Skip to content


       Szűrés lista

Oltobelli és az élet mindennapi kihívásai

Újra egy kis közszolgálatiság.

Imádtuk Adómanót, és repesve vártuk a következő központi mesefigurát, aki valami nagyon fontos dolgot mond el játékosan a lakosságnak.

Szerencsére itt is van, nemrég megszületett Oltobelli. A mindenttudó bábfigura, aki „oltat és oltogat”.

"Ő az új hőse az influenza elleni védekezést, megelőzést népszerűsítő, az Országos Alapellátási Intézet (OALI) kezdeményezésére készült lakossági kampánynak. Mindenkihez szeretne szólni, a kisgyermekektől a szülőkig, nagyszülőkig egyaránt. Oltobelli az élet mindennapi kihívásain keresztül jeleníti meg mire nem gondoltunk, illetve mire kellene gondolnunk az influenza megelőzésével kapcsolatosan. Különböző élethelyzetekben mutatja be, hogy milyen kellemetlenséget, milyen nehézséget jelenthet egy influenzás megbetegedés. Alakja remélhetően beköltözik majd az otthonokba is, ahol „játszva” fogadhatják meg jótanácsait, gyerekek és felnőttek egyaránt." (részletek a sajtóközleményből)

A nevét mondjuk nem egészen értem, mert ugye azt ha máshonnan nem is, de a Disney-meséből mindenképp tudjuk, hogy a belli olaszul szépet jelent, ez meg szegény ilyenre sikerült:

 

A honlapja még elég üres, de szerencsére a "Kapcsolat" menüponttal ellentétben a videórovatban már ott vannak a NewArt által készített, és már november 30-án feltöltött videók, úgyhogy meg tudjuk nézni, milyen váratlan meglepetéseket okozhat az influenza.

 

 

Kérdéseimmel megkerestem az OALI-t:

 

 "Tisztelt Címzett!

Szeretnék tájékoztatást kapni, hogy a 2011.január 20-i sajtóközleményben bemutatott és elindított Oltobelli-kampány (figura és a hozzá kapcsolódó honlap, videók, plakátok, egyéb anyagok) elkészítésére melyik céggel, és mekkora összegben szerződött az OALI, illetve a cég kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében történt-e.

 

Köszönettel és üdvözlettel:

 ......
szerkesztő
Vastagbőr-blog"

 

 

Egy órán belül (!) jött a válasz, egyenesen a főigazgatótól:


"Kedves ....., Kedves Szerkesztő Asszony!

Tájékoztatom megkereső levelében feltett kérdéseire, hogy az OALI-nak ez a kampány 1 forintjába sem került. Örömmel vennénk, ha lehetőség lenne és rendelkezésünkre  állna hasonló kampány finanszírozására megfelelő anyagi háttér. Szakmai intézményként ugyanakkor kötelességünk minden eszközt és lehetőséget felhasználni ami a magyar nemzet egészségi állapotán javíthat és segíti az emberek fontos egészségügyi kérdésekben meghozott döntéseit. Emiatt természetesen közbeszerzés kérdésével sem kellett foglalkoznunk. Továbbra is várunk minden segítő szándékot és lehetőséget ami a fentebb célok elérésében segíthet.

 

Üdvözlettel Balogh Sándor"
 

 

Újabb levelet írtam:


"Tisztelt Balogh Sándor Főigazgató Úr!

 Köszönöm válaszát.

 - Ezek szerint az OALI honlapjára feltöltött sajtóközleményben nem, de több újságcikk végén szereplő mondat, miszerint "A kampány támogatója a GlaxoSmithKline gyógyszergyár." azt jelenti, hogy az Oltobelli-kampányt teljes egészében a GSK finanszírozza?

- Erről a megállapodásról minden bizonnyal készült egy szerződés, kérem szíveskedjen azt eljuttatni részemre.

- Ön szerint az elkészült videospotok alkalmasak a lakosság széles rétegeinek (gyermekektől a nagyszülőkig) meggyőzésére az influenza elleni védőoltás beadatásának fontosságáról?

