Skip to content


       Szűrés lista

Családtörvény a KDNP-től

Alighanem más nem is hiányzott a mai napból....

A Keresztény Civil Szervezetek 5. Országos Fóruma, Parlament.
Harrach Péter csepegtetett a hamarosan elkészülő családvédelmi törvényből, amin a KDNP dolgozik.

A törvény a szokásos bebetonozott lesz: "Évtizedekre határozza meg a magyar családpolitikát"

Mivel rájöttek, hogy a gyermekvállalási kedv erősítését az szolgálja, ha biztonságos és kiszámítható családpolitikát folytat Magyarország. „Nem jó, ha négyévenként változik a családpolitika” – jelentette ki. Hozzátette: ezt a kiszámíthatóságot garantálja az, hogy a legfontosabb szabályokat sarkalatos törvényben rögzíti az Országgyűlés. 

A tájékoztatón elhangzott többi bullshitet el lehet olvasni itt, a lényeg: Felsorolják a törvényben a gyermekek jogait, így elsősorban, hogy családban nevelkedjen, és rögzítik kötelességeiket is.

Például:

- tanulmányok folytatása

- az egészségtelen életmód kerülése

- a szülővel való együttműködés kötelessége, és eltartásának kötelezettségét addig a határig, amíg saját gyermekének eltartását nem veszélyezteti

Vajon mi minősül majd "egészségtelen életmód"-nak? Csak a suli mögött cigizés, vagy a diszkóba/koncertre járás is? Razziázni fognak a rendőrök? Bebörtönzik a törvényszegő 17 éveseket?

És a rekord magas és darabszámú adókat fizető munkavállalók mit szólnak majd, ha a nyugdíjemelésért tüntető öregek előtt a kormányszóvivő megvonja a vállát, és rájuk mutat bűnbakként? Hogy az ő dolguk eltartani a szüleiket? Hisz törvény van róla, kétharmados.

Címkék: politika társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr763333759

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Terelni nehéz 2011.10.31. 19:03:57

Úgy látom, hogy baj van! Nagy baj van! Egyre nehezebben találunk olyan témát amivel el lehet terelni a zemberek figyelmét a kormányzás hibáiról.A forint újra és újra szakadékba zuhan, az árfolyama egyre rendszeresebben tanyázik 300 fölött az euróval sz...

Trackback: Jószex és KDNP 2011.10.31. 15:26:54

“Tudja, mit jelent a jószex, vagyis a férfi és nő közti, pusztán gyermeknemzés céljából történő s a nő részéről testi élvezet nélküli nemi érintkezés; minden egyéb szexbűn.”...

Trackback: Jószex és KDNP 2011.10.31. 15:26:54

“Tudja, mit jelent a jószex, vagyis a férfi és nő közti, pusztán gyermeknemzés céljából történő s a nő részéről testi élvezet nélküli nemi érintkezés; minden egyéb szexbűn.”...

Trackback: Jószex és KDNP 2011.10.31. 15:26:54

“Tudja, mit jelent a jószex, vagyis a férfi és nő közti, pusztán gyermeknemzés céljából történő s a nő részéről testi élvezet nélküli nemi érintkezés; minden egyéb szexbűn.”...

Trackback: Feri levele 2011.10.28. 12:05:49

Kedves Anyukám!Megint tudok írni neked levelet, nem csak a "arckönyv"-ön levelezhetünk.Barátommal, a Csabikával úgy döntöttünk, hogy kilépünk az őrsünkből.Csaba megkérdezte, hogy miért, hiszen jó itt nekünk, én őrsvezető voltam, ő meg rajpara...

Trackback: Elköltöttük a nyugdíjak reálhozamát 2011.10.27. 16:02:01

A magánnyugdíj-pénztári reálhozamokat a válaszadók közel 60 százaléka a mindennapi kiadásokra fordította - írja a Napi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2011.10.27. 14:14:20

A "kereszténydemodratákat" gyerekek közelébe engedni nem szabad! Ez kiderült az előző posztból, meg ebből is.
Menjenek tényleg a ..................-ba már tényleg!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.27. 14:15:10

Nemcsak a családpolitikának kéne biztonságosnak és kiszámíthatónak lennie ám, Harrach úr!

OÁFK 2011.10.27. 14:24:53

Én a világítást sem kapcsolnám fel ennek a súlytalan pártcsökevénynek.
Amúgy jó kis kép ez. A bajuszos és a Zsótti kifejezetten előnyös arcát mutatja...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.27. 14:28:41

Semjén a kép előterében, az kész.

2 tippem van:

1: Mennyei Atyánk! Kérlek fényes tekinteted ma is vesd ránk, és segíts minket abban, hogy ez a szerencsétlen Harrach fel tudja olvasni, amit leírtunk neki! Mert Tiéd az ország, a hatalom, és a dicsőség. Ámen

2: Baszd meg! Hány éve ugatom már, hogy ki kellene festeni, há' hogy néz ki ez a kupleráj? Szombaton el is kell menjek levezetni a feszkót, reszkessenek a szalonkák!

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.27. 14:28:56

A Huszonnégy Sarkalatos Törvény Ifjúsági Mozgalom nevében üdvözlöm a KDNP zsidó tagozatának családreformját, remélem, át tudják verni a cigányon.

GGG77 2011.10.27. 14:31:52

@Seduxen:

3. Add uram, hogy végre álljon fel. (fel)Nő(t)től is.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.10.27. 14:48:20

"tanulmányok folytatása", illatos Rózsaszálunk támogatásával?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.27. 14:55:49

@laspalmas: Figyelj palmi!Lesz ma még poszt?Mert épp most főznék kávét.Csak hogy ne csináljam feleslegesen.

spinat 2011.10.27. 14:56:36

azóta is azon gondolkodom, hogy nem-e foglamazásbéli hiba-e volt-e. Amúgy az jogos, hogy jó lenne ge yhosszútávú családpolitika, de az nem úgy megy hogy a semjén meg a harrach ketten eldöntik, hogy az mi legyen, a fidesz meg törvénybe sarkallja, mert nincs kedvük róla gondolkodni. A másik szép példa nyelvünk alapos ismeretére a "két leszármazott az egy család". Akkor az egykések már nem is tartoznak ide? Vagy csak a két gyerek a család, anyjuk, apjuk nem? Mer azért én a fiamnak nem vagyok leszármazottja. Bár kdnpseknél sose tudni az ilyen viszonyokat.

