Skip to content


       Szűrés lista

Választási csalás már pedig nem történt

Érdekes helyzet állt elő az időközi helyhatósági választás után Tiszavasváriban a múlt héten. A helyi választási választási bizottság a szavazás másnapján, október 29-én megsemmisítette az 1. és 8. választókerületi eredményeket a szavazás napján felmerülő visszaélések és törvénysértések miatt.

Idézetek a helyi választási bizottság jegyzőkönyveiből:


Lakossági bejelentés:
"a 8. számú választókerületben, kampánycsend sértést nyilvánvalóan megsértő tevékenységet dokumentáltunk. Roma származású választópolgárokat szervezetten szállítottak a szavazókör helyiségéhez, (fekete A4-es Audi frsz: IAH-745) minek előtt a beszállás helyszínén alkoholos italt fogyasztottak számukra. (...) Ugyan csak választó személyek szállítását tapasztaltuk az 1. sz. választókerületben –szürke BMW-frsz: EOT-072, fekete Opel HIU-127. A beszélgetésből és az eseménysor résztvevőitől szerzett információk szerint egyértelműen Ráduly Zsolt polgármesterjelölt akciójáról volt szó, melyet személyesen és támogató romák közreműködésével valósított meg."


A Helyi Választási Bizottság helyszínre kiszálló két tagjának megállapításai a HVB jegyzőkönyvben foglaltak alapján:

Csizmár Mária MSZP HVB delegált tag:
"A Madách u. végén látták, hogy valaki pálinkát oszt, utána beszállítják azokat a kocsiba és viszik a szavazókörbe. Szervezetten vitték a kisebbséget szavazni. Tündik András mutatta, hogy mit vett fel a telefonján. Ráduly Zsolt is ott volt fehér autójával."
dr. 
Diószegi Gábor a SZEMpont HVB delegálta tag:
„Elmondja, hogy Ő is elkísérte Csizmár Máriát a helyszínre, ahol egy fekete színű audit látott. Időközben a fekete „audi” vissza érkezett a helyszínre, melyben 4 fő ült. Odament hozzájuk és tájékoztatta őket, hogy ez a szervezett szállítás, amelyet végeznek a választási eljárásról szóló törvénybe ütközik és hagyjanak fel ezzel.”

Indoklás: "A 2012. október 28. napján a Helyi Választási Bizottsághoz érkezett kifogások mind a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület polgármesterjelöltjével kapcsolatban érkeztek, azonban egyik bizonyíték sem támasztja alá minden kétséget kizáróan azt, hogy a jogsértést a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület polgármesterjelöltje valósította meg. Fentiekre tekintettel a bizottság bizonyítottnak látja a jogszabálysértés tényét, azonban személyi felelősséget a kérdésben a rendelkezésre álló bizonyítékok közvetettsége okán nem tud megállapítani, így a „jogszabálysértéstől eltiltás” döntési elemtől eltekint."



Tiszavasváriért Közéleti Egyesület azonban fellebbezett a megyei terület választási bizottsághoz, és a testület ami október 31-én szerdán arra döntésre jutott, hogy "nem állapítható meg kampánycsendsértés a vasárnapi tiszavasvári időközi választáson, ezért a két kifogásolt választókerületben a vasárnapi eredmények a véglegesek":

Fazekas János megyei főjegyző szerint "
a hatályos jogszabályok szerint kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, a számukra a jelölt, vagy a jelölőszervezetek által ingyenesen juttatott szolgáltatás, így például a voksolásra történő szervezett szállítás, vagy étel és ital adása. Ezzel kapcsolatban maga a helyi választási bizottság sem állapította meg azt, hogy az általa szervezett szállításnak nevezett cselekményt pontosan ki valósította meg.
A szervezett szállítást bejelentő jelölőszervezet által készített, becsatolt videofelvételeken nem volt látható olyan körülmény, amely alátámasztotta volna a hvb által meghozott, a választókerületek eredményeinek megsemmisítéséről szóló döntést."

Nos, tényleg nem látható semmilyen zavaró körülmény:



Idáig minden szavazáson részt vettem, de értem még sosem jött fekete Audi :-(

Mi is derült ki ebből a történetből?

Választási csalás történt, amelyet a helyi választási bizottság a lakossági bejelentésekre, a videófelvételekre, a választási bizottsági tagok helyszíni szemléjére, és részvételi adatokra alapozva megállapított.

Azonban ezt a megyei választási bizottság felülbírálta, mivel a törvény szerint kampánycsend sértésnek csak a "jelölőszervezetek által ingyenesen juttatott szolgáltatás, így például a voksolásra történő szervezett szállítás, vagy étel és ital adása" minősül.
Azt azonban a helyi választási bizottság nem tudta megállapítani, hogy valóban az adott jelölőszervezet követte el ezeket a cselekményeket ...

Ezek szerint nyugodtan lehet csalni, csak ne a jelölőszervezet (=párt) bukjon le vele (ha lebukik), hanem valamelyik lelkes önkéntes/aktivista, és minden rendben, teljes siker, a leadott szavazatok érvényesek.

Az elmúlt 20 évben nagyon kevés alkalommal semmisítettek meg szavazóköri vagy kerületi eredményeket, így nyugodtan be lehet vetni bármit, láthatjuk, ha esetleg a helyi választási bizottság el is meszel egy-egy eredményt, egy szinten feljebb, a megyei bizottság ezt bármikor megváltoztathatja.

Az új választójogi törvény csak annyiban változtat ezen, hogy nem egyszer kell előszedni a pálinkásüveget, hanem kétszer: egyszer a regisztrációnál, egyszer a választás napján.

A regisztrációs eljárás még mindig képlékeny, de a legújabb fideszes ötlet szerint nem a választópolgároknak kellene elmenni a jegyzőhöz regisztrálni, hanem a jegyző vagy valamelyik munkatársának kellene felkeresni a választópolgárokat ...

Mivel a jegyzők nagy részét a fideszes polgármester nevezték ki, én a következőkre számítok:
- a nem fideszes szavazókhoz egyszerűen be sem csöngetnek, ha reklamálnak, simán lehet azt mondani, hogy voltak kint, de nem voltak otthon
- a jegyző pontosan tudja, hogy melyik szavazó vesz részt a közmunkaprogramban, melyik kap segélyt az önkormányzattól, ha vonakodik az illető a regisztrációtól, akkor nyugodtan lehet arra célozni, hogy lehet mást találni a közmunkára ... 

Tiszavasvári remek főpróba volt, jövőre jöhet a regisztráció, fél éves regisztrációs kampánnyal (na, vajon kinek lesz pénze fél évig kampányolni?), majd a választás 2014-ben ..

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr934884129

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán Pécsen, orbán csányiban 2012.11.05. 16:11:58

A pécsi Slyven Rendezvényközpontban megszervezett fórumán jelen volt a Lehet Más a Politika baranyai vezetése,  az MSZP városi elnöke és megyei alelnöke, illetve a Jobbik baranyai országgyűlési képviselője. Előadása kezdetén a volt államtitkár rö...

Trackback: Fuss jegyző! Fuss! 2012.11.05. 11:19:42

Egészséges életmódra kívánja nevelni a parlament alkotmányügyi bizottsága a jegyzőket (és az önkormányzati dolgozókat) - ugyanis olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek szerint a választások előtti évb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.05. 09:24:12

Min lepődünk meg? Mindig annak van igaza, aki erősebb :S

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.11.05. 09:24:34

"alkoholos italt fogyasztottak számukra"

WTF?

Mérges 1234 2012.11.05. 09:26:48

Azért az sem gyenge, ahogy a romákat, minidg mindenki csak kihasználja. Nyugi nem vagyok egy álliberális fajvédő, sok mindenért ők is hibásak, de észre kell venni, hogy a politika csak évről évre fokozza a nyomorukat.

Kisebbségi önkörmányzatok képviselői csak kihasználják őket, támogatták a gyerek szükést, de nyomorban hagyták őket megrohadni, stb.

Lehet saját maguktól már többre mentek volna az életben, vagy kipusztulnak, de 20 év alatt sikerült a létszámukat megduplázni, a nyomorukkal együtt. Szégyen.

dr. Balta$ár 2012.11.05. 09:28:05

a dakota szavazókra épít a dakota pártálamfő...

bunk0 2012.11.05. 09:29:32

"minek előtt a beszállás helyszínén alkoholos italt fogyasztottak számukra"

fogyasztottak számukra? omfg

dr. Balta$ár 2012.11.05. 09:29:53

akkor az autók vezetői VÁLASZTÁSI CSALÁS BŰNCSELEKMÉNYT valósítnak meg?

a demokráciában a legsúlyosabb bűncselekmény... főleg ha előremegfontolt, szervezett, csoportosan elkövetett...

halál bünti !

Mad Mind 2012.11.05. 09:30:30

@Egyedi nicket kell megadnod:
Áldomást ittak volna,de alkoholosan nem mehetsz szavazni, ezért a kocsi vezetője előzékenyen megitta a nekik kikészített pálinkát. :)

dr. Balta$ár 2012.11.05. 09:30:34

@bunk0: ez egy komoj GÉPPEL ÍRT névtelen fejjelentés volt !

EMU 2012.11.05. 09:31:40

istenem, de nehéz a felfogásod, nem, nem lehet csalni, nem megengedett, de az még nem csalás, hogy azt kiáltasz. A csalás az kizárólag jelölőszervezetek által történő szállítás volna, ami abszolút érthető cca. 80-as IQ-val is, ugyanis nehogy már ne vihessek el bárkit szavazni, akit csak akarok, összeszedem a rokonságot, és akár egyesével elviszek mindenkit a dolgára, ez esetben szavazni. Nem jelölő szervezet vagyok, hanem egy segítőkész polgár, vagy a család motorja, senkinek semmi köze hozzá. Bizonyítsd már be, hogy jelölőszervezet szállított! Ja, hogy neked sem sikerült, csak ajvékolsz? Akkor mire föl várod el mástól, hogy bizonyítsa, majd kétséget kizáróan csalást mondjon? A regisztráció valóban olcsó, szánalmas fidesz ügyeskedés, kisstílű, pitiáner hazugság az egész új választási törvény, de annak semmi köze ahhoz, amit nem bírsz Te sem, más sem bizonyítani. Az volna még szép, hogy megérzés meg vélemény alapján hozzanak szankciókat, bár a fideszből ezt is kinézem, sőt sztem lesz is ilyen, de azért kívánni ne kívánjuk.

Kutchek (törölt) 2012.11.05. 09:35:11

Tényleg felháborító, hogy a balliberális oldal gulyással meg száraztésztával veszi meg a szavazókat. :))))
Amikor van olcsó házipálinka is.....

Secnir 2012.11.05. 09:38:59

kicsit várjunk még
a Szeretett Vezér kitalálta, hogy mégiscsak meg kéne tárgyalni a választási törvényt, vagy legalábbis valami látszatot adni papcsák 267 módosítójának...
index.hu/belfold/2012/11/05/ujravitatjak_a_valasztasi_eljarasi_torvenyt/

2012.11.05. 09:39:11

Tipikus politikai reakció. Ahelyett, hogy elismerték volna a felelősséget, és elnézést kértek volna, inkább eltusolják az ügyet. Pedig csak egy ici-pici pártkatonát kellett volna kirúgni.

(Gondolom a rendszámok, és a felvételek alapján egyértelműen megállapítható, hogy kihez is köthető az esemény.)

Régi Péter 2012.11.05. 09:39:23

A jegyzőket természetesen nem a polgármester nevezi ki, hanem a Képviselő-testület, minősített többséggel. A regisztrációval kapcsolatban ez a blog is meg a többi is hisztérikus skizofrén fantáziálásban van hónapok óta: kezdődött ugye a fantáziálás, hogy kizárólag az okmámyirodában személyesen lehet regisztrálni, és akkor jaj lesz a "szegényeknek", mert nem tudnak oda elmenni. Utána jött, hogy bármelyik polgmesteri hivatalban lehet, most meg kimegy kiderült, hogy még a jegyzőnek (vagy beosztottjának) ki kell mennie a helyszínre. És akkor megfogalmazódik a legújabb skizofrén összeesküvés elmélet: majd a nem fideszes szavazóknál nem megy ki, úgy csinálnak, mintha kint lettek volna stb. Középkorú, kádárista tanárnők képzelgése ez, nap mint nap hallok hasonlókat a tanáriban. Tudjátok mit "baloldaliak"? Regisztráljatok, és szavazzatok a bajnaira, hadd kerüljön még egyszer a kádárjános bácsisok szavazatával hatalomba egy ultra radikális kapitalista.

OkoskaTo:rp 2012.11.05. 09:40:55

@EMU: A jelölőszervezet nem tud autót vezetni, azt csak annak egyik tagja vagy aktivistája tud. A jelölőszervezet szintén nem tud pénzt (vagy pálinkát) osztani, csak az aktivista.
Rághatjuk a fekáliát, de ez megint erősen a tagok-gyűlése szintre emlékeztet. Jogászok körében lehet, hogy megállja a helyét, de mindenki más számára egyértelmű. De persze Magyarországon nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás, ettől kezdve bekaphatjuk, akárhány és akármilyen egyértelmű videó is készül.

Anti Anyag (törölt) 2012.11.05. 09:45:27

Teljesen jogos, de pontosan ugyanezt csinálta az MSZP, SZDSZ.

Épp az a gáz, hogy a másik se old meg semmit, a választási csalás egyszerűen a rendszer része csupán azért, mert ez a balkán. A cigányokat mindig is lefizették és autóztatták.

A dologból egyébként adódik, hogy a demokrácia "őrzője" nem a liberálisok, hanem a Jobbik.

Roy 2012.11.05. 09:45:30

2014-ben se lesz különbül. A Fidesz maffia akkor megpróbál majd csalni.
@Kutchek: Valami keveredés van nálad. Nem a balliberális oldal próbált csalni most, hanem a jobb oldal.

Kandeláber 2012.11.05. 09:47:29

Akkor is a Jobbik nyert, bármit csinált bárki.

Mérges 1234 2012.11.05. 09:48:06

@Régi Péter:

Csak ott tévedsz, hogy a Fidesz már lenyúlta Kádár szavazóit.

Abban viszont nagyon eggyet értek, hogy Bajnai nem éppen egy jó alternatíva az ország számára.

Most nem jó nekünk, de Bajnaival lehet még ennyire sem lesz jó. Egyszerűbb lenne, ha a Fidesz végre elkezdeni normális pártként működni. OK erre esély semmi, amíg a dakota angyfőnök egy személyben dönt mindenről.....

B. Bíró 2012.11.05. 09:49:23

Magam teljesen ellene vagyok a regisztrációnak, de ez most nagy marhaság - és csak annyi kéne, hogy egy picit utána olvasnátok.
Az, hogy kimegy a "jegyző", az az egyik lehetőség. Mehetsz magad is, meg lehet neten is. Ami meg nagyon fontos, a jegyző akkor jön ki, ha hívod. Tehát? Megkapod a lehetőséget hónapokkal korábban. Vagy megcsinálod neten, vagy bemész, vagy kihívod őket. ha nem jönnek ki, bemész. Ha nem tudsz menni, hisztizel, amíg ki nem jönnek. ne vigyük túlzásba a paranoiát, van gond elég.

FireFly111 2012.11.05. 09:49:43

Azért ez annyira Fidesz! Dumálnak össze-vissza a választási csalásról, ezt hozzák fel indokként a regisztrációval kapcsolatban, aztán melyik párt érintett először ebben? Naná, hogy a Fidesz által támogatott független jelölt Nem szoktam olvasgatni a jobboldali napilapokat, maximum a hírgyűjtőportálokon (régebben a hírkereső, mostanában a hirklikk.hu-t használom) futok bele néha egy-egy mno.hu - s cikkbe, de most szándákosan elolvastam a magyarhirlap.hu és az mno.hu főoldalát is, de egy szó sem esett a tiszavasvári esetről. Még említés szintjén sem.

Kutchek (törölt) 2012.11.05. 09:50:23

@Roy: Cinizmus van nálam. Kósa múltkori nyilatkozata ugrott be.

gabest1 2012.11.05. 09:50:31

Valaki a kisebbséggel akar többségre szert tenni. Nincs ebben ellentmondás?

B. Bíró 2012.11.05. 09:51:09

"a nem fideszes szavazókhoz egyszerűen be sem csöngetnek, ha reklamálnak, simán lehet azt mondani, hogy voltak kint, de nem voltak otthon"

Istenem, komoly? Hát, ha reklamálsz, akkor már bemész, és akkor elintézed, nem?

dr. Balta$ár 2012.11.05. 09:54:56

@gabest1: ez a MENSE viki vs BOLSE viki dilemma

mirigy187 2012.11.05. 09:54:57

@Régi Péter: Mert nem igaz, hogy a netes regisztráláshoz először be kell menni az okmányirodába?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.05. 09:55:36

Úgysincs vállalható alternatíva, most és 2014ben is tessék a jól bevált tévés körkapcsolást preferálni nem pedig felróni a polgári kormánynak hogy igyekszik a hátrányos helyzetű embertársainkkal megismertetni a "meseautóban színezüst erdők során, repülünk a szívünk tavaszán..." életérzést...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.11.05. 09:57:06

@Régi Péter: "hadd kerüljön még egyszer a kádárjános bácsisok szavazatával hatalomba egy ultra radikális kapitalista."

a kádárjános bácsisok szavazatával hatalomba került államszocialista Orbán jobb?

barli 2012.11.05. 09:57:40

Szerintem az amcsik csinálják jól. Bárki vihet bárkit akárhogy, a szavazóhelység körül meg van egy 30 méteres kör ahol nem lehet kampányolni. Az összes többi rendszer csak félmegoldás.
Mert nem mindegy hogy gulyást osztanak vagy 19e Ft-os csekket? Ennyi erövel a választási ígéreteket is be kéne tiltani..
Amúgy meg bárki viszi bárhogy, az ember a fülkében arra szavaz akire csak akar.

Régi Péter 2012.11.05. 09:59:49

@mirigy187: Részben igaz, hiszen ügyfélkaput kell létesíteni, amin pl. más ezer féle ügyet is intézhetsz (Pl. útlevél, jogsi stb.)

mirigy187 2012.11.05. 10:01:07

@Régi Péter: De ugye most nem azért fognak bemenni hogy útlevelet csináltassanak maguknak.

Secnir 2012.11.05. 10:04:18

@B. Bíró:
"Istenem, komoly? Hát, ha reklamálsz, akkor már bemész, és akkor elintézed, nem? "

bocsi, amit ideírok, majd olvasd el, ha újra a földön jársz.
1. honnan tudod meg, hogy nem voltak nálad, ha nem voltak nálad?
2. hallottál-e már olyan esetről (neadjisten ismerősi körből), amikor a postás (elmű, vizes, gázszerelő stb. szabadon választott) bedobott egy papírt, hogy nem voltál otthon, pedig de?
3. hallottál-e már olyan esetről (neadjisten ismerősi körből), amikor kapsz fizetési meghagyást, mert az elmű (fcsm, tigáz, parkolási társaság stb. szabadon választott) számlákat nem fizetted be száz évvel ezelőttről, és nem is kaptál értesítést, de az elmű (fszm stb) azt mondta, hogy de?

na pontosan ugyanez fog történni. jön a választás napja, te meg elmész, és kiderül, nem szavazhatsz. és sírhatsz, hogy 'jajde nem volt a jegyző' , mert azt fogják mondani, hogy de. és ha azt mondod, hogy de hét én egész nap itthon, és különben is, akkor is azt mondják, hogy de.

