Skip to content


       Szűrés lista

Parasztelvakítás

"A rendszerváltozás óta egyetlen politikai párt maradt talpon, ez pedig a Fidesz. Ezért nekünk erkölcsi kötelességünk az, hogy a kommunista diktatúra bűneit feltárjuk, megnevezzük a felelősöket, lehetőség szerint felelősségre is vonjuk őket, és ugyanakkor semmi se maradjon titokban." - nyilatkozta 14 hónappal ezelőtt, 2012. márciusában Lázár János, miután a Fidesz úgy döntött, hogy május 15-ig kidolgoznak minden olyan törvényt, amely lehetővé teszi a Nemzeti Emlékezet Bizottság működését, ami majd alaposan feltárja a kommunista rendszer bűneit.

A 2012. május 15-i határidő már egy éve lejárt, de semmi híre a Nemzeti Emlékezet Bizottságnak.


2012. február 20.: Nem támogatták a kormánypárti képviselők Schiffer András törvénytervezetének tárgysorozatba vételét, vagyis a parlamenti egyeztetés megkezdését.

2012. május 18.: Schiffer András újra benyújtotta az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát.

2012. december 4.: Az országgyűlés 90 igen, 146 nem és 23 tartózkodás mellett leszavazta Schiffer Andrásnak az ügynökmúlt tisztázását sürgető javaslatának tárgysorozatba vételét.

2013. április 15.: Schiffer András LMP-s képviselő harmadjára is beterjesztette az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát

2013. május 13.: Az alkotmányügyi bizottság elutasítja a törvényjavaslat tárgysorozatba vételét.


Az egykori szocialista országok állambiztonsági iratainak kezelése terén eltérő gyakorlatot folytatnak a közép-kelet-európai országok, de talán máshol nem fordult elő, hogy egy történészt 2 millió forint kártérítésre ítélje a bíróság, mert egy ügynökről leírta hogy ügynök volt. Ajánlott cikk: Cseh Gergő Bendegúz - Közép-kelet-európai állambiztonsági panoráma.

Rainer M. János történész tavaly úgy nyilatkozott a HVG-nek, hogy "az összes ügynök, körülbelül 180-200 ezer fő névsora ma már nem állítható össze az 1989-ben végrehajtott iratmegsemmisítések miatt. Ezért nálunk már nincs lehetőség olyan jellegű szembenézésre, ami a volt NDK-ban zajlott le a ’90-es években, miután a Stasi iratait a rendszerváltáskor egyből lefoglalták, így azok szinte hiánytalanul kutathatóvá váltak. A kelet-európai gyakorlat számos példát ad a kommunista múlt feldolgozására, egyes országokban perek, máshol átvilágítások, kárpótlási eljárások segítették a múlttal való szembenézést."
Varga László szerint "a mai jogszabályok önmagukban nem állnak az ügynökmúlt feltárásának útjában. Példaként említi Németországot, ahol semmivel sem enyhébb a személyiségi jogi szabályozás, mégis gond nélkül nyilvánosságra kerültek a Stasi-akták az egykori ügynökök nevével."

Ezek után pünkösdvasárnap a HírTV Híradójában jelentette be Rétvári Bence a KMI államtitkára, hogy "tárcán belül felállított bizottság körülbelül 1000 olyan embert vizsgált meg, akik még a kommunista rendszerben kaptak állami kitüntetést, és emiatt nyugdíjpótlékra voltak jogosultak. A testület azoktól vonja meg a havi 8 ezertől 16 ezer forintig terjedő juttatást, akik szerepet játszottak az 1945 és 1949 közötti demokratikus államrend leépítésében, az 1956-os forradalom leverésében, az MSZMP-ben és a KISZ-ben, állami vezetők voltak a szocializmus alatt, vagy titkosszolgálati múltjuk van. 
A szakértői bizottság megállapította, hogy a vizsgált körülbelül ezer ember közül 109-en váltak méltatlanná erre a nyugdíjpótlékra azáltal, hogy titkosszolgálati múltjukra derült fény. Számukra a következő napokban postázzák azokat a határozatokat, amelyek megvonják ezt a pótlékot. Ezt követően az érintettek augusztustól kezdve már nem kapják azt a nyugdíjpótlékot, amit elvileg kitüntetésük alapján, de nyilvánvalóan titkosszolgálati tevékenységükkel összefüggésben III/III-as kötelékben, kaptak."

Aztabetyárját, 109 III/III-as 8-16 ezer forintos nyugdíjpótléka! 
Hát erre a bravúros teljesítményre tényleg nehéz jelzőket találni ...

Az egész történet persze ezer sebből vérzik, (de majd biztos jól lehet majd vele kampányolni), viszont alapvető társadalmi elvárás, hogy minden átlátható módon történjen.

Milyen bizottság, kik a tagjai, milyen listák alapján hogyan és mit állapítottak meg?
Miért csak 1000 embert vizsgáltak, miért éppen azt az 1000 embert? 
Miért csak a III-as főcsoportfőnökséget vizsgálták? 
Mi van pédául azzal az 50 emberrel, aki a III-as főcsoportfőnökséget működtette?
Mi van a III/II-es csoportfőnökséggel, akik olyan nagyszerű politikusokat adtak a Nemzetnek mint Medgyessy Péter vagy Kivágó Iván Györgyné?
Apropó, akkor megvonják Pozsgay meg Szűrös Mátyás nyugdíjpótlékát is?

Ennek így semmi értelme, megint félúton kisiklott az egész. Nem a nyugdíjjárulék a fontos, hanem az ügynökkérdés rendezése, amelyhez a kétharmados parlamenti többségnek minden lehetősége megvan. Bármikor, bármilyen törvényt meg tudnak változtatni, bármikor, bármilyen hivatlat, állami inthézményt át tudnak nevezni, át tudnak szervezni, esetleg egy újat létrehozni. 

Az ügynökkérdés igen is fontos ügy, hányingere van az embernek attól, hogy azok, akik besúgtak, jelentettek a barátaikról, kollegáikról a mai nap is úgy élik az életület, hogy a legkisebb kellemetlenség sem érte őket. Akik pedig megrendelték, olvasták a jelentéseket, működtették a szocializmust, minden egyes nap az elmúlt 23 évben vastag bőrrel oktatják az országot demokráciából, vagy kapcsolataik révén az egyik millióból fialtatják a másik milliót.

Schiffer András (LMP) írásbeli kérdéssel fordult Navracsics Tiborhoz, melyekre mi is várjuk a választ: 


"Kérdezem mindezért a Tisztelt Miniszter Urat, hogy:


a)      honnan tudja kik az egykori III/III-as ügynökök,

b)      milyen listákból és milyen szempontrendszer alapján szemezget a nyugdíjpótlékok kapcsán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium,

c)      miért pont a III/III-as ügynökök nyugdíjpótlékát vonják meg; mi lesz a hajdani III-as főcsoportfőnökség további spionjai, az egyéb hivatásos alkalmazottak, hálózati személyek, illetve az érintett pártállami hatalomgyakorlók nyugdíjpótlékával,

d)     rendelkezik-e a jogalkotásért felelős tárca arra vonatkozó listával, hogy 2010. óta hány ígéretet tett és hány önmagának szabott határidőt lépett túl a kormányzat az ügynökakták nyilvánosságával és az úgynevezett Nemzeti Emlékezet Bizottságával kapcsolatban, valamint

e)      meddig lesznek még a diktatúra titkai a demokrácia titkai; mikor lesz végre az állambiztonsági múlt azok számára is átlátható, akiknek nincsen saját felhasználású listájuk; támogatja-e a az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó harmadik LMP-s törvényjavaslat parlamenti megtárgyalását?

Címkék: kim schiffer ügynökkérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr435308938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minimum 140 százalékkal csökkenjen a rezsi! 2013.05.21. 12:01:31

Önnek nincs még elege abból, hogy fizetni kell az áramért, a gázért meg egy csomó minden másért is? Miért ne lehetne megfordítani a dolgot? Eddig a nép fizetett, mostantól fizessen a...a...a... tőke, a... a... a... nagyurak, a multik, az idegenek, akik...

Trackback: A kommunista Keresztapa 2013.05.21. 10:11:09

    "Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt...."          "amikor a kormány pénze a bank...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Zomboss 2013.05.21. 09:42:29

Mit várunk egy olyan országban, ahol az állami hírgyár vezetője egy exspicli? Az a legszomorúbb az egész történetben, hogy hány embernek mosták már át az agyát, akik beveszik ezt a rablómesét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.21. 09:45:00

Az ügynökkérdésen keresztül látszik a legtisztábban, hogy a FIDESZ mennyire leszarja azokat az elveket, amiket elvileg képvisel...

Ordnassac 2013.05.21. 09:47:32

Egy apróság: kérlek titeket, ne a nyíltan neonáci, zsidózó Metapédiát linkeljétek már a posztban. Van elég más hely, amelyik a III. főcsoportfőnökségről szól.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 10:02:30

Én is néztem, hogy ez most mi? Mert ugyan üdvözölendő lépés, de hatása kb. semmi, max. ködösítésnek jó (vajon miről akarnak ezzel terelni?).

Másik. Miért MOST?
Nem lehetett volna 2010-ben? Ha már addig nem? 1998-2002-ben?
Ráadásul úgy rendesen. Hogy akkor mindenkit, aki ügynök volt.
Ez meg így, tényleg csak parasztvakítás, semmi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.05.21. 10:14:34

szerintem nemcsak megyó volt ügynök

ORBÁN-t 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 Osztálya, de beszervezésétől elálltak, 206-8/21/1982.sz, 11-2110/1982. számom környezettanulmány készült róla. Ez évben „VIKTÓRIA” fn-en a BM III/III-2-es Osztálya bizalmas nyomozás alá vonja. A nyomozást 1986-ban bizonyitékok hiányában megszüntetik.

ebben az országban mindenkit csak be akartak szervezni...

A '80-as években a Belügyminisztérium III/III-as ügyosztálya operatív nyomozást folytatott Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó ellen. Besúgókkal és lehallgatással igyekeztek információkat szerezni a házaspár szolnoki és fővárosi tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről. Orbánt '82-ben megkísérelték beszervezni is - derül ki a miniszterelnök honlapján publikált dokumentumokból.

"lehallgatták és megfigyelték Orbánt és feleségét" aztán felvették Orbánt egy minisztérium vezetőképző intézetébe...
A megfigyelésekből kiderült hogy jó elvtársak vagy hogy?

Ha csak "megpróbálták" beszervezni, akkor az ügynökakták miért nem nyilvánosak? Milyen kínos lapok kerülhetnének elő onnan!

kkbk.blog.hu/2012/04/19/a_keresztapa_9

7esbusz 2013.05.21. 10:17:45

Miért nem, miért nem.... Mert akkor mit szólnának a "jó" elvtársak? mert hát vannak a jó multik meg a rossz multik, a jó komcsi elvtársak, meg a rosszak. Az t hogy ki a jó és ki a rossz, szimplán az dönti el, hogy adott szervezet vagy egyén belesimul-e a ner-be vagy sem....

mim 2013.05.21. 10:21:08

Majd kiszivárog véletlen az az 1000 fős lista és rajta csupa ellenzéki és civil szervezeti tag lesz - max 1-2 beáldozható fidesz aktivistával. Utána meg majd védekezhet az ellenzék és a civil szervezetek, hogy uhh-uhh de a fidesz miért nincs rajta? Amely kérdés a közmédiában természetesen csak éjféli hírekben jelenhet meg. A párt hívek pedig majd elkezdik a "Látjátok? Látjátok!" dumát, hogy az ellenzék és a civil szervezetek minden baj forrása 1989 óta.

És társadalmi igazsággá válik a fidesz újraválasztása.

sisszi 2013.05.21. 11:16:28

@mim: így lesz. szardobálás és a fidesznél van a szarosvödör. de szép lesz

Én is akarok kommentelni 2013.05.21. 11:25:17

Jó tudni, hogy senkit sem tudtak beszervezni, meg amúgy is mindenki csak azért lépett be, hogy belülről bomlassza a rendszert.

Csak nekem "sajnos" van hasonlítási alapom az ilyen történetekhez, mellyel én megmérem az igazságtartalmát ezen sztoriknak:
Édesapámat be akarta léptetni a pártba (nem, beszervezésig nem jutottak), ő nemet mondott. Nem engedték főiskolára, útlevele nem lehetett, a munkahelyén nem léphetett előbbre, és folyamatosan jelentett róla két alja ember is. Egyiket sejtette ki lehetett, de halála előtt az elmondta neki (volt főnöke).

Na így nézett ki egy "karrier" akkor, ha nemet mondtál.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.05.21. 11:30:36

A fidesznél nagyobb kommancs bagázst keresve se találni napjainkban, úgyhogy ez a sztori inkább szánalmasan vicces. Ráadásul Böröczbesúgóval, Pozsgayval, Martonyival, Matolcsyval meg a többiekkel a soraikban külön pikáns a kommunista bűnösök ellen hadakozni. Persze Viktorka meg Kövér efftárs is tiszta mint a friss hó.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.05.21. 11:32:43

@Én is akarok kommentelni: Bizony, ahogy mondod. Elnézve Orbán meg Kövér gengszterváltás előtti karrierjét, hát ők tuti nemet mondtak.... hisz ők mondják és hogy mennyit szoktak hazudni arra ékes bizonyíték az "emútnyócév".

Netuddki. 2013.05.21. 11:51:57

@Fedor: "Az ügynökkérdésen keresztül látszik a legtisztábban, hogy a FIDESZ mennyire leszarja azokat az elveket, amiket elvileg képvisel... "

Most komolyan! Milyen elveket is képvisel a fidesz? Már azon kívül, hogy biztosítsák maguknak, családjuknak és haverjaiknak az átlagon felüli életszínvonalat? Lehetőleg munka nélkül persze...

Netuddki. 2013.05.21. 11:55:07

@tesz-vesz: "Ha csak "megpróbálták" beszervezni, akkor az ügynökakták miért nem nyilvánosak? Milyen kínos lapok kerülhetnének elő onnan!"

23 évvel a rendszerlopás óta? Szerintem MÁR semilyenek...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.05.21. 12:00:05

FELAKASZTOTTA MAGÁT AZ ELLÁTÁSÁT ELVESZTETT ROKKANTNYUGDÍJAS

Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!
Miniszterelnök Úr!

ISTEN VELETEK!

Bejelentem – írtam korábban-, hogy ha elveszik a rokkantnyugdíjamat: a Parlament előtt, nagy nyilvánosság előtt öntöm le magam benzinnel és elégetem magam.

Sok felmenőm égett el a vészkorszak idején Auschwitz-ban, ők is azért, mert bűnbakok voltak, mint mi itt most: rokkantnyugdíjasok.

A „göbbelsi” propagandaáradat, mely bennünket a közvélemény előtt

„élősködő” réteggé változtatott – „fasisztoidnak” minősíthető.

A rokkantnyugdíjasok fele elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt: ők

tehát már nyugdíjasok. Őket nem lenne illendő beleszámolni és már-már propagandaszerűen rokkantként emlegetni.

Sok az I. és II. csoportba tartozó rokkant, aki még nem kapott végleges státuszt, könnyen kerülhet és (kerül is majd) a rokkant III. kategóriába, mert ott kisebb rokkantnyugdíjat kell nekik fizetni. S a III. csoportba tartozónak is kevesebb pénz jár, ha 51 % alá sorolódik.

Le nem írt követendő irány ez évek óta!

2014. januárjában leszek 60 éves, III. csoportba sorolt

rokkantnyugdíjas, nem egészséges, és nem munkaképes. (Ezért százalékoltak le.)

51 ezer Ft vagy annál is kevesebb rehabilitációs járadékból nem tudok létezni, gyógyszereket venni, étkezni, tisztálkodni és emberhez méltó életfeltételeimet fenntartani.