Ironfist 2011.10.27. 14:57:19

"- tanulmányok folytatása"

Ja, mint azt ma tudtuk meg, max 16 éves korig. Én, mint esetleges munkaadó pedig biztosan nem foglalkoztatnék 16 éveseket. Ahogy szerintem senki más sem. Ebből megint az lesz, hogy a cigányoknak kedveznek, hogy azok később rájuk szavazzanak, és 16 évesen már ne kelljen lopás helyett a napot lopni a suliban. Ennek viszont van egy olyan előre nem látott előnye, hogy a 11.-12-osztályokban már lehet esetleg tanulni is valamit, mert nem lesz ott egy norvég halász sem, aki zavarja a tanítást.

"- az egészségtelen életmód kerülése"

Miután a hamburgeradóból azért lett inkább chipsadó, mert a hamburgerlobbi is erős volt? Miután a dohányra azért nem vetnek ki új adót, mert a dohánylobbi erősebb volt? Szá-nal-mas.

"- a szülővel való együttműködés kötelessége, és eltartásának kötelezettségét addig a határig, amíg saját gyermekének eltartását nem veszélyezteti"

Mi van? Hányat írunk baszki, 1450-et?

@Seduxen:

XD Újfent sikerült a nap hozzászólását produkálnod :D

Zb74 2011.10.27. 15:05:19

"a szülővel való együttműködés kötelessége, és eltartásának kötelezettségét addig a határig, amíg saját gyermekének eltartását nem veszélyezteti"

Blogolgatunk, blogolgatunk, Tákolmányt meg nem olvasunk? ;) Mi a hírérték ebben, drága laspalmas, amikor már a Zalaptörvénybe is belefoglalták, hogy mindenkinek kötelessége eltartani a szüleit? Én már akkor is azt mondtam, hogy ez alapján akár teljesen meg is szüntethetik a jövőben az állami nyugdíjrendszert, de legalábbis simán elsorvaszthatják.

rolika 2011.10.27. 15:06:52

Három lurkóm van, nem kellenek hozzá ezek az ostobák :-)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.10.27. 15:12:10

Bazdmeg... mi jön még? Megtiltják a válást, a templomban is esküdött, de elvált házaspárokat pedig egyházjogilag (első férj + első feleség, függetlenül attól, hogy hány polgári esküvője volt utána) visszarendezik? Bűncselekménynek nyilvánítják a házasságtörést (persze a bibliai definíció szerint, tehát házas férfi annyi hajadon nőt kúrogathat, amennyit akar)? Megtiltják, hogy mindkét szülő dolgozzon egy családban? A szingliktől a fizetés 80, gyermektelen pároktól a kereső fizetésének 60, egygyermekes pároktól 40, kétgyermekes pároktól a 20%-át beszedik különadóként, merthogy nehogy már jobban éljenek, mint a 3-gyerekesek? Különadó az óvszerre és a fogamzásgátlókra? Vagy csak ne adjak nekik ötleteket, elég hülyék ezek nélkülem is?

Valamint: "A kereszténydemokrata politikus azt mondta, a jogszabály nem lesz értéksemleges, azokat a családi életre vonatkozó értékeket tartalmazza, amelyek minden ember számára elfogadhatónak tartanak. "

1. Tanuljanak meg írni, nem "amelyek", hanem "amelyeket". Mindegy, úgy látszik, a tekintetes álamfőtől tanulják a magyart...
2. Azokat az értékeket tartalmazza, amit ők, egy 1%-os, vallási alapon szerveződő parazita törpepárt minden ember számára elfogadhatónak tartanak. Hát már bocsánat, de megbaszhatják a jó kurva anyjukat. És most finom voltam. Rosszabbak ezek, mint az SZDSZ, pedig asszem ők elég magasra tették a lécet.

Plusz talán a gyerekvállalást nem ilyen eszközökkel kéne "elősegíteni", mert előre meg tudom mondani, hogy KURVÁRA NEM FOG MŰKÖDNI. Ha meg lehet élni egy teljes- és egy részmunkaidős fizetésből 1-2 gyerekkel (egyáltalán meg lehet élni 1,5 fizetésből) és nem kell már akkor bölcsödei férőhelyet vadászni, amikor a gyerek még csak pajzán gondolat, akkor talán megnő a gyerekvállalási kedv. Addig meg talán szálljanak magukba, menjenek haza és foglalkozzanak a saját családjuk bővítésével (azt, hogy gyereket, vagy kistestvért csinálnak maguknak, már rájuk bízom).

mim 2011.10.27. 15:24:04

Minden cinizmus nélkül:
Tanulmányok folytatása és a Hoffmann asszony által nem felvázolt köznevelési törvény tervezet melléklete üti egymást.

Innen meg cinizmus ON:
Az egész egy nagy "segíts magadon és Isten is megsegít" - ami szépen és jól hangzik. Csak-hát-pont-ők-és-felebarátaik-hoztak-ebbe-a-helyzetbe..

Secnir 2011.10.27. 15:40:01

semmijen zsóti a következőkre gondol (a kép alapján)
-...stabilnak tűnik a kupola....

sorompo 2011.10.27. 15:47:17

A gyerek kotelessegeit torvenybe foglalni? Es mi lesz a torvenyszegokkel? Borton? Vagy penzbunti,amit apuka befizet es utana nem tudja etetni az ebadtat? Vagy apukat kaszlizzak be? Nem folytatom inkabb. Agyrem!

baliquez 2011.10.27. 15:52:02

Szerintem meg inkább filózgassanak ezek az anakronisztikus fideszcsicska tömjénék a képzelt barátaikon ahelyett hogy olyasmibe ugatnak bele amihez semmi közük. A keresztyény egyház a legjobb úton van afelé hogy végleg és megérdemelten a történelem szemétdombjára kerüljön a civilizált nyugaton, erre ezek a szarrágó senkiháziak a kemény 1%-os társadalmi támogatottságukkal középkori baromságokat akarnak törvénybe iktatni. Nem felkötni kellene ezeket hanem egyszerűen eltaposni.

