Skip to content


       Szűrés lista

Különadót a kommunistákra

Hangos is, látványos is az előadás, és rövid idő alatt pörgött fel nagyon. Nulláról.

Meglehetősen átlátszó módon, bár sokak megtévesztésére alkalmas még így is.

Lássuk a mostani Nagy Fideszes Komcsiüldözés stációit.

1, Közöny
Illetve inkább néma cinkosság.
2010 júniusában a Jobbik szerette volna Biszku Bélát, (akiről ráadásul Wittner elterjesztette, hogy 640 ezer forint a havi nyugdíja) az Országgyűlés bizottsága előtt meghallgatni, de javaslatuk nem kapta meg a kellő, kétötödös támogatást. Pedig csak a kétharmadból meglett volna.

2, Közöny
A három majom tipikus esete: nem lát, nem hall, nem beszél.
2010 novemberében az ügyészség elévülésre hivatkozva visszadobta Gellért Ádám jogász Biszku elleni feljelentését. A kormánypárt nem kommentálta a döntést.

3, Közöny
Persze némi naridroid-jóindulattal pihentetésnek, "alapos megfontolásnak" is mondható.
A kommunizmus bűnöseinek büntethetőségéért szálegyedül küzdő Gellért Ádám kidolgozott az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről egy 13 oldalas törvényjavaslatot, melyet 2011. április 27-én elküldött a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Válaszról nem hallottunk.

Egészen mostanáig.

4, Kezdet
Közeledett október 23-a, az '56-os forradalom évfordulója. Bár a NER, NENYI, és pláne AZ ASZTAL körüli cécó után extrém ünnepi műsorra számítottam, csalódnom kellett. Azt hittem, hogy lesz MSZP-székház ostrom, aztán a kimenekülőkre célzás gumilövedékkel, Gyurcsányért a TEK összes fekete Audija kivonul, Ildinénit pedig kilövik a Szputnyik után, de minimum Moszkvába. Ehhez képest egy sima, sablonos állami ünnep volt, ahol a lánglobbantást a nem túlzottan tüzesnek kinéző Rétvári Bencére bízták, beszédet pedig a szintén elég nyugis, nagypapa fazonú Réthelyi Miklós NEFMI-miniszter mondott csak, mert Palibán kívül más nem volt itthon. Kövér László Dél-Amerikába, Igaz(i) Semjén kormányfő-helyettes Ausztráliába, Orbán Viktor pedig Brüsszelbe utazott. Bár a "nekünk az EU-Brüsszel-IMF nem diktál" virtusba kissé döcögősen illeszkedik a miniszterelnök úr ottani mondata, hogy "a dolgok normális rendje szerint nekem ma Budapesten kell lennem, mert nemzeti ünnep van, de talán jó döntés volt, hogy eljöttem Brüsszelbe, hogy Magyarország érdekeit képviseljem", mégsem féltem a híveket a skizofréniától. Meg lehet ezt magyarázni, még Szijjártónak sem kell lenni hozzá. Tehát: a Fülkék Ostora ismét kiosztott pár kokit és sallert a hanyatló nyugatnak, hogy biztosan megtanulják, velünk nem érdemes tengelyt akasztani.

De az ünnepség akkor is lapos volt, többet vártam azelmúltnyócév után.

Valószínűleg a kormánypárt is érezte, hogy ez így kevés, mert gyöngytyúk módra megörültek neki, hogy Wittner Mária előző héten megint elkezdett zizegni a kommunisták nyugdíján. Azt mondta, hogy "a hétfői frakcióülésen kezdeményezi, hogy a megfelelő szakmai grémiumok alkossanak egy jogszabály-tervezetet arra vonatkozóan, hogy a diktatúrát működtető személyek nyugdíja drasztikusan csökkenjen."

Hétvégén a pártban meghányták-vetették az ötletet, és rábólintottak. Ha már a naszád ilyen gyorsan hasítja a vizet, de sajnos lefelé, mert véletlenül folyton saját magát torpedózza tökön, akkor legalább cirkusz legyen a népnek nemzetnek. A frakcióvezető úr titkárnőjének még az is eszébe jutott, hogy tavasszal kaptak egy hasonló törvényjavaslatot valami civiltől, gyorsan előkereste hát. Jani megdícsérte, igen, mindegy, mi az, jó lesz, Pali szívesen aláírja.

5, Kard ki
Lázár aztán ki is állt hétfőn sajtót tájékoztatni.
"a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy - amennyiben erre törvényi és alkotmányos lehetőség mutatkozik - fizettethető-e jóvátételi adó azokkal, akik korábban az MSZMP vezető tisztségviselői, vagy a párt vezető szervezeteiben tagok voltak, illetve tagjai voltak az akkori politikai apparátusnak, helyi, megyei vagy országos szinten– tette hozzá a frakcióvezető.

