Skip to content


       Szűrés lista

Vonalkódok viharában

A csodálatos, névvel, lakcímmel, és vonalkóddal ellátott szociális kérdőív ügye egy picit továbbgyűrűzött.

Olyan mostaniasan.

Ugye az adatvédelmi ombudsman szinte azonnal vizsgálatot indított ezzel kapcsolatban, hisz az teljesen egyértelmű, hogy a visszaküldött válaszok, az azok alapján készülő "statisztika" szempontjából teljesen irreleváns, hogy melyik papírt KI KÜLDTE be. Ez egyedül a választópolgárok kategorizálására használható: jó válaszok, rossz válaszok, hát ez tök hülye, vissza se küldte a köcsög.

Bár Szijjártó próbálta valahogy....másképp... zavarosan megmagyarázni:


"Szijjártó Péter, a miniszterelnök személyes szóvivője a Népszabadság megkeresésére viszont elmondta, hogy a konzultációs kérdőív két vonalkódot tartalmaz: az egyik a borítékolást segíti és a Magyar Posta kérésére került rá, mint oly sok más átlagos posta küldeményre. Ez személyes adatot nem tartalmaz. A kérdőíven szereplő vonalkód pedig egy, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által "véletlenszerűen generált és a kiküldött kérdőívre érkező válaszok feldolgozását segítő azonosító szám".

Szijjártó tájékoztatása szerint ez utóbbi vonalkód az adminisztrációs feladatok ellátását segíti, a visszaérkező küldemények érkeztetését és pontos nyomon követését.

"A vonalkód a kérdőívet egyedivé teszi, és lehetőséget ad a visszaélések megakadályozására. Segítségével megakadályozható, hogy az állampolgár nevében valaki más töltse ki a kérdőívet, és küldje vissza illetéktelenül" – fogalmazott. Arra, hogy a rendszer pontosan miért és hogyan küszöböli ki a visszaélést és egyáltalán miért fontos, hogy egy véleményfelmérésben adott válaszokat adott személyekhez kötni is lehessen, nem tért ki."

 

Viszont Jóri tegnap kimondta az ítéletet: törvénysértő a szociális kérdőív.


"A biztos felszólította a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát a személyes adatok kezelésének megszüntetésére, egyúttal felhívta az adatkezelő és az adatfeldolgozó figyelmét arra, hogy a kérdőívek kizárólag olyan formában rögzíthetők, amely nem tartalmazza a nevet, lakcímet, vonalkódokat, az aláírás rovatot és e-mail cím rovatot. A visszaérkezett kérdőíveket, tehát a szociális konzultáció keretében kezelt összes személyes adatot ezt követően haladéktalanul meg kell semmisíteni.

Ha a biztos felszólításában foglaltaknak a hivatal nem tesz eleget, határozatban rendeli el a jogosulatlanul kezelt adatok törlését." - olvashatjuk a közleményben.

 

Mivel rengeteg jogász dolgozik a kormánynak, és kötve hiszem, hogy mindegyik csak ilyen Répássy-kaliberű lenne, egyértelmű, hogy nem nem tudtak egy minden szempontból törvényes kérdőívet összehozni (mint eddig), hanem egész egyszerűen ÍGY akarták megcsinálni, ilyen adatbázis-kompatibilisre. Ennek az útjába pedig nem állhat egy csóró kis ombudsman holmi törvényekkel.

Egyrészt Petike tartott Jóri döntésével kapcsolatban egy csodálatos sajtótájékoztatót, több remek mondattal:


"Szijjártó Péter kedden újságírók előtt kifejtette: a szociális konzultáció megkezdése előtt a kormány által kijelölt Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) felvette a kapcsolatot az adatvédelmi biztos hivatalával, és a KEK KH vezetői több személyes egyeztetést folytattak az ombudsmannal és munkatársaival. Ezek során egyszer sem hangzott el kifogás a személyes adatok védelmével kapcsolatban - közölte.

Ezek után sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Jóri úr most megjelentetett levelét személyes motivációk indokolják, az új alaptörvény ugyanis a jelenlegi négy ombudsman helyett egy ombudsmanról beszél, és jól láthatóan Jóri úr bizonytalan a személyes karrierjét illetően - mondta a szóvivő.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy amikor a kabinet által kijelölt kormányzati intézmény megkérte a nyilvántartásba vételét mint személyes adatok kezelője, akkor ezt meg is kapta az adatvédelmi biztos hivatalától. Arra, hogy eleget tesznek-e Jóri András azon kérésének, miszerint a személyes adatokat letakarva rögzítsék a kérdőíveket, a kormányfő szóvivője azt közölte: az ombudsman levelére harminc napon belül kell reagálnia a KEK KH-nak, így a levél kézhezvétele után majd a szakemberek megválaszolják ezt a kérdést.

Arra a kérdésre, nem gondolja-e, hogy mégiscsak aggályos lehet, hogy a kérdőív jobb felső sarkában szerepel az állampolgár neve és címe, azt mondta: "én azt tartom rendkívül aggályosnak, hogy az adatvédelmi biztos a személyes ambícióinak és karrierjének bizonytalansága alapján ír levelet egy ilyen fontos ügyben, mint a szociális konzultáció; annak ellenére, hogy az előzetes megbeszéléseken semmifajta kifogást nem fogalmazott meg"."

 

Másrészt teljesen véletlenül, szép csendben megjelent az alábbi jogszabálytervezet a KIM honlapján:

A kormány új hatóságot - a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot - kíván felállítani, ami átvehetné az adatvédelmi ombudsman feladatát. Az indoklás szerint ugyanis "Az ombudsmani hatáskör és eszköztár nem nyújt megfelelő mozgásteret és lehetőséget a jogsértések kivizsgálására és szankcionálására, emellett az információtechnológia elterjedése, az ennek nyomán változó társadalmi szokások és a globalizáció által teremtett új helyzetben a hatóság jóval hatékonyabban fel tud lépni."

Ennyi Jóri, viszlát!
Seggberúgtad a Google-t, beintettél a BKV-nak, de a NER ellen te sem győzhetsz!

Friss:
Jóri közleménye szerint "A KEK KH vezetőjével a levelek kiküldése előtt egyetlen alkalommal, május 5-én találkozott. A KEK KH vezetőjének tájékoztatása alapján, a kérdőíven ekkor már nem volt mód semmilyen változtatásra, ennek ellenére azt a biztosnak nem mutatták meg. Május 10-én Jóri arról értesítette a hivatalt, hogy a Szociális Konzultáció 2011-et adatvédelmi nyilvántartásba vette, illetve ugyanebben a levélben arról is tájékoztatta, hogy vizsgálatot indít az adatkezelés jogszerűségét illetően."

