Skip to content


       Szűrés lista

Börtönreform a'la Hungary

Újabb aranyos kis megoldás egy problémára, köszönjük Draskovics miniszter úr!

Az ombudsmani hivatal emberei elmentek és megvizsgálták, hogy megy a sora az elítélteknek a börtönökben. Nem, nem az "egésznap tévét néznek, zabálnak, meg kondiznak a mi pénzünkön" sablont írták a jelentésükbe, hanem arról számoltak be, hogy bizony szegény börtönlakók sanyarú körülmények között tengetik életüket.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának munkatársai az egri, a pálhalmai és a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetben végeztek helyszíni vizsgálatokat. Kalocsán tartják fogva az életfogytiglanra ítélt nőket. A hatályos miniszteri rendelet a férfi elítéltekre három, a nőkre és a fiatalkorúakra pedig három és fél négyzetméter mozgásteret ír elő.

Pajcsicsné Csóri Erika főtanácsadó elmondta: több helyen megállapította az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosának Hivatala, hogy nagyon zsúfoltak a börtönök a női elítéltek számára is. Pálhalmán például megállapították, hogy nincs biztosítva a nők számára a napi fürdési lehetőség, ami a fogvatartott nők emberi méltósághoz való jogát csorbítja – tette hozzá.

Ez így igaz, fürödni kell. Kétlem, hogy a luxusbörtönök országában, ahol a rabok tanfolyamra, könyvtárba, "randi-szobába" járnak, ott ne futná a mindennapi zuhanyra. De ha a Hivatal mondja, biztos úgy van.

A börtönök zsúfoltságáról már régóta lehetett hallani, tavaly nyáron még a szigorú bírói döntésekkel, most már a fokozottan ellenőrző rendőrökkel magyarázzák a jelenséget. Normális, rendes országhoz méltó megoldás nem lesz, a magánbörtön-projektet pénzhiány miatt leállították, a Joe bácsi féle Tent City-t meg gyávák meglépni.

A minisztériumnak vannak azért ötletei, Juhász Gábor államtitkár elmondta, hogy takarékossági okoból azt tervezik, hogy áramot csak bizonyos időszakokban kapnak majd a fogvatartottak (nuku non-stop tévé), illetve aki nem akar/hajlandó dolgozni, az kevesebb kalóriatartalmú ételt fog kapni. A demokrácia modernkori bölcsőjében, a nagy USA-ban már meglépték a fejadagcsökkentést:

"A georgiai börtönlakók egy ideje a hétvégén már nem kaptak ebédet, de a közelmúltban a pénteki ebédet is eltörölték. Ohióban a hétvégi reggelik elvonását tervezik, s csupán tízóraival kínálnák a bennlakókat. Más államokban a tej és a friss gyümölcs lett ritka vendég a fegyencek asztalán."

Kemény dolgok ezek, viszont a tengerentúliaknak nem jutott eszükbe az igazi költséghatékony megoldás. Csak nekünk, magyaroknak!

Színre lépett az ország és a Párt Jolly Jokere, az örökké gúnyosan vigyorgó Drazsé, és megvillantotta a fogait megoldást: módosítani kell a Btk-t, fel kell függeszteni a börtönbüntetéseket! A kecske (ombudsman) is jól lakik, meg a káposzta (pénz) is megmarad. Igaz, hogy a bűnözők az utcán fognak sétálni szabadon, mintha mi sem történt volna, de kit érdekel?!

 Tibor szépen beadta a a kis indítványát:

Ezt az első részt nagyon nem értem. "A büntetés célja annak végrehajtása nélkül is elérhető." Mi a büntetés célja? Szerintem az, hogy elrettentsen a jövőbeni hasonló tettektől. Ha nincs büntetés, nincs ami visszatartson. Meg aztán mi az, hogy "különösen az elkövető személyi körülményeire figyelemmel" ?! Ha Kovács István szomorúan néz maga elé és többször elmondja, hogy "sajnálom", meg van neki mondjuk 2-3 gyereke, akkor az ér? Nála már nincs sükség büntetésre, mert megbánta? Vagy legalábbis úgy tesz? Különben is, nem arról hallunk mindig, hogy a bíróságnak függetlenek, érzelemmentesnek kell lennie, nem tehet különbséget vádlott és vádlott között? Most meg mérlegelje, hogy kinek milyenek a "személyi körülményei" ??

Egyik szavukkal agyoncsapják a másikat, és még csak nem is törődnek vele.

A módosítás indoklása:

 Gratulálunk a nagy ötlethez.

 

Címkék: társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr481175634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenes 2009.06.11. 09:56:14

Az általános iskolákban kampányol az SZDSZA 2009-es EU parlamenti választásokon jócskán alulteljesítő SZDSZ új célközönséget próbál megnyerni magának, biztosítva a hosszútávú fennmaradásukat. Kampányukkal most az általános iskolásokat célozták meg, ennek…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mind2 (törölt) 2009.06.11. 09:53:43

@Seduxen: de hallottam mondom, csak NEM vettem komolyan, na jöhet is róla egy poszt, ha kérhetném :)

DIREKT csinálja itt mindenki a rombolást ? Azért Szellem véleményére kiváncsi lennék, mert gondolom bűncselekménye válogatja majd, hogy élnek-e vele ( mármint a felfüggesztéssel ) vagy nem ?

