Skip to content


       Szűrés lista

Oroszország kap a nyugdíjpénzünkből?

Annyi ugyan már frissiben kiderült, hogy a közszféra bérmelésére és nyugdíjemelésére megy el nagyjából 180 milliárd forint az "Önkéntes Visszalépők" magánnyugdíjából, az adócsökkentésre is kell fedezet, de mire költik vajon a 2700 milliárd fennmaradó részét Orbánék?

Egyáltalán mi az oka az ügyben tapasztalható sietségnek, hirtelen irányváltásoknak?

Október 13-án jelentette be Viktor, hogy 14 hónapig kölcsönveszik a Zemberek befizetéseit, azaz 2010. novembertől 2011. december 31-ig felfüggesztik a magánnyugdíjpénztári átutalásokat. Matolcsy: "Ma vagy megszorítás van, vagy beállítjuk a 3,8 százalékos hiánycélt" - fogalmazott. Hozzátette: a három pótadó mellett még hiányzik 60 milliárd forint, az pedig pontosan 2 hónapnyi, november-decemberi kötelező magán-nyugdíjpénztári befizetés." 

Október 16-án benyújtották, 25-én megszavazták az erről szóló törvényjavaslatot egy másikkal együtt, ami megszünteti a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagságot, és lehetőséget teremt az állami rendszerbe való visszalépésre. Szereztek 420 milliárdot és vártak a tömeges visszatérőkre, akiknek a törvény 2011. december 31-ig adott időt dönteni. 1 év türelmi idő.

Majd Orbán 29-én Brüsszelben elkotyogta, hogy szerinte 2-3 hónapon múlva már csak állami és önkéntes nyugdíjrendszer lesz....

Matolcsy október 30-án a költségvetés bejelentésekor szintén hasonlóról, és a nyugdíjkassza 900 milliárdos hiányáról beszélt (januárban még csak 600 milliárdról volt szó, hogy lett ennek másfélszerese pár hónap alatt?!).


"Az évente 3000 milliárd forintot kifizető nyugdíjkasszából 2011-ben közel 900 milliárd forint hiányzik. "A törvény, az erkölcs és a jó ízlés arra kényszerít minket, hogy ne lehessen hiány. A költségvetés azzal számol, hogy 900 milliárd forint hiányt kell oda betenni" - mondta a miniszter.

A kormány terve létrehoz egy új alapot: az államháztartás egyensúlyát javító alapot. Ebbe érkeznek majd a magánnyugdíj-pénztári rendszerből visszaáramló jövedelmek. Matolcsy szerint a 30 milliárd forintos átirányítások jövőre 360 milliárd forinttal csökkentik az állami kassza hiányát. Ezen kívül a kormány azzal számol, hogy 2011 végéig a magánnyugdíjpénztári tagok 90 százaléka visszalép az állami rendszerbe, ebből 540 milliárd forint visszaáramló vagyonra számít a kormány."

 

Hatvanból kilencszáz, mindenki figyelt, ugye?

Ezután következett 3 hét a "nyugdíjtőzsde - népszavazást" jegyében, majd november 23-án Matolcsy bejelentette, hogy a magánnyugdíjpénztári rendszer megszűnik.

"A felhalmozott magánnyugdíjpénztári vagyon kisebbik részét, a nyugdíjbiztosítási alap hiányának kiegyenlítésére fordítja a kormány, jövőre 530 milliárd forintot, 2012-ben 250 milliárd forintot, a többit az államadósság csökkentésére, ami középtávon évi 300-400 milliárddal csökkenti a költségvetés kamatterheit - magyarázta a miniszter."

Másnap megtudtuk az állami rendszerber csábító visszautasíthatatlan ajánlatot, és az infót, hogy december 15-e és 2011. január 31. között kell dönteni. 1,5 hónap türelmi idő.

Már 2700 milliárd forintról, a magánpénztárak teljes vagyonáról van szó. Kell mind, és minél hamarabb. Miért?

Orbán Viktornak sok hibája van, az egyik legnagyobb az, hogy borzalmasan populista. Imádja a nemzetiszínűséget, a kokárdát, a sok magyar zászlót, minden elképzelhető és képtelen módon szeretné hangsúlyozni, hogy ő nem "az idegen tőkések", hanem Magyarország érdekeit tartja szem előtt minden körülmények között. Szívesen mondja azt, amit a Zemberek hallani szeretnének, afféle modern, jóságos király szerepében tetszeleg hosszú évek óta. Viszont épp emiatt a populizmus miatt elképzelhetetlen, hogy csak úgy, a nyugdíjbrókerek megszivatása vagy bármely más pillanatnyi hecc kedvéért váltott ekkora irányt ilyen gyorsan. Tudja nagyon jól, hogy ezzel a zsarolós módszerrel mennyi szavazót ábrándít ki magából, és ezt nem tenné komoly ok nélkül. Ha ez a bizonyos ok egy eddig ismeretlen rejtett gazdasági akna lenne, akkor kiállna megmagyarázni, esetleg kiküldené Varga Misit csontvázazni, de semmi ilyesmi nem történt, tehát másról lehet szó.

Ahogy a VV is írja: "A miniszterelnök feltétlenül valami nagyot akar tenni, ehhez pedig mozgástér kell."

Igen, Orbán nem azért várt 8 évet a kormányzásra, hogy most szüttyögjön, elindítsa az országot egy úton, amivel 4 múlva még nem érjük el a Kánaánt, ezért ő mehet megint parkolópályára, és jönnek vissza a szocik. Nem. Ő valami nagyot és maradandót akar alkotni, minél gyorsabban. Megmutatni most azonnal, hogy ő a Megfelelő Ember.

A mi 2700 milliárdunk segít neki ebben.

A magánnyugdíjpénztárakban felhalmozott vagyon nagyjából fele, mintegy 1.300 milliárd forintnyi van állampapírban. Ezeket átvétel után azonnal megsemmisíti az állam, ezzel azonnal csökken az államadósság. Suppan Gergely elemző szerint az 1.300 milliárdnyi államkötvény bevonása "5 százalékponttal csökkentheti az államadósságot. A teljes, 2.800 milliárdos vagyon bevonásával pedig akár 10 százalékponttal is csökkenhetne az államadósság, így Suppan Gergely szerint 2015-re 60 százalék alá is mérséklődhet a GDP arányos ráta. Ezzel pedig az állam 100 milliárdokat spórolhat a kamatkiadásokon." Nem hangzik rosszul, sőt.


(forrás: ÁKK)
 

Ez lehet tehát az egyik cél. De mi a másik, ami megszülte a rapid einstand ötletét?

Egyik olvasónk szerint furcsa, hogy egyetlen gazdasági újságíró sem kapcsolta össze a magánnyugdíj-témát azzal a komédiával, ami már október 21-én elkezdődött.

"A szerdai záróárfolyam alapján jelenleg 460 milliárd forintot ér a Mol 21,2 százaléka, melyet az állam szeretne megvenni a Surgutneftegaztól. Korábban az orosz cég sem zárkózott el a pakett eladásától, azonban hivatalosan még nem közölték, hogy eladók lennének a papírok. Fellegi szerint a vásárlásra azért van szükség, mert nem szeretnének külföldi tulajdonost egy stratégiai fontosságú vállalatban - írja a Bloomberg.

"Azt gondoljuk, hogy hasznos lenne az állam számára, ha részvényes lenne a Molban. Az ügyletet a nemzetközi piacról finanszírozzuk" - jelentette ki Fellegi. A miniszter hozzátette: korábban már felmérték a piacot ebből a szempontból, és kedvező visszajelzéseket kaptak. Éppen ezért szerinte nem fog problémát okozni a forrásbevonás.

Fellegi hozzátette: a Surgut Mol-részesedése a magyar és az orosz kormány közt folyó energetikai tárgyalások egyik fontos témája, a kabinet szeretne még az idén megállapodásra jutni ezügyben. A miniszter szerint az orosz félnek is az az érdeke, hogy az energetikai csomagról még az idén megállapodjanak. A tárgyalásokon beszélnek még például a hosszútávú földgázszállítás megújításáról, illetve a Déli Áramlat gázvezetékről. 

A minisztérium cáfolta, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerdán egy interjúban azt mondta a Boomberg hírügynökségnek, Magyarország az év végégig meg akarja vásárolni az orosz Surgutneftegasnak (Szurgutnyeftyegaz) a Molban lévő 21,1 százalékos részesedését. A Bloomberg csütörtöki hírében idézte a minisztert. A minisztérium sajtóosztályán az MTI-nek elmondták: helyreigazítást kértek a Bloombergtől.

A minisztérium késő délután az alábbi helyesbítést tette közzé a miniszter által elmondottakról: "Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kifejtette, hogy az Orosz Föderáció és a Magyar Köztársaság képviselőinek tárgyalásán a felek komplexen, egy egészként kívánják kezelni az energetikai szektor kérdéseit, ennek kereteit lehetőség szerint – a miniszterelnöki csúcstalálkozó függvényében – az év végéig kívánják rögzíteni.

Az energetikai csomag egyik eleme Surgutneftegas Mol Nyrt.-ben lévő részvénypakettje, amellyel kapcsolatban a miniszter kifejtette: a kormány a jelenlegi bizonytalan helyzet egyik lehetséges megoldásának tartaná azt, ha az állam tulajdonosként a Surgutneftegas jelenleg birtokolt pakettjét megvenné. A magyar állam továbbra sem tárgyal az orosz vállalattal annak Mol részvényeinek megvásárlásáról."

 

Tehát Fellegi elkotyogta magát októberben, aztán szóltak neki, hogy még ne....még kussolunk. Pedig a MOL-pakett visszavásárlásáról szóló pletykák már nyáron terjedni kezdtek a piacon. Annyi változott csak, hogy most már nem kell az ügyletet a piacról finanszírozni, van/lesz rá pénz.

A teljes történethez hozzátartozik, hogy a Gazprom 3,5 százaléka pedig a német E.ON kezében van, és az oroszok szeretnék visszavásárolni. Putyin múlt héten volt Berlinben Angela Merkelnél. Már ez önmagában nagy szó, hisz eddig ő, a nagy orosz államférfi mindig mindenkit magához rendelt....Most ő ment, tehát nagyon fontos neki az ügy. És felajánlotta, legyen egy szabadpiaci együttműködés, egy szabadkereskedelmi övezet "Lisszabontól Vlagyivosztokig". Merkel csak pislogott és azt mondta szó szerint,hogy meg van lepődve mert eddig az oroszok nem ebbe az irányba mentek, nem voltak hajlandóak a párbeszédre.
Most igen, mert úgy látszik, mindennél jobban szeretnék a Gazpromot visszakapni. Cserébe meg talán visszaadják nekünk a MOL-t. Mivel Putyin is tudja a nyilvánvalót, hogy Merkel jóban van Viktorral, kihasználta az alkalmat és üzent is a magyar kormányfőnek:

"A legnagyobb kőolajtermelő orosz magánvállalat, a Szurgutnyeftegaz megvette a magyar Mol húsz százalékát, ám mindent elkövetnek, hogy képviselőit kiszorítsák, ne engedjék be őket a társaság vezető testületeibe, és ez megszeg minden törvényt és szabályt"

Vagyis nem lesz könnyű menet Orbán e héten esedékes moszkvai látogatása. De várhatóan minden sínen lesz, mert a kétharmad vezére nem engedheti meg magának, hogy pofonért menjen ki. Fellegi múlt héten már volt kint előkészíteni a terepet:


"A megbeszélésen szóba került a mezőgazdasági és autóbusz-gyártási kooperáció lehetősége, valamint a felek részletesen áttekintették az atomenergiai együttműködés kérdéskörét, a Szurgutnyeftegaznak a MOL Nyrt.-ben meglevő tulajdoni hányadának sorsát, valamint a gáz- és olajipari együttműködés infrastrukturális és kereskedelmi elemeit érintő államközi kooperáció területét is.

A felek megállapodtak abban, hogy lezárják a Malévot érintő eddigi együttműködést, és szakértői tárgyalások során rögzítik a pénzügyi elszámolás módját."

 

Viktor és Putin már csak koccintani fognak a megbeszélés után, a színfalak mögött már valószínűleg lezajlott a műsor lényegesebb része.

Oroszország kap a magánnyugdíjpénzünkből?

A Malévra van már vevő, a MOL plusz 21%-a pedig szép hasznot hozhat az országnak.

Ha jól sikerül az üzlet, Orbán a mennybe megy. Ha bukik, örökre bukik.

Ha egyáltalán tényleg ezen törik a fejüket....bár teljesen reális. Mert véletlenek nincsenek. Főleg nem a nagypolitikában.

 

Címkék: politika fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr72478779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A pofonokat mi, az állampolgárok kapjuk, de sűrűen! 2010.11.29. 20:16:04

Ahogy a mai napi híreket olvasom, csak kapkodom a fejelemet, mert már nem igazán értem az egészet. Főleg azt, hogy egyáltalán ki, mit akar. A Beatrice együttes egyik régi száma jutott eszembe: „mire megy itt a játék, mire megy itt a játék –...

Trackback: Miért hazudsz, Selmeczi? 2010.11.29. 14:44:17

Hát pénzért. De ez azért bonyolultabb. 1. Selmeczi "szenátor" asszony, a nyugdíj-elvétel szabadságát védő biztos nemrég bejelentette, milyen előnnyel jár, ha valaki átlép az állami rendszerbe. Elsőként is, az „infláció feletti hoza...

Trackback: MNYP: menni vagy maradni? 2010.11.29. 11:38:07

Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztá...

Trackback: Féktelenűl 2010! 2010.11.29. 11:21:04

Parlamenti nyugdíj-futamszáguldó meseAtyafiak, egyszer volt, ma kezdődik a kormányzati döngölő futam, amely során minden idők leggyorsabb taposócirkuszát tekinthetjük meg. Amint azt már írtam egyszer egy mesében, robog az úthenger, a kormányzati. Úgy m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2010.11.29. 09:04:49

Legalább v.mi hasznos is lenne , és nem csak elszórnák a pénzt.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2010.11.29. 09:25:42

nagyon nehéz függetlent játszani energiapolitikában a nagy piros medvétől, ha a tisztázatlan tulajdonosi hátterű (értsd kvázi állami/politika álta vezértelt tulajdonban levő) szurgut több mint 1/5-ét tulajdonolja mo. legynagyobb stratégiai szerepet is betöltő vállalatából.

a szurgut molra nyomulása egyértelműen azért volt, mert az eu-n belül akarták tudni magukat. virtuálisan.

szlan 2010.11.29. 10:16:37

Ez mind szép és jó, de ettől még nem fogják tudni fizetni a nyugdíjakat 30-40 év múlva. Hát ha még hozzávesszük, hogy mennyi kőolajtartalékot jósolnak világszinten a kutatók. Lehet, hogy nyugdíjas korunkra már a benzin is luxuscikk lesz.

Nagykorú 2010.11.29. 10:22:05

"Igen, Orbán nem azért várt 8 évet a kormányzásra, hogy most szüttyögjön, elindítsa az országot egy úton, amivel 4 múlva még nem érjük el a Kánaánt, ezért ő mehet megint parkolópályára, és jönnek vissza a szocik."
Nem a Fideszre szavaztam (Csak szólok, hogy ne fideszbirkázzon le azonnal minden szoci- és cionbirka), de a lényeg tényleg ez, és a zemberek többsége is ezt várja tőle. Már persze egész addig, míg a média agymosoda végre vissza nem állítja a gondolkodásukat a "helyes" kerékvágásba, és újra jöhet az igenigenigen... :oP
A szomszédom nyugdíjas, már törpecigányszőlőbányázik, meg kétségbe van esve az alkotmánybíróság miatt, meg hogy ellopták az összes mindenki nyugdíját, és most éhen fogunk halni, és ezt még a Gyúrcsány se merte vóna megtenni!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 10:28:37

@Nagykorú: ilyenkor azért biztos, ami ziher alapon meg szoktam kérdezni az ilyen típust, hogy ugye azt tetszik tudni, hogy részben kinek az áldásos tevékenysége vezetett oda, hogy ezer csilliárdos gyorskölcsönt kellett felvegyünk a nemzetközi providenttől? még mielőtt az ilyen szentté avatja bösmus hungaricus varanus-t :))) javaslom próbáld ki a szomszédodnál :))))))

Nagykorú 2010.11.29. 10:39:35

@Seduxen:
Akkor mondom a válaszokat:
-De akkor volt biztonság!
-Egyáltalán nem volt olyan, ahogy azt most mondják!
-Ugyan, ezek is felvették, és ugyan úgy hazudnak!
-Na igen, ezt te hiszed, de én tudom, hogy az Óbán vette föl a legnagyobb hitelt, csak te nem tudsz róla!
-Mégis mit gondolsz, miből vette mindegyik a kastélyát Párizsban? Nincs neki? Dehogyis nincs, csak nem verik nagydobra!
-Milyen hitelt? Mind hülye, egykutya!
-Benne volt abba a Fidesz is! Fölvették, aztán elfelezték! Nem jutott itt a népnek semmi!
-Ezek se fogják visszafizetni, csak jól megélnek belőle négy évig!
-Kádár kellene ide vissza, mer' akkó' lehetett élni, most meg itt van ez a nagy gázár! Meg akkor a ktsz-től hazahoztam a fát, meg mindent, és úgy építkeztünk, most meg assem lehet!
stb.

Gonosz Repülőmókus 2010.11.29. 10:52:19

A post jó, habár szerintem nincs benne vastagbőr.

wlakos 2010.11.29. 10:54:48

Az nemes gondolat, hogy az országnak vissza vissza vásárolják Mol, Malév részvényeket. 4-8 év múlva vagy bármikor az emberek választáskor meg unják a narancs színt, és az utódja "rossz gazdának" érzi magát és el privatizálja a visszavásárolt részvényeket /+még egy kicsit rak is hozzá/ 20FT ért, egy becsületrendért meg néhány raklap töltött nokiás dobozért.

Gonosz Repülőmókus 2010.11.29. 10:57:22

@Nagykorú: A mostani nyugdíjasok sokat tettek azért, hogy ez az ország ide jusson. Sokan még mindig a cucializmus nosztalgiájában élnek, hogy akkor minden jó és szép volt. Ez kb. olyan, mintha a Providentet istenítené a tönkre ment család, hogy amíg tartott a kölcsön, addig mekkora kánaán volt.
Másrészt a szocik ezt használják ki, hogy mivel az ő nevük szocialista ezért ők a nagy istencsászárok, akik jót akarnak a népnek. A sok barom meg beveszi. Érdemes megnézni, hogy kik mentek "tüntetni" a szocikkal magánnyugdíj miatt. Sok agyhalott nyugger, akiknek már semmi közük ehhez a nyugdíjrendszerhez, de a pofájukat még jártatják.

molaris 2010.11.29. 11:00:37

Egyelőre minden mozgásban van. Amit látok, az a teljes felfordulás. Amihez értek az az eü.
Itt is teljes a káosz! DE!!! Lehet, hogy jól sül el. A jövő zenéje.
Ne hőbörögjünk, hogy hülye a szakács. Még csak a fűszerezésnél tart, várjuk meg, milyen lesz az étel az asztalon.

eszkep 2010.11.29. 11:00:41

"Hatvanból kilencszáz, mindenki figyelt, ugye?"
Nem mindenki... Látom laspalmas, te nem...
A hatvan a központi költségvetésből hiányzott a 3,8%-os hiánycél betartásához.
A kilencszáz a nyugdíjkassza hiánya.

"Imádja a nemzetiszínűséget, a kokárdát, a sok magyar zászlót [...]"
Ez hibának számít??? Kommentárt nem is fűznék hozzá...

"Oroszország kap a magánnyugdíjpénzünkből?"
laspalmas megnyerte az "év demagógja" címet... Ha pontosítani akarunk, a csökkenő államadósság kevesebb kamatterhének különbözetéből "kap", konkrétan vételárat kap.

Egyébként, ez a feltételezés tényleg igaz lenne, elég nagy húzás lenne!

eszkep 2010.11.29. 11:02:23

@denever: Pontosan ezért kell több bottal pecázni: Nabucco vs Kék Áramlat.

Énbagoly 2010.11.29. 11:08:36

Na, ez érdekes írás volt. De tényleg.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 11:09:04

Ha így dübörög tovább a Nemzeti és Nemzetközi Együttműködés Rendszere, nemsoká együtt fog szurkolni Fehérvárott Putyin, Merkel és Obama a Vidinek.

eszkep 2010.11.29. 11:11:23

@szlan: Egy történet 2000 tájékáról, egy konferencián, mely a XXI századi. nyugdíjrendszerrel kapcsolatos átalakításáról szólt:
Ügye egész EU-ban csökken a népesség, igaz nem olyan drasztikusan, mint Kelet-Európában, főleg hazánkban. EU-s javaslatra vezettük be a mostani rendszert (persze ők maguknál nem tették meg...), és már akkor felvetődött problémaként, hogy amíg "ki nem halnak" (bocs' a pórjas kifejezésért, de sietek) az állami nyugdíjasok, addig egyre nagyobb gondot jelent majd a központi költségvetés számára a nyugdíjfizetés, hisz a magánpénztári tagok járuléka (egy része) már nem oda megy. Konkrétan szóba került a Ratkó-gyerekek nyugdíjba vonulása. Az EU-s tudoroknak a legkonstruktívabb hozzászólásuk a helyzet megoldására: a "gazdaság kinövi addigra ezt a hiányt".
Na most itt vagyunk a Ratkó-gyerekek nyugdíjbavonulása küszöbén (2013-tól) és most vagyunk a legjobban eladósodva. Egyébként tényleg, ha nem kellene 2013-ra már évi 3000 milliárdot visszafizetnünk, (jövőre "laza 2000 milliárddal kezdünk...) akkor nem okozna különösebb problémát a 900 milliárdos hiány betömése sem, és még "pár" metróvonalra is futná (évente!). Ja meg a teljes BKV buszparkra...

OkoskaTo:rp 2010.11.29. 11:11:49

Csak egy kis pontosítás: Merkel már régóta nincsen jóban Viktorral.

Samott 2010.11.29. 11:12:45

"...a MOL plusz 21%-a pedig szép hasznot hozhat az országnak." Ennek semmi ertelme, a Molbol akkor es annyi penzt szednek ki a jovedeki ado emelesevel amikor csak akarjak. Tok felesleges tulajdonreszt szerezni benne hogyha a hasznot akarjak bezsebelni. Ha egy havernak akarjak kesobb lepasszolni, akkor van benne racio, de az megint csak egy gigantikus meretu lopas lenne.

Ironfist 2010.11.29. 11:13:26

@Nagykorú:
Nem a fideszre szavaztál? Pedig a kommented alapján teljesen ez jön le.

@Gonosz repülőmókus:
" Sok agyhalott nyugger, akiknek már semmi közük ehhez a nyugdíjrendszerhez, de a pofájukat még jártatják."

Remélem mire agyhalott nyugger leszel, rólad is így fog gondolkozni a többség, és megtanulod, milyen érzés. Mellesleg hogy is volt az amikor a fidesz nyugdíjastagozata beleszólt ebbe, és üdvözölte ezt az egészet? Őnekik joguk van beleszólni, de akik nem Orbánhívők, azoknak nincs? Éljen a kettősmércétek, hejehuja.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.11.29. 11:14:14

@Kicsit Karcos: Nem olyan biztos az. A Nemzetek Együttműködésének Bajnokságában majd egyazon kupáért küzd a Bayern, a Vidi, a Zenit, sőt még az L. A. Galaxy is. Igazi presztizsmérkőzések vannak kialakulóban. Mondjuk elég anyagias dolog lesz szurkolói buszt szervezni Los Angelesbe az idegenbeli meccsre :-P

eszkep 2010.11.29. 11:16:38

@Seduxen: Azt is meg kellene kérdezni, hogy tudja-e, mennyi a magánnyugdíjpénztárak hozzam a illetve mennyi az infláció (éves bontásban). Ugyanis, ha a hozam nem éri el az inflációt, egyértelműen jól járnak a visszalépők (ui. a nyugdíjak inflációkövetőek... többé-kevésbé, de inkább többé!) (Persze, hogy milyen nyugdíjszámítási rendszer lesz, 30 év múlva, az egy másik kérdés.

Szeretnék mindenkit emlékezni, mit kaptam itt, amikor felhívtam a figyelmet arra, hogy Magyarországon irreálisan magas az átlagnyugdíj a minimálbérhez képest!

eszkep 2010.11.29. 11:17:48

@Ironfist: "Nem a fideszre szavaztál? Pedig a kommented alapján teljesen ez jön le."

Azért, mert emlékeztetett a tényekre? Érdekes logikád van... Bár az MSZP szavazók egyik ismérve valóban a szelektív memória.

eszkep 2010.11.29. 11:18:33

@molaris: "Egyelőre minden mozgásban van. Amit látok, az a teljes felfordulás. Amihez értek az az eü."

Pedig teljesen logikus a koncepció!

Táskás Tóni 2010.11.29. 11:20:28

@Samott: Pontosan. Semmi értelme megvenni , hiszen semmi haszon nem várható belőle. A 21%-os tulajdonrész mellett sem szólhattak bele az oroszok a MOL ügyeibe.Kár lenne ezért 3000 milliárdot felélni és kockáztatni.

szlan 2010.11.29. 11:21:56

@eszkep: azért merész feltételezés, hogy egy nemlétező spórolás mire elég a jövőben. Egyelőre azt szeretném látni, hogy milyen második vagy harmadik pillért találnak a nyugdíjrendszerben, mert tökjó, hogy "válassz" a mnyp és az állami között, de ugye csak februárra ígérnek kidolgozott(?) koncepciót a jövőre nézve. Aztán dönts így. Remek. Egy lábon pedig nem áll meg a nyugdíjrendszer, ehhez elég megnézni a nálunk sokkal jobban álló Németországot, aztán azt ugye nem képzeljük, hogy ami náluk nem működik az majd nálunk fog.

Vidéki 2010.11.29. 11:22:37

Vastagbőrék nosztalgiáznak.

Visszakívánják a régi szép időket, a szoclib kormányzás 8 évét. amikor még a nap is másként sütött.

Akkor még lehetett korlátlanul növelni az államadósságot, lehetett hatalmas hitelt felvenni az EU-IMF-től és azt sem akkor kellett, hanem mostanában kell majd visszafizetni.

Akkoriban még volt elég nagy közvagyon ami "privatizálódott".

Akkoriban lehetett PPP szerződéseket kötni, amik lehetővé tették, hogy az útépítések az államnak három-négyszeres pénzébe kerüljenek, amit 20 év alatt kell megfizetni a következő generációnak.

Akkoriban lehetett egy kis malompatak fellett óriási viaduktot építeni egy Dunahíd árából.

Micsoda időket kell megélnünk manapság egy gonosz kormány alatt, érzékeltetik Vastagbőrék.

Most Vastagbőrék azért hörögnek és acsarkodnak (valószínűleg a haszonélvező kegyencek által ösztönözve), hogy ugyan már, lehessen nekünk egy olyan manyup rendszerünk, amelyik óriási kárt okoz ugyan az államháztartásnak, valamint hatalmas működési költségei és alacsony hozamai révén a járulékbefizetőknek, de viszont nagyon hasznos a "kecskéknek akikre rábízták a káposztát".

Vastagbőréknek mérhetetlenül ellenszenves lehet a "Svéd modell", ahol AZ ÁLLAMI NYUGDÍJALPKEZELŐ INTÉZET működteti a nyugdíjrendszert, amelyik egyéni számlás, nagyon jó hatásfokkal és rendkívül alacsony működési költségekkel képes működni (a magyar manyupokhoz képest).

Vastagbőrék irracionális magatartásukkal részt vesznek a nyugdíjasok hergelésében, akik szavazó bázisát képezik az MSZP-nek.

Ez a nyugdíjas hergelés az MSZP-nek jól bevált a 2002-es választási kampányban, amikor azt állították, hogy az Orbán-Torgyán kormány milyen hatalmas összegeket vont el jogtalanul a nyugdíjasoktól, amely pedig a korábbi Horn kormány jóságos törvényei szerint járt volna nekik.

A 2010-es parlamenti választási kampányban is szóba hozták MSZP-s propagandisták, hogy a gonosz Fidesz majd a "Svéd modellt" fogja bevezetni.

Lehet, hogy ettől a nyugdíjasok nem rettentek eléggé meg és most ez is hozzájárulhatott az MSZP nagyarányú választási vereségéhez.

De Vastagbőrék az MSZP-vel vállvetve, most is ütik a vasat, mert úgy gondolják, hogy az még meleg és érdemes a nyugdíjasok hatalmas szavazótáborát rettegtetni.

Stoney Hill Billy 2010.11.29. 11:23:04

Amikor először felmerült a nyugdíj bevitele a költségvetésbe, már akkor szó volt arról, hogy ebből ki lehetne vásárolni az oroszokat. Szóval ez nem új.
Az államadósságot meg csökkenteni kell és kész. Ha maradna a mostani szint, belefulladunk a kamatokba, Mo. sosem lesz (többé-kevésbé) független ország. Fel kell áldoznunk a nyugdíjakat.
És közbe üdvözölhetjük (és kitüntetjük) Fekete Jánost és tanítványait, akik közbe olyan nyugdíjat évezhetnek, amit mi 30 év múlva 5-en összeadva sem fogunk.

nagyon_buta 2010.11.29. 11:24:56

Néhány kérdés:
Miért akarják az oroszok kivásárolni a német államot?
Miért adnák el a MOL 20 %-t nekünk, ha a cél az EU-ba kerülés volt?
Van-e a kettő között összefüggés?
Ha van (pl nem lesz csak egy déli gázvezeték) akkor mi (magyar állam) kispályás, azt teszi amit mondanak neki bizonyos pénzügyi körök (lásd erről ez év), ha nincs akkor a szőlőbányában találták ki, de nem biztos, hogy bejön.

heliox 2010.11.29. 11:25:37

"Ha jól sikerül az üzlet, Orbán a mennybe megy. Ha bukik, örökre bukik."

És velem mi lesz? Ha bukik, én bukom a nyugdíjamat. Ha mennybe megy... velem mi lesz? Örülni fogok, Vincent?

Leonard Zelig 2010.11.29. 11:25:40

Viccesek az olyan politikai elemzések, amelyekben a "soha" és az "örökre" szavak szerepelnek.
Még jó, hogy a "becsület" szó nincs benne...

Énbagoly 2010.11.29. 11:25:41

Hogy mennyi gyűlölet van az emberekben azokkal kapcsolatban, akik máshogy gondolkoznak, mint ők. :S
Néha már fáj szinte olvasni.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.11.29. 11:26:00

Megkérdezhetem, hogy a 2/3 után miért kell odaírni azt, hogy -ad vagy -mad? Kérharmadad vagy kétharmadmad, annak mi értelme van? Diszlexia befigyel?

szlan 2010.11.29. 11:26:12

@Vidéki: látsz bármi különbséget Svédország gazdasága illetve Magyarország gazdasága közt? Elnézést így kérdezem: látsz bármi hasonlóságot?

nemecsek ernő áruló 2010.11.29. 11:30:46

@szlan: De nyugtasson a tudat, hogy Orbánnak viszont jó nyugdíja lesz. Nem elég? ;)

Peetee 2010.11.29. 11:31:00

Visszavásárolják a MOL 20%-át gusztustalanul, gátlástalanul drágán, amiért cserébe Fideszes barátok ajándékba kapnak többmilliárdokat...csak úgy, kedvességből.
Fideszes pénzkitalicskázás 2010.11hó.

Sieg 2010.11.29. 11:32:00

@Stoney Hill Billy: Az megvan, hogy ez csak rövid távon csökkentés, ugyanis 10-20-30 év múlva a ennyivel több nyugdíjat kell az államnak fizetnie (azt a részt, amit a mnyp rész fedezett volna). Más néven a jövő felélése. Na de hát mit érdekli ez őket, MOST lehet majd villogni az államadósság-csökkentéssel, a nyugdíjfizetéssel meg szívjon a jövő kormánya, a nép meg úgysem fogja az egészet.

Az államadósság csökkentése egyszeri tételekkel sehová sem vezet, strukturálisan semmit sem javít, csak ront a bizalomvesztés miatt: az ilyen lépések miatt az államadósság refinanszírozása jóval drágább lesz (illetve már most is az), mint enélkül (vagy mint az IMF hitellel, hej, kuruc vérünk!). De hát ezt sem érti a nép, nem is kell vele foglalkozni, minden ki lesz magyarázva.

Azt mellesleg Gyuri bácsi magyarázta, hogy úgy 2000 milliárdos államadósság csökkentéssel hogyan fog évi 400 milliárdos kamattehertől megszabadulni? Hacsak nem úgy kalkulál, hogy az állampapírhozamok rövidesen 20% fölé mennek....

Dracon 2010.11.29. 11:34:23

Én mondok egy másik lehetőséget....

Mi van akkor ha viktorka úgy megy Putyinhoz hogy bőröndben viszi a manyupoktól elrabolt MOL részvényeket és FELAJÁNLJA jutányos áron MEGVÉTELRE??
Cserébe kap egy Moszkva környéki dácsát, örökös FB tagságot a GAZPROM-ban, meg politikai menedékjogot.
Jól jön az még mikor itthon lámpavasra akarják húzni....

nickleeson 2010.11.29. 11:38:34

nem tudom, hogy mi haszna származik az országnak a 21%-os MOL pakettből, a pénztáraknak is van benne 150 milliárdja... miért nem próbálják inkább meggyőzni az ománi olajtársaságot, aminek amúgy is van benne 8%-a, hogy vegye meg a surgut pakettet, nekik van is rá lóvéjuk. Lengyelországban érdekes mód, pont az ellenkezője folyik annak, ami nálunk, egyre többet értékesítenek a még meglevő állami tulajdonrészükből... lásd PZU

eszkep 2010.11.29. 11:39:04

@szlan: Az EU tőlünk nyugatra eső felében kétpilléres rendszer van, ami nálunk is lesz, úgy tűnik. (A második az önkéntes.)
Ha előtörlesztesz adósságot, abban az a jó, hogy úgy spórolsz, hogy semmit nem kell tenned. (Most nem a komolytalan hazai pénzintézetek nevetséges konstrukcióit kell elképzelni, hogy ilyenkor "büntetést" kell fizetned.

