Skip to content


       Szűrés lista

Szivárognak a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei

Kezdnek szivárogni a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei....

Egyelőre csak címszavakban, hogy lehessen róla vitatkozni, ahogy egyre több részlet fog kiderülni, úgyis fogunk még róla beszélni ...

700 milliárdos csomag, 1/3 bevételnövelés - 2/3 kiadáscsökkentés. Ne a Zemberek fizessék meg a válság költségeit ...

- Nyugdíj: 400 000 öregségi nyugdíjkorhatár alatti rokkantnyugdíjas rokkantsági fokának orvosi felülvizsgálata, a tervek szerint a a harmadukat - negyedüket terelik vissza a munkaerőpiacra. Na, az 100 - 133 ezer ember, aki évek óta nem dolgozott, vagy feketén dolgozik. Mihez is értenek ők? És ha sikerül is kigolyózni 100 ezer embert, akkor is marad még 700 ezer. A szlovák 70 ezerhez képest ugye ez még ... Na mindegy. Amúgy az orvosi felülvizsgálatban nem hiszek (korrupció), még ha be is vetik a szuperfelülvizsgáló gépet.  És pont egy tegnapi hír, hogy az 1 millió ... fél millió ... 400 ezer ... 300 ezer beígért új munkahely helyett még csak 90 ezerrel nőtt a REGISZTRÁLT munkanélküliek száma, így most 648 ezer álláskereső embert tartanak számon. 648 ezer! Dobjunk még hozzá 100 ezer ex-rokit, az lesz ám a fasza.
Egy részüket a felfutó közmunkaprogramokban foglalkoztatnák, de akkor úgyanúgy állami pénzen fognak élni, csak nem rokkantnyugdíjnak hívják a pénzt amit kapnak, ráadásul már most is nagyon kevés embernek jut közmunkaprogram. Meg kell-e egy településnek 500 ember füvet vágni?


- Közlekedés: A tarifakedvezményeket megrostálhatják (például megszüntethetik a 65 év felettiek ingyenes utazását), a MÁV beszerzéseit megpróbálják olcsóbbá tenni.
A 65 év felettiek ingyenes utazásának megszüntetés egy korrekt lépés, kétséges azonban, hogy ezt meg merik-e lépni ... a nyugdíjasok roppant sértődékeny csoport, amiről úgy gondolják, hogy nekik jár, és azt valaki elveszi ... nos, ide kell majd egy csúcsra járatott Szijjártó, hogy megmagyarázzák. A MÁV beszerzések olcsóbbá tétele egyelőre egy érthetetlen program, a MÁV évi 200 milliárdos költségvetési dotációját kellene lefaragni, a MÁV-nál gyökeres reformokat keresztülverni, és egy teljes utazási támogatási átalakítást bevezetni, mert az tényleg a világ vicce, hogy 100 utasból csak 15 vesz teljes árú jegyet.

- Egészségügy: Az egészségkasszánál nemcsak azt szeretnék elérni, hogy a generikus gyógyszerek forgalma nőjön az originális gyógyszerek kárára, hanem a hatóanyag-alapú támogatást is preferálnák (vagyis az azonos molekulát tartalmazó, de drágább gyógyszerre nem járna több támogatás).
Nem kétséges, zabáljuk a gyógyszereket, ha jól emlékszem olyan 350 milliárd forintba kerül a gyógyszerkassza évente. Vagyis lenne miből lefaragni, de én attól félek, hogy a gyógyszergyárlobbi vagy keresztbe tesz, vagy egy híg "reformot" fogadnak el.

- Közlekedés:
 2013 elején debütálna az elektronikus útdíj. Információk szerint a most azzal kalkulálnak, hogy a hazai és külföldi teherautókra kivetendő díjból akár évi százmilliárd forint bevételre is szert tehetne az állam. Az önkormányzatok  a dugódíjból (csak a legnagyobb városok érintettek természetesen) és a megemelt gépjárműadóból gyűjthetnének forrásokat.
Dugódíj a nagyobb városokban? Még Budapesten is bevethetetlennek látszik. A megemelt gépjárműadó egy újabb sarc a gépjármű-tulajdonosoktól, a teherautókra kivetett útdíjat meg szépen megfizetjük a közértben.

- Egészségügy: Fix összegű egészségügyi hozzájárulás. A tervek szerint bevezetnek egy alsó korlátot a munkáltatót terhelő, jelenleg a bruttó bér 3 százalékát kitevő egészségbiztosítási járulékra. A minimális hozzájárulás összege 3-5 ezer forint között lehet. Ma az alacsonyabb jövedelmek utáni munkáltatói tb nem éri el ezt a szintet, a minimálbér után a 3 százalékkal számolva havi 2340 forintot kell befizetni. A fix minimumot az egyéni vállalkozóknak is be kellene maguk után fizetniük.
Ez szintén a "Csökkentsük a vállalkozások terheit és teremtsünk 300 ezer új munkahelyet" program része lehet ...

- Egészségügy:
  Hamburgeradó. Az egészséges életmódhoz, táplálkozáshoz nem illő ételeket, italokat fix összegű különadó sújtaná, mégpedig a színezett italokra (kólára), kávéra, édességre, egyes gyorséttermi ételekre.

Ennyi??? Remélem, hogy nem ...

Hát ez csak valami vicc lesz ... ezzel állunk ki az IMF meg a világ elég? Hamburger-tax? Ki dönti el mi egészséges és mi nem? A máj meg a körömpörkölt egészséges? Egy zsemle egy szelet hússal nem? Ha a kóla nem egészséges, akkor miért nem tiltják be? :) Ammennyi szart megeszünk, jóformán mindenre kivethetik a hamburgeradót ...

Ez a terv amúgy egy októberi vitairatban bukkant fel először, az adó neve "népegészségügyi termékdíj" lenne.
Velkey György, a Magyar Kórházszövetség szerint "a klasszikus járulékbefizetések mellett más bevételek után kell nézni, a gazdasági racionalitás mellett ezt diktálja az igazságosság is. Jogos felvetés, hogy az egészségüket életmódjukkal súlyosabban károsító, és emiatt az egészségügyi ellátásokat jobban igénybe vevő emberek az ilyen termékek adóján keresztül nagyobb mértékben járuljanak hozzá a finanszírozáshoz, mint azok, akik egészséges életre törekszenek. Az orvosilag bizonyítottan egészségkárosító termékcsoportokat érintené, amelyek fogyasztása olyan mai népbetegségekhez vezet, mint az elhízás, magas vérnyomás vagy a különféle szívbetegségek"

A vitairat szerint három kategória után kellene az új adót megfizetni: 
1, 10 százalékkal emelnék az alkohol és dohánytermékeket jelenleg is sújtó jövedéki adót, a többletet az egészségügybe forgatnák vissza;

2, a magas zsír-, cukor- és sótartalmú termékekre csomagolási egységenként 10 forint egészségügyi hozzájárulást vetnének ki,

3, "extrém adók": az extrém sportot űzőknek kellene megfizetni. Az extrém sportot választók esetén az életmentést, sérüléseik ellátását továbbra is a társadalombiztosításból finanszírozhatnák, viszont a rekonstrukciós beavatkozásokat és a rehabilitáció költségeit nekik kellene megfizetni. A szövetség ezt az egészségügyi hozzájárulást azoktól is elvárná, akik gyorshajtóként vagy ittas vezetőként sérülnek meg, mivel nagyon sok pénz megy el a kezelésükre, pedig erre a saját hibájukból van szükség.

