Skip to content


       Szűrés lista

Full access

A gyorsnaszád navigálását megingathatatlanul végzi Matolcsy Gyuri (figyelem: szimpátiatüntetés Matolcsy mellett péntek este!), így a többi szorgos matróz végzi a szokásos dolgát. A KDNP legfontosabb dolga most Hoffmann Rózsa seggének megvédése mellett Mária Terézia lovagrendjének visszahozása, Kövér László meg a hazafias nevelés a közoktatásban projekten pörög. Viszont a háttérben szépen csendben érdekes dolgok történnek.

Az új Alkotmányban foglaltak szerint -számomra még mindig érthetetlen módon- teljesen szétverik a meglévő ombudsmani rendszert. A kisebbségi jogok és a jövő nemzedékek érdekeit védő biztos helyettesként az általános ombudsman alá tagolódik, a legerősebb jogosítványokkal felruházott adatvédelmi biztos hivatala viszont megszűnik, Jóri Andrást mandátumának lejárta előtt menesztik , eredetileg az ombudsman megbízatása 2015-ig szólt.

Létrehozták viszont a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, indoklás szerint mert "a hatóság az ombudsmannál hatásosabban léphet fel a jogsértések kivizsgálásában és szankcionálásában". Az elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi (az ombudsmant az országgyűlés választotta kétharmados többséggel). Orbán éppen kedden jelentette be, hogy Péterfalvi Attila korábbi adatvédelmi ombudsmant jelöli az új hatóság élére.

A TASZ szerint problémás, hogy "a hivatal vezetőjének esetenként azzal kell majd konfrontálódnia, aki kinevezte, a hatóság elnöke a miniszterelnök indítványára fosztható meg a hivatalától. Erre abban az esetben kerülhet sor, ha az elnök vagyonnyilatkozatában a kormányfő valami szabálytalant talál, ám ez a vizsgálat nem nyilvános – tehát az nem lesz nyilvános, hogy miért váltja le a kormányfő."

Friss hírek szerint új titkosszolgálat felállítást tervezi a kormány. Az új szervezet, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ "figyelemmel kíséri Magyarország teljes bűnügyi és biztonsági helyzetét, tájékoztatja a kormányzatot, elemez és értékel."

Pintér Sándor nyújtotta be az Országgyűlésnek az "Egyes rendvédelmi tárgyú törvények módosításáról, valamint az azzal összefüggő további törvénymódosításokról" című saláta-jogszabályt, amely több tucat törvény megváltoztatását célozza.
A törvény célja a lehető legteljesebb információ-szolgáltatási kötelezettség előírása valamennyi, Magyarországon nyilvántartást-, és adatbázist kezelő intézmény, szervezet, alapítvány részére a rendőrség, illetve az újonnan felállított Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat számára.

Az új szervezet, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ például "full access" hozzáférést kapna mindenhez.
"A Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ a szükséges adatokat – hogy melyek ezek, azt a tervezet igen lazán határozza meg – más szervezetektől közvetlen számítógépes kapcsolat útján szerzi be, s az információk lehívását az érintett meg sem akadályozhatja.  A NIBEK információt igényelhet például a rendőrségtől, a polgári titkosszolgálatoktól, az adóhatóságtól, az idegenrendészeti és a menekültügyi hatóságtól, a katasztrófavédelemtől, a büntetés-végrehajtástól, a bűnügyi és a szabálysértési, valamint a népesség-nyilvántartásból, a közlekedési hatóságtól, de még a kötelező biztosítások nyilvántartásából is. A központ a légi utasok listáját szintén megszerezheti, s azt akár öt évig megőrizheti." - nol.hu

Jelenleg a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ csak kérelmezheti az adatkezelőktől a számára szükséges információkat, addig az új szervezet ezekhez akadálytalanul hozzáférhet, egészen pontosan "a NIBEK a feladatai ellátáshoz szükséges alapvető adatok megismerésében nem korlátozható jogosítványokkal rendelkezik", sőt, azokat az adatokat, amelyek elektronikus úton nem érhetők el, ugyancsak jogosult NIBEK bekérni.

Pár példa:
- Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény is úgy módosul, hogy az érintett a nyilvános nyilvántartásban nem szereplő valamennyi dokumentumát köteles átadni a NIBEK-nek, ha az kéri.
- A pénzügyi és a pénzforgalmi intézmények ügyészi jóváhagyást nélkülöző megkeresésre is kötelesek lesznek adatot szolgáltatni.
-
A médiatörvény úgy módosul, hogy az újságírót forrásának felfedésére már a NIBEK is kötelezheti.
- Az egészségügyi ellátóhálózat is köteles lesz átadni az érintettre vonatkozó egészségügyi és személyazonosító adatokat.
- A légitársaságoknak kötelességük lesz az utasfelvételi eljárás befejezését követően nyomban a NIBEK-nek továbbítani utasaik adatait, köztük például lakó- és tartózkodási helyüket, címüket, telefonszámukat, e-mail címüket.

Legfontosabb a belbiztonság, nem
?

Egy normális országban még ezzel sem lenne gond, de nálunk a politikai irányítás alatt álló rendőrségnek és titkosszolgálatnak teljes hozzáférést adni MINDEN adatunkhoz? Még annyi se fog történni, hogy legalább becsszóra megígérik, hogy nem élnek vissza ezzel a hatalommal.

Főleg azok után, hogy csak a történet apró szeletét ismerjük, de az látszik, hogy elég éles MSZP-Fidesz háború folyt az NBH-ban (UD Zrt-Galambos-Lajos-Szilvásy).

Minden személyről, minden cégről, mindenről mindent adathoz hozzá fognak férni korlátlanul, úgy, hogy az adatot kezelő szerv nem is tudja, hogy éppen milyen adatot milyen célra szívnak le tőlük.

De természetesen elképzelhetetlen az elmúlt másfél év történései alapján, hogy ezt a Fidesz saját céljaira használná fel, mondjuk ellenzéki politikusok, újságírók ellen, esetleg a holdudvar cégbirodalmának további építése érdekében ...

De hozzáférést adni és összekapcsolni 3 adatbázist a NAV-nak, hogy egy kibaszott lekérdezéssel le tudják szűrni, hogy hány minimálbéres vállalkozónak, vagy szociális segélyes uzsorásnak van a nevén több ingatlan meg autó, az kurvára nem megy még.

Mert a legfontosabb a belbiztonság.

Címkék: politika fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr713407926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bűnösök országa! 2011.11.24. 21:36:05

Először arra gondoltam, hogy találós kérdésként felteszem, ugyan ki melyik országra tippel? De lemondtam róla, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki elsőre kitalálná. Igen, Magyarország!Jó, tudom, egy ország nem lehet bűnös, de ha szinte az összes po...

Trackback: Obama, Merkel és Orbán beszélget... 2011.11.24. 19:01:27

Obama büszkén mondja német és magyar kollégájának, hogy az amerikaiemberek átlagban 3000 dollárt keresnek.2000-böl meg lehet élni, az államot pedig nem érdekli mire költik amaradék ezret.Merkel: a németek 2000 eurót keresnek, 1500-bol meg lehet élni, a...

Trackback: Nemzeti viagra 2011.11.24. 16:25:06

A Fidesz megint felállítja magának. Ezúttal NIBEK, azaz Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ néven imádhatjuk a legújabb phallust, amellyel majd a sötétben bujkáló gaz ellent fogja szodomizálni határozott fellépésű elhárításunk.Sajnos, mi...

Trackback: Jobbik: Orwelli világot épít a kormány 2011.11.24. 15:47:01

A párt szerint rendkívül aggályos, hogy a NIBEK akadálytalanul férhet majd hozzá az emberek adataihoz.

Trackback: Jobbik: Orwelli világot épít a kormány 2011.11.24. 15:47:01

A párt szerint rendkívül aggályos, hogy a NIBEK akadálytalanul férhet majd hozzá az emberek adataihoz.

Trackback: Full access 2011.11.24. 13:22:14

A gyorsnaszád navigálását megingathatatlanul végzi Matolcsy Gyuri ( szimpátiatüntetés Matolcsy mellett péntek este ), így a többi szorgos matróz végzi a szokásos dolgát. A KDNP legfontosabb dolga most Hoffmann Rózsa seggének megvédése mellett Mária Terézi

Trackback: Segítem a kormány nemzetbiztonsági vizsgálatát 2011.11.24. 11:36:50

Állampolgári kötelezettségemnek eleget téve ezúton hozom a vizsgálatot folytató kormány tudtára, hogy kik a forint elleni folyamatos, koncentrált támadássorozat okozói....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enrico72 2011.11.24. 10:49:12

Nem értem miért kell egyfolytában rettegni. Felőlem nézegetheti a hatóság az adataimat. Csak nem azért félnek egyesek, mert van rejtegetnivalójuk?

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.24. 10:55:09

@Enrico72: csinálj egy tesztet: ha ez mondjuk négy évvel ezelőtt történik, akkor vajon mi lett volna a reakciód? Nemzethalált-rohadtgyurcsányt kiabáltál volna az óltársaiddal együtt. Most meg elélvezel...

Homeoffice 2011.11.24. 10:57:03

@Enrico72:

Látom befutottál. :)
Egyrészt (normális esetben) Igazad is van. Akinek nincs vaj a fején annak nincs is félnivalója.
DE
Ugye azt Te is belátod, hogy ha ekkora információs hatalom van valamilyen kézben akkor azzal könnyen vissza is lehet élni, ezenfelül generálni is lehet problémákat...

NextGeneration 2011.11.24. 10:57:25

A k*rva anyjukat, ezeknek már semmi sem szent?!

Enrico72: amikor személyre szabott törvényeket hoznak és neked nem tetszik a rendszer, akkor van rettenivalód, hidd el. Még lehet, egyszer statisztikai okokból egyszer te is bekerülsz a szórásba!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.24. 10:57:45

@Enrico72:

te egy annyira kis pont vagy öregem, hogy ha az országgyűlés közepére szarnál, azt sem vennék észre.

GGG77 2011.11.24. 10:57:47

"Egy normális országban még ezzel sem lenne gond,"

Egy normális országban, normális a hatalom. És egy normális hatalom ilyet nem csinál.

DArchAngel 2011.11.24. 10:58:16

@Enrico72: Igen. Sokan rejtegetik, hogy utálják a Fideszt, mint a szart. Mert ha ez kiderülne, akkor jó eséllyel nagy ívben repülnének állami háttérrel rendelkező állásukból. És ne mond, hogy ez rágalom. Ez tény. Kérdezősködj kicsit...

Enrico72 2011.11.24. 10:59:19

Szerintem kb az lesz, mint a sajtószabadság siratásánál. Azt látom, hogy még mindig mindenfélét le lehet írni, egy balos újság sem lett megszüntetve.
Felesleges már előre ennyit rettegni.

karosszékely 2011.11.24. 11:00:58

Tudtam, hogy rögtön az elején lesz valaki, beírja, hogy őt nem zavarja, ha minden adatát ismerik, kedvükre turkálnak benne, csak azt zavarja ez, akinek félnivalója van. Hiába, a hülyékre mindig lehet számítani.

Enrico72 2011.11.24. 11:00:59

@DArchAngel: Ismerek két embert akik állami cégnél dolgoznak és manyuposok maradtak. Még mindig nincsenek kirúgva.

1116001 2011.11.24. 11:01:42

Amit a médiatörvénnyel nem sikerült teljesen elérni, ezzel bevégeztetik teljesen.
Informátorok leleplezése, bloggerek figyelése( ip címeket is ki kell adni gondolom akkor a szolgáltatónak, ha kéri az ÁlkotmányVédelmiHatóság)

GGG77 2011.11.24. 11:01:45

@Enrico72:

Két esetet tudok elképzelni:
- pénzt kapsz a Párttól, hogy ide posztolj
- komplett hülye vagy

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 11:02:47

@zero: lassan ideje lenne beismerned, hogy Enrico72 néven TE KOMMENTELSZ - biztosítandó a megfelelő komment-számot.

Amint ez az agytröszt felbukkan, szinte garantált a + több tucat komment.

Ugye nem 'palmas Vidéki? :DDD

NextGeneration 2011.11.24. 11:03:01

@Enrico72: Ja, mert azóta nem mer senki még csak fingani sem... lásd RTL Klub, pártmegjelentetési arányok!

De a fasznak vitatkozok én veled?!

Enrico72 2011.11.24. 11:03:11

@GGG77: Igen, igen, ha elfogytak az érvek jöhet a személyeskedés. :)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.24. 11:04:00

@Enrico72: gondolom életedben nem olvastál még egy darab verset sem, hadd segítsek picit, hátha József Attila által megérted, mi a baj:

"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg."

persze gondolom ő számodra semmit sem jelent, Simon L. Lászlót többre tartod...

IhopeUdie 2011.11.24. 11:05:47

Én már meg sem lepődöm, de igazából lesz*rom. Úgysem tervezek 2-3 évnél tovább itt maradni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.24. 11:06:12

@Enrico72:

"Azt látom, hogy még mindig mindenfélét le lehet írni, egy balos újság sem lett megszüntetve."

Édes istenem ...neked halvány fogalmad sincs hogy mennek ezek a dolgok. Le kellene szakadni arról, hogy csak a fidesz.hu-ról tájékozódsz.

Homeoffice 2011.11.24. 11:07:13

@Enrico72:

Nah akkor próbálok érvekkel hatni.
Ugye azt te is belátod, hogy ez a szimpla mezei melósnak nagyjából semmi komolyabb gondot nem okoz.
Azoknak lehet gondja akik a mindenkori rendszert ellenzik.
Ezenfelül
El bírod képzelni mi lesz, ha (mondjuk) 2014 a szocik vagy a Dk esetleg a Jobbik kezében összpontosul majd ekkora hatalom?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.24. 11:08:23

@Seduxen:

Kurva jó Enrico72, én nagyon bírom :-)
Mióta eszkepet továbbképzésre küldték Phenjanba, ahol nincs internet, csak rá és Vidékire lehet számítani!

Gonosz Repülőmókus 2011.11.24. 11:10:55

Tegnap este megnéztem a "Láncra vert igazság" (Nothing but the truth) című filmet (pedig nem igazán szoktam filmeket nézni). Akkor elkönyveltem, hogy hülyék ezek az amcsik. Erre ma meg tessék, itt van ez. Mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe, aki még nem látta. Neked is Enrico72, csak hogy legalább tudd értelmezni, hogy mit jelent az, hogy "- A médiatörvény úgy módosul, hogy az újságírót forrásának felfedésére már a NIBEK is kötelezheti."

GGG77 2011.11.24. 11:13:20

@Enrico72: "ha elfogytak az érvek "

Olyanokat te nem érdemelsz már.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 11:14:49

@zero: "csak rá és Vidékire lehet számítani! " - nem akarlak elkeseríteni, de ha ez minden, amit a fijjúk fel tudnak mutatni, akkor a blognak kaszáltak :))))

ezekhez képest Bezuhov a régi időkben - tudod, amikor még náczifaschisztarasszistaantiszemita volt a blog - egy érvbajnok volt :DDD

Enrico72 2011.11.24. 11:15:54

@NextGeneration: Jaj hát ott a Heti hetes az RTLen. Ráadásul ott az ATV. Ők sincsenek ám bezárva

DArchAngel 2011.11.24. 11:16:53

@Enrico72: Értem. És te ebből messzemenő következtetéséket vonsz le? A múltkor volt hír, hogy pár bálnát találtak a tengerparton. Akkor most a bálna hol él?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 11:18:47

@GGG77: "Olyanokat te nem érdemelsz már. " - az sámli, de NEM IS ISMER :DDDD

Gonosz Repülőmókus 2011.11.24. 11:18:52

@Enrico72: Egyébként te honnan veszed ezt a sok okosságot? Egyenesen Orbán Viktorból szívod magadba, vagy csak valamelyik helytartójára csatlakozol a szemináriumon?
Egyébként igazad van, amíg ilyen jól tudsz nyalni, addig valószínűleg semmiféle problémád nem lehet belőle (legalábbis amíg ők az aktuális uralkodók), habár visszatekintve a múlt hasonló eseményeire pl. Dzsugasvili nagymester esetében sem volt már egy idő után ez elég érv.

Rodeo36 2011.11.24. 11:27:20

@zero: az sem igaz, hogy az egyszerű fószer nem tartozik ebbe bele, nem tudom tudsz e emlékezni az 1950-es évek elejére, holmi egyszerű irígységi okokból vagy mert a foga fájt a másik vagyonára bemószerolta és az ürge sohasem tudta meg miért hurcolják meg és miért válik a nép ellenségévé a híres példa: (személyzeti lapon ceruzával) "kabátlopási ügybe keveredett" 25 évvel később derült ki, hogy miután tönkrement és semmire nem jutott, hogy hát igen, "ellopták a kabátját" sokan megkapták a "rohadt fasiszta áruló" házát jutalomból a jó fülesért a háztulaj meg ment vidékre a disznóólba a családjával és sohasem tudta meg miért és ez csak információ és akkor még ugye a NET sem volt sőt telefon sem nagyon de nagyon sokan nagyon ügyesek és kreatívak...isten óvjon tőlük

Viktus 2011.11.24. 11:27:34

Na ma Enrico van napszámban? :D

InTheGajd 2011.11.24. 11:27:44

@Enrico72: "De természetesen elképzelhetetlen az elmúlt másfél év történései alapján, hogy ezt a Fidesz saját céljaira használná fel, mondjuk ellenzéki politikusok, újságírók ellen, esetleg a holdudvar cégbirodalmának további építése érdekében ..." - Teccikérteni? Vagy direkt lenni ennyire hülye? Esetleg lenni ön troll?

Enrico72 2011.11.24. 11:28:24

@Gunther: Én azt látom, hogy folyamatosan megy az aggódás másfél éve, hogy megszűnt a demokrácia, megszűnt a sajtószabadság, megszűnt minden. Egyelőre nem szűnt meg egyik sem. Persze majd hamarosan elkezdődik, de majd szóljatok a koncepciós pereknél

öreg rája · http://ezsemaz.blog.hu/ 2011.11.24. 11:28:29

"De természetesen elképzelhetetlen az elmúlt másfél év történései alapján, hogy ezt a Fidesz saját céljaira használná fel, mondjuk ellenzéki politikusok, újságírók ellen, esetleg a holdudvar cégbirodalmának további építése érdekében .."

Teljességgel elképzelhetetlen :D sőt,ha valaki kiveszi megtakarítását a bankból,és repjegyet vesz csak oda útra,még fel is segítik a gépre..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.24. 11:28:33

Jön valaki holnap este a Matolcsy melletti szimpátiatüntetésre?
Blogtalálkozó is lehetne :-)
Mindenkire szükség lesz, hogy erőt adjunk a miniszter úrnak!

Secnir 2011.11.24. 11:29:21

@Enrico72:
"Még mindig nincsenek kirúgva."
eeegen. Még.

"egy balos újság sem lett megszüntetve."
csak a függetlenek fölvásárolva/betámadva. Metro, TV2, RTL.