Ironfist 2010.11.29. 11:39:07

@eszkep:
Most mondjam, hogy a fidesz szavazóké a szintén szelektív memória mellett a véresszájú, habzó fröcsögés, és a vitapartner lehengerlése pusztán szócsépléssel, semmi bizonyítékkal, csak azzal, hogy üvöltve követeli a saját igazát, amiről még ő is tudja, hogy nem igaz, de ha sokat ismételgeti, akkor a sok birka elhiszi? Mondom.
És nem a tényekre emlékeztetett, hanem például Orbán Viktor magyar hangjára: "Mi a bizonyíték, hogy mindenkinek jó lesz? Az, hogy mindenkinek jó lesz!" Hű. Akkor most már el is hiszem, ilyen lehengerlő érvek előtt valóban meg kell, hogy hajoljak...

@zero: Ez most komolyan ilyen agynélküli? Vagy tényleg rettegtető vagyok, ha lopásnak nevezem azt, ha lopnak tőlem? =D

Már maga a szó is... rettegtető... jó ég, a bolsevikokra emlékeztet a srác az "ellenforradalmár!" felkiáltásaikkal xD

eszkep 2010.11.29. 11:39:58

@Dracon: A Móricka Magazin hátsó harmadában elmenne ez a poén(?)...

dr. Aullah 2010.11.29. 11:40:51

Nocsak, látom megjött eszkep.
Milyen érdekes, hogy nem láttam itt észt osztani pár napja... persze biztos van rá magyarázat (nem olvastam el összes kommentet, de majdnem a 3/4 részüket...)

Kicsit Karcos 2010.11.29. 11:41:31

@Sieg:

"Azt mellesleg Gyuri bácsi magyarázta, hogy úgy 2000 milliárdos államadósság csökkentéssel hogyan fog évi 400 milliárdos kamattehertől megszabadulni?"

Majd Karcos bácsi elmagyarázza. Felveszel 1000 Ft. hitelt 8%-os kamatra Sztojkától, mert új tv-t akarsz venni. Megveszed a tv-t, jövőre kopog az egyik testvére, hogy ide az 1080 forintot. Mondod, jöjjök vissza holnap, addigra meglesz. Elmész a Providenthez, hogy kéne 1080 forint, jövőre adsz érte 1166 forintot. Pénz megkap, Sztojka kifizet. Tévézel még egy évet, jön a Provident, kéne a gempa. Mondod neki, holnap viszed. Elmész az IMF-hez, kérsz tőlük 1166 forintot, jövőre mész nekik 1260 forinttal. És ami a legrosszabb, hogy addigra már elavult az új tévéd, az asszony is rágja a füled, meg a gyerekek is.

No, így lett az 1000 forintos hitelnek 26 százalékos kamata 3 év alatt. Miközben nem csináltál semmit 3 évig. Semmit.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.11.29. 11:41:39

Azért egy két nagyon sötét troll kommentel itt! Ti eddig ismeretlenek eddig merre jártatok? Netán valami piros színű bérkommentelők/bérrettegők vagytok?

Amúgy a magánnyugdíjpénztárak általi befizetéseket ki garantálja??? Akkor is garantálták amikor negatív hozamot jelenetett??? Mi a biztosíték? Na nem mintha az állami biztosabb lenne! Csak kérdezem.

eszkep 2010.11.29. 11:42:29

@heliox: A mostani munkavállalóknak érdemes felfogniuk - figyelembe véve a demográfiai helyzetet - hogy CSAK AKKOR lesz BÁRMIFÉLE nyugdíjuk, ha olyan kormányunk van, aki fel tudja pörgetni annyira a gazdaságot, hogy az ki tudja hosszú távon termelni a nyugdíjkassza hiányát! (Na most ez nem az MSZP...)

SzaGyu 2010.11.29. 11:43:39

az ellopott pénzt arra fogják most használni, hogy amíg nem stabilizálták az állapotukat (Kinevezések 9 évre, Alkotmány csere...) addig az emberek ne forduljanak ellenük.
Mert bizony ha nem teljesítik ígéretüket, akkor meglehet, hogy nem lesz rendőr annyi, hogy a tüntetéseket biztosítsa.
Hiszen Orbán megmondta: 1 évük van ahhoz, hogy a dolgokat helyre tegyék.
1 évig kitart a pénz, nem lesz különösebben magas áremelkedés, közben meglesz az új alkotmány.
Ezután jön az elmaradt áremelkedés és a többi, de már nem érdekli őket a népszerűségük, mert egyszerűen "beágyazták" magukat. Mindenki azt mond amit akar, azt tesz amit akar. A király az király és ő a király.
Bár Angliában a királyságot meglehet szüntetni egyszerű 50%+1 szavazattal de ez ott politikai kultúra kérdése. Nálunk nem hogy a politikának nincs kultúrája, de a politikusnak sem!

igényes 2010.11.29. 11:44:48

Vajon megpofozzák-e Orbánt?

A Fidesz elnöke szerint az elmúlt 20 évben nem volt példa olyan nyers erőpolitikára, mint amit Oroszország az elmúlt napokban vállalt. Orbán Viktor az InfoRádiónak és a TV2-nek csütörtökön adott interjújában arról is beszélt, hogy amit az oroszok mondanak, az szinte ugyanaz, mint amit 56-ban mondtak Budapestről. Az orosz nagykövet visszautasította a Fidesz elnökének kijelentését.

Ironfist 2010.11.29. 11:45:20

@Noname Cowboy:
Senki. Az államit hogy merik garantálni 40-50-60 év múlvára?

Sieg 2010.11.29. 11:45:35

@Kicsit Karcos: Aha. Azt az apróságot elfelejtetted, hogy a 26 százalék három évre vonatkozik, Gyuri bácsi pedig ÉVI 400 milliárdos megtakarítást ígért a lelkes hallgatóságnak.

Ha ironikus akart lenni a hozzászólásod, akkor bocs. Mostanában nem merek bízni az irónia-detektoraimban, annyi a nagyobbnál-nagyobb baromságot magyarázgató politikai troll.

nemecsek ernő áruló 2010.11.29. 11:45:51

@Nagykorú: Melegítik a miniszterelnöki széket Gyurcsány elnök úrnak. Én szóltam már fél éve, de senki nem hitt nekem. :)

Samott 2010.11.29. 11:46:21

@zero: de mekkora kreten mar... ha visszaolvasna ket evet, lathatna, hogy az altala megjelolt ugyek is vastagborre kerultek. :) A pofatlansag es az azon felhaborodas rendszerfuggetlen.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.11.29. 11:46:40

@Ironfist: No csak azért kérdeztem, hogy ennyire ragaszkodunk a magánnyugdíjpénztárakhoz.

Chicano 2010.11.29. 11:46:45

A posztindítóra reagálva: nekem ez így rendben is van. Próbálkozzon valami radikálissal mert más itt már biztosan nem segít. De ezért választottuk meg. Elegünk volt 8 év helyben topogásból, töketlenkedésből, elkúrásából. És igen, ha ő is elkúrja akkor menjen a lecsóba. Körülbelül egy, másfél év múlva fogjuk megtudni hogy helyes volt e ez az út, addig meg tök fölösleges vergődni mert a kormány nyilván nem fog lemondani (miért is tenné?) a zemberekkel meg már annyiszor feltörölték a padlót hogy nem fognak lázongani. Maximum itt az index címlapos blogszférában vizionálnak majd továbbra is forradalmat a frusztrált balliberális szavazók. Nekik meg üzenem hogy nézzenek rá a Medián legújabb közvélemény kutatási adataira az talán kicsit helyrerakja a dolgokat náluk.

Geza 2010.11.29. 11:46:51

Én csak egyet nem értek:

Azt mondják, azért kell a kötelező nyugdíjjárulék, mert az emberek nem elég felnőttek, a belátóképességük nem elég fejlett ahhoz, hogy több évtizedre előre felelős döntést tudjanak hozni az öregkori megélhetésükről.

Oké, ebben lehet valami, de akkor _miért szavazhatnak_?! Ahhoz nem elég felelős valaki, hogy a saját öregkoráról döntsön, de ahhoz, hogy az ország sorsáról, ahhoz igen?

Tehát, két esetet látok:
a., A nép felelőtlen debil, nem lehet rábízni az öregkoráról gondoskodást
Ebben az esetben a szavazásokat is töröljük el.

b., A nép elég felelősségteljes a szavazásra
Ebben az esetben a nyugdíjjárulék fizetésének a kötelezőségét töröljük el

(És persze van egy c., eset is, de abban villanyoszlopok és MG42 is szerepelnek, és ezt már úgyis ismeritek :)...)

SzaGyu 2010.11.29. 11:47:27

@eszkep: Hanem? A FIDESZ? Amióta hatalmon vannak, mennyire foglalkoztak a gazdasági kérdésekkel? Csökkent a munkanélküliek száma? Ugyan, eredj már. A marhaságnak nincs határa! Nem az MSZP és nem a FIDESZ kell, mert mind a kettő lejáratta magát.
Ami kell, az egy igazi nagy koalíció. Szerintem.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 11:47:30

@eszkep: "Persze, hogy milyen nyugdíjszámítási rendszer lesz, 30 év múlva, az egy másik kérdés." - és amíg ez nem ismert, a magánnyugdíjpénztári visszalépésről szóló vita eléggé felesleges.

mert illúziói ne legyenek SENKINEK: az állami nyugdíj kapcsán soha, senkitől nem fog az érintett cuki kis levelet kapni, hogy az Ön egyéni számlájának egyenlege pulóver év 39. napján: x csillió forint.

az ONYF max arról fog minden évben kiküldeni egy levelet, hogy az adott ÉVBEN mekkora összegű NYUGDÍJJÁRULÉKOT, és nyugdíjbizt. járulékot fizettek be az ember után.

és mielőtt valaki tapsikolni kezdene, hogy ez mekkora ötlet, közlöm: 1997. óta LÉTEZIK a dolog, először NYEENYI (nyugdíj- és egészségbiztosítási egyéni nyilvántartó) lapnak, majd 1998-tól NYENYI (nyugdíjbizt.egyéni nyilv.) lapnak hívják.

na de nem akarok offolni ebben a postban.

ja, és még egy bullshit selmeci nagyasszonytól (de azért csak rohanjon mindenki visszalépni): az ÖRÖKÖLHETŐSÉG. egy idézet a törvényjavaslatból:

37. § A Tny. V. Fejezete a következő 5. címmel és 61/A. §-sal egészül ki:
„5. Cím
Az özvegyi járadék
„61/A. § (1) Az elhunyt biztosított társadalombiztosítási egyéni számláján nyilvántartott
nyugdíjcélú befizetéseinek összege alapján a Nyugdíjbiztosítási Alap az özvegyi nyugdíjra jogosult
személy – mint az elhunyt biztosított különös jogutódja – számára özvegyi járadékot fizet,
amennyiben az özvegyi járadék összege magasabb, mint az e törvényben meghatározott özvegyi
nyugdíj összege.
(2) Özvegyi járadék fizetése esetén özvegyi nyugdíj nem folyósítható.
(3) Az özvegyi járadék számítására vonatkozó szabályokat a Kormány rendeletben állapítja meg.”

aham, tehát lépjünk vissza nyugodtan, mert ők becsszóra megígérik, hogy örökölhető lesz, de tényleg. a HOGYAN meg ne érdekeljen, azt ráérnek kitalálni.

megjegyzem az özvegyi nyugdíjhoz képest nem nehéz nagyobbat ígérni :)))

Ironfist 2010.11.29. 11:48:24

@Noname Cowboy:
Na igen, én ragaszkodom. Ugyanis ha olyasmit ígérnek biztosra, amihez már semmi közük nem lesz, akkor "kissé" megrendülne bennük a hitem. Már ha lett volna eleve.

Rob67 2010.11.29. 11:49:33

Beszarok akkor a MOL tulajdonosa leszek meg az OTP-jé????
Az első dolgom lesz hogy (pi)csányit lecseréljem, hiszen nem vigyázott az én (azaz a részvényesek) érdekeire. Egyetlen egyszer sem akarta megvédeni egyetlen szóval sem a MANYUP rendszerbe befizetett forintjaimat. Pedig neki adtam megőrzésre...
Helytelenül, mert egyetlen hívó szóra odaadta apénzemet a haverjának.
Szervezetten elkövetett rablás kísérlete. Szervetzett bűnözés elnök urak?

Ironfist 2010.11.29. 11:51:14

@SzaGyu:
Igen a fidesz, nem tudtad? Hiszen két hét alatt eltörölték a bűnözésnek még a fogaalmát is. Bevezették az eurót, egymillió munkahelyet teremtettek, azonnali nagyarányú adót csökkentettek, megépítették a négyes metrót, felelősségre vonták a felelősöket, megvédték a demokráciát, ahogy azt mindenki láthatja.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 11:52:09

@Sieg: ezt hívják exponenciális folyamatnak, kamatos kamatnak. Ha nem hiszed, hogy így lenne a következő 3 évben, akkor nézd meg, hogy volt az előző 3 évben.

Dracon 2010.11.29. 11:52:33

@eszkep:
Sajnos ha nem is ilyen sarkítottan de van neki realitása.

1. Az államnak pénz kell ezért rabolja le a mynup vagyont.
2. Első pénzforrás az állampapir amit bezúz, így csökkenti az államadósságot. Bár ez jó dolog pénzt csak indirekt hoz az erre eső kamatterhek formájában. Ezt pedig vagy ki termeli gazdaság (panon puma reloaded) vagy hitelt veszünk fel csak nem kamatra költjük.
3. A papírok egy nagy része BUX papír (OTP, MOL, stb). Az OTP papírt odaadja jutányos áron Csányi kollégának és így kifizeti a lojális magatartást vagy megtartja hogy pórázra fogja Csányit. Én az elsőre tippelek mert kell a pénz.
4. A MOL papírokat is el kell adni hogy pénzhez jusson az állam. Ezt csak tőzsdén lehet. Vagyis az államadósság kezelő központ aki megkapja papírokat szépen lassan kicsorgatja őket a tőzsdére hogy pénzhez jusson, sz oroszok meg ott fognak várni és venni. MIVEL NINCS A MANYUP HELYETT SENKI AKI MAGYAR LENNE ÉS VOLNA ELÉG TŐKÉJE AHOZ HOGY EZEKET A PAPÍROKAT MEGVEGYE!

Természetesen van olyan lehetőség hogy az állam nem ad el semmit. DE AKKOR NEM JUT A PÉNZHEZ ÉS A RABLÁSNAK NINCS ÉRTELME OLYAN VONATKOZÁSBAN AHOGY EZT MOST VETÍTIK.

Szóval ne légy te abban biztos hogy amit a mondtam az vicc.

SzaGyu 2010.11.29. 11:54:15

@Ironfist: Mit írjak erre? Hülye emberek vannak, voltak és lesznek. Vannak akik mindentől függetlenül és boldogan hordják a narancsszínű sálat, mellényt. .....

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2010.11.29. 11:55:26

Nem kizárt, hogy ez (is) a háttérben van, de akkor az egyenletből ne hagyjuk ki az esetlegesen az MNYP-knél már meglévő MOL-részvényeket sem. Azokat el sem kell adni, és növelik az állami részesedést.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 11:55:45

@Ironfist: "egymillió munkahelyet teremtettek" - maradjunk abban, hogy legalább is ennek töredékét már ami az ismerősöket illeti :))))

Arcturus 2010.11.29. 11:56:41

"Lehet, hogy nyugdíjas korunkra már a benzin is luxuscikk lesz. "

Nem kell odáig várni, elég 10-15 évet.

eszkep 2010.11.29. 11:56:49

@zero: El is mentem otthon az archívumba.

Az egyébként tényleg humoros, amikor a szocik, meg a ballib média (lásd zero kedvencét, az Index-et), dehonesztáló jelzőkkel elemzik a svéd nyugdíj rendszert...
Érdekesség: Egyébként Svédországban, a kisebb településeken, ahol a bevásárlóközpont parkolójában nincs mindenhol az elektromos motorfűtőnek konnektor, járó motorral hagyják ott a nyitott autókat. (Ugyanez a poén a csepeli Tesco parkolójában?)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.11.29. 11:58:00

Ez teljesen racionális következtetés. Pláne, ha hozzátesszük a magyar energiaszektor hazai kézbe véteeléről szőtt terveket - a ruszkiknak nem lehet úgy nekimenni, mint a francia pécsi vízműnek. Egyrészt kurvára ingerlékenyek, másrészt itt a tél, ott meg a gázcsap.

Ironfist 2010.11.29. 11:58:49

@eszkep: Mondanám, hogy menj akkor Svédországba élni, de én akarok a környékre menni, és nem akarom, hogy mire kimegyek, a gyűlölködő fröcsögéssel azonosítsák a magyarokat.

Vidéki 2010.11.29. 12:01:21

@szlan: Kérdezed: "látsz bármi különbséget Svédország gazdasága illetve Magyarország gazdasága közt? Elnézést így kérdezem: látsz bármi hasonlóságot?"

Azt te is el kell hogy ismerjed (hasonlóságként), hogy Svédországban is a "homo sapiens" egyedei élnek.

Ebből következik, hogy nekünk sem kötelező hülyének lennünk, még ha Vastagbőrék ezt szeretnék is velünk elérni, feltételezve, hogy benyeljük propagandájukat, amit a manyup rendszer működtetőinek éredekében kifejtenek.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.11.29. 12:02:09

30 év múlva: se nyugdíj se benzin!
Az öregeket - munka híjján - befogják az üres benzintankú állami Audik elé és majd kapnak este egy kis kenyeret meg vizet.
Aki kidől, ott marad...lesz utánpótlás...

Sieg 2010.11.29. 12:02:59

@Kicsit Karcos: Még mindig nem érted, mit mondok? A te 26 százalékod HÁROM azaz HÁROM év alatt halmozódik fel. A 400 milliárdos megtakarítást EGY azaz EGY év alatt ígérik. Segítek: az három év alatt 1200 milliárd.

Ehhez semmi köze a kamatos kamathoz. Nyilván, elég triviális az a fantasztikus összetettségű folyamat. Úgy látszik, ezzel is meg lehet embereket vezetni.

szlan 2010.11.29. 12:04:15

@eszkep: az önyp sajnos pont annak a rétegnek nem megoldás, akinek a legnagyobb szüksége lenne a normális nyugdíjra: a mai minimálbérből illetve 100000 Ft körüli nettó jövedelemből élőknek. Nincs pénzük külön fizetni százalékokat a leendő nyugdíjukra, viszont így alig-alig kapnak nyugdíjat.

Egyébként nekem a legnagyobb problémám ezzel az egésszel, hogy megint nem őszintén csinálják. Az kellene ennek az országnak, hogy legyen egy olyan vezető politikus, aki kiáll a nyilvánosság elé és IGAZ dolgokat mond, nem ködösít ilyen baromságokkal, hogy "veszélyben az emberek pénze a mnyp-oknál" meg "választhatsz" meg mittudomén. Kiáll és azt mondja: szarban vagyunk bazmeg, így és így állunk, ezt és ezt kell csinálni ami ezzel és ezzel jár, de nem négy meg nyolc év múlva, de mondjuk 20 év múlva jobb lesz, ha végig tudjuk vinni ezt és ezt így és így. Aztán időszakosan lejelentik, hogy ez most sikerült, ez meg nem, de helyette ezt kell csinálni. Végre nem sunnyogni kéne.

Ironfist 2010.11.29. 12:05:17

@Vidéki: Na, kiszólt a gödörből a lyuk. Még hogy vastagbőr propaganda... És amit te művelsz, az mi? Objektív megfigyelés? Ja igen, véletlenül sem Orbán Vitya virtuális seggének virtuális kinyalása...

szlan 2010.11.29. 12:05:27

@Vidéki: jam, ott is emberek élnek, de én a gazdaságra kérdeztem rá. Ne hasonlítgassuk már a világ egyik leggazdagabb országát Magyarországhoz.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 12:07:15

@Ironfist: ööö bocsánat, de a kommentedben feleslegesen szerepelteted - ráadásul KÉTSZER is! - a VIRTUÁLIS szavacskát, javítsd kérlek! :)))))

eszkep 2010.11.29. 12:07:37

@SzaGyu: "Amióta hatalmon vannak, mennyire foglalkoztak a gazdasági kérdésekkel?"
Az államadósság finanszírozása, a nyugdíjrendszer átalakítása, a társasági adó csökkentése, a NAV létrehozása, az új Széchenyi-Terv minek számít?

"Csökkent a munkanélküliek száma?"
ha már így rákérdezel, igen. Ja és a III. negyedéves gazdasági növekedésnek is nézzél utána!

Csokonai Vitéz Műhely 2010.11.29. 12:08:53

@Samott:
""...a MOL plusz 21%-a pedig szép hasznot hozhat az országnak." Ennek semmi ertelme, a Molbol akkor es annyi penzt szednek ki a jovedeki ado emelesevel amikor csak akarjak. Tok felesleges tulajdonreszt szerezni benne hogyha a hasznot akarjak bezsebelni. Ha egy havernak akarjak kesobb lepasszolni, akkor van benne racio, de az megint csak egy gigantikus meretu lopas lenne"
Tökéletesen beleillik Viktor őrült nemzeti vagyon gyarapítását célzó terveibe, és jó tárgyalási pozíciót jelent a gázárak ügyében is.
Szerintetek a MNYP-kben hány % MOL van?
Ha megvan 4%, akkor a zállam 25 százaléknál nagyobb befolyással rendelkező részvényessé válna az olajipari társaságban. Ez pedig - más 10 százaléknál nagyobb szavazati joggal rendelkező részvényes nem lévén a Molban - akár nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettséggel is járhatna.
Éljen Viktor Chavez !!

Secnir 2010.11.29. 12:09:26

@Arcturus:
"Lehet, hogy nyugdíjas korunkra már a benzin is luxuscikk lesz. "
Nem kell odáig várni, elég 10-15 évet. "

tippelhetek én is?: 5

Ironfist 2010.11.29. 12:10:05

@Seduxen: Nem, dehogy, Virtuális segget csak virtuálisan lehet kinyalni - ha nem hiszed, olvass utána eszkep, meg Vidéki kommentjeinek xD

Kicsit Karcos 2010.11.29. 12:10:28

@Sieg: hogyne lenne köze a kamatos kamathoz, nézd már meg az államadósság alakulását. Még ha nem is a Böszman, hanem Bajnaiék gazdaságpolitikáját is folytatja a kormány, a matematika törvényeivel akkor sem tudnak szembemenni. Az IMF-hitelt kb. 3 éven belül kellene kiköhögni, de a mostani politikával ehhez évről évre újabb kölcsönöket kellene felvennünk. Igen, kamatos kamatra.

www.vg.hu/penzugy/hitel/imf-hitel-jovore-fizetunk-300356

SzaGyu 2010.11.29. 12:10:33

@eszkep: Nálunk a nyugattal csak akkor szokás a politikusoktól példálózni, ha megszorítást, vagy törvényt "alkotnak" (akarom mondani másolnak). Akkor van mindenre példa, de csak azért mert a magyar politikus arra is képtelen, hogy megfelelő (ha nem is jó) törvény elgondolása legyen. Magyarul: Nálunk a törvényeket is lopják!

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.11.29. 12:10:55

@szlan:
""Az kellene ennek az országnak, hogy legyen egy olyan vezető politikus, aki kiáll a nyilvánosság elé és IGAZ dolgokat mond""
Ferenc elkezdte...AZ SE TETSZETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eszkep 2010.11.29. 12:12:33

@szlan: "az önyp sajnos pont annak a rétegnek nem megoldás, akinek a legnagyobb szüksége lenne a normális nyugdíjra: a mai minimálbérből illetve 100000 Ft körüli nettó jövedelemből élőknek."

Ez igaz, de az önkéntes nyp, redszere sem kedvezett nekik! Ők rosszabbul jártak volna eleve a mnyp-ben, hacsak illedelmes módon gyorsan meghalnak, 3-5 évvel a nyugdíjbavonulásuk után...

"Kiáll és azt mondja: szarban vagyunk bazmeg, így és így állunk, ezt és ezt kell csinálni ami ezzel és ezzel jár, de nem négy meg nyolc év múlva, de mondjuk 20 év múlva jobb lesz"

Ebben van valami. A mai fikázások között a legértelmesebb felvetés. (Biztosan értelmesebb, mint az "Orbán kiviszi a pénzt és dácsát vesz" elképzelés...)

Kicsit Karcos 2010.11.29. 12:14:25

Ha a MOL hozza az elkövetkező években az állampapírkamatokat, akkor érdemes megvenni. Ha nem hozza, nem érdemes megvenni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 12:14:26

@Turbék: bösmus hungaricus varanus esetében apró szépséghiba volt a történetben, hogy előtte "nem bontotta ki az igazság minden részletét". Tette ezt éveken keresztül, permanensen. Szóval esetében a hirtelen jött "őszinteségi roham" legalább is megkérdőjelezhető :)))

eszkep 2010.11.29. 12:15:06

@Dracon: Ez aztán a skandallum... Tudatlanság nagy úr... Felpörgő gazdaság = nagyobb infláció (lásd III negyedéves gazdasági növekedés). A szocik 6 év alatt EGYSZER tudták tartani az inflációs célt, akkor, amikor kirobbant a válság. Ugyanis recesszió = kisebb infláció. Mint az közismert...

Sieg 2010.11.29. 12:15:31

@Kicsit Karcos: Ha arra gondolsz, hogy majd valamikor a jövőben (ha hagyjuk felhalmozódni) az pótlólagos kamatkiadás lehet 400 milliárd, akkor igazad van. Egyészen pontosan (7%-os átlagos állampapír-hozammal számítva) 18 év múlva.

A gondolatmenetben az apró probléma az, hogy az a 400 milliárd nem ugyanaz, mint jövőre 400 millirád, mint ahogy a most einstandolt 3000 milliárd se 3000 milliárd lenne 18 év múlva, hanem (ugyanilyen hozammal számítva) 9500 milliárd.

Miért nem számolt Gyuri bácsi még tovább, akkor még meglepőbb adatot mondhatott volna (pontosan azok számára, akik nem értenek a pénzügyi számításokhoz)? Mondjuk 30 évre, kijött volna évi 1140 milliárd.

Ironfist 2010.11.29. 12:15:42

@eszkep: Ja, csak tudod, ezt a Gyurcsány elkezdte, de Viktor fellázított ellene. Aztán mindent elszabotált, amit csak lehetett. Kedves volt tőle, biztos ezért szavazta meg a választók 56 (és nem 66) százaléka...

SzaGyu 2010.11.29. 12:16:07

@eszkep: Hülyeség. A munkanélküliek száma minden év nyarán csökken. Illene tudnod!
A társasági adó csökkentéstől az én asztalomon még nem lesz több kenyér.
A vállalkozóén viszont igen, mert nem adja tovább a dolgozóinak, inkább kiviszi a Görög tengerpartra és oda adja önmagának üdülési csekk formájában...
Narancsból is megárt a sok!

Commandante Jayasuriya 2010.11.29. 12:16:23

MOL, nem Mol, a gázvezeték csapját még jó ideig Moszkvában tekerik OFF, vagy ON állásba.
Ebből következik, hogy ott nem nagyon játszhatja a világmegváltó erős fiút Orbán, legfeljebb csak szerényen a szőnyeg szélén állva jelenthet Putyin elvtársnak.

Dracon 2010.11.29. 12:16:29

@Seduxen:
viktorka viszont tanulva dologból már meg próbálja kibontani az igazságot, hanem vastag hazugságba burkolja dolgokat.
Egy kutya viszont mind a kettő.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.11.29. 12:18:08

@Seduxen:
Igen, ha kicsit átgondoltabban kezdett volna "igazat mondani", lassan csepegtetve és nem "Öszödibeszédben" sokkolni a jónépet -és magas labdát adni fityesznek - akkor talán ma nem itt tartanánk!
viki-ből vajh' mikor szakad ki az igazság...?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 12:18:27

@Dracon: na ezért a kommentedért mit fogsz kapni :)))) csak figyelj!

Dracon 2010.11.29. 12:18:48

@eszkep:
Mielőtt hülyeséget írsz gondolkodj és esetleg olvasd végig.
No meg azért nem kéne azzal jönni hogy az infláció jó meg szép. Akkor guiness rekorder inflációs ország (igen ezek is mi vagyunk) már régen gazdasági nagyhatalom lenne.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 12:19:32

@Turbék: gondolom akkor, amikor meggyón Semjén... ööö, izé, akarom mondani a Teremtőnek :))))

campobaszo 2010.11.29. 12:21:09

@Vidéki: 5 milliárdért lefotózzalak-e?
Vagy inkább 10 milliárdért építsek stadiont neked?
Esetleg 3000 milliárdból csökkentsem a felső 10% adóját?
Ne csináljunk már úgy,mintha a lopás,pazarlás,esztelenség nem lenne pártsemleges.
Miért nem szüntették meg a manyupokat 98 után?
Meg még 1 hónappal ezelőtt sem volt velük semmi baj,csak mikor az EU azt mondta,hogy nem lehet leírni a hiányból,akkor kezdődött a kavarás.
"A két választási forduló között ... a Fidesz támogatottsága kétszeres még a nyugdíjas korúak körében is, mint a szocialistáké." (www.50plusz.net/id-2303-melyik_korosztaly_kire_szavazott.html)
Góg és demagóg fia vagy te is.

Dracon 2010.11.29. 12:22:37

@Seduxen:
Én legszívesebben egy közös zárkában látnám őket, ahol kockadobással eldönthetnék hogy este ki legyen a lány.

fleto és viktor tulajdonképpen nagyon hasonlóak. Mindent megtesznek a hatalomért, no nem azért mert akkor jól elpicsázhatnak mindenkit, hanem ezért mert van abban valami mámorító hogy azt teszek amit akarok. És ha elbaszom akkor bocs de ezt akarták a zemberek.

eszkep 2010.11.29. 12:23:11

@Dracon: Egyébként "poénos" az Index-is.

Alacsonyabb inflációs célhoz szigorúbb monetáris kondíciók (magasabb alapkamat, erősebb árfolyam) kellenek, magasabb célt kisebb kamattal, GYENGÉBB FORINTÁRFOYLAMMAL lehet elérni.

Ha gyengül a forint az a baj, ha nem gyengül akkor az? "Zseniális" felfedezés egyébként (bár tényleg igaz), ha gyengül a forint, javul a külkereskedelmi mérleg. A magasabb alapkamat is jó az inflációnak, csak épp a beruházásoknak rossz... A költségvetési hiány csökkentését meg nem is merik (?) megemlíteni, nehogy meg kelljen említeni, hogy itten "valaki" fel vett "kevéske" hitelt, nehogy csődbe menjünk...

A ballib média rendszeresen arra hajaz, hogy hülyék a magyar emberek nagyrésze. És lám, igazuk van...
Dracon, leülhetsz egyes, olvass utána az "inflációnak" valami gazdasági kisokosban.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 12:23:15

@Sieg: nem, félreérted, az IMF-hitelt 3 éven belül kell visszafizetni. Ezt pedig az eddigi metodika szerint államkötvény-kibocsátásból fizettük évről évre, évről évre növekvő kamatteherrel. Nincs már mit lefaragnunk, a jövő évi költségvetés az adósságszolgálatot leszámítva szufficites lesz, ezt már nem lehet tovább fokozni számszakilag, már "csak" minőségi átrendezésre van szükség (pl. álrokkerek nyugdíja helyett a közszolgáltatások minőségét növelni, mert a egyik helyen pazarlunk, a másik helyen meg hiány van).

A hiteltőkét kell csökkenteni. Az ugye tiszta, hogy 3 évig fennáll az IMF-hitel? Ugye az is megvan, hogy eddig a hiteleket évről évre újabb hitelekből fizettük? Ugye az is világos, hogy ez nem mehet így tovább? No, ehhez képest mondott egy számot Matolcsy. A pontos összeget nincs módon ellenőrizni, de a logikát igen, és az megfelel a matematika törvényeinek.

igényes 2010.11.29. 12:23:45

@campobaszo: Én nagyon várom amikor Orbán visszatér Oroszországból, az egy óriási sikernek lesz beállítva.

1. Az oroszok Putyinnal az élükön könyörögtek Orbánnak, Orbán értékelte bocsánatkérésüket.
2. Orbán 3000 milliárdért vásárolt Oroszországban, de nagyon elönyösen, mert az oroszok 2000 milliárdot követeltek, Orbán ravaszul felalkudta.
3. Orbánnak rendeltek egy taxit a Kreml elé, mert így takarékosabb volt Orbánnak. Orbán mondta sporóljunk már egy picikét.

SzaGyu 2010.11.29. 12:24:23

Ov-ból sohasem fog az igazság kiszakadni. Nála az igazság odaát van.
Egyébként ha végignézzük a politikai beszédeit "marhaságait" akkor kiderül, hogy jobban és nagyobbakat hazudik mint előtte bárki. Soha nem mondott igazat, csak mint nagy dumás 16 évente nyer egy választást és azt hiszi örökkévalóság lesz.

És kiderül mindig téved!
És mi jön a tévedés után? Nem jár be a parlamentbe és gyógykezelteti magaát ideg-összeroppanás miatt.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.11.29. 12:24:35

Kifejezetten utálom a patást, de most drukkolok neki.
Mert jó ötletnek tűnik.
Mert nincs más választásom.

eszkep 2010.11.29. 12:25:17

@Dracon: A KSH adatbázisban külön adatok vannak a szezonális hatások kiszűrésével és anélkül. Egyébként amiről te beszélsz (mezőgazdasági idénymunka) , az a II. negyedéves adatokban jelennek meg.
Lesz ma egyébként értelmes hozzászólásod is?

