Skip to content


       Szűrés lista

BÖSZ-Tarlós-NGM meccs: autósbérlet havi 10 ezerért

Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010 között a BKV működéshez hiányzó forrásokat hitelekből fedezték, 41 milliárd ment el csal kamatokra, idén vissza kellene fizetni 41 milliárd lejáró adósságot, Demszky Gáborék még csak nem is tervezték be a járműpark cseréjét, amivel 800 milliárdos belső adósságot okoztak a BKV-nak. Mondjuk ki: Demszky Gábor és az MSZP-SZDSZ városvezetés szart sem csinált a budapesti tömegközlekedés érdekében az elmúlt 10 évben. Illetve kettő dolgot azért mégis csak tettek: 4-esmetró és Hagyó Miklós. Ennyi. Így nekem ne pofázzon Horváth "van egy jó hírem" Csaba a tévében a bárgyú vigyorával, mert vastagon benne van az MSZP-vel abban, hogy itt tartunk.

A helyzet jelenleg a következő: a BKV éves költségvetése kb. 120 milliárd forint. 50 milliárd jön be a jegy és bérleteladásból. Megy a kötélhúzás a Főváros és az Állam között, hogy ki és milyen arányban adja össze a  hiányzó 70 milliárd forintot. Ezenkívül van még 43 milliárd hitel, ami pár hónapon belül lejár, de a BKV hitelképtelen. Az állam az ide évre a BKV számára betervezett 32 milliárdos normatív támogatást zárolta.

A Főváros nem tud miből fizetni.
A kerületek nem akarnak fizetni.
A kormány nem szeretne fizetni. (De a MÁV-nak, Malévnak mindig jutottak milliárdok.)

Hogy még bonyolultabb legyen, a kerületi fideszes polgármesterek (BÖSZ), parlamenti képviselők is, velük van meg a kétharmad, így elég erős érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, amit az is mutat, hogy a Főpolgármester nem tárgyalhatott egyedül a kormánnyal, hanem csak egy öt tagú delegáció részeként (elég megalázó), aminek tagjai között, milyen meglepő, éppen a BÖSZ-ös kerületi polgármesterek vannak.

Tarlósék összeírtak egy sor javaslatot, amivel pénzhez lehetne juttatni a BKV-t:
- Az iparűzési adó 55-45% főváros-kerületek közötti forrásmegosztásának módosítása. Ezt a kerületek ellenzik.
- Agglomerációs települések bevonása.
- A parkolási bevételek átcsoportosítását a fővároshoz és csak a tömegközlekedésre lehessen fordítani. Jelenleg ugyanis a parkolási pénzek a kerületeké, elképesztő mutyi és maffia van körülötte (Centrum és társai), és a kerületek arra költik a pénzt, amire csak akarják. A kerületek ezt sem akarják.
- Az iparűzési adó emelése. Az ipa max. 2% lehet, Budapesten már most is a maximumot vetik ki, az emelés a vállalkozások terheit növelné, és egy gyors telephely módosítással elkerülhető.
- Tömegközlekedés 27%-os áfájának 5%-ra való csökkentése. Európában sehol nem tartalmaz a közlekedés ilyen magas áfakulcsot, de ez meg valószínűleg az NGM-nek nem tetszik.
- És az Index szerint a javaslatok közé bekerült az egyik kerületi polgármester agyament ötlete, amire rögtön lecsapott az NGM, és a leginkább támogathatónak nyilvánította: fizessen minden autós havi 10 ezer forintot aki Budapesten területén autózik.
"Az úthasználati díjat a főváros területén minden közutat használó gépkocsira meg kell váltani, papíralapú matrica formájában, ára a BKV-bérlethez hasonlóan havi 10 ezer forint lehet, meglétét pedig a rendőrség ellenőrizné. A bevezetést követően a 600 ezer fizetésre kötelezett gépkocsi tulajdonosa - 50 százalékos fizetési hajlandóságot és 10 százalékos autóletételt feltételezve - egy év alatt 32 milliárd forintot fizetne be a kasszába."

Azért erre már nálam is eldurrant valami, a BÖSZ-ös polgármesterek sexuálják meg a félőrült Matolcsyt!

Még szerencse, hogy múlt csütörtökön a következő szavak hagyták el Matolcsy száját:
"A magyar gazdaságpolitikát azért támadják sokan, mert megszorítások nélkül éri el a sikereket."

Nem fizetünk havi 10 ezret az autósbérletért. Agyrém. Polgári engedetlenség. Állítsanak rendőrsorfalat Budapest határában, ellenőrizni az autókat. Fizetjük a térség legmagasabb benzinárában az úthasználati díjat, jövedéki adót és áfát. Fizetjük a baleseti adót. Mindenféle szír-szar adót, amit emberi elme csak ki tud találni az autóhoz.

Senki sem fog fizetni évi 120 ezer forintot fizetni, mert Demszkyék elkúrták a BKV-t, a kerületi polgármesterek meg egy forintról sem hajlandóak lemondani, a kormány meg szimplán leszarja a helyzetet.

Ez olyan szintű igazságtalan lehúzás megint az autósokról, hogy arra szavak sincsenek már. Ráadásul az autósok egy részének van BKV-bérlete is, így különösen kedves lenne 2x fizetni a BKV-nak, egy BKV-bérlet és egy autósbérlet.

Csak így tovább, a következő lépés már ez:


Friss:
Tarlós délelőtt nyilatkozott erről: "Ez az útdíj egy kerületi polgármester ötlete volt, ezért került be a megoldási javaslatok közé, nem tudom, miért ezt támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium, én nem támogatom."
Tarlós most akkor a Főpolgármester? Hogy kerülhet bele olyan a Fővárosi javaslatcsomagba, amit a Főváros sem támogat? A kerület csóválja a Fővárost? Rendet kellene már csinálni, Tarlós úr!

Friss 2:
Mivel senki nem meri felvállalni eme csodálatos ötletet, ezért az Index nyilvánosságra hozta a teljes javaslatcsomagot, amin ott szerepel mind az öt politikus aláírása. Micsoda sunyi banda, ha szopatni szeretnétek, akkor tessék bátran felvállalni.

Címkék: budapest bkv tarlós matolcsy bösz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr683976413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az állam már a spájzban van 2012.02.02. 21:38:24

Először is nagy örömmel jelzem, hogy egy éves a blog, köszönöm az olvasók kitartó figyelmét. Az egy év alatt kétszer sikerült az Indexre is kikerülni, aminek nagyon örülök, mert így sok fontos gondolat a szélesebb nyilvánossághoz is eljutott. Ebben a b...

Trackback: Az én menyasszonyom 2012.02.02. 15:38:41

A Fidesz is – bármennyire komolykodó, humortalan kultúra, meg időnként inkább sírni kéne – bőven hagy kacagnivalót maga után. Deutsch Tamás és Lázár János őszinteségi rohamai, Schmitt Pál bakiparádéja. Az én személyes kedvencem Tarlós István házassága ...

Trackback: Az én menyasszonyom 2012.02.02. 15:38:41

A Fidesz is – bármennyire komolykodó, humortalan kultúra, meg időnként inkább sírni kéne – bőven hagy kacagnivalót maga után. Deutsch Tamás és Lázár János őszinteségi rohamai, Schmitt Pál bakiparádéja. Az én személyes kedvencem Tarlós István házassága ...

Trackback: Az én menyasszonyom 2012.02.02. 15:38:41

A Fidesz is – bármennyire komolykodó, humortalan kultúra, meg időnként inkább sírni kéne – bőven hagy kacagnivalót maga után. Deutsch Tamás és Lázár János őszinteségi rohamai, Schmitt Pál bakiparádéja. Az én személyes kedvencem Tarlós István házassága ...

Trackback: Ötletgazda kerestetik ... 2012.01.31. 10:52:37

Valószínűleg nincs olyan autós, aki ne hallotta volna, előterjesztés készült a BKV megmentésének tárgyában, ötletparádé hegyek. Mit ad isten, az illetékes minisztériumnak az a javaslat tetszett a legjobban, amely tuti kiüti a biztosítékot a lakossá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2012.01.30. 11:44:56

Sok mindent az autósokkal fizettettek eddig is. A jövedéki adó, az ÁFA-emelés, az úthasználati díjak stb.

Illeszkedik a "nincs megszorítás" politikába.

CyberPunK 2012.01.30. 11:45:23

"Senki sem fog fizetni évi 120 ezer forintot fizetni, mert Demszkyék elkúrták a BKV-t, a kerületi polgármesterek meg egy forintról sem hajlandóak lemondani, a kormány meg szimplán leszarja a helyzetet."

Pedig valaki fizetni fog, vagy megy a BKV a levesbe. Sőt, jobbat mondok, mindenképp megy a levesbe, hogy a komák kurvajó üzletet csináljanak a privatizálásával.

Leriel 2012.01.30. 11:46:14

Ez annyira abszurd, hogy már-már félek, a kormánynak/fővárosnak tetszeni fog az ötlet, és megvalósítják. De akkor népharag lesz.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.30. 11:48:28

Na jó, mondjuk leteszem az autómat, bár akkor nem tankolok, tehát kiesett az is valahonnan.
Viszont átszálltam BKV-ra. Amit ugye továbbra is elkerül messze a reform, a ktgoptimalizálás, a fejlesztés, a modernizáció, de legyünk demagógok, még a takarítás is bazzeg. Ellenben jó hír, majd rengeteget tudok ingyen utazó kedves emberekkel ismerkedni a reggeli/délutáni tömegben és megbeszélhetjük mikor mennek legközelebb felvonulni az értünk dolgozó mártírokért...

CyberPunK 2012.01.30. 11:50:44

@Leriel: Nem lesz. Eddig se volt, pedig lett volna miért. Pár nap és kint lesznek az idei első bérpapírok, ha azért se mennek utcára a tömegek, akkor ezért se fognak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.30. 11:52:04

És ezen díj alapján követelem a bicikliadót, nehogy már ingyér' tekerjen egy csomó szarrágó akik se BKV, se kocsikázni nem akarnak! Sőt, merjünk nagyot álmodni, járdaadó! Mindenkitől!

7esbusz 2012.01.30. 11:52:40

Elsőre: A jó büdös k&@# anyátokat f@đ#@˘°°^.
Másodjára: Csak elképzelem, ahogy a sok autós hirtelen átugrik tömegközlekedni és az azonnal összeomlik.
Mondjuk nekem megér pár nap szabit, ha az autósok lezárják a várost (aka taxisblokád)

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.30. 11:55:39

A következő történ: 20 év alatt senki nem törődött semmivel, hagyták szarrá rohadni és szétrabolni nem csak a BKV-t, de az egész országot - és nem csak hagyták, de aktívan részt is vettek benne. Most aztán nyakunkba szakad minden, az egész elbaszott rendszerváltás és az azt követő húsz év, megfejelve egy világgazdasági válsággal, amit mi, dolgozó, adófizető emberek fogunk megszopni, de úgy, hogy unokáink is emlegetni fogják, ha ebben az országban fognak élni. Degesz és vörös meg narancs színű cimborái pedig lazán verik a farkukat, és élvezik az összerabolt pénzeket. Soha, senki nem fogja számon kérni rajtuk a csődbe vitt, nyomorba taposott, szétrohasztott országot. Ez van. Aki normális életet szeretne, az külföldre megy.

@Leriel: majd megunják és hazamennek.

@Virág et.: és a ne a zemberekkel fizettessék meg! politikába.

ketroot 2012.01.30. 11:56:23

Amúgy érdekes volt tegnap nézni a tüntető lengyeleket, mert emelkedett a benzin ára (elvileg ott az egyik legolcsóbb a térségben...).

Itt meg jól lekurvaanyázzuk egymást és kész.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2012.01.30. 11:56:40

jó móka lesz ez, én már várom.

bringa van, a kocsi elparkolgat, a levegő javul, egy jó kis útlezárás-blokád-tünti meg mindig feldobja az ember napját.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.30. 11:57:10

Ez részemről tuti fizetős dolog, mivel nem létezik, hogy egy hónapban legalább egyszer ne kelljen bemennem Bp-re autóval :/
De majd azt fogom csinálni, hogy az adott hónap első fővárosi ügyfelével kifizettetem a matricát, beleépitem az árba. Lassan igy is minden hónapban újra kell számolnom mennyibe fáj kimenni egy-egy épitkezést ellenőrizni, majd a Zemberek ezt is megfizetik.

Kibaszott narancs banda (a korábbiak is). A februári bérpapirokkal szerintem tetőzni fog a hangulat, ez már csak újabb adag benzin lesz a tűzre...

jozicsenko 2012.01.30. 11:59:54

a lberálisok meg köszönik szhépen, széttárt kezekkel értetlenkedenk oldalt, hogy miért szidják őket, ők nem tehetnek semmiről sem

csak a négyes metróról és a bkv-ból hiányzó kb 800 mrd Ft-ról

az egyik tolvaj helyett jött a másik, hjajjj de jó

(de ha visszanézem, hogy 5 éven belül 800 mrd ft-ot kell kifizetni, akkor megértem, hogy Széles Gábor miért támogatja Orbánékat - és azt a b.szott mennyiségű pénzt már akkor inkább itthoniaknak fizessék ki, szfehérváron, ha lehet - ne a mercinek vagy a fehér-megyében már bizonyított kínai (!!) autóbuszgyártóknak...)

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2012.01.30. 12:00:29

Egyszerű ez: bedobnak valami irgalmatlan f@szságot, aztán majd valamelyik főállású hazudozó kiáll, és elmondja, hogy ez hazugság, nem is havi 10, hanem évi 10. És mindenki megkönnyebbül, hátradől és fizet mint a katonatiszt.

Viktus 2012.01.30. 12:09:51

@jozicsenko:

Széles Gábor vezette Ikarus ténylegesen azon nem keresne semmit , mert jelképesen létezik a hajdani Ikarus ...

Egyébként érdekes lesz önmagában az ellenőrzése is ennek a tervezetnek :D a rendőröknek nagyjából elmenne rá az összes ideje, de a közbiztonság sosem volt fontos az autós csesztetés az elsődleges.

Zsebtelep (törölt) 2012.01.30. 12:10:07

A terv nagyon szép. Egyúttal javasolnám, hogy a Malév veszteségét meg építsék be a járókeretek, és tolókocsik árába, hiszen minek botorkál a Gizi néni, ha repülhetne is.

Én is akarok kommentelni 2012.01.30. 12:10:37

"- Az iparűzési adó emelése. Az ipa max. 2% lehet, Budapesten már most is a maximumot vetik ki, az emelés a vállalkozások terheit növelné, és egy gyors telephely módosítással elkerülhető."

Azért zero megnézném azt a gyors telephelyváltást, mennyire örülnének az alkalmazottak, hogy mostantól nem Pesten dolgoznak, hanem valahol máshol vidéken (lévén az ipát osztani kell munkavégzés helyének arányában), mert ez csak úgy megy hogy költözik az egész iroda meg minden.

Emmett Brown 2012.01.30. 12:10:56

@xcrow: vagy kiállnak, hogy "neazemberekkelfizettesékmeg", és arra módosítják, hogy gépjárműigazoltatáskor köteles leszel egy BKV bérletet felmutatni, és ha nincs akkor megbüntetnek. Le lehet ezt gyönyörűszépen kommunikálni: aki amúgy is BKV-zik az autófenntartás mellett azt nem érinti, fizessenek azok, akik csak és kizárólag kocsival közlekednek. Bár ez meg nem hoz elég pénzt, de valami középutas megoldást tuti fognak találni :( Nagyszerűen fog együttműködni az új rendszámokkal: aki BP-n jár, nem bp-s rendszámmal, azt orrba-szájba fogják igazoltatni, hátha elfelejtette megvenni az adott havi BKV bérletet :S

Viktus 2012.01.30. 12:11:51

Miért nem lehet a parkolási díjakat a tömegközlekedésre csoportosítani? amit ott már szétloptak maguknak abból elzötyögött volna a bkv ...

négyzet báró · http://utalomazecetet.blog.hu 2012.01.30. 12:12:56

@Zsebtelep: ha jól tudom, akkor éppenhogyponthogy a gizinéni röpül:
hu.wikipedia.org/wiki/Rep%C3%BCl%C5%91s_Gizi
de amúgy nem rossz gondolat, csak legyen erzsébetnéni.

Emmett Brown 2012.01.30. 12:15:54

@Viktus: ezt maximum úgy, hogy masszívan megemelik a parkolási díjat, és a különbözetet utalnák a BKV-nak. BKV is jól jár, marad egy valag pénz, "csak" az autósok szívnának.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.30. 12:18:29

@Zsebtelep: "a Gizi néni, ha repülhetne is" - báááz, az akkora - felteszem véletlen - elszólás, hogy le kell csapjam: Gizi néni (már a Repülős Gizi) anno repült belföldi járaton (bár ez állítólag urban legend).

@csizsikpizsik: ha Tigeri barátunk erre vetődik ma, remélem nem hagyjuk ki a magas labdát.

a posthoz: éves szinten 120.000-t MÉG legombolni az autósról tényleg szép, ojrópai megoldás, sőt magában foglalja az előremutató szerkezeti reformokon alapuló megújulás magasztos eszméjét is. Aki ezt kitalálta - még mielőtt TÉNYLEG elfogadják - egy vascsővel sürgősen bántani kell.

Zsebtelep (törölt) 2012.01.30. 12:25:35

@négyzet báró: @Seduxen: Örülök, hogy mindenkinek átjött Gizi néni, a leghíresebb magyar ;)
Horn Gyula szívesen exportálta volna ingyen is, de mára csak a busz és vonat maradt neki.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.30. 12:25:46

@négyzet báró: ááá bááz, csak megelőzött valaki :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.30. 12:26:20

@Zsebtelep: ezzel sikerült a leglényegesebb momentumot is megfognunk, csak jelzem :)

négyzet báró · http://utalomazecetet.blog.hu 2012.01.30. 12:31:55

@Zsebtelep: nobel díjat neki .) @Seduxen: ne haragudj, nem akartam. elém is bepofátlankodott egy középkorú asszony tegnap az áruházban, nem esett jól, de végül nem rúgtam féregnyúlványon.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.30. 12:32:05

@Seduxen: Dehogy hagyjuk ki, már csak pooliak tudnak vigasztalni ilyenekkel...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.01.30. 12:34:17

Zéro nagyot téved, amikor ezt írja:

"a BÖSZ-ös polgármesterek sexuálják meg a félőrült Matolcsyt!"

Matolcsy nem félőrült!!!

DDD

jozicsenko 2012.01.30. 12:35:47

@Viktus: hmmmm, ne legyél oan naív .-)))

ha kilátásban helyeznének egy európai méretű beszerzés, oan 3 MRD Euró értékben, szerinted mekkora lesz itt a b.szakodás és az igérgetésé Merkeltől (Mercedes) Sarkozyn át (Renault) Ping-Pong-ig (a kínai buszig)???? :-))

jozicsenko 2012.01.30. 12:37:17

@Jani haverja: a hiba az ön készülékében van: matolcsy hülye, de ettől még nem fogják megszekszuálni...

vagyis, pontosabban: matolcsy nem félörült: teljesen - is a böszösök nem fogják megdöngetni, vagy legalábbis nem a misellvájjdi értelemben..

@jozicsenko: +t: beszerzést...

Le_Penseur 2012.01.30. 12:38:29

Ez az ötlet szerintem egyelőre kivitelezhetetlen. A rendőrség nem tudja az összes bevezető utat blokkolni, közben pedig folyamatosan ellenőrizni a városban mozgásban levő autókat.

Lehetne viszont új adónemként bevezetni egy közösségi közlekedést támogató adót. Mindenkitől levonnák a bruttó bérének 1%-át, az így befolyó pénzeket aztán megkapná a MALÉV, BKV, MÁV a vidéki Volán társaságok, vidéki közlekedési társaságok. (Mondjuk 1%-al nem sokra mennének...)

CyberPunK 2012.01.30. 12:43:03

@Le_Penseur: Viszont ha elkapásonként kapsz egy 100.000-es büntit, akkor nem is kell mindenkit elkapni.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.30. 12:49:54

Kizártnak tartom ezt a matricás dolgot, nincs ehhez sem anyagi sem emberi erőforrása a kékruhás pénzbehajtóknak. A trafizás mellett már így se nagyon jut idő a közrendvédelemre, mi lenne így? Mondjuk a megoldás egy új állami szerv létrehozása, a "matricaőrség" felállítása lehetne.Jelige felvételre: "még rendőrnek is hülye voltam, de álmom a tek".

Ismerve a kétharmados jobboldali komcsikat valami mindenkire egyformán vonatkozó (kivéve persze a politikus, nameg az állami semmirekellők nagy lélekszámú holdudvara) sarcot tudnék elképzelni, persze belebújtatva valami piros-fehér-zöld&emútnyócév maszlagba, hogy az agyhalottaknak legyen mit mantrázniuk amikor felveszik a műszakot.

Hozzáteszem Demszkyék tevékenysége ugyanolyan pofátlan mint a BÖSZ mutyizásai, szóval ha lenne gerinc ebben az országban Gabikáék mellett a "fidesz Hunvaldja" Tónika és szarházi kis csapata is mehetne már a hűvösre.

Meridian74 2012.01.30. 12:58:40

@7esbusz: az tuti meglesz, csak nem taxisblokád, hanem autósblokád lesz... autósból SOKKAL TÖBB VAN, mint taxisból meg fuvarozóból... ráadásul ők is benne lesznek a buliban.

Dr. GGG77 2012.01.30. 13:01:20

"A kerület csóválja a Fővárost? Rendet kellene már csinálni, Tarlós úr!"

Tenne ő, csak kevés hozzá. A kerületi polgármesterek, egyben képviselők is. Rogán "Tojásképű Szarházi" Tónival az élen ott szopatják Tarlóst, ahol bírják. Addig jó volt, ameddig megszerezte nekik Demszkytől a széket, de miután nem sikerült belőle 100%-os narancs droidot faragni kényelmetlenné vált.

Solmenir 2012.01.30. 13:01:45

Szerintem ez csak a jó öreg szokásos politikai kellék, hogy megszellőztetnek valami igazán felháborítót, amin mindenki felhördül, aztán egy hét múlva előjönnek valami kevésbé szörnyűvel (teszem azt "csak" 5000 Ft lesz), és mindenki fellélegzik, hogy legalább nem kell tízezret fizetnie. Holott a terv végig 5000 volt, a tízes csak beetetés :-) Nem hinném, hogy komolyan gondolnák, teljesen abszurd és megvalósíthatatlan egyébként az ötlet, így aztán nem is kell aggódni, hogy valóban bevezetik.

Meridian74 2012.01.30. 13:02:51

@Én is akarok kommentelni: pont erről pofáztam az idióta gyökagyú pestieknek, azzal hogy én bejárok budapestre, azzal hasznot is hozok a városnak, a munkáltató cég ott fizeti az iparűzési adót.

Autóval meg kényszerből járok. Nem mellesleg ettől a havi 10e Ft-tól a BKV egycsapásra nem javul meg.Ugyanúgy 30-40 éves metrók, villamosok, és lerohadt buszok fognak járni, mint most.

vomit 2012.01.30. 13:07:11

az lesz meg az erdekes, milyen megoldast dob a gep a lehuzasellenes jolly-jokerre, azaz a kulfoldi rendszamra

imbalanar 2012.01.30. 13:08:58

első körben elvehetnék a nyugdijasok ingyenes utazási lehetőségét

Zsebtelep (törölt) 2012.01.30. 13:10:34

@Prof. Dr. Valahol Máshol: Nem érted a matricás rendszer lényegét. A matricákat le kell valakinek (értsd: a havernak) gyártania, és közbe'szerezni kell ellenörzö kamerákat is, a sok útra jó sokat. Utána persze a maradék becsordogáló pénzt ugyanúgy ki lehet lapátolni a BKV-ból, mint eddig. Ez már tripla haszon, tripla élvezet.

dr. Aullah 2012.01.30. 13:27:06

Sejtettem, hogy erről lesz poszt. Én nem vagyok pesti...
Na most elolvasom a posztot.

kifordított nagyanyó 2012.01.30. 13:27:39

@Seduxen: @csizsikpizsik: Pofátok befogjátok köcsögök!
Én már csak a Barca döntetlenjének tudok örülni.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.30. 13:33:51

@Zsebtelep: Jogos. Én csak az embereket érintő részét láttam magam előtt, a nagy egészet (értsd: lenyúlható részét) már nem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.30. 13:46:13

@kifordított nagyanyó: Annak én is, 2008 ősze óta végre csinálhatok egybe hétvégi programokat, nem kell meccs miatt a plazmára tapadnom kiguvadt szemekkel hogy miféle varázslatról maradok le ha akár pislogni is merek, nincs kényszerem odautazni és ordítani ki az isten. Most hogy elúszott a bajnoki hajó újra élhetek, bőven elég vasárnap késő este (szigorúan szex után, nehogy elmenjen mindentől a kedvem) felvételről megnéznem ki szopat nagyon csúnyán minket...
De akkor is...Pool, köszönöm! :)))

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.30. 13:51:21

@Solmenir: szerintem pedig át kéne nézni a gazdasági híreket, mert valami disznóság biztos van, amiről így terelik el a figyelmet...

@Jani haverja: nem is. teljesen elmebeteg.

@vomit: Győzikét pont most vitték be külföldi rendszámmal való visszaélés miatt :D

lyken 2012.01.30. 14:14:30

Előző posztnál leírtam, hogy miért ordas baromság. Tegyük fel, hogy holnap mondjuk 500.000 autós BKV-ra vált.
1. Van kapacitás a BKV-ban? //reggeli hírek: nem jár a metró, mert füstölt egy szerelvény, leállították. Nem sokkal később megint hír: ismét nem jár a metro, most máshol füstöl. Természetesen áll a vonal.

2. Ha holnaptól 500.000 autós nem fog jövedéki adót fizetni az üzemanyagban az honnan is fog hiányozni? Csak nem a központi költségvetésből? //Ahova eddig került a zseton, bár törvény szerint az utakra kéne költeni.

3. Ha holnaptól csökken az igény, akkor hány benzinkutas, szerelő, szervizes, stb. lesz bevétel és állás nélkül? Csak nem ezrek? Akik mehetnek állami segélyért?

Gratula a meg nem nevezett sunyi kerületi polgármesternek, aki most lapít, mint sz*r a fűben. Valóban nagy ötlet.

Hoppázó Beléndek 2012.01.30. 14:22:24

káromokodni, anyázni, droidozni ősi román szokás.. asszem kedvenc mémem tökéletesen illik ide :

"I'm 12 and what is this?"

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.01.30. 14:37:07

@Sandman (KaraKum): "@Jani haverja: nem is. teljesen elmebeteg."

Én is erre gondoltam :)

tobias2 2012.01.30. 14:53:26

Ha Budapest bevezeti, mi akadályozhatja Magyarország bármely más települését, hogy szintén bevezesse? Nagy próbája lenne a jogállamnak, ha csak Budapestre engedélyezné az Országgyűlés. Ha viszont a jogegyenlőség jegyében mind a 3200 önkormányzat bevezetné, akkor autónként havi 10 000 * 3200 = 32 millió forintot kellene befizetni ahhoz, hogy mindenhol közlekedni lehessen. És vajon hol férne el egy autón 3200 matrica?

mement 2012.01.30. 14:53:58

@lyken: Előző posztnál leírtam, hogy miért ordas baromság. Tegyük fel, hogy holnap mondjuk 500.000 autós BKV-ra vált.

Nem egyszerre tortenik meg, es nem is mindenki bkvra szallna, ettol fuggetlenul jogos hogy kapacitas bovitesre is szukseg van.

'Ha holnaptól 500.000 autós nem fog jövedéki adót fizetni az üzemanyagban az honnan is fog hiányozni? Csak nem a központi költségvetésből? //Ahova eddig került a zseton, bár törvény szerint az utakra kéne költeni.'

Mondjuk sehonann nem fog hianyozni, mert a nalad marado osszeget masra forditod amiket ugyanugy adok terhelnek....

Ha holnaptól csökken az igény, akkor hány benzinkutas, szerelő, szervizes, stb. lesz bevétel és állás nélkül? Csak nem ezrek? Akik mehetnek állami segélyért

Ezt mas is elmodnhatja, a rengeteg kutas, szerelo, szervizes alkalmazkodik a megvaltozott korulmenyekhez es mas munka utan nez, ugyanugy mint a gazdasag mas teruletein munkatvalalo polgarok.

sunblind 2012.01.30. 14:59:20

nemtom, hanyadszorra utasítottam már vissza a hétvégén egy simlis ismerős lopott békávés üzemanyagját. ha viszont ezt bevezetik, akkor az életben nem fogok többet 450ér kúton tankolni.

vviktor 2012.01.30. 15:01:30

"A Főváros nem tud miből fizetni.
A kerületek nem akarnak fizetni.
A kormány nem szeretne fizetni. (De a MÁV-nak, Malévnak mindig jutottak milliárdok.)"

Én vidéki vagyok. A mi közlekedési társaságunkat mikor finanszírozzák a pestiek (adófizetők)pénzéből?
A MÁV és a Malév országos, míg a BKV CSAK pesti, így azok mindenkit érintenek, míg a BKV "csak" két millió embert. Mégis 10 millióan finanszírozzák.
Tudom, hogy parasztság, de az fizessen, aki használja, és annyit fizessen, amennyit használ. Leszarom mennyi a jegy. Majd eldönti, hogy buszozik, biciklizik, vagy autózik, vagy motorozik, vagy gyalogol.
És a főváros fizessen. Már az 1/3 állam, 1/3 jegybevéte, 1/3 főváros is felháborító. Pl. a Tisza volánt sosem konszolidálta az állam pár milliárddal, nemhogy évente.Ha nem működik, kit érdekel?!?!?!?
Nekem ne gyertek azzal, hogy ez 2 millió ember érdeke, mert akkor annyival többen utaznak rajta, annyival nagyobb a bevétel, annyival könnyebb lenne "nyereséget" termelni., mint pl a Tisza volánnak.

Így is ugyanannyi a jegy, mintha felemelnék pl 40 ezerre a havi bérlet árát.
Most fizet 10 ezret az aki utazik, és hozzátesz az állam 30-at MINDENKI más pénzéből, = 40 ezer, úgy meg az fizetné a 40 ezret, aki használja.

Biztos örül a Tiszaleszlári pénztáros, hogy a járulékaiból a pestieknek konszolidálják a BKV-t, amikor soha fel nem jut pestre, nemhogy utazzon a BKV-n

csárli hárper 2012.01.30. 15:02:31

@Solmenir:
"teljesen abszurd és megvalósíthatatlan egyébként az ötlet"

pont ezért aggódunk....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.30. 15:02:57

@Prof. Dr. Valahol Máshol:

"matricaőrség" .... ROFL :-)))
Micsoda ország!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.30. 15:03:36

@Dr. GGG77:

Mem kötelező csinálni, le is lehet mondani ... és akkor új választás ....

lavór 2012.01.30. 15:05:00

Ideje az autósblokád helyszíneit kiszemelni.

wiener 2012.01.30. 15:05:14

Nekem tetszik az otlet, mar most is egesz jol lehet kozlekedni a varosban,
Legyen meg kevesebb auto, szerintem havi 10et meger

lyken 2012.01.30. 15:08:41

@mement: "Nem egyszerre tortenik meg, es nem is mindenki bkvra szallna..."
Nem érted. Az elv a lényeg. Mindig az autós a démon. Ha holnaptól az autós eladná a kocsiját, és az történne ami után minden politikus sír, akkor bedőlne egy szegmens. Mocskos álszent hozzáállás. Biciklijavításból nem fog megélni a benzinkutas, szerelő, gumis, kormányműves, adagolós, az autószalonos, az autónepper, az importőr. Ez saccra többtízezer ember.

"Mondjuk sehonann nem fog hianyozni, mert a nalad marado osszeget masra forditod amiket ugyanugy adok terhelnek...."
Ja, másra. Külföldön élek. Ha magyar jön ide, akkor a tárgyalás végén az első kérdés mindig: "hol tudnék számlát nyitni?" A határmenti szlovák és osztrák bankokban rendszeresek a sorok. Az emberek hordják ki a pénzüket az országból. Ez megy mostmár hetek óta.

Egyébként az üzemanyag árán az adó tartalma több mint 150% emlékeim szerint. Ennek a kiesése szerinted valóban bejön a 27% áfán?

"Ezt mas is elmodnhatja, a rengeteg kutas, szerelo, szervizes alkalmazkodik a megvaltozott korulmenyekhez es mas munka utan nez, ugyanugy mint a gazdasag mas teruletein munkatvalalo polgarok. "
Tehát akkor holnaptól ki lehet őket rugni. Tegyük fel, hogy csak 20.000 emberről van szó. Szerinted hol lehet őket maradéktalanul foglalkoztatni?

Jimbo75 2012.01.30. 15:10:01

@Meridian74: Szerintem meg ne engedjünk be téged, mint tapló vidékit a fővárosba, mindenki jobban jár, te is , mi is:)))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.30. 15:10:29

" Rendet kellene már csinálni, Tarlós úr!"

Nem vagyok jogász, de szeritnem nem a főpolgármester találta ki a jelenlegi önkormányzati rendszert. Neki van egy magszabott jogköre és azon nem tud túllépni.

Azért a blognak is egyre gyakorabban vannak vastagbőrős beszólásai...

sypso 2012.01.30. 15:10:58

szokásos stratégia...
most 10e havonta, jövőhéten meg elfogadják az 1500 ft-os havi Nemzeti Útdíjat....az egész országra kiterjesztve persze.

Liliom08 2012.01.30. 15:14:17

@sunblind: Pedig olcsóbb lett volna :)
Hát én Máv törzsutas vagyok, de kaptya be az összes bumburnyák, hasát süttető naplopó tetűrágta lusta görény, bár most a görényekre nézve ez nagyon sértő volt... Elnézést kérek tőlük! Tényleg már nem tudnak mit kitalálni... Szörnyű ez a rakás megszorítás, csak annak nem fáj, aki más gatyamadzagját rángatja és nem a magáét :(

Parajpuding 2012.01.30. 15:14:25

És azt kiszámolta a csököttagyú fütyeszes polgármester, hogy mennyien nem fognak általában bp-re, vagy a konkrétan a kerületébe sem "bemenni", aminek következményeként a kereskedelmi és szolgáltató válallkozások bevétele (és így befizetett adója, ipa-ja) csökkenni fog?
Ismét egy olyan ötlet, ami újabb utolsó utáni bőr lehúzása, cserébe viszont egy petákkal sem fog több befolyni összességében, sőt.
Köztörvényes bűnözők (tolvajok, zsarolók, csalók) vezette országban élünk. Remélem eljön hamarosan az igazság ideje és minden bűnös megkapja a jussát név szerint.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.30. 15:14:38

@Meridian74: Azért valahol nonszesz, hogy valaki elvárná a BKK-tól, hogy 1,5 év alatt hozza helyre a legnagyobb pénztelenségben azt amit sky és csapata 20 évig folyamatosan elkúrt és elhanyagolt.

Semmi mást nem kellett volna csinálni, csak nem megépíteni a 4-es merót. Ennyi.

zolika78 2012.01.30. 15:15:03

Szerintem a Dávidkától származik az ötlet. Ennyire csak ő hülye.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.01.30. 15:15:38

@sypso:
ott a pont, olvtárs! ez az ősi, bolsi taktika még mindig működik.
"na jó, parasztok, nem lesz tíz ropi. csak öt, örüljetek, kis csírák..."

Kivlov 2012.01.30. 15:15:42

"böszmegálló..."

The_Goat 2012.01.30. 15:15:44

Idézet:
"Eddig még nem tettetek sokat,
Akasszátok fel a királyokat!"
Petőfi Sándor

mement 2012.01.30. 15:15:48

@lyken: 'Mindig az autós a démon'

Nem nem demon, de eros negativ tenyezo, mivel nem a gyalogos oldokli halomra az embereket, parkolja el a jardat, teremt olyan zajt amibe csak belebetegedni lehet, a jarulekos karokozasrol nem is beszelve. De ez nem ennek a posztnak a lenyege.

'Tehát akkor holnaptól ki lehet őket rugni. Tegyük fel, hogy csak 20.000 emberről van szó. Szerinted hol lehet őket maradéktalanul foglalkoztatni?' Nem, nem holnaptol, mert ez is csak egy folyamat, ami lassan fut fel es bontakozik ki.

A gazdasag mas teruleterol kuldtek mar el tobb mint 20k embert. Pont magasrol leszartad.
De ez nem is moralitas kerdese, ha valamire nincs szukseg, vagy nincs annyira szukseg az ertelem szeruen leolvad vagy eltunik.

'Egyébként az üzemanyag árán az adó tartalma több mint 150% emlékeim szerint. Ennek a kiesése szerinted valóban bejön a 27% áfán?'
Igen mert az uzemanyagon levo 150 szazalek is nalad marad, amit elkoltesz 27 szalzalekos leadozassal masra.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.30. 15:16:18

@vviktor: Mindig. Minden tömegközlekedési eszköz dotálva van...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.01.30. 15:16:37

Elárulok egy titkot: A főpolgármesteri cím nem jár együtt hatalommal. (Mint most Tarlós is megtapasztalhatta végre)
Demszky, ha a feje tetejére áll, se tudta volna elkerülni a BKV eladósodását. A BKV-vel a legtöbb, amit sikerült elérni az elmúlt 20 év során, hogy a veszteségese sokat javult, de még mindig masszívan alulfinanszírozott.

Egyébként nagyon vicces lenne a a biciklisekre, gyalogosokra, vidékiekre és külföldiekre is kivetni, mondjuk BKV nem használati díj néven...

