Skip to content


       Szűrés lista

A Zemberek így szóltak: "Viktor, segíts"

A fagyi visszanyal.
Orbán Viktor kapott egy kis ízelítőt, mi vár 2010 májusától. És ez hol van a leendő "Orbán takarodj!"-hoz képest? Ilyen szelíd "tüntetést" is rég láttam, de úgy látszik, a Miniszterelnök Úrnak ez is sok. Hány és hány alkalom volt, amikor a Zemberek nevében ígért, kért nyilatkozott. Most itt volt a Nagy Lehetőség, mikor közvetlenül kérték tőle, hogy segítsen ... Viktor nem segített, és mindezt megfejelte a hétvége egyik legütősebb nyilatkozatával.

A sztori dióhéjban: Meggyes Tamás, Esztergom fideszes és nem százas polgármestere kirúgatott 7 tanárt a Szent István Gimnáziumból. Meggyesről már volt szó itt a blogon: 320 milliós honlap, III. Richárd, a behajtási engedély, bloggert perel, feleségverés ...

A tanárok, diákok, szülők írtak egy nyílt levelet Orbán Viktornak, hogy segítsen ...


"Nyílt levél Orbánnak

Orbán Viktornak, Magyarország volt miniszterelnökének, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökének és Esztergom Város díszpolgárának!

Mi, a Szent István Gimnázium szimpatizánsai, jelenlegi és volt diákjai és családtagjaik ezúton kell, hogy kérjük az Ön segítségét, hogy úgy is mint városunk díszpolgára tegyen valamit az ellen a méltánytalan bánásmód ellen, mellyel Esztergom város polgármestere és képviselő testülete iskolánk dolgaival kapcsolatban viseltettek és viseltetnek. Értjük ez alatt az iskola elhelyezésének körülményeit, működtetését, az iskolavezetés leváltásának módját és indokát, az új vezetés kinevezésének érthetetlen magyarázatát és személyét, a vezetés által kezdeményezett fegyelmi eljárások vállalhatatlan, demokratikus országban elképzelhetetlen folyamatát és eredményét, diákok, tanárok és szülők alkotmányos jogainak mérhetetlen sárba tiprását.

Határozottan elutasítjuk azt az eddig hozott intézkedések alapján aligha leplezhető önkormányzati szándékot, amely más fontosabb dolgokra hivatkozva, Szent István városában Szent István nevét viselő 323 éves iskola lezüllesztésével, annak esetleges megszüntetését és/vagy más iskolába való olvasztását szorgalmazza.

Nem értünk egyet a közakarat ellen hozott, szakmaiságot teljesen nélkülöző döntéssel, amely az iskola hírnevéhez, múltjához és értékrendjéhez méltatlan, nem hozzáértő, gyakorlatlan, a tantestület szétverésén munkálkodó vezetőt állított iskolánk élére, ezzel is gyorsítva annak ellehetetlenítését.

Kérjük, hogy minden lehetséges eszközzel segítsen nekünk abban, hogy közös erővel rávehessük a város vezetését, hogy - félretéve iskolánk iránti ellenszenvét - állítsa vissza a normális, nyugodt, önálló működéshez szükséges körülményeket, a hozzáértő iskolavezetést és tegyen meg mindent a közmegelégedésre történő mielőbbi végleges elhelyezés érdekében.

Mert egy diktatúra, sújtson akár egy országot, vagy csak egy önkormányzatot, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje.

Esztergom, 2009. szeptember 6.

Az aláírók"

A területet a demonstrációhoz a Jobbik foglalta el, de a tiltakozók nagy része a gimnáziumi diákok, tanárok és szülők voltak.



I.cs. írja az Index fórumom:


"A 300 fő feletti tömegből (308-an írták alá a Viktornak címzett levelet) kb 15-20 fő Jobbikos szervező volt. Ez most nekik a városban egy nagy pluszt hozhat, "ügyesek" voltak, hogy az interneten szerveződő polgári tiltakozást meglovagolva egyszerűen fogták és lefoglalták a teret a Jobbik nevében.

A libás tüntetők a Fidelitas és a Fidesz tagjai voltak, mindkét szervezet helyi elnökét láttam, de még Kesztölcről is hoztak nyugdíjas bányászokat, hogy többnek tűnjenek. Nem tűntek.

Azt tudni kell, hogy a háttérben komoly viták folytak arról, hogy a Jobbik "beelőzése", térfoglalása miatt mi legyen most - a szülők, szimpatizánsok csatlakozhatnak-e egy Jobbik bejelentésű tüntetéshez. De úgy gondoltuk, hogy nem lehet kihagyni ezt az egy lehetőséget arra, hogy Esztergom város díszpolgárának, Orbán Viktornak a figyelmét felhívjuk arra, hogy amit itt helyben az ő nevében is a helyi fideszesek művelnek, az minden, csak nem demokrácia. 308 zömében nem Jobbik szimpatizáns, csak a gyermekük, iskolájuk jövőjéért aggódó esztergomi és környékbeli polgár látta el aláírásával a levelet, melyet nem sikerült átadnunk a pártelnök úrnak."







































Orbán amúgy a KÉSZ konferenciára érkezett, és a szelíden demonstráló gyerekek miatt jobbnak látta, hogy a hátsó bejáraton keresztül távozzon a Szent Adalbert központból...

Kifelé menet a TV2-s riporter odadugta a mikrofont OV orra elé (piros pont érte), és "Az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott" ilyet böffentett:


"Ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek." - Orbán Viktor.

Vagyis ha az emberek elégedetlenek a fideszes (!) polgármesterrel, forduljanak a kisebbségi MSZP kormányhoz! Na, ettől azért dobtam egy hátast ... miért nem egyből a Zeurópai Únijóhoz?

És hogy még ebbe is bele tudta szőni, hogy "ha mi leszünk kormányon, akkor ebben is tudunk segíteni", az már a zsenialitás határát súrolja. Nem hiába tanítja Orbán a fideszes öntudatot a Lakiteleki Népfőiskolán ...

Szavazz ránk, és helyretesszük majd Meggyest.
Szavazz ránk, és csökkentjük a lakáshiteled.
Szavazz ránk, és minden bezárt vasútvonalat újranyitunk.
Szavazz ránk, és ...
Szavazz ránk, és ...
Szavazz ránk, és ...

Szép dolog a kampány Viktor, de istenem, 55-8 arányban mentek az MSZP előtt, ne mondd már mindenre, hogy szavazz ránk és akkor minden máshogy lesz ...

Mellesleg mivel Orbán Viktor az Atya és az Úristen egyszemélyben a Fideszben, elég lett volna berendelnie egy fejmosásra Meggyest Orbánhoz, és Meggyes helyre van téve, pipa, ügy lezárva.

