Skip to content


       Szűrés lista

Zsiga közlegény megmentése

Egy kutya, másik eb ... még jó, hogy tényleg véget ért az "elmúltnyolcév".

Emlékeztek az előző ciklus emblematikus vagyonnyilatkozati ügyére? Akkor az MSZP-s Boldvai László borzolta egy kicsit a kedélyeket, aki a nettó 250 ezer fizetéséből épített egy szerény, 1050 nm2-es palotát házat a salgótarjáni lakótelep szomszédságában, nyilván így közvetítette a szocialisták üzenetét, hogy ők a kisemberek pártján állnak. A szakértők szerint csak a ház rezsije kb. 200-300 ezer forint havonta (milyen jól jön a rezsicsökkentés), így teljesen nyilvánvaló volt, hogy a képviselő úr nem fejtette ki az igazság minden rétegét a vagyonnyilatkozatában. Szegény Boldvait bepanaszolták a mentelmi bizottságnál, ám annak szocialista elnöke közölte, el sem rendeli a vagyonosodási vizsgálatot, mivel "áttanulmányozta a képviselő határidőn belül megküldött válaszát és vagyonnyilatkozatait" és "világosan kiderült" számára, hogy minden rendben van. Boldvait ezóta elő sem vették, pár hete ebből a palotából szerény szocialist hajlékból indult a nógrádi éhségmenethez ...

Aztán fordult a kocka, NER, kétharmad, "szakítás az elmúltnyolcévvel". Zsiga Marci meg házat vásárolt Miskcoltapolcán. Zsiga kétségkívül az az ember, aki még ahhoz is hülye, hogy képviselő legyen. Százasával vannak olyan képviselők, akik beleolvadnak a mocsárba, nem nyilatkoznak hülyeséget (egyáltalán, meg sem szólalnak), nem csinálnak hülyeséget, nem is csinálnak semmit, azt sem tudjuk, hogy léteznek. Zsiga Marci viszont hülyeséget nyilatkozik, hülyeségeket csinál, mindezt rendszeresen. Kettős költségtérítés. "Meg lehet 47 ezer forintból élni". Egy kis aszfaltozás. De mivel a Fidesz-KDNP élménykoalíció tagja, így megvédik, mert a szervezet megvédi a tagjait.
Több képviselő is vásárolt házat, csak nekik volt annyi eszük, hogy nem aszfaltoztatták le az utcát az önkormányzattal és odafigyeltek, hogy úgy-ahogy megálljon a vagyonnyilatkozatuk a lábán. 
Nem úgy Zsiga Marci ... aki tavaly 40 milliós házat vásárolt, miközben az egy évvel ezelőtti vagyonnyilatkozatában a megtakarításai csak 10,5 milliót tettek ki.
Miután a Blikk kiszúrta és megpiszkálta az ügyet, egy csodálatos magyarázkodás-cunami vette a kezdetét, a magyarázkodás meg nem Zsiga Marci erőssége:
- "A ház felét a feleségem fizette" - Aki bírósági fogalmazó és olyan 150 ezret kereshet.
- "Az októberben vásárolt ház feléhez a hiányzó 10 milliót összespóroltam a fizetésemből" - Bruttó 1,2 milliót keres, aminek a 10 havi nettójából sehogy sem jön ki az a 10 millió.

A Blikk ezután vagyonnyilatkozatai eljárást kezdeményezett a Mentelmi Bizottságnál.
A Mentelmi Bizottság ülése tegnap le is zajlott, és az elmúlt húsz év egyik legszebb mentőakcióját hajtotta végre a Fidesz-KDNP.

A Mentelmi Bizottságban a helyek 50%-a a kormánypártoké, 50% az ellenzéké. Az LMP osztódása miatt az LMP-s bizottsági tagokat "kitették" a bizottságokból, mivel a kormánypártok szerint ezeket a helyeket "újra kell osztani".
A Mentelmi Bizottságól így kitették az LMP-s Szilágyi Pétert február 11-én, ezzel viszont felborult az egyensúly, mivel az ellenzék 1 fős hátrányba került.
A Zsiga Marci ügyét megtárgyaló ülésnap eredetileg ma, kedden lett volna, ám időközben kiderült, hogy a bizottsági helyeket hétfő délután osztják újra, vagyis keddre újra döntetlen lett volna a bizottságban. A döntetlen pedig nem elég a "győzelemhez".

Mit lehet ebben a kiélezett helyzetben tenni? Hogy védjék így meg Zsiga Marcit? A megoldás egyszerű volt, mint a faék: előrehozták a bizottsági ülésnapot hétfőre, amikor még megvolt az egyfős kormánypárti többség.
Megkérdezték a bizottság elnökét, a fékek és ellensúlyok egyik legnagyobb rajongóját, a KDNP-s Rubovszky Györgyöt (akinek egy év alatt 27 millióval nőtt a vagyona), hogy miért hozták egy nappal előbbre az ülést? A választ akár pólóra is lehetne nyomtatni:
"Mert így döntöttem" - nyilatkozta Rubovszky.

Az ülés zárt volt, így a jegyzőkönyv nem nyilvános.
Ha a vagyonnyilatkozat nyilvános, a "téves" / "hamis" vagyonnyilatkozatra adott magyarázat miért nem nyilvános? Hogy valósul meg így a vagyonnyilatkozat szerepe-funkciója, az átláthatóság?

A résztvevők: Dr. Rubovszky György (KDNP), Dr. Simon Gábor (MSZP), Dr. Cser-Palkovics András (Fidesz), Göndör István (MSZP),  Németh Szilárd István (Fidesz)  helyettessel, Szabó Gábor (Jobbik),Dr. Varga István (Fidesz).

Zsiga Marci amúgy nem jelent meg ülésen, hanem papírokat küldött..
A következők szivárogtak ki:
- Nem derült ki, hogy Zsiga pontosan mennyiért vásárolta a házát, mivel kisatírozta a számokat a szerződésekből. Vajon miért is tett ilyet, ha a ház ára megegyezne a becsült 40 millióval?
- Zsiga fizetési papírokkal és banki átutalásokkal próbálta bizonyítani, miből lehetett pénze a házvételre. Az átutalásokban azonban benne van a választókerületi pótlék és a lakhatási támogatás is, így Zsiga ezeket is beleszámolta a jövedelmébe, pedig ezeket a képviselők a budapesti lakhatásra, utazásra, benzinpénzre, irodafenntartásra kapják. Kár, hogy nem azzal állt elő, hogy Ő valóban havi 47 ezerből élt ...
- Édesapjától kapott egy több millió forintos támogatást. Ezt nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában.
- A felesége vagyonnyilatkozatát nem is vizsgálták.

Végén szavaztak, és a bizottság kormánypárti szavazatokkal úgy döntött, hogy nem rendel el vagyonnyilatkozati eljárást.

Zsiga Marci megmentve, pedig akár a mandátumát is elveszíthette volna.
Reméljük egy-két profi képviselő korrepetálja majd hogyan kell a vagyont eltüntetni, és hogyan kell kitölteni a vagyonnyilatkozatot, hogy ne legyenek benne kérdőjelek. (A Fidesz nem kedveli az ingatlanadót, mert a házat nem lehet eltüntetni a svájci vagy a kajmán-szigeteki bankszámlára.)

Holló hollónak nem vájja ki a szemét, még csak az kellett volna, hogy Zsiga Marciból precedens legyen.
Mert ezzel felrúgnák ezt a cinkos nagykoalíciót, és utána minden oldal elkezdené előszedni a nehezen megmagyarázható vagyonnyilatkozatokat....
Szijjártó. Varga. Papcsák. Halász ...

Címkék: fidesz kdnp országgyűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr15105458

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.27. 09:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

InTheGajd 2013.02.26. 11:48:32

Szarrá lopják magukat lassan 2 évtizede, minket meg csak nyúznak és nyúznak és nyúznak. A kur.......tokat már rohadt csürhe. Mindet fel kellene akasztani és mehet a lopott pénzével oda ahová való.

Secnir 2013.02.26. 11:55:18

most őszinte leszek: amikor az apeh egy szja elszámolás (majdnem 6000 forint) miatt akart megbaszni 35e forintra, akkor azt mondtam, hogy egyrészt a kurva anyátokat ugye, másrészt meg talán szólni kellene, nem büntetni.
6000 forint miatt, ismétlem, HATEZER.

itt meg cirka 20-30 millión mehet a vita, hogy honnan szerezte/szerezhette. Ja, és az ellenörző szerv az nem az apeh, hanem a saját barátai (sic). elég, ha benyögi, hogy van róla papír.
a fenti számolás alapján (6000-ért 35e bünti) vajon mennyit kaphatna???
Mennyit kellene kapnia, hogy az átlagember azt mndja: -Igen, ez korrekt, majd most megtanulja a képviselő úr, ohyg nem cicázunk az állam és az állampolgárok pénzével,
mennyit kell kapnia?

Viktus 2013.02.26. 12:04:08

Egyébként meg mind irigyek vagytok szegény Marci nem is csinált semmit csak a véletlenek összejátszása. Véletlenül utaltak ki neki anno dupla költségtérítést, hogy a sajtó szegény fiút támadja ... véletlenül mondta csak, hogy 47.000-ből meglehet élni az aljas sajtó használta ki szegény Marcit. Véletlenül fogyott el a háza előtt az aszfalt az utcában. Véletlenül spórolta össze a felesége a százötvenből a 20 milliót ő nem tudott róla, azért felejtette el beírni ...

Mityu Addideapénzt kft LE 2013.02.26. 12:14:50

Mé'? Mibajvan azza' a zemútnyócévvel? Ugyan úgy semmi, mint a zemút kétésféllel, nem? Na ugye! Akkó' meg oszojjunk kérem! Nincs itten semmi látnivaló! :P :D :D

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.02.26. 12:26:14

A post-hoz, valaki komolyan gondoltan hogy egy ekkora rakás szar utolsó szarházi fideszgecit bármi baj érhet, amiért tehervonattal jár lopni ?

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.02.26. 12:32:29

Tudom hogy OFF de ezt nem bírtam kihagy, annyira gusztustalan ordas nagy okádék:
"A magyar nők 40 év munkaviszony után teljes összegű nyugdíjban részesülnek.

Magyarország ma már megbecsüli a dolgozó és gyermeket nevelő nők munkáját. A korábbi években ez nem így volt. 2011-től a kormány ígéretéhez híven biztosította a kedvezményes nyugdíjazás lehetőségét a nők számára. Ennek köszönhetően a nők 40 éves munkaviszony után, életkori megkötés nélkül teljes összegű nyugdíjban részesülhetnek. Ebbe beleszámít a gyermekneveléssel töltött idő is, legfeljebb 8 év időtartamban. A 2011-ben bevezetett kedvezményt az elmúlt két évben közel 100 ezer nő vette igénybe."
Emlékszik ön hogy a gengszterváltáskor a nők 55 évesen mehettek nyögdíjba ....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 12:37:51

Így lehet szétlopni egy komplett országot úgy, hogy közben még a károsultak (a lakosság) pofájába is röhögnek.

Nem az a pofátlanság ugyanis, ha valaki fingik egy hangosat a színházban, az igazi pofátlanság az az, hogy utána feláll, és hangosan el is ismeri, hogy ő volt, majd elmondja azt is, hogy mindezt ő megteheti, mert joga van hozzá.

kifordított nagyanyó 2013.02.26. 12:38:56

Mintha lett volna valami kormányváltás....
Egyébként csak a szokásos.
Lézerjanis pofátlanság.
Ez nekik egy kincs,amit meg kell mnteniük.

nikotex 2013.02.26. 12:52:58

Miskolciak? Miért szavaztatok erre a nyikhajra? A legközelebbi választáskor, majd jobban oda kell figyelni, hogy kire voksoltok!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.26. 12:53:57

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Konzultáció-light. Remélem, a mémgyár ráugrik, és ilyen kérdésekkel lesz tele, hogy:

"Tudja-e Ön, hogy melyik kormány emelte meg több ezer forinttal a minimálbért úgy, hogy abból a munkavállaló nemcsak hogy egy forinttal nem visz többet haza, de a felpörgetett infláció és az adóemelések hatására még 10-15%-kal kevesebbet is ér?"

Foresty 2013.02.26. 13:03:28

Köztetek tényleg van olyan, aki egy pillanatig is elhitte, hogy lesz a dolognak bárminemű következménye?!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 13:15:51

@Foresty: A többiekről nem tudok nyilatkozni, de én ezt már elég régóta tudom. Le is vontam a következtetést, fogtam a családomat, meg a sátorfámat, aztán eljöttünk. Azóta minden nap megerősítést kapok arra vonatkozóan, hogy nagyon jól tettük.

global001 2013.02.26. 13:21:17

Hol van várúr ???

Kínában ezek már lógnának az tuti !!

Sunyi, mocskos, korrupt gecibanda, és csodálkoznak, hogy nem akar senki adót fizetni ...

Verje bele az anyjába a f*szát mind !!!

A fidesz tényleg egy bűnszervezet, kezdve a sort a milliárdos keresztapával!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 13:25:56

@global001:
"Kínában ezek már lógnának az tuti !!"

Nem csak Kínában.

kalaposinas 2013.02.26. 13:36:27

Adóhatóságnál kell feljelenteni, hogy rendeljenek el vagyonosodási vizsgálatot. A fizetett vagyonszerzési illeték nagyságát, az adásvétel ár-érték arányosságát is vizsgálni lehetne, különös tekintettel a képviselő úr esetleges zsarolhatóságának kockázatára. Gondolom a képviselő úr a vizsgálat idejére lemond mentelmi jogáról.

Virág et. 2013.02.26. 13:45:10

@kalaposinas: Az olyan kormánytól híresen független közigazgatási szerv, mint a NAV, ahol kormánytisztviselőkből áll az állomány nyilván befogadja és lefolytatja az eljárást és a megállapításai is minden kétséget kizáróan helyesek és objektívek lesznek. Kb. mint az ÁSZ-é MNB-ügyben.

Ez nem az az ország.

Virág et. 2013.02.26. 13:52:59

zero

Mondjuk Papcsák solymári kétszemélyes irodája (és a titokzatos és soha nem nevesített társulása) által összedolgozott éves munka, amelyből csupán az egyik tulajdonos (ügyvédpartner) képes egy évben minden egyéb költség kifizetése után 65 millió osztalékot (figyelem, csak ő egyedül, senki más) kivenni, az nekem is érdekes.
Összehasonlításképp, ekkora kategóriában pénzt Gyurcsány vesz ki a teljes cégbirodalmából összesen a képviselők közül. Az Altus pedig tulajdonolt vörösiszap-, timföld-üzemeket, gyárakat, stb.

NYJetsTD 2013.02.26. 13:56:40

A kisebbik baj az, hogy egy ilyen szarcsimbók gátlástalanul lop, csal, hazudik. A nagyobb, hogy nincs hatvan-hetven ezer ember, aki az ilyen képviselőket felkeresi és úgy nyakon bassza, hogy elmenjen a kedvük még az élettől is. Pusztítóan sötét és megalkuvó országban éltek. Tök mindegy, hogy lesz-e kormányváltás, ez a garnitúra is összeszedi magát négy év alatt úgy, hogy örökre leszarhat mindenkit. Az ország pocakos kiskirálya meg éppen elnéz más irányba, szokás szerint.
Remélem a békemenet szervezz egy nagyobb demonstrációt szegény marcell gyerek megsegítésére, mert megtámadták becsületében, a cöf pedig teleplakátolja a buszok hátulját a korcs képével, "aki felvirágoztatta az országot" felirattal...

Vidéki 2013.02.26. 14:22:25

Zsiga Marci megmentve, mondja Vastagbőr.

Csak arról nem tudunk, hogy a bizottság milyen arányban szavazott?

Mindannyian akik Zsiga Marcit megmentették, vajon gonosz szerecsenmosdatók lennének?

Mindannyian, akik Zsiga Marci besározásában érdekeltek és lejáratására szavaztak, a jó ügy kerekasztal lovagjai lennének?

Vastagbőr írja: „Reméljük egy-két profi képviselő korrepetálja majd hogyan kell a vagyont eltüntetni, és hogyan kell kitölteni a vagyonnyilatkozatot, hogy ne legyenek benne kérdőjelek.”

Ez, ha egyáltalán lehetséges, egy tragédia lenne a „szabad sajtó” díszpéldányának, a Blikknek, amelyik képes a „kákán is csomót keresni”.

Vastagbőr szerint: „(A Fidesz nem kedveli az ingatlanadót, mert a házat nem lehet eltüntetni a svájci vagy a kajmán-szigeteki bankszámlára.)”

A szövegből arra lehet következtetni, hogy Vastagbőr viszont kedveli az ingatlanadót, ezért viszket a tenyere, szeretne már egy jó kemény ingatlanadót bevezetni Magyarországon, miként az EU illetékesei.

A Bajnai kormány próbálkozott már az ingatlanadóval, a jelentős bevételt be is kalkulálta a 2010-es költségvetésbe, az Alkotmánybíróság viszont váratlanul elmeszelte a törvényt.

Magyarországon kiemelkedően magas a lakástulajdonosi hányad, ilyen magas lakástulajdonosi hányad sehol nincs Európában.

Az önkormányzatok a rendszerváltás hajnalán nyűgnek érezték az önkormányzati bérlakások fenntartását és felelős magatartás helyett a könnyebb megoldást választották : ész nélkül bagóért privatizálták a köztulajdont.

Ezen a helyzeten nem könnyű változtatni.

Ma nálunk 10%-nál kisebb a bérlakások aránya, míg a nálunk jóval gazdagabb Németországban csaknem 60%, Svájcban 80% környékén.

A lakóingatlannal rendelkezők ott a vagyonosabb réteghez tartoznak és indokolt lehet vagyonadót kivetni rájuk.

Nálunk ez nem így van, ezért értelmetlen lenne lemásolni a nyugati sablonokat.

Geza 2013.02.26. 14:35:51

A mai politikusoknál a lopási hajlam és a pofátlanság már szériatartozék, úgyhogy különösebben nem is lepődtem meg a dolgon.

Ellenben érdekes kérdés, hogy vajon kinek a rokona / háziállata / köcsöge / csicskája / a fentiek tetszőleges lineárkombinációja ez a kis mitugrász, vagy esetleg kiről mit tudhat, hogy ennyire védik?

Kis ember 2013.02.26. 14:38:47

@Vidéki:
Szar melód lehet, hogy még egy ilyen gennyládát is mentegetned kell. Ennyit nekem nem tudnának fizetni. Igaz az én pofámon vékonyabb a bőr (de szerintem az itt kommentelők bőrvastagságát összeadva se jönne ki a tietek).
Talán ezért van hogy rendes munkám van.

NYJetsTD 2013.02.26. 14:50:24

Azért ismerjük el, Vidéki keményen megdolgozik azért, hogy ő legyen a blogszféra leghitványabb mocsadéka. Ennyi csúsztatást, mellébeszélést csak igen nagy odafigyeléssel lehet összefirkantani, közben pedig nehezíti a dolgot, hogy nyelvét folyamatosan bent kell tartania valamelyik fideszes képviselő hátsójában...

sz4sz4 2013.02.26. 14:50:25

@Vidéki:
"A szövegből arra lehet következtetni, hogy Vastagbőr viszont kedveli az ingatlanadót, ezért viszket a tenyere, szeretne már egy jó kemény ingatlanadót bevezetni Magyarországon, miként az EU illetékesei."

erre mit mondasz, te gyökér?

www.bama.hu/baranya/kozelet/epitmenyado-aggalyos-lehet-a-negyzetmeterar-485487

Ja, tudom, észrevettem, ez NEM _ingatlanadó_...

Viktus 2013.02.26. 14:51:13

@Vidéki:

Te igazi címeres barom vagy. Mennyit fizetnek ezért?

Tapmancs 2013.02.26. 14:51:51

@Vidéki: ezt a nyilvánvaló hazugságot is mentegeted, te rohadék? Régebben a hasonló ügyekben legalább lapultál mint szar a fűben.

Viktus 2013.02.26. 14:57:28

@Tapmancs:

Már nem bögrére megy a játék, hanem ez a munkája :P

Secnir 2013.02.26. 14:58:47

@Vidéki:
szia!
itt a hét ügyeletes hülyéje!
"Csak arról nem tudunk, hogy a bizottság milyen arányban szavazott?"
:: www.origo.hu/itthon/20130225-zsiga-marcell-vagyonnyilatkozatat-elfogadta-a-mentelmi-bizottsag.html
A mentelmi bizottság kormánypárti tagjai elfogadták Zsiga Marcell magyarázatát, [...] Az ellenzék nem szavazta meg a határozatot hétfőn.

A résztvevők: Dr. Rubovszky György (KDNP), Dr. Simon Gábor (MSZP), Dr. Cser-Palkovics András (Fidesz), Göndör István (MSZP), Németh Szilárd István (Fidesz) helyettessel, Szabó Gábor (Jobbik),Dr. Varga István (Fidesz).
fog menni a kiszámolós, vagy segítsünk?

asmodean 2013.02.26. 15:00:36

@Vidéki: Biztos azért volt zárt az ülés, mert a hozzád hasonlóan szarházi kreténnek nem volt titkolni valója ...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 15:02:28

Na, úgy látom Vidéki is megkapta írásban a MEGFELELŐ panelokat Hbony Árpi stábjától, úgyhogy meg is jelent.

@Vidéki:
"Mindannyian akik Zsiga Marcit megmentették, vajon gonosz szerecsenmosdatók lennének?"

Azok. De nem CSAK azok, hanem köztörvényes bűnözők is (legalábbis egy normális országban azok lennének), amit persze lehetetlen törvényes eszközökkel bizonyítani, mert ők hozzák a törvényeket...
Egyébként akik a Hopp Te Zsiga ellen szavaztak azokra is ugyanez vonatkozik.

Szelid sunmalac 2013.02.26. 15:05:42

@Vidéki: Azert ez meg toled is tulzas....Erre mar igazan nem lehet mit mondani! Ez annyira de annyira nyilvanvalo, es te megis elkezded mentegetni...Anyad tud rola, hogy ilyeneket csinalsz? Vagy meg sem mered mondani neki, mert felpofozna szegyeneben? Vagy volt egyaltalan anyad?!

Szelid sunmalac 2013.02.26. 15:10:59

Ennyi. Barhol is talalkozom Videkivel, csak annyit fogod kerdezni tole: Zsiga hogy van?

dr. Aullah 2013.02.26. 15:13:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Felesleges írni neki. Már kiderült, hogy fizetik ezért. Simán szűrd ki... jobb lesz az életed.

Szelid sunmalac 2013.02.26. 15:16:11

@dr. Aullah: De mennyivel unalmasabb! Egyebkent mar kerdeztem tole parszor, mert tenyleg erdekel - mennyit fizetnek egy ilyen meloert? Most tenyleg mindent felreteve, mert neki is meg kell elni valamibol es ez is egy melo. De meg lehet elni belole? Legalabb a sajatjait megfizeti a fidesz?

dr. Aullah 2013.02.26. 15:22:58

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Erre sosem fogsz választ kapni tőle.
Nekem most sajna nincs melóm... gondolkoztam, hogy be kéne vállalni valahogy egy ilyen melót, de nem... nem bírnék tükörbe nézni.

Szelid sunmalac 2013.02.26. 15:30:23

@dr. Aullah: Hat, a melo az melo. A valo eletben ugysem tudjak ki az. Legalabbis amig egy kicsit is hozzaerto IT-s be nem poccen annyira, hogy visszakeresse, aztna esetleg meg is latogassa.

Egyebkent ha nem gondolna komolyan, meg vicces is lenne, de belole speciel kinezem, hogy tenyleg igy gondolkodik es mar maga is elhiszi, amit ir.

Viktus 2013.02.26. 15:32:19

A Zsiga talált pénze
Címkék: vagyonok

A hónap nem-meglepetése, hogy Zsiga Marcell vagyongyarapodásában semmi rendkívülit nem talált az illetékes bizottság. A képviselők alibit igazolnak egymásnak - a nemzeti együttműködés tipikus esete.

A fideszes Zsiga Marcell kellő magyarázatot adott arra, honnan volt pénze házvásárlásra - közölte Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke. A bizottság kormánypárti szavazatokkal úgy döntött, hogy nem rendel el vagyonnyilatkozati eljárást. - Zsiga Marcell megmagyarázta 40 milliós házát - Origo
A Blikknek furcsa ha valaki havi 620 ezerből 820 ezret képes megspórolni, a Rubovszky-bizottság kormánypárti képviselőinek ez természetes. Mint ahogy az is természetes, ha valakinek a felesége előzetes figyelmeztetés nélkül kiránt 20 milliót a seggéből. Minden nap megesik.

Szinte hallom is a Zsigák abszolút hétköznapi diskurzusát:

- Drágám, nagyon jó hírem van. Hála Istennek külföldre költözik egy orvos, és eladja a házát. Tudom, hogy a pénzügyeinket titokban tartjuk egymás előtt, de nincs véletlenül 20 milliód?
- Dehogy nincs! Várj csak, azt hiszem ide tettem a Biblia alá.
Rubovszky szerint a képviselő írásban igazolta, hogy legális forrásokból finanszírozta a zsigaházat, de ezek a dokumentumok soha nem kerülnek a nyilvánosság elé. Kár, mert ezekben a nehéz időkben az egész lakosságnak a hasznára válna a pénzügyi tudatosság ilyen kimagasló példája, akár még tananyag is lehetne belőle.

Érdekes, hogy az ellenzéki képviselők nem találták annyira meggyőzőnek Zsiga igazolásait. Ezek szerint a vagyon eredetét bizonyító dokumentumok valódiságát - meglehetősen szubjektív módon - mindössze a bizottság tagjainak politikai hovatartozása határozza meg. Azt feltételezné a naiv állampolgár, hogy ezeknek a dokumentumoknak van némi hivatalos jellege. Úgy látszik egyszerűen csak megszavazzák, hogy elég eredetiek-e.

Részemről kuka a vagyonnyilatkozati cirkusz, a bizottság, és Rubovszky is.

Tisztelt Rubovszky bizottság úr!
A 10 milliót én hoztam a Marcinak december 6-án, mert tök jó fej, és nagyon keményen dolgozik.
Maradok tisztelettel:
A Télapó
Lappföld, 2013. 02. 21.
UI: Lehet, hogy jövőre is megyek

sorkoz.blog.hu/2013/02/26/a_zsiga_talalt_penze

:D :D :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 15:32:55

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ha eleget hajtogat valaki valamit, előbb-utóbb el is hiszi, bármilyen baromság az.

Orbán Viktorral is ez történt komoly pszihológusok szerint, akkor Vidékivel miért nem történhet meg.

toportyánzsóti 2013.02.26. 15:41:50

Mekkora hülyék ezek,megint sikeresen besétáltak tátott szájjal a f aszerdőbe,sokkal többet nyertek volna azon ha kivágják ezt a selejtet,hehe.Most aztán lehet örökkön örökké mosakodni még az elmés KDNP-nek is,emiatt a teljesen szabálytalan,gyalázatos,erkölcstelen előre hozatal miatt!Nincs már ezek között normális épelméjű egyed!

toportyánzsóti 2013.02.26. 15:45:07

@Algopirin: Vidéki csak hibás chippes biodíszlet, a szájában a homokos zsidrákok farkával.Arzénes vízen nőhetett fel szegény.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 15:51:35

@toportyánzsóti: Nem úgy van az! Orbánék tanultak a szocik hibájából. Azok börtönbe küldtek egy pár kishalat (pl. Zuschlag), meg is lett az eredménye, mert az egyszerű választópolgár ebből azt szűrte le, hogy a szocik bűnözők (amiben egyébként igazuk is volt), és az akkori ellenzék (a FIDESZ_KDNP) a megtestesült becsületesség. Így aztán meg is lett a Fideszéknek a parlamenti 2/3.

Sajnos Magyarországon a választópolgárok jó része ha botrányt lát, akkor nem azon gondolkodik, hogy mégis csak aránylag becsületes az az adott párt, mert kiveti magából az erkölcstelen bűnözőket, hanem úgy gondolkodik, hogy akkor az az egész párt tisztességtelen. Úgyhogy Orbánék a saját szemszögükből nagyon jól és logikusan döntöttek. Az már más kérdés, hogy pl. nekem mi a véleményem az egész Fideszes bagázsról.

ketroot 2013.02.26. 15:59:22

@toportyánzsóti:

Dehogy hülyék. Pofátlanok.

De én megértem őket, lazán meglesz a következő ciklus is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 16:13:08

@ketroot: Teljesen igazad van. Pontosan ezt írtam az előző kommentemben, csak egy kicsit másképp megfogalmazva.

Algopirin 2013.02.26. 16:16:44

@toportyánzsóti: Hát ez a másik lehetőség. :D

antiforradalmár 2013.02.26. 16:19:08

Ilyenkor hol bujkál a NAV?

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2013.02.26. 16:20:51

Lassan-lassan nem árt ébredezni, Emberek! Régen volt már komolyabb mértékű rohadék népnyúzó gyilkolászás az országban. Jövő lesz 500 éve, hogy az egyik ilyen dzsembori kicsit átrendezte az ország rohadékszintjét! Szép kerek szám ez! Csak-csak el kellene gondolkozni a méltó megünneplésén...

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2013.02.26. 16:22:55

@antiforradalmár: Bruhaha! :D NAAAAV?! Hát a haverok miért csesztetnék egymást? Még jó, hogy nem a TEKnőcöket hiányolod! :)

christvhu 2013.02.26. 16:26:43

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:" Hat, a melo az melo. A valo eletben ugysem tudjak ki az. Legalabbis amig egy kicsit is hozzaerto IT-s be nem poccen annyira, hogy visszakeresse, aztna esetleg meg is latogassa.
Csak szólok. Ha megvan, hívhat, én is jövök. Már éppen ideje lenne meglátogatni ezeket, aztán haladni tovább - felfelé persze - míg el nem érünk a pocakos fasisztához/focistához.