Zsebtelep (törölt) 2012.01.30. 15:17:00

@mement: "Mondjuk sehonann nem fog hianyozni, mert a nalad marado osszeget masra forditod amiket ugyanugy adok terhelnek...."
A legtöbb termék után csak áfa van, az üzemanyagon viszont a jövedéki adó a jelentös tétel. Tehát ha másra költi, akkor kevesebb adó fog befolyni. Kivéve, ha az ember elissza a benzinpénzt.

De hát ezek a politikusok - ha épp nem a kösz-pénzt kell zsebre tenni - mindig csak egy lépést bírnak elöre gondolkodni. Ha sakkoznának, még egy álmos óvodás is röhögve verné el öket. Pedig az ország-város, amit vezetniük kellene, hangyányit bonyolultabb a sakknál.

losonczielvtárs 2012.01.30. 15:18:21

Haha, :) Tessék már megnézni az álláshirdetéseket. Munka csak Budapesten és a környező településeken és a nyugati határszélen van. Aztán tessenek megnézni azt is, hogy melyik város állítja elő a nemzeti össztermék több mint harmadát ("A nemzet fővárosa"). Ez az agglomerációval eléri a 40%-ot is. A nyugati részek bőven 20%-ot, de inkább 25-öt vesznek ki a tortából, a maradékot meg a nagybetűs vidék dobja össze. (Van egy tippem arra is, hogy a lenyúlt manyup számlák kétharmada is erről a két területről származott :) Ezért aztán összébb kéne húzni kicsi szánkat és csöndben kéne maradni ottan Hajdúban, Békésben, Nógrádban stb. Mert ha az adók többsége oda menne, ahol azt befizetik, akkor nem lenne minden vidéki városnak díszburkolatos főtere és hasonló stratégiai jelentőségű infrastrukturális beruházásaik. És nem vállalná át Lézer Jani és Lali király adósságát az állam (azaz a magyar adófizetők - Bp, agglomeráció és nyugati megyék). A budapesti adók maradjanak Budapesten.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.30. 15:18:24

@zolika78: Ő lenne az utolsó, aki ezt javasolná. A dugódíj ellen is kapálózik, pontosan azért, amit más is leírt. Amíg a BKV nem reálsi alternatíva, addig a dugódíj sem reális.

Miért van az, hogy agyba főbe köpködik Vitézyt mindenféle balfasz nethuszárok, akik láthatólag annyira hülyék, hogy egy üveg tejet sem bízna rájuk az ember? (Én biztosan nem...)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.01.30. 15:18:50

Részletkérdés, de engem az a mondat fogott meg különösen, hogy "50 százalékos fizetési hajlandóságot... feltételezve... a fizetés lényegében ellenőrizhetetlen..."

Könyörgöm, ez lényegében egy adó! Mi az, hogy ellenőrizhetetlen? Nincs nyilvántartás a pesti autókról?

(OK, azt értem, hogy aki az agglomerációban-vidéken-külföldön lakik, arra nem lehet automatikusan kivetni, de hogy emiatt olyan formában vezessünk be egy adót, hogy az teljesen ellenőrizhetetlen legyen, ez is csak az egész ötlet agyamentségét bizonyítja...)

Na mindegy, ez csak egy klikkelés- és anyázásgeneráló hír, nem lesz ebből semmi...

mement 2012.01.30. 15:20:06

@Zsebtelep: Tobb 27 szazalekos tetelt tudsz venni, ami azon tul hogy segiti az allamkaszzat, valakinek a termeket veszed meg ami mogott munka van, es munkaadok. Ez csak a fogyasztas atrendezodese, nem fogja bedonteni a nemzeti kasszat ha nem autozol annyit:)

j311 2012.01.30. 15:20:06

Legfeljebb havi 35 EUR-ral tobbet kuldok haza. Nem egy nagy ervagas...

Kampfer 2012.01.30. 15:20:23

Az 'engéem' minden illetékes lapostetve dögöljön meg, matolcsi 'nemmegszorító' félagyú gülüszemű tetves agyhalott kurvagyümölcse fasztarisznyával az élen...!
A rogántóni pedig hazudozzon annak a nyálbalőtt szarevő tetves fajtájának a pártgyűlésen! Hát persze hogy ő nem terjesztett ilyesmit elő! Szarnak-bajnak nincs gazdája! Igaz?
Az összes fideszes agyhalott dögöljön meg egy elszabadult szakadék Ikarus kerekei alatt...! Faszszopó gerinctelen tetvek!

Elbaszták a bkv-t... Ellopták a pénzt. A bkv lerohadt. Az utak tönkrementek. Bevállaltam, autóval járok a melóba, próbálok talpon maradni, fizetem azt a qrvaanyátok adókat és kénytelen-kelletlen eltartom ezt a sok parazita véglény lapostetvet! Hogy a qrva anyátokat rakjátok telibe!
Bevállalom a tönkrement futóművet és a 'luxusprofitot' termelő benzinárakat, mert a nyálbalőtt fideszférgek ezt is elintézték...! Tűröm, hogy a demszkájgábor és a horvátcsaba, hagyótetű továbbra is élje a világát...!
Bezárnának még egy kaput, ami még lehetővé tenné, hogy itt éljek ebben a szerencsétlen városban...! Természetesen ezt a tetves és haszontalan, ütődött sünhadsereget is elnézegethetem, ahogy üldögélnek a vadiúj Fordokban, Skodákban (gondolom 'jópézééé' vette őket neki a vektor), akiket csak két dolog nem érdekel: balesetmegelőzés, életvédelem... De a lehúzás keményen! Szánalmas férgek!
Járjunk Pz VB-vel... Arra szabjon ki adót ez a parazita féregnyúlvány tetves faszkalap hatalom!
Mi a fasznak ennek a városnak huszonhárom nyálbavert önkormányzat???
Az egész fasztarisznya fideszféreg banda kínok közt dögöljön meg, rohadjanak hitelbe vett koporsóban!!! Görények...!
K.

Bakter 2012.01.30. 15:20:47

Bassaz meg, csináltathatok új bérletigazolványt a Volán bérlethez, amin már szerepel az útdíjmatrica helye is. Mert lófaszt az ellenzéki seggembe, a buszbérleten felül fizetni AKAROM még a matricát is. Mert együttműködő nemzeti vagyok.

- Jónapot, rendőrség, a szomszédot most rámolja ki hat grönlandi nemzetiségű ismeretlen, kűggye a járőrt.
- Nem tom, éppen sebességet mérnek és matricát sasolnak a mogyoróbokorból, én a négyórás adminisztrátor vagyok.

"Értesítjük a kedves utazóközönséget, hogy ma a 3 metró Újpest és a Lehel tér, valamint a Deák tér és Határút között, holnap az Árpád híd és a Klinikák között nem közlekedik. A 2 metró holnapután a Stadionok és az Astória között nem jár majd. Az érintett útszakaszokon pótlóbuszok sem közlekednek, mert a söfőrök katasztrófavédelmi gyakorlaton vesznek részt, mert tüntetni akartak a járművekről hiányzó fékpofák miatt."

Folyt. köv.

Karipapa01 2012.01.30. 15:21:07

Nesztek nektek "független?" Tarlós! Hát nem sokkal jobb, mint az az aljas komcsi Demszky, aki világéletében is hithű kommunista volt? Különben is, ha már ez a Vitézy-gyerek (civil szerveződés?) a mi kutyánk kölyke, hadd legyen könnyebb neki, ha már így hozta a sors. Különben is a zsidók, meg a kommunisták a hibásak :)! Egyébként nem vagyok kárörvendő!!!

csakmeraze 2012.01.30. 15:21:43

@mement:
Az üzemanyag árában 21% az ÁFA-tartalom, azt valóban el lehet verni máshol. De a jövedékiadó tartalma az bizony 33%. Az csak hiányozna valahonnan, ugye?

Kutchek (törölt) 2012.01.30. 15:22:11

1. illeték
2. súlyadó
3. kötelező bizt.
4. baleseti adó
5. jövedéki adó
6. a szokásos áfa
7. új rendszám
8. most meg ez a faszság

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.01.30. 15:23:09

Senki se felelős semmiért. Nagy Magyar Értelmiségi Szocializmus.

KayaIbrahim 2012.01.30. 15:23:30

Ezenkívül még ki lehet vetni a közterületfoglalási díjat is. Az autős elveszi más autó elől az utat. Ha meg megáll, akkor ha nen parkoló zónában teszi, dupla díjat javaslok. Ha otthon parkol a garázsban, akkor építménydíj, és kerülethaszálati díj.
Ezt a gyöngyszemet a neten találtam:
Szeva Viki! Orbán Viktornak…

Most olvasom,hogy kötelezően Le akarjátok cseréltetni a rendszámokat,mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék,hogy ez megszorítás,meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok!
Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem!
Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi,bazdmeg! Ha a… kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?!
Aztán, arra is gondoltam,hogy MI lenne,ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!,ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-Ra,AZ még nagyobb kasza!
Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő,úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM!
Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!!
Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat,hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst,AZ kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek,minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee!
Aztán még gondoltam olyanra is,hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert NE mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!!
És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni,hogy jó-jó, adó, de ez AZ egy csak!! És ez AZ adó tudod MI lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől,és a bánattól,hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda?
JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó – persze borsos áron – kártyát,amit mindenkinek kötelezően kellene hordania,és ha a rendőrök(vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!)meglátják,hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik,annak teljes vagyonelkobzás!!!
Lesz ITT rend!
Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, it is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám.. ;)
Ölellek és kívánok sok erőt és kitartást!
P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.30. 15:24:36

@molnibalage:

A jelenlegi rendszerben sem kellene a kerületi polgármestereknek eleavatkoznia egy Főváros-Kormány közötti tárgyalásba.

szelíd galamb 2012.01.30. 15:24:56

Még több adót szeretnék fizetni!
Hajrá Orbán, találjál ki újabb adókat!

mement 2012.01.30. 15:25:15

@csakmeraze: a 33 szazaleknyi jovedeki ado is a te penztarcadban marad, amit masra tudsz elkolteni.

Egyebkent nehez megmondani mennyi esik ki ha esik ki egyaltalan, ehez ennel komplexebb szamolas, kutatas kene, azt akartam erzekeltetni, hogy sulytalan az erv, hogy az adobevetel kieses rogton csodbe dobna az orszagot:)

(a csokkeno gepjarmuforgalomal parosulo csokkeno allami kiadasok es az allamkaszat erositik, de ez csak mellekesen)

Anti Anyag (törölt) 2012.01.30. 15:26:48

Kiváncsi lennék ki az a fideszes polgármester aki javasolta. És kik azok, akik örömmel el is fogadták, mint igen jó javaslatot.

Ordas baromság, nincs kenyerük? Akkor miért nem esznek kalácsot stílus.

Simán el tudom képzelni, ha bevezetnék, képviselőknek, ennek-annak (kategória, amibe ezek a döntéshozók beleesnek) nem kell majd fizetnie, vagy kompenzálják őket.

Napkutya 2012.01.30. 15:27:40

Ha megszavazzák, MINDENKI fizetni fog ebbe a levesbe! A nyugdíjas, a vak, a csecsemő, akárki!

Mégis, KI az ostoba bágyadt f.sz gondolja, hogy ez a pénz nem lesz benne a kifliben, a répában, a klotyópapírban, BÁRMIBEN, amit szállítani kell egy kisboltba, vagy egy akármilyen üzletbe? Igen, ezentúl drágábban jön ki a mosógép szerelő, a zármentő, a TV-s, a takarító, drágábban viszik el a szemetet!

Na MOST lehet kivonulni tüntetni, hogy MÉG húsz százalék sarcot!

BRAVÓ fülkeforradalom! MEGINT megcsináltátok!

HerrBürgermeister 2012.01.30. 15:27:52

Inkább felgyújtom a kocsimat, de nem fizetek 10000-et.
Több pénz nincs!

Zsebtelep (törölt) 2012.01.30. 15:28:05

@mement: "Tobb 27 szazalekos tetelt tudsz venni"
Ugye nem vagy túl erös matekból?
Várj, segítek, egyszer elmagyarázom. Van 1000 Ft-od. Ha elköltöd, vehetsz belöle 27% adóval terhelt valamit, vagy vehetsz belöle 100% adóval terhelt benzint. Elsö esetben 210Ft, második esetben 500Ft adót fizetsz. Többet nem tudsz belöle venni, mert elfogyott az 1000 forintod.

Wagem 2012.01.30. 15:28:09

Végre valamiben igazad van.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.30. 15:28:12

@Lord_Valdez:

"Demszky, ha a feje tetejére áll, se tudta volna elkerülni a BKV eladósodását. "

Ezzel nem értek egyet. 20 évig volt Főpolgármester, ebből 12 évig a pártársai voltak kormányon. Lett volna bőven ideje kidolgozni egy működőképes BKV finanszírozási modellt, főleg 2002-ben, amikor szanálták a BKV adósságát, és tiszta lappal, nulla forinttal állt a BKV.

De mit is csinált Demszky 2002-2003-ben?
Hajtotta Megyót, hogy írják alá a 4-es metró szerződését. pedig már akkor is 25-30 évesek voltak a metró és HÉV-szerelvények ....

tejcsokoládé (törölt) 2012.01.30. 15:28:43

én szorítok, hogy megszavazzák, és legyen végre népharag. legyen végre valaki(k), aki azt mondja ennek a tetvesz, szemét bandának, hogy ELÉG

Airgüzü 2012.01.30. 15:28:44

Ez mindennek a teteje lenne! Az autósokról már így is száz bőrt nyúznak le, azaz lényegesen nagyobb mértékben járulnak a közhöz, mint az autótlan polgárok. Elég volt a gépjármű-tulajdonosok sanyargatásából! Azt az agyament barmot, aki ezt kitalálta mielőbb ki kellene tenni közszemlére - kitömve...!
És előbb adja minden poltikus vissza az összeharácsolt, összelopott vagyonát (ami természetesen nem itthoni bankokban van, s az ingatlanjaik sem az ő nevükön szerepelnek), s abból bőven jutna a BKV megsegítésére! Hogy gazdálkodik ez a cég, hogy eleve ilyen magas, nyugat-európai árszínvonalon egy balkáni szolgáltatást sem képes finanszírozni? Vicces, de így is drágább a BKV, mint az autós közlekedés! Emberek, akik ezt a céget irányítjátok és irányítottátok, nem szégyellitek magatokat?
Amúgy jók ezek az át nem gondolt, megszellőztetett, megszondáztatott ad hoc javaslatok...
Mérlegetitek, meddig mehettek el, mi? Hogy mi lesz a társadalom reakciója...?
Láttátok a viccesen megszerkesztett rendszámot? Vagy látjátok a kátyúkat? Vagy megpróbáltatok minimálbérből számlákat kifizetni? Baromarcú idióta köcsögök... Mi azért éljünk, hogy nektek jó legyen?
És most azt gondoljátok hogy mi, akik százféle módon fizetünk autónk után - de sajnos még mindig vele mennénk -, mi finanszírozzuk a TÖMEGKÖZLEKEDÉST is? Észnél vagytok?
Autós társaim! Protestáljunk, szervezzünk polgári engedetlenségi mozgalmat, és semmivel se közlekedjünk, ha az eddig tőlünk elvtelenül lenyúzott pénzek sem elegek nekik! Lassan másért sem dolgozunk, minthogy kifizethessük a tékozló állam dilettáns vezetésének ilyen-olyan hibáit, költségeit. Azt kellene végre alkotmányba foglalni, hogy a zemberek rezsije nem lehessen több, mint a kapott fizetés 30%. Mit gondoltok, akkor mi jutna nektek?
Még azt sem voltatok képesek felmérni, hogy a megemelt ÁFA és jövedéki adó ellenére sem lesz magasabb az állam bevétele, viszont exponenciálisan nő azoknak a honpolgároknak a tábora, akik kurvára utálják a politikusokat!
Ennek az országnak annyi! Tönretette az elmúlt húsz év politikai elitje, a sok megélhetési, korrupt, hozzánemértő, rövidlátó, államférfiúi erényekkel nem rendelkező despota politikus. Az általános forráshiány miatt előbb-utóbb minden cég bebukik, hiszen mindenki vagy hitelezője, vagy adósa a másiknak, nincs vásárlóerő, nincs megrendelő, csak sumákolás, korrupió, protekcionizmus és csőd. Köszönjük kedves politikusaink, fiatal, öreg, kicsi, meg nagygazdák, szabad-, meg börtönre váró, keresztény- meg zsidó demokraták, meg egyéb elvtelen elvtársak!
Köszönjük szépen! De végképp elegünk kezd lenni...

rexades 2012.01.30. 15:28:51

Pár dologban szeretnék pontosítani:
- sokat mondogatott tény, hogy a főváros SZJA-bevételeit nagyrészt elvonja az állam, hogy a vidéki önkormányzatok fenntartását támogassa, ez éves szinten egy 500 milliárd forint, tehát gyakorlatilag minden évben egy 4-es metrónyi pénz. Ez utóbbit 20 éve elvonják a várostól (egyébként indokoltan). Emlékeztetőül: a főváros mai költségvetése kb. 500 milliárdos (tehát kétszer ennyi lenne...)

- A BKV finanszírozását a fenti forráselvonás miatt a főváros nem tudja megoldani, párthovatartozástól függetlenül. Tehát így nem igaz, hogy Demszkyék lerohasztották a BKV-t. Tehettek volna többet, persze a hatékonyabb gazdálkodás érdekében, a korrupció viisszaszorításával, de a finanszírozási hiány nagyságrendekkel nagyobb.

A ,,lerohasztották'', a városvezetés szart sem csinált... stb. érvek, azért nem teljesen korrektek, mert erre nem volt meg a forrás. Demszky minden kormánynál verte az asztalt ezügyben, hogy adjanak pénzt, mert a BKV így nem fog tudni működni.

,,Demszky Gáborék még csak nem is tervezték be a járműpark cseréjét, amivel 800 milliárdos belső adósságot okoztak a BKV-nak". - azzal, hogy nem tervezték a járműpark cseréjét, nem okozhattak 800 milliárdos belső adósságot... Egyébként miből oldották volna meg a cserét?

A másik, hogy honnan lett volna 2002-2010 között 800 milliárdja a fővárosnak (tehát évi 100 milliárd), amikor évente körülbelül 500 milliárdból kell gazdálkodnia? Igen, volt korrupció és sok pénz ment el olyan helyekre, ahova nem kellett volna. De még egyszer, a probléma az, hogy ilyen körülmények között a BKV fővárosi erőből finanszírozhatatlan.

Az ÁSZ pedig nem tekinthető független elemzőnek, a mai kormánypárt befolyása alatt van... a finanszírozási környezetet is meg kellett volna vizsgálni. Ahogy a mait is.

Asszem 2012.01.30. 15:28:54

Nem szeretem amikor ennyi hazugság és csúsztatás van egy posztban, de mit várjunk a szélsőliberális bérbloggerektől, képesek a kákán is csomót keresni, ahelyett, hogy annak örülnének, hogy a Fidesz kormány végre 10 000 forintra csökkenti az útdíjat.

Liliom08 2012.01.30. 15:29:12

@Kutchek: És ez még csak az autósokra terhelt rész! A többit másba csomagolták narancs masnival...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 15:29:26

VÉGRE!!!

Tudunk majd

V
E
N
N
I

www.youtube.com/watch?v=5Pqu1bHVb4s

Emeljétek följebb a lusták adóját, legyen havi 100.000.-

Köszönjük!

keptelenseg 2012.01.30. 15:30:12

"Én vidéki vagyok. A mi közlekedési társaságunkat mikor finanszírozzák a pestiek (adófizetők)pénzéből?"

Például lehetne akkor, ha az összes országos jelentőségű intézmény dolgozóit a ti közlekedési társaságotok utaztatja.

Lady Ann 2012.01.30. 15:31:09

Nade kérem, aki csak autózik, annak mi köze a BKV-hoz? Aki meg BKV-zik az úgyis fizet a BKV-nak (már aki). Én Budapesten lakom, a kocsit csak vidéki utakra használom, de ki kell jutnom Bp-ről, akkor is kell "bérlet"?!?!?

keptelenseg 2012.01.30. 15:31:21

Én vidéki vagyok. A mi közlekedési társaságunkat mikor finanszírozzák a pestiek (adófizetők)pénzéből?

Amikor az országos intézmények dolgozóit a ti társaságotok szállítja.

csakmeraze 2012.01.30. 15:31:32

@mement: levezetem neked, mert ez matek
10.000 ft-ot benzinre költök = 5.400 ft adóbevétel
10.000 ft-ot könyvre költök < 500 ft adóbevétel
Látod, ugyanazt a 10k-t költöttem el, 4.900 ft mínusz állambácsinak. Így világos?
És nem 10.000-ért tankolok havonta, és még nem is csk én egyedül ;-)

MissMarple 2012.01.30. 15:31:36

@tobias2: Pont erre gondoltam én is. Minek totojázni? Hogy csak a fővárosiak, vagy az oda igyekvők fizessenek?? Igenis, járuljon hozzá minden autós, bárhol is él kis hazánkban ( sőt , merjünk nagyot álmodni, minden egyes család! Ne zárjuk ki az autóval nem rendelkező honfitársainkat sem ebből a nemes összefogásból! ) havi 10.000 Ft-al a BKV kiadásaihoz.. Éééés, most jutott eszembe, egy remek ötlet. Minden magyar állampolgár fizessen, bárhol is él a nagyvilágban! Így akik elmenekültek a jobb megélhetés reményében, és akik most vették fel az állampolgárságot,mind mind fizethetnének!

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 15:31:39

Lassan két év után nem kevés butaságra vall még most is Demszkyzni.
Ugyan nem csípem az említett figurát, de azt az apróságot nem kéne elfelejteni, hogy a 2009 telén, a választási hajrában szinte percenként bedöglő BKV buszokról egy évvel később, a jóval keményebb télen nem lehetett hallani.
Szóval ha 2010 telén már bírták a strapát, most meg nem, akkor az már erősen a tarlós-vitézy-orbán szentháromság sara, náluk lehet reklamálni, és nem megszokásból visszamutogatni.
Ettől függetlenül a jó édesanyjukat.

motorola 2012.01.30. 15:31:45

Mindenki olyan virágot szagol, amilyet szakít.... Kellett Nektek Fidesz és Tarlós + többi forradalmár virág... :-)

mement 2012.01.30. 15:32:14

@Zsebtelep: de az aki leadja a kocsijat a 1000 forinton tul nyer penzt amit eltud kolteni, es mint irtam, amit megvasarol amogott is szalitas van (munkaado) termeles (iparuzesi ado, munkaado) es csak a legvegen van meg rajta afa. Ez csak atrendezodes, semmi tobb.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.30. 15:32:33

Tarlós most ezt írta ki a Facebookra:
"Súlyos ötlet az az elképzelés, hogy a budapesti autósoknak havi tízezer forintot kelljen útdíjként fizetniük. Az erről megjelent hírek nem a főváros vezetésének álláspontját tükrözik."

Ha nem az városvezetés álláspontja, akkor miért írta alá?

Virág et. 2012.01.30. 15:33:40

@mement: HA elköltöd és HA belföldön költöd el és HA adózol utána. Ez egy kicsit sok "ha", nem? Mert lehet vinni pénzt külföldre: nemcsak befektetni meg számlát nyitni, hanem nyaralni vagy bevásárolni, ahogy azt sokan teszik. Meg lehet félretenni is, nem feltétlen bankban, hanem akár otthon is a szekrényben. Illetve lehet vele számla nélkül vásárolni, jó magyar szokás szerint.

Mindez áll szemben a költségvetés egyik legnagyobb bevételi forrásával, a jövedéki adóval. Ekkora kiesésbe belerokkanna az állam, ezt kristálygömb nélkül biztosra mondom.

@zero: A 4-es metróra óriási EU-s támogatást kaptunk. Ha nincs 4-es metró, akkor ezt a pénzt nem költhettük volna el másra. Egyébként Demszkynek épp annyi konfliktusa volt, mint most Tarlósnak. A főpolgármesterség egyáltalán nem jár akkora hatalommal, mint képzelik. A bevételek jó része a kerületeknél realizálódik, de a kerületek semmilyen kiadáshoz nem akarnak hozzájárulni. Így nehéz.

keptelenseg 2012.01.30. 15:34:22

A Budapesten befizetett adók töredéke jut vissza a fővároshoz.

2 év lassan eltelt: ez a Fidesz-KDNP demokráciafelfogása: az egyik megkeresi, a másikra elköltik

Régebben ezt úgy hívták: kommunizmus.

NA YA! 2012.01.30. 15:34:26

Sztem sokaknak ez lenne az utolsó csepp a pohárban! Ja, + még egy ma reggeli BKV teljesítmény=garantált népfelkelés!;)

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 15:35:31

@Emmett Brown:

Az elmúlt 20 évben jó ha összesen 5 órát töltöttem el a nyüves békávén. A kis faszom fizesse a fenntartását egy ótvar valaminek. Számolják fel a bliccelőket, vagy tegyék lehetővé az ingyenes tankolást, hogy egyenlőek legyenek a feltételek.

manager2008 2012.01.30. 15:35:49

Adjunk nekik tanácsot...és ti is élvezni fogjátok.
1. egy kínai kamera amelyik kifejezetten rendszám felismerésre készült (hardver + szoftver) 50 USD körüli áron megvehető.
2. Fontosabb közlekedési csomópontokat be kell kamerázni és adott tarifával ellátni. Mondjuk Moszkva téren áthaladni 100 Ft.
3. Havonta kiküldik a számlát az autós kollégának.. aki fizet.

Ez igazságos, mert aki nem mászkál az nem i s fizet.
Mindenki fizet, a vidéki is, és annyit amennyit kell.
A külföldieket szívesen láttuk, ők nem fizetnek.
Aki nem megy át a csomópontokon, pld. Hűvösvölgyből meg yki az M7 re az olcsóm megússza.
Ha túl sok csomópontot érintene az autózás, akkor átülünk a BKV-re (ami megint csak drága).

Ha bevezetik ezt a baromságot, bármilyen formában, akkor lehet majd élőben átélni egy kis tűzijátékot, de nem Aug. 20-án.

soniq 2012.01.30. 15:35:51

Nem tudom felmerült -e mint ötlet, de ha pl lehetne ezt az "autósbérletet" BKV-s utazásra is felhasználni akkor valószínűleg többen elfogadnák, és nem lenne megint az az elkefélt helyzet hogy azzal fizettetik egy szolgáltatás fenntartását aki pont nem használja. Én járok gyalog, bringával, BKV-val és autóval is (utóbbival a legkevesebbet), az méltánytalan lenne ha 2x is fizetnem kellene a BKV fenntartásáért, de ha egy bérlettel lehetne behajtani a városba + BKV-n is utazni azzal nem lenne problémám.

A behajtási díj/dugódíj sajnos kikerülhetetlen, sőt az lenne a legjobb ha minél hamarabb megvalósítanák.

Napkutya 2012.01.30. 15:36:12

@mement: No, számolgass egy kicsit! A zöldséges árujának többsége, NEM hajlandó magától átrendeződni, (a krumpli meg eddig is szar volt a teleportációban...).

ÉS még ez volt a legegyszerűbb példa...

Szerinted KI állja majd a cechet?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.01.30. 15:36:34

@zero:
(ezek is) képtelenek felfogni, hogy a mai világban minden dokumentum a születése pillanatában arra van predesztinálva, hogy a neten landoljon. és utána lehet magyarázni.

Kivlov 2012.01.30. 15:36:56

@keptelenseg:
20 éve ez megy. Aztóta pénzeljük az orkokat, akkor szoktunk rá, hogy legyen nyugdíjas a fél ország. Azóta divat rokkantként dolgozni, stb. vicc...

keptelenseg 2012.01.30. 15:36:59

"Demszkynek épp annyi konfliktusa volt, mint most Tarlósnak" - csak annyi volt, amennyit önként bevállaltak. Ha valamit nem tudok megvalósítani, akkor nem kell helyette elveimmel ellentétesen cselekednem.

Úgyhogy masszívan benne vannak mindketten.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.01.30. 15:37:58

@Kutchek:
és a fiúknak biztos van még egy-két ötlete...

Németh András 2012.01.30. 15:38:07

@négyzet báró: van aki megelőzött úgy 100 hozzászólással :D

ajatrollah 2012.01.30. 15:38:14

vasvilla! lámpavas! vasvillás lámpavas! lámpavasos vasvilla!

keptelenseg 2012.01.30. 15:38:49

@Kivlov: makszimálisan egyetértek.

A választási rendszerben többségben vannak a kedvezményezettek az értékteremtőkhöz képest.

Thyb 2012.01.30. 15:38:59

Nos, jelen pillanatban Pesten élek és 2 éve nincs kocsim BKV-zom, DE ez az összeg megfelel a BKV havi jegy árával. Akkor jó lenne, ha az állam meg telitankolná a bérletért cserébe a kocsikat, és fizetné az amortizációt. Valamit valamiért.
Amugy ez tényleg kezd szánalmas lenni. A dugó dijat is mire alapozzák? Ahoz, hogy az ember beérjen valamelyik P+R parkolóig nem kevés km-et kell bebifláznia a reggeli dugóban. Akkor tennék a P+R-eket a városon kívülre, és biztosítanának azok eléréséhez gyors, rendszeres és megfelelő járatokat. Tisztességes országban már csak ezért a gondolatért is felakasztanák őket a rakparti kandelláberekre.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.30. 15:39:23

50 milliárd jön be jegyekből és 120 milliárd a költségvetés:
Lépés egy: Nyugger kedvezményt eltörölni, egy veszteséges vállalat ne jótékonykodjon.
Lépés kettő: Jegyárak emelése 130%-al, meglátjuk szükség van-e egyáltalán erre a szolgáltatásra akkor is, ha ki kell fizetni az árát.
Lépés három: Középvezetőtől felfelé a fizetések a létminimumban megállapítandóak, és többlet juttatás csak a vállalat nyereségéből osztható. (mint ahogy minden más cégnél!)

Szamiz67 2012.01.30. 15:39:46

'Sikerült' Budapest széttagoltságát megoldani, továbbra is kerületi kiskirályok tesznek keresztbe a mindenkori Fővárosi Önkormányzatnak. Amíg ez így marad és nem átlátható pl. Budapest költségvetése, azaz nincs fenn a neten minden fővárosi bevétel és kiadás tételesen, szerződésekkel együtt, addig nem lesz itt változás.
Amúgy az SZJA bevételek központosításának és a Budapesthez való kormányzati hozzáállásnak van egy kis direkt szívatás jellege.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.30. 15:39:56

@rexades:

Senki nem mondta, hogy éve alatt kellett volna lecserélni az összes buszt, metrót, HÉV-szerelvényt, trolit ... de fel kellett volna állítani egy menetrendet, évenként X jármű cseréjéről. Ahelyett, hogy belebolondult volna a 4-es metróba.

Amúgy nem olyan lehetetlen feladat ez:

"2009 júliusában forgalomba helyezték a román fővárosban a Daimler-Benz által Németországban gyártott vadonatúj 12 méteres Citaro busz ezredik, azaz szerződés szerinti utolsó példányát.
Bukarest közlekedési társasága, az RATB 2005-ben döntött a nagy volumenű járműbeszerzésről, mivel világossá vált, hogy a többszázas nagyságrendben üzemelő idős ROCAR és Ikarus járművek selejtéretté váltak.
Az ezer új autóbuszt két, jogilag teljesen különálló eljárás során szerezték be: az első ötszáz járműre 2005-ben, további ugyanennyi buszra pedig 2007-ben írták ki a tendert.

A 2005-ös rendelés értéke 94 millió euró volt. Egy darab busz tehát – köszönhetően a nagy darabszámnak – 188 ezer euróba került. 2006-ban, amikor leszállította a járműveket a Daimler-Benz, akkor kellett kifizetni: az akkori euró/Ft árfolyam hasonlóan a 2009. év nyarához 275 Ft körüli volt, így egy jármű ára kb. 52 millió Ft volt. A rendelés összértéke tehát kb. 26 milliárd Ft-ot tett ki.

A 2007-es pályázat során az EvoBus ajánlatának értéke 105 millió euró volt, járművenként kb. 200 ezer euró. Mai árfolyamon (275 Ft/euró) átszámolva járművenként kb. 58 millió Ft-ot jelent, ami figyelembe véve a folyamatos technológiai újításokat és a megnövelt műszaki tartalmat, kedvezőnek tekinthető. A rendelés összértéke kb. 29 milliárd Ft volt."

Vagyis ezek a hülye románok 4 év alatt lecserélték az összes buszt (!) 54 milliárd forintból.
Mi mennyit is költöttünk a 4-es metróra?
Mennyi hitelet vett fel a BKV az elmúlt 10 évben?

veke.hu/2009/07/atadtak-az-1000-uj-mercedes-buszt-bukarestben/

mement 2012.01.30. 15:39:57

@Napkutya: irtam feljebb, hogy diferencialnam a dolgot, aruszalitasra kedvezmenyt kene adni vagy be se kene vezetni, de kedvezmenyezni kene azokat is akik eleve keveset autoznak.

Remelem igy ertheto.

Karipapa01 2012.01.30. 15:40:24

@luciferko: "Lassan két év után nem kevés butaságra vall még most is Demszkyzni."
De! Kevés butaságra vall! Ugyanis ezek az emberek elhitették velünk, hogy ők sokkal jobban tudják megoldani a feladatokat, mint az előző vezetés. Mi azt mondtuk, hajrá! Go! Most kiderült, hogy tényleg jobban? Vagy csak kellett az íróasztal, fotel? Ajjaj.

mojszipupi 2012.01.30. 15:40:29

Ideje lenne felfogni h Tarlós ugyan a főpolgi de mivel nem volt elég párthű szolga a vezér ejtette. Node a mi tónink mindenhez ért legyen az imf vagy a bkv helyzete ezért mondhatni felső utasításra kötelező volt ezt a pontot belírni a javaslatba és lám csak ezt az egyet támogatja a kormány. Pimasz kis tónink pedig még hárít is a lelkem...

dr. Aullah 2012.01.30. 15:40:43

Hol van ilyenkor eszkep, enrico meg vidéki, hogy megmagyarázza, hogy ez tulajdonképpen jó dolog?

keptelenseg 2012.01.30. 15:41:21

Amikor Tarlóst épp elkerüli a balhé, mindig tesz azért, hogy ez ne így legyen.

Kamazszutra 2012.01.30. 15:41:57

@Emmett Brown: Te jól vagy? Hova emelnéd még a parkolási díjakat? Már így is EU-s árakat fizetünk balkáni bérekkel!

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.01.30. 15:41:58

és ha olyan kurvára fontos lenne a légszennyezettség csökkentése, akkor már rég cng és lpg hajtású buszokban gondolkodnának. de sajnos ez a ciklus is csak a szargörgetésről szól budapesten.

Mérges 1234 2012.01.30. 15:42:21

"Senki sem fog fizetni évi 120 ezer forintot fizetni,"

De naná, hogy fogjátok fizetni, fogja mindeki, még a gyerekeink is.

Vagy elhúztok innen, nem marad más.

Lassan vagy gyorsen de keresni kell a kiútat ebből az országból, mert úgy néz ki itt sohasem lesz jó. Nem tud jóleni, elkurták nem kicsit nagyon.

És a legszebb a minisztériumi osztogatás fosztpgatás megy tovább.........

Nem érdemes már ide tervezni.... :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.30. 15:42:32

@Virág et.:

"A 4-es metróra óriási EU-s támogatást kaptunk. Ha nincs 4-es metró, akkor ezt a pénzt nem költhettük volna el másra"

Nem. 180 milliárdot kaptunk, ami Közép-magyarországi régió teljes közlekedési támogatása a 2007-2013-as ciklusra. Ezt lehetett volna más közlekedési projektre is költeni, de mi a 4-es metróra kértük.

mement 2012.01.30. 15:44:06

@Napkutya: Mondjuk egy kamion elhoz 10k kg lisztet. (hasrautes szeruen) vagy ugyanennyi tejet literben egyszerre, amire raosztja a havi +10k koltsegnovekedest.

Ugyan mar, oszd mar le tetelenkent az pontosan mennyit is jelent, majd vedd figyelembe egy honapban nem egyszer szallit.

Kivlov 2012.01.30. 15:44:34

@newtehen:
Lépés1: oké, rég ezt kellett volna
Lépés2: nincs ingyen bérlet a BKV-s családtagoknak
Lépés3: valami hasonló
Lépés4: lehető legtöbb buszvonal kiszervezése hosszú távú szerződésekben
Lépés5: jegyárak csökkentése...

Mérges 1234 2012.01.30. 15:45:35

Érdemes megnézni Görögországot ott ugyanez volt, mint nálunk, csak ott előrébb vannak 1-2 max 3 évvel.

Nálunk is ez lesz. MOndjuk nálunk megindult valami minimális rendcsinálás, de nem valós, inkább csak a haverok helyzetbe hozása.

Úgy le fog épülni az ország, hogy ihaj. Meg kell nézni a Görögöket, már lassan mindenre adót tesznek. Persze a luxus villák és hajók, még nem kerültek be a nyírásba, talán az lesz az utolsó.....

Mercel 2012.01.30. 15:46:24

Hello!

Jól értem, mentsük meg az amúgy is mindenért százszor megsarcolt autósok zsebéből azt a BKV-t, amit részben szétloptak, részben az elképesztően rossz döntések sorozataként a csőd szélére taszítottak?
Nem tíz ezer forintot nem fizetek ezért hanem ezret sem, sőt egy büdös kurva fillért sem.

Nem mellesleg még mindig nem arról van szó, hogy valaki, valakik akik szakemberek megtervezik, hogyan lehetne ebből a cégből 5-10 év alatt egy normálisan működő fővárosi közlekedést összehozni.
Neeem.
Továbbra is arról van szó, hogy megy minden ahogy eddig, a régiben csak most nem mszp-szdsz-es idióták és tolvajok vezetik a céget, hanem fidesz-kdnp-s idióták és tolvajok.
Hmm tényleg erre fizessek egy ruppót is?
Hát nem, nem fogok fizetni. Egy ruppót sem.

