért nem fordulhatna sose elő. Azt is, hogy miért jogos, ami alattomos, kicsinyes és törvénysértő.

De majd egyszer ti lesztek listán, basszátok meg. Úgy kell nektek.

Phü.

asmodean 2010.07.09. 21:28:52

Mondjuk nem vagyok túl jártas a dologban, de fordult elő velem, hogy bementem és lejelentkeztem, mint munkanélküli.
Aki velem foglalkozott kerek-perec megmondta, hogy végzettségemnek megfelelő munkát egyszerűen nem fog tudni mutatni. (Keleti megye, megyeszékhely és nem páncélkovács vagyok, hanem informatikus, ami mondjuk nem lenne egy eladhatatlan dolog normál esetben).
Megegyeztünk, abban, hogy nem piszkáljuk egymást keresek magamnak, ha nem találok, akkor jön az a verzió, hogy majd ők. Interjúk bejegyzése a kiskönyvbe kötelező megjelenés általuk ajánlott helyen stb. Mire ez az idő eljött volna találtam.

A fentebb olvasott dolgokat és a saját tapasztalatomat (belátom ez nem sok) összevetve, azt mondom, hogy ez ügyintéző függő dolog akkor.

Jurganov 2010.07.09. 22:52:09

@fokabacsi: az igazság az, hogy te valami brutálisan szűk látókörű vagy, bár nyilván könnyebb ha engem nevezel annak. az első hozzászólásomban leírtam mit gondolok, tépitek a szátokat, hergelitek magatokat és szokás szerint ösztönből reagáltok, akkor sem a hírre hanem arra amit gondoltok. szánalom.
@Conv: én úgy látom, hogy nem igazán látunk bele az emberek életébe, sőt még ennek a hírnek az igazságtartalmába sem, ezért talán eléggé felesleges általánosítani és védhetetlen következtetéseket levonni. tényleg feleslegesnek tartom, hogy reagáljak a kommentekre( mert felesleges) de a tied kéznél volt.

Horizont 2010.07.09. 23:11:50

@Jurganov: "alapvetően tetszik, hogy sok kommentelő a tökéletes szociális érzéketlenséggel megáldott/megvert ember és az agyhalott valamiféle fura keveréke."
Nekem meg alapvetően nem tetszik amikor valaki idejön és szó szerint leszarozza az összes előtte szóló kommentelőt, mert neki más a véleménye és csak az lehet a tuti!
Nem vagyok szociálisan érzéketlen, nem vagyok agyhalott sem. Most én ezek után milyen jelzővel illesselek téged????? Már megírtam, ismétlem magam:
Talán nézd végig a kifüggesztett névsort és nézd meg a születési évszámokat és nézd meg mi bvan melléjük írva! És akkor talán felfedezed, hogy egy rakás 1986-os 1987-es születésű emberkék nem vették fel a közmunkát amit felajánlottak nekik a 28800 ft-os segély helyett 82 ezer ft-os fizuval. Ugyan milyen mentséget tudsz találni az ilyen fiatalemberek hozzáállásához? Véded az ilyeneket, de a kommentelőket fennhéjázóan kiosztod. Szomorú.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.10. 02:27:27

@Conv: Amit belinkeltél igaz?És mikor történt?
Amúgy annak idején amikor jelentkeztem a szakmunkásképzőbe állítólag 10-szeres túljelentkezés volt.Egyik csávó járt kb.1 hónapig.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.10. 02:31:34

@Conv:

igen, igaz, cca. 3 éves történet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.10. 02:32:45

@Tigeri: máhogy neked szántam az előző választ, nem magamnak :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.10. 02:43:24

@Conv: Az a bruttó 70 nagyon szarul hangzik.:((

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.10. 09:49:16

pontosan 53 400 forinttal több, mint a semmi :)

Ouroboros 2010.07.10. 10:26:33

@Jurganov:

„én úgy látom, hogy nem igazán látunk bele az emberek életébe, sőt még ennek a hírnek az igazságtartalmába sem”

Először is köszönet, hogy a tárgyilagos kisebbséget erősíted.

