Skip to content


       Szűrés lista

A Jobbik új imidzzsel próbálkozik

Régóta tudjuk már, hogy az egyik legkommunistább magyarországi párt a Jobbik, a rezsicsökkentő-versenyben ezt végképp nyilvánvaló is tették, de úgy látszik, ezt kevésnek gondolják egy mérhető választási eredményhez, úgyhogy most bedobták az új arculatot. Új kampány, új imidzs, hátha hülye mindenki, és rájuk szavaz.

Ezt a videót mondjuk csak egy rajongójuk készítette, de azóta elkészült a hivatalos kampányvideó is, amit Vona Gábor büszkén tett ki ma reggel a Facebook-oldalára. 

Ahhoz képest, hogy a videó címe "A jövőt nem lehet megállítani", a pöcegödörben rég elsüllyedt SZDSZ legtündöklőbb pillanataira hajaz. Sehol egy gárdista, csak színes ruhába öltözött mosolygó fiatalok, és még egy kutya is belefért.

Csak egy kommentet idéznék a videó alól:
"Sokatmondó az is, hogy a Deák téri gyűlésen egyszer nem merték kiejteni a szájukon azt a szót, hogy "cigány" és azt a szót, hogy "zsidó". Becsicskultatok? Decemberben már mentek majd a hanuka ünnepségre? Az egzisztencia fontosabb az elveknél?"

Címkék: kampány politika vicces jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr285598871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 10:30:12

Azt oersze nem tudom, de érdekes kérdés, hogy ha kiépnénk, mi lenne a már kint dolgozó magyarokkal?
Szerintem a nagy része mehetne haza.

2013.10.26. 10:30:16

@tlvajferi: A fenét!
A fidesztől kapnak némi pénzmagot a kussolásért cserébe.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.10.26. 10:30:53

poszter:" hátha hülye mindenki, és rájuk szavaz"

Nem hátha, ez egyértelmű. Nem tudom, hogy a főköcsögnek megvan-e még a fideszes pártkönyve és jár-e még a Viktorral a polgári körébe?

"még egy kutya is belefért"

Ja, ez Magyarország új nemzeti jelképe, a dög. Egy csomó divatmajom tart ilyen állatot.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 10:31:24

@Jóképességű Takarítónő:
?
Talán vedd eb a gyógyszered, szerencsétlen.

Mária 2013.10.26. 10:33:30

@Bogyó 2:

"Konkrét bizonyíték?"

Bajnai 2009-10-es kesztyűbábságának és alkalmatlanságának a konkrét bizonyítéka az, hogy 2010-ben kétharmados Fidesz-győzelemmel büntette őkat a kedves választópolgár.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.10.26. 10:36:11

@Sexual Harassment Panda: "ha jól benyalnak a fidesznek, és lehajtják a fejüket akkor lehet koalíció"

Milyen koalició, te majom? A jobbik a fityesz náci tagozata. Még ennyit sem tudsz?

zollerbá 2013.10.26. 10:38:27

@nu pagagyí:
Sziciliában is csak maffia emberei építhetnek autópályát, a trafik ügy is csak a hálózati emberek pénz szivattyúja, ezért kell megtudnunk pl. mit csinál ma az 1500 egykori szigorúan titkos tiszti állomány!
A D-209 -est látjuk, hogy milliomosként tengeti nyugger életét, kiemelt nyugdíjjal.

bontottcsirke 2013.10.26. 10:42:38

komolyodnak a srácok, nincs ebben semmi különös. Vagy induljanak pufikabátosok, meg unokáik az biztos jobb lenne.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.26. 10:48:23

Nem igazán látom a hasonlóságot az SZDSZ-szel, valaki elmagyarázná? Amikor az SZDSZ még népszerű volt, akkor nem a fiatalok pártja volt, azt a szerepet a Fidesz vitte...

Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.26. 11:02:21

"Csak egy kommentet idéznék a videó alól:"

Ha zsidóznak-cigányoznak az a baj, ha nem zsidóznak-cigányoznak, az a baj :)

Semmi extrát nem látok a lépésben, sőt, stratégiailag szerintem megalapozott a fiatalokra koncentrálniuk. Az idősek között már fel van osztva a torta (Fidesz-MSZP-Fletópárt), ott nem nagyon tud új szavazókat toborozni a Jobbik. A fiatalok körében viszont eléggé népszerű a párt, plusz a fiatalok szavazási hajlandósága sem verdesi az egeket, itt még lehet új szavazatokat szerezni. A nyugdíjasokon hadd marakodjanak a többiek, a középkorúak meg (szokás szerint) le vannak szarva (mint ahogy kb. az összes pártnál), csak arra vagyunk jók, hogy adót fizessük.

nu pagagyí 2013.10.26. 11:35:58

@Mária: A kormányzás milyenségének nem feltétlenül az a mércéje, hogy el tudja-e adni a kormánypárt az intézkedéseit. Egy despota a kezében tartott nyilvánosság és erőszakszervezetek segítségével bármit el tud adni.

Nekem a kormányzás minőségét az ország versenyképességének növelése, a becsületes piaci viszonyok garantálása, az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartása, a legkevesebb korlátozás politikája, a polgárok gazdasági öntevékenységének elősegítése, átlátható kormányzás, a közpénzek és közvagyon kezelésének nyilvánossága, a hátrányos helyzetű gyerekek kiemelt nevelése és oktatása, az emberi méltóság tiszteletben tartása, a polgárok személyes ügyeibe való be nem avatkozás és választási szabadságának biztosítása jelenti.

Rövidebben is megfogalmazhatom: az egyetlen valódi hajtóerőt jelentő egyéni érdekek érvényesülésének legnagyobb szabadsága mellett biztosítani azt, hogy ezek az érdekek ne kioltsák egymást, hanem társadalmilag összegződjenek.

Bajnaiék szabadon hagyták a piacot, aki tudott fejlődhetett, ehhez csökkentették a közterheket (általánosan, nem pofára szabott módon), nem vonták ki a pénzt sem az oktatásból, sem az egészségügyből. Valóban nem csináltak rezsicsökkentést, kivégezve egy csomó közműveknek beszállító magyar vállalkozást, nem hoztak létre exkluzív bolthálózatot garantált profittal árusítható monopol termékekre, nem zavarták el a biogazdálkodó (magyar) vállalkozást azévek alatt méregtelenített földjeiről, kiosztva azt növények helyett támogatási pénzbokrot termesztő álparasztoknak.

Nem Bajnaiékkal volt gond, hanem azzal, hogy teret nyert az ostobaság és kapzsiság a nép körében, melynek következményeként a nép megfosztotta magát minden szabadágjogától. Gratulálok mindannyiunknak.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.26. 11:49:31

KIM OR BÁN takarodj a fenébe és vagy a p.csába! Még van egérút!

GERI87 2013.10.26. 12:12:15

@kuki123:

Miben védtem őket?
Abban hogy leírtam nem a bőrük színe miatt olyanok amilyenek és vannak magyarok közt is pont ilyen idióta suttyó fogyatékosok?
Látom a szövegértelmezés nem megy nyomi.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:05:35

@nu pagagyí: 'Koalíció biztosan nem lesz, de majd kívülről támogatják a megroggyant népszerűségű pártot, hogy meglegyen az 50% plusz egy fő. A Jobbik a Fidesz kreálmánya. A Fidesz szalonképtelen híveit tömöríti'

- van ebben vmi de a ballib oldalnak csak szalonképtelen hívei maradtak. A jobbratolódás folytatódik 2014 után is.

Bee-zony 2013.10.26. 13:30:43

@komplikato: „Valódi ellenzék? A tényleg vérgyenge kamu ellenzékkel szemben hány hathatós tiltakozásuk volt bármivel kapcsolatban? Pont annyit érnek mint a többi, sajnos.”

Így hirtelen nem emlékszem egy emblematikus jobbikos parlamenti akcióra sem. De mi is a parlamenti ellenzék? Papírdzsungelben élő hivatalnoksereg, mert ilyenre van ez kitalálva, és amibe a Jobbik is betagozódott. Vannak ellenzékileg képviselt álláspontok, meg felszólalások, oszt’ jónapot.
Az, hogy ezt így kevesled, arra enged következtetni, hogy te jobban csinálnád. Nosza, rajta.
(Úgy veszem észre, hogy dél-amerikai, mexikói szintű katyvasz van itt; ebből kihozni valami értelmeset, szép feladat.)

Bee-zony 2013.10.26. 13:39:35

@kuki123: „Like!”
Kösz’. :)

Bee-zony 2013.10.26. 13:42:22

@kukatr: „A lángoszlop vonamessiásról meg annyit, hogy egyik cimborám azért lépett ki a jobbikból, mert még hőskorszakukban egy korai gyűlésen azt mondta a Vona, hogy ha bejutunk a Parlamentbe, megszedjük magunkat.”

Ha ez volt (van) Vona hozzáállása, az nem a különbség, hanem az azonosság, azokkal, akikkel nem kéne. Kis ország, egy csőcselék, és egy politikusgarnitúra, hitványság balról, és hitványság jobbról is, se nem lángoszlop, se nem szent – bár Vona már fejlődés Kovács Dávidhoz és társaihoz (pl. Nagy Ervin, Fári Márton, Molnár Tamás) képest, és van rá esély, hogy jönni fog egy harmadik vezető, aki fejlődés Vonához képest – és akkor legalább van fejlődés, ami a jelenlegi Magyarországon nagy szó és nagy dolog, mert nem ez a főáramlat.

Bee-zony 2013.10.26. 13:57:35

Ami leginkább zavar, a pártoktól függetlenül is, hogy „akárhová nyúlsz, egyből eléred a szart”; az hogy ez a társadalmi alap, a civil világ, ami szintén tele van hibbantakkal, degeneráltakkal, inkorrektekkel, csalókkal, stb. és ebből a közegből nőnek ki a pártok – úgyhogy a pártok és többség Magyarországon szinkronban és egálban vannak. Ha valaki korrekt dolgot akar, akkor nagyon kevés megfelelő embert talál hozzá; és ez persze nem csak Magyarországra igaz, hanem a többi hanyatló, vagy már régóta nyomorúságos állapotban lévő országra is. Jobbat akarsz, csakhogy nincs miből – vagyis túl kevesen vannak hozzá a szükséges szinten álló emberek – és így eljutunk oda, hogy szarból nem lehet jó dolgot, várat építeni, és aki megpróbálja, az csak erre az igazságra jön rá tapasztalatból is, és hogy ebből az anyagból, építőkészletből milyet lehet építeni, hát ilyet, hacsak nincs valamilyen egyértelmű és erős erkölcsi-szellemi szűrő és válogatás, és az e szerinti strukturális átrendezés, ennyi potenciál benne van ebben a halmazban-készletben is.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.10.26. 14:43:16

@Mária: A szociális népszavazás Bajnai alatt volt? Időgéped is van?
Szerintem meghekkelték a nickedet.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.10.26. 14:51:23

@Sexual Harassment Panda: Általában: szerinted ez lenne az első, amikor az ellenkezőjét csinálják annak, amit mondtak (Torgyán, csuhások stb. - az MSzMP-t Te is idézted).
"Volner pl tegnap a mareggel-ben egy jó egészségeset zsidózott, majd közölte, hogy ha ők kerülnek hatalomra, akor 5% gdp +/év
A fidesz szemmel láthatóan sokat tesz a roma /zsidó integrációért, romaprogramok, holokusztemlékév, stb.
Naponta 3x elmondják hogy záró tolerancia az antiszemitizmussal, meg zsidók isten ajándékai, stb."
Na itt a baj: 1., A +5% nem fog jönni a Jobbik elképzelései mellett, sőt (nem kell kilépés az EU-ból sem - az padlóra küldené a mezőgazdaságot -, elég az ijesztgetés, még kevésbé lennének beruházások és vállalkozás, mint most)
2., A holokauszt-emlék mennyiben integrál? A zsidókat nem kell integrálni, integrálódtak azok eléggé, van egy szép listám zsidók által létrehozott hungarikumokból, pont azért utálja őket a Jobbik, mert túl sikeresek a közös pályán, amelyet a J. szeretne saját sleppjének fenntartani. A romaprogramok meg nincsenek (a közmunka qrvára nem integrál).

Vezérezredes 2013.10.26. 17:22:24

"Az állítólag a egy jobbikostól azt hallottam hogy Vona gyerekekket eszik" című kamuidézetek helyett , csak tiszta forrásból:

Vona Gábor szombaton a Budapest Kongresszusi Központban a párt küldöttei előtt tartott programadó beszédében saját kormányfő-jelöltségéről azt mondta, 2010-hez képest emberileg, lelkileg és szakmailag is erősebbnek, jobbnak érzi magát.
Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy ő nem hatalmat akar, mert mint mondta, neki kevés a kormányfői tisztség, annál nagyobb az ambíciója. Más pártok jelmondataira utalva azt mondta, neki nem csak az a célja, hogy mindenki lakjon jól, hogy a magyarok többet fogyaszthassanak, vásárolhassanak, hanem az, hogy "a magyarság mutasson példát a világnak, a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal".
Szavai szerint azonban ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a nemzet egészének a bizalmát, először magát kell "méltó állapotba hoznia", ehhez pedig tagjainak egymásban való bizalomra, csapatmunkára, valamint fegyelmezettségre és szorgalomra van szükségük. Azt kérte a párt tagjaitól, hogy a választásig hátra lévő hónapokban mindenki hozza ki magából a maximumot.
Vona Gábor a tavaszi választási kampányt ahhoz hasonlította, mintha vadgalambokkal kellene sakkozni; az állatok ugyanis "felrúgják a szabályokat, ledöntik a bábukat, rátrottyantanak a sakktáblára, majd a végén elégedetten turbékolnak, hogy nyertek". Hozzátette: a bajai időközi választáson szerinte ez történt, és "egyik is csal, másik is csal".
Azt hangoztatta, tiszta választásokat szeretnének, ezért oda fognak figyelni, és nem fogják engedni, hogy "arról szóljon a választás Magyarországon (...), hogy ki tud több cigány embert megvásárolni", ahogy szerinte Baján bebizonyosodott.
Arról is beszélt, pártja közbiztonsággal kapcsolatos programpontjai sokak számára "sokkolóak" lehetnek. A "csendőrség, halálbüntetés, kémiai kasztráció, önfenntartó börtönök" valóban sokkoló szavak, de szerinte ennél sokkolóbb az, hogy gyermekeket, nőket, időseket ölnek meg nap mint nap - fűzte hozzá.
Szerinte a közbiztonság kérdése nagyban érinti a "cigány-magyar együttélés" kérdését. "Azt mondják, hogy a bűnözésnek nincs színe, ez így is van, de ha bemegyünk a börtönökbe, azt látjuk, hogy a bűnözők 90 százalékának viszont van". Hozzátette: senkivel nem az a bajuk, hogy más a bőrszíne vagy a kultúrája, hanem az, hogy vannak akik úgy érzik, nem kell betartani társadalmi normákat, csak azért, mert ők cigányok.
A foglalkoztatásról azt mondta, valóban egymillió új munkahelyre lenne szükség, és ez az egyik legfontosabb kérdés ma Magyarországon, ám nem közmunkahelyek, hanem tisztességes munkahelyek kellenek.
Arról is beszélt, az elszámoltatásnak ott kellene kezdődnie, hogy eltörlik a mentelmi jogot, továbbá szerinte a képviselőknek nagyobb felelősséget kellene viselniük, hiszen ők hozzák a törvényeket.
Vona Gábor azt is mondta, hatalomra kerülve nyilvánosságra hoznák, hogy az országgyűlésben, a kormányban kik kettős állampolgárok, "és hová húz a szívük vagy a pénztárcájuk", és nyilvánossá tennék a külföldről kapott civil- és párttámogatásokat, hogy így megtudják, "kik irányítják valójában Magyarországot".
A pártelnök arról is beszélt, a Jobbiknak vannak olyan céljai, amelyek túlmutatnak a választásokon. Ezek között említette a történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítását, valamint a gazdasági szabadságharcot; ez utóbbit az államadósság újratárgyalásával, saját bankrendszerrel, önálló monetáris politikával és termeléstámogató adórendszerrel képzelik el.

További részletek: kuruc.info/r/2/119508/#ixzz2iqFnCmWV

GERI87 2013.10.26. 18:14:24

"a magyarság mutasson példát a világnak, a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal".

Magyarán, őszintén és teljes meggyőződéssel legyen a saját szarában fetrengő maradi, a világot nem értő és attól gőgösen elzárkózó idióták halmaza.
Ez a cél?
Szánalom....

"ám nem közmunkahelyek, hanem tisztességes munkahelyek kellenek."

És ezt hogy fogja elérni a globális tőke nélkül?
Pénzt nyomtat ahogy azt a 6 évesek elképzelik?

" a kormányban kik kettős állampolgárok"

Kurva fontos, tényleg...persze ha a Pozsonyi parlamentben ülne kettős állampolgár magyar képviselő akkor az nem lenne neki gáz...sőt.

"a történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítását... "

ja igen Jézus magyar volt, meg szittyák, sumérok....pffff
Nemzeti mesekönyvet minden iskolába!

"az utóbbit az államadósság újratárgyalásával, saját bankrendszerrel, önálló monetáris politikával és termeléstámogató adórendszerrel képzelik el."

Teljes izoláció?
Hm...a volt komcsi Albánia meg Észak-Korea...a példa?

53mc 2013.10.26. 18:37:04

Nagy az Isten állatkertje. Avart nem lehet égetni mert gyűjteni kell egy 150ft-os zsákban aminek az előállítása 15ft, aztán meg elégetik központilag. Nem lenyúlás ugye?? A műanyagzsák előállítása mennyire környezetszennyező? Geri te mást lehülyézel, magad meg egyszerűen szellemi fogyatékos vagy(vagyis egy agyament hülye). Írjááá még sok-sok blogot vazze!!

Vezérezredes 2013.10.26. 18:40:36

@GERI87: "Magyarán, őszintén és teljes meggyőződéssel legyen a saját szarában fetrengő maradi, a világot nem értő és attól gőgösen elzárkózó idióták halmaza.
Ez a cél?"

Nem, ezt a liberális nyomorékok gondolják (hallucinálják) bele. talán kevesebb szert kéne szedniük.

"És ezt hogy fogja elérni a globális tőke nélkül?
Pénzt nyomtat ahogy azt a 6 évesek elképzelik?"

Loaded question en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question

Ha olvastad volna kár a Jobbik 2010-es programját, akkor tudnád a választ. gondolom megkímélted magad a fáradtságtól, hogy annál őszintébben nyomasd a baromságaidat.

Egyébként meg az EU kilépéséből nem következik hogy elhagy minket az összes nemzetközi tőke, hiszen most is vannak olyan nem EU-tagok (kb 150+ ország a világon), ahol mégis van nemzetközi tőke.

"ja igen Jézus magyar volt, meg szittyák, sumérok....pffff"

Szalmabáb-érv
hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b_%C3%A9rvel%C3%A9s

"Teljes izoláció?"

Újabb kérdésbe bújtatott szalmabáb... elégtelen.
Minden egyes mondatod valamely érvelési szabály megcsúfolása.
Így érvel egy degenerált liberális hülyegyerek, mint te.

53mc 2013.10.26. 18:42:01

Igen, a bőr elég vastag, úgy látom.

GERI87 2013.10.26. 19:14:36

@Vezérezredes:

"ezt a liberális nyomorékok gondolják"

Gondolhatják is, hiszen pont ez a célja a Jobbiknak, te is ezt idézted.

"Ha olvastad volna kár a Jobbik 2010-es programját, akkor tudnád a választ. "

Nem olvastam, populista hülyeségek nem érdekelnek, nemzeti díszeb csomagolt fantazmagóriák meg végképp nem...az idézett beszéd bőven elég, amúgy sem mondott semmi újat.
Külföldi tőke nélkül semmit nem lehet elérni ebben az országban.
Az önfenntartás, belső piac ekkora (és relatíve szegény) országban nem működik.

"vannak olyan nem EU-tagok (kb 150+ ország a világon), ahol mégis van nemzetközi tőke."

MO-ág az EU-ból él, a kilépés padlóra vinne.
Az EU-s pénzek nem pótolhatóak.

