Skip to content


       Szűrés lista

A 98%-os különadóról háromszor

A "pofátlan végkielégítések" időszakának véget vető 98%-os különadó miatt a Fidesz bevállalta 2010-ben a harcot az AB ellen,  de persze saját lieblingjüknek, a PSZÁF-ot 2000-2004 között és jelenleg is vezető Szász Károlynak gyorsan írtak egy lexet, hogy ne kelljen fizetnie.

Nagyjából ennyi az előtörténet, úgyhogy jöjjön a témához kapcsolódó három legfrissebb hír.

.különadó1.jpg

különadó2.jpg

Utoljára a legjobb természetesen.

különadó3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr645378156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.26. 00:15:13

A szokásos recept, ezért három év után majdnem hiábavaló posztot szentelni: a járulékos veszteségekre fittyet hányó, azt pökhendin lekicsinylő, kontár törvény erővel áttaposva, amiről nem sokkal később kiderül, hogy "csak" a valóság próbáját nem állja ki.

- Az első cikk arról szól, amit korábban is írtam: a Fidesz olyan mind egy láncfűrész, és baromira nem érdekli, hogy fát kell vágni vagy agyat kell műteni. A kedves fideszitáknak üzenem, hogy még ha a baloldali korrupció miatt hozták is ezt a törvényt, az tuti, hogy nem a szocik fogalmazták olyanná, amiért most az államkasszának még plusz kártérítést kell fizetnie.
- A második csodálatos elszólások sorozata, ami a baloldali korrupció egy kifinomult formájának kíván véget vetni, hiszen tisztán látszik, hogy a kifinomult jobboldali korrupció pont nem érdekli őket. Igaz, még nincs is itt igazán az ideje, minek kapkodnának?
- A harmadik meg az, hogy egy ilyen tákolmány törvénynek élelmes emberek hogyan találják meg a kiskapuit.

Nem a cikkek a problémák, még csak nem is a bennük részletezett esetek, de még csak nem is a különadó, mert ez mind csak tünet. A probléma az, hogy kicsinyes bosszúból vagy puszta önérdekből hoznak szarul megírt törvényeket, amit legfeljebb a csókosok érdekében kalapálnak egy kicsit tovább, így aztán a magyar jog"rendszer" az alapvető funkcióinak sem képes megfelelni.

Énbagoly 2013.06.26. 06:48:08

Csak egy kérdés. Fog valami változni ezektől az ítéletektől?
Valahogy úgy érzem, hogy nem. Vajon miért?

toportyánzsóti 2013.06.26. 07:40:23

Már előre röhögök ezeken,azt hiszik a nemzeti kártya minden bűnükre felmentést ad majd,miközben a földjüktől,lakásaiktól megfosztott magyar emberek már a bitófát ácsolják...

dr. Aullah 2013.06.26. 07:59:16

Osztogatás mi? És az mi, hogy levelet akarnak küldeni megint mindenkinek pár száz millióért egy olyan dolog miatt, amiről a lakosság fele tud, másik felét meg nem érdekli. Picsába már, hogy így kell pazarolni.

OFF:

hvg.hu/itthon/20130626_Uj_Btk_Buncselekmeny_lesz_az_ecigi_gyart
Beszarok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.26. 08:46:58

Majd jönnek azzal, hogy GDP növekedés van, nem baj...

@dr. Aullah: Á, a kormány nem tervez költekezést, pár napja a Varga (asszem) mondta a Zsíradóba' :D

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Nekem is ez a bajom, hogy most nem mernek keménykedni az EU-val szemben, másrészt meg hogy szarul dolgoztak.
A saját emberük kimentése már csak a hab a tortán...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.26. 08:48:44

@dr. Aullah: Nem baj, viva la csempészet. Ha csak a gyártás lenne illegális, akkor meg a kínai ipart támogatnánk :D
...amúgy hogy is van az a dohányzásellenesség? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.26. 08:53:56

Másik! Az állam fizeti -> mi fizetjük.
A szavazók jó része azért szavazott a narancsosokra, hogy megfingassák a vörös tolvajbandát, és még erre se képesek?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.26. 09:23:02

@ColT:
Ez most esett le, miután a 2%-os sikerességi rátájú elszámoltatási projektet is kolosszális sikerként próbálták kommunikálni, hogy ne legyen feltűnő, milyen kib*szott szánalmas kísérlet volt ez mindenfajta szoci korrupciós csatornák felszámolására :)?!

