Skip to content


       Szűrés lista

Zagyvaság

Röviden és tömören: a HVIM megszívta.

Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó demonstrációjuk kezdő időpontját augusztus 9-re akarták módosítani, amit a rendőrség nem vett tudomásul, vagyis gyakorlatilag betiltotta az egész cirkuszt.

A dátummódosítást még a TASZ szerint is "nem éppen jóhiszeműségükről tanúbizonyságot téve" kérték a tüntetők, de ettől függetlenül ők úgy gondolják, hogy a HVIM  eredeti engedélye él, azt utólag eltörölni jogsértő.

Ezen lehet majd jogászkodni, mindenesetre sokat elmond a kérelmezők hozzáállásáról, hogy augusztus 9-ig közelébe sem mentek a Szigetnek.
Viszont ahogy megnyitott a Fesztivál, ők is megindultak. Először 1 fő, majd pénteken már kb. 70 fő, Zagyva Gy. Gyula jobbikos parlamenti képviselő, a HVIM tiszteletbeli elnökének vezetésével.


(fotó: Index)

A rendőrség este 10-re véget vetett a műsornak, a bejáratnál ácsorgókat igazoltatták és előállították, köztük Zagyvát is.


(fotó: Index)

BRFK- közlemény:
"2011. augusztus 12-én 23 óra 10 perckor Zagyva írásos nyilatkozatot fogalmazott meg: mentelmi jogáról nem mond le. A hatályos jogi szabályozás szerint Zagyva György Gyulával szemben jelenleg a szabálysértési eljárás nem folytatható."

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője:
"Zagyva György Gyula nem a Jobbik, hanem a Hatvannégy Vármegye Mozgalom nevében vett részt a tüntetésen, ezért a Jobbik nem tervez semmilyen lépést az ügyben."

Rengetegszer beszéltünk már arról, hogy egy politikusnál nincs olyan, hogy civilben megy valahova: dajcstomi a Twitteren is a Fidesz brüsszeli delegáltja, Feri pedig a Tarkán is miniszterelnök volt. Zagyva hiába HVIM-elnökként ment a Szigetre, a pártját is képviselte.

A videón ráadásul ő maga is hivatkozik a képviselőségre (3:58) 

 

Még egy videó: 

 

Tegnapra Gyulának leesett, hogy semmilyen, de hiteles mártír semmiképp se lesz belőle, ha a pártja által kismilliószor kritizált mentelmi jog mögé bújik, ezért a HVIM vezérkara kiadott egy közleményt. Részlet:


"Felszólítjuk a médiát, hogy hagyja abba a hazudozást: egyik tüntető sem követett el rendbontást. Zagyva Gy. Gyulát is úgy vitték el a helyszínről (ami jól látszik a felvételeken), hogy kérte a tárgyalás lehetőségét a helyszíni rendbiztossal, majd a rendőrök odahívták magukhoz, és brutális módon leteperték. Az intézkedés során a HVIM tiszteletbeli elnöke a homlokán és testén jól látható sérüléseket, zúzódásokat szerzett. Az egyik előállított tüntetőt intézkedés közben, az előállító autóban bántalmazták. Követeljük, hogy a média ezekről a súlyos visszaélésekről számoljon be, és ne azt sugallja, hogy a tüntetők, koldusok módjára, ingyen akartak bemenni a Sziget Fesztiválra, mintha minden vágyunk a liberális fertőben való tobzódás lenne. Vagy az előállított tüntetők megverése már annyira elfogadott, hogy arról be sem számol a média?

Médiamanipulációnak tartjuk azt is, hogy Zagyva mentelmi jogával vannak elfoglalva a „tisztelt” sajtó képviselői, mintha tényleges bűncselekményt követett volna el. Az igazság az, hogy ellene követtek el jogsértést azzal, hogy nem engedték be a tüntetésre, majd leteperték, aztán előállították. Zagyva felszólítja az Országgyűlés Mentelmi Bizottságát, hogy amikor majd eléjük kerül az ügy, akkor adja ki a mentelmi jogát, hogy azt az ügyészség tudja vizsgálni, és így minél előbb derüljön ki, hogy vele szemben követtek el súlyos bűncselekményt.

A tüntetők útját nem a rendőrök, hanem az In-Kal Security tagjai állták el. A kivezényelt rendőrök elfordultak, mikor követelték a megjelent hazafiak, hogy intézkedjenek a bűncselekményt megvalósító biztonsági őrökkel szemben – tudták még az egyenruhások is, hogy a hatályos törvények szerint is a tüntetőknek van igazuk! A rendfenntartás állítólag állami monopólium, de mégis azt lehetett látni, hogy az In-Kal főnöke ad utasítást a rendőröknek, amivel kimerítette az egyenruhás bűnözés fogalmát, ami a Fidesznek hála bűncselekménynek számít. Olyan hatáskörben nyilvánult meg a biztonsági őrök főnöke, amihez nem lett volna joga.

A szükséges jogi lépéseket a tüntetők megteszik mind a hatalom, mind a hazugságokat terjesztő média képviselőivel szemben. Az eleinte passzív, majd ellenük intézkedő rendőröket is feljelentik, csakúgy, mint az In-Kal Security tagjait."

 

Messze nem vagyok SZDSZ-es, így eszembe sem jut azt kérdezni, hogy minek ment oda.
Viszont azt igen, hogy mégis mire számított? Harcos-pulcsiban?
A biztonságiak skandálására, hogy "Nagy-szín-pad, Nagy-szín-pad !!!" ?

Provokált, bejött neki, örüljön.
Hónapokig megvan a taghergelő témája.


(fotó: hvim.hu)
 

Címkék: idióta jobbik pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr913154278

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ügyészségen a Zagyva-akta 2011.08.19. 16:52:01

A rendőrség megküldte a Legfőbb Ügyészségnek a nyomozati anyagokat Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője és négy másik ember által a múlt pénteken elkövetett rendzavarás ügyében, amely szabálysértésnek minősül.

Trackback: A K-hídi csata - Zagyva Gyula politikusbűnöző lett? 2011.08.15. 12:25:19

Július közepén érkezett a hír, hogy a szélsőjobbos, revizionista nézeteket valló Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), tüntetést jelentett be egész augusztusra a Hajógyári-sziget azon területére, ahol a Sziget Fesztivál nagyszínpada állni szoko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hispan07 2011.08.15. 10:24:55

buták ezek a zagyváék, nem szeretem őket.

dr. Aullah 2011.08.15. 10:29:18

Első képen miért van kitakarva az arca? Egyrészt szemcsip van rajta amúgy is, másrészt sokkal jobban kellett volna, vagy sehogy.
Na most elolvasom.

CyberPunK 2011.08.15. 10:30:20

Sok-sok éve történt az, hogy mentem a sziget felé (akkor még volt minek), és látom azt, hogy két security vitt ki egy srácot a zsarukhoz. Valamit dumáltak, aztán a rendőrök elfordultak, a security elvitte kicsit arrébb, majd elég rendesen ellátták a baját. Nem tudom, hogy miért kapta, akát meg is érdemelhette, de azóta csak röhögök ha valaki azt mondja, hogy a rendőrök a törvény betartásáért vannak. És igen, örülnék neki, ha valaki közzétenne, hogy miért is kellett volna Zagyvának élnie a mentelmi jogával, hisz elvileg semmit se követett el. A jobbik erre az egyre jó, megmutatja, hogy mit várhatunk a karhatalomtól. Mocskos gecik, phej.

Mária 2011.08.15. 10:31:01

Annak a hivatalnoknak a nevét szeretném tudni, aki nem volt kellően körültekintő, amikor a Szigetre (!) osztogatta, augusztusra (!) a közterület használati engedélyt, a 64 Vármegye (!) nevű szervezetnek.

Na, őt kéne jól valagba billenteni.

reKorrekt 2011.08.15. 10:31:06

Ha dajcstomika verte volna a hepajt vajon őt is a homokba teperik? Ugye hogy mennyire nincs előtted a kép?

CyberPunK 2011.08.15. 10:31:34

@Mária: Miért? Mert törvényesen járt el?

Viktus 2011.08.15. 10:35:16

Uborkaszezonra a svájci frank mellé mindig biztosít a sajtónak témát a jó Gyula vezír ... a magyar szigetes "sieg heil" est után ez is "jó" marketing fogás ...

dr. Aullah 2011.08.15. 10:35:35

Kiváncsi vagyok hány komment kell, hogy valaki benyögje, hogy náci... a mandineren 6 :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.15. 10:35:59

@reKorrekt: micsoda burkolt "buzizás" tompikát, és a homokot egy mondatban említeni?

@CyberPunK: Mária válaszára magam is kíváncsi leszek, miután a HVIM - amúgy érezhetően provokációs céllal, de TELJESEN törvényesen - a szigetre - a fesztivál szokásos időpontjára időzítve - kért engedélyt a tüntetésre.

Szerintem a komoly bakit ott követték el, hogy időpont-módosítást kértek. Jobb lett volna maradni az augusztus 1-20. közötti időpontnál, és amíg nincs a sziget, addig "tessék-lássék" módon kimegy 5-10 ember "tüntetni", és akkor nincs ez a cirkusz.

slaci89 2011.08.15. 10:36:24

@CyberPunK: Hülyeséget csinált. Ahogy Gyusziék is, amikor előre borítékolható végkifejlet teljes tudatában csak azért is kimentek trollkodni egy jót.

Mária 2011.08.15. 10:39:12

@CyberPunK:

A Sziget fesztivál az ország jó hírnevét erősíti a világban. Ingyenreklám. Köztudott, hogy a rendezvény minden év augusztusában van.

Tehát, ha csak az ügyintéző hivatalnok nem elmebeteg, nem ad ki engedélyt ezzel párhuzamosan SEMMILYEN politikai rendezvény megtartására.

CyberPunK 2011.08.15. 10:41:03

@Mária: A köztudott az ilyen jogi kategória? Milyen címszóval nem adja ki az engedélyt? Hisz ezt törvényesen nem tehette volna meg.

Transylvanianmixedgrill 2011.08.15. 10:41:14

Az a Hírcsárdás jelenet ugye mindenki előtt megvan képzeletben, hogy szívárszínes pulcsiban 10-15 ifjú libsi megpróbál bemenni a Magyar Szigetre?! Nyilván egy ilyen próbálkozásra Hatvannégyes úrék kurucinfóján meghírdetnék a dzsihádot, minimum...

Viktus 2011.08.15. 10:41:57

Egyébként, ha nagyon érdekelte volna a tünti a balhén túl a társaságot páran kihagyják a magyar szigetes ivászatot, és elejétől fogva kijárnak nem tudtak volna velük mit kezdeni. Így viszont a hatóság kis hátszéllel vidáman belekapaszkodott a módosítási kérelemmel keletkező kiskapuba ...

CyberPunK 2011.08.15. 10:42:49

@slaci89: Tudomásom szerint ez nem a szocializmus már, ahol a karhatalom azt tesz amit akar, és az embernek joga van hülyének lenni. Ezek szerint mégsem. Félreértés ne essék, leszarom a Jobbikot és Zagyvát, engem az egész ügy jogi háttere érdekel csak.

Kartal (rezervált) 2011.08.15. 10:44:39

Kedves Jobbik!
(biztos vagyok benne, hogy olvass valaki közületek ezt)

NEM EZÉRT SZAVAZTAM RÁTOK, basszátok meg!!!
Kapjátok össze magatokat!

Viktus 2011.08.15. 10:46:14

@Kartal (rezervált):

Dórika azt mondja ez nem a jobbik, hanem csak látszat, hogy a jobbik lenne :P

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.08.15. 10:47:15

@Mária: Politikai rendezvényre engedélyt nem ad ki senki, csak tudomásul veszi (v nem), a rendőrség. A bérbeadásról viszont a terület kezelője(tulajdonosa?) az önkormányzat dönt, így viszont nekik nem kell arról tudniuk, h a bérbeadás idejére tüntetés van bejelentve oda. Viszont mivel mivel mind a magántulajdon (a bérbeadás idejére magánterületté válik), mind a tüntetés alkotmányos alapjog, egyik se magasabbrendű, tehát a gyorsabbnak van igaza :)

CyberPunK 2011.08.15. 10:47:37

@Kartal (rezervált): Csak kíváncsiságból: mit is vársz tőlük?

Transylvanianmixedgrill 2011.08.15. 10:50:20

@Kartal (rezervált): Bizonyára sok mindenben nem értük egyet, de abban biztosan, hogy álljon bárki bármelyik oldalon, a performansz politizálás egy ideig elegendő reálpolitikai pótlék, de egy idő után már ciki, uncsi és idegesítő. Nekem ugyanez nyomta ki a biztosítékot az LMP-nél (rájuk szavaztam), ez a sok felesleges, alkalmi sajtóösszerántó, öncélú, butyuta, vicceskedő performansz, mintha enélkül nem is lehetne elmondani az aktuális mondanivalót.

Mária 2011.08.15. 10:51:00

@CyberPunK:

Próbáld meg más összefüggésben nézni a dolgot. Olyan összefüggésben, hogy azzal, amit a Zagyváék csináltak, az embereket akarták megszólítani a Szigeten, vagy az volt a céljuk, hogy kétes médiahírnevet szerezzenek maguknak?

Nyilván nem az volta céljuk, hogy a Szigetre bulizni érkező, 50+%-ban külföldi fiatalok előtt magyarkodjanak. Hiszen azok az emberek nem is értették volna, hogy a Zagyváék mit akarnak, mi ellen hőbörögnek. És nem is hiszem, hogy odafigyeltek volna rájuk.

Zagyváék célja az volt, hogy egy roszul értelmezett "gerillakampánnyal" tíz perc híridőhöz jussanak főműsoridőben a vezető kereskedelmi csatornákon.

Arról nem is beszélve, hogy ezzel az akciójával Zagyva gyakorlatilag a Fidesz ingyenbérence lett, hiszen ki tudna jobb eredménnyel viccet, hülyét csinálni a pártból, mint az egyik saját parlamenti képviselője?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.08.15. 10:51:07

Bibis lett a kisfiú homloka... Nahát, ez szörnyű! Mik vannak... Este nem kéne az utcára mennie, mert aztán így járhat csórikám. Örülhet, hogy a nadrágját nem húzták le...
Legközelebb Gyulus inkább rózsaszín bőrtangában a buziparádén próbálkozz. Hátha nagyobb sikered lesz ott!
Ráadásul az a közeg, mint tudjuk saját beszámolója alapján, közelebb is áll hozzá. Huncutka...

BRFK- közlemény:
"2011. augusztus 12-én 23 óra 10 perckor Zagyva írásos nyilatkozatot fogalmazott meg: mentelmi jogáról nem mond le. A hatályos jogi szabályozás szerint Zagyva György Gyulával szemben jelenleg a szabálysértési eljárás nem folytatható."

Gyulus, Gyulus... az a fránya aláírás! Most ezért tanultad meg? Oszt hazudozunk, hazudozunk?? Sok ecceri meg bekajálja...
No igen, végül is egy fikusz már magasabb IQ kategória!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.08.15. 10:52:04

Egyébként hha Zagyva "nem a liberális fertőben akart fetrengeni", akkor miért nem abban a 9 napban ment a tüntetésre, amikor nem volt a helyszínén "liberális fertő".

CyberPunK 2011.08.15. 10:54:22

@Mária: Ezzel tulajdonképpen mit akarsz mondani? Persze, értem én, hogy mi volt a céljuk, de attól még törvényesen csinálták, nem? Mint írtam jogom van balfasznak lenni.

Amúgymeg messze leszarom a Szigetet, már rég ki kellett volna a picsába tiltani a városból.

elyndel 2011.08.15. 10:54:41

Ennek az egésznek mi értelme volt? Az ilyen Zagyva félék miatt fog veszíteni/veszít el szavazókat a Jobbik. Na meg a hitelességük is sérül, nem is kicsit. És a Jobbik féle kiadott nyilatkozat, hát enyhén szólva is gáz.

Ennek a hőzöngő majomnak mi keresni valója van a politikában egyáltalán? Ha ennyire balhézni akarnak, akkor menjenek el egy késdobáló kocsmába és csinálják ott a fesztivált.

Énbagoly 2011.08.15. 10:54:56

Különben a legnagyobb baj az, hogy ezekkel az emberekkel ennyit foglalkoznak.
Be akartak menni egy rendezvényre, jegy nélkül. Persze, ideológiát adtak mellé, de ezzel nem kell foglalkozni.
Nem engedték be őket, kész, ennyi. Csak azokat a szerencsétlen fesztiválozókat sajnálom, akik pont ebbe a katyvaszba kerültek be, és nem tudtam időben bejutni egy kifizetett koncertre.
Egyébként meg @MolnarErik: -kel értek egyet.

Gaboro · http://goo.gl/MULS 2011.08.15. 10:55:58

És ezt a Zagyvaságot beszavazták az országnak házába? Honnan? A Mónika Show-ból?

Tedat 2011.08.15. 10:57:05

@Mária:
"Arról nem is beszélve, hogy ezzel az akciójával Zagyva gyakorlatilag a Fidesz ingyenbérence lett, hiszen ki tudna jobb eredménnyel viccet, hülyét csinálni a pártból, mint az egyik saját parlamenti képviselője? "

Ja, igen. Mint amikor V.J. MSZP-s képviselő éles? fegyvert fogott egy ártatlan biciklisre.

Biztos V.J. MSZP-s képviselő is a Fidesz embere volt :-)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.15. 10:57:12

@CyberPunK: "már rég ki kellett volna a picsába tiltani a városból. "

miért is?

Mária 2011.08.15. 10:57:22

@MolnarErik:

Tüntetéshez szerintem nem csak rendőrségi jóváhagyás, hanem közterület használati engedély is kell.

Azt meg a hivatal annak ad, akinek akar, eléggé gumiszabályok vannak az önkormányzatok helyi rendeleteiben ahhoz, hogy meg tudják magyarázni, ha valakit nem akarnak, hogy a közterületen táborozzon, sátorral, táblákkal, zászlókkal, miegymással.

voroner tamas 2011.08.15. 10:58:20

@Seduxen: @Viktus: Vajon hova fajult volna a helyzet,
ha nem balfaszkodják el időpont módosítással, és
rendre minden nap ki jártak volna tüntetni (szabályokat
betartva, hogy beléjük se lehessen kötni) ? Félreértés
ne essék, nem szimpatizálok velük.
Azért megnéztem volna a sünök, meg a Gerenday
tipródását. Ehh ....Szánalmas, megint csak
a balhéra vártam volna :(

Tedat 2011.08.15. 10:58:49

@Mária:
"Tüntetéshez szerintem nem csak rendőrségi jóváhagyás, hanem közterület használati engedély is kell."

Lószar :)
Orbán Viktor személyes engedélye nem kell? Vagy az is kell?

dr. Aullah 2011.08.15. 11:00:32

@elyndel: Hát ja... ellopott milliók, milliárdok semmik. NA de hogy a sziget előtt parádéznak... na az a durva.

Mária 2011.08.15. 11:00:35

@Mária:

Úgy értem, nem az egyszeri, alkalmi zászlólengetéshez, hanem a hetekig tartó kitelepüléshez, ami nyilván a klasszikus kellékek kipakolásával is jár, ami mellé én még a mobil vécét is kötelezővé tenném.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:03:09

Kiváncs vagyok mit szólt volna ha valóbn beletörlik az orcáját az édes magyar anyaföldbe.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.15. 11:03:12

@voroner tamas: na igen, az egy elég érdekes helyzet lett volna. nem tudom az időpont-módosítást ki kérte, de remekül elfűrészelte maga alatt a fát :) mondom ezt annak ellenére, hogy a tüntetés időpont-választása egyértelműen provokációs célzattal történt, kíváncsi lettem volna a szitura, ha nincs ez a módosítási herce-hurca.

CyberPunK 2011.08.15. 11:03:58

@idelle: Pontosan azért ami lett belőle. Mondom, majdnem a kezdetek óta kint voltam, annó úgy indult, hogy a magyaroknak egy jó kis fesztivál, és ez azért morálisan elfogadható, hogy miért szív a város. Az már neccesebb, ha köztudottan a külföldieknek van az egész. A jegyárakról nem is beszélve.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.15. 11:04:09

Minden frakcióban vannak teljesen vállalhatatlan arcok, akiket már rég ki kellett volna tenni a csapatból.
Zagyva pont ilyen, semmit sem tesz hozzá a Jobbik parlamenti munkájához, de csak a botrányt csinálja.

fraki 2011.08.15. 11:04:30

Zagyva Gy. Gyula és követői színtiszta rablók. A Sziget egy nagyon sikeres exportcikk. Zagyva ennek az exportcikknek az eladásánál próbál keresztbetenni = rabló.

dr. Aullah 2011.08.15. 11:06:12

OFF:

index.hu/belfold/2011/08/15/ingyenes_ellatast_akarnak_az_extrem_sportolok/

Valaki elmagyarázhatná ezeknek a b*lfaszoknak, miért is nevezik ezeket a sportokat EXTRÉM-nek.

CyberPunK 2011.08.15. 11:06:43

@fraki: Mondom én már mióta, hogy kikéne adni a belvárost az amiknak vagy a ruszkiknak, hogy gyakorolják nálunk a városi harcot. Egy-két hét fegyverropogást, füstöt, helikopterzúgást szerintem mindenki kibírna, ha exporcikk néven futna.

Homeoffice 2011.08.15. 11:09:07

@fraki:

Bocs. Elfelejtettem hasraesni a Sziget nagysága előtt.

IGAZ MAGYAR 2011.08.15. 11:12:14

Ez a Zagyva egy balhés cigány csávó kicsit megsúrolva!!!
Nem megy már a bodzaszedés , valamiből meg meg kell élni!!!
Elment a Jobbikhoz képviselőnek!!! Ott most szünet van hát ingyen akart fesztiválozni de oda pénz kell fesztiválra meg a Széles Gábor evtárs nem ad pénzt!
...ajjaj azok a régi szép idők amikor TV székházért + prémium volt ...No annak vége!

CyberPunK 2011.08.15. 11:12:58

@Gunther: Ha jól láttam a videókon, akkor Zagyvának sikerült. :)

csoko20 2011.08.15. 11:13:13

Nem lehet, hogy a szúnyogok ették össze a fejét? Felháborító, hogy a rendőrségnél nem volt Fenistil gél!!!!