Lázár rámutatott, az alkotmányos lehetőség adott azáltal, hogy a 2012. január 1-jén hatályba lévő alaptörvény megfogalmazása szerint 1944. március 19-én megszűnt Magyarország függetlensége, és az új demokratikus jogállam 1990. május 2-án született meg, tehát a dokumentum hatályon kívül helyezi e két dátum közötti időszakot.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, csak azok lennének kötelesek jóvátételi adót fizetni, akik főállású politikai döntéshozók voltak. A fegyveres testületekre és más társadalmi szervezetekre ez a javaslat nem vonatkozik – tette hozzá Lázár.

Elmondta, Wittner Mária felszólalása alapján javasolni fogják a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását, annak érdekében, hogy Magyarország által a 60-as, 70-es években elfogadott nemzetközi – a nürnbergi bíróságon alkalmazott jogelvekre vonatkozó – egyezmények a részét képezzék a törvénykönyvnek, újabb lehetőséget teremtve ezáltal az 1956-ban elkövetett emberiség ellenes bűnök kapcsán a felelősségvonásra, amelyre az elmúlt 20 évben nem nyílt mód. A honatya kitért rá, ennek részleteit Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő fogja ismertetni, várhatóan még a hét folyamán."

6, Kard
Gulyás "Tehát az igazságtétel kérdése már egyetemi tanulmányaim óta foglalkoztat, a konkrét javaslattal viszont Gellért Ádám keresett meg, és azóta igyekeztem elérni, hogy törvény lehessen belőle." Gergely szorgalmas volt, már másnap a kamerák elé állt.
"Az a törvényjavaslat, amelyet a héten a Fidesz képviselőcsoportja benyújt az Országgyűlés elé, lehetővé teszi, hogy a legsúlyosabb esetekben, az 56-os megtorlások során elkövetett emberiesség elleni bűncselekmények esetén, a felelősségre vonásra sor kerülhessen – hangsúlyozta Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő Gellért Ádámmal, a javaslat kidolgozójával közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: „szűk körről van szó, kifejezetten a megrendelőkről, esetleg azokról, akik a megtorlások végrehajtásában, az igazságszolgáltatás területén játszottak szerepet”.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, véleménye szerint a törvény körülbelül egy tucat embert érintene. A jogalkotó szándéka szerint Biszku Bélát érintené a felelősségre vonás – szögezte le. Hangsúlyozta, ha a törvényt elfogadják, az ügyészség feladata lesz, hogy nyomozást indítson, illetve értelmezze a jogszabályt. A törvény elfogadását követően a Fidesz-frakció meg fogja tenni az ehhez szükséges lépéseket – szögezte le."
 

Emlékszünk, tavaly ilyenkor még nem foglalkoztatta őket az ügyészség Biszkuval kapcsolatos döntése...

7, Különbségtétel
Természetesen nem eszik olyan forrón a kását..... Joggal merül fel sokakban a kérdés, hogy komolyan megszívatja a Fidesz a komcsiadóval az összes volt MSZMP-st? Azokat is, akik most már hozzájuk csapódtak? Például AZ Alaptörvényért oly sokat tevő Pozsgayt is? Nem, ezt Imre bácsi sem hiszi....

"Szűrös az [origo]-nak azt mondta: szerinte nem vonatkozna rá a javaslat, mivel a rendszerváltás után ment nyugdíjba havi 60 ezer forintos összeggel. Se a rendszerváltás előtti, se az azt követő rendszertől nem kapott semmilyen kedvezményt. Szűrös azt állította, hogy hiába volt az 1980-as években moszkvai nagykövet, anyagilag sokkal előnyösebb helyzetben volt a finn követ, mivel ő rubelben kapta a fizetését, a Helsinkiben dolgozó nagykövet viszont dollárban.

Pozsgay szintén azt mondta az [origo]-nak, hogy nem érintené a Fidesz javaslata, mivel "szerény nyugdíjat" kap, ráadásul aktívan rész vett a rendszerváltásban is. Pozsgay véleménye: meg kell vizsgálni, hogy alkotmányosan lehetséges-e a járandóságok ilyen jellegű korlátozása. Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nem támogatja a javaslatot, azt felelte: nem vizsgálta a javaslatot, nem ismeri annak részleteit."

Ez valószínűleg azért lehet, mert azok még nincsenek, jelenleg az ötletelés folyik. Kedden volt a Fidesz által összehívott ötpárti egyeztetés, ahova az MSZP-ből valami miatt nem ment el senki. Az udvariasságból meghívott Jobbik és LMP valószínűleg úgy gondolta, hogy ha már a véleményük úgyse számít, úgyis az lesz, amit a Fidesz kitalál, nos, akkor legalább egy kis humorral oldják a hangulatot, és maradnak emlékezetesek:

"Azt a fideszes elképzelést, hogy a nyugdíjakból jóvátételi adó formájában vegyenek vissza, az LMP és a Jobbik is határozottan elutasította. Novák Előd úgy fogalmazott, hogy nyugdíjak megadóztatásával "Pandóra szelencéjét" nyitnák ki. "Ne játsszunk a nyugdíjasok idegeivel" - mondta. Az LMP-s Schiffer András egyetértett vele ebben."