és még mindig nyitott az a kérdés, amire a választási tv nem ad választ, hogyha TE, vagy bárki regisztrál, akár neten, akár jegyzőnél stb: NEM KAPSZ IGAZOLÁST, HOGY REGISZTRÁLTÁL.
kapische?
nálunk például a jegyző 10-től 2-ig elérhető (nagy úr). én 9-6-ig melózom. szavazni akarok? -1 nap szabi. kapok igazolást? NEM, LÓFASZ A SEGGEMBE, AZ.
na erről beszéljünk. (ne a lófaszról)

ősbölény 2012.11.05. 10:04:53

A film magáért beszél. Ha valaki nem hisz a saját szemének (mint pl "Régi Péter"), akkor az gyógyíthatatlan. Mármint hogy gyógyíthatatlanul elfogult. Úgy gondolom, a FIDESZ 1996 óta igyekszik kinevelni magának egy ilyen vakhitű gárdát, komoly sikerrel. Ennek a párhuzamai azokban az országokban találhatóak meg, amelyekben jelen van a vallási fundamentalizmus.

Anti Anyag (törölt) 2012.11.05. 10:05:49

@B. Bíró: Pontosan így van, ez egy baromság.

dr Smittpálelnökúr 2012.11.05. 10:05:55

@Régi Péter:
1.A képviselő testületek a választások eredményeként szinte kizárólag fideszesekből állnak.
2. Eddig még az volt a törvényjavaslatban és az alkotmányban!, hogy személyesen kell megjelenni. Ha a kedvenceid sem tudják eldönteni, mit akarnak, akkor neked is meg kéne várni a hivatalos ukázt a pártközpontból!
3. A kádári mentalitást a felcsúti bugris, szeretett vezéred és te magad képviselitek.
Tudod, te nem jobboldali vagy, csak annak hiszed magad.

VT Man 2012.11.05. 10:06:35

Na, pontosan ezért kell a regisztráció!

Másrészt micsoda balfaszok, nem tellik mikrobuszra sem???

Kutchek (törölt) 2012.11.05. 10:07:09

@Régi Péter: "más ezer féle ügyet is intézhetsz (Pl. útlevél, jogsi stb.)"

Lehet, hogy az én emlékeim csalnak, de pont ezekhez be kell menni személyesen. Fényképet, aláírásmintát nem küldhetek emailben.
Az évi egyszeri SZJA-bevallást meg inkább postán küldeném.
A TAJ autorizációt meg a háziorvosnál is megoldják.

B. Bíró 2012.11.05. 10:08:19

@Secnir: Figyelj már: nem kell tudnod, hogy voltak-e nálad. Az teljesen lényegtelen, hogy voltak-e. Az a lényeg, hogy te regisztrálsz. Azt meg szerintem tudod. ezt teheted háromféleképen: net, bemész, kihívod. ha nem jönnek, marad a másik kettő.

Tehát ha nem találkoztál a jegyzővel, akkor bemész, és elintézed. Nem?

Gatinho 2012.11.05. 10:08:27

És ha vitték őket akkor mi van? Attól még arra szavaztak, akire akartak.

VT Man 2012.11.05. 10:08:50

@Secnir:
Ha neked nem ér meg 4 évente 1 nap szabit hogy leváltsd a Fideszt akkor nem is vagy igazi ellenzéki!!

Konzlib 2012.11.05. 10:09:00

A választási szabáloyk önkényes, kisstílű módosítása nem új keletű dolog fiatal "demokráciánkban". A nagyon fiatalokon kívül bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor a MSZP-SZDSZ kormány, 94'-ben a 2/3-os országgyűlési többség birtokában, az önkormányzati választásokat egy fordulóssá tették. Ennek az volt az oka, hogy az akkori jobboldal igen tagolt volt, míg az (akkori) baloldal egységes volt. Két forduló esetén a jobboldali szavazók az erősebb jelöltre szavaztak volna, így veszélyeztették volna a baloldal győzelmi esélyeit.

Most ugyanígy "gyurmázza" a Fidesz a választási szabályokat, ami egy fejledt demokráciában elképzelhetetlen lenne, de azért hozzá kell tenni, hogy volt kitől tanulniuk...

B. Bíró 2012.11.05. 10:11:40

@Secnir: Azt ugye tudod, hogy nem a jegyzőnél kell ezt személyesen elintézni, hanem az önkormányzati hivatalában. Ahol úgy gondolom, mindenhol van hosszabbított félfogadás - lehet, hogy nincs, nyugodtan cáfolj meg ebben. Nálunk van.

Régi Péter 2012.11.05. 10:13:10

@dr Kangörény: 1. Igen. És nem véletlenül a választók szavazták be 2010-ben teljesen legitim módon azokat a fideszes képviselőket? Ez a morcoskodás igazi oka. DE másrészről nem kizárólag fideszes önkormányzati képviselők vannak, településenként változó, van ahol egy sincs. 2. Sajnos valóban gyengusz a döntéshozatali mechanizmusuk: bejelentenek valamit, utána folyamatos visszavonuló amíg el nem veszik a bejelentett intézkedés élét. De ettől még nem fogok se a "baloldaliakra" (valóságban a nemzetközi pénzvilág képviselői) se a beteg jobbikosokra szavazni. 3. Nem tudom értelmezni, mert nincs is értelme.

dr. Balta$ár 2012.11.05. 10:16:09

választás le van xarva... lényeg hogy elindult a fellendülés, főleg a NEMZET fővárosában...
és ez a nemzet optimizmumusánk, a bizalomnak köszönhető...

"idén mindössze 6500 új lakás épült, ami négyötöde az egy évvel korábbinak. Budapesten 60 százalékos volt a hanyatlás"

amugy ez a "normális" 42-44 ezernek töredéke... de lényeg a trend...
ne akarjunk azonnal kacsalábat kolbászkörítést !

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121105-otodevel-csokkent-az-uj-lakasok-szama-magyarorszagon.html

Transylvanianmixedgrill 2012.11.05. 10:16:11

Egyet kell értsek azokkal, akik szerint a választásnál a tiltások szemmel láthatóan nem jöttek be, de én szerintem eleve halva született ötletek is voltak ezek.
A kopogtatócédulás ügyeskedés, a gulyáságyús befolyásolás, az autós szállítgatás ugyanúgy működött eddig is, annyi a különbség, hogy régen nem volt mindenkinek bizonyító erejű HD minőségű videót készítő okostelefonja...
A magyar ember arra van szocializálódva, hogy
1. a szabályok az ő akadályoztatására vannak kitalálva ERGO azokat ki kell cselezni, meg kell oldani okosban, hogy ne lehessen belekötni jogilag a sumákba.
2. a szabályokat alaphelyzetből NEM kell betartani, majd ha valaki szól, rákoppint a kezére, akkor talán, de persze akkor is duzzogva, sértve, hogy másnak miért lehet?

Következésképp egy olyan országban, ahol ezek az ökölszabályok a mérvadók, a szabályok betartatása teljességgel lehetetlen, nálunk CSAK ÉS KIZÁRÓLAG szándékolt lebuktatás van, a rossz rendszerek felszámolása szélmalomharc. Jó megoldások nincsenek, itt évszázados, generációs kihalások kellenek, míg eljutunk arra a szintre, hogy ne így gondolkozzunk...

Régi Péter 2012.11.05. 10:16:16

@Kutchek: Folyamatosan kapom az értesítéseket az ügyfélkapumra mikor jár le a jogsim, útlevelem, műszakim stb. Kérhetek tájékoztatást stb. Erre már mondhatjuk hogy azt az ügyet pl. részben interneten intézem. Másrészről ha a jogosítvány meg a SZIG miatt személyesen be kell menni az okmányba, akkor azért miért nem tüntetnek a jogvédők? Csak van itt valami neoliberálnyik paradoxon.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.11.05. 10:16:45

@idelle:

Amikor a Millát ekézik (megjegyzem jogosan) azzal, hogy egy külföldi "tőkés"-sel kalapolják össze a politikára szükséges pénzt, akkor eszünkbe juthatna a következő:

-Csányi bácsi (nemoligarcha) támogató milliárdjai a fideSS maffiának 2002-től,
-Szélés bácsi (nemoligarcha) támogató milliárdjai a fideSS maffiának 2002-től,
-Nyerges (nemoligarcha) támogató milliárdjai a fideSS maffiának 2002-től,
-Simicska (nemoligarcha) támogató milliárdjai a fideSS maffiának 2002-től,
-Demján bácsi (nemoligarcha) támogató milliárdjai a fideSS maffiának 2002-től,
-Schmitt (terrormaca) támogató milliárdjai a fideSS maffiának 2002-től,

Ezek csak a nagy nevek magyarországról.

Tessék mondani, ezek a magyar nemoligarchák mennyivel jobbak azoknál az "idegenszívűeknél", akik a tróger magyarországon esetlegesen (egy későbbi) tőkésként NEM minimálbért fiezetnének a melósaiknak...?!

Secnir 2012.11.05. 10:19:07

@VT Man:
"Ha neked nem ér meg 4 évente 1 nap szabit hogy leváltsd a Fideszt akkor nem is vagy igazi ellenzéki!! "
stop.
nekem van ügyfélkapus regem, stb., ez nem rólam szól. de mondd meg nekem: hány olyan ember van az országban, akinek lövése sincs sem a regisztrációról, sem arról, hogy hová, mikor kell bemenni? vagy tud róla, de nem tud mikor?
mert mind a választási tv. mind a hozzá kapcsolódó jogok és kötelességek nagy ívben el vannak hallgatva. nem hazudnak róla, hanem nem beszélnek róla. vagy te tudsz mondani olyan TV-reklámot, vagy ún. 'közérdekű bejelentés'-t, amiben a választóknak elmondják, hogy mától kezdve akkor mi a teendőjük? kaptál szórólapot netán viktor képmásával?
agyon van hallgatva, ennyi.

@B. Bíró:
szintúgy. ha az emberek NEM TUDJÁK, hogy mi a teendő, sosem fognak regisztrálni. ergo nem is szavaznak. csak akinek (neadjisten egy kubatov-lista alapján) felhívják a figyelmét.

dunaparti 2012.11.05. 10:25:02

@mirigy187: Azb ügyfélkapuba belépni most is lehet, nem kell a választást megvárni hozzá. Jó ha van interneted és időpontot kell kérni, pár nap múlva be is mehetsz.

rezvez 2012.11.05. 10:26:07

@OkoskaTo:rp: Sőt, joggal való visszaélés, jogászkodásból jól megélés, jogi csűr-csavar.

dr. Balta$ár 2012.11.05. 10:27:56

Tiszavasváriban ijjen jo a TÖMEGKÖZLEKEDÉS, fekete audis ?

remélem Budapesten is ijjen jo lesz...

B. Bíró 2012.11.05. 10:29:54

@Secnir: De miért nem tudják, hogy mi a teendő? hetek óta a csapból is ez folyik. Amikor indul akkor is ez fog folyni a csapból. be fogja mondani az RTL, a TV2, a hírtv, a köztévé, mozgósít a facebook, meg Bolgár úr, meg a Békemenet. Erről fog akkor beszélni mindneki: Marika, hozzád jöttek már? Nem Terikém, most micsinájjak. Hát kérdezd meg a Tecát a Tanácsnál, majd az megmongya.

nem ez lesz, szerinted?

NYJetsTD 2012.11.05. 10:30:42

Most már értem, miért erőltette a fidesz a háztáji pálinkafőzést.... 2014-ben a száraztészta is adómentes lesz...

Foxtrotty 2012.11.05. 10:31:00

Mi van ebben meglepő?
Ez már az X-edik választás, ahol így mennek a dolgok. A cigányokat szervezetten, pénzért, piáért szavaztatja, gyűjt tőlük kopogtatócédulát akinek van rá lóvéja. Bejáratott módszerek, pontos listák hogy kire lehet számítani ilyenkor. Meg a nagy álszent hallgatás a médiában

Erre most gyünnek a fasiszták és rontják az üzletet egy ilyen videóval! Nem ok nélkül neheztelnek rájuk a derék jó roma emberek

Secnir 2012.11.05. 10:32:22

@B. Bíró:
"Azt ugye tudod, hogy nem a jegyzőnél kell ezt személyesen elintézni, hanem az önkormányzati hivatalában."

azt ugye tudod, hogy a tv szövege szerint a jegyzőnél KELL és LEHET regisztrálni, aljegyző, egyéb munkatárs nem játszik?
számolj utána: a mi településünk 8.000 fős. feléhez ki kell mennie a jegyzőnek, mert idős, és meg kell kérdeznie, akar-e regisztrálni. másik fele majd bemegy hozzá.
nézzük: van ugye a választásokig 340 munkanap (feltéve, ha ma megszavazzák a törvényt és holnaptól lehetne regisztrálni). 4000 fő végigérdeklődése: csönget-mama kijön-regisztráció elmagyaráz-aláírat-futás a következőhöz = nagyvonalú vagyok: 10 perc/mami. az 40.000 perc=670 óra= 8 órás munkanappal számolva 84 nap (és mást nem csinált). utána jönnek az egyéni regisztrálók. hivatalban viszont már csak 4 órás munkarendje van (mert úr - nálunk úrnő), tehát az 168 nap. a kettő együtt 230 munkanap. ha holnap elkezdi. se pisi, se kaki, se szabi.és végez jövő októberre. de addig mást nem tud csinálni, állnak az önkormányzati munkák.
és ugyanez mondjuk hogyan néz ki egy nagyvárosban (székesfehérvár, debrecen, szeged stb), a maga mondjuk 100 ezres lakosával? fel tudod szorozni, vagy segítsek?

Andal 2012.11.05. 10:34:20

Sajnos tényleg semmit nem bizonyít a video, noha tényleg nyilvánvaló az eset. Bizonyíték akkor lenne, ha legalább egy lefizetett szavazó bevallaná, hogy ő pénzért adta a voksát, és ez dokumentálva is lenne. Így nyugodtan hazudhatják, hogy ők csak tudatos választópolgárok, az audis meg a rendes szomszéd.

Terniak 2012.11.05. 10:36:22

@Régi Péter: részben a cikk téved, de a jövőre nézve igaza van:

Az új önkormányzati törvény szerint már nem a képviselő-testület és a közgyűlés fogja kinevezni 2013. január 1-jétől a jegyzőt. Alapvetően változik meg a szerepe az új rendszerben, még jobban függeni fog a polgármestertől.

82. § (1) A polgármester – pályázat alapján határozatlan időre – nevezi ki a jegyzőt, a jegyző javaslatára az aljegyzőt. A jegyzői és az aljegyzői kinevezés vezetői megbízásnak minősül, alkalmazni kell rá a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény vezetői megbízásra vonatkozó rendelkezéseit.

(2) Amennyiben hat hónapon belül a polgármester, közös önkormányzati hivatal esetében az érintett polgármesterek nem nevez(nek) ki jegyzőt, a kormányhivatal vezetője ideiglenes hatállyal a jegyzői feladatok ellátására a pályázati kiírásnak megfelelő jelöltet, ennek hiányában a képesítési és alkalmazási feltételeknek megfelelő hivatali köztisztviselőt vagy más jegyzőt bíz meg. A jegyzői feladatok ellátására szóló megbízás a jegyző kinevezéséig tart.

27. § (3) A megyei közgyűlés elnöke – pályázat alapján határozatlan időre – nevezi ki a jegyzőt, a jegyző javaslatára az aljegyzőt.

Ami az ügyfélkaput illeti: Magyarország fele jelenleg digitális analfabéta. Vicces egyébként, hogy most az a FIDESZ hivatkozik az elektronikus regisztárcióra mint valami csodafegyverre, amely közel egy évtizede óta mindig megtorpedózta az elektronikus úton történő szavazás bevezetését. Hirtelen milyen jó lett a sok fideszes képviselő által csak elektromosnak nevezett út :-)!

Terniak 2012.11.05. 10:39:04

@Secnir: semmi gond, a jegyzőtől elvesznek minden feladat- és hatáskört, és a járásnak adják, szóval lesz idejük ezzel foglalkozni :-).

Más kérdés, hogy 2012-ben a személyes ügyintézés jelenti ezeknek a JÓ ÁLLAMOT!

Magyary forog a sírjában!

Blogger Géza 2012.11.05. 10:44:53

@Secnir: Hónapok óta ez folyik a csapból is (pedig még el sem készültek a részletes szabályok - mégis mit lehetne most reklámozni???) , plusz várhatóan az elkövetkezendő másfél évben is ez fog. Ha valaki ennyire nem követi a közügyeket, az miért akar beleszólni?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 10:44:56

@Régi Péter:
"a kádárjános bácsisok szavazatával hatalomba egy ultra radikális kapitalista."

A kádárjánosbácsisok szavazatával az államcuclista törpecsúti került a hatalomba.
Azt hiszed a fiatalság szavazatai tolták megint a kormányhoz? Kis naív...

kifordított nagyanyó 2012.11.05. 10:48:26

Közben elszállt a gépem.
Szóval nem kéne panaszkodni,hogy nem jött érted Audi,mert esetleg elvisz a TEK!:))

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 10:50:09

@NYJetsTD:

"Most már értem, miért erőltette a fidesz a háztáji pálinkafőzést..."
Bakker tényleg!
Olcsó pia (nuku jövedéki adó) és az se baj, ha kicsit metanolosabb a megengedettnél...

"2014-ben a száraztészta is adómentes lesz... "
Minden legyen az, ami. A krumplis tészta legyen krumplis tészta, elvtársak!

kösz, alkalmaztott 2012.11.05. 10:51:02

T. Szerző!

Ezt írja: "a törvény szerint kampánycsend sértésnek csak a »jelölőszervezetek által ingyenesen juttatott szolgáltatás, így például a voksolásra történő szervezett szállítás, vagy étel és ital adása« minősül."

A CompLex szerint egy jogszabály sem tartalmazza az idézett szöveget. Megosztaná a forrást?

Kösz!
Alkalmazott

Secnir 2012.11.05. 10:51:17

@Blogger Géza:
"Ha valaki ennyire nem követi a közügyeket, az miért akar beleszólni?"

stop.
az átlag választópolgárnak egy "jó államban" fogalma sincs arról, hogy a parlamentben mi történik, nem is szabad érdekelnie. nem is foglalkozik közügyekkel, minek?
viszont!
az átlag választópolgár rengeteg egyéb helyen tudja lemérni, hogy az állam hogyan kormányoz: el van-e takarítva a hó az utakról, jön-e időben a busz, olcsó-e a jegy, húsvétkor tud-e venni sonkát, 20 vagy 22 fokra tudja-e felfűteni a lakást ugyanabból a rezsiből, kőművesként van-e munkája vagy csak a betonkeverőt fényesíti mindennap, az orvos ingyé' műti-e vagy most egy huszassal többet kellett tenni a borítékba - és sorolhatnám.
nekik ezek a közügyek.
Ők ebből vonják le, hogy minden rendben megy-e.
ergo, h anem tetszik, négyévente elmennek és elkergetik az aktuális bagázst. de ha lövésük sincs, hogy el kellett volna menni regisztrálni, vagy mi a rák, akkor hogyan fog tudni szavazni? milyen közügykövetésről beszélsz?

dobzse.laci 2012.11.05. 10:51:32

"kampánycsend sértést nyilvánvalóan megsértő tevékenységet dokumentáltunk."
Nekem ez azt jelenti, hogy pl. letakarják a plakátokat. Nem vagyunk egyformák. Én például tudok fogalmazni, többnyire azt mondva vele, amit eredetileg is szerettem volna.