Ha jól emlékszem, mintha már történt volna ilyesmi a Fideszben a "szociális népszavazás" előtt:


"A "szociális népszavazás" évében Orbán fontosnak tartja, hogy a helyi vezetők felsorakozzanak mögé. Nemcsak politikailag várja ezt el Orbán, hiszen a Fidesz elnöke úgy tartja, csak puritán arcot mutató politikusokkal lehet a népszavazáson sikert elérni. (...)
A Fidesz elnöke "önmérsékletre" szólította fe az övéit. A fideszes színekben megválasztott polgármesternek, alpolgármesternek, megyei közgyűlési elnöknek és alelnöknek azt írta, a szociális válságra, az emberek egyre nehezedő életkörülményire tekintettel ne terjesszenek a közgyűlések elé, és ne is támogassanak önkormányzati vezetők jutalmazásáról szóló indítványokat. (...)
A küldöttgyűlésen kézfelemeléssel megszavazták a párt alapszabályának módosítását, ennek értelmében új testület alakul a szövetségben: az Önkormányzati Képviselők Fóruma (ÖKF) – élén a párt elnökével. Az ÖKF felépítése egyszerű: a legfelső szinten Orbán Viktor áll, alatta találjuk az összes Fidesz által támogatott polgármestert és önkormányzati képviselőt "

Ó te jó ég, már Orbán Viktor ellen is tüntetnek, az MSZP nem is tudta megállni, hogy ne csapja le a labdát. Török Zsoltra bízták ezt a feladatot. Faszkorbácsot neki is:


"Orbán Viktor vasárnap Esztergomban a hátsó ajtón menekült ki a jobbikos tüntetők elől, amikor nyíltan színt kellett volna vallania. Hozzászokhattunk, hogy Orbán Viktor gyáva, és kettős beszédet folytat, de ez a mai menekülés a jobbikos tüntetők elől mindennél többet mutat.

Most sem lehetett megtudni, hogy a Fidesz elnöke egyetért-e a demonstrálókkal, akik a botrányokkal teli esztergomi fideszes polgármester ellen is tüntettek.

Tipikus orbániánus magatartás ez a gyáva menekülés, mert nem tisztázta a Jobbikhoz való viszonyát, pedig Vona Gáborral, a párt elnökével korábban közös polgári kört alapítottak."

Az ellenségem ellensége a barátom ... milyen szépen átpozicionálta a "fasiszta", "szélsőséges", "karanténba zárandó" "nácikat" -> "jobbikos tüntetőkké". Ilyenkor máris a demokrácia legszebb pillanata, hogy élve alkotmányos jogukkal, demonstrálnak a "jobbikos tüntetők", ugye Zsoltikám?

Az "orbániánus magatartás" szókapcsolat pedig szeretném, ha az Atkinson-féle Pszichológia könyben is szerepelne, mint a gyáva politikus definicója. 

(Egy valami biztos: a blog nem fog bezárni 2010 májusában V'bőrös események hiányában.
Magyarország tovább fog dübörögni ... csak megfordítjuk a sakktablát!)

(képek: Hírszerző és meggyesahibas.blog.hu) 
Még több kép: szeretgom.hu

Címkék: mszp orbán meggyes

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr941364205

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán és a polgári törvényesség 2009.09.07. 19:33:17

"Ma a törvényesség helyre-állítása a legfontosabb feladat" - mondta tegnap Orbán Esztergomban. Egy olyan Fidesz vezette városban, amelynek az országban egyedülállóan két jegyzője van (s ez eddig 40 millió forint pluszköltséggel járt a város p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.09.13. 12:32:25

@llll5: lehet, hogy nem tagok, de én nem szívnék velük egy levegőt, s mögém se ülhetnének fel a pulpitusra....Pozsgaynak a neje az 60-70-es években a Kecskeméti Tanítóképzőben annyi "E" kategóriást (pl. ref/evangélius/unitárius papok gyermekei, klerikális rokonok, kulák, vagy katonatiszt felmenők stb.) szórt ki, mert hogy pártidegen és rendszeridegen, és kártékonyak a szocialista embertípus kinevelésére. Ha azok a megnyomorítottak mesélnének...és akkor most ott pózol a jobb oldalon, a keresztény eszmék mentén? Szóval ezek teljesen elhiteltelenítik őket, mint ahogy Szűrös is. Aki mint volt moszkvai nagykövet, vajh mit tudhat másokról, hogy van pofája odatolni és nyugodtan ott üldögélni?

2009.09.13. 12:36:43

@ermi50xn6j2: @llll5: vagy provokátor. Mindegy, lényeg, hogy a lelki betegek orvoshoz menjenek, de itt kezeltessék magukat. :D

2009.09.13. 12:45:26

@Letícia-Charlotte in SBp: jaj, NE itt kezeltessék magukat, sorry!:(

heima (törölt) 2009.09.13. 13:06:59

Foglaljuk össze, mit árult el ez a topic az itteni játékosokról:

Gyermeteg: egy hatéves gyermek lelki- és gondolatvilágát bírtátok felmutatni. Klikkesedés, kicsinyes bosszúvágy, hazugságok*, sértődések, beszólási-megszégyenítési kényszer.

Agyhalott: az általam leírtak kb 80%-át nem bírtátok feldolgozni. Na nem azért, mert olyan bonyolult gondolatok lettek volna, csak éppen egy agyhalottnak nem ez az első dolga, hanem keres magának néhány hívószót, korábbi nickekhez próbál kötni, besorolni. A reakciós vonal különösen tetszett, főleg hogy mavo is reakciós lett. Az meg már sajnos alap, hogy a vita/érv/ellenérv hármas fogalmának feldolgozása lehetetlen feladat.

Képzetlen: na nem úgy általában, biztos vagyok benne, hogy sok jó informatikus, mérnök, rendőr, bérszámfejtő, esztergályos stb ír ide. De a jogi/politológiai/gazdasági területen súlyos deficitek vannak. Ami önmagában nem is baj, mert nekem meg a CNC esztergálás nem megy, sőt még csak nem is arról van szó, hogy akkor nem lehet nektek politizálni/nekem esztergálni, csak éppen a kellő alázatot kellene belevinni a történetbe, ha már.

Proli: mindenki, aki mást mond, mint a horda, sőt esetleg ha még érvei is vannak, vagy akár használ 1, azaz 1 db idegen kifejezést (amire nincsen jó magyar szó egyébként) akkor az csúcsértelmiségi/zsidó/sznob stb.

A baj az, hogy a hülyeséggel nem vagytok egyedül, sőt, elég magas a debilarány, de talán nem annyira, mint a világ segglyukaiban. Kicsit a "Last king of scotland" c filmre hasonlít a dolog, amikor is a nép lelkesen üdvözli Idi Amint, majd pár év múlva az ő halálának örömére rendez karnevált a tömeg. Hogy aztán hatalomra juttassa a következő diktátort.

heima (törölt) 2009.09.13. 13:12:29

@llll5: "meg, hogy" 2 napja vele foglalkozom"-csak éppen ennek az ellenkezője az igaz:)"

de azért valljuk be, ez a legnagyobb sztár :D:D:D:D

jógyerek 2009.09.13. 13:26:43

@llll5: Senki nem pénzeli a Jobbikot. Az alapszervezetek tagsági díjaiból, szimpatizánsok felajánlásaiból és saját pénzből végezzük a lakossági fórumokat, stb... Nálunk még a szóvivő is fizetés nélkül végzi a munkáját és erre büszkék vagyunk! Szebb Jövőt!

2009.09.13. 13:41:28

@heima: szóval te - nagyeszű - jogász vagy?:)

2009.09.13. 15:01:45

@heima: akkor ha csak nick vagy, mi alapján oltod és kéred számon itt a népet?

"De a jogi/politológiai/gazdasági területen súlyos deficitek vannak."

Te miért vagy vele telített?? Nálad van a bölcsek köve? Akkor add elő!!