Miután ennek a hazának, amelynek 30 évig adófizetője voltam, nem kellek, s „halálos ítéleteiket” gyávák megnevezni, helyette kódolt okfejtésekbe bonyolódnak: életem feláldozásával fogom kifejezni tiltakozásomat sorstársaimért – kérve közben az emberi méltóság tiszteletben tartását.
Időközben felülvizsgálaton voltam, elvették a rokkanyugdíjamat. Előkészítettem a kanna benzint, hogy elinduljak a Kossuth-térre, de nem volt rá erőm. Csak arra, hogy felakasszam magam.
A Széll Kálmán terv azt írták elő, hogy 2013 végéig 190 milliárd forintot kell spórolni a rokkantellátáson. Ehhez a spóroláshoz most hozzájárulok.

ISTEN VELETEK!
60 éves volt rokkantnyugdíjas

nnnnnnnn 2013.05.21. 12:05:44

@Sunyi CÖF és békemet, védjétek meg a trafikmutyit!: Isten veled.

Zoxo 2013.05.21. 12:26:27

Első kérdés: Milyen állami kitüntetés nyugdíjpótléka volt az a 8-16000 Ft?

Fullánkos Algol 2013.05.21. 13:02:58

Erkölcsi kötelességetek a felelősök megnevezése? Akkor kezdjétek a fejesekkel, pl.:
Rogán - Rákosi
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Orbán - Kun Béla
Pintér - Garbai filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5227
Erre emlékezzetek

sorhajóhadnagy 2013.05.21. 13:23:42

@tesz-vesz:

Ez a kép a támogatói által Nobel-díjra érdemesnek tartott Tormay Cécile valamelyik brossúrájából való? Meg tudnád mondani mi van a fekete zászlóra írva? A tanácsköztársaság történetében én eddig nem hallottam zsidó vörös ezred felállításáról szóló kezdeményezésről, de ehhez kapcsolódó Kossuth téri tüntetésről sem.

öregember a kocsmából 2013.05.21. 13:32:30

24 évvel a gengszterváltás és 3 évvel a 2/3 hatalom megszerzése után a 10 millió magyar ember közül amiből 180-200.000 ember biztos hogy érintett volt az ügybe sikerült 109 embert előásni és úgy megbüntetni hogy szinte meg se érzik, na ehhez kell aztán tehetség. Vidéki,Enrico,Lencsés meg a többi fidesz buzi, ezt magyarázzátok meg ha tudjátok.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.21. 13:45:22

Ez a kommunista nyugdíjas-megvonás annak a tavalyi ügynek az eredménye, amikor bejelentették a felülvizsgálatot, hogy január 1. után ne kaphasson nyugdíjpótlékot kb. 1000 kommunista kitüntetett?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 13:50:46

@Távmunka blog: @öregember a kocsmából: Ennyi...
És OK, ha még nem is azt nézzük, hogy 24 évvel utána, de az első uralkodásuk alatt miért nem lehetett? Miért tíz évvel később jut eszükbe?!

kifordított nagyanyó 2013.05.21. 14:09:07

Haverokat nehogy már lebuktassák,viszont kiderül majd,hogy bajnaival egy utcában lakott egy ügynök tehát bajnai gyanús.

Airgüzü 2013.05.21. 14:14:44

@öregember a kocsmából: Meg tudják magyarázni, mert önálló gondolkodásra képtelen, agymosott droidok, de azt szajkózzák, amit a vezír beléjük olt. Becstelen, alja, arrogáns, tehetségtelen férgek, nem ismerik sem a tisztességet, sem a demokráciát. Csak a kétharmadra tudnak hivatkozni. Legfőbb ideje lenni arról törvényt hozni, hogy két harmad sose lehessen, mert azzal csak alaposan visszaélni lehet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 14:18:41

@Airgüzü: Az a baj, hogy ezt az országot meg mással vezetni nem lehet, mert a mindenkori ellenzék mindig keresztbetesz bármilyen jó, vagy rossz kezdeményezésnek, amit nem ő talált ki, ez nem vezet sehova...
...ha meg 2/3 van egy kormánynál, akkor meg az lesz, ami most...

Fejesrob 2013.05.21. 14:26:46

Na ja, majd épp Orbánék. Mintha tojásokon lépkednének, ez a III/III-as nyugdíj kieg. elvétel pedig szimpla szemfényvesztés.

Most vagy Orbán egyezett ki az MSZP-vel, vagy Orbán egyezett ki a Soros birodalommal, akik nem szeretik, ha a készséges kommunistáikat bántják, vagy csak annyi a volt komcsi a fideszben, hogy akárhová lép, komcsi tyúkszemre lépne.

Fejesrob 2013.05.21. 14:27:47

@kifordított nagyanyó: Mondjuk, Bajnai biztosan problémásabb mint egy ügynök.

Ironfist 2013.05.21. 14:31:28

Metapedia? Tudtommal a vastagbőrt is a nemzetellenes honlapok közés sorolják. Ki is lettem onnan bannolva örökre, mert egyszer szakmai szempontból értékeltem azt a kalap szart, amit lexikonként próbálnak eladni. A lényege az, hogy a sima wiki, sőt, még a kurucinfo is sokkal megbízhatóbb, mint az az összehányt, összegányolt fosadék, ahol kész tényként írják le ömlesztve a zsidózást, meg a heilhitlerezést.

Adj gázt! 2013.05.21. 14:31:44

Amit szétkent Kenedi elvtárs, annak a maradékát pedig kitűnően el tudná maszatolni ez a bizottság. De lehet, hogy fel sem kell állnia hozzá, elég, hogy bejelentették.

kifordított nagyanyó 2013.05.21. 14:32:28

@Fejesrob: Én sem bízom benne,de a viktorodat jobban rühellem.

kifordított nagyanyó 2013.05.21. 14:34:30

@Fejesrob: Csak nem kezdesz kiábrándulni vikiékből?:))

Adj gázt! 2013.05.21. 14:34:38

@Ordnassac: @Ironfist:

Mi baj a metapediás linkkel, "elvtársak"? Túl élesek a tablóképek?

kifordított nagyanyó 2013.05.21. 14:40:26

@Adj gázt!: Rólad legfeljebb csak taplókép készülhet.:))
De amúgy nem rossz.:))

Fejesrob 2013.05.21. 14:41:06

@kifordított nagyanyó: Nem kellene a te szemléletedet kivetíteni másra és azonnal megérted, hogy az emberek többsége árnyaltabban gondolkodik, nem pártokhoz ragaszkodik, hanem eredményeket értékel. Bajnai nálam nem azért nem jöhet szóba mert Gyurcsány társaságának része.

sárkányfő 2013.05.21. 14:41:42

200.000 ügynök volt? Döbbenetes.

Ez még egy ok, hogy Orbán miért nem hozza nyilvánosságra:
1. Vannak maffideszes érintettek is.
2. Ez már önmagában egy komoly szavazói bázis. Még ha egy részük már el is hunyt, akkor is: tömegeket véd Orbán személyesen a lebukástól.

A komcsik számíthatnak Orbánra, lásd Pozsgayt, a legnagyobb élő kommunistát.
Pozsgay ahelyett, hogy rég börtönben rohadna, még azt is megérte, hogy Orbán politikailag rehabilitálta.

Adj gázt! 2013.05.21. 14:47:33

@sárkányfő:

Miből kellett rehabilitálni a kommunistákat, elítélte őket valaki is valaha?

Ma is sztárvendégek a médiában a legnagyobb kommunista gecik, a saját férjét is felnyomó Heller Ágnestől az Aranycsapat besúgó zsidóján át a cenzor Lendvaiig.

A Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódja nemrég 8 éven át kormányozott is, elfelejtetted?

Biztosan támogatnád a kommunisták elszámoltatását? Én maximálisan, te hogy vagy vele? Vagy te csak a rossz kommunistákat számoltatnád el?

Az antibolsevizmusnak és az anticionizmusnak nemzeti minimumnak kellene lennie, én legalábbis annak tekintem, és aki nem így gondolja, az számomra nem a nemzet része. És nagyrészt köztörvényes bűnöző, hazaáruló, szemkilövető, terrorrezsim kiszolgálója, az ország elkúrója. Meg néhány hasznos hülye.

Ironfist 2013.05.21. 14:51:27

@Adj gázt!:
Az a baj vele, "elvtárs", hogy egy lexikonnak objektívnek, és tényszerűnek kell lennie. Ez se nem objektív, se nem tényszerű, a szerkesztése meg egyenesen hányadék. Mellesleg még az vele a bajom, hogy a szerkesztői is tipikusan olyanok, mint most te, aki merészel egy rossz szót is szólni, az egyből kommunista, meg zsidóbérenc, meg cigányvédő. És ez elég undorító viselkedés. A fidesz szokta ezt csinálni, nem tűnt fel? Tehát a metapedia, és elvakult követői nálam a fidesszel vannak egy szinten.

kifordított nagyanyó 2013.05.21. 14:52:53

@Fejesrob: Te max. vikihez ragaszkodsz és mindenhova odaszólsz ahol őket szidják.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.21. 14:56:24

@ColT: Megvárták, amíg az érintettek többsége meghal. Most olyanokról van szó, akik például a két világháború közötti ténykedésükért kapták a kitüntetést.

Egyébként Antallék 1991-ben eltöröltek egy rakás nyugdíjkiegészítést. Nem egyesével elvették a nyugdjíakat, hanem kollektíven megszüntettek több kommunista kiegészítést. Jellemző, hogy a nyugdíjkiegészítést pótlékká alakították egyes kommunista vezetők esetében...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 14:59:36

@Távmunka blog: Ennyi, azzal nincs is bajom, hogy ezektől elveszik, csak hát, ennyi a nagy megtorlás?
Lófasz.

sárkányfő 2013.05.21. 15:02:49

@Adj gázt!:
Látom zsidózol, ez esetben lehet még rosszabb vagy komcsiknál is.

Az én antikomcsi elkötelezettségemre mérget vehetsz, ha rajtam múlt volna már rég lenne lusztrációs törvény és nyílt ügynök-lista. Ezt hajtogatom sok-sok éve, ahogy most is, bár ami azt illeti ha komoly a nikked akkor magasból leszarom mit hiszel rólam, és mit nem.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:03:43

@Ironfist:

Ha jól értem, nem találtál semmi valótlant a Metapedia kitűnő összeállításában. Ugorhatunk, vagy addig nem, amíg eléggé el nem határolódik mindenki a lexikontól, és életjáradékot nem fizet a magyar állam Auschwitz kommunista áldozatai leszármazottainak + emléknapot be nem vezet?

Adj gázt! 2013.05.21. 15:07:28

@sárkányfő:

Hol zsidóztam, és mit zavar az téged? A vallását mindenki maga választja, meg azt is - már ha jó elvtárs ez illető -, hogy milyen focimeccset közvetít a másodállásának 50. évfordulóján.

Fejesrob 2013.05.21. 15:12:39

@kifordított nagyanyó: Hihetetlen mennyire nem érzed, hogy épp te "rendelkezel" azzal, amit rólam feltételezel. Egy 20 éve folyamatosan vérig sértett munkásőrlánynak tűnsz, vedd már észre.

Finomíts:)))

sárkányfő 2013.05.21. 15:13:27

@Adj gázt!:
1. "Hol zsidóztam"
Úgy látszik neked már annyira megszokott hogy zsidózól, hogy észre se veszed. Meg visszaolvasni sem bírsz. Hát essék: "az Aranycsapat besúgó zsidóján át"

2. "és mit zavar az téged?"
Akinek magyarázni kell, hogy mi a baj a zsidózással (vagy cigányozással, magyarozással, stb.) más emberek származási vagy vallási alapon történő baszogatásával, az konkrétan reménytelen. Teljesen.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:14:03

@sárkányfő:

A lusztrációban viszont igazad van, meg abban is, hogy nyilvánosságra kell hozni az összes kommancs szarházi adatait. A tekintélyes Kuruc.info hírportál egyébként rendszeresen szokta ezt a fajta közérdekű tevékenységet végezni, nem véletlen, hogy őket viszont sorra minden kormány be akarja tiltani, ellentétben Kun-Kohn Béla és Rákosi-Rosenfeld Mátyás eszmei-szellemi-anyagi-jogi utódainak pártjával és a Vörös Segély egyéb szervezeteivel, amikhez a Fidesz csak módjával nyúl, a bolsik pedig sehogy sem, mi több, ők működtetik ma is a régi hálózatot.

Fejesrob 2013.05.21. 15:14:54

@Adj gázt!: Ez a Heller undorító, hihetetlen, hogy a ballibsik milyen alakokat melengetnek csak azért, mert ballibsi. Még az sem zavarja őket, hogy jópár kedvencük kollektív közutálatnak örvend.

Fejesrob 2013.05.21. 15:17:10

@sárkányfő: Lehet, hogy neked nem tűnt fel, de a zsidók származási alapon különböztetik meg magukat a többitől. Ezért zsidót származási alapon megkülönböztetni NEM antiszemitizmus.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.21. 15:17:57

@ColT: Megtorlás? Kerekasztali megegyezés volt a hatalomátadásról, kezet fogtak, az elvtársak szimpatikus részét átültették a saját pártjukba, stb.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:19:42

@sárkányfő:

Szerinted "az Aranycsapat tizenkettedik embere" ma is kapja a kommunista luxusnyugdíjat, vagy "érdemeihez" mérten bánik vele az ország? De mondhatnék még egy pár példát Biszku Béla bátyádon át Mátsik Györgyig (szintén zenész), aki a Gyerekért Alapítvány kuratóriumában védte azokat a gyerekeket, akiket akár halálra is ítélhetett volna, mint tette azt a háromharmad idejében a kiskorú Mansfeld Péterrel?

Uva 2013.05.21. 15:20:24

valoszinuleg par fideszes nagykutya is ugynok volt, ezert nem eroltetik ezt a temat oly nagyon

kifordított nagyanyó 2013.05.21. 15:20:43

@Fejesrob: Hagyjuk már kisgyerek!:))
Hónapok óta szövegelsz amióta van a nicked,ott ahol vikit szidják.:))

sárkányfő 2013.05.21. 15:20:54

@Fejesrob:
Eme kommentedből is látszik mekkora kretén barom vagy.

Amúgy jöttél szét-trollkodni a blogot? A gazdidnak nem tetszik a poszt ugye? Hány trafikért adtad el magad nekik szarházi?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.21. 15:22:41

@Adj gázt!: "Az auschwitzi emlékhely fenntartásához biztosított magyar hozzájárulás a jelenlegi tervek szerint a 2014-es költségvetés része lesz - mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője."
hvg.hu/itthon/20130511_2014es_budzse_resze_auschwitzi_emlekhely

Adj gázt! 2013.05.21. 15:22:45

@Fejesrob:

Heller elvtársnőről szintén készült egy kitűnő Metapedia-szócikk: http://hu.metapedia.org/wiki/Heller_Ágnes

Úgy gondolom, személyében ő is a poszt témájába vág "valamelyest".

sárkányfő 2013.05.21. 15:23:29

@Adj gázt!:
Mivel a kommentednek semmi köze ahhoz amit írtam, vagy tök hülye vagy, vagy másnak akartál válaszolni.

Mellesleg annyira nem érdekelnek a zsidó-fób szöveged, szerintem beszélgess Fejesrobbal, nagyon jól meg fogjátok egymást érteni.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:24:18

@Távmunka blog:

Így nem jó, a zsidó áldozatokon kívül a kommunista áldozatoknak is külön fel kell pántlikázni a támogatást, hogy soha ne feledjük, hová vezet az, ha valaki egy rossz szót is szólni mer a kommunistákra.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.21. 15:25:14

Ha a volt III/III-asok nyugdíjpótlékát meg tudják vonni, akkor azt is tudják, ki az, nemde?

Secnir 2013.05.21. 15:28:23

@öregember a kocsmából:
"Vidéki,Enrico,Lencsés meg a többi fidesz buzi,"
lencsés pistánk a kettővel ezelőtti poszton rugózik a többdiplomás tanarával együtt (felment az agyvize), vidéki a kettősmércén írt tegnap egy teleregényt, enrico már egy hete pihen.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:31:58

@sárkányfő:

Fejesrob olvtárs kitűnően megválaszolta a kérdésedet.