" Felőlem nézegetheti a hatóság az adataimat. "
eeegen. Mondjuk lekérdezik, hogy havonta mennyi fut be a bankszámládra (150000), és mennyit tudsz félrerakni havonta (5000). lekérdezik, hogy hol dolgozol (kőműves). Lekérdezik, hogy használsz-e autót (igen). mennyit tankolsz, lekérdezik (havi 40000).
ezt lefuttatják 10 millió emberre, és kiderül, hogy 5%-os benzináremelés még elviselhető a kőművesek rétegének, akik autóval járnak, úgyhogy hoznak egy törvényt róla.
más kérdés, hogy nem fogsz tudni félrerakni, de ugye háború van meghirdetve, úgyhogy...

Gyarló Hintaló 2011.11.24. 11:30:22

hol jelentkezhetek spiclinek/besúgónak?

Enrico72 2011.11.24. 11:32:02

@Gonosz Repülőmókus: Te honnan szeded folyamatosan, hogy az egész élet egy rettegés?

Viktus 2011.11.24. 11:33:20

@Gunther:

Szimpla mezei melósnak is max. akkor nem okoz, ha fidesz alkalmazott lásd. Enrico, Vidéki ... amúgy könnyen megütheti a bokáját, ha kiderül, hogy nem derék fideszes ... nem kell ide jobbik, dk most is, ha szépen összefűzik az adatokat a Kubatovos adat állományokkal lesznek itt nagy meglepik.

Enrico72 2011.11.24. 11:34:42

@Secnir: Felvásárolva? Így működik a piacgazdaság :). Nem volt ám kötelező eladni.

Whoo 2011.11.24. 11:35:22

Uraim!

En komolyan aggodom a berkommentereink egeszsegeert. Igazabol csak rajtuk szorakozok mar. Bocsi, de a tobbseg csak megmondja a keseru valot, ezek meg mindig vidam perceket szereznek puszta letezesukkel :)

Aggaszto, hogy nagyon csokken a szamuk. A Fidesz kommenter hamarosan felkerul a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listája a Veszélyeztetett kategóriába. Vigyazzunk rajuk, etetgessuk oket, mert egyre kevesebben vannak, es gyanitom, hogy szaporodasra mar keptelenek. Ezentul tekintsunk rajuk ugy, mint a borzas godenyre, az arany oroszlanmajomra vagy - hogy kicsit hazabeszelek - a rakosi viperara!

Enrico, Videki kitartas! ;)

Kevesen maradtatok

Viktus 2011.11.24. 11:36:55

Pedig érdekes ma Vidéki is dolgozik:

"Vidéki 2011.11.24. 10:12:38
TuRuL_2k2 nem áll a valóság talaján, amikor ezt írja:

„Nem tartozunk Gyurcsány Ferenc feltétlen hívei közé, de ebben az esetben nehezen tudnánk bármiféle kapcsolatot felfedezni politikai tevékenysége és az újbudai irodában történtek között.”

Ha nem hunyná be a szemét, tudhatná, hogy Dániel Péter ügyvéd úr Gyurcsány legbelső köréhez tartozik. Az ő blogján csócsálgatták azt lelkes hozzászólók, hogy mikor és hogyan fogják elővenni fegyvereiket és legyilkolni Orbán Viktort és hogy ezzel mekkora jót tesznek majd az országnak.

Azt is tudhatná, hogy nemrég rendőrségi eljárás indult egy nem túl öreg nyugdíjas tűzoltó ellen, aki Lázár gyermekeinek kiirtásával fenyegetőzött.

Ennek legitimálása a korkedvezményes nyugdíjakkal kapcsolatos vad gyűlöletkeltő propagandakampány segítségével történt, amelyet az MSZP pártlapja, a Népszava folytatott óriási kitartással.

Embercsoportok közötti gyűlöletkeltés begyakorolt módszere amikor az egyik embercsoport elismeri ugyan, hogy a másik, gyűlölt, lenézett embercsoport is az emberi fajhoz tartozik, de sajátmagát felsőbbrendűnek, a másik, gyűlölt, lenézett embercsoportot pedig alacsonyabb rendűnek tartja.

Ennél sokkal alantasabb és a háborús propagandában előbukkanó módszer, amikor a másik embercsoportot már nem emberek, hanem állatok csoportjaként mutatja be a propaganda.

Az ismeretterjesztő TV csatornákon lehetett látni dokumentum filmeket, ahol a II. Világháborúban amerikai háborús propagandisták nagy plakátokon a japánokat majmokként ábrázolták.

Ezt az alantas gyűlöletkeltő propagandát folytatta az Amerikai Népszava is, amikor a”szocialista” Kertész Ákos írásában a magyarokat „röfögő, moslékot zabáló disznókként” jellemezte.

Az MSZP és Gyurcsány elvtárs és követői nem határolódtak el ettől a jellemzéstől.
A hallgatás beleegyezést, egyetértést jelez.

Nem csoda, hogy híveik, akiknek a lelkét így megmunkálták, nem tartják bűnnek, ha az újbudai Fidesz-iroda két idős munkatársát agyba-főbe verik.

A lelkigyakorlat után, amit vezéreiktől kaptak azt gondolhatják, hogy ők nem embereket, hanem disznókat vertek.

Disznót verni (sőt ölni) pedig nem bűn. "

:D

Nem érdemlik meg a Vidéki félék, hogy minden adata az embereknek a kezükben legyen? :D

Enrico72 2011.11.24. 11:38:06

@Whoo: Igen, mert sokunk már belefáradt a veletek való meddő vitába. Annyira, de annyira kevesen vagyunk, hogy megint időközit nyert a FIDESZ, de nyugalom elvtársak, talán a következőn sikerülni fog.

Vidéki 2011.11.24. 11:40:11

Vastagbőrnek figyelmébe ajánlom a Bánk bán operából ezt a szövegrészt:

„A világ örökké nem áll,
De amíg áll és amíg él,
Ront, vagy javít, de nem henyél,
Ront, vagy javít, de nem henyél,”

Tekintsen ebből a szemszögből is a kormányzati munkára akkor talán nem lesznek ellenérzései minden kormánymozdulattal szemben.

Matolcsy Györggyel kapcsolatban vegye figyelembe, hogy egy újsághír szerint értékelték az EU hasonló funkcióban tevékenykedő minisztereinek tevékenységét. Matolcsy 19 tagállam közül a 17. helyen végzett, megelőzve az olasz és a görög minisztert.

Az ügy érdekessége, hogy korábban értékelték a „Szakértői Kormány” miniszterének Oszkó Péternek a teljesítményét is.

Csodák-csodája ő is a 17. helyre került.

Feltételezem, hogy Vastagbőr akkor nem kiabált kígyót-békát Oszkó Péterre, sőt boldogan mosolyogva (mint a macska amelyik éppen akkor ette meg a papagájt) vette tudomásul, hogy a „Szakértői Kormány” miniszterének Oszkó Péternek sikerült a 19 helyből a tizenhetediket megszerezni.

Miért?

fgm 2011.11.24. 11:41:00

@Gyarló Hintaló: Na ez az, már spicliskedésnek is befellegzett, gondolom drága volt, meg körülményes, hát hoztak törvényt arról, hogy de facto az egész államigazgatás egy kibaszott nagy megfigyelő szervezet lesz. Szóval sehol, sorry.

Whoo 2011.11.24. 11:43:01

@Enrico72:

Meghato a lelkes onfelaldozasotok. Kitartas! Itt mindenki hulye, csak Ti vagytok helikopterek ;)

Tenyleg nem emlekszem, hogy ki volt az illeto, de valaki kommentelte, hogy a jelenlegi vezetes vilaghoz valo hozzaallasat a kovetkezo video jellemzi a legjobban:

www.youtube.com/watch?v=XFbEGH_Y6E4

Melysegesen egyetertek vele! "Nem doglott, csak ALSZIK!"

DonCsocso 2011.11.24. 11:43:03

Kubatov listája mégsem teljes? Sanyibának kell besegíteni? Ekkora szégyent vazze...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 11:46:53

Éljeeeen, befutott az erősítés :))))

Megcsinálom a pattogatott kukoricát, jó lesz a műsor!

Enrico, Vidéki: ne hagyjátok Magatokat, ezek itt mind hülyék, és csak bérrettegnek!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.24. 11:47:41

@Vidéki:

Pedig azt is megírtuk, röhögtünk magunkban :)

Viktus 2011.11.24. 11:48:34

@Vidéki:

Mi lenne, ha a javítás korszaka jönne el?

Most arra vered jól olvasom, hogy az elmúlt nyolc év szoci sz*rát sikerült a fidesznek is prezentálni másfél év alatt, és ez milyen szuper eredmény? :D

pityipalkó 2011.11.24. 11:51:14

@Enrico72: Te előző életedben bányaló voltál és átörökítődött benned a vakság???

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 11:51:43

@Vidéki: sajnos ezt most buktad :DDD

vastagbor.blog.hu/2009/11/19/a_tizenhetes

legalább annyi eszed lenne, hogy előtte bepötyögöd a keresőbe, hogy TÉNYLEG nem volt post offsór péterről, megkímélnéd magad egy újabb blamától. Na de sebaj, neked ez áll jól :DDDD

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.24. 11:52:48

@Enrico72: @Vidéki: basszátok meg, melyik pártirodában jelentkezhetek én is ilyen melóra, mint amit ti csináltok? Ha megfizetik, én is tudok ilyen idióta lenni.... Számlaképes vagyok, nyelvet beszélek, tudok helyesen írni, meg ilyesmik. (bár gondolom nálatok ez nem előny, hanem hátrány...)

thehandsomest (törölt) 2011.11.24. 11:54:42

A vastagbőr szerkesztőinek (és persze másnak is) ajánlom a tor-t. Nagyon hasznos, és még a szolgáltató sem tudja dekódolni az adatokat, az inkompetens ÁVH meg végképp nem.

Amúgy most őszintén, tegye fel a kezét akinek nem jutott eszébe a Pintér+Simicska kombó?

kej 2011.11.24. 11:56:27

@immortalis: a mandinernél érdeklődj:) ott is téma és hát igencsak klasszikus támogató kommenteket írnak a vidéki/enrico72 klónok. személyes kedvencem:

Ez nem a rosszhírű, hirhedt ÁVO lesz, hanem a Magyar CIA vagy, ha úgytetszik a magyar MOSAD. Naés.
És akkor mi van?
Vagy jobb anarchiában élni? Ahol se hús, se kenyér, se posztó?
Hadd csinálják!

Neeeem! Uraim! Neeeeem! Ez (még) nem Észak-Korea.
De a ti segedelmetekkel könnyen az lehet........

hát nem édes:)

Viktus 2011.11.24. 11:56:34

@Seduxen:

Na most szegény Enrico-Vidéki + a stáb ötletelhet, hogy miféle költeményt dobjanak be mostan. :D

Vidéki 2011.11.24. 11:57:14

@Viktus:

Gondolj arra, hogy nincsen mindenható kormányzás.

De a való életben látjuk, hogy lehet jobb, vagy rosszabb emberi teljesítmény

Az atlétikában azt tapasztaljuk, hogy vannak magasugrók akik átugorják a 2 méterre helyezett lécet, míg mások csak átsétálni képesek alatta.

Ebből kiindulva kell megítélni a kormányok működését is.

Gonosz Repülőmókus 2011.11.24. 11:57:17

@ketroot: Megvallom őszintén (és kicsit szégyenlősen), hogy ennek a lézernek a pofája jobban irritál mint gyurcsányé. Mikor ez a féreg elsütötte a múlkor, hogy azért nagy jóság az, hogy csődben van a városa, mert így bárkitől kérhet, de senkinek sem kell adnia, akkor (is) kívántam neki azt, hogy teljes vagyonelkozbás után basszák ki csövezni a családjával (meg a jóparti fiacskájával) együtt az ilyeneket a nagyvárad téri aluljáróba, lehetőleg most novemberben, mert ilyenkor a legfincsibb.
Ez meg aztán über alles: "az új kormány és az új parlament úgy fogja megváltoztatni az energiaszektorral kapcsolatos jogszabályokat, hogy azok a nagyfogyasztók és a lakossági fogyasztók érdekeit és jogait védjék."
Ja de főleg a tolvaj, haszonleső, mindent ellopó és elherdáló szemétláda politikusokét.

kej 2011.11.24. 11:58:30

off:

index.hu/belfold/2011/11/24/lefeleztek_amit_le_kellett_felezni/

és hát ami azt illeti: szép szóval nem is lehet majd a fideszkomcsikat rábírni arra, hogy eltakarodjanak a hatalomból. oppardon: a húsosfazéktól

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 11:58:41

@Viktus: amennyire felkészülten védik a mundér becsületét, egy

"Persze, ezt a postot zero most írta, csak visszadátumozta!" - színvonalú válasz bőven elég lesz. :DDD

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.24. 11:59:30

@zero: Egy linket dobnátok róla? Engem kifejezetten érdekelne.

Jack Torrance 2011.11.24. 12:00:00

@Enrico72: elég lesz csak annyi, hogy üzleti konkurenciát jelentsél valamelyik fideszesnek, máris lesz rettegnivalód, nem kell ahhoz vaj a fejeden... De pontosan tudni fogja minden lépésed és elhalássza az üzleted, vagy csak szimplán tönkretesz téged...

Enrico72 2011.11.24. 12:02:20

@Jack Torrance: Igen, igazad van, már el is kezdtem rettegni. El fogják hurcolni az embereket

Jack Torrance 2011.11.24. 12:05:48

@Enrico72: "El fogják hurcolni az embereket"
ezt mondtam volna? Vagy csak szimplán hülyének tetteted magad?

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.24. 12:06:41

@Seduxen: Köszi. Most már csak egy dolgot nem értek. Valóban Peti rosszul lett rangsorolva, de a tűzoltás megtörtént. Valahogy azonban nem látom ugyanezt Matolcsynál. Pedig pont azon örömködtem 2010 elején, hogy na nézzük meg, ez a nagy nemzeti öntudat mire lesz elég, amikor dolgozni kell, és épp nem egy felfutó gazdaságot vesznek át. Hát megláttam. A Fideszt soha többé nem szabad a kormányrúdhoz engedni, mert bizony mondom ehhez képest Gyurcsány már nem is kúrta el olyan nagyon. Minden csak viszonyítás kérdése.

Ja és valakiben feljebb felmerült már, hogy mi van, ha ez a hatalom a Jobbik kezébe hullik. Semmi különös, az ami az 1934-35-ös Németországban. Ott is a válságból nem bírt kikecmeregni az ország...

Enrico72 2011.11.24. 12:07:47

@Jack Torrance: Természetesen ilyet nem mondtál, de gondoltam én is veletek rettegek egy picit.

zrobasé 2011.11.24. 12:08:40

@Vidéki: "Feltételezem, hogy Vastagbőr akkor nem kiabált kígyót-békát Oszkó Péterre, sőt boldogan mosolyogva (mint a macska amelyik éppen akkor ette meg a papagájt) vette tudomásul, hogy a „Szakértői Kormány” miniszterének Oszkó Péternek sikerült a 19 helyből a tizenhetediket megszerezni."

ezt elnézted, de bizony irt...mindegy is, egy újabb hazugságodra derült fény...

Feltételezem, hogy Vidéki akkor mentegette Oszkó Péterre, mégpedig, hogy ez tuti a spekulánsok műve,és Oszkó Péter biztos hogy mindent jól csinál, és ez a helyezés csak nemzetrontó bankárvilág bosszúja, hogy a „Szakértői Kormány” miniszterének Oszkó Péternek sikerült a 19 helyből a tizenhetediket megszerezni.

áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva

A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?

Gonosz Repülőmókus 2011.11.24. 12:11:04

@Enrico72: Mert az egész élet egy rettegés, csak annyira hozzászoktunk, hogy már nem igazán vesszük észre. De nap mint nap be lehet bizonyítani, hogy ezt lehet (mármint a rettegést) fokozni.
De vázolok egy helyzetet: Ide- és még sok más blogra, fórumra az emberek a saját gépükről, IP címükről írnak. Ha valaki megírja a véleményét pl. a jelenlegi (vagy jövőbeli) kormányról, akkor azt igazából viszonylag nyugodtan megteheti, mivel az adatait, amelyeket a szolgáltatónak elvileg X ideig meg kell őrizni, csak külön ügyészi utasításra, bűncselekmény (vagy annak gyanúja) esetén kell kiadnia nyomozó hatóság felé.
Nomármost innentől kezdve erre nem lesz szükség, mivel a nyomingereknél ott lesz minden adatom, mikor, honnan, milyen néven, esetleg az is, hogy mit kommenteltem. Erre ráépítve némi technológiát (nem egy-két nap persze), meg emberanyagot már azonnal tudnak lépni ellenem (vagy bárki ellen). Ne legyenk illúzióid, a diktatúrának semmi sem drága, ha a saját fenntartásának a biztosítása a cél. És ilyenkor a legkisebb is számít (lehet, hogy nem első körben persze).
Valakinek (az ellenségeknek) az ellehetetlenítésére pedig számtalan eszköz létezik, mint ahogy azt a jó példák is mutatják a történelem folyamán. És persze mindig meg lehet magyarázni, hogy ez a zemberek érdeke és a legtöbben be is szopják.

Viktus 2011.11.24. 12:12:58

@Vidéki:

Ebből kiindulva lehetne jobb arra számított volna az ember nem pedig még sz*rabb korszakra ... Gyuri bácsi vezérletével a méteres lécet sem visszük át.

DonCsocso 2011.11.24. 12:13:59

@Enrico72:
Indiában a tigrisek sem szartak be, hogy a hozzá képest kis szaros ember feltalálta a puskát, de most éppen kihalófélben vannak már...

Jack Torrance 2011.11.24. 12:14:48

@Enrico72: nem kell velünk rettegned, mi sem rettegünk. Csak azt mondjuk, ilyet nem szokott csinálni olyan, akinek nincs vele hátsó szándéka.
Pont úgy viselkedsz amúgy, mint a Kádár rendszerben az emberek zöme. Konkrétan neked nincs félnivalód, mert egy kis senki vagy, tehát csak hagyjanak békén és te boldog leszel. És mit érdekel az téged, ha valaki másnak rossz lesz, az biztosan valami rosszat csinált. Persze, mondjuk üzleti konkurenciát jelent Simicskának, vagy politikai ellenzékként jelent "fenyegetést", vagy bármi hasonló. Az Orbán kormány eddig minden jogilag alátámasztható lehetőséget kihasznált, ha arra szüksége volt, amikor meg nem akkor megteremtette a lehetőséget. Nem hinném, hogy ez a törvényjavaslat véletlenül született volna.

öreg rája · http://ezsemaz.blog.hu/ 2011.11.24. 12:14:50

@Vidéki: "Vastagbőrnek figyelmébe ajánlom a Bánk bán operából ezt a szövegrészt:"

Én pedig önnek egy másik részletét,Tiborc Panaszából

Ő csorda számra tartja gyűlevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kivánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
Ficánkolódnak - tegnap egy kesej,
Ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
Feleség- és porontyainkat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kivánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztúlnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített.