Az igazságtartalomról annyit tudhatunk, hogy Lázár János az adatvédelmi biztosnak írt levelében ( www.hodmezovasarhely.hu/cikkek/dr.-lazar-janos-polgarmester-dr.-jori-andras-adatvedelmi-biztosnak-kuldott-levele-4654 ) azt állítja:

„Akik nem fogadták el a felajánlott munkát, azok részére határozattal került megszűntetésre a RET folyósítása, *amely megszűntető határozat ellen fellebbezés egyetlen esetben sem érkezett!*”

Egyrészt azt tudtommal RÁTnak rövidítik, de leszarom. Konkrétan bírósági iratokkal bizonyítható, hogy volt legalább egy föllebbezés, ami még a bíróságig is eljutott. Sajnos a sikerben bízva a kereset nem tárgyalta azt, hogy az önkormányzat több esetben elmulasztotta határozatairól vagy állítólagos egyeztetésre való behívásról kiértesíteni az érintettet, a föllebbezés elbírálására törvényileg előírt határidőt pedig többszörösen átlépte. Akkor talán lenne valami makula a Lázár-gépezeten a közvéleményben is, így csak az látja, mennyire mocskos, aki itt él, és akinek a nevét bármikor bármiért kifüggeszthetik.

A lényeg a lényeg: volt föllebbezés. Lázár Jánosnak vagy fogalma sincs, mi történik ebben az ügyben, csak saját prekoncepcióira hagyatkozik, vagy tudatosan hazudik. El lehet dönteni, melyik a jobb.

Kicsit Karcos 2010.07.10. 17:30:15

"Több százezres táskával és méregdrága ruhában jelenik meg a partikon Kaló Dénes kedvese, Zimány Linda. pedig szegény segélyre szorul. A legeredményesebb magyar pókeres, az élő versenyeken eddig 570 millió forintot kereső Kaló nem adhat neki sok zsebpénzt...

(...)

Ma már az egyik legkeresettebb modellként tartják számon hazánkban, s Linda szereti is mutatni, hogy nagylábon él: szívesen aggat magára több százezer forintos kiegészítőket, ruhatára pedig a legdivatosabb darabokból áll.

(...)

A modell április végén kereste fel a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ nagykanizsai kirendeltségét, hogy benyújtsa álláskeresési ellátás megállapításának kérelmét. A 25027-0/2010-2003 ügyiratszámú határozat szerint Zimány Linda megkapta, amit kért, április 28. óta 65 napig napi 1355 forint álláskeresési járadékot állapítottak meg neki részben azért, mert az elmúlt négy évben 650 napig volt munkaviszonya.

(...)

Amikor újra beszéltünk vele, már nem tagadta, hogy ő veszi fel a járadékot, ám perrel fenyegette meg lapunkat. – Beszéltem az ügyvédemmel, nem akarom, hogy erről a témáról bármi megjelenjen. Nagyon drága ügyvédem van, Magyarország legjobbjai között szerepel, úgyhogy mindenki felkötheti a gatyáját, és ezt lehet fenyegetésnek venni! – mondta, majd kedvesen elköszönt."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.10. 18:33:27

@Kicsit Karcos:
a törvény szerint jár neki. jogosan veszi fel. :)

fokabacsi 2010.07.10. 19:33:50

@Jurganov: ""az igazság az, hogy te valami brutálisan szűk látókörű vagy, bár nyilván könnyebb ha engem nevezel annak. az első hozzászólásomban leírtam mit gondolok, tépitek a szátokat, hergelitek magatokat és szokás szerint ösztönből reagáltok, akkor sem a hírre hanem arra amit gondoltok. szánalom."" Te rajtam ne szánakozzál, a tényeket írtam le !! Te viszont köszönőviszonyban sem vagy vele. Tipikus bolsevista mellébeszélés amit idehánytál!!

Kicsit Karcos 2010.07.10. 20:12:11

@Conv: nem véletlenül hoztam ezt a hírt:) Várok még a kommentálással, kíváncsi vagyok pár véleményre még.

(Csak zárójelben, Zimány Linda természetesen közszereplő, ezért a közpénzekkel való viszonya a közre is tartozik.)