A felvételeken tisztán hallatszik, amikor a kommandós azt mondja: "na majd ezt a rabomobilban megbeszéljük!" :D

Viktus 2011.08.15. 11:13:16

@elyndel:

Ilyen "gondolkodók" miatt nincs esélye az életben a jobbiknak a kormányzás közelébe jutni ... mandiner.blog.hu/2011/08/15/zagyva_a_nemzeti_radikalis_gondolkodok_es_a_sziget mondjuk az ENSZ kínzásügyi bizottsága komoly lesz :P

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:13:19

@reKorrekt: Ja, hát D. Tamás csak Audi A8-asban lehet látni közterületen, úgy tényleg elég nehéz lenne elképzelni.

2011.08.15. 11:14:08

""Zagyva György Gyula nem a Jobbik, hanem a Hatvannégy Vármegye Mozgalom nevében vett részt a tüntetésen, ezért a Jobbik nem tervez semmilyen lépést az ügyben.""

Pedig kéne! Zagyva - hi-hi! úgy látszik a név kötelez! - primitív kis provokációja marhára sikeres lehet a jelenlévő 70 ökör körében, de rengeteg emberben visszatetszést kelt. És nem a 64 vármegye ugrik be róla, hanem a Jobbik. Erre a komolytalan, balhés, höbörgő párta szavazzak? Na nem!
A másik kérdésem arra irányulna, aki kiadta az eredeti időpontra az engedélyt, nos ő kicsoda, milyen hosszú távra tervezik foglalkoztatását, mert, hogy nagyon fogalmatlan ember, az biztos.

==T== 2011.08.15. 11:16:41

Hát, elég messzire jutott a Vastagbőr, hogy egy nyilvánvaló jogsértésnek tapsol.

Lehet vitatkozni, hogy mennyire volt szép húzás oda tüntetést szervezni, de a hatalomnak nem ezt, hanem a jogszerűséget kellene néznie.

A mostani esetben nem Zagyva Gyula, hanem a sündőrség viselkedése a gáz, Zagyva pedig az áldozat.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.08.15. 11:17:43

Zagyva György Gyula: Nomen est omen.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:18:13

@CyberPunK: Az mondjuk engem is érdekelne: a TASZ szerint végülis jogosan tüntettek volna pont ott, a hatóság szerint az időpontmódosítási kérelem új bejelentésnek minősül jogilag. Most akkor mi van?
(Ha teszem azt nem átfedő módon modsítják az időpontot, akkor is érvényes mindkét időpontra a tüntetés?)

==T== 2011.08.15. 11:20:36

@beebeer:

1 - Zagyva Gyula a jobbik frakció tagja, de nem párttag.

2 - amikor januárban a tüntetésre az engedélyt kiadták, akkor a Szigetnek még semmiféle engedélye nem volt. Hibát az követett el, aki a tüntetés előre bejelentett időpontjára bérbe adta a területet a fesztivál szervezőinek.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:20:51

@CyberPunK: Hát ha a közlekedés aránytalan korlátozása miatt, meg szokták tiltani, akkor az engedélyező simán mondhatta volna a HVIM-nek, hogy blattolják le Gerendaival, mert akkor ő szokott ott hepajkodni, és utána jöjjenek vissza közterületfoglalásért.

Homeoffice 2011.08.15. 11:22:53

@==T==:

Úgy látom nem érted.
Lassan írom. EZ ITT KÉREMSZÉPEN MAGYARORSZÁG legfontosabb exportcikke!
Mármint a Sziget. (Ami szent és sérthetetlen)

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:22:54

@Transylvanianmixedgrill: Nézd, a Jobbiknak a médiaperformance-ok 15%-ot hoztak, a jelenlegi kormánypártnak 2/3-ot, úgy látszik tényleg nem lehet nélküle.

Alapvető élelmiszer 2011.08.15. 11:23:46

@fraki: Lófaszt. A Sziget évek (talán a kezdetek óta?) arról szól, hogy a sziget után gerendai halálsápadt arccal elsírja, hogy mennyi, mennyi munka van benne és közben éppen csak nullás, esetleg nagyon vékony nyereséggel élték csak túl.
Az idei sírás is már elkezdődött: gazdasagiradio.hu/cikk/67245/

Amúgy én nem félek Zagvya miatt. A Fidesznek nagyon kínos a Jobbik stílusa, nyers turultudata, Zagyva pedig tálcán kínálta magát ahhoz, hogy ki lehessen vonni a forgalomból. Lásd, a Jobbik villámgyorsan el is határolódott. A HVIM nevű gittegylet meg legfeljebb a partvonalról ugathat befele.

Figyeljétek meg, még a végén Zagyvának kell majd kaparnia ahhoz, hogy ne ítéljék el.

CyberPunK 2011.08.15. 11:25:14

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Még mindig kérdem, a szokott az jogi kategória? A mezőn meg ki a tökömet akadályoz? Vagy olyat játszunk innentől, hogy akinek a pofája nem tetszik arra ráhúznak egy olyat, hogy tavaly más kérte oda az engedélyt, ezért reméljük, hogy idén is fogja, ezért menjél anyádba?

==T== 2011.08.15. 11:25:27

@zero: erre már nem emlékszel Zeró?

vastagbor.blog.hu/2009/08/17/hol_van_sziget

A mentelmi jog témához:

A mentelmi jog jelenleg minden képvielőt megillet. Arról lemondani nem lehet, minden esetben az illetékes bizottság ill. az ogy szavaz arról.

A Jobbik azt szeretné, ha az ÖSSZES képviselő mentelmi joga megszűnne, vagy legalábbis korlátozódna. De az nem fair, ha csak a jobbikosoké.

Ez az ügy politikai ügy, a mentelmi jogot kifejezetten ilyen esetekre találták ki, és ne marra, amire Mo-n használják.

Jelen esetben nem ZGY követett el jogsértést (amúgy is csak rendzavarással vádolják, ami szabálysértés, és elég nehezen kézzel fogható valami), hanem őt ill. társait korlátozták alkotmányos jogainak gyakorlásában.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:25:46

@CyberPunK: "Amúgymeg messze leszarom a Szigetet,"<==> "már rég ki kellett volna a picsába tiltani a városból."
Láthatóan nagyon nem szarod te le.

==T== 2011.08.15. 11:26:05

@Gunther: remélem ez csak irónia.

2011.08.15. 11:26:59

@==T==: Egyetértünk, hogy az engedély kiadója hibát vétett, de légyszi, most komolyan, ne legyen Sziget, ami húsz éve adott időpontban van, mert pár barom már januárban tervezte ezt a balhét? Ezt te sem gondolhatod komolyan!
Tudod, az egész balhé arra a típusra emlékeztet, akik órákat őrjöngenek egy TV műsor okán, előtt és eszükbe sem jut a távkapcsolóért nyúlni.
Mert nekik nem tetszik, ne is legyen?

Az meg hogy Zagyva párttag-e vagy sem, szerinted hányan tudják és hány embert érdekel? Ott ül a jobbikosok között...

CyberPunK 2011.08.15. 11:27:20

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Olyan szinten leszarom, hogy én már se nem hallom, se nem megyek ki, de ha lenne szavazás, hogy menjen vagy maradjon, akkor menjen a francba.

fraki 2011.08.15. 11:29:58

@Alapvető élelmiszer: Gerendai nyilatkozatás "sírásnak" nevezni, ez nyilván azt jelenti, hogy te félkézzel levezényelnéd az egészet.

Oké, ha nem is olyan vastagon nyereséges, de egy abszolút sikeres exportcikk.

shearer86 2011.08.15. 11:30:42

@CyberPunK: viccelsz, de az :) "Ket. 50. § (3): A hatóság által hivatalosan ismert és a köztudomású tényeket nem kell bizonyítani." - tehát ezeket automatikusan figyelembe veszi a hatóság. Más kérdés hogy jelen esetben ez nem olyan konkrét ok volt (mivel nem volt ismert a pontos időpont és csak meghatározott ok - pl. már kiadott területfoglalási engedély - miatt tagadható meg), ami miatt tisztán jogi szempontból másképp kellett volna döntenie az ügyintézőnek a.k.a nem dönthetett máshogy.

egy jogász

==T== 2011.08.15. 11:32:17

@fraki: a sok emberkereskedő maffia által elrabolt, prostitúcióra kényszerített nő is "sikeres exportcikk"..

Attila64 · www.sagaontour.ca 2011.08.15. 11:32:42

"Rólunk:
Ilyen ország nincs még egy! Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat. " VB

Én eddig azt tapasztaltam, hogy a Vastagbőr jellemzően a hatalom önkénye, a hatalom "bármit megtehetek veled" fellépései ellen lép fel a maga eszközeivel. Úgy tűnik a blog fordulóponthoz érkezett, mert nem a törvény betűje mellé áll mostantól (= bejelentett tüntetés, tudomásul véve, mégha az antianyag megsemmisítése ellen is szóljon, akkor is jog szerint jár), hanem értelmezni kezdi a jelenséget a politikai erőmezőben, és tetszik-nem tetszik neki (VB-nek) alapon tálalja, hamis érvekkel alátámasztva.

Pál, fordulás, szélirányba? Kár.

mruniverzum 2011.08.15. 11:32:51

Ebben a formában ez tényleg HVIM meg Jobbik FAIL. Le kéne már arról szokni, hogy fejjel megyünk a falnak. Hát nincs ott egy taktikus elme sem?

A Zsigetet én is betiltanám. Az őslakosok közül úgy sincs rá szinte senkinek pénze, ma már köztudottan arról szól, hogy mindenféle külföldi (főleg hollandok) jár ide duhajkodni, szétcsapatni meg széthányni magát. Persze ilyesmit is csak nálunk lehet, senkinek sem jut eszébe például, hogy az afrikai éhezők közé Disneylandet építsen.

Legfontosabb exportcikk... mégis veszteséges, a főváros még komoly pénzzel meg is támogatja.

petykazero 2011.08.15. 11:32:52

Kit érdekel miért csinálta Zagyva Gyula. Nekem csak egy problémám van - mit várhatok én a rend "őreitől" ha ilyen nyilvánosság előtt az országgyűlési képviselővel szemben (akármelyik párté is) törvénytelenül járnak el és bántalmaznak valakit hivatalos eljárásban ? Ja a másik problémám, most akkor demokrácia van van vagy csak bizonyos körnek van demokrácia másnak meg pofa be?

==T== 2011.08.15. 11:33:44

@beebeer: Olvasd már el a VB 2009-es Szigetes cikkét. Szvsz egy nagy lenyúlás az egész.

DArchAngel 2011.08.15. 11:33:56

Barom. Ez az ember kábé annyit árt a Jobbiknak, mint Deutsch Tompika a FIDESZ-nek.
Ilyen hülyeség csak eléggé elbarmolt agyból pattanhat ki. És ezt sokan így látják.

CyberPunK 2011.08.15. 11:34:12

@shearer86: "ami miatt tisztán jogi szempontból másképp kellett volna döntenie az ügyintézőnek a.k.a nem dönthetett máshogy."

Ezt nem teljesen értem tisztán, leírnád mégegyszer, hogy egy laikus is értse az ok-okozatot. Köszönöm.

flamer 2011.08.15. 11:34:37

@==T==: A kutyát nem érdekli, hogy párttag-e Gyula. A Jobbik juttatta be a Parlamentbe, a Jobbik frakcióban ül, innentől kezdve akkor is jobbikos, ha nem párttag. Kurvára gázos az ilyen csűrés-csavarás.

Egyébként meg komolyabban tudnám venni Zagyva panaszait, ha egyrészt nem folyna ellene eljárás személyi szabadság megsértése miatt (a Magyar Szigeten történtek, ugye), másrészt meg nem pont abban a HVIM-ben lenne góré, akik folyamatosan megpróbálják szétverni a Budapest Pride-ot, harmadrészt abba a bandába tartozna, akik folyamatosan nyavalyognak a liberális szabadságjogok miatt és kemény, odacsapós rendrakást akarnak, negyedrészt meg nem üvöltene az akcióról, hogy csak balhézni akartak.

csoko20 2011.08.15. 11:34:46

@==T==: "2 - amikor januárban a tüntetésre az engedélyt kiadták, akkor a Szigetnek még semmiféle engedélye nem volt. Hibát az követett el, aki a tüntetés előre bejelentett időpontjára bérbe adta a területet a fesztivál szervezőinek. "

Azért lássuk be: elég pitiáner dolog egy több tízezres rendezvény helyszínét lestipi-stopizni, csak azért, hogy az én 17 fős rendezvényem nagyobb nyilvánosságot kapjon.
Attól, hogy valami jogszerű még nem lesz helyes, pl.: pofátlan végkielégítések.
A magas benzinárak ellen való tiltakozáshoz nyilván a Sziget volt a legaktuálisabb helyszín.

Mivel ott van hazánk kőolajkészletének 85%, a legtöbb olajfinomítónk, a MOL szákház 15 benzinkút, a Nemzetgazdasági Minisztérium illetve egy OPEC konferencia is pont most volt ott:)

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:34:46

@CyberPunK: Szerintem, van ilyen szubjektív része az engedélyezésenek (még egyszer: mi minősül a közlekedés aránytalan korlátozásának pl.?), szerintem simán elküldhették volna a halál faszára a HVIM-et az engedélyezésnél, ha kooperatívabbak, akkor meg megadják a Szigetesek tel.szánát, hogy egyezkedjenek.
Szerinted, ha aug.20-ra foglalná le a HVIM a hősök terét, akkor engedélyeznék? Vagy., márc. 15.-én a Nemzeti Múzeum lépcsőjét/Múzteum körutat?

fraki 2011.08.15. 11:35:24

@CyberPunK: Ön egy hülye :)

Hadd mondjak valamit. Zagyva állandóan a törvényre hivatkozik. Hogy őket bántják, hogy hetekkel ezelőtt ilyen és olyan engedélyeket kaptak, hogy semmi mást nem akarnak, csak tárgyalni. Kérdezik tőle, hogy de miért ment oda. Mert törvény adta jog. Mit akartak Gerendaitól? Tárgyalni. Miről tárgyalni? Tárgyalni.

Mindenre ilyen virtuális válasz jön.

Ez, kedves izé, punk, ez józan paraszti ésszel szemlélve: nem cél. Ez üres. Gyenge. Ezzel nem lehet azonosulni. Hogy elnyomnak, mert elnyomnak. Hogy tüntetek, hogy tüntethessek. Ez ezer méterről látszik, hogy provokáció. Ha közelebb mész, csak maszatolást fogsz látni. Hogy ez a jogom meg az a jogom és három héttel ezelőtt.

fraki 2011.08.15. 11:36:06

@==T==: Te is hülye vagy. Mert az viszont ugye nem törvényes. Check.

Egri Ámpír · http://helloeger.blog.hu/ 2011.08.15. 11:36:34

Egyeseknek hősnek, másoknak viszont szerencsétlen hülyének tűnik Zagyva.

Homeoffice 2011.08.15. 11:37:24

@csoko20:

Egy kérdés. Megadták az engedélyt?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.15. 11:38:08

A posztból igazából nem derül ki, hogy miért is teperték le Zagyvát a rendőrök. Mert az, hogy gonosz, az jogállamban nem indok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.15. 11:39:32

Én igazából csak azt nem vágom hogy miért a Szigeten benzinár ellen. MOL székház, Parlament, Arab Liga központ, Ewing-birtok, mitomén? Oda nem ment volna a sajtó?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.15. 11:39:41

@shearer86: ""Ket. 50. § (3): A hatóság által hivatalosan ismert és a köztudomású tényeket nem kell bizonyítani."" - és ebbe a körbe tartozik az, hogy VALAMIKOR augusztusban lesz majd ismét Sziget-fesztivál ? Nem kekeckedés, tényleg érdekel a véleményed.

Amúgy meg, ebben a történetben, ha valaki fasz volt, akkor az éppenséggel Gerendai. Vonatkoztassunk el attól, hogy a HVIM - véleményem szerint provokációs céllal - jelentett be oda tüntetést. De ha ezt valaki pusztán ÜZLETI CÉLLAL meglépi (értsd: valami himi-humi rendezvényre kibérelte volna - nagyságrendekkel olcsóbban, mint amennyit a Sziget fizet), akkor Gerendai vagy mehetett volna a faszba, vagy fizet, mint a katonatiszt. A lényeg: kedves Károly, ha a fent vázolt helyzetet el kívánod kerülni, javasolnám köss hosszabb megállapodást a Fővárossal.

www.metropol.hu/kultura/cikk/767328

Mennyire látja már a vég­leges idei számokat?
– A kiadásainkat már lát­juk, 3,2 milliárd forint körüli. Ez jelentős, 500 millió forinttal több, mint tavaly. Több százmilliós veszteség várható.

CyberPunK 2011.08.15. 11:40:22

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Szerintem meg egy törvény nagyon csúnyán el van baszva, ha szubjektív. Egy jogállamban ilyennek helye nincs.

Szerintem állami ünnepségre nem kérhetsz, mivel azok előre le vannak fixálva. Mondjuk ezer évre.

@fraki: Ezzel nem vitatkozom. Viszont mint írtam több helyen, nem érdekel, hogy ki csinálta, nem érdekel, hogy miért csinálta, a törvényi háttér érdekel.

csoko20 2011.08.15. 11:41:47

@Gunther: A visszamenőleges törvénykezés országában ilyen apróságon fennakadni! ;)

LAVÓRVAGÁNY 2011.08.15. 11:43:32

Ennél butább ember nem sok van a parlamentben. Pedig...

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:43:32

@Alapvető élelmiszer: Ugye, azt vágod, hogy ADÓZÁS UTÁNI nyereségről van szó?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.15. 11:43:46

@Seduxen: Több százmilliós veszteség, jajaja, egy közepesen alkalmas mérlegképes könyvelő bármiből több százmilliós veszteséget rajzol. A Szigetben igazából az a legviccesebb hogy minden évben papírral bizonyítják hogy szívjóságból csinálják, hatalmas veszteséggel és az asszony fizetését és az eladott S..ki árát arra költik hogy én egy jót lazuljak péntek-szombat...

2011.08.15. 11:43:47

@Alapvető élelmiszer: Maga a Sziget tényleg veszteséges, de viszont az a sok külföldies népség nem csak a Szigetre jön, akkor már igénybe vesz egy csomó minden más szolgáltatást is. Magyarán a MALÉV-tól és a BKV-tól kezdve az ABC-ig és a sarki dílerig mindenkinek ugrik ekkor a bevétele egy nagyot.

Amúgy én azon kezdtem el gondolkozni hogy nem lehet hogy ezt direkt csinálták? Most komolyan, a legtöbb ember úgy sem érdeklődik a Sziget iránt, ha így folytatódik még pár évig a Budapest Parádé sorsára jutna (van még ilyen egyáltalán?). Most ők viszont rendeztek egy hepajt: fogtak egy amúgy is feleslegessé válló társulatot (HVIM), az élére raktak néhány hülyegyereket akik elvisznek bármiféle balhét akár mondjuk egy kis plusz pénzért is, aztán had szóljon. Így legalább megmarad a "Sziget" név a közmédiában, én pl. idén nemhiszem hogy hallottam volna akárhol is a Szigetről vagy hogy érdekelt volna, így viszont most például egy teljes cikket is elolvastam vele kapcsolatban és másik is akár hiradóban akár máshol minimum 1 percig csak erről hallottak. Ez egy egész országra levetítve nem olyan kis dolog.

Viktus 2011.08.15. 11:43:56

@mruniverzum:

A főváros már egy vassal sem támogatja sőt idén már százmilliókat csengetett a főváros kasszájába ... a nyugati meg költse nyugodtan a pénzét, ha neki az öröm meg boldogság, hogy a porban fetrenghet , és szar dréhert szürcsölhet euro-ért ...

2011.08.15. 11:44:09

@TaTa86.: viszont annyira gyenge, annyira provokáció szagú volt az ő jelenléte, hogy keveseknek fog bepárásodni a szeme Gyulánk sorsa miatt.

Most Tata86, komolyan, annyi baja, nyűgje van az embereknek, most ez volt a legfontosabb, a legégetőbb probléma egy országgyűlési képviselőnek??????

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:45:04

@Alapvető élelmiszer: "Figyeljétek meg, még a végén Zagyvának kell majd kaparnia ahhoz, hogy ne ítéljék el. "
Lófasz: Úgy bánnak vele, mint a hímestojással. Tudják, hogy egyébként csak neki tennének szívességet.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.15. 11:45:21

@LAVÓRVAGÁNY: Azért a butasági verseny ott nagyon szoros ám rengeteg versenyzővel...

shearer86 2011.08.15. 11:46:28

@CyberPunK: egy ilyen rendezvény megtartását megtagadni csak törvényben meghatározott okból (pl.: közbiztonság veszélyeztetése vagy már KIADOTT területfoglalási engedély más részére) lehet. ebben az esetben ilyen ok az engedély kiadásának időpontjában nem állt fenn és mivel az ügyintézőnek nincs mérlegelési joga, köteles volt az engedélyt kiadni. szóval őt nem lehet ezért hibáztatni.

bírósághoz lehetett volna fordulni, mert ez simán kimerítette a joggal való visszaélés és a rosszhiszemű joggyakorlás jogi kategóriáit, amelynek megállapítása esetén a bíróság intézkedhetett volna.

IGAZ MAGYAR 2011.08.15. 11:47:36

@TaTa86
.": "2011. augusztus 12-én 23 óra 10 perckor Zagyva írásos nyilatkozatot fogalmazott meg: mentelmi jogáról nem mond le. A hatályos jogi szabályozás szerint Zagyva György Gyulával szemben jelenleg a szabálysértési eljárás nem folytatható" ...ez beismerése hogy valamit elkövetett!! Mondjuk "csendháborítást", de lehet hogy csak nemzet gyalázást!!!!

LAVÓRVAGÁNY 2011.08.15. 11:47:45

Ennél butább ember nem sok van a parlamentben. Pedig...

makacshalacska 2011.08.15. 11:48:06

Már írtam máshol is; HA a magyar állam úgy lépett volna fel az ország minden pontján ha "sérül" egy magánterület mint a második képen, akkor nem lenne a jobbik a parlamentben.Nem ehelyett, mohancscinyovnyikokat kellett küldeni brüsszelbe, mert az olyan ejrópai liberális progresszív, balfaszok...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.15. 11:48:19

@beebeer: Ki a halált érdekel, hogy Zagyva jószándékkal vagy provokálni ment oda?
Csinált valami törvénytelent? Nem. Akkor a yard maradjon a seggén.

