Skip to content


       Szűrés lista

Egy fotó a fórumban - a polgármesternek nem tetszett

Emlékeztek?

2008. november: 
Rendőrségi eljárást kezdeményezett egy internetes fórumozó ("Sajtosszenya") ellen Fetser János MSZP-s képviselő, Orosháza volt polgármestere, amiért kritizálta az egykori városvezető tevékenységét.

2008. november: Tizennyolc kommentelőt
jelentett fel a mezőberényi igazgatónő

Mezőberényben van valami a levegőben, mert most a polgármester, Cservenák Pál Miklós döntött úgy, hogy elég volt!

Kps küldte nekünk a levelet, köszönjük:
Most a polgármester is feljelentette a fórumozókat, illetve az oldalt üzemeltetőt, egy, az oldalon megjelent kép miatt. A képet egy fórumozó linkelte be. A kép felirata: Diktátorok.  A képen a polgármester terül el (tv interjú közben). A háttérben Hitler és Sztálin arcképével.

http://kepfeltoltes.hu/090929/4988484601_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


A polgármester szerint őt olyan diktátorokhoz hasonlítják mint a háttérben levő arcképeken levők, holott ő csak a maga szemétdombján diktátor.

Az első tárgyalás 2010.07.20.-án volt. Itt a polgármester képviselője kérte a bíróságtól a képfeltöltő IP címe alapján állapítsa meg feltöltő személyét és akit többek között 500.000,- forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezze.

Mindez a jogtalanul kinevezett igazgatónő ügy folytatása amiért a fórumozók nem hajlandóak eltűrni - és ezt szóvá is teszik a fórumon -  a polgármester diktatórikus uralmát.

A feljelentés:

                                      Tisztelt Békés Megyei Bíróság!


I. Előadom, hogy immáron 20. éve vagyok Mezőberény Város Polgármestere, így közszereplőként tisztában vagyok azzal, hogy a vélemény-nyilvánitás, kritika egy magasabb szintjét kell elviselnem.

F/l.        alatt        mellékleten        becsatolok        egy,           a
www.kepfeltoltes.hu/090929/4988484601 www.kepfeltoltes.hu ,jpg honlapról a mai napon
is elérhető képfelvételt, melyen az én képfelvételem mellett balról Sztálin, míg jobbról Hitler szerepel, akik nem éppen a világtörténelem pozitív értelemben vett híres történelmi
személyiségei.

A képfelvételem alatt az alábbi felirat szerepel továbbá: „Diktátorok".

A kép feltöltője általam ismeretlen személy. Ebben a körben ugyanakkor indítványozom a Pp. 207. § és a 209. § (1) bekezdésére figyelemmel előzetes bizonyítás keretében igazságügyi szakértő kirendelését annak tisztázására, hogy ezen képfelvétel feltöltőjének a személye, vagy a feltöltés helye az Internet-szolgáltató és az ún. IP. cím (Internet Protokol) alapján beazonosítható-e. Az előzetes bizonyítás az eljárás ésszerű időn belül történő lefolytatását segítené, továbbá ebben a körben előzetes meghallgatás az ellenérdekű fél ismeretlen voltára tekintettel nem szükséges.

A képfelvétel hivatkozása ugyanakkor megjelent a www.delkelet.lapunk.hu internetes honlapon is, melyet az alperes kezel. Ő dönti el, hogy mi az, ami megjelenhet, továbbá mi az aminek bemutatására nem kerül sor. Tekintettel arra, hogy a honlapot az alperes szerkeszti, továbbá a képfelvétel durván sérti a személyiségi jogaimat, továbbá a képfelvételem közzétételéhez nem járultam hozzá, emiatt a felelősség az alperest terheli.

Az alperes által kezelt honlapon a mellékelten becsatolt felületként jelent meg a hivatkozás 2010. március 17. 18 óra 29 perc 8 másodperckor. A hivatkozás egyébként a legközelebbi testületi ülésen - mivel az ott azonnal szóba került - levételre került az alperes által, azonban a forrás változatlanul fellelhető az interneten a fentebb jelzett elérhetőségen.

Azt is megjegyzem, hogy az alperessel szemben az általam képviselt Önkormányzat, továbbá több képviselő-testületi tag több ügyből kifolyólag perben áll, így az előzetes bizonyítás eredményéhez képest fennáll a lehetősége annak, hogy alanyváltozás a perben az alperesi oldalon nem lesz...
II. Kereseti kérelmemet a Ptk. 75. § (1) bekezdésére, a 76. § és 78. §-ra, 80. §-ra, továbbá a 84. § (1) bekezdésére alapítom, melyek a következőképpen rendelkeznek:

"75. § (1) A személyhez fűződő jogokat mindenki köteles tiszteletben tartani. E jogok a törvény védelme alatt állnak.

76. § A személyhez fűződő jogok sérelme jelenti különösen az egyenlő bánásmód
követelményének megsértése, a lelkiismereti szabadság sérelme és a személyes szabadság
jogellenes korlátozása, a testi épség, az egészség, valamint a becsület és az emberi méltóság megsértése.

78. § (1) A személyhez  fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is.

(2) A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó. azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel.

80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés.

(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az említett személy hozzájárulása szükséges.

(3) Az eltűnt, valamint a súlyos bűncselekmény miatt büntető eljárás alatt álló személyről
készült képmást (hangfelvételt) nyomós közérdekből vagy méltánylást érdemlő magánérdekből a hatóság engedélyével szabad felhasználni.

84. § (1) Akit személyhez fűződő jogában megsértenek, az eset körülményeihez képest a
következő polgári jogi igényeket támaszthatja:

a) követelheti a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását.

b) követelheti a jogsértés abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől;

c) követelheti, hogy a jogsértő nyilatkozattal vagy más megfelelő módon adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről vagy költségén az elégtételnek megfelelő
nyilvánosságot biztosítsanak.

d) követelheti a sérelmes helyzet megszüntetései, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását a jogsértő részéről vagy költségen, továbbá a jogsértéssel előállott dolog megsemmisítését, illetőleg jogsértő mivoltától megfosztását:

e)kártérítést követelhet a polgári jogi felelősség szabályai szerint."

III. A korábban előadottakra tekintettel - az F/3 alatt mellékleten becsatolt meghatalmazással igazolt jogi képviselőm útján - az alperes ellen


                                                      keresetet

terjesztek elő az alábbiak szerint

Kérem a T. Békés Megyei Bíróságot, hogy szíveskedjék megállapítani, hogy az alperes megsértette a Ptk. 76. § és 78. §-ba ütközően a jóhírnévhez és az emberi méltósághoz való jogomat.

Kérem a T. Békés Megyei Bíróságot, hogy szíveskedjék az alperest a Ptk. 84. § (1) bekezdés b.)pontja alapján a további jogsértésektől eltiltani.

Kérem a T. Békés Megyei Bíróságot, hogy szíveskedjék az alperest a Ptk. 84. § (1) bekezdés c.) pontja alapján olyképpen nyilvános elégtétel adására kötelezni, hogy az alperes a Békés Megyei Hírlapban, továbbá „Mezőberényi hírek" elnevezésű, valamint a „Dél-Kelet" elnevezésű alperesi szerkesztésű havilapban az alábbi tartalmú nyilatkozatot közzétegye:

„Tomka Mihály elnézést kér Cservenák Pál Miklóstól a jóhírneve és emberi méltósága, továbbá a képmáshoz való joga megsértése miatt, és tartózkodik a későbbiekben a Cservenák Pál Miklóst érintő jogsértő nyilatkozatok megtételétől."

Kérem a T. Békés Megyei Bíróságot, hogy szíveskedjék az alperest a Ptk. 84. § (1) bekezdés e.) pontja alapján 500.000,- forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezni.

Kérem az alperes perköltségben történő marasztalását is a 32/2003. (VIII. 22.) IM rendelet alapján azzal, hogy jogi képviselőm ÁFA körbe tartozik.

A T. Megyei Bíróság hatásköre a Pp. 23. § (1) bekezdés g.) pontján, illetékessége a 29. § (1) bekezdésén alapszik.

A pertárgyértéket 500.000,- forintban jelölöm meg azzal, hogy az Itv. 62. § (1) f.) pontja
alapján tárgyi illeték-feljegyzési jogú.


Orosházán, 2010. április 29. napján
 
                                                                                     Tisztelettel:
                                                                                Cservenák Pál Miklós
                                                                                      felperes

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr282164252

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Médiatörvény 2010.07.21. 14:50:04

Vastagbőr: háromnégyzet külföldi oldal : 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 13:09:25

azt hiszem jobb, ha ehhez érdemben nem szólok hozzá, életvidelmi szempontból :))

Hogy mi vannak??!!

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.07.21. 13:12:27

Úristen, Zero, menekülj, mindjárt téged is beperel!

minimalista 2010.07.21. 13:13:06

Lehet akár mekkora paré a pógi, a követelése első látásra jogosnak tűnik...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.07.21. 13:20:48

@minimalista: egyetertek. egyelore en sem ertem a vastagbort. En sem orulnek neki - es perelnek is - ha mondjuk kiszel tundevel, es hajdu peterrel kozos kepen szerepelnek, alatta felirattal: Celebek!
:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.21. 13:22:28

@minimalista:

" Előadom, hogy immáron 20. éve vagyok Mezőberény Város Polgármestere, így közszereplőként tisztában vagyok azzal, hogy a vélemény-nyilvánitás, kritika egy magasabb szintjét kell elviselnem."

Akkor viselje ....

Pocócicó 2010.07.21. 13:22:40

A mi falunkban a falu hivatalos fórumát tiltatta be a polgármester-kisasszonyunk. Nem bírta a kritikát :D

Kurt S. Earp 2010.07.21. 13:25:30

George W. Bushról az interneten úgy nagyjából 12500000000000000000000 fotómontázs van, amelyeken az exelnök úr fasiszta, náci, primitív debilként van ábrázolva. Most hirtelen elképzelem amint G.W.B. arra kéri az illetékes Bíróságokat, hogy szíveskedjenek megállapítani, hogy az alperesek megsértették a a jó hírnévhez és az emberi méltósághoz való jogait. Szeretnék ott lenni egy kamerával, hogy megörökíthessem amint a bírók vörös fejjel fuldokolnak és az asztalt csapkodják a röhögéstől.