Ők monostort, templomot
Építenek, hol úgy sípolnak, úgy
Megzengenek, hogy a zarándokok
Táncolni kénytelenek a sáros útcán;
Nekünk pedig nincs egy jó köntösünk,
Melyben magát az ember egy becses
Védszent előtt mutathatná meg a
Templomban.

Viktus 2011.11.24. 12:15:10

@Vidéki:

Miért nem lehet legalább annyit megtenni, ha bátorkodsz megkérdezni a munkáltatóid, hogy Gyurit lapátra tenni aznap befigyelne az euro 290 alá meg a chf 230 alá legalább ... és kinevezni egy olyan embert aki tisztában van pl. a számokkal lásd. Varga Mihály.

kisa 2011.11.24. 12:16:52

@Enrico72: Aha, nekem is kedvencem volt, amikor a Hírtévében Bayerzsoca sírt, 2-3-4 évvel ezelőtt hogy gyurcsányi erőszak, önkény van, cenzúra, csak a baloldalt engedik szóhoz jutni, a jobboldal el van nyomva satöbbi.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.24. 12:21:39

@Viktus: Az a röhej, hogy tényleg ott tartunk, hogy ha Matolcsy lemond, abban a pillanatban erősödne a forint. Azért szerintem ez kicsit ijesztő...
Régen, ha egy PM vagy ME lemondott, gyengülés volt az első reakció. Most szerintem nem az lenne...

zrobasé 2011.11.24. 12:22:34

@Enrico72: dede igy volt...nem volt Hirtv, echotv,magyarnemzet,magyarhirlap, fideszeseket vittek el bilincsben, maga volt a pokol...

Gonosz Repülőmókus 2011.11.24. 12:23:30

@zrobasé: "A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?"
Matolcsy megmondta, hogy adócsökkentés és reálbér növekedés volt. Mit kell itt kötekedni?! Vagy mondja el az ilyen hitetleneknek még egyszer? Ez ugyanolyan, mintha maga a méltóságos úr nyilatkozta volna ki a saját szájával. Mégsem lehet elvárni tőle, hogy mindent maga csináljon, hiszen ember ő is, mégha isten is.
Egyébként nem is hitetlen az ilyen mint te, hanem lázító, áruló, a kormány és a nép, a zemberek ellensége!!

zrobasé 2011.11.24. 12:24:38

@Enrico72: sőt, mikor valaki neten keresztül megfenyegette gyurcsányt, már indult is nyomozás ellene terrorcselekmény miatt...százezreket hurcoltak meg !!! személyesen Lamperth mónika kinoszta őket !!!
most szerencsére ilyen nincs...

Secnir 2011.11.24. 12:25:32

@Jack Torrance:
"Vagy csak szimplán hülyének tetteted magad? "
nem tetteti

Enrico72 2011.11.24. 12:25:33

@zrobasé: de volt hírtv, de szinte nem engedték a FIDESZt szóhoz jutni. Valóban volt olyan is, hogy fideszeseket bilincsben vittek el, lásd az októberi eseményeket. Véresre verték az embereket. Ilyen azóta nem történt.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.24. 12:25:39

@Enrico72: Kurvára nem. És légy oly kedves, válaszolj a fenti ( @immortalis: )kommentemre.

zrobasé 2011.11.24. 12:26:20

@Gonosz Repülőmókus: héé, ki ne felejsd, hogy hazátlan zsidó is vagyok, aki a magyarok vérét akarja, hogy népemmel elfoglaljan a Kárpátok bércét :)

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 12:26:34

Némá enrico volt az első!
Tudom nem kell rettgni de hallottam olyat,hogy bekérik biztonsági cégek adatait és amíg meg nem egyeznek pintér papával addig elég nehezen működnek.Áh de ez csak rettegés.
Sajnos nem találom Nagy Bandó András művét amit a lehallgatási botrányról írt.
Volt valami ilyesmi: Haló Belügy? Kijött nekem itt egy 6000 forintos telefonszámla.Pedig én csak 3000 forintért telefonáltam.Ezt maguk tudják a legjobban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.24. 12:27:28

@Enrico72: szomorú, hogy te ennyire nem érzed, hogy mi a baj a reggeli moslékodat a vályúdba öntő gazdáid politikájával.

Csak azért nem nyomok a szűrés gombra, mert időnként jókat röhögünk a cégnél rajtad.

Andreas91 2011.11.24. 12:28:44

Rendőrállam! Javaslom Pénteken ne szimpátia tüntessünk, hanem kollektíven fossunk oda a parlament elé. Ne szarjunk, fossunk.

zrobasé 2011.11.24. 12:29:04

@Enrico72: hu, micsoda rettegés lehetett nálad otthon...biztos téged is elvittek egy jó kis kihallgatásra...micsoda elnyomás volt...mikor a vastagbőrt ajánlotta a fidesz.hu, na az is...mindenki rettegett, hogy zeroért maga Oszkó jön !!! és jól legyilkolássza !!!

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 12:32:40

@Gunther: @Seduxen: @zero: Egyébként múltkor beleolvastam a Jogszolgáltatás blogba.Cigányos poszt.Na ki a három főnáczi aki kommentel? Már csak szellem hiányzott onnan és teljes lett volna a banda.
Amúgy itt meg kedvenc trolljaink korán keltek.:))

Enrico72 2011.11.24. 12:33:45

@immortalis: Bérkommentelői tudtommal az MSZPnek vannak. Fizetés piros bögre, póló, toll. Ha jól emlékszem erről volt poszt itt is. Talán még az elérhetőségeket is megtalálod.

Enrico72 2011.11.24. 12:35:34

@immortalis: Szomorú hogy nem látod a különbséget a között, ha valakit véresre vernek, meg a között ha valakit hagynak tüntetni.

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 12:39:04

@Gonosz Repülőmókus: Miért.Olvastam róla .Volt olyan,hogy kb. ugyanazon a poszton a húsz-harminc év alatt volt négy különböző ember.Az azért elég szép.Egész jól bírták/bírta őket.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 12:39:52

@zrobasé: szerintem a 27%-os áfa, és a 37%-os eva az adócsökkentés. mert emelhették volna 35%-ra az áfá-t, és 45%-ra az evát, szóval ahhoz képest "csökkentették". tetszik érteni? látom még mindig nem vagy tisztában az unortodox számítási módszerrel.

de hogy értsd, csak annyit mondok: bankááááárbooooosszúúúúúúúúú :DDD

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 12:40:40

@zero: Jó lenne erről egy poszt.:))
Hiába linkelted be nincs fészbúkom.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 12:42:09

@kifordított nagyanyó: na de bazze, milyen kis visszafogottak voltunk, azt is tessékmá' értékelni :DDD

NextGeneration 2011.11.24. 12:42:10

Te @Enrico72, te ennyire hülye vagy? Ezek a legszánalmasabb műsorok, aminek csak tapsol a Fidesz! Magukat égetik benne az ország "humoristái"! Jó hogy hagyják élni... én is hagynám...

kisa 2011.11.24. 12:45:45

@Enrico72: Uppsz: állítólag azok nem fideszesek voltak, hanem elégedetlen zemberek, az ehgy Mártiriuszt kivéve...
A fidesz pedig önként s dalolva bojkottálta az M1-t, ha emlékszel...

NextGeneration 2011.11.24. 12:46:10

@Enrico72: Én ellened indítanék.

Miért? Csak! Ettől lesz koncepciós!

Thresher 2011.11.24. 12:49:31

@Enrico72: "de volt hírtv, de szinte nem engedték a FIDESZt szóhoz jutni. "

Na, itt már hangosan felnevettem.

dr. Aullah 2011.11.24. 12:49:38

OFF:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/forint_elleni_tamadasokrol_beszel_a_kormany/
Na bazmeg. Ilyen nincs.

ON:

@Enrico72: Ez azért nem ugyanaz a kategória, mint amikor a buszon kamerák vannak, vagy a bank intézetekben. Ott nagyon nem tudnak vele mit kezdeni, ha az ember nem lop.
"Nem értem miért kell egyfolytában rettegni"
Vicces, hogy ezt megemlíted. A másfél évvel ezelőtti, úgymond bérrettegés teljesen helyénvaló volt. Elég megnézni, mit csinált az országgal a törpekirály.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 12:49:41

@Enrico72: "meg a között ha valakit hagynak tüntetni. " - bizony ez az immortalis már csak ilyen sötét.

"Kónya Péter megjegyezte, a rendvédelmi dolgozókat a tüntetés napjára már berendelték szolgálatba, szabadságra nem engedik őket, ezért sok családtag, ismerős szolidaritásból fog megjelenni a tüntetésen."

Valóban, itt bármikor bárki tüntethet kedvére, a kormányzat senkit sem akadályoz meg ebben.

www.szakszervezetek.hu/index.php/koezlemenyek/4107-szema-a-szakszervezeti-tuentetesek-betiltasaroll

itt a másik eset, amikor egészen ojrópai módon járt el a rendőrség. (gyk: PONTOSAN ugyanúgy, mint böszmeferiék idejében.)

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 12:52:29

@Whoo: Első bekezdésedről jut eszembe:Te Grün,miért olvasol szélsőjobbos újságot?
Nézd!A mi újságainkban csupa rossz hír van.Antiszemitizmus rettegés satöbbi.Az ő újságaikban meg,hogy minden a zsidóké,mindent ők irányítanak.A mi újságunkban csupa rossz hír az övéikben csupa jó hír.Akkor miért idegesítsem magam a mi újságunkkal?
Amúgy a munkatársam amilyen fideszbirka volt most annyira szidja a viktort.Úgyhogy nagyon jó a hozzászólásod.:))

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 12:54:27

@NextGeneration: Hát igen.:))
Na ahhoz képest még én is megmondtam a magamét.:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 12:55:49

Viktorom, minden félelemre épülő "birodalom" összeomlott már és ami van az is össze fog omlani, ez a világ rendje. 5-10-15 évet lehet fejest ugrani az adatokba, haverok zsebét teletömni, magadnak törvénykezni, a Napot lehazudni az égről, de egyszer eldörren a sortűz, egyszer futni kell, egyszer jön a börtön...gondolj bele hol vannak a tegnapelőtti (olasz m.e.) és a tegnapi (egyiptom m.e., stb) jópajtások...azért nagyon szeretünk és éljen a Párt!

Jack Torrance 2011.11.24. 12:55:53

@Secnir: ja :D Nem mertem ennyire direktben kérdezni :)

Secnir 2011.11.24. 12:56:34

@Enrico72:
"lásd az októberi eseményeket. Véresre verték az embereket. Ilyen azóta nem történt. "
persze, hogy nem történt. viktornak már nem kellett azzal foglalkoznia, hogy megdöntse a hatalmat.

@Seduxen:
vagy beszéljünk az FRMSZ főtitkáráról, Szima Juditról. Fél éve háziőrizetben? Ügyészség még nem talált semmit, ami alapján megvádolhatnák? Csak úgy háziőrizetben van?
FRMSZ oldalán érdemes elolvasni, hogy mit csinálnak a szakszervezettel.
hülye a fidesz, mert a saját erőszakszervezetét basztatja...

dr. Aullah 2011.11.24. 12:57:13

@Enrico72: Melyikre gondolsz? Amikor képeket telepítettek a tüntetés megakadályozására, vagy amikor behívták a dolgozókat, nehogy tüntethessenek... ?

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 12:59:40

@Viktus: Régen volt egy viccújságban választási beszéd: A kommunisták 40 év alatt 20 milliárd dolláros adósságot csináltak.Nekünk ehhez 4 év is elég.

Thresher 2011.11.24. 13:01:28

@Enrico72: "Valóban volt olyan is, hogy fideszeseket bilincsben vittek el, lásd az októberi eseményeket. Véresre verték az embereket. Ilyen azóta nem történt. "

Ez meg a másik... láttál azóta moltov meg kockaköves repülőshow-t? Vagy a kurvaanyját a szélsőbalos magnak, hogy nem létezik?

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:02:22

@Seduxen: @Viktus: Jó jó.De az nem volt annyira cinikus és lenéző írás mint ez.Na itt a magyrázat.Szerintetek felvesznek?:))

Ironfist 2011.11.24. 13:02:23

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ, TE KUTYA!

@Enrico72:
"Én azt látom, hogy folyamatosan megy az aggódás másfél éve, hogy megszűnt a demokrácia, megszűnt a sajtószabadság, megszűnt minden. Egyelőre nem szűnt meg egyik sem. Persze majd hamarosan elkezdődik, de majd szóljatok a koncepciós pereknél"

Igen, ez abban a pillanatban, ahogy aföldrajzinévbizottságos embereket kirúgták, mert a fényestekintetű orbánod ellen mertek javaslatot tenni, valóban megszűnt a demokrácia. Ha nem tudnád, diktatúrát nem úgy építünk, hogy na elvtársqak, mától diktatúra... hanem pont úgy, ahogy a fidesz csinálja... ahogy TI csináljátok, te bértroll.

"Bérkommentelői tudtommal az MSZPnek vannak. Fizetés piros bögre, póló, toll."

Ööö, nem, bármelyik pártnak lehet. Nézd meg például vidékit, eszkepet, vagy Enricot, ők fideszes bérkommentelők. Csak ők meg olyannyira szarul csinálják, hogy az első mondat után lebuknak. Tudod az ember manapság ugyanis már nem védi a fideszt, ha logikusan gondolkodik. Ha valaki mégis védi ezt a gyalázatos bandát, azt megfizetik érte, hogy mesterségesen tartsa fent a látszatát, hogy van még abból a kétharmadból. A másik eset, hogy olyannyira sötét, hogy számítógépet sem tud kezelni. SzóvalEnricoék hasznot húznak ebből... ja, hupsz, hogy te vagy Enrico? Hát istenem, ez van :)

"de volt hírtv, de szinte nem engedték a FIDESZt szóhoz jutni. Valóban volt olyan is, hogy fideszeseket bilincsben vittek el, lásd az októberi eseményeket. Véresre verték az embereket. Ilyen azóta nem történt."

Örülök neki, hogy pont te mondod ki, hogy a fideszesek = csőcselék - ott ugyanis kizárólag a csőcseléket vitték el ^^ És, hogy a fideszt nem engedte volna szóhoz jutni a fidesz saját tévéje? Hááát fiam.... te vagy tényleg ennyire hülye vagy, vagy minket nézel ennyire hülyének. Utóbbiért saller-koki-tockos járna, előbbiért meg Tajgetosz :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 13:03:45

Istenem, fideszesek bilincsben...ha sokat imádkozunk talán még látunk ilyet jó sokat...

Jack Torrance 2011.11.24. 13:05:38

@Enrico72: az is elég szomorú, hogy ha nem látod a különbséget aközött, hogy valaki tüntet, vagy felgyújtja a tévé székházat.
És például a kínaiakat nem hagyták tüntetni, akkor hogy is van ez?

dr. Aullah 2011.11.24. 13:06:05

@Seduxen: :DDDD
Ez lesz az ötbetűs szervezet első feladata, hogy kiderítse, ki hergeli a népet a fityisz ellen, a vastagbőr nevű online magazinban :D

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:06:24

@Tzimisce: Jaj hagyjuk már ezt a csúnya náczi jobbikot!Az első bekezdésed viszont igaz.

zrobasé 2011.11.24. 13:08:26

@Enrico72: tudtoddal...mondjuk a mandineres robin_masters-es lebukás tuti elkerülte a figyelmedet...pedig csak pár szobára melózik tőled a minisztériumban...
@Seduxen: ja, tudom...de ez a te reszortod, ezt mindig meghagyom neked, hogy legyen egy kis örömöd...mint tegnap az arzenálnak...lerúgni götzét, az igen, szép volt...meg bendert is fejberúgni...és utánna Arzén még azt nyilatkozta, hogy szemet vetettek Götzére...ehh...:D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 13:09:21

@Secnir: "hülye a fidesz, mert a saját erőszakszervezetét basztatja." - miért lenne hülye? Nem ugyanúgy lemennek neki - is - kutyába a sünök? komolyan én egyre gyakrabban gondolom azt, hogy a sünökön - nem csak a rohamsünökön - azért van az egyenruha, mert az pótolja a gerincet, egyfajta kitinpáncélként tartja egyben a tulajdonosát...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 13:11:55

@zrobasé: te keversz engem valakivel :))) hol le nem szarom én az Arsenalt? :DDD

S.O.A. 2011.11.24. 13:12:31

Enrico, Enrico... te is szopni jársz ide...

Ironfist 2011.11.24. 13:12:54

@csizsikpizsik:
"Istenem, fideszesek bilincsben...ha sokat imádkozunk talán még látunk ilyet jó sokat..."

Háh, ez az év kommentje :D:D:D

@Jack Torrance:
"És például a kínaiakat nem hagyták tüntetni, akkor hogy is van ez?"

Tibetieket.

@kifordított nagyanyó:
"Jaj hagyjuk már ezt a csúnya náczi jobbikot!"

Jaja, tudvalevő, hogy a jobbiknak ugyanolyan balos programja van, mint bármelyik kommunista pártnak, csak nyakon van öntve nemzeti ízű maszlaggal.

zrobasé 2011.11.24. 13:13:07

@Seduxen: akkor az melyik ? a tigeri ? :D
a franc se tudja már észbetartani ezt a sok angolfocitrollt :D:D:D

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:13:59

@Viktus: Régen nem nagyon bírtam őt de most már szimpatikus.Talán ezt akarják elérni.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 13:15:52

@zrobasé: úúúh bazze, most elástad magad :DDD Tigeri Manchester United rajongó (tényleg nem is gratuláltam még neki a Benfica elleni - kicsit sem izzadtságszagú - hazai döntetlenhez :DDD

zrobasé 2011.11.24. 13:18:06

@Seduxen: AKKOR KI ARZENÁLOS ???? hihetetlen, hogy nem tudom , kit kell "okolnom" a tegnapi elbukott meccsér' !!! :D:D:D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 13:18:59

@kifordított nagyanyó: A helyes válasz erre az hogy ők legalább nem plazmán követték a BL csoportkört :)))

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:22:48

@zrobasé: A volt főnököm arsenalos.:))
@Ironfist: Azért lehet a fidesznél jobbak lennének.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 13:23:04

@csizsikpizsik: na elmész Te is ahová gondolom! adod itt alá a lovat... szívja így is a véremet :DDD

@kifordított nagyanyó: na jó, azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy még mindig kevésbé vagytok ellenszenvesek, mint a műringyó-féle homo-válogatott, rinyáldóval, meg kicsit sem melegnek tűnő özillel, meg khedirával :DDD Istenem, Xabi Alonsonak sosem fogom megbocsájtani....

Ironfist 2011.11.24. 13:23:37

@zrobasé:
Látjátok, a foci minden baj okozója. Kövessétek az én példámat, és nézzetek pankrációt :D

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:25:51

@zrobasé: Mu,Chelsea ,Arsenal
Real Madrid
Roma,Juventus.
Nem csak angol foci.:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 13:26:03

@Seduxen: Jóvanna, csak elkapott a felvágás az öngól-tizi-Xavibomba mámoros győzelmünk miatt :D Viszont utálod a Realt, keblemre, mostantól öribari, láv, píssz, forevör :DDDD

Ironfist 2011.11.24. 13:26:07

@kifordított nagyanyó:
"Azért lehet a fidesznél jobbak lennének."