A kommunizmus miatt pedig soha nem fog megtörténni az elszámoltatás, ha a zsidókat ki akarjuk menteni belőle. A teljesség igénye nélkül Kun Bélát, Szamuelly Tibort, Rákosi Mátyást, Péter Gábort, az öreg Petőt-Bauert-Gerendást, Tasnádit, Portikot, Fenyőt és a többi jómadarat, akik a bolsevizmust vérszövetségi alapon politikusként, "katonaként", jogászként, újságíróként vagy egyéb köztörvényes bűnözőként támogatták vagy támogatják a mai napig.

Fejesrob 2013.05.21. 15:32:53

@sárkányfő: Mi nem tetszett kispajtás?

Érzed, hogy van valami zsidózás itt, de nem tudod megfogni.

Secnir 2013.05.21. 15:34:09

ráadásul most elemzik a nyilvánosságra hozott felvételt, analizálnak, ötletelnek, megszületik a koncepció, és azzal indítanak holnap reggel, hogy tulajdonképpen mit nem hallottunk a felvételen. meg letagadják azt is, hogy a hvg létezik-e.

Fejesrob 2013.05.21. 15:34:18

@kifordított nagyanyó: Te miért írsz ekkora baromságokat le? Hónapok óta ott vagy, ahogy a ballibsi pártokat támadják. Nem érzed, mekkora baromság?

Persze, hogy érezné ezt egy munkásőrlány:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 15:34:52

@Távmunka blog: Ennyi...

@Secnir: Enriconak biztos túlterhelődött az agya, most építik újra :D

Fejesrob 2013.05.21. 15:35:17

@Adj gázt!: Pontosan ezért nem lehet itt elszámolás. Mert akkor az antiszemitizmus lenne. Pech.

sárkányfő 2013.05.21. 15:36:24

@Adj gázt!: Soha nem írtam, és eszembe se jutott hogy a zsidókat ki kéne menteni a kommunista elszámolásból. Ennek a témának semmi köze a zsidókhoz. De hogy te paranoid tébolyodba ezt olvastad ki a szövegemből, az újbóli megerősítése annak, hogy a zsidófóbiád lebomlasztotta az agyad.

@Fejesrob: Mond, te olyan szép is vagy, mint amilyen okos?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.21. 15:38:36

@7esbusz: Igen, az csak egy hülye retorika, hogy komcsik, meg nemzetiek. Valójában akkora a katyvasz, hogy nem is marad másra kapacitás, mint a minél több lóvé lenyúlása, minél több haver kipányvázása és a hatalomhoz való ragaszkodás.

Deepthroat 2013.05.21. 15:38:39

OFF:

Bréking! OV a királyi rádióban kibökte, hogy 2012-ben 3,8m magyar fizetett szja-t Magyarországon! (2010-től nem találok semmilyen statisztikát erről)

Ezek alapján az uraknak sikerült 2 év alatt eltüntetni majd 700 szja befizetőt vagy ezeknek a munkahelyét!

www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/27000/27549_ados.jpg

Erről is kéne egy cikket rittyenteni!

:ON

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 15:40:29

@Deepthroat: Vagy 700-zal többen dolgoznak feketén.
Mondjuk a statisztikákból az derül ki, hogy sok a nygdíjas, akiknek nem kell adózni, meg sok a munkanélküli, és aok a minimálbérre bejelentett vállalkozó, aki nem fizet adót.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:41:12

@sárkányfő:

A rendes magyar embert '48-ban antinémetistának hívták, '56-ban antirusszistának, '90 után antiszemitának.

Én tehetek róla, hogy két véres-vörös diktatúrát is bevezettek a zsidók Magyarországon a XX. században?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.21. 15:42:26

@Fejesrob: Az biztos, eleve bajai. Most kiderült, hogy az ő egykori lakásába jelentettek be 90 trafikcéget. Ráadásul felkérte leendő kormányszóvivőnek HajdúBét.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:45:17

@ColT:

OFF

"minimálbérre bejelentett vállalkozó, aki nem fizet adót"

Mert a minimálbér után még mindig nem kell SZJA-t fizetni? Én másképp tudom. És az még csak az egyik adó a több tucatból. Nem azzal van az igazi baj, aki nem fizet _elég_ adót, hanem azzal, aki nettó kezdeményezettje az államkincstárnak, miközben deviánsan viselkedik. Például a mindenféle pályázatkirályok a nagyobb pártok holdudvarában, akik sok adót fizetnek, de még többet nyúlnak le. Van nem egy ilyen kommunista is, elég nagy az átfedés, említhetném a balaton-felvidéki szőlész-borász-technikatanárt példának okáért.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.21. 15:47:14

@Secnir: Mostanában MetroGoldwinMayer májerkedik, ő van szolgálatban. Hónapokig nem látszott, most előtűnt, csodálom is, hogy itt még semmi tőle...

Secnir 2013.05.21. 15:48:42

@ColT:
"Enriconak biztos túlterhelődött az agya, most építik újra"

mostmár nagyszerű 3D-s printerek vannak, viszonylag rövid idő alatt ki lehet nyomtatni egy ilyen egyszerűbb, dió nagyságút...

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.21. 15:52:09

@Secnir: Jó, csak Enriconak (is) közismerten pontagya van. Nincs kiterjedése. Azzal nem tudunk mit kezdeni. :-)

(Már bocs, hogy így kívülről belepofázok...)

salv 2013.05.21. 15:54:25

"A rendszerváltozás óta egyetlen politikai párt maradt talpon, ez pedig a Fidesz." - Lézerjani már az első mondatában is hazudik.

Adj gázt! 2013.05.21. 15:58:24

Látom, sikerült enricózásba meg lézerezésbe fullasztani a posztot.

Szép munka, "elvtársak".

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 16:02:20

@Adj gázt!: OK, akkor fizet. De a valódi jövedelme meg nem akkora, amekkora után fizet, értsd mit akartam kihozni.
Pályázatkirályok, stb., az is igaz.

@Secnir: :D

Adj gázt! 2013.05.21. 16:12:18

@ColT:

Dehogynem akkora, csak nem bérben, hanem például osztalékban veszi ki. Ami érthető is, pont ettől vállalkozás a vállalkozás, hogy ha van haszon, akkor van Audi, ha nincs haszon, akkor nincs Audi.

De térjünk vissza inkább a kommunistabűnözőkre, akik 0 hozzáadott, de annál több elvett értékből csinálnak akár milliárdokat. Miközben szemeket lövetnek ki, ha valakinek nem tetszik az elkúrás. Már akik nem éppen sósavval öntik le az anyósukat, mint "a Fidesz börtönében" raboskodó T. Péter, akinek a tisztességéért a fél "baloldal" vállalt személyes hitelével kezességet nyílt levélben.

2llkedő 2013.05.21. 16:17:05

@Adj gázt!: "Miközben szemeket lövetnek ki, ha valakinek nem tetszik az elkúrás."

Nyugi, a leltári szám nélküli TEK-esek nem szemeket fognak kilődözni, és nem gumibogyóval.

Piktor a telkére épített fociakadámiával hogyan számol el?

Lencsés István 2013.05.21. 16:27:32

Az hogy nem hozták létre ezt a bizottságot , annak több oka van . Nem lett elfelejtve , csak vannak fontosabb dolgok . Ez az egyik . A másik pedig hogy a kommunista rendszernél történtek nagyobb bűnök is , egy másik korszakban 2002 és 2010 között , ez is fontosabb .

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 16:30:29

@Lencsés István: " Nem lett elfelejtve , csak vannak fontosabb dolgok . Ez az egyik . A másik pedig hogy a kommunista rendszernél történtek nagyobb bűnök is , egy másik korszakban 2002 és 2010 között "

Jaaaaaaj itt vaaaan

"Fontosabb dolgok" - az egyik választási ígéretük volt bazmeg

"a kommunista rendszernél történtek nagyobb bűnök is "
Az elmútnyócév gyökere pont a komcsi rendszer volt, ember :D Ha kigyomlálták volna a gyanús elemeket, most börtönben lenne a fél maszop, és a többi pártokból is sokan.
Csak hát, a Fideszből is páran :D

Adj gázt! 2013.05.21. 16:30:31

@félázsiai 2llkedő:

Gondolom, egy ilyen stadionnal azért könnyebb az elszámolás, mint a diktatúra kétszeri bevezetésével, 43 éven és 133 napon át való fenntartásával, emberek megkínzásával és megölésével, százezrek deportálásával, százezrek elüldözésével, milliók megfélemlítésével, az összes termelőeszköz ellopásával, kiskorúak és más ellenállók kivégzésével, arccal a gödörbe dobásával, a szemkilövetésekkel, külföldi hatalmak érdekeinek mindenároni érvényesítésével.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.21. 16:31:53

@Adj gázt!: Arra is van adó. Inkább elcsalja, és akkor nem kell utána fizetni.
Nehogy azt hidd, hogy ez a műfaj nem virágzik itthon...! A számlagyárakkal együtt :D

Adj gázt! 2013.05.21. 16:33:36

@Lencsés István:

Vannak fontosabb dolgok? Ez szép volt.

Miért nem áll a sarkára Orbán, és tartja be a választási ígéreteit a kommunisták elszámoltatásától a sukorói kaszinóiparos "mélyen vallásos" zsidók elszámoltatásáig? Laudernek még a seggét is fényesre szopta, amikor újra betette a lábát az országunkba.

Az utókort nem fogja érdekelni, miért nem lehetett a zsidókomcsikat elszámoltatni, de a jelenkort sem érdekli.

Miért véded azt, ami helytelen, hogy enyhén fogalmazzak?

Nem a bolsik igénylik az elszámoltatást, akárhogy harsognak az ügynöklistákról csapágyas szemekkel, hanem a magyarok, köztük a Fidesz szavazói.

Adj gázt! 2013.05.21. 16:39:47

A pofátlan sárgacsillagos komcsi Ujhelyi megvonta a szót a kommunisták elszámoltatását követelő Gauditól: kuruc.info/r/34/112498/

Hogy lehet, hogy a kommunisták mondják meg ma is, miről lehet beszélni az országgyűlésben?

Secnir 2013.05.21. 16:43:36

@Lencsés István:
"A másik pedig hogy a kommunista rendszernél történtek nagyobb bűnök is , egy másik korszakban 2002 és 2010 között , ez is fontosabb ."

konkrétan? megtanultál olvasni, de nem tanultál meg írni? vagy megszülettél? vagy mire gondolsz, kis dákom?

Secnir 2013.05.21. 17:08:14

@Adj gázt!:
lencsés pityuval ne foglalkozz. noname fidesztroll, mint enrico72, vidéki, stb.

inkább beszéljünk másról: azt mondod harsogva, hogy zsidókomcsik, meg kommunistabűnözés, meg elszámoltatás. oké.
1. vannak nem-zsidó komcsik is?
2. őket nem kell elszámoltatni?
3. kik vannak többen? a zsidókomcsik vagy a nem-zsidó komcsik? (a válasz egy egyszerű kivonás eredménye)
4. hogyan gondolod, hogyan történne az elszámoltatás kivitelezése?
5. milyen jellegű törvényeket hoznátok ebben az ügyben (hogy ne sértse a Kotmányt)?

várom válaszod

Secnir 2013.05.21. 17:11:29

OFF
index.hu/kultur/2013/05/21/betiltotta_a_melleket_egy_fideszes_kepviselo/

mikor is volt utoljára ilyen, várjunk csak, betiltják a nekünk nem tetsző képzőművészetet, várjunk csak... ...1954? is, Igen, menjünk még hátrább az időben... ...1934? Igen, esetleg korábbról...1453? Igen...

Adj gázt! 2013.05.21. 17:12:08

@Lencsés István:

A zsidókommunista rendszernél nem követtek el nagyobb bűnt az elvtársak a demokratikus rendszerben, amikor zsidókommunista kormányt alakítottak. A rendszert most nem változtatták meg, és a hatalmukat is főleg "csak" hazugságokkal tartották meg, némi szemkilövetést és kínzást leszámítva. De ez már lájtos volt ahhoz képest, mint amikor 3/3-dal kormányoztak. Persze aki átélte, annak ez is felháborítóan sok volt a kommunistákból.

Ezért kell folyamatában elvégezni a feltárást, ezért nem lehet kiragadni az egyik vagy a másik kommunista időszakot. Olyan vagyoni, rokonsági, eszmei stb. átívelések vannak a két kor között, ami nem teszi szétválaszthatóvá őket akkor sem, ha mások lettek a módszerek.

Azt hiszem, olyat még a bolsik hasznos hülyéi sem akarnak, hogy a más véleményen lévőket megkínozza a karhatalom, mint 2006-ban a Rádió udvarán és a BV-intézetekben, meg persze Rosenfeld és Kádár-Biszku idejében. Aki meg ilyet akar, annak nem számít a véleménye, mert nemcsak magyarnak kevés, hanem embernek is.

Biszku és Mátsik például mire kap a száraz kenyéren és a vízen kívül bármit is, nemhogy kommunista sztárnyugdíjat?

Adj gázt! 2013.05.21. 17:12:55

A nemzeti büszkeség Aranycsapat besúgója ("12. "embere"") mire kap kommunista sztárnyugdíjat?

Adj gázt! 2013.05.21. 17:24:12

@Secnir:

"1. vannak nem-zsidó komcsik is?"

Vannak. De a főszereplők, a legnagyobb hatalmúak, illetve a leginkább vérszomjasak túlnyomó többségben zsidók voltak. És amelyik zsidó nem kommunista, azt ma is kinézik a zsinagógából, ahogy az kiderült a Fideszes zsidó c. kitűnő filmből, ahol a - mit ad Isten - Szerencsejáték Rt. volt - mit ad Isten - vezérigazgatója is megerősítette ezt; aki maga is így van ezzel a kérdéssel: az nem is rendes zsidó, aki csak egy kicsit is "magyarkodik" (ebben van is valami egyébként).

"2. őket nem kell elszámoltatni?"

Dehogynem, minden kommunistát el kell számoltatni. És minden zsidó "vallási" vezetőt is, akár épít kaszinókat, akár nem.

"3. kik vannak többen? a zsidókomcsik vagy a nem-zsidó komcsik? (a válasz egy egyszerű kivonás eredménye)"

Én nem vagyok kommunista, nem tudok arányszámot, hogy hány gój kommunista ér fel egy zsidó diktátorral, népbiztossal, ÁVH-igazgatóval. De a vezető kommunista testületekben 2!3 körüli volt mindig a zsidók aránya, vagy még több; így a kommün idején is, meg az MSZMP legfőbb bizottságaiban is.

"4. hogyan gondolod, hogyan történne az elszámoltatás kivitelezése?"

Először is a kommunista vagyonok jogalapját kell semmissé nyilvánítani a hatályos Ptk.-val összhangban. Utána jöhet az egyéni felelősségrevonás. Nem kell semmi újat feltalálni, csak le kell szarni a zsidókommunisták hőbörgését, bezzegolaszliszkázását.

"5. milyen jellegű törvényeket hoznátok ebben az ügyben (hogy ne sértse a Kotmányt)?"

Talán csak az elévülés kérdését kell egy kicsit átalakítani. Hogy Mátsik vagy Biszku mit követett el, az kitűnően dokumentált dolog, nem sérül a védelemhez való joguk, ha ráírják az általuk készített irományokra címként, hogy vádirat (Mátsikéin már rajta is van gyárilag, ott csak a vádlott nevét kell Mansfeldről Mátsikra átírni).

Remélem, tudtam segíteni.

2llkedő 2013.05.21. 17:36:49

@Adj gázt!: "Gondolom, egy ilyen stadionnal azért könnyebb az elszámolás, mint a diktatúra kétszeri bevezetésével, 43 éven és 133 napon át való fenntartásával, emberek megkínzásával és megölésével, százezrek deportálásával, százezrek elüldözésével, milliók megfélemlítésével, az összes termelőeszköz ellopásával, kiskorúak és más ellenállók kivégzésével, arccal a gödörbe dobásával,"

Ezt kérd számon azoktól, akik részesei voltak. Mondjuk kezdheted Pozsgayval, meg Szűrössel.