A legfrankóbbat a dietetikus szakember nyilatkozta: "Az adó bevezetésével járó árnövekedés miatt főként az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők módosítanának káros étkezési szokásaikon, de meggyőzhetőek lennének azok is, akik fogékonyabbak az egészségükre."
Mert az úgy működik, hogy ha adó van a zsírra, akkor mindenki áttér az olívaolajra, ha adó van zsíros húsra, akkor mindenki inkább norvég vörös lazacot vásárol.
 

Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr672651148

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takarékos oktatás 2011.02.11. 05:56:46

Az oskolák, no, azok osztán kit érdekelnek, ugyi? Mer' hisz abból nem lészen kenyér, sőt viszi csak a köznek pénzit, amiből amúgy is oly kevéske vagyon! Hát zárják csak be, amelyik nem köll – gondolom, valami ilyesmit vél a jelenlegi hatalom a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 13:56:28

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Gyűlést tart itt a bérTROLL csapat akit a nagy bukta után a gazdi szélnek eresztett?
Nehéz a tétlenséggel mit kezdeni az ELBOCSÁTOTT LÉGIÓ harcosainak?

Mi a véleményed erről bohóc?

hoplita 2011.02.10. 13:58:40

@tokmányos:
'......Pl.Az alternatív energiákat hasznosító technológiákba fektetnék pénzt !!! ( Szél ,Napenergia stb-re gondoltam) Mennyi előnye lehetne egy ilyen programnak ,gondold végig! ...."

Csak akkor gyorsan bezáródna az olajos-gázos haverok bukszája....nem olyan bátor fijú a felcsuti csimpi, hogy ujjat merjen velük húzni.
Inkább baszlatják meg sarcolják tovább a parasztot.

havi 2011.02.10. 13:59:20

most kire szavaznál!
Kapirgálnak a szemétdomb tetején! Ez a reform!
Elég volna az országnak 80-120 főpolitikus!
Oly sokáig voltunk lenn, …..

BŐS 2011.02.10. 14:00:21

Selmeczi kiasaaszony után szabadon talán az lehetne a megoldás, "hogy ne vegyünk fel több államadósságot"

a másik megoldás, vezessük be a kamatyadót :)

Faculty 2011.02.10. 14:00:26

kávé???? mi a bajuk a kávéval???
kiváncsi lennék hogyan alakulna az ország GDP-je, ha senki nem ihatna kávét reggelente.

hoplita 2011.02.10. 14:01:07

@Tüzes Mackó:
Hülyébb vagy, mint gondoltam.:))
Engem is érhet néha meglepetés..:D

tryclops 2011.02.10. 14:02:12

@Tüzes Mackó: Aha, meg a sok-sok termálfürdő Bivalybasznád kategóriás településeken, koncepció nélkül, maj' jönnek a gazdag német köcsögök úgyis alapon. Az, hogy lassan csődbe mennek vendégek híjján, az nem nagyon izgatja a narancs-elvtársakat.
Ugye nem kell mondani Esztergomot, ahol szintén nem tudják még nullára se hozni a működést... de ez nem is volt szempont, csak az hogy qrva drága legyen. Vagy másik példa Mórahalom: most készülnek átadni egy négycsillagos wellness központot kb. önkormányzati pénzből (önerő+uniós pályázat+ MFB hitel) kis túlzással a puszta közepén... Üzleti modell: szerb-horvát-bosnyák-román turisták... kiváncsi leszek.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 14:02:16

@derelye vágó: Persze hogy viccelődtem vele mert én pont az ellenkezőjét látom a saját közegemben ahol dolgozó/vállalkozó családok vannak akik nem az állambácsitól várják hogy jobban éljenek.
Tesznek és dolgoznak érte.
Eddig szopóágon voltunk, de most valami elkezdett változni.
Erre itt meg a sírás hogy milyen szemét ez a kormány.
Persze rossz a gazdasági helyzet de aaz igazi kérdés hogy a szekér merre megy:
Lefelé mint 8 éven keresztül?
Vagy egy jobb hazai (patrióta) gazdaságot érintő irányba?

Az a helyzet hogy hogy én konkrétan meg tudom számolni hogy mennyivel kapok többet ugyanazért a munkáért.

Tüzes Mackó 2011.02.10. 14:06:56

@tryclops:
Öcsi nézz körül a Jonathermal centrum környékén mert én arról beszélek .
Nem mindegyik sikertörténet de a többség az, ezt azért megállapíthatjuk.
De ha a kapcsolat.hu-s gyerek vagy akkor neked úgyis mindegy .

KAPCSOLAT.HU TROLLOK szemét az O.V. izzó gyűlölete minden értelmes érvet elsöpör.
Na ezekkel felesleges leállni értelmes beszédre.
Nektek csak ennyit a mondandóm (echo on) hu-hu-húzzunk bele! :-))))

hoplita 2011.02.10. 14:07:37

2011.02.09. óta tag.
Enrico72 ezekben a blogokban publikált:

Na itt meg enríkó adatlapja...
Hát nem érdekes, úgy jönnek ezek elő, mint a gomba eső után.:))

És én vagyok a bértroll...!!!!!
Anyám, borogass...!:))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:07:40

@Tüzes Mackó: szerintem le kéne jönnöd a pokemonról. Ez a véleményem. ;D

Vidéki 2011.02.10. 14:07:59

Vastagbőr képes mindenben meglátni a rosszat és mindent hülyeségnek láttatni, amit felelős helyzetben lévő emberek tesznek a helyzet javítása érdekében.

Az egészségügy területén beleköt ebbe is, holott teljesen ésszerű:

"...a hatóanyag-alapú támogatást is preferálnák (vagyis az azonos molekulát tartalmazó, de drágább gyógyszerre nem járna több támogatás)."

A hatóanyag a kiszerelt gyógyszerkészítménynek az az alkotórésze, amelynek terápiás hatása van.

Miért kellene az biztosítónak mondjuk háromszor annyit téríteni egy gyógyszerért, aminek hatóanyaga ugyanaz, csak a gyártója más és az ára háromszoros?

Miért a biztosítónak kellene megtéríteni azt, ha a páciens, vagy az orvos sznob és a drágábbat választja?

zrobasé 2011.02.10. 14:10:42

vidéki ondöhauz, jeah :D

hoplita 2011.02.10. 14:11:44

@tryclops:
Az én szülővárosom termálfürdője dettó ugyanerre a sorsra jutott.....
Most évi 40 milla kéne a nullához, mert a dajcs nyuggerek nem tartják el....a helyi lakos meg nem tudja megfizetni....és most itt is velnesszizébe' gondolkodnak, az lenne a tuti kiút.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:12:00

@Tüzes Mackó: ja a bértrollos' baromságodra meg annyit csak: öcsi, én már akkor a blogra írogattam, amikor te még az ifjú viki' képére verted, mert diszkontáron vehettél egy használt Széchenyi terves számítógépet. ;D

hoplita 2011.02.10. 14:13:31

@Vidéki:
Szójjál eszkepnek is, mer' szarul álltok.:)))

zrobasé 2011.02.10. 14:16:20

@Vidéki: "Vastagbőr képes mindenben meglátni a rosszat és mindent hülyeségnek láttatni, amit felelős helyzetben lévő emberek tesznek a helyzet javítása érdekében."
wehehe...gondolom ezt irtad akkor is, mikor az mszp-t ékézték zeroék...lázár több millás luxusverdája is gondolom rendben van...muhaha

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:17:43

@Vidéki: mert mondjuk a transzplantáltak gyógyszereivel nem illik játszani pölö, és ha anno x gyártó gyógyszere volt felírva, akkor kapja azt. De majd az esetleges kilökődéssel járó problémákat Te meg a gyogyós pártod megoldja. Igaz-e? Meg a brutális gyógyszerköltségeket. Ülj le öcsi, egyes!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:20:12

@zrobasé: hát igen, ezek a félhülyék az áram drágulására is kicsapták gyorsan a brokit. Minden jó amit a PÁRT csinál, és mindenki köcsög akinek nem tetszik. :D Egyszerűek mint a fakocka.

tryclops 2011.02.10. 14:20:31

@Tüzes Mackó: kösz, nem élek vele, elég itt osztani az észt. De kösz a megtisztelést. :)

tryclops 2011.02.10. 14:25:27

@Vidéki: Én azt várom mióta kint van a cikk, hogy mikor jön rá egy nagyon okos fórumtárs, hogy ki a legnagyobb hazai generikus gyártó, és milyen tulajdonban van. Őszesküvés elmélet rulez.

