Skip to content


       Szűrés lista

Kövér palotaforradalmat tervezget Kövér

Kövér Lászlónak úgy látszik, nem a hajában volt az ereje, Házelnökként a parlamenti élet  nagy reformjára készül.


(fotó:fidesz.hu)

Az Inforádiónak beszélt arról december 5-én vasárnap, hogy mik bántják, és mit szeretne.

1, Túl sok ember az Országházban

"...nem csak a parlamenti ülésteremben van rendetlenség, hanem az épületen belül, a folyosókon sincsenek olyan szabályok, amelyek világossá és egyértelművé tennék, ki milyen céllal, illetve felhatalmazással tartózkodik ott.

Kövér László a félreértések elkerülése végett hangsúlyozta, ez nem csak az újságírókra vonatkozik. Azt azonban megjegyezte, hogy több mint hétszáz magát a sajtó munkatársának nevező rendelkezik állandó belépővel, akiknek nyilvánvalóan csupán töredékük dolgozik a médiában, így igazából csak egy részüknek lehet szüksége erre a jogosultságra.

Érintettek az ügyben azok, akik "szakértőként" ki tudtak járni maguknak egy állandó belépőt a parlamentbe tán már be sem jutott párttól, illetve a lobbisták, akiknek így a mozgása ellenőrizhetetlen - tette hozzá."

Fújj, a csúnya lobbisták...... na meg az indexes "Nemmondommeganevem"-videó november 29-én.....

2, Fegyelmezetlenség

a) "Az Országgyűlés elnöke kiemelte: tiszteletben szeretné tartani a képviselők munkáját, hogy azt minél kulturáltabb, jobb körülmények között gyakorolhassák. Emellett Kövér László azt is szeretné elérni, hogy a politikusoknak csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést. Ebben az elnök várja a parlamenti képviselők együttműködését is."

Az lesz ám az igazi NER, majdcsak figyeljetek. Az MSZP-sek se nagyon szerettek  nyilatkozni (pláne nem a HírTV-nek) , de Orbánék erre rátettek egy lapáttal az egyértelműen látható Központi Kuss Utasítással (Akinek ez mégsem jött át eddig, az nézze meg a "Nemmondommeganevem"-videót), úgyhogy várhatóan megszavazzák ezt majd maguknak, hiába is tiltakozik esetleg a két újonc párt.

b) "Az üléstermen belüli fegyelemről Kövér László azt mondta: az utóbbi hetekben már szóban is próbált élni a fegyelmezés lehetőségével. Ugyanakkor, fűzte hozzá, nem szeretne ebben átlépni egy határt, hiszen amióta az országgyűlés formailag létezik, a képviselőktől megszokott a szabad vélemény- és érzelemnyilvánítás.

Nem is azzal van baj, hogy a képviselők bekiabálnak, vagy kifejezik tetszésüket, illetve nemtetszésüket, hanem ha ezt a rendzavarás szándékával teszik - mondta a házelnök.

Akadnak olyan képviselők, folytatta Kövér László, akiknek a nehezen elviselhető, állandó alapzajból is kihallatszik a hangjuk, de megemlíthetők itt a telefoncsörgések, vagy, hogy némely politikus összekeveri az üléstermet a büfével. "


(képek: Index)

Ne feledjük, mit mondott Kövér november 26-án: "Nem látom be, hogy a sajtószabadság elidegeníthetetlen része lenne az, amikor mozsárágyú nagyságú teleobjektívvel fotózzák a parlamenti képviselők asztalait"

Úgyhogy számíthatunk rá, hogy nem sok ilyen parlamenti kép készül majd a jövőben. Ha már sajnos a t. képviselőket nem lehet fegyelmezni (csak figyelmeztetni ill. felkérni) , akkor majd megtiltják, hogy a havajozást lefényképezzék a sajtósok. Salamoni döntés lesz!

3, Leterheltség csökkentése

Mert már nem bírják az álláshalmozók.

"A plenáris ülések gyakoriságáról a házelnök úgy vélekedett: reménykedik, hogy a törvényalkotás mennyiségét tekintve világrekord számba menő teljesítményre a jövőben nem lesznek rákényszerítve. Hozzáfűzte: különösen az egyéni képviselők leterheltsége mellett ez a munkamódszer nem a legoptimálisabb.

Ezért Kövér László szerint ritkítani kellene az üléseket, legalábbis az olyanokat, amikor a T. Háznak határozatképesnek kell lennie. Jóllehet, ezzel ellentétben áll az ellenzék érdeke, vagyis, hogy ne szűkítsék a megszólalási lehetőségeiket az üléstermen belül - jegyezte meg a házelnök.

Hangsúlyozta viszont azt is: a mai médiaszerkezet mellett nem szükséges parlamenti felszólalás ahhoz, hogy egy ellenzéki politikus fölhívhassa a közvélemény figyelmét a saját álláspontjára.

Kövér László olyan kompromisszumra lát lehetőséget, amely tehermentesíti a parlamenti képviselőket, hiszen nem csak az Országgyűlésben, vagy a bizottságokban kell helyt állniuk, hanem a választókerületükben és a közélet más területein is. Ehhez adódik még felkészülés a törvényjavaslatok vitáira, és a családot, a magánéletet még nem is említettük - fejtette ki a házelnök.

Szerinte az lehetne a megoldás, hogy nem csökkentve az ellenzék napirend előtti felszólalási, kérdésfeltevési lehetőségeit, a határozathozatalokat ritkábban illesztenék a Ház munkájába.

Ezt ha nem is három, de kéthetes ülésezési renddel lehetne elérni, amelyben a parlamenten belüli és az egyéb közéleti munkának is meg lenne a helye - összegezte a politikus"

 

Szép új világ, mi? Ha-ha-ha...

(Vajon milyen arányban szavazzák meg majd saját pénzük emelését a kedves képviselők?)

Címkék: politika fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr882497148

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere 2010.12.07. 19:45:31

Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere írja: „"Antall József szólt nekem 1990 februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témája a magyar adóssághiány lehetséges kezelési módja. A meghívót Sor...

Trackback: a blog sorsa 2010.12.07. 14:42:37

Nem lesz csöpögős.Tavaly szinte egyáltalán nem volt időm blogolni, de egyébként sem írtam volna sokat, mert lehet róla tudni, hogy az enyém. Mert tanárként nem fenékig tejfel az élet. Az életem mások számára természetesen ugyanolyan érdektelen, mint az...

Trackback: FIDESZ-KDNP: az egyharmados kormány 2010.12.07. 11:54:42

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Tisztelt Kormánytagok!Ezúton szeretném emlékeztetni Önöket arra, hogy kik hatalmazták fel Önöket arra az ámokfutásra, amiben épp ezekben a napokban, hetekben, hónapokban jeleskednek.Önöket egészen pontosan 2 659 974 magyar v...

Trackback: A parlamenti nagy mozsárágyú incidens 2010.12.07. 10:51:28

képmeseAtyafiak, egyszer volt, mindig lesz, volt egyszer egy ország, hol még a képmást rögzítő masina is tudott országházi téma lenni! Történt biza, hogy a demokrácia köpönyegét magán viselő állami összeröffenéseket közvetíteni kész tudósítók tették a ...

Trackback: Az ország mészárosa? 2010.12.07. 10:51:06

meseAtyafiak, vannak hivatások, szakmák, melyek koronként más és más megitélés alá esnek! Napjainkra, látván a húsárak emelkedését, a hentes és mészáros szakma az én szememben nívós pénzkeresetnek minősül! Gondoljuk csak végig, erre mindig van kereslet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszkep 2010.12.07. 09:13:33

A "Nemmondommeganevem" egy Index-es hülyeség. Egy héttel azok után, hogy Matolcsy elmondta, hogy mi mire költik a központi költségvetésből így felszabaduló pénzt, Nem szakpolitikusokat találomra kérdezgetnek ugyanarról Én sem nyilatkoznék. Mellesleg, ha ezt korábbi munkahelemen megtettem volna ki is rúgtak volna.

A "több mint hétszáz magát a sajtó munkatársának kiadó" ember tényleg túlzás egy alig 10 milliós országban, ezen nincs mit ragozni.

Leterheltség csökkentése: tudtommal az ellenzék panaszkodott a "túl gyors tempóra". Laspalmas, egyem meg a csöpp agyadat, az ellenzéki képviselők miféle álláshalmozásban vesznek részt?
Egyébként az tényleg vicc, ha a rengeteg napirend előtti felszólalás miatt éjjel 2 órakor van egy adott törvénytervezet vitája.

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.12.07. 09:20:21

"a politikusoknak csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést."-nekem erről az jutott az eszembe, hogy amíg a mi adóforintjainkból kapjátok a fizetéseteket(mert ugye termelő munkát nem végeztek), akkor kurvára naprakész legyél ám. Mert nagyon kíváncsi vagyok , hogy mire nyomtál igent vagy nemet.

dr. Aullah 2010.12.07. 09:27:49

Remek. Cenzúra... cenzúra... cenzúra...
Amúgy milyen aranyos... ahelyett, hogy megszüntetnék az álláshalmozást, ahogy ígérték... ahelyett csökkentik a munkájukat a parlamentben. Szerintem meg a k*rva anyjukat már.

hoplita 2010.12.07. 09:34:20

@eszkep:
Ez az, mongyad....!!!!!
Ezt várja tőled a szakvezetés.:DDDDDDD

Johnny336 2010.12.07. 09:36:18

Ha csak kéthetente járnak be az eddigi napi "kötelezettség helyett, akkor a havi illetmények kb. 1/14-ed részét kapják csak meg?

Énbagoly 2010.12.07. 09:40:23

Én már kiakadni sem tudok, mert minek? Úgysem befolyásol semmit, meg senkit. Csak én püffögök magamban.
És a fenének van kedve vitatkozni beszűkült látókörű emberekkel.
Kinek van kedve ahhoz, hogy leugassák azért, mert más a véleménye. Sajnálom, hogy erre jutott ez a blog is. :(

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 09:45:30

Itt jegyezném meg, hogy érthetetlen számomra az indexes újságírók öltözködése.
A Parlamentről van szó, jó hogy nem boxeralsóban járkálnak!

2010.12.07. 09:46:09

"a politikusoknak csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést" - ezzel aztán elismerték, hogy a képviselőik bólogatójancsik, kuka pártkatonák, akik két értelmes szót sem tudnak szólni ha nem adja a kezükbe a Párt Sajtóosztálya előre leírva.

hoplita 2010.12.07. 09:46:35

".......több mint hétszáz magát a sajtó munkatársának nevező rendelkezik állandó belépővel, akiknek nyilvánvalóan csupán töredékük dolgozik a médiában, így igazából csak egy részüknek lehet szüksége erre a jogosultságra....."

Arról nem is beszélve, hogy akár terroristák is lehetnek közöttük, akik egy óvatlan pillanatban levágják a műkuruc pápai munkásőrivadék gyönyörű bajszát...
Ó, borzalom még elképzelni is......

hoplita 2010.12.07. 09:49:50

@Sörömpőőr:
Kell nekik egy kis idő vazzeg, amíg bemagolják a hivatalos mantrát...
Ismerve némelyikük észbeli képességeit, ez bizony nem is kis idő.:)

hoplita 2010.12.07. 09:51:48

@TaTa86.:
Nézd, ahol a gyurcsányok mászkálnak armaniban, ott én szaros gumicsizmát viselnék legszívesebben.
Hogy sikerült így megragadnod a lényeget...?:DD

2010.12.07. 09:55:17

@hoplita: El kéne ezeket hajtani a picsába. Ha már úgyis pártviktatúra van, akkor mi a franc szükség van erre a háromszáz túlfizetett léhűtőre? Mennyenek dógozni! A keretükből meg segélyezzék meg a hajléktalanokat, vagy mittudomén!

hoplita 2010.12.07. 09:59:12

@Sörömpőőr:
A picsa túl jó hely nagy részüknek....még jól éreznék magukat-egymást.:)
A Duna közelebbinek és kézenfekvőbbnek tetszik.....

Refuse/Resist! 2010.12.07. 09:59:31

Kedves laspalmas!

Most azt tényleg komolyan gondolod, hogy a parlamenti viták nagy része produktív munka?
Szvsz nagy része totális fingesztergálás. Eleve, láttál már 300embert dönteni valami érdemlegessről?
Nagyon helyes, ha ekkor ejtőznek a képviselők és nem az irodában, ahol csöndben és nyugalomban nyilván lázasan tanulmányozzák a törvénytervezeteket. (ööö, emotikonok, képzavar, iróniaméter stb.)
Ugyanakkor niylván fontos, hogy a szűkebb szakterületükhöz kapcsolódó hozzászólásokat figyeljék.

dr. Aullah 2010.12.07. 10:00:01

@hoplita: Múltkor kimaradt, illetve nem tudott mit mondani a nyugdíjas témában, ezért csúnyán néztek rá. De sebaj... ma ő volt az első.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:00:14

a "tisztelt" képviselőknek üzenném Böszme Ferencünk klasszikussá vált mondását :)))

szerintem aki képviselőnek áll, az vállalja az ezzel járó "zaklatást" is.

kovacskoko 2010.12.07. 10:00:36

@eszkep: Látom, fejedbe szállt a Kubatov-csokiból a szénhidrát!

Refuse/Resist! 2010.12.07. 10:00:59

@TaTa86.: pedg roppant egyszerű: piac&verseny a magyarázat.
Az átlag indexolvasónak ez bejön. Vagy ha nem is ért egyet vele, érdekesnek találja.

kovacskoko 2010.12.07. 10:03:13

@Sörömpőőr: Szerintem 3 fő elég. Viktor diktál, titkárnő ír, Palya szignóz.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:06:22

@kovacskoko: azért Kövér Lacira is szükség lenne, hogy fenntartsa a "rendet". Gondolj bele, ha pl Viktor nem értene egyet... ööö... izé, szóval pl Viktorral, és a titkárnő nem tudná, mit is írjon, csigapali bácsi meg nem tudná mit szignózzon (ez nem lenne új, szerintem most sem tudja). egyenes út lenne ez az anarchia felé :)))))

Homeoffice 2010.12.07. 10:06:46

@eszkep:

Én becsüllek Téged.
Még mindig kitartasz mellettük.:)
Sajnos azonban különbséget kellene tenned egy magáncég alkalmazottja és egy OGY képviselő között.
Ezenfelül.
Nem értem miért baj ha nepirend előtt felszólalhat bárki is.
Ha kevés az idő akkor TÖBB nap kell nem kevesebb.

hoplita 2010.12.07. 10:07:19

@Seduxen:
Na ja....de ezek jó része még kezdő kurva és csodálkoznak, ha meg akarják kanolni őket.:))
Kell még nekik egy kis idő, míg belerázódnak a stémába...:)))

hoplita 2010.12.07. 10:08:26

@Aullah:
Szerintem le is baszták, mint a pengős malacot.....úgy hogy belehúzott.

hoplita 2010.12.07. 10:09:48

@Gunther (Regisztrált kommentelő):
Te is olyan vagy, mint az indiánok...?
Szent borzongással tiszteled az őrülteket?:)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:11:04

@hoplita: vehetnének különórákat síjjájtópétejtől, hogyan kell MINDEN témára ugyanazt a max 5 szavacskát használó közleményt felhasználva elmakogni :))))

kulccsazavak: ne a zemberekkel fizetessék meg, NER, Nemzeti Ügyek Kormánya, pofátlan végkielégítések, nyugdíjtőzsde, erre hatalmaztak fel az emberek, fülkeforradalom.

na ha ezeket bemagolják, és - akár tetszőleges - sorrendben visszaböfögik, akkor nagy baj már nem lehet (max kiröhögtetik magukat, de ez nem lenne újdonság :)))) ).

eszkep 2010.12.07. 10:13:46

@Gunther (Regisztrált kommentelő): "Még mindig kitartasz mellettük.:)"

Mondjál jobbat...

arlequin 2010.12.07. 10:14:42

@hoplita: nagyon helyes az kérem. mi tiszteletreméltóak vagyunk. !

eszkep 2010.12.07. 10:17:49

@chemicalshop: Elárulok egy nagy titkot, minden naiv (?) kommentelőknek. A törvényjavaslatok nagy részét FRAKCIÓFEGYELEM alapján szavazzák meg a képviselők, jó eséllyel nem sokat értenek belőle, ne adj' Isten semennyit. nem várható el minden képviselőtől, hogy a létező VALAMENNYI szakterülethez konyítson. Egy Vámkódexhez a 75%-uknak lövése sincs (egyik oldalon sem), akkor nem legyen vámtörvényünk? Vagy aki ért az adójogszabályokhoz, egyáltalán nembiztos, hogy ért a nyugdíjszámításhoz (pedig pl. a jövedék aztán "mélyvíznek" számít...)
Okoskodás előtt jó lenne gondolkozni.

eszkep 2010.12.07. 10:19:34

@hoplita: Egysíkú lenne, ha mindenki kórusban bólogatna laspalmas, zero néha erősen vitatható gondolataira. Az meg aztán végképp helyesbítést kíván, amikor esetleg tények kerülnek megmásításra.