Más kérdés, hogy a kampánycsendnek mi értelme van?

NYJetsTD 2012.11.05. 10:52:42

@kifordított nagyanyó: Basszus nagyanyó, szívásra vagyunk állítva. 3 W 5 L mindkét csapatnál. Nem lesz ebből rájátszás...

silent76 2012.11.05. 10:52:56

1. Miért kellene otthon ülnöm, és várnom a fideszes jegyzöt? Elmehetek én is és regisztrálhatok. Innentöl kezdve teljesen mindegy, hogy jön-e a jegyzö, vagy sem.
2. Hiába visz el egy mszp-s szavazni 5 cl pálinkáért, attól én még szavazhatok a fülkében más pártra is...

vomit 2012.11.05. 10:52:58

@barli: "Amúgy meg bárki viszi bárhogy, az ember a fülkében arra szavaz akire csak akar. "

azt meg te csak kepzeled. a lancszavazasnal az elso kivetelevel mindenkinek egy elore kitoltott szavazolapot nyomnak a kezebe, a sajat ures lapjat meg el kell hoznia. a lanc tagjanak legfeljebb annyi marad a valasztasbol, hogy meg rafirkal valamit es ervenytelenul tud szavazni. ha megszakitja a lancot, akkor pedig neki nem jut a lejart konzervbol es tesztabol.

kösz, alkalmaztott 2012.11.05. 10:53:21

Oké... A hatályos szöveghely tehát: "A kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát (a továbbiakban: plakát) elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton."

Secnir 2012.11.05. 10:53:46

@Blogger Géza:
"pedig még el sem készültek a részletes szabályok "
baszodbéla, múlt héten kellett volna szavazni róla, csak papcsák bebaszott ezer módosítót. már készen vannak a részletesek, nyugodj meg, te is elolvashatod. illetve a papcsókás módosítót. vagy mittomén melyik most a jó.

NYJetsTD 2012.11.05. 10:54:04

@dobzse.laci: majd nemsokára megjelenik a magyar közlönyben, hogy kampánycsendet megzavarni csak fekete audival lehet....

NYJetsTD 2012.11.05. 10:58:35

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: A legnagyobb adu az lesz a fidesz kezében, amikor majd a századvég "tudósai" rájönnek, a romáknak nem csak a zene, de a szavazás is a vérükben van...

komplikato 2012.11.05. 10:58:43

@Régi Péter: "Regisztráljatok, és szavazzatok a bajnaira, hadd kerüljön még egyszer a kádárjános bácsisok szavazatával hatalomba egy ultra radikális kapitalista. "
Lehet egy kapitalista jobb "vétel", mint egy narancs kommunista, nem?

Szelid sunmalac 2012.11.05. 10:59:44

Na bazmeg. Most akkor ha szavazas elott iszom egy felest, apam meg elvisz szavazni, akkor lecsukjak? Vagy csak ha nem a Fideszre szavazok?

komplikato 2012.11.05. 11:01:12

@Blogger Géza: Ez szép indoklás, teljesen hajaz a Vogonok beszólására, amikor az emberiség reklamált nem kéne a Föld bolygót lebontani alóluk ... meg kb. annyira életszerű is.

B. Bíró 2012.11.05. 11:01:57

@Secnir: Figyelj: a jegyző az egy közigazgatási szerv. Rá van telepítve a feladat, de ez nem jelenti azt, hogy ő neki kell személyesen eljárnia. A jegyzőre ezres nagyságú feladat van telepítve a szabálysértéstől az atomenergiáig. HA egy jogszabályban a jegyző szó szerepel, az eddig is, és ezután is a jegyző hivatalát jelenti természetesen.

Jogász vagyok, mielőtt jönnél azzal, hogy "de a törvény jegyzőt ír". Tudom, hogy mit jelent a mondat. Csak egyetlen példa: a hagyatéki eljárásról szóló tv.-ben a következő mondat szerepel:
"21. § (1) A leltározást (...) a jegyző végzi."

És amikor a nagymamám meghalt, akkor mégis Mancikánál voltunk az Önkormányzat hagyatéki osztályán, hahó.

komplikato 2012.11.05. 11:03:09

@EMU: "Bizonyítsd már be, hogy jelölőszervezet szállított! Ja, hogy neked sem sikerült, csak ajvékolsz?"

Ja, szóval volt csalás csak nem lehet rájuk bizonyítani (nem mint ha a hatóság "akarná", úgy meg könnyű nem bizonyítani), de akkor már erkölcsileg oké? Akkor mi baj volt a többi oldal hasonlóan bizonyított választási csalásaival, akkor az is oké? Még egy ilyen elszabott országot, ahol ennyivel el lehet intézni az ilyesmit ...

B. Bíró 2012.11.05. 11:03:35

@Secnir: Hu, te "törvénykezés" blogot vezetsz? Bátor dolog, komoly önbizalomra vall. Azt tudod, hogy az a szó, hogy "törvénykezés" mit jelent? Mert a blog alapján nem...

Secnir 2012.11.05. 11:05:41

@B. Bíró:
tudom. törvényhozás lett volna, csak elba**tam

Netuddki. 2012.11.05. 11:13:15

Csak azt nem értem miért kell a rendszámot kitakarni?

Gyengébbek kedvéért:
Nem az a bűncselekmény ha elviszed a rokonaidat (hehe!) a szavazóhelyig. Az csak akkor lesz ha rá akarod beszélni, hogy a szállítás és a pálesz fejében xy-ra szavazzon. Gondolom itt semmi ilyesmi nem történt, a fideszesek meg mind 1-től 1-ig becsületes állampolgárok, a fideszes választott vezetőink meg csakis az állampolgárok érdekében dolgoznak reggeltől-estig, látástól-mikulásig...

kifordított nagyanyó 2012.11.05. 11:16:23

@NYJetsTD: Akartam írni,hogy a 7:0 ás Atlantát simán lezúzzuk,de rájöttem hogy már megvolt a meccs.:)) Anyáztam egyet.Nem sok pont volt.
Innen szép nyerni. Nekem már nem elég hogy csak egy kicsivel kapunk ki!
Tegnap kénytelen voltam a Steelersnek drukkolni.Ha ma kikap a Philadelphia,akkor jó lesz.
Csinálhatnánk,ahogy a Giants szokta,hogy épp hogy bejutnak és megnyerik az egészet.:))

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.05. 11:17:49

Hajdúsági településen, városban tapasztaltam 2006-ban, hogy a csóró romákat és magyarokat liszttel és étolajjal vette meg kilóra az MSZP...
Ez minden ciklusban, mint párt részéről előfordulhat.
Különösebben nem izgat, nekem senki nem fizet sajnos :)

@Secnir: remélem leesett közben, hogy a jegyzőnek van egy munkaszervezete, a polgármesteri hivatal... ott a jegyző nevében járnak el a kis ügyintézők, nem személyesen hagyatéki leltároz, szabálysértési bírságol, piac és közterület felügyel, adóztat, okmányirodában pötyög
itt sem személyesen fogja végigcsöngetni a pógárokat

Terniak 2012.11.05. 11:18:42

@B. Bíró: az új szabálysértési törvény szerint a jegyző már nem szabálysértési hatóság.

38. § (1) Az általános szabálysértési hatóság a fővárosi, megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal).

(2) Az e törvény által a hatáskörébe utalt szabálysértés miatt a szabálysértési hatóság jogkörében a rendőrkapitányság vagy az egyes feladatok ellátására létrehozott rendőri szerv, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve jár el.

(3) Szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértés miatt első fokon a helyi bíróság jár el.

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2012.11.05. 11:18:47

A reakciós fehér pribékek ismét megmutatták, hogy mindenre képesek, hogy az ILLEGITIM hatalmukat képesek az utolsó emberig védelmezni ahogy az néhány évtizeddel ezelőtt is történt! Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr más már évekkel ezelőtt megjósolta, hogy ez fog történni. Amikor pár éve én leírtam ezen a blogon az igazságot rendszeres verbális támadások értek a személyemben most azonban örömmel látom, hogy rájöttek (ha későn is), hogy az egyetlen lehetséges alternatíva Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr feltéve persze ha meg akarnak szabadulni ettől a horthysta juntától!

Csigataposó 2012.11.05. 11:21:39

Mondjuk azt mai napig nem ertem, mi faszert szabalysertes (csalas!), a valosztok szervezett szallitasa.

Terniak 2012.11.05. 11:21:40

@wásztákhurwáh: a hatékony és jó közigazgatás jegyében ezt a munkaszervezetet terheljük le felesleges feladatokkal.

Csak utalnék a Westbalkán- esetre. A jegyző kereskedelmi hatóság volt. Arra nem volt embere (jelzem Budapesten), hogy hatósági ellenőrzést végezzen.

Ma a helyi közigazgatás az alapvető funkcióit nem tudja ellátni, egy építésügy évekig húzódik (jegyzői munkaszervezet BTW). A hatósági ellenőrzés papíron létezik, a valóságban nincs.

Persze ahogy írtam a járási hivatalokkal levesznek a vállukról sok mindent, de egy biztos: ezek a felesleges terhek nem növelik a munkaszervezet hatékonyságát.

És ez az igazi baj.

Terniak 2012.11.05. 11:24:06

@wásztákhurwáh: ja, azok a kismanók, akiknek az általad írt feladatokat kellene végezniük, vagy előkészíteniük, most majd ezzel a csodálatos feladattal fogják tölteni az időt. Azt ugye senki nem gondolja, hogy a munkabővítés létszámbővítést is jelent!

an hero please IV 2012.11.05. 11:25:42

@Csigataposó: Be kell perelni a BKV-t. Szervezetten szállítja a szavazókat, ez felháborító!

gyugyó 2012.11.05. 11:27:28

Befizetett SZJA- hoz kell kötni a választójogot, nem kell regisztrációhoz, meg iskoláztatottsághoz stb. az adóhivatal majd megmondja ki szavazhat és ki nem. Ez sok mindent megoldana főleg azt, hogy egyszer talán az adófizetőket is képviselné valaki...

komszikomsza 2012.11.05. 11:28:49

ebből is látszik h a választási csalás fogalmából a szervezett szállítást + etc. ki kellene zárni !
Így csak a fidesz csalhat másnál azt meg fogják állapítani - simán !
Ergó törölni kellene az egész tényállást - olyan ez mint a dopping - ha mindenki doppingolhat akkor nincs belőle ügy - esélyegyenlőség meg amúgy sem létezik...

logikailag sem értem: az egész "kampány" arra megy ki h megnyerjék (vulgárisan vegyék) a szavazót - nyerés esetén rizikó semmi - így aztán csalásnak csak azt tekinteném ha a szavazat leadása közben és/vagy a számláláskor manipulálnak.

A jelenlegi rendszer szerint a legkönnyebb leváltani a naracsrendszert, kell +1 szavazat oszt jónapot ! A Baj az h a fővárosi értelmiség tagjai egymásnak akarnak megfeleni miközben OV a választóknak teszi veszi magát.

Olga is csak a feszkót szítja szerintem OV beépített ügynöke mikor az "összefogás erőltetése" ürügyén egymásnak ugrasztja a feleket.

Kellene három jó szlogen, meg némi hit a háttérben és úgy el lehet verni a fideszt h csak porzik.
Nem hiszem h a "bankok sanyargatásának" megszüntetésével vagy az "IMF piedesztálra emelésével" nyerni lehetne. OV-t és a fideszt a gyenge pontján kell támadni - földügyek, orvosi és pedagógusi béremelés elmaradása, vállalkozók szivatása, a minimálbér megadóztatása, etc. Itt nem a politikailag aktívakat kell megnyerni hanem a csendes többséget.

NYJetsTD 2012.11.05. 11:29:53

@kifordított nagyanyó: az olaszok minden foci ebén, vébén ezt nyomták, selejtezőket alig élik túl, utána meg mennek a legjobb négyig.
Sajnos a tegnapi meccs első negyedéről egészségügyi okok : ) miatt lemaradtam, de a többit néztem. Nem volt rossz, de nem ez volt életük mérkőzése.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.05. 11:32:15

"Idáig minden szavazáson részt vettem, de értem még sosem jött fekete Audi :-("

majd ha jön annak nem fogsz örülni...

NYJetsTD 2012.11.05. 11:35:30

Össze kéne dobnunk egy pálinka és száraztészta üzemet borsodban, iránytaxi kiegészítéssel, azután megzsarolni a pártokat, hogy arra szavaztatjuk a "vásárlóinkat" aki minket támogat...
Bár, ahogy elnézem a videót, lehet, megelőztek... a picsába...

dr. Aullah 2012.11.05. 11:35:35

De hiába vitte a fityisz a sok cigányt, mégis újraválasztották a jobbikost. Akkor valamit még is jól csinál, nem?

Lencsés István 2012.11.05. 11:39:27

" .... esélyes, hogy a nem fideszes szavazókhoz egyszerűen be sem csöngetnek. .... "
Az előítélet ( pláne anoniman ) az egyik leggusztustalanabb dolog ....

Vidéki 2012.11.05. 11:40:32

Nagyon jó volt a videó.
Nekem azt juttatta eszembe, hogy
„Opel, sose kop el!”

Megrökönydve olvastam viszont a Helyi Választási Bizottság helyszínre kiszálló két tagjának megállapításait a HVB jegyzőkönyvben foglaltak alapján:

Csizmár Mária MSZP HVB delegált tag:

"A Madách u. végén látták, hogy valaki pálinkát oszt, utána beszállítják azokat a kocsiba és viszik a szavazókörbe. Szervezetten vitték a kisebbséget szavazni.”

1. Honnan tudják, hogy az üvegben pálinka volt és nem buborékmentes ásványvíz?
2. Honnal gondolják, hogy a szállított személyek romák lettek volna?
A videó felvételen nagyon fehér volt az arcszínük.

3.Csizmár Máriát MSZP HVB delegált tagját megtéveszthette a látszat.

4. Ezen túlmenően a „Politikilag Korrekt” begyakorolt nyelve tiltja azt beszédet, amit Csizmár Máriát MSZP HVB delegált tagja ebben az estben megengedett magának.

5. Teljesen érthető a megyei terület választási bizottság döntése:

„A testület ami október 31-én szerdán arra döntésre jutott, hogy "nem állapítható meg kampánycsendsértés a vasárnapi tiszavasvári időközi választáson.”

Ugyanis hiába döntött volna másképpen, gondolom fellebbezéssel bíróság elé került volna az ügy.

Egyik Mikszáth regényben olvasható a régi magyar jog(ász)államot jellemezve:

"Perelni akar?

Csak tessék!

Van én nekem olyan fiskálisom, hogy harminc évig is elhúzza az ügyet."

barli 2012.11.05. 11:40:47

@komplikato: tudod, olyan ez, mint a gyurcsány. Mindenki tudja, hogy nagy csirkefogó, mégsem tudnak ráhúzni semmit. Ártatlanság védelme, vagy hogy szokták ezt mondani náluk.

Ad Dio 2012.11.05. 11:48:26

Elég gusztustalan sztori. Még szerencse hogy az illető pofára esett így is úgy is.

Kodomo 2012.11.05. 11:49:13

A jegyző úr csinálhatna egyúttal egy népszámlálást is, ha már ott van. A múltkorit nem sikerült még összesíteni. Ebből miért ne legyen "újraszámolás"?!

Az új választási szabályokban nem úgy volt, hogy nincs kampánycsend?

csárli hárper 2012.11.05. 11:49:55

nem volt választási csalás, oké? taggyűlés sem volt...

Szelid sunmalac 2012.11.05. 11:49:58

@kovi1970: Es ha apam elvisz es kozben magyaraz, hogy o miert erre vagy arra szavaz? Az befolyasolas? Vagy csak ha mondjuk javasol is valamit?
Mellesleg akinek felajanljak az vagy beszall, mert amugy is arra szavazna, vagy nem szall be, mert masra akar.

Kodomo 2012.11.05. 11:53:05

@kifordított nagyanyó: Spoilerezős jómunkásember,te. Ezt a blogot sem olvasom holnapig!

Szelid sunmalac 2012.11.05. 11:54:04

@Lencsés István: Lattam am milyen sukar legeny vagy te! A kockakrol alkotott fals kep igazi megtestesitoje ;)

Blogger Géza 2012.11.05. 11:54:18

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Hát ez az, pont emiatt nem lehet túlságosan kiterjesztő módon értelmezni ezeket a szakaszokat, mert akkor a fél ország "bűnös" lenne. jobb is, ha eltörlik a kampánycsendet, meg a többi betarthatatlan dolgot. Közvetlen anyagi előnyt nem ígérhet és ne kapjon senki, de az, hogy minden egyes autó ügyében, amiből kiszáll valaki, és aztán szavaz is, vizsgálat induljon, na akkor 4 évig ezzel foglalkoznánk. A regisztráció remélhetőleg lecsökkenti majd ezt a jelenséget, ez lesz az egyik előnye.

VT Man 2012.11.05. 12:00:29

@Secnir:
"nekem van ügyfélkapus regem, stb., ez nem rólam szól. de mondd meg nekem: hány olyan ember van az országban, akinek lövése sincs sem a regisztrációról, sem arról, hogy hová, mikor kell bemenni? vagy tud róla, de nem tud mikor?"

Éljen a tudatos választó! Aki ennyire balfasz, az tényleg ne szavazzon már!

2012.11.05. 12:02:17

Aki az ügyfélkapura meg az internetre hivatkozik, az nincs tisztában a magyar viszonyokkal. Egy falusi 75 éves rokkant nénike vajon hogyan tud regisztrálni, amikor az internet szót is csak a tévében hallotta, körjegyzőség van, a jegyző hetente 1-szer van.

fvipera 2012.11.05. 12:05:18

orbán jókedve a választást követő 5. napig tart majd (5 napos határidő van az eredmények közzétételére az eddigi 1 nap helyett). ez annál inkább így lesz, minél szellemesebb ötleteket talál majd ki kubatov és csapata. óriási bravúr lesz úgy választást nyerni jogilag rendben lévő, de amúgy tisztességtelen eszközökkel, hogy már törpe kisebbségben van a focista. de minél nagyobb lesz a bravúr (értsd minél kevesebb hívővel ér el sikert), annál rövidebb ideig tart az öröm. nem is fogom bánni, ha orbán egy békemenetnyi faszkalappal választást nyer és után a 7/8 elzavarja (Azerbajdzsánba)

fvipera 2012.11.05. 12:07:49

@VT Man: te ugye tagja voltál annak a 100 ezer embernek, aki elment a NAV-hoz és kifejezetten nyilatkozott, hogy nem kíván visszatérni az állami nyugdíjrendszerbe.

vagy tudatosan otthon maradtál

Netuddki. 2012.11.05. 12:08:20

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "Es ha apam elvisz es kozben magyaraz, hogy o miert erre vagy arra szavaz? Az befolyasolas? Vagy csak ha mondjuk javasol is valamit? "

Hehe! Kenitek a szart kisfácán! Persze, mindent meg lehet magyarázni. Szóval akkor volt agitálás is a kocsiban amíg odaértek a szavazóhely elé?

Netuddki. 2012.11.05. 12:14:36

@Blogger Géza: "Közvetlen anyagi előnyt nem ígérhet és ne kapjon senki, de az, hogy minden egyes autó ügyében, amiből kiszáll valaki, és aztán szavaz is, vizsgálat induljon, na akkor 4 évig ezzel foglalkoznánk."