Vidéki 2011.02.10. 14:26:43

@hoplita:
Nem szólok eszképnek. Inkább tőled kérdezem meg:

Mi az ami nem tetszik neked abban, hogy

"...a hatóanyag-alapú támogatást is preferálnák (vagyis az azonos molekulát tartalmazó, de drágább gyógyszerre nem járna több támogatás)."

ketroot 2011.02.10. 14:27:54

Na, emberek, kezdődik, ÖVEKET BEKÖTNI! xD

Thule 2011.02.10. 14:30:24

Tüzes Mackó, Enrico72 és a többi agymosott Fidesz fan:

Na figyeljetek srácok. Az egy dolog, hogy titeket elvakított a vezéretek aki minden egyes negatív esetben kussol és nem mond semmit, ti pedig nyaltájok a szátokat mikor beszél és folyik a nyálatok, hogy igen ez az, O.V. a király majd ő itt minden rendbe rak a becsületes úr. Mert ő a 'különb', mindenki más lop-csal-hazudik de O.V. ő nem, ő soha. Nem volt soha Ezüsthajó Kft, meg Országimázs, meg soha nem volt Millenáris balhé, meg alsó-felső röcsögekúti stadion. Az viszont, hogy beszóltok mindenkinek aki nem hisz ebben a nagy O.V. lázban és igenis tisztán látja, hogy nem minden arany, ami fénylik (mert nem is az), az azért kritikán aluli.

Ébredjetek már föl... és fejezzétek be ezt a nagy Fityesz seggnyalást mert egyszerűen gusztustalan. Senki se mondja, hogy az MSZP meg a többi az húúú és hűűű... a Fideszre se mondja senki, hogy váltsuk le őket azonnal, csupán fel kéne fogni végre, hogy ugyanolyan szar banda mint 10 évvel ezelőtt meg azelőtt voltak, kutyából nem lesz szalonna és pont leszarják, hogy az országnak mi a legjobb.

Az ilyen Lázár-Szíjjártó-Selmeczi féléket egytől egyig ki kéne állítani az egyik hídra és belökni a Dunába. Ne mondjátok már, hogy az ilyen emberekre szükség van... pofám leszakad komolyan. O.V. mester meg szépen álljon már ki és az ilyen Esztergomban történő Meggyes Tamás dolgokról és a többiről legyen már olyan kedves és meséljen pár szót.

Ki a franc kíváncsi Fülig Jimmy-re meg a többi sületlenségre, konkrétumok nélkül? Ti meg őt véditek.... hát gratulálok hozzá igazán ügyesek vagytok. Szánalmas.

Vidéki 2011.02.10. 14:31:28

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Szöveged egy igazi bohóchoz illik.

Belekevered a transzplantáltakat.

"Belekeversz mindent, mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe."

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 14:35:57

@Vidéki: te meg egy igazi buzi vagy, mégsem bántalak érte. A transzplantált az nem beteg? Nem keverhetem bele? Pont véletlenül érint a dolog amúgy, és megnyugtatásodra közlöm, már a szocik idejében is felmerült ez az "azonos hatóanyagú" faszság, és a körzeti orvos az olcsóbbat írhatta fel. Tehát nem is narancstalálmány érted Te szefós'? :D Azt már el sem mesélem hány ilyen debillel kellett megküzdeni a gyógyszertárakban mint Te. De majd örüljünk neki hogy ez így jó. Te sötét barom....

Pretoryan 2011.02.10. 14:37:51

Így belegondolva azért nem kereshetnek rosszul a rokkant nyugdíjasok... most is itt a Kálvin téren most állt ki egy X5-ös rokkant igazolvánnyal a Vörösmarty mozi elől, nyilván rászoruló.

Azon elgondolkodott valaki hogy mi lesz ha a "karvalytőke" kivonul mo.-ról? Hány munkahely fog megszűnni, és az mennyi adó veszteséggel fog járni? Az átlag droid csak azt látja hogy a "karvalytőke" kizsákmányolja a népet, ami akár még igaz is lehet, de nagyjából a pénzügyi cégek az adóbevétel 30-40%-t fizetik be az államnak.

Mondjuk az is lehet hogy Viktorék 1millió munkahelyet ígértek, de még csak 680.000 munkanélküli van, ezért felfelé kell tornázni a számot....

groggil 2011.02.10. 14:38:30

Tüzes Mackó, Enrico72 és a többi Fidesz fan:

Egy pár szóban írjátok már meg a véleményeteket a cigánykérdésről is! Kíváncsi lennék...mert pár hónapja, a választás előtt -gondolom- habzó szájjal követeltétek a cigánybűnözés megszüntetését, aztán a választások után szóltak a Fideszben, hogy olyan nincs is...azóta meg nyomjátok a volt Szdsz-szöveget! Nem járok távol a valóságtól, ugye??

csak_csendben 2011.02.10. 14:40:26

@Vidéki:

Látszik közöd nincs a gyógyszerészethez, de óbégatsz hangosan.

A gyógyszert most a kedvedért vegyük két részre:
-hatóanyag
-hordozóanyag

Azonos hatóanyag esetén egyik azért lesz drágább a másiknál, mert más a hordozó, mondjuk nem okoz annyi mellékhatást, jobban fel tud szívódni, hamar kiürül a káros rész. Lehet hogy megkapod olcsóbban, csak mondjuk az is előfordul, hogy mellé még kapsz egy másikat, ami elnyomja a mellékhatásait, mert képzeld van ilyen, hogy az orvos felír egy gyógyszert és másik kettőt csak azért, hogy a mellékhatásokat kiküszöbölje. Főleg az olcsóbb gyógyszer esetén fordul elő, hogy a hordozó anyag allergiás rohamokat vált ki. Nos, ettől olcsóbb, és igaz a mondás olcsó húsnak híg a leve, vagy máshogy mondva: van olyan, hogy az olcsóbb többe van.

De felőlem vezzessék be, de NE az orvost büntessék, ha én azt mondom, hogy már pedig nekem a drágábbat írja fel. Mert már volt olyan, hogy az orvost büntették, mert a beteg más gyógyszert választott, ez pedig zsarolás.

Az utazási kedvezmények megnyírbálásából megmondom mi lesz: diákok és iskolások kedvezményét eltörlik, nyugdíjasoké marad.

