Skip to content


       Szűrés lista

Választási csalás már pedig nem történt

Érdekes helyzet állt elő az időközi helyhatósági választás után Tiszavasváriban a múlt héten. A helyi választási választási bizottság a szavazás másnapján, október 29-én megsemmisítette az 1. és 8. választókerületi eredményeket a szavazás napján felmerülő visszaélések és törvénysértések miatt.

Idézetek a helyi választási bizottság jegyzőkönyveiből:


Lakossági bejelentés:
"a 8. számú választókerületben, kampánycsend sértést nyilvánvalóan megsértő tevékenységet dokumentáltunk. Roma származású választópolgárokat szervezetten szállítottak a szavazókör helyiségéhez, (fekete A4-es Audi frsz: IAH-745) minek előtt a beszállás helyszínén alkoholos italt fogyasztottak számukra. (...) Ugyan csak választó személyek szállítását tapasztaltuk az 1. sz. választókerületben –szürke BMW-frsz: EOT-072, fekete Opel HIU-127. A beszélgetésből és az eseménysor résztvevőitől szerzett információk szerint egyértelműen Ráduly Zsolt polgármesterjelölt akciójáról volt szó, melyet személyesen és támogató romák közreműködésével valósított meg."


A Helyi Választási Bizottság helyszínre kiszálló két tagjának megállapításai a HVB jegyzőkönyvben foglaltak alapján:

Csizmár Mária MSZP HVB delegált tag:
"A Madách u. végén látták, hogy valaki pálinkát oszt, utána beszállítják azokat a kocsiba és viszik a szavazókörbe. Szervezetten vitték a kisebbséget szavazni. Tündik András mutatta, hogy mit vett fel a telefonján. Ráduly Zsolt is ott volt fehér autójával."
dr. 
Diószegi Gábor a SZEMpont HVB delegálta tag:
„Elmondja, hogy Ő is elkísérte Csizmár Máriát a helyszínre, ahol egy fekete színű audit látott. Időközben a fekete „audi” vissza érkezett a helyszínre, melyben 4 fő ült. Odament hozzájuk és tájékoztatta őket, hogy ez a szervezett szállítás, amelyet végeznek a választási eljárásról szóló törvénybe ütközik és hagyjanak fel ezzel.”

Indoklás: "A 2012. október 28. napján a Helyi Választási Bizottsághoz érkezett kifogások mind a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület polgármesterjelöltjével kapcsolatban érkeztek, azonban egyik bizonyíték sem támasztja alá minden kétséget kizáróan azt, hogy a jogsértést a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület polgármesterjelöltje valósította meg. Fentiekre tekintettel a bizottság bizonyítottnak látja a jogszabálysértés tényét, azonban személyi felelősséget a kérdésben a rendelkezésre álló bizonyítékok közvetettsége okán nem tud megállapítani, így a „jogszabálysértéstől eltiltás” döntési elemtől eltekint."



Tiszavasváriért Közéleti Egyesület azonban fellebbezett a megyei terület választási bizottsághoz, és a testület ami október 31-én szerdán arra döntésre jutott, hogy "nem állapítható meg kampánycsendsértés a vasárnapi tiszavasvári időközi választáson, ezért a két kifogásolt választókerületben a vasárnapi eredmények a véglegesek":

Fazekas János megyei főjegyző szerint "
a hatályos jogszabályok szerint kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, a számukra a jelölt, vagy a jelölőszervezetek által ingyenesen juttatott szolgáltatás, így például a voksolásra történő szervezett szállítás, vagy étel és ital adása. Ezzel kapcsolatban maga a helyi választási bizottság sem állapította meg azt, hogy az általa szervezett szállításnak nevezett cselekményt pontosan ki valósította meg.
A szervezett szállítást bejelentő jelölőszervezet által készített, becsatolt videofelvételeken nem volt látható olyan körülmény, amely alátámasztotta volna a hvb által meghozott, a választókerületek eredményeinek megsemmisítéséről szóló döntést."

Nos, tényleg nem látható semmilyen zavaró körülmény:



Idáig minden szavazáson részt vettem, de értem még sosem jött fekete Audi :-(

Mi is derült ki ebből a történetből?

Választási csalás történt, amelyet a helyi választási bizottság a lakossági bejelentésekre, a videófelvételekre, a választási bizottsági tagok helyszíni szemléjére, és részvételi adatokra alapozva megállapított.

Azonban ezt a megyei választási bizottság felülbírálta, mivel a törvény szerint kampánycsend sértésnek csak a "jelölőszervezetek által ingyenesen juttatott szolgáltatás, így például a voksolásra történő szervezett szállítás, vagy étel és ital adása" minősül.
Azt azonban a helyi választási bizottság nem tudta megállapítani, hogy valóban az adott jelölőszervezet követte el ezeket a cselekményeket ...

Ezek szerint nyugodtan lehet csalni, csak ne a jelölőszervezet (=párt) bukjon le vele (ha lebukik), hanem valamelyik lelkes önkéntes/aktivista, és minden rendben, teljes siker, a leadott szavazatok érvényesek.

Az elmúlt 20 évben nagyon kevés alkalommal semmisítettek meg szavazóköri vagy kerületi eredményeket, így nyugodtan be lehet vetni bármit, láthatjuk, ha esetleg a helyi választási bizottság el is meszel egy-egy eredményt, egy szinten feljebb, a megyei bizottság ezt bármikor megváltoztathatja.

Az új választójogi törvény csak annyiban változtat ezen, hogy nem egyszer kell előszedni a pálinkásüveget, hanem kétszer: egyszer a regisztrációnál, egyszer a választás napján.

A regisztrációs eljárás még mindig képlékeny, de a legújabb fideszes ötlet szerint nem a választópolgároknak kellene elmenni a jegyzőhöz regisztrálni, hanem a jegyző vagy valamelyik munkatársának kellene felkeresni a választópolgárokat ...

Mivel a jegyzők nagy részét a fideszes polgármester nevezték ki, én a következőkre számítok:
- a nem fideszes szavazókhoz egyszerűen be sem csöngetnek, ha reklamálnak, simán lehet azt mondani, hogy voltak kint, de nem voltak otthon
- a jegyző pontosan tudja, hogy melyik szavazó vesz részt a közmunkaprogramban, melyik kap segélyt az önkormányzattól, ha vonakodik az illető a regisztrációtól, akkor nyugodtan lehet arra célozni, hogy lehet mást találni a közmunkára ... 