 

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr902967007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vannak akik... 2011.06.08. 16:06:31

Vannak, akik szerint a szociális konzultáció a legjobb alkalom arra, hogy az állampolgárok a véleményüket kifejtsék, és ezzel a kormány munkáját érdemben segítsék a „válaszok megtalálásában”. Mások úgy gondolják, hogy ha a kormány tényleg k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 13:52:30

@zero: emlékezz a "nagy elődre": Péterünk sem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét...

stefiapo 2011.06.08. 13:58:13

A DEMOKRÁCIA PÉNZBE KERÜL! Írjon ki népszavazást azt ha tíz kérdés lesz akkor tíz lesz.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 14:07:02

A diktatúra is pénzbe kerül, csak annak a pénzneme: félelem, rettegés, vér

lyken 2011.06.08. 14:15:00

@Virág et.: "Ezt az eljárás végén szokás megtenni, nem az elején."

Az olyan kispolgárias. A fidesznél előre eldöntik, hogy mi lesz az eredmény. Ebből kiindulva úgy gondolják, hogy más is hasonlóképpen jár el.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 14:40:17

Viktor kapj már észbe, ezt akarod? Ki marad aki dolgozni fog ebben az országban? Ti soha sem tudtatok, a pofázáson kívül mást!
-------
KÖZLEMÉNY

Az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórum szakszervezetei 2011. június 7-én
megbeszélést tartottak és az alábbi közös közleményt fogalmazták meg:
Magyarországon a kormányzat jogsértő módon nem veszi figyelembe a
szakszervezetek véleményét, holott a korábbi és tervezett intézkedései hátrányosan
érintik a munkavállalók és a nyugdíjasok széles rétegeit. Ezért a szakszervezetek a
2011. április 9-én megkezdett tiltakozásokat folytatják.
1.) A Mozdonyvezetők Szakszervezete által 2011. június 9-ére meghirdetett
demonstrációjával és annak követeléseivel szolidaritást vállalnak.
2.) Mozgósítják tagságukat a 4 konföderáció által 2011. június 16-ára meghirdetett
autós és gyalogos demonstrációra. Az aláíró szakszervezetek szorgalmazzák,
hogy az alkotmányos jogok védelme érdekében meghirdetett „bohóc forradalom”
és a konföderációk akciója egymást erősítve és összehangolva kerüljön
megvalósításra.
3.) Az aláíró szakszervezetek 2011. június 30-ára nagygyűlésre hívnak valamennyi
ágazati szakszervezetet és tagszervezetüket egy közös szakszervezeti stratégia
elfogadása céljából. Felkérik a konföderációkat a nagygyűlésen való részvételre.
4.) Az aláíró szakszervezetek megkezdték a különféle sztrájk kezdeményezések
összehangolását.
A résztvevők tiltakoznak a Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet (TMRSZ)
főtitkára letartóztatásának időzítése, az intézkedés súlyossága és körülményei miatt.
Az eljárás alkalmas a szakszervezeti tagok és vezetők, valamint az emberek
megfélemlítésére, a szakszervezetek érdekvédelmi fellépésének ellehetetlenítésére,
amely megengedhetetlen.
Bánya, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, Vízügyi, Közszolgáltatási Dolgozók
Szakszervezeti Szövetsége, Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezeti
Szövetsége, Mozdonyvezetők Szakszervezete, Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete,
Távközlési Dolgozók Szakszervezete, Magyar Köztisztviselők , Közalkalmazottak és Közszolgálati
Dolgozók Szakszervezete, Vasas Szakszervezeti Szövetség, Egyesült Villamosenergia-ipari
Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezete, Magyar Vegyipari,
Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.08. 14:50:50

"A kormány új hatóságot - a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot - kíván felállítani, ami átvehetné az adatvédelmi ombudsman feladatát."

Érted, nem ám azt mondani, hog OK, bocs, akkor megcsináljuk úgy, hogy nincs rajta vonalkód... Az előzőek színvonala felé tartunk...

...bár én visszaküldtem, szépen besatírozott név-cím-vonalkóddal.

Marcellusca 2011.06.08. 14:53:16

@Cirbi: Alakul, alakuuuuuuul. :)

Csak korábban kellett volna, hogy észbe kapjanak a civilek!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.08. 15:08:19

@Cirbi: Nem sok eset van, hogy egy bármilyen ország bármilyen kormánya szakszervezeti, vagy tüntetési nyomásra enged... ugyanis akkor a saját gyengeségét, inkompetenciáját (ezt mondjuk nálunk egyiknek sem kellett külön) bizonyítja.

Tehát akármennyire is jó bármilyen, alulról jövő javaslat, az esetek 99%-ában úgysem megy át :(
Ezen a kőagyú bandán meg végképp nem.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 15:21:47

@ColT: Nem is számítok arra /pedig jó lenne/, hogy engednek, ez is egy tanulási folyamat egy társadalomnak, ha jól alkalmazz(uk)ák a tanultakat, életképes lesz a társadalom, ha megmaradunk szigetszerű, önzőeknek, nem lesz sok jövőnk.
Ezt még OV sem tudja megállítani: /még akkor sem, ha csak részben jön be a jóslat/

index.hu/tudomany/hohull/

sanity 2011.06.08. 15:32:25

@Cirbi:
Sajnos történelmünk bizonyítja, hogy sokszor sorsdöntő időszakokban képtelenek voltunk összefogni(lásd Mohács), meg is lett az eredménye... Bárcsak másként történne most.

Tricera bácsi 2011.06.08. 15:43:22

@lyken: "a valaki annyira nagyon akarna genyózni, akkor végigmenne a cigánysorokon meg a rászorulóknál és 100 ft per darab áron felvásárolná a bontatlan leveleket"
Teljes pénzkidobás lenne. Akár 2 milliót is visszaküldhetnénk, a végén úgyis az jön ki, amit akarnak. Vagy talán fogja ellenőrizni bárki is a számlálást?

Ideggyógyközpont 2011.06.08. 16:10:05

Üdv Mindenkinek!

Vegyünk elő egy korábban betiltott, (ezek alapján lehet a jövőben is) művet. Csak az első fejezetet kell belőle olvasni, úgyhogy nem olyan megterhelő.

