Skip to content


       Szűrés lista

Levél a rendőröknek és válasz arra

Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.

Így aztán Pintér belügyminiszter úr és Orbán miniszterelnök úr levélben fordult a rendőrökhöz, akik azt kedden kapták kézhez, és a korábban kapott utasítás szerint csak délután kettő órakor, egyszerre bonthattak fel, írja a Hírszerző.

Gépelni vagy kölcsönkértek valakit a KEH-ből, vagy személyesen Pali bá' ugrott át segíteni, hátha ő is aláírhatja...

 

A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének honlapján valaki névtelenül, finom iróniával válaszolt rá:

"Tisztelt Miniszterelnök Úr, Tisztelt Belügyminiszter Úr.

Köszönettel fogadtuk levelüket, melyben a rendőrökhöz szólnak. Nagyon megtisztelő számunkra, hogy külön levélben biztosítottak róla, hogy a kormány mellettünk, rendőrök mellett áll. Valóban elbizonytalanított bennünket a Balsai úr által előterjesztett és egyhangúan elfogadott törvény. Mi azt éreztük a törvény mögött, hogy a szavunk semmit sem ér. Azt gondoltuk, hogy a bíróságok ítélete sem ér semmit, és még azt is feltételeztük, hogy az ügyészség munkája is hasonló súllyal bír. Örömmel olvastuk, hogy a Kormány velünk van. Ez a néhány biztató szó érezteti velünk, hogy munkánkat megbecsülik, nagyra tartják.

Külön öröm számunkra, hogy elégtételt kaphatnak azok, akiknek a jogait megsértették 2006-ban. Ez nyilván azt jelenti, hogy azon kollégáink, akiknek nem csak az emberi jogait, hanem a testi épségét, esetlegesen a sípcsontjának folytonosságát is megsértették, végre elégtételt kaphatnak.

Örömmel olvastuk azt is, hogy a kormány el is ismeri a munkánkat. Higgyék el, ez nagyon sokat jelent számunkra. Igaz, hogy a boltban nem tudjuk vele növelni a vásárlóerőnket, de akkor is. Sokkal könnyebb elviselni a befizetetlen számlákat úgy, ha az embert elismerik. Az is megoldás lenne, hogy ha be tudnánk fizetni a számlákat, és hitelkártyára sem lenne szükségünk, de megértjük, hogy ebben az átmeneti időszakban ismét szorosabbra kell húzni a szíjat.

Valami apró kis probléma adódott, de meggyőződésünk, hogy ebben csak a média, vagy a kommunikáció a ludas. Vidékre, hozzánk vidéki rendőrökhöz bizonyára nem érkezett el minden hír. Nem tudtuk meg azt, hogy részletesen mit is jelent az, hogy a kormány kiemelten támogatja a rendőrséget, pedig erről magunk is olvastunk a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában.

Nem tudjuk mit is jelent a kiemelt támogatás, mert csak arról kaptunk híradást, hogy alá kell írnunk egy nyilatkozatot, hogy titkosszolgálati eszközökkel megfigyelnek minket és az egész családunkat. A rablóból lesz a legjobb pandúr, úgy tartja a mondás, de ez visszafelé is igaz lenne? Furcsálltuk kicsit, mivel nagyon ritkán találkoztunk ilyesmivel eddig. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok köztörvényes bűnöző van közöttünk. Maga nyilatkozat aláírása is ésszerű. Tudjuk azt, hogy mennyi sok utánajárás egy bűnözőt megfigyelni, mindenféle bírói engedélyekhez van kötve. Mi intézzük gyorsabban. Végül is házon belül jelentgetik fel egymást a rendőrök, minek kellenek ide a megszokott jogok? Az, hogy a rendőröket még kísértésnek is ki lehet tenni, az nagyon helyes. Hisz emlékezzünk mi lett belőle, mikor egy almafán egy kígyó bepróbálkozott egy embernél!

Hírt kaptunk arról is, hogy ha fizikailag, egészségileg alkalmatlanná válunk a szolgálatra, akkor már nem kaphatunk nyugdíjat. Azt beszélik, hogy 65 éves korunkig tartanak igényt a munkánkra. Ez valójában nagyon jó dolog, mert legalább az ember tudja azt, hogy szükség van a szakértelmére az élete végéig. Ez a tény egy stabil életpályára biztosítéka lehet. Örömmel látjuk azt, hogy végre azokkal fizettetik meg az árát a sok államadósságnak, akik erről tehetnek. Teljesen támogatni tudjuk azt, amit a televízióban is kinyilatkozott a kormány. Milyen jogon jár egy rendőrnek 200.000 forintos nyugdíj? Igazuk is van. Ebből az összegből fedezhetőek egy vidéki országgyűlési képviselő egy heti költségei. Nem lehet elpazarolni az adófizetők pénzét. Különben is, ki mondta a rendőrnek, hogy 40 évesen gerincsérve, depressziója, magas vérnyomása, sánta lába, cukorbetegsége legyen. Teljesen igazuk van abban is, hogy más szakmákban is jelentkeznek ezek a bajok. Nem kell kivételt tenni a rendőrökkel. Senki nem mondta nekik, hogy betegedjenek le. Azt sem lehet megengedni, hogy a rendőri szakmában olyanok dolgozzanak, akik már nem tudnak megfelelni a támasztott követelményeknek. Valószínűleg lesznek néhányan, akik lemorzsolódnak egészségügyi okokból, de nekik még nyitva áll a közmunka program. Miért is kellene bármit adjunk nekik, mikor már nem tudjuk őket használni?

Megtudtuk azt is, hogy Budapesten már nem utazhatunk a régi szabályok szerint a villamoson, a metrón, de ez jobb is így, minden kiváltságot meg is kell szüntetni. Ha némely közigazgatási dolgozónak már nem jár szolgálati autó, akkor ne járjon a rendőröknek se a busz.

Elért hozzánk annak a híre is, hogy az új gyakorló egyenruhánk helyett, még újabbat kapunk, és a ruházati ellátmányunk elköltésére is csak fele energiánkat kell elpazaroljuk. A cafeteriánk lecsökkenése sem okozott közvetlen gondot, mivel előre láthatóan csak augusztusban tudjuk az ilyen címen kapott étkezési jegyeket elvinni a boltba.

Még támogatni is tudjuk, hogy feddhetetlen életvitelt követelnek meg tőlünk. Véleményünk szerint eddig is feddhetetlen módon éltünk, mégis kíváncsian várjuk, mi is lesz a feddhetetlenség pontos meghatározása. Több helyen olvastunk róla, hogy a rendőröknek nem lesz szabad eladósodnia, mert nem lesz feddhetetlen. Ez így van rendben. Aki szegény, az hajlamos a korrupcióra. Aki szegény, az nem is ér semmit. Ezért aki szegény az ne is legyen rendőr. Hogy járjon keljen az emberek között üres zsebbel? Ezzel teljesen egyetértünk. Az az egyetlen szerencse, hogy a rendőrök jelenleg olyan magas szintű bérezésben részesülnek, hogy csak hírből ismerik az ilyen problémákat. Ez a bérezés olyan magas, hogy azt már a beígért béremelés sem éri el több mint öt éve.

Még egyszer tisztelettel megköszönjük a kormány fokozott támogatását, elismerését. Véleményünk szerint a jelenlegi rossz helyzetben, amit az elmúlt évek sikertelen kormányzása okozott, már éppen elég figyelem összpontosult a rendőrségre. Mivel a közrend már több mint fél éve helyreállt, már lehetősége nyílhat a kormánynak arra, hogy más szakterületre összpontosítsa a figyelmét.

Egy dologról biztosíthatom Miniszterelnök Urat, és Belügyminiszter Urat. Nekünk, rendőröknek a munka az életünk. Semmi, ismétlem, semmi nem vonja el a figyelmünket a munkáról. Sem új törvények, sem új kormányok. Mi arra szegődtünk, hogy a bűnözőktől megóvjuk az állampolgárokat. Ennek eleget is fogunk tenni, amíg erőnkből futja. Időt fogunk fordítani erre a tevékenységre, bármennyi adminisztrációs és bírságolási terhünk is lesz.

Még egyszer köszönjük biztató, elismerő szavaikat.

Tisztelettel: Vidéki Rendőr"

 

Gondolom hamarosan megy a felszólítás a honlapüzemeltetőnek, hogy IP-cím, email-cím, név, lakcím, mégpedig marha sürgősen....

Címkék: közélet fidesz rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr672771268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levél a rendőröknek és válasz arra 2011.03.26. 00:23:19

Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy the kid 2011.03.27. 14:30:56

Hagyjuk, egyszerű az emberünk (vénszivar) mint az 1x1, részemről megelégszem annyival, hogy van itt elég vitaképes, értelmes arc, a zárójelben jelzetten már semmi sem segít, max. olyan, mintha disznóval birkóznánk az iszapban, mi sárosak leszünk, ő meg még külön élvezi is.

venszivar 2011.03.27. 14:42:01

@Billy the kid: venszivar, te csipás barom! ( Bitty the kidd ) ,anyád is külön élvezte!