Horizont 2010.07.10. 21:20:49

@Kicsit Karcos:
na akkor már itt is vagyok mint első felháborodott!!!:) Jár neki?? Mi? Hát a lába közt is sok mindenki járt már az tuti. Komolyan nem hiszem, hogy ez az ország normális az összes törvényeivel, jogszabályaival, jogalkotóival, vezetőivel és állampolgáraival együtt.
Az meg egy másik kérdés, hogy egy dolog mi jár nekem egy másik meg, hogy én hogyan állok ehhez. Na azért még ebből a nőből is többet néztem ki.Kár volt.
Itt mindig a rendes emberek faragnak rá a tetvek miatt. Akik csalnak a minimálbérrel megszívatják azokat akik tényleg annyiért melóznak. Akik ezt csinálják a segéllyel, közmunkával, ingyen ebéddel megszívatják azokat akik valóban rászorulók. Mint ez a ribanc is....

Agyalap 2010.07.10. 22:03:07

@Conv: "A törvény szerint jár neki"

Mint a 100 milliós végkielégítések, mint a költségtérítés országgyűlési képviselőknek, mint a segély a naplopóknak.
Szegény munkanélküli mondhatja, hogy nem éri meg dolgozni, mert csak 5000-rel kapna többet mint a segély?
Ez így olyan, hogy felfordul tőle a gyomrom. Nem gondolod, hogy a törvénnyel van a baj?

Horizont 2010.07.11. 20:52:27

Érdemes elolvasni! zipp.hu/velemeny/2010/07/09/lazar_listaja_es_a_hivatasos_munkanelkuliek
"A rendszer végtelenül igazságtalan a valódi szegényekkel szemben, azokkal a nagymamákkal szemben, akik egy 80 négyzetméteres házban telente kifizetnek 40 ezer forint gázszámlát, ami nyugdíjának felét elviszi. A másik feléből megy a villany, a víz, a szemét, a takarítási és mosási költségek, és talán marad 20 ezer forint ételre. Ezzel szemben a hivatásos szegények ingyen szerzik a fűtéshez a fát, ellopják a szomszéd veteményeséből az ebédhez valót, nem fizetnek szemétdíjat, vízdíjat, villanyszámlát, de van parabola antennájuk és mindenkinek van mobiltelefonja."

Agyalap 2010.07.13. 14:53:10

@Conv: Magvas és mélyen szántó válasz.

Agyalap 2010.07.13. 16:02:02

@Conv: Várj, írok én is egy frappáns választ:
jaj!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.13. 17:55:02

@Agyalap:

@Conv: erre reagáláűsként amit írtál az alapján arra a meggyőződésre jutottam, hogy neked az irónia, és az értő olvasás nem az erősséged.

Kérdésed, ha elolvastad ebben a postban az előzőekben írt kommentjeimet, kicsit érthetetlen, miért is jutott eszedbe Nekem feltenni a kérdést, miszerint: "Nem gondolod, hogy a törvénnyel van a baj? "

egy gyors idézet magamtól, ebből a postból:
"papíron jogosult a három kilós fuxxal és mercivel rohangáló 30 éves kancigány is rá, ha igazolja az adóhivatal, hogy nincs jövedelme, a munkaügyi hivatal, hogy bejelentett munkanélküli, van 3 gyereke, és ráadásul még le is van százalékolva.

nem jogosult viszont az, ahol egy három fős családban, két felnőtt egy gyerek, az egyikük aktív kereső, így az egy főre eső jövedelmük elér egy határt. hiába élnek albérletben amely elviszi az egész fizetést, tehát kajára nem marad egy vasuk sem.

persze, ha nem kéne a nyomorult fuxos kancigánynak kiosztani a támogatást, előfordul, hogy méltányosságból a másik család még beleférne a keretbe. de így nem."

Tutira biztos vagyok benne egyébként, hogy még mindig nem érted, hogy miért jajgattam amikor Nekem tetted fel a kérdést, és miért nézlek hülyének.

derelyegrádi szellem 2010.07.13. 18:26:19

@Ouroboros:

Biztos igazad van, de az én nevem soha semmiyen "segélyt vett fel" listán nem jelenhet meg, annál az egyszerű oknál fogva, én még életemben soha egyetlen forint segélyt, munkanélküli járadékot, ilyesmit nem kaptam, igaz nem is kértem. Az apám se. Az anyám se. A testvéreim se. Nálunk senki soha semmiféle segélyt, ilyesmit soha nem kért, és nem is kapott.