"Szalmabáb-érv"

Linkelgethetsz felőlem, ez akkor is a Jobbik és szavazóinak hülyeségei.
Nem én találtam ki.
De ha gondolod kifejtheted mit értenek a "történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítása", vagy "a saját bankrendszer" , önálló monetáris politika" alatt...
Mert eddig csak hülyeségekkel tudtak e téren előjönni.

Vezérezredes 2013.10.26. 20:05:32

@GERI87: gondolják, de zárójelben odaírtam: hallucinálják, vagyis beképzelik. Nem tudsz olvasni, vadbarom?

"Külföldi tőke nélkül semmit nem lehet elérni ebben az országban."

Attól függ mennyi külföldi tőkéről van szó. Nyilván itt azt próbálod selejtes degenerált eszközeiddel megfogalmazni, hogy ha kilépnénk az EUból akkor a külföldi tőke 100%-a , nem kevesebb, pontosan 100%-a elmenekülne.
Azért 100%- mert csak. Mert ekkora nagy barom vagy, hogy ezt gondolod.

"Az önfenntartás, belső piac ekkora (és relatíve szegény) országban nem működik."

Miért is? mert te azt mondtad? Egyébként megsúgom, te sötét állat: az Eu-belépés _előtt_ is volt kereskedelmünk a külfölddel, azon belül az EU-val is...annyira sötét vagy hogy az már fáj.

"MO-ág az EU-ból él, a kilépés padlóra vinne.
Az EU-s pénzek nem pótolhatóak."

mondod te, magad 26 évével, hülyegyerek. Mi tudsz te közgazdaságtanból? Csak nagy pofád van, tőmondatokban kijelenteni baromságokat.

"Linkelgethetsz felőlem, ez akkor is a Jobbik és szavazóinak hülyeségei."

A _Jobbik_, mint párt biztos nem állított ilyet soha hogy pártusjézus, meg hasonlókat, tehát máris hazudsz. A Jobbik a történelem alaposabb vizsgálatát követeli, ami teljesen rendben van, hisz az őstörténelmünkben még most is számos fehér, vagy szürke folt van.

"De ha gondolod kifejtheted "

Azok után, amit idehánytál, te szánalmas idióta? Azt hiszed neked fogok magyarázgatni? Így is látszik, hogy annyi eszed van mint egy veszett marhának.
Aki nemzeti oldalon van, jobbikos, de még a fideszesek többsége is, ezt érti az első kettőt. Az önálló magyar monetáris politika és bankrendszer pedig már a 2010-es programjukban is bőven el van magyarázva. Ott van, el lehet olvasni, nem titok, te hülyegyerek.

Ne rajtam kérd számon, amit barom voltál elolvasni.

Bee-zony 2013.10.26. 20:10:46

@Vezérezredes: Tiszta forrás, az jobb, mint a másodkéz… Tehát:

1.) „Vona Gábor szombaton a Budapest Kongresszusi Központban a párt küldöttei előtt tartott programadó beszédében saját kormányfő-jelöltségéről azt mondta, 2010-hez képest emberileg, lelkileg és szakmailag is erősebbnek, jobbnak érzi magát.”
Hogy a szavazók mit gondolnak erről, az őt nem is érdekli, a lényeg az, hogy ő emberileg, lelkileg és szakmailag jobbnak érzi magát. A nála még jobbak pedig Napóleonnak érzik magukat… Ki tudná jobban, hogy ő egy teljesen egészséges és fitt Napóleon, mint ő maga. Vagy nem?

2.) „Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy ő nem hatalmat akar, mert mint mondta, neki kevés a kormányfői tisztség, annál nagyobb az ambíciója. Más pártok jelmondataira utalva azt mondta, neki nem csak az a célja, hogy mindenki lakjon jól, hogy a magyarok többet fogyaszthassanak, vásárolhassanak, hanem az, hogy "a magyarság mutasson példát a világnak, a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal".”
Legutóbb ekkora ambíciói Hitlernek voltak, neki is kevés volt a kormányfői tisztség, és rá is ment a német nép, és ő maga is.
„…az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazibb módon, lgtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal.”
Először is, a tisztázandók:
1. Mi a globális kapitalizmus?
2. Hány tagja van, mekkora erőt jelent, hány hadosztálya van (utóbbi Sztálin vs. pápa)?
3. Háború esetén hány nap, vagy óra alatt tudják elsöpörni Magyarországot? (Kb. mint a lengyel lovashadsereg a német tankok ellen. (Tel:. 127-120 (egy két hét, egy kettő nulla)).
4. Már eddig is nagyon „mesés” az egész, te tegyük fel, hogy szembefordult a globális kapitalizmussal, és legyőzte. Mi lenne helyette? Szocializmus? Nemzeti szocializmus? Hungarizmus? Ezek az eszmék, a vezetőik és a tagjaik már leszerepeltek, pardon. (A röhej országa, valóban.) Érdekel, hogy ha az ország elindulna a vonagábori úton, hova jutna, szerintük?

3.) „Szavai szerint azonban ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a nemzet egészének a bizalmát…”
Ennek az esélye egész jól konvergál a 0-hoz, és a dátuma: sohanapja, úgyhogy aki erre alapoz és erre vár, az minimum legyen örökéletű. Az pedig már egy másik párt kampányígérete, amit a komolytalansága miatt nem vett lajstromba a bíróság…

4.) „Azt kérte a párt tagjaitól, hogy a választásig hátra lévő hónapokban mindenki hozza ki magából a maximumot.”
Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot.
„Felfüggesztették a jobbikos Ferenczi Gábor mentelmi jogát
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt felfüggesztette a jobbikos Ferenczi Gábor mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn.
A mentelmi jog felfüggesztését indítványozó legfőbb ügyész átirata szerint a politikus májusban Ajka belterületén autójával elütött egy 93 éves asszonyt, aki a mentőautóban elhunyt. Az ügyészség szerint a képviselő annak ellenére nem fékezett, hogy az idős nő egyértelműen át akart kelni az úttesten, és csak akkor vészfékezett, amikor a lecsökkent távolság miatt a balesetet már nem lehetett elkerülni.
Ferenczi Gábor a mentelmi bizottság ülésén elmondta: a baleset helyszínén nem volt gyalogátkelő, és nem lépte túl a megengedett sebességet. Fékezett, de nem tudott megállni, álláspontja szerint a balesetet nem lehetett elkerülni. (A Jobbik a májusi baleset utáni közleményében azt írta: a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, ezért nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt.)”
index.hu/belfold/2013/10/14/felfuggesztettek_a_jobbikos_ferenczi_gabor_mentelmi_jogat/
Az is érdekel, hogy mi volt az a nagyon sürgős és fontos ügy, és hogy a „politikustempó”-ban mekkora szerepe és felelőssége van V. Gábor párthajcsár kis magyar fáraónak.

5.) „Azt hangoztatta, tiszta választásokat szeretnének, ezért oda fognak figyelni, és nem fogják engedni, hogy "arról szóljon a választás Magyarországon (...), hogy ki tud több cigány embert megvásárolni", ahogy szerinte Baján bebizonyosodott.”
Bár Baján engedték, de most már nem fogják engedni. „Apró kis részletkérdés”, hogyan nem fogják engedni? A cigányvásárlók megkérik rá az engedélyt, ők meg nem adják meg? Engem a „hogyan?” is érdekel.

Bee-zony 2013.10.26. 20:12:42

@Vezérezredes:
6.) „Vona Gábor azt is mondta, hatalomra kerülve nyilvánosságra hoznák…”
Vona Gábor „ha a Jobbik hatalomra (kormányra) kerül” című ígérgetés-halmaza újabb darabbal bővült. Elegem van az ígérgetésekből, tele van már vele a padlás, nem kérek belőlük.
Amikor a Jobbik hatalomra kerül, az kb. „amikor piros hó esik” kategória: esetleg az is megtörténhet a távoli és bizonytalan jövőben. Úgyhogy az érdekel, hogy mit tesznek most, a következő héten, a következő hónapban konkrétan, és hogy azok a konkrét dolgok mennyivel teszik jobbá az országot, és az életet Magyarországon.

Engem itt és most Vona Gábor sokkol: újabb rekordot döntött hülyeségből, és itt bukott meg nálam. Amíg Vona Gábor a Jobbik elnöke, addig tőlem nincs rájuk szavazat. Aki ellenzékben is hülyeségeket beszél, mit tenne kormányon? Őrült Néró jobbról is? Ami sok(k) az sok(k). Bár nem sanszos hogy hatalomra kerülnek, de így sem adok szavazatot olyanra, akiről az a véleményem és a meggyőződésem, hogy nem a párt élén kellene lennie, és olyan pártra sem szavazok, akik megszavazzák, hogy de igenis ez így jó és helyes, mert akkor saját magukról állítanak ki bizonyítványt, hogy ők még rosszabbak, alkalmatlanabbak lennének a párt vezetésére, és hogy még így is Vona a legjobb közöttük (amit egyébként én nem így gondolok, hanem úgy, hogy lenne közöttük alkalmasabb, csak nem pályázott a posztra, mert… ő tudja. Így pedig a Jobbiknak is van egy becsavarodott vezére, „csodálatos”).
Ha továbbra is Vona marad a Jobbik elnöke – akit épp most szavaztak meg –, abból nem fog kijönni jól a Jobbik, a szavazatvesztés a minimum. Van az a szint, ami alatt gondolkodó és kritikus emberek nem adnak szavazatot, és nem én vagyok az egyetlen ilyen.

Meridian74 2013.10.26. 20:19:31

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): "Csak itt lézervárosban az elmúlt 3.5 éveben 35.6 MILLIÁRD FORINT támogatást adott az EU."

Nem így ekll ezt nézni... van kiadás és bevétel. Amit írtál az a bevételi oldal. A kiadásba az is beletartozik, hogy összeveted azt, hoyg EU-s beruházó cégek itt a munkaerővel a nyugat-európai termelékenység 75-80%-át kipréselik a dolgozókból, de munkabérként ehhez képest csak az ottani bérek 20%-át fizetik ki. Ja és felmarkolják a beruházás okán néhény évig (5-10?) járó adókedvezményeket is.
A különbözetet egy-az-egyben kiviszik.

Szóval ez nem fekete és fehér ahoygan azt gondolod. A teljes képet kell nézni. Amúgy meg EU nélkül sem áll meg az élet, mert előtte is elvoltunk. Szarul igaz. De változott-e ez a dolog azóta, hoyg beléptünk az EU-ba? Csak egyvalamiben: a munkaerőnk könnyeben talál és vállalhat melót külföldön. Hogy ennek van-e haszna vagy sem, na azon lehet vitázni...

A poszthoz meg csak annyit tennék hozzá: most akkor már az is baj, ha éppen nem cigányoznak meg zsidóznak? Akkor mi a jó nektek? Egymás farkának szopása, vagy mi?? Arra akkor jó lesz a kétfarkú kutyapárt, vagy mifene. Duplán.

Meridian74 2013.10.26. 20:54:38

@nu pagagyí: "Bajnai egy világgazdasági válság hatásaitól sújtott országot vett át. Szűk egy év alatt visszaállította az ország és fizetőeszköze iránti bizalmat, a vállalkozásokat terhelő adók csökkentésével beindította a gazdaság fejlődését, méltányos és átlátható adóváltozásokat indított el...."

te micsoda szép álomvilágban élsz... ! Hihetetlen!. Amúgy nem bajnai volt az aki az IMF kölcsön 20milliárdjából felhasznált pénzek felhasználási módjáról nem tudott épkézláb magyarázattal szolgálni?

GERI87 2013.10.26. 21:20:19

@Vezérezredes:

"vagyis beképzelik"

Nem képzelik be, ez a valóság: a szélsőjobb/radikálisok a világot és a globális gazdaságot nem értő prolik, akik a saját képzeteikbe zárkózva fröcsögnek hülyeségeket saját frusztrációjukban.

"EUból akkor a külföldi tőke 100%-a , nem kevesebb, pontosan 100%-a elmenekülne. "

Nem, csak azt hogy a protekcionizmus nem vezet sehová, mert nincs rá alap és a mai világban amúgy sem célravezető.
Semmi olyanunk nincs amit önerőből el tudnánk adni.
Vásárlóerő meg nem nagyon van.
A helyzet az hogy idejön a német ("zsidó") és az olcsó munkaerőként a szalonnáci meg buta kétbites agyával összeszereli amit ők ott nyugaton kitaláltak, megterveztek és megvesznek.....és ebből lesz a szittya GDP....aztán lehet itt "víz készletezni" meg "mezőgazdaságozni" csak épp szart sem ér...

"Az önfenntartás, belső piac ekkora (és relatíve szegény) országban nem működik."
Miért is? mert te azt mondtad?"

Mivel akarsz kereskedni a 3 millió nyugdíjas, rokkant és 1 millió nincstelen cigány országában?
őstermelők uborkájával?
Ne vicceljünk már...

"Mi tudsz te közgazdaságtanból?"

Nálad többet ezek szerint.

" A Jobbik a történelem alaposabb vizsgálatát követeli, ami teljesen rendben van, hisz az őstörténelmünkben még most is számos fehér, vagy szürke folt van."

És ez olyan kurva fontos hogy pártprogram? És gondolom majd ŐK megmondják mi az "igazi" magyar történelemfelfogás ugye?
És miért gondolják azt hogy ezt ma senki nem kutatja hitelesen?

"Az önálló magyar monetáris politika és bankrendszer ..."

Ami már most is van azt hogy hozod létre?

GERI87 2013.10.26. 21:34:18

@Meridian74:

"EU-s beruházó cégek itt a munkaerővel a nyugat-európai termelékenység 75-80%-át kipréselik a dolgozókból, de munkabérként ehhez képest csak az ottani bérek 20%-át fizetik ki."

Miért fizetne ugyanannyit? Van olyan erős gazdaságunk és olyan mennyiségű és minőségű munkahely ami felnyomná a béreket? nincs, akkor?
Ezen rugózni gyerekes dolog. Mivel valós oka van.

"Ja és felmarkolják a beruházás okán néhény évig (5-10?) járó adókedvezményeket is."

Különben nem jönnének ide, tehát ez nekik jár.

"A különbözetet egy-az-egyben kiviszik."

Miért ne vinnék ki? az az ő pénzük.
Azt csinál vele amit akar (kivéve ha pl szerződés másképp rendelkezik)
Te is arra költöd a pénzed amire akarod....tetszene ha megszabnák hol költheted el a saját pénzedet?

Vezérezredes 2013.10.26. 22:04:52

@Bee-zony: "Hogy a szavazók mit gondolnak erről, az őt nem is érdekli, a lényeg az, hogy ő emberileg, lelkileg és szakmailag jobbnak érzi magát.

Ha én kijelentem, hogy jobban érzem magam (emberileg, szakmailag stb) mint tegnap, akkor hogy jön ahhoz a szavazók véleménye? egyébként meg Vonát akkor "nem érdekelné a szavazók véleménye", ha a Jobbik nem indulna 2014-ben a választáson.
De indul, így a szavazók elmondhatják (és el is fogják) a véleményüket.

A nála még jobbak pedig Napóleonnak érzik magukat… Ki tudná jobban, hogy ő egy teljesen egészséges és fitt Napóleon, mint ő maga. Vagy nem?"

Gagyi pszichologizálás. Ilyen hamuba sült baromságot bármi kapcsán lehet mondani. Azért mert Vona kijelentette, hogy "jobban érzi magát", innen hogy a faszba jutottál el Napóleonig... gondolom a liberális képzelet(torzítás) nem ismer határokat.

"Legutóbb ekkora ambíciói Hitlernek voltak, neki is kevés volt a kormányfői tisztség, és rá is ment a német nép, és ő maga is."

Ez nálatok a trükk? Mindenki aki nem tetszik, ő a Hitler? A "főgonosz"? Most ilyenkor minden liberális összeszarja magát? 2010-ben még nem ő volt Hitler? Azóta lett azzá?
Nagyon betegek vagytok....
A legnagyobb liberális lapok sem engedték még meg maguknak, hogy lehitlerezzék Vonát. De íme, a vastagbőr.blog egyik önjelölt mitugrásza ezt is megteszi. Beszarás.

2) 2010 előtt is ismert volt a "vonagábori út" (a jobbik programját Vona Gáborral azonosítani súlyos hiba, legalább 5 emberből áll a Jobbik vezetése, mindegyikük elég aktív a politikában, és a programot sem Vona Gábor írta), ott volt a Jobbik programjában. Hiába dobálsz hozzám dolgokat, a Jobbik nem tegnap materializálódott a semmiből egy csöndes éjszakán, eddig is volt programjuk, el lehetett olvasni. Láthatólag te sem tetted meg így pedig nagyon nehéz vitatkozni, de annál könnyebb mindenféle alap nélküli orbitális baromságokat föltételezni. Láthatólag ezen ösvényt koptatod.

3) A sportban is úgy megy föl a csapat a pályára, hogy ők győzni fognak. az önbizalom sesem árt. Esetünkben meg nem oszt-nem szoroz. Vajmi kevés fog ezen múlni 2014 áprilisában.

4) "Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot."

Argumentum ad hominem, egyébként meg ő _maga _kérte_ mentelmi jogának fölfüggesztését, . Ezt elmulasztottad megemlíteni, te aljadék féreg. Ennyire tájékoztatsz hitelesen, szardarab.

5) "Apró kis részletkérdés”, hogyan nem fogják engedni? A cigányvásárlók megkérik rá az engedélyt, ők meg nem adják meg? Engem a „hogyan?” is érdekel"

számtalan módszere van, pl a cigányt beugratni mint a hogy hvg-s tette "hogy megkapta a tüzifát?" "Meg" és már lehet följelentést tenni. Baján még volt elég pénz (hisz csak egy vál.ker.ről volt szó) hogy mégegyszer lefizessék a cigánysort, de egy egész ország esetében ezt már sokkal nehezebb lesz megtenni.

"Vona Gábor „ha a Jobbik hatalomra (kormányra) kerül” című ígérgetés-halmaza újabb darabbal bővült. Elegem van az ígérgetésekből, tele van már vele a padlás, nem kérek belőlük.
Amikor a Jobbik hatalomra kerül, az kb. „amikor piros hó esik” kategória"

Ezt el lehet mondani az LMP-re, sőt el lehet mondani a DK-ra, és a kvk-eredményeket nézve az Együtt2014-re és az mszp-re is. 2014-ben egyik se fog hatalomra kerülni. A 2014 nagy esélyese a számok tükrében a Fidesz.

Most akkor a te logikád alapján mindenkinek azt kell mondania zt hogy "basszameg úgysem jutunk hatalomra jövőre, hagyjuk a picsába az egészet, és menjünk Kukutyinba zabot hegyezni". Ez alapján minden kicsi párt dobja be a törülközőt rögtön, mert "úgysem jutnak hatalomra". Primitív egy állat vagy az biztos.

"Úgyhogy az érdekel, hogy mit tesznek most, a következő héten, a következő hónapban konkrétan, és hogy azok a konkrét dolgok mennyivel teszik jobbá az országot, és az életet Magyarországon."

Ekkor baromságot hogy lehet mondani? Nem az ellenzék irányítja az országot, hanem a kormánypárt, méghozzá kétharmaddal. Hol élsz te? Mert nem Magyarországon, az biztos.

"Engem itt és most Vona Gábor sokkol: újabb rekordot döntött hülyeségből, és itt bukott meg nálam"

Bla-bla-bla. Nagyon igyekeztél hogy a végére beszúrd ezt a "hitvallást", de mivel az egész premisszád egy óriási nagy hazugsággömböc, hibás érveléssel párosulva, ezért a nevetséges "vallomásod" a levegőben lógó, szánalmas baromság. Bolhafing, amit kinyomtál magadból.

Vezérezredes 2013.10.26. 22:23:10

@GERI87: "Nem képzelik be, ez a valóság"

Erre nézve ZÉRÓ bizonyítékod van, semmivel nem támasztod alá állításaidat, csak fröcsögsz a levegőbe. Ezt egyébként minden egyes állításod után el lehet mondani. Csak a levegőbe süketelsz, baromarcú.

"Nem, csak azt hogy a protekcionizmus nem vezet sehová, mert nincs rá alap és a mai világban amúgy sem célravezető."