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.11.29. 12:26:19

@SzaGyu: ez a baromságot ember!!!!
mennek tönkre a vállalkozások és még több a munkanélküli
nem Görögbe mennek ki hanem tönkre LOL

eszkep 2010.11.29. 12:26:43

@Dracon: Az infláció nem "jó, meg szép", viszont a gazdasági növekedés hatással van rá. Ezen nincs mit ragozni.

csi szi 2010.11.29. 12:27:01

@SzaGyu: Az új alkotmánytól ugyan nem lesz több rendőr, aki a tüntetéseket biztosítja, és jól hangzik, hogy bebetonozzák magukat, ha olyan népszerűségcsökkenést szenvednek el, ami után távozniuk kell, akkor semmilyen alkotmánymódosítás nem segít, nem lesznek külföldi megszálló csapatok, akik a hatalomban tartanák őket, külföldi támogatásra max. a szocik és az lmp számíthatnak adott esetben (ha OV-t végképp megbélyegeznék a civilizált világban, mint "diktátort", persze Lukasenka ettől még maradni tudott, de ő népszerű otthon, és mögötte áll Moszkva... nos, Putyin bá, aki Fletó kebelbarátja (azért a KGB-s múltja és az Apró-klán közötti összefüggés is ott van ám a háttérben), azért egy "viktatúrát" nem fog támogatni abban biztos lehetsz).

belzebubó 2010.11.29. 12:27:24

@nagyon_buta: Mert már 3%-ot eladott nekik az e.on. Összesen 6.5%-uk volt a németeknek a Gazpromban. A 3%-ból beszálltak egy nyugat-szibériai földgázmezőbe. 1998-ban kezdték megvenni nem tudom emlékszel-e de volt a kilencvense években egy orosz válság és felkerült a privatizálandó cégek listájára. Tehát az eladást kényszer szülte.

eszkep 2010.11.29. 12:27:58

@Dracon: No várjál, ha történelmi ismereteim nem csalnak, volt ott "valami" Világháború is...
Te most tényleg adod a hülyét?????

igényes 2010.11.29. 12:29:17

@SzaGyu: Ez a kórházi kezelés orbánt illetően nem egészen jó, mert nem bizonyítható, mondjuk a szakértők látják, hogy kattanat, de az nem hivatalos. Számtalanszor leírtam már, hogy szükséges lenne egy alkalmassági vizsgálat a politikusok részére, legalább egy repülőgépvezetői, vagy villamosvezetőire.

Dracon 2010.11.29. 12:30:06

@eszkep:
Tán most nem olvasénk utánna mert nem hiszem hogy találok benne valami újat. Meg mennem is kereket cserélni....
De annyit azért mondok hogy az infláció/defláció magában nézve nem rossz pont olyan vallásháború van e körül mint a matolcsi féle gazdaság amit most szívunk vagy a bokros féle gazdaság amit már szivtunk. Mind a két féle megoldásnak vannak pártolói. A probléma az akkor jön mikor a dolgokat rendszerben kellene nézni és az eszközök kerestbe verik a célokat.
Kell euro és a ezzel járó gazdasági védelem? akkor az infláció növelése bűn.
Nem kell az euró mert mi fasznak az nekünk? javítani kell a kereskedelmi mérleget? növelni az exportot, növelni a kenyér árát? csökkenteni a reálbéreket, elinflálni a belső adósságot?
Akkor növeljük azt a fránya inflációt!

DE AKKOR B+ MONDJÁK MEG A SZEMÜNKBE HOGY FASZT KAPTOK TI NEM EUROT!

eszkep 2010.11.29. 12:30:09

@Dracon: abba már bele sem megyek, hogy a rekordunkat Zimbabwe nemrégiben megdöntötte, te jóltájékozott...

igényes 2010.11.29. 12:31:01

@csi szi: A rendörők azért nem nagyon csíphetik orbánt, mert ugye megdobáltatta őket rendesen, dolomittal, vagy bazalttal.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 12:31:46

@igényes: mondok egy jobbat, Matolcsy nagyfaterja a Nyilaskeresztes Front, majd a Nyilaskeresztes Párt országgyűlési képviselője volt. Add tovább!:)

bgp 2010.11.29. 12:35:19

@wlakos: Nemes gondolat, na persze. Nem elég az Audi meg a terepjáró? Mi a fasznak repülőtér neki. Annyit akar repkedni?

SzaGyu 2010.11.29. 12:35:22

@igényes: Van valami, amiben egyetértünk.

Dracon 2010.11.29. 12:35:23

@eszkep:
"No várjál, ha történelmi ismereteim nem csalnak, volt ott "valami" Világháború is..."
Nálunk igen de azért olvass utánna hogy hány helyen volt a nem is olyan távoli mútban ilyen.

Gyönyörű példa erre a 1989-1991-es lengyel hiperinfláció amikor az utolsó kommunista kormány szántszándékkal elinflálta a belső államadósságot és a lakosság megtakarításai gyakorlatilag lenullázódtak. Ez is egy cél.
Nagyon jó volt akkoriban ott éltem. 1988-ban 22000 zlotyt kaptam havonta 91-ben mikor hazajöttem már 2.5M-t és ez a felét se érte a 22000-nek

igényes 2010.11.29. 12:37:20

@Kicsit Karcos: Dr Matolcsy Mátyás elöbb halt meg mint a mi Matolcsynk született!

szlan 2010.11.29. 12:38:24

@eszkep: bocs, de ez csendes mosoly :) tudom, ez demagógia, de most vicces, hogy valamiben közelebb állunk Zimbabwehez mint bármely európai országhoz :) Jójó, hagyjuk a témát mert tényleg nem ide tartozik, plussz speciális körülmények közt törpént az.

eszkep 2010.11.29. 12:38:50

@Dracon: Mit akarsz te az EUR-ral 2011-ben??? Ilyen gyorsan nem fogjuk bevezetni...
Egyébként, ha nem lennél ennyire tudatlan, tudhatnád, hogy "az infláció nem haladhatja meg több mint 1,5 százalékponttal a legalacsonyabb inflációt felmutató 3 EU tagállam inflációjának az
átlagát" a maastrichti kritériumok szerint. Ebben így is benn eleszünk valószínűleg.

Beteg elmére utal az,amikor azt írod "akkor az infláció növelése bűn." Ennyi erővel azt is írhatnád: "a gazdaság élénkítése bűn."

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.11.29. 12:39:17

Amúgy az egyéb adó(k) ugyanannyira a 'TI' pénzetek mint az mnyp,persze azért nem volt ekkora vonyítás az elmúlt húsz évben...mondjuk ha ez felébreszti a zembereket már jó ,hogy megtörtént.Viszont igazából attól ,hogy a blogszféra fotelforradalmárkodik-sokadjára-a lakájmédia és érdekmédia hangultatot kelt,kurvára nem fog változni semmi csaxólok....

csi szi 2010.11.29. 12:39:37

@Turbék: Így is akarta feltehetőleg, csak aztán kikerült az öszödi beszéd, ami nem a nép előtti kitárulkozás volt, hanem az MSZP-frakció előtt hangzott el...
Ha az MSZP (akkor még az SZDSZ is, és a mögöttük álló "írástudók", értelmiségiek, véleménybefolyásolók nagy felelőssége is ez) nem követett volna el szó szerint bármit azért, hogy ne térhessen vissza OV a hatalomba, akkor 2/3-a sosem lett volna a Fidesznek. Sőt, ha "hagyják" 2006-ban nyerni a Fideszt, lehet hogy most Gyurcsány lenne a min.elnök. De hát nem így történt, ráb.sztak, keményen.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 12:39:45

@igényes: kérd meg Táskás Tónit, kérje le az adatbázisból. Nyugdíjak, államadósság, Orbán "béci" kezelése terén is elég profi anyagai vannak.

zrobasé 2010.11.29. 12:40:38

namostakkor mi is van ?
lehet már valami biztosat tudni, hogy mire és mikor lesz elköltve a manyup pénz ?
és ha mol részvényt vesznek belőle az nekünk jó ?
és a 3,5%-os infláció azért jó, mert...mert miért is ?
még kb meddig kell kihúzni fogcsikorgatva ?
mikortól lesz jobb úgy ánblokk ?

nagyon_buta 2010.11.29. 12:41:16

@belzebubó: Igen és a másik két kérdés?

Sieg 2010.11.29. 12:41:26

@Kicsit Karcos: Matolcsy ott hazudott, hogy (elég távoli) jövőbeli megtakarítást vetett össze mai megtakarítás-feléléssel. A 2028-as 400 milliárd jelenértéke úgy 130 milliárd. Vagy a mostani megtakarítás-felélést vigye a jövőbe, és azt hasonlítsa a jövőbeli kamatcsökkentéshez, vagy a mostani felélést a mostani évi megtakarításhoz.
A többi nettó hazugság, megvezetés. Olyan ez, mintha valaki 1992-ben azt mondaná, hogy középtávon az átlagkeresetet 160 ezer lesz, hurrá! Ki lehet hozni, hogy igaz? Ja. Semmitmondó baromság? Az.

Az államadósság mindig is "gördülő" volt és lesz. A lejárókat újakkal helyettesítjük. A mostani bizonytalanság, új (olcsó) IMF hitel kidobása és a populizmus a hitelkockázati prémium növekedésével jár, ami drágítja az államadósság megújítását.

Egyszeri tételekkel semmire sem megyünk, mert azok káros hatása jóval nagyobb, mint maga a kamatmegtakarítás: az említett kamatprémium (érdemes kiszámolni, mennyit jelent majd, ha az egész államadósság átárazódott: ÉVI 300 milliárdot JELENÉRTÉKEN, nem "középtávon", ez a kurucoskodás ára, csak hát ez nem konkrét. Vagy Matolcsy (tm) pénzügymatematikával: évi 900 milliárd "középtávon"), a befektetések csökkenése miatt lassuló gazdaság (ennek nehéz a következményeit felmérni, de elég súlyosak lehetnek).
Az államadósság csak úgy csökkenthető fenntarthatóan, ha az államháztartási hiányt csökkentjük (egyszeri tételek nélkül) olyan szintre, hogy az elsődleges egyenleg pozitívba forduljon. Ebben az esetben nemcsak hogy semmi problémával nem jár a piacról való refinanszírozás, de azonnali megtakarítás is elérhető a kamatprémium csökkenésével.

csi szi 2010.11.29. 12:41:42

@igényes: Épp ezért is viccesek a diktatúrától rettegők, többek között. De hát már a '94-es választások előtt is azt vizionálták és versenyt féltek, hogy Boross bevezeti a rendkívüli állapotot, és nem lesznek választások (a töketlen MDF, mint puccsisták, na persze....)

SzaGyu 2010.11.29. 12:44:43

"A budapesti műegyetemen előbb gépészmérnöki oklevelet, majd műszaki és közgazdaságtani oklevelet szerzett. Az 1930-as évek elején a Magyar Gazdaságkutató Intézet mezőgazdasági szakelőadója volt, 1935 és 1944 között pedig országgyűlési képviselő. Kormánypárti programmal lépett fel az 1935-ös választásokon, de pártjából hamarosan kilépett és a Független Kisgazdapárt tagja lett. 1938-ban ebből a pártból is kilépett és a Nyilaskeresztes Front tagja lett, a következő évben e párt programjával került be képviselőként a parlamentbe. A Front 1940-ben beolvadt a Nyilaskeresztes Pártba, ahová Matolcsy is belépett. 1942-ben kivált az egyre radikalizálódó nyilasok közül és ismét a kormánypárt, a Magyar Élet Pártja tagja lett. A II. világháború után a népbíróság 10 év börtönre ítélte, a fogságban halt meg. Unokája Matolcsy György, a Fidesz nemzetgazdasági minisztere."

Akkor most kinek a felmenőit szidja a FIDESZ-KDNP?

igényes 2010.11.29. 12:44:53

Matolcsy Mátyás (Bp., 1905. febr. 24. – Bp., 1953. jún. 20.): agrárpolitikus, képviselő. A bp.-i műegy.-en gépészmérnöki oklevelet, majd műszaki, utóbb közgazdasági doktorátust szerzett. Ösztöndíjasként megfordult Európa több országában és Amerikában. Az 1930-as évek elején a Magy. Gazdaságkutató Intézet mezőgazdasági szakelőadója, 1935- től 1944-ig ogy.-i képviselő. Kormánypárti programmal lépett fel az 1935, évi választásokon, később szembe került pártjával, s belépett a Független Kisgazdapártba. 1938. márc.-ban e pártból is kivált, s mind közelebb került az erősödő hangú nyilasmozgalomhoz. Az 1939-es választásokon mint a Nyilaskeresztes Front képviselője került be a parlamentbe; a párton belül az ún. úri középosztálybeli „szalonnyilasok”-hoz tartozott. 1942-ben elhagyta a nyilasok táborát, s a következő évben ismét belépett a kormánypártba (MÉP). 1946-ban a Népbíróság 10 évi fegyházbüntetésre ítélte. – F. m. Az új földreform munkaterve (Bp., 1934); Agrárpolitikai feladatok (Bp., 1938); Harcom a földért (Bp., 1938.) – Irod. Lackó Miklós: Nyilasok, nemzeti szocialisták. 1935 – 1944 (Bp., 1966).

szlan 2010.11.29. 12:44:57

@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year: a nyugdíjJÁRULÉK nem volt soha adó. Eddig. Köszönjük az értékes hozzászólásodat.

igényes 2010.11.29. 12:47:54

@SzaGyu: Nagyon sok pártnak a tagjai ezek, de még mindig hihetetlen, mert ha ez igaz akkor igazán nem fér bele a FIDESZ-KDNP erkölcsébe az unoka. Nem tudom elhinni. Bolond vagyok ezek szerint, hiszen Lakatosból is van sok. Újságíróknak kellene megkérdezni!

Kicsit Karcos 2010.11.29. 12:49:14

@Sieg:

"Az államadósság csak úgy csökkenthető fenntarthatóan, ha az államháztartási hiányt csökkentjük (egyszeri tételek nélkül) olyan szintre, hogy az elsődleges egyenleg pozitívba forduljon."

A jövő évi költségvetés éppen ilyen. Mégsem ér szart sem a kamatos kamatteher miatt, amíg a gazdasági növekedés az állampapírkamat alatt van. Ez Böszmanék valódi öröksége, nem a Tom Lantos Intézet, az csak a hab a tetején. Az MSZP-matematikát dobhatod a kukába, már nem a levezetésnél tartunk, hanem az eredménynél. Oszt nem akar stimmelni valami. No, az exponencialitás, az az, ami nem akar stimmelni, mert lineáris folyamatokról okoskodtak. Lineáris megtakarítással szart nem érünk el ebben a helyzetben (pl. 10%-os fűnyíróval, ilyesmivel, eddig divatos eszközökkel).

belzebubó 2010.11.29. 12:52:47

@nagyon_buta: "Miért adnák el a MOL 20 %-t nekünk, ha a cél az EU-ba kerülés volt?" Erről német nyelvű cikket olvastam ma. Múlt héten még az a hir is felröppent, hogy Oroszország legyen az eurozóna tagja. És ezt a Deutsche Bank igazgatótanácsának elnöke javasolta, ráadásul a kritériumoknak is megfelelne. Persze messze van ez, de az, hogy ezt felvetette mindkét fél, az már jelent valamit, egyelőre a szabad piac megvalósulása lesz az első körben de az is pár év.
Mivel Putyin No-ban elégedetlenkedett azzal kapcsolatban, hogy a MOL-ban nem engedik szóhoz, a németeknek mi köze lenne ehhez? Miért Merkelnél árulkodik? Talán mert nincs összefüggés a Gasprom e.on pakettje és a Surgut MOL pakettje között?

Ringlósztár 2010.11.29. 12:53:11

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Mi ebben a jó ötlet? Hogy nem tud senki beleszólni, Hernádi Zsolti hogyan önti a zsét a fideszhez közeli nemoligarchák cégeihez és viszi OV-t a BL döntőre?
Ne kelljen már ezt az MNYP tagoknak fizetni!

Kicsit Karcos 2010.11.29. 12:53:29

@SzaGyu: @igényes: építsetek rá propagandát, ehhez a legrövidebb út, ha írtok egy mélt Táskás Tóninak. Majd szurkolok az eredménynek:) Bourbonok:( Mint államadósság- és nyugdíjügyben is. De legalább lesz idő a számokkal is foglalkozni.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 13:00:10

"Ha jól sikerül az üzlet, Orbán a mennybe megy. Ha bukik, örökre bukik."

Nem látom, hogy sikerülhetne jól. Kétszámjegyű gazdasági növekedés kellene, hogy kimásszunk ebből. Nem fog összejönni. Feléljük 3000 milliárdot és még sokkal szarabb helyzetben leszünk, mint most. Egyébként a mostani helyzetet már a kormány okozta a felelőtlen gazdaságpolitikájával.
Egyék is meg, amit megfőztek. Csak az a baj, hogy mi is beledöglünk.

Sieg 2010.11.29. 13:01:48

@Kicsit Karcos: Ez baromság. Nagyobb az államadósság, nagyobb javulás kell a költségvetési hiányban hosszú távon (említem még egyszer: egyszeri tételek nem játszanak, mert... egyszeriek), és/vagy nagyobb gazdasági növekedés. Semmi más nem hoz megoldást. Teljesen függetlenül attól, kire lőcsöljük a felelősséget.
Egyszeri tételek begyűjtése miatt felborogatni mindent, növelve a fizetendő kamatot és lassítva a gazdaságot, lerombolva a befektetői bizalmat gyönyörű recept a hosszú távú kudarcra. Csak hát a hosszú távú gondolkodás nem az erősségünk, meg nem is érdekes. Csak a mai népszerűség számít.

Ha van 10 milliós adósságod és a kamatokat sem tudod fizetni, akkor attól függetlenül fog az adósságod elszaladni, hogy eladod-e az autód egy millióért vagy sem. Csak akkor kezd csökkenni az adósságod, ha a kamatokon felül elkezded a tőkét is csökkenteni. Az egyszeri 10%-os tőkecsökkentés sokat nem segít, különösen akkor, ha a kamatok növekedése az ára.
Pláne ha azzal az autóval jártál munkába és még a jövedelmed is csökken...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.11.29. 13:04:17

'"A Malévra van már vevő, a MOL plusz 21%-a pedig szép hasznot hozhat az országnak."

MOL-os részen mit kell érteni? Az 2009-es évi adózott eredmény mellett a HVG-ben 150 milliárd volt.

Murderface 2010.11.29. 13:04:52

Hmmm.
Tehát akkor az állam most a "nyugdíjtőzsdézésből" "kimenekített" lóvéval nagy valószínűséggel elkezd... Tőzsdézni? :D
Ez a nyugdíjpénztáras keverés kezd nagyon Monty Python-os lenni :)

"Dennis Moore, Dennis Moore
Riding through the land
Dennis Moore, Dennis Moore
Without a merry band
He steals from the poor
And gives to the rich
Stupid Bitch."

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.11.29. 13:05:54

@szlan:Akkor most jön az ,hogy megtanulsz szöveget értelmezni,aztán arczoskodjál:)).Köszönjük az értéktelen hozzászólásod.Menjél acsarkodni tovább.;-)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 13:06:03

Ja és még annyit, hogyha a MOL állami tulajdonba kerül, akkor szépen betehetjük majd a MÁV, BKV sorba mint állandó veszteséget termelő állami céget. Szépen lerohad majd, mint az összes állami tulajdon.

igényes 2010.11.29. 13:06:45

@Kicsit Karcos: Nem tudom elhinni, hogy ez a Matolcsy ugyanaz-e, de a többi Matolcsy tényleg Szolnok környéki ezek meg budapestiek.

igényes 2010.11.29. 13:07:27

@RAMBO: ki kicsoda, Dr Matolcsy Mátyás Wikipédiáról kérdezel?

Kicsit Karcos 2010.11.29. 13:08:08

@RAMBO: ez az a csávó, aki holtában is biztosítani fogja Matolcsy György támogatását "széljobbról" és az Ungváry Krisztián-féle egyéb épeszű nemfideszesek részéről a nehéz időkben.

SzaGyu 2010.11.29. 13:08:21

Ne hagyjátok ki a Gyurcsány Orbán vitát a parlamenti összecsapásból. ..

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.11.29. 13:08:42

@igényes: Igen, ki az a Matolcsy Mátyás. Öreg lehet, ha még nyilaskodott. Akivel manapság probléma van, az Dzsordzso.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 13:10:39

@Sieg: ennek a vagyonnak ma még van értéke, de mire fizetni kellene belőle, már nem lesz. A legjobbkor passzolják el.

igényes 2010.11.29. 13:13:29

@SzaGyu: Nagyon nézem! Szegény jobbikos polgártársunk erőlködik. Gondolom jön az Mszp, LMP, majd egy dicséret a FIDESZ részről.

Goompah 2010.11.29. 13:17:42

@Commandante Jayasuriya:

OFF

"MOL, nem Mol"

Az bizony Mol. Nézz már utána a mozaikszavak helyesírásának.

ON

Miért van nekem egy olyan érzésem, hogy a visszavásárolt 21% Mol-részvényt pár éven belül magánkézbe fogják adni, ráadásul tetemes veszteséggel?

ökörpöröly 2010.11.29. 13:17:59

Cigány Szaddam végérvényesen tökreteszi ezt az eddig is a sír szélén álló országot.
Egyetlenen kiút a vagyon kimentése osztrák bankokba -elég egy személyi és lakcím kártya, illetve 15.000 eur feletti összeg befizetése esetén a befizetett összeg eredetét írásos dokumentációval igazolni kell-, majd a kivándorlás megtervezése. Más hirtelen nem jut eszembe. Az más kérdés, hogy aki olyan országban akar élni, ahol a cigány Szaddamnak 70%-os támogatottsága van, az tegye. Akit nem zavar, hogy ellopnak majd 3000 milliárdot magánszemélyektől az éljen itt. Ez még csak a kezdet, további romlás és tönkremenetel várható.
A hitelminősítők a minősítés lerontását helyezték kilátásba, azaz Mo. átkerül a "spekulációs osztályba". Ez egyet jelent azzal, hogy nemzetközi intézményi befektetők nem vásárolhatnak állampapírt! Ez azt jelenti, hogy a forint árfolyama akár 10-20%-kal is zuhan, a kamatfelár pedig tovább emelkedik -most is 16% felett emelkedett, 300-ról 356 felé, azaz 10.000.000 eurós magyar állampapírra 5 évre 360.000 euró biztosítási díjat számolnak fel-. Azaz, kettős támadás alatt lesz az ország. Egyrészt a romló árfolyam miatt nő az állam- és a közszféra forintban nevesített adóssága, akkor is, ha nominálisan nem változna a hitelösszeg, illetve jóval magasabb kamatra kapunk hitelt.
A jövőre várt 2,5%-os növekedés pedig nevetséges a régiós versenytársainkhoz képest.
Ez egyenlő a halállal.
Tehát, jövőre várható nagyarányú hitelkamat-emelés -kockázati felár miatt, amit tovább erősít az akár hosszú távon 10-20-30%-ot romló forintárfolyam is. Összességében, a törlesztőrészletek várható emelkedése forintban denominálva 15-50% közt várható.
Tavasszal már százezer számra dőlhetnek be a hitelek, a kilakoltatási moratórium lejárta után a fél országot elkótyavetyélik az ingatlanpiacon. Az eddig is nyomott árak a túlkínálat miatt tovább fognak esni.
Most kezd érthetővé válni az, hogy a bűnöző Pintér Sándor belügyminiszter miatt vizionált fosztogatások, rablásokat, utcai harcokat, mikor pénzt követelt a rendőrség számára.
Tehát, mindenki mentse a megtakarításait, amíg lehet. A cigány Szaddam először megölte a jogállamot, most meg az állam egészét.

igényes 2010.11.29. 13:18:16

Ez a Matolcsy beszél most. Mekkorra hülyeséget beszél, azt mondja nincs fedezet a nyugdíjakra, de van fedezet szolgálati gépkocsikra, napidíjra, fizetésük duplázására, stb. A Világbank nem hozzáértő, buta emberek gyülekezete.

Goompah 2010.11.29. 13:20:29

@Hari R. Seldon:

"akkor szépen betehetjük majd a MÁV, BKV sorba mint állandó veszteséget termelő állami céget"

Kérlek, mutass legalább 2-3 olyan országot, ahol a városi tömegközlekedés nyereséges. (Ettől persze a BKV és a MÁV akkor is veszteséges lenne, ha nem működtek volna pénzszivattyúként.)

LucyBp (törölt) 2010.11.29. 13:22:37

legnagyobb ellenségem....a magyar állam.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 13:25:10

No, akkor át is adnám a terepet a harcosoknak:) Szám itt már nem lesz, hacsak nem a hatmillió meg a pí.

Öveket becsatolni!

turcsány karcsi elvtárs 2010.11.29. 13:27:20

orbánék legalább próbálnak lépni valamerre.
nyugdíjja a mostani 20-as, 30-asoknak így se, úgy se lesz, szóval kár parázni

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 13:27:52

@Goompah: Szerinted mi a "garancia" rá, hogy nem fogják a MOL-t is pénzszívattyúként használni ha állami tulajdonban lesz. Mindenféle alkalmatlan csókost beültetnek a vezetői pozíciókba, a cég meg közben veszteséges lesz. Ennyit tud az magyar állam. Lerohasztani.

Ja és egyébként, ha már olyan nagy a rendrakási kedve a kormányak, tegye rendbe a BKV-t és MÁV-ot. Majd ha ott bizonyít, akkor vegyen az adófizetők pénzén vállalatot.

igényes 2010.11.29. 13:29:27

Most a Harrach azt mondja ma szavazzák meg az új alkotmányt. Nem tavaszra mondták?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 13:30:31

@turcsány karcsi elvtárs: Gondolom te nem "parázol". Dolgozol még? Van mnyp-i megtakarításod. Ha nincs akkor pláne nem parázol. Az parázik, akinek van vesztenivalója. Aki eddig eddig is az államot húzta le kamunyugdíjasként (800 ezer rokinyugdíjas) annak nincs vesztenivalója.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.29. 13:33:52

@Seduxen: De jó kedved van.Mitől?Nem a csapat miatt az biztos.

Pajtás 2010.11.29. 13:37:59

sztem teljesen ad-hoc jelleggel mennek a dolgok, nincs itt semmi kibontakozóban:S

turcsány karcsi elvtárs 2010.11.29. 13:40:32

@Hari R. Seldon: konkrétan magánnyugdíjpénztár tag vagyok mivel nekem már kötelező volt belépni. durván 10 év alatt 3-4 magányugdíjpénztárba voltam mert az egyik megszűnt(csak a mnyp részleg), mert egy másik felvásárolta. axa--->uniqa---> a tököm tudja mi van most. és most melyik cég sipítozott legjobban? nanáhogy az axa. mi van akkor ha jogutód nélkül szünik meg valamelyik? ( tehát nem felvásárolják, hanem csődbe megy) ha 10 év alatt ez ment, lehet 40-50 év alatt.

nincs nektek se eszetek, sem pedig kellő rálátásotok a témára, de az észt tudjátok osztani nagyon (avagy végtelenül aljasak vagytok, lehet választani)

Goompah 2010.11.29. 13:40:50

@Hari R. Seldon:

21%-os részesedéssel erre remélhetően kisebb az esély.

turcsány karcsi elvtárs 2010.11.29. 13:42:22

@turcsány karcsi elvtárs:
*ha 10 év alatt ez ment, mi lehet 40-50 év alatt?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 13:43:07

@Tigeri: majd a bajnokság végén jártasd a szádat, ha megelőzitek a dinamo-t.

Port Kennedy(Australia) 2010.11.29. 13:46:32

@zero:
"A Nap Kommentje! :) "
Zero ez azt jelenti hogy tetszett a "vidéki "kommentje?Mert ha esetleg igen akkor belátod hogy Las Palmas irt egy néhány ökörséget is?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 13:47:12

@turcsány karcsi elvtárs: És mennyi gyűlt össze eddig? 10 év alatt 2-3 milliód lehet már. Vedd elő az utolsó értesítődet, azon rajta van.
Szerinted ez kinek a pénze? A TE neveden van, a TE számládon, ÖRÖKÖLHETŐ, egy összegben felvehető. Ne mond azt, hogy csak úgy odadobsz 3 millió forintot a nagy semmiért, mert te magad írtad, hogy nem lesz nyugdíjad. Legalább ez az összeg meglenne 30 év múlva, illetve ennek a 4-6 szorosa hozamokkal együtt, ha még van 30 éved a nyugdíjig. Vagyis 12-18 millió is lehetne rajta, amit akár egy összegben is felvehetsz. Nehogy azt mondja már valaki, hogy ennél jobbat kínál a kormány!!

ökörpöröly 2010.11.29. 13:49:24

A cigány Szaddam seggtörlő keze most jelentette ki, hogy milyen fontos elérni az EU államháztartási hiányra vonatkozó követelményei, melyet addig a kormányok nem teljesítettek!:P
Azt elfelejti a hülye, barom, fasz, állat, hogy minden eddiginél nagyobb, 7%-os éves költségvetési hiányt akartak kiharcolni kora nyáron az EU-tól!:P
CIGÁNYORSZÁG! :)
Aki tud, az meneküljön Nyugatra -de előtte mentse a ki a pénzét-!:)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 13:50:21

@Goompah: De minek? Minek vegyen az állam 21%-t a MOL-ból?

ökörpöröly 2010.11.29. 13:50:35

@ökörpöröly: Hogy mindenki értse, még a cigány Szaddam hívei is, maga az egykori bolsevik minisztériumi osztályvezető, Kaméleon Matolcsy.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.29. 13:52:09

@Gonosz repülőmókus:

Elmélkedés a Nagy Sokkoló Nyugdíjbejelentés után :)

mojszipupi 2010.11.29. 13:52:35

Orbán a nyugdíjak lenyúlását magában úgy értelmezi h ez egy hozzájárulás az emberek részéről ahhoz h a gazdaságilag versenyképes Magyarországot megteremtsük. Eszük ágában nincs ezt már visszafizetni. Majd 10-20 év múlva már széttárják a kezeiket h kérem szépen mi megteremtettük az ország versenyképességét, a gazdasági növekedést, bevezettük az eurót.....többet már ne várjon senki.
Jobb ha hozzászokik mindenki h a megtakarításait beleöntötte egy óriási feneketlen kalapba amit már nem lát viszont. A szomorú az h apáink úgy gondolkodhattak h nem baj a gyereknek talán már jó lesz.....a gyerek (én) egy ideig bizakodott most pedig azt mondom: talán a gyerekemnek már jobb lesz......ez az ország tragádiája. Na nem az övék akik szétharácsolták már magukat. Hanem a tisztességes dolgozó emberé, ő pedig úgysem számít nemde?

turcsány karcsi elvtárs 2010.11.29. 13:54:57

@Hari R. Seldon: jelenleg csak házastárs örökölhet, tudtommal az egy összegben történő felvételt is összeghatárhoz kötik (egyszerrű alkalmazott nem tud annyit összeszedni, csak a főmuftik), illetve tervezték, h ahoz kötik. mire tömeges kifizetésekre kerülne a sor úgyis tovább szigorítják a szabályokat.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.29. 13:57:15

@eszkep:

1, először csak a 60 pótlásáról volt szó, majd a 900-éról, végül "megigényelték" az összes lóvét....elég érdekes, de biztos oka van

2, hol olvastad a hiba szót?

3, lehet szómágiázni, de a lényegen nem változtat

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 14:00:19

@turcsány karcsi elvtárs: A lényeget kell nézni. (nincs összeghatár egyébként). Az államival szemben nyilvántartást vezetnek a befizetésekről. Nem hiszem, hogy olyan hülye lennél, hogy oldadobsz 3 millió forintot a nagy semmiért. Az állam még nyilvántartást se vezet a befizetéseidről. Ne legyél hülye! Az a TE pénzed.

Vidéki 2010.11.29. 14:01:40

@Ironfist:
"Munkásököl, vasököl,
Oda sújt ahova köll."

Neked Mesterházy elvtárs mondja meg, hova kell sújtani.

efhábé 2010.11.29. 14:01:46

@Chicano: "nekem ez így rendben is van. Próbálkozzon valami radikálissal mert más itt már biztosan nem segít."

no most annak utánaszámoltál-e, hogy a manyupok bedarálásával mennyi pénzt vesznek ki a zsebedből? Nem, nem a tőkéről beszélek, hanem arról, ami majd nyögdíjasként fog hiányozni a kasszából.
Eccerű matek pedig a dolog.
A manyuppal átlagosan elérhettél volna kb. 40-60 ezer forint nyugdíjat. Ez ugye ELVILEG a nyugdíj a 25%-a.
Gyakorlatilag lehet tudni, hogy kb. 30 év múlva lesz a nyugdíj 40-80 ezer forint, mert több nem fog beleférni (demográfiai változások, ugyebár).
A tisztán állami rendszerben kapni fogod ezt a 40-80 ezer forintot (természetesen az összegek jelenértékű összegek).
A vegyes rendszerben pedig járna neked egyszer a 40-60 ezer forint, másrészről pedig az állami 40-80 75%-a, tehát 30-60 ezer forint. Azaz 70-120 ezer forint.
No mostan a 40-80 és a 70-120 különbsége havonta az, amit éppen most elvesz tőled a kormányzat.
Ja, és akkor arról még nem beszéltünk, hogy a mostani rendszerben az utódainkra hárulna a 75% finanszírozása, tehát 30-60ezer forinté, az új, tisztán állami rendszerben viszont 40-80-at kell majd finanszírozniuk.
Tehát amellett, hogy neked kevesebb pénzed lesz öregkorodra, a gyerekednek többet kell majd befizetnie a javadra.
Szép a radikalizmus, de ez nekem egy pöppet sok belőle, csak azért, hogy Viktor nemzetmentőként megvehesse a MOL részvényeit az oroszoktól, ráver némi többletterhet a gyerekeimre, miközben az én pénzemet konkrétan ellopja.
Kicsit kevesebb radikalizmust, ha lehet.

Vidéki 2010.11.29. 14:07:41

@campobaszo:
Írod: "Miért nem szüntették meg a manyupokat 98 után?
Meg még 1 hónappal ezelőtt sem volt velük semmi baj",

Csak a te pihent agyadban, aki most jöttél le a falvédőről!

Kun jános A BAJNAI KORMÁNY FŐTANÁCSADÓJA már több, mint másfél éve ismertette széles szakmai körökben a manyupok hatamas kártékonyságának tényeit.

zrobasé 2010.11.29. 14:11:34

@Vidéki:
azt hittem, lehet veled is értelmesen beszélgetni...de be kell látnom, tévedtem...
vastagbőr-elvtárs, mesterházy-diktálás,nincs hozam-kevés a hozam-fizess csak a hozam után-mégiscsak van hozam, de az 0-ha nem nulla, akkor max 20 fillér...

Megfigyelo 2010.11.29. 14:12:44

A poszt első mondatához: a közszféra a dolgok pillanatnyi állása szerint NEM KAP béremelést (persze néhany havert, pl. Járait, leszámítva) -- a szakszervezeteik ezért éppen tiltakozni készülnek.