2013.02.26. 16:32:18

Emlékszem, még olyan dumákra a rendszerváltás idejéről, hogy azért kell magasan dotálni a képviselőket, hogy elejét vegyék a korrupciónak. Na, szép magyarosan sikerült, kurva jól keresnek, kurva korruptak és még kurva nagy arcuk is van hozzá.
Aztán volt még valami duma a húslevesről, hogy a magyar demokrácia olyan mint a húsleves, a mocsok kerül felülre előbb a főzés során, ezeket aztán szépen le kell szűrni, kiforrja magát és minden a helyére kerül.
Jelzem 20 év telt el, és még mindig a mocsok van felül. Most már aztán tényleg le kellene szűrni, mert a hús és a zöldség szétfőtt és baromi zavaros lötty lett belőle. Vagy egyszerűen kiönteni a fenébe.
Baromi rosszul érzem magam saját országomban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 16:43:32

@antiforradalmár: Cseszegeti pl. @Secnir: -t, aki ennek a posztnak a második kommentjében írta, hogy 6.000 Ft elszámolásáért akarták 35.000 Ft-ra megbüntetni :(

kantorlaszlo 2013.02.26. 16:44:06

@Secnir: Kb 600 év letöltendő análfűrész. Bár ahogy elnézem ezt a Zsiga gyereket, ő még élvezné is a hajlongást a szappanért.

kantorlaszlo 2013.02.26. 16:45:10

@beebeer: Ha emlékszel akkor nincs mese, rasszista vagy. Én is rosszul éreztem magam, de amióta emigráltam, jól vagyok, és rájöttem, hogy a hiba nem bennem volt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 16:47:39

@beebeer: Nagy igazság, hogy a vályú maradt, csak a disznók változtak! Bár néha még a disznók sem, lásd pl. az új, "nemkommunista" Alkotmány, ill. Alaptörvény egyik megfogalmazóját, Pozsgay Imrét, de gyakorlatilag a teljes Fideszes vezetés igen nagy %-ának elég sok köze van az MSZMP-hez. Szóval a disznók sem nagyon változtak.

Dinkainka 2013.02.26. 16:51:18

@Shelopfon: Nem szarrá!Mert eleve szarból épült a vár!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 16:53:45

Baj van. Vidéki kifogyott az előregyártott szövegpanelekből. Most mi lesz? Netán beteg lett a Habony Árpi?

2013.02.26. 17:00:06

@kantorlaszlo: persze nyilván foglalkoztat engem is, hogy elhagyjam az országot, két dolog, ami visszatart. Még.
1. pont abba az élethelyzetbe sikerült beöregednem, hogy dupla a terhelés: a gyerek még tanul, az szülők már betegek.
2. Miért én menjek? Miért nem ezek szaladnak a világnak? Nekik már könnyebb, összelopták magukat.

A, a rasszistát nem értem. :)

2013.02.26. 17:03:38

@Jani haverja: konkrétan a mai magyar "nemzeti" kormánynak 6 volt MSZMP-s tagja van.
De nekem már 90-től rossz érzésem volt, mikor Szűrös Mátyás kiáltotta ki a köztársaságot (na meg az sem tűnt jó jelnek, hogy az első népjóléti miniszter szakmája szerint patológus volt).

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 17:10:10

@beebeer: Hát ja, tudom ezt én is, 21 éves voltam 1990-ben, úgyhogy már felnőttként éltem meg a nép nagy átverését, és az MSZMP színeváltozását...

Egyébként meg a népjóléti miniszterrel kapcsolatban nekem mindig az jut eszembe, hogy csakis azokban az országokban van népjóléti miniszter, ahol nem él jól a nép...
Ez persze nem zárja ki azt, hogy vannak olyan országok is, ahol nincsen ilyen miniszter, és mégsem él jól a nép. Viszont ahol van ilyen miniszter, ott BIZTOSAN nem él jól a nép :)

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2013.02.26. 17:33:23

@antiforradalmár: Sajnos ahhoz egy komolyabb felzúdulás kellene... Tényleg, jövőre lesz 500 éve, hogy egy ilyen komolyabb felzúdulás után elkezdték akasztgatni (meg felkoncolgatni) az akkori népnyúzó rohadékokat... Talán ideje lenne ezt a kerek évfordulót komolyabban megünnepelni és feleleveníteni ezt a szép régi hagyományt...

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.02.26. 18:12:22

@Vidéki: Baromarcú fideszpatkány, ezt fordíttasd le valakivel, aki lehetőleg meg is tudja értetni veled meg a fajtársaiddal hogy pontosan mit is jelent. Az közös gondolkozzatok el, mi lesz ha valaki tényleg megunja az ordenáré, gusztustalan, mocskos hazudozásotokat.

"Website policies generally refer to IP addresses as “anonymous” data. However, with the help of computer cookies there are many ways for websites to link identities to IP addresses, even when the address is dynamic, or changes with each Web session. Many websites also contain “Web bugs” or a few pixels linked to an advertising firm that can track and record IP addresses across the Web, from one site to another, surreptitiously compiling detailed surfing profiles of individuals over a period of months or years."

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.26. 18:15:41

Ajánlom mindenki szíves figyelmébe Zsiga Marcell blogját :)
zsigamarcellmegel47ezerforintbol.tumblr.com/

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.26. 18:19:04

@Vidéki: Kapsz te is a kormányseggnyaló propagandára kiírt 700 millából, v olyan szarnak ítélik a meggyőző teljesítményed, h csak ingyen engednek trollkodni?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 18:28:52

@MolnarErik: Ez marha jó!!!! :)
Még nem olvastam végig, de szakadtam a röhögéstől :)
Köszi a linket! :)
DDD

Kis ember 2013.02.26. 18:32:16

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
"Anyad tud rola, hogy ilyeneket csinalsz?"
Nem. Neki azt hazudja, hogy férfiakat elégít ki a Népligetnél a WC-ben. Az kevésbé kínos.

Prof. Dr. Simon Templar 2013.02.26. 18:33:32

@Fot L' Mondó: Ja, igen, utána meg a tüzes trón, izzó vaskorona stb...jellemző már az akkori nemességre, hogy Werbőczyék is ilyen gusztustalan fassággal voltak elfoglalva, ahelyett, hogy arra koncentráltak volna, hogy megállítsák bármi áron Szulejmánt...

shorttrack301 2013.02.26. 18:49:18

A politikus igenis ragadozó, zsákmányszerző vadállat. Emberek között épp ezért csak ketrecben, rácsok mögött tartható. Ha nem is börtönben, bár ezt esete válogatja, de egy elszeparált, a tévelygéseit megfelelően kordában tartó, jól szabályozott jogi környezetben.
shorttrack.blog.hu/2013/02/26/racsok_moge

Pajtás 2013.02.26. 18:50:13

megmondták: senkit sem hagyunk az út szélén...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 18:54:26

@Pajtás: Pontosan. És ezt a Hopptezsiga Marcival demonstrálták is.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.02.26. 19:20:21

ez a poszt total modorosra sikerult...
"Zsiga kétségkívül az az ember, aki még ahhoz is hülye, hogy képviselő legyen"
"A választ akár pólóra is lehetne nyomtatni: "Mert így döntöttem" - nyilatkozta Rubovszky."

kalaposinas 2013.02.26. 19:21:47

Zsiga Marcellnál csak Rubovszky becsületesebb.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.02.26. 19:22:11

amugy az brutalis hogy a lakhatasi hozzajarulast is zsebre rakta
ennel mar csak az a szoci lávbörd volt huzosabb akik szerint annak ellenere hogy budapesten az egyik kecojaban laktak a masik is felvette a lakhatasi koltsegteritest

kifordított nagyanyó 2013.02.26. 19:30:05

Erre jöjjenek haza a fiatalok,hogy az ilyen taknyok a képükbe röhögjenek?!

Horizont 2013.02.26. 19:30:41

Vérig vagyok sértve, hogy egy ilyen nyálas képű nyalonc, anyuci kicsi fiacskája Zsiga Marcell egymaga többet ér a Fidesznek mint pár millió ember? Ez azért fáj....nagyon!
Miskolcnak is jó? Ez is fáj......
Beáldozhatták volna!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.26. 19:34:54

@Pajtás: @Jani haverja:

Hát ja, mert van, akit felnyalábolnak (ld. Zsiga), meg van, akiket beletaposnak az aszfaltba vagy az árokpartra löknek (ld. bárki más nem alombéli). Máris tiszta az út!

Bee-zony 2013.02.26. 19:52:55

CIVILIZÁCIÓ

Ezelőtt a háborúban
Nem követtek semmi elvet,
Az erősebb a gyengétől
Amit elvehetett, elvett.

Most nem úgy van. A világot
Értekezlet igazgatja:
S az erősebb ha mi csínyt tesz
Összeül és - helybenhagyja.

/Arany János/

Amíg nincs más jelentkező, és ezáltal más választék, mindegy hogy kire szavazol, úgyis rájuk szavazol, az egymással felcserélhető bűnszövetkezetekre.

global001 2013.02.26. 20:01:04

@Vidéki: Van egy szint ami alá nem szokás süllyedni !!

Aki egy ilyen mocskos, tolvaj, g*cit véd, annál elég alacsonyan lehet ez a szint!

Vannak dolgok amik után már nincs tovább ...

Max. magadat teszed röhejessé, szánalmas kis seggnyalóvá !!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 20:01:24

@Horizont: Ne álmodozz, a Fidesz logikusan döntött, itt írtam le, hogy miért: @Jani haverja: . Sajnos Magyarország ilyen ország.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 20:02:26

@Rufus78: Végülis akkor sem hagynak senkit sem az út szélén :)

global001 2013.02.26. 20:03:12

@Vidéki: Egyébként azt hittem, hogy a zelmút8évben" a lopás zavart !?

Most meg tapsolsz hozzá ???

Ezek után nem kell "Nokiás-doboz"-olni meg hunvaldozni!

NINCS ERKÖLCSI ALAP KICSIDROID !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 20:19:29

@global001: Vidéki is ismeri azt a régi mondást, hogy "a korrupció az, amiből te kimaradsz".
Most meg nem maradt ki belőle.

Horizont 2013.02.26. 20:22:27

@Jani haverja: Először is álmodozni szabad, jó is néha és ezt aztán tényleg nem vehetik el! Szerintem nem csak ezért lett 2/3. Tényleg balf@szok voltak! Csak sokan nem számítottak arra, hogy ezek még nagyobb bal(jobb)f@szok lesznek! pedig hidd el beáldozhatták volna ezt a nyálas kis köcsögöt sokkal többet nyertek volna vele, mint amennyit veszítettek! Ugyanis azóta sok víz lefolyt a Dunán eltelt 3 év, sok mindent másképp látnak sokan (még nem elegen) és most ha körbehordozták volna Zsiga felnégyelt hulláját a fejét meg karóba húzzák a miskolci városházán sokkal de sokkal jobban jártak volna! Gyűjti a Fidesz a maga kis és nagy Nokiás dobozkáit! Bukni fognak! Nekünk jobb már akkor sem lesz.......sajnos!

Crip Lee 2013.02.26. 20:25:54

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "Hat a melo az melo"
A profiban Belmondo itt b@szott le egy bődületeset szegény Farge-nak. Lehet Vidékinek sem ártana...

Crip Lee 2013.02.26. 20:27:06

@Jani haverja: Végülis akkor sem hagynak senkit sem az út szélén:)

Javítva. Senkit = semmit. Minden "apró" morzsát felcsipegetnek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 20:51:31

@Horizont: Hát nem tudom, hogy mi lesz, én éppen ebéd közben beszélgettem erről a feleségemmel. Szóba került az is, hogy Nektek lehet, hogy az lenne a legjobb, ha mégegyszer nyerne a Fidesz. Ugyanis akkora sz@rt hagynak a választásokra maguk után, hogy azt senki nem tudja eltakarítani, és aki megpróbálja, az törvényszerűen belebukik, és akkor röhögve megint jönne a Fidesz. Ez a taktikájuk, meg is támogatták magukat, minden fontos (elvileg) nem politikai helyre bebetonozták az embereiket 9 évre, nem véletlenül. Ha viszont nyernének 2014-ben, akkor ők se tudnák ezt a sz@rt feltakarítani, amit hagytak, és abból viszont esetleg tényleg egy forradalom lenne, amit ugyan nem pártolok, de más esélyét a magyar tényleges rendszerváltásnak nem nagyon látom.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.02.26. 21:49:54

@Vidéki:
"Mindannyian, akik Zsiga Marci besározásában érdekeltek és lejáratására szavaztak, a jó ügy kerekasztal lovagjai lennének?"

A zsigamarci nem a saját maga által beadott vagyonnyilatkozata miatt állították a szőnyeg szélére?
De, igen.
Ez a retardált balfasz magának köszönheti a parlamenti szekatúrát, nem másnak.

Ennyire szarul megy már neked, hogy zuschlag imbecilis fityiszes megfelelőinek a seggét kell nyalnod?! X-DDD

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.02.26. 21:55:23

@Vidéki: ez a primko kisember 6 bekezdest irt valamirol, mig az ingatlanadorol 9 bekezdest

ez a kisember a tomeggyilkosok alfaja es omegaja, kepes egy olyan megjegyzesen rugozni ami total irrelevans... kvazi aki nincsen velunk az a kiirtando ellensegunk dumat tolja
pont mint Orbanek

Vidéki 2013.02.26. 21:56:10

@Jani haverja:

Jellemző a magadfajta alakokra, hogy észérveik nincsenek, a vak gyűlölet mocskolódást vált ki belőlük.

Ezért is élvezed

@csárli hárper: Rövid, tömör, velős...aljas
, beteges mocskolódását.
DDD

Ettől "Haladó értelmiséginek" képzeled magadat. Az ilyenféle perverz barmok akarnak minket elvinni egy jó világba, akik élvezik mások elképesztően aljas sértegetését. A te ízlésed egy futballhuligánéval egyezik.

A gyógyszereknek is vannak mellékhatásai, valószínűleg az albán kecskesajtnak is van.

Elgondolkodtál-e azon, hogy mi váltja ki belőled a dühöngést, ami hozzászólásaidra jellemző?

Szerintem nagyon valószínű, hogy albán gazdáid túlzásba viszik albán kecskesajttal etetésedet.

"Jóból is megárt a sok". Állítja a népi bölcsesség.

Hát még az albán kecskesajtból!

Ha ésszerű mértékre csökkentenéd az albán kecskesajt zabálást, talán kevesebbet dühöngenél!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.02.26. 22:03:04

@Vidéki:
"A gyógyszereknek is vannak mellékhatásai, valószínűleg az albán kecskesajtnak is van. Szerintem nagyon valószínű, hogy albán gazdáid túlzásba viszik albán kecskesajttal etetésedet. Ha ésszerű mértékre csökkentenéd az albán kecskesajt zabálást, talán kevesebbet dühöngenél!"

Idézet tőled:
Jellemző a magadfajta alakokra, hogy észérveik nincsenek, a vak gyűlölet mocskolódást vált ki belőlük.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.02.26. 22:11:10

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: es olyan nagy barom allat hiper szuper fasz, hogy szoval...

piszkos penzt HITELLEL kell eltuntetni ezt minden normalisabb vallalkozo tudja...
hozzatennem, hogy azok a vallalkozok valojaban MEGDOLGOZTAK a penzukert es az egyeduli bunuk, hogy adozas nelkul akartak kivenni, de ok is tudtak, hogy becsbol menni szafarira, meg hazat hitelre...
ez az untermensch meg aki valojaban a 47e havi netto erdemelne meg o azt a penzt korrumpalodas miat kapta meg kis nokias dobozban... es akkor kepes es vesz egy hazat... inkabb berelte volna ahhhhhhh

global001 2013.02.26. 22:57:22

@Jani haverja: Ez a pali még a fideszesek között is kimagaslóan hülye!
Nem csodálnám ha valamelyik miniszter/államtitkár irkálna !!!

Még azt is lelkes tapsikolással fogadná, ha viktor személyesen lőné tarkón a saját anyját, mert a nemzet érdeke azt kívánja

Vidéki 2013.02.26. 23:32:28

„A demokratikus rend azon a képzeten alapul, hogy az emberek képesek kollektív önkormányzásra. A manapság elfogadott nézet az, hogy ezt az uralmat a „nép” választott képviselői útján gyakorolja. A legitimitás alapja tehát a felhatalmazás: mivel a demokráciában a nép a törvényhozó (ezt fejezi ki a népszuverenitás doktrínája), ezért e törvényhozási jogot átruházza képviselőire, és ciklusonként újra dönt arról, a képviselők megfeleltek-e a polgárok elvárásának.”

Ez sem teljesen tökéletes rendszer, de nincsen nála jobb.
A képviseleti demokrácia garanciát ad arra, hogy időnként új személyeket bízhasson meg képviseletével a választópolgár.

Sok zavaros fejű alaknak nem tetszik a képviseleti demokrácia rendszere, ők az anarchia után vágyakoznak. Abban reménykednek, hogy a zavarosban halászva képesek lesznek jól járni.

Mások balhé után vágyakoznak, amikor a felfordulásban kiélhetik perverz vágyaikat, mások vagyonának eltulajdonítását, mások megfélemlítését, megkínzását, megsemmisítését.

Ezek az alakok lejárató gyűlöletpropagandát folytatnak a képviseleti demokrácia intézményei ellen.

Azt állítják, hogy a "nép hülye"! Akiket szabad választásokon képviseletével megbíz, azok szükségszerűen mindannyian hülyék, vagy gazemberek lennének.

Ezzel szemben például a Kendermagosok Dopemanjét szükségszerűen kiváló embernek kell tekinteni, mint "Alternatív Köztársasági Elnököt" mivel képes volt átkölteni a Himnuszt. A Himnuszt átköltve 46-szor használta a bazmeg szót, többek között ebben a kontextusban:

"bazmeg ezt a kibaszott sleppet/ amit magyar népnek neveznek bazmeg."

Ezek az alakok, akiknek a szájából dől a trágárság állítják magukról, hogy ők aztán mindent jobban tudnak, nem úgy, mint a szabad választásokon megválasztott "politikusok" akik hozzájuk képest mindannyian, szükségszerűen eleve született hülyék lennének.

Elég veszélyes ez a gátlástalan lejárató propaganda amely a képviseleti demokrácia megbénítását célozza majd ezt követően anarchiát idézhet elő.

Kinek áll ez érdekében?

A normális emberek csak veszthetnek rajta!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 23:40:32

@Vidéki: Normális emberek azon veszítenek, hogy az adójukből kénytelenek megfizetni a bérkommentelésedet.

Egyébként Zsiga Marcellről mi a véleményed? Merthogy róla szól ez a poszt, meg a párttársairól, akik elmismásolták azt a nyilvánvaló tényt, hogy Zsiga Marcell NEM TUD ELSZÁMOLNI arról, hogy miből vette a házát. Erről mi a véleményed fideszbérenc???

Vidéki 2013.02.26. 23:49:09

@Jani haverja:

Téveszméid egyike: "az adójukből kénytelenek megfizetni a bérkommentelésedet."

Felétek Albániában: Enni csak kell, de hazudni muszáj?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.26. 23:53:21

@Vidéki: Te egyértelműen bérkommentelő vagy, másolgatsz össze-vissza előre megírt szövegpaneleket egy csomó fórumba. Számtalanszor lebuktattalak már én is, meg mások is.

Most én is másolok egy szövegpanelt, de én legalább jelzem:

Egyébként Zsiga Marcellről mi a véleményed? Merthogy róla szól ez a poszt, meg a párttársairól, akik elmismásolták azt a nyilvánvaló tényt, hogy Zsiga Marcell NEM TUD ELSZÁMOLNI arról, hogy miből vette a házát. Erről mi a véleményed fideszbérenc???

Szúrófény 2013.02.27. 03:12:09

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): „hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter

oOoOoO (törölt) 2013.02.27. 06:43:08

nem múlt el, hanem most vagyunk a következő elmúlnyolcév 3/8-ánál.

Vidéki 2013.02.27. 07:29:22

@Jani haverja:

1. Írod: „Te egyértelműen bérkommentelő vagy”.

A te gyűlölettől eltorzított propagandista agyad képtelen racionális gondolkodásra.
Vannak látomásaid, amik beteg agyadból kipattannak.
Ezeket te axiómáknak, bizonyítást nem igénylő valóságnak tekinted.

„Bolond lukból, bolond szél fúj!”

2. Írod: „elmismásolták azt a nyilvánvaló tényt, hogy Zsiga Marcell NEM TUD ELSZÁMOLNI arról, hogy miből vette a házát.”

Neked nyilvánvaló, mert azt képzeled, hogy amit a Blikk leír, az mind maga a színtiszta igazság, és aki a Blikk állításaira támaszkodik, az sohasem csalatkozhat.

3. „aki tavaly 40 milliós házat vásárolt,” az nem lehet olyan ritka madár, mint a fehér holló.

4. A bizottság, amelyik Zsiga Marcell ügyét vizsgálta több információval rendelkezhetett, mint a Blikk. Ezeket nekünk Vastagbőr cikke alapján nem volt módunk megismerni. A bizottság előtt elhangzott pro és kontra érvek nem kerültek Vastagbőr elé.

4. „Audiatur et altera pars.” Azaz „Halllgattasék meg a másik fél is”!

Ezt a fontos jogelvet már a rómaiak is felismerték, csak a magadfajta propagandisták vannak lemaradva több ezer évvel a rómaiak mögött.

Te képtelen vagy meghallgatni a másik felet is. Nem vagy képes düh és részrehajlás nélkül gondolkodni!

bgp 2013.02.27. 07:45:00

Ezt a Blikk baszta^H^H^H^H^H^Hkúrta el.

citrix 2013.02.27. 07:50:53

"Zsiga kétségkívül az az ember, aki még ahhoz is hülye, hogy képviselő legyen." Ez olyan igaz mint a szentírás.Arra azonban nem hülye hogy ilyen szép ívű karriert építsen a fidesz élménypolitikusaként.A fidesz egyik legszebb díszpintye,a 47 ezerből is megélhetést prédikáló ám szolíd 40 milliós kuckót vásárló képviselő úr.A rezsicsökkentés ellenére is drága lehet a lelkem életvitele,könnyítésként felmarkolja a szerény 105.000 pénz havi lakhatási támogatást.Ejnye,ejnye,így már nem is olyan autentikus az az elmútt nyóc év...a fidesznek nagyon is bejött a szisztéma.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2013.02.27. 07:57:16

Szánalom a köbön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magyarország, én így szeretlek!!!!

Hajrá Miskolc!!!!!!

komissarlajos 2013.02.27. 08:00:39

@Vidéki: Emlékszel a hírre? Joshi Bharat fivérét elrabolta egy cerkóf majom, de később visszahozta. Nos a valóság: téged cipelt el a majom, de utána a csapatból egy alsóbbrendű hímet hozott vissza.

kvadrillio 2013.02.27. 08:04:03

Harmadával csökkentette több tízezer ember jövedelmét az Orbán-kormány
Egy egész országrészt sorvaszt el a kormány, ahol már fényes nappal törik fel az élelmiszerboltokat. Télen csak a 22800 forint jár, mert ilyenkor nincs közmunka, ám, ha lesz márciusban, az sem hoz sokkal többet a konyhára: a bér harmadát elvette a kabinet - közmunkások Magyarországon.

Tegnap, 13:30
[A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!

"Tudja, az emberek azért nem hiszik el, mert hihetetlen. Hihetetlen, hogy egy kormány halálra ítéljen egy országrészt, az ott lakókkal egyetemben. Pedig az Orbán-kormány ezt teszi Észak-Magyarországgal. Nem a szó politikai értelmében, valójában!" - fakadt ki korábban a Népszava tudósítójának Vécsi István. A Közmunkás Szakszervezet elnökének igazát villámgyorsan igazolta a kormány, ugyanis számos polgármester panaszolta: a jövőben a településen belüli munkákra már legfeljebb öthónapos időkeretben, napi hat órában lehet közmunkásokat alkalmazni, havi 37 ezer forintért. Megjegyzendő: a "településen belüli munka" tág kategória, az ároktisztítástól a járdalerakáson át, az épület-felújításig gyakorlatilag minden belefér. Így megeshet, hogy a jövőben csak az a közmunkás kapja meg a nyolcórás robotért járó 49,5 ezer forintot, aki mezőgazdasági munkát végez, vagy valamelyik állami cég alkalmazza.

HIRDETÉS

Magyarán 2010 óta a kormány 23 ezer forinttal csökkentette a 60200 forintos közmunkás-bért, a közfoglalkoztatottak többségénél. Ráadásul ez még nem a pénzügyi szakadék alja, ugyanis amennyiben öt hónapig 37 ezer forintot, majd az év fennmaradó részében havi 22 800 forint - foglalkoztatás-helyettesítő - támogatást kell beosztani, akkor egy hónapban úgy 28,7 ezer forint a jövedelem. Figyelemreméltó: azt még Tállai András is elismerte, hogy Magyarországon 37 ezer forintból nem lehet megélni. A belügyminisztériumi államtitkár annyival tudta védeni a "közfoglalkoztatási mundér" becsületét, hogyha a polgármesterek fel vannak háborodva, hogy csökken a munkaidő és így csökken a jövedelem, akkor valószínűleg úgy egyébként a dolog jól működik. (Az államtitkár okfejtése túl sok logikát nem tartalmaz, ugyanis szerinte az a siker fokmérője, ha valakinek nem tetszik, hogy a kicsit még kisebbre aszalja a kormány.)

Ám annak ellenére, hogy két és fél év alatt gyakorlatilag a járandósága harmadától fosztotta meg közmunkások tízezreit a hatalom, egyelőre nem kell komoly rebelliótól tartani az Orbán-kormánynak. Ugyanis a társadalom szerencsésebb része nemcsak azt nem hiszi el, hogy a kabinet éhhalálra ítélt egész országrészeket, de azt sem, hogy emberek 28-49 ezer forintból élnek. Ráadásul számos háztartás rezsije ennél többet emészt fel, és akkor még egy fillér sem ment élelemre, ruhára, gyógyszerre, szórakozásra, benzinre, biztosításra, ebédbefizetésre, bérletre és így tovább. (Ennek a "hitetlenségnek" tulajdonítható többek között, hogy a kétmilliós Budapesten mindössze pár ezren demonstráltak együtt az Éhségmenet résztvevőivel.) Másrészt a közmunkások zöme még a "küzdő szegénység" állapotában van, azaz próbál kitartani, még van valamiféle jövőképe, hogy milyen sorsot szán a gyermekeinek, így maradt még büszkesége is, ami miatt viszont szégyelli nincstelenségét, és kendőzni próbálja.

Márpedig, amíg ezek az emberek nem emelik fel tömegesen a szavukat, a helyzet nem változik. (Érdekes, hogy a mezőgazdasági nagyvállalkozók sem szegik meg a hallgatás törvényét, noha sokuk az utóbbi években a talpon maradásért küzdött, ugyanis a közmunkásokat alkalmazó "kormánypárti vállalkozókkal" képtelenek állni az árversenyt.) A borsodi, szabolcsi, békési, baranyai rendőrségi jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyébként szép lassan érik a változás, megugrott például a csoportos garázdaságok száma. Ám nem csak megszaporodott ez a típusú bűncselekmény, de át is lényegült: immár nem részeg randalírozókat takar, akik falkában törnek-zúznak, hanem - gyakran nappali - boltfeltöréseket jelöl. (Megesik, hogy vegyesboltokat feszítenek fel, ám csak az élelmiszernek kél lába.) Egy borsodi kisváros kocsmárosa szerint hamarosan lesznek itt éhséglázadások is. "Az a szerencséje a kormánynak, hogy nincs, aki az élükre álljon, ha egy is akadna, rámennének az Országházra" - mondta lakonikusan a férfi, miközben a pultot törölte. Leginkább persze megszokásból, nem fröccsent fröccs a fémburkolatra, a forgalom halódik.

Most aztán különösképpen, hiszen 22800 forintból kell megélni, közmunka nincsen, talán márciusban újraindul, panaszolja egy asszony - immár a szatmári kistérségből. Az ő feje egyébként nem az étel miatt fáj leginkább, hanem mert beütött a betegség: ha a nagymama a kisnyugdíjából nem kanyarít le némi pénzt gyógyszerre, akkor még most is influenzásak lennének a gyerekek. Egy másik szabolcsi faluban a ruházkodás tűnik megoldhatatlan problémának, három kamaszlányt kellene a középiskolába küldeni, ám a lányok egyre jobban röstellik viseletes ruhájukat, és nem akarózik menniük. "Vagy ruhát veszek, vagy bérletet. De ha ruhájuk lesz, akkor az utazásra nem futja, ha meg bérletük, akkor nem tudom elimádkozni őket az iskolába, mert szégyellik, hogy szakadtak" - érzékelteti a dilemmát az édesapa. A békési kisvárosban a törlesztő-részlet küldte padlóra a családot, ahol mindkét szülő munkanélküli. "Hát 50 ezer csak a hitel, hogy fogom én azt 37-ből kihozni" - jajdul fel a harmincas éveiben járó férfi, akinek eddig legalább a "részletre" elegendő volt a közmunkás-bére, ám a kormányzatnak "hála" már arra sem telik. "Sehogy nem fogom" - válaszolja meg a saját kérdését, "majd beledőlök a késbe".

..no, kivonulok én is...most már télleg...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 08:06:52

@Jani haverja:
Látod, mondtam én, hogy csak szeretnél nem "hülye vészmadár" lenni már most Vidéki szemében :)!