Zero úr, kérem, e hír időzítése egyszerűen tökéletes. A parlament éppen ezekben a percekben vitatkozik az új médiatörvényről. Blogger regisztráció, helyreigazítási kérelem és egyéb nyalánkságok.
Annak idején már sajtosszenyán is könnyesre nevettem magam, különösen a kommenteken de azt azért nem hittem volna, hogy egy olyan hír újra felbukkan. Most már nem nevetek..
Itt hamarosan sok embernek fogják hátracsavarni a kezét.

James T. Kirk (törölt) 2010.07.21. 13:26:23

ugyanmár mi ez az esztergomi ügyekhez képest... ismét nagyot csettint valaki a háttérben, miközben arra gondol, ugye mondtam hogy nem kellett volna bezárni a Lipótot...

minimalista 2010.07.21. 13:29:01

@zero:
A "kritika magasabb szintjébe" szerintem - és gyaníthatóan a bíróság szerint dettó - nem fér bele egy tömeggyilkosokkal való összehasonlítás, bármilyen kontextusban, ugyanis ez sérti a jó hírnévhez való jogát, ráadásul valótlan állítás is, hacsak a pógi kertjében a kertész bejelentése során a jövőben nem exhumálnak egy kisebb tömegsírt. :D

minimalista 2010.07.21. 13:30:06

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
Te viszont, a vázolt példád alapján nagy eséllyel buknád a pert! :-)

minimalista 2010.07.21. 13:31:58

@Kurt S. Earp:
Ellentétben a pógival, Bush bizonyítottan tömeggyilkos, ezért nincs is alapja a tiltakozásának.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 13:33:24

@Kurt S. Earp: "fotómontázs van, amelyeken az exelnök úr fasiszta, náci, primitív debilként " - na ezen utóbbihoz még csak montázs sem kellett :))))

Algopirin 2010.07.21. 13:34:18

@minimalista: neked külön gratulálok a hozzászólásaidhoz :D

2010.07.21. 13:34:49

Lassan rosszabb lesz itt a helyzet, mint Észak-Koreában. Ha nem rajongva szereted az elöljárót, pláne meg ha birálni is merészeled, fizetsz és ülsz. Hiába, ez a demokrácia és a szólás szabadság! Nagyszerü! Csak igy tovább!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 13:35:01

@minimalista: "Ellentétben a pógival, Bush bizonyítottan tömeggyilkos" - miért is? úgy értem, született elmarasztaló Hágai ítélet, vagy miért is?

/tudom, és értem mire gondolsz, csak kekeckedek/

minimalista 2010.07.21. 13:36:30

@zero:
Az viszont érdekes a keresetben, hogy a kép feltöltőjeként ismeretlen személyt jelöl meg, plusz van egy alperes, aki a honlapján a hivatkozást közzétette és azt, a felhívásnak eleget téve onnan el is távolította. A kereset pedig az eredetileg egy ismeretlen által feltöltött kép levételét is az ismert alperes kötelességeként állítja be, holott azért ő nemigen lehet felelős.

kej 2010.07.21. 13:36:53

@zero: csak a teljesség kedvéért megemlíthetted volna meggyes tamás esztergomi tótumfaktumot is, aki szinte naponta jelent fel vkit, akinek a hivatalos állásponttól eltéréő véleménye van.

Homeoffice 2010.07.21. 13:37:42

Egyértelműen látszik, hogy a kép készítője NÁCZI!
Sztálinról egy ellenszenves kép van fönt, de Hitlerről olyan mosolygós:)
Náczik!!!!:))))

Marcellusca 2010.07.21. 13:39:04

- Alperes, állította, hogy a Felperes egy idióta?
- Igen, bíró úr!
- Akkor kérjen bocsánatot!
- Tisztelt Bíróság! Bocsánatot kérek, hogy a Felperes egy idióta.

Scala 2010.07.21. 13:39:44

@minimalista: Na ez az, ez nekem is feltűnt. Ez a kerestelevél nem rossz, amúgy!
Bíróságnál tuti nem találtatik abszurdnak. Ez a kép sok.

sztrovacsek 2010.07.21. 13:39:50

Ez jó:
""""A polgármester szerint őt olyan diktátorokhoz hasonlítják mint a háttérben levő arcképeken levők, holott ő csak a maga szemétdombján diktátor.""""
..hol is, családi körben, vagy a városában, mert nem mindegy.
Egyébként az említett diktátorok is csak a maguk "szemét dombján" voltak diktátorok!

Homeoffice 2010.07.21. 13:40:17

@Marcellusca:

Csak azért nem írom le, hogy Barom vagy , mert képes vagy és feljelentesz:)))))))))))))))

Marcellusca 2010.07.21. 13:43:25

@Gunther: Miazhogy! Nagyonis! :))))))))
/Ezt még Te is érted. :DDDD/

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.07.21. 13:43:39

ezt találtam a wikipedofilián:
A magyar Alkotmánybíróság 36/1994 ABH számú határozata kimondja, hogy A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben.

Kurt S. Earp 2010.07.21. 13:44:15

@minimalista: Ennyit értett meg a hozzászólásból? Minimális.
A szólás és véleményszabadság Vallási tétel az USA területén. De az egy fasiszta ország amit egy "bizonyítottan tömeggyilkos" vezetett 8 évig. Szerencsére ez nálunk - éppen a parlamenti közvetítést néztem - biztosan nem fordulhat elő. Itt Demokrácia van.

eszkep 2010.07.21. 13:47:31

Szerintem valamilyen szinten rendet kellene csinálni mind az elektronikus, mind az írott médiában. Egyrészt a hazudozásnak is gátat kellene szabni, másrészt a "véleménynyilvánítás szabadsága" mögé bújva való mocskolódásnak, pláne, ha az alaptalan is. A blog műfajnál szerinetm a bloggernek kellene terhelnie a felelőség.
Bár nem ismerem az ügy előzményét, mivel váltotta ki a kép kirakójának haragját (mindjárt elolvasom azt is), a polgármester keresete racionális, azt' majd a bíróság dönt.
De mi ebben a vastagbőr??????????

Homeoffice 2010.07.21. 13:49:54

@Marcellusca:

Miért én mit nem szoktam érteni? Nah ez szép. Az ok, hogy Eszkep minden héten lehülyéz finoman.. DE HOGY MÉG TE IS A SZELLEMI KÉPESÉGEIMET KRITIZÁLOD....
Nah hogy is lehet perelni?:))))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.21. 13:50:13

@eszkep:

A polgármester közsszereplő, így ha azt írom róla hogy faszfej, vagy diktátor, akkor a véleményem, ami szent és szabad. Ráadásul ezt tudja is, ezzel kezdődik a keresete.

Ha a polgármesternek van igaza, akkor nem lehet semmilyen véleményt írni Gyurcsányról, Veresről, Orbánról, Schmittről mert "megsértik" őket és perelhetnek.

Érted?

eszkep 2010.07.21. 13:50:59

@Kurt S. Earp: Elég tájékozatlan vagy, mert rendszeresek a sértő képekből eredő botrányok, kártérítési perek az USA-ban (is). Ha nem lennél ennyire tudatlan, tisztába lennél vele, hogy Obama feleségéről megjelent képek miatt a Google-t majdnem meg is büntették, a Google visszakozott, a képtalálatot eltávolította, és azóta van "sértő képek bejelentése" funkció is a keresőjükben.

Akkor szerinted az USA-ban a szólás és a sajtószabadság korlátozott??????????

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.21. 13:53:28

@minimalista:

ráadásul az alperes egyből levette a képet a fórumból, de a polgármesternek az a baja, hogy még mindig elérhető a kepfeltoltes.hu-n :-)

MostHozzászóljak? 2010.07.21. 13:54:00

Legyen "Perelem" gomb is és "Lájkolom" gomb is :DD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.21. 13:54:35

@eszkep:

de az egy majmos kép volt :-) az tényleg durva :-)

eszkep 2010.07.21. 13:54:57

@zero: Azzal az állapottal tisztában vagyok, hogy egy közszereplőnek "többet kell tűrnie". Viszont valahol határt kellene húzni (mint a "demokrácia fellegvárában) abban, hogy valakit diktátornak neveznek, vagy Sztálinhoz, Hitlerhez hasonlítják.

eszkep 2010.07.21. 13:57:01

@zero: és vajon a majmos kép mennyivel "durvább", mint a Sztálin és Hitler kombó?
Ez telesen szubjektív megítélés alá esik, és ezért jó, hogy USA-ban precedensjog van. Nálunk meg attól függ a dolog, melyik "faszfej" bíróhoz kerül az ügy.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.21. 14:01:54

@eszkep:

nem írták róla, hogy véres kezű tömeggyilkos, hanem hogy diktátor. szerintem ez csont nélkül belefér.

Kicsit Karcos 2010.07.21. 14:02:29

@minimalista: csakhogy Hitler és Sztálin nem tömeggyilkosi, hanem diktátori minőségben volt a képen megjelenítve.

Kicsit Karcos 2010.07.21. 14:03:51

@zero: hát még ilyet, mutasd csak a bloggerigazolványod!:)

Kurt S. Earp 2010.07.21. 14:04:15

@eszkep: "A Google amerikai oldalán a keresési találatok fölött a „sértő keresési eredményekre” kattintva olvasható a szolgáltató közleménye, amelyben elmagyarázza, hogy a kifogásolt keresési eredmény milyen algoritmusok alapján került az első helyre, és azok tartalmáért nem vállalhat felelősséget. A keresési eredmények több ezer tényezőt figyelembe véve az oldalak népszerűségétől, illetve fontosságától változnak. A rangsort azonban még akkor sem változtatják meg, ha ezekben esetleg az érintettekre nézve sértő tartalmak jelennek meg.