2011.10.27. 15:54:43

Ezek még mindig hülyék.Nem attól lesz tőbb gyerek, mert Harrach felolvassa kivánságait papirról, hanem attól hogy
--nem fognak lopni a képviselők és politikusok, pártok
--lesz a fiataloknak kiszámitható jövőjük és életképük, mondjuk ,mint tölünk nyugatabbra,
--ha nem éhbérért fognak majd dolgozni és eltudják tartani a családjukat,
--ha végre ez a sok ingyenélő politikus tisztességgel fogja végezni a munkáját,

Az meg hogy a gyereknek kötelessége eltartani a szüleit, ez kivánatos lenne. De az a baj hogy nem kivitelezhető. És pediglen azért, mert a sok naplopó, ingyeélő politikust, pártot, képviselőt tartunk el.Erre megy rá az a pénz, amiből a fiatalok tudnák támogatni idős beteg szüleiket.

Aztán azért is, kedves Harrach ur, mert már ott tartunk ebben az országban, hogy ha a szülök nem segitenek a gyerekeknek, akkor szinte semmijük nem lesz.Mindez köszönhető a szakértelem hiányának, a politikai elit folyamatos és gátlástalan lopásának, amit már 21 éve csinálnak.

Persze, ha én is politikus lennék, és 21 éve felszedném a semmittevésért a havi 2 millát és az innen-onnan csurgó 10-20%-ot, akkor én is tudnék okosakat mondani.

Mert az a fiatal aki családot alapitott, netán van 2 gyereke, a neje gyesen van, az hogy a jó k...a anyjából segitse a szüleit, ha maga és családja is csak nyomorog, hónapról hónapra és épp hogy megélnek? Kérem tetőzze még meg valami bőlcs dakota mondással. Akkor lesz igazán tökéletes és mindent kielégitő a buta szövege!
Ekkora barmokat és ennyi baromságot már régen nem hallottam.

remiz (törölt) 2011.10.27. 15:56:00

a fejeket! csakafejeket...
a semjén és a csávó a háttérben, aki túrja az orrát.
megy a meló ezerrel.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.10.27. 15:58:45

@DArchAngel: Dehát elmútnyócév meg gyurcsányahibás meg a mocskos nyugat Brüsszelből direkt fogamzásgátlót kever a magyar ivóvízhálózatba...

Caenorhabditis elegans 2011.10.27. 16:15:05

Nekem a szülő eltartása, mint kötelesség is kiveri a biztosítékot. És ha nem vagyunk jóban? Ha soha nem is voltunk? Ha rémálom vele az élet (mert ugye azt senki nem hiszi, hogy saját lakást is fenn tud az ember tartani, az eltartáson felül)? Ha b@szottul nem akarok vele együttműködni, mert nagyon nem értünk egyet, és ő sem velem? Egyáltalán, mi az, hogy kötelező együttműködni?! Felnőtt ember vagyok én is meg az anyós is, ne kelljen már kötelezően együttműködnöm vele, vazz...
.Hány éves kortól kell eltartani? Akkor is, ha dolgozhatna?
Miért nem biztatjuk az embereket az öngondoskodásra?

..meg az egészséges életmódtól, mint törvényi kötelességtől is besírok. Nem olvastam az eredetit, de ha egybeveszem a harmadik ponttal, mégcsak életkorhatárosnak sem tűnik a dolog. Kinek mi a köze hozzá, ha nutellát eszek kólával? Ha az egészséggondozáson filóznak, kötök magánbiztosítást oszt annyi.

Menekülni ebből az országból, mielőbb.

makukula 2011.10.27. 16:19:06

A Csjt.-ben megalkotása óta, lassan 60 éve szerepel a gyermek tartási kötelezettsége a szülő felé. És részletes szabályai vannak a rokontartásnak: házastársnak, leszármazóknak, adott esetben a felmenő rokonoknak is van tartási kötelezettsége. Egyébként minden civilizált államban van, és minden civilizált ember elfogadja ezt jogszabály nélkül is.

Azt meg nem tudom, honnan veszed, hogy bebörtönöznék a suli mögött cigiző/koncertre járó 17 éveseket. Ma is benne van pl. a Csjt.-ben (szintén 60 éve), hogy "a gyermek köteles szülei iránt tisztelettel viseltetni, nekik engedelmeskedni és fáradozásaik eredményességét tőle telhetőleg elősegíteni". Mégse börtönöztek még be egy gyereket se azért, mert nem engedelmeskedett a szüleinek.

Caenorhabditis elegans 2011.10.27. 16:27:37

@makukula: Akkor civilizálatlan vagyok, de nekem a szőr feláll a hátamon tőle. Nagyon. Nem akarom hogy öregként eltartsanak a gyerekeim, ha nem szeretnének és azt sem akarom, hogy nekem kelljen eltartani a szüleimet. Szeretnék öngondoskodást, biztosításokat, szociális hálót, nem egy másik embert, akivel össze vagyunk láncolva egy életre.

makukula 2011.10.27. 16:35:31

Sőt, most találtam:

1997. (!) évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

10. § (1) A gyermek kötelessége különösen, hogy
a) gondozása és nevelése érdekében szülőjével vagy más törvényes képviselőjével, gondozójával együttműködjön,
b) képességeinek megfelelően tegyen eleget tanulmányi kötelezettségének,
c) tartózkodjék az egészségét károsító életmód gyakorlásától és az egészségét károsító szerek használatától.

mim 2011.10.27. 16:39:50

@makukula: Igazad van. DE! Aminek a megszegésére nincs szankció definiálva, az nálam nem számít törvénynek. Az csak egy etikai cél. Nyilván fontos, de nem törvény. Legfeljebb névlegesen.