Viktus 2011.02.10. 14:43:20

@tokmányos:

Na az lenne még elempís pénz szórás ... inkább az kellene megnézni, hogy mire lesz a Föld bolygón kereslet pl. zabálnivaló hoppá Magyarországon lehet termelni olyat jó sokat hoppá azt akár itt is lehetne feldolgozni, és eladni a világ olyan tájaira, ahol egyre inkább csökken a megtermelhető élelmiszer mennyisége pár évtizeden belül meg vészesen leredukálnak a forrásaik.
Munkahelyteremtés szempontjait nézzük régen egy cukor v. konzervgyár több embert tartott el több embernek adott munkát, mint egy multi összeszerelő üzeme ... lerombolták szinte mindet nem új piacot kerestek a termékeknek, hanem még a magyart is eladtál.
Másrészről állítólag sok nagy magyar koponya van őket is lehetne datálni, hogy találjanak ki v.mi olyan terméket amit majd zabáznak a világba, és értelmes dologra költsék a K+F pénzt, mint pl. a művér a kisgömböcös baromság helyett.

tokmányos 2011.02.10. 14:45:10

@hoplita: Sajnos jól látod.Fájó szívvel láttam a Hegyeshalmi határátlelőnél azt a szélmalom erdőt. Állítólag az sem magyar tulajdonban van ,a saját hazám területén!!!! Mennyi mindenről kussol ez mocskos politikus banda ,a média stb..Az Osztráknak megéri nekünk nem ? A napelemekről nem is beszélve. Még az istálón is napelem van! A beruházó támogatásáról , a megtermelt plusz áram visszavásárlásáról , Magyarországon az ELMŰ -vel való kapcsolat nem megoldott pl.Ez az ország ilyen gennyes vezetőkkel sosem jut ki a gödörből.

Viktus 2011.02.10. 14:48:07

@Tüzes Mackó:

Te szerencsétlen droid gyurcsány Ferinél meg a szociknál kevésbbé utálok jobban v.kit a szomorú az, hogy mire azokat sikerült elkergetni semmivel nem lett jobb ... v.melyik blogban volt egy jó leírás a szituációra:

"Lehet, hogy én nem értek a politikához, ami meglehet, de valahogy úgy van ez ebben az országban, hogy itt mindig négy év múlva lesz jó. A négy év múlva valami gumicsont lehet és mi vagyunk az agarak, akik futnak utána teljes erőből, azt gondolván, hogy egyszer csak elkapjuk, de valahogy a cél előtt mindig elrántják az orrunk elől."

A Széchenyi tervek, kártyák stb.-ről meg annyit a nagy segítésekkel, hogy állam bácsi nekem előírja , hogy fizessem be a járulékokat 13-áig az áfát 20-ig ... minden hónapban miközben a munkám fejében én a multitól a pénzt a munka elvégzése után 40-50-60 napra kapom meg miközben pl. az üzemanyagot is 20 napra hitelezik meg. Ergo mindig csak futok magam után az apeh nullássért annélkül meg nincsen Széchenyi cucc a bankok meg nem hiteleznek így fejlődni meg nem nagyon lehet ...

csak_csendben 2011.02.10. 14:52:26

A gond, hogy nem leszne igazi reformok és erről a választók tehetnek és az itteni kommentelők.

Igen, Ti.

Miért?

A segélyesek, nyugdíjasok stb azok, akikre ráférne a reform, azok mindig nagy számban képviselik magukat a választáson. A dolgozó réteget csak azért tudják szopatni agyba-főbe, mert az a réteg csak túl akarja élni valahogy, tisztességben felnevelni a gyerekeit, és ez a réteg az amelyik nagy százalékban szarik a politikára és ez megnyílvánul abban is, hogy "Nem volt időm elmenni szavazni" "Bent voltam dolgozni és nem tudtam elkéredzkedni" "Beteg voltam.." És a non plusz ultra: "Áh, mégis kire szavazzak? Egyik kutya másik eb."

Ezt a réteget azért nem karolja fel egy párt sem, mert nem lehet velük nyerni a választáson. És ha valamivel nem lehet nyertesnek lenni, arra nem fog senki erőt pazarolni.
Ha ez a réteg végre fogná magát és megmutatná, hogy jelen van, egyből lenne egy olyan párt, amelyik ennek a rétegnek az igényeit akarná kiszolgálni. Mert a politikusok nem hülyék, tudják, hogy ez a réteg dolgozik, fizet adót, ez a réteg amelyikre lehet országot építeni, és ha ez a réteg normálisan jelen lenne, akkor az ország is előre menne, és a politikus is jobban járna, mert tudna többet lopni. De ez a réteg nincs sehol, így kénytelen a nyugdíjasokra támaszkodni, és tessék: amelyik párt beígér a nyugdíjasnak 10.000 Ft-os emelést, az nyer.

Tessék mindenkinek magába szállni és elgondolkodni, hogy hány olyan ismerőse van, ebből a rétegből, akik nem mentek szavazni, hanem csak legyintettek.

Viktus 2011.02.10. 14:54:23

@Vidéki:

Nem mindegy az adott molekulából melyikbe mennyi van érdekes módon ugyanazon gyógyszernél is v.ki az egyikre érzékeny pl. elájul másik meg beválik ...

kej 2011.02.10. 14:54:48

@Vidéki: egy gyógyszer nem csak a hatóanyagból áll, hanem vannak úgynevezett vivőanyagok is benne. no már most hiába ugyanaz a hatóanyaga, ha a vivőanyag két-három generációval korábbi, ráadásul olyan, aminek több a mellékhatása. egy kolleganőm papájának szívgyógyszere majd egy oldalon keresztül sorolta ezeket, az arcpírtól a puffadásig. majd mintegy lezárásként: extrém esetben halál

dr. Aullah 2011.02.10. 14:56:56

Márcsak eszkep kellene és akkor rekordot dönthetnénk... legtöbb bértroll egy hírnél.

zrobasé 2011.02.10. 14:59:10

érdemben, tényekkel alátámasztva akartok vidékivel vitázni ? muhaha...csak szólok, hogy felesleges...Kun Jánossal még nem jött elő Vidéki ? az a mindentvivő kártya, az érvek nonplusultrája :D

Viktus 2011.02.10. 14:59:14

@csak_csendben:

Tetszik nem tetszik a Fidesznek sok szarja van meg nagyon szuperság sem lett nincsen helyettük egyenlőre más alternatíva most hétvégén lenne választás nem mennék el, vagy ugyanúgy rájuk szavaznék.
Ország élén mondjuk egy Szanyi kapitány-Meterházy féle duo? még nagyobb gáz lenne ...
A jobbik szintúgy ott a gazdasági kérdésekhez annyi lövésük van, hogy megveszem a pólót 100 forintért a Józsefvárosin rászitálom Jobbik, és elsózom 2500-ért a híveimnek ...
Az lmp meg egy ilyen frankó párhuzamos galaxisban lebeg , ahol már pl. szuper napkollektorok vannak , és szuper hatásfokkal tudják hasznosítani a napenergiát ...

