Skip to content


       Szűrés lista

Nyomorgó kisnyugdíjasok főműsoridőben

Van a TV2-n szombaton este 7 órakor ez a Magellán című műsor, mert a TV2 nem csak butít, hanem okosít is. Így írnak a műsorról:


"Ismeretterjesztő magazin, amelynek segítségével újabb és újabb információkat tudunk meg a Föld titkairól, az emberi csodákról, az állatvilág sokszínűségéről, és a tudományról."


A műsor persze annyira szar, mint minden saját gyártású műsor a TV2-n, mintha az Aktív meghágta volna a Deltát, és ez lenne a zabigyerek.

De július 3-án, szombat este olyan riporttal készültek a kedves nézőknek, hogy a szám is tátva maradt vacsora közben. 

És mivel most hétvégén nem sok minden történt, sem a "szokásos" melegfelvonulás, sem az újabb reformbáb az MSZP élén nem érdekel, így induljon politikamentesen ez a hét! (Ja, valami azért történt! Két év után újra kiabálhattuk, hogy "Csak a spanyolok!!!")

A TV2-nél úgy gondolták, hogy simán belefér egy tudományos ismeretterjesztő magazinba, ha bemutatják, hogyan élnek a nyomorgó kisnyugdíjasok. Ehhez a sikerült is négy alanyt találni, név szerint: Medveczky Ilonát, Gesztesi Károlyt, Komár Lászlót, Bergendy Istvánt.

A poszt végén egyben meg is nézhető az ismeretterjesztő kisfilm, de azért haladjunk sorban a kisnyugdíjasokon.

Komár Laci nem érti, hogy számolták ki neki a 33 ezer forintos nyugdíjat a "48 év munka" meg a "befizetett nyugdíjjárulék" után.



A riporter szerint abszurd, hogy a sztárgázsik után nincs sztárnyugdíj. Halál komolyan ezt mondja. Komár Laci mégis szerencsésnek tartja magát, hogy a jogdíjakból és a jobb időkben megszerzett pénzből felépített egy házat. 

Medveczky Ilona minden reggel így kezdi a napot, a többszintes rózsadombi villájának minden szintjén megöntözi a növényeket. Aprócska a villa, ugyanis alig 3500 (!) tő virágot kell ugyanis a Művésznőnek meglocsolnia! Minden reggel!



"Mosok, főzök, takarítom a házamat, a kocsimat, a kertben nyírom a füvet, a sövényt, gazolok, villanyt szerelek, bádogot fedek, palázok. A garázst kiadom, a ház üres helyiségeiben bútort tárolok." - vakítja a riporter a szegény kisnyugdíjas.

A budai luxus szerinte csak a látszat.

Ugyanis Medveczkynek a kertjében van a Hawaii:



Azt állítja, hogy ő dolgos kisnyugdíjas. Hiába kapja a tanácsokat, hogy adja el a több száz milliót érő villát, ő nem adja. A méltóságán kívül csak az otthonához ragaszkodik.
Ilona az évek során a spórolás művészetét is kitanulta, ugyanis a zöldségestől a hentesig, aki tud, segít neki ingyenáruval.

"48 éves munkásságom után 52 780 forintot kapok." - kesereg a Művésznő.

Medveczky csak egy valamit irigyel a külföldi nyugdíjasoktól: az utazást. Szegény Művésznő, biztos nem tud utazgatni, valljuk be, elég nehéz 3500 tő virágot, 4 kutyát, egy medencés 200 négyzetméteres budai villát fenntartani, ÉS még emellett utazgatni is.

Persze sokat nem kellett a Google-ban keresgetni:


Kétszáz tevét kínáltak a díváért
Medveczky Ilonáért kétszáz tevét kínáltak Hurghadán. A még mindig nagyon mutatós egykori táncosnő körül egész nyaralása alatt rajzottak az arab férfiak, akik néha megriasztották őt, amikor nagyon közel mentek hozzá, vagy masszírozni kezdték a kezét. ..." (2007. augusztus 7., kedd 07:30)

Medveczky Ilona elegáns öltözetben ment bevásárolni egy tervezett olaszországi nyaralása előtt. Kutyáinak 15 kiló húst vásárolt, hogy ne szenvedjenek hiányt, amíg ő barátnőivel nyaral. A vásárolt dolgokat egyedül cipelte haza..." (2008.05.05. 08:20)

Medveczky Ilona Egyiptomban járt
Egyiptomi fotóalbumát mutatta be a TV2 Mokkájában Medveczky Ilona. A díva elmondta, nagy szerelmese az országnak: amellett, hogy tudja mire számíthat, mindig felfedez valami újdonságot...." (04/01/2009 - 12:15)


3 év alatt kétszer Egyiptom, egyszer Olaszország. Idén nyáron hova tetszik utazni, Művésznő? Abádszalókra?

A Medveczky-villának is roppant hihető sztorija van: "a villáját egy harisnyagyárostól kapta, aki feltétlen híve volt. Medveczkyt megfogta a férfi visszafogott udvarlási stílusa, és bár nem tetszett neki, azért bemutatta a szüleinek, ahol aztán a harisnyagyáros jól elképedt, micsoda nyomorban él a már akkor is szupersztár, Párizsban és Pesten dolgozó táncosnő. Bár a gyáros a díva szerint ellenszolgáltatást soha nem kért, azért vett a művésznőnek egy villát, két kulccsal, hogy annak adhassa, akit szeret."

Medveczky 33 évesen, 1974-ben ment hozzá Ausztriában  élő Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis német herceghez, így lépett le az országból, ahová csak a rendszerváltás után tért vissza. Előtte revütáncos volt a Moulin Rouge-ban, utána meg ... nyugdíjas.

Gesztesit a múltkor kitárgyaltuk, ő 47 évesen októbertől nyugdíjas lesz.