Tiszavasvári remek főpróba volt, jövőre jöhet a regisztráció, fél éves regisztrációs kampánnyal (na, vajon kinek lesz pénze fél évig kampányolni?), majd a választás 2014-ben ..

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr234884129

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán Pécsen, orbán csányiban 2012.11.05. 16:11:58

A pécsi Slyven Rendezvényközpontban megszervezett fórumán jelen volt a Lehet Más a Politika baranyai vezetése,  az MSZP városi elnöke és megyei alelnöke, illetve a Jobbik baranyai országgyűlési képviselője. Előadása kezdetén a volt államtitkár rö...

Trackback: Fuss jegyző! Fuss! 2012.11.05. 11:19:42

Egészséges életmódra kívánja nevelni a parlament alkotmányügyi bizottsága a jegyzőket (és az önkormányzati dolgozókat) - ugyanis olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek szerint a választások előtti évb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.05. 16:15:38

@spinat: A szavazás meg egyelöre titkos és névtlen, úgyhogy beikszelni úgyis azt fognak, akit akarnak. "

na ja, csak tudják mennyi a szavazatot vettek meg, tudják melyik kerületből mennyien vannak, stb. mégse egészen titkos. nyilván eltervezték előre, mennyit vesznek meg, hogy nyerjen, ha nem az nyer ugrott a prémium, úgyhogy mégse azt ikszelnek be amit akarnak.
ugye azért azt te is látod, hogy nem demokratikus megvenni egy szavazatot?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.05. 16:16:13

@cskraoly: Hát én mindig a legegyszerűbb megoldásból indulok ki. Egyszerűen nem nézek ki konspirációs készséget semelyik pártból. Igen, szerintem ilyen hülyék, nem mond azt hogy meglepne! :)

A pofánvágásról annyit, hogy nem biztos, hogy egy jobbikos városban cigányként jobbikosokat akarsz pofozni, akik valószínűleg nyerik a választást.

Szóval szerintem elég egyszerű a történet.
(De nézd meg a szavazóköri eredményeket. Az a helyzet, hogyha átlag időközi részvétel van, akkor nyer a fideszes csávó. Kicsit kínos lett volna...
Másrészről meg nézd meg a Fidesz reakcióját. Ha nem ők állnak mögötte, akkor nem kussolnának.)

Secnir 2012.11.05. 16:19:50

@Virág et.:
ejnye no, tényekkel ne zavard már össze a kis fejecskéjét. amit ő már egyszer elképzelt magának kis világot, abban Bajnai a libák csőrével önnön kezével szúrta agyon a tenyésztőket magának a patásgyurcsánynak az utasítására. az maradjon már meg úgy benne, ahogy van, ne is foglalkozz vele...

spinat 2012.11.05. 16:20:01

@tesz-vesz: na persze attól függ, hogy mit értesz azon hogy szavazatot venni. Mert ugye az a kijelentés, hogy ha rám szavazol, akkor leviszem az adókat, az is szavazatvásárlás, nem? Vagy a 19000 Ft is az volt, csak nem konkrétan kézbe ment, hanem ígérvénybe.

cskraoly 2012.11.05. 16:28:04

@TaTa86.: na, akkor ezt meg is beszéltük: szerinted nem reális, szerintem meg nagyon is az.
Én meg a cigókból nem nézek ki ennyi életösztönt, főleg nem a korruptabb fajtájából. De ettől még tetszik a felvetésed, hogy van egy olyan város az országban, ahol a gazsi-gengszterek átgondolják mielőtt nekiállnának emberkedni, remélem tényleg így van. Viszont ha így van, akkor megyek a Jobbikra szavazni és ezt javaslom mindenki másnak is, akinek gondja van a hiperpigmentációval együttjáró parazita életmóddal.

Hertelendi 2012.11.05. 16:28:37

@Pop40: Nem tudom észrevetted- már, hogy a jobboldali kommentelöktől nem érdemes érdemi választ várni. Egyrészt mert erre különböző okoknál fogva képtelenek, másrészt pedig az érdekeik nem ezt kívánják és nem is ez a céljuk. A céljuk az, hogy lehetetlenné tegyék a normális vitát. Megzavarják, ez a céljuk. Erre nagyon jó példa Stefánia kisasszony, aki egy nagydarab szőrös parasztgyerek.

padlas 2012.11.05. 16:34:43

Na itt van egy origos cikk is offshore temaban, csak par sort hadd idezzek:
"A Fidesz-kormány egyik első intézkedése az volt a tavaly nyári adócsomagban, hogy az offshore-adóelkerülés másik technikájának korlátot állító, szintén a Bajnai-kormány alatt hozott törvénypontokat eltörölte"
Az emlitett torvenypontok lenyege az volt, hogy nem lehet megkerulni az adozast az ilyen offshore ugyletek utan:
"Az offshore-cég papíron általában hitelt nyújtott vagy tanácsadási szolgáltatást végzett a magyar cégnek, a magyar társaság pedig fizette az igen magas kamatláb mellett nyújtott kölcsön törlesztését, illetve jogdíjat utalt az offshore-cégnek, így pedig akár teljes egészében el is tüntethette a magyarországi adóalapját. A Bajnai-kormány idején megalkotott jogszabály 30 százalékos adóval sújtotta azokat a magyar cégeket, amelyek így utaltak ki kamatot vagy jogdíjat. Ez értelmetlenné tette az offshore-technika alkalmazását."
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110620-szabad-utat-nyitna-az-offshoreugyleteknek-rogan-antal-javaslata.html

Kerdem en, hogy akit valoban az offshore adoelkerules zavar, az miert nem udvozli a Bajnai kormany lepeset? Es miert nem haborodik fel a Fidesz intezkedesen? Valahogy nem emlekszem tolgyes ur es tarsai ilyen tipusu kommentjeire, se a rengeteg jobboldali cikkre ezzel kapcsolatban. Kerlek linkeljetek mar be oket ha megis voltak, mert a vegen meg azt kell hinnem, hogy az offshore-ral a jobboldali sajtonak semmi baja, csak arra hasznalja a szot, hogy ragalmazza vele a Fidesz potencialis ellenfeleit. Koszi.