Homeoffice 2010.12.07. 10:20:00

@eszkep:

Tudom hogy kicsit naiv gondolat lesz ,de nem mondani kellj obbat hanem csinálni egy jobbat.
Azt nagyon sokan látják, hogy nincsen VALÓDI konzervativ párt.

hoplita 2010.12.07. 10:23:04

@Seduxen:
Á, öt...?
Három..." a zemberek, brutális, monnyon le".....úgy kábé ennyit hallottál tőle négy évig.
A zemberek maradt, a többi meg okafogyottá vált.....szerintük.

hoplita 2010.12.07. 10:24:01

@eszkep:
Hát te valóban belerondítasz ebbe a harmóniába...:))))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:25:13

@eszkep: ebben a postban pl mi a vitatható, másrészről milyen tény került megmásításra?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:26:41

@hoplita: mondjuk bonyolult körmondatok kiagyalása helyett ez is megteszi :)))

www.youtube.com/watch?v=fpyLiGV4jDg

eszkep 2010.12.07. 10:27:44

@Gunther (Regisztrált kommentelő): "Nem értem miért baj ha nepirend előtt felszólalhat bárki is.
Ha kevés az idő akkor TÖBB nap kell nem kevesebb."

Minden tiszteletem a Jobbikos és LMP-s képviselőké, akik többnyire azért konstruktív módon -igen lelkesen - képesek hozzászólni az Országgyűlés munkájához (szoktam nézni, egész szórakoztató a választások óta a közvetítés...). De amikor halál banális témákon (pl. magyar szavak értelmezésén) rugózik a parlament 40 percig, akkor az LMP-s képviselő ne csodálkozzon éjjel 2-kor, hogy a szakmai vitán nincsen sok képviselő jelen (pl. családos emberek..)

kovacskoko 2010.12.07. 10:28:40

@eszkep: Sajnos némileg igazad van... :(

kisa 2010.12.07. 10:29:25

@TaTa86.: Talán azért öltözködnek úgy, ahogy, hogy még véletlenül se keverjék össze őket a (kevéssé sem) tisztelt honatyákkal...

kovacskoko 2010.12.07. 10:31:19

@eszkep: "nem várható el minden képviselőtől, hogy a létező VALAMENNYI szakterülethez konyítson"

De legalább egyhez illene! :)

eszkep 2010.12.07. 10:31:40

@Seduxen: Ebben a posztban (tudtommal) tények nem kerültek megmásításra (erre próbáltam utalni az "esetleg" kitétellel). Amia vitathatóságot illeti, MINDHÁROM pontban találtam ilyet, lásd első kommentem. A "fegyelmezetlenség" kérdésébe nem is mentem bele, hisz nálunk is "fent az emeleten" sincsenek tisztában a WC kefe használatának titkaival.

hoplita 2010.12.07. 10:37:12

@Seduxen:
:DDDDDD

A mi (nemnagyon)tisztelt házunkban ki lehet az önző takony...?
Mer' nem tok rágyönni...:))

eszkep 2010.12.07. 10:38:17

@kovacskoko: No de az "Nemmondommeganevem" videóban PONT NEM SZAKPOLITIKUSOKAT kérdeztek meg (az Indexből kinézem, hogy nem véletlenül...) Ráadásul az érintett szakpolitikusok akkor már egy hete (!) válaszoltak a kérdésre!

kisa 2010.12.07. 10:39:11

@eszkep: Nos, azért az általam fentebb belinkelt módosító értelmezéséhez nem kell nagy szaktudás. Továbbá ahhoz sem, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket NEM hozunk. Semmiféle szent cél érdekében. Valamint némi józan paraszti ésszel azt is ki lehet molyolni, hogy ha valakinek van egy szerződése, akkor nem arról kell nyilatkozni, hogy az a szerződés ne változzon, hanem arról, ha fel akarom mondani. Ésígytovábbésígytovább.
Szóval azért nem mindenkor kell az a hatalmas szaktudás, elég (lenne) csak a normál iq.

kisa 2010.12.07. 10:40:33

@hoplita: Van belőlük kb 386 darab, úgyhogy nem kell sokat gondolkodnod.
Sorolhatod abc sorrendben...

Marcellusca 2010.12.07. 10:43:27

@Seduxen: Pont ez jutott eszembe. :)

szíjjájtópetike tarthatna egy (a képviselők értelmi szintjét figyelembe véve) többnapos meeting-et, továbbképzést, hogy miként kell az állandó f@szságokat mantrázni. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:43:53

@eszkep: na akkor sorjában: szerintem EGYEDÜL Mikola volt a korrekt (még ha az előadásmód nem is volt éppen jó): Ez nem az én szakterületem! Na jó, meg Rogán is. Függetlenül attól, hogy amit mond, azzal én spec nem értek egyet. De legalább korrektül elmondja a mantrát.

A többi egy pökhendi, tuskó. Ha én ilyen stílusban válaszolgatnék a FŐNÖKÖMnek, úgy baszna ki, hogy lábam sem éri a földet. Nem tudom, hogy a "tisztelt" képviselők tisztában vannak -e azzal, hogy miért is vannak ott, ahol (elvileg, amúgy persze MUHAHAHAHA).

"Leterheltség csökkentése: tudtommal az ellenzék panaszkodott a "túl gyors tempóra". " - az fel sem merül, hogy a "túl gyors tempó" alatt esetleg azt értik az ellenzéki képviselők, hogy egyeztetés nélkül vernek át javaslatokat? legyen szó társadalmi, vagy parlamenti egyeztetésről?

eszkep 2010.12.07. 10:44:07

@Gunther (Regisztrált kommentelő): "Tudom hogy kicsit naiv gondolat lesz ,de nem mondani kellj obbat hanem csinálni egy jobbat."

Lehet tippelni, hogy bármelyik másik párt hogyan oldotta volna meg az idei hiány betömését (a szocik fél évre csináltak költségvetést, ne felejtsük)? A 2006-ban esedékes "strukturális átalakításokat" a liberális sajtó a 2010-ben alakult kormányon kérik számon... Na ne vicceljünk!
Meg mit találtak volna ki a pártok a jövőre induló hiteltörlesztés megoldására??? (Megnyugtatok mindenkit, a magánnyugdíjpénztári rendszert senki sem tudta volna mostani formájában fenntartani, ez nem vita kérdés, hanem matematika)
Konzervatív, nem konzervatív egy párt a magyar politikát még sokáig elsődlegesen egy dolog fogja meghatározni: a magas államadósság. Most legalább van koncepció, nem úgy mint hat évig: az államadósságot jövőre drasztikusan csökkenteni (kisebb kamatteher) és gazdaságélénkítés, hogy "kinőjük" az adósságot (GDP-hez viszonyítva).

kisa 2010.12.07. 10:45:25

@eszkep: Hát ez az! Még úgy se tudott válaszolni, hogy előtte felmondták neki. A mátrai meg a rogán hablatyolták a közhelyeket, ők legalább olvasnak újságot, néznek tévét, mert ezekből tájékozódva én is el tudtam volna mondani a megfelelő hivatalos álláspontot. De nem, ők még erre se képesek. Annyit nem tud odaböfögni, hogy xy vagyok, z választókerület képviselője, és mivel ez nem az én szakterületem, kérem, forduljanak a megfelelő bizottság tagjaihoz. Vagy valami ilyesmi...
Sunyi bagázs: ebből is látszik, hogy se gerincük, se fingjuk arról, mit is fog megszavazni. Bőven elég lenne, ha a szavazás napján reggel a takarítónők ragtapasszal leragasztanák a fidesz frakció helyein az igen gombot, a többin meg a nemet, és kész. Egyáltalán be se kéne járniuk!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:46:49

@hoplita: rosszul teszed fel a kérdést: ki NEM az? :))))

@Marcellusca: jaajjaaaj, ezekkel a "csapatépítő tréningekkel" vigyázni kell. 2-3 nap masszív ivás olyan római orgiába torkollna, hogy Caligula elszégyellné magát :)))

gondolj bele milyen ciki lenne pétejnek szembesülni a sztárfotókkal, amiken ő szerepel selmecziúrhölgy "társaságában" :))))

kisa 2010.12.07. 10:47:03

@eszkep: Bammeg, kb 18 éve folyamatosan hallom a strukturális reformok szükségességét.

eszkep 2010.12.07. 10:47:52

@kisa: Nem is ettől hangos a ballib sajtó. Ráadásul az MSZP nyújtota be? Na ne.... Volt rá 8 évük. Ja, ők inkább a bűnözők jogait védik (védték). Hát valahogy nem túl őszinte kezdeményezés...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:48:44

@kisa: "Bőven elég lenne, ha a szavazás napján reggel a takarítónők ragtapasszal leragasztanák a fidesz frakció helyein az igen gombot, a többin meg a nemet, és kész. " - hogy ki lehetne baszni velük, és egy csomó ellenzéki törvényjavaslatot is becsempészni a napirendbe :)))))

Marcellusca 2010.12.07. 10:50:28

@eszkep: Van igazság, abban, amit mondasz. :)
Akkor mondja azt! A kérdés nem a szakterülete, bővebb felvilágosításért forduljanak a sajtóosztályhoz vagy XY képviselőtársához!
Ja, és merje belemondani a saját nevét is a kamerába!!!

Hidd el, nem fog csökkenni az ázsiója!
Sőt!
Azt gondolnák a (birka) szavazói, hogy: Né', má', a Józsinak fingja nincs hozzá, de legalább nem magyarázott ökörséget.

kovacskoko 2010.12.07. 10:51:12

@eszkep: az ún. "szakpolitikusok" is csak NER-Nenyi-fülke szentháromsággal és idióta, hetente módosuló számokkal dobálóznak. Ráadásul a kiflifetisiszta csaj sem tűnik szakpolitikusnak. Legalábbis nem a nyugdíj területén.

félemelet 2010.12.07. 10:54:36

És ismét a szokványos jelenség: egy csomagban olyan dolgok megítélése, melyek egyik fele amúgy megfontolásra érdemes, másik fele politikai kakikenegetés. A kommentelők többsége pedig csak csomagokban képes mérlegelni, IGEN / NEM MINDENRE alapon...

Eddig a tárgy, most az alany : meg kell vallanom, Kövér László számomra egészen házelnökös hatású, nagyjából így képzelem az optimális házelnököt stílusban... egyszerűen jól fogalmaz, amikor nevelgetni kell picit a képviselőket. Próbál tekintélyt sugározni, de van a szavaiban humor, olykor szarkazmus. A többi meg politika, nahiszen...

(A véleményem hitelességét ismét a "nem vagyok Fidesz szavazó" formulával támogatom meg...)

hoplita 2010.12.07. 10:55:13

@kisa:
".......Sunyi bagázs: ebből is látszik, hogy se gerincük, se fingjuk arról, mit is fog megszavazni....."

Ugyanolyan kontraszelektált faszfejek, mint a maszoposok voltak, amikor 209-en is verték a farkukat odabenn.....
Van szerencsém ismerni közülük személyesen többet is.....hát, nem lopják el őket az eszükért.

Homeoffice 2010.12.07. 10:55:44

@eszkep:

Egyrészt a magas államadósság nem is olyan magas.
Másrészt, Ugy azt Te is tudod, hogy a magyar gazdaság nem önellátó.
Harmadrészt pedig, Szerinted mi történne, HA a forint piac összeomlana? (mondjuk 350 es Euró, 250es frank)
K*rva jó a dev, hitelesek faszával verni a csalánt.

eszkep 2010.12.07. 10:55:50

@Seduxen: Ez most a sapka van rajta / nincs rajta sapka esete, Index-es módira. Egyszer az a baj, hogy gyors a törvényalkotó munka, egyszer az a baj, hogy "nem történnek érdemi dolgok".

Egyébként az, hogy évente 2000-3000 milliárdot kell elkülöníteni a költségvetésből hitelfinanszírozás címen az nem társadalmi egyeztetés kérdése, hanem matematika. Ami ősszel történt és a legnagyobb vitákat váltotta ki, az pontosan a költségvetés stabilizálása miatt történt. (Azért belőled kinéztem volna, hogy ezzel tisztában vagy) Ezen nem most kell "egyeztetni", hanem 2006-ban kellett volna gondolkozni szavazás előtt.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 10:56:19

@kovacskoko: "Ráadásul a kiflifetisiszta csaj sem tűnik szakpolitikusnak. Legalábbis nem a nyugdíj területén." - pfúúj, fene az ízlésedet :))))

eszkep 2010.12.07. 10:59:07

@Gunther (Regisztrált kommentelő): "Egyrészt a magas államadósság nem is olyan magas."

A GDP 80%-a neked nem magas??????? Ilyen foglalkozatottsági mutató mellett?????????
Az évi 3000 milliárd hiteltörlesztés nem sok????????? (a nyugdíjpénztár TELJES hiány 900 milliárd (nagyrészt az alacsony foglalkoztatottság miatt)!
Ne is haragúdj, bohócnak már öreg vagyok, ha értelmesen nem tudsz megszólalni, hülyeségre nem fogok reagálni.

eszkep 2010.12.07. 11:01:04

@Gunther (Regisztrált kommentelő): "HA a forint piac összeomlana?"
nem tudom, feltűnt-e, az ősszi összes gazdaságpolitikai intézkedés ezt kívánja elkerülni, nem értem a felvetést. (Az árfolyamokat egyébként túlzottan optimistán számoltad...)

hoplita 2010.12.07. 11:01:31

@Seduxen:
Vazzeg, jivel akarsz te orgiázni...?
Mátraimártival....?
:)))))

kisa 2010.12.07. 11:01:49

@eszkep: A javaslatot azért nyújtotta be, és azért most, mert a bíróság

2010 október 20-án

ítélt meg 46 millió forint kártérítést Szögi Lajos családjának. (Az apát a pénz nem hozza vissza, de valszeg tudnának kezdeni vele valamit). Mivel az elkövetők soha a büdös életben nem fogják tudni kifizetni ezt a pénzt, az mszp benyújtott egy módosítót, hogy ilyen esetben az állam fizethessen - mérlegelés után.
Na, ezt nem fogadta el a fidesz frakció! (19 ember kivételével 8 igen és 11 tartózkodás)
De a tények ne zavarjanak, és tapsolj ennek is, hogy milyen fasza gyerekek, az mszp meg fúúúúúúj, és 8 év és a többi narancslé...

kovacskoko 2010.12.07. 11:02:32

@eszkep: "Ez most a sapka van rajta / nincs rajta sapka esete, Index-es módira. Egyszer az a baj, hogy gyors a törvényalkotó munka, egyszer az a baj, hogy "nem történnek érdemi dolgok"."