Most vagy én nem vagyok már rendben agyilag, vagy csak fáradt vagyok, de úgy tűnik, mintha provokálnák a jónépet minden területen....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 09:54:00

@Lecso5-vegyifegyver: ez mekkora duma...
nálunk a főiskolán meg a faszparaszt tanároknak (főleg a kis nyikhaj tanársegédeknek) volt az a dumájuk:
Ötösre az Isten tudja az anyagot
Négyesre a docens
Hármasra a tanársegéd

... úgyhogy mi max kettesről indulunk lefelé...

és persze a többség be is tartotta ezt szigorúan :))

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.06.11. 09:58:41

@Seduxen:
ebbe az oktatásirendszer-reformokban/váltásokban is nem tudom mi a lényeg.
én pölö még azt se tudtam mi az a kredit, úgy végeztem el a főiskolát. most meg nem tudok továbbtanulni, mert nem tudják, hogy a különböző tárgyakon elért eredményeimet (gyk: jegyeket) hogyan váltsák át kreditekre.
de nem csak ők a marhák, hanem én is, mert nekem meg pölö fogalmam sincs arról, hogy mi az az MSC amire felvételizhetnék...
szóval megínt én szívtam meg....

Mr. Acid 2009.06.11. 10:00:52

OFF
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=274520
Az MSZP támogathatja (illetve a bizottsági ülésen már támogatta Magyar Bálint és Sándor Klára javaslatát, melyben eltörölnék 7. osztályig a tantárgyakat, és megszüntetnék a 8 osztályos gimiket.
K*rvák f*szát!
ON

modellmaker 2009.06.11. 10:01:04

@Jack/rendetteremt/: ne adj ötleteket. :D

de meglepődnél, mennyien vannak bajban a háromszög oldalainak számával....

Szőröstalpú Jeti 2009.06.11. 10:01:41

Nekem nem tűnik annyira hülyeségnek. Az első fele az most is van, nem? Sima felfüggesztett (lehet, hogy a körülményeken reszeltek valamennyit)
A második viszont még jól is elsüllhet. Eddig ugye az volt, hogy vagy kapott letöltendőt valaki, de akkor utánna háváj, mert letudta, vagy felfüggesztett, de akkor meg "megúszta". Ezzel a lehetőséggel kap büntetést is, meg hogy jobban teszi, ha egy ideig meghúzza magát. Végülis felfogható a módosított feltételes szabadlábnak: többet engednek el, de cserébe vissza is vonható.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 10:02:31

@Lecso5-vegyifegyver:
Sima főiskola azt hiszem bsc tudod szépen magyarosan bachelor science, vagy mi az msc meg master science.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 10:03:14

@Mr. Acid:
Hűha mennyit fog javulni magyaország ezeken a hülye nemzetközi teszteken.....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 10:05:14

@Lecso5-vegyifegyver: nu látom, még te is a "régi" rendszerben diplomáztál :)))

anno még nálunk se volt kredit. lófaszt; megszabták, hogy az adott félév végén miből lesz kollokvium, miből lesz alapvizsga, meg szigorlat, oszt jó napot...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 10:07:16

@Mr. Acid:
egyébként meg hogy a kurvák faszára lehet egyetlen egy szaros törvényjavaslattal meghatározni több tízezer gyerek jövőjét??? mindezt kemény 2,166643 % támogatottságú pártocskával. Amihez idáig is hozzányúltak az oktatással kapcsolatban annak a 90%-ról kiderült hogy dilettáns és kivitelezhetetlen.

Bicskas 2009.06.11. 10:08:56

Ha jól tudom, ha vki letöltendőre ítélnek azt a közügyektől is eltiltják x időre szóval szavazókat ezzel nem nyernek, max a saját körülményeiket próbálják előre szavatolni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.11. 10:11:32

A kisebb bűncselekményekért így is pénzbírságot vagy felfüggesztett kapnak.

És akit nagy nehezen elítélnek letöltendőre, azt kiengedik, vagy be sem kell mennie?

Hát mi folyik itten ???

Hogy írhat ilyet egy rendészeti miniszter ???

Rwindx 2009.06.11. 10:12:41

Azt hittem az mszp/szdsz tandem ennél mélyebbre már nem tud süllyedni, de ezek szerint még nem értek le a fenékre.
Végülis azt a 2 és 17 százalékot is sajnáltam tőlük, tavasszal vélhetőleg már annyi sem lesz.

mind2 (törölt) 2009.06.11. 10:12:54

@Seduxen: de figyeld már, nem lesz történelem meg földrajz hetedikig ? Hát mi a franc lesz ? Ahogy hallottam : olvasás meg írás meg matek... Hát az eszem megáll, és kosarazhatnak majd, meg lesz kosaras ösztöndíj mint az USA - ban ?
Igen és Európában európaiul beszélnek, esetleg franciául, a berlini fal meg nem tudjuk melyik városban van...
Miért érzik úgy, hogy az oktatási rendszerrel kényük-kedvük szerint szórakozhatnak ?

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.11. 10:15:23

Draskovics és az Mszp a Jobbik legfőbb reklámhordozója!
Ha ilyen faszául nyomják, 2010-ben Jobbik: 50 százalék, Mszp 2 százalék!
És akkor még nem számoltunk Magyar Bálinttal, a titkos csodafegyverrel! Vele meglesz a kétharmad a Jobbiknak... muhahaha!!!!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.11. 10:15:38

1. Pálhalmán nem tudok női foglyokról, ők Mélykút vendégszeretetét élvezik.

2. Pálhalmán az a szokás, hogy két szintre van osztva a kóter. A dolgozó, és nem dolgozóra.

A dolgozó elmehet dolgozni, a munka végeztével fürödhet, a munkája gyümölcsét pedig pontokban levásárolhatja az ottani boltban.

