Skip to content


       Szűrés lista

Diplomáciai benyalás

Gondolom mindenki hallott a pécsi püspökség tavaly ősszel  nyilvánosságra került  botrányos ügyeiről. Negyven rendbeli feljelentést tett egy magánszemély a Nemzeti Nyomozó Irodánál és a megyei főügyészségnél Mayer Mihály püspök, és az egyházmegye tulajdonába tartózó Fény Kft. ügyvezetője, Wolf Gyula ellen, gazdasági és szexuális bűncselekmények miatt.

Komoly adósságok, egyedi rendszámos autó, szép rezidencia  stb. A nyomozás a döcögős beindulása után még persze tart, de január közepén Mayer Mihály az Egyházi Törvénykönyv 401. kánon 2. paragrafusára ("betegség más súlyos ok") hivatkozva lemondott tisztségéről, XVI. Benedek pápa pedig elfogadta a döntését.

Két héttel később, február 10-én a pápa Szlovénia nunciusává és Koszovó apostoli delegátusává nevezte ki Juliusz Janusz érseket,Magyarország apostoli nunciusát. A váratlan áthelyezés az egyházi körökben jártasokat is meglepte, felmerült a hirtelen távozás és a pécsi ügyek kapcsolata. És tényleg. Juliusz Janusz, akinek jelmondata az "Amor omnia sustinet – A szeretet mindent elvisel", a hírek szerint segített eltussolni Mayerék ügyeit.

Az Index információi szerint Mayer Mihály által kezdeményezett rágalmazási perben néhány hete kiderült, hogy a Vatikán ekkorra már két éve tudott a pécsi püspök viselt dolgairól, sőt vizsgálatot is kezdeményezett, a próbálkozás azonban a budapesti nunciatúrán elhalt. Egy magánszemély 2009 februárjában négyoldalas bejelentést küldött Tarcisio Bertone kardinálisnak, a Vatikán államtitkárának a magyar katolikus egyház több prominensét, köztük Mayer Mihályt érintő homoszexuális vádakról. A feladó azután postázta a katolikus egyház római központjába a fénykép- és hangfelvétel-melléklettel kiegészített levelet, hogy a magyarországi egyházvezetés válaszra sem méltatta.

Bertone kardinális a Vatikánból diplomáciai úton megküldte a több magyar püspök és pap számára kellemetlen dokumentumot a budapesti nunciatúrának, hogy ott az egyházjogi kánonnak megfelelően szigorú titoktartás mellett vizsgálják ki a bennük szereplő állításokat.

Juliusz Janusz 2009 májusában bizalmas, csak a címzettek kezébe adható levélben értesítette a bejelentés szereplőit az ellenük felhozott vádakról, és elárulta a bejelentő nevét. A bírósági eljárás anyagában található levél szövegéből arra lehet következtetni, hogy minden érintett külön-külön megkapta a rá vonatkozó rész kiollózott másolatát. Mayer püspök a nunciustól érkezett információk alapján 2009 júniusában, anélkül, hogy az ellene felhozott vádak ügyében bármilyen érdemi nyomozás történt volna, rágalmazásért feljelentette a magánszemélyt.

Ezután 2009 augusztusában a nuncius az akkor már perbe fogott magánszemélynek is írt egy levelet, amelyben értesítette, hogy megérkezett a Vatikánból Bertone bíboros levele. Juliusz Janusz közölte a címzettel, hogy újabb bizonyítékokat ne küldjön neki, mert a nunciatúra nem bíróság, viszont tudomása van arról, hogy a vatikáni levél érintettjei világi bíróságon kezdeményeztek pert ellene, ezért a nuncius megvárja azoknak az eljárásoknak az eredményét. (A nunciushoz hasonlóan járt el a pécsi püspökség ügyében Ternyák Csaba, jelenlegi egri érsek is.)

Igazi erkölcsös példamutatás. Nem fordultak a nyomozó hatóságokhoz, nem folytattak le belső vizsgálatot, hanem visszatámadtak rágalmazást kiabálva. A kétarcú római isten nevét viselő (nagyon  találóan) nunciust pedig felelősségre vonás helyett áthelyezi a Vatikán, és kész. Nagyjából ezért olyan az egyház megítélése olyan, amilyen. A bibliai tanításoktól nagymértékben elfordult intézmény a külső csicsára helyezi a hangsúlyt, miközben a belseje rohad, de presztízsokokból  csak tussolnak és tussolnak. Pedig a megújuláshoz tisztítótűz kéne.

Ami az egész ügy legkeserűbb mozzanata, az a politikai visszhang.

Hogy még ilyenkor is fontosabb a diplomáciai benyalás, mint a jóérzés.

Március végén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes magyar állami kitüntetést adott át a távozó nunciusnak:

 

Schmitt Pál köztársasági elnök pedig búcsúlátogatáson fogadta Januszt:

 

És még mosolyognak is közben, döbbenet.......

 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr922841880

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A falazó 2011.04.30. 23:51:02

A diplomata büntije az, hogy valamelyik periferiális állomáshelyre helyezik. Az Index szerint Juliusz Januszt, a Vatikán volt magyarországi nagykövetét (nunciusát) azért helyezték Koszovóba, mert falazott Mayer Mihály pécsi püspöknek és elszabotálta a ...

Trackback: Hit elvtársi csókok 2011.04.23. 17:26:38

Elvtársi és hitelvtársi csókok. Szájról szájra cuppanósan, esetleg nyálasan, férfi és férfi ember közt. Undorító. A kézre és pecsétgyűrűre adott az még undorítóan megalázó is. Pláne ha azt a Magyar Köztársasági Elnök teszi egy feudális szinten megreked...

Trackback: Diplomáciai benyalás 2011.04.20. 14:55:04

Gondolom mindenki hallott a pécsi püspökség tavaly ősszel nyilvánosságra került botrányos ügyeiről.

Trackback: Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet 2011.04.20. 14:39:05

Ez egy UP TO DATE, azaz naprakész, napjainkban is játszódható összeesküvés elméletet, csak éppen tűrörfordításban adom elő (Meg van-e keresztelve helyett, hisz-e ön Zeuszban? - verzióban): A népszámlálás vallási hovatartozás felmérési csalás, lop...

Trackback: Egyházi szexbotrányok - emlékezzünk 2011.04.20. 14:35:14

A katolikus egyház modern kori bűnlajstroma ezzel is gyarapodott. Sajnos nem is derült mindenre fény, de legalább egy részükről értesült a világ. Egyházi szexbotrányok: megdől egy tabu 2001-05-04 (a nyomtatott MH cikke)Mivel az adott linkről nem ...