@Vidéki:
1. Már mondtam neked, hogy jobban jársz azzal, hogy bérkommentelőnek hisznek, mert ezekkel a minden szenvedélyt nélkülöző panelbemásolgatásokkal elég gyenge pártkötődésről teszel tanúbizonyságot, és addig sem tartanak elrettentő példának, mert a bérkommentelő legalább egy szakma, akinek egy másik rendszerben elég lesz majd csak többet fizetni. Ezért jobb a zsoldos a fanatikusnál, ha már a józan ész szóba sem jöhet.

2. Meghallgatnánk mi a másik felet, de a "másik fél" eddig egy csekély hihetőségű, számszakilag egyáltalán nem megalapozott kifogásgyűjteménnyel ("ld. a feleségem fizette a felét") és egy zártkörű ülésen elhangzott, titkosított magyarázkodással állt csak elő. Mi is az a tény ezekből, ami alapján nekünk el kéne hinni, hogy Zsiga Marcell nem egy uborkafára felszopódott kis takony, hanem komoly és hiteles politikus? Zsiga úr simán kiléphetett volna már azzal ebből az egészből, ha annyit mond "a szüleimtől kaptam rá pénzt, na", mert ezt úgy az emberek megértik, hogy a jómódú szülők támogatják a gyerek önálló otthonhoz jutását, aztán ennek megfelelően kéri, hogy javíthassa a vagyonbevallását, és pont. Csak az a baj, hogy a tiszta megoldás eleve eszébe sem jut a sok mutyiba betokozódott baromnak, akik azt hiszik, mindent muszáj kidumálni meg elmaszatolni...

3. Amikor pedig azt idézed, hogy "Hallgattassék meg a másik fél is", azért jusson eszedbe, hogy ez azt is jelenti, hogy az ellentétes véleményen levőket nem kéne automatikusan tévképzetekben és balhitekben vergődő, beteg agyú albán propagandistának nevezni, ugye...

Uva 2013.02.27. 08:13:35

és közben ez is egy vérszívó tetű, aki életében egy percet soha nem dolgozott, kizárólag fideszes köcsögként tevékenykedett

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.02.27. 08:15:47

Ezek után ha a Fidesz egyáltalán bejut a parlamentbe itt polgárháború lesz.

És én leszek az első, aki kimegy az utcára.

tomwar 2013.02.27. 08:18:22

@Vidéki: TE EZEKET VEDED...s magad is ilyenne lennel, ha tehetned. Ha odaengednenek. Gerinced nem is gumi, mar zsele, a nyelved szelesebb, mint egy holapat... Undorito egy fereg vagy.

Vidéki 2013.02.27. 08:21:08

@Rufus78:

Széchenyi István gróf egykor teljes egyéves jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia létrehozására.

Megkérdezték tőle: Miből fog egy évig megélni?
„Majd eltartanak jó barátaim!”

Ha akkor lett volna Blikk, nagyon megjárhatta volna ezzel a kijelentésével.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2013.02.27. 08:23:48

@Vidéki:
Párhuzamot vonsz Széchenyi és Zsiga között!!!!!
LooooooooooooooooooooooooooooL!

Te hatalmas vagy!!!!

Vidéki 2013.02.27. 08:23:56

@tomwar:

Te mi vagy?

Talán "Haladó értelmiségi"?

"Érveid", "stílusod " inkább futballhuligánra emlékeztetnek!

Vidéki 2013.02.27. 08:25:17

@Tomi from Space:

Szeretnél már vért ontani!

Mások vérét!

Vidéki 2013.02.27. 08:30:02

@Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP:

Ne légy lusta, olvasd el Rufus78 2013.02.27. 08:06:52 nekem címzett hozzászólását:

Akkor talán rájöhetsz arra, hogy miről is van nagyba beszéd!

Mad Mind 2013.02.27. 08:33:19

@Vidéki:
Ember egy érvet nem mondtál, csak átlátszó marhaságokkal védtél egy csalót.
Mikor tanulja meg a fidesz, hogy ha kis dolgokban enged(pl. csaló Marcell), javul a megítélése.

komissarlajos 2013.02.27. 08:34:54

@Vidéki: Emlékszel a hírre? Joshi Bharat fivérét elrabolta egy cerkóf majom, de később visszahozta. Nos a valóság: téged cipelt el a majom, de utána a csapatból egy alsóbbrendű hímet hozott vissza.

Névnapod 2013.02.27. 08:36:26

Az összes politikusnak meg kellene dögleni, kivétel nélkül.

tomwar 2013.02.27. 08:36:30

@Vidéki: Oszinte leszek: elegem van beloled, es a hozzad hasonlokbol. Undorodom attol - mint a fergektol - (szoval csupan koltoi kepben ideztelek meg), hogy a legaljasabb, leggusztustalanabb hazugsagoknak is hajbokoltok, tapsoltok, es meg akarjatok magyarazni a megmagyarazhatatlant.
Ha leirod ide, hogy penzert csinalod, megkovetlek, es bocsanatot kerek, bar lehet, tudnek tisztessegesebb munkat is.
Zsiga Marcell semmiben sem kulonbozik Zuschlag Janostol, csupan abban, hogy utobbi mar sitten van. Gondolkozz el azon, ha a Boldvai-fele ugy zavart, bantott, felhaboritott, akkor ez most miert nem? Mert a te falkad kolyke? Ez a baj veletek! Tisztesseg csak egyfele van: se jobb, se baloldali, nem kotodhet a partkonyvecske szinehez - es tudod manapsag a legnagyobb allomanya a gusztustalan aljas fergekbol a Fidesz-KDNP-fele gyulevesznek van. Akad persze mashol is, nem is keves, de ahol valaki szlovak rendszamu terepjarobol magyarkodik, ahol allami penzen civilkednek, es sorolhatnam...na ott nagy a baj. Es meg nagyobb baj az, hogy azoknak szurkolsz, aki ezt a kurva orszagot megint kihajtjak az ut szelere rodazni....hogy arulja a testet, a gyermekeit, es a tisztesseget.

Nem, nem vagyok halado ertelmisegi, meg itt vagyok. De hlaadni keszulok: nyugat fele. Fizikai es erkolcsi ertelemben is.

Netuddki. 2013.02.27. 08:43:20

@Foresty: "Köztetek tényleg van olyan, aki egy pillanatig is elhitte, hogy lesz a dolognak bárminemű következménye?!"

Én bízom benne, hogy lesz következménye. Ha most nem majd 1 év múlva, amikor a nép az urnákhoz járul. Aztán jöhet a valódi elszámoltatás. A gond csak az, hogy ezeknek a tetveknek már túl sok vesztenivalója van és nem önként és dalova fognak távozni...

komissarlajos 2013.02.27. 08:45:03

@Vidéki: Én az ítéletet olvasom, a VÉGÍTÉLETET! A tiédet. Az van benne, hogy: Ez a hernyó csak a pokolba való.

Vidéki 2013.02.27. 08:45:43

@Rufus78:

Írod: „az ellentétes véleményen levőket nem kéne automatikusan tévképzetekben és balhitekben vergődő, beteg agyú albán propagandistának nevezni,”

Nem automatikusan!
A racionális vitának vannak kritériumai.

Aki az Investigation Discovery ismeretterjesztő csatornát nézegeti, betekintést nyerhet az Egyesült Államokban elkövetett bűnesetekre, az elkövetők motivációira, a felderítés menetére és a bűneseteket követő jogi eljárások finomságaira és buktatóira.

Ott jellemzően a bíróságok a vád és a védelem részéről sem fogadnak el légből kapott állításokat, hanem az érveléshez bizonyítékokat követelnek.

A "Hallgattassék meg a másik fél is" elv nem azt jelenti, hogy a bíróság köteles lenne elfogadni bármiféle állítást.

„A krumplileves, az legyen krumplileves”
Mondotta egykor Kádár János.

Kristl 2013.02.27. 08:46:14

@Vidéki:

Itt is hívhatjuk vagyonadónak, és meg lehet határozni értelmes sávokat. :]

Azt pedig, hogy mért nemtudjuk ki milyen arányban szavazott, mintha a kedvenceid miatt nem tudhatjuk. Szal komoly fajsúlyos észrevétel volt ez már megint.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 08:47:48

@Vidéki:
Hiszed te :).

Széchenyi István gróf ezt gúnyos fricskának, apanyköpésnek szánta, így a Blikk nehezen találhatott volna más helyet neki, mint a kis színeseket az utolsó oldalon, legfeljebb méltatta volna Széchenyi humorérzékét.

Sokkal inkább megjárta volna Széchenyi a mostani NAV-val, amelyik már a baráti és családi segítséggel, "kalákában" megvalósuló együttműködéseket is feketemunkának minősíti, és lebukás esetén keményen bünteti. A NAV-ot bizonyára érdekelte volna, hogy a nem egyenesági rokonok között megvalósuló ajándékozás törvényileg szabályozott illetékét megfizették-e, és ha nem, akkor bizonyára kéjesen osztotta volna a büntetéseket, elvéve Széchenyi kedvét a további viccelődéstől.

Továbbá úgy emlékszem, hogy Széchenyi a cégei bevételéből, vagyis a magánvagyonából ajánlott fel a tudományos élet, a közjó érdekében, míg a közpénzből "vegetáló" Zsiga Marcell saját magának vett egy házat... közpénzből. Szóval ha szerinted Széchenyi István gróf MTA-alapítása bármilyen szempontból, hányingernélkül összemérhető Zsiga Marcell házvásárlásával, akkor sokkal-sokkal hülyébb vagy, mint gondoltam!

global001 2013.02.27. 08:48:31

@Vidéki:

"Széchenyi István gróf egykor teljes egyéves jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia létrehozására.

Megkérdezték tőle: Miből fog egy évig megélni?
„Majd eltartanak jó barátaim!”

Ez igen! Széchényi meg egy tetves fideszgeci között párhuzamot vonni ...

Szép egy példány lehetsz te is a pártházban kitenyésztett génmanipulált zombik között ...

De legalább lehet rajtad néha röhögni ... :))

komissarlajos 2013.02.27. 08:48:55

@Vidéki: Egyszer mondom, hogy te is megértsd: Egy igazi barom vagy!

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 08:48:59

@Tomi from Space: Nálad a pont.
Szerintem is polgárháború lesz ha megint a fidesz nyer.

Vidéki 2013.02.27. 08:50:02

@tomwar:

Írod: "Zsiga Marcell semmiben sem kulonbozik Zuschlag Janostol"

Ha ez így van, miért nem jelented fel, miért nem bízod az igazságszolgáltatásra a dolgokat?

Milyen alapon ítélkezel te az igazságszolgáltatás helyett?

Ki hatalmazott fel téged a bírói szerepre?

Kis ember 2013.02.27. 08:50:42

@Vidéki:
Hát, a kommenteket olvasva a Vastagbőr közönségének többsége (ránézésre minimum 99%) egyértelműen azt kívánja, hogy dugd fel magadnak Zsiga Marcellt egy az egyben.
A demokrácia jegyében kezdheted. :)

vantaan 2013.02.27. 08:51:42

@Vidéki: Drága magyar testvérem! Ennyire még egy vidéki sem lehet foton nélküli! Te alázod az igaz magyar embereket. Véletlenül nem rólad írta a költő? "Az általános elmegyógyintézetben zavarosak a dolgok vannak hívő és hitetlen bolondok"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 08:51:48

@Vidéki:
Na látod, PONT EZÉRT nem kell feltétel nélkül elfogadnunk Zsiga Marcell állításait bizonyíték nélkül, csak mert Zsiga Marcell istibizti, cserkészbecsszóra megesküdött a párttársai előtt, titkosított zárt ülésen.

"Dömdödöm!" - mondta egykor Dömdödöm.

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 08:51:57

@Vidéki: Nincs igazságszolgáltatás te marhaállat.
Hova menjen feljelenteni ha a kormány egybeforr az igazságszolgáltatással?
Különben is mentelmi joga van ennek a szarfaszú ZSM-nek,el sem ítélnék,ha tömeggyilkos lenne,lehet még akkor sem.

Terniak 2013.02.27. 08:52:38

Hova gondoltok Ti? Nagyon nagyot tévedtek. 150 000 forint egy bírósági fogalmazói fizetés? Meg vagytok őrülve.

Csak a tények kedvéért: ma egy bírósági fogalmazó fizetése 115.000 forint nettó elsőfokon, max. egy bírósági titkáré 150.000 forint, de akkor már dolgozott pár évet. Hála a 30 éves korhatárnak ma ennyit keres egy leendő bíró...

Szóval szerintem akár össze is jöhetett az a 20 millió forint felesben...:-)

Elképesztő... :-)

Vidéki 2013.02.27. 08:52:53

@global001:

Ne légy lusta, olvasd el Rufus78 2013.02.27. 08:06:52 nekem címzett hozzászólását:

Akkor talán rájöhetsz arra, hogy miről is van nagyba beszéd!

De hát ha a lustaság fájna, akkor te ordítanál!

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 08:54:36

@Vidéki: Neked pedig meg kéne már etetned a gyesznyókat,mert visítanak az ólban.

Ad Dio 2013.02.27. 08:54:58

Zsiga Úr mondjon le. Erre kár is több szót vesztegetni. Viheti magával a "mentőosztagot" is.

Vidéki 2013.02.27. 08:56:48

@Rufus78:

Írod: " nem kell feltétel nélkül elfogadnunk Zsiga Marcell állításait bizonyíték nélkül, "

Csak ott van a bökkenő, hogy nem ismerjük Zsiga Marcell állításait .

.

A bizottság, amelyik Zsiga Marcell ügyét vizsgálta több információval rendelkezhetett, mint a Blikk.

Ezeket nekünk Vastagbőr cikke alapján nem volt módunk megismerni.

A bizottság előtt elhangzott pro és kontra érvek nem kerültek Vastagbőr elé.

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 08:57:16

@Ad Dio: Ez most kb olyan volt,mint ha a meztelen csigától azt kérnéd,hogy álljon két lábra gerinc nélkül.

komissarlajos 2013.02.27. 08:58:04

@Vidéki: Anyád kigyógyult már a kómából, mikor rájött, hogy puhány hernyót hozott a világra?

lyken 2013.02.27. 08:58:21

Azért ezen jót röhögtem: index.hu/gazdasag/2013/02/26/janos_ez_hibas_lepes_volt/

Ha a kormány nem turkálhat a szolgáltatók kiszervezett tevékenységének számlái közt az szerintük baj.
De az, hogy a ZsigaMarci iratai, amivel önmagát tisztázhatná nyilvánosan, na az nem hozzáférhető. De az nem baj.

Szelid sunmalac 2013.02.27. 08:59:52

@Vidéki: Te meg mindig itt vagy? Mi van a Zsigaval? Oszekuporgatta mar a havi 47-bol a Maybachra valot, vagy kisegitettek a tobbi toprongyos kepviselo haverjai? Neked mennyi jut ebbol te majom?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 09:00:02

@Vidéki:
"4. A bizottság, amelyik Zsiga Marcell ügyét vizsgálta több információval rendelkezhetett, mint a Blikk. Ezeket nekünk Vastagbőr cikke alapján nem volt módunk megismerni. A bizottság előtt elhangzott pro és kontra érvek nem kerültek Vastagbőr elé."

Mert titkosították Zsiga Marcell párttársai, épp ezért rendeltek el zárt ülést, hogy ne tudja meg senki sem az igazságot. Merthogy akkor nyilvánvaló lett volna mindenkinek, hogy Zsiga Marcell NEM TUD ELSZÁMOLNI arról, hogy miből vette a házát.

Agyatlan bérkommentelő.

komissarlajos 2013.02.27. 09:00:28

@Vidéki nélküli szép napot és blogot kívánok mindenkinek! 'Oszt jó napot!

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 09:01:25

Én kívánom a ZSM-nek,hogy a 47 ezerből élő miskolci romák, hordják szét téglánként az összelopott házát.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 09:01:53

@Vidéki:
"4. „Audiatur et altera pars.” Azaz „Halllgattasék meg a másik fél is”! "

Na látod ezt nem engedték Zsiga Marcell párttársai, mert zárt ülést rendeltek el. Nem véletlenül, fideszes bérkommentelőkém.

Szelid sunmalac 2013.02.27. 09:03:29

Szerintem alssan odajutunk, hogy a napiszaron mar csak nevek jelennek meg kommentar nelkul, pl. "Videki" vagy "Zsiga Marci". De talan azetr nem tettek ki, mert olyan gyorsan sullyedtek olyan melyre, hogy mar ok sem merik kitenni. Ezek a fergek mar nem napiszar szintek, hanem ha letezik, valahol a Satan a pokol bugyraban szegyelli, hogy ezeket kiszarta magabol es inkabb kilokte oket ide kozenk, hatha nem vesszuk eszre. Sajnos eszrevettuk.

komissarlajos 2013.02.27. 09:05:21

Most jelentették, hogy orbányviktor azonnali, és teljes vagyonvizsgálatot rendelt el a képviselők között. Ui.: az ellenzéki képviselők között - helyesen.

Vidéki 2013.02.27. 09:08:57

@hot-spot:

"Neked pedig meg kéne már etetned a gyesznyókat,mert visítanak az ólban."

Megfogadom a tanácsodat.

A rózsadombi "értelmiség" szívesen megeszi a disznókarajt, de azokat, akik az asztalára teszik, szívből utálja.

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 09:10:16

@Vidéki: Még szerencse hogy sem rózsadombi nem vagyok,sem értelmiségi.
Te viszont egy troll vagy,aki itt hergeli a népet a baromságaival.

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 09:11:11

Egyetlen ilyen Zsiga félével a fidesz garantáltan elveszít 1 millió szavazatot.
Ha ez nekik megéri,ám legyen.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 09:12:07

@Vidéki:
Zsiga Marcell állításait ismerjük: "A feleségem fizette a felét.", és ezt nem hisszük el, és mert a bizottság előtt elhangzott állításait a bizottság miatt nem ismerhettük meg, ezért szerintem nyugodtan hihetjük ellenben azt, hogy itt a politikai maszatolás minősített esete forog fenn. Ha ugyanis semmi olyan nem hangzott el a bizottság előtt, ami terhelő Zsiga Marcellre nézve, sőt, mentesítette volna a vádak alól akkor ugye miért kellett titkosítani? Mi lenne ezesetben a szerinted a titkolnivaló tárgya? A személyiségi jogai biztosan nem, hiszen a törvényileg szabályozott vagyonnyilatkozatában minden vagyoni adata nyilvános...

Vagy talán azt akarod mondani, hogy mégsem? Ezesetben viszont oda lyukadunk ki, ahonnan az egész indult, vagyis hogy Zsiga Marcell vagyonnyilatkozata nem tűnik megfeleltethetőnek a tényleges vagyoni helyzetének...

Sum Péter 2013.02.27. 09:12:50

Fantasztikusnak tartom, hogy egyesek képesek védeni ezeket az embereket. Nekem eszembe se jut szót emelni se Boldvai László védelmében, de a fideszes képviselő urak védelmében sem. Csupán annyit jegyeznék meg, hogy a szocik 4 év megszakítással 12 évig voltak kormányon (3 ciklus), míg a fidesz még 3 éve sincs hatalmon és már ennyi minden kiderült. Sőt ez a mostani vagyonbevallás mindössze 1 év termése: Zsiga, Varga, Wintermantel, Papcsák, Halász. Összesen ennyi képviselő nem vált gyanússá a szocik idejében, pedig elég tájékozottnak mondom magam, többféle híradót megnézek, rádiót hallgatok, a hírgyűjtőportálokon (régebben hírkereső, mostanában hirklikk.hu) pedig minden napilapba beleolvasok.)
Csak hát mivel a párttársak vizsgálódnak, döntenek a sorsukról nincs félnivalójuk.

malanya 2013.02.27. 09:16:08

Az ember mindig reménykedne és azt gondolná, hogy a fiatalabb generációk már mások, másképpen szocializálódtak, blabla... aztán mindig jön egy ilyen nyálkás féreg, mint ez a Zsiga, vagy pl. Zuschlag és ezek csak azok, akik annyira hülyék, hogy kiderült róluk, de Zuschlag-ot emlékeim szerint egyetlen pillanatig sem védte komolyabban az MSZP, a Fideszben még ennyi önreflexió sincs, bármennyit képesek hazudni, sőt hamarosan kiderülhet, hogy erről is a Gyurcsány tehet... remélem ez a fajta pökhendi butaság fogja Orbán eltakarítani oda ahová való.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.27. 09:19:12

ORBÁN VIKTOR!
Ha minden jó és szép kis hazánkban , miért kell 100 milliókért, közpénzen ezt hirdetni, reklámozni?
Ha jól dolgozik és népszerű a kormány, a siker önmagáért beszél!
Persze a fideszes cégek ebből is szépen kaszálnak.
KÉREM FEJEZZE BE A KÖZPÉNZEN VALÓ ÖNTÖMJÉNEZÉST, FELESLEGES HIRDETÉST, FIDESZES VÁLASZTÁSI KAMPÁNYT.
Hisz MINDEN OKÉ ÉS ÖN MÉG SOSE HAZUDOTT :))) !
KÉREM NEKEM NE KÜLDJÖN "KORMÁNYSIKER" propaganda anyagot!
Miért kell a világsikerű, nagytudású, hazánkat a végletekre juttató kuszaszemű Matolcsy urat felfelé buktatni, ha mindent olyan jól csinált?
Ha valami jó, miért kell elrontani?
Ezzel bevallotta, hogy szart sem ér és egy csődtömeg!
ÉS A NEM FIDESZRE SZAVAZÓ KB. 5,5 MILLIÓ (IGAZI KÉTHARMAD)EMBER NEVÉBEN KÉREM, HOGY TAKARODJON A FENÉBE ÉS/VAGY A P.CSÁBA!
Gyorshír:
Orbán ajnározott focicsapata a Felcsút is érintett a csalásokban , bundában. Persze fejtől bűzlik....

hot-spot (törölt) 2013.02.27. 09:20:02

@Sum Péter: Na meg a szocik azért nem, áldoztak be 1 millió szavazatot Zuschlag miatt.
Több eszük volt mint ezeknek.
Továbbá emlékeim szerint,amikor OV megnyerte a választásokat,akkor azt szövegelte a TV-ben,hogy nem lesz pardon a sajátjainak sem,ha kiderül a disznóság!

malanya 2013.02.27. 09:20:07

@Vidéki: szerintem te életedben nem dolgoztál tanyán, vagy farmon. Úgyhogy ne oszd itt az észt arról, hogy a "rózsadombi" értelmiség stb... Te valószínűleg azt sem tudod, hogy hogyan néz ki egy bontatlan disznó... :D Helyette ülsz egy irodában és kommentezgetsz kora reggel, ha tanyán dolgoznál, akkor ilyenkor dologidő lenne kishaver. Nem lenne időd itt hazudozni, meg mocskolódni reggelente... Te egy képmutató, hazug ember vagy, aki magát valamilyen érdektől vezérelve "vidéki"-nek nevezte el, megcsúfolva ezzel a falusi, vidéki embereket, mert azok közel sem annyira korlátoltak és buták, mint amilyen te vagy.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 09:24:01

@Névnapod: Meg is fognak, csak az a baj, hogy nem elég hamar :(

DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 09:26:57

@tomwar: Szép összefoglaló, gratula. De Vidékinek valószínűleg felesleges írni ilyen hosszút, mert akkor sem érti meg :(

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.27. 09:29:02

már írtam egy helyen, hogy ilyen a ner működés közben.

elwood 2013.02.27. 09:36:13

@Jani haverja: miért bántod ? a munkáját végzi.

kewcheg 2013.02.27. 09:36:15

@hot-spot: nem összelopott.Apukája tehetős vállalkozó, még a zsigmond illetménye nélkül is meg tudták venni, mint ahogy más tehetős ember is megveszi a gyerekének, főleg ha már családot alapít. Nemcsak az ő utcáját aszfaltozták le.Tudtommal megvan ígérve a tapolcaiaknak hogy ezévben majdnem minden utcát leaszfaltoznak, mert elhanyagolt a városrész...

elwood 2013.02.27. 09:37:37

igazából meg sem lepődöm. az szomorít el, hogy ehhez milliók tapsolnak.

I_Isti 2013.02.27. 09:38:17

Éljen amagyaarszabadcság éjjen a haaazaa!

elwood 2013.02.27. 09:38:46

@kewcheg: az ígéreten nagyon rossz autózni.
a rendőröknek pl. meg volt ígérve, hogy megvédik a nyugíjukat.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 09:39:31

@hot-spot: Nem kívánom, de logikusan tényleg ráférne Magyarország lakosságának jó részére. Ugyanis akkor megtanulnának GONDOLKODNI. Persze tisztelet a kivételnek, akik most is tudnak gondolkodni.

tomwar 2013.02.27. 09:43:21

@Jani haverja: Koszi. A vegeredmenyet tudom.

tomwar 2013.02.27. 09:46:56

@Vidéki: Nem biraskodtam.
Gyurcsany egy nagyszeru politikus volt, soha, egyetlen ugyben sem iteltek el, es mindig betartotta a torvenyeket, tisztesseges es feddhetetlen, szeplotelen, mint Zsiga Marcell. Igy jo?

Kepviselot hiaba jelentek fel, a mentelmi bizottsag az utan, hogy az egyszemelyi dontessel elorehozott vagyonvizsgalati bizottsag kormanytobbseggel elfogadta a kizarolag altaluk ismert (jegyzokonyv em nyilvanos) indokokat, szerinted megvonna a mentelmi jogat? VICCELSZ???

Vidéki 2013.02.27. 09:48:42

@Rufus78:

Olvasd el, mit ír kewcheg 2013.02.27. 09:36:15.

"Apukája tehetős vállalkozó, még a zsigmond illetménye nélkül is meg tudták venni, mint ahogy más tehetős ember is megveszi a gyerekének, főleg ha már családot alapít.

Nemcsak az ő utcáját aszfaltozták le.Tudtommal megvan ígérve a tapolcaiaknak hogy ez évben majdnem minden utcát leaszfaltoznak, mert elhanyagolt a városrész..."

Ebből kiderül, hogy az egész Zsiga ellenes gyűlöletfröcsögés nem más, mint egy kísérlet arra, hogy vihart kavarjanak a megvadult propagandisták egy teás csészében!

apanna 2013.02.27. 09:55:06

"az kellett volna, hogy Zsiga Marciból precedens legyen."- Miért, tudsz valamit arról miből vette a házát? Lopta a pénzt? Sikkasztott, hogy precedenst akartál teremteni?
Ki vele, milyen megdönthetetlen bizonyítékaid vannak?

A nejének nem kell vagyonbevallást beadnia. A törvény rá nem vonatkozik, hisz nem képviselő.....

elwood 2013.02.27. 09:58:03

@apanna: peched van, kell, és be is adta, és lehet tudni, hogy mennyit keres mivel közszolga

Vidéki 2013.02.27. 09:59:12

@tomwar:

Aki az Investigation Discovery ismeretterjesztő csatornát nézegeti, betekintést nyerhet az Egyesült Államokban elkövetett bűnesetekre, az elkövetők motivációira, a felderítés menetére és a bűneseteket követő jogi eljárások finomságaira és buktatóira.

Ott jellemzően a bíróságok a vád és a védelem részéről sem fogadnak el légből kapott állításokat, hanem az érveléshez bizonyítékokat követelnek.

Ezért nagyon gyakori az olyan eset, amikor nem sikerül a vád képviselőinek elegendő és kellő súlyú bizonyítékokat beszerezni ezért a bűnelkövető megússza az eljárást.

De ebből ott józan emberek nem jutnak arra a következtetésre, hogy a puszta gyanú alapján az önbíráskodás bevezetése kedvezőbb helyzetet eredményezne.

Tapmancs 2013.02.27. 10:02:36

@hot-spot:

"Továbbá emlékeim szerint,amikor OV megnyerte a választásokat,akkor azt szövegelte a TV-ben,hogy nem lesz pardon a sajátjainak sem,ha kiderül a disznóság! "

Meg azt is szövegelte hogy: "Ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek."

Jenyei 2013.02.27. 10:03:18

A Magyar Hírlap átvágta a gordiuszi csomót. Ne rendet tegyenek -hiszen akkor az azt jelentené, hogy a FIDESZ csal, hazudik-, hanem töröljék el az egész képviselői vagyonnyilatkozatot. Ügyes.

regress 2013.02.27. 10:03:26

@Vidéki: @kewcheg: egy szinten vagytok,takonygerincűek.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 10:04:26

@Vidéki:
Mi van?! Ez lesz az új módi, hogy már nem is a saját paneleidet másolgatod be, hanem mások kommentjeihez irányítgatsz minket meg azokat olvastatod el velünk?!

Akkor ezesetben ajánlom figyelmedbe, hogy én mit írtam a mai legelső (Rufus78 2013.02.27. 08:06:52) kommentemben, amit voltál is oly kedves másnak megemlíteni. Ha vetted volna a fáradtságot, akkor abban éppen azt írtam le, hogy Zsiga úr régóta mentesíthette volna magát az egész hercehurca alól, ha annyit mond "apa fizette ki", mert ezt még el is hinnénk, bár ettől függetlenül illett volna a vagyonnyilatkozata "Bevétel" rovatában szerepeltetni. De "valamiért" ez a még hihető megoldás nem jutott Zsiga úr eszébe. Vajon miért nem?

Érted, bazzeg!!? Olyat azért már ne kérjél számon rajtam (valami kommentet érvként lobogtatva), amit két órája már egyszer leírtam!

A másikra meg annyit, hogy szerintem az aszfalt és a majdegyszermegcsináljuk-aszfalt között jelentős különbség van, az egyiken ugyanis lehet autózni, a másikon meg nem.

Vitéz László 2013.02.27. 10:06:34

kis értékelés az elitünk utóbbi 30 éves ténykedéséről
a legmagasabb adók mellett a legkevesebb közszolgáltatást kapjuk...
de miért? hol vannak az adóforintok?