Csakhogy ha 16 éveseknek döntési szabadságot adnak a tanulásról - ugye ez is egy cél -, akkor egy új helyzet áll elő. Ilyen elvileg csak kivételes esetekben fordult elő. Jó vagy rosz de új dolog, amit azért illene előre megrágni.

makukula 2011.10.27. 16:44:09

@Caenorhabditis elegans: "Szeretnék öngondoskodást, biztosításokat, szociális hálót, nem egy másik embert, akivel össze vagyunk láncolva egy életre."

Ez jó dolog, de itt azokról szól a történet, akik nem tudtak "öngondoskodni". És ilyenek minden államban vannak és lesznek is mindig.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.10.27. 16:55:37

@makukula:'itt azokról szól a történet, akik nem tudtak "öngondoskodni"' Csak ez szerintem ott bukik meg, hogy a jelenleg kiépítés alatt álló rendszerben, aki nem tud öngondoskodni, az jó eséllyel a gyerekét sem tudja úgy kitaníttatni, hogy majd öreg korára azok gondoskodjanak róla.

DArchAngel 2011.10.27. 16:59:10

@makukula: Ha ez már megvan, akkor minek kell hozzányúlni?

Amúgy KDNP-ről valahogy eszembe jutott az öreg Genesis: www.youtube.com/watch?v=35K6vQRt67g&feature=relmfu

blogsámán 2011.10.27. 17:59:32

@makukula: Én azért erősen félek attól, annak ágyaznak meg így ezzel a szöveggel, ami Kínában (akik ugye mostanság nagyon nagy barátaink ám) dívik. Nevezetesen, hogy nincs nyugdíj. A gyerekek kötelssége a szüleik eltartása. Minél több gyereked van, annál nagyobb az esélyed, hogy eltart valaki öreg korodra. Ha nincs gyereked, akkor így jártál.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.27. 18:28:51

@blogsámán: Ez egyébként tény, mert egyre több a nyugdíjas, de az hogy zéró nyugdíj lesz, arra én sem számítok. Az más kérdés, hogy 20 rugó se sokkal több, de legalább talán a fűtés meg a villanyszámlára elég...

AtiSnatch 2011.10.27. 19:14:28

A bajszos egyébként Hörcsik Richárd, és nem az orrát piszkálja, csak (nem) zavarja az orrát a füst.

vastagbor.blog.hu/2011/07/14/lobbi_lazar_ketszer

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.27. 19:33:31

Harrach bácsitól ez csak üres populizmus, gyakorlati lépések kellenének, nem beszélgetések.

Horizont 2011.10.27. 19:40:23

Semjén fotójától kész is lettem!
Olyan pofát vág, mint aki csak arra vár, hogy Jézus megjelenjen neki.
A jövőre nézve félelmetes dolgok jelennek meg nap mint nap! Erőltetett menetben szeretnének megoldást a születésszám csökkenésének megakadályozására. Valljuk be azért ez nem az ő uralkodásuk alatt indult el. De nem is fogják (ők sem) megállítani. Sajnos.
Szülőről való gondoskodás? Jogszabályba azért akarják foglalni, hogy az állam mentesítve legyen.Mert akinek jogszabály kell, hogy idős elesett szülein segítsen megette a fene. Na de mi van aki csak szívvel-lélekkel tud a szülei mellé állni, pénzzel nem? Na ezért íródik ez meg. Azt se tartom kizártnak, hogy készítik elő az özvegyi nyugdíj eltörlését. Az is lehet, hogy nem csak az özvegyit hanem mindenfélét. Én nem szeretném ha a gyerekeim tartanának el,sőt NEM AKAROM, 38 év munkaviszonnyal a hátam mögött. És még nem vagyok nyugdíjas se:) Igaz mindig mondtam nekik eddig, hogyha nem találok majd haza egyszer,vagy nem tudom ki is vagyok, akkor irányítsanak egy otthonba, de mit mondjak majd ezután nekik????

@Caenorhabditis elegans: Megijedtél mi, hogy az anyós a nyakadon marad?:DDDDDDDD

DieLente 2011.10.27. 19:46:41

Kína nem jó példa, mert az a rendszer sem tartható. Az egy gyerekes modell nem fogja elbírni ezt a terhet, mivel az egy szem gyereknek nem csak két szülőt, hanem 4 nagyszülőt is el kellene tartania. És a nemek arányának felborulása miatt nem is biztos, hogy ennek a szerencsétlennek lesz utóda, mert nem jut neki feleségnek való lány, mivel a családok a fiú utódok születését tartják előnyösnek.
Híradót néztem - de minek? - és egy Miskolc környéki orvos azt mondta egyre több a gyerekkorú szülő nő, aki súlyosan hátrányos helyzete miatt nem viheti haza a szülészetről a kisbabát. Milyen gyerek és szülői jogról beszélünk itt, mikor ez egy olyan helyen történik, ahol átlagban több gyerek születik, mint az ország más területein, de ez a gyerek nem is fogja ismerni a szüleit, viszont egy év múlva a még mindig kiskorú anyuka már a következő csemetét hagyja a kórházban.
Ezek az emberek, akik ilyen hülyeségeket hordanak össze, nem ezen a Földön élnek.

kennyking 2011.10.27. 20:31:03

@Seduxen: Szerintem Semjén arra gondol:- ...És engedjétek hozzám a gyerekeket!...

kennyking 2011.10.27. 20:36:00

@makukula: Rendesen kell nevelni a gyerekeket, mert ők választanak majd nekünk szociális otthont.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.10.27. 20:52:41

A Zsóti, meg a Harrak, bedobtak egy százast a bullshit generátorba. Ez jött, ezt dobta ki a gép..

martonx 2011.10.27. 21:59:43

ez olyan Monthy Python-os volt.
Mikor vezetik be végre a hülye járások minisztériumát?

kacsa! 2011.10.28. 00:03:22

Alig várom, hogy ez a gennyes, fertőzött pattanás-párt végre eltűnjön a süllyesztőben. A gazdaállattal együtt.