Ez marhára nem összefüggő dolog.
1. tényleg gyors a törvényalkotó munka
2. a fityeszelvtársak bebetonozásán és a mnyp-zsé lenyúlásán kívül tényleg semmi érdemit nem tudok hirtelen mondani.

De mégis:
- kettős állampolgárság
- Trianon-emléknap
- iskolalátogatás "díjazása"
- fiatalkorúak büntethetősége
- alacsony értékű lopások ügyének delegálása a rendőrséghez

Ja bocs... Ezek a Jobbik programjának voltak az elemei. Nem tudok olyan fityesz-brossúrát, amiben ezek benne lettek volna.

Tudom-tudom, ez nem a Jobbik felszalámizását célozza, hanem a viktoriánusok konstruktivitását bizonyítja.

Homeoffice 2010.12.07. 11:03:56

@eszkep:

Matolcsy György rámutatott: a jelenlegi értékelés nem vette még figyelembe azt, hogy Magyarország 2010-ben az unió ötödik legalacsonyabb államháztartási deficitjével rendelkezik, és a jövő évi 3 százalék alatti hiány szintén az unió ötödik legalacsonyabb hiánya lesz. A hitelminősítő értékelése a miniszter szerint azt sem vette figyelembe, hogy jövőre - Svédország mellett - Magyarország lesz az egyetlen olyan uniós tagállam, ahol csökken az államadósság mértéke.

Emellett.
Nézd meg Az EU-s országokat.
5 most készül összeomlani.
(Írország, Görögország, készülőben Belgium, Olaszország, Portugália, Spanyolország.)

nah ezeknél sokkal komolyabb a helyzet.
Ezenfelül a többi eus országnak kell ezt a lóvét összedobni. Szlovákia nagyon örül az eurónak gondolom:)

kisa 2010.12.07. 11:04:59

@hoplita: Pontosan! No, de akkor kiket kéne oda küldeni? Ha az egyik kutya, a másik meg egy híján 20...??????????

kovacskoko 2010.12.07. 11:05:26

@Seduxen: Én a Teva-vezér férj okán a gyógyszeriparban, vagy a kiflimánia kapcsán az élelmiszeriparban adnék neki helyet! És nem mint kísérleti nyúl, vagy árufeltöltő...

kisa 2010.12.07. 11:06:28

@kovacskoko: A kísérleti nyulak mi vagyunk...

martonx 2010.12.07. 11:07:22

Sokan temették a vastagbőr blogot, hogy majd vége lesz, mihelyst a Fidesz kerül hatalomra. Holott ahogy elnézem, bőven van téma most is.
Még ha nem is olyan horderejűek, mint a komcsik alatt.
Ha a Fidesz a maradék 3 évben nem hajt végre valamiféle gazdaságpolitikai csodát (aminek lássuk be az eddigi 8 hónap tapasztalatai alapján minimális az esélye), simán visszajönnek a komcsik tovább kezelni a válságot, és nekünk akkor tényleg itt kell hagynunk ezt a szerencsétlen országot, mert itt már mindennek vége. :-(

eszkep 2010.12.07. 11:09:36

@Gunther (Regisztrált kommentelő): "Nézd meg Az EU-s országokat.
"5 most készül összeomlani."
Ez most a "ha megdöglött a kutyám, a szomszédé is dögöljön meg" sehova sem vezető hozzáállás. A példa már csak azért sem jó, mert a felsorolt országok az EUR-övezet tagjai. (remélem nem kell kifejtenem, mi következik ebből...)

martonx 2010.12.07. 11:10:05

@kisa: a megoldás nem az állami pénz kifizetés lenne, hanem a halálbüntetés visszaállítása. Ha meg nem tudják megmondani, hogy pontosan ki volt a tettes, gyújtsák fel az egész putri sort :-)

hoplita 2010.12.07. 11:10:58

@kisa:
Az benne a röhej, hogy ismerek én korrekt, lelkiismeretes, megbízható fideszest.....csak valahogy az ilyenek sosem rúgnak labdába.
Nálunk is megfúrták az indulási lehetőségét......pedig most tuti lett volna, hogy bejut.
Helyette indítottak egy csizmámtalpa képességű mamelukot.

eszkep 2010.12.07. 11:14:09

@kovacskoko: "a fityeszelvtársak bebetonozásán és a mnyp-zsé lenyúlásán kívül tényleg semmi érdemit nem tudok hirtelen mondani."

Az, hogy tájékozatlan vagy, egyéni szoc. probléma...

"Nem tudok olyan fityesz-brossúrát, amiben ezek benne lettek volna."

Konkrétan a kettős állampolgárság, az "iskolalátogatás "díjazása" (illetve a segélyezés feltételekhez kötése), rendőrség hatósági jogkörének bővítése benne volt.

Nagykorú 2010.12.07. 11:14:46

@félemelet:
Valami ilyesmi jutott az eszembe nekem is.
Az álláshalmozást sürgősen meg kellene szüntetni. Így hirtelen képviselői energia szabadulna föl.
A parlamenti képviselők pont olyan lecsúszott brigád lett, mint a kintiek. Ha a képviselők erkölcsi megbecsülését emelni akarjuk, akkor többek között a viselkedésükön is kellene változtatni. Ha ez nem megy tömegesen önszorgalomból, akkor kell központilag szabályozni. Én sem ehetek a satupadon, egy bíró sem ehet a tárgyalás közben, és rendőr sem intézkedés közben - tehát a honatya is bírja ki a műszak végéig. Ha meg elhúzódik, akkor így járt, az órabére így is jobb mint a többségünkké.
Egyáltalán, a Parlamentnek mint intézménynek tiszteletet és méltóságot kell sugároznia, azzal együtt, hogy a teremben időnként véres pártharcok is folynak. Ahogy mondják, fejtől bűzlik a hal, hát ha erőszakkal kell rendet csinálni, akkor csináljanak rendet erőszakkal, de végre ne tudjunk mi átlag polgárok minden disznóságunknál ösztönösen és védekezőleg fölfele mutogatni. Rendezett körülmények között, rendben, talán rendezettebb jogszabályok születhetnek, és akkor talán nekünk is jobb lesz. Talán.

hoplita 2010.12.07. 11:15:16

@kovacskoko:
"....És nem mint kísérleti nyúl...."

Pedig a protkó mán megvan hozzá......nagyon takaros kis nyúl lenne.:DDD

Marcellusca 2010.12.07. 11:16:57

@Seduxen: Ugye? :)))

Veszélles egy munkakör eza képviselősdi, vaze! :DDDD

Na, de onnan csak sikrűne kitíttanyi a "mozsárágyús", kötsög sajtósokat. :D

kovacskoko 2010.12.07. 11:17:33

@eszkep: "Az, hogy tájékozatlan vagy, egyéni szoc. probléma..."
Példákat kérnék, de ne olyanokat, amiket körberöhögök...
"Konkrétan a kettős állampolgárság, az "iskolalátogatás "díjazása" (illetve a segélyezés feltételekhez kötése), rendőrség hatósági jogkörének bővítése benne volt."
Na muti!

eszkep 2010.12.07. 11:18:55

@derelye vágó: Nagyon viccesnek gondolod magad mi?
Az egymillió munkahelyet 10 év alatt vagy megvalósítja a kormány, vagy Magyarországnak vége. Ezzel is csak a középmezőnyben lennénk az EU-ban foglalkoztatottságot tekintve, tehát ez a szükséges minimum. Ha ez nem jön össze, nem lesz nyugdíjas sem az önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak (pontosabban mai árfolyamon üszkve 7-8 millió, 8-15 nyugdíjas éveire (?), oszd már el, nagy eredmény...) sem az állami nyugdíjasoknak. (Ld. demográfiai mutatók.)

eszkep 2010.12.07. 11:20:41

@kovacskoko: Mit muti??? Olvass! Ne nézzük már egymást hülyének!

kovacskoko 2010.12.07. 11:22:05

@eszkep: Miért ne néznélek? Linkeljed már be, amit itt mondasz! Méghozzá a választások előttről!

hoplita 2010.12.07. 11:22:22

@eszkep:
Benne vót, hát hogyne....csak nem nagyon hangoztatták.....ellentétben az "azonnali, nagy arányú adócsökkentéssel a zemberekér'..."
Meg rend lesz két hét alatt...meg egyéb faszságok.
Aztán valami más kerekedik itt a szemünk előtt...
De magyarázd el kérlek, hogy mér vagyunk mi hülyék.....úgy szeretem olvasgatni...

kisa 2010.12.07. 11:23:04

@martonx: És akkor a Szögi családnak könnyebb lenne az élete?

Homeoffice 2010.12.07. 11:23:37

Nah öveket bekapcsolni!
Index-címlap!

kovacskoko 2010.12.07. 11:24:01

@kisa: Szerintem nem csak a Szögi-családé...

Devil 2010.12.07. 11:25:03

@eszkep: Emlekszem egyszer Tarik Aziz (tudjatok, Szaddam jobb keze) epp TV interjut adott arrol hogy mennyire szejjelverik majd az amerikai invaziot, kozben a hatterben epp haboritatlanul keltek at egy hidon az amerikai tankok...
Na ilyen vagy te is.

tokmányos 2010.12.07. 11:25:51

A tízparancsolatot miért nem módosították már vagy kétezer éve? Ja, akkor még nem voltak szarházi magyar megélhetési politikusok. 20 éve csak foltozgatják a jog fekélyes nyelvével a szarabbnál,szarabb törvényeket. Mindig a saját érdekeik ,céljaik elérésének eszközeként!Természetesen a karvalyok felügyelete mellett.Undorító. Szánkót nekik ,sőt emeletes szánkót,többen férnek rá. ... Most visszaolvasva látom ,ez majdnem OFF .De nem az mert, húztam egy párhuzamot a napokban megjelent :két "gyermek" szánkózás közben az úttestre csúszott, és egy felelőtlenül arra közlekedő autós elütötte őket. A koreográfia a továbbiakban már ismerős mindenki számára.3 percen belül 50 fős mítting a vezetővel.Az én törvény javaslatom : minél több ilyen szánkózó pályát, oszt indulhat a az önmegsemmisítő tajgetosz program! Javaslatokat várok az ültetési rendre, és a kiválasztottakra.

Devil 2010.12.07. 11:27:17

@Seduxen: fidesz kepviselo = Orban marionettje. Minek ezt ragozni? Minek veluk beszelgetni egyaltalan? Csak azt fogjak mondani amit a legutobbi kommunikacios treningen belejuk sulykoltak vagy amire utasitast kaptak...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 11:27:41

@eszkep: na a kurva KBM elnyelte az előzőt, nem fogom még egyszer belinkelni.

a lényeg az lett volna - röviden - hogy nézd meg a minisztériumok honlapjait (KIM, NEFMI, NGM, NFM), hogy egy-egy javaslatnál MENNYI időt szánnak az egyeztetésre (az átlag a 3-6 NAP, de volt 1!!!! nap is, a rekorder a 2 HÉT).

A mondandóm ugyanis NEM a magánnyugdíjpénztári javaslatra vonatkozott, hanem ÁLTALÁBAN a törvényjavaslatokra.

Devil 2010.12.07. 11:28:08

Ki ezzel a mocskos bandaval a Parlamentbol!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 11:29:12

@Devil: tudod, én ilyen maradi vagyok :)))) legalább tisztelje meg annyival a közvéleményt (mint tette azt Mikoa, vagy Rogán), hogy vagy megmondja, hogy ez nem az ő szakterülete, és NEM ÉRT HOZZÁ (van ilyen, stimmt, ezt el is fogadom), vagy a hivatalos mantrát gyorsan mondja el. És nem foghegyről, pökhendien lerázni a médiaipari szakmunkást.

Gonosz Repülőmókus 2010.12.07. 11:33:17

Egyszer volt egy nagy csoda,
Neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
Az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,
Így hát egy se ment oda,
Meg is szűnt a iskola.

Netuddki. 2010.12.07. 11:35:20

@eszkep: "Az egymillió munkahelyet 10 év alatt vagy megvalósítja a kormány, vagy Magyarországnak vége."

A kormány 1etlen 1 munkahelyet sem fog megvalósítani. Max. állami, minisztériumi munkahelyeket tud teremteni.
Ugyanis a gazdaságban a gazdaság szereplői foglalkoztatják az embereket. A kormány gazdaságpolitikája viszont olyan, hogy nemhogy 10 de 100 év múlva sem fog ebből a gazdaságban 1db új munkahely sem létrejönni.

eszkep 2010.12.07. 11:35:21

@Gunther (Regisztrált kommentelő): Igen, index címlap, hajrá. Egy retardált hülye: Devil már az amerikai tankoknál tart... no comment.

eszkep 2010.12.07. 11:37:46

@kovi1970: "A kormány gazdaságpolitikája viszont olyan, hogy nemhogy 10 de 100 év múlva sem fog ebből a gazdaságban 1db új munkahely sem létrejönni."

Kösz, az index-es propagandadumát,a harmadik negyedévben már csökkent a munkanélküliség.
Szerinted egyébként melyik az az intézkedés, ami meggátolja a munkahelyek létrejöttét? Talán nem véletlen, hogy a különadókat SZOLGÁLTATÓ cégekre vetették ki és nem TERMELŐ cégekre. Persze minimális értelmi színvonal kellene, hogy ezt felfogd...

Netuddki. 2010.12.07. 11:38:00

@eszkep:
RELOADED:
"Az egymillió munkahelyet 10 év alatt vagy megvalósítja a kormány, vagy Magyarországnak vége."

Jól mondod, Magyarországnak vége... :(((

arlequin 2010.12.07. 11:38:34

@Gonosz repülőmókus:

azt mondta a kövér laca
'kedves urak, húzás haza!
nem lesz ebből óvoda,
pestből sem lesz óbuda.

ez kérem az ország háza,
szép épület, bárki lássa.
rendet fennen én tartok,
nyújtsátok ki markotok.

térítéssel bezárva,
a háznak nagy pofája.
aki pedig nem hiszi
ráverünk a szájára!'

előőőőőőőőőre! ébeeeeeeerség! szabaccsááááág!

2010.12.07. 11:42:53

Ezen a videón is látszik, hogy mekkora kupleráj van bent.. A videós gyereket ebben a pólóban meg hogy engedik egyáltalán be?

Netuddki. 2010.12.07. 11:45:31

@eszkep: Asszem itt neked meg a politikusoknak kéne némi észt osztani. Kár, hogy nincs ilyen hely. ;)

A munkára rakódó adók egy fikarcnyit sem lettek kisebbek. Még mindig az EU egyik legmagasabbika.