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 14:13:13

@Hari R. Seldon: "Szerinted ez kinek a pénze? A TE neveden van, a TE számládon, ÖRÖKÖLHETŐ, egy összegben felvehető. Ne mond azt, hogy csak úgy odadobsz 3 millió forintot a nagy semmiért, mert te magad írtad, hogy nem lesz nyugdíjad. Legalább ez az összeg meglenne 30 év múlva, illetve ennek a 4-6 szorosa hozamokkal együtt, ha még van 30 éved a nyugdíjig. Vagyis 12-18 millió is lehetne rajta, amit akár egy összegben is felvehetsz. Nehogy azt mondja már valaki, hogy ennél jobbat kínál a kormány!!"

Ezt hiába mondod egy fidesz kommunistának. Ő hinni akar, nem látni vagy tudni...
Különben ez a kormány 30 év múlva sehol sem lesz, akárcsak az ellopott pénzed. Ezt nem tudod többé számon kérni a tolvajokon, amikor nyugdíjba mész...
Én meg inkább a saját pénzemben bízok, mint abban amit az államtól kapnék. Ki garantálja nekem, hogy lesz állami nyugdíjam, amikor a mostaniakat sem tudják kifizetni?
Én nem adom a pénzem Orbán Viktor tolvaj kormányának, nem azért dolgoztam és adóztam ezerrel. Majd ezután nem fogok adózni, mert azt is elszedik, ami marad.
Köszönöm fidesz droid honfitársaimnak ezt a fantasztikus lehetőséget.

csi szi 2010.11.29. 14:13:41

@mojszipupi: Ha tényleg megteremtenék, akkor nem kicsit megérte, vagy te örök időkig siránkoznál egy új Suzuki ára miatt? Mondjuk nem nagyon bíznék benne, hogy megteremtenék... De más sem, ha folytatódna az ország "rendbetétele" az IMF és a Világbank receptje szerinti módon ("kedvezményes" IMF hitel az előírt feltételekkel (privatizálni, előbb-utóbb mindent, latin-amerikai társadalommodell megteremtése (Bokros is Panamában járt egyetemre, ott láthatta, hogy nem kell a "koraszülött jóléti állam" - hja de ott legalább fűteni nem kell) -> újabb IMF hitel az előző refinanszírozására, abba is a többség "beledöglene", igaz nem mindenki. Lehet, hogy te vagy én a nyertesek közé tartoznánk, csak fallal körülvett villanegyedekben élve, gépfegyveres őrök, minden nap pár tucat olyan bűncselekmény mint tegnap Kispesten, gettók ahova az állam csak kommandósokkal és páncélautókkal mer bemenni néha, mint Rióban stb.
Ha nem a jövőbeli pénzed veszik el, hanem a mostanit (adóemelés, ingatlanadó etc.) az nem lopás?
Félre ne értsed, az ahogy ezt csinálták és kommunikálták, nem civilizált eljárás, dél-amerikába meg afrikába illő módszer.

igényes 2010.11.29. 14:17:30

@ökörpöröly: Dr. Matolcy Mátyás Wikipédia, lehet-e rokona Matolcsy Györgynek? Ellenőrizd, de ne vádaskodj, míg nem biztos.

Megfigyelo 2010.11.29. 14:17:34

@Vidéki: Ha baj van a mnyp-akkal, akkor korrekt dolog FELAJÁNLANI az állami rendszerbe való visszatérést annak, aki akarja. Ugyanezt zsarolással KIKÉNYSZERÍTENI (aki nem lép vissza, elveszti az "első pillérből" neki járó nyugdíjat) viszont alávalóság.

csi szi 2010.11.29. 14:21:56

@igényes: És ha igen akkor mi van? Oszkó Péter apja meg ávós volt pl. Zavart?

Kicsit Karcos 2010.11.29. 14:22:49

@efhábé: természetesen az állam kénytelen volt felrúgni előbb-utóbb az ányup-kmanyup rendszert, hiszen azt senki nem gondolhatta, hogy a - mondjuk - 40 ezer forintos manyup-nyugdíjat (ha lesz, ugye, de elvileg lett vón) majd 120 ezer forinttal ki fogja pótolni az állam, ahogy a 75-25-ös lózung szólt.

Jól mutatja a tervek életképtelenségét, hogy Bajnaiék "kénytelenek" voltak visszaengedni az ányupba azokat, akiknek kevés ideje volt hátra a nyugdíjig, mert eléggé rábasztak volna. Ez ugye előre is látható volt, nem valami "rendkívüli" esemény, pl. a menetrend szerinti világválság miatt történt?

Az egész számítás az alapjaiban el volt baszva, és nem ott volt a gond, hogy 75-25 vagy 50-50-es arányt kellett volna megállapítani, hanem ott, hogy a két rendszer összeegyeztethetetlen, hiszen az egyik elvileg tőkefedezeti lenne (persze szigorúan virtuális tőkéről lehetett csak szó, ingatlanról, aranyról stb. nem), a másik pedig F+K.

Az egyösszegű kifizetéssel is igaza van turcsány karcsi elvtársnak, arra is csak addig lett volna lehetőség, amíg nem volt rá igény. Ezermilliárdok évenkénti kifizetéséről lett volna szó, ha az ember örökíteni is akarta volna a felhalmozott tőkét, márpedig ki ne akarta volna. Na, ekkor jött volna az óvjuk meg a manyupok likviditását akcióterv. De ezt már úgy néz ki, nem fogjuk megtudni.

Jobb is.

Akinek kevés az állami nyugdíj, az öngondoskodjon. De sajnos az F+K rendszert, Rákosi elvtársék örökségét addig is fenn kell tartani, hiszen a nyugdíjbiztosítók ingatlanvagyonát előbb einstandolta az állam, aztán lerohasztotta, végül tizedáron privatizálta a bérlőinek.

Száz szónak is egy a vége, az állam már a rendszer kialakításakor bele volt kényszerítve a majdani szerződésszegésbe. Lehetett választani, melyik kormány teszi meg (egyébként minél előbb, annál kisebb bukta és felháborodás), a mostani bevállalta. Ettől nem lettek népszerűbbek, az biztos, de nem is ez alapján kell megítélni őket, hanem hogy mire fordítják a nyugdíjvagyont.

Kalmár 2010.11.29. 14:24:11

@Hari R. Seldon: Vagyis 12-18 millió is lehetne rajta, amit akár egy összegben is felvehetsz.
Dehogy lehet!!!
Katasztrófa. Pont úgy szopatnak titeket a szocik, mint a 23 millió Románnal. Fogalamad sincs mit fizetsz és abból mi jár neked.
Komolyan ilyen hülyék vagytok????
Eszem megáll.
Szerintem kicsit kérdezz utánna, azután hallgass!!
Ostoba.

csi szi 2010.11.29. 14:26:06

@csi szi: Bocs, a nagyapja, Simor Andrásnak meg az apja... De erről nem tehetnek.

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 14:28:09

@Vidéki: "Kun jános A BAJNAI KORMÁNY FŐTANÁCSADÓJA már több, mint másfél éve ismertette széles szakmai körökben a manyupok hatamas kártékonyságának tényeit. "

A Bajnai-kormány stabilizálta a költségvetést és a forint árfolyamát. Lehet, hogy te nem vetted észre, ha nem volt valamilyen hiteled. Viszont, miután szakember vagy, megtennéd hogy néhány szakszerű mondatban elmagyarázod nekem, hogy miért kártékonyak a magánnyugdíj pénztárak?
Ugyanis 1998-2002 között is simán megszüntethette volna őket az akkori kormány, mégsem tette. Vagyis a másik kérdésem az lenne, hogy mikor hazudott a képembe a Viktor, akkor vagy most?

vasgyuszi 2010.11.29. 14:29:28

@eszkep: Oszt a körny.védelen, baszod, az smafu??? Vagy a svédek szarnak bele.
Tényleg, ezek, akikrol beszéltél olyan igazi svédek, vagy "mik vagyunk mi, svééédek" (a'la Irígy Hónaljmirígy) -féle svédek :)))

Egyébként (látszólag) indokolatlanu járó motorért itt Münchenben felkoncolnak (legalábbis a járókelok a szemükkel). Persze a taxis az itt sem hazudtolja meg a fajtáját :)))

Megfigyelo 2010.11.29. 14:30:52

@ökörpöröly: Tegnap úgy szerepelt a hír, hogy egy 5 éves futamidejű 10 millió EUR hitelre ÉVENKÉNT 360.000 EUR a biztosítás - nem az egész 5 évre. És ez nagy különbség, ugyanis ez már évi 3,6%. (És ez sajnos stimmel, kb. ennyivel van a magyar állampapirok hozama a nemzetközi hitelkamatok - vagy mondjuk egy német állampapír hozama - felett. Csak október óta jó 1,5%-ot nőtt a magyar hitelek ára, olyan hitelesen gazdálkodó kormányunk van.) Megjegyzem, az IMF hitelek teljes kamata kb. ennyi, nem csak a biztosítási felár...

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 14:34:11

@Kicsit Karcos: "Ettől nem lettek népszerűbbek, az biztos, de nem is ez alapján kell megítélni őket, hanem hogy mire fordítják a nyugdíjvagyont."

Én csak annak alapján ítélem meg őket, hogy ellopták a pénzemet. Ha már egyszer ellopták, nem mindegy, hogy mire használják? (kifizetni a csalók, ügyeskedők, segélyen élők járandóságait)

Megfigyelo 2010.11.29. 14:34:12

@Kicsit Karcos: "...hogy mire fordítják a nyugdíjvagyont"? Ez tudható. Hát a gazdagok adócsökkentésére és a haverok kistaffírozására.

Megfigyelo 2010.11.29. 14:35:06

@Megfigyelo: Ja és esetleg a MOL részvényeknek az oroszoktól való visszavásárlására...

Kicsit Karcos 2010.11.29. 14:35:22

@Megfigyelo: miért kell csúsztatni? Az IMF-nek nem csak kamattal kell fizetni, az államkötvényért viszont igen.

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 14:37:42

@Kalmár: "Fogalamad sincs mit fizetsz és abból mi jár neked.
Komolyan ilyen hülyék vagytok????"

Ezt a kérdést magadnak tedd fel, komcsi fidesz droid. Fogalmad sincs miről beszélsz.

csi szi 2010.11.29. 14:38:47

@egyittlakó: Nem szüntethette volna meg simán, mert nem volt kétharmada pl. azonkívül akkor nem volt szükség rá. A kártékonysága meg annyiban áll, hogy az államnak hitelt kell felvennie arra, hogy te "félretehessél", és még emellett fizetnie kell a jelenlegi nyuggereket is. Akiket ugye már 19 ezer Ft "ellopott" pénz megígérésével is meg lehetett szédíteni, ha emlékszel. Elvileg ez a pénz "visszajön" azzal, hogy majd a távoli jövőben kevesebb nyugdíjat kell fizetne, neked. Persze ettől még meg lehet lépni, hogy csökkentjük mondjuk 30%-al a nyugdíjakat, mert nincs miből, csak politikailag öngyilkos lépés, amíg szavazati joguk van... Nem azt mondom, hogy tetszik a dolog, de ez a logika mögötte. Az állam lehetővé tette, sőt a pályakezdőknek előírta, hogy 30%-ban kivonják magukat a felosztó-kirovó rendszerből, ennyivel kevesebbet fizettek be az állami nyugdíjkasszába, ami ugyebár nem is létezik, a befizetésekből plusz hitelből fizetik a nyugdíjakat. Ezzel növelte az államadósságot, a költségvetési hiányt, évtizedes távon, neked csak közvetve kár (adóemelés, stb.)

Vidéki 2010.11.29. 14:41:59

@zrobasé:
Hozam helyett viszem jellemzi a manyup "szakma" mentalitását.

Még az önkéntes manyupokba belépést is ösztönözte az állam az elmúlt 12 évben.

Az önkéntes pénztárba befizetéshez adókedvezmény is jár, évi 20-30 milliárd forint. Némi becslést is felhasználva tizenkét év alatt 251 milliárd forint bevételről mondhatott így le az állam a reálveszteséget felhalmozó önkéntes pénztárak ösztönzésére.

Ezek a pénztárak (reálértéken) 154 milliárd forint veszteséget realizáltak. Mindezért a befizetők 85 milliárd forint díjat fizettek a pénzüket számlálóknak.

A manyupok matematikája 1998 és 2009 vége között:

Befizetések: 2555 mrdFt

Gyarapodás: Hozam-Működési költség(210 mrd)-Nyugdíjba lépőknek kifizetett pénz(15mrd)=Gyarapodás(109mrd)

Ha a tőke megőrizte volna értékét: 3195 mrdFt lenne

Értékvesztés: 531 mrdFt

(HOZAM HELYETT VISZEM (MN 2010.nov.13. Hétvégi Magazin: Varga István és Patrubány Anna) (A PSZÁF és MNB adatai alapján))

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 14:42:31

@Kalmár: Nemcsak, hogy LEHET, hanem VAN!. 3-4 millió van a számlákon, ami 10 év alatt gyűlt össze. Szorozni csak tudsz.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 14:43:15

@Megfigyelo: mekkora a számlája a haverok kistafírozásának? A Club Aliga eladásán kb. 50 milliárd forintot bukott az állam egyetlen tollvonással. Ezzel összevethető összegről beszélsz?

Állítottál, bizonyíts.

Azt nem vitatom, hogy több csókos kapott érdemtelenül jól fizető munkahelyet évente akár 10 millió forintos fizetéssel. Eddig legalább 10 ilyen név merült már fel.

csi szi 2010.11.29. 14:44:14

@Megfigyelo: Ha gazdag vagy, akkor lehet hogy nagy érvágás neked a mnyp lenyúlása, viszont az adócsökkentésből ez bőven visszajöhet neked. Ha meg téged egyáltalán nem érint az egykulcsos adó, akkor valószínűleg úgyis max. 40 ezer Ft körüli magánnyugdíjad lett volna mai árfolyamon, abból tényleg szép öregkorod lett volna, amit most ellopott a fidesz :]

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 14:44:39

@csi szi: "Nem szüntethette volna meg simán, mert nem volt kétharmada pl. azonkívül akkor nem volt szükség rá."

Briliáns...

csi szi 2010.11.29. 14:46:18

@Kicsit Karcos: Az átlagembernek jobban fáj vkinek az 1-2 milliós érdemtelennek tartott fizetése, mint hogy eltűnt valahol 50 milliárd. Vagy 100. Mert az utóbbit fel sem tudja fogni. De ez politikai oldaltól független...

csi szi 2010.11.29. 14:49:54

@egyittlakó: Valamivel jobb volt akkor a gazdasági helyzet, ugyanis... capisce? Akkor még arról volt szó, hogy 2007-ig lesz ojrónk meg ilyenek. Aztán sikerült elkúrni nem kis részben azok miatt, akik most a legjobban hörögnek a "manyup lenyúlás" miatt. :)
u.i.: azt elismerem, hogy ami most történik, az finoman szólva nem elegáns, és lehet, hogy rá is b.szunk, kollektíve. Csak hát valahogy el is jutottunk idáig, hogy ezt át lehet verni.

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 14:50:40

@csi szi: "abból tényleg szép öregkorod lett volna, amit most ellopott a fidesz :] "

A lopás az lopás, nem?

Kicsit Karcos 2010.11.29. 14:51:58

@csi szi: a számokon egy hobbikommentelő többnyire elgondolkodik (ne feledjük, ide nem az átlagember jár), egy bértrollnok pedig lelécel vagy témát vált. Mindkettő áldásos fejlemény. Mint ahogy az is, ha egy kicsit félrevonulok, ha nem akarok hajnalig hegeszteni.

gauche caviar 2010.11.29. 14:53:03

Szerintem Orbán Viktor nem cigány.
Vagy ha ő igen, akkor kb a lakosság 80%-ra is simán rá lehetne mondani.

Vidéki 2010.11.29. 15:00:36

@egyittlakó:

Kérdezed: "megtennéd hogy néhány szakszerű mondatban elmagyarázod nekem, hogy miért kártékonyak a magánnyugdíj pénztárak?"
Megteszem:

• Kun János megalapozott véleménye (aki a Bajnai Szakértői Kormány főtanácsadója volt) •

Akármennyit hablatyolnak kivénhedt szoclib kegyencek, nem képesek cáfolni Kun János észérveit:

• • "Mivel a magyar állam - az 1997-ben elfogadott nyugdíjtörvénnyel - járulékbevételeinek egy részét "átterelte" az államiból az úgynevezett magánnyugdíjpénztárakba, azóta pedig a költségvetés finanszírozza a hiányzó összeget.

• Ez idén megközelíti a 370 milliárd forintot, amit csak hitelfelvételből lehet befoltozni, s ezt államháztartási hiányként kell elszámolni az uniós statisztikák szerint.

• A magánnyugdíjpénztárak okozta deficit a bruttó hazai termék 1,3-1,4 százalékát teszi ki évente, ezt fejeli meg a GDP 0,6-0,7 százalékára rúgó kamatkiadás, amit a hiány miatt kibocsátott állampapírok hozamaként fizet az állam a befektetőknek.

• Összességében a magán-nyugdíjpénztári rendszer az éves költségvetési hiányt tehát mintegy 2 százalékkal növeli.

• Kun János szerint az államadósságunk is 9 százalékkal lenne alacsonyabb, ha nem lennének magánnyugdíjpénztárak, aminek a valódi haszonélvezői nem mások, mint az őket működtető biztosítótársaságok, nagyobb bankok és alapkezelők.

• Arról azonban nincsenek nyilvános és valóban megbízható statisztikai adatok, hogy egy-egy pénzügyi csoport mennyit keres az általa üzemeltetett nyugdíjpénztáron. Csak sejteni lehet, hogy legalább háromszor megtérülhetett már a magánpénztárakba fektetett tőkéjük a pénztárak 12 éves működése alatt.

• A magánkasszák működési költségét a legszerényebb becslések is legalább évi 37 milliárd forintra teszik, ez bevételüknek több mint 10 százalékára rúg.

• A pénztárak vagyona idén várhatóan 2900 milliárd forint közelében alakulhat, miközben a társadalombiztosítás kasszájában miattuk keletkező hiány finanszírozása a költségvetésnek legalább 3700 milliárd forintjába kerül.

• "A rendszer eddigi működésének tehát 800 milliárd forint a nemzetgazdasági vesztesége. A pénztárak megszűnésével az állam a pénztárak miatti adósságát szüntetné meg" - állítja a közgazdász.

A cikk a Népszabadságban 2009 ápr 30.-án jelent meg.
A cikk írója Kun János közgazdász , A BAJNAI KORMÁNY FŐTANÁCSADÓJA:

"A PSZÁF adatai szerint 466 milliárd Ft-ot vesztettek tavaly (2008-ban) a magánnyugdíjpénztárak. Valamennyi tag számláján kevesebb pénz volt az év végén, mint egy évvel korábban, s kevesebb, mint amennyit az évek során befizettek.

Felvetődik a kérdés: mi hasznuk van akkor a magánnyugdíjpénztáraknak?

A nyugdíjreform bevezetésekor feltételezettekkel szemben a pénztárak nem segítik a gazdasági fejlődést, sőt, rontják a magyar gazdaságról alkotott képet, s egyáltalán nem biztos, hogy a magánpénztárak tagjainak magasabb lesz a nyugdíja, mint azoknak, akik kívül maradtak.

A tyúk nem tojik aranytojást,

a leghasznosabb az lenne, ha a magánnyugdíjpénztárakat megszüntetnék.

Ez évente legalább 500 milliárd Ft-tal csökkentené a költségvetés kimutatott hiányát, s a GDP nyolc százalékával csökkentené az államadósságot.

Ha erre nincs lehetőség, második legjobb megoldás, ha a tagság önkéntessé válik."

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 15:02:47

@csi szi: "Valamivel jobb volt akkor a gazdasági helyzet, ugyanis... "

Ez akkor sem indokolta volna egy rossz rendszer fenntartását, hacsak nem voltunk éppen olaj emirátus... :)

"Aztán sikerült elkúrni nem kis részben azok miatt, akik most a legjobban hörögnek"

Nem akarom megvédeni a szocikat, de ők rendesen osztogattak a "zembereknek" és a "zemberek" szemrebbenés nélkül bekaszáltak mindent, leszarták a költségvetést meg a gazdaságot... Ha jól emlékszem, a fidesz kommunisták is megszavazták a 100 lépés programot, így az "elkúrás" érdemei őket is bőven megilletik...
Úgyhogy ezt a vonalat kár erőltetni...

SaGa 2010.11.29. 15:03:36

@Kicsit Karcos: Izé...
Nem tudom elhinni, hogy írni képes emberek ennyire képesek leírt dolgokat félreérteni. Arról soha, sehol nem volt szó, hogy a félretett magányugdíjadat az állam majd jól megdobja háromszor annyival. Az a bizonyos 75:25 aránypár csupán annyit jelent, hogy a 2013 után nyugdíjba menőknek kétféle csoportja lesz.
Az egyik (a tisztán állami) megkapja az akkor érvényes, a befizetett járuléka után járó, számított nyugdíjat.
A másik csoport meg az ugyanazon kulcs alapján számított összeg 75%-át. Ha a magánszámláján jól gyarapodott a pénz, vagy jól tudja befektetbni az ott felgyűlt összeget, akkor az ehhez a 75%-hoz adott magánpénzével együtt több lesz a nyugdíja, mint a tisztán államinak, ha nem, akkor kevesebb, de az állami nyugdíjfolyósító ebben az esetben sem egészíti ki neki.
Ismervén az állami gazdálkodás minőségét és a demográfiai viszonyokat, 10-15 év múlva az a bizonyos "75%" jó ha a fele, később még annyi se lesz a mostani 100-nak, így a manyup számlán gyűlő pénz az, amire egyáltalán számítani lehet(ett eddig).

whale 2010.11.29. 15:06:43

@egyittlakó:

Itt a lényeg, baszkikáim. SENKI NE ADJA ODA PÉNZÉT A NARANCSOS KOMCSIKNAK ÉS AKKOR ORBÁN ÉS BANDÁJA LOVAT SZOPHAT...
MARADJ A SEGGEDEN A MANYUP RENDSZERBEN!!!! NE ADD ODA A PÉNZED A TOLVAJOKNAK!!!!

whale 2010.11.29. 15:08:58

@SaGa: NE ADD ODA TE SEM A PÉNZED!!!! NE LEGYETEK MÁR TÖKETLENEK!!!! HA BEINTÜNK, KINYALHATJÁK A SEGGÜNKET!!!

Kicsi Kacsa 2010.11.29. 15:12:30

Matolcsy.... már írtam korábban, ő annak a Matolcsy Györgynek a fiacskája, aki anno a Pannónia Filmstúdió igazgatója volt. Őt úgy hívták a háta mögött a kollégák, hogy Matolki. A fiát ugyanígy lehet hívni.

whale 2010.11.29. 15:13:00

"@Vidéki: A tyúk nem tojik aranytojást, "

Nekem tojt, úgyhogy engem ne agitálj bazmeg!!! Az elmúlt 12 évben több millió forintom gyűlt már össze, amit most a mocskos kommunisták államosítani akarnak! HÁT A NAGY BÜDÖS LÓFASZTA A SEGGÜKBE!!! AZ ÉN PÉNZEMBŐL EGY FILLÉRT NEM FOGNAK LÁTNI, AZ BIZTOS!!!!

igényes 2010.11.29. 15:13:04

Orbán azt mondja most a parlamentben, hogy az MSZP lenyúlta a nyugdij befizetéseket, pedig hát eddig fizettek nyugdíjakat. Azt is mondta, hogy átjátszották a pénzt, miközben a FIDESZ megszavazta és a Csányinál landolt a pénz. No, Csányi azért nem kimondottan mszp-s.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 15:15:47

@SaGa: nem értettem félre semmit, a lózungokat idéztem, amivel etetik az embereket. Ld. itt is: index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/24/a_fidesz_tenyleg_elveszi_a_nyugdijakat/ Le is vezettem, miért faszság ez, ne nekem tulajdonítsd.

jozicsenko 2010.11.29. 15:16:09

most ennek örülni kell?

ha megveszik a mol 20%át, pl 500 mrdért (nem tudom mennyit ér, ne a számba kössetek bele), akkor 500/3000 arányban, tehát a vagyonom hatodáért a mol esetleges szárnyalása hoz hozamot majd

hogy őszinte legyek, ez még tetszene is, ha megbízható (LOL) kézbe kerülne a pénzünk

mert az ugye megvan, hgy ezek a gézenguzok max. virtuálisan tartják meg a pénzünket, 4 év alatt eltapsolják majd?

nu másrészt a komancsok pont erre készültek (ne felejtsétek el, hogy korábban már átjátszották volna a bankoknak ezt a pénzt, örökre!)

szóval a halál tudja, mi lesz jó: vörös bankok vagy narancs állami kassza? valszeg bukunk mindenképpen

igényes 2010.11.29. 15:18:22

Dr. Hoffmann Rózsa a pedagógusoknak minősítő vizsgát kell tenni, de a politikusoknak nem, igazság ez?

zrobasé 2010.11.29. 15:21:33

"a magánnyugdíjpénztárak pedig "MSZP-pénztárak". A szocialisták elvették az emberek pénzét és szocialista vállalkozóknak adták, fejtette ki a gondolatot."- mondta Orbán Viktor.
nahát, Csányi úr is szocialista vállalkozó, az otp meg mszp-pénztár ?

igényes 2010.11.29. 15:23:41

Orbán testbeszéde most a parlamentben egyedülállóan jól tanulmányozható. Egy pillanatig nem tud nyugodtan ülni, ceruzát csavar, jegyzetfüzetet igazgat, zakóját igazgatja. jobb fülét vakarja, karfát csatogtat két kézzel, dobol ököllel az asztalon, bal nyakát simogatja, izzad. 15:22

SaGa 2010.11.29. 15:25:33

@Kicsit Karcos: Bocs, akkor félreértettelek...

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 15:27:17

@Vidéki: Szép volt, köszi. Jó látni, hogy Orbán Viktor egy olyan tanácsadó véleményére is adott, aki a Bajnai-kormányt segítette. Hiába, ő is egy jó szocialista, ehhez kétség sem fér. A szépséghiba ott adódik, hogy a nép nem arra hatalmazta fel Orbán Viktor urat, hogy szocialista szakértők tanulmányai alapján zsarolja a védtelen, adófizető állampolgárokat.

Ha lehetne egy másik kérésem, ha már a deficitről beszélünk: ki tudnád számítani, hogy mi más okozza még a költségvetési hiányt és az államadósságot?

Az elmúlt húsz évben mennyi hiányt okoztak az ÁFA csalások, vállalkozói be nem fizetések (pl. taxis hiénák, színesfém gyűjtők és más kamu vállalkozások)?
Mennyibe kerül kb. egymillió ingyenélő eltartása, akik eddig sem dolgoztak (meg ezután sem fognak)? Hát ezeknek az ingyenes orvosi ellátása?
Hogy lehet 850 ezer rokkant ebben az országban?
Mennyi lehet az a vagyon, amit a bűnözők hordtak össze és soha nem adóztak érte?
Mennyibe kerül az ingyenes oktatás (úgy, hogy a diplomások elhúznak külföldre)?
Hányféle állami támogatást ismersz és mennyibe kerülnek ezek (pl. gázár, lakáshitel stb.)?
Ha sikerült összeszámolni, akkor azt kérdezném, hogy miért a becsületesen adózóktól kell megint elvenni (erőszakkal ellopni)?

SaGa 2010.11.29. 15:27:37

Éljen a botladozó blogmotor...

igényes 2010.11.29. 15:29:03

Dr. Kontrát Károly ma már nem beszél Magyar Köztársaság kormányáról, hanem a Nemzeti együttműködés kormányát emliíti. Nem tudom, most én hol is élek?

simagöröngyös 2010.11.29. 15:32:01

Köszönjük meg szépen az elő-karácsonyi ajándékot a kedves kormányunknak, a EURO középárfolyam átlépte a 283 HUF-t, a CHF már 215 fölött jár...a tőzsde 1 hét alatt bedőlt, a külföldi befektetők menekülnek a süllyedő hajóról...nő a CDS felár...Mo. GOTO csőd?
Köszönjük!

Kalmár 2010.11.29. 15:38:41

@Hari R. Seldon: Szorozni tudok. Te olvasni nem.
Nem lehet fölvenni egy összegben. Az NEM a te pénzed. Az egy virtuális összeg ami hozzájárul majd a nyugdíjadhoz. Még azt sem tudni mennyivel pontosan. Max az világos, hogy a majdani nyugdíj 25% -a. Hogy az mennyi? Ki tudja majd eldől 30 év múlva, ha még meglesz a pénztár.
Rabló tolvaj szocipénztárból nem kell.
Végre kitakaratják őket.

igényes 2010.11.29. 15:38:50

A Jobbik kéri a zsidó Hajós Alfréd építette Arany Bika szálló védelmét. Kósa nem adott nekik.

kvadrillio 2010.11.29. 15:40:50

azután mire is köllhet ez a pénz. például az EU soroselnökségünk kb 77 millió ejróba fog kerülni.....nahát-nahát....

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 15:40:59

Nekem a nagyapám mesélte, hogy a háború után a kommunisták államosították a magántulajdont (elvettek lovat, szekeret, szerszámot, földet és bedobták a közösbe). Nem az fájt annyira, hogy elvették egy élet munkáját tőle, hanem hogy senkiházi, hozzá nem értő, semmirekellő szarháziak rendelkeztek felette (és tönkre is vágták).
Jól látom, hogy ami most megy itt, az ugyancsak kommunizmus (nemzeti)?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 15:41:53

@Kalmár: De fel lehet venni. És az ÉN pénzem. Nem virtuális. Szóval mit képzelsz? Azt mondod az én pénzemre, hogy nem az én pénzem? Nem ezt hívják lopásnak?

ZX 2010.11.29. 15:42:52

@Kalmár: Mi az, hogy nem tudod nem tudod mennyi van a MNYP számládon? Nincs éves jelentés? Milyen gittegylettel kötöttél szerződést? Normális nagy pénztár rendszeresen küldi a jelentést.

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 15:49:27

@Kalmár: "Rabló tolvaj szocipénztárból nem kell.
Végre kitakaratják őket."

Még ilyet, tolvaj kiált tolvajt... Hát ez tényleg Magyarisztán... :-)
Tudatlan vagy, ráadásul komcsi is: azok veszik el a magántulajdont és dobják a közösbe (hogy aztán te is kaphassál belőle)...
Talán krokodil bőr van az ábrázatodon, hogy még mindig itt agitálsz, kalmár elvtárs?

jozso929 2010.11.29. 15:49:35

@Vidéki: önkéntes pénztárat lehet váltani, díjmentesen. Bármikor, bárhányszor. Nekem 13 éve van önkéntes pénztári tagságom, MINDEN évben infláció felett 2-14 százalékkal hozott hozamot. Még 2008-ban is infláció felett volt 2%-kal, köszönhetően a nem kockázatos portfólióknak, a kemény törvényi befektetési szabályozásnak. Akit érdekel a pénze, az figyel és ha kell akkor lép.
Érdekes, a gépjármű kötelező biztosítást a legtöbben át tudják váltani év végén, érdekli őket hogy mennyit lehet megtakarítani, na itt ugyanez a helyzet, jó pénztárat kell választani.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 15:50:49

@whale: magam is így vagyok ezzel. most 2 lehetőség van:
1: ül az ember a seggén, és akkor automatikusan átkerül az mnyp-számládról a pénz a lyukasfenekű zsákba...
2: beballagsz valamelyik regionális nyugdíjbiztosítóhoz, és ott nyilatkozol, hogy NEM AKAROD átutalni. (én ezt fogom tenni).

Namármost: ha VALAHA megváltoztatja egy kormány (nem ez, majd egy MÁSIK) ezt a döntést, szerintem akkor van esélyünk a "pénzünknél maradni", ha NEM szüntetjük meg a manyup-számlánkat. Mert ha most visszautaljuk az államiba, nem lesz az a kormány, amelyik ezt visszafizeti. Viszont, ha maradunk a manyup-ban, akkor még mindig lehet esélyed arra, hogy jogosult lehessél állami nyugdíjra (mondjuk úgy, hogy azon időszak, amikor a nyugdíjjárulékod CSAK a manyupba ment, nem számít bele az állami nyugdíjadba). Lehet, hogy nem egészen érthető, amit írtam, de én erre bazírozok. Mert ha most visszalépek, akkor kalap-kabát.

Lord heckman 2010.11.29. 15:51:35

Írták fentebb, nagyon igaz (az idősek Kádár nosztalgiájára):

"Ez kb. olyan, mintha a Providentet istenítené a tönkre ment család, hogy amíg tartott a kölcsön, addig mekkora kánaán volt. "

Lord heckman 2010.11.29. 15:55:23

Tévedés, hogy a kormány elveszi a nyugdíjpénzünket.... A nyugdíjpénzünket különböző multicégek veszik el részletekben minden hónapban... állambácsi tőlük vette el... Szóval a Pásztorok elvették Nemecsektől az üveggolyókat, majd Csónakos a Pásztorokból verte ki.. és csak reméljük, hogy ha majd Nemecseknek kelleni fog, akkor Csónakos oda is adja majd.

Yeto 2010.11.29. 15:56:17

Na erre mondják hogy ez már nem összeesküvés elmélet, hanem összeesküvés gyakorlat...

Goompah 2010.11.29. 15:58:05

@egyittlakó:

"Jó látni, hogy Orbán Viktor egy olyan tanácsadó véleményére is adott, aki a Bajnai-kormányt segítette. Hiába, ő is egy jó szocialista, ehhez kétség sem fér."

Érdekes a következtetésed, ha neked ez jön le. Nekem inkább az jön le, hogy a mostani lépést habzó szájjal szidó komcsik kormányának szakértője egy éve pontosan úgy értékelte a mnyp-ket, mint most a Fidesz-kormány. Arról meg ugye nem a Fidesz tehet...

Ettől függetlenül az, ahogyan ezt meglépték, elég gusztustalan. A pénz sajnos várható eltapsolása még inkább az lesz, ha bekövetkezik.

ZX 2010.11.29. 15:58:16

@Seduxen: 4 év múlva az a párt nyer, amelyik megígéri a mostani ellenkezőjét. MSZP és FIDESZ is elintézte magát. Most még a Jobbiknak kell magát kiírni a politikából és a helyükre jöhetnek normális pártok. Már ha van ilyen.