" Ami önmagában nem is baj,"

Még szép, hogy ezt elismered...

"mert nekem meg a CNC esztergálás nem megy,"

Na most én pl. nő létemre tudok CNC esztergálni, akkor te kevesebb vagy nálam?? Én pl. ezt nem hiszem.

"sőt még csak nem is arról van szó, hogy akkor nem lehet nektek politizálni/nekem esztergálni, csak éppen a kellő alázatot kellene belevinni a történetbe, ha már."

Te beszélsz az alázatról? Milyen jogon?

Figyelmedbe ajánlom Naftali Kraus szavait (Az ősi forrás, Fórum Rt. Kiadó Budapest1990. 305. oldal)

"Akik közélettel foglalkoznak, tegyék azt önzetlenül.". Vagyis ne dicsekedjenek el tetteikkel, ne próbáljanak hasznot húzni a tevékenységükből, mert minden sikerük a közösség érdemében történik és atyáik érdemében, mely érdem örökkön tartó."

heima (törölt) 2009.09.13. 15:22:34

@Letícia-Charlotte in SBp: "akkor ha csak nick vagy, mi alapján oltod és kéred számon itt a népet? " "Milyen jogon?"

Ez most miért jogi kérdés? Milyen jogon, nick jogon.

"Te beszélsz az alázatról?" Miért, láttál már engem CNC marásról, bélműtétről, hídtervezésről stb. okoskodni?

llll5 (törölt) 2009.09.13. 15:36:47

@Letícia-Charlotte in SBp: mindkét hozzászólásoddal egyetértek.Főleg, hogy, amint látom, heima még mindig provokál.Remek választ írtál neki, de ha most majd téged kezd el sértegetni, ne törödj vele, egyszerüen ne válaszolj neki, én is így teszek.Egyébként biztos nem jogász, arra én már rájöttem volna:))
@jógyerek:hát..én elhiszem neked, hogy te így tudod.Sok jóhiszemű ember van a Jobbikban, elhiszem, hogy te is tisztességesen végzed a pártmunkát, bár én nem hiszek a Jobbikban.Szebb Jövőt és Szabadságot Budaházynak!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.13. 15:45:25

@heima:

Nem óhajtok különösképp beleszólni a "vitába", mindössze annyit jegyeznék meg, hogy a te véleményed nem valami etalon, ami előtt le kell feküdnie másoknak. Te így gondolod, más másképp, ilyen a világ, törődj bele.

Ha pedig kevésbé lennél nagyképű, nagyobb sikered lenne a kommentelők között is.

llll5 (törölt) 2009.09.13. 15:46:37

@Letícia-Charlotte in SBp: ja, ami még nagyon tetszett heima összegzésében:"..jogi/politológiai területen....súlyos deficitek vannak"Ilyen jót már rég nevettem:))Ha lennének heimának érvei, akkor e két területen lefolytatnék vele egy vitát, de így felesleges:))

llll5 (törölt) 2009.09.13. 15:50:06

@laspalmas: ha akarnék sem tudnék vitatkozni veled.Tökéletes érvet írtál le.

heima (törölt) 2009.09.13. 15:56:53

Ilyen az, amikor IIII5 nem velem foglalkozik:

llll5 2009.09.13. 15:36:47
llll5 2009.09.13. 11:28:27
llll5 2009.09.09. 15:53:57
llll5 2009.09.09. 15:13:57
llll5 2009.09.09. 14:52:16
llll5 2009.09.09. 14:21:34
llll5 2009.09.09. 14:01:57
llll5 2009.09.09. 13:24:00
llll5 2009.09.09. 13:17:37
llll5 2009.09.08. 20:16:10
llll5 2009.09.08. 17:29:13
llll5 2009.09.08. 16:50:33
llll5 2009.09.08. 16:36:13
llll5 2009.09.08. 14:36:29
llll5 2009.09.08. 13:21:23
llll5 2009.09.08. 12:43:17
llll5 2009.09.08. 10:15:18

Bele se merek gondolni, hogy mi lenne, ha velem foglalkozna :D:D:D

heima (törölt) 2009.09.13. 16:00:29

@laspalmas:

nem volt róla szó, hogy az én véleményem etalon lenne.

említettem már, nem igazán érdekel a népszerűség.

2009.09.13. 16:11:09

@heima: nem, valóban, de amiben ooskodsz, az köröbelül annyit tesz ide a témához, a poszthoz, mint a CNC-esztergálás...:D

Szóval jó lenne tudni, miért hiszed magad ilyen okosnak...

@llll5: én nem vagyok sértődős....aha, te vagy jogász?:D

@laspalmas: nem érti szerintem, mit és miért írtad. Hogy nincs köze az írásodhoz, kommentjeinknek a kommentjeinek? Én úgy látom, őt nem zavarja...Végül is szólás szabadság van, vagy nem?;)

2009.09.13. 16:13:12

@Letícia-Charlotte in SBp: "okoskodsz, az körülbelül" sorry...:/

heima (törölt) 2009.09.13. 16:19:43

@Letícia-Charlotte in SBp: nézd, teljes ontopic szóltam hozzá az elején, próbáltam leépíteni is a hülyeséget, de nem volt vevő rá a közönség, így lett a topic fő témája az aláírásom, kommentelési szokásaim, fogalmazási képességeim, szerény személyem. Hát ez valóban nem Ad Hozzá Értéket.

2009.09.13. 16:23:44

@heima: igen ám, de kinek mi a hülyeség?

www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM

Ez egy nehéz definíció, mert pl. neked mi?:)

heima (törölt) 2009.09.13. 16:31:36

@Letícia-Charlotte in SBp: szerintem elég világosan jeleztem, amikor azt írtam pl h nekem ezt ne, lehet mondjuk a kocsmában nyomni, ott lesz rá vevő. De hát nem jutott el az agyakig az információ, inkább ment a pörgés, hogy a cúnya reakciós fijjú sértegetett.

2009.09.13. 17:39:39

@heima: tudod, azt gondolom, hogy ha kocsmainak is tartod az itteni kommentelést, akkor legalább fel kellett volna mutatnod valamit, ami miatt ezt "felemelhetted" volna a te szintedre. És nem túl bölcs dolog valakit "lekocsmázni", azaz elítélni és várni hogy majd beszéde elegyedik veled. A reakciója normális, sértegeted és megvédi magát, még ha oly bölcseket is mondasz és még ha igazad is van.

Szóval az alázat jó szó volt, de azt hiszem, illetve úgy látom, pont belőled hiányzott...:D Gyakorold még, biztos sikerülni fog a kommunikáció, ha tényleg akarod.

heima (törölt) 2009.09.13. 18:13:48

@Letícia-Charlotte in SBp: "akkor legalább fel kellett volna mutatnod valamit" nem volt vevő a fikázáson felüli gondolatokra.

"azaz elítélni és várni hogy majd beszéde elegyedik veled." te, nem volt elég világos, hogy pont hogy nem akartam beszédbe elegyedni azzal, akivel közöltem, hogy fárasszon mást a hülyeséggel? a reakciója akkor lett volna normális, ha ezt az infót feldolgozza, de inkább elindult az óvoda.

"Szóval az alázat jó szó volt, de azt hiszem, illetve úgy látom, pont belőled hiányzott...:D Gyakorold még, biztos sikerülni fog a kommunikáció, ha tényleg akarod."