1980 óta hazánkból 53 240 000 000 000 Ft-ot menekítettek offshore számlára a hazai (adó vagy más) hatóságok elől (ez 5 324 000 Ft/lakos, beleértve az újszülötteket és 10 millióval számolva...)

ezzel a világon abszolút értékben 13-dikok,
egy főre vetítve harmadikok vagyunk... (Kuwait és Szingapúr után)
de a két előttünk lévőnek a szumma hosszabb távon gyűlt (nekik 1970-től regisztrált, magyaroknak csak 1980-tól lehetséges lopni)
illetve Kuwait esetén a forrás nyilvánvalóan az olaj...
szóval dinamikát tekintve VILÁGELSŐK VAGYUNK pénzeltüntetésben

csak pár összehasonlítás
-ez hazánk GDP-jének 300%-a
-az offshore-ban parkoló összegből a teljes államadósság (17 437 500 000 000 Ft, azaz 1 743 750 Ft/lakos) HÁROMSZOR lehetne kifizetni
-kb a GDP harmada az éves befizetett adó...
tehát ez a kilopott pénzhegyért cserében 10 évig nem kellene adót fizetni
-vagy másképp: 30 éven át minden befizetett adó átlag 1/3-át ellopták...
-a 7 éves EU támogatásunk, ami (a 2004-2013-as) 25 milliárd euróról épp most (2013-2020) NŐTT 20 milliárd euróra, az 5 840 000 000 000 Ft, azaz 584 000 Ft/fő a 7 évre, ami gyakorlatilag az offshore-ba rejtett pénzek tizede

www.taxjustice.net/cms/upload/pdf/The_Price_of_Offshore_Revisited_Presser_120722.pdf

a grafikonon szinte egész európát kitakarja a magyar összeg...
amikor tavaly megjelent a magyar sajtóban csak annyi jött hogy az első húszban vagyunk...
erről szó sincs...
csak egy osztás és látszik, hogy a világon a legnagyobb nálunk...
amúgy a 100-300 % GDP-hez képest is túl halvány, mert épp tavaly picit a 300% alatt volt ez a ráta...
vagyis most már az a lila is rikítana...
ez a lényeg
ez a teher az országon, ezért kell megosztani minden csoportot, hogy a maradó adómorzsákon elszórakoztassák magukat...
nagyon nagy teher a gazdaságon...

ebben még nincs benne a nem offshore országokba kimentett és a hazai ingatlanban tartott lopott közpénzek tömege…

apanna 2013.02.27. 10:07:35

@elwood: ": peched van, kell, és be is adta, és lehet tudni, hogy mennyit keres mivel közszolga "

Nem kell. A képviselőnek kell, a nejének lehet. A felesége ellen, max. vagyonnyilatkozati eljárást lehetne kezdeményezni. Mivel Zsiga igazolta a háza vásárlásának összegét, így felesleges köröket futtok.
Ja, lehet ám még ezen csámcsogni. Ha Zsiga nem tudta volna kellően igazolni, ott ültek a ellenzéki képviselők, és ahogy ma az ellenzék viselkedik, perceken belül mindenki megtudta volna, ha Zsiga bűnös.
Ja, hogy ilyenkor nagy az egyetértés kormánypárti, és ellenzéki képviselők között? Persze, lehet itt még összeesküvés-elméleteket gyártani, de mond, megéri viharozni a biliben a semmin?

Vidéki 2013.02.27. 10:10:41

@Rufus78:

Írod: "Zsiga úr régóta mentesíthette volna magát az egész hercehurca alól, ha annyit mond "apa fizette ki"

Nem gondolod, hogy ez a szituáció nagyon hasonlít ahhoz, amiben egykor gróf Széchenyi István került?

Széchenyi István gróf egykor teljes egyéves jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia létrehozására.
Megkérdezték tőle: Miből fog egy évig megélni?
„Majd eltartanak jó barátaim!”

apanna 2013.02.27. 10:11:44

@Tapmancs: Miért Zsigáról milyen disznóság derül ki, azon kívül, hogy igazolta miből vette a házat?

Tapmancs 2013.02.27. 10:14:31

@apanna: nocsak, igazolta? Akkor légyszíves osszd meg velünk, hogyan!

elwood 2013.02.27. 10:14:32

@apanna: olvasd már el legalább a posztot.
a felesége beadta. lehet tudni mennyit keres. az ellenzéki képviselők azt modnták, hogy nem tudta igazolni a pénz eredetét.
a bizottság paritásos, és egy napig volt kormánytöbbség amíg a feloszlott LMP képviselője helyére egy újat választanak. a már kitűzött ülést előbbre hozta az elnök ok nélkül pont erre napra.

apanna 2013.02.27. 10:15:58

@Vitéz László: arfolyamkereso.com/?currency=CHF&one=1&start_date=2002-12-27&end_date=2013-02-25#graph
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse005c.html
www.marsh.hu/about/index.php

2008 as adatok. A világon fellelhető svájci frank alapú hitel 10% nálunk van. Az államadósság 50% svájci frankban. 2008 ban alakult cég, aki a 10 legnagyobb befektetőnek adott tanácsot épp 2008 tól...

OdettésaMacskák 2013.02.27. 10:19:37

hát Marci 47ezerből megél, és a hiányzó többi pénzt meg találta! mikor bontották fel a régi aszfaltot, ott volt egy bőrönd tele 54ezressel, és abból oldotta meg okosba!

Vitéz László 2013.02.27. 10:20:10

@Tomi from Space: "Ezek után ha a Fidesz egyáltalán bejut a parlamentbe itt polgárháború lesz. És én leszek az első, aki kimegy az utcára."

a lóf@szt ! otthon fox kussolni továbbra is paraszt !
az urak(nertársak/komcsik/nácik/dakoták) meg jol megkopasztanak...
és akkor még örülhecc hogy ez a mafiakormány az életed meghagyta !

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 10:24:45

Olvasnivaló !

jobbanteljesit.magyarorszag.hu/

apanna 2013.02.27. 10:25:58

@Tapmancs: Veled semmit nem kell megosztanom. Neked viszont van egy kötelességed azon kívül, hogy itt téped a szád:
Elballagsz a legközelebbi rendőrségre, és feljelented Zsigát. Természetesen, csatolva a bizonyítékaidat, hogy lopott, vagy sikkasztott, csalt.
És nyilván, nem szubjektív véleményeket várnak, hanem tényeket.
Nosza.....

Vitéz László 2013.02.27. 10:27:21

@apanna: KÖZTUDOMÁSÚ TÉNYEKET nem kell bizonyítani

MINDEN POLITIKUS BŰNÖZŐ ! ez köztudott !

Tapmancs 2013.02.27. 10:29:28

@apanna: Öregem, ha neked azt mondják hogy a hó piros, azt is elhiszed.

elwood 2013.02.27. 10:30:24

@Tapmancs: és ebből van egymillió

Bretschneider detektív 2013.02.27. 10:32:08

@Vidéki: Én csak itt csendben figyelek, de ezt az ívet nem tudom szó nélkül hagyni!
Zsiga Marcell, úgymint Széchenyi?

Bőr van, pofa van, miért ne szopassunk?

Szelid sunmalac 2013.02.27. 10:32:14

En most nyelvujitok es atfogalmazom eddig megszokott kozmondasunkat, miszerint: El, mint Marci Miskolcon!

tomwar 2013.02.27. 10:34:52

@Vidéki: Zsiga Marcellt hasonlitod Szechenyihez?!?!? A legnagyobb magyarhoz!?

Azt hittem, nincs lejjebb, de van.

jo20000 2013.02.27. 10:35:18

@Balibgeczyk: Hülye vagy fiam - bocsánat a minősítésért, de ki hiszi ezt el? Dugig van otromba hazugságokkal és demagóg üzenetekkel különben. "Ennek a világnak vége Magyarországon, a kormány új szabályokat vezetett be"... ja, ezért húz el az országból, aki teheti, és ezért született meg az "időskori újrakezdés" fogalma. Magyarország pillanatnyilag szar hely, jó volna felfogni legalább.

tomwar 2013.02.27. 10:37:45

@apanna: Ez tetszik: az amobak is osztodassal szaporodnak, a videkiek is. Ha Neked ez az eljaras tetszik, akkor gondolom Boldvai MSZP-s kepviseloje se idegesitett anno. Gratulalok hozza!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 10:38:49

@Vidéki:
Miért van ilyen erős déja vu-m :)? Ja, mert ezt már mondtad (Vidéki 2013.02.27. 08:21:00), amire én ezt (@Rufus78: ) válaszoltam... Nem gondoltál még a Cavintonra, vagy azt is elfelejtetted :)?!

Úgyhogy nem, nem gondolom, hogy Széchenyi István gróf egy lapon lenne említhető Zsiga Marcellel. Téged és a világlátásodat minősíti, hogy szerinted igen.

lyken 2013.02.27. 10:41:42

@apanna: "Neked viszont van egy kötelességed azon kívül, hogy itt téped a szád:
Elballagsz a legközelebbi rendőrségre, és feljelented Zsigát."

Volt egy sztori pár hónapja. Egy fidesz&viktor közeli személy ellopott fényes nappal egy kamion kecskeszart. A rendőrség nem volt hajlandó nyomozni, bár a károsult próbálkozott feljelentéssel. A helyzet egyértelmű volt, fényes nappal történt. Van akkor értelme feljelentgetni?

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 10:42:34

Amugy mi a kurva közötök van hozzá hogy honnan volt rá pénze???!! Fletonak pl. a Rozsadombon van több 100 millios villája, az nem zavar, ugye???!!! Meg a többi komcsinak is...Miskolc pedig nem egy olyan gazdag hely, ott elég sokan tudnak venni ilyen-olyan házakat mint Zsiga Marcell.

Persze megértem én hogy probáltok valamiféle fogást találni a kormányon....rácuppantok minden piszlicsáré dologra mint gyöntyuk a takonyra :)))

Elöre közlöm: NEM FOG MENNI!! 2014 májusátol is Fidesz-KDNP 2/3 lesz, higyjétek el! ;)))

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 10:42:38

@Vidéki: Akkor mért nem azt mondta a HOPPTEZSIGA, hogy az apjától kapta a pénzt????
Ja, az esetleg csak utólag jutott eszébe, mertelőtte elfelejtette????

Gyakoroljál Vidéki, gyakoroljál, nem megy neked még jól ez a bérkommentelés.

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 10:44:55

A Soros pénzelte globallista érdekeket kiszolgáló bajnai, valamint a pápaszemes kretén Lopcsány és a "kaméleon_politikus" Zázrivezc (Vona), a többiröl nem is beszélve nem sokat fog elérni...maximum tapasztalatot hogy vegyenek vissza az arcukbol és többé ne induljanak a választáoskon. Mindenkinek jobb lesz. Az országnak is és nekik is (mert nem égnek be)...csak jövöre :D

Vidéki 2013.02.27. 10:45:46

@Jani haverja:

Rá se ránts, csak szedd a vadkörtét és edd az albán kecskesajtot.

Az albán kecskesajttól jó nagyokat tudsz hazudni!

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 10:52:35

@Jani haverja:

"Jani haverja" Már régóta meg akartam kérdezni, melyiké? A Kóka janié vagy a Veres janié? :OO

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.02.27. 10:53:33

@Tomi from Space:

"Ezek után ha a Fidesz egyáltalán bejut a parlamentbe itt polgárháború lesz."

Semmi sem lesz. A kutya ugat, a karaván halad.
Ennyi.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.02.27. 10:56:18

Veszítette már el magyar képviselő a mandátumát úgy, hogy megvonták tőle?
Van olyan képviselő, aki a választókerületi pótlékból a választókerületét látogatja?

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 10:57:09

@Tomi from Space:

Hahahaha :DD Abbol a "bejutásbol" újabb 2/3 lesz!! Mi lesz ekkor? :O A ballibek felkötik magukat? :OO

A normális ember nem akad fenn ilyen faszságokon, mint hogy "miből vette Zs.M. a házát"

KIAFASZT ÉRDEKEL??!!

Ad Dio 2013.02.27. 10:57:27

@hot-spot:

Én csak a magam véleményéért vagyok közvetlenül felelős. Ezt kinyilvánítottam. A többi az "üdóga".

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 10:57:48

@Balibgeczyk: Na, már csak te hiányoztál ide.
Te is bérkommentelő vagy, de még annyi eszed sincs, mint a Vidéki nevű kollegádnak.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 10:58:47

@apanna: Ja, és a mentelmi jogát is fel fogják függeszteni???
Kötve hinném...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.27. 11:02:04

@Balibgeczyk: A vagyonnyilatkozat lényege az, hogy kiderüljön belőle, ha valaki a legális jövedelménél nagyobb arányban gazdagodik vagyis valamilyen illegális ügylete van, miközben képviselő.

Fletónak tudomásom szerint évente kb. 100 milliós jövedelme van a cégéből, ezért is tudta a miniszterelnöki fizetését eladományozni.
Zsiga Marcellnek a vagyonnyilatkozata szerint nem volt annyi legálisan szerzett pénze, amennyibe a háza került, ezért kellett a vizsgálat.

Amúgy ugye érzed, hogy mekkora öngól a népellenséghez hasonlítani azt, akit meg akarsz védeni? :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:02:34

@Balibgeczyk: Soros először ORBÁN VIKTORT és néhány másik fideszest pénzelt!!!!

Ezt ne felejtsük!!!

NYJetsTD 2013.02.27. 11:03:35

@apanna: "Ha Zsiga nem tudta volna kellően igazolni, ott ültek a ellenzéki képviselők, és ahogy ma az ellenzék viselkedik, perceken belül mindenki megtudta volna, ha Zsiga bűnös."

Te nekifutásból vagy ennyire hülye? Törvény tiltja, hogy az ott elhangzottakat ismertessék. Az ellenzéki képviselők egyike sem fogadta el az érveket. A körülményekről pedig ne is beszéljünk.
Ráadásul az ügynöktörvényt is szeretett mocsadékaid állítják meg újra és újra.

Milyen módszerrel szűrnek titeket, hogyan tudják ki a gerinctelen hányadék, akiből jó fideszes lehet?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:04:16

@Vidéki: Itt nem én hazudozok folyamatosan, hanem Orbán Viktor, és tőle lefelé MINDEGYIK fideszes. Te vagy a legalja. Ebben az ügyben ti hazudtok folyamatosan nem én.

Szelid sunmalac 2013.02.27. 11:05:31

@Balibgeczyk: Ugy latom itt a vege. Amikor mar duhodben es elkeseredesedben csak ennyit birsz konyogni, akkor nem erdemes tovabb probalkozni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:06:21

@Balibgeczyk: Egyik sem talált, mindegyiket ugyanúgy utálom, mint a komplett fideszes csürhét. Ha lenne igazság Magyarországon, egymás mellett lennének a rács mögött mindannyian.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:07:54

@Balibgeczyk: Ezek szerint te se adózol Magyarországon, merthogy nem érdekel, hogy miből vette a Hopptezsiga a házát. Mert ha adóznál, akkor érdekelne, hogy hova mennek az adóforintjaid.

Ádámka Auditore 2013.02.27. 11:08:43

@Jani haverja: Most is pozitívan csalódtam benned, mint általában. :D

NYJetsTD 2013.02.27. 11:09:20

@Balibgeczyk: Kiscica! Te minden blogra csak szopni jársz, miért nem tanulsz inkább tovább, legalább nem csak kávét főzhetnél valamelyik fideszes irodában.... Nem is értem, mi a jó narancséknak ebben a habonyi-kumin eligazítású retardált kommentelőhad fenntartásában... lassanként többet visznek, mint hoznak a konyhára...mert ha ezt önként, ingyen csinálják, nagyobb hülyék mint gondoltuk...

Ironfist 2013.02.27. 11:09:40

Na, itt ez a Balibgeczyk is, aki még csak azt sem tudja, hogy a ballib két L-betűvel írandó? :D Hány fideszes senki fog még ideokádni, hogy istenadta kis Zsigájukat mentegessék? :D

Vitéz László 2013.02.27. 11:10:00

amugy ennek örülök hogy van
a 2/3 szavazótábora kb 800-900 ezer embör
vannak a zsebnácik kb 200-300 ezer zombi

és a többi mind ballib...
hm... 9 millió ballib

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:10:48

@Balibgeczyk: Én hazudok??? Ta vagy hülye kisfiam. Orbán Viktor Angliában a Soros pénzén tanult!!! Olvass utána!!!

Ironfist 2013.02.27. 11:12:15

Ja, és le van tiltva ugyan, de a kommentekből szerintem nyilvánvaló, hogy Vidéki hasonlata Zsigáról, és Széchenyiről a trolltartó felfrissítését kellene jelentse! :)

clegane 2013.02.27. 11:13:44

@Vidéki: ha annyira ártatlan a Zsiga, miért nem nyilvánosak a jegyzőkönyvek? akkor mindenki láthatná hogy tényleg az, nem lenne cirkusz.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 11:13:51

@Vidéki:
Ahogy mondtad: "A racionális vitának vannak kritériumai.".
Vidéki 2013.02.27. 08:45:43

Ennek egyike például, hogy ha a feltett kérdésekre nem válaszolsz, azokat terelési céllal bemásolt panelekkel gondolod kipótolni, akkor a komment többi részét sem illik szóvá tenni. Te viszont mindig ebben az utóbbiban vagy a jobb...

...meg abban, hogy tátott szájjal rohangálj a faszerdőben :). Elemezzünk egy kicsit :). @Jani haverja: "inkriminált" kommentjében mindössze két kérdés volt, meg egy állítás. Kérdést hazugnak minősíteni még a te vitakultúrádat nézve is túl alacsony szintű lenne, ezért gondolom, hogy az állítás tartalmazott szerinted "hazugságot". Vagyis ez a mondat: "Gyakoroljál Vidéki, gyakoroljál, nem megy neked még jól ez a bérkommentelés.". Ebben ugye van egy tanács, duplázva, az megint nem lehet hazug. Maradt ez: "...nem megy neked még jól ez a bérkommentelés".
Tehát jól értem, hogy kikérted magadnak, hogy te igenis jól bérkommentelsz :DD?!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:15:52

@Ironfist: Nem vetted észre, hogy a fideszesek közül elenyésző % az, aki le tud írni legalább 3 szót egymásután helyesírási hiba nélkül?

Lassanként alapkövetelmény lesz ez fideszes körökben.

Ádámka Auditore 2013.02.27. 11:16:03

"A politikus zsákmányszerző vadállat..." - Na, ezen van a hangsúly. A vadállatot el kell tüntetni az életünkből végleg. Nekem mindegy, hogyan izoláljuk, csak izoláljuk örökre. Az egy dolog, hogy egyenesen nevetségesnek tartottam minden született bűnözőről szóló elméletet, de ezt az embertípust akkor is ki kell gyomlálni. Ha nekem egy pszichológus pár órás vizsgálat/beszélgetés után meg tudja mondani, hogy molesztálták-e a gyereket, akkor ne mondják, hogy ezt nem lehet kiszűrni. A XIX. századi Amerika rablólovagoknak nevezett vadkapitalistái, a magyar politikusok, a megalomán befektetési bankárok és a pénzügyi szektor egyéb hiénái...ugyanaz a kórkép. Nézhettek ismét hülyének, nem bánom. Nemhogy az országgyűlési képviselők választása előtt rostálnám ki az emberállatot, hanem még egy egyszerű családi vállalkozást sem bíznék ragadozóra. Ha rajtam múlna, egy ilyen vizsgálat még a cégeljárásnak is része volna. Amennyiben megbukik, még a szűkebb család és a közelebbi rokonság is kivizsgálásra kerülne, biztos ami biztos alapon. A gyereknek meg már kisiskolás korában szemléletesen be kell mutatni a rémtetteiket, (ehhez hasonló anyagokra gondolok: www.youtube.com/watch?v=l14WDZCnz-w) hagy legyenek érzékenyek a problémára a majdani egészségesebb társadalom tagjai.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 11:18:09

@Jani haverja: Hopp, ezt eddig még nem is olvastam, de hasonlóan gondolom magam is.

Airgüzü 2013.02.27. 11:18:21

Zsiga nem fog lemondani, mert egy nyálas, jellemtelen, önbecsülés nélküli, tenyérbemászó pofájú aljas pöcs. Meg mindenki, aki mosdatta a szerecsent! Közéleti szerepvállalásra, hivatalai (mert halmozza őket) betöltésére alkalmatlan, hiszen mind a feddhetetlenség, mind az alázat és szerénység ismeretlen fogalmak számára. Egy hitelét vesztett, maximálisan lejáratódott nagy tömegű haszontalan ballaszt az erkölcstelen, népét minden intézkedésével szemenköpő, hatalmi arroganciájában fuldokló álszent és a törvényeket lábbal tipró Fidesz nyakán. Zsigától megszabadulni, róla lemondani nem lenne tisztáldozat a pártnak, hiszen csak erőteljesen rombolja az imidzsét. De mégsem teszik, mert aki a nagy (maffia)család tagja, azt a Keresztapa megvédi. Siralmasak és szánalmasak!...

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 11:18:28

@NYJetsTD:

"Kiscica! Te minden blogra csak szopni jársz,"

Aki normális értékrendel rendelkezik az ugyis egyetért velem, maximum nem ír.

indapass90210 2013.02.27. 11:19:36

@Balibgeczyk: "A normális ember nem akad fenn ilyen faszságokon, mint hogy "miből vette Zs.M. a házát"

KIAFASZT ÉRDEKEL??!! "

Így-így, igazad van! Foglalkozzanak az emberek a saját dolgukkal! A gondolkodás zsidó furfang!

apanna 2013.02.27. 11:22:19

@clegane: Azért ,mert neki is vannak jogai. Te nyilvánossá tennéd a vagyonbevallásod? Mert a NAV is titkosan kezeli.....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:23:48

@Rufus78: Sajnos a logika azt mondja, hogy jobb előbb túlesni elkerülhetetlen dolgokon, mint később. Nagyon nem örülök neki, hogy ilyen következtetésekre kellett jutnom. Persze a következtetéseket azért volt nekem egyszerűbb levonni, mert olyan országban élek, ahol 1996-97-ben gyakorlatilag polgárháború volt. És azt is láttam, hogy azóta mi van itt.

clegane 2013.02.27. 11:25:53

@apanna: ha közszereplő, politikus lennék? akit korrupcióval vádolnak? és közben ártatlan vagyok? jóhogy nyilvánosságra hoznám, nem kérdés ez. miért, szerinted kérdés? szomorú.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:26:54

@apanna: Te nagyonhülye: NEM MUSZÁJ országgyűlési képviselőnek állnia!!! Akkor nem nyilvános a vagyonbevallása.

Ironfist 2013.02.27. 11:27:33

@Dövan:
"@Balibgeczyk: "A normális ember nem akad fenn ilyen faszságokon, mint hogy "miből vette Zs.M. a házát"

KIAFASZT ÉRDEKEL??!! "

Így-így, igazad van! Foglalkozzanak az emberek a saját dolgukkal! A gondolkodás zsidó furfang!"

Tovább megyek! A normális ember nem akad fenn ilyen faszságokon, mint hogy "miből vette az MSZP-s Boldvai László a házát. KIAFASZT ÉRDEKEL??!!

Ugye, kedves fideszbuzi nyomorék? :D

apanna 2013.02.27. 11:27:51

@Jani haverja: Nem pénzelt. Az alapítványán keresztül tanulhatott. Mint ahogy ez ma sincs másképp.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:27:54

@apanna: Ja, és neki TÖRVÉNY SZERINT ebből a szempontból NINCSENEK jogai! (Legalábbis olyan jogok, amiket te elképzelsz.)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:29:18

@apanna: Éppen úgy "pénzelte" az alapítványán keresztül Orbán Viktort Soros, mint a Bajnaiékat, vagy a szocikat. Ez a lényeg.

apanna 2013.02.27. 11:29:35

@lyken: Ha neked Zsiga vagyonnyilatkozata kecskeszar, akkor valóban nincs. De akkor magyarázd meg, miért kell ebből vihart generálni?

NYJetsTD 2013.02.27. 11:31:01

@Balibgeczyk: "normális értékrend"

: ))))) ez tőled különösen vicces...
ne erőlködj, már csak azok értenek veled egyet, akik szintén azonos értelmi szinten állnak, vagy kurvára jól megszedik magukat ebben a négy évben, lásd marcell....

apanna 2013.02.27. 11:31:46

@Jani haverja: Soros nem politikusokat támogat, hanem diákokat. S hogy ki lesz majd ezekből politikus ,azt sem ő határozza meg. Persze, lehet összeesküvéselméleteket gyártani, mert ha ezek nem lennének, nem pörögnének a posztok sem.
Az igazság pedig, ugye, odaát van.....

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 11:33:31

@apanna:

Egyetértek! Hajrá Fidesz-KDNP !

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 11:34:13

@Jani haverja:
Nem feltétlenül a polgárháború szükségességére gondoltam, hanem arra, hogy a Fidesznek megváltás lenne elveszteni a 2014-es választást, hogy utána 2018-tól tovább elmúltnégyévezhessenek.

A '96-97-es időszak nekem kiesett, akkor még alig fejeztem be a középiskolát :).

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:34:56

@apanna: Mert a vagyonnyilatkozatából vett adatokból kiindulva NEM VEHETTE VOLNA MEG A HÁZÁT? MERT NEM VOLT MIBŐL!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:37:53

@apanna:
1./ Orbán Viktor már akkor POLITIKUS volt, amikor a Soros pénzén tanulhatott.
2./ Azt, hogy szerinted Soros nem támogat politikusokat, hanem csak diákokat, azt szerintem ELSŐKÉNT @Balibgeczyk: párttársad erre a hivatkozott kommentjére is írjad le neki válaszul légyszi!!!

Ádámka Auditore 2013.02.27. 11:38:25

@Balibgeczyk: Megpróbálnád nekem legalább 30 darab kerek, egész mondatban a saját szavaiddal összefoglalni, hogy mivel tette könnyebbé a Fidesz-Kdnp az életemet és mivel lesz jobb nekem, ha ők hatalmon maradnak?

NYJetsTD 2013.02.27. 11:38:53

@apanna: könyörgöm hagyd már abba a baromságok írogatását...

"Soros nem politikusokat támogat, hanem diákokat."

Soros a szolidaritástól kezdve a charta77-ig, az amerikai demokratáktól a grúzokig folyamatosan támogatott politikusokat. Basszus, olvass már picit utána mielőtt égeted itt magad te szerencsétlen...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:39:20

@Balibgeczyk: Te meg olvasd el az előző kommentemet, aztán dönsétek már el ti két fideszes barom, hogy Soros támogat-e pártokat, politikusokat vagy nem :)

Szánalmasak vagytok nagyon :)

DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:43:46

@Rufus78: 96-97-ben itt (Albániában) gyakorlatilag polgárháború volt, sok-sok ok miatt, röviden csak annyi, hogy itt előtte még furmányosabban, és még gyorsabban loptak szét egy amúgy is eleve sokkal szegényebb országot. Aztán néhány politikust lelőttek itt abban az időben, a többi maradék meg megtanulta a játékszabályokat.

Persze ez a történet nem ilyen rövid, és nem is ilyen szép, de röviden összefoglalva ennyi történt itt abban az időben.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 11:44:33

@Rufus78: Ja, még azt elfelejtettem írni, hogy azóta van itt jó világ, és folyamatos fejlődés, meg rend.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 11:44:50

@apanna: Zsiga Marcell vagyonbevallásának bizony nyilvánosnak kell lennie, ezt hívják ugyanis vagyonnyilatkozatnak, amiből az egész "szarvihar" kinőtt...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.27. 11:45:09

De miért pont szegény idióta Zsigamercit kell bántani? Mert pont a házáig épült az önkormányzat utcája? A szomszédok vigyék fel a házát az utca végéig és akkor majd tovább fog épülni az az utca! ;) /egy nagyon '80-as évekbeli kabaré jelent alapján. Verebes István adta elő az apukájával/

Szelid sunmalac 2013.02.27. 11:46:40

@apanna: Generalni? Kerdezd meg a Zisgatol te idiota! O nem tud elszamolni a kozpenzekkel, tagad, a KDNP-s erkolccsoszok meg bujtatjak. De szerinted ez igy van rendjen...

ördöngös pepecselés 2013.02.27. 11:51:28

@Ádámka Auditore:
Na még neked válaszolok aztán mennem kell!

30 mondatot nem fogok irni, rövidebb leszek:

Egykulcsos ado: 16%-ot fizet mindenki, és SENKI nem jár rosszul, ugyanis létezik a BÉRKOMPENZÁCIÓ (amit a ballibek mindig figyelmen kivül hagynak), tehát SENKI nem kap kevesebbet mint 2010, 2011 elött.

10%-os rezsicsökkentés (ez évi kb. 40 ezer forintal megkönnyit minden családot és egyedülállót is.

Munkahelyvédelmi tv.

A minimálbér NETTÓJA is emelkedett, nemcsak a bruttó (ha nem hiszed, akkor nézd csak meg a bérkalkulátorban. 2010: netto minimálbér 61 ezer forint, 2014: 64 ezer forint. bár szerényen, de NŐTT a minimálbér NETTÓJA is!!

Munkanélküliség csökkent (eurostat+ksh adatok)
Államadosság csökkent (eurostat + ksh adatok)

13. havi nyugdíj

2012-ben közel 100000 ezer rászorulo üdülhetett a II. Orbán kormány jovoltábol.

Földtörvény: NINCS külföldi susmus!

"Minden gyerek lakjon jol alapitvány"

Nyugdíjmegvédés. AKI AZT HISZI, HOGY A MANYUPBÓL BÁRMIT IS KAPOTT VOLNA AZ HÜLYE!! Európában mindenhol leszámoltak a manyupokkal.

Új mentőautók, több rendőr, jelentösen nött a közbiztonság!!

És még sorolhatnám....!!

Amugy meg:

jobbanteljesit.magyarorszag.hu/

Innen is vettem ki pontokat és saját magamtol is irtam most...