Trackback: Pedofilok és terroristák 2011.04.20. 14:02:19

Ezt a posztot igazából svédül kellene írnom, hiszen leginkább az itteni vitához kapcsolódnak a gondolataim.Mint tudjátok, nemrég egy (szerintem egész rokonszenves arcú) srác öngyilkos terrorakciót kísérelt meg Stockholmban, amiből szerencsére csak az ö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitézlajszló 2011.04.20. 20:53:09

Vadász vagyok
Király az én apám
Vadászgatok
Királyi birtokán
Nincs egyebem
Fegyverem, golyóm, s lovam
Lányok előtt
Mégis ez jelszavam.....

"Gyertek csak kislányok, kisfiúk is jertek
A kaotikus fegyház vár reátok jelnek
Hogy pedofil papjaik örömük lelhessék
Gyerekszexből, biz' a ritkán van terhesség! "

A tömjénzsót őkeresztényisége meg mehet a búsba, még mielőtt megfenyítenénk, de nagyon!

bag 2011.04.20. 20:56:19

@-JzK-: " a pápától, aki Napóleont megkoronázta a "

Ne mondd el senkinek, de Napoleon önmagát koronázta meg, mivel a pápa nem volt rá hajlandó...

aprócska tévedés és máris hiteltelen az egész írásod!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 20:59:34

@laspalmas:

hú bazmeg, azon én is nagyot néztem. és kurvára azon gondolkodtam, hogy akkor ez most pro vagy kontra a nuncius bácsi mellett, de hát ki vagyok én, hogy ezt megítéljem. :-D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 21:00:50

@trollina:

hát, tényleg így van, esélyed sincs.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 21:11:04

@trollina:

félreértés egyébként ne essék, számomra teljesen természetes, hogy az egyház a szőnyeg alá akarja söpörni ezeket az ügyeket. az iskola is ezt teszi, ha kiderül a tantóbácsiról, hogy be-benyúl a szoknyák alá. védik a jó hírüket minden áron, ennyi. alapértelmezés szerint ebben nem volna semmi extra.

csak éppen ha a diri lebukik, hogy pedó tancsi bácsit rejtegetett, a kutya nem áll oda védeni, nem hogy de fasza csávó vagy, és ne, itt egy plecsni.

látjátok feleim szümtükkel 2011.04.20. 21:12:27

@-JzK-: " Nézzünk csak körül: ki gyűlöli a papokat? Minden tolvaj és gonosztevő, minden panamista és házasságtörő, minden naplopó és más zsírján élősködő, minden népámító és iparlovag."
Nagyon egyet tudnék érteni, de nem tudom, tényleg minden házasságtörőre, naplopóra, más zsírján élősködőre, népámítóra, és iparlovagra gondoltál, vagy csak egyesekre?
Főleg a népámítókra lennék kíváncsi!

látjátok feleim szümtükkel 2011.04.20. 21:13:21

Nem baj, hogy ezt a támát már korábban kivesézték, szerintem ez a vita nagyon jó.

nélkülözhetetlen kézikönyv 2011.04.20. 21:14:09

Kicsit OFF:

Gyanítom, hogy szól majd néhány poszt arról, hogy maestro Matolcsy hogyan ugrott egy hasas-segges kombót a mai nap folyamán a számára rég előkészített kankóba....

ON:

Dendrobatidae 2011.04.20. 21:17:14

Ez a ministránsfiúcskákat kúrogató, seggüket tapizó papbácsi, mivel egyházi személy, így alapból része a Nemzeti Együttműködés Rendszerének. Tehát esetében minden felé irányuló kritika bolsevik-zsidócionista ármány.
Ha viszont netán egy mezei civil lenne akkor már lehetne kibaszott liberális, SZDSZ-es kasztrálandó gázkamraszökevénynek nevezni. De így nem. Így az ő megnevezése a Nemzeti Együttműködés szellemében: Nagytiszteletű Nuncius-Őfőméltóságosúr.

vitézlajszló 2011.04.20. 21:20:12

A Sej-mén nem is biztos, hogy olyan sejdenagy mén. Mit mondanak erröl a lányok, no és a kisfiúk?
Vadászgatni szeret, imádja az öldöklést. Aki gyilkol, ne legyen már erkölccsősz, mert a belemet kihányom!
Az ilyen ne prédikáljon nekem semmiről, inkább húzza le magát oda, ahova való!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 21:27:32

@bag:

"Napoleon önmagát koronázta meg, mivel a pápa nem volt rá hajlandó..."

szegény pápa MINDENRE hajlandó volt, engedelmesen elment párizsba, mert azt parancsolta neki a kis káplár, jóformán kanosszát járt odáig, idős ember létére, csak hogy megkoronázhassa, úgyhogy ez egy lol.

napóleon azért maga koronázta meg magát, mert úgy tartotta úri kedve, meg mert így ő lehetett az európai hatalom egyedüli forrása, oszt jónapot.

trollina 2011.04.20. 21:28:41

@mavo: én ezzel nem is vitatkoztam. biztos vagyok benne, hogy azért (is) védik a pedobácsit, mert tudják, ha bezavarják a börtönbe, akkor onnan élve nem jön ki. valaki itt feljebb már utalt is erre, vagy valami hasonlóra.
ettől függetlenül nagy behányás ez az egész, mint minden szőnyegalásöprős sztori.

Mensikov 2011.04.20. 21:42:05

@trollina: Dehogy széphúgom. De én az elmúlt húsz év alatt annyi párttitkáros, nagykiszes temetést láttam hogy csuda. Oszt lehet hogy a megboldogult nem is kérte, de hát a rokonyok, ugye ki tudja. A legszebb Kádár Jánosé volt. Ha minden igaz Paskai bíboros mondta az elhunyt lelki üdvéért a könyörületet.
Amúgy csak megismételném : az anyaszentegyház 2000 ezer éves mi meg a várható életkor szerint 66 vagy 72 közt élünk.
Béke veled is...

vitézlajszló 2011.04.20. 21:44:13

@trollina: Miért is volna annyira nagy baj, ha egyszer végre ezek is megbűnhődnének? Nekem tele van a tököm a gyónással, mert ezek azt hiszik ezzel annyi.
Amikor azt mondjuk, hogy egy bűnözőnek a börtönben van a helye, nem teszünk különbséget: " jajj, bocsika ez nem cigány csak egy kaotikus pap." És akkor? Rozsdásodjon rájuk a műanyaglakat!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 21:46:37

@trollina:

"mert tudják, ha bezavarják a börtönbe, akkor onnan élve nem jön ki"

jaj, ne már, kit érdekel úgy igazából egy tizenkettő egy tucat, csak a jóisten tréfája jóvoltából pont pedó pap bácsi?

az egyház presztizse, az forog kockán, nem jóskapista becsülete. nem filléres játék ez. és mint már írtam, ezzel alapvetően nincs is bajom. egy cég tartson össze. de csak amíg lehet.