Caase 2011.03.27. 15:22:20

Bábozunk! Megint bábozunk!
Rugdossuk a az utca rendőrét, akinek (szerintem) alig 2-3%-nak viselkedése adna erre okot!
A fentieket parancsra tették! Aik pedig fejmagasságban lőt, önként, az beletartozik a fanti százalékba!
De az ítéletek meghozatalához kellett az intézkedés! Az, ami alpján a bíróság elé kerülnek!
Ha már behozta (PARANCSRA), nem köpi magát szemközt azzal, hogy ezk után azt állítja, igazságtalanul tette....
A rendőr, ha épeszű és végiggondolja, ez az intézkedés nem ellene szól, hanem a felettesei, az ellen, aki kiadta a parancsot!
Az bezzeg nem háborog! Az hallgat és moslyog...

klacus 2011.03.27. 15:53:29

@venszivar: Figyelj szerintem Te a hullámvasúton felfelé visítasz....

klacus 2011.03.27. 15:59:52

Szomorú hogy elvették, a korkedvezményt, de ez azért várható volt. Sajnálom azt a jóembert aki ezért ment oda, és nem a hivatásért, mert nyilván most van pofára esés. Aki meg szereti csinálni, az meg meghúzza a vállát és teszi a dolgát.

Ahogy a többi emberke.

Regnáló rendőröknek egy kérdés.
Azért nem gáz, hogy valaki aki tényleg jó, és tényleg szereti is csinálni, az akkor megy el nyugdíjba mire tényleg profi lesz?

Legalábbis a saját szakmámban azt tudom elmondani, hogy 15 év kell mire meg tudod ítélni jól a különböző feladatok megoldásait.

thermus 2011.03.27. 16:11:24

Nem mennék bele a "venszivar" nevezetű kommentelővel való vitába, mert felesleges lenne. Nem is gondolom, hogy számokat kellene hozzak az egy főre jutó kések tekintetében. Én olyan dolgokat írtam le, amiket saját magam is tapasztaltam a múltban és nap mint nap. Nem alaptalan és felszínes összehordásról, hanem a saját tapasztalataimról írtam, amivel nem kell egyetérteni, max. meg lehet fontolni, vagy vitatni. "Venszivar" nyilvánvalóan 30 főről következtetni tud a társadalom egészére nézve és biztosan rettentő mértékű a szakmai felkészültsége is... Arról pedig már nem is szólva, hogy ha a szókincsbővítésre fordítana ennyi energiát, mint amennyit az eszetelen és indokolatlan szócséplésre, azt hiszem ő is és mi is jobban járnánk...

Horizont 2011.03.27. 16:32:17

@klacus:
Nem akarom elhinni, hogy egy FIATALember úgy megy el dolgozni, hogy az jár az eszébe mennyivel előbb jöhet majd el nyugdíjba!Ha netán mégis valakit ez vezérel, azt én nem tudom sajnálni!
Ki mennyire használódik el és milyen munkakörökben? Versenyt nem lehet futni ez ügyben, de szerintem egy átlagember átlagmunkával, átlagfizuval, átlag szenvedélyekkel, átlag egészséggel és a mindenkori regnáló vezetőink áldásos tevékenysége alatt MINDENKI rohamosan elhasználódik.Ki előbb ki később:) Ez nem minőségi élet ahogyan itt mi élünk, ezt lássuk be!Ezért felesleges kasztokra osztani a munkát végzőket.

pusztulat 2011.03.27. 16:41:20

Amennyiben a rendőrök, tűzoltók, smasszerek ennyire sz@rok, akkor meg kell szüntetni az intézményüket. Aztán jókat röhögünk, amikor leég a házad, meg amikor naponta négyszer kifosztanak. De majd a gárda meg az okoskák társadalmi munkában mindent megoldanak.
Vegye már észre mindenki: Oszd meg, és uralkodj!- politikát folytatnak. Magyart heccelnek Magyar ellen, hogy tudják tovább folytatni a rablást, kizsákmányolást a vezetőink! Ez az egész semmi másról nem szól.

Nathen 2011.03.27. 17:02:32

@venszivar: 25 éves vagyok. 3,5 éve dolgozom rendőrként. Az elmúlt 1,5 évben egyszer elütöttek, és egyszer 2 db egyenként 22 cm-es késsel megtámadtak. (csak a kesztyűmnek köszönhetem, hogy nem vágták le a kezem). Ezen kívül további 4 eset volt, amikor mellettem elütötték kollégámat, törték össze autónkat, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki ezekben. Ezen kívül az elmúlt 2 évben esett le kollégám háztetőről elfogás közben... Az hogy ezen kívül hány "kisebb" horzsolás, meg szakadt gatya/póló bánta már a munkát, azt fel sem sorolom. Ahogy azt sem, hogy hány putriban jártam már. Konkrét kollégámmal történe meg az is, hogy egy ilyen putriban birkózni kellett valakivel, meglökött egy szekrényt, és olyan tetvek vagy mi a nyavaja jött elő belőle, ami a bőrébe "ette" magát. Eredmény: elégetettt ruhák, kidobott ágy, több hónapos kezelés, és eddig nem találkozhatott a családjával.....
Szóval ne feledd, hogy amíg te esténként otthon ülsz, és ilyen hülyeségeket irogatsz, meg alszol, addig több száz ember dolgozik. És csak azért, mert nem siránkoznak mindenről a tv-ben, nem azt jelenti, hogy nincs is ilyen!!

Horizont 2011.03.27. 17:12:27

@Nathen:
Én meg "eseménymentes" további munkát kívánok!Kitartást és jó egészséget hozzá!
És ne is figyelj oda a rosszakaró emberekre(tudom nehéz), tedd a dolgod!

trojka 2011.03.27. 17:46:44

@Nathen: Öszintén és igazat írtál. Nem mindenki utál benneteket.

Billy the kid 2011.03.27. 18:05:42

@Horizont: Meggyőződésem , hogy a rendőrök közül senki sem cetlit tépkedve megy reggelente dolgozni...DE, ha neked vagy bárki másnak szerzett jogként, törvénybe és más szabályzatokba foglaltan garantálnak valamit 1,2,3 vagy 24 évvel ezelőtt, nem ildomos különböző indokokkal, különösen társadalmi csoportok egymásnak ugrasztásával felrúgni azt a megállapodást néhány hét alatt, mindenféle egyeztetés nélkül. Minden tiszteletem a tiéd, de úgy gondolom, hogy szakmák, hivatások közé nem lehet egyenlőségjelet rakni, igenis vannak fokozatok. Hogy egyetlen példát említsek, a BTK-ban nevesítve vannak az úgynevezett katonai bűncselekmények, amik CSAK és kizárólag a hivatásos állományúakra vonatkoznak, és aminek alapján van náluk egy mondás, hogy a rendőr felszerelése napjától fél lábbal a börtönben van...Szóval többek között ezért van kedvezményes nyugdíj, csakúgy, mint Romániában (ott 17 évet kell szolgálni) Ausztriában, Szlovákiában vagy a nagy Ámerikában.

Horizont 2011.03.27. 19:01:27

@Billy the kid:
Pont arról írtam, hogy nem lehet versenyezni! De azért nekem eszembe jut más munkakörök is. Mégpedig azok akik emberekkel foglalkoznak! Na nem az OTP-s kisasszonyra gondolok a pult mögött:) Bár tudom az ő munkájára is szükség van. Olyanokra gondolok akik 30-40 éve mondjuk ápolónők egy elfekvő osztályon, a bölcsődei, óvodai, iskolai pedagógust,vagy az orvost aki mindennap többórás műtéten áll, koncentrál. Szóval vannak itt intenzíven elhasználós melóhelyek. Miért nem lehet egy olyan korkedvezményest nyugdíjat megállapítani ami nem ilyen pofátlanul sok év, amit a normális és beleérző képességgel rendelkező emberek is el tudnak fogadni. És megérheted, hogy ez nem a 38-42 évesen nyugdíjba menőkre vonatkozna. Ez csak arról szól, hogyan ugrasszuk egymásnak a népet az istenáldotta népet. Valakiknek ez biztos nagyon jó érzés! Mert haszna nem sok van!
Az meg, hogy kiknek mit ígérnek, nagyon viccesnek találom abból a szempontból, hogy a hosszú élet alatt (nekem 56 évem van:D) tudod mennyi minden történhet, és a körülmények hogyan változhatnak mekkora pálfordulások, vargabetűk, kunkorok lehetnek? Az élet már csak ilyen, tudnék erről neked hosszan mesélni:)))
Minden elismerésem a rendes rendőröknek, remélem sok ilyen él köztünk mint @Nathen: !!!! De ennek ellenére vannak dolgok amiket meg kell fogalmaznunk,ha fáj is valakiknek....

bandika gazdája 2011.03.27. 19:19:01

@venszivar: Nem tudom milyen regényeket (?!) olvasol, de fogd már vissza magad! Ha nem vagy hajlandó mások véleményét legalább meghallgatni - ha el nem is fogadni - nem muszály itt lenned! És ne oktass ki mindenkit! Gondolatszabadság táncsak van még! Vagy inkább betiltanád?

bandika gazdája 2011.03.27. 19:27:09

@Nathen: Azokhoz csatlakozom, akik veled tartanak!!! :-).

venszivar 2011.03.27. 20:02:59

@bandika gazdája: Mi van,minek kezded újra! Miket írtál,azokat én is úgy gondolom:" nem muszáj itt lenned! " ," Gondolatszabadság tán csak van még! " , " Vagy inkább betiltanád?

Befogtad volna a pofád,tán okosabbnak látszanál,de te inkább beálltál a csaholók közé!
te, tudod,hogy MIÉRT MEHET EL EGY RENDŐR,AKÁR 40 ÉVESEN NYUGDÍJBA ?
Szóltam Samunak,hogy le se szarjon téged,arra sem vagy méltó,szarkeverő!