Ahelyett, hogy itt osztjátok az észt fidesznyikek inkább az adók beszedése terén tennétek valamit B+! Kapásból 10 esetet is tudnék mondani adócsalásra.
De ezt csak azért nem teszitek meg B+, mert akkor nektek is megszűnne a jóvilág, mert ti vagytok a legnagyobb tolvajok az összes többi politikussal együtt. Aprópénzért eladjátok a választóitokat és az országot! De a saját gyerekeitek jövőjét is így eladjátok, bizony. Vagy ez nem érdekel titeket? Egyszer élünk mi?

De majd jön a forradalom (az igazi) és kisöpörjük a szemetet az országból! ;)

kovacskoko 2010.12.07. 11:47:30

@eszkep:
1. Igaz, hogy a termelő cégek dolgozói eddig sem a fogyasztói társadalom csúcsát jelentették.
2. Mi a f*szt akarsz Te termelni? Vasat meg acélt? Államilag támogatott sertést? Sajnos az ország erőforrásai erősen a szolgáltatóipar (turizmus, bérmunka - outsourcing , IT, stb.) felé kellene, hogy orientáljanak bennünket. Egymillió-kétszázezer betanított munkás nem fogja kétszázezer multinacionális call centeres adóbefizetéseit sem produkálni.

Marcellusca 2010.12.07. 11:48:16

@kovacskoko: Nem fog menni neki! :)))

Egyáltalán volt programjuk? :)
Vagy csak üres, nagyot mondó ígéretek?

Marcellusca 2010.12.07. 11:51:45

@hoplita: mer' más a kampány és más a kormányprogram. :)
Megmonták mán '98-ban, vaze! :)))
Feledékeny vagyol, kötsög? :DDDD

kovacskoko 2010.12.07. 11:52:45

@Marcellusca: Pont a napokban hozta le pár újság a FIDESz-programot... Mintha az index.hu, a hvg-médiablog, meg a Népszava is azt mutatta volna be...

Netuddki. 2010.12.07. 11:53:30

@Marcellusca: Egyáltalán nincs programjuk. Ígérgetni meg bárki tud...

hoplita 2010.12.07. 11:55:50

@eszkep:
"......a harmadik negyedévben már csökkent a munkanélküliség....."

Amióta a kezetekbe vettétek a káeshát, azóta mán éledezik a puma.
Fog az még dübörögni is...:)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 11:56:01

@eszkep: kérdés persze, hogy MIHEZ hasonlítjuk a munkanélküliek számát? mert idén TÉNYLEG a III. negyedévben a legjobb, de nézzük ezt:

hvg.hu/karrier/20101126_ksh_munka_stat

A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 5,9 százalékkal, 466 ezer főre nőtt, ami 0,5 százalékponttal magasabb, azaz 10,9 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett

www.budapestanalyses.hu/docs/Hu/Elemz%C3%A9sek_Arch%C3%ADvum/analysys_106_hu.html

ehhez képest persze még mindig tragikus :(((

7. A munkanélküliségi ráta az Orbán kormány idején az 1998-as 8,4%-ról 2002-re 5,8%-ra csökkent, a szocialista-szabaddemokrata kormány negyedik évére, 2006-ra 7,6%-ig emelkedett.

és csak neked leírom: nem, ezzel NEM a jelenlegi kormányt akarom kritikával illetni (hogy jönnék én ahhoz), pusztán jeleztem, hogy pezsgőt azért nem bontanék.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 11:56:07

@eszkep: a nemmondommeganevemet nem egy indexes hülyeség, hanem a valóság Amíg te egy beosztott voltál egy cégnél, még szép hoyg nem nyilatkoztál, de lehet hogy nem érted a képviseleti demokrácia lényegét, ezek az emberek azért vannak ott. Ha nem tud, akar mit mondani, akkor erre számtalan politikailag korrekt módszer létezik, hogy a választók és a káposzta is megmaradjon. Én azonban azt a cinizmust, maximális hozzá nemértést láttam a videóban, ami jellemzi a magyar politikát - az utolsó Pokorni mondat meg igazán odaver...Te jó ég....Kiegészítve pedig, aki újságíró, az igeni bemehet, Ki akarja eldönteni hogy ki ne menjen be??? Lehet hogy inkább a visszaéléseket kéne megszüntetni, nem pedig majd leválogatni egy szimpatikus tömeget...

Egyébként pedig amitől igazán félelmetes Kövér László víziója, az ez a mondat:
"a mai médiaszerkezet mellett nem szükséges parlamenti felszólalás ahhoz, hogy egy ellenzéki politikus fölhívhassa a közvélemény figyelmét a saját álláspontjára."
Azért ez kemény nem? A parlamenti viták helyett, mond el a sajtóban, amit maximálisan kontrollálunk hogy mit akarsz, mi itt sokan vagyunk, úgy is bármit mondasz az lesz amit megszavazunk, minek húzzuk az időt???
Újra leírom, mert nagyon zavar ez a gondolat belülről - soha életemben nem gondoltam hogy ilyesmi egyáltalán eszembe jut, de mostanában mégis többször, ki kéne menni az utcára, és BÉKÉSEN demonstrálni, hogy a kubatovlistás közvélemény-kutatáson, és a szánalmas ellenzéken kívül látható legyen, igenis van egy gondolkodó ellenzék, aki felfogja mi zajlik itt, és nem lehet mindent megcsinálni az emberekkel.

Joe.UK 2010.12.07. 11:56:41

@kovi1970: ha a lottoszamokat is ennyire biztosra tudod akkor irigyellek.
Eszkepnek ebben speciel igaza van. Vagy megcsinaljak azt az egymillio uj munkahelyet vagy az orszagnak vege. Nincs mas opcio, mar most is keso.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 11:57:11

@Legelő Őse: javítom magam - igenis van egy gondolkodó értelmiség - nem ellenzék...sorry

hoplita 2010.12.07. 11:57:12

@Marcellusca:
És a kormány szava nem úri becsületszó...:)))
Bazz, ténleg cucu az agyam...:)))))

eszkep 2010.12.07. 11:58:28

@kovi1970: "A munkára rakódó adók egy fikarcnyit sem lettek kisebbek. Még mindig az EU egyik legmagasabbika."
A társasági adó viszont jelentősen csökkent. Annak viszont örülök, hogy elismered, ezt (is) rosszul csinálták a szocik.

"Aprópénzért eladjátok a választóitokat és az országot! De a saját gyerekeitek jövőjét is így eladjátok, bizony. "
Hé, ezt rossz helyről másoltad be! A szocik adósították el az országot.

Id. Lencsés István 2010.12.07. 11:58:39

@hoplita: A Kunokat, mint kövér barátunk a hűség miatt telepítették le őseim, de ez nem hűséges. Persze, hogy ritkábban akar ülésezni. A lopott pénzeket muszáj befektetni és megforgatni. Na meg ugye már a rendszeres munkától elszokott, hiszen nem is dolgozott.

guvernalista (törölt) 2010.12.07. 11:59:04

szóval szerintem az látszik, hogy a politikához konzervatív szakpolitikusok kellenek, és kritikusan gondolkodó liberális civilek. meg esetleg néhány értelmes szakszervezeti vezető.

sajnos egyik sincs jelen, hanem helyettük hülye párttitkárok vannak. kövér lászló remekül példázza azt, hogy a többpártrendszer még nem feltétlen jelent demokráciát, és ez a hazafias népfront politika (aki nincs velünk az ellenség) már kádárral szemben is megbukott (aki nincs ellenünk, az velünk van).

persze nem a kádári politikát kell visszahozni, mert ez a demokrácia sztori mégis csak arról szólna, hogy a vélemények összecsiszolódnak a szakpolitikus, a civil, és demokratikusan választott ágazati (szakszervezeti) vezetők által. itt a probléma hogy szakpoltitikusok helyett csak hülye párttikárok vannak.

Iustizmord 2010.12.07. 11:59:19

@chemicalshop:
"a politikusoknak csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek

nem sok interjú lesz ebből....

Netuddki. 2010.12.07. 12:02:07

@eszkep: Rosszul érvelsz trollkám! Kijafszomat érdekel a maszop kötsög!
Azzal foglalkozz amit most csináltok, na azt magyarázd meg! De már ne nekem, mert hülyékkel nem vitatkozom... ;)

eszkep 2010.12.07. 12:02:09

@kovacskoko: Speciel pont a termelőiparban dolgozom. Általános iskolában, 4 osztályban tanultunk pl. a könnyűiparról, 5. osztályban pedig Magyarországot földrajzból. Sajnálatos, hogy az értelmi színvonalad nem ér fel egy 15 éves gyerekéig.

eszkep 2010.12.07. 12:03:45

@kovi1970: A stílusod nem éri el a szükséges minimumot (konvergál az értelmi színvonaladhoz), beraktalak szűrésbe.

kovacskoko 2010.12.07. 12:04:01

@kovacskoko: Ja, bocs... Összekevertem a médiatörvény miatti tiltakozással... Mindegy... Az egyik is üres lap lényegében, meg a másik is... Bár valamelyiken mintha lett volna valami azonnali adócsökkentés, meg a nyugdíjpénztárak megvédése, meg asszem rend is, de két héten belül...

Netuddki. 2010.12.07. 12:04:02

@Joe.UK: Mégegyszer mondom, a kormány nem csinál munkahelyeket. Ennyi. Max. csinál olyan gazdaságpolitikát amivel munkahelyek jöhetnek létre. De azt meg nem teszik. Akkor mitől lenne munkahely?

Netuddki. 2010.12.07. 12:05:16

@eszkep: Mindenki hüjje, csak te vagy normális mi? Anyuuuuuuu! XD

kovacskoko 2010.12.07. 12:07:14

@eszkep: Általános iskolában még nekem is a virágzó alumíniumipart tanították. Kár, hogy megrekedtél azon a szinten és azóta is az éppen regnáló Rákosi-hasonmások szövegét mantrázod.

Netuddki. 2010.12.07. 12:07:53

@kovacskoko: eszkep és fideszes haverjai pénzt akarnak termelni. Már be is izzították a pénznyomdát. Mi állampolgárok meg jól +szívjuk...

dr. Aullah 2010.12.07. 12:08:50

Az milyen érv már, hogy bezzek ők ezt csinálták? Mondja ezt úgy, hogy ők ugyanazt csinálják... faszomat már.

tundrazuzmo (törölt) 2010.12.07. 12:13:57

Nem kellenének ezek a megélhetési újságírók. Már régen nem az a cél, hogy mi a jó az embereknek, hanem az, hogy a saját pecsenyéjüket hogyan sütögethetik a parlamentben. Elszól valamit egy politikus, akkor meg abból csinálnak hónapokig tartó ügyeket. Undorító!

Nem kellenének ezek a megélhetési politikusok. Már régen nem az a cél...

Joe.UK 2010.12.07. 12:14:53

@kovi1970: "...azt meg nem teszik" - 10 evet mondtak... meg hatra van minimum 9 akkor is ha kerekitunk. Ne erts felre, en sem latom jelet hogy mitol lenne jobb, de nem latok a jovobe es mas lehetosegem nincs mint hogy bizzak benne: megcsinaljak. Mert ha nem akkor ugyis mindegy. A kovetkezo ciklusban mar nagyon keso lesz, lehet mar most is az.

zkdqts 2010.12.07. 12:15:55

Milyen szép is az, amikor a választott politikusok a választóiktól kapott felhatalmazást arra használják, hogy megvédjék magukat a választóiktól.

Id. Lencsés István 2010.12.07. 12:16:09

Mit mond kövér valójában?
1. Túl sok ember az Országházban! = Túl sok az ember Magyarországon, csak az egészségesek és a gazdagok éljenek. A többieknek kötél!

2. Fegyelmezetlenség,!
A politikusoknak csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést. = Saját magáról állítja ki a bizonyítványt, ez elképesztő. Meg kell várni a hazugságszerkesztő bizottságot?

3. Leterheltség csökkentése!
a. A mai médiaszerkezet mellett nem szükséges parlamenti felszólalás ahhoz, hogy egy ellenzéki politikus fölhívhassa a közvélemény figyelmét a saját álláspontjára. = Senki a FIDESZEN kivűl ne hallassa hangját a parlamentben, mert az 2 500 000 magyaré csupán, a többieknek kötél!

b. Kéthetes ülésezési renddel lehetne elérni, amelyben a parlamenten belüli és az egyéb közéleti munkának is meg lenne a helye. = a magánszektorban felhalmozott milliárdos vagyonuk fialtatása.

kovacskoko 2010.12.07. 12:16:15

@kovi1970: Nem érdemes vele vitatkozni, mert nem tud. Ha rákérdezel valamire, belinkeli a NER-t, vagy a SzP-DVD-ről idéz valami.

Marcellusca 2010.12.07. 12:21:51

@laspalmas: Mer' aztatat is lássák, amit nem kéne. :)))

Pölö: magyarvilag.mdo.hu/tarsadalom03.htm

fran7 2010.12.07. 12:25:24

Megnéztem ezt a nem mondom meg a nevemet videót. Ha az újságíró nem érti meg, hogy nem mindig és mindenkor áll szóba vele egy politikus, akkor mi lesz, amit meg fog érteni. Ez nem menti fel a képviselőket, de azért nem is úgy van, hogy minden rossz pillanatban az orruk alá tett mikrofonba gettysburgi beszédet kell nekik rögtönözni.

Jofiu 2010.12.07. 12:26:26

Ez az ember mindig egy langlelku megmondoember, idealista volt.
Mas neven alkalmazkodaskeptelen, buta alak.
Buta, mert a vilag alkalmazkodjon hozza - ha mar o keptelen felfogni azt ugy ahogy letezik, nelkule is -, a vilagot akarja a sajat kepere formalni, ami mint tudjuk, nem fog menni. Azzal hogy nekimegy azzal csak koppan. Akarmilyen erosnek is kepzeli magat. Tiszta izomagy mentalitas.
Gyenge jellem, nulla onalakito kepessege van, fantazia nelkul, nem talalja a vilaghoz passzolo enjet. Sajat magara keptelen hatni, hogy varna el, hogy masokat at tud alakitani? : ) Idiota.
O is a konfrontaciogeneralasban jo csak, ami ha egyutt kell mukodni masokkal - az osszes kozossegben elfoglalt hely ilyen - kifejezetten negativum.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 12:29:39

@fran7: persze - úgy hívják azt amiről beszélgetünk hogy kommunikáció! Ezek az emberek minket képviselnek! Válaszoljanak, Ha nem tudnak, akkor legyenek udvariasak, és mondják azt egy korrekt mondatban, hogy tisztelt választók, már csak egy napot kell várni, és megtudják mire költjük a pénzüket. Azért,mert elszoktál attól hogy Magyarországon működik a média, azért más országokban konkrét és kemény kérdéseket tesznek ám fel. Tőlünk nyugaton egy Pokorni hiszti miatt le kellett volna mondani akkora felháborodás lett volna!!! Egy politikus legyen kibaszott profi legalább a kommunikációban ha máshoz nem ért. De az a cinizmus amit ezek nyomtak, a legalja! De igazán!

Studt 2010.12.07. 12:32:01

ha 7 millió ember kijelentené, hogy ez nekem nem kormányom...nekem ez nem Alkotmányom amit maguknak csinálnak----akkor üldögélhetének egyedül a parlamnetben, vagy bújkálnának valahol mert a TÖBBSÉG fegyverrel kergetné ki őket még az országból is!!!!!!!!
Valószínű így lesz!!! Emberek éberesztőőőő!
ha forradalom volt amit az a meghülyitett 2.7 csinált?---akkor a többség majd megcsinálja az igazi ELLENFORRADALMAT!!!!!!!