"Frigyes"

keptelenseg 2012.01.30. 15:46:33

"ezek az emberek elhitették velünk, hogy ők sokkal jobban tudják megoldani a feladatokat, mint az előző vezetés"

Nem hitették el.

Aki 2002 körül élt, az nem azért szavazott a Fidesz-KDNP-re, mert beszopta a programjukat. Mellesleg nem is volt nekik. Egy "program" azért volt: elvi politizálás helyett, függetlenül attól, hogy jó-e vagy nem jó egy új jogszabály, akár hazugságokkal is, mindent lefikáztak.

A Fidesz-KDNP-re azért szavazott az emberek többsége, hogy az MSZP-t eltávolítsák, lehetőleg mindörökre.

Most a Fidesz-KDNP következik.

c_de_berzsián 2012.01.30. 15:47:20

@tobias2: Bingo!
minden város, ahol van helyi tömegközlekedés, ugyanilyen joggal, nem? Én is erre gondoltam.
meg még - az úly tv-k szerint - gyakorlatilag bármilyen helyi adó szedhető, vagy mi.
Mondjuk én eleve ott elb-tam, hogy nincs devizahitelem, így nem vagyok ügyfele ennek a rendszernek.
Biztos jogos lesz ez a sarc is, mint a négynapos autópályamatrica megszüntetése. Most mehetek 10 napig.
Az is milyen szívás lesz, ha mondjuk 31-én megyek a nyomorult fővárosba, és elsején jövök haza. Húszezer....
Tényleg kíváncsi leszek ennek a kommunikációjára, elvégre határtalanok a lehetőségek.

SeGabi meg majd megvédi az ótómat.
Esetleg a pénztárcámat?
Végül a hűtőszekrényemet is.
Hú, micsoda ... még szerencse, hogy mindez megszorítások nélkül történik.

"ÁLLÍTSÁTOK MEG AZ ORSZÁGOT! KI KAROK SZÁLLNI!"

Németh András 2012.01.30. 15:47:40

@vviktor: A pesti meg finanszírozza a mávot pedig lehet hogy nem is ül vonatra, meg a tiszaeszlári volán sem hiszem hogy kizárólag maga finanszírozza a dolgokat, sőt ha jól tudom még a tiszai kompok is állami támogatással járnak. És a Tiszatardos és Tiszalök közti kompot pedig nagyobb eséllyel használja az eszlári pénztáros mint bármelyik pösti.

Napkutya 2012.01.30. 15:48:22

@mement: Jó gondolat, de ennek nyomát sem látom.

Ugyanakkor, csak egy kérdés: Ha ez meg is történne, ennek az ellenőrzésére vajon MELYIK cimborát bízná meg ez kormány, mennyiért, és azt KI fizetné?

Szerintem: AZ is állami pénzből menne a vitézeknek, kilenc évre bebetonozott szerződésekkel, intézményekkel, úgy hogy azt fizeti az összes Magyar adófizető Záhonytól-Sopronig.

Esküdj meg rá, a szeretteid életére, hogy nem így lesz!

redriot77 2012.01.30. 15:48:39

@Kampfer: én már nem is írok semmit, mert amit akartam te már leírtad helyettem.
Ott a pont. Ha tényleg be akarják vezetni remélem hogy mi, pesti autósok csinálunk egy olyan "békemenetet" amitől megbüdösödnek ezek a gerinctelen narancstetvek.

Tell Vilmos 2012.01.30. 15:50:00

@Kutchek:

1 dolog biztos: Én nem fogok 1 kanyit sem fizetni! És gondolom mások sem. Ez már a sokadik lehúzás, a súlyadó pl. hova megy?

Never 2012.01.30. 15:50:21

@keptelenseg: Muha. Muhaha. Muhahahahahaha!

Fotóval tessék mutatni nekem BKV-n utazó főtisztviselőt!!!! (Miniszter, államtitkár, minisztériumi főosztályvezető?)

király vagyok 2012.01.30. 15:50:50

tőllem kiszophassátok a faszomat legaláb felemelek az árakat ugyis tik szoptok geci

Mérges 1234 2012.01.30. 15:51:20

@manager2008:

"1. egy kínai kamera amelyik kifejezetten rendszám felismerésre készült (hardver + szoftver) 50 USD körüli áron megvehető."

Egy ideje pont egy ilyen projektel szívunk, saknos nem rtalálni ilyen kamaerát. Illetve igaz ez, ha nagyon specifiukus a helyzet, azaz pl. egy parkolóházban lehet rögzíteni szemben a forgalommal.

Egy kültéri cucc, ami igen megbízhatü nem jön ki ennyiből. Na meg különben is, közbeszerzéssel az 50 dolláros kamera minimum 500 dollár lenne, felszerelés, központ, ember.

Magyarországon ez többe kerülne, amennyi bevételre lehet számítani a rendszerből.

Napkutya 2012.01.30. 15:51:41

@Tell Vilmos: Ha már itt tartunk:

Veszel a fűnyíróba benzint. MIÉRT van benne az útadó??? :)

Karipapa01 2012.01.30. 15:53:52

@Németh András: "A pesti meg finanszírozza a mávot pedig lehet hogy nem is ül vonatra..."
Tudod egy igazi pesti azt sem tudja, hogy mi az a vonat. Életében nem látott még ilyet. Különben is Pesten nincs is vasúti megállóhely. Ilyesmit a gyerekek is csak a horrorfilmekből ismernek.

Never 2012.01.30. 15:54:23

@Thyb: De mennyire igaz.. Lájk az értelmes hozzászólásnak.

Jövök be az M1-en. Hol az első parkoló, ahol kulturált körülmények között át tudok szállni értelmes tömegközlekedésre? Lehet, hogy csak nem járok eléggé nyitott szemmel, de szerintem gyakorlatilag sehol. Bevezetőn semmi, Budaörsi úton semmi, Kelenföldnél nincs szabad parkoló, Móricznál nincs szabad parkoló, tehát ha nem eleve vonattal jövök, akkor az esély nulla.

Ha pedig vonattal jövök, akkor egyrészt 10 előtti időpontra nem érek oda valamilyen bizonyossággal (MÁV, te csodálatos, az is megér egy misét...), másrészt pedig reménytelenül sok átszállással lehet csak egyes helyeket megközelíteni.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.30. 15:55:37

Csak azért van az egész, hogy a cionista zsidóknak nagyobb haszna legyen.

Mit fütyültök, rasszisták? Tessenek örülni!

Emmett Brown 2012.01.30. 15:55:56

@Kamazszutra: muhaha. Olvasd el mire írtam. Az eredeti felvetést, hogy a jelenleg befolyó parkolópénzek menjenek a BKV-ba azt kizártnak tartom, mert a jelenlegi bevétel az nem arra van, hanem zsebtömködésre. Ha parkolópénzt tesznek a BKV-ba, akkor bizony emelni fognak.

rexades 2012.01.30. 15:56:21

@zero: A 4-es metró teljesen hozzáragadt Demszkyhez, nem tudta már elengedni (lehet, hogy el kellett volna). Ugyanakkor, aki már járt néhányszor a 7-es busz vonalán, az tudja, hogy mennyire nagy szükség lenne rá. Tényleg agyrém, hogy 3-4 busz vonul be egyszerre egy megállóba...
Közben azért volt Combino-projekt (40 új villamos), meg vettek 150 Volvo buszt, meg kb. 50 használt Van Hoolt, meg az alvállalkozók viszonylag új típusokkal működnek/működtek a peremkerületeken, meg fel lett újítva a 2-es metró, a Szentendrei HÉV (óriási korrupcióval), meg a metrókocsik cseréje is megkezdődött volna, ha minden rendben megy (érdekes, a fék azóta megjavult...).

A BKV problémáját a főváros nem igazán akarta magára venni, ma se akarja egyébként, mert túl nagy áldozattal járna...

belekotty 2012.01.30. 15:58:25

@jozicsenko: "Széles Gábor miért támogatja Orbánékat" - Széles Gábor csak kussoljon, az Ikarusz és a Videoton privatizációja után, amiket szétrohasztott.

Napkutya 2012.01.30. 15:58:56

@mement: Ahhoz, hogy egy kamionnyi cuccot kivigyenek valahova, egy-két ember havonta lelátogatja a helyszínt., -és nem is egy robogóval.

Szerinted?

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 15:59:11

@ToTalc: Kötelet a nyakamba? Oda a lábamat szoktam :)

Fulladjatok a kipufogó gázotokba, légszennyező gyökerek! Remélem kitiltják az összes autóst a városból hamarosan!!!

Virág et. 2012.01.30. 16:00:10

@zero: Bizony, arra kértük. Most már nem lehet áttenni másra. Az is kérdéses, hogy más projekt ugyanezt az összeget megkapta volna.

Egybéként egy Bp nagyságú városban 3 metróvonal (kettő és fél) nagyon kevés. Mi nem Amerika vagyunk, a mi városaink nem alkalmasak az egyéni közlekedésre.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.30. 16:00:57

A Tarlóson meg a Rogánon kívül a többiek kicsodák?

Vitézyről tudjuk, hogy Ovi rokona, aki kapott egy többmilliárdos szemétdombot magának játszani, ráadásul igaz, hogy februárban csődbe mehet az egész, de decemberben azért benyelt hétmillát prémium gyanánt.

Gondolom a másik kettő meg a Tónika aktanyalói, mert a fővárosban kurvára nem Tarlós az úr, hanem ARrogánS Tóni.

Kíváncsi vagyok mi lesz a BKV sorsa. Három utat látok:

1. Az egyik egy kurvanagy átszervezés, ingyenes utazás elvétele, a vízfej, a papírtologatók leépítése, gyakorlatilag a tömegközlekedés racionalizálása, menetrend átszabása, stb. Iszonyat fájdalmas lépés, rengeteg érdeket sért, megszűnik a "kormányzati melegedő" státusz, rövid távon csak politikai kárt okoz, haszna csak nagyon hosszú távon van, ezért erre az esély max 10%

2. Ez az egész csak egy politikai golyócsavargatás, Tarlóst szivatják arrogáns tóniék, megy a hatalmi harc a főváros nevű zsírosbödönért, a végeredmény gyakorlatilag a BKV újbóli kitömése pénzzel, minden változatlan, a színfalak mögött Tarlós pozíciója gyengül, BÖSZ, Tóni és Vitézyé meg erősödik. Esély: 45%

3. Bár fáj és Orbán sokat forgolódik álmában, végül bedöntik az egészet az adósságálományával együtt (ez még jó pont is lehetne), jöhet a fővárosiak haragja, majd Tarlós golyófogóként kiáll, gyorsan egy új tömegközlekedési koncepció felállítása, egész véletlenül a már ismert narancsoligarchák (Simicska&Széles&Nyerges) valamelyikének a háttérből történő irányításával. Ergó újabb lenyúlható tétel, amit le is nyúlnak. Ahogy a manyup és az egyéb milliárdok lenyúlása, úgy ez sem vált ki véresen komoly ellenállást a népből. Esély: 45%

Én a kettes pontra szavazok.

Napkutya 2012.01.30. 16:01:03

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Kitilthatják cica, de akkor TE nemsokára egeret eszel!

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 16:01:27

Azt eddig is tudtuk, hogy Kusza Szem törzsfőnök és a sleppje olyan hülye, mint a segg, ezen semmi meglepő nincs. De b+, hogy azt a rém egyszerű igazságot sem képesek megtanulni, hogy a birkát akárhányszor meg lehet nyírni, de megnyúzni csak egyszer tudod?

Ha ezt bevezetik, azonnal megy a kocsi a bontóba. Nem csak ezt a havi tíz ropit bukják el, de a benzinben eddig fizetett kurva sok jövedéki adót és áfát, a súlyadót, a kötelezőt, az alkatrészek után fizetett adót, mindent.

Alikam 2012.01.30. 16:02:29

Szájba is verem valamelyiket ha megszavazzák, az tuti, aztán lehet menni sírni a teknek vagy kif@szomnak...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 16:02:49

@Napkutya: csak a trottyos kényelmes pöffeszkedőket tiltsák ki, akik képtelen 50 métert gyalogolni. Az áruszállítás és a szolgáltatás természetesen hadd menjen! :)

Kivlov 2012.01.30. 16:04:06

@Prof. Dr. Valahol Máshol:
Pedig épp az egyes vagy a hármas pont kellene...

ToTalc 2012.01.30. 16:04:45

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Fulladjatok a kipufogó gázotokba, légszennyező gyökerek!

Anyád hogy van?

Never 2012.01.30. 16:05:03

@zero: Száznyolcvanmilliárd forint. Vazze. (Nem mintha új lenne a történet, de mindig végigfut a hideg a hátamon, hogy ez gyakorlatilag 1:1 a gazdasági hátország zsebében landolt, és még mennyi hozzá pluszban).

Ez felháborító, különösen akkor, amikor az elővárosi közlekedés haldoklik (nyugati irányból nincs is), a BKV gépjárműparkja nem menne át egyetlen valós műszaki vizsgán sem, a volt vezetők pedig "megérdemelt" pihenésüket élvezik az Adrián valahol.

belekotty 2012.01.30. 16:05:34

tarlós istván, bagdy gábor, györgy istván, németh zoltán, rogán antal és vitézy dávid valamilyen király anyagot tolhatnak ha ezt aláírták, majd letagadták.

Winston Smith 2012.01.30. 16:06:07

Azt nem értem, hogy az agglomerációs települések miért nem fizetnek a BKV-nak, a BKV fenntartása/fejlesztése az önkormányzatok közül miért csak a fővárosit terheli? Talán nem megy ki a HÉV Gödöllőre és Szentendrére? Talán nem megy "kék" busz Nagykovácsiba és Budaörsre? Fizessen az agglomeráció is, ez így igazságos!

belekotty 2012.01.30. 16:06:31

Mellesleg hajlandó vok fizetni, de csak akkor ha Demszkit bilincsben elviszik és rérohasztják a műanyag lakatot.

Never 2012.01.30. 16:07:01

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Én nem tudom azt mondani, hogy nem megyek autóval, de hála Istennek, nem Budapesten lakom, ezért csak annyit fogok megszervezni, hogy minden találkozóm, ami budapestiekkel lenne, valahol a városhatáron kívül legyen (mondjuk a Tanne Budakeszin kellemes hely...)

Engem ugyan budapesti étteremben, kávéházban, üzletben ezt követően nem látnak. Nem gond, Bécs szép hely, az EUR meg megy lefele...

keptelenseg 2012.01.30. 16:07:31

@luciferko: "Naiv vagy, ha azt hiszed, sikerül"

Mondjuk úgy, hogy nem kevés esélyt látok rá.

Az első 10 évben a politika abból élt, hogy eladták az állami vagyont - jutalék.
A másodikban eladósították az országot - jutalék.

Mostanra az ingyenpénz megszűnőben, az IMF-EU páros rákényszerítheti az államot egy, a korábbinál jóval racionálisabb gazdaságpolitikára - ez masszívan fogja érinteni a Fidesz-KDNP érdekkörébe tartozó választókat is.

Az Orbán kormány még csak most fogja bevezetni azokat az intézkedéseket, amelyek egy csomó helyen visszafogják a költekezést, illetve növelik a bevételt: ebbe a hithűek is bele fognak remegni. Mostanáig a felére csökkent a támogatottságuk, ez tovább fog csökkenni, szerintem legalább a felére, a következő 1-1,5 évben.

Lassan, de biztosan, egyre több helyen fogják tiltakozások összegyűjteni az érdeksérelmet szenvedetteket, az ellenállás ereje a kormány sápjai ellen egyre hatásosabb lesz. (Ez nem feltételenül jó: pl.: BKV dolgozók)

belekotty 2012.01.30. 16:08:04

@Winston Smith: Majd Szentendre is bevezeti a matricát, meg Érd, Budakalász, Pomáz, stb. Csak legyen hely az autódon ahova felragasztod.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.30. 16:08:09

@Doubledecker: Azt se felejtsd el, hogy a görög gazdagok már rég Angliába lapátolták a pénzüket, egy-két éve volt is valami angol cikk arról, hogy a luxusingatlanok piacán milyen erősen megjelentek. Ott is a közép és alsóréteg fizeti a cehhet, mint itt. Mondjuk középréteg már csak egy paraszthajszálnyi vonalban létezik ebben az országban.

Itt a Guardian cikke a görög burzsujokról

www.guardian.co.uk/business/2010/apr/13/greek-debt-crisis-capital-outflow

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 16:08:44

@zero: Tényleg ?

Buszok cseréjére lehetett volna költeni ?

Az egyszem Combinóról Te nem írtál itt egy rakás posztot ? Azt lecserélte Demszki. Örültél ?

Amúgy Orbánod Viktorod miért nem cserélte le a buszokat ?

Mert inkább beszántja Budapestet, minthogy egy forintot is itt hagyjon a közlekedésre ?

Vagyis inkább berobbantja az egészet, mert a cigány az nem szánt.
Ugyi.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.30. 16:09:52

MIBŐL?

Miért, mit gondoltatok, miből fizetjük a holokauszt kárpótlásokat havonta?

Meg a cionista bankároknak a kitalált államadósság légből kapott kamatait??

MIBŐL? MIBŐL?

Ilyesmiből. Kötelező, tehát kuss!

keptelenseg 2012.01.30. 16:10:02

Gyurcsány kint van, Demszky kint van: 2 év alatt még vádemelés sem történt.

Fülkeforradalom?

Pankráció!

pucros 2012.01.30. 16:10:12

Fantasztikus, hol tart a tudomány, fél nap alatt lezajlik egy társadalmi vita :)

De nem nyilvánvaló, hogy ez a felfordulás itt a számos ellenérdekelt fél közötti hatalmi harc része? Próbálják egymást beégetni, hogy ez a másiknak a hülye ötlete volt.

És működik is. Röhej. hogy a fél magyar internet tele van a cikkekkel, amiket úgy írtak meg, mintha már kijött volna a rendelet.

Biztos tipp, ha szórakoztatni akarod a magyart: adj neki valami jó kis felháborodnivaló gumicsontot. Semmit sem imád jobban.

nyafnyaff 2012.01.30. 16:10:56

Nem most kel kimenni tüntetni, hanem amikor 2-3 havonta elment a BKV igazgató 2-10 milliárd végkielégítéssel.
Felszínre kerülnek minden amit elkurtak 20 évig, most meg buzdítják a népet, sosem volt FIDESZ vezetés a hívatlan, és most 80% MSZP-s oszt és fóoszt vezetők vannak illetve maradtak...:)
Szarból már nem tudtak kimászni így hát inkább kiegyeztek és átengedték hatalmat más rágodjon a szarukon...:)

Németh András 2012.01.30. 16:11:15

@Karipapa01: attól hogy tudja hogy mi az nem biztos hogy használja (de lehet hogy ez csak legenda)

ubu1 2012.01.30. 16:11:47

Fel kellene ismerni végre, hogy a BKV (illetve MÁV, Malév, talán egész Magyarország) ugyanaz, mint az elrontott majonéz esete. Hagyni kell csődbe menni az egészet úgy, ahogy van! Mert minden megmentésre tett kísérlet csak kidobott pénz.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 16:12:50

Tessék kerékpárral menni! Gyalog. Büdös légszennyező kényelmes állatok!

Kutchek (törölt) 2012.01.30. 16:12:56

Remélem lesz valamilyen mentesség is!
Mert teszem azt Lázár János hajnal 5-kor elindul Hódmezővásárhelyről a drágán bérelt S8-assal, 440 Ft-os gázolajár, súlyadó, méregdrága autópálya matrica mellett, ha felér még fizessen 10.000 Ft-ot???!
Bizom benne, hogy erre is gondolnak a rendeletalkotás során!

Transylvanianmixedgrill 2012.01.30. 16:13:28

www.hirado.hu/Hirek/2012/01/30/15/NGM_Tarlos_Istvan_javasolta_a_dugodijat_es_minden.aspx

Alakul ez, alakul ez a homokozó no, erre mondta volna Hofi, hogy "hogy van az hogy egyik maaarxista, lövi a másik maaarxistát! Annyira azért nem olcsó a lőszer, gyerekek!"

gabesz: 2012.01.30. 16:13:48

Ez lehet kicsit hosszú lesz , de ide copyzom a szöveget -egyébként én is kaptam a szöveget - mert pontosan ez folyik itt ma a szeretett hazánkban. A szöveg:
"SZEVA VIKI !!!! ****

Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert
kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a
köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól
kitaláltátok!
... Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden
autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! ......Ennyi, bazdmeg! Ha
a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd
ingyen hallgatja, nem?! Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha
bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is
lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt! Ha előtte még
felemelnétek a festékek adóját 60%-ra, az még nagyobb kasza!
Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!)
kötelezően fizetendő, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás
lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa
van?? Személyszállítási hozzájárulás!!! Vagy kötelezővé lehetne tenni a
tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a
tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen
fillérbaszó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási
kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee!
Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is
ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!?
Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!! És hát sajnos egy adót is
javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy
csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak
keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől, és a
bánattól, hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda?
JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass
egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom!
Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó
- persze borsos áron - kártyát, amit mindenkinek kötelezően kellene
hordania, és ha a rendőrök (vagy egy külön erre a célra felállított
járdaőrség!) meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis
járdázik, annak teljes vagyonelkobzás!!! Lesz itt rend! Na, Vitya!
Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom,
még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami
pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám! ****

****

Ölellek és kívánok sok erőt és kitartást! ****

****

P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában! **** "

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.30. 16:14:49

Mondd te tahó! Mikor unjátok meg végre ezt az örökös visszamutogatást? Mit csinált a komcsi csürhétek, mióta hatalomra kerültetek? Már úgy értem, a folyamatos és szándékos károkozáson kívül?

koschwarz 2012.01.30. 16:15:26

@Kampfer: mondjuk...

...pontosan fogalmaztál :DDD

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.30. 16:17:23

@Winston Smith:
1. Fizetnek
2. Micsoda óbégatást rendezne a csőcselék (jobbik+fidesz), ha megszűnnének ezek a járatok!

fidesz = házmesterek pártja 2012.01.30. 16:18:58

@ubu1: miért érzem úgy, hogy vagy külföldről ugatsz a dolgokba vagy már amúgyis az éhhalál szélén állsz és az éhség okozta elmebaj miatt pofázol ilyeneket? Máséval a csalánt, az nagyon könnyű!

SvenH. (törölt) 2012.01.30. 16:19:23

"Nem fizetünk havi 10 ezret az autósbérletért. Agyrém. Polgári engedetlenség. Állítsanak rendőrsorfalat Budapest határában, ellenőrizni az autókat. "

ez egy freudi elszolas volt? esetleg a cikkiro tudja mar a reszleteket? hogy a rendes budapestieket nem erinti ez az ado?

Alikam 2012.01.30. 16:20:27

@pucros: és persze szerencsére mindig vannak nekünk überhigh IQ-s bölcseink akik mindig átlátnak az ármánykodáson és mindig megmondják a tutit.

Persze arra még nem gondoltál, hogy tényleg ennyire balfaszok?

Karipapa01 2012.01.30. 16:20:40

@Németh András: Mindannyian tudjuk, hogy Budapest összes pályaudvarán és megállóhelyén csak kizárólag külföldiek és vidékiek vannak. Emiatt ezeket kár is fenntartani. Javasold az önkormányzatnak, hogy legyen a helyükben kedvezményes benzinkút.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 16:20:52

@keptelenseg:

Jó amit írsz, nehéz vele vitatkozni, de az élet ennél sajnos bonyolultabb.
Tekintsünk el a benzintől. Az élet minden területén minimum a másfélszeresére emelkedtek az árak orbán 2. királysága alatt. Ennek ellenére összejött 3-400 ezer éltető.
Jövő nyáron indul az új kampány. Addig kell megszerezni az IMF hitelt, oszt abból újból négy évre meg tudják venni a szavazatokat.
Egy dolgot nem szabad elfelejteni:
Az átlag szavazópolgár elfelejti, hogy 3 év 11 hónapot éhezett, ha az utolsó 12. hónapban megtömik a bendőjét.

A másik, ami veszélyes, az az adócsökkentéssel kilóra megvett vezetők tömege, akik most is rózsásan elvannak, és semmibe nem áll nekik befenyegetni a csórókat, hogy "jól gondolja meg, kire szavaz".

Nem orbántól kell félni, hanem a kilóra megvett, a lelküket alamizsnáért eladó talpasaitól.

ToTalc 2012.01.30. 16:21:23

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Ez csak akkor lenne jó,ha az olyanokhoz mint te,a mentők és a tüzoltók is kocsi nélkül mennének...fél órás késéssel...

Roy 2012.01.30. 16:23:32

Mindenki fizet már úthasználati díjat. Ezt súlyadónak hívják.
Most akkor mi a f@sz van?
Fülkeforradalmárok ezt akartátok, A békemenetettekel is ezt támogattátok?
Birkák.

Bocimaster 2012.01.30. 16:23:39

Én havi 25000 forintot költök benzinre, ha ezt bevezetik 10000ért fogok bérletet venni és sehova nem járok majd kocsival. Következmény:
-Állam elesik tőlem havi 12500 adótól (meg a többiektől, akik így döntenek)
-BKV összeomlik a tömegtől
Well done.

Tell Vilmos 2012.01.30. 16:23:45

@Napkutya:

Elektronyos fűnyíróm van. :-)

Persze, igazad van!

Még valami: ha minden gépjárműnek be kell fizetni a 10e Ft-os útadót, akkor gondolom a BKV több ezer buszának is ki kell perkálni, nem? Vagy azoknak nem kellene?

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 16:24:07

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Oké. Te meg bandukolsz a bringás mögött, hátadon a 60 kilós szerszámos ládával. Zsenike, aki a mai világban autózik, az már a munkája miatt teszi, nem úri passzióból.

gramercy 2012.01.30. 16:24:50

1. fidesz = divide et impera, csak a hatalom de az bármiáron, mindenhova éket ütve, autós-nem autós, határontúli-nemhatárontúli, velünk-ellenünk

2. tarlósnak ha egy csöpp esze lenne azonnal eltávolodna a fidesztől, vinné magával a pár tucat még épelméjű fideszest, csinálna egy konzervatív liberális pártot budapesti bázissal, csinálna egy általános sztrájkot amíg nincs előrehozott amin pedig szarráverne mindenkit

ap · http://premiumlivesets.hu 2012.01.30. 16:25:00

azért valamit tegyünk világossá... a bkv (máv, fkf stb) mindig is a pártok nagy pénzkiemelő vállalati voltak... nem a demszky bratyó tehet róla egyedül, hanem 90 óta mindenki... sokkal egyszerűbb ezeken a vállalatokon keresztül kivenni az államkasszából a pénzt mint bármi más úton.. nem véletlenül nem nyúlnak hozzá a pártok, legyen bárki is hatalmon.. a saját zsebet és a pártot önmagát finanszírozni kell valahonnan, és ez erre egy tökéletes forrás.

belagezabela 2012.01.30. 16:25:13

A súlyadóval mi van? azt mire kell akkor fizetni?
Ha a forgalmiban nem a főváros a címem akkor miért fizessek, ha belépek Nagy Budapestre?
Tundra anyját az összes vadbarom politikusnak.

ToTalc 2012.01.30. 16:26:28

@Bocimaster: Azért a teljesitményadót/súlyadót kérni fogják...ahogy a kötelezőt is...(de az már 1 másik történet)

ap · http://premiumlivesets.hu 2012.01.30. 16:26:38

@dr. gramercy: már rég nincs a tarlósnak ekkora bázisa... konkrétan azóta hogy a fidesz színeiben indult... azóta ő egy pártkatona, csak a fideszesek szavaznak rá... ha függetlenítené magát nem szavazna rá senki.

Németh András 2012.01.30. 16:26:59

@Karipapa01: olvasd már el azt is hogy én mire válaszoltam léccike jó még az eredeti hozzászólásban amire elsőként írtál (de inkább összefoglalom, minden tömegközlekedési vállalatot amibe megy közpénz azt az összes adófizető egyben finanszírozza, ennyi, ezt kéne felfogni)

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 16:27:11

@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp:

Nekem is az összes tököm tele van azzal, hogyha megint valami vérlázítóan geci, ráadásul totálisan ostoba baromságot kitalál valamelyik narancsos főfasz (Kusza Szem, Lilikirály, Rogán Tonyó), azonnal jön a "dehátdemszkygyurcsányelmútnyócév".

Tudjátok, mit? Most már aztán végképp nagy ívben szarok a piros-kék elkúrásokra, természetesen egy másodpercig sem tagadva ezen elkúrások megtörténtét. A faszom már az ilyen szar dumákba, lassan két éve ott a nyomorult 2/3-ad, MINDEN eszköz, MINDEN fontos funkcióban levő ember, MINDEN lehetőség, MINDEN kassza kulcsa ott van narancséknál. Innentől kezdve MINDEN, igen, tessék szépen felfogni, MINDEN felelősség az övéké.

Tessék szépen megmutatni, hogy tényleg a pirosak és kékek a faszok, de ti, büszke narancsok, ti mind helikopterek vagytok (ugyanis ezt ugattátok 8 éven át folyamatosan)! Ja, hogy nem megy, mert csak az a fontos, hogy a haverokat, meg magatokat jól kitömjétek lovettával, de a kormányzás, az nagyon nem megy? Akkor viszont tessék szépen vállalni ezért a felelősséget!

Bocimaster 2012.01.30. 16:28:31

@ToTalc: Igen, amíg el nem adom. Nyilván ha nem használom akkor nincs értelme megtartani.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.01.30. 16:29:11

Megmondták az unijóba, hogy mire kell költenünk. Mire-mikor-mennyit.
Maguk akarják olyannyira, meg az IMF-et is.

Akkor mi a röfögés tárgya?
Kell EU, éljen az IMF?

Akkor fizess öcskös!

Ingyé nincs sabesz.

ToTalc 2012.01.30. 16:30:34

@Bocimaster: Ilyen feltételek melett,ki az aki megveszi?

Transylvanianmixedgrill 2012.01.30. 16:31:15

Játszunk el a gondolattal, hogy csődbe megy a BKV.

Mi történik másnap: nos, aki maszek buszos fuvaros, az mondjuk kinéz magának egy jó kis Budaörsre irányuló sűrű reggeli járatot, mondjuk a Budaörsi ipari övezetbe reggel kiutazókat szállító 240E vagy 188E stb., filctollal rajzol egy fehér táblára egy 240E vagy 188E útvonalán járó busz feliratot és reggel elindul. Odaér a buszmegállóhoz és mit lát: egy halom ember tapossa egymást és integet, hogy álljon már meg! Kinyitja az első ajtót, köszön és aszongya, hogy egy százasért elviszem magukat! Még nyugtát is ad kezdetleges jegy gyanánt! Tele a busz, úgyhogy elkezd gondolkozni, hogy hoppá, lehet hogy megérné több busszal! Nosza szól a havernak, reggel már két busszal mennek, és az is tele! Sőt, ha kér 200 Ft-ot, még azt is kifizetik! És lőn, egy hónap múlva már az adott vonalon hemzsegnek a buszok, és ugyanilyen formán máshol is a városban. És aztán amikor már jó sok busz van, az emberek elkezdenek válogatni: nini, ez koszos busz, de ott jön egy tiszta, ugyanennyiért, erre szálok fel!

És megvalósul nagy közös álmunk, a piaci alapon szerveződött tömegközlekedés...

satho 2012.01.30. 16:31:44

Ha ezt bevezetik ebből háború lesz...... ideje felébredni!

szmoker (Homo Trollicus) 2012.01.30. 16:31:48

@belekotty: én akkor sem. 12 éve autóval járok, mi a tökömért fizetnék MÉG?

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 16:31:54

Kiszámoltam, a kétszer 20 perc autózást sikerülne kiváltani kétszer 1 óra 10 perces békávéra. Éljen.

Elmegy a jó anyjába a tarlós, és az összes buzi, aki ezt kitalálta.

finalNmbr 2012.01.30. 16:32:17

Győrben pl. nem lehet kinyitni a hátsó ajtókat. Itt is ugyanakkkora buszok vannak, ugyanannyi ember fér fel rá. Mi kitudjuk várni míg felszáll mindenki, Pesten ez miért nem működik? (speciel talán a kisalföld volán nem is veszteséges + bliccelőkből is elvétve vannak a buszon)

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2012.01.30. 16:32:19

...és minden autós, aki ezen felül vesz egy havi BKV bérletet büntetlenül használhatja a buszsávokat és a végállomásokat parkolóként használhatja :)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 16:32:21

@luciferko: Te hülye nem tudsz olvasni? Pont írtam, hogy kivéve a szolgáltatás és szállítás!

Csak az úri pöffeszkedő lusta férgekre írtam, hogy dögöljenek a kipufogó gázukba!!

belagezabela 2012.01.30. 16:33:03

Lenne néhány nézési díjadó ötletem:
banbán:5000 Ft/hó
nyitott szemmel alvás:10.000FT/hó
kérdően nézés: 15.000Ft/hó
bológatás értetlenül: 20.000Ft/hó
bólogatás szúrós szemmel: 25.0000Ft/hó
szúrósszemmel visszanézés: 150.000Ft+ 250.000Ft/ alapdíj+büntetés

ubu1 2012.01.30. 16:34:20

@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp: Budapestről ugatok; szoptam a BKV-val néhányszor tíz évet én is már, mint utas. Akkor is ez volt a véleményem. Annyi változott csak, hogy megunva a töketlenkedést (és ez egyaránt szól mindkét oldalnak) autóra váltottam. Sokszor kidolgozom a belemet, hogy megengedhessem magamnak, de leszarom.
Hidd el, soha nem lesz itt rend, amíg nem magánkézben van az egész. Mindig meglesz a lehetőség a mutyira, amíg állami pénzből lehet gazdálkodni. Pont ez az az eset, amikor a máséval verik. Ha egyszer tiszta lappal, magántőkéből, európai színvonalon működne a dolog, más lenne. Ide viszont nem lehet lassú, átmeneti intézkedések sorozatával terhelt tesze-tosza módon eljutni. Sőt, a mutyizók nem is akarnak. Hirtelen váltás kell, ami rövid ideig, de fáj. Aztán jó lesz. De nem hiszem, hogy jobban fájna, mint egy komolyabb BKV sztrájk.

gnme 2012.01.30. 16:34:43

jól mondta a szanarcén:

"..... elmebetegeeEEEk, itt vannak az elmebetegeeEEEEEK !!! ..."

Vissza a jövőbe a múltból.

Szőjétek a kelmét, pörögjön a rokka, gyújtsátok meg a gyertyááááÁÁÁÁÁT!

ezamagyarvalóság 2012.01.30. 16:34:53

Ok, legyen havi 10e Ft minden autósnak, hogy a pénztemető BKV-t támogassuk. Ok, legyen. De akkor az autókról az összes terhet vegyék le. Nem lehet mindent a NÉPRE terhelni!!! Mi mindennek fizessük meg az árát, mi mindenért vállaljuk a feleősséget, de ha baj van, akkor minket ki a fas...om segít meg? Én veszek jegyet ha BKV-val utazom, mi a lóf...sz kell még nekik??????????
Ők persze vadiúj Skoda Superbekben ülik szarrossá a seggggggg....ket, na nehogy már azt ist a nép fizesse....miért kellett Superbet venni????Ezért???Mert nincs pénz, hát akkor üljünk Superbekbe???? Meg Audikba Basss....aa meg a jó k...va élet!!!Kik ezek???? Nem sajnálok én semmit tőlük, de az én véremet ne szívják már ki, mert már nekik nincs mit kiszívni!!!!BOTRÁNY AZ EGÉSZ ÖTLETELGETÉS!!!!! Az a sunyiság, meg hogy nem tudja senki ki írta ezt az egészet, majd az aláírásokból látszik hogy pont az "pofázik" aki a legnagyobb......na jóóó gyerekek .Ez a nagy NEMZETI ÖSSZEFOGÁS????? Nálam eldurrant már a zacsi, de azt látom hogy nem csak nálam. Legközelebb a "buszra nézési, metróra nézési és a villamosra nézési adót fogják bevezetni, aztán majd azzal jön a Kormányszócső, hogy valaki rémhírt terjeszt és majd megtalálják azt aki....mert erre van energia, meg Superbeket venni, meg meg meg meg...

gabesz: 2012.01.30. 16:35:16

A gond az, hogy egyáltalán egy ilyen dilettáns baromság felmerült. Gondoljunk már bele, micsoda balfékek ülnek ott ha csak ennyit tudnak össze hozni.
Majd még mi fogunk örülni annak, ha nem 10.000 lesz ez az adó, hanem mondjuk 3000. Majd még meg is köszönjük nekik, mert mindig egy durvát belöknek a köztudatba aztán mikor már "megbarátkozunk" - mert nincs mit tenni- a dologgal, majd akkor egy kicsit konszolidáltabb változatát de elfogadja a 2/3 - Mint az IMF - majd köszönetet mondunk az IMF- et elzavaró kormánynak mikor megkapjuk a hitelt. --hurrááá..zik majd a jobb oldal is.

ZBR 2012.01.30. 16:36:04

"A kormány nem szeretne fizetni. (De a MÁV-nak, Malévnak mindig jutottak milliárdok.)"