Pop40 2012.11.05. 16:35:52

@Hertelendi:
Tudom, de én ilyen szemét vagyok, :P hogy egyfelől imádom őket olyan kérdésekkel szivatni, amikről tudom, hogy kínosak nekik , másfelől pedig ne felejtsd el, hogy az ilyen blogot bizonytalanok is olvassák. Ők ha látják a kommenteket, levonják majd belőle a megfelelő következtetéseket.

tomwar 2012.11.05. 16:38:57

@tölgyes: Kedves Tolgyes, nem, nem olvastam. Sot, en soha sem vitaztam egyetlen ismerosommel sem, semelyik oldalon, aki szoba hozta volna, hogy a regisztrcio szukseges lenne... Ez utobbirol meg On sem gyozott meg.

bgp 2012.11.05. 16:39:23

@Blogger Géza:
1. Nem lövik le őket, csak a golyó elé lépnek.
2. Nem fojtják vízbe, csak akkor vesz levegőt amikor a vízben van a feje.
3. Nem hülye, csak fideszdroid.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.11.05. 16:47:25

@Geza: minden OK, amit írtál. Egy dolgot felejtettél el megemlíteni: KAMPÁNYCSEND! Erre vonatkozóan is vannak definiált szabályok, amiket be kell tartani. Tehát nem az a probléma, hogy azért szavazott X.Y.-ra, "mer' az adott neki pályinkát", hanem az, hogy mindez a kampánycsend alatt történt. Ez a gond!

házelnök 2012.11.05. 17:33:35

BOCS.Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de egyértelmű, hogy tolvaj viktor így készíti a törvényeket magának.Ez nem kékcédulás hanem sárgacédulás választási csalás.Mindenki nemnormális aki rájuk szavaz.
Orbán anyja a leghibásabb, ilyen ivadékot egyből lapáttal kellett volna agyonverni, nem pedig olyan széparcú gyereket mint kaposváron tették az igazhívők.

Secnir 2012.11.05. 17:54:43

@házelnök:
rövid, tömör, velős, érthető vélemény.

NYJetsTD 2012.11.05. 18:19:13

@Lencsés István: "Nem vagyok sem geci , sem droid , a droidok nem tudnak intelligensek lenni , ahogy én"
Pityukám, hát persze hogy intelligens vagy, ezt sose vontam kétségbe. Sőt, már gyűjtők a Lencsés István Anonimitás Kutató Központra, ahol mint névadó és egyben legintelligensebb kommentelő, te leszel az igazgató. Sajnos egyelőre csak a volt OPNI helyét tudtam kibérelni, kérlek érd be egy kis időre vele. Viszont a külön szoba, a kárpit puhasága és a különlegesen hosszú ujjú munkaruha vakítóan gyönyörű fehér színe mindenért kárpótol majd. Nagyon szeret az egész blogtársadalom Pityu, veled vagyunk, további szép napot.

NYJetsTD 2012.11.05. 18:38:26

A fidesz többször kereste a megoldást a választás elkerülésére, most megtalálta:

www.szuperblog.hu/napod-30/

tudi 2012.11.05. 18:50:07

Na basszus már nem menő a konzerv, meg a száraztészta, már pálinka meg audi kell a szavazatvárárláshoz.
@Geza: Miért nincs a hozzád hasonló emberekből több odafönt fontos pozícióban, már lehet előrébb tartanánk.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 18:53:34

@tölgyes:
"Legitimációs válsággal a baloldal kűzd."

Magyarországon a magát baloldalinak valló párt milliárdosok gyűjtőhelye. A magát jobboldalinak valló párt, meg a tanulatlan, kőbunkó kádáristák bandája.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 18:58:36

@tölgyes:
"Önök szzerint felesleges..."

Mivel részletes lakcím nyilvántartás létezik, ezért igen ez felesleges.

"de felelslegesnek ítélték az ajánlócédulákat is mégis megvolt 22 éven át.:)"

Az is felesleges a vele való visszaélések miatt. Épp ezért nem érdeke se a cociknak, se a narancskomcsi fityisznek az eltörlése.

Lencsés István 2012.11.05. 19:16:55

@NYJetsTD: Nem vagyok a Pityukád . Az iróniád KURVA GYENGE . Nem vagyok Pityu sem .

tölgyes 2012.11.05. 19:26:33

@tomwar: @OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Nem kötelező a regisztráció, de nem is felelsleges:)

tölgyes 2012.11.05. 19:30:12

@Virág et.: Ha elolvassa a szöveget látja: egyiket sem állítottam.

tölgyes 2012.11.05. 19:36:40

@Pop40: Nincs tudomásom arról, hogy Mong Attilát perbe fokták volna. Ha lesz, majd szóljon.

tölgyes 2012.11.05. 19:38:54

@padlas: Én láttam ahogy közreműködött a nagy "elkúrásban", majd a nyugdíjak és a közszféra bérének csökkentésében. Kb. ez várható tőle a jövőben is.

NYJetsTD 2012.11.05. 19:42:53

@Lencsés István: Pityu! Nyugi! Csak anoniman nagy a pofánk! Ne húzd fel magad!

NYJetsTD 2012.11.05. 19:44:38

@Ironfist: Ne bántsd, neki még a pozsgay is hős..... tudod, a mi kommunistánk jó kommunista...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 20:00:15

@tölgyes:
"Nem kötelező a regisztráció, de nem is felelsleges:)"

Akkor magyarázd már el, hogy a lakcím nyilvántartás mellett mégis miért nem felesleges. Mert ezt se a törpecsúti, se valamelyik agyatlan szócsöve sem tudott egyetlen egy érvet mondani mellette.

Mivel részletes lakcím nyilvántartás létezik, ezért igen ez felesleges.