Nem fogok (mert nem is lehet) liberális ex cathedra dogmákkal vitatkozni, MINDENFÉLE ALÁTÁMASZTÁS NÉLKÜL Nem tudom hol szocializálódtál, de valami nagyon sötét hely lehet.

civilizált világban az állítás _indoklással_ párosul. Nálad ez hiányzik teljesen. Csak az pofád van, de az nagy.

"Mivel akarsz kereskedni a 3 millió nyugdíjas, rokkant és 1 millió nincstelen cigány országában?
őstermelők uborkájával?"

Ki mondta hogy ha kilépnénk az EUból, akkor csak uborka lenne? szalmabáb.
Úgy látszik a nagypofájú liberálisok csakis hibás érveléssel bírnak -ha egyáltalán "érvelni".

"Nálad többet ezek szerint."
Meg ahogy azt móricka elképzeli.

"És ez olyan kurva fontos hogy pártprogram?"
Mért? nem lehet? megtiltod, te barom?
Mindenki olyan programot ír, amilyet csak akar, és a választók (nem ez alapján, de) döntenek jövőre.
Ez a demokrácia. Tudom hogy ti mindenkit betiltanátok aki nem a selejtes baromságaitokat harsogja, de ennek szerencsére a liberális politikai megmondásnak2010-ben egyszer s mindenkorra vége lett.

Már csak pár eldugott, halódó blogocska marad, nosztalgiázni. "Sej amikor még a Jobbikot náci beszéddel lehetett vádolni! :)

"Ami már most is van azt hogy hozod létre?"

Jajj édes Uramisten, mekkora nagy idióta vagy te. "Most is van" önálló magyar monetáris rendszer? Mekkora egy sötét , tudatlan idióta vagy...
ekkora nagypofával ugató, tudatlan ostoba állatot, mint te...

GERI87 2013.10.26. 23:52:17

@Vezérezredes:

"Most is van" önálló magyar monetáris rendszer? "

Miért ne lenne?

jaj tudom!: Zsidók kezében van...
ügyes vagyok?

"Erre nézve ZÉRÓ bizonyítékod van,"

Az egész nemzeti radikalizmus ezt bizonyítja, köztük a jobbik is....persze ha fidesz szintű nemzetieskedő populista jobbközép tömegpárt akar lenni akkor visszább vesz ebből..

"ekkora nagypofával ugató, tudatlan ostoba állatot, mint te... "

bla bla bla...töröld majd meg a monitorod.
hívjak mentőt vagy már idegbajt kaptál hülyebaromállat?:)

Bee-zony 2013.10.27. 00:23:33

@Vezérezredes: „Ha én kijelentem, hogy jobban érzem magam (emberileg, szakmailag stb) mint tegnap, akkor hogy jön ahhoz a szavazók véleménye?”
Nálad sehogy, de hogy ha ezt egy pártelnök jelenti ki önmagáról, a szavazók pedig úgy látják, hogy az Elnök Úr valójában még sincs jól… így jön ez ehhez.
Pl. Plagi bá’ is azon a nézeten volt, hogy vele minden rendben van, de a szavazók egy nem kis része nem így látta… aztán Plagi bá’ lemondott. Most pedig az a kérdés, hogy Vona mikor mond le; önként, vagy pedig protest-szavazók, tüntetők, vagy ápolók kellenek hozzá?

„De indul, így a szavazók elmondhatják (és el is fogják) a véleményüket.”
A szavazok elmondják a véleményüket, szavazás útján is, és Vonát mégsem érdekli, mert saccperkábé egy autista-szkizofrén-megalomán keverék van a fejében – a pontos diagnózisért keresse fel a pszichiáterét. Már írtam, hogy elvesztette a kapcsolatát a tömeggel, és hogy most okt. 23.-án a sor végén állók nem tapsolták meg a beszédét, és nem véletlenül nem tapsolták meg, hanem mert nem, mert ott már nem a kritikátlanok, hanem a kritikusok álltak.
Az is eléggé jól érzékelhető, hogy Vonához képest Orbán egy jól kezelt paciens – és az lehet, hogy az utóbbi sokkal aljasabb, viszont kevésbé elmebeteg, és ez is számít.

Apropó, ha már így és ennyire véded, te mennyit buksz anyagilag, ha nem Vona a pártelnök?

"Legutóbb ekkora ambíciói Hitlernek voltak, neki is kevés volt a kormányfői tisztség, és rá is ment a német nép, és ő maga is." -> „A legnagyobb liberális lapok sem engedték még meg maguknak, hogy lehitlerezzék Vonát. De íme, a vastagbőr.blog egyik önjelölt mitugrásza ezt is megteszi.”
Most nem tűnik fel a szalmabáb-érvelés, ugye? Én rámutattam egy hasonlóságra, te pedig kitetted az egyenlőségjelet, de úgy csinálsz, mintha én tettem volna ki – csakhogy itt ilyesmivel már nem sokakat lehet átejteni.

»Amikor a Jobbik hatalomra kerül, az kb. „amikor piros hó esik” kategória"«
„Ezt el lehet mondani az LMP-re, sőt el lehet mondani a DK-ra, és a kvk-eredményeket nézve az Együtt2014-re és az mszp-re is.”
Igen, de ők legalább nem nyomatják azt az ígérgetés-lózungot, hogy „ha az LMP, DK, E-14, MSZP hatalomra kerül, akkor majd x, y, z lesz”.
Még ha valahogy hatalomra kerülne is a Jobbik, akkor is kétesélyes, hogy mi lesz, vagy az lesz, amit Vona mond, vagy nem, és ezzel kb. 100-as IQ felett mindenki tisztában is van, aki hajlandó rajta néhány másodpercet gondolkodni.

„2) 2010 előtt is ismert volt a "vonagábori út" (a jobbik programját Vona Gáborral azonosítani súlyos hiba, legalább 5 emberből áll a Jobbik vezetése, mindegyikük elég aktív a politikában, és a programot sem Vona Gábor írta), ott volt a Jobbik programjában.”
Nem a Jobbik programja a vonagábori út, hanem az, ami Vona Gábor fejéből kijön a beszédei során, amiket mond, főleg mostanában – de hogy ez a dolog neked nem felfogható, azon nem csodálkozom.

4) "Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot."
„Argumentum ad hominem, egyébként meg ő _maga _kérte_ mentelmi jogának fölfüggesztését, . Ezt elmulasztottad megemlíteni, te aljadék féreg. Ennyire tájékoztatsz hitelesen, szardarab.”
Ez nem ad hominem, mert nem tulajdonság, hanem cselekedet. A link ott van, egyébként pedig a felvetett téma szempontjából lényegtelen, hogy kérte-e a mentelmi jogának felfüggesztését vagy sem, mert a téma a gázolás, és nem az, ami utána a részéről történt. Melyik része nem hiteles a tájékoztatásomnak? Hogy hol jön össze ez a hiteles tájékoztatással, azt csak te tudod – viszont akkor azt hogy nem vetted észre, hogy pl. Ferenczi Gábor nemi életét is kihagytam? Ha már minden mindennel összefügg, és nálad csak a teljes körű tájékoztatás a hiteles tájékoztatás, akkor ne is álljunk itt meg, született, anyja neve, szeme színe…

Liberális lettem hirtelen, persze csak a te fejedben; ez pedig az argumentum ad hominem, a sértegetés, a jelzők, ezek az „érveid”: „Gagyi pszichologizálás.” „Ilyen hamuba sült baromság…”, „a liberális képzelet(torzítás) nem ismer határokat”, „a vastagbőr.blog egyik önjelölt mitugrásza”, aljadék féreg, szardarab, primitív egy állat vagy.

„az egész premisszád egy óriási nagy hazugsággömböc,”
Melyik premisszám?

„hibás érveléssel párosulva”
Hol hibás az érvelésem?

Tehát az, hogy „Engem itt és most Vona Gábor sokkol: újabb rekordot döntött hülyeségből, és itt bukott meg nálam”, „nevetséges "vallomás" a levegőben lógó, szánalmas baromság. Bolhafing, amit kinyomtál magadból.”
Ahogy gondolod – de ne lepődj meg, ha „a nevetséges vallomások, a levegőben lógó szánalmas baromságok, bolhafingok” vissza fognak tükröződni a kapott szavazatokban.

Bee-zony 2013.10.27. 00:25:38

@Vezérezredes: Amit te írtál, annak nem sok köze van ahhoz, amit én írtam, éppen ezért a szarkeveréseden nem is igazán van mit megcáfolni, és meg is győztél, olyan jól megvédted a Jobbikot, hogy tőlem szavazatot már nem kap. Pont olyan sötét vagy, mint a judeonácik – ugyanaz jobbról –, és jó szórakozást egymáshoz.
A jobb és bal oldalon, és a szembenálláson kívül van köztetek bármi lényeges különbség? Mert ilyen nem látszik; ugyanaz „pepitában”, és csak beigazolod a tükörkép-elméletet a gyakorlatban.

Még egy „vallomás”, be kellett látnom ezek után, hogy Laspalmasnak volt igaza, és erre a Jobbikra csak az „izék” szavaznak, és hogy nincs egyetlenegy normális politikai erő sem az Országházban. :(
Kár – de a rossz jó oldala az, hogy legalább így már elfogyott az összes csalódási lehetőség.

Meridian74 2013.10.27. 00:30:52

@GERI87: ezen állításokban azért ne legyél annyira biztos.

GERI87 2013.10.27. 00:47:25

@Meridian74:

De.
MO-ág periféria, olcsó munkaerővel, de romló infrastruktúrával és kedvezőtlen gazdaságpolitikával, egy zsebnapóleonnal az élen....örüljünk hogy jönnek ide munkát adni, persze nyilván olyan feltételekkel ami nekik jó, de ez van....nekik van jobb, több, náluk van a pénz a tudás.
mivel nem úgy néz ki hogy Dél-Korea vagy a hajdani Japán útjára lépünk és már a mi cégeink mennek máshová dolgoztatni...ezért rinyálni nincs okunk.

Főleg hogy a kormányzó párt és a kisebbek is (köztük a jobbik) a kétkezi munkában, a "földtúrásban" a "külön magyar útban" meg a bankok baszogatásában látják a megoldást, meg mások zsebében való turkálásban (magánnyugdíj, adó).
Közben meg MOST is ez van és jó? nem.
A jövőben talán nem ebben kéne látni a sikert.

Bee-zony 2013.10.27. 01:31:23

A jobbikos témájú probléma az, hogy Vona Gáboron egyre jobban elhatalmasodik az elmebaj, és neki is, és a Jobbiknak is az lenne a legjobb, ha visszavonulna, viszont az a slepp, akiknek Vonától függ a pénze, a végsőkig hatalmon tartja, és ez így jó az ellenzéknek is, hogy a Jobbik minél látványosabban, minél nagyobbat égjen és bukjon. Aztán majd pl. csinálnak róla „Bukás” videót, bár elmebetegről „Bukás” videót csinálni bunkóság. Hatalmon tartani pedig aljasság – és milyen szépen egymásra talált Vona sleppje, és az ellenzék, Mammon és Moloch isten szolgálatában…
A Jobbik jelenleg a bukás felé halad, és az is kérdéses, hogy Vona és sleppje nélkül is vajon nem csak MIÉP 2 lenne-e belőle – a jelenlegi helyzet szerint viszont biztosan az. De sebaj, majd a tagok és a szavazók átmennek az új MIÉP 3-ba, ugye… Vándorlás a hosszú úton, jobb- és baloldalon egyaránt, és ez az a ház, ahol semmi sem változik, ez az a ház, ahol áll az idő… csak az életünk ideje fogy.

Vezérezredes 2013.10.27. 11:36:02

@GERI87: egy vitaképtelen szar vagy, minden egyes szavad torzítás, szalmabáb.

@Bee-zony: Hiába próbálod sokadszorra Vonát elmebetegnek beállítani, mert erre nézve semmi bizonyítékod nincs. Olyan ez, mint amikor Csurka 2009-ben "kiderítette" róla, hogy Vona "szefárd zsidó". ennyik vagytok.

"mert saccperkábé egy autista-szkizofrén-megalomán keverék van a fejében"

Egy sznalmas szardarab vagy, aki így akarja vonát sározni. Egy vagy a pár idióta közül aki ezzel próbálkozik. Semmi különleges, egyedi nincs benned.

"Én rámutattam egy hasonlóságra"

A kettő általad vélt elmebaja közé tettél egyenlőségjelet, egyébként mindegy hogy hitlerrel egyenlősíted vagy "csak" hasonlítod, mert mindkettő a degenerált liberálisok szardobáló propagandája.

"Igen, de ők legalább nem nyomatják azt az ígérgetés-lózungot, hogy „ha az LMP, DK, E-14, MSZP hatalomra kerül, akkor majd x, y, z lesz”."

Mondom hogy nem Magyarországon élsz, te barom. Ekkora állatságot én még nem hallottam. Igenis mindegyik párt elmondja, vagy ha most nem, hát a választásokig legalább egyszer el fogja mondani hogy mi lesz ha "hatalomra kerülnek". Lehet hogy a Jobbik mondta _először_ de attól még a többi párt is el fogja mondani. Egy sötét segg vagy aki megragadt az első szereplőnél. Jövő áprilisig még hosszú az idő, mindegyik párt el fogja monfnai, mit várhatnak a szavazóik kormányra kerülésük esetén.

"ami Vona Gábor fejéből kijön a beszédei során, amiket mond, főleg mostanában "

Semmi baj azzal, amiket Vona Gábor mond mostanában. Jellemző hogy konkrét példát nem tudsz mondani, csak a pofázol üresen a levegőbe.

"a felvetett téma szempontjából lényegtelen"

egyáltalán nem lényegtelen, mert a fideszesek-mszp-sek stb sosem kérik a mentelmi joguk fölfüggesztését, ezért nem is adják ki őket soha.
De így most a bíróság előtt ki fog derülni, ki a felelős. A jog szerint ugye amíg el nem ítélik az embert, addig ártatlannak kell tekinteni. Egy közlekedési baleset elég konkrét dolog, hamer meg lesz az eredmény.

"Melyik premisszám?"

Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni.

"Hol hibás az érvelésem?"

Konkrétan leírtam, mely pontokon. lényegében személyükben támadod a jobbikosokat, amikor pedig a párt által képviselt irányvonal a fontos. Attól hogy valaki tegyük föl ,a példa kedvéért valóban elütött valakit, még nem következik az, hogy pl. a Jobbik gazdaságpolitikája egy nagy szar lenne.

"éppen ezért a szarkeveréseden nem is igazán van mit megcáfolni"

:D pont hogy te kevered a szart, azáltal hogy mindenféle suttogó propagandával, egybites hangulatkeltéssel próbálod kelteni Vonáról hogy "elmebajos". Konkrétan _ez_ a szarkeverés, egyébként persze mindenféle valóságalap nélkül.

"olyan jól megvédted a Jobbikot, hogy tőlem szavazatot már nem kap"

:DD Eddig sem kapott volna, te vadbarom. Aki Vonát egyfolytában elmebetegezi, az kizárt hogy a Jobbikra szavazzon.(Elvégre: ki szavaz egy "elmebeteg" által vezetett pártra?) Annyira szánalmasan átlátszó vagy...:DDD

"be kellett látnom ezek után, hogy Laspalmasnak volt igaza, és erre a Jobbikra csak az „izék” szavaznak, és hogy nincs egyetlenegy normális politikai erő sem az Országházban. :("

:DDDD Egyre jobb vagy. Nem láttál be semmit (fentebb magyarázott okok miatt), csak a hangulatot próbálod kelteni, te huszadrangú kis szar suttogó.

"a rossz jó oldala az, hogy legalább így már elfogyott az összes csalódási lehetőség. "
Végső megoldásnak ott van még egy jó magas fa meg egy kötél. Ne késlekedj. :D

Vezérezredes 2013.10.27. 11:42:45

@Bee-zony: "A jobbikos témájú probléma az, hogy Vona Gáboron egyre jobban elhatalmasodik az elmebaj, "

Láthatólag megint magadból indultál ki.

"milyen szépen egymásra talált Vona sleppje, és az ellenzék, Mammon és Moloch isten szolgálatában…"

:DDDD ekkora baromságot hogy bírtál magadból kinyomni? Szerintem megint magadból indulsz ki, és azt próbálod visszájára fordítani, amikor emigránsként mosogattál (vagy még most is azt teszed) "Mammon és Moloch" istenek szolgálatában, valamelyik nyugati országban. Igazam van, ugye? Egy szar külföldre menekült emigráns vagy. USA, Kanada?

Annyira szánalmas vagy amikor saját elmebajodat és lelkiismeretfurdalásodat próbálod a külvilágra vetíteni...

Bee-zony 2013.10.27. 15:41:04

@Vezérezredes: Mivel a hozzáfröcsögéseiddel bebizonyítottad – előttem legalábbis –, hogy te sem vagy normális, nem csak Vona, innentől 2. számú elmebetegnek foglak szólítani.

A dolgok közepébe vágva, a „véletlenül” elkerült kérdés ismét:
-> Apropó, ha már így és ennyire véded, te mennyit buksz anyagilag, ha nem Vona a pártelnök? <-
A tényleges motivációd jobban érdekel, mint az abból következő fröcsögésed.

Ami a többit illeti:
„Hiába próbálod sokadszorra Vonát elmebetegnek beállítani, mert erre nézve semmi bizonyítékod nincs. Olyan ez, mint amikor Csurka 2009-ben "kiderítette" róla, hogy Vona "szefárd zsidó". ennyik vagytok.”
Világosan leírtam már, hogy mely megnyilvánulásai alapján tartom Vonát elmebetegnek. Nem, még nem húzott bohócsipkát, és nem rohangált meztelenül, csak arrafelé tart. Hivatalos diagnózist orvos állít ki, nem én. Én csak az érzékszerveimre és a józan eszemre hagyatkozok, és nekem ennyi elegendő is. Neked viszont, mivel nincs meg az utóbbi, ennyi nem elegendő, úgyhogy te nyilván meg fogod várni a hivatalos orvosi diagnózist, megvárod, amíg odáig fajul a helyzet. Arról is írtam már, hogy ez kiknek az érdeke és kiknek jó.

Az engem nem igazán érdekel, hogy Vona szefárd zsidó-e vagy sem, a felmenői és a származása tőlem lehet az ő magánügye; ami zavar, az az, hogy túl van azon, amit én normálisnak nevezek és tartok, és hogy ilyen ember akar az ország első embere lenni, meg még azon is túl…
Másik apropó, nálad miért vagyok többes számban?

»mert saccperkábé egy autista-szkizofrén-megalomán keverék van a fejében«
„Egy sznalmas szardarab vagy, aki így akarja vonát sározni. Egy vagy a pár idióta közül aki ezzel próbálkozik. Semmi különleges, egyedi nincs benned.”
Nem is kell, hogy minősítselek, megteszed ezt te magad.
Nem tartottam igényt az egyediségre, nem ez a lényeg (legfeljebb nálad). Eddig még nem tudtam, hogy rajtam kívül is van már pár „idióta” akik észrevették ugyanazt, amit én. Akár el is gondolkodhatnál ezen – ha lenne mivel. Hogy azt mikor és mivel fogod felfogni, hogy ha valaki azt mondja valakire, hogy beteg, az nem sározás… Folyamatosan azt nyilvánítod ki indirekt módon, hogy te meg akarod várni a hivatalos orvosi diagnózist, amíg ilyen szintre súlyosbodik a betegsége. Mondogatod, hogy nem beteg, nem beteg… aztán eljön az a pillanat, amikor már a többségnek is nyilvánvaló lesz, hogy de. Akkor mit fogsz mondani? Antall József sem volt rákos, ugye? Valamint, szegény Vona nagybetű…

»Én rámutattam egy hasonlóságra«
„A kettő általad vélt elmebaja közé tettél egyenlőségjelet, egyébként mindegy hogy hitlerrel egyenlősíted vagy "csak" hasonlítod, mert mindkettő a degenerált liberálisok szardobáló propagandája.”
A hasonlóság nem egyenlőségjel. A hasonló az hasonló, az egyenlő pedig egyenlő, és van különbség a kettő között. Ha nálad nincs, az a te defekted.
Mondj igazat, és megkapod a 2. számú elmebetegtől, hogy az „a degenerált liberálisok szardobáló propagandája”. Akkor viszont ezek szerint hazudni jó dolog, azért teszed azt folyamatosan.
Nem, hazudni nem jó dolog, és az a fordított értékrend, a sátáni, a judeonáci, és a náci-náci.
Az szép-szép, hogy hadakozol a tükörképed ellen, de nem veszed észre, hogy az a lényegét tekintve pont ugyanolyan, mint te?