"Ezek voltak az otthonai annak a négy minisztériumnak, amelyek között szétosztották a kormányzás egész apparátusát: az egyik az Igazság-minisztérium volt, amelyhez a hírszolgálat, a szórakoztatás, az oktatás és a szépművészetek tartoztak, a másik a Béke-minisztérium, amely a háborút intézte, a harmadik a Szeretet minisztérium, amely a törvényeket hozta és a rendet tartotta fenn, a negyedik a Bőség-minisztérium, amely a gazdasági ügyekért volt felelős."

George Orwell: 1984 (ford.: Szíjgyártó László)

Ennyi.

Karras 2011.06.08. 16:11:37

Nekem pont kapóra jött a cellulóz, mert épp' elfogyott a toilette-papírom, így kitörölhettem vele a v*lagamat, osz' jóccakát. (Javasoni fogom, hogy a legközelebbit már kreppeljék meg, mert így korlátozottan használható csak a neki megfelelő célra!)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.08. 16:19:44

@Cirbi: Amúgy pedig igazad van, szóval az értelmes javaslatokat illene megfogadni az akutális kormánynak.

jani888 2011.06.08. 16:29:02

Ez a Szíjjártó még az egykori Deutsch Tamásnál is nagyobb gáz..Sokkal nyeglébb,önteltebb és nagyságrendekkel ostobább.És ez nem kis teljesítmény.

Horizont 2011.06.08. 18:21:29

@laspalmas:
Vonalkodók viharában?? Hát a Szenvedélyek viharában sokkal jobb volt!:DDD
Pitt-ről és Hopkins-ról nem is beszélve. Petike még satnya utánzat se lehet rendes FÉRFIAK mellett:)
A miniszterelnök "személyes" szóvivője:( Szajkózza rendesen Orbánnak még a gondolatait is.
Jóri meg el is temetheti magát . A vezér szava szent, és ha ő azt mondja ott márpedig vonalkód lesz,van akkor az úgy helyes. Punktum!

foolproof 2011.06.08. 20:23:12

Where's Lee Harvey Oswald, when a whole nation needs him??!

tibike3 2011.06.08. 20:33:19

Szerintem Jóri úr hamarosan egészségügyi okokból ÖNKÉNT lemond. Vagy adminisztratív munkakörbe , egy Uralon túli irodába helyezik.

sanity 2011.06.08. 20:42:36

@foolproof:
Manapság már nem utaznak nyitott autóval, a traffipaxblokkolós Audi a menő!

yxcvbnma 2011.06.08. 21:04:50

@Karras:
Ha már kitöltötted a papírt a budin, akkor vissza is küldhetnéd, ott a válaszboríték. Bár a vonalkódot semlegesítsd jól barnával, nehogy rájöjjenek, hogy te tulajdonképpen szarsz a Nemzeti Konzultációra.

Bee-zony 2011.06.08. 21:29:10

@sanity: „Sajnos történelmünk bizonyítja, hogy sokszor sorsdöntő időszakokban képtelenek voltunk összefogni(lásd Mohács), meg is lett az eredménye... Bárcsak másként történne most.”

Igen ám, csakhogy volt egy parasztfelkelés 1514-ben – nem ok nélkül –, ami nagymértékben meghatározta a 12 évvel későbbi eseményeket.
Ne csak az évszámok és az események szintjén, hanem mélységében (hogy mi miért történt) is tanulmányozd a történelmet, és akkor rájössz, hogy egyrészt az urak 1526-ban nem mertek fegyvert adni a parasztok kezébe, másrészt a parasztok sem akartak harcolni az urakért – ha a török sem sanyargatja őket jobban, mint a magyar urak, akkor nekik mindegy, hogy ki győz.
Nem fogtak össze a magyarok – annak is megvolt az oka, előzménye, hogy miért nem. Orbánék most úgy viselkednek, mint akkor az urak…

Márki Sándor: Dósa György 1470-1514
mek.niif.hu/05800/05803/

Ironfist 2011.06.08. 21:31:12

@yxcvbnma:

Pont szegény postásokat szivatnád ezzel?

Inkább javaslom a következő dolgot: szavazzfasszal.blog.hu/

Ironfist 2011.06.08. 21:32:53

Illetve konkrétan így ni: http://m.blog.hu/sz/szavazzfasszal/image/alkotmány%20kérdőív%20kukival.jpg

szmoker (Homo Trollicus) 2011.06.08. 22:46:28

@sanity: a rombolófegyver átüti.
Gepárd, Hiúz, idegenlelkűeknek Barrett :)

Bee-zony 2011.06.08. 23:14:51

@Aullah: „A videó FOX tartalmát tartalmazza, aki letiltotta azt szerzői jogi okok miatt.
Sajnáljuk.”
Milyen gyorsak voltak....

Bee-zony 2011.06.08. 23:16:43

„Információszabadság Hatóság”
A szabadság eredetileg azt jelentené, hogy nem szabályozza semmilyen hatóság.
De most majd a hatóság megmondja, hogy meddig terjed a szabadság.
Abban nem érdemes kételkedni, hogy ténylegesen mit jelent az orwelli és az orbáni duplagondolás.
Alakul az orwelli világ, jön az új hatósegg – és így lesz a szabadságból szolgaság.

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.08. 23:26:29

Szabadság Szerelem -e 3 kell nekem

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2011.06.09. 00:33:35

Történt sok-sok hónapja, hogy levelet hozott a posta: a Komárom Esztergom Megyei Bíróság értesített, hogy beperelt Meggyes Tamás - akkor még polgármester, és kéri tőlük, hogy rendeljék el a Szeretgom szerverének zár alá vételét ideiglenes intézkedésként. A keresetlevélből cikk lett. Kicsit később értesített a bíróság, hogy elutasította az ideiglenes intézkedés iránti kérelmet: ebből is cikk lett. Ez utóbbi cikkhez kikerült a felperes beadványa a bíróság felé, melyben olvasható volt egy cím. Felperes címe.