Hazugságok nélkül nem fog menni a cáfolás előre szólok!!

Na léptem is innen most...

apanna 2013.02.27. 11:53:42

@Rufus78: Leszarom Zsigát és a vagyonnyilatkozatát is. Épp azért, mert ez ugyan olyan ellenzéki hülyeség, mint annak idején Gyurcsány elleni, az akkori ellenzék részéről. Vihar a biliben.
A nagy pénzek nem így mozognak, mint valaki volt olyan kedves levezetni az OFFSHORE pénzek útvonalát. És gondolom, ha Zsiga is offsore lovag lenne, nem tenné ki magát egy 40 milkás házvásárlásnak, amire nem adott első körben magyarázatot, de a másodikban sikerült neki. Amire kiakadtak az ellenzéki képviselők, tudva, hogy titkos az adat, és lehet szájattépni, hogy nem értenek vele egyet, hisz úgysem fog kiderülni az igazság, épp a titkossága miatt.

Hogy miért titkos? Azért mert kellően megválaszolta: A szülei adták a fele pénzt, a másik felét pedig ő aés a neje rakták a házba.......

Jelentsd fel........

apanna 2013.02.27. 11:54:57

@Jani haverja: "Leszarom Zsigát és a vagyonnyilatkozatát is. Épp azért, mert ez ugyan olyan ellenzéki hülyeség, mint annak idején Gyurcsány elleni, az akkori ellenzék részéről. Vihar a biliben.
A nagy pénzek nem így mozognak, mint valaki volt olyan kedves levezetni az OFFSHORE pénzek útvonalát. És gondolom, ha Zsiga is offsore lovag lenne, nem tenné ki magát egy 40 milkás házvásárlásnak, amire nem adott első körben magyarázatot, de a másodikban sikerült neki. Amire kiakadtak az ellenzéki képviselők, tudva, hogy titkos az adat, és lehet szájattépni, hogy nem értenek vele egyet, hisz úgysem fog kiderülni az igazság, épp a titkossága miatt.

Hogy miért titkos? Azért mert kellően megválaszolta: A szülei adták a fele pénzt, a másik felét pedig ő aés a neje rakták a házba.......

Jelentsd fel........ "

lavór 2013.02.27. 11:55:48

Tessék örülni! Minden rendben van, nem történt semmi különös. Említésre méltó meg egyáltalán. Az ország vezetői jó példával járnak elöl. Egyébként is megválasztották őket. Mindet.

apanna 2013.02.27. 11:56:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: " Kerdezd meg a Zisgatol te idiota! "-Ne szégyenítsd meg a szüleidet, valszeg ők nem így szocializáltak, és nem azt akarták, hogy ott gyűlölködj!

apanna 2013.02.27. 11:58:22

@Rufus78: Gyurcsány ott a 100 leggazdagabb között, mégis a vagyonnyilatkozatában csak az az évi 80 akárhány millió van ,amit minden évben felél.
Azt miért nem kaptátok fel. Van egy gyanúm......

Ádámka Auditore 2013.02.27. 11:58:26

@Jani haverja: Itt is ez kell hozzá. Az erőszakos, megalomán állat másból nem ért és nem tanul.

lyken 2013.02.27. 11:58:38

@apanna: A vagyonnyilatkozatok célja az volt, hogy láthatóvá váljon a képviselők anyagi helyzete. A bevezetés azért született, mert sokan láthatatlan forrásokból gyarapodtak igen sebesen. A vezérelv az volt, hogy a nem látható bevételi források vagy lehetséges kenőpénzek, vagy adózatlan illegális források. Na ezért kéne nyilvánosnak lennie ezeknek az adatoknak.
Egyébként szépen kikerülted a válaszadást. Sőt, arra se reagáltál, hogy a rendőrség egyértelműen törvénytelenül nem vizsgált egy törvénysértést. Bántóan motoszkál az emberben, hogy nem a szar volt büdös, hanem az, hogy a gazdi haverja után kéne nyomozni.

NYJetsTD 2013.02.27. 12:01:56

@Balibgeczyk: Bedobsz tíz-húsz hazugságot és csúsztatást, azután lécelsz? Ezt tanította neked kumin bácsi?

Csak egyből hármat:

13. havi nyugdíj- : ) hol is van, miből lesz?
Államadosság csökkent - : ) hol, Kambodzsában?
Egykulcsos ado: 16%-ot fizet mindenki, és SENKI nem jár rosszul, - : ) te vagy a nap hülyéje, de legalább nem is titkolod...

engem gyíkká változtatott 2013.02.27. 12:02:57

Jaj de jó, tisztázta magát, megnyugodtam.

Nyilván azért titkos, hogy mennyiért vette aházat, mert nem került többe 40 milliónál.
Nyilván azért titkos, hogy miből volt rá pénze és a feleségének, mert nem lopta, nem csúszópénzből, nem korrupt visszaosztásból származott.

Nyilván nem azért nem vizsgálja az ügyet a NAV és az ügyészség, mert pártvezérelt.
Nyilván nem azért mentették meg a párttársak, mert ők is benne vannak.

Mindenki megnyugodhat.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 12:07:49

@apanna:
Jajjaj, megy ám a logikai bukfenc! Mindjárt kijön, hogy az egész titkosítás az ellenzéki képviselők összeesküvésének eredménye, hogy a titkosított adatok miatt szabadon téphessék a szájukat :)!

Mert Gyurcsány a 80 millióból tudna venni egy 40 milliós házat, azért :). Ja, meg azért, mert pontosan lehet tudni a cégeit, a részesedéseit...

Ádámka Auditore 2013.02.27. 12:10:28

@Balibgeczyk: 16% + az államadósság csökkent. Ez aztán a pengeéles logika. :D

A GDP arányos államadósságunk nem csökkent. Maradt ugyanúgy 79%-on. Innentől nem foglalkozok veled. Valóban a KSH és az Eurostat adatait kellett volna nézni, nem a Fideszét, akkor nem mondtál volna ilyen marhaságot. Másrészt arra kértelek, hogy a saját szavaiddal és lehetőleg keres, egész, értelmes mondatokban fogalmazd meg az érveidet, ne pedig odavetett szavakkal és tőmondatokkal. De még csak a saját szavaiddal kritérium sem teljesült, mivel másoltál egy kormányzati propagandaoldalról.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 12:10:34

@apanna:
1./ Miért másolgatsz te is, mint a Vidéki. Nem lehetett volna mindkettőnknek címezni a kommentedet???
2./ Zsiga Marcell még ahhoz is hülye, vagy ahhoz is pofátlan hogy offshorozzon, ő nyíltan csinálja. Mi is lenne a vesztenivalója? Bebizonyosodott, hogy semmi. Zuschlag is így gondolkodott, de a szocikban volt egy porszemnyi gerincmaradék, és nem húzták ki az általa megásott szarosgödörből.
3./ Ez különösen tetszett: "Hogy miért titkos? Azért mert kellően megválaszolta: A szülei adták a fele pénzt, a másik felét pedig ő aés a neje rakták a házba......." Szóval akkor mégsem lenne titkos??? DE, TITKOS, zárt ülés volt, és titkosították..

engem gyíkká változtatott 2013.02.27. 12:11:39

Amióta a szocik loptak, azóta a fideszeseknek is szabad, ez az alibijük, ezzel igazolják a lopást.
"Mer'a szocik is."
"Elegünk volt abból, hogy lopnak, ezért most mi lopunk."

Szelid sunmalac 2013.02.27. 12:20:17

@apanna: Edes dragam! A szuleim arra tanitottak, hogy legyek erkolcsos es az belulrol fakadjon! Legyen igazsageretem es az belulrol fakadjon! En, kerlek alassan, 15 masodperc alatt eloveszek egy tablazatot banki kivonatokkal evtizedre visszamenoleg mindegy egyes forintrol, amit elkoltottem es el tudok szamolni vele! Mindig bejelentve dolgoztam es mindig minden adot befizettem. Soha az allamtol nem kaptam semmit, es minden torvenynek megfelelek. A legkevesebb, hogy az altalunk meg valasztott - mint a neve is mutatja - minket kepviselo emberek ugyanezen torvenyeknek es erkolcsi tartasnak eleget tegyenek. TE ezt nem tartod fontosnak, csak egy gerjesztett semmi kis provokacionak. NEKED ezek nem fontosak, mikozben te is, mint a buzerans kis fideszesek es kdnpsek ENGEM probalnak ketsegbe vonni. Elarulom neked, hogy fenyevekkel vagyok elszamoltathatobb es kikezdhetetlenek, mint barmelyikuk, pedig ennek forditva kene lennie. Na most kerdezd meg te szerencsetlen, hogy melyikunk szuloje buszkebb. En az eletem es velemenyebb barki elott, barmikor fel merem vallalni es hiszem, hogy EZ jelenti az igazi szabadsagot! Te hogy vagy ezzel?

kewcheg 2013.02.27. 12:35:22

Nem lopott, apjáék adták.Polgimesterség nélkül is ugyanígy tudna élni, mert apja eltartaná, mert tehetős.Egyedül az utca leaszfaltozását nem tudta volna elérni,mert azt senkinek nem csinálják meg,ha kaszába dől a főtéren, akkor se.Ez igaz, hogy csücskös.De.Ő maga ígérte meg Tapolcára az összes útfejúlítást.Azért hogy ne csak ő kapjon.Szerintem várjuk meg, hogy megvalósulnak-e ezek?Azért lett politikus, mert fidelitas tag volt, Szíjgyártó megkedvelte, mert ugyanolyan magas,derék ember....

sjános 2013.02.27. 12:36:41

Hmm....ritka este hogy egyet kell értsek a Magyar Nemzettel!
Tényleg mi a picsának van a vagyonnyilatkozat....ha nincs jogi következménye!
De én tovább mennék!
Ekkora parlament sem kell.....max 100-120fő!
A fizetés?? Legyen akár 3.000.000FT...de amíg nincs teljesítmény....vagyis +1-2-10% GDP növekedés....addig diplomás minimálbér!
Vonat és busz bérlet! Mobil Xezer forint kerettel, egy laptop...és egy kollégiumi felszereltségű képviselő ház, ha nem tud haza menni a hosszú nap után!
Dolgozzatok ba.meg!!
Előbb teljesítmény...aztán aratás!
A kutyát nem érdekelné milyen házban lakik, ha az ország halad!
Ugyanezt Önkormányzatoknál...más célszámokhoz kötve!
Mi a picsának ekkora állami apparátus??? Egy ilyen kis országban! 6-8 megye-kistérség elég lenne! Stb...
Tele vagyunk adóforintokból élő, lébecoló, ingyenélőkkel!

bgp 2013.02.27. 12:39:33

@engem gyíkká változtatott: Azért a szocik ideje alatt legalább volt valami minimális lebukási veszély. Cuslág pl. tipikus fidesztempóban tolta (nem csak lopott, de a pofája is megvolt hozzá), bele is bukott. Ott rontotta el, hogy nem a fideszbe lépett bele.

dr yetee 69 2013.02.27. 12:45:41

@Balibgeczyk: Még te hiányoztál,jobbergec!

indapass90210 2013.02.27. 12:48:30

@Ironfist: ezek mind ilyen jóravaló, takarékos emberek. Nyilván olyat kell megtenni miniszternek is, aki 200.000-ből több százmilliót össze tud rakni.

Ironfist 2013.02.27. 12:53:25

@Dövan:
Ha valaki képes erre, akkor jelentkezzen nálam a pénz felével, aztán mehet! :D

dr yetee 69 2013.02.27. 12:55:21

@kewcheg: Ezt már ismerjük:"ne mi kapjuk a legtöbbet"

rezvez 2013.02.27. 12:57:25

@bgp: "Cuslág pl. tipikus fidesztempóban tolta (nem csak lopott, de a pofája is megvolt hozzá), bele is bukott. Ott rontotta el, hogy nem a fideszbe lépett bele."
Akkortól láttam a leáldozását, amikor a Terrorháza előtt zsidókról poénkodott. Ha nem tette volna, talán ma is szabadlábon lenne, akárhogy is" kezeli" a pénzt.

dr yetee 69 2013.02.27. 12:58:15

@apanna: A Polt féle ügyészségen?Vicces gyerek vagy!

belekotty 2013.02.27. 13:02:58

@Vidéki: "A lakóingatlannal rendelkezők ott a vagyonosabb réteghez tartoznak és indokolt lehet vagyonadót kivetni rájuk." - Aha. És ezt szerinted kivel fogják megfizettetni? Csak nem azokkal akiknek kiadják a lakást?

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:06:09

"Édesapjától kapott egy több millió forintos támogatást."

Ez a lényeg.

"Ezt nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában."

Kellett volna?

Ironfist 2013.02.27. 13:10:14

@Mészáros Laci:
"Ez a lényeg."

Ez nem lényeg, hanem hazugság.

"Kellett volna?"

Igen

Bee-zony 2013.02.27. 13:16:37

@Mészáros Laci: Kellett volna. A tőle kapott pénz szerinted nem vagyon?
Bűnöző-mosdatók, menjetek már a 3,14csába, de legalább 5% alá.

Bee-zony 2013.02.27. 13:18:14

Zsiga a Fidesz-KDNP bűnszövetkezet kölyke, tehát megvédik, mert a többiek is ugyanolyanok.

Játsszunk el a gondolattal, hogy a Fidesz élén a pocakos focista nem félrenéz, hanem egy szent életű ember, aki le akarja váltani a lopcsencsór Zsigát. Mi történik akkor? Ugyanaz, mint a Lop-Stop-os Medgyessy esetében, szembeszáll vele a párttársi többség, és megpuccsolják, őt váltják le. A képviselők többsége azért van ott, mert lopni akar, és aki meg akarja akadályozni őket a lopásban, az leváltják. Bűnöző csoportnak bűnöző kapitány kell, nem szentéletű. Aki nem korrumpálható, tehát nem olyan, mint ők, azt kigolyózzák, a korruptakat, tolvajokat pedig megvédik.
Akinek van szeme, láthatja, hogy milyen kormánya, és parlamenti többsége van Magyarországnak. A vörös tolvajok után a narancsvörös tolvaj banda van soron, és mindezt szavazói többségi támogatással. A szavazók egy részét átverték, a másik része pedig valóban ezt akarja.
Fülkeforradalom... Az van, ami 2006-ban is volt, aljasok a Parlamentben, és ostobák az utcán.
Magyarországon sokkal gyorsabb a társadalmi-gazdasági hanyatlás, mint a fejekben a változás, úgyhogy lesz még ennél lejjebb is, lesz még nagyobb katasztrófa is.
Annyira lassú a változás a fejekben, hogy a papírforma az, hogy a Fidesz-KDNP 2014-ben is megnyeri a választást, még ha nem is 2/3-dal.
Miért így van ez, és nem másként?
Azért nem másként van, mert hol van Magyarországon az a többségi erő, amelyik ki tudja takarítani Augiáasz politikusbűnözős, zsidóbűnözős, cigánybűnözős, átlagmagyarbűnözős istállóját?
Ilyen többség erő jelenleg nincs Magyarországon. Kisebbség pedig nem nyer választást.
A vörösök és a narancsvörösök között csak árnyalatnyi különbség van, kormányon mindegyik lopáspárti, ellenzékben pedig azért nem az, mert akkor nem ők vannak a húsosfazék mellett, hogy lopni tudjanak belőle. A Jobbik sok mindenben valódi ellenzék, de a korrupciót és lopást illetően speciel nem, úgyhogy a lopás és korrupció jelenleg Magyarországon pártfüggetlen.
Jelenleg egyetlenegy valóban erkölcsös parlamenti párt sincs Magyarországon. Még ha igény lenne is rá, nincs kikből. Ennyire kontraszelektált roncstársadalom ez.
Ez a jelenlegi helyzet, ebből lehet gazdálkodni.
Amikor a jelenlegi pártok összeálltak, egyiknél sem volt komoly szempont az erkölcsi szint, hanem ideológiák, politikai célok és érdekek, és sógor-koma-haverság alapján épültek fel.
Hogy legyen egy erkölcsös párt, ahhoz az első pillanattól kezdve elsőrendű szempontnak és elvárásnak kell lennie az erkölcsnek – és kik és hányan felelnek meg az ehhez szükséges elvárásoknak? Kevesen. Meg lehet próbálni magas erkölcsi és szellemi elvárású és -szintű pártot összehozni, ahol nem ülepszik le a mérce; ez jó társadalmi tükör, viszont az ilyen, rendpárti párt szembe megy a korrupt és kriminális többséggel, annyira, hogy az egész, judeonácik által irányított hanyatló és rothadó Nyugattal, és rövid távon persze hogy nem fog választást nyerni, ellensége viszont lesz bőven, kb. mint az első keresztényeknek.
Nincs benne vagyonszerzés, viszont sok az ellenség – ilyet csak hitből lehet felvállalni.
Miért csinálom? Azért, mert hiszek benne, hogy társadalmilag ez a helyes, és vagyok olyan altruista, hogy ne egyéni és csoport-önzésben gondolkodjak, hanem az össztársadalmi optimumban.
A kisebbségben levés oka Magyarországon is a többségi önző gén, és az állati szintű, ragadozó-gondolkodás és cselekvés.

Cion bölcsei:
„Meg kell állapítani, hogy több az olyan ember, akinek rosszak az ösztönei, mint az olyan, akinek jók az ösztönei. Ezért a tömegek kormányzásában a legjobb eredményeket erőszak alkalmazásával és terrorizálással érik el, nem pedig akadémikus érveléssel (Lásd pl. Észak-Korea, teljesen kormányzott tömegek). Minden ember hatalomra tör, mindenki szeretne diktátor lenni, hacsak módjában lenne, és valóban kevés az olyan ember, aki nem lenne hajlandó az összesség jólétét saját előnye érdekében feláldozni. Mi tartotta kordában az embereknek nevezett ragadozókat? Mi szolgált eddig vezetésükre?

A társadalom kialakulásának kezdetén brutális és vak erőszaknak voltak alávetve, később pedig a törvénynek, mely ugyanaz az erő, csak álcázott formában. Levonom a következtetést, hogy a természet törvényénél fogva a jog az erőben rejlik.”

Demokráciában az erő és a többség között ki lehet tenni az egyenlőségjelet... és jelenleg az egész Nyugat a ragadozó állati szintű judeonáci elvek és érdekek alapján működik politikailag, azért hanyatlik és rothad, és ezért jön fel a Távol-Kelet, mert ott eleve a vallások is emberségesebbek, jobban tisztelik az életet, és kevesebb igazságtalanságot visznek bele, és tűrnek meg a rendszerükben. Aztán persze hogy már megnyerték a népesedési versenyt, és megnyerik a gazdaságit is, és ez így van jól, mert a judeonáci rendszer minden rendszerek legrothadtabbika, és az a jó, ha végleg eltűnik, megszűnik, és ez így lesz.

kifordított nagyanyó 2013.02.27. 13:21:08

Látom küldtek azért néhány droidot.

kewcheg 2013.02.27. 13:29:56

szerintem bízzuk Istenre az ítélkezést.....

sommaire 2013.02.27. 13:31:41

@Mészáros Laci: Te es az osszes tobbi. Mondjatok, nektek tenyleg rendben van az, ha valaki a ti penzetekbol (ado, kozpenz) el es azzal nem szamol el tisztesseggel? Titeket siman ki lehet rabolni akar, es ti nem tiltakoztok - felteve, hogy ezt egy onmagat jobbos/NER-es/istenhivo/nepnemzeti-kent feltunteto figura teszi?
Itt most ez tortenik ugyanis. Es ti veditek, sot szurkoltok neki.
Valami nagyon nincsen rendben veletek.

apanna 2013.02.27. 13:32:23

@csárli hárper: HA neked ez örömöt okoz....
Csak ne szaporodj.

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:32:39

@Ironfist:

Zsiga Marcell papájának saját cége van (Borsodi Agroker Zrt), nem hiszem, hogy gondot okozott volna neki megvenni ezt a házat akár kétszer is.

Nem tudom, hogy a vagyonnyilatkozati szabályok szerint egy ilyen pénzjuttatást hogyan kell szerepeltetni, ha Zsiga ezt elmulasztotta, vágják le a kezét vagy nem tudom mi az aktuális saría.

Airgüzü 2013.02.27. 13:33:57

@Balibgeczyk: Na, ennyi baromság mellett sem lehet elmenni! Ezek mind látszatintézkedések, amelyek alig javítanak valamit a helyzetünkön (csókosok, klientúra persze kivétel), viszont sokat rontanak! Pl. az egykulcsos adó a szegényeket elszegényíti, a gazdagokat meg gazdagítja. Ez jó így? A rezsicsökkentés meg választás előtti osztogatás. Mert meg kellene kérni mindennek az árát, de ehhez emberi bérek és munka kellenének. Most nincs több időm, de minden pontod meg tudnám cáfolni!

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:35:07

@Bee-zony:

"Kellett volna. "

Lehet, nem ismerem ezeket a szabályokat, átfutottam pár vagyonnyilatkozatot, szerintem az egész vagyonbevallósdi egy komolytalan fügefalevél.

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:36:41

@apanna:

"A szülei adták a fele pénzt"

Azért én megnézném szívesen a papa részvénytársaságának legutóbbi éves beszámolóját.

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:37:23

@apanna:

van erre gonb, "szűrés" felirattal, nekem működik.

apanna 2013.02.27. 13:38:23

@sommaire: "Mondjatok, nektek tenyleg rendben van az, ha valaki a ti penzetekbol (ado, kozpenz) el es azzal nem szamol el tisztesseggel?"
Tehát nem számolt el tisztességesen Zsiga, a közpénzekkel? Te honnan tudod?

cönde 2013.02.27. 13:38:41

Én is már régóta töröm rajta a fejem, hogyan tudnék csak 3 olyan dolgot említeni, amit ezek az idióták megjavítottak ebben az országban, nem elcsesztek. Hónapok óta nem megy a megoldás. Mer amúgy jó ötleteik voltak (nagyon kevés) de mivel azokat is szarul kivitelezték, így ezek nem számítanak. Oké, hogy az én életem a 16 %-ossal javult, de nem igazán tudom sikernek megélni, amikor tudom, látom, hogy az országnak mit jelentett ez, illetve amikor a családtagjaim nyomorognak miatta. Így már az én örömöm sem akkora. Játszunk már egy olyat, hogy egy egy "jobbnak" ítélt döntésüket leírjátok, hogy a végtelen számú balfaszságot árnyalhassuk végre. Hátha más okosabb, jobban emlékszik az ámokfutásukból valami maradandóra is.

Szelid sunmalac 2013.02.27. 13:39:44

@Mészáros Laci: Te figyu! Egyreszt akkor is fel kell tuntetni! Masreszt miert nem ezt mondta mar elsore is? Tan szegyellte? Nem hiszem! Hanem mert nem ez tortent. Hiatkozott a felesegere helyette. Harmadreszt, miert nem nyilvanos, ha valoban ezel vedekezett? Ezt most TE feltetelezed, de mivel nem nyilvanos, ezert a valosagot te sem tudod. Miert? Negyedreszt pedig: Miert hozta a bizottsagi elnok elobbre a vizsgalatot egy hettel, amikor tobbsegben voltak a fideszesek? Miert nem a kitozott idopontban volt, amikor egyenlo szamban lettek volna az ellenzeki es kormanyparti bizottsagi tagok? Miert csak a fideszesek hagytak jova a dontest es egyetlen ellenzeki sem?

Te tenyleg vak vagy, vagy ennyire hulye, vagy neked is fizetnek erte?

Vitéz László 2013.02.27. 13:41:48

@cönde: a dohányzás tilalma elvileg jó...

gyakorlatilag az se

az egykulcsos is jó lenne... egy jól működő országban...

Vitéz László 2013.02.27. 13:42:27

mijjen rohat hitvány emberek ezek ! nem is emberek

minden politikus bűnöző !

index.hu/belfold/2013/02/27/garazdasagert_iteltek_el_orban_tanacsadojat/

Ironfist 2013.02.27. 13:44:26

@Mészáros Laci:
"Zsiga Marcell papájának saját cége van (Borsodi Agroker Zrt), nem hiszem, hogy gondot okozott volna neki megvenni ezt a házat akár kétszer is."

Tényleg? Akkor miért nem vallotta be? Miért csak most, harmadik rákérdezésre jutott eszébe ilyet mondani?

"Lehet, nem ismerem ezeket a szabályokat, átfutottam pár vagyonnyilatkozatot, szerintem az egész vagyonbevallósdi egy komolytalan fügefalevél."

Ha meg bevallottan nincs róla fogalmad, akkor miért osztod az észt a témában? Fogadd el azok állítását, akik szerint igen, be kellett volna vallania! És nem tette se először, se másodszor, úgyhogy akinek van agya, az tudja, hogy nem onnan van.

@apanna:
" Tehát nem számolt el tisztességesen Zsiga, a közpénzekkel? Te honnan tudod?"

Tehát szerinted mindennel pontosan elszámolt? Honnan volt akkor pénze a házra?

@kewcheg:
"szerintem bízzuk Istenre az ítélkezést....."

Miért nem inkább Gandalfra? Vagy legyen inkább Darth Vader! :D

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:45:36

"Egyreszt akkor is fel kell tuntetni!"
- lehet, nem ismerem a szabályokat.

"Masreszt miert nem ezt mondta mar elsore is?"
- tököm tudja.

"Nem hiszem! Hanem mert nem ez tortent."
- ez feltételezés, amit érdemes alátámasztani.

"Ezt most TE feltetelezed"
- mivel a papája elég vagyonos embernek tűnik, azért hihetőbb feltevés, mint ... mi is?

"mivel nem nyilvanos, ezert a valosagot te sem tudod."
- ezért aztán nagy nyilvánosság előtt visszafogottabban gyanúsítgatok.

"Miert nem a kitozott idopontban volt, amikor egyenlo szamban lettek volna az ellenzeki es kormanyparti bizottsagi tagok?"
- az eredményt ez nem befolyásolja, mert az eljárás megindításához többség kell, az 50% kevés.

"Miert csak a fideszesek hagytak jova a dontest es egyetlen ellenzeki sem? "
- olvasd vissza a saját hozzászólásodat, szerintem benne van a válasz.

"Te tenyleg vak vagy, vagy ennyire hulye, vagy neked is fizetnek erte?"
- konkrétan mi az, amit nem látok, vagy nem veszek észre?

sommaire 2013.02.27. 13:47:16

@apanna: En nem tudom termeszetesen. Ugyanugy, ahogy te se tudod, hogy elszamolt.

Amit viszont tudok, az az, hogy parlamenti vizsgalobizottsag ele kerult az ugy. Vajon miert? Kommunista armanykodas?

Azt is tudom, hogy mind a mai napig nem tisztazodtak a pontos adatok.

Sot azt is tudom, hogy hogyan kell kinezzen egy vagyonbevallas.

Azt is tudom, hogy hogyan mukodott ez a mocsok aljas maffiavilag hosszu evtizedekig - es azt is, hogy pontosan ezt akartuk megszuntetni.

Amit nem tudok, az az, hogy ez a mai atnevezett mocsok aljas maffiavilag hova vezet?

Es hogy miert nem ertitek meg ti mind, hogy ebbol ti mind csak veszteskent tudtok kijonni?

Zsiga Marcellel ellentetben.

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:48:08

@Ironfist:

"Akkor miért nem vallotta be?"
- ez egy jó kérdés, ezt kell feltenni Zsigának.

"Fogadd el azok állítását, akik szerint igen, be kellett volna vallania!"
- lehet, hogy be kellett volna vallania. tényleg. rámutatnál az erre vonatkozó paragrafusra?

"És nem tette se először, se másodszor,"
- ez volt az első bizottsági meghallgatás, eddig csak sajtómunkások kérdezgették. ez persze nem mentség, de nem is bizonyíték semmire.

Mészáros Laci 2013.02.27. 13:53:17

@Ironfist:

Na megnéztem a pékviselők jogállásáról szóló törvényt (2012. évi 36. törvény, 89. paragrafus).
a józan ész szerint nyilván be kellett volna vallania, hiszen vagyongyarapodása származik belőle, amivel el kell számolnia – de a törvény szövegében itt konkrétan lyuk tátong. Ha nincs szerződés a pénzről (és apa-fia között miért lenne), akkor nem kell feltüntetni.

Vombatus Ursinus 2013.02.27. 13:54:46

@Mészáros Laci: "- az eredményt ez nem befolyásolja, mert az eljárás megindításához többség kell, az 50% kevés."

A bizottság döntését befolyásolta. Nem hiszem, hogy nem érted.

Vombatus Ursinus 2013.02.27. 13:57:45

@Mészáros Laci: "- ez volt az első bizottsági meghallgatás," Semmiféle meghallgatás nem volt, el se ment.

mzs 2013.02.27. 14:03:20

Miskolcon lakom pár éve, de egyébként dunántúli vagyok, és az is maradok.
A párom ismeri még az általánosból és a középiskolából Zsiga Marcit, azt mondta, mindenki fogyatékosnak hitte, éveken keresztül.
Idióta barom, tenyérbemászó képű szarcsimbók az egész faszi.
Ennyi.

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:03:31

@Vombatus Ursinus:

a bizottság egyszerű többséggel tehet javaslatot az országgyűlésnek arra, hogy fej vagy írás, de az ogy a javaslattól függetlenül határoz. ha minden tag ott van, akkor sem garantált az egyszerű többség, a polarizáltság miatt (minden kormánypárti képviselő zsiga mellett, minden ellenzéki zsiga ellen szavaz, a tényektől függetlenül).

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:05:47

@Vombatus Ursinus:

tökmindegy, hogy ott volt vagy sem, a 2012/36 tv 92. paragrafus szerint inkább csak iratokat vizsgálnak. ez nem bíróság, hanem ogy képviselőkből álló bizottság, 70-es IQ fölött bárki lehet képviselő, és jelenleg ezt sokan ki is használják.