Nem, kisfácán! Csak azon autók ügyében amelyik többször fordul és ide-oda hurcolássza a magyar állampolgárokat szavazni.
Attól, hogy még jogilag nem ítélnek el, erkölcsileg még csalók és 0-ák vagytok. Pl. ezért nem hurcolásznak senkit a falubusszal szavazni, helyette van mozgóurna amit a falubusz kivisz ahhoz aki a saját lábán nem tud elmenni. De gondolom nem érted a különbséget a kettő között...

CSENDES 2012.11.05. 12:14:58

@Régi Péter: Részben igaz, hiszen ügyfélkaput kell létesíteni, amin pl. más ezer féle ügyet is intézhetsz (Pl. útlevél, jogsi stb.)

Már úgy érted, hogy időpontot foglalhatsz? Mert a személyes jelenlétet nem úszod meg, be kell menned az okmányirodába.

Az ügyfélkapu jórészt másra való. Adóbevallások internetes beküldése, adóval kapcsolatos ügyek intézése (pl. adófolyószámlád bármikori lekérdezése, adóigazolás kérése stb.)

Pop40 2012.11.05. 12:22:11

@Blogger Géza:

"de az, hogy minden egyes autó ügyében, amiből kiszáll valaki, és aztán szavaz is, vizsgálat induljon, na akkor 4 évig ezzel foglalkoznánk. A regisztráció remélhetőleg lecsökkenti majd ezt a jelenséget, ez lesz az egyik előnye. "

Mivel is csökkenti le?
Szavazni hurcolászhatja az autó a népet, de regisztrálni nem?

Feltűnő nem lesz, az biztos, mivel szavazásra egy nap áll rendelkezésre, regisztrációra meg több hónap, így jobban eloszlik a tömeg, elég lesz naponta 20 embert elvinni x hónapig, míg szavazás napján 1 nap alatt kell mondjuk ezret, ami sokkal feltűnőbb.

A jelenséget nyilván a regisztráció nem oldja meg, csak elkendőzi, tehát fideszhez méltó, brilliáns megoldás született ismét:)

Blogger Géza 2012.11.05. 12:29:46

@kovi1970: Egyébként tényleg nem értem a különbséget. A mozgóurnánál sokszoros a visszaélés veszélye ahhoz képest, mintha valakit odavisznek a kb 10 fős választási bizottság elé szavazni a függöny mögött magányában.

Szerintem senkit nem szabad pusztán azért elítélni, csak azért, mert segíti abban, hogy valaki szavazhasson. Se a mozgóurnást, se a jegyzőt, se a buszsofőrt stb.

(Hozzáteszem, én már több helyen is éltem, de még sose sikerült gyalogosan pár percnél messzebb laknom a szavazókörtől, mindig gyalog mentem,.)

kifordított nagyanyó 2012.11.05. 12:32:36

@NYJetsTD: Szóval dugtatok.De jó neked!:))

Blogger Géza 2012.11.05. 12:34:26

@Pop40: Azzal csökkenti le, hogy semmire nem megy azzal, ha aznap akar pálinkát osztogatni olyanoknak, akik be sincsenek regisztrálva. Akik viszont beregisztráltak, valószínűleg nem egy pohár pálinkáért fognak. Pláne, hogy akkor még azt se lehet tudni, kik lesznek ott az egyéni jelöltek. Így kisebb az esélye, hogy túlbuzgó egyéni jelöltek vagy kampánystábjaik hasonló akcióba kezdjenek. (100%-osan soha semmit nem lehet kiszűrni persze.)

De ha tudsz jobb megoldást, mondjad, eddig még senkitől nem hallottam..

Lencsés István 2012.11.05. 12:37:14

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Tanulj meg írni aztán kommunikálhatunk . :) ;)

@NYJetsTD: Nem vagyok droid te anonim geci .

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.05. 12:41:00

Valaki tud egyébként valamilyen fideszes reakcióról? Esetleg egy ejnye-bejnye(, máskor úgy csináljátok, hogy ne derüljön ki), vagy egy sokat mondó "ki fogjuk vizsgálni, egyelőre elhamarkodott lenne ítélni az ügyről". Valami? Akármi?

Ahogy én látom ez a teljesen normális működés a Fidesznél, Molnár Oszi ellen is így csinálták, Fülöp ellen, és 2014ben is így fogják. Akinek nem tetszik mocskos IMF-ügynök.

És a legrosszabb, hogy sokan ezt még be is veszik.

hopptarisznya 2012.11.05. 12:41:05

elnézve a választópolgárokat, hányok a demokráciától. Ezeket valahogy ki kéne szűrni. A regisztráció legalább egy lépés ezirányba. Én a szavazólapra is mágnescsíkot tennék (szinte nulla pluszköltség), hogy ne tudják kivinni. -Mert ugye kint ikszelnek (hisz tök analfabétaák), aztán a következő turnus beviszi a borítékot.

Virág et. 2012.11.05. 12:42:18

@Blogger Géza: Nem is az egyéni jelöltekkel van a baj, hanem a mögöttük álló politikai erőkkel. Pártok meg lesznek regisztrációkor és szavazáskor, sanszos ráadásul, hogy ugyanazok.

Megint csúsztatsz, mint rendesen. A regisztráció csak plusz egy lépést tesz a rendszerbe, nem szűr ki semmit. Aki szervezetten vitték a választókat, azok ezután is megteszik, csak kétszer pálinkáztatnak-kocsikáztatnak. A regisztráció azokat szűri ki, akik plitikailag nem eléggé motiváltak a regisztrálási időszak alatt. Azaz a választók legnagyobb táborát képező bizonytalanok számát ritkítja. Visszaélések ellen hatástalan.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.05. 12:48:28

@hopptarisznya: Sőt, ne álljunk meg a mágnescsíknál elvtárs, tegyük fel a nevet, adóazonosítót és taj-számot is, biztos ami tuti...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.05. 12:50:18

Azért van jó is a dologban! Én már várom az ingyen pálinkát minden párttól! Bár most jut eszembe, hogy nem is iszok (sic!). Bakker! Mégis csak rája kellene szoknom még a választásokig! ;)

Blogger Géza 2012.11.05. 12:54:46

@Secnir: Ha valaki azért megy el szavazni, mert azt hiszi, hogy majd ettől többet forog a betonkeverője, akkor is tájékozódjon minimálisan, melyik pártról mire számíthat. Ha azt megteszi, elképzelhetetlen, hogy ne halljon a regisztrációról,. Továbbra sem látom be, miért jó, ha egy választást a politikai analfabéták döntenek el... Azt viszont már láttuk, miért rossz.

Pop40 2012.11.05. 13:02:47

@Blogger Géza:
"Akik viszont beregisztráltak, valószínűleg nem egy pohár pálinkáért fognak."

Változatlanul nem értem, hogy ezt miből vezeted le.
EDDIG: Volt 2 kör, amiben lehetett szavazni, illetve szállítani a szavazókat.
MOST: Szintén van 2 kör, amiben lehet szállítani a szavazókat, csak most az egyik kört regisztációnak hívják, és időben jobban szétterül.

1, Mégis mi a kettő közt a különbség? (Azt félretéve, amit fent leírtam)
2, Tegyük fel, te megvásárolható szavazó vagy, akit szavazásra pálinkával vesznek meg. Megáll a kocsi, és aszongya a fószer, gyere, itt a pálinkád, cserébe mész regisztrálni.
Te meg majd tiltakozol, hogy -nem, szó sem lehet róla, szavazásra lefizethetnek pálinkával, de regisztrálni elmenni ugyanezért nem vagyok hajéandó!!!-

Életszerű, ja.

"Pláne, hogy akkor még azt se lehet tudni, kik lesznek ott az egyéni jelöltek."
Miután kiderült, utána viszik regisztrálni a megvehetőket, nagy kaland.
Pláne a pártok lelkes fuvarozói majd nyilván azért nem viszik a népet autóval pálinkáért regisztáltatni, mert még nem tudnak róla, ki lesz a jelölt. Ez is kurvamód életszerű.
Egyet tudnak róla, hogy az adott párt jelöltje lesz, nekik ennyi elég is.

"De ha tudsz jobb megoldást, mondjad"

Mondjuk addig nem nyúlni semmihez, amíg nem tudnak jobbat, arra gondoltál már? És akkor elkerülhető lenne az, hogy hetente módosítsuk a szabályokat, az ezzel járó felesleges emberi, időbeli és anyagi hercehurca, meg az alkotmányba sem kéne naponta beirkálni a legújabb verziót. (mondjuk annak a kukaérett szemétnek mindegy.)

Az egyetlen elv, amit sikerült kinyögniük fideszéknek a reg ezen formája mellett, hogy egyszerűsíti a rendszert, egyszerűbb lesz élni a demokratikus jogokkal.
Na ez aztán bejött :DD

Pop40 2012.11.05. 13:05:27

@Virág et.:

"A regisztráció azokat szűri ki, akik plitikailag nem eléggé motiváltak a regisztrálási időszak alatt. Azaz a választók legnagyobb táborát képező bizonytalanok számát ritkítja. Visszaélések ellen hatástalan. "

Pontosan erről van szó, na de ez is a cél.

Azt ugye senki nem hiszi, hogy a narancsmaffia ezzel a sok toldozgatás-foldozgatással a visszaéléseket akarja visszaszorítani. (Ld Tiszavasvári.)
Ennek az egésznek egy célja van, a lehető legjobban távoltartani azokat a rétegeket, akik valszeg elküldenék őket a p--csába.

Secnir 2012.11.05. 13:05:43

@Blogger Géza:
"Továbbra sem látom be, miért jó, ha egy választást a politikai analfabéták döntenek el."
kibújt a szög a zsákból: akik nem regisztrálnak, azok politikai analfabéták, ne is szavazzanak.
(ekkora sötétséget a mandineren szoktam látni. vagy itt vidékit és enrico-t néha)
az, hogy valaki politikailag tájékozott és az, hogy valakinek elveszik a tudata nélkül a szavazáshoz való jogát, az két külön dolog. tudniillik megfelelő tájékoztatás nélkül reg-hoz kötni a szavazást az ez.

spinat 2012.11.05. 13:10:06

az egész probléma a posztban csak vihar a biliben. Ott kezdödik, hogy maga a kampánycsend törv, meg minden amit itt meghágtak, eleve hülyeség. A jelöltek megpróbálják mweggyözni a szavazókat, hogy öket válasszák. Mi a különbség a között, hogy hónapokig igérgetek tizenixedik havi nyugdíjat, ha rám szavazol, vagy ha aznap azt mondom, hogy csávókáim van nálam egy üveg pálesz, meg elviszlek titeket a szavazásra, és ugye énrám szavaztok. Én nem látok semmi külnbséget. A szavazás meg egyelöre titkos és névtlen, úgyhogy beikszelni úgyis azt fognak, akit akarnak.

NYJetsTD 2012.11.05. 13:11:39

@TrueY: Lehet, hogy egyszerűbb lenne a szavazófülkéket a kocsmákban felállítani, nem pedig az iskolákban...legalább a hangulat megvolna egyből... : )

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.05. 13:12:41

@spinat: Egyébként ezen tényleg érdemes elgondolkodni.
Ha valaki olyan hülye, hogy "eladja" a szavazatát egy üvegkannásborért, miért ne tehetné ezt meg?

Az egyetlen, amit figyelni kéne, az a szavazás titkossága, és kész.

(Mondjuk a kampánycsendet én szeretem. Olyan advent-hangulata van. :D )

Pop40 2012.11.05. 13:13:18

@Blogger Géza:
"Továbbra sem látom be, miért jó, ha egy választást a politikai analfabéták döntenek el..."

1, Ha vakhitű párthívek döntik el, az mitől is jobb?
2, Mint írta is fent már valaki, attól, hogy egy ember nem egész nap politikai blogokon lóg, hanem neadjisten gyereket nevel, dolgozik, vagy egyéb más dolgot csinál, még nem feltétlenül politikai analfabéta. Ugyanúgy érintik a hatalom intézkedései, maximum nem ad ennek hangot.
Miért is kéne őket kizárni? (pláne a pártdroidok rovására?)

NYJetsTD 2012.11.05. 13:13:33

@Lencsés István: "Nem vagyok droid te anonim geci"
Pedig droid vagy te nem anonim geci....

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.05. 13:18:38

@NYJetsTD: Az ötlet jó! Beveszem a saját pártom (Ezekre Nem Szavazok) programjába! ;)

@Blogger Géza: " miért jó, ha egy választást a politikai analfabéták döntenek el..."

Ahogy Churchill mondta volt. A demokrácia nem egy jó rendszer. De nincs nála jobb. :)

tölgyes 2012.11.05. 13:19:37

A "régi" választási rend szerint is kétszer kellett elővenni a butykost. Először az első, aztán a második fordulóban

Itt vastagarc már nem először kifogásol egy olyan intézményt(regisztráció) amelyik Angliában 1823 óta működik és a választók azóta ragaszkodnak hozzá, változtatni nem akarnak rajta.

A jegyzőnek - az én tapasztalataim szerint legfeljebb a választók néhány ezrelékéhez kell kiküldeni a hivatalnokokat.. a lakosság 99%-a el tud menni, ha akar.

A nagyobb választási aktivitás, pedig mindig is a balodali szavatókat jellemezte... márha volt legalább elvben a baloldalra emlékeztető jelölt. A mostani nagy kérdés, hogy ilyet sikerül-e kiásni, mert a balodaliság követelményének se Guyrcsány, se Bajnai, se Mesterházy-Botka nem felel meg.

NYJetsTD 2012.11.05. 13:21:40

@TrueY: "Az ötlet jó! Beveszem a saját pártom (Ezekre Nem Szavazok) programjába!"

Elnézést pártelnök úr, ha kérhetem, a kurvákat és a ingyen sört se felejtse ki a programból ; )

tölgyes 2012.11.05. 13:21:51

@TrueY: Viszont Ckurchill hazájában 1823 óta van regisztráció és talán fél éve sincs, hogy az angolok megerősítették: ők ragaszkodnak ehhez.

NYJetsTD 2012.11.05. 13:23:04

@tölgyes: Mert a jobboldalisághoz kurva sok köze van viktoréknak....

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.05. 13:23:19

@NYJetsTD: Komolyan mondom, az utóbbi 5 évben ennél jobb, életképesebb ötletet nem hallottam. Párt alapításán még nem gondolkodtál? Ha Bajnai egy hét alatt küszöböt ugrott a megjelenésével Te kb. egy hónap alatt Ausztriát is megnyernéd...:D

dr. vuvuzelafan 2012.11.05. 13:27:19

Én azt hiszem, hogy a közelmúlt "nemzeti konzultáció"-iból, valamint a Kubatov-listákból megvan már azoknak a névsora, akik minden egyéb intézkedés nélkül, automatikusan felkerülnek a regisztráltak listájára. A többiek pedig "így jártak", utazzanak a Holdra, hogy regisztráltathassák magukat. Sőt, annak ellenére, hogy úgy tudod, regisztráltad magad, a választás napján kiderülhet, hogy "technikai probléma" miatt vagy nem vagy benne a listában, vagy egy 600km-rel odébb lévő választókörzetbe vagy regisztrálva...

NYJetsTD 2012.11.05. 13:30:06

@csizsikpizsik - pique takarodj!: óóóó már félig megnyertem.... elmondtam nekik, ha nem szavaznak rám, idehozom nekik matolcsyt....

Hertelendi 2012.11.05. 13:30:48

@Blogger Géza: Ejnye Gejza! Látom megint hülyeségeket beszélsz! Mi lenne, ha kicsit csendben maradnál? Mondjuk végleg!

NYJetsTD 2012.11.05. 13:31:21

@dr. vuvuzelafan: miért, lesz választás még Magyarországon? : )

dr. vuvuzelafan 2012.11.05. 13:32:16

@NYJetsTD: Ja, hát a látszatra, adunk... Lesz, persze, csak éppen olyan, amilyen...

Régi Péter 2012.11.05. 13:34:22

@Teremszolga: Utcsó bekezdéshez: Aki bármilyen szinten analfabéta az ne szavazzon. Az, hogy minden nagykorú szavazhat (aki nem büntetett eléletű és nem szellemi fogyatékos) egy több évezredes folyamat eredménye, egy vívmány. Ha valaki ennyit nem tud megtenni, akkor ne is szavazzon. A fidesz intézkedésével az a baj, hogy túl enyhe, mondjuk ki nyíltan: olyan cenzust kellene bevezetni, ahol azok, akik csak kivesznek a társadalmi ellátó rendszerből ne szavazhassanak.

padlas 2012.11.05. 13:34:37

Minel tobb akadalyt allitanak a szavazas ele, annal nagyobb jelentoseget kapnak a fanatikusok. Hogy az miert lenne jo az orszagnak, hogy a fanatikus szavazok dontsenek, azt nem tudom. Hogy miert jo a Fidesznek, az viszont eleg vilagos, eleg ranezni a bekemenetre es hasonlo megmozdulasokra.

smartdrive 2012.11.05. 13:36:33

egy évtizede azon kesergünk - hozzáteszem, teljes joggal -, hogy a sok nyugdíjast meg lehet venni kilóra

most meg az van, hogy állítólag nekik tesz keresztbe a regisztráció, mert már nehezen mozognak, elhülyültek, satöbbi

akkor most mi a probléma?

smartdrive 2012.11.05. 13:37:59

@padlas: "Minel tobb akadalyt allitanak a szavazas ele, annal nagyobb jelentoseget kapnak a fanatikusok"

nem csak a fanatikusok, hanem általában a szavazás iránt elkötelezettek. a szavazás irányi elkötelezettség viszont erény. aki mindenképpen akar majd szavazni, az a demokrácia szempontjából értékesebb ember, mint az impulzusszavazó. akkor is, ha még nem döntötte el, hogy majd érvénytelent szavaz-e

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.05. 13:38:36

@NYJetsTD: " a kurvákat és a ingyen sört se felejtse ki a programból "

Kicsit el vagy Te szállva! Hátrább az egerekkel! ;) Majd én eldöntöm, hogy mi lesz a programban! ;)

"Mert a jobboldalisághoz kurva sok köze van viktoréknak.... "

Eztet mondom én már évek óta! A fityisz egy bolsevik típusú, baloldali párt.

@tölgyes: " Viszont Ckurchill hazájában 1823 óta van regisztráció"

És van választói nyilvántartás is (vagy minek hí'ják)? Mert mind a kettőnek semmi értelme sincs! Egyébként én kötelezővé tenném a választáson való részvételt és szankcionálnám a nem résztvevőket. De ez az én álmom... :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.05. 13:38:39

@NYJetsTD: Hehe, kollégáknak mondom amikor rámorognak ha nem tetszik valami, hogy lehet engem szidni, de majd ha helyettem egy másik szemüveges magyar közgazda belép az ajtón spuri melót keresni mert a cég egy hét alatt beomlik növekedés címszó alatt :)))))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.05. 13:40:56

@TrueY: Hűha lemaradtam, ha ku...izé, erkölcsileg kétes hölgyek is vannak a progiban az ingyensör se fontos, rádszavaztam mindegy azon túl hogy folytatódik a dolog...