Látom nem igazán sikerült értelmezni azt a bekezdést, és már megint csak a hívószó és az arra felépített képzelgések maradtak meg.

Nézzük még1x:

"Képzetlen: na nem úgy általában, biztos vagyok benne, hogy sok jó informatikus, mérnök, rendőr, bérszámfejtő, esztergályos stb ír ide. De a jogi/politológiai/gazdasági területen súlyos deficitek vannak. Ami önmagában nem is baj, mert nekem meg a CNC esztergálás nem megy, sőt még csak nem is arról van szó, hogy akkor nem lehet nektek politizálni/nekem esztergálni, csak éppen a kellő alázatot kellene belevinni a történetbe, ha már."

Azaz lássuk állító tőmondatokban, ha itt tényleg minden ennél összetettebb dolog problémát okoz:

-mindenki más területhez ért, mások az erősségei
-ez nem zárja ki, hogy olyan területen nyilvánítson véleményt, aminek nem szakértője
-(sőt, sok területen, mint pl. a (köz)politika, még tanácsos is)
-de érdemes a korlátainkkal tisztában lenni, és visszavenni a nagy szavakból, ha előbbi eset áll fenn (azaz kellő alázattal hozzáállni a témához)

Kezded már érteni, vagy még mindig azt hiszed, hogy itt egymással szemben kéne alázkodni?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 18:17:07

@heima:

Tehát te vagy politológus vagy, vagy alázatos?:)

2009.09.13. 18:29:04

@heima: ja, hogy te azért vagy itt, hogy meg mond a tutit?? Vazze, ez nem jött le...De szerintem nemcsak nekem...Mik a referenciáid, hogy higgyünk is neked??? Csak úgy, bemondásra már ne már hogy adjunk a szavadra!! Egyébként jelzem, itt mindenki a tutit nyomja, szóval nárciszkám, eltévedtél, ha nem megfelelő a tükör, asszem mégis csak benned van a hiba!:D (Ne a tükröt okold, ha a képed ferde: Gogol)

heima (törölt) 2009.09.13. 18:42:53

@Letícia-Charlotte in SBp: j"a, hogy te azért vagy itt, hogy meg mond a tutit??" hát ezzel beállhatsz a sorba, vigasztaljon h nem te vagy az első, akiből előjött az alárendeltségi komplexus. Komolyan nem esett még le, hogy nem magamról írok, hanem rólatok? Egyáltalán nem arról van szó, hogy én itt (mondjuk a post eredeti témájával kapcs) megmondtam a tutit, szívesen vártam volna világos ellenérvelést, ami rámutat, hogy hol hibázok (értsd: vita), de mégis csak neked lett igazad, mindenki csak a tutit nyomta (meg persze a velemnemfoglalkozást :D), agy nélkül.

2009.09.13. 18:45:21

@heima: jó, megértettem. S ezennel befejeztem a beszélgetést veled, mert ennyi telik tőlem.

További jó szórakozást és azért gyere majd máskor is!:DD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 18:54:47

@heima:

Akkor viszont nem helyesek a kategóriáid. Lásd: "-de érdemes a korlátainkkal tisztában lenni, és visszavenni a nagy szavakból, ha előbbi eset áll fenn (azaz kellő alázattal hozzáállni a témához)"

heima (törölt) 2009.09.13. 19:03:32

@Mj: miért, mi bennük a rossz?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 19:10:58

@heima:

Állításaid szerint ha valaki nem ért valamihez - nem az a szakmája, de ildomosnak tartja a hozzászólást -, akkor kellő alázattal szóljon hozzá a témához. Tehát ha politikai témához szólsz hozzá, és nem vagy politológus, akkor azt kellő alázattal kell megtenned. Te mind a politológus szakmát, mind az alázatot tagadtad. Így már érthető voltam?

heima (törölt) 2009.09.13. 19:18:28

@Mj: és szerinted a közéleti-politikai jártasság a politológusi diploma függvénye? nézzük mit írtam:

"mindenki más területhez ért, mások az erősségei"

ebből hogy jött ez a szakbarbárság?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 19:30:48

@heima:

Te a jártasságot szakmákhoz kötötted, lásd: nem szólsz bele a CNC esztergálásba, mert nem vagy CNC esztergályos. A te analógiádat alkalmaztam a politikára is, hiszen az is egy szakma.

A saját véleményem viszont az, hogy amint tudjuk, Magyarországon mindenki ért: a történelemhez, a politikához, a focihoz, a programozáshoz, a környezetvédelemhez és még sorolhatnám. Ennek okán kocsmai szintű beböffentésektől Tölgyessy-ívű elemzésekig bármivel találkozhat az ember, így magára vessen, ha túl nagyok voltak az igényei, és koppant egyet. A helyedben előbb megpróbálnék szimpátiát ébreszteni magam iránt, ha egy új társaságba csöppenek, és csak utána mennék bele szőrszálhasogatásokba vagy provokatív feltételezésekbe.

heima (törölt) 2009.09.13. 19:46:56

@Mj: "Te a jártasságot szakmákhoz kötötted" nem, nem, te kötötted szakmához a dolgokat, pl Letícia is remekül ért a CNChez, pedig ha jól sejtem, nem a szakmája:) Én azért nem szólok bele a CNC esztergálásba, mert nem értek hozzá, és nem azért mert nem ez a szakmám. Sajnos a kettő (hozzáértés-szakma) Magyarországon sok esetben nem fedi egymást.

"így magára vessen, ha túl nagyok voltak az igényei, és koppant egyet." ez nagyon nagy igazság, nem is értettem, hogy mire számítottak az arcok, amikor már az aláírásommal meg az egy darab idegen szó használatával jöttek.

"bármivel találkozhat az ember" Ez is nagyon nagy igazság, én is több nicket olvastam már több felületről is, akik többet mutattak a hivatalos megmondóknál is.

"A helyedben előbb megpróbálnék szimpátiát ébreszteni magam iránt, ha egy új társaságba csöppenek" Még mindig nem célom a népszerűség:)

"és csak utána mennék bele szőrszálhasogatásokba vagy provokatív feltételezésekbe." Mint például hogy OV nem a zördög, mert a hátsó ajtón ment ki és nem kezdett el problémát megoldani Demszky módra?

llll5 (törölt) 2009.09.13. 19:50:37

@Letícia-Charlotte in SBp: igen, jogot végeztem.Ez nem érdem, csak tény.

2009.09.13. 19:55:28

@llll5: oks, ösmerem ezt az érzést!;)

@Mj: azt hiszem hogy heima barátunk unatkozik és itt gyakorol. Melyik szakma a kekeckedés vagy szőrszálhasogatás?:DD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 20:10:31

@heima:

Oké, akkor szerinted nem kell a szakmát gyakorolni ahhoz, hogy egy bizonyos dologban jártasak legyünk, így már minden tiszta. Ezzel egyet is tudok érteni. Én pl. konyítok valamelyest a fotózáshoz, pedig én már nem lettem fényképész, mint a dédapámig bezárólag a felmenőim.

"Sajnos a kettő (hozzáértés-szakma) Magyarországon sok esetben nem fedi egymást."

Istenem, erre hány meg hány példát föl lehetne hozni autószerelőktől postásig.