Mensikov 2011.04.20. 21:47:10

@vitézlajszló: Valamikor a Kádártól Czinege miniszterig mindenki vadászott a központi bizottságból. ( Ja maga Putyin min/elnök is ! ) Czinege külön helikopterleszállót építtetett Kaszópusztán vagy ha úri kedve úgy tartotta a helikopterből. Lásd kiskirályok mundérban című könyv.
Talán ha valaki vadászik még nem bűn. Bár magamtól ez igen távol áll.

fokabacsi 2011.04.20. 21:49:31

@fakopács: "Jól van agyamentkém!
"atomokat felépítő szilánkok törvényszerűségeit" :-))" Látod milyen gyenge vagy?Már középiskolában tanítják, hogy az atomot alkotó részecskék (proton , neutron ) részecskékből épülnek fel!
És én vagyok agyament ? Nem te vagy egy buta bolsi?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 21:49:55

@Mensikov:

"De én az elmúlt húsz év alatt annyi párttitkáros, nagykiszes temetést láttam hogy csuda. [...] "A legszebb Kádár Jánosé volt."

hogyne, hogyne. az elmúlt húsz évben. kádár huszonkét éve halott, kurva büdös lehetett, amikor te láttad, ahogy eltemetik.

fokabacsi 2011.04.20. 21:53:39

@vitézlajszló: Mi meg rendszeresen disznót, csirkét, kacsát vágunk! Megyek jövő héten kanosszát járni!
Honnan szabadultál ide? Egyébként nem kedvencem a Semjén! De neked sincs sokkal több sütnivalód!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 21:54:45

@fokabacsi:

ah zó, a legújabb tudományos ákcentus szerint aszondod, hogy részecske, de úgy írod le, hogy szilánk.

bordeaux vagy aix-en-provence neve ehhez képest laza csuklógyakorlat. :)

vitézlajszló 2011.04.20. 21:57:01

@Mensikov: Persze, hogy nem bűn! Nem kifogásoltam a hobbit magát, csak a morális alapot hiányolom az ún. keresztényi erkölccsőszködéshez.
Aki a zigótát emberi lénynek tekinti, ne gyilkolásszon őzeket, szalonkát stb.
Nekem ez a véleményem.
A volt emeszempés faszkalapokról meg annyit, hogy 90- ben kellett volna tőlük végleg megszabadulni, és nem egy szemétláda, kommunista gyökér pozsgayra bízni az alkotmányozást.

Pelso.. 2011.04.20. 22:00:27

@mavo: Elismerésem a kitartásodért)

Ezt nem bírják megérteni, a presztízst, ha már annyira vágynak a tiszteletre, -hogy pont az egyháznak lenne érdeke a helyzet-helyzetek tisztázása, s ne csak egy önmagukat misztifikált nonprofit szervezetek legyenek.

fokabacsi 2011.04.20. 22:02:22

@min: A koministáknak még egy évszázaduk sem volt! Mégis több halott szárad rajtuk, mint az "egyházon 2000 év alatt! Bezonyám!

fokabacsi 2011.04.20. 22:04:57

@mavo: Ne mentegetőzz! ha tudja valaki, miről beszélek, annak van egy érettségije. minimum! Hogy legyen alapja beszélni!

trollina 2011.04.20. 22:05:15

@vitézlajszló: valamit félreolvastál, szerintem is börtönben a helye. Zárják kettőre, és nyeljék le a kulcsot. Ha az én gyerekem lenne azok között, akiket molesztált, saját kezűleg csaptam volna agyon.

vitézlajszló 2011.04.20. 22:06:31

@fokabacsi: Tedd csak egész nyugodtan! Amennyiben a disznóvágás, meg a baromfiölés neked vadászat.....???? Én ugyanis a szabadon élő állatok levadászásáról írtam, de ez neked nem számít, mert nem tetszik, hogy erkölcsi tanítódról merészeltem némi kritikát megfogalmazni.
Sebaj, úgy tűnik a narancskomcsik, meg a gyurcsányisták mindent megtettek azért, hogy mi ebben az országban soha ne érthessük meg egymást. Én sajnálom......és Te hogy vagy ezzel?

fokabacsi 2011.04.20. 22:07:13

@mavo: Egyébként nekem a cigarettás képről egy szopós malac jut eszembe.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.20. 22:08:41

@fakopács:

Ehe, mást nem szoktam a helyesírása miatt kritizálni, mert a helyesírás nem erény... sőt.. pszichológiailag alulfejlett logikai készségre és erkölcsi érzékre utal...

Ráadásul szellemi fogyatékosság miatt nem írok helyesen...

Nem utolsó sorban, nem kritizálnám más helyesírását, ha nekem sem megy.. mert az úgy roppant égő dolog...

fokabacsi 2011.04.20. 22:11:03

@vitézlajszló: "A Sej-mén nem is biztos, hogy olyan sejdenagy mén. Mit mondanak erröl a lányok, no és a kisfiúk?
Vadászgatni szeret, imádja az öldöklést. Aki gyilkol, ne legyen már erkölccsősz, mert a belemet kihányom!
Az ilyen ne prédikáljon nekem semmiről, inkább húzza le magát oda, ahova való! "
Erre írtam: te mindenkit lemocskolsz! kinek képzeled te magad? Ezek után nagyon meg lennék lepve ha valami megbecsült ember lennél. Te meg az erkölcsi magasságod?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 22:12:18

@fokabacsi:

releváns. azt hittem, vagy olyan jó, hogy legalább azt mondd, aki mondja másra, az mondja magára, de te még azt a szintet sem érted el. sebaj.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.20. 22:13:48

@Pelso..:

Jó-jó... de ha utánanézel, rájössz a Jeruzsálemi Királyság harc nélkül szerződéssel jött létre...

A spanyol inkvizíció alatt hispaniolában kalifátus volt...

És a protestáns inkvizíciónak pedig áttért keresztény áldozatai voltak... megfélemlítettből, hogy ne vegyék fel a keresztény hitet...

A katolikus inkvizíció meg kivégzett halottak ellen zajlott.. nem volt kedvük ásni a csuhásoknak, ezért inkább máglyán elégették a hullákat...
Mondjuk a 30 éves háború.. mh.. az is furcsa volt...

Ianas 2011.04.20. 22:14:56

@fokabacsi: Nem. De látom, szerencsére értetted, mire írtam.

asmodean 2011.04.20. 22:16:47

@Pelso..: "ne csak egy önmagukat misztifikált nonprofit szervezetek legyenek. "

Az egyház soha nem volt nonprofit szervezet...