Illetve egyszer, én, igen, kaptam valamit. Az Önkormányzat minden nagycsaládosnak küldött 10 e forintot minden kérés, igénylés nékül karácsonyra postai úton. Azt átvettem, és továbbadtam egy gyermekalapítványnak.

Csak tudod én gimnazista koromban is minden nyáron dolgoztam, nem votlunk rászorulva, de mégis. Egyetemista koromban is dolgoztam tanulás mellett. És hogy-hogynem én mindig találtam munkát (néha segédmunkát építkezésen, néha jobbat), és nagyon értelenül állok az előtt, amikor valakik soha semmikor semmit, és ha saját maga helyett keresnek neki, akkor az meg nem a "képzettségének megfelelő". Akinek a "képzettségednek megfelelő" kell, vagy neki csak az jó, akkor KERESSEN MAGÁNAK BAZMEG.

u.i Te tudod egyáltalán mit jelent az a szó, hogy "önbíráskodás"?

Ouroboros 2010.07.15. 14:52:35

@derelyegrádi szellem:

Hát igen, megint egy okos, aki soha nem kerülhetne hasonló helyzetbe. Bárcsak a rákot is meg lehetne így előzni, annak hangoztatásával, hogy veled sose fordulhat elő. De nem.

Amit írsz, lényegtelen önigazolás. Köze sincs az esethez. Nem változtat semmit azon a tényen, hogy Lázár János nyíltan törvényt sért (holott ha nem tetszik neki egy törvény, a 2/3-os frakció élén azt változtat meg, amit akar), rágalmaz és hazudik. Erről szól konkrétan a történet, nem arról, hogy te milyen tökös, becsületes gyerek vagy. Mert azt konkrétan, bocsánat az őszinteségért, de leszarom.

Csak egy dolog: te mindig találtál munkát, mondod. 50 éves elmúltál, úgy is ment, bazmeg?

Természetesen a te erkölcsi és szellemi nagyságodhoz föl nem érvén fogalmam sincs, mi az önbíráskodás. Én, a tudatlan, azt nevezem önbíráskodásnak, amikor valaki a törvényes út megkerülésével, a törvényeket megsértve szerez érvényt saját vélt igazának. Amit Lázár csinál most.

derelyegrádi szellem 2010.07.15. 16:48:35

@Ouroboros:

Hol írtam , hogy okos vagyoK?

Te olvasni se tudsz, mert nem azt írtam, hogy soha nem fordulHAT elő, hanem azt, hogy eddig soha nem fordult. Érted a különbséget?

Önigazolás??? Mit kéne nekem igazolni? Hogy dolgozom, és mindig is dogoztam? Ja, tényleg. Azok előtt akik nem dolgoznak, mert "nem találnak maguknak munkát" (inclusive: kézettségüknek megfelelőt, természetesen) azok előtt lehet már ezt is igazolni kell, talán.. Ki tudja...

Nem bazmeg, nem vagyok még ötven, de apám és anyám meg már el is múlt, de nekik is van munkájuk, és mindig is volt. (mindketten nyugdíj mellett most is dolgoznak).

A probléma ott van bazmeg, ha valakibnek nincs munkája, segélyből él, aztán "csak a képzettségének megfelelő" munkát kívánja elvállalni. Ez a gond, nem az, hogy előfordul, hogy valakinek átmenetileg nincs munkája.

Fordítva ültök lovon, de én elismerem, könnyebb segélyt kérni, mint valami alantasabb munkát elvállalni. Csakhogy én nem kívánnám ezt finanszírozni, ha nem haragszol. Aki nem talál önerőből magának képzettségének megfelelő munkát, az elvégzi azt, amit találtak mások neki. Ez ilyen kurva egyszerű.

Lehet, hogy Lázár nem a tételes jognak megfelelően jár el, de hogy igaza van, az tuti. Ugyanis a fentiek sunnyogva klasszak igazán.

Nem azt jelenti, de ez lénygetelen.