Studt 2010.12.07. 12:32:57

Engem ezek nem képviselnek--nekem akarnak rosszat---jelentkezzenek akiknek még!!!!!!!!

Studt 2010.12.07. 12:33:42

NEMZETI SZAR BANDA!!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 12:44:00

@Legelő Őse: akinek nincs türelme:

"sokan azt mondják túl gyorsan megyünk előre..."
"februártól radikális adócsökkentés"
"a nyugdíjjakat ez az átalakítás garantálja.."
A hitelminősítős rész az elején és a végén is zseniális! Ez az ember a populista politika igazi csúcsa! Megdöbbentő!

Netuddki. 2010.12.07. 12:44:43

@Joe.UK: Ezzel a "bízok bennük"-el csak az a gond, hogy múlnak az évek és mi sem leszünk fiatalabbak. Ez, meg az utóbbi 20 évben "hatalmon" lévő politikai garnitúra más régen leszerepelt.
Persze lehetnénk optimisták, de ezzel csak szerintem az "ejj ráérünk arra még" felfogásunkat próbáljuk elnyomni.
Addig nem változik itt semmi amíg mi, adófizető állampolgárok nem teszünk érte. Nem először írom le ezeket, de idáig sajnos bejött.

fran7 2010.12.07. 12:46:42

@Legelő Őse: Nem tudom, hogy külföldön miképp működik a média, még nem éltem ott. Nem tudom, hogy csinálják. De azt tudom, hogy az általad emlegetett kommunikáció kétoldalú. S ha a parlament folyosóin akarok interjút készíteni, akkor szépen bemutatkozok el mondom, hogy melyik médiumtól jöttem, esetleg köszönök és szépen megkérdezem, hogy adna-e egy rövid választ néhány kérdésemre. Ha ezután elküldenek, még akkor is lehet, hogy emlékeznek rám esetleg nem túl kedves kérdéseimre a pontatlanul megjelent szavaimra, esetleg sietek valahová. Akkor ezek után talán hőböröghetek egy sort, de akkor se készítek ilyen klippet, mert utána biztos, hogy nem fognak velem szóba állni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 12:51:50

@fran7: nem kell ahhoz külföldön élni hogy értsd. Ez nem a kioktatásról szól, és nem a riporterről, hanem a választókról! Ezek az emberek közszereplők, és azért kapják a pénzt hogy a parlamentben és biztosságokban, a saját választókerületeikben dolgozzanak, és ha a választók megkérdezik őket, akkor -emailben 15 napon belül, a fogadóórákon pedig azonnal válaszoljanak. Valamint ott a sajtó, akik nem az utcán, nem is az otthonuk előtt, hanem a munkahelyükön!!! kérdeznek tőlük, és ők ezt csinálják amit, Te pedig azért panaszkodsz mert nem volt kedves a kérdés? Kit érdekel? Profi politikus mosolyogva válaszol, és a saját oldalára fordítja az egészet. Akiket láttunk, nem profik, de leginkább nem politikusok! Ez a baj...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 12:52:36

@Seduxen: mindenesetre adhatna valamit abból amit szed, mer bejön a cucc..ugyanakkor szórakoztató is egyben, szóval nem panaszkodom, végül is a pénzemért kapok valamit .-)

szamarhegy 2010.12.07. 12:52:44

@fran7: Előre egyeztetett időpontban, talán még a kérdéseit is írja le előre, aztán majd Szíjjártó válaszol mindenkinek, erre gondolsz?
Konkrétan 3 millió magyar adófizető pénzéről, a magyar GDP 10%-át kitevő államosításról, amit nem a szakértők, hanem a 2/3-ad egyéni (!) és listás képviselő fog megszavazni ,a 3 millió adófizető (a képviselőt is a pénztártagok tartják el 80%-ban) és pénztártag feje fölött. Kutya kötelességük még álmukból felkelve is megindokolni, hogy miért fogják megnyomni az igen gombot arra, hogy a Te pénzed beugorjon a közösbe. Minek akkor a rengeteg pénzbe kerülő választás, ha a képviselőtől nem várható el az önálló véleményalkotás egy ilyen volumenű ügyben?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 12:56:13

@Legelő Őse: "végül is a pénzemért kapok valamit " - ja, különösen ha valamilyen hiteled devizában van :)))) a forint-deviza árfolyamok szeretik, ha Kósa valamilyen gazdasági kérdésben nyilatkozgat :)))

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 12:58:18

@Seduxen: igen, pont azon gondolkodtam, ha Kósa majd megbukik, elhívom a cégemhez kommunikációs igazgatónak, és vígan shortolunk a háttérben:-)

2010.12.07. 13:00:12

Ez a T. Ház lassan olyan szintre lesülyed, hogy hozzá egy kis kricsmi, már osztályon felüli besorolást kapna. Igaza volt nagyapámnak, aki azt mondotta volt,-anno- hogy " óvakodj a politikusoktól és a politikától kisunokám , mert nem az aminek látszik. Sokan tisztességesnek mutatják magukat, de az ilyen tisztességesnek, becsületesnek látszó emberektől én már kaptam tetüt, meg bolhát is. Sőt már meg is loptak". Milyen igaza volt a nagyfaternak!

fran7 2010.12.07. 13:05:30

@Legelő Őse: Hangosan mosolygok naivitásodon. Külföldön, miért mennek el a kemény kérdezőkhöz a politikusok, valószínűleg azért, mert tudják mire számíthatnak és felkészülnek rá. Gondolom te is úgy kommunikálsz az emberekkel, mint az adott videón: Hé haver lopod a pénzem, a ..., milyen reakcióra számítasz.? Ráadásul ti mondjátok, hogy mennyi pénzről van szó a nyugdíjalapokról és ahogy Rogán elmondta ez a következő évek államháztartásáról van szó, hogy lesz-e egyáltalán nyugdíj. Ilyen helyen nem lehet hűbelebalázs módon nyilatkozni. Ráadásul olyan közegben, ahol nem elhangzott dolgokat mantráz a média, tudatosan rossz szándékkal beállított módon idéz amúgy normális gondolatokat. Az ilyen helyeken az a megoldás, hogy nem válaszolok, mert azt nem tudják félre magyarázni, de ebből a videóból látjuk, hogy azzal is lehet ellenséges hangulatot kelteni. A kommunikáció felkészültséget igényel, hogy tudj valamit mondani. Miért nehéz ezt megérteni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.07. 13:08:43

@eszkep:

Nem tudod, mikor tűzi napirendre a képviselői létszám drasztikus csökkentését?
Ha egyszer úgyse érnek rá, meg úgyse értenek mindenhez, ja és a frakciófegyelem....
Elég lenne úgy, ahogy valaki írta fentebb:
- Viktor diktál
- titkárnő ír
- Schmitt bólogat
- +Vona-Lendvai-Schiffer (ellen)drukkol

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 13:11:26

@fran7: hangosan mosolygok az elfogultságodon! Amiről most beszélgetünk azaz , amiről aznap szavaztak! Megkérdezi egy riporter hogy mire fogják költeni a pénzt! Neked meg az a bajod hogy milyen a stílus? Egy videón milyen nem elhangzott dolgot tud mantrázni a média? Egyszerűen arról van szó hogy ezek az emberek nincsenek felkészülve arra, ami a munkájuk! Nincs azzal baj ha valaki nem tudja azonnal válaszolni, vagy még információra van szüksége stb. De hogy ezt csinálja - az nagyon nem Európa, függetlenül attól hogy a kérdés stílusa sem volt európai, de ez lényegtelen! Az ország egyik legolvasottabb internetes portáljáról beszélgetünk nem mellesleg!
Amúgy meg nincs olyan hogy Ti mondjátok, meg mi mondjuk, Érvek vannak, meg tények, meg viták. Én ezt javaslom neked is. Nem mi meg Ti. Azért történik ilyesmi mint a videón!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.07. 13:12:54

@eszkep:

És ezt a kedves szakpolitikusok nem tudták volna kedvesen elmondani?
Hogy "elnézést, de Matolcsy stb már egy hete nyilatkozott erről, mást nem tudok mondani én sem, egyébként Juhász István voltam"?

zkdqts 2010.12.07. 13:13:58

@fran7: Szerintem senkinek semmi gondja azzal, ha egy képviselő kulturáltan nem válaszol. Mint ahogy többen is leírták, XY vagyok, nem az én szakterületem (már ha tényleg nem az ő szakterülete). De miért emlékeztet a képviselők reakciója a NEMMONDOMMEGANEVEM videóban az utcán kéregetők által megtalált emberek tipikus reakciójára?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 13:14:28

@laspalmas: pontosan erről van szó - csak én ezt nem tudtam ilyen röviden összefoglalni :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.07. 13:18:04

@kisa:

a Zállam fizessen a lincselők helyett??? Vagyis mi? Viccelsz ugye?

Marcellusca 2010.12.07. 13:18:10

@Seduxen: Akkor legalább tudnánk, hogy miért/mitől mond f@szságokat. :)))

Egyébként meg mit dumál egy polgármester?
Mer', ugyi, mikor kb. fél éve a megnyilvánulásának köszönhetően (nem kicsit) gyengült a forint, azzal védekezett, hogy a pénzpiac nem egy eccerű pógármester megnyi(a)lvánulására reagál. :)
Akkó' ne ugasson!

LucyBp (törölt) 2010.12.07. 13:22:19

Kövér egyet elfelejt: a cehet mi álljuk!!!

pimpalini 2010.12.07. 13:27:29

Nem értem mi a baromi nagy gond ezzel. Most őszintén: ez a legnagyobb probléma ebben az országban?:)
Tudom, hogy minden nap írni kell valamiről, de nem hinném, hogy ez olyan nagy horderejű, biztosíték kiverő dolog lenne...

Beosztott 2010.12.07. 13:29:48

@fran7:
Szerinted mindnek egyazon időben volt rossz pillanata?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 13:39:57

@pimpalini: mármint hogy a más politikai nézeten lévők inkább a médiában beszéljenek ezután mint a parlamentben? szerintem rohadtul nagy probléma...de Te érzed...

Jofiu 2010.12.07. 13:41:37

@sááá: ... es sokat a tobbiek kozul barmilyen ruhaban? ; )

Joe.UK 2010.12.07. 13:43:56

@kovi1970: elviekben egyetertek. Gyakorlatilag meg mutass ra arra akit a helyukre ultetnel...
Par honapja voltak valasztasok, ez sikerult. Kinek menne jobban szerinted?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.07. 13:53:05

@Marcellusca: akkor biztosan azért reagált szarul a forint, mert "ő tudta", hogy NEM polgármesterként, hanem a nagyobbik kormánypárt alelnökeként nyilatkozott? :))))

fran7 2010.12.07. 14:05:21

@Legelő Őse: A ti itt azt jelentette, hogy többen leírták, hogy itt nagyon sok pénzről van szó. Itt helyes volt szerintem ennek a személyes névmásnak a használata, de lehet az Önök, maguk helyesebb lett volna, mert látod ebből olyan következtetést vontál le, hogy én itt árkokat ások. S én ezt látom a hibának, a magyar közeg szinte alkalmatlanná vált a tények és érvek alapjáni beszélgetésre, diskurzusra. Mert én is rögtön ti leszek, ha nem a fröcsögést választom megoldásnak. Hanem talán keresek némi értelmet abban, amit a kormány a képviselők csinálnak.
Én elvárnám az úriemberi viselkedést a parlament tagjaitól, de én nem várom el azt, hogy mindig folyamatosan így reagáljanak, főképp, ha nem így közelítenek hozzájuk, ráadásul sokadszor.
Magyarország jövője azon múlik, hogy mennyire lesznek a vezetőink úriemberek, s nem csupán erőből politizálnak. Ezért félek attól, hogy idióta újságírók és közírók szidalmaikkal hangulatkeltésükkel, megteszik számukra azt a szívességet, hogy felmentik magukat a vezetőink s azt mondják majd ezekkel csak bunkón lehet viselkedni.
S igen elfogult vagyok, jobboldali vagyok, s igyekszem úriember lenni.

Goompah 2010.12.07. 14:15:16

@laspalmas:

"a Zállam fizessen a lincselők helyett??? Vagyis mi? Viccelsz ugye?"

Ha már egyszer hagyta odáig fajulni a dolgokat, hogy megtörténhetett szerencsétlen Szögi Lajos meglincselése.

Vagyis ha az állam nem képes biztosítani állampolgárai biztonságát, akkor legalább fizessen az állam hanyagsága miatt meglincselt, amúgy teljesen ártatlan áldozat családjának.

Goompah 2010.12.07. 14:16:59

@Legelő Őse:

"mármint hogy a más politikai nézeten lévők inkább a médiában beszéljenek ezután mint a parlamentben?"

Na ja, már amíg lesz média, ahol megszólalhatnak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 14:21:50

@fran7: igazad van abban amit írsz, több ponton egyetértek veled, de abban továbbra is különbözik a véleményem, hogy én a politikusoktól profizmust várok el, és a képviseletet várom el, és az független attól hogy a média éppen milyen színvonalon kérdez. Nem éreztem hogy árkot ásol, ezek szerint félreértettem a Ti lényegét az írásodban - csak volt egy ilyen hangulata.
Nem mellékesen pedig túlzottan fontos dolgok történnek itt szerintem is - rövid idő alatt, és nagy baj hogy nincs se politikai, se társadalmi vita, csak a következmények értékelése...

Kun András 2010.12.07. 14:23:14

"legoptimálisabb" "legminimálisabb"...stb. nincs. Az optimális már önmagában felsőfok.

Ianas 2010.12.07. 14:29:46

@martonx: "Még ha nem is olyan horderejűek, mint a komcsik alatt." -- :D Ez vicces. Valóban nem olyan horderejűek. Sokkal rosszabbak. De szerencsére ezek csak hosszú távon hatnak igazán.

Goompah 2010.12.07. 14:33:58

@Kun András:

Nem felsőfok, mert az csak egy nyelvtani alak. Az optimálisnak egyszerűen nincs közéő- és felsőfoka, mert értelmetlen lenne a használatuk. Ettől még valóban érdekes ilyeneket olvasni.

z666 2010.12.07. 14:44:26

@Refuse/Resist!: "Most azt tényleg komolyan gondolod, hogy a parlamenti viták nagy része produktív munka?
Szvsz nagy része totális fingesztergálás. Eleve, láttál már 300embert dönteni valami érdemlegessről?"

Ezeket a megállapításokat már megtette egy bajszos festő közel egy évszázada. És milyen igaza volt...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 14:58:20

@Refuse/Resist!: Igazából nem az indexen csodálkozom, hanem hogy a Parlamentben nincsen valamilyen dresscode, vagy legalább egy túlbuzgó janiszekuriti, aki kivágja a hülyegyerekeket.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 15:05:31

@TaTa86.: értem én amit mondasz - de szerencsére még nem élünk olyan világban ahol valaki eldöntheti hogy az alapján enged be valakit mert tetszik neki az öltözete vagy sem a parlamentbe. Megértem hogy az elvárásaid, de az Index a piacon él, és saját imázsa ez a teljesen hétköznapi emberekre jellemző öltözködés. Abba már bele se merek gondolni hogy Te az öltözékük alapján gondolod valakiről hogy hülye gyerek-e vagy sem...

kisa 2010.12.07. 15:06:37

@laspalmas: Ebben az esetben igen. Mivel az elkövetőktől soha a büdös életben egy huncut petákot nem fognak kapni...
Ha van stadionra 10 millárd, akkor erre legyen 46millió...
Hangsúlyozom, hogy a javaslat arról szólt volna, hogy indokolt esetben, mérlegelés után.