Egyem a szívüket, milyen aranyosan aggódnak... Többek között "Béla bácsi"-ért.

Konkrétum egyébként kevés derült ki eddig, de az lényeges: fideszék megint nem ortodox módon csinálnak valamit, persze magabiztosan.


"Igazságosság és méltányosság mellett a törvény megvalósítható is kell, hogy legyen – mondta el Lázár János. A frakcióvezető ismertette a Fidesz-frakció álláspontját. Elmondta, hogy a jövő év elején hatályba lépő új alaptörvényből indultak ki, mely szerint a jogalkotó illegitimnek tekinti az 1944. március 19-i és az 1990. május közötti társadalmi rendszert. Ebből fakad az, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP), mint az államot vezető szervezet, illegitim tevékenységet folytatott. Az 1956. november 4-én megalakult MSZMP politikai döntéshozóinak kifizetett pénz is illegitim, és visszajár a magyar társadalomnak valamilyen formában – szögezte le Lázár János. Ezt lehet adónak hívni, vagy újra megállapítani a nyugdíjakat – reagált a többi párt felvetésére a fideszes politikus,(...)

Lázár János szerint a legnehezebb kérdés az, hogy hol húzzák meg a határt, ki tartozzon az érintett körbe. Emlékeztetett arra, hogy a témában jártas történészekkel konzultációt folytattak, tanulmányozták a szakirodalmat, és arra jutottak, hogy a rendszer működtetője az MSZMP vezető testületei voltak. Hogy milyen vezető testületek voltak, azt maga az MSZMP nagyon pontosan definiálta; a kortörténeti dokumentumok leírták, hogy kit tekintettek helyi, regionális és országos szinten vezető beosztású, az ügyeket érdemben befolyásolni képes munkatársnak. Ez nagyjából 5700 embert jelenthet. Az érintett kört Lázár János úgy definiálta, hogy akik „hivatásszerűen” az MSZMP-beli tagságukból és vezető beosztásukból éltek, és érdemi döntéseket hoztak. (...)

Lázár János szerint az egyéni elbírálás elvét kellene alkalmazni."

 

Vagyis szépen elkezdik majd osztályozgatni a kommunistákat. Ő jó, ő meg nem, tied fizet, enyém nem...

Biszkut viszont lehet, hogy -majd egyszer- elítélik az új törvény alapján, de a jelenlegi tervek szerint különadóznia nem kéne.

Ezt a fidesz.hu-n ilyen szép burkoltan írták meg:

"A Fidesz frakcióvezetője nem zárkózik el a Jobbik azon felvetésétől, hogy az érintettek körét kibővítsék, és felhívta a figyelmet arra, hogy az időbeli korlát kiterjesztése nem érintene sok embert."

Az Index újságírója ügyesebben jegyzetelt:

"Lázár nyitottnak mondta magát, és nem zárta ki, hogy egyedi elbírálás alapján - a Jobbik javaslatával összhangban - akár például a vérbírókra és ügyészekre is kiterjesszék a nyugdíjcsökkentést."

Ugye milyen szép dolog a demokrácia?

Szabadság, egyenlőség, testvériség!

A különadózók kiválogatása egyébként a Nyugdíjbiztosító feladata lenne .

""Nem fogadjuk el, hogy a nyugdíjbiztosító azt mondja: nincsenek adatai" - jelentette ki. Szerinte az egyedi elbíráláshoz szükséges adatok előkeresése a nyugdíjbiztosító feladata lesz, elő kell majd venniük az érintettek dossziéit."

Hajrá!

 

Címkék: politika fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr373326504

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blog és a pénz 2011.11.02. 16:11:03

Követhető látogatók, hírlevezhető olvasótábor. Bevételek. E-book gyorsan és egyszerűen, termékeladás, könyvkiadás ...  

Trackback: Új Munka Törvénykönyve helyett: inkább az Aranybulla felélesztését támogatná a felső 10.000 2011.11.02. 13:48:51

Átdolgozott formájában elfogadta a kormány az új Munka Törvénykönyvét, így - ahogy azt mások már megírták - komolyabb változtatások már nem várhatóak a joganyagban. Az ország leggazdagabb embereit tömörítő Magyar Nemesek Érdekvédelmi Szövetsége (MaNÉSZ...