És végül a leszarom. Amíg anyádat az én adómból tartják el, addig te ne szarj le senkit (vagy igen, csak akkor tarts el te) , mert annak esetleg az lehet vége, hogy én (meg többi adófizető)szarom le, mi van veled meg anyáddal, aztán éhenhal.

Ouroboros 2010.07.15. 18:05:33

Úbazmeg, ide már nem kívánok lemenni.

Kurvára fogalmad sincs, mi folyik itt; ami konkrét eset napvilágra került, csak azt bizonyította, hogy Lázár mekkora gátlástalan, gerinctelen hazug, de igaza van. Igaza van, mert hűségesen kiszolgálja azt a képet, ami a te fejedben van az ingyenélőkről.

Kurvára ne zavarjon, hogy ha még igazat is mondana a derék Lázár János, mint ahogy nem szokása neki, az ő négy évnyi képviselői költségtérítése évtizednyi szociális juttatást fedezne sok-sok embernek. De neked nem az fáj, bazmeg. Az jogos, és ő bezzeg nem mulasztotta el fölvenni.

És az se zavarjon, hogy anyámat te nem tartod el. Nem kerül egy filléredbe se, ne sírjon a dolgos kis szád. Azt meg, hogy leszarod, másokkal mi van, azt levágtam eddig is, nem kell itt fenyegetőzni vele.

Mondom, kívánok hasonló megértést a jogaiddal és méltóságoddal szemben, mint amit te tanúsítasz másokéval szemben. Egy olyan országban, ahol Lázárnak tapsolnak a jogtipráshoz, mindenki jogai sorra kerülnek majd, ne félj.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 21:48:38

@Ouroboros: megkérdezhetem, hogy ha nem lázár alatt történt volna a dolog, akkor egyetértenél-e vele?

csak mert állandóan lázáron lovagolsz, hogy ő is egy szemét, tolvaj.

Az.

Naés? Azért mert más egy szemét tolvaj, másnak a trógerségét nem kell büntetni/nyilvánosságra hozni?

áruld már el nekem, azt mondtad anyád került ki a "szégyenfalra".
Miért került ki?
Miért nem vállalta el a felajánlott munkát?

Kicsit Karcos 2010.07.15. 22:08:49

@Conv: Zimány Lindáról ígértem még a véleményem.

Azt gondolom, hogy járt neki az álláskeresési támogatás, mivel megvolt az ehhez szükséges munkaviszonya az elmúlt időben, ami után befizette a járulékokat.

Ha valamiért fizet az ember, azért cserébe ellenszolgáltatás jár neki. Ez tényleg jár, ez nem segély, ami vagy jut vagy nem. Ha igényli, megkapja. Igényelte, megkapta (aztán utána állítólag eljótékonykodta).

Tény, hogy nem volt rászorulva. De azért ennek az éremnek is két oldala van: ha majd megöregszik, és elfogynak az eltartó pókerbajnokok, lehet, hogy hiányozni fognak neki ezek a pénzek, és később fog rászorulni a társadalom segítségére, amikor viszont már a száján kívül nem fog neki járni semmi. Éppen ezért veszélyesnek látom, ha a valóban járó dolgokhoz való jogosultságot vitatjuk.

Hogy a pasija mennyit keres, az szerintem irreleváns. De ha mindenképpen illusztrálni akarjuk vele a történetet, akkor azért érdemes volna megemlíteni, mennyi adót is fizetett be eddig Kaló Dániel a nyilvános versenyeken elért nyereményeiből; ha lenne nálunk VIR, alighanem rajta lenne.

Visszatérve Vásárhelyre, továbbra sem hallottam semmi rendszerszintű megoldásról. Pl. hogy segélyt csak az kaphat, aki elfogadja a neki kínált munkát, legyen bármi is az, és legyen bármi is a végzettsége. Legyen kötelező rendelkezésre állás a segély feltétele, és aki ennek nem tesz eleget (pl. mert feketemunkázik, lusta, stb.), és ennek okát nem igazolja elfogadható módon, az ne kapjon lófaszt se a közösből. Fuxos merciseknek meg menjen a vagyonvizsgálat. Nem kellenek szégyenlisták. Nekem. Ha nem érdemes rá, ne kapjon pénzt, ebben látom a megoldást, ez viszont ne akkor legyen megállapítva, amikor már 140 problémás ember van évek óta, hanem a 3. nap után.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 22:29:51