A Google a felhasználói panaszokra csak akkor reagál, ha a kifogásolt tartalom a szolgáltató szabályzatával, vagy törvényekkel ütközik - írja a Google.

A „felháborodást keltő fényképen” a first lady arcát „rasszista célzattal” erősen eltorzították.
Scott Rubin, a Google szóvivője elmondta, hogy a kifogásolt kép hivatkozását

azért törölték a listából, mert vírusos oldalra mutatott.

A képet azonban már más oldalak is átvették, a kíváncsi netezők kattintgatásai pedig ismét az első helyre tették."

A FEHÉR HÁZ NEM KOMMENTÁLTA AZ ÜGYET.

minimalista 2010.07.21. 14:04:31

@Kurt S. Earp:
"Ennyit értett meg a hozzászólásból? Minimális."
Szeretném kegyes figyelmébe ajánlani @eszkep: válaszát! Ha már értelemről és tájékozottságról van szó. Nem mellesleg jogot tanult ember vagyok, így némi rálátásom van a dologra...

eszkep 2010.07.21. 14:07:19

@zero: Így elolvasva a cikket, teljesen korrekt tervezet. Már volt róla szó, hasonlót bevezettek már EU-s országokban (persze ott sem a konzerrvatív újságírók nyivákoltak, hanem a liberálisok). Talán mondani sem kell, hogy a szocik megint (még midig) hazudnak: "nem felel meg az uniós elvárásoknak,".
"Érdekes" vélemény az is, hogy "korlátozza a véleménynyilvánítás jogát és a szólás szabadságát" az, ha a másik félnek is közzé kell tenni az álláspontját.
A Jobbikot egyébként most nem értem, hisz a kampányban róluk is elég sok hazugság jelent meg (sajnos egy részük pont a Népszabi szintjére süllyedő Magyar Hírlapban).

greybull 2010.07.21. 14:08:25

A részeg megy az utcán, arra jön egy rendőr.
A részeg beszól neki, hogyaszongya:
- Hülye rendőr!
A rendőr ránéz a részegre, látja az állapotát, ezért úgy dönt, hogy nem csinál nagy ügyet a dologból, inkább visszaszól:
- Hülye részeg!
Mire a részeg:
- Az lehet, de én ezt holnapra kialszom!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 14:09:03

@zero: "de az egy majmos kép volt :-) az tényleg durva :-)" - hát szerintem valakit Hitlerrel, meg Sztálinnal közös platformon szerepeltetni sem éppen hízelgő...

minimalista 2010.07.21. 14:11:28

@zero: @Kicsit Karcos:
Napóleon is diktátor volt, de nem tömeggyilkos, biztos vagyok benne, ha például az ő társaságában tüntetik fel nem veszi zokon. Nem látjátok az árnyalatnyi különbséget a világtörténelem két legnagyobb mészárosa és holmi diktátorok között? Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ember, főleg kontinensünkön e két név vagy kép alapján egyből a tömegmészárlásra asszociál és ez a "kritika" szempontjából nem mindegy!

Valandil 2010.07.21. 14:13:50

@minimalista: "Nem mellesleg jogot tanult ember vagyok" - nana, ezzel vigyázni kell: a wannsee-i konferencia résztvevőinek 60% jogot végzett ember volt! :)

2010.07.21. 14:15:33

Mi jöhet még? Miért nem egyből azt kéri hogy zárják be az internetet? Várost vezetni amúgy még nem lehet számítógépről, ott max a kedves fórumozók véleményét és ötleteit halgathatja meg, de gondolom őt jobban zavarta egy kibaszott virtuális szemét minthogy tegyen valamit, túl magas az a ló neki. Ennek ellenére valahol megértem, én sem örülnék neki hogyha csak akármelyik családtagomról (akik természetesen nem közszereplők) látnék hasonló kreálmányt, de azért ezzel kicsit messzire ment. Amúgy meg ha egy VPN vagy hasonló okosság mögül töltötték fel a képet, vagy csak hogy egyszerűbbet mondjak nyilvános helyről, internet kávézóból mindjárt nem lehet megmondani az illető IP-jét, márpedig ezek elég rohamosan terjedő dolgok, leginkább a VPN. És akkor mennyi pénz és idő is ment el egy teljesen értelmetlen kép miatti feljelentés miatt amit a nyomozó hatóságok mondjuk a valódi bűnözők megkeresésére is fordíthattak volna?

Marcellusca 2010.07.21. 14:16:28

@Seduxen: Nem is azé' csinyáták. :))))

kavinton 2010.07.21. 14:17:21

LOL
A képen szereplő 3 személy közül mely személy becsületét szeretné bíróság előtt megvédeni?
A képmásának megjelenéséhez hozzájárult, mert ugye lement a tv-ben. :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 14:18:14

@minimalista: "biztos vagyok benne, ha például az ő társaságában tüntetik fel nem veszi zokon" - ez a muki az a fajta, aki szerintem Napoleonnal összehasonlítva meg azért perelne, mert "nem is vagyok olyan pici, mint Bonaparte" :))))

minimalista 2010.07.21. 14:18:32

@Valandil:
Nekem még van egy évem, azért fogalmaztam ilyen árnyaltan! :D

greybull 2010.07.21. 14:28:12

@minimalista: én is jogvégzett vagyok - és megmondom őszintén egyre kevésbé érzem, hogy a jog szempontjából van rálátásom a dolgokra, illetve azt érzem, hogy egyre kevesebb rálátásom van: törvényszörnyek riogatnak, vacsoracsata helyett salátatörvényeket vizionálok, a jogalkalmazás pedig egyenesen agyrém. Pedig 30 éve vagyok a pályán. Többször úgy "nyertem" pert, hogy az ügyfelet egyedül küldtem el a tárgyalásra (előtte felkészítettem persze), hogy úgy nézzen ki, hogy még ügyvédre sem telik - be is jött. Ha büntető ügy volt, megkértem egy vidéki kollégát, hogy bojttárt küldje el, mert a "pesti" ügyvédekre úgyis utaznak a vidéki bírók, ügyészek - az is bejött. De ez nagy baj: azt jelenti, hogy iszonyatosan szubjektív az eljárás, az "igazság"szolgáltatás.

Kicsit Karcos 2010.07.21. 14:29:09

@minimalista: az legyen azok baja, akik erre asszociálnak, beleértve a polgármestert... maga a kép szvsz semmi utalást nem tett tömeggyilkosságra.

Kinek a képével lehetne illusztrálni egy diktátort, aki nem tömeggyilkos? Francóéval, Pinochetével? Senki nem ismeri fel őket.

Szerintem ennyit el kell viselnie egy közszereplőnek. Olyannak érzem ezt a feljelentést, mint amikor Budaházyt vegzálták évekig emiatt a plakát miatt:

kuruc.info/galeriaN/hir/EU-NEMplakat.jpg

Ki lehet beszélni ezeket a dolgokat, nem kell mindjárt hóhérért kiáltani.

greybull 2010.07.21. 14:30:19

@Valandil: a jog olyan, mint az éles kés: jó kezekben kenyeret szel és vajat ken rá - rossz kezekben hátbaszúr. Mindkét funkciót hibátlanul ellátta, nem?

reKorrekt 2010.07.21. 14:30:25

Cservenák szamárszex volt már?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 14:32:37

@reKorrekt: eddig még nem !

köszönjük a gugli nevében is, hogy újabb találattal bővítette az eddigi listát! :))))

greybull 2010.07.21. 14:32:49

@Kicsit Karcos: egyébként a képen Sztalin fizimiskája is rokonszenvesre van véve, úgyhogy a PM ne röstellje a társaságot. Sajnos R.Mátyás lemaradt, de még nem késő.

Mourinho már nem a király 2010.07.21. 14:32:53

de ha a fórumban jelent meg a kép mért kérjen az alperes bocsánatot az újságban?
ha a fórumba szólt be akkor ott kér elnézést oszt csók, jóhogy ne jelenjen meg a washington postba :D

amúgy meg DIKTÁTOR!!

Kicsit Karcos 2010.07.21. 14:33:05

Lehet-e ezentúl sztálinista módszerekről beszélni anélkül, hogy hatósági eljárásokba ne verje magát az ember?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.21. 14:36:32

összegyűjtöttem a tényeket, hogy mi a helyzet média táján:

1.0 - eredeti fidesz tervek:

"A Fidesz ugyanis úgy akarta először módosítani az Alkotmány 61. cikkelyét, hogy a

véleménynyilvánítás szabadsága helyett a szólásszabadság kifejezés szerepeljen, ezzel

szűkítve az alkotmányos jogokat."

jún 11/15
index.hu/kultur/media/2010/06/11/az_internetet_is_szabalyozna_a_fidesz/

jún 16
index.hu/belfold/2010/06/16/a_demokraciaert_aggodik_a_transparency/

--------
2.0

jun 21
index.hu/kultur/media/2010/06/21/megis_szerepel_a_velemenynyilvanitas_szabadsaga_az_a

lkotmanyban/

"A Fidesz saját törvénymódosítását módosította, így mégis benne marad az Alkotmányban a

véleménynyilvánítás szabadsága."

"ogadta el az Országgyűlés azt a módosító indítványt, amely szerint az alkotmány kimondja: a

Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságához,

továbbá a közérdekű adatok megismeréséhez, valamint terjesztéséhez."
!!!

"nem kerül bele az Alkotmányba, hogy

"a médiaszolgáltatásnak megkülönböztetett feladata a közügyekről való kiegyensúlyozott és

hiteles tájékoztatás". A hiteles tájékoztatás tehát nem szerepel az Alkotmányban"

viszont
az alaptörvényben meghatározzák, hogy a közszolgálati feladata, hogy

közreműködjön "a nemzeti önazonosság és az európai identitás, a magyar, valamint a

kisebbségi nyelvek és kultúraápolásában, gazdagításában, a nemzeti összetartozás

megerősítésében, illetőleg a nemzeti, etnikai, családi, vallási közösségek igényeinek

kielégítésében ."