Marcellusca 2010.12.07. 15:12:30

@Legelő Őse: A legtöbb munkahelyen van dresscode. Ha nem tetszik, nem kell ott dolgozni!
Sőt!
Be sem kell menned az épületbe, ha nem tetszik, nem vagy hajlandó betartani. Függetlenül attól, hogy ott dolgozol vagy csak mint vendég akarsz bemenni.

A parlament is egy munkahely.

kisa 2010.12.07. 15:17:42

@Marcellusca: Ácsi! Az újságíró nem a parlamentben dolgozik. Egy bankban is van dresszkód - a dolgozók számára. Ügyfélként bemehetsz akár fürdőgatyában is.

Joe.UK 2010.12.07. 15:19:53

@Marcellusca: Szerintem is ez lehet az ottani problemak gyokere... Elvegre megiscsak mas ha oltony-nyakkendoben beszelunk hulyesegeket :D

Goompah 2010.12.07. 15:23:12

@kisa: Kell a pénz a csókosoknak, Szögi Lajos gyerekeinek már nem jut.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 15:24:48

@Marcellusca: nem értem hogy ez hogyan jön ide. A munkahelyeken azért van dresscode, mert a profitorientált vállalatok az ügyfelek felé, és befelé kommunikálnak egy bizonyos imázst. A parlamentben a tiszteletet adják meg a politikusok. Egy újságíró, akinek szintén van egy imázsa, pont úgy öltözködik ahogyan akar - ha ő a kisembert játssza, akinek van egy gyors kérdése,akkor a politikus legyen profi, és válaszoljon. De hogy a riporter ruhája miként befolyásolja ezt? nem mellékesen a piacon élnek a riporterek, ezért ha a fogyasztóknak nem tetszik hogy a riporter hogy van felöltözve, majd véleményt mond azzal hogy nem nézi, olvassa a terméket. Én nem láttam amúgy rövidnadrágot. Amiről beszélgetünk az most az, hogy nem öltöny nyakkendőben volt..Ezt ugye érzed??

SzaGyu 2010.12.07. 15:38:14

"Kövér Lászlónak úgy látszik, nem a hajában volt az ereje, ..." Hát nem. Az esze volt benne!
Mit vagytok odáig? Le van írva a "A Nemzeti Együttműködésbe" Ki is van függesztve egy 50x70cm-es táblán. Kövér Lászlónak (aki úgy néz ki mint a nagy tekintetű Sztálin elvtárs) már nincs szüksége a sajtószabadságra, de Szalai Annamária (Miami Press nevű erotikus magazin volt főszerkesztője) MNHH vezér erkölcsi útmutatása szerint sem kell ez a nagy sajtószabadság.

Marcellusca 2010.12.07. 15:41:43

@kisa: @Legelő Őse: Akkor a gyengébbek kedvéért: Vannak olyan helyek, ahova, mint vendég sem mehetsz be, bizonyos öltözetben, alulöltözötten.

A hülyeség meg nem ruha függő! :D

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 15:48:21

@Marcellusca: vannak olyan helyek. Egyházak megszabják, és cégek az alkalmazottaiknak előírják, bankok nem engednek be bukósisakban. De hogy a parlamentben egy riporter ne tehessen fel egy kérdést farmerban....öööö.....

Agyalap 2010.12.07. 15:55:23

@Marcellusca: "A hülyeség meg nem ruha függő" - Valóban, ezt látjuk az öltönyös nyilatkozókon is...
Majd ha a Parlament kapujában ott állnak az őrök, és nyakkendőt, sötét nadrágot osztanak a "nem megfelelő" öltözetű (utcán egyébként fel sem tűnő) embereknek - igazad is lesz. Utána már csak az lehet a kérdés,hogy csak fekete lehet az a nadrág, vagy lehet barna esetleg hajszálcsíkos is...
Mutass már légyszi egy bikini felsős, vagy rövidnadrágos képet ami annyira nem odavaló lenne!

Agyalap 2010.12.07. 15:57:47

@Agyalap: Egyébként meg ezen fog menni a vita? Azon sokkal jobban fel vagyok háborodva, hogy csökkenteni kell a T Ház leterheltségét, mert nem tudják intézni az egyéb mutyijaikat...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 15:58:08

@Agyalap: nincs is miről beszélni szerintem. Nem ez a téma, hanem ennél sokkal fontosabb!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 15:59:05

@Legelő Őse: Nézd nemzettestvér!
Tudod, aki színházba sportcipőben, melegítőben/utcai ruhában jelenik meg az bunkó, aki Parlamentben szintén. Ugyanezt mondtam a villanyszerelők gyöngyére Zagyva Gyulára, mikor bakancsban trappot az ország házába.

Persze a kommentjeid alapján te úgy gondolod, hogy a tiszteletadás idejétmúlt feudálfasisztoid csökevény...

SzaGyu 2010.12.07. 15:59:15

@Marcellusca: Akkor a Fideszes képviselők, ruházatuk, és egyszerűen a megjelenésük miatt évekig nem mehettek volna be a parlamentbe. legtöbbjük úgy néz(ettt) ki mint egy hajléktalan.

Kartal (rezervált) 2010.12.07. 16:02:42

@Legelő Őse: De. Mindent meg lehet csinálni a zemberekkel. Nézd meg, ahogy egy villamoson három picsaszájú taknyos molesztál háromszáz embert, és senki nem mer még csak visszaszólni sem. Ezen az országon már a PDD (Polgári Demokratikus Diktatúra) sem segít, ennek az országnak vége.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 16:03:34

@kisa: Ácsi! A Parlament az ország, a nemzet háza! Vagyis enyém is, tiéd is, Széchenyié is, Deáké is! Éppen ezért illik megtisztelni! Akkor is ha sajnos manapság sok benne a tahó.

Az index újságírója ezzel a bunkósággal sértette azoknak az államférfiaknak az emlékét, akik a hazáért dolgoztak abban az épületben. Az hogy téged ez nem zavar egy dolog. Engem zavar, és én is a nemzet tagja vagyok, a Parlament az enyém is.

Tessék csak felvenni egy ünneplőt, vagy menjenek a Gödörbe majomkodni!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 16:05:09

@Marcellusca: "A parlament is egy munkahely. "
Ennél sokkal több.

Sajnos meg is az utóbbi 70 évben, hogy akik ott "dolgoztak" ezt nem érezték ezt.

torró 2010.12.07. 16:07:13

Mindenről írtok de semmiről.A sajtószabadság nem arról szól hogy egy két cikkíró összeír minden baromságot, csak az igazat nem.A másik a parlament .Azt susogja meg nekem valaki hogy mi a franc értelme van annak ha összesen 25 képviselő /sokszor még annyi se/ imitálja az ország gyűlést. Mert ebből az életbe semmi értelmes nem jön össze! Más országokban is vannak szabályozva médiával kapcsolatos formák.Egyébként megvan a médiának is a lehetősége hogy kifejezze nem tetszését. Csak élni kell vele. Csak nálunk midig mással szeretnénk elintézni a piszkos munkát. Sokszor beszélgetek német ismerősökkel és mikor elmondom nekik mi folyik itt csak néznek rám kérdőn:hogy hogy nincs pár millió ember kint az utcán? Mert gyáva szarok vagyunk.Amíg szájat kell jártatni mindenki nagy benne, de ha ki kell állni valamiért rögtön ezer indok van rá hogy miért nem! Amíg ez így lesz, addig itt a politikusok azt csinálnak amit akarnak.Mi meg! Meg is érdemeljük! Gyáva népnek nincs hazája!!!!

Marcellusca 2010.12.07. 16:10:56

@TaTa86.: Asszem, mi egy véleményen vagyunk. :)

@SzaGyu: Lehet, jobban is jártunk volna!

SzaGyu 2010.12.07. 16:12:40

@TaTa86.: "Az index újságírója ezzel a bunkósággal sértette azoknak az államférfiaknak az emlékét, akik a hazáért dolgoztak abban az épületben. Az hogy téged ez nem zavar egy dolog. Engem zavar, és én is a nemzet tagja vagyok, a Parlament az enyém is."

Tévedésben vagy!
Nem az INDEX sértette meg az általad felsorolt és fel nem soroltak emlékét, hanem azok a javarészt Fidesz-es képviselők, akik éveken (évtizedeken) át, de rájuk jellemzően hajléktalannak látszó, ápolatlan, igénytelen külsővel jelentek, jelennek meg.

Ezek között megtalálható (volt) Kövér László is, aki most az új parlamenti kódexet formálgatja.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 16:17:38

@TaTa86.: nem értem miért személyeskedsz, és miért alkotsz rólam ilyen hamar véleményt. Szerintem pedig 2010 van, és nekem is sokkal szimpatikusabb az hogy ha valaki a parlamentbe megy riportot készíteni, akkor felöltözik, de ez nem változtat a lényegen - hogy nem a ruha a kérdés, és nem ezen kellene hogy fel legyél háborodva, hanem hogy akik ott öltönyben ülnek, nem válaszolnak a feltett kérdésekre! Teljesen független attól hogy bunkó a kérdező vagy sem. Megdöbbent hogy nem ezen vagy kiakadva...mert ezen kéne szerintem: keressék a sajtóosztályt.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.07. 16:45:34

Oszlassuk fel a Parlamentet, új választásokat.

Gyurcsány Orbán nélküli nagykoalíciót!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 16:49:07

index.hu/video/2010/12/06/mikulas/
azt hiszem ide illik..

szerintem megint nem azzal van a baj hogy hogyan van felöltözve a riporter...
a kedvencem: a termelésre központosulna...gratulálok..szakértő kormány!

Mind1 2010.12.07. 16:57:09

Mikor fogják kitiltani a nem fideszes képviselőket is?

pimpalini 2010.12.07. 16:57:43

@Legelő Őse:

Ez sarkítás, a történet nem erről szól. Akkor lenne igazad, ha nem az üléseket ritkítanák, hanem az ellenzék parlamenti megszólalási lehetőségét minimalizálnák, vagy szüntetnék meg. Tudod a kevesebb parlamenti ülésszám a kormányoldal megszólalási lehetőségeit is csökkenti...:)

Persze aki lónak akarja látni az asztalt, csak mert négy lába van, annak feleslegesen magyarázzák mások, hogy hiába ül rá, úgysem tud vele sehová sem jutni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 16:59:51

@Legelő Őse: Kevés szánalmasabb dolog van a világon mint a kora 90es évek fidesze.
Mentségükre szolgáljon, ahogy a 30as éveikbe léptek felnőttek, nem úgy mint az indexes hülyegyerekek, akik 40+ évesen is "MENŐ"nek tartják, hogy úgy viselkednek, mint egy tini.

"Szerintem pedig 2010 van"
Totál függetlenül a témától, elmagyarázhatnád, hogy ez mégis miért érv?

"hanem hogy akik ott öltönyben ülnek, nem válaszolnak a feltett kérdésekre!"
Ilyen bunkó stílusban feltett kérdésre én sem válaszolnék. Egyébként maga a téma, mármint a kormány és a sajtó kapcsolata, valóban fontos, és a helyzet valóban katasztrofális, nem mellesleg ezen én elég régóta fel vagyok háborodva. De ezt akkor sem így kell csinálni.

"nem értem miért személyeskedsz"
Akkor nézd vissza az első nekem címzett kommentedet és megtudod.

@SzaGyu: "Nem az INDEX sértette meg az általad felsorolt és fel nem soroltak emlékét, hanem azok a javarészt Fidesz-es képviselők,"
Ezt hívják úgy hogy érvelési hiba. Attól, hogy sok fideszes nem méltó a Tisztelt Házhoz semmivel nem lesznek elfogadhatóak az index állázadó gyökerei.

@Marcellusca: Ez csak egyet jelenthet! El kell határolódnom tőled és magamtól is! XD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 17:04:03

@Legelő Őse: Már itt is rohadtul irritált a dolog. :S

Az pedig egy tény, hogy mivel sok a fideszes képviselő, még az átlagosnál is hígabb a társaság.
Bár szép alakok mindig voltak a parlamentben...

(Csak halkan jegyzem meg: egy mezei képviselőnek nem érzem miért lenne dolga a sajtó tájékoztatása? Arra találták ki a szóvivőt. Én inkább a tévévitákat hiányolom.)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 17:07:25

@pimpalini: ez most komoly? Egy 2/3-os többséggel rendelkező kormány esetén szerinted milyen lehetőségei vannak az ellenzéknek? elárulom neked - csak annyi hogy felszólaljon a parlamentben! Persze aki érvek helyett is inkább csak személyeskedik...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 17:23:53

@TaTa86.: nem értünk egyet - de ez nem baj: szerintem egy képviselőnek válaszolnia kell - a kérdés egyáltalán nem volt bunkó - direkt volt, és nem volt udvarias, de ezt egy képviselőnek tudnia kell kezelnie. Ők nem tudták. egy képviselőnek mindig dolga hogy válaszoljon a sajtó kérdéseire! Mindig. A politika nem csak kinyilatkoztatás a sajtótájékoztatókon. Sajnos nálunk nem divat a bekérdezés, pedig nagyon hasznos lenne!
A tévévitákkal, sőt általában a vitákkal kapcsolatban nekem is hiányérzetem van.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 17:45:50

@Legelő Őse: Tehát én mint az Archiregnum "újságírója" is odamehetek és végigkérdezhetem az összes képviselőt, vagy csak a nálam egyenlőbbek?

Én inkább amondó vagyok, hogy van a sajtótájékoztató, ahol egy adott témában, a felkészült politikus válaszolni tud a sajtó kérdéseire. Illetve van a közszolgálati tévé, amelyik rendszeresen rendez vitaműsorokat. Plusz a fogadóóra.
Viszont ezen felül egy politikus akkor nyilatkozik, amikor akar.