Szerinted valaki egyébkét odaát a Fidesznél tisztában van vele, hogy ennek a 2%-nak az az üzenete, hogy a szoclib vezetés 98%-ban tisztességes volt? Ami önmagában akár vicces is lehetne, ha nem lenne mellette kínosan nevetséges! Nehogy már az M6-ból, a kormányzati negyedből, a 4-es metróból, a Margit-híd felújításából, a BKV-ból (ja, persze, hadd vegyem már be, hogy az egész kuplerájban csak Hagyó meg a sleppje volt korrupt!) a völgyhídból meg a számtalan helyi ügyből nem lehetett volna egy kézivezérelt ügyészséggel egy kis "szaunát" csinálni, megizzasztandó a szekfűs urakat?! Ha akarják... Ja, hogy nem akarták... nos, akkor annak is biztos megvolt az oka...

Abból is pontosan az látszott, ami itt a második cikkból látszik: csak az a korrupció zavarja őket, amiben nincsenek benne.

Vidéki 2013.06.26. 09:27:47

http://www.origo.hu/.../20090911-bkv-vegkielegitesi-botrany-rendszeres-volt-...‎


2009.09.11. – Több tucat BKV-dolgozó kapott 30-40 milliós végkielégítést az elmúlt években, de volt olyan is, aki 84 millióval távozott a cégtől.

http://www.168ora.hu/.../botrany-hatalmas-vegkielegitesek-tavozo-vezetoknek...‎

2009.08.06. – Kiverte a biztosítékot a hír: a majd 90 milliárd forintos adósságot görgetőBKV humánpolitikai igazgatója százmilliós „végkielégítést” kapott.

„A BKV felső vezetésében bevett szokásnak számít a több tízmilliós végkielégítés; a volt főszemélyzetis után
most az alig egy évig foglalkoztatott stratégiai igazgató 39 milliója borzolja a kedélyeket.
Kocsis István vezérigazgatósága óta is tízmilliókkal távoztak a helyettesek."

„A napokban került nyilvánosságra, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató tavasszal 96 milliós végkielégítést kapott, ráadásul 21 hónapra meghoszszabbított felmondási ideje alatt is milliós fizetést vett föl.” (Schmidt Gábor| Népszabadság| 2009. július 31. |)

Hiába tartotta az origo, a 168 óra, a Népszabadság botrányosnak ezeket a végkielégítéseket,

mostanra kiderült, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága teljesen helyénvalónak tartja, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórát 96 millióval végkielégítették.

Az origo, a 168 óra, a Népszabadság ezek után sűrűn szégyellhetné magát, hogy ennyire járatlan az Emberi Jogok területén!

A tanulság az hogy be kellene íratni újságíróikat egy több hónapos agymosó jellegű emberjogászati tréningre és csak azokat szabadna továbbfoglalkoztatni, akik legalább közepes eredménnyel átmentek az „Emberjogászati Kurzus” záróvizsgáján!

Vidéki 2013.06.26. 09:30:44

Csak azokat szabadna továbbfoglalkoztatni, akik legalább közepes eredménnyel átmentek az „Emberjogászati Kurzus” záróvizsgáján!

A többieket "végkielégíteni" kellene!