..
őszre halasztva a médiatörvény:
illetve télre/ 2011 jan-ra

őszre halasztott médiszabályozási tervezetet
"amely többek közt tartalmazza a válaszadási kötelezettséget, és a vélemény

helyreigazításának lehetőségét is."

...és ííígy megérkeztünk a poszt témájáho'

jún 23
index.hu/kultur/media/2010/06/23/nem_kell_helyreigazitani_a_velemenyt/

"Újból módosítják a médiaalkotmánynak nevezett törvénycsomagot, ezúttal a tervezetet

benyújtó Rogán Antal és Cser-Palkovics András. Nem kell helyreigazítani a véleményt, és a

blogoknak nem kell figyelniük a kiegyensúlyozott tájékoztatásra."

!!!

jelenlegi helyzet:
"Helyreigazítás jelenleg olyankor kérhető, ha ténybeli valótlanságot állítanak, vagy egy

valós tényt hamis színben mutatnak."

fidesz terve:
"Ezt a szabályt a Fidesz az olyan nem ténybeli közlésekre terjesztette volna ki, amelyek

becsületsért jelentenek vagy a személyiségi jogokat sértik. A szabályozás érvényes lett

volna az internetes médiumoknál is."
- tehát becsületsértéskről, szeméyliségi jogokrúl beszél -
és a netre is áll.

a módosított fidesz javaslat:
"Ehhez képest a mostani előterjesztői módosító javaslat csak a ténybeli hazugsággal

kapcsolatos helyreigazítási kötelezettségről fog szólni - ismertette Rogán Antal, szerdai

sajtótájékoztatóján, de azt hangsúlyozta, hogy ezt a szabályozást az internetre is

kiterjesztik."
- csak ténybeli hazugságról beszél -
+ netre is áll.

továbbáá..

neten: blogok vs hírtartalmak
"Rogán Antal hangsúlyozta, hogy a kiegyensúlyozottság követelménye az interneten csak a

hírtartalmakra vonatkozna, a blogokra nem."

menetrend:
nyáron folytatja le a parlament - a törvényjavaslat általános vitáját
augusztus 31-ig - módosító javaslatokat vár a Fidesz.
szeptember első felében - A részletes vita
októberben - határozathozatal

/ +esetleg ez is érdekes lehet:
jul 8
index.hu/kultur/pol/2010/07/08/solyom_alairta_a_media-alkotmanymodositast/
/

Marcellusca 2010.07.21. 14:36:40

Na, tessék!
Maj' megtuggyák, hogy mi a magyarok Jóistene, ottan a Nagyvízen túl is!
Mijazhogy Bölcs, Szeretett Nagyvezírünket kritizájják?!
Há', hogy gondújják?!

www.origo.hu/itthon/20100721-olvasoi-levelet-irt-a-kormany-az-orbant-biralo-washington-postnak.html

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.21. 14:37:42

bocs valahogy szétnyúlt az egész mint a rétestészta ......

k.kutya 2010.07.21. 14:39:06

Apróság:
Eleinte szinte naponta hordta a "szeretőjét" annak a munkahelyére (napi 100 km) oda-vissza a szolgálati autójával. Aztán bevitte magához vagyongazdálkodási főelőadónak. Este a "szeretőjéhez megy először nem a feleségéhez.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 14:39:13

@Kicsit Karcos: "Lehet-e ezentúl sztálinista módszerekről beszélni" - próbáld árnyaltabban:

"A Szovjetuniót a II. világháborúban vezető Generalisszimuszéhoz hasonló módszerek" pl megfelelőnek tűnik :)))

vadalmata 2010.07.21. 14:42:00

Nem semmi ez a polgármester! Közalkamazottakat vezényelt ki munkaidőben az ellenjelöltje plakátjainakl letépdesésére. Polgárőrökkel figyeltetik, hogy ki plakátol az ellenjelöltnek...
Megérjük még, hogy nemcsak azokat jelenti fel, akik írni merészelnek a módszereiről, hanem azokat is, akik elolvassák. Egyáltalán nem csoda, hogy a diktátorok jutnak róla az emberek eszébe. Ő nem fizikailag semmisíti meg azt, aki neki nem tetszik,hanem egzisztenciálisan. Csak annyi a különbség a módszerekben, amennyi a lassú éhenhalással összekapcsolt kiközösítés és a koncentrációs táborba kényszerítés között van,

hadikkvondetod 2010.07.21. 14:43:42

@Pocócicó: Nálunk szintén zenész. Csak itt polgi van.

soniq 2010.07.21. 14:48:04

Ezért írok ilyen kommenteket csak toron meg anon proxykon keresztül. Esetleg a céges VPN-en át, aztán pereskedjenek a céges jogászokkal ameddig meg nem unják:-)

devil_boy 2010.07.21. 14:49:11

Pinocchiónak emlegetik, mert annyit hazudik. :-D

minimalista 2010.07.21. 14:54:45

@greybull:
"De ez nagy baj: azt jelenti, hogy iszonyatosan szubjektív az eljárás, az "igazság"szolgáltatás."
Ezzel kapcsolatban egy B kategóriás, Andy Garcia és Dzséj-Ló fémjelezte filmben, hangzott el ez - az általam már sokszor idézet mondat: " A világon kétféle törvény létezik: egy azoknak, akiknek van rá pénzük, és egy mindenki másnak..." Azt hiszem,valóban valahogy így mehet ez, sajnos...
A késes hasonlat nagyon találó! :-)

minimalista 2010.07.21. 14:58:05

@vadalmata:
Akkor nem véletlenül kap hideget-meleget! Egy kankós lófütty is kijárna már neki, úgy sokszorosan, jó szorosan! :D

tintamin 2010.07.21. 15:07:43

Király-király-király!!!
Ingyenreklám a falu..khm..városnak!!:))
Jöjjetek mind, nagyon frankó a hely, van strand, dizsi, és süti kis középsulis nyuszókák, döbbenetes(en alacsony) árak, pörög a buli nagyon!

vadalmata 2010.07.21. 15:07:58

A testület annyira a zsebében van, hogy szavazatszámláláskor képes annyi ideig nézni rosszallóan arra, aki nem úgy szavaz, ahogyan kellene, amíg az illető leveszi a kezét....
Így történt ez az azon az ominózus ülésen is, amelyen előbb megszavazták a Közigazgatási HIvatal észrevételét (ami törvénysértőnek minősítette az igazgató szakmai gyakorlat nélküli megválasztását), A fél ország azon röhögött, amíg a kilenc igen szavazóból egy levette a kezé. Szólás is lett a "Nyóc aza kilenc!" polgármesteri szavazatszámlálásból. Ráadásul videofelvétel van minden olyan cselekedetéről, amiért utólag megsértődik.

arlequin 2010.07.21. 15:09:16

én nem értem mit hőbörög ez a polgi, ahelyett, hogy örülne.

nagyon kevés igazi férfi maradt ebben a világban, aki tud diktálni. ő még tud. na meg ott az a másik, hogyishívják, városi győző, vagy ki.

csiszolatlan gyémánt ez is. nem érti saját képességeinek kiterjedtségét. erről is a nők tehetnek, kiherélnek minden igazi férfit.

Samott 2010.07.21. 15:12:51

@Pocócicó: nalunk is azzal kezdte a fideszes varosvezetes, hogy lekapcsolta a telepules hivatalos oldalan a forumot.

Johnny336 2010.07.21. 15:14:36

Hoppá, milyen kirekesztően fogalmaz:
"balról Sztálin, míg jobbról Hitler szerepel, akik nem éppen a világtörténelem pozitív értelemben vett híres történelmi személyiségei."

Néhány ember szemében ők istenek, pl. neonácik, vérkommunisták, stb. Nem túl PC ez a polgi :)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.21. 15:21:42

jahahahahh :-D pedig 70 vagy 65 évvel ezelőtt de boldogan mutogatta volna ezt a képet a nyelvőr nyelv úr(társ). csak le kellett volna félig takarni.. telt volna a fügefalevélből a fedésre..

még a hazai jogszolgáltatásnak is szégyene lenne, ha a kereset minden eleme az óhaja szerint teljesülne be.. (és baszki az összeg egy vélelmezett becsületsértéshez képest alapvetően nem lenne sok /ha nem közembert illette volna kritika/ de azért mégis ennyit egy elvett/elrontott/megnyomorított életért nem akaródzik az államnak, hivatalnak, közösségi és emberiességi (?) "cégeknek" kifizetni a híbájuk után.

egyébként a humort a jog alapvetően "nem érti". tehát a diktátorok (így többesszámban) hitlerre és sztálinra értendő.. meg aztán egyébként is közszereplő.. (kíváncsi lennék, hogy melyik közismert xx. századi vezető mellett díszelegne szívesen..)

a fórumok, a hsz-ek meg el vannak kurvlva mert ilyen a világ maga (azt sosem értettem, ha valami nagyokos azon nyavajgott, hogy nicknév mögé bújnak a netezők.. és, hogy ez fújj.. namost, ha ismeretlenül, önkéntesen vállalja a valódi nevét pl. Kovács Béla Ágoston; az ugyanannyira semmitmondó, mintha pocicsikiagoston néven kommetelne. ha meg valaki nevét egy ellenőrzött rendszerben a hozzászólók nagy része felismeri - akkor valószínű, hogy eleve közszereplő és főleg a tevékenységét illetően el kell viselnie a kőkemény kritikát. ostoba rinyapinák..)

Pocócicó 2010.07.21. 15:25:55

@hadikkvondetod: @Samott:
Elszomorító. Egy közmeghallgatás se abból áll, hogy meghallgassák a lakosság véleményét. Nekünk kell hallgatni a sok csili-vili feltupírozott költségvetést, beruházási terveket (most éppen Főtér rekonstrukció zajlik, szombaton fogják átadni, a lakosok joggal háborognak).

Zigi 2010.07.21. 15:29:32

OFF

A parlamenti ülésen a médiaalkotmány általános vitáján Vágó Gábor LMP-s képviselő éppen a vastagbőr bloggal példálózik.