Virág et. 2012.11.05. 20:13:27

@tölgyes: Akkor ez itt mi: " A beszállítók vagyonának térítés nélküli elsajátításához?" Ez nem a Hajdú Bétre ment, akkor mire? Egyébként azt is te hoztad fel, mármint a Hajdú Bétet. El kéne dönteni, hogy miről beszélsz. Ráadásul ez a helyreigazítás már 5 éves. Van frissebb is, pl. amit a napokban nyert meg Budai ellen. Nagyjából MINDEN "vád" (azaz karaktergyilkossági-kísérlet) jogerős bírósági ítélettel cáfolva lett, de ez ne zavarjon.

De menjünk csak sorjában:

"Az offshorozáshoz? "
Ezt sem ártana kifejteni, hozzátéve, hogy önmagában ez se nem bcs, se nem erkölcstelenség és meglepődnél, hány Békemenet-konform nemzeti nemoligarcha esetleg csodabankár tartja a pénzét egy-egy adóparadicsomban. Szerintem inkább Simorral kevered, mivel Bajnai nem tulajdonolta, csak vezette ezeket a külföldön bejegyzett Wallis cégeket. Bajnainak saját cégbirodalma lényegében nincs is, a vádak is csak arról szólnak, hogy eladta a saját részvényeit (kisrészvényes volt) egy offshore cégnek, nem pedig, hogy ő maga offshore cég tulajdonosa lenne. Ilyen bizonyíték nincs, vádaskodni persze lehet.

"a nyugdíjak és köztisztviselők bérének csökkentéséhez?"
Amelyet egy nagyarányú illetményalap-növelés előzött meg még a Medgyessynél. Egyébként azóta sem növelte senki azt az illetményalapot, még a nagy vezéred sem. A 13. havit sem akaródzik visszaadni, van helyette viszont 40 ezres leépítés a közszférában és megvont nyugdíjak a korkedvezményeseknél. Micsoda kontraszt, mi?

"Az GDP arányos adossá 30%-os növelésében való részvételhez? a külső adósság megduplázásához??"
Amelyet ugye Gyurcsány vett fel, nem pedig Bajnai a miniszterelnöksége alatt és amelyből Bajnai egy fillért nem költött ("védőháló", ki is mondogatja ezt?) ellentétben a Vezéreddel, aki a seggére vert és bevásárolt veszteséges Mol részvényekből.
Szerinted az ország külső és belső adósságához mennyiben járultak hozzá:
1. a 6-9%-os államkötvények
2. a manyup pénzek elverése (ezt egyszer ki kell majd nyugdíjba fizetni valakinek ...)
3. az IMF pénz elverése veszteséges Molra
4. a vállalkozói hitelezés leállítása a bankszektor büntetőadóztatása miatt (hol is áll a gazdasági növekedés? mínusz mennyiben még az örök optimista Kusza Szem szerint is?)
5. a befektetők elijesztése (Mercedes óta ki jött ebbe az országba? azt melyik kormány boltolta le? segítek: Gy-vel kezdődik és urcsányra végződik)

Virág et. 2012.11.05. 20:21:54

A fidesz gazdaságilag (is) egy katasztrófa. Röhigcséltek a Bajnai kormányon, mint "szakértőkön", aztán ennyire futotta: sikerült megismételni a ferenci elkúrást. A statisztikákkal machinálhatnak napestig, a közmunkásokkal mesterségesen növelhetik a foglalkoztatási adatokat, de ezek gazdasági hasznot nem termelnek és ez jól látszik is az ország teljesítőképességén. Hazudni meg kampányolni lehet, de a tények előbb-utóbb utolérik az embert. Ugyanakkor megölik a hazai kkv-ket a bankok adóztatásával, mivel ennek köszönhetően a bankok tőkét vonnak ki ahelyett, hogy tőkét vezetnének be a gazdaságba, hitel nélkül meg nincs fejlődés, ezt már Széchenyi is megmondta, akit inkább olvasni kéne térelnevezgetés helyett. A multikat és befektetőket pedig vagy elijesztik a bizonytalan jogi helyzettel, a rendszeres államosítgatásokkal, az egész iparágak egyik napról a másikra történő felszámolásával, az ad hoc alkotmánymódosításokkal, a haverokra írt törvényekkel, vagy pedig plázastoppal egyszerűen megakadályozzák a belső terjeszkedésüket, amivel lényegében pár ezer új munkahelyet fúrnak meg.

Igazi gazdasági zsenik. Csak a világ nem érti meg őket. Elég baj, hogy a világtól függ a gazdasági növekedésünk és nem az állampárttól.

picur3ka 2012.11.05. 20:50:04

Zerokam, ez legalabb 20 eve igy van, most lett problema? A cigokat maskepp nem lehet szavazasra noszogatni. A Fidesz vegre meglatta, hogy zsugikartyasokkal nem lehet maskepp jatszani.

Remelem, az uj szavazokorzeteket is jol allapitjak meg.

Secnir 2012.11.05. 20:50:13

@Virág et.:
virág et., öreg, rutinos róka vagy, ne ugorjál ostoba trollokra...

Virág et. 2012.11.05. 21:50:56

@Secnir: Igazad van, csak hát egyszer az életben szeretnék egy értelmes, jól megindokolt, körülbástyázott választ kicsikarni egy narancsosból, de ezek minden kérdésre csak azt válaszolják, hogy szeretik Orbán Viktort, pedig ezt konkrétan a kutya sem kérdezte tőlük.

picur3ka 2012.11.05. 23:10:02

@Virág et.:

Koszi, jot rohogtem, mintha kulon ceg lennenek. Te is mindenkit hulyenek nezel.

kej 2012.11.06. 06:02:01

@tölgyes: "Nagy-Britanniában létezik előzetes regisztráció, sőt, a briteknek minden évben aktívan részt kell venniük a névjegyzék frissítésében. Általában augusztus végén postázzák nekik a paksamétát, amiben egy felhasználóbarát tájékoztatón kívül megkapják a fél perc alatt kitölthető regisztrációs lapot és az ingyenes válaszborítékot. "

ez azért egy kicsit másabb, mint amit a kedves vezető kitalált.