Virág et. 2013.06.26. 09:32:05

A 98%-os különadó két dologra volt jó: egyrészt a szokásos demagógia, mert az embereknek szimpatikus, ha a nagy kifizetéseket megvágják a közszférában. Másrészt meg ugye ürügyet adott az AB kiherélésére, ami feltétele volt a manyup lenyúlásnak meg a többi necces intézkedésnek.

A strasbourgi ítéletek borítékolhatóak voltak, tehát mindenki pontosan tudta, hogy a nap végén az ország állja cechet, csak épp kamatokkal meg perköltséggel növelve. Az is tipikusan fideszes, hogy a 2 milliós bérplafonhoz hasonlóan itt is találnak a haveri kutyáknak kibúvót.

Egyébként a milliós végkielégítések megillették a 2002 után távozó narancsos kollégákat is, akkor az ő esetükben nem volt pofátlanság vagy korrupció?

Virág et. 2013.06.26. 09:35:43

@Vidéki: Egyszer mondom csak el, úgyhogy figyelj: Sz-né Sz. Eleonóra és a többi általad beidézett végkielégítés NEM tartozott a törvény hatálya alá. Ezek az emberek már megkapták a pénzüket, boldogan el is voltak vele, ezért nem is mentek Strasbourgba. Akikre vonatkozott, azok mind utána következtek. A másik: akiknél jogellenes vagy jó erkölcsbe ütközik a végkielégítés vagy más kifizetés mértéke, ott eddig is volt és eztán is lesz jogszerű út a pénz visszaperlésére. Erre is volt és van is példa, pl. pont a bkv-sekkel szemben folyó büntető eljárások során. Ez azt hiszem Sz-né Sz. Eleonórát is érinti vagy érintette.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.26. 09:38:16

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Dehogy most esett le, nem vagyok hülye.

Amúgy okos ember nem azt veszi le, hogy 98%-ban tisztességesek voltak a szocik, mert mindenki tudja, hogy nem - csak ennyire bénák a narancsok, meg ennyire szartak bele, vagy egy követ fújnak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.26. 09:40:35

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Amúgy én is ezen fogtam a fejem, hogy nincs bizonyíték egy csomó ellen. HE? Meg kell nézni a híreket... Ferike simán sittelhető lett volna, ha akarják...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.26. 09:44:11

@Vidéki:
Nem, a bíróság szerintem ezzel az ítélettel nem azt tartotta helyénvalónak, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórát 96 millióval végkielégítették, hanem kb. azt jelentette ki, hogy csak mert Szalainé Szilágyi Eleonórát 96 millióval elégítették ki -vélhetően- tisztességtelenül, attól még nem lehet egy általános érvényű, pusztán lustaságból hozott "minden kétmillió feletti végkielégítés tisztességtelen" törvénnyel megszopatni és megalázni, tisztességükben megkérdőjelezni olyan embereket, akiknek évtizedek munkája után esett a végkielégítésük kétmillió fölé!
Legalább annyira demagógra sikerültél, mint maga a 98%-os különadó:)!

Volt nekem olyan tanárom, aki kijelentette, hogy a vizsga túl jó eredménnyel zárult ahhoz, hogy igaz legyen, biztos mindenki puskázott meg csalt, lehet, hogy még a vizsgafeladatokat is kiloptuk az irodájából, úgyhogy új vizsga letételére kötelez minket. El is lett küldve melegebb éghajlatra...

Vidéki 2013.06.26. 09:48:54

@Virág et.:

Írod: "akiknél jogellenes vagy jó erkölcsbe ütközik a végkielégítés vagy más kifizetés mértéke, ott eddig is volt és eztán is lesz jogszerű út a pénz visszaperlésére. "

De ha "Emberjogszerű" volt a végkielégítés, akkor a végkielégített jogosan végkielégülhet!

Csak arra vigyázzon a végkielégített , hogy le ne szakadjon a zsebe a sok pénztől!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.26. 09:53:54

@ColT:
A mai napig nem az a kérdés nekem, hogy hogyan tudtak találni 61 ügyet, amihez legalább egy feljelentést össze tudtak tákolni (igaz, ebből 24-ről már a beszámoló idejére is kiderült, hogy hamvába holt), hanem hogy hogyan tudtak 1381-et találni, amihez NEM :)!

