Skip to content


       Szűrés lista

Jó hétvégét, a Fidesz vigyáz ránk!

A világért sem szeretnénk, hogy rossz kedvvel induljatok neki a hétvégének, ezért jó hírekkel zárjuk a mai napot.

Először is: a postaládámba pottyant narancssárga hírlevelet kinyitva látom, hogy az elmúlt két nap "igaztalan, hülye, hazudós, komcsi, impotens, komcsi, hülye, komcsi, hazudós, lejárató, szekértoló,  ballibsi, agyatlan, indexes, komcsi" (by kommentgenerátor :) postjainak megírását kissé elkapkodtuk, hisz Orbán Viktor a Siófoki Tanácskozáson tegnap megmondta, hogy ebben az országban minden a legnagyobb rendben van. Sajnos a több évtizedes hagyománynak megfelelően 2011 is "küzdelmes év lesz" számunkra, "hiszen a bizonytalan világgazdasági folyamatok veszélyeket rejtenek magukban." Emiatt, és főleg az új alkotmány miatt azonban a politikusok sem lazsálhatnak, "Viktor világossá tette a frakció tagjai előtt, hogy "sok munkával járó, sűrű év előtt állunk", amelynek során aktív politikai munkát vár a képviselőktől, valamint azt, hogy szoros kapcsolatot tartsanak a választókkal, legyenek mindig elérhetőek a számukra, hiszen Magyarország újjászervezése csak az emberekkel együttműködve lehet sikeres."

Fél éven belül megszületnek a döntések, amelyek csökkentik az államadósságot, hatékonyabbá teszik az egészségügyi és oktatási rendszert, és láss csodát: "közmunkaprogramok indításával nagyszámú új munkahelyet kell létrehoznunk" Ugyanez Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár megfogalmazásában így hangzik: "Csak akkor tudunk hatásosan fellépni a szegénység ellen, hogyha minél több munkahelyet teremtünk, és a passzív embereknek megadjuk a lehetőséget az aktívvá válásra"

Aki eddig munkanélküli vagy másmilyen segélyt kapott, azt ezután majd Állambácsi a másik zsebéből fizeti ki, közmunkabérrel. Minden település tiptop lesz, sehol egy renitens fűszál, elhajított papírzsepi, lekopott padfestés, törött hinta. Remek! Némiképp bezavar mondjuk az encsi kistérségről szóló tudósítás, ami egészen véletlenül nem kapott nagy visszhangot... Sőt, semmilyenre sem emlékszem. Az érintett települések ugyanis bővelkednek potenciális és aktív közmunkásokban is, a helyi polgármesterek pedig konkrétan éhséglázadástól tartanak.


" - Nem hitték el az emberek, amikor jöttek munkáért, én meg azt kellett mondjam nekik, hogy nincsen. A híradóban nem így hallották.

- Az öt-tíz fős kemény mag, a hosszú távú közmunkások húzták magukkal az olyanokat is, akik húsz éve nem dolgoztak.

- A középosztálynak mondható réteg is lecsúszott. Kikapcsolták náluk a vizet, kútrajárók lettek, nem tudják a gyerekek a vécén végezni a dolgukat.

- Nincs bolt a településen, két emberrel hozatom a tejet, kenyeret, gyógyszert a faluba. Reggel összeírják, délután kiviszik mindenkinek. Márciustól ezt én csinálom, vagy nincs kenyér.

- Csak a múlt héten negyven családnál kapcsolták ki az áramot.

- Ma fényes nappal törtek be a boltba. Itt ilyen soha nem volt.

- Két évig nem őriztük a határt, egy szem krumpli nem tűnt el.

- Éheznek az emberek."

 

Ehhh, piti ügy....

A miniszterelnök az elmúlt időszak legfontosabb történéseiről így számolt be a frakció tagjainak: csőd szélén lavírozó ország átvétele tavaly, határozott lépések, első akcióterv, bankadó, válságadó, nyugdíjrendszer megmentése. Szijjártó Petike pedig hozzátette, "hogy ezen intézkedések nyomán az ország a saját lábára állt, és sikerült elkerülni "a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által diktált megszorítások" bevezetését."