Itt éppen röhög, hogy micsoda hírek vannak a nyugdíjasokról az újságban. Tényleg nagyon vicces,  csapkodom a térdem a nevetéstől.


 

A felejthetetlen riport, elejétől a végéig:



És jegyezzük a riport készítőjének a nevét, aki ezt az abszolút pofátlan, benyalós, alákérdezős riportot készítette: Korn Anita, gratulálunk! Ezt a riportot nyugodtan taníthatod a diákoknak a TV2 Akadémián.

Címkék: bulvár abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr842145992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.13. 09:16:29

Én azt nem érem az egészben, hogy sírnak a kevéske nyugdíjuk miatt. De milyen szerződéseik voltak, mennyi járulékot fizetett utánuk a munkáltatójuk és ők maguk ? Ezen kívül milyen magánnyugdíjpénztárban vannak ?! (Mert ha eszük van, akkor vannak)

belagezabela 2010.07.13. 09:18:32

A művésznő nem élt itthon csak időnként hazalátogatott egy két film vagy jól fizető fellépésre. A Thurn und Taxis herceg meg meleg volt és neki is jól jött az álca házasság.
Annak örülök azért hogy nyomorognak és sírnak, mert aki sír attól el kell venni.
Bergendy hogy adta magát ehhez a riporthoz nem értem.

novákandris 2010.07.13. 09:22:41

Mindig meglepődök, hogy az emberek nézik a tévét.

Pedig még azt se lehet mondani, hogy ne lenne más, amin hergelhetnéd magad...

veny 2010.07.13. 09:23:21

Ezt a habzószájú proli szarrágást máshol azért nehéz ilyen tömény formában beszerezni, hajrá Vastagbőr! :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.07.13. 09:26:42

Én a Megaszaros-Dudásbácsis eset óta bojkottálom a telaviv2-t - és pozitív fordulatot vett az életem! :D Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Korn Anita tudhat valamit, ha gyakornokként kezdett, és keményen felküzdötte magát... a kertévéknél az a jellemző, hogy 1,5-2 év után kivágják az embert és frissítenek.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.13. 09:26:52

@zero: A kiscsaj segéd-kávéfőző assziszensből lett műsorszerkesztő. Részletezzem a karrierje lépcsőit, vagy el tudod képzelni? :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.07.13. 09:35:12

@Blás Sailor von Wolfhausery: Áh, hagyd! Kár felhúznod magad. Egyoldalú szarság, mint az egész csatorna. A TV2 egy celebcsatorna celebműsorvezetőkkel és -rendezőkkel, celebfüggő droidmagyaroknak. Nem ez az első szakmaiatlan húzás ezektől a kontároktól...

Azért sem értem a picsogást, mert ez bizony matematika - nem több, nem kevesebb. A számokkal pedig lehet szívből-zsigerből vitatkozni, csak ciki...

@Nicknév1: "És a nyugdíjas művészek miért maradtak ki a riportból? Nem azt ígérték?! ...erre mutatnak négy celebet. "

hát LOL! :D ez tetszett!

ampelmann 2010.07.13. 09:38:13

sunázzuk már medveczkyt... :)))))

amugy mar fel sem mergelem magam ezeken a gagyitévéken.... megerdemli aki ezeket nezi ejjel nappal!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.07.13. 09:38:22

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: "A kiscsaj segéd-kávéfőző assziszensből lett műsorszerkesztő. Részletezzem a karrierje lépcsőit, vagy el tudod képzelni? :)"

Azóta, ha közeleg a hidegfront, szegénykének mindig sajognak a térdei...
Természetesen elhatárolódom magamtól, fúj...
(btw nem néz ki rosszul :D)

ampelmann 2010.07.13. 09:40:29

majd megadoztatjak a nyugdijat meg majd ebbol is elvesznek mint romanoknal... :))) Hulye fasz mind! Sir de a medenceje partjan uldogel... vagyonadot a seggebe!

erdandrea 2010.07.13. 09:44:14

"Művészeknél" a számlázás úgy történik, hogy előadásonként kér mondjuk 500e ft-ot, ebből a kreatív tevékenység mondjuk 450 e, ez után csak szja-t kell fizetnie, tehát nem nyugdíjalap! A többi 50e után kell nyugdíjjárulékot fizetniük. Azonban, ha a maradék összeg nem éri el a 22.500 Ft-ot, akkor EHO -t kell csak fizetniük ez után az összeg után. Ami mondjuk már 27%, a járulékok is 27%-sak, tehát gondolom már mindegy nekik mit fizetnek a maradék összeg után, de ha járulékot, akkor az már a nyugdíjukba bele fog számítani. Tavaly az EHO még 1 valahány % volt. Gondolom inkább azt választották. Ezért nincs nyugdíjuk.

ampelmann 2010.07.13. 10:00:08

van aki elmegy ilyen oktatasra ahol ilyen suttyok tanitanak mint egy ilyen butapicsa?

Roy 2010.07.13. 10:01:43

Hogy lehet valaki 47 évesen nyugdíjas? 62 év a nyugdíjkorhatár, vagy rosszul tudom. Gesztesi kivétel?
Úgy tudom csak a fegyveres testület tagjai lehetnek idejekorán nyugdíjasok.
Szegény gazdag nyugdíjasok, fizetni kellett volna TB-t. Az egyébb bevétel hány milla?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.13. 10:01:53

@erdandrea:

Azért én nem hiszem, hogy ennyire ostoba suttyók lennének, hogy magánnyugdíj pénztárba nem fizettek. Még ha csak havonta 20-30K -t is.

Deme 2010.07.13. 10:07:01

Félig off: A magellán és a tudományos szó egy mondatban említése emberiség elleni bűntett... Úgy őszintén, ez mitől ismeretterjesztő netán tudományos????? Az összes kerTVben csak a szenzáció a hír, és az a fontos ami a celebekkel történik, és van akinek erre van/lett igénye. Szomorú jövőt látok, ha ennyire elbutul az ország, és lelkes bulvárfogyasztóvá válunk mind!!!!