Horizont 2011.03.27. 20:20:03

@venszivar: Tudom, hogy te leszarod az embereket. De fogadjál már el egy jó tanácsot. Ha engem valaki felbőszít itt, vagy netán annyira jót ír, akkor ha van avatara akkor megszoktam nézni ki fia borja az illető. Mert ha ezt megtennéd akkor rájönnél, hogy a "bandika gazdája" egy idős hölgy, és nem a seggedből rángattad ki, úgyhogy megkérlek beszélj már tisztességesen még ha ez nehezedre is esik!

bandika gazdája 2011.03.27. 21:25:03

@venszivar: A rendőrnyugdíjnak meg a stílusnak semmi köze egymáshoz! Elmondhatod amit akarsz úgy is, hogy nem rúgsz bele senkibe! Próbáld ki menni fog! Samut üdvözlöm!

venszivar 2011.03.27. 21:37:05

@Horizont: Szóval,más szemébe a szálkát is.A magatokéba a gerendát sem!Az életemet is feláldozom értetek,csak ÚGY mint a rendőrök! Szarok én rá,hogy ki kinek a seggéből,persze a normálisabbja , máshonnan bújt elő.Én az utóbbiak közé tartozom.Nem úgy,mint ti. Nekem szinte semmi nem esik nehezemre (csak,amit akarok!,hogy úgy essen).Elvártam volna én is a tisztességes beszédet,nem jött össze,nehezetekre esett,most ezért itt tartunk.Szólj a barátnődnek,hogy 1. had maradjak ! 2. Gondolat szabadság van még ! Lehet,hogy nem sokáig!Akkor ha ilyeneken múlik,mint ti...........Találjatok még ki valamit!

bandika gazdája 2011.03.27. 22:17:20

@venszivar: Jó maradj! Tudod mit? Írj gorombán ha akarsz! Belefér.

Horizont 2011.03.27. 22:48:05

@venszivar:
Te meg ki sem látszol a gerendád mögül:)
Idézz a mi nem tisztességes beszédünkből...

@bandika gazdája: Ne akarjon gorombán írni, ne engedd ki a szellemet a palackból, már így is sokan vannak itt kinn:)

Szlalom 2011.03.27. 22:48:34

@Sanyci: Te még azt hiszed hogy a TEK a terroristák ellen van? Nem, kisfiam az azért van hogy ha a tömeg nekimegy Orbánnak, akkor a TEK rendet tegyen.

HenteSS88 2011.03.27. 23:01:27

Ha a rendőrségben am blokk cseppnyi gerinc lenne vagy lett volna, 2006 ban nem történik az ami történt, hanem felmennek a kurcsány villához, és könnygázgránátot dugnak Ferenc ánuszába, úgy zavarják le a belvárosba pucér seggel.

Megalkuvó, szar , béna banda, és védik a cigányokat a néppel szemben

S***ci 2011.03.27. 23:50:48

@Szlalom: O.K. De akkor miért nem adtak olyan nevet nekik, ami nem okoz olyan feszültséget, hogy a nevükhöz illő munkát még csak véletlenül sem végeznek... :(

Mellesleg egy másik fórumon pont azzal az érvvel szidták a zsarukat, hogy annyira nyámnyilák, hogy még az autótolvajokat is a TEK fogja el helyettük...

Eszem-f*szom megáll! Most már az is a zsaruk hibája, hogy jelenleg 3(!) Rendőrség van az országban, 3(!) országos rendőr-főkapitánnyal (ORFK, TEK, NVSZ). Ezek közül kettőnek még csak a jogkörei sem teljesen világosak, hiába olvasom el a törvényeket, rendeleteket!
A tömeg meg nem fog nekimenni senkinek. Ha csak szélsőjobbos tömeg nem lesz, mert balosok nem fognak itt hőzöngeni, nem elég tökösek hozzá, és meg is értem őket, hogy minek. Ahogy 2006-ban nem ért semmit a hőzöngés, így most sem érne semmit, mert egyszerűen nem így kell megoldani a problémákat!

Mellesleg olyan embereket köpködnek sokan, akik szinte csak egyetlen módon tiltakozhatnak, méghozzá úgy, hogy lemondanak. Mármint jogilag lemondanak a hivatásos szolgálatról, rendfokozatról, stb-ről, és így végkielégítés nélkül utcára kerülnek már másnap, egy olyan országban, ahol nincs munka, ha állást keresnél.

Mit szólna hozzá a társadalom, ha holnap reggel minden rendőr, tűzoltó, meg katona lemondana? Ha minden tanár kilépne? Ha minden orvos külföldre menne?

Sokan írják, hogy ők rengeteget dolgoznak, és abból élnek jól! Mit is?! Mert ebben az országban kemény fizikai munkával nem lehet sokat keresni, a többi munka meg - tárgyalás, üzletkötés, marketing, vagy bármi, ami sok pénzt hoz manapság - gyaloggalopp ahhoz képest, amit pl. egy járőrtől elvárna az ember (az más kérdés, hogy megfelel-e egyáltalán valaki ezeknek az elvárásoknak, de mivel egyetlen feltétele sem adott az elvárások teljesítéséhez, így ez is csak fingreszelés!)...

S***ci 2011.03.28. 00:08:00

@HenteSS88: Valóban, ha rendőrség a helyzet magaslatán lett volna 2006-ban, akkor a TV székház előtti tömeget buszokkal vitték volna előzetesbe, a hangadók ellen terrorcselekmény elkövetése (erőszakkal való fenyegetés, és annak beváltása miatt megállt volna) miatt indult volna eljárás, az ácsorgók pedig terrorcselekmény támogatása miatt kaptak volna megrovást.
Legalábbis az akkor hatályos jogszabályok szerint ennek kellett volna történnie.
Így nem lett volna az október 23-i meg a többi balhé, és rendőri túlkapás, meg politikai visszaélés se a dologból...
Sajnos menthetetlen, hogy nem az történt, amit írtam. Mert tökmindegy, hogy jobbos, balos, sötétzöld, vagy neonrózsaszín volt-e a tömeg a TV székház előtt, nem lett volna szabad hagyni, hogy az történjen, ami történt. Arról már ne is beszéljünk, hogy rendőr(ök) is voltak a tömegben, aki(k) rendőröket dobált(ak) kövekkel!!!

Az a baj, hogy mindenki rendpárti, de senki nem akarja, hogy rendet teremtsenek, mert akkor meg kellene védeni a rendteremtőket. Ezért nincs rend a putrifalukban, az utakon, a közlekedésben, a közigazgatásban, a gazdaságban, stb.

Fele ennyi rendőr kellene, kétszer ennyi autóval, és fizetéssel, a járőrautóban és a váll-lapon kamerával, így mindig lenne video bizonyíték, és nem kellene az ügyésznek, bírónak a rendőr, meg "a gyakran sértetté váló" elkövető szavainak katyvaszába vesznie.
Az ítélet meglenne 10 perc alatt, és nem kéne sírni, hogy milyen leterhelt az igazságszolgáltatás.
Nem lehetne mindent eltussolni, mert uram-bátyám, a polgármester, vagy a vajda lánya-fia az elkövető, stb. stb.

bandigyerek 2011.03.28. 04:26:13

@vontod75: Pénzügyőri munkát végeztem,napi kapcsolatban rendőrökkel. Az mondandómban mivel nem értesz egyet?

stefiapo 2011.03.28. 11:15:36

Sok itt az irígy ember. Csak itt Mo-n foglalkozik mindenki a másik pénzével. A törvényeket nem a rendőrök, tűzoltók, katonák stb. írták. Ha elmehetett nyugdíjba elment, de sok olyan is volt aki nem akart elmenni és maradt....A szemét országgyűlési képviselő is elmehet előbb nyugdíjba, ha 15 évet dolgozott ilyen tisztségben! Erről miért is nem beszélnek?? Végezetűl irígy ebben az országban mindenki.

marauder 2011.03.28. 12:11:06

Azért elég megoszlóak itt a vélemények! Nem igazán értem, hogy aki nem lát bele, nem ért hozzá, az mi a francnak ugat bele? Én mondjuk nem szólhatok semmit, mert ki bírom fizetni a 60000 Ft-os rezsimet az átlagon felüli 100000 Ft-os fizumból, és még nem vettem ruhát, nem ettem, nem telefonáltam! Tényleg mennyire jól keresek ahhoz képest, hogy 12 órát melózok, akkor is, amikor más mondjuk alszik. pár kilómétert legyaloglok a nagyon jó műbőr cipőmben, a szép kis kabátomban, (ami számlán mellesleg 114 000 Ft, és amit 3 évi ruhapénzből sem bírok megvenni, ha netán elszakad.) szívom az autógázt, és mindenféle arcmarci belémköt, hogy mért halad ilyen lassan a sor, mert ő már 10 egész perce áll a második legnagyobb személyforgalmat bonyolító határátkelőhelyen EURÓPÁBAN! Nem magyarországon. 26 évesen elkezdett fájni a hátam, mert olyan jó minőségű széken ülök, hogy nagyon! Mindenki előtt ott áll a lehetőség, hogy rendőr legyen! Amúgy is kevesen vagyunk, jöjjenek azok, akik nyugdíjba akarnak menni korábban! :D Én nem azért dolgozok itt, mert korán nyugdíjba mehetek, meg mostmár sztem mind1 is! De minden hal a fejétől büdös, szerintem előbb a képviselőket kellene fikázni, nem azt, aki elvileg megvédi az emberek fenekét! Mondjuk nekem ez az egyetlen hivatásom, nincs sem vállalkozásom, sem szolgálati kocsi, nem kapok havonta 200 000 Ft-ot, ha vidéki képviselő vagyok, meg nem keresek havi 1,5-2 millió Ft-ot, ami sztem eléggé inkorrekt, mikor még mellette vállalkozó is az ember! Politizáljanak főállásban, havi max 150 000-ért, megnézném hányan mennek politikusnak! Saját kocsival, 9 Ft-os hozzájárulással a benzinhez, saját költségen minden! Csinálják akkor! Én csak annyit tudok, hogy a cafetériám után is kétszeresen adózom! Nemtom mennyi vállalkozó, politikus, stb. fizeti normálisan az adókat? Én egyetlen egyet ismerek! :) A törvényeink például már szintén eléggé elavultak, európában sehol máshol nincs akkora bürokrácia, mint itt!!!! A 2006-os eseményeket nem minősíteném, a véleményem nem ide való, de akit érdekel, hogy a németek, -akik eléggé bíráltak minket- hogy vernek szét egy G8-as tüntetést, nézzen szét kicsit a youtube-on! Egyenlőre szerintem elég is ennyi!
Szintén egy Vidéki Rendőr!

altec 2011.03.28. 12:23:38

@Billy the kid: szopjál le és dolgozz te geci!

picur3ka 2011.03.28. 12:55:23

@prendick:

Na, epp kerdezni akartam. A parancs megtagadas joga Nurnberg ota igen komolyan letezik civilizalt orszagokban.

picur3ka 2011.03.28. 12:59:05

@sárkányfő:

Kedves sajto szakember!