Pop40 2012.11.05. 13:41:18

@tölgyes:
"mert a balodaliság követelményének se Guyrcsány, se Bajnai, se Mesterházy-Botka nem felel meg. "

Tény, hogy a legkitűnőbb baloldali jelölt Orbán lenne (bár inkább szélsőbalos, mondjuk a Munkáspárt számára.)

smartdrive 2012.11.05. 13:42:35

@Virág et.: "A regisztráció azokat szűri ki, akik plitikailag nem eléggé motiváltak a regisztrálási időszak alatt."

ez nagy csúsztatás. azokat szűri ki, akik a regisztrációs időszak alatt nem eléggé motiváltak, DE a választás napján azok lennének

ők az ún. patópálok, azon belül is az ostoba fajta, és senkinek nem fog hiányozni a beleszólásuk a közügyekbe

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.05. 13:43:58

@csizsikpizsik - pique takarodj!: A programban vannak dolgozó hölgyek is (ha nincsenek, akkor majd beleírom!), de nem igyen! 50%-ot nekem fognak adni. Államosítom a striciséget! Ja, várj... ezt már megcsinálták! Valami új, unortodox 5let kell! ;)

dr. Balta$ár 2012.11.05. 13:45:15

nem kell már félni... drorvbűn bexarhat...

bajnai elindította a hadműveletét,
mejnek fedőneve: "sok lúd disznót győz"

padlas 2012.11.05. 13:46:54

@smartdrive: ez nekem eleg eroltetettnek tunik. Szavazas irant elkotelezettek, ugyan mar, szerintem partok irant elkotelezettek vannak inkabb. Nehez elkepzelnem, hogy letezik olyan jelentos reteg, aki veszi a faradtsagot, es regisztral, meg elmegy szavazni, viszont nincs partpreferenciaja.
Voltam egyebkent szavazatszamlalo, szoval lattam olyat en is, hogy valaki csak rairt valami hulyeseget a szavazolapra (pl rohadt politikusok), de ezeknek az aranya annyira de annyira elenyeszo volt, hogy ezzel ervelni vicc.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.05. 13:53:41

@TrueY: Hát te semmit sem tanultál? Nem államosítod, megmented! Az állam ugye garancia a jó működésre, az állam ha adós az biztonság (ld. Kósa)
És muszáj hogy ingyenes legyen, ne az emberekkel fizettessék meg! Főleg ne a kurvázást, hát majd legközelebb mi lesz még térítésköteles, az oktatás? Jó vicc, tessék a bankadót felemelni vagy megsápolni a kisgyermekek egészségügyi ellátását, de ragaszkodom az ingyenessé tételéhez...vagy az ingyensörhöz, a színvonal az színvonal ugye...

Macropus Rufus 2012.11.05. 13:56:14

na ilyenekre lehet számítani majd 2014-ben.

padlas 2012.11.05. 13:56:29

@smartdrive: ez csak egy ures mantra, hogy az elkotelezettseg es az esz pozitivan korrelal. Nezd meg a legelkotelezettebb szavazokat, akik minden rendezvenyen ott nyuzsognek, neked ok tunnek az ertelem szobrainak? Az elvakult szavazok szerintem sokkal nagyobb bajt jelentenek, mint a sokat tepelodok, mert az elobbiek vakhit alapjan dontenek. Utobbiakat legalabb van esely ervekkel meggyozni. Szoval egyaltalan nem latom be, hogy miert lenne jo az a rendszer, mely a fanatikusoknak kedvez a bizonytalanok elleneben.

smartdrive 2012.11.05. 13:59:03

@padlas: három csoport van: a pártok iránt elkötelezettek, a szavazás iránt elkötelezettek és az impulzusszavazók. a két szélsőt kellene kiszűrni, az elsőt lehetetlen (ill. terrorcselekményekkel lehetne). félmegoldás, de jobb a semminél

mirigy187 2012.11.05. 14:01:00

@smartdrive: "ők az ún. patópálok, azon belül is az ostoba fajta, és senkinek nem fog hiányozni a beleszólásuk a közügyekbe "

De 2010-ben jól jött a 2/3-os győzelemhez. Most már mehetnek, nem kellenek. Akkor nyugodtan kijelenthetjük , hogy 2010-ben a fidesz a nép ostobasága miatt nyerte agyon magát

smartdrive 2012.11.05. 14:01:10

@padlas: de most arról van szó, hogy valaki lemarad a szavazásról. márpedig csak az marad le, aki lusta és/vagy hülye volt. az nem életszerű, hogy abban a két hétben egyszercsak talál magának valakit a palettáról, aki 180 fokot fordít a demokráciafelfogásán

smartdrive 2012.11.05. 14:01:42

@mirigy187: teljesen másról beszélek

mirigy187 2012.11.05. 14:03:17

@smartdrive: Szerintem ugyanarról beszélünk

mirigy187 2012.11.05. 14:04:32

@smartdrive: Őket nevezik bizonytalan szavazónak.

tomwar 2012.11.05. 14:04:37

@Mérges 1234: Ciganyokkal kapcsolatos meglatasod nalam csillagos otos!

Felolem lehet Orban Viktor Magyarorszag orokos miniszterelnoke. Megszavazzuk, 10 milla fizuval, es csaaaa! Meg mindig olcsobb lenne az orszagnak, mint hagyni, hogy rajtunk kiserletezze ki, hogy kaphat-e egy kancsal diszkalkulias kozgazdasagi Nobel-dijat...

tomwar 2012.11.05. 14:05:52

@tölgyes: Nalunk meg faszaul mukodik a valasztoi nevjegyzek vagy 22 eve, es a valasztok zome nem akar valtoztatni rajta...

mirigy187 2012.11.05. 14:06:56

@smartdrive: Akkor semmi gond. A szavazás előtti napig lehessen regisztrálni ha már úgysem változtatja meg a véleményét 2 héttel a választás előtt. És miért pont két héttel a választás előttig? Miért nem egy hét?

cskraoly 2012.11.05. 14:07:29

Nekem speciel herótom van a fidesztől, védeni meg pláne nem akarom ezt a nagypofájú társaságot, de be kell látnom, hogy ha le akarnám őket járatni és kellően tróger lennék hozzá, akkor én is csinálnék egy ilyen "leleplező" videót. 10 méterről DVD minőségű video az épp "választási csaló" kokeró brigádról, mindeközben senki nem vágja az operatőrt pofán.
Na neeee.....

padlas 2012.11.05. 14:09:25

@smartdrive: mondtam mar, szerintem a masodik kategoria nem jelentos, a harmadikat meg az elso javara kiszurni nem felmegoldas, hanem karos.
Ha mar valamit valtoztatni akarunk a rendszeren, akkor inkabb arra kene torekedni, hogy nagyobb szerepet kapjanak az ervek a vitaban. Ehelyett behozzak a regisztraciot, ami afele hajt, hogy fanatizaljak az embereket.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.05. 14:11:11

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Hát te semmit sem tanultál?"

Bocs, de azt hiszed, hogy félreértetted az E.N.Sz. alapvetését! Én egy kísérleti anarcho-szidikalista kommunát akarok kialakítani! A zsét zsebre teszem és megyek Hawai-ra pihizni! ;) A szómágiát meghagyom a cölöp-teknősöknek!

;)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.05. 14:13:58

@smartdrive: Van 8millió szavazó, ebből 5.5millió szavaz is. Kérlek meséld már el, hogy miért nem életszerű, hogy vannak, akik mondjuk a választási vitaműsor hatására döntik el, hogy mégiscsak szavaznak.

tölgyes 2012.11.05. 14:16:20

@TrueY: Ön Angliát keveri az USA-val.
@Pop40: Nem gondolom, hogy orbánnak kéne megoldani a hiteles baloldali politikus problémáját... ez az MSZP stb pártok dolga volna. .. vagy a híveké. Örömmel olvasnám, ha sikerülne végre egy ilyen jelöltet találniuk.. Bármennyire is fáj ez Önnek, a jelenleg itt jelentkező önjelölteknek semmi köze a balodalisághoz.
@tomwar: Feltehetően nem olvasta az elmúlt 15 évnek azokat a vitáit, amelyek a választási rendszer megváltoztatásáról szóltak... A megjegyzésem pedig kizárólag arra vonatkozott, hogy Angliában, a demokrácia egyik fellegvárában a regisztráció 1823 óta működik és láthatóan nem dőlt tőle össze a demokratikus berendezkedés.

cskraoly 2012.11.05. 14:17:34

@TaTa86.: Szerintem meg nagyonis van, de azért köszi, hogy ilyen alaposan végig gondoltad és mérlegelted az összes lehetséges magyarázatot.

kvadrillio 2012.11.05. 14:19:45

" Bajnai és a borzalmas tagság

2012. november 05., hétfő, 12:12 • Utolsó frissítés: ebben a pillanatban
Szerző: Mong Attila

Címkék: Bajnai Gordon; Haza és Haladás Alapítvány; Milla; Egymillióan a magyar sajtószabadságért!; Szolidaritás Mozgalom; Együtt 2014;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm •hozzászólásokHozzászólások (#12) Twitter

Amennyiben a „patás ördögtől meg kell szabadulnia a nemzetnek” egyedüliként marad meg a programban, úgy egy esetleges választási győzelem abba a meglepő helyzetbe sodorhatja az Együtt 2014 vezetőit, hogy el kell gondolkodniuk az Együtt 2015, az Együtt 2016 és az ezeket követő további nehéz évek teendőin, ráadásul úgy, hogy közben már kormányozni is kellene. És Orbán Viktor sem lesz a közelben, hogy segítsen. "

...nem értem...nem értem,,...

hogy TÖMEGBEFOLYÁSOLÁS 1-2 ÖNFELKENT TUDORA MIÉRT HISZI AZT, HOGY HIRTELEN ELŐHÚZ A KALAPBÓL ÚJRA EGY BAJNAIT ÉS MEGPRÓBÁLJA BELESZUGGERÁLNI A NÉPBE: SZERINTÜNK CSAK EZ KELL NEKED, CSAK EZ LENNE A JÓ NEKED ???!

EZ ÓRIÁSI SZARVASHIBA.

kvadrillio 2012.11.05. 14:24:08

"

Címlap
Belföld
Parlament|
Szájbarágó|
Budapest|
Képviselő Funky|
Igaz, ami igaz
Külföld
Gazdaság
Tech
Tudomány
Kult
Sport
Vélemény
Videó

RSS
24 óra |
Belföld
Az angol helyett a német lesz az első nyelv

Index

2012. november 5., hétfő 13:19 |

Az oktatási államtitkárság átvariálná az iskolai nyelvoktatást, és az angol helyett a német lenne az első nyelv – derült ki az origo.hu birtokába került nyelvoktatási stratégiából. Az államtitkárság a döntést azzal indokolta, hogy a német nyelv nehezebb az angolnál, és így jobban felkészítenék a diákokat további nyelvek megtanulására. A lap szerint a stratégia készítői német kutatásokra hivatkozva állítják, hogy a tanulók a második nyelv tanulására elveszítik a motivációjukat, ha az angollal kezdenek."

..ühjümmmmmm...:O))))))))))....az angolt könnyen tanulják a magyarok, ezért NEHEZÍTENI KELL A NYELVTANULÁST A NÉMETTEL !!

ÉRTEM ÉN A LOGIKÁT EBBEN !
CSAK AZT NEMTOM, HOL VAN BENNE ! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

fvipera 2012.11.05. 14:24:32

@Lencsés István: pedig a kommentjeid alapján az vagy. sajnálom

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.05. 14:26:16

@cskraoly: - Mióta vagy te választásicsalás- és pofánvágásszakértő? (Hidd el sokkal kevesebb embert vágnak pofán, mint kéne.)
- Nézd meg a szavazóköri eredményeket.
- Nézd meg a Fidesz reakcióját.

kvadrillio 2012.11.05. 14:26:21

istenbizonybizony...EZEKET SÜRGŐSEN KI KELLENE VIZSGÁLNI EGYENKÉNT NORMÁLISAK-E VAGY BUGGYANTAGYÚAK MIND !!!!!

fvipera 2012.11.05. 14:28:16

@smartdrive: tévedsz vagy csúsztatsz. regisztrálni személyesen munkaidőben lehet. a nyugdíjasok ekkor éppen nem túl elfoglaltak

fvipera 2012.11.05. 14:32:54

@tölgyes: látom, még mindig van olyan majom, aki a fideszes chewbacca-védelmet alkalmazza.

hu.wikipedia.org/wiki/Chewbacca-v%C3%A9delem

kvadrillio 2012.11.05. 14:33:25

@kvadrillio: " A magyarok kétharmada nem beszél idegen nyelven

2012. szeptember 04., kedd, 08:50
Szerző: hvg.hu

Címkék: felmérés; nyelvtudás; idegen nyelv;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm Twitter

Egy friss európai uniós felmérés szerint a magyarok alig 35 százaléka beszél idegen nyelvet.

Még mindig nagyon kevesen vannak azok, akik akarnak idegen nyelvet tanulni, illetve akik valóban tudnak is Salusinszky András, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE) elnöke szerint.

A rangsor végén kullogunk az európai országok között: a legújabb, 2012‐es Eurobarométer vizsgálat szerint sereghajtók vagyunk abban is, hogy a lakosság alig 13 százaléka beszél két idegen nyelvet."

...ÉS EZT AKARJA EGY VADBAROM NEHEZÍTENI ???!!!!!

Pop40 2012.11.05. 14:34:29

@tölgyes:

Iróniának szántam, amit írtam, őszintén szólva azt hittem, ez nyilvánvaló:)

A baloldal problémáját valóban nem Orbánnak kéne megoldania. Orbánnak már semmit nem kéne megoldania, remélhetőleg másfél év múlva az ország szisztematikus kirablásáért annyi időre börtönbe kerül, hogy rárohad a lakat.

Az meg, hogy a jelentkező jelölteknek milyen oldalhoz van közük, engem halálosan nem érdekel. Tudjanak kormányozni, ne lopják magukat halálra, és ne magukra szabják a törvényeket, mikor vesztésre állnak. Ezt Bajnairól elhiszem, a többi jelöltről meg nem.

kvadrillio 2012.11.05. 14:36:18

VÁLASZTÁSI CSALÁS VOLT, VAN, LESZ.
DE! HOGY MINDIG ARRÓL PAPOLNAK EGYSZERŰSÍTENEK, AZTÁN EGYRE JOBBAN BONYOLÍTANAK, GUBANCOLNAK...HÁT AZ RÁMUTAT EZEKRE A TETŰFEJEKRE !

Ringlósztár 2012.11.05. 14:36:57

Ez már orbánsimicska felkészülése volt 2014-re?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.05. 14:46:43

@tölgyes: Nem, azt hiszem, hogy nem keverem. Egy idézet:

"Más a helyzet az angolszász országokban, ahol létezik előzetes regisztráció – Angliában és az Egyesült Államokban a pártok maguk is gyűjtik be lehetséges szavazóik adatait. Így egyértelműen kiderül a választók pártszimpátiája, a megszerzett információkat pedig a központi nyilvántartásnak szolgáltatják be. Az említett államokban viszont nincs választói névjegyzék sem, ami Magyarországon adott – ráadásul világszínvonalú, naprakész és teljesen lefedi a választásra jogosultak körét."

Szóval, ha jól tévedek, akkor Angliában sincs részletes és naprakész választói regiszter. Amennyiben Önnek ettől eltérő információi lennének, kérem ossza meg velem!

tölgyes 2012.11.05. 14:52:03

@Pop40: Én is iróniának szántam amit írtam, mert azt gondoltam, hogy annyi esze bárkinek lehet...:) és még ironikusan se várná mástól a megoldást mint a fenti uraktól
Orbán sorsát majd eldönti az a 8 millió szavazó akinek joga lesz dönteni. Ki így, ki úgy. Ebből 1(egy) szavazó lesz.:) Én még korainak tartom az eredményhirdetést.

Én egyiknek se hiszem el a baloldaliságot, Bajnainak meg végképp nem. Egy fickó aki közreműködik a Hajdu BÉT ügyében és aztán még van arca politikusnak jelentkezni, majd offshorozik egy kicsit.. majd közreműködik az ország végletes eladósításában..No én egy ilyen embert nem vagyok képes balodalinak látni, egy ilyenben semennyire se bízok... de az ön vakbizalomhoz való jogát nem vitatom el. Ha mazohista volnék, akkor az Ön kedvéért még azt is kívánnám, hogy teljesüljön a vágya.:) és saját vágyai teljesülése közben szívna mint a torkos borz.:):):).

belekotty 2012.11.05. 14:59:31

@Lencsés István: Szasz Pityú! Elfogyott a gyógyszered? Megint kezded az anonimezést? Tényed van? Mert nekünk fáj az igaz! :-))

padlas 2012.11.05. 15:06:24

@tölgyes: a Hajdu Bet a csod szelen allt, amikor megvettek 1999-ben, belenyomtak egy rakat penzt ez megprobaltak feljavitani a mukodeset, igy csak a kovetkezo piaci valsagban ment tonkre. Nem tudom, teged miert zavar az, hogy a Wallisnak hala a HB meg 5 evig mukodott, munkat adva nagyon sok embernek.
Offshore ugyben valoban fontos Bajnai neve, de nem azert, amire te utalsz, ugyanis o maga nem csinalt ilyesmit. Ellenkezoleg, az o kormanya alatt zartak be az offshore adozasi kiskapukat, amit aztan a Fidesz ujra kinyitott. Ez utobbi dolog teged nem zavar?
index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/20/rogan_javaslata_konnyitene_az_adoelkerulest/

Bloodscalp 2012.11.05. 15:13:38

@tölgyes: tudsz valakit akinek a hiteles jobboldalisághoz köze van?
ha ennyire tetszik az angol regisztráció, menj szavazni oda.

cskraoly 2012.11.05. 15:14:07

@TaTa86.: én azt mind értem, amit mondasz, te meg azt értsd meg, hogy nem azt mondtam, hogy így történt, hanem azt, hogy ez is egy verzió. Legalábbis ez volt a célom. Ezt pedig továbbra is tartom, például ilyen megfontolásokból:
- 5 perc alatt kiderült, hogy fideszes autó - tényleg ilyen bénák lennének?
- sokkal kisebb horderejű ügyekben is tört már össze kamera és operatőr :), itt meg vidáman zajlott a forgatás, a választások után cirka 1 órával meg már publikálták is az anyagot, ténymegállapításokkal, kitakarásokkal, vágva. Gyors.

Tényleg annyira nagy képzelőerő kell ahhoz, hogy szervezettnek nyilvánítsd az esetet?
Egyébként nem vagyok választásicsalás-szakértő, csak sokat néztem a Columbo-t, amiben nem győzték elmondani, hogy indíték, érdek kell a tettekhez. A komcsi módszereket meg köszi, már ismerjük.

Pofánvágásügyi szakértő sem vagyok, de láttam már sallert közelről, gondolom te is. De minek kell nekem szakértőnek lennem ahhoz, hogy tudjam, hogy ha arcbavideózol egy cigót, akinek nem tetszik, akkor gyakran hamarabb üt, mint kérdez. Persze gyakran erre cefetül rácsesznek, ha valami tökösebb legénnyel sikerül nekik összeszaladni. Remélem egyre gyakoribb lesz az ilyen, és ebben igazad van: kevesebb ember kap egy kiadós taslit, mint kellene.

Na, bocsi a litániáért :)

Hertelendi 2012.11.05. 15:15:11

@tölgyes: Én azt nem értem, amikor valami barom intézkedést hoz orbán akkor ti mindig példálóztok az USÁ-val, Angliával...amikor az életszínvonalról van szó, akkor miért nem hozod fel Angliát. Azt írtad, Anglia a demokrácia fellegvára...hát most Magyarország messze nem az, ezért is tud a fidesz ilyen törvényeket hozni...