Egy példa: valakinek az anyja (nyugodtan vedd magadra) összeállt egy zsidóval, és lett tőle egy gyereke. Aztán rájött, hogy tévedett, és összeállt egy nácival, a gyerekét ott hagyta a zsidó apánál, és a nácitól is lett egy gyereke. Aztán megunta a nácit is, és a változatosság kedvéért összeállt egy négerrel (polkorrekt nevén feketével), és a náci apától született gyerekét ott hagyta a náci apjánál.
A zsidó gyerek fejét a környezete feltöltötte Talmuddal, a náci gyerek fejét a környezete feltöltötte Mein Kampffal – és persze mindegyik teljes erőből gyűlöli a másikat, és mindezt úgy, hogy minden lényeges szellemi tulajdonságuk azonos.
Ha jön egy harmadik személy, aki se nem zsidó, se nem náci, és megkérik, hogy álljon az ő oldalukra, mert nekik van igazuk, melyik oldalra fog állni?
Egyikük oldalára sem, hanem azt mondja, hogy hülyék vagytok, és hagyjátok abba.
Egyikőtök sem különb a másiknál, és a zsidó is és a náci is, két szélsőségként, és állandó konfliktusforrásként, marakodóként és háborúzóként, alatta vannak a normális emberek szintjének.
Valamint, ha már egy szélsőség létezik, akkor előbb-utóbb meglesz a szélsőség-tükörképe is, úgyhogy a szélsőségből legjobb az egy sem, mert aztán egyből lesz a kettő, ha nem több.

Bee-zony 2013.10.27. 15:47:39

@Vezérezredes: »Igen, de ők legalább nem nyomatják azt az ígérgetés-lózungot, hogy „ha az LMP, DK, E-14, MSZP hatalomra kerül, akkor majd x, y, z lesz”.«
„Mondom hogy nem Magyarországon élsz, te barom. Ekkora állatságot én még nem hallottam. Igenis mindegyik párt elmondja, vagy ha most nem, hát a választásokig legalább egyszer el fogja mondani hogy mi lesz ha "hatalomra kerülnek". Lehet hogy a Jobbik mondta _először_ de attól még a többi párt is el fogja mondani. Egy sötét segg vagy aki megragadt az első szereplőnél. Jövő áprilisig még hosszú az idő, mindegyik párt el fogja monfnai, mit várhatnak a szavazóik kormányra kerülésük esetén.”
Ó, a nagy jövőbelátó… Csakhogy te nagyon magadból indulsz ki. Én arra tippelek, hogy a kormányzásra nem esélyes pártok vezetői nem fogják magukat „hatalomra kerülés esetén…” című lózung-ígéretekkel égetni, ez csak Vona „kiváltsága”. Ahogy ez eddig is volt. Az igaz, hogy Hibbant Néró Gy. Ferenc mondott pl. olyat, hogy „adósságcsökkentés ígértem már?”, de ők kormányra is kerültek. A kormányra kerülő párt részéről persze hogy ígérnek valami szépet. Aztán az vagy úgy lesz, vagy nem… De az, hogy egy 10-15%-os párt vezetője arról vízionáljon a népnek, hogy mi lesz a hatalomra kerülésük esetén, és teszi ezt rendszeresen, szériában, az túl van a normálison, a józan észen; Vona kábítószer nélkül is „el van szállva”, én pedig nem hagyom magam kábítani, senkitől.

»ami Vona Gábor fejéből kijön a beszédei során, amiket mond, főleg mostanában «
„Semmi baj azzal, amiket Vona Gábor mond mostanában. Jellemző hogy konkrét példát nem tudsz mondani, csak a pofázol üresen a levegőbe.”
Neked nincs semmi bajod azzal, amit Vona Gábor mond mostanában, mert te a 2. számú elmebeteg vagy, és kb. szinkronban vagy az 1. számúval. Bolondok jól elvannak egymás között, és mindegyik „teljesen épelméjű”, mármint szerintük.
Az első hsz.-ben sorra vettem, hogy miket mondott, konkrétan, és hogy az miért nem normális. Nincs ennél konkrétabb – még – és normálisoknak és gondolkodóknak ennyi elegendő is. Neked viszont csak a kiállított orvosi diagnózis lenne a konkrét és az elegendő; értem én, csak nem szeretem, amikor valaki a kőagyú és gyógypedagógiai eset szintjén áll…

Bee-zony 2013.10.27. 15:53:08

@Vezérezredes: »a felvetett téma szempontjából lényegtelen«
„egyáltalán nem lényegtelen, mert a fideszesek-mszp-sek stb sosem kérik a mentelmi joguk fölfüggesztését, ezért nem is adják ki őket soha.
De így most a bíróság előtt ki fog derülni, ki a felelős. A jog szerint ugye amíg el nem ítélik az embert, addig ártatlannak kell tekinteni. Egy közlekedési baleset elég konkrét dolog, hamer meg lesz az eredmény.”

Aha, tehát azt akarnád beadni a jónépnek, hogy ha ő (Ferenczi) nem kéri a mentelmi jogának felfüggesztését, akkor nem lenne elítélve.
A helyzet az, hogy te jelenleg háromszoros tévedésben élsz:
1. „a fideszesek-mszp-sek stb sosem kérik a mentelmi joguk fölfüggesztését,”
Bár nem vagyok naprakész mentelmijog-felfüggesztésben, de tessék, itt van egy MSZP-s:
„Juhász Ferenc lemond mentelmi jogáról”
www.hir24.hu/belfold/2011/02/25/juhasz-ferenc-lemond-mentelmi-jogarol/
Ezt buktad.

2. Bűncselekményt elkövető nem mondhat le a mentelmi jogáról. Vagyis nem kell neki lemondani róla ahhoz, hogy fel legyen függesztve a mentelmi joga.
„A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványt a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően, illetve magánvádas ügyben a bíróság terjeszti elő az Országgyűlés elnökéhez.”
„Az Országgyűlés az ügyben vita nélkül határoz, de az érintett képviselő jogosult ismertetni álláspontját. A mentelmi jog felfüggesztése tárgyában hozott döntéshez a jelenlévő képviselők kétharmadának a szavazata szükséges.”
„A képviselő mentelmi jogáról - a szabálysértési eljárás kivételével - nem mondhat le. E jogát mindenki köteles tiszteletben tartani.”
„- Lemondhat-e önként a mentelmi jogáról az érintett?
- Bűncselekménnyel kapcsolatosan nem lehet lemondani. Más kérdés a szabálysértési eljárás, ott le lehet.”

„Felelni kell a halálos balesetért a jobbikos Ferenczi Gábornak
Felfüggesztették a mentelmi jogát, ahogy egyébként ez közvádas ügyekben lenni szokott.” (…)
444.hu/2013/10/14/felelni-kell-a-halalos-balesetert-a-jobbikos-ferenczi-gabornak/

„Felfüggesztették Ferenczi Gábor mentelmi jogát - a jobbikos képviselő maga is kérte az eljárást
kuruc.info/r/1/119001/
(...) A Ház - a közvádas ügyekben követett gyakorlatnak megfelelően - ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről, amit a képviselő is kért.” (...)
Ha kérte, akkor azt egyrészt jogszabályellenesen kérte, másrészt pedig nem is több, mint egy jó pont a bíróság és a közvélemény előtt.

3. Hogy a Fidesz-KDNP 2/3 megvonná-e a mentelmi jogot egy jobbikostól, ha ő nem kéri a megvonását (szabálysértési ügyben)? Dehogynem vonná meg, mint a sicc.

»Melyik premisszám?«
„Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni.”
A 2. számú elmebeteg „jobban tudja”, hogy én kire szavaztam, de durva…
Itt egy link (nem az egyetlen, aki keres, az talál többet is):
vastagbor.blog.hu/2013/08/15/az_egyenlito-blog_szot_fogad_a_szociknak/fullcommentlist/1#c20434617
Kettőnk között csak egy hazudozó van, te.
Bármennyire is hihetetlen neked, Vona, te, és a hozzád hasonlók miatt már nem szavazok a Jobbikra. Igen, ilyen „ügyesek” vagytok. Senki nem árt annyit a Jobbiknak (mint pártnak), mint ti, és hiába van a Jobbiknak normális része is, ez így kevés, és nem jó.

Bee-zony 2013.10.27. 15:59:51

@Vezérezredes: »Hol hibás az érvelésem?«
„Konkrétan leírtam, mely pontokon. lényegében személyükben támadod a jobbikosokat, amikor pedig a párt által képviselt irányvonal a fontos. Attól hogy valaki tegyük föl ,a példa kedvéért valóban elütött valakit, még nem következik az, hogy pl. a Jobbik gazdaságpolitikája egy nagy szar lenne.”
Konkrétan, három jobbikosról írtam, Vonáról, rólad, és megemlítettem Ferenczit is Vona hajcsár kis magyar fáraóval kapcsolatban.
Fontos a párt által képviselt irányvonal, de nem csak az, hanem a személyek is, mert nem igazán lehet elválasztani a kettőt. Ez olyan, mintha azt írnád, nem Orbán a fontos, hanem a Fidesz, nem Gyurcsány a fontos, hanem a DK (irányvonala). A pártprogram az csak egy szöveg, konkrét tartalommal a személyek töltik meg, és elsősorban a vezetők. Éppen ezért, lehet a szöveg bármilyen jó, szépen megírt, azok csak szavak, a tettek viszont a személyek által valósulnak meg, és ha problémám van a személyekkel, akkor hiába van jól megírva a szöveg. Láttam már olyat, hogy szépen szól, csúnyán cselekszik, mindjárt Orbánnal kezdve… Ne azt figyeljék amit mond, hanem amit tesz. Vonánál már a szöveggel is van bajom, hát még ha kormányzóként szabad kezet kapna a tettekhez is… De szerencsére nem kap, hogy ne legyen még nagyobb a baj.
Valóban nem következik a gázolásból az, hogy a Jobbik gazdaságpolitikája egy nagy szar lenne (nincs közöttük közvetlen ok-okozati kapcsolat), és én nem is írtam a Jobbik gazdaságpolitikájáról semmit, úgyhogy ez megint csak egy szalmabáb.

»éppen ezért a szarkeveréseden nem is igazán van mit megcáfolni«
„:D pont hogy te kevered a szart, azáltal hogy mindenféle suttogó propagandával, egybites hangulatkeltéssel próbálod kelteni Vonáról hogy "elmebajos". Konkrétan _ez_ a szarkeverés, egyébként persze mindenféle valóságalap nélkül.”
Már írtam róla, hogy kinek mi a valóságalap, és nem írom le még egyszer. Az, hogy valaki beteg, nem hangulat(keltés) kérdése. Szerintem az, és menjen orvoshoz, hozzon diagnózist, és ha van olyan orvos, aki egészségesnek nyilvánítja, lelke rajta, az lesz a hivatalos, ez meg az én magánvéleményem. Viszont ha megvárják, amíg súlyosbodik a betegsége, és egyre többeknek nyilvánvaló lesz, hogy mi a helyzet, az csak annál kínosabb lesz a Jobbiknak.
A „suttogó propaganda” amúgy normálisan ideológiaterjesztés lenne, és egy betegség nem az, kevered a szezont a fazonnal, bár kétségkívül terjedhet egyik is meg a másik is.

»olyan jól megvédted a Jobbikot, hogy tőlem szavazatot már nem kap«
… (Elvégre: ki szavaz egy "elmebeteg" által vezetett pártra?) …
Egyre kevesebben, most már csak te, meg a hozzád hasonlók. Vona nem volt mindig ennyire súlyos eset, nem így kezdte, csak aztán egyre jobban elhatalmasodott rajta a kór, megártott neki a hatalom - ennyi is, hát még ha több lenne belőle neki.

„A politikus is ember volt, de te megválasztottad.” /Ismeretlen/
Már nem választom meg, maradjon csak ember, és ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásom, hogy kifejlődött egy szellemileg torz személyiség, egy szörnyeteg, ahelyett hogy ember maradt volna.

www.youtube.com/watch?v=fpyLiGV4jDg
„Nézze, én egy önző takony vagyok.”
„A választások idején összevissza ígérgetek mindent. Ha hatalomra kerülök, akkor meg már úgyis azt csinálok, amit csak akarok, úgyhogy ennyi az egész.”
„…a hozzám hasonlók általában valamilyen személyiségzavarral küzdenek, innen a hatalomvágy, ugye…”
„Szarok bele.”

Felismertem Vonában (is) a L'art pour l'art által megszemélyesített politikust, és kösz”, ez nem kell.

»a rossz jó oldala az, hogy legalább így már elfogyott az összes csalódási lehetőség. «
„Végső megoldásnak ott van még egy jó magas fa meg egy kötél. Ne késlekedj. :D”
A célzásodból nem egyértelmű, hogy kit kössek fel, úgyhogy döntsd el, hogy öt évig terjedő köztörvényes bűnöző vagy-e, vagy „csak” aljas.
Öngyilkosságban közreműködés
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96ngyilkoss%C3%A1gban_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s

Bee-zony 2013.10.27. 16:36:51

@Vezérezredes: »milyen szépen egymásra talált Vona sleppje, és az ellenzék, Mammon és Moloch isten szolgálatában…«
„:DDDD ekkora baromságot hogy bírtál magadból kinyomni? Szerintem megint magadból indulsz ki, és azt próbálod visszájára fordítani, amikor emigránsként mosogattál (vagy még most is azt teszed) "Mammon és Moloch" istenek szolgálatában, valamelyik nyugati országban. Igazam van, ugye? Egy szar külföldre menekült emigráns vagy. USA, Kanada?”

Ez igazán szép logikai bakugrás volt a részedről (és a kisnyúl szőrösségét mint hivatkozási alapot még nem is említetted).
Érdekes dolgokat hallucinálsz össze – annyit mosogattam emigránsként, mint bárki más a háztartásában, és nincs igazad. (Nálatok cseléd van?)
Emigráns vagyok, igen, külső-belső, leginkább a hozzád hasonlók miatt, és legutóbb egy kis, 96 ezer km2 országba emigráltam Kanadából – persze mindegy, az egyik vödör, a másik csöbör, judenácik kormányoznak itt is – ott is, és rossz mind a kettő, sőt, Kanada meredekebb lejtőn van, mint Mo., de legalább magasabb szintről indult.
Az emigráns legalább megtanult még egy nyelvet (ha nem többet), vette a fáradságot és világot látott, nem csak úgy, mint turista, és meg is élt így vagy úgy – te pedig helyben maradtál, mint egy növény, és az eszed is kb. annyi.

Az pedig a kihagyhatatlan érvelés, hogy Vona normális, és én nem vagyok az. Mint a mesében, ahol mindenki ivott a kút vizéből, és meghülyült, kivéve egy valakit, akit kikiáltottak bolondnak.
Továbbra sem változott a véleményem, hogy Vona már nem normális, és lesz még rosszabb is, ha nem kezelteti magát, és hogy le kellene már lépnie a párt éléről.
Kádár simán szenilis lett a végére, Horn tropa alkoholista, most meg itt van Vona, mint a következő, a soros (kisbetűvel). Én szóltam, a többi pedig már a hivatalosok dolga.

Bee-zony 2013.10.27. 16:48:40

„Morvai Krisztina szerint a magyar nemzet igazságkeresése és igazságkövetelése vérmérséklettől függően nyilvánul meg, vagy a harcos radikalizmusban, vagy a higgadt, racionális elemzésben.
Hangoztatta: a Jobbik feladata, hogy a kettőt összekötve összehozza a magyar nemzetet.”

Ennek van egy másik vetülete is, egy rész flúgos (pl. Vona), egy rész normális (pl. Volner). Az igaz, hogy egységben az erő, de az is igaz, hogy az abnormálisok magukkal rántják a normálisokat is, és Vona a vezér, Volner csak egy alvezér – ennyit arról, hogy kik vannak hatalmon a jelenlegi Jobbikban.
A Jobbik két részből áll, két arca van, és pl. Dúró Dórának soha nem a bakancsos-menetelős volt a formája-stílusa, hanem az, ami a „fiatalos” videón van, úgyhogy ez nem kaméleonság, hanem a jelenlegi Jobbik ilyen, két részből áll össze.

„Harc a rottyantó galambok ellen
index.hu/belfold/2013/10/26/jobbik/
(…) Balczónak most is volt egy árulkodó mondata. „Harc idején félre kell tennünk minden különbséget, ellentétet.” (…)

Hogy a különbözők meddig maradnak együtt, majd kiderül.
Az is kérdéses, meddig működik az a taktika, hogy a két különböző részből álló, de egységet képező Jobbik meg tudja kapni mindkét rész szavazatait. (Az enyémet pl. már nem.)

Erre a helyzetre Alfonzónak volt egy hasonlata: van egy szépen terített asztal, minden a helyén, csak az egyik szalvétán van egy kis darab szar – és már nem jó az egész.
Én sem ülök le ilyen asztalhoz enni, vagyok olyan igényes.

Orbán jól látja, hogy a magyar(országi) szélsőségek kapnak 10-15% szavazatot, és kész, ennyi – mégpedig azért ennyit, mert jelenleg Magyarországon nincs ennél több szélsőséges, szerencsére, se bal, se jobb oldalon, és ez már régóta így van, vö. SZDSZ, MIÉP… Ehhez képest Vona vad dolgokról szónokol – ha a Jobbik hatalomra kerül… – most vagy nem tudja, hogy mi a valóság, tehát buta, és az nem jó, vagy tudja, de ennek ellenére ígérget, hitet, hazudik, és az sem jó. Vona monnyon le – mielőtt még érte jönnek az ápolók.

Meridian74 2013.10.27. 17:53:04

@GERI87: de nem. Mivel én nem vagyok közgazdász, csak informatikus, így más szakemberek véleményét tudom erre ellenérvként felhozni. Ennek kapcsán a most az echoTV-n a Háttérkép című műsor második felét nézd meg, pont ezzel kapcsolatosan megy a témázgatás. Döbbenetes információk hangzanak el.
Továbbá megemlítenek egy harmadik közgazdászt is, Gazdag Lászlót is, aki ugyancsak témázgatott ezzel kapcsolatosan
mandiner.hu/cikk/20120212_gazdag_laszlo_igy_kormanyoztak_a_magyar_gazdasagot#

Meridian74 2013.10.27. 17:57:49

@Meridian74: jah, a mostani háttérkép című műsor aktuális adását érdemes mindenkinek megnézni, továbbá Gazdag Lászlónak kurva sok cikke, műve van, nem most kezdte.

Vezérezredes 2013.10.27. 18:12:18

Na, akkor foglaljuk össze.

1) Egy uccsó rohadt emigráns vagy, akik kint adta el a lelkét a Mammon és Moloch istenek szolgálatában és ebből adódó lelkiismeretfurdalását kompenzálással másra próbálja vetíteni.

2) Már pr hónapja biztos nem akartál a Jobbikra szavazni, mert aki egy potenciális Jobbik (vagy bármely más párt) szavazója,nem támadja olyan veszett dühvel azt a pártot, akivel szemben megfordult benne, hogy rászavaz. Itt van egyébként a kifogásolt beszéd, amiből te "rájöttél" hogy Vona "elmebeteg".
www.youtube.com/watch?v=vpuy7wiUOIQ
Mindenki eldöntheti ebből hogy Vona mennyire elmebeteg.nyilvánvaló, hogy semennyire, hiába próbálsz szartdobálni, te féreg

3) Ferenczi Gábor: a balesetének semmi köze nincs az általa is képviselt párt programjához.Ferenczi még csak nem is tagja a vezetésnek, nincs befolyása a Jobbik politikájára, a programot sem ő írta, tehát lényegtelen. Autóbalesetek történnek nap-mint-nap, és amíg ki nem derül bűnössége (HA bűnös egyáltalán) addig megilleti az _ártatlanság vélelme_. Tudom hogy te erről sosem hallottál, azt sem tudod mit jelent, de attól még létezik.

4) Nem kapok egy fillért sem a jobbiktól, sem más párttól.