De nálam például nagyon rossz pont, ha valaki nem mer vitatkozni, szóval ha valakinek kell a szavazatom, az néha eleget tesz ennek a kérésnek. Az külön rossz pont, ha valaki a felkészített szóvivőjével is csak ostobaságokat tud mondani, debil stílusban.
Az ellenkezője is igaz: ha egy lmps elmegy a Barikádhoz, egy jobbikos az ATVbe, mszps a HírTVbe, ez egy tiszteletreméltó dolog.

igényes 2010.12.07. 17:58:22

Direkt ölik a magyarokat a közutakon? Túl sok a halál!

bebe tv 2010.12.07. 17:58:32

@Joe.UK: Semelyik kormány Európában nem tud 1 millió munkahelyet csinálni. Akiknek lehetőségük lenne rá, azok a külföldi tulajdonban lévő cégek. Kiszámoltad, hogy hány új cégnek kéne létesülnie? Kb. 300-400 kecskeméti Mercedes nagyságú gyárnak kéne hazánkba települni. Előre borítékolom, hogy nem fog és pedig azért, mert aki már be akart jönni az már itt van, a többi meg egyszerűen más országokba települt. Már annak is örülni kell majd, hogy az aki nálunk ruházott be, az ne gondolja meg magát és ne vigye el a termelést egy másik országba. Mondok egy megtörtént esetet. A Johnson's Control Solymárról ki akarta telepíteni a 200 főt foglalkoztató üzemét Pilisjászfalura. A területet és a csarnok acélszerkezetét már meg is vette. Politikai ihletésre jött a Levegő Munkacsoport és bírósági pert indított a cég ellen, hogy így meg úgy a természet stb. Ennek hova s tova 5 éve, de ítéletről még nem hallottunk . A cég felkapta a vizet ezekre a f...sz kalapokra és átment Szlovákiába. Milyen érdekes, ott senki nem tiltakozott.
Marad a második lehetőség, az állam alapít újra vállalatokat. OK. Mond meg mit fog gyártani?
Hol és kinek fogja eladni? Hiszen a 90-es évek elején épp a piacvesztés és a korszerűtlen termékszerkezet miatt ült le az összes nagy állami cég. Mit gondolsz a TOP 100 milliárdosai miért utaznak kizárólag építkezési bizniszben és élelmiszeriparban? Az előállított élelmiszereknek még úgy ahogy van piaca, de
árban már nem nagyon versenyképesek a külföldről behozottakkal. Mizo, Sole 3,5% tej ára
250-270 Ft között, a diszkontereknél 199 Ft. Ki is találta rá a tej terméktanács, hogy silány
minőségű.
Miért nem ruház be a Csányi , Demján és a többi milliárdos úr pl. gépipari termékek gyártásába? Óriási vele a rizikó, mert a nyugati cégeknek ebben 100-120 éves tapasztalatuk
van, és ráadásul állandóan fejlesztenek. A bóvli kategóriában pedig Kína ontja az olcsó gépeket. Na akkor miből lesz 1 millió új munkahely???? Sajnos semmiből. Hacsak nem
hozunk létre 400 álomgyárat.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.07. 18:03:43

@TaTa86.: ha van újságíró igazolványod, és regisztrálod magad, akkor miért ne? Nem rétem miért olyan fura ez... azért mert eddig a sajtó nem végezte jól a dolgát - nem tett fel elég kérdést, attól én ezt nem szeretném elfogadni! Igenis kérdéseket kell feltenni, és akkor ez a cinikus, kinyilatkoztatás megszűnik, és talán a választókat meggyőző, profi politikusok kerülhetnek a parlamentbe. Fogadjunk azok akik ezekre szavaztak oldaltól függetlenül, a képviselők jelentős részét egyetlen egyszer sem hallották beszélni, vagy bármi mást csinálni. Csak egy arc voltak a plakáton. Ez nem pálya szerintem!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 18:15:34

@Legelő Őse: "és talán a választókat meggyőző, profi politikusok kerülhetnek a parlamentbe"
Akarod mondani profi kommunikátorok.
Hát inkább legyen tele félautista technokratákkal a parlament mint médiapolitikusokkal.

"Fogadjunk azok akik ezekre szavaztak oldaltól függetlenül, a képviselők jelentős részét egyetlen egyszer sem hallották beszélni, vagy bármi mást csinálni. Csak egy arc voltak a plakáton. Ez nem pálya szerintem! "
Igen ez jogos. De a kampány arra való hogy meggyőzzék a választókat, a kormányzás pedig arra, hogy vezessék az országot.
Megjegyzem az Index interjúi semmit nem érnek, nincs semmi nóvum amit megtudnék belőlük. Az, hogy hazudnak, lejön a szóvivő nyilatkozataiból is, oknyomozni meg nem akarnak, mert az veszélyes, még tényleg lázadni kéne, annyira pedig nem faszagyerekek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 18:23:19

@laspalmas: Abban azért remélem megegyezhetünk, hogy ugyanaz a jelenség gyökere...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 18:26:39

@bebe tv: Jogos, egyébként már maga a célkitűzés félrevezető.

Én pl tudok 1 hét alatt is 1millió új munkahelyet teremteni: 1 millióra emelem a sorkatonaság létszámát. Hopp meg is van. Jobb lesz ettől egy fikarcnyit is a gazdasági helyzetünk? Nem.

2010.12.07. 18:40:50

@bebe tv: Marhaság, a kínaiak is megcsinálták. Húsz éve még akinek egy biciklije volt, gazdagnak számított köztük, ma több új autót adnak el évente, mint az USÁban, és emellett még atombomba, űrhajó, meg minden van. Mindezt a bóvlikból. Mi is megcsinálhattuk volna ugyanúgy, a magyar ipar olyan volt amilyen, de ilyen bóvlit csinálni mi is tudtunk volna, ha lettek volna rátermett vezetőink és külkereseink, és nem mindenki csak azzal lett volna elfoglalva, mit tud ellopni a közösből.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.07. 18:42:05

@TaTa86.:

A szülőfalumban a 40+ jegyzőasszony hitte magáról, hogy tinilány, és csakis miniszoknyában járt dolgozni. Biciklivel :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.07. 18:45:36

"A már említett, az Info Rádió által jegyzett Kövér-interjúval kapcsolatban portálunk azt kérdezte Lázártól: mit szól Kövér óhajához, miszerint szeretné elérni, a politikusoknak csak akkor kelljen a Parlamentben nyilatkozniuk, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést. „Eddig sem volt kötelező nyilatkozni: ha egy képviselő nem volt erre hajlandó, az újságírók nem kötelezhették erre” – tettük hozzá. „Az interjút nem hallottam. Házelnök úrnak a Ház vezetésére és működtetésére vonatkozó szavait és tetteit mindig tiszteletben tartottam és tiszteletben is fogom tartani, ugyanakkor bármikor állok a sajtómunkások rendelkezésére, a folyosón, a liftben, a pincében, az emeleten, zárt helyiségben, nyílt helyiségben, a mosdóban, azon kívül, bárhol. Én nagyon szívesen állok az ön rendelkezésére, bármikor” – mondott finoman ellent Kövér Lászlónak a Fidesz frakcióvezetője."
hvg.hu/itthon/20101206_fidesz_kover

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 19:00:29

@laspalmas: Legalább MILF volt? XD
Mondjuk az azért mégsem a Parlament.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.12.07. 19:00:53

@kovi1970: "A munkára rakódó adók egy fikarcnyit sem lettek kisebbek. Még mindig az EU egyik legmagasabbika." Igazán ne zavarjon, hogy a járulékokat simán a felére vágják vissza februártól. Ugyanis nekem pl. mint egyéni vállalkozónak idáig a minimálbér kétszerese után kellett járulékot fizessek, februártól viszont már csak az egyszerese után. És jelzem, a Jobbikra szavaztam.

2010.12.07. 19:08:54

@James Onedin (aka Zöld Ember): Oké, akkor nem csak a 4 milliós fizetésű békávés luvnyák járnak jól, hanem a minimálbérre bejelentett vállalkozók is. Mindenki jól jár. Mindenki! Csak a bérből és fizetésből élők nem. Köszönjük szépen, polgári viktátor, már megérte rád szavazni, hogy a hollók vájnák ki a szemedet!

ucsacsu 2010.12.07. 19:13:02

A kis napoleonlaca befogja vezetni,hogy a folyóson a tengely szerinti természetesen a jobboldalon ELŐRE, a baloldalon vissza fele,tehát hátra lehet közlekedni,és időnként kiordít a teremből,hogy NE TARTS LÉPÉST!!!! SZÉP ÚJ VILÁG, laca négy évnél hosszabb időre ne vegyél parkolóbérletet,még ez is rizikós.

ucsacsu 2010.12.07. 19:26:05

Te palmas,itt mi felénk ébred a polgi,most dobtak be egy levelet amiben bejelenti,hogy ad1
mivel nincs csatorna az utcába,utcába a városba, ezért mert a víz a csövön befolyik a telekre ezért fizessek csatornadíjat,majd elszámolunk.Aztán kitalálta, hogy ezután nem az épület után fizetünk építmény adót,hanem a telek négyzetmétere után ügyes mi. Van egy ismerősöm aki még a nyáron aztatatttaat találta mondani,hogy nem érti a polgikat,hogy így kaparnak a székért.Valamit tudott ,az önkormányzatok nem kapnak pénzt semmire,ergo szedjék be az illetékes lakósságon, legfeljebb a ZEMBEREK NEM A KORMÁNYT SZIDJÁK HANEM AZ POLGIT ARRA MEG ÚGY IS RÁFÉR.TE PALMAS JÖVŐRE AZ ELSŐ NEGYEDÉVBEN HÁNY POLGI FOGJA BEDOBNI A TÖRÖLKÖZŐT? LEHET SACCOLNI.Na azért a Viktor is fog a zsebünkbe kotorászni,csak fíííínoman

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 19:36:25

@ucsacsu: Most nem azért, de a polgik többsége fideszes... Vagyis a bedőlt önkorik a fidesz nyakába fognak hullani.

ucsacsu 2010.12.07. 19:42:12

@TaTa86.: ÉS???? akkor lesz pénz, itt a polgi fideszes és sarcolja az embereket,elvárja,hogy jó pofát vágjanak hozzá a zemberek.

ucsacsu 2010.12.07. 19:44:23

@laspalmas: Zavarba vannak, nem gurul a bicikli,nagyon izzadnak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.07. 19:50:50

Navazze, mondom én, hogy óvoda a Parlament, most esik le?
Az a baj, hogy nem szarral gurigáznak :(

2010.12.07. 19:59:14

@ucsacsu: Mikor jönnek már rá, hogy nincs több bőr? Húsz év alatt már lenyúzták rólunk mindet. A zembereknek már se tartalékuk, se vagyontárgyaik, úsznak az adósságban, görgetik maguk előtt a rezsielmaradást, ki lehet találni még újabb sarcokat, de úgysem tudják _beszedni_. A padláson már csak por van, nincs mit lesöpörni, most már valami mást kell kitalálni!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.07. 20:09:34

@ucsacsu: "ZEMBEREK NEM A KORMÁNYT SZIDJÁK HANEM AZ POLGIT"
Te meg itt szidod a kormányt meg a FIDESZES polgit, aki még szemét módon azt is elvárja, hogy az egészhez jó pofát vágj...
Szóval még mindig nem teljesen tiszta, hogy meg ez a népszerűtlenség-áutszorszingolás...

bebe tv 2010.12.07. 21:20:34

@ @Sörömpőőr: nem tudom mit szólnál hozzá, ha 0,5-1 dollár lenne az órabéred, ugyanis az olcsó bóvlikat csak ilyen bérek mellett lehet kitermelni. Ne hidd, hogy azt a sok eladott új autót
a Sanghaji varrodában kulizó északi tartományokból jött varrónők veszik. Megosztok veled egy
hiteles információt. Egy német cég aki Kínában fajátékokat gyárt, amit persze Európában ad el,
400 Eurót fizet átszámítva a kínai üzemvezetőjének. Na akkor kik is vesznek annyi új autót? Azok a sok millió kínaiak, akik Józsefvárosba és a világ minden tájára gyártanak hamisítványt, és aminek a 2 harmada csempészárú. Csak Hamburgban naponta több konténer árút semmisít meg a német vám. A 100%-ban kínai gyártmányú autók pedig még az orosz törésteszten is
megbuktak. Ha a Kínában gyártott 900 cm3-es 1 fekvőhengeres volt Deutz dieselmotort-ami
a németeknél amíg az eredeti Deutz volt 30 évet pöfögött egyfolytában- 900 üzemóra után generálozni kell, addig ne beszéljünk kínai csodáról. A SZU egy az egyben leszerelte 1945 után az Opel gyárat gépekkel dokumentációval együtt. Lett belőle Moszkvics. És? Soha nem lett olyan mint az Opel. Ennyit. Elküldöm neked karácsonyra az eredeti olasz Mercato-ról lekoppintott kinaí tésztavágó gépünk, amit a nejem vett 2700 Ft-ért 5 éve a METRO-ban. Az első tésztanyújtásnál beszart a nyújtóhengerek távolságállító tárcsája. MADE in CHINA.
Jó tésztavágást kívánok vele.

2010.12.07. 21:49:52

@bebe tv: Ne az itteni árszínvonalhoz hasonlítsd az ottani béreket! Kínában minden olcsóbb. Nézz csak utána! Étteremben 200 Ft-ból jól lakhatsz, meg minden... ilyen körülmények között én bevállalnám a fél dolláros órabért.

Horizont 2010.12.07. 21:56:42

Túl sok ember az Országházban? IGEN!
Fegyelmezetlenség? IGEN!
"megemlíthetők itt a telefoncsörgések, vagy, hogy némely politikus összekeveri az üléstermet a büfével." ? IGEN!
Leterheltség csökkentése? NEM! Nem is értem miről van itt szó!
Kéthetes ülésezési rend? NEM! Már megint kezdik!
"nem szükséges parlamenti felszólalás....egy ellenzéki politikus..." NEM! Hihetetlen:)
Ha úgy értelmezzük, hogy Kövér rendet akar, hát áldásom rá ezerrel teperjen és vágjon oda! De ha figyelmesen végigolvassuk ez azért nem arról szól aminek látszik!
Nem olvastam végig ezt a sok kommentet, de annyit megjegyeznék nem volt jó ami eddig volt, nem jó ami most van, akkor mi legyen? Harmadik út jelen pillanatban nincs. Csak kétharmad! Sajnos.
Ezt dobta a gép nekünk. Folyamatosan 21 éve:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.07. 22:43:40

@Horizont: Ja, pont ők akartak kisebb parlamentet, hát ha sok az ember, akkor a léhűtők felét ki kell lúlgi! Dulván!
Lássuk, lássuk, ezért kaptak annyi szavatatot, hogy csinálják!

pimpalini 2010.12.07. 22:54:49

@Legelő Őse:

S ki korlátozza a felszólalási lehetőségeket? Ki tiltja meg, hogy beszéljenek? Ugyanannyi lehetősége van 1/3-nyi ellenzéknek, mint 49 %-nyinak, mivel a parlamenti ülésszakok száma mindkét esetben ugyanannyi.
Mindenkinek van sajtófelülete, ahol senki sem akadályozza meg a kritikus hangvétel elővezetését.

Csak hát vannak olyan emberek, akik szeretnek felháborodni... :) Rendben, tegyék, csak remélem tudják, hogy nincs értelme annak, ami miatt épp felháborodnak...:)

pimpalini 2010.12.07. 22:59:41

@Horizont:

Azért nem értem miért kell mindig arra gondolni, ami nincs...:) Kreáltok magatoknak egy ellenségképet, ami valójában nem létezik.
Most őszintén? Jobb lesz attól bárkinek is, hogy ritkábban ülésezik a parlament? Rosszabb lesz? Elárulom, nem.
Az emberek többsége nem nézi a parlamenti közvetítéseket, ha meg igen, mérgesen elkapcsol 5 perc után a felesleges szócséplés miatt, vagy azért, mert sokszor 5 embernek beszélnek. Ennek van értelme? Nem lenne egyszerűbb ha ritkábban lenne ülés, de akkor mindenki ott lenne?:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.08. 00:26:08

Néztem ma a szavazást. Ezek mit kiabálnak össze-vissza? Nem volt valami pártértekezlet, ahol beleverték a droidokba, hogy melyik gombot kell nyomni az adott tv.javaslatnál?
Amúgy szerintem belehalnának, ha végig kellene ülniük 1-1 ülést, és nem mászkálhatnának ki közben a büfébe konyakozni, bársonyszőnyegbe cigicsikket taposni, whatever. Pedig azt kéne: amikor mindenki bent van, kívülről elreteszelni az ajtót, és csak a nap végén kiengedni őket. Más se mászkál ki a munkahelyéről, akkor amikor kedve tartja. Ja, és persze se Blikk, se egyéb, hallgatjuk képviselőtársunkat, mint a gyerekek az iskolában a felelőt.
Ah, szép új világ... hamvába holt már a születése előtt.

vanesze 2010.12.08. 00:27:30

Túl sokan vannak a parlamentben. De erről idővel gondoskodnak. Jövőre már nem is lesznek ülések, csak otthonról intézik privát kis dolgaikat szolgálati laptopjaikon.. A vezírek majd el/bedöntik az ország sorsát.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.08. 00:32:31

OFF
de ezennel kiosztom Fletónak a "Legsikeresebb Önnön Pártbomlasztó" Díjat. Dávid Ibolya is esélyes volt, de bottal ütheti ex-min.eln.-ünk nyomát. Kedvenc: a kaccsolat.hu-n külön chatszobában ismerkedhetnek egymással azon szocpárt tagok akiknek nem elég jó meseházy, és Fletót akarják. Ismerkedhetnek, barátkozhatnak, tán még az első Demokratikus Charta baba is megszületik nemsokára.
Ja, és ugye Fletó új pártjában a tagság feltétele a maszopos párttagság. Priceless! Önnön szalámitaktika.