@Kicsit Karcos:

Én is azt mondtam jár neki, jogosan vette fel.... persze kajánul vigyorogtam hozzá, hiszen arc is kell a járandósághoz, jó vastag bőrrel az esetében.

vásárhelyi dolog.
Igen egyetértek, ezt lenne a megoldás, de ezzel már elkéstünk, most más megoldás kell, lehet, hogy ez a lépés annyira előtérbe tolta a kérdést, hogy muszáj lesz lépni benne, bármennyire is kényes a téma.
Nekem sem kell szégyenlista, de nem is ellenzem. igazából engem jobban felháborít a szégyenlista féle személyi jogsértéseknél az a mentalitás amit itt képvisel ouroboros is:
A sértett óbégatás, hogy őket mennyire megalázzák, miközben nem fogadják le a felajánlott háromszor annyi pénzt, csak mert dolgozni is kéne érte.
Az ilyennek nincs is szüksége a segítségre semmilyen formában, csak jól érzi magát a könnyen jött pénzzel, élősködik a mások adóforintjaiból, miközben azzal érvel, hogy ; dehát más is lop, sőt még többet.
Cigánytempó.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 22:32:28

@Kicsit Karcos:
ez lemaradt: "Igényelte, megkapta (aztán utána állítólag eljótékonykodta)."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jótékonyság az faszát.
Először azt is tagadta, hogy ő egyáltalán munkanélküliként nyilván van tartva, aztán azt, hogy egy fillért is kapna.

Bár jótékonykodás lehet egy új cipő is, vagy egy új táska magának, hiszen nehéz sorsú munkanélkülit támogatott vele :)

Kicsit Karcos 2010.07.15. 22:37:59

@Conv: aki nem dolgozik, ne is egyék, ez ilyen egyszerű, csak túlbonyolítunk mindent.

Az előzőhöz, Kaló _Dénes_ természetesen a helyes név.

Kicsit Karcos 2010.07.15. 22:43:21

@Conv: ez a jótékonykodás ilyen dzsolidzsóker szöveg, a támadások 90%-át le lehet vele szerelni. Gyurcsányi is eljótékonykodta a fizetését (bevallotta:), ezzel nemcsak támadásokat előzött meg, hanem évekig fényezni lehetett őt emiatt, és ezt egy olyan eszköz, amihez bizonyíték sem kell, elég kimondani a kulcsszót.

Kevesebb jótékony celebbel többre mennénk.

Ouroboros 2010.07.15. 22:43:56

@Conv:

„Naés? Azért mert más egy szemét tolvaj, másnak a trógerségét nem kell büntetni/nyilvánosságra hozni?”

Csomó esetben nem trógerség, láthatjuk. De kelljen. Büntetni, a jogosultság megszüntetésével. Ami minden esetben meg is történik, nem is folyamodhat újra egy jó ideig.

Nyitott kapuk vannak itt döngetve. Lázárnak minden lehetősége megvan, hogy akit visszaélőnek ítél, attól elvegye a támogatást, és ő él is ezzel. De ő ezen fölül még jónak látott egy törvénytelen pluszlépést is tenni. Nem arról van szó, hogy egy szerencsétlen Don Quijote kezét megkötik a törvények, és kétségbeesésében ragadtatja el magát ilyesmire. Nem, ő ezeket a dolgokat rég lerendezte a maga és közössége számára megnyugtatóan (értsd: jogosultságmegvonás), csak reklámoztatta még magát egy kicsit ezzel az alja lépéssel.