5) a meséd a zsidóról meg a náciról: liberális baromság úgy ahogy van. Háborúk midig voltak és mindig is lesznek, amíg az emberek olyanok amilyenek. A zsidók és nácik utoljára 1940-es években harcoltak egymás ellen. Le kéne már kattani e témáról, mert abszolút idejétmúlt baromság ezen rugózni. Kivéve persze ha te vagy az örök rettegő, ki még a paplan alatt is masírozó nácikat vizionál. De az megint a te elmebajod, és nem a külvilágé.

6) Eddig sem szavaztál a Jobbikra, ezt úgy értettem, hogy e bejegyzésre már rég kiábrándultál, nyilván a saját selejtes okaid miatt, a Jobbikból. Az idézet így hangzik:
"Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni."

Vagyis: most augusztusban vagy még korábban eldöntötted hogy nem szavazol a Jobbikra, és most októberre már rég eldöntött helyzet volt ez. az idézetem tehát ebben az értelemben tökéletesen megállja a helyét. Eddig sem= augusztustól mostanáig. Ha azt akartam volna írni és írtam volna hogy SOSEM, akkor igazad lenne, így azonban nincs.

7) "L'art pour l'art"? :DDDDDD
Ezt ilyen szempontból bármely politikusra rá lehet húzni. az hogy mit "ismertél fel", teljesen szubjektív.

8) "A „suttogó propaganda” amúgy normálisan ideológiaterjesztés lenne, és egy betegség nem az, kevered a szezont a fazonnal, bár kétségkívül terjedhet egyik is meg a másik is."

H valaki pl. paranoid elmebeteg, mint pl. Te is, és fejébe veszi hogy pl. Vona Gábor az UFÓk ügynöke, s úton-útfélen terjeszti is, akkor öntudatlanul propagandatevékenységet végez, még akkor is, ha normális emberek többsége, érthető módon, nem hisz neki. Te annyiból különbözöl, hogy elmebetegséggel rágalmaztad meg, hisz semmiféle bizonyítékod nincs. Itt nem segít a "józan észre" való hivatkozás, amikor bizonyítékul csak egy tetves l'art pour l'art -videót tudsz fölmutatni. Ez így kurvára kevés.

9)" Ennek van egy másik vetülete is, egy rész flúgos (pl. Vona), egy rész normális (pl. Volner)."

Hamis párhuzam: meg kéne tudni ugyanis mondani, mitől helytálló a párhuzam. Ez itt nyilván nem történt meg.

10) Továbbra is egyértelműen állítom és vállalom, hogy a választásokig minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén. Még Az LMP, DK, a kicsi pátok is, akiknek nyilván max. matematikai esélyük van. egyszerűen ilyen a politika. Hogy ezt nem bírod fölfogni ésszel, igen nagyfokú ostobaságra enged következtetni.

11) "A célzásodból nem egyértelmű, hogy kit kössek fel, úgyhogy döntsd el, hogy öt évig terjedő köztörvényes bűnöző vagy-e, vagy „csak” aljas."
:DD Szerinted? jelents föl buzigyerek, oszt majd kiderül.
:DDDDDDD

Bee-zony 2013.10.27. 20:21:03

@Vezérezredes: „1) Egy uccsó rohadt emigráns vagy, akik kint adta el a lelkét a Mammon és Moloch istenek szolgálatában és ebből adódó lelkiismeretfurdalását kompenzálással másra próbálja vetíteni.”
Hogy mit össze tudsz fantáziálni... szívsz is valamit, vagy alapból vagy ilyen flúgos?

„2) Már pr hónapja biztos nem akartál a Jobbikra szavazni, mert aki egy potenciális Jobbik (vagy bármely más párt) szavazója,nem támadja olyan veszett dühvel azt a pártot, akivel szemben megfordult benne, hogy rászavaz. Itt van egyébként a kifogásolt beszéd, amiből te "rájöttél" hogy Vona "elmebeteg".
www.youtube.com/watch?v=vpuy7wiUOIQ
Mindenki eldöntheti ebből hogy Vona mennyire elmebeteg.nyilvánvaló, hogy semennyire, hiába próbálsz szartdobálni, te féreg”
Ha nem csak írnál, hanem olvasnál is, akkor észrevetted volna, hogy már írtam Vona elmebajáról itt és ekkor, 3 linket is mellékelve hozzá: 2013.10.24. 16:47:56
vastagbor.blog.hu/2013/10/22/bekescsaba_nem_lesz_az_uj_baja/fullcommentlist/1#c20881890
Még mindig te akarod eldönteni, hogy én mit mikor döntettem el, ez nem normális dolog, 2. számú elmebeteg. Viszont te egész jól le tudod járatni magad önerőből, nem kell ehhez senki.

„3) Ferenczi Gábor: a balesetének semmi köze nincs az általa is képviselt párt programjához.Ferenczi még csak nem is tagja a vezetésnek, nincs befolyása a Jobbik politikájára, a programot sem ő írta, tehát lényegtelen. Autóbalesetek történnek nap-mint-nap, és amíg ki nem derül bűnössége (HA bűnös egyáltalán) addig megilleti az _ártatlanság vélelme_. Tudom hogy te erről sosem hallottál, azt sem tudod mit jelent, de attól még létezik.”
Igen, 2. számú elmebeteg, már kitárgyaltuk, hogy Ferenczi Gábor gázolása, és az általa is képviselt párt programja között nincs közvetlen kapcsolat.
Nagyon ne hadoválj az ártatlanság vélelméről egy egyértelmű gázolás esetében, ahol nem kell sokat agyalni azon, hogy ki a felelős. Ez is olyan eset, amikor az ártatlanság vélelme csak egy jogi formula, és legfeljebb az olyan elmebetegek vélik ártatlannak, mint te.

„4) Nem kapok egy fillért sem a jobbiktól, sem más párttól.”
Na most megleptél. Vidéki és társai legalább pénzért csinálják. Te meg fullba nyomod a hülyét ingyen. Oké, nagy az Isten állatkertje.

„5) a meséd a zsidóról meg a náciról: liberális baromság úgy ahogy van. Háborúk midig voltak és mindig is lesznek, amíg az emberek olyanok amilyenek. A zsidók és nácik utoljára 1940-es években harcoltak egymás ellen. Le kéne már kattani e témáról, mert abszolút idejétmúlt baromság ezen rugózni. Kivéve persze ha te vagy az örök rettegő, ki még a paplan alatt is masírozó nácikat vizionál. De az megint a te elmebajod, és nem a külvilágé.”
Struccolsz, 2. számú elmebeteg, és szórod a jelzőket, amik érvként 0-át érnek. Te ezt nem akarod felfogni – tiltja a szoftver a fejedben – a részleteket viszont neked kell tudnod, hogy miért van ez így.

„6) Eddig sem szavaztál a Jobbikra, ezt úgy értettem, hogy e bejegyzésre már rég kiábrándultál, nyilván a saját selejtes okaid miatt, a Jobbikból. Az idézet így hangzik:
"Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni."

Vagyis: most augusztusban vagy még korábban eldöntötted hogy nem szavazol a Jobbikra, és most októberre már rég eldöntött helyzet volt ez. az idézetem tehát ebben az értelemben tökéletesen megállja a helyét. Eddig sem= augusztustól mostanáig. Ha azt akartam volna írni és írtam volna hogy SOSEM, akkor igazad lenne, így azonban nincs.”
2. számú elmebeteg, még mindig jobban akarod tudni, hogy én mit mikor döntöttem el. Bár mondhatom, hogy nyáron még szavaztam volna rájuk, már csak azért is, mert nem igazán foglalkoztam velük azidőtájt se pro se kontra, de inkább kérdezek: mégis mi okom lett volna a nem-szavazás mellett dönteni augusztusban vagy akörül? Az okozatnak oka van (legalábbis nálam), és azidőtájt a Jobbiknak nem volt semmilyen megmozdulása a külvilág felé, ami okot adott volna rá. Az pedig, hogy egy napon bal lábbal keltem, és azt mondtam, hogy mostantól pedig a Jobbikra nem szavazok, mert csak, ilyen legfeljebb a te fantáziádban van. Bármilyen hihetetlen a számodra, ezek a dolgok úgy és azért történtek, amit leírtam.

„7) "L'art pour l'art"? :DDDDDD
Ezt ilyen szempontból bármely politikusra rá lehet húzni. az hogy mit "ismertél fel", teljesen szubjektív.”
Nem éppen. Egy politikustípust személyesített meg, és mindezt úgy, hogy kijelentve, nem minden politikus ilyen („biztos akadnak kivételek”). M. K. Gandhira pl. melyik illik? Az önző takony? Vagy a szarok bele? Szerintem egyik sem.

Bee-zony 2013.10.27. 20:26:19

@Vezérezredes: „8) "A „suttogó propaganda” amúgy normálisan ideológiaterjesztés lenne, és egy betegség nem az, kevered a szezont a fazonnal, bár kétségkívül terjedhet egyik is meg a másik is."

H valaki pl. paranoid elmebeteg, mint pl. Te is, és fejébe veszi hogy pl. Vona Gábor az UFÓk ügynöke, s úton-útfélen terjeszti is, akkor öntudatlanul propagandatevékenységet végez, még akkor is, ha normális emberek többsége, érthető módon, nem hisz neki. Te annyiból különbözöl, hogy elmebetegséggel rágalmaztad meg, hisz semmiféle bizonyítékod nincs. Itt nem segít a "józan észre" való hivatkozás, amikor bizonyítékul csak egy tetves l'art pour l'art -videót tudsz fölmutatni. Ez így kurvára kevés.
Azt terjeszteni, hogy Vona Gábor az UFÓk ügynöke, vagy pedig azt állítani, hogy Vona Gábor elmebeteg, az két különböző dolog, az előbbi politikai (vagy legalább rá lehet fogni, hogy idegen hatalmat szolgál), az utóbbi viszont orvosi vonatkozású, és mint ilyen, ideológiamentes. Az autizmus, a szkizofrénia, a paranoia, azok nem ideológiák, hanem betegségek, úgyhogy ne csúsztass.
Azért vagyok én paranoid elmebeteg, mert úgy látom, hogy Vona elmebeteg; ebben annyi logika van, mint a te fejedben, semmi.

9) »Ennek van egy másik vetülete is, egy rész flúgos (pl. Vona), egy rész normális (pl. Volner).«
„Hamis párhuzam: meg kéne tudni ugyanis mondani, mitől helytálló a párhuzam. Ez itt nyilván nem történt meg.”
Jópár A/4 oldalnyit írtam már arról, hogy Vona miért flúgos. Volnerről még nem írtam, hogy miért nem az. Nézd meg ezt a videót, ilyen egy normális ember, nem defektes:
kuruc.info/r/34/119444/
Hogy karizmatikus-e vagy sem, az ebből a szempontból mindegy, mivel voltak/vannak karizmatikus emberek, akik viszont defektesek, pl. Jim Jones (és a Népek Temploma), sőt, karizmatikus és defektes, annál rosszabb nincs vezetőként, mert duplán veszélyes.
Ha szerinted csak árnyalatnyi különbség van, vagy nincs különbség Vona és Volner között, akkor nem érzékeled a dolgokat. Van ilyen, vannak akiknek ilyen vagy olyan érzékük hiányzik, de az hiányosság, defekt.

„10) Továbbra is egyértelműen állítom és vállalom, hogy a választásokig minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén. Még Az LMP, DK, a kicsi pátok is, akiknek nyilván max. matematikai esélyük van. egyszerűen ilyen a politika. Hogy ezt nem bírod fölfogni ésszel, igen nagyfokú ostobaságra enged következtetni.”
Továbbra sem hiszem, hogy minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén. Nagyfokú ostoba, tudsz róla, hogy a „minden párt” csak Magyarországon kb. 300 pártot jelent? Szerintem még az 1% szintű pártok mindegyike sem fogja kinyilatkoztatni a médiában, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén, mert van a megmondóembereikben annyi józan ész, vagy legalábbis taktika, hogy ne tegyék – de ez a jövő zenéje, és most még hiábavaló ezen rugózni.

„11) "A célzásodból nem egyértelmű, hogy kit kössek fel, úgyhogy döntsd el, hogy öt évig terjedő köztörvényes bűnöző vagy-e, vagy „csak” aljas."
:DD Szerinted? jelents föl buzigyerek, oszt majd kiderül.
:DDDDDDD”
Egyelőre beérem annak a tudásával, hogy szar alak vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.27. 21:21:20

@Csigataposó: @martineden:

"A vamrol csak annyit,most 28 orszagba viheted a bovlit amit gyartunk eladni,vam nelkul."

idióta, ezt a multik ifzetik nem a magyar állam, a vámbevételt viszont az országnak, a maygar államnak fizetik, amikor hozzák be terméket, alapanyagot, ezekután ne hülyézz már le könyörgöm.

több mint 4 milliárd euró volt a vámbevétel 2004-ben eu előtt itthon, és ez nem teljes év és az eu csatlakozás miatt ilyen kevés. de 2003-ban 8 milliárd euró volt.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=19418

mit is mondtam? @Sexual Harassment Panda:

2004-2010 időszakában pl 5 milliárd eurót fizettünk be tagdíjnak és visszakaptunk 15 milliárdot.

www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292

tehát megérte? számoljunk a 2003-as adattal: ha nem lépünk be az euróba nemcsak hogy nem kell 5 milliárdot befizetni, de a vámbevételünk 2004-2010-ig:
32 milliárd euró lenne! + a tagdíj nélküliség kb 20 milliárd euró, tehát megérte belépni?
és most nem nézzük, hogy az eu pályázati pénzeket csányiék, demjánék, raskóék és leisztingerék ellopják, ahogy a trafik- és földpályázatokon.
(jól számoltam? jól váltotttam át?)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.27. 21:22:26

+ a tagdíj nélküliség 5 milliárd euró , na !

Vezérezredes 2013.10.27. 22:32:30

@Bee-zony:
1) Egy utolsó rohadt emigráns vagy, Mammonról meg Molochról te fantáziáltál (vagy annyira szétestél hogy nem emlékszer arra mit pár órája írtál), és csak láttam, hogy a rossz lelkiismeret dolgozik benned, ezért megfordítottam. Nem kell megköszönnöd.

2) Vona egy évvel ezelőtti beszédét összehasonlítani a mostanival? Egyáltalán semmiféle konkrét észrevétel nincs megfogalmazva, csak az hogy "nesztek, ebből mindenki láthatja". Ez pedig csak a magadfajta elmebeteg faszfejeknek "bizonyíték"
Egy vitában az állítón van a bizonyítás súlya. odadobni pár linket hogy "ez a bizonyíték" a magadfajta kretének ócska és hatástalan eszköze.

3)"Ferenczi Gábor gázolása, és az általa is képviselt párt programja között nincs közvetlen kapcsolat."
Igen és pont ezért tudnád, ha több lenne az IQd egy fej salátánál, hogy ez argumentum ad hominem, mivel Ferenczi nem döntéshozó, vagy irányadó a jobbik politikájára nézve. Csak sajnos sötét vagy mint a segg.
Egy párt (mindegyik párt) esetében a programja a döntő, illetve meghatározó fontosságú emberei. Ferenczi mindkét kategóriából kiesik, így hát csak a magadfajta elmebetegek csimpaszkodnak bele rögeszmésen.
Az ártatlanság vélelme "ugyanúgy jogi formula", mint a "bírósági tárgyalás", vagy az "ítélet". Egy külön szabályrendszer, és ha elkezdjük az elemeket önkényesen kiragadni és szelektálni, akkor idővel összeomlik az egész. Egyébként is ki vagy te hogy megmondd, a jogrendszerből mi jó és mi nem, mit kell komolyan venni, mit nem?
A bíróság majd eldönti az eljárás hamarosan megindul, minden ki fog derülni.

6) "Bár mondhatom, hogy nyáron még szavaztam volna rájuk,"
Örülök hogy megerősítettél abban hogy igazam van, magam is úgy gondolom. Nem olyan bonyolult, mint szeretnéd tudni magadról.

7) Teljesen szubjektív, hogy egy humorműsort néző paranoid elmebajos mikor mibe mit képzelsz bele. Gandhira pedig rá lehet húzni, hogy a működése eredménye lett A brit domínium felosztása Indiára és Pakisztánra, ami alaphangon 1,5 millió ember halálát eredményezte, tehát eg naív balfasz volt, akinek rossz döntései másfélmillió ember halálát okozták. Egyébként meg Ho Shi Minh írta róla, hogyha Gandhi Indokínában születik és ott fejti ki tevékenységét, akkor egy szép csöndes éjszakán nyomtalanul eltűnt volna, és többet soha nem hallanak felőle. (A franciák ugye kissé más módszerekkel dolgoztak, mint az angolok.) Ennyit erről.

8) "Azt terjeszteni, hogy Vona Gábor az UFÓk ügynöke, vagy pedig azt állítani, hogy Vona Gábor elmebeteg, az két különböző dolog, az előbbi politikai (vagy legalább rá lehet fogni, hogy idegen hatalmat szolgál), az utóbbi viszont orvosi vonatkozású, és mint ilyen, ideológiamentes."

Nem. Mindkét esetben a hazugságot terjesztő személye fejti ki a propagandát, és mindkét esetben az illető besározása a cél. az egyik esetben azért mert "idegen hatalmat szolgál",a másik esetben pedig azért, mert "alkalmatlan posztjára". A suttogó propagandának nem kell ideológiát képviselnie, célja nagyon egyszerű: lejáratni a másikat. A suttogó propagandát alkalmazója használhatja egy ideológia szolgálatában, pl. az illető kommunista, és az ufós sztorival karja lejáratni vonát, miközben valószínűleg ős sem hisz benn (mármint a sztori igazában), de abban hihet, hogy az egyszerű babonás emberek egy részénél hatást érhet el vele. Ha csak egy ember elhiszi és emiatt nem szavaz Vonára, máris megérte.
A téveszmésnél ugyanez a helyzet: ha meséli boldog-boldogtalannak hogy Vona "elmebeteg", ha sok ember sikerül meghülyíteni ezzel, vagy akár csak egyet, propaganda-szempontból máris célt ért el vele. Nem egy ideológia szolgálatában teszi ezt, de a végeredmény szempontjából édesmindegy.
Ezért fejtesz ki suttogó propagandát, ne meg persze azért, mert mindenféle alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, hogy Vona mitől lenne "elmebeteg". Ez is a suttogó propaganda sajátossága, hogy észérvekkel nem lehet alátámasztani.

9)Ha szerinted csak árnyalatnyi különbség van, vagy nincs különbség Vona és Volner között, akkor nem érzékeled a dolgokat.

Kategóriai hiba: Volnernek és Vonának sok tulajdonsága van. Melyik a normális tulajdonsága Volnerne, ami Vonánál abnormális?
Ez a tipikus "you know!"-("tudod te azt!") duma. No, I dont know. Ha anynira tudod, el is tudod magyarázni, ékes magyarsággal. Amiről nem tudunk beszélni, arról hallgatni kell. Tehát ha csak "you know"-ra futja tőled, akkor inkább maradj csöndben.

10)"Továbbra sem hiszem, hogy minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén."

Eddig még minden párt elmondta 2010-ben és előtte is, hogy mit tenne ha kormánya kerülnének. Ezért írnak pártprogramot, hogy egyedül vagy koalícióból megvalósíthassák azt. Ellenzékből Magyarországon nem lehet pártprogramot végrehajtani, tehát kizárásos alapon aki programot ír, az már a kormányzásra készül.
De persze nyilván azt hiszel amit akarsz, nem az én hibám ha hülye seggként halsz meg.

11) Igen, részemről meg kiderült "annak tudása", hogy egy üresfejű fenyegetőző senki vagy
:DDDDDDD

Bee-zony 2013.10.28. 01:12:03

@Vezérezredes: „1) Egy utolsó rohadt emigráns vagy, Mammonról meg Molochról te fantáziáltál (vagy annyira szétestél hogy nem emlékszer arra mit pár órája írtál), és csak láttam, hogy a rossz lelkiismeret dolgozik benned, ezért megfordítottam. Nem kell megköszönnöd.”
Mit? Hogy hülye vagy? Amíg én írtam Mammonról és Molochról, addig volt benne logika, te meg visszafordítottad, és persze onnantól elveszett belőle a logika, és csak a beteg agyad kreálmánya lett belőle, az hogy én kint eladtam a lelkem és Mammont és Molochot szolgáltam, egyszerre. Miért? Hogyan? Miért és miből gondolod, hogy többet tudsz rólam, mint amit én leírtam (sőt, amit leírtam, azt sem hiszed el, és a kákán is a csomót keresed). Nálad az ilyesmi már nem számít. Nálam meg már az nem számít, amit irkálsz, 2. számú elmebeteg.