Scala 2011.10.28. 00:37:39

@csizsikpizsik: Tömjén kegyetlen a képen, igen! :-D

freya10 2011.10.28. 07:51:29

Először is , a Harrach Pétert el kell küldeni nyugdíjba. Egy mert hülyeségeket beszél, kettő mert a nyugdíj mellett nem kereshetne ennyit. Ha a bírók nem dolgozhatnak, akkor az idős képviselők is adják vissza a mandátumukat. Semmi biztosíték nincs rá , hogy ép elmével tudnak gondolkodni. Amit előadtak család mentés címén, be is bizonyosodott , hogy elmentek otthonról.Nekik is meg a kormánynak is.

umad? 2011.10.28. 09:04:44

Írnátok erről egy postot? kepviselofunky.blog.hu/2011/10/27/csunyan_beegett_gyurcsany_kurvazo_foembere

(Szerintem esélyes lehet az év vastagbőre címre is, minden évben).

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.28. 09:24:04

@umad?: Zuckenberg O.V. csahos kutyája, a diktatúra kitiltotta szegény D.P.-t a fészbúkról :DDDDDDDD

Viktus 2011.10.28. 09:38:44

Csak fokozatosan ... eltörölni a járulékokat, majd törvénybe iktatni, hogy tartsuk el majd szüleinket is, és szépen lehet felszámolni a nyugdíjrendszert ugysem lesz miből fizetni.

Viktus 2011.10.28. 09:49:11

@DieLente:

Igen, mert a fiú utódnak kell eltartania a saját családját a felesége megy vele. A lány gyerek meg bukta a családnak.

gramercy 2011.10.28. 10:27:56

na, ezért lesz adó a járulékból

hazaárulók

umad? 2011.10.28. 10:53:49

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Azt nem értem, hogy a kis buzi a képviselőfunkyn miért nem enged kommentelni.

Lasombra 2011.10.28. 11:03:56

a gazdaságot bízzuk Matolcsyné férjére, aki zsigerien retteg a számoktól és az alapműveletektől. viszont vakmerő és vakhitű.

a rendet és közbiztonságot bízzuk Don Pinterora, akire többezer oldalas vádiratot össze lehetne kaparni, ha valaki nekidurálná magát.

a családokat bízzuk egy kimutathatatlan támogatottságú katolikusok pártcsökevényre, akik legfrissebb idegvágó szakirodalma a Biblia, és csak annyira mozognak otthon a család és a fiatalok dolgaiban, hogy szeretik a gyermekeket. (bizonyos értelemben.)

a nyugdíjpénzeket bízzuk egy szimpla bolti szarka ribancra, aki odahaza földet, házat harácsol, és amúgy annyi esze van, mint egy kilincsnek.

a köztársaság elnöki széket bízzuk egy nyáladzó, retardált analfabétára, aki sima spicli besúgó volt az általuk úgy megvetett átkosban, és a legnagyobb bravúr, amit elvárhatunk tőle, hogy le tudja írni a nevét - de csak azt. szerencsére ez épp elég a feladata ellátásához.

a szóvivői állást bízzuk a legcinikusabb, fejre is legirritálóbb Down-kóros idiótára, akinek a legordasabb hazugság is meggyőződéssel hagyja el az ajkait, és aki a telefonkönyvet is fejből felmondaná, ha a Gazda arra utasítja.

igen! igen! igen!
dübörög a nagy nemzeti együttműködés. nincs itten semmi gond, kérem szépen. minden a helyén van.

minden idők legrosszabb kormánya.
az MSZP a maga 8 évnyi szorgos elkúrásával sem tudott ilyen mélységekbe süllyedni.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.28. 11:16:39

Röhöghettek Semjénen, basszátok meg, de nekem ez a csóka a választott (!!!) képviselőm... Ígért nekünk CT-t a kórházba, az 51-es főűt déli szakaszának felújítását, új munkahelyeket, sőt, "a Kormány mögöttünk van" , hirdették óriásplakáton.

Azóta a minimális hiánnyal gazdálkodó városomnak közel 700 millió lett a hiánya, pusztul lefelé a város... de polgári-, vadász, farsangi, faszomtuggya milyen bálokat azt kurvára tudnak tartani.

És a legszebb: jégkorong-szakosztályt indít a város. Az alföld közepén, egy olyan városban, ahol a világon semmilyen hagyománya nincs a jégkorongnak, (viszont van foci, kézi, röpi, kosárcsapatunk).

Szóval, ha már Semjénen röhögtök, legalább minket, a bácshetes (nemsemjénreszavazó) lakóit sajnálhatnátok egy kicsit.

Kecsbit 2011.10.28. 12:32:10

"gyermekvállalási kedv erősítését az szolgálja, ha biztonságos és kiszámítható családpolitikát folytat Magyarország"
Ez baromság!!!
Az emberek tojnak bele egy nagyot, hogy milyen a családpolitika mAgyarországon, ha azt látják, hogy van stabil munkahelyük és biztos megélhetést biztosító jövedelmük.
Ki az a barom aki ebbe világba gyereket akar csinálni?
Nem azért nincs kedve családot alapítani az embereknek, mert „ négyévenként változik a családpolitika”, hanem mert percenként egyre rosszabbak a kilátások, hogy fel tudja viszonylag normálisan nevelni.

molaris 2011.10.28. 13:57:35

Az összes képviselőt, aki a rendszerváltás óta a parlamentben volt, végig kell hajtani a Chilkoot- hágón. Oda- vissza. Ha túlélik, mehetnek békével.