Pelso.. 2011.04.20. 22:24:58

@asmodean: Kellet volna tennem valamiféle cinizmus jelet.

vitézlajszló 2011.04.20. 22:27:49

@fokabacsi: Nem mocskolok le mindenkit, hazudsz!
Meglepődhetsz, megbecsült ember vagyok.
Azt az emberszabásút mocskoltam kizárólag, aki szerintem meg is érdemli. Aki a pedofilokat mentegetőt puszilgatja, kitünteti, korábban szakállasbácsizott, előttem morális és emberi nulla.
Azt meg nem tudom, miből következtettél arra, hogy magamat erkölcsi piedesztálra emelném, ilyen szándékom nem volt, szükségem sincs rá, a közszereplőknek annál inkább lenne.
A kérdésemre viszont nem válaszoltál és ez mindent elárul.

Bandúr Kandi 2011.04.20. 22:38:30

lám lám, összenő, ami összetartozik, kormány és a katolikus egyház...

puttya 2011.04.20. 22:40:34

@vitézlajszló: Olvasd vissza a saját rosszindulatú szövegeidet. Ezek után a nem találod nagyobb álszentnek ezt a csöpögős dumát? "...mi ebben az országban soha ne érthessük meg egymást. Én sajnálom......és Te hogy vagy ezzel?"

"Erkölcsi piedesztálra" akkor emeled, amikor más erkölcsiségét kétségbe vonod.

puttya 2011.04.20. 22:46:50

@Bandúr Kandi: Ennek az egész posztnak végülis csak ennyi a mondanivalója, amit itt írtál. Ez már egy régi történet. Irgalmatlan nagy tapintatlanság, hogy ezt régi történetet a legnagyobb keresztény ünnep hetére időzített a posztoló. Esetleg nem toleráns?

Monçada bíboros 2011.04.20. 22:51:13

@vitézlajszló: A Bibliában van egy ilyen rész, hogyaszongya: "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."

Zsóti ismeri a Bibliát, és csak uralkodni akar az ég madarain:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.20. 22:55:06

@Con Storm:

"a Jeruzsálemi Királyság harc nélkül szerződéssel jött létre..."

asztageci, de komoly, az 1097-1099-es keresztes hadjárat _után_ harc nélkül. nyilvánvalóan, hát hogyan másként, ostrom csak a mesékben volt. lolz. I. Baldwin odasétált, és felült a trónra. :-D

gondolom a cordóbai kalifátus is harc nélkül jött létre, lolz. :-DDD

Nurrddin 2011.04.20. 23:04:41

@mavo: a II Frigyes féle jeruzsálemre gondol szerintem
valóban pusztán tárgyalásokkal visszaszerezte a szent várost.
azt tartották róla, hogy inkább mór, mint keresztény, és tény, hogy szicilliában (korának a mintaállama lett) jórészt muszlimokkal vette körbe magát
többszöri kiátkozással való fenyegetés után vette rá magát a fiatalkori keresztes hadjárat ígéretére, és azt az akkori európaiak számára meglepő módon, valóban diplomáciai eszközökkel vitte sikerre...
életműve vele szált sírba....

Nurrddin 2011.04.20. 23:07:59

egyébként szerintem a katolikus egyház egy nagyon meredek lejtőn van....
az egyetlen kiút, a dél-amerikába való súlypont áthelyezés lenne, de azt meg érthető okokból nem akarják...

Girhes Joe 2011.04.20. 23:08:58

Mindenki kész tényként kezeli Mayer és Juliusz Janusz érintettségét a... miben is? Merthogy csak általában "valamilyen" gazdasági meg szexuális bűncselekményekről hadovál mindenki, de hogy konkrétan miről is van szó, azt már nemigen tudja senki, de ugyebár sokak tudatában ha egyház, akkor pedofília, így, automatice. Beérett több évtized lejárató propagandája. Merthogy bizonyítékokról mégis hol van szó?

Az ügy kb. úgy néz ki, hogy
- egy magánszemély váddal állt elő a püspökség felé,
- mivel a püspökség nem válaszolt a vádakra, elküldte a vádat a Vatikánba is,
- a Vatikán leüzent a nunciusnak, hogy tessék kivizsgálni,
- a nuncius tájékoztatta az érintetteket hogy XY magánszemély ezzel és ezzel vádolja őket,
- mire az érintett püspök rágalmazási pert indított.

Hol lát mégis itt bárki bármit is bizonyítva? Itt egy magánszemély vádja áll szemben a püspök viszontvádjával, jelenleg a meccs állása 1:1, a következő gólt majd a bíróság rúgja. Az mégis mitől lenne bizonyíték, hogy nyugdíjazták a püspököt meg elhelyezték a nunciust? Ehhez nem kell bűnösnek lenni, elég az, hogy az ember szerencsétlenül kezel ügyeket vagy félreérthetően nyilatkozik. Diplomáciában, vagy jobb helyeken a politikában ez ősidők óta így működik.

Szóval miért is tekinti a közvélemény egyházi emberek esetében önmagában már a magánszemély általi bevádolás tényét is bizonyítéknak? Csak mert más egyházi személyek már keveredtek bizonyítottan hasonlókba? Akkor ha én bevádolom a volt osztályfőnökömet, hogy 4 éven át minden órán felpofozott gimiben, akkor attól az már megtörtént ténnyé válik, csak azért, mert fordult már elő a történelemben jó néhány erőszakos tanár???

vitézlajszló 2011.04.20. 23:28:26

@puttya: Tanulj meg helyesen írni!
A rosszindulat belőled árad, egyébként mentsd csak fel a pedofil papokat, más pedofilokat pedig végeztess ki! Egyébként - bár ti ezzel is vitatkoznátok - szerintem a szerencsétlen megerőszakolt gyermeknek mindegy.
Az erkölcsi piedesztálról csak annyit, hogy pont leszarom! Annyi az erkölcs, amennyit hirdetői képviselnek a gyakorlati életükben.

vitézlajszló 2011.04.20. 23:35:32

@Monçada bíboros: Bárcsak azokon akarna!
Ez a szennyeslelkű, szemforgató aljadék mindannyiunkon uralkodni akar. Ránk kényszerítené a beteg lelkében, beteg elméjében uralkodó kényszerképzetek rendjét. Lehet, hogy rosszabb (nem beteg) és csak pusztán gonosz és számító ez az undormány féreg.

lyken 2011.04.20. 23:39:50

@Gergő77: "a nuncius tájékoztatta az érintetteket hogy XY magánszemély ezzel és ezzel vádolja őket" Vizsgálat nélkül, miközben vizsgálatra kötelezték. Titoktartás nélkül, miközben titoktartásra kötelezték. A gyónást is ilyen liberálisan kezelik? Remélem a magánszemély odament mindegyik paphoz és meggyónta neki, hogy feldobta őket. A bíróságon meg magyarázzák el, hogy kerül perre a gyónási titok...