A nemdolgozó szinten vannak a zömében cigányok, ahol a 130 centi magas rambógyerek végigmutogatja a zárkáját, hogy ez is a köcsögöm meg ez is meg az is. 12-en buzulhatnak, és csak hétvégén van pancsika. Szeintem ez így van rendjén.

Drazsé BAZSD SZÁJBA A KURVA ANYÁÁÁÁÁÁD ÁLÉÉÉ

Mr. Acid 2009.06.11. 10:16:09

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Simán lehet. Nálunk egy szaros miniszteri rendelettel baszták szét a szakmát (régészet), ráadásul simán felülírták vele az önkormányzati törvényt. Az Alkotmánybírósági ítélet meg 2-3 év.
Egyébként 8 osztályos gimnáziumba jártam, mivel az általános iskola eléggé gyengus volt. A gimnáziumban marha jó képzést kaptunk, többségében marha jó tanároktól. Mi a f@sz baja van ezekkel az intézményekkel Magyar Bálintnak? (Amúgy meg az első évfolyam voltam, amelyik M.B. ámokfutását élvezhette - kétszintű érettségi). Egy 2 éve elsétált mellettem a f@sz, és hát, én békés természetű vagyok, de alig tudtam megállni, hogy pofán ne töröljem...

beleszolok 2009.06.11. 10:19:12

Rohadjak meg télleg, de szerintem is van benne ráció.

Adnék egy kis izelítőt, aztán lehetne szabadláb, persze szigorúan csak olyanoknak, akik nem erőszakos dolog miatt vannak bent. Viszont a visszaesőknek szigorítanám a dolgokat.

És szerintem ahhoz, hogy esélye legyen a normális rehabilitációnak, egy csomó plusz börtönre lenne szükség, és sokkal jobban szétválasztani a rabokat.

Aki kisebb dolog miatt kerül be, az "akadémiára" kerüljön már a rablógyilkosok közé, ráadásul kénytelen lenne olyan szinten megkeményedni, amivel, ha kikerül, veszélyesebb lesz, mint amikor bekerült.

Szóval, okosan, lehetne jobban működtetni ezeket a dolgokat.

Alap lenne nálam, hogy aki bekerül, az tanköteles lenne, legalább a 8 általánosig.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 10:19:44

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: de tájékozott vagy tezsvíír :)))

Te melyik szintén voltál "elszállásolva"? :))))))

Mr. Acid 2009.06.11. 10:20:00

@mind2: Igazából azt figyeltem meg az oktatáson belül, hogy ez a szadesz gárda mindenre kurvára felnéz, ami külföldön, lehetőleg nyugaton van. Így lett például bolognai rendszer is a felsőoktatásban, nagy kár, hogy már odakint is meg akarják szüntetni, meg hogy Mo.-n baromira nem működőképes 1-2 szakot kivéve.
Most -úgy tűnik-, az amerikai oktatási rendszerben találtak olyasmit, ami megtetszett nekik...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.11. 10:21:14

@Seduxen: mivel igen sok ismerősöm/barátom dolgozik/dolgozott a BV-ben, lévén, hogy a városunk határában van :D Meg a rabgazdaságban voltak/vannak érdekeltségink :D

Higany 2009.06.11. 10:21:48

Készülnek a választások utáni nehéz évekre... Az nem elég nekik, hogy velük lesz majd az összes haver, de aztán nehogy már olyan szar legyen az a kaptár...
Mi a helyzet pl a németek szibérirai bérbörtönözésével? Az ilyesmi itthon nem pálya?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.11. 10:21:59

@Mr. Acid: Így van. Csak az MSZP-t nem értem, mert a magyar oktatási rendszer az egyik pozitív pontja volt a szocializmusnak. Hogy erőszakolhatják ezt meg? Mert az szdsz-t értem, az érettségizett Gusztos köcsöggel, de az Mszp-t kurvára nem.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.06.11. 10:26:39

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának, és munkatársainak kívánom, hogy valamely rokonukat érje komoly inzultus, bűncselekmény, lehetőleg erőszakos, aztán látogassák a börtönt, és legyenek elkövetőbarátok.. A jó édes anyjukat , azt. Drazsé már nem lepett meg, bár ez egy pöppet mintha erős lenne, a következő lépése alkotmánymódosítás lesz?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.11. 10:27:03

@Viktus: "ennek keretében megállapodást kötött az Uzsonnafogyasztók Szabad Szakszervezete, a Kifli-Kakaó Kombó Klub és a Matematikaellenes Diákliga."

muháháháá

házipálesz 2009.06.11. 10:27:26

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

A biztosítékot bár kiverte, de nem lepődtem meg a híren. Magyar Bálint és a széles társadalmi bázissal rendelkező pártja csak azt teszi amit az ő szempontukból kell.

Nem véletlen, hogy az SZDSZ amikor csak tehette - azaz ha jól emlékszem 1998-2002 kivételével mindig - úgy csapott le az oktatási tárcára, mint az a bizonyos éhes tyúk az orváladékra. Ne tévesszen meg senkit, hogy most papíron nem övék a minisztérium.

Az oktatás hosszú távon kulcs egy ország irányításához. Az ott tett erőfeszítéseik nem azonnal, de 10-20 év múlva már éreztetik a hatásukat. A társadalom elhülyítése számukra létkérdés, ennek eléréséhez pedig - a médián túl - az oktatás igényeik szerinti formálása nagyon fontos. Egy gondolkodásra alig képes társadalom sokkal könnyebben manipulálható, sokkal könnyebben irányítható.