Nyuggervadász 2011.10.28. 15:30:40

@immortalis:
Üzenem Neked és a "bácshetes (nemsemjénre szavazó)" lakóinak , hogy ezt beszoptátok! Mellesleg, Ti semminek sem tudtok örülni? Lesz jégkorong-szakosztályotok, amihez kell- gondolom én, naiv - egy stadion is, amit majd közmunkával fognak felépíttetni. A sok közmunkás miatt, kell majd egy hatalmas konténerváros is...amit neves, népnemzeti ihletettségű építészek fognak megtervezni...A konténerváros kapuján felirat: " Arbeit macht frei ", vagy: "Wer nicht arbeitet, soll auch nicht essen! (aki nem dolgozik, ne is egyék!). A sok melós miatt külön iparágak fognak kialakulni, illetve megerősödni (élelmiszer termelés, új italbolt-hálózat, stb.) Szóval, határtalan fejlődés előtt álltok! :))))))
Ja, és miért nem örültök a "polgári, vadász, farsangi, faszomtuggya milyen " báloknak? Amíg a kétharmad bálozik, addig nem hozz hülye törvényeket! A mai világban már minden apróságnak örülhet az ember...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.28. 17:16:13

@nyuggervadász: Köszönöm,hogy megvilágosítottad sötétben botorkáló elmémet. Máris szebb a világ itt a bácshetesben. :D

Horizont 2011.10.28. 17:55:22

@Lasombra:
Ez a kommented megérdemel egy csillagos 5-öst!Bravó! Nagyon találó minden sora és tetszik a humora:)Kár, hogy csak sírni lehet rajta, röhögni nem! De ez nem a te hibád:)

@immortalis: Kedves bácshetes (nemsemjénreszavazó) lakója, nagyon sajnálunk mi titeket, de ezzel nem vagytok kisegítve:) És minket akik nem bácshetesen élünk, és röhögünk (kínunkban) ezen a töpörödött agyú "szent" emberen, mert mi meg másik baromra szavaztunk, (vagy nemszavaztunk) minket ki sajnál? A sajnálatnál már több kéne.......

Horizont 2011.10.28. 18:01:48

Ja és van egy jó hírem: Ingyen viszi a Fidesz az embereket a temetőbe!!
Lám, lám milyen jó dolgunk van:) De ki hozza vissza őket?:DDDD
"Ingyenes temetőjáratokat indít Esztergomban a Fidesz- KDNP helyi frakciója és a Vállalkozók Pártjának képviselője a halottak napjához kapcsolódóan, mivel a városban július óta nincs helyi járatos közlekedés"
:DDDDD

hardenberg 2011.10.28. 21:49:41

Olyan jó végre ilyen híreket hallani, hogy a nemzet alapját képező családokat kívánja védeni a kormány! ennek örülni kell és nem fikázni mindent. De ti biztos komcsik vagytok, vagy zsidók. És nem áll érdeketekben, hogy ezeket a nemes dolgokat támogassátok. Pedig ismét egy szép és jó dolog ez, mint sok más, amit a kormány az utóbbi időben csinált!

engem gyíkká változtatott 2011.10.28. 21:52:23

gyerekek kötelességét törvénybe foglalni olyan, mint a bélszabályozást rendelettel szabályozni.

tipikus túlszabályozás, a fölösleges, semmirekellő hülyék létjogosultságának önigazolása. igen, tanuljon a kölök. tudjuk. a '60-as évekből feltámadt, röneszánsz vadászó elvtárs is jól van? renben, örülök, melegben van, poci tele.

magyarország dúsgazdag, ha ilyen senkikre van pénz. a kdnp a luxus maga.

ma kaptam a dúsgazdag terézvárosi önkormányzattól méregdrága sokoldalas színes kiadványt (2 példányban), hogy minden oké, csurig vagyunk pénzzel.

akkor jó, köszönöm az újabb bíztatást a menekülésre. pá.

molaris 2011.10.29. 03:58:01

@hardenberg:
Hol élsz, ahol ilyen rendes rezsim van hatalmon.
A komcsik elbaltáztak mindent amit lehetett! Azt hittem, ennél rosszabb már nem lehet.
Tévedtem, jöttek kétharmadék.

Még mindig Jobb(ik)ra vágyom!

Wasmakox 2011.10.29. 07:37:04

Szóljon már valaki ennek a szentfazéknak, hogy az ötlendezésük valószínűleg nem alkalmas 1. emberi fogyasztásra, 2. sárga csekk feladására, 3. nappali gyermekfelügyeletre 4. családbarát munkahelyek létrehozására, 5. eladósodás nélküli otthonteremtésre...Ebből következik, hogy valószínűleg a gyermekvállalási kedv növelését sem fogja meghozni.
És azt is mesélje el valaki, hogy milyen az a "tejes család"! Remélem nem az "egy koca - egy porta" terv szarvasmarha-verziója!

DieLente 2011.10.29. 08:28:16

@Viktus: igen, de akkor vagy engedélyezik a többférjűséget, vagy előírják, hogy így, vagy úgy, de minden férfinak legyen legalább egy gyereke, különben hatványozottan fog csökkenni a születésszám.
@hardenberg: ez mekkora szöveg:D propaganda újságba való. Nem érdekel a családtörvény, a mostanit sem ismerem. Legyen az embereknek biztos munka és valami jövőkép - emiatt mer(ne) az ember családot tervezni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.29. 11:43:03

@immortalis:

Sajnállak....de hangosan röhögtem xD
Elvégre sírva vigad a magyar...meg kínjában, hogy meg ne bolonduljon.

SvenH. (törölt) 2011.10.29. 14:59:07

mi a gond azzal hogy a gyerekek kotelesek eltartani a szuleiket?
miert ki tartsa el, ha a szulo "vallalkozo" adocsalo minimalberes segilyes volt?
ott a kolyke tartsa az el...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.29. 15:12:01

"adókat fizető munkavállalók mit szólnak majd, ha a nyugdíjemelésért tüntető öregek előtt a kormányszóvivő megvonja a vállát, és rájuk mutat bűnbakként? Hogy az ő dolguk eltartani a szüleiket?"

a Schneider Tomi nevezetű jobbikos skinhead elvileg a szociális és családügyi bizottságban van. ő, mint a szülők nagy barátja, vajon mit szól ehhez?? :)