Ha meg érdekel, nem fogadta el a fölajánlott munkát, igen. Azt gondolta, hogy nem jogszerű, és laikusként én is úgy látom, a törvény is a megfelelő munkát hangsúlyozza, csak aztán jól el van kenve, hogy pontosan mi a megfelelő. Ebből a szempontból mindegy. Nem követett el semmilyen törvénysértést, rosszhiszeműséget, visszaélést, de ez a derék ember, ez a Lázár, ez kifüggeszti a nevét, a zemberek védelmében. Phü.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 22:46:05

@Kicsit Karcos:

fel sem tűnt. amúgy eddig nem is tudtam róla, hogy ki. nem is hallottam róla.
hiába, más az érdeklődési köröm, úgy vagyok vele, mint a szomszéd Juhász Ferenccel (a költővel):
- Oszt az ki a bánatos faszom, hogy tunnom kéne mit mírt? :)
Persze ő meg volt rökönyödve amikor mondta, milyen szép az a Romantic nóta, amit a Győzike írt, én meg bevallottam neki, hogy halvány lila fingom nincs miről beszél, és miután eldúdolta nekem az irodalmi remeket, idéztem neki pár sort Juhásztól a szerelemről.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 22:58:30

@Ouroboros:

Jól gondolom, hogy a közösség nagyobbik része támogatta ezt a lépést, és nem lázong csak a szóban forgó kihelyezettek közül néhány?

"Azt gondolta, hogy nem jogszerű, és laikusként én is úgy látom, a törvény is a megfelelő munkát hangsúlyozza, csak aztán jól el van kenve, hogy pontosan mi a megfelelő."

Én amennyit láttam a kapcsolódó jogszabályokból, elsősorban a végzettségnek megfelelő munka kiközvetítését preferálja a dolog, ha ilyen nincs akkor bármilyen munka kiközvetítését.
Ez a munkaügyi dologra vonatkozik, esetében azonban RÁT-ról van szó, nem munkanélküli segélyről, a rátra bizony nem ez vonatkozik, hanem az, hogy ha az önkormányzat bármilyen rendszeres jövedelmet biztosító munkát tud biztosítani és azt nem fogadja el, akkor nem jogosult a RÁT-ra.
Ha nem fogadja el, azért teszi mertt nincs szüksége a pénzre, tehát a RÁT-ra sem. Ha a RÁT-ra jogosult anyagi helyzetében bármilyen olyan változás áll be mely a jogosultságát befolyásolja, köteles azt jelezni. Mivel nem jeleztétek ezt, továbbra is felvettétek a RÁT-ot, azonban úgy néz ki jogosulatlanul, mert mint a rendszeres jövedelmet biztosító munka visszautasításából látszik, nem volt rá szükségetek. Azzal, hogy megszüntették a támogatást, nem büntettek benneteket te nagyon hülye, hanem a jogszerűséget visszaállították. A törvény jelenleg nem bünteti ezt a fajta csalást amit elkövettetek, ezt pótolta a "szégyenfal", hogy mégiscsak legyen valami büntetés, ha más nem, erkölcsi elégtétele a többi adófizetőnek, aki eddig az ellátásotokat biztosította.

Ouroboros 2010.07.15. 23:05:15

@Conv:

„Nekem sem kell szégyenlista, de nem is ellenzem. igazából engem jobban felháborít a szégyenlista féle személyi jogsértéseknél az a mentalitás amit itt képvisel ouroboros is:
A sértett óbégatás, hogy őket mennyire megalázzák, miközben nem fogadják le a felajánlott háromszor annyi pénzt, csak mert dolgozni is kéne érte.
Az ilyennek nincs is szüksége a segítségre semmilyen formában, csak jól érzi magát a könnyen jött pénzzel, élősködik a mások adóforintjaiból, miközben azzal érvel, hogy ; dehát más is lop, sőt még többet.
Cigánytempó. ”

Nem írom be, amit megérdemelnél.

Hanem milyen mentalitás háborít föl tégedet? Hogy az ember jogtalannal mondja, ami jogtalan? Hogy fölháborodik azon, hogy méltánytalanul bánnak vele? És nem a támogatás megítéléséről vagy meg nem ítéléséről beszélek. Annak jogosságát nem érintettem, mert nem az a vita tárgya. Hanem arról, hogy utána orvul egyszercsak listázgatni kezdenek.

És élősködik a japán halál kóchengeres fasza. Dolgozok, és eltartom anyámat is. Soha semmivel nem csaltam, nem loptam. Nem érveltem azzal, hogy ha Lázár lop, másnak is szabad. Ha megfigyeled, azt mondtam, hogy az, ahogy Lázár ezt a 320 embert válogatás nélkül rágalmazza, még alávalóbb színben tűnik föl, ha figyelembe vesszük, hogy ő mennyire élt vissza a köz pénzével. Mert Lázár ezzel a listával moralizál is, ami neki nagyon rosszul áll.