"Még mindig nem célom a népszerűség:)"

Akkor ne csodálkozz, ha anyáznak.:P Mondjuk az, hogy a végén már lezsidóznak, nemhogy érv nélküli utolsó baromság - bocs ermi és IIII5-, de még magas labda is.

"Mint például hogy OV nem a zördög, mert a hátsó ajtón ment ki és nem kezdett el problémát megoldani Demszky módra?"

Én nem ezt tartom szőrszálhasogatásnak vagy provokációnak. De még céltalannak se. Inkább azt, amit Szellemmel folytattál, vagy amikor a személyeskedéseken lovagoltál. Vannak dolgok, amelyeken felül kell emelkednie az embernek, különben csak karakter- és időpocsékolás az egész.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 20:11:54

@Letícia-Charlotte in SBp:

Én azért teszek vele egy próbát, Liberténél bejött.:)
Ezek alapján lehetne politológus is, de állítása szerint nem az.:)

2009.09.13. 20:13:42

@llll5: többek között...nem érdem, hanem tény.:D

@Mj: Oks, csak nyugodtan, én nagyon élvezem, ahogy érvelsz!:)

heima (törölt) 2009.09.13. 20:19:41

@Mj: "Oké, akkor szerinted nem kell a szakmát gyakorolni ahhoz, hogy egy bizonyos dologban jártasak legyünk, így már minden tiszta."

Hát tisztának éppen nem mondanám, nem volt erről szó.

"Istenem, erre hány meg hány példát föl lehetne hozni autószerelőktől postásig." Bizony, elég itt körbenézni:)

"Akkor ne csodálkozz, ha anyáznak.:P" Nem hat meg, zsidó is voltam meg náci is, túlélem.

"Én nem ezt tartom szőrszálhasogatásnak vagy provokációnak. De még céltalannak se"

Pedig ez lett volna itteni jelenlétem célja. Arról nem tehetek, hogy valakit ez az információ annyira kiakasztott, hogy minden áron a fogalmazási képességem, aláírás youtube videom, vagy a végzettségem kellett foglalkoznia. Annyiban igazad van, hogy megvan az a rossz tulajdonságom, hogy általában válaszolok arra, ha hozzám szólnak. Néha akkor is, ha nem kéne.

llll5 (törölt) 2009.09.13. 20:28:26

@Mj: nincs miért haragudnom, ermi feltételezett valamit heimával kapcsolatban, én arra reagáltam-szintén csak feltételezésként.
A politológusokról viszont eszembe jutott egy régi történet:anno az Ellenzéki Kerekasztal egyik ülésére nem ment el egy fideszes politikus aláírni egy megállapodást.Na, erre egy politológus írt erről egy könyvet, amelyben elég bőven kifejtette, hogy miért nem írta alá a fent emlitett politológus a megállapodást.Késöbb az érintett személy nyilatkozott arról, hogy miért nem írta alá, a magyarázat egyszerű volt:elaludt és nem ért oda:)))

llll5 (törölt) 2009.09.13. 20:31:52

@Letícia-Charlotte in SBp: ok, leesett.Bocs, de csak nemrégóta kommentelek, nem ismerem ezeket a netes jeleket

2009.09.13. 20:53:05

@llll5: szerintem semmi gond, nagyon jól vetted a lapokat!:D

llll5 (törölt) 2009.09.13. 21:05:51

@Letícia-Charlotte in SBp: köszi szépen!OFF:tudom, hogy ciki, de pl. ez a "jel"/:D/, mit jelent?ON

2009.09.13. 21:14:06

@llll5: :D = teli szájjal vigyorgás, :)= mosoly, egyetértés, ;) = kacsintás; :I = tanácstalanság; :/ = csalódottság; :P= kinyújtott nyelv .

:D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.13. 21:27:19

Ezt a heima vs mindenkit meg fejezzük be, már nagyon unalmas.

Térjünk vissza a kiindulóponthoz: Esztergom, Meggyes, tüntetés, Jobbik, iskolások&szülők, Orbán.

Személyeskedés és nagyképűség nélkül hallgattassék meg minden vélemény.

Hajrá! :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 21:29:08

@heima:

"Hát tisztának éppen nem mondanám, nem volt erről szó."

Akkor miről volt szó, ha nem az előbbi két, általam felvázolt lehetőségről?

"Bizony, elég itt körbenézni:)"

Bárhol nézel körül, "szakértőket" mindig találsz.

"Nem hat meg, zsidó is voltam meg náci is, túlélem."

Akkor viszont azt is éld túl, ha a youtube-os videóddal vagy a végzettségeddel foglalkoznak, és lépj át rajta.

"Pedig ez lett volna itteni jelenlétem célja."

Ez azért érdekes, mert te is egészen másról kezdtél beszélni, és nem törekedtél rá, hogy erre reagáljanak. (Ugye egy vitához legalább két fél kell.) Inkább maradtál a céltalanságoknál.

"Arról nem tehetek, hogy valakit ez az információ annyira kiakasztott, hogy minden áron a fogalmazási képességem, aláírás youtube videom, vagy a végzettségem kellett foglalkoznia. Annyiban igazad van, hogy megvan az a rossz tulajdonságom, hogy általában válaszolok arra, ha hozzám szólnak. Néha akkor is, ha nem kéne."

Na pont ez a lényeg, hogy olyanokra és olyan stílusban válaszoltál, amilyenekre és ahogyan nem kellett volna ahelyett, hogy maradsz az eredeti gondolatodnál.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 21:32:53

@llll5:

Ez az "Arany János mit gondolhatott a vers írása közben" típusú baromkodások analógiája.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 21:37:19

@laspalmas:

Pedig most akartam rávenni heimát, hogy kezdje elölről, hátha nem terelődik el a szó az orbános véleményéről.:)

Amúgy Orbánon abszolút látszik, hogy már most választási lázban ég. Majdnem minden problémára ugyanis csak ezt tudja mondani: "válasszatok minket, majd a mi kormányunk megcsinálja". Konkrétan viszont egyáltalán nem reménykedem abban, hogy a Meggyes nevű kiskirályt el fogja tudni távolítani. Egyrészt nyilván haver, másrészt értékes infókat tudhat a főnökről is, amiknek nem biztos, hogy ki kéne derülniük. És ezek is csak találgatások.

llll5 (törölt) 2009.09.13. 22:04:37

@Letícia-Charlotte in SBp: köszi szépen!
@laspalmas: ???
@Mj: bizony!:)Egyébként Meggyest még talán el fogja tudni távolitani, bár lehet, hogy igazad lesz és mégse..lásd 2oo6-ban Rogánt is megpróbálta, de nem sikerült neki..Pokornit sem tudta félreállitani, bár nagyon szerette volna..