FAbian 2010.07.13. 10:12:48

Apám a bányában dolgozott.
Most 69 éves,a nyugdíja 90 ezer forint.
(pedig ő aztán rendesen fizette a járulékokat)
A sok rinyabajnok meg belesétált a fiatalkori bohémség öregkori csapdájába: nuku tb-fizetés,inkább virágokat vett a pénzéből az összeszopkodott nyomortanyájába.
Ez van,aki nem fizetett,mi alapján akar kivenni a nyugdíjalapból?

Pont ez bosszant a sok rohadék sünben is: nagy jövőtlenségükben 20 évesen beállnak zsarunak, dagadtra korrumpálják magukat,ingyen kaja-pia stb. a kereskedelmi egységekben,aztán 25 évnyi járulékfizetés után elmennek 45 évesen nyugdíjba.
120-150KFt-ot kapnak,vállalnak valami svarcmeló,vagy elkezdenek uzsorázni - és ők a nemzet hősei!
Faszom!

a nagy levin 2010.07.13. 10:15:55

na ez, khm,bocsanat, felbaszta az agyam.

Ez a "riport" maga a velunk elo szocializmus, kadarizmus. Meg a fiatal riporternobe is beleivodott, hogy a nyugdij az csak ugy jar. Foleg egy muvesznek - ez egyfajta megbecsules egy elet munkajaert, stb.

Ez a riport nem azert bicskanyitogato mert a riportalanyok ostobak. hanem azert, mert az egesz TV2 az, riporterestol, szerkesztostol. A magyar tarsadalom gorbe tukre, de nem (csupan) a tartalma miatt, hanem leginkabb a tv, a musorkeszitok mentalitasa okan.

Es ezt igy hogy??????????????????

1 A nyugdij nem valamifele jutalom, amit egy elet munkajaert adnak
2 Nyilvanvalo, hogy a riportalanytoknak ez csak apropenz, kiegeszites
3 az, hogy gesztesi 5x evesen "muveszeti" nyugdijat kap (amit meg Kodaly Zoli bacsi harcolt ki 197x-ben), az vegkepp verlazito - ep, egeszseges, munkakepes ember. Ez siman eloskodes a tarsadalmon.
4. a kinai nyugdijasok 45 evesen utazgatnak. A faszomat, azt. Legfeljebb a gazdag uzletemberek, partkaderek es a csaladjuk. De ennek inkabb ne kerdezzunk ra a hatterere. A tobbiek robotolnak valami levegotlen szutykos gyarban, hogy legyartsak Ica cipojet, tv-jet es algatlanitojat. es keresnek vagy havi 80 dollart, na es nekik vegkepp nem lesz nyugdijuk es csak a csaladjukra (= egy szem fiuk, lanyuk) szamithatnak.
5 amerika: na ott vegkepp nincs allami nyugdij, hanem a modell: ongondoskodas vagy halal . A Zemberek befektetesekbol, nyugdijszamlakbol probaljak megteremteni a havi jaradekot a nyugdijas evekre. Ez eppen lehetne peldaerteku is, bar nyilvanvaloan nem mukodik ez sem tul jol. Foleg, amikor egy penzugyi krach elviszi egy elet megtakaritasat vagy eveken at nem teszi lehetove a megtakaritast...
6 ez a musor annyira erzeketlen es hazug, hogy ilyet meg szinte szandekosan sem lehetne kesziteni.
7. Bergendy talan kilogott valamennyire a sorbol, o tkp meg ertelmes valaszokat is adott, de a hebeges-habogas a fuvoshangszerekrol az szanalmas - talan az vmi veszelyes muszak, hogy magas nyugdij jarjon erte?

Hol elnek ezek - mind a riporter, mind az alanyok
epic fail ez az orszag

a nagy levin 2010.07.13. 10:21:16

bocsanat, gesztesi 47 evesen lesz nyugdijas. szerintem bevezethetnenk a bocsotol a sirig nyugdijas programot is.

pakesz (törölt) 2010.07.13. 10:36:58

@belagezabela: Bergendy valoszinu nem latta a medveczky riportot, kulonben biztos nem lett volna a musorban
hogy kinai nyuggerek mar 45 evesen vilagutaznak megaLOL!!!

gipsz1234 2010.07.13. 10:40:40

Tanulhatnánk Medvecki nénitől hogyan kell beosztani havi 52 E Ft-t !!
Bár ingyen kapott házat a jó lelkú harisnyagyárostól. A zöldséges és a hentes is ingyen ad neki árut. Ha énfelém jár ráiratom a lakásomat. (hitelmentes !!) na és persze az autómat is.
Hmmm! De akkor mit adjak Gesztesinek és Komárnak??? Megvan!!! Komár megkapja a májam! Az nincs ugy meggyötörve mint az övé. De mi marad a Gesztesinek?? Még gondolkodnom kell.

ketroot 2010.07.13. 10:44:56

Igaz primitívnek hat a véleményem, de sokat elárul azért:

pfhejj!

vauvauvau 2010.07.13. 10:47:02

Ettől a hülye bulvárhangtól vagyok kész, amikor így hülyén hangsúlyoznak.
Na meg a végén az emelt díjas telefon.

Ki a fasz néz tévét?

vauvauvau 2010.07.13. 10:50:44

Medvecki vadkendert nevel, csak elé ültette a rózsákat...
Nagyon jó anyagot csinál, ajánlom.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.07.13. 10:52:15

korn anita következő riportja szólhat a volt mszmp káderek nyugdíjairól.

mikor lesz?

Ajtony 2010.07.13. 11:02:29

A riporter-asszonyban kinek a f...át tisztelhetjük? (Major Tamás)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.13. 11:03:07

@zero: Ezt a bérből és fizetésből élő átlagember (aki ilyeneket néz ÉS komolyan vesz) nem biztos, hogy tudja.