Na igen, legalább a cigánykérdést normálisan kezelik - szóban. Az a vicc, hogy semelyik másik párt tudomásul sem akarja venni, hogy olyan viszont van, de a jobbik többi dolgától meg sikítófrűszt kapok. Turul, meg szentkorona, ugyanmár... nem 1300-at írunk. De igen, az tény. A fidesznél csak jobbak lehetnek, annál bármi csak jobb lehet. Mondjuk nem is lehet nagyon nehéz ezeknél jobbnak lenni.

zrobasé 2011.11.24. 13:28:52

@kifordított nagyanyó: real madrid ? ehh...színészválogatott, hozzá tartozó színészedzővel ! :D
@Seduxen:Özil kilóg a sorból...bár mióta oda igazolt, rá is ráragad az ottani mentalitás, sajnos...

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:29:14

@Ironfist: Ezt már Kurt S. Earp elmagyarázta szerintem neked.Vannak értelmes jobbikosok de a baromságaik nekem sem tetszenek.

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:30:22

@Ironfist: Amúgy pont ez a bajom,hogy 1.5 éve azt gondoltam,hogy ezeknél még a fidesz is jobb lesz.És lám.:((

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:31:59

@zrobasé: Mint ahogy asszem maszkeranóra a barcás színészkedés,hogy őt most felrúgták.:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.24. 13:33:15

@kifordított nagyanyó:

Nincs sok infó:

Szimpátiatüntetés Matolcsy György mellett
Idő
Holnap (péntek) ekkor: 20:00 - szombat, 8:00
Helyszín
Kossuth Lajos tér

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 13:33:56

@csizsikpizsik: tézisem a következő: nagykorú, heteroszexuális férfi NEM szurkol a Real-nak.

sárkányfő 2011.11.24. 13:35:15

Rájöttem a Fidesz szerint miért nincs válság (sőt siker van)... mert amíg van mit ellopni, addig fideszes szemmel nincs válság:

Simicska lop:
hvg.hu/itthon/20111123_simicska_vagta_reklam

Nézőpont (Mráz Ágoston Sámuel) lop:
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/komment/20111124-matolcsy-a-haborus-ujjaepiteshez-merheto-a-sikerunk.html#kommenter

zrobasé 2011.11.24. 13:35:44

@Seduxen: :D:D:D:D
@kifordított nagyanyó: na bumm...maszkeránó...de a reálnál meg az egész taktika a szinészkedésre épül :D
és hogy egy kis on is legyen, nehogy zero kivágjon :

bankárbosszúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :D

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.24. 13:35:46

Tényleg, Enrico meg Vidéki. Meséljetek már légyszives, hogy miért tárgyalnak uraink és parancsolóink az ájemeffel? :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 13:36:51

@Seduxen: Márványba kívánkozik, mélyen egyetértek :D

@kifordított nagyanyó: Mascheranot nem bántjuk, kurva jó játékos, minden centet megért és napról napra jobb lesz.

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:37:11

@zero: Szuper!Köszönöm.
@Seduxen: Te tombolán nyereted a diplomádat......:))

Homeoffice 2011.11.24. 13:37:58

@immortalis:

Affenét! Angyalföldi gyerekként... Hajrá Vasas!
bakker én láttam Viktort focizni élőben valami öregfiuk meccsen a Fáy utcában.

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:39:12

@zrobasé: És a te anyádat...@csizsikpizsik: és a tiédet is. Mascheranóról kérdezd seduxent.

sárkányfő 2011.11.24. 13:40:40

Szigorúan 18 éven felülieknek! Ez a látvány nem gyereknek való!

Szegény Matolcsynak már bomlik az agya, aki nem bírja ne nézze :( De a beszédközpontja még működik, agonizálás közben ilyeneket ereszt ki magából: "példátlan siker a kormány gazdasági kormányzásának első 18 hónapja".
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111124-matolcsy-a-haborus-ujjaepiteshez-merheto-a-sikerunk.html

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:40:45

@csizsikpizsik: Elfér ott másfél-kétmillió ember is.Ja,hogy ez is kevés lesz?:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 13:42:51

@csizsikpizsik: pedig már a Mersey-partján sem volt éppen rossz... basszus, ez a 2 ember mennyire hiányzik ebből a csapatból (Mascherano, és Xabi Alonso).

"Nagyon izgulok, csak beférjünk a térre..." - főleg ha a fidesz matematika-tagozatának vezetője, az intendáns-úr rákay "2 millióan vagyunk a kossuth-téren" filliiiiiiipp számol meg minket :DDD

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:43:02

És megint csak a poszthoz is.Az utolsó bekezdés nagyon helyénvaló.
Figyeled Enrico?! Ha erre használnák nem lenne semmi probléma.

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:44:36

@Seduxen: Ráadásul most már unortodox módon számolva.....:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 13:45:13

@kifordított nagyanyó: Nézd, ha lemarad a hívó mondatban említett MELLETT szavacska jópár embernek meglehet hogy kevés lesz a hely :)))

Secnir 2011.11.24. 13:47:54

@Enrico72: @Vidéki:
gyors körkérdés:
van saját ingatlanotok?
mennyit ér most?

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:48:30

@Combi a ballibes Ferkófan: Mert nagy kegyesen hajlandóak elfogadni tőlük egy kis pénzt.

Viktus 2011.11.24. 13:48:39

@Enrico72:

Jah a Fidesz nagyvonalúbb minisztériumban alkalmazza őket :D

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 13:49:42

@Combi a ballibes Ferkófan: Amit mindenáron ránk akarnak tukmálni de nem akarjuk elfogadni.

Viktus 2011.11.24. 13:55:13

@sárkányfő:

Hu ez nagyon ütős. Lesz szentté avatás is? :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 13:56:05

@Secnir: abszolút közömbös. ők mentesülnek majd az építményadó megfizetésének kötelezettsége alól. tudod, aki NARANCSSÁRGÁVAL szerepel az ogy_valasztas_2010_kubatov.xls dokumentumban, annak ezt a közterhet NEM kell megfizetnie.

Neked baszdmeg, aki viszont PIROSSAL szerepel benne, na Neked meg kell... :DD

Vidéki 2011.11.24. 14:01:08

Vastagbőrt olvasva az a benyomásom, hogy szent áhítattal gondol olyan halandó emberekre, akik „jogvédők”, például adatvédelmi ombudsmanok.

El sem tudja képzelni óluk, hogy ők is áteshetnek a ló másik oldalára.

A New Yorki ikertornyok és a Pentagon elleni merényletek tanulságai rádöbbentették az USA vezetését arra, hogy az adatvédelem terén sem nőhetnek a fák az égig.

Kiderült, hogy különböző intézményeknél sok adat állt rendelkezésre, amelyeket ha egyesítenek, korlátozni lehetett volna a merényletek pusztító hatását.

Kiderült, hogy a terroristákat az USA-ban képezték ki repülőgépek vezetésre.

A banktitok érinthetetlennek képzelt elve lehetővé tette, hogy a terroristák USA-ban tartózkodásának, felkészülésnek, szervezkedésének költségeit terrorista szervezetek kényelmesen fedezzék.

A repülőterek biztonsági előírásai, amelyek messzemenően figyelembe vették az emberi és személyiségi jogokat, lehetővé tették, hogy a terroristák egy időben különböző helyeken négy nagy utasszállító repülőgépet vehessenek birtokba.

A tanulságokat az említett területeken figyelembe vették. Rájöttek arra, hogy az adatvédelmi, személyiségi és emberi jogoknak ésszerű összhangban kell maradni a társadalom biztonságának igényeivel.

Aki repülőgépen utazik érzékelheti a szemléletváltozást, ami nem gondolható irracionálisnak, legfeljebb elvarázsolt agyú „emberjogászok” gondolhatják elviselhetetlennek..

zrobasé 2011.11.24. 14:04:39

@Vidéki: "Feltételezem, hogy Vastagbőr akkor nem kiabált kígyót-békát Oszkó Péterre, sőt boldogan mosolyogva (mint a macska amelyik éppen akkor ette meg a papagájt) vette tudomásul, hogy a „Szakértői Kormány” miniszterének Oszkó Péternek sikerült a 19 helyből a tizenhetediket megszerezni."

ezt elnézted, de bizony irt...mindegy is, egy újabb hazugságodra derült fény...

ne feledd, a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát...

Feltételezem, hogy Vidéki akkor mentegette Oszkó Péterre, mégpedig, hogy ez tuti a spekulánsok műve,és Oszkó Péter biztos hogy mindent jól csinál, mert annyian támadják,és ez a helyezés csak nemzetrontó bankárvilág bosszúja, hogy a „Szakértői Kormány” miniszterének Oszkó Péternek sikerült a 19 helyből a tizenhetediket megszerezni.

áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva

A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?

kifordított nagyanyó 2011.11.24. 14:04:47

Na fiúk.Megint itt van.Valaki tartsa már a frontot,mert nekem mennem kell!Viszlát.

Secnir 2011.11.24. 14:06:07

@Seduxen:
hát erre reábaszarintottál, meg kubatov et. is.
anya egyszer (véletlenül) nyilatkozott egy fityiszes kikérdezőbiztosnak pesten, mikor még fősuliba járt, megadta a címét, telszám meg ilyenek. (le is lett baszva emiatt)
viszont cserébe pl. választás előtt jött a fideszes szóróanyag, névre szólóan.
elkönyveltek minket, mint fideszeseket.
kakukktojás vagyunk a PÁRT rendszerében...

Ironfist 2011.11.24. 14:06:28

@Vidéki:
HAZUUUUUUDSZ! HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 14:16:08

@Secnir: Gábor, most mit csináljunk? kellene egy ogy_valasztas_2010_kubatov_friss.xls-t csinálni, hogy az ilyen Secnir-féle vadhajtásokat kiküszöböljük...

asszem felhívom Sándort...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 14:16:56

@Vidéki: Mélyen egyetértek, annyira kiemelt jelentőségű, nemzetközi porondon vezető pozíciót betöltő államban élünk hogy minden adatunkhoz való korlátlan hozzáférés sem elegendő óvintézkedés. Nyomkövető minden állampolgárba esetleg? Útlevelek bevonása nehogy aztán repkedve a boldogságtól az első Malév gépet rádobjuk a Parlamentre jódolgunkban? Mobilok és net megszüntetése nehogy össze-vissza kommunikálgassanak a terroristagyanús elemek akik a Sándor-Palota ellen rohannának az adócsökkentés mámorában?

Secnir 2011.11.24. 14:16:58

@Vidéki:
"A repülőterek biztonsági előírásai, amelyek messzemenően figyelembe vették az emberi és személyiségi jogokat,"

MEGALOL
öreg, utaztál géppel a 90-es években mondjuk az USA-ba? vagy Moszkvába?
(beszélek hülyeséget, akkor még gyerek volt)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.24. 14:18:08

Mu-ha-ha, +18-as karikát kapunk az Index-en!
Politikai pornó xDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 14:18:57

@Ironfist: @zrobasé: gyerekek! én nagyra becsülöm a kitartásotokat! komolyan!

Vidéki 2011.11.24. 14:20:52

@öreg rája:

Tiborc manapság Suzukin jár.

Majdnem 3 millió személyautó futkározik az utakon.

Az országot nyitott szemmel járván nem tapasztaltam, hogy

"Kéményeinkről elpusztúlnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. "

A gólyákról érzékszervi vizsgálattal azt állapítottam meg, hogy jól tápláltak. (békával és nem hulladékkal).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 14:21:03

@zero: Akkor tessenek már kitenni legalább egy pár cickót, mert nagy csalódás lesz az idekattintóknak hogy feleslegesen fáradtak :DDD

sirsteve 2011.11.24. 14:22:50

@zero: Csak ne örülj, mert januártól egy ilyen 18+ karika után már fizetheted is a pornóadót vagy minek hívják :)

Vidéki 2011.11.24. 14:24:02

@csizsikpizsik:

Maradjál meg az arany középúton.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.11.24. 14:25:05

@Enrico72: Olyanról már hallottál, hogy teszünk nekik egy olyan ajánlatot, amit nem tudnak visszautasítani. Ha még nem hallottál ilyenről javaslom a Keresztapa című film megtekintését. Abban szerepelnek ilyen általad piacszempontból korrekt megoldások.

átlátó 2011.11.24. 14:26:03

A nagyszámok törvénye szerint sok ember között sok a hülye. Így van ez a parlamentben is.

zrobasé 2011.11.24. 14:28:04

@Vidéki:

Vidéki manapság Audival jár.(jelzem, hogy val, vel, és nem on,en,ön)
Amit persze az adófizetők teremtettek elő neki, mert ő még életében nem dolgozott egy fillérért se, csak az állambácsival fizettette minden költségét.

Majdnem 2 millió forint volt Szijjártó Péter fizetése. Majdnem, mert több volt, ami nem lehetett volna, de ő ezt nem vette észre...

Hányan nem tudják az országban, hogy mennyit keresnek ?

Az országot nyitott szemmel járván nem tapasztaltam, hogy

olyan nagy a jólét, ahogy Vidéki elvtárs beállitja. Fantazmagóriáival teleirkálja az internet.

de hazugságai mindig lelepleződnek

áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva

A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?

Secnir 2011.11.24. 14:29:54

@Vidéki:
válaszolni meg a szomszéd fog, nem?

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.24. 14:30:12

@Vidéki: hát ezt az idézetet javítanám:
"gondold meg, és igyál
örökké a világ sem áll..."

Kurt S. Earp 2011.11.24. 14:30:12

@Seduxen: @Ironfist: Nem kéne ebbe belekeverni a kutyákat, uraim. Szégyen gyalázat, hogy magukat civilizáltnak tartó emberek, mondataikba szövik ezt az ocsmány muszlim fröcsögést.

Ironfist 2011.11.24. 14:31:18

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ!

@Seduxen:
Milyen kitartásomat? :) Csak ha másból nem ért az elvtárs, akkor sulykolom bele, hogy ő márpedig egy hazug kutya. Ha mást nem érek el vele, csakhogy egy naivabb embernek feltűnik, hogy ez a gerinctelen alak nem mond igazat, már megérte koptatni a billentyűzetet. De mondjuk már nem is próbálkozik a kis fidesznyik, már csak random írogat be mondatokat, ha jól látom.
Hiszen:
Majdnem 3 millió személyautó futkározik az utakon.
A gólyákról érzékszervi vizsgálattal azt állapítottam meg, hogy jól tápláltak.

Okooos... és ezt tessék idézőjelbe képzelni. Mert Vidéki vagy a legnagyobb senki az országban, vagy a legnagyobb fidesz aktivista. Bár a kettő nem kizáró tényező, sőt!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 14:34:47

@Ironfist: "Csak ha másból nem ért az elvtárs, akkor sulykolom bele" - mond az neked valamit, hogy "széllel szemben pisálás"? kb erre emlékeztet az "erőlködésed". semmi értelme. ez egész egyszerűen egy biorobot. remélem abból a jobban fizetett, mert azt azért el kell ismerni, hogy szép teljesítményt nyújt. nekem nem lenne ehhez gyomrom, de ettől még elismerem a "tehetségét". kinek mi jutott. neki éppen az, hogy fakóra nyalja a narancssárga seggeket...

Vidéki 2011.11.24. 14:37:41

@Secnir:

Nem utaztam oda, de hallottam másoktól, hogy a vetkőztetés sincsen betiltva.

Italokat sem lehet felvinni a fedélzetre, mert a terroristák kitalálták a hidrogénperoxidot felhasználó, üdítőitalnak álcázható folyékony bombát, amely képes kilukasztani a repülőgép túlnyomásos utasterét..

Vidéki 2011.11.24. 14:40:17

@Secnir:

Nem utaztam oda, de hallottam, hogy gyakran vetkőztetnek is, félretéve az "ártatlanság vélelmének" szépen hangzó elvét

Viktus 2011.11.24. 14:41:32

@Vidéki:

Ez te javasolod? így teljesen komolyan? :D pénzért sem lehet v.ki annyira begyepesedett idióta, mint te.

Ironfist 2011.11.24. 14:42:53

@Seduxen:
Jogos - volna, ha neki szólna. De már rég feladtam, hogy bármi értelmeset kihozzak belőle. Így ez nem is neki szól. Egyszerűen csak reagálok neki olyat, amit érdemel.

@Secnir:
"válaszolni meg a szomszéd fog, nem?"

Ne erőlködj, hogy választ vársz tőle. Én is vártam egy ideig, de semmi hajlandóságot nem mutatott rá, hogy részt vegyen a beszélgetésben, ami kettőnk közt "zajlott". Egyszerűen csak köpök egyet, amikor megszólal, és le van tudva :D

allegretto23 2011.11.24. 14:43:42

@Ironfist: csatlakoznék Kurt S.Earp kommentjéhez és kérem a kutya szót nem használni ebben az összefüggésben. A kutya egy értelmes állat. Nekem van kutyám, és ő például a (ketrec >) bezár > kiszolgáltatottság> rossz logikai sort minden különösebb probléma nélkül abszolválja- szemben bizonyos emberekkel.

Ironfist 2011.11.24. 14:46:27

@allegretto23:
Na ez viszont teljesen jogos, az én kutyám is jóval értelmesebb/őszintébb/gerincesebb, mint Vidéki, pedig folyton zoknit lop a kis kajla :D

Kelemen Csaba 2011.11.24. 14:47:20

Hiába tudnak minden adatot, akkor is elbasszák.

vontod75 2011.11.24. 14:50:21

@zero: Nem fizet jól az árulás
El kell tűnnöd, nincs más megoldás
Csak hullanak a fejek
egymás után
a tied is holnap
köztük talán
Vigyázz mert jövünk
jobb lesz, ha félsz
ismerünk jól
Mi tudjuk, hogy mennyit érsz

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.24. 14:52:13

Muhaha, nyomoznak hogy ki gyengíti a pénzüket folyamatosan:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/forint_elleni_tamadasokrol_beszel_a_kormany/

Jellemző, hogy a Fidesz felé fordított imazsámolyon (Magyar Nemzet) lehetett ezt a szar kilökni a szekta-keménymagnak...Ha rálelnek egymásra a bizottságban a hülyék mi lesz a bünti? A következő shortolásból kimaradsz?

Viktus 2011.11.24. 14:54:34

@csizsikpizsik:

Vidéki mindjárt elmagyarázza Gyuri bácsi hogyan fogja rendszabályozni a nagy befektetői csoportokat a Föld bolygón ...

Viktus 2011.11.24. 14:55:45

@csizsikpizsik:

"Az Index olvasói is elkezdték felderíteni, hogy ki állhat a mindenkit érzékenyen érintő támadássorozat hátterében. A titokzatos támadó utáni nyomozás egyértelmű eredménnyel zárult, olvasóink szerint ugyanis leginkább messze az Orbán-kormány felelős a forint mélyrepüléséért."