Lencsés István 2013.05.21. 17:38:07

@ColT: 1 . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) 2 . Ha te elhiszed az igéreteket az a te bajod , az eredmények számítanak , abban meg jó a kormány . 3 . Tanulj meg írni , ugyanis ilyenek nincsenek így hogy . : " .... bazmeg , elmútnyócév , komcsi , maszop .... " 4 . Az Mszp az szocialista nem kommunista . 5 . A FIDESZ - ben nincsenek és nem is voltak kommunisták .

@Secnir: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Az ország eladás nem konkét dolog ? :O 3 . Te nem tudsz írni . 4 . Buzi vagy , bevallottad . :D

@Adj gázt!: Te minden választási igéretet elhiszel ? :O Az a te bajod .... Az eredmények jók , ez a lényeg most . ORBÁN VIKTOR hogy szophatna fényesre bárki seggét ha felesége van hm ? :O Ilyenek nincsenek hogy " .... zsidókomcsik , bolsik .... " . A rövidítés szint alatti . Nincsenek elvtársak . Nekem nem véleményem van , hanem tényem . MAGYARságról meg emberségről a helyedben nem beszélnék anoniman ....

2llkedő 2013.05.21. 17:38:24

@Adj gázt!: "Hogy lehet, hogy a kommunisták mondják meg ma is, miről lehet beszélni az országgyűlésben?"

Lásd, Lövér elvtárs.

2llkedő 2013.05.21. 17:39:36

@Lencsés István: "Nekem nem véleményem van , hanem tényem ."

Pont előtt nincsen szünet.
Vezesd elő azokat a tényeket! Ha nem tudod, akkor egyszerűen csak hazudsz!

Adj gázt! 2013.05.21. 17:52:47

@félázsiai 2llkedő:

Miért pont azzal a Szűrössel kezdjem, aki bejelentette a bolsi diktatúra megszűnését? Miért ne azzal a Biszkuval, aki régen is egy retkes kommunista patkány volt, és ma is az, aki semmi bűnbánatot nem gyakorolt? Miért ne Heller elvtársnőddel, aki felnyomta a saját férjét is, és aztán hazajőve gazdasági, mondjuk úgy, umbuldákban is, mondjuk úgy, szerepet vállalat? Miért ne az MSZMP jog- és mindenféle utódának feloszlatásával kezdjem? Részvényesük vagy?

Adj gázt! 2013.05.21. 17:55:46

@Lencsés István:

Ostoba propagandadumát nyomsz.

@félázsiai 2llkedő:

Kövér elvtárs kb. annyira volt kommunista, mint amennyire náci volt a szakács Auschwitzban. Vagy igen, vagy nem. De semmi jelét nem adta tetteivel, hogy az lenne, nem is gyakorolt közhatalmat a felsoroltakkal ellentétben.

Kommunista geci vagy te is, hogy a gyermek Mansfeldre halálos ítéletet kérő Mátsikról, a százezrek megnyomorításáért felelős Biszkuról vele akarod elterelni a szót?

Szúrófény 2013.05.21. 17:56:01

10000-ek végeztek évente, diplomásként. Karrierhez 3/3 volt a szükséges +! Már csak nem szúrnak ki apukával, nagybácsival, önmagukkal!

2llkedő 2013.05.21. 17:57:27

@Adj gázt!: "Kommunista geci vagy te is, hogy a gyermek Mansfeldre halálos ítéletet kérő Mátsikról, a százezrek megnyomorításáért felelős Biszkuról vele akarod elterelni a szót?"

Mi közöm nekem e kettő emberhez? Van valami ötleted?

Szúrófény 2013.05.21. 17:59:31

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!

Adj gázt! 2013.05.21. 18:01:41

@félázsiai 2llkedő:

Nem határolódtál el tőlük. Mi több, amikor felsoroltam a bűneiket, egyből elkezdted lökni a vakert egy legfeljebb pehelysúlyú, érdektelen dolgok kutatójaként dolgozó másik illetőről, hogy ővele kell kezdeni az elszámoltatást, nem a népirtó férgekkel. Igencsak úgy tűnik, félnivalód van az elszámoltatástól. Jól sejtem?

öregember a kocsmából 2013.05.21. 18:03:38

@Lencsés István: Már megint itt vagy kutya? Na irány vissza a kutyaházba és ott csaholj meg hazudj! Neked nem lehet tényed ahogy eszed sincs, neked csak a lifegő nyelved van amivel tisztára nyalod a gazdáid seggét.

Adj gázt! 2013.05.21. 18:04:53

Egyébként miért nem szeretnek elszámolni a komcsik?

Nem tudom elképzelni például a Samsung vezérigazgatójáról, hogy rettegne, ha meghallja az elszámolás szót. Nem ismerem, de nem lepődnék meg, ha néha még kéretlenül is nyomná az elszámolást.

A kommunisták nem büszkék a munkájukra?

Nem büszkék '56 vérbe fojtására, a megtorlásokra, az ország kiszolgáltatására, a giga devizahitelekre, az elkúrásra, a hazudozásokra, a szemkilövetésekre? Miért borzadnak el, ha meghallják az elszámoltatás szót?

2llkedő 2013.05.21. 18:06:15

@Adj gázt!: "Nem határolódtál el tőlük. "

Hogyan határolódjak el tőlük? Mi a megfelelő módszer? Attól, hogy én nem bégetek, mint a fidesz, még elítélhetem a korábbi tetteket, de nem kapcsolom össze azokkal, akiknek semmi közük a dologhoz.

"amikor felsoroltam a bűneiket, egyből elkezdted lökni a vakert egy legfeljebb pehelysúlyú, érdektelen dolgok kutatójaként dolgozó másik illetőről, "

Ha elolvasnád, hogy mire reagáltam vele akkor réjönnél magad is, hogy elvakultan hülyeségeket beszélsz.

Méltó követője vagy Piktornak.

Adj gázt! 2013.05.21. 18:08:01

@félázsiai 2llkedő:

Elítéled a kommunista szarházi Mátsik és Biszku tetteit?

Igen vagy egyéb?

2llkedő 2013.05.21. 18:08:21

@Adj gázt!: "Igencsak úgy tűnik, félnivalód van az elszámoltatástól. Jól sejtem?"

Látod, megen csak mellé lőttél! Nem lesz ennek jó vége! A vaktöltények nagyot durrannak, de csak közelben lévőt sebesítheti meg. Éppen a fegyvert tartó kezet.

2llkedő 2013.05.21. 18:09:23

@Adj gázt!: El. És mit számít ez a jelen, és a jövőre nézvést?

2llkedő 2013.05.21. 18:10:35

@Adj gázt!: "Elítéled a kommunista szarházi Mátsik és Biszku tetteit? "

Elítéled Hitler tetteit? Piktor elítéli? Igen, és hangot is adott ennek.

2llkedő 2013.05.21. 18:11:22

@Adj gázt!: Ettől még nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy mit változtat a jelenen, és a jövőn?

toportyánzsóti 2013.05.21. 18:11:40

@Adj gázt!: Szíjjál gázt nácika,a példaképed persze a ciánkapszulát választotta...

ihajja-csuhajja 2013.05.21. 18:11:52

@Adj gázt!:

"...T. Péter, akinek a tisztességéért a fél "baloldal" vállalt személyes hitelével kezességet nyílt levélben. "

Megjelölhetnéd a forrást, mert én csak Lagzi Lajcsit, Zámbó Jimmyt és hasonló kaliberű embereket találtam. Köszi.
Tartok tőle, hogy a szerintem bűnöző Tasnádi valódi sztoriját nem ismered.

Adj gázt! 2013.05.21. 18:13:21

@toportyánzsóti:

Ugye nem a félázsiai gyorssal jöttél, hogy varázsütésre te is elővetted a nácikártyát?

2llkedő 2013.05.21. 18:15:21

@Adj gázt!: "Nem büszkék '56 vérbe fojtására, a megtorlásokra, az ország kiszolgáltatására, a giga devizahitelekre, az elkúrásra, a hazudozásokra, a szemkilövetésekre? "

Mi köze 56-nak a 2000-es évekhez? Ugyan annyi, mint a honfoglalásnak.

Ha kérhetném, sorold már fel a hazudozásokat, azon kívül, hogy hazudtunk reggel, délben, este. Én tudom Piktorod hazugságait.

Lencsés István 2013.05.21. 18:19:13

@félázsiai 2llkedő: Én direkt írok így , oka van . Már leírtam a tényeket . Én soha nem hazudok .

@Adj gázt!: Ha neked a tény az , ám legyen . :)

@öregember a kocsmából: Nem vagyok kutya , a kutyák nem tudnak internetezni . Én soha nem hazudok . Csak tényem van , akkor kommentelek . Az észről a helyedben nem beszélnék aki szerint egy EMBER az kutya .... Nekem nincsenek gazdáim .

Adj gázt! 2013.05.21. 18:20:34

@ihajja-csuhajja:

Na meg a főrabbi, meg a volt munkásőr Mazsihisz-ügyvezető (ma is az), meg a Pulitzer-emlékdíjas újságíró, meg a zenész, akinek a villájában Maszop-gyűlések érik egymást, meg az összes kommunista sportvezető, meg a kendepéter, hadd ne folytassam. Azt hiszem, őket nevezte egyszer nómenklatúrának Szili Katalin egy őszintébb pillanatában.

2llkedő 2013.05.21. 18:23:52

@Lencsés István: "Én direkt írok így , oka van ."
Más meg direkt ír amúgy. Annak is oka van.

"Már leírtam a tényeket"

Igen, leírtad, hogy neked tényeid vannak. Akkor nosza, vezesd elő. Ha kell, akkor ezerszer, ha kell ezeregyedszer.

ihajja-csuhajja 2013.05.21. 18:27:52

@Adj gázt!:

Elérhető ez a lista valahol? (link)

Lencsés István 2013.05.21. 18:31:02

@félázsiai 2llkedő: 1 . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) 2 . Anonimoknak nincs joguk sok mindenhez . 3 . Már elővezettem a tényeimet , az hogy te nem érted az nem az én bajom .... 4 . Általános iskolában harmadik után már verés járna nem hogy ezer ....

2llkedő 2013.05.21. 18:35:12

@Lencsés István: Köcsög anonim Lencsés István.

mitmiért? 2013.05.21. 18:39:37

A rendszerváltás óta egyetlen egy olyan part van amelynek vezére nem cserelodott le, igen, igen, igen, azok a fiatalosan es nagyon demokraták élükön a samannal/napistennel. Ez is csak diktatúrákban van igy, ettől lesz egyre hujebb es militaristabb a Fidesz mert belülről bebetonozott magát a vezér.

2llkedő 2013.05.21. 18:40:57

@Lencsés István: "Anonimoknak nincs joguk sok mindenhez "

Paragrafust kérnék szépen, miszerint mihez nincs jogom te anonim Lencsés István!

ihajja-csuhajja 2013.05.21. 18:42:18

@félázsiai 2llkedő:

Ilyeneket ne írjál neki, mert ezt megérti. Írd neki, hogy ez a kis szösszenete központosítási hibákat, szórendi hibát és a disgraphya árulkodó jeleit tartalmazza. Erre nem tud csomót kötni.

öregember a kocsmából 2013.05.21. 18:46:21

@Lencsés István: Ha a kutyámat megtudtam tanítani két lábon állni ami tény, akkor mi az akadálya annak hogy téged mint kutyát a gazdid ne tudjon megtanítani internetezni? Látod már le is buktál hogy kutya vagy. Mint mondtam neked nincs tényed csak lifegő nyelved ez a tény, nem az amit te írsz. Te hazug, csaholó kutya!

ihajja-csuhajja 2013.05.21. 18:52:40

@Adj gázt!:

"Azt hiszem, őket nevezte egyszer nómenklatúrának Szili Katalin egy őszintébb pillanatában."

Szegény Szili néni, ha ezekről az emberekről van szó, akkor neki fogalma sem volt a nómenklatúra szó jelentéséről.

fzs.1933 2013.05.21. 19:00:07

@Adj gázt!:
miért is kellene szétválasztani a kettőt (Biszku-Szűrös)?
Mitől jobb( értsd: az egyik súlyú bűn nem kisebbíti a másikat) egyik a másiknál?

Felőlem belelőhetik a Dunába azokat, akiket bizonyítékok alapján bűnösnek találnak.
De olyat ne találjunk már ki, hogy a múlt rendszer prominens alakja segédkezik a XXI. századi alkotmány megalkotásában.

Mi itt verjük a billentyűzetet, hogy márpedig legyen minden nyilvános. Addig pedig úgysem lesz az, míg a mindenkori hatalomnak ez nem érdeke. Márpedig az elmúlt 23 évben senkinek sem volt érdeke.

Azért kicsit bántja a fülemet, szememet ez a nagy zsidókommunistázás. Egy picit kevésbé habzó szájjal is tudsz erről a témáról beszélni? :)

Adj gázt! 2013.05.21. 19:02:11

@ihajja-csuhajja:

Melyik LISTA? (Borzalmas szó.)

A Tasnádi-féle negyvenértelmiségi lista itt van: index.hu/belfold/tasn_level

fzs.1933 2013.05.21. 19:02:26

@ihajja-csuhajja:
én jót szoktam szórakozni a lencsésen.
Szeretem olvasgatni a tényeit. Meg a ... És még a ... :)

Adj gázt! 2013.05.21. 19:07:30

@ihajja-csuhajja:

Nem tudom, mióta jelenti a pártállami elitet a nómenklatúra szó a nevezéktan mellett, Szili óta vagy már előtte is így volt. Lehet, hogy egy párttitkárrá vagy népbíróvá ütött bukott cipőfelsőrész-készítő társította ezt a jelentést, mindenesetre olvastam már komolyan vehető irományokban is ebben a jelentésben, de nem olyan nagyon régen. Szerintem több, mint gúnyolódás, ha valaki ilyen értelemben használja, nem olyan, mint a demonstráció összekeverése a menstruációval, vagy a recesszióé a recepcióval.

2llkedő 2013.05.21. 19:07:54

@Lencsés István: "Már elővezettem a tényeimet "

Az én tényeim erősebbek a te tényeidnél, és cáfolják azokat.

fzs.1933 2013.05.21. 19:11:29

@Adj gázt!:
Szilitől régebb óta használják. Emlékeim szerint már abban a korszakban is használták.

Adj gázt! 2013.05.21. 19:15:46

@fzs.1933:

"De olyat ne találjunk már ki, hogy a múlt rendszer prominens alakja segédkezik a XXI. századi alkotmány megalkotásában."

Egyetértek. Bár lényegi kifogásom a mostani alkotmánnyal nincs olyan, ami kommunista jellegre vonatkozna. Szerintem hosszú, és nem szentesítette a nép, nekem ezek a fő gondjaim vele. Meg a sarkalatos törvények, amik asszem szintén az alkotmány részei az alaptörvénnyel együtt. És az sem tetszik benne, hogy túl hosszan sorolja a hatalom jogait, mert az alkotmánynak elsősorban a hatalom korlátairól kell szólnia. Az igaz, hogy gyanússá teszi, ha gyanús, kommunista figurák bábáskodtak fölötte. De ami miatt ekézni szokás, abban jó az alkotmány, például örülök, hogy a buziházasságot nem foglalták bele, éppen ellenkezőleg.

"Mi itt verjük a billentyűzetet, hogy márpedig legyen minden nyilvános."