Pop40 2012.11.05. 15:19:01

@tölgyes:

"Én egyiknek se hiszem el a baloldaliságot, Bajnainak meg végképp nem."

Mondtam, nekem tökmindegy, Bajnai milyen oldali. Ő maga értelmes, ért hozzá, és olyan emberekkel konzultál (pl Oszkó) akiknek a kisujjában több a tudás, mint mondjuk Eltolcsyban egyben.
Az meg azért eléggé jelentőségteljes, hogy a fidesz teljes propagandagépezete egy ezerszer helyreigazított és bíróság által megerősített ezeréves Hajdú-Bét ügyön kívül SEMMIT nem talált ellene.

" Ha mazohista volnék, akkor az Ön kedvéért még azt is kívánnám, hogy teljesüljön a vágya.:)"
Az én kedvemért? Nem az ország járna ezzel jobban?

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.11.05. 15:20:32

Régen nem volt ilyen bakker! Sőt, Kínában meg egyéb ázsiai és arab államban ma sincs! Ha elkapnak valakit, hogy törvényt sért, ott helyben agyonverik, vagy felkötik. Egyedül ez a f@szom tébolyult, átláthatatlan, szövevényes, mindenhol valami értelmezésbeli kiskaput hagyó, bárkit felmenteni képes, idióta jogrendszer az oka (meg a birka nép, aki tettek nélkül végignézi), hogy akármit meg lehet tenni büntetlenül.
Kéne egy "format c:" a jogrendszerre. Kezdjük elölről, mert ez már rég nem azt szolgálja, amire ki lett találva - hogy a gyengébbet védje az erősebbel szemben.

tölgyes 2012.11.05. 15:27:02

@padlas: A Hjdú BÉt ügyében leírtakat ismerjük.. és a baj önmagában nem az, hogy egy cég tönkremegy, hanem ahogy a folyamatban az urak eljártak. Írhatnám: típusosan.. hasonlóan mint a tej, sertés és egyéb forntokon: a lényeg emberek tízereinek kifosztása...Persze ez a kapitalizmus természetes, mondhatnánk.. Jó, de akkor aki ilyesmikbe beleszáll ne legyen politikus. Ezt pl. az USA nem tűri el. Ott elég egy takarítónő 30 évvel korábbi, asszony által engedély nélküli alkalmazása az azonnali bukáshoz.... Itt úgy offshoroztak, hogy az élettárs intézte a B. szülők ciprusi cégügyeit..:(
@Bloodscalp: Jelenleg úgy néz ki, hogy a jobboldali választók számára van három irányzat is ahová szavazni tudnak és akarnak. A három összavazata még mindig megközelíti a 2/3-adot. A balodali pártok egyikének sincs külön-külön esélye arra, hogy nyerjenek. Ezért próbálkoznak valamiféle hiteles figurációval..:) Vagy sikerül, vagy nem.

Legitimációs válsággal a baloldal kűzd. Az ő jelöltjeik azok, akik mögé az Istennek sem akarnak felsorakozni a népek. Ez persze változhat..vagy nem.

Lencsés István 2012.11.05. 15:27:09

@fvipera: Én a helyedben nem szólnék . Lásd . : Mondatkezdés nagybetű . :) ;)

@NYJetsTD: Nem vagyok sem geci , sem droid , a droidok nem tudnak intelligensek lenni , ahogy én .

tölgyes 2012.11.05. 15:30:26

@Pop40: Már mihez ért?? Az offshorozáshoz? A beszállítók vagyonának térítés nélküli elsajátításához? a nyugdíjak és köztisztviselők bérének csökkentéséhez? Az GDP arányos adossá 30%-os növelésében való részvételhez? a külső adósság megduplázásához?? Ezt a "szakértelmét" nem vonom kétségbe. Én nem kérek belőle, de mint említettem: nem vonom kétségbe az Ön lelkesedéshez való jogát.:)

tölgyes 2012.11.05. 15:36:01

@Hertelendi: Miért volna ez az intézkedés barom? Mert Ön nem ért vele egyet? A regisztráció nem dönti romba a demokráciát. Önök szzerint felesleges..de felelslegesnek ítélték az ajánlócédulákat is mégis megvolt 22 éven át.:) Egyébként az, amiről itt lelkesen írdogálnak, az legfeljebb a szavazók néhány ezrelékét érintheti.

Hertelendi 2012.11.05. 15:43:52

@tölgyes: Kivételes tehetséged van a hazudozáshoz! Csak gratulálni tudok! Kíváncsi lennék orbánról is mernél-e ilyen kritikusan írni.
Azt, hogy te magázol mindenkit, holott itt mindenki tegeződik, azt most nem is minősítem.
Olyan dolgokat hozol fel Bajnai "bűneiként", amikben a független magyar bíróság felmentette bűncselekmény hiányában. Persze ez téged egy cseppet se zavar. hogy a hülyeségeidet itt hangoztasd.

Virág et. 2012.11.05. 15:43:57

@smartdrive: Nem a választás napján, elég a regisztrációs időszakot követően bármikor a választás napjáig.
Sok ember lehet, akiben eddigre érik meg a gondolat vagy egyszerűen indulatból menne el szavazni - ilyenek hoztak a fidesznek 2/3-ot, ez nem lebecsülendő mennyiség.

Nincs észérv ezeknek a kizárására. A nyugdíjasok pedig pont ráérnek majd, aki dolgozik és nem olyan nethuszár, hogy tudja, mi az az ügyfélkapu, az meg nem. Az egyszerű, többnyire vidéki munkások szívják meg. Pont akik az egykulcsost is megszívták.

Geza 2012.11.05. 15:44:56

Úgy látom, már megint mindenki a kedvenc megoldásához próbálja szabni a problémát :).
Mi lenne, ha megnéznénk a másik oldaláról a dolgot, nevezetesen a gond felől?
Tehát: Mi a gond a történtekkel, mit fájlalunk rajta?
Azt, hogy egynémely, szavazójoggal rendelkező polgártárs anyagi vagy egyéb dolgokért cserébe a szavazójogát effektíve másnak átadta.
Az első lépés az, hogy ez baj-e, és ha igen, akkor miért az.
A vita intenzitása szerint bajnak tartjuk, de a gyógymód kitalálásához azt is tudnunk kéne, hogy _miért_.

Egyrészt ugye így lesznek, akik többszörös súllyal szavaznak, azaz sérül a demokrácia elve, miszerint egy ember - egy vélemény - egy szavazat, viszont az is a demokrácia elve, hogy a vélemény szabad, azaz senkinek semmi köze ahhoz, hogy Orsós Dzsoki miért arra szavaz, akire.

Másrészt ott az emberi tényező, miszerint így nem a nekünk tetsző jelöltre mennek a szavazatok, ezért is berzenkedünk annyira, illetve ezért vannak, akik nem berzenkednek. Erre viszont elég nehéz érvelést alapozni, mert aki egyetért, azzal nem kell érvelni, a többi meg úgyis másként látja.

Harmadrészt zavarhat minket a dolog amiatt, hogy a fent nevezett Kolompár Armandóék által leadott szavazatok nem a helyzet reális megítélésén, a tények mérlegelésén és józan értékítéleten alapulnak (ahogy azt elvárnánk), hanem egyéb tényezőkön dől az el.

Na, nekem legalábbis emiatt van gondom a szavazatvásárlásokkal, de ha nektek még van egyéb megindoklásotok is, akkor fogalmazzátok meg, mert anélkül megoldás sem lesz rá.

Naszóval, azt el tudom fogadni, ha valaki azt mondja, hogy "én azért szavazok X.Y.-ra és nem Z.W-re, mert X.Y. a helyi vállalkozásokat fejlesztené, Z.W. pedig nagyberuházásokat tervezne a faluba, és szerintem az elsőnek lenne több előnye", viszont nem tudom elfogadni azt, hogy "én azér' szavazok X.Y.-ra, mer' adott pályinkát".

Ez viszont ingoványos terep, mert ettől már csak egy lépés az "azért szavazok X.Y-ra, mert ő ötéves falukötvény jegyzéséért letelepedési engedélyeket adna ki", azaz amikor az illető alá tudja épp támasztani a döntését, csak én ennek az alapját vitatom - márpedig a vélemény ugye szabad, és lehet, hogy nem én látom jól a dolgot.

Hogyan lehet tehát biztosítani azt, hogy az illető birtokában van a döntéshez szükséges
- tényismeretnek, és
- következtető képességnek?

Az én javaslatom két részből áll:

1., Képességek: A szavazati jogot állampolgári ismeretekből letett sikeres vizsgához kötni, mégpedig pontosan ahhoz, amit egy külföldinek kell letennie az állampolgárság elnyeréséhez. Ha tőlük elvárjuk, akkor magunktól is el kellene várnunk, különben kettős mércét alkalmaznánk.

2., Tényismeret: Egy táblázat, ahol
- az összes jelölt összes programpontját véletlenszerű sorrendbe szedve adja a sorokat
- a jelöltek nevei adják az oszlopokat
- a szavazó pipálja be, hogy melyik programpont kinek a programjában szerepel
- a helyes válasz (pipa ott, ahol kell lennie) +1 pont, hibás válasz (hiányzó v. rossz helyen lévő pipa) -1 pont, az összpontszámot nulla alá már nem visszük
- az illető szavazatát az általa elért pontszámmal súlyozzuk (vagy esetleg csak 70% fölött vesszük figyelembe)

Na, ez lenne a demokratikusabb javaslatom, amikor is a döntésbe azok szólnak bele, akik alkalmasak arra.

Van egy praktikusabb is: mindenkinek a szavazatát súlyozzuk, a súlytényező = max(0, {az általa befizetett adó} - {az általa felvett támogatás})
Eszerint pedig az mondja meg, hogy milyen zene szóljon, aki a pénzt dobja a wurlitzerbe.

Persze mindez csak gondolatkísérlet, mert mint tudjuk, senkiháziak kezében van a popszakma, és ha a szabályokat igyekeznek a kihozandó eredményhez faragni, akkor lófaszt se érdekel az alkalmasság vagy az érdem, hanem csak azt a jelöltet akarják kihozni, aki szívüknek kedves, a többi rizsa meg csak parasztvakítás.

Blogger Géza 2012.11.05. 15:46:27

@Pop40: Nem zárja ki őket senki. Magukat zárják ki.

Hertelendi 2012.11.05. 15:47:09

@tölgyes: Nem csak én nem értek egyet a regisztrációval, hanem az ország lakosságának 83%-a.
Ez Tárki felmérés eredménye. A fentmaradó 17% a fidesz szavazók tábora. Na ezzel nem fogtok választást nyerni

padlas 2012.11.05. 15:50:19

@tölgyes: te milyen kifosztasrol beszelsz? A Wallis tobb mint tizmilliardot bukott az ugyon, beleolt egy csomo penzt a dologba es semmi haszna nem volt belole mert a vegen megiscsak bedolt a HB. Egy ev volt, amikor sikerult nyeresegesse tenni a HB-t, azt hiszem a 2001-es, es abban az evben sem vettek ki belole osztalekot, hanem visszaforgattak a HB-be a penzt. Talan nem a Magyar Nemzetbol kene tajekozodnod, ami ellen mar egy rakas pert megnyert Bajnai.
Bajnai szuleinek nem ciprusi "ugyei" vannak, hanem evek ota ott elnek. Nem azt hivjak offshorozasnak, hogy valaki kulfoldon el es ezert ott vallalkozik.

Nem ertem, miert Bajnaitol felted az orszagot. Meg egyszer, amikor o volt kormanyon, akkor betiltottak az offshore adoelkerulest. Amikor a Fidesz hatalomra kerult, ezt az intezkedest eltorolte. Vajon miert? Nem lehet, hogy inkabb ok offshoroznak, mikozben kommunikacios szinten folyamatosan masra kenik a szart? Foleg hogy Bajnai eseteben birosagi vegzes is van arrol, hogy ra nem igaz az offshore adoelkerules vadja.

kerekes pereces 2012.11.05. 15:52:19

Ez volt már?
"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."
Ezt Orbán Viktor mondta ma az Országgyűlésben. Mindenki azt olvas ki belőle, amit akar.

dr. Aullah 2012.11.05. 15:52:31

@Geza: Nem akarsz indulni? Végre lenne egy értelmes ember is ott!

Hertelendi 2012.11.05. 15:53:41

@Blogger Géza: Ejnye Gejzám hát nem tudsz csendben maradni???? Már tényleg röhejes vagy!

Virág et. 2012.11.05. 15:56:01

@Blogger Géza: Önkéntes visszalépés a mnyupból, igaz?

Pop40 2012.11.05. 16:02:51

@tölgyes:

"Az offshorozáshoz? A beszállítók vagyonának térítés nélküli elsajátításához?"

Adj lécci valami linket, amin meggyőződhetek ezekről. "Offshorozás" , ez így kábé pont akkora, semmit nem mondó lózung, mint amit a fideszes papagájkommandó szajkózni szokott.

Nyugdíjból elvett egy olyat, 13 havit, ami nem volt fenntartható abban az időszakban. (Mivel akkoriban valóban válság volt, nem úgy, mint most, hogy az összes régióbeli ország megy előre, csak mi növekszünk "unortodox módon" lefelé.
Ja, és hadd kérdezzem már meg, eszerint fideszhívő vagy, amennyiben annyira zavarta a vezért a 13-ik havi elvétele, miért is nem állította vissza? Mert csak kétharmada van, nehéz lett volna keresztülverni a parlamenten?:) Pofázni pofáznak róla, de érdekes mód visszaállítani nem akarják... Olyan ez, mint az ügynökügy, az is csak ellenzékben volt sürgős.
Adósségcsökkentésről meg talán ne nagyon beszéljünk jelenleg, úgy adósságot csökkenteni, hogy pl ellopom a manyup-vagyont, bárki tud. Ez kábé olyan, mintha adósságod van, és ezt úgy rendezed, hogy kirohansz a lakásból, fejbevered az első szembejövő járókelőt, ellopod a pénzét, és abból kifizeted az adósságot. Ehhez aztán nem kell nagy fantázia, már megbocsáss.

És a nyugdíjhoz még egy szót: Felfogni nem tudom, hogy van az, hogy egyesek a rejtett költségeket nem veszik figyelembe. A nyugdíjast sújtja az, ha elveszik a 13. havit,. de nem sújtja a világrekord áfa, az áthárított telefon-, sárgacsekk, meg a tökömtudja milyen adó?

De amennyiben te Orbánék "gazdaságpolitikájára" esküszöl, ne fogd vissza magad, szavazz rájuk. Az eddig elért eredményeik valóban reményteljesek :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.05. 16:04:23

"minek előtt a beszállás helyszínén alkoholos italt fogyasztottak számukra. "

igen?
koccintottak az egészségükre?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.05. 16:08:23

"ha esetleg a helyi választási bizottság el is meszel egy-egy eredményt, egy szinten feljebb, a megyei bizottság ezt bármikor megváltoztathatja."

lassan mondom amúgy, hogy mindenki megértse, hogyha jobb világot akartok, lassan már nem elég egy-két politikusfejest felhúzni a fára.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.05. 16:10:28

"Tiszavasvári remek főpróba volt, jövőre jöhet a regisztráció, fél éves regisztrációs kampánnyal (na, vajon kinek lesz pénze fél évig kampányolni?), majd a választás 2014-ben .."

mit ajvékolsz zero? te is beálltál bérretegőnek, ki is volt szerinted a "megfelelő ember"? nem orbán? te nem a fideszre szavaztál?

Pop40 2012.11.05. 16:13:13

@Blogger Géza:

Zárják a nagy büdös lófaszt.
Lehet, hogy valakinek nem olyan a munkahelye, hogy szabira mehet, csak azért, h regisztráljon.
Lehet, hogy valakinek pótlólagos költség, amit nem tud vállalni, az, hogy bemenjen regisztrálni, mondjuk mert messze lakik a hivataltól, (fizeti a pártod a felmerülő költségeit?)
Lehet, hogy vannak olyanok, akik mondjuk egy tévévita után, választás előtt 2 nappal, program alapján döntenének, mert nem vakhitű párthívők.

Mégis, milyen felhatalmazás alapján , kinek is érzi magad a pártod, hogy őket kizárja?!

Miért is nem lehet a regelést pl ingyenes levélben megtenni (mit ad isten, a szarfos, semmire nem jó nemzeti konzultációjukat ki tudják postázni?? Ezt miért is nem??) Külhoni magyaroknak lehet, belföldieknek miért is nem???

Miért is jobb, ha növeljük a fanatikus pártdroidok súlyát?

Légy kedves tételesen válaszolni, kérdésenként, egyesével. Marhára érdekelne, hogy mitől is olyan kurva jó ez a regisztáció. Minden fideszes makog róla összevissza, de épeszű érvet mellette még egyik se hozott. (Azt ugye mégse lehet mondani, ami az igazi ok, hogy arra jó ez, hogy minél tovább húzhassuk hatalmon.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.05. 16:15:38

@spinat: A szavazás meg egyelöre titkos és névtlen, úgyhogy beikszelni úgyis azt fognak, akit akarnak. "

na ja, csak tudják mennyi a szavazatot vettek meg, tudják melyik kerületből mennyien vannak, stb. mégse egészen titkos. nyilván eltervezték előre, mennyit vesznek meg, hogy nyerjen, ha nem az nyer ugrott a prémium, úgyhogy mégse azt ikszelnek be amit akarnak.
ugye azért azt te is látod, hogy nem demokratikus megvenni egy szavazatot?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.05. 16:16:13

@cskraoly: Hát én mindig a legegyszerűbb megoldásból indulok ki. Egyszerűen nem nézek ki konspirációs készséget semelyik pártból. Igen, szerintem ilyen hülyék, nem mond azt hogy meglepne! :)

A pofánvágásról annyit, hogy nem biztos, hogy egy jobbikos városban cigányként jobbikosokat akarsz pofozni, akik valószínűleg nyerik a választást.

Szóval szerintem elég egyszerű a történet.
(De nézd meg a szavazóköri eredményeket. Az a helyzet, hogyha átlag időközi részvétel van, akkor nyer a fideszes csávó. Kicsit kínos lett volna...
Másrészről meg nézd meg a Fidesz reakcióját. Ha nem ők állnak mögötte, akkor nem kussolnának.)

Secnir 2012.11.05. 16:19:50

@Virág et.:
ejnye no, tényekkel ne zavard már össze a kis fejecskéjét. amit ő már egyszer elképzelt magának kis világot, abban Bajnai a libák csőrével önnön kezével szúrta agyon a tenyésztőket magának a patásgyurcsánynak az utasítására. az maradjon már meg úgy benne, ahogy van, ne is foglalkozz vele...

spinat 2012.11.05. 16:20:01

@tesz-vesz: na persze attól függ, hogy mit értesz azon hogy szavazatot venni. Mert ugye az a kijelentés, hogy ha rám szavazol, akkor leviszem az adókat, az is szavazatvásárlás, nem? Vagy a 19000 Ft is az volt, csak nem konkrétan kézbe ment, hanem ígérvénybe.

cskraoly 2012.11.05. 16:28:04

@TaTa86.: na, akkor ezt meg is beszéltük: szerinted nem reális, szerintem meg nagyon is az.
Én meg a cigókból nem nézek ki ennyi életösztönt, főleg nem a korruptabb fajtájából. De ettől még tetszik a felvetésed, hogy van egy olyan város az országban, ahol a gazsi-gengszterek átgondolják mielőtt nekiállnának emberkedni, remélem tényleg így van. Viszont ha így van, akkor megyek a Jobbikra szavazni és ezt javaslom mindenki másnak is, akinek gondja van a hiperpigmentációval együttjáró parazita életmóddal.