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 15:58:37

@Seduxen: "Mert ha most visszautaljuk az államiba, nem lesz az a kormány, amelyik ezt visszafizeti."

Ez itt a lényeg. Csak nem ver meg az Isten bennünket 30 éves Orbán-kormánnyal... :)
Ha jön majd egy törvénytisztelő kormány, lehet még keresnivalónk.

igényes 2010.11.29. 16:02:38

@Seduxen: 3 millió ember ha nem akarna átlépni, akkor bemegy valamelyik hivatalos helyre, munkaidőben, vagy munkaidő után?

3 000 000 fő x 10 perc/fő = 30 000 000 perc osztva 60 = 500 000 munkaóra monduk 1000Ft-os oradíjjal számolunk = 500 000 000Ft-ba kerül az állampolgároknak a maradási szándék. Vannak persze, akiknek egy teljes munkanapot kellene kivenni.

Kalmár 2010.11.29. 16:03:38

@ZX:Nem megy az olvasás?
Azt írtam nem lehet tudni mennyit tesz hozzá a nyugdíjadhoz.
Ez egy egyszerű mondat, fuss neki mégegyszer.
Azt hiszed, a teljes összeget odautalják neked, ahogy kéred?? neee....

ZX 2010.11.29. 16:06:29

@Kalmár: Azt az összeget adják oda, ami a szerződés részét képezi. Állambácsival ugyanakkor mit szerződtél? Ő csak szétttárja a karját és azt mondja. Járni jár, csak nem jut.

zrobasé 2010.11.29. 16:07:47

@Seduxen:
ja, beballagsz...nekünk 110 km-re van a legközelebbi...asszonnyal, gyerekkel jó lesz januárba az utazás...

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 16:08:50

@Goompah: "komcsik kormányának szakértője egy éve pontosan úgy értékelte a mnyp-ket, mint most a Fidesz-kormány."

Én úgy látom, hogy az Orbán-kormány hirtelen úgy értékel, mint az akkori kormány szakértője. Nem véletlen: kell az a pénz nagyon valahova (ugye nem véletlen, hogy a nagy orosz-ellenes zsebdiktátor éppen Kínában meg Oroszországban téblábol, persze amikor ezt a szocik tették, habzott a szájuk)...
Most már azt sem nagyon lehet elkenni, hogy a fityesz egy nemzeti kommunista párt.

ZX 2010.11.29. 16:11:30

@igényes: és ha 8 óra lenne az ügyfélfogadási idő (haha) és 240 intézet állna a rendelkezésre :O akkor is 1 év mire mindenki lenyilatkozik. Úgyhogy most leszophat a Fidesz hanyatt.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 16:11:52

@egyittlakó: dermesztő gondolat :)))

@igényes: nem igazán derült még ki - lehet, hogy csak számomra? - hogyan is fog történni ez. nekem csak annyi infóm van, hogy NEM a manyupban kell intézni, hanem a regionális nyugdíjbiztosítónál. mondjuk a XXI. században ez miért nem történhet ELEKTRONIKUSAN mondjuk? khm...

@zrobasé: szerinted miért kell elbaxni a rezet a nyugdíjbiztosítóhoz? hogy minél többen legyintsenek, és kerüljön át AUTOMATIKUSAN a pénzük a nagy közösbe.

Kalmár 2010.11.29. 16:12:37

@Hari R. Seldon: Ha felveszed én megduplázom. Ha nem tudod, ülj le egy sarokba és sírdogálj.....
Ne erőltesd már.
Harmadszor írod körbe, hogy fogalmad sincs erről a rendszerről.
Szerintem az önkéntes nyugdíjpénztárral kevered, bár azt is csak 10 év után lehet adómentesen fölvenni.
El tudod képzelni, hogy nem rohanna mindenki kivenni Orbán elől??? Rémes......
Vicc ahogy behülyítenek titeket.

Ironfist 2010.11.29. 16:13:04

@Vidéki: A te fajtádnak tényleg odáig terjed az értelmi szintje, hogy ha nem tudtok mit szólni az érveimre, akkor a nevemen, meg a képemen próbáljátok köszörülni a nyelveteket? xD

Komolyan, már sajnálom, hogy letiltottam azt a két töketlen szart egy régebbi postból, de hát ha egyszer akkor untam őket...Most meg már sajnos nem tudom feloldani a tiltást, és nem tudok röhögni rajtuk. No de mindegy, itt vagy nekem te, meg eszkep, majd szórakoztattok ti a baromságaitokkal =D

Szóval eredeti humoroddal megfejtetted, hogy a nevem vasököl jelentéssel bír. Brávó. Csak így tovább, és akkor nincs messze a nyelvészeti Nobel-díj. Az mondjuk kár, hogy ezt kb. harmincszor lőtték már le ezt a poént, de ne szégyelld, ettől ez még nagyon is eredeti volt! A következőhöz segítek egy kicsit: a képemen szereplő alakról biztosan azt találod ki, hogy a KISS együttes tagja, aki egy imperialista amerikai kultúra zsidó zenekara, ugye? XD Egy hozzád hasonló idióta mondta ezt anno itt a Vastagbőrön. Na tudod mit? Mégse segítek, találj ki egyedül rá valamit!

De lehessen ám röhögni rajtad! xD

zrobasé 2010.11.29. 16:15:28

@Seduxen:
tudom én...naja, meg kell adni a módját, ha az ember úgy dönt, hogy kiirja magát a NERzeti szolidaritásból, és azt a rühes 10%-ot kisibolja az mszp-s pénztárakba, pl. a csányi-pénztárba :D

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 16:15:34

@Kalmár: "A rohadt anyád a kommunista, te fasz. "

Nem, te szerencsétlen: a kommunisták még agitáltak is az államosítás előtt, kérték az embereket, hogy lépjenek be. Megpróbálták győzködni őket előtte. Szóval te nem kommunista vagy, hanem fidesz-komcsi, és az teljesen más...
Nézz bele a tükörbe és szégyelld magad.

igényes 2010.11.29. 16:17:55

@Seduxen: Lényeg, hogy lehetetlen feltételt szabtak, tehát azt mondják, hogy aki 22 m magasat tud ugrani az magyar állampolgár. Valmelyik politikusnak csak feltünik, esetleg ügyvédnek, jogásznak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 16:18:40

@zrobasé: akkor én kiírom magam a NER-ből, evvan. viszont ha már nem leszek ily' módon az orbáni nemzet része (aka állampóóógár azért még maradok?), akkor szeretném, ha eltekintene a KÖZTEHERVISELÉSEMTŐL is :)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 16:20:51

@igényes: " Valmelyik politikusnak csak feltünik, esetleg ügyvédnek, jogásznak. " - és ha feltűnik? majd gyorsan alkotnak egy törvényt (persze kizárólag csak VISSZAMENŐ hatállyal, mert az úgy az ojrópai, és demokrata), oszt jó napot!

igényes 2010.11.29. 16:21:12

@ZX: Január 31-én kell húzni egy sorszámot vagy 200 embernek egy helyen, nem szolgálják ki akkor meg lehet perelni, mert nem tették lehetővé a nyilatkozást a törvényes határidőn belül, ennek ellenére lenyúlták a pénzt.

Vidéki 2010.11.29. 16:21:19

@egyittlakó:

Írod: "Jó látni, hogy Orbán Viktor egy olyan tanácsadó véleményére is adott, aki a Bajnai-kormányt segítette."

Azt nézd, hogy igazat mondott-e, vagy sem. Attól, hogy Kun János a Bajnai kormány főtanácsadója volt, még lehet egy kiváló közgazdász, aki a Magyar Tudományos Akadémia lapjában is publikál. Te rólad ugyanezt nem tételezném fel.

Ne az ösztöneidre hallgass és kezdj el személyeskedni, hanem próbáld megcáfolni az érveit.

De erre nem vagy te sem képes.

ZX 2010.11.29. 16:22:15

@Seduxen: A számból vetted ki a szót. :D ;)

ZX 2010.11.29. 16:24:02

@igényes: Amúgyis perelni fogok, ugyanis hiába nevezik át adóra a járulékot, 2011. január 31-ig járulékot fizettem. Tehát az eddigi évek során befizetett pénzt kamatostul kérem vissza. amúgy már alakul több perközösség.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 16:24:14

@Kalmár: Ha felveszem megkereslek és behajtom rajtad, mert olyan nagy a pofád, hogy megérdemled.

Ironfist 2010.11.29. 16:25:30

@Seduxen: Kíváncsi vagyok, hogy a sok nyáladzó fideszdroid tudja-e, hogy honnan van ez az "oszt jónapot!" =)

@Vidéki:
Mintha már írtam volna, hogy kiszólt a gödörből a lyuk, de esetedben ez nem befejezett múlt, hanem folyamatos jelen xD Te mersz mást kioktatni, hogy ne személyeskedjen? Száánalmaaaaas xD

Kalmár 2010.11.29. 16:25:56

@Seduxen: Te már előtte sem akartál résztvenni benne. Ne csinálj úgy, mintha most fordulna veled a világ...

Vidéki 2010.11.29. 16:26:33

@Ironfist:
Szövegedből ítétve rettentően kiművelt fő lehetsz.

Kotkodus 2010.11.29. 16:26:43

@Vidéki:
A kedvezőtlen 2008. évi hozamok után a tavalyi év kiemelkedő befektetési eredményt hozott a nyugdíjpénztáraknak. A szektor elmúlt 10 évi átlagos reálhozama is pozitívvá vált

www.pszaf.hu/topmenu/sajto/pszafhu_sajtokozlemenyek/tajek_nypteljesitmeny_2009.html

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 16:30:15

@Vidéki: "Ne az ösztöneidre hallgass és kezdj el személyeskedni, hanem próbáld megcáfolni az érveit."

Na jó, rövidre fogom: nem akarom megcáfolni egyik szakértő tanulmányát sem, nem erről van szó.
Az, hogy te felhozod ide pont ezt a tanulmányt (mert hogy szocialista körökből való), még mindig nem elegendő indoklás az Orbán-kormány ámokfutására vagy az adófizetők pénzének ellopására.
Tiszta?

zrobasé 2010.11.29. 16:30:46

@Seduxen: @Kalmár:
na, most jól megkaptad Sedu ! Te, te kis ner-ellenes, karvalytőkés, nyugdijtőzsdéző :)))))

Kotkodus 2010.11.29. 16:30:58

@Kalmár: engem nem zavar, hogy te jobban bízol egy 6 hónapos kormányban mint egy többszáz éves pénzintézetben... miért gond az, ha én mégis szeretnék ott maradni?
miért kell elvenni a befizetésem 70%-át ha nem bízom a kormányban?

Ironfist 2010.11.29. 16:32:50

@Vidéki: Szemantikán lovagolsz? Ennyit tudsz, csakúgy, mint minden fideszdroid.

Fortisszima Fingusz 2010.11.29. 16:33:20

@gauche caviar: Orsós a barátod gyermekkori neve,csak magyarosítottak Orbánra.
De szíved joga mást gondolni....

Kicsit Karcos 2010.11.29. 16:34:20

@Seduxen: ha kiiratkozol a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, akkor egy következő kormány annyit tud majd tenni, hogy beszámítja szolgálati időnek azt az időszakot, amikor nyugdíjjárulékot nem, csak manyup-"tagdíjat" fizettél. Ha 2014-ben kormányváltás lesz, ez azt jelentené, hogy már a saját ciklusára vállalna kötelezettséget az új kormány, sőt egy évre visszamenőleg is, legyen az LMP-s, MSZP-s, SZDSZ-es, szociális uniós, ungárklárás vagy hackpárti, de semmiképpen nem fideszes, jobbikos vagy munkáspárti. Szerinted bevállalnák?

ZX 2010.11.29. 16:34:46

@Kotkodus: Arról nem beszélve, hogy az állam csak egy virtuális váltót ad. Én úgy vagyok vele, hogy az államtól csakis egyfajta váltót fogadok el, azt amire rá van nyomtatva, hogy 1-2-5-10-20 ezer Forint és a jegybank bocsátja ki.

Ironfist 2010.11.29. 16:35:10

@Fortisszima Fingusz:
Ez csak egy urban legend. A Vityáról készült legtámadóbb valóságot tartalmazó irományok sem említik, hogy ez igaz volna.

Ironfist 2010.11.29. 16:38:31

@Kicsit Karcos:
A kulcsszó a "HA" lesz kormányváltás 2014ben. Tudod kétharmaddal megtehetik azt (és ahogy Viktor határtalan szerénységét ismerem, meg is teszik), hogy törvénybe iktatják: mostantól nem 4, hanem 40 évente van választás, mert "a zemberek erre hatalmaztak fel!".

Fortisszima Fingusz 2010.11.29. 16:38:40

@Ironfist: Hát nem hiszem, bár nem vagyok rasszista, de apukának kifejezetten olyan vonásai vannak.....

Ironfist 2010.11.29. 16:39:33

@Fortisszima Fingusz:
Azért, mert valakit nem Orsósnak hívnak, még lehet cigány =D

Fortisszima Fingusz 2010.11.29. 16:41:15

@Ironfist: "kulcsszó a "HA" lesz kormányváltás 2014ben. Tudod kétharmaddal megtehetik azt (és ahogy Viktor határtalan szerénységét ismerem, meg is teszik), hogy törvénybe iktatják: mostantól nem 4, hanem 40 évente van választás, mert "a zemberek erre hatalmaztak fel!".

Neeeeem akaaaaaarooooooom!!!!!! Ne vizionálj ilyen gusztustalanságot, ezt még orbán sem meri megtenni.......

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 16:41:35

@Kicsit Karcos: "ha kiiratkozol a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből"

Én be sem iratkoztam ebbe a micsodába. Sőt egyenesen letojom: nekem az nem nemzeti együttműködés, ha ellopják a pénzemet, ennyire azért nem vagyok hülye.

egyittlakó (törölt) 2010.11.29. 16:44:24

@Fortisszima Fingusz:
"Ne vizionálj ilyen gusztustalanságot, ezt még orbán sem meri megtenni....... "

Fogadjunk?

Fortisszima Fingusz 2010.11.29. 16:45:23

@Ironfist: Azért, mert valakit nem Orsósnak hívnak, még lehet cigány =D

Igen, van Kolompár is (nem keverendő össze Kolontárral,ahogyan azt egy esztergomi FIDESZ-es képviselő úr tette ,név szerint Pál György elvtárs )

Fortisszima Fingusz 2010.11.29. 16:46:27

@egyittlakó:
Úriember biztosban nem fogad, és Te úriember vagy :)

Ideggyógyközpont 2010.11.29. 16:46:55

Üdv mindenkinek!

Visszatérnék egy kicsit az eredeti témához.

Véleményem szerint a felvetés alapvetően nem elképzelhetetlen.
Egyetlen probléma:
Többen is írták, hogy a gázcsap Oroszország kezében van.
Ugyan a MOL tulajdonrésszel járó részvényesi jogok egy része nem érvényesül jelen pillanatban, de a részvénymennyiség után járó osztalékból a Szurgut is részesül.
Kérdés az, hogy ha az oroszoknak nem fog érdeke fűződni a MOL árképzéséhez, amelybe közvetlen beleszólásuk ugyan most sincs, de közvetetten befolyásolják azt, hogyan határozzák majd meg az energiahordozók árát rövid és középtávon?

Vidéki 2010.11.29. 16:47:26

@Kotkodus: "Egy fecske nem csinál nyarat".
És nem tíz éve működnek a manyupok, hanem 1998 januártól.

Ironfist 2010.11.29. 16:50:15

@egyittlakó:
Szerintem is megtesz valami ilyesmit. Azonban én ezt remélem már külföldről nézem végig.
@Fortisszima Fingusz:
Az esztergomi fideszes képviselőket nem nevezném úrnak...

ZX 2010.11.29. 16:52:08

@Ironfist: Ha a nép nagyon birka be is nyeli. De én azért titkon reménykedem, hogy annyira mégsem birka és megmutatná nekik, hogy mit is nevezünk forradalomnak.

Vidéki 2010.11.29. 16:52:23

@egyittlakó:
Az észérvekre hallgatni kell, mégha a Bajnai kormány volt főtanácsadója is mondja.

Szó sincs az "adófizetők pénzének ellopásáról" amit te hasraütés alapján állítasz, semmibe véve Kun János észérveit.

Fortisszima Fingusz 2010.11.29. 16:54:26

@Ironfist: Az esztergomi fideszes képviselőket nem nevezném úrnak...

Én sem, de jobb gúnyszót nem találtam rájuk :)
Főleg Meggyes és Steindl "urak" viszik a prímet, de Pál úr se semmi... :(
Szégyen gyalázat,ami ott folyik...(nesze neked 2/3)

ZX 2010.11.29. 16:54:50

@Vidéki: Akkor ezt minek nevezed ha nem lopásnak? Ja, államosításnak. Az mindjárt jobban hangzik. :P Disznót azért még szabad lesz vágni? Vagy azért is elvisznek az ÁVH-sok?

Kalmár 2010.11.29. 16:55:11

@Kotkodus:
Több dolog is. A több száz éves pénztáraknál remélhetőleg nem az elvtársak által 1997-ben alapítottakra utalsz. Estleg az OTP-re? Csak nem.
Sőt azokra sem amelyek a háború utáni gazdasági válságban csődbe mentek és elnyelték milliók pénzét. Bár nemrég Braziliában megmutatták mi a módi. Ahogy nyugdíj korba lépett az első szélesebb réteg, csődbe mentek gyorsan.
Tényleg normális dolog egy pár éve, max évtizede alapított maszek cégre bízni a pénzed egy 1000 éves ország helyett? :)) na ugye a számok.....

Egyébként ha valaki le tudja vetkőzni a zsigeri Orbánfóbiát akkor maghallja az olyan hangokat is mint a linkben van.
Ezek a péztárak alacsony hozamúak, drágák, szabályozatlanok és sajnos nem is véletlenül. 97 ben jó kis vagyont harácsoltak össze vele az elvtársak. Simán magánzsebbe dugták a pénzemet. Na AZ lenyúlás.
www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/atlagosan_214_ezret_buktunk_a_nyugdijpenztaraon_40087

Kicsit Karcos 2010.11.29. 16:56:26

@Ironfist:

"én ezt remélem már külföldről nézem végig"

Beszélj ökörpöröly húgával, ő is most készül "disszidálásra".

zrobasé 2010.11.29. 16:56:42

@Vidéki:
A Bajnai kormány minden volt főtanácsadójára hallgatni kell, vagy mazsolázni is szabad ?

Kicsit Karcos 2010.11.29. 16:58:17

@Vidéki: Kunnak igaza van, de Te erősen emlékeztetsz az egykönyvű emberekre.

Ironfist 2010.11.29. 16:58:55

@Vidéki:
Az érvekre nem hallgatni kell, hanem mérlegelni. De te meg ott ferdítesz, ahol tudsz.

@ZX:
Remélem felhúzzák arra a bizonyos lámpavasra, a bandájával, meg a legfanatikusabb híveivel együtt. *köhhköhhvidékiköhhköhh*

zrobasé 2010.11.29. 16:59:29

ja, és mégegyszer megkérdezem, hátha valaki tudja, hogy akkor most Csányi elvtárs-e, vagy se ? Mszp-s-e, vagy se ? Az otp pénztár mszp-s,szocialista-e, vagy se ? Csak hogy legyen már egy támpontom.

Ironfist 2010.11.29. 17:00:07

@Kicsit Karcos:
Miért beszéljek vele? Sokan készülnek most "disszidálásra" ahogy nevezed, én meg külföldön akarok dolgozni, mi olyan meglepő ezen?

ZX 2010.11.29. 17:00:15

@Kalmár: "Tényleg normális dolog egy pár éve, max évtizede alapított maszek cégre bízni a pénzed egy 1000 éves ország helyett?"

Ahhahaha. Arról az országról beszélsz ami épp most is a csőd szélén lavíroz?

"Ezek a péztárak alacsony hozamúak, drágák, szabályozatlanok és sajnos nem is véletlenül."

Az állami hozamnál csak nagyobbat értek el, szóval inkább MNYP. Szabályozatlanok. akkor miért lopják ki belőlük a pénzt szabályozás helyett?

csi szi 2010.11.29. 17:05:44

@egyittlakó: Megteheti, persze, meg betilthatja az összes többi pártot és szervezetet is, megsemmisítheti a nem fideszes képviselők mandátumát stb. :) Még találjatok ki sok mindent, amitől retteghettek, ha már ahhoz is gyávák vagy lusták vagytok, hogy a Kossuth térre szervezzetek egy komolyabb tüntit. De persze nem mertek, mert "lefényképez az orbáni ávó és kirúgnak a munkahelyről/rámküldik az apeh-ot", mi?

Kalmár 2010.11.29. 17:06:54

@Hari R. Seldon: De jóóó, újra hülyét csinálsz magadból........
MI A FASZ PROBLÉMÁD VAN, HA FEL VEHETED AZ EDDIG BEFIZETETT PÉNZEDET, MENJ ÉS VEDD FEL!!!! Akkor senki nem tudja lenyúlni.
Ha véletlenül egy buta kis szőke liba a pénztárban, még magánál is hülyébbnek néz téged, akkor ne hallgass rá, menj föl az igazgatóhoz és mondd el, hogy ezt te máshogy tudod.
Baszd le a sárga földig és fenyegetsd is meg. Vigyél viperát is mert igazad van.
Majd a beszélőre viszek neked narancsot, azt biztosan bírod:))))))))
Ui:
Megrémültem a megkeresésedtől:)))))) Állok rendelkezésedre. Úgy áll a fogadás, hogy ha mégsem kapod meg a pénzed akkor egy hétre itt maradsz takarígatni? :))
Korrekt ? 3 millió, kontra egy hét szolgaság. Persze majd ha kiengedtek......

ZX 2010.11.29. 17:08:03

@csi szi: december 12-én lesz tudtommal. Azt nem 24 óra alatt szervezik a facebookon mint az előzőt. :P

Ironfist 2010.11.29. 17:10:30

@csi szi: Úúúú, rettegtetők, úúúú, szemét komcsik rárontanak a békés munkában építgető NER-re, a reakciós, ellenforradalmárok! Tarkólövéééés!

Kalmár 2010.11.29. 17:12:49

@ZX: Ez szimpla matek, nem olvasod el a linket??
Nem magasabb, hanem alacsonyabb hozamúak.
Azon vitázhatunk, hogy Fletó a nagyobb tetű vagy Orbán, az gusztus dolga.
EZEN NEM.
Egyébként, mint írtam több pénztár ment már csődbe. Magyarország még jól bírja, bár rezgett a léc.
Én bizony nem bízom a szocik pénztáraiban valahogy.
Nem is értem miért.
Jaamegvan, mert ŐK VITTÉK A CSŐD SZÉLÉRE AZ ORSZÁGOT!!!

csi szi 2010.11.29. 17:12:54

@ZX: Hány embernek fizetnek jelenleg a mnyp-k nyugdíjat? Hány manyup-tag ment nyugdíjba eddig?
Amíg csak dől befelé a pénz, jelenthetik nyugodtan, hogy megvan a pénzed. Mintha dél-amerikában is történt volna vhol olyasmi, hogy mikor a tagok elérték a korhatárt, egyszer csak elkezdtek bedőlni/veszteségessé lenni a pénztárak.
De ahogy már írtam, nem akarom védeni a kormány módszereit, meg kellett volna nyitni a visszalépés lehetőségét mindenkinek, de nem elvenni a nyugdíjat. 1/3-ad visszalépett volna így is legalább.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.11.29. 17:14:55

OFF de vicces. :)))

index.hu/belfold/2010/11/29/allami_tamogatas_es_adomentesseg_lovagoknak/?rnd=956

"....a jövőben az egyházakhoz hasonló támogatást kapnak majd, és adót sem kell fizetniük. A megállapodás a lovagokra és a szeretetszolgálatra egyaránt vonatkozik."

Semjén Zsozsó véletlenül valami felkent lovag, úgyhogy segít egy picit a földieinek. Kurvajó, hogy a manyuplóvé még meg se érkezett a fideszes, akarom mondani állami számlákra, de máris találtak valami kört akiket persze adómentességet lehet adni mert ugye olyan kurva jól áll az ország, hogy kell mégegy kivételezett kör. Gratulálok bazmeg.

zrobasé 2010.11.29. 17:17:22

@zrobasé: ja, és mégegyszer megkérdezem, hátha valaki tudja, hogy akkor most Csányi elvtárs-e, vagy se ? Mszp-s-e, vagy se ? Az otp pénztár mszp-s,szocialista-e, vagy se ? Csak hogy legyen már egy támpontom.
Kalmár, vidéki,eszkep,csi szi ? valaki ?

Ironfist 2010.11.29. 17:18:11

@Valahol Máshol:
Aha, és mit gondolsz kit ütnek az elkövetkező időkben lovaggá? Szőr Viktor, Szőr [insert random fideszhez, és húsosfazékhoz közeli akárki here]
@Kalmár:
A fidesz tevékeny segítségével, ezt ne feledd!

Kicsit Karcos 2010.11.29. 17:22:10

@ZX: addig nem is lesz faszbúkforradalom? A 12-i elég gatyán van megszervezve, a gugli kb. egy találatot adott rá, itt: nyugdijkarosultak.blog.hu/2010/11/25/tuntetes_25 , van 2 hozzászólás 4 nap alatt, meg egy fos link. Meg az időpont is elég gyík, eleve vasárnap, meg soká is lesz, de pont a törvény elfogadása előtti napon. Nem akarok gúnyolódni, de ennél szerintem kicsit több kell, ha komolyan gondoljátok, 1-2 cigányszaddámozás meg heti 3 faszbúkforradalom az nem illik egy 3000 milliárdos kérdéshez. A Stabiltás legalább rendes kampányt csinál a manyup-tagok pénzéből, van logója, honlapja, stb.

Kalmár 2010.11.29. 17:23:45

@Ironfist: Ez mi? Semmi értelme. Pedig többször is elolvastam....

ZX 2010.11.29. 17:24:34

@Kalmár: Azt hiszed a Fidesz bármiben is jobb az Mszp-nél? Ébresztő! Amit ez alatt a pár hónap alatt csináltak, az ámokfutás. Gyurcsány milliós kárt okozott nekem 6 év alatt, Orbánnak ezt sikerült elérnie csupán 7 hónapon belül. Gratulálok neki, de ha lehet inkább most már hagyja békén a pénzemet, szóval küldök neki egy levelet egy szép műbrokival, hogy azt dugja a seggébe a manyup pénzem helyett. Szóval én senkiben nem bízom.

ZX 2010.11.29. 17:25:46

@Kicsit Karcos: Ne nekem mondd, nem én szervezem.

ökörpöröly 2010.11.29. 17:26:19

Én néztem a mai közvetítést, láttam a cigány Szaddam és az összes többi fideszes tolvaj szemét pofáját. Jó kedvük volt, röhögcséltek.
Csak közben bedőlt a forint és a tőzsde, elemzők azt mondják, hogy lassan, de biztosan leépül a magyar pénzpiac. Az EU nyilvános fórumon elítélte a cigány Szaddam lépéseit, a hitelminősítők leminősítést helyeztek kilátásba, azaz a magyar állampapír a "spekulációs osztályba" lesz sorolva, ennek következményeként nemzetközi intézményi befektetők nem vehetnek magyar állapapírt, felmegy a CFD -országkockázati felár, ami az utóbbi 3 hétben 16% felett nőtt már-, fogalmunk sincs, mi lesz a 3000 milliárdnyi ellopott magánvagyonnal, a régió egészében a legalacsonyabb gazdasági növekedést várják jövőre, a munkanélküliség csökkenését 1 ezrelék körülre várják....
A sort sajnos folytathatnám. Most már ezer százalék, hogy a cigány Szaddam be akarja dönteni az országot, hogy fillérekért felvásárolhassák a részvényeket, a közüzemi cégeket stb..
A lakosság mit kap ezért? Tavasszal, a kilakoltatási moratórium után több százezer ember fogja elveszíteni lakását. Egy átlagos hiteltörlesztő részlet a Libajnai-kormány idejéhez képest már most felment 15%-kal, a leminősítés után 20-30-40%-os további törlesztőrészlet emelkedés várható -forint romló árfolyama, illetve az országkockázati felár átszivárgása a banki kamatlábba-.
A magyarok többsége pedig még mindig kiáll a cigány Szaddam és a FIDESZ-KDNP mellett.
Ez egyet jelent, a magyar untermensch nép, amely alkalmatlan az államiságra. Az épeszű pár százalék nem tehet mást, mint kivándorol Nyugatra, amint teheti.

igényes 2010.11.29. 17:29:21

@ZX: @ökörpöröly: @zrobasé:
3 000 000 ember szeretné kifejezni azon szándékát, hogy nem lép vissza az állami rendszerbe!
3 000 000 ember elmegy a meglévő 35 bejelentési helyre átlag 2000Ft az útiköltség, azaz 6 000 000 000Ft.
3 000 000 ember munkaidőben tudja intézni ügyfélfogadási időben a nem átlépési szándékát. Minimum 3-4 óra veszteség 3-4000 Ft fizetés kiesés. 3 000 000 x 4000Ft =12 000 000 000Ft.

A büntetés tehát idáig 6 000 000 000 + 12 000 000 000 = 18 milliárd Ft a polgárok vesztesége, ha nem lépnek át!
Idővel, hogy állunk? 3 000 000 fő-re 10 percet számolok ügyintézés szempontjából az 30 000 000 perc ezt osztom 60-al, hogy órát kapjak = 500 000 óra, ez pedig az államnak kerűlne ugye 500 000 munkaóra x 2000Ft = 1 000 000 000Ft.

Na most nézzük meg, hogy az 500 000 óra, hogy oszlik meg a 35 átlépési hely között? Minden átlépő helyre jut 14 285 munkaóra, melyet szükséges elosztani 8 órával, mert ennyi a napi munkaidő. Kapunk egy eredményt: 1785 / 255 munkanap 7 év lenne szükséges, ha mindenki át szeretne lépni, és megjelenne.

Kalmár 2010.11.29. 17:30:28

@Kicsit Karcos: meg irodája, meg titkárnő, meg infrastruktúra, meg luxus cégautó meg........
tök jól gazdálkodnak. Látható nem? Tele vannak, biztosan mi is tele leszünk hála nekik.

igényes 2010.11.29. 17:30:47

Bocs, ha mindenki nem szeretne átlépni!

ZX 2010.11.29. 17:31:13

@ökörpöröly: És ez még semmi, mert az inflációs célt is emeli, ami további forintgyengülést hoz maga után.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/29/egy_uj_inflacios_celt_is_ateroszakolnak/

igényes 2010.11.29. 17:31:44

@ZX: @ökörpöröly: @zrobasé:
3 000 000 ember szeretné kifejezni azon szándékát, hogy nem lép vissza az állami rendszerbe!
3 000 000 ember elmegy a meglévő 35 bejelentési helyre átlag 2000Ft az útiköltség, azaz 6 000 000 000Ft.
3 000 000 ember munkaidőben tudja intézni ügyfélfogadási időben a nem átlépési szándékát. Minimum 3-4 óra veszteség 3-4000 Ft fizetés kiesés. 3 000 000 x 4000Ft =12 000 000 000Ft.

A büntetés tehát idáig 6 000 000 000 + 12 000 000 000 = 18 milliárd Ft a polgárok vesztesége, ha nem lépnek át!
Idővel, hogy állunk? 3 000 000 fő-re 10 percet számolok ügyintézés szempontjából az 30 000 000 perc ezt osztom 60-al, hogy órát kapjak = 500 000 óra, ez pedig az államnak kerűlne ugye 500 000 munkaóra x 2000Ft = 1 000 000 000Ft.

Na most nézzük meg, hogy az 500 000 óra, hogy oszlik meg a 35 átlépési hely között? Minden átlépő helyre jut 14 285 munkaóra, melyet szükséges elosztani 8 órával, mert ennyi a napi munkaidő. Kapunk egy eredményt: 1785 / 255 munkanap 7 év lenne szükséges, ha mindenki nem szeretne lépni, és megjelenne.

p.bubus 2010.11.29. 17:35:26

Nem lesz itt többé szabad választás, az biztos.
2013-ban az alkotmányban rögzítik, hogy mindenki a fidesz tagja lehet ÖNKÉNT, és ennek megfelelően ÖNKÉNT a fideszre fog szavazni minden választáson.
Persze aki nem akar belépni a PÁRTBA, annak nem muszáj, de annak ezt írásban, közjegyző előtt okiratba foglalva kell bejelentenie a rendőrségen, aminek eljárási illetéke 200 ezer forint. Ezzel a bejelentéssel kiírja magát az ember a magyarság testéből, nem lesz többet a nemzet része. Az ilyen embernek minden jövedelme után 98% különadót kell fizetnie, és bár fizetnie kell a TB járulékokat, orvosi ellátásra nem lesz jogosult.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 17:36:52

@Kalmár: Felvehetem egy összegben a nyugdíjba vonuláskor. De akkor jössz nekem 12 millióval, mert kábé annyi lesz rajta. Szóval kezed el a spórolást.

Kalmár 2010.11.29. 17:40:58

@ökörpöröly: "A magyarok többsége pedig még mindig kiáll a cigány Szaddam és a FIDESZ-KDNP mellett. "
Tudod ez a kiállás azért van, mert mi nem hiszünk a Fletónak.
Szerintünk ő nem rendes ember. Előfordulhat, hogy valótlant állít.
Emiatt úgy látjuk, hogy sokkal jobb lesz hosszútávon is ha a Fidesz kormányoz.
Szaddam már nem él, őt fellógatták, mint ahogy Fletót is jó lenne, de neki marad a börtön.
Tök jó, hogy említetted a CDF-et. Képzeld a fletóék alatt a legjobb adósból jutottunk ide. Kb 3x minősítettek le. Nem rémlik, hogy itt habzott volna a szád emiatt.
Viktoréknak egy dobásuk sincs, egyetlen újabb leértékelés is abba a bizonyos spekulációs kategóriába tenne minket.
Azt ne felejts légyszives, hogy ki juttatott ide minket.
Megnéztem a hiteltörlesztőmet. Svájci frankos. Nem ment föl bajnai óta 15%-al. Azt hiszem tévedsz.
54ezerről- 98 ezerre ment föl Megyó-Fletó- Bajanai alatt.
Lehet, hogy ez jobban bánt??

zrobasé 2010.11.29. 17:42:13

@zrobasé:
harmadszorra :
ja, és mégegyszer megkérdezem, hátha valaki tudja, hogy akkor most Csányi elvtárs-e, vagy se ? Mszp-s-e, vagy se ? Az otp pénztár mszp-s,szocialista-e, vagy se ? Csak hogy legyen már egy támpontom.
Kalmár, vidéki,eszkep,csi szi ? valaki ?