SvenH. (törölt) 2011.10.29. 15:50:02

@immortalis: te egy nagy kommancs vagy ha nem tetszik az ősmadzsar szittya sport

Rodeo36 2011.10.29. 21:19:03

@immortalis: bácskiskunbasznádon? jég meg a hoki...majd csinálnak fából jeget, törvényerővel péntek délutánonként és addig csiszolják amíg síkos lesz utána a norvég halászok bejönnek és felaprítják tűzifának, hogy legyen móka és vidámság

2011.10.30. 15:51:44

a kormány csak végrehajtja az emberek akaratát, 2/3-ot adtunk nekik, nagyon helyesen! Az elmúlt másfél év alatt kimagasló munkát végeztek, a gazdaságot helyre rakták, itt az ideje a családpolitikának, nagyon helyesen. Ezt a nehéz feladatot vállalta a KDNP, nagyon helyesen. Látszik, hogy a nép körébül gyüttek, reális és jó kezdeményezések. (Bár tudom, hogy Szijgyártó úr gyávának titulálna bejegyzésemért, de értem őt, keményen, de igazságosan kell fogni a népet, nem szabad hazudni, és ő nem is hazudott, amikor véleményét mondta a fórumozókról)

2011.10.30. 17:07:52

@SvenH.: A gyerekeknek az unokákat kell eltartania: Ez a világ rendje. Kifordítani persze lehet a dolgot, de a következmények asszem elég nyilvánvalóak. Nagyon szeretjük a nagymamát, meg minden, segítünk neki bevásárolni meg nagytakarítani, de nem olyan itt a bérszínvonal, hogy egy-két keresetből hat-nyolc ember megéljen.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.10.30. 23:36:03

a családpolitikai intézkedések nagy része katasztrofális volt,kezdve a Ratkó-gyerekektől (1950-es évek), folytatva a gyeses (1968.január 1.utáni),majd a szocpolos (1992-3. tájéka??) gyerekekig... nagyjából 20 évente szükséges (??) valami marhaság, ami felborítja a természetes népesedési folyamatokat... tragédia, másképp nem tudom a legújabb baromságot jellemezni..:(
@Lasombra: tényleg jó vagy :)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.31. 09:23:10

@Zb74: Megvonják a nyugdíjakat. Ez egyértelmű.
Ahogy törvényes kötelességem eltartani a szüleimet, azonnal megvonják a nyugdíjukat.
Nálunk most öt nyugdíjas van öt keresőre.
Testvéreket és anyós-apóst is belevéve.

Viszont ha a srácokat 16 fölött mind dolgozni küldi a - renccer -,
akkor a családi arány javul és hét aktívra jut öt nyugdíjas.

Közben persze, a nyuggerjáradékokat-adókat azért fizetgessük is....
Fasza, nagyon fasza.

lyken 2011.10.31. 09:47:05

Arra még nem gondoltak ezek a tetvek sem, hogy:

- megadni a lehetőséget a családosoknak, hogy eltartsák a gyerekeiket kiszámíthatóan, hosszútávon is?
- az örökbefogadást a jelenlegi irreálfasiszta szintről a reálisra hozzák?
- aki rosszul bánik a gyerektől attól elvegyék és gondoskodjanak az örökbeadásáról?

UI: Ha már így szóba került a kiszámíthatóság... Nem csak a családos ember szereti, ha kiszámítható az élete. Nem veti azt meg az átlagadózó sem túlzottan... Vagy ez a tétel már magas?

2llkedő 2011.10.31. 09:49:08

@simonmondja.:

"Viszont ha a srácokat 16 fölött mind dolgozni küldi a - renccer -,"

A kínai rencerben nincs kórhatár.

lyken 2011.10.31. 09:58:39

Egyébként ahányszor elindulnak ezek a baszomfütyi gumicsontok, mindig elkezdek tippelgetni, hogy 3 nap vagy két hét múlva jön az az ocsmányság, amiről megpróbálják elterelni a figyelmet?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.10.31. 10:33:36

@hardenberg: Ugye nem gondoltad komolyan a kommnetdet. Mert ha igen akkor nagy baj van nálad!

nu pagagyí 2011.10.31. 12:13:15

Szabályozni kéne még a Nap járását is, mert magától biztosan össze-vissza csinálná. Nagyon látszik az elvonási tünet, nem vált javára az országnak, hogy ezek nyolcévig ellenzékben voltak. Túl sok idő ez arra, hogy az eredeti gondolat eltorzuljon a sok hiábavaló csiszolgatásban. És most kényszert éreznek, hogy mindent rögtön és azonnal kiokádjanak, hátha nem lesz már több idő rá.

nu pagagyí 2011.10.31. 12:21:50

@hardenberg: Igen, a családokat is csak ők tudják megvédeni. Ha nem tennék akkor szétesnének, nem tudnák mit kell csinálni. Nem tudná a büdös kölyke, hogy mi az ő kötelessége. A szülő végre követelhet a gyerekétől és most már akár fel is jelentheti majd. De a gyerek is feljelentheti a szülőt, ha nem kapja meg a Túró Rudi ellátmányt. És persze leszármazni is kell, kettő már egy család.

dr. v.b.1990 2011.10.31. 14:27:56

A túró rudis ötlet után semmit nem lep amit ezek javasolnak.

HenteSS88 2011.10.31. 16:20:30

Semjént ha esetleg valaki nem látta volna a gazdái körében, íme:

youtu.be/og-Eu0Vn7BM

ketroot 2011.11.01. 10:19:51

@HenteSS88:

Ilyenkor szórakoztatóbb a kommenteket olvasni...

csutkababa 2011.11.01. 12:04:00

A csjt alapján nagyon gyakori a következő eset: szülők eonokkal ezelőtt elváltak, apu 40 évig feléje se néz gyerekeinek, nem fizet gytartást.
Egyszer csak kap a középkorú gyerek egy levelet egy szocotthontól, illetve annak fenntartójától, miszerint apuka nyugdíja baromi kevés az otthon havi díjához képest, legyen szíves ennyit és ennyit hamahama átutalni, mint gyermek, merkülönben....
És itt jön, hogy a gyereknek be kell bizonyítania, hogy apu évtizedek alatt érdemtelenné vált a támogatásra, bocsesz. Különben rávarrják a költségeket! Mai törvények alapján.