A MALÉV-csőddel tele az index címlap. A MÁV sosem volt normális helyzetben, ugyanúgy kevesebbet fizettek ki. Ráadásul a MÁV elszenvedte a járatritkításokat, vonalbezárásokat is. Hadd ne mondjam, ezek az inbecilis döntések (legyenek bármely kormányé) a mai napig újra és újra veszteséget hoznak. Tudták pl. az urak, hogy egy bezárt vasútvonalon a fénysorompó villogó fehér jelzését karban kell tartani, ellenőrizni kell? Hány "vakon" villogó fénysorompó lehet az országban? Úgy általában a fénysorompók: rengeteg van. 1717 darab a kb. hét ezer kilométeres hálózaton! Minden 7. kilométeren van egy FÉNYSOROMPÓS átjáró. Átjárók összesen, 6136 db. van, azaz majdhogynem kilométerenként van egy. A kedves autósok életét védik. Ennek ellenére rendszeresek a csapórúd törések, a kikerülésük, a jelzés figyelmen kívűl hagyása. Az ebből fakadó balesetek, amik több órás késéssel, kimaradásokkal járnak, sokszor a mozdony szolgálatképtelenségével is.... Na, azzal a kurva sok adóval, amit fizettek, ezt finanszírozzátok, a saját idiótaságotokat, nem a BKV-t.

És akkor kanyarodjunk vissza oda, hogy a MÁV soha nem volt normális anyagi helyzetben. Ja, mert nekik sem fizették ki sosem, amit megrendeltek! Ők is elviszik ingyen a nyugdíjasokat! Részemről rendben van, nem kell az autósoknak többet fizetni. HA, meggyőzik a nyugdíjasokat, hogy ők mondjanak le önként az utazási kedvezményükről.

A poszt lényege röviden: SENKI NEM FIZETNE SEMMIÉRT.

@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp:
1. Nem annyit, amennyit kellene, amennyibe ez kerül. Vannak, akik semmit sem. És ha most, mint a kisangyal fizetnek, akkor sincs egyenlegben a számla, mert az elmúlt akárhány évben is kellett volna fizetni. Az a szívás, hogy bizonyos esetekben, pl. Budakeszi le se lehet állítani a járatot, mert nincs hol megfordítani a buszt.
2. Az kurvaélet. De az összes agglós lakos is. Megmondom miért: többek között a lakásárakban is megjelenne.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 16:36:46

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

"◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 16:12:50
Tessék kerékpárral menni! Gyalog. Büdös légszennyező kényelmes állatok!

Szűrés"

Aha. Írtad. Látom, fideszes vagy. Sötét, buta, egyszerű.

Nem baj, rád is szükség van, jó leszel majd a pózna végére libegőnek.

Morbo, a megsemmisító 2012.01.30. 16:36:56

@Dr. simonmondja.: a combi árának a töredékéért lehetett volna cseh vagy román villamost is venni, a volvo buszok töredékéért meg Icarust. A bkv szar helyzetéért egyedül a főváros vagyis demszky brigád a felelős, ezért ezt nekünk budapestieknek is kell kifizetni. Előbb kellet volna megálljt parancsolni demszky ámokfutásának és akkor nem tartanánk itt, de neeeeem az embereknek kellet a luxusmetró meg volvó busz. most tessék itt a számla.

ToTalc 2012.01.30. 16:37:16

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Ja,hogy a szolgáltatás már kellene...Ennyit arról,hogy ki az úri pöffeszkedő lusta féreg...

becike4 2012.01.30. 16:37:19

Mi a faszról pofázik aTarhálós,amikor ott az aláírása a javaslaton.Kenya.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 16:37:24

@ezamagyarvalóság:

Meg Vitézy Dávidka, a Nagyfőnök pici rokona is felnyalta a maga kis 7 gurigás prémiumát.

lyken 2012.01.30. 16:38:08

@mement: "Nem nem demon, de eros negativ tenyezo, mivel nem a gyalogos oldokli halomra az embereket, parkolja el a jardat, teremt olyan zajt amibe csak belebetegedni lehet, a jarulekos karokozasrol nem is beszelve. De ez nem ennek a posztnak a lenyege."

Pontosan mire gondolsz? Tudsz mutatni példát, hogy hol "öldöklöttek" halomra autósok embereket?

"A gazdasag mas teruleterol kuldtek mar el tobb mint 20k embert. Pont magasrol leszartad."
Ezt te így csípőből, anélkül, hogy ismernél?

"De ez nem is moralitas kerdese, ha valamire nincs szukseg, vagy nincs annyira szukseg az ertelem szeruen leolvad vagy eltunik."
Az mennyire moralitási kérdés, hogy egyes társadalmi szegmenseket negatívan diszkriminálnak? Vagy az se az? Hogy az autósokat sz*patják? Hogy az adófizetőket sz*patják?

"Igen mert az uzemanyagon levo 150 szazalek is nalad marad, amit elkoltesz 27 szalzalekos leadozassal masra."
Elköltök 450 ft-ot üzemanyagra. Adóteher ebből 270 ft.
Elköltök 450 ft-ot kenyérre, kutyakajára, akármire. Adóteher 121.5 Ft.
270/121.5= kb. 2.2

Biztos így gondoltad?
Azt nem tenném hozzá, hogy ha számla nélkül költöm el azt a 450 ft-ot, akkor mennyi az a 27%...

ubu1 2012.01.30. 16:38:26

Most látom, Transylvanianmixedgrill mondta meg nagyon a frankót! Az én mondandómnak is pont ez a lényege, és NEM a tömegközlekedésre kényszerülő budapestiek szopatása. Ezért kell hagyni csődbe menni a BKV-t.

Kelletteznekem? 2012.01.30. 16:38:45

Maximálisan egyetértek a cikk megjegyzésével, hogy ha egy autósnak amúgyis van bérlete, akkor ne fizessen kétszer!! Ez egyszerűen igazságtalan is. Ahogy az is furcsa, hogyha van autóm akkor nyilván nem veszek bérletet, így akkor se megyek BKV-val mikor megérné (már úgyis annyit fizettem a kocsimra, akkor nem költök se bérletre, se vonaljegyre). Mindkét problémára egyszerű a megoldás: ha az autó sofőrjének van bérlete, akkor nem kell útdíj! És legyen az útdíj ócsóbb, mondjuk 7500-8000 FT. Akkor az autós eldönti fizet-e 7500 útdíjat, vagy plusz 2500 Ft-ért mindjárt van egy bérlete (7500 Ft-ot így is úgyis le kell perkálnia). És nincs kétszer fizetés.

Az emberek, mint tudjuk, nem szeretnek fizetni, én is így vagyok ezzel, de a szennyező/használó fizet elv - mint lényegében az egyetlen igazságos - előbb utóbb úgyis érvényesülni fog. Vajon mekkora tilatkozás lenne ha valahol nulláról hirtelen bevezetnék a 400 FT/óra parkolási díjat? Most meg elfogadjuk, ez lesz a belváros úthálózatának használatával is, előbb-utóbb valami díj lesz, és igen majd beépül az árakba, Én pl belvárosiként többet fogok fizetni a villanyszerelőnek, mert nemcsak parkolási díj, hanem a havi behajtási díj/dugódíj is a költségei között lesz. Ez a kapitalizmus, a költségeket meg kell fizetni, miért is fizetne ezért pl egy vidéken lakó, akinek semmi köze az egészhez? Más kérdés, hogy az autósok már így is tíz formában fizetnek... ami rossz. de ha a tömegközlekedés összeomlik, akkor az autóval se fog senki a városon átmenni, az tuti. (Most a BKV-ző autósok teszik meg a szivességet, hogy helyet biztosítanak, a már így is sokat dugóban álló többi autósnak. Ha ők is vezetni fognak, akkor végleg eldugul minden...)

Chopinke 2012.01.30. 16:38:47

A gond az, hogy sokan a markukat dörzsölik, hogy ' na most jól megfingatják az autósokat és meg is érdemlik '. A tervben a babakötvények, önkéntes nyugdíjak lenyúlása és bedobják ezt.

MIndenesetre érdekes, hogy miközben már a gatyájukból is kizsigerelnek MINDEN embert, sok ember még mindig felvonul a FIDESZ érdekében és ujjal mutogat az emútnyócévre.....

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 16:39:09

@ToTalc: Látom nem csak hülye vagy, hanem vak is!

Valami elkényelmesedett vén szarházi vagy mi, titeket kellene fellógatni bukott párttitkárok. Remélem a férfiak megoldják.

belagezabela 2012.01.30. 16:39:16

@gabesz:: ja ősi kommunista trükk, hála isten nem 10000 csak 3000 lett, és lenyomják a torkokon hidd el, mint ahogy a rendszámcserét is bedobták, csak az szumma 30-40 ezer lenne, így kitalálták a 10-est amiből 3000 lesz aztán elkezdik szépen óvatosan emelgetni.

s 2012.01.30. 16:39:29

Valaki ebbe beledöglik. matolcsyra tippelnék. Külön vigyáznom kell, nehogy én nyírjam ki.

fityiszt 2012.01.30. 16:39:46

Nem kis derúvel tölt el az a nagyfokú naivitás, amivel a Kartácsok igyekeznek racionálisan megoldani egy nem létező problémát, amire még Viktor is nagy ívben tojik.
Uraim! A gond nem az, hogy a BP-ieknek autójuk van és használják az utakat. A gond szerintem ott van, hogy a kormánynak nincs nincs se pénze, se szándéka arra, hogy szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen (kvázi máris csődben vagyunk!).
Ettől kezdve mindegy, hogy az úthasználatért, vagy éppen a levegővételért rabol(tat) a Fidesz. KELL A ZSÉ ezerrel, mivel irtózatos balfék ez a Viktátor!
A Zálampolgár meg csak Demszkizik ugyebár ezerrel, mintha azóta nem rohamosabban romlana a helyzet. Nem törődik vele, ahogy mindent kihúznak alóla az aktuális gengszterek, vagy éppen azok egyike ...

szgy 2012.01.30. 16:40:07

elsőre nem világos, a budapesti autósoknak kell fizetni vagy a budapest területére behajtó minden autósnak?
nagyságrendileg elég durva, mondjuk az autópálya árakhoz viszonyítva.
még a BKV bérlethez képest is hogy nincs mögötte szállítás jellegű szolgáltatás.

Airgüzü 2012.01.30. 16:40:30

Néhány "szakmai" érv, kérdés:
1.) Ki is lesz akkor budapesti? Nyilván, aki ide van állandóra bejelentve. Megoldás: átjelentkezünk egy vidéki településre, legalább akkor az iparűzési adót is oda fizethetjük. Máris felajánlom e célra a hugyagcsibráki nyaralóm, oda mindenki bejelentkezhet, jó buli lesz! Ha sok nagybögyű maca jön, nem is fogunk többet autózni!
2.) Aki évente egyszer-kétszer jön fel Budapestre, annak egyszer-kétszer egy egész hónapra feljogosító matricát kell majd vennie? Ez jó buli lesz, kb. olyan, mint az, hogy egy rövid vidéki útért 10 napos matricát vegyek. Számomra már így sincsenek autópályák sem, onnan is sikerült elriasztani...
3.) Majd minden hónapban vakargatjuk a szélvédőről az előző, érvénytelenné vált matricát? Vagy megfelelő kaparó híján pár év, s nem fogunk kilátni az autóból? Viszont akkor bevezethetik majd a kilátástalansági adót...
4.) Míg a nép egyszerű felnyírt szekrényhátú fia késel, rabol és betör, addig a rendőröknek nem kell a hozzájuk hasonló büdöslábúakkal foglalkozni, mert kapacitásaikat leköti az amúgy igazi szakmai kihívásnak minősülő matricaellenőrzés. Sőt, lehetne a Rendőrtiszti Főiskolán matricaellenőr-szakot is indítani, hogy semmi felesleges - hivatással összefüggő - baromságot ne kelljen megtanulniuk, azaz figyelmüket kizárólag a matricaellenőrzés todományára fókuszálhassák. A jobbak doktorit is plagizálhatnának a témában... Apropó: lemondott már Plagi bácsi? Vagy húzza még? Plagibá, nem ciki ez már egy icipicit?
5.) S ki kúrhatja majd meg a matricagyártó leányát? Kié is lesz a kivitelezés? Valami csókosé netán? Közbeszerzés nélkül? Nenám unokanővére kisfia nagynénjének Joszip Tótós, vagy Kaya Ibrahimos csicskása, aki Palotáról költözött?
6.) Tervezi-e é szeretve tisztelt Tahós főpolgármester urunk a város kordonnal való bekerítését? Hogy matricátlan autós lélek se be, se ki?... S kinn a farkas, benn a bárány alapon, mindet, hamm, bekapni! Deutsch Tomi lehetne az écez géber, neki nagy tapasztalatai vannak az ellenőrzési kapuk okkult tudományában. De Kordonbontó Orbánunk majd jön és átmegy rajta, mint bolha a hajhálón.
7.) És ki fogja a matricákat árulni? A bennzinkutas a gyógyszerek mellett? Vagy a gyógyszerész? És hol? És ahol, ott nagy lesz a sor? Esetleg sorszámot húzhatunk majd hajnalban a főváros határában a Zöldparízer fogadó matricarusító abteilungjában? És a sorszámokat ki gyártja? Szintén Kaya Ibrahim?
8.) Javasolnám továbbá, hogy gyártassanak matricaleolvasó, valamint matricaleolvasást blokkoló matricaleolvasó elhátrító lézeres kütyüt. Joszip Tot hódmezővásárhelyi gyára megkaphatná a tendert. Tudok egy személyt, aki Hdmvhely és Budapest közötti eszeveszett száguldásában kicsit lobbizhat érte...
9.) Az autósoknak kiadhatnának ún. matricás füzeteket, ahol előre bekeretezett helyekre ragasztgathatnák a megfelelő matricát. Így legalább a fityisz-közeli nyomdák is jól járhatnának. esetleg - nem én mondom... - egy keveset visszajattolnának az őket megbízó politikusok amúgy telitett zsebébe, nem? Megéremlik!
10.) Javasolnám továbbá, hogy a kelet-szibériai nyenyec moslékgyűjtők részére is nyomtassunk matricákat, amit a magyar autósoknak szintén kötelezően meg kellene venni, mert kb. annyi közünk lenne a hozzájuk, mint a gépkocsitulajdonosoknak a BKV-hoz
11.) Ja, és majd' elfelejtem: nagy kiváncsisággal kérdezem, hogy a derék matricás ötletgazdák mikor és hol vállalják a köz figyelme előtt magukat? A helyszínre sietnék, hogy pár jó turhás köpet formájában kifejezhessem megkülönböztetett nagyrabecsülésem.
Uff, én beszéltem!

király vagyok 2012.01.30. 16:41:26

dicsak dolgozzatok fizessetek ez a dolgotok tesó nem ugat a kutya mer megcsalavázom a pofáját
kussol asz fizet mer igy vanak a dolgok rengye

keptelenseg 2012.01.30. 16:41:33

@ubu1: "Hidd el, soha nem lesz itt rend, amíg nem magánkézben van az egész."

Ez az elmúlt 20 év egyik legnagyobb tévedése.

A magánosítás a politikának egy lehetősége volt, hogy a gazdasági hatalmat közvetlenebbül birtokolják, illetve, hogy az eladások során a megfelelő sápot bezsebelhessék.

Kiválóan szervezett államigazgatás alatt működtetett folyamatokkal rendelkező rendszerek léteznek a világon.

Ha pénz kell, akkor banki hitel.
Ha tudást kell bevonni, akkor licensz.

Egy korrupt rendszer korrupt marad akkor is, ha jelentős elemeit magánosítják. Pl.. Magyarország.

csakmeraze 2012.01.30. 16:41:34

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Végignézve a nick-eket, úgy látom, te vagy itt az egyetlen állat :-)

hoseman 2012.01.30. 16:42:07

ezek gyilkosok bámmeg...szimplán gyilkosok....

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.30. 16:43:13

@ZBR: "Részemről rendben van, nem kell az autósoknak többet fizetni. HA, meggyőzik a nyugdíjasokat, hogy ők mondjanak le önként az utazási kedvezményükről. "

Az a különbség, hogy a nyugdíjasok elvárják, hogy valaki más fizesse meg a szolgáltatást, amíg igénybe vesznek, az autósok pedig nem akarnak kifizetni egy szolgáltatást, amit nem vesznek igénybe. Kapísi?

ToTalc 2012.01.30. 16:43:50

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Elöször is,mi lenne ha kihuznád a fejedet a seggedből?Hülyének max a családodat nevezheted te szerencsétlen...

Légvárak 2012.01.30. 16:45:46

@newtehen: Nyugger kedvezményt eltörölni? Tudod hányan élnek 28.500 forintból te szerencsétlen? Nem lehet mindenki térinformatikus vagy drog/verdadealer. Majd ha elveszíted az egyik lábad vagy karod önhibádon kívül vagy leadóztál 40 évet akkor írogass tanácsokat az agyatlan elképzeléseidről.

This_is_Sparta (törölt) 2012.01.30. 16:45:57

"Demszky Gáborék még csak nem is tervezték be a járműpark cseréjét, amivel 800 milliárdos belső adósságot okoztak a BKV-nak."

No ez az összege meg hogy jött ki!?

Jelenleg 1.367 db autóbusza van a BKV-nak. Ebből egy tavaly november végi felmérés szerint mintegy 66 százalék (903 darab) selejtezésre érett, 8 százalék (103 darab) túlfuttatott, és 26 százalék (361 darab) van csak rendben.

Ha azt számoljuk, hogy az Ikarus új V187-es (csuklós) autóbusza mintegy 70-80 mFt-ba, míg a szóló változat kb. 45-50 mFt-ba kerül, akkor ha az összes buszt le is cserélné egyszerre a BKV (fele-fele arányt feltételezve) az összesen 89 mrd Ft-ba kerülne!

Netán hozzájön még a troli, HÉV, metró, villamos, fogaskerekű, sikló, libegő... teljes cseréje is!?

Farkos Tsapó Gyurka 2012.01.30. 16:46:46

Talpuk alatt fütyülhetne már a szél!

ezamagyarvalóság 2012.01.30. 16:46:53

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Tényleg, ez SUPERB!!! :-D Az pedig külön vicc, hogy valahol olvastam, de lehet hogy nem igaz hogy a BKK vezér(Közlekedési Vállalat) azért jár SUPERB-bel meg sofőrrel, mert nincs jogsija!!!!!Szerinted? Huszon X évesen. Ááááá, BOTRÁNY

Kelletteznekem? 2012.01.30. 16:48:06

@Transylvanianmixedgrill: Ezen én is sokat gondolkodtam.
Egy baj van ezzel: visszamegyünk 40 évet az időben. Szeritnem egy "modern", európai nagyváros pont abban különbözik, hogy a nagy tömeg elmehet metróval (van), elővárosi vasúttal (nem nagyon), és korszerű buszokkal (sajnos nem korszerű, de vannak szarabbak is keletebbre), nem pedig összetorlódva mindeféle vállalkozók ilyen-olyan buszain. Persze ettől a civilizált helyzettől kezdünk távolodni, de még mindig sokkal közelebb vagyunk a civilizált, modern tömegközlekedéshez, mint lennénk magánbuszokkal, riksákkal, iránytaxikkal... nem is beszélve, hogy k sok pénzt beleöltek a BKV-ba, és sírni tudnék, ha belegondolok, hogy még MINDIG milyen jó szolgáltatást nyújt (a semmihez képest), egy jól kidolgozott, jól működő rendszer, amit hagytak sajnos teljesen leépülni, tönkremenni, csődbe jutni...

de lehet hogy nincs más megoldás, de megnézném hogy örlünénk, ha autókkal teli még szennyezetteb városban kellene magánbuszokba felkapaszkodni aki kapja marja alapon.

Akkor inkább dugódíj, és mindenki biziklizzen... még az is jobb. ez persze egy szubjektív vélemény....

király vagyok 2012.01.30. 16:48:34

kiszopjátok a faszomat a csorró csövesek nemsoká mehettek innén a gecibe világá!!

ezamagyarvalóság 2012.01.30. 16:49:36

@fityiszt: nálad a pont, pontosan így van

ToTalc 2012.01.30. 16:49:40

@Kelletteznekem?: Nyáron jó a bringa néhány helyre,de télen...

blah 2012.01.30. 16:49:49

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: szerintem tiltsuk be a fűtést is, a vulkánokat, a gyárakat, a dezodorokat, a hűtőket, meg az ilyen hülye picsákat mint te

Kelletteznekem? 2012.01.30. 16:49:52

@keptelenseg:
""Hidd el, soha nem lesz itt rend, amíg nem magánkézben van az egész."

Ez az elmúlt 20 év egyik legnagyobb tévedése.

A magánosítás a politikának egy lehetősége volt, hogy a gazdasági hatalmat közvetlenebbül birtokolják, illetve, hogy az eladások során a megfelelő sápot bezsebelhessék.

Kiválóan szervezett államigazgatás alatt működtetett folyamatokkal rendelkező rendszerek léteznek a világon.

Ha pénz kell, akkor banki hitel.
Ha tudást kell bevonni, akkor licensz.

Egy korrupt rendszer korrupt marad akkor is, ha jelentős elemeit magánosítják. Pl.. Magyarország. "

MEGALIKE!!!

belagezabela 2012.01.30. 16:50:18

@ezamagyarvalóság: tényleg nincs jogsija és egyben homár is a drága phiú

Környezettudatos 2012.01.30. 16:51:30

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Ostoba vagy. Reménytelenül hülye. Menj dubajozni! Ahhoz értesz.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.30. 16:52:38

@Légvárak: Hej, barátom, demagógiából jó vagy. Lehet, hogy többet adóztam már 18 év munkám alatt, mint Te 40 év alatt..
De nagyon sajnálom, továbbra sem látom be, miért kell egy veszteséges cégnek mások kontójára jótékonykodni.

hoseman 2012.01.30. 16:52:59

csoportosítsá által viktorka a rohadt milliárdjait amit stadionépítésre szán a geci.....valamire csak elég lesz az tizenmilliárd.... vagy tisztelt békefaszomosok! Lehet szépen zsebbenyúlni,oszt leadni a pénzecskéket tarlósnál bkv mentés témakör keretein belül..... beteg állatok

előbőrke 2012.01.30. 16:53:16

jóemberek! kőbe van-e vésve a bkv struktúrája? mert ha nem, lehetne kezdeni erős fogyival a dolgot! nb2. focicsapat, kinek? minek? tucatnyi igazgató, titkársággal, főosztályokkal osztályokkal előadókkal ügyintézőkkel, 10 ezerszám ingyé bérlet minek? 1000 és 1 telephely, belvárosi székhely minek? csilliós fizetések prémiumok jutalmak, minek? - tudom, annak idején azt mondták a kladosguszti 8,3 milliós havi fizetésére, hogy kevesebbért nem vállalta volna...és, minek, mihez kellett ő? szóval kedves tarlós és többi okos, tessék rendbe tenni a szennyest, ha akarjátok, menni fog - csak a 4 metró áll még....meg a keleti....

fifibá55 2012.01.30. 16:53:30

50%-os fizetési hajlandóság? Frászt!
1) Papíralapú fizetésigazoló matricák (ha jól olvastam)
2) Kihirdetni, hogy az, aki matrica nélküli autót lát/jelent/lefényképez/feltart/lehet folytatni, az a havi behajtási díj felét kp. megkapja, és a jövő évi gyalogosmatricát is kedvezményesen veheti meg.
3) A várost ellepik az autóvadászok, fizetési hajlandóság közel 100%...

paruchan 2012.01.30. 16:54:55

Az ország kb. egytizede adózik. Ezt a keveset is ellopják a parlamenti tolvajok. Kb ekkor kell ilyen lehetetlen dolgokat kigondolni.
Rend csak akkor lesz, ha a politikusaink, bankárjaink a villanypóznán lógva végzik...
Fiúk, lányok pucolni innen, amíg nem késő! Van még élhető hely a Földön. Igaz nem sok...

lyken 2012.01.30. 16:55:05

@zero: Baszki, már a románok se lopnak? Mi van itt, európa?

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 16:55:29

VÉGRE!!

Emeljék tovább

a lusta

tohonya

puhos

sörhasú

majmok

terheit!!!

Talán akkor

végre kapunk

újra:

www.youtube.com/watch?v=5Pqu1bHVb4s

♥♥♥

ezamagyarvalóság 2012.01.30. 16:55:33

@belagezabela: Asszzzztaaaaaaaaaaaaaa. Egy Közlekedési Vállalatnál nem elvárás a jogosítvány megléte???????? Aszzzzta kur...a jó életet!! Hát ez hogy fordulhatott elő????

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 16:56:07

@ezamagyarvalóság: @belagezabela:

Azt pont letojnám, hogy nincs jogsija, vagy homár. Itt az az egészen pikáns, hogy A MINISZTERELNÖK ROKONA, ráadásul szaros 25 évesen a főbaszdmegi székben? Ez a világon mindenhol máskor elképzelhetetlen volna!

Na most gondolatkísérlet: Gyurcsány kinevez(tet)i a rokonát 25 évesen BKV fő-főnöknek, aki ráadásul felnyalja a 7 gurigás prémiumát, miután betette a valagát a zsír új Superb-be. Azonnal égett volna fél Bp. 15 percen belül...

redriot77 2012.01.30. 16:56:24

Akkor fizetném ki ezt az útdíjat ha azt a hat rokonszenves úriembert akik aláríták ezt a tervezetet a bokájuknál fogva a kocsim útán kötve végighúzhatnám a Thökölyn.

-baleseti adó
-10 napos matrinca a legolcsóbb autópályadíj
-rencámcsere tervezet
-420+ forintos nyál
-útdíj
-hát a faszom nem kéne????

igényes 2012.01.30. 16:57:53

Szegény Etyeken lakót sajnálom, aki naponta bejár dolgozni. Vesz egy Etyek, Biatorbágy és Budapest bérletet.

Légvárak 2012.01.30. 16:58:05

@Steve_Jobs: Megmondom neked: Mert ha pl. a Ferenciek terén 10 percig nem jönne busz kb. 4-500 ember gyűlne össze a megállóban. Nem csúcsban - bármikor az éjszakát leszámítva.

Kelletteznekem? 2012.01.30. 16:58:20

@Roy: Fülkeforradalmárok ezt akartátok, A békemenetettekel is ezt támogattátok?
Birkák.

hát én például a magam részéről támogatom... legalábbis alapvetően, csak kicsit árnyalni kellene, kisebb összeggel, stb (leírtam), lehet hogy nem tetszik neked, de meg van a saját véleményem.

mit fogok most ezért kapni, már látom valaki meg fogja mondani:
- mennyi az IQ-,
- mekkora a végzettségem
- kinek a mijét akarom éppen kiny**i
- kinke a képe van otthon kirakva
- hényszor csavarodik a DNS-em
- kire szavaztam és fogok az előző következő 30 évben
meg amúgyis, mident, amit azalapján a tény alapján 100%-al lehet tudni, hogy VELED egy adott kérdésben nem értek egyet :)
HÁT KELLETT EZ NEKEM??

szerintem a pszihológusok a távgyógyászokkal együtt csődbe fognak menni, hogy egyesek mindenkit mennyire ismernek, sőt a fejébe látnak...

Karcolt lendület 2012.01.30. 16:58:30

@zero:
El tudom képzelni, hogy az értelmesebb javaslatok mellé beletettek egy szemmel látható faszhülyeséget - le is írták, mi vele a baj -, arra nem számítottak (pedig az utóbbi másfél év után egyáltalán nem meglepő), hogy az NGM pont ezt veszi komolyan.

Persze ez csak jóindulatú találgatás. :-)

fifibá55 2012.01.30. 16:59:01

@redriot77: ...nem kéne?
De. Csak szégyenlősek.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 16:59:08

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"Ez a világon mindenhol máskor elképzelhetetlen volna!"
Tartok tőle, hogy van ilyen. A különbség talán annyi, hogy nem abból áll a "szakértelme", hogy sokat beszélgetett a buszsofőrökkel, hanem van néhány olyan iskola mögötte, ahová vityát és hihetetlenül okos kompániáját még ganézni sem engednék be.

vernarancs 2012.01.30. 16:59:42

Az uzemanyag ara mar most is tartalmaz egy utalapot. Ketszer akarnak sapot szedni ugyanazert?
A BKV a jelenlegi utasszamot sem birja, nemhogy az autorol atvaltokat is ki tudna szolgalni. Felhaborito, hogy a kormanyok szetloptak a BKV-t (a millios premiumokrol nem is beszelve) es most egy egyszeru tollvonassal az autosokkal akarjak ezt is kifizettetni. Ennek csak az lesz az eredmenye, hogy minden veszettul dragulni fog a fovarosban mert mindenki beepiti az arakba ezt a szanalmas baromsagot. Meddig tomjuk a penzeket ebbe a szar BKV-ba? Rendbe kene inkabb tenni es kisoporni a sok lehutot onnan.

lyken 2012.01.30. 17:00:29

@redriot77: A felsorolásból lemaradt:

átírásnál illeték
súlyadó
kgfb áfája
műszaki áfája
üa.jövedéki adója
üa.áfája
szervizelés utáni áfa

belagezabela 2012.01.30. 17:00:41

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: hát gyurcsány csak egy rásegítéses éretségit tudott produkálni a fiának.:)

hoseman 2012.01.30. 17:02:16

egyre kisebb lesz az esélye hogy sikerül felkapaszkodni abba az erős középosztályba, amit ez a szar orbán alulról megnyitott vagy mi a faszt csinált vele...

Sicc 2012.01.30. 17:02:55

Pár dolog:

a.) Az agglomeráció nem Budapest kutyája. Miért nem?
- Mert egy részről Budapest kényszerítette a város határán kívülre a tehetős cégeket, akik vastagon fizettek volna adót, ha Demszky nem száll el.
b.) Budapest nem élhető. Ki kellene már mondani!!
c.) Meg kellen vizsgálni, hogy alkalmas-e Budapest Magyarország fővárosának tisztségére. Egyre inkább nem. Más várost kell keresni!!!!!!!
d.) Egy tökéletesen alkalmatlan, deficites pénznyelő tömegközlekedési céget fel kell számolni.
e.) Ellenben fizetni kellen azoknak, akik a saját adózott jövedelmükből a közlekedésüket meg tudják oldani.
f.) Ergo... Fizessen Budapest azoknak, akik a vállukról levéve a terhet a saját közlekedési eszközükkel mennek munkába, ezzel is gyarapítva Budapest bevételét. (Értsd Iparűzési adó, ÁFA, egyébb bevételek a budapesti adótermelés területén. Olyan emberekről van szó, akik az agglomerációból Budapestre járnak adót termelni, de például a gyermekeik nem is Budapesten tanulnak, ők nem budapesti orvosokhoz járnak, és nem a budapesti közműveket használják az életük folyamán.)

Felül kell ezt vizsgálni, Budapest pedig legyen egy város a sok közül!
A főváros pedig legyen Székesfehérvár, Esztergom, vagy bármi más, nem ez a dísz szar, Demszly által a porba alázott valójában SEMMI!

Légvárak 2012.01.30. 17:03:02

@newtehen: 1. Nem vagyok a barátod. 2. Arról ne vitázzunk, ki mennyi idő alatt mennyit adózott.
3. Nem hinném, hogy a nyugdíjasok lehúzása kihúzná a BKV-t a szarból. 4. Ha annyira jól megy a szekér akkor mi a f..-t érdekel ez a 10 rugó út díj? Akkor tőzsdézni kell, nem itt blogolni...

becike4 2012.01.30. 17:03:09

@mcs: Bringázz Te Csömörről a belvárosba szakadó hóesésben jeges úton anyáddal a kormányon!

kicsi11 2012.01.30. 17:03:17

Az ingyen utazás megszüntetése senkinek nem fordul meg a fejében? Esetleg az is fizethetne, aki használja, pl az EU és M.o. 65 év feletti lakosai.

redriot77 2012.01.30. 17:05:10

@vernarancs: "Az uzemanyag ara mar most is tartalmaz egy utalapot. Ketszer akarnak sapot szedni ugyanazert?"

Várjál öreg, lehet hogy háromszor. Vagy ezt elfelejtetted?
nol.hu/gazdasag/20111125-matrica_minden_autora

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 17:05:11

@luciferko: Nincs semmi különös iskola mögötte.

Csak egy egyszerű kis fidesznyik ez a Vitézy Dávidka.
A szokásos semmihez sem értő kullancs, mint a cigány egész bandája.

belagezabela 2012.01.30. 17:06:22

@vernarancs: a 2-3 balos adón meg évek óta nyomják, hogy kerékpározzon mindenki, mint ha az megoldás lenne bármilyen hosszútávú tömeg vagy közösségi és autós közlekedés kiváltására.
A kínaiak is inkább passat cc vel járnak, mint mao egyenruhában vilicsbájkkal.
A környezet szennyezés-t ne keverjük bele az más tészta, akarom mondani levegő minőség.

Guenbaba 2012.01.30. 17:06:25

Az a helyzet hogy a BKV-t nem ezzel kéne kihozni a csődhelyzetből. Ha jár valaki pl Volánnal akkor tudja hogy egy 15km-es felnőtt bérlet ~10000ft, egy felnőtt BKV bérlet szintén. De ha én a 15km-es bérletemmel vidéken utazni akarok akkor az napi egy oda vissza útra vonatkozik(igaz nem ellenőrzik) és kb óránként járnak buszok de ez igaz a vonatra is. A BKV bérlet korlátlan utazásra jogosít és ~20-25km es körzet-ben mindent használhatsz minden jármű kb 5-10percenként jön. Tessék ritkítani a járatokat esetleg külön busz/villamos stb bérletet bevezetni. Mi a francért nem tud a lusta fővárosi 30 percet várni egy megállóban mint az egész országban bárki más? Ha csak fele annyi járat lenne mindjárt csökkennének ám a költségek.
Igen biztos többen lennének a buszokon metrókon de talán 10 perc séta beleférne mert nagyon sokan 1-1 megállót mennek és aki 5-10 perc sétát nem hajlandó megejteni az vár 30 percet a buszra ha meg siet akkor gyalogol.

Karcolt lendület 2012.01.30. 17:06:26

@Légvárak:
A Budapestnél jóval nagyobb forgalmú Buenos Airesben is csak első ajtón lehet felszállni, a buszon kell fizetni minden egyes utat (na jó, van prepaides chip, de azt is le kell olvastatni) és nincs vele probléma. Igaz, jóval több - esetleg két utcával arrébb haladó vonal van, jobban diverzifikálja a népeket, melyikre szálljanak, illetve frekventáltabb helyeken nem pakolják egy pontba több nagyforgalmú buszjárat megállóját - a rendszer sokkal alkalmasabb egy nagyváros tömegközlekedésére, mint a budapesti. Igaz, ott majd minden vonalat külön busztársaság üzemeltet, csak egy szervező cég van felettük. (Tudtommal, most nincs időm pontosan utánanézni.)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.30. 17:08:24

@Légvárak: Értem.
1.valóban nem vagy a barátom.
2. Gondoltam, hogy Te is minimálbéres - zsebbeborítékos Deneazénadómbólos vagy.
3. Szerinted a menetdíj megfizetése szimplán lehúzás, de egy szolgáltatás fenntartatása a szolgáltatást igénybe nem vevőkkel nem az. Nincs miről beszélni,
4. Úgy látom Téged is addig érdekel ez a 10 rugó, amíg más fizeti meg helyetted.

Na szevasz. Jé, itt egy Szűrés gomb...

belagezabela 2012.01.30. 17:08:25

@Sicc: csak nehogy történelmi hagyományként debrecent válaszd meg fővárosnak a 20%-os lajossal, nem leszünk előrébb hidd el.

redriot77 2012.01.30. 17:08:29

@kicsi11: így van. Meg a hajlesz és norvég származású utasok, akik mellett a BKV-ellenőrök szégyenlősen továbblépnek a járatokon. (Pedig ők általában nem csak a díjfizetést szegik meg az utazási feltételek közül.)

gnme 2012.01.30. 17:08:48

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: kellett oda egy irányítható droid akinek a fejében usb 2.0 portról frissíthető az ideológia.

Fiataloknak meg a pénz a fontos meg a pi*na. Pénze lett? Lett. Pi*na van? Van.

Ami elétesznek aláírja? Alá.