ökörpöröly 2010.11.29. 17:45:39

Én komolyan gondoltam, hogy cigány Szaddamék tudatosan építik le a gazdaságot. Úgy látszik, hogy a bánya nem hoz eleget, elkezdtek shortolni, illetve majd a legnyomottabb áron felvásárolják a részvényeket.
Ezt épeszű ember nem csinálja. Gondolom megirigyelte Putyin dollármilliárdjait, most elkezdett gyűjteni a tolvaj haverjaival.
Ja, hogy beledöglik pár millió adós, mit érdekli ezt a népnemzeti cigányt. Ő addig dollármilliárdokat fog keresni.
Egyébként van egy infó áttételesen a belső köreikből. A megújuló energiaügyek be fognak indulni, ezt az évente több száz milliárdos üzlet hasznát kizárólag a cigány Szaddamot eddig támogató oligarchák -Fellegi irányításával- és a cigány Szaddam belső köre fogja élvezni.
A következő lépésük a földmoratórium kitolása, illetve a nemzeti földalap magánkézre játszása lesz. És kik lesznek az új tulajdonosok? A "nemzeti oligarchák" és a FIDESZ-elit.
A FIDESZ azért teszi tönkre az országot, hogy olcsón jusson hozzá. Az EU-ból is ki fogunk lépni idővel, de egyelőre még szükség van rájuk.
A cigány Szaddam korlátlan hatalomra tör, Putyin a példaképe. Észrevettétek, hogy Berlusconi már nem menő nála?:) Most Putyin neki a "NAGY Ő". Aztán szerintem onnan is tovább fog lépni, egészen Kim Dzsong Ilig.
Mondjuk én a tetves, cigány Szaddam-hívő csőcseléket nem sajnálom, tőlem éhen is dögölhetnének. De azért voltak értékes emberek és értékek ebben az országban, őket igen.
Már várom, hogy a 2/3-os felhatalmazásra való hivatkozásra hivatkozva mikor hozza létre az Orbánvédelmi Hatóságot, mikor kiáltja ki magát örökös diktátornak. Az elmebetegségnek van egy tulajdonsága, egyre súlyosbodik, és nincs végső határa.

banurr 2010.11.29. 17:46:27

@Kalmár: Ha felveszem és eliszom, akkor adózom utána. Ha nem az államiba megy be, hanem valamelyik nyugdíjpéntárba szintén adózhatok. Ha mnyp hozamom magas azután is adózom, pedig azt ténylegesen nem felvenni akarom, hanem 25 év múlva abbol szeretnék nyugdíjat.

kimdzsongil 2010.11.29. 17:47:28

Nézzétek meg a címlapon van egy videó amin több kormánytag sem meri vállalni névvel, hogy lopni fognak és fingjuk sincs mi lesz a pénzel!

kimdzsongil 2010.11.29. 17:48:29

Vajon miért?
Még a végén felkerülnének a kurucinfóra?!

ökörpöröly 2010.11.29. 17:49:50

@Kalmár: Én rühelltem a liberálbolsikot, az általam vélt kisebbik rossz, a FIDESZ-KDNP hatalomra kerülését vártám, mint az emberek túlnyomó többsége.
De tévedtem, ezek még a tolvaj cionkékek és posztkomcsiknál is ezerszer rosszabbak.
A cigány Szaddam nagyot fog bukni, a FIDESZ-re adott voksok többsége proteszt szavazat volt, vagyis a kisebbik rosszra szavaztak. Ezt nem tudja felfogni, a beteg elméjében azt hiszi, hogy őt tekintik megváltónak, hát nem.
Remélem, egy forradalom során az egész tetves tolvaj cigány családjával együtt meglincselik.

Dracon 2010.11.29. 17:50:24

Aki azt mondja hogy az infláció és a forint gyengitése jü mert fellendül a gazdaság, annak azt üzenem hogy egy olyan helyen mondja ezt ahol sok a devizahiteles, ma csak 5 forintot drágult a frank gondolom ez sokat tett a hitelesek jó közérzete irányába.

Hajrá Magyarország! Hajrá szopassuk a hiteleseket, hogy volt merszük a külföldi tőkéseket hizlalni mikor itt van csányi elvtárs bankja is ahol zorbáni áldás mellett lehet hitelt felvenni!

Vidéki 2010.11.29. 17:51:31

@ZX: Az nem volt "lopás", amikor kötelezően muszáj volt a kecskékre bízni a káposztát?

Ideggyógyközpont 2010.11.29. 17:52:29

1 hónap van hátra a frank alapú hitelemből, miért kell még az utolsó pillanatban is?

Vidéki 2010.11.29. 17:53:13

@Kicsit Karcos: Akkor ne hallgass rám, hanem hallgass Kunra.

Vidéki 2010.11.29. 17:55:10

@banurr: Nem kell félni: Nulla hozam 16%-os adója is nulla.

zrobasé 2010.11.29. 17:58:20

@Vidéki:
ja, tudom, ha meg nem nulla, akkor max. 20 fillér, mondtad tegnap...hisz te már csak tudod, hogy vagy 0, vagy 20 fillér, más lehetőség nincs.
De a kérdésemre válaszolj :
kkor most Csányi elvtárs-e, vagy se ? Mszp-s-e, vagy se ? Az otp pénztár mszp-s,szocialista-e, vagy se ? Csak hogy legyen már egy támpontom.

Mr Neanderthal 2010.11.29. 17:58:28

hát mit mondjak, ilyen a popszakma emberek! teccetek volna Svájcban születni :)

Kalmár 2010.11.29. 18:01:04

@Hari R. Seldon:
Ajánlom figyelmedbe a PSZAF alábbi írását. Különösen a 15.oldal közepét:

Egyösszegű szolgáltatást a tag csak akkor kérhat, ha a különböző magánnyugdíj pénztárakban eltöltött és összeszámított ideje együttesen nem haladja meg a 180 hónapot.
Ezt is csak azért, mert jelentéktelen lenne az összeg.

www.pszaf.hu/data/cms988528/p__nzem___s_a_mnyp.pdf

Ha lehet befejezném veled ezt a meddő vitát.
Indulj, vár a portörlő. Veszek neked egy cuki miniszoknyát lakkcsizmával, az lenne a munkaruha.
Én nem lennék itt mert még mindig heteró vagyok, de a most szabadult szomszéd imádni fog.
UI:
A fikuszra csak kevés víz kell, és a németjuhász kicsit harap.......

Ironfist 2010.11.29. 18:02:21

@Kalmár: "Azt ne felejts légyszives, hogy ki juttatott ide minket.
Megnéztem a hiteltörlesztőmet. Svájci frankos. Nem ment föl bajnai óta 15%-al. Azt hiszem tévedsz."
Még, hogy az én memóriám szelektív... Ki szabotált minden mentő/megszorító/segítő programot, ami kihúzott volna a szarból, és amit azok a szemééét-szemééét Fletóék kitaláltak? Bizony, kedvenc Viktorod volt, és a Zemberek, akiket sikeresen fellázított ellene.

Goompah 2010.11.29. 18:02:48

@kimdzsongil:
Én is épp az előbb néztem. Gyomorforgató az az arrogancia, ahogy megszólalnak, kevés kivételtől eltekintve.

Nekem legjobban az a maca tetszett, aki egy bizonyos "Kommunikációs Osztállyal" való egyeztetés után lett volna csak hajlandó nyilatkozni. Akár a cocizmusban, ahol a "központ" engedélye nélkül mukkanni sem volt szabad.

kimdzsongil 2010.11.29. 18:06:39

@Vidéki:
Nem tudom nekem 2008-at kivéve (tavaly pl.: 300000.-) mindig hozamom volt a növekedési portfólióval.
Cefetül megloptak!

kimdzsongil 2010.11.29. 18:07:38

@Goompah: 1984 George Orwell: lassan időszerű!

papas 2010.11.29. 18:08:45

Látom fideszék frontális támadást intéztek az indexes blogok ellen, hiszen minden létező fidesznyik trollt a csatatérre küldtek. Ezek szerint azért mégis csak van valami értelme az egyetlen még függetlennek nevezhető blogokba írni, kommentálni.

Apropó láttátok az új index videót, ahol a megválasztott képviselőink még válaszra sem méltatják a riporter srácot. Nagyon helyes, így kell ezt.

kimdzsongil 2010.11.29. 18:09:04

@Ironfist:
Még 300 forintért is eladták magukat, most meg tapsvihar 3000 MRD-ért!
Logika?!

Goompah 2010.11.29. 18:10:34

@kimdzsongil: Mégis, hogy a retkes bús picsába merészeli azt egy parlamenti képviselő, akit az ország lakossága választott a posztjára, akit a lakosság az érdekei képviseletével bízott meg, aki a mi adónkból zabál, hogy még a nevét is elhallgassa?

kimdzsongil 2010.11.29. 18:11:10

@papas: KIBASZOTT SZARRÁGÓ TETVEK!
Ha egy riporternek nem hajlandóak válaszolni az kb. annyit jelent számomra, mintha engem is a seggükből rántottak volna ki!

kimdzsongil 2010.11.29. 18:13:38

ja lehet én nem a 2/3-ad vagyok úgyhogy csak kussoljak, mert a végén még akkor is kiírnak a közösségből, ha amúgy vissza is lépnék! (Bár nem szeretnék)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 18:14:46

@Kalmár: Szóval mégiscsak felvehetem egy összegben. Az állami nyugdíjat meg nem. Ennyit erről.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 18:17:36

@papas: Szerintem van kommunikációs rohamosztaga a kormánynak. Propagandára költik a pénzt rendesen. Nem tart semeddig megfizetni pár copy+paste zsonglőrt a mi pénzünkből.

Kalmár 2010.11.29. 18:22:03

@Ironfist: Azt hiszem, hogy ez olyan téma amin tényszerűen el lehet vitázni.
Én úgy láttam, hogy a folyamatos adóemelések nem segítettek. Minden ilyen alkalom után csökkentek a beérkező pénzek. Hiába vezettek be 25%os áfát, stb stb egyre lassult a gazdaság, mert ez csak pénzkivonás volt a gazdaságból is.
Nincs fogyasztás, haldoklanak a vállalkozások, elbocsájtanak, majd emiatt csökken újra a fogyasztás csökken a bevétel. Adóemelés, leépítés, csökkenés, adóemelés....
Szerintem ebből kell kilépni.
Amit most csinálnak az alkalmas lehet erre.
Nem tartom korrektnek, ha 8 év kormányzás után az ellenzék a hibás. Akkor balfék volt a kormány. Én azt látttam inkább, hogy az SZdsz ült a szocik hátán markolta a fülüket és ide-oda rángatta. Össze vissza kormányoztak emiatt.
Ezen kívűl nem tudsz egy jelentős beruházást sem amihez ne kötődne gigantikus lenyúlás.
Nem vagyok naív egy kicsi mindig benne van. De EZ??
Az M6 -os megölt pár embert mert homokba fúrtak alagutat. Négyet....
A Metró rohamosan drágul, de még kocsi sincs. Az lesz a jó, ha nem fér be az új.....
Visszavonnak megint milliárdokat, mert szabálytalanul adták a melót haveroknak.
Az elkerülő híd nincs kifizetve és hullámosabb, mint a vidámparki.
A BKV......Máv........Kormánynegyed, Ifjúsági minisztérium (CUSI)
A honvédség (maffia szervezet a vezérkarban)
Össze sem tudom számolni, pedig megérné.
Emellett ne mond, hogy az újabb adó a 300 forintos vizitdíj mindezt megoldotta volna.
Csak újabb sarc ész nélkül.
Szerintem.

zrobasé 2010.11.29. 18:24:18

@Kalmár:
A kérdésem még mindig aktuális :
akkor most Csányi elvtárs-e, vagy se ? Mszp-s-e, vagy se ? Az otp pénztár mszp-s,szocialista-e, vagy se ? Csak hogy legyen már egy támpontom.

ökörpöröly 2010.11.29. 18:27:16

@Ideggyógyközpont: Mázlista, nekem 11,5 évem van hátra!:) De ha így gyengíti a forintot cigány Szaddam, akkor nem sokáig lesz lakásom.

papas 2010.11.29. 18:27:34

@Hari R. Seldon: persze, hogy van, hiszen mára tulajdonképpen, már csak ez az egy kommunikációs csatorna maradt, amit nem tudtak elhallgattatni. Megpróbálták viktorék ezt is, de rászóltak a törpére az amerikai külügyminisztériumból, hogy a net és a blogokhoz nem nyúlhat. így nem maradt más, mint a már jól bevált módszer, a fidesznyik trollok ráküldése ezen blogokra.

azért nem kell agysebészenek lenni, főleg ezekben a hetekben, hogy felismerjük ezeket a szerencsétleneket.
az meg innentől csak rajtunk múlik, hogy a hozzászólások témáját, színvonalát mennyire tudják befolyásolni.

Kalmár 2010.11.29. 18:28:52

@Hari R. Seldon: Hellóhellóhelló
Ne meneküj!!! Vár a porszívó. Persze ha te másfél éve vegy tag, most mégy nyugdíjba és havonta 666.666 forintot fizettél kötelező nyugdíjpénztárba, akkor igazad van.
Emiatt nyuszinak szólítalak ezentúl.
Köszi a vitát és jó pihenést NYUSZIKA!!

papas 2010.11.29. 18:31:41

@kimdzsongil: az egy fokkal még jobb a helyzet, mint nálatok, mert a félszigeten, ezért még el is küldik az egész családjával internáló táborba.
most komolyan, elképesztő, amit ezen az index videón csináltak a viktorképviselők, neszed neked nemzeti együttműködés.

Kalmár 2010.11.29. 18:31:53

@zrobasé: Honnan a fenéből tudjam? Az aranykort tuti, ők alapították, meg van pár ezen kívül is.
Mindenesetre nem egy több száz éve alapított pénztár amiben feltétlenül megbíznék....

Fuss Forrest! 2010.11.29. 18:33:00

"Annyi ugyan már frissiben kiderült, hogy a közszféra bérmelésére és nyugdíjemelésére megy el nagyjából 180 milliárd forint "
A költségvetési törvényben rögzítve van hogy az illetményalap fillére annyi, mint amennyi idén, azaz nem emelik. Szerintem.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 18:33:26

@Kalmár: Beszoptad. Az volt a kérdés, hogy felveheted vagy sem. Felveheted.

ökörpöröly 2010.11.29. 18:38:47

@Kalmár: Te szarházi! Itt senki se védi a liberálbolsikat, van elég saruk nekik is. De a cigány Szaddam és Bányatársasága egészen elképesztő, amit csinál.
Így már érthető, hoyg pintér miért beszétl fosztogatásról, utcai harcokról és éhséglázadásról.
Shortolnak, neki annál jobb, minél jobban esik a tőzsde és a forint.
Aztán szépen megvárják, amíg fillérekért felvásárolják az országot. Ez az egyszerű terv.
Egyébként, nem zavar, hogy cigáyn Szaddam őrültségei miatt folyamatosan romlik a forint, esik a tőzsde, nő a CDS miközben az egész nyugati világ rajtunk szörnyülködik.
Te egy fasznyál, büdös bolsevik vagy, aki az államosításra és a Bölcs Vezérre veri azt a retves faszát. Gondolom az ÁVH-s nagyapád sírjánál is elmeséled, hogy milyen "frankó" vezért találtál.
Amit a cigány Szaddam csinál, az hazaárulás. Saját és tolvaj társai érdekében tönkreteszi az országot.

2010.április.19.

A hétfői magyar CDS-díjszabás azt jelenti, hogy a magyar adósságtörlesztési leállás ellen befektetői fedezetet kínáló piaci szereplők minden 10 millió euró magyar kormánykötvény-adósság törlesztéskockázati biztosítási tranzakcióiért évente 174 500 eurót számítottak fel az irányadó ötéves futamidőre a hétfői késői kereskedésben.

2010.november.26.

A perifériális euróövezeti országok törlesztéskockázati biztosítási árazásai magukkal húzták Magyarország CDS-díjszabását is, amely 26,70 bázisponttal 351,96 bázisponton - többheti csúcson - zárt. Magyarország esetében mindazonáltal már az utóbbi egy hónapban ütemesen romlik a piaci bizalom egyik fő mércéjének tekintett CDS-árazás; októberben még 300 bázispont alatti magyar CDS-árfolyamokat mértek a londoni piacon.

Azóta tovább romlott. A piac szerint bóvli a magyar állampapír! Előrejelzésük szerint a hitelminősítők év vége előtt bóvli kategóriába sorolják a magyar állampapírokat, ami 20-30-40%-os forintgyengülést is jelenthet.

kimdzsongil 2010.11.29. 18:40:03

@Kalmár: Meg azt se feled a 8 év előtt mi volt simicska, ezüsthajó, orbán bánya amiből húúú, de sok épült.
Úgyhogy egykutya mindkettő!
Meg számoljunk, csak utána orbán miből gazdagodott meg, ha vállalkozása sem volt!
Az asszony szakácskönyvéből vagy a képviselői juttatásából!
Na , de a másik se különb igaz!

ökörpöröly 2010.11.29. 18:41:26

A cigány Szaddam ámokfutása miatt nem fog bejönni a működőtőke se, a jövő évre 1, azaz 1 ezrelék munkanélküliség csökkenést prognosztizálnak. Az egész régió legalacsonyabb növekedését prognosztizálják.
Ebben az országba nincs jogbiztonság, nincs egyeztetés, a magántulajdon szabad préda az állam számára. Az emberek elkezdték kimenteni a megtakarításukat külföldre.
Aki teheti, az elmenekül külföldre, amint normalizálódik kint is a helyzet.

Kalmár 2010.11.29. 18:41:44

@papas: Te PAPAS.
Tudod te mi a troll?
Megnéztem milyen hozzászólásaid voltak mostanában. Trollozol, fos minden, hülye mindenki esetleg fidesznyik.
Nem érted a témákat amikhez kommentelsz vagy csak ilyen sekélyes vagy.
Egy érved sincs a MNYP mellet vagy ellene. Mindegy lenne melyik, de nincs egysem.

Tudod a pókerban van egy mondás. Ha fél óra játék után nem jössz rá, ki a mazsola az asztalnál, akkor te magad vagy az.

Olvasd vissza a kommentjeidet és kutass gondolatok, érvek után.
A köpéshez csak nyál kell. Az van, látom.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 18:42:08

@Kalmár: Egyébként milyen másfél évről beszélsz fakabát?

ökörpöröly 2010.11.29. 18:44:17

Tavasszal meg áldásos tevékenysége miatt több százezer kerülhet utcára. Ki fogja kifizetni az egekbe menő törlesztéseket, amikor már több százezer jelzáloghiteles tartozik több mint 90 nappal? Ez a büdös cigány Szaddam több kárt okoz, mint a pestis.

Kalmár 2010.11.29. 18:45:26

@ökörpöröly: Először is Szarházi az anyád.
Másodszor a csőd helyzethez nem elég kiollózni 2010től cikkeket. Nézd meg honnan indult 2001 ben a minősítésünk.

papas 2010.11.29. 18:46:22

@Kalmár: telibe! a hevességed és személyeskedésed alapján, csak nem magadra ismertél? igen, valóban többek között rád gondoltam, amikor a troll vitézekről beszéltem.

ökörpöröly 2010.11.29. 18:48:40

@Kalmár: Hülye gyerek! És te mit szólsz, hogy a világgazdaság szereplői kétszeresére növelték a magyar államcsőd veszélyét?
Nem a cionkékek, a bolsik, hanem a VILÁGGAZDASÁG SZEREPLŐI! Azért, mert a szeretett vezéred, cigány Szaddam egy elmebeteg, jellemtelen, hazaáruló tolvaj. Aki saját és társai érdekében tönkreteszi az országot. Leépítette az összes jogállami féket, bitorol minden jogágat. Ez bolsevik diktatúra, nem más.
Azt kívánom, hogy dögölj benne éhen a rohadék, tetves, fidesznyik családoddal együtt, ha neked ez ennyire tetszik!

Kalmár 2010.11.29. 18:49:35

@kimdzsongil: Nem egykutya. Amiket te írsz azok a kacsa magazinban jelentek meg. Amikről én azok a bíróságon. Az összes ügyet egy komplett minisztérium vizsgálta és a szoci vezetésű rendőrség a döntő részét még vádemelésre sem adta tovább, a többi is lufi volt.
Úgy rémlik a szocik pedig tömött sorokban vonulnak a sittre.
Na megyek, kész a trollburgerem és csipogott a telóm is, megjött a napi bérkomment díj.
A szemetek megint elvonták a MNYP hozzájárulást:)))

Dracon 2010.11.29. 18:50:07

@ökörpöröly:
Az indexen rajta van zorban válasza fleto kérdésére. Ott mondta hogy erre szavaztak a zemberek és mindenki örül és happy.
Azok akiket majd kilakoltatnak azok is örülni fognak hogy beszopták a FASZ-t (Forradalom
A Szavazófülkében) és ezzel kivették a részüket a NER-ből. Gondolom majd jutányos áron kaphatnak az állami nyomda remitendájából NENYI nyomtatványt hogy pallérozhassák elméjüket és hogy legyen mivel takarózniuk.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 18:53:39

@Hari R. Seldon: természetesen az, hogy csak akkor vehető fel a manyuplóvé egyösszegben, ha legfeljebb 180 hónapig voltál manyup-befizető (15 év jogviszony), az azt jelenti, hogy NEM vehető fel egyösszegben. Ugyanis az első fecskék 1998 óta fizettek a manyupoknak, és - milyen érdekes, éppen - 2013-ban mennek nyugdíjba.

Ez az egyik hazugság a manyupokkal kapcsolatban. Nem, NEM ÖRÖKÖLHETŐ a vagyon, csak ha elhalálozik a folyósítás előtt a befizető. Egészen pontosan minden más esetben a manyup az örökös. Ezt add hozzá a törvényes kezelési költségükhöz, mint profitot, amiről szemérmesen hallgatnak a manyupok is, meg a hivatásos manyupisták is.

ökörpöröly 2010.11.29. 18:54:01

@Kalmár: Anyámat ne szidd, a büdös lábú, repedt sarkú, bolsevik, kurva anyád még mosónő se lehetne mellette!:)
Az ország elindult minden hiba, tolvajlás ellenére az egyensúly felé, ezt értékelték a piacok. Azonban a cigány Szaddam mindent tönkre tett hagymázas őrültségével. Ami nem is őrültség, ha a saját és haverjai hasznát nézzük, lefogadom, már most 100 milliárdokat kerestek a shortokkal a tőzsdén és a FOREX-en.
Aztán meg majd felvásárolják fillérekért a részvényeket. Ügyes terv. Csak közben tönkre megy az ország. Bár a hozzád hasonló faszszopó bolsevik geciket nem sajnálom, remélem, majd a gulágszanatóriumba kerülsz!:)

ökörpöröly 2010.11.29. 18:58:20

@Dracon: A liberálbolsik is szarháziak, ez nem kétséges. Egyrészt sokat loptak, ,másrészt hagyták hitelből fogyasztani az országot, persze a cigány Szaddam támogatásával. De ami most van, az már nemhogy nem Nyugat-Európa, de még a Balkánon is ezerszer inkább jogállam van, illetve jobb a gazdaságpolitikájuk.
Tényleg, a cigány Szaddam megmondta, keleti nép vagyunk,-biztos a tetves cigány őseire gondolt-, tehát legyen DZSUCSE. Észak-Korea is lassan már jogállam lesz Magyarországhoz képest!

Kicsit Karcos 2010.11.29. 18:58:30

Forrás:

1997. évi LXXXII. törvény

a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról

"Egyösszegű kifizetés

28. § (1) A pénztár egyösszegű kifizetést teljesít:
a) a pénztártag felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén a kedvezményezett részére,
b) annak a pénztártagnak a kérésére, akinek a nyugdíjkorhatár eléréséig a különböző pénztárakban eltöltött és összeszámított tagsági jogviszonya nem haladja meg a 180 hónapot.

(2) Az (1) bekezdés b) pontjában a 180 hónap számításánál - nem teljes naptári hónap esetén - 30 naptári napot kell egy hónapnak tekinteni.

(3) Ha a pénztártag nem az egyösszegű kifizetést kéri, részére járadékszolgáltatást kell megállapítani."

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700082.tv

Mellesleg a Szakértői Kormány ezt is korlátozni akarta természetesen szintén a Zemberek érdekében úgy, hogy csak akkor lehessen egyösszegű kifizetést kérni, ha a számított járadék nem haladja meg az öregségi minimálnyugdíj 5 százalékát, de ezt elmeszelte az AB, de jól jelzi, hogyan is gondolták a kommunista elvtársak ezt az egész manyuposdit, a kiszámíthatóságot és a többi szép jelszót, amivel ma is kampányolnak.

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=103/2010&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

papas 2010.11.29. 18:58:44

@Kalmár: "Úgy rémlik a szocik pedig tömött sorokban vonulnak a sittre." pontosan kire gondolsz te szerencsétlen? kik azok akik a sittre mentek? azok, akikre a maszop azt mondta, hogy őket ki lehet lőni. zuslág zsidózott, hagyó meg át akarta venni a szocialista pártot, ezért megadták rájuk a kilövési engedélyt.

Viszont azt megint nem tetted hozzá, ilyen egy igazi agymosott troll, hogy az ügyészség, milyen színű is volt. poltpetya polgártárs most kapja meg érte a jutalmat ismét.

ja és kérlek mutasd már be nekem, hiszen akkora zseni vagy, hogy orbán és családja miből és hogy szerzett ekkora vagyont, mert erre ezt nekünk a közgázon soha nem sikerült megfejteni. ennyit még megtehetnél.

Dracon 2010.11.29. 19:09:06

@ökörpöröly:
Jaja fleto is megérdemelne egy jó kis végbéltágitó programot a lipicai ménes közreműködésével.
De az azért valahol megdöbbentő hogy fletó tolvajozza le viktorkát és okitja ki demokráciából és ráadásul még igaza is van.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 19:12:48

@Hari R. Seldon: akkor ugye maradhatunk annyiban, hogy egy tipikus nyugger nem vehet fel semmiféle manyup-tőkét egyösszegben a hatályos törvényi szabályozás alapján, hanem azt a manyup örökli tőle a halála után? Ha már így le akarjuk egyszerűsíteni a kérdést. De ha nem akarjuk, akkor említsük meg az árvaellátást és az özvegyi nyugdíjat is.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.29. 19:21:35

@Kicsit Karcos: Nem azt jelenti, hanem azt ami oda van írva, vagyis hogy FELVEHETŐ. Mutass ilyet az állami rendszerben. Még a befizetéseket se tartják nyilván.

Dracon 2010.11.29. 19:25:51

@Kicsit Karcos:
Öröklés:
Két eset van.
1. feldobod a pacskert azelőtt hogy nyugdijba mentél volna. Ekkor a felhalmozási időszakban vagy. Ilyenkor a számládon levő összeget egyösszegben megkapja az örökös.
2. nyugdijba mégy és eldöntöd hogy milyen járulékot kérsz.
a. Ha életed végéig akkor szopsz mert ha meghalsz akkor coki van mindenkinek.
b. határozott idejű járulékot kérsz. ha előtte meghalsz akkor a hátralevő részt megkapja az örökös
c. életed végéig kérsz úgy hogy halálod kor egy fix összeg legyen kifizetve az örökösnek kvázi mint hagyaték. Ekkor ezt kapja az örökös

Ezek a kifizetések nem korlátozzák az örökös jogát saját nyugdijra van egyéb nyugdijjogra.

Ez azért korrektebb mint a özvegyi nyugdij maikor a sajátról le kell mondani, vagy az árvaellátás ami egy kiflire se elég

whale 2010.11.29. 19:36:26

@kimdzsongil: MÉG NEM MÚLT IDŐ!

AMEDDIG MAGADTÓL NEM ADOD A PÉNZED SEMMIT NEM TEHETNEK!!! NE ADD ODA A PÉNZED A NARANCSOS KOMCSIKNAK!
SENKI SE ADJA ODA!!! SZOPJANAK LOVAT!!!!

whale 2010.11.29. 19:37:48

@Kicsit Karcos:
Két életre is kérhecc kifizetést! Mielőtt írsz, nézz utána, hogy miről....

ökörpöröly 2010.11.29. 19:38:17

@Dracon: A nap egyéb viccei:

1. Azután, hogy a MANYUP-tagok 3000 milliárdos meglopása után Rogán Tóniék bejelentették, hogy egyszeri adófizetés mellett haza lehet hozni a külföldre menekített megtakarításokat!:)
A hülye nem veszi észre, hogy akik nem vitték ki, és van megtakarításuk, azok most gondolkoznak, hogy hova menekítsék!:P
Van ezeknek eszük?:) Ha, van, akkor csak egy eset lehetséges. A CIGÁNY SZADDAM BARÁTI KÖR tagjai hozzák haza a pénzt, hogy segítsenek töredékáron felvásárolni az országot!:)

2. Matolcsy György szerint "hiteltelen és professzionálisan megalapozatlan" az Európai Bizottság (EB) Magyarországgal kapcsolatos gazdasági előrejelzése. A kormány tartja magát saját előrejelzéseihez.
Ez közröhej. Az egész világ hülye, ostoba, tudatlan, csak a cigány Szaddam és Matolcsycska nem.:)
Matolcsy csak egy dologban világszám, 360 fokos szögben tudja mozgatni a szemeit, ráadásul külön-külön. Ezzel a tulajdonsággal maximum frakciópedellus lehetne -belátná a teljes FIDSZ-KDNP frakciót-, nem miniszter.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 19:40:54

@Dracon:

"b. határozott idejű járulékot kérsz. ha előtte meghalsz akkor a hátralevő részt megkapja az örökös
c. életed végéig kérsz úgy hogy halálod kor egy fix összeg legyen kifizetve az örökösnek kvázi mint hagyaték. Ekkor ezt kapja az örökös"

Ezekre jogszabályi forrást kérek.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 19:42:10

@whale: Tőled is forrást kérek a vonatkozó jogszabályokból.

Dracon 2010.11.29. 19:45:31

@ökörpöröly:
matolcsi főpatkány csak abban világszám hogy még él. Mivel ekkora hülyeség már élettel összeegyezthetetlen állapot. Ilyenkor az agy megsemmisiti magát, pl kocsi elé lép, lúgot iszik stb.
De a mi matolcsikánk még él, lehet hogy az egész fidesz frakció erre kondicionálja, vagy azt hiszi hogy a zemberek meg nála is hülyébbek és ez a jóleső érzés élteti.

Még jó hogy nem megy ki az EU tanácsba és kijelenti hogy mivel a zemberek megszavazták ezért csak az a tuti amit ő csinál és az EU meg szopjon lovat, vagy mégjobb ha neki adja a kamra kulcsot mert a zembereknek ez tetszene csak igazán

Kotkodus 2010.11.29. 19:46:08

@Vidéki: nem akarlak meggyőzni, mert tudom, hogy érzelmileg kötődsz az álláspontodhoz, csak szerettem volna felhívni a figyelmedet (forrással), arra, hogy a PSZÁF mást állít mint amit te állítassz, hogy a PSZÁF állít...
tanácsolom, legközelebb nézz utána mielőtt szajkózod a pártközpontból érkező infót...
értelmes embernek tűnsz, úgy gondolom, belátod, hogy ez az "egy fecske nem csunál nyarat" duma (amikor a mnyp-ak átlaghozamáról beszélünk) nem állja meg a helyét!

további jó fröcsögést kívánok!

kot

Dracon 2010.11.29. 19:49:31

@Kicsit Karcos:
Ez van benne az én pénztáram szabályzatában.