Viktus 2011.02.10. 15:02:03

"Egy luxus limuzin hátsó üléséről sok minden egészen másként látszik - emelte ki Rogán Antal. A munkanélküliség nem is olyan nagy probléma, az árak egyáltalán nem tűnnek magasabbnak, s egy 35 millió forintos luxuslimuzin hátsó üléséről" www.fidesz.hu/index.php?Cikk=53394

Mintha most is aktuális lenne újra? :D

kej 2011.02.10. 15:03:37

@zrobasé: na várjál csak. az nem az észkép fegyvere? mármint kun jános az ultima ratio.

tokmányos 2011.02.10. 15:03:43

@Viktus: Ne hoppáz bazd meg, ha nem figyelj a soraimra! Amit leírtál igaz . De "az lenne elempis pénz szórásnak" éle volt ,és ezt kikérem magamnak! Amúgy pedig egy BMW díjas feltalálót basztattál . A találmányaimról ,azok lenyúlásáról ,pedig könyvet írhatnék.

kej 2011.02.10. 15:06:28

@Viktus: Amennyiben a Fidesz megnyeri a választásokat, azt a gépkocsit, amelyet Gyurcsány Ferenc televíziós klipjéhez használt, el fogják adni, az árát pedig a vakok és gyengénlátók támogatására fogják fordítani - mondta el.

hát hiszem, ha látom (muhahaha)

Vidéki 2011.02.10. 15:07:12

@csak_csendben:

Ne ködösíts, ne túlozd el, ne misztifikáld a hordozóanyag szerepét a hatóanyaghoz képest.

Nagy önbizalmat sugárzó szöveged, nem arról tanúskodik, hogy te értenél a gyógyszerészethez.

Inkább arra utal, hogy azok prókátora vagy, akik rászoktak arra, hogy az egészségbiztosításból annyi pénzt szivattyúzzanak ki, amennyit nem szégyellnek.

Algopirin 2011.02.10. 15:08:00

@kej: mérnemhiszed? vesznek helyette drágábbat. :D:D:D

Viktus 2011.02.10. 15:09:49

@tokmányos:

Jó, akkor van nagy hatásfokú penge ilyen tanulmányod lehet támogatni a fejlesztést-gyártást majd elpasszolni oda ahol megéri telepíteni , mert mondjuk az év nagy részében süt a nap nem csak pár hónapig ... a szélnél szintúgy ...

sz4sz4 2011.02.10. 15:10:05

Na mi a f*sz, eszkepet elküldte a párt jutalomútra Zalakarosra az 5000. komment után és tüzes macit küldék helyette?

Viktus 2011.02.10. 15:11:01

@Vidéki:

Itt leginkább arra utalnak a hozzászólásaid, hogy szerencsédre még nem származott problémád a különböző gyógyszerek szedéséből ... csak tudod bármikor megtörténhet.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:11:02

@Vidéki: igen te agymosott majom, itt mindenki valakinek a prókátora. :D El kéne menned orvoshoz, és ha lehet, az olcsóbb gyógyszert írassad fel, hogy minél hamarabb kilyukadjon a gyomrod, allergiás rohamok érjenek, netán leálljon a légzésed és a világ egy szebb hely lesz. Én szurkolni fogok. ;D

kej 2011.02.10. 15:11:03

@Algopirin: ja ez utóbbi igaz. a vakok és gyengén látók támogatását nem hiszem el

kej 2011.02.10. 15:12:05

úgy látom, ma vidéki húzta a rövidebbet:))))

csak_csendben 2011.02.10. 15:12:47

@Vidéki:

Nincs egy érved sem, megcáfolni nem tudod, lövésed nincs a gyógyszerészethez, de óbégatsz hangosan, attól majd igazzá válik amit írsz.

Te egy igazi büdös troll vagy.

MNOP 2011.02.10. 15:13:54

kezdetnek mindez nem rosz; de ha ez lessz nagy dírrel-dúrral bejelentve mint "reform" akkor ez nem lesz más, mint egy világraszóló égés. Akkor mehet a fityisz a 2/3-dal a történelemkönyvekbe, az elszalasztott lehetőségek fejezet végére.

eszkep 2011.02.10. 15:14:51

"És pont egy tegnapi hír, hogy az 1 millió ... fél millió ... 400 ezer ... 300 ezer beígért új munkahely helyett még csak 90 ezerrel nőtt a REGISZTRÁLT munkanélküliek száma"

Az 1 millió az első masodperctől kezdve is 10 évre szólt. A regisztrált állsákeresők (ez a hivataos) száma meg nincs lineáris összefüggésben a foglakoztatottsággal (u.i. az is emelkedett).
Az egyébként Zero miostani szinvonala is meglepő, hogy az orvosi felülvizsgálatot fikázza, pont ő, aki x (x>10) posztot írt az áll rokkantnyugdíjas potyalesőkről.

"648 ezer álláskereső embert tartanak számon. 648 ezer! Dobjunk még hozzá 100 ezer ex-rokit, az lesz ám a fasza."
A 648 ezerhez nem kell semmit hozzászámolni az annyi.. Tragikus, hogy zero úgy ír posztot, hogy megint triviális alapfogalmakat mos össze (hála az Index "szakszerű" cikkeinek...) mint "regisztrált álláskereső", és "aktív korú munkanélküli".

"Dugódíj a nagyobb városokban? Még Budapesten is bevethetetlennek látszik."
2013-ig be KELL vezetnünk, Demszky bevállalta. Különben nem kevés EU-s támogatást vissza kellene fizetni a fővárosnak.

"Ez szintén a "Csökkentsük a vállalkozások terheit és teremtsünk 300 ezer új munkahelyet" program része lehet ..."
Nem, ez az eü. kassza rendbetétele program része. Ha gondolkoznál egy kicsit levágnád, hogy ez azokat a cégeket, melyek "rendesen bejelentik a dolgozóikat", ez minimálisan érinti. Minket egyáltalán nem érintene.

"Hát ez csak valami vicc lesz ... ezzel állunk ki az IMF meg a világ elég? Hamburger-tax? Ki dönti el mi egészséges és mi nem?"
kitekinto.hu/amerika/2009/09/22/viszlat_mcdonalds

eszkep 2011.02.10. 15:15:48

@sz4sz4: Nem én is itt vagyok, csak megyek már haza...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:16:04

@csak_csendben: neki mindig azok az érvei, hogy:
- xy prókátora vagy
- te biztos jobban tudod, mint a szakemberek

Majd ezt kíséri még pár orbitális baromság, aztán egyszer csak elkussol. Biztos a gondozói akkor seprik a ketrecét, és viszik neki a friss takarmányt.

csak_csendben 2011.02.10. 15:16:48

Megérkezett a nagy Ő! :D

eszkep 2011.02.10. 15:17:10

@Viktus: "A családok támogatásáról annyit, hogy egy vicc. Több ezer családban csökkent a jövedelem,"
Te hülye vagy. Így egyszerűen. Érdekes, nálunk 23400 Ft-al nőtt.

eszkep 2011.02.10. 15:18:13

@ketroot: Konkrét javaslatokat hallhatnánk?

Vidéki 2011.02.10. 15:18:41

@csak_csendben:

Te az önkéntes, kiváló, mérvadó gyógyszerész lehetsz.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:20:32

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: mondom bazmeg' :D:D:D

"Vidéki 2011.02.10. 15:18:41
@csak_csendben:

Te az önkéntes, kiváló, mérvadó gyógyszerész lehetsz. "

Sikoltozok :DDDDDDDDDDD

ketroot 2011.02.10. 15:22:10

@eszkep:

Tőlem?! Nem én vagyok a kormány!:D HA lesznek strukturális reformok, akkor megkövetlek! (mert pl. amit nyugdíj-ügyben műveltek, az nagyon nem az, de lehetne mondani példát több területre is). Jó, persze, nem várom el, hogy egyből minden tökéletes legyen, de legyen már valami irány! Csak eddig nyomát nem látom...

zrobasé 2011.02.10. 15:23:41

alakul a buliiiiiiii :D

ketroot 2011.02.10. 15:25:55

@eszkep:

Na, úgy látszik megette a blogmotor, amit írtam... Összefoglalom akkor: eddig keveslem azt az irányt, amit a kormány képvisel. Egy ekkora támogatottságú kormány olyan intézkedéseket is megléphetne, amiről az előző brigád csak álmodhatott volna (és ugye jöttek a magyarázatok, hogy de az ellenzék leszavazta), ehelyett bele-bele fog ebbe-abba, de a mély átalakítások hiányoznak. Sajnos pesszimista is vagyok, hogy ez változni fog, mert szerintem nem, de remélem tévedek.