:D:D:D:D

Gandalf(helyett) 2011.11.24. 14:58:39

Nemrég olvastam egy olyan írónak a könyvét, akit Sztálin börtönbe csukatott (érdekes módon sok hasonlóságot fedezek fel jelenlegi kishazánkkal, bár egyenlőre csak a szándékok hasonlóak a hatalom részéről, és kezdetben vigyorogtam a hasonlóságon).
Abban volt egy politikai elitélt, akit az ország rossz hírbe hozásának szándékáért ítéltek 10 évre.
Na, ez jut eszembe erről.
Még megkaphatjuk mi is.

De addig is nyomozhat a kabinet az után, hogy ki "intézett támadást a forint ellen". Javaslom menjenek haza, és nézzenek tükörbe.

GGG77 2011.11.24. 15:02:37

Hűha, mai slágerünk:
Vidéki & Enrico feat. Szijjártó: We like to lick

Kurt S. Earp 2011.11.24. 15:11:39

Nos, Hölgyeim és Uraim.
Következzék a tények sora:
1. Vidéki, eszkep és Enrico pusztán kommentgeneráló szoftverek a Fidesz központi szerverén, automatikusan működésbe lépnek, betáplált adatbázissal és önfejlesztő processzorral bírnak, egy feltöltéssel egy teljes posztot tudnak ellenőrzésük alatt tartani.
2. A Vastagbőr teljes törzskommentelőgárdája eltűnt,- néhány nagyágyútól s régi motorostól eltekintve-, a blog teljes közönsége lecserélődött a kapcsolat.hu-ról és Tóta W. Árpád -egyébiránt zseniális stílusban és elgondolkodtató módon megírt,- ám megszűnt blogjáról átjött vegytiszta agyalágyultakra. A színvonal ennek megfelelően rohamosan zuhan, szinte várom, mikor szól hozzá "szív fészkei" meg "drc" és azzal már le is lehet húzni a szellemi rolót a blogban.
3. Amit a Fidesz csinált ebben az országban az elmúlt másfél évben, az menthetetlen. Ha volt is remény: kevés maradt belőle. Igen jellemző, hogy még amiben igazuk volt, vagy támogatásra találhattak volna, azt sem tudták úgy előadni, hogy pozitív mérleggel jöjjenek ki belőle és amellett a legvadabb rémálmokat is pökhendi arroganciával képviselve masíroztak be a pofonok völgyébe.
4. Az, hogy a Semjén Zsolt ott ülhet ebben a kormányban, beszédesebb minden szónál, bár személyes meggyőződésem, hogy Orbán apánk csak addig eteti ezt a humanoidot meg a fantompártját, amíg szüksége van rá a kényes és/vagy kétharmados törvényekhez aztán villámgyorsan leszalámizza őket, á la kisgazdapárt enyhén vallásos cukormázzal.

És akkor, az alapok tisztázása után, a poszt: A FIDESZ-nek igaza van.

Abszolút egyetértésemmel és támogatásommal találkozik, hogy létre akarja hozni ezt a központi adatbázisra épülő rendszert, mert bár a liberálisok kedvenc szófordulata szerint, aki feláldozza a szabadságát a biztonságért, az egyiket sem érdemli meg, én mégis azt hiszem, a közröhej kategóriájába tartozik, hogy 575241 különböző rendszer párhuzamosan kezelt és egymásétól letiltott/nehézkesen hozzáférhető információkészletét kezelve kéne a nemzetbiztonságnak, rendőrségnek, ügyészségnek dolgoznia. A vastagbőr lenne az első blog, amely vitriolos poszton keresztül dózerolná bele a Fideszt a sárba, ha holnap, ne adj Isten, valami információhiányból táplálkozó töketlenkedés miatt, súlyos bűncselekménysorozat rázkodtatná meg ezt az országot.
Ahogyan az is igaz, hogy komoly kérdéseket vet fel, hogy ezt a lépést éppen a maradék hitelét is felélő Orbán rezsim teszi meg, mert legyen e lépése mögött bármilyen jó szándék is, az ő eddigi regnálásuk még a legpozitívabb kormányzati döntésre is a gyanú árnyékát veti.
Nehéz ügy, tagadhatatlan, de ettől ez a lépés még nem feltétlenül igazolja a nácifasisztaorbándiktatúragyurcsánytvissza kommenteket. Bár a lecserélődött gárdát szemlélve, teljesen érthető. Csak ettől még a rettegés nem lesz jogos és igaz.

Gonosz Repülőmókus 2011.11.24. 15:11:42

@sárkányfő: Engem speciel meggyőzött. Megyek és veszek fel 5 milla személyi hitelt a Providenttől, mert azok is meggyőztek, csapunk belőle egy nagy bulit a fiúkkal.
Na de mostmár mennem kell, mert a "fehérruhások" nem szeretik mikor kiszököm a számítógéphez. Tegnap is a mellettem lévő szobában lakó Vidéki nevű srácot egész napra eltiltották a gumidominózástól, mert ő is kilógott a doki gépéhez.
Most Enricoval megpróbálunk észrevétlenül visszamenni, de még jövünk...

csak_csendben2 2011.11.24. 15:15:58

@Vidéki:

Az olyan hülyéket, mint te, lehet ezzel a dumával beetetni, hogy terroristacselekmény elleni védekezés.

Páran mindig írják, hogy mindjárt itt van Orwell 1984-es világa. Rossz hírem van: már kb 10 éve benne élünk. És még sokan tapsolnak is hozzá.

DarthVader 2011.11.24. 15:19:45

vastagbor.blog.hu/2009/11/19/a_tizenhetes

Utolsó bekezdés:

"Egy gyönyörű szép, eredeti Oszkó-idézettel zárnám soraimat:

"Bízom benne, hogy a későbbi években erre a kormányra majd úgy fognak emlékezni, mint egy higgadtan kommunikáló, az intézkedései mellett kiálló és elmagyarázni igyekvő kormányra, amely nem feszültséget akart generálni, a problémákat nem előidézni vagy politikai célokra használni, hanem megoldani kívánta, és igyekezett a nehéz helyzetben, válság közepette a lehető legnyugodtabb életkörülményeket teremteni, és közéletet, közhangulatot fenntartani."

Úgy fogunk Rátok emlékezni, Tizenhetes, pontosan úgy ..."

Hát, azt hiszem, kevés ember jósolta meg ennyire pontosan a jövőt :)) Még jó, hogy a blog szerzője is láthatott valamit, mert ő is elismerte, gratula :))

Gonosz Repülőmókus 2011.11.24. 15:19:47

@Kurt S. Earp: Ha ezt nem ebben a megmondóember stílusban adod elő, akkor talán egyfajta észérvnek is el lehetne fogadni, de így kb. annyira hiteles, mintha maga Lézer Jani fosta volna ki magából.

Viktus 2011.11.24. 15:22:47

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/vegtorleszteshez_7_5_millios_tamogatast_adhat_a_munkaado/

na maguknak még egy kis finomságot megszavaztak, mert az állami szférán túl ebben az országban egy cég nincs aki 7.5 milkákat osztogatna ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 15:24:32

@GGG77: bocsánat, ha vulgáris lesz, de a numero uno hírközlési droidnak (síjjájtóópétej) küldenék egy szép romantikus számot:

www.youtube.com/watch?v=qhywUvoj-88

Ironfist 2011.11.24. 15:25:22

@Kurt S. Earp:
"nácifasisztaorbándiktatúragyurcsánytvissza "

Se nem náci, se nem fasiszta, se nem gyurcsánytvissza. A többi stimmel.

"2. A Vastagbőr teljes törzskommentelőgárdája eltűnt,- néhány nagyágyútól s régi motorostól eltekintve-, a blog teljes közönsége lecserélődött a kapcsolat.hu-ról és Tóta W. Árpád -egyébiránt zseniális stílusban és elgondolkodtató módon megírt,- ám megszűnt blogjáról átjött vegytiszta agyalágyultakra."

Nem olvastam egyiket sem, nem is érdekelt. Feltételezem engem is a vegytiszta agyalágyultak kategóriájába tartozónak kiáltottál ezzel ki, miután nem vagyok őstag itt.

"Csak ettől még a rettegés nem lesz jogos és igaz."

Ja, másfél év után még mindig adjunk bizalmat a vityáéknak, hogy ezt biztos nem fogják megtenni, igaz ezt mondtuk a kétharmad előtt is, hogy biztos nem élnek vele vissza, és azzal visszaéltek, és visszaélnek, de ezzel biztosan nem fognak, hiszen keresztények, meg a dajcstompikának olyan szépek a szemei, hát akkor csak becsületes emberek lehetnek, nem?

Terézágyú 2011.11.24. 15:27:31

@Kurt S. Earp:
"A Vastagbőr teljes törzskommentelőgárdája eltűnt,- néhány nagyágyútól s régi motorostól eltekintve-, a blog teljes közönsége lecserélődött "

Talán mert a szoci kormányzás alatt a szocik adták a vastagbőrös anyagot a bloghoz, most viszont a fityisz adja (ugyanolyan bőséggel, ha nem jobban :) az anyagot.

Amíg vastagbőr a szoci kormányt szidta, addig más volt a törzsközönség nyilván, mert jöttek a jobberek... most, hogy a jobbosok a téma, most azok kevesebben vannak...

Kurt S. Earp 2011.11.24. 15:27:52

@Gonosz Repülőmókus: Hibátlan találat. Az igazi nevem Lézer Jani, Repülőmókus úr, kérem tisztelettel, 2010-ben magyarosítottam Körteszörpre, a NER beosztásom: aranyfokozatú megmondóember, a Nemzeti Együttműködést Elősegítő Kinzóosztagban vagyok őrnagy. Kérem adja meg a személyes adatait, hogy elküldhessük önnek a nyereményét.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 15:28:15

@Viktus: "na maguknak még egy kis finomságot megszavaztak, mert az állami szférán túl ebben az országban egy cég nincs aki 7.5 milkákat osztogatna ... " - na ebben spec szerintem tévedsz. ha azt is odaírtad volna, hogy "... aki a MELÓSAINAK 7.5 millákat osztogatna", na úgy pontos lett volna.

Basszus, Gunther, ha az Ölebnek itt nálunk van devizahitele, akkor szopóka-nyalóka, mert Dumb biztos kitömi még egy kis pénzzel...

Secnir 2011.11.24. 15:29:46

@Viktus:
ez finom.
7.5 milla támogatást adhat a munkaadó.
a képviselőknek különleges a munkaköre, az ő munkaadójuk a nép.
folytasd:

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 15:30:37

@Kurt S. Earp: "Kérem adja meg a személyes adatait, hogy elküldhessük önnek a nyereményét. " - áhá, manapság így írják a "Ne félj, nem ellened megyünk, hanem érted!" - című "örökzöldet"? :DDD

ketroot 2011.11.24. 15:31:03

@Seduxen:

ó b+, így is hang nélkül nézem a blogot, de most majdnem felsírtam itt az irodában... xD

mim 2011.11.24. 15:31:26

@Kurt S. Earp: Nekem tetszik, amit írtál, mert jogosak a felvetéseid. Részemről nem lenne gond, ha nem társulna az egész modernizálás centralizálással. Vagyis megszüntetnek funkciókat, majd egy "über" csoportnak delegálnak - akik a direkt kiválasztás és a forró drót szintű kapcsolat miatt pont ezen átvett funkciók nagy részét nem lesznek képesek ellátni.
Éppen ezért, az alapján ami a Költségvetési Tanáccsal történt, előre lefogadható a cél és a végeredmény.

Az adathozzáférési mizéria engem nem nagyon izgat fel, bár a peer2peer zaklatások száma nyilván megugrik. Ami inkább aggaszt, hogy a modernizálás - mert szerintem ez az - a kommunikáció alapján egy "harci/ katonai" csapat részére készül nem pedig "civil", vagyis hivatali ügyintézés megkönnyítésé céljából (lehet szép kis hozzáférési mátrixot csinálni, majd használni).

Kurt S. Earp 2011.11.24. 15:33:24

@Terézágyú: Egy országot, amelyikben a józan észt, racionalitást, független és szabad gondolkodást felül ír az oldalakhoz való vélt/valós tartozás, nem kell megmenteni. Azt az országot le kell húzni a klozeton és egyáltalán nem számít, hogy a lehúzás pillanatában éppen ki trónol a vécédeszkán. Az lehet, akár Orbán Viktor is.

Terézágyú 2011.11.24. 15:36:41

@Kurt S. Earp:
"Egy országot, amelyikben a józan észt, racionalitást, független és szabad gondolkodást felül ír az oldalakhoz való vélt/valós tartozás, nem kell megmenteni. Azt az országot le kell húzni a klozeton"

Hát, ha én írnék ilyet, akkor rögtön kikiáltanának hazaáruló libsi zsidónak.
Talán még a Kossuth-díjamat, meg a díszpolgárságomat is visszavennék :P

Viktus 2011.11.24. 15:38:14

@Secnir:

Jah amit meg majd mi fizethetünk vissza közösen. Háromszoros hip-hip hurrá!

mim 2011.11.24. 15:38:55

Tudtok olyan fogadó irodát, ahol magyar politikára lehet fogadásokat kötni? Azt látom, hogy van britt és usa-s online. Csak mert érdekes lenne a bukik kifizetési számait látni :-)

Kurt S. Earp 2011.11.24. 15:40:19

@Seduxen: A kérdésben elbújtatott alaptalan gyanúsítást határozottan visszautasítom és én az Ön helyében a továbbiakban tartózkodnék az efféle kis szösszenetektől, mert egy napon még véletlenül túladagolja a seduxent.

dr. Aullah 2011.11.24. 15:42:35

@zero: Biztos valaki azt hitte a címre, hogy valami pornó filmé. Mondjuk a téma hasonló, csak itt minket baszogatnak 9 és fél éve.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.24. 15:42:55

@Kurt S. Earp: ... ööö, jogos. ígérem, hogy ez esetben az Ön talpig feketébe öltözött - hátukon TEK feliratot viselő - kollégáihoz ezek lesznek az utolsó szavaim: Elvtársaim: NE LŐŐŐJJEEEETEEEEEEK! :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.24. 15:42:56

Igazi ínyencség ez a NIBEK. Ezt is keresztül fogják vinni. Az eddig gyakorlatilag minden hatalmukkal visszaélő orbánisták most ezt a korlátlan információs és eszközökkel teli hatalmat majd arra használják, hogy a nép biztonságát védjék. LOL, de jó olvasni, hogy vannak jobbos barmok akik ennek még tapsolnak is.

Csak azt kapjuk amit tűrünk, sajnos a birkának az a dolga, hogy megnyírják, ezért birka.

Ringlósztár 2011.11.24. 15:46:18

@Terézágyú:
Már láttam olyan apróhirdetést, aminek az volt a szövege, hogy alig használt magyar állampolgárságom szlovákra cserélném, ráfizetek jeligével. :DD

GGG77 2011.11.24. 15:46:23

@Seduxen: :D

Amíg el nem készül Matolcsysm, Invisible Success c. új albuma, addig tőlem is egy ajánlat:

www.youtube.com/watch?v=D4-Mli0G4ZI

sárkányfő 2011.11.24. 15:46:48

szvsz indítani kéne egy sorozatot, "Matolcsy delírium közben" vagy valami hasonló.

Most olvasom, hogy az fn.hu kiszúrt, amint Matolcsy a saját cikkében két egymást követő mondatban ELLENTMOND SAJÁT MAGÁNAK:
mondat - 1: „Magyarország példátlan sikerrel állította helyre az állam pénzügyi egyensúlyát az elmúlt 18 hónapban”
mondat - 2: „A pénzügyi egyensúlyhoz gyorsuló növekedésre, bővülő foglalkoztatásra, csökkenő munkanélküliségre, új beruházásokra és erősödő családi vállalkozásokra van szükségünk. Még nem tartunk itt, sőt újabb vállalati csődhullám jöhet, stagnálásba fordulhat a gazdaság és jelentősen csökkenhet a hitelkínálat."

fn.hir24.hu/gazdasag/2011/11/24/matolcsy-idoviharban/

ééééééértitek.... pénzügyi egyensúly van, de nincs, de helyreállította, de mégsem, de majd lesz de már van.... izé, na.

mim 2011.11.24. 15:58:07

@sárkányfő:
#1 Lehet, csak olyan gyorsan követik egymást az események, hogy hetente kell új irányba állítani a kormányt (és frakciót) és szegény nem győzi a fejét kapkodni.
#2 Hazudik.

Ezt persze mindenkinek magának kell eldöntenie.

De a válasz a #2 :-)

Secnir 2011.11.24. 16:04:02

@sárkányfő:
ezt benézted, Matolcsy nem. Nézz rá.
a bal szemével látja a múltat, a jobbal a jövőt.
ő meg középen áll és azt mondja amit lát.

"mondat - 1: „Magyarország példátlan sikerrel állította helyre az állam pénzügyi egyensúlyát az elmúlt 18 hónapban”"
ezt a jövőből olvassa ki

"mondat - 2: „A pénzügyi egyensúlyhoz [...] van szükségünk. Még nem tartunk itt, sőt újabb vállalati csődhullám jöhet, stagnálásba fordulhat a gazdaság és jelentősen csökkenhet a hitelkínálat.""
na ezt meg a múltból.
szegény viktor meg középen áll és nem tudja mit csináljon.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.24. 16:18:14

@chipanddale74:
:) Áááá...sokkal kifinomultabb. A hardveres tűzfaladon is átnéz! Simán...
Olyan képeket nézegethet a gépeden, hogy magad is meglepődsz rajta, amikor elvisznek... :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.24. 16:35:42

@Kurt S. Earp:

A bloggal kapcsolatos véleményedre most idő hiányában nem reagálok, de a központi adatbázist illetően egy rövidke vakkantásra még futja.

Nem az a baj, hogy létrejön ez a szuper-adatbázis, hanem az, hogy senki sem tudja és senki sem kontrollálhatja, hogy hogyan fog működni ez, mire és mikor használja fel az új szerv az így összegyűlt adatokat.

A baj az átláthatatlanság. As usual.

Kérdés: ez a most már szokásossá vált fideszes törvényalkotó sietségnek (kapkodásnak) tudható be, vagy van mögötte más is?

Üdv:
Zb.

Panzer 2011.11.24. 16:40:26

@Enrico72:

(meg az elejehez, csak az idoeltolodas miatt keson kapcsolodom be)

Irtad ugye, hogy meg egyetlen balos ujsag sem lett megszuntetve, stb, akkor meg minek rettegni.

Szoval: a cenzura politikai ertelemben ugy mukodik, hogy nem kell tenyszeruen bezaratni egyetlen ujsagot vagy szerkesztoseget sem. Eleg megteremteni a lehetoseget annak, hogy ez megtortenhet - es onnantol mindenki magatol is kussolni fog. Maskepp fogalmazva, oncenzurat gyakorol.
Ezert hibas szerintem az ervelesed, hogy a konkret esetek hianyaban nincs is miert kritizalni egy tervezetet.

Viktus 2011.11.24. 16:42:27

@Secnir:

XY:
Amit kínálunk:
110. 000,- Ft bruttó alapfizetés+bónusz+karrierrendszer
Versenyképes jövedelem
XY:
Bruttó 110 versenyképes. Magyarország, én így szeretlek.