„2) Vona egy évvel ezelőtti beszédét összehasonlítani a mostanival? Egyáltalán semmiféle konkrét észrevétel nincs megfogalmazva, csak az hogy "nesztek, ebből mindenki láthatja". Ez pedig csak a magadfajta elmebeteg faszfejeknek "bizonyíték"
Egy vitában az állítón van a bizonyítás súlya. odadobni pár linket hogy "ez a bizonyíték" a magadfajta kretének ócska és hatástalan eszköze.”
Mindenki számára ott vannak a linkek, és vonja le a hallottakból mindenki maga a következtetéseit. Ami a bizonyítékokat illeti, már régen világos, hogy neked legfeljebb a hivatalos orvosi diagnózis lenne a bizonyíték (ha ugyan, esetleg), az pedig még nincs, én azt akartam, hogy ez ne is legyen megvárva, hogy ne legyen még nagyobb a kár, úgyhogy ez innentől már ki van tárgyalva, és ha rugózol rajta, ha reszeled a fingot, akkor sem változik meg. Ami nekem bizonyíték, vagy legalábbis betegségre utaló jel, az neked nem az, és kész. Amikor olyan súlyú lesz a bizonyíték, hogy az már neked is megfelel (ha ugyan van olyan bármi is, ami neked megfelel), akkor én már csak visszamutatok, hogy én már ekkor megmondtam, de le lettem ugatva, hogy én vagyok a hülye, a rágalmazó, stb.

„3)"Ferenczi Gábor gázolása, és az általa is képviselt párt programja között nincs közvetlen kapcsolat."
Igen és pont ezért tudnád, ha több lenne az IQd egy fej salátánál, hogy ez argumentum ad hominem, mivel Ferenczi nem döntéshozó, vagy irányadó a jobbik politikájára nézve. Csak sajnos sötét vagy mint a segg.
Egy párt (mindegyik párt) esetében a programja a döntő, illetve meghatározó fontosságú emberei. Ferenczi mindkét kategóriából kiesik, így hát csak a magadfajta elmebetegek csimpaszkodnak bele rögeszmésen.
Az ártatlanság vélelme "ugyanúgy jogi formula", mint a "bírósági tárgyalás", vagy az "ítélet". Egy külön szabályrendszer, és ha elkezdjük az elemeket önkényesen kiragadni és szelektálni, akkor idővel összeomlik az egész. Egyébként is ki vagy te hogy megmondd, a jogrendszerből mi jó és mi nem, mit kell komolyan venni, mit nem?
A bíróság majd eldönti az eljárás hamarosan megindul, minden ki fog derülni.”
2. számú elmebeteg, egyszer már leírtam, hogy az argumentum ad hominem tulajdonságról szól, itt pedig cselekedet van. Ami Ferenczit és a pártprogramot illeti, a szalmabábod nagyon messzire van már attól, ami eredetileg a téma volt. Erről van szó: (Vona) „Azt kérte a párt tagjaitól, hogy a választásig hátra lévő hónapokban mindenki hozza ki magából a maximumot.” Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot. Vona párthajcsár kis magyar fáraó hajszolja és stresszeli a párttagokat, és az volt a kérdésem (és most is az), hogy mi volt olyan sürgős-fontos Ferenczinek, és hogy a Vona-féle hajszolás nem játszott-e szerepet abban, hogy Ferenczi elütötte a nénit, és hogy a saját magánfuvarja volt-e, vagy pedig „sürgős-fontos” pártfuvar, és remélem, hogy ez is ki fog derülni. Hiába olyan rövid az emlékezeted, mint az aranyhalnak, akkor sem írom le már ezeket többször, olvass vissza.

„6) "Bár mondhatom, hogy nyáron még szavaztam volna rájuk,"
Örülök hogy megerősítettél abban hogy igazam van, magam is úgy gondolom. Nem olyan bonyolult, mint szeretnéd tudni magadról.”
Ha így gondolod, akkor miért azt írtad, hogy szerinted augusztus körül már meggondoltam magam, és nem csak most? Miben van igazad? Különben, hagyjuk, a rögeszme az rögeszme, úgyhogy persze, 1.) neked mindig igazad van. Te már csak tudod, hogy igazad van, és ki tudhatná ezt jobban nálad – és ha netán mégsem lenne igazad, lásd az első pontot. Te vagy már annyira becsavarodott, hogy rád hagyjam. Te jobban tudod, hogy én nikor mit gondolok. Azt talán mondanom sem kell, hogy ezekben a dolgokban nem győztél meg, nincs mivel. :)

Bee-zony 2013.10.28. 01:16:30

@Vezérezredes: „7) Teljesen szubjektív, hogy egy humorműsort néző paranoid elmebajos mikor mibe mit képzelsz bele. Gandhira pedig rá lehet húzni, hogy a működése eredménye lett A brit domínium felosztása Indiára és Pakisztánra, ami alaphangon 1,5 millió ember halálát eredményezte, tehát eg naív balfasz volt, akinek rossz döntései másfélmillió ember halálát okozták. Egyébként meg Ho Shi Minh írta róla, hogyha Gandhi Indokínában születik és ott fejti ki tevékenységét, akkor egy szép csöndes éjszakán nyomtalanul eltűnt volna, és többet soha nem hallanak felőle. (A franciák ugye kissé más módszerekkel dolgoztak, mint az angolok.) Ennyit erről.”
Megint kezded a teljesen szubjektívezést, monomán rögeszmés. Már leírtam egyszer, hogy miért nem szubjektív, olvass vissza.
A kérdés: Gandhi mint politikus tulajdonságai, úgyhogy egyrészt ne terelj, másrészt pedig téveszméket terjesztesz, mert nem Gandhi miatt vált szét India és Pakisztán, ő az egybenmaradás híve volt. Pakisztán léte Muhammad Ali Jinnah kezdeményezése és műve volt.
„1942-ben az Össz-indiai Kongresszusi Bizottság Gandhi által megfogalmazott határozata: „Britek, távozzatok Indiából!” (British, quit India). Gandhit és a többi vezetőt letartóztatták. 1943-ban 21 napos éhségsztrájkot tartott. 1944. május 6-án Wavell alkirály kiengedte; szabadulása után szembesülnie kellett azzal, hogy politikai küzdelme nem érte el a célját: a hinduk és muzulmánok kiegyezése nem jött létre, nem tudta elejét venni a véres zavargásoknak, és a volt gyarmat 1947-es függetlenné válásával két országra szakadt: Indiára és Pakisztánra. 1946-ban Gandhi Noakháliba ment, hogy lecsillapítsa a vallásközösségi vérengzést. A zavargásokban legjobban sújtotta területeket járta gyalog egyik faluról a másikra, hogy a békét helyreállítsa. 1947-ben Bihárban békített. Nem járult hozzá az ország felosztásához, amit így a Kongresszus nélküle fogadott el.
1948-ban éhségsztrájkkal elérte, hogy India adja át Pakisztánnak a nemzeti vagyon neki járó részét. Január 30-án, miközben arra akarta rávenni a hindu közösséget, hogy tegyen engedményeket a muzulmán kisebbségnek, Újdelhiben egy szélsőséges nacionalista, Náthúrám Vinájaka Godsze lelőtte.”
hu.wikipedia.org/wiki/Mohand%C3%A1sz_Karamcsand_Gandhi
Ha Gandhit Indokínában eltűntették volna, az Indokínát minősíti, nem Gandhit. Vannak a világnak olyan részei most is, ahol életveszélyes erőszakmentes politikai békeharcosnak lenni, pl. a megdemokratizált Irak, a korrupt és kriminális Mexikó, stb.
Nem Gandhi rossz, hanem a többiek.

„8) "Azt terjeszteni, hogy Vona Gábor az UFÓk ügynöke, vagy pedig azt állítani, hogy Vona Gábor elmebeteg, az két különböző dolog, az előbbi politikai (vagy legalább rá lehet fogni, hogy idegen hatalmat szolgál), az utóbbi viszont orvosi vonatkozású, és mint ilyen, ideológiamentes."

Nem. Mindkét esetben a hazugságot terjesztő személye fejti ki a propagandát, és mindkét esetben az illető besározása a cél. az egyik esetben azért mert "idegen hatalmat szolgál",a másik esetben pedig azért, mert "alkalmatlan posztjára". A suttogó propagandának nem kell ideológiát képviselnie, célja nagyon egyszerű: lejáratni a másikat. A suttogó propagandát alkalmazója használhatja egy ideológia szolgálatában, pl. az illető kommunista, és az ufós sztorival karja lejáratni vonát, miközben valószínűleg ős sem hisz benn (mármint a sztori igazában), de abban hihet, hogy az egyszerű babonás emberek egy részénél hatást érhet el vele. Ha csak egy ember elhiszi és emiatt nem szavaz Vonára, máris megérte.
A téveszmésnél ugyanez a helyzet: ha meséli boldog-boldogtalannak hogy Vona "elmebeteg", ha sok ember sikerül meghülyíteni ezzel, vagy akár csak egyet, propaganda-szempontból máris célt ért el vele. Nem egy ideológia szolgálatában teszi ezt, de a végeredmény szempontjából édesmindegy.
Ezért fejtesz ki suttogó propagandát, ne meg persze azért, mert mindenféle alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, hogy Vona mitől lenne "elmebeteg". Ez is a suttogó propaganda sajátossága, hogy észérvekkel nem lehet alátámasztani.”
Persze, minden alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, leszámítva a néhány A/4 oldalt és a linkeket – most már hazudozzál kevesebbet.

Bee-zony 2013.10.28. 01:24:37

@Vezérezredes: „9)Ha szerinted csak árnyalatnyi különbség van, vagy nincs különbség Vona és Volner között, akkor nem érzékeled a dolgokat.

Kategóriai hiba: Volnernek és Vonának sok tulajdonsága van. Melyik a normális tulajdonsága Volnerne, ami Vonánál abnormális?
Ez a tipikus "you know!"-("tudod te azt!") duma. No, I dont know. Ha anynira tudod, el is tudod magyarázni, ékes magyarsággal. Amiről nem tudunk beszélni, arról hallgatni kell. Tehát ha csak "you know"-ra futja tőled, akkor inkább maradj csöndben.”

Az érzék hiánya a kategória hiba. Aha, persze.
Bizony el tudom magyarázni a dolgokat, eddig is ezt tettem, csak az a probléma, hogy neked ebből semennyi sem elég. Bármire azt lehet mondani, hogy I don’t know, I don’t understand. Nem vagyok gyógypedagógus, és nem is vállalom fel a totál debileket, Ennyi volt a felvilágosítás, ha neked ennyi nem elegendő – és nyilván nem, mert neked semennyi sem elegendő, lévén a te felfogóképességed ezen a blogon az abszolút 0 pont – akkor hülyén élsz, és hülyén halsz meg. Lehet hogy van végtelenül idióta, viszont nincs végtelenül magyarázás, legalábbis nálam nincs. Neked valójában egy magyarázó robotra van szükséged: szerezd be, vagy ha még nincs, találd fel.

„10)"Továbbra sem hiszem, hogy minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén."
Eddig még minden párt elmondta 2010-ben és előtte is, hogy mit tenne ha kormánya kerülnének. Ezért írnak pártprogramot, hogy egyedül vagy koalícióból megvalósíthassák azt. Ellenzékből Magyarországon nem lehet pártprogramot végrehajtani, tehát kizárásos alapon aki programot ír, az már a kormányzásra készül.
De persze nyilván azt hiszel amit akarsz, nem az én hibám ha hülye seggként halsz meg.”

Ha szerinted minden párt elmondta, hogy mit tenne, ha kormányra kerülnének, akkor kérem az állításodra a bizonyítékokat, pártonként. Szerény vagyok, nem a világ összes pártjára vonatkozóan kérem, és nem is az összes magyar(országi) pártra vonatkozóan, hanem csak e szerint a lista szerint: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_p%C3%A1rtok_list%C3%A1ja
Ha már valaki ennyire vad dolgot állít (Vona 2, 2. számú elmebeteg), akkor bizonyítson.

„11) Igen, részemről meg kiderült "annak tudása", hogy egy üresfejű fenyegetőző senki vagy
:DDDDDDD”

Mivel százezerszámra vannak Magyarországon olyan szar alakok, mint te, és mivel 1 ügy is évekig tart, és mivel nekem már 2 is van, és persze sokkal komolyabb ügyek, mint a te eseted, jelenleg nekem ennyi elég. De addig élsz vissza a magyarországi nyomorral, amíg meglesz az embered, akinek van rád ideje és kapacitása, és egyszercsak a lábadra lép az úthenger, hogy a bűn elnyerje a büntetését.

Bee-zony 2013.10.28. 10:32:36

@Vezérezredes: Már arra is rájöttem, mitől őrült meg Vona. Tőled, meg a hozzád hasonlóktól.
Azon is gondolkodtam, hogyan juthatott eszébe a „vadgalambok a sakktáblán” hasonlat. Úgy, hogy te is olyan vagy, összerondítasz mindent a fröcsögéseddel, feldöntöd a logika szabályait, aztán kijelented, hogy neked van igazad és győztél. Belőled egy is sok, ha több is van, az már kész őrület. Alapos ok vagy rá, hogy Vona lemondjon. Ha nem teszi, mert pl. a hatalom- és pénzmánia ott tartja, az olyan kettős csapda, amibe mások is beleőrülnének, nem csak ő.
A társaság kész őrület, Ferenczi gázolása pedig ennek az egésznek a lecsapódása, manifesztálódása is lehet.
Ilyen társaság vezetőjének győgypedagógiai hajlandósággal és kötélidegzettel rendelkező ember kell, és ezeknek a kritériumoknak Volner jobban megfelel, mint Vona.

Mivel Vona állapota évről-évre rosszabbodik, végül menthetetlen lesz. Most még menthető, de alaposan ki kell vizsgálni, hogy „csupán” a környezete teszi tönkre idegileg, vagy van hozzá öröklött/szerzett betegség is, mert az utóbbi esetben csak a környezetváltozás nem lesz elegendő.

Itt van Semmelweis Ignác tragikus sorsa, és hogy milyen csúnya véget ért az egész történet. Ma már többet tudunk, és nem kell, hogy ilyesmi megismétlődjön.
hu.wikipedia.org/wiki/Semmelweis_Ign%C3%A1c#Hal.C3.A1la

Bee-zony 2013.10.28. 10:35:28

@Transylvanianmixedgrill: A svéd film utóélete:
„Ezúttal a svéd televízió ügyködött hazánk lejáratásán nemzeti ünnepünkön - Heller Ágnes 40 évet fiatalodott”
kuruc.info/r/26/119569/
Svédország még Magyarországnál is jobban judonáci uralom alatt áll; nem véletlenül van ott annyi, Svédországot lezüllesztő bevándorló.

Csigataposó 2013.10.28. 11:54:19

@tesz-vesz: "jól számoltam?" Nem. Sajnos teljesen rosszul. A teljes vamrol nem mondutnk le az EU javara az nem hianyzik a koltsegvetesbo, nem fizzetuk be tagdijkent. Sot nyakatekert logika alapjan kozelebb allunk ahhoz hogy a te 20 milliardodat, a 15 milliard haszonhoz adjuk amit az eutol kaptunk. :)
Na elmagyarazaom kozgaz.: Az import vamot nem a kulfoldimultik, bolsevikiok fizetik a koltsegvetesbe. Hanem az egy termek araba 100%ban beepulo kozvetlen koltseg, igy magyar emberek cegek fizetik. Peldaul a Sonyi idehoz Japanbu lapostevet 100k forintert a Sonyi magyarorszag kft kifizeti az 5% vamot akkor a tv a botban nem 100k+Afa lesz hanem 105k+Afa. Tehat a vamlebontas egy olyan adocsokkentes amire eu kotelezte a kormanyt, de azert mert nem jelenik meg vam soron a tetel azert meg nem a multik talicskaztak ki az eu burokratak zsebe hanem ott maradt a te zsebedben. Illetve ott maradt volna, ha ennyivel csokken az ujraelosztas, de koltsegcsokkentes magyarorszagon nem divat igy adoemlesekkel, uj adokkal szepen beszedt. Szoval a szerinted 20 milliard Euro hinyzo penz sajnos megvan ugyanugy a koltsegvetesben csak mas sorokban. Az mas kerdes hogy vam lebontasanak voltak gazdasagi hatranyai (meg elonyei is). A fidesz oldalarol meg legyszives ne idezz mert nem fogom elolvasni. A Ksh kiad statisztikai evkonyvet abban megtalalod koltsegvetes szamait a fidesz manipulacioi es hazugsagai nelkul szepen osszehasonlithatoan. Es regibbeiket szerintem google megtalalja online.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.28. 12:48:22

@Csigataposó:
a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép
miért mennyi most a vámbevétel, tudod?

nem "fizzetuk" be a mit ? "nem fizzetuk be tagdijkent."
ez mi a fene?

"kozelebb allunk ahhoz hogy a te 20 milliardodat, a 15 milliard haszonhoz adjuk amit az eutol kaptunk"

elég merész ilyeneket kiejlenteni, mikor 2003-ban 8 mrd euró volt a vámbevétel
2004-ben meg csak 4. de számolhatunk a 4-el is.
nincs meg, pontosan ezért csökkent 2004-ben is, megnézted a fideszes linket?
mi az hoyg nem fogod elovlasni a fideszes odlalt? hülye vagy? szerinted hazudnak a vámbevételekről? ennyire ne legyél már retardált, mutass másik linket akkor a vámbevételekről.

A vám az államok által kivetett adószerű kötelezettség a vámhatárukat átlépő árukra, a cégek a termékeiket nem biztos hogy itthon építik be az árba, mert a multi már csak olyan, hogy nem csak a magyarokat akarja ellátni, ezért multinacionális, tehát lehet hogy semmit nem fog eladni abból, amit it összeszerelnek, de a nagyobbrészét a termékeinek valószínű hogy kiviszi innen.
mivel 2004 előtt is voltak multik, és ugyanúgy adták el a termékeiket itthon, ezért 2004 után ha jól gondolkozol jelentős árcsökkenésnek kellett volna lennie, ez nem történt meg.

Az uniós csatlakozás után az EU-tagállamokkal folytatott kereskedelemben teljes mértékben megvalósul a vámok és a vámeljárások nélküli szabad forgalom.

Ez az állampolgárok esetében azt jelenti, hogy szabadon vásárolhatnak a belső piacon, vásárlásaikat nem korlátozza jogszabály. A termékek behozatalakor nem kell vámeljárást kérniük, illetve vámot fizetniük, ide értve a vámteher részeként ma még megfizetendő áfát is. Az adóalany gazdálkodók belső piaci kereskedelmére vonatkozóan is megszűnik a vámrendszer hatálya, a forgalmi típusú adókat azonban mindig a fogyasztás helyén kell megfizetni, s ez az önbevallásos rendszerre épül majd.

www.euvonal.hu/index.php?op=tenyek_hatteranyagok&ha=6&id=362

A vámunió egységes kereskedelmi térség, ahol mind az Unióban előállított, mind az Unión kívüli országokból importált áruk szabadon mozognak. A Finnországban gyártott mobiltelefonokat például anélkül lehet Magyarországra behozni, hogy vámot kellene értük fizetni, illetve hogy a termékeket vámellenőrzésnek kellene alávetni.

Az Európai Unión kívüli országokból importált áruk – például a Dél-Koreából behozott tévék – esetében csak akkor kell vámot fizetni, amikor a termékek átlépik az EU külső határát. Ezt követően nem kell további vámtételeket fizetni utánuk, és további ellenőrzésekre sem kerül sor.

europa.eu/pol/cust/index_hu.htm

Vezérezredes 2013.10.28. 12:59:20

1) az hogy én kint eladtam a lelkem és Mammont és Molochot szolgáltam, egyszerre. Miért? Hogyan?
Hát pénzért te barom. Mammon=pénz istene a ókorban. ennyire barom vagy hogy még ezt sem tudod? kimentél, hogy pénzért eladd a lelked, és kulimunkát végezz.