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 22:07:06

@llll5:

És ehhez képest is igaz a megállapítás, hogy nem a Fidesznek van elnöke, hanem Orbánnak van pártja.
Amúgy Deutsch Tamás sem marad kint, jön vissza a kampányra.

llll5 (törölt) 2009.09.13. 22:15:34

@Mj: teljesen egyetértek!Valóban egyszemélyes párt a Fidesz.Ha Orbán mondjuk visszavonulna, szétesne az egész párt-mondjuk, én nem bánnám, mert véget érne a kétpárti egypártrendszer:D
Tompika meg nem oszt-nem szoroz:D

2009.09.13. 22:26:39

@Mj: Dinka Tooommmpiikkkaaaa visszatér? Ójaj ne...illetve a szocik örülnek majd!:)

llll5 (törölt) 2009.09.13. 22:36:07

@Letícia-Charlotte in SBp: ez nagyon találó jelző Tompikára:)Hát, ha még tudnád, hogy államvizsgázott le-kissé megkésve-az ELTE-n:D
@laspalmas: visszatérve a kiindulóponthoz:Orbán ezzel a 2/3-os többséget eljátszotta. A Jobbik lépése meg valóban ügyes volt, de én nem vagyok benne biztos, hogy jövőre bejutnak az Országgyűlésbe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 22:48:08

@llll5:

Orbán nem vonul vissza, hiszen egyrészt egy politikusi karrier a halálig tart, másrészt a cél előtt lébecol, harmadrészt neki is küldetéstudata van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 22:50:32

@Letícia-Charlotte in SBp:

Na, ez a komment is elveszett.:-/
Szóval örülni fognak a szocik, az biztos. Csak azt nem tudom, hogy ha most az ellenzék ellenzéke, akkor hogy fognak viselkedni a valódi ellenzékben? Kormányozni akarnak majd?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 22:53:24

@llll5:

Ehhe, ha jól emlékszem, akkoriban diplomázott ott a nővérem meg a sógorom, és mesélték a sztorit.:)
Szerintem kicsit meredek feltételezés egy, a választások előtt 7-8 hónappal lezajlott interjút 2/3-os fordulópontnak titulálni. Aki emiatt nem szavaz Orbánra, az amúgysem szavazna rá.
A Jobbik szerintem be fog jutni 5-15% között, csak majd utána ábrándulnak ki belőle gyorsan és tömegesen.

2009.09.13. 22:54:34

@llll5: 9 évre rá...a Zorbán elintézte...:) Vagy valami mást is tudsz?? Mesélj!:D

2009.09.13. 22:56:30

@Mj: ki tudja...Isten útjai kifürkészhetetlenek...;)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 22:58:48

@Letícia-Charlotte in SBp:

Meg a szocikéi is.:) De lehet, hogy csomóé majd a börtönbe vezet.:)

llll5 (törölt) 2009.09.13. 23:07:52

@Letícia-Charlotte in SBp: így van, Orbán intézte el:)Azt tudni kell-mintegy előzményként-hogy általában az egyetemen 2-esnél jobb jegyei nem voltak.Sokszor kért halasztást, arra vonatkozóan, hogy leállamvizsgázhasson, ezt többször meg is kapta, mégsem ment el államvizsgázni.Aztán jött Viktor ukáza és az államvizsga a következőképpen zajlott:a biztonsági emberek hermetikusan lezárták a fél egyetemet, Tompika bement egy szobába/!/egy tanárral..szószerint beszélgettek és láss csodát, diplomás ember lett:D

2009.09.13. 23:17:32

@llll5: niemand. Ennyi. A doktori cím miatt se lett okosabb.

llll5 (törölt) 2009.09.13. 23:22:03

@Mj: igen, valóban nem akar visszavonulni, ezt én is tudom:)De, ahogy a mondás tartja, semmi sem lehetetlen, csak a csodákra kell várni még egy kicsit.
A 2/3-ban és a Jobbik kérdésében más az álláspontom.Az elöbbi "csak" megérzés, az utóbbival kapcsolatban viszont van néhány érvem:1, Miért jutott be az EP-be a Jobbik:a,Balóné b, a cigánykérdésben hangoztatott álláspontja miatt
2, azóta Vona és Balóné között nincs teljes összhang
3, néhány hónap alatt a Jobbik népszerűsége 8%-ról 5%-ra csökkent
4, Vona nem egy karizmatikus vezető, nincsenek szakpolitikusaik-értsd:ha mondjuk a Jobbik alapithatna kormányt, kik lennének a miniszterek?Ezeken a dolgokon a választók is el fognak gondolkodni és-szerintem-ez ki fog hatni a következő választáson való szereplésükre

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 23:32:56

@llll5:

Más kronológiában gondolkodunk, de sok mindenben egyezik a véleményünk. Például bármi történhet még áprilisig, de az biztos, hogy nem fogjuk megtudni, hogy mi miatt nem lett meg a 2/3, ha nem lett meg.
Én sokáig belülről láttam a Jobbikot, és még most is tudom, hogy a cigánykérdés és a közbiztonság tematizálása már önmagában elég nekik a küszöbhöz addig, amíg a kormány impotens és polkorrekt. Hozzá jön még, hogy Drazséék mártírokat csinálnak a gárdistákból, és a szavazók azt hiszik, hogy a Jobbik hiteles csak azért, mert még csak egy újságot tudott ellopni. (Már ha tudnak erről.) Nem is beszélve arról, hogy rengeteg protest szavazó és kiábrándult MSZP-s fog rájuk szavazni azért, mert utálja a Fideszt vagy a kétpártrendszert. Gondolkodást meg ne is várjunk a választók 80%-ától, amikor érzelmek alapján szavaznak.:-/ A fordulópont szerintem akkor fog eljönni, amikor bekerülnek, és kb. ugyanannyira tudnak majd tevékenyek lenni, mint a MIÉP, olyan szakértelemmel, mint Kovács Pisti. Egyébként meg fogsz lepődni, de Vonának már többé-kevésbé megvan az árnyékkormánya, csak attól a szakértelemtől mentsen meg a Jóisten.:)
Pár hónap alatt mért százalékokra én nem esküszöm, főleg nem 7-8 hónappal a választások előtt. A közvélemény-kutatások egy valamire jók: befolyásolni a szavazói hangulatot.

llll5 (törölt) 2009.09.14. 00:45:25

@Mj: amit leírtál, az abszolút logikus.Elismerem, az érveid meggyőztek/azt kivéve, hogy bejut-e majd a Jobbik/, nem is nagyon tudok bármit is hozzátenni.2 dolgot azért kiemelnék a kommentedből, mert nagyon tetszett:1,"Gondolkodást meg ne is várjunk a választók 8o%-tól..."-no, én ezért vezetném be a cenzusos választójogot.Persze, nem arra gondolok, hogy csak a diplomások, stb. választhassanak, hanem egy egyszerűbb megoldásra.Pl.mielött a választásra jogosult bemegy a szavazóhelyiségbe, töltsön ki egy néhány kérdésből álló kérdőívet és ha helyesen tölti ki, csak akkor szavazhasson.2,a Jobbikra alkalmazott MIÉP-es Kovács Pistis hasonlatod nagyon jó!Végezetül egy kérdés:-amire, ha nem akarsz válaszolni, nem fogok megsértődni-mondanál egy-két nevet Vona árnyékkormányából?

heima (törölt) 2009.09.14. 13:38:09

@Mj: "Akkor miről volt szó, ha nem az előbbi két, általam felvázolt lehetőségről?" Ehhez először annak a definícióját kéne elfogadni, hogy milyen az, amikor vlaki ért vlamihez (tehát nem feltétlenül kell pl úgy kezdenie egy kommentet, h "ugyan nem értek hozzá, de a véleményem az...", azaz némi alázattal). Te eddig a papírt, majd a gyakorlatot/szakmát bírtad hozni, mint referenciát, amik bár rettentő fontosak ugyan, de teljes körűnek azért nem mondanám, éppen ezért tisztának sem:)

"Akkor viszont azt is éld túl, ha a youtube-os videóddal vagy a végzettségeddel foglalkoznak, és lépj át rajta." Én túlélem, nem engem minősít.