Virág et. 2012.11.06. 07:11:22

@picur3ka: Külön cég lennének? Kik? A Bajnai nem cég, hanem természetes személy. Milyen cégekről beszélsz? Ha a két mondvacsinált ügyről, akkor az két külön cég, mivel az elsőben az Elender-Euroweb értékesítéséről volt szó, amiben Bajnai sosem volt tulajdonos, az általa vezetett (!) Wallis viszont igen. Ennek semmi köze ahhoz, hogy Bajnai a Wallisos munkavállalói részvénycsomagját értékesítette egy offshore cégnek, amelynek viszont sem ő, sem pedig rokonai nem tulajdonosai - ez ügyben is van pár sajtóhelyreigazítás egyébként (ellentétben Pintér Főnök Úrral, aki a cégbirodalmát sikeresen eladta saját feleségének minisztersége előtt közvetlenül). A harmadik téma meg az volt, hogy Bajnai szüleinek van offshore cége (nem ennek lettek értékesítve a Wallis részvények). Azt viszont már ki szokták felejteni, hogy a nemzeti nemoligarcha Csányinak is van. Ráadásul Csányival ellentétben Bajnai szülei nem töltenek be közhivatalt, nem ácsorognak egyik vezér mellett sem politikai rendezvényeken, nem támogatnak pártokat, viszont 20 éve külföldön élnek és az "offshore" cégük is EU tagállamban bejegyzett.

A lényeg: még eddig senki nem bizonyította, hogy Bajnainak akár csak egy darab offshore cégben is tulajdona lenne. Az ellenkezőjét már számos alkalommal, de ezt még senki. Te sem, nem is fogod, tehát lépjünk tovább, mert ez így tényleg nevetséges.

Blogger Géza 2012.11.06. 08:19:26

@Pop40: "Lehet, hogy valakinek nem olyan a munkahelye, hogy szabira mehet, csak azért, h regisztráljon."

Akkor regisztráljon, amikor ráér. Nem igaz, hogy a következő egy évben soha nem ér rá. Ostoba ajvékolás az egész.

"Lehet, hogy valakinek pótlólagos költség, amit nem tud vállalni, az, hogy bemenjen regisztrálni, mondjuk mert messze lakik a hivataltól, (fizeti a pártod a felmerülő költségeit?)"

Tök ingyenes minden. Ha drága a busz, menjen biciklivel. Egy ilyen hogy intézi az ügyeit? Nem készít személyit sem, mert jujj, el kell menni a hivatalba? Hogy készít jogsit? Pedig az még nem is ingyenes...

"Lehet, hogy vannak olyanok, akik mondjuk egy tévévita után, választás előtt 2 nappal, program alapján döntenének, mert nem vakhitű párthívők."

Lehet, hogy még mindig nem értetted meg, hogy a regisztrációnál nem szavazni kell, hanem eldönteni, hogy elmész-e vagy sem.

kenájkikit 2012.11.06. 08:32:11

@Virág et.: A lényeg: még eddig senki nem bizonyította, hogy Bajnainak akár csak egy darab offshore cégben is tulajdona lenne. az offshorenak az egyik lényege, hogy nem lehet "lenyomozni", hogy ki vagy kik a tulajdonosok nem?:D amúgy egyetértek veled.

tomwar 2012.11.06. 10:51:30

@tölgyes: Nos, az lenne a kerdesem: MIERT VAN SZUKSEG A REGISZTRACIORA? (magyarorszagi lakhellyel rendelkezo, a valasztoi nevjegyzekben szereplo magyar allampolgaroknak?)

Erre meg nem valaszoltal. Te sem.

tomwar 2012.11.06. 10:52:43

@Blogger Géza: MIERT EKLL REGISZTRALNI? (magyarorszagi lakhellyel rendelkezo, a valasztoi nevjegyzekben szereplo magyar allampolgaroknak?)
Eszervekkel, legyszives!

Ironfist 2012.11.06. 15:36:35

@Blogger Géza:
"Akkor regisztráljon, amikor ráér. Nem igaz, hogy a következő egy évben soha nem ér rá."

Nagyon kedves tőled, hogy így be tudod osztani mindenkinek az idejét, igazán rendes. Ha lehet, ezt beszéld meg a főnökömmel is, jó? Mert valószínűleg, ha én mondom neki, hogy márpedig holnap regisztrálni megyek, nem dolgozni, mer' a Blogger Géza azt írta egy fórumon, úgy fog kibaszni, hogy a taknyomon csúszok a munkanélküli hivatalig.

"Tök ingyenes minden. Ha drága a busz, menjen biciklivel."

Meg az anyád picsája! Ingyenes szerinted egy bicikli? Mekkora cigány lehetsz, ha ezt tényleg így gondolod? Meg szerinted a 60 év felettiek (például) majd felpattannak biciklire, és feltekernek Budapestre, mert vagy ott regelnek, vagy interneten? Ami ugye szerinted szintén ingyen folyik nyilván a csapból, nem? Mismásoló szargép vagy bammeg, de legalább ésszel csinálnád!

"Lehet, hogy még mindig nem értetted meg, hogy a regisztrációnál nem szavazni kell, hanem eldönteni, hogy elmész-e vagy sem."

Lehet, hogy még mindig nem értetted meg, de az államnak - sem a pártodnak - KURVÁRA SEMMI köze nincs hozzá, hogy el akarok-e menni szavazni, avagy sem. Ezt akár az utolsó pillanatban is eldönthetem, mert ha nem, az a jogaim korlátozása. Pont.

@tomwar:
"Eszervekkel, legyszives!"

Hah, ne nevettesd ki magad! Észérveket várni (vagy csak érveket... vagy akár csak észt, ha már itt tartunk... ) egy fideszszektás hívőtől olyan, mintha egy halat akarnál rábírni, hogy biciklizzen.

Blogger Géza 2012.11.06. 15:48:29

@Ironfist: Nézd,ha te olyan hülye vagy, hogy ezt csak úgy tudod elképzelni, hogy odaállsz a főnököd elé ultimátumot adva, hogy te márpedig pont holnap akarsz regisztrálni (egy év alatt képtelen vagy máshogy elintézni az ügyfélkapudat), és ezt csak egy egész napi szabival tudod csak elképzelni, akkor te pont az az agyhalott életképtelen típus vagy, akit talán kiszűr a regisztráció. :) Egyre jobban teszik ez nekem...

tomwar 2012.11.06. 16:10:56

@Ironfist: NEM IS VALASZOLT EGY SE.....