:D

Ez kifejez mindent :D

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.11.24. 16:49:16

Volt erről szó a rádióban is, hogy létre hoznak egy új csúcs-titkosszolgálatot. A NIBEK-nek azonban hiába lesz hasonló hatásköre, a neve mégsem olyan hatásos és jól kiejthető, mint a GESTAPO-é...
Csak így tovább kétharmad. Itt már nem lesznek választások vagy negyven évig.

Az is volt a rádióban, hogy a friss diplomásoktól megkövetelik, hogy itthon maradjanak egy adott ideig, mivel a magyar állam fizette az iskoláztatásukat, hát ezt dolgozzák le. De az általános iskolát is a magyar állam fizette, meg a szakmunkást és szakközepet is, sőt a gimnáziumot is, szóval aki ezeket elvégezte, azt nem engedném ki az országból. Így már érthető, hogy a cigányok miért mehetnek szabadon Kanadába.
De mit szarozunk?! Határokat lezárni, minden DOLGOZÓ ember fizetését az államkasszába utalni, és központilag szétosztani élelmiszer jegyet, benzin jegyet, fejadagonként! Úgyis ez lesz a vége...

Ahogy nézem, a fidesz addig ment jobbra, míg megérkezett a bal szélre.

nanehogymár 2011.11.24. 16:55:20

@Secnir:
na most nagy összességében melyik melósnak adna a munkáltatója ennyit csak úgy? ez megint egy jó kis burkolt támogatás a cégtulajoknak, hogy ingyen vegyen ki pénzt ;-) tehát akinek eleve VAN miből :) szép-szép

Viktus 2011.11.24. 17:00:26

@nanehogymár:

Én inkább a különböző jól fekvő csókosokra fókuszálnék a minisztériumokban, önkormányzatoknál, állami cégeknél :)

cuidado llamas 2011.11.24. 17:03:15

lassan az utcára kell menni mindenkinek

makacs szennyeződés 2011.11.24. 17:03:56

hosszú távra rendezkednek be a srácok. :)
a magyarok 20 év alatt gondosan felépítették az egypártrendszert. :D
hülyepárttitkártól urambátyámon keresztül vadászóelvtársig minden stimmel.

ja, azért kösz a halakat. :)

Viktus 2011.11.24. 17:07:35

@cuidado llamas:

Nem megy senki ... nem szervez senki semmit ... szolganép. Az utolsó próbálkozások 2006-ban voltak ma már annyi szervező erő sincs ... a magyar potensebb része az elmúlt 70 évtizedben kitelepült innen.

zsoltix 2011.11.24. 17:22:51

OFF
Kanadai és kínai szakértők szerint teli van bérkommentelőkkel a zinternet: www.origo.hu/techbazis/20111124-elleptek-a-netet-a-kamu-kommentek.html
Nahát, hogy mik vannak. Ki hitte volna. :)

Monçada bíboros 2011.11.24. 17:26:05

"When you feel that something wrong
I'll shelter you and keep you warm
I'll never let you walk alone
I loved you when you still hated me
I'm coming and it wont be long
Time to reap what I have sewn
Never ever let you walk alone
I know your enemy it once was me"

umad? 2011.11.24. 17:32:30

@zsoltix: Aki komolyan vette valaha az interwebes kommenteket az elég nagy balfasz lehet.

Monçada bíboros 2011.11.24. 17:35:19

OFF

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/forint_elleni_tamadasokrol_beszel_a_kormany/

Bazz! Ezeknek van pofájuk a forint árfolyamát a spekulánsokra kenni!!!!!!
Beszarok!, ilyen a világon nincs!
Akkor ezek szerint a gonosz karvalytőke fog megvédeni a még gonoszabb karvalytőkétől??????
WFT?????

Horizont 2011.11.24. 17:36:48

@Kara Kum: Ne fesd a falra az ördögöt, mert megjelenik.

@Kurt S. Earp: 1-2 megjegyzés a blog kommentelőiről írt véleményedhez. Nem vagyok nagyágyú, gondolom nem is rám gondoltál:) Talán régi motorosnak tarthatom magam. A Vastagbőr a mindenkori pofátlan uralkodó osztályhoz tartozó eseményekről ír. Választás előtt MSZP +SZDSZ most meg Fidesz+KDNP (van még ilyen egyáltalán?). Vannak azért olyanok (én is) aki az eseményen háborodik fel, nem azt nézi melyik oldal okádta ki magából az aznapi baromságot. Természetes a kicserélődés. Sokan nevet is változtatnak, olyan is akad tán aki úgy érzi ha annyira védte a Fideszt most ciki lenne támadni. Tehát annyi minden lehet minden mögött. De ez nem von le semmit a VB erényéből. És az ide kommentelők megítéléséből sem. Hülyék persze mindig mindenhol akadnak. A névtelenség van akinek felér egy kábítószeradaggal:)
Elítéltem az előzőeket minden aljas cselekedetükért, Orbánt nem túl optimistán vártam, de abban azért bíztam, hogy kevesebb munkája lesz a VB-nek. Hát ezzel nagyon melléfogtam.
Bár nem is értem mire verjük itt a nyálunkat amikor Matolcsy a sikere fényében fürdik.
Valamit nagyon benéztünk!!
"Matolcsy szerint sikertörténet az elmúlt 18 hónap"
privatbankar.hu/makro/matolcsy-szerint-sikertortenet-az-elmult-18-honap-242367

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.24. 17:49:09

@Monçada bíboros:

T'od, van a rossz kommunista, meg a jó kommunista.
Van a rossz multi, meg a jó multi.
Van a rossz karvalytőke, meg van a ...

;-)

2011.11.24. 17:51:01

@Viktus: naná, hogy verenyképes a bruttó 110. Ezzel tudnak mások versenyezni! Ha fizetnének mondjuk 300-at, akkor már nem nagyon akadna versenytársuk... ;-)

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.24. 17:53:04

@Vidéki: igen, így már érthető, Bin Laden a gyehennáról merényletet tervez az Erste torony ellen. sajnos utasszállítóval nehéz eltalálni, így Cessnákkal próbálkoznak, de gondolati szinten foglalkoznak a "sárkányrepülőről sárkánytojás" fedőnevű hadművelettel, mely tojásgránátokkal hozná ismét tengerszinttel megegyező magasságra például a Rendőrpalotát, vagy a Nemzeti Színházat. igen, a szaúdiak a spájzban vannak, nyakukon egy csomó dühös pakisztánival, akik mind magyar épületek vérét akarják szipolyozni.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.24. 18:00:09

@Kurt S. Earp: én csak azt nem értem minek az új elhárítás, amikor van már nekünk egy, bizonyos Alkotmányvédelmi Hivatal. miért nem ők kapták meg a jogot?
miért a katonai hírszerzést vonták össze a katonai elhárítással, miért nem a két elhárítást (úgyis alig van mit elhárítani katonai értelemben)? akkor pont zsír lenne ez a jog az egyesített polgári-katonai belső titkosszolgálatnak.
az viszont, hogy erre új szervet hoztak létre az gyanús, Kubatovgumitalpúakat sejtet a háttérben, meg Pintér-maffiát.

tudi 2011.11.24. 18:04:53

@Kurt S. Earp: Az általad leírtakkal egyetértek, ha ezt a lépést egy olyan kormány hozza meg, amely módszeresen (akarva, vagy akaratlanul) nem dózerolja le a saját magába és az államba vetett bizalmat, akkor ez egy kis hír lenne valahol az újságok 2.-3. oldalán. De így sajnos nagyon jó alap egy kis "rettegésre".

Trejo 2011.11.24. 18:05:18

Mi ez a sok mocskos ellenfülkeforradalmár szöveg?
A Kedves Vezető most nagyon szomorú... :-(

Tardigrada. 2011.11.24. 18:12:19

@Seduxen: nagykorú heteroszexuális nem néz meccset, hanem heteroszexuál...

mh1973 2011.11.24. 18:14:29

Biztos volt már ez is, de a pofám leszakad, hogy egy ilyen hülye "irányítja" az ország gazdaságát! Komolyan mondom 83 éves nagyapáimnak sokkal jobban és eredményesebben végeznék munkájukat!

hirszerzo.hu/szemle/2011/11/24/Matolcsy_U9B914

dr kíváncsivagyok 2011.11.24. 18:22:50

@zrobasé: "
áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva "

Folytatom :

Tandíj

Ebadó

Törvény , a kormány miatti bírságok össznépi kifizetésére

Stb

Stb

Stb.......

igényes 2011.11.24. 18:37:49

A titkosszolgálatokat is összevonják.

1. Miért?
2. Az UD Zrt. átvette a KBH irányítását, vajon miért?
3. A titkosszolgálatok egyetlen vezetőjéhez nem mert nyúlni Orbán, vajon miért?
Dr. Stefán Géza vezérezredes1994.08.01 - 2009.06.21.
4. Ki segítette vajon Stefán Géza munkáját? Nagy kérdés!
5. Stefán Géza - 1989-ben a budapesti rendőrfőkapitány helyettese. Állambiztonsági vonalon ő volt a legmagasabb beosztású tiszt, így a Nagy Imre újratemetésével kapcsolatos operatív akciók is a jóváhagyásával történtek. Láttamozta a BRFK minden fontos állambiztonsági iratát.

Nos eljött az idő, az anyagok 2/3-ad része eltünt 1,5 év alatt. Vajon miért?

nemjogasz 2011.11.24. 18:51:56

Ezaz, bármiféle kontroll nélkül bármilyen adatot bármikor lekérdezhetnek... Hát igen, macerás lenne megindokolni egy ügyész vagy bíró előtt, miért is kérdeznék le mondjuk ellenzéki újságírók, politikusok adatait. De így nem kell még gyanúsítás se, semmi, csak lekérik, és máris viktor kezében van a teljes akta. És mi a garancia, hogy nem élnek vissza vele?
Cserkészbecsszó, vagy mi?
Most komolyan, így akár egy bivalybasznádi fideszes képviselő is le tudja majd kérni a nemszimpatikus egyénekről még akár a vakbélműtéte eredményeit is, hurrá.
Meg gondolom így tömjénzsóti twitteres megszemélyesítőjét is könnyebb lesz majd elkapni, hiába na, sok ilyen fontos nemzetbiztonsági kérdés van még...

villamos alóli kacaj 2011.11.24. 18:57:34

Állítólag már beszereztek 150 fekete Pobjedát is!

hardenberg 2011.11.24. 19:07:45

@Enrico72: Te bazd meg egy akkora agymosott fasz vagy, hogy az már fáj. Nem tudok kulturáltabban fogalmazni ilyen mértékű agyrelé-narancsitisz láttán.

Jofiu 2011.11.24. 19:11:12

Vigyázhatnál jobban mit beszélsz, ez már így súrolja a pánikkeltés, de talán a lázítás fogalmát is, márpedig a hivatalnak fel kell lépnie a nemzet biztonságát fenyegető tényezőkkel szemben.
Teljesen megalapozott a lépés.
A nemzeti összefogás ellenzői, a szándékos hazarontó kritikus elemek, és a semmit nem érő réteg amelytől el kell venni és amelyet a tevékeny és sokat kereső réteg felé kell terelni lehet nem elégszik meg egy idő után azzal, hogy önsorsrontó hozzáállásából ön és családgyilkosságba menekül és ehelyett elkezd a szerinte felelős réteg ellen tevékenyen lázítani, sőt, merényleteket tervelni.
Az ilyenek ellen minél hamarabb fel kell lépni.
Teljesen jogos a totális megfigyelés és a vezetők terror elleni védelme, a fenyegetés valós, mindezek a gazdaságilag reménytelen helyzetben is megérnek minden pénzt, akárcsak Puskás Öcsi öröksége.
Van olyan igaz magyar nemzeti összefogó aki ezt kétségbe vonná?!

kvadrillio 2011.11.24. 19:19:05

"Létrehozták viszont a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, indoklás szerint mert "a hatóság az ombudsmannál hatásosabban léphet fel a jogsértések kivizsgálásában és szankcionálásában"."...NAGYON ÖRÜLÜNK ENNEK ! Bízuk benne, hogy rövid időn belül teljes listájuk lesz az adóparadicsomokba kimenekítettek nevéről, címéről, és a kimenekített pontos összegről !

-- a HATÓSÁG Elnökét bátran váltsák csak le, ha már a dolgozókat is azonnal ki lehet ebrudalni a mu nkahelyeikről ! NE KÍMÉLJÉK ŐT SEHHH !

--a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ "figyelemmel kíséri Magyarország teljes bűnügyi és biztonsági helyzetét, tájékoztatja a kormányzatot, elemez és értékel."" ...NAGYON SZERESSSÜK ŐKET, FŐLEG AKKOR, HA A MILLIÁRDOS KORRUPCIÓKAT PERCEN BELÜL LEFÜLELIK MAJD ÉS AZONNALI HATÁLLYAL MAGÁNZÁRKÁBA TESSÉKELIK AZ ELKÖVETŐKET !

--"Pintér Sándor nyújtotta be az Országgyűlésnek az "Egyes rendvédelmi tárgyú törvények módosításáról, valamint az azzal összefüggő további törvénymódosításokról" című saláta-jogszabályt"..AMELY ALAPJÁN sürgősen kivizsgálja, átvizsgálja a saját hatásköre alá tartozó összes biztonsági szolgálat működését, finanszírozását, nyilvántartását, adatbázisát.full acces módrahhh...., hamár milliárdos lett belőlük !--"z új szervezet, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ például "full access" hozzáférést kapna mindenhez.
"A Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ a szükséges adatokat – hogy melyek ezek, azt a tervezet igen lazán határozza meg – más szervezetektől közvetlen számítógépes kapcsolat útján szerzi be, s az információk lehívását az érintett meg sem akadályozhatja. A NIBEK információt igényelhet például a rendőrségtől, a polgári titkosszolgálatoktól, az adóhatóságtól, az idegenrendészeti és a menekültügyi hatóságtól, a katasztrófavédelemtől, a büntetés-végrehajtástól, a bűnügyi és a szabálysértési, valamint a népesség-nyilvántartásból, a közlekedési hatóságtól, de még a kötelező biztosítások nyilvántartásából is. A központ a légi utasok listáját szintén megszerezheti, s azt akár öt évig megőrizheti." - nol.hu"...nu ebből rögtön kiderül, hogy miért is kapott az adóhatóság annyi fegyvert, kábítólövedéket, bilincset, MERT A HAT ALOM...MINDENT TUDNI AKAR AZ ÁLOMPOLGÁRAIRÓL, AZT IS AMIT MÁR RÉGEN TUS MEG AZT IS AMI MAJD KIDERÜL RÓLA !!! :o)

...SZAAAAAL...OLYAN ROPPANT HORDEREJŰŰŰ FINGATÁS KÉSZÜL ITTEN A HON- MEG ÁLOMPOLGÁROK, VÁLLALKOZÓK KAL KAPCSOLATBAN, HOGY ÉRDEMES LENNE A GYORS BEVÉTELNÖVEKEDÉS REMÉNYÉBEN SÜRGŐSEN BEVEZETNI A FING-ADÓT ! :o)))))

--

Jofiu 2011.11.24. 19:19:36

@Monçada bíboros: Jah! Van pofájuk eladni a forintjukat. Ez már szinte emberiség ellenes bűn, ki kell nyomozni és megbüntetni őket.
Nem megfeledkezve a sok aljas devizában törlesztőről akik szintén lecserélnék a forintjukat devizára, botrány! Ki kell nyomozni kik veszik rá ilyen elvetemültségre az embereket manapság.

Kristl 2011.11.24. 19:23:16

@Vidéki:
~ Az a közösség amely lemond a szabadságának egy részéről a biztonság "érdekében", nem érdemli meg egyiket sem. ~

igényes 2011.11.24. 19:26:25

Orbán jó barátja lehetett dr. Stefán, hiszen Orbán mindenkit leváltott, de Stefán Gézát meghagyta. Vajon miért.

Stefán Géza - 1989-ben a budapesti rendőrfőkapitány helyettese. Állambiztonsági vonalon ő volt a legmagasabb beosztású tiszt, így a Nagy Imre újratemetésével kapcsolatos operatív akciók is a jóváhagyásával történtek. Láttamozta a BRFK minden fontos állambiztonsági iratát.

Orbán volt ám katona is. !!!

Orbán a kommunista rendszerben egy nagyon bizalmi helyre került, de hogyan? Soros alapítvány.

Orbán Soros ösztöndíjat kapott, de csak a pénzt vette fel. Bizony 9 hónap helyett egyetlen egy hónapot hallgatott.

kvadrillio 2011.11.24. 19:27:12

EGYÉBKÉNT FENTIEK SZERINT: mindenkit megfigyelnek, mindenkit ellenőriznek, mindenkit letapogatnak, mindenkit átvizsgálnak......., mert MOST SZABADSÁG ÉS KAPITALIZMUS VAN !

...A COCILIZMUS III/III-masa ehhez képest kutyafasza vóóóóttt ! :DDDDDDDD

...

Jofiu 2011.11.24. 19:30:08

@Kristl:
"Bármely társadalom amely felad egy kis szabadságot a biztonság kedvéért az nem érdemli meg egyiket sem és elveszíti mindkettőt"
Benjamin Franklin

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.24. 19:44:01

Nagyon helyes! Le kell számolni a külső és belső ellenséggel! Aki nincs velünk, az ellenünk van! Le az imperialista finánc tőkésekkel! Éljen népünk bölcs vezére, Ráko... Ja bocs, ez nem az... ;)

Kupica 2011.11.24. 19:45:16

@Kurt S. Earp:
A FIDESZ-nek igaza van.
Kár, hogy másfél év kellett a központi adatbázis kitalálásáig. Ha meg beszámoljuk az előtte lévő nyolcat is, akkor közel egy évtized. De a NYENYI, médiatörvény, AB, egyéb baromságok az sürgősebb volt. Ők másfél év alatt kúrták el, amihez Fletónak 6 év kellett. MANYUP, bankok, telekom, multik, csipsz, stb. milliárdjaival együtt. A központi adatbázis csak egy frissített Kubatov-lista lesz. Újraszámolják a törzsközönséget, a közszférában mehetnek a névre szóló kirúgások. Nehogy már véletlenül a munkahelyi vezető döntsön a leépítendő személyekről. Beütött a rettegés a leépülő tábort látva. Mi lesz ha nem nyerünk újra? Mi lesz, ha csak kicsit nyerünk, és koalícióra lesz szükség? Hogyan rajzoljuk át a térképet és módszert, hogy újabb 4 évre be legyünk biztosítva. Jószándék a központi adatbázis kitalálásában - persze, Kerényi meg megfesteti Terézanyut!