Most pedig a hamburgeradó miatt biztos repülnek majd Budapestre kezet csókolni! Az talpra állítja a gazdaságot! Vagyonadó? Ugyan! Koleszterintax!

A második jó írünk az, hogy személyesen maga Lézer Lázár János jelentette be, hogy megvédik a Zembereket.


"
A kormánypárti képviselők a védelem időszakának fogják tekinteni a következő hat hónapot - jelentette ki Lázár János Siófokon, a Fidesz-KDNP kihelyezett tanácskozása után, pénteken. A Fidesz frakcióvezetője közölte: képviselőtársai számára az jelenti majd a fő kihívást a következő fél évben, hogyan tudnak a közszolgáltatókkal, a bankokkal szemben védelmet biztosítani az emberek számára. Meg kell védeni az állampolgárokat az áram- és gázdíjak emelkedésétől, valamint a banki szolgáltatási díjak növekedésétől - tette hozzá.

Ennek érdekében három monitoring bizottságot hoz létre a frakció: az egyik az emberek jövedelememelkedését vizsgálja majd, a másik kettő pedig a közszolgáltató cégek politikáját, valamint a banki szolgáltatások díjainak emelkedését." - MTI

 

1, A bevezető mondat nagyon baljóslatú...
2, Bazmeg, ennek senki nem szólt, hogy az áramdíj már felment 6%-al?!
3, Fasza kis új alibimunkahelyek! Az elsőbe tuti be sem kell járni, csak a fizut utalják.
 

Címkék: politika fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr602653944

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkeszok 2011.02.14. 17:09:26

"Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?" – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag.A műkedvelő alkotmányjogásza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zrobasé 2011.02.11. 15:28:27

a kommentgenerátor fejlesztés alatt áll...jancsi és sedu is segit, tökkkéletesre lesz csiszolva :)
más...áramárvédelmi megbizott, gázárvédelmi megbizott,bankvédelmi megbizott...ejha, ez a nyugdijvédelemnél nagyon bejött...itt is ilyenre lehet számitani ? a megemelt áramdij, ami a költségvetést hizlalja már a védelem része, vagy csak az előszele ?

zrobasé 2011.02.11. 15:38:05

megvédjük a zembereket
a választási lehetőségek :
-állami áram-gáz-bank : sárga csekken befizeted, lesz áramod,gázad,bankszámlád
-magán áram-gáz-bank : sárga csekken befizeted, nem lesz áramod,gázad,bankszámlád, kiirod magad a társadalomból
a választás szabad, lehet dönteni...aki nem nyilatkozik, az automatikusan átkerül az állami ellátóba...
ez igy arányos és igazságos
:)

snorbi 2011.02.11. 15:41:05

"Aki eddig munkanélküli vagy másmilyen segélyt kapott, azt ezután majd Állambácsi a másik zsebéből fizeti ki, közmunkabérrel."

Ennek két lehetséges következménye is van:
1. Mostantól valamit csinálni kell a pénzért cserébe.
2. Még ha gyakorlatilag nem is hasznos egy a "valami", csökkenhet az a jelenség, hogy valaki segélyt kap, miközben feketén dolgozik, akár 8 órában.

Ezzel nem akartam értékelni a megoldást, szerintem nagyon rossz irányba halad az ország - szokás szerint. Ha nem lesz valami kiemelkedően ötletes kiadáscsökkentő megoldás a februári csoda-csomagban, ami nem csak és kizárólag a dolgozókat kurtítja meg újból pár forinttal, akkor asszem lehúzhatjuk a rolót...

trojka 2011.02.11. 15:51:28

Istenkém, most már nem kell mindig rám figyelned, Nálad sokkal erösebb pártfogora találtam...énrám már a FIDESZ vigyázz! Ámen!

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.02.11. 15:51:47

Az encsi eset mellett nem kapott visszhangot az sem, hogy a vörösiszapkárosultaknak szánt adományokból roma kulturális és oktatási központot akarnak építeni és ez nem vicc:
nivo.blog.hu/2011/02/09/roma_kozossegi_kozpont_a_vorosiszap_karosultak_penzebol

Jó hétvégét :-)

Megszivtam 2011.02.11. 15:54:56

Győzelem ! Már nem sokáig Lézer Jani, mert leadja az S8-ast.