Persze lehet, hogy mindez csak az én paranoid, összeesküvés elméletekre fogékony elmém agyszüleménye. Bár úgy lenne...

Homeoffice 2009.06.11. 10:27:40

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Azért mert ha ezt nem támogatják a szocik, akkor az szdsz (megint) kilép a szocikormány mögül.. És akkor jön a Patás Ördöüg.

mind2 (törölt) 2009.06.11. 10:34:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": valamiért nem akarják elengedni a hatalmat, kapaszkodnak belé rohadtul az mszp-sek.... az szdsz meg zsarolja őket, csiki-csuki.
Eddig azt hittem csak az szdsz-nek lesz vége. Most már tudom, hogy a mszp- nek is.
Nincs lassan a társadalomnak olyan rétege, aminek neki ne esnének, bárhova nyúlnak csak rombolnak...
Mi a szar ilyen vonzó az ún. válságkezelésben ? Miért éri meg az mszp-nek maradni, lassan nulla legitimációval ? Miért rettegnek egy előrehozottól, ha minden napra csak a hálátlan szerep marad ?

Ez a javaslat is csak olaj a tűzre. Egyre szarabb a közbiztonsági helyzet, sőt Kelet - Észak- kelet Magyarországon - ahogy olvasom - tarthatatlan. Miért kell ezt meglépni, ha nem a hergelés miatt ?

házipálesz 2009.06.11. 10:34:37

az orrváladék természetesen dupla rrrrrrrrrrr... :)))

Na ugye-ugye, az elhülyítés :))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 10:34:45

@Gunther: milyen patásördög? az már lejárt lemez... itt már nem a zorbán ellen kell harcolni. BARNA ALERT!!! BARNA ALERT!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 10:38:10

@mind2: ne legyél már naiv bazz! szerinted ha valahol KOMOLYAN elszakad a cérna, és kb olyan fellépés lesz az emberek részéről, mint a tegnapi székelyföldi hír, vajon - szerinted - KIT lehet majd érte felelőssé tenni? Egyet találhatsz...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.11. 10:39:02

a büntetés a jogok megvonása. ennek egyik eszköze a személyes szabadság korlátozása és az ezzel járó többi kényelmetlenség eltűrésére kötelezés.
lóf*szt a kedves jogalkotók s*ggébe, ha ennyit sem képesek felfogni. vagy már saját magukra gondolnak?

Homeoffice 2009.06.11. 10:39:58

@Seduxen:
Van egy sanda gyanum.. ezek már nem a BARNA ALERT ELLEN, SŐT NEM IS ZORBÁN ELLEN, HANEM AZ ÁTLAG MAGYAR ELLEN HARCOLNAK...:(

wlakos 2009.06.11. 10:41:50

@házipálesz: Tökéletesen látod a mesterkedésüket.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 10:43:49

@Gunther: sz'tem náluk az kb ugyanaz. az "átlag" magyar lassan már kizárólag fidesz, vagy jobbik szavazó, vagy "beleszarok, nem szavazok".

úgyhogy velkám cúúú döööö '60-as évek: aki nincs velünk, az ellenünk van :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.11. 10:46:28

@beleszolok:

Ööö .... abban mi a rehab, hogy kapsz 1,5 év letöltendőt és egyből hazamehetsz ?

mind2 (törölt) 2009.06.11. 10:47:20

@Seduxen: én a pénzre gondolok, van itt azért még jó pár milliárd amit kioszthatnak olyan emberek mint a legutóbb kinevezett, csalásért és sikkasztásért mésfél évett kapott szoci káder.Ő például nemsokára 5 milliárd forint sorsáról dönt..

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 10:50:28

@zero:
A sokk hogy nem csuknak le, mint eddig :)

beleszolok 2009.06.11. 10:50:38

@zero: egy hónapra azért megkostóltatnám vele, de ha valami piti ügy miatt bekerül egy 70 kilós szelídebb ember, mire kijön egy 90 kilós agresszív ember jön ki.

Az meg télleg nem olyan nagy okosság szerintem.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 10:50:51

@mind2: az sem utolsó szempont, persze, de azért tudjuk, hogy a faschiszta mételytől való rettegés hova is teteti az X-et a zemberekkel...

ez mondjuk most vasárnap kurvára nem jött be, na de 1 évük még van...

vadasmarha balra 2009.06.11. 10:58:37

Fifikás manyus ez a Drazsé! Szerintem ez már tud valamit, készíti a kényelmes pihenőt az elvtársaknak?!

kyncza 2009.06.11. 11:00:34

Hmm....azt hittem tényleg nincs lejjebb. Termeljünk minél több buta oskolást, és ne csukjuk le a bűnözőket! Ez kezd már egy görög tragédiára hasonlítani. Sztem tesztelik az emberek tűrőképességének a határát! Lassan elérik...
BTW a politikusok gyerekei is ilyen oktatásban részesülnek majd?