Marcellusca 2011.02.10. 15:29:18

Hát, basszus, lassan nem merem elolvasni a fityiszkúrmányt kritizáló posztok kommentjeit. :(((

Ideszabadul a sok idióta, agyhalott naridroid.

És mégcsak nem is címlapos a poszt! :)
Bele se merek gondolni, mi lesz akkor. :D

ketroot 2011.02.10. 15:29:37

@MNOP:

Kb. erről beszélek én is.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.02.10. 15:33:01

Na itt a másik narancsvitéz is. Figyeld kiemeli:

"Ez szintén a "Csökkentsük a vállalkozások terheit és teremtsünk 300 ezer új munkahelyet" program része lehet ..."
Nem, ez az eü. kassza rendbetétele program része. Ha gondolkoznál egy kicsit levágnád, hogy ez azokat a cégeket, melyek "rendesen bejelentik a dolgozóikat", ez minimálisan érinti. Minket egyáltalán nem érintene."

eszkep ha már ilyen kiválóan megtanultad a triviális szót a kisegítőben (gondolom Triviális Tibor volt a könnyített tesit levezénylő tanárod), olvass utána a szarkazmus szó jelentésének, továbbá ha gondolkoznál kicsit, a két forint is meg a kétezer forint is növeli a vállalkozás terheit, amivel a magyar vállalkozóknak már igencsak tele van a faszuk. Ja, hogy téged nem érint? Ki a bánatos faszt érdekel?

tokmányos 2011.02.10. 15:41:39

@Viktus: Örülök,hogy egy csónakban evezünk, még az irány is azonos.Te egy picit más utat jelöltél ki. De így legalább esély lenne a célhoz érni mindkettőnknek. Ja ,hogy mi cél : Boldogan probléma mentessen, egymást tisztelve élni e kis hazában. Csá!

Underground Mechanic 2011.02.10. 15:53:25

"3, "extrém adók": az extrém sportot űzőknek kellene megfizetni. Az extrém sportot választók esetén az életmentést, sérüléseik ellátását továbbra is a társadalombiztosításból finanszírozhatnák, viszont a rekonstrukciós beavatkozásokat és a rehabilitáció költségeit nekik kellene megfizetni. A szövetség ezt az egészségügyi hozzájárulást azoktól is elvárná, akik gyorshajtóként vagy ittas vezetőként sérülnek meg, mivel nagyon sok pénz megy el a kezelésükre, pedig erre a saját hibájukból van szükség."

Bocsi, nem olvastam vegig az osszes kommentet, lehet, hogy vki mar reagalt, de az extremnek nevezett sportoloknak 2007 ota sajat balasetbiztositast kotniuk, kirugtak oket a TB keretei kozul...

bandika gazdája 2011.02.10. 15:55:37

Végigolvasván mindezt, úgy döntöttem, nem a mai nap az, amikor nekem az épületes társalgásba be kell szállnom. Amúgy sem tudom eldönteni sírjak vagy röhögjek, hogy a sok szemét politikus helyett aki volt, van, lesz, miért egymást cseszegetitek? Van egy latin közmondás (a gyengébbek kedvéért magyarul) KÉT VESZEKEDŐ KÖZÜL MINDIG A HARMADIK ÖRÜL. Míg ti itt egymást lealázzátok, Lázár lehet, hogy a te pénzeden utazik a luxusautón, Gyurcsány meg ki tudja hol síel, Schmitt meg a rengeteg dolgától akár alhat is egyet ebéd után. Szerencsétlenek!

bummm 2011.02.10. 16:10:39

@csak_csendben:

Az igazi gond az, hogy ennek a rétegnek a mai magyar politika semmit sem tud kínálni. Mégis kire szavazzak? MSZP,Fidesz vagy bármelyik 2010 előtt Parlamentbe került párt szóba sem jöhet. Ezerszer bebizonyították már, hogy teljességgel alkalmatlanok az ország vezetésére, csak sajnos egyesek ezt hajlamosak elfelejteni, és inkább a nekik ellenszenves oldalra kenni minden bajunkat. Mindeki hibás, a szemét demagóg, populista, tolvaj politikusok és mi is, mert rájuk szavaztunk. Ja hogy nem volt más?

LMP vagy Jobbik? Szánalmasnak tartom, ahogy próbálnak 'jelen lenni' a politikában a pitiáner céljaikkal, mint a rovásírás tanításának kieszközlése vagy a fővárosi független artmozik támogatása...most komolyan ez a legfontosabb? Hol van már az a párt, amelyik függetleníti működését mindenfajta ideológiától és kizárólag a nemzet érdekében cselekszik még akkor is, ha ez bizonyos rétegeknek (nyugdíjasok, cigányok, szakszervezetek, való világ nézők) nem tetszik? Amíg nem lesz ilyen, én nem szavazok. Amíg Viktor meg nem teremti azt a munkahelyet, ahol kapok annyi fizetést, hogy a lakáshitelt+rezsit ki tudjam fizetni és maradjon kajára is, addig meg haza sem megyek és inkább máshova adózok, bármennyire is szeretem a hazámat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.02.10. 16:28:26

Nekem ez így eléggé boszorkányüldözés-szerűen tűnik...

Végy néhány egyébként marginális csoportot, akiket a társadalom szeret kikiáltani minden rossz forrásának, és jól adóztasd meg őket. Igaz, hogy kb semmivel nem leszünk ettől kijjebb a kátyúból, de legalább lehet vele kampányolni.

Mondjuk a rokis részt jónak tartom. Igazából nem is értem, hogy zero mit vár: visszamenőleg szedjük vissza 500ezer ember nyugdíját? Ez egy idült elbaszott rendszer, kell minimum 10 év, mire kialakul az, hogy az orvos egy 20.000esért nem százalékolja le a komát, és ezt valahogy így lehet elkezdeni. 1/3adot vagyis a leglátványosabb visszaéléseket megszüntetik.

Egyébként pedig azt hiszem a szakállas vicc telitalálat a helyzetre:
Orbán Viktor imádkozik Istenhez, adjon tanácsot, honnan szerezzen pénzt az államkasszába:
-Tedd vissza!- mondá az Úr.

Viktus 2011.02.10. 16:40:23

@eszkep:

Mi van azzal a negyvenes népséggel aki dolgozik, de nem jogosult rá, mert a kölök hiába nem jár nappalira a szülők tartják el egészben v. részben. Gyökér. Vagy ők feleslegesen vállaltak gyereket? az adórendszer miért is bünteti őket?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.02.10. 17:41:45

Budapesten biciklizni vajon extrém sportnak minősül?...

Csigataposó 2011.02.10. 17:57:46

@zero: "a világ vicce, hogy 100 utasból csak 15 vesz teljes árú jegyet." Azt ugye azert vagod, hogy hala a mav kifinomult statisztikainak. Ok a B kategoria 85%-ba; a valamilyen utazasi kedvezmennyel utazok koze soroljak (leven a XXI szazadban sem kepesek mashogy kezelni) a teljes aru felnott berlettel utazokat. Bar ez se tornazza fel nagyon a szamokat.