2011.11.24. 19:47:44

@kvadrillio: Megcsinálták volna a szocban is, csak akkor még nem volt ilyen kompjuterizáció, úgyhogy fáradságos munkával kellett besúgni. Most már nem kell, minek, az alany saját maga a saját szabadidejében táplálja kompjuterbe az összes rendszerellenes gondolatát, és mindezért még fizet is, hogy csinálhassa. Ez egy olyan álom-állapot, hogy tulképp az a csoda, hogy eddig még nem jutott eszükbe besúgásra programozni a gépeket.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.11.24. 20:01:03

OFF
@zrobasé: Götzének meghúzódott a combja. Bender pedig szabálytalankodott Verminatorral. És lefejelte a cipőjét.
ON

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.11.24. 20:03:23

OFF
@Seduxen: Két lesgóllal.
ON

@zero: (Többet nem offolok.)

allegretto23 2011.11.24. 20:21:31

@Kurt S. Earp: Tisztelt Kurt S.Earp, amennyire emlékszem,- és elég régóta olvasom a Vastagbőrt- itt mindig is átlagemberek kommenteltek. Én magam ritkán, régen még ritkábban, de nagyjából ugyanazokat a neveket olvasom évek óta. El kell keserítsem, Tótát elvétve, kapcsolat.hu-t soha nem olvastam, mégkevésbé kommenteltem ott. A helyzet viszont a következő: Önök, többdiplomás, értelmiségi, jóltájékozott, -feltételezem- jó pozícióban ülő, művelt, átlagosnál magasabb intelligenciájú és jövedelmű, jobboldali vezető értelmiségiek, -szintén feltételezés, de -fidesz szavazók, 2/3 -os többséghez segítettek egy láthatóan tehetetlen, tehetségtelen, a társadalmi és gazdasági problémákat még felszínesen kezelni sem képes fidesz-kdnp-t, aki az elmúlt másfél év alatt nem csak a kevésbé tehetéges átlagembereknek, hanem láthatóan Önöknek is csalódást okozott. Reménykedtünk benne kezdetben, hogy a fidesz jelentős parlamenti többségét arra fogja használni, amire való: az ország valamennyi állampolgárának érdekében az ország helyzetének javítására. Én személy szerint- bár meg kell mondjam nagy reményt nem fűztem hozzájuk, személyes okokból és az előző ciklusuk alapján- mélyen csalódtam bennük, pedig sok intézkedésükkel egyet tudnék érteni- részben-, de a részletek rendkívül elnagyoltak, végiggondolatlanok és inkább visszafejlődésnek, mint fejlődésnek minősíteném az eddigi eredményeiket. Amit láthatóan sikeresen mívelnek, az az mszp és gazdasági hátországa elleni teljes pályás letámadás, ami őszintén szólva engem, a parasztot - és láthatóan az itt kommentelők jó részét- nem nagyon vígasztal, mivel nekünk, ahogy eddig, ezután sem származik belőle sem előnyünk, sem hasznunk, sőt elég valószínű, hogy kárunk fog keletkezni. Nem tudom mit vár el a pórtól, tisztelt uram, de leírtuk itt már Tiborc panaszát- nekünk ebből ennyi jut: ameddig az urak marakodnak a koncon, addig mi itt lent szívunk, mint torkosborz. Amennyiben ez a koncentrált titkosszolgálat csak a szoci gazdasági hátország további gyengítését szolgálná, -részemről- bánná a fene, rajta. Jobban örülnék azonban, ha minden gazember, pártszínektől függetlenül sorra kerülne, ugyanis az valóban az ország hasznára lenne. Szívesen látnám az olajügyeket nem titkosítva, a törvénytelen, sumák privatizációk nyerteseit megnevezve, az adócsalókat pellengérre állítva, az ezekből meggazdagodottakat meg - ha bizonyítottan törvénybeütközőt cselekedtek- rács mögött. Ameddig azonban egy olyan hatalomban lévő párt használhatja fel bárki adatait korlátozás nélkül, amelyik maga is tökig sáros ezekben és az ezekhez hasonló ügyekben, és láthatóan a saját gazdasági érdekein kívül csak a bosszúállás motiválja, addig legalább kételkedni és -horribile dictu- félni legyen jogunk. Köszcse.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.11.24. 20:24:53

@Kurt S. Earp: Szerintem a törzskommentelő gárda itt van, elolvassa a bejegyzést, és nem nagyon tud hozzászólni, mert már ebbe is belefáradtak.

Jurganov 2011.11.24. 20:41:31

@Kurt S. Earp: a fidesznek nincs igaza, ott a postban is. lehet csinálni egy közös hálózatot ahol megtalálható az összes információ ami szükséges, de ne így csinálják már, hogy mindenkiről mindent, jog meg egyéb hülyeségek lesz*rva.
amikor a fidesz hatalomra került vitatkoztunk haverommal, hogy jól csinálják-e a dolgokat. konkrétan arról, hogy nem a bűnözőket kezdték el hajtani hanem olyan törvényeket hoznak, hogy be lehet vinni a delikvenst ha " a ruhája valamire emlékezteti a rendőrt"..meg " polgárőködés látszatát kelti". itt is ez a baj. nem tudsz mondani egyetlen értelmes okot sem amiért ezt így kellett volna megoldani

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2011.11.24. 20:45:03

@zero:
Nehéz dönteni a szimpátia tüntetésen való részvételről, mert valami facebook.com jön fel a linkedre, így nem lehet kiolvasni, hogy hon lesz és mi a témája. Eztet én szeretem előre tudni, mert nem mindegy, hogy kik lesznek a felszólalók és miket mondanak majd.

Viktus 2011.11.24. 20:54:38

@Jurganov:

Vol ilyesmi anno a személyi szám a Fidesz sem nagyon kardoskodott érte anno ...

énsemértekhozzá 2011.11.24. 21:09:41

Szerintem ez egy pozitív lépés a jó irányba. Még egy kis számítástechnika, és az egész bagázst lecserélhetjük egy mesterséges intelligencia algoritmusra. Kelet-európai Skynet és Walhalla. Azért ártalmatlan, mert nincs hozzá atombombánk. :-)

Vidéki 2011.11.24. 21:10:06

@Kristl:

"~ Az a közösség amely lemond a szabadságának egy részéről a biztonság "érdekében", nem érdemli meg egyiket sem. ~ "

Az USA politikai elitje nem olyan agyalágyult marhákból áll, mint akik a neked tetsző mondatot megfogalmazták.

Utópisták léteztek. máskor is, de téveszméiket nem sikerült kristálytisztán megvalósítani, mert nem a valóságból indultak ki.

Mindig léteztek ragadozó természetű emberek, akik embertársaikat zsákmányállatnak tekintették. Ezektől szép szavakkal, jól hangzó szólamokkal nem lehet megvédeni a nem deviáns embereket .

Ők is élni akarnak, joguk van hozzá.

Viktus 2011.11.24. 21:14:28

@Vidéki:

"Mindig léteztek ragadozó természetű emberek, akik embertársaikat zsákmányállatnak tekintették. "

Most kivételesen egyetértek veled. Ilyen emberek: Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor, Matolcsy György, Lázár János stb.

örülsz?

Nyuggervadász 2011.11.24. 21:15:20

@allegretto23:
Gratula! Minden (dühös) soroddal egyetértek. Tökéletesen összefoglaltad a mai Tiborcok keservét.
Sajna, hogy ezek a sirámok nem kerülnek meghallgatásra, csupán lehallgatásra. Ezért gyűlölöm ezt a hazug, álszent bandát .

2011.11.24. 21:15:57

@énsemértekhozzá: "az egész bagázst lecserélhetjük egy mesterséges intelligencia algoritmusra" - ami egy ZX-81-en fut. :)

Vidéki 2011.11.24. 21:21:11

@Viktus:

Én nem rájuk gondoltam.

Vidéki 2011.11.24. 21:23:25

@nyuggervadász:

Ne vadássz a nyuggerekre. Belőled is lehet egykor nyugger.

Károly4 2011.11.24. 21:44:01

"De hozzáférést adni és összekapcsolni 3 adatbázist a NAV-nak, hogy egy kibaszott lekérdezéssel le tudják szűrni, hogy hány minimálbéres vállalkozónak, vagy szociális segélyes uzsorásnak van a nevén több ingatlan meg autó, az kurvára nem megy még."

Lesz majd ez is, de haladjunk fontossági sorrendben és kezdjük a kekec újságírók kicsinásával.

Secnir 2011.11.24. 21:47:49

@Károly4:
" és kezdjük a kekec újságírók kicsinásával. "
www.atlatszo.hu/ -ra gondolsz?

Viktus 2011.11.24. 21:49:56

@Károly4:

Az a pár ember jó helyen van a Kubatov listán megnyugodhatsz ők adják a kampányhoz a pénzt. :P

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.11.24. 21:59:59

@Seduxen: megnyalhatod az áramszedőm, Sedu! :)

tudod én már akkor megmondtam, hogy a fitymas ezt fogja csinálni, amikor Ti még a "rettegős" dumát nyomtátok a placcon, tudod, amit manapság már csak a minisztériumi napszámosok mernek vállalni, váltott nickekkel ;) - várúr, enrico, vidéki, eszenincsegypupu, böszörményi stb

grátiszban elárulom neked, hogy előbb vagy utóbb sikeresen el fogják bukni a hatalmat a jobbik javára. megint lesz annyi balfasz, mint a 2/3-nál - ezúttal jellemzően azok akik a "náczifaschißta" poénokat nyomatják - hogy elmeháborodottakat hatalomba emelhessenek.
na, azokhoz képest Matolcsy is nobel-díjas szakember lesz. bogár laci gazdasági vezértáltos fogja bevezetni a turulpengőt, és ezzel párhuzamosan megtagadni az adósságtörlesztést a globális szivattyúnak. két hét alatt összehozzák azt amit a fideszenek 1,5 éve alatt sem sikerült, az államcsődöt... kb ezután fog véget érni MO-n a radikális seggfejek(jobbik) és idióták(fidesz) korszaka.

aztán majd meglátjuk - mondta a vak.

Viktus 2011.11.24. 22:19:29

@.Pierre Bezuhov.:

Jobbik nem lesz sehol a Fidesz nélkül ,.,. még egy választásra is nehéz lenne a pártszervezet mai állapotában felállni. A statisztika édeskevés, hogy a 40% körüli szavazók 22%-a rájuk szavazna ...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.11.24. 23:02:12

jah tényleg, jön valaki a matolcsy -s szimpátiatüntetésre ? :)
lesz ott egy híresség is (lásd résztvevők listája)

dr. Aullah 2011.11.24. 23:49:33

Sikerült bóvliba lemennünk. Mennénk már csődbe, akkor végre történne valami.

Dohányzó Zsiráf 2011.11.25. 00:25:57

@.Pierre Bezuhov.: Hassay Zsófiára, a terézvárosi polgármesterre gondolsz? :)
Hát igen, úgy látszik, neki is sikerült beleesnie a csapdába.
Én már rájöttem, hogy az egész fake.
Nemrég volt a subbán egy (szintén fake) FB-meghívóról egy poszt, egy Penderik Péter nevű vicces fiatalember híresztelte, hogy kibéreli a Symbolt a szülinapi bulijára, és kér mindenkit, aki jön, h dobjanak be fejenként 10-12 ezer Ft-ot a költségekre.

subba.blog.hu/2011/11/16/ez_lesz_a_legnagyobb_parti

Nos, ugyanez a meghívó lett átnevezve Matolcsy-szimpátiatüntetésre, és sokan, akik a bulira akartak menni, most ott szerepelnek résztvevőként, hogy azt ne mondjam, Matolcsy-fanként :)
Köztük a 6. kerületi polgármester is (persze ő eleve nem a Symbol-buliba jelentkezett, gondolom én).
Ha eleget legörgetsz, láthatsz nov. 14-15-e környéki kommenteket, amik még a buliról és annak költségeiről, meg a helyszínről szólnak.
Szóval egy nagy szopatás az egész, de azért vicces :)

Plébános 2011.11.25. 05:13:37

Egy reggeli off mehet?
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/leminosites/

Erre kelni azért...már rajtunk a szopóálarc. Megyek váltani.

2011.11.25. 06:05:07

Gratula a kormánynak! Elérte célját. Az ország bóvli kategóriába sorolva, esik a ft árfolyama. Vajon az az idióta kormány mikor fog észhez térni? Mikor rúgják már seggbe Matolcsyt?
Vajon a fideszes országgyűlési képviselők fognak-e csodálkozni, ha majd számonkérik, lekőpik őket a választóik?
Mikor fogja Viktor észrevenni, hogy a háborút elvesztette és nem a folytatáson kéne gondolkozni, hanem a kármentésen? Vagy még több kárt akarnak okozni?
Remélem, a következő kormány ugyanugy felelőségre vonja majd Viktorékat is, mint teszik ők is Fletóval és a többi szocival szemben. Csak azért, mert megérdemlik!

2011.11.25. 07:18:51

@jános515: Ők az utolsó vérünkig folytatják a "háborújúkat" hogy baszáná őket seggbe a muraközi csődör!

Virág et. 2011.11.25. 07:24:36

@jános515: Már meg is magyarázták. Ők támadás alatt vannak. A nemzetközi karvalytőke tört szegény, árva Magyarországra és a háttérben természetesen - ki más -, mint ismét Gyurcsány mozgatja a szálakat. Mindenki hibás, csak ők nem.

Egyébként meg sikerült alulmúlni gazdaságilag Gyurcsányék legrosszabb korszakát is. És meg se próbáljanak elmúltnyolcévezni, mert Bajnai százszor rosszabb helyzetbe vette át az országot 2009-ben, mint ők 2010-ben. Ez az unortodoxia ára.

Gandalf(helyett) 2011.11.25. 07:34:34

@jános515: Egyetértek. Alkossák csak meg azt a törvényt, ami alapján később öket is be lehet majd zárni. Az összes kib*szott "forradalmárt" aki küzd(ött) viktor "háborújában".

Ezért volt a nagy sietség az IMF tárgalások bejelentésével. Csakhogy mivel a kettős beszéd ezzel együtt nem szűnt meg, nem hisznek el külföldön egy szót sem abból amit ezek mondanak.

Gratulálok. Végül csak sikerül kinyírni ezt az országot.

Kurt S. Earp 2011.11.25. 07:49:35

@allegretto23: "Tisztelt Kurt S.Earp, amennyire emlékszem,- és elég régóta olvasom a Vastagbőrt- itt mindig is átlagemberek kommenteltek...de nagyjából ugyanazokat a neveket olvasom évek óta."
Elárulok önnek egy titkot. De maradjon ez kettőnk között. Az egész emberiség átlagemberek egyedeiből áll. Csak Supermen és Semjén Madárbarát Zsolt nem átlagember, de mindkettő eltérő okokból, erre most nem térnék ki. Ha ugyanazokat a neveket olvassa a blogban évek óta, akkor én vagyok az, aki talán egy másik blogot olvasok a kezdetektől.
És akkor a poszt:
Ad 1. A Jobbikra szavaztam. És én rajtuk is véresre tudom röhögni magam.
Ad 2. Minden párt szavazótábora a nép, az istenadta magyar nép minden szegmenséből és rétegéből merít. Nincs annyi ", többdiplomás, értelmiségi, jóltájékozott, -feltételezem- jó pozícióban ülő, művelt, átlagosnál magasabb intelligenciájú és jövedelmű, jobboldali vezető értelmiségi, -szintén feltételezés, de -fidesz szavazó", amelyik ilyen elsöprő győzelmet egymagában-mint szavazóréteg- össze tudna hozni.
Ad 3. A Magyar Köztársaság egy demokratikus berendezkedésű jogállam, a Fidesz egy demokratikus választáson nyert elsöprő többséget, és -mint azt már máshol is hangoztattam itt a blogon- ezt semmiféle formában nem írja felül, hogy a megbízatást 28 vagy 8000000 szavazótól kapta. Kétharmadot szerzett, joga és kötelessége vezetnie ezt az országot képességei szerint. Hogy a képességei mire elegendőek, az mostanra nagyjából látható.
Ad 4. Hozzászólásának lényegi részével nem tudok vitába szállni. Egy olyan országban ahol Semjén Vadászlobbi Zsolt ráuszíthatja az ügyészséget egy full súlytalan twitterezőre, ott senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy a jogosan birtokolt hatalommal vissza lehet élni, és amennyiben ez a központosított rendvédelmi szerv, valóban minden, egy jogállamban alkalmazható és alkalmazandó kötöttségtől és kontrolltól független jogosítványokat kap,
akkor a kormányzat olyan vizekre kormányozza a gyorsnaszádot, ahol sok a jéghegy.
Leírtam: egy hitelét, az elmúlt másfél évben teljesen leamortizált kormányzat teszi meg ezt

a pusztán országvezetési, rendészeti, nemzetbiztonsági szempontból logikus, észszerű, támogatásomat és egyetértésemet bíró lépést. Erről szól a hozzászólásom, nem többről.
És már ez is tucatnyi válaszreakciót szült, mit mondjak, ilyen sikerem még sosem volt, és ehhez elég volt védenem egy kormányzati lépést.
Ad 5. A Fidesz nem politikai párt. A Fidesz egy vallási szekta. Az összetartó erejét a Vezérben -a mindenkori vezérben- és az ellenséges külvilágban való Hit képezi. Az ellenséges külvilágot jelenti/jelentheti bárki és bármi, ami a döntéseiket és lépéseiket megkérdőjelezi, vitatja, elutasítja, átdolgozásra ajánlja, legyenek azok ellenzékiek, bankárok, brüsszeliek, újságírók, bloggerek, kommentelők vagy födrajzi társaságok tagjai. Az ellenzék gazdasági-szellemi háttérországának feltérképezése, meggyengítése, ellehetetlenítése, negligálása, lesajnálása a részükről tehát nem politikai tett, hanem vallási kérdés. Még egy törvényszövegezésben ejtett helyesírási hibára beadott modósítás is az ellenséges erők fondorlatos tervének kezdete lehet. Ne csodálkozzon tehát, ha a Fidesz ilyen vehemens erővel tolja magát előre az elszámoltatás és leszámolás dzsungelébe.
Ad 6. Senki nem vitatta/vitatja el az ön "kételkedéshez és -horribile dictu- félelemhez" való jogát.
Ez az egyik legalapvetőbb túlélési ezköze az embernek. A szemét, fülét nyitva, a puskaport pedig szárazon tartsa, uram, és a haza fényre derűl.

Kurt S. Earp 2011.11.25. 07:55:27

@Jurganov: "nem tudsz mondani egyetlen értelmes okot sem amiért ezt így kellett volna megoldani"
Nem tudok.
Főleg azért nem, mert még nem csinálták meg. Majd ha elfogadták, ÉS így fogadták el, fékek-ellensúlyok-kontroll nélkül, vállvetve halunk hősi halált a demokrácia verbális frontján.

Kurt S. Earp 2011.11.25. 07:57:55

@Zébácsi: Egyetértek. Erről beszélek.

Kurt S. Earp 2011.11.25. 08:04:40

@Ásó[Mosó]maci: És amikor mindenki elfáradva, belefáradva, megundorodva a politikától és a közélettől, visszavonul a lakása vélt biztonságába, és átengedi a politikai-szellemi terepet a zsarnokoknak és talpnyalóiknak, legyenek azok akár a miniszterelnöki vagy egy falu polgármesteri hivatalában, legyenek bár a médiában vagy egy blogban, akkor megérkeztünk oda, ahová nem akartunk eljutni.
Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Kurt S. Earp 2011.11.25. 08:08:03

@Kupica: Egyetértek. De az ön által elmondottak még nem írják felül, hogy ez egy vállalható és logikus lépés. A Fidesz lépi meg. Ebből még baj lehet, tagadhatatlan, és ezt is leírtam.