@Vadista Szandál:
1. Tudom, mi az a felosztó-kirovó rendszer, de helyesbítésed jogos: ők még nem nyugdíjalaposok (sőt, még egy jó pár évig nem lesznek köztük olyanok).
2. Itt viszont ellent kell mondanod: létezik vállalkozói kivét, azaz lényegében a saját maga által adott fizetés, ami szintén SZJA köteles és ugyanúgy vonatkozik (vonatkozott?) rá az adójóváírás - tehát ha minimálbérre jelentette be magát, akkor lényegében nem fizetett adót.
(OFF Mondjuk én megtartottam volna az adójóváírást, mint munkaerő ösztönzőt, DE kivettem volna belőle a vállalkozó kivétet, azaz arra nem lehetett volna elkönyvelni - persze alapos körbebástyázással minden kibúvó ellen.)

pakesz (törölt) 2010.07.13. 11:09:30

@a nagy levin: "hebeges-habogas a fuvoshangszerekrol az szanalmas - talan az vmi veszelyes muszak, hogy magas nyugdij jarjon erte? "

igen az veszelyes, megroviditi az ember eletet
ugyanaz a kategoria mint a banyasz hogy a fold alatt van vagy hogy valaki tenyleg a sajat egeszsegere karos melot csinal
ja es nem magas nyugdij jar ezekert hanem pl 10 evente 1 evvel kevesebb kotelezo munkaev

Ajtony 2010.07.13. 11:09:40

Azt azért elmagyarázhatná valaki, aki ért hozzá, hogy ha a rendszerváltás előtt 55 év volt a kedvezményes nyugdíj korhatára, most hogy a pi..ába megy nyugdíjba egy ripacs 47 évesen?
Az már a teteje a mai nyugdíj rendszernek, hogy egy index.hu hír szerint 35 éves nyugger rendőrt találtak - ő vadászpuskázott ki néhány szemet 2006-ban.
Ezekért a riportbeli nyugdíjasokért meg rögtön letérdelek, és a kifogyott sóletbabkonzerves dobozaimat frekventált helyekre teszem, ahol majd a plebs adakozhat a számukra. Egy lakótelepi nyugdíjas szövőnőnek amúgy is sok a 63 ezer, mert csak két muskátlija van a balkonon.

Ajtony 2010.07.13. 11:10:44

@Esperes úr: Színészektől hallottam, afféle városi legendaként. :-)

Esperes úr 2010.07.13. 11:11:49

@Ajtony: Hja, legendás történet, asszem a debreceni színházban hangzott el :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.13. 11:12:13

OFF:
Érdekes cikk!
Nem tetszik a kapmósoknak, hogy kész tények elé vannak állítva. Hát baszódjanak meg!
index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/13/beragott_a_kormanyra_az_imf_feszult_lett_a_viszony_az_imf_es_a_kormany_kozott/

Gyáli úr 2010.07.13. 11:17:12

Volt anno a zseniális Kretén magazinban egy rajz. A kép képregényszerűen három kockában ugyanazt ábrázolta: egy fejkendős néni pénzt dob egy gyűjtőperselybe.

Az első kép alatt felirat: "Utolsó előtti fillérek."
Középső kép alatt: "Utolsó fillérek."
Harmadik kép alatt: "Utolsó utáni fillérek."

Ennyi.

Ajtony 2010.07.13. 11:18:19

@Esperes úr: Hát igen. Ez az érvényesülés örök módja, és bennünket csak azért zavar, mert nem a miénket tisztelik bennük.
Asszem ezt hívják irigységnek :-)

Valaki1 (törölt) 2010.07.13. 11:18:55

Már megint ott tartatok hogy magukat az alanyokat szidjátok a rendszer helyett.
Vazze, én is kihasználnám a lehetőséget mint ők!
Ha ez egy ilyen elbaszott ország akkor miért ne?
remélem mihamarabb elpusztul ez a görény ország.

NE DOLGOZZ, NE ADÓZZ ENNEK A FÉREG RENDSZERNEK!

Ajtony 2010.07.13. 11:20:43

@Valaki1: elfelejtetted a "szebb jövőt"! :-)

gudmen 2010.07.13. 11:26:35

ez mind szép és jo..de biszku béla miért kap 600 ezer nyugdijat, teljesen jogosan reklamálhatnának a müvészek feltéve ha valoban fizették járulékaikat, orabérben halálos itéletek alászignozni, miért 20-szor jövedelmezöbb?

Kazimír 2010.07.13. 11:33:28

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
Ráadásul 5 évig tanulta a 'nyelvet' Londonban... :) Ezek után elhiszem, hogy mesterfokon tud valamit.. ;))

Természetesen én is fúj, és hogy képzelem!

Ajtony 2010.07.13. 11:37:27

@gudmen: 640 ezret mondtak a filmben. régebben volt max nyugdíj, nem csak minimális.
Átszámolva Bélabácsi bármelyik régi EU országban is elégedett lehet a hazaárulásért kapott több, mint 2200 Eurójával
Egyszer Nagy Feróval beszéltek: az Ő nyugdíja 30 ezer körüli, azé, aki besúgta, vagy ötezerrel több. Azt mondta - ennyiért nem érte meg a besúgónak. Arról persze fingja sem volt - velünk együtt - hogy maguk a rendszert működtetők mennyit nyalnak fel. És ami bosszantó - a mi befizetéseinkből.
Mindenkitől elnézést, de nem tudom megállni - basszameg!