ON

vadalmata 2010.07.21. 15:29:43

Milliókat áldoznak ügyvéd alkalmazására, és az ügyvéd a multkor ráadásul nem is nagyon burkoltan megfenyegette a megyei ügyészséget. Olyasmit mondott, hogy ha másképp értelmezik a törvényt, mint ő, akkor legközelebb a parlamentben fogja azt számonkérni... Nagyon érdemes azt a délkelet. lapunk.hu fórumot figyelemmel kísérni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.21. 15:49:46

Újdonsült köztársasági elnökünk is fel fogja jelenteni a kinevezését üdvözlő photoshop artistákat? Netbetyárok rettegjetek! Rettegdét nyitok. Lesz koszt és kvártély.

minimalista 2010.07.21. 15:55:30

@Zigi:
de sokszor linkeltem és meséltem neki róla! hajrá Vágó! hajrá VB! orbánmonnyonle!

greybull 2010.07.21. 15:56:04

@minimalista: a modern polgári társadalmak jogegyenlősége a következő:
A bankárnak és a koldusnak is egyformán joga van - a híd alatt aludni.
Az igazságszolgáltatás egyenlősége pedig:
A bankárnak és a koldusnak is egyformán joga van - a Hiltonban megszállni........

Marcellusca 2010.07.21. 16:00:01

@neccharisnyás útonálló: Egyéb szolgáltatás, Kisnaccsád? :)))))

Squazee 2010.07.21. 16:02:54

Sok hűhó semmiért. Csináltak már ennél százszor sértőbb, cifrább képeket is másokról, ez már annyira gyenge hozzájuk képest, hogy a kiakadás okát sem értem igazán. *legyint*

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.21. 16:08:17

@Marcellusca:
Libatoll-párna nem lesz. Közmunka igen.
Üdülőcsekkes dologról már volt szó.
Majd holnapra kitalálok valamit.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.21. 16:11:13

A kép felirata téves. A helyes felirat "szarháziak".
Ez olyan régen volt már, hogy szinte nosztalgikus érzések törnek rám:
Cservenák Pál Miklós szamárszex videó letöltés.

Marcellusca 2010.07.21. 16:13:39

@neccharisnyás útonálló: Mongyuk én egy pofa sörre vagy egy pohár jófajta borra gondoltam. :)))
Közmunkaaaaaa???????????

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.21. 16:25:26

@Marcellusca:
Hát ha elítél a bíróság, ne várj hawaii-dizsi kombót. Építeni kell a villámat, ásni a medencét. Ha meg rendesen dolgozol AKKOR beszélhetünk a tápanyagok folyékony halmazállapotú beviteléről.

libertarian 2010.07.21. 17:01:52

na, nekem ez a post volt az utolso csepp...

beizzitottam a tor-t. innentol kezdve kinyalhatjak a seggemet az ilyen kis buzik, mint ez a Fetser is, mikozben a tolem ellopott kozpenzbol hizlaljak az erdekelsegi koruket...

kis allamot, most!

en ezt csinalom:
- felraktam a tor-t: torproject.org

- felraktam a polipo proxy-t

- chrome-ot hasznalom altalaban

- firefox-ra felraktam a torbutton nevu addon-t, ami folyamatosan be van kapcsolva. ezt hasznalom amikor nem akarom kiadni az identitasomat, mint pl ennel a post-nal.

- es termeszetesen mindez linux-on

csinaljatok utannam es szarjatok a torvenyekre, ha a szolasszabadsagrol van szo!

wikileaks rulez!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.21. 17:03:09

Miki! Ne csüggedj, újabb parizer-szállítmány a láthatáron! :)))

www.fn.hu/baleset_bunugy/20100721/rendorsegen_fotav_vezer/

Kicsit Karcos 2010.07.21. 17:34:13

@libertarian: javaslom a Switchy-t a Chrome-hoz, abban be tudod állítani, hogy melyik oldalakat nyissa meg a Tor hálózatán keresztül, és melyikhez kapcsolódjon közvetlenül.

www.chromeextensions.org/utilities/switchy/

2010.07.21. 18:23:20

Egyszerűen nem értem, hogy ezek a fazonon nem halnak ki, ezek mindig újra termelődnek.

Amikor én voltam fiatal ebből a tipusból sok volt a forgalomban, utáltuk is nagyon.
Hogy lehet, hogy mintha közben nem telt volna el 30-40 év, itt vannak, és ugyan olyanok mint régen.
Hogy a bánatban csinálják, hogy pont ugyan olyanok mint az apjuk vagy a nagyapjuk.
Vagy ezek még ugyan azok, csak nem öregszenek?

(El sem olvastam a postot, csak a képet nézem, ez a pasi pont olyan mint ezelőtt 40 évvel egy akárki a járási tanácsnál, vagy pártbizottságon, szinte érzem a kisüstivel kevet fecske cigartta szagát.
- Marika! Két kávét az ujságíró elvtársaknak!)

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.07.21. 18:46:01

@Frengi:
Igen nekem is tisztára ez az érzésem.
Az az igazi műbőrkalapos gumicsizmás tahó.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.07.21. 18:58:54

@Frengi:
Nekem is pontosan ez az érzésem.
A Zemberek nem azért csináltak forradalmat hogy eltűnjenek az ilyen műbőrkalapos gumicsizmás tahók?

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 19:11:03

@libertarian: De jó neked, megtudod kerülni ezt a pofabe törvényt:) Én is lázadnék, csak már kimaradtam mindabból, amiről irsz.

Na talán a fiamtól ha félévre előre kérek fogadási félórát, hogy előadjam kívánságomat, miszerint szeretném kicsit feltúrbósítani avitt tudásomat - aztán meg intenzív negosiesnt folytatni vele, mibe kerül nekem egy ilyen felokosítás:((((( Talán akkor...

A fiam az anyjára szánt időt ugyanis úgy beosztja, mintha minimum államtitkár lenne:)))))

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 19:26:54

@arlequin: Nem herélünk ki minden férfit, ez óriási tévedés:)
Csak akit úgyis arra a sorsa teremtett az Úristen meg az evolúció:)))))
Csak segítjük a mindenható munkáját, elvégre igazándiból neki kell látni végre férfiakat szülni, nevelni...Eddig legtöbbször valamiféle nyúlós-nyálas tenyésztés sikerült:((((

Férfipalántát szülni és nevelni meg ilyen langyi egyenjogú, kékharisnyás környezetben lehetetlenség, mert maga ez a környezet a melegágya a hímférfiállatfaj kihalásának:((((((

Ezzel szemben csak mi, okos, jövőorientált nők léphetünk fel hatékonyan (mint például - szerénység nélkül állíthatom - én maga is jeleskedek ha lehet e területen).

Átmenetileg ugyan matriarchátuson át vezet az út, de csak addig, amíg felnő egy igazi férfipopuláció - aztán jöhet megint a jól bevállt patriarchátus.

Ez egy Titkos Női Szabadkőműves Páholy elezidáig világgá nem kürtölt nemes célkitűzése. Csak neked árultam el...
A névnapi köszöntőért, amiért még most is hálás vagyok:))))))))

Marcellusca 2010.07.21. 19:35:44

@Frengi: Bezzeg a Fecske már rég eltűnt. :)))
De, hogy ezek az itt ragadt kiskirályok mé' nem tudnak eltűnni?!

Marcellusca 2010.07.21. 19:43:30

@Donna (Cara)mba: Húha, Kislyány!
Kezdek félni Tőled. :DDDDDD

Meg Horizont-tól is. :)))))))))

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 19:49:42

@Marcellusca: Vigyázz is mert egyik kezemben kalác, bor, búza, békesség, a másikban meg karikás ostor:)))))) (Magyar Női Justitia Korszerű Ábrázolása;-DDDDDDDDD

2010.07.21. 19:52:22

@prostatikus vogon jeltz: A műbőrkalap az egy kicsit lejjebb van, ennek legfeljebb bőrgyarnitúra az irodában, a sarokban sansavera, vagy filodentron.

Marikának 2 féle kávéja van 1 omnia, a repi, a megyei elvtársaknak, 1 Tschibo famili a plebsnek.
Dugja a gépíró lányt, a titkárnőt nem mert az régi bútordarab.
Hétvégén vadászni jár, na és van egy kis dácsa is, ott bográcsoznak a hasonszőrúekkel.
Olyan tipikus Karinthy Házszentelő féle buli.

Én azt hittem, hogy az én korosztályom soha nem lesz ilyen, a mini szoknyás lányok, meg a hosszú hajú fiúk, akik Black Sabbatot hallgattak, és a diósgyőri rock fesztiválon csápoltak, azokból soha nem lesz ilyen hájas barom arc, de ha ránézek akkor megint 20 évesnek érzem magam.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.07.21. 20:15:32

Amúgy meg van abban valami dühítő hogy az ilyen férgek vernyákolnak a jó hírnévhez való jogukért amikor olyanjuk nekik soha nem is volt.
Amit itt a többiek írnak hogy miket csinál, egy igazi úrhatnám paraszt, az ilyen büdös paraszt inkább kussoljon.

marhaszív 2010.07.21. 20:17:54

Nem értem, hogy Hitler hogyan kerülhetett ilyen hihetetlenül baromarcú társaságba. Én a képet közzétevő helyében Hitler helyett inkább Rákosit tettem volna fel Sztálin és a polgármester mellé. Sokkal konzisztensebb társaság lennének ők együtt!

guma 2010.07.21. 20:18:27

@Marcellusca:
@Donna (Cara)mba:

Két hírés engem fel kell locsolni :

1./ Egy állásajánlata már biztosan lesz Demszky Gábornak az októberi önkormányzati választások után, tudta meg a HVG: a metróbiztosi posztot szánja neki Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje. A dolgok jelenlegi állása szerint a metróvonal még Zuglóig sem fog elérni.
HVG

2./ Megdöbbentő kijelentést tett Berlinben, Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök: kerek-perec elismerte a Bajnai-kormány eredményeit. Orbán Viktor lázas és félrebeszél, vagy tényleg ekkora a baj?