El, megel, elalel; valamint viragozek!

bandika gazdája 2011.03.28. 13:15:53

@altec: Tudom, hogy én is megkapom a magamét, mégis megkérdezlek: ki vagy te, hogy így beszélsz emberekkel, akikről nem is tudod kik? (Lehet, hogy pont a tisztességes "kivétel".) Vegyél már vissza! És úgy általában: kicsusszan egy-két csúnya szó, nem baj! De menjen már finoman szólva máshová, akinek a vitaérvei abból állnak, hogy sz...jál le, meg menjél vissza a ...dba! Nem viszi ez előre a világ dolgait higyje el nekem mindenki! Meg aztán nem is igazságos! Részint nem tudod kinek mondod, - részint meg minek?

Mike36 2011.03.28. 13:18:55

milyen kurva rendesek
mostantól a rendőrnek nincs szava, megtámadható a rendőri tanúvallomás, de ugyan már ne törődjenek ezzel, végezzék csak munkájukat nyugodtan

és hogy megint sikerült elgépelni, röhej

picur3ka 2011.03.28. 13:25:01

@vontod75:

Csak az elsot neztem meg, de ott a szam a feher sisakon, kulonben meg nem fekvo embert rugdosnak eppen... Szoval a tobbivel mar nem bajlodtam.

vontod75 2011.03.28. 15:09:11

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Akkor neked egy szorgalmi feladat:
A képen látható német rendőrök között mennyi azok száma aki
1233-as
és mennyi aki
1213-as "azonosító" számot visel?
www.waylanderskeep.com/2009/02/a-day-of-remembrance-in-dresden/germany-2/

Itt pedig a Rostock-i fekvő embert rugdosó rendőrök:
www.youtube.com/watch?v=GO2Au3MYegs&feature=related

picur3ka 2011.03.28. 15:35:49

@vontod75:

Nem erdekel a szorgalmi feladat. Ez mashol is illegalis. Ha az azonositot nem viselik valakik valahol, majd kivizsgaljak mi tortent. Ez nem mentseg.

Hogy milyen rendbontok vannak kulfoldi orszagokban, akikkel a rendoroknek meg kell kuzdeniuk, mint peldaul a G8 esemenynel azt a kukagyujtogatokkal osszehasonlitani felesleges. Amerikaiak, irek - szakmabeliek - hangosan rohogtek egyes mo-i fotokon 2006-bol.

De meg ez is lenyegtelen. Mert ugye a magyar rendorseg nem azok ellen intezkedett, hanem belehajtotta oket a Fidesz gyulesbe. Aztan lovoldozi az unneplo polgarokat. Nincs mit osszehasonlitani.

De itt van a mostani, friss, London: vandal tuntetok boltok sorat tortek ossze, kezigranattal es hasonlokkal tamadtak a rendorsegre. Hanyat lottek le szerinted? Meg egy osszevert emberrol sem hallottam eddig. 146 letartoztatas van.

picur3ka 2011.03.28. 15:43:00

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Ja, a rendorseg a UK-ban nem is visel lofegyvert indulasbol.

S***ci 2011.03.28. 16:42:44

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Ez az azonosítózás egyszerűen baromság. Nincs rá szükség, sehol a világon nem rugóznak ezen. Akit jogtalanul leütnek, azon nem segít, hogy látott egy számot, mert életszerűtlen, hogy megjegyzi, de életszerű, hogy a bíróságon azt mondja a rendőr, hogy nem ő volt az, az orvosszakértő meg jogosan állíthatja, hogy a sértett az adott pillanatban nem volt beszámítható (agyrázkódás, stressz, stb. miatt)

A távoli fényképeken (ami megörökítené a számot) meg sosem látszik az előzmény, hogy miért történt az, amiből a fotós később kiragadott egy pillanatot.

Mint fent írtam, kamerát minden rendőrre, meg rendőrautóra!

Ráadásul mivel 2006-ban még nem volt (de talán még most sincs egyértelműen) olyan törvény, hogy a rendőrre 10 centis betűkkel kell felírni a számát, ezért nem volt jogtalan, hogy akkor nem volt rajtuk. Azonosítónak meg a jelvényük nevetséges a 8mm-es betűivel. Igaz, a jogszabályok se (voltak) valami jók, de ha nem szegték meg őket, akkor nem beszélhetünk törvénytelenségről sem...

picur3ka 2011.03.28. 17:01:29

@S***ci:

Te rendor vagy? Mert vagytok itt/vagy vannak egy nehanyan, hogy csodalkozni semmit sem kell. Vedik a jogtalan fellepest es a hazudgalast, ie. hamis tanuzas a birosagon. Errol szol ez a torveny es jogban jartas emberek hoztak.

Az azonosito viselese piti ehhez kepest ebben egyetertek. Csak meg nem hallottam, hogy kulfoldi zsaru kommentelo megvedte volna ezt hasonlo topikokban. Eloiras szerint viselni kell, oszt kesz.

Igy nem is lesz tekintely soha, joggal. Tiboruban pedig nagyot csalodtam. Fenyeget? Hogyha a demokratikusan megvalasztott kormany olyan torvenyt hoz, mely szerint a rendornek is tisztelnie kell a torvenyt, akkor majd a rendorseg nem fog intezkedni?

Hat, ne haragudjatok, fiuk, nektek kene kepviselni a torvenyt. Az ilyenek alkalmatlanok. Az ilyeneket kellene felfuggeszteni, meg birosagolni, nem azt, aki intezkedni mer a ciganybunozovel szemben.

giromba 2011.03.28. 17:01:52

Kedves Venszivar!
Te is lehettél volna rendőr,de csak informatikus lettél.
Ezért ne magadat hibáztasd,valószínűleg szar hozzá a genetikád.
Foglalkozz inkább a programjaiddal azok nem ütnek meg és nem lőnek rád.És az az irigység ami belőled árad,igazán nem méltó egy profi informatikushoz,a szarkavarásodra pedig egy rendőr sem kiváncsi,messziről ugatsz de ha bárhol szembekerűlsz egy rendőrrel füled farkad behúzod.Nem tudom neked lenne e szűkséged pszihológusra,vagy anno szüleidnek nevelési tanácsadóra.Na PÁ!!!!!

S***ci 2011.03.28. 17:15:53

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Hála Istennek nem vagyok rendőr... ;)
Rendpárti az vagyok!
De nem pártolom, se a rendőri túlkapásokat, se a visszaéléseket. Sőt!
Viszont 2006-ban nem irigyeltem őket, mert nem tudtak volna jól kijönni a dologból, még akkor se, ha nem lett volna az (jó)pár rendőr, akit szégyellniük kell.
Mert a pártok, és párton kívüliek politikai ügyet csináltak a garázdaságból és a rendbontásból, amivel szemben nem tudtak fegyelmezetten fellépni! És most nem a békés tüntetőkről beszélek, hanem a gyújtogatókról, kődobálókról, amire nincs mentség.
Szerencsére akkor már a környékén sem jártam Budapestnek, így csak a TV-ből néztem az eseményeket, de nekem még a HírTV internetes forradalmik adásából is az jött le, hogy van vagy 200 garázda, huligán, akit helyre kellett volna tenni nagyon rövid úton, határozottan és törvényesen, és a többi balhé már nem is lett volna...

A cikkben idézett levél pedig még viccnek is rossz, mint ahogy a törvény is, amire reflektál.

Miért kell törvényt hozni olyasmire, amit más törvény alapján sokkal elegánsabban, és jobban is meg lehetett volna oldani?!
Mert oké, hogy most mindenkit felmentenek, akit csak rendőri jelentés alapján ítéltek el, de mivel nincs kivétel, így sosem derül ki, hogy a rendőrük hazudtak, vagy a felmentett volt szerencsés, hogy nincs más bizonyíték ellene.
Ja, és így az esetlegesen ténylegesen hazug rendőrt sem fogják felelősségre vonni.
Ha ez volt a végcél, az még csúnyább üzenet. Mert az azt jelenti, hogy minden rendőrt megbízhatatlannak nyilvánítottak azért, hogy pár nyilvánvalóan hazugot megmentsenek...

giromba 2011.03.28. 17:22:35

@S***ci: Szerintem nem kellene megmondanom hová ragd a kamerádat!!!!!!