Most akkor veszélyben van a sajtószabadság ?

minimalista 2011.02.11. 16:00:47

@Droli:
katasztrófa múzeum??!! roma kultúrház???!!! -ez csak valami vicc lehet!
Ez az egész kezd végtelenül abszurddá válni...
csak a fityisz!

angupapa 2011.02.11. 16:01:13

"Ennek érdekében három monitoring bizottságot hoz létre a frakció..."

Te bazmeg nem örülsz annak, hogy elindult végre a munkahelyteremtés? :)
Hogy ti rohadt szemétláda radikálisok semminek sem tudtok örülni! Bizottságokat létrehozni ugyanis - ezt mindenki tudja - HASZNOS, jó dolog, az országok majd ezek a bizottságok viszik előbbre. Meg a GDP-t.

2011.02.11. 16:03:32

én már jót nevettem, köszönöm, fidesz öööö vastagbőr! :))) (mégis csak inkább nevessünk, mint sírjunk...)

@trojka: :))) pedig megtarthatnád mind a kettőt, biztos, ami rendőr :)))

minimalista 2011.02.11. 16:05:02

@Droli:
egyébként lehet tippelni, mennyit hoz az 1,7 milliárd fél év alatt a kezelőjének ha kincstárjegybe fekteti! Nem véletlenül nem sietnek elkölteni, ebből lesz lézer úrnak új , saját s8-asa!

minimalista 2011.02.11. 16:06:50

Laspalmas, végleg beírtad magad a Nemzeti Együtthányás Rendszerébe!!! :)

trojka 2011.02.11. 16:08:54

@Szabó Borka: tudod, nekem Isten is ur, a rendör is ur, (legalább is, amikor igazoltat) de ezek...

Marcellusca 2011.02.11. 16:17:18

Köszi, Palmi!

Megspóroltad nekem a kávét. :D

Secnir 2011.02.11. 16:18:37

most építkeztünk, és áldom az eszemet, hogy nem vezettük be a gázt.
megemelték a villanyáramot 6%-al.
nagy kaland. az OER (Otthoni Eggyüttműködés Rendszere, más néven HázasPár) úgy döntött, hogy kicsit előbbre kell hoznom a szélkerék-projektemet...
..márciusban neki kell állnom, áprilisra készen kell lennie.
Ja, és kutat kell fúrnom b+

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2011.02.11. 16:19:10

azért bőven lenne mit csinálni közmunkában hintatatarozáson kívül is, a fél ország wellness szálloda a pályázati pénzekből a másik fele összedőlő vályogház a belvízben, ha ezt átcsoportosítják már bele lehet kezdeni valamibe
kaja is fog kelleni bőven ha már így romlik a forint, nem pénzzel él az ember hanem kajával meg fűtéssel

Pretoryan 2011.02.11. 16:28:06

@zrobasé: elnézést a vulgaritásért, de egy egy csinosabb fideszes képviselő hölgyet szívesen megválasztanék a fasz (ofc a Felkelők Akció Szövetségére gondoltam) védelmi bizottság élére, hogy melegen tartsa... Hölgy kollégának pedig ugyanez egy úrral...

Marcellusca 2011.02.11. 16:28:54

Az első monitoring gittegyletnek nem sok munkája lesz. :D

Sz.M. 2011.02.11. 16:29:50

Közmunkaprogram lehet nem lenne rossz dolog, kérdés hogy hogy terelik bele azokat akikkel nem az a baj hogy nem tudnak, hanem hogy nem akarnak dolgozni. Aztán ha emiatt nem kap segélyt, pardon, támogatást akkor jöhet az éhséglázadás (cigi, pia).
Ez a közszolgáltatókkal, bankokkal szembeni védelem, amolyan gonosz kapitalistázás-féle. :) Vagy inkább: nem lesz gázáremelés féle (vö.:lassan mondom...).

Marcellusca 2011.02.11. 16:32:20

@Szabó Borka: Aha, mer' vigadva sirat a magyar? :)))

trojka 2011.02.11. 16:33:18

@Pretoryan: na jo, lássátok, kivel van dolgotok...hogy Gabika hét végén ne etessen benneteket már megint mindenféle hulye bejelentéssel, feláldozom magam...pártfogásomba veszem...