Én leszarom az ügynöklisták nyilvánosságát, eleve gyanús, hogy pont a bolsik követelik mostanában a leghangosabban, korábban meg az elszámoltatást megakadályozó Szadesz (ld. az ávós származású Pető vitáját Kónyával), ami a gyanús Kenedi révén 20 éven át monopolhelyzetben felügyelte az ügynöklistákat a legkisebb számonkérés nélkül. Aki bűnt követett el, és nem kevés kommunista volt ilyen, azt eljárás alá kell vonni, nem listákkal bohóckodni. Majd készül lista a perekről, az a lista kell nekem, nem ilyen alig valamire jó, furcsán válogatott gumicsontok.

legeslegujabbkor 2013.05.21. 19:19:31

A Fidesz már 3 éve van hatalmon 2/3-dal.
Megváltoztatták az alkotmányt, megszüntették a független intézményeket, megszállták a tájékoztatást.
Bármikor írhatnak egy jogszabályt, akár visszamenőlegesen is, és a képviselőik 2 nap alatt megszavazzák.
Bekebelezik a Jobbik szavazóit a párt témáinak a nagyobb hangú képviseletével.

Valamilyen rejtélyes okból ez az ügynöktörvény mégsem akar megszületni.

2llkedő 2013.05.21. 19:23:19

@Adj gázt!: "eleve gyanús, hogy pont a bolsik követelik mostanában a leghangosabban,"

Mi a gyanús benne?

ihajja-csuhajja 2013.05.21. 19:30:40

@Adj gázt!:

A nómenklatúra tisztségviselőket, az adott mondat-, és gondolatkörnyezetben pártállami funkciókat birtoklók köre.

Erre a "kitűnő" csapatra ez nem jellemző, még akkor sem, ha Zalatnai Korda Biró Ica is ide kanyarította a nevét. (Amúgy érdekes a névsor.)
Van egy másik bibi is. Írod: "akinek a tisztességéért a fél "baloldal" vállalt személyes hitelével kezességet nyílt levélben. ", ugye ezt tekinthetem barokkos túlzásnak?

fzs.1933 2013.05.21. 19:31:20

@Adj gázt!:
abban talán nincs vita, hogy aki bűnt követett el, azt ítéljék is el.
Amiben úgy érzem, hogy arányt tévesztesz, az az, hogy mindenről csak a zsidók, a kommunisták, a cigányok és a buzik tehetnek.
Miért?

"hogy pont a bolsik követelik mostanában a leghangosabban"
Ez a mai ellenzék már nem ugyanaz, mint az egykori MSZMP. Arról nem is beszélve, hogy a kormányzó erők képviseletében arányaiban több egykori pártkatona is munkálkodik, mint az utódpártnak kikiáltott MSZP-ben.

"(ld. az ávós származású Pető vitáját Kónyával)"
Függetlenül a személytől: az, hogy valakinek a rokona, ne adj Isten, az apja, anyja aljas ember volt, már eleve meghatározza, hogy ő is az? Legalábbis ez a rész ezt sugallja. Annyira szerintem mindenki önálló személyiség, hogy a saját tettei, élete alapján tegyük mérlegre őt magát.
Nekem rosszul esne, ha azt mondanák rólam: a faterod alkoholista volt, ezért te is az vagy.

2llkedő 2013.05.21. 19:34:45

@fzs.1933: "Nekem rosszul esne, ha azt mondanák rólam: a faterod alkoholista volt, ezért te is az vagy."

Benne van a pakliban. Mint ahogy az is, hogy nem vagy az. Mindig azt kell elővenni, ami a célt szolgálja.

2llkedő 2013.05.21. 19:35:40

@fzs.1933: "Amiben úgy érzem, hogy arányt tévesztesz, az az, hogy mindenről csak a zsidók, a kommunisták, a cigányok és a buzik tehetnek."

De ismerős ez valahonnan!

fzs.1933 2013.05.21. 19:41:46

@félázsiai 2llkedő:
nem találgatok! :)

Ismerek egy srácot. Eléggé kisiklott az élete. Tehet róla apja-anyja is. Csak lógott a nagy semmiben és balhéról balhéra járt. Aztán amikor már a magy.kir.bíróság is megelégelte, elkezdte hibáztatni mindazokat, akik nem ők. Meg is találta a neki való akolt...

Adj gázt! 2013.05.21. 19:45:44

@ihajja-csuhajja:

Nem, ha azt is hozzátesszük, hogy a Normafánál kikkel kocogott együtt a sósavas Tasnádi.

Come on, akkora zsidókomcsi, mint ide Melbourne, mindenki tudja róla, mint ahogy Kordáról is.

Adj gázt! 2013.05.21. 19:46:44

@fzs.1933:

A buzikat és a cigányokat miért keverted ide? Nekik semmi közük nincs a kommunizmushoz, ellentétben a kommunistákkal és a zsidókkal.

Adj gázt! 2013.05.21. 20:02:29

@fzs.1933:

Na jó, megválaszolom a többit is, bár nem tudom, van-e értelme az indításod után, ti. hogy belekeverted a cigányokat és a buzikat oda, ahol nem voltak sosem.

"Ez a mai ellenzék már nem ugyanaz, mint az egykori MSZMP."

Nem bizony, ugyanis a "történelmi" LMP és a Jobbik eddig korrektül viselkedett, programmal készült a választásokra, és nem árult egy gyékényen a bolsikkal akkor sem, ha úgy tűnt, hasonló állásponton vannak valamiben. Az MSZP viszont ugyanaz, mint az MSZMP volt, örökölték a nevüket, jogutódként a vagyont is átmentették, mint ahogy a médiahálózatot és száz másik hálózatot is. Annyiban más a kettő, mint a hatvanas és a nyolcvanas évek Pártja.

"Annyira szerintem mindenki önálló személyiség, hogy a saját tettei, élete alapján tegyük mérlegre őt magát."

De így azért már rögtön világosabb, hogy az addig harcosan antikommunista hazugságokat eregető Szadesz frontembere, pártelnöke miért állt ki már 1991-ben a nyilvánosság elé azzal, hogy ne számoltassuk el a kommunistákat, nemde? Nem tudhatta, nem az lesz-e a vége, hogy fellógatják az apját az első fára, ahogy meg is érdemelte volna. Így már azért mindjárt világosabb, miért védte az "antikommunista" a kommunistákat, nemde?

Éppen ez az, amiért nem lehet eltekinteni a kommunisták vér szerinti folytonosságától sem. Mert ők sem tekintettek el tőle sosem. Nem a véletlenek furcsa összjátéka, hogy zsidó dominanciájú volt a kommün is, aztán az elmúltnegyvenév is, meg a mostani permanens nácizás sem véletlen, vagy "emberi jogi" alapú.

Nézd meg ezt a filmet, teljesen PC: vimeo.com/30594733
Hajdú Eszter: A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció

Itt elmondják a frankót a zsidók, mi is a helyzet.

"A zsidók", ahogy írom. Aki nem úgy gondolkodik, mint a szerencsejátékos zsidó "Székely", az nem zsidó, Ebből a filmből többet megtudsz Lauderről, Rákosiról, Kun Béláról, Péter Gáborról, a népszavás-népszabós zsidókról, az EP-s zsidókról és a többiről, mint az egyébként kitűnő Kuruc.info hírportálról és a Heti Hetesből együttvéve.

Adj gázt! 2013.05.21. 20:11:57

Itt meg az 1991-es Kónya-Pető-vita: www.youtube.com/watch?v=Dud7XvgdOIg

Itt állt ki a rendszerváltás után először egy politikus, hogy a kommunistákat nem szabad elszámoltatni. Tette mindezt annak a pártnak az elnöke, amelyik a legharcosabb antikommunista retorikával hazudta végig az elmúlt másfél-két évet. Országos megdöbbenést okozott Pető színvallása, nemcsak a teremben váltott ki hihetetlen indulatokat.

Aki nem tudja, hogy Pető, Bauer, Gerendás és a többi zsidó valójában miért retteg, miért nácizik, miért a kommunistákkal cimborál, az nem tud semmit róluk. Meg úgy általában semmiről.

fzs.1933 2013.05.21. 20:22:06

@Adj gázt!:

"például örülök, hogy a buziházasságot nem foglalták bele, éppen ellenkezőleg."
Azt hiszem, a melegeket itt említetted meg. Tartalmilag még csak egyetértenék, de az az érzésem, hogy aki így ír róluk, az finoman fogalmazva sem rajong értük. De szeretném, ha tévednék. :)
A cigányokat pedig már csak úgy rutinból vetettem ide. :)

Adj gázt! 2013.05.21. 20:29:22

@fzs.1933:

A buzikat adom, de nem a kommunizmussal összefüggésben írtam róluk, ezért nem emlékeztem rá. Azért nem azzal összefüggésben írtam, mert a buziknak nincs közük a kommunizmushoz. Azt egyébként sajnálatosnak tartom, hogy alkotmányban kell megakadályozni a buziházasságot, mert vannak komoly hatalommal rendelkező erők, akiknek minden vágya "jogokat" adni a buziknak. "Az én országomban" nem lennének téma a buzik, mint ahogy itt sem voltak egy évezreden át egészen addig, amíg a buzibarátok el nem kezdték nyomatni őket, egyre gyomorforgatóbb módon.

A rutincigányozás az nem ütközik az elveiddel?

fzs.1933 2013.05.21. 20:42:37

@Adj gázt!:
no, egyre nehezebben tudom kifejezni mondanivalómat. Le is teszek róla. Nem vagyok jó vitapartner.
Nézem a Kónya-Pető vitát.

A cigányozás irónia akart volna lenni, de már az sem megy... :(

fzs.1933 2013.05.21. 20:46:46

@Adj gázt!:
ami eddig kiderült a vitából, az az, hogy míg az MDF igyekezett valamit lépni (bár igazán nekik sem ment semmi), az SZDSZ (biztos csak a naivságom miatt) jogi és történészi keszekuszaságra hivatkozva mellébeszél

Secnir 2013.05.21. 20:50:19

@Lencsés István:
"@Secnir: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Az ország eladás nem konkét dolog ? :O 3 . Te nem tudsz írni . 4 . Buzi vagy , bevallottad . :D"
1. pont leszarom
2. "Az ország eladás nem konkét dolog ?" (konkrét). nem. az országeladást az tudja végrehajtani, akinek van egy országa. mondjuk a csendes-óceáni tamu-tamu sziget királyának van egy szigete, azt el tudja adni. tudtommal utoljára IV. károly volt magyarország ura, ő adhatta volna el, ha nem mondott volna le róla.
3. tudok írni, sőt! nemcsak magyarul! neked viszont rádférne néhány pótóra, javaslom, hogy napközben ténferegjél egy általános iskola környékén, hátha valamelyik diák megszán.
4. mit lennék buzi? mert azt írtam, lencsés pityu [...] kis dákom? nem azt írtam, hogy kis dákóm! az én dákom, az az én románom. az én dákóm (így, hosszú ó-val) meg az én farkam.... ...ööö.... ...végül is olyan vagy, mint a farkam, tehát ékezethelyes a dolog. a különbség az, hogy téged nem simogat nő. (szerintem az egész buzizás valami tudatalatti dolog nálad, igaz? van barátnőd? és farka)
5. felsorolás nem egy sorban megy, kis retardáltam, ennyit a te nagy, büszke helyesírásodról...
6. a pontok elhelyezkedéséről a mondatszerkezeten belül már beszéltünk, kis pöcs.

fzs.1933 2013.05.21. 20:50:54

le kell feküdjek ehhez a vitához.
Később visszanézek.

Adj gázt! 2013.05.21. 20:51:51

@fzs.1933:

Nem akartalak összetörni, tényleg, mert te vitaképesnek tűnsz, csak ez meg egy jó kis kommunistás poszt, ami meghatározza az alapállást is, meg a vitastílust is. Meg azért valljuk be, két elég kerek világnézet feszül egymásnak, kevesen vannak a harmadik utasok az alapok tekintetében.

De a vita meg a film mindenkinek szélesíti a látókörét, aki még nem látta őket.

Secnir 2013.05.21. 21:06:11

@Adj gázt!:
"1. vannak nem-zsidó komcsik is?"
Vannak. De a főszereplők, a legnagyobb hatalmúak, illetve a leginkább vérszomjasak túlnyomó többségben zsidók voltak. És amelyik zsidó nem kommunista, azt ma is kinézik a zsinagógából,"
-ateista lévén sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, mi folyik egy zsinagógában. én csak két számot tudok mondani, ezzel megválaszoljuk a 3. kérdést is: ma magyarország 0,1%-a zsidó vallású (saját bevallás szerint). legyen fals a felmérés, legyen ötször ennyi, az 0,5%. az annyi mint 500,000 zsidó (beleértve gyerek, stb.). az mszmp egyik utolsó (publikus) adatai szerint 800.000 párttag volt (és vajon hány, nem bejegyzett ügynök?). ezek szerint (3. válasz) 8-5=legalább 300.000 nem zsidó volt komcsi. ezek viszont CSAK felnőttek voltak, hiszen viszonylag kevés gyermek volt párttag.

"2. őket nem kell elszámoltatni?"
Dehogynem, minden kommunistát el kell számoltatni. És minden zsidó "vallási" vezetőt"
-idáig egyetértek, folytatom: ",tagját, és minden más vallás vezetőjét és tagját, ha részt vett az 1945-1989 közötti kormányok életben tartásáért." [nem véletlen, hogy erdő péter NEM lett pápa. a vatikáni titkosszolgálat tisztában van erdő múltjával.]

"3. kik vannak többen? megválaszolva. "De a vezető kommunista testületekben 2!3 körüli volt mindig a zsidók aránya, vagy még több"
-erre ne vegyél mérget, lásd a viszonyszámokat

"4. hogyan gondolod, hogyan történne az elszámoltatás kivitelezése?
Először is a kommunista vagyonok jogalapját kell semmissé nyilvánítani a hatályos Ptk.-val összhangban. "
-ezt már buktad. megtörtént az ún. 'kárpótlás', és az utána jövő káosz. mindamellett (például) a ganzot adjuk vissza a zsidó ganz ábrahám utódjainak? mennyire messzire menne vissza a törvény időben?
"Utána jöhet az egyéni felelősségrevonás."
-törvények hiányában milyen felelősségrevonás?

"5. milyen jellegű törvényeket hoznátok ebben az ügyben (hogy ne sértse a Kotmányt)?
Talán csak az elévülés kérdését kell egy kicsit átalakítani."
hu.wikipedia.org/wiki/El%C3%A9v%C3%BCl%C3%A9s
kicsit? mely részére gondoltál?

Adj gázt! 2013.05.21. 21:20:05

@Secnir:

1: Mondom, nem létszámbeli a kérdés. 1 ember <> 1 ember. 1 népbiztos <> 1 hasznos hülye, 1 ÁVH-főpribék <> 1 határőr.

2: Erdő múltjával és jelenével sokan tisztában vagyunk. Annyit segítek, hogy kérdés nélkül hozzák neki a maceszt a kedvenc éttermében. (Igen, kommancs is volt "természetesen".) A legtöbb egyházi vezető zsidó egyébként, a "keresztényeké" is. És ügynök is volt köztük, "talán" mind az volt.

3: Ez nem statisztika dolga, hanem a tényeké. A kommün és az MSZMP PB tagjainak nagy többsége zsidó volt.

4: Igen, a Ganz is visszajár feltehetőleg. A jó erkölcsbe ütköző szerződések semmisségére nem vonatkozik semmiféle elévülés a Ptk. szerint (magyarul: ebül szerzett jószág ebül vész el). A kommunisták által összeharácsolt vagyon mind visszajár, büntetőjogi elévüléstől függetlenül.

5. Nem akarok részletesen belemenni, de az alapelv, hogy amíg nem lehetett vizsgálni adott bűncselekményeket, az az idő ne számítson bele azoknak az elévülési idejébe, akik a rendszer védencei voltak. Biszku Béla ne hivatkozhasson arra, hogy elévültek az ügyei, mert legfeljebb 1990 óta évülhettek el, akkor indul a számláló. Ha 1990 óta eltelt az elévülési idő, azt bebuktuk, leírjuk, tanulunk belőle, de ami nem ilyen ügy, azt most sem késő elővenni. A kommunista hazaárulókat, terroristákat, népirtókat elő kell venni most is.

pszeudozsiráf 2013.05.21. 21:24:55

@Lencsés István: Lencsés István nem létezik, te hazug!