Trackback: A görög miniszterelnökben biztosan megvan az a bizonyos (magyar) X 2011.11.02. 13:48:23

Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök az egész világot meglepő akciójával kapcsolatban kerestük meg Matolcsy Györgyöt, aki éppen Szijjártó Péterrel és Kósa Lajossal tökmagozott a Magyar Nemzeti Bank bejáratánál. Matolcsy kérdésünkre, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2011.11.02. 13:18:43

...de az ugye megvan, hogy az index utánajárt: körülbelül 2 ember van, akire vonatkozhat a lex Biszku?
index.hu/belfold/2011/11/02/az_idovel_fut_versenyt_a_lex_biszku/
sok hűhó.. ...izé, fingra gombot varrni.

Secnir 2011.11.02. 13:21:46

" jogalkotó illegitimnek tekinti az 1944. március 19-i és az 1990. május közötti társadalmi rendszert."
Tökéletes!
Aki ettől a gusztustalan társadalmi rendszertől nyerte -vagy köszönheti- a diplomáját és az első millióját, az már szaladhat is visszadni.
kezdjük az ABC-t Orbánnal, Lázárral, SchmidttPaullal....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.02. 13:22:44

@Secnir:

Az első legfontosabb, hogy Biszku élje meg.
A második a különadó.
:)

Viktus 2011.11.02. 13:25:35

Mire kiszámolják kihalnak a vén komcsik :P

hardenberg 2011.11.02. 13:25:45

Ezt 1990-ben kellett volna megtenni. De a felelősségre vonás elmaradt (illetve volt egy fegyveres csoport, aki kommunistákat csinált ki, mint pl. a Veszprém megyei bolsi kiskirályt, Pap Jánost, amit aztán öngyilkosságnak állítottak be). De persze a paktumok és hazaárulások antalli kormánya ebbe nem mehetett bele, az utánuk következők meg leszarták az egészet. Most már veszett fejsze nyele az egész.

Marcellusca 2011.11.02. 13:28:05

@Secnir: Pont ez jutott eszembe.

Meg az is, hogy én magam is illegitim vagyok.
Mert merészeltem abban az időszakban megszületni.

Hogy menjenek és csináljanak kistestvért maguknak!!!

Egyéni elbírálás, mi?
Eddig is az volt.
A mi kommunistánk (Pozsgay, Szűrös, Orbán, Áder, Matolcsy-né férje, stb, stb.) jó kommunista.

Ehhhhh, megint nem kell kávé.

Secnir 2011.11.02. 13:37:26

amúgy pozitív hangvételű az, hogy -összefoglalva- !!!visszamenőleg lehet bírókat, ügyészeket felelősségre vonni!!!
:-)

Secnir 2011.11.02. 13:43:10

@Marcellusca:
ja, ez még benne volt, hogy aki ebben az illegitim időszakban született meg, az aztán haljon is meg gyorsan, de aztán eszembe jutott, hogy akkor ki fejezné be a mondatomat?
:-D

Ironfist 2011.11.02. 13:43:31

@Marcellusca:
Ők nem kommunisták, hanem a rendszer áldozatai. A diplomájukkal, meg az akkor történt fentre történő beszorulásukkal együtt.

"Meg az is, hogy én magam is illegitim vagyok.
Mert merészeltem abban az időszakban megszületni."

Én ugyanez. Szerintem ezzel most megint sikerült a fél országot megsérteniük.

"Aki ettől a gusztustalan társadalmi rendszertől nyerte -vagy köszönheti- a diplomáját és az első millióját, az már szaladhat is visszadni.
kezdjük az ABC-t Orbánnal, Lázárral, SchmidttPaullal...."

És azt is, amit abból az első millióból csinált.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.02. 13:45:29

Jóvátételi adó, komolyan mondom, ez a kormány olyan mint Móricka, mindenről a pina...izé, akarom mondani az adó jut eszükbe.

Egyébként marha egyszerű, tessék belerakni az alaptörvénybe hogy vagyonelkobzás és közélettől, közigazgatási hivataltól való eltiltás ha KISZ/MSZMP tagnál több, főleg funkci voltál valaha is....Ja, hogy kiürülne a Parlament meg minden polghivatal? Ja, hogy könnyebb biszkuzni mint azzal foglalkozni hogy dőlünk mint a dominó, de közben Pozsgay elvtárssal rittyentetünk pántlikás polgári népnemzeti alkotmányt magunknak?

Kandeláber 2011.11.02. 13:47:36

@hardenberg: Volt ugye a Zétényi-Takács féle törvényjavaslat, amely gyakorlatilag elszámoltatta volna a komcsikat, de azt az (akkor) Sólyom László által vezetett Alkotmánybíróság elmeszelte. H az hatályba léphetett volna, ma nem lenne miről beszélni. A cseheknél is jól működik a lusztrációs törvény. Csak hát a Kompország a régi úton halad.