Marcellusca 2011.02.11. 16:35:57

@snorbi:
"1. Mostantól valamit csinálni kell a pénzért cserébe." - Az nem lehet, mer' az lealacsonyító meg alkotmányellenes meg .... , pedig triviális lenne. :D

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2011.02.11. 16:43:28

Ennek a jövedelememelkedés vizsgáló bizottságnak könnyű dolga lesz, ismernek mindenkit személyesen úgyis a parlamentből.

Pretoryan 2011.02.11. 16:52:55

Elemezzük már ki ezeket a monitoring bizottságokat:

1 az emberek vagyonosodását vizsgáló, szóval rendben most tételezzük fel hogy az egykulcsos 16%-os adó tényleg mindenkinek jó, és nagyon meggazdagodott az átlag magyar. Namost aki nagyon meggazdagszik azzal mi van? Az büntibe kerül, csak mert jobban keres az adózottnál, vagyhogyanmiértmiafenének kell ez? Esetleg azt vizsgálják hogy eléggé vagyonosodunk-e? ÉN vagyok a hülye de nem értem hogy minek kellenek ezek a poziciók.

2 "a másik kettő pedig a közszolgáltató cégek politikáját, valamint a banki szolgáltatások díjainak emelkedését."
Ehhez kell két bizottság? Amúgy meg most akkor kommunizmus van vagy kapitalizmus kéremszépen? Mert ha a bizottság nem csak monitorozza hanem bele is ugat a magántőke pénzügyeibe akkor az már kommunizmus nem (esetleg fasizmus)? Ha meg nem ugat bele akkor mit tud csinálni a mélyen tisztelt ház? Bejelenti hogy a gonosz karvalytőke arájuk kimért adót belekalkulálja az árakba? Ehhez kell nekik bizottság, ezt eddig nem tudták, nem vették észre, esetleg mélyen t. ház senki nem tanult pénzügyet arrafele, hogy a hasznot hogy lehet növelni? Legközelebb ha ÁFÁ-t emelnek akkor létre fognak hozni egy monitoring bizottságot hogy a cégek megemelik-e az áraikat ennek hatására?

3 a kormányt felkérném a Globális Elhárítás Centrális Irányítóinak (nem rövidíteném), csak hát már úgyis azok!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.02.11. 17:03:40

"Meg kell védeni a zembereket".

De rohadtul unom ezt! Mi ez maffia? Nevezzük az adókat és a nyugdíjjárulékot védelmi pénznek, őszintébb lenne a dolog...
Kell a halálnak Lázár védelme! Az kell, hogy a maffia te tegye tönkre a magyar gazdaságot! Sem Audi S8asokkal, sem pedig előre lezsírozott kontraszelektált tenderekkel!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.02.11. 17:04:09

Semmi gond, hisz az 1 millió munkahelyet simán meg lehet teremteni újabb és újabb bizottságokkal!

trojka 2011.02.11. 17:07:55

@TaTa86.: erdekes, akkor miért nem akarnak megvédeni bennuket, amikor ránk török az ajtot, kirabolnak bennunket, majd elvágják a nyakunkat...erre lennék én nagyon kíváncsi...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.02.11. 17:08:18

@TaTa86.:

Csak semmi kételkedés! Téged mentenek meg, hát nem érted?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.02.11. 17:17:01

@Herr SturmLikudnik: Kételkedés? Hát hol láttál te ilyet a kommentemben? :o)

2011.02.11. 17:32:03

@Marcellusca (I'm happy): hát minimum! amíg még röhöghet...
@trojka: nyugi, én erősen szatirikus hangvételt alkalmaztam. nekem csak Isten az úr... ;)

Enrico72 2011.02.11. 17:34:09

Mert aztán tényleg sokkal jobb, ha otthon ülnek, nem csinálnak semmit és úgy kapják a pénzt. Ezek az intézkedések átmenetiek. Most csökkent az adó, rengeteg cég fog idejönni! Inkább örülnétek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.02.11. 17:55:10

@Enrico72:

Olvasd el a belinkelt Hírszerző-cikket.

trojka 2011.02.11. 18:24:13

@Szabó Borka: nekem is, de azért egyszer már elszánhatná magát egy kis rendrakásra!