Secnir 2013.05.21. 21:33:34

@Adj gázt!:
mindamellett (te is) kevered a szezont a fazonnal. lekommunistázod a szocialistákat és viszont. leügynöközöd a kommunistákat és viszont. a három halmaznak van közös metszete ugyan, de nem ugyanaz a halmaz.
lássuk a definíciókat:
kommunizmus: Osztályok nélküli társadalmi, gazdasági rendszer, amelyben mindenki képességei szerint dolgozik és a termelt javakból szükségletei szerint részesedik.
szocializmus: Olyan politikai nézet, melyben a magánérdekeket elvetik, a társadalmi egyenlőséget és az anyagi javak igazságos elosztását célozzák.
hoppá! már van különbség! a szocializmusban NEM kijelentik, hogy a társadalom osztályok nélküli! Neeeem. Azt célozzák!
példa: izrael. a kibucok. majd' tökéletes kommunizmus. de nem szocializmus. viszont, mivel a legfőbb munkáltató az állam, ezért az izraeli kommunizmus egyúttal államkapitalizmus is!
ezzel ellentétben ma (függetlenül attól, ki van kormányon, jobbos vagy balos) kapitalizmus van, és kész. ey kormányváltástól sosem volt hirtelen cocializmus vagy kommunizmus idehaza (utoljára a rákosi-korszakban volt törekvés a komm-ra). viszont!
ideológiát, azt igen, azt lehet váltani pillanatok alatt. lásd orbán, és az ő kis fordulata a horthy-korszakhoz, és az azt körbeölelő évekhez. oka csak egy van: a XX. században bárhová nyúl, vagy fasizmust talál (amihez a külföld miatt nem nyúlhat), vagy szocializmust (amihez meg szintén nem nyúlhat, hiszen ha azzal hasonlítja össze IDEHAZA az országot, az emberek előbb-utóbb rájönnek, hogy a gulyáskommunizmus jobb volt). ezért maradt a horthy-korszak, ahonnan már csak pár túlélő maradt, így kényére-kedvére alakítja a korszak eredményeit. sajnálatos módon (neki is) a jobbik ebben automatikusan partner lett.

Secnir 2013.05.21. 21:36:19

@Adj gázt!:
"4: Igen, a Ganz is visszajár feltehetőleg. A jó erkölcsbe ütköző szerződések semmisségére nem vonatkozik semmiféle elévülés a Ptk. szerint (magyarul: ebül szerzett jószág ebül vész el). A kommunisták által összeharácsolt vagyon mind visszajár, büntetőjogi elévüléstől függetlenül.

akkor a kérdésem a következő: a Ptk.-ra hivatkozol, mint jogforrásra. Az nem okoz problémát, hogy a Ptk-t az 1949-es Alkotmány alapján hozták a 'kommunisták' ?
:D

fzs.1933 2013.05.21. 21:46:10

@Adj gázt!:
kifogytam a józan gondolkodásból mára.
Zárszóként: dobjuk ki az összes bűnöst a vonatból, de ne a bűnös definíciója ne az legyen, hogy zsidókommunista. :)

Jó éjt!

fzs.1933 2013.05.21. 21:47:07

@fzs.1933:
de a bűnös definíciója ne az legyen

Adj gázt! 2013.05.21. 21:49:59

@Secnir:

A legkevésbé elméleti kérdés, hogy ki a kommunista. A maszoposok is kommunisták, ugye nem ismeretlen ez a definíció. A jogutódlással nemcsak a vagyon jár ám, hanem a megítélés is.

A Horthy-rendszer mindent összevetve egyértelműen pozitív volt. Mik is mondjuk mai mércével a fontos kérdések? Demográfia? 1 millával többen lettünk, és nem cigánybűnözőkkel és muszlim gyújtogatókkal. Gazdaság? Egyértelmű volt a fejlődés, és nem kicsi, a világválságot is úgy megoldottuk, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Oktatás? Ugye nem kell kifejteni. Nyugdíj? Mindenki láthatta, miből lesz nyugdíja, és egyre többen. Civil szféra? Alig győzték beszántani a civil szervezeteket a kommancsok, úgy elburjánoztak. Szabadság? Oda mentél, ahová akartál, ellentétben a kommunista időszakkal. Nemzetközi kapcsolatok? Folyamatosan fejlődtek, aktív részeseivé váltunk a nemzetközi folyamatoknak.

Nemrég olvastam egy fasza kritikát a Horthy-rendszerről, valakinek az volt vele az egyik legfőbb baja, hogy nem volt e-közigazgatás.

Adj gázt! 2013.05.21. 21:51:47

@Secnir:

Mondtam én, hogy minden rossz, amit a kommunisták csináltak? Nem mondtam. A gyilkosságot is büntették, helyesen. De ez nem menti fel őket egyik bűnük alól sem.

Adj gázt! 2013.05.21. 21:53:35

@fzs.1933:

Az nem a definíció, hanem a kályha, ahonnan érdemes elindulni megkeresni a bűnösöket. Mint ahogy ha az utcán hatan botokkal agyonvernek valakit, akkor a putriba vezet a jó rendőr első útja, nem az orvosnegyedbe.

Jó éjt!

Adj gázt! 2013.05.21. 21:57:10

@Adj gázt!:

Na ugye nem mindegyik gyilkosságot büntették, de amelyiket igen, azt többnyire helyesen. A kommancs Btk. mindenesetre büntetni rendelte a gyilkosságokat, hasonlóan a világ összes valaha volt törvénykönyvéhez.

Lencsés István 2013.05.21. 22:29:31

@félázsiai 2llkedő: Hogy lennék anonim , ha ott a nevem ? :D Sajnos továbbra sem tudsz pontosan idézni , ha ez nem változik ma már nem reagálok rád többet . Neked sok mindenhez nincs jogod , ha lenne eszed utánajárnál , és megtudnád , én nem segítek , nem megyek le az általános iskolás szintedre . Anonimnak csak véleménye lehet , ténye nem .

@öregember a kocsmából: Nekem nincsen gazdim , és kutya sem vagyok , ma ezt többször nem írom le , ha nem érted meg nem reagálok rád ma , ugyanis nem megyek le az általános iskolás alatti szintedre . Én csak akkor kommentelek mikor tényem van , de úgy néz ki ez sem jut el mert nincs hova . Soha nem hazudok , de ezt sem érted , mert nincs mivel felfogd ....

@Secnir: A mondatkezdés továbbra is nagybetű , ha ez nem változik , ma utoljára reagálok rád . Leszarhatod , magadról állítasz ki véleményt . :D Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nincs olyan hogy " .... tamu-tamu sziget .... " Nevet kisbetűvel írni világ szégyen . Te tudsz írni , de csak hibásan , alapdolgokat nem tudva . Diplomám van , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D Mert buzi vagy , bizonyítottad a hozzászólásoddal . Az meg megint csak ne zavarjon hogy mennyasszonyom van . :D Nőnek meg nem lehet farka , újabb világégés . :D Ebben az egyben első vagy viszed a pálmát . :D :D Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság .

@Methylphenidate: Én vagyok , és soha nem hazudok . :) ;)

Adj gázt! 2013.05.21. 22:56:01

Juszt Lászlót, Fekete Gy. Attilát is el kellene számoltatni a Portik Tamással fennálló kapcsolatuk ügyében. (Véletlenül mind kommunista is és zsidó is.)

kuruc.info/r/2/112510/

Meg a Bartust is. Meg a többi hasonszőrűt is, legyenek akár a Párt katonai vagy politikai szárnyában, vagy persze a médiában.

öregember a kocsmából 2013.05.22. 00:05:32

@Lencsés István: Mi van blöki, gazdi kiadta a takarodó parancsot, hogy mindenkinek azt írod hogy ma már nem reagálsz rá? Szeretnél te fele olyan okos lenni mint én, az ecserin vet diplomáddal meg a utcasarkon őszeszedet bevert szájú transzi menyasszonyoddal együtt, aki lehet nem is létezik. Neked az általános iskola szint nem lefelé van hanem felfelé, mert agyi szinted kb egy papucsállatka szintjén van. Elismerésem a gazdidnak hogy ilyen értelmi képességű kutyát megtudott tanítani internetezni meg mellette hazudni ami azért már nem sikerült olyan jól, mert nem nagyon megy az neked, de mit is várjunk egy kutyától, már ez a teljesítmény is sikerszámba megy nálad, kutyus.

Bee-zony 2013.05.22. 03:05:09

Egy dologra jó ez, arra, hogy tudható legyen, a pénzmegvont 109 ügynökön túl kezdődnek a Fidesz körei; azok már a „jó kommunisták”.
Persze ez arra is jó, ha esetleg valaki még mindig nem jött volna rá, hogy valójában kik vannak hatalmon – még mindig –, az ebből is láthatja…

Valamint, ennyit a Fidesz választási ígéreteiről; parasztvakítás mindegyik.

Előzmények:
„Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslat”
hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A9t%C3%A9nyi%E2%80%93Tak%C3%A1cs-f%C3%A9le_igazs%C3%A1gt%C3%A9teli_t%C3%B6rv%C3%A9nyjavaslat

„Védett kommunistáink
index.hu/belfold/2011/11/22/micsoda_kudarc_volt_az_elmult_20_ev/
(...) Valaki mégiscsak felelős azért, hogy 15 büntetőeljárásban álltam eddig bíróság előtt, hogy a facebookon kellett pénzt gyűjtenem vesztes ítélet után, hogy húsz év után sem lehet megnevezni az ügynököket” – mondta Ungváry Krisztián, a téma kutatója, aki ezzel el is mondta véleményét a jogi igazságtételről: (...)”

Ez a legjobb cikk a témában…
„Utolsó esély az igazságtételre”
2010. július 2.
mandiner.hu/cikk/20100702_utolso_esely_az_igazsagtetelre
Az utolsó esély most múlt el – vagy inkább az az illúzió, hogy a kommunisták felelősségre vonják saját magukat.
Van egy olyan érzésem, hogy Magyarország a Guinness rekordok könyvébe való, a világ legelbaszottabb rendszer(módszer)váltásával.
Arra valahogy nem gondoltam a '80-as évek végén a hosszúplatós ZIL kormányánál, hogy még sokkal rosszabb lesz, mint volt. Pedig de.
Atombombára érett ország.
Itt már (megint) a túlélésről szól a történet.
Van itt minden, ami rossz... Magyarország mint társadalmi-betegség állatorvosi ló. Az összes agybeteg, szélsőséges, kettősmércés, békében élni nem tudó ideológiás itt tanyázik és tenyészik. Esetleg még egy nagyobb adag muszlim hiányzik...
Hogyan éljük túl ezt az iszony történelmi trágyadombot, értelem-temetőt?

Bee-zony 2013.05.22. 03:28:23

Hogy vajon miért éppen egy puhapöcs, nem kicsit dilettáns, és rákos beteg lett a „rendszerváltáskor” a miniszterelnök? Éppen ezért. A hatalomátmentőknek nem hiányzott egy erőskezű vezető, aki számon kéri rajtuk a bűneiket. Tehát megválasztották a legpuhábbat – ő aztán a légynek sem árt, és nincs semminek és senkinek sem az útjában,és fordulat helyett átmenet és folytatás lett, azért tartunk most itt, sereghajtóként, és elrettentő példaként Közép-Kelet Európában. Ez persze nem csak a hatalomátmentők bűne, hanem azoké is, akik nem tudtak náluk jobbak lenni; vagy erőszakosabbak; vagy valami, ami által fordulat van… de csak az I. osztályú birkaság ment, és megy többségében még mindig – és a köpönyegforgató (liberális népnemzeti keresztény) posztkomcsik pásztorkodnak.

Bee-zony 2013.05.22. 03:48:50

Ugyebár egy párt, az nem az egész, hanem a rész, valamilyen „tortaszelet” ideológiával. A 2010-es választás óta (is) a legnagyobb rész képviseli az egészet; vagyis a többségi Magyarország pont olyan, mint a Fidesz-KDNP. A Fidesz-country uralkodik a többieken is. Ennyi. Tetszettek volna erősebb kutyának lenni…

2llkedő 2013.05.22. 05:45:02

@Lencsés István: "Hogy lennék anonim , ha ott a nevem ?"

Pistike!

Nem a neved van ott, hanem egy név. Rajtad kívül senki nem tudja, hogy az valós név, vany egy kitalált. Ha én odaírom, hogy Kováts Péter, akkor mennyivel leszek a számodra nem anonim? Hogyan tudod ellenőrizni, hogy valós-e?

"Sajnos továbbra sem tudsz pontosan idézni , ha ez nem változik ma már nem reagálok rád többet "
Ismerkedj a helyesírás szabályaival! Meg különben is, én így idézek, meg van rá az okom. És ha nem reagálsz rá, annak örülni is fogok, mivel értelmes dolgokat nem vagy képes leírni, csak olyanokat, ami nem ellenőrizhetők, azaz böfögsz.

"Neked sok mindenhez nincs jogod ,"

Ki vagy te, hogy megmondd, nekem mihez van jogom, és mihez nem? Milyen alapon érzed te magasabb rendűnek magadat? Te egy piktor vagy, én pedig statikus tervező. Ha így vesszük, nekem több jogom van, mint neked.

"Anonimnak csak véleménye lehet , ténye nem . "

Ezt vésd jól az eszedbe te anonim Lencsés!

Halovány fingod sincs arról, mit jelent az, hogy tény.

2llkedő 2013.05.22. 05:49:36

@Adj gázt!: "Vajon? "

Én is ezt kérdezem!

Secnir 2013.05.22. 06:30:20

@Lencsés István:
A mondatkezdés továbbra is nagybetű , ha ez nem változik , ma utoljára reagálok rád . Leszarhatod , magadról állítasz ki véleményt . :D Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nincs olyan hogy " .... tamu-tamu sziget .... " Nevet kisbetűvel írni világ szégyen . Te tudsz írni , de csak hibásan , alapdolgokat nem tudva . Diplomám van , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D Mert buzi vagy , bizonyítottad a hozzászólásoddal . Az meg megint csak ne zavarjon hogy mennyasszonyom van . :D Nőnek meg nem lehet farka , újabb világégés . :D Ebben az egyben első vagy viszed a pálmát . :D :D Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság .

1. 28 helyesírási hiba (ebből 24 pont rossz helyen történő kirakása, egy a 'mennyasszony'-ért, egy a macskaköröm közti idézésért, egy vessző hiányáért, egy e felsorolások hiányáért.
2. nőnek nem lehet farka? ő akkor lehet a barátnőd simán, nem?
ladyboy-ladyboy.net/wp-content/uploads/2012/10/gor-ladyboy-ladyboy-03.jpg
vagy ő a mennyaszonyod (két ny-el, fasza, biztos az égből jött)
www.shemalecockshots.com/wp-content/uploads/2012/07/shemale-cocks-andrea-03.jpg

2llkedő 2013.05.22. 06:45:42

@Secnir: Kifelejtetted a 18-as karikát! Úgy viszont nem nézheti meg a képeket, mivel az óvodában nem megengedett.

Secnir 2013.05.22. 06:52:15

@félázsiai 2llkedő:
deő deő deő aszonta van nekije menyasszonyja! ja, akkor az is olyan, mint az ovisok képzelt barátja?
ú, ha ezt tudom, nem küldöm át neki a képeket, mert még elveszíti az érdeklődését a másik nem iránt.
.
.
.
mondjuk jobb is, ha az ilyen debil nem szaporodik, hátráltatva az emberiséget.

2llkedő 2013.05.22. 07:08:03

@Secnir: Nekem is vót menny-asszonyom. Azóta elváltam. Az óvodások szeretnek papás-mamást játszani, ebből adódóan van menyasszony is, meg vőlegény is.