Vagy azt kéne feltételeznem, hogy a szocik annyira trükkösek, alaposak és precízek voltak, hogy nem lehet a nyomukra bukkanni? Ugye nem :)?

Vidéki 2013.06.26. 10:03:05

@Virág et.:

Az "Emberjogászok" úgy szaporodnak, mint a nyulak!

Ha ez a tendencia fennmarad akkor, a közönséges jogászok nemsokára kipusztulanak,mint egykor a Neandervölgyi ősemberek!

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.06.26. 10:30:41

@Vidéki: Szevasz fideszpatkány! Először is a kurva anyádat!
Olvasgass te aljas féreg:

Megkapta Vitézy a 6 milliós jutalmat
2013. június 12., szerda 11:23 MTI

Címkék:
karrier,
bkv,
bkk

Hat fővárosi társaság vezetője múlt évi prémiumfeladatainak teljesítettségéről és a kapcsolódó kifizetésekről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A prémiumok mértékét a főváros vagyonrendelete szabályozza.

Az elfogadott előterjesztés szerint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. vezérigazgatója a teljesített feladatok alapján éves alapbérének 35 százalékára jogosult, vagyis Nagyunyomi-Sényi Gábor Antalt 5 millió 460 ezer forint illeti meg.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak éves bére 40 százalékának 80 százalékát fizethetik ki, ami 6 millió 144 ezer forintot jelent. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója ugyanilyen arányban jogosult az összegre, esetében ez 5 millió 568 ezer forintnak felel meg.

A Nagybani Piac vezérigazgatójának, Házi Zoltánnak 4 millió 992 ezer forintot fizethetnek ki, ez az összeg éves alapbérének 40 százaléka. A Budapest Főváros Városépítő Tervező (BFVT) Kft. ügyvezetője, Albrecht Ute éves alapbére 20 százalékának 80 százalékára jogosult, ami 1 millió 488 ezer forint, míg az Enviroduna Kft. ügyvezetője, Wertán Zsolt Zoltán számára az éves alapbére 30 százalékát fizethetik ki, így őt 4 millió 140 ezer forint illeti meg.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.06.26. 10:31:46

@ColT: Ferikék azért nem sittelték le mert ha ő könnyen sittelhető, akkor Vikike a bukás után 1000x könnyebben :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.26. 10:38:12

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): LOL, nem is akartak. Beetetés volt. Csak azt nem értem, a rajongóiknak ez miért nem tűnik fel?

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Megérdemelné mind a kettő. A sleppjük is.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.06.26. 10:42:15

@ColT: A csúti suttyó akkor lett számomra minden szempontból nulla amikor feltót elkezdte cincálni az ügyészség, majd hirtelen abbamaradt minden.
Ez két dolgot jelenthet 1. a csúti suttyó soha nem is akarta sittre vágni fletót. 2. fletó telefonált a suttyónak hogy vikikém megmutassam nekem milyen bizonyítékaim vannak rólad?

Jerome de la Essex 2013.06.26. 10:42:16

@Vidéki: lehet, hogy a "díszes társaságod" jövőre áldja ezért még az eget ;) szeretnék már egy olyan országban élni, ahol nem tudom a gazdasági miniszter nevét, a miniszterelnökét is csak félig, mert magától működik a rendszer, és nem kell nap mint nap az arcomba kapni, hogy Viktor-Ferenc-Gordon (tetszés szerint helyettesíthető) szerint a világ

Secnir 2013.06.26. 11:18:02

@Vidéki:
hali gyökér!
mit jelent az "Emberjogászok", az "Emberjogszerű" illetve a " „Emberjogászati Kurzus” " kifejezés?
csak mint tudatlan szánalmas Emberpöcs merészelem megkérdezni erről téged, az Állatot.