Na ezek után fél évvel idézést kaptam a rendőrségre: gyanúsítottkénti kihallgatásra személyes adatokkal visszaélés bűncselekményének alapos gyanúja miatt. No ennek már a fele sem tréfa - gondoltam. El is mentem, ki is hallgattak, gyanúsított is lettem, panaszt is tettem, azt el is utasították, de igenám: vittem magammal jópár nyilvánosan elérhető iratot: Meggyes parlament.hu-s vagyonnyilatkozatát, benne ugyanezzel a címmel, egy önkormányzati előterjesztést és határozatot arról, hogy Meggyesnek adjon ingyenhitelt a város amiért felgyújtották az ezen a címen található ingatlanát, meg a választási bizottság határozatainak nyilvánosan letölthető dokumentumait benne Meggyes lakcímével.

Kéremszépen, mindezek ellenére egy éven keresztül nyomoztak a nyomozók. Egy éven át gyanúsított voltam, be kellett volna jelentenem állítólag még azt is, ha külföldre megyek, vagy elköltözöm, jöttek a nyomozás hosszabbítási papírok, darálta a gép a dokumentumokat. Most egy év után kaptam egy papírt a nyomozás megszüntetéséről, mivel bár nagyon próbálkoztak, de a jelentős érdeksérelem tényállásbeli elemet sehogy se tudták rámbizonyítani. Még Meggyest is kihallgatták, aki a megszüntető végzés szerint azt mondta, hogy az irat (2010-ben került ki a netre, ugye) publikálása miatt gyújtották fel (2008-ban) a házát. Ez már úgy tűnik az ügyésznek is sok volt...

Kiváncsi leszek az LMP feljelentéséből mi lesz - egyáltalán elrendelik-e a nyomozást.

Kicsit Karcos 2011.06.09. 02:02:40

Nem lenne hatékonyabb csináltatni 20 milliárdért internetes "megoldást"?

Egy ilyen már 200 millió forint magasságában megáll: www.kormanyszovivo.hu/index_pre.html

Alapnak jó, de tetetni kell rá még pár labelt meg checkboxot a szakemberekkel.

Megdobbent 2011.06.09. 05:29:35

@zrobasé: ELMULT NYOLC EV!!!!!!!!!

Ember! Ezt meg most elnezem, de legkozelebb 100x leirod a nyenyit fejbol, es egyszer a ner alapelveit. Pfff, ezt majdnem beszoptuk!

Megdobbent 2011.06.09. 05:37:36

(kerjuk a mellekelt mezoben adja meg nevet, lakcimet, szemelyi igazolvany szamat, illetve jobb mutatoujj lenyomat-szkenjet -> koszonjuk! -> Az on egyedi, onhoz nem kotheto, adatai alapjan veletlenszeruen, pusztan a posta segitesenek szandekaval letrehozott vonalkodjat rendszerunk regisztralta, azt futarkent a rendvedelmi allomany egy tagja fogja onhoz eljuttani. Koszonjuk az egyuttmukodest!)

molaris 2011.06.09. 07:07:25

Csak egyet áruljatok el: mire lehet következtetni a válaszokból? Mert a politikai hovatartozásomról biztos nem. Ráadásul én aláírtam, e- mail címet is adtam. Vállalom a véleményem. Meg aztán, hátha írni akarnak valamit.

Aztán! Önellentmondásban vagytok. Ha senkit nem érdekel a vélemény, akkor minek erőlködnek a megszerzésén.
Probléma akkor lenne, ha a választáskor viszontlátnám a szavazólapon a vonalkódom.

ucsacsu 2011.06.09. 07:26:28

@zero:
Mért volt értelmes ember aki elhitte amit ez az agyhalott győri keksz valaha is kiengedett a száján? Legfeljebb csak az agyhalott fidesznyikok pénzé,pénzé mindent elhisznek,mert HISZNEK!!!!!!
VALÓ IGAZ,HOGY A JELENLEGI PÁRTOKRÁCIÁT NÉZVE TELJESEN MINDEGY KI KORMÁNYOZZA AZ ORSZÁGOT!!! Orbán,gyurcsány dettó fittelina ,szőlőbányák demisz,kisz. Nincs új a nap alatt,csak a risza,balról jobbra, jobbról balra

Vidéki 2011.06.09. 08:09:51

Egy sétabottal lehet sétálni is, de meg lehet ölni vele egy embert is.

Ezért be kellene tiltani a sétabot használatát?

Vastagbőr ezen az utóbbi állásponton van a vonalkódos kérdőívvel kapcsolatban, eleve feltételezve a rosszindulatú használatot.

Valójában arról van szó, hogy „"A vonalkód a kérdőívet egyedivé teszi, és lehetőséget ad a visszaélések megakadályozására. Segítségével megakadályozható, hogy az állampolgár nevében valaki más töltse ki a kérdőívet, és küldje vissza illetéktelenül"

„Sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Jóri úr most megjelentetett levelét személyes motivációk indokolják, az új alaptörvény ugyanis a jelenlegi négy ombudsman helyett egy ombudsmanról beszél, és jól láthatóan Jóri úr bizonytalan a személyes karrierjét illetően”.

Mivel Vastagbőr a mostani kormány lejáratásában érdekelt, úgy festi le „a valóság égi mását”, mintha az egzisztenciájáért aggódó, sértett Jóri úr minden szava szent kinyilatkoztatás lenne, míg az ettől eltérő racionális érvek „ördögtől valóak” lennének.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.09. 08:28:44

@Vidéki:
Ejj, te fidióta barom.
Magyarázd el nekem, hogy a vonalkód hogyan akadályozza meg, hogy más töltse ki és küldje vissza a kérdőívet?
Egyetlen dologban segít. abban, hogy azonosítható legyen, kinek lett küldve, és ezek közül ki milyen tartalommal küldte vissza.

a névtelen konzultációnak ugye az lenne a lényege, hogy névtelen. azért névtelen, hogy elmondhassa a véleményét megtorlás, nyilvántartás nélkül bárki.

igen a vastagbőr ezért csinált már hülyét többször is jóriból, mert a szavait szentnek kezeli, de legalábbis úgy csinál.
cimbora, te egy droid vagy.

racionális érvekről beszélsz a nyilvánvaló hazugságot védve? :))))))))))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.09. 08:36:04

@Kicsit Karcos: eccerűen az ügyfélkapura kell minden szavazóképes állampolgárnak belépést adni és ott ki lehet majd tölteni a kérdőívet, vagy infocentert beállítani az önkormányzatoknál, ahol 10 terminálhoz odaülve a személyi adatai megadása után bepippantgatja a kérdőívet a paraszt. oszt a népszavazás is le van tudva. tartson egy hétig és akkor mindenkinek van ideje elmenni.

sz4sz4 2011.06.09. 08:43:53

@Conv:

"cimbora, te egy droid vagy.

racionális érvekről beszélsz a nyilvánvaló hazugságot védve? :))))))))))))"

jajj, ne legyél már ilyen, csak a munkáját végzi.:)

lyken 2011.06.09. 08:44:41

@cserepj: "Kéremszépen, mindezek ellenére egy éven keresztül nyomoztak a nyomozók. "
Hát igen, a független és hatékony jogi és rendőri szerveink. Respect a kitartásotokért!
MIndenesetre a te eseted teljesen más. Ugye, ha Viktor vagy Meggyes kezel illetéktelenül adatot, arról kiderül, hogy az nem illetéktelen, mert Szíjjártó Petike azt mondja. Ha ugyanezt földi ember teszi, akkor megpróbálják érte szibériába hurcolni. Mert ugye amit szabad Jupiternek...

lyken 2011.06.09. 08:58:46

@Vidéki: "Mivel Vastagbőr a mostani kormány lejáratásában érdekelt,"
Tök érdekes, hogy 2010-ig az ment, hogy vastagbőr a szocik megbuktatásában érdekelt jobbos köcsög banda. Most meg a jobboldali fidesz fanok mondják ugyanezt. Az tény, hogy vonalkódon kívül sokmindennel lehet egyedivé tenni egy dokumentumot. Az is tény, hogy a vonalkódot az esetek 99.9999%-ban arra használják, hogy egy egyedi terméket, termékcsoportot egyedileg azonosíthatóvá tegyenek vele.
És igen, eleve szkeptikusan állunk hozzá mindenhez, mert az elmúlt egy évben csupa értelmetlen törvényt hoztak, megszüntették vagy semlegesítették a felettük kontrollt gyakorló szervezeteket, elvették a manyup pénzünket(illetve azokét akik hagyták), korlátozni próbálták a jogainkat és sorra nyomják a képünkbe az arcátlan hazugságokat. Mindezek mellett azt látjuk, hogy a külföldi rendszámos kocsikkal foglalkoznak ami egy olyan jogi szabályozás eredménye, amit ők sem tettek rendbe(és amit ha befizetnének, 4-5 milliárdot se tenne ki) és eközben olyan mutyipályázatok vannak(lásd vasút), ahol hatszoros áron csinálnak pályát az európai árakhoz viszonyítva. De természetesen a vastagbőr blog személyesen a hibás, zéró meg palmas pedig egyenesen Feritől kapja a fizetését.

minimalista 2011.06.09. 09:00:15

@cserepj:
Csak a "szokásos ügymenet", ami viselkedésed miatt járt neked! Mindössze egy telefon, esetleg egy összefoglaló személyes megbeszélés. "Leszóltak..." Sokan mondják bennfentesek, hogy ne menjek ügyésznek, mert ahhoz túl becsületes vagyok. Ennyi.
Az LMP feljelentése kapcsán pedig a nyomozást bűncselekmény hiányában meg fogják szüntetni, pedig bizonyíték az épp lenne! :)

minimalista 2011.06.09. 09:05:55

@lyken:
Szerintem vidékit fölösleges észérvekkel traktálnod, egyszerűen fecsérled az idődet vele.
Csak nézd meg a kommentje szerkezetét, olyan mint a politikai kommunikáció, közhelyes panelekből építkezik és hazugságot hazugsággal igazol, ép elméjű humanoid személyes indíttatásból nem ír így.
Ő egy robot. A prototípus!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 09:20:27

vidéki=agitprop osztály+1984,
éljen a párt éljen az egységes magyar nép, éljen a központosított gondolat, a fűnyíró, és az új szózat és himnusz
Jobb sorsra érdemes gondolat megalkotójára is szeretetünkell emlékezzünk:

1. Az álmaimat gépek rázzák
Hogy ne tudjak aludni
Hogy folyton fáradt legyek
És ne érdekeljen semmi, de semmi

2. A szépségedet elcsúfítják
Hogy ne tudjál kitűnni
Így veszélytelen leszel rájuk
Akár az összes többi

Refr. 1.: Várom, hogy egy angyal érkezzen
És fizessek a bűnért, ha vétkeztem
És ha el kell mennem innen, meglehet
Hogy te temeted el a testemet

3. Nagy Testvéred figyel téged
A hangja rád szól a falakból
Mindenütt ott van érzed
Mégsem látható sehol

Refr. 1.

Refr. 2.: Várjuk, hogy egy angyal érkezzen
És én fizetek a bűnért, mert vétkeztem
És ha el kell mennem innen, hát elmegyek
De kérlek, temesd el a testemet

zrobasé 2011.06.09. 09:32:36

@Vidéki: "Egy sétabottal lehet sétálni is, de meg lehet ölni vele egy embert is.
Ezért be kellene tiltani a sétabot használatát?"
ruhával is lehet embert ölni...be is tiltották...egyenruhával is lehet ölni, be is tiltották...
"Mivel Vastagbőr a mostani kormány lejáratásában érdekelt"
hazudsz,vagdalkozol,prejudikálsz,etc...
de lám, rajtad keresztül mindenki láthatja,mert neked sikerült, hogy az agyhalál után is van élet...
mondjuk én jól szórakozok azon, amiket irsz, olyan tipikus lenyomata a mai magyarországnak :)

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 09:40:38

Egy rendvédelmi fórumról kimásolt hozzászólás, nincs mit hozzátenni.........

Sorstársak!

Tegnapi hír : Minden megyei rendőr-főkapitányságon az illetékes megyei vezetők állománygyűlést tartottak, ahol az aktív állomány figyelmét felhívták, hogy gondolják végig a június 16-i demon való részvételt, mert a Cannes-i filmfesztiválon nincs annyi kamera, mint amennyi Budapesten lesz. Ezzel párhuzamosan közölték azt a darabszámot (az érintett főkapitányságon 40 darab) ahány személlyel szemben a Nemzeti Védelmi Szolgálat megindította a biztonsági ellenőrzést.

Ezt követően ki mer majd a demon részt venni ?

Rákosi rendszer kutya fasza volt a maihoz képest!