"a következő gólt majd a bíróság rúgja." Ez ugye ugyanaz a bíróság, aki most büntetett 1 millióra(kamatokkal 1.12 millió körül) egy költői hasonlatot?

"Szóval miért is tekinti a közvélemény egyházi emberek esetében önmagában már a magánszemély általi bevádolás tényét is bizonyítéknak?" Talán ha kiálltak volna a szereplők és tisztázzák a dolgot? Mert ez így olyan benyomást kelt, hogy lapítanak erkölcsileg, hátha a bíróság nekik kedvezően ítél. Érdekes lenne, mert a bejelentőnek joga volt a gyanujáról tájékoztatni a vatikáni és püspöki feletteseket. Tehát okafogyott a per.

"Akkor ha én bevádolom a volt osztályfőnökömet, hogy 4 éven át minden órán felpofozott gimiben, akkor attól az már megtörtént ténnyé válik, csak azért, mert fordult már elő a történelemben jó néhány erőszakos tanár??? " Bátran tedd meg, ha megtörtént. Jelen esetben csatolt kép és hanganyagról is esett szó. Csatolj te is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.04.21. 00:18:17

@Gergő77: "Az ügy kb. úgy néz ki, hogy
- egy magánszemély váddal állt elő a püspökség felé,
- mivel a püspökség nem válaszolt a vádakra, elküldte a vádat a Vatikánba is,
- a Vatikán leüzent a nunciusnak, hogy tessék kivizsgálni,
- a nuncius tájékoztatta az érintetteket hogy XY magánszemély ezzel és ezzel vádolja őket,
- mire az érintett püspök rágalmazási pert indított."

Ja, meg egy lényeges dolgot igencsak kifelejtettél: AZ ÜGYÉSZSÉG NYOMOZÁST RENDELT EL, többfajta bűncselekmény ALAPOS GYANÚJA MIATT!

Az alapos gyanú pedig igaz, hogy nem mindig lesz elmarasztaló bírósági ítélet, csak az esetek kb. 95%-ában...

fokabacsi 2011.04.21. 07:04:52

@Ianas: Vádaskodtok, olyan dolgokban ami még bizonyítva sem volt. Gondolom nagyon meg lennétek lepve, ha egy jókora pert akasztanának a nyakatokba hamis vád, rágalmazás és társai ügyben!
olyan biztosak vagytok a dolgotokban?! Még a halálos ítéletek között is van téves ,17% körül. De ti itt előre ítélkeztek! Kívánom legyen részetek benne!

fokabacsi 2011.04.21. 07:13:51

@vitézlajszló:" Azt az emberszabásút mocskoltam kizárólag, aki szerintem meg is érdemli. Aki a pedofilokat mentegetőt puszilgatja, kitünteti, korábban szakállasbácsizott, előttem morális és emberi nulla."
Meg sem lepődnél ha téged egy ismerősöd hibája miatt mocskolnának gondolom? Mert te is ezt teszed.

"A kérdésemre viszont nem válaszoltál és ez mindent elárul." Mit is?

Thorwald 2011.04.21. 08:00:02

Ave!

Igen kenyes tema, nem veletlenul kerult ki a link az indexre is. Kenyes, polgarpukkaszto es trollvonzo.
gergo77-tel ertek egyet amugy. Gyakorlatilag itt senki nem tudja mi a vad egyaltalan, mennyire bizonyitekok a bizonyitekok. Az egyhaz folyamatosan tamadasnak van kiteve es ocsarolo, az egyhazat beszennyezni akaro emberek mindig voltak es lesznek. Ezeknek kapora jonnek az egyhazon belul azok a bunos emberek, akik raadasul meg papok is es letertek a valasztott utukrol.
Velemenyem szerint sok esetben megtortenik ez es ez a legnagyobb, az egyik legnagyobb csapas az egyhazra nezve. Az egyhaz emberekbol all, mi emberek pedig gyarlok vagyunk, hibazunk. Papnak lenni szerintem iszonyat nehez. Nem csak a colibatus miatt, hanem azert is, mert az egyhaz kiemelt kepviseloje. Ha rosszul csinalja amit, sok problemat tud okozni. Sokkal erosebbnek kell lennie, mint nekunk tobbieknek. Kellene.

Van az egyhazon belul is hierarchia es igen vannak olyan papok, akik kuzdenek azert, hogy magasabb helyet foglaljanak el a hierarchiaban, masokat pedig teljesen hidegen hagy. A leirtak szerint (egyedi rendszamos auto pl) vannak akik a foldi jolet (nem mintha egy egyedi rendszamtol kenyelmesebb lenne egy auto... de penzkidobas, aminek az egyhazon belul, vagy akar a szegenyek kozott meg lenne a helye) csabitasanak engednek...
Egy szonak is szaz a vege... az egyhaz emberekbol all, akik eltevednek. A papok is. Ha megerdemlik (egyedi rendszamos auto) akkor szoljak meg, vagy (pedofilia) buntessek meg oket.
Az egyhaz is vizsgalja ki az ilyen bejelenteseket (apropo kb fogalmam sincs mennyi fake feljelentes van, ami a bemocskolasra iranyul es semmi alapja nincs) es ha kell tegyen rendorsegi feljelentest.

Az athelyezes tenyleg furcsamod egybeesik a ragalmazasos dologgal. Viszont a kituntetes miertjerol, indokarol nem tudok semmit.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.04.21. 08:21:12

@fokabacsi: "Még a halálos ítéletek között is van téves ,17% körül."

Erre egy linket légyszi!

Ha 1,7%-ot akartál írni, még szerintem akkor is sok.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.04.21. 08:38:23

@thorwald: Csak tudod itt az a baj, hogy MAGA AZ EGYHÁZ próbálta eltussolni, és a rendes törvényes hatóságok elől elrejteni azokat az adatokat, amelyek alapján most a nyomozást elrendelték.
És ez nagyon nagy baj magára az egyházra nézve. Még Rómából is olyan utasítás jött, hogy diszkréten, titokban kell kivizsgálni a dolgokat.