Én momentán leszarom mind a Szigetet mind Zagyvát, de a jogállamot nem.

Komolyan mondom az ország lakosainak 90%-a még mindig Kádárista.

2011.08.15. 11:49:46

@csizsikpizsik: esetleg lehetett volna a Forma-1 idején, a paddockban, vagy mindjárt a Mansell-kanyarban. Jó tudom, nem közterület, de sokaknál felmerült érvként, hogy a Sziget drága és külföldiek járnak oda, a Forma 1 sem olcsó, marha sok külföldi van, ráadásul több köze van a benzinhez.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.15. 11:52:31

@CyberPunK: "Szerintem állami ünnepségre nem kérhetsz, mivel azok előre le vannak fixálva. Mondjuk ezer évre.":
Ez a kérdés, ha nem így van, az egészen más megvilágításba helyezi a dolgokat. Másrészt mégegy példa: olyan helyre folalni, ahol nincs állami ünnepség, de akadályozza az oda való eljutást?

2011.08.15. 11:52:53

@TaTa86.: Köszönöm a megtisztelő jelzőt. Szeretem mikor érvként hangzik el. Most aztán marhára meg vagyok győzve! Egy olyan országban ahol rengeteg pofátlan, de "jogszerű" dolog történik. Mintha a Jobbik úgy indult volna, hogy ilyeneket ők aztán soha.

Viktus 2011.08.15. 11:53:08

Mondjuk a HVIM akció nemzetre gyakorolt hatásáról elmond mindent , hogy kb. hetvenen vonultak ki akciózni ...még a hosszú éveken át minden jó kis tüntire kapható több száz akció nyugdíjas kommandót sem sikerült lázba hozni.

shearer86 2011.08.15. 11:53:13

@Seduxen: pont ezt írtam, hogy sztem sem az. ha ismert lett volna a konkrét időpont, még akkor is necces lenne és el lehetne vitatkozni azon, hogy a sziget időpontja mennyire köztudomású tény (ezt a kategóriát triviális dolgokra hozták létre, pl.: hogy a fű zöld stb.). Csak CyberPunk kérdésére írtam ezt, miszerint létezik-e olyan jogi kategória, hogy köztudott :)

==T== 2011.08.15. 11:53:34

@flamer: Igen komoly eljárás lehet, amit két Hetekes firkász önellentmondásoktól teli benyögésére alapoztak.

CyberPunK 2011.08.15. 11:54:25

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Próbáld ki. Itt abból indult ki a buli, hogy az engedély már meg volt.

Alterix 2011.08.15. 11:56:14

Zagyva örült a legjobban, hogy a rendőrök lecsaptak rá. Ha lehetett volna, akkor arra is megkéri őket, hogy egy kis könnygázt fújjanak az arcába!
Azért ment oda, hogy balhé legyen!!! Megkapta. A jogi csűrés csavarás meg felesleges. Gyula lett volna a legjobban kétségbeesve, ha a rendőrök mosolyogva odakísérik a kért helyszínre....

makacshalacska 2011.08.15. 11:58:04

@Viktus: Nem csoda, a jobbik szavazóinak 90%-a is irtózik az ilyen 64megyés buzernyákoskodástól.

Kalmár 2011.08.15. 11:59:42

Kiváncsi vagyok annak az ENSZ kínzásügyi részleg előadójának az arcára, akihez beérkezik Zagyva panasza. Az USA vízbefolytásos kínvallatása, Líbia kormányának az ellenzéki politikusok nyelvének kitépése és főbelövése után meglátja majd, hogy a Gyulával hirtelen fékezett a rendőrautó, emiatt ,megkarcolta a homlokát !! .....drámai lesz:)))
Ez a pasi, nem elég, hogy egy piti provokatőr, még írásban is bizonyítani kivánja, hogy egy bajkeverő celeb. Zagyva Győzike Gyula vajon miért a legnépszerűbb könnyűzenei fesztivál botrányba keverését választotta? Ja, mert hülye. Azért a bikicsunájt elénekelhette volna miközben ölbebabásat játszott a zsarukkal.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.08.15. 12:00:43

@beebeer: És a koszoslábú holland tündéreknek mi köze a benzinárhoz? Majd a külföldi sajtó erre felkapja a fejét hogy magas a magyar benzinár és a francia híradót meglátva Kuvait ránkruházza az olajkincsét mert a sokvármegye demonstrált bakancsban?
Elbaszták, keresztény erkölcs miatt kellett volna hőzöngeni, azt nem merték volna időpont módosítás miatt kiebrudalni, aztán két ima között lehetett volna náculni egy jót :)

Viktus 2011.08.15. 12:01:27

@LAVÓRVAGÁNY:

Elég sok van lásd. a Fidesz frakció fele nagyon még megszólalni sem mert eddig ... max. az alkotmányozás idején olvasták fel az előzetesen kezükbe nyomott méltató szövegeket. :P

Virág et. 2011.08.15. 12:01:52

Először is, a bejelentést egy magánszemély és nem a HVIM tette. Másodszor, a rendőrségnek nincs mérlegelési joga, amennyiben jogszabályi feltételek fennállnak, úgy az engedélyt meg kell adnia. Harmadszor, érvényes engedéllyel a tüntetőknek joguk lett volna ott tüntetni, Szigettől függetlenül. Negyedszer, a jogszerű rendőri intézkedésnek ellenszegülő személy ellen fizikai erőszakot alkalmazhat a rendőr.
A kérdés, hogy jogszerű volt-e a rendőri intézkedés.

Zagyváék célja más tétel. A kétharmadot talán a haverok bebetonozása helyett arra is használhatná a csodálatos Fidesz kormány, hogy az ilyen esetek elkerülése végett pontosítja az gyülekezési törvényt. Addig viszont, amíg el vagyunk foglalva a 9 éves kinevezésekkel (sok a barát, a rokon), addig a hatályost kell használni, akkor is, ha azzal nyilván visszaélnek, mint a jelen esetben.

Kun András 2011.08.15. 12:02:26

Ezt csinálják évek óta ávósék. Törvényt sértenek, utána meg velem, adófizetővel fizettetik ki a kártérítést. Felelős nincs.

Viktus 2011.08.15. 12:02:57

@makacshalacska:

Inkább az a helyzet, hogy a jobbik szavazóinak mind minden más polgártársnak huszadrangú problémaköre, hogy egy félreeső területen , hogy vedelnek a külföldiek :P a megélhetés körüli problémakörök foglalkoztatják a népeket. Ez meg kenyér helyett még cirkusznak is kevés ...

AttilaWD 2011.08.15. 12:05:18

@==T==: Pénz beszél... :)

Szerintem ezer éve úgy megy, hogy a helyi biztonságiakra hagyják a munkát a rendőrök a legtöbb rendezvényen( gondoljunk csak a diszkókra). Könnyebb kiosztani egy-két pofont úgy,hogy a sértett egy biztonsági őrt jelent fel( akinek pont a rendrakás a dolga és ezzel csak a jó hírét növeli) mint tonnányi papírozást elvégezni a munkaidő után a kapitányságon. Na és hatékonyabb,mint ide-oda utaztatni egy kisbuszban a delikvenst.

ketroot 2011.08.15. 12:08:49

Miben is különböznek most a cigányoktól?

Alapvető élelmiszer 2011.08.15. 12:09:12

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Ugye nem gondolod, hogy szükség esetén nem mosdatná ki magát a hatalom és nem a huszonkettedik kisrendőrt vennék elő brutális eljárás miatt?

Lásd Zuschlag. Nehogy az reális legyen már, hogy egy évente milliókat elsikkasztó tisztviselő tetteiről senki nem tudott semmit, senki nem sejtette, hogy miben mesterkedik, miközben egy irodában dolgoztak.

ucsacsu 2011.08.15. 12:14:32

zagyvától függetlenül minősíti azokat akik a szigeten tolják.Szerintem a zagyvánál nagyobb csapás a szigetre,hogy veszteséges, remélem megindult a megsemmisülés útján, most látható,hogy ha nem a libsik tolják őket mint a talicskát, akkor szart se érnek, egy lehúzásos kocsog banda.

No quarter 2011.08.15. 12:17:12

Ez a senki képviseli a népakaratot? Egy utcai harcos, a hun Rambó (igen, hosszú ó-val) megy a saalerozóba. Még hogy politikus... Amúgy jól állunk: fejétől büdösödik a hal. Egyetek turulpörköltöt.

Pontos 2011.08.15. 12:21:04

@Tedat: V. J. nem volt képviselő, a fegyvere nem volt éles, a biciklista nem volt ártatlan. A többi stimmel.

Pontos 2011.08.15. 12:26:00

Ha őket érinti mégis jó az a mentelmi jog. Egyébként szépen el kellene törölni, hogy nyoma se maradjon. Csak visszaélésre ad lehetőséget, mint oly sok törvényünk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.15. 12:32:44

@beebeer: Ha nem bírod felfogni mi a jogállam, akkor a jelző abszolút kijár.
Nem vihet be senkit a rendőr azért mert "pofátlan", pláne nem fejeltetheti le vele a rabomobilt.

A nagypolitika "pofátlanságai" meg konkrétan látványos korrupció. Na, a korrupciót már bünteti a törvény az ellen jogállamban fel kell lépni.

Érted?

csárli hárper 2011.08.15. 12:34:29

vajon ez a gyulavitéz a parlamentben felszólalt-e hogy: "bazmeg viktor, ellenzékbe akkora arcotok volt a magas üzemanyagár miatt, azonnali jövedéki adó csökkentés meg egyebek, most kormányon meg kussoltok". tudunk ilyen esetről a nagy büdösből?
nem ott kéne kezdeni a hajcihőt és csak azután az utcán "h"arcoskodni"?

Virág et. 2011.08.15. 12:37:09

A mentelmi jog szükséges és kell. Különösen manapság látszik, hogy mennyire szükséges.

A dolognak nem az a lényege, hogy elbújhassanak a felelősségre vonás elől a képviselők (egyébként a súlyos esetekben a bizottság mindig kiadta az érintettet eddig), hanem hogy a mindenkori végrehajtó hatalom (kormány) ne tudja az ellenzéki képviselőket befolyásolni, munkájukat ellehetetleníteni. Amennyiben nincs mentelmi jog, úgy semmi akadálya, hogy egy fontos szavazás előtt az egész ellenzéki padsort előállíttassák a rendőrsgére, ahol persze néhány óra alatt tisztázódnak és mehetnek Isten hírével, de a parlament addigra már a jelenlévő képviselőkkel megszavazta amit meg kellett.

A fenti nem fikció. A történelmi tapasztalatok vezettek a képviselői mentelmi jog intézményéhez. Ha eltöröljük, ezek a problémák újra előjönnek. A tibetiek hatósági vegzálása óta tudhatja mindenki, hogy ez nem is kérdés.

Kicsi Kacsa 2011.08.15. 12:41:30

Tegnap már írtam máshol:

"Kicsi Kacsa 2011.08.14. 13:37:14
Azért a kép előttem van, január eleje, Mancika a rendőrségi ügyintéző ül az asztalnál, jön a HVIM.
-Csókolom! Szeretnénk a Hajógyári szigetet tüntetés céljából lefoglalni augusztus elsejétől tizenkilencedikéig, GPS adatok ez és ez. Tudja drága, augusztusban drasztikusan megemelik a benzin árát, és ez ellen szeretnénk majd 8 hónap múlva tüntetni.
-Augusztus 1-19? Nézem.... még szabad a hely, megadom az engedélyt. - kitölti, pecsételi Mancika, majd átnyújtja a papírt.

Esküszöm, egy hangyának több esze van. Honnan tudták a HVIM-esek, hogy augusztusban majd az egekben lesz a benzin ára? Látnokuk van?

Mindenesetre talán tanul az esetből a rendőrség is, és ilyen távoli időpontra nem adnak engedélyt. Maximalizálják 1 hónapban, vagy max kettő, de 8? "

( proszektura.blog.hu/2011/08/13/szigetek_1#comment-form )

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.08.15. 12:41:38

@zero:
Ez a tulok sokadszorra is megmutatja, hogy hiába kemény a feje, ha a falnak rohan vele, attól még a fal az erősebb. És ami még szomorúbb, hogy magukat nemzeti érzelműnek vallók is ott majomkodnak és ugyanúgy eljátsszák a faltörő kos szerepét.

Kreta 2011.08.15. 12:46:23

Magyarszigeten is kéne tartani valami fasza demonstrációt, ott vajon mit Zagyválnának össze?

Jerky_Master 2011.08.15. 12:46:41

A "JOBBIK" nem más, mint csendőr-nyilas leszármazottakból verbuválódott, megélhetési rettegtető pártképződmény, a hatalmat megragadni készülő gyilkoshajlamú paramilitáns osztagokkal, hungarista ideológiával és olyan háttérhonlappal (Kurucinfó), amely élteti Hitlert és az SS-t.

csöcsfej 2011.08.15. 12:48:23

lex zagyva; aki más szórakozását el kívánja bszni mondvacsinált indokokkal, és teljesen átélt arccal úgy is tesz, mintha elhinné az igazát, 40-60 centiig terjedően négerfasszal rektumba abuzálják, főtéren, emelvényen. plusz kupak.

zxn · http://online-munka-file-feltoltes.blog.hu 2011.08.15. 13:04:55

Itt meghallgathatóak Zagyva rádióműsorának adásai:
www.szentkoronaradio.com/hegylakok

Utána lehet megalapozott véleményt írni róla...

csöcsfej 2011.08.15. 13:05:40

@tilcsakbea: mitakarsz, kiment a lelkem a szigetre és plankingolt egy jót. holnap ez lesz a fókuszban, milyen trendi.

2011.08.15. 13:11:50

@Jerky_Master: Ez nem a politikai mocskolódás blogja, szerintem eltévedtél.

csöcsfej 2011.08.15. 13:12:24

@Jerky_Master: bocs,de ha neked csendőr=nyilas, nem tudod miről beszélsz. kb mintha azt mondanád, aki most szolgálati jogviszonyban áll,az orbánbérenc.

Jerky_Master 2011.08.15. 13:15:55

@csöcsfej: ezen hatalmasat röhögtem!!:-D
de mi az a kupak?

öregember a kocsmából 2011.08.15. 13:16:09

Képek alapján Zagyváék már délután megjelentek de a 2. képen már este van. Tehát valószínűleg pár óra eltelt. na mármost Gyulának nem a rendőrök vezetőjével kellet volna ez idő alatt tárgyalni hogy ugyan már nekünk jogunk van bemenni hanem fel kelet volna hívni egy ügyészt hogy akkor most mi a helyzet a tüntetéssel.És ha nekünk van igazunk mondja már el ezt annak is aki nem enged minket be. Szerintem az ilyen akciókkal elég sokat ártanak a Jobbiknak is mert ugyan mondhatja a Jobbik hogy nem az ö nevükbe jelent meg ott Gyula de az emberekbe az marad meg hogy az lehet hogy nem az ö nevükbe ment de akkor is tagja a Jobbiknak Na nem azok fogják mondani akik 100%-ba kiállnak a Jobbik mellet hanem azok akik még nem 100%-ba állnak a Jobbik mellett. Márpedig ha a Jobbik 2014-be nyerni szeretne nagy szüksége lesz ezekre az emberekre de az ilyen akciók lehet hogy sokkal több embert riaszt el mint amennyit hoz.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 13:18:50

@Jerky_Master: a te gyógyszeresdobozodra biztos azt írták: reggel - éjjel - este. persze ettől függetlenül is ritka hülye vagy..

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.15. 13:19:30

Zagyva képviselő úr (pfej, mocskos g*...) hányszor szólalt fel a dunaparti kupiban a magas üzemeanyagárak ellen és kérte a Fideszt a jövedéki adó csökkentésére, amiért ugye a Vezérünk is oly hangosan óbégatott ellenzékben?

Komolyan érdekelne a megfejtés. Könnyen leszűrhető lenne, hogy mennyire volt komoly a szándék. Ezzel az akcióval szerzett száz fogyatékos hívet Gyuszi meg a Jobbik, meg párezer embernek méginkább kifordul a bele tőlük. Megérte?

A rendőri intézkedéshez és annak jogosságához nem szólok hozzá, egyik oldal ezt mondja, a másik azt, nem voltam ott, nem láttam/hallottam, másodkézből ezt nem akarom megítélni.

Amúgy a második képről lekéne fotóboltolni a zsarukat és alá kellene írni: Gyula plankingol

Jerky_Master 2011.08.15. 13:26:16

@fogsunder: nanee.....most tényleg. kellenek a felesleges körök? hogy lásd, tisztességes vagyok, nem nézem a magadfajtát hülyének, mert sokszor nem hülyék vagytok. csak korlátolt, gonosz hungarista mocskok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.08.15. 13:36:06

Komolyan mondom, ha a Jobbik hiteles parlamenti erőként akar feltűnni, miért hagyja az ilyeneket a sorai között?
Ugyanez igaz a Fityiszre, meg a Lázár-félékre.

lutria 2011.08.15. 13:36:59

Gondolom most hogy végetért a rendezvény már beeengedik őket a szigetre-szerintük 20.-ig úgyis övék a hely-és ülhetnek a napon a poros,letaposott fű helyén és tüntethetnek.
Vagy most már nem fontos?

csöcsfej 2011.08.15. 13:39:06

@lutria: nem, mert a napon selymes fűben nehéz mártírkodni. elérték a céljukat.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 13:39:42

egyébként meg a rendőrök egy meghatározott üzleti kör érdekeit védték, egy TÖRVÉNYESEN bejelentett, előbb jogszerűen elismert, utóbb törvénytelenül megtagadott(!) alkotmányos alapjoggal szemben. egyszerűen az önkormányzat nem akarta kifizetni a várható nagyösszegű kártérítést, hiszen egyébként nekik kellett volna meggyőződniük arról, hogy a "Szigetnek" korábban puszira (zsebbe azért ment némi pénz) kiadott területet nem foglalták le jogszerűen másra.. osztottak, szoroztak és rájöttek egy esetleges per, amit felsőbb utasításra még nem is feltétlenül nyer meg a bejelentő magánszemély, kevesebbe fájna nekik, mint a gerendai brancs jogos ám pofátlan követelése (mert azért itt van az a fos rendezvény, mert máshol tényleg veszteséges lenne, ugyanis csak nálunk lehet megtenni, hogy "ingyen+50 millió zsebbe" területet lehet szerezni. máshol igenis elkérik az árát a KÖZTERÜLETeknek!)

említették páran, hogy ez export cikk. hogy mi vaaan? máshol nem éri meg, mert törvényesen baromi drága lenne. a szolgáltatásokat az idejövők használják és elhasználják, azzal nem lesz több a bevétel a kiadásnál. (főleg pl. szalainék mellett.) több kör is jól jár: gerendaiék kozmopolita üzleti köre; kenhető és kent politikusok; gyépés, olcsó szórakozást kereső külföldi gyökerek, akik itt uraskodnak, az országot és népét meg többségében lenézik - szerintük ők (és ezt a "rendezvény" is erősíti bennük - szándékosan!) a demokrácia aranyifjai.. /szerintem szórakozzanak otthon - van pl. is londonban most egy nekikvaló "buli"/; kiégett, jogdíjkurvák (szinte zéró saját teljesítménnyel, mert nagy részük mások dalait énekelték újra 1x, és az is playbackről ment). a többinek csak a baja van belőle!

ha annyira sikeres a konstrukció, akkor próbálják ki a kárpát-medencén kívül is! jahogy ott nem engednék..

várom gerendai idei sírását, hogy mennyire veszteséges a sziget.. :-p (aha sajnálja azt az 50 millát, ami kevés pénzt a valódi nyereséghez képest tessék-lássék befizetnek... zsebbe fizetni sok volt, a tarlósnak köszönhetően önkormányzatba fizetni meg kevés..)

a zagyva meg hiába nem kedvenc, de egyáltalán nem a lebutább, legbarmabb képviselő a parlamentben. bizony!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 13:41:52

@Jerky_Master: tőled vissza kéne venni a nácizó jogosítványt hülyeség címén, pedig ott elég alacsony a mérce - hülye vagy, de rettenetesen.

gnoldaeh 2011.08.15. 13:44:42

@Virág et.: Lehet, hogy történelmi tapasztalatok vezettek a mentelmi jog kialakulásához, de ahhoz is nagyon valós tapasztalatok vezettek, hogy sokan szeretnék eltörölni. Ez a példa, amit felhoztál jelen esetben teljesen irreleváns. A kormánypártnak semmi szüksége nincs arra, hogy ezzel az eszközzel biztosítsa a többségét a parlamentben, ugye.
A mentelmi jogot pedig nem a bizottság függeszti fel (csak javaslatot tesz), hanem az OGY szavazza meg, ami viszont nem az ellenzéki képviselőknek kedvez.

csöcsfej 2011.08.15. 13:48:00

@fogsunder: tehát elismered, hazudnak mint a vízfolyás, séróból jobban megy mint a fősátán gyéferinek, mert Gerendai ellen volt ez az egész, nem a benzinár miatt hogy nagybécsiszeletünk elcsatolt részeit családbarát áron felkereshessük. Végülis Budapest kurva kicsi város, nem mehettek volna oda egy molkúthoz.

IGAZ MAGYAR 2011.08.15. 13:48:20

@fogsunder:
teljes mértékben 1 -et értek veled! Nem Zagyva a legbutább ez igaz, de hogy hoooot hülye az biztos!!!
Talán csak a Vona meg az Orbán aki a megnyilatkozásaik alapján hülyébbnek tartok!
De mi a bajod a Kárpát medencével??? A sziget itt van és magyar !!! A bulik jók!!! Ide jönnek a sztárok s még az állam is jól jár a sok külföldi itt költi el a pénzét, ez többet hoz mint a milliárdosoknál hagyott 500 milliárd!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.08.15. 13:54:19

Azt a nagy többség azért vágja, hogy nem a benzinárak miatt akartak odamenni hőbörögni.
De mégis akkor mit vártak, hogy elmarad a Sziget fesztivál ??? Vagy ha nem marad el akkor az ottani közönség, azonnal 64vármegyés lesz és elhagyják a Szigete, amint megpillantják a Zagyva értelmes buksiját?!
Mégis mi a búbánat értelme volt ennek ???