Itt valaki feszegette a nem jóban lenni kérdést. Ez kevés, csak akkor bújhat ki a gyerek a szülőtartási kötelezettség alól, ha bebizonyítja az érdemtelenséget.
És ne legyenek illúzióink, az a szülő, aki elhagyta anno a családot, jó eséllyel még perelni is fog a tartásért.
És ha "csak" pokollá tette az életüket, és megkönnyebbülés volt, hogy eltűnt? És ha fizette a tartásdíjat? papíron példás apa maradt.

guma 2011.11.01. 12:20:24

@csutkababa: ez így van (ha állami gondozott volt a gyerek és sosem látta apját akkor is!) valóban, amit kiegészítek azzal, hogy nem veszik figyelembe, ha a saját eltartása ezáltal veszélybe kerül mert meg van adva a minimum nyugdíjhoz egy szorzószám és ha több esik 1 főre akkor fizetni kell.
mindezt hivatal intézi, kereseti kimutatások alapján
később pereskedhet, hogy élni sem tud pl albérlet kifizetése után - na de addig mit eszik, hol lakik?
kit érdekel, hiszen a szülőt sem érdekelte...

ezért vártam az új törvényt bevezeti-e a családszerető gyermekeket támogató kormány ezt a gyerektartásra is?
hát nem vezette be...
ott bíróság dönt, (sokszor több évig tartó tárgyalás után), hogy mennyit meddig fizetnek - addig egyen a gyerek kefét...

csutkababa 2011.11.01. 12:32:59

@guma:
Jól értem? szülőtámogatás-eltartás azonnal, gyerektartás évekig húzható???

Horizont 2011.11.01. 13:09:51

@guma: Úgy emlékszem valamikor régen működött olyan, hogy az állam megelőlegezte a gyerektartást aztán behajtotta azon a szülőn aki nem fizetett. De a gyerek addig is kapott pénzt. Ilyen már nincs? (naiv kérdés)

Mondjuk az arra méltatlan szülő eltartása nagy szívás, de van példa az ellenkezőjére is. Amikor az arra méltatlan gyerek megjelenik a szülő halála után az örökségért, és hiába tagadta ki a szülő köteles rész akkor is jár neki! Az élet már csak ilyen igazságtalan......Az állam meg még az életnél is szemetebb:)

guma 2011.11.01. 13:44:08

@csutkababa: igen! ez a napi gyakorlat, ha példádnál maradunk...

@Horizont: igen, perek után meghatározott ideig! mivel a válás sokszor nem közös megegyezés, a gyerekelhelyezés stb, után jön a tartásdíj megállapítás.
egy időben valóban volt, de ha jól emlékszem a behajthatatlan pénzek miatt már nincs rá mód.
és példa mindenre van, de ez akkor is extrém helyzet ebben az eladósodott világban.

Horizont 2011.11.01. 13:52:19

@guma: Extrém persze! Az állam hárít, kibújik. Szerintem ez erről szól. Gyerekkoromban volt egy mondás (vagyis gyakorlat, mert akkor sok öregnek nem volt nyugdíja), hogy egy szülő fel tud nevelni hat gyereket is de hat gyerek nem tud eltartani egy szülőt. Majd visszajön az a világ!

gyilkos fűegér 2011.11.01. 15:10:50

@Secnir: "semmijen zsóti a következőkre gondol (a kép alapján)
-...stabilnak tűnik a kupola.... "

Vagy: "Hm, annak a kis puttónak szúrnám a fosóját..."

gyilkos fűegér 2011.11.01. 15:23:55

@immortalis:

Most mondjam azt, hogy aki Semjénre szavazott, az meg is érdemli?

Mindenről Orbán tehet! 2011.11.01. 18:06:14

A múltkor rábasztam az ujjamra a kalapáccsal. A vérzés nem állt el, mert a fehérvérsejtjeim sztrájkoltak a diktátorikus médiatörvény ellen. Az a rohadt fidesz!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.01. 19:06:17

@csutkababa: Ráadásul ha megdöglik a rohadék,a temetését is fizetheted.

makukula 2011.11.01. 22:21:33

@csutkababa: Miután a szocotthonnal nem állsz rokoni kapcsolatban és szerződést sem kötöttél velük, feléjük semmilyen fizetési kötelezettséged nincs. A fater felé van, de csak, ha rászorul, neked pedig van miből fizetned. És erre nem kötelezhet automatikusan valami névtelen hivatal, csak a bíróság. A perben pedig bizonyíthatod, hogy a fater érdemtelen.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.02. 06:42:50

Pár napig nem nézünk ide Zeroval, és tessék....

Először egy jótanács: Ha valakit nagyon utálsz, válasz helyett a szűrés gombra kattints. Ha annak 3-nál többször érzed szükségét megnyomni, válaszd helyette a jobb felső szürke X-et.

Aztán: Aki ocsmányságot okádva, és/vagy "én szartam a spanyolviaszt, akinek más a véleménye valamiről, az rohagggyonmegazannnyába"-stílusban akar, ill. képes csak kommentelni, az inkább neki se álljon. Idő és kedv hiányában random idenézés alapján, azonnal, mérlegelés nélkül tiltjuk ki, aki nem hoz egy bizonyos szintet. Ne kelljen már IQ-hoz kötni a kommentelést.....

Gyengébbek kedvéért: a baromállatokat kibaszkodjuk a blogról, örökre.

Ja, és nem számít, hogy valaki törzskommnetelő, vagy csak véletlenül ette ide a rosseb.

Szép napot mindenkinek.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.02. 16:27:34

@laspalmas: Kemény vagy, Csoki. :D Mondjuk még belevehetnéd az "örökre kitiltás" indokai közé, ha valaki nem tud legalább alapszinten helyesen írni, vagy ha esetleg az 'ideológiai helyesírás' szabályait követi: a magyar szót folyamatosan nagybetűvel kezdi, stb, stb. :D

süti beállítások módosítása