Fawkes 2011.02.10. 18:09:52

Azt azért írjuk a kormány javára, hogy ezen azért legalább lehet röhögni, még akkor is, ha kínodban teszed.

Albu 2011.02.10. 18:35:43

„100 utasból csak 15 vesz teljes árú jegyet”

Áhh, hányszor kell még hallanom ezt a hülyeséget!?

A teljes áron utazók legnagyobb része nem ügyfele a MÁV-nak, ők a közúti statisztikában szerepelnek. És a Kóka-féle döntéseknek köszönhetően: december végétől tavaszig két lépésben duplájára nőtt a diákjegy ára (2×16% emelés, 67,5-ről 50%-os kedvezménybe sorolás) a diákok sem utaznak vasúton.

Aki ilyeneket mond, tényleg azt hiszi, hogy a díjak további emelése nem az elpártoló utasok számát, hanem a bevételt fogja növelni?!

A faszért nem lehet szakmai alapon állni a közlekedéshez? Miért nem áll rá a sajtó inkább az ingatlanberuházások megcsámcsogására?

kvadrillio 2011.02.10. 18:49:46

igen...ezek az adók, támogatásmegvonások szükségesek !!!!!

....mert különben nem lenne miből fizetni például Derce Tamás Újpest volt polgármesterének havonta 350.000 forint önkormányzati hálapénzt életfogytiglan...........B+

julius666x 2011.02.10. 19:04:17

@eszkep: "Az egyébként Zero miostani szinvonala is meglepő, hogy az orvosi felülvizsgálatot fikázza, pont ő, aki x (x>10) posztot írt az áll rokkantnyugdíjas potyalesőkről."

Pontosan, kész röhej hogy most olyan lépéseket fikáz a poszt amiket már itt blogon rakásszor kvázi "követeltek" már (max nem ilyen mértékben, de az irányt akkor is preferálni és bátorítani kéne inkább, pláne hogy ezek csak előzetes kiszivárogtatások ergo ezzel mérik kvázi fel a dolog társadalmi fogadtatását, még semmi sincs betonba öntve).
K*rvára nem kell ahhoz "naridroidnak" lenni hogy b*ssza az ember csőrét az ilyen szintű következetlenség, már elnézést.

elfelejtette 2011.02.10. 20:39:04

Azt hiszem akkor lennénk bajban, ha nem lépnék meg ezeket, bár ki tudja. Szerintem mindenki érezte magában, hogy nem csak adócsökkenésből fog állni az egész. Ha a végén nem csak egyszerűen GDP növekedés lesz, hanem foglalkoztatottság-bővülés is, és mellette az államadósság is csökken, akkor szerintem összességében megérte. Meglátjuk.

Vidéki 2011.02.10. 20:42:12

@julius666x:

Ne várj következetességet a Vastagbőrűektől..

A cigányzenekarok elve is ez volt:" Aki fizet, annak a nótáját játsszuk el."

2011.02.10. 21:06:18

ha, ezen behaltok:
"Lázár János válaszában úgy fogalmaz, nehéz meghatározni, hogyan alakulnak a város bevételei, milyen lesz a beruházási kedv, de a telekértékesítések, a jövőt jelentik, hiszen például a Tesco és az Interspar városba települése is fontos volt, és ha további olcsó termékeket árusító láncok, mint a Lidl, vagy az Aldi is jönnek, az növeli a választékot azok számára, akik kénytelenek figyelni a pénztárcájukra ..."
Lázár városában 4 multi:
Tesco, Interspar, Lidl, Aldi. Mocsok áruló :):):):):)

turcsány karcsi elvtárs 2011.02.10. 21:23:47

20 év politikusbűnözés, a fidesz meg halad a kitaposott úton

julius666x 2011.02.10. 21:27:10

@Vidéki: Azt azért erősen kétlem hogy fizetnének nekik.
Inkább egyszerűen túlerőltetik ezt a Vastagbőr témát és mostanság gyakran becsúsznak kevésbé érdekes és vastagbőrös témák a célkeresztbe csak hogy legyen bejegyzés.
No meg indexről is magasabb a beesők száma ha fideszes hír van...

Csak az a kár, hogy ezáltal "politikai fikabloggá" alacsonyodik a VB, illetve sok majom indexes trollt etetnek az ilyen bejegyzésekkel akik aztán nyomják a viktatúra hurrdurrt a hozzászólásoknál.

Miért bolondul meg az ország normálisabb fele is amikor jobboldali kormány van hatalmon?

turcsány karcsi elvtárs 2011.02.10. 21:29:58

@Belpo: lázár zsidó származású, ezért nem tud magyarként érezni, ő lenézi és megveti azt a népet, amely a segge alá rakja a luxusaudit

2011.02.10. 21:44:18

@julius666x:
szövegértés barátom, szövegértés :):) zero ezt írja:(bár tök nem szorul a védelmemre)

100 - 133 ezer ember, aki évek óta nem dolgozott, vagy feketén dolgozik. Mihez is értenek ők? És ha sikerül is kigolyózni 100 ezer embert, akkor is marad még 700 ezer...

tehát, hol van itt, hogy nem ért egyet vele? kábé felteszi a kérdést, utána hogyan tovább....mellesleg, ha 100e emberről kiderül, hogy nem is roki, akkor nem kéne az őket le% orvosokat elővenni? na az lenne csak a fasza, doktor úr, hogyis van ez, itt ez az egészséges ember, há maga meg rokinak látta, haha, az lesz a szép meccs

és igen, narancsdroidnak kell nevezni azokat, akik a VB-t valalmi maszoplibsikomcsi oldalnak nézik egy pillanatig is, mert ha az elmúlt 1 évben olvasta az ember, hát úgy osztották a gyurcsányékat, hogy öröm volt nézni(olvasni). fel kéne fogni, hogy a fideszen és maszopszadeszen kívül is van élet sőt "savazó". Ennyi. A hülyeség, hozzánemértés, lopás pártsemleges, mindenhol van.

2011.02.10. 21:48:42

@turcsány karcsi elvtárs:
bocs, de engem a származása, színe stb tök nem érdekel, felőlem lehet drapp is., az a kérdés mit csinál. és igen, amit lázár képvisel és csinál, az én is utálom, de ennek nincs köze a származásához

elfelejtette 2011.02.10. 21:51:33

@julius666x: A VB eddig is politikai fikablog volt, ezért látogatják ennyien, és ezért linkeli az Index is. Ez kell a népnek, ezt kapják. Nehogy azt gondold, hogyha más jellegű lenne a "csomag", akkor ne ez menne, mert ha a kommenteket megnézed, az egyik része keményebb intézkedéseket várt, a másik része már ezt is soknak tartja. Egyébként jolly-jokerként azt mindig elő lehet venni, hogy nem ezt ígérték. :)

Vidéki 2011.02.10. 21:54:53

@julius666x:

A költők is ismerték a figyelem megragadás eszközét a "költői túlzást".

A túlzást is szeretik túlzásba vinni Vastagbőrék.

Az ingerküszöb az egyre nagyobb túlzások hatására az olvasóknál növekszik

A helyzet fokozódik.

Vastagbőréknek egyre nagyobb túlzásokba kell esni ahhoz, hogy "a figyelmet megragadhassák".