Vombatus Ursinus 2013.02.27. 14:06:12

@Mészáros Laci: "a bizottság egyszerű többséggel tehet javaslatot az országgyűlésnek arra, hogy fej vagy írás,"

Mint, ahogy meg is tették, csak ehhez egy nappal előre kellett hozni a bizottsági ülést (mindenféle indok nélkül), mert különben nem lett volna meg az egyszerű többség.

leonito77 2013.02.27. 14:07:32

Úgy látom a trollok váltogatják egymást. Minek válaszolni nekik? Csak provokálnak. Ne etesd a trollt. Amúgy Orwell elég okos ember volt...

sommaire 2013.02.27. 14:07:41

@Mészáros Laci: Azt kerdezted, hogy "miert, kellett volna?" - marminthogy feltuntetnie a vagyonbevallasaban ezt a haz-ugyet.

Miert, szerinted nem?

Es ha mar napok ota folyamatosan errol hallunk: vajon mi akadalyozza Zsiga Marcellt, hogy eloszlasson minden ketelyt, rabizonyitsa a gyanakvokra es az ot vadolokra, hogy tevedtek?

Ha tiszta az ugy - megtehetne, sot erdeke lenne megtenni.

Termeszetesen mindezt a mindannyiunkra vontakozo jatekszabalyok szerint: vagyis az, hogy "talaltam/nyertem a penzt" vagy "ajandekba kaptam" az nem elfogadhato. Nem nekem nem elfogadhato, hanem az adohivatalnak. A torvenyek szerint nem elfogadhato.

De Zsiga Marcell ezt - eddig - nem tette meg, es az o korei - eddig - nem ereztek ezt minimum kotelesseguknek.

Szerinted ez nem rettenetes gaz????

Vombatus Ursinus 2013.02.27. 14:08:10

@Mészáros Laci: "Na megnéztem a pékviselők jogállásáról szóló törvényt (2012. évi 36. törvény, 89. paragrafus)."

Semmi köze a vagyonnyilatkozat-tételhez....

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:09:00

@Vombatus Ursinus:

nem-nem, félreérthetően fogalmaztam, egyszerű többséggel tehetnek javaslatot arra, hogy függesszék fel a képviselő mandátumát. ha nincs meg az egyszerű többség (és paritásos bizottságnál aligha lett volna meg), akkor hiába van ott minden ellenzéki képviselő.

értem én, hogy minden bokor mögött összeesküvés lapul, de ez elég vérszegény. a bizottsági üléseket össze-vissza tologatják, simán lehet, hogy két tagnak szülői értekezletre kellett mennie, vagy sielésre indultak, vagy akármi.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:09:15

@kewcheg: Ha az apjáék adták a lóvét a házára, akkor miért nem ezzel kezdte a magyarázkodást?
Ja, hogy a törvények szerint az ajándékozást cxsaládon belül is egy bizonyos összeg felett be kell jelenteni a NAV-nak??? Hát akkor egyből megvan a magyarázat arra, hogy így is törvényt sértett, ezzel a magyarázatával is, valószínűleg ezért titkosították a bizottsági ülést.

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:10:35

@Vombatus Ursinus:

"Semmi köze a vagyonnyilatkozat-tételhez.... "

akkor egyikőnk súlyosan diszlexiás, és nem én vagyok az.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:13:41

@Mészáros Laci: De ekkora összegű ajándékot a magyar törcények alapján be kellett volna jelenteni a NAV-nak. Szóval a Hopptezsiga igy is - úgy is törvényt sértett, csak a párttársai elsikálták.

Ez az igazság.

apanna 2013.02.27. 14:15:39

@sommaire: Nyilván a törvények szerint jártak el, azért volt vizsgáló bizottság. Ott bemutatta a dokumentumokat, amit elfogadtak.
Utána felesleges az MSZP nek viharozni a biliben, mert egyértelmű, hogy direkt hintették el annak magvait, hogy a képviselő csalt.
Én elfogadtam, hogy tisztázta magát.
Ha te nem tudod, akkor még mindig jogorvoslatot vehetsz: Jelentsd fel. Nyilván, vannak erre bizonyítékaid, és nem szubjektív ennek megítélése sem.

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:15:58

@sommaire:

"Miert, szerinted nem?"
- De, szerintem igen. A józan ész szerint is. A törvény szerint nem (2012/36, 89.par).

"Es ha mar napok ota folyamatosan errol hallunk: vajon mi akadalyozza Zsiga Marcellt, hogy eloszlasson minden ketelyt, rabizonyitsa a gyanakvokra es az ot vadolokra, hogy tevedtek?"
- tököm tudja, nem vagyok Zsiga Marcell gyámja.

"Ha tiszta az ugy - megtehetne, sot erdeke lenne megtenni."
- a fidesznek sok mindent érdeke lett volna megtenni az elmúlt három évben, mégsem tették meg. szelavi. minden országnak olyan kormánya van, amilyent érdemel.

"a mindannyiunkra vontakozo jatekszabalyok szerint: vagyis az, hogy "talaltam/nyertem a penzt" vagy "ajandekba kaptam" az nem elfogadhato."
- de igen.

"Nem nekem nem elfogadhato, hanem az adohivatalnak. A torvenyek szerint nem elfogadhato."
- meglepődne itt hárommillió család, ha a gyerekeknek adóbevallást kellene kitölteniük a szülőktől kapott természetbeni és anyagi juttatásokról.

"Szerinted ez nem rettenetes gaz???? "
- de, rettenetes gáz, amit a fijjug csinálnak az országban három éve, meg amit az elődeik meg azok elődei csináltak. ez egy ilyen ország, ilyen képviselőket választunk magunk közül, magunknak. ha politika érdekel, légy nagyon cinikus, különben az immunrendszered látja kárát.

Mindfield 2013.02.27. 14:16:50

Azért ha bele gondolunk, Zsiga Marci még nagyon kis hal. 20 milla. Hol van ez a több milliárdos, vagy 10-100 milliárdos nyúláskhoz képest amit a Simicskáék csinálnak? Zsiga még kicsi ehhez, bár sajnos úgy látszik fog ő még nőni.

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:17:03

@Jani haverja:

"De ekkora összegű ajándékot a magyar törcények alapján be kellett volna jelenteni a NAV-nak"
- tényleg? megint egy törvényi hivatkozás, amit nem ismerek, a vagyonvizsgálatosnak utánanéztem, de ezt keresse már elő valaki más, lécci-lécci.

csárli hárper 2013.02.27. 14:21:45

@apanna: nem, nem okoz örömet de az ilyen segg hülye fidesz szektás gecikkel már csak így vagyok hajlandó kommunikálni.
a kurva anyátokat...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:22:09

@Balibgeczyk: Ennek én a helyedben nem nagyon örülnék. Ugyanis ha a Fidesz nyeri meg a következő választásokat, akkor akkora szarral találják szembe magukat (amit egyébként ők csináltak, direkt előre), hogy azt nem tudják eltakarítani sehogy sem. Namost akkor forradalom lesz Magyarországon, akkor meg lehet, hogy téged is karóbahúznak a feldühödött népek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:22:46

@kewcheg: És ne is törődjünk a tényekkel ugye?

sommaire 2013.02.27. 14:23:16

@Mészáros Laci: Nah. Ennel van jobb dolgom.

Te meg ugyan helyettesitsd mar be Zsiga Marcell nevet ebben a tortenetben mondjuk Zuschlag-gal vagy Hagyoval vagy.... mindegy, volt ott millio.

Aztan folytasd ugyanigy az erveidet.

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:27:34

@sommaire:

cusi bevarrták sőt, nemsokára szabadul (előzetes beszámítva, jó magaviselet), hagyó meg a nokiásdobozával elég híres lett az én segítségem nélkül is. a fideszesek között is vannak zimmeres gazemberek, sőt, hohó. de most épp úgy tűnik, zsiga nem emiatt a ház-sztori miatt az.

apanna 2013.02.27. 14:28:07

@Ironfist: "Tehát szerinted mindennel pontosan elszámolt? Honnan volt akkor pénze a házra?
"
A vizsgálóbizottságnak elszámolt vele, ők elfogadták. Pont.

Lassan én is elhiszem, hogy magyar mentalitás, a másik bukszájában való kotorászás, a szomszéd feljelentése és hasonlók.

Nem érdekel ZSIGA vagyona. Másé sem.

Mészáros Laci 2013.02.27. 14:34:03

@apanna:

Tehát az egyenesági rokonok közötti ajándékozás illetékmentes, de @Rufus78: által hivatkozott szabályo szerint bejelentésköteles, a 12AVBA nyomtatvány szerint. Viszont a 2012/36 tv szerint továbbra sem kell feltüntetni a vagyonnyilatkozatban.

Kerekecske gombocska, hol szalad a nyulacska?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:34:06

@Mészáros Laci: Ekkora összegű ajándékot nem csak a vagyonbevallásán kellett volna bevallania, hanem a NAV-nak is be kellett volna vallania!!!

kewcheg 2013.02.27. 14:34:36

@mzs: én is így tudom...... éppen ezért sajnálom is egy kicsit, mert lehet hogy azért ilyen, mert sajnálatból nem verték meg kiskorában ha rossz fát tett a tűre@Jani haverja: és szerinted Mo.-on 100-ból hány esetben jelentik a nav-nak, ha a nagyika ad az unokának a lagzira egymihályt, vagy a család ad pármihályt egy ingatlanhoz? Életszerű? Ugyanakkor a nav bejelentés esetén köteles eljárni (magától nem fog) tehát ha valaki jelenti, hogy zsigmond apukája úgy adott x. mihály ft-ot A fiának hogy az ajándékozás ténye nem került feltüntetése adóbevallásban, akkor a tehetős apát valszeg 100ezer ft-ra megbacca a nav...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:35:42

@Mészáros Laci:
"Ha nincs szerződés a pénzről (és apa-fia között miért lenne), akkor nem kell feltüntetni."

CSAKHOGY: A jelenleg hatályos magyar adótörvények alapján ekkora összegű ajándéknál KELL szerződés, és be kell vallani a NAV-nak!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:41:28

@apanna: Ezt ugye te sem gondoltad komolyan, mikor egy csontfideszes a legfőbb ügyész???

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:43:25

@Mészáros Laci:
"meglepődne itt hárommillió család, ha a gyerekeknek adóbevallást kellene kitölteniük a szülőktől kapott természetbeni és anyagi juttatásokról."

Pedig törvény szerint bizonyos összeg felett KELL. És azt hiszem, hogy az a bizonyos összeg 200.000 Ft, de ebben nem vagyok biztos.

apanna 2013.02.27. 14:45:03

@csárli hárper: Szar lehet neked ilyen demagógnak lenni. Ha nem értek veled egyet, és nem kurvaanyázok, nem gyűlölködök, akkor csak fideszes lehetek.
Tudod mit? Inkább legyek "fideszes" mint olyan mint te. Egy gyűlölködő, büdös paraszt, aki a másik felmenőit egy anonim fórumra citálja, lekurvázza, csak azért , mert nem anyázik veled együtt.

S mindehhez nem kell bátorság, mert otthonról tét nélkül teszed.
A net már csak olyan, hogy megőrzi a hozzászólásidat, ip címedet.
S lesz egyszer egy olyan nap az életedben, amikor a posztoló nem megy el szó nélkül a hozzászólásaid mellett, hanem tesz egy kis kitérőt, és feljelent.
Akkor a szolgáltató, hivatalos kérésre kiadja az összes adatod, az ip címedet, listát kap a rendőrség mikor, hányszor és hol neteztél.

Majd a bíróságom magyarázhatod az igazadat.

Kívánom neked, hogy ez a mai legyen a legnagyobb tetted az életben, hogy itt kurvaanyázhattál.....
Szégyene vagy a társadalom nagy részének, a pártnak akinek szimpatizánsa vagy, és annak a közösségnek, akit itt képviselsz.

apanna 2013.02.27. 14:48:45

@Jani haverja: Amikor nem fideszes volt ,akkor is itt ordítottál? Nem érdekel ki fideszes és ki nem. A zigazság, az annál inkább. S hogy lehetne a legfőbb ügyész fideszes, amikor az igazságszolgáltatás külön hatalmi ág, s köti a legfőbb ügyészt is a jog, törvény?

csárli hárper 2013.02.27. 14:52:05

@apanna: hülye vagy bazmeg, nagyon hülye....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:53:12

@apanna: Illetékmentes, de akkor is BE KELLETT VOLNA JELENTENI A NAV-NAK!!!
Az általad hivatkozott link 9. oldalán az 5. pont "Az ajándékozás bejelentése" cím alatt PONTOSAN FELSOROLJA A KIVÉTELEKET, hogy mikor kell bejelenteni. Méghozzá a 2.1 pont egyes alpontjaira hivatkozik. És világosan kiderül belőle, hogy ZSIGA MARCELLNEK AZ APJÁTÓL VALÓ AJÁNDÉKOZÁST BE KELLETT VOLNA JELENTENI A NAV-NAK!!! (merthogy nem tartozik a kivételek közé)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:55:28

@Mészáros Laci: Pontosan!!! @apanna megint egy logikai bukfencbe ugrott :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 14:57:18

@kewcheg: Teljesen mindegy hogy Magyarországon hányan jelentik be az ilyen ajándékozást. Ha egy közember bukik meg vele, akkor könyörtelenül megbüntetik. Zsiga Marcinál meg elnézőek. Ez ugye korrekt szerinted?

Vombatus Ursinus 2013.02.27. 14:57:53

@Mészáros Laci: "Viszont a 2012/36 tv szerint továbbra sem kell feltüntetni a vagyonnyilatkozatban."

És igen, a KRESZ szerint sem kell feltüntetnie. :)))

Ne haragudj, de te tényleg ennyire hülye vagy? Az általad citált törvény NEM a vagyonnyilatkozatról rendelkezik. Miért nem fogod már fel? Imádom az ilyen hülye netjogászokat, akik csak írnak, mert találtak valamit a neten.

DezInf 2013.02.27. 14:59:15

@apanna:

Melyik univerzumban élsz?
Mikor is születtél,lehet tegnap?-mert egy újszülöttnek minden vicc új :)))))

A tények makacs dolgok,a múltat nem lehet megváltoztatni :D

Azért poltypetya életrajzát elolvashatnád. Akkor nem írnál ilyen kapitális butaságokat:)

apanna 2013.02.27. 14:59:18

@Jani haverja: Én nem ismeek olyan embert, aki bejelenti a nav nak, hogy pénzt kapott a szüleitől.
Olyat többet is aki nem. Te? Itt mindenki a kivételek kategóriába tartozik. Ott csal ahol tud. Zsiga nem kivétel, hanem a nagy átlag....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:00:53

@apanna: A jelenlegi legfőbb ügyész indult a Fidesz színeiben már képviselői választáson (listán). Egészen biztos, hogy pártfüggetlen...
Ja, és az előző Fidesz kormány is éppen őt nevezte ki legfőbb ügyésznek, akkor is olyan jól végezte a munkáját (mármint a Fidesz szemszögéből), hogy sikerült a Kaya Ibrahim-Joszip Tot ügyet is a többivel együtt elsikálnia.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2013.02.27. 15:01:59

és az a szép, hogy ilyeneket a fidesz az elmúttnyócév alatt is simán megcsinált, még ennél sokkal jelentéktelenebb alakokkal is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:03:29

@apanna: Én viszont ismerek olyant, akiről ez kiderült, és megbüntette az akkori APEH, a jelenlegi NAV elődje.

Erről ennyit, azóta tudom, hogy be kell jelenteni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 15:03:59

@Jani haverja: @Mészáros Laci: @apanna:

Szerintem akkor pont ezen a ponton fulladt ki a téma, és nem csak Zsiga Marcellre, hanem az egész vagyonnyilatkozatra vonatkozóan. Eddig is erősen sejtettem, hogy szarra se jó, mostantól meg tudom. Kösz mindenkinek.

Ha ugyanis egy törvényben egy akkora joghézag van, hogy a vagyongyarapodás részben nem kell nyilatkozni a magánszemélyként megszerzett pénzekről, akkor innentől a vagyonelemek felsorolása önmagában értelmetlen, hiszen bármelyik képviselő előadhatja titkosított zárt ülésen, hogy "a szüleimtől / gyerekeimtől kaptam", aminek nem mondhat a bizottság sem ellent, mert az ő vagyoni helyzetüket nem vizsgálhatja! Maximum a NAV kötözködhetne az ajándékozás bejelentési kötelezettségének elmulasztása miatt, de annak is úgy hiányozhat egy újabb felesleges, értelmetlen papír a hivatalból, mint köröm a farkuk hegyére. Vagyis a vagyonnyilatkozat SEMMIFAJTA bizonyításul nem szolgál arra, hogy ki szerezte törvényes és ki törvénytelen forrásból a vagyonát!

Javaslom, hogy innentől inkább az legyen a téma, hogy miért nincs akkor még az egész értelmetlen pénz-, energia- és papírpocsékolás, ez a bolhacirkusz beszántva sóval!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 15:11:32

@Vombatus Ursinus:
Bocs, de arról szól. A 2012. évi XXXVI. tv. 80-94. paragrafusai tartalmazzák a képviselői vagyonnyilatkozat és az összeférhetetlenségek szabályozását, konkrétan a 89. pedig a vagyonnyilatkozatban felsorolni rendelt jövedelmeket. "Apuci ajándéka" nincs köztük.

Vombatus Ursinus 2013.02.27. 15:12:15

@Rufus78: "Szerintem akkor pont ezen a ponton fulladt ki a téma, és nem csak Zsiga Marcellre, hanem az egész vagyonnyilatkozatra vonatkozóan. Eddig is erősen sejtettem, hogy szarra se jó, mostantól meg tudom. Kösz mindenkinek."

Teljesen igazad van, az egész egy kidobni való kalap szar. Kezdve attól, hogy a első benyújtáskor kell jó nagy vagyont hazudni (a kutya sem ellenőrzi), mert onnantól bármit be lehet vallani, amit fedez a korábbi vagyonbevallás.
Folytatva azzal, hogy a lelépéskor sem kell vagyonnyilatkozatot benyújtani, tehát az utolsó évben bármennyit lehet lopni-csalni, soha, senki sem fogja a vagyonnyilatkozat alapján számon kérni, mert nincs is vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség.

Így megy ez ebben a lángokbanöleltben. Az meg,hogy Zsiga Marcell akkora suttyó, hogy még ebbe is belebukik, az valami félelmetes.

apanna 2013.02.27. 15:13:25

@Rufus78: Mióta képviselői nyilatkozat létezik, ez sajnos így megy.S igény sincs ennek megváltoztatására. Amikor megemlítem Izlandot mint példát, akkor az maga a banánköztársaság. NA, ebből is látszik, mekkora az az igény a változásra. Nulla....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:19:06

@Rufus78: Teljesen igaz a felháborodásod.

VISZONT: Valószínűleg azért titkosították az egészet, mert ha nyilvánosságra kerül, akkor a NAV-nak hivatalból eljárást kellene indítania a Hopptezsiga ellen, amennyiben ez a tudomásukra jut. Ez pedig biztosan a NAV tudomására jutott volna, lett volna egy talicskányi bejelentőlevél különböző magánszemélyektől, pártoktól, és egyéb szervezetektől...

Mészáros Laci 2013.02.27. 15:21:12

@Vombatus Ursinus:

"Az általad citált törvény NEM a vagyonnyilatkozatról rendelkezik."

attól tartok, egyikünk diszlexiás, és nem én vagyok az.

www.complex.hu/kzldat/t1200036.htm/t1200036_10.htm
89.p: bejelentési kötelezettség alá eső tevékenységek és jövedelmek
90.p: vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség
91-94.p: eljárási szabályok.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:21:42

@Vombatus Ursinus: Pontosan.
Az utolsó mondatod meg nagyon ott van, még humoros is, pedig sajnos sírni kéne rajta, de hát ilyen Magyarország, a magyar emberek sírva mulatnak :)

Mészáros Laci 2013.02.27. 15:23:48

@Rufus78:

"Szerintem akkor pont ezen a ponton fulladt ki a téma, és nem csak Zsiga Marcellre, hanem az egész vagyonnyilatkozatra vonatkozóan."

valóban, fügefalevél, parasztvakítás. érdemi transzparenciáról szó sincs.

apanna 2013.02.27. 15:24:35

@Jani haverja: " Ez pedig biztosan a NAV tudomására jutott volna, lett volna egy talicskányi bejelentőlevél különböző magánszemélyektől, pártoktól, és egyéb szervezetektől... "
A vizsgálóbizottságban ellenzéki képviselők is ültek, mégsem tettek feljelentést, de elhintették a csalásról szóló legendát, ami itt is lecsapódott. Vajon miért?

Mészáros Laci 2013.02.27. 15:24:42

@Jani haverja:

önellenőrzési pótlék befizetésével utólag bármikor bevallhatja.
nem tudom, most mennyi ez a pótlék, pár éve ötszáz forint volt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:26:04

MINDENKINEK!!!

Van új Vastagbőr poszt is!!!

Ha valaki kíváncsi arra, hogy Vidéki milyen csúnyán megszopatta magát benne, akkor olvassa el a kommenteket ott!!! Nem sok, eddig összesen 12 hozzászólás van benne, de nagyon jó!!!

NAGYON TANULSÁGOS!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.27. 15:29:01

@Vidéki: Mivan? Húzzálmár! Válaszra sem vagy érdemes.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 15:30:31

@Jani haverja:
Felháborodás?! Ugyan. Apátia :).

Oszt' ha nagyon érdekelné a NAV-ot (de egy kormánypárti politikus esetében miért érdekelné?), hogy van-e náluk Zsigától bejelentés, és mondjuk kiderül, hogy nincs (de egyébként addigra pont lenne, visszadátumozva, effelől ne is legyen kétséged...), akkor mi van? Zsiga kifizet esetleg egy 100.000 forintos bírságot, az ő jövedelméből röhögve, és ezzel meg is váltotta magát. Pofa súlyba.
Ettől persze még nem derül ki, hogy miből lett háza, de mert az viszont kiderült, hogy ezt - vagyonnyilatkozat ide, vagyonnyilatkozat oda- igazából nem is tudHATjuk meg soha, innentől az egész energiapazarlás. A rajta való pörgés is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:31:02

@apanna: A vizsgálóbizottságban ülők azért nem tettek feljelentést, mert a titoktartási kötelezettségük ellen vétenének!!! Zsiga Marcell HIVATALOS indoklása ugyanis titkos!!! Ezt is megoldotta a bizottság Fideszes többsége!!!
Az csak pletyka, hogy azzal indokolta Zsiga a házvásárlást, hogy az apjától kapott ajándékot!!!
De HIVATALOSAN semmi forrása nincs!!!

bioLarzen 2013.02.27. 15:31:21

Haha, a Tárki szerint növelte "népszerűségét" a fidesz :D :D :D

Ha így megy tovább, ilyen szépségekkel örvendeztetnek meg minket naponta, akkor 2014-re a Tárki ismét 2/3-ra tornássza fel őket :D

bio

kewcheg 2013.02.27. 15:32:02

Komolyan megdöbbentő hogy ennek a márton gyereknek az ügye mennyire leköti a közvéleményt, holott annyira azért ez a házvásárlás nem volt durva szerintem, kicsit gázabb volt az utca megcsináltatása. Szerintem az okára jól rámutatott mzs topiklakó, amikor azt írta hogy a fiatalembert félkegyelműnek hitték, mert úgy néz ki. Szerintem az veri ki a biztosítékot, hogy nem egy borostás, tetkós mácsó csinált stikliket, hanem egy ilyen ártalmatlan küllemű fiatalember....a magyar mentalitás olyan, hogy a tápos, kissé bárgyú kinézetű politikusoknak kevesebbet néznek el mint a dörzsölt nagyfa..oknak....

Mészáros Laci 2013.02.27. 15:33:48

@Jani haverja:

"De még ezt sem tette meg."
nekem nincs ismerősöm olyan helyen, hogy ezt "per baráti" alapon ellenőrizni tudnám.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:34:45

@Rufus78: Sajnos igazad van. Én csak a Zsiga védőit okosítottam ki.

Viszont ha jót akarsz röhögni, akkor olvasd el a következő Vastagbőr poszt kommentjeit, mert Vidéki elég nagyot kapott benne tőlem, meg Virág et-től, akkorát, hogy azóta se tud mit írni oda :)

apanna 2013.02.27. 15:35:36

@Jani haverja: Ezek szerint te ott ültél a bizottságban, és most a titkosított anyagot itt publikálod?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:37:29

@kewcheg: Szerintem a közvéleményt a "macsó" ember stiklijei is éppúgy bosszantják, mint ennek a "tápos" Marci gyereknek. Feltéve, ha a "macsó" ember is olyan alávaló féregségeket követ el, mint a Marci gyerek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:38:41

@apanna: Nem én találtam ki, hogy az apjától kapta a lóvét, a média írta valahonnan. Elég nehéz lett volna elmennem innen Tiranából a bizottsági ülésre, meg gyorsan haza is jönnöm :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 15:40:42

@Rufus78: @Jani haverja: Jaj, de hülye vagyok, látom, hogy oda is kommenteltél egyet, igaz, hogy éppen Vidéki saját kardjába dőlése előtt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 15:42:04

@Vombatus Ursinus: @Jani haverja:

"Így megy ez ebben a lángokbanöleltben. Az meg,hogy Zsiga Marcell akkora suttyó, hogy még ebbe is belebukik, az valami félelmetes.".

Szerintem a lényeg máshol van. Nem bukott bele semmibe, mert nincs mibe belebuknia!

Az egész vagyonnyilatkozat tükörsimára van vajazva a magánszemélyként szerzett vagyon be nem vallandóságával, így ha van bármelyik politikusnak van egy darab külön élő, kellően vagyonos egyenesági rokona, akkor "hivatalosan" annyi pénzt kaphat tőle, amennyit nem szégyell. Gyakorlatilag a képviselőket semmi sem akadályozza, hogy (ahogy egyes szavazók kidekorálják a szavazólapokat) a törvényben részletezett jövedelmein felül odaírja, hogy "Amekkora vagyonváltozásra ez a pénz nem nyújt fedezetet, azt pont mind aputól/kisunokámtól/nagyitól kaptam!".

Ebben a vonatkozásban pedig sokkal több hasonlóságot fedezek fel Zsiga és Győzike, mint Zsiga és Széchenyi között...

kewcheg 2013.02.27. 15:43:34

@Jani haverja: a házvételben mi a féregség szerinted? Nincs neki joga? Vágyott egy házra nejével Miskolc legszebb részén, fizetése nélkül is megtudta volna neki venni az apja, mert tehetős ember.Mit követett még el a szerencsétlen, jó, rendben az utca megcsináltatása nem volt valami szép, de azt is el tudom képzelni, hogy ezt Krizsa úr (polgi) intézte mártonnak külön kérés nélkül....

Vombatus Ursinus 2013.02.27. 15:44:58

@Mészáros Laci:
Attól tartok, hogy ha elolvasnál egy vagyonnyilatkozatról szóló nyomtatványt, akkor magad is elismernéd, hogy Zsiga Marcellnek be kellett volna vallania a papa ajándék-pénzét. Ha egyáltalán az volt, mert gyakorlatilag senki sem tudja, hogy miből sikerült a Rubovszky-féle bizottságnak 20-40 millió forintot találni Zsiga Marcell számlájára.

Elég beszédes ez abból a szempontból, hogy el sem ment a bizottsági ülésre, maga helyett egy olyan adásvételi szerződést küldött, amin ki volt satírozva a vételi-eladási összeg.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700152.TV

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 15:45:07

@Jani haverja:
Figyelem én azt is :). Már rajtatok tartom a fél szemem :).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.27. 15:45:12

@Balibgeczyk: Ma már a 20. blogra írod be ezt te kis pártpropagandista bunkódroid.

Hát mennyél aztán olvassál bammeg!

kewcheg 2013.02.27. 15:47:45

@Vombatus Ursinus: arra nem gondoltál, hogy a kisatírozott adásvételi összeggel az orvos eladót is védeni akarta, netán?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 15:50:00

@kewcheg:
Egy zárt, titkosított bizottsági ülésen :DDD?!

Mészáros Laci 2013.02.27. 15:50:35

@Vombatus Ursinus:

szerintem bele kellett volna írnia. a törvény azonban nem azt írja, hogy MINDEN pénz, vagyon és vagyoni értékű jog mozgását fel kell tüntetnie, hanem felsorolja a feltüntetendő jövedelemtípusokat, és a szülőktől kapott zsé nincs rajta a listán. szar a törvény. sok ilyen van.

kewcheg 2013.02.27. 15:54:02

@Rufus78: nem értem én ezt a zárt, titkosított izét. Tudtommal ültek ott más pártbeliek, akik édekellentétben állnak Zsigmonddal.Ők simán elmondanák, ha lett volna valami stikli, nem?Vagy te feltételezel egy ogy. képviselőről annyi tisztességet, hogy nem mondja el, ha ezzel árthat? Mi baja lehet? Ezek nem lovagok, soha nem is voltak,lesznek, simán kiszivároghat bármi, úgyse derül ki hogy kitől....

Bee-zony 2013.02.27. 15:58:21

Megnéztem a paragrafusgyár termését, és ez jutott eszembe róla: "A foktonos dünterben handolál a mekon..." "Látják kedves szülők, itt nutellás az andakókuszban a moltovon és a riha redaktált csak taktazundiszfortolon..."