A Sziget fesztivál egyébként is "el van adva a külföldieknek", elszálltak az áraikkal. De van helyette 20 másik nyári fesztivál: Hegylja, Alterrába, Fezen, Művészetek völgye... stb.
Az angol, holland, német..stb fiatalok odahánynak évente egyszer... pfff, nagy dolog. Amíg végigküzdik magukat a Keletiben vagy csak úgy a városon...

csöcsfej 2011.08.15. 13:55:52

@fogsunder: "egyébként meg a rendőrök egy meghatározott üzleti kör érdekeit védték"
hát igen, végül is mikor kipakolják a zuluk a lakásod és elviszik a plazmatévéd a nappaliból, igen jól meghatározott a köröd, aki feljelentést tesz, mert betörtek bazze. Rendőrök? Magántulajdon védelme? anarchia, bazmeg, elképesztő ami itt folyik.

Tedat 2011.08.15. 13:59:24

@Pontos:
"V. J. nem volt képviselő, a fegyvere nem volt éles, a biciklista nem volt ártatlan. A többi stimmel. "

Részben igazad van, V.J. az MSZP választmányának volt a tagja és kormánymegbízott volt (korábban).

Ja, tényleg, szegény biciklis volt a hülye, hogy a magnumnak kinéző gázpisztolyt magnumnak nézte! Pedig ha tudta volna, hogy csak gázpisztoly, akkor biztos nem ijed halálra!

csöcsfej 2011.08.15. 14:00:49

@csabapayne: ez az, "el van adva a külföldieknek" az gyengébb képességűeknek (jobbik) lefordítva nem azt jelenti hogy haszid zsidók csecsemőket esznek bent és azért nem engedik be azt akinek a kulája is trikolor, hanem hogy el kéne menni dolgozni ahelyett hogy ilyen szarságokba fektetik az energiájuk. Basszus, külföldiek pénzt hoznak ide, és eltapsolják, ez hol gond nekünk?

bájgúnár 2011.08.15. 14:07:05

biza igazad van.Ám ez vonatkozik a gyökér MSZP volt SZDSZ-MDF parasztra is.Ezért aztán akár Szanyi akár Kovács vagy spánka a Meterházival mind mind a személyében a pártjukat képviselik.Ezértis tojok rájuk.akár mennek szigetre akár nem.Zagyva meg csak balhézik és basztat titeket.Nemá hogy jólérezzétek magatokat.Szar mi hogy már a Jobbik a váltópárt?Beszarás mekkora jajongás lesz itt 2014 ben.

bájgúnár 2011.08.15. 14:10:50

@csöcsfej:
A magyar rendőrség a mindenkori hatalom csicskásai!AHOGY A MINDENKORI KÖZT.ELNÖK IS CSAK BÁB.A nép csőcselék ha tüntet ha a párt hívó szavára vonúl akkor tömeg.Választások előtt meg pógár vagy szavazó.Hétköznapokban megazemberek!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.08.15. 14:15:58

@csöcsfej:
Én az "el van adva külföldieknek" alatt azt értettem, hogy olyan cefet drága, hogy az átlag magyar fiatalnak nehéz megfizetni. Ennek ellenére sokan dolgoznak is keményen a nyáron, hogy aztán a haverokkal mehessenek.
Az pedig senkinek nem jut ilyenkor eszébe, hogy egy ekkora fesztivál itt nálunk van ?! Nem a szlovákoknál, se nem a horvátoknál, de még romániában sem... hanem a mi fővárosunkban. Én sem vagyok oda a Szigetért, de örülök, hogy van nálunk ilyen.

bájgúnár 2011.08.15. 14:17:53

@csöcsfej:
Ráfizetéses a sziget évek óta!Haszna nincs csak kupleráj,drog,hányás,részegség,mocsok,zaj.Igénytelenség hülye hangos zene kábúlt barmoknak.Normális zenész ott nemlép fel.Zagyva is azért bukott le mert józan volt és nem piás,drogos.Másként felsem tünt volna.Normális dolgot csinált hát persze hogy iritálja a sok hülét.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2011.08.15. 14:21:47

Lényeg, hogy működött a tüntetés! 5Ft-al csökken az üzemanyagár :) jövőre remélem minden fesztiválon lesz tüntetés.

Jerky_Master 2011.08.15. 14:22:38

@fogsunder: tehát elítéled a nácizást. ami azt jelenti, hogy elítéled a nácikat is. vigyázz, mert csőbe húzlak.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.08.15. 14:27:37

@GaBko:
Komolyan csökkent ? :D
Akkor jövőre én is megyek... először tüntetni, aztán ha sikerült a tüntetés, akkor meg bemegyek a szigetre lerészegedni :D :P

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 14:32:31

@csöcsfej: 1. nem vagy te elszámoltató bizottság, hogy bármit is el kelljen neked ismernem. 2. a zagyváék akcióját pont ugyanoda kívánom mint a korrupt politikusokat, meg a kozmopolita, nyerészkedő, pofátlan üzleti köröket. az viszont tény (nemde tény), hogy utóbbiak voltak először. 3. van véleményem, ami különbözik a tiédtől. amennyiben ez neked problémát jelent, máris bővült az előző duó. ;-) 4. bejelentettek egy tüntetést a a magas benzinárak ellen ÉS pont oda ahol hepajozni akartak a Szigetesek (akik gőgjükben azt hitték örökre ingyen az övék a terület). nem tudom miért gondoljátok, hogy a főcsapás nem az lett volna, hogy az egyébként már januárban is kurva magas benzinár ellen tüntettek volna. :-o mellette grátisz borsot törtek a korrupt önkormányzat és egy veszteségről siránkozó, de azért baromira meggazdagodott kör ellen. ha mindenki törvényesen jár el és nemcsak a bejelentő, akkor a, a Sziget nem ugyanott van b, meegyeznek a bejelentővel, hogy az egyébként jogos tüntetését elviszi máshová, különben a korrupt önkormányzat súlyos milliókat fizethet a gerendaiéknak, mert egy olyan területet adtak ki (13 év után először nem ingyen, de még mindig hiperolcsón), amit nem adhattak volna ki már. 5. a rendőrség egy üzleti kör érdekeit védte. ezek szerint azok érdeke nagyobb, mint a törvényekből, sőt az alkotmányból fakadó jogok. 6. kavar van a módosítás körül. tudni kell, hogy egy bejelentett tüntetés meg nem tartása semmiképpen nem erősíti a tüntetéshez való jogot. amikor a módosítást kérték, a bejelentő járt el ismét jogszerűen. azzal jelezte ugyanis, hogy augusztus 9-től szükséges pl. a rendőri biztosítás. addig nem is kellett volna, milyen konfrontáció lett volna a Sziget megnyitásáig? a rendőrség törvényesen nem tagadhatta volna meg a tüntetést (ellene meg csípőből nem léphetett volna fel. nem kellett volna kivonulniuk, hanem a Sziget rendezőinek kellett volna jelezni, hogy "itt vannak többen és a rendezvényünkre akarnak bejutni, elmondásuk szerint érvényes területfoglalási engedélyük van. a benzinárak ellen tüntetnének. kérjük jöjjenek ki, rendezzük a helyzetet.". ehhez képest kint feszítettek, mert számítottak arra, hogy ki fognak menni tüntetni páran, többen..

a rendőrség felsőbb nyomásra törvénytelenül járt el. egy tüntetést sem nem engedélyeznek, sem nem megtagadnak. tudomásul veszik, avagy nem. egyszer már tudomásul vetett tüntetést módosítási kérelem miatt nem lehett tövényesen nem tudomásul venni, megtagadni meg pláne nem. bejelentésnél és módosításnál is törvényesen járt el a magánszemély, a többi meg korrupt, törvénytelenül eljáró üzleti kör, politikus, és rendőr.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.08.15. 14:33:14

@bájgúnár:
Hányás, drogok, kosz, igénytelenség, barmok.... ennyi erővel tüntessünk a Keleti pályaudvar ellen, vagy bármelyik egyetemi buli ellen.
Ha valakinek a fent felsoroltak hiányoznak az életéből, akkor azok a Sziget fesztivál nélkül is megtalálják maguknak.
Akinek meg nem tetszik ez a stílus, elmehet egy folklór fesztiválra vagy a művészetek völgyébe...stb.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.08.15. 14:34:46

@Seduxen:
Akkor szólni kéne neki, hogy amíg még tart a móka, tiltakozzon egy kicsit a devizaárfolyamok ellen is :P :D

Pszt! 2011.08.15. 14:42:16

Ezek a viktor-fasiszták kezdenek fárasztóvá válni.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 14:44:42

@IGAZ MAGYAR: na végre valaki, aki megérti, hogy amikor azt mondom "a zagyva nem a legbutább" az nem azt jelenti, hogy okos, hanem azt, hogy nem ő a legbutább..

a sztárok relatív fogalom, mint a jó buli is. senkinek nem lehet még ezzel sem baja. és nincs is! de: 1. a szórakozás ne zavarja a környéken élőket 2. törvényesen, és a VALÓDI ÁRAT fizessék meg a bérelt közterületért 3. nagyon rossz üzenet, hogy egy üzleti körnek az állam egy hatósága aláfekszik. el kellett volna fogadni, hogy az önkormányzat elszabta, de csúfosan. a tüntetést meg kellett volna tartani, mert egyedül az volt jogszerű. az önkormányzatnak fizetni keleltt volna a Sziget felé, a Szigetnek meg az előadók és a közönség felé. aztán meg el kellett volna rendezni a korábbi nem fizetését a Szigetnek. az ezen felüli összegeket meg leverni a korrupt önkormányzatokon. normálisan így kellett volna megoldani! ehelyett a rendőrség törvénytelen eljárását szorgalmazták (eredményesen), mert egy esetleges per a magánszemély részéről, amit megint befolyásolhatnak, kevesebbe fog kerülni, mint egy többszázmilliós kifizetés a Sziget részére és által is. a gyülekezési jog vs. korrupt, gőgös üzleti érdek ügyben nyert az utóbbi..

csöcsfej 2011.08.15. 14:46:24

@fogsunder:
nem tudom honnan jött neked ez az elszámoltatás, csak azt próbáltam jelezni, aki 2011-ben Magyaroszágon bármilyen politikust véd/hisz neki, az bolond, vagy egy búvárharangban élt sok-sok évet mélytengeren.
Gerendai meg Zagyva se' szarja a pénzt, kár ezen hőbörögni ha nem a tied.

"grátisz borsot törtek a korrupt önkormányzat és egy veszteségről siránkozó, de azért baromira meggazdagodott kör ellen. "

jaj a kis szemfülesek. magyar robin húd. a kerületek és a korrupci ellen. bazmeg.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 14:49:22

@Jerky_Master: minden kommenteddel egyre lejjebb csúszol a az iq skálán. abszolút értékben persze te lennél a legokosobb lény az univerzumban, sőt még azon is túl lassan. a mániádról, hogy csőbe húzzál bárkit is leszokhatnál, semmi szükség egy újabb tüntetőre..

a szót náci, meg egyáltalán nem érted, inkább ne is erőlködj.

csöcsfej 2011.08.15. 14:50:00

@fogsunder: amúgy meg kurva magas benzinár ellen az arab követségeknél kellene tiltakozni, nem a faszukat szopkodni mert ők is haragudnak Izraelre.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.15. 14:52:29

Érdekes, hogy ez a Zagyva mennyire kiveri liberáléknál a biztosítékot csupán azzal, hogy tüntetni merészelt ráadásul engedéllyel. Ez már vagy a huszadik ebben a témában és mindegyik Index címlap.

Na ezért nem szeretnék balliberális kormányt, azok egyszerűen nem eléggé demokraták és a szimpatizánsaik sem.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.08.15. 14:55:19

@fogsunder:

Van egy "Szűrés" gomb. Én az első "inteligens-nácis" hozzászólásánál meg is nyomtam. Kár az ilyenre a betűket pazarolni, az ilyenek a "nácizáson túl" úgysem látnak.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 14:57:13

@csöcsfej: leírtam miért volt az elszámoltatás részedről. nem értetted. ennyi.

nem tudom ki védte a zagyvát. szerintem senki. hinni meg a templomban kell. (és ott is fenntartásokkal kell kezelni mit mondanak a papok, vagy újabban ügyvezető igazgatók..) mindettől függetlenül szerinted akkor nincsenek korrupt politikusok, vagy pénzéhes jogleszaró üzleti körök?! sőt főleg akkor nincsenek ha pl. a zagyva mondaná. nem mondta ezt így. én mondtam. pedig nekem közvetlenül nem ütközik az érdekembe annyira, mint a hvim-nek. a politikusok mindannyian olyan helyzetbe akarnak kerülni, hogy hatalmuk legyen, hogy irányíthassanak, hogy jobban éljenek mint az átlag. csak ebben a jobbik és ami tőle jobbra van éppen akadályoztatva van. ők is ugyanolyanok lennének, mint azok akik már MOST olyanok. nem tudom követhető volt-e.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.15. 14:58:09

@csabapayne: ha egy csöpp önzés belefér, akkor én szeretném tudatni Gyulával, hogy ezen a héten SEM lett ötösöm a lottón... :DDD

csöcsfej 2011.08.15. 14:59:12

@Anti Anyag: az engedély úgy saccolom nem arra szólt hogy véletlenül pont a főbejáratnál mártírkodjon. és utána mentelmi jogért vinnyogjon. Kurvára bírom mikor vki jogokért döngeti a mellét, közben meg elfelejt viselkedni. Mihaszna, szarházi, blikkcímlapkurva ez is, csak nem azzal villog hogy új csöcsöket csináltatott.

csöcsfej 2011.08.15. 15:00:24

@fogsunder:
"mindettől függetlenül szerinted akkor nincsenek korrupt politikusok, vagy pénzéhes jogleszaró üzleti körök?!"
ez most honnan?

sz4sz4 2011.08.15. 15:04:42

@Anti Anyag: jah, én is ezt néztem. De nem lep meg, gondold el, mint index újságíró/blogger jössz ki a szigetről, van benned 5-10 sör és 1 g fű, meglátod, hogy a nácik harcos pólóban már a kapuknál vannak, te is beszarnál szerintem és írnád a blogodra a posztot, hogy jajj.:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.15. 15:04:59

@reKorrekt:

És előtted az, hogy szívárszínes pulcsiban 10-15 ifjú libsi megpróbál bemenni a Magyar Szigetre, Zagyváék pedig kedvesen köszöntik őket?

Anti Anyag (törölt) 2011.08.15. 15:05:29

@csöcsfej: Be akart menni, mert bentre szólt az engedélye, de engedték. És akkor szívatni kell a rendőrautóban?

Mellesleg ha majd te vinnyogsz hasonló helyzetben, érted ugyanúgy ki fogok állni, mielőtt lenáciznál. Bár utána is. Azzal együtt, hogy soha nem írtam magamról, hogy demokrata lennék, nem is fogom.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.15. 15:05:31

@Seduxen: csökken. szerdától. 5 forinttal!

Hehe, naív!
Sousa kijelentette, hogy a Vidi kerete teljes, nem lesz több igazolás... Ennyi :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.15. 15:06:51

@Transylvanianmixedgrill:

"performansz politizálás"
Ez nagyon jó, megjegyeztem :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.08.15. 15:08:03

@csabapayne: azt veszem észre, hogy manapság a náci és nácikkal szimpatizáló emberek között egyre nagyobb igény van a PC beszédre, mert ha meglátják leírva ezt a bizonyos szót, akkor elkezdenek magas fordulatszámon pörögni és hisztizni.
azt hiszem, erre is találni kéne valami PC megoldást, mint anno a "cigány -> roma" eufemizmus :)

Anti Anyag (törölt) 2011.08.15. 15:10:12

@laspalmas: Ha engedélyük van, be kell engedniük. Ha még sem, sőt még a rendőrök is elviszik, sőt az autóban meg is szívatják, itt a helye a subbán.

Addig csak feltételezés, olyat én is tudok, pld. meg kell szüntetni a szigetet, mert előtted van, hogy mindenki begombázva fetreng. Gondolom, problémáznál, egy erről szóló blogon és igazad is lenne.

Determinálja ez a Zaqyva a ballibsiket, elfingja magát és index címlap.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 15:10:54

@csöcsfej: úgy érted azoknál az araboknál, akiket véletlenül az usa rakott pozícióba? a sejkek ferrarijaiba sok nafta kell, de közel sem annyi, mint egy világhatalomnak. vagy mondj egy arab államot, ahol nem az usa tett hatalmi pozícióba embereket. iránnál próbálták. és próbálják.

és, hogy mi a kapcsolat palesztina és magyarország között? egyszerű. külföldi hatalmak az ország ásványkincsinek fejében a betelepült, nem alkalmazkodó kisebbség(ek)nek adták az ország nagy részét. magyarország és palesztina felosztásánál is az összes környező (a mi esetünkben addig nem is létező államnak is) országnak jutott egy nem elhanyagolható rész. itt számították el magukat az osztogatók, mert nálunk is mindegyik többet akart. (és lesz is rá lehetőségük, ha elfogy a magyar határon túlról.) azzal vannak kifizetve. cserébe nem balhéznak pl. a palesztinok érdekében.

én a harcos iszlámot ugyanúgy nem látom szívesen, mint azt, hogy minden országban zsidó üzleti körök nyomorgatják a népet, népeket. számírányához képest az a nép igencsak felül van reprezentálva, politikában, hipernyereséges (ám törvénytelen) üzletekben, és színészetben. róma is onnantól hanyatlott, hogy az őskereszténység révén rengeteg zsidó lett bejáratos a felsőbb körökbe. pénztelenséget, földi hatalommentességet képviselték, de leginkább azért, mert nekik bizony se vagyonok, se hatalmuk nem volt. (kommunizmus dettó. azért nem volt ott szükség más vallásra, azok is a másét osztogatták úgy, hogy maguk nincstelen senkik voltak.)

de ez már más téma.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.15. 15:13:09

@Valahol Máshol: kész szerencse, hogy Fabregas "elkelt", mi? Bele sem merek gondolni, ha a Vidi akarná leigazolni, szerdától mennyi lenne a benzin literje? 1000.-Ft? :DDD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.15. 15:14:09

@Aullah:
Off
annyiban igazuk van, hogy az extrémpiázókat/zabálókat sem adóztatják pluszban az életmódjuk miatt
Off

belekotty 2011.08.15. 15:14:52

@csabapayne: Tényleg hasznos ez a szűrés gomb. Én Schindler Pistájára alkalmaztam és komolyan már néha hiányolom hogy hol van és akkor jut eszembe hogy én magam tüntettem el. :-))
Akkor pedig jóleső érzés fog el.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 15:16:23

@.Pierre Bezuhov.: ismét rendkívül okosnak hiszed magad. de a náci az volt aki az NSDAP tagja volt. németországon kívül és a párt tagjait kivéve ez senkire nem igaz. sőt már esetükben is csak "volakt", mert ha élnek még néhányan, már ők sem azok nagyon rég.

ez pedig akkora evidencia, hogy mikor bambán nácizol és rasszistázol, még akkor is kapod az oltást miatta, ha egyébként a mondandód többi része még nagyobb hülyeség. csak az legalább lehet vitaalap.

csöcsfej 2011.08.15. 15:16:54

@Anti Anyag: nácizott a halál téged. értem mire gondolsz, csak én meg azt ugatnám hogy erkölcs. a nappali közepére se szarok, noha megtehetném.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.15. 15:17:09

@sz4sz4: Nem hiszem, hogy ez lenne az ok. Ha minden magyar blog a "nácikkal" foglalkozik, akkor lehet szerezni erkölcsi és anyagi támogatást a nácik elleni küzdelemre.

Nézze a nácik milyen hangosak Mr. Harrison, tele van velük az Index címlap, amely Magyarország legnagyobb portálja.

Az, hogy Zagyváék pártja nem náci, hanem nemzeti radikális az nem érdekes, az egy libsinek náci.

belekotty 2011.08.15. 15:17:36

Most hallgatom a rádióban. Veszteséges a Sziget. Hogy oda ne rohanjak! :-))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.15. 15:18:08

@==T==:

"a Vastagbőr, hogy egy nyilvánvaló jogsértésnek tapsol."

Téves.
Engem az érdekel, hogy mégis mire számított a képviselő úr?
Ha a 15 perc hírnévre, akkor bejött neki.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.15. 15:18:10

@csöcsfej: Kapu előtt tüntetni az nem nappaliba szarás, főleg, ha nem engednek be, pedig engedélyed is van. Legalábbis azoknak, akik nem demokratázzák magukat.

csöcsfej 2011.08.15. 15:21:04

@Anti Anyag: ha a jó édes anyámnak a vasárnapi leves mellett válaszolnék arra a kérdésre,
- Gyurikán, hogy telt a tegnap?
- Semmi extra, lementünk tudod a buliba ahogy mondtam, és engem vittek be a jardok meg öt narkódílert.
- Hmm...meglocsoltad a muskátlikat?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.15. 15:22:47

@Seduxen: Azért ez vad elképzelés :P

Fabregas kivásárlási ára 200 millió ojró lett, benne van az új szerződésben, szóval a lehetőség adott, le kell nyomni ajánlat terén majd a ManCittyet (és a macskahalacskát vagy ki a tökömet dagesztánból). De ez még a jövő története. Meglátjuk, hogy a decemberi pihenőkor hol áll a Vidi és mekkora a hátránya az elsőhöz képest, majd akkor visszatérünk a témára. :)

csöcsfej 2011.08.15. 15:22:48

@Anti Anyag:
ez rohadtul igaz,,szerintem a nappaliba szarás sokkal píszíbb, mert akkor nem csak mással baszol ki a semmiért.

Marcellusca 2011.08.15. 15:24:20

Hehe!
Látom, most is igen magasröptű a vita. :D

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.08.15. 15:27:22

@csöcsfej: amennyiben azt hiszed - tévesen - hogy a nappali csak a tiéd. lehet választani (akár többet is): a, család b, bank c, tulajdonos

ezen kívül más is szagolja, mert túlterjed a nappalin, plusz ugye köztisztasági szabályozás is van a világon. (megtehetni megteheted, csak lesz következménye. normalitás országban így lenne. nem tehetsz meg bármit kedvedre.)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.15. 15:27:54

@Valahol Máshol: igazság szerint remek befektetés lenne a zállamadósság ellen vívott harcban, szó se róla :DD

@fogsunder: Te ugye nem olyan rég kommentelsz ide? Mindezt csak azért kérdezem, mert parttalan vitát vettél a nyakadba, gondoltam szólok :DD

HARCOS77 2011.08.15. 15:29:09

HAJRÁ GYULA!
HAJRÁ HVIM!
SZEBB JÖVŐT!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.15. 15:30:16

@Attila64:

Komolyan hitt benne bárki, hogy majd a HVIM miatt idén nem lesz Sziget? Mu-ha-ha.