ON

Szász Kornél 2010.12.08. 05:45:01

Vicces fiú ez a Kövér. Ha valaki nem bírja a „feszített munkatempót”, mondjon le a mandátumáról!

2010.12.08. 06:12:55

@neccharisnyás útonálló: "Pedig azt kéne: amikor mindenki bent van, kívülről elreteszelni az ajtót" ... aztán föntről bedobni a felszúrt ciklon-b palackokat. :-)

Agyalap 2010.12.08. 06:58:44

Nagyon sokan írtok a Nemzet Házáról. Meg is tisztelném, el is ismerném a szerepét, ha olyan emberek gyűltek volna össze benne, akik tesznek is valamit értünk (tudjátok - a nemzetért).
A bejutott összes ember (na tisztelet a kb 3 kivételnek) csak a saját kis szaros pecsenyéjét sütögeti odabent.
Ha akad egy ötletük - lehetne jó is - gyorsan alkotnak rá egy törvényt, majd 22 módosító rendelettel próbálják értelmesebbé tenni. Alapvető változásnak még csak terve sincs. El kell venni a manyup-ok pénzét mert sz@rban vagyunk? Rendben. Emelni kell a minimálbért és nyugdíjakat? Persze van pénz - rendben. Új hivatalokat hozunk létre? Van pénz rá, rendben!
Ha még két évig folyik az átgondolt törvénykezés, nem a római jog lesz a buktató tantárgy a jogon, hanem a magyar...

Baldrick68 2010.12.08. 08:05:37

Azért ha lehet kínát ne nagyon akarjuk ebben másolni.
Nézzük meg azt is hogy mennyibe is kerül az hogy occóért lehet gyártani.

biokemia.blog.hu/2009/11/01/kornyezetszennyezes_kinaban

A képek magukért beszélnek.
Biztos tök jó lehet itt dolgozni.
De egy biztos a nyugdíjra nincs gondjuk mert szerintem Max 50 évesen meghalnak rákban.

2010.12.08. 09:06:47

@boros1124: Nem kell ehhez jogásznak lenni. Nyilvánvaló, hogy a parlament kapacitását a nagy Magyarország képviseletére tervezték, egy trianoni Magyarországnak nem kellene ennyi képviselő. Én példul a listás helyeket kapásból meg is szüntetném, semmi értelme nincs. Csak egyéni képviselők legyenek! És lehetőleg az egyéni képviselői mandátum megszerzésénél legyen autómatice kizáró tényező bármilyen pártban vagy politikai szervezetben való tagság, illetve bármilyen egyéb főállás vagy vállalkozói tevékenység. Mindjárt rend lenne!

Joe.UK 2010.12.08. 09:17:18

@bebe tv: Egyetertunk kb. A problemakkal azt hiszem mindenki tisztaban van. Azt viszont latni kell hogy ha nem lesz tobb munkahely akkor tenyleg lehuzhatjuk a rolot.
Tobb lehetseges ut is van a munkahelyteremteshez bar 10 ev alatt 1millio mindenkepp irrealis. A fidesz lathatolag a cegek alkalmazottak utan fizetendo terheit szeretne csokkenteni es ettol remel uj munkahelyeket. Valamennyi biztos lesz is, de kozel sem eleg.
Mehetnenk a kinai iranyba is (olcso munkaero) de egyreszt amugy sem tudnank versenyezni veluk, masreszt ki akarna dolgozni egy tal rizsert....
En inkabb a haboru utani Japan strategiajat latnam szivesen. Nagyon magas szinvonalu oktatas, esetleg az erre epulo egyetemi varosok, kulfoldi diakok, oktatok, kutatok, korhazak. K&F.
Kisse rulettszeru a dolog, de ha bejonne valami tenyleg vilagraszolo felfedezes ami akar uj technologiakhoz vezet (uj eroforras, uj gyogyszer, stb.) az kihuzhatna az orszagot a szarbol.
Lehetnenk europa egyeteme, kutatobazisa vagy szanatoriuma. Ez persze nem egy 10 eves lefutasu project es meg a kezdemenyeit sem latom sajnos. Mas kiutat en nem latok.

ucsacsu 2010.12.08. 09:21:15

@Sörömpőőr: A rendet nem a Fidesz fogja helyre állítani,az egyszer biztos.

hoplita 2010.12.08. 09:21:58

@Sörömpőőr:
"......Én példul a listás helyeket kapásból meg is szüntetném, semmi értelme nincs. Csak egyéni képviselők legyenek....."

Szép kis parlamentünk lenne........egyszín narancs, két kis vörös pöttyel.
Ezt gondold át még egyszer....nem a választási rendszerünk a gond.....

2010.12.08. 09:38:26

@ucsacsu: nem kell ezen csodálkozni, az aszaltszilvafejű cigánytörpe múltkori ciklusa sem a rendcsinálásól szólt. Nincsen ebben kurázsi, a problémákat besöpri a szőnyeg alá, és megtömi a zsebit, ennyi telik tőle. Aztán majd csodálkozik, ha nem kérnek belőle repetát a választók.

@hoplita: De, pont a választási rendszer a gond! Nem valósul meg a hatalmi ágak szétválasztásának elve, mivel a törvényhozó és végrehajtó hatalom egyazon szervezet: a kormányzó párt (vagy koalíció) kezében összpontosul. Márpedig azt már Montesquieu is megmondta, hogy bármelyik kettő hatalmi ág összefolyása törvényszerűen _zsarnokságot_ eredményez.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.12.08. 09:42:59

@TaTa86.: a szakmai hozzáértés az alap - én arra gondoltam, hogy akkor profi, ha mellette tud kommunikálni is. Szerintem nem olyan nagy elvárás ez, 2010-ben és egy korábbi felvetésem melyet ezúton magyarázok, miszerint ezt már oktatják akár a felsőoktatásban is, de tréninget bárki vásárolhat magának az el nem számolt költségtérítéséből.
A probléma ott van, hogysem szakmailag, sem kommunikációban nem erősek, kevés kivétellel..
Az oknyomozást magam is hiányolom - annak lenne értelme. De nem is kell hogy annak hívjuk, mert nem csak az hiányzik, hanem a nyilatkozatok lehetséges hatásainak bemutatása szakértők bevonásával - akár mind a két oldalról elkötelezett hiteles emberekkel. Annak lenne értelme, nem az embereknek kell érteniük mindenhez, hanem ha kell egy szociológust - vagy kettőt, közgazdászt stb. kérdezzenek, aki lefordítja a hatásokat a hétköznapi emberek nyelvére. Jelenleg az elfogult írott és online, és nézett sajtóban mindenki magyaráz mindenről félinformációk alapján, gyakorlatilag a politikai oldalhoz kötődő hivatalos álláspont alapján. Ennek semmi értelme, egy-egy ügy kapcsán már már szóról szóra olvashatóak vissza vélemények itt a blogokon is.
@pimpalini: ne haragudj, de a erre tényleg nem tudok mit mondani...hát mnég maga Kövér is érzi hogy ez kicsit durva - idézet a posztból:
"Ezért Kövér László szerint ritkítani kellene az üléseket, legalábbis az olyanokat, amikor a T. Háznak határozatképesnek kell lennie. Jóllehet, ezzel ellentétben áll az ellenzék érdeke, vagyis, hogy ne szűkítsék a megszólalási lehetőségeiket az üléstermen belül - jegyezte meg a házelnök. " Komolyan logikailag mit nem lehet ezen érteni? Nagyon bántó az a lenézés ahogyan érvek nélkül osztasz...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.08. 11:51:08

@TaTa86.:

Annyi idősen nekem az maga volt a nagypolitika. Első lecke annak emberanyagából. :)

bebe tv 2010.12.08. 12:35:59

@Joe.UK: A japánok tényleg padlón voltak a háború után. Nem szabad azonban azt sem elfelejteni, hogy már a 20-as 30-a években is volt komoly iparuk. A Mitsubishi pl. már akkor repülőgép motorokat gyártott. A felzárkózásuk jó 15-20 évet vett igénybe, amíg ki nem másztak a nyomorból. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem sokkal a háború után az USA lett a legnagyobb felvevő piaca, miután Amerika leállt a kommersz áruk gyártásával. Pl. pléhből készített elemes játékautók, olcsó háztartási eszközök ( pl. fakanál és társai ). Tudatosan elkezdtek amerikai szabadalmakat felvásárolni ( tranzisztor ), amit tovább fejlesztettek. Ezzel
elindult a 6 tranzisztoros un. solid state zsebrádiók világok meghódító diadalmenete. Mindehhez kellett még egy nagy adag fanatizmus is ami náluk eleve adott volt. Kellett egy mindenre kiterjedő óriási szervező képesség is. A 60-as évek elején közepe táján a már említett rádiókat széles bedolgozó rendszerben szerelték össze, úgy hogy a Sony és társai
lakásokhoz vitték ki az alkatrészeket. Egy háziasszony mindig ugyanazt az egy tranzisztort forrasztotta a panelre. Ha hinni lehet a legendáknak, még az utcákat is az időtájt az alkatrészekről nevezték el a téves címre történő kiszállítás lehetőségét eleve kiküszöbölve. Ők vezették be pl. az ellenállás értékeinek színkarikákkal történő jelölését is. A beforrasztást végzőknek nem kellett semmit gondolkodni, mert azt a jelöléssel megtették a gyártók. Ezt a
színnel történő jelölést még ma is használják pl. a Toyota lemezhengerműveinél a távtartó
gyűrűk vastagságának jelölésére. Szerintem ilyen mértékű szervezettségre és fanatizmusra mi európaiak nem vagyunk képesek. Mi itthon pedig pláne nem. Pedig ez egyedül az alfája és omegája a sikernek. Sajnos én borúlátó vagyok az említett tulajdonságok nálunk tapasztalt hiányosságai miatt. A műszaki színvonal és know how fényévekre húzott el tőlünk, ami abból adódott, hogy gyakorlatilag nincs önálló magyar műszaki termék. A GDP nagyját adó cégek
külföldi tulajdonban vannak, és nálunk gyakorlatilag csak maga a gyártás ill. összeszerelés folyik. Egyetlen egy magyar tulajdonú cégről tudok amelyik forgácsoló gépekhez gyárt NCT vezérlést. Ezek árai jóval a Siemens árai alatt vannak, de ugye magyar gépgyártás már nincs,
a német gyártók pedig a Siemens vezérlését preferálják. Így félő, hogy a cég fejlesztő gárdája amely nagy tudású fejlesztő mérnökökből áll akik régebben a központi fizikai kutatóintézetnél
és társaiknál voltak fejlesztők lassan szétszélednek, és leül a további fejlesztés és ezzel lassan kimúlik maga a cég is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.08. 21:36:13

@bebe tv:
"Szerintem ilyen mértékű szervezettségre és fanatizmusra mi európaiak nem vagyunk képesek."

Japán konzervgyár: idős bácsi egy pálcával kopogtatja a konzervek tetejét, a hangból megítélve, melyikben van levegő, és fog idő előtt megromlani. Ami olyan, kiveszi. Munkás éveit ezzel töltötte: állt a szalag mellett és konzerveket kopogtatott. És fog is még nyugdíjig. Kezeket fel, ki tudná utána csinálni ezt a lélekölő droidmelót egy életen át. (mert ugye szalagnál mifelénk is dolgoznak, de egyelőre még nemteljes 40-50 évet)
Biorobot Japanese style.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.19. 11:57:27

Azért durva lenne látni az elvtársak laptpojait,ahogy a vastagbőrt olvasnák....
Valaki csinálhatna egy ilyen fotoshoppot.

fokabacsi 2010.12.19. 18:32:12

@Tigeri: Szoci laptopon kurucinfo-s képet már láttam a parlamentben készült fotón..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.19. 22:10:43

@fokabacsi: Tanulmányozzák az ördög munkáját....:))

fokabacsi 2010.12.20. 12:19:44

@Tigeri: Sokkal színvonalasabb mint a partizáninfo ! Ráadásul a hazugságok száma a Kurucon elenyésző. A bolsik elég sűrűn tódítanak ! :-)))

nemstatikus 2011.01.09. 09:24:40

@TaTa86.: "Persze a kommentjeid alapján te úgy gondolod, hogy a tiszteletadás idejétmúlt feudálfasisztoid csökevény... "
Én úgy gondolom, hogy a tisztelet nem szabályozható. Tiszteletet nem lehet előírni, követelni meg a legnagyobb idiótaság. A tisztelet egyszerűen csak kiérdemelhető. Hogy én mit tisztelek vagy nem tisztelek, az az én magánügyem. Hogy hogyan tisztelem, az megint. Ha valakit sért az én tiszteletem vagy nem tiszteletem, az meg az ő magánügye. Ha őt sérti az én tiszteletem, majd szóvá teszi, én meg levonom a következtetést, és vagy jobban tisztelem majd, vagy kevésbé.

nemstatikus 2011.01.09. 10:00:57

Volt olyan is már, hogy a parlament negyed vagy fél évente ülésezett. A vezető párt lapja meg beszámolt a történtekről. (Na jó! Más lapok, ha voltak olyanok, azok meg az MTI alapján.) Oszt milyen jól elvoltunk akkor is. Mint a befőtt, úgy el voltunk rakva.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.01.09. 13:46:11

@nemstatikus: Egyetértek. Tiszteletet CSAK KIVIVNI LEHET, másképp nem. Pláne csak a kora alapján nem tisztelhető senki. Ugyanis a mocsadék gazember 70-80-90 évesen is az (élő példa Biszku ). Tiszteletet CSAK az életével, emberi értékeivel vivhat ki magának az ember.

nemstatikus 2011.01.09. 18:28:22

@James Onedin (aka Zöld Ember):
Biszkuval kapcsolatban kicsit elbizonytalanított a róla készült film. A film készítőinek hernyó viselkedése (ahogyan bepalizták) és a fiatal hölgy butáskodása a film végére kezdte szimpatikussá tenni Biszkut.
Egy ember esetében persze egyszerűbb eldönteni, hogy érdemel-e tiszteletet vagy sem. Egy testület vagy épület esetében ez kicsit összetettebb.

fokabacsi 2011.01.09. 19:47:01

@nemstatikus: Eszem azt az "érzékeny "lelkedet, akkor mit szóljanak a kivégzett tönkretett emberek hozzátartozói?? Nekik mit mondanál??

süti beállítások módosítása