Vagy meglesz az uralkodó osztály, és lesz egy bólogató jános osztály?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 11:01:22

@beleszolok:
Nézd van ismerősőm kerületi nyomozó, ő mesélte:
Volt egy kis piti tolvaj gyerek (svéd) tizenéves kora óta napi szinten lopott, minden héten be tudták volna vinni, azzal tisztában volt hogy mennyit lehet lopni, de annyira hülye volt és végül elbizakodott hogy nem számolt azzal, hogy ő is öregszik és előbb utóbb simán meg fogják fogni valamivel. Amikor kihallgatták egy csomószor csak flegmázott fölényeskedve, mint aki kiszarta a spanyolviaszt. Egyik nap megint elkapták valami autóstolvajlás miatt, bizonyítékként ott volt a térfigyelő kamera felvétele, a kár amit okozott az jelentős volt meg a laptop sem volt 2 ft amit lenyúlt, ja és pár napja éppen hogy de nagykorú lett a kis fasz. Nos rendőrök közölték vele hogy megy előzetesbe és hogy ne számítson semmi jóra, mikor ezt közölték vele elsápadt és sírva könyörögött hogy neki haza kell ám mennie. persze rendőrök vérszemet kaptak és elkezdték oltani hogy azért azzal tisztában van hogy egy ilyen kis harmataos fiúcskának mi a sorsa stb. stb. Na mindegy mire átvitték a másik intézménybe magába roskadva totálisan összeszart állapotban utazott.
Most a kérdésem hoyg egy pitit tolvajt nem tart vissza semmi, egyetlen egy dolog , hogy nagyon félnek a börtöntől, na most ha ez az opció is megszűnik akkor mi lesz itt?? Akkor eseteleg eszébe jut hogy ha lopásért betörásárt nem csukják le hát akkor rabolni is elmegyek esetleg??

Projectelf 2009.06.11. 11:03:59

Szerintem meg át kellene alakítani a börtönökett önfenntartóvá, azaz amit dolgozol (nem ügyességi meg készségfejlesztési szarokat hogy jaj né má milyen jó kis babát csináltam fonalbú) hanem rendesen, építkezéseken és hasonlókon felügyelet mellett. Amit dolgozik abból lejön a rá eső rész a börtön fenntartásáre, kajára, fűtésre, vízre, őrök bére ésatöbbi. Aki nem dolgozik az éhenpusztul. Világos.Aki dolgozik rendesen, élhető körülmények közt él (tévé, net, luxuscikkek nuku, csak és kizárlólag könyvtár).

Homeoffice 2009.06.11. 11:05:49

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Tudod mi lesz?
Láttad az Összeomlás című filmet? Hát lehet hogy itt csoportosan fogják ezt véghezvinni. Mert egyszer valakinek el fog durrani az agya...

picur3ka 2009.06.11. 11:07:15

@Mr. Acid:

Pontosan ez jutott eszembe, mindent atvesznek, amit kulfoldon szidnak. Es persze minden szarra valik, amihez hozzanyulnak. Egy egesz orszag megtekintheto szinte referencia munkakent.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 11:08:50

@Gunther: amiatt a "hamburger" miatt, amit Douglas kapott, én is előrántanám a shotgun-t :)))

mind2 (törölt) 2009.06.11. 11:10:39

@Gunther: ugye az a film, amiben a főhős kiszáll az autójából és csak úgy elindul....?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 11:11:21

@picur3ka (Beindultunk: 10%:
Hehe
Referencia munkánk az ország tessék megnézni, mennyi pénzt síboltunk el ilyen olyan projektekre. teszik látni sikeresen leamortizáltuk az egsézségügyet az oktatást bármi amihez hozzányultunk elromlott, nem tudunk mondani egyetlegy intézkedést amire büszkék leheünk, kivéve hogy 2006-ban a szarból hoztuk vissza a kormányzást (bele is rokkant az ország abba a kurva sok plakáterdőbe, meg a 15 emlet magas arcképbe..) :)

Homeoffice 2009.06.11. 11:13:01

@mind2:
Michael Douglas játszotta a kisembert.... Igen az.
Erről jutott eszembe az az eset amikor a mekiben (Budapest) egy faszi elkezdett lövöldözni, mert nemtetszett a szomszéd asztal hangoskodása...
Szóval a helyzet fokozódik:....

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 11:13:18

@mind2:
Break down:) Michael Douglas rulez :)
Szerintem a 90-es évek egyik legjobb filmje...mindig az jut róla eszembe hogy a porcukor alatt nem kakóscsiga van hanem szar.

derelyegrádi szellem 2009.06.11. 11:15:54

"Színre lépett az ország és a Párt Jolly Jokere, az örökké gúnyosan vigyorgó Drazsé, és megvillantotta a fogait megoldást:"

Muhhhahhha!

A törvénytervezet: hát ahhoz nem kívánnék semmit hozzáfűzni, csak annyit jegyzenék meg, hogy a erőszakos személy elleni bűnözés eldurvulására és a számszerű emelkedésére ezzel válaszolni egy óriási baromság. De jelentkkezzen, aki ezektől (élükön Drazsé) mást várt.

De van benne jó is, az ilyen jellegű bünözéstől leginkább terhelt megyékben, ahol most is második erő lett a Jobbik (tiszasvárin nyert is), az mszp ilyen fasza javaslatokkal simán elérheti, hogy a 4. "erő" legyen 2010-re, vagy idén őszre. És nem a jó 2.16%-os szadesz lesz helyette a harmadik, hanem rajta kívül bárki más :0)

Előre drazsé elvtárs, csináljátok csak.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.11. 11:20:33

@derelyegrádi szellem:
Te szerintem a túlmozgásos elmbeteg távozásával valami tikos önmegsemmisítő program indult el, kezdve Lendvai "Botulinum toxin" Ildikó elnökké választásával. Szerintem Fletó a választás estéjén néha kiszaladt a Wc-re és vihogva köpködte a tükrörképét, majd sírásba és nevetésbe tört ki, hogy végül is ő már semmi is ebben a szarkupacban:)

picur3ka 2009.06.11. 11:22:23

@kyncza:

Kurcsanyei Munchenben, azt hallottam.

A bortonokben meg nincs hely, oszt kesz, meg penz se nincsen ra, ezzel zsonglorkodnek. Angliaban chippes rendszer van mar jo nehany eve.