V.A. 2011.04.21. 08:47:39

"A mi örömünk az Úrban van" LOOOOL. A ti örömötök a kisfiúkban van.

szerénységem 2011.04.21. 09:42:31

@mavo: Ammánbizony igaz, felesben bérlik a farmot, de jut egy-két sarok másoknak is. :-)

lyken 2011.04.21. 09:53:03

@Jani haverja: Nem. Az a baj, hogy ilyen megtörténhetett náluk is(gazdasági csalás, stb.).
Utána az a baj, hogy eltussolva csendben akarták a dolgot elmaszatolni. ("Adjátok meg a császárnak ami a császáré" a világi igazságszolgáltatásra nem vonatkozik? :/ Mégiscsak a mi kutyánk kölyke?)
Utána az a baj, hogy a kivizsgálás felelőse szabotálta a folyamatot és visszaélt a szentszék által ráruházott poziciójával és hatalmával.
Utána pedig az a baj, hogy a szentszék ezt is eltussolta szépen csendben.

Egyesek azzal jönnek, hogy folyamatosan támadják az egyházat. Nos, talán először is vessák ki maguk közül az erkölcsileg alkalmatlanokat. Utána mondjanak le az állami juttatásokról(az összes többi egyházzal együtt) és éljenek a tizedből. Talán nagyobb lesz irányukba a tolerancia, ha azt látják az emberek, hogy igyekeznek megtisztulni tettekben is és hogy nem az adóforintjainkból működnek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.04.21. 10:13:40

@lyken: Tökéletesen egyetértek, csak arra akartam rávilágítani, hogy hibás az a felfogás, miszerint "hát ott is emberek vannak, hibázhatnak, de ne ez alapján ítélje meg senki az egyházat". Merthogy maga az egyház a ludas itt ebben az ügyben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.21. 10:25:30

@Nurrddin:

"a II Frigyes féle jeruzsálemre gondol szerintem
valóban pusztán tárgyalásokkal visszaszerezte a szent várost."

vissza. a valamikor már létező királyságot. az nem létrehozás.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.21. 10:30:27

@Nurrddin:

dél-amerikával ugye eleve az a baj, hogy az ottaniak simán egyszerre isszák dzsízaszt és hódolnak orixának. nem egy tüchtigen ortodox katkó társaság, mit ne mondjak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.21. 10:39:39

@fokabacsi:

az a geci jó az egészben, hogy ugyanezen a blogon pár posttal odébb meg arról hörögsz, hogy a kónbendit tuti bűnös. ez az ártatlanság vélelme izé ott eszedbe sem jutott.

istennek hála nincs kettős mércéd, mi lenne itt akkor. :)

Ianas 2011.04.21. 10:40:54

@fokabacsi: Akkor elmagyarázom. Én egy másik kommentre reagáltam, hogy egy ilyen esetben nem tartom elfogadhatónak, hogy valakit csak áthelyeznek, amennyiben bűnös volna, ugyanis az, akinek a kommentjére válaszoltam, épp ezt mondta.

Hogy konkrétan bűnös-e, megmondom őszintén, nem is érdekel, mert valóban sosem fogom megtudni.

De hogy voltál olyan kedves halálbüntetést kívánni azért, mert nem tudsz olvasni, az már a Te szegénységi bizonyítványod.

Ianas 2011.04.21. 10:42:35

@fokabacsi: Mielőtt belém kötnél: az utolsó mondatomat ironikusnak szántam.

fokabacsi 2011.04.21. 11:26:37

@Jani haverja: Bizony! Mostanában derülnek ki sorban, hogy nem az volt a tettes, mert a DNS nem az övé! USA-beli rendőr gyerek írja! Nem 1,7, hanem 17% a tévedés. De gondolj vissza a móri bankrablás esetére, ott is először nem azt ítélték el, akit kellett volna!
@mavo: Maga vallotta be! Nem szorul bizonyításra semmi. És azokkal mi legyen akik ide hívták? Mert ti azon lovalljátok magatokat, hogy "eltussolta". És akik a Kohnnal dicsekszenek?!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.04.21. 11:38:31

@fokabacsi: A móri bankrablás egy kivételes eset, elenyésző százalékban születnek téves ítéletek. Egyébként sem ítélték halálra Kaiser Edét, pedig a többi balhéja miatt is megérdemelte volna (ha lenne Magyarországon halálos ítélet).
Az USA sok államában van halálos ítélet, de pont a tévedések minimalizálása érdekében több év múlva hajtják végre azokat.
Amit @mavo: -nak írtál. Cohn-Bendit nem vallotta be maga, sőt feljelentést is tett a híresztelések ellen annak idején, és meg is nyerte a pert!!!

Csak konkrétumokat írjunk, ha lehet!!!

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.21. 11:50:14

@fokabacsi: Nézd, azon se csodálkoznék, ha igazak lennének a vádak. Volt ugyebár Freud, aki elmesélte, hogy valaki visszafojtja a libidóját valamilyen okból (márpedig elvben a katolikus egyház erre kényszeriti felszentelt papjait, nővéreit), akkor az valamilyen formában előtör. Igazából azon csodálkozom, hogy némelyikből nem lett ámokfutó vagy sorozatgyilkos. Ez a gyakorlat teljesen egészségtelen. Főleg, hogy a megváltoztatására irányuló felvetéseket Ratzinger csuklóból visszadobja.
A gazdasági részéről meg csak annyit, hogy gondolom mindannyian hallottatok a Roberto Calvi ügyről meg Banco Ambrosiano viselt dolgairól. Még a Keresztapa III is feldobott róla egy verziót. Nem véletlen, hogy I. János Pál csak 33 napig volt pápa. Ha nem akkor olvassátok Tiborut
konteo.freeblog.hu/archives/2011/03/25/a_roberto_calvi_dosszie/

DexterMorgan78/Séfbácsi 2011.04.21. 11:51:46

Erről csak annyit, hogy az egyháznak a hatalma ugyan kisebb lett az elmúlt pár száz évben, de a felső vezetésében megmaradt ez a nálunk az igazság és az isten attitűd.... Egyébként rohadtul képmutató a viselkedésük.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.04.21. 12:07:23

Mondjuk Ratzingeren se csodálkozom. Mivel '81-ben II. János Pál kinevezte főinkvizitornak (hivatalosan a Hittani Kongregáció vezetője, de tudjuk, hogy 1542 és 1908 között ez a hivatal a Congregatio Romanae et universalis Inquisitionis – „a római és egyetemes inkvizíció kongregációja” – volt.), igy nem lehet csodálkozni, hogy olyan merev, mint egy pornósztár f@sza. :))

Mensikov 2011.04.21. 14:04:40

@mavo: na te még mecsbokszoztál amikor én mindezt láttam...( és nem az 1-2 éveken kéne hörögni nyuszifül ) de hát havasi elvtárs, gáspár sanyi bácsi, czinege elvtárs stb. már csak a biszku van a nagy öregek közül. bár múltkor láttam a múmiaelvtársőt kósáné magdikát csoszogott valami lopcsi megbeszélésre valami hotelbe és egy vele egykorú fazon elküldte a csába merhogy nem kapott beutalót anno a szakszitól. magdi néne köpni nyelni nem tudott.

pereszke 2011.04.21. 14:45:10

@troll ellenpólus: a "csak ennyit kell látni" majdnem igaz, de ha belegondolok olyan balfaszok kerültek hatalomra akiknek fogalmuk sincs mit csinálnak az országgal, a b-tervük pedig az, hogy isten majd megsegít, hát abból nem kérek

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.21. 14:49:41

@Mensikov:

"na te még mecsbokszoztál amikor én mindezt láttam"

te kis mindentudó ... és nem egy-két évekről van szó, konkrétan az általad emlegetett elmúlt húsz évben már nem lehetett díszes komcsitemetés. majd lesz amúgy, pozsgai és szűrös elvtárs sem fog örökké élni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.21. 14:56:41

@Jani haverja:

na, ennek kapcsán mondom, wikipédia, erre mit látok: papp elvtárs tudatos hamisítása történelmi esemény lett:

"In April 1, 2011, the news programme of the Hungarian Television refreshed the allegations.[6][7] On a press conference on the new Constitution of Hungary, Dániel Papp asked if Cohn-Bendit the sexual approach of the underage belongs to the democratic values. Cohn-Bendit's answer was not shown in the news, in fact, Papp stated that Cohn-Bendit had not answered, and left immediately. The original video[8] showed this was false."

hogy ez jajdejó..

Monçada bíboros 2011.04.21. 16:50:17

@mavo: a Fidesz nyomot akar hagyni a világban. Ez a tétel kipipálva. Jöhet a következő...:)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.04.21. 17:16:18

@mavo: Hát igen, vannak olyan pillanatok, amikor valaki még a Wikipédiába is bekerül...
Csak ugye nem mindegy, hogy milyen tettel...

Mensikov 2011.04.21. 20:24:10

@mavo: Fú öreg ezt mellényelted nem kicsit nagyon. Ki a fene beszél itt díszes komcsitemetésről Kádáron kívül. Én arról beszélek hogy az elvtársak pappal lettek temetve. Még lehet hogy gyula bácsi is...Lehet hogy eccer te is ?

vitézlajszló 2011.04.21. 20:30:10

@fokabacsi: Tapasztalataim szerint kétféle hülye van: az egyik nem érti amit mondanak neki, a másik nem is akarja érteni. Te melyik fajta vagy?

vitézlajszló 2011.04.21. 20:54:19

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Ezek a szennyeslelkűek mindig a hatalomért, vagyonért sóvárogtak, kerüljön ezrek, tízezrek életébe is.
A horngyulának soha nem fogok megbocsájtani azért, mert a kurva áruló szerződéssel behódolt vatikánnak.
Ezek a szemetek azóta vannak helyzetben hazánkban, ki is használják, vissza is élnek vele!
Ostoba, számító, népáruló horn, meg a követői, meg a kibaszott kaotikus fegyház kiszolgáló bandája! Elmehetnek a pokol bugyraiba, erről prédikálgatnak úgyis, kipróbálhatnák!

fokabacsi 2011.04.22. 06:57:26

@vitézlajszló: Tudod, hosszú idejű tapasztalaton alapuló megítélésem szerint: te vagy még egy akkora hülye, hogy ülve nyalnád a Holdat ha nőni lehetne tőle!
Tessék a válasz a te stílusodban!

fokabacsi 2011.04.22. 07:03:30

@vitézlajszló: Ja még valami! A te, és a fajtád visítana a legjobban, ha valaki rólad mondana olyan dolgokat, mint amit te megengedsz magadnak másokról!

fokabacsi 2011.04.22. 07:14:50

Ezek a szemét koministák amióta helyzetben vannak hazánkban, ki is használják, vissza is élnek vele!
Ostoba, számító, népáruló horn, meg a követői, meg a sok elaggott kominista és vörösmocskokat kiszolgáló bandája! Elmehetnek a pokol bugyraiba, (csipába) erről prédikálgatnak úgyis, kipróbálhatnák! Lépcsőházi reflexes kullancsok.
Rohadt vörös fröcsögő hulladékok! Embernek is utolsók! Elfogják a 15 éves Mansfeld Pétert , megvárják míg 18 lesz, majd felakasztják? Utolsó rohadék gyerekgyilkosok! Még ezek akarnak "erkölcsről beszélni?! Utólsóbbak a rablógyilkos cigánynál!
Most, hogy végleg befellegzett nekik, tombolva mocskolódnak?! Mire fel?

vitézlajszló 2011.04.22. 17:31:26

@fokabacsi: Bocsánatot kérek minden szavamért!
Elnézést, de nem voltam tisztában vele kivel állok szemben.
Én beteg embereket, soha meg nem sértenék.
Elmebetegekkel nem szállnék vitába.
Még egyszer bocsánat és garantálom, részemről ennyi volt.

fokabacsi 2011.04.22. 17:55:49

@vitézlajszló: Ne is mert elmebeteggel én sem vitázom!
Így a kérdés megoldva.

bobbantyú 2011.04.26. 14:12:40

@Nurrddin: délamerika sem a régi már számukra. annyi a neoprotestáns mint égen a csillag...

Roxvox 2011.04.26. 16:30:35

"A mi örömünk az Úrban van"

Ugye ezt a mondatot nem kell továbbgondolni?

fokabacsi 2011.04.26. 18:06:35

@Roxvox: A tied meg az elvtársakban

Roxvox 2011.05.01. 18:25:55

@fokabacsi: Te kis blogesze, ezt mind a kommentemből szűrted le?

fokabacsi 2011.05.01. 19:02:38

@Roxvox: Világ proletárjai egybesüljetek!

:-))

Roxvox 2011.05.01. 19:06:22

@fokabacsi: Ne bánts, inkább leírom, hogy mocskos komcsik.:)

fokabacsi 2011.05.01. 19:15:12

@Roxvox: Nem kell semmit leírni! Elég ha kulturált emberként viselkedsz! És vallást, hitet nem sértegetsz!
Nem kötelező hinni! Ez nem Marxizmus. Viszont az illő tisztelet megadása kulturáltság kérdése. Ráadásul itt még meg sem leszel kövezve!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.01. 19:34:02

@fokabacsi: ezt te is így gondolod az izraelitákkal kapcsolatban?

trojka 2011.05.01. 20:50:11

Mert ami itt megy, attol már elveszitette mindenki a hitét. Pedig, szerintem HIT nélkul csak a nagy nihil marad, a gyulölködés, a vádaskodás, az erkölcs fertöje. akkor pedig az ember nem érdemli meg, hogy EMBERNEK (homo sapiens) nevezzék. Akkor, elkezdödik a vég végkifejlette. Isten nékul lehet ugyan élet, de akkor mi értelme? most az egyház gyalázása lett a divat?

fokabacsi 2011.05.02. 06:56:18

@Conv: Legalább azt a tiszteletet elvárom a vallásokkal kapcsolatban, mint amit a zsidók elvárnak Izraelben, a saját vallásukkal kapcsolatban!

fokabacsi 2011.05.02. 07:00:54

@trojka: Így igaz! Nem azt mondom, hogy a vallás képviselői között nincsenek olyanok akik vétettek! Ők is emberek! De ahogy nem hiszem , hogy lennének gyilkos papok, ugyanúgy nem hiszem, hogy hibázott , bűnös emberek miatt a vallásokat kell mocskolni! Elég volt hogy a judeobolsevisták azt tették!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.11. 12:15:39

Gyertek csatlakozzatok, mert ezek azt nem bírják, ha kiröhögik őket:
Szórakoztató Valláskritika

www.facebook.com/pages/Sz%C3%B3rakoztat%C3%B3-Vall%C3%A1skritika/122713367809424?sk=wall

fokabacsi 2011.05.11. 12:24:05

@IGe: A faszbukra a cigányok, és az exhibiCIONISTÁK mennek!
Amolyan beltenyészet!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.11. 14:19:16

@IGe:

Szerintem szánalmas. Bár engem még úgy neveltek, hogy más vallásával, himnuszával, zászlajával nem illik (gy.k. paraszt dolog) viccelni...Élni és élni hagyni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.11. 14:20:02

@fokabacsi:

Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy keress fel egy komoly orvost, mielőtt még nagyobb baj lesz.

fokabacsi 2011.05.11. 15:11:09

HunHír

Egy európai,biztonságos,jó természeti adottságokkal rendelkező terület birtoklása elengedhetetlen feltétele a túlélésnek, ha csak a következő évtizedek leendő élelmezési és édesvíz válságaira gondolunk, illetve rögtön felismerhető a tény, hogy hazánk gazdasági értéke az egyedülálló adottságai révén meg fog növekedni...

Mint ismeretes az izraeli vezetés 2000 környékén megállapodásokat kötött több közép-európai kormánnyal, köztük az Orbán kabinettel is arról, hogy egy esetlegesen bekövetkezendő Izraelt célzó
külső agresszió esetén az adott ország, mint például hazánk is, a menekültekkel befogadó célországként funkcionálna, ami akár 3-5 millió zsidó befogadását és számukra az állampolgárság megadását jelentené. Ez megmagyarázná az eltúlzott izraeli érdekeltségek jelenlétét az építőiparban és az ingatlanpiacon, illetve válasz lehetne a gombamód szaporodó, lezárt, őrzött lakóparkok miértjére is a legendás földárverésekről nem is beszélve.

De hogyan is lehetne a "békés"XXI.sz.-ban elfoglalni egy országot Európa közepén?
A képlet adott: szíts belső háborút, küldj békefenntartókat...De ne szaladjunk ennyire előre!

A gyöngyöspatai helyzetet elemezve világossá vált számomra, hogy tudatos terv alapján zajlanak. Az amerikai üzletember megjelenése,az evakuálásról szóló rémhírek világméretűre fújása a
cigányság további hergelése, mind mind egy irányba mutatnak. A magyar lakosság náci mumussá avanzsálása folyik amely a terv egy későbbi fázisában "jogalapja" lehet egy esetleges retorziónak.

Mindezeket megelőzte a cigányságon belüli gyűlölet keltése a többségi magyar lakossággal szemben. Ez
két módon történt egyrészről félelemkeltéssel, másrészt "rajoskodással". Pl: Facebook. Azaz elhitetni velük, hogy többek, jobbak ,erősebbek,mint a "parasztok".

Máig kiderítetlen és homályos, hogy kinek, kiknek, milyen szerepe volt a cigány gyilkosságokban, amely a nemzeti radikálisoktól való irtózatos félelemmel párosult. Emlékszem, annak idején a cigány gyilkosságokról szóló hírt mindig egy Magyar Gárdával kapcsolatos hír követte, vagy előzte meg.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen, ha ma megkérdezzük a cigányokat, hogy kik gyilkoltak 10- ből 9 rávágja, hogy a"Gárdistások"! Persze ezzel párhuzamosan nőtt a gyűlölet a cigánysággal szemben a szaporodó élet és vagyonellenes bűncselekmények miatt(hozzáteszem, szintén félelemből).

Hozzátenném a gyilkosságok jellege gyanúsan empátiát keltő egyének ellen irányult, nem a cigányság
rendes része szerint is megítélt bűnöző "Dakoták" ellen.

A bűncselekmények számának növekedése az ország gazdasági helyzetével fordított, míg az IMF-től felvett hitelek nagyságával egyenesen arányos volt. Ami nem véletlenül jó táptalaj volt az ördögi
terv vetésének.

Ha minden a forgatókönyv szerint zajlik továbbra is akkor kitör egy etnikai jellegű belháború amire a nyugat felkészülten, feltételezhetően az Irakból visszahívott és Európába áthelyezett
amerikai békefenntartókkal reagál. Ezért kell a nyugat közvéleményét már most előkészíteni. Ezzel egy időben Izrael kiprovokálja a konfliktust a környező arab államokkal amelyek újdonsült vezetése többé nem Izrael-barát. (ne legyünk naivak, nem véletlenül történtek a furcsa forradalmak egymás után) vagy egyenesen nekimegy Iránnak aminek a vége minden esetben egy , a VII.kerület és az ország minden táján lévő lakóparkok üres lakásai.

Addigra már megerősödött nemzeti radikálisok pedig pislognak majd az Abraams tankok árnyékában hűsölő amerikai katonákra, amíg az új polgártársak beköltöznek a lakóparkokba.

Önvédelemről szó sem lehet a NATO jelenlétnek köszönhetően...

A befogadás természetesen állampolgársággal is jár, így a következő választáson egységesen szavazó újmagyarok könnyen szerezhetik meg az alkotmányozással járó 2/3 ot.

Ennyi.

Vajon az ország nevét meghagyják?

Persze az egész írás csak egy összeesküvés-elmélet volt.

Bőrdíszműves

Alf (törölt) 2011.12.05. 11:17:50

"homoszexuális vádakról" ??

az milyen?

süti beállítások módosítása