Spacehussar 2012.11.06. 16:21:39

@Anti Anyag: Majd rájössz, mikor nem hagyják a melegeket(lányokat sem!) kézen fogva járni az utcán.

Spacehussar 2012.11.06. 17:47:43

@barli: Ártatlanság véLelme, nem védik az ártatlanságot, hanem alapvetően úgy véli, h ártatlan

Spacehussar 2012.11.06. 18:24:48

@tölgyes: Ez kicsit sarkított lesz, de: az angoloknak királynőjük is van, de lehet h Magyarországra mégse kell :P

Ironfist 2012.11.06. 19:42:32

@Blogger Géza:
Persze, hogy tetszik ez neked, hiszen egy kommunista féreg vagy, aki a kommunista gazdáinak nyal ezerrel. És én márpedig azért sem fogok elmenni regisztrálni, és azért is szavazni fogok, és ha ezt a moslék kommunista gazdijaid nem hagyják, hát olyan balhét csapok, hogy ha kell, az európai legfelsőbb bírósághoz is elmegyek miatta. Nemhiába mondta a gazdád, hogy ő ugyan nem harcolt a diktatúra ellen... Mind mocskos kommunisták vagytok, fideszes szektásgecik, és még ki meritek nyitni az ótvaros pofátokat? Hánynom kell a féreg fajtádtól, mész is a tiltottak közé te is. Gusztustalan mocsadék.

tomwar 2012.11.07. 08:26:47

SEHOL SENKI, AKI MEGGYOZNE A REGISZTRACIOROL!?!? VAGYOM A TUDAST...HEJJJ! TOLGYEG, GEZA....VAGY A TOBBI! "SENKI, SENKI, ITT E VILAGON?"

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.07. 10:29:36

@Blogger Géza:
Te is csak kenegeted a szart, de egyetlen egy értelmes indokot nem mondtál mellette!

A lakcímnyilvántartás mellett miért kell egy újabb bürokratikus eljárás?
1990-2010 között miért volt jó, miért ez az újabb pálfordulás?
A videóban szereplő díszpintyeket ez nem fogja kizárni.
A szavaztatás előtt ugyanígy bepálinkázva viszik a BMW-kel, és az Audikkal regisztráltatni.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.07. 10:38:02

@Ironfist:
2010-ben már próbálkoztak ilyennel.
A sok szektásnak megmondták, hogy hova jelentkezzenek át szavazni a fideszre.
Ugye ebből volt a balhé, amikor szektások hőbörögtek, mert majdnem rájuk zárták az ajtókat.

Bloodscalp 2012.11.07. 14:52:48

@tölgyes: te se a valóságban élsz droid:D
miért adod össze automatikusan a jobbik&fidesz(kdnp) szavazatokat?-a 3ból 2 posztkomcsi párt nem mellékesen.
a tömeg a fidesz mögül hátrált ki, nem esett le? milyen jobboldali érték van egyikben is?
sima kis droidja vagy, küldök neked bögrét.

picur3ka 2012.11.07. 19:45:17

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Ez a szanyi kapitany maszop volt, csak a tenyszeruseg kedveert.

picur3ka 2012.11.07. 19:52:27

@Hertelendi:

Mar megbocsasson, olvasta a vadiratot es a tanuvallomasat az 'artatlannak'? Vallomasait, helyesebben.

Annyi szinonima a 'nem emlekszemre', aligha van is a magyar nyelveben. Nem, mintha az azt jelentene logikailag, hogy nem bunos. Ekkora amnezia problemaval viszont gyamsag ala kell helyezni az urget.

Masreszt, vetkesnek iteltetettek es a karosultak kompenzalasara iteltek oket. Sajnos, kozben 'eltunt' a vagyonuk, Karacsony ejszakajan... Igy hat sajnos, senkit nem tudtak kompenzalni, 9 beszallitojuk kovetett el ongyilkossagot.

A bunozoket partolo arroganciad epp oly undorito, mint ezeke a maffiozoke.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.07. 22:35:04

@tölgyes: Viszont nincs olyan lakcímnyilvántartás, mint a kontinentális jogrendszerű államokban. Úgyhogy ez nem hivatkozási alap. Persze Rogán benyögte, hogy szüntessük meg a lakcímnyilvántartást, hogy lehessen regisztráció, oszt csináljon mindenki, aki használja (sok-sok hivatal) magának egyet. Meg csináljanak az önkormányzatok is (ez utóbbit is ő mondta, csak elfelejtette hozzátenni, hogy akkor ez ugyanúgy feleslegessé teszi a regisztrációt, mint a központi).
Na így működik pártod és kormányunk.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.07. 22:36:58

@picur3ka: Azért azt tudni kellene, hogy a vádlott joga a vallomás megtagadása, ha nincs annyi bizonyíték, hogy a vallomás nélkül is el lehet ítélni, akkor az ügy alma. Viszont őket bűncselekmény hiányában mentették fel.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.07. 22:42:56

@tölgyes: @wásztákhurwáh: @B. Bíró: Na örülhettek, a FIDESZ az újra megnyitott vita hevében benyújtott módosítókkal törölte a törvényből, hogy a jegyzők felkeresik a szavazópolgárokat.
Szóval back to square one: erőteljesen megnehezítik egy alapos (törvényben rögzített) ok nélkül elidegeníthetetlen állampolgári jog gyakorlását. Persze értem, hogy alapos ok az is, hogy nem rájuk szavaznának, csak ezt eddig elfelejtették (alap)törvénybe iktatni. De ami késik, nem múlik...

picur3ka 2012.11.07. 23:32:24

@Kuviklacz:

Azt is illik tudni, hogy minden kurva bunozot felmentenek. Te hol elsz? A Marson?

Loptak mar meg? Volt dolgod rendorseggel meg bunozokkel? Kinek a partjan allt a 'jog'? Kopjed magad szembe, az egesz kibaszott baloldalnak bortonben a helye, 100 eve, minimum, szerintem, csak nagyon igazsagos lenne kivegezni mindet.

picur3ka 2012.11.07. 23:35:24

@Kuviklacz:
Nem mentettek fel. Karteritesre voltak kotelezve.