Nyugger

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.09. 10:02:55

@Cirbi: de nem arról volt szó, hogy a "bóhoc-forradalom" apropóján aki teheti bohócnak öltözve menjen? onnantól meg az új ÁVÓ megnyalhatja minden rendvédelmis bal heréjét.

f.m.j. 2011.06.09. 10:14:07

@Cirbi: lehet, hogy rákosi rendszer, de egyelőre örüljünk, hogy fekete autó, meg csengőfrász...
persze nem zárom ki, hogy lesz
azt nem értem, hogy miért nem fordulnak igazán a rendőrök a hatalom ellen?
ez így tényleg csak bohóckodás, és súlytalan, a hatalom meg csak röhög rajtuk, meg rajtunk

f.m.j. 2011.06.09. 10:15:28

@Seduxen: jaj, neked is akartam írni, nem fogsz örülni :)
csak annyi, hogy az álruhás felvonulás nagyon bátor, és nemes, (irónia) csak semmi értelme

Marcellusca 2011.06.09. 10:15:56

@Seduxen: Ja, ja.
Mint a Montreáli bankrablás-ban Belmondo. :)))

f.m.j. 2011.06.09. 10:16:41

@f.m.j.: @Cirbi: a neked írt hsz-omból kifelejetettem a csfrász után a "nélkül" -t

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.09. 10:22:27

@f.m.j.: ők legalább tesznek valamit. egyrészt ez egy fricska (bár azt csak értelmes ember képes megérteni...), másrészt szerinted mit tehetnének/mit kellene tenniük? kifosztják a kapitányságokon a fegyverszekrényeket, és irány a parlament? nem tudom az hova vezetne.

@Marcellusca: hja, csak az a baj, hogy itt a "bankot" már vitték, és nem a majd bohócnak öltöző emberek...

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 10:24:45

@Seduxen: De erről, ettől még csak egy kicsit lesz nehezebb a beazonosítás......
Jó ez a psziho terror, nagyban nyomják a fijjjúúúk, de hát a stílus maga az ember....
Gyerekként már leizzadtam a pártkongresszusok közvetítésétől amit a tv-ben láttam, különösen csaucseszku vastapsos beszédeitől, na ezek az érzések jönnek megint elő bennem, hát nem túl jó érzés, annyi szent :S

f.m.j. 2011.06.09. 10:27:10

@Seduxen: a fricskás hozzáállásból a magyarok/magyar rendőrök/rendőrök/egyszeri nép/magyar nép nem tudnak profitálni... a fricskát én értem, és értékelem is, de már kevés
hova vezetne? semmi jóra... de most jobb?
továbbra is fenntartom, hogy kiröhög a hatalom, és semmi nem fog változni, ja, de, rosszabbra

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.09. 10:33:12

@f.m.j.: és akkor szerinted mi a megoldás?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.09. 10:50:02

Jut eszembe, ha esetleg lézerjaniék azon gondolkodnának, hogy a renitens bohócokat hogyan büntessék meg, itt egy ötlet (ingyen adom...)

1978. évi IV. törvény eképp módosulhatna
Garázdaság
271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot
a) csoportosan,
b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot
a) csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva,
b) nyilvános rendezvényen,
c) fegyveresen,
d) felfegyverkezve
.
.
. új e) pont jön!!

e) bohócnak öltözve és maszkírozva
követik el.
(4) Mellékbüntetésként kitiltásnak is helye van.
(5) E § alkalmazásában erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás is, abban az esetben is, ha az nem alkalmas testi sérülés okozására.
új (6) bekezdés

(6) A (3) bekezdés e) pontja esetében az elkövető a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből is töröltetik.

zrobasé 2011.06.09. 10:56:25

@Seduxen: és még tippeket is ad, sőt, törvénybe is önti őket, persze csak szárazon...gyanus vagy nekem...következő mi lesz ? felveszed a szijjártó nevet ? :D

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 11:00:33

@Seduxen: nálam a (6)-os már nem játszik, kérem rámszabottan módósítani :D

guma 2011.06.09. 11:06:02

@f.m.j.: szerintem több oka van amiért nem fordulnak a hatalom ellen :

1./ betartják a törvényes utat
2./a mai magyar ember egyenesen díjazza a miniszterelnök karakánságát.
(különben nem nyertek volna szinte mindenhol időközi választást a fiúk)
3./a jobb oldal fülese is "megjött" így befogva szakszervezeti vezetőjük száját.

szóval azt hiszem igazad lesz : változik rosszabbra.

f.m.j. 2011.06.09. 11:15:24

@Seduxen: "egy nagy nagy tüzet kéne rakni..."
á, nem tudom, igazi megújulás kéne, fönt is, lent is, a hogyant nem tudom...
félő, hogy ezek a dolgok máshol dőlnek el (semmi konteó) amihez a jelenlegi elitnek (=parlamenti összes) vajmi kevés köze van
kicsit rébuszos, mi?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.09. 11:20:47

@Cirbi: parancsolj!

(7) Aki a (3) bekezdés e) pontja, vagy valamely más bűncselekmény elkövetése miatt a (6) bekezdés alapján a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből korábban már töröltetett, az mellékbüntetésül a jogerős bírósági döntést követő
a) Nemzeti Konzultációkban részt venni, vagy
b) a Miniszterelnök szóvivője által tartott összes sajtónyilvános rendezvényes személyesen megjelenni, vagy
c) a Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonsági Hivatal által számára - határozattal - kijelölt blogokban, fórumokban meghatározott ideig, a számára előírt mennyiségű - a kormányt és intézkedéseit népszerűsítő - komment közzétételére
kötelezett.
(8) A (7) bekezdésben jelzett kötelezettség elmulasztása esetén az elkövető a Btk. 139. §-a alapján (Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása) büntethető.

így jó lesz? :DDD

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 11:30:43

@Seduxen: tetszik :D, de szép is lesz, ha minden 2. 3. x. szóban sorok között utalgatok a népnemzeti vidámító egységekre, avagy néhány irodalmi alkotásra, ezeket az oly nagyon meglévő intellektuális képességeikkel, felfogni nem áll módjukban :D
pl: Bánk Bán, A WALESI BÁRDOK
és a többi és a többi

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 11:32:31

@Seduxen: tetszik :D, de szép is lesz, ha minden 2. 3. x. szóban sorok között utalgatok a népnemzeti vidámító egységekre, avagy néhány irodalmi alkotásra, ezeket az oly nagyon meglévő intellektuális képességeikkel, felfogni nem áll módjukban :D
pl: Bánk Bán, A WALESI BÁRDOK
és a többi és a többi

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 11:33:39

ehh, fellázadt a blogmotor is? ennyire azért nem volt jó amit írtam :D

Vidéki 2011.06.09. 11:40:01

@Conv:

Szellemi terméked (amire bizonyára büszke vagy és amitől büszke értelmiséginek tartod magad) így hangzik:

„Ejj, te fidióta barom.”