ZX 2010.07.13. 11:38:29

Olyan helyen dolgozom/tam ahol látom hogy élnek a mai nyugdíjasok. Vannak szegények persze, de a legtöbb bizony nem nyomorog, sokszor többet keres mint én. Mégis 1000 féle kedvezmény jár nekik, de legtöbbször ott látod őket ahol valamit ingyen osztogatnak. Szánalmasak. :P

Ajtony 2010.07.13. 11:40:20

@erdandrea: Akkor nem kell sírni. Aki autót tud venni, és fenntartani, az nem ötvenezret keres

Ajtony 2010.07.13. 11:42:21

@ZX: Nincs igazad. A legtöbb nyugdíjas - már aki munkával szerezte - tisztességes. A tülekedő mindig többnek néz ki, mert tülekszik

ajajajjjjjj 2010.07.13. 11:43:06

medveczky, te rohadt, fonnyadt véntyúk, elmész te a picsába.

meg te is gesztesi., te retkes tolvaj zsidó

a szív fészkei · http://noinapozo.blog.hu 2010.07.13. 11:45:51

gitáros, épp, hogy nem jár neki, ha felmarkolja a másfél millát a pléhbojos fotókért, a Frizbiért meg a többiért pedig a szintén nem fillérnyi összeget. Most volt valamelyik hírben, de nem találom.

Szánalmasnak tartom szegényt és kész. Akinek tetszik ez a mentalitás, azt is. Ilonka néni meg öntözzön ebben a hőségben, csak a belőtt haja szála meg ne görbüljön a nagy csapzottságában. Bár legalább benne vannak érzelmek, mert kutyákat tart és ahhoz azért mégis kell valami a önzésen túl.

ZX 2010.07.13. 11:47:56

@Ajtony: Akkor biztos csak ezekkel futok össze. Sajnos a tapasztalataim nagyon rosszak ez ügyben.

Ajtony 2010.07.13. 11:48:23

@a szív fészkei: Nem biztos, lehet hogy a magány

Ajtony 2010.07.13. 11:53:34

@ZX:Ha mindenki mélyen magába néz, rájön, hogy szereti a potyolinót. Lottózunk, regisztrálunk nyereményjátékon, stb.
Persze a tülekedő az egy külön kaszt, de nem általánosítható

ZX 2010.07.13. 11:57:03

@Ajtony: Hát, akkor biztos jó környezetben laksz, mert én nap mint nap szinte csak ezt látom. Rengeteg sztorit tudnék mesélni amiből kijönne 1-2 nyugdíjas poszt még.

burnsie 2010.07.13. 11:57:39

azért kaptok ilyen kevés nyugdíjat, mert az összes fellépésetek fekete lóvé volt cseszd meg...
akkor nem sírtál, hogy a felét nem kell becsengetni az államnak....

Lámaszemekék 2010.07.13. 12:00:24

Off:
@gudmen: ez elhangzott a filmben, vagy honnan tudod? Nekem nem rémlik, hogy ilyet mondtak volna.

v2peti 2010.07.13. 12:01:10

Jaruzelskit is közel 20 év után fokozták le tábornokból, így addig kapta a magas nyugdíjat.

Biszku Bélát sem késő még lefokozni. (Volt neki valamilyen rangja???) Nem azért, mintha a havi 600 ezer forint olyan sokat jelentene a költségvetésnek, hanem gesztus értéke lenne a cselekedetnek!!!

Amúgy nem értem a dolgot! Olvastam a 90-es években összeállítást arról, hogy sok mszmp-s funkcionárius nyugdíja nem túl sok, nem több, mint egy áltagpolgáré. (A 90-es évek elejének nagy inflációja a rendszerváltás körüli-előtti nyugdíjakat alaposan lefaragta. Persze ettől még lehet milliója a takarékban, vagy lehet jól menő vállalkozása.
Akkor Biszku hogy kaphat ilyen sokat???

jozicsenko 2010.07.13. 12:01:24

@Noname Cowboy: jaja: a gondolat, hogy ŐŐŐŐK adót fizessenek, mélyen sértő...
(nagyon náci barátom mondta is: utoljára hitlernél dolgoztak, de ez messzire visz)

képzeld el: kaptak tölünk 800 mrd Ft-nyi segítséget, amit majd mi fizetünk az IMF-nek (hogy mennyit adtak vissza belőle, azt nagyon elhallgatták), majd most, hogy a negyedét visszakéri Orbán, rögtön megnyúlt a képük

és csodálkoznak, hogy náci itt mindenki (najó, nem mindenki, csak 9millió fasiszta van, ugye?)

reccs 2010.07.13. 12:02:40

ez inkább ráncosbőr...

Az ős kaján 2010.07.13. 12:16:23

Ha 90 évesek lennének ezek a nyomorgó nyugdíjasok, akkor a szklerózisra gyanakodnék, de ennek hiányában találnék ugyan jelzőt, de eddig még minden hozzászólásomat "kiszúrtak" akarom mondani kiszűrtek. Most finom úri ember stílusában írtam.

minimalista 2010.07.13. 12:28:03

@jozicsenko:
kimentek a tankok, bejöttek a bankok (...de messze van Bangkok...)

thwarter 2010.07.13. 12:46:52

Kisse zavarbaejto, amikor Kuki Medveczky Ilona dekoltazsaba keszul benyalni.

moncayo 2010.07.13. 12:50:20

Ilona mama világ életében egy kurva volt. Most egy vén, kehes kurva lett. A többi se különb. Sok jó ember meghal, s ezek még pofáznak. Munkatábor kellene ezeknek.

Csirke72 2010.07.13. 13:01:25

Sajnálom ezt a medveckyt. Ismerös a sztori.
Több mai kisnyugdijast ismerek, akik nem sztárok de a telet budái aproka 100nm-es lakásukban töltik, a nyarat a balatononi 270nm-es "parasztházukban" és mindezt 20-30 év "kemény szocialista" munkaviszony után...
Ja és amikor megkérdezem a 81 éves mamókát vajon meddig tervez élni, mert sokat mondja hogy ujabban izomláza van, azt feleli háááát 120 éves szeretne lenni...