2) "Mindenki számára ott vannak a linkek, és vonja le a hallottakból mindenki maga a következtetéseit. Ami a bizonyítékokat illeti, már régen világos, hogy neked legfeljebb a hivatalos orvosi diagnózis lenne a bizonyíték"

Én arra voltam kíváncsi a normális emberekkel -akik olvassák a handabandáidat- egyetemben, hogy milyen konkrét mondanivalóból vontad le a következtetést. Odabaszni három linket NEM konkrét mondanivaló.
Köszönjük Emese, ennyi volt. Egy levegőbe süketelő fasz vagy.

3) "egyszer már leírtam, hogy az argumentum ad hominem tulajdonságról szól, itt pedig cselekedet van."

Igen, pont ez a lényeg, hogy hiába próbálod Ferneczivel sározni a Jobbikot, amikor pedig a pártprogram és a vezető emberek minősége a lényeg. Ferenczi se nem pártprogram, se nem vezető, tehát teljesen lényegtelen, irreleváns, hogy mivel vádolják, mivel a Jobbik programja, iránya szempontjából semmi értelme.

6) mi ebben a bonyolult? amikor először megláttalak ennél a bejegyzésél, már tudtam hogy jó ideje biztos nem vagy Jobbik-szavazó, Ez derült ki a linkedből is. Ennyi.

7) "Már leírtam egyszer, hogy miért nem szubjektív, olvass vissza."
Pont attól szubjektív, hogy csak a te érzelmi álláspontodat közvetíti, semmiféle ÉSZÉRVET, INDOKLÁST nem tartalmaz. Ez már "visszaolvasva" is így van, most csak megerősíted, hogy semmiféle objektív érved nincs arra, hogy hagymázas fantáziáidat alátámaszd.

Gandi és Jinna: ezzel én is tisztában voltam, de attól még Indokínában Gandhit nem csupán bebörtönözték, hanem meg is ölték volna, és akkor máris más irányban ment volna a történelem. Köszi hogy bemásoltad a wikibejegyzést, teljesen fölöslegesen tetted, hiszen másról beszéltem.

8) "Persze, minden alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, leszámítva a néhány A/4 oldalt és a linkeket"

A terjedelem, értsd: valaki mennyit habzik össze virtuálisan, nem jelent semmit. Most is, hiába írtál 5 képernyőnyit, ha a háromnegyede az én szövegem.:DDD
Így könnyű "oldalakat írni"...:DDDD

9) "Bizony el tudom magyarázni a dolgokat, eddig is ezt tettem, csak az a probléma, hogy neked ebből semennyi sem elég"

:DDD Ez egyre jobban tetszik. Mikor, hol magyaráztál bármit is el? Komolyan. Hol, mikor?
Sehol, semmikor. Csak ontod magadból ezt a buzis kamuszöveget, hogy "nem az én hibám, hogy nem tudod megérteni".
Hát ha nem írsz EGYETLEN ÉSZÉRVET SEM, akkor mi van? Akkor az kinek a hibája?

10) "Ha szerinted minden párt elmondta, hogy mit tenne, ha kormányra kerülnének, akkor kérem az állításodra a bizonyítékokat, pártonként"

Fidesz: elmond 2010-ben is, elmondja majd most is.
MSZP: "el akarják zavarni Orbán Viktort" ezt nyilván nem ellenzékből fogják megtenni:D, tehát "elképzelhető" :) hogy hatalomra akarnak kerülni.
A KDNP nyilván fidesz-csatlós, tőlük ilyet nem lehet és nem is kell várni, dehát ők egy kamupárt amúgy is
LMP: www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100324-az-lmp-2010es-valasztasi-programja.html
"Ha az LMP kormányra kerülne, akkor a program szerint radikális adóreformot hajtana végre. Eltörölnének egy sor adónemet (a gépjárműadót, a luxusadót, a regisztrációs adót, a cégautóadót, az energiaadót, a magánszemélyek különadóját, valamint az iparűzési adón kívül az összes önkormányzati adót, például az idegenforgalmi adót és a jelenlegi kommunális adót) és a nyugdíjjárulék kivételével az összes járulékot."

Ez csak egy részlet. Nyilván a párt nem azért írta a programját, hogy ne kerülhessen kormányra, és ne valósíthassa meg az adóreformjait. Persze nyilván nem kerültek kormányra 2010-ben, de a szándék megvolt.
A Jobbik pedig , más párthoz hasonlóan, nyilván hatalomra akar kerülni.

11) Én nem hiszek ebben.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.28. 13:21:32

@Csigataposó: @tesz-vesz: Ez talán egy kicsit olvasmányosabb, könnyebben érthető:

Magyarország külkereskedelmi mérlegével és az EU-val kapcsolatban:

Power Point bemutató (1,67 MB, le kell tölteni)
www.mkt.hu/docs/2010-10-03-11-12-40-Lorant_Karoly.ppt

html
www.penzvilag.info/lorant-karoly-kozgazdasz-az-europai-unios-penzszivattyurol/

Csigataposó 2013.10.28. 14:09:24

@tesz-vesz:
BEVÉTELEK (millio Ft) 1996/1997/1998/1999/2000/2001/2002/2003/2004
Vám és importbefizetések 247171/159904/130582/140174/136566/122925/125731/131312/39324
(forras KSH, allamkincstar, PM)
a ksh 2009 xstdataban nagyonszepen megtalalaod google kozponti koltsegvetese beveteli/merlege stb..)
Ha van turelmed bogaraszni akkor itt az www.allamkincstar.gov.hu/kincstar/koltsegvetes_merleg_1/2

1) Evi szaz milliardokrol van szo nem ezer illetve ha ez 8 vagy 4 milliard euro akkor kurva eros volt a forint. 2) Igen fidesz hazudik mindenrol. :P 3) Beleneztem es amikor valtogatjak a vpop bevetelek es vambeveteleket kifejezest egy felkepzet mar kiszurja hogy hazudnak. Leven elobbi tartalmazza a jovedekiadot is utobbi meg nem igy modszeresen ket kulonbozo dologt allitanak olyan osszefuggesbe hogy az az o fickiojukat jobban alatamasza.

"nem "fizzetuk" be a mit ? "nem fizzetuk be tagdijkent."
ez mi a fene?" Az allitolagos 20 milliard eurodrol beszelek amit egy kalap ala vettel a tagdijbefizetesekkel sjanalom ha nem erted mit irtal.

"a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép
miért mennyi most a vámbevétel, tudod?" Ezt konkretan nem ertem mi ez, hogy jon mihez, mi a relevanicaja.

A vám az államok által kivetett adószerű kötelezettség a vámhatárukat átlépő árukra, a cégek a termékeiket nem biztos hogy itthon építik be az árba, mert a multi már csak olyan, hogy nem csak a magyarokat akarja ellátni, ezért multinacionális, tehát lehet hogy semmit nem fog eladni abból, amit it összeszerelnek, de a nagyobbrészét a termékeinek valószínű hogy kiviszi innen.

"mivel 2004 előtt is voltak multik, és ugyanúgy adták el a termékeiket itthon, ezért 2004 után ha jól gondolkozol jelentős árcsökkenésnek kellett volna lennie, ez nem történt meg." A vamok lebontas nem egyszerre, nem egylepcsoben es meg csak nem is szimetrikusan tortent (mivel teljesen kepzetlen vagy temaban es modnaivalodat leginkabb masik hulye/retardalt ervekkel tamasztod ala ezert nem feltelezem hogy az aszimetrikus vamrendszer sokat mond neked igy elmagyarazom). Az unios csatlakozas soran kotlezeteseget vallaltunk mi is es unijo is hogy nuku vam. Ez ketoldalu, de pl nemetorszag ennek reszekent pikk-pakk azonnal megszuntette az 5%-os vamot a magyar ipartermekekre, mert nemet gazdasagon sok vizet nem zavarat a videoton exportja mig mi csak evekkel kesobb az eloirt idopntban toroltuk. Az unio lebontotta vamokat eleg hamar, mi nem ezert a vamok felszamolasa aszimetrikusan tortent. Tobbek kozt ezert ruhaztak be mar joval 2004 elott is olyan autogyarak mint opel, audi...
Lenyeg a lenyeg vam 5%+afa volt es ez fokozatosan szunt meg igy brutalis "arcsokkenest" nem okozott foleg mivel pl gepkocsiknal eleg jol tulkompenzaltak a regisztracios adokkal. De az inflacios nyomast eleg jol enyhitette akkortajt.

A vam mimicsodakat meg nem nagyon kell bekopiznod, inkabb olvasd el oket. Mivel en eleg jol ismerem oket, ha sokat googlizol olyat is talalsz amit en irtam. Anno 10+ eve evvel foglalkoztam (unios vam es afa afarendszerek, magyarorszagi harmonizacioja es ezek hatasai...)

"A vám az államok által kivetett adószerű kötelezettség a vámhatárukat átlépő árukra, a cégek a termékeiket nem biztos hogy itthon építik be az árba, mert a multi már csak olyan, hogy nem csak a magyarokat akarja ellátni, ezért multinacionális, tehát lehet hogy semmit nem fog eladni abból, amit it összeszerelnek, de a nagyobbrészét a termékeinek valószínű hogy kiviszi innen." Es szerinted importunk hany szazalaeka forintban merve fogyasztas es mennyi lesz export?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.28. 14:35:00

@Csigataposó: "Evi szaz milliardokrol van szo nem ezer illetve ha ez 8 vagy 4 milliard euro akkor kurva eros volt a forint."

300 forint /euróval váltottam át, most mivan? de lehet hogy akor 250-nel kellett volna, akkor még jobban szörnyülködnél.

1298 milliárd forint az 4 326 666 666 euró, ez nem 4 milliárd? de oszthatjuk 250-nel is felőlem:
5 192 000 000 euró.

2000-ben 1851,2 milliárd forint rekordbevételt ért el, ami 20 százalékkal, 314,3 milliárd forinttal több mint 1999-ben elért eredmény

www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html

1851,2 milliárd forint az nem 6 milliárd euró 300-as árfolyamon?

és a fenti az origo, nem fidesz.

azt nem értem amit te írtál, de már közöltem fenn

tehát a négyéves ciklusra: 16 + 15 - 5 = 26 mrd. euró

míg a ha nem lépünk be az unióba, akkor 2003-as vámbevétel alapján: 32 + 5 = 37 mrd. euró.

ezt te írtad: " A teljes vamrol nem mondutnk le az EU javara az nem hianyzik a koltsegvetesbo"

én meg erre válaszoltam:
a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép, de ezen kivül is vannak még biztos valami adók, amik nem érik el így sem hogy megérné.

bocs, de te mondtad hogy kis nyitottad a fideszes linket, most akkor mit mondjak rád? hogy okos vagy? amúgy is csak kérdeztem, hogy retradált vagy-e, nem mondtam.
ne csúsztass ilyen amatőr módra, senki nem mondta hogy a hülyézés érv lenne, nem is szántam annak.

"Es szerinted importunk hany szazalaeka forintban merve fogyasztas es mennyi lesz export? "

nem tudok tippelni se, de jóval több az export, mint a fogyasztás.
magyar gazdaság fejlődése szempontjából kimagasló jelentőségű a döntően multinacionális tulajdonú cégek által végzett feldolgozóipari tevékenység, gépgyártás, autógyártás, elektronikai cikkek. Néhány ilyen vállalkozás termeli meg az exportra kerülő termékek több mint felét.
Az import 60, az export 70%-át az Európai Unió tagállamaival bonyolítja le Magyarország.
A legfontosabb exportcikk a mobiltelefon, amit a gépjármű követ.

wiki

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.28. 14:36:31

@Csigataposó:
a mostani vámbevétel (népszabadásgos linken megven) kb 4. mrd. euró évente,

tehát a négyéves ciklusra: 16 + 15 - 5 = 26 mrd. euró

míg a ha nem lépünk be az unióba, akkor 2003-as vámbevétel alapján: 32 + 5 = 37 mrd. euró.

de:

A vámunió 60 milliárdos bevételkiesést okoz

Az európai vámunióhoz való csatlakozás következtében hatvanmilliárdos bevételtől esik el a magyar költségvetés, közölte a Külügyminisztérium. A csatlakozást követően várhatóan 80 milliárdos vámbevétellel lehet számolni, de az uniós előírások miatt ennek csak a negyede maradhat nálunk, a többit be kell fizetni a közösség kasszájába - írja a Világgazdaság.

www.origo.hu/gazdasag/hirek/hazaihirek/20030307avamunio.html

"Evi szaz milliardokrol van szo nem ezer illetve ha ez 8 vagy 4 milliard euro akkor kurva eros volt a forint."

300 forint /euróval váltottam át, most mivan? de lehet hogy akor 250-nel kellett volna, akkor még jobban szörnyülködnél.

1298 milliárd forint az 4 326 666 666 euró, ez nem 4 milliárd? de oszthatjuk 250-nel is felőlem:
5 192 000 000 euró.

2000-ben 1851,2 milliárd forint rekordbevételt ért el, ami 20 százalékkal, 314,3 milliárd forinttal több mint 1999-ben elért eredmény

www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html

1851,2 milliárd forint az nem 6 milliárd euró 300-as árfolyamon?

és a fenti az origo, nem fidesz.

azt nem értem amit te írtál, de már közöltem fenn

tehát a négyéves ciklusra: 16 + 15 - 5 = 26 mrd. euró

míg a ha nem lépünk be az unióba, akkor 2003-as vámbevétel alapján: 32 + 5 = 37 mrd. euró.

ezt te írtad: " A teljes vamrol nem mondutnk le az EU javara az nem hianyzik a koltsegvetesbo"

én meg erre válaszoltam:
a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép, de ezen kivül is vannak még biztos valami adók, amik nem érik el így sem hogy megérné.

bocs, de te mondtad hogy kis nyitottad a fideszes linket, most akkor mit mondjak rád? hogy okos vagy? amúgy is csak kérdeztem, hogy retradált vagy-e, nem mondtam.
ne csúsztass ilyen amatőr módra, senki nem mondta hogy a hülyézés érv lenne, nem is szántam annak.

"Es szerinted importunk hany szazalaeka forintban merve fogyasztas es mennyi lesz export? "

nem tudok tippelni se, de jóval több az export, mint a fogyasztás.
magyar gazdaság fejlődése szempontjából kimagasló jelentőségű a döntően multinacionális tulajdonú cégek által végzett feldolgozóipari tevékenység, gépgyártás, autógyártás, elektronikai cikkek. Néhány ilyen vállalkozás termeli meg az exportra kerülő termékek több mint felét.
Az import 60, az export 70%-át az Európai Unió tagállamaival bonyolítja le Magyarország.
A legfontosabb exportcikk a mobiltelefon, amit a gépjármű követ.

wiki

Csigataposó 2013.10.28. 23:48:21

@tesz-vesz: Kerhetnek egy szivesseget. Megnezned a linket amit kuldtem? Vagy elovlvasnad legalab a kibaszott cikket mielott belinkeled. ha mar kpese voltal egy sort idezni belole.
Az altalad linkelt cikkbol: "A 2000. évi teljes bevételből 136,5 milliárdot tesznek ki a vám- és importbefizetések, ami az átlagos vámszint csökkenése miatt 3,7 milliárddal kevesebb, mint 1999-ben, ám 18,5 milliárddal meghaladja az idei eredeti éves előirányzatot."

Az 1800 meg az 1400 milliardok azok a VPOP teljes bevetele. belertve a vamot az AFAt es a jovedeki adot is. EBBOL a vam 100-200 milliard.
Igen. kepes vagy belinkelni hogy kulugy szerint evi 60 milliard FORINT a kieses majd ezt folvaltani 4 milliard eurora. erre mondom hogy vehetek nalad eurot?

Ennek fugvenyeben akkor ujraszamolnad nekem, hogy az evi 60 milliard forintbol, hogyan lett
20 milliard euro?

(Egyebkent rajottem miert nem ertettem hogy jon ide a szerb-ukran peldadl, hogy szerinted kinabol, japanbol, koreabol, hongkongbol, oroszorszagbol, torokorszagbol nem impotalhatunk csak olyan orszagbol amivel szarazfoldi hatarunk van...)

Csigataposó 2013.10.29. 00:08:32

@tesz-vesz: "bocs, de te mondtad hogy kis nyitottad a fideszes linket, most akkor mit mondjak rád? hogy okos vagy? amúgy is csak kérdeztem, hogy retradált vagy-e, nem mondtam.
ne csúsztass ilyen amatőr módra, senki nem mondta hogy a hülyézés érv lenne, nem is szántam annak." 1) Nem magaval a fidesz.hu val van gond vagy origoval hanem idezes szabalyival. Gondolom tudomanyos publiakaciokat nem keszitesz, de szkadolgozatot csak irtal vagy te is megscmittelted? Tehat illendo lenne olyan elvekkel tisztaban lenned, hogy idezes szabalyai. Nem idezgetunk feldolgozott adatokat, ha az eredeti is rendelkezesre all, hogy elkeruljuk a feldolgozas soran kerult torzulasokat. kulonosen ha tovab szamolsz veluk.
2) a 4 meg 8 milliard eurokat amikkle dobalozol semmivel nem tamasztottad ala ennyierovel 20.000. milliardot is irhattal volna. Majd rogton kovetkezo bekezdes ahol ala tamasztanod kene kijelented hogy retardalt vagyok. Ezek szerint fogalmad nincs mi kulonbseg kerdes es az alitas kozott. Nehez nem ezt ervnek tekinteni ha mast nem irsz.

Csigataposó 2013.10.29. 00:22:10

@tesz-vesz: Meg egyszer nekifutok: Vambevetel 2003: 131 milliard forint , 2004 39 milliard forint. A ketto kulonbsege <100 milliard forint ebbol hogyan lesz evi 4 milliard euro kiesett bevetel? A vambeteleket evenkent kigyujtottem neked 96-04ig (lasd fent). illetve raktam neked egy linket ahol megtalalod 04-13ig evnekent meg havonta is. Ez az allamkincstar ezek a hivatalos adatok. Ha ezt nem tudod felfogni csak hulyez le nyugodtan.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.10.29. 09:01:04

Mi történt itt?
Néhány napig nem nézek ide és két jobbikfikázó cikk?
Ki fizet benneteket Palmi?:))
Azért látom némi vitát generáltatok.:))
Én egyelőre még rájuk szavazok.

dbeata 2013.10.29. 21:12:46

Kultúrsokkot kaptam. Nem értem a váltást. Nem értem a koncepciót. Arculatváltásnak ugyan markáns, de ez csak akkor lesz hiteles, ha izé, értitek, belülről fakad. Ha nem a választások kényszerítik ki.

Nekem semmi bajom a polkorr mentes beszéddel, az egyenességgel, de azt nagyon nehéz megcsinálni, mert ahhoz kurva nagy fegyelem kell.
A két szélsőség, tehát a rasszizmus, és szélsőségesség, valamint a bárgyú birka mosóporreklámos mosolyú, kutya-gyerek sztereotípiákat sokkal könnyebb megcsinálni.

A Jobbikban ennél több van, mint amit most láttam. Én azt a Jobbikot szeretném látni, amelyik ő maga. Nem vagyok kíváncsi ilyen olcsó klisékre. Engem ezzel nem lehet megvenni.

Szúrófény 2013.10.30. 05:49:15

@♔bаtyu♔: 80 éves a lemaradásotok! Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én.

Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.30. 19:18:08

@Csigataposó: ja, lehet onnan is importálni

"kulugy szerint evi 60 milliard FORINT a kieses" igen, ezt elovalstam megértettem, de nem hozom össezfüggésbe ezekkel a számokkal:

vpop bevétel:
2003-as vpop-bevétel 300 forintos euróval olyan 8 milliárd euró, akkori 250 forintos euróval meg 9 mrd. euró.