HenteSS88 2011.03.28. 17:22:57

@giromba: Ez tetszett. Nem volt jó a genetikája ahhoz, hogy rendőr legyen.... iagzi primkó fakabát duma.

Azért nem vették fel biztosan rendőrnek, mert tud olvasni.... ezért lett buta 2 diplomás informatikus.

Szeretném kérni a Bodycount-tól a COPKILLER című számot a rádióba.

S***ci 2011.03.28. 17:30:44

@giromba: Nézd. Ha nem vagy képes felfogni, hogy a kamera a rendőrt is védi, akkor sajnállak...

Ha rendőr vagy, és járőr, akkor hányszor volt már, hogy viszont feljelentett aki ellen intézkedtél, és nem volt más bizonyítékod, mint a szavad???
Vajon miért van az amerikai járőrautókban kamera? Pont a rendőrök védelmére!!!
De sajnos az átlag rendőr utálja a kamerát, a GPS-t az EDR rádióban, stb. Pedig, ha nem simlis, akkor nem FÉlnie kell ezektől, hanem Élnie velük! De az is igaz, hogy a parancsnokának, meg az NVSZ/RSZVSZ-nek meg nem szabad visszaélnie ezekkel az eszközökkel...

Én, ha rendőr lennék örülnék a kameráknak, meg a GPS-nek, meg a jó rádiónak, mert pl. van olyan állam, ahol a szolgálati fegyveren a fegyverlámpában kamera is van (persze még csak tesztelik), hogy ne legyen vita, hogy jogos volt-e a lövés!

picur3ka 2011.03.28. 17:33:05

@S***ci:

Hianyosak az ismereteid. Mint irtam a rendorseg direkt belevezette a huliganokat a Fidesz gyulesbe. Biro evekkel ezelott: a rendorok ossze-vissza hazudnak. Katonaember: ha tovabb folytatodik, bemegyunk. Etc, etc.

S***ci 2011.03.28. 17:41:31

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Már miért lennének hiányosak? Ha nem terelik őket semerre, hanem szépen elviszik őket, akkor nem keveredhetett volna össze a tömeg. Arról nem is beszélve, hogy akkorra (okt.23.) már egy hónap eltelt a TV székház óta, ami elég idő lett volna minden rendbontó megregulázására...

picur3ka 2011.03.28. 17:46:17

@S***ci:

Ja, csak nem erted akkor. Ez nem azert tortent, mert ennyire hulyek, hanem, hogy lelojenek nehany Fidesz tamogatot. A rendorsegi akciot maga kurcsanyi iranyitotta. Ez egy politikai ugy, szimplan es siman, nem pedig rendfenntartas.

Ez a katyvasz most azert van, tobbek kozt, mint Bell&Sebastian irta mar, mert fokurcsany nincsen ledutyizva. Hogy lehet igy basztatni a kicsi indiant?

Billy the kid 2011.03.28. 18:58:50

@S***ci: Díjazom a jobbító szándékod, csak véleményem szerint egy kicsit sántít a gondolatmenet. Amerikában valóban van kamera a járőrautókre szerelve, DE a járőr szuverén döntése, hogy bekapcsolja-e azt a qva kamerát, vagy sem. Szerinted hány miniszterelnökön, minisztériumi főtanácsoson, katonai vezetőn, vagy rendőrkapitányon van non-stop kamera, hogy legyen egy kis bm big brother? Segítek! Nullán! Innentől kezdve egy kicsit álságos a felvetés, nem lehet egyetlen egy munkáltatót (Gondolom, még téged sem) arra kötelezni, hogy éjt nap alá téve munkája során bazsajogjon egy felvételen, amit így vagy úgy megtartanak vagy majd letörölnak, netán megfenyítik, mert ásított vagy csak ferdén fingott.
Kicsit furcsa és szakszerűtlen értelmezése lenne ez a rendőri vagy katonai, netán börtönőri vagy titkosszolgálati hivatásnak. Nem gondolod??

fokabacsi 2011.03.28. 19:21:26

@Billy the kid: Összekeverted a kecsesen ringó menyecskét , a recsegve fingó kecskével! Nem a rendőrnek kell a kamerába "bazsajogni" hanem a bűnöző elfogás/intézkedéskori tevékenységéről . A felvétel a rendőrt védi ! Nem akarod megérteni, vagy tényleg nem érted?

fokabacsi 2011.03.28. 19:24:19

@giromba: "hová ragd"- helyesen=rakd ! Úgy tudom te érettségiztél. miért járatod le magad ilyen hibával ?

S***ci 2011.03.28. 20:35:23

@Billy the kid: "Szerinted hány miniszterelnökön, minisztériumi főtanácsoson, katonai vezetőn, vagy rendőrkapitányon van non-stop kamera, hogy legyen egy kis bm big brother?"

Wazze, a járőrre kell ilyen kamera, ami azt látja, amit a járőr! Mellesleg a XV. kerületben van is ilyen, legalábbis pár éve mutogatták a hírekben...

Billy the kid 2011.03.28. 20:59:11

@fokabacsi: Nem tévesztem össze a kecsesen ringó fecskét semmivel, főleg nem a menyecskével.:) Úgy gondolom, hogyha szakszerűen, netán tanúk által elmondott tényekkel alátámasztva le van írva mondjuk egy jelentés, az hiteles lesz és bizonyítékként felhasználható, nem kell hozzá feltétlenül egy +kamera felvétel, van így is elég való világ.

giromba 2011.03.28. 21:04:49

@fokabacsi: Nem véletlenűl irtam igy hidd el

giromba 2011.03.28. 21:20:01

Ja és a kamera nem minket véd,hamarabb lenne ellenünk felhasználva mint .......
A SIMLISEKET én sem védem nem kellenek közénk tőlem a müanyag lakat is rá rohadhat mindre,de vannak olyan helyzetek amikor nem kell kamera.Van egy történet egy amerikai seriffről egy beszélgetés során kérdezték mi van ha többen mást állítanak erre a válasza ő a seriff!Van benne mondani való azt hiszem.

S***ci 2011.03.28. 23:01:02

@giromba: Hát, kamerát csak az ellen lehet használni, aki simlis....
Az más kérdés, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet a rendőrnek nem enged hibát. Pedig olyan nincs, hogy valaki nem hibázik. A kamera meg elég, ha csak akkor megy, amikor intézkedés van folyamatban.
...de pl. az is nonszensz, hogy azért már fenyítés jár, ha megállsz a házad előtt, egy sarokkal eltérve az útvonalról, hogy beugorj az otthon felejtett "uzsonnádért"...
A seriff hasonlattal meg az a baj, hogy nálunk más a társadalmi értékrend, meg az emberanyag is...
Amíg a rendőri vezetők nem szoknak le a statisztikáról, meg a pénzbehajtásról, a "szolgálunk és védünk" pedig üres szöveg lesz, és nem hivatás (segíteni, szolgáltatni, arányosan, és csak indokoltan büntetni), addig sajnos nem lesz társadalmi változás se. A politika hozzáállásáról, a törvényi háttérről meg ne is beszéljünk... :(
Amíg az átlag rendőri vezető fél a fegyverekről, amíg a rendőrségi lőszer teljes köpenyes áthatoló hadi lőszer, és nem rendőrségi célra fejlesztett felgombásodó, amíg az adminisztráció viszi el a munkaidőt, amíg engedélyt kell kérni, hogy felvedd a lejárt szavatosságú, itthon gyártott, de a márkásnál drágábban közbeszerzett golyóállómellényt, amíg az átlagos járőrkocsiban kevesebb benzin van, mint amennyi egy villanyrobogó hatóköre, de a vidéki rendőr 200km-t autózik egy téli-nyári gumicseréért, amíg a rendőrségen belül ugyan arra a munkakörre akár kétszeres fizetéskülönbség is előfordul, amíg több az alezredes, mint a hadnagy, amíg a tapasztalatot a kor jelenti, nem a tényleges szakmai tudás, amíg gyanúsítottként idéznek be tanukat, mert a nyomozó nem tud olvasni, amíg a vezető nem meri jelezni a problémákat felfelé, mert attól fél, hogy baja lesz abból, ha rajta kívül álló okokból problémák vannak, amíg az igazgatásrendészet minden megyében másképp értelmezi az ORFK utasítást, ami mellesleg ellent mond a törvénynek, amíg az egyenruha boltban hónapokig nincs egy-egy méret, az egyébként silány minőségű egyenruhákból, amíg...
de ha rendőr vagy, akkor tudnál még írni 10x ennyit is, pedig én csak az idei internetes híreket idéztem...

picur3ka 2011.03.28. 23:10:23

@S***ci:

Messze vagy megint. A jelenlegi allas itten az az, hogy a rendort felfuggesztik, meghurcoljak a rendori munka vegzeseeert, mint az allampolgart az onvedelemert. Ezert vannak a 20 millio faszom gardak meg miegymasok, mert nem letezett jogallam.

S***ci 2011.03.28. 23:16:19

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Szerintem én is erre céloztam a litániámmal... :(
Olvasd el még egyszer....