Ej, már nem is haragszom. Az az erőfeszítés, hogy megírjam ezt a választ a megérdemelt kurvaanyád nélkül, lenyugtatott. Ha bocsánatot akarsz kérni, megfontolom tehát.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 23:10:47

@Ouroboros:

olvass egyel feljebb, nincs miért bocsánatot kérnem, nem bánnak vele méltánytalanul, továbbra is az a véleményem, aki nem fogadta el a munkát, teljesen jogosan van kint a "szégyenfalon" és semmi oka óbégatni, aki elvette a lehetőséget más elől az ingyen ebédre a negyed vagy félévente történő pályázatokon, úgy, hogy valójában nincs rá szüksége, mert egyszer sem vette fel, az teljesen jogosan van kint a szégyenfalon és semmi oka-joga óbégatni.

Ouroboros 2010.07.15. 23:14:20

@Conv: „bünteti ezt a fajta csalást amit elkövettetek”

Bocsánatot akarsz-e kérni?

Zimány Lindánál érted, itt meg nem akarod, hogy az, hogy jogosan veszi-e föl, attól függ, hogy van-e jövedelme. Nem attól, hogy a faszija milyen gazdag.

Itt is. Anyám azért utasíthatta vissza, pedig nincs zérónullasemmi jövedelme, mert rám még támaszkodhat, holott én se vagyok egy krőzus. A csalás, amiért változatlanul várom a bocsánatkérésedet, az az lenne, ha lett volna jövedelme, és azt állítja, hogy nincs. Vagy bármi hamis adatot mond. De a jogosultság nem függ attól, hogy a hozzátartozók keresnek-e, vagy sem.

Ouroboros 2010.07.15. 23:22:05

@Conv: Meg is lepődtem volna.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 23:27:28

Ha nincs jövedelme minek utasítja vissza, hogy legyen neki?
Mi változott azon kívül, ha addig is támogattad, azon kívül, hogy munkát kellett volna végeznie a pénzért, és nem lett volna rászorulva esetleg a Te támogatásodra is?

Zimány Linda nem utasított vissza semmiféle melót, ami kiváltotta volna a munkanélküli segélyt, esetetekben ráadásul nem munkanélküli segélyről, hanem RÁT-ról volt szó tudtommal, ez két különböző dolog, nem egy kategória.
Őt is elítéltem/elítélem morálisan azért amit tett, amellett, hogy elismertem a törvény szerint jogosan vette fel a pénzt.
A munkanélküli segély az addigi munkaviszony alapján jár egy ideig. A RÁT pedig csupán jó szándékú segítség az államtól az adófizetők pénzén, nem járandóság.
Semmi okom bocsánatkérésre.

Ouroboros 2010.07.15. 23:36:33

@Conv: „Semmi okom bocsánatkérésre.”

Hogy minden alap nélkül csalónak neveztél, az nem ok? Akkor már értem, hogy tűnhet föl pozitív színben előtted a Lázár-féle csodálatos kezdeményezés.

Mindegy is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.15. 23:47:06

@Ouroboros:

"Hogy minden alap nélkül csalónak neveztél, az nem ok? "
Nem téged neveztelek csalónak, - ha így értetted sajnálom, nem állt szándékomban Téged csalónak nevezni - hanem mindazokat akik nem fogadták el a munkalehetőséget a helyzetük javítására, de mindegy, attól, hogy te nem látod milyen csalást követtek el, attól az még csalás.

"Akkor már értem, hogy tűnhet föl pozitív színben előtted a Lázár-féle csodálatos kezdeményezés."
idézem magam:
"Nekem sem kell szégyenlista, de nem is ellenzem."
érthető legyek: értem a célját, és nincs kifogásom az ellen, ha az ilyen típusú csalók legalább ebben a formában bűnhődnek, ha már a törvény nem bünteti őket.

Marcellusca 2010.07.28. 12:55:44

Reggel hallottam, hogy az ombuckalakó szerint, törvénytelen volt Lázár, a kifüggesztéssel.

Várom a felelősségrevonást!

süti beállítások módosítása