Horizont 2011.02.11. 19:07:30

@Enrico72: Jó érzéssel tölt el, hogy vannak még köztünk optimista emberek:)

Nem szeretném ha nem védene se Lázár se a Fidesz! Különben is nem egy őrző- védő cég ők!
Most hallottam, hogy Selmeczi 2 millió ft. illetékkel tartozik 2 (!!) éve. Kért részletfizetést és azóta várja a választ!H i h e t e t l e n!!!!
Ja és mit akartok ezentúl minden parlamenti ülés előtt eléneklik a himnuszt!
Ez írták az indoklásban:
"Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk"
Ezt az aljas dumát:((((((

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.11. 19:10:46

@RuinDone: Na ott a pont.De pl. a sgély egy részét is adhatnák kajában,mert azt meg tudjuk termelni.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.11. 19:34:28

Jaj...! A foglalkoztatással kapcsolatos humbugról tessék a linkemen felvilágosulni, léci!
Lázárról meg ennyit tudok ajánlani: cstrtk.freeblog.hu/archives/2011/02/11/A_francba_el_-_Lazar_Janossal/
A hétvégémet meg már jól előre elcseszte a töketlenség. (valaki menekülni készül - vigyen már engem is el innen)

lomposfarkas 2011.02.11. 19:35:15

"Fél éven belül megszületnek a döntések, amelyek csökkentik az államadósságot, hatékonyabbá teszik az egészségügyi és oktatási rendszert"
Ezeknek a döntéseknek már tavaly a kormányváltás napján készen kellett volna lenniük és durr bele! Folyamatosan bebizonyosodik, hogy nemhogy a kampányban, de a mai napig sincs semmi programjuk, csak kapkodnak fűhöz-fához.

Ja, az iszapkárosultaknak gyűjtött zsetont is lenyúlja pár csókos, nekem régóta alapelvem: semmiféle alapítványnak vagy egyéb kollektív gyűjtésre = egy rohadt fillért se. Támogatni csak közvetlenül szabad.

"hogyan tudnak a közszolgáltatókkal, a bankokkal szemben védelmet biztosítani az emberek számára."
Ez világos beszéd Jani, már a sorok között se kell olvasni. Védelmi pénzt fognak szedni a zemberektől.

2011.02.11. 21:30:46

@trojka: meglesz, meglesz, nem is akármilyen... nem fogjuk irigyelni őket. de hogy mikor, azt nem tudni. hamarosan...

2011.02.11. 21:32:38

@lomposfarkas: nyílt maffiaállam ez. kezdődött Don Pintyőke uralkodása két újpesti gránáttal. az volt a nyitány...

dr. Aullah 2011.02.11. 21:36:32

@Horizont: Az a 2 év legyen 5 év :D

ketroot 2011.02.11. 21:52:44

Külön bizottságot létrehozni (és ugye plusz pénzeket e címen felvenni), hogy utánajárjanak, hogy ki, hogy járt? OMG! Aztán persze, majd gondolom benyögnek valami bullshit dumát és kész.

causa sui 2011.02.12. 00:05:49

"az egyik az emberek jövedelememelkedését vizsgálja majd" - akkor nálunk fasza kis negatív számokat fognak kapni (a kedves bizottság kedvéért: a negatív az kevesebb mint nulla. Hogy-hogy nem lehet kevesebb? De bizony, hogy lehet, ez olyankor fordul elő, amikor a kenyér, tej, áram, benzin ára felmegy az égbe, a fizetésünk meg kevesebb mint tavaly. A MI fizetésünk, nem a tiétek, kedves "politikusok", annak növekedése tudom, hogy pozitív számot mutat.)

Ami ebben az évben ránk vár, az meglátásom szerint éhséglázadás, elkeseredés, utcai összecsapások, polgárháborús helyzet. Ha nem így lesz, leborulok és hálaimát rebegek.

@laspalmas: elolvastam, bár anélkül is ismerem a helyzetet, lásd egy sorral fentebb.

@Szabó Borka: az. Így járunk, ha bűnözők kezébe adjuk az ország irányítását. És SZERINTEM itt aki az elmúlt ötven évben állami vezető vagy politikus volt, az - nagyon - túlnyomó többségben a maffiának dolgozó köztörvényes bűnöző.