Amúgy ha odamentek volna az eredeti kezdési időpontra, és onnantól, aug.1-től kezdve minden nap normálisan demonstrálnak a "benzinár ellen", ahogy januárban kitalálták, akkor győztek volna, nemcsak jogilag, erkölcsileg is.
A módosítással és a 3.napon odamegyek hőbörögni akcióval viszont csak megmutatták, hogy primitív balfaszok.

csöcsfej 2011.08.15. 15:33:17

@fogsunder:
d; dolgozol és nem egész nap kommentelsz, és megveszed.
köztisztítási kommandó meg nem megy magántulajdonba, bármilyen nedves álmod szól erről.

==T== 2011.08.15. 15:33:27

@laspalmas: értem.

Tehát szerinted evidens, hogy a törvényesség betartatására hivatott szerv jó eséllyel törvényellenesen lép fel vele szemben...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.08.15. 15:33:41

@fogsunder: áháááá, értem. :)
akkor viszont várnám a megoldást/javaslatot, hogy milyen eufemizmust használjunk, hogy megfeleljen az a kicsi, pici PC lelkednek :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 15:34:44

@laspalmas:

"Komolyan hitt benne bárki, hogy majd a HVIM miatt idén nem lesz Sziget?"

nyugtával dícsérd a napot. nem lóverseny ez. ráér az jövőre is, hogy kiköltöztetik valahova a perifériára a belvárosból...
... és gyanítom nem feltétlenül a radikális jobboldal miatt... bár biztosan lesznek ők bűnbakként, meg részbeni okként említve :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.15. 15:34:53

@Seduxen: Kimondtad a kulcsszavakat.... remek befektetés, zállamadósság ellen...

Sajnos mint Kubatovtól megtudtuk ovi hülye a számítógéphez, így biztosan nem olvassa ezt :( Pedig biztosan jólesnének neki ezek a bátorító szavak. Telefonálna is a Hernádinak, a Csányinak meg a Garancsinak, hogy 2012 augusztus huszadikán délben sajtótájékoztatót akar, amelyen bemutatják a Xavi, Iniesta, Fabregas, David Villa, Pedro ötösből legalább az egyiket mint a Vidi új szerzeményét. No sebaj. Ma Brandao, holnap Iniesta.

Zagyva Gyuszi milyen magas, mert a kisrendőr még sapiban is csak az orráig ér.

dr. Aullah 2011.08.15. 15:35:09

OFF:

A NENYI útjába senki sem állhat!

index.hu/belfold/budapest/2011/08/15/hajlektalanok_lehetnek_a_volt_moszkva_teriek/

"Amennyiben az ügyfél önként nem újítja meg lakcímigazolványát, a jegyzőnek gondoskodnia kell a lakcímigazolvány bevonásáról, érvénytelenítéséről."

"Amennyiben a kézhezvételtől számított 8 napon belül nem teljesítik kötelezettségüket, az önkormányzat bevonja lakcímkártyájukat. Mindezt augusztusban, amikor a legtöbben szabadságon vannak."

És bónuszban mellé:
"Az önkormányzat okmányirodája levélben értesítette az érintetteket a lakcímkártya megújítására vonatkozó kötelezettségről, annak ellenére, hogy ez nem lett volna kötelessége, közölte a sajtóiroda."

ON

OFF2:

Miért nem látom a nevemet színesben, amikor valaki valamelyik kommentemre válaszol?

Virág et. 2011.08.15. 15:36:15

@gnoldaeh: Ilyen alapvető közjogi normát soha nem az épp aktuális széljárásnak megfelelően módosítgatunk, hanem legalábbis hosszútávú tervek mentén. Azért, mert ma 2/3-a van a kormánypártnak, az nem jelenti azt, hogy 2014-ben is ennyi lesz.
Egyébként a mentelmi jog megvonásával egyéb esetekben is vissza lehet élni. Pl. kényelmetlen interpellációt beterjesztő képviselőt reggel egy alapos közúti ellenőrzésnek teszik ki a rend éber őrei, ami kiterjed mindenre, még vérvételre is beviszik, aztán mire beér, már sehol a nagy vezér, meg az alkalom is elmúlt. A lehetőségeknek csak a gondolat szab határt.

Nyilván a parlament dönt, de a bizottság javaslatára. Nem tudok olyan esetről, hogy a parlament ne szavazta volna meg a mentelmi bizottság döntését. Igazából az egész irreleváns, mert a piti közúti szabálysértések, illetve a munkával összefüggésben előkerülő rágalmazás-becsületsértés kategóriás dolgokat leszámítva a képviselők le szoktak mondani maguktól a mentelmi jogukról.

A mentelmi jog nem véletlenül alakult ki. Azért, mert páran visszaélnek vele (kis horderejű ügyekben) nem kell megszüntetni, mert amikor nagy a baj, akkor lesz rá igazán szükség. Ne tegyünk már még egy lépést a harmadik világ felé, elég messze távolodtunk már így is a világ boldogabbik felétől.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.15. 15:36:58

@Kalmár:

Az első bekezdés sírvaröhögős :))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 15:40:27

@.Pierre Bezuhov.:

talán próbáld meg a kéket kéknek mondani, a pirosat pirosnak, még akkor is ha nem tetszik a kék és a piros, nem pedig feketének, mert az általánosan elfogadott rossz szín.

érted bezu?
nem a megnevezéssel van a baj, hanem azzal, hogy nem a valódi nevén említed.

de tudod te ezt, nem vagy hülye, csak gerinctelen :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.15. 15:41:34

@Valahol Máshol: és mivel csábítanák ide őket? Hasonló a két csapat klubszíne? :DDDD

Bár ha Eto'o elment Dagesztánba, megfelelő ajánlat esetén a vidinek is lehet esélye! (csak akkor gyorsan kell cselekedni, amíg a manyup pénzekből van némi apró)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.15. 15:42:27

@Aullah: Miért nem látom a nevemet színesben, amikor valaki valamelyik kommentemre válaszol?

Ez az első, úgynevezett apró figyelmeztetés a NER-ellenes tevékenységed miatt. Egyelőre csak a nickneved vesztett a szinéből.....

Tisztelettel
TEK

theo 2011.08.15. 15:42:53

Mondjuk ha annyira be akartak jutni, nem értem miért nem fizette be Zagyva azt a kb 70 embert 1-2 órára.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.15. 16:00:17

@==T==:

"Európa legizgalmasabb országa Magyarország"

blah 2011.08.15. 16:33:29

Lehet itt csűrni csavarni a dolgot, de ez az idióta és csordája azért mentek oda bégetni mert régen a begyükben van a sziget. Bele akartak rondítani sok ezer ember szórakozásába, valamennyire sikerült is, aztán ahogy lenni szokott az ő szórakozásukat meg a rendőrség rontotta el... szerintem ez így igazságosnak mondható.

Viktus 2011.08.15. 16:58:14

@blah:

Na meg kis frusztráció ...

"#1: nemzetihon - 2011.08.04.20:18
Az elmúlt évek színvonala a múlté, egyre kevesebb látogató, egyre kevesebb árus, egyre mocskosabb és koszosabb minden. Állandósuló pöcegödörszag, a gyalogos megközelírés még 10 év után sincs megoldva, nincs normális közvilágítás és higiénia. Már melegkonyha sincs a főbüfénél, csak egy ütött-kopott lángosos árul méregdrágán lángost (450 Ft). A sör 400 Ft, az energiaital 500, a kávé maga a rettenet. Számlát sehol senki sem ad. Ultragáz..."

"#15: nemzetihon - 2011.08.15.13:05
Így egy héttel a fesztivál után kijelenthető, hogy erősen veszteséges volt ez a banzáj. Pedig az árusoktól elkértek egy hétre 105 000 forintot, szinte csak nemzeti rock zenekar volt, nagyobb név egy sem (ld. régebben Ossian, Lord, VHK, VCS stb.). Minden csak drágább és igénytelenebb lett. Mindenesetre beszédes tény az, hogy a Jobbik több száz ingyenjegyet kapott, így volt olyan nap, amikor csak 170 (!) napijegyet tudtak eladni.

Ebből nem lesz ünnepi ivás."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 17:21:07

@.Pierre Bezuhov.:

hát erre nem tudok mit mondani...

...mert halovány lila fingom nincs, ez miben magyarázat arra amire reagáltam :)

ezt biztosan nekem szántad?

Pusztába kiáltott Emil 2011.08.15. 17:41:14

Nektek semmi sem jó mit akartok még, langyos hógolyót? Csökkent a benzin ára? Igen. Mi a probléma?

petykazero 2011.08.15. 18:32:14

Annyit olvasom itt, hogy más emberek szórakozását nem szabad elrontani. Az ne zavarja a sok szórakozót, hogy közben fél Újpest, Angyalföld és Óbuda nem tud pihenni. Ez évek óta nem számit. Akkor volt a legnagyobb csend amikor Gyulánk demonstrált. Nem kellene egy ilyen hangos szart lakótelepek között tartani és ennyi.

voroner tamas 2011.08.15. 18:35:31

Ha Gyula mérgesen néz, akkor a szemöldöke
olyan, mint egy visszacsapó íj :)

derelyegrádi szellem 2011.08.15. 19:10:53

@Aullah:

Off.

Én neked elmagyarázom.

Régóta "találkozgatunk" itt, így tudhatod, hogy gyurcsány fansággal még az ellenségeim sem vádolhatnak, de ebben igazuk volt.

Ha valaki ejtőernyőzik, vagy hegyet, sziklát mászik, akkor magasabb fokú kockázatot vállal, mint az aki ezeket nem csinálja. A sima TB (ami egyébkjént egy biztosítás, csak közös társadalmi kockázatviseléses, és kötelező), ezekre nem terjed ki. Mint ahogy a gépjármű felősségbiztosításod, vagy casco-d sem terjed ki arra, hogy autóversenyezz. Mert az olyan plusz kockázat, amit ezen biztosításod nem fedez. Ezért aztán kell köss egy másik biztosítást, ami mindezt fedezi. A extrém soportoknál is ez a helyzet, én, mint a tb kockázatközösségének tagja, nem kívánom annak kockázatát futni, hogy ha te sziklát mászol és leesel onnan, és darabokra töröd magad, akkor mentőhelikopterrel való szállítással együtt vagy 10 milliós kórházi számládat álljam, mert ennek esélye sokkal nagyobb (meg számla összege is, mint ha elcsúszol az úton gyalogmenetben), mint ha csak simán mondjuk sétálnál az erdőben.

A magukat halálra zabáló és ivók egyik oldalról sokkal több adót fizetnek, mert többet fogyasztanak, több fogyasztási adót fizetnek (piás+jövedéki), másrészt a biztosító nem tudja kiszűrni őket, így azt kénytelenek vagyunk "benyelni", nem azért mert jó így, hanem azért mert megoldhatatlan.

Kössenek biztosítást magukra a extrém sportolók, (pont mint ha utazni mész utasbiztosítást, ez az utazással járó költség) ez is egy költsége kell legyen a sportjuknak, mitn az eljtőernyősnek a ruha, meg az ejtőernyő.

Erőss (egyébként tisztelem őt nagyon) ott is téved, hogy ezek sportok egészségmegörzők lennének. Nem azok. Az erdei séta/bicikli normális terepen az, de Himalája megmászása nem hogy egészséges lenne, hanem pont ellenkezőleg, Kimondottan egészségkárosító. Oly annyira hogy jónéhányan minden évben bele is halnak még baleset nélkül is. Egyszerűen a hegyibetegség végez velük, és aki nem hal meg, annak se tesz jót. Az ejtőernyőzés sem egészségmegörző sport, hiszen pusztán az adrenaliszintet emlegeti, de semmi mást. A barlangászat se. A terepmotorozás se.

elyndel 2011.08.15. 19:12:22

@Aullah: nem. Az ellopott milliárdok (és még a most is tartó lopások) is nagyon felháborítóak! De szerinted ez az attitűd vezet valahova? Semmi értelme nem volt. Jó pár fiatal szórakozása el lett rontva. Pedig nekik nem hiszem, hogy bármi közük lett volna ehhez az egészhez... Csak negatív hatása lett a "megmozdulásnak", aminek - szerintem - a Jobbik nem igazán örül. De ez nem az első (és tartok tőle utolsó) Zagyva megmozdulás... Vonáék rákoppinthatnának már a fejére igazán! Ezzel csak viccet csinálnak a Jobbikból, amit persze az ellenzék meglovagol.

derelyegrádi szellem 2011.08.15. 19:45:49

@elyndel:

talán nem lenne szükségtelen figyelemmel lenni arra, hogy a Jobbik ellenzéki párt....

Uniplet 2011.08.15. 19:47:38

@fraki: Exportcikk???
Ugyan kié?
Ha jól tudom, ingyen kapták a sziget területét, amiből vastagon megszedték magukat!

Uniplet 2011.08.15. 20:01:00

@Seduxen: "Mennyire látja már a vég­leges idei számokat?
– A kiadásainkat már lát­juk, 3,2 milliárd forint körüli. Ez jelentős, 500 millió forinttal több, mint tavaly. Több százmilliós veszteség várható."

És van aki ezt el is hiszi????

fraki 2011.08.15. 20:08:31

@Uniplet: "ingyen kapták a sziget területét"

Megengeded, hogy lehülyézzelek? Olvasd el ezt, jó?
www.stop.hu/articles/article.php?id=918929

Uniplet 2011.08.15. 20:15:11

Ki vagy te, hogy veszed a bátorságot, a lehülyézésemre?
Szeretném, ha az idei évet nem számolva megmutatnád, eddig hány pengő forintot fizettek a szigetért?
A "kapták" szó jelentésének pedig nézz utána alaposan!
Tipikus...

bundi124 2011.08.15. 20:18:27

Sziasztok!

Csak beleolvasgattam a hozzászólások elejébe, de abból látszik, hogy sokan nincsenek képbe az ügyben.

Az hogy nem kezdik meg időben a tüntetést nem emészti fel a tüntetéshez való jogukat. Az adófizetők pénzéből megint lehet kifizetne egy rakat kártérítést a 70 vármegyésnek. Ezt persze nem az In-Kal-on fogják bevasalni. Mi fizetjük. Azért, mert a magyar rendőrség nem képes egy egyértelmű jogszabályt betartani/betartatni.

Gondolom a tárgyaláson több rendőr egybehangzóan verselve fogja állítani, hogy nem verték össze, mert így ült be/többször elesett/ellenszegül/stb.

Azért aki ennyire helyesli a rendőrség eljárást, gondoljon bele, hogy ma még nem, de holnap már lehet, hogy neki lenne szüksége a gyülekezési jog biztonságára.

Sokan azzal érvelnek, hogy erkölcstelen volt az időpont változtatás. Miért is? Ha minden nap tüntetnek mi változik? Ekkor értek rá és pont. A rendőri fellépésben semmi nem volt erkölcstelen? Az rendben van, hogy versenyzőset játszunk bilincselt utassal?

Azt egyébként lefogadom, hogy ha keresztbe leülnek akkor is feloszlatják az egészet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 20:20:20

@Uniplet:

évek óta veszteséges a sziget. de mégis üzemeltetik. :)
ezek ilyen kis buták.
illetve ilyen elhivatott magyarország jó hírének a világ felé terjesztésével, kulturális missziójával kapcsolatban :)
nekik bőven megéri ez így is, hogy sok-sok anyagi veszteséggel működik, hiszen nyugodtan hajthatják fejüket utána egész éven át, megtettek mindent a világ ifjúságának kulturális szórakoztatásáért.
az állambácsinak is megéri, hiszen rengeteg ifjú jön a nyugati demokráciákból nyitott szívvel és lélekkel, befogadó elmével, s átadják ismereteiket a hazai fiataloknak.
ezt az elhivatottságot semmi nem mutatja jobban, mint hogy milyen képzett és segítőkész biztonsági szolgálat vigyázza a szigetlakók békéjét, segít a jámbor, kultúrára éhes nyugati demokratáknak eligazodni a gasztronomiai és helyi útvesztőben, az őrök mind, egytől egyig fejben váltják a fontot, eurót, dollárt forintra, hogy pontos árat tudjanak mondani a gombára és az élménygazdagító táplálékkiegészítőkre, vitamin injekciókra, miközben név szerint mondják kinél kell ezeket a kultúra-alapozókat beszerezni, s hány órától hányig hol található meg az illető, és kire kell hivatkozni. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 20:25:07

@fraki: az idén fizettek érte először a 15 év alatt.

Uniplet 2011.08.15. 20:32:06

@Conv: :DDD
Gyakorlatilag ők munkanélküliek akik egyszer dolgoznak egy évben, hogy ne felejtsék el, mi is az a munka. Akkora export cikk, hogy ezerszám érkeznek hozzánk a hollandok kávézni....
Ha nem a belváros közepén tartanák a tréninget, már nem is lenne érdeklődő.
Szörnyen nehéz lehet, egy munkanélkülinek ennyi külföldi előadót meghívni a kerti partijára.

fraki 2011.08.15. 21:10:24

@Conv: Így van, ezért éppen most releváns Uniplet kommentje, igaz? Tehát akkor Unipletnek nem azt kell mondani, hogy "hülye vagy, barátom", hanem azt, hogy "kicsit elkéstél", igaz?

Dendrobatidae 2011.08.15. 21:15:06

Istenverte balfasz csürhe. Mégis mire számítottak, hogy beengedik őket jegy nélkül? Egyáltalán mit akartak ezek a barmok? Bekerülni az esti híradóba, és másnap röhögni, sörrel a kézben, hogy: Já geci! Ott vagyok a tévébe bazmeg!... Ne bassz... ott vagy te is Béla, a jobb sarokban... ja, királyok voltunk!"

Ez még így el is menne, de hogy erre politikát építeni, ilyen nyomorékokat egy pártnak felvállalni... tényleg érthetetlen.
De ha valaki elmagyarázza nekem, hogy ez az akció hány szavazatot hozott a jobbiknak, vagy egyáltalán mi értelme volt, azt érdeklődéssel hallgatnám!...

bundi124 2011.08.15. 21:18:24

Kedves Laspalmas!

A teljesség igényével bemásolom ide a Vármegyések reakcióját. Sajnálatos módon ezen a blogon is kezd elterjedni az a szokás, hogy a másik fél véleménye valamilyen oknál fogva árnyékba marad. Remélem ez nem lesz tartós.

"gyülekezéshez való jog az Alkotmányban lefektetett alapjog, melyet egy jogforrási hierarchiában lentebb álló döntés nem írhat felül. A jogi anomália feloldása a szervező, Gerendai Károly feladata lett volna, aki pusztán gőgből nem kívánt tárgyalni Gyimesi Zoltánnal, és ezzel súlyos politikai diszkriminációt tanúsított.

Közlemény a hazafiakat ért súlyos diszkriminációról

Mint az már sokak számára ismeretes, 2011 januárjában Gyimesi Zoltán magánszemélyként jelentett be tüntetést a Hajógyári-sziget Nagyrétjére. Demokratikus jogaival kívánt élni, amikor tiltakozást szervezett a magas benzinárak ellen. E rendezvényt a rendőrség tudomásul vette, ennek ellenére a Fővárosi Közgyűlés a Sziget Fesztivál szervezéséért felelős Sziget Kft. rendelkezésére bocsátotta a területet. Még a nemzeti érzelmű hazafiakkal szemben elfogultsággal semmiképp sem vádolható, liberális Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is nyilvánosan igazat adott a Gyimesinek. A gyülekezéshez való jog az Alkotmányban lefektetett alapjog, melyet egy jogforrási hierarchiában lentebb álló döntés nem írhat felül. A jogi anomália feloldása a szervező, Gerendai Károly feladata lett volna, aki pusztán gőgből nem kívánt tárgyalni Gyimesi Zoltánnal, és ezzel súlyos politikai diszkriminációt tanúsított.

Felháborító a rendőrség kettős mércéje, amit ebben az esetben is alkalmazott. 2009-ben a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) a budapesti Szabadság térre jelentett be demonstrációt Budaházy György szabadon bocsátásának követelésére, de a területre (nem mellékesen visszadátumozva) kiadtak már, egy másik szervezetnek szóló engedélyt. A rendőrség kötelezte mind a két felet, hogy tárgyaljon egymással, de mivel az első bejelentő nem volt hajlandó erre, így a HVIM demonstrációját tiltották be. (Így került át a tüntetés a Deák térre, ahol az az ominózus, „ülős” tüntetés zajlott 2009. július 4-én). A Sziget Fesztivállal kapcsolatban ez a kötelezés elmaradt a rendőrség részéről.

Augusztus 9-én, kedden, Gyimesi a helyszínre látogatott, hogy meggyőződjön arról, adottak-e a demonstráció lebonyolításához szükséges körülmények. Az In-Kal Security biztonsági őrei elvezették, korlátozva ezzel a gyülekezési jogát, ami 1-től 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Gyimesi mindennap megpróbált az általa lefoglalt területre eljut, de ezt mindig megakadályozták a biztonsági őrök a rendőrség asszisztálásával.

Augusztus 12-re tüntetést hirdetett a HVIM, hogy erre a jogszerűtlenségre felhívja a figyelmet, és együtt érvényesítsék a bejelentésben foglaltakat.

A tüntetők várakoztak az In-Kal Security tagjai előtt, kérve, hogy Gerendai Károly (a Sziget Fesztivál főszervezője) jöjjön tárgyalni, vagy kísérjék őket oda a tüntetés helyszínére. A helyszíni rendbiztos kérésre tolmácsolta a megjelentek tárgyalási szándékát a Sziget Kft. felé, de mint korábban sem, a szervezők ezúttal sem voltak hajlandóak tárgyalni Gyimesivel.

Nem szórakozni akartunk, hanem felhívni a figyelmet a kettős mércére. Ebben a köztársaságban valakiknek több joguk van az átlagnál, a nemzeti radikális oldaliakat pedig súlyos diszkrimináció éri, amiből már nagyon elegünk van. A mindennapos siránkozásokkal ellentétben nem a liberálisok által állandóan védett csoportokat éri folyamatos hátrányos megkülönböztetés, hanem minket fosztanak meg már az alkotmányos alapjogainktól is!