2011.02.10. 21:57:16

@Vidéki:
nem köll, a valóság szórakoztatóbb - a mandiner meg ázsiai puncikat vet be, és jól teszi :D:D:D:D

Rorgosh 2011.02.10. 22:19:10

Igazából azt nem értem, hogy hol van itt a szerkezeti reform?!

700 milliárd 3 év alatti megtakarítása amúgy sem pénz. Ez évente kevesebb, mint a GDP 1%-a. (Az idei GDP úgy 30.000 milliárd forint, ennek közel a fele megy át az állami újraelosztó rendszeren.)

Igazából nem értem minek nekünk az a rengeteg gazdasági támogatás. Nyitott gazdaságunk van, nem is inkább a hozzáállás, hanem egyszerűen a szerény népesség miatt (tízmillió ember ma már kevés belső piacnak), az itthon előállított termékek kb. 3/4-ét exportáljuk (és ez adja ugye az elfogyasztott termékek importarányát). Egy ilyen gazdaságban ez a sok támogatás egyszerűen pénzkidobás, hiszen gyakorlatilag mindenkitől beszedjük, hogy közel mindenkinek kioszthassuk. Bár persze lehet az felemelő érzés, ha a mi adónkból olcsóbb a tej, mondjuk Olaszországban...

Egy ennyire nyitott gazdaság szereplőire - erős belső piac hiányában - az a jellemző, hogy a világ (de legalábbis EU-s) piac alakítja a lehetőségeit, teljesítményét, az állami támogatás nem a produktumot növeli (egy ennyire erős mezőnyben csak az amúgy kissé bizonytalan támogatások nélkül is életképes marad meg), hanem az exportőr nyereségét. Én ugyan nem sajnálom senkitől, de szvsz jobban járnánk kisebb kiadásokkal és még valamivel alacsonyabb adókkal, mert azok tényleg munkahelyteremtő hatásúak (több éves időtávlatban persze, és nem azonnal).

Természetesen át kell alakítani az EÜ és a közösségi közlekedési támogatási rendszert is, de akkor nem toldozgatunk, foltozgatunk, hanem valódi reform jelleggel...

deviron 2011.02.10. 23:37:37

Ennyi?
Állami hivatalnokokhoz, az önkormányzati ügyintézőkhöz, önkormányzatok számához mikor mernek már hozzápiszkálni?
Annyian vannak, mint égen a csillag és folyamatosan szivják az adózók vérét.
Ki kellene vágni az utcára közölük 150-200 ezret, végkielégités nélkül, épp eleget élősködtek már a versenyszféra adózóin.
Tudom nagy sipitozás lenne belőle, nem is szoktak hozzá a munkához, de előbb-utóbb csak lehetne használni őket közmunkásként:)

deviron 2011.02.10. 23:40:55

@turcsány karcsi elvtárs: Lázár a füstös képe alapján inkább dél norvég származású, de ettől még nem kellene piszkálni, a nagyképű gőgős, kamerába röhögő viselkedése ( "S8 az nekem jár, mert kell a biztonság") miatt viszont annál inkább undoritóbb egy purdé.

julius666x 2011.02.10. 23:51:16

@Belpo: "tehát, hol van itt, hogy nem ért egyet vele? kábé felteszi a kérdést, utána hogyan tovább...."

szövegértés barátom, szövegértés :):)
Szvsz egyértelműen megkérdőjelezi a lépés létjogosultságát és végrehajthatóságát.
Ha meg engem kérdezel, bizony elő kell venni az őket leszázalékoló orvosokat. Sajnos Magyarországon így is orvoshiány van, nyilván körültekintően kell eljárni, attól hogy korrupt valaki még nem biztos hogy szakmailag is nulla. Az biztos mindenesetre, ilyesfajta "felelős" feladatokat soha többé engednék nekik.

"és igen, narancsdroidnak kell nevezni azokat, akik a VB-t valalmi maszoplibsikomcsi oldalnak nézik egy pillanatig is, mert ha az elmúlt 1 évben olvasta az ember, hát úgy osztották a gyurcsányékat, hogy öröm volt nézni(olvasni)."

szövegértés barátom, szövegértés :):)
Hol írtam hogy maszoplibsikomcsik? Amit írtam, hogy egyre inkább lealacsonyodó fikablog (az egyetlen ok amiért még idejárok az hogy néha azért még tényleg találni jó bejegyzést, lásd az olajszőkítésest), egyre vízfejűbb és megkockáztatom, tényleg egyre libsikomcsibb olvasói/hozzászólói táborral, akiknek a szerkesztők gyakran megpróbálnak "imponálni".

Azzal hogy nem kímélik a jobboldalt sem természetesen nincs semmi baj, sőt, de ilyen értelmetlen, tényleg csupán a fikázás céljából létrejött bejegyzés ne legyen már, mert baromira rontja az összképet a viktus pápázó rétegnél csöppet intelligensek körében.

trojka 2011.02.11. 00:04:20

ez a majom szíjjárto magyarázhat a nyugdíjasoknak, ahogy akar. már eddig is tul sokat magyarázott. én sem gazán értettem, hogy a htrvanöt felettiek miért utazhatnak ingyen. (persze, a választások) még megérteném, ha az lenne, ami kb. harminc évvel ezelött volt, hogy a nyugdíjas nénikék hátyival a hátukon utaztak a vonaton és a buszon a városba, hogy eladják az otthon megtermelt javaikat. ma már nincs otthon megtermelt, (ha van is, ellopják kolompárék) nincsenek javak és nincsenek vicinálisok. busz még van, de nem érdemes vele utazni, csak annak, akinek nagyon muszály. de azért, valoban meg kell gondolniuk uraiméknak, hogy hány nyögdíjast akarnak elvesziteni a választásokig. (bár, a cigok, állampolgárságot kapott kulföldiek lehet, hogy ezt kompenzálják).

nmy79 2011.02.11. 10:20:22

En teljesen egyetertek Julius666x-el. Nagyon szerettem ezt a blogot korabban, de mostanaban tenyleg olyan bejegyzesek vannak, amik igen szinvonaltalanok..
Szerintem jok a kormany tervei, es remelem vegigviszik oket. Ahelyett, hogy a funyiroelv alapjan mindenhol megszoritananak, ahogy azt a primitiv maszop tette, inkabb az igazan kritikus kiadasokhoz nyulnak hozza (kozlekedes, gyogyszerkassza, rokkantnyugdijasok, stb..).
Persze mindig lesznek olyanok, akiknek fontosabb, hogy maradjon naluk egy ezressel tobb havonta, mint az, hogy vegre kikecmeregjunk abbol a szarbol, amiben vagyunk..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.11. 11:02:19

Tartok tőle,hogy a kokerókhoz nem mernek nyúlni.:((

Viktus 2011.02.11. 14:51:25

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/11/meg_rosszabb_lett_a_korbetartozas-helyzet/

A cégek nagy része szeretné elérni a fizetési határidők csökkentését, ám ebben pont azok ellenérdekeltek, akik diktálnak: a komoly gazdasági, és így lobbierőt képviselő állami intézmények, önkormányzatok, azok cégei, multik, és egyéb vállalkozások, amelyeknek érdekében áll, hogy minél hosszabb ideig finanszíroztassák magukat a beszállítóikkal - véli Kárpáti Gábor, a Coface Hungary ügyvezetője. Tulajdonképpen ingyen hitelről van szó, ami sokkal olcsóbb, mint akár a tulajdonosi, akár a külső finanszírozás, mivel késedelmi kamatról az esetek zömében szó sincs - tette hozzá a szakember.

süti beállítások módosítása