"
A pénztár által nyújtott nyugdíjszolgáltatások
5.1. A pénztár a pénztártag részére a nyugdíjszolgáltatást a pénztártag által
választott típusú járadékszolgáltatásként nyújtja, vagy egyösszegű kifizetésként
teljesíti.
5.2. A járadékszolgáltatás a tag választása szerint lehet:
5
- életjáradék, amelyet a pénztár a tag számára élete végéig havonta előre
folyósít;
- elején határozott időtartamos életjáradék, amelyet a pénztár a
nyugdíjszolgáltatás megkezdésének időpontjától számított, a pénztártag által a
szolgáltatás igénylésekor előre meghatározott időtartam lejártáig a tag részére,
illetve a pénztártagnak a határozott időtartam alatt bekövetkező halála esetén a
tag kedvezményezettje (örököse) részére folyósít ezen időtartam végéig. Ha a tag
túléli a határozott időtartamot, akkor a járadékot a pénztártag haláláig kell
folyósítani. Az, hogy a szolgáltatásra igénylésekor a pénztártag milyen
időtartamot választhat a szolgáltatás módozattervében kerül meghatározásra.
- végén határozott időtartamos életjáradék, amelyet a pénztár a pénztártag
részére élethosszig folyósít, majd annak halála után a pénztártag által a
szolgáltatás igénylésekor előre meghatározott időtartam lejártáig folyósít. Az,
hogy a szolgáltatásra igénylésekor a pénztártag milyen időtartamot választhat a
szolgáltatás módozattervében kerül meghatározásra.
- kettő, vagy több életre szóló életjáradék, amely a pénztártag és
kedvezményezettje részére járó olyan nyugdíjszolgáltatás, amelyet addig
folyósítanak, ameddig legalább egyikük életben van.
5.3. A pénztár egyösszegű kifizetést teljesít:
- annak a pénztártagnak a kérésére, akinek a nyugdíjkorhatár eléréséig a
különböző pénztárakban eltöltött és összeszámított tagsági jogviszonya nem
haladja meg a 180 hónapot. Ha a pénztártag nem az egyösszegű kifizetést kéri,
részére járadékszolgáltatást kell megállapítani. A 180 hónap számításánál - nem
teljes naptári hónap esetén - 30 naptári napot kell egy hónapnak tekinteni.
- a pénztártag felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén a
kedvezményezett részére. Ez az egyösszegű kifizetés nem szolgáltatás.
"

Dracon 2010.11.29. 19:53:37

"
10.3. Elhalálozás
10.3.1. A tag halála esetére kedvezményezettet jelölhet. Kedvezményezett
hiányában a tag természetes személy örökösét kell kedvezményezettnek
tekinteni. Kedvezményezett, illetve örökös hiányában az egyéni számlán
lévő összeg a pénztárra száll. Ezt az összeget a pénztár fedezeti tartalékán
a tagok egyéni számlái és a szolgáltatási tartalékok javára a jóváírás
időpontjában fennálló egyenlegek figyelembevételével kell elszámolni.
10.3.2. A tagnak a felhalmozási időszakban bekövetkező halála esetén a
kedvezményezett választhat, hogy az egyéni számlán lévő összeg ráeső
részét
10.3.2.1. Egyösszegben felveszi
Az elszámolás módja megegyezik az egyösszegű
szolgáltatásnál leírtakkal.
10.3.2.2. A Tny. szerinti hozzátartozói nyugellátás megállapítása
esetén átutaltatja a Nyugdíjbiztosítási Alap részére
A hozzátartozói nyugellátás összegének a Tny. 12. § (6)
bekezdésének alkalmazásával történő megállapításáról a
nyugdíj-biztosítási szerv értesíti a pénztárat.
A Nyugdíjbiztosítási Alapba történő átutalással kapcsolatos
határidőket a 9.6. pont tartalmazza.
10.3.2.3. A Pénztárnál vezetett saját egyéni számlájára átvezetteti
Az elszámolás módja megegyezik a más nyugdíjpénztárba
történő átlépés szabályaival.
10.3.2.4. Más pénztárba viszi át
Más pénztárba történő átvitel esetén a Pénztár az átlépés
szabályai szerint jár el.
9
10.3.3. A tagnak a szolgáltatási időszakban bekövetkező halála esetén,
amennyiben a tag nyugdíjszolgáltatásként elején vagy végén határozott
időtartamos életjáradékot választott, úgy a pénztár a szolgáltatás
igénylésekor meghatározott időtartam lejártáig folyósítja a járadékot a tag
kedvezményezettje (örököse) részére.
"

Kotkodus 2010.11.29. 19:53:43

@Kalmár: sok mindenben egyetértek veled az előző kormány tevékenységét illetően.
loptak, csaltak, hazudtak, és komoly felelősségük van abban, hogy ma a fidesz 2/3-os többséget élvez.
de az is biztos, hogy a fidesznek óriási felelőssége volt abban, hogy magyarországon 8 évig nem lehetett semmilyen komoly reformot véghez vinni...

a politika egy ilyen mocskos játék és hogyha azt gondolod - tényleg - hogy a fidesz angyalokból áll akik nem fognak ugyanúgy lopni, akkor bizony jobb ha nem nézel csak jobboldali tudósításokat, mert különben csalódni fogsz...

aranyos, hogy ilyen naív vagy...

Kicsit Karcos 2010.11.29. 20:00:25

@Dracon: köszi, ez benne van a jogszabályban is: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700082.tv

A gond ugye ezekkel, hogy egyik sem a tőke örökléséről rendelkezik. Arra csak az egyösszegű kifizetés való, de az ugye 15 év (másképpen: 2013-1998) járulékfizetés után már felejtős.

ökörpöröly 2010.11.29. 20:02:18

@Dracon: Komolyan mondom, nekem a sztálinista béketábor jut eszembe a FIDESZ-ről. A gaz imperialista-cucialistáknak nem szabad hinni! A sztálinista SZU-ban minden ember dúskál a javakban, a gulágokon csoportos aromaterápia folyik,a fejadagot pedig túlzott elhízás miatt nem emelik meg 350 gramm cikóriakenyérről -látjátok, egészséges cikóriakenyér, amiről egy imperialista csak álmodozhat- és havi 10 dkg zsírról. :)
Idióták!

ökörpöröly 2010.11.29. 20:03:44

Azon röhögtem, hogy a szarházi indexes gyereknek se merték megmondani a nevüket a fideszesek!:P Ég a pofájuk, a nagy parlamenti képviselők!:) Tiszta vicc!:)

ökörpöröly 2010.11.29. 20:05:22

@ökörpöröly: Most még ciki nekik a bolsevizmus, de rövidesen megszokják, aztán indulhatnak a transzportok Recskre vagy a cigány Szaddam klán bányatársaságaiba!:)

Dracon 2010.11.29. 20:06:42

@Kicsit Karcos:
Igen egyösszegű öröklésre csak a felhalmozási időszakban van lehetőség.
De ha 70éves korodban feldobod a pacskert akkor jobb ha a mama kapja a járulékot tovább nem pedig egy börönd pénzt, amit szétdob a kölkök között és vége.

A járadék időszakban nem ajánlatos egyösszegben kivonni a pénzt a pénztárból mert akkor nem lehet tervezni. Egy hirtelen jött fideszeses pestis járvány kiüti a pénztár tagok 1/3-át és az örökösök felveszik a zsetont, akkor a pénztár fizetésképtelen lesz mert a pénz papirokban van. Kész postabank reloaded.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.11.29. 20:08:56

tök mókás olvasgatni az ilyen Vidéki vagy a Seduxen féle "de a kommunisták .... meg így a kommunisták" röffenéseket :)
tisztára mint az alkesz fábry, csak kommentelőben :D

Dracon 2010.11.29. 20:10:37

@ökörpöröly:
Az a baj hogy itt is vannak olyan csillogó szemű békeharcosok, akik tiszta szivből hiszik hogyha a zorbán azt mondja hogy hajoljanak előre és húzzák szét a farpofáikat akkor hálát adnak az istennek hogy viktor pont őket találta arra érdemesnek, hogy a répájára húzza.

Kotkodus 2010.11.29. 20:13:55

@Kalmár: "Több dolog is. A több száz éves pénztáraknál remélhetőleg nem az elvtársak által 1997-ben alapítottakra utalsz. Estleg az OTP-re? Csak nem."
NEM, az ING-re gondoltam... Csányira egyébként sok mindent lehet mondani, de azt, hogy "kommunista", vagy hogy "liberális köcsög" azt szerintem nem (ov nagy haverja...)

"Sőt azokra sem amelyek a háború utáni gazdasági válságban csődbe mentek és elnyelték milliók pénzét."
TERMÉSZETESEN a bankok voltak a felelősek a háborúkért is és nem a kormányok, jó a logikád...

"Bár nemrég Braziliában megmutatták mi a módi. Ahogy nyugdíj korba lépett az első szélesebb réteg, csődbe mentek gyorsan."
nálunk a PSZÁF ellenőrzi azt, hogy a mnyp-ak megfelelően kezelik-e a tőkét (állami SZAKFELÜGYELET), ha ez nem megfelelő garancia neked, akkor nem értem miért tartod jó ötletnek az egész tőke visszautalását állami KEZELÉSBE...

"Tényleg normális dolog egy pár éve, max évtizede alapított maszek cégre bízni a pénzed egy 1000 éves ország helyett? :)) na ugye a számok.....
örülök az iróniádnak, azt hiszem te is érted milyen vicces amit írsz... (több mnyp mögött többszáz éves múlttal rendlkező cégek vannak - idősebbek a 3-4 magyar köztársaságnál együttvéve...)

"Egyébként ha valaki le tudja vetkőzni a zsigeri Orbánfóbiát akkor maghallja az olyan hangokat is mint a linkben van. Ezek a péztárak alacsony hozamúak, drágák, szabályozatlanok és sajnos nem is véletlenül. 97 ben jó kis vagyont harácsoltak össze vele az elvtársak. Simán magánzsebbe dugták a pénzemet. Na AZ lenyúlás."
nézz utána a pszáf honlapján: a reálhozam POZITÍV (+ örökíthetőség), ez több mint amit az állam kínál...

igazából engem nem zavar az, hogy te szeretnéd az állami kasszába utalni a pénzedet, egyedül az zavar, hogy én elégedett vagyok a KÖTELEZŐ mnyp-ammal, azonban ennek ellenére visszakényszerítenek az állami rendszerbe...

téged felháborít a 97-es kötelező mnyp rendszer > bele tudsz gondolni az én helyzetembe is...

ökörpöröly 2010.11.29. 20:16:13

@Dracon: Régóta nem vagyok büszke arra, hogy ebbe a sitnyik nemzetbe születtem, de egyre inkább szégyellem.:) Ha éhen hal az észak-koreaiak egy része, akkor majd innen importál bolsevik fidesznyik fanatikusokat Kim Dzsong Il. Orbán meg besöpri értük a pénzt, s vigyorogva integet hű csicskásainak, akik remegő lábbal, s szívvel élveznek el a gyönyörtől...:P

Dracon 2010.11.29. 20:24:32

@ökörpöröly:
Hát igen ha ez a nép adna valamit magára akkor:
1. Az öszödi beszéd után (azért olvassa el azt valaki vagy hallgassa meg és próbáljon a szavak mögé nézni). hogy az összes maszopos képviselőt a saját választókörzetük meglincselte volna
2. a beszéd ismeretében mikor viktor szátszándékkal az elmúlt 8 év alatt hátráltatta a szerkezetváltást és szajkózta a "NE A ZEMBEREKKEL FIZETTESÉK MEG!!" szöveget, és nem vett rész a parlament munkájában valamint csak a NEM gombot használták, akkor a fidesz képviselők is csak egy kiadós véresre verésre számithattak volna.
3. Most hogy végülis kiderült hogy a király meztelen és mégiscsak a "ZEMBEREKKEL FIZETTETIK MEG!!!" legjobb kommunista hagyományokat követve, percenként szembeköpve a régi igéreteiket, követeléseiket, akkor egy jobb országban nem a tv székház égen ilyenkor hanem a parlament.

De ez egy szar szemét erkölcsi tartás és gerinc nélküli zombi nép aki a vasárnapi ebéd érdekében még a saját lányát is az utcára küldi.

Goompah 2010.11.29. 20:24:59

@Kicsit Karcos:

Hm, ez valahogy elkerülte anno a figyelmemet. Látszik, ügyeskedni próbáltak az elvtársak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 20:33:19

@Kalmár: menten lefosom a bokámat éleslátásod kapcsán. szólj a pintér-droidoknak, friss fánkkal, és meleg kávéval várom őket :)))
@zrobasé: tönkre is baszta az estémet, mit ne mondjak :)))) sebaj, ha Messiék gurítanak egy 5öst a rinyamadridnak menten jobb lesz a kedvem :)))
@Kicsit Karcos: "hogy beszámítja szolgálati időnek azt az időszakot, amikor nyugdíjjárulékot nem, csak manyup-"tagdíjat" fizettél." - híííj, ez legalább is merész ötlet, mert ugye a szolgálati időnek a járulékfizetés az alapja. az állami kasszába. itt meg olyan nem lesz. igazából én itt arra gondoltam, hogy egyebassza a 2011-2014 időszak kimarad, de utána ismét "csatlakozni" lehet az Új NER-hez (vagy az akkori blikkfangos megfelelőjéhez) :))) A 20 év szolgálati idő (ami az alapja az öregségi nyugdíjnak), az az együttműködős 4 év nélkül is gond nélkül meg lenne.

Dracon 2010.11.29. 20:34:12

büdös szájú kiflitolvaj ribanc azt hiszi hogy mindenki hülyébb nála.
"
Selmeczi Gabriella szenátorasszony nyugdíjvédelmi kormánybiztos a Fidesz vezérszónoka. Veszélyben voltak az állami nyugdíjak, ezért lépni kellett a nyugdíjak védelmében, mondta. Ennek első lépéseként elvették hárommillió magánnyugdíjpénztári tag 14 havi nyugdíjjárulékát, most pedig "megteremtették a szabad nyugdíjpénztár-választás lehetőségét". Megnyugtatónak nevezte, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok felvehetik a portfoliójuk nyereségét, ha átlépnek az állami rendszerbe. A kormánybiztosasszony azt állítja, hogy a visszalépők vagyona is örökölhető lesz - ez úgy igaz, mint a szabad pénztárválasztás, valójában csak az özvegyi nyugdíj intézményét szélesítik ki, az elhunyt gyermekei már egy fillért sem láthatnak a befizetésekből.
"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.29. 20:35:02

@Seduxen: Már megelőztük és ez így marad.Titeket meg pláne.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 20:36:00

@ökörpöröly: na eddig bírtam, beteszlek a toplákos dobozba, ha nem haragszol.

Vidéki 2010.11.29. 20:36:29

@Kotkodus:
Írrod: "csak szerettem volna felhívni a figyelmedet (forrással), arra, hogy a PSZÁF mást állít mint amit te állítassz, hogy a PSZÁF állít..."

De miért nem hozod nyilvánosságra, hogy a mitisírahogyishívják, miszerint
a PSZÁF mást állít?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.29. 20:36:35

@Seduxen: Azt a kis köcsögöt felrúgják az első percben.

csi szi 2010.11.29. 20:36:53

@ökörpöröly: "A cigány Szaddam korlátlan hatalomra tör, Putyin a példaképe"

LOL. Putyin a Fletó arany haverja, feleségestül látogatták egymást stb. Idén is meghívta a dácsájába, szóval inkább neki lehet a példaképe...

ökörpöröly 2010.11.29. 20:38:03

@Dracon: Sok mindenben azonosan gondolkozunk, sőt, szinte mindenben. De ezt se egy cionkék aktivista, se egy posztkommunista suttyó, se egy fidesznyik népnemzeti szargombóc nem értheti meg. Ők mindig a nyájjal bégetnek, ahogy a vezérürü diktálja.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 20:39:48

@Kalmár: "Tudod ez a kiállás azért van, mert mi nem hiszünk a Fletónak." - irigylem az egyszerűségedet...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 20:40:51

@Tigeri: a C. Rinyáldóra gondolsz? Remélem is, hogy már az első percben kettétörik annak a hímringyónak a lábát :)))))

VAMOS BARCELONA!!!

Dracon 2010.11.29. 20:47:37

@ökörpöröly:
Akkor jóéjt neked.
Én csak abban bizom hogy még az én életemben eldől az ország sorsa.
1. Vagy körbekeritik szögesdróttal kiteszik rá a rezervátum táblát, és majd csak akkor mennek be az őrök mikor elcsitul az ajvékolás, a réti négerek hőzöngése valamint az éhséglázadás kétségbeesett orditása.
2. vagy nagyon gyorsan megalakul (akár a fidesz felrobbanása árán) egy hiteles érték és magántulajdon tisztelő JOBBOLDALI párt akire nem azért kell szavazni mert valami ellen szavazunk, és bitóra vagy legalábbis börtönbe küldi a szocialistákat(maszop) kommunistákat (fidesz) és a faék egyszerűségével vetélkedő nácikat(jobbik)

Ez a két út áll előttünk én a 2.-at várom (még)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.29. 20:49:48

@Seduxen: Ha már a kedvenc Am.foci csapatom vergődik,legalább itt európában mennyen valahogy.
Azt a kis nyálas köcsögöt meg a junájted óta bírom ez van 3x olyan jó mint a Messi,de ma csak 3 gólpasszt fog adni de gólt nem rúg.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 21:12:48

@Tigeri: itt vagy még? :)))

XAVI!!!! Köze nincs a meccshez a rinyákoknak :)

Kotkodus 2010.11.29. 21:13:40

@Vidéki: kérlek (azt hiszem selmeczi gabika nem ezt állította, biztosan csak tévedett, hiszen a mi új kormányunk biztosan nem hazudna... ), de ígérd meg, hogy többet nem szajkózod amit a pártközpontban ismételgetnek!

www.pszaf.hu/topmenu/sajto/pszafhu_sajtokozlemenyek/tajek_nypteljesitmeny_2009.html

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétette honlapján valamennyi nyugdíjpénztár tavalyi hozamteljesítményét. A 19 hazai magánnyugdíjpénztár növekedési portfólióinak összesített nettó hozama 25,62 százalék lett 2009-ben, a kiegyensúlyozott portfólió 17,42, a klasszikus 11,45 százalék hozammal zárt. A kiemelkedően jó befektetési eredménynek köszönhetően az elmúlt 10 évre számított éves átlagos reálhozam – azaz az infláció fölötti hozam – mindhárom választható portfóliótípusnál pozitívvá vált, mértéke éves szinten átlagosan 0,35-1,02 százalék közötti.

A klasszikus és a növekedési portfólióknál a magyar részvények tartása, a kiegyensúlyozott portfóliókban az egyedi értékpapír-befektetések és a vagyonkezelői döntések támogatták a jó eredményeket. A számok bizonyítják: helyes volt a választható portfoliós rendszer bevezetése. A rendszer lehetővé teszi a még hosszabb távon a pénztárban maradóknak a nagyobb kockázat vállalását a nagyobb hozam reményében, ám képes a rövidesen nyugdíjba vonulóknál a kockázatok, a lehetséges veszteségek mérséklésére. 2008-ban így a nyugdíjkorhatárhoz közel lévő, klasszikus portfolióba sorolt tagok hozama kedvezőbb lett, mint a kiegyensúlyozott, vagy a növekedési portfolióban. 2009-ben pedig az elért hozamok a kockázati szint növekedésével emelkedtek.

A 63 hazai önkéntes nyugdíjpénztár átlagosan 16,76 százalékos hozamot ért el tavaly. Ennek köszönhetően az elmúlt egy évtizedre számított reálhozam itt is pozitívvá vált, éves szinten 1 százalék lett. Nemzetközi összehasonlításban mindkét pénztártípus hozamteljesítménye jónak számít.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 21:14:00

@Tigeri: "ez van 3x olyan jó mint a Messi" - álmodban! az a köcsög kis cinyáldó egy öncélú fasz, akibe semmi futball iránti alázat nem szorult. Ellentétben Messivel.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 21:41:51

@Seduxen: mi lenne, ha Messit vennénk meg a 3 négyzetmisiből? Beíratnánk a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, hmm?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.29. 21:52:59

@Kicsit Karcos: hm, akkor én inkább már egy magyar állampolgárságban gondolkodnék :) fasza kis válogatottunk lenne :) + David Villa, Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, Torres, Gerrard, úgy hirtelen ennyi. Hívd fel Viktort, hogy tegye magát hasznossá :))))

Kicsit Karcos 2010.11.29. 21:53:22

barikad.hu/heged%C5%B1s_tam%C3%A1s_befizet%C5%91k_j%C3%A1rul%C3%A9k%C3%A1b%C3%B3l_fedezik_rekl%C3%A1mkamp%C3%A1nyt-20101129

Kiváló hozzászólás, és ha csak a nyugdíjról lenne szó, de az államadósságról nem, akkor minden szavával egyetértenék.

Kicsit Karcos 2010.11.29. 21:57:12

@Seduxen: viszont ha ennyi katalánt honosítanál, akkor nehéz lenne megkerülni a NER Jimmy Jumpját: mandiner.blog.hu/2010/11/11/a_ner_jimmy_jumpja :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.11.29. 22:19:30

@Kotkodus: tuti hazudik a pszáf - sztem államosítani kéne.
én inkább selmeczinek hiszek :))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.30. 00:11:37

@Seduxen: Eh,ez borzasztó volt.Vagy altatót kaptak,vagy maguk ellen fogadtak.
Egy kicsit dühöngtem csak.Már csak a Rubin Kazanyban bízhatok.:((

belzebubó 2010.11.30. 04:05:41

@Kotkodus: A Kun cikk amiről beszél 2009-es. Binder minden fórumon elmondja, hogy a reálhozam hosszú távon éppen 1% ill. még annyi sem. 2008-ban -38%-ot is realizáltak egyes pénztárak. Ezt a 2009-es hozam kiegyenlitette, de mindig mindenhol átlag 1%-os reálhozamról beszél Binder ha hosszú távon vizsgálják a teljesitményüket.
"A PSZÁF adatai szerint 466 milliárd Ft-ot vesztettek tavaly (2008-ban) a magánnyugdíjpénztárak. Valamennyi tag számláján kevesebb pénz volt az év végén, mint egy évvel korábban, s kevesebb, mint amennyit az évek során befizettek."- ez 2008-ban valóban igy volt.

belzebubó 2010.11.30. 04:08:05

@Kotkodus: A Kun cikk amiről beszél 2009-es. Binder minden fórumon elmondja, hogy a reálhozam hosszú távon éppen 1% ill. még annyi sem. 2008-ban -38%-ot is realizáltak egyes pénztárak. Ezt a 2009-es hozam kiegyenlitette, de mindig mindenhol átlag 1%-os reálhozamról beszél Binder ha hosszú távon vizsgálják a teljesitményüket.
"A PSZÁF adatai szerint 466 milliárd Ft-ot vesztettek tavaly (2008-ban) a magánnyugdíjpénztárak. Valamennyi tag számláján kevesebb pénz volt az év végén, mint egy évvel korábban, s kevesebb, mint amennyit az évek során befizettek."- ez 2008-ban valóban igy volt.

kej 2010.11.30. 06:30:24

kedves vidéki, észkép, kalmár és a többiek.

az a baj, hogy itt néhány ezren nem a lényegről vitatkozunk. lehet ugyanis szemantikai vitát folytatni arról, hogy a kormány tervezett intézkedése "államosítás", vagy "lopás". lehet arról vitatkozni, hogy a manyupok "szocialista pénzszivattyúk-e. (bár ennek feltehetően a csányi sanyi bácsi nem nagyon örül.) lehet arról vitatkozni, hogy a manyupban levő pénz az én megtakarításom-e, vagy sem. lehet csodaszép metaforákat alkotni (amit egy másik másik blogon olvastam), hogy aszondja: ami most történik az nem más, mint, hogy az ember ültet egy gyümölcsfát, évekig öntözi metszi, permetezi, hogy aztán mielőtt meghozza első gyümölcsét kivágja, és eltüzelje. mindezeket lehet.

de a lényeg mégis csak az index három perces videójában van.

a lényeg, hogy a kormánypárti képviselőknek fingja nincs arról, hogy mi történik a pénzzel. hogy a kormány(!) tagja (kommunista időket idézvén) mielőtt bármit mondana egyeztetne a pártközponttal. hogy a kormánypárti politikusok a nemtudásukhoz még a nevüket sem adják. annyira jellemző a testbeszédük, ahogy szinte menekülnek. ahogy a nyóc kerületi polgármester, a kocsis máté sietve lohol egy párttársa után, hogy legyen mire hivatkoznia, miért nem válaszol. hogy a salamon lászló öntudatosan, leszegett fejjel menekül előre a kérdések elől. a lényeg ebben a háromperces videóban van. a lényeg az, hogy a megszólaltatni kívánt tízegynéhány emberben a tisztességnek még csak a szikrája sem tűnik fel. és ezek az emberek jövő hétfőn öntudatosan, emelt fővel nyomnak igent egy olyan jogszabályra, aminek okáról, céljáról fogalmuk nincsen.

ezek az emberek, akik közül egy se vállalta, hogy aszondja: nézze. fogalmam sincs arról, hogy mi zajlik, de keressenek meg délután, mert addig megkérdezem a forradalom vezérkarát róla. ezek az emberek hoznak felelős döntést az országról? muhahahahaha

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.30. 06:35:46

@Kalmár: Most jöttem rá, hogy mit akarsz a másfél évvel. Csak szólok, hogy 180 hónap = 15 év, de sebaj SZAKÉRTŐKÉM. Kár hogy copy+paste mellett a számológépet nem használod, de azért egy egy 10 éves gyerek is tud 12-vel osztani.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.30. 06:41:39

@kej: Ezek megélhetési politikusok. Ha egy komolyabb összecsapás lenne a kormány és a zemberek között ezek a patkányok lennének az elsők, akik menekülnének. Sőt ha bukik a rezsim, akkor ezek gerinctelenek védekeznének azzal, hogy ők csak az utasításokat követték. Ezek gombnyomgató automaták nem politikusok. Hogy lehet az, hogy nem válaszol a ZEBEREKNEK? Úgy, hogy egy nagy NULLA az összes. Megélhetési pártkatona.

zrobasé 2010.11.30. 08:26:13

@Seduxen:
hehe, ez nem el classico, inkább el alázó volt :)))
Ramosnak meg ideggyengeség ellen be kéne valamit vennie...pedig eddig szimpatikusnak tünt a kölök...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 08:45:54

@Tigeri: 'reggelt! akarsz beszélni róla? persze megértem, ha nem. egész egyszerűen felmosták a madriddal a "padlót". és ez annnyiiiiiirrrrrraaaaaa gyöööönyööörrrrrűűűűűűű :)))

@zrobasé: mint elvakult Barca fan mondom, hogy én ebből a Real-ból 3 játékost kifejezetten kedvelek, ezek egyike Ramos (függetlenül a tegnapitól), meg Xabi Alonso, és Casillas. Utóbbit kifejezetten sajnáltam tegnap.

azért jósnak sem vagyok rossz úgy néz ki:

Seduxen 2010.11.29. 20:33:19

@zrobasé: tönkre is baszta az estémet, mit ne mondjak :)))) sebaj, ha Messiék gurítanak egy 5öst a rinyamadridnak menten jobb lesz a kedvem :)))

zrobasé 2010.11.30. 08:55:19

@Seduxen:
jaja, ma reggel olvastam az 5-ös kommentedet, mondom, hinnye, legközelebb befoglak császári és királyi tippmesteremnek, aztán majd osztozkodunk, ahogy mostanság kell, te fizeted a fogadást, te adod a tippet, ha bukunk, ez van, ha nyerünk, enyém a 80%-a, a maradékot meg majd te kapod :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 08:58:19

@zrobasé: óóó, igazán korrekt ajánlat, de nem lesz sok az a 20% ? Faszán tudok alkudozni, vigyázz! :))))

azért azt el kell ismerni, hogy ilyen eredményre aligha lehetett számítani! ez a madrid eddig 12 meccsen kapott ÖSSZESEN 6 gólt. Szóval előzetesen ez nem volt benne szerintem a pakliban.

remélem tavasszal a Bernabeu-ból is elhozza a Barca a 3 pontot, és akkor nem lehet gond a bajnokságban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 09:01:00

@kej: kommentedhez (amivel maximálisan egyetértek), csak ennyit tudok hozzáfűzni:

"Én,…….. a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem. (A képviselő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen”. "

zrobasé 2010.11.30. 09:01:14

@Seduxen:
najó, velem lehet beszélni...akkor legyen 10%, és még annak a 16+24%-át is kérném, azértmertcsak !
a 2-6 ugyan régen volt, de én reméltem, hogy megint jóóóól elkenik a szájukat :)
ja, ramos nálam is kedvenc, amit a válogatotban csinál, az tökéletes.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 09:09:42

@zrobasé: "és még annak a 16+24%-át is kérném, azértmertcsak !"

Ön az (Matolcsy) Gyuri ? :))))))

Vidéki 2010.11.30. 09:14:28

@Kotkodus:

1. Írod: "A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétette honlapján valamennyi nyugdíjpénztár tavalyi (kedvező) hozamteljesítményét."

Egy fecske nem csinál nyarat. A manyupok 1998. januártól működnek. (jócskán túl tíz éven).

2. Írod: "10 évre számított éves átlagos reálhozam – azaz az infláció fölötti hozam – mindhárom választható portfóliótípusnál pozitívvá vált, mértéke éves szinten átlagosan 0,35-1,02 százalék közötti."

Ez azt jelenti, hogy semmiféle szakértelem nem nyilvánult meg a magyar manyupok döntéseiben, noha ez hatalmas működési költségeiket figyelembe véve elvárható lett volna.

Ha egy számítógép egyszerű program alapján az átutalt járulékokkal nem tesz mást, mint hogy állampapírokat vásárol, toronymagasan jobb hozamokat ért volna el.

zrobasé 2010.11.30. 09:16:17

@Seduxen:
csak jelzem, hogy ha sokat kérdezel, még vagyonosodásit is eszközölhetek rád :D

Vidéki 2010.11.30. 09:18:31

@kej:

Írod: "a lényeg, hogy a kormánypárti képviselőknek fingja nincs arról, hogy mi történik a pénzzel."

Neked, viszont van "fingod" ettől bűzlik az érvelésed.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 09:23:29

@zrobasé: ahogy a legendás Zep kommentelő-kolléga szokta volt mondani kb MINDEN velvetes cikknél:

Leszarom

:)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 09:24:27

index.hu/video/2010/11/29/nyugdij/

íme felkészült képviselőink a parlamentben :)))

Kotkodus 2010.11.30. 09:32:54

@Vidéki:
1. ha jól értem én 10 évről írtam (1999-2009), te meg 1-ről... szerinted melyik a kettő közül az "egy fecske" kategória? (lusta vagyok utánanézni az első év reálhozamának... nézz utána és linkeld be légyszi... utána beszélhetünk arról is)
2. majd ha a kormányod reálhozamot és örökíthetőséget ad a nyugdíjbefizetéseim után elkezdhetjük szídni a mnyp-akat... de mindketten tudjuk, hogy a mi generációnk örülhet ha egyáltalán még kap valami alamizsnát...

sokszor mondtam: engem nem zavar, hogy te az államnak akarod adni a nyugdíjalapodat, sőt szép, nemes dolognak tartom, azt magyarázd meg nekem, hogy engem - aki ezt nem szeretné - miért kényszerítenek bele?

ha ez olyan jó dolog, olyan biztonságos, akkor miért kötelező? miért nem tudják az embereket az érdekeik mentén meggyőzni? miért nincs népszavazás erről? ha a fidesznek 2/3-os szavazótábora van, miért nem igazoltatja ezt vissza?

nagyon őszintén kiváncsi vagyok a véleményedre, mert úgy gondolom, hogy nem vagy buta és szeretném megismerni a másik oldal érveit ezekre...

azt - a magam oldaláról elismerem - hogy a mnyp rendszer megnagyobbította a lyukat a költségvetésen és a kamatokon keresztül óriási veszteséggel jár az országnak. azonban tőlem hó végén levonják az adókat, járulékokat, így úgy érzem én már egyszer befizettem a részemet... miért az én későbbi anyagi biztonságom árán csökkentik azt a hiányt, amelyért a politika a felelős? miért nincs egy reform sem bejelentve? miért torpedózott meg a fidesz MINDEN reformot amely csökkenthette volna struktúrálisan a hiány (egészség, oktatás, nyugdíj, stb.).
miért fizesse pali bácsi a 2-re hajtó egyetemista teljes oktatását, egészségügyi ellátását amikor neki ebből soha semmi haszna nem fog származni?

zrobasé 2010.11.30. 09:33:39

nagyobb hozam hogy érhető el ? ha tőzsdézik a manyup -> szemét, mocsok manyup, tőzsdére viszi a zemberek pénzét,szüntessük meg !
kisebb hozam, biztonságosabb portfólió, nem tőzsdézik a manyup -> szemét,mocsok manyup, nem elég nagy a hozam,nincs megfelelő kézben a zemberek pénze,szüntessük meg !
csak pár tipp, ahol szintén nem megfelelően gazdálkodnak a zemberek pénzével : bankok,máv, bkv, önkormányzatok, állam,malév,tőzsde...ezeket is meg kéne szüntetni :)

Kotkodus 2010.11.30. 09:46:32

@Seduxen:
www.pszaf.hu/topmenu/sajto/pszafhu_sajtokozlemenyek/tajek_nypteljesitmeny_2009.html
itt már reálhozamot értékelik 1999 és 2009 között...
erre mondta azt barátunk, hogy 1 fecske nem csinál nyarat, mivel hogy 1998 nem volt benne az átlagban (válaszom feljebb...)

kej 2010.11.30. 09:50:17

@Seduxen: hát igen. ez az, ami sohasem működött. volt helyette pártfegyelem, meg kötelezően elrendelt szavazás. az elmúlt 20 évben jóformán egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány képviselő ült ki a frakcióból azért, mert nem értett egy a politikai döntéssel. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányan mentek szembe a frakció akaratával - erkölcsi okokból - a szavazáskor, vállalva ezzel a pénzbüntetést, meg a szőnyeg szélére állítást.

az indexes videóhoz meg még egy gondolat. nem tudom, hogy láttad-e azt az mti hírt, mi szerint kövér házelnök elvtárs tovább nehezítené a parlamenti tudósítók dolgát. mert mégis csak micsoda dolog, hogy teleobjektívvel fotózzák a képviselők asztalát. esetleg rámutatva ezzel arra, hogy munkaidőben blikket olvasnak, iwiweznek, csetelnek, vagy éppen honfoglalót játszanak. no comment

kej 2010.11.30. 09:51:25

@Vidéki: ezért kedvellek téged.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 09:53:36

@kej: volt szerencsém látni, igen.

minnyá jön különben valami okos, és ki leszünk osztva, hogy anno a szocik ugyanezt csinálták, az nem volt baj?! :)))

kej 2010.11.30. 10:05:20

@Seduxen: de akkor is baj volt. ráadásul évekig parlamenti tudósítóként dolgoztam. akkor sem és most sem értek vele egyet. a médiának igenis dolga, hogy tudósítson. és azzal sem értettem egyet, hogy a keleti urh-án beszüntette a kossuth rádió a parlamenti tudósításokat, amik gyakolatilag a teljes ülést közvetítették. ha kellett 24 órában.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 10:08:52

@kej: elhiszem én, hogy kellemetlen ez nekik, de bocsánat: nem azért fizetjük őket (igen, MI, adófizető barmok, akik - megítélésem szerint - a MUNKÁLTATÓIK vagyunk), hogy autóhirdetéseket nézzenek, meg honfoglalózzanak.

arra meg szót is kár vesztegetni, hogy a döntő többsége akkora suttyó, hogy csoda ha a parlamenti büfét megtalálja, nem hogy értelmezni tudjon egy elé kerülő javaslatot.

ZX 2010.11.30. 10:16:55

@Vidéki: Kezembe akadt tegnap a feleségem egy pár évvel ezelőtti MNYP jelentése. Befizetett járulék durván 81.000 Ft, hozam 57.000 Ft. Össz pénz. 390.000 Ft, össz. hozam 82.000 Milyen 1% körüli hozamról beszélünk akkor? Te vagy tényleg ennyire sötét vagy, vagy szándékosan hazudsz.

Vidéki 2010.11.30. 10:21:22

@Kotkodus:
Írod:
1. "ha jól értem én 10 évről írtam".
Nem jól érted: A PSZÁF által kedvezőnek mondott hozam, amit idéztél, az csak a 2009-es évre vonatkozott.
2. "lusta vagyok utánanézni az első év reálhozamának... nézz utána és linkeld be légyszi... utána beszélhetünk arról is."
Én nem voltam lusta, megpróbáltam a a PSZÁF honlapján utánanézni az 1998 és 1999 évek adatainak, de ilyeneket nem találtam.
Lehet, hogy azért, mert "akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni"?