"Magyarország azzal, amit az elmúlt egy évben csinált, lassan világbajnok lesz kiadáscsökkentésben". És bár a miniszterelnök hivatalos honlapján, az MTI tudósításában ez a rész nem szerepel, mégsem csak a balos média ármánykodása lehet, hiszen ugyanezt közli honlapján a HírTV is...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 20:19:56

@zero: Kezdheted hegyezni a klaviatúrát. Most néztem meg a HírTV híradóját.
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=331688
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=331638

Amit nem találtam meg, de bemondták:
Veres János állíttatta le Szikorával a MALÉV köztartozásának a behajtását.

Jó munkát holnapra :-D

@Donna (Cara)mba: Jó estét hölgyem. Amikor feljövök a V'bőrre, Maga mindig matriarchátusról beszél :-D

@Frengi: Ilyen ember mindig volt, és mindig lesz. Mátyás idejében ő volt Döbrögi.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 20:22:17

@Ásómaci: Ludas Matyi idejében meg ő volt a Gyevi bíró :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 20:22:53

@gtigram: Nem tom, sztem már nem emléxem jól a kormányalakításra:(
Úgy láccik, nálunk nagykoalíció van. Erről meg elfeledkeztünk. Mi másképp tudtuk, de ezek szerint nem jól tudtuk:((((

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 20:24:46

@Ásómaci: Na, éppen most megyek le a Vbőrről, úgyhogy jöhet a patriarchátus:))))))))

(A férjem elkobozza tőlem a netet, úgyhogy ha még hagy ma este időt nekem is, én és a matriarchális rend visszatérünk;-DDDDDDDD

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 20:26:06

@Ásómaci: Ja, ja, csak akkor Mátyás uralkodott:) És ő is azt mondta: kivéve a gyevi bírót:))))
Ezért is volt ő az Igazságos...

Aldobói.Feldob 2010.07.21. 20:26:07

Ennek a lábszagú polgármesternek páncélököllel basznám szét a búráját.!! (Csupán merő szeretetből!)

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 20:28:39

@Donna (Cara)mba: Kicsit keverém a gyevi bírót és a Döbrögit, meg a Ludas Matyit, de hát nem vagyok én régész;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Marcellusca 2010.07.21. 20:55:50

@Donna (Cara)mba: Hát, ez az. :)))
Sosem tudhatom, melyik kezeddel osztod az "áldást". :DDDD

Marcellusca 2010.07.21. 20:59:10

@gtigram: Ezeket a Hírcsárdáról szedted? :))))

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:06:19

@Marcellusca: Az én kacsómból áldás mindkettő: kalács és korbács:))))))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 21:11:44

@Ásómaci: Bocs, áldásként hogy érted a korbácsot? (Kicsit fáradt vagyok. Össze-vissza írok mindet :-() )

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:14:08

@Ásómaci: Könnyű neked, olyan a szakmád, hogy tantárgy volt a puzzle kirakása:)

Különben hogyan raknál össze törött cserepeket? Meg hogyan válogatnád össze mondjuk a lábszárakat? Igaz, legfeljebb ha eltévesztitek, jól alátámasztott bizonyítékokkal igazoljátok, hogy szerencsétlen delikvens még a Muhi csatában, vagy Mohácsnál a Csele patakba' ficamította ki lábát, és azzal bukdácsolt hazáig, Tápéig, így már az amúgy hivatalosan rég nem működő sámán nem tudta két deszka közé fektetni a lábát, csak az egész tetemöt, legföllebb is már egyik lábára megkurtulva, mivel addigra kimúlt szögén' pára, így hát aztán egészbe került a deszkák közé:)

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:18:26

@Ásómaci:
1) A korbácsnak nevelő hatása van, a jólneveltség meg áldás,
2) Akinek bűntudata van, de nincs szíve saját magát büntetni, de mindenáron bűnhődni és megtisztulni óhajt lelkében, annak már részleteznem sem kell, mekkora áldás,
3) Vannak vallási rituálék, melyek előírják a korbácsot (lásd: falgellánsok), igaz, az önkorbácsolást, de ha például szamaritánus módjára ebben segítek, két lelket mentek meg a kárhozattól: a sajátomat, meg a megkorbácsoltét.

Ennyi elég?;-)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 21:18:45

@Donna (Cara)mba: Hááát. Nem volt Puzzle :-D (Legalábbis én nem emlékszem) :-P
A komment második része is aranyos, bár sok köze nincs a valósághoz :-D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 21:21:10

@Donna (Cara)mba: Azok középkori mazochisták voltak. Vagy elmebetegek. Vagy mindkettő :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:22:57

@Ásómaci: Mint minden fanatikus akkor és azóta is:(

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:25:08

@Ásómaci: Tsak a fantáziámat tréningezem. Nem baj, ha semmi köze a valósághoz.
Mér', amit a politikus mond, annak van köze a valósághoz?
És mégis itt rágódozunk becses hazug szavaikon:))))

Én meg tsak képzelgek....

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 21:27:57

@Donna (Cara)mba: :-P
A fanatikusok a legrosszabb fajta emberek. A szeretet nevében gyilkolni? Ez legalább akkora ellentmondás, mit a:
"Egy a jelszó: Tartós béke!
Állj közénk és harcolj érte!"

Már kis koromban sem értettem, hogy a békéért minek harcolni?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 21:31:37

@Donna (Cara)mba: A Vadászat a Vörös Októberre című filmben volt egy jelenet. Amikor Jach Ryan (Alec Baldwin) találkozik az elnök főtanácsadójával. Akkor azt mondja neki a tanácsnok, hogy:
"Jack, én politikus vagyok, tehát amikor simogatom egy kislány fejét, elveszem a nyalókáját!"
Az utóbbi röpke 60-70 év elég volt ahhoz, hogy mára Magyarországon a politikus egy szitokszó legyen. Örülnék, ha ez megváltozna!

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:32:36

@Ásómaci: Téves olvasás: édes korbácsról nem írtam, csak azt jegyeztem meg, hogy az én kiskacsómból áldás mindkettő: azaz áldásos hatása van:)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 21:39:59

@Donna (Cara)mba: Elnézést. Később, helyesbítettem :-)
Egyébként bár szoktam kerámiát összeragasztani, (már ami összeillik,) de teljes kerámiarekonstrukciót a restaurátorok végeznek. Az már egy külön szakma. A csontokat meg kiszedjük a sírból. Ha kettő van belőle, valószínűleg egy azon emberhez tartoztak :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:50:01

@Ásómaci: Meglehet. De én úgy emléxem, Mórának soxor meggyűlt a baja az ásatásban segédkező véreivel, mert képesek voltak vermet ásni ígéretes ásatási területeken - például volt olyan is, amikor mindekit lefejeltek:)

Mórát nagyon szeretem, és teccett a Véreim novelláskötete. Lehet elő is veszem ismét.
Jó humora volt. Talán jó régész is volt, ezt nem tudhatom.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 21:57:37

@Donna (Cara)mba: Jó régész volt, de írni is igazán jól tudott. Hát, igen. Én is találkoztam már ilyen emberrel. Nem sokáig volt ásatáson.
Mondjuk a szép egy jó kis templom körüli temető! Ott van, hogy egy csontváz mellett két-három fej is akad. :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:58:23

Csend és béke honol a lapon. Megjött az este, az álomhozó:)
Mindenki elment leszenderedni.
Elmék én is, nem állok itt őrt a vártán egymagam:)

Szal este van, este van, és az eperfa lombja is setéten bólintgat, a szúnyogbogár meg nem koppan, hanem halkan muzsikál.

Olyan romantikus ez nyári estve:))))))

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 21:59:42

@Ásómaci: No, a blogmotor elnyelte szépen formált búcsúzkodásom.

Emez vala:

Csend és béke honol a lapon. Megjött az este, az álomhozó:)
Mindenki elment leszenderedni.
Elmék én is, nem állok itt őrt a vártán egymagam:)

Szal este van, este van, és az eperfa lombja is setéten bólintgat, a szúnyogbogár meg nem koppan, hanem halkan muzsikál.

Olyan romantikus ez nyári estve:))))))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 22:02:27

@Donna (Cara)mba: Szép este van. Még ajánlani akartam Móra Ferenc: Igazlátók című művét. Nagyon jó!
Jó éjszakát neked is.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 22:03:58

@Donna (Cara)mba: A szúnyogbogár meg bejött a szobába, így fél éjszakát vadászattal fogom eltölteni :-( Ugyanis nem halkan muzsikál, hanem a véremet szívja! :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.21. 22:11:55

@Ásómaci: Hát, férfiember úgyis vadász:)))))

Az Igazlátókat nem olvastam. Majd megszerzem. Most elvonulok a Véreim és Parasztjaimmal.

Amúgy is kiürült a korcsma:((((
Milyen lebúj az ilyen lebúj?:)))))))

Hova züllött a mai iffjúság? Már 10 óra előtt hazamennek az ivóból:))))))

Hát akkor jóccakát kendnek is!
Üres csárdában szomorú tengődni:(((((

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.21. 22:16:06

@Donna (Cara)mba: Jóéjt!
Hogy egy örökzöldet idézzek:ű"Ezek a mai fiatalok! Mindig csak a szex meg a szipu!"

Meridian74 2010.07.21. 23:16:29

Én csak annyit mondanék: a tojásdobálás után már a "blogolást" is be akarják tiltani...

reKorrekt 2010.07.22. 09:02:20

@Ásómaci: Jack Ryan nem Harrison Ford volt a Végveszélyben-ben? :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.22. 09:25:42

@reKorrekt: de, abban ő játszotta. De a Vadászat a Vörös Októberre c. klasszikusban Alec Baldwin alakította ugyanezt a karaktert.

Amit azóta eljátszott Ben Affleck (A rettegés arénája c. filmben) is.

reKorrekt 2010.07.22. 09:35:11

@Seduxen: na b+, és ezt most kell megtudnom?!?! Mondjuk gyanús lehetett volna hogy mindben James Earl Jones (rip) volt a főnök :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.22. 09:42:12

@reKorrekt: hm, nagyot is játszott benne az "öreg". Asszem éppen a Végveszélyben c. filmben halt meg - szerep szerint -. Abban a filmben azért Willem Dafoe is nagyot játszott.