Secnir 2011.11.02. 13:48:50

@Ironfist:
"És azt is, amit abból az első millióból csinált."
na erről kéne egy önálló képviselői indítvány kétharmaddal megfűszerezve.
vagy egy ügydöntő népszavazás.
mondjuk nem tudom, ha 500.000 ember kimegy a Kossuth-térre baltával - az ügydöntő népszavazásnak számít?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.02. 13:52:48

@Secnir: Azt a baltás-dolog egyre inkább érdekel, ha van időpont szóljatok...

Ironfist 2011.11.02. 14:01:58

@Secnir:
Nem, ha 500.000 ember kimegy, akkor elbagatellizálják, hogy kint voltak ötszázan, na és? De lassan tényleg érhetne már egy ilyen. Attól tartok azonban, hogy ezek örökre a nyakunkon ragadtak.

Secnir 2011.11.02. 14:02:15

@csizsikpizsik:
közben végiggondoltam: az a baltás sztori nem ügydöntő, hanem perdöntő.
vagyis nem
vagyis mittomén

Énbagoly 2011.11.02. 14:04:18

Megpróbálom követni ezeknek a gondolkodását, de egyre kevésbé megy. Én még sokra értékelem a logikát.

Különben ezzel az egésszel lehet szép kis viharokat aratni, miközben kiderült, hogy ez az ország valahogy, valamit nagyon elcseszett, mert szarul áll a gazdaságunk, pl. hány forint is az euró? Ja, és persze, ha kurva nagy szarban leszünk (vagyunk), minket senki sem akar majd megmenteni, mint a görögöket, vagy az olaszokat.
De verjük csak a 70-80 éves kommunisták fejét, az most a legfontosabb dolgunk. 20 éve lett volna ez a legfontosabb.

lomposfarkas 2011.11.02. 14:08:03

"Emlékeztetett arra, hogy a témában jártas történészekkel konzultációt folytattak, tanulmányozták a szakirodalmat"
Gondolom Lenint és Sztalint tanulmányozták. Bár ők nemcsak ugattak, de tudták azt is, mit kell tenni a konkurrensekkel.

Marcellusca 2011.11.02. 14:10:43

@csizsikpizsik: Jaja!

Különadót a különadóra! :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.02. 14:11:18

@Secnir: Ügy vagy per nekem 8, a baltán van a hangsúly nálam már...:/

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.02. 14:15:31

@Marcellusca: Ja, az adócsökkentés kormánya, akik a 8 év szoci kormányzás alatt a Parlamentben már le sem ültek hogy ne kelljen 2 percenként felugrálni hogyaszongya: adócsökkentés! most! azonnal! radikálisan! Erre most másfél éve csak úgy kezdik, folytatják és végzik hogy adó, termékadó, jövedékiadó, különadó, csipszadó, bankadó, hipermarketadó, ebadó, ingatlanadó, baleseti adó, jóvátélteli adó...az adó adóját várom már, Gyuri remélem már számolja...

Ironfist 2011.11.02. 14:19:44

@csizsikpizsik:
"az adó adóját várom már,"

Így van, aki van olyan burzsuj, hogy még tud adót fizetni, azt meg kell adóztatni, de könyörtelenül!

Leriel 2011.11.02. 14:21:20

Tehát ha jól értem:
- aki mondjuk 1988-ban, 60 éves korában ment nyugdíjba
- és most, 2011-ben 83 éves
- az vajon hány évig fogja ezt a "jóvátételi adót" fizetni?

Még ha több száz emberről beszélünk is, maximum 8-10 éven belül kihalnak (már elnézést a kifejezésért). Ez tipikusan Fideszes megoldás: egy precedens ügyhöz/helyzethez hozunk törvényt. Mert ha ezt később felbukkanó, "kitermelődő" esetek figyelembevételével hozzák meg, az annyira abszurd, hogy Örkény sírva röhögne fel tőle.

Secnir 2011.11.02. 14:26:38

@csizsikpizsik:
mondjuk én már egyszer elmondtam, hogy a kormány helyében mit kellene tenni - és valamennyire igazságos is volna:
-a munkaadók az emberek fizuját egyből az államkincstárnak utalja
-a munkavállalók a csekkjeiket elküldik az apehnek
-az apehnak nem kell beszedni az ingatlanadót, az ebadót, stb.
-az apeh a csekkeket befizeti, fennmaradó rész marad az ÁK-ban
-az emberek havonta/fő 30000 forintot kapnak étkezésre és mulatozásra.
-adóbevallás magánszemélyeknek nincs.
-telefonálás lakóhely körzetében ingyenes
-internet ingyenes
-kábeltv ingyenes
-benzin jövedéki adóját bárki visszaigényelheti - már ha tud venni.

röviden ennyi
ja, ezt kommunizmusnak híjják?
mert mi van ma?