Sitt Palya 2.0

Loona 2012.01.30. 17:09:22

Már rég hagyni kellett volna csődbe menni azt a vacak BKV-t. Adósság-kifizetésre nincs pénz, végkielégítésre meg luxus mindenre van? Kukába vele. Biztos lenne vállalkozó, aki normális el tud vezetni egy vállalatot... Még közgáz ismeret sem kell ahhoz, hogy először a tartozásaimat fizessem ki, aztán ha marad valami, jöhet a befektetés, és ha még mindig marad, na akkor azt el lehet költeni luxusholmikra. Az azért vicc, hogy BKV vezérnek szolgálati autó, ha a BKV-nál dolgozik, járjon azzal. Ja, hogy koszos, büdös, és mozdulni nem lehet a tömegtől? Tömegközlekedés...
Vidéki vagyok, így a havidíj ritkán érinte, de tuti egyszer sem fizetnék ki 10000-et azért, hogy lerakom az autót a Nagyváradon, aztán tömegközlekedem... (Beljebb ritkán megyek, mert az az állatkert nem nekem való.)

belagezabela 2012.01.30. 17:10:04

@Légvárak: Éjszaka is összejön az már

király vagyok 2012.01.30. 17:10:55

Tik má mindég csak szoptok ezér is a nevetek asz hogy szopós parasztok

keptelenseg 2012.01.30. 17:13:05

@redriot77:
"-baleseti adó
-10 napos matrinca a legolcsóbb autópályadíj
-rencámcsere tervezet
-420+ forintos nyál
-útdíj
-hát a faszom nem kéne???? "

De, szervezés alatt..

pucros 2012.01.30. 17:14:02

@Alikam:
Az életben ezek sok ember, némelyikük lehet, hogy ennyire hülye, de a többség biztos nem. Ettől függetlenül a fő mozgatórugó az, hogy más legyen a felelős a nyilvánvaló hülyeségért.

belagezabela 2012.01.30. 17:15:30

@redriot77: ja a 28-as villamoson a helyi erő /sztem svédek/ elérték a karszalag mentes járatot.
Egy igazi svédet kéne tenni a bkv élére és az ellenőrök vezetőjévé.
Aztán produkcijó.

vernarancs 2012.01.30. 17:16:25

@redriot77: Jogos. Akkor 3x. Plane rohadjanak meg. Az utak meg olyanaok Pesten, hogy max. lovaskocsival szabadna rajtuk kozlekedni. Erre akarnak dijat szedni?

svanu 2012.01.30. 17:17:30

Valaki magyarázza már el hogy hogy a szarba lehetséges az hogy minden adó nálunk a legmagasabb, nemcsak az életszínvonalhoz viszonyítva relativan, hanem gyakran abszolút is. Hogyan lehetséges az hogy bármennyit is fizetünk semmi nem lesz jobb és még a főváros közlekedési vállalatát sem tudja fenntartani az ország?
Ez egyszerűen lehetetlen, ilyen hely nincs, mint egy fekete lyuk akármennyit pénzt dobunk bele csak úgy eltűnik.
Senkinek nem jut eszébe hogy ha 50 milliárd jön össze a bérletekből akkor nem kéne 120 milliárdot költenie a BKV-nak? Egyáltalán ki vett fel hiteleket a BKVnál és mire? És miért? Ha egyik évben a költségvetés deficites volt akkor ha a következő évben is az akkor ki kell rúgni minden vezetőt és minnél előbb törleszteni az adósságot. De azt fel nem tudom fogni hogy mire megy el 120 milliárd forint évente.

igényes 2012.01.30. 17:18:23

@Sicc: Felcsút lenne az igazi főváros!

gnme 2012.01.30. 17:19:31

@svanu: hozzá vannak szokva a lopáshoz.

belagezabela 2012.01.30. 17:21:27

Szarakodunk itt aztán meg holnap kiszabadul a wiszkis és az a néptömeg összes problémája blikktől tv2 ig mindenhol.
Gumicsont ami bekeményedik aztán meg jöhet a Kenyér és cirkusz.
Ennyi.
Be fogják vezetni és lenyomják a torkunkon ezt is.

ratatami 2012.01.30. 17:21:59

Szerintem meg az lenne a megoldás, hogy a fővárosiak is fizessenek értékarányos árat a bérletekért. Ha falusi viszonylatban egy bérlet egy vonalra és 22 km-re 18.000,- Ft., akkor egy budapesti, mindenre használható legalább 60.000,- Ft. kellene, hogy legyen.
Persze, a politikusok a kistelepüléseket nagy ívben leszerják, a pestiek seggét meg nyalják, mert ott van jelen nagy tömegben a szavazótábor.

porthosz 2012.01.30. 17:22:15

@svanu:
"Valaki magyarázza már el hogy hogy a szarba lehetséges az hogy minden adó nálunk a legmagasabb, nemcsak az életszínvonalhoz viszonyítva relativan, hanem gyakran abszolút is"

Az a gond, hogy összesen másfél millió ember dolgozik a versenyszférában akik valóban termelnek. Tehát alapvetően ez a másfél millió fizeti az adót. Ha pedig azt nézzük hogy az összes szja bevétel 90%-t a befizetők 10% adja akkor még rosszabb a helyzet.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.30. 17:22:21

@svanu: "Valaki magyarázza már el hogy hogy a szarba lehetséges az hogy minden adó nálunk a legmagasabb, nemcsak az életszínvonalhoz viszonyítva relativan, hanem gyakran abszolút is."

Mert nálunk úgy számítják a jövedelmeket és a vagyont, hogy hivatalosan beleszámít az ingatlan tulajdon. Ami nyugaton szinte ismeretlen, mert a legtöbben bérlakásban laknak, tehát eleve 20-25 millával kisebb a vagyonuk egy magyarhoz képest.

Ravasz-ravasz, ugye? :)

Köll a pénz a cionistáknak, fizessünk jókedvűen, kedves polgártársak!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.30. 17:23:30

Hát igen, sok baj van ezzel az ötlettel. De legalább lehetne belőle bérletet venni! :)

belagezabela 2012.01.30. 17:23:39

@Loona: A Nógrád volán érdekes látott benne fantáziát és egy két külvárosi vonalat ki is szervezett magának.

mokkaczuka 2012.01.30. 17:23:59

@molnibalage: "Miért van az, hogy agyba főbe köpködik Vitézyt"

Talán mert egy gecifejű kis buzeráns tetűláda, akinek a láttán kinyílik a bicska az ember zsebében? Nem lehetséges?

svanu 2012.01.30. 17:24:52

@Guenbaba:
Ezt te sem gondolhatod komolyan. Én a város legszélén (!) lakom de reggelente itt is csurig vannak a csuklósok pedig 10 percenként jár a busz. Ezt nem lehet tovább ritkítani.
Aki gyalog 5-10 percre lakik a munkahelyétől az nyilván nem jár busszal (már csak a jegy ára miatt is) ha megteheti. De én ilyen embert nem ismerek, nagyon kevés ilyen lehet.
Nem azon kéne gondolkodni hogy már megint miről mondjunk le hogy megmaradjon a BKV hanem talán át kéne venni a nyugati praktikákat ahol meglepetésre normálisan működnek a dolgok. Nem értem miért kell mindig a saját utunkat járni amikor teljesen látszik hogy a magyar túl hülye ahhoz hogy valamit normálisan kitaláljon és de ahhoz meg túl büszke hogy lemásolja a nyugati trendeket.

William Kidd 2012.01.30. 17:25:57

Nekem csak egy kerdesem van, Demszkyt es az maszop - szadi bunbandat miert nem zarta elozetesbe a rendorseg? Sok nev szobakerul, Hagyo, Hunwald, Szalaine stb. de a legnagyobb gengsztere, Demszkye ugyan miert nem?

Nem koser ez nekem. :-)

Mocskos zsido banda... (mert mind az.)

Lucky Larry Silverstein 2012.01.30. 17:26:03

De igenis szopjon a sok buta fővárosi. Nem a vidék választotta nekik Demszky urat. Ők imádták a fajtáját!

Airgüzü 2012.01.30. 17:27:14

@manager2008: A Rumbach Sebestyén utca mondjuk mennyi lenne?

belagezabela 2012.01.30. 17:27:34

@ratatami: AKKOR a vidéki iparűzési adó is legyen a fővárosi bevételhez igazítottan arányos.
Tudod te mit beszélsz ebből lehet polgárháború fajankó

Sir Galahad 2012.01.30. 17:28:18

A BKV-nak közpénzt csak azzal arányban, amennyit a vidéki városok tömegközlekedése is kap. Ha ez kevés, járjanak kocsival vagy gyalog.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.01.30. 17:28:32

Hát én vidéki vagyok, engem abszolút nem érint ez, de azért menjenek már el a kurva anyjukba ezek. Bevallom, 5 cikluson keresztül Fideszre szavaztam, üssetek, de az utolsó volt az utolsó. Ezek teljesen hülyék az egészhez!

kicsi11 2012.01.30. 17:28:49

@svanu: De nem rúgnak ki senkit, sőt még jutalmat kap.
Nem tud valaki egy kimutatást, hogy az utasok hány százaléka utazik ingyen, hányan fél áron, és mennyien vesznek teljes árú jegyet/ bérletet (saccra 20-25%)? Szerintem ezért veszteséges. Plusz, amit ellopnak a szerződött cégeken keresztül.

Emmett Brown 2012.01.30. 17:30:18

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
na akkor pár dolog:
egyrészről, amíg még nem döglött meg az IWIW, és egyetem alatt ostoba/ortó/nevetséges picsákon akartunk röhögni, akkor az IWIW keresőjébe MINDIG 3 szivecskét írtunk be, mert tapasztalatból az adta a legjobb találati arányt a fenti 3 kategóriára. Nos örömmel látom, hogy vannak dolgok, amik nem változnak xD
másrészről: ha megtörténne amire vágysz, és csak taxik, tömiközi (hogy értsd), illetve áruszállítók autóznának Magyarországon (mert ugye nem csak Pesten élnek ám "tohonya állatok"!), akkor HETEK alatt olyan orbitális szarba kerülne az ország (költségvetés), amihez képest a mostani szituáció maga a nagybetűs KÁNAÁN lenne.
harmadrészt: ezt csak feltételezem, de azért feltenném a kérdést: ugye Te szereted a levegőt, ezért támogatnád, hogy bezárjuk az összes súlyosan szennyező erőművünket, lignitet/gázt/atomot? és helyettük szipiszupi szélturbinák termeljék az áramot, mert ha már van levegőnk, akkor azt használjuk ki minél jobban xD

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 17:31:37

@svanu: Hát vett Viktorunk Mol-t, Rábát, meg helikoptereket is. Még mindig tárgyal a Gripenekről, amiket 10 éve vett,
Aztán, mivel ez mind 100-800 milliárdos veszteségeket okozott, ezért most szarban a haza.

De ha leszállna Budapestről a büdös bandájával, nem lenne gond egy szál se.

Vidék.
Tartsátok már el ezt a kis görényt a passzióival, ha annyira köll nektek.

becike4 2012.01.30. 17:32:35

@ratatami: Meg valószínűleg a fővárosiaktól sokkal több adót szednek be mint a huszonhat lakosú bivalybasznádiaktól suttyókám.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 17:34:15

@Silverstein -'I was lucky'-: Ja, igen. A Viktorotok meg a fajtája, ott nálatok jobban ellenne a trágyadombon.

Gyüjjetek már érte, mer itt a városban nagyon kitelt már az ideje.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 17:35:01

Az NGM-nek ez a tervezet tetszett egyedül. Annak az NGM-nek, aminek az élén egy olyan fasz van, aki rezzenéstelen pofával kijelenti, hogy ma Magyarországon havi 47 e forintból meg lehet élni.

kovácske 2012.01.30. 17:36:07

most akkor minden autótulajdonosnak venni kell egy bkv bérletet? és akinek már van?

amúgy, ha már közérdek, hogy működjön a bkv, akkor nem egyszerűbb adót emelni és elfelejteni ezt az egész jegy-bérlet-matrica mizériát élőerős ellenőrzéssel?

Emmett Brown 2012.01.30. 17:36:51

@lyken: a kgfb-nek nincs ÁFÁ-ja, pont ezért nyomták rá a balesetit :) amit kifelejtettél: az üzemanyagok jövedéki adójának az ÁFÁ-ja, nekem speciel ez a személyes kedvencem :S

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 17:39:19

@Emmett Brown: Jaj de ostoba hülyegyerek vagy te, tipikus fatökű puhapöcs.
Mitől menne tönkre a költségvetés, ha nem tennéd a szaros seggedet a kocsiba? Hogy függ ez össze az iparral? Mikor a legjobban virágzott az iparunk és gazdaságunk, még nem is igen volt az embereknek autója.
Ülj vissza még egy kicsit az iskolapadba, te idióta, bár te vagy a tipikus példája, hogy milyen az oktatásra feleslegesen kidobott pénz.

Sicc 2012.01.30. 17:39:41

Még egy komment ...

Aki ezt a havi tízezer forintos kis extra számlácskát kitalálta a tízmilliós Magyorországnak, álljon elő! Mutassa meg magát! Hadd tudja meg mindenki, hogy kiről is van szó!

Mutassa hát meg, minek alappján követel!
Mutassa meg, hogy ki ő valójában, milyen szakmai végzettsége van, milyen alapon diktál emberek millióinak, minek alapján vesz részt a fővárosi közgyűlésben!
Mutassa meg a hatástanulmányokat, szakértői elemzéseket!
Legyen számon kérhető! Írja alá, amit kitalált. Ha pedig ennek okán bukik az ország, vagy Budapest, akkor térítse meg az anyagi kárt kamatostul!

Ha ez meglesz, akkor majd magam is elgondolkodom azon, hogy érdemes-e ezzel a kérdéssel akár csak egy percet is foglalkozni.
De addig, míg egy kerületi polgármester milliókat vegzálhat naponta a BAROM ÖTLETEIVEL, addig ez számomra nem jelent semmi mást, mint azt, hogy vannak nem épelméjű polgármesterek a fővárosban, akiket egyszerűen kényszergyógykezelésre kell vinni, és rendszeres orvosi ellátásban kell részesíteni.
Uff!

Anonimama 2012.01.30. 17:43:02

Tarlós úr vagy tegnap este hazudott, vagy ma... Tegnap este a tévében ugyanis azt nyilatkozta, hogy a lehetséges opciók közül csak az autósokra kivetendő havi 10 ezer forintos adót tudja támogatni, ma reggel meg már rákeni egy kerületi polgármesterre az egészet, akinek a nevét persze nem árulják el...

Mc Master 2012.01.30. 17:46:23

De miért az autós fizessen, aki nem is használja a BKV-t, nem is Pesten lakik. Már többen is írták, D. Gabiék ba**ták el a céget. Őket meg ki szavazta meg egymás után többször is? Hát éppen a fővárosi lakosok. Nincs is ennél egyszerűbb, ki kell vetni a fővárosiakra a havi 10.000 Ft-os BKV-adót. Ők laknak ott, ők használják, sokan csak jeggyel, sokan bliccelnek: innentől az önkormi beszedi a blicc-adót és lehet utazgatni. De az autós társadalomról már túl sok bőrt lehúztak, jó lenne végre békén hagyni.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2012.01.30. 17:47:13

@Guenbaba: istenem, mennyire egyszerű vagy te! "Mi a francért nem tud a lusta fővárosi 30 percet várni egy megállóban mint az egész országban bárki más? Ha csak fele annyi járat lenne mindjárt csökkennének ám a költségek." Mondok neked példát. Ha a 2-3 percenként járó 7-es buszból kimarad egy, a következőre a megállóban várakozók már nem férnek fel. És akkor ez kb igaz bármelyik kicsit is frekventáltabb járatra.
Ugyanakkor érinted a megoldást, de ugye erre is szarik a BKV, Dávidkával vagy anélkül: a zónás tömegközlekedés, időbélyeges vagy elektronikus jeggyel.

gnme 2012.01.30. 17:47:58

@Sicc: a rogán antira gondolsz?

az egy elmebeteg gépember.

droid.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.30. 17:48:03

@Sicc: "Aki ezt a havi tízezer forintos kis extra számlácskát kitalálta a tízmilliós Magyorországnak, álljon elő! Mutassa meg magát! Hadd tudja meg mindenki, hogy kiről is van szó!"

Ne legyetek már ostobák. A Világbanknak megy a pénz, a cionista karvalytőkének. Erre kényszerítik a mindenkori magyar miniszterelnököt.

Tök mindegy, hogy Gyurcsánynak, Orbánnak vagy Bajnainak hívják.

Olyan magas ez?

jazzcool 2012.01.30. 17:48:50

DG jogilag aligha felelős. politikai felelőssége persze fennáll,de vissza is vonult.

fofofo 2012.01.30. 17:52:34

Nekem bkv bérletem van, noha kocsival olcsóbb lenne bejárni, mert elég közel van a lakásomhoz a munkahely, de 1. környezettudatos vagyok 2. szeretek reggel aludni (villamossal gyorsabban beérek). Az autót havonta 2-3-szor használom, általában kimegyek a városból vagy külső kerületekben, akkor viszont nagyon kell, nem mondhatok le róla. Ha még úthasználati díjat is kell fizetnem, biztos, hogy inkább autóval fogok minden nap bejárni a munkahelyemre. Eggyel kevesebb bkv-bérlet vásárló, eggyel több autós az utakon.

keptelenseg 2012.01.30. 17:54:17

"Valaki magyarázza már el hogy hogy a szarba lehetséges az hogy minden adó nálunk a legmagasabb, nemcsak az életszínvonalhoz viszonyítva relativan, hanem gyakran abszolút is. Hogyan lehetséges az hogy bármennyit is fizetünk semmi nem lesz jobb"

A 20 évvel ezelőtti alkotmány (a rendszer) semmilyen biztosítékot nem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a politikai réteg érdekeltsége összhangban legyen az ország gazdasági fejlődésével.

Lobster1978 2012.01.30. 17:58:06

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Ezért kár volt regisztrálnod... " ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.01.29. óta tag."
De hogy érdemben is foglalkozzak a hszeddel, pár gondolat.

"Jaj de ostoba hülyegyerek vagy te, tipikus fatökű puhapöcs."
Személyeskedsz, sértegetsz és minősítesz. Jó alapja annak, hogy hiteles legyen a hozzászólásod.

"Mitől menne tönkre a költségvetés, ha nem tennéd a szaros seggedet a kocsiba?"
Azért mert vulgárisan beszélsz "cica" még nem tűnsz idősebbnek. Ugyanolyan noname csitrinicknek látszol mint az a soksok iwiw és facebooknick akik szintén nikicica néven futnak.

"Hogy függ ez össze az iparral?"
Azon kívül, hogy az iparban emberek dolgoznak akik valahogy odajutnak leginkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy NEM az ipart, hanem a költségvetést döntené be első körben a csodálatos ötleted. De nézzük akkor konkrétabban: az állam költségvetésének néhány lényegi eleme: üzemanyag adóterhek (éves ktgsvetés 6-8%-a), csodaúj baleseti adó (szintén néhány milliárdocska) különféle autópályamatricás bevételek. Gyakorlatilag csak ezeket az "apró" tételeket nézve, ha a csodálatos ötleted megvalósulna, az is pengeélen táncoló költségvetés bedőlne.

"Mikor a legjobban virágzott az iparunk és gazdaságunk, még nem is igen volt az embereknek autója."
Csakhogy akkor még más országoknak sem volt sok autója. Azt az "apróságot" ne feledd, hogy nem csak az országhatárig létezünk.

"Ülj vissza még egy kicsit az iskolapadba, te idióta, bár te vagy a tipikus példája, hogy milyen az oktatásra feleslegesen kidobott pénz."
Nagyon remélem, hogy te pedig csak azért írsz ilyen hülyeségeket, mert MÉG nem végezted el az iskoláidat. Talán eljön az a nap, hogy tanulsz is ott valamit a valóságról. Legalább a környezetismeret órát próbáld meg nem ellógni. Vagy ha majd felsős leszek akkor ott is lesz pár tantárgy ami segít kicsit megérteni a világ működését...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 18:01:01

@Moka_Miki: Ja.

Én is azt mondom. .............................Viktor kell nektek taplók.....vigyétek.
Fizessetek neki havi akármennyit.
Nekem meg jöhet vissza Demszki meg Hagyó, mert akkor nem volt csődben a város.

Ennyi.

Lobster1978 2012.01.30. 18:01:20

@Lobster1978: Bár lehet tévedek. Ha már kinőttél az iskolás korból akkor kérlek tekintsd irrelevánsnak az előző hozzászólásomat. Az esetben nehezen elképzelhető, hogy valaha is szót értsünk egymással... :)

Eastbay1 2012.01.30. 18:02:10

Remélem bevezetik ezt az újabb 10ezres lehúzást.
Megérdemlitek. Ilyenekre szavaztok 20 éve.

Emmett Brown 2012.01.30. 18:03:59

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: muhahaha. Tudod, van ám egy kurvanagy összeg, amit az autósok befizetnek ám a költségvetésbe: a teljesség igénye nélkül: regadó, vásárlás utáni ÁFA, üzemanyag jövedéki adója+ÁFA, szervizelések ÁFÁJA+a szervizek/boltok által foglalkoztatott emberek járulékai+ a jövedelmük ÁFÁja, súlyadó, pályamatrica, átírás, illetékek, parkolás... Szerinted ezt az összeget hány gyár tudná kitermelni?
Esetleg gondolj bele abba, hogyha nem lehetne autóval járni, akkor mekkora árnövekedés lenne a Hungárián belüli boltokban (nem azért, mert drágul a szállítás, hanem mert nem lenne senkinek IDEJE, hogy másik alternatívát válasszon). Te megvennél egy karton sört 15000 FT-ért, vagy kibicikléznél bő másfél órát, hogy megkapd 5000-ért? Ugyanez 800 Ftos kenyérrel, 6000 Ft-os párizsival, stb
Nem az a fő baj a véleményeddel, hogy kapitális baromság (persze az is baj, de csak kicsit xD), hanem az, hogy olyan elbaszott szélsőséget képviselsz, amit alig vagyok képes elhinni. HA arról beszélnél, hogy legyen dugódíj, vagy hogy valamilyen formában a használón be kellene vasalni az externális költségeket, és a költségnövekedéssel egy folyamat keretén belül szorítsuk vissza az autóhasználatot, az egy olyan álláspont LENNE aminek lenne létjogosultága, és lehetne róla értelmesen beszélni, mert ott az intézkedések mértékén lenne a hangsúly. De így, hogy beleböfögöd a hülyeségedet az éterbe, így nem lehet téged komolyan venni, úgyhogy érezd magad szerencsésnek, hogy megpróbáljuk fellibbenteni a szemed elől a fátylat.

Mitzimackó 2012.01.30. 18:04:24

namost arra varrjatok gombot, köpködő faszkalapok, hogy a bkv világviszonylatban szinte a legolcsóbb ft/koponya üzemelési költségű cég, de a zsebnéró és tettestársai büntetik budapestet a 20 éves ellenállás miatt. ezért állt le 98-ban a metróépítés, ezért baszták ki a kurva ronda nemzetit a kurta kocsmához (még jó, okádék lenne az erzsébet téren), ezért szívatnak mindenkit, ők elközlekednek a szolgálati terepjáróval. és több, mint egy év után nem lehet hirtelen az előző garnitúrát okolni mindenért, annak a buzifejűnek is csak addig volt nagy a pofája, amíg felelősség nélkül ellenzékiként ugatott, mióta beült a millás székbe, egyszer, ha szólt, csinálni meg semmit nem csinált, úgyhogy hiteltelen minden, amit korábban mondott. ja, egyet mégis csinált: átnevezte a héveket.

xenuka 2012.01.30. 18:06:41

Ti még ezt a Demszky nevű maoista kommunistát sem akasztjátok fel? Érdekes egy nép vagytok.

EsteeSatmary 2012.01.30. 18:10:34

Budapest adja az ország GDP-nek több mint egyötöd részét. Kérdés: mit kap vissza a befizetett adókból ehhez képest arányosan ? És ha nem , akkor hová lesz a befizetett összeg. ? A BKV-ban már két éve rendet tehettek volna, akiknek ez a dolguk.Imádom, hogy majd két év elteltével még mindig visszafelé mutogatunk. Fogorvosi turizmus: 1 milliárd, egyéb országimázs láthatalan akciók tömkelege: több milliárd, be nem fejezhető beruházások / ld. gyógyfürdők, wellness stb/ sok-sok milliárd. Talán, ha hozzáértő vezetők tennék a dolgukat, lehetne spórolni- de igy csak a milliárdok fognak elfolyni ki tudja hová? A nyugdijasokat meg hagyják már békében, mert vagy rezsit fizetnek, vagy esznek egy végigdolgoztott élet után. Az autózók nagy része a munkájához használja a kocsit és már az üzemanyagárakba és kgfb.vel minden bőrt lehúznak róluk. A parkolási dijakat vajh miért nem adják át kerületek, Ott nem a BKV oldja meg a közlekedést. Ugató kutya legyek , ha értem! Aki érti az magyarázza el , ne maradjak tudatlan.

xenuka 2012.01.30. 18:11:08

@Mitzimackó:
Vitézy Dávid nem csak buzifejű, hanem buzi is, ezért ilyen a feje.
Ő is csak egy fajtajelleges: buzi zsidó-cigány keverék.
Hogy is hívják a cigány Orbán gyerekét: Ráhel. Az nem zsidó név?
Összenő ami összetartozik: a zsidó a cigánnyal.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 18:14:47

@Lobster1978: "Jaj de ostoba hülyegyerek vagy te, tipikus fatökű puhapöcs."
"Személyeskedsz, sértegetsz és minősítesz. Jó alapja annak, hogy hiteles legyen a hozzászólásod."

Te bukó primitív faszfej, ne szóljál be nekem! Mi közöd hozzá? Különben is ő kötött belém, azt már nem láttad mire írtam? Te vagy a köcsöge vagy mit szopod a faszát, buzi!??

rexades 2012.01.30. 18:14:49

@Steve_Jobs: A BKV finanszírozásával se lenne gond, amennyiben csak busszal oldaná meg a közlekedést. A kötött pályás megoldások összességében annyival drágábbak, hogy a cég mérlegét negatív irányba billenti. De amíg Győr pl. ki tudja segíteni támogatásokkal a helyi volán vállalatot (egy főre vetítve jóval nagyobb adóbevétel marad ott), addig Budapest ezt nem...

Az első ajtós felszállás sok helyen bevezethető lenne, de azért vannak olyan vonalak bőven, ahol nem érné meg (ez is csak a buszokra és a trolira alkalmazható)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 18:16:01

@Lobster1978: Remélem tüdőrákban pusztulsz el te félnótás marha, a költségvetési mutatóiddal!!!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.01.30. 18:17:19

@svanu: Hogyan lehetnék náci, hiszen én nem vagyok zsidó! Te nagyon sötét barom vagy.

ratatami 2012.01.30. 18:17:53

@becike4: A fővárosiaktól pontosan ugyanannyi adót szednek be, mint a falusiaktól. A SZJA országszerte ugyanolyan mértékű. Csak a "huszonhat lakosú bivalybasznád" tömegközlekedésére egyetlen fillért sem költenek adóforintokból, Budapestére meg százmilliárdokat évente a fejlesztéseket is beleértve.
A suttyózáshoz nincs komment, bunkóság ellen nincs orvosság.

xenuka 2012.01.30. 18:17:56

@svanu:
látom te is Kohn vagy eredetileg.

@Negondolkozz ..
pontosan érzed te a lényeget 80%-a a GDP-nek minden évben kimegy adósságvisszafizetés címen az országból. Minden évben 10 hónapot az egész ország a hitelekért termel.

EZT MAGYARÁZD MEG BAZDMEG!

A faszomba:
kilépni az EU-ból
50 évre felfüggeszteni az adósságfizetést
kibaszni a hitelezőket az országból
azonnali reprivatizáció - igen ez az államosítás, amit elloptál most visszavesszük

és mindenki bekaphatja!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 18:19:08

@Emmett Brown: Remélem tüdőrákban pusztulsz el te félnótás marha, a költségvetési mutatóiddal!!!

Ez rád is vonatkozik, nem csak a buzi haverodra!

dobzse.laci 2012.01.30. 18:20:02

@Solmenir: Hányszor volt már ilyen. Beetetnek valami irtózatos f@aszsággal... úgysem csinálják meg...dehogynem.

Bambulka 2012.01.30. 18:22:27

Ok, akkor lovasszekérrel járunk majd Pestre. Az autót majd akkor vesszük elő újra amikor ezek az hülyegyerekek eltakarodtak.

Lobster1978 2012.01.30. 18:22:39

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Köszönöm, hogy leegyszerűsítetted a helyzetet. Miután kellőképpen bemutatkoztál, a továbbiakban nem szükséges érdemben reagálni bármire is amit írsz. További szép napot!
Ja, és ne felejtsd el megírni a házi feladatot, holnap suli! :)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 18:23:25

A marka ökör megint a szállításon lovagol! Neked @Emmett Brown: a hat általánosod sincs meg szerencsétlen, még olvasni és főleg értelmezni sem tudsz. Ezért tart itt az ország, mert ilyen debil párttitkár ivadékokat is képeznek a felsőoktatásban. Talán ha kapálnál több hasznot hozhatnál az országnak...

Emmett Brown 2012.01.30. 18:23:44

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: végigolvastad, tudtad értelmezni a hozzászólásomban lévő információt? vagy túl bonyolult volt, és ezért csapattál be a szánalom legmélyebb bugyraiba?
Lehet te vagy Matolcsy Niki, és ezért nem érted, hogy mit jelentenek a költségvetési mutatók?

igenember 2012.01.30. 18:27:31

Azt is el kellene a vesztőhelyre küldeni, aki 265 Ft-ról 320 Ft-ra rontotta az Euro árfolyamát.

Pizsi16 2012.01.30. 18:27:53

Izgatottan várom a tippeket, hogy pl. egyik gyerek bölcsi, másik ovi, persze nem közel egymáshol , mert ezekből az intézményekből is kevés van, nos gyerekek lepasszolása után beérni a 18.-ból , a munkahelyre 11.-be mondjuk reggel 8-ra BKV-val. Elvileg 6 után lehet vinni a lurkókat, de gyakorlatilag 7 előtt senki nincs ott. Esőben sárban ,hidegben , szélben. Persze hazafelé nem lenne rossz bevásárolni sem és begyűjteni a családot.
Ameddig ilyen benzinárak vannak, és mellette ilyen sz.a.r. utak, addig jó lenne, ha békénhagyják az autósokat.

kvasztics47 2012.01.30. 18:29:58

Vastagbőr, zero: "Demszky Gáborék még csak nem is tervezték be a járműpark cseréjét, amivel 800 milliárdos belső adósságot okoztak a BKV-nak. Mondjuk ki: Demszky Gábor és az MSZP-SZDSZ városvezetés szart sem csinált a budapesti tömegközlekedés érdekében az elmúlt 10 évben." Nagyon vastag a bőr a pofádon! Szemenszedett hazugság a mit itt kijelentesz nagy bőszen! Miről lehetett hallani a gáncsbajnok ellenzétől a 10 év alatt: kátyú, kátyú kátyú reggel, bélben és este! A 4-es metró fikázása: ház repedés, süllyedés, vízbetörés, gáncsolás, fikázás, reggel délben és este stb..stb..stb..! Ennek ellenére a nagykörút felújírva, Szabadsághíd felújítva, 2-es Metróvonal felújítva, 100 ezer Km úttest felújítva, Margithíd felújítva. Mind ez az ellenzék teljes, átható, genyó, romboló, részvétele mellett! Vissza sírjátok ti még Demszkit.

Irókéz 2012.01.30. 18:32:46

A BKV a legnagyobb forrása a pártkasszáknak, ezért működik minimális színvonalon és veszteséggel.

Merci190 2012.01.30. 18:36:06

Hány bőrt kéne még rólunk lehúzni?Én rokkant vagyok,így nem fizetek súlyadót és parkolást,de minden mást igen.Iszonyú már a benzin is.Kértem autóvásárlási járulást,nem adták meg,megmondták,kit hol lehet beperelni,kenhetem a hajamra.Ugyan már!Alanyi jogon járna,és akkor most fizessek havi 10 ezret,mire?Fel se tudnék szállni a buszra!Szomorú,de aki nincs ilyen helyzetben azt is megértem,autós vagyok,rendszám csere?Akkor jöhet a füstadó is.Meg a járdaadó!Ahol lakom nem is takarítják az utakat,fél km-t kell megtennem gyalog bottal,ha havazik,hegyre fel,nem érdekel senkit,szomorú.De azért elkérnének egy csomó
pénzt,hogy dolgozni tudjak.,amiből pénz lesz az országnak.Sajnálom,de tényleg kéne egy újabb taxisblokád.Egy emberről nem lehet húsz bőrt lehúzni.Vállalják azok,akik benne voltak,teljes vagyonelkobzás!

Grensberg 2012.01.30. 18:39:40

Tarlós és "nagy tudású" Vitézy Dávid haverja (Orbán unokatestvére) lassan két éve puszt a főváros kultúráját, oktatását és közlekedést. Nekik és Orbánnak a kétharmadával kell vállalnia a felelősséget a város összeomlásért, és az utasok testi épségének a veszélyeztetéséért. Demszky alatt az elképzelhetetlen lett volna, hogy a főváros ne kapjon egy fillért sem nyugdíjasok (65 év felett ingyenes az összes EU-s polgár számára) és a diákok kedvezményes utaztatásáért. Egyébként Demszky megépítette a 4-es Metrót, felújították az összes Dunai hidat, 60 év után lecserélte körúti villamosokat. Az új EU-s támogatásból gyártott, a világ egyik legkorszerűbb metro kocsii pedig a raktárban állnak, mivel a Simicska-Nyerges tengely kevesli a kenőpénzt. Majd ők vesznek használt járműveket fél áron dupla árréssel (használt járművek esetén sokkal jobban lehet trükközni az árral)

Emmett Brown 2012.01.30. 18:41:20

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: milyen szállításon? ha jobban teljesítettél volna másfél éve az ötödikesek PISA tesztjén, akkor fel tudnád, fogni, hogy pont nem a szállítással lenne a baj.
De nem téma, kezdjük előlről, nagyban: biztos elgondolkodtál már azon, hogy hogyan lehet, hogy vannak olyan emberek, akik a belvárosi kis ABC-kben veszik meg a túró rudit 80 Ft-ért, ahelyett, hogy a Budaörsi Tescoban vennék meg 64 Ft-ért. Nos a válasz az időben rejlik: nem azért mert a kiautózás olyan baromi drága lenne (oda-vissza 30 kilométer, 1200 forint, ennyi különbség már kb 7000-Ftos vásárláson is bejönne), hanem azért mert a budaörsi Tescoban való vásárlás nagyon szűk becslés szerint is hozzáad 1 órát a bevásárlás időtartamához, amit az emberek általában szeretnének a családjukkal/barátaikkal eltölteni.
Tehát akkor fussunk neki nagyonnagyon messziről: hiába olcsóbb Indiában minden, nincs IDŐD arra, hogy ott vásárolj be. Szűkítsük: hiába olcsóbb a legtöbb dolog Borsodban mint BP-n, ha nincs IDŐD hogy ott vásárolj be. Menjünk tovább: ha megszünteted az egyéni motorizált közlekedést, akkor nem csak arra nem IDŐD, hogy Borsodba elmenj vásárolni, hanem arra sem, hogy a Belvárosból kimenj Budaörsre. Továbbgondolva: ha nem lesz lehetőséged IDŐ HIÁNYÁBAN, hogy máshol vásárolj, akkor a belvárosi boltosnak bizony meg fogja érni, hogy 3-4szeresére emelje az árait, mert rá leszel kényszerítve hogy nála vásárolj. Ilyen egyszerű...

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.01.30. 18:45:43

látszik a sok gépelési hibából (nem nyelvtannáciskodni akarok) hogy téged tényleg mélységesen felháborított a dolog, és minden betű szívből jön. nekem nincs autóm, de ezt még én is botrányosnak tartom.
más, Tarlós nem egy Demszkáj, ha valaki, akkor ő elindíthatja jó irányba a várost... szerintem.

ratatami 2012.01.30. 18:47:59

@belagezabela: Vidéken is van iparűzési adó, a mértékét pedig mindenhol a települési/kerületi önkormányzat határozza meg. Nálunk ez 1,4 %, és nálatok sem lehet több kettőnél, mert ez a jogszabályi maximum.
Miért lenne abból polgárháború, ha az igénybevett szolgáltatással arányos árat kell fizetni? Ráadásul magasabb jövedelemből. Mi már régen ezt tesszük, és nem tört ki lázadás.
Tisztellek téged, mint bármely más honfitársamat, ezért a komment végi sértést - engedelmeddel - elengedem a fülem mellett.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.01.30. 18:50:19

Háááááááááááááááááááá, kibaszott nagy ez a Tarlós! A saját aláírását letagadja! Kurva jó! MegaLoL!

Másrészt, nem értem miért aprózzák így el!?
Miért csak a pestiek fizessék?! És miért csak a BKV-nak?!

Vessék ki az az egész országra a BKV-t támogató adót, MALÉV-et támogató adót, MÁV-ot adót, FIDESZ-t támogató adót, Orbán Viktor és kis családját támogató adót, Schmitt Pál megsegítését támogató adót, a NEMmegszorításokra fordítandó adót, éit.

vomit 2012.01.30. 18:52:47

@Never: par valasztasi kampannyal ezelott szabo janost kovettek a mediakok a villamos fedelzetere, es elindulaskor a sok mas elvtarsaval egyutt erdekesen csodalkozo fejjel kezdtek szinkronban tamolyogni, ugyanis az audiban leszoktak a kapaszkodasrol.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.01.30. 18:53:23

@BPBP:

+ Lézer Jánost és térségét (Vásárhely) támogató adót...

komplikato 2012.01.30. 18:54:20

Abba belegondolt már valaki, hogy a bliccelő utasok, jómódútól* a hajléktalanig!, havi szinten 80-120 milliárd kiesést okoznak? Ehhez képest "koszos" 36-41 milliárd mit számít? Vagy a 60 milliárdos adom-nemadom támogatás?

*Olyan személy, akinek a kabátja többet ér, mint más teljes ruházata, a több kiló arany fuxról nem beszélve, a cipője árából meg több éves bérlet kijönne ... de szemberöhögi a BKV ellenőrt.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.01.30. 18:54:53

Tarlós ugathat a többi nyloncával együtt. Demszky akár rommá is lövethette volna Bp-t, de az a helyzet, hogy MÁR NINCS Demszky, s a börtönbe zárásával sem oldódik meg a helyzet.
Tarlós úr! Oldja meg! Vagy ha nem, veheti a kalapját, aztán a soha viszont nem látásra!

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 18:55:17

@BPBP:

Továbbá Vitézy Dávidkának, Orbán méltóságos nagyurunk unokaöcsijének is kell a lóvé a következő 7 gurigás prémiumára is.

Exploiter 2012.01.30. 18:56:55

A parkolási díjak átcsoportosítása amúgy nem rossz ötlet, sőt.
Azt egyébként is fizetni kell, a faszom-se-érti-miért-magán-cégeknek. Ugye.
Akkor már mehetne hasznos helyre.
Ezért miért nem áll még a bál, amúgy? Töketlenek.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.01.30. 18:58:12

Off

Indexcímlap rulez, legalább egy lendülettel ki lehet szűrni a retardáltakat és/vagy trollokat. Gépek között nem lehet szinkronizálni valahogy a szűrési listát?