Hertelendi 2012.11.05. 16:28:37

@Pop40: Nem tudom észrevetted- már, hogy a jobboldali kommentelöktől nem érdemes érdemi választ várni. Egyrészt mert erre különböző okoknál fogva képtelenek, másrészt pedig az érdekeik nem ezt kívánják és nem is ez a céljuk. A céljuk az, hogy lehetetlenné tegyék a normális vitát. Megzavarják, ez a céljuk. Erre nagyon jó példa Stefánia kisasszony, aki egy nagydarab szőrös parasztgyerek.

padlas 2012.11.05. 16:34:43

Na itt van egy origos cikk is offshore temaban, csak par sort hadd idezzek:
"A Fidesz-kormány egyik első intézkedése az volt a tavaly nyári adócsomagban, hogy az offshore-adóelkerülés másik technikájának korlátot állító, szintén a Bajnai-kormány alatt hozott törvénypontokat eltörölte"
Az emlitett torvenypontok lenyege az volt, hogy nem lehet megkerulni az adozast az ilyen offshore ugyletek utan:
"Az offshore-cég papíron általában hitelt nyújtott vagy tanácsadási szolgáltatást végzett a magyar cégnek, a magyar társaság pedig fizette az igen magas kamatláb mellett nyújtott kölcsön törlesztését, illetve jogdíjat utalt az offshore-cégnek, így pedig akár teljes egészében el is tüntethette a magyarországi adóalapját. A Bajnai-kormány idején megalkotott jogszabály 30 százalékos adóval sújtotta azokat a magyar cégeket, amelyek így utaltak ki kamatot vagy jogdíjat. Ez értelmetlenné tette az offshore-technika alkalmazását."
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110620-szabad-utat-nyitna-az-offshoreugyleteknek-rogan-antal-javaslata.html

Kerdem en, hogy akit valoban az offshore adoelkerules zavar, az miert nem udvozli a Bajnai kormany lepeset? Es miert nem haborodik fel a Fidesz intezkedesen? Valahogy nem emlekszem tolgyes ur es tarsai ilyen tipusu kommentjeire, se a rengeteg jobboldali cikkre ezzel kapcsolatban. Kerlek linkeljetek mar be oket ha megis voltak, mert a vegen meg azt kell hinnem, hogy az offshore-ral a jobboldali sajtonak semmi baja, csak arra hasznalja a szot, hogy ragalmazza vele a Fidesz potencialis ellenfeleit. Koszi.

Pop40 2012.11.05. 16:35:52

@Hertelendi:
Tudom, de én ilyen szemét vagyok, :P hogy egyfelől imádom őket olyan kérdésekkel szivatni, amikről tudom, hogy kínosak nekik , másfelől pedig ne felejtsd el, hogy az ilyen blogot bizonytalanok is olvassák. Ők ha látják a kommenteket, levonják majd belőle a megfelelő következtetéseket.

tomwar 2012.11.05. 16:38:57

@tölgyes: Kedves Tolgyes, nem, nem olvastam. Sot, en soha sem vitaztam egyetlen ismerosommel sem, semelyik oldalon, aki szoba hozta volna, hogy a regisztrcio szukseges lenne... Ez utobbirol meg On sem gyozott meg.

bgp 2012.11.05. 16:39:23

@Blogger Géza:
1. Nem lövik le őket, csak a golyó elé lépnek.
2. Nem fojtják vízbe, csak akkor vesz levegőt amikor a vízben van a feje.
3. Nem hülye, csak fideszdroid.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.11.05. 16:47:25

@Geza: minden OK, amit írtál. Egy dolgot felejtettél el megemlíteni: KAMPÁNYCSEND! Erre vonatkozóan is vannak definiált szabályok, amiket be kell tartani. Tehát nem az a probléma, hogy azért szavazott X.Y.-ra, "mer' az adott neki pályinkát", hanem az, hogy mindez a kampánycsend alatt történt. Ez a gond!

házelnök 2012.11.05. 17:33:35

BOCS.Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de egyértelmű, hogy tolvaj viktor így készíti a törvényeket magának.Ez nem kékcédulás hanem sárgacédulás választási csalás.Mindenki nemnormális aki rájuk szavaz.
Orbán anyja a leghibásabb, ilyen ivadékot egyből lapáttal kellett volna agyonverni, nem pedig olyan széparcú gyereket mint kaposváron tették az igazhívők.

Secnir 2012.11.05. 17:54:43

@házelnök:
rövid, tömör, velős, érthető vélemény.

NYJetsTD 2012.11.05. 18:19:13

@Lencsés István: "Nem vagyok sem geci , sem droid , a droidok nem tudnak intelligensek lenni , ahogy én"
Pityukám, hát persze hogy intelligens vagy, ezt sose vontam kétségbe. Sőt, már gyűjtők a Lencsés István Anonimitás Kutató Központra, ahol mint névadó és egyben legintelligensebb kommentelő, te leszel az igazgató. Sajnos egyelőre csak a volt OPNI helyét tudtam kibérelni, kérlek érd be egy kis időre vele. Viszont a külön szoba, a kárpit puhasága és a különlegesen hosszú ujjú munkaruha vakítóan gyönyörű fehér színe mindenért kárpótol majd. Nagyon szeret az egész blogtársadalom Pityu, veled vagyunk, további szép napot.

NYJetsTD 2012.11.05. 18:38:26

A fidesz többször kereste a megoldást a választás elkerülésére, most megtalálta:

www.szuperblog.hu/napod-30/

tudi 2012.11.05. 18:50:07

Na basszus már nem menő a konzerv, meg a száraztészta, már pálinka meg audi kell a szavazatvárárláshoz.
@Geza: Miért nincs a hozzád hasonló emberekből több odafönt fontos pozícióban, már lehet előrébb tartanánk.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 18:53:34

@tölgyes:
"Legitimációs válsággal a baloldal kűzd."

Magyarországon a magát baloldalinak valló párt milliárdosok gyűjtőhelye. A magát jobboldalinak valló párt, meg a tanulatlan, kőbunkó kádáristák bandája.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 18:58:36

@tölgyes:
"Önök szzerint felesleges..."

Mivel részletes lakcím nyilvántartás létezik, ezért igen ez felesleges.

"de felelslegesnek ítélték az ajánlócédulákat is mégis megvolt 22 éven át.:)"

Az is felesleges a vele való visszaélések miatt. Épp ezért nem érdeke se a cociknak, se a narancskomcsi fityisznek az eltörlése.

Lencsés István 2012.11.05. 19:16:55

@NYJetsTD: Nem vagyok a Pityukád . Az iróniád KURVA GYENGE . Nem vagyok Pityu sem .

tölgyes 2012.11.05. 19:26:33

@tomwar: @OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Nem kötelező a regisztráció, de nem is felelsleges:)

tölgyes 2012.11.05. 19:30:12

@Virág et.: Ha elolvassa a szöveget látja: egyiket sem állítottam.

tölgyes 2012.11.05. 19:36:40

@Pop40: Nincs tudomásom arról, hogy Mong Attilát perbe fokták volna. Ha lesz, majd szóljon.

tölgyes 2012.11.05. 19:38:54

@padlas: Én láttam ahogy közreműködött a nagy "elkúrásban", majd a nyugdíjak és a közszféra bérének csökkentésében. Kb. ez várható tőle a jövőben is.

NYJetsTD 2012.11.05. 19:42:53

@Lencsés István: Pityu! Nyugi! Csak anoniman nagy a pofánk! Ne húzd fel magad!

NYJetsTD 2012.11.05. 19:44:38

@Ironfist: Ne bántsd, neki még a pozsgay is hős..... tudod, a mi kommunistánk jó kommunista...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.05. 20:00:15

@tölgyes:
"Nem kötelező a regisztráció, de nem is felelsleges:)"

Akkor magyarázd már el, hogy a lakcím nyilvántartás mellett mégis miért nem felesleges. Mert ezt se a törpecsúti, se valamelyik agyatlan szócsöve sem tudott egyetlen egy érvet mondani mellette.

Mivel részletes lakcím nyilvántartás létezik, ezért igen ez felesleges.

Virág et. 2012.11.05. 20:13:27

@tölgyes: Akkor ez itt mi: " A beszállítók vagyonának térítés nélküli elsajátításához?" Ez nem a Hajdú Bétre ment, akkor mire? Egyébként azt is te hoztad fel, mármint a Hajdú Bétet. El kéne dönteni, hogy miről beszélsz. Ráadásul ez a helyreigazítás már 5 éves. Van frissebb is, pl. amit a napokban nyert meg Budai ellen. Nagyjából MINDEN "vád" (azaz karaktergyilkossági-kísérlet) jogerős bírósági ítélettel cáfolva lett, de ez ne zavarjon.

De menjünk csak sorjában:

"Az offshorozáshoz? "
Ezt sem ártana kifejteni, hozzátéve, hogy önmagában ez se nem bcs, se nem erkölcstelenség és meglepődnél, hány Békemenet-konform nemzeti nemoligarcha esetleg csodabankár tartja a pénzét egy-egy adóparadicsomban. Szerintem inkább Simorral kevered, mivel Bajnai nem tulajdonolta, csak vezette ezeket a külföldön bejegyzett Wallis cégeket. Bajnainak saját cégbirodalma lényegében nincs is, a vádak is csak arról szólnak, hogy eladta a saját részvényeit (kisrészvényes volt) egy offshore cégnek, nem pedig, hogy ő maga offshore cég tulajdonosa lenne. Ilyen bizonyíték nincs, vádaskodni persze lehet.

"a nyugdíjak és köztisztviselők bérének csökkentéséhez?"
Amelyet egy nagyarányú illetményalap-növelés előzött meg még a Medgyessynél. Egyébként azóta sem növelte senki azt az illetményalapot, még a nagy vezéred sem. A 13. havit sem akaródzik visszaadni, van helyette viszont 40 ezres leépítés a közszférában és megvont nyugdíjak a korkedvezményeseknél. Micsoda kontraszt, mi?

"Az GDP arányos adossá 30%-os növelésében való részvételhez? a külső adósság megduplázásához??"
Amelyet ugye Gyurcsány vett fel, nem pedig Bajnai a miniszterelnöksége alatt és amelyből Bajnai egy fillért nem költött ("védőháló", ki is mondogatja ezt?) ellentétben a Vezéreddel, aki a seggére vert és bevásárolt veszteséges Mol részvényekből.
Szerinted az ország külső és belső adósságához mennyiben járultak hozzá:
1. a 6-9%-os államkötvények
2. a manyup pénzek elverése (ezt egyszer ki kell majd nyugdíjba fizetni valakinek ...)
3. az IMF pénz elverése veszteséges Molra
4. a vállalkozói hitelezés leállítása a bankszektor büntetőadóztatása miatt (hol is áll a gazdasági növekedés? mínusz mennyiben még az örök optimista Kusza Szem szerint is?)
5. a befektetők elijesztése (Mercedes óta ki jött ebbe az országba? azt melyik kormány boltolta le? segítek: Gy-vel kezdődik és urcsányra végződik)

Virág et. 2012.11.05. 20:21:54

A fidesz gazdaságilag (is) egy katasztrófa. Röhigcséltek a Bajnai kormányon, mint "szakértőkön", aztán ennyire futotta: sikerült megismételni a ferenci elkúrást. A statisztikákkal machinálhatnak napestig, a közmunkásokkal mesterségesen növelhetik a foglalkoztatási adatokat, de ezek gazdasági hasznot nem termelnek és ez jól látszik is az ország teljesítőképességén. Hazudni meg kampányolni lehet, de a tények előbb-utóbb utolérik az embert. Ugyanakkor megölik a hazai kkv-ket a bankok adóztatásával, mivel ennek köszönhetően a bankok tőkét vonnak ki ahelyett, hogy tőkét vezetnének be a gazdaságba, hitel nélkül meg nincs fejlődés, ezt már Széchenyi is megmondta, akit inkább olvasni kéne térelnevezgetés helyett. A multikat és befektetőket pedig vagy elijesztik a bizonytalan jogi helyzettel, a rendszeres államosítgatásokkal, az egész iparágak egyik napról a másikra történő felszámolásával, az ad hoc alkotmánymódosításokkal, a haverokra írt törvényekkel, vagy pedig plázastoppal egyszerűen megakadályozzák a belső terjeszkedésüket, amivel lényegében pár ezer új munkahelyet fúrnak meg.

Igazi gazdasági zsenik. Csak a világ nem érti meg őket. Elég baj, hogy a világtól függ a gazdasági növekedésünk és nem az állampárttól.

picur3ka 2012.11.05. 20:50:04

Zerokam, ez legalabb 20 eve igy van, most lett problema? A cigokat maskepp nem lehet szavazasra noszogatni. A Fidesz vegre meglatta, hogy zsugikartyasokkal nem lehet maskepp jatszani.

Remelem, az uj szavazokorzeteket is jol allapitjak meg.

Secnir 2012.11.05. 20:50:13

@Virág et.:
virág et., öreg, rutinos róka vagy, ne ugorjál ostoba trollokra...

Virág et. 2012.11.05. 21:50:56

@Secnir: Igazad van, csak hát egyszer az életben szeretnék egy értelmes, jól megindokolt, körülbástyázott választ kicsikarni egy narancsosból, de ezek minden kérdésre csak azt válaszolják, hogy szeretik Orbán Viktort, pedig ezt konkrétan a kutya sem kérdezte tőlük.

picur3ka 2012.11.05. 23:10:02

@Virág et.:

Koszi, jot rohogtem, mintha kulon ceg lennenek. Te is mindenkit hulyenek nezel.

kej 2012.11.06. 06:02:01

@tölgyes: "Nagy-Britanniában létezik előzetes regisztráció, sőt, a briteknek minden évben aktívan részt kell venniük a névjegyzék frissítésében. Általában augusztus végén postázzák nekik a paksamétát, amiben egy felhasználóbarát tájékoztatón kívül megkapják a fél perc alatt kitölthető regisztrációs lapot és az ingyenes válaszborítékot. "

ez azért egy kicsit másabb, mint amit a kedves vezető kitalált.

Virág et. 2012.11.06. 07:11:22

@picur3ka: Külön cég lennének? Kik? A Bajnai nem cég, hanem természetes személy. Milyen cégekről beszélsz? Ha a két mondvacsinált ügyről, akkor az két külön cég, mivel az elsőben az Elender-Euroweb értékesítéséről volt szó, amiben Bajnai sosem volt tulajdonos, az általa vezetett (!) Wallis viszont igen. Ennek semmi köze ahhoz, hogy Bajnai a Wallisos munkavállalói részvénycsomagját értékesítette egy offshore cégnek, amelynek viszont sem ő, sem pedig rokonai nem tulajdonosai - ez ügyben is van pár sajtóhelyreigazítás egyébként (ellentétben Pintér Főnök Úrral, aki a cégbirodalmát sikeresen eladta saját feleségének minisztersége előtt közvetlenül). A harmadik téma meg az volt, hogy Bajnai szüleinek van offshore cége (nem ennek lettek értékesítve a Wallis részvények). Azt viszont már ki szokták felejteni, hogy a nemzeti nemoligarcha Csányinak is van. Ráadásul Csányival ellentétben Bajnai szülei nem töltenek be közhivatalt, nem ácsorognak egyik vezér mellett sem politikai rendezvényeken, nem támogatnak pártokat, viszont 20 éve külföldön élnek és az "offshore" cégük is EU tagállamban bejegyzett.

A lényeg: még eddig senki nem bizonyította, hogy Bajnainak akár csak egy darab offshore cégben is tulajdona lenne. Az ellenkezőjét már számos alkalommal, de ezt még senki. Te sem, nem is fogod, tehát lépjünk tovább, mert ez így tényleg nevetséges.

Blogger Géza 2012.11.06. 08:19:26

@Pop40: "Lehet, hogy valakinek nem olyan a munkahelye, hogy szabira mehet, csak azért, h regisztráljon."

Akkor regisztráljon, amikor ráér. Nem igaz, hogy a következő egy évben soha nem ér rá. Ostoba ajvékolás az egész.

"Lehet, hogy valakinek pótlólagos költség, amit nem tud vállalni, az, hogy bemenjen regisztrálni, mondjuk mert messze lakik a hivataltól, (fizeti a pártod a felmerülő költségeit?)"

Tök ingyenes minden. Ha drága a busz, menjen biciklivel. Egy ilyen hogy intézi az ügyeit? Nem készít személyit sem, mert jujj, el kell menni a hivatalba? Hogy készít jogsit? Pedig az még nem is ingyenes...

"Lehet, hogy vannak olyanok, akik mondjuk egy tévévita után, választás előtt 2 nappal, program alapján döntenének, mert nem vakhitű párthívők."

Lehet, hogy még mindig nem értetted meg, hogy a regisztrációnál nem szavazni kell, hanem eldönteni, hogy elmész-e vagy sem.

kenájkikit 2012.11.06. 08:32:11

@Virág et.: A lényeg: még eddig senki nem bizonyította, hogy Bajnainak akár csak egy darab offshore cégben is tulajdona lenne. az offshorenak az egyik lényege, hogy nem lehet "lenyomozni", hogy ki vagy kik a tulajdonosok nem?:D amúgy egyetértek veled.

tomwar 2012.11.06. 10:51:30

@tölgyes: Nos, az lenne a kerdesem: MIERT VAN SZUKSEG A REGISZTRACIORA? (magyarorszagi lakhellyel rendelkezo, a valasztoi nevjegyzekben szereplo magyar allampolgaroknak?)

Erre meg nem valaszoltal. Te sem.

tomwar 2012.11.06. 10:52:43

@Blogger Géza: MIERT EKLL REGISZTRALNI? (magyarorszagi lakhellyel rendelkezo, a valasztoi nevjegyzekben szereplo magyar allampolgaroknak?)
Eszervekkel, legyszives!

Ironfist 2012.11.06. 15:36:35

@Blogger Géza:
"Akkor regisztráljon, amikor ráér. Nem igaz, hogy a következő egy évben soha nem ér rá."

Nagyon kedves tőled, hogy így be tudod osztani mindenkinek az idejét, igazán rendes. Ha lehet, ezt beszéld meg a főnökömmel is, jó? Mert valószínűleg, ha én mondom neki, hogy márpedig holnap regisztrálni megyek, nem dolgozni, mer' a Blogger Géza azt írta egy fórumon, úgy fog kibaszni, hogy a taknyomon csúszok a munkanélküli hivatalig.

"Tök ingyenes minden. Ha drága a busz, menjen biciklivel."

Meg az anyád picsája! Ingyenes szerinted egy bicikli? Mekkora cigány lehetsz, ha ezt tényleg így gondolod? Meg szerinted a 60 év felettiek (például) majd felpattannak biciklire, és feltekernek Budapestre, mert vagy ott regelnek, vagy interneten? Ami ugye szerinted szintén ingyen folyik nyilván a csapból, nem? Mismásoló szargép vagy bammeg, de legalább ésszel csinálnád!

"Lehet, hogy még mindig nem értetted meg, hogy a regisztrációnál nem szavazni kell, hanem eldönteni, hogy elmész-e vagy sem."