Néezünk má kicsit körül a mai fiatalok között. Jómagam nem panaszkodom, de ahoz hogy emelt szinvonalon élhessek, külföldön keresem betévö falatomat...
Ezek a volt rendszerbeli nyugdijasok megszavazták maguknak anno az 55 éves nyugdij korhatárt, 130.000 Ft < nyugdijakat és sirnak mint a fürdöskurvák, hogy milyen szar nekik.
Több lakást birtokolnak és elvárnák, hogy a mai fiatalok akik alól mindent kihúztak öket 120 évig tartsák el, persze ugyanaz a fiatal menjen min. 70 koráig dolgozni és utána elégedjen meg havi 60.000 Ft.-al.

Szégyen:(

ZX 2010.07.13. 13:07:28

Arra akdtam ki egyszer, hogy nyugdíjas mami beül elém, hogy ő egy USA- nyugati parti körútra menne, és hát milyen drága, mert (5-6 évvel ezelőtt) 584.000 Ft és önellátós, pedig 2 hónapja volt Hurghadán és all inclusive ellátással 200.000 Ft körül kijött. És tudnánk-e esetleg valamilyen kedvezményt adni, mert hát ő kisnyugdíjas.
Áááá nem nyílt ki a bicska a zsebemben.

öregpóni 2010.07.13. 13:14:23

@a szív fészkei: zolivagyok.blog.hu/2010/07/12/money_a_bennem_rejtozo_szanyi_tibor_felszinre_tor

Nagyon sajnálom a kisnyugdijasokat-az igaziakat!
Most vagyok a 62.-évembe most kellene nyugdijba mennem, de közbe szólt az élet.
14-éves korom óta kemény fizikai munkát végeztem. Két év állami kiküldetés (Orenburg) gázvezeték építés; beigért két év nyugdij korkedvezmény, soronkívüli lakás igénylés........! Hét évvel ezelőtt soronkívüli csípőprotézis műtét. Négy hónap után visszamentem dolgozni. Kiemeltek Üzemvezetönek, 110.000-Ft bruttó. Egy év mulva szívinfartus, 8 hónap mülva "Y"-ér műtét. Leszázalékolás. Mivel már közel voltam az előnyugdijhoz nem rokkant nyugger lettem (84.000-ért), hanem előnyugdijas (46.364-Ft). Jelenleg van 55.600-Ft nyugdijam.
Feleségemnek még 9 éve a 65 höz, de 13 év után egy éve rugták ki a munkahejéröl.
Számoljunk: Segély 40.650-Ft. Nyugdij: 55.600-Ft. Tanácsi (önkorm)bérlakás 32-m2: 21.500-Ft
Gáz+ vilany:17.600-Ft. T-Com egybe 10.500-Ft.Mobil félévente 3.500-Ft hogy a szám megmaradjon.

Szóval nagyon sajnálom az említett kisnyugdijasokat és ha van számlaszám szeretném segíteni őket.
Ja elfelejtettem egy vacsoracsata felvétel minimum 1-milla, vagy több ezt tudom, és 30.000.Ft a bevásárlásra. Nekem egy hónapra alig marad több.

noirp 2010.07.13. 13:18:50

Medveczky mama már évek óta nyavalyog, hogy méltóságán alul bánnak vele, nem ez az első bemozdulása (ld. Szombat esti láz 2007-2008). Hát, mit mondjak. Ha valaki a puncikájából él, legyen annyi esze, hogy spórol arra az időre, amikor a puncika már beszáradt oszt nem kapós. Ha meg ennyi esze sincs--így járt.
Levágnám a kezét annak, aki ingyenáruval segíti. Adná inkább egy gyerekotthonnak ugyanazt.

hááááát 2010.07.13. 13:27:47

Végül is nem értem a Gesztesi mit keress ebben az egészben.Ő nem rinyált csak elmondta,nyugdíjjas lesz és nem fél, mert tudd még dolgozni és van rendesen félretett pénze.Egyébbként is édesanyámat is irigylik a szomszédok hogy mennyit utazik, de az fel sem tünik nekik, mennyit segit különböző szervezetekben ahol is igy tudják honorálni a munkásságát.Ki nem szarja le mennyi a nyugdíjja, ha nem láthatom a bankszámláját, esetleg a haknikkal kereset pénzét.

Nem az a vicc, hogy a TV2 leadja a sok buta embernek, hanem még ti is igy rárepültök és ilyen gyönyörű kommenteket írtok.
:))))

Rekspa 2010.07.13. 13:38:02

Azért ez a műsor elég pofátlan azokkal szemben , akik valóban ledolgozták az életüket és ennyit kapnak, mert nekik nincs meg az pár milla, amit elfelejtettek bevallani ill. befizetni. Mert ha valakinek annyi jövedelme volt hogy villát vegyen, annak kb. ennek az arányában kellett, hogy befizessen és akkor ennek az arányában kapná a nyögdíját is.

Csirke72 2010.07.13. 13:39:09

hááááát-nak:

Te vagy a legaljasabb, gyökér ebben a forumban. Hallottál már az élni és élni hagyni szlogenröl.
Pont az anyucikád és a fajtád miatt tart itt ez az ország! Milyen társadalmi hozzáállás, hogy az nyugdijba se megy, a másik meg tartsa el a kiélt nyugdijast aztán viszlát.
Elgurultak a gyógyszereid???
Az anyukád féle "kisnyugdijasok" a többi jelenleg nyugdijukat váró dolgozó, nem 30 évet hereverö, láblógató, szocialista nyugdijasok rovására nyaral, pihen éjjel nappal.
Kapjá má magadhoz te majomgeci!
Èn magam szerencsére mindent megtehetek, de látom mi folyik magyarországon és felháborítónak tartom, hogy ezek a volt párttagok anno a szoc rendszerben ugy helyezkedtek ahogy a napsütött, 1989 után meg ök lettek a legnagyobb kapitalisták tönkre téve a jövö nemzedékét! Ilyen söpredék magadfajta inkább ne kussoljon!