-a munkaadók az emberek fizujának felét egyből az államkincstárnak utalja
-a munkavállalók a csekkjeiket befizetik a maradékból
-a munkavállalók kifizetik az ingatlanadót, az ebadót, stb.
-az emberek örülnek, ha havonta/fő 30000 forint marad étkezésre és mulatozásra.
-adóbevallás magánszemélyeknek kötelező
-telefonálás lakóhely körzetében aranyáron
-internet -csak- az ezüst árfolyamával vetekszik
-kábeltv óccsó és szar adókkal van tele
-benzin jövedéki adóját bárki kifizetheti, ha marad rá pénze

Secnir 2011.11.02. 14:33:31

@Leriel:
"Mert ha ezt később felbukkanó, "kitermelődő" esetek figyelembevételével hozzák meg"
azért nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy az MSZMP tagjai " főállású politikai döntéshozó"-k legyenek.
tekintettel arra, hogy megszűnt.

amúgy az mszmp-kádár viszonyról sok mű értekezik, azonban van egy fontos mondat, amit szinte mindegyik (ellenző és egyetérő írások is) kiemelnek:
"1956 után a Kádár vezette MSZMP a szocialista országok többségéhez mérten nagyobb belső gazdasági szabadságot ért el [...] ugyanakkor külpolitikájában a szovjet akaratnak erősebben alá volt vetve.[...] de volt bizonyos fokú önálló mozgástere is. [...] ugyanakkor a keleti tömb többi országaihoz képest egy magasabb életszínvonalat biztosítson."
és ez itt a kulcsmondat: ma már nem tudunk arról beszélni, hogy itt ma nemhogy a keleti tömb, vagy az EU, hanem lassan az afrikai országokhoz képest magasabb volna az életszínvonal.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.02. 14:36:19

Na gyerekek.Enrico,eszkep,vidéki,szellem üzentek:
Végre valamit csinál a fidesz a szent 2/3-os felhatalmazással,meg akarja büntetni az elmúlt,elmúlt rendszer kiszolgálóit,de persze nektek ez sem tetszik.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.02. 14:40:34

@Secnir: Mondjuk akkor már legyen jegyrendszer, mert akkor vigyázni lehet az egészségre. Ha csak havi egy szelet csoki a fejadag akkor nem hízik el senki, nem lesz senki beteg és nem terhelik az eü kasszát. Benzin helyett pedig biciklikerék-ragasztó legyen kiadva, úgy nem lesz szmogriadó sem és kész a tömegsport is...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.02. 14:44:45

@Secnir: @csizsikpizsik: Ne feledjétek,a legnagyobb ösztönző dolog a szegénység.
ösztönözve leszünk rendesen.

Ironfist 2011.11.02. 14:47:18

@Secnir:
Hát nekünk :D

@csizsikpizsik:
És közmunkások tömegével csináljuk majd a pramist is :D

Secnir 2011.11.02. 14:50:08

@Tigeri:
ragozás és igeidő helyes használatát tessék szem előtt tartani:
nem "ösztönözve leszünk rendesen"
hanem
"már évek óta ösztönözve vagyunk"

spinat 2011.11.02. 14:53:19

elképzelem, amint a zsidók Eichmannt jóvátételi adí fizetésére kötelezik.
röhej

spinat 2011.11.02. 14:57:16

amúgy valami jogász homályosítson már fel. Van még a BTKban olyan eset, aminél büntetésként adót rónak ki a biróságok?

Oxenstierna 2011.11.02. 15:31:14

Így kell csinálni mert a 98%-os különadóval túl sokan szoptak s civilek is, nemcsak politikai résztvevők. Listák amúgy vannak, itt van egy 2005-ből, Heti Válasz cikket idéz lényegében, 1980-90 közötti vezetők. : www.fideszfrakcio.hu/index.php?Cikk=35660 Nekik elképzelhető h aggódniuk kell :)

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.02. 16:12:36

Lassan 22 évvel a rendszerváltás után, ez a lépés nevetséges.

2011.11.02. 16:47:05

Éljen az adócsökkentés kormánya! Két-har-mad! Két-har-mad!

tudi 2011.11.02. 17:12:00

Ez így most elégé hogy is mondjam vízgereblyézés, mikor a Jobbik beterjesztette és akkor elfogadta volna a Parlament, akkor azt mondom okés, de most hirtelen kellett valami, végül is, ha kétkézzel elveszünk, akkor már adjunk is valamit a zembereknek. Ezt a lépést 1990-ben, 91-ben meg kellett volna lépni, csak hát sajnos ezzel (is) fizettünk a rendszerváltásért, hogy zökkenő mentesen ment végbe.

kennyking 2011.11.02. 17:12:32

@Secnir: Bizony ám !!! Ha mondjuk 1960 és 80 között akkora lett volna az életszínvonal emelkedés , mint 90 és 2010 között, akkor kitört volna 56 mégegyszer.Életszínvonal emelkedés...ezekkel?????

kennyking 2011.11.02. 17:14:29

@spinat: Nem Eichmannt kötelezik jóvátétel fizetésére, hanem mindenkit.Téged is és engem is.Még ha nem is tudsz róla.