Homeoffice 2009.06.11. 11:24:19

Szerintem ezek Rosszabbak...
Ezek hisznek ebben. Hisznek abban hogyha sz*rabb (alacsonyabb a megkövetelt szint) lesz az oktatás akkor többen fognak suliba járni.
Hisznek abban hogy ha megbocsájtó állam bácsit játszanak a bünözőkkel akkor az majd megjavitja őket.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 11:26:11

@Gunther: az ilyeneket nevezi a köznyelv "meggyőződéses idiótának"...

mind2 (törölt) 2009.06.11. 11:29:44

@DexterMorgan78/Séfbácsi: " önmegsemmisítő program " ja, ez tetszik - találó, tényleg csak hagyni kell őket és nézni az utolsó rúgásokat..
történelmi időket élünk, az tuti :)

Virág et. 2009.06.11. 11:53:58

@derelyegrádi szellem: Azért igazán segíthetnél laspalmasnak a végrehajtás felfüggesztésével kapcsolatos kérdései megválaszolásában.

A javaslatra pedig egyszerű a magyarázat: bv intézetre sincs pénz. Ahogy másra sem.

Én sem támogatom, de talán ha okosabban bánnánk az előzetessel, nem évekig hűsöltetnénk faék egyszerűségű ügyekben terhelteket, akkor lenne elég hely az elítélteknek is. Talán.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.11. 11:56:17

"Ezt az első részt nagyon nem értem. "A büntetés célja annak végrehajtása nélkül is elérhető." Mi a büntetés célja?"
A büntetés célja ott van a Btk.-ban, tessék elolvasni.

Ami a "mi pénzünkün 7/24 tévéznek" részt illeti, annyit azért hozzátennék, hogy csak az tévézik, akinek engedélyezik, hogy vigyen be tévét a zárkába. Tehát alapvető hiba azt feltételezni, hogy a luxuszárkáknak (höhö) alapfelszereltsége az LCD tévé.
Nem minden elítéltnek adatik meg a jog, hogy kondizhasson, de ettől függetlenül megtalálják a módot arra, hogy valamit sportoljanak (ha mást nem, akkor felülésezés vagy húzódzkodás az udvaron). A könyvtár egy kevésbé látogatott hely, de nem hinném, hogy helytelenítendő lenne az, hogy olvassanak.
Jah, az meg külön rémes, hogy esznek. Nem is akármit! Pezsgő, kaviár, dobostorta...
A "különösen az elkövető személyi körülményei" részt szerintem alapvetően a bírói gyakorlat munkálta ki, de lehet, hogy tévedek.
A börtönök amúgy tényleg túlzsúfoltak, legjobb emlékeim szerint olyan 160-180%-os kapacitás mellett működnek jelenleg. Persze ehhez úgy is hozzá lehet állni, hogy negligáljuk a kérdést, mert elítéltekről van szó, de hosszú távon senkinek sem válik hasznára az, ha egy rakás emberi roncs kerül majd ki onnan. A járulékos következményekről (esetleges börtönlázadás) nem is beszélve. Persze azzal is elérhetnénk a büntetés célját, ha szépen tarkónlőnénk őket, ez a megoldás is működhet, csak hát túl szégyenlősek vagyunk felvállalni ezt a megoldást.
Egy szó mint száz, aki a "legyen nekik mégrosszabb, mert csak" állásponton van, az nyugodt lélekkel próbálja ki az állítólagos luxuskörülményeket. Ne tessék befizetni egy parkolási bíraságot, és tessék vérni a felszólításokat.

f.m.j. 2009.06.11. 12:08:16

Olyan érdekes, hogy mindenki arra vár, hogy valakinek (persze valaki másnak) végre eldurranjon a feje, mint pl. mostanában a székelyeknek. Én nem kívánom senkinek, mert az azt jelenti, hogy megint egy borzalmas gyilkosságnak kell megtörténnie...

A nagybörzsönyiről hallottatok-e? Durva, de mégsem durrant szét senki feje...

barikad.hu/node/30698

kúrórudi 2009.06.11. 13:37:30

Az SENKINEK NEM TŰNT FEL, hogy amin a cikk kiakad, az most is így van?
Íme a hatályos, '78-as BTK rész:

"89. § (1) Az egy évet meg nem haladó szabadságvesztés vagy a pénzbüntetés végrehajtása próbaidőre felfüggeszthető, ha - különösen az elkövető személyi körülményeire figyelemmel - alaposan feltehető, hogy a büntetés célja annak végrehajtása nélkül is elérhető.

(2) Különös méltánylást érdemlő esetben az egy évnél hosszabb, de a két évet meg nem haladó szabadságvesztés végrehajtása is felfüggeszthető."

Hőbörgés helyett először tájékozódni, aztán gondolkodni kellene...

Liberté__73 2009.06.11. 13:42:14

@kúrórudi:

"Hőbörgés helyett először tájékozódni, aztán gondolkodni kellene..."

ááá, minek? az olyan macerás!
egyszerűbb csípőből tüzelni és elméleteket gyártani

kúrórudi 2009.06.11. 13:48:14

@hannibal22(A másságért a diszkrimináció ellen):
Van érdemi hozzáfűznivalód is, vagy elégedjek meg ezzel a gyenge szemantikai fordulatoddal?