"mondjuk jobb is, ha az ilyen debil nem szaporodik, "

Pedig belőlük lesz az árja magyar.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.22. 07:25:33

@Lencsés István:

"Nem lett elfelejtve , csak vannak fontosabb dolgok ."

bejelentik, hogy ez a legfontosabb, aztán a megvalósítására szánt röpke 2 hónap alatt egyszer csak egy halom fontosabb dolog előkerül. hát persze. :)

Ironfist 2013.05.22. 07:56:13

@félázsiai 2llkedő:
Az nem árja-magyar, azt az ÉNaMAGYAR nevű kommentelő már leírta: az FAJMAGYAR! :D

ihajja-csuhajja 2013.05.22. 08:55:48

@Adj gázt!:

"A legkevésbé elméleti kérdés, hogy ki a kommunista. A maszoposok is kommunisták, ugye nem ismeretlen ez a definíció. A jogutódlással nemcsak a vagyon jár ám, hanem a megítélés is."

Formállogikai értelemben, az első három mondatod, inkonzisztenciája jelentősen gyengíti az üzenet értékét.

A Horty-éráról alkotott képedet, rendkívül elnagyolt ecsetvonásokkal festetted le.
Figyelmedbe ajánlom, csupán címszavak szintjén, az alábbi tényadatokat:
Magyarországot viselte meg közép-Európában leginkább az 1932-es világgazdasági válság:
-mezőgazdaság -75%
-ipar (főleg az export ágazatok) szétesése,
-pénzügyi szempontból : aranytartalék felélése, az állam a fizetésképtelenségig sodródott, aranypengő bevezetése, hitellevelek és kontók elértéktelenedése, nyomor, stb. (A harminca évek végére közel kétmillióan éltek un. szükséglakásokban a legalapvetőbb komfort és higiéniás lehetőségek nélkül. Ezeknek volt a luxus kivitele Mária Valéria-lakótelep.)
-a legszerényebb becslések szerint 1,5 millió gazdasági okokra visszavezethető kivándorló, (A demográfiai egyensúlyt a két lépcsős visszatelepülők <1. I. Bécsi-döntés 450 000 fő, 1942-1945 600-800 000 fő> teremtette meg. Itt jegyezném meg, hogy a legnagyobb népszaporulat 1949-1950 között volt, a szép emlékű Radkó-korszakban. Nem gondolnám tehát, hogy a népesség szaporodása önmagában dicsőség.
-a stabilizációt jelentős mértékű, első sorban francia hitel segítségével oldották meg,
-utóhatások: az export-piac beszűkülése és csupán politikai és katonai célokat szolgáló eszközökre korlátozása, amely az ipar szerkezetét eltorzította.
-a mezőgazdaság állami szubvencionálása a negyvenes évek végéig.

A jelenlegi kormányzás, a Horty-féle módszertani és közvélemény formálási technikákat sorvezetőnek használja.

2llkedő 2013.05.22. 09:31:15

@Lencsés István: "Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen ."

Köcsög! Én így idézek, és kész. Közöd?

"Nem vagyok " .... Pistike .... ""

Most lebuktál! Nem is Lencsés István vagy.

"én meg névvel írok tényt"

Tényt nem írsz!

Mondok egy tényt: tény, hogy hülye fideszes troll vagy!

Nézzük hátulról kezdve:

Troll vagy.
"""A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."""

Ez tökéletesen rád illik, mivel terelsz nyelvtaniassággal, de a témához érdemben nem vagy képes az egybites agyaddal hozzászólni.

Fideszes vagy - ezt aki a hozzászólásaidat olvassa, annak teljesen egyértelmű, hogy Piktor picsáját nyalod.

Hülye - no ez lehet, hogy nem teljesen tény, de ezt az olvasók eldöntik.

Nos! Ezt lehet nevezni ténynek. Amit igazolni is tudok, és megcáfolhatatlan. Amit te írsz, hogy tényeid vannak, mivel nem lehet tudni, hogy mik azok a tények, ezért nem tények. Ha te annak tartod, akkor tartsd meg magadnak, és kerüld a blogokat, vagy menj nyelvész blogokba, ahol a nyelvtannal foglalkozhatsz.

Leülhetsz Pistike!

" Nekem ez a nevem , ha nem hiszed el nem az én bajom"

Mivel nem hiszem el, és más sem hiszi el, ez sem tény. És innentől kezdve tök mindegy, hogy minek hívnak. A lényeg, hogy mit írsz. Amit írsz, az pedei egy nagy rakás SZAR! Jó lenne, ha felfognád, hogy ezzel csak Piktorodat égeted, hogy ilyen támogatói vannak.

Secnir 2013.05.22. 09:31:38

@Lencsés István:
na, faszparittya, most jól figyelj:
a magyar helyesírás szabályai (tudom, neked csak a román helyesírás van meg, de nem érdekes):

"Szóközt hagyunk a szavak, valamint az írásjellel lezárt mondatok és tagmondatok között, a zárójelek és az idézőjelek közé foglalt közlési egységek előtt és után, a gondolatjel előtt és után stb. Nincs viszont szóköz a pont, a kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző előtt, továbbá a kötőjel és a nagykötőjel két oldalán; a kezdő zárójel és idézőjel hozzátapad az utána következő, a berekesztő zárójel és idézőjel pedig az előtte álló szóhoz."
"Az idézés

256. A szövegbe ékelt szó szerinti idézetet általában idézőjelpár fogja közre. Az idézőjelet (kézírásban és nyomtatásban) az idézet kezdetén alul, az idézet végén pedig fölül tesszük ki: „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok” – figyelmezteti Kazinczy költőtársait.
Ha az idézőjelbe tett mondaton belül még egy idézőjelre van szükség, hegyével befelé forduló jelpárt használunk: Petőfi írta apjáról: „Szemében »mesterségem« / Most is nagy szálka még; / Előítéletét az / Évek nem szünteték.”.
Idézés alkalmával az idéző mondat megelőzheti, követheti vagy megszakíthatja az idézetet."

lehet, hogy Ploiestiben így tanultad, de itt, Magyarországon, Arany, Petőfi és Karinthy földjén ez a módi. a legközelebbi trollkodásod alkalmával megkérem zero-t vagy laspalmast, hogy basszon ki téged a véres gecibe (pedig nem szokásom ilyet kérni)

Lencsés István 2013.05.22. 09:51:42

@Secnir: 1 . Mondatkezdés nagybetű , ha ez nem változik , akkor ma és itt ezen a blogon már nem fogok reagálni . 2 . Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed , ami ráadásul hazugság . A MAGYAR helyesírásról te ne beszélj , aki alapdolgot nem tud .... Én nem trollkodom , azt egy nem anonim nem tud . Azért akarsz innen kivágni mert fáj az igaz , ennyi vagy . :D

@félázsiai 2llkedő: Sajnos továbbra sem tudsz idézni , így ha ez nem változik , nem reagálok rád ma és itt ezen a blogon . A sértegetésed lepereg . :) ;) Rosszul idézel , csupán ennyi . :) Lencsés István vagyok ott a nevem , tanulj meg olvasni IS . A becézgetés a buzik szokása , azaz a tiéd . Csak tényt írok , én nem kommentelek akkor amikor holmi véleményem van mint neked , és ráadásul az amit te írsz , az hazugság is .... Az a hülye aki mondja . Troll névvel nehezen lehetek de ez se zavarjon . :D A tárgyhoz is írtam , zavart az igazság ezért kezdtél el te trollkodni , tehát ennyit erről IS . Ilyen nincs hogy " .... Piktor .... " . Más már mutatta is hogy nekem tényleg ez a nevem , de elkerülte a figyelmedet , mert vak IS vagy . :D Ha nem hiszed el az a te bajod , attól még a tény nem változik . :D

pszeudozsiráf 2013.05.22. 10:23:30

@Lencsés István: Gyáva féreg vagy.

Arckép, személyi igazolványszám, lakcímed, édesanyád neve, telefonszámod, hitelkártyaszám, pin kód, e-mail cím. Ezek minimum elvárások.

Tehát Lencsés István nem létezik, te pedig egy hazug vagy.

Q. E. D.

2llkedő 2013.05.22. 10:32:14

@Lencsés István: "Sajnos továbbra sem tudsz idézni "

Köcsög!

Nehéz a felfogásod? Én így idézek és kész. Ha nem tetszik, akkor nem kell olvasni. Elmehetsz kapálni helyette.

Lencsés István 2013.05.22. 10:55:32

@Methylphenidate: Nem érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Arckép található rólam fenn neten , személy igazolvány szám nem kell , lakcímem is megtalálható , anyám nevéhez közöd nincs , telefonszámom szintén fenn van , hitelem nincs én nem balos vagyok , e - mail címem is fenn van , pin kódhoz közöd nuku . Én soha nem hazudok , és létezem . :) ;)

Ironfist 2013.05.22. 11:04:12

@Secnir:

"lehet, hogy Ploiestiben így tanultad, de itt, Magyarországon, Arany, Petőfi és Karinthy földjén ez a módi. a legközelebbi trollkodásod alkalmával megkérem zero-t vagy laspalmast, hogy basszon ki téged a véres gecibe (pedig nem szokásom ilyet kérni)"

Pedig ráférne már erre az anonim kis pöcsre. Teljesen nyilvánvaló, hogy kizárólag azért jár fel ide, hogy trollkodjon. Már rég a ban-listán lenne a helye.

Namely 2013.05.22. 12:06:24

Az ügynökkérdés egyszerű és tiszta, mint a pártok vagyona, és minden egyes állami megrendelés.

Viktor!
A múlt héten átutaltam a tavalyi árfolyamnyereség-adómat.
Nehogy véletlenül kórházakra, iskolákra, vagy természetvédelemre költsd. Hagyd a francba, majd ha kell valami ezeknek az életképtelen barmoknak, akkor egy alapítványhoz fordulnak. Vagy tudod mit: dögöljenek meg.

Használd fel sokkal értelmesebben:
Utald át egyből a Simicskának.

Hagyd a fenébe a kamu pályázatokat.

Bár nem is: a pályázatkiíró havernak is kell valami.

Nem venném a lelkemre, ha valamelyik fattyad dolgozna.

kifordított nagyanyó 2013.05.22. 12:28:00

@Fejesrob: Az én nickem nem 3 hónapos.
A két nevemmel lehet összesen 11000 kommentem.
Neked 3 hónap alatt lett több mint 2000.
De nem vagy fideszes bérkommentelő,ugye?:))
+ én 4 éve még bizony a szocikat szidtam.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.22. 15:01:59

A Mint a mókus már úgyis olyan régen volt, éppen ideje volt egy új együtt éneklésnek, nem?! Amit kicsi és nagy együtt dudorászhat... A buli színe, mi?!

index.hu/bloghu/kepviselofunky/2013/05/22/nemzeti_osszetartozas_dala_politikai_pedofiliaval_nyomul_a_ner

Minorkavidor 2013.05.22. 17:35:00

@Adj gázt!:
Nem akarlak elkeseríteni, de az elmúlt 3 évben 300 ezren szavaztak a lábukkal és mentek a "hanyatló Nyugatra". Ez 1,5-szer annyi, mint 56-ban.

Minorkavidor 2013.05.22. 17:56:53

@sárkányfő:

A lusztrációról jut eszembe. Az akkor még létező Csehszlovákiában még 90-ben megcsinálták. Igen ám- ezt Gálszécsy András az Antall-kormány volt titokügyi minisztere több interjúban elmondta-, 2 héttel később szép csendben visszavették a volt hírszerzők és elhárítók többségét!:))

Ügynöktörvény: ezzel az problémám, hogy a kukacot bsztatják, nem a horgászt!

Minorkavidor 2013.05.22. 20:20:48

@Adj gázt!:

Ha már itt tartunk, Puskás Öcsi hová ment 56 után focizni? Franco Spanyolországába, a Real Madridhoz, ami köztudomásulag a diktátor kedvenc csapata volt. 71-ben edzőként a Panathinaikoszt vezette a BEK döntőjébe, amely görög csapat. Görögországban pedig akkor épp a "fekete ezredesek" néven elhíresült táesaság volt hatalmon. 90 után egyesek nagy demokratát próbáltak belőle faragni emigrálása okán.

Minorkavidor 2013.05.22. 21:11:18

@Adj gázt!:

Nem azért, de nem vesztettük el az I. világháborút? Nem a Vörös Hadsereg volt az amelyik visszafoglalta a Felvidék egy részét? Horthy vezette úún. Nemzeti Hadsereg pediglen részben a franciák, részben a románok védőszárnyai alatt dekkolt, egyetlen km2- nyi magyar területet sem foglalt vissza, egyetlen fő vesztesegét sem okozott se a franciáknak, se a románoknak. A nemzeti jelző azt a megalkuvást próbálja leplezni, amit akkor folytattak. A tevékenységük abban merült ki, hogy különféle lázadásokat szervezzenek a tanácskormány ellen. Oszt meg csodálkoztak azon, hogy a komcsik miért fogadták el az antant 2. ultimátumát. Többek közt azért, mert a Duna-Tisza közén kirobbantott parasztlázadások miatt több ezredet kellett az északi frontról átirányítani. Ha valódi nemzeti érzések mozgatták volna őket akkor hagyják, hogy a kommancsok visszafoglalják a Felvidéket és csak utána szerveznek lázadásokat, felkeléseket.

A II. világháborúba önként és Hitler akarata ellenére(!) léptünk be. Kis hazánk nem szerepelt résztvevőként a Barbarossa-tervben, Romániával és Finnországgal ellentétben.
Dolfi 2 okból nem akart magyar részvételt:
- ismerte a magyar hadsereg gyengeségét.
- tisztában volt vele, hogyha hivatalosan "felkéri" Magyarországot, akkor ellentételezést kell adnia.
A tábornokok véleménye más volt. Ők szükségesnek tartották Magyarország részvételét a hadjáratban, de igencsak rafináltan azt mondták az őket határozott válaszért ostromló Werth Henriknek:
Mi kérni nem kérünk semmit, de szívesen elfogadjuk az az önkéntes felajánlást.

Ami pedig 56-ot illeti ott sem fekete-fehér a dolog:
Október végén megállapodtak arról, hogy a szovjet csapatokat kivonják a fővárosból.
31-én azonban a csőcselék megtámadta a Köztársaság téri pártszékházat és nagy vérfürdőt rendezett ott. Abból a téves feltételezésből indultak ki, hogy a pártszékház alatt börtön van, ahol politikai foglyokat tartanak fogva és kínoznak. Még munkagépeket is hoztak az ostrom után, hogy feltörjék a beton és megleljék a börtönöket, de nem találtak semmit.
Másnap november 1-jén Nagy Imre teljesítette a forradalmárok legfőbb kívánságát: kinyilvánította hazánk semlegességét. Ez Talleyrand szavaival élve "több volt mint bűn, ez hiba volt".
November 4-én a szovjetek megindították a Forgószél hadműveletet, mely 11-ére véget vetett a fegyveres ellenállásnak.
De csak annak. Csakhogy a forradalmárok ugyanúgy nem felejtettek és nem tanultak, mint a Bourbonok. Azt hitték, hogy figyelmenkívül hagyhatják a november4-i invázió tényét és annak következményeit. Nemcsak hogy nem ismerték el a Kádár-rezsimet, hanem a szovjet csapatok kivonását és a semlegességg helyreállítását követelték, általános sztájkot hírdettek. Igen ám, de egy nagyhatalom nem azért indít egy sikeres offenzívát, hogy a siker után kivonuljon a katonailag megvert ellenfél követelésére. Ezzel csak azt érték el, hogy sarokba szorították a Kádár-kormányt, amely csak a megtorlás segítségével tudta stabilizálni a helyzetét.
Helyesebben tették volna, ha azt mondják:
Hiba volt a semlegesség kimondásával ingerelni az orosz medvét. A tényeket tudomásul vesszük, támogatjuk a Kádár-kormányt, de 2 feltétellel:
1: nem lesznek megtorlások, teljes annesztia a forradalom résztvevőinek az események alatt elkövetett cselekményekért, a köztörvényes büntetteket kivéve.
2: gazdasági téren pedig a NEP-hez hasonló reformok bevezetése (ez tkp. azt jelentette volna, hogy az ún. Új Gazdasági Mechanizmus néven ismert reformfolyamat nem 1968. január 1-jén indul, hanem már az 56 utáni újjáépítéskor.