Kurt S. Earp 2011.11.25. 08:12:15

@tudi: Egyetértek, magam is hasonlóan fogalmaztam. A rettegés talán túlzás, de a válaszreakció érzelmi skálán elfoglalt helyén nem fogunk összeveszni.

És most, hölgyeim és uraim, távoznom kell, mert vár a munka. Isten áldja önöket és a farkasok szabad népét.

ketroot 2011.11.25. 08:12:42

@Virág et.:

Sógorom nagy fideszes. Eddig csendben volt, de tegnap arra mentem haza, hogy magyarázott, hogy most mennyire sajnálja Viktort, mert milyen környezetben kell előrébb vinnie az országot. Persze a nemzetközi bankok (már-már a zsidók a karvalytőkével, ugye) a hibásak mindenért.

Jó, abban van igazság, hogy a bankok miket csinálnak a profit maximalizásáért, de az, hogy a lakosság, ill. a kormány se hibás egy kicsit sem, az mondjuk unalmas már.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 08:16:36

" nálunk a politikai irányítás alatt álló rendőrségnek és titkosszolgálatnak teljes hozzáférést adni MINDEN adatunkhoz?"

Khm, más országokban kik irányítják a rendőrséget? A Télapó?
Annyi változik, hogy most már törvényesen csinálhatnak akármit. Bumm. Akit eddig meg akartak figyelni, azt eddig is megfigyelték.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 08:18:16

"De természetesen elképzelhetetlen az elmúlt másfél év történései alapján, hogy ezt a Fidesz saját céljaira használná fel, "
Á... nem olyanok ők... :D:D:D:D

"De hozzáférést adni és összekapcsolni 3 adatbázist a NAV-nak, hogy egy kibaszott lekérdezéssel le tudják szűrni, hogy hány minimálbéres vállalkozónak"
Hát, az személyiségi jogokat sértene :D

A NAV nem tudhatna-e esetleg adatokat szerezni a NIBEK-től... hmmmmmmm....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 08:20:34

@Viktus: Zavart az bárkit is? Soha senkit, csak a jogvédőket... Ez anál kicsit súlyosabb dolog.

Gandalf(helyett) 2011.11.25. 08:27:14

@Kurt S. Earp: Teljesen egyetértek.
Az előző, többek által vitatott hozzászólásra nem reagáltam, mivel nem érzem magam sem agyalágyultnak, se a többi felsorolt jelzővel rendelkezővel leírhatónak, annak ellenére, hogy írtam én már "balos" blogokba is. Pl. akkor mikor, Ukrajna elzárta a gázvezetéket, és mi nem akartunk a szerbeknek gáz adni. Tettem ezt többek között azért, mert láttam a teljesen átfagyott, jégcsapokkal teli szerb lakótelepi tömbházakat.
Ettől még nem vagyok szerbbarát sem.
De hogy visszatérjek. Láthatóan nem mindenki képtelen a párbeszédre.

ketroot 2011.11.25. 08:30:11

index.hu/

A címlap képe zseniális.

Vidéki 2011.11.25. 08:32:11

@Kurt S. Earp:

Önnek nem akaratlanul lett ilyen fekete, gondolatainak menete, hanem akarattal.

Eressze le a gőzt, vegye le a sötét szemüveget, próbálja meglátni a valóságot, amelyik nem olyan sötét, ahogyan ön lefesti.

Ne csak a valóságot feketére festő „irodalomból” szerezze be szellemi táplálékát, hanem olvashat olyant is, amelyik megvilágítja az érem harmadik oldalát is.

„Nem kell félni, nem fog fájni”!

Figyelmébe ajánlom ezt a cikket a Világgazdaságról: Védelem a növekedésért
2011. 11. 23. 14:00|Vélemény » Publicisztika
Szerző: Bartha Attila, az MTA-PTI kutatója

Remek Bartha Attila elemzése.

Meglátszik rajta , hogy egy tudással és józan ésszel felvértezett tudós írta, aki a valóság talaján áll és nem a vad politikai szenvedély fűti.

Virág et. 2011.11.25. 08:33:04

@ketroot: Ennek a leminősítésnek most perpill nem sok köze van a bankok által kihelyezett jelzáloghitel-állományhoz. Az ugyanis az elmúlt években nem nőtt, sőt, csökkent.

Ennek egyedül ahhoz van köze, hogy a kormány idei "eredményei" kizárólag az egyszeri, nagyarányú államosításból szerzett bevételeknek köszönhetőek, valós gazdasági eredmény nem áll mögöttük és a tervek között sem látszik semmi olyasmi, ami ebbe az irányba mutatna. Nincs még egy manyup megtakarítás, amit el lehetne folyó kiadásokra költeni. Van viszont végtörlesztés, különadó és egy sor egyéb olyan függő tétel (a múltkor az index csokorba szedte őket), amelyeket előbb-utóbb ki (vissza) kell majd fizetnünk.

Zsidózhat aki akar, de attól még az ország megy le a lefolyón. Pedig csak annyit kellett volna csinálniuk, hogy folytatják, ahol Oszkóék tavaly abbahagyták. Ezt elkúrták, nem kicsit, nagyon.

ketroot 2011.11.25. 08:35:34

@Virág et.:

Persze, értem én. De sajnos a leminősítés sokak szemében egy bosszú, hogy Viktor kiállt a devizahitelesekért.

Virág et. 2011.11.25. 08:38:08

@ketroot: Mert az emberek hülyék. A devizahitelesek többsége az árfolyamnövekedés miatt megemelkedett törlesztők miatt pont, hogy rosszabbul jártak Viktorék miatt. A hitelesek egy szűk köre járt csak jobban, akik igénybe tudják venni a végtörlesztést.

Hosszútávon egyébként ők sem, mert különadókból majd szépen ők is fizetni fogják a saját végtörlesztésüket. Ahogy mindenki más is helyettük. Azzal a különbséggel, hogy te még én csak az adót fizetjük majd, de nem gondolom, hogy be is költözhetünk majd valamelyik végtörlesztő polgártárshoz.

Viktus 2011.11.25. 08:48:55

Mi a probléma? Vidéki tegnap elmagyarázta, hogy ez bizony siker. A szociknak kellett hat év a gazdasági buktához azt a fidesz sikeresen másfél év alatt is tudja prezentálni.

Vidéki 2011.11.25. 08:51:11

@ketroot:

Simor bosszús és bosszút állt azért, mert havi 8 milliós fizetését, amely kétszeresen meghaladta a 300 millió lakosú USA FED elnökének fizetését, a kormány lefaragta, noha a nemzetközi pénzügyi élet nagy reprezentánsai teljes mellszélességgel kiálltak Simor zsebeinek tömése mellett.

Lehet, hogy nem létezik a bankárok szabad szakszervezete, de az a hatalmas szolidaritás, ahogyan a bankárvilág krémje kiállt Simor mellett, akinek ezek után nyomorúságos havi 2 milliós fizetésből kell tengődnie, az annyira hatásos volt, hogy egy szakszervezet sem csinálhatta volna szebben.

Érdekérvényesítő képességük talán meghaladja a MÁV szakszervezetekét is, akik képesek sztrájkkal zsarolni az utazóközönséget.

ketroot 2011.11.25. 08:51:48

"Én úgy látom, hogy ez volt a válasz a GVH kilátásba helyezett vizsgálatára. Meg arra, hogy kinyilvánították: nem akarják végleg elmeszeltetni a gazdasági függetlenséget hazánkban.
Végül: a kormány az NBH-val ki akarja vizsgáltatni, hogy kik állnak a pénzügyi támadások mögött.

Szerintem ez is azt jelzi, hogy a gazdaságpolitikánk igenis sikeres.
A támadások abból a félelemből születnek, hogy EZ máshol is követésre talál, s próbálják bármi áron megfojtani a forintot, hogy az eredmények ne jöhessenek létre!

Hogy kik lehetnek a "vértelen háborút" indítók, valami sejtése mindenkinek van, aki csak kicsit is tájékozódik mostanság.

Név szerint nem tudnám megnevezni őket, csak néhány jelzővel:
egy aljas szemét banda! Akik meg hozsannáznak a nehézségeken: a fizetett ügynökeik. Nagyon egyszerű."

Rodeo36 2011.11.25. 08:52:38

@Kara Kum: az állam a te adódból és az egyéb sarcokból fedezte az oktatást is azaz senki sem tartozik az államnak, hanem az állam tartozik neked

Rodeo36 2011.11.25. 08:55:21

@Vidéki: a Simor örökölte automatikusan azt a fizetést amit a fidesz a Járai bankelnöknek csinált, ha a Járainak jó volt akkor a Simornak miért rossz?

Viktus 2011.11.25. 09:01:26

@Vidéki:

Ahm ez a sunyi Simor volt akkor a hibás? átírta Matolcsy Gyuri adójavaslatait sunyiban? meg a mocsadék nem akarja emelni a forintkamatot pedig a sok forinthiteles, hogy örülne neki. Nem csak a devizások sírnának :D

Viktus 2011.11.25. 09:04:20

@Vidéki:

"Ezt természetesen nem lehet kizárni, de ezt is érdemes figyelembe venni:
"A Moody's-nál már az összes volt szocialista EU-tagországnak jobb a besorolása, mint nekünk. Az összesnek. "
Ugyebár ha a kurva autópályán mindenki szembe jön, akkor nem kizárt, hogy a farkasfalkaként acsargó gonosz pénzügyi spekulánsok aljas, arcátlan támadásán kívül más okok is állhatnak a háttérben. Vagy nem? "

Erre lehetne ez a válasz helyből.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 09:21:47

@.Pierre Bezuhov.: "jah tényleg, jön valaki a matolcsy -s szimpátiatüntetésre ? :)" - hülye vagy? minek ezt kérdezni?! ott a helyünk, az első sorban!

ha addig sikerül beszereznem viszem az unortodox-gazdaságpolitikai szakkönyv immáron kinyomtatott példányát, és mondjuk a Parlament ajtajára szegezem... Vagy máshova. :DDD

Viktus 2011.11.25. 09:30:21

@ketroot:

"A szemét imperialisták úgyse tudnak mit tenni! Az erős kormányt támogatja az erős 2/3. És egyre erősebb lesz a támogatás! Jövőre a láthatatlan siker termőre fordul.
Megkapjuk belőle a láthatatlan béreket. A láthatatlan nyugdíjakat. Amiből ehetjük a láthatatlan kaját.

Hajrá Láthatatlan Légió!"

Viktus 2011.11.25. 09:38:23

hvg.hu/gazdasag/20111125_orban_kozgazdasz_talalkozo ez érdekesebb a kedves vezető most tart gyorstalpalót :D:P

Jurganov 2011.11.25. 09:49:31

@Kurt S. Earp: jaja, a 2/3-ad biztosan nem tudja megszavazni-az eddigi ügyintézés pedig eleve elképzelhetetlenné teszi, hogy alkossanak egy ügynökséget amit aztán rosszra használjanak...

molaris 2011.11.25. 10:00:59

Tisztelt Elvtárs! Kedves Vidéki!

Ön melyik szóvivője a Pártnak?

Különben nem írna le ennyi hülyeséget.

Vidéki 2011.11.25. 10:29:06

@Viktus:

Ne gondold, hogy a hitelminősítőknél működők tévedhetetlenek lennének. Ők sem olyan gáncsnélküli lovagok, mint Arthur király történetében a kerekasztal lovagjai.

A történet kezdete még a válság kirobbanását megelőző aranyévekre nyúlik vissza, amikor az amerikai hitelminősítő intézet (az S&P )a lehető legjobb osztályzattal látott el egyes jelzálog-fedezetű értékpapírokat, azaz kimondottan biztos befektetésnek nyilvánította azokat.

Az amerikai ingatlanpiaci lufi kipukkanásával, a szerény anyagi lehetőségekkel rendelkező adósoknak juttatott jelzáloghitelek tömeges bedőlésével azonban felszínre kerültek a rendszer visszásságai.

Az ezen értékpapírokra épített pénzügyi termékek elértéktelenedtek, és hatalmas veszteséget okoztak azoknak, akik ezekbe fektették pénzüket.

Az európai vezetők nemrég tartott csúcstalálkozóján elhatározták, hogy megzabolázzák mind az EKB-t, mind az amerikai hitelminősítőket.

Marxtól tudjuk. hogy a lét határozza meg a tudatot.

A létező szocializmusban ismert volt az anyagi ösztönzés lenini elve is.

Ezek az elvek, úgy látszik a létező kapitalizmusban is hatnak ezt az amerikai kongresszus vizsgálóbizottsága a tények alapos elemzésével bizonyítja: zárójelentésében például azt állította, hogy a hitelminősítők több százezer dollárt kaptak a bankoktól a gyanússá vált minősítésekért.

Viktus 2011.11.25. 11:27:04

@Vidéki:

A hitelminősítő az ilyen, hogy nem csak aznap nézi a teljesítményt, hanem hosszútávra is , mert a pénzt nem most fizeted vissza , hanem a későbbiekben ... ez van.

A kkv szektor az utolsókat rúgja. A szocik megnyírták most meg elvágják a torkát ... a multik dőzsölnek egyedül. Árat nem emelnek sehol, fizetést sem miközben a 310-320-as euro mellett kaszálnak. A multiknál is jelentős elbocsátási hullám várható az év elején felénk már most dolgoznak az új rendszereken lásd. három műszak helyett két 12 órás műszak egyedül a minőségbiztosítási részlegen hagynák meg a 8 órákat. A kkv-k szintén nem fogják tudni kitermelni az alkalmazottak után a fizetnivalót egy 70 nettót kapó dolgozó 140 ezerbe kerül ... mellette az áfa emelés, ilyen adó-olyan adó , eva emelés ....
Nem is beszélve várható Matolcsy unortodox gazdaságpolitika alapjainak elmeszeléséről Brüsszelben lásd. végtörlesztés, telekomadó ami megint száz milliárdos rizikó amit majd adó formájában álmodnának beszedni a népektől.
Nulla jogbiztonság a kormányzat belenyúlhat bármibe ...

Ezek itt a problémák hiába lesznek jók éppen az utolsó negyedéves adatok ... termelnek a cégek nyugaton lesz karácsony.

Én csak a nagy szopást érzékelem itt közvetlenül ,,, tőlem handabandázhatnak akármit annak hiszek ami itt a való világban van. Az meg cumi.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 12:01:51

@ketroot: Ezt kitől idézted? Melyik blog, ki a szerző?

Viktus 2011.11.26. 13:49:43

A spórolás jegyében lesz még ez is:

Önálló házőrség vigyázhatja jövőre a rendet a parlamentben és garantálná a mindenkori házelnök biztonságát – a hvg.hu értesülése szerint ezt tartalmazza a Kövér László stábja által kidolgozott sarkalatos törvénytervezet. A csapat a parlamenti beléptetést felügyelő és a házelnök védelmét ellátó rendőrökből verbuválódhat, tovább gyengítve az elsorvadásra ítélt Köztársasági Őrezredet. Kövér velük regulázhatná meg a botrányt keltő képviselőket is.

hvg.hu/itthon/20111126_Kover_laszlo_hazorseg_Koztarsasagi_Orezre

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.26. 14:16:19

Hájas főúr megirigyelte uralkodónk testőrségét.

2011.11.26. 14:25:42

@Valahol Máshol: tele van a gatyája... mondjuk a tegnapi esztergomi műsor után nem csoda...

Viktus 2011.11.27. 13:23:47

@Hörömpő Töhötöm:

Esztergomban Molotov-koktéllal próbálták meg felgyújtani Petróczy Gyula fideszes esztergomi képviselő házát szombatról vasárnapra virradóra - írta a helyi önkormányzat Fidesz-KDNP frakcióvezetője vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

vs.

A rendőrség az elsődleges adatok szerint kizárta a Molotov-koltélos támadást - mondta el az MTI-nek a megyei főkapitányság sajtóügyeletese. Hablicsek Nikoletta tájékoztatása szerint a képviselő első emeleti ablakát valamilyen folyékony anyagot tartalmazó tárggyal megdobták. Az ablak nem tört be, anyagi kár és személyi sérülés nem történt. Az eset körülményeit vizsgálják.

:D

2011.11.27. 16:12:10

@Kara Kum: @Viktus: Hát igen, lassan beérik a gengszterváltás gyümölcse. "Nem fogunk pusztulni éhen, nem tűrünk csendben tovább!" Eb aki sajnálja őket!

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.11.27. 22:27:13

@Hörömpő Töhötöm: ne tévesszen meg az avatarom, én nem az az eb vagyok :D

dvhr 2011.11.28. 22:24:20

En szeretnek dolgozni ezen a helyen. Hol lehet jelentkezni?

2011.11.29. 17:24:53

@dvhr: a területileg illetékes fidesz irodában, két vezető beosztású tag ajánlásával, és a legutóbbi kopogtatócédula gyűjtésben szerzett érdemeid írásos igazolása mellett.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2011.11.29. 18:36:22

@Viktus: Súlyos. Nem gépfegyverrel lőttek rám, hanem robbanóanyag hatására fémtárgyakat gyors egymásutánban nagy sebességgel kibocsájtó csőnek látszó tárgyból.

Ironfist 2011.11.29. 22:34:03

@Kuviklacz:
A folyékony anyagot tartalmazó tárgy nem egyenlő a molotov koktéllal. Ennyi erővel akkor egy petricsésze tele huggyal is molotov koktél.

Viktus 2011.11.29. 23:02:10

@Ironfist:

Én a rendőrségi közlemény után egyből a húgyra tippeltem :D:P

Kurt S. Earp 2011.12.01. 07:55:31

index.hu/belfold/2011/11/30/kover_szetbombazza_az_uj_titkosszolgalatot/

Maximális egyetértésem, uram.
Megítélésem szerint, ezekkel a lépéseivel, ön anélkül terelte helyes irányba a diskurzust, hogy a tervezett szolgálat feladatköreiben, a nemzetbiztonságot érintő lényegi súlypontokat változatlanul hagyta.
A szolgálat koordinál, értékel, elemez: erről beszéltem.
Azzal, hogy a kontrollálatlan hozzáférések miatti , a mindenek felett álló Nagy Testvér szimbolikáját a készülő elképzelésnek letörte, jó pontokat szerzett a kormányzatnak.
Ha ez az egész egy színjáték, tehát előre eltervezett metódus alapján megírt forgatókönyv része volt, akkor is professzinálisan hajtották végre. Ritka az ilyen, az önök háza táján.

Kurt S. Earp 2011.12.01. 08:07:13

@Kurt S. Earp: mármint professzionálisan, bocs

glycerin 2011.12.12. 14:29:58

Ha bármi kikövetkeztethető a történelemből és az emberi természetből, tökéletesen biztos, hogy a zsarnokság egyre zsarnokibb lesz, és hogy az árucikkek egyre silányabbak lesznek

süti beállítások módosítása