On

Nincs autóm, de a retkes kurva anyjukat! A lámpavasak meg üresek...

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.01.30. 18:58:46

De levonhatjuk az elmúlt napok tanulságát:
Pár héten belül a seggnyaló hírlaposoknak meg egyéb exkomcsi, kisstílű, buta senkiknek újabb Békamenetet kell szervezniük, de oda már nem lesz elég a 120ezres "tömeg"…
Ui. éhes ember ideges!

Mérges 1234 2012.01.30. 18:58:54

@kvasztics47:

"100 ezer Km"

Hol van ennyi út Budapesten???? :D

Amúgy én utálom a cigány törpét (viktor mini szterelnök) a gecifejű állatot, de a Demszky és bandája attól méág tetű....

himpellér 2012.01.30. 18:59:52

A szájbalökött qrva édesanyátoktól szedjetek pénzt az úthasználatért !
Éljétek ki magatokat, mert 2 év múlva eltűntök a náthás 3,14csába a madaras barátaitok után tetvarek kampósorrú banda!

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2012.01.30. 19:00:43

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
Elolvastam a hozzászólásaidat amiből arra a következtetésre jutottam, hogy benned éhen halna az agyrák.
Ha lecsukod a szemed nagyon sötét van bent?

mediacapic 2012.01.30. 19:02:49

20 éve nyúlják a BKV-t! Nyílt titok, h kifizetőhely volt mindig! gratulálok, h most is az zebereket találják meg, h hogy befoltozzuk a hiányt!

Martian (törölt) 2012.01.30. 19:04:33

"Micsoda sunyi banda, ha szopatni szeretnétek, akkor tessék bátran felvállalni."

Értelmezés: Tarlós azt írta alá, hogy az elemzés szerint sokkal több hátránya van az autósbérletnek, mint előnye.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 19:05:08

@Emmett Brown: Na ez meg a másik amitől hányok, a multik istenítése és ezáltal a magyar vállalkozó csődbe kergetése. Komolyan mondom, az ilyen debileket kellene valami kőbányába zavarni dolgozni, nem még diplomát adni a kezükbe.
Ha már értelem nem képződött abba a satnya agyadba, legalább érzelmi alapon gondolhatnál a Szülőfölded boldogulására. De nem, mit szajkózol? Gazdasági mutatók, haszon és a multi profitját növelő elképzelések. Mindezt a családra való hivatkozással. Igen, az ilyen hozzád hasonló legények pont a hatalmas családról híresek, neked is minden bizonnyal van vagy hat gyereked. :))) Igazi csököttagyú barom vagy, ne haragudj.

Exploiter 2012.01.30. 19:05:43

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Cicus, te tényleg nem vagy komplett. Inkább menj és ölelj meg egy fát, lehetőleg topless, legalább hasznodat veszi a társadalom.
Már ha elmúltál már egyáltalán 18, mert egyébként tárgytalan, sry.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.01.30. 19:06:32

@mediacapic:
"gratulálok, h most is az zebereket találják meg, h hogy befoltozzuk a hiányt!"

Ejnye-bejnye! Hogy mondhatsz ilyet, hogy a zemberekkel fizettetik meg??!!
A kormány ezt nem hagyja, mint ahogy eddig sem hagyta soha, semmilyen kérdésben!
Majd a marslakók! Na azok majd most is szorulnak! Hááát szegényeknek, most sem lennék a helyükben!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 19:06:54

@IV. (Parkoló) Béla: Te ne ugassál parasztgyerek, látom a gáz elöntötte az üres koponyádat!
Mit olvastál el te analfabéla? Parkolj le a tábládnál, féleszű!

mh1973 2012.01.30. 19:08:53

Hagyd abba niki cica, irritálod az olvasókat és szétoffolsz egy ilyen bejegyzést, húzz a kúva anyádba, irány a fityisz fórum!!!

Netuddki. 2012.01.30. 19:09:02

A BKV árát már 100-szorosan befizettük. Csak ez a 21 éve a nyakunkba telepedett tolvaj banda ellopta. Talán körül kéne nézni melyiknek mennyivel gyarapodott a vagyona, itteni és külföldi bankszámlája. Na meg a rokoni körükben sem ártana. Fszom kivan birka népség, hát mindent meg lehet veletek csinálni?

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 19:10:21

@mh1973:

El ne zavard már, te, olyan jókat röhögök rajta! :-)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 19:11:34

Végre

megint

kapunk

friss

szmogmentes

www.youtube.com/watch?v=5Pqu1bHVb4s

:)))

A lusta féleszű környezetszennyezők meg pusztuljanak el tüdőrákban!

♥♥♥ És itt nem a munkaeszközről vagy rokkantak autókázásáról van szó, hanem a lusta tunya kényelmes majmokról! ♥♥♥

dukeekud 2012.01.30. 19:11:59

"autósbérlet havi 10 ezerért"

Szerintem jo otlet. En ugy modositanam, hogy figyelmebe vennem, az auto sulyat, teljesitmenyet. A normalis meretu autoknal legyen 3 - 5 ezer forint. De a luxus autokra meg a terepjaros parasztokra a tizszereset vetnem ki. Azok az autosok, akik tenyleg csak szorakozasbol, unalombol szennyezik a varost, es koptatjak utakat, azok fizesenek akar havi 100 ezret is.

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2012.01.30. 19:12:12

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Hujjujuj. Parasztgyerek. Ismerjük egymást gazdasszony?
Engedd meg, hogy felhomályosítsalak, hogy a 0,5 azaz fél az több, mint a 0 azaz nulla.

Netuddki. 2012.01.30. 19:12:38

Mi a probléma modikám? Fáj az igazság?

A BKV árát már 100-szorosan befizettük. Csak ez a 21 éve a nyakunkba telepedett tolvaj banda ellopta. Talán körül kéne nézni melyiknek mennyivel gyarapodott a vagyona, itteni és külföldi bankszámlája. Na meg a rokoni körükben sem ártana. Fszom kivan birka népség, hát mindent meg lehet veletek csinálni?

Mérges 1234 2012.01.30. 19:12:53

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Szerintem kissé túltoltad ezt a dolgot.

Az autózás lehet sokszor csak kényelmi opció, de igenis is nagyon fontos mózgatórúgója a gazdaságnak társadalomnak is.

Le lehet róla mondani, de a BKV über szar és über drága. Én munka miatt jövök megyek a városban, BKV-val kissé macerás lenne, persze megoldható.

De ha lesz gyerköcöm, azt is néha el kell vinni a kórházba (reméljük nem sokszor) orvoshoz óvodfába ilyesmi.

Szoval egy idő útán az auztó nem csak kényelem, hanem nagyon fontos része az életnek, ha vidéken élnek szülök nagyszülők, akkor pláne.

Más tészta, hogy a belvárosban lassan értelmetlen használni, mert nincs parkóljhely, sokszor még nagyon drágán sincs.......

Autósokat nagyon nem kellene bábntani, mert k sok mindent ők finansziroznak ebben a kurva országban.

lavór 2012.01.30. 19:14:22

@kovi1970:
"Fszom kivan birka népség, hát mindent meg lehet veletek csinálni?"

Ezekkel akármit meg lehet. Meg is teszik.

Emmett Brown 2012.01.30. 19:14:54

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: nézd meg az alattad lévő hozzászólását, és mondj kapásból még egy embert, aki szintén szereti az entert nyomkodni kommentírás közben xD

kangep 2012.01.30. 19:15:53

@Guenbaba: szóval szerinted a hatos villamos, a hetes busz, meg a metró azért jár sűrűn, mert lusták vagyunk. :D szedd már össze magad.

int32 2012.01.30. 19:16:03

@Sicc:
Remélem bp-i vagy vagy bp-re jársz dolgozni kocsival.
Megnézném mit csinálsz, mikor felszámolják a bkv-t..... ;)

főváros lecserélése: idióta vagy

Mérges 1234 2012.01.30. 19:16:45

@dukeekud:

". Azok az autosok, akik tenyleg csak szorakozasbol, unalombol szennyezik a varost, es koptatjak utakat, azok fizesenek akar havi 100 ezret is."

Csak az a baj, hogy a befolyt pénzt nem az útakra küöltenék.

De mondok jobbat, hogy megértsd, mivel az autósok nap, mint szembesülnek a nagyon dárga üzemanyaggal, ezért mindenki aki BKV-val utazik, fizessen havonta +5000 Ft., hogy az autosokat támopgatni lehessen belőle, mert a gazdaságnak szüksége van az autosokra.

MIért az autosok, miért nem a zenészekkel fizettetik meg a BKV-t, vagy a buzikkal, akkor legalább nem vonulnának olyan sokan..... :D

komplikato 2012.01.30. 19:17:09

@kovi1970: "A BKV árát már 100-szorosan befizettük. Csak ez a 21 éve a nyakunkba telepedett tolvaj banda ellopta."
Az írás többi részével egyetértek, hiszen nyilván sok "többletköltséget" okoz a lenyúlás, a hitelek jó része nem a "helyére" ment, de ezt bármiről el lehet itthon mondani, aminek köze van az infrastruktúrához, hiszen ezeken tudnak sokat nyúlni az "urak", hogy költenék mind gyógyszerre.
De.
A BKV mindig is vesztességes volt, éppen úgy, ahogy a világon a legtöbb közlekedési vállalat, éppen ezért kap állami segítséget a fenntartáshoz, épp mint külhoni társai, a különbség, hogy arra ésszel csinálják, nem lopnak ennyit, stb. De olyan csak a mesekönyvben van, hogy nullszaldós vagy nyerseséges BKV. Itt az egész vita azért fura, mert a BKV kiesése naponta állítólag 12-14 milliárd forint az államnak, ehhez képest pár tíz milliárdon veszekednek adják e, ha ez nem dilettáns viselkedés, akkor mi? Még akkor is, ha nyilvánvaló anyagi és politikai érdekek és zsarolások játszmája az egész.

Exploiter 2012.01.30. 19:17:48

@dukeekud:

Aki szórakozásból és unalomból járkál a városban éjjel-nappal egy terepjáróval, hidd el, az összes, a kocsiját terhelő adóból havonta eltart pár ingyenélőt már most is.
Ésszel, gyerekek, ésszel! Vége az osztályharcnak, vége a hippikorszaknak is, most már lassan fel kéne nőni.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 19:18:26

@dukeekud: így van, én is ezt mondom! Végre egy normális ember a sok birka között! :)

lavór 2012.01.30. 19:20:24

@ejszi2:

"főváros lecserélése: idióta vagy "

Miért, nem mindig volt Bp főváros. Legyen Székesfehérvár. Az már volt egyszer...

komplikato 2012.01.30. 19:21:46

@lavór: Az min változtatna? Az adóbevételek elosztásán? A lakosság és átmenő forgalom számán, vagy bármi egyéb?

dzsoni5 2012.01.30. 19:24:06

Ezt az összehasonlítást mindig tudom értékelni:

"A kormány nem szeretne fizetni. (De a MÁV-nak, Malévnak mindig jutottak milliárdok.)"

A BKV a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, és helyi szolgáltatást nyújt.
A MÁV csoport zömének tulajdonosa a magyar állam, és országos szolgáltatást nyújt.
A MALÉV többségi tulajdonosa a magyar állam, nemzetközi szolgáltatást nyújt.

Teljesen természetes, hogy az állam vonakodik feltételek nélkül segíteni egy önkormányzati cégen, aminek a gazdálkodását az önkormányzat kúrta el. Az más kérdés, hogy itt van némi politikai leckéztetés is.

Mitzimackó 2012.01.30. 19:24:38

azt azé ne felejtse el semelyik baromarcú jobber, hogy demszky a zsebnéró uralma alatt is működésben tartotta budapestet, pedig még ott is betartottak neki, ahol nem tudtak!

Mitzimackó 2012.01.30. 19:28:24

@dzsoni5:
több fórumon elhangzott, úgyhogy nem érdemes megkérdőjelezni: az ország adóbevételének 40%-a a 20%-nyi budapesten keletkezik, lehet egy kicsit költeni a tömegközlekedésre központi pénzből is. ha nincs közlekedés, nincs munkás, ha nincs munkás, nincs befektető, és akkor csak szar van a napi adóbevétel átlag 16milliárd. két napival szarozik a kormány, ami egyébként meg is lett szavazva, csak zárolva van.

malloc (törölt) 2012.01.30. 19:28:59

Most beszél Tarlós az ATV-n

danesdzsu2 2012.01.30. 19:30:36

Én nem értem a problémázó személyeket. Erre adtak felhatalmást a kormánynak a kétharmaddal, hát most meg is csinálják.

2012.01.30. 19:32:21

Van ahol nyereséges a tömeg közlekedés miközben olcsóbbak a jegy árak. Itt meg végtelen nagyságú veszteségek vannak.

Kelletteznekem? 2012.01.30. 19:32:27

@Mitzimackó: te melyik meccset nézed?????
azta... ezért tart itt ez az ország... most komolyan, van aki még itt tart?

az ilyen emberek miatt érdemli meg Mo. a sorsát, aki azután, hogy kilopták alóla az országot, eladták neki hogy milyen jó lesz 800 milliárdért a 4es metró, még a tolvajt védi.
ennyire nem lehet utálni egyik pártot se, hogy ennyire magad ellen gondolkozz...akárki is van most hatalmon, ne védd már azokat akik a végtelen pénzt lenyúlták, akik csődbe vitték az egészet.
Demszki 1990-2010 volt hatalmon, azalatt 4 év volt fidesz, akkor is csak a 4es metrór próbálták leállítani, ha sikerül, talán most nem lenne csődben az egész BKV, ugynaúgy nem lenne 4es metró mint most, de talán nem 30 éves buszokon, meg naponta kigyulladó metrószerelvényeken járnánk.... ....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 19:34:04

@lavór: Legyen. Vagy legyen inkább Debrecen. És a büdös életben ne lássam többet itt a fidesznyik pofátokat.

Adóztassátok a jóédes őstermelőket ott a nagymagyar vidékbe.

Vagy inkább menjetek fővárost játszani Erdélybe és adőztassátok a medvetáncot, fidesznyikek.

Transylvanianmixedgrill 2012.01.30. 19:36:18

@malloc:

Te jó ég, Kálmán Olda megnyúzta és ki is cserzette Tarlós bőrét! :D Láttam már egypár Tarlós-Kálmán csörtét, de szegény Tarlóst még így megrogyva nem láttam! :D

Mitzimackó 2012.01.30. 19:37:30

@Kelletteznekem?:
"akkor is csak a 4es metrór próbálták leállítani, " leállították, azért lett ilyen kurva drága. meg leállították a nemzetit, és csináltak egy mindenki által szarnak tartott másikat, nyiván sokat takarítottunk meg azzal is. és ez a banda, a zsebnéró és tettestársai 22 éve a parlamentben lopnak, és eddig még csak kárt csináltak. és van egy csomó üresfejű seggfej, aki vakon hisz nekik, mint a messiásnak. ezért tartunk itt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.30. 19:38:45

Mikortól lehet a neten viszanézni, mertlecsúsztam az elejéről? (tarlósnak)

Énbagoly 2012.01.30. 19:38:45

Reggel csak elolvasni volt időm a posztot, most akartam jobban megnézni, erre megint olyan szép hazugságokat találtam... De örülök neki...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 19:40:18

@Kelletteznekem?: Sőt. Ha le se másztok a fáról a banánért, akkor a még olcsóbban kijöttetek volna.

fda 2012.01.30. 19:41:35

"A kormány nem szeretne fizetni. (De a MÁV-nak, Malévnak mindig jutottak milliárdok.)"

Ez azért érthető: Budapest helyi közlekedését miért az ország adja össze? Ha 120 milliárdba kerül, akkor miért csak 50 jön a jegyekből?

Az adót valahogy egyenletesen el kellene teríteni az országban. A falunkban olyan távolságokra kell gyalog járni, amiért Budapesten már metrómegállót építenek. Miért épp a budapesti buszokba kellene az ország közös milliárdjait önteni?...

dzsoni5 2012.01.30. 19:41:53

@Mitzimackó: Azt hiszem egy korábbi bejegyzésben szerepelt, hogy Bp-en a tömegközlekedés finanszírozása 35-37%-ban a jegyárbevételekből történik, 16%-ot rak hozzá a főváros, maradék 47-49 % állami finanszírozás. Ha azt nézzük, hogy máshol ez kb. 30-40-30 % (jegy, helyi önk, állam), és hogy a kb. 50%-os állami rész egy része valóban Bp-ről származik kijön, hogy bizony az állam ez esetben is a szokásos mértékben finanszírozza a fővárosi közlekedést, csak más helyekkel ellentétben el van baszva a gazdálkodás... Nézd meg Győrt. Nagyságához képest kurva sok a GDP (ezért el is vonják jó részét), a buszok viszonylag újak, tiszták, a város méretéhez képest sűrűn közlekednek, van utastájékoztatás, működő jegyautomaták és mégsem üvölt a város állami támogatásért, hanem beleteszi a részét. Persze a szolgáltatási szerződés révén kevesebbet lehet lopni, mint a saját vállalatból.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.01.30. 19:42:33

@Transylvanianmixedgrill:

Tarlós simán lehazugozta Rogán Tonyót, azért ennyit az Olga csak kihúzott belőle. :-)

pneumónia 2012.01.30. 19:43:26

Kezdjük ott hogy a kerületi önkormányzatokban dolgozóknak nem kéne majd 1 milla cafeteria, meg évente többszöri jutalom! Egyik se kéne egy Ft Se!!! Vagy minimal cafe max!!!!

kovácske 2012.01.30. 19:45:14

@xenuka: kihagytad, hogy szőröstalpú banánzabáló kínai. nem lehet véletlen, hogy az IGAZSÁG felét elhallgatd. te is csak véded őt, mert egy szabadkőműves páholyba jártok!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 19:45:51

@fda: A ti falutok hány milliárdot is adózott a közösbe ?

Transylvanianmixedgrill 2012.01.30. 19:45:59

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Húúhha, ez történelmi műsor. Tarlós kipakolt: haragban vannak Rogánnal! Illetve Rogán vele, mert nem ő nyerte el a főpolgármesteri posztot! Jííííhááá! :P

lavór 2012.01.30. 19:46:49

@Kompli:
Sok mindenen. Leválhatnak az elővárosok, saját tömegközlekedéssel... vagy egyből olcsóbb lenne nekik a BKV üzemeltetése. Kisebb város= kisebb költségek.

@Dr. simonmondja.:

Mi van? Beittál?

Énbagoly 2012.01.30. 19:50:07

Tudom, hogy sok dolgod van zero, de légyszíves moderálj!
Hihetetlen milyen agyatlan bunkók jöttek elő itt is.

lavór 2012.01.30. 19:50:24

@Dr. simonmondja.:

Uszítasz itt, inkább blokádot szerveznél végre. Vagy ne igyál ma már többet.

SvenH. (törölt) 2012.01.30. 19:51:50

@Dr. simonmondja.: haggyadmar... ott van eloszor is az onkurmanyzati allomany jo sokan amennyi a csovon kifer majd a fele a falunak segiilyes, a masik fele meg kozmunkas
a legtobb penz a kocsmaban realizalodik de az AFA meg jovedeki adot azt csak ugy lat az orszag onnan amikor a szlovak rendszamos bömöset a kocsmarosnak lekapcsoljak...

kifordított nagyanyó 2012.01.30. 19:54:48

Viki.Asszem nektek meg hamarosan Lámpavas Használati Díjat kell fizetnetek!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.01.30. 19:56:15

@zero:
Abban az időben próbálták csökkenteni a BKV veszteségét. Egyébként nem is eredmény nélkül. Aba Botondot lehet utálni, de ezen a téren ért el eredményeket.
Ami a finanszírozást illeti nem tudom, hogy mennyit lehetett volna még tenni, de vannak kétségeim. Már 2003-ban is kiigazításra volt szükség, azóta meg egymást érik a megszorító csomagok, amik többek közt a BKV-n is spórolni akarnak.
Most épp Tarlós volt kénytelen szembesülni azzal, hogy a BKV-t a fővárosnak kell fenntartania, de a fővárosnak nincsenek bevételei. Az önkormányzatoknak vannak, de azok meg nem érzik magukénak a problémát.

HgGina 2012.01.30. 19:56:33

Rendben van. Mondjuk fizetek havi 10 ezret erre az elmebeteg ötletre. De...
Ha már támogatom a BKV-t, akkor ezért a pénzért kérek havi bérletet. Használhassam a buszsávot, és az olyan utcákat, ahova csak a BKV hajthat be. És természetesen az összes, a fővárosba vezető útra kamerát és élő rendőrt, aki nyitogatja a sorompót annak a sok vidékinek is, aki a budapesti utakat használni akarja, természetesen díjfizetés ellenében. No és persze a klföldieknek is. Szlovák rendszámos Győzikék pedig duplán fizessenek!
Blketűrő, szelíd ember vagyok. De most már aztán a kur\/a anyját az összes politikusnak. Vitézy "Púzókás" Dávidot meg bele egy méretes betoncsizmába, és Dunába vele. A cipőjét meg akár bronzba mintázva le lehet csavarozni a rakpartra. Hogy rohadna le a keze is!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 19:57:29

@dzsoni5: Melyik busz ? Az 1-es, vagy a 2-es ?
Győr egy pattanás az Audi seggén.
Lássuk be, hogy még a kerületem is nagyobb Győrnél.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:02:07

@HgGina: Rendben az nincsen. Mert ha fizetsz 10 ezret, akkor másnap már 100 ezret akarnak.
Ha nem ellenkezel, akkor tudják, hogy többet is elvehetnek.

dzsoni5 2012.01.30. 20:04:31

@Dr. simonmondja.: Ha majd a kerületed lesz olyan fasza, hogy pattanás legyen vmi autógyáron, talán beszáll a BKV finanszírozásába.

lavór 2012.01.30. 20:06:13

@Dr. simonmondja.:

"Ha nem ellenkezel, akkor tudják, hogy többet is elvehetnek."

És te hogyan, mivel "ellenkezel"? Tüntetsz a Győrnél nagyobb kerületed polgármestered irodája előtt, hogy adjon pénzt a BKV üzemeltetéséhez?

dzsoni5 2012.01.30. 20:06:19

@Dr. simonmondja.: Egyébként az elmúlt években kevés nagyobb baromságot hallottam, mint ez az autósbérlet.

Dzsok 2012.01.30. 20:06:46

A sok indulatos hozzászólás mellett elsikkad a lényeg, amivel kapcsolatban szerintem mindenkinek kérdőre kéne vonnia a döntéshozókat:

1,
"- A parkolási bevételek átcsoportosítását a fővároshoz és csak a tömegközlekedésre lehessen fordítani. Jelenleg ugyanis a parkolási pénzek a kerületeké, elképesztő mutyi és maffia van körülötte (Centrum és társai), és a kerületek arra költik a pénzt, amire csak akarják. A kerületek ezt sem akarják."

Mindenki tudja, hogy ez az egyik legnagyobb budapesti maffia téma. Egyértelműen el kéne venni a parkolási társaságokat a kerületi bűnbandáktól, és egységes ügyfélszolgálattal rendelkező olcsóbban üzemeltethető fővárosi parkolási társaságot kellene létrehozni. Csak a lopási faktorról nem akarnak az érintettek lemondani.

2,
"- Tömegközlekedés 27%-os áfájának 5%-ra való csökkentése. Európában sehol nem tartalmaz a közlekedés ilyen magas áfakulcsot, de ez meg valószínűleg az NGM-nek nem tetszik."

Talán ha más országokban sem 27%-al adózik az állítólag támogatott tömegközlekedés, akkor itt lenne az ideje, hogy ne a Budapestiekről akarjanak lehúzni még egy bőrt ismét. Miközben pl. az M6 autópályára amit naponta kb. kemény 8000 autós használ, szó nélkül kifizetik még 30évig az évi 66milliárd forint PPP díjat euróban, aközben a fővárosi Xmillió ember által használt tömegközlekedésre nincs forrás, és a főváros bevételeit is elvonják:

"Bár Budapest termeli meg a magyar GDP 40 százalékát, és hasonló nagyságú a személyijövedelemadó-bevétele is, mégis annak túlnyomó részét elvonják a várostól.
Arra is rámutatott, hogy a megmaradt pénzből a városnak sok országos feladatot kell megoldania, és az agglomerációt is ki kell szolgálnia."

3, Végül az utolsó gondolat, ha valóban ekkora pénzhiány van, akkor én a főváros helyében azonnal megszüntetnék minden típusú ingyenes utazást a BKV járatain. Sem a 65év felettiek, sem az ezer féle kedvezményezettek, senki sem utazhatna ingyen a BKV járatain. Ha az állam nem fizeti meg helyettük az árkiegészítést, akkor a BKV szedje be tőlük az utazás árát. Ha nem tetszik, akkor lehet menni a kormányhoz panaszra....

Minerva12 2012.01.30. 20:09:18

32 milliárd kell?? Nézzük csak: Demszky Gábor: 0,2 milliárd, Kocsis István: 1 milliárd, Kapolyi 1 milliárd, Simicska ? .....találjuk már ki! 32 milliárdnak a sokszorosát ellopták....NEVEKET és pénzeket. Legyen vége a tökölésnek.

ToTalc 2012.01.30. 20:10:27

@Dzsok: Elöször a BKV fejeseinek a fizetését,és a juttatásaikat kell elvenni,majd utána lehet cseszegetni a nyugdijasokat...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:13:51

@dzsoni5: A mi városunkat megszállták a fidesznyik fosztogatók.
A kerületünk is egy ilyen nyomi bég valahonnan a fidesznyik-keltetőből.

Hogy itt mit fizetnek és mit nem, azt nem lehet tudni.
Mert mind hazudozik, ahogy Tarlós-Orbán-Rogán is egymást hazudtolják.

Csődbe vitték az országot, a várost, és a BKV-t is...... azt magyarázzák a fosztogató kis g...

elwood 2012.01.30. 20:13:58

"Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor"

ez most derült ki ?

totál úgy emlékszem, hogy másfél éve már nem D. Gábor ül odafent, és hogy Vizézy 2007-től a BKV felügyelő bizottságában van.

ennek fényében kicsit "emúnyóccé" jellege van a posztnak, főleg mivel a kampány arról szólt, hogy van ott pénz csak nem kéne talicskával széthordani, talán még sincs, és talán mégis gondolkozni kéne, és talán az megint nem fog manni

Hajdú Peter 2012.01.30. 20:14:07

"autósbérlet havi 10 ezerért"

Ugy kene megoldani, hogy az autosokat is ugyanazok a paraszt BKV ellenorok ellenoriznek,mint akik a metron, buszon basztatjak az embereket. Ha nincs berlet, akkor eloszor is pofan vagjak, az autost, aztan pedig leszallitjak a jarmurol. Szivesen elneznem, ahogy BKV ellenorok szivatjak az autoskat, de jokat rohognek. :))))))))))))))))))

Sicc 2012.01.30. 20:14:13

Számomra még mindig nem világos, hogy van egy pöcs, akit rogánnak hívnak, és ő majd megmondja, hogy holnaptól kb két és fél millió ember mennyit fizessen a budapesti közlekedésért?
Milyen alapon? Mit tett ez a kis gülüszemű kis hernyó Budapestért? Mit tett le az asztalra? Mit szolgáltatott Budapestnek? Mi adott a turistáknak, magyar állampolgároknak? Milyen alapon ugat bele az életünkbe? Mi a haszna az ő létezésének egyáltalán? Hogy jön ahhoz, hogy emberek tömegeitől követelje a pénzt? Mi volna ennek a jogalapja? Ki az a rogán? Kit érdekel, hogy a rogán? Ő fogja megmondani, hogy a saját szülővárosomban mennyit fizessek, ha saját közlekedési eszközzel akarok a munkába menni? Miért? Hogy jön ő ehhez? Ki adott neki erre engdeélyt, felhatalmazást? hol volt ez az ő hivatásában bármikor is program?

Miért nem lehetne egyszerűen csak nyakon csapni, és a gallérjánál fogva kibaszni az utcára ezt a tetvet?!

ToTalc 2012.01.30. 20:14:32

@dukeekud: Ezt hivják súlyadónak/teljesitményadónak...Találhatok én is olyan dolgot,amiért te is fizethetnél havi 20-30ezret...

ToTalc 2012.01.30. 20:15:38

@Sicc: Ezeken már csak a golyó segit...

Cory76 2012.01.30. 20:16:18

Undorító egy brigád vagyunk

Ducasse 2012.01.30. 20:17:28

Mit ez a nagy visítozás a 28 HUSZONNYOLCADIK autósokat szívató adó miatt!

Egy Közlekedési mérnők hallgató diplomamunkájából derült ki, hogy jelenleg mindössze 27 féle adóval, díjjal szívathatnak meg egy autóst Magyarországon (Csak egy pár: Regisztrációs adó, űzembehelyezési díj, átírási illeték, rendszámtábla költség, útadó, súlyadó, autópályadíj, parkolási díj, kötelező biztosítás, baleseti biztosítás, benzin árában is van vagy három adónem stb. stb..)

Na már most emiatt a nyavalyás 28. adónem havi 10000 rugója miatt nehogy sírni kezdjen valaki!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:18:10

@Sicc: Az utcára ? Vissza a tanyabokorba, ahonnan ideette a fene.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:19:47

@Ducasse: Egyszeri nagyarányú adócsökkentés - mondta Viktorunk, a mintapéldány.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 20:20:39

A lusta autósok miatt van a sok beteg ember és állat a városokban. Ezek egyszerűen gyilkosok, nem lehet tőlük sportolni, gyalogolni, lassan már lélegezni sem. Nyomorult tespedt férgek, még a vécére is kocsival járnak. Undorító népség, fizessenek is havi egymilliót!

HUFCHF 2012.01.30. 20:21:03

Nem lesz itt semmilyen útadó nem kell parázni. Mindenki csinálja csak a maga dolgát bízzunk a kormányban és miénk lesz a mennyek országa!
DE A HITETLENEK MÁGJÁN ÉGNEK MAJD EL! ;D

Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.01.30. 20:21:11

Nekem megérné a 10000/hó autósbérlet. Esetleg felturbóznám azzal, hogy az fővárosi is fizessen, akinek a nagyapja nem Budapesten született...
Persze a GDP 60%-t előállító vidéken is be lehetne vezetni hasonlót, mert én azt látom, hogy nálunk a "pestiek" előszeretettel parkolnak áprilistól-októberig hétvégenként, amit ők utazásnak neveznek - lehet találgatni, hogy a kiválasztottak hová utaznak (nagyihoz tojásért... nagyi kitelepített bizonyára...)

Pizsi16 2012.01.30. 20:21:54

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
Azt pedig , hogy szűröd ki , hogy ki a lusta, ki a rászorult? Diszkrimináció.
A bölcsis gondozónőnk eddig nettó 70. ezret kapott fizetés címszó alatt,( idén kb 10 e kevesebbet) férje rokkant nyugdíjas, van autójuk , unokájuk. Szerinted ,ha még a bérlet megvásárlása is probléma, de az autó szükséges alkalmanként ,akkor mi van?
Vannak Budapesten olyan területek , ahol csak iszonyatos kerülővel és sok sok idő plusszal lehet A-ból B- be eljutni. Ha a BKV- járatokat eddig is ritkították, akkor a helyzet még rosszabb lesz.

2012.01.30. 20:22:30

@Dr. simonmondja.: és mennyit kapott belőle vissza? se iskola, se út, se busz, se metró, se szórakozó közintézmény, se ügyintézés, se semmi...

JoseGee 2012.01.30. 20:23:17

@Lobster1978 @Emmett Brown: Riszpekt nektek! Kötél idegekkel rendelkeztek. Szerintem Nikinél nyugodtan lehetne szedni dugó díjat :D

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 20:26:08

Neki joga van tespedni a kényelemben, akkor fizessen luxus-levegő adót. Mert nekem meg jogom van tiszta levegőhöz! Aki azt szennyezni merészeli merő kényelemből az nyúljon szépen mélyen a zsebébe!!!

ToTalc 2012.01.30. 20:27:28

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Már elég sokat nyultam a zsebembe.Ha ennyi nem elég,akkor az a te bajod...

bda 2012.01.30. 20:27:34

Csak egy példa, igaz 3 éves adatok, arányaiban szerintem most sincs sok különbség. Nekem akkoriban 9000 Ft/hó volt a távolsági 15 km-es bérlet ára, pont annyi mint akkor egy összvonalas BKV bérlet. Végül is teljesen igazságos volt a rendszer én a vidéki paraszt ugyanazért pénzért mehettem 15 km-et szigorúan ugyanazon az egy útvonalon, míg a pesti bunkó akár az egész várost körbeutazhatta, ha éppen arra volt kedve. Amúgy akinek meg nem tetszik ott rendszer jöjjön egy kicsit vidékre nyaralni a járdaszigetre, dolgozni 60-70 e nettóért/hó, alkalmazkodni napi 4-5 buszjárathoz, hétvégente ez redukálódik 2-re stb. Egy biztos történjen bármi mi a vidéki parasztok Tesco, meg bármelyik multi nélkül is tudunk mit enni. Na és Ti ott a beton dzsungelben?
Nektek külön parkokat csinálnak (lásd város liget), hogy legyen hol a kutyátoknak szükségleteit elvégezni, na meg persze nektek jó időben napozgatni és heverészni. Nekem ehhez elég kilépni az ajtón, igaz nekem nem közpénzből tartják rendben az udvarom.
Fizessetek csak. Viktorka éppen eleget tett zsebetekbe az egykulcsos adóval.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:27:56

@dimitrisz: Ülnek a puszta földön és töltögetik az adóbevallást a kutyaól tetején.
Én is attől félek, hogy elvétik a milliárdot és egyszer majd nem kapom meg.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.30. 20:28:42

Parkolási díjak, gépjárműadó... vagy oldják meg amiből akarják.

Bevallom, amikor azt hallottam, hogy a maszop 2/3-ot céloz meg 2014-ben, hatalmasat röhögtem.
Mindenesetre, ha a fidesz havi 10k ft-os sarcot vet ki a szgk. tulajokra, vagy lesz még ilyen húzása, a maszoposok fantazmagóriája valósággá válhat.

Úgy látszik, hogy ebben az országban minden lehetséges. (?)

Canis Lupus Libertas (törölt) 2012.01.30. 20:28:55

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Az csak nézőpont kérdése, hogy egy autóban tespedni, vagy egy 2 milliós településen tiszta levegőt alapjognak tekinteni nagyobb luxus e...

ToTalc 2012.01.30. 20:29:05

@bda: Aham,vagyis dögöljön meg a szomszéd tehene is...

kela-bá 2012.01.30. 20:29:13

@subba_admin: Na itt aztán lehetne dugódijat szedni.Egyenesbe jönne a BKV.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.01.30. 20:30:19

Nem tudom hogy vagytok vele, de nemre korra és külsőre való tekintet nélkül én alkarral a tarkójánál leszorítva nagyon durván seggbekúrnám büntetőleg ezt a "nőt" és aztán lehugyoznám :)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 20:30:42

@ToTalc: Még mindig túl sokan pöfékelnek mérges gázokat a levegőbe, miközben egyedül terpeszkednek a kocsiban. Legalább havi 100.000-re kell emelni a költségeket/kocsi, hogy valami tartós javulás legyen és ne rákban pusztuljon el minden élőlény a városokban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:34:36

@bda: Emilke szippancs. És legelj. Ne gubbasszál itt a betűkön, mert görbül a hátad.

ToTalc 2012.01.30. 20:35:08

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Ha nem tetszik a városi élet,költözz el....

fda 2012.01.30. 20:35:16

@Dr. simonmondja.: "A ti falutok hány milliárdot is adózott a közösbe ?"
Nem az összeg nagyságrendje az érdekes, hiszen te is gondolhatod, hogy sokkal kevesebbet, mint egy nagyváros.
Nézzük az arányokat: Budapesten 1200 forint közlekedési költségből átlagban 500-at fizet meg aki utazik, 700-at pedig az ország egésze.
Namost az én itthoni 1200 forintos közlekedésembe nem kapok a közösből 700 forint hozzájárulást, és ez igazságtalan hátrány a főváros támogatottságával szemben.

M&Ms (törölt) 2012.01.30. 20:35:27

Elhiszitek nekem, hogy ebből a javaslatból kb. annyi lesz, mint abból hogy Bp.-t 23 külön városra és egy megyére osszák?

@Dr. simonmondja.: Tudod ebben az országban kétfajta ember létezik, az egyik aki pestiekre és vidékiekre osztja ezt az országot, a másik pedig aki leszarja, és nem foglalkozik ilyen megosztással. Büszke lehetsz magadra, hogy az elsőbe tartozol.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:38:22

@fda: Akkor mondok neked egy újat. - Vidéktámogatás.
Hallottad már ezt ?
Ez nem azt jelenti, hogy a vidék támogatja Budapestet, hanem azt, hogy Budapest támogatja a vidéket.