"Ez azért érdekes, mert te is egészen másról kezdtél beszélni" Persze, kend már rám.

"Na pont ez a lényeg, hogy olyanokra és olyan stílusban válaszoltál, amilyenekre és ahogyan nem kellett volna ahelyett, hogy maradsz az eredeti gondolatodnál."

"Mindenkinek megadni, ami neki jár"

heima (törölt) 2009.09.14. 14:02:31

@laspalmas: ok, lássuk a már elhangzottakat még1x:

Alapvetően OV-nek erős jogosítványai vannak, mint pártelnök, ezenkívül jelentős informális (nem hivatalos) hatalommal is bír, ami jelentheti azt is akár, hogy esetleg önkormányzati ügyekben is tud hatni a fideszes arcokra. (de az egy üres szoci legenda, hogy minden fideszes PM főnöke, hogy egy személyben viszi az ügyeket a fideszben, hogy semmi nem történik a tudta nélkül stb.). Ha bárki (civilként) azt szeretné, hogy számára OV (vagy akármelyik vezető politikus) informális hatalma útján nyújtson segítséget, akkor célszerű maradni az informális úton, mert nyilvánosan nem fog belefolyni egy önkormányzati ügybe, önkormányzati autonómia, egyebek. Persze ez sem garancia a sikerre, OV lerázhatja a civileket, vagy vallhat kudarcot Medgyessel is, végül is hivatalosan nem főnöke (PM minőségében), nem rúghatja ki. De mindenképpen ez a célszerű először, persze csak ha a cél érdekében eredményeket akarunk elérni.

És az a cél nem az, hogy telenyomjuk a blogoszférát meg a baller sajtót azzal, hogy OV nem segít/OV a hátsó ajtón ment ki/OV Medgyesst odaadta az MSZPnek stb stb., mert ha igen, akkor remekül sikerült.

Medgyesshez: nem különösebben érdekfeszítő számomra egy kisvárosi PM, még akár az is lehet, hogy ő ott a Don, de szvsz bármelyik PM-ről össze lehet dobni egy fikablogot/kampányt, láttunk már eleget korábbról is (pl Debrecen). Viszont az ember választási számai magukért beszélnek (ráadásul PM-ként indul, ahol a pártnak kisebb a jelentősége, mint egy OGY választáson), ha jól számolom 3* választották már meg.

Lehet, hogy a zembereket nem 1 db ember udvarrahajtási problémái (btw mutassatok egy Esztergom méretű önkormányzatot, ahol nincs területrendezési/ingatlan vita) vagy a PM magánélete érdekli, hanem a városuk helyzete? Lehet, hogy csak békében akarnak élni, nem mindenáron találni egy fideszes politikust, akit lehet cincálni, hogy nehogy jobbernek nézzék a blogunkat?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 21:15:59

@heima:

Abban egyetértünk, hogy az érdemi döntéseket szűk körben, zárt ajtók mögött hozzák, és nem az utcán. Tényleg elég hülyén nézett volna ki Orbán, ha ott az emberek előtt nekiugrik a polginak, és szidja-veri felváltva....

Viszont! Ha valaki politikus, pláne a közelgő választások megnyerésére igencsak esélyesnek látszó párt vezető embere, akkor legyen diplomatikus, kedves és megnyerő a NÉPpel. Ha hívják, menjen és foglalkozzon velük.

Szerintem simán odamehetett volna a tüntetőkhöz, 1 perc alatt elmondhatta volna, hogy "Mielőbbi találkozót sürgetek a polgármester úrral, remélhetőleg sikerül majd mindenki számára megnyugtató módon rendezni a vitás kérdéseket a városban." Ennyi! Tulajdonképpen egy neszesemmifogdmegjól, egy ingyenes GESZTUS. Ami növelte volna a Fidesz népszerűségét, szemben a kimeneküléssel.

Az számomra is rejtély, hogy ha a polgi tényleg ilyen, mint ahogy a hírekből lejön, akkor hogy választották meg háromszor is? Ő a legkisebb rossz? Ezt a titkot az esztergomiak tudják.
Biztos, hogy békében akarnak élni, a legtöbb ember már csak így van ezzel. De tudod vannak olyanok, akiknek a békés életbe az is beletartozik, hogy nem hunyja le a szemét, ha valami nemtetszőt lát, hanem igyekszik tenni ellene. Ha tudomásod van bármely más polgi ügyeiről, ne habozz, küldd el. Pártállás nem számít.

Hogy a blogunkat milyennek (jobbos-balos-libsi-egyéb) tartod, az hidegen hagy. Viszont az jó lenne, ha Esztergom első emberének nevét egy részben róla szóló postnál, 500 komment fölött helyesen írnád le: MeGGYes Tamás.

abandi 2009.09.14. 21:24:22

@laspalmas:
Az most mellékes, hogy a "heima" nevű (jó helyesíró) lealázza a lámpavas osztogatókat?
Miért kell ezzel foglalkozni?
Én speciel támogatom a heimaféléket, amíg nem realizálódik az elméletük.
Utána ő is jó lesz kötélverőnek, ha nem túl hülye...

abandi 2009.09.14. 21:29:00

@abandi:
Persze és természetesen én továbbra is a lámpavas építésre szavazok!

llll5 (törölt) 2009.09.14. 21:36:09

@laspalmas: ha ez az ajánlat rám is vonatkozik, máris javasolnék egy témát:Pokorni a lakók tiltakozása ellenére tönkre akarja tenni a XII.kerületet..egy kis adalék:www.kiralyhago.vilaga.hu

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 22:28:11

@llll5:

No, megnéztem.
Szerintem nem egy nagy durranás, a civilek általában tiltakoznak minden ilyen fejlesztésnél, aztán valahol félúton megbékélnek a polgival.

llll5 (törölt) 2009.09.14. 22:37:51

@laspalmas: de itt a fél kerület tiltakozik!Lesz demontstráció is.Érdemes elolvasni az idézett honlapon az üzenetek -fórum rovatot.Azonkivül ez nem fejlesztés, hanem visszafejlesztés..már írt róla az Index és még a Magyar Nemzet is, igencsak szidva Pokornit....

2009.09.14. 22:38:42

@llll5: :)))

@heima: jé, te vagy a Vitya?:)))

llll5 (törölt) 2009.09.15. 01:22:19

@Letícia-Charlotte in SBp: "heima:jé, te vagy a Vitya?:)))"Ez nagyon jó!Most nem fogok tudni aludni a röhögéstől)))

llll5 (törölt) 2009.09.15. 07:21:33

@laspalmas: "Szerintem nem egy nagy durranás"-neked , mert gondolom nem a XII.kerületben élsz.Mivel, gondolom nem tájékozódtál megfelelóen, elmondom neked, hogy kb. akkora horderejü ügy, mint Meggyesé Esztergomban.Nem véletlenül foglalkozott vele több napilap, az Index, a Lánchíd Rádió, stb.Szomorú, hogy az empatikus képességed a nullához közelit.....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.15. 16:49:10

@llll5:

Ne haragudj, de hadd döntsem el én, hogy miről írok....