Viszont lehet majd új esküt tenni az új alkotmányra, aki nem tesz esküt, az meg...

picur3ka 2011.03.29. 17:30:27

@S***ci:

OK, en meg arra probaltam celozni, hogy ne csodalkozz a rendor kollega bizalmatlansagan. A korulmenyek kozt logikus kovetkezmeny.

egyemberasokközül 2011.03.30. 15:26:21

Hogy miért mehessen a rendőr 40 évesen nyugdíjba? Azért,hogy ne 55 - 60 évesen futkosson a bűnözők után! Csupán csak ezért!! 50 évesen még el lehet bohóckodni a gyárakban és csak az figyelni,hogy a szalagon minden rendben van-e, vagy a különböző munkahelyek irodáiban ücsörögni, esetleg egy raktárban azt lesni,hogy az egyes árukból, eszközökből mikor fogy ki a készlet , de a rendőri munkát nem lehet ezekkel össze hasonlítani! Mindenki csak annyit lát a rendőrök munkájáról,hogy egész nap a kocsiban ülnek. Azt viszont nem látják a rendőrnek -20 fokban karácsonykor, szilveszterkor a tereken ,aluljárókban kell gyalogolni amíg más emberek nyugisan a melegben ünnepelnek! Vagy azt amikor egy halálos balesetbe kell mennie intézkedni, vagy egy tüntetésen utcaköveket, molotov koktélokat dobálnak felé, vagy amikor kimegy a rendőr egy polgárőrrel intézkedni egy cigánytelepre , és azt sem látják az emberek ,hogy a rendőrt támadják a feljebbvalói, támadják az állampolgárok és támadják a bűnözők. Csak tiszta vizet szeretnék önteni a pohárba egy átlagos rendőri fizetés (járőr) 100 000 Ft és ezért a pénzért folyamatosan ügyészségre, bíróságra kell járnia , naponta feljelentik mert a törvény tisztelő állampolgár szabályt sértett és a rendőr megmerte büntetni , ha egy utcával odébb megy mint ami a területe 700 000 pénzbírság + egy fenyítés , illetve kémkedhetnek utána szabadon , figyelhetik őket , bekamerázhatják a házukat amíg a bűnözőket senki nem figyeli! Arról nem is beszélve ha egy rendőrt megütnek az illető kap egy felfüggesztettet max 1 évre ,de viszont ha a rendőr megütne egy olyan embert aki pl. kirabolt és közben netán meg is ölt egy másik személyt akkor azon nyomban kirúgják ,rosszabb esetben börtönbe is csukják! A rendőrök voltak azok akiktől az elmúlt években a legtöbb juttatást elvettek és mégsem siránkoztak ! Ellentétben a mozdonyvezetőkkel akiknek nem elég a 200 000 -es fizetés miközben nem csinálnak ezért a pénzért szinte semmit! 100 000 Ft, ennyiért dolgoznak a rendőrök. Ennél sokkal többet keres bárki egy benzinkúton , egy cégnél ( pl UNIX -nál alkatrész kihordóként ) , nagyobb gyárakban, stb stb... Persze ők az ünnepeket otthon töltik a családjukkal és a felelősség ami a vállukon van negyede nincs a rendőrökéhez képest!!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.30. 15:38:54

@egyemberasokközül:
tudod, ha bármilyen munkahelyen nem megfelelőe a felkészültsége a dolgozónak, akkor nem nyugdíjba küldik, hanem el.
ha a rendőrnek nem megfelelő a felkészültsége a munkája elvégzéséhez, akkor menjen le, helyerzzék olyan munkakörbe amit el tud végezni (raktáros, autómosó, fegyőr, portás, irodista, takarító-karbantartó, stb a rendőrség keretén belül) vagy menjen el mást dolgozni.

ennyi az ügy.

az ipari alpinista akinek gyakrabban van veszélyben az élete és nehezebb munkát végez, fura módon nem mehet 40 évesen nyugdíjba.
a mentőorvos aki sokak életét menti meg, nem mehet 40 évesen nyugdíjba (ráadásul manapság egyre gyakrabban van a rendőrénél nagyobb veszélyben az élete)
sorolhatnám.

trojka 2011.03.30. 15:41:25

@egyemberasokközül: Totálisan igazad van! Mint már egyszer leirtam, mivel ez a béna kormány semmit sem tud normálisan megoldani, az a legjobb megoldás, ha a már amugy is idegbajos magyarokat egymás ellen uszítják. Jo lenne már reálisan gondolkodni és nem indulatbol vagdalkozni! Mert a civil szférában minden OK, ott nincsenek gondok, de ezzel párhuzamosan csak ott vannak problémák? Mindenutt vannak. Mindenutt alig lehet a dolgozonak megélni, a civil is elfárad, elkopik, ugyanugy mint az egyenruhások. De, ismerjuk el, nem a rendör, tuzolto, pénzugyör, börtönör találta ki annak idején, hogy hamarabb elmehet nyugdíjba. Ha élt a lehetöséggel (nem mindenki) miért kell követ dobni rá? Ha például a peagogusoknak azt mondanák, hogy elmehetnek 55 éves korukban, biztosan élnének a lehetöséggel. Meg más is. Egymást marják az emberek, ott fönn meg jokat röhögnek rajtuk. Emberek! Pont az a cél, hogy ne legyen megegyezés, összefogás! "Divide et impera!"

venszivar 2011.03.30. 16:03:23

@egyemberasokközül: Te aztán igazán "igazi,valós" példákat tudsz felhozni ! A rendőrök életveszélye,"tüntetésen molotov koktélt,meg kockaköveket dobálnak rájuk" !!! Ja PONT 50 !!! éve volt Az UTOLSÓ,ami a 2006-os 1000X-ese volt !!! Nem összehasonlítható,de te ezt a 2006-os,MOLYFINGOT hozod föl,pláne a rendőrség oldaláról "nézve" EZÉRT ,te egy KOMOLYTALAN ,POFÁZÓ SENKI ,SZAR ALAK VAGY ! 50 éve nem dobáltak meg rendőrt,aztán ezt hozod fel példának! Ennyit is értek!
ZOKOGTOK,RÍTOK,túl jó dolgotokba,persze,hogy kapaszkodtok a kiváltságaitokba.

HA NEM TETSZIK,menjetek el az általad írt "verseny szférába" dolgozni.Te írtál vagy 4-5-6 helyet,menjetek oda, DOLGOZNI,ha ennyire rossz a dolgotok. Ott pusztulnátok el a saját fosotokba!

egyemberasokközül 2011.03.30. 16:51:11

@venszivar: Te nem venszivar, hanem venszar vagy! Hogy jössz te ahhoz ,hogy ismeretlen embereket ócsároljál és szidjál? Ki vagy te?? Én vagyok a komolytalan, pofázó senki? Nézzél már magadra te szerencsétlen! Te szólsz be mindenkinek ,mint egy dedós hülye gyerek! Nagy a pofád ,de tudás nincs mögötte! Az meg,hogy 50 éven keresztül nem dobálták a rendőröket az azért volt ,mert még akkor hatalom volt a rendőr kezében és mindenki tisztelte őket. Nem az volt mint most,hogy ki kell nyalni az emberek seggét ,hanem előbb ütött és aztán kérdezett a rendőr! És érdekes rend volt az országban! Ez a helyet 2006 -óta van az országban és csak egyre lejjebb süllyed! Az ilyen szerencsétlenek,mint te tisztába vannak a JOGAIKKAL , de a KÖTELESSÉGEIVEL már nem!!! Ha meg úgy érzed a rendőröknek arany életük van akkor miért nem mentél te is rendőrnek?? Gondolom azért mert egy lecsúszott senki vagy és nem vennének fel!!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.30. 16:59:55

@egyemberasokközül:

köszönjük, hogy megtudhattuk, a rendőrök kiemelten attraktív, intuitív, kreatív, szakma képviselői, akik közé a szellemi és fizikai alkotó, termelő réteg feletti képességekkel megáldott kevés kiváltságos kerülhet, a többi az ilyen alacsonyabb szintű tevékenységekre képes szelektív hulladék csak, amiket legfeljebb a rendőrség kötelékébe bekerülni képességeinél fogva képtelen emberek alkotnak.
:)

pedig mindenki rendőr szeretne lenni, és az emberiség 0,00002%-os szellemi, fizikai elitjébe tartozni.
csak hát sajnos nem lehet mindenki olyan okos, ügyes és ilyesmi. ezért orvosok, mérnökök, gyári munkások, vállalkozók, stb. lesznek :)

egyemberasokközül 2011.03.30. 17:37:19

@Conv: Akkor gondolom te is egy ilyen nagy tudású okos orvos, mérnök vagy! Mit dobálózol itt az orvosokkal? Náluk korruptabb emberek nincsenek a világon! Felesküdtek ők is ugyanúgy mint a rendőrök! Annyi különbséggel,hogy náluk nyílt korruptció van. Mikor milyen címszó alatt. Hálapénz, vizit díj stb. Őket miért nem csukják le? Az meg,hogy elvégeztek egy Egyetemet nem nagy szó! A rendőri vezetőknek el kell végezni a Rendőr tiszti főiskolát és ezen felül még a JOGI EGYETEMET is! Lehet itt szidni a rendőröket de nélkülük már régen a fasorba lennétek...

venszivar 2011.03.30. 17:51:27

@egyemberasokközül: te szarjankó! Miért nem arról írsz,amit írtál,amit arra én írtam. Semmirekellő társaság! A mi pénzünkből DŐZSÖLTÖK !!!

SÍRJÁL,ZOKOGJÁL, DOLGOZNOD ÚGY SEM KELL !!!NEM is TUDNÁTOK ! SEMMIHEZ NEM ÉRTETEK ! AZÉRT MENTETEK RENDŐRNEK !MEG a SZÁMTALAN KEDVEZMÉNYÉRT !!!!