Félek, hogy ez így egyszerre sok lesz neked.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 20:39:28

@ToTalc: ha meggyilkolod az élőlényeket a kényelmed érdekében, akkor egyszerű gyilkos vagy. Egy náci elgázosító gyilkos.

niklex 2012.01.30. 20:40:14

Az ötletelésnek több olvasata van:
1. Az államnak szerződés szerint kellene fizetnie X milliárd Ft-ot, de nem fizet. Lehet mondani,hogy az is adópénz lenne, meg az autós pénz is az, de az állam vagy tartsa be a szerződést, vagy kössön új megállapodást. A jelenlegi megállapodást meg a Főváros perelje ki (ha Tarlós úr meri)
2. Az autósadó technikailag valszeg kivitelzhetetlen. csak példa: mi van, ha vidéki valaki évente 1-2 szer kell, hogy bejöjjön Budapestre? Mi van ha majd' mindennap? Mi van ha budapesti vidékre jár dolgozni? Mi van, ha kórházba visznek valakit? Mi van ha átutazik Budapesten, merthogy elkerülni elég nehéz? Ugyanannyit fizet a havi 100 km-t autózó, mint a 5 ezret? És az adóért lesz szolgáltatás, pl. kátyúmentes út? A BKV bérlet ára levonható?
3. De a legjellemzőbb: ahogy kitör a botrány ,az összes politikus tagad,hárít,hazudik, és persze rögtön lebukik. UNDORÍTÓ FÉREG TÁRSASÁG!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:40:47

@Dr. MMs drazsé: Az ország megosztását vállalom. Eddig egybe volt, de én szétpisáltam.

kela-bá 2012.01.30. 20:40:49

Valóban elég már az autósok állandó szivatón tartásából, és talán nem is lesz ebből semmi, várjuk ki a végét, addig kár az idegeket roncsolni, mert ne feledjük belőlünk csak egy van. Talán sokan nem tudják van egy új kormányzati honlap : www.joallam.komany.hu Ide kell minden észrevételt elküldeni. Talán hasznosabb lesz mint itt egymást cikizni, durván sértegetni. Tisztelet a kivételnek !
További szép estét !

ToTalc 2012.01.30. 20:41:42

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Náci elgázositó gyilkos.Úgy látom nagyobb a baj,mint gondoltam...

Dzsok 2012.01.30. 20:43:40

@fda: Magyarország eladósodottságának az egyik oka a hitelből épített autópályáink által felhalmozott adósság. Az autópályaépítés aranykorában volt olyan év amikor 2500milliárd Ft ment el közútfejlesztésre egy évben. Az önkormányzati rendszerünk minden régiós versenytársunkhoz képest túlméretes, rengeteg ingyenélő embert tart el, évi 2900milliárd Ft-ba kerül, ez a büdzsé tartalmazza pl. a helyi útépítés projekteket, de van benne svájci fran hitelből felújított főtereknek is a hiteltörlesztése is.

De ha már támogatási arányról beszélsz, a PPP konstrukcióban megépített M6-os autópályát napi 8000 autós használja és szó nélkül van rá 66milliárdFt-nak megfelelő eur amit a kormány fizet. Ez nem egyszeri költség, hanem a következő 30évben minden évben fizetni kell. A BKV naponta 1,3millió utast szállít és nincs 70milliárdos forrás az üzemeltetésére.....

ToTalc 2012.01.30. 20:43:47

@niklex: Mi van, ha kórházba visznek valakit?

Ha reggel lemegyek a balcsira.és este visszajövök,ki kell fizetnem a 10napos matricát...

maythebetter · http://www.szuperakcio.hu 2012.01.30. 20:43:49

Eddig is kerültem ezt a redvás várost ( és ez született budapestiként írom ), de ezek után a lehető legnagyobb ívben.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 20:44:25

@ToTalc: nagyobb. Úgyhogy a helyedben szakemberhez fordulnék.

fda 2012.01.30. 20:45:36

@Dr. simonmondja.: "Félek, hogy ez így egyszerre sok lesz neked."

Úgy látszik, ez már magyar betegség, hogy mindenféle jöttment paraszt bunkó stílusban beszólogat a fórumozóknak. Valahogy angol nyelvű fórumokon sosem ezt tapasztalom. Másfelé értelmesebb, kedvesebb emberek élnek? Lehet, hogy van alapja a "bunkó pesti" sztereotípiának?

Primitív stílusban nem beszélgetek, úgyhogy morogd ki magad nyugodtan, én nem reagálok rá, szia.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 20:46:58

@Dzsok: Te ilyeneket ne is írj, hogy az államadósságért is ezek a mocskos tetvek felelősek, mert már így is tiszta ideg vagyok a rohadt autósoktól.

ToTalc 2012.01.30. 20:47:54

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Azok után amit leírtál,szerintem neked kell szakember...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:48:10

@Baga Mary: Demszki nem ment csődbe. Orbán Viktor ment csődbe,
meg Tarlós.

És annyi városos országod lehet, amennyit csak építesz magadnak.
Nem kell nyávogni.
Húzzál föl néhány világvárost a legelődön és máris lesz több városod.
Budapestet el is felejtheted.

Egérfogó 2012.01.30. 20:48:31

Nem a parkolási bevételeket kell átcsoportosítani a fővároshoz, hanem a parkolási társaságokat kell integrálni a BKV-ba.
Mi az ördögnek kell Budapestre, annyi féle ellenőr. A meglévő állományokat össze lehetne vonni és a felesleget átadni az FKF-nek. Legalább a BKV ellenőr nyugodtan el tudná szívni a cigijét és közben még pénzt is termelne a parkolási büntetésekkel.

maythebetter · http://www.szuperakcio.hu 2012.01.30. 20:49:07

@Dr. MMs drazsé: A neved elől a Dr. biztos csak viccből van, mert elárulok egy titkot hülye gyerek:
pest csak papíron támogatta a vidéket, amióta a világ világ, guglizzál rá tanult barátom, hogy a fővárosban mennyit is fizetsz egy m3 vízért, és mennyibe kerül pl Szabolcsban, ahol az átlagfizetés a pestinek az egyharmada? Na ugye, hogy ugye, Te elmebeteg....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 20:50:18

@fda: Akkor a pénzedet se küldöd a város támogatására ? Öri hari ?

Mitzimackó 2012.01.30. 20:50:51

@Baga Mary:
"1990-2010-ig megválasztottátok Demszky-t főpolgármesternek és most csodálkoztok hogy csődben van a "főváros", annak ellenére hogy lassan a volt szdMSZP-s polgármesterek nagy része a börtönnel kacérkodik? Megsúgom, nem csak a "főváros", hanem a kerületek zöme legalább akkora szarban van, ha nem nagyobban. És ez így van jól ... "
meg a fideszes vezetésű városok dettó nyakig a szarban devizával eladósodva, a megyékről már nem is beszélve, úgyhogy sátáp!

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.01.30. 20:52:23

nem tudom posztolta-e valaki, nem olvastam végig 500 kommentet, de szerintem parádés, lehetne a BKV új himnusza: www.youtube.com/watch?v=oepaCAWoB3I

Mitzimackó 2012.01.30. 20:52:54

@Egérfogó: csakhogy a parkolási társaságok azér lettek, mert a fővárosnak nem volt pénze megépíteni a parkolóóra -infrastruktúrát.... hehe

Melee 2012.01.30. 20:56:25

Egy normális demokráciában...
1. Hűtlen kezelés vádjával pert indítanának az előző városvezetés ellen.
2. Megszüntetnék az idióta kerületi polgármesterséget.
3. Összevonnák a parkolási társaságokat a közterület-felügyelettel.

Magyarisztánban ez a következőképp zajlik.
1. Fosik a kormánypárt attól, hogy az előző városvezetés kiteregeti az ő szennyesét is, ezért csak úgy vonják felelősségre, hogy az ne fájjon.
2. Ajnározzák a kerületi polgármestereket, mert az ő kutyájuk kölyke.
3. A feneketlen zsebnek számító parkolási pénznyeldét a haveri kör által vezetett kusza rendszerben üzemeltettetik.

Hülye aki elolvassa! 2012.01.30. 20:57:12

Jó kis gumicsont! Lehet rágódni rajta pár napot.

maythebetter · http://www.szuperakcio.hu 2012.01.30. 20:57:12

@Mitzimackó: Neked csak egyet mondok: A grafikont, hogy melyik város, megyeszékhely stb... van annyira eladósodva, mint az igen tisztelt Tarlós(Demszky, ki nem szarja le) , légyszi linkeld már be. A kussolásról meg annyit, a kurvára nagyra értékelt világváros mára egy büdös szemétdombbá zülött, és ezt a pestiek nagy része meg is erősíti, már amelyik nem egy ilyen elvakult, agyament és szűklátókörű lokálpatrióta. Ez van Apám.

vernarancs 2012.01.30. 21:00:39

@Emmett Brown: Ne etesd mar a trollt! Nem latod, hogy egy ostoba irigy ember akinek nincs penze autora :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.30. 21:01:00

@maythebetter: Úgy érted, hogy utálja a városunkat minden ideköltözött fidesznyik pártállami fosztogató ?
Ja. Utálja.
És ez kölcsönös.

lorinser 2012.01.30. 21:02:02

Ne reagáljatok már erre a ◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► nevű elmebeteg baromra!!! Azért mert nem telik neki csak egy rozsdás biciklire, azért az autós a hibás.
Én meg utálom az idióta, úton imbolygó bicikliseket akik valami miatt azt hiszik, hogy az út közepén kell haladniuk. Mert megtehetik. Veszélyeztetve ezzel saját magukat is, de ezt a tekerés miatt oxigénhiányos agyukkal már nem ismerik fel. Amúgy a bicikliseknek is kötelezővé tenném a KRESZ vizsgát mert életveszélyes amit az utakon művelnek. Ja, és fizessenek 10 rongyot ők is.

M&Ms (törölt) 2012.01.30. 21:02:29

@maythebetter: Ha tudni akarod igen viccből, az írni nem tudó köztársasági elnök úr miatt van, mint még jó néhányunknak :D Másrészt meg nem tudom mire kapod fel a vizet, én egy szemléletet vázoltam fel, egy szót se említettem semmiféle vízdíjról, vagy hogy hol mennyi a fizetés. Csak úgy megjegyzem nem 3szoros hanem inkább 1,5-2 szeres átlagba. Egyébként az se a vidék hibája, hogy ilyen egyenlőtlenségek vannak. Az a baj, hogy sokan felszínesen ítélik meg a dolgokat, ld. minden vidéki egyenlő, és ez csak egy példa amit fentebb említettem. További szép estét mindenkinek!

Egérfogó 2012.01.30. 21:03:11

@Mitzimackó: A parkoló óra üzemeltetést most is egy másik Kft. végzi.
Elég viccesen van összehozva, hogy ki mit is csinál a parkoló üzletben.
A baj inkább az, hogy a probléma méretéhez képest nincs elég bevétel a parkolásból.

Melee 2012.01.30. 21:05:34

@Mitzimackó: A parkolási társaságok azért lettek, hogy a vörös és narancs cimborák tudjanak lopni. A Centrum parkolási társaság tulajdonosai között van egy Fideszes képviselő nagybátyja, és egy MSZP-s sógora (vagy sógornője). A kerületek olyan szerződéseket kötöttek a parkolási társaságokkal, melyben garantálták azoknak a bevételt, és fizettek, ha a parkolási társaság nem volt elég nyereséges.

lyken 2012.01.30. 21:06:32

@mement: Elnézést, közben utánanéztem és nem 150, hanem 234%. Ennek tükrében még gyengébbek a számaid.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 21:16:17

@vernarancs: @lorinser: lehet, hogy a bringám többet ér mint a hulladék hitelre vett szar verdátok.
De az egészségem egészen biztosan. Troll, mi? Primitív fajankók vagytok.

Dzsok 2012.01.30. 21:16:56

@maythebetter:
Város neve / Adósság / Lakosság / 1főre jutó adósságállomány (2009)
Pécs 35,8milliárd 157721fő 227ezerFt
Budapest 250milliárd 1,73mfő 144ezerFt
Miskolc 31,1milliárd 168ezerfő 185ezerFt
Debrecen 29,9milliárd 208ezerfő 143ezerFt
Hódmezővásárhely 21,3milliárd 47ezerfő 453ezerFt
Szolnok 19,8milliárd 74500fő 265ezerFt
Nyíregyháza 18,8milliárd 118ezerFő 159ezerFt
Esztergom 18,6milliárd 31ezerFtő 600ezerFt
Sopron 17,4milliárd 61ezerfő 285ezerFt
Székesfehérvár 16,9milliárd 102ezerFő
Kaposvár 16,5milliárd 68ezerFő 165ezerFt
Kecskemét 16,3milliárd 113ezerFő 144ezerFt
Tatabánya 14,8milliárd 70ezerFő 211ezerFt
Dunaújváros 13,8milliárd 48ezerFő 287ezerFt
Szombathely 13,6milliárd 80ezerFő 170ezerFT

Egy főre jutó adósságban sajnos nagyon magas az eladósodottság mértéke vidéken.

niklex 2012.01.30. 21:18:41

@To Talk: hadd ne részletezzem,nem hinném,hogy feladatom, de a balatoni utat megtervezed, és eldöntöd, de ha a gyereked esetleg összetöri vagy megégeti magát,akkor azonnal indulsz (ne mondd,hogy mentő, mert lehet, hogy az órák múlva jön...). Biztos előbb elmégy matricát venni...

aladdin 2012.01.30. 21:20:25

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
azért egyedül tespedve az autóban elvihetem a gyereket mondjuk az orvoshoz, kórházba stb?

Exploiter 2012.01.30. 21:22:28

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Nem vagy te troll, ne félj, én tudom.
Majd ha egyszer nagylány leszel és valami gazdagabb vén fazon vesz neked egy cuki kis kocsit a lelkes szolgáltaidért cserébe, te is kinövöd ezt a korszakot.

brumeszkosz 2012.01.30. 21:24:06

@Mitzimackó:

Ezek a cigány törpe seggét nyalok azt hittem csak tolvajok, de most már látom hülyék is vagy minket néznek annak..

Évi 120 ezer hát Margit noooormááális vagy???

Ezekkel már tényleg csak Kalasnyikovval lehet szót érteni.

aladdin 2012.01.30. 21:24:37

@lorinser: egyetértek a javaslattal! Láttam már piroson áthajtó zebrán öreg nénit elütő biciklis lányt.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 21:26:26

@aladdin:Az orvos házhoz jön, a kórházba elviszik.
@Exploiter: Anyádnak lehet, hogy ebből lett pénze. Láttad már apádat, vagy sose derült ki melyik gazdagabb vén fazon volt?

ToTalc 2012.01.30. 21:26:33

@niklex: (gondolom nekem irtad)

Azt akartam érzékeltetni,hogy ugyan ugy kérni fogják a 10000Ft-t,mert nem érdekli őket,hogy csak egyszer,és kórházba...

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2012.01.30. 21:27:53

Egy másik blogon olvastam egy agyhalott tökéletes megoldását, miszerint a marihuána legalizálásából befolyó összegből lehetne megmenteni a BKV-t. Szóval nem lesz útdíj ;D

Flandera János 2012.01.30. 21:30:10

@Mitzimackó: Az másik oldalon szintén köztörvényes bűnözők lopták , lopják az adófizetők pénzét .

0.5 bit 2012.01.30. 21:30:48

A lényeg azt hiszem lemaradt. A 10e/hó matrica csak azért került be a javaslatba, mert ez már 2012 május/július elsejével hatályba léphet. 2013-tól viszont már nem elmaradott technológiai szinten megvalósított matricás rendszert képzelnek el:

"iii. javaslatot tesz a fővárosi helyi közösségi közlekedésének 2013-tól érvényes finanszírozási rendszerére, figyelembe véve a személyforgalmi behajtási díj bevételi ... továbbá a helyi közösségi közlekedés viteldíjainak és fővárosi parkolási díjak inflációkövető emelését is.
...
v. javaslatot tesz a személyforgalmi behajtási díj teljes értékű technológiai környezetben (kamerarendszer, elektronikus fizetési rendszer) 2013 során történő bevezetéséhez szükséges jogszabály-módosítások ütemezésére, koncepciójára vonatkozóan, illetve az elérhető források feltárásával - amennyiben lehetséges - a projekt Közlekedés Operatív Programból történő finanszírozására."

A kérdés inkább az, hogy első lépésben (a pakrolási zónák is folyamatosan "híztak") milyen terültre vonatkozik és ezzel mely hídak "ingyenessége" szünne meg:
1, kiskörút: Erzsébet híd, Lánchíd
2, nagykörút: Erzsébet híd, Lánchíd, Szabadság híd
3, hungária: Margít híd, Erzsébet híd, Lánchíd, Szabdság híd és Petőfi híd

fda 2012.01.30. 21:31:19

@Dzsok: "volt olyan év amikor 2500milliárd Ft ment el közútfejlesztésre egy évben."

"M6-os autópályát napi 8000 autós használja és szó nélkül van rá 66milliárdFt"

Hm. Ha ezek a számok így igazak (én nem tudom ellenőrizni), akkor tény, hogy a 70 milliárd már nem is tűnik olyan irreálisan soknak...

Mondjuk az hogy van rosszabb példa (tehát nagyobb pocséklás) is, az nem jelenti automatikusan, hogy a BKV 70milliárdos igénye jogos, de a számok alapján nem egyértelműen elvetendő.

Exploiter 2012.01.30. 21:31:27

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

:)
Nem illik így mocskolódni, cica, nem olvastad a hippilapokban? Love&peace, meg minden.

Exploiter 2012.01.30. 21:34:18

@djlaczko:

Pedig ez amúgy jó ötlet. Nekem tetszik.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.01.30. 21:36:51

Beszélgetés egy fővárosi patikában:
Néni: - Na de az egykulcsos...
Megmondós Patikus: - Az a Gyurcsány volt, ne tessék aggódni.

Méghogy népharag....

Sicc 2012.01.30. 21:37:10

OK. Fizetek hav itízezret a fővárosnak, mert a BKV-nak is kell ennyit fizetni.
De. Akkor kérném a következőket, mert mi is kifizetjük a BKV jegyekben, bérletekben mindezeket:

- Ingyenes gépjármű vásárlás
- Ingyenes tankolás
- Ingyenes szervizelés
- Ingyen sofőr minden autóra
- Ingyen alkatrész
- Nincs súlyadó
- Nincs parkolási díj
- Nincs regisztrációs adó
- Nincs átiratási illeték
- Ingyen gumicsere
- Ingyenes gépjármű mentés

Ha ezt kifizeti a gülüszemű rogán, akkor mehet a balhé, fizetek havi tízezret.
Addig pedig kussolsz, kis hernyó!

tobias2 2012.01.30. 21:40:21

Szerintem tök jó ötlet a havi 10 000 forintos budapestiautózás-díj. A demokrácia jegyében persze minden más településnek is be kellene vezetnie ugyanezt... Ha tehát valaki Magyarország összes településére érvényes behajtási engedéllyel akar rendelkezni, az pengessen ki 3200 * 10 000 = 32 millió forintot havonta. Már csak azt kell kitalálni, hogy egy autón hova a francba lehet ragasztani 3200 matricát.

csak_csendben2 2012.01.30. 21:45:59

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
Nem, te nem troll vagy, csak szimplán hülye és éretlen (fiatal).

1. Lehet neked alternatíva a kerékpár, meg jó poén még olyan fiatalon, de mikor az embernek családja van (ha azt írod, hogy 3 gyereked van és Dunakisziről kerekezel be minden nap a 7. kerületbe körberöhöglek, és az lesz a válaszom, hogy én meg az Antarktisz császára vagyok), akkor kicsit átértékelődnek a dolgok. Nagyon sok családnál az autó nem luxus valami, hanem "létszükség", ami az is lesz, még 500 Ft/l-es benzinnél is, mert nincs más lehetősége.

2. Az a tipusú "sötét" zöld vagy, akinek az agyát sikeresen átmosták és elhitették veled, hogy a személyautók miatt van a levegő szennyezettség. Mondjuk nézzél körbe a BKV buszainál, a teherautóknál, a nagyobb égetőknél, és a lakosság fűtési szokásainál (fa, meg ami a kezébe akad).(Kínában sem az okozta a gondot, hogy hirtelen rohadt sok személyautó lett, hanem hogy egy rahedli gyárat húztak fel nagyon rövid idő alatt úgy hogy szartak a környezetvédelmi előírásokra, csak a szén felhasználásukra kell egy pillantást vetni.)

Hentesező 2012.01.30. 21:53:06

Ez egy szar írás, szar a kindulópont, de az
"EGY A JELSZÓNK, AUTÓSBÉRLET" sor az ismert dallamra annyira jól leírja ezt a bagázst, hogy nem tudok nem hálás lenni a szóért.

Airgüzü 2012.01.30. 21:53:26

@soniq: Baromság! Ebben az országban már mindenki mindent bőségesen megfizetett! Különösen az autósok, akik kb. 15 féle jogcímen fizetnek többet a közösbe, mint a gépkocsival nem rendelkezők.
Te hol élsz, ha szabad kérdeznem? Vagy krőzus vagy? Vagy nem érzékeled, hogy akármennyit is fizetünk - ilyen, olyan jogcímeken -, sosem lesz jobb, csak harminc éve mindig rosszabb és rosszab, mert elherdálják, ellopják, felelőtlenül gazdálkodnak a pénzünkkel. Kifolyik a kezük közül, mint szitából a víz. Inkább hatékonyabb gazdálkodást, hozzáértést, szakszerűséget és pénzügyi fegyelmet kellene minden pénzt kezelő közintézménytől és politikustól megkövetelni. Az ország erei fel vannak vágva, kivéreztetik, hiába dolgozunk, lassan csak az állam túléléséért munkálkodunk, nekünk meg semmi sem marad. Sosem elég a pénz! Elég volt! Követeljük, hogy az ÖSZZES felelőst kutassák föl, állítsák bíróság elé, fizessék vissza az elherdált és ellopott közpénzeket, a méltatlanul kifizetett prémiumokat, s hozzunk külföldről szakembereket a főbb állami vállalatok irányítátása. Magyar zemberben már sajnos egyben sem bízom - hiába verjük a mellünket fenenagy szürkeállományunkkal hencegve -, mert mind kötődik valamelyik párthoz. Vagy ha nem, akkor eleve nem is kerülhet senki döntéshozói pozícióba. A BKV-t meg fel kell számolni! Hatékonyan működő, takarékos gazdálkodást folytató korszerű magáncégeket kellene megbízni ezzel a közfeladattal. Ők biztos vagyok benne, megtalálnák a módját a normális működéshez. Amúgy a tömegközlekedés a világon mindenütt dotált, az állam szabályozott módon, elvszerűen támogassa valamilyen formában, akkor elfogadható mértékű és reális árak mellett is működni fog. A közlekedés egy nagy biznisz, csak ilyen vízfejű idióták kellenek, hogy még az se működjön. Röhej, hogy perzisztált a BKV, hogy örökösen kuncsurugni kellett nekik a pénzért, s hogy baromnál barmabb vezetők váltogatták egymást (Aba, Antal, Kocsis, Vitézy), akiknek a feladataik kimerültek abban, hogy kinek mekkora prémium jár a tönk szélére juttatott gazdálkodás ellenére, s hogy éppen melyik pártkasszába talicskázzák ki a közpénzt. Hányinger!
Továbbá az is furcsa, hogy mi lesz pl. a Pesten átmenő, ide csak egy-két napra jövő külföldiekkel? Azok is fizetni fognak fővárosi útdíjat? Mert ha kellene nekik a tízezres matrica, az a turismust is visszafogja. Ha meg nem kell, az diszkrimináció. És akkor mi lesz a dugódíjjal? Az a rendszámcsere és a matrica után a következő projekt lesz? Szóval egymást múlják alul hülyeségben, megfontolatlanságban a politikusok, s van néhány hülye, aki még ezt át nem látva helyesel is...

tobias2 2012.01.30. 21:53:53

@csak_csendben2: Van egy atomfizikus ismerősöm, aki pár éve Budaörsről kerekezett be minden nap a XIII. kerületbe és este vissza. Aztán megelégelte, hogy nem tudja eltartani 5 gyerekét a fizetéséből, és ráadásul nem elég, hogy szívja a port, de még naponta el is akarják gázolni, és kivándorolt Kanadába. Ott is kerékpárral jár dolgozni. :) és már szépen el tudja tartani a családját. Szabad idejében kerékpárversenyeket nyer.

M&Ms (törölt) 2012.01.30. 21:56:57

@maythebetter: De várjál ezt szerintem nem is nekem akartad írni, hanem @Dr. simonmondja.: -ának. Akkor nem szóltam! :)

aladdin 2012.01.30. 22:01:02

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
szegénykém nagyon frusztrált vagy. van esetleg még más bajod is ami miatt a dühödet az autósokon, kutyán-macskán töltöd le?

reálisan 2012.01.30. 22:02:00

Egy balfácán itt föntebb beírta, hogy ismerőse kiment Kanadába és milyen rohadt jól él. Ez egy baromság, még akkor is ha az illető egy liberális aki mindenhol és sehol sem érzi magát otthon. Van pár ismerősöm Kanadában és nagyon nem boldogok.

Én is dolgoztam külföldön sokáig, de semmi pénzért nem élnék ott, idegen ott az ember, kikészülnek idegileg azok akik emberi kapcsolatra is vágynak, magyarul a normálisabb emberek.

Airgüzü 2012.01.30. 22:02:44

Ha bevezetik ezt a baromságot, az Alkotmánybíróság elé kell vinni az ügyet, mert semmi plusszot sem kap érte senki, és megvalósítja a kétszeres (háromszoros) adózás tényét is. És körbeállni autókkal a parlamentet, Rogánék hivatalát , tiltakozó emberekkel, hogy ott rohadjanak meg, ahol vannak!
Mi köze az autósoknak a BKV-hoz? Ezt elmagyarázná valaki? Rogánkám! Egy akkor pöcs vagy, hogy egy hangyában nagyobb felelősségtudat, s egy lótetűben több az ész! Gondolkodj már kicsit, mielőtt valamit felböfögsz!

tobias2 2012.01.30. 22:07:38

@reálisan: Maga netán jobbfácán? Esetleg középfácán? Tolla is van? :))

jpmjpm 2012.01.30. 22:13:53

akkor már miért nem a bkv bérletet emelik a duplájára? így az fizetne, aki haszálja is a bkv szolgáltatását. nem pedig az, aki nem. agyrém ez a gondolkodás amit politikai körökben megengednek maguknak.

fogash 2012.01.30. 22:14:03

@Dr. simonmondja.: "Győr egy pattanás az Audi seggén."
Az a pattanás a világ második legnagyobb kapacitású motorgyára (2,2millió motor évente). Nem az Audi-világé, nem a VW-birodalomé, hanem en bloc. Meg mellette van egy autógyár (kapacitás: évi 80ezer autó), meg most épül mellé a második (kapacitása évi 100ezer autó felett)

"Lássuk be, hogy még a kerületem is nagyobb Győrnél."
Az, hogy a hozzád hasonló sok korlátolt barom összecsődült a kutyaszaros, körbehugyozott kerületedbe, sok büszkeségre nem ad okot...

stimmel 2012.01.30. 22:14:28

Aki leszólta Győrt, majd mesélje már el, mi a gond ezzel a várossal? Zavarja a fejlődés? Baj, hogy itt nem bűzben, zajban, koszban élnek az emberek? Príma világ ez. Az, hogy az emberek gyakran megállnak beszélgetni egymással, nem a nevezett autógyár érdeme. Így van ez errefelé, a messzi, elmaradott vidéken (itt lakik az ország 4/5-e).

Amúgy a nem kicsit problémás kérdést látszólag megoldja az üzemanyagárak növekedése. Hol vannak már a jó kis régi pösti dugók...?

És miért is adjon a kormány pénzt a BKV-ra? Nem pumpált-e bele eleget mindannyiunk (nemcsak a fővárosiak, ott van még a maradék 4/5-öd) adóbevételeiből az állam? Nevesítve lett a maffia, az egymásra mutogató BÖSZmék, szóval evidens a megoldás.

stimmel 2012.01.30. 22:16:10

"a világ második legnagyobb kapacitású motorgyára"

Melyik az első?

"Az, hogy a hozzád hasonló sok korlátolt barom összecsődült a kutyaszaros, körbehugyozott kerületedbe, sok büszkeségre nem ad okot..."

Hát, ez eléggé találóra sikeredett.

dr. pretender 2012.01.30. 22:16:33

@luciferko: jah tényleg, akkor volt, hogy egy reggel 400 busz nem indult el :D

Reggie 2012.01.30. 22:19:35

@aladdin: lehet reg tosztak meg.

fogash 2012.01.30. 22:23:05

@Dzsok: "Bár Budapest termeli meg a magyar GDP 40 százalékát,"

Hőőő...!!!! Azért nézzük már meg, hogy az a negyven százalék akkor is csak sírva jön össze, ha az összes ORSZÁGOS cég teljes GDP-termelését a SZÉKHELYÉRE könyvelik, nem a TELEPHELYEIRE. Úgy könnyű a 40%-ot összehozni, hogy az összes OTP-fiók, az összes MOL benzinkút, az összes CBA, az összes E-On, GDF, EDF, ésatöbbi mind Bpestre könyvelődik.

Érdemes lenne a telephelyek szerinti megoszlást is megnézni, rögtön kiderülne, hogy a szép fővárosunk milyen nagyon alulteljesít az egy főre eső GDP vonatkozásában. Akárcsak az egy főre eső SZJA ügyében, amivel igencsak hátul kullog a sorban.

De a legjobb bizonyíték, hogy szarra se való az egész ott volt az orbánista tüntetésen: annyi embert (100-200-400ezer, vagy egymillió, tökmindegy) nem lehet buszokkal megmozgatni, az biza 90-95% budapesti illetőségű agyhalott volt.

tede 2012.01.30. 22:37:16

Fizessenek a gazdagok. Helyes. Nekem nincs autóm, de nem is tudnék fenntartani. Aki fenn tud egy autót tartani, az kitud fizetni havi 10e forintot.

HerrBürgermeister 2012.01.30. 22:38:01

Havi 6milliárd Ft jönne be? Orbán egyből elszedi, Tarlós meg szedjen be mást.

dr. Bubó 2012.01.30. 22:39:31

@Kőmíves Kelemen: benzin a tűzre???? na ne nadzzoljunk ! ezt a rongyrázást nem szeretem!

@Prof. Dr. Valahol Máshol: "megoldás egy új állami szerv létrehozása, a "matricaőrség" felállítása lehetne."

matricakommandó !!!!

@losonczielvtárs: számold má meg hány országos álami szerv (f@sz, po:cs) van pösten... nagggyából az összes...

@zero: dr. tarlós elhatárolódik magától is... én meg tudom érteni...

@dr. gramercy: "tarlósnak ha egy csöpp esze lenne azonnal eltávolodna a fidesztől, vinné magával a pár tucat még épelméjű fideszest,"

egyrészt épelméjű nincs... az paradoxon "épelméjű fid eszes"
másrészt a fidest a pénz tartja össze a farkasok akörül gyűlnek. a gyengeelméjű zombirka szavazók pedig a drága pénzen vett mosópor reklámok szerint ikszelnek...

Reggie 2012.01.30. 22:40:13

@fogash: Jo kis szoveg, kar hogy hazugsag az egesz. Nezd meg a KSH oldalat. BP-en a legnagyobb az atlag brutto kereset, igy SZJA ugyben is legelso.

Exploiter 2012.01.30. 22:42:32

@tede:

Az, hogy valaki (még) fenn tud tartani egy kocsit, nem jelenti automatikusan azt, hogy gazdag. Helyi viszonylatban persze annak számít, de ez csak azt jelzi, hogy milyen elbaszott egy hely ez. Nem csoda, hogy a hozzád hasonló szerencsétlen, megkeseredett embereket is egyre nagyobb számban termeli ki.

SvenH. (törölt) 2012.01.30. 22:45:15

@fogash: vannak a tenyek...
pl. az hogy Bp termeli meg a GDP 40 szazalekat, ezt most vitatni vagy ketsegbe vonni lehet de ha hulyenek neznek akkor ne csodalkozz

butasagokat beszelsz az SZJA tekinteteben is
www.fizetesek.hu/elemzesek/hatalmasak-a-regiok-kozotti-berkulonbsegek/41114

SvenH. (törölt) 2012.01.30. 22:47:31

@tede: autot nem csak ugy lehet fenntartani hogy minden nap a segge ala vagja gurulo esernyokent
lehet ugy is hasznalni pl. hogy a teli gumit is megsporolja az ember es ha el kell menni valahova akkor erosen filozik a BKVn...

dr. Bubó 2012.01.30. 22:47:46

@Karcolt lendület: "A Budapestnél jóval nagyobb forgalmú Buenos Airesben is csak első ajtón lehet felszállni, a buszon kell fizetni minden egyes utat "

na huzz a picsába ezzel az ORTODOX megoldással... hogy az utasok fizessék a szállítás díját... te rohat ellenforradalmár... mit akarsz még???? a nyugger is fizessen??? te hüje vagy ! ezután má az jön hogy a politikus ne használjon szírénát??? b+ rendnek kell lenni !!!!

tede 2012.01.30. 22:50:32

@SvenH.: Majd ha ráérek, akkor sajnálom az autósokat. Még most is annyi az autó a belvárosban, hogy nem igaz, pedig állítólag drága a benzin. De ez nem látszik a forgalmon. Majd ha lesz végre egy combos útdíj vagy behajtási díj, akkor nem lesz ennyi autó, kevesebben büdösítenek a belvárosban.

Exploiter 2012.01.30. 22:54:40

@tede:
A forgalom sűrűsége jelentősen csökkent az utóbbi egy évben.

dr. Bubó 2012.01.30. 22:56:20

@Dr. simonmondja.: hm... tarcsunk konzíliumot...

az sokat segíteni az utazási komforton? legalább érzetben, ha minden 50 éves BKV busz után kötnénk egy fidesznyiket? hm... nem is tudom... szerintem a lerobbant buszok dacára a közhangulatot fel lehetne dobni... még az autósokét is...

kultúrpesszimista 2012.01.30. 22:57:29

Aki fizetné a 10e Ft-os bérletet, az egy lúzer fasz. Ennyi. Polgári elégedetlenség, passzív rezisztencia, láttak már ilyet.

Lobster1978 2012.01.30. 22:59:22

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Felkeltetted az érdeklődésemet a motivációidat illetően. Szeretnék többet megtudni arról, mi vitt arra rá, hogy elkezdj ezzel a témával foglalkozni. Figyelembe véve az érveket nélkülöző, pusztán emocionális és vulgáris támadásaid - és kiegészítve a friss bloghu regisztrációval - úgy látom vannak dolgok amikkel még nem találkoztál. Elsőként segítenék neked a vita fogalom megismertetésével.

"A vita érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése. A vita, az érvelés több társadalomtudomány eszköze és témája, például politika, retorika, filozófia, etika, jog, kommunikációelmélet, logika, pszichológia, stb. A vitának vannak erkölcsi szabályai, ezt nevezzük vitakultúrának."

Még itt - ezen a tipikusan túlfűtött blogon - is jellemzően megpróbálnak érveket ütköztetni az emberek. Néha nagyon nem sikerül, és bizony vannak jócskán trollok is. Azonban a te viselkedésed meglehetősen kilóg a sorból. Az ilyen fokú vulgaritás és agresszió csak erősen érzelmileg indukált megszólalásoknál fordul elő. Ez, és a realitásokat szinte teljesen figyelmen kívül hagyó megszólalásaid elsősorban vagy nagyon fiatal életkorra, vagy alacsony EQ-ra és esetleg IQ-ra utalnak. Jóhiszeműként inkább az életkort tippelném (no meg a szívecskés nickből ítélve).
Kérlek mondd el, mi az ami miatt ilyen érzékenyen érint e kérdés? Van valami személyes érintettséged a témát illetően?

Pár reakció még az eddig írtakhoz.
"Mert nekem meg jogom van tiszta levegőhöz! Aki azt szennyezni merészeli merő kényelemből az nyúljon szépen mélyen a zsebébe!!!"
Örömmel olvasom, hogy nálatok már nem távhő vagy egyéb energiahordozó égetéséből származó fűtésrendszer van. Gondolom tisztában vagy a ténnyel, hogy a légszennyezettség egyik fő okozója ugyanis a fűtésből származik. És persze te mint lelkes környezetvédő támogatod a tömegközelekedést, melynek egyik fő elem a busz nevezetű jószág. Persze növelhető az elektromos üzemű járművek száma. Nem mennék bele, hogy napjaink akkumlátortechnológiája milyen gyártási követelményeket von maga után, és milyen környezeti terhelést okoz. Azt sem akarom hosszan fejtegetni, hogy a metró-villamos-troli...stb milyen forrásból jut elektromos energiához. De amikor pont a szállítmányozást engednéd be a városba amellett nehezen tudok elmenni. Lehet tényleg nem érted miért próbálják ezeket a böszme dízeljószágokat távol tartani a városoktól amennyire csak lehet?

"Legalább havi 100.000-re kell emelni a költségeket/kocsi, hogy valami tartós javulás legyen és ne rákban pusztuljon el minden élőlény a városokban. "
Ez is nagyon jól mutatja, hogy mennyire nem tudod miről beszélsz. A légszennyezettség csak relatív alacsony szinten okoz rákot. Sokkal több krónikus légzőszervi betegséget, és - főleg a kis szemcséjű dízelek miatt amelyek bekerülnek a véráramba - szív- és érrendszeri betegséget okoznak. Tehát ne aggódj, sokkal többen fognak másban és hamarabb meghalni, mint éppen rákban. Ha a rák miatt aggódsz inkább kerüld a szoláriumot, figyelj oda miket eszel, és milyen dezodorokat vagy tisztítószereket használsz. Persze gondolom ilyen attitűddel mint te, biztosan nem dohányzol, de emellett kerüld azokat a helyeket ahol mások pedig igen (szórakozóhelyek...stb).

De miután kellően kioffoltuk magunkat, még egy apró megjegyzés. Látványos aggódásod némileg önzőnek tűnik, amikor csak a "városi élőlények" és a saját "tiszta levegőhöz való jogod" emlegeted. Így kevéssé tűnik hitelesnek a "zöld" érvelésed, inkább tűnik úgy, hogy bizony a "kényelmes" autósoknál egy jottányit sem vagy jobb.

dr. Bubó 2012.01.30. 22:59:47

@Hajdú Peter: :)))) ez igazán jo ötlet... ma az első... de hívjuk csak matrica vagy bérletkommandónak...

teszthorgász 2012.01.30. 23:01:18

Azért,ha valaki kommentel,legalább üssön meg egy minimális szintet...@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: észlény

teszthorgász 2012.01.30. 23:08:59

Szerintem ez,még ha be is szednék ugyanúgy eltűnne a feneketlen süllyesztőben és fél év múlva csődben a BKV......