2012. évi XXXVI. törvény az Országgyűlésről

22. Az országgyűlési bizottsági ülés nyilvánossága

58. §
(1)
Az országgyűlési bizottságok ülései nyilvánosak. A nyilvános ülésen a hallgatóság az országgyűlési bizottság elnöke által megjelölt létszámban, az általa kijelölt helyen foglalhat helyet, és a véleménynyilvánítás bármely formájától tartózkodni köteles. Az ülés rendjének megzavarása esetén az országgyűlési bizottság elnöke a hallgatóságot vagy annak egy részét az ülésről kiutasíthatja. A nyilvánosság – ha azt az országgyűlési bizottság tevékenységével kapcsolatos megnövekedett érdeklődés indokolja – az 59. §¬ban meghatározottak szerint is biztosítható. Ha minősített adat, személyes adat, üzleti titok vagy törvény által védett más adat védelme érdekében szükséges, az országgyűlési bizottság zárt ülést tart.

(2)
Zárt ülés tartását az előterjesztő vagy bármely bizottsági tag kérelmezheti, arról az országgyűlési bizottság határoz. Egy vagy több napirendi pont tárgyalása céljából zárt üléssé nyilvánítható a nyilvános ülés egy része is. Nem rendelhető el az országgyűlési bizottság zárt ülése, ha a javaslattevő nem nevezi meg konkrétan azt az (1) bekezdés szerinti adatkört, amelybe tartozó adat vagy titok védelme indokolja a zárt ülés elrendelését.

VIII. Fejezet
Összeférhetetlenség és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség

34. Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség
90. §
(1)
A képviselő a megbízatása keletkezését követő harminc napon belül, majd azt követően minden évben január 31-ig, valamint a megbízatásának megszűnését követő harminc napon belül vagyonnyilatkozatot tesz az 1. melléklet szerinti formában.

(2)
A képviselő a vagyonnyilatkozatához csatolni köteles a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek (a továbbiakban együtt: családtag) a képviselő vagyonnyilatkozatával azonos tartalmú vagyonnyilatkozatát.

(3)
A vagyonnyilatkozat-tétel elmulasztása esetén – a vagyonnyilatkozat benyújtásáig – a képviselő a képviselői jogait nem gyakorolhatja, javadalmazásban nem részesül. A vagyonnyilatkozat-tétel elmulasztásának tényét az Országgyűlés állapítja meg.

94. §
(1)
A vagyonnyilatkozatokról és a bejelentési kötelezettség alá tartozó tevékenységekről a nyilvántartást a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság vezeti.

(2)
A családtag vagyonnyilatkozata kivételével a vagyonnyilatkozat nyilvános, oldalhű másolatát – a családtag személyes adatai kivételével – a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság az Országgyűlés honlapján haladéktalanul közzéteszi. A vagyonnyilatkozat a honlapról a képviselő megbízatásának megszűnését követő egy év elteltével távolítható el. A családtag vagyonnyilatkozatát a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság őrzi.

(3)
A családtag vagyonnyilatkozatába csak a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság tagjai tekinthetnek be a képviselő vagyonnyilatkozatával kapcsolatos eljárás során.

(4)
A képviselő vagyonnyilatkozatával kapcsolatos eljárást a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság elnökénél bárki kezdeményezheti a vagyonnyilatkozat konkrét tartalmára vonatkozó olyan tényállítással, amely konkrétan megjelöli a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát. Ha a kezdeményezés nem felel meg az e bekezdésben foglalt követelményeknek, nyilvánvalóan alaptalan, vagy az ismételten benyújtott kezdeményezés új tényállítást vagy adatot nem tartalmaz, a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke az eljárás lefolytatása nélkül elutasítja a kezdeményezést. A vagyonnyilatkozatban foglaltak valóságtartalmát a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság ellenőrzi.

(5)
A vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás során a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság felhívására a képviselő köteles a saját, illetve családtagja vagyonnyilatkozatában feltüntetett vagyoni, jövedelmi és érdekeltségi viszonyokat igazoló adatokat haladéktalanul, írásban bejelenteni. Az adatokba csak a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság tagjai tekinthetnek be. A vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás eredményéről a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke tájékoztatja a házelnököt, aki a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság által megállapított tényekről a soron következő ülésen tájékoztatja az Országgyűlést.

(6)
Ha a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás során a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság azt állapítja meg, hogy a képviselő vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét szándékosan mulasztotta el, vagy a vagyonnyilatkozatban lényeges adatot, tényt szándékosan valótlanul közölt, akkor a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke köteles kezdeményezni a képviselő összeférhetetlenségének a kimondását.

(7)
A képviselő által benyújtott igazoló adatokat a vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás lezárulását követő harmincadik napon törölni kell. A volt képviselő családtagja vagyonnyilatkozatát a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság a képviselő megbízatásának megszűnését követő egy évig őrzi.

Ezek szerint zsebbe akármennyi pénz mehet, mert arról nincs szerződés.
Tehát apám adott nekem 10 millió forintot, amit X. cégtől kapott azért, mert elintéztem nekik egy számukra kedvező törvényt. Tehát minden rendben van.
Ez még fügefalevélnek se jó...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 15:58:31

@kewcheg:
Mit árthat? Befizettethet Zsigával párezer forintnyi önellenőrzési illetéket?

Sokkal nagyobbat ártana saját magának, nem véletlenül hallgatnak róla a nyilvánvaló érdekellentét miatt is az ellenzékiek. Azért ugyanis nagyon csúnyán megbaszhatják őket, ha a törvényi titkosítást megsértik.

kewcheg 2013.02.27. 16:01:18

@Rufus78: pl. mivel? Leordítja a fejüket a házelnök? Szerintem csak egyvalamitől félnek, ha fizetniük kell....mivel a pénz az istenük

Mészáros Laci 2013.02.27. 16:04:40

@Bee-zony:

viszont olyan álszent ország vagyunk, ahol a pékviselők fizetése egy átlag multi kezdő diplomás alkalmazottjáét sem éri el, aktívan nyüzsgő képviselők fizetése az összes bizottsági pótlékkal nagyjából multi cég középvezetői szintjén mocorog. minisztereké ehhez hasonlóan.

és az átlag multi középvezetője nincs kitéve annyi stressznek, mint egy politikus, nem rakják óriásplakátra legrosszabb fényképeit, nem köpik le a gyerekét az iskolában. és nem vegzálják, hogy honnan volt pénze családi házra :-]

nem tartom sem elfogadhatónak, sem érthetőnek, hogy a pékviselőknek jólesik a munkájukért kapott extra juttatás, csak felhívom az álszentek figyelmét, hogy maguknak ásták a vermet.

apanna 2013.02.27. 16:05:07

@Jani haverja: " A vizsgálóbizottságban ülők azért nem tettek feljelentést, mert a titoktartási kötelezettségük ellen vétenének!!! Zsiga Marcell HIVATALOS indoklása ugyanis titkos!!! Ezt is megoldotta a bizottság Fideszes többsége!!!"

Fogalmad sincs, hogy a bizottságban ülők miért nem tettek feljelentést.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 16:12:42

@kewcheg:
Nem. Benne van a BTK-ban.

221. §552 (1) Aki a minősített adat védelméről szóló törvényben meghatározott titkos minősítésű adatot
a) jogosulatlanul megszerzi vagy felhasználja,
b) jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé, vagy jogosult személy részére hozzáférhetetlenné teszi,
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

lesly &jerry 2013.02.27. 16:12:46

@mzs: Nagyon intelligens vagy , ezentúl irigy, rosszindulatú! Te mit tudsz felmutatni,végeztél valami iskolát? Tettél valamit az asztalra vagy csak a markodat tartottad eddigi életedbe? Próbáld ki hátha lehetsz őrsvezető az mszp miskolci szervénél! és ne feled "a jót nem elég akarni a jóért tenni, tenni kell". Ha egyáltalán érted!

indapass90210 2013.02.27. 16:18:38

Az volt már, hogy

"Zsiga Marci feleségét sunáznám!"?

Igen király csávó lehet, aki egy év alatt 30 milkát (mer' 10 már volt neki, a felesége pénzével meg csak szerény próbált lenni) összeszed, és az ilyeneknek általában igen jó csaja van!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 16:24:27

@Rufus78: Az utolsó mondatodban van a legnagyobb igazság sajnos :(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 16:26:23

@kewcheg: A féregség az, hogy nem indokolta meg kérdésre, hogy honnan van a pénz. Amikor meg megindokolta, azt meg titkosították, ezért BIZTOSAN nem tudhatja senki sem. EZ A FÉREGSÉG! (Meg a meg lehet élni 47.000 Ft, ból, és a többi.)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 16:29:20

@kewcheg: Akkor ÁLLAMTITKOT sértenének. Volt ilyen ügy is pl. az UD ZRT ügye, ahol a tettesből lett végül is a sértett, és a sértettből a tettes, vagy majdnemhogy így, olvass utána!

indapass90210 2013.02.27. 16:31:59

@Rufus78: Győzikét csak hagyjuk ki a dologból! Valaki valahol írta itt a bloghun, hogy ő olyan rendes takarékos családból származik, akinek még a nagymamája is 400 milkát összespórolt a Sálgótárjáni síküveggyári fizetéséből! Ehhez képest Zsigáné 20 millere picsafüst!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 16:32:01

@kewcheg: Nem, akár börtönt is kaphatnak a titkosított iratok, valamint a zárt ülésen elhangzottak nyilvánosságra hozásáért. Ezért nem teszik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 16:33:25

@Mészáros Laci: Viszont egy átlag multinál egy középvezetőnek nagyon sokat kell TERMELÉKENYEN dolgoznia, és esélye nincs lopni!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 16:35:34

@apanna:
"Fogalmad sincs, hogy a bizottságban ülők miért nem tettek feljelentést."

Hogy ki miért (milyen más okok miatt SEM) tett feljelentést, azt nem tudom.

De ÖNMAGÁBAN EZ AZ EGY OK (a titkosítás) elég arra, hogy ne tegyenek feljelentést, mert akkor titkot sértenek, ami börtönnel is büntetendő!

Mészáros Laci 2013.02.27. 16:46:08

@Jani haverja:

ez megint egy álszent és vérpopulista dolog, kb mint az orvosok fizetése: ne kapjanak többet, mert úgyis zsebreteszik a hálapénzt. na ez pont lehetetlenné teszi a kitörést a hálapénzrendszerből, a képviselők álszent módon alacsonyan tartott fizetése meg arra jó, hogy azok az emberek, akik szaktudás, munkabírás és képességek alapján megfelelőek lennének képviselői pozícióra, inkább a magánszektorban maradnak, sokkal kevesebb stressz, magasabb fizetés, és nincs leköpködés, nincs vagyonvizsgálat. csak így tovább.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 17:03:31

@Mészáros Laci: Az lehet, hogy Magyarországon az orvosok, meg a képviselők keveset keresnek.

DE:
1./ Nem muszáj egyiknek sem menni.
2./ A többi ember is keveset keres.
3./ Ha elvállalta az adott munkát (nem kényszerből!!!) akkor végezze is el, becsületesen, és eredményesen!
4./ Orvosoknál előfordul, hogy ha nem tetszik a fizetés elmennek külföldre. A Zsiga Marcinál ez azért nem fordulhat elő, mert alkalmatlan lenne a magánszektorban még egy 200.000 Ft-os bruttó fizetésre is, nemhogy egy 1,6 Milliósra.
5./ Szerintem a magánszektorban SOKKAL TÖBB STRESSZ van, mint a Zsiga Marci két munkahelyén.
6./ Az ilyen gennyzsákok akkor is lopnának, ha 20 milliót keresnének havonta.

Ez a tömör véleményem.

Bee-zony 2013.02.27. 17:18:37

@Mészáros Laci: A képviselők szavazták meg a saját fizetésüket, nem a nép.
Szocialista attitűd, hogy kicsi a fizetés, de viszont lopunk mellé... Miénk a gyár, és miénk az ország, vigyük haza.
Szingapúrban is volt néhány éve köztisztviselői fizetésemelés, és jött a riporteri kérdés, hogy nem becsületből-hazaszeretetből dolgoznak-e az illetők?
A válasz az volt, hogy ők is pénzből élnek, és ha nincsenek rendesen megfizetve, akkor átmennek a versenyszférába, és nem az az állam érdeke, hogy elveszítse a legjobb dolgozóit, ezért versenyképes fizetést kell hogy kapjanak.
Nem lehet minden országot Gandhikra alapozni, mert nincsenek annyian.
Afelől viszont vannak kétségeim, hogy ha a a képviselők versenyképes fizetést kapnának, nem lopnának-e továbbra is, telhetetlenségből, mert anyagilag így is bőven a magyar átlag felett vannak, és ha ennyi nem elég...
A szingapúri sztori itt is lehetne, hogy ha kevés a pénz, átmennek a versenyszférába, de nem teszik. Vajon miért? Csak nem azért, mert ott szakértelem és teljesítmény is kell? Így viszont bejárogatnak, gombokat nyomogatnak, és hülyeségeket beszélnek... Bármelyik melós a szalag mellett többet teljesít kevesebb pénzért, úgyhogy én sajnáljam a képviselőket, hogy még a saját szűkebb köreikben sem tudják rendesen megcsinálni a dolgokat? Legfeljebb le vannak sajnálva...
Érdekes módon a halálra ítélt nem hivatásos politikus Göncz tata meg tudta mutatni, hogy így kell csinálni a köztársasági elnökséget, és ehhez képest, vagyis hozzá képest az összes utána következő sokkal rosszabbul abszolválta a dolgot, elvileg sokkal jobb háttérrel. Vagy van tehetség, vagy nincs, ha nincs, azt nem pótolja semmi, se pénz, se iskola, sem semmi más.
Most van egy legerősebb klán, a Fidesz, ami arra elegendő, hogy hatalmon maradjanak, arra viszont nem, hogy valóban jól csinálják a dolgokat. Ez van, Magyarország ennyit tud.

Mészáros Laci 2013.02.27. 17:27:34

@Bee-zony:

nem, ne sajnáld a képviselőket. de amíg álszent módon viszonyulunk a fizetésükhöz, addig konzerváljuk ezt a helyzetet. ha ki akarunk lépni a korruptokráciából, akkor tudomásul kell vennünk, hogy a színvonalas munkát meg kell fizetni, és hogy a demokrácia, ezen belül a pártok működése költséges, és jobban járunk ha a képviselőket és a pártokat megfizetjük (transzparenciáért cserébe), mint ha álszerény fizetéseket adunk nekik.

tehát ha fikázod a képviselőket hogy nem dolgoznak és ezért nem érdemelnek több pénzt, akkor ezzel megszerezheted sok ember bólogatását, és megakadályozod, hogy javuljon a helyzet.

egyébként meg pont azért tart ez az ország ott, ahol tart, mert sok olyan ember van, aki úgy gondolkodik mint te. minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Q.E.D.

fchris82 2013.02.27. 17:42:40

@Vidéki: "Neked nyilvánvaló, mert azt képzeled, hogy amit a Blikk leír, az mind maga a színtiszta igazság, és aki a Blikk állításaira támaszkodik, az sohasem csalatkozhat."

Őőő, figyu. Ugyebár szerencsére számokról beszélgetünk, ráadásul jelen helyzetben a 4 alapművelet kell. De persze javíts ki, ha tévedek.

A Blikk számolt, és a kiadási oldal sehogy sem összeegyeztethető a bevételi oldallal. Nem bonyolult dolog ez. Ismert a keresete, felszorozták 12-vel, ismert a vagyonnyilatkozata, ismert az előző is, és elég feltűnő hiány mutatkozik. Nem azt kérték, hogy csukják le, mert bűnös, hanem, hogy adjon magyarázatot erre az elég látványos logikai bukfencre.
Szerinted adott magyarázatot? :D Ez neked magyarázat, hogy titkosítottak mindent, ahol ő megpróbált bármit is prezentálni? Jaj, ne már :D Mi kellene neked, hogy belásd, bűnös? De tényleg! Mert ez az egész színjáték felér egy beismerő vallomással. Azt elhinnéd, hogy belemondja a kamerába, "Oké, loptam"? :D

Tudod, elhiszem, hogy szerinted a Fidesz a lehető legjobb válasz a világ és az ország, legfőképpen a te problémáidra, de minden szervezetben előfordulnak fekete bárányok, főleg, ha nagy. Most Zsiga vagy tök hülye, hogy nem tudja, hogyan is kellene bizonyítani ártatlanságát a köz előtt, vagy nem ártatlan. De bármelyik, már önmagában is elég indok, hogy távol legyen tartva a közpénzektől, nem létező szakmai tudásából próbáljon megélni a versenyszférában.

CyberDog 2013.02.27. 18:10:06

Nem tudom elhinni , hogy nincs Miskolcon egy tisztességes, becsületes, igaz ember aki rágyujtaná egy este a házát a zsigabubusra. Oszt ha meg nem ég benn akkor még feljelenthetné valaki utánna biztosítási csalásért.

Bee-zony 2013.02.27. 18:51:35

@Mészáros Laci: „...jobban járunk ha a képviselőket és a pártokat megfizetjük (transzparenciáért cserébe), mint ha álszerény fizetéseket adunk nekik.”
Te melyik országban élsz? Mert Magyarországon eddig még nem volt népszavazás arról, hogy mennyi legyen a képviselők fizetése.

„...egyébként meg pont azért tart ez az ország ott, ahol tart, mert sok olyan ember van, aki úgy gondolkodik mint te. minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel.”
Persze, én vagyok a hibás.
Hazudj talán valami mást.
Nem vagy te „véletlenül” képviselő?
Pofátlanságban legalábbis ott tartasz, ahol a Zsiga.
Térjél már magadhoz.
Nincs érdemi ráhatásom arra, hogy mennyi a képviselők fizetése. Ez sem rajtam múlik, hanem rajtuk. Valamint nem én szavaztam a Fideszre, és nem miattam vannak ott, ahol vannak.
Ha úgy gondolod, hogy fikázom őket, akkor az egyértelműség kedvéért leírom, hogy egy tolvaj banda, és lehet hogy 12 becsületes asztalos jobban kormányozná az országot mint ők, és hogy érdemes lenne megpróbálni, mert a szakértelmet könnyebb megszerezni, mint a jó erkölcsöt.
Nálam az egész MSZP-Fidesz bagázs bojkottálva van, és azt mondom, hogy aki teheti, az vándoroljon ki, és addig ne is jöjjön vissza, amíg ezek vannak hatalmon.
Ha sok ember gondolkodna úgy ahogy én, akkor egész más szellemű ország lenne itt, szigorú de igazságos, 0 felé tartó bűnözéssel. De Magyarországon nem ilyen a többség... de majd a soron következő polgárháború után közelebb kerül hozzá. Viszont nem nekem van szükségem a polgárháborúra, és addig jobb, ha máshol vagyok, és azok is, akik úgy gondolkodnak, ahogy én.
Az a kb. 200 ezer ember, aki mostanában kivándorolt, még nem a többség, de ilyen „csodálatos” és „mesés” kúrmány-teljesítmény mellett, az is lehet, hogy a lábbal szavazók kerülnek többségbe előbb-utóbb (állítólag a diákok fele akar kivándorolni), és ha ők jól csinálják, ez jól van így.

kewcheg 2013.02.27. 19:53:05

nem rossz az a képviselői fizetés.még becsületesség fennforgása esetén is szépen meg lehet belőle élni.....

kewcheg 2013.02.27. 19:57:45

@kewcheg: ha hozzávesszük hogy egy bíró/ami lesz a nejéből/ bruttó 5-600 körül keres és semmi nem jön ehhez,semmilyen költségtérítés.apjafasza, lopás kizárt, korrupció kizárt , csak a munka gebedésig, akkor miért rossz a márton br. 1.7 milliós fizetése?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.02.27. 20:01:17

@hot-spot:
Hova menjen feljelenteni ha a kormány egybeforr az igazságszolgáltatással?

"A teljhatalommal járó torzulások elkerülhetetlenül felütik a fejüket apró szekták vezetésében is, nemhogy egy állampárt káderállományában. Nincs feedback, nincs korrekció – ennek egyenes következménye a degeneráció, annak pedig Zsiga Marcell."

hvg.hu/w/20130227_Miert_legyen_Zsiga_Marcell_tisztesseges

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.02.27. 20:09:36

@Vidéki:

Te meg elhiszed mert a kewcheg írta!
Ha azt írja, hogy a Föld lapos és sajtból van a Hold azt is elhiszed?! X-DDD

U.i.: A "megvan ígérve" szintű helyesírásért nálunk még anno akkora karó járt, hogy kilógott a naplóból. X-DDD

kifordított nagyanyó 2013.02.27. 20:15:00

És itt még van aki védi ezeket a tetveket.
Te jó ég!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.02.27. 20:21:53

@Balibgeczyk:
www.parlament.hu/kepviselo/elet/o320.htm
"1988. áprilistól a Soros Alapítvány támogatásával mûködõ Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa. 1989. szeptembertõl a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta;"

Vadász, vadász te szopni jársz ide... X-DDD

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.02.27. 20:27:11

@Ironfist:
"Na, itt ez a Balibgeczyk is, aki még csak azt sem tudja, hogy a ballib két L-betűvel írandó?"

Kéri László mondta nemrég. Idáig a félkegyelműek és fél-idióták korszaka volt.
Most a kétharmad-kegyelműek és kétharmad-idióták korát éljük. X-DDD

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.02.27. 20:35:21

@Rufus78:
"A '96-97-es időszak nekem kiesett, akkor még alig fejeztem be a középiskolát :). "

en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Rebellion_of_1997

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 20:37:17

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Neked is ajánlom, nézd meg az újabb posztot, és nevessél egy jóízűt, hogy Vidéki hogy beszopatta saját magát! :)

Tényleg érdemes megnézni :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 20:41:17

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Igen, a pilótajáték tette be itt végleg a kulcsot, de azért előtte is látni lehetett a bajokat a helyiek szerint.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 21:24:16

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Mindenesetre kimondottan jót tett az országnak, a politikusok is tanultak belőle (a Berisha is!!!) sokat, meg a nép is. Azóta van itt jó világ. A nép megtanulta az önállóságot, meg hogy ne mindent az államtól várjon el, a politikusok meg megtanulták azt, hogy nem lehet elmenni a végtelenségig, ert esetleg a bőrük bánja. Egyébként a politikusok is nyakig bent voltak a pilótajátékban, meg az olasz maffia is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 21:26:27

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Jaj, ezt meg a másik poszt kommentjeire írtad? :)
Hát Vidéki tényleg beszopatta magát rendesen :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 21:48:09

@Jani haverja: @OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Államilag fenntartott pilótajáték?! Azért az se semmi...

Bár mit is beszélek! Az előző generációk eszközparkjának és a jövendő generációk erőforrásainak felélése, rövid távon is fenntarthatatlan, igazságtalan és esztelen juttatások, kedvezmények beültetése a köztudatba, ahonnan az Isten se tudja már kiverni azokat, hektikus és/vagy dilettáns döntésekkel általános bizalmatlanságot generálni, stb.... ez se nagyon más, és csak ki kell néznem érte az ablakon...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 22:02:17

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:
Na de várjál, nézd meg még egyszer, hogy szól az a komment :):
"Apukája tehetős vállalkozó, még a zsigmond illetménye nélkül is meg tudták venni, mint ahogy más tehetős ember is megveszi a gyerekének, főleg ha már családot alapít."

Na, így ki veszi észre, hogy kewcheg lezsigmondozta Zsiga Marcellt :D? A csávó annyira tisztában van az eseményekkel, hogy azt hiszi, a Zsiga itten keresztnév...

Gyerekek, ez egy igazán vidám nap volt :)! Vidéki Széchényihez hasonlította Zsigát (ja, és a másik posztot se hagyjuk ki, ahol szintén rákozmált a nagyotmondó hülyesége:)), aztán a másik észkombájn meg Zsigmondot csinált belőle. Közben megtudtuk, hogy a vagyonnyilatkozat törvényileg sem ér szart se... Hej, köszi mindenkinek :)!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 22:19:27

@Rufus78: Írtam Neked előzőleg, hogy itt (Albániában) is azt csinálták a politikusok, mint Magyarországon, csak sokkal furmányosabban, brutálisabban, gyorsabban és hatásosabban. Meg tetejében egy sokkal szegényebb ország volt a kiindulópont. Gyorsabban is lett polgárháború a vége. Viszont azóta szinte mindenki hálás ezért a polgárháborúért. Azóta van itt fejlődés, meg rend.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.27. 22:26:32

@Rufus78: Ezt a Zsigmondot én sem vettem észre :)
Maximális DDDD

Második jó poén a nap folyamán itt a Vbőrön :)

A másik poszt miatt meg szegény Vidékinek valószínűleg felmondott a Habony Árpi :) Most szegény marad tényleg Nyugdíjas Tanár :) Majd Zsiga Marcitól megkérdezi, hogy hogyan kell megélni 47.000-ből :)

Ezt meg nem tudom, hogy ki linkelte be még itt jóval feljebb valahol, de azóta ezen röhögök, amikor van egy kis időm, és nem éppen itt kommentelek, akkor ezt olvasgatom, nagyon jó:
zsigamarcellmegel47ezerforintbol.tumblr.com/

Aki csinálja az álblogot, annak őszintén gratulálok!!! :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.27. 22:26:39

@Jani haverja: Emlékszem, csak akkor még nem tudtam, hogy ez pontosan mit is jelent...

kewcheg 2013.02.27. 23:10:13

@Rufus78: attól hogy Ti tiszteletlenül lezsigamarcizzátok,attól még van neki rendes neve is. Zsiga az Zsigmond,nem? Marcinak is csak kisfiúkat szoltak hívni, azért ez a fiatalember csk megérdemli már hogy márton, szerintem...

Bee-zony 2013.02.27. 23:53:30

@Jani haverja: Egyrészt meggyőztél a polgárháború népnevelő hasznosságáról, másrészt viszont nem lehet kierőltetni a polgárháborút. Ha valaki most azt mondja, hogy polgárháborút hirdetek, a többiek azt mondják rá, hogy mi van, hülye vagy? Kell néhány tízezer ember legalább, akik azt mondják, hogy elég volt, és nem érdekli őket se a börtön, se semmi. Gyűlnek a disznóságok, de még nem érték el ezt a szintet. Magyarországon a lázadások, felkelések, forradalmak kivétel nélkül elbuktak, viszont néhány évtizeddel később el lett érve az a cél, amiért a lázadás, felkelés, forradalom volt. Pl. '56-ban bejöttek a tankok, 40 év múlva kimentek, és következett az újabb megoldandó probléma, hogy bejöttek a bankok, a gazember politikusok, és a zsidójárás és a cigányjárás. Az a legnagyobb baj, hogy Magyarországon minden probléma a háborúig nő, ahelyett hogy azon nyomban meg lettek volna oldva, amikor még kicsik voltak. De Magyarországon minden a végső tarthatatlanságig van görgetve, addig, hogy mindegy mi lesz, de most már ölni kell, és következik a tömeghalál.
Nekem más stratégiám van, az életet kell megnyerni, mobilitással, összetartással és szaporodással, és ez sem könnyű, mert ennek a háromnak vannak híján a magyarok, a cigányok viszont nem, úgyhogy vannak gondok... Aki ennek a háromnak híján van, az lehet akármilyen kiváló a munkájában, lehet akármennyi pénze, az csak hiszi, hogy jól csinálja a dolgokat, valójában egy zsákutcába tért le az élet útjáról, és ha még idejében tud korrigálni, mert még van hozzá felismerése, petesejtje, spermiuma, és életideje, akkor szerencséje van. Máskülönben marad a kihaló ág, és az értetlenkedés, hogy hol rontotta el.
A mobilitás, összetartás, szaporodás hármasa nem könnyű, de ez a helyes az élet fennmaradása szempontjából, és ez minden további célt illetően is alapvetően teljesítendő, mert ez az az alap, amire a további célok épülni tudnak. Ha valaki elveszíti az építkezési fonalat, rosszul jár...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.28. 00:25:32

@Bee-zony:
"Egyrészt meggyőztél a polgárháború népnevelő hasznosságáról, másrészt viszont nem lehet kierőltetni a polgárháborút."

Dehogy akarom én kierőltetni!!! Ez áll tőlem a legtávolabb. Csak sajnos látok néhány párhuzamot, és tudom, hogy rossz vége lesz ennek Magyarországon is. Azt meg nem tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás, mi, és mikor. Én csak azt tudom, hogy Albánia meglehetősen gyorsan úszta ezt meg, és azóta lett jó itt.

Hogy mennyire nem kívánok én polgárháborút, itt egy személyes élményem:
Itt ismerek egy olyan embert, akinek 1997 tavaszán öngyilkos lett a fia. Ez így nem is lenne meglepő, sokan lettek már öngyilkosok Magyarországon is, meg itt is, igaz itt kevesebben. Csakhogy ennek az embernek a fia 10 évesen!!! lett öngyilkos!!! A történet a következő: Ennek az embernek már akkor is volt pénze, az igaz, hogy nem piramisjátékból, hanem gyógyszertára volt, de akkor is volt pénze. Mivel a polgárháború alatt a rendőrség se állt a helyzet magaslatán, elszaporodott a bűnözés, nem is csak a helyiek részéről, hanem a szomszédos országokból (a jelenlegi Koszovó területéről, és Macedoniából) is átjöttek bűnözők, mert itt nem sokat kockáztattak, legalábbis ami a rendőri intézkedést illeti. Épp ezért mindenki fegyverrel járt mindenhova, ez az ember is, önvédelemből. Egyszer hazament, és a nappaliban levetette a zakóját, benne volt a pisztoly, és bement a fürdőszobába. A 10 éves kisfia meg az éppen ott játszó szomszéd gyerekkel kivették a pisztolyt, és mivel fel volt húzva, csak ki kellett biztosítani, így kibiztosították, és házigazda kissrác véletlenül lelőtte a szomszéd gyereket. Ekkor rdöbbent, hogy most nagyon rosszat csinált, és fejbelőtte magát is.
Én nagyon sajnálom ezt az embert, főleg úgy, hogy az egyetlen fia volt (egy lánya van most, értelemszerűen már felnőtt).