Virág et. 2011.11.02. 19:05:16

Az az igazság, hogy a Jobbik és az LMP ezúttal fején találta a szöget. Az egész felhajtás a "pofátlan végkielégítések" 98%-os különadóját idézi. Ott ez volt a cumi, aminek köszönhetően Vidéki-kategóriás polgártársak megették, hogy az AB a nép ellensége és a haladás útjában áll, tehát le kell fegyverezni. Ma az a 3 db kommunista az ok, hogy a kormány legitim precedenst teremtsen az eddigi tabunak: azaz a nyugdíjak megadóztatásának. Az meg külön bónusz, hogy ilyen hülyeségen elcsámcsog a közbeszéd, amíg az ország szépen lassan csődbe megy a Matolcsy-féle géniusznak hála.

A maga nemében ez azért valahol zseniális. Főleg, hogy működik: Magyarország tényleg a hülyék országa, ahol kétszer ugyanazt a szemetet megetetik az emberekkel és a többségnek fel sem tűnik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.02. 19:13:02

Rossz hírem van.... A Fidesz illegitim.
Sajna '88-ban alakultak az akkor épp illegitim Bibó komcsiképzőben.

Nem kéne ennek az illegitim pártnak büntetőadót fizetni ?

spinat 2011.11.02. 19:43:40

@kennyking: Mondd csak Móricka, Sammy Davis Jr-t ismered?

Horizont 2011.11.02. 19:47:25

Ez egy mézesmadzag a Fidesz fanok "ilyenre" éhes embereinek beetetésére.Cirkusz a népnek, mert a kenyér bepenészedett!Csak 21 évet késtek! Kik is ültek anno az Ellenzéki Kerekasztalnál az MSZMP-vel szemben? Igen a Fidesz is! Akkor most ne pattogjanak már. Szűrös azt mondta most 180 ezer a nyugdíja. Biszkuval is addig tökörésznek amíg őt is tolókocsin infúzióval tolják be a tárgyalóterembe. 20 év múlva majd az akkori hatalom különadóval sújtja a mostaniakat mert rosszul kormányoztak és bedőlt az ország. És újabb 20 év múlva az akkori hatalom.... és így tovább, és így tovább.

Secnir 2011.11.02. 21:24:38

különadó a kommunistákra.
hm.
ok.
Marx (és ő az egyetlen, mert senki más) fogalmazta meg: "A kommunista ideológia kulcsszavai ugyanúgy a szabadság, egyenlőség, testvériség, mint a liberalizmusnak, de szabadságeszménye nem individualista. Az elnyomástól, a nélkülözéstől, a kizsákmányolástól mentesítő, de az értelmes munkát lehetővé tevő szabadságot mindenki számára biztosítani kell."
tehát.
aki nem liberalista, az a kommuna, vagyis a kommunizmus eszméit támogatja. Ma Magyarországon liberális párt: SZDSZ, MDF. Esetleg LMP.
minden más párt antiliberális, tehát kommunista.
Na azokat kell megadóztatni.
Már ha a levezetésem helyes. Szerintem hiba nincs benne,

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.02. 21:49:53

Én úgy tudom, hogy jövő évtől az aki az 1944. március 19-i és az 1990. május közötti illegitím időszakban kötött házasságot, annak házassága visszamenőlegesen semmis lesz. Viszont jó hír, hogy ezen időszakban születettek nem fognak nemlétezőnek minősülni, csak egy egyszerű kis igazoló eljáráson kell keresztül menniük. Akit nem igazolnak le, azt nemlétezőnek nyilvánítják és választhat az eutanázia és a kivándorlás között, pontosabban van egy 3. opció is, állatazonosító mikrocsipet kérhet, s ebben az esetben jogilag mint háziállat fog élni az országban.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.02. 22:03:08

Vártam valami hasonlót, de nem erre az évre. Már most ellövik az agyhalott szavazóiknak szánt mannát? Mi lesz jövőre, amikor jönnek a komolyabb megszorítások? Miért kellett ezt ilyen hamar eltékozolni? Csak nem szarabb a helyzet mint azt gondoljuk?

Rodeo36 2011.11.03. 07:45:35

@Secnir: na erre befizetek, a Kövér Elvtárs Szochazás nagypapája előnyeit élvezve az illegitim társadalom kiválasztottjai közé sorolódott és a KISZ KB/MSZMP KB-ben betöltött (a KISZ KB automatikusan az MSZMP szervezete) felelős legfelső szintű beosztása hová sorolandó aki ma 40 évesnél idősebb az mind élt és dolgozott annak idején az illegitimben...megcsinálják?

2011.11.03. 08:04:02

nekem volna még egy pár ötletem: különadó öltönyösökre, különadó audi használókra, különadó egyszerre több főállást betöltőkre, különadó médiaszereplőkre, adóhivatalnokok különadója, politikai pártok különadója, a híveiknek meg butaságadó!