SvenH. (törölt) 2012.01.30. 23:09:02

@tede: en is pont ezt mondom, viszont -amit Tarlos is beirt- azzal is egyetertek hogy nemely kulso peremkeruletben neha egyszerubb eljutni autoval...

amugy a havi 10e es az utdij az ket totalisan kulonbozo dolog, itt az utdijat kellene bevezetni es nem ezt a fix 10e -t

Hiller Józsué 2012.01.30. 23:14:51

Szétlopták a bkv-t és basztak az elszámoltatásra. A fideszes szavazó gyíkoknak tényleg nem tűnik fel, hogy senkit semmiért nem szednek elő? Most velünk szedetik be a pénzt, mert a BKV nem a bliccelők miatt van csődben, hanem azért mert szétlopták, bűntetlenül. Megérdemli ez a csicska ország! Megérdemelte Gyurcsányt és most megérdemli Orbánt.

nova76 2012.01.30. 23:15:55

@vviktor: ez akkor lenne igazságos, ha a Budapesten végzett munka után a bevétel Budapesten maradna. A Te kis faludban annyian élnek mint a mi lépcsőházunkban, nehogy már neked azok adójából egy teljes busz jusson, nemhogy egy volán társaság. Az utóbbi években pontosan azért ment tönkre a BKV és a főváros is, mert elhordták innen a pénzt. Ez pontosan I. Viktor idejében kezdődött, és akkor emiatt buktak Budapesten. Emiatt jött vissza a másik csodás csapat (MSZ(M)P). Csak a nép elfelejtette. Most majd újból megtanulják.

nova76 2012.01.30. 23:24:38

Én örülnék a tervezettnek. Kicsit fájna az a 120e, de mégis örülnék. Mégis lenne az a pénz amiért megvásárolható a luxus, hogy autóval közlekedek(!) a városban. Ha meg mégsem vásárolható meg, akkor legalább a BKV meg van mentve. Vagy - vagy, mindkettő jó. Szóval a közlekedés szón lenne a hangsúly, mert sajnos csak a dugóban ülök többnyire. Olyan drága a benzin, hogy moccanni se lehet a sok autótól. Lehetne az a benzin még drágább, de ügye a szállítási árak begyűrűznének...

dr. Bubó 2012.01.30. 23:27:29

egyszerűen azt nem értem miért nem tesznek adót az üzemanyagra pluszban... az a legigazságosabb mert összefügg a megtett kilométerrel,behajtani is egyszerű... pl lehetne 600 Ft/liter és akkor futná vidéki stadionokra is...

Lucky Larry Silverstein 2012.01.30. 23:29:32

@nova76: Mit tanulnak meg? Vörösök nem jönnek vissza megnyugodhatsz. A szadesz Budapest virága meg eltünt a gecibe.

Reggie 2012.01.30. 23:30:23

@nova76: Sokkal igazsagosabb lenne, ha csak annak kene fizetnie, aki nem budapesten lakik. Ejszaka meg ugy ahogy elfernek az autok a varosban(parkolokban), de amikor reggel jonnek az agglomeraciobol, akkor moccanni se lehet.

Airgüzü 2012.01.30. 23:35:30

@tede: Ne menj a belvárosba, tőled bűzlik, te okos kőkorszaki szaki... A világ fejlődése sajnos magával hozza a motorizációt. Más városok is tele vannak, sokakban arányaiban több is az autó. Dobd el a mobilod (elektroszmog), öltözz kacagányba, fogj egy bunkót, s költözz ki a prérire, s vadássz a mosómedvékre. Amúgy meg a Levegő Munkacsoportban lenne a helyed, azok ilyen elrugaszkodott fráterek! Egyetértek, nem jó a szennyezett levegő... De azért, mert te nem tudsz egy autót összekalapálni magadnak, vagy mert levizsgázni sem vagy képes, ne bántsd azokat, akik élnek a kor adta lehetőséggel. Ha mindent letennék, betiltanánk, megvonnánk, ami a környezetünket rombolja és szennyez, már nem is tudnánk élni. Szóval, tanulj meg vadászni!

2012.01.30. 23:40:52

Nem győznek hülyébbnél hülyébb ötleteket kitalálni, milyen jogcímen vegyék el az emberek pénzét, miközben mindenki tudja, hogy az egyre torkosabb feneketlen zsebbe kell. Úthasználati díj? Ilyen utakért jobb helyeken az autósok kapnak kártérítést, nem még fizetni érte. Miért nem küldenek ki inkább egy sárgacsekket, "aggyá a közösbe 100 ezret, mer' kell !", azt felejtsük el egymást. Ha szimpatikusak nem is lennének tőle, de legalább megkímélnének mindenkit az utánajárástól, adminisztrációtól, nem kéne matricákat nyomtatni, nem kéne a rendőrök figyelmét újabb felesleges melóval elvonni a fánkzabálástól, de legfőképpen nem kéne úgy tenni, mintha valamiféle szolgáltatást kaptunk volna érte cserébe.

AutosVilli 2012.01.30. 23:45:48

Lehet biciglizni,meg gyalogolni köcsögök.

Exploiter 2012.01.30. 23:46:28

@Jankove:

Ez meg így ebben a formában abszolút jogos.
Sárgacsekket a népnek!

Pöcsverési illeték néven, az ellen úgyse mer tiltakozni senki!

ökörpöröly 2012.01.31. 00:00:05

A kommenteket elolvasva nyilvánvalóvá válik -tisztelet a kivételnek-, hogy miért tart itt az ország, miért nem fog soha Európához tartozni. Nincsenek érvek, csak fröcsögés, hisztérika, meg egy pár provokátor, akik nem "gondolatindítóként" művelik ezt az általam se megvetett stílust, hanem unaloműzésként és bosszantásra. Nagyon egyszerű ezt a "nemzetet" egymásnak ugrasztani, viszont annál nehezebb bármilyen közös és értelmes cél érdekében összefogni. Ezért halálraítélt ez az ország. Azt hiszem, a magyar Európa "legfeleslegesebb nemzete", ennek az "országnak" a józan ész szerint nem is szabadna léteznie. Mégis létezik, mint egy torz karikatúra, amely intő példaként mutatja az európai nemzeteknek, milyennek nem szabad lenni. Ez az ország morálisan, erkölcsileg olyan szinten van, mint egy züllött cigánysor. Van vajda, van pár maffiacsalád, van egy jó adag segélyes és "hulladékgyűjtő", meg pár olyan, aki ki akar lépni abból a közegből, aki nem akar mást, mint normálisan, kulturáltan, tisztességesen élni. A közeg teljesen olyan, mintha egy cigánytelepről néznék egy dokumentumfilmet.

Dr. Kevorkian 2012.01.31. 00:00:40

@Moka_Miki: Pont az ilyen dücskő parasztokkal van tele Budapest akiktől élhetetlenné válik...És a tele, nem túlzás. Meg kell nézni egy-egy nagyobb ünnepet, amikor a sok szalonnarágó hazamegy. No akkor lehet közlekedni. Ismerem ezt. Felköltöztök, mert Bagodvitenyéden meg Karancslapujtőn nincs munka, aztán telepofával szidjátok, hogy Budapest szar, meg nem élhető.

mediacapic 2012.01.31. 00:08:49

Tarlos! Kapsz f... Csak vicsoriccs!!!!

A szolidaritasi menetben letett volna fejenkent 50. 000 ezret lejmolni!!! Mennyie voltk? 400 ezren v 2millioan??? Matekzsenibol jol all az orszag... Huzzatoka pic...ba!!!!

SvenH. (törölt) 2012.01.31. 00:14:45

@dr. Bubó: mert akkor atmennek szlovakokhoz tankolni
meg akkor a valodi videkiekkel kibasznak

megjegyeznem hogy ez a 10e -rel meg a valodi auot ali ghasznalo budapestiekkel basznanak ki...

Pszt! 2012.01.31. 00:23:47

A fidesz kellett a pestieknek, megkapták. Akkor tessék fizetni!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 00:28:31

@Lobster1978: Kedves aranyos kandúrbandi! Milyen érvek ütköztetésére gondolsz, amikor a megjegyzésemre/ véleményemre (miszerint lélegezni szeretnék, méghozzá nem szmogot, hanem tiszta levegőt, igen még Budapesten is) a következő megjegyzések érkeztek: szívecskés hülyepicsa, dögölj meg, kurva anyád, ne lélegezz, költözz el, köcsög bringások... stb. Gratulálok a nívóhoz, ez tipikusan: más szemében a szálkát, magunkéban a gerendát sem hozzáállás.
A kioktatást meg nagyon köszönöm, de az emelkedett színvonalat nem szeretném csökkenteni, tehát: menj az anyádba!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 00:30:49

@aladdin: milyen kutyán macskán te paraszt? Nem érted amit olvasol, mert az oké, hogy az írásodnak nincs értelme... Istenem, ilyen az amikor minden debilt beengednek mindenhová. Neked max trágyát lapátolni volna esélyed egy egészséges világban!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 00:33:01

No, megyek dorombolni, kellemes agybajt, dilis birkák! Lehet gyalogolni vagy tekerni. Vagy erősen zsebbe nyúlni. Remélem a csillagos égig emelik a költségeiteket és végre tiszta lesz a levegő!!
:))

♥♥♥

SvenH. (törölt) 2012.01.31. 00:43:04

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: az ugye leesik, hogy az alkalmi autohasznalotol is ugyanugy beszednenek 10e -t mint a dizeles taxitol?

Lobster1978 2012.01.31. 01:44:59

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Milyen érvek ütköztetésére gondolsz, amikor a megjegyzésemre/ véleményemre (miszerint lélegezni szeretnék, méghozzá nem szmogot, hanem tiszta levegőta következő megjegyzések érkeztek: szívecskés hülyepicsa, dögölj meg, kurva anyád, ne lélegezz, költözz el, köcsög bringások... stb."

Mondok egy tényt: Hazudsz.
Amíg nem kezdtél el beszólogatni, a kutya sem törődött veled. Tudod, a blogok egyik jellemző tulajdonsága, hogy visszanézhetőek a hozzászólások. A dolog így kezdődött ugyanis:
"Emeljétek följebb a lusták adóját, legyen havi 100.000.-"
Erre mondják, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Másrészt még annak ellenére is, hogy "lusta légszennyező gyökérnek" tituláltál minden autóst kivétel nélkül, ÉN például továbbra sem szidtalak, csak rávilágítottam néhány tárgyi tévedésedre és felhívtam a figyelmed arra, hogy a vulgáris agresszió nem teszi hitelesebbé a hozzászólásod. Semmilyen az általad felsorolt pejoratív jelzőt nem írtam rólad, mégis mi volt a reakciód?
"Te bukó primitív faszfej, ne szóljál be nekem! Mi közöd hozzá? Te vagy a köcsöge vagy mit szopod a faszát, buzi!?? "

Megjegyzem azóta sem írtam rólad hasonlóan sértőt. Ezek után a következő megjegyzésed is hazugság:
"Gratulálok a nívóhoz, ez tipikusan: más szemében a szálkát, magunkéban a gerendát sem hozzáállás."

Ismét megkérdezem tehát: mi a bajod konkrétan? Ért valami érzelmi stressz egy kipufogó által? Esetleg elgázolták a kiskutyádat? Azért is érdekel, mert a viselkedésed nem vall környezetvédőre. A tárgyi tudásod a témáról erősen konvergál a nullához, ráadásul a nem világ levegőjének a tisztaságáért aggódsz, csak a saját kis személyes érdekeid véded.

Sajnos kezdem azt hinni, hogy tényleg nagyon fiatal vagy. Ez azért sajnos, mert ez esetben még szomorúbb ez a vulgáris és értelmetlen vagdalkozásod. Mondjuk már az elején látszott, hogy inkább alsó tizenéves vagy (EQ és/vagy ált. műv. téren biztosan), mert József Attila Levegőt! című versét linkelni a városi szmog kérdésében, már önmagában is csúnya baklövés, bár lehet, hogy még nem tanultátok a suliban. Sebaj, majd ha odakerültök, kérdezz rá az irodalomtanárnál, hogy miről is szól ez a vers, mert sajnos aktuális ez is, bár nem az általad használt értelemben...
Mindenesetre nyugodj meg, vegyél egy nagy "levegőt" és fejezd be kérlek ezt az acsargást. Nem leszel ettől nagyobb lány, hogy arctalanul káromkodsz egy monitor túloldaláról. Bármilyen furcsa is, az idejáró törzsközönség jelentős része nem olyan mint a haverok a dizsiből, még a pártpolitikai fanatikusok is színvonalasabban küldik el egymás melegebb éghajlatra mint a te tinédzserálvagány körbeanyázásod. Tedd vissza a lábad a nyakadba ahogy "szoktad" és gondold át mit is szeretnél elérni ezzel. Persze ha csak figyelemre vágysz, azt is megértem, a facebook is uncsi tud lenni egy idő után... :)

Aloha!

röhögő 2012.01.31. 02:02:38

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Menj csak a kurva anyádba, aki nem nyelt le annak idején! Apádnak és nekünk is jobb lett volna!

ToTalc 2012.01.31. 03:13:11

@tede: Akkor nyúlj mélyen a zsebedbe,és fizesd ki az autómat,plussz a kötelezőt,a teljesitményadót,és akkor talán leteszem...

Albu 2012.01.31. 03:30:21

A tömegközlekedés áfájának 27-ről 5%-ra csökkentése:
ez csak kb. 10 milliárd lenne, ez édeskevés.

Meridian74 2012.01.31. 03:37:21

fel kellene fogni, hogy ◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► nem egy tizenéves csajszi, hanem egy unatkozó 30 éves buzi, aki hímnemű létére a faszt és a szaros segglyukat szereti... meg mások vérét szívni.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.31. 04:41:12

@ökörpöröly: igazad van, komolyan, egy (valószínüleg pontatlan) Arany János idézettel egészítenélek ki: "Legfontosabb cél pedig itt e földi létben, embernek maradni, mindig minden körülményben!"

nova76 2012.01.31. 05:50:53

@Silverstein -'I was lucky'-: Ugyan már! Attól hogy átrendezik a kirakatot, az üzlet még nem más.

nova76 2012.01.31. 05:58:44

@Reggie: "Sokkal igazsagosabb lenne, ha csak annak kene fizetnie, aki nem budapesten lakik. Ejszaka meg ugy ahogy elfernek az autok a varosban(parkolokban), de amikor reggel jonnek az agglomeraciobol, akkor moccanni se lehet. " - kinek lenne igazságosabb? Neked aki ott laksz? Én aki Budakeszin lakom (nincs is várostáblánk, mert az ugyanaz mint a Budapest tábla), nekem miért kellene 10e-et fizetnem, mert vasárnap átruccanok anyámhoz kocsival? Viszont adózni meg Budapestnek adózom, mert a cég telephelye ott van (én meg távmunkában dolgozom) Ha nem ez a havi 4 alkalom lenne, akkor gyalog járnék, de a horror BKV árak miatt nem is éri meg megvenni a BKV bérletet az egész családnak. Viszont hiába fizetem oda az adót, a gyerekek ide járnak oviba és bölcsibe..

Dzsok 2012.01.31. 06:55:17

@fogash: Hőőőő Hóóóó minden budapesti köcsög meg agyhalott és hasonló minőségi gondolatok. De legalább ne próbálj hamis tényeket vagy állításokat csempészni a hozzászólásodba.

A gonosz budapesti lakosokról meg a budapesti híresen alacsony SZJA-ról linkelek neked egy cikket:

"Budapest rosszul járt az szja-val
Közel kétszer annyi személyi jövedelemadót (szja) fizet átlagosan egy budapesti, mint egy vidéki lakos, de ebből a fővárosban feleannyi sem marad, mint a többi országrészben.
A befizetett szja arányában Budapesten negyedannyi marad helyben, mint vidéken a plusz elvonás és átcsoportosítás következtében, noha az összes szja harmadát a főváros termeli meg a költségvetésnek - áll a Főpolgármesteri Hivatal összeállításában.

Két évvel ezelőtt - az utolsó feldolgozott adóévben - 1139 milliárd forint volt a Magyarországon befizetett szja összege, s ennek 32 százaléka, 361 milliárd a budapestiektől származik. Az adófizetők aránya Budapesten 41, vidéken 37 százalék, az egy adózóra jutó szja összege 494 ezer, közel a duplája a vidékiek 253 ezres átlagának. Az egy lakosra jutó adó pedig már a kétszeres összeget is meghaladja: 202, illetve 94 ezer forint.

A munkáltatók járulékával kiegészítve Budapestről 506 milliárd, vidékről 1258 milliárd kerül az államkasszába, amelynek 8 százaléka, 40,5 milliárd járna vissza a fővárosnak - a 23 kerülettel közösen. Mivel azonban Budapest jó gazdasági állapotára tekintettel a kormány átcsoportosítást hajt végre a vidék javára, végül két és fél százalék, 6700 forint marad egy lakosra számítva, negyedannyi, mint a többi országrész 15 ezre. A forrásmegosztás után a Fővárosi Önkormányzatnál végül egy főre 3100 forint lesz felhasználható."

kormányzó 2012.01.31. 07:55:50

én,speciel támogatom a zautós-bkvadó ötletét.SŐT!
Legyünk nagyvonalúbbak.
Minden "utca", évente legyen köteles venni egy(azaz:1 db.) buszt .(+Nokiás doboz)
Az "út" és "körút" lakói,félévente egy darab villamost,metrót vagy Hév-et.(+ Nokiás doboz)
A városba tévelygő gyökér vidékiek,fizessék ki egy négyzetméter autóút építési költségét.(+ "pótmunkázás" ,copy: Fót)
Az iparűzési adóból,írjanak ki újabb közbeszerzéseket ,Rogán szomszédainak!
Tarlós meg menjen a picsába,ha nem akar "konfliktusba" keveredni senkivel!

Zsiráfovics Zsiráf 2012.01.31. 08:38:56

@mement: "Igen mert az uzemanyagon levo 150 szazalek is nalad marad, amit elkoltesz 27 szalzalekos leadozassal masra. "
Hajjaj! Itt komoly matematikai hiányosságok vannak.
Ha én elköltök bruttóban 1000 forintot üzemanyagra amiből 500 (lehet, hogy még több is, nem tudom a pontos összeget) megy az állam zsebébe vagy elköltök bruttóban 1000 forintot egyéb fogyasztásra, amiből csak 270 megy az állam zsebébe, melyik esetben jutott több bevételhez az állam?
Ja és direkt nem alapvető élelmiszert írtam, aminek 5% az ÁFA tartalma.

Reggie 2012.01.31. 09:09:59

@nova76: Igen, nyilvan nekem lenne igazsagosabb. Ha valasztanom kene e kozott es a mindenki fizet kozott akkor inkabb ezt valasztanam, mert onos erdekeim ezt kivanjak. Ezen nincs mit szepiteni.

lorinser 2012.01.31. 09:13:21

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.30. 21:16:17
Legalább próbálnál meg érdemben reagálni.... De láthatólag nem megy csak az, hogy az anyádtól lenyúlt notin fröcskölődve, agyatlanul írogatsz (szeretőd nem lehet, mert akkor talán már kaptál volna tőle egy autót).
Azt azért megkérdezném tőled, hogy abba belegondoltál-e, hogy ha az üzemanyag árak és úgy általában a szállítással kapcsolatos költségeket, járulékait ha az egekbe emelik akkor szerinted az csak az autó tulajdonosait fogja érinteni? Szerinted téged nem? Ezeket a megemelkedett költségeket drága szívem ugyan úgy meg fogod fizetni a kenyérben, a tejben, a tamponodban, az új biciglibelsődben stb., mert szépen be fogják építeni ezek áraiba is. Csak már erőd nem lesz tekerni azt a szart, mert egy szelet párizsit sem fogsz tudni megvenni mert olyan drága lesz. De legalább egy picit jobb levegőn fogsz éhen halni.

Reggie 2012.01.31. 09:15:16

@nova76: De ha a kulfoldi munkahoz hasonlitjuk, akkor latszik hogy igazsagos. Ott is csak a kivulrol jovonek kell vizum meg munkavallalasi(spec nem EU), az ott eloknek nem. Akit ez zavar az szabadon visszakoltozhet.

vernarancs 2012.01.31. 09:57:00

@Reggie: Ezzel csak az a baj, hogy az aglomeracioban is rengeteg budapesti dolgozik. Nezd meg az utv weboldalan az M1 kivezeto-t reggel, delutan meg a befele vezeto forgalmat. En amikor lattam nehezen hittem el, de delutan sokszorosa a befele jovo forgalom a kifele menonek. A masik, hogy ha a sok bejaro nem dolgozna a fovarosban akkor jopar ceg bajban lenne.
Bar szerintem itt nem az a kerdes, hogy melyik autost kellene megsarcolni. Eleve az elgondolas, hogy a szetlopott, tonkretett BKV-t ilyen modon akarjak a szar felszinen tartani az felhaborito. Nem kis osszegben fogadnek ra, hogy ez a mentocsomag is csak rovid ideig lenne megoldas. Jovore megint itt tartanank, hogy a BKV-nak elfogyott a penze...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 10:08:54

@lorinser: Te még mindig a szállításon lovagolsz, értelmi fogyatékos? LOL Nekik maradna ingyenes, a punnyadékoknak meg felemelnénk százezerre havonta, akik képtelenek gyalogolni, bringázni, tömegközlekedni. Csudijó lenne, megint focizhatnátok az utcákban!
Remélem már agyvétzést kaptatok, lusta puhos lúzerek! Hadd hulljon a férgese.

Reggie 2012.01.31. 10:14:24

@vernarancs: Igen, ez egyertelmu es elore vetitheto a tapasztalatok alapjan...

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Miert kapnanak agyverzest? Mert egy kisebbsegi komplexusos repedtsarku - aki arra nem volt kepest, hogy egy kocsit osszekurjon maganak es igy csak az irigyseg maradt neki - probalja oket provokalni? Ne mar...

fogash 2012.01.31. 10:25:37

@Dzsok:" Közel kétszer annyi személyi jövedelemadót (szja) fizet átlagosan egy budapesti, mint egy vidéki lakos,"

ne felejtsd el, hogy az "átlag vidéki" körbe beletartozik a javarészt munkanélküliek által lakott Tiszántúl is, ahol (kicsit kerekítve) NULLA GDP termelődik, nulla adót fizetnek. Meg lehet nézni, mi terem a Tiszazugban, mi terem Ózd-Salgótarján környékén, stb. NIncs ipar, nincs termelés, nincs munka, nincs adó, csak a végtelen nyomor. Ez erősen lehúzza a nyugati (GY-M-S, Fejér, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala) és a déli (Baranya) régiók jó teljesítményét.

Hirtelen csak 2008as cikket találtam, gondolom 2007es adatokkal:" Ha csak a legnagyobb településeket, a fővárost és a megyei jogú városokat nézzük, Budapest áll az élen. A fővárosban egy odavalósi átlagosan 263 ezer forintot fizetett a 2006. évi jövedelme után. Székesfehérváron 232 ezer forint, Győrben pedig 204 ezer forint volt az egy főre eső szja, ezzel ez a két város követi Budapestet. A sor végén Hódmezővásárhely szerénykedik a maga 107 ezer forintos egy főre eső szja-jával."

illetve érdekes még ez a NAV-os prezentáció (2011ből), melynek 11. oldala szerint a magyar átlag SZJA 85eFt, a győri átlag meg 230eFt, vagyis majdnem a háromszorosa az országosnak. Ez alapján érdekes, hogy a te cikked miért az országos ÁTLAG szja-t teszi 230ezerre...

femip.hu/c/document_library/get_file?uuid=ef9723b8-47fb-47d4-ba49-185843f42e2e&groupId=10136

Érdekes továbbá megnézni, hogy az összes országos és nemzetközi cég központja mind Bp-en/Pest megyében található, vagyis az agglomerációval együtt mondjuk kétmillió emberből van 10% aki többmilliós havi fizetésekkel karistol, ami felhúzza az átlagot, de nem hiszem, hogy egy pesti mérnök dupláját keresné egy győrinek, szombathelyinek...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 10:27:30

@Reggie: Meglepődnél, kicsifiú, hidd el. A hitelre vett szar szmoggyáradra vered magad, lúzer? A bringám többet ér.

Emmett Brown 2012.01.31. 10:32:16

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: erre próbálj meg értelmesen reagálni: @Emmett Brown: (18:41-es komment)
és ne azzal gyere, hogy istenítem a multikat (korántsem), hanem arra reflektálj, hogy mi tartaná vissza a belvárosi boltokat, hogy a "tökéletes versengő" piac helyett oligópolisztikus piacra változtassák meg árképzésüket.

lorinser 2012.01.31. 10:33:30

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 10:08:54
Ajjaj, ezt most jól megkaptam :-) De még egyszer kérlek, bármennyire is nehezedre esik próbálj meg érdemben reagálni. De inkább ne is erőlködj még a végén nem lesz elég agyi kapacitásod a bringázáshoz és egy bicikliszállító kamion alá fordulsz mert te is képtelen vagy a KRESZ szerint közlekedni.

lorinser 2012.01.31. 10:37:44

Emmett Brown 2012.01.31. 10:32:16
ez túl bonyolult szó neki. Érdemi reakcióra pedig ne számíts.

Szerintem nem kell tovább reagálni erre a szánalmas picsára, az sokkal jobban fogja idegesíteni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.31. 10:39:21

@Dr. Kevorkian: Hát nem nevetséges ?

Odahaza Posványalsón nem tudnak megélni.
Feljönnek megélni Pestre.
És annyira jár a pofájuk, hogy Pest élhetetlen.

Logika annyi, mint gyöngytyúknak.

Hiszen fidesznyik az összes sutyerák.

kvasztics47 2012.01.31. 10:43:36

@Doubledecker: Kíváncsi lennék, hogy valyon mi a problémád Demszkyvel? Mit vársz el egy polgármestertől, akinek 23 polgármesterrel kell megegyezni minden kérdésben, a pénzt a kormány lenyúlja. Van e olyan tette Demszkynek amivel ténylegesen feldühített. Mit tett érted Tarlós az utóbbi 2 évben?

Emmett Brown 2012.01.31. 10:47:05

@lorinser: jogos, csak tudod néha szeretem az intellektuális kihívást, hogy elfogadva a vitapartner premisszáit, egyfajta indirekt bizonyításként levezetem érvekkel, hogy az ő kiindulópontjából milyen problémákba, esetleg önellentmondásba lehet botlani :)

Kelletteznekem? 2012.01.31. 11:03:51

Csak exotikumnak egy konstruktív javaslat (mert ugye ha nem anyázza és fidesznyikezi/komcsizza a másikat akkor az már exotikus:)

Be kell vezetni (végre, 2009 óta húzódik) a használat-alapú útdíjat, GPS-es mérés alapján. Ez az egyetelen igazságos módja, hogy az fizessen az útért aki használja. Ha ez megvan, akkor Budapest közig határán belül egy szofisztikált, átgondolt, többlépcsős dífizetést. Amit én 5 perc alatt kitaláltam (nyilván az okosok ennél sokkal jobbat tudnának)
Övezetek, I. közig határtól befele, II. Hungáriától befele (vagy ahol a P+R parkolók lennének), III. Nagykörúttól befele, IV. belváros. Behajtási egyszeri díj arányos növelve, mondjuk 100Ft-tól 500Ft-ig, csak a legmagasabbat kell fizetni. Lenne egy havi átalány is minden körzetre, és ha az egyszeri díjak azt elérnék (pl III. körzet 5000 FT) akkor azt kellen automatikusan fizetni.

A körzeteket és díjakat közben lehetne változtatni, ha túl sok(senki se jön be) vagy túl kevés (mégis dugó) a díj. Mindezt valahogy BKV bérlettel is kombinálni lehetne, pl 10ezerért a BKV bérlet tartlmazná a metróvégekig való eljutást (azaz az ingyen lenne).

Szívesen kielemzem, milyen előnyei lennének, de inkább szedjétek/módosítások Ti :)
Az alapelv: mindeki járuljon hozzá a költségekhez, ésszerű módon ösztönözzük a BKV használatot, mert ha fokozatosan nő, az a BKV-nka is több bevétle, használó fizet, aki egyszer átmegy a városon havonta ne fizessen ezreseket (arányosság)

Pl lehetne kicsi díjakból indulni, és ahogy bővülne a BKV kapacitása emelni finoman. (Ha van hely a metrón, akkor jogos a dugódíj, és a kis emelés által átállókat felszívhatja a BKV).
Mit szóltok?

lorinser 2012.01.31. 11:05:40

@Emmett Brown: őszinte tiszteletem a tiéd. Én már az olvasásába is belefáradtam.

vernarancs 2012.01.31. 11:06:41

@lorinser: Igy van. Ne etessetek a trollt.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 11:15:10

@Kelletteznekem?: Végre értelmes hozzászólás. Kiváló munka, jó ötlet, így sokkal igazságosabb lenne, hiszen aki valóban nem szennyez, az csak az alapdíjat fizetné.

mim 2012.01.31. 11:41:42

Egyértelmüen átgondolatlan javaslat. Kb a "gyorsan szedjünk be egy kis pénzt" kategória.
Szokás szerint nulla hatástanulmánnyal.
600+ hozzászólást nincs időm elolvasni, de egy pár ötlet egész jónak tünt. Pl. BKV havi bérlethez kötni, vagy zónás GPS - bár az utóbbinak magasabb a befektetési költsége.
Megoldás lehetne a hídvám újbóli bevezetése is - bár nyilván megfelelően modern kiépítésben, amiket külföldi autópályákon láthatunk, hiszen csökkenő forgalommal is fennáll a torlódás esélye.

Nem tudom említette e bárki is, szóval elnézést ha ismétlek valakit, de a javaslat a 10k díjjal lényegében arra ösztönözné a Budapesten belül, de azon kívül lakó pénzt keresőket, hogy beköltözzenek a városba. Ezzel ugyanis komoly üzemanyag kiadást lehet megspórolni. Onnan adott a gépjármű használatának lehetőség szerinti mellőzése - még több BKV utas és kevesebb üzemanyag utáni bevétel.
A beköltözők lehetséges, hogy ideiglenesen felpörgetnék az ingatlan piacot, de ez úgy becsülöm kb 2 évig tartana és az illetékeken keresztül plusz bevétel jelentene. Ez viszont nem fedezné az üzemanyagból származó bevétel kiesést a nagy számok törvénye miatt.

ToTalc 2012.01.31. 12:12:50

@Kelletteznekem?: Eddig vajon miért fizettem?

Lobster1978 2012.01.31. 12:39:25

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Ha szeretnél, itt a lehetőség tanulni a felnőttektől egy kis vitakultúrát. Pl Kelletteznekem hozzászólása nagyon jó példa. Olvasgasd, megéri :)

@Kelletteznekem?: A legfőbb probléma a felvetéseddel, hogy nagyon sokba kerülne, ráadásul sokáig tartana bevezetni. Itt most gyorsan kell pármilliárdot besarcolniuk, tehát ez az opció szóba sem jöhet. Egyébként a dolog sajnos ott irreális amikor ezt a mondatot leírtad: "egy szofisztikált, átgondolt, többlépcsős dífizetést."
Átgondolt? Reménytelen idealista vagy... De jelenleg a politika minden csak nem átgondolt. Ettől függetlenül egyetértek, hogy egy "okos" közlekedésszabályozási rendszert lehetne csinálni egy átgondolt fizetési metódus alkalmazásával. De itt már az alapvető cél is hibádzik, mert nem azt fogalmazzák meg, hogy "ÉSSZERŰSÍTSÜNK" hanem hogy "KELL 32 MILLIÁRD DE GYORSAN".

Tehát már az alapoktól rossz a koncepció, erre nem lehet várat építeni...

SvenH. (törölt) 2012.01.31. 12:50:35

@mim: "vagy zónás GPS - bár az utóbbinak magasabb a befektetési költsége."

az autopalyakon 8 even belul szemelyautokra be KELL vezetni a km aranyos dijfizetest
na az kurva nagy penz lesz, azt valoszinuleg okosba a sok fillerbaszo el akarna kerulni de nem fogja, mert az alsobbrendu utakra is bevezetik a fizetest
utana meg ott fog arvalkodni egeydul Budapest? aminek pont az a gond, hogy kampanyszzeruen rohamozzak meg? amire egy dugoaranyos utdij lenne a legjobb megoldas?

butasag ez a 10e, egyszeruen bevezetik a rendes utdijat

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 13:11:56

@Lobster1978: Figyu! Beszélgess a gondozóddal, ha megkérhetlek. Nem vagyok rád kíváncsi, szűrésre tettelek gyökér! Majd akkor pofázz ha elindulsz az evolúció útján és lassan emberré kezdesz válni.

Lobster1978 2012.01.31. 13:14:51

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Azt hiszem egy ilyen "környezetvédőtől" bók a gyökér. Végülis az nem autózik és hozzájárul a szép tiszta levegőhöz! :D

Mindenesetre amikor elfogytak a sosemlétező érveid akkor már menekülsz a válaszadástól. Elfogytak a vulgáris jelzők is ezek szerint? :)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.01.31. 13:16:10

@Kelletteznekem?: Ne is törődj a fogyatékossal, valami abortuszmaradék, napok óta szekál engem is, de már nem tud a féleszű. Azt hiszi ő itt az ész, mindenkit oszt. Szerintem valami elhízott kis rejszolós nokedli, akit anyuék betoltak valami jó suliba aztán arra veri magát.
De ne személyeskedjünk. Jó ötlet és bizony hasznosításra érdemes. Fel is fogom terjeszteni.

Lobster1978 2012.01.31. 13:22:00

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Hál istennek te már nem látod azt amit mindenki más igen. A saját hülyeségeid cáfolatát.

"Azt hiszi ő itt az ész, mindenkit oszt."
Nem nagyon olvastad el amiket írtam. Rajtad kívül senkit nem "osztok".

"napok óta szekál engem is"
Gyakorlatilag még nem szekáltalak. Próbáltam érdemi vitát kezdeményezni, de sajnos hamar elvéreztél az érvek terén. Konkrétan tárgyi tévedésekkel és vulgáris agresszióval operálsz, értelmes kérdésre választ még nem adtál. Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a továbbiakban milyen témákhoz szólsz még hozzá itt a vastagbőrön. Mert ha nem "egyszeri" beeső vendég vagy, akkor még sok vicceset olvashatunk majd tőled...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.31. 14:37:38

@Kelletteznekem?:
Én azt szólom, hogy adóztassátok a piripócsi kemencevalagú nagynénikéteket, ha már mindenképp adóztatni akartok valakit.

Egyszeri nagyarányú adócsökkentés Viktor.

De ez csak egy konstruktív javaslat.

Ha fidesznyikezni, vagy komcsizni is fogunk, akkor majdmég cizellálom.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.31. 16:46:53

Nagy marhaság ez a terv, mert precedenst teremt, és sok kis köcsög önkormányzat is elkezdi szedni a zsét majd.
Bp - 10 000
Budakeszi 3500
Budaörs 5000
Érd 6000
Diósd 2800
Törökbálint 4000
.
.
.
.
.
.
.
.

nova76 2012.01.31. 16:58:06

@Reggie: "De ha a kulfoldi munkahoz hasonlitjuk, akkor latszik hogy igazsagos. Ott is csak a kivulrol jovonek kell vizum meg munkavallalasi(spec nem EU), az ott eloknek nem. Akit ez zavar az szabadon visszakoltozhet. " - a Te hasonlítod azért sántít, mert a választás nem az enyém. Én nem tudom Budakeszin intézni a dolgaimat. Különösen nem, ha a cég ügyeit kell intéznem, ami viszont budapesti székhelyű. Ezt megteheti egy kis falú, ahol semmi sincs, ami közös. Budapesten viszont sok minden van, ami közös.

nova76 2012.01.31. 17:01:53

@kormányzó:
"Az "út" és "körút" lakói,félévente egy darab villamost,metrót vagy Hév-et."
Gondolom annyira fájna nekik a hiányuk, hogy nem is tudom leírni :-) Hidd el meglennének nélküle...

Reggie 2012.01.31. 23:19:14

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Nincs egy darab hitelem se:) A kerekparod max. annyit erhet mint a laptopomhoz vasarolt eger, de mindenbizonnyal meg annyit se.

@nova76: Igen, kicsit santit. De a valasztas azert e tied is, eleg sok ember eli le ugy az eletet, hogy csak hallott BP-rol de sosem jart ott, tehat kategorikusan nem lehet kijelenteni hogy BP kihagyhatatlan valakinek az eletebol. A ceg ugyei mas kerdes, arra valo a cegkocsi amire a ceg fizeti a dijat es neked nincsen vele dolgod.

LOLka Bolka 2012.02.01. 01:12:01

A vidéki szálláshelyek legyenek 50%-al drágábbak a pesti burzsujoknak. Meg tudják fizetni, hiszen ők tartják el az országot is. A bringautakat meg fizesse a nikicica picsa kurva, hiszen azt csak ő használja. Nehogymár az átlag polgár finanszírozza a köcsög bringás sportolását. Bringa út az kéne mi?
Aki meg nem tud fizetni az menjen a Margit-szigetre kepmingezni, ne rontsa a levegőt az Őrségben meg egyéb szép helyeken.

Richie21061 · http://www.zeneszbazis.hu/profile/RakoczaRichard 2012.02.21. 19:59:02

Ez a magyar emberek akarata. Miért akartok szembe menni a nemzet érdekeivel? Erre kaptak felhatalmazást a Nemzeti Együttműködés Rendszerétől.

süti beállítások módosítása