@Marcellusca (I'm happy): te bipoláris depresszióban szenvedsz? Ja nem, élvezed minden percét :-DDD

@Pretoryan: "egykulcsos 16%-os adó" téged valaki nagyon félretájékoztatott. Az egészen pontosan 19,04%, csak a mocskok ott "fent" azt hiszik, hogy nem tudunk számolni még ennyire sem.

@Secnir: Te csinálod jól! Ha családiban laknék - és előbb-utóbb ott fogok lakni - akkor én is ezt tenném :)

Arivistus 2011.02.12. 00:58:37

@causa sui:
A 16%-os adó az 20.32%, mivel 16%*1.27

Lumieres 2011.02.12. 04:59:29

Vigyázzon rád az Egyiptomi Mubarak.... ;)

kej 2011.02.12. 05:35:44

@Marcellusca (I'm happy): 26,5 ezer forintért? ne viccelj

bandika gazdája 2011.02.12. 08:04:08

@Secnir: Embör te nem tudsz valamit! A szélkerék után Isten tudja miért (vagy tudjuk?) fizetni kell. Ráadásul azon is gondolkodnak, hogy a fúrott kutakat megadóztatják, mert az nem járja, hogy egyesek ingyé használják az állam vizét! (Ami a földben van, az az államé!) Úgyhogy várjá még az örömmel!

Marcellusca 2011.02.12. 08:06:52

@lomposfarkas:
"Ezeknek a döntéseknek már tavaly a kormányváltás napján készen kellett volna lenniük és durr bele! Folyamatosan bebizonyosodik, hogy nemhogy a kampányban, de a mai napig sincs semmi programjuk, csak kapkodnak fűhöz-fához."

Pontosan.
Bőven volt idejük (2006 ősze) felkészülni a kormányzásra. Eltelt a tavalyi év úgy, hogy semmi, az ország gazdaságát komolyabban érintő intézkedés nem született.
És várjunk még fél évet?
Az eredményeire meg még egy kicsit?
Bakker, addigra már lassan a ciklus felénél járunk!!!

Ja, és majd ráfogják, hogy a Gyurcsányék ... :(

Marcellusca 2011.02.12. 08:14:29

@causa sui: Hát, van ez így. :)))

Eccer fenn, eccer lenn. :DDDD

arlequin 2011.02.12. 08:58:37

@lomposfarkas: "Ezeknek a döntéseknek már tavaly a kormányváltás napján készen kellett volna lenniük és durr bele!"
ejnye lompos, milyen pontos, ez a fontos!

@Marcellusca (I'm happy): nalátomanácikkoránkelnek.

@Secnir: tegnap hozattam még fát. no, nem hiába kérem, a cserépkályha az nem krematórium...

z666 2011.02.12. 09:11:50

De a szörnyűséges bűnözőktől is megvéd minket a Fidesz:

Elképesztő - véradó gárdistákra csapott le a rendőrség

Az Új Magyar Gárda segíteni érkező tagjait állították elő az országos rendőrségi véradó napon.

Az Új Magyar Gárda mozgalom tagjait állították elő békéscsabai rendőrkapitányság épületében rendezett nyilvános véradáson - értesült a barikad.hu. A négy gárda mellényben megjelent véradót, először nem akarták beengedi a kapitányság épületébe. Rövid vita után végül bebocsátását nyertek, vért is adhattak, továbbá emléklapot is kaptak.

Kifelé menet azonban, "feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhájának viselése" miatt előállították őket a rendőrök. A mellényeket, mint "bűnjelet" lefoglalták.

A Jobbik Jogsegély Szolgálta szerint az ország több pontján is zaklatták a véradó gárdistákat a rendőrök, de további előállításról egyelőre nem kaptak hírt.

barikad.hu

causa sui 2011.02.12. 09:25:22

@Arivistus: még jobb. nemtom, nálunk a bérszámfejtésen valahogy 19,04 jött ki, és ami szorzókat megadtak, az alapján én is ezt az eredményt kaptam. Majd rájuk kérdezek...

@arlequin: jó kis cserépkályha! Az az igazi :)))

@Marcellusca (I'm happy): pontosan. Úgy tűnik, sehol semmi eredmény, ők is csak szájkaratézni tudnak, mint az összes elődjük.