SZARJANKÓ!

egyemberasokközül 2011.03.30. 17:56:52

@venszivar: Egyébként itt nem csak a rendőröktől fogják elvenni a kedvezményes nyugdíjat ,hanem a katonáktól, tűzoltóktól, vám és pénzügyőröktől , börtönőröktől stb. Mégis mindenki csak a rendőröktől sajnálja ezt a kiváltságot!! Azt még soha nem hallottam,hogy az emberek azon voltak felháborodva,hogy a tűzoltó 40 évesen nyugdíjba mehet. Ez az ország egy rendőr ellenes szarkarika. Több évtizeden át nem érdekelt senkit ,hogy milyen kiváltságai vannak egy rendőrnek csak mióta voltak ezek a zavargások! Azóta nyílt ki túlságosan a csipája minden embernek beleérte az okosokat és a hülyéket is! A kormány meg persze minden egyes jogot és tekintélyt elvett a rendőröktől.

egyemberasokközül 2011.03.30. 18:03:51

@venszivar: 1 hétig nem bírnád a rendőri munkát te szerencsétlen! Ha azért mennek rendőrnek az emberek ,mert a sok kedvezmény adott volt, akkor gondolj bele,hogy mi lesz ha már minden kedvezményt, juttatást el fognak venni! Nem lesznek olyan hülyék az emberek akik ennyi pénzért rendőrnek álljanak és megvédjék a picsádat!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.30. 18:05:41

@egyemberasokközül:
igen van diplomám. kettő.
de szerencsére megkíméltem magam a kudarctól, felismerve milyen szerények a képességeim, önismereti tréningek után nagyot sóhajtva nem kockáztattam meg, hogy jelentkezzek közlekedési rendőrnek, mert tudtam, hogy az alkalmatlanságom miatt összetörnék lelkileg és még lehet, hogy öngyilkos is lennék.
ezért aztán most termelem a gdp-t az országnak hatvansok éves koromig, hogy a szegény munkába belerokkant 35 éves rendőröknek fusson arra a kicsike kis nyugdíjra, ami csak a duplája a tanár apáménak, pedig ő mennyivel alacsonyabb képességű mint egy rendőr.

venszivar 2011.03.30. 18:34:20

@egyemberasokközül: Farkam van ! Ebből is látszik,hogy a tökömnek is több esze van ,mint neked............te szerencsétlen,isten barma. SÍRJÁL,ZOKOGJÁL,máshoz úgy sem értesz ! RÍJÁL !

egyemberasokközül 2011.03.30. 18:58:35

@venszivar: Az Isten-t nagy betűvel írják te agytröszt! Én sírok? Te hányod tele az oldalt és sírdogálsz már régóta és nem én! Te meg csak ahhoz értesz,hogy itt mindenkibe beleköss! Mert egy szerencsétlen munkanélküli senki vagy akinek erre van ideje,hogy tele hányja az "okos" kommentjeivel az oldalt!

egyemberasokközül 2011.03.30. 19:08:33

@Conv: Te mind két diplomával rendelkező műveltségi felsőbbrendű felettébb okos ember ,biztosan azt is tudod,hogy a mondatokat NAGY betűvel kezdjük. Valamit nagyon rosszul csinálsz ,mert az ország sehova nem fejlődik a GDP termelésed elég gyatra! Ha ilyen emberek termelik a GDP-t az országnak , nem is csoda,hogy egyre jobban csúszunk lefelé! Gratulálok a két diplomádhoz... Édesapádra visszatérve, minden tiszteletem az övé de legalább neki volt nyugdíja mert az enyém meg se érhette azt ,aki rendőr volt...

egyemberasokközül 2011.03.30. 19:10:35

@Conv: Előző hozzászólásom elejére ezt akartam írni: Te, mint két diplomával rendelkező... Mielőtt belekötnél!

venszivar 2011.03.30. 19:27:14

@egyemberasokközül: Az istenit! Szólj sicc pali bátyádnak,most az az ország álamfője az ország agya .......Én a jó példák után "megyek". te nem jó irányt követsz...... persze annyi ésszel ami a te fajtádnak van! Na unlak ! Menj SÍRNI,RÍNI ,TÜNTETNI , ha MÁR MELÓZNI NEM TUDSZ......

VÉGE !

Billy the kid 2011.03.30. 19:32:21

@egyemberasokközül: veneszivarral ne foglalkozz, egyszerűbb,mint a barlangrajz, ócsárolja a rendőröket, névtelenül szájhősködik, de ha igazoltatják vagy egy idézésre be kell kocognia, gondolom spriccel az aranyeres hátsója és remeg a lába, szóval egy igazi vizesnyócas, akire a karaktereket is kár pazarolni...

Jó lenne, ha eljönne az idő, amikor kölcsönösen megbecsülik egymást a különböző szakmák képviselői, ahelyett , hogy egymás fizetési cetlijét vagy munkaidejének hosszát vizslatgatnák...vajon ez utópia?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.30. 19:37:58

@egyemberasokközül:
én?
drága barátom én nem vagyok felsőbbrendű felettébb okos, hiszen mint azt már tőled tudjuk, én és minden nemrendőr, csupán egy lecsúszott szerencsétlen senki vagyok/vagyunk, akit rendőrnek nem vennének fel, mert ahhoz magasabb szintű képzettségek kellenek.

mélységes együttérzésem így utólag is édesapád halála miatt,
felkeltetted a kíváncsiságom, milyen idős korában hunyt el a derék szüle, s mi a köze ahhoz, hogy rendőr volt?
szolgálat teljesítés közben hunyt el mielőtt még nyugdíjas lett?
avagy a szolgálattal összefüggésbe hozható valamely egészségkárosodás miatt?

nincs nagybetű, elvitte a cica.
vagy esetleg munka miatt ki van kapcsolva a funkció, más hotkey funkció van ráültetve, és bízva abban, hogy nagybetűk nélkül is a megfelelő helyen elhelyezett írásjelek figyelembe vételével, érthető amit írok, mertem hozzászólásom nagybetűk nélkül írni.

de legyen neked, hogy megértsd:

nagy a nagy g nagy d nagy p termelésem, hogy számottevően észlelhető legyen az ország nagy g nagy d nagy p fejlődésében, az kellene, hogy esetleg ne a nem termelő "dolgozó" polgárok eltartására menjen el.

egyemberasokközül 2011.03.30. 19:51:22

@venszivar: Minden szempontból egy csuda vagy! :) Na csá

egyemberasokközül 2011.03.30. 20:14:22

@Conv: A nem dolgozók alatt gondolom a rendőröket érted!? Nos ahogyan elnéztem, te az informatikában dolgozol , ahol ugyebár az emberek rengeteget túlóráznak , éjszakáznak akár csak a rendőrök! Ja és biztosan minden egyes ünnepkor is folyamatosan csak dolgoznak! Amíg nem betonozol napi 12 órát egy kőműves mellett, addig ne oszd itt az eszet a munkáról!!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.30. 20:38:52

@egyemberasokközül:
nem írtam ilyet, hogy nem dolgozók, hanem azt írtam nem termelő dolgozók.
értelemszerűen nem a rendőrre gondoltam, ez csak a te üldözési mániád eredménye, hogy a rendőrre gondoltál. nem, ez egy csoport amire gondoltam, természetesen a rendőr is ide tartozik sok más szakma mellett.

ha hiszed ha nem, többet dolgozom éjszaka mint egy rendőr, és bizony a hétvége, az ünnepnap az amikor az informatikai rendszereket igazán lehet frissíteni, szervereket upgradelni, mivel hét közben mennek a szerverek, munkaállomások, lévén azokon dolgoznak az emberek, pl a rendőrség is. azok a rendszerek amelyek nap közben folyamatos terhelésnek vannak kitéve hétvégén, és ünnepnapon, éjjel pihennek, ilyenkor nem zavar senkit a termelésben, ha le vannak állítva frissítés, új rendszer tesztelsé, hálózati konfiguráció miatt.
tudod nem magától terem az új verziójú szoftver a szgépen reggelre, nem magát cseréli ki az elhasznált részegység, hanem ez az informatikus munkájának a gyümölcse.
emellett képzeld, évekig dolgoztam kötélen, kőműves jellegű munkát :)
nem véletlenül írtam az ipari alpinistás példát. képzeld sok tíz méter magasban vakoltam, gerendát cseréltem, festettem, bádogoztam, villámhárítót szereltem, toronydíszt cseréltem, újítottam fel :)
ha hiszed ha nem az első szakmám iparművészeti, konkrétan építészeti terület :)

tehát bízom benne, hogy megengeded, osszam neked az észt, hiszen erősen rászorulsz ilyen adományokra. még egy ilyen lecsúszott senkitől is :)

és félreértések elkerülése végett, nem, nem általánosságban a rendőrökkel van bajom, - álltam ki itt a bőrön mellettük több esetben is - hanem konkrétan veled, lévén arrogáns, sütét barom vagy.

a korai nyugdíjazás a magas nyugdíjakkal valóban bántja a szemem, ám nem azért mert rendőr az illető, hanem bármely területen is dolgozik.

asmodean 2011.03.30. 21:23:13

@egyemberasokközül: Ki kellene próbálnod a gyakorlatban ezt az informatikusok nem túlóráznak teóriádat, mielőtt mérföldes ökörségeket írsz. Tudod az informatika az nem az, amikor valaki tud írni egy posztot egy fórumba, blogba.