Szóval nem egy jó dolog egy polgárháború, még akkor sem, ha nem is bántanak esetleg.
Meg valószínűleg azok sem örültek a polgárháborúnak, akiknek a rokona azért halt meg, mert napokig nem volt áram abban a kórházban, ahol éppen az illető feküdt.

Ettől függetlenül fogalmam nincs, hogy máshogyan mi módon kerülhetne ki Magyarország az anyagi és erkölcsi fertőből. Mert amíg a legutóbbi közvéleménykutatások szerint a rezsicsökkentés hatására erősödött a fidesszimpatizánsok tábora, addig itt nem a politikusokat kellene megnevelni, hanem azokat a birkákat, akik már megint beszopták ezt a maszlagot.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.28. 07:00:20

@kewcheg:

Ne fokozd :)!

a) Nem nagyon szokásom az urat, és egyébként senki politikust becézgetni (nyugodtan visszaolvashatsz), nem a tiszteletlenség, hanem a közvetlen viszony hiánya miatt, úgyhogy a többes számot visszautasítom. Azt hiszem, Selmeczi Gabriellával kapcsolatban mondtam párszor, hogy Lady Kiflicsücsök, Giró-Szászt egyszer lebandiztam, de Orbán Viktort nem hívtam soha OV-nek, és Matolcsyt se Kuszaszemnek... "jobbagyféltekés kreténnek" igen, de Kuszaszemnek soha:)...

b) Ha már védesz valakit, akkor illik tudni annak a nevét, és szerintem a "haverkodós", gúnyolódós becézgetésnél sokkal nagyobb tiszteletlenség, ha nem teszed. Zsiga Marcit a legnagyobb tisztelettel is legfeljebb Zsiga Marcellnek hívhatja bárki, azért, mert ez a neve! Így anyakönyvezték, baszod :)! Úgy van, tehát még csak nem is Márton...

Úgyhogy szerintem állj le ezzel, mert ha folytatod a Zsigmondozást, akkor magad teszed (feleslegesen) nevetségessé, úgy tűnve, mintha a Maci Laci rajzfilmet is csak úgy lennél hajlandó megnézni, ha az MTVA az alkotmányban nevezteti át Medve Lászlóra...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.28. 07:43:20

@Jani haverja:
De most mit lehet erre mondani :D? "Nomen est omen"? Abból is az agresszívan hiperaktív, de-én-csakazértis-beszaladok-a-faszerdőbe fajta :)...

Oké, OFF, de nem hiszem el, hogy még ez sem éri el a trolltartó küszöbértékét :).

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.28. 07:52:58

@Rufus78:
Bocsánat, visszavontam. Elolvastam pár korábbi kommentjét, egész normális arcnak tűnik, csak erről a Zsigmond Mártonról nem bír leszokni :)...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.28. 08:22:06

@Rufus78: Szerintem viccből írogat :)
Igaz, ez nekem is csak a Zsigmond Mártonnál esett le :)

Mészáros Laci 2013.02.28. 10:13:28

@Bee-zony:

"Magyarországon eddig még nem volt népszavazás arról, hogy mennyi legyen a képviselők fizetése."

amíg sokan gondolkodnak úgy, hogy "minimálbért a képviselőknek", és amíg a mindenkori ellenzék sikeresen kampányolhat azzal, hogy X milliót keres a képviselő, Y milliót a miniszter, Z millió költségtérítést vesz fel, addig ez erősebb, mint bármilyen népszavazás. szarrágó nép vagyunk, na.

"Persze, én vagyok a hibás." - nem vagy hibás, csak felelős :-D

"Nincs érdemi ráhatásom arra, hogy mennyi a képviselők fizetése."
- meg arra sincs érdemi ráhatásod, hogy ki nyeri a választást. de a sok kicsi sokra megy.

"nem én szavaztam a Fideszre, és nem miattam vannak ott, ahol vannak."
- meg 2002-ben az mszp-re, stb, de valahogy mégis ez vagy az a csapat nyert.

"lehet hogy 12 becsületes asztalos jobban kormányozná az országot mint ők"
- a becsületes asztalosokat tíz perc alatt átverik a minden hájjal megkent vállalkozók (külföldiek és belföldiek egyaránt). elhinnéd a becsületes asztalosoknak, hogy nem kaptak kenőpénzt?

"azt mondom, hogy aki teheti, az vándoroljon ki"
- a bevándorlóknak mindenütt keserű a kenyér.

"Ha sok ember gondolkodna úgy ahogy én, akkor egész más szellemű ország lenne itt, szigorú de igazságos, 0 felé tartó bűnözéssel."
- végtelen naivitásodra leginkább a kétfarkú kutya párt híres képe világít rá:

vicces-kepek.blogspot.hu/2010/05/kiveve-gonosz-gazdag-emberek-nagy.html

szóval, mindenütt, ahol a szigorú törvényekkel próbálnak rendet teremteni, pontosan ez az eredmény: a kisembereket megfingatják, de azokat, akik (pénzük, befolyásuk, pozíciójuk révén) a törvények fölött állnak, sosem lehet utolérni, és ez a kettősség erkölcsileg lenullázza az egész közösséget. lehet ez ellen lázongani, de ez a helyzet. a szigor NEM megoldás, és ez bizonyított tény.

Ironfist 2013.02.28. 12:06:14

@apanna:
"A vizsgálóbizottságnak elszámolt vele, ők elfogadták. Pont."

Igen? Tehát ezen logika alapján minden fideszes szentül hiszi, hogy Gyurcsány Ferenc mindenben ártatlan, mert a bíróság kimondta róla, hogy az. Pont. Igaz?

apanna 2013.02.28. 12:11:12

@Ironfist: Jogorvoslattal élhetsz. Felemeled a hátsódat, és feljelentést teszel.
Nem tudom mit hisznek szentül a fideszesek, sem az mszp sek, vagy a liberálisok.

De te megmondod a frankót, mert tudod. Jó neked.

Ironfist 2013.02.28. 12:21:18

@apanna:

Szövegértelmezés először, aztán kapsz választ is! ;)

apanna 2013.02.28. 12:29:43

@Ironfist: "Támadd csak az ellenfelet, bármilyen nyilvánvaló hazgusággal, és akkor nem azzal foglalkozik, hogy neki legyen jó, hanem kénytelen lesz védekezni - na, "

Tűnés........

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.28. 12:44:54

@apanna:
"Nem érdekel ki fideszes és ki nem. A zigazság, az annál inkább. S hogy lehetne a legfőbb ügyész fideszes, amikor az igazságszolgáltatás külön hatalmi ág, s köti a legfőbb ügyészt is a jog, törvény?"

Ez csak most bugyogott fel a legfrissebb 100 komment tetejére, de nem szeretném megjegyzés nélkül hagyni.

Magyarországon nagyon régóta nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás. Ezt mindenki pontosan tudja, aki nemhogy megpróbálta volna egyszer is összeszedni, hogy rá milyen törvényi előírások vonatkoznak, de akár csak végigkövetni, hogy egy jogszabály hányszor és hogyan változott, és abban az egyes paragrafusok mit is jelentenek. Még jogrendszerről sem lehet beszélni, egymással nemhogy összhangban nem levő, de egymásnak ellentmondó szabályok között, amelyek egy jelentős része definiálatlan, túlbonyolított (kutya)gumi, leginkább a jogászok és a kodifikátorok önfoglalkoztatásának, a "kiskapuk" minél jobb elrejtésének, a zavarosban való halászás elősegítésének elősegítésére, kb. pont ebben a sorrendben.

És akkor azt meg épp csak érinteném, hogy minden törvény pontosan annyit ér, amennyire betart(tat)ják...

Azt meg, hogy bárki is független, semleges lehet egy demokráciában, álnaivitással kevert hülyeség. Mindenkinek van szavazójoga, nem? Akkor azt jelenti, hogy van pártpreferenciája is, ugye? Akkor lehet semleges? Igen, valaki gyakorolhat önmérsékletet azzal, hogy az elé kerülő ügyeket, feljelentéseket az elvárható objektivitással kezeli... csak ehhez olyan ember és jellem is kell... Bár egy ilyen, végletekig átpolitizált országban majdnem mindegy is, ahol a "semlegesség" ott kezdődik, amíg számára az kedvező döntéseket, véleményeket jelent...

Ironfist 2013.02.28. 14:20:27

@apanna:
Mi van? Magadra ismertél, fideszbuzzancs? De mint mondtam, értelmes választ akkor kapsz, ha megtanulsz szöveget értelmezni.

Bee-zony 2013.02.28. 21:22:09

@Jani haverja: Igen, a polgárháború tömeglélektani társadalmi esemény, és nem az egyes egyén döntésének kérdése és eredménye.
A magyarok mindig nyavalyognak, de egyébként fát lehet vágni a hátukon, ahogy ezt már valaki megállapította. Viszont a „favágásnak” is van egy határa. A történelmi pálya a polgárháború felé lejt, a disznóságos halmozódása, és a bűnözők szaporodása miatt.

Rossz a magyar társadalom összetétele, sok a lepusztult arc és agy, az egymillió szenvedélybeteg országa... Kisebbségben vannak a normális, és produktív korban lévő emberek, súlyosbítva azzal is, hogy a többségben lévő agykárosodottak akarják megmondani, hogy ki és mi a normális... az olyanok, mint ők, naná.

Kösz' a történet megosztását. A fegyver és a kiskorúak problémájának megoldása: egyrészt az, ha valakinél lőfegyver van, akkor azt vagy mindig vigye magával, a WC-e is, vagy azonnal tegye be zárható szekrénybe, trezorba, a lőfegyvertartás szabályainak megfelelően, másrészt pedig tanítsa meg a gyermekeinek a használatát, ellenőrzött körülmények között, és akkor tudni fogják, mi az hogy csőre töltött, kibiztosított pisztoly, és akkor nem fog vele a gyermek tudatlanságból gyilkolni, a szándékosság pedig ilyen korban nem jellemző. Engem apám 10 éves koromban vitt lőtérre, megmutatta mit hogyan, és csináld. A sorkatonaság után hagytam abba ezt a tudományt, gondolva, hogy nincs szükségem rá. Mostanában kellett rájönnöm, hogy ebben tévedtem. Ha békét akarsz, készülj a háborúra, hogy a csak erőből értők megkapják azt, amiből értenek, máskülönben gond lesz az önvédelemmel.
Azon is gondolkodtam, mennyivel lett jobb, hogy kimentek az oroszok. Szubjektíve úgy érzem, hogy még egy árnyalattal rosszabb lett. Tehát ennyi erővel akár maradhattak is volna – és a másik, hogy az alapvető hiba a többségi társadalomban van, abban amit tesz, és amit eltűr. Aztán persze hogy tenyésznek a bűnözők, a paraziták, a mindenféle kártékonyak, és nem csak Magyarországon, hanem szerte a judeonácik által uralt Nyugaton.
Vegyük észre a rosszban a jót, a judeonáci rendszer a saját rosszasága miatt hanyatlik és végül összedől, pusztulás és káosz kíséretében, viszont utána már rendpárti rendszer következik, logikusan, mivel a judeonáci rendszer nem vált be; és persze hogy nem vált be, amikor soha nem volt jó, 0 összegű játszmás (amennyit nyer az egyik, annyit veszít a másik) a nyer-nyer helyzet helyett.
Akkor következik Cion bölcseinek igazsága:
„Itt egész világosan megmutatkozik elméletünk diadala: a kormány meglazult gyeplőit - az élet törvényénél fogva - azonmód új kéz veszi fel és ragadja meg, a nemzet vak hatalma ugyanis egyetlen nap sem lehet meg irányítás nélkül, és az új hatalom elfoglalja a liberalizmus által legyengített réginek a helyét.”
Ez az a pont, ahol a zsidó kígyó a saját farkába harap, és felfalja saját magát, mert ők maguk a „liberalizmus”, a szabadjára engedett bűnözés, Szodoma, stb.
Az új hatalom nem zsidó, mivel a régi volt az.
Csak a gójok tudnak valóban igazságos rendszert létrehozni, nem a Talmud és a Tóra által aljasságokra, rombolásra, pusztításra programozott zsidók.
Meg lehet nézni Izrael államot: amerikai pénzügyi és haditechnikai köldökzsinóron lógó állandó háborús tűzfészek és háborús uszító, warmonger, akik az ősi szemita ellenségeik mellé most már önerőből megkapták Iránt is, úgyhogy a zsidóbirodalom kockája fordulóponthoz érkezett.
Rá tud-e venni kb. 20 millió zsidó kb. 200 millió amerikai gójt arra, hogy meghaljanak a zsidó érdekekért, illetve pénzt áldozzanak rá? Ha igen, akkor még nincs vége a történetnek, mert meg is kell nyerni a háborút, és ha valamelyik másik nagyhatalom is belép a háborúba, már össze is állt a III. vh., aminek a része lehet a magyarországi polgárháború, pl. ha a zsidók ide akarnának menekülni.
Mindezek miatt kizárt, hogy Magyarország rövid és középtávon jó, élhető, békés és kellemes hely legyen.
Ez itt az élettér helyett harctér...
Ebből kell gondolkodni és gazdálkodni; mi az a legjobb, ami itt elérhető?
Kikkel lehet építeni, mennyien vannak, mi érhető el...
Van róla elképzelésem – a részleteket majd máskor.

Bee-zony 2013.03.01. 13:18:53

@Mészáros Laci: »Magyarországon eddig még nem volt népszavazás arról, hogy mennyi legyen a képviselők fizetése.«

„amíg sokan gondolkodnak úgy, hogy "minimálbért a képviselőknek", és amíg a mindenkori ellenzék sikeresen kampányolhat azzal, hogy X milliót keres a képviselő, Y milliót a miniszter, Z millió költségtérítést vesz fel, addig ez erősebb, mint bármilyen népszavazás. szarrágó nép vagyunk, na.”

Ha szerinted egy ellenzéki kampány – amiről nem tudok, hogy lett volna ilyen – többet számít, mint egy kötelező érvényű népszavazás, akkor te egy másik világban élsz.

»Persze, én vagyok a hibás.« „- nem vagy hibás, csak felelős :-D”

Szerinted, ha az Északi-sarkon, vagy a Holdon élnék, akkor is felelős lennék, mert mindenki felelős mindenért (mint pl. Ruanda, Mali, és a többiek). Így már csak az a két kérdés maradt, hogy hányadsorban, és hogy a te felelősséged mennyi?

»Nincs érdemi ráhatásom arra, hogy mennyi a képviselők fizetése.«

„- meg arra sincs érdemi ráhatásod, hogy ki nyeri a választást. de a sok kicsi sokra megy.”

Főleg akkor, ha nem rájuk szavazok, ugye?

»nem én szavaztam a Fideszre, és nem miattam vannak ott, ahol vannak.«

„- meg 2002-ben az mszp-re, stb, de valahogy mégis ez vagy az a csapat nyert.”

Ha annál az óvodai szintnél tartasz, hogy „valahogy”, akkor inkább keress egy gyógypedagógust.

»lehet hogy 12 becsületes asztalos jobban kormányozná az országot mint ők«

„- a becsületes asztalosokat tíz perc alatt átverik a minden hájjal megkent vállalkozók (külföldiek és belföldiek egyaránt). elhinnéd a becsületes asztalosoknak, hogy nem kaptak kenőpénzt?”

Ha át lehet verni őket, az baj, mert akkor csak olyanok, mint a választók többsége. Trükkökön átlátó, átverhetetlen és becsületes – kritériumok köre bővítve. Ha viszont elfogadnak kenőpénzt, akkor már nem becsületesek, és nem teljesült az elvárás, mert nem 12 megkenhető asztalosról volt szó.

»azt mondom, hogy aki teheti, az vándoroljon ki«

„- a bevándorlóknak mindenütt keserű a kenyér.”

Mérlegelni kell, hogy mi a kisebbik rossz, menni vagy maradni. Ha az jön ki, hogy maradni rosszabb, akkor menni kell, vállalva minden nehézséget és kényelmetlenséget, ami ezzel jár.
A magyarok népvándorlásáról biztos hallottál már... Vállalták.
Inkább az szokott lenni a probléma, amikor nem vállalják, és rosszabb megoldásokkal próbálkoznak helyette. Ha pl. Koppányék a polgárháború helyett elhúztak volna Északra, valahova a finnekhez, akkor most ők lennének a jó magyarok.
Az első bevándorlók is bevándorlóként kezdték a civilizálatlan vidékeken, és pl. a marslakók is így fogják kezdeni. Azt nem mondta senki hogy könnyű, legfeljebb azt, hogy érdemes. Lakatlan, de lakható(vá tehető) bolygók benépesítése az érdemes kategóriába tartozik, mert javítja a faj fennmaradásának esélyeit, és az életképességét. Akik ilyen kemény helyeken meg tudnak élni, azok tényleg életképesek. A Kárpát-medence viszont pont az ellenkező irányba hat, az elkényelmesedés és elhülyülés irányába (és nem csak Matolcsyra gondolok most). Kényelmes, jaj de jó... egészen addig, amíg nem jelentkeznek a kényelem káros mellékhatásai, a csökkent életképesség, a versenyképességben alulmaradás, és a többi.

»Ha sok ember gondolkodna úgy ahogy én, akkor egész más szellemű ország lenne itt, szigorú de igazságos, 0 felé tartó bűnözéssel.«

„- végtelen naivitásodra leginkább a kétfarkú kutya párt híres képe világít rá:
szóval, mindenütt, ahol a szigorú törvényekkel próbálnak rendet teremteni, pontosan ez az eredmény: a kisembereket megfingatják, de azokat, akik (pénzük, befolyásuk, pozíciójuk révén) a törvények fölött állnak, sosem lehet utolérni, és ez a kettősség erkölcsileg lenullázza az egész közösséget. lehet ez ellen lázongani, de ez a helyzet. a szigor NEM megoldás, és ez bizonyított tény.”

“Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.” (Albert Einstein)
Magyarországon, Mexikóban, Ukrajnában, stb., és az Állatfarmon vannak az egyenlők, és a még egyenlőbbek, a kettősmércések, Jupiter és a kisökör, stb. Minden olyan országban, ahol korruptak és kriminálisok vannak hatalmon, pláne többségi támogatottsággal, ez van.
Svájcban viszont már nem igazán van ez így, pl. emlékszem egy hírre, hogy Zürichben volt valami luxuskocsis gyorshajtós néger (Amerikában már csak fekete), és vagyonarányos büntetést szabtak ki rá ezért, néhány százezer svájci frankot. Valamint volt ott valami Kadhafi nagyarcú kölyke is, aki úgy gondolta, hogy ő a törvények felett áll, aztán a franciák Sarkozy vezetésével (az egyetlen normális zsidó, akiről tudok) besegítettek a Kadhafi-probléma megoldásába, és már nincs probléma.
Ugye hogy meg lehet oldani a problémát, ha van rá szándék?
Valamint van egy Szingapúr nevű ország, egy miniállam, és az sem arról ismert, hogy ott törvényen felül állók lennének, hanem a szigoráról ismert, és egész jól működik, és mindezt önkéntes többségi támogatottsággal, mert nincsenek megzsarolva, hogy ha nem erre szavaznak, akkor mehetnek átnevelőtáborba kényszermunkára... és Kínában és Iránban is egész jól letörik a „törvényen felül állók” próbálkozásait.
Az a kérdés, hogy korrektek és határozottak-e a kormányon és a többségben lévők, vagy nem. Ha nem azok, akkor Állatfarm van, egyébként viszont nem.
Hogy Magyarországon jelenleg mi van és miért, az egyre többeknek világos.
Hogy minek kellene lennie és hogyan, azt is kapizsgálják már néhányan.
A normálisan és jól működő országokat azok hozzák össze, akik szerint ez nehéz, de nem lehetetlen. Akik szerint lehetetlen, azoknak nincs esélyük, értelemszerűen.

Neked is „tényeid” vannak, mint Lencsés Istvánnak. :)

Mészáros Laci 2013.03.01. 14:24:41

@Bee-zony:

hú, ez nagyon sok egyszerre.

1. képviselők fizetése. *minden* párt fikázta már a kormányon levőket azzal, hogy mennyit keresnek a miniszterek, a minap a fakebookon kaptam "milliomosok klubja" címmel fényképalbumot. az összes ilyen kampány az irigységre játszik és arra, amit a kispénzű de emberek hisznek, hogy a sok pénz mindenre megoldás (pedig nem az).

2. a felelősség alól nem lehet kibújni, a demokrácia már csak ilyen. tulajdonképp filozófiai kérdés, de ha a többség úgy véli, hogy nem rajta múlik az eredmény, annak a következménye az egész társadalom erkölcsi züllése. ennek a kérdésnek "tanult tehetetlenség" témájában elég széles szakirodalma van, angolul en.wikipedia.org/wiki/Learned_helplessness; magyarul legutóbb Mérő László Az érzelmek logikája c könyvében olvastam kiváló összefoglalását (sok egyéb dolog mellett, amivel Mérő ebben a könyvben foglalkozott).

3. tizenként becsületes asztalos: sajnos nincsenek tökéletes emberek. Aki talpig becsületes, annak meg sem fordul a fejében az a temérdek mód, ahogyan csalni lehet, így lazán belefut a neki állított csapdákba. A magyar belpolitikában temérdek olyan esetet lehet felsorolni, amikor az aktuális kormány igazságos, becsületes és előremutató elképzelését az aktuális ellenzék (rövidtávú politikai érdekből) populista kampánnyal a kormány ellen használta. A tizenkét becsületes asztalos, még ha tökéletesen ravaszak is, meg lehet fingatni. Mindig vannak olyan részérdekek, amelyek a közösség érdekével ellentétesek, a konfliktusokat lehet dramatizálni, torzítani, a politikai PR szakemberei évtizedes tapasztalatokkal bírnak ebben.

4. Új Zéland szép ország, több ismerősöm költözött oda, mások Ausztráliába. Van egy csomó dolog, amivel ott kellett szembesülniük, mert messziről a szeplők nem látszanak. Persze, lehet kivándorolni, csak ne feledjük, hogy a többségnek nem jön be. Ahová érkezik, ott is vannak (például a bevándorlókra specializálódott) szélhámosok, helyi nacionalisták, akik az ottani munkanélküliek előtt a bevándorlókat festik le bűnbakként, stb. Álmodni jó, de kivándorolni ébren kell.

5. A szigorral való példálózásodon azért akadtam fenn, mert a fidesz pár rövidlátó figurája (Lézer Jánost talán nem kell bemutatnom) régóta a szigorban véli megtalálni a társadalom nevelésének eszközét, pedig _önmagában_ a szigor pontosan az ellenkező hatást váltja ki. Az erkölcsi nevelés terepe a gyerekkor és a fiatalkor (14-16 éves korig a gyerekeknek el kell érniük a csoportnormák felismerésének és követésének szintjét, bár a tanárok ezt eléggé utálják), ezután már nagyon-nagyon leszűkülnek a lehetőségek. Bővebben itt: www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=27

Bee-zony 2013.03.03. 21:16:09

@Mészáros Laci:

1. Képviselői fizetés: nem gondolom úgy, hogy a magasabb fizetés megoldaná az erkölcsi deficit problémáját. Az olasz képviselők több fizetést visznek haza, mégis korruptak...
Úgy gondolom, hogy a magasabb fizetéstől nem lenne jelentős változás, fordulópont. De ezt majd ők eldöntik egymás közt, ahogy eddig is.

2. Olvasgatom és emésztem a hosszú szövegeket... A tanult tehetetlenség az inkább kondicionált tehetetlenség, lévén hogy kényszer(ek) hatására lett ami lett, nem önkéntes tanulás által és hatására.
Az látszik, hogy a diktatúrák sok tehetetlent hagynak maguk után, akiknél nem csak a szakértelem, hanem a motiváció is hiányzik a változtatásra, és még mindig az elnyomók vannak kedvezőbb helyzetben, és ebből lesz a rendszerváltás helyett a hatalomátmentés.
„– Ha nem lett volna rendszerváltás, ki lett volna a miniszterelnök?
– Gyurcsány Ferenc.”
Látszik, hogy nem rendszerváltás volt, hanem csak módszerváltás. A kondicionált tehetetlenek nem képesek a valódi rendszerváltásra, a hatalom csúcsain jelenleg lévőknek pedig jó így ahogy van.
Én nem értek hozzá – mondhattam akkor. Csakhogy mások se, és ebből lett az a nagy probléma, ami jelenleg is tart, és úgy néz ki, hogy ki kell halnia a „homo kádárikusz” többségi generációnak a valódi változáshoz. Csak a Jobbik jelent tényleges változást, nem épp kifinomult módon, és sajnos a szélsőség másik oldali tükörképét is jelenti, amiből aztán megint nem a normális és jól működő ország lesz, hanem csak a másik oldali szélsőség.

3. A tizenkét becsületes asztalos nem lenne könnyű helyzetben a sok rafinált gazember között, az biztos... De már az is nagy javulást jelentene, ha lennének a hatalmat megszerezni akaró ilyen emberek.
A kínai vezetők sincsenek könnyű helyzetben, állandóan a korruptak ellen kell küzdeniük, de győzik, és a vezetésben a nem korruptak vannak többen. Kína fejlődik, Magyarország hanyatlik, és nem véletlenül.

4. „Álmodni jó, de kivándorolni ébren kell.”
A repülőn még lehet álmodni és aludni, de az érkezési országban már nagyon észnél kell lenni, mert egy vagy pár rossz húzással a szabadesés gyorsaságával a hajléktalanok között találhatja magát az ember, a lassú lecsúszásról nem is beszélve. A szociális háló csak arról szól, ha van egyáltalán, hogy nem halsz éhen, nem maradsz ruhátlanul, esetleg van helyed is valamilyen tömeg(nyomor)szálláson... Ha nincs pénzed, nem lesz kényelmes az életed, és az is lehet, hogy egy év alatt kettőt fogsz öregedni a magyarországi viszonyokhoz képest. Viszont aki megpróbálja a kivándorlást, ha mást nem, legalább tapasztalatot fog szerezni, megismer egy másik országot, egyébként kétesélyes, vagy bejön a dolog, vagy nem.
A többségnek nem jön be a kivándorlás? Igen, viszont a legjobb fejű kisebbségnek nem jön be Magyarország; és mivel ők mennek el, tovább kontraszelektálódik az ország, és polarizálódik a világ.
A vándorlás, és az új helyre beilleszkedés a helyben maradáshoz képest nehezebb. Arról van szó, hogy érdemes-e, vagy nem. Ahogy züllik lefelé Magyarország, egyre inkább érdemes. Eljut az ember oda, hogy ez már vállalhatatlanul rossz, és megváltoztatni nem tudom. Akkor mit tudok tenni? Kivándorolni.

Minden idekötne, de... válasz a kormánypropaganda videóra
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2dS-Am-DSII

5. Lézerjani a szigorú de igazságtalan tárgyában lehet mérvadó... A szigorú de igazságos témájában az általam említett országok vezetői és többsége az.
Vannak jó dolgok külföldön, csak át kellene venni...

Kanadából pl. így hirtelen 2 dolog jut eszembe:

A munkaügy olyan, hogy eset menedzserek vannak (case manager) és mindenki egy (egyedi) eset. Az eset menedzser pedig felteszi azt a kérdést is, hogy „mi a munkaterved”? Ha nincs, akkor ad, persze lehet hogy az nem fog tetszeni, úgyhogy jobb ha van munkaterved; és ha úgy látja, hogy az reális, akkor segít abban az irányban.
Kanadában elvárják, hogy legyen ötleted, és hogy illeszkedj be a társadalmi láncolatba valamilyen hasznos dologgal.
A legüresebb hivatalok azok, ahol a munkanélküli segélyt osztják. Az is úgy van, hogy ahol le van írva, hogy jár, ott is oda van írva, hogy esetleg (may be) tehát nem garantáltan és nem automatikusan. Ebből aztán vannak európai szemmel nézve hajmeresztő dolgok és konfliktusok, és időnként biztonsági őrök, amikor variálnak a dolgokon.
Aki az angolszász világba megy, az valódi kapitalizmussal fog találkozni, ahol lehet valaki nagyon szegény és nagyon gazdag, és ha esik, nem puhára esik, hanem a földre, úgyhogy bírni kell a gyűrődést. Ott jobban kiszelektálódik a gyenge és életképtelen, mint Magyrországon. Ennyivel jobb a megmaradtak társadalma, amit viszont erősen befolyásolnak a bevándorlók, hogy éppen milyen irányba tart, és jelenleg az a trend, hogy romlik.

A házak és a telkek rendben vannak tartva, nem teljesen önként, hanem akinek háza és telke van, annak ez kötelessége, és ha nem teljesíti, törvényt sért, és jön a büntetés. Nem tudom, hogy milyen vonatkozó törvények vannak pontosan, utána kellene nézni, csak az eredménye látszik, a házfalfestés, a rendszeres fűnyírás...
A leglátványosabb különbség a két ország között, hogy amikor bemegy az ember a repülőtérről a városba, mit lát. Magyarországon a sok lepusztult épületet, és a koszos-poros utakat... Az első negatív benyomás így megvan, és ezt már nehéz ellensúlyozni.
Kanadában pedig az ázsiaiak szemetelnek nagyon, ott meg ezzel vannak mínuszban, pl. Vancouverben a reptéri SkyTrainen már dolgozók szedik a szemetet, mint az indiai vasúton...

Amire én azt mondanám, hogy a lehető legjobb társadalom és hely, az még nincs összehozva – van még hova fejlődni.

Jelenleg azt mondhatom, hogy közérzetem pocsék, és van mire.
Jobb is, ha megvan az elégedetlenség, mint jó irányba ható hajtóerő.

kifordított nagyanyó 2013.03.04. 19:58:56

@Mészáros Laci: Te nem adod fel.Azért az első kommentednél olyanom volt,hogy jaj szegény politikusok.

@Bee-zony: Ott a pont.

süti beállítások módosítása