Hannibal22 2009.06.11. 13:54:44

@kúrórudi: amit itt leírtál az benne van a posztban is,ami változna az új inditvány szerint az az,hogy ezentúl ez alkalmazható lenne a 2 évet meghaladó büntetésekre is.

belzebubó 2009.06.11. 13:59:36

@Virág et.:
Itélkezési szünet megszüntetése és ha a birók egy héten nem csak 2 napot töltenének tárgyalással nem segitene? A többi nap elvileg arra van,hogy felkészüljenek a tárgyalásokra (kevés esetben van igy,általában nem felkészültek,ha egy kicsit is speciálisabb a téma) fizetős egyetemeken való tanitás helyett.

Passzivista 2009.06.11. 14:47:22

Semmi luxust nem kellene biztositani a bortonokben! Kondigep minek? Lehet tornaszni. Gyumi meg rudi? Majd ha a rokony visz nekik. TV? Francokat! A bortonok tul dragak. Lopasert, meg kisebb buncslekmenyert meg johetne a nyilvanos botozas! Olcsobb, es szerintem mukodik is, ha a foteren osszeszarjak magukat a fajdalomtol. Nem tul "europai", de ok feljenek, ne a tobbseg!

Hurkabácsi 2009.06.11. 15:23:37

@Seduxen: Öcsém most jár BSC-re, és nekik nincs már szigorlatuk. Elvileg azokat átrakták az MSC-re, de a jelenlegi törvények miatt az MSC-n nem kérhetik számon a BSC-s anyagot, így ott sem lesz szigorlat.

Szánalmas, hogy mit csináltak a felsőoktatással.

Azok a jó kis matekszigorlatok Macával. Csak úgy repkedtünk, az index meg utánnunk! :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 15:28:43

@Hurkabácsi: wehehehe, ilyen emlék nekem is van, csak nálunk a logikatanár kúrta ki az ablakon az indexet, ha olyanja volt...

na meg a "klasszikus" urban legend ugyanettől a személytől: szóbeli vizsga, kint mindenki befosva toporog, köztük egy elég kihívóan felöltözött lányka, és egy - ne szépítsük - éttermi felszolgálót viszonylag jól lekottázó gyerek.

Bárdi tanár úr meg kiszól a nyitott ajtón: A pincér, meg a kurva jöjjenek be...

de a legjobb: előttem vizsgázó (vagy inkább vizsgázni kívánó) hölgy: Tanár úr, a kihúzott tételt nem tudom. Húzhatok egy másikat?

Na ott szabadult el a pokol... :)))))

Boldog békeidők...

nagyhas 2009.06.11. 15:37:26

A szabadlábon hagyás lehet, hogy tényleg nagyobb bünti ... A sitten már majdnem jobb és biztosabb az ellátás, mint "civilben".

A sittesek ellátását illetően: már '88 körül azt mondta egy sorkatonatársam, aki polgári alk. volt egy dutyiban, hogy ott már rég börtönlázadás lett volna (88-ban!!!), ha olyan körülmények közt vannak, mint mi a laktanyában.

Homeoffice 2009.06.11. 15:37:36

Azért ez szánalmas jobban belegondolva. Egyáltalán lesz valami értelme a diplomának? Esetleg lassan a winter log. manager-i állásokat is diplomához kötik?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 15:40:17

@Gunther: ami elég diszkriminatív lenne szegény gusztos petivel szemben...

Homeoffice 2009.06.11. 15:42:32

@Seduxen:
Vává.. Pártelnök még lehet..:D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.11. 15:52:24

@Gunther: ámen!

csak akkor megint cserélnem kell a képet :)))

1 helyiértékkel karcsúsodna a dolog :))))

Homeoffice 2009.06.11. 15:54:34

@Seduxen:
ÁMEN!
:))))))))))
És mikor jön el ez az ESEMÉNY?

2009.06.11. 16:03:59

Én megértem Drazsét. Nem akar börtönbe menni jövőre.

Hurkabácsi 2009.06.11. 16:21:56

@Seduxen:
Ó Maca egy angyal volt (az egyetem kapuin kívül, belül egy vérengző vadállat)

Vele kapcsolatban egy aprócska történet. Felettem három évvel járt egy srác, aki matek előadás előtt erősen utalt arra, hogy 18-s karikán felüli dolgokat tenne a Maca egyébbként igen dekoratív lányával. Sajnos ezt Maca is meghallotta.
A matek 1-et 3× vette fel, és mindíg a maximális lehetőséget kihasználva ment el vizsgázni, és csak a legeslegutólsó alkalommal engedte át. Szigorlatra 14 alkalommal ment el, és csak úgy lett meg neki, hogy beíratkozott egy másik egyetemre, letette a szigorlatot, és bemutatta a TO-n, hogy ez is abszorválta.

Roxvox 2009.06.11. 16:43:35

Nagyon sok elhízott fiatalkorú és nő lehet kishazánkban, ha nekik 3,5 négyzetméter jár, a férfiak meg mind giliszták hehehe.....

Roxvox 2009.06.11. 16:46:35

A nőknek nincs elég fürdési lehetőség?
A cigány nő állítólag úgy ízes, ha van bukéja :))))))

derelyegrádi szellem 2009.06.11. 17:05:38

@kúrórudi:

te teljesen hülye vagy? Nézd már meg a jelenlegi szabályozást (ha lehet figyelmesen), milyen büntetés végrehajtását lehet jelenleg próbaidőre felfüggeszteni, és az új tervezet szerint milyen kiszabott büntetést lehet majd, és hogyan.

Aztán utána kezdj majd itt kioktatni másokat.