Állásrafal 2010.07.13. 13:40:52

Öszödmög, vagy nem öszöd meg, Felisút meg le ..., vajon lesz-e változás, vagy csak a szerepeket játszák mások. Higgyünk benne, hogy lesz. Aki magas fizetést visz haza, mert "megdolgozik" érte, cimbora, régi ismerős, nem a munka értékét hangsúlyozza kapcsolatukban, a szolgáltatásokat ingyen szeretné, az számára természetes, hogy ne fizessen érte. Emberek sokan, akik megdolgoztak évtizedekig azért, hogy legalább a fejük felett fedél lehetne, és emberi életet éljenek, nélkülöznek, és elkeseredésükben, családjuk érdekében még számukra régen elképzelhetetlen dologra is képesek. Itt a hatalom nem engedékeny, nem ismer megkülönböztetést.

Csirke72 2010.07.13. 13:42:17

hááát-nak:

+ Ha a nyugdijkorhatár 65, akkor mindenki menjen 65 visszamenöleg is dolgozni!
Vagy mindenki 65-el vagy senki!
Ha valaki nyugdija 60.000 akkor mindenkié 60.000-nek kell lennie, mivel megélni mindenkinek egyformán kell!

kisanya 2010.07.13. 13:42:49

Rajöttem, hogy ez a riport azert keszult, hogy megnyugtassak a hetköznapi - nem celeb - kisnyugdijasokat azzal, hogy milyen sokat er az az 50.000 Ft nyugdij, ha medvecki muveszno es komar muvesz ur fent tudja belöle tartani a luxusvillajat! Akkor egy 2 szobas panel fenntartasa ezek utan gyerekjatek!

kvadrillio 2010.07.13. 13:46:49

annyira hányingerkeltőek, hogy iszonyat.
Mindegyik luxus színvonalon élt, él. Életük végéig, de a hozzátartozóiknak is elegendő manijuk van fölhalmozva.
Ez a sírás mesterkélt, hazug !
Namegaz ingyen lejmolás......bakker !
fújjjjj....szégyentelenk.....

kvadrillio 2010.07.13. 13:50:11

..pedig Bergendy-t bergendyéket szeretem........nyomon is követtem fellépéseiket, utazásaikat..., occt Ő IS ?!!!
tele vannak pénzzel.....

a többi nem mérvadó nálam.....

Marcellusca 2010.07.13. 14:15:08

@Csirke72: Szerintem meg nyugodtan tükörbe nézhetnél, mielőtt kommentelsz!

orient 2010.07.13. 14:16:11

Rokonságomban esett meg: Ügyvéd rokon. Ledolgozott kő keményen vagy 30 évet, hogy a szívem szakadjon meg mikor korkedvezménnyel nyugdíjba mehetett. 50 akárhány évesen. Mikor megkapta az első nyugdíjat akkor kapott a szívéhez:

"Vazze, 30ezer forint? Pedig milyen jól kerestem mint ügyvéd és egész életemben fizettem minden járulékot (minimálbér után). A többi ment a számlára, USA utak a 70-80 as években, meg spanyol és karibi szigetek. A fene vigye el lehet akkor kellett volna félretenni. Most mit csináljak a 800 m2 -s házammal Budán? Nem tudom fizetni a számlákat sem. "

Másik rokon aki egész életében fizikai melón volt, és bár szarul keresett, 38 év meló után mivel minden járulékot rendesen fizetett végig, nyugdíjat kap kb. 150ezret. Életében a legnagyobb nyaralások az állami üdülők voltak a balcsin, meg egy két kirándulás a szomszédos baráti cocialista országokba.

Éhező ügyvéd rokon bekeres melós rokont, hogy ugyan adjon már neki valamit néha mert neki nincs pénze olyan picike a nyugdíja szegénynek.

Válasz: 1. Amikor te a karibi szigeteken és Chicago-ba járkáltál az ügyvédi fizóddal addig én a balcsin voltam a SZOT üdülőben. Akkor kellett volna félretenni.
2. Szépen add el a villádat és vegyél egy 70m2-s panellakást amiben én lakom és akkor máris van pénzed.

Van aki elítéli ezt a választ? Megtörtént eset, és nagyon emlékeztet a rohadt celebekre, hogy dögölne éhen az összes rohadt vérszívó, ingyenélője, ahelyett, hogy dolgozna, vagy amikor dolgozott rendesen fizetett volna minden járulékot mint minden más halandó.

roxxtar 2010.07.13. 14:45:51

3 nap múlva kapcsolják az áramot nálunk. Holnap ügyfélszolgálat h védett fogyasztók legyünk.. egyszerüen nem tudom sajnálni őket.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2010.07.13. 14:54:38

Medve Madam és az ingyen adományok....az eszem megáll!

gitáros 2010.07.13. 15:05:38

@Csirke72:
Húsz igazolt, ledolgozott év a minimum, ha jól tudom, _mindenkinek_. Csak épp nyilván nem megy el az átlag negyvenéves fillérekért nyugdíjba, mert semmiféle szempontból nincs értelme. Aki viszont szabadúszó, annak lehetnek egyéb szempontjai is.

@Rekspa:
Ők is ledolgozták a magukét, csezdmeg. Sőt, továbbra is dolgoznak, mert zenészek, énekesek, színészek csak akkor "mennek nyugdíjba", ha már nem bírják. (Speciel Medveczky valahol nagyon elbaszta nyilván, mert egy átlag profi táncosnak kábé negyven éves korában vége van, addig kell összeszedni, amit lehet, vagy utána váltani.)

pakesz (törölt) 2010.07.13. 15:33:33

@orient: en elitelem
jol meg kellett volna vernie az ugyvedet hogy pimaszkodik

McLaurin 2010.07.13. 15:36:33

Nagyon szánalmas ez a TV2 riport és a cikkírónak teljesen igaza van.
Az hogy ennyit kapnak azt jelenti, hogy az én nagymamám többszörösét fizette adó és nyugdíjjárulékként a kevés béréből mint ezek akik milliókat kerestek közben. Ezért tartunk itt és még őket kéne sajnálni? Ugyanmár.

beaaaa 2010.07.13. 15:52:37

ez a pauditsbéla szindróma...
nulla nyugdíjjárulékból nulla nyugdíj lesz....