Ami meg a giga devízahiteleket illeti azokat még Járai Zsigmond engedélyezte 2001. júliusában, nem sokkal azután, hogy MNB elnök lett, 2007-ig töltötte be ezt az állását.

Meridian74 2013.05.22. 22:56:28

@Secnir: "lencsés pistánk a kettővel ezelőtti poszton rugózik a többdiplomás tanarával együtt..."

Ez még mindig ott tart? ROFL... és mi van a 4 ponttal, mint "hivatalos" írásjellel? ;) :P

budahazyj 2013.05.23. 03:50:05

Jobbikot kormanyra, nezzunk mar vegre a mult szornyenek szemebe!!!

budahazyj 2013.05.23. 03:56:41

@Lencsés István: De miert teszel szokozt a vesszo ele? Ez olyan cigany dolog.

budahazyj 2013.05.23. 04:00:55

@Lencsés István: Oh, bazdmeg, leirtad, hogy "mondatkezdes nagybetu"? Te vadallat a Te helyesirasoddal? Oke, az ironia legalabb nem ismeretlen elotted.

budahazyj 2013.05.23. 04:09:26

@Lencsés István: Azt a kurva!!! Te a pont ele is beszursz egy kibaszott szokozt. Mi a baj? Senki nem mondta el neked, hogy ez nem helyes? Pityukam, En nem hasznalok ekezetet, mert nincs a billentyuzetemen. Ebbol kifolyolag nyilvan buzi vagyok, de helyesen irni ekezet nelkul is lehet valamennyire. Na jo, az eke megy vissza az istalloba. Csak fel ne torjetek a barataiddal. Az eke nem szinesfem.

Virág et. 2013.05.23. 06:22:49

Mellékszál, de Kiss alkotmánybíróval kapcsolatban a bíróságon Ungváry csak azt tudta bizonyítani, hogy a párttitkár-helyettes volt, de a BM-es szálat (ügynökséget) nem. Viszont ezt állította korábban róla. Nyilván a párt nem volt független a III/III-tól, de attól még nem lesz minden pártfunkci egyben ügynök is. Ez erkölcsileg nem menti Kisst, csak a tisztánlátás végett írtam le.

Ironfist 2013.05.23. 08:26:55

@budahazyj:
Hagyd már, nem látod, hogy csak trollkodik? Secnir szólt már laspalmaséknak egy lehetséges ban-t illetően.

Lencsés István 2013.05.23. 10:21:00

@budahazyj: 1 . Ékezetek használatát tanuld meg . 2 . Azért teszek szóközt a veszző elé , mert okom van rá amihez neked közöd nulla . 3 . MAGYAR vagyok . 4 . Az én helyesírásom jó , és állat nehezen lehetek , mert azok nem tudnak internetezni . 5 . Én nem ironizálok komoly dolgokkal . 6 . A helyes dolgokról a helyedben nem beszélnék , lásd első pont . :) ;) :D 7 . Nem vagyok a " .... Pityukad .... " , mivel István vagyok . 8 . Ha nincs a billentyúzeteden , akkor vegyél . 9 . Nem buzi vagy , csak divatmagyar , van különbség . :) ;) 10 . Ha nincs ékezet , az nem helyes . 11 .

budahazyj 2013.05.23. 11:22:07

@Lencsés István: 1., Tudom hasznalni. 2., Azert jo lenne tudni az okot. 3., En is. 4., Nem, nem jo a helyesirasod. Meglepodnel miket tudnak az allatok. 5., Oke, valoban az ironiahoz intelligencia is kell. 6., Valoban, kerlek mondd meg Te mi a helyes! 7., Izsdvan? 8., Probaltam, de nem arulnak ekezetet kulon, billentyuzetem meg mar van. 9., Toled ez bok! 10., Tudom, mar irtad az 1. es a 6. pontban. 11., Na, Kiskutyam ezzel tenyleg felbasztad az agyamat! Hogy mersz ilyet irni? Ember vagy Te? Ven hulye buzerans bunko.

Izsdvan, reszemrol a csorte lezarva, dolgoznom kell. En szeretlek, nincs baj, minden rendben lesz.

Lencsés István 2013.05.23. 12:26:16

@budahazyj: 1 . Nem tudod , és ha ez nem változik , akkor ma és itt ezen a blogon utoljára reagálok rád . 2 . Nincs közöd hozzá , tanulj meg olvasni IS . 3 . Divatmagyar vagy csak . 4 . A helyesírásom jó , vannak benne hibák , de nem alaphibák mint nálad . 5 . Intelligenciáról a helyedben nem beszélnék fosva . 6 . Amit én írok az a tény . 7 . István ( Gyakorold az olvasást IS . ) 8 . Tehát továbbra is divat vagy , én értem , csak ez SZÉGYEN . 9 . Kutya sem vagyok , mert azok sem tudnak internetezni . Én EMBER vagyok , te meg csak emberszerű lény . 26 évesen hogy lennék vén ? :D Meg hogy lennék buzeráns mikor menyasszonyom van ? :D Szánalmas vagy . :D A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mivel hazugság . Nem volt itt csőrte , nekem tényem vannak , neked meg holmi véleményed , meg fosásod , meg hazugságod . Én is dolgozom . Hiába szeretsz , én nem vagyok buzi mint te . Minden rendben van , ez tény . :)

Állam-vizsga 2013.05.23. 13:00:07

Szerintem azok az adatok már rég nincsennek meg. Csak a csicskák nevei vannak rajta. Egy jelenlegi politikus neve sincs az adattárolókon mert volt 23 évük eltüntetni a bizonyítékokat.
Szerintem a nyilvánosságra hozatal után abból lenne botrány hogy mennyi minden hiányzik.

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 13:38:07

@Lencsés István:

Nagyon elbánt veled a természet. (Minden szempontból.)

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 13:43:22

@Állam-vizsga:
Az akkori szempontok alapján kritikusnak minősített adatok 1991 január és 1991 májusa között kerültek megsemmisítésre. Rengetegen dolgoztak az ügyön, ma is számos élő tanú elérhető.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.05.23. 13:51:14

@Lencsés István:

azok a tények, hogy te troll vagy, én meg admin. Szevasz.

Marcellusca 2013.05.23. 14:02:21

OFF:

Má' csak hármat köll aludnyi a nagy NAPig!

egyenlito.blog.hu/2013/04/12/allami_tarskozvetito_szolgalat

Télleg!
Valamelyik blogger (nem, NEM a Géza!) nem látogatja meg eme jeles rendezvényt? :)
Csak, hogy első kézből tájékoztathassa a tisztelt, egybesült, NER-telen, NET-es, blogger társadalmat? :D

Secnir 2013.05.23. 16:20:54

@laspalmas:
+1
meg like, meg ilyenek.
tudom, hogy csak azért csináltad, hogy neki legyen igaza "1 . Nem tudod , és ha ez nem változik , akkor ma és itt ezen a blogon utoljára reagálok rád . "
és tényleg utoljára reagált!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.05.23. 17:08:48

@Secnir:

1 hónapig, aztán kap egy új esélyt, ha azt is elcseszi, végleg búcsút veszünk tőle

Foresty 2013.05.23. 18:41:46

@Lencsés István: Látom kaptál egy kis kényszerpihenőt, de azért én leírnám a gondolatomat:
A te helyesírásodat alapul véve minden írásjel elé s után szóközt kell tenni. Ez egyébként szerintem nem így van, de mivel neked tényeid vannak, nem vitázok. Csak felhívnám a figyelmedet, hogy ezek alapján te sem tudsz helyesen idézni. Az általad írt " .... Pityuka .... " helytelen. Helyesen így nézne ki: " . . . Pityuka . . . . ". Szerintem egyébként a b e t ű k k ö z é i s k e l l s z ü n e t e t t e n n i . Seggfej.

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 19:55:04

@Foresty:
Nem szeretnélek megbántani, de az általad leírt példában vagy egyáltalán nem kell az idézőjel, vagy ha mégis ragaszkodsz hozzá, csupán az kell, pontok nélkül. Mondat, vagy mondatrész idézése esetén a három pont jelzi, hogy vagy szövegrész, vagy további mondatok kapcsolódnak még szervesen az idézethez. Az csupán kiragadott részlet. Tisztességes lenne pontok nélküli idézet is, de az idéző ezzel jelezheti a tisztelt olvasónak, hogy az általa taglalt témába beillesztett idézet nem kiragadott, az eredeti szövegkörnyezetétől eltérő értelmezéssel kerül felhasználásra. (Inspirálhat az idézett szöveg teljes megismerésére is.)

ihajja-csuhajja 2013.05.23. 19:58:38

@ihajja-csuhajja:

Ezt kihagytam:
Teljes mondat idézése esetében, tisztességes lenne pontok nélküli idézet is, de az idéző ezzel jelezheti a tisztelt olvasónak, hogy az általa taglalt témába beillesztett idézet nem kiragadott, az eredeti szövegkörnyezetétől eltérő értelmezéssel kerül felhasználásra. (Inspirálhat az idézett szöveg teljes megismerésére is.)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.23. 20:51:03

szerintem jol tettek csak tul keveset vontak meg, mondhatni semmit :)
igenis be kellene vezetni a nyugdijcsokkentes lehetoseget es felulvizsgalni MOST a nyugdijak merteket, megallapitani meg egyszer hogy ki mennyit kaphat

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.23. 20:53:45

@Minorkavidor: "A II. világháborúba önként és Hitler akarata ellenére(!) léptünk be. Kis hazánk nem szerepelt résztvevőként a Barbarossa-tervben, Romániával és Finnországgal ellentétben.
Dolfi 2 okból nem akart magyar részvételt:"

felulvizsgalasra szorulna...
a finnek nem tamadtak be leningradot, megalltak a hatarnal
a magyarok kikuldtek az expedicios hadtestet azonnal, igaz a nagy resze kerekparos volt de igenis komoly harcolo alakulatok mentek ki meg a szovjetek elleni tamadas elso eveben

Minorkavidor 2013.05.23. 21:11:29

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nem cáfoltál meg engem, ui. a részvétel nagyságáról nem írtam!

Ironfist 2013.05.23. 22:14:07

@ihajja-csuhajja:
"Nem szeretnélek megbántani, de az általad leírt példában vagy egyáltalán nem kell az idézőjel, vagy ha mégis ragaszkodsz hozzá, csupán az kell, pontok nélkül."

Nem szeretnélek megbántani, de nem tűnik úgy, mintha tudnád, miről van szó.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.23. 23:23:38

@Minorkavidor: nem komalom amugy a wiki idezgetest de tessek:
en.wikipedia.org/wiki/Operation_Barbarossa

le van irva a finnek kulon cuppantak ra, es mint irtam!!! ok megalltak a hatarjuknal
a magyarok meg egyertelmuen betamadtak 40e -s haderovel ami u.n. elit hadero volt

tehat ovatosan azzal a jelzovel hogy a Barbarossa hadmuveletben nem szerepeltek magyarok

Minorkavidor 2013.05.24. 07:37:13

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nem cáfol: a Barbarossa-tervben külföldi segéderőként csak a finn és románcsapatok szerepelnek. A magyarok, a szlovákok, az olaszok a spanyolok , és a horvátok "grátisz" jöttek, a tervben nem szerepeltek. Az olaszok és a spanyolok kompenzálandó a polgárháborúban, illetve Észak-Afrikában nyújtott támogatást, a szlovákok és magyarok a bécsi döntés(ek) - a többes szám a magyarok esetében indokolt- számukra kedvező korrekciója érdekében., a horvátok szintén reménykedtek a német támogatásban- az olaszok (!) és a szerbek ellen. Az, hogy a finnek és mi meddig hatoltunk BE a SZU területére az a tényleges hadműveletek körébe tartozik.

Ironfist 2013.05.24. 07:42:51

Emberek! Értsék már meg, hogy NEM-LESZ-MEGSZORÍTÁS! Aki ilyet mond, az álomvilágban él!
index.hu/gazdasag/2013/05/23/orban_es_kulonadoi/

Én is akarok kommentelni 2013.05.24. 10:21:32

@laspalmas:
Képes voltál az egyetlen nem anonim, magát névvel vállaló kommentelőt kitiltani? :o

Ironfist 2013.05.24. 13:26:14

@Én is akarok kommentelni:
Tudtommal sosem vállalta, hogy az valóban az ő neve, csak ezt állította. Azonban se facebook oldalát, se semmi más bizonyítékot nem mutatott arra nézve, hogy valóban ő volna az.

Én is akarok kommentelni 2013.05.24. 14:06:16

@Ironfist:
Aham, egy az ő nevére szóló fb oldal már bizonyítana bármit is? :o Nekem tényleg hiányozni fognak azok a posztjai, amiben kifejti hogy ő nem anonim, ellenben itt mindenki mással :)

titan 2013.05.24. 14:15:50

@Én is akarok kommentelni: jaja, meg hogy mindenkinek gyatra a helyesírása, ellenben vele, az írásjelek elé pedig direkt tesz szóközt, egy titkos okból kifolyólag, amit csak ő tudhat, de egyébként is neki ehhez joga van, mert ő nem anoním, viszont MAGYAR, és az ő MAGYAR tanára úgyis jobban tudja nálunk. Ja igen, meg hogy idézzük helyesen, köszöni szépen.

titan 2013.05.24. 14:16:33

Hogy ki ne felejtsem, mindenkinek véleménye van, neki viszont ténye...

Én is akarok kommentelni 2013.05.24. 15:10:59

Látjátok mennyi-mennyi szállóigét köszönhetünk neki? :)

Ironfist 2013.05.24. 15:48:30

@Én is akarok kommentelni:
Én kellemesen megvolnék a szállóigéi nélkül is. Olyan ez, mint a world of tanks: addiktív, de közmondásosan fos a játék, és amióta letöröltem a francba, azóta messze kiegyensúlyozottabb az életem :D

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.24. 19:58:30

@Minorkavidor: ne basszad mar fel az agyam ezzel....

a magyarok odamentek METAMADTAK a szovjeteket!!!
benyomultak a nemetekkel egyutt!!! szerencsetlenek ugy elfogytak hogy novemberre vissza kellett mindenkit hivni mert a LEGDURVABB verfurdoben irtottak a tetu russzkikat
a henyelo retek FINNEK meg a szovjet hatarnal letaboroztak faszt vakargatni....
es akkor (mint fentebb irtam !!!) a magyarok MEGSZALLO alakulatot is kuldtek, nem keveset, ha jol emlekszem a szovjetek kifejezettek ruhelltek a magyarokat ezert, szoval nem a frontcsapatok miatt mert azok pl. legtobbszor lepattantak a szovjetekrol, hanem azert mert ott megszallo erokent mukodtek

es akkor azt irond hogy a finnek tamadtak mi meg nem...

Minorkavidor 2013.05.24. 20:57:46

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nehéz eset vagy, de komolyan! Én csak annyit mondtam, hogy az eredeti tervben Magyarország nem szerepelt. Mi -ha úgy tetszik- önként, vígan és dalolva léptünk be június 27-én a SZU elleni háborúba. Ezt azt jelenti, hogy nem volt az I. világháború előtti - a Központi Hatalmakat létrehozó- olyan szerződés, amely bennünket kötelezett volna a belépésre! Sőt! A németek még ultimátumot sem intéztek hozzánk, hogy amennyiben nem léptek be megszállt ország lesztek! Amit , Te írsz az arról szól, hogy mit csinált a Honvédség utána, ezt egyetlen szóval sem vitattam! A belépésönk módjáról szólt a hsz-om! Amely totál önkéntes volt! Saját elhatározásából lépett be az akkori kormány! Remélem így most már érted!

süti beállítások módosítása