Amúgy Clancy-nek ez a J.R. karaktere filmben kb olyan, mint a 007-es :)))))

Kíváncsi leszek, ha Ben Affleck is "kiöregszik" belőle, akkor ki alakítja majd!?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.22. 09:44:48

@reKorrekt: "James Earl Jones (rip)" - Te! Ő még él! Vagy a szerepre írtad, hogy rip?

tintamin 2010.07.22. 09:45:20

Hú de belterjes lett a vége. Itt mindenki haver? Rólatok nem akar írni a VB?:)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 10:09:58

@Seduxen: A szerepre!
A férfias játékokban is Harrison Ford volt a Jack Ryan. Csak a Vörös Októberben volt Baldwin. Mondjuk szerintem az volt a legjobb Könyve Clancynak. (Filmben nem volt olyan jó. A Végveszélyben sokkal jobb volt. )

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.22. 10:17:43

@Ásómaci: "Mondjuk szerintem az volt a legjobb Könyve Clancynak. " - szerintem Clancy-nek minden olyan könyve jó, ami nincs elnyújtva, mint a rétestészta.

Patrick Robinson könyveit ismered? Azok sem rosszak ám a műfajban :)))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 10:59:38

@Seduxen: Sajnos nem :-(
Én Robert Lundlumért rajongtam :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 11:00:12

@tintamin: Kissé belterjesek lettünk:)))))
Ezért jó, hogy például te is itt vagy, köll egy kis vérfrissítés. Beveszünk a csapatba, jó?
Csak az a baj, hogy én még Móránál elakadtam, onnan nem tom követni a zeseményeket:((((
De üdvözöllek szeretettel a Vbőr klánban;-DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.22. 11:11:32

@Ásómaci: olvass el tőle egy párat, megéri.

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 12:50:52

@arlequin: Ja, jó ez a szó, hogy pajtikám:)))) Most olvastam 1000x a Rokonokat, és ott a Takarékszövetkezet Nagyura, a Kardics bácsi, meg az örökös polgálmester használta ezt a szót.

Aztán dőlt a lé, meg a Boronkay villa a fasorból emberünk ölébe.

De nem csinált Móricz happy endet. Sőt nagyon is szomorú vége lett a dolognak.

Azzé' amíg fut a szekér jó dolog pajtikoknak lenni:))))))))

Utána meg azzé' jó, mer' ha még marad a zembernek barátja, és még megszólítják, akkor igazán őt magát nézik, nem a társadalmi állásást:)

Bocs, kedvenc Arlequinom, a meleg megártott gyönge fejemnek, ezzé' beszélek ilyen hektikusan:((((((((

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 13:11:10

@Donna (Cara)mba: Michael Knight is így hívta a kocsiját :-DDDDDDDDDDDD

arlequin 2010.07.22. 13:51:33

@Donna (Cara)mba:

aki nem bírja a meleget az igyon pálinkát vagy teát. kéremalássan.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 13:56:59

@Donna (Cara)mba:
Vegyél be! Légyszi. Én is tag akarok lenni! Öntöttvas serpenyőm már van (a beszari giliszták kordában tartására)
:)))

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 14:09:49

@arlequin: A pálinkát - a valódilagosat - módjával, szeretem. De most hogy nézne az ki, hogy egy vászoncselédnek már délben félrecsússzon a kontya?

A teaiváshoz meg kell valami, ami belőlem hiányzik:(
Talán mert nincsenek felsőházi angolszász felmenőim. Talán.
Meg nem Ming korabeli a teáskészletem:))))))))
Szal valami hibádzik nálam (más téren is möglehet, csak nem tok rulla)

Ha itthon vagyok, marad a bikinere vetkezés. Eddig még nem szóltak rám;-D

Anemjó?

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 14:16:41

@neccharisnyás útonálló: A belterjesek közé? Na ne nevettess:)))))
Te már rég első számú belterjes vagy:)))))
Ugyan a lányom lehetnél (sajnos csak fiam van), de máris a fejemre nőtél és überolsz;-DDDD
De ezt így köll csinálni:)
Attól én még tetégedet szeresselek, már amilyen a hagyományos barátnéskodás nőszemélyek között:)))))))

A zöntöttvas serpenyőnek a fiam örülne nagyon meg! Úgyhogy csak hozzad! Nagy beles a gyerök, és még sütni-főzni is szeret - nem utolsó sorban tud is - imád mindenféle serpenyőt, begrét, konyhai edényt.
Megfőzi a lányokat, akarom mondani szívest-örömest főz a lányoknak, ez az egyik specialitása;-D
Hogy van-e neki más is, aztat én nem tudhatom:)

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 14:18:35

@Ásómaci: A kocsi az oké, aztaték értöm, de ki az a Michael Night?

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 14:21:51

@Ásómaci: Mit törtél ma össze, hogy legyen mit összeragaszgass?:))))))
Ja, most látom, nem jó nyomon járok. Akik összetörnek minduntalan valamit, hogy aztán összeragaszgassák, azok a restaurátorok.

Jóvvan, akkor csak ássál! Vagy ahho' meg kemény a főd? A kutyáim is abbahagyták az ásást:)))))

arlequin 2010.07.22. 14:22:08

@Donna (Cara)mba:

én se nagyon szerettem. az ilyen-olyen boltit, meg kávéházit most sem.
de
van egy kedves barátom, aki azóta kiköltözött kínába. ő megmutatta, milyen a valódilagos teázás. olyan kínai módra.
az nagyon jó. teljesen 'beteázol'.
maroknyi teáskanna cserépből, két db gyűszűnyi teáspoharacska. többször leöntött teafű minőségi préselt teából.
na az jó.
ráadásul megajándékozott egy kis szettel.
azóta talán 4-5 teáztam az elmúlt 3 évben. szigorúan itthon. vendéggel/baráttal

arlequin 2010.07.22. 14:25:29

@Donna (Cara)mba:

Michael Knight-ot a davidoff hasselhoff jáccotta és a KITT nevű szuperkocsival beszélgetett.
gagyi amerikai technikabuziság leöntve szőrösmellkass gánnyal. rosszfiúk elkapva, széplányok meg..., szóval megkocsikáztatva, merthát a zerkölcs, a zerkölcs.

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 14:26:57

@arlequin: Ez már teccik! Olyan árisztokratikus és disztingvált! Szeretem a rituálékat. Nagyon!
Az néköm nagyon imponál:)

Komercet nem szeretek. Semmiből, ha már válogathatok:)

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 14:29:09

@arlequin: Nem vagyok én az erkőcsnek ellensége:)
De nagyon ritkán, azzé' kincsinyég ugye félre lehet tenni? Csak picurikát.

arlequin 2010.07.22. 14:44:50

@Donna (Cara)mba: ja-ja. mondta is, hogy csak a felsőosztály teteje csinálja így. a szertartáshoz hozzátartozik, hogy az első adag vizet kiöntöd, illetve a csészéket melegíted-mosod vele stb.

az erkölcs meg egy változó dolog, országról-országra, kultúráról-kultúrára, vallásról-vallásra, századról-századra. szükséges a közösségi léthez, az ágyban pedig mérgez.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 14:45:48

@neccharisnyás útonálló: Szerintem te már régóta bent vagy. :-D @Donna (Cara)mba: Ja, már írta.
Teázni ilyen időben? Már várom, hogy essen már az eső! Söröznék egyet! (Apám mondta mindig, hogy "Csak akkor igyál fiam, ha jól esik!"

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 14:49:12

@arlequin: Woody Allen mondta egyszer egy filmjében (Hogy mi a címe, most nem fog eszembe jutni): "Hogy a szex undorító?! Csak ha jól csinálják!" :-P

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 15:02:42

@Donna (Cara)mba:
Jó, hogy szólsz. Akkor mehetek reklamálni a Magy. Kir. Postához, hogy a bedolgozóik lenyúlták a Kőműves Fakanalamat.

@Ásómaci:
Van egy törött poharam. Összerakod a cserepeket? ;)

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 15:03:22

@Ásómaci: Méred rendszeresen a tesztoszteron szintedet? Ügyelni kell ebben a melegben, akármi megárthat;)))))))))), aztán felborul az egész szervezet működése!

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 15:06:20

@arlequin: Ó, be szépeket mondasz....Ilyeneket reggeltől estig, estétől reggelig hallgatnék:)
Felsőosztály teteje....hmmmmmmm
Imádom az exkluzivitást!

Az erkölcs relativizálását nem büntetik, nem tod?

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 15:08:43

@neccharisnyás útonálló: A kőműves fakanál appedig köll:)
Reklamálj, de rögvest!
Sztem páholyossan fogunk működni, ez már láccik.

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 15:11:36

@Ásómaci: Jóvvan, elmúlik. Esők jönnek...
Sőt barnaesők jönnek. Aszondják a meterológósok.
Ezzé' most a rettegés a divat, tehát kevesebb tesztoszteron, több adrenalin:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 15:20:02

@Donna (Cara)mba:
Há én se értem, melyik postásmócsingnak van szüksége egy RÓZSASZÍN fakanálra, aminek a nyelébe belevéstek egy szívet a nevemmel..... de olyan nagy ez a világ, annyi őrülttel.

Barnaeső??!!!!!!!!!!! Álljunk csak meg de gyorsan! Az én fejemre ugyan nem fog egyetlen Olümposzról szalasztott véglény se emésztési végterméket szórni, mert istenbiza feldugom a vasvillát az alfelébe!