Üdvözlettel:

......
szerkesztő
Vastagbőr-blog"

 

 Erre sajnos nem érkezett válasz. :(

Annyit még, hogy Oltobelli honlapja interaktív, tehát "bárki feltöltheti saját hasznos, vagy éppen humoros videóját, melyet akár az influenza által okozott megbetegedés miatt élt át, vagy éppen eredményesen sikerült elkerülnie azt! Ugyanakkor saját ihletésű bábfilmet is készíthetnek, a kis hős Oltobelli főszereplésével, mely megszívlelendő jótanácsokkal szolgálhat a nagyközönség számára. Minden jó ötlet, minden jó tanács célba érhet, ezen az új honlapon keresztül."

Hajrá!

Címkék: videó társadalom vicces egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr843740169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.31. 14:56:28

Új kedvencem van!
Kurva jók a videók, csak így tovább!

kitiltottakmindenhonnan 2012.01.31. 15:01:41

Nem néztem meg egyetlen videót sem ettől a szörnytől, de gondolom, azért kampányol, hogy oltassuk be magunkat. Fasza. Semmi bizodalmam nincs a zsidómágnások kezében lévő méreggyárakban, sem az államban, és hacsak erőszakkal nem vonszolnak el, de akkor sem engedem, hogy a franc tudja mit fecskendezzenek belém, amitől aztán igazán megbetegszem. Oltassa be magát az, akit hátulról fedez a bábolnai ménes tenyészménje. Én maradok a C-vitaminnál és a szőlőmag-lisztnél.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.31. 15:05:52

A nevetés jó hatással van az immunrendszerre, ahogy ellensúlyozza a mindennapi élet során keletkező stresszt, így segít legyőzni az influenzavírust... már mindent értek... Az Oltibellis videósite meg remélem hemzsegni fog a home-made filmecskéktől, amiben a készítők tanácsokat adhatnak, hogy ki mikor mit csináljon Oltobellivel.

Egyszerűen EZT a retardált rongydarabot NEM AKAROM komolyan venni, mert ha azt tenném, az egekbe szökne a vérnyomásom. Az lenne a minimum, hogy amennyiben kitalálója és készítője idősebb öt évesnél, akkor sürgősen utalják be kényszergyógykezelésre.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.31. 15:07:31

Ez majdnem olyan vicces mint a Susogós Mackók...Brendon és a bikinivonal :DDD

dr. Aullah 2012.01.31. 15:12:34

Amúgy tényleg sokkal jobb, ha valamit játékosan mutatunk be.
Tegnap vettem egy ilyet: m.blog.hu/su/subba/image/vikiagain.png

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.31. 15:15:42

@Aullah: Pontosan azért amiért égsz a vágytól hogy hozzászólhass :D

cintu 2012.01.31. 15:16:58

Kicsit rettegek ettől a Superman-püspök-tudós kinézetű, kicsit perverz nevű figurától

dr. Aullah 2012.01.31. 15:21:45

@csizsikpizsik: De... de... azt sem tudod, mit akartam odaírni :D

Marcellusca 2012.01.31. 15:28:35

A címet olvasva már azt hittem, hogy Csillag Patric és társai megfertőzték a V'bőr szerkesztőségét és valami falábú focistáról lesz szó. :D

Bár az lett volna! :DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.01.31. 15:55:47

Nem jól csinálták a kampányt. Dr. Oltoschmittli néven kellett volna, mindjárt sikeresebb lenne.

Manatwork (törölt) 2012.01.31. 16:23:47

Csak kérdezném a szerzői joghoz értő olvasóktól, hogy az első videóban a svarci baba után nem kéne csengetni némi jogdíjat a Terminátor frencsájz jogtulajdonosainak? Nekem úgy rémlik, hogy ezeket a cuccokat nem lehet csak úgy a vakvilágba ingyen használni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.31. 16:42:43

nagyon béna, főleg a hangja

Horizont 2012.01.31. 17:53:55

Nagy kérdés kinek szánták? Ha gyereknek akkor visítva fog menekülni a rendelő várójából is! Ha szülőnek akkor oltás helyett vérnyomáscsökkentőt kell adni elsőre, mert ha ezt megnézik a Vastagbőrt elolvassák a többit meg hozzáképzelik a készítéséről akkor az agyvérzést ki kell védeni:)
Nem hiszem el, hogy nálunk még egy rohadt influenza elleni oltás se jön össze! Emlékeztek az előző kormány alatt is milyen cécó volt? Most meg ez az Oltobelli! Szép...... Az oltogatást naponta elvégzik rajtunk!
Inkább egészséges életre kéne biztatni és megteremteni a lehetőségét rá, és akkor a normálisan működő immunrendszerünk legyűr minden támadást. Oltobelli nélkül!