Felszólítjuk a médiát, hogy hagyja abba a hazudozást: egyik tüntető sem követett el rendbontást. Zagyva Gy. Gyulát is úgy vitték el a helyszínről (ami jól látszik a felvételeken), hogy kérte a tárgyalás lehetőségét a helyszíni rendbiztossal, majd a rendőrök odahívták magukhoz, és brutális módon leteperték. Az intézkedés során a HVIM tiszteletbeli elnöke a homlokán és testén jól látható sérüléseket, zúzódásokat szerzett. Az egyik előállított tüntetőt intézkedés közben, az előállító autóban bántalmazták. Követeljük, hogy a média ezekről a súlyos visszaélésekről számoljon be, és ne azt sugallja, hogy a tüntetők, koldusok módjára, ingyen akartak bemenni a Sziget Fesztiválra, mintha minden vágyunk a liberális fertőben való tobzódás lenne. Vagy az előállított tüntetők megverése már annyira elfogadott, hogy arról be sem számol a média?

Médiamanipulációnak tartjuk azt is, hogy Zagyva mentelmi jogával vannak elfoglalva a „tisztelt” sajtó képviselői, mintha tényleges bűncselekményt követett volna el.z igazság az, hogy ellene követtek el jogsértést azzal, hogy nem engedték be a tüntetésre, majd leteperték, aztán előállították. Zagyva felszólítja az Országgyűlés Mentelmi Bizottságát, hogy amikor majd eléjük kerül az ügy, akkor adja ki a mentelmi jogát, hogy azt az ügyészség tudja vizsgálni, és így minél előbb derüljön ki, hogy vele szemben követtek el súlyos bűncselekményt.

A tüntetők útját nem a rendőrök, hanem az In-Kal Security tagjai állták el. A kivezényelt rendőrök elfordultak, mikor követelték a megjelent hazafiak, hogy intézkedjenek a bűncselekményt megvalósító biztonsági őrökkel szemben – tudták még az egyenruhások is, hogy a hatályos törvények szerint is a tüntetőknek van igazuk! A rendfenntartás állítólag állami monopólium, de mégis azt lehetett látni, hogy az In-Kal főnöke ad utasítást a rendőröknek, amivel kimerítette az egyenruhás bűnözés fogalmát, ami a Fidesznek hála bűncselekménynek számít. Olyan hatáskörben nyilvánult meg a biztonsági őrök főnöke, amihez nem lett volna joga.

A szükséges jogi lépéseket a tüntetők megteszik mind a hatalom, mind a hazugságokat terjesztő média képviselőivel szemben. Az eleinte passzív, majd ellenük intézkedő rendőröket is feljelentik, csakúgy, mint az In-Kal Security tagjait.

Nevetségesnek tartjuk ezt a banánköztársaságot, ahol ilyen helyzet előfordulhat. Feltesszük a kérdést: hogyan várja el a demokratikus, politikailag korrekt társadalom, hogy betartsuk a törvényeket, ha velünk szemben soha nem tartják be azokat? Kérjük a Belügyminisztériumot, a köztársasági elnököt, a magyar köztársaság parlamentjét, hogy külön jogszabályokban rendelkezzenek a radikális nemzeti oldaliak jogairól, hogy tudjuk egyáltalán, milyen törvények vonatkoznak ránk. Mondják ki -ha már gyakorlatban megvalósítják-, hogy minket más mércével mérnek, pusztán azért, mert elvárásaikkal ellentétesen gondolkozunk.

A HVIM vezérkara'

bundi124 2011.08.15. 21:19:37

Szerintem ez a vastagbőr, nem az ha valaki/valakik élnek az alkotmányos jogukkal.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 21:21:24

@fraki:

igen azt kellene mondanod. lévén nem ő hülyézett le téged, hanem te őt.

no de mesélj nekem légyszíves a sziget fesztivál értékeiről.

kezdd a kulturális értékekkel, aztán folytathatod, a gyakorlati értékeivel, majd pedig az eszmei értékeivel.

ha tudsz nekem pozitívumot kihozni belőle észérvek alapján, akkor esküszöm a sziget mellett fogok kampányolni, átadok egy petíciót zagyvának, a sziget megmaradásáért :)
ha azonban nem tudsz belőle objektív pozitívumot kihozni, akkor viszont neked kell steiner kristófot dicsőitő dalt énekelned bal kezedben a tórát lengetve, egy hungarica koncerten :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 21:22:46

@bundi124: fejtsd már ki, mi marad árnyékban ezen a blogon, vagy hogyan? :)))))))))))))))))

fraki 2011.08.15. 21:26:19

@Conv: A "weblap készítő" honlapodat ebben a formában nem reklámoznám a helyedben. Tele van durva helyesírási hibákkal ("higyje el" stb.), és messziről ordít róla, hogy pistikevállalkozás.

A többi gagyogásra némi reakció.

"évek óta veszteséges a sziget. de mégis üzemeltetik"

Azt bevallják, hogy pozitív mérleget a többi fesztivállal tudnak hozni, a Sziget Kft. negatív szaldója pedig hihető, bár lényegtelen információ, mivel az alvállalkozások bevételeiben rejlik itt is a lényeg. Mindenesetre Gerendai nyilván nem fog hatalmas marginokat nagy dobra verni, mert akkor rögtön rászáll a piac többi szereplője, mint pl. ugye az állam (nagyon okosan).

"illetve ilyen elhivatott magyarország jó hírének a világ felé terjesztésével, kulturális missziójával kapcsolatban"

Így van, az ilyen dolgoknak, bár te valószínűleg nem látod ezt át, de elég nagy értéke van. Ugyanúgy gúnyolható lenne ilyen szempontból Puskás vagy Mogyoród.

"átadják ismereteiket a hazai fiataloknak"
"őrök mind, egytől egyig fejben váltják a fontot, eurót"
"gombára és az élménygazdagító táplálékkiegészítőkre"
"miközben név szerint mondják kinél kell ezeket a kultúra-alapozókat beszerezni"

Ennél jobban tényleg már csak a honlapoddal tudod égetni magad.

Dendrobatidae 2011.08.15. 21:28:44

@bundi124:
Szar magyarázat.
Ráadásul össze vissza hazudoznak. Nyilvánvaló a leszarják a benzinárakat, a tüntetés a Sziget fesztivál ellen készült. De akkor elvárható, hogy ezzel a jelszóval demonstráljanak. Ne hadováljanak benzinárakról meg emberi jogokról.

bundi124 2011.08.15. 21:33:33

@Conv: A vármegyések közleményéből azok a részletek lettek kiemelve amelyek az alap sztorit alátámasztják. Egybe bemásoltam az egészet. Szerintem így egál.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 21:36:38

higgye el @fraki: hát higgye el kedves fraki, hogy néhány, akár kettő elírás belefér a dologba még az én honlapomon is :)

szar ügy mi, hogy semmi pozitívat nem tudsz mondani a szigetről igaz? :)

kár ezzel próbálkozni kiscsikó, hogy személyeskedésbe vinnéd a dolgot, mert jómagam az ilyenforma libbant hermafroditák véleményét mint te, olyan vastagon leszarom, hogy talán ki sem látszanak alóla :)

bundi124 2011.08.15. 21:41:30

@Dendrobatidae: A körülményekből lehet arra következtetni, hogy a benzinár csak álca, de ez nem indok a tüntetés szétverésére.

A tüntetés lényegi eleme volt, hogy olyan tartalmat válasszanak, amely nem kelt feltűnés már januárban. Így ki tudták húzni a hatósági tudomásulvételt. Onnantól viszont náluk van a vezénylőpálca, ugyanis a tudomásul-vett helyen is időben bármilyen tüntetést tarthatnak, ami egyébként nem tilos.

Persze lehet azt mondani, hogy ez sima csalás. Az. Máshogy hogy oldották volna meg? Ha januárban kiterítik a lapokat, akkor egy telefon ide, egy telefon oda és máris van valami gond a tudomásulvétellel. Ezt a célt ezzel a kis csalással lehetett elérni. Ami egyébként nem is tilos.

Azon kéne felháborodni inkább, hogy ebben az országban meg lehet tenni nyilvánvalóan jogellenes cselekményeket hatósági segédlettel. Mert a tüntetés feloszlatása és az ezzel kapcsolatos valamennyi előállítás ezt kimeríti.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 21:44:24

@bundi124: meg vagy tizenöten előtted belinkelték :)

@Dendrobatidae: az a helyzet, hogy szerintem semmi köze az alapvetéshez annak, hogy miért akarnak demonstrálni.

tökmindegy mire, megkapták a helyszínt és mégsem demonstrálhatnak.
mint ezt már többen jogászok és jogi szervezetek megállapították, nem ők követtek el jogsértést, hanem ők a sértettek.
csak erre a hatalom nem nagyon akar reagálni.
ugyanazt csinálják mint a gárdistákkal és szebb jövős polgárőrökkel csinálták.
törvénytelenül vegzálják őket és megakadályozzák a jogaik gyakorlását, mert az nem tetszik nekik. aztán majd szépen elnézést kérnek, meg kimondja a bíróság is, hogy a rendőrök nem törvényszerűen jártak el, következménye meg semmi nem lesz.

én nagyon szívesen feldugnám zagyva seggébe novákemőkét, mert mindkettő irritál, de ha már demokratikus jogokat követel valaki, akkor azt adja is meg másoknak.

bundi124 2011.08.15. 21:48:22

@Conv: Akkor ezer bocs. Csak az elejét és a végét olvastam a hozzászólásoknak. Tényleg bocs, vissza az egész.

fraki 2011.08.15. 21:49:39

@Conv: a "higyje" nem elírás, ahogy a "weblap készítés" sem egy nagybetűs címben. De ez csak egy része a dolognak, mondom, a bőbeszédű szövegelés, meg az egész nagyon gagyi benyomást kelt.

De ez tényleg személyeskedés, csak szóltam, hogy nem hirdetném, mert ciki, szakmabeli szemmel.

A lényeg az, hogy egy fasz vagy. Egy kicsike kis fasz. Mi az, hogy eszmei pozitívum,?

Az gyakorlati pozitívum, hogy percenként interakcióba kerülsz valakivel? Hogy gondolsz egyet, leülsz egy norvég csaj mellé és elbeszélgetsz vele, miért nem mer felmenni a bungee jumpingra? Hogy spontán dobolásba kezdenek néhányan a szemétládákon? És közben van hangulat. Van az egésznek egy sodrása. Össze van rakva. Odamész a "lassúzós" sátorhoz és nézed a brit csajokat, ahogy elvannak, aztán egy idő után behívnak. És ismerkedsz.

És még zene is van!

Te figyelj, ez így most biztos bénán hangzik neked, vagy nem tudom, hogy, de az egésznek van fílingje. Te voltál már ott? Voltál már bármilyen fesztiválon, koncerten? Buliztál már életedben? Van kiskedvenced, nyomika? Michael Jackson, Bon Jovi, Kaláka, akármi?

Na. Hát akkor ami pozitívumot azokról el tudnál mondani, azokat miiind-mind el lehet mondani a szigetről is.

Egyéb kérdés, kisfasz? Lásd be, de tényleg, hogy egy fasz vagy. De tényleg. Komolyan mondom.

Viktus 2011.08.15. 21:54:32

@laspalmas:

Jah tárgyalnak ... megmondta ... tárgyalás a hobbija itt is az volt az eredeti terv. :P

Dendrobatidae 2011.08.15. 21:56:55

@bundi124: @Conv:
Hagyjuk már ezt a jogászkodást, hogy mikor kérték, hogyan, meg mire...
Zagyva egy parlamenti párt képviselője. Márpedig egy parlamenti pártnak az a legfontosabb célja, hogy minél több szavazót szerezzen.
Én azt kérdezem, hogy illeszkedik ebbe az elképzelésbe ez a demonstráció? Mert ha a jobbiknál úgy gondolják, hogy ez nekik jó, akkor idióták. Sőt akkor is idióták, ha azt gondolták, hogy ennek nem az lesz a vége, mami lett. Miszerint a média bemutat egy tolongó, óbégató csürhét, aminek az élén egy képviselőjük óbégat. Aztán pedig a nézők nagy megkönnyebbülésére az óbégató csürhe vezetőjét a rendőrök elviszik a picsába. Ráadásul egy hülye, átlátszó indokkal óbégattak, miszerint ők a benzinár ellen demonstrálnak.

Minden törvényes volt... hát persze. Csakhogy itt nem erről van szó. Nem a törvényességről, hanem az egész óberkodás értelméről, politikai hasznáról.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.08.15. 22:02:36

itt az új ige, asszem annyira jó lett, h copyright-oztatnom kéne (le köllene védetnem):

zagyvargás, zagyvargok, zagyvarg

Magyar Nemzeti Zagyvargási Gyülekezet, élén Zagyvával.. stbstb

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.08.15. 22:04:15

BRFK- közlemény:
"2011. augusztus 12-én 23 óra 10 perckor Zagyva írásos nyilatkozatot fogalmazott meg: mentelmi jogáról nem mond le. A hatályos jogi szabályozás szerint Zagyva György Gyulával szemben jelenleg a szabálysértési eljárás nem folytatható."
További kérdések? Na akkor ki hazudozott eddig is?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 22:14:06

@fraki:
hát maki, ez nagyon karcsú amit előadtál, ehhez nem kell sziget.
elegendő pár kanos majom a panelházak közt egy magnóval, és ugyanez történik.

kislány, hidd el nekem, engem nem zavar, hogy hülyét csinálsz magadból, én ebbéli igyekezetedet nagyra értékelem, szeretem a hülyéket. itt erre nagyon sok tanút lelsz a vbőrön.

a weblap készítésről és arról miért weblap készítés, nem igen kell túl sokat magyaráznom, elegendő ez így ebben a formában, ha több adót fizetek havonta, mint amennyit te talán egész évben? :)
a keresőoptimalizálásról ami az oldal szöveges tartalmából adódik annyi elég, hogy beírod "weblap készítés budapest", "honlap készítés budapest", honlapkészítés budapest", "weboldal készítés budapest" "webáruház készítés budapest", "képgaléria készítés budapest".
tudod amire budapesti cégek, ha honlap kell nekik, rákeresnek. ez elég magyarázat, leszarom, a stilisztikát, az üzletet az hozza mire keresnek :)

fraki 2011.08.15. 22:15:47

@Conv: Voltál már bármilyen fesztiválon?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 22:16:06

@Boli: nem tud lemondani róla, én úgy tudom, csak az ogy vonhatja vissza.
szóval, ez ügyben bármit aláírhat amit elé tesznek :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 22:17:01

@fraki: maki még azelőtt, hogy te megszülettél. az első szigeten pl. ott voltam, ekkor már idősebb voltam, mint te most.

fraki 2011.08.15. 22:18:54

@Conv: és miért, ha az élményhez "elegendő pár kanos majom a panelházak közt egy magnóval, és ugyanez történik." ?

fraki 2011.08.15. 22:19:53

@Conv: OFF az összetett szavak különírásával nem fogsz segíteni a SEO-don.

fraki 2011.08.15. 22:25:45

@Conv: "magyaráznom, elegendő ez így ebben a formában, ha több adót fizetek havonta, mint amennyit te talán egész évben? :)"

Más egy kicsit a felállás, mivel alkalmazott vagyok, webes cégnél, és a cég adóbevétele más nagyságrendben mozog, mint a tiéd. Ha szeretnél még izmozni a témán, privátban lejátszhatjuk. Mindenesetre itt ezen a szinten a reklámozott link a "szomorú" kategóriába tartozik, ezért mondtam, h nem reklámoznám, de ez tényleg off, te bizniszed, csak bénán néz ki.

fraki 2011.08.15. 22:47:29

@Conv: "rákérdezhetsz a camfrogos kapcsolatra szakmai téren"

úristen, te mi a faszról beszélsz? De előbb a többi kérdésre válaszolj (minek mentél fesztiválra, ha telepi majmokkal is ugyanúgy érzed magad).

bandika gazdája 2011.08.15. 22:52:48

@fraki: Nem túl nagy a te arcod a szellemi képességeidhez képest kisgyerek? (Nehogy előgyere azzal, hogy a jelzőt meg a jelzett szót külön írjuk, mert megfeledkezem arról, hogy egy tiszteletreméltó idős hölgy vagyok!) Olvasgasd bundi 124 kommentjeit, mert ő jogász, ismeri a törvényt, nemcsak a saját véleményét lapátolja ide ész nélkül mint te. Mondom ezt úgy, hogy leszarom Zagyva Gy. Gy.-t, és tőlem szigetelhettek egész évben ha akartok, legfeljebb megvan rólatok a véleményem, de az egy dolog.

bandika gazdája 2011.08.15. 22:56:19

@fraki: Ja és! Apukád elfelejtette mondani, hogy az nem vitázás, hogy ha nincs érved (vagy van de szar) akkor lefikázod a vitapartnered!

bundi124 2011.08.15. 23:00:15

@Dendrobatidae: Ehhez nincs mit hozzáfűzni, remélem hamarosan TV-n lehet fogni az N1-et, akkor fordul a kocka. A jogászkodásról pedig annyit, hogy azok a csatornák, amelyek hamis színben tüntették fel a demonstárlókat, készülhetnek a perekre a rendőrséggel karöltve.

bandika gazdája 2011.08.15. 23:01:57

@Dendrobatidae: Mi az, hogy hagyjuk már a jogászkodást? Ez itten egy állam (állítólag) amit törvények szerint igazgatnak. Bár ebben egyre kevésbbé vagyok biztos. És a HVIM szerintem azért kavarta ezt a balhét, hogy erre felhívja a figyelmet! (Amivel én nem biztos, hogy egyetértek, de akkor is joga van hozzá!)

bundi124 2011.08.15. 23:03:17

@Boli: A Brfk hazudott gondolom. Mert a Jobbik és a Vármegye közleménye szöges ellentéte ennek.

Másrészt nem tud lemondani a mentelmi jogáról, az nem így működik. De ne aggódj a Fidesz majd jól felfüggeszti (fellógatja, ha úgy tetszik). Eddig minden alkalommal a Jobbikos képviselők a bizottságtól kérték a mentelmi joguk felfüggesztését.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 23:06:35

@fraki:

megkaptad a választ minden kérdésedre szépöcsém :)

erre: "és miért, ha az élményhez "elegendő pár kanos majom a panelházak közt egy magnóval, és ugyanez történik." ?"
ez a válasz: kíváncsiságból, és mert fiatal voltam mint te most :) a dátum, csak azért, hogy ne mondd, azt sem tudom ki vagy. (nem személyes adat, nem vagy belőle azonosítható, másrészt pedig te tetted publikussá.

erre: "összetett szavak különírásával nem fogsz segíteni a SEO-don."
ez a válasz: ezzel mit akarsz mondani? ez nem píárszöveg.

"ez sem tudom, hogy jön ide, az adóbevételeken kezdtél izmozni. És itt tényleg nevetséges, ami a linkeden van."
te nagyon szolid szellemi képességekkel megáldott csibefalat, nem izmoztam az adóbevételen, csupán azt jeleztem, hogy hatásos a nevetséges tartalom, ugyanis ha meglesed, 98-100% a tartalom szerinti relavancia a seo szempontok szerint, a a témába vágó keresési trendeknek szintén 100% relevanciája van.
azt, hogy egy oldalon nem feltétlenül a fejlesztői szemnek van a tartalom, bizony nem más magyarázza, mint a célközönség, akik nem fejlesztők, hanem olyanok, akiknek számára érthetően kell leírni az érthetetlent :)
de megnézheted szakmai szemmel, keress javítható fejlesztési dolgokat, validálás, akadálymentesítés (gépfelolvasás, hangparancsos navigáció, csökkentlátóknak nagyítás, stb).
ha ilyet mutatsz, (nem a google saját css-e illetve érvénytelen kódjai amit a googleplus tesz be) akkor azt mondom jól beszélsz, de bazzeg, még ha a szövegek az oldalon orbitális faszságok lennének, akkor sem lehet azt mondani rá, hogy nevetséges, vagy gagyi, ha a célját maximálisan teljesíti, azaz üzleti szempontok szerint maximálisan működik.:)
ez nagyjából az a szint, mintha azt mondtad volna , egy színdarab elemzésekor ellenérvként: a te anyukád csúnyább! :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 23:10:02

@fraki:
te takarítasz ott annál a cégnél ugye?
nyugtass meg, hogy nem engednek fejlesztés közelébe, ha azt sem érted miről beszél neked valaki azzal kapcsolatban amivel a cég amelyiknél dolgozol foglalkozik. (online audio és video kommunikáció)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 23:13:16

@Dendrobatidae:

tehát ha számodra nem tetsző politikai célja van valaminek, akkor a törvényessége szart nem ér?
ugye te nem demokrata vagy?

fraki 2011.08.15. 23:16:11

@bandika gazdája: Te most itt egy észvesztő flémbe csöppensz. Az a komment, ahol a "Válasz erre" gombot megnyomtad, éppen egy rossz válasz vitapartneremre, aki "vörösróka" érveléssel (ja nem, red herring) olyan kérdést tesz fel, ami triviális, ezért nem kéne megválaszolnom. Ti. hogy mi a jó egy fesztiválban. Kíváncsi vagyok, te például mit mondanál, ha megkérdeznélek, mondjál "eszmei pozitívumot" (húbazmeg), ráadásul objektívat, arról, hogy fesztivál.

Ami "bundi 124" kommentjét illeti, az sajnos színtiszta faszság, amit most nincs időm részletezni, ne haragudj. Zagyvának nem volt valós oka kimenni akkor és oda. Egyedül a benzinárat tudta megnevezni, ami nyilvánvalóan alibiok. Ennyi a lényeg.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 23:28:41

@fraki: konkrétan a sziget fesztivál pozitívumait kellene sorolnod, nem általában egy fesztiválét.

mondjuk egy zsidó kulturális fesztiválnak megvannak a pozitívumai, egy kolbász fesztiválnak is, a népművészeti fesztiválokról nem is beszélve. de a szigetnek milyen kulturális értéke van számodra?

erre mondtad, hogy lehet csajozni, meg van zene.
nekem nem gond, ha neked ez a kulturális érték, jogod van hülyének lenni (és ezzel lassan visszaélés szintjén élsz) csak fogadd el, hogy normális értékrenddel bíró embereknek nem ez az érték, nem ez a kultúra.