„Magyarázd el nekem, hogy a vonalkód hogyan akadályozza meg, hogy más töltse ki és küldje vissza a kérdőívet?”

Nem lehetetlen, hogy létezik több olyan rosszindulatú idióta barom is, aki lemásol egy kérdőívet több ezer példányban és úgy tölti ki és küldi be, hogy tönkretegye a közvéleménykutatást.

A vonalkód lehetővé teszi az ilyen típusú kártékony akciók kiszűrését

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 11:47:11

hihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihiiii, -no comment- :D :D :D :D :D

Ironfist 2011.06.09. 11:47:21

Vidékit hagyjátok, mindössze azt szajkózza, amit Orbán Viktor magyar hangja: Szíjjártó Péter. Néha mondjuk elgondolkodom, hogy nem lehet, hogy ő a Papagáj személyesen? Az IQja legalábbis hasonlóan azon a 80 körüli értéken mozog. A mondanivalója is ugyanaz a szerkezet: mindig éppen az a jó, amit Orbán Viktátor felböffentett, függetlenül attól, hogy 180 fokos fordulatban van attól, amit előzőleg jelentett ki, bár akkor még az volt az isteni kinyilatkoztatás. Eszkep hasonlóan agyhalott, szerencsére eddig nem bukkant fel, hogy narancsot osszon.

@molaris:
"Ha senkit nem érdekel a vélemény, akkor minek erőlködnek a megszerzésén."

Megmondom neked. Popülizmusból, hogy a sok Vidéki-jellegű ember beszopja, de tövig, keresztben, és túrósan, hogy őket érdeklik a Zemberek. És ez alig kerül párszázmillióba, az ő pénzükből természetesen, de ezt az ilyen Vidéki-jellegű emberek vagy nem veszik észre, vagy még el is élveznek tőle.

Ironfist 2011.06.09. 11:49:42

@Vidéki:
FAAAAASZ VAAAAAAGY!! XDDDDDDDD

Ki volna az a retardált, aki több ezer példányban lemásolna a saját pénzéből több tízezer forintért egy olyan kérdőívet, AMINEK A VÁLASZAIT NEM KÖTELEZŐ FIGYELEMBE VENNI, ÉS SEMMIFÉLE KÉNYSZERÍTŐ HATÁSA NINCS?

Ekkora retardáltat, de komolyan :D Uramisten (pedig kőkemény ateista vagyok), ez jobb, mint a Showder Klub :D

Vidéki 2011.06.09. 11:51:36

@lyken:

Írod: „2010-ig az ment, hogy vastagbőr a szocik megbuktatásában érdekelt jobbos köcsög banda”

Ha ez így van, akkor Vastagbőréknek senki sem lehet elég jó.

Ők olyan magasra helyezik mércéjüket, hogy egyetlen földi halandó sem képes nekik megfelelni.

Talán ha a mennyországi angyalok karából válogatnánk a parlamentet és a kormányt, azok sem tudnák elkerülni Vastagbőrék utálkozását

Ironfist 2011.06.09. 11:54:03

@Vidéki:
Képtelen vagy ellenállni neki, hogy bizonygasd önnön péniszségedet, ugye? XD

Vidéki 2011.06.09. 11:58:09

@Ironfist:

Kérdezed: „Ki volna az a retardált, aki több ezer példányban lemásolna a saját pénzéből több tízezer forintért egy olyan kérdőívet,? „

Ha a földön járnál, nyitott szemmel, láthattad volna, hogy egyik MSZP kongresszus zárójeleneteként, a színpadon sok milliárdos pártvezér énekelte lelkesen az „éhes proletárok himnuszát”.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 12:00:32

Alapvető, leírom még egyszer: ALAPVETŐ, polgári-gondolkodói jellemvonások:
- kételkedés,
- tájékozódás több forrásból
- meghallgatása a másik véleményének,
- vita képesség

Ironfist 2011.06.09. 12:19:11

@Vidéki:

ELŐZŐNYOLCÉÉÉÉÉV!!! IGEEEEN!! GYURCSÁNYAHIBÁSMONNYONLEEEE! XD

Te hallod, veled fogok legközelebb szavazni, mert mintapéldány vagy :D Nézd, csak hogy tudd, miről van szó :D szavazzfasszal.blog.hu/

molaris 2011.06.09. 12:21:17

@Ironfist:
Aki ezt ma elhiszi, annak az IQ- ja konvergál a zérus felé!
Én két hete töltöttem ki, a fiam a múlt pénteken kapta meg.
16 éves, gondolhatod mennyire érdekli.
Annyi mindenesetre leszűrhető, hogy ami ellen jelentős ellenállás mutatkozott, ott azért retiráltak.
/Az előző, alkotmányügyi kérdőívre gondolok./

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 12:24:30

@molaris: inkább altatták, nem gondolták át, és nem is mondtak le rőla......

lyken 2011.06.09. 12:31:31

@Vidéki: "Ha ez így van, akkor Vastagbőréknek senki sem lehet elég jó.

Ők olyan magasra helyezik mércéjüket, hogy egyetlen földi halandó sem képes nekik megfelelni.

Talán ha a mennyországi angyalok karából válogatnánk a parlamentet és a kormányt, azok sem tudnák elkerülni Vastagbőrék utálkozását"

Megígérem, ha lesz egy normális kormány mutyi nélkül és azt is baszogatják, akkor majd feljövök ide és idekommentelem neked, hogy "Igen, igazad volt". Addig csak annyit kívánok, hogy legyen igazad. Azt pedig tényként írom le, hogy jelenleg nincsen igazad. (Bár ez inkább tényeken alapuló vélemény, amivel azonban az ország kétharmada egyetért.)

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 12:46:15

egy kis vidámság :D velvet.hu/blogok/kockahas/2011/0 ... tal_elott/

a kommentek a legjobbak pl.:

2011.06.09 11:33:28murunga
ez vmi witz vagy ekkora faß a tonio?
barnazoknipacskerkombós gyíkkal pozolni a parli előtt?
JÖJJENEK A TŰZOLTÓK, AZT MONDOM!!! :DD

zrobasé 2011.06.09. 13:27:52

@Vidéki: de irigyellek (nem ám, csak úgy teszek :))
felépitettél, felépitettek neked egy világot, ahol vannak a jók, meg a rosszak.
a rosszak bármit tesznek rosszak maradnak, akárcsak a jók is jók maradnak, bármit is tesznek.
ha bárki, akárki, a szürke zónából a te jóidra mondd bármit, akkor te azt-azokat szépen áttolod a rossz oldalra, így megkiméled magad, hogy gondolkozni kelljen, hátha mégis neki van igaza.
a szürke zónában lévők meg gondolkoznak, ugyanolyan kétkedéssel,gondolkodással fogadnak mindent, ami a akár a rossztól akár a jótól jön...
de mondom irigyellek, mert egy csomó időt megspórolsz magadnak azáltal, hogy kész dolgokat fogadsz el, nem rágódsz rajta, amit a jó mondd, az úgy van és kész...és igazad van, így is le lehet élni egy életet...de minek ?

ucsacsu 2011.06.09. 13:31:43

@Seduxen:
De csak akkor ha a jobbal már végzett.

Ironfist 2011.06.09. 13:43:29

@zrobasé:
Nem hittem volna, hogy a Kovbojoknak egyszer egy dalszövege illeni fog valahová is, de Vidékire jellemző az Ősrock egyik része. Hogyaszongya':

"Egy degenerált pöcs vagyok
Az igényeim nem nagyok
Száraz taknyot zabálok
Éjszaka bekakálok
Lehetnék értelmesebb
Nem pedig egy hülye segg
De megváltozni nem fogok
A vadbaromság... jó dolog..."

Ugye, hogy egy az egyben Vidéki? :D

Vidéki 2011.06.09. 13:59:27

@Conv:

Szellemesnek képzelt hozzászólása rövid, tömör: "ökör."

"Mondhatta volna szebben kis lovag..."

Vidéki 2011.06.09. 14:00:28

@Ironfist:

Tebenned egy költő veszett meg.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.09. 16:36:54

@Vidéki: ha szellemes szerettem volna lenni, szebben mondom.
ez, a fájdalmas valóság prezentálása volt. nem csodálom, hogy nem ismerted fel.

Ironfist 2011.06.09. 16:37:39

@Vidéki:
Először is, az költő veszett EL. Másodszor, megint bizonyítottad milyen fasz vagy, hiszen nem elpofáztam, hogy ez egy idézet? :D

""Kultura nyet":"

Aki nem érdemli meg, mert fasz, az nem kap kultúrált hozzászólást tőlem.

Kicsit Karcos 2011.06.09. 16:45:18

@Conv: lehetne így, de a 15. századi technikai színvonalon 5-5 milliárdokért kiírt népszavazások és az 1-1 milliárdos "konzultációk" korában ezek eretnek felvetések. Meg nem is lenne jó, ha túl egyszerű lenne egy népszavazás, ezért akadályokkal kell nehezíteni, mint amikor Demszky mesterséges dugókat álmodott Budapest belvárosába.

lyken 2011.06.09. 21:11:30

@cserepj: Gondolom tudsz róla, hogy jogerősen elítélte a bíróság Meggyest? Netrádión hallottam, hogy 5 millió nem vagyoni megfizetésére ítélték, plusz bocsánatot kell kérnie a városi tévében, mert -imár jogerősen bizonyított, hogy- rágalmazott?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2011.06.09. 21:45:27

@lyken:

Elsőfok, nem jogerős (még), de az alperesek semmilyen bizonyítást nem kezdeményeztek időben, szóval nehéz lesz erre bármit is érdemben fellebbezni. Meggyes ügyvédje a háromcsapásos Futó Barnabás volt.

Nem elítélte amúgy - polgári per volt, nem büntető. A per tárgyává tett kijelentések miatt megindított büntetőeljárásokat a parlament leállította amikor nem adták ki Meggyes mentelmi jogát - pedig ami polgári perben megér 5 millió forint nem vagyoni kártérítést, az büntetőben lehet, hogy a 2 év kiszabható szabadságvesztést is megkapta volna.

lyken 2011.06.09. 21:57:36

@cserepj: Ahhh. akkor lecsúsztam a hír egy részét. Mikorra várható szerinted a másodfok? Meg a nem vagyoni mit takar 5 millió ft értékben?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2011.06.09. 22:00:43

@lyken:

Csak a keletkezett kár "nem vagyoni", a kártérítés 5 millió kemény forint viszont. Értsd: nem a vagyonában keletkezett a kár, hanem a megítélésében, hírnevében.

Másodfok: kb fél év, ha nem csúsznak le a fellebbezéssel. Én márciusban nyertem alperesként Meggyes ellen pert, kb 700 ezer forint perköltséget vágott rá a bíróság - ott is a napokban lett jogerős az ítélet, mert Meggyes ügyvédje lekéste a fellebbezési határidőt.

Steindl-t, a városi Fidesz elnököt még januárban ítélték el rágalmazásért - ott is a napokban lett jogerős másodfokú ítélet arról, hogy nagy nyilvánosság előtt rágalmazott engem - még 2008 nyarán.

Ha lassan is, de halad a bíróság.

lyken 2011.06.10. 08:24:53

@cserepj: Értem, tiszta sor. Ilyenkor egyébként a te ügyvédi költségeidet is meg kell térítenie?

Vidéki 2011.06.10. 09:16:08

Visszautasította tegnap a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) Jóri András adatvédelmi biztos azon állítását, miszerint érdemben nem egyeztettek vele a szociális konzultáció kérdőíveiről. Vagyis arról, hogy azokon lesz vonalkód, cím, aláírás, tehát hogy az űrlapok "megszemélyesítésre" alkalmasak. A KEK KH állítása szerint a válaszok feldolgozásáról is tájékoztatták az ombudsmant. Megismételte tegnap Jóri András: törvénysértő a szociális konzultáció, a KEK KH közleményében viszont az áll, hogy az adatvédelmi biztos és munkatársa május 5-én személyesen egyeztetett Vetési Ivánnal, a hivatal vezetőjével, majd május 10-én adatvédelmi nyilvántartásba vette a szociális konzultációs kérdőíveket. Ezt követően az ombudsman munkatársai még kétszer jártak a KEK KH-nál a szociális konzultáció ügyében, és nem emeltek kifogást. A hivatal szerint nem történik jogosulatlan adatkezelés, tekintettel arra, hogy kizárólag azok adatait kezelik, akik ehhez írásban hozzájárultak. (Népszava)

süti beállítások módosítása