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 15:26:09

@neccharisnyás útonálló: Mingyár' megyünk háztűznézőbe meg lánykérőbe hozzád, ha te egy ilyen felszerelt házisárk...bocs: háziasszony vagy:))))
Fakanál, vazsvella:))))))
Mán látom akkor a szükséges a hozományod is megvan:)
Ennyivel már el lehet kezdeni az életet:)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 15:36:22

@Donna (Cara)mba: Inkább az ezüst esőt komálom:
www.youtube.com/watch?v=vki8EDnP5WA
A barna esőt meghagyom a Debreceni Bérrettegő Józsefnek.
@neccharisnyás útonálló: Rózsaszín ??? fakanál? LOL

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 15:47:57

@Donna (Cara)mba:
Most hogy mondod, milyen házias fiút sikerült kinevelned, még a végén szívesen is látlak titeket! :))))

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 15:54:29

@neccharisnyás útonálló: Nekem mondod? Azzé' happolták el előlem idő előtt:))))
Még körül se tudtam jól nézni a menyfelhozatalban, már eldőlt a dolog:(
Engem teljesen kihagyott a fiam a válogatásból! Na hallottál te már ilyet? Ugye, hogy felháborító!
Pedig nem járnál rosszul velem, mint anyóssal:))))
Szelíd vagyok, mint a galamb:) Alig egy-két szót ha mondok...
Te is, mint látom, csendes szavú vagy:)
Olyan megülős fajta, véleményét megtartja magának, szóval olyan szolidan konszolidált.
Pont mint én. És csak a templom-háztartás között mozgunk, ugye?:))))))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 16:03:55

@Donna (Cara)mba:
Az-az. Aranyélet lenne. 2 oldalról kapná az úrfi az áldást. :)))
Én mindég így járok. Kinézek valakit. Kiderül milyen jók lennénk együtt. Aztán megpillantom a Madártani Intézet sorszámozott billogját a kezén. Nem jó ez így.

Hogy is mondtad múltkor, merre láttad azt a 30 közeli, barna hosszúhajú fiatalembert? Megismerkednék vele. Teljesen hozza az általam felállított paramétereket.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 16:11:19

@neccharisnyás útonálló: @Donna (Cara)mba:
Anyós-meny beszélgetés? A férfi meg majd kész tények előtt áll! Ez már igazán Matriarchátus.
Egyenlőséget követelek a férfiaknak! Létrehozom a kék térdzokni társaságot, és kiállok a férfiak jogaiért!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 16:14:16

@Ásómaci:
Így ezt mind, egyedül? Hajrá! Csak szólok, hogy egy harapós nő felér 2-3 férfival. Most ezt szorozd be kettővel!
;PPPPP :DDDDDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 16:16:18

@neccharisnyás útonálló: Hát, ha a férfiak jogairól van szó, akkor én is tudok harcolni!
Odamegyek, és kikardom a rántomat! Utána lesz nemulass ;-PPP

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 16:17:58

@Ásómaci:
Nomá! Női esküm kötelez, hogy magorvérből tenyésszem ki a tisztavérű náczikok új generációját, akik majdan felvirágoztatják a Rántotthúsok Földjét.

/hű, kezd beütni az a KV. Sirály!/

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 16:41:06

@neccharisnyás útonálló: Hozza, komoly! Halk szavú, de azzé' nem áll a sarokba, ha ránéz egy asszonynémbör:)

Á, elvesztettem a kontaktot:(((( És olyan szép szeme volt, hogy csak...

Mondom, soha az életbe stoppost nem vettem fel, de ennek ösztönből nem tutttttam ellenálllni:))))
Nagyon lájtos kis kaland vót, de az én esetemben ezzel már dicsekszik az ember leánya:)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 16:43:55

@Donna (Cara)mba: stopposok. Foltos farmerek az út mentén.
www.youtube.com/watch?v=CaTxhtRww8o

Ezek a mai fiatalok! Mindig csak a szex meg a szipu :-DDDDDDDDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 16:51:42

@Donna (Cara)mba: Egyébként a férfiak ilyenek! Egyszerűen mindig a saját fejük után mennek nőügyileg! Bezzeg a lányok! Még be sem mutatkoztak a srácnak, máris cibálják haza, hogy kikérjék apuci véleményét ;-P

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 16:52:08

@Ásómaci: Az egyenlőséget sajnos akkor buktátok el, amikor hagytatok bennünket emancibálódni;-D

Miért hagytátok, hogy így legyen?

Ha már eső is szóba került, akkor ez itt az eső után köpönyeg klasszikus esete.

De ne búsúlj! Necc megígérte, hogy elküldi a törött poharát vagy mit, amit összepászinthatsz:) Aztán ha végeztél a legózással, visszaviheted neki személyesen.
Azért megtart(unk) Téged is:))) Kell egy aranyásó is a csapatba:) Az se nem semmi:)))))

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 16:53:38

@Ásómaci: Az ezüst esőt én is szeretem.

Ezüst, arany, brill: jöhet;-DDDDD Nem vok válogatós!

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 16:57:23

Mostantól kis időre édeskettesben hagylak benneteket, (hacsak fel nem bukkan Arlequin közben).
Használjátok ki okosan az időt;)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 16:57:29

@Donna (Cara)mba:
Jaja. Kiáshatja az aranyláncomat a ganésgödör mélyiről, amibe kisöcsi sikeresen beleejtette. :DDDDDDDDDDDD

Donna (Cara)mba 2010.07.22. 16:58:24

@neccharisnyás útonálló: És ne verekedjetek, kérlek, amíg odaleszek:)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 17:01:41

@Donna (Cara)mba: Köszönöm, hogy megtartotok. És külön örülök necc cserepeinek! (Bár még mindig nem tudom, hogy konkrétan hány cm az a colos test :-?)
Egyébként erre gondoltál?
www.youtube.com/watch?v=PluRW3_FEt0

@neccharisnyás útonálló: www.youtube.com/watch?v=sCEZ2m9o7vc
:-DDDDDDDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 17:03:03

@Donna (Cara)mba:
De ha meghúzza a copfomat, azt csak nem hagyhatom büntetlenül... még a végén elkanászodik és elviszi a kovácsoltvas kerítésemet a méhbe.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 17:08:32

@Ásómaci:
ÚR-ISTEN!!! A Százholdas Pagony lakói betéptek a szerecsendió virágtól, hogy fülig érő vigyorral tolják a germán trappolósmetalt? Bár, ha emlékeim nem csalnak, a lilaelefántos részben fedeztek fel valami új csodagombát. :DDDDDDDDDDDDDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 17:11:20

Col-col. Régész és ilyet nem tud...... barátkozz össze egy kőművessel. Iszonyat! Én bezzeg vágom, hogy kel kábeltévével lefedni egy komplett nagyfalui kerületet, közbe semmi végzettségem hozzá...

arlequin 2010.07.22. 17:12:06

@Donna (Cara)mba:

csak az abszolút nem relatív. minden más az.

na felbuktam, izé, lebuktam. kibukok.

pá!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 17:23:00

@neccharisnyás útonálló: Szóval colod test. Tokkal vonóval, vagy anélkül?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 17:28:36

@Ásómaci:
Nem hegedálok. Szerettem volna zenesuliba járni annak idején. Na ezt ők már annyira nem szerették volna. Mély sebeket hagyott bennem a dolog. Azóta is haragszom a komolyzenére és a kedvelőit sznob bugrisoknak tartom.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 17:32:08

@neccharisnyás útonálló: Én egy fél évet jártam citerázni, de abbahagytam. Nem láttam benne sok jövőt, mindig dobolni akartam, de a szüleim nem engedték.
Van azért olyan ember, aki igen jól tud citerázni:
www.youtube.com/watch?v=VAeYt-swWG0
Akkor én egy sznob bugris vagyok :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 17:34:42

@Ásómaci:
Az. De ezt már tudtam a kis "coming out"-od előtt is. ;PPPPPP

Jáj! Áll le az agyam ebben a melegben. :S

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 17:36:21

@neccharisnyás útonálló: Sznob bugrisnak is kell lenni valakinek ezen a földön :-P

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 17:38:25

@Ásómaci:
Nocsak. Segítettem megtalálni életed értelmét?? :DDDDDDDDDDDDDD
Penzumot a következő számlaszámra kérném: ..............

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.22. 17:39:43

@Ásómaci:
Azt mondtad, ásol.
Mifelénk az ember nem válogat. Ha munka van azt elvégzi.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.22. 17:41:05

@neccharisnyás útonálló: Jól van! Ások egy nagy gödröt, és belefekszem! :-P
Egyébként is mennem kell. Majd még beszélünk. Te Nercharisnyás Útonálló :-PPP

fokabacsi 2010.07.22. 17:59:16

Ez a hombárfejű vén bolsevista kretén annyi észt nem tudott összeszedni, hogy azt mondja : nem ingem, nem veszem magamra???!!??? És ennyi ésszel még polgármester?? csodálkozunk, hogy ott tartunk , ahol??

vadalmata 2010.07.28. 20:09:03

Az alábbi közlemény jelent meg ma este a Pinokkió diktátor viselt dolgait tárgyaló fórumon hült helyén:
"A fórum szünetel

Tisztelt Olvasóink! Az elmúlt nyolc hónapban fórumunkon közel hatezer hozzászólás jelent meg. Vegyes sikerrel. A pozitív mérleg mellett ott a negatív mutató: számos feljelentés. A helyi antidemokratikus erők, egyes közéleti szereplők nem tűrnek el semmilyen véleményt: ez megmutatkozott az elmúlt két évben. Fórumról fórumra költöztek az igazságkeresők, s talán néhány embernek sikerült felnyitni a szemét.

Köszönöm a hozzászólásokat!

A honlap továbbra is üzemel, csak szegényebb lesz, és a demokrácia szenved csorbát.

Ezt a nehéz döntést önszántamból hoztam:

Tomka Mihály, a Délkelet felelős szerkesztője

(delkelet@citromail.hu)"

Nem hiszek az ilyen "önkéntes döntésekben". Vajon mi lehet az a kényszerítő erő, ami az eddig hősiesen küzdő lapkiadó-szerkesztőt ilyen lépésre késztette?

Scala 2010.07.28. 22:39:01

@vadalmata: Nos, hát igen...
Virágnyelven szóljon ez a blog is hozzánk, nehogy baj legyen!
Magam részéről, akkor: Szeretem a focit! :-D

süti beállítások módosítása