NextGeneration 2012.01.31. 19:16:04

Geci, ez a Vénuszos nagyon gáz!

Énbagoly 2012.01.31. 20:02:17

Ezt nem hiszem el. :)
De komolyan. :)
Remélem a gyógyszergyár többi terméke ennél jobb, mert ha nem , akkor inkább nem kellene megvenni őket. :)

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.01.31. 20:10:53

@Manatwork: Andy Vajna tagja a Haverek Központi Bizottságának, fej nem fáj.

Lord Snow 2012.01.31. 20:51:04

Áh, a jó kis oltásbiznisz megint.

Onnantól kezdve vagyok teljesen biztos benne, hogy nem szabad beoltatnom magam, amióta olyan nagyon erősen akarnak az "független" állami "szakértők" meggyőzni, hogy vegyem meg a szigorúan titkos tulajdoni hátterű offshore cég oltását. :D

Emlékszem, a h1n1 vagy mi idején a végén már a független eü-miniszter a híradókban parádézott, hogy mutassa, hogy épp oltja be magát, annyira nem fogyott a szuper oltás. Gondolom, odaszóltak neki a szupertitkos jóakarók, hogy nem fogy a cucc, kéne valamit lépni a szupertitkos fizetésért cserébe. (Egy óceánnal arrébb azt mutatná a híradó, hogy 60 év börtönre kísérgetik be a szakembert a milliárdos korrupció miatt.)

Erre aztán már mindenki tudhatta, hogy miről van itt szó.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.31. 21:36:53

@Rufus78: Baszki, a tetűlassú net miatt nem néztem meg eddig a videókat, de most már ezen is túl vagyok. A véleményem az, hogy most azonnal fizesse ki mindenki mindenkinek zsebbe a kenőpénz, jutalékot, mutyizzák ki a vagyonából az egész OALI-t, legyen meg az akaratuk, bármit, úgyis erről szól, az emberek influenzával kapcsolatos tájékoztatása esetleg a lista végén, ha kullog! Csak ezt a szart ne vigyék képernyőre, kérem!

martonx 2012.01.31. 22:25:56

Az influenzát könnyű elkerülni: tilos beoltatni magad, és garantáltan nem kapod el.
Ismeretségi körben nem múlt úgy el tél, hogy az agyonoltott rokonok, barátok ne betegedjenek totál le.

Ironfist 2012.01.31. 23:40:48

Atyaég, megnéztem ezeket a videókat, és hát... Van a szar. Van a nagyon szar. Az akkora szar, hogy már jó. Na ez meg még az alatt van eggyel, mert ez nem jó.

Scala 2012.02.01. 06:52:54

@Ironfist: Csak az elsőt bírtam ki.
Őszintén szólva "a frankón megmondom a tutit vonal" is ízlés dolga, én például nem szeretem.
De a kormányzói kampányra utalás (gúny) és az osztrák falvak a nyolcvanas években (gúny, csak tudnám mire?): alantas, irigyen populista (proletár alfaj) duma.
Ez nem szar, ez reménytelen. :-(

dr.Hüppögő Balneológus 2012.02.01. 06:56:53

Megnéztem a videókat.
Kitört rajtam az influenza.
:)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.02.01. 07:01:23

a birodalom visszavág videót nem értem, tényleg. Szar.

Tapmancs 2012.02.01. 10:04:58

@Aullah: a TASZ cigányblogjához soha nem lehet hozzászólni. Tudod, a demokrácia jegyében.

redriot77 2012.02.01. 16:06:58

Tudom már mi hiányzott az életemből: Oltobelli. Hogy lehet valami ennyire szánalmasan, könnyfakasztóan, lehangolóan szar???? Mindjárt kiugrom az ablakon.

Ironfist 2012.02.01. 16:56:57

"Viszláát... Oltobelli... és köszönöm!"

Agyam eldobom, ennyire szánalmasan ciki szart kiadni... és erre büszke valaki?

Kandeláber 2012.02.10. 13:22:58

Nem kell oltás, kalapkúra a megoldás!

süti beállítások módosítása