Leriel 2011.11.03. 08:22:28

@Secnir: Ezért írtam, hogy abszurd. Annyit értek a joghoz és törvénykezéshez, mint vakond az aerodinamikához, de állandó, hatályos törvényt hozni, ami önkényuralmi rendszerek támogatóit fogja szankcionálni, ökörség. A lehetséges alanyok vagy már meghaltak, vagy aggastyánok, és éveken belül ők is elhunynak. Nem marad senki, aki a kommunizmusban vezető szerepet töltött be.

Vagy, ahogy te is írtad, azt várják, hogy feltámad hamvaiból az MSZMP, és vaskézzel magához ragadja a hatalmat - majd később erre a törvényre hivatkozva megbüntethetik a zsarnokokat?

(Csendben jegyzem meg, hogy az ország lassan tényleg visszafejlődik a pártállami időkbe...)

Rodeo36 2011.11.03. 09:05:39

@Secnir: Vincenték izélgetik a Járai biztosítóját, muszály volt beírnom: tehát, egy magánbiztosító egy offshore kamu cégen keresztül az állami tulajdonú MFB-vel -állami pénzen, az adófillérekből- 10 szeres áron megveteti a veszteséges céget, amely kamu tőkével indult (azaz nemlétező összegeket fizettek egy utána többször felszámolt cégláncolatba) az állami pénzt azután oda vissza passzolgatja és kamu kampánnyal eladja a biztosítási kötvényeket, tehát kizárólag a bebiztosítottak pénze van náluk és azt felértékeltetik a BET-en mert csak!!!! és ma már abból a valós pénzből amit a biztosítottak betettek milliárdokat szakítanak le osztalékot nem fizetnek és tervbe sincs véve, tehát ha lenne néhány nagyösszegű kártérítés, akkor az egész kártyavár összedől és akkor csődbe mennek de az egész pénz akkor már a Járai és gittegylete zsebében lesz...és fognak alapítani egy másik biztosítót...mire erre szóló szabályozás egy sötét erdő aszerint is operálnak a nép fizeti a 40 rablót Ali baba azaz Járai Elvtárs meg röhög, közben a Simort basztatják hogy Offshore mialatt ők maguk csinálják...hú de szép kis kalamajka

2011.11.03. 09:39:28

Ez nem más mint pótcselekvés és szarkavarás felsőfokon. De szivesen megnézném hogy mondjuk a fideszes fiukra, a fideszben helyet foglaló "kommunistákra vajon vontkozna-e ezen törvény?
Vagy a mostani, 100000/sec nyelvcsapással seggnyaló " hös ellenállókra", a gengszterváltás utáni , hazug, zsivány volt kommunistákra kiterjesztenék-e?
Kötve hiszem, mert már bebizonyosodott, hogy az a kommunista, spicli, beugó,csaló, hazug senkiházi, de a sárga szin alatt magyarázza a multat, az jó kommunista volt és az ma is.
Ellenben aki piros, kék, zöld vagy netán pártnélküli kommunista, spicli, besugó, hazug,zsivány, senkiházi , az már hazaáruló.
Az ilyen és ehhez hasonló baromságok helyett, kedves fidesz-kormány, tessenek már dolgozni. Mert repked itt a baromság, a háború mitosza, a zemberek megmentése, a mocskos bankok megbüntetése, a hülyébbnél hülyébb ötletek felbüffenése, csak egy dolog nem megy --a kormányzás.
Emlékeztetném a tisztelt fideszes fiukat, hogy bizonyára hallották és tanulták " Lenin elvtárs" klasszikus mondását amely emigyen szól---ami nem megy azt gyakorolni kell. Ennek van egy magyar, dakota változata, ami igy szól--ami nem megy azt ne erőltessük!
Azaz, ha valamit nem tudsz megtenni, mert nem értesz hozzá, akkor valamit le kell tenni. Mondjuk egy OKJ-s tanfolyamot, ha akkor sem megy, akkor a ceruzát vagy a tollat kell letenni és jelentkezni lehet közmunkára. Talán az még menni fog nekik. Talán.
Mert nem megy itt semmi, csak a szarkavarás, a szófosás, a blöffölés és a másikra mutogatás, akkor amikor már lassan 2 éve kormányoznak. Inkább azzal kéne foglalkozni, hogy mikor lesz 1 millio munkahely, miért romlik a forint, miért nőtt az államadóság, hová lett több száz milliárd forint, miért csak baromságokat tudnak, az "un" kormányzati vezetők mondani és tenni.
Hajrá fiuk! Csak igy tovább. Majd 2014-ben majd titeket is elszámoltatnak, keményebben és gyorsabban. Remélem akkor sem fogtok sirni!

süti beállítások módosítása