Ugyanigy Gyurcsanyt is bunosnek talaltak, csak addigra mar elevult.... Trillala.

Ne farasszal! Te bunpartolo, tomeggyilkos drukkolo, ok?

Virág et. 2012.11.08. 07:37:42

@kenájkikit: Ez nem feltétlen igaz. Csányi, Simor vagy épp Bajnai szülei esetében nyilvános adat, hogy offshore cégben van tulajdonuk, ez országfüggő. De ugye ezért találtak ki az oknyomozó újságírást: tessék utánamenni. Számtalan lehetőség lenne, hogy kitalálják, hogy valakinek honnan van jövedelme: pl. a cég önmagában ritkán csinál pénzt, azzal dolgozni kell. Ha az offshore cég a magyar cég tulajdonosa, akkor ki gyakorolja a tulajdonosi jogokat a nevében? Ha képviselőn keresztül teszi ezt, az kinek felel, kivel egyeztet? Honnan hová megy a pénz? A történet végén ki veszi azt fel, kinek a számlájára kerül, vagy éppen kinél látható nagyobb, megmagyarázhatatlan vagyongyarapodás?

Beszédes, hogy ennek a kutya nem ment eddig még utána, csak a szándékosan kétértelmű sejtetés megy. Ahhoz nem kell munka, 0 a kudarc esélye (hátha kiderül, hogy mégse sáros az illető - az lenne ám a tragédia!) és a tábornak bőven-bőven elég.

Virág et. 2012.11.08. 07:42:20

@picur3ka: Miért hazudsz ilyen ótvar módon? MIKOR ÍTÉLTE EL BÁRMILYEN BÜNTETŐ BÍRÓSÁG BAJNAIT? Egy esetet mondj! Egyet! Polgári perben: kártérítésre Bajnait kötelezte bármikor bármilyen bíróság? Bajnai személyes felelősségét bármikor bármilyen bíróság kimondta?

És ne terelj Gyurcsánnyal, őt a kutya nem hozta fel és esetében sem volt bűnösítés, hanem az elévülés miatt már eleve le sem folytatták vele szemben az eljárást, tehát még ott sem igaz, hogy bűnös, de elévült. Ugyanis ez még nyomozati szakban megakadályozta az eljárás lefolytatását, esélyt sem kapott, hogy védje magát. Ez neked nyilván automatikus bűnösítés, igaz?

Virág et. 2012.11.08. 07:48:17

@picur3ka: Pontosan ezeket a hazugságokat szajkózta Pesty meg Budai a két hiteles barátod és pontosan ezeket az állításokat NEM TUDTÁK MEGVÉDENI a bíróság előtt egymástól függetlenül, külön-külön sem.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.08. 15:46:20

@picur3ka:
"Kopjed magad szembe, az egesz kibaszott baloldalnak bortonben a helye, 100 eve, minimum, szerintem, csak nagyon igazsagos lenne kivegezni mindet. "

Akkor miért nyalod a törpecsúti és pártja picsáját? Alapítói, vezérkara mind szélső balos. Az mszmp kb és pb tag pozsgay-val paroláznak.
Csak olvasni kell az életrajzukat, de a kormányzásuk is ezt igazolja.
Vagy a "mi" balosaink jó baloldaliak?
A pápai kőkomcsi köteles kövér anno a „Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna” mondását a maszopnak címezte. De ez freudi elszólás volt.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.08. 15:51:18

@picur3ka:
"Ugyanigy Gyurcsanyt is bunosnek talaltak, csak addigra mar elevult.... Trillala."

Ha valami elévül, akkor ott nincs se eljárás, se ítélethozatal. Ergo bűnösséget se lehet megállapítani. Jogilag.
Erkölcsileg, meg van az a pénz, amitől mindenkinek korpásodik a haja... Trillala

Ironfist 2012.11.08. 17:10:21

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:
Jól látom? Egy fideszes elismeri, hogy a fideszes bandának egytől egyig börtönben, de még inkább bitón a helye?
"OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.08. 15:46:20
@picur3ka:
"Kopjed magad szembe, az egesz kibaszott baloldalnak bortonben a helye, 100 eve, minimum, szerintem, csak nagyon igazsagos lenne kivegezni mindet. ""

Avagy ennyire sötét volna, hogy azt sem tudja, hogy a fideszesek a legnagyobb kommunisták, akik ebben az országban valaha is élt?
Persze, tudom én, ez a kis kölyök annyira sötét, hogy azt sem képes felfogni, hogy le van tiltva nálam, és ontja a válaszokat nekem továbbra is :D Csak költői kérdés volt, hogy vajon felismerte-e, hogy pont azt bálványozza, amit közben köpköd :D

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.08. 20:28:18

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: @Virág et.: Köszönöm, akkor nem kell már ennek a trollnak válaszolnom.

Lencsés István 2012.11.10. 11:29:14

@NYJetsTD: Nem tudsz olvasni . :( Nem vagyok Pityu .

NYJetsTD 2012.11.10. 16:39:41

@Lencsés István: Írni sem tudok, anonim is vagyok, ne haragudj Pityu....

Lencsés István 2012.11.10. 17:00:33

@NYJetsTD: Mivel tényleg nem tudsz olvasni , ezért többet nem reagálok rád .

Ironfist 2012.11.10. 18:05:27

@NYJetsTD:
"Írni sem tudok, anonim is vagyok, ne haragudj Pityu...."

Ejnye de bunkó vagy. Hogy mered megszólítani egyáltalán anonimul ezt a nagyonnemanonim főfőnemanonimot?

NYJetsTD 2012.11.10. 19:56:06

@Lencsés István: Ne bassz... vége a jókedvemnek....

NYJetsTD 2012.11.10. 19:59:22

@Ironfist: Minden hülyével bunkó vagyok. Sőt, ez a mai papcsákos feljelentés után minden fideszes kutyával dupla bunkó leszek. Gondolom láttad, nálam kiverte a biztosítékot...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 19:59:50

@NYJetsTD: Sok sikert a hétvégéhez!
Ránk is férne egy kevés.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 20:00:45

@Ironfist: @NYJetsTD: Ti még a végén összemelegedtek,ahogy szidjátok a fideszeseket!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 20:01:50

@NYJetsTD: Ja és a mi meccsünket mutatják,úgyhogy holnap rohanhatok haza!