Vidéki 2013.06.26. 12:11:41

@Secnir: Fordulj te is az Emberi Jogok Európai Bíróságához és akkor sokkal okosabb leszel!

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.06.26. 13:59:08

@Vidéki: Szóval. A kurva anyádat!
Jobban teljesít orbánia ugye te szarházi patkány?
www.portfolio.hu/vallalatok/kkv/hatalmas_leepites_a_dunaferrnel.1.185832.html
Friss adatok: totális bukásra állnak a frankhitelek
Vége a magyar gázálomnak - Elbukott a Nabucco

Ezek böfögj valamit te rakás szar.

IdomitottFoka 2013.06.26. 15:53:36

@Secnir: Kezd elkopni a liberális, mint szitokszó. Ez az új találmányuk.

Secnir 2013.06.26. 16:10:15

@csárli hárper:
óbazz.
megy a 40 centis kilátótorony mellé...

titan 2013.06.26. 16:57:12

@csárli hárper: ehe, a tűzálló ruháknál is csak a tűzre számítottak, a nagy hőre elfelejtettek :)

csárli hárper 2013.06.26. 19:03:03

@Secnir: @titan: Örkény után szabadon: így élünk...
de a narancspropaganda szerint, agyarország jobban teljesít.
néha sírni volna kedvem.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.06.27. 14:52:42

Ennek a (kimoderálva) @Vidéki: nek csak az nem jött le, hogy a FIDESZ megszüntette mid a 98%-os különadót, mind a kétmilliós fizetésplafont az állami intézmények és állami cégek vezetőinek (és egy csomó FIDESZ-es, köztük szájjártató Péter nem vette észre, hogy kétmillió fölött érkezett a számlájára, annyira szigorúan betartották), mihelyt úgy érezték, hogy mindenkit megszivattak már vele, akit akartak.
Éljen a célzott tisztesség (ez van olyan jó, mint az emberjogász)!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.27. 15:02:38

@Kuviklacz: Ahogy mondták is, a 98%-os különadó teljesítette a feladatát, így a továbbiakban nincs rá szükség.

Vittore. 2013.07.04. 21:23:12

Pont állami helyen dolgoztam, amikor a régi garnitúrát fideszesekre cserélték, a különbség annyi volt, hogy 1 igazgató helyett lett 6, mert mindenféle extra igazgatókat is kineveztek. Ott is volt egy öreg nő, aki egész életében azon az állami helyen dolgozott, még a rendszerváltás előtt kezdett, erre a végkielégítéséből 98%-ot elvettek. Nem szólt semmit, de látszott rajta, hogy egy élet munkáját bukta úgy, hogy esélye sincs elhelyezkedni újra a piacon. Ja, természetesen a csókosok milliókat vittek haza évekig mindenféle jogcímen, azt nem adóztatták meg, de az egyszeri munkás végkielégítését igen.

nniicckk 2014.04.06. 13:47:20

░░▓▓▓▓▓▓░░░░░░▓▓▓▓▓▓░░░░░░░░▓▓░░░░░░░░░░░░▓▓░░░░░░
▓▓░░░░░░▓▓░░▓▓░░░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓░░░░░░░░░░▓▓▓▓░░░░░░
░░░░░░░░▓▓░░▓▓░░░░▓▓▓▓░░░░░░▓▓░░░░░░░░▓▓░░▓▓░░░░░░
░░░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░░▓▓░░░░░░▓▓░░░░░░▓▓░░░░▓▓░░░░░░
░░░░▓▓░░░░░░▓▓▓▓░░░░▓▓░░░░░░▓▓░░░░░░▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░░░░
░░▓▓░░░░░░░░▓▓░░░░░░▓▓░░░░░░▓▓░░░░░░░░░░░░▓▓░░░░░░
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░░░░░░▓▓▓▓▓▓░░░░░░░░░░▓▓░░░░░░

süti beállítások módosítása