Egyébként jobb szeretem az olyan témákat, amik nem kapnak nyilvánosságot máshol, nem ír róluk se az Index, se más. Lásd BKV-s postjaim.

Amúgy sajnálom a XII. kerületieket, de ez a hír már szinte nem is hír, annyi arcátlanság történik mindennap, hogy már az egekben van az ingerküszöbünk.

llll5 (törölt) 2009.09.15. 22:05:27

@laspalmas: rendben, tudomásul vettem.Én csak javasoltam egy témát, de semmi gond ,a Vastagbőr nélkül is legyőzzük Pokornit....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.15. 22:08:03

@llll5:

Szurkolok nektek meg a gesztenyefáknak.

2009.09.15. 22:43:02

@llll5: hát nem?? Csak mantrázik ez is, mindentől függetlenül...

llll5 (törölt) 2009.09.16. 00:34:33

@laspalmas: nagyon szellemes vagy..://
@Letícia-Charlotte in SBp: ez jó!:))))Lehet, hogy holnap már szájkaratézni is fog......

2009.09.16. 07:58:57

@ylion: :) Jó reggelt! Ki nyert?:)

@llll5: :DD Na akkor tuti ő lesz...:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.16. 08:28:22

@Letícia-Charlotte in SBp: ne is emlegesd, Pippo "Lesenszületett" Inzaghi két góljával az öregfiúk-válogatott. Marseille - Milan 1-2 (0-1) Gólok: Heinze, illetve Inzaghi (2)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.16. 09:26:34

@llll5:

Őszintén mondom, de most már fejezzük be ezt a témát légyszi.

llll5 (törölt) 2009.09.16. 12:10:09

@laspalmas: nézd, te kezdted.Lásd:2oo9.o9.13.21:23:25:"És hány szobás lakásod van?"-értelmetlenül belémkötöttél, de ez még nem zavart.Aztán javasoltam egy témát, amit el sem olvastál, majd tettél egy gúnyos megjegyzést.De, én nem vagyok sértődékeny, az ilyen dolgok leperegnek rólam, úgyhogy a témát-kérés nélkül is-lezártam.

llll5 (törölt) 2009.09.16. 13:57:44

@Letícia-Charlotte in SBp: igen, szerintem is:)Bár ma még nem jött szájkaratézni, igaz nem mondta a múltkor, hogy:"I'II be back":DD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 21:13:53

@llll5:

Ez a tesztes szűrő nekem is eszembe jutott, de nem tartom reálisnak a bevezetését.:-/
Nem mondok neveket, ha nem haragszol. De legyen elég annyi, hogy kb. olyan kaliberű emberek, mint Novák Előd harmadéves politológus hallgató felesége, aki "oktatásügyi szakértő", és kb. annyira belsős az oktatásügyben, mint az összes hallgatótársa.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 21:14:55

@heima:

Látom, semmi értelme nincs a beszélgetésünknek, úgyhogy én itt udvariasan véget is vetek ennek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 21:22:10

@llll5:

Laspalmas azt a kommentet valószínűleg viccnek szánta, utalva egy régi, sorozatban kitiltott ismerősre, Libertére, aki erre szeretett fölvágni. Szerintem akkor te még nem kommenteltél ide, úgyhogy ha adhatok egy jó tanácsot, inkább kérdezz előbb, és utána alkoss ítéletet.

llll5 (törölt) 2009.09.17. 22:56:21

@Mj: megfogadom a tanácsodat:)Bár én erre nem akartam felvágni, ezt kiolvashatta volna a kommentemből.Nincs is mire felvágni, én nem azt nézem, hogy kinek milyen végzettsége van, hanem azt, hogy milyen ember.Azt meg nem tudom, ki az a Liberté:))Ja és kérdeztem is elötte, nem válaszolt, de mindegy ,ezt a témát már lezártam:)
A tesztes szűröt valóban nehéz lenne megoldani, pedig nagyon hasznos lenne:)
Nem haragszom, hogy nem mondasz neveket, abszolút megértem, hidd el:)
Az tényleg durva lenne, ha Novák Emőke felesége kapna egy poziciót:-/
Egyébként jöhetnél gyakrabban a Vastagbőrre, nagyon jó a politika- és a történelem-szemléleted!:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 23:56:57

@llll5:

Nézd, Laspalmas nem nagyon ér rá minden kommentre válaszolni - ahogy én sem, pedig igyekszem:( -, úgyhogy ezek után talán érthetőbb számodra, ha félreértések keletkeznek, ő pedig nem simítja el az ezekből születő ellentéteket.
Amikor idetaláltam, hónapokon keresztül olvastam a kommenteket is, így a legtöbb törzskommentelő már "ismerős" volt, amikor végül én is bekapcsolódtam a kommentözönbe. A te esetedben viszont ez nyilván nem így történt, úgyhogy segítségképpen csak annyit mondanék Libertéről, hogy folyamatosan provokálta a törzskommentelőket, aztán elkezdett személyeskedni, végül azt is megtudhattuk, hogy hány szobás lakása van, sikeres vállalkozóként hány hétig nyaral egy évben, és milyen szuper mocival rendelkezik. Aztán ki lett tiltva egy párszor - akkor én éppen hetekig nem voltam gépnél, így csak kommentmorzsákat olvashattam vissza -, és mostanában nem háborgatja a társaságot. Egyébként én jót vitatkoztam vele, és nem váltam el tőle haragban, de én szinte mindenkivel jól el tudok vitázni.
A tesztnél ráadásul jönnének a divatérvek, hogy jaj, de hát általános választójog, alkotmányos jogok, és hány milliárdba kerülne ez...
A csaj ráadásul van vagy 22 éves.:)
Jövök én, amint csak tudok, csak hát ugye életem is van, főzni is kell, meg tanítási gyakorlatot vezető tanárt is kéne vadásznom magamnak, ha már a beosztott nem tudott elvállalni.:-/ Egyébként a történelemszemléletet főleg a Pázmány töri szakján eltöltött 5 év alatt csöpögtették belém.:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.18. 07:41:18

@Mj:
@llll5:

Így igaz, vicc volt, csak lemaradt a smiley. Bocs, most pótolom. :)

llll5 (törölt) 2009.09.18. 15:41:58

@laspalmas: akkor, bocs és elnézést kérek:)
@Mj: köszönöm a magyarázatot:)Hétfőig nem leszek lap-top közelben, utána "I'II be back"-ahogy Kalifornia kormányzója mondaná:))

Ppix 2010.10.06. 22:07:53

@denever:
Talán ezen a ponton érdemes (stílszerűen Meggyes módi szerint) felhívnom a fidesz rajongókat, hogy behúzott farokkal somfordáljanak haza, és akkor jöjjenek ide újra, ha értelmesen el tudják magyarázni, hogy Orbán Viktor, aki tehetett volna arról, hogy ne ezt a vadparasztot jelölje újra országgyűlési képviselőnek és polgármesternek mégsem tett semmit.
Nemes egyszerűséggel szart a Zemberek fejére.

Mindezt azután, hogy a bátor, aki még soha sem hazudott, a hátsó kijáraton kerülte el a tüntetőket. Ennyit a nemzeti együttműködésről, meg a többi hangzatos lózungról.
Rongy emberek ezek mind, akár vörösek, akár narancssárgák.

süti beállítások módosítása