Kartal (rezervált) 2011.02.12. 09:27:45

@z666: nagyon fasza ám, hogy csak egy valamitől nem védenek meg: 888.blogter.hu/458765/ciganybunozes

Ilyenkor még a talpam is ökölbe szorul.

Kartal (rezervált) 2011.02.12. 09:33:19

@angupapa: van egy régi mondás: ha egy problémát nem akarsz megoldani, hozzál létre három bizottságot, és add ki nekik a munkát...

asimov007 2011.02.12. 09:36:27

Ti akartátok!Szabadon választottátok.Megnyertétek,vihetitek!Rá!Rá!HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arlequin 2011.02.12. 09:46:04

@z666: lázárjános megmondta: 'a védelem féléve'

@causa sui: az. most tettem a tegnap esti parázsra.

@Kartal (rezervált): nekem még a levágott körmeim is. én nyertem. ;-(

Marcellusca 2011.02.12. 10:31:27

@arlequin: Mer a zellenség senem alszik sohasenem. :D

arlequin 2011.02.12. 10:54:03

@Marcellusca (I'm happy): ki a zellenség? lőni is köll, vagy elég a zárokásás magában?

Marcellusca 2011.02.12. 10:58:40

@arlequin: Ó, az árkok kész vannak, már jóideje.

tryclops 2011.02.12. 11:04:12

@z666: Ne haragudj már, de ha tényleg a betiltott egyenruhában mentek a RENDŐRSÉGRE - akár vért adni, akár más okból - akkor nehéz elhinni, hogy nem akarták a sünöket provokálni. Dicső dolog a véradás, de ez így olyan, mintha bemenne valaki anyaszült meztelen a nyóckerbe, aztán meg hisztérikusan nyivákolna a híradóban, hogy meg akarták erőszakolni...

@ketroot: Pláne, hogy a Költségvetési Tanács kb ugyanezeket a számításokat el is végezte, csak nem tetszett az eredmény, ami kijött nekik. Nosza, csináljunk gyorsan akkor három bizottságot a monitorozásra, hiszen a politikusok biztos jobbak a számításban mint a közgazdászok. Hajrá a dicsőséges Magyarországért!

arlequin 2011.02.12. 11:12:03

@Marcellusca (I'm happy): esetleg összekötő csempész-alagutak nem kellenek még? nem vagyok pacifista, de nem kenyerem a gyilkolászás.

kyncza 2011.02.12. 16:53:06

@tryclops: érdekes, amikor a cigók 30an lapáttal szétütnek egy rendőrautót, akkor onnan nem visznek el 30embert, de még 10et se, csak kiemelték a "hangadót". Gondolom a többi tesó csöndben nézte az egészet végig...

NewWay 2011.02.12. 20:14:50

"2, Bazmeg, ennek senki nem szólt, hogy az áramdíj már felment 6%-al?!"

De ebben már benne van, hogy a távfűtéseseknek azért olcsóbb a fűtés, mert a nem távfűtésesek is többet fizetnek az áramért.

Ez a szolidaritás :)

2011.02.12. 22:48:19

@causa sui: éhséglázadás? Bekészítem a sört a tévéfotel mellé! Onnan nézem majd, amikor a Kossuth téren ünnepélyesen felvonják a magyar... miniszterelnököt.

2011.02.12. 22:51:36

@NewWay: A távfűtéseseknek már régóta megfizethetetlen a fűtés. Rengetegen tartoznak! Az a szerencséjük, hogy nem tudják nekik kikapcsolni. Azért támogatja annyira az állam a panelprogramot, mert a "korszerűsített" házakban már ez is megoldható lesz. :-(

tryclops 2011.02.12. 23:59:06

@kyncza: Bőrszínre való tekintet nélkül vagyok képes bárkit fikázni, ha megérdemli. De most tényleg mér'?

kyncza 2011.02.13. 08:53:16

@tryclops: mit miért?

Engem nem a bőrszín érdekel, az egyik cigány kollégám elismert számítástechnikus, és mondhatom: baráti a viszonyunk a munkatársi kapcsolaton túl.