2000-ben 1851,2 milliárd forint (6-7 milliárd euró) bevételt ért el a VPOP, ami 20 százalékkal, 314,3 milliárd forinttal több mint 1999-ben elért eredmény,

a mostani, Unió utáni 2010-es vpop-bevétel kb 3-4. mrd. euró évente (lásd a Népszabdaság cikket,)
nol.hu/gazdasag/csokkentek_a_vambevetelek?ref=sso

az azért mégiscsak kevesebb mint a 6-7-8 mrd euró évente, nem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.30. 19:25:24

@Csigataposó: mégegyszer mondom a retardált arra ment, hogy nem nyitottad ki a fideszes cikket, csak azért mert fideszes.
az az igazság, ahogy már utaltam előző kommentemben is, hogy érzem, hogy ezeket az adatokat kozmetikázzák, meghekkelik már a forrásnál,
a fidesz felelőssége, ha nem képes egy adatot jól átvenni. minek hozza le a főoldalán

itt vannak a forrásaim:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=19418
www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html
nol.hu/gazdasag/csokkentek_a_vambevetelek?ref=sso

úgy hiszem nemcsak a vámbevételt érinti a vámnélküliség

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.30. 19:30:36

@Csigataposó: ja, nézem én , csak most ki kell másolnom, és függőleges oszlopokba rakni, mert ahogy te bemásoltad nem lehet értelme, néztem is a linkedet, de nem fogom havi lebontásban nézegetni őket, az éviben meg nem találtam

BEVÉTELEK (millio Ft)

1996 247 171
1997 159 904
1998 130 582
1999 140 174
2000 136 566
2001 122 925
2002 125 731
2003 131 312
2004 39 324

Vám és importbefizetések //////// folytathattad volna a sort 2013-ig.
(forras KSH, allamkincstar, PM)

Csigataposó 2013.10.30. 21:01:12

@tesz-vesz: "vpop bevétel:
2003-as vpop-bevétel 300 forintos euróval olyan 8 milliárd euró, akkori 250 forintos euróval meg 9 mrd. euró....a mostani, Unió utáni 2010-es vpop-bevétel kb 3-4. mrd. euró évente (lásd a Népszabdaság cikket,)
az azért mégiscsak kevesebb mint a 6-7-8 mrd euró évente, nem? "
Igen csak ennek semmi koze uniohoz. Segitek ha pl a folyoszamlat amire az afabefizeteseket utaljak a cegek egy torvennyel attettek volna az apehhez akkor a vpop bevetelei csokkentek volna tovabbi 1500 milliardal (az apehe meg no ugyanennyivel). Ezert a vpop bevetelek egy teljesen irrelevans szam.

Csigataposó 2013.10.30. 21:12:49

@tesz-vesz: "néztem is a linkedet, de nem fogom havi lebontásban nézegetni őket, az éviben meg nem találtam." Bocsi vegul is mar eszrevettem hogy penzugyi kepzettseged nagyon minimalsi igy igazan gondolnom kellett volna erre, hogy ezt nem tudod magadtol. Allamhaztartasi adatokat gongyolitett elszamolasban vezetik, tehat mondjuk x. havi tblazat az nem csak oktobert tartalmazza, hanem ahogy a fejlece is mutatja I-X. ho vagyis a teljes elso 10 honapot egyutt, igy eves adatert eleg csak a decemberit megnyitnod minden evben.

Csigataposó 2013.10.30. 21:44:55

@tesz-vesz: "a fidesz felelőssége, ha nem képes egy adatot jól átvenni. minek hozza le a főoldalán"
Talan mert az celjuk a cikkeknek hogy velemenyt formaljanak. Pl a tiedet, ezert kiragadnak egy adatot es olyan kornyezetbe helyezik hogy az alatamssza a mondaivalojukat. VPOP bevtel csokkenesnel ugye tobbszor beszeltek az osszegrol, de sehol nem irtak le hogy miert csokkent.

Elolvastam cikket csak te kedvedert. Ha megnezed datumot ugye ekkor fidesz ellenzekben volt es teljes komuikaciujuk a rosszbul elunk/gonosz eu volt.
Focim:
1) "A Vám- és Pénzügyőrség idei bevételi előirányzata - 1298 milliárd forint - a tavalyinak mindössze 55 százaléka. A jóval kisebb bevételi tervet az európai uniós csatlakozás indokolja. "
Lent a cikkben ehez egyetlen kapcsolodo gondolat sincs igy allitas teljesen kibintatlan, alatamasztatlan marad de arra alkalmas hogy aki nem ert hozza es csak ezt olvassa a fuj eu-zon.
(Teged siman megetettek vele:P)

2) "Így míg a VPOP 2003-ban a költségvetési bevételek 48 százalékát hozta, idén ennek az aránynak alig a felét adja, ebben szerepet játszik a vámbevételek drasztikus csökkenése. Ez tavaly még 131 milliárdra rúgott, 2004-re - a EU-határok felszámolása miatt - ez összesen csak 76 milliárd lehet, s ez sem marad mind az országban."
Es ha tudnal olvasni sorok kozt itt kiszurhattad volna hogyan hazudnak manipulanak. Fent irjak vpop 1200milliardal csokken koltsegvetesi szerepe 48% rol 22% ra csokken. //Jelentes A) felepenzel fele %os reszesedes azt jelenti koltsegvetes ugyanakkora tehat penz nem tunt el ment euba. B) Majd a tenyleges vam atadasunkat 100 milliard evente ugy allitjak be hogy "ebben szerepet jatszik", ja kb 10%a az osszegenek szerinted mi a jelentos a 90% vagy a 10%, ha a 90% a jelentos miert nem avval foglalkoznak avval milett miert 10% talan mert az a 10% az ment euba alkalmas volt az eu ellenes hangulat novelesere. a 90% meg nem. Mert az hogy eu miatt csokkent vpop bevetele azt jelentette gyakorlatban hogy unios szamviteli alapelvek miatt az afa bevetlet ezentul nem vpopnal hanem apehnel konyveltek fol.

Majd koveti egy cikk ami sehogy nem kapcsolodik a fent megfogalmazott sugalmazott szalagcimhez.

(("kulugy szerint evi 60 milliard FORINT a kieses" igen, ezt elovalstam megértettem, de nem hozom össezfüggésbe ezekkel a számokkal" Hat ha nem hozod veluk osszefuggesbe akkor sajnos nem ertetted meg. ))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:21:40

@Csigataposó: Igen csak ennek semmi koze uniohoz. Segitek ha pl a folyoszamlat amire az afabefizeteseket utaljak a cegek egy torvennyel attettek volna az apehhez akkor a .."

ha? volna?
és áttették? miért kevesebb? 2011-ben lett csak NAV

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:24:25

@Csigataposó: igen, ezt próbáltam én is, mindig a decemberit néztem, de egy idő már meg se nyílt, mert gondolom vmit "modernizáltak" a rendszeren, nem nyitja már meg kb 204-től.
Amúgy kösz a segítséget.

I-X. hó - ja ezt nem is értettem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:35:54

@Csigataposó: igen, csak ne felejtsd el, hogy a fidesz pártolja az uniós tagságot. ezért nem etettek meg vele, mert unionisták, pontosan tudom milyen primitív retardált az összes narancskomcsi.
pl:
kkbk.blog.hu/2013/04/03/angyan_pecsen
kkbk.blog.hu/2013/06/01/a_kommunista_keresztapa
kkbk.blog.hu/2013/08/14/orban-kampany_900_milliobol_hirdeti_gyozelmet
kkbk.blog.hu/2013/08/07/a_vitezy-hankiss-erdos-klan

a fidesz csak szavakban utálja az eu-t, meg szavakban gyarmatozik, nem véletlen ez a gyere ide takarodj paródia se:
kkbk.blog.hu/2011/11/18/egyuttmukodes_lesz_az_imf_fel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:51:55

@Csigataposó:
most a 2) még mindig a fideszes link.
bevallom a 2-es pontot most nem tudom rételmezni, de sietek is nagyon, kifejtenéd, mint egy 8 éves gyereknek?
milnye 22%-ra csökkenés? ez hol van?
szerintem amúgy egy az egybe átvették: a Forrás: OS - Napi Gazdaság

a vpop bevételeivel nem hozom összefüggésbe a 60 mrd kiesést, és eddig még te se cáfoltad.

mivel minden nagy párt unionista, ezért gondolom a hiányt kozmetikázzák, tehát hazudoznak róla, nehogy már egyértelmű legyen akárkinek is, hogy tényleg nem éri meg

"ha pl a folyoszamlat amire az afabefizeteseket utaljak a cegek egy torvennyel attettek volna az apehhez akkor a vpop bevetelei csokkentek volna tovabbi 1500 milliardal (az apehe meg no ugyanennyivel). Ezert a vpop bevetelek egy teljesen irrelevans szam. "

erre mondtam, itt a "ha". ezt tették? nem. akkor mit?

a Vám- és Pénzügyőrség bevétele nemcsak a vámból jött össze, de nemcsak a vámbevételt érinti a vámnélküliség.

titan 2013.10.31. 14:38:15

@tesz-vesz: gondolom mivel - az általad linkelt cikk szerint - a VPOP az ÁFA-bevételt is vezette, és az addig vámolandó áruk onnantól nem voltak vámkötelesek, egyszerűen az APEH-hez folytak ezek az ÁFA-bevételek. Meg még tán más pénzek is átcsatornázódtak.

Csigataposó 2013.11.01. 14:04:30

@tesz-vesz: Bocsi hogy ilyen kesve reagalok, de hataridos munkaim vannak.

A vamnelkuliseg erinti meg afat is mert vamon is van afa igy kozvetlen hataskent ott is buktunk kb 20 milliardot. Illetve meg kreal uj munkahelyeket, megszuntet munkahelyeket, kreal plusz fogyasztast (+afa, +tao), kieso fogyasztast... De egyik sem rovidtavu sem kozvelten ezek evrol evre 2003-2004 szintjen par szaz millios illetve 1-2 milliardos tetelek.

Kettes pontnal azt probaltam elmagyarzni hogy, hogy fideszes cikk irja: 2004 vpop eloiranyzat 1298 mrd tavalyi 55%a (ergo 2003as eliranyzat 2360 mrd volt).vpop kolsegvetes 48%at adta 2003ban (ergo mo ktgvetse volt 4917 mrd volt) "mig iden ennek aranyank felet adja" ergo 2004es 24% tehat koltsegvetes 5408 mrd. Magyarul fidesz cikk alapjan koltsegvetes 4917rol 5408 milliardra nott.
A penz nem hianyzik

Szerinet ha vamunio miatt eltunik 1200 mrd az hogyan lehetseges. A amit en mondok hogy ez a penz egy pillanatra sem tunt el csak adminisztrativ okok miatt mashol lett kimutatva. Kb mintha fleseged nyomasara nem a sajat hanem kozos bankszmlara kell utalnod penzt beszelhetsz rola kocsmaban hogy munkaltatotdtol egy fillerse jon bankszamladra, de csak kozonseg megtevesztese hiszen a csaladi kasszaban bent van ugyan az az osszeg. Avagy forditva kerdezem meg :
2003 2004
Tarsasagi ado 414 Mrd 449 Mrd
Vam 131 39
AfA 1700 1728
Jovedeki 656 716
SZJA 909 905
Illetek 90 100
Osszes 4945 5352
Szerinted melyiket tudja ezek kozul a vamunio olyan mertekben befolyasolni hogy eltunjon 1200 milliard? Foleg hogy rovidtavu hatasai 90%a a vambevetelek kiesesen jelentkezik. Illetve ha kiesett volna ez a penz hol a nyoma mert egyik koltsegvetesi sorrol sem hianyzik. Illetve fooszeg erdemben nem valtozott (+400mrd az kb az inflacio) akkor az 1062 milliardot be kellett volna szedni plusz adokban es annak sincs nyoma a koltsegvetesben. Sem a sajtoban mert az kb egy teljes bokros csomag arrol hallottunk volna, ha peldaul megduplazzak az szjat.
Nem tudom milyen adminisztartiv valtoztatas tortent, az apaeh vpop szervezetevel nem foglalkoztam. az afa tolem tipp mert a fenti szamokat latva kb az lehet realis.

Csigataposó 2013.11.01. 23:55:47

@tesz-vesz: Meg ha erzesre igy meg is mondom, hogy az afarol van szo nem szertetek talalgatni ezert utana kerestem.
fn.hir24.hu/itthon/2004/01/26/220_milliarddal_n_337_ttek?action=PrintPage

Szepen leerjak hogy a 2003as 1700 milliard afa bevetelet azt vpopnal konyveltek fel.
Mivel a 2004es tlejes bevtelei pedig nem erik el csak az afa 1727 milliardjat ezert 2004ben nem vpopnel konyveltek fol.
Azert jo erzes hogy bar 10+ eve nem foglalkoztam koltsegvetessel ilyen dolgokat egybol kiszurok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.05. 15:42:08

@titan: miért folytak volna az apehhez? nem ott voltak kezdetektől fogva?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.05. 16:03:47

@Csigataposó: "ezek evrol evre 2003-2004 szintjen par szaz millios illetve 1-2 milliardos tetelek. "

tehát pár száz milliótól 2 milliárdik is terjedhet a hiány?

hát ha egyszer az biztos, hogy kevesebb a vámbevétel, akkor kevesebb az ezzel járó áfa is.

akkor ez nem csupán máshova lett elvezetve a köynvelés, itt tételszerűen kevesebb összeg foyik ba, a kérdés, ez kevesebb-e, mint amit támogatásként kapunk?
ahogy vette a magyar állam a grippeneket, ill. vérli a kb 6 db gépet, annyiért amennyiért már kb 12 miget lehetett volna venni. tehát tudjuk, hogy minkét pártot lefizette a grippenes cég. ez történhet az uniós tágsagunkkal is.

nem gondolom hogy pont annyi a hiány, amit én kiszámítottam. én csak feltételezem, hogy lehetséges, hogy van.

azt már látom, hogy nagyonkönnyű manipulálni az adatokat. és szerintem ezek nem is nyilvánosak, avagy nem bontják ki a sajtóban az igazság összes szeletét.

"az afa 1727 milliardjat ezert 2004-ben nem vpopnel konyveltek fol."

2003-ban 8 milliárd euró volt a vpop-bevétel
2004-ben 4 mrd euró
2010 3 mrd euró

1727 mrd ft az 5-6 mrd euró, akkor hol van a vámnak és az áfának a hiánya?
pedig ebből blogposztot akartam volna csinálni, ami már félig kész volt

Csigataposó 2013.11.05. 18:59:00

@tesz-vesz: Ok megegyszer lassan. mert meg mindig nem erted. 2003ban 8mrd euro VPOP bevetel es 3 Mrd Apeh bevetel volt. 2004ban meg 4mrd VPOP es 7 Mrd apeh bevetel volt. Mert 2004tol Apehenel szedtek be az AFAt. Ezt eddig erted? EU miatt eltunt 130 milliard forint vam meg ehhez tartozo kb 20 milliard afa. Ez ot ev alatt nincs 4 milliard Euro sem nem hogy 20. Azt ugye balatod hogy az evi 4 milliard euro az eszement irrealis butasag.
"1727 mrd ft az 5-6 mrd euró, akkor hol van a vámnak és az áfának a hiánya" ennek mondtodnak konkretan nincs ertelme. A hiany szot nem tudod mire es hogyan hasznalajak. A csokkenes az nem hiany. :)
De azt hiszem tudom mire gondolhatsz szoval itt van: Vam 131 ->39= -100mrd meg itt AfA 1700 -> 1728 (segitek jooban kellett volna nonie hiszen forintban van igy minimum inflacioval kene nonie).
((UI: Alapveto fogalmakkal es folyamatokkal sem vagy tisztaban meg nagysagrendileg sem koltsegvetessel kapcsolatban, igy ha ram hallgatsz nem irsz blogot mert nevetsegesse teszed magad.))
Nem, nem konnyu a szamokat manipulani. Az mas kerdes hogy sok szambol melyik keveset milyen kontextusban hasznalnak fel, az ujsagiras. Tehat tagdijon felul van meg koltseg de ez is elhanyagolhato a plusz bevetelekhez kepest.
Unio legnagyobb kara hogy a szocializmus szetrohasztott cegei egy csoportba kerultek tokeros hatekony versenykepes cegekkel. Nana hogy tesco elsomenetben le KOzta a skalat meg centrumot meg afeszt meg hasonlokat.

Csigataposó 2013.11.05. 19:15:22

@tesz-vesz: "tehát pár száz milliótól 2 milliárdik is terjedhet a hiány?" 2 milliardnal jova tobb is lehet hisz "tetelek" szinte minden adot es jarulekot befolyasoltak egyenkenet. De egyszerre befolyasoltak oket pozitivan es negativan is. Radasul kozvetve ezert ahhoz nalamnal nagysagrendel jartasabb emer kell aki ezeket kiszamolja.
Pelada: Unijo mijatt idetelpul ausztiabol egy kecskemelleny gyarto ceg mert olcsobb munkaero es az osztakvamok nelkul mar megeri neki innet termelni az osztrak piacra. +Afa, +tao, +szja, +tb, +eu, +munkadoi, +munkvallaloi, +szakkpezesi, +kisfaszom. Ugyanakkor magyar picra is fog arulni es a hataztani textiluzem a 60 eves gepeivel egy ev utan csodbe megy. -Afa, -tao, -szja, -tb, -eu, -munkadoi, -munkvallaloi, -szakkpezesi, -kisfaszom.

titan 2013.11.06. 11:40:23

@tesz-vesz: te linkelted fentebb a cikket, de el se olvastad?
www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html
"Általános forgalmi adóból december végéig 1211,8 milliárdot szedett be a vámhatóság,"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.08. 19:03:19

@titan: én humán ember vagyok, abszolút nem reál, nekem a számokat mondatokba se rakja be senki, szavak közé, csakis táblázatba.
"Általános forgalmi adóból december végéig 1211,8 milliárdot szedett be a vámhatóság,"

honnan tudjam, hogy ez nem-e a vámbevételek után járó áfa?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.08. 19:10:32

@Csigataposó: értem,
a csökkenés nem hiány, azt tudom eddig is,
posztot nem írok ebből, de blogot igen, tényleg nem tudom ált. mennyi pénz jön be miből. és nagyon sok mindent még nem tudok ezenkívül, de ez nem akadályoz meg abban, hogy próbáljam felfogni a dolgokat.

és ezzel mi van?
www.mkt.hu/docs/2010-10-03-11-12-40-Lorant_Karoly.ppt

html
www.penzvilag.info/lorant-karoly-kozgazdasz-az-europai-unios-penzszivattyurol/

Csigataposó 2013.11.09. 00:14:48

@tesz-vesz: Huh. Ez mas kerdes. Lorant Karcsi nagy kopony, de erdemes eros fentartassal kezelni. Kicsit megszallot es mindent alarenedel megszallotsaganak. Kb mint a kutatok akik dollar szamilliokat kapanak, hogy bizonyitsak nincs globalis felmelegedes es eleg jo eredmenyeket is produkalnak.
Elfogadom mondjuk Karcsi szamat hogy -30 mrd euro. Mert letudja vezetni ezt a tokekiaramlast. Viszont ott komolyan santit az, hogy a leglenyesegesebb pontot, az ok-okozati osszefugges vizsgalatat kihagyta. Mert neki ez axioma. Nekem meg csak bizonyitasra varo tetel. Kb hogy kijelent a tej ehetetlen mert tegnap azt reggeliztem es hasmenesem volt. Majd utana foglalokozik a hasmanessel hogy hogyan lehet megakadalyozni. Azert en nem fogadnam el csak ugy bemondasra, lehet hogy nem mindenkinek okoz, lehet hogy az ebedje volt a bunos....
Temaba kapcsolodva. A 30 milliard az unio hibaja szerinte. De ugyanez a kiaramlas mekkora lett volna ha nem csatlakozunk? Akkor ma is ikarus buszok lennek meg videoton szamitogeprol neteznel? Nem hiszem a szocializmus azert omlott ossze mert nem birta finanszirozni tovabb sajat mukodeset. A MOM, Taurusz, Videoton meg vam, kozospiac, unios tagsag ide vagy oda bedoltek temekeik, ertekesitesuk megszunt a piacon meg ott volt a kereslet igy gorenje hutok philips tevek magan improtban is jottek es generaltak jovedelem kiaramlast. Hogy mennyivel lett volna kisebb unio nelkul na azt erdemes lenne kiszamolni. Abban igzavan hogy sok terulueten beengedtunk kulfoldi toket ahol nem feltetlen kellett volna, de azok inkabb privatizacio hibai mint unios csatlakozas. Persze unios csatlakozas soarn is mai szemmel latni szarvas hibakat. De 20 evre nehez elore latni, kulonosen hogy magyar poltikius alt egy evre tervezesre nehez ravenni.

süti beállítások módosítása