egyemberasokközül 2011.03.31. 11:14:08

@Conv: Arogáns azzal vagyok, aki arogáns velem szemben! De legyen az amit te mondasz és legyen neked igazad! :) Tudod,,, okos enged, szamár szenved! :) Örültem ennek a kis eszmecserének Dr.- úr! :)

trojka 2011.04.01. 19:02:38

Nem tudom, hogy jön ide, de azért leirom:
"CSENDŐR TÍZPARANCSOLAT
1. Megemlékezzél arról, amivel Istennek tartozol.
2. Én vagyok a te hazád: Nagy -Magyarország.
3. Hüséged, becsületed, vitézséged nem eladó.
4. Légy erkölcsös, józan életű, engedelmes.
5. Tiszteld előljáróidat, mint atyádat, szeresd bajtársaidat, mint tenmagadat.
6. Tanulj és tudj: a Tudás második fegyvered.
7. Védd a másét. A magadét ne pazarold.
8. Mögötted a törvény. Elötted is az legyen.
9. Igaztalanul ne vádolj, fegyvered ártatlant ne bántson.
10. A család szentély. Ha magadnak nincs: őrsödben, s akörül megtalálod."
Nem példabeszédnek és nem célzásnak szántam. mindenki értsen belőle, amit akar.

venszivar 2011.04.01. 19:42:29

Most nézem a "40 milliós játszmát" , éppen most fordult elő másodszor,hogy az első kérdésnél kiestek.Azt a részt is láttam,amikor két rendőrfőiskolát végzett csajszi esett ki elsőnek az ELSŐ kérdésnél!!!!Ez nem sűrűn fordul elő,de két rendőr hadnagynak elsőre SIKERÜLT !!!
No ennyit ér egy rendőrtiszti főiskola,meg a végzős hallgatói............!!!

trojka 2011.04.01. 19:54:47

@venszivar: Miért? Mert szerinted más föiskolát, egyetemet végzettek talán sokkal többet tudnak felmutatni? specializálodás van kérem! Ahol reál tantárgyakat tanítanak, ott nincs helye a humán gondolkodásnak. Ha meg a gimiben nem tanitották meg veluk azt, ami most örökre hiányozni fog, mit várhatunk töluk. (Igaz, van azért önszorgalmu plusz érdeklödés is). Én tegnap néztem ezt a pénszoro musornak egy részét, a két hapsi azon vérzett el, hogy "kit nem a vadkan ölt meg?" Minden pénzt a másik két névre tettek fel. Ide azért kellett egy kis "plusz" tudás is, nem itélem el érte öket, igy sikerult. Lehet, ha a két csajszit esetleg romai jogbol. vagy kriminalisztikábol kérdezik, kenték-vágták volna. Most azt gondolod, hogy ezért, mert nem jött nekik össze, már hulyék is, csak azért, mert rendörnek készulnek?

venszivar 2011.04.01. 20:11:32

@trojka: Már "rég" azok. IGEN:)))))

trojka 2011.04.01. 20:21:18

@venszivar: Nem tuom, miota nézed ezeket az össze-vissza vetélkedöket. Talán a hetvenes években volt egy ehhez hasonlo vetélkedö sorozat. a végén egy egyszeru gyári munkás nyert, nem volt föiskolája, egyeteme, csupán hatalmás tudása és tudni akarása. De azért, az akkor volt, ez meg most van. szerinted, ha egy egyetemet, föiskolát végzett ember nem tud valamit, az akkor már hulye? (foleg, ha rendör?) Te mindent tudsz? Ha igen gratulálok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.01. 20:52:01

@venszivar: @trojka: Az a helyzet fiúk,hogy láttam én már 5 vagy 10 ezres kérdést is vetélkedőben amin elbuktam volna.Mi van vagy mi nincs a majonézben valami ilyesmi kérdés.Tököm tudta nem is szeretem a majonézt.Volt olyan 500 ezres kérdés viszont-hogy hol van a Nagy vízválasztó hegység az ment volna.

venszivar 2011.04.01. 21:15:38

@trojka: Nem kellene odáig vissza "menni".A Vágó-félébe ,úgy 4-5 éve,az a postás srác volt a fődíjas.Mivel te nem néztél vissza,hogy itt én egy markáns véleményt képviseltem,ezért én ezt egy pikírt megjegyzésnek szántam.......

venszivar 2011.04.10. 20:38:19

Csak szóba hozzák a "szigorításokat" s máris a "kardjukba" dőlnek az ifjak.........?!Vagy mi a baj?Talán a rettenetesen kimerítő sokk "munka. : )))))))))))

Tucsko1 2011.04.13. 22:07:38

@venszivar: Téged keresnek, ha megtalálnak kibeleznek! :)))

venszivar 2011.04.14. 11:54:25

Helló,hát itt vagyok ! Belet akartok enni? Fene a gusztusotokat.........

hoplita 2011.04.14. 12:26:19

@trojka:

"....Lehet, ha a két csajszit esetleg romai jogbol. vagy kriminalisztikábol kérdezik, kenték-vágták volna...."

Sőt.....asszem felszopásból vitték vóna a fődíjat....elsőre.:))
Nagy a túljelentkezés a zilyen főiskolákon...de tegyük hozzá, a vakok közt félszemű a király.

Csak nem te is odajártál...?:))))

Nurrddin 2011.04.14. 14:55:55

@trojka: azért az ember egy diploma mellé elvárna némi lexikális tudást is, nem sokat, de az átlag kocsmapultámasztónál picit azért többet
mégha mégoly speciális a képzése, akkor is (teszem azt kvantumfizika, esetleg büfé-ruhatár)
tudod miért?
mert a diploma feltételezi, hogy a tulajdonosa kijárta az általános, majd a középiskolát is...
márpedig a kvízkérdések az általános, középiskolás szinten mozgolódnak....

trojka 2011.05.02. 10:12:33

@Nurrddin: Igazad van. Nem akarok a lámpalázra hivatkozni, pedig az is keményen visszadobja a delikvenst. Velem készitettek egy-két (kisebb) riportot de bizisten, volt olyan hogy ha visszakérdezték volna, mit is mondtam, nem tudtam volna elmondani. Amugy, ezek a vetélkedök elég rázosak, mert van olyan amikor tényleg könnyuek a kérdések, de van olyan is, amikor a játékos keményen kifogja. Szoval, szerintem ez nem attol fugg, hogy ki mit végzett, mert láttam én már más föiskolát végzettet is nagyo jol, vagy nagyon rosszul szerepelni. A másik dolog meg az, hogy hogyan követelik meg az iskolák a tudást. Nem dicsekvés, de azokat a verseket, miket általános iskolában meg kellett tanulni, nagy többségben még ma is el tudom mondani. (csak érettségiztem). Lányom két föiskolát végzett, de csodálkozik azon, hogy én hogy tudhatom még most is azokat a verseket. Talán, mert tölunk jobban megkövetelték, vagy jobban érdekelt bennunket. (nem volt magno, video, internet, diszko és hadd ne soroljam).

Topaz 2011.08.03. 12:26:48

A zsaruk, úgy ahhogy vannak, elmennek a PICSÁBA!!!
A házunk elött évek óta ácsorognak a kurvák. Ha betelefonálunk a rendőrségre, akkor kb 5 perc múlva jön jobbról 1 járőrautó, villant kettőt a reflektorral(!!!), majd tovább megy... Ekkor a kurvák elsétálnak, majd 3-5 perc múlva jön balról VILLOGVA-SZIRÉNÁZVA(!!!) a másik járőrkocsi...
Hasonló sztori: Újpalotáról menny Fótnak. Látod kinnt a kurvákat, és ha szerencsés vagy, láthatod, amint megáll a ZSARU KOCSI, leszedi a lányokat, és elhajt! Valszeg nem iratokat kapott, mert azt vissza is szokták adni...
Más: a Főváros éjszakai csomópontjai (moszkva tér, Nyugati, Blaha, Keleti, stb) éjféltől hajnali 3ig kész ÉLETVESZÉLY (menny le, és nézzd meg)!!! A buszok tele vannak "biztonsági" őrökkel (ami azért jó, mert nem szúrnak le,ha már felszállsz,de ugyan-úgy kizsebelnek...), viszont a tereken nem látsz RENDŐRT!!! Ellenben rendszeressek a tömegverekedések a kiemelt tereken. Az aluljárók pedig még mindíg tele van kurvákkal, stricikkel, és nagy tömegbe gyűlt CIGÁNY fiatalokkal, akik :
"né'má a köcsög magyart, de kibelezném..." szövegeket eresztenek el ide-oda...
Ehhez a rend kitűnő őrei, csak annyit tesznek, hogy kiállnak a bokor mögé a traffipaxukkal, és rommá büntetik az autósokat!! Ezt is persze kormánymegrendelésre!!! Azt most sírnak, mint a kurvák, hogy elveszik ezt vagy azt a járandósságukat! Hát csak így tovább!!!
És remélem felvesznek még 1800 rendőrt, és az alapfelszerelésükként a traffipaxukat!!!
Azt remélem vmi csöviszaros bokorban sikerül felállítaniuk!!!
Ui: 4 hónapig voltam parkoló ellenőr. Kötelező volt 75-150 db/nap (pályafüggő) büntetést kihelyezni!
Ezt én úgy oldottam meg, hogy beütöttem Pl: 70 falsot, és 5 külföldit! Igaz, én nem hivatástudatból menntem oda dolgozni, hanem hogy aláássam a szerintem igaztalan rendszert!!!
És szerintem a mostani Rendőrség is igaztalan szervezet lett, és nem csak 2006. ösze miatt...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 13:01:08

@DrTomix: Nem akarván "igaztalan" lenni, csak kérem, hogy ha lehet, kicsit jobban...

" né'má a köcsög magyart!
Dr.parkoló ellenőr, ugyan-úgy menny menntem a PICSÁBA!!!"
-idézve eggyel fentebbről, tudom, kiragadtam.
És ez csak a stilisztikai véleményem még..nem személyeskedésként, de inkább ne írj, ha csak így megyen..!:-P

süti beállítások módosítása