Lehet, hogy a "köznép" nem férhet hozzá ezekhez az adatokhoz, de el tudom képzelni, hogy Kun János, mint a BAJNAI KORMÁNY FŐTANÁCSADÓJA olyan helyzetben volt, hogy hozzáférhetett ezekhez az adatokhoz is.

Támaszkodj az ő elemzéseire, ha nem esik nehezedre olyan szakemberek észérveit befogadni, akik megerengethetik kedvenc teóriáidat.

Kotkodus 2010.11.30. 10:24:09

@Vidéki: A szektor elmúlt 10 évi átlagos reálhozama is pozitívvá vált.
ez a mondat biztosan elkerülte a figyelmedet...

Kotkodus 2010.11.30. 10:25:04

@Vidéki: 2009 kiemelkedő volt... ezt írja a jelentés

Kotkodus 2010.11.30. 10:30:11

@Vidéki: Kun János pedig azt gondolja - teljesen jogosan - hogy ez a nyugdíjbefizetés-kiesés nagy űrt teremt a költségvetésben és komoly kamat-költségeket gerjeszt.

ha elolvasod amit fentebb írtam, ezzel egyetértek... azonban úgy érzem ezt a rossz gazdálkodást nem az én - biztonságosnak hitt - nyugdíjalapom árán kell helyrehozni, hanem strukúrális reformok árán... na ezek azok, amelyeket a fidesz populista politikája nem enged... (legalábbis eddig semmi jele).

Vidéki 2010.11.30. 10:31:21

@ZX:
Inkább "Te vagy tényleg ennyire sötét vagy, vagy szándékosan hazudsz."

Írod ezt arra hivatkozva, hogy " Kezembe akadt tegnap a feleségem egy pár évvel ezelőtti MNYP jelentése. Befizetett járulék durván 81.000 Ft, hozam 57.000 Ft."
Ez 70%os hozam!

Ki látott ekkora hozamot? Egy elvakult propagandista az üvegszemével!

zrobasé 2010.11.30. 10:31:28

-szaraegész mert nem volt hozam
-de volt hozam
-nem volt, és a nulla hozam 16 %-a is nulla
-de bizony volt hozam
-ja, csak kevés, mert nem értenek hozzá
-nem kevés, választható portfólió volt, sokban magas hozam volt
-egy fecske nem csinál nyarat, és itt van Bajnai főtanácsadója, ő is ezt mondja
-szóval mégiscsak volt ahol volt hozam
-egy fecske nem csinál nyarat
-de akkor mégis volt hozam
-ja, de a tőzsdére vitték a zemberek pénzét
-igen, mert ott lehet nagyobb hozamot elérni
-nem is volt hozam
-de mondom, hogy volt
-nem volt, ha volt is kicsi volt, max 20 fillér
-itt vannak az adatok, nagyobb volt az annál
-lehet, de nem mindig, nem értenek hozzá, különben is a Bajnai főtanácsadója is megmondta, hogy szaraegész
-most akkor volt hozam vagy nem volt
-nem volt
-de itt vannak az adatok, hogy volt
-kevés volt
-de volt amikor sok volt
-egy fecske nem csinál nyarat
-most néztem utánna, én jól jártam
-egy fecske nem csinál nyarat, máskor meg rosszul jártál
-az lehet, de átlagba volt hozam
-nem volt
-mondom, itt van, megnéztem, volt
-de kevés volt
-nem mindig, volt amikor magas volt
-egy fecs..izé, jaj, akarom mondani, Kun János is megmondta, pedig ő a Bajnai kormány főtanácsadója volt

...jó Vidékivel beszélgetni :D

ZX 2010.11.30. 10:39:34

@Vidéki: Számolni ugye tudsz? De ha nem, ajkkor segítek. kb. 20-21%-os hozam. Ebből vond le szépen az inflációt, még akkor is kb. 10-15% hozammal kell számolni. Ugyanis a korábbi évek befizetéseire is kell számolni kamatot, gondolhatod nem a 81000-es befizetés kamatozott 57000-et. Nem véletlen írtam a teljes összeget is ki.

Vidéki 2010.11.30. 10:47:54

@Kotkodus:

Írod: "A szektor elmúlt 10 évi átlagos reálhozama is pozitívvá vált."

Te ettől boldog vagy?

Ha egy számítógép egyszerű program alapján az átutalt járulékokkal nem tesz mást, mint hogy állampapírokat vásárol, toronymagasan jobb hozamokat ért volna el.

Azt jelenti, hogy semmiféle szakértelem nem nyilvánult meg a magyar manyupok döntéseiben, noha ez hatalmas működési költségeiket figyelembe véve elvárható lett volna.

Írod még "strukúrális reformok árán" kell megoldani a problémákat.

Ez az a fogalom amibe mindent bele lehet szuszakolni.

Amikor a a Világbank nyomására manyupokat nálunk bevezették szintén erre hivatkoztak. Ahol józan gondolkodású állami vezetők tevékenykedtek mint például Csehországban, Szlovéniában, vagy nyugat európában, sehol sem vezették be ezt a manyuprendszert.

A "kecskéknek, akikre rábízták a káposztát" mérhetetlenül ellenszenves lehet a "Svéd modell", ahol AZ ÁLLAMI NYUGDÍJALPKEZELŐ INTÉZET működteti a nyugdíjrendszert, amelyik egyéni számlás, nagyon jó hatásfokkal és rendkívül alacsony működési költségekkel képes működni (a magyar manyupokhoz képest).

ZX 2010.11.30. 10:56:07

@Vidéki: Csak egy a baj, hogy ez nem svéd modell amit akarnak. ugyanis az egyéni számládon nem lessz rajtaa a pénz, csak virtuális formában. Mint korábban írtam, én nem fogadok el az államtól új váltót. Nekem az állam csak olyan váltópapírt állíthat ki amit a Nemzeti Bank bocsát ki és szépen rá van nyomtatva, hogy 1-2-5-10-20 ezer Forint és mindenhol el is fogadják.

Vidéki 2010.11.30. 10:58:46

@ZX: Írod: "Számolni ugye tudsz? De ha nem, ajkkor segítek."

A te számolásod szemfényvesztés. Nem tükrözi a valóságot az állítólagos 21%-os hozam sem, amit kedves feleséged állítólagos egy pár évvel ezelőtti MNYP jelentéséből próbálsz kihámozni.

Kérd vissza az iskolapénzt, vagy kérj meg a témához értő szakembereket, hogy korrepetáljanak, ha egyáltalán képesek lehetnek arra, hogy sötét propagandista agyadban világosságot gyújtsanak.

Kotkodus 2010.11.30. 11:05:18

@Vidéki:
többször mondtam már neked, hogy engem nem zavar, hogy neked ez a rendszer nem tetszik...
sőt, bátor, nemes dolognak tartom, hogy te az államnak adod a nyugdíjmegtakarításaidat!

arra válaszolj, kérlek, hogy nekem ezt miért teszik kötelezővé?
miért nem mond igazat selmeczi gabi (láttad a villáját havi 80 rugóból?) amikor ő terjeszti be a törvényjavaslatot?

a mnyp-kről majd akkor vitázunk, ha megválaszoltad ezeket a kérdéseket!

ZX 2010.11.30. 11:06:54

@Vidéki: Mondod ezt te, aki annyit ért a számoláshoz, hogy az 57 ezret elosztottad a 81 ezerrel és kijött a 70%-os hozam. Nem meellékesen IFO közgazdász vagyok, tanultam pénzügyeket is, úgyhogy ne akarj megvezetni itt az 1%-os hozamoddal. Te kampányolsz itt sötét fidesz trollként, a manyup megszüntetése ellen. Tudod mit? lépj vissza az államiba és hagyj békén. nekem kevés lesz a nyugdíjam, ezt belátom. Úgyhogy ne haragudj majd érte, ha nem dobok alamizsnát a poharadba amikor majd nyugdíjasok leszünk.

zrobasé 2010.11.30. 11:07:04

bizony ZX, hagyd abba ezt a sötét propagandista, liberálmarxistabolsevikmszpszdsz propagandát ! Fogadd már el végre, hogy nincs hozam ! Nem volt, és nem is lesz. Ha volt is, az kevés volt, és az csak propagandista maszlag ! Nem volt és kész ! Fogadd már el ! Svédország a jó, manyup a rossz ! Ja és Kun János, a Bajnai kormány főtanácsadója is megmondta, rá is hallgass ! Azok a hozamszámok nincsenek ! Az csak propaganda ! Minden manyup mszp-s ! Bizony ! Még az otp is, bizony, csak Csányi még nem tudja ! Nincs hozam ! Nincs és kész ! És kérlek fejezd be a sötét propagandát, mert a hozam számok nem is léteznek ! Az csak sötét propaganda ! Lassan irom, hogy mindenki megértse : n i n c s h o z a m !
sponzored by ironia mnyp

Kotkodus 2010.11.30. 11:10:55

@Vidéki: úgy tűnik, hogy te érted a kormányunk logikáját...

kérlek azt is magyarázd el nekem, hogy miért kell a médiát megfenyegetni? te biztos kaptál erre vonatkozóan is tájékoztatást... (szerintem ez egy nagyon nagy öngól...)

Vidéki 2010.11.30. 11:11:24

@Kotkodus: Miért volt kötelezően muszáj a járulékokat átutalni MAGÁN NYUGDÍJ PÉNZTÁRAKBA?

Ez nem csípi a szemedet?

Vidéki 2010.11.30. 11:12:29

@Kotkodus: Ki fenyegeti a médiát?

Kotkodus 2010.11.30. 11:19:45

@Vidéki:
A jogsértő nyomtatott és online sajtótermékeket 25, illetve 10 millió forintra, a piacon „túlsúlyos” tévéket és rádiókat viszont 50, de akár 200 millió forintra is megbüntethetik, el is hallgattathatják a médiatörvény tervezet jelen állása szerint. Mivel a hatóság összes döntése azonnal végrehajtható lesz, így a büntetést mindenképpen ki kell majd fizetni. A rádiókra, tévékre kiszabható, legfeljebb tíznapos elhallgattatást ráadásul nem lehet „visszacsinálni”, ahogy a hatósági nyilvántartásból való törlésüket – mint legsúlyosabb szankciót – is csak bajosan; ez ugyanis a médium megszüntetését jelenti.

A médiajogászok szerint a legnagyobb problémát a parttalan felhatalmazás jelenti, ugyanis nem tisztázott, mi minősül enyhe és súlyos jogsértésnek – mivel ezt minden esetben a Médiahatóság döntheti el saját szempontjai szerint.

Kotkodus 2010.11.30. 11:20:33

@Vidéki: szerinted ez egy jogállamban normális?

zrobasé 2010.11.30. 11:21:18

218-as svájci frank jó
284-es euro jó
manyup rossz
tőzsde rossz
eu rossz
svédország jó
Kun János, a Bajnai kormány főtanácsadója jó
Bajnai jó
Oszkó rossz
Matolcsy jó
3,5% infláció jobb mint a 3%
manyup rossz
hozam jó
sok hozam mégjobb
de a legjobb : a BARCELONA ! :D

Vidéki 2010.11.30. 11:24:41

@ZX: Ha nem mellékesen IFO közgazdász vagy, tanultál pénzügyeket is, akkor nem ártana neked ha elolvasnád Kun János kollégádnak (aki szintén közgazdász, miként te) a manyup problémával kapcsolatban megjelent tanulmányait, melyeket a Magyar Tudományos Akadémia lapjában is publikált.

Gondolom, hogy te, noha kollégák vagytok Kun Jánossal, még nem publikáltál ott, tehát nem ártana, sőt rád férne egy kis csiszolás a közgazdaságtan világában. Bár lehet hogy te nem a csiszolt, hanem a dörzsölt észjárást kedveled.

Kotkodus 2010.11.30. 11:24:56

@Vidéki: személy szerint nem örültem a kötelező átlépésnek > macerának tartottam (25 évesen)... de azóta - úgy érzem - kicsit bölcsebb lettem...

kevesled a mnyp-ak hozamát? neked az állam mit garantál?

többször mondtam ezt is: adjon az állam garanciát a befizetéseim (csak 30%ának) reálértéken tartására és legyen örökíthető ez az arány > elgondolkodom a visszalépésen

nem gondolom, hogy jó a mnyp-ak hozama, felesleges ezt firtatnod... viszont sokkal jobb annál, mint amit az állam kínál...

zrobasé 2010.11.30. 11:31:51

@Vidéki:
csak kérdezem, ha Kun János (igen tudjuk ki, a Bajnai kormány főtanácsadója) jó, akkor Oszkó miért nem jó ? Mik azok a megmásithatatlan ismérvek, ami ebben a kacifántos élet útvesztőjében a lámpást jelenthetik a megvezetett, sötét propagandista szöveggel teleitatott bárgyú,hülye adófizetőknek ?
ja és NINCS HOZAM !

Vidéki 2010.11.30. 11:32:58

@Kotkodus:
A médiajogászok, mint sokan a jogászok közül a nyakatekert megfogalmazásokban érdekeltek, mert ilyen közegben tudnak brillírozni.

Képesek lehetnek csodát is tenni a szerecsent fehérre mosdatni, vagy primitíven egyszerű ügyeket is évtizedes nagyságrendben elhúzni.

Traven, német író, aki a mult században mexikóban is élt ezt írta az indián kovácsról:

"Az indián kovács olyan ügyes, hogy egy ötperces munkát képes egy napig elhúzni."

ZX 2010.11.30. 11:36:21

@Vidéki: Te már megint a sötétségedről adtál tanubizonyságot. Tudod én Idegenforgalmi közgazdász vagyok, ő közgazdász. Tudod, mint ahogy van gépészmérnök, meg építészmérnök.
Tőlem aztán Kun János publikálhat amit kaar (amúgy egy részét olvastam), de tudod én egyszerű ember vagyok, és inkább azt hiszem el amit látok. Régen is voltak nagyon okos tanult emberek, akik megmondták, hogy márpedig a Föld lapos, és a Nap kering körülötte. Aztán lám, lám...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 11:36:54

@Kotkodus: @ZX: @zrobasé: ha esetleg Selmeczi Úrhölgynek szeretnétek kérdés(eke)t feltenni, az Inforádió Aréna c. műsorában ma ő lesz a vendég, lehet kérdezni :)

Kotkodus 2010.11.30. 11:38:01

@Vidéki: 100%-ban egyetértünk... végre... látom humorod is van...:)

persze még mindig nem válaszoltál egy kérdésemre sem...

Vidéki 2010.11.30. 11:39:32

@zrobasé:
Azt nézd, hogy Kun János érvei megalapozottak-e?

Azon is elgondolkodhatsz, hogy nyugat európáben miért nem vezették be a manyup rendszert és például Svédországban miért AZ ÁLLAMI NYUGDÍJALPKEZELŐ INTÉZET működteti a nyugdíjrendszert, amelyik egyéni számlás, nagyon jó hatásfokkal és rendkívül alacsony működési költségekkel képes működni (a magyar manyupokhoz képest).?

zrobasé 2010.11.30. 11:41:27

@Seduxen:
nekem lennének, de lehet, hogy az asszony is hallgatni fogja, és megismerné a hangomat :D

Kotkodus 2010.11.30. 11:42:43

@Seduxen: majd az inforadio.hu-n elolvasom az összegzést...
sajnos nagyon fáraszt és idegesít hosszabb távon a kormánypropaganda hallgatása...

zrobasé 2010.11.30. 11:45:16

@Vidéki:
nézem, és engem meggyőzőtt. Vagy az Oszkó volt ? Mindegy is, mindkettő köthető a Bajnai kormányhoz, ugyhogy mindkettőnek igaza van ! Vissza is lépek az államiba, sőt, megnéztem, az mocsok szemét hornista-mszp-s otp-ben lévő lekötött pénzem nem fialt annyit mint ha a svéd otp-be tettem volna be, ugyhogy holnap megyek, kiveszem, és csak úgy befizetem az államnak.Engem nem fognak palira venni a sötét propagandista mszp-s Csányi-bolsevikok !
ja, és NINCS HOZAM és KUN FOR PRESIDENT és UNIO SVÉDORSZÁGGAL !

ZX 2010.11.30. 11:45:20

@Seduxen: És szerinted válaszolna, hogy a képviselői fizetéséből és további havi 80e Ft-ból, vajon hogyan gazdálkodja ki az 1400 m2-es nyaralója és az 1347 m2-es lakásának a fenntartási költségeit úgy, hogy még élnie is kell? :P

belzebubó 2010.11.30. 11:47:22

@Seduxen: Felvettem a meccset mert az időeltolódás miatt nem tudtam nézni, direkt nem olvastam újságot, nem hallgattam Kossuthot, semmit, hogy élvezni is tudjam, erre leülök, hogy megnézzem mit irtatok, a fene gopndolta, hogy a nyuggerkassza alatti kommentek közt elrejtve lelövöd .

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 11:48:51

@zrobasé: írásban lehet kérdezni, én meg is tettem :) "biztosan" fel is teszik neki :)))))
@ZX: nem ennyire direktet kérdeztem tőle :) a "szakterületébe" (sic!) vágó kérdésem volt. Nem, nem kifli-lopás.
@Kotkodus: hogy írhatsz ilyet? biztosan rengeteg sok önálló gondolata van neki :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 11:49:37

@belzebubó: öööö, mea culpa.
a góllövőkre is kíváncsi vagy? :))))))

Kotkodus 2010.11.30. 11:51:12

@Seduxen: :))
csak nehogy negróval a szájában menjen az interview-ra

Vidéki 2010.11.30. 11:52:24

@zrobasé:
Olvasd el Orwell: Állatfarm című munkáját.

Az állatok törvényeket hoztak, az egyik így hangzott: "Négy láb jó. két láb rossz."

belzebubó 2010.11.30. 11:54:19

@Seduxen: Komolyan mondom, a reklámok továbbpörgetése közben ültem le olvasgatni és cseszted el.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 11:55:21

@belzebubó: bocsánat, komolyan! azért ettől függetlenül nézd meg a meccset, megéri!!!

Kotkodus 2010.11.30. 11:58:09

@Vidéki: "Négy láb jó. két láb rossz."

és te hova sorolod magad? :)))

kommentjeid után pont annyira vagy hiteles, mint gyurcsány aki orbánon lopást kér számon...

belzebubó 2010.11.30. 11:59:43

@Seduxen: 52.percnél vagyunk, hátha meglepnek még a fiúk :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 12:02:31

@belzebubó: meghiszem azt!!! mindjárt jön a JAVA!! csak figyeld! :)

zrobasé 2010.11.30. 12:09:50

@Vidéki:
már rég elolvastam.sőt, az 1984-et is.
de mondom, ne erőlködjél tovább, lehengereltél, csodás érveid meggyőztek, minden pénzem és javam odaadom az államnak, a zemberekk, és meg itthagyom az országot, nehogy valaki elöl elszivjam a levegőt. :)
@Seduxen:
neten lehet "fogni" ezt a rádiót ?

zrobasé 2010.11.30. 12:28:19

@Seduxen:
köszi...bár nézem, ez este fél8-kor lesz...akkor meg nekem némettanulás, családdal levés, gyerekkel játszás van beprogramozva...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 12:31:11

@zrobasé: a honlapjukon holnap meghallgatható, miket hord össze ez az észlény :)

zrobasé 2010.11.30. 12:32:40

@Seduxen: kösz, te vagy az én emberem. Még pár ilyen, és a nevemre veszlek :D

belzebubó 2010.11.30. 12:50:12

@Seduxen: És tényleg pár másodpercre rá jött, aztán ismét. Nagy alázás volt.

Nagykorú 2010.11.30. 13:14:58

@Kotkodus:
"A 19 hazai magánnyugdíjpénztár növekedési portfólióinak összesített nettó hozama 25,62 százalék lett 2009-ben, a kiegyensúlyozott portfólió 17,42, a klasszikus 11,45 százalék hozammal zárt.
A klasszikus és a növekedési portfólióknál a magyar részvények tartása, a kiegyensúlyozott portfóliókban az egyedi értékpapír-befektetések és a vagyonkezelői döntések támogatták a jó eredményeket.
A 63 hazai önkéntes nyugdíjpénztár átlagosan 16,76 százalékos hozamot ért el tavaly."

Szeretném látni azokat az értékpapírokat, amik netto 25% hozamot produkáltak 2009-ben.
Sőt, kellett lennie gyengébb papíroknak, esetleg veszteséges papíroknak is a portfóliókban, így feltételezhetően akár 50-60%-os papírok tömegével is rendelkeztek a pénztárak... Én minden vagyonomat szeretném náluk elhelyezni, és csak garantált 20%-os hozamot kérek!

Kotkodus 2010.11.30. 13:37:58

@Nagykorú:
az bizony tényleg jó lenne... én is ott tartanám a pénzem...

azonban, ha tovább olvasod amit linkeltem...
A kiemelkedően jó befektetési eredménynek köszönhetően az elmúlt 10 évre számított éves átlagos reálhozam – azaz az infláció fölötti hozam – mindhárom választható portfóliótípusnál pozitívvá vált, mértéke éves szinten átlagosan 0,35-1,02 százalék közötti.

biztosan észreveszel valamit... segítsek?

Nagykorú 2010.11.30. 13:42:45

@Kotkodus:
Jó, hát volt néhány kevésbé erős évük, de 2009-ben az én kis pénzecském még épp csak néhány %-ot produkált, és barom büszke volt rá a bank, hogy már jövünk ki a gödörből!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.30. 13:43:07

@belzebubó: nem akartam lelőni a poént :))) David Villa barátunk letette a névjegyét életes első el clasico-ján :)))
@zrobasé: akkor mostantól szólíthatlak APUNAK? Vagy ANYUNAK? :))))

Kotkodus 2010.11.30. 13:54:31

@Nagykorú:
2008-2009ben - szerintem az 1-2%-os reálhozam nem rossz eredmény (kockáztatás nélkül)...
aki tőzsdézett az többnyire veszteségeket könyvelhetett el...
az alapján amit magam körül hallok, még messze az alagút vége (teljesen függetlenül a hazai politikától)... remélem tévednek...

zrobasé 2010.11.30. 13:57:56

@Seduxen:
ezennel a neved legyen mától (tádáááám) : Matolcsy ( a szij gyártó) Seduxen, der dritte, von zrobasé ! :D

Nagykorú 2010.11.30. 13:58:08

És még annyit, hogy azok a befektetési guruk, akik 2009-ben képesek voltak 25%-os nettót produkálni, azok 2002-3-4-5 körül, mikor szárnyaltak a tőkebefektetések mennyit produkáltak? 75-85%-ot? Vagy akkor még csak bemelegítettek, és pont a válság inspirálta őket az igazán nagy dobásokra?

Kotkodus 2010.11.30. 14:06:01

"Matolcsy György önként lett nyugdíjpénztártag, és akkor sem lépett vissza a tisztán állami rendszerbe, amikor erre lehetősége nyílt. A nyugdíjpénztárak 1998-as indulásakor csak a pályakezdőket kötelezték a belépésre, mások szabadon dönthettek, belépnek-e. Közéjük tartozott Matolcsy is. Sőt: korosztályának az elmúlt tizenkét évben többször is volt lehetősége visszalépésre, legutóbb tavaly, amikor az ötvenkét évesnél idősebbek választhatták az államot. Matolcsy még akkor is jobbnak látta nyugdíját az állam helyett a pénztárakra bízni. A kormány többi tagját hiába kérdeztük, mivel nem közérdekű adatról van szó, titkolják, ki volt eddig pénztártag."

no comment...

whale 2010.11.30. 14:10:34

@Kotkodus: namostan aranbogár, az, hogy fletó tolvaj, miért is zárja ki azt logikailag, hogy viktátor is az lenne, he?
má miér ne kérhetné számon egyik tolvaj a másikat, he?

whale 2010.11.30. 14:15:38

@Kotkodus: SENKI NE LÉPJEN ÁT AZ ÁLLAMIBA, NE ADJA A PÉNZÉT A NARANCSOS KOMCSIKNAK ÉS AKKOR LOVAT SZOPHAT ORBÁN ÉS BANDÁJA!!!!

Homeoffice 2010.11.30. 14:29:13

@whale:

Kisfiam de naiv vagy...
Ha nem lépsz át akkor kötelezővé teszik.,
Ennyi...

Kotkodus 2010.11.30. 14:30:47

@whale:
végül is igazad lehet...
csak egy tolvaj tudja igazán megmondani mennyire jó a másik tolvaj...

persze csak akkor hiteles, ha bevállalja: én loptam, de amit ön csinál az előtt le a kalappal...:)

Kotkodus 2010.11.30. 14:32:13

@Gunther:
sajnos én is így látom...
csak közben felkerülsz egy - hivatalosan nem létező - listára, amelyiken nem jó rajta lenni...

Homeoffice 2010.11.30. 14:37:05

@Kotkodus:

Az a probléma, hogy ez a kormány megint elhintette a félelmet a lakosságban.
ilyeneket hallok az utcán, boltban...
- lakáskasszák jönnek legközelebb
- Önkéntes MNYB-k jönnek legközelebb
- Bankszámlák jönnek...
Ez a nagyon nagy baj.
.

Homeoffice 2010.11.30. 14:46:09

Sajnos a többi pártszerűségben sem lehet hinni.
Megkérdezném a sok nagyokost, hogy ha Viktorék betolják az akkor már 3500 ra felment MNYB állományt hogyan és miből fogják visszafizetni?
Na ugye...

whale 2010.11.30. 15:11:35

@Gunther: És mégis HOGY? Az egész csak egy KOMMUNIKÁCIÓS BLÖFF, hogy a nyúlbélák bexarjanak és MAGUKTÓL igába hajtsák a fejüket. GONDOLKOZZ ÉS NE ADD ODA A PÉNZED!!!

whale 2010.11.30. 15:13:32

@Kotkodus: NE FOSS MÁR B+!!! MUTASSUNK MÁR VALAMI GERINCET, A QRVA ÉLETBE!!! NE ADD A PÉNZED A NARANCSOS KOMCSIKNAK!!! SZOPJANAK LOVAT!!!

whale 2010.11.30. 15:15:09

@Gunther: Pont EZÉRT NE ADD ODA! Ha eccer bekerül a "közösbe", SOHA A BÜDÖS QRVA ÉLETBE NEM LÁTOD VISZONT. Minél többen maradunk, annál erősebbek leszünk!

Kotkodus 2010.11.30. 16:05:47

@Gunther:
egy biztos, ha a kormány úgy döntene, hogy - a válság továbbgyűrűződése okán - a lakossági vagyon egy részét "kölcsönveszi" (természetesen nem elveszi, "mert az államosítás lenne és ilyet egy demokratikus kormány nem tesz" dixit matolcsy), akkor az alkotmány már most sem védene meg minket... (a magántulajdonhoz fűződő jogok vizsgálását már letiltotta demokratikus kormányunk a 98%-os különadó okán).
háborúban már volt ilyen és mint tudjuk ma "forradalom" van magyarországon...
hát bizony ez van kérem szépen...

Kotkodus 2010.11.30. 16:15:16

@whale: hááát... bevallom becsokiztam... abban igazad van, hogy ha most benyelik, akkor ezt a pénzt a büdös életbe nem látom viszont és talán egy későbbi kormány beszámíttathatja azt a 70%-ot amit közben elbukok...
majd figyelem a híreket az átigazolási időszakban... ha lesz tömegbázisa a mozgalomnak, számithatsz rám! egyedül biztosan nem veszem fel a kesztyűt viktorral szemben...

Homeoffice 2010.11.30. 16:23:19

@whale:

Családos vagy e?
Mert amig csak magam életéről döntök addig ugye leszarom..

whale 2010.11.30. 16:27:34

@Kotkodus: Azt értsd meg, hogy mindenki egyedül van! Mindenkinek MAGÁNAK kell meghoznia a helyes döntést! Ne a többit nézd és ne bégess a birkákkal. Tégy úgy, ahogy HELYESNEK látod és ne úgy, ahogy a birkák, akik hagyják magukat terelni a kancsal köcsög és viktátor által.

whale 2010.11.30. 16:30:15

@Gunther: Igen családos vagyok és éppen azért mondom! Ha nem akarod, hogy a gyerekeid 24% "nyugdíjadó" helyett 50%-ot fizessenek, NE ADD ODA A PÉNZED!!!!. VAgy szerinted miből fogsz nyugdíjat kapni? A gyerekednek mennyi járulékot kell majd fizetnie MIATTAD????. MERt te MOST ELQRTAD?!?!?!?

Homeoffice 2010.11.30. 16:34:17

@whale:

Figyelj .
Nem mi qrtuk el
Akkor lesz nagy döbbenet, ha a sok minimálbéres megtudja majd időskorban, hogy mennyi lesz a nyögdíjja.
Ezek miatt omlik össze az egész.
ezenfelül, a sok rokkantnyugdíjas miatt is.
Persze ezekről szó sincs.

whale 2010.11.30. 16:48:08

De ha most odaadod a pénzed a gyereked jövőjét te qrod el, jobb ha barátkozol a gondolattal. Mint ahogy azzal is, hogy az állam által biztosított 75% NOMINÁLISAN valszeg KEVESEBB lesz, mint a manyup által biztosított 25%. GONDOLKOZZ ÉS NE ADD ODA A PÉNZED A NARANCSOS KOMCSIKNAK!!!!!

Kotkodus 2010.11.30. 16:55:45

@whale: sajnos az is lehet, hogy a mnyp-ak ellehetetlenülnek... a kevés betét okán csődbe mennek...

whale 2010.11.30. 17:00:29

EZÉRT UGATOM, HOGY SE TE, SE MÁS NE ADJA ODA A PÉNZÉT A NARANCSOS KOMCSIKNAK!!!!

trojka 2010.11.30. 17:06:21

Éljen Pelikán és a magyar narancs...ja, igaz, a gyerek ellopta, de jo helyette a citrom is...nekem már a s...em lukát is összehuzta...(meg a pénztárcámat, de én még gazdag vagyok, mert van pénztárcám).

Dracon 2010.11.30. 18:08:08

@Nagykorú:
"És még annyit, hogy azok a befektetési guruk, akik 2009-ben képesek voltak 25%-os nettót produkálni, azok 2002-3-4-5 körül, mikor szárnyaltak a tőkebefektetések mennyit produkáltak? 75-85%-ot? Vagy akkor még csak bemelegítettek, és pont a válság inspirálta őket az igazán nagy dobásokra? "

Egyszerű volt az oka rájöhettél volna ha tényleg van egy kis befektetésed.
A válság miatt 2008 végén 2009 elején minden papír ára az ásóbéka segge alatt volt. (válság van vagy mi a szösz a tőzsdék a gödörben az árfolyamokat a pincében kell keresni)
A manyup azt tette mint amit ilyenkor egy nagy tőkés is tesz ha van sok pénze (soros bácsi jó példa)
Vesz olcsón elad drágán, vagy jelen esetben felértékel drágán.
megvette bagóért az olcsó papírokat (állampapírral fizetett érte amit a részvényektől megszabadulni kívánó emberek egy válság idején preferálnak) majd év végén a már lábadozó gazdaság által felpörgetett magasabb tőzsdei árakon felértékelte az eszközeit és hirtelen gazdagabb lett jóval mint év elején volt, majd a drágább papírok segítségével visszavásárolta az állampapírt így a portfólió szerkezet is megmaradt.
Igen volt olyan papír amit a dupláját érte év végén mint amikor vette.

Nagykorú 2010.11.30. 20:55:00

@Gunther:
"Az a probléma, hogy ez a kormány megint elhintette a félelmet a lakosságban.
ilyeneket hallok az utcán, boltban..."
Szerintem nem a kormány hintette el a félelmet.
A balos suttogópropaganda már vagy hatvan éve kitűnően működik. Itt is itt vannak, hol direktben, hol csak sejtetően utalnak rá, hogy mi mindent fog Viktor/Viktátor/Cigányhitler/Felcsutimussolini stb elvenni, államosítani. Itt olvassa néhány barom, és másnap már terjeszti is mindenfelé. Egy hét múlva Kálmánolga meg Drágabolgárúr pedig már arra hivatkozik, hogy ezt beszéli az egész város, minden fórumon olvasni róla...

Silcon 2010.12.03. 20:01:34

"a Gazprom 3,5 százaléka pedig a német E.ON kezében van, és az oroszok szeretnék visszavásárolni"
Már eladta.
www.ft.com/cms/s/0/aa932fe8-fd52-11df-b83c-00144feab49a.html#axzz174p7zpXr

trojka 2010.12.04. 07:52:08

@Dracon:
Bondavári részvényt veszek...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.04. 15:15:56

@Silcon:

Bizony.

"A német energiaipari vállalat, az E.On eladja teljes, 3,5 százalékos részesedését a Gazpromban, de továbbra is szoros stratégiai együttműködésben marad az orosz vállalattal - hozta nyilvánosságra szerdai közleményében az E.On.

A vállalat összesen 2,7 százaléknyi részesedést ad el az orosz állam fejlesztési bankjának a Vnyesekonombanknak (VEB). Ennek az ügyletnek a lezárása már decemberben megtörténhet. A fennmaradó 0,8 százalék piaci értékesítése már meg is történt - közölte az E.On."

abandi 2010.12.04. 15:16:05

@trojka:
Hárombillió froncsi a nevem.
És:
Abba lehet fejezni a zsidesz ekézését, mert csak a javainkat akarják!
Hitelességük megkérdőjelezhetetlen...
www.youtube.com/watch?v=2dp-Sx3IfJY

Silcon 2010.12.04. 20:35:29

@laspalmas:
Nem tudni, hogy a kettő mennyire függ össze, az EON kissé eladósodott és most egy 2013-ig tartó eladási programot futtat épp, amiből 15Mrd € bevételt remélnek. Régebben az adósságnövelés volt a cél, hogy kevésbé kívánatos felvásárlási célpont legyen. Eladta az amerikai érdekeltségei nagy részét is.
news.onvista.de/alle-news/artikel/11.11.2010-08:00:45-eon-stellt-bis-2013-assets-fuer-15-mrd-euro-zum-verkauf
Az oroszok céljai is elég egyértelműek, a kitermeléstől az eladásig a lánc minden pontján ott akarnak lenni. A válság kapcsán más területeken is próbálkoznak, technológiát akarnak szerezni, komoly meccs volt az Opelért is.

süti beállítások módosítása