NYJetsTD 2012.11.10. 20:17:23

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Volt egy érdekes jegyzet az nfl.com-on a Jetsről. Öt dolgot is kiemeltek, Mark Sanchez pontatlanságait, Tim Tebow passzivitását, a futás elleni védelem alkalmatlanság, a futó játék eredménytelenségét és a csapatjáték általános következetlenségét. Erre másnapra a Jets játékosai egyöntetűen kijelentették, meglesz a rájátszás, a csapat egységes, innentől minden meccs az övék. Nos, így fogom nézni őket, de ha ez is feritél lesz...

Lencsés István 2012.11.10. 20:19:31

@NYJetsTD: Mivel megtanultál olvasni , így kapsz még egy esélyt , de a kultúrád továbbra is csapkodja ....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 20:24:31

@NYJetsTD: Hát azért kemény lesz nektek is,nekünk is.
Én már unom,hogy mindig egy kicsivel kapunk ki.
Ez már nem elég nekem.

NYJetsTD 2012.11.10. 21:05:04

@Lencsés István: Meg sem érdemlem, olyan jó vagy hozzám...

NYJetsTD 2012.11.10. 21:11:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Most is szoros lesz az tuti, max 3-7 pont körül lesz különbség a végén. Nézem én is, sör már behűtve, asszonyt lerendezem időben....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 21:16:04

@NYJetsTD: Én meg esetleg itt nézem a neten aztán sietek haza.
Csak nehogy pofáraesés legyen belőle....

Lencsés István 2012.11.11. 11:52:06

@NYJetsTD: Azt ugye tudod hogy az iróniád KURVA GYENGE ?

NYJetsTD 2012.11.12. 01:04:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Már csak nyolc perc van a meccsből, eddig az utolsó negyed elképesztő volt, gratula nektek. Sajnos mi szokás szerint szoptunk, de sebaj, legalább mostantól csak a játék szépségért nézem tovább...

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 11:59:17

@NYJetsTD: Hát a védelem összehozott 3 TD-t.Izgultam rendesen de összejött.És a többiek is kikaptak.De még sok a dolgunk.Jó lenne a rájátszásba kerülni.

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 12:02:14

@NYJetsTD: Nálatok meg megint tragédia volt.Sajnálom.

NYJetsTD 2012.11.12. 12:21:56

@kifordított nagyanyó: kösz. De tényleg nem probléma, a tegnapi meccset is rohadtul élveztem, az utolsó negyed fantasztikus volt, főleg az az interception, amikor a srác szinte a földről kapta még fel, no és persze a repülő TD sem volt semmi...
Bár a hajónk már elsüllyedt, de ahogy mi magyarok már megszoktuk, majd azt mondom, már csak egy kicsit kell várni, már csak egy kicsit kell megszorítani a nadrágszíjat és utána sokkal jobb lesz...
Ma meg szegény kansas fanok fognak sírni, csúnya nap lesz Pittsburgh-ben...

Lencsés István 2012.11.12. 12:25:06

@NYJetsTD: Annyira ne fájjon már az igazság hogy megint elfelejtesz írni . . :D

NYJetsTD 2012.11.12. 12:31:44

@Lencsés István: Basszus, te szerelmes vagy belém... Pityuuuuu! Küldjél bon-bont vagy rózsát!!!

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 12:44:08

@NYJetsTD: Te nem itthon nézted ugye?Vagy igen?

Lencsés István 2012.11.12. 12:55:57

@NYJetsTD: Van barátnőm , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D Tanuld meg a nevem TE anonim geci .

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 13:01:18

@NYJetsTD: És Ricsi közvetíti a Kansas meccset.Szegény....:))

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 13:04:42

@NYJetsTD: Az a baj,hogy én az Európai focimeccseket is végig bazdmegozom,ha nyerünk akkor is.Most is hazaérek,egyból egy Philadelphia TD.ÁÁáááá!
Nagyjából a végéig izgultam.
Meg volt az a fekete gyerek a legalább 3 szabálytalanságot csinált.
Rajta ment el egy TD.

NYJetsTD 2012.11.12. 13:17:47

@kifordított nagyanyó: nem, de Európában mindenhol ugyanazt közvetítik. Csak a legtöbb helyen a vasárnap esti meccset, ezért irigykedem a magyar nézőkre, mert azért ott beesik pár hétfő és csütörtök is. No meg a Ricsi, aki magasan a legjobb kommentár.

NYJetsTD 2012.11.12. 13:19:24

@Lencsés István: Neked barátnőőőőőőd? Mi a kedvesed neve? Jobb kéz? Vagy anonim?

Lencsés István 2012.11.12. 13:44:04

@NYJetsTD: Igen te írástudatlan ( Remélem megtanulsz alapdolgokat , mert tényleg többet nem reagálok .... ) Egyik sem te kurvagyenge iróniájú anonim geci , aki csak szájkaratézni tud.

NYJetsTD 2012.11.12. 16:30:47

@Lencsés István: "aki csak szájkaratézni tud."
addig örülj kiscica.... mert ha melléd ütök, még az is nyolc napon túl gyógyul számodra.....

"mert tényleg többet nem reagálok"
baszki, erre várok! De te újra jössz mindig vadász...

Úgyhogy Pityu, nagyon figyelj! TARTSD BE SZAVAD, NE REAGÁLJ! Köszi.

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 19:35:52

@NYJetsTD: Itt minden vasárnap van egy meccs.
Az összes hétfő esti rangadó,most már szinkronizálva,mert régen nem voltak az élő közvetítés alatt magyar műsorvezetők.
Most már minden csütörtökön van odakint NFL meccs de csak 8 meccsre van szerződésük.
Nem tudom ebben benne van e a szezonnyitó meg a hálaadás napi.
Szóval itthon ilyen jó dolgunk van,bezzeg nektek ott a hanyatló nyugaton!:))
Na jóéjt.

NYJetsTD 2012.11.12. 19:46:19

@kifordított nagyanyó: Irigyellek is rendesen...
Neked ott van lencsés, vidéki, enrico... áhhh, igazságtalan a világ... ; )

süti beállítások módosítása