Bár látom a másik agysebész támogatására számíthatsz:-)

kovego 2009.06.11. 17:23:57

félpanziós börtön! :-) mekkora ötlet! :-)
ha ezt bevezetik cusi gyorsan fog szabadulni

dr.justice 2009.06.11. 17:31:09

Nem akarok hazudni, de helyi bírósági szinten kb. az esetek 10 %-ában szabnak ki végrehajtandó szabadságvesztést. Tehát az arányokat nézve nincs túl sok bűnelkövető börtönben.

jozicsenko 2009.06.11. 17:32:06

hi all!

nem értitek a lényeget:

Drazséék pontosan tudják, hogy Orbánék lecsukatják majd őket

lesz pár év otthoni csücs, előzetes, stb, mire a biróság kimondja az itéletet, max 2 évet kellene leülniük

kellene, ha itthon lesznek...

derelyegrádi szellem 2009.06.11. 17:53:18

@dr.justice:

Az azért van, mert a nagyobb tárgyi súlyú ügyeket mint azt te is tudod megyei (fővárosi) bírósági szinten tárgyalják. És emiatt többnyire ott szabnak ki nagyobb arányban végrehajtandó szabvesztéseket.

Abban viszont hibátlanul osztom a véleményed, hogy kevesebben vannak börtönben, mint kéne. Pl itt van drazsé maga. :-)

System failure. :) 2009.06.11. 17:54:40

A költséghatékonyság jegyében szüntessük meg a sündörséget, a nemzeti jövedelmet meg utaljuk arányosan közvetlenül az orkoknak.

System failure. :) 2009.06.11. 17:56:27

Arra nem gondolnak, hogy a fagyi visszanyal? Ha felrobbantom az összes képviselőt nem bánom meg, de mindenki kedvence leszek, akkor nuku börtön? :)

System failure. :) 2009.06.11. 17:56:57

Arra nem gondolnak, hogy a fagyi visszanyal? Ha felrobbantom az összes képviselőt és nem bánom meg, de mindenki kedvence leszek, akkor nuku börtön? :)

K.Jani 2009.06.11. 17:57:28

mi a máriát akarnak ezzel az országgal csinálni??mire jó ez? most már tényleg arra gondolok,hogy szándékosan keltik a feszültséget ebben az országban.
más logikus magyarázata nincs ennek a hülyeségnek!

Kartal (rezervált) 2009.06.11. 18:05:33

Én meg tudnám oldani. Bánya köré építeni a börtönt, a rabok pedig a leadott szénmennyiség arányában kapják a kaját. Nincs szén, nincs kaja; dögöljenek éhen! Az eladott szénből lehetne fedezni a börtön fenntartásának költségeit, nem a mi adónkból menne az egész.

Az áldozatoknak, a megölt, megalázott, kifosztott embereknek is lettek volna jogai, de ebben az országban csak a bűnözőknek vannak. Holló hollónak ugye nem vájja ki a szemét...

Roxvox 2009.06.11. 18:19:35

Ez a reform szó már kezd kicsit idegesíteni. De lehet csak az a baj, hogy az Mszp-nél mást jelent mint nálam. Én vagyok hülye-e?

picur3ka 2009.06.11. 18:24:57

@Roxvox:

Reform, reform, szenzacio vs mukodo, gyaloglos gazdasagi egyeb terv.

Roxvox 2009.06.11. 18:49:51

@picur3ka (Beindultunk: 10%:
Ne reformozzzááá vazzzze ;-))))))

muriséj 2009.06.11. 19:28:17

@Szőröstalpú Jeti:
Szerintem is jó megoldás lenne.De fele se igaz semminek.

muriséj 2009.06.11. 19:30:42

@zero: Biztos jó oka van rá.

belzebubó 2009.06.11. 19:38:22

"Megszületett a döntés a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai objektumának ideiglenes bezárásról - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán délután a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztálya. Az épületet még ebben a hónapban, azaz június 30-ig ürítik ki, a csaknem 220 fogvatartottat más fővárosi intézményekbe szállítják át. Az eddig a Gyorskocsi utcában dolgozók szintén máshol folytatják a munkát.
Az intézkedés idén több mint 50 millió forintos megtakarítást hozhat, figyelembe véve az ideiglenes bezárás költségeit. A jövő évtől pedig a számítások szerint évi 130 millió forint lehet a megtakarítás.

Az ideiglenes bezárást a gazdasági válság indokolja. Ebben az évben ugyanis a büntetés-végrehajtásnak is kevesebb forrás jut."

Ez az épület kinek kellhet? A város közepén,jó nagy.

dr.justice 2009.06.11. 22:15:24

@derelyegrádi szellem:

Ez így van- ezért írtam a helyi bíróságokról-, de te is tudod, hogy a emberek többsége által közvetlenül érzékelt, a közbiztonság érzetet meghatározó bűncselekmények, mint garázdaság, lopás, rablás jóval gyakrabban fordulnak elő mint pl. emberölés, vagy súlyosabb gazdasági bűncselekmények és a helyi bíróságokon nagyságrendekben kifejezhetően több ügy van, akkor is ha kisebb súlyú cselekmények. Így összességében is megállapítható, hogy a végrehajtandó szabadságvesztés a legritkábban alkalmazott büntetés.

Egyébként nekem az a véleményem, hogy a jelenlegi 3 főbüntetés nagyon kevés. Nem mindig lehet közülük a megfelelőt kiválasztani. A közérdekű munka ami elvileg súlyosabb, mint a pénzbüntetés semmit nem ér. Én a végrehajtandó szabadság vesztések számát nem csökkenteném, de a másik két főbüntetés mellé jó lenne még néhány alternatíva.

( nem mondhatni, hogy gyors reagálású egység vagyok, de néha a családdal is kell foglalkoznom :)

süti beállítások módosítása