Lehet, hogy még mindig nem értetted meg, de az államnak - sem a pártodnak - KURVÁRA SEMMI köze nincs hozzá, hogy el akarok-e menni szavazni, avagy sem. Ezt akár az utolsó pillanatban is eldönthetem, mert ha nem, az a jogaim korlátozása. Pont.

@tomwar:
"Eszervekkel, legyszives!"

Hah, ne nevettesd ki magad! Észérveket várni (vagy csak érveket... vagy akár csak észt, ha már itt tartunk... ) egy fideszszektás hívőtől olyan, mintha egy halat akarnál rábírni, hogy biciklizzen.

Blogger Géza 2012.11.06. 15:48:29

@Ironfist: Nézd,ha te olyan hülye vagy, hogy ezt csak úgy tudod elképzelni, hogy odaállsz a főnököd elé ultimátumot adva, hogy te márpedig pont holnap akarsz regisztrálni (egy év alatt képtelen vagy máshogy elintézni az ügyfélkapudat), és ezt csak egy egész napi szabival tudod csak elképzelni, akkor te pont az az agyhalott életképtelen típus vagy, akit talán kiszűr a regisztráció. :) Egyre jobban teszik ez nekem...

tomwar 2012.11.06. 16:10:56

@Ironfist: NEM IS VALASZOLT EGY SE.....

Spacehussar 2012.11.06. 16:21:39

@Anti Anyag: Majd rájössz, mikor nem hagyják a melegeket(lányokat sem!) kézen fogva járni az utcán.

Spacehussar 2012.11.06. 17:47:43

@barli: Ártatlanság véLelme, nem védik az ártatlanságot, hanem alapvetően úgy véli, h ártatlan

Spacehussar 2012.11.06. 18:24:48

@tölgyes: Ez kicsit sarkított lesz, de: az angoloknak királynőjük is van, de lehet h Magyarországra mégse kell :P

Ironfist 2012.11.06. 19:42:32

@Blogger Géza:
Persze, hogy tetszik ez neked, hiszen egy kommunista féreg vagy, aki a kommunista gazdáinak nyal ezerrel. És én márpedig azért sem fogok elmenni regisztrálni, és azért is szavazni fogok, és ha ezt a moslék kommunista gazdijaid nem hagyják, hát olyan balhét csapok, hogy ha kell, az európai legfelsőbb bírósághoz is elmegyek miatta. Nemhiába mondta a gazdád, hogy ő ugyan nem harcolt a diktatúra ellen... Mind mocskos kommunisták vagytok, fideszes szektásgecik, és még ki meritek nyitni az ótvaros pofátokat? Hánynom kell a féreg fajtádtól, mész is a tiltottak közé te is. Gusztustalan mocsadék.

tomwar 2012.11.07. 08:26:47

SEHOL SENKI, AKI MEGGYOZNE A REGISZTRACIOROL!?!? VAGYOM A TUDAST...HEJJJ! TOLGYEG, GEZA....VAGY A TOBBI! "SENKI, SENKI, ITT E VILAGON?"

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.07. 10:29:36

@Blogger Géza:
Te is csak kenegeted a szart, de egyetlen egy értelmes indokot nem mondtál mellette!

A lakcímnyilvántartás mellett miért kell egy újabb bürokratikus eljárás?
1990-2010 között miért volt jó, miért ez az újabb pálfordulás?
A videóban szereplő díszpintyeket ez nem fogja kizárni.
A szavaztatás előtt ugyanígy bepálinkázva viszik a BMW-kel, és az Audikkal regisztráltatni.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.07. 10:38:02

@Ironfist:
2010-ben már próbálkoztak ilyennel.
A sok szektásnak megmondták, hogy hova jelentkezzenek át szavazni a fideszre.
Ugye ebből volt a balhé, amikor szektások hőbörögtek, mert majdnem rájuk zárták az ajtókat.

Bloodscalp 2012.11.07. 14:52:48

@tölgyes: te se a valóságban élsz droid:D
miért adod össze automatikusan a jobbik&fidesz(kdnp) szavazatokat?-a 3ból 2 posztkomcsi párt nem mellékesen.
a tömeg a fidesz mögül hátrált ki, nem esett le? milyen jobboldali érték van egyikben is?
sima kis droidja vagy, küldök neked bögrét.

picur3ka 2012.11.07. 19:45:17

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Ez a szanyi kapitany maszop volt, csak a tenyszeruseg kedveert.

picur3ka 2012.11.07. 19:52:27

@Hertelendi:

Mar megbocsasson, olvasta a vadiratot es a tanuvallomasat az 'artatlannak'? Vallomasait, helyesebben.

Annyi szinonima a 'nem emlekszemre', aligha van is a magyar nyelveben. Nem, mintha az azt jelentene logikailag, hogy nem bunos. Ekkora amnezia problemaval viszont gyamsag ala kell helyezni az urget.

Masreszt, vetkesnek iteltetettek es a karosultak kompenzalasara iteltek oket. Sajnos, kozben 'eltunt' a vagyonuk, Karacsony ejszakajan... Igy hat sajnos, senkit nem tudtak kompenzalni, 9 beszallitojuk kovetett el ongyilkossagot.

A bunozoket partolo arroganciad epp oly undorito, mint ezeke a maffiozoke.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.07. 22:35:04

@tölgyes: Viszont nincs olyan lakcímnyilvántartás, mint a kontinentális jogrendszerű államokban. Úgyhogy ez nem hivatkozási alap. Persze Rogán benyögte, hogy szüntessük meg a lakcímnyilvántartást, hogy lehessen regisztráció, oszt csináljon mindenki, aki használja (sok-sok hivatal) magának egyet. Meg csináljanak az önkormányzatok is (ez utóbbit is ő mondta, csak elfelejtette hozzátenni, hogy akkor ez ugyanúgy feleslegessé teszi a regisztrációt, mint a központi).
Na így működik pártod és kormányunk.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.07. 22:36:58

@picur3ka: Azért azt tudni kellene, hogy a vádlott joga a vallomás megtagadása, ha nincs annyi bizonyíték, hogy a vallomás nélkül is el lehet ítélni, akkor az ügy alma. Viszont őket bűncselekmény hiányában mentették fel.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.07. 22:42:56

@tölgyes: @wásztákhurwáh: @B. Bíró: Na örülhettek, a FIDESZ az újra megnyitott vita hevében benyújtott módosítókkal törölte a törvényből, hogy a jegyzők felkeresik a szavazópolgárokat.
Szóval back to square one: erőteljesen megnehezítik egy alapos (törvényben rögzített) ok nélkül elidegeníthetetlen állampolgári jog gyakorlását. Persze értem, hogy alapos ok az is, hogy nem rájuk szavaznának, csak ezt eddig elfelejtették (alap)törvénybe iktatni. De ami késik, nem múlik...

picur3ka 2012.11.07. 23:32:24

@Kuviklacz:

Azt is illik tudni, hogy minden kurva bunozot felmentenek. Te hol elsz? A Marson?

Loptak mar meg? Volt dolgod rendorseggel meg bunozokkel? Kinek a partjan allt a 'jog'? Kopjed magad szembe, az egesz kibaszott baloldalnak bortonben a helye, 100 eve, minimum, szerintem, csak nagyon igazsagos lenne kivegezni mindet.

picur3ka 2012.11.07. 23:35:24

@Kuviklacz:
Nem mentettek fel. Karteritesre voltak kotelezve.

Ugyanigy Gyurcsanyt is bunosnek talaltak, csak addigra mar elevult.... Trillala.

Ne farasszal! Te bunpartolo, tomeggyilkos drukkolo, ok?

Virág et. 2012.11.08. 07:37:42

@kenájkikit: Ez nem feltétlen igaz. Csányi, Simor vagy épp Bajnai szülei esetében nyilvános adat, hogy offshore cégben van tulajdonuk, ez országfüggő. De ugye ezért találtak ki az oknyomozó újságírást: tessék utánamenni. Számtalan lehetőség lenne, hogy kitalálják, hogy valakinek honnan van jövedelme: pl. a cég önmagában ritkán csinál pénzt, azzal dolgozni kell. Ha az offshore cég a magyar cég tulajdonosa, akkor ki gyakorolja a tulajdonosi jogokat a nevében? Ha képviselőn keresztül teszi ezt, az kinek felel, kivel egyeztet? Honnan hová megy a pénz? A történet végén ki veszi azt fel, kinek a számlájára kerül, vagy éppen kinél látható nagyobb, megmagyarázhatatlan vagyongyarapodás?

Beszédes, hogy ennek a kutya nem ment eddig még utána, csak a szándékosan kétértelmű sejtetés megy. Ahhoz nem kell munka, 0 a kudarc esélye (hátha kiderül, hogy mégse sáros az illető - az lenne ám a tragédia!) és a tábornak bőven-bőven elég.

Virág et. 2012.11.08. 07:42:20

@picur3ka: Miért hazudsz ilyen ótvar módon? MIKOR ÍTÉLTE EL BÁRMILYEN BÜNTETŐ BÍRÓSÁG BAJNAIT? Egy esetet mondj! Egyet! Polgári perben: kártérítésre Bajnait kötelezte bármikor bármilyen bíróság? Bajnai személyes felelősségét bármikor bármilyen bíróság kimondta?

És ne terelj Gyurcsánnyal, őt a kutya nem hozta fel és esetében sem volt bűnösítés, hanem az elévülés miatt már eleve le sem folytatták vele szemben az eljárást, tehát még ott sem igaz, hogy bűnös, de elévült. Ugyanis ez még nyomozati szakban megakadályozta az eljárás lefolytatását, esélyt sem kapott, hogy védje magát. Ez neked nyilván automatikus bűnösítés, igaz?

Virág et. 2012.11.08. 07:48:17

@picur3ka: Pontosan ezeket a hazugságokat szajkózta Pesty meg Budai a két hiteles barátod és pontosan ezeket az állításokat NEM TUDTÁK MEGVÉDENI a bíróság előtt egymástól függetlenül, külön-külön sem.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.08. 15:46:20

@picur3ka:
"Kopjed magad szembe, az egesz kibaszott baloldalnak bortonben a helye, 100 eve, minimum, szerintem, csak nagyon igazsagos lenne kivegezni mindet. "

Akkor miért nyalod a törpecsúti és pártja picsáját? Alapítói, vezérkara mind szélső balos. Az mszmp kb és pb tag pozsgay-val paroláznak.
Csak olvasni kell az életrajzukat, de a kormányzásuk is ezt igazolja.
Vagy a "mi" balosaink jó baloldaliak?
A pápai kőkomcsi köteles kövér anno a „Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna” mondását a maszopnak címezte. De ez freudi elszólás volt.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.08. 15:51:18

@picur3ka:
"Ugyanigy Gyurcsanyt is bunosnek talaltak, csak addigra mar elevult.... Trillala."

Ha valami elévül, akkor ott nincs se eljárás, se ítélethozatal. Ergo bűnösséget se lehet megállapítani. Jogilag.
Erkölcsileg, meg van az a pénz, amitől mindenkinek korpásodik a haja... Trillala

Ironfist 2012.11.08. 17:10:21

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:
Jól látom? Egy fideszes elismeri, hogy a fideszes bandának egytől egyig börtönben, de még inkább bitón a helye?
"OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.08. 15:46:20
@picur3ka:
"Kopjed magad szembe, az egesz kibaszott baloldalnak bortonben a helye, 100 eve, minimum, szerintem, csak nagyon igazsagos lenne kivegezni mindet. ""

Avagy ennyire sötét volna, hogy azt sem tudja, hogy a fideszesek a legnagyobb kommunisták, akik ebben az országban valaha is élt?
Persze, tudom én, ez a kis kölyök annyira sötét, hogy azt sem képes felfogni, hogy le van tiltva nálam, és ontja a válaszokat nekem továbbra is :D Csak költői kérdés volt, hogy vajon felismerte-e, hogy pont azt bálványozza, amit közben köpköd :D

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.08. 20:28:18

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: @Virág et.: Köszönöm, akkor nem kell már ennek a trollnak válaszolnom.

Lencsés István 2012.11.10. 11:29:14

@NYJetsTD: Nem tudsz olvasni . :( Nem vagyok Pityu .

NYJetsTD 2012.11.10. 16:39:41

@Lencsés István: Írni sem tudok, anonim is vagyok, ne haragudj Pityu....

Lencsés István 2012.11.10. 17:00:33

@NYJetsTD: Mivel tényleg nem tudsz olvasni , ezért többet nem reagálok rád .

Ironfist 2012.11.10. 18:05:27

@NYJetsTD:
"Írni sem tudok, anonim is vagyok, ne haragudj Pityu...."

Ejnye de bunkó vagy. Hogy mered megszólítani egyáltalán anonimul ezt a nagyonnemanonim főfőnemanonimot?

NYJetsTD 2012.11.10. 19:56:06

@Lencsés István: Ne bassz... vége a jókedvemnek....

NYJetsTD 2012.11.10. 19:59:22

@Ironfist: Minden hülyével bunkó vagyok. Sőt, ez a mai papcsákos feljelentés után minden fideszes kutyával dupla bunkó leszek. Gondolom láttad, nálam kiverte a biztosítékot...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 19:59:50

@NYJetsTD: Sok sikert a hétvégéhez!
Ránk is férne egy kevés.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 20:00:45

@Ironfist: @NYJetsTD: Ti még a végén összemelegedtek,ahogy szidjátok a fideszeseket!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 20:01:50

@NYJetsTD: Ja és a mi meccsünket mutatják,úgyhogy holnap rohanhatok haza!

NYJetsTD 2012.11.10. 20:17:23

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Volt egy érdekes jegyzet az nfl.com-on a Jetsről. Öt dolgot is kiemeltek, Mark Sanchez pontatlanságait, Tim Tebow passzivitását, a futás elleni védelem alkalmatlanság, a futó játék eredménytelenségét és a csapatjáték általános következetlenségét. Erre másnapra a Jets játékosai egyöntetűen kijelentették, meglesz a rájátszás, a csapat egységes, innentől minden meccs az övék. Nos, így fogom nézni őket, de ha ez is feritél lesz...

Lencsés István 2012.11.10. 20:19:31

@NYJetsTD: Mivel megtanultál olvasni , így kapsz még egy esélyt , de a kultúrád továbbra is csapkodja ....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 20:24:31

@NYJetsTD: Hát azért kemény lesz nektek is,nekünk is.
Én már unom,hogy mindig egy kicsivel kapunk ki.
Ez már nem elég nekem.

NYJetsTD 2012.11.10. 21:05:04

@Lencsés István: Meg sem érdemlem, olyan jó vagy hozzám...

NYJetsTD 2012.11.10. 21:11:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Most is szoros lesz az tuti, max 3-7 pont körül lesz különbség a végén. Nézem én is, sör már behűtve, asszonyt lerendezem időben....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.10. 21:16:04

@NYJetsTD: Én meg esetleg itt nézem a neten aztán sietek haza.
Csak nehogy pofáraesés legyen belőle....

Lencsés István 2012.11.11. 11:52:06

@NYJetsTD: Azt ugye tudod hogy az iróniád KURVA GYENGE ?

NYJetsTD 2012.11.12. 01:04:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Már csak nyolc perc van a meccsből, eddig az utolsó negyed elképesztő volt, gratula nektek. Sajnos mi szokás szerint szoptunk, de sebaj, legalább mostantól csak a játék szépségért nézem tovább...

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 11:59:17

@NYJetsTD: Hát a védelem összehozott 3 TD-t.Izgultam rendesen de összejött.És a többiek is kikaptak.De még sok a dolgunk.Jó lenne a rájátszásba kerülni.

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 12:02:14

@NYJetsTD: Nálatok meg megint tragédia volt.Sajnálom.

NYJetsTD 2012.11.12. 12:21:56

@kifordított nagyanyó: kösz. De tényleg nem probléma, a tegnapi meccset is rohadtul élveztem, az utolsó negyed fantasztikus volt, főleg az az interception, amikor a srác szinte a földről kapta még fel, no és persze a repülő TD sem volt semmi...
Bár a hajónk már elsüllyedt, de ahogy mi magyarok már megszoktuk, majd azt mondom, már csak egy kicsit kell várni, már csak egy kicsit kell megszorítani a nadrágszíjat és utána sokkal jobb lesz...
Ma meg szegény kansas fanok fognak sírni, csúnya nap lesz Pittsburgh-ben...

Lencsés István 2012.11.12. 12:25:06

@NYJetsTD: Annyira ne fájjon már az igazság hogy megint elfelejtesz írni . . :D

NYJetsTD 2012.11.12. 12:31:44

@Lencsés István: Basszus, te szerelmes vagy belém... Pityuuuuu! Küldjél bon-bont vagy rózsát!!!

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 12:44:08

@NYJetsTD: Te nem itthon nézted ugye?Vagy igen?

Lencsés István 2012.11.12. 12:55:57

@NYJetsTD: Van barátnőm , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D Tanuld meg a nevem TE anonim geci .

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 13:01:18

@NYJetsTD: És Ricsi közvetíti a Kansas meccset.Szegény....:))

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 13:04:42

@NYJetsTD: Az a baj,hogy én az Európai focimeccseket is végig bazdmegozom,ha nyerünk akkor is.Most is hazaérek,egyból egy Philadelphia TD.ÁÁáááá!
Nagyjából a végéig izgultam.
Meg volt az a fekete gyerek a legalább 3 szabálytalanságot csinált.
Rajta ment el egy TD.

NYJetsTD 2012.11.12. 13:17:47

@kifordított nagyanyó: nem, de Európában mindenhol ugyanazt közvetítik. Csak a legtöbb helyen a vasárnap esti meccset, ezért irigykedem a magyar nézőkre, mert azért ott beesik pár hétfő és csütörtök is. No meg a Ricsi, aki magasan a legjobb kommentár.

NYJetsTD 2012.11.12. 13:19:24

@Lencsés István: Neked barátnőőőőőőd? Mi a kedvesed neve? Jobb kéz? Vagy anonim?

Lencsés István 2012.11.12. 13:44:04

@NYJetsTD: Igen te írástudatlan ( Remélem megtanulsz alapdolgokat , mert tényleg többet nem reagálok .... ) Egyik sem te kurvagyenge iróniájú anonim geci , aki csak szájkaratézni tud.

NYJetsTD 2012.11.12. 16:30:47

@Lencsés István: "aki csak szájkaratézni tud."
addig örülj kiscica.... mert ha melléd ütök, még az is nyolc napon túl gyógyul számodra.....

"mert tényleg többet nem reagálok"
baszki, erre várok! De te újra jössz mindig vadász...

Úgyhogy Pityu, nagyon figyelj! TARTSD BE SZAVAD, NE REAGÁLJ! Köszi.

kifordított nagyanyó 2012.11.12. 19:35:52

@NYJetsTD: Itt minden vasárnap van egy meccs.
Az összes hétfő esti rangadó,most már szinkronizálva,mert régen nem voltak az élő közvetítés alatt magyar műsorvezetők.
Most már minden csütörtökön van odakint NFL meccs de csak 8 meccsre van szerződésük.
Nem tudom ebben benne van e a szezonnyitó meg a hálaadás napi.
Szóval itthon ilyen jó dolgunk van,bezzeg nektek ott a hanyatló nyugaton!:))
Na jóéjt.

NYJetsTD 2012.11.12. 19:46:19

@kifordított nagyanyó: Irigyellek is rendesen...
Neked ott van lencsés, vidéki, enrico... áhhh, igazságtalan a világ... ; )

süti beállítások módosítása