Engem az idegesít, hogy olyan szintű kettősmérce van az országban, hogy ennek később nagyon meg fogjuk inni a levét. Remélem Te is érzed a két dolog közötti különbséget, amikor gárdisták ülnek a fűben és lefújják őket gázspray-vel, és bevisznek 70embert 72órára, VAGY, amikor 20-30-40es cigánytömeg balhézik, löködik a rendőrt, megütik, szétverik az autót, megtámadják a rendőrőrsöt és 1-2 ember kerül előzetesbe!

És lehet őket védeni, de ennek 10éven belül súlyos következménye lesz.

Édesanyám utálja a Jobbikot, de ha apám egy éjszakára horgászni megy, akkor fél egyedül otthon maradni, mert hátha betörnek. Azért egyezzünk meg, hogy a betörés, lopás, rablás, késelés 95%.-ban cigány származású követi el! A kormány is lop! Meg a minimálbérre bejelentett vállalkozók is lopnak! De abba nem halok bele (még)!

Black Hawk 2011.02.14. 08:28:35

Ezt a közmunkadolgot nagyon félreértitek. Nem jellemző a pihengetés, csak a munka, amely felszabadít :) Sajna a kistelepüléseken más munkalehetőség nem nagyon van (volt). Ameddig a H&C Visual Consulting Engineering Ltd nem települ Ohat-pusztakócsra és foglakoztat 100 embert, a másik 10 vállakozással együtt, lényegében csak ez van. A képzetlenek takarítanak, a képzettebbek meg végzik azt, ami van/kell: kazánt fűtenek, iskolai konyhán segítenek, időseknek hordanak kaját, stb. stb. Sokszor olyan feladatot, amelyre amúgy is kellene ember, csak éppen nincs a pénzhiány miatt, így két legyet ütnek egy csapásra: szebb és jobban működő lesz a település. A program átalakításával viszont a lehetőségek nagy része megszűnt, lévén összességében kevesebb pénzt adnak, pluszként pedig többet kell pótolni az önkoriknak. Így az esetek nagy részében maradt a létszám ötöde, 4 órában dolgozva. És ők még örülnek, hogy maradt. A többinek meg éhkopp. Egy részük el tud helyezkedni (10% és jóindulatú voltam), a többi meg alkalmi munka, és feketézés. És akkor összecsapja a tenyerét, hogy talált (fekete) munkát.

tééényleg? 2011.02.14. 10:20:51

Én is támogatom a közmunka programokat. Ha már úgyis kifizet az állam segélyeket, akkor csak jobb, ha kap is érte valamit, nem? Talán könnyebb úgy megkapni a segélyt is, hogy az emberek letettek érte valamit. Nem "segélyből" él az ember, hiszen dolgozott érte. Munka meg szerintem lenne bőven. Nem hiszem, hogy csak szemetet szedni lehet... A két vh. közötti Németországban hihetetlen mód megindult a növekedés, többek közt a közmunkáknak köszönhetően, a New Deal ugyancsak jelentős mértékben tartalmazott közmunkaerőt. Ma miért nem lehet autópálya építésekre, vasútépítésekre, úgy általában kétkezi munkára küldeni az embereket???

kukac50 2011.02.15. 11:19:51

Csak azt nem értem miért az Audinak adnak 1 állásért hat milliót? A kis és közép vállalkozóknak 1 milliót adnának egy álláshelyért az többet hozna az országnak a konyhájára.Még a pénz is Magyarországon maradna. Közmunka 4 órába még kenyérre se elég a pénz.Állandó munkahelyek kellenének legalább 8 órás..Lenne itt aki unja már a szegénységet dolgoznának,ha lenne hol.Csak azt ne írjátok,hogy költözzön aki dolgozni akar,mert mindenkinek a saját falujába városába kellene dolgozni . Állatok garantált felvásárlási ára is lendítene a helyzeten.Ha kiszámítható lenne előre,hogy mennyi állatot tartson ,hogy megtudjon élni.Nem támogatás adása,hanem a biztos piac .Amire építeni lehet.
A háború után is ez sokat lendített az országon. Aki meg elérte a nyugdíjkorhatárt ,menjen nyugdíjba átadva a helyét a fiataloknak.Még a politikusok közül is.

süti beállítások módosítása