Lajosbácsi 2010.07.13. 16:14:42

Amikor gyerekes családok élnek két tényleges minimálbérből, amihez nem igazán adnak zsebbe feketén, akkor nem tudom, hogy miért panaszkodnak olyan nyugdíjasok, akik minimálbér felett kapnak. és például már a lakhatás sem kerül nekik pénzbe.
Nem azt mondom, hogy nem érdemlik meg, csak azt, ha már panaszkodni kell és sajnálni, akkor hosszú a sor és bőven nem a nyugdíjasok a legjobban rászorult réteg mindig.

exepszzed (törölt) 2010.07.13. 16:22:43

nemtom mit akar medvecki vagy akár a mackós gesztesi, nekem nem nagy számok de egy 70-80 éves amcsi gazdag kitartaná őket simán...(mármint normál esetben medveckit egy gazdag félhulla pasi, gesztesit meg egy 70-80 éves nő).
de még magyar gazdagot is találnának simán, mi a gondjuk?
főleg gesztesire tuti rányomulna valami rózsadombi kőgazdag özvegy.

Shopping 2010.07.13. 16:38:52

Remek emberek.
A sors basszon ki velük!!!

Shopping 2010.07.13. 16:43:33

A TV2 műsorai közül a kedvencem volt, amikor egy lerobbant autó mellé kiállítottak az út szélére egy szőke nagymellűt, és egy cigányképű férfit.
Melyiknek álltak meg többen?

Konklúzió: Rasszizmus van Magyarországon!

Ez ám az ujságírás!

a Hadas meg a legrondább nő akit láttam életemben.

Disznó Úr 2010.07.14. 07:25:50

A kereskedelmi tévékben dolgozó magyar testvéreinknek küldetésük van. Naponta bizonyítaniuk kell, hogy a világ legalávalóbb fajzatai vagyunk és vicces módon ha van is igazuk az pont az ő tevékenységük gyümölcse (is). Az is jó akadémia lehet, ahol a nyuszifül tanít. Biztosan mélyen érző, olvasott lény, nem pedig erőszakos, lehengerlő liba.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.14. 12:28:02

Magellán című műsor, mert a TV2 nem csak butít, hanem okosít is. Így írnak a műsorról:

"Ismeretterjesztő magazin, amelynek segítségével újabb és újabb információkat tudunk meg a Föld titkairól, az emberi csodákról, az állatvilág sokszínűségéről, és a tudományról."

amíg a Múltkoros bartal csaba tartotta, addig nézhető volt, de a tv2 annyira analfabéta, hogy muszáj volt elmennie onnan.

azóta a magellánban olyan dolgok is voltak, hogy felszólítják orális aktusra a nőket.
nagy bajok vannak ebben az országban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.14. 12:31:41

ezt a medveckit is meg kellett néznem a wikiben, érdekelt a Munkássága ennek a táncosból lett kurtizánnak

"1974-ben férjhez ment az Ausztriában élő Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis német herceghez, aki homoszexuális vol"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.14. 13:10:21

sokkal könnyebb megszerezni a villát mint megtartani" - medve

hát végülis ja.

....

nem írom ki. minek.
díva, meg nem ez a proli, hanem karády katalin
neki nem olyan méltósága volt mint medveczkynek.
www.youtube.com/watch?v=OURBjU3EeFM&feature=related

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.14. 13:24:14

kicsit rosszindulatú a cikkíró, a végén megjegyzi a riporter, h több járna mindenkinek.
persze, hiszen annyira azért nem sötét. tud írni olvasni, azért.
de amúgy szemétre való a munkája

Kun András 2010.07.14. 14:40:32

Bergendy "művész úr" volt az, aki részegen "elefántot mutatott" egy kislánynak a játszótéren a 70-es évek elején. Akkoriban az ilyen fontos hajlottorrú művészeknek mindent elnéztek.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.07.14. 17:31:40

Vicces ez a Magellán. Ez ismeretterjesztés? Elmehetnek a kertévék a picsába.

fokabacsi 2010.07.14. 17:52:13

"1974-ben férjhez ment az Ausztriában élő Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis német herceghez, aki homoszexuális volt" Azzal miért nem dicsekszik a vénasszony, mennyi pénzt fizetett be a nyugdíjalapba?? Mert attól, hogy a fél Európa szétdugta, még nem lesz nyugdíjalapja.

trojka 2010.07.14. 19:04:52

Mit irigykedtek. Menjetek ki az utcára csucsidöben meztelenul és Ti is rögtön celebek lesztek...

Ajtony 2010.07.16. 12:38:54

@tesz-vesz: Ezt az orális-aktusos cuccot "belinkelném" a nejemnek, ha feltennéd - hátha!
:-)

Ajtony 2010.07.16. 12:42:11

@trojka: Ha pucéron futkosnék, engem csak simán bevinnének a zsernyákok megverni, aztán legfeljebb a Jusztnál lehetnék celeb, vagy a Liebmann Katinál.

bonifác77 2015.07.19. 19:57:02

Régebben tudományos,celeb sőt csöcsök és meztelenség szerepelt a kínálatban a FÓKUSZ-hoz hasonlóan.Pénisz növelés stb de hát manapság a pénisz szót 7-kor nem merik kimondani sem 2008-tól keményen cenzúrázták a műsort.

süti beállítások módosítása