Dendrobatidae 2011.08.15. 23:28:51

@Conv:

Jól látod. Nem vagyok demokrata.
De mi az, hogy számomra nem tetsző politikai cél? Ennek volt politikai célja? Szerinted ez hozott valamit a konyhára? Mert szerintem inkább vitt.
Én itt nem komoly embereket láttam, akik képesek irányítani egy országot, hanem egy rakás hőbörgő balfaszt, akik egymást lökdösték, artikulálatlan hangon óbégatva. Aki pedig 20-30 embert nem tud irányítani, fegyelmezni, az mi a faszt akar kezdeni tízmillióval?

Ez nem nemzeti radikalizmus, vagy nemzeti politizálás. Sőt nem is politizálás. Ez egy rakás szar.

fraki 2011.08.15. 23:31:28

@Conv: "kíváncsiságból, és mert fiatal voltam mint te most"

Tehát akkor nyilván 1x voltál életedben fesztiválon, hiszen azután már tudtad, hogy ugyanazt a flasht megkapod a telepi magnósoktól.

" a dátum, csak azért, hogy ne mondd, azt sem tudom ki vagy."

Ez alapszint, rákattintani mindenki tud a másik usernevére, tehát nyilvánvalóan nem rejtegetem. Még valós fotó is van az avataromban. Viszont kiteregetni ide sima prosztóság. Ha ennyire büszke vagy a korodra (nem kéne), legalább ebben próbálj meg jobban szocializálódni.

"erre: "összetett szavak különírásával nem fogsz segíteni a SEO-don."
ez a válasz: ezzel mit akarsz mondani? ez nem píárszöveg."

De, egy honlapon egy bemutatkozó szöveg, amiről te is állítod, hogy SEO-releváns, az píárszöveg, de tökmindegy, hogy hívjuk, a különbség a lényeg, miszerint a te inkriminált szöveged releváns SEO szempontból, az én nicknevem meg nem. Meg amúgy az egyik egy szöveg, a másik meg nem.

"csupán azt jeleztem, hogy hatásos a nevetséges tartalom"

Lehet hatásos, ezt elismerem, általában a giccs és a gagyi az, legalábbis bizonyos fokig. Emellett fenntartom, hogy sztem az összetett szavak szándékos különírása nem javít a SEO-n, de ebben lehet h tévedek. (De abban biztos vagyok, hogy inkább exploitnak számít, mint irányelveknek megfelelő SEO praktikának.)

Hagyjuk a honlapodat. Tök jó az.

fraki 2011.08.15. 23:32:27

@Conv: azt mondd meg, hogy a camfrog hogy az istenbe jön ide?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 23:34:57

@fraki:

hacsak nem az volt az oka kimenni, mivel a hvim-mel 10 éve kapcsolatban áll, a tiszteletbeli elnöke is és általuk is megválasztott országgyűlési képviselő, kötelessége (amellett, hogy biztosan örömmel balhézott) az őket ért jogsértéssel szemben fellépni?

fraki 2011.08.15. 23:43:11

@Conv: "de a szigetnek milyen kulturális értéke van számodra?"

Ez még mindig ilyen red herringes kérdés. "mondjuk egy zsidó kulturális fesztiválnak megvannak a pozitívumai"

Mint például? Miért nem nevezed meg? Te is erre kényszerítesz engem. Hadd tudjam már, hogy milyen dimenziókban kell válaszolnom.

Van a szigeten világzenei színpad, meg roma sátor, meg focipálya. Most a zsidó sátrad hiányolod, vagy az a baj, hogy nem ilyen monolit?

"nekem nem gond, ha neked ez a kulturális érték"

A zene, ja, meg a csajok, meg hogy norvég meg brazil. Meg Prince, meg minden. A kolbászos fesztiválodon nem fogsz norvég csajokkal ismerkedni. Meg a magnós haverjadnál sem. Hidd el pedig, hogy jó az is.

Na fasszopókáim, öreg gecik, zsémbes nyanyák, szevasztok, leléptem. Ustream forever.

bandika gazdája 2011.08.15. 23:44:50

@fraki: A vitapartneredet "ismerem", úgyhogy ne mutasd be nekem. Téged csak most kezdelek "megismerni" mivel ritkán járok olyan blogokban, ahol a pattanásokról és kiütésekről van szó! Jó éjszakát! Én még olvasok egy kicsit. Neked a sziget, nekem meg ez.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 23:54:21

@fraki: igen. a szigeten egyszer. pont elég volt az igénytelenségből közönség, hangulat és szervezés terén.
fesztiválon voltam többön is.

ezt elrontottam,
erre: "összetett szavak különírásával nem fogsz segíteni a SEO-don."
ez a válasz: ezzel mit akarsz mondani? ez nem píárszöveg.
ez mindkettő a te dumád volt

ezt akartam írni:
erre: "összetett szavak különírásával nem fogsz segíteni a SEO-don."
erre a válasz: úgy írom meg, hogy aki keresi megtalálja, szerepel külön, egyben, sőt még szarul elválasztva is :)"

bazz, a camfrog az audio video kommunikáció révén jön ide.
a cégeteknél valszeg tudják ki az európai képviselőjük, aki a cf webes konferencia rendszert fejleszti és forgalmazza, aki a camfrog telepítős szoftverét webre implementálta.
ezzel kapcsolatosan került be a w3c devje, a codepress, és a tutplus is a szövegbe, hogy ha szakmai tartalmakat akarsz nézegetni, nem átlagembereknek szánt értékesítési oldalt elemezgetni, akkor ott nézelődhetsz szakmai szemmel a dolgaimban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.15. 23:59:23

@fraki: a zsidó kultúrális fesztiválokon olyan oldalát ismered meg a zsidó népnek, a zsidó kultúrának, a vallásnak, a zsidó hagyományoknak, melyekkel nem biztos, hogy addig tisztában voltál, és nem is igen van rá lehetőséged megismerni őket közvetlenül authentikus előadásban.
a szigetnek mely része az amit csak a szigeten lehet felszedni a kultúra szempontjából, amit más platformon nem találsz meg?
miért nélkülözhetetlen és a világnak, magyarországot bemutató, népszerűsítő kulturális rendezvény a sziget fesztivál?

a koncerteket kár mondani, ugyanezeket a koncerteket máskor is meg lehet szervezni, máshol is meg lehet szervezni, kultúrkörülmények közt.

Linda Pass 2011.08.16. 00:04:14

Halóka. Nem csoda, ha Zagyva ideges, minthogy a haverjai elkúrták az egyébként tényleg jogos engedélyüket a tüntetéshez. Láttam a tüntetést bejelentő csókáról a videót, amikor be akart jutni, de nem ment neki. Hát, az ilyenre bizonyos intelligencia-szint felett legyinteni szoktak. Aki ezt nem rögtön látja be, vagy felhorkan, az bizony e szint alatt van.
A Sziget egy vállalkozás. Akinek tetszik, elmegy, és megnézi. Akinek nem, az otthon/máshol kushad. Melyik része nem egyértelmű?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 00:06:53

@Conv: mondjuk eleve abból, hogy sziget fan vagy, várható volt, hogy nem érted a kérdést magát.

félre ne érts, nemrégen ugyanitt a vbőrön, egy másik posztban megvédtem a sziget fesztivált, nem kell megszüntetni, mert szükség van rá.
sok ember kedveli, tehát minden bizonnyal van rá szükség. az egymilliárd légy nem tévedhet elve alapján pl.
miként felhoztad győzike esetét analógiaként az eladással kapcsolatban, pont így vagyok a szigettel, számomra az is győzike analógia.

én azt mondom, egy ilyen kaliberű (méretű, hangerejű és igénytelenségű, közönségű) rendezvénynek nem a városban a helye lakótelepek közt.

Linda Pass 2011.08.16. 00:12:19

Jó, hogy a világ csomó országából jönnek külföldiek, mert egyszerűen érdekes velük beszélgetni. Nem kell, hogy mondjuk épp zsidó legyen valaki ahhoz, hogy érdekeljen, érdekelnek engem a lengyelek, az argentínok meg a svédek is. Egy rakás útiköltséget megspórolok így, mégis beszélhetek velük, és elvétve jó zene szól. Szerintem ez pozitív. A Gerendai nyeresége/vesztesége pedig not my business - ha erről nyilatkozik, nyilatkozzon.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 00:23:59

@Linda Pass:

persze, hogy pozitív, de külföldiekkel máshol is tudsz beszélgetni, (a net korában pedig ez végképp nem érv) nemcsak a szigeten.
a szigeten pl mondjuk kevésbé szerintem. persze inni, betépni, ott egyszerűbb velük, ez igaz.

GatyaPityu 2011.08.16. 00:24:15

Azért azt megjegyezném, hogy
1./ a benzinárak valóban irreálisan magasak,
2./ a Sziget egy liberális fertő, :)
3./ Arról is lesz poszt, hogy Gerendai Karesz tragikus, katasztrofális bejelentést tett, mely szerint a Sziget veszteséges volt az idén? Mindjárt sírva is fakadok... Gyűjtsünk már a Gerendainak zsíros kenyérre, nehogy éhen haljon szegény... Azért nézzük már meg azt is, hogy alvállalkozók, lebonyolítók, - akik vélhetően szintén Gerendai üzleti köréhez tartoznak, nyilván nem mehet be a Szigetre csak úgy jóska-pista és társa bt. - vajon mekkora haszonnal zártak? Vagy netán ők is az éhhalál szélére sodródtak? Persze így, hogy pusztán a szervezőiroda veszteséges volt, majd szépen lehet sírni állami támogatásért, alacsonyabb helypénzért. Remélem Tarlós bácsi ezt nem fogja benyelni.

dr. Aullah 2011.08.16. 00:24:31

@derelyegrádi szellem: A kommented alapján úgy jött le, hogy azt hiszed, hogy én a sportolók oldalán állok, pedig nem.
Aki extrémsportozik, az valószínűbb, hogy megsérül. Az fizessen pluszban.

Linda Pass 2011.08.16. 00:32:46

@Conv: Hátööööö, a virtuális világ az virtuális. Egy személyes találkozás nem csak annyiban tér el egy monitor bámulásától, hogy az ember szétvágja magát :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 00:46:45

@Linda Pass:
ezt aláírom, de ez esetben ugye nem feltétlenül szükséges hozzá 300 másik közvetlenül a közeledben, akikkel nem annyira akarsz találkozni mert ők éppen akkor szétvágják magukat, és ezt jelentős hangerővel próbálják a tudtodra adni, miközben nem látsz, mert a szaguktól könnyezik a szemed :)

szóval nem feltétlenül találom e célra alkalmas helyszínnek a szigetet ezen időszakban :)
de aláírom, hogy tökéletes arra, hogy az ember eldobja az agyát és levetkőzze a hétköznapi viselkedését. csak nem feltétlenül a szigetnek kellene lennie ennek a helyszínnek.

de gyorsan bebizonyosodna mindezen gondolataim ellenkezője, ha nem lehetne alkoholt kapni a szigeten, a drogosokat pedig helyben lelőnék, mégis ekkora érdeklődésre tartana számot és ugyanennyi ismerkedni vágyó mindenféle nemzetiségű kultúraszomjas ifjú társalogna ott éjjel nappal zenét hallgatva :)

Béla Bácsi 2011.08.16. 03:50:59

Siralmas egy történet!
Felesleges, elpazarolt enegiának tartom nyomorult, agyhalott, kisebbségi komplexusokkal terhelt fiatolokat megpróbálni meggyőzni itt, hogy van-e értelme (számukra) ennek a faszkalapfesztiválnak.
A valódi kérdés az lenne, hogy hova, kihez mennek a szálak? Mert itt valaki megint felvette a telefont, hogy "segítsenek má' mert nem lehet "izélni"!"
Mert hogy a kis köcsög rendőrlegénykék nem mertek volna kekeckedni maguktól, az tuti!
Most melyik "vallásvezető" segített "izélni"? És kit hívott fel?
Ezeket a kis, baksisért reszkető szaralak kiskirályokat kéne kipellengérezni itt! (Magánvélemény, de szerintem Pistáig érnek a szálak! Most ő segített "izélni" baksisért.) Mert a fülkeforradalmat létrehozó honatyáink is baksislért reszketnek, sunyin pillangatnak, a Fidesz képtelen elhatárolni magát egy nevetséges, hatvanas évekből ittragadt párttitkár bugrisjóskától, hogy védje a területét a Jobbiktól. (Pedig itt lett volna az alkalom: "Kérem, mi elitéljük a közszolgálattal kapcsolatos döntéshozatali jog hatalomkénti kezelését, felkérjük párttársunkat, hogy vonja le a konzekvenciákat a tettéből és adja át helyét a helyettesének. A jobbikos polgármestertől meg elnézést kérünk, bugrijóska nem a Fidesz irányelvei szerint viselkedett, ill. nem a Fidesz értékrendszerét képviselte, amikor a telefonba elmondta zsarolásnak felfogható fenyegetését.")
De nem tették, és most segítenek "izélni". Mert izélni kell, ugyebár...Abból lesz a baksis, aztán majd lehet rázni a rongyot belőle.
Tolsztoj novellája jut eszembe erről:
Amikor egy -az úton elhaladó- parasztasszony meglátja, hogy egy -büntetésből- fához kötözött félmeztelen jobbágy egész testét vastagon ellepik a szúnyogok, könyörületből hessegetni kezdi őket a paraszt arcáról és testéről.
A fájdalomtól félig elalélt ember felnyitja a szemét és így szól: "Ne hajtsd el őket, te jótét lélek, mert ezek már jóllaktak a véremből, csak pihennek rajtam. Ha elhajtod őket, jönnek a helyükbe az új, éhes szúnyogok és még több véremet szívják ki!"
Hát valahogy így van ez, "valahol, Európában". "Izélni" azt még mindig lehet!

Secnir 2011.08.16. 08:07:17

amúgy az egészet a rendőrök baszták el.
azt kellett volna csinálni, hogy amikor a legnagyobb a szája a Zagyvának, meg a legnagyobb a tömeg, akkor berontani 20 rendőrrel, szétverni mindenkit, kiemelni a képviselő "urat", és közben üvöltözni:
-Vigyázzon képviselő úr, fegyver van nála!
...és mindenkit szétgumibotozni a picsába. Képviselő úr is kaphat belőle "véletlenül". És lehet arra hivatkozni, hogy megtámadták a képviselőt....

rolika 2011.08.16. 09:08:59

Amiről senki nem beszél:
Ki engedélyezte anno a tüntetést a szigetre? Utána ki engedélyezte a fesztivált? És mért nem vette észre a fedést? Jól megbüntetni, aztán nem lenne több ilyen. Kurva egyszerű, de pont ezért még szó sem esik róla.

bundi124 2011.08.16. 09:41:01

@Secnir: Ebben az esetben viszont a képviselő Úr mártr szerepet kap, ami a jelenlegi politikai helyzetben kerülendő. Tehát nem cél. A lényeg pont a csőcselék jeleg hangsúlyozása. Ami az egyszerűbb és tájékozatlan szavazóknak le is jött, ezek a szavazók késztermékként fogyasztják a bemendó érvelését, valóságként elfogadva azt.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.16. 09:42:35

@rolika: Igen, ez a kérdés.

A válasz egyszerű. Egymásnak vagyunk ugrasztva. Ebben mesterkedik módszerváltásunk óta a teljes hatalmi gépezet. Kik ők? Minden (jelenlegi és valaha volt) parlamenti pártunk, és a medeja.

Honnan tudom? Mi a megoldás?

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Kopasz4x4 2011.08.16. 11:40:28

@laspalmas:
Ajánlom figyelmedbe, hogy Victor Orbanescu is tüntetéseken és politikai formácíókban kezdte el ,az ő tanulmányait finanszírozó és politikai életútját (KISZ-Fidesz) egyengető rendszer bomlasztását , vagy mondhatnák a hatalmi pozíciók újraosztását akarta elérni.Csak neki teljesen más és nagyságrendekkel nagyobb arzenálja volt és van az eszközökben.
Gyula nem egy agytröszt, de igaz magyar hazafi , aki nem ennek a langymeleg cionistaseggnyaló bandának a híve.Én sem értek egyet mindig feltétel nélkül a tetteivel, de ő legalább nem a billentyűzet előtt a fotölyben képzeli el a nemzetért való tetteket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 11:45:35

@rolika:

imádom az ilyen kategorikus kijelentéseket az eltitkolással és a mindenki hülyével kapcsolatban :)

ha netalán szétnéznél a kommentek közt, esetleg még az ide vágó másik postban is, ahol pont ez volt a kérdés és százszámra születtek kommentek ezt elemezgetve, akkor esetleg a kérdést sem tennéd fel, főleg abban a formában, hogy senki nem beszél róla.
vastagbor.blog.hu/2011/07/22/hungarikum_a_szigeten
majd egy hónapja ki lett tárgyalva a dolog, itt nem sok relevanciája van már ehhez a posthoz kapcsolódóan, felesleges százhatvanötödször ismételgetnie valakinek ugyanazt. de mindig van aki megteszi. akár óránként :)
hozzátéve, hogy erről miért nem beszél senki, vagy ezt senki nem vette észre. olykor, hogy a vastagbőr is eltitkolja.

@rdos: ez a kibulizottorszag.net univerzális, minden témánál be van dobva mint magyarázat :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 11:50:46

@Kopasz4x4:
pedig, ezt nagyon komolyan mondom, sokszor kevesebbet ártana azzal.
tisztelem a lelkesedést, a tenni akarást és nagyon sok részében egyetértek a gondolatai irányával és céljával. de sajnos a lelkesedés és a nem túl szerencsés szellemi qualitás sokszor nagyon rossz párost alkot.

rolika 2011.08.16. 11:51:04

@Conv: A senki alatt a fősodor médiát értem. No offense :-)

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 12:24:46

@fraki:

"Még valós fotó is van az avataromban. "

Ugye ez nem igaz? Mond, hogy nem....

Az a fejszerkezet hibátlanul hozza Marx tartalom és forma egységéről szóló tételét.

Igaz viszont, hogy egyben sok mindent meg is magyaráz...de sajnos ez az egyetlen előnye.

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 12:29:46

@Kopasz4x4:

Minden tiszteletem Zagyva képviselő úré, de áruld már el, hogy ő mit is tett eddig a nemzetért? Nem fotölyben, vagy bárhol...

mert pl. ezt a mostani szigetes akcióját nem tartom - ha nem veszed rossznéven - nemzetért való tettnek...(ez egy ügyetlen, nagyon rossz performansz volt csak)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 12:34:28

@derelyegrádi szellem: mi a bajod, az egy kifejezetten előnyös fotó

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 12:36:37

De a legjobb azért a Vona Gabi:

"Vona Gábor rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Jobbik a józan gondolkodású magyarok pártja, ezért nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott bizonyos kijelentésekkel. A párt nem zárja ki a parlamenti frakcióból Zagyva György Gyulát."

Még szerencse Gabi! Ugyanis TE pontosan ugyanúgy ott ültél, mint a Zagyva, és neked is pont annyi hozzáfűznivalód volt a főbetyár dumájához, mint a Zagyvának. Rádásul a pártelnök TE vagy, a zagyva csak egy mezei képviselő.

Gratulálok Gabi! Szép, jellemes, becsületes ember vagy.....

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 12:37:59

@Conv:

ha csak az informatikusokat vesszük alapul, igazad van...:-)

Viktus 2011.08.16. 12:50:24

A Jobbik nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel, azokkal a párt nem tud azonosulni - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője kedden. A politikus kijelentette: Van, amiért a Jobbik felelősséget vállal, ami az ő politikája, programja, gondolatai, elképzelései Magyarország jövőjéről, és van, amiért már nem vállal felelősséget, mert az nem az ő politikája. A Magyar Szigeten elhangzottak az utóbbi kategóriába tartoznak, nem a Jobbik politikáját képezik, a párt azokért nem kíván felelősséget vállalni, sem közösséget azokkal - fogalmazott. Vona hangsúlyozta: Zagyva György Gyula a Jobbik frakció tagja marad.

Vona elmondta, az elmúlt napokban a Magyar Szigeten elhangzott néhány olyan nyilatkozat, amelyet a sajtóban, a közvélemény előtt a Jobbikkal azonosítottak. Vona azonban leszögezte: "van, ami a Jobbik, és van, ami már nem a Jobbik. Van, amiért a Jobbik felelősséget vállal, ami az ő politikája, programja, gondolatai, elképzelései Magyarország jövőjéről, és van, amiért már nem vállal felelősséget, mert az nem az ő politikája". Van, amivel a Jobbik közösséget vállal - folytatta -, mert úgy érzi, hogy az ország szempontjából építő jellegű, és van, amivel nem vállal, mert úgy érzi, hogy ezzel ellentétes. A Magyar Szigeten elhangzottak az utóbbi kategóriába tartoznak, nem a Jobbik politikáját képezik, a párt azokért nem kíván felelősséget vállalni, sem közösséget azokkal - jelentette ki.

-

Öngól ...

Viktus 2011.08.16. 12:51:46

@derelyegrádi szellem:

Forradalmazott , meg megtámadta a buzi tüntit ezek mind nemzetünk sorsdöntő pillanatai voltak.

Viktus 2011.08.16. 12:57:53

@derelyegrádi szellem:

hvg.hu/itthon/20110816_zagyva_gyorgy_gyula_losonczy_pal van még azért ott is aki lát is nem csupán néz ... az biztos a budapesti jobbik támogatottságán ilyen akciók sokat nem dobnak

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.16. 13:04:52

@bundi124:

A közlemény be van linkelve, idéztem is belőle, de köszi szépen, hogy bemásoltad 1:1-ben! :)))

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 13:09:19

@Conv:

miért lenne? Egy polgári körben voltak? Ezt a jó Vona most már tévedésének tartja, mert viktor az a likudviktor. Ne legyél vonalasabb még a vonánál is.. :-)

@Viktus:

tényleg....ezek a csak Széchenyivel összemérhető tettek ki is szaladtak a fejemből.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 13:17:44

@derelyegrádi szellem:

csak arra akartam rávilágítani, hogy nem nagy a különbség.
persze vona, nem váltogatja magát 20 év alatt vérliberálisból polgáriba, majd polgáriból nemzetibe aztánnemzetiből kommunistába, viktorral szemben :) de ezt majd csak 14 év múlva lehet kijelenteni biztosra :)
de ezenkívül mindkettő politikus. egyformák.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.16. 13:45:44

@fraki:

Vadász, vadász.....rég láttunk erre :)))

fraki 2011.08.16. 13:52:54

@laspalmas: de micsoda visszatérés, lassan az alsónadrágomat kezdik kiteregetni már :)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.16. 14:11:16

Off:
@Conv: "ez a kibulizottorszag.net univerzális, minden témánál be van dobva mint magyarázat :) "

Talán azért univerzális, mert ez lehet "A" magyarázat mindenre.
Direkt nincs szmájlim találgatásom után :-).

Sokszor elhangzik, jelen posztban is nem egyszer, hogy "de hát az USA is micsoda pénzügyi gondokkal küzd". Igaz. Csakhogy.
- gazdaságuk még mindig a legnagyobb és pont azokban az iparágakban világszínvonalú és világelső, amiben nagy hozzáadott érték van, kevés anyag és energia van
- ők nem beszélnek a tudásalapú társadalomról (mi már nem is beszélünk, nálunk a jelző a "munkakalapú"), hanem csinálják (agyelszívás)
- talán ennek is köszönhetően a világon az usa az egyetlen nettó találmány és know-how exportőr
- rendkívül kiszámítható gazdasági, jogi, adózási környezet párosul likvid piacokkal, mobilis munkaerővel, protestáns üzleti kultúrával (nem a politikusaikról beszélek :-)
- a migrációs problémák ellenére rendkívül erős nemzettudatuk van
Off! Én beszéltem :-)
On.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.16. 14:29:23

@bandika gazdája:

"És a HVIM szerintem azért kavarta ezt a balhét, hogy erre felhívja a figyelmet!"

Szerintem meg felülbecsülöd őket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 14:47:55

@laspalmas:
mindenesetre nagyon szépen látszik a valóság (ha ez volt a szándék, ha nem), miszerint a törvényt felülírja az érdek és semmi nem változott 2006 óta semmiben.

mindenesetre én azért kíváncsi vagyok mikor vették volna elő, hogy a zagyva ogy képviselőúr miért nem áll a hvim élére minthogy a tiszteletbeli elnöke, hogy megpróbáljon érvényt szerezni a törvénynek, ha nem lépi ezt az elbaszott ökörséget meg?

kötelessége volt kiállni a hvim-ért és a jogszerűségért, csak nem ebben a formában kellett volna megtennie.
nyerhettek volna (és még nyerhetnek is ) ezen az ügyön, ha csendben odamennek, nem engedik be őket, eljönnek minden nap.
aztán amikor vége az egésznek, akkor mindenkit, akivel az idő alatt találkoztak, aki bármilyen szinten is akadályozta őket abban, hogy állampolgári alapjogukat, melyre engedélyük is van gyakorolják.
a nyugiban szépen lehetett volna neki hírverés, hogy látják, a hvim ismét csak a jogait akarta érvényesíteni és nem hagyták neki.

perre kell(ett volna) vinni a végén a dolgot és a bíróság majd eldönti kinek van igaza, kinek sérültek a jogai, s megadja a kártérítés módját, mely ha nekik kedvez, akkor mivel nagyban sértette a nagyközönség előtt a hvim jogait köteles a város a sziget országos médiákban megkövetni őket, s bevallani, ők voltak a hibásak, ők szegtek törvényt.
ám ez a lúzer hőbörgősdivel, és elbaszott új időpontkérős trükközés, ez végtelen baromság volt.
még akkor is, ha erkölcsileg nekik van igazuk, mert a nagyközönségnek bizony a velük nem szimpatizáló média közvetíti így a dolgot, a saját szájíze szerint.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 14:49:30

@Conv:
aztán amikor vége az egésznek, akkor mindenkit, feljelentenek <-- így szándékoztam

bandika gazdája 2011.08.16. 15:20:27

@Conv: Perben nem lesz hiány, a rendőrség már kérte Zagyva mentelmi jogának felfüggesztését. Azt aztán, hogy ezek miért kúrják el még a balhézást is, tőlük kellene megkérdezni. Halálom napjáig nem fogok rájönni miért kérték az időpont módosítást. (Azért fogok tudni aludni!)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.16. 15:57:44

@derelyegrádi szellem:

Jöhetnél gyakrabban is igazán...örülnénk :)

A vonatkozott sajtótájékoztató annyira jó, hogy érdemes mindenkinek elolvasnia teljes terjedelmében.
nol.hu/belfold/vona_beszelt_a_zagyvasagokrol__de_kerdezni_nem_engedett
Persze tudom, köcsög komcsi Népszabi, úgyhogy tessék ez is:
jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/vona_g%C3%A1bor_a_mi_radikalizmusunk_az_igazs%C3%A1g_radikalizmusa_%C3%A9s_nem_az_%C3%B6k%C3%B6l%C3%A9

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 16:09:19

@fraki:

addig is beérjük a tartalmával, amit viszont te tettél ki az avatarodon....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.16. 16:11:06

@fraki:

Félreértesz. Nem veled nevetek, hanem rajtad.

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 16:16:14

@laspalmas:

Hidd el, ha ráérnék jönnék én gyakrabban is, de sajnos nem.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.16. 16:26:31

@Conv:

Ebben teljesen egyetértünk, tegnap kb ilyenkor én is nagyjából ugyanezt írtam le:
"Amúgy ha odamentek volna az eredeti kezdési időpontra, és onnantól, aug.1-től kezdve minden nap normálisan demonstrálnak a "benzinár ellen", ahogy januárban kitalálták, akkor győztek volna, nemcsak jogilag, erkölcsileg is.
A módosítással és a 3.napon odamegyek hőbörögni akcióval viszont csak megmutatták, hogy primitív balfaszok. "

Tetszik vagy sem, be kéne látniuk, hogy a politika egy játszma, ahol taktikázással (~diplomácia) lehet érvényesülni, ellenben a fejjel neki a falnak módszer nekik fáj egyedül, más csak kineveti/lesajnálja.

fraki 2011.08.16. 16:28:44

@laspalmas: akkor módosítok, nincs ott a szmájli a végén. Bár őszintén szólva nehéz a te verziódban értelmezni a kommentedet, mivel hozzám szóltál.

@derelyegrádi szellem: erre most magas labda, hogy te is kitetted a sajátodat.

EXO 2011.08.16. 16:35:48

Most nincs türelmem az össze komment végigolvasására,
csak annyit mondok, ezt vigyétek be a világképetekbe:
www.worldstaruncut.com/uncut/30284
Itt bizony tényleg komoly problémák vannak

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 16:42:13

@fraki:

Magas bizony....látod, nekem ilyen habtiszta fehér seggem van....

Most, hogy szóba elegyedtünk, már régebben kérdezni akartam, hogy az a kép az avatarodon közvetlenül hányás után készült rólad, és a pólódon az két gyanús folt ennek a maradéka, vagy esetleg valami még durvábbra kell gondolni?

zxn · http://online-munka-file-feltoltes.blog.hu 2011.08.16. 17:34:24

Az egyik előállított vármegyés beszámolója:
"Ahogy ott álltunk a kapunál, egyszer csak megjelent egy In Kal-os, aki elkezdett minket lökdösni, de mivel mögöttem is álltak, sehova sem tudtam hátrálni előle, amit ő nyilván engedetlenségnek vett: rám mutatva utasította (!) a rendőröket, hogy intézkedjenek velem szemben, aminek a rendőrök eleget is tettek, engem kiemeltek. A rendőrök hazug jelentésével ellentétben videó-felvételeken is látszik, hogy semmiféle ellenállást nem tanúsítottam, ennek ellenére azonnal kicsavarták a kezem és megbilincseltek. Amint távolabb kerültünk a kameráktól, elkezdtek szidalmazni, és megbilincselés után az egyik engem előállító rendőr többször bordán ütött. Ennek szemtanúja volt egy segítőkész hölgy is, aki egyből fölajánlotta, hogy tanúskodni fog mellettem, de az ekkor egyre inkább emberi mivoltukból kivetkező "közszolgák" nem tudtak és/vagy nem akartak már gátat szabni szadista, állati ösztöneiknek.

Elvezettek egy csapatszállító autóhoz, ahol se kamera, se szemtanú nem lehetett. Itt aztán végleg kitört belőlük az ávós: Arra kényszerítettek, hogy megalázó testtartásban hasaljak a hátsó ülésre és így kezdődött el a gyötrésem: ütlegeltek, a zsebemben lévő holmikat kiszórták a padlóra, a kulcscsomómat az arcomnak dobták, a hátamra, a gerincemre térdeltek és „ugráltak rajta”, arra ügyelve, hogy fájjon, de nyoma lehetőleg ne legyen. Én meg üvöltöttem, hogy ez bűncselekmény, és hogy fejezzék be, amire valami olyasmi volt a válasz, hogy „kérsz még, te csicska?!” Aztán volt, hogy leköptek, a nyakamra térdeltek, hogy ne tudjak kitérni az arcon csapásoktól, volt, hogy úgy térdeltek a tarkómra, hogy az arcom a kárpitba fúródjon úgy, hogy ne kapjak levegőt.

Az ő szemükben valószínűleg az volt a nagy bűnöm, hogy nem hunyászkodtam meg: többször megpróbáltam a megalázó helyzetből felülni, amit persze nem hagytak és ekkor mindig kaptam a pofont. Arra utasítottak, hogy nézzem a kocsi egyik sötét sarkát és ne nézzek hátrafelé, az arcukra, én viszont meg akartam jegyezni őket, többször is a szemükbe néztem, ezért is kaptam. Egy ilyen után mindig elkezdődött egy „kör”. Aztán beraktak egy rendőrautóba, amivel a 3. kerületi kapitányságra vittek. Az már mellékesnek lenne mondható, hogy nem kötöttek be, de mivel semmilyen sebességkorlátozást, és KRESZ-szabályt nem tartottak be, mégis érdemes megjegyezni.

Amikor gyalog kellett menni, a karomat úgy hátra- és felfelé feszítették, hogy csak a földet tudtam nézni és a lábaimat is alig tudtam magam alá rakosgatni, hogy el ne essek. A kapitányságon szétrúgták a lábaim és arra kényszerítettek, hogy fejjel támaszkodjam a falhoz, így várakoztattak. Majd fölrángattak a harmadikra, ahol a többieket már sorban állva várakoztatták a fal mellett, szigorúan arccal a falnak. Itt már az üvöltözésen és a folyamatos szidalmazáson kívül nem mertek mást csinálni, mert ugye lettek volna tanúk…

Egyébként az egyik engem bántalmazó droidnak „véletlenül” rácsúszott az azonosítójára a vállalapja, de cipőfűző-kifűzés közben alulról benézve le tudtam olvasni, és a másikét is megjegyeztem, úgyhogy megvan mind a kettő. Kb. 9 órán keresztül élveztem a vendégszeretetüket. A végén egy fél oldalt teleírtam panasszal, ami előtt persze nem feljetették el hangsúlyozni, hogy a hamis vád bűntette mivel büntetendő, hogy eltérítsenek engem a panasztételi jogomtól.

Mindezek után felemelő volt, hogy a kapitányságról kilépve körülbelül 30 vármegyés testvérem köszöntött engem."

(Szent Korona Rádió)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 17:58:18

@fraki: megmagyarázom én, hogy ne laspinak kelljen nő létére ilyen szavakat direktben ide vetnie, hogy még te is megértsd :

a "vadász, vadász.... rég láttunk erre :)))" mondat értő olvasatban így hangzik:
"vadász, vadász, te szopni jársz ide. rég láttunk erre :)))"

derelyegrádi szellem 2011.08.16. 19:11:41

@Conv:

akkor mégis csak a durvább verzió lesz....:-)

dinamopest 2011.08.16. 21:55:22

Ha olvassa még valaki a kommenteket, elárulná nekem, hogy mi ez a brutális különbség a jobbik.hu és a jobbik.com között? Akár még egy cikket is megérne.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 22:22:12

@dinamopest: szerintem írj nekik és elmagyarázzák. aztán megírod belőle a cikket.

de nem értem miért lenne a vastagbőrre való, hogy a hazai közönségnek és a nemzetközi tájékoztatásnak szóló oldalakon nem ugyanazok a cikkek vannak?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.16. 22:23:44

engem a fidesz.hu és a fidesz.com közti különbség jobban érdekel, hogy mitől van :)

Béla Bácsi 2011.08.17. 00:58:18

Gyerekek, tényleg senkit sem érdekel, hogy mi ennek a mozgatója? Hogy ki engedhette meg a bunkü rendőröknek, hogy lehet brúgulni? Én leszarom a nyamvadt drogos pesti lányok szenvelgéseit dán (buzi) fiúkról meg angol leszbikákról... Ki merészelte ezt a tahóságot megengedni, ill. elrendelni?!
Itt tényleg mindenki csak mellébeszélni akar, meg jópofáskodni, vagy tényleg olyan segghülye, hogy elhiszi, hogy a rendőrség (nagyjából) szabályosan járt el, mert a HVIM elcseszte a dátumot?
Itt valakik nagyon hunyók és mi segítünk nekik a süket csacsogásunkkal, hogy félre legyen terelve a szituáció lényege! (Mint a szüntelen tolvajlásoktól kiborult magyarok "rászisták" meg "intoleránsak".)

dinamopest 2011.08.17. 08:25:17

@Conv: Nem értem, hogy erről a török testvériségről miért nincs egy betű se magyarul. Ha emlékszel annak idején be volt lengetve, de hamar jött a magyarázkodás - ehhez képest a jobbik.com más állásponton van. Ha egy párt ennyire az EU ellen van mit keres benne? Kíváncsi lennék, hogy az átlag jobbikos, hogy vélekedik erről.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.17. 08:33:40

@dinamopest: halovány lila fingom nincs, kérdezd meg őket.
bár nem is értem, most hogy nézem az oldalt, miféle török testvériségről beszélsz. linkeld már a cikket, mert ez engem is érdekel.

bandika gazdája 2011.08.17. 09:37:07

@Béla Bácsi: Béla bácsi! Az a gond, hogy amikor bejelentették a tüntetést kihasználtak egy állapotot akkor még mondhatták volna azt, hogy egy bizonyos cél érdekében, bár ezen lehetett vitatkozni. Azon viszont nem, hogy amit kitaláltak, megfelel a törvény betűjének, ezért én is kíváncsian vártam a fejleményeket. (Azt is elárulom, miért "furcsa" nekem pld. a HVIM: azért mert emlékszem, hogy 2006-ban Torockai elkiáltotta magát, hogy "utánam a Kossuth térre", aztán nyomtalanul eltűnt, a többi balhénál már sehol sem volt!) A Szigeten "szórakozó" ifjak társaságát - meg azt, hogy a derék nyugateurópai ifjúságnak ez mennyire színe-java - azt most hagyjuk. Egyetértek Conv.-val meg Seduxennel: ebből még jól is kijöhettek volna ha el nem kúrják. Szépen kimentek volna minden nap, nem engedik be őket, aztán szép nagy hangzatos per, amivel demonstrálni lehetett volna, hogy működik ma Magyarországon a demokrácia, meg hogy tartják be a törvényeket állami szinten. Ehelyett időpontot módosítottak, balhét csináltak (ahogy azt sokan várták) és ezzel agyonütötték az egészet. Gerendai persze nyugodt volt, ő tudta, hogy ő ebből csak jól jöhet ki. Hidd el, az is lehet hülye, akinek bizonyos dolgokban igaza van. És ez a Gyula hülye. (Szerintem.)

Béla Bácsi 2011.08.17. 13:10:26

@bandika gazdája: Értem én, hogy gőzgép! De mi hajtja?
Itt akkor is az jött be, amit a múltkori vesézésnél valaki bedobott, hogy úgyis "elintézik", lesöprik az ügyet. Nekem személy szerint ez a "mechanizmus" lenne izgalmas, a logisztikája az "izélésnek": Kik tudnak pl. segíteni ilyenfajta "izélésben"? (Aránylag könnyű lenne fölgörgetni: a rendőröknél léteznie kéne napiparancsnak, annak kell lennie elrendelőjének, stb...)
Úgyszintén feltűnő (hogy azt ne mondjam "nagyon gyanús", mint a medvének a vadász), hogy a "főszervező" olyan magabiztosan megengedhette magának, hogy próbálkozás nélkül lesöpörje a tüntetni szándékozókat az asztalról... Tehát, ő tudta már, hogy Budapesten, Magyarországon nem elég a törvény és a jogszabály az "izéléshez", le kell szarni, meg kell keresni az "embereket", akik tudnak telefonon segíteni "izélni".
Tudod, egyszer focimeccs nézése közben felkiáltottam, hogy milyen béna ez a(z egyik) csapat! A barátom csendesen azt felelte: "Lehet, hogy ezt a játékot engedi neki játszani a másik csapat!"
Na ennyit a Zagyváék bénázásáról...

bandika gazdája 2011.08.17. 13:53:45

@Béla Bácsi: Hogy Gerendai nyugodt, azalatt az izélést éptettem. Na mindegy! Mégis azt mondom, kár hogy elrontották a tiszta helyzetet. (Mármint nekik kár.) Majd meglátjuk mi lesz, de így már azt mondhatják, hogy balhéztak, azért vitték el őket. És lesz majd 89 tanújuk abban biztos lehetsz..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.25. 12:45:32

Jaaj laspalmas milyen magyar vagy te?Így örülsz,hogy a hazafiakat megszívatták?Szégyelld magad!Bár még mindig nem értem miért kellett ez a tüntetés.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.08.30. 11:27:45

@Tigeri: A Szigetet szerették volna megszívatni, vele együtt a magyar törvényt s a kormányt. Csak a dolog fordítva sült el, s sikeresen lejáratták a 64 Vármegyét, vele együtt a Jobbikot is.

elektromotor 2011.08.30. 14:26:46

@bulvármédiás =>: Te ennek örülsz? Már a nick neved is egy semmitérő dolgot feltételez! Ez legyen életedben a legnagyobb örömöd! Tahó.

elektromotor 2011.08.30. 14:29:30

Az egyik előállított vármegyés beszámolója:
"Ahogy ott álltunk a kapunál, egyszer csak megjelent egy In Kal-os, aki elkezdett minket lökdösni, de mivel mögöttem is álltak, sehova sem tudtam hátrálni előle, amit ő nyilván engedetlenségnek vett: rám mutatva utasította (!) a rendőröket, hogy intézkedjenek velem szemben, aminek a rendőrök eleget is tettek, engem kiemeltek. A rendőrök hazug jelentésével ellentétben videó-felvételeken is látszik, hogy semmiféle ellenállást nem tanúsítottam, ennek ellenére azonnal kicsavarták a kezem és megbilincseltek. Amint távolabb kerültünk a kameráktól, elkezdtek szidalmazni, és megbilincselés után az egyik engem előállító rendőr többször bordán ütött. Ennek szemtanúja volt egy segítőkész hölgy is, aki egyből fölajánlotta, hogy tanúskodni fog mellettem, de az ekkor egyre inkább emberi mivoltukból kivetkező "közszolgák" nem tudtak és/vagy nem akartak már gátat szabni szadista, állati ösztöneiknek."

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.08.30. 18:18:02

@elektromotor: Miért, te annak jobban örültél volna, ha a Vármegyések az állítólagos tüntetésükkel megzavarták volna a fesztiválozó fiatalok szórakozását, akik kikapcsolódni, szórakozni mentek oda? (Hogy milyen módon és szerekkel érik ezt el, az más tészta.)

Egy mondattal sem állítottam, hogy örültem a végeredménynek, mivel a 64-eknek már ELVE NEM KELLETT VOLNA EVVEL A BAROM ÖTLETTEL ELŐJÖNNIÜK!!! Ezzel csak magukat járatták le, a szervezethez közeli pártot járatták le, és a többi párt kezébe nyomtak, mi több tálcán kínálták fel az ellenérvet a következő választási kampányhoz (lelki szemem előtt már látom is a fiatalokat megszólító "A Jobbik nem szeretne több Sziget fesztivált. Te igen? Akkor szavazz a XYZ-re!" plakátokat). A fenti beszámoló meg a legtöbb embert hidegen hagyja, mert azt mondják, hogy "Minek mentek oda?" meg "Ők keresték a bajt".
Sőt, örüljön a 64 Vármegye, ha az "ellenzék" nem kap vérszemet, s a jövő évi Magyar Szigetet nem lehetetlenítik el valahogyan - sajnos ezek után sanszos egy ilyen visszavágó, amire az ott elhangzott (és természetesen szövegkörnyezetből kimazsolázott) kijelentések még rá is tesznek egy lapáttal...

elektromotor 2011.08.30. 19:20:52

@bulvármédiás =>: Egy folytában a Magyar Szigettel foglalkoznak mióta megkezdődött! Még a "nemzetbiztonsági" hivatal is! Akkor most mit bántja őket, ha visszakapják?!
Éppen annyi joguk lesz ott mocskolódni, mint a vármegyéseknek itt!
Érdekes dolgok lesznek ott !

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.08.30. 20:06:47

@elektromotor: A helyzet az, hogy a Vármegye kezdte az egészet a tüntetés bejelentésével, ami "véletlenül" a Sziget időpontjára esett. És bár ezzel az akcióra sikerült egyfajta ingyen marketinget csinálni a Magyar Szigetnek, viszont nem éppen a legpozitívabb előjellel.

De abban igazad van, hogy érdekes dolgok lesznek majd a két fesztivál körül.

elektromotor 2011.08.31. 05:49:45

@bulvármédiás =>: A magánterületen tartott Jobbikos családi napot szétzavarták a rendőrök, "bomba keresés"-re hivatkozva, Pedig ott senki sem volt karlengetve, csak családok voltak kisgyerekekkel! Érdekes ugye?! És akkor fel vagytok háborodva?!

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.08.31. 08:45:12

@elektromotor: Igen, fel vagyok háborodva ezen. Ebben az esetben a rendőrségen. (Volt tényleges bomba riadó is, vagy csak utólag fabrikáltak egy ürügyet?)

Jurganov 2011.08.31. 09:13:01

@bulvármédiás =>: már megint ez a választásos vízio...:) milyen választás? még ha lesz is ( amit én kérlek) szerinted számít?

elektromotor 2011.08.31. 10:56:26

@bulvármédiás =>: Kamu bobariadó" miatt megszüntették az összejövetelt. Csak ezt nem lehetett